Ponedeljak, 18.02.2013.

15:25

S kim se Vučić sastaje u Berlinu?

Aleksandar Vučić vodiće u sredu u Berlinu razgovore na najvišem nivou, koji će, kako se otvoreno kaže, biti i veoma teški i veoma važni za dobijanje datuma.

Izvor: Tanjug

S kim se Vuèiæ sastaje u Berlinu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

bitno3

pre 11 godina

Kada je DS izgubio mislim da je bilo puno skeptika glede EU puta Srbije. Sada posle pola godine se vidi da bi za Srbiju bilo bolje da su masjki izbori bili pretprosle godine. Verovatno bi smo imali datum odavne.

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!

Spartacus

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

Jordan

pre 11 godina

Mislim da nema razloga da ne dobijemo datum za pregovore, Vlada ima izuzetno dobre rezultate koje je ostvarila u veoma kratkom periodu i to ne sme da bude izostavljeno. Pokazali smo da pravimo velike korake ka poboljsanju u svemu sto nije valjalo, najbitnije sto smo pokazali dobru volju i zelju sa saradnjom sa svim delovima sveta. Izgradili prijateljske odnose tamo gde ih bas i nije bilo i naravno potrudili se na ocuvanju vec postojecih.

Teri

pre 11 godina

Vlada neka pozitivna trema oko iscekivanja vesti iz brisela, za sve to je zasluzan najvise Vucic koji je uspeo za kratko vreme da stekne poverenje gradjana i nadam se da ce uspeti da dobije datum kao i svi gradjani Srbije.

Seele

pre 11 godina

Nemačka je značajan faktor u Evropi, od čijeg stava zavisi da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. Zato će Vučićevo lobiranje za Srbiju biti od presudnog značaja. Ne sumnjam da će u tome uspeti.

Fiatman

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum i ja verujem da će tako i biti! Ova vlade je mnogo uradila na imidžu Srbije za kratko vreme i verujem da nas Evropa gleda drugačijim očima nego pre godinu dana! Tim koji ide u Berlin je dobar odabir vlade,pogotovo što ga predvodi Vučić!

PekiVoždovac

pre 11 godina

Jedina dobra stvar u svemu ovome je što Vučić ide u Berlin na razgovore! Da je neko drugi upitanju,bio bih skeptičan u povoljan ishod po Srbiju,ali mislim da će Vučić uspeti,jer je svojim radom za kratko vreme stekao poverenje evropskih zvaničnika.

svetislav

pre 11 godina

Potpuno je jasno da sve zavisi od Nemačke. Ako Nemačka kaže da, posao je praktično završen. Vučić i Delevićka su dobar tandem, koji pokazuje da su vlast i opzicija jedinstveni po pitanju evrointegracija. Ovo je dobra poruka Nemačkoj i evropski zvaničnicima, i nadam se da će, za dobrobit Srbije, ova delegacija doći sa dobrim vestima iz Berlina.

Mile NovoMesto

pre 11 godina

Velika podrska za naseg osvedocenog patriotu i velikog borca za Srbiju,zaista me je odusevio Vucic po svim aspektima..podrska !

Miroslav D.

pre 11 godina

Nadajmo se da nece traziti jos nesto da ispunjavamo,neki novi uslov, jer to bi stvarno bilo preterano i izgubio bi se svaki smisao bile kakve price o ulasku u EU.

Niko nije kriv

pre 11 godina

Vucic je svojim zalaganjem dovoljno pokazao da zeli da uvede Srbiju u EU, ako to Evropski zvanicnici prepoznaju, tu onda nema problema..

pulB

pre 11 godina

Kosovo je problem koji najvise koci u celoj prici, ali opet ova Vlada je dosta toga uradila, za ovih 200 dana, najvise po pitanju borbe protiv korupcije, i reforme prafosudja, a isto tako ipak se resava i problem sto se samog Kosova tice..

Macut T

pre 11 godina

Srbija je ulozila veliki napor i trud da se promene mnoge stvari u Srbiji. Prvo i najbitnije sto je uradila zapocela je borbu protiv korupcije ,sto je i najvaznije pitanje bilo. Evropi ne treba korupcija i to su i sami potencirali i uticali da se resava kod nas. Kada je Kosovo u pitanju pristupilo se odgovorno u vodjenje dijaloga i resavanju problema. Evropa je to sve videla i verujem da cemo dobiti datum .

zarisimo

pre 11 godina

Mi moramo dobiti taj datum, jer smo uradili dosta toga. Kriminlaci su iza resetaka, a bice ih jos, stvari se menjaju na bolje, i javila se zelja u ljudima za bolju i postenu Srbiju.

polarna zima

pre 11 godina

Ako se neko mucio da dobije datum, to je Srbija. Niko nema Kosvo kao glavni uslov, zato ga mi imamo. Medjutim ova nova vlast je pokazala da zeli da se zalaze za svoje gradjane, najvise Vucic, i to treba pohvaliti, naravno ako ne dobijemo taj datum, nije smak sveta, ali ce se problemi u drzavi ipak i dalje resavati!

DIESEL

pre 11 godina

Srbija je dosta toga uradila i previse, i red je da dobijemo datum ako nas iskreno postuju. Vlada je dosta toga dobrog uradila, neke lose stvari se menjaju, Vucic je dosta doprineo borbi protiv kriminala, pa shodno tome trebali bi da dobijemo datum.

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

podrska

pre 11 godina

@ (Uvenuli Fikus, 18. februar 2013 16:57)
Bice lepih vesti, svi verujemo u to. Ali isto tako, da bi nastavio sa radom kao do sada, Vucicu je potrebna podrska, jer bez podrske gradjana, zbog kojih ovo sve i radi, nece biti ni energije za postizanje ciljeva.

veljko

pre 11 godina

Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

snezana

pre 11 godina

nebi trebalo da bude tesko vucicu na pregovorima u berlinu jer je srbija ispunila sve uslove koje je imala,trebalo bi samo da mu kazu datum za pocetak pregovora?

Milijan

pre 11 godina

Očigledno se Vučić sreće sa veoma uticajnim, važnim nemačkim političarima. Ima šta da kaže, ima rezultate i svoje i cele vlade, verujem u njegovu sposobnost pregovaranja, ubeđivanja. Što više susreta, više politačara će imati šansu da prenesu Merkelovoj pozitivan utisak o Srbiji.

slobodni umetnik

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

jovana

pre 11 godina

Vučić se bori na sve strane za Srbiju,za njene građane,pokušava da nađe najbolja rešenja za probleme u kojima se nalazimo!!!!!!

Jordan

pre 11 godina

Uzevsi u obzir situaciju kakva je, ovo ce biti period kada cemo morati da pokazemo veliku snagu volje za daljim nastavkom dijaloga sa Pristinom i nastavkom sprovodjenja reformi. Ono sto je srecna okolnost, jeste sto imamo coveka kao sto je Vucic koji ce ne sumnjam, dati sve od sebe da ubedi evropske zvanicnike u rad i nastojanja Srbije da dobije datum za pocetak pregovora.

Greja

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će imati budućnost. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Aleksandar Vučić svojim sposobnostima lobira za datum pregovora ulaska Srbije u EU.Ne možemo samo da razmišljamo pesimistički. Verujem u Aleksandra Vučića i rezultatima koji je postigao danas, borba protov kriminala i korupcije, jačanje državnih institucija. Verujem da će Srbija napredovati.

PARTIZANI

pre 11 godina

TUKU NEMCI, AL' TUKU I NAŠI! Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen. Sigurno je da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

milanchee

pre 11 godina

Ovo je, do sada, jedan od najtezih zadataka za gospodina Vucica. Treba uveriti najjacu evropsku drzavu da smo poceli da isplivavamo iz korupcije i kriminala u koju nas je potopila prethodna vlast, da imamo snage da se izborimo sa ekonomskom krizom dovodjenjem investitora i stvaranjem novih radnih mesta, kao i da smo politicki jaki da dijalog sa Pristinom dovedemo do uspesnog zavrsetka, uspesnog po srpski narod na KiM, u okviru nase drzave.

SANTOS

pre 11 godina

Mnogo smo uradili do sada,da bi dobili taj datum,i mislim da trebamo da budemo nagradjeni za tako nesto...ukoliko ga ne dobijemo,to ce biti veliki poraz.

malisa

pre 11 godina

Vucic ima veoma tezak zadatak ali uopste ne sumnjam u njega i verujem da ce ih argumentovano ubediti da Srbija treba da dobije taj datum!!!

marko

pre 11 godina

Dosao je dan D za Srbiju,podrska od jedne zemlje nam moze doneti mnogo a uzeti sve.Nadam se u sposobnosti Vucica za pregovorima i pamecu da ce naterati Nemacku kancelarku da promeni misljenje o Srbiji i srpskom narodu.

Paulo Boselli

pre 11 godina

Ova poseta Vucica ce odluciti nasu buducnost. Siguran sam da ce postici pozitivne dogovore po nas, kao sto je to bilo i do sada.

Milica

pre 11 godina

Tezak je zadatak pred Vucicem. Izdejstvovati opstanak institucija i zadovoljiti nacionalni interes a s druge strane udovoljiti zahtevu clanica EU. Zadatak je zaista tezak, ali pokazao je da zna sta da radi, uzdamo se da ce ishod sastanka u Berlinu biti pozitivan po nas.

nikad više na staro

pre 11 godina

Iskreno želim uspeh Vučiću i ekipi u Nemačkoj, ali ni negativan odgovor ne sme da zaustavi započete procese oporavka privrede, modernizacije srpskih državnih institucija i posebno, reformu pravosuđa. Od toga zavisi opstanak i ostanak naše dece na ovom prostoru.

Nis018

pre 11 godina

POdugacak je ovo spisak ljudi,ali je bitno sto su to ljudi od poverenja Angele Merkel,tako da ne sumljam u to sta ce biti na razgovorima jer se Vucic dokazao kao sposoban politicar da zastupa nase interese.

Darko

pre 11 godina

Bice tesko ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

mihajlo 013

pre 11 godina

Mislim da se sa ovom posetom najjacoj evropskoj zemlji,resava sudbina Srbije i Kosova.Smatram da ce nas Aleksandar Vucic dostojno predstavljati i pokazati da Srbija nije ona zamlja sto je nekada bila,vec da je sada zemlja u kojoj se sprovode zakoni i postuje svacija volja.

milanchee

pre 11 godina

Ovo je, do sada, jedan od najtezih zadataka za gospodina Vucica. Treba uveriti najjacu evropsku drzavu da smo poceli da isplivavamo iz korupcije i kriminala u koju nas je potopila prethodna vlast, da imamo snage da se izborimo sa ekonomskom krizom dovodjenjem investitora i stvaranjem novih radnih mesta, kao i da smo politicki jaki da dijalog sa Pristinom dovedemo do uspesnog zavrsetka, uspesnog po srpski narod na KiM, u okviru nase drzave.

malisa

pre 11 godina

Vucic ima veoma tezak zadatak ali uopste ne sumnjam u njega i verujem da ce ih argumentovano ubediti da Srbija treba da dobije taj datum!!!

Nis018

pre 11 godina

POdugacak je ovo spisak ljudi,ali je bitno sto su to ljudi od poverenja Angele Merkel,tako da ne sumljam u to sta ce biti na razgovorima jer se Vucic dokazao kao sposoban politicar da zastupa nase interese.

Darko

pre 11 godina

Bice tesko ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

Greja

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će imati budućnost. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Aleksandar Vučić svojim sposobnostima lobira za datum pregovora ulaska Srbije u EU.Ne možemo samo da razmišljamo pesimistički. Verujem u Aleksandra Vučića i rezultatima koji je postigao danas, borba protov kriminala i korupcije, jačanje državnih institucija. Verujem da će Srbija napredovati.

PARTIZANI

pre 11 godina

TUKU NEMCI, AL' TUKU I NAŠI! Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen. Sigurno je da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

Milijan

pre 11 godina

Očigledno se Vučić sreće sa veoma uticajnim, važnim nemačkim političarima. Ima šta da kaže, ima rezultate i svoje i cele vlade, verujem u njegovu sposobnost pregovaranja, ubeđivanja. Što više susreta, više politačara će imati šansu da prenesu Merkelovoj pozitivan utisak o Srbiji.

jovana

pre 11 godina

Vučić se bori na sve strane za Srbiju,za njene građane,pokušava da nađe najbolja rešenja za probleme u kojima se nalazimo!!!!!!

Milica

pre 11 godina

Tezak je zadatak pred Vucicem. Izdejstvovati opstanak institucija i zadovoljiti nacionalni interes a s druge strane udovoljiti zahtevu clanica EU. Zadatak je zaista tezak, ali pokazao je da zna sta da radi, uzdamo se da ce ishod sastanka u Berlinu biti pozitivan po nas.

mihajlo 013

pre 11 godina

Mislim da se sa ovom posetom najjacoj evropskoj zemlji,resava sudbina Srbije i Kosova.Smatram da ce nas Aleksandar Vucic dostojno predstavljati i pokazati da Srbija nije ona zamlja sto je nekada bila,vec da je sada zemlja u kojoj se sprovode zakoni i postuje svacija volja.

Paulo Boselli

pre 11 godina

Ova poseta Vucica ce odluciti nasu buducnost. Siguran sam da ce postici pozitivne dogovore po nas, kao sto je to bilo i do sada.

nikad više na staro

pre 11 godina

Iskreno želim uspeh Vučiću i ekipi u Nemačkoj, ali ni negativan odgovor ne sme da zaustavi započete procese oporavka privrede, modernizacije srpskih državnih institucija i posebno, reformu pravosuđa. Od toga zavisi opstanak i ostanak naše dece na ovom prostoru.

slobodni umetnik

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

snezana

pre 11 godina

nebi trebalo da bude tesko vucicu na pregovorima u berlinu jer je srbija ispunila sve uslove koje je imala,trebalo bi samo da mu kazu datum za pocetak pregovora?

SANTOS

pre 11 godina

Mnogo smo uradili do sada,da bi dobili taj datum,i mislim da trebamo da budemo nagradjeni za tako nesto...ukoliko ga ne dobijemo,to ce biti veliki poraz.

marko

pre 11 godina

Dosao je dan D za Srbiju,podrska od jedne zemlje nam moze doneti mnogo a uzeti sve.Nadam se u sposobnosti Vucica za pregovorima i pamecu da ce naterati Nemacku kancelarku da promeni misljenje o Srbiji i srpskom narodu.

podrska

pre 11 godina

@ (Uvenuli Fikus, 18. februar 2013 16:57)
Bice lepih vesti, svi verujemo u to. Ali isto tako, da bi nastavio sa radom kao do sada, Vucicu je potrebna podrska, jer bez podrske gradjana, zbog kojih ovo sve i radi, nece biti ni energije za postizanje ciljeva.

veljko

pre 11 godina

Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

DIESEL

pre 11 godina

Srbija je dosta toga uradila i previse, i red je da dobijemo datum ako nas iskreno postuju. Vlada je dosta toga dobrog uradila, neke lose stvari se menjaju, Vucic je dosta doprineo borbi protiv kriminala, pa shodno tome trebali bi da dobijemo datum.

Jordan

pre 11 godina

Uzevsi u obzir situaciju kakva je, ovo ce biti period kada cemo morati da pokazemo veliku snagu volje za daljim nastavkom dijaloga sa Pristinom i nastavkom sprovodjenja reformi. Ono sto je srecna okolnost, jeste sto imamo coveka kao sto je Vucic koji ce ne sumnjam, dati sve od sebe da ubedi evropske zvanicnike u rad i nastojanja Srbije da dobije datum za pocetak pregovora.

Macut T

pre 11 godina

Srbija je ulozila veliki napor i trud da se promene mnoge stvari u Srbiji. Prvo i najbitnije sto je uradila zapocela je borbu protiv korupcije ,sto je i najvaznije pitanje bilo. Evropi ne treba korupcija i to su i sami potencirali i uticali da se resava kod nas. Kada je Kosovo u pitanju pristupilo se odgovorno u vodjenje dijaloga i resavanju problema. Evropa je to sve videla i verujem da cemo dobiti datum .

pulB

pre 11 godina

Kosovo je problem koji najvise koci u celoj prici, ali opet ova Vlada je dosta toga uradila, za ovih 200 dana, najvise po pitanju borbe protiv korupcije, i reforme prafosudja, a isto tako ipak se resava i problem sto se samog Kosova tice..

Miroslav D.

pre 11 godina

Nadajmo se da nece traziti jos nesto da ispunjavamo,neki novi uslov, jer to bi stvarno bilo preterano i izgubio bi se svaki smisao bile kakve price o ulasku u EU.

Mile NovoMesto

pre 11 godina

Velika podrska za naseg osvedocenog patriotu i velikog borca za Srbiju,zaista me je odusevio Vucic po svim aspektima..podrska !

svetislav

pre 11 godina

Potpuno je jasno da sve zavisi od Nemačke. Ako Nemačka kaže da, posao je praktično završen. Vučić i Delevićka su dobar tandem, koji pokazuje da su vlast i opzicija jedinstveni po pitanju evrointegracija. Ovo je dobra poruka Nemačkoj i evropski zvaničnicima, i nadam se da će, za dobrobit Srbije, ova delegacija doći sa dobrim vestima iz Berlina.

Fiatman

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum i ja verujem da će tako i biti! Ova vlade je mnogo uradila na imidžu Srbije za kratko vreme i verujem da nas Evropa gleda drugačijim očima nego pre godinu dana! Tim koji ide u Berlin je dobar odabir vlade,pogotovo što ga predvodi Vučić!

PekiVoždovac

pre 11 godina

Jedina dobra stvar u svemu ovome je što Vučić ide u Berlin na razgovore! Da je neko drugi upitanju,bio bih skeptičan u povoljan ishod po Srbiju,ali mislim da će Vučić uspeti,jer je svojim radom za kratko vreme stekao poverenje evropskih zvaničnika.

Jordan

pre 11 godina

Mislim da nema razloga da ne dobijemo datum za pregovore, Vlada ima izuzetno dobre rezultate koje je ostvarila u veoma kratkom periodu i to ne sme da bude izostavljeno. Pokazali smo da pravimo velike korake ka poboljsanju u svemu sto nije valjalo, najbitnije sto smo pokazali dobru volju i zelju sa saradnjom sa svim delovima sveta. Izgradili prijateljske odnose tamo gde ih bas i nije bilo i naravno potrudili se na ocuvanju vec postojecih.

Teri

pre 11 godina

Vlada neka pozitivna trema oko iscekivanja vesti iz brisela, za sve to je zasluzan najvise Vucic koji je uspeo za kratko vreme da stekne poverenje gradjana i nadam se da ce uspeti da dobije datum kao i svi gradjani Srbije.

Spartacus

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

polarna zima

pre 11 godina

Ako se neko mucio da dobije datum, to je Srbija. Niko nema Kosvo kao glavni uslov, zato ga mi imamo. Medjutim ova nova vlast je pokazala da zeli da se zalaze za svoje gradjane, najvise Vucic, i to treba pohvaliti, naravno ako ne dobijemo taj datum, nije smak sveta, ali ce se problemi u drzavi ipak i dalje resavati!

Niko nije kriv

pre 11 godina

Vucic je svojim zalaganjem dovoljno pokazao da zeli da uvede Srbiju u EU, ako to Evropski zvanicnici prepoznaju, tu onda nema problema..

zarisimo

pre 11 godina

Mi moramo dobiti taj datum, jer smo uradili dosta toga. Kriminlaci su iza resetaka, a bice ih jos, stvari se menjaju na bolje, i javila se zelja u ljudima za bolju i postenu Srbiju.

Seele

pre 11 godina

Nemačka je značajan faktor u Evropi, od čijeg stava zavisi da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. Zato će Vučićevo lobiranje za Srbiju biti od presudnog značaja. Ne sumnjam da će u tome uspeti.

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!

bitno3

pre 11 godina

Kada je DS izgubio mislim da je bilo puno skeptika glede EU puta Srbije. Sada posle pola godine se vidi da bi za Srbiju bilo bolje da su masjki izbori bili pretprosle godine. Verovatno bi smo imali datum odavne.

mihajlo 013

pre 11 godina

Mislim da se sa ovom posetom najjacoj evropskoj zemlji,resava sudbina Srbije i Kosova.Smatram da ce nas Aleksandar Vucic dostojno predstavljati i pokazati da Srbija nije ona zamlja sto je nekada bila,vec da je sada zemlja u kojoj se sprovode zakoni i postuje svacija volja.

Milica

pre 11 godina

Tezak je zadatak pred Vucicem. Izdejstvovati opstanak institucija i zadovoljiti nacionalni interes a s druge strane udovoljiti zahtevu clanica EU. Zadatak je zaista tezak, ali pokazao je da zna sta da radi, uzdamo se da ce ishod sastanka u Berlinu biti pozitivan po nas.

Paulo Boselli

pre 11 godina

Ova poseta Vucica ce odluciti nasu buducnost. Siguran sam da ce postici pozitivne dogovore po nas, kao sto je to bilo i do sada.

PARTIZANI

pre 11 godina

TUKU NEMCI, AL' TUKU I NAŠI! Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen. Sigurno je da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

marko

pre 11 godina

Dosao je dan D za Srbiju,podrska od jedne zemlje nam moze doneti mnogo a uzeti sve.Nadam se u sposobnosti Vucica za pregovorima i pamecu da ce naterati Nemacku kancelarku da promeni misljenje o Srbiji i srpskom narodu.

SANTOS

pre 11 godina

Mnogo smo uradili do sada,da bi dobili taj datum,i mislim da trebamo da budemo nagradjeni za tako nesto...ukoliko ga ne dobijemo,to ce biti veliki poraz.

nikad više na staro

pre 11 godina

Iskreno želim uspeh Vučiću i ekipi u Nemačkoj, ali ni negativan odgovor ne sme da zaustavi započete procese oporavka privrede, modernizacije srpskih državnih institucija i posebno, reformu pravosuđa. Od toga zavisi opstanak i ostanak naše dece na ovom prostoru.

malisa

pre 11 godina

Vucic ima veoma tezak zadatak ali uopste ne sumnjam u njega i verujem da ce ih argumentovano ubediti da Srbija treba da dobije taj datum!!!

Darko

pre 11 godina

Bice tesko ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

milanchee

pre 11 godina

Ovo je, do sada, jedan od najtezih zadataka za gospodina Vucica. Treba uveriti najjacu evropsku drzavu da smo poceli da isplivavamo iz korupcije i kriminala u koju nas je potopila prethodna vlast, da imamo snage da se izborimo sa ekonomskom krizom dovodjenjem investitora i stvaranjem novih radnih mesta, kao i da smo politicki jaki da dijalog sa Pristinom dovedemo do uspesnog zavrsetka, uspesnog po srpski narod na KiM, u okviru nase drzave.

Nis018

pre 11 godina

POdugacak je ovo spisak ljudi,ali je bitno sto su to ljudi od poverenja Angele Merkel,tako da ne sumljam u to sta ce biti na razgovorima jer se Vucic dokazao kao sposoban politicar da zastupa nase interese.

jovana

pre 11 godina

Vučić se bori na sve strane za Srbiju,za njene građane,pokušava da nađe najbolja rešenja za probleme u kojima se nalazimo!!!!!!

Jordan

pre 11 godina

Uzevsi u obzir situaciju kakva je, ovo ce biti period kada cemo morati da pokazemo veliku snagu volje za daljim nastavkom dijaloga sa Pristinom i nastavkom sprovodjenja reformi. Ono sto je srecna okolnost, jeste sto imamo coveka kao sto je Vucic koji ce ne sumnjam, dati sve od sebe da ubedi evropske zvanicnike u rad i nastojanja Srbije da dobije datum za pocetak pregovora.

Greja

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će imati budućnost. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Aleksandar Vučić svojim sposobnostima lobira za datum pregovora ulaska Srbije u EU.Ne možemo samo da razmišljamo pesimistički. Verujem u Aleksandra Vučića i rezultatima koji je postigao danas, borba protov kriminala i korupcije, jačanje državnih institucija. Verujem da će Srbija napredovati.

podrska

pre 11 godina

@ (Uvenuli Fikus, 18. februar 2013 16:57)
Bice lepih vesti, svi verujemo u to. Ali isto tako, da bi nastavio sa radom kao do sada, Vucicu je potrebna podrska, jer bez podrske gradjana, zbog kojih ovo sve i radi, nece biti ni energije za postizanje ciljeva.

slobodni umetnik

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

Milijan

pre 11 godina

Očigledno se Vučić sreće sa veoma uticajnim, važnim nemačkim političarima. Ima šta da kaže, ima rezultate i svoje i cele vlade, verujem u njegovu sposobnost pregovaranja, ubeđivanja. Što više susreta, više politačara će imati šansu da prenesu Merkelovoj pozitivan utisak o Srbiji.

snezana

pre 11 godina

nebi trebalo da bude tesko vucicu na pregovorima u berlinu jer je srbija ispunila sve uslove koje je imala,trebalo bi samo da mu kazu datum za pocetak pregovora?

veljko

pre 11 godina

Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

Olivera88

pre 11 godina

Izgleda da cemo konacno da dobijemo datum bez uslovljavanja i ucenjivanja. Izgleda da su napori nase vlasti da se izbori sa korupcijom u ucini Srbiju evropskom zemljom prepoznate sirom evrope i u Nemackoj

DIESEL

pre 11 godina

Srbija je dosta toga uradila i previse, i red je da dobijemo datum ako nas iskreno postuju. Vlada je dosta toga dobrog uradila, neke lose stvari se menjaju, Vucic je dosta doprineo borbi protiv kriminala, pa shodno tome trebali bi da dobijemo datum.

Macut T

pre 11 godina

Srbija je ulozila veliki napor i trud da se promene mnoge stvari u Srbiji. Prvo i najbitnije sto je uradila zapocela je borbu protiv korupcije ,sto je i najvaznije pitanje bilo. Evropi ne treba korupcija i to su i sami potencirali i uticali da se resava kod nas. Kada je Kosovo u pitanju pristupilo se odgovorno u vodjenje dijaloga i resavanju problema. Evropa je to sve videla i verujem da cemo dobiti datum .

pulB

pre 11 godina

Kosovo je problem koji najvise koci u celoj prici, ali opet ova Vlada je dosta toga uradila, za ovih 200 dana, najvise po pitanju borbe protiv korupcije, i reforme prafosudja, a isto tako ipak se resava i problem sto se samog Kosova tice..

polarna zima

pre 11 godina

Ako se neko mucio da dobije datum, to je Srbija. Niko nema Kosvo kao glavni uslov, zato ga mi imamo. Medjutim ova nova vlast je pokazala da zeli da se zalaze za svoje gradjane, najvise Vucic, i to treba pohvaliti, naravno ako ne dobijemo taj datum, nije smak sveta, ali ce se problemi u drzavi ipak i dalje resavati!

Niko nije kriv

pre 11 godina

Vucic je svojim zalaganjem dovoljno pokazao da zeli da uvede Srbiju u EU, ako to Evropski zvanicnici prepoznaju, tu onda nema problema..

zarisimo

pre 11 godina

Mi moramo dobiti taj datum, jer smo uradili dosta toga. Kriminlaci su iza resetaka, a bice ih jos, stvari se menjaju na bolje, i javila se zelja u ljudima za bolju i postenu Srbiju.

Miroslav D.

pre 11 godina

Nadajmo se da nece traziti jos nesto da ispunjavamo,neki novi uslov, jer to bi stvarno bilo preterano i izgubio bi se svaki smisao bile kakve price o ulasku u EU.

Mile NovoMesto

pre 11 godina

Velika podrska za naseg osvedocenog patriotu i velikog borca za Srbiju,zaista me je odusevio Vucic po svim aspektima..podrska !

svetislav

pre 11 godina

Potpuno je jasno da sve zavisi od Nemačke. Ako Nemačka kaže da, posao je praktično završen. Vučić i Delevićka su dobar tandem, koji pokazuje da su vlast i opzicija jedinstveni po pitanju evrointegracija. Ovo je dobra poruka Nemačkoj i evropski zvaničnicima, i nadam se da će, za dobrobit Srbije, ova delegacija doći sa dobrim vestima iz Berlina.

Fiatman

pre 11 godina

Na dobrom smo putu da dobijemo datum i ja verujem da će tako i biti! Ova vlade je mnogo uradila na imidžu Srbije za kratko vreme i verujem da nas Evropa gleda drugačijim očima nego pre godinu dana! Tim koji ide u Berlin je dobar odabir vlade,pogotovo što ga predvodi Vučić!

PekiVoždovac

pre 11 godina

Jedina dobra stvar u svemu ovome je što Vučić ide u Berlin na razgovore! Da je neko drugi upitanju,bio bih skeptičan u povoljan ishod po Srbiju,ali mislim da će Vučić uspeti,jer je svojim radom za kratko vreme stekao poverenje evropskih zvaničnika.

Seele

pre 11 godina

Nemačka je značajan faktor u Evropi, od čijeg stava zavisi da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. Zato će Vučićevo lobiranje za Srbiju biti od presudnog značaja. Ne sumnjam da će u tome uspeti.

Jordan

pre 11 godina

Mislim da nema razloga da ne dobijemo datum za pregovore, Vlada ima izuzetno dobre rezultate koje je ostvarila u veoma kratkom periodu i to ne sme da bude izostavljeno. Pokazali smo da pravimo velike korake ka poboljsanju u svemu sto nije valjalo, najbitnije sto smo pokazali dobru volju i zelju sa saradnjom sa svim delovima sveta. Izgradili prijateljske odnose tamo gde ih bas i nije bilo i naravno potrudili se na ocuvanju vec postojecih.

Teri

pre 11 godina

Vlada neka pozitivna trema oko iscekivanja vesti iz brisela, za sve to je zasluzan najvise Vucic koji je uspeo za kratko vreme da stekne poverenje gradjana i nadam se da ce uspeti da dobije datum kao i svi gradjani Srbije.

Spartacus

pre 11 godina

Sa gledista obicnog gradjanina mnogo toga je uradjeno.Dosta dobrih rezultata vlada ima pocevsi od borbe sa kriminalom i korupcijom,reforme pravosudja pa sve do ekonomskog pitanja.Nadam se da cemo do juna konacno dobiti datum za pregovore jer smo to svakako zasluzili.

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!

bitno3

pre 11 godina

Kada je DS izgubio mislim da je bilo puno skeptika glede EU puta Srbije. Sada posle pola godine se vidi da bi za Srbiju bilo bolje da su masjki izbori bili pretprosle godine. Verovatno bi smo imali datum odavne.