Utorak, 19.02.2013.

11:11

DS: Uvrede Jeremića njemu na čast

Vuk Jeremić je isključen iz stranke jer je odlučio da vodi svoju politiku. Jasno je da se pridružio onima kojima ne odgovara oporavak DS, tvrde demokrate.

Izvor: B92

DS: Uvrede Jeremiæa njemu na èast IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Klaus

pre 11 godina

Armes Serbien! Wo bleibt deine Demokratie, wenn nicht einmal die Demokratische Partei (DS) demokratisch ist? Ihr könnt Stolz sein auf euren Herr Jeremic. Er ist ein guter Mann und ein guter Politiker. Ich wünsche Ihm alles Beste! Grüße aus Deutschland...
(Pozdrav Srbijo! Gde vam je demokratija, ako je nema čak ni u Demokratskoj stranci (DS)? Možete biti ponosni na gospodina Jeremića. On je dobar čovek i dobar političar. Želim mu sve najbolje! Pozdrav iz Nemačke ...)

Čitalac

pre 11 godina

"Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe"
(DEDA CVETKO, 19. februar 2013 17:41)

Kršenja zakona NEMA. Iz stranke je izbačen jer ne poštuje njene odluke. Poslanički mandat mu stranka nije oduzela (niti bi mogla), tako da je on i dalje poslanik. Gde je tu prekršen zakon? Tužba je čist politički marketing na najnižem politikantsko-tabloidskom nivou.

Odgovor DS-a se odnosi na Jeremićevu lavinu optužbi. Ako stvarno tako misli o svojoj dojučerašnjoj stranci i njenom predsedniku, zašto je onda nedavno izjavio da želi da ostane u toj stranci? Zašto nije iz nje sam izašao kad je toliko loša i kad je Đilas toliki monstrum od čoveka? Jeremić me je ovim postupkom kao čovek, intelektualac i "diplomata" neverovatno razočarao. Toliki nedostatak integriteta, dostojanstva i profesionalne etike za čoveka na takvom položaju najmračnija je slika mentaliteta celokupne naše posrnule nacije. Neka su ga izbacili, stranka treba da se konačno očisti od licemernih i bahatih karijerista. Ako to čišćenje podrazumeva da iz stranke ode 70% članstva, neka tako bude. Bolje je imati 10 pravih ljudi nego milion nikakvih. Jedino se pitam da li u ovoj Srbiji uopšte može da se nađe 10 pravih ljudi.

Ivanaaa

pre 11 godina

A cime je njih Jeremic uvredio ? sasvim kulturno je rekao sto je imao i trazi covek da iskoristi svoje zakonsko pravo . Mozda je to uvreda za njih !

birač

pre 11 godina

e moja bivša demokratska stranko (koja više i nisi), postala si diktatorska stranka sa "firerom" na čelu. sram i stid da vas bilo! samo vi recite "da" za sve šta vam "firer" đilas kaže, da se nebi on i vas rešio, kao što se rešio ostalih poslanika, koje smo "mi" demokratski birali. ako svet do sada nije znao kojoj je to stanci gospodin jeremić pripadao, sada je saznao! neka je on dao postupak ustavnom sudu, da preispita pravednost i da spreči, ako nije pravedno, tu đilasovu diktaturu, za sada i za sva vremena. ovo šta vi radite je prevara naroda! i da znate da narod, nezavisno od pripadnosti stranke, voli jeremića. to se vidi. razlog je jednostavan: on se iz sve snage bori za srbiju i za njen ugled u svetu i to nam je dokazao! pa koliko god uspeo u tome. a vi iz demokratske stranke ste isto tako pokazali, da je (u istoriji, a i sada) uvek bila izdaja iz sopstvenih redova, koja je zabadala nož u leđa našim vojvodama, koji su se borili za svoju zemlju i svoj narod. ovim potezom ste izvršili političko samoubistvo! iskreno se nadam, da ste sada izgubili sve svoje birače i da će svi oni pratiti gospodina jeremeća na svom putu da spasi naš kosmet, ali i kredibilitet i ugled srbije u svetu. njegovim predsedavanjem generalnom skupštinom ujedinjenih nacija, srbija kao država predsedava ujedinjenim nacijama, slično kao što je to nekada i jugoslavija sa titom na čelu. ali vi ste toliko maloumni i zavidni da bi ste to uopšte mogli da shvatite. puni ste zavisti! baš mi vas je žao...

IGRA STAKLENIH PERLI

pre 11 godina

Mazali ste nam oči godinama, pa bi kao još malo. To da su dozvoljene debate i međusobne kritike u okviru same stranke, dokazali ste tako što ste sve koji su napravili korak levo sklonili ili grubo rečeno eliminisali. Nemojte nam više prodavati demokratiju.

Boki

pre 11 godina

Smesno je sve sto DS radi. Ako cemo po pravili DS-a onda je pola njih trebalo da izleti napolje. U tu grupu se se naravno kao prvi ubrajaju Djilas i Sutanovac.

Milutin

pre 11 godina

Kao simpatizer DS mogu vam reci najdobronamernije da sledecu citiranu recenicu iz saopstenja smatram demagogijom.
"Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno..." Budite sigurni da je tako uvek I bilo, jeste I bice. Nije ok uvoditi ovaj kontekst pored Vuka.

m.

pre 11 godina

Prosle godine sa izleta sam se vratio da glasam i zakasnio sam 5 minuta i u prvom i drugom krugu izbora. Dosao u 20.05 da glasam. Tada sam mislio da trebam glasati za DS i Tadica zbog EU i Jeremica. U prvom krugu sam zakasnio i bilo mi krivo. Ali mi neka logika i intuicija nisu dali da zurim. Postovao sam ogranicenja u saobracaju, i stigao. Bitno da se stigne. Utesilo me da moj glas nije uticao na rezultat. U drugom krugu opet zakasnim. I opet nisam zaokruzio Tadica jer sam zakasnio. Opet moj glas nije uticao. I kazem, bitno je da nisam prekoracoo brzinu, da sam stigao. Ima to razlog i ko zna zasto je dobro. Moj glas mije uticao. Postujem Tadica i Jeremica. Zuti mi se zbog 3u1 i marketing poslivs koji su idealni za pranje para nije dopadao. Prodaje maglu. Shvatio sam brzo da je bilo vrlo korisno sto sam postovao red i propise u Saobracaju. I gde treba stice se. Samo mudro. Dosli se do velikih zakljucaka. A zuti je je jos vise pozutio. Jos nije poplavio. Medjutim, situacija je sve jasnija. Da postaje kristalno cista. Naravoucenije: ko misli svojom glavom i sebe i druge cuva, i Bog ce ga sacuvati. Jeremic je mlad ali veoma inteligentan i mudar covek. Tadic je bio sve to, ali ga je populizam kostao jer ga je pustio niz vodu onaj ko je sebe u DS reklamirao na racun njega, a uzeo lovu da reklamira njega. Taj bi i rodjenog iskoristio da velica sebe. A covek je prazna casa koha lepi uzgleda. Sada je poceo da cvili. Jeremic njegove poslusnike izuva iz cipela svojom mudroscu i strpljenjem. Poziciju je zasluzio svojim, a ne DS referencama. DS je postala suplja pruca. A postovanje zakona i propisa me spasilo da ne dam njima glas. I ne bih ga dao njima vise. No, nemaju oni vise pameti i razuma da stanu na loptu i da igraju. Ali ni ne igraju da pobede; nego da spasu glavu vodji i da sacuvaju pokrov za njega. Ostali su oni koji ne vrede da bi ih hteo neko drugi ili da mogu sami.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Nisu to uvrede. Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe (optuzbe, koje, uzgred, ogromna vecina nacije prihvata zdravo za gotovo). A to da li cete vi da se ponasate kao uvredjena Seka Persa ili cete da se branite pred sudom zakona i pred sudom javnosti, to je vec vasa stvar.

Moj savet: angazujte dobru firmu za odnose sa javnoscu i medijima, jer ko god vam trenutno radi publicitet, mnooooogo je bre los. Da Vam je Kim Dzong Un direktor za odnose sa medijima, bolje biste prosli.

U medjuvremenu, ne znam da li ste to primetili, clanstvo vas napusta u buljucima. Izlazna vrata su vam se zaglavila od clanova koji ne mogu dovoljno brzo da pobegnu. Heee--lll---ooooo??? Earth to Krunska?

демократа1

pre 11 godina

Да највећа му је увреда што је рекао, да ако је ово што сте му урадили,по уставу да он враћа мандат,али ако није да Ђилас поднесе оставку.То је грех Вука Јеремића,срамота сви вам се смеју за ово.

Kokan Prvi

pre 11 godina

Đilas nije izbacio Jeremića već je to učinio neki Odbor stranke i to glasanjem (mislim) 43:1. Nisam zapazio da li je glasanje bilo tajno ili javno. Da su u pitanju komunisti glasanje bi bilo javno. Svaki kolektivitet, ma koliki bio, ima neku vrstu sopstvene (zajedničke) svesti, kao i svoju (kolektivnu) psihologiju. To ne važi samo za ljude, to karakteriše i životinjski svet (pse, konje, ovce ...). Svi imaju svog predvodnika i svi nastoje da ga slepo slede. Predvodnik, isto tako, pokazuje najveću agresivnost u trenutku kada je došao na čelo stada. Želi da u startu pokoleba sve one koji su svojeglavi ili samosvojni - dakle one koji imaju svoju ličnost. Amerikanci imaju jednu fenomenalnu poslovicu : kada nekoga ne možeš da pobediš - pridruži mu se. Tako se od gubitnika postaje pobednik. To je kod njih normalno, ali kod nas nije. Kod nas onaj koji misli da je najjači, tako će misliti i kad ostane potpuno sam. Da li Đilas uopšte ima predstavu kako se ovi njegovi postupci odražavaju na "masovnost" stranke. Navodno, priča se da njega taj negativni trend ne brine. U pitanju je neki elitizam, šta li ? Ja mislim da njemu uloga predvodnika ne leži. Bolje je delovao kao jedna od prvih violina u orkestru. Imao je svoje deonice u kojima je zaista bio neprikosnoven. Sada to polako nestaje. Malo po malo, Beograd gubi dosta dobrog gradonačelnika a dobija namrgođenog namesnika stranke koji nikome nije potreban, a najmanje njemu samom.

NekoIzMase

pre 11 godina

"Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi."

Tačno .. Samo je pravo čudo kako neki posle tih disonantnih tonova bivaju izbačeni ... Da li se i time DS ponosi ... Počev od Mićunovića, Čavoškog, Miloševića i Koštunice 90ih godina, preko Vuksnovića, Čede, pa danas do Živkovića i Jeremića ...

Aleks

pre 11 godina

Meni samo smo kao zdravorazumskom bicu smeta kad vidim Sutanovca u parlamentu u klupama DS-a. Jel te odluke "centralne otadzbinske demokratske stranke za neke vaze a za neke ne vaze? Ili to mozda bivsi ministar vojni nije bio to sto je bio ? :)

kawasaki

pre 11 godina

ljudi moji, pobrkali ste loncice ili niste shvatili, a on vas uspesno obmanjuje... Trazeno je da vrati mandat jer ne zastupa politiku Demokratske stranke (suva istina) i ako hoce ostane u njoj...ukoliko nece, on naravno zadrzava svoj mandat ali u toj skupstini NECE (hvala Djilasu na tome) govoriti u ime Demokratske stranke i gradjana koji je podrzavaju!!!

Cicmil

pre 11 godina

Tadic, Petrovic, Jeremic...svi nesto govore protiv DS, a svima je valjala pre par godina. Sada kada je doslo vreme da se na muci poznaju junaci vi ste pokazali pravo lice.

mia

pre 11 godina

Djilasu, Pajticu,Trivanova, Dulicu, Petrovicu, Risticu /B./, Jerkovljeva sve vas odozgo posmatra Pekic.... (mlekadzija, 19. februar 2013 13:24)
svaka cast za komentar, samo cu to reci.

Miki BG

pre 11 godina

Ovim saopštenjem DS je priznala da iza isključenja Jeremića ne stoji poslanički mamndat, već politika koju vodi Vuk Jeremić. Nema potrebe to objašnjavati, jer je potpuno jasno. Od toga koji su bivši ministri ostali, do toga da oni u saopštenju govore o tome da je "Jeremić odlučio da vodi svoju politiku"! Inicijativa narodnog poslanika Vuka Jeremića da se oceni ustavnost odluke GO DS nije vodjenje druge politike, već traženje da se utvrdi ustavnost takvog delovanja DS. On je unapred rekao da će postupiti po odluci Ustavnog suda i zatražio da to javno učini i lider demokrata Dragan Djilas. Na žalost demokrate u saopštenju uopšte ne govore o suštini spora i Jeremićevoj inicijativi pred USS, očigledno su oni za to znali i ranije i zatio Jeremića nisu ni pozvali da to iznese na stranačkom organu prilikom odlučivanja o isključenju. Djilas je tragedija ne samo za DS, jer je to njihova odluka i posledice će morati da snose sami, već je to tragedija i za Srbiju jer gubi izvornu snagu DS u reformi države i našem putu ka civilizovanoj državi u kojoj vladaju Ustav i pravo, a ne pojedinci i stranke!

marija

pre 11 godina

Sva je prilika da ste vi uvredili sve glasace DSa i Tadica.
Zapravo, pravite od nas glasaca kompletne idiote i u tome ce nadam se da vas zaustavi Jeremic.
Samo vi nemojte o casti. Ostali su vam Dulic, Sutanovac, Malovic,..., zato sto su disciplinovani i ni zbog cega drugog.
Demokratska stranka sa Djilasom je neprepoznatljiva i to je tragedija, ne samo za DS, nego za Srbiju i njenu buducnost.

maki

pre 11 godina

Vidim, ovde komentarisu svi osim istinskih pristalica DS ili njenih clanova (bilo onih pre 2004. ili onih od pre koji mesec)...njemu i jeste mesto u nekoj drugoj partiji, a u DS-u svakako nije! Politika mu je populisticka, mesavina DSS i SPS, rusofilska, iracionalna, svakako ni dodirnih tacaka nema sa onim sto bi trebalo biti politika DS...njega ljudi u stranci, shvatite to, ne podrzavaju!!! Bar ne u velikoj vecini, sluzio nam je za podsmeh i sramotu, kako kad. Jedino na jugu i jugoistoku Srbije, u ponekom odboru ima podrsku, takodje onih ljudi ciji je cilj uclanjenja u DS veoma sumnjive prirode. Eto ga vama, prica vase price, a nas pustite na miru da se vratimo onome sto bi trebalo da nosi DEMOKRATSKA STRANKA sa sobom! Mi se nismo uclanili i nismo glasali za tu stranku da bi neki njen funkcioner zatezao odnose sa regionom, Evropom i celim svetom sa nekakvim pricama iz 90-tih godina protiv kojih smo se borili!

Bane

pre 11 godina

Da li još neko u DS-u ima diplomu Harvarda? Ili, da li je neko svestan da je iz stranke izbačen čovek koji je generalni sekretar skupštine UN-a? U ovoj priči totalno podržavam Jeremića. Prvo, Evropska unija je morala da nas dobro iskritikuje pa da stranke zaborave na blanko potpisane ostavke na poslanička mesta. Poslaničko mesto pripada čoveku, pod imenom i prezimenom, a ne stranci. Njegova je volja da li će kasnije da nastupa samostalno u skupštini ili će da pređe u neku drugu stranku. I Jeremić jeste u pravu kad je rekao da je njegov ulog bilo njegovo ime na listi kandidata za poslanike. Lično ne bih i nisam glasao za DS ili za Jeremića, ali je ovo što mu DS radi po meni totalna partokratija, a ne demokratija. Meni se čini da je jedna od najvećih tekovina čovečanstva borba protiv jednoumlja i da svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali, kod nas to ne važi. Svi poslanici, a na lokalnom nivou odbornici, moraju da glasaju po nekoj tački u skladu sa odlukom stranke, a ako neće onda mora da leti iz stranke. Mislim da u našoj skupštini jedino poslanici LDP-a mogu da glasaju kako žele, bez straha da će dobiti šut kartu. I baš se ponosim što nisam član nijedne stranke, jer neću da dozvolim da radim ili stojiim iza nečeg što mislim da nije ispravno. Baš zbog toga poštujem Jeremića što ima svoje mišljenje i ako ovde ne uspe, neka se obrati sudu za ljudska prava. Inače, Jeremiću kao ministru zameram mnogo toga, a najviše situaciju sa crnogorskim ambasadorom. Čija je to bila odluka?

gavrilo

pre 11 godina

@kapetan Ahab: koliko si objektivan dovoljno se vidi iz jedne tvoje recenice iz besmislenog romana:"licno ne mogu da ga vidim ni na slici". a sto se tice njegovog prisustva-odsutstva iz pol.zivota srbije i bednog razloga za iskljucenje iz nekada "moje" stranke,reci cu samo par reci. prvo,njegov znacaj i kvalitet za ds su veci mnogostruko od svih prisutnih ds poltrona u skupstini. drugo,zamolio bih te samo da ti i tebi slicna armija ridjih poslusnika ne pricate vise o nicijem prisustvu i radu u parlamentarnom zivotu srbije posto svi mi vrlo dobro znamo od afere boldrum do danas koliko su vasi poslanici,a nekada i moji,obitavali tj. zaobilazili skupstinske stolice u sirokom luku. u skupstini ste se pojavljivali samo kad je trebalo poslusnicki glasati i podici pausale,regrese,dodatke i slicne bonuse na ionako ogromne plate koje niste ni zaradili.

Pobesneli max

pre 11 godina

Za 90 % ovih komentatora, Jeremic je bio Tadicev izdajnik koji je zajedno sa njim ( Tadicem) "prodao" Kosovo... Kad ono...
Demokratska stranka je velika stranka. Nece propasti, kako mnogi prizeljkuju. Nazalost, losi ljudi, losa selekcija, lose vreme...sve pomalo je uticalo da se sada nalazi tu gde jeste. Ali, jos uvek ima kapacitet, vise nago ijedna druga stranka,da vodi ovu zemlju bolje i kvalitetnije od drugih.
Nisam demokrata, nisam cak ni glasao za njih sada...ali sad, navalite sa minusima.

žile

pre 11 godina

Teško je poverovati u sve ovo,možda se mora biti lud,u stranci DS pričaju o oporavku zemlje,novim radnim mestima oooo platama radnika.Čovek zdrave pameti dobije utisak da su oni juče ušli u politiku,da oni nemaju nikakve veze i spone sa propašću iste ove naše opljačkane države.

Moje misljenje

pre 11 godina

@ (Balkan,

A ovaj je pametan???On je malo vise sujetan i umisljen.Zamisli nekog ko je predsedavajuci Generalne skupstine neko se u Srbiji drznuo da ga iskljuci iz partije. Takvu licnost.Neka osnuje u NY partiju

Duca7

pre 11 godina

Disciplinska komisija…odbrane…žalbe….Eto čime se oni bave. Nisu u stanju da reše ni svoje unutarstranačke probleme, a ovamo pričaju o novom programu i planu da u budućnosti opet vode glavnu reč u vlasti. Eh…kad samo pomislim ko nas je vodio.

Feniks

pre 11 godina

Ako je neko i mislio da je Jeremic zasluzio da bude iskljucen posle ovakvog objasnjenja koje je stiglo iz DS-a mislim da smo svi malo zateceni.Ovo nije dovoljno da se objasni razlog njegovog iskljucenja,ovo je samo nesto sto lici na odbranu same stranke od sebe same jer se pravda Jeremicu za svoje postupke....

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jeremic u svojoj izjavi nije imao apsolutno ni jednu uvredu,vec je samo izneo istinu.Ako istina vredja demokrate,onda zaista imaju veliki problem!

Crvenkapica da šutira Vuka!

pre 11 godina

Sve pohvale DS-u na ovom potezu!
Vuk Jeremić je najobičniji populista, demagog i nacionalista!
Što prije se takvih riješite, DS će biti bolja stranka!

Balkan

pre 11 godina

Nikad u Srbiji nije bilo mesta za pametne. Takve izbace ili ubiju. Ali zato budale... Oni su na svim mestima u drzavi, zato nam i jeste tako. A pametni iz Srbije su svuda u svetu osim u Srbiji...

supervisor

pre 11 godina

xaxaxaaaaaaa.... Vredjanje kolega je kada covek oce da povede postupak pred Ustavnim sudom.... coooveeeceee, kakva panika i frka u DS-u...

Zoran BGG

pre 11 godina

Prica nije gotova,sad je na potezu Jeremic. Nece dozvoliti da ostane na ovome. Njemu nije potrebna stranka ,on je svoje licno ime izgradio i ne moze da dozvoli da ga ukalja neka sada mala stranka.

miljian

pre 11 godina

Svaku mogućnost pobune u stranci treba saseći u korenu. Đilas neće da napravi grešku Borisa Tadića, koji je primio Đilasa u DS, pomogao mu da ojača, i na kraju ga je isti taj Đilas, svrgnuo sa mesta predsednika. Učeći se na Tadićevim greškama, a da ne bi prošao kao Tadić, Đilas je Jeremića isključio iz stranke.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam koliko jeste ili nije po Ustavu da poslanici vraćaju ili zadržavaju mandate i ne uopšte me ne zanima, o tome neka razglabaju stručnjaci za ustavno pravo.
Ali znam sigurno da nije ni po jednom ljudskom i moralnom kriterijumu da poslanik bude odsutan godinu ili više dana iz Srbije i da istovremeno zadržava mandat poslanika u Skupštini Srbije, uz koji sleduje i ne tako mala poslanička plata.
Koga on predstavlja za vreme svog odsustva i koliko koristi od tog njegovog "zamrznutog" ili "uspavanog" mandata imamo mi građani Srbije, koji mu za celo to vreme "zamrznutosti" isplaćujemo poslaničku platu?
Nebitno da li neko voli ili ne voli Jeremića (lično ne mogu da ga vidim ni na slici), ali "zamrzavanje" poslaničkog mandata - NE MOŽE i tačka! Ili si poslanik ili nisi, ali "poslanik u odsustvu", to nigde nema!

Inače, zašto bismo onda birali poslanike kad bi svako od njih mogao da kaže "dragi građani, hvala vam što ste me izabrali, ali sledećih godinu dana (ili do kraja mandata, zašto da ne?) nećete me videti u Skupštini jer imam važnijeg posla!"
Neka, hvala, ali nikome ne treba "zamrznut" poslanik.

Mada, u "odbranu" Jeremića mora se reći da kad bi ogromna većina njegovih kolega poslanika otišla na godinu dana u Njujork ili u Tunguziju, ne bismo primetili ama baš nikakvu razliku, tolika je vajda od svih njih...

zoki

pre 11 godina

Draga, nekada moja stranko!
Vase saopstenje moze da proguta samo neko kome je DS postala opcija tek nakon 05.10.2000. god.
" Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno... Pa ovo vam lici na Miloseviceve pamflete i proglase iz 90-tih.
Cista demagogija. Jer u demokratskom drustvu se do programa dolazi suceljavanjem misljenja. Ukoliko se obracunavate sa neistomisljenicima to nije demokratija vec jednoumlje i upravo to vodi ka diktaturi. Demokratska stranka od svog osnivanja pre vise od 20 godina je u svojim najvisljim organima imala ljude koji su imali razlicita stanovista po razlicitim pitanjima. Neki su odlazili i pravili nove stranke, ali niko nije bio izbacivan iz DS-a. Ako je jedan Z.Ddjindjic mogao da prihvati da se oko nekih pitanja misljenja njega i saradnika razilaze, Ispada da je aktuelni predsednik DS-a veca licnost i politicar od pokojnog Zorana??
Misljenja sam da ce ovakvi potezi puno kostati DS.

Sinisa

pre 11 godina

Steta sto DS nije bio na vlasti, pa nisu imali priliku da se bore za gradjane I brinu o okonomskim pitanjima, zato na sledecim izborima svi za DS, oni ce nas izvuci iz ove rupe u kojoj smo!

Razocarani

pre 11 godina

Gospodo bivši stranacki drugovi, jadno je ovakvo ponašanje i krajnje je vreme da se pomerite sa nulte tačke. Shvatite da ste izgubili izbore zbog ovakve politike i ako nastavite po starom, na sledećima će te doživeti krah.

behar

pre 11 godina

Boris Tadić je stvorio Čedu Jovanovića u paketu sa Vukom Jeremićem,sve sa idejom da dobije podršku i desno i levo i iz inostranstva.Na kraju su ga svi provalili i baš svi su mu otkazali podršku.Zato svi koji vole Jeremića vole i Tadića ma koliko im to teško palo.
Nekada je bilo "imaš kuću vrati stan" pa bi se Jeremić trebao držati toga.Ima posao u Americi zato ni pod razno nije moguće da bude odbornik.Kako bi bilo kada bi svi bili odbornici a radili negde po belom svetu?

ARA

pre 11 godina

Vuk Jeremića se nije uklapao u DS kakav želi da uspostavi Đilas, a to je DS u kome će vladati jednoumlje. Dakle Đilas će iznositi stavove stranke, a svi drugi će predsednika bezpogovorno slušati i ponavljati ono što predsednik kaže, uz minimalnu promenu mesta reči u rečenici. U ovakvom DS-u Jeremić bi iskakao iz šablona, i zbog toga je moralo doći do odstranjivanja Jeremića iz DS-a.

Logican raskid

pre 11 godina

Vuk Jeremic sustinski nikada nije ni pripadao Demokratskoj stranci. Moze dase zali i Savetu bezbednosti UN, to ga nece vratiti natrag u DS. Stranka ga naprosto nece u svojim redovima. Vreme je da sam izadje na crtu i pokaze kakve su mu mogucnosti bez skrivanja iza Borisa tadica i DS.

Tako se to radi

pre 11 godina

Mladi junosa bi hteo da bude vlast i u Srbiji i EU i UN.Gospodine Jeremicu ako je stranka sklonila tvog prijatelja Tadica i to sa pravom mogao si da biras. Da ostanes u stranci ako ti je DS prirasao za srcem i da vratis mandat ili da dozivis ovako kako su stranacki organi uradili. Ovo je bila Jeremicu tvoja ideja da u okviru jedne stranke napravis frakciju.I procitali te.To sto se obracas ustavnom sudu je jos jedno pokazivanja neznanja.DS je od tebe trazio da vratis mandat poslanika.Ti neces i mozes da budes nezvisni poslanik. Sta je tu probelm sto je neko nesto od tebe zahtevao.Zamisli drznuli se da nesto tako traze. Ne mislis da ce ustavni sud da raspravlja o tvom iskljucenju jer boze moj ti si predsedavajuci generalne skupstine UN

klenga

pre 11 godina

ubiše se crni nazadnjaci za ovim veličanstvenim jeremićem...a on,nesretnik,čita ove hvalospeve otađbinske centrale za J
unazađivanje i mržnju prema ds-u, pa stvarno poverovao da je plemeniti vuk...toliko samoljublje još nije viđeno na ovim prostorima, inače prepunim ljudi zaljubljenih u sebe do ušiju...očito je da i službi nije prijatno,da njeno najmilije dete gazi trnje...a taman je stiglo do zvezda...on svakako nije za opoziciju,a i šta će tamo gde nema slasti i vlasti...

Baćo

pre 11 godina

Ako bivši ministri ne mogu da predstavljaju stranku u parlamentu, pitanje je zašto je to tako, da li su to oni koji nisu dobro radili ili oni koji nisu po meri novog predsednika stranke?

Marko

pre 11 godina

Daleko je DS od reformisanja, a Vuk Jeremić uopšte nije nikakav disonantan ton u DS-u. Eto, npr., slušao sam Đilasa na Prvoj pre neki dan, pa se naslušah priča o podršci sadašnjoj vladi iz inostranstva - zbog Kosova.

Kad bi sutra bili izbori, opet bi vas sve precrtao jer ne vidim nijedan razlog zašto bi ponovo glasao za DS, a posebno ne za ovaj sa Đilasom.

Laki

pre 11 godina

Djilasu treba objasniti da je to demokratska stranka, i mi koji smo simpatizeri demokratije ne podnosimo diktaturu, a Djilas je kao i Vucic diktator, Djilas samo voli klimoglavce tu nema napredka demokratije.

zlatko

pre 11 godina

Isterali macke i ostali misevi da kolo vode,nisam simpaziter ds ali Vuk mi je jedan od omiljenih iz ds. Sad imam jos vise razloga da bikad ne glasam za ds.

Licemerje

pre 11 godina

Ako 43 za i 1 protiv nije jednoumlje, onda OK. Zna se sta se desi sa onima koji glasaju suprotno, ne samo u DS nego u svim strankama u Srbiji. Daleko smo mi od politicke kulture. Ipak, podrzavam iskljucenje Jeremica, on nikada i nije bio demokrata vec Tadicev trik da uzme jos par procenata od nacionalista i desnicara.

Maxxx

pre 11 godina

DS izgubio kompas.
I šta je Vuk loše rekao- da će podneti ocenu ustavnosti odluke? Šta fali da mi vidimo ko je u zgrešio? zakon i ustav je isti za sve.

Zolisd

pre 11 godina

Ovaj Djilas uopste ne razume karakter stranke u koju je upao kao padobranac. DS nikada nije bila stranka disciplinonavanih fanova koji slepo veruju vodji poput SRS, SNS, SPO, SPS i slicne. Nekada je bila stranka slobodnomislecih, kreativnih i pre svega dobrovoljnih ljudi koji su isli za idejom sa puno entuzijazma. I ponosili su se i strankom i svojim clanstvom. Djilasi, Krstici, Saperi i slicni su promenili profil i stranke i clanova i glasaca. Jedina vodilja je INTERES.

Bivsi demokrata

pre 11 godina

E pa gospodine Djilas,dosta je bilo. Da li ste svesni da ste isključili iz stranke čoveka koji je je predsednik skupstine UN-a,da li ste svesni da nam se ceo svet smeje zbog vasih poteza? Sigurno je da vise necu glasati za vas,sigurno je da necete ni cenzus preci zbog takvih odluka,sramota......

Matija

pre 11 godina

Gospodo iz Krunske mogli ste da sačekate septembar mesec da se Vuku Jeremiću okonča predsedavanje skupštinom UN a ne da nas ovako sve brukate po belom svetu!

White

pre 11 godina

Diktatura? Mozda imamo trenutno slepilo, uzrokovano bljestavilom zute boje u koju smo gledali godinama, sve nadajuci se... Ali ne, morali ste da iskoristite nepismen narod, krenete u bogacenje, kao SPS nekada i ubijete i poslednju nadu da ce nas stranka Z. Djindjica uvesti u novo doba. Mi, Beli listici smo vam presudili, presudicemo i ovima ako ne budu valjali ali manite se price o DIKTATURI, smesni ste.

Mile sa Čubure

pre 11 godina

Zabrinutost SNS-komentatora zbog izbacivanja Jeremića iz DS-a, kao i njegove izjave o stranci govore u prilog tome da je ova odluka DS-a dobra.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

@Matija

To sto svet zna u kojoj je Vuk Jeremic partiji isto sto je znao u kom plemenu je bio Kofi Anana. Nije njega DS postavio na to mesto.Malo se decko zaneo. Mislio je da moze da vodi i stranku. Ovo sve govori o njemu

Milija

pre 11 godina

...kome se Jeremic pridruzio...pa pridruzio se boljima verovatno...lepo je Djilas sam za svoju stranku rekao, ne smeta mu da bude lider male stranke...i rekao je najvecu istinu...od najvece do najmanje, malo gore malo vise dole...sve u svemu pocetak kraja i obistinjenje one stare jevrejske:"Dabogda imao pa nemao.." Uradite vi iz DS nesto dobro za Srbiju sad kao opozicija kad vec niste umeli kao vlast...tada ste bili zauzedi krcmljenjem stecenog i gomilanjem u dzepovima...sada kada ste rastereceni vlasti i te muke da vam se da i sta vam ne treba mozete slobodno nesto i da uradite... i nece vam niko zameriti sto ste opozicija...ali kao i do sada sigurno necete, jedino u sta ne sumnjam kada ste vi u pitanju je vasa nesposobnost za dobra dela...a da ste sposobni da rasturite nesto sto je mukom stvoreno i steknete bogatstvo tudjom mukom u to ne sumnjam...

saška i jeca su ovo pisale zajedno, garant!

pre 11 godina

tačno je da u ds ne vlada jednoumlje, zar taj 1(jedan) glas protiv nije najbolji dokaz za to?
jeremiću, neka ti je, stvarno, na čast pokušaj da dezavuišeš stranku pozivajući se na nešto tako efemerno poput ustava.

član DS (od danas bivši)

pre 11 godina

ne mogu da verujdm da ds može ovako licemeran da bude.
On smeju da izbace iz stranke bivšeg kolegu,a on nesme ništa loše o njhma da prozbori.Licemerno od njih.
Drugo, 12 godina na vlasti,i sada su se setili za ekonomski oporavak i toboze plate radnika. A od koga da se oparavimo,od vas samih,ne moguće.
Ne lijte više krokodilske suze.jer ste nas bukvalno pojeli,i sada još hoćete da nam pomognete,neka hvala. Postajete marginalna stranka kao što je to postao i SPO posle 5 oktobra i jednoumlja.

Bojan

pre 11 godina

Zemlja lagano klizi u diktaturu?!

-pa vi ste najsvetliji primer na koji nacin

Msm znam da je tesko smisliti dobru laz i onda je braniti, ali mozete bar nekog iskusnog postaviti da pise saopstenja, ovo je uvreda za sve ljude sa

Matija

pre 11 godina

Gospodo iz Krunske mogli ste da sačekate septembar mesec da se Vuku Jeremiću okonča predsedavanje skupštinom UN a ne da nas ovako sve brukate po belom svetu!

Bivsi demokrata

pre 11 godina

E pa gospodine Djilas,dosta je bilo. Da li ste svesni da ste isključili iz stranke čoveka koji je je predsednik skupstine UN-a,da li ste svesni da nam se ceo svet smeje zbog vasih poteza? Sigurno je da vise necu glasati za vas,sigurno je da necete ni cenzus preci zbog takvih odluka,sramota......

Laki

pre 11 godina

Djilasu treba objasniti da je to demokratska stranka, i mi koji smo simpatizeri demokratije ne podnosimo diktaturu, a Djilas je kao i Vucic diktator, Djilas samo voli klimoglavce tu nema napredka demokratije.

ARA

pre 11 godina

Vuk Jeremića se nije uklapao u DS kakav želi da uspostavi Đilas, a to je DS u kome će vladati jednoumlje. Dakle Đilas će iznositi stavove stranke, a svi drugi će predsednika bezpogovorno slušati i ponavljati ono što predsednik kaže, uz minimalnu promenu mesta reči u rečenici. U ovakvom DS-u Jeremić bi iskakao iz šablona, i zbog toga je moralo doći do odstranjivanja Jeremića iz DS-a.

Zolisd

pre 11 godina

Ovaj Djilas uopste ne razume karakter stranke u koju je upao kao padobranac. DS nikada nije bila stranka disciplinonavanih fanova koji slepo veruju vodji poput SRS, SNS, SPO, SPS i slicne. Nekada je bila stranka slobodnomislecih, kreativnih i pre svega dobrovoljnih ljudi koji su isli za idejom sa puno entuzijazma. I ponosili su se i strankom i svojim clanstvom. Djilasi, Krstici, Saperi i slicni su promenili profil i stranke i clanova i glasaca. Jedina vodilja je INTERES.

član DS (od danas bivši)

pre 11 godina

ne mogu da verujdm da ds može ovako licemeran da bude.
On smeju da izbace iz stranke bivšeg kolegu,a on nesme ništa loše o njhma da prozbori.Licemerno od njih.
Drugo, 12 godina na vlasti,i sada su se setili za ekonomski oporavak i toboze plate radnika. A od koga da se oparavimo,od vas samih,ne moguće.
Ne lijte više krokodilske suze.jer ste nas bukvalno pojeli,i sada još hoćete da nam pomognete,neka hvala. Postajete marginalna stranka kao što je to postao i SPO posle 5 oktobra i jednoumlja.

Razocarani

pre 11 godina

Gospodo bivši stranacki drugovi, jadno je ovakvo ponašanje i krajnje je vreme da se pomerite sa nulte tačke. Shvatite da ste izgubili izbore zbog ovakve politike i ako nastavite po starom, na sledećima će te doživeti krah.

White

pre 11 godina

Diktatura? Mozda imamo trenutno slepilo, uzrokovano bljestavilom zute boje u koju smo gledali godinama, sve nadajuci se... Ali ne, morali ste da iskoristite nepismen narod, krenete u bogacenje, kao SPS nekada i ubijete i poslednju nadu da ce nas stranka Z. Djindjica uvesti u novo doba. Mi, Beli listici smo vam presudili, presudicemo i ovima ako ne budu valjali ali manite se price o DIKTATURI, smesni ste.

Maxxx

pre 11 godina

DS izgubio kompas.
I šta je Vuk loše rekao- da će podneti ocenu ustavnosti odluke? Šta fali da mi vidimo ko je u zgrešio? zakon i ustav je isti za sve.

žile

pre 11 godina

Teško je poverovati u sve ovo,možda se mora biti lud,u stranci DS pričaju o oporavku zemlje,novim radnim mestima oooo platama radnika.Čovek zdrave pameti dobije utisak da su oni juče ušli u politiku,da oni nemaju nikakve veze i spone sa propašću iste ove naše opljačkane države.

Marko

pre 11 godina

Daleko je DS od reformisanja, a Vuk Jeremić uopšte nije nikakav disonantan ton u DS-u. Eto, npr., slušao sam Đilasa na Prvoj pre neki dan, pa se naslušah priča o podršci sadašnjoj vladi iz inostranstva - zbog Kosova.

Kad bi sutra bili izbori, opet bi vas sve precrtao jer ne vidim nijedan razlog zašto bi ponovo glasao za DS, a posebno ne za ovaj sa Đilasom.

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jeremic u svojoj izjavi nije imao apsolutno ni jednu uvredu,vec je samo izneo istinu.Ako istina vredja demokrate,onda zaista imaju veliki problem!

Feniks

pre 11 godina

Ako je neko i mislio da je Jeremic zasluzio da bude iskljucen posle ovakvog objasnjenja koje je stiglo iz DS-a mislim da smo svi malo zateceni.Ovo nije dovoljno da se objasni razlog njegovog iskljucenja,ovo je samo nesto sto lici na odbranu same stranke od sebe same jer se pravda Jeremicu za svoje postupke....

Bojan

pre 11 godina

Zemlja lagano klizi u diktaturu?!

-pa vi ste najsvetliji primer na koji nacin

Msm znam da je tesko smisliti dobru laz i onda je braniti, ali mozete bar nekog iskusnog postaviti da pise saopstenja, ovo je uvreda za sve ljude sa

zlatko

pre 11 godina

Isterali macke i ostali misevi da kolo vode,nisam simpaziter ds ali Vuk mi je jedan od omiljenih iz ds. Sad imam jos vise razloga da bikad ne glasam za ds.

supervisor

pre 11 godina

xaxaxaaaaaaa.... Vredjanje kolega je kada covek oce da povede postupak pred Ustavnim sudom.... coooveeeceee, kakva panika i frka u DS-u...

Baćo

pre 11 godina

Ako bivši ministri ne mogu da predstavljaju stranku u parlamentu, pitanje je zašto je to tako, da li su to oni koji nisu dobro radili ili oni koji nisu po meri novog predsednika stranke?

miljian

pre 11 godina

Svaku mogućnost pobune u stranci treba saseći u korenu. Đilas neće da napravi grešku Borisa Tadića, koji je primio Đilasa u DS, pomogao mu da ojača, i na kraju ga je isti taj Đilas, svrgnuo sa mesta predsednika. Učeći se na Tadićevim greškama, a da ne bi prošao kao Tadić, Đilas je Jeremića isključio iz stranke.

Sinisa

pre 11 godina

Steta sto DS nije bio na vlasti, pa nisu imali priliku da se bore za gradjane I brinu o okonomskim pitanjima, zato na sledecim izborima svi za DS, oni ce nas izvuci iz ove rupe u kojoj smo!

Mile sa Čubure

pre 11 godina

Zabrinutost SNS-komentatora zbog izbacivanja Jeremića iz DS-a, kao i njegove izjave o stranci govore u prilog tome da je ova odluka DS-a dobra.

Tako se to radi

pre 11 godina

Mladi junosa bi hteo da bude vlast i u Srbiji i EU i UN.Gospodine Jeremicu ako je stranka sklonila tvog prijatelja Tadica i to sa pravom mogao si da biras. Da ostanes u stranci ako ti je DS prirasao za srcem i da vratis mandat ili da dozivis ovako kako su stranacki organi uradili. Ovo je bila Jeremicu tvoja ideja da u okviru jedne stranke napravis frakciju.I procitali te.To sto se obracas ustavnom sudu je jos jedno pokazivanja neznanja.DS je od tebe trazio da vratis mandat poslanika.Ti neces i mozes da budes nezvisni poslanik. Sta je tu probelm sto je neko nesto od tebe zahtevao.Zamisli drznuli se da nesto tako traze. Ne mislis da ce ustavni sud da raspravlja o tvom iskljucenju jer boze moj ti si predsedavajuci generalne skupstine UN

Balkan

pre 11 godina

Nikad u Srbiji nije bilo mesta za pametne. Takve izbace ili ubiju. Ali zato budale... Oni su na svim mestima u drzavi, zato nam i jeste tako. A pametni iz Srbije su svuda u svetu osim u Srbiji...

Zoran BGG

pre 11 godina

Prica nije gotova,sad je na potezu Jeremic. Nece dozvoliti da ostane na ovome. Njemu nije potrebna stranka ,on je svoje licno ime izgradio i ne moze da dozvoli da ga ukalja neka sada mala stranka.

marija

pre 11 godina

Sva je prilika da ste vi uvredili sve glasace DSa i Tadica.
Zapravo, pravite od nas glasaca kompletne idiote i u tome ce nadam se da vas zaustavi Jeremic.
Samo vi nemojte o casti. Ostali su vam Dulic, Sutanovac, Malovic,..., zato sto su disciplinovani i ni zbog cega drugog.
Demokratska stranka sa Djilasom je neprepoznatljiva i to je tragedija, ne samo za DS, nego za Srbiju i njenu buducnost.

Aleks

pre 11 godina

Meni samo smo kao zdravorazumskom bicu smeta kad vidim Sutanovca u parlamentu u klupama DS-a. Jel te odluke "centralne otadzbinske demokratske stranke za neke vaze a za neke ne vaze? Ili to mozda bivsi ministar vojni nije bio to sto je bio ? :)

Duca7

pre 11 godina

Disciplinska komisija…odbrane…žalbe….Eto čime se oni bave. Nisu u stanju da reše ni svoje unutarstranačke probleme, a ovamo pričaju o novom programu i planu da u budućnosti opet vode glavnu reč u vlasti. Eh…kad samo pomislim ko nas je vodio.

Bane

pre 11 godina

Da li još neko u DS-u ima diplomu Harvarda? Ili, da li je neko svestan da je iz stranke izbačen čovek koji je generalni sekretar skupštine UN-a? U ovoj priči totalno podržavam Jeremića. Prvo, Evropska unija je morala da nas dobro iskritikuje pa da stranke zaborave na blanko potpisane ostavke na poslanička mesta. Poslaničko mesto pripada čoveku, pod imenom i prezimenom, a ne stranci. Njegova je volja da li će kasnije da nastupa samostalno u skupštini ili će da pređe u neku drugu stranku. I Jeremić jeste u pravu kad je rekao da je njegov ulog bilo njegovo ime na listi kandidata za poslanike. Lično ne bih i nisam glasao za DS ili za Jeremića, ali je ovo što mu DS radi po meni totalna partokratija, a ne demokratija. Meni se čini da je jedna od najvećih tekovina čovečanstva borba protiv jednoumlja i da svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali, kod nas to ne važi. Svi poslanici, a na lokalnom nivou odbornici, moraju da glasaju po nekoj tački u skladu sa odlukom stranke, a ako neće onda mora da leti iz stranke. Mislim da u našoj skupštini jedino poslanici LDP-a mogu da glasaju kako žele, bez straha da će dobiti šut kartu. I baš se ponosim što nisam član nijedne stranke, jer neću da dozvolim da radim ili stojiim iza nečeg što mislim da nije ispravno. Baš zbog toga poštujem Jeremića što ima svoje mišljenje i ako ovde ne uspe, neka se obrati sudu za ljudska prava. Inače, Jeremiću kao ministru zameram mnogo toga, a najviše situaciju sa crnogorskim ambasadorom. Čija je to bila odluka?

Milija

pre 11 godina

...kome se Jeremic pridruzio...pa pridruzio se boljima verovatno...lepo je Djilas sam za svoju stranku rekao, ne smeta mu da bude lider male stranke...i rekao je najvecu istinu...od najvece do najmanje, malo gore malo vise dole...sve u svemu pocetak kraja i obistinjenje one stare jevrejske:"Dabogda imao pa nemao.." Uradite vi iz DS nesto dobro za Srbiju sad kao opozicija kad vec niste umeli kao vlast...tada ste bili zauzedi krcmljenjem stecenog i gomilanjem u dzepovima...sada kada ste rastereceni vlasti i te muke da vam se da i sta vam ne treba mozete slobodno nesto i da uradite... i nece vam niko zameriti sto ste opozicija...ali kao i do sada sigurno necete, jedino u sta ne sumnjam kada ste vi u pitanju je vasa nesposobnost za dobra dela...a da ste sposobni da rasturite nesto sto je mukom stvoreno i steknete bogatstvo tudjom mukom u to ne sumnjam...

klenga

pre 11 godina

ubiše se crni nazadnjaci za ovim veličanstvenim jeremićem...a on,nesretnik,čita ove hvalospeve otađbinske centrale za J
unazađivanje i mržnju prema ds-u, pa stvarno poverovao da je plemeniti vuk...toliko samoljublje još nije viđeno na ovim prostorima, inače prepunim ljudi zaljubljenih u sebe do ušiju...očito je da i službi nije prijatno,da njeno najmilije dete gazi trnje...a taman je stiglo do zvezda...on svakako nije za opoziciju,a i šta će tamo gde nema slasti i vlasti...

Logican raskid

pre 11 godina

Vuk Jeremic sustinski nikada nije ni pripadao Demokratskoj stranci. Moze dase zali i Savetu bezbednosti UN, to ga nece vratiti natrag u DS. Stranka ga naprosto nece u svojim redovima. Vreme je da sam izadje na crtu i pokaze kakve su mu mogucnosti bez skrivanja iza Borisa tadica i DS.

zoki

pre 11 godina

Draga, nekada moja stranko!
Vase saopstenje moze da proguta samo neko kome je DS postala opcija tek nakon 05.10.2000. god.
" Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno... Pa ovo vam lici na Miloseviceve pamflete i proglase iz 90-tih.
Cista demagogija. Jer u demokratskom drustvu se do programa dolazi suceljavanjem misljenja. Ukoliko se obracunavate sa neistomisljenicima to nije demokratija vec jednoumlje i upravo to vodi ka diktaturi. Demokratska stranka od svog osnivanja pre vise od 20 godina je u svojim najvisljim organima imala ljude koji su imali razlicita stanovista po razlicitim pitanjima. Neki su odlazili i pravili nove stranke, ali niko nije bio izbacivan iz DS-a. Ako je jedan Z.Ddjindjic mogao da prihvati da se oko nekih pitanja misljenja njega i saradnika razilaze, Ispada da je aktuelni predsednik DS-a veca licnost i politicar od pokojnog Zorana??
Misljenja sam da ce ovakvi potezi puno kostati DS.

behar

pre 11 godina

Boris Tadić je stvorio Čedu Jovanovića u paketu sa Vukom Jeremićem,sve sa idejom da dobije podršku i desno i levo i iz inostranstva.Na kraju su ga svi provalili i baš svi su mu otkazali podršku.Zato svi koji vole Jeremića vole i Tadića ma koliko im to teško palo.
Nekada je bilo "imaš kuću vrati stan" pa bi se Jeremić trebao držati toga.Ima posao u Americi zato ni pod razno nije moguće da bude odbornik.Kako bi bilo kada bi svi bili odbornici a radili negde po belom svetu?

демократа1

pre 11 godina

Да највећа му је увреда што је рекао, да ако је ово што сте му урадили,по уставу да он враћа мандат,али ако није да Ђилас поднесе оставку.То је грех Вука Јеремића,срамота сви вам се смеју за ово.

saška i jeca su ovo pisale zajedno, garant!

pre 11 godina

tačno je da u ds ne vlada jednoumlje, zar taj 1(jedan) glas protiv nije najbolji dokaz za to?
jeremiću, neka ti je, stvarno, na čast pokušaj da dezavuišeš stranku pozivajući se na nešto tako efemerno poput ustava.

Demokrata od 1991

pre 11 godina

@Matija

To sto svet zna u kojoj je Vuk Jeremic partiji isto sto je znao u kom plemenu je bio Kofi Anana. Nije njega DS postavio na to mesto.Malo se decko zaneo. Mislio je da moze da vodi i stranku. Ovo sve govori o njemu

Licemerje

pre 11 godina

Ako 43 za i 1 protiv nije jednoumlje, onda OK. Zna se sta se desi sa onima koji glasaju suprotno, ne samo u DS nego u svim strankama u Srbiji. Daleko smo mi od politicke kulture. Ipak, podrzavam iskljucenje Jeremica, on nikada i nije bio demokrata vec Tadicev trik da uzme jos par procenata od nacionalista i desnicara.

Crvenkapica da šutira Vuka!

pre 11 godina

Sve pohvale DS-u na ovom potezu!
Vuk Jeremić je najobičniji populista, demagog i nacionalista!
Što prije se takvih riješite, DS će biti bolja stranka!

mia

pre 11 godina

Djilasu, Pajticu,Trivanova, Dulicu, Petrovicu, Risticu /B./, Jerkovljeva sve vas odozgo posmatra Pekic.... (mlekadzija, 19. februar 2013 13:24)
svaka cast za komentar, samo cu to reci.

kawasaki

pre 11 godina

ljudi moji, pobrkali ste loncice ili niste shvatili, a on vas uspesno obmanjuje... Trazeno je da vrati mandat jer ne zastupa politiku Demokratske stranke (suva istina) i ako hoce ostane u njoj...ukoliko nece, on naravno zadrzava svoj mandat ali u toj skupstini NECE (hvala Djilasu na tome) govoriti u ime Demokratske stranke i gradjana koji je podrzavaju!!!

Miki BG

pre 11 godina

Ovim saopštenjem DS je priznala da iza isključenja Jeremića ne stoji poslanički mamndat, već politika koju vodi Vuk Jeremić. Nema potrebe to objašnjavati, jer je potpuno jasno. Od toga koji su bivši ministri ostali, do toga da oni u saopštenju govore o tome da je "Jeremić odlučio da vodi svoju politiku"! Inicijativa narodnog poslanika Vuka Jeremića da se oceni ustavnost odluke GO DS nije vodjenje druge politike, već traženje da se utvrdi ustavnost takvog delovanja DS. On je unapred rekao da će postupiti po odluci Ustavnog suda i zatražio da to javno učini i lider demokrata Dragan Djilas. Na žalost demokrate u saopštenju uopšte ne govore o suštini spora i Jeremićevoj inicijativi pred USS, očigledno su oni za to znali i ranije i zatio Jeremića nisu ni pozvali da to iznese na stranačkom organu prilikom odlučivanja o isključenju. Djilas je tragedija ne samo za DS, jer je to njihova odluka i posledice će morati da snose sami, već je to tragedija i za Srbiju jer gubi izvornu snagu DS u reformi države i našem putu ka civilizovanoj državi u kojoj vladaju Ustav i pravo, a ne pojedinci i stranke!

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam koliko jeste ili nije po Ustavu da poslanici vraćaju ili zadržavaju mandate i ne uopšte me ne zanima, o tome neka razglabaju stručnjaci za ustavno pravo.
Ali znam sigurno da nije ni po jednom ljudskom i moralnom kriterijumu da poslanik bude odsutan godinu ili više dana iz Srbije i da istovremeno zadržava mandat poslanika u Skupštini Srbije, uz koji sleduje i ne tako mala poslanička plata.
Koga on predstavlja za vreme svog odsustva i koliko koristi od tog njegovog "zamrznutog" ili "uspavanog" mandata imamo mi građani Srbije, koji mu za celo to vreme "zamrznutosti" isplaćujemo poslaničku platu?
Nebitno da li neko voli ili ne voli Jeremića (lično ne mogu da ga vidim ni na slici), ali "zamrzavanje" poslaničkog mandata - NE MOŽE i tačka! Ili si poslanik ili nisi, ali "poslanik u odsustvu", to nigde nema!

Inače, zašto bismo onda birali poslanike kad bi svako od njih mogao da kaže "dragi građani, hvala vam što ste me izabrali, ali sledećih godinu dana (ili do kraja mandata, zašto da ne?) nećete me videti u Skupštini jer imam važnijeg posla!"
Neka, hvala, ali nikome ne treba "zamrznut" poslanik.

Mada, u "odbranu" Jeremića mora se reći da kad bi ogromna većina njegovih kolega poslanika otišla na godinu dana u Njujork ili u Tunguziju, ne bismo primetili ama baš nikakvu razliku, tolika je vajda od svih njih...

NekoIzMase

pre 11 godina

"Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi."

Tačno .. Samo je pravo čudo kako neki posle tih disonantnih tonova bivaju izbačeni ... Da li se i time DS ponosi ... Počev od Mićunovića, Čavoškog, Miloševića i Koštunice 90ih godina, preko Vuksnovića, Čede, pa danas do Živkovića i Jeremića ...

Kokan Prvi

pre 11 godina

Đilas nije izbacio Jeremića već je to učinio neki Odbor stranke i to glasanjem (mislim) 43:1. Nisam zapazio da li je glasanje bilo tajno ili javno. Da su u pitanju komunisti glasanje bi bilo javno. Svaki kolektivitet, ma koliki bio, ima neku vrstu sopstvene (zajedničke) svesti, kao i svoju (kolektivnu) psihologiju. To ne važi samo za ljude, to karakteriše i životinjski svet (pse, konje, ovce ...). Svi imaju svog predvodnika i svi nastoje da ga slepo slede. Predvodnik, isto tako, pokazuje najveću agresivnost u trenutku kada je došao na čelo stada. Želi da u startu pokoleba sve one koji su svojeglavi ili samosvojni - dakle one koji imaju svoju ličnost. Amerikanci imaju jednu fenomenalnu poslovicu : kada nekoga ne možeš da pobediš - pridruži mu se. Tako se od gubitnika postaje pobednik. To je kod njih normalno, ali kod nas nije. Kod nas onaj koji misli da je najjači, tako će misliti i kad ostane potpuno sam. Da li Đilas uopšte ima predstavu kako se ovi njegovi postupci odražavaju na "masovnost" stranke. Navodno, priča se da njega taj negativni trend ne brine. U pitanju je neki elitizam, šta li ? Ja mislim da njemu uloga predvodnika ne leži. Bolje je delovao kao jedna od prvih violina u orkestru. Imao je svoje deonice u kojima je zaista bio neprikosnoven. Sada to polako nestaje. Malo po malo, Beograd gubi dosta dobrog gradonačelnika a dobija namrgođenog namesnika stranke koji nikome nije potreban, a najmanje njemu samom.

maki

pre 11 godina

Vidim, ovde komentarisu svi osim istinskih pristalica DS ili njenih clanova (bilo onih pre 2004. ili onih od pre koji mesec)...njemu i jeste mesto u nekoj drugoj partiji, a u DS-u svakako nije! Politika mu je populisticka, mesavina DSS i SPS, rusofilska, iracionalna, svakako ni dodirnih tacaka nema sa onim sto bi trebalo biti politika DS...njega ljudi u stranci, shvatite to, ne podrzavaju!!! Bar ne u velikoj vecini, sluzio nam je za podsmeh i sramotu, kako kad. Jedino na jugu i jugoistoku Srbije, u ponekom odboru ima podrsku, takodje onih ljudi ciji je cilj uclanjenja u DS veoma sumnjive prirode. Eto ga vama, prica vase price, a nas pustite na miru da se vratimo onome sto bi trebalo da nosi DEMOKRATSKA STRANKA sa sobom! Mi se nismo uclanili i nismo glasali za tu stranku da bi neki njen funkcioner zatezao odnose sa regionom, Evropom i celim svetom sa nekakvim pricama iz 90-tih godina protiv kojih smo se borili!

gavrilo

pre 11 godina

@kapetan Ahab: koliko si objektivan dovoljno se vidi iz jedne tvoje recenice iz besmislenog romana:"licno ne mogu da ga vidim ni na slici". a sto se tice njegovog prisustva-odsutstva iz pol.zivota srbije i bednog razloga za iskljucenje iz nekada "moje" stranke,reci cu samo par reci. prvo,njegov znacaj i kvalitet za ds su veci mnogostruko od svih prisutnih ds poltrona u skupstini. drugo,zamolio bih te samo da ti i tebi slicna armija ridjih poslusnika ne pricate vise o nicijem prisustvu i radu u parlamentarnom zivotu srbije posto svi mi vrlo dobro znamo od afere boldrum do danas koliko su vasi poslanici,a nekada i moji,obitavali tj. zaobilazili skupstinske stolice u sirokom luku. u skupstini ste se pojavljivali samo kad je trebalo poslusnicki glasati i podici pausale,regrese,dodatke i slicne bonuse na ionako ogromne plate koje niste ni zaradili.

Moje misljenje

pre 11 godina

@ (Balkan,

A ovaj je pametan???On je malo vise sujetan i umisljen.Zamisli nekog ko je predsedavajuci Generalne skupstine neko se u Srbiji drznuo da ga iskljuci iz partije. Takvu licnost.Neka osnuje u NY partiju

Pobesneli max

pre 11 godina

Za 90 % ovih komentatora, Jeremic je bio Tadicev izdajnik koji je zajedno sa njim ( Tadicem) "prodao" Kosovo... Kad ono...
Demokratska stranka je velika stranka. Nece propasti, kako mnogi prizeljkuju. Nazalost, losi ljudi, losa selekcija, lose vreme...sve pomalo je uticalo da se sada nalazi tu gde jeste. Ali, jos uvek ima kapacitet, vise nago ijedna druga stranka,da vodi ovu zemlju bolje i kvalitetnije od drugih.
Nisam demokrata, nisam cak ni glasao za njih sada...ali sad, navalite sa minusima.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Nisu to uvrede. Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe (optuzbe, koje, uzgred, ogromna vecina nacije prihvata zdravo za gotovo). A to da li cete vi da se ponasate kao uvredjena Seka Persa ili cete da se branite pred sudom zakona i pred sudom javnosti, to je vec vasa stvar.

Moj savet: angazujte dobru firmu za odnose sa javnoscu i medijima, jer ko god vam trenutno radi publicitet, mnooooogo je bre los. Da Vam je Kim Dzong Un direktor za odnose sa medijima, bolje biste prosli.

U medjuvremenu, ne znam da li ste to primetili, clanstvo vas napusta u buljucima. Izlazna vrata su vam se zaglavila od clanova koji ne mogu dovoljno brzo da pobegnu. Heee--lll---ooooo??? Earth to Krunska?

birač

pre 11 godina

e moja bivša demokratska stranko (koja više i nisi), postala si diktatorska stranka sa "firerom" na čelu. sram i stid da vas bilo! samo vi recite "da" za sve šta vam "firer" đilas kaže, da se nebi on i vas rešio, kao što se rešio ostalih poslanika, koje smo "mi" demokratski birali. ako svet do sada nije znao kojoj je to stanci gospodin jeremić pripadao, sada je saznao! neka je on dao postupak ustavnom sudu, da preispita pravednost i da spreči, ako nije pravedno, tu đilasovu diktaturu, za sada i za sva vremena. ovo šta vi radite je prevara naroda! i da znate da narod, nezavisno od pripadnosti stranke, voli jeremića. to se vidi. razlog je jednostavan: on se iz sve snage bori za srbiju i za njen ugled u svetu i to nam je dokazao! pa koliko god uspeo u tome. a vi iz demokratske stranke ste isto tako pokazali, da je (u istoriji, a i sada) uvek bila izdaja iz sopstvenih redova, koja je zabadala nož u leđa našim vojvodama, koji su se borili za svoju zemlju i svoj narod. ovim potezom ste izvršili političko samoubistvo! iskreno se nadam, da ste sada izgubili sve svoje birače i da će svi oni pratiti gospodina jeremeća na svom putu da spasi naš kosmet, ali i kredibilitet i ugled srbije u svetu. njegovim predsedavanjem generalnom skupštinom ujedinjenih nacija, srbija kao država predsedava ujedinjenim nacijama, slično kao što je to nekada i jugoslavija sa titom na čelu. ali vi ste toliko maloumni i zavidni da bi ste to uopšte mogli da shvatite. puni ste zavisti! baš mi vas je žao...

Boki

pre 11 godina

Smesno je sve sto DS radi. Ako cemo po pravili DS-a onda je pola njih trebalo da izleti napolje. U tu grupu se se naravno kao prvi ubrajaju Djilas i Sutanovac.

IGRA STAKLENIH PERLI

pre 11 godina

Mazali ste nam oči godinama, pa bi kao još malo. To da su dozvoljene debate i međusobne kritike u okviru same stranke, dokazali ste tako što ste sve koji su napravili korak levo sklonili ili grubo rečeno eliminisali. Nemojte nam više prodavati demokratiju.

Klaus

pre 11 godina

Armes Serbien! Wo bleibt deine Demokratie, wenn nicht einmal die Demokratische Partei (DS) demokratisch ist? Ihr könnt Stolz sein auf euren Herr Jeremic. Er ist ein guter Mann und ein guter Politiker. Ich wünsche Ihm alles Beste! Grüße aus Deutschland...
(Pozdrav Srbijo! Gde vam je demokratija, ako je nema čak ni u Demokratskoj stranci (DS)? Možete biti ponosni na gospodina Jeremića. On je dobar čovek i dobar političar. Želim mu sve najbolje! Pozdrav iz Nemačke ...)

Milutin

pre 11 godina

Kao simpatizer DS mogu vam reci najdobronamernije da sledecu citiranu recenicu iz saopstenja smatram demagogijom.
"Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno..." Budite sigurni da je tako uvek I bilo, jeste I bice. Nije ok uvoditi ovaj kontekst pored Vuka.

Ivanaaa

pre 11 godina

A cime je njih Jeremic uvredio ? sasvim kulturno je rekao sto je imao i trazi covek da iskoristi svoje zakonsko pravo . Mozda je to uvreda za njih !

Cicmil

pre 11 godina

Tadic, Petrovic, Jeremic...svi nesto govore protiv DS, a svima je valjala pre par godina. Sada kada je doslo vreme da se na muci poznaju junaci vi ste pokazali pravo lice.

m.

pre 11 godina

Prosle godine sa izleta sam se vratio da glasam i zakasnio sam 5 minuta i u prvom i drugom krugu izbora. Dosao u 20.05 da glasam. Tada sam mislio da trebam glasati za DS i Tadica zbog EU i Jeremica. U prvom krugu sam zakasnio i bilo mi krivo. Ali mi neka logika i intuicija nisu dali da zurim. Postovao sam ogranicenja u saobracaju, i stigao. Bitno da se stigne. Utesilo me da moj glas nije uticao na rezultat. U drugom krugu opet zakasnim. I opet nisam zaokruzio Tadica jer sam zakasnio. Opet moj glas nije uticao. I kazem, bitno je da nisam prekoracoo brzinu, da sam stigao. Ima to razlog i ko zna zasto je dobro. Moj glas mije uticao. Postujem Tadica i Jeremica. Zuti mi se zbog 3u1 i marketing poslivs koji su idealni za pranje para nije dopadao. Prodaje maglu. Shvatio sam brzo da je bilo vrlo korisno sto sam postovao red i propise u Saobracaju. I gde treba stice se. Samo mudro. Dosli se do velikih zakljucaka. A zuti je je jos vise pozutio. Jos nije poplavio. Medjutim, situacija je sve jasnija. Da postaje kristalno cista. Naravoucenije: ko misli svojom glavom i sebe i druge cuva, i Bog ce ga sacuvati. Jeremic je mlad ali veoma inteligentan i mudar covek. Tadic je bio sve to, ali ga je populizam kostao jer ga je pustio niz vodu onaj ko je sebe u DS reklamirao na racun njega, a uzeo lovu da reklamira njega. Taj bi i rodjenog iskoristio da velica sebe. A covek je prazna casa koha lepi uzgleda. Sada je poceo da cvili. Jeremic njegove poslusnike izuva iz cipela svojom mudroscu i strpljenjem. Poziciju je zasluzio svojim, a ne DS referencama. DS je postala suplja pruca. A postovanje zakona i propisa me spasilo da ne dam njima glas. I ne bih ga dao njima vise. No, nemaju oni vise pameti i razuma da stanu na loptu i da igraju. Ali ni ne igraju da pobede; nego da spasu glavu vodji i da sacuvaju pokrov za njega. Ostali su oni koji ne vrede da bi ih hteo neko drugi ili da mogu sami.

Čitalac

pre 11 godina

"Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe"
(DEDA CVETKO, 19. februar 2013 17:41)

Kršenja zakona NEMA. Iz stranke je izbačen jer ne poštuje njene odluke. Poslanički mandat mu stranka nije oduzela (niti bi mogla), tako da je on i dalje poslanik. Gde je tu prekršen zakon? Tužba je čist politički marketing na najnižem politikantsko-tabloidskom nivou.

Odgovor DS-a se odnosi na Jeremićevu lavinu optužbi. Ako stvarno tako misli o svojoj dojučerašnjoj stranci i njenom predsedniku, zašto je onda nedavno izjavio da želi da ostane u toj stranci? Zašto nije iz nje sam izašao kad je toliko loša i kad je Đilas toliki monstrum od čoveka? Jeremić me je ovim postupkom kao čovek, intelektualac i "diplomata" neverovatno razočarao. Toliki nedostatak integriteta, dostojanstva i profesionalne etike za čoveka na takvom položaju najmračnija je slika mentaliteta celokupne naše posrnule nacije. Neka su ga izbacili, stranka treba da se konačno očisti od licemernih i bahatih karijerista. Ako to čišćenje podrazumeva da iz stranke ode 70% članstva, neka tako bude. Bolje je imati 10 pravih ljudi nego milion nikakvih. Jedino se pitam da li u ovoj Srbiji uopšte može da se nađe 10 pravih ljudi.

Matija

pre 11 godina

Gospodo iz Krunske mogli ste da sačekate septembar mesec da se Vuku Jeremiću okonča predsedavanje skupštinom UN a ne da nas ovako sve brukate po belom svetu!

Crvenkapica da šutira Vuka!

pre 11 godina

Sve pohvale DS-u na ovom potezu!
Vuk Jeremić je najobičniji populista, demagog i nacionalista!
Što prije se takvih riješite, DS će biti bolja stranka!

Mile sa Čubure

pre 11 godina

Zabrinutost SNS-komentatora zbog izbacivanja Jeremića iz DS-a, kao i njegove izjave o stranci govore u prilog tome da je ova odluka DS-a dobra.

Tako se to radi

pre 11 godina

Mladi junosa bi hteo da bude vlast i u Srbiji i EU i UN.Gospodine Jeremicu ako je stranka sklonila tvog prijatelja Tadica i to sa pravom mogao si da biras. Da ostanes u stranci ako ti je DS prirasao za srcem i da vratis mandat ili da dozivis ovako kako su stranacki organi uradili. Ovo je bila Jeremicu tvoja ideja da u okviru jedne stranke napravis frakciju.I procitali te.To sto se obracas ustavnom sudu je jos jedno pokazivanja neznanja.DS je od tebe trazio da vratis mandat poslanika.Ti neces i mozes da budes nezvisni poslanik. Sta je tu probelm sto je neko nesto od tebe zahtevao.Zamisli drznuli se da nesto tako traze. Ne mislis da ce ustavni sud da raspravlja o tvom iskljucenju jer boze moj ti si predsedavajuci generalne skupstine UN

Demokrata od 1991

pre 11 godina

@Matija

To sto svet zna u kojoj je Vuk Jeremic partiji isto sto je znao u kom plemenu je bio Kofi Anana. Nije njega DS postavio na to mesto.Malo se decko zaneo. Mislio je da moze da vodi i stranku. Ovo sve govori o njemu

klenga

pre 11 godina

ubiše se crni nazadnjaci za ovim veličanstvenim jeremićem...a on,nesretnik,čita ove hvalospeve otađbinske centrale za J
unazađivanje i mržnju prema ds-u, pa stvarno poverovao da je plemeniti vuk...toliko samoljublje još nije viđeno na ovim prostorima, inače prepunim ljudi zaljubljenih u sebe do ušiju...očito je da i službi nije prijatno,da njeno najmilije dete gazi trnje...a taman je stiglo do zvezda...on svakako nije za opoziciju,a i šta će tamo gde nema slasti i vlasti...

Pobesneli max

pre 11 godina

Za 90 % ovih komentatora, Jeremic je bio Tadicev izdajnik koji je zajedno sa njim ( Tadicem) "prodao" Kosovo... Kad ono...
Demokratska stranka je velika stranka. Nece propasti, kako mnogi prizeljkuju. Nazalost, losi ljudi, losa selekcija, lose vreme...sve pomalo je uticalo da se sada nalazi tu gde jeste. Ali, jos uvek ima kapacitet, vise nago ijedna druga stranka,da vodi ovu zemlju bolje i kvalitetnije od drugih.
Nisam demokrata, nisam cak ni glasao za njih sada...ali sad, navalite sa minusima.

behar

pre 11 godina

Boris Tadić je stvorio Čedu Jovanovića u paketu sa Vukom Jeremićem,sve sa idejom da dobije podršku i desno i levo i iz inostranstva.Na kraju su ga svi provalili i baš svi su mu otkazali podršku.Zato svi koji vole Jeremića vole i Tadića ma koliko im to teško palo.
Nekada je bilo "imaš kuću vrati stan" pa bi se Jeremić trebao držati toga.Ima posao u Americi zato ni pod razno nije moguće da bude odbornik.Kako bi bilo kada bi svi bili odbornici a radili negde po belom svetu?

maki

pre 11 godina

Vidim, ovde komentarisu svi osim istinskih pristalica DS ili njenih clanova (bilo onih pre 2004. ili onih od pre koji mesec)...njemu i jeste mesto u nekoj drugoj partiji, a u DS-u svakako nije! Politika mu je populisticka, mesavina DSS i SPS, rusofilska, iracionalna, svakako ni dodirnih tacaka nema sa onim sto bi trebalo biti politika DS...njega ljudi u stranci, shvatite to, ne podrzavaju!!! Bar ne u velikoj vecini, sluzio nam je za podsmeh i sramotu, kako kad. Jedino na jugu i jugoistoku Srbije, u ponekom odboru ima podrsku, takodje onih ljudi ciji je cilj uclanjenja u DS veoma sumnjive prirode. Eto ga vama, prica vase price, a nas pustite na miru da se vratimo onome sto bi trebalo da nosi DEMOKRATSKA STRANKA sa sobom! Mi se nismo uclanili i nismo glasali za tu stranku da bi neki njen funkcioner zatezao odnose sa regionom, Evropom i celim svetom sa nekakvim pricama iz 90-tih godina protiv kojih smo se borili!

saška i jeca su ovo pisale zajedno, garant!

pre 11 godina

tačno je da u ds ne vlada jednoumlje, zar taj 1(jedan) glas protiv nije najbolji dokaz za to?
jeremiću, neka ti je, stvarno, na čast pokušaj da dezavuišeš stranku pozivajući se na nešto tako efemerno poput ustava.

Licemerje

pre 11 godina

Ako 43 za i 1 protiv nije jednoumlje, onda OK. Zna se sta se desi sa onima koji glasaju suprotno, ne samo u DS nego u svim strankama u Srbiji. Daleko smo mi od politicke kulture. Ipak, podrzavam iskljucenje Jeremica, on nikada i nije bio demokrata vec Tadicev trik da uzme jos par procenata od nacionalista i desnicara.

Moje misljenje

pre 11 godina

@ (Balkan,

A ovaj je pametan???On je malo vise sujetan i umisljen.Zamisli nekog ko je predsedavajuci Generalne skupstine neko se u Srbiji drznuo da ga iskljuci iz partije. Takvu licnost.Neka osnuje u NY partiju

kawasaki

pre 11 godina

ljudi moji, pobrkali ste loncice ili niste shvatili, a on vas uspesno obmanjuje... Trazeno je da vrati mandat jer ne zastupa politiku Demokratske stranke (suva istina) i ako hoce ostane u njoj...ukoliko nece, on naravno zadrzava svoj mandat ali u toj skupstini NECE (hvala Djilasu na tome) govoriti u ime Demokratske stranke i gradjana koji je podrzavaju!!!

Logican raskid

pre 11 godina

Vuk Jeremic sustinski nikada nije ni pripadao Demokratskoj stranci. Moze dase zali i Savetu bezbednosti UN, to ga nece vratiti natrag u DS. Stranka ga naprosto nece u svojim redovima. Vreme je da sam izadje na crtu i pokaze kakve su mu mogucnosti bez skrivanja iza Borisa tadica i DS.

Bivsi demokrata

pre 11 godina

E pa gospodine Djilas,dosta je bilo. Da li ste svesni da ste isključili iz stranke čoveka koji je je predsednik skupstine UN-a,da li ste svesni da nam se ceo svet smeje zbog vasih poteza? Sigurno je da vise necu glasati za vas,sigurno je da necete ni cenzus preci zbog takvih odluka,sramota......

zlatko

pre 11 godina

Isterali macke i ostali misevi da kolo vode,nisam simpaziter ds ali Vuk mi je jedan od omiljenih iz ds. Sad imam jos vise razloga da bikad ne glasam za ds.

Cicmil

pre 11 godina

Tadic, Petrovic, Jeremic...svi nesto govore protiv DS, a svima je valjala pre par godina. Sada kada je doslo vreme da se na muci poznaju junaci vi ste pokazali pravo lice.

član DS (od danas bivši)

pre 11 godina

ne mogu da verujdm da ds može ovako licemeran da bude.
On smeju da izbace iz stranke bivšeg kolegu,a on nesme ništa loše o njhma da prozbori.Licemerno od njih.
Drugo, 12 godina na vlasti,i sada su se setili za ekonomski oporavak i toboze plate radnika. A od koga da se oparavimo,od vas samih,ne moguće.
Ne lijte više krokodilske suze.jer ste nas bukvalno pojeli,i sada još hoćete da nam pomognete,neka hvala. Postajete marginalna stranka kao što je to postao i SPO posle 5 oktobra i jednoumlja.

White

pre 11 godina

Diktatura? Mozda imamo trenutno slepilo, uzrokovano bljestavilom zute boje u koju smo gledali godinama, sve nadajuci se... Ali ne, morali ste da iskoristite nepismen narod, krenete u bogacenje, kao SPS nekada i ubijete i poslednju nadu da ce nas stranka Z. Djindjica uvesti u novo doba. Mi, Beli listici smo vam presudili, presudicemo i ovima ako ne budu valjali ali manite se price o DIKTATURI, smesni ste.

Bane

pre 11 godina

Da li još neko u DS-u ima diplomu Harvarda? Ili, da li je neko svestan da je iz stranke izbačen čovek koji je generalni sekretar skupštine UN-a? U ovoj priči totalno podržavam Jeremića. Prvo, Evropska unija je morala da nas dobro iskritikuje pa da stranke zaborave na blanko potpisane ostavke na poslanička mesta. Poslaničko mesto pripada čoveku, pod imenom i prezimenom, a ne stranci. Njegova je volja da li će kasnije da nastupa samostalno u skupštini ili će da pređe u neku drugu stranku. I Jeremić jeste u pravu kad je rekao da je njegov ulog bilo njegovo ime na listi kandidata za poslanike. Lično ne bih i nisam glasao za DS ili za Jeremića, ali je ovo što mu DS radi po meni totalna partokratija, a ne demokratija. Meni se čini da je jedna od najvećih tekovina čovečanstva borba protiv jednoumlja i da svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali, kod nas to ne važi. Svi poslanici, a na lokalnom nivou odbornici, moraju da glasaju po nekoj tački u skladu sa odlukom stranke, a ako neće onda mora da leti iz stranke. Mislim da u našoj skupštini jedino poslanici LDP-a mogu da glasaju kako žele, bez straha da će dobiti šut kartu. I baš se ponosim što nisam član nijedne stranke, jer neću da dozvolim da radim ili stojiim iza nečeg što mislim da nije ispravno. Baš zbog toga poštujem Jeremića što ima svoje mišljenje i ako ovde ne uspe, neka se obrati sudu za ljudska prava. Inače, Jeremiću kao ministru zameram mnogo toga, a najviše situaciju sa crnogorskim ambasadorom. Čija je to bila odluka?

ARA

pre 11 godina

Vuk Jeremića se nije uklapao u DS kakav želi da uspostavi Đilas, a to je DS u kome će vladati jednoumlje. Dakle Đilas će iznositi stavove stranke, a svi drugi će predsednika bezpogovorno slušati i ponavljati ono što predsednik kaže, uz minimalnu promenu mesta reči u rečenici. U ovakvom DS-u Jeremić bi iskakao iz šablona, i zbog toga je moralo doći do odstranjivanja Jeremića iz DS-a.

Laki

pre 11 godina

Djilasu treba objasniti da je to demokratska stranka, i mi koji smo simpatizeri demokratije ne podnosimo diktaturu, a Djilas je kao i Vucic diktator, Djilas samo voli klimoglavce tu nema napredka demokratije.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam koliko jeste ili nije po Ustavu da poslanici vraćaju ili zadržavaju mandate i ne uopšte me ne zanima, o tome neka razglabaju stručnjaci za ustavno pravo.
Ali znam sigurno da nije ni po jednom ljudskom i moralnom kriterijumu da poslanik bude odsutan godinu ili više dana iz Srbije i da istovremeno zadržava mandat poslanika u Skupštini Srbije, uz koji sleduje i ne tako mala poslanička plata.
Koga on predstavlja za vreme svog odsustva i koliko koristi od tog njegovog "zamrznutog" ili "uspavanog" mandata imamo mi građani Srbije, koji mu za celo to vreme "zamrznutosti" isplaćujemo poslaničku platu?
Nebitno da li neko voli ili ne voli Jeremića (lično ne mogu da ga vidim ni na slici), ali "zamrzavanje" poslaničkog mandata - NE MOŽE i tačka! Ili si poslanik ili nisi, ali "poslanik u odsustvu", to nigde nema!

Inače, zašto bismo onda birali poslanike kad bi svako od njih mogao da kaže "dragi građani, hvala vam što ste me izabrali, ali sledećih godinu dana (ili do kraja mandata, zašto da ne?) nećete me videti u Skupštini jer imam važnijeg posla!"
Neka, hvala, ali nikome ne treba "zamrznut" poslanik.

Mada, u "odbranu" Jeremića mora se reći da kad bi ogromna većina njegovih kolega poslanika otišla na godinu dana u Njujork ili u Tunguziju, ne bismo primetili ama baš nikakvu razliku, tolika je vajda od svih njih...

Maxxx

pre 11 godina

DS izgubio kompas.
I šta je Vuk loše rekao- da će podneti ocenu ustavnosti odluke? Šta fali da mi vidimo ko je u zgrešio? zakon i ustav je isti za sve.

Balkan

pre 11 godina

Nikad u Srbiji nije bilo mesta za pametne. Takve izbace ili ubiju. Ali zato budale... Oni su na svim mestima u drzavi, zato nam i jeste tako. A pametni iz Srbije su svuda u svetu osim u Srbiji...

Zoran BGG

pre 11 godina

Prica nije gotova,sad je na potezu Jeremic. Nece dozvoliti da ostane na ovome. Njemu nije potrebna stranka ,on je svoje licno ime izgradio i ne moze da dozvoli da ga ukalja neka sada mala stranka.

Milija

pre 11 godina

...kome se Jeremic pridruzio...pa pridruzio se boljima verovatno...lepo je Djilas sam za svoju stranku rekao, ne smeta mu da bude lider male stranke...i rekao je najvecu istinu...od najvece do najmanje, malo gore malo vise dole...sve u svemu pocetak kraja i obistinjenje one stare jevrejske:"Dabogda imao pa nemao.." Uradite vi iz DS nesto dobro za Srbiju sad kao opozicija kad vec niste umeli kao vlast...tada ste bili zauzedi krcmljenjem stecenog i gomilanjem u dzepovima...sada kada ste rastereceni vlasti i te muke da vam se da i sta vam ne treba mozete slobodno nesto i da uradite... i nece vam niko zameriti sto ste opozicija...ali kao i do sada sigurno necete, jedino u sta ne sumnjam kada ste vi u pitanju je vasa nesposobnost za dobra dela...a da ste sposobni da rasturite nesto sto je mukom stvoreno i steknete bogatstvo tudjom mukom u to ne sumnjam...

Bojan

pre 11 godina

Zemlja lagano klizi u diktaturu?!

-pa vi ste najsvetliji primer na koji nacin

Msm znam da je tesko smisliti dobru laz i onda je braniti, ali mozete bar nekog iskusnog postaviti da pise saopstenja, ovo je uvreda za sve ljude sa

Zolisd

pre 11 godina

Ovaj Djilas uopste ne razume karakter stranke u koju je upao kao padobranac. DS nikada nije bila stranka disciplinonavanih fanova koji slepo veruju vodji poput SRS, SNS, SPO, SPS i slicne. Nekada je bila stranka slobodnomislecih, kreativnih i pre svega dobrovoljnih ljudi koji su isli za idejom sa puno entuzijazma. I ponosili su se i strankom i svojim clanstvom. Djilasi, Krstici, Saperi i slicni su promenili profil i stranke i clanova i glasaca. Jedina vodilja je INTERES.

marija

pre 11 godina

Sva je prilika da ste vi uvredili sve glasace DSa i Tadica.
Zapravo, pravite od nas glasaca kompletne idiote i u tome ce nadam se da vas zaustavi Jeremic.
Samo vi nemojte o casti. Ostali su vam Dulic, Sutanovac, Malovic,..., zato sto su disciplinovani i ni zbog cega drugog.
Demokratska stranka sa Djilasom je neprepoznatljiva i to je tragedija, ne samo za DS, nego za Srbiju i njenu buducnost.

Razocarani

pre 11 godina

Gospodo bivši stranacki drugovi, jadno je ovakvo ponašanje i krajnje je vreme da se pomerite sa nulte tačke. Shvatite da ste izgubili izbore zbog ovakve politike i ako nastavite po starom, na sledećima će te doživeti krah.

Sinisa

pre 11 godina

Steta sto DS nije bio na vlasti, pa nisu imali priliku da se bore za gradjane I brinu o okonomskim pitanjima, zato na sledecim izborima svi za DS, oni ce nas izvuci iz ove rupe u kojoj smo!

zoki

pre 11 godina

Draga, nekada moja stranko!
Vase saopstenje moze da proguta samo neko kome je DS postala opcija tek nakon 05.10.2000. god.
" Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno... Pa ovo vam lici na Miloseviceve pamflete i proglase iz 90-tih.
Cista demagogija. Jer u demokratskom drustvu se do programa dolazi suceljavanjem misljenja. Ukoliko se obracunavate sa neistomisljenicima to nije demokratija vec jednoumlje i upravo to vodi ka diktaturi. Demokratska stranka od svog osnivanja pre vise od 20 godina je u svojim najvisljim organima imala ljude koji su imali razlicita stanovista po razlicitim pitanjima. Neki su odlazili i pravili nove stranke, ali niko nije bio izbacivan iz DS-a. Ako je jedan Z.Ddjindjic mogao da prihvati da se oko nekih pitanja misljenja njega i saradnika razilaze, Ispada da je aktuelni predsednik DS-a veca licnost i politicar od pokojnog Zorana??
Misljenja sam da ce ovakvi potezi puno kostati DS.

Miki BG

pre 11 godina

Ovim saopštenjem DS je priznala da iza isključenja Jeremića ne stoji poslanički mamndat, već politika koju vodi Vuk Jeremić. Nema potrebe to objašnjavati, jer je potpuno jasno. Od toga koji su bivši ministri ostali, do toga da oni u saopštenju govore o tome da je "Jeremić odlučio da vodi svoju politiku"! Inicijativa narodnog poslanika Vuka Jeremića da se oceni ustavnost odluke GO DS nije vodjenje druge politike, već traženje da se utvrdi ustavnost takvog delovanja DS. On je unapred rekao da će postupiti po odluci Ustavnog suda i zatražio da to javno učini i lider demokrata Dragan Djilas. Na žalost demokrate u saopštenju uopšte ne govore o suštini spora i Jeremićevoj inicijativi pred USS, očigledno su oni za to znali i ranije i zatio Jeremića nisu ni pozvali da to iznese na stranačkom organu prilikom odlučivanja o isključenju. Djilas je tragedija ne samo za DS, jer je to njihova odluka i posledice će morati da snose sami, već je to tragedija i za Srbiju jer gubi izvornu snagu DS u reformi države i našem putu ka civilizovanoj državi u kojoj vladaju Ustav i pravo, a ne pojedinci i stranke!

Baćo

pre 11 godina

Ako bivši ministri ne mogu da predstavljaju stranku u parlamentu, pitanje je zašto je to tako, da li su to oni koji nisu dobro radili ili oni koji nisu po meri novog predsednika stranke?

miljian

pre 11 godina

Svaku mogućnost pobune u stranci treba saseći u korenu. Đilas neće da napravi grešku Borisa Tadića, koji je primio Đilasa u DS, pomogao mu da ojača, i na kraju ga je isti taj Đilas, svrgnuo sa mesta predsednika. Učeći se na Tadićevim greškama, a da ne bi prošao kao Tadić, Đilas je Jeremića isključio iz stranke.

Verovali ili ne

pre 11 godina

Jeremic u svojoj izjavi nije imao apsolutno ni jednu uvredu,vec je samo izneo istinu.Ako istina vredja demokrate,onda zaista imaju veliki problem!

демократа1

pre 11 godina

Да највећа му је увреда што је рекао, да ако је ово што сте му урадили,по уставу да он враћа мандат,али ако није да Ђилас поднесе оставку.То је грех Вука Јеремића,срамота сви вам се смеју за ово.

supervisor

pre 11 godina

xaxaxaaaaaaa.... Vredjanje kolega je kada covek oce da povede postupak pred Ustavnim sudom.... coooveeeceee, kakva panika i frka u DS-u...

gavrilo

pre 11 godina

@kapetan Ahab: koliko si objektivan dovoljno se vidi iz jedne tvoje recenice iz besmislenog romana:"licno ne mogu da ga vidim ni na slici". a sto se tice njegovog prisustva-odsutstva iz pol.zivota srbije i bednog razloga za iskljucenje iz nekada "moje" stranke,reci cu samo par reci. prvo,njegov znacaj i kvalitet za ds su veci mnogostruko od svih prisutnih ds poltrona u skupstini. drugo,zamolio bih te samo da ti i tebi slicna armija ridjih poslusnika ne pricate vise o nicijem prisustvu i radu u parlamentarnom zivotu srbije posto svi mi vrlo dobro znamo od afere boldrum do danas koliko su vasi poslanici,a nekada i moji,obitavali tj. zaobilazili skupstinske stolice u sirokom luku. u skupstini ste se pojavljivali samo kad je trebalo poslusnicki glasati i podici pausale,regrese,dodatke i slicne bonuse na ionako ogromne plate koje niste ni zaradili.

Marko

pre 11 godina

Daleko je DS od reformisanja, a Vuk Jeremić uopšte nije nikakav disonantan ton u DS-u. Eto, npr., slušao sam Đilasa na Prvoj pre neki dan, pa se naslušah priča o podršci sadašnjoj vladi iz inostranstva - zbog Kosova.

Kad bi sutra bili izbori, opet bi vas sve precrtao jer ne vidim nijedan razlog zašto bi ponovo glasao za DS, a posebno ne za ovaj sa Đilasom.

žile

pre 11 godina

Teško je poverovati u sve ovo,možda se mora biti lud,u stranci DS pričaju o oporavku zemlje,novim radnim mestima oooo platama radnika.Čovek zdrave pameti dobije utisak da su oni juče ušli u politiku,da oni nemaju nikakve veze i spone sa propašću iste ove naše opljačkane države.

Feniks

pre 11 godina

Ako je neko i mislio da je Jeremic zasluzio da bude iskljucen posle ovakvog objasnjenja koje je stiglo iz DS-a mislim da smo svi malo zateceni.Ovo nije dovoljno da se objasni razlog njegovog iskljucenja,ovo je samo nesto sto lici na odbranu same stranke od sebe same jer se pravda Jeremicu za svoje postupke....

Klaus

pre 11 godina

Armes Serbien! Wo bleibt deine Demokratie, wenn nicht einmal die Demokratische Partei (DS) demokratisch ist? Ihr könnt Stolz sein auf euren Herr Jeremic. Er ist ein guter Mann und ein guter Politiker. Ich wünsche Ihm alles Beste! Grüße aus Deutschland...
(Pozdrav Srbijo! Gde vam je demokratija, ako je nema čak ni u Demokratskoj stranci (DS)? Možete biti ponosni na gospodina Jeremića. On je dobar čovek i dobar političar. Želim mu sve najbolje! Pozdrav iz Nemačke ...)

Ivanaaa

pre 11 godina

A cime je njih Jeremic uvredio ? sasvim kulturno je rekao sto je imao i trazi covek da iskoristi svoje zakonsko pravo . Mozda je to uvreda za njih !

Čitalac

pre 11 godina

"Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe"
(DEDA CVETKO, 19. februar 2013 17:41)

Kršenja zakona NEMA. Iz stranke je izbačen jer ne poštuje njene odluke. Poslanički mandat mu stranka nije oduzela (niti bi mogla), tako da je on i dalje poslanik. Gde je tu prekršen zakon? Tužba je čist politički marketing na najnižem politikantsko-tabloidskom nivou.

Odgovor DS-a se odnosi na Jeremićevu lavinu optužbi. Ako stvarno tako misli o svojoj dojučerašnjoj stranci i njenom predsedniku, zašto je onda nedavno izjavio da želi da ostane u toj stranci? Zašto nije iz nje sam izašao kad je toliko loša i kad je Đilas toliki monstrum od čoveka? Jeremić me je ovim postupkom kao čovek, intelektualac i "diplomata" neverovatno razočarao. Toliki nedostatak integriteta, dostojanstva i profesionalne etike za čoveka na takvom položaju najmračnija je slika mentaliteta celokupne naše posrnule nacije. Neka su ga izbacili, stranka treba da se konačno očisti od licemernih i bahatih karijerista. Ako to čišćenje podrazumeva da iz stranke ode 70% članstva, neka tako bude. Bolje je imati 10 pravih ljudi nego milion nikakvih. Jedino se pitam da li u ovoj Srbiji uopšte može da se nađe 10 pravih ljudi.

NekoIzMase

pre 11 godina

"Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi."

Tačno .. Samo je pravo čudo kako neki posle tih disonantnih tonova bivaju izbačeni ... Da li se i time DS ponosi ... Počev od Mićunovića, Čavoškog, Miloševića i Koštunice 90ih godina, preko Vuksnovića, Čede, pa danas do Živkovića i Jeremića ...

Kokan Prvi

pre 11 godina

Đilas nije izbacio Jeremića već je to učinio neki Odbor stranke i to glasanjem (mislim) 43:1. Nisam zapazio da li je glasanje bilo tajno ili javno. Da su u pitanju komunisti glasanje bi bilo javno. Svaki kolektivitet, ma koliki bio, ima neku vrstu sopstvene (zajedničke) svesti, kao i svoju (kolektivnu) psihologiju. To ne važi samo za ljude, to karakteriše i životinjski svet (pse, konje, ovce ...). Svi imaju svog predvodnika i svi nastoje da ga slepo slede. Predvodnik, isto tako, pokazuje najveću agresivnost u trenutku kada je došao na čelo stada. Želi da u startu pokoleba sve one koji su svojeglavi ili samosvojni - dakle one koji imaju svoju ličnost. Amerikanci imaju jednu fenomenalnu poslovicu : kada nekoga ne možeš da pobediš - pridruži mu se. Tako se od gubitnika postaje pobednik. To je kod njih normalno, ali kod nas nije. Kod nas onaj koji misli da je najjači, tako će misliti i kad ostane potpuno sam. Da li Đilas uopšte ima predstavu kako se ovi njegovi postupci odražavaju na "masovnost" stranke. Navodno, priča se da njega taj negativni trend ne brine. U pitanju je neki elitizam, šta li ? Ja mislim da njemu uloga predvodnika ne leži. Bolje je delovao kao jedna od prvih violina u orkestru. Imao je svoje deonice u kojima je zaista bio neprikosnoven. Sada to polako nestaje. Malo po malo, Beograd gubi dosta dobrog gradonačelnika a dobija namrgođenog namesnika stranke koji nikome nije potreban, a najmanje njemu samom.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Nisu to uvrede. Covek vas je jasno i glasno optuzio da krsite zakon i najavio tuzbu. Usput je predocio citav komplet vrlo jasnih, glasnih i artikulisanih argumenata protiv vas i optuzio vas da ste privatna diktatorska klika problematicnog tajkuna sa ogromnim megalomanskim egom i narcosiodnim kompleksom koji pati od potrebe za kompulsivnom kontrolom svih i svega oko sebe (optuzbe, koje, uzgred, ogromna vecina nacije prihvata zdravo za gotovo). A to da li cete vi da se ponasate kao uvredjena Seka Persa ili cete da se branite pred sudom zakona i pred sudom javnosti, to je vec vasa stvar.

Moj savet: angazujte dobru firmu za odnose sa javnoscu i medijima, jer ko god vam trenutno radi publicitet, mnooooogo je bre los. Da Vam je Kim Dzong Un direktor za odnose sa medijima, bolje biste prosli.

U medjuvremenu, ne znam da li ste to primetili, clanstvo vas napusta u buljucima. Izlazna vrata su vam se zaglavila od clanova koji ne mogu dovoljno brzo da pobegnu. Heee--lll---ooooo??? Earth to Krunska?

mia

pre 11 godina

Djilasu, Pajticu,Trivanova, Dulicu, Petrovicu, Risticu /B./, Jerkovljeva sve vas odozgo posmatra Pekic.... (mlekadzija, 19. februar 2013 13:24)
svaka cast za komentar, samo cu to reci.

Aleks

pre 11 godina

Meni samo smo kao zdravorazumskom bicu smeta kad vidim Sutanovca u parlamentu u klupama DS-a. Jel te odluke "centralne otadzbinske demokratske stranke za neke vaze a za neke ne vaze? Ili to mozda bivsi ministar vojni nije bio to sto je bio ? :)

Milutin

pre 11 godina

Kao simpatizer DS mogu vam reci najdobronamernije da sledecu citiranu recenicu iz saopstenja smatram demagogijom.
"Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno..." Budite sigurni da je tako uvek I bilo, jeste I bice. Nije ok uvoditi ovaj kontekst pored Vuka.

IGRA STAKLENIH PERLI

pre 11 godina

Mazali ste nam oči godinama, pa bi kao još malo. To da su dozvoljene debate i međusobne kritike u okviru same stranke, dokazali ste tako što ste sve koji su napravili korak levo sklonili ili grubo rečeno eliminisali. Nemojte nam više prodavati demokratiju.

birač

pre 11 godina

e moja bivša demokratska stranko (koja više i nisi), postala si diktatorska stranka sa "firerom" na čelu. sram i stid da vas bilo! samo vi recite "da" za sve šta vam "firer" đilas kaže, da se nebi on i vas rešio, kao što se rešio ostalih poslanika, koje smo "mi" demokratski birali. ako svet do sada nije znao kojoj je to stanci gospodin jeremić pripadao, sada je saznao! neka je on dao postupak ustavnom sudu, da preispita pravednost i da spreči, ako nije pravedno, tu đilasovu diktaturu, za sada i za sva vremena. ovo šta vi radite je prevara naroda! i da znate da narod, nezavisno od pripadnosti stranke, voli jeremića. to se vidi. razlog je jednostavan: on se iz sve snage bori za srbiju i za njen ugled u svetu i to nam je dokazao! pa koliko god uspeo u tome. a vi iz demokratske stranke ste isto tako pokazali, da je (u istoriji, a i sada) uvek bila izdaja iz sopstvenih redova, koja je zabadala nož u leđa našim vojvodama, koji su se borili za svoju zemlju i svoj narod. ovim potezom ste izvršili političko samoubistvo! iskreno se nadam, da ste sada izgubili sve svoje birače i da će svi oni pratiti gospodina jeremeća na svom putu da spasi naš kosmet, ali i kredibilitet i ugled srbije u svetu. njegovim predsedavanjem generalnom skupštinom ujedinjenih nacija, srbija kao država predsedava ujedinjenim nacijama, slično kao što je to nekada i jugoslavija sa titom na čelu. ali vi ste toliko maloumni i zavidni da bi ste to uopšte mogli da shvatite. puni ste zavisti! baš mi vas je žao...

Duca7

pre 11 godina

Disciplinska komisija…odbrane…žalbe….Eto čime se oni bave. Nisu u stanju da reše ni svoje unutarstranačke probleme, a ovamo pričaju o novom programu i planu da u budućnosti opet vode glavnu reč u vlasti. Eh…kad samo pomislim ko nas je vodio.

m.

pre 11 godina

Prosle godine sa izleta sam se vratio da glasam i zakasnio sam 5 minuta i u prvom i drugom krugu izbora. Dosao u 20.05 da glasam. Tada sam mislio da trebam glasati za DS i Tadica zbog EU i Jeremica. U prvom krugu sam zakasnio i bilo mi krivo. Ali mi neka logika i intuicija nisu dali da zurim. Postovao sam ogranicenja u saobracaju, i stigao. Bitno da se stigne. Utesilo me da moj glas nije uticao na rezultat. U drugom krugu opet zakasnim. I opet nisam zaokruzio Tadica jer sam zakasnio. Opet moj glas nije uticao. I kazem, bitno je da nisam prekoracoo brzinu, da sam stigao. Ima to razlog i ko zna zasto je dobro. Moj glas mije uticao. Postujem Tadica i Jeremica. Zuti mi se zbog 3u1 i marketing poslivs koji su idealni za pranje para nije dopadao. Prodaje maglu. Shvatio sam brzo da je bilo vrlo korisno sto sam postovao red i propise u Saobracaju. I gde treba stice se. Samo mudro. Dosli se do velikih zakljucaka. A zuti je je jos vise pozutio. Jos nije poplavio. Medjutim, situacija je sve jasnija. Da postaje kristalno cista. Naravoucenije: ko misli svojom glavom i sebe i druge cuva, i Bog ce ga sacuvati. Jeremic je mlad ali veoma inteligentan i mudar covek. Tadic je bio sve to, ali ga je populizam kostao jer ga je pustio niz vodu onaj ko je sebe u DS reklamirao na racun njega, a uzeo lovu da reklamira njega. Taj bi i rodjenog iskoristio da velica sebe. A covek je prazna casa koha lepi uzgleda. Sada je poceo da cvili. Jeremic njegove poslusnike izuva iz cipela svojom mudroscu i strpljenjem. Poziciju je zasluzio svojim, a ne DS referencama. DS je postala suplja pruca. A postovanje zakona i propisa me spasilo da ne dam njima glas. I ne bih ga dao njima vise. No, nemaju oni vise pameti i razuma da stanu na loptu i da igraju. Ali ni ne igraju da pobede; nego da spasu glavu vodji i da sacuvaju pokrov za njega. Ostali su oni koji ne vrede da bi ih hteo neko drugi ili da mogu sami.

Boki

pre 11 godina

Smesno je sve sto DS radi. Ako cemo po pravili DS-a onda je pola njih trebalo da izleti napolje. U tu grupu se se naravno kao prvi ubrajaju Djilas i Sutanovac.