Ponedeljak, 18.02.2013.

07:44

"Kako da objasnimo ako nema datuma"

Aleksandar Vučić izjavio novinarima u Abu Dabiju da bi bilo loše da Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU jer bi to bilo teško objasniti građanima.

Izvor: B92

"Kako da objasnimo ako nema datuma" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

299 Komentari

Sortiraj po:

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!

ADAM

pre 11 godina

Ova vlast je potpuno zaslužila datum pregovora,borbom protiv korupcije i dovođenjem veliku stranih investitora u Srbiju, napredak je vise nego vidljiv.

Singidunum

pre 11 godina

Srbija je u poslednjih godinu dana napredovala vise nego u poslednjih 10 godina, prema tome ako to ne odgovara nekome ovde ili nekomo van ( EU ), to je njihov problem. Nama evidentno ide na bolje!

Aries

pre 11 godina

Sa Evropom ili bez nje mi smo ponovo poceli da mislimo na sebe i svoju zemlju. Najbitnije je da smo se oterasili lopova i bandita, raznoraznih holstaplera. A sve drugo ce polako da ide svojim tokom.

Iskrena

pre 11 godina

Jadan covek , toliko se trudi da se plasi da ne razocara Srbiju. Za razliku od DS-a koji se plasio da ne prodje mesec a da nas ne razocaraju!

ZevS

pre 11 godina

Nema sta kome da se objasnjava, to vise nije do nas to je sada do njih tamo, ako nas zele sada ce to pokazati a ako ne onda mozemo slobodno da odemo na drugu stranu jer u tom slucaju cemo dobiti jasan znak da nas ne zele u EU.

ZevS

pre 11 godina

(Konstantinos Veliki, 18. februar 2013 13:42)
E kada bi se ti pitao mozda bi tako i bilo, ovako zavali se u tvoju udobnu fotelju i uzivaj, ne sekiraj se toliko.

Pelivanov

pre 11 godina

Posle dugo godina imamo pravu vladu, siguran sam da ce Vucic dobiti datum, jer su pokazali koliko su spremni u borbi protiv korupcije kao i u oporavku zemlje, sto su pohvalili i oni sami.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma šta će nam datum, sad će 100 milijardi $ da uleti, kanal će se prokopati, i posle toga smo nezaustavljivi. Tražiće EU datum za priključenje Srbiji, a ne obrnuto.

Tefter

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce predstavnici EU znati da cene i prepoznaju trud i zalaganje koje je usmereno ka samo jednom cilju, a to je da postanemo ravnopravna drzava Evrope!

Kaiser

pre 11 godina

Kako objasniti?

Pa lako, neće ti biti prvi put, imaš već iskustva sa tim. Objasni isto onako kako si objasnio i zašto granica nije na liniji Karlobag-Karlovac... Ili, ako neko baš i bude gundjao, pošaljete ekipu da ga sačeka u haustoru, ko Ćuruviju.

A ostatak raje će da ćuti.

Labud

pre 11 godina

Neka Evropa vidi a ne mi.. sa naše strane je učinjeno i više nego što treba ,sad ako nam ne daju datum,pa bože moj nije smak sveta,a i mi ćemo drugačije da se orijentišemo ...

FERARI

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je mnogo toga uradio, zapoceo, tako da verujem da ce doci sa lepim vestima. Napredak za ovo kratko vreme se vidi ocigledno!

Britanac

pre 11 godina

Nece biti lako ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

Ludi Sesirdzija

pre 11 godina

Bilo datuma ili ne, bice sve u redu sto se mene tice jer dolaze mnogo velike pare za koje je sam Vucic zasluzan i krenuce nam na bolje sigurno.

markana

pre 11 godina

Narod pruza podrsku Aleksandru Vucicu i vladi bas zato sto prepoznaje njihove kvalitete i zato sto vidi koliki je trud ulozen za dobijanje datuma.
U svakom slucaju promene na bolje se vec osecaju, a ukoliko i ne dobijemo datum za pocetak pregovora, krivac ce biti jedino opozicija koja je upropastila zemlju i cije lose poteze sada drugi moraju da ispravljaju.

Zlatko

pre 11 godina

Ovi nevjerojatno groteskni, više nego krajnje uvlakački i po partijskoj direktivi pisani SNS-komentari - od kojih se normalnim i vlastitom glavom mislećim ljudima poput mene redovito povraća - imaju ipak i jednu dobru stranu: izmedju redaka se u njima može štošta pročitati, a u ovome slučaju je (kao što to već netko napisa) u pitanju gotovo sigurno priprema terena za ono što slijedi, tj. za vjerojatno njemačko "ne" supermanu Vučku i njegovoj kompaniji. Jer, sveznajući Vučić dobro zna i to da su Nijemci odavno rekli kako nema datuma dok se ne ugase srpske paralelne institucije na sjeveru Kosova, a Srbija ih ugasiti ne želi, dakle - ili će Nijemci žestoko pogaziti svoju riječ (a kod njih je to gotovo nemoguće da se dogodi) ili Vučko datum ne dobiva. A cjelokupna politika vaših aktualnih vlastodržaca, negdašnjih EUmrzaca, zasnovana je pri tome na dobivanju toga famoznog datuma kojega bi onda bioroboti bez mozga, zvani SNS-komentatori, hvalili do neba kao ne znam kakav uspjeh...

Ganes

pre 11 godina

Kako da posle objasnimo sebi i svojoj deci zasto smo i sta smo sve za 10 godina radili za interesne te iste E. U. , i dali deo svoje zemlje ( sto je i tako i tako VELIKA sramota za nas ), slali sve svoje ljudu u dozivotnu tamnicu u hag, ( dok to nije niko drugi od dr. zemlja radio ).
Zatvarali svoje banke da bi gradjanima banke E.Unije naprlacivale svuda u evorpi i svetu nezakonite kamte. Namerno unistavali svoju imovinu da bi ih stranci E.U kupovali za bagatelu, izbacivali hiljde i hiljade radnika na ulicu bez ikakvih ili minimalnih radnickih prava , da bi ispunili kvote dozvoljenih troskova.
Odpustili svoju vojsku.
A od svoje suverene i bogate zemlje napravili koloniju zapada, sa najsirogmasnijim gradjanima Evrope. Indiju. Gde 65 % stanovnistva samo prezivljava iz dana u dan. Hvala pre svega Demokratama na svojoj ,,uspesnoj,, desetogodisnjoj vladavini!

eee

pre 11 godina

Sta kako da se obajasni!?
Lepo se obratite gradjanima, sa porukom da smo mi voljni da udjemo u (pregovore) EU, ali da nas izgleda ne zele... I da ne planiraju prosirenje EU u sokorijoj buducnosti... I onda se lepo okrenite onima koji zele da trguju sa nama... I to je to... (ukratko)

sanja

pre 11 godina

Ne brinem se ja. Progutace to narod, narod je pokazao da kod njega sve prolazi. Sama cinjenica sta si dao i koliko si dao za nesto sto nisi siguran da ces dobiti, trebalo bi da bude dovoljno da narod odlepi. Ali nece, ne brini. Ustalom, uvek mozes da uhapsis nekog.

jelena

pre 11 godina

Bilo bi dobro dobiti datum za pocetak oregovora u EU ali ne po svaku cenu...ova vlada predvodjena Vucicem je dala svoj maximum i ukoliko ne dobije datum to nece umanjiti njen rad i napredak koji je pokazala !!!

RODOLJUB

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

marko24

pre 11 godina

Pa i nece biti preterano tesko objasniti gradjanima Srbije PO PITANJU DOBIJANJA DATUMA da oni imaju sasvim drugaciji tretman od ostalih gradjana Evrope.

Janićijević- Janaćko

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje. ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ..

Pokey

pre 11 godina

(Dr Smislov, 18. februar 2013 14:37)
------------
Nerealno je očekivati da se stopa nezaposlenih odjednom smanji. Ono što je bitno je da investitori dođu i da nešto počne da se radi, nije bitno gde, jer je korist u svakom slučaju velika. Ako to zaživi i ako se stvori još bolji ambijent i iskoreni korupcija, ka čemu se već ide, privući će se i nove investicije, što znači i nova radna mesta, jačanje ekonomije itd.

AvtoVaz

pre 11 godina

Građani Srbije veruju i prepoznaju napore koje čini aktuelna vlast da se dobije taj datum. Kakav god bio ishod, u Srbiji se ipak nešto desilo i zemlja je pomerena sa mrtve tačke. Nadam se da ce zvaničnici Eu prepoznati to i dodeliti nam taj datum.

petar

pre 11 godina

Srpski narod zna koliko Vi i Vlada Srbije ulaze napore za dobijanje statusa,ali smo isto tako svesni da borba za ocuvanje Kosova moze biti glavni uslov i ucena za pristup,onda znajte da svaki pravi srbin ce reci NE EU.

pravnica

pre 11 godina

Mislim da svako od nas treba da bude svestan koji napor on ulaze ne bi li smo dobili datum za pocetak pregovora. Ispunili smo uslov koji se tice borbe protiv korupcije, i to je pozdravila cela evropska zajednica. Ekonomija ce nam stati na noge, sto zahvaljujuci skoro potpisanim sporazumima, a opet i kao rezultat hapsenja s obzirom da ce novac koji je odlazio u njihovu kasu ostajati drzavi. Zar je malo za ovo kratko vreme ucinio? Takav rad ne zasluzuje kritiku vec podrsku da se i dalje tako nastavi.

Aki

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!
(jovica, 18. februar 2013 08:00)

Slazem se, nazalost u ovom trenutku, sa ovim odnosom snaga EU je pod patronatom samo jedne drzave. Nasi politicari su iz nekog razloga uvereni da bi nekakav "status kandidata" za jednu od tih kolonija doneo neogranicena novcana sredstva u Srbiju, kojoj je novac potreban zbog ogromne i neefikasne drzavne administracije. Tako da, uporno se ponizavamo i molimo Nemce da im postanemo kolonija, kako bi se "predpristupnim fondovima" ovde placala drzavna administracija, koja je leglo nerada, korupcije, partijskih kadrova koji nikada ne bi mogli da pronadju posao u privatnom sektoru.

ivanpancevac

pre 11 godina

Slažem se sa gospodinom Vučićem, ova Vlada je mnogo učinila da se Srbija približi standardima EU, kao i da su učinjene brojne reforme. Pitanje Kosova i Metohije biće svakako najveći problem, mada je ova vlada primenila sporazume koje je potpisala prethodna, te ušla u dijalog na najvišem nivou sa prištinskom delegacijom. Nadam se da će to biti dovoljno za zeleno svetlo i odobrenje datuma za početak pregovora o pridruživanju EU.

skocko

pre 11 godina

Ono što je ova vlada na čelu sa SNS-om uradila, nije ni jedna u prethodnih 30godina… Vidimo svetlost!
(Marijana Perić, 18. februar 2013 11:38)

Ahahahahaha, kako se slatko nasmejah. Pa kud izabra 30 godina? Sto ne 35? Ili 25? Ili 20, da bar ispostujemo Antu Markovica? Mozda je vise uradila bar vlada koja nam je vratila status u UN posle 2000-e? Ili su dronovi zaboravili zbog koga smo bili skoro i iz Ujedinjenih Nacija iskljuceni.
Da li je to ptica? Da li je to avion? Nee, to Vuckomen leti u Emirate na raketli.

patriot

pre 11 godina

sad znam zašto ima toliko ljudi koji pljuju vučića.mislim da to nisu beli listići ili neki neutralci, ne,to su definitivno razočarani DS-ovi funkcioneri,partijski ljudi,nesuđeni opštinski poltroni.ja nisam glasao ni zajednu partiju na zadnjim izborima,a za DS jednom ili dvaput.morao sam to da kažem jer ljudi ovde nisu realni i kritikuju sve što vučić uradi,zato kažem,samo napred vučko,nisam verovao u tebe ali si pokazao da si jedini koji ima iskrene namere u svemu što radi.još samo da nam je drugi predsednik,gde bi nam bio kraj!

PANTER

pre 11 godina

Nadamo se svi najboljem,optimisti smo oko datuma,mada ukoliko Nemacki zvanicnici kazu NE,ne trebamo biti razocarani,jesmo uradili puno do sada da bi dobili taj datum,ali ukoliko je to nedovoljno da se oni ubede,trebamo nastaviti gde smo stali,jos vise da radimo,da damo 100% svojih mogucnosti,i onda rezultat nece da izostane,tj.dobijanje tog datuma.

nataly

pre 11 godina

Aleksandar Vucic i vlada imaju podrsku naroda koji prepoznaje njihove kvalitete.Svi iole razumni ljudi znaju da od volje onih koji postavljaju uslove i preduslove zavisi dali ce Srbija dobiti datum ili ne...

Dr Smislov

pre 11 godina

Jedna fabrika čipova spašava Srbiju? Auuuuu! Ovde je neko ili neobavešten ili blesav! Pa koliko ljudi će da radi u toj fabrici i pratećoj industriji? Milion nesrećnika koji nemaju posao ? Aca stvarno misli da posle svega još verujemo u deda mraza....cccc. U takvim fabrikama nema mesta za mnogo radnika,jednoj opštini će da svane a ostalima sve po starom.

Jelisaveta

pre 11 godina

Tesko ce biti objasniti onima koji ne zele da vide napore koje vlada ulaze u dobijanje datuma i neiscrpne ideje Evrope u postavljanju novih uslova. Ipak se nadam datumu jer bi to bila kruna svega do sada uradjenog, a zlonamernici da ostanu bez argumenata.

onako usput

pre 11 godina

ne moras nista da objasnjavas, u predizbornim obecanjima niste ni obecavali EU nego Kosovo u sastavu Srbije, samo se toga drzite i sve je OK!

Jana 12

pre 11 godina

Dobijamo datum sigurno mnogo je uradjeno u zadnjih 7meseci,ponarocito u borbi protiv korupcije i kriminala i pregovorima sa Pristinom.

Easy

pre 11 godina

Moze se uslovno reci da se je Srbija trudila da stekne datum za pregovore. Za to ce i najverovatnije biti nagradjena nekom vrstom uslovno / utesne nagrade za svoj trud, u obliku uslovnog datuma za pregovore. Kada trajno i na zadovoljstvo EU sredi svoje diplomatsko politicke relacije sa Kosovom, suzbije na podnosljivu meru korupciju, egalizira svoje zakonodavstvo i sudstvo sa onim u Evropi, prihvati postulate elementarne Evropske civilizacije i suzbije neofasizam, postoji velika mogucnost dobijanja datuma za pocetak pregovora i otvaranja nekih od prvih poglavlja pristupnih razgovora. Sto se tice ekonomskih odnosa, EU zna da mora da ulaze u Srbiju mnogo financijskih sretstava, narocito u industriju, saobracaj itd. Uostalom do sada je vec onako na slepo dato Srbiji od 2001 g. do danas preko 2,2 miliarde €.koje su potrosene uglavnom na penzije, plate u javnom sektoru, medicinsku i skolsku brigu. Naravno najveci deo tih sredstava je zavrsio na severu Kosova radi finansiranja ilegalnih struktura osnovanih od srpskih tajnih sluzbi a koje EU ne zeli da akceptira. Predsenik Nikolic je obecao njihovo ukidanje - videcemo kako drzi rec.

tja i tja

pre 11 godina

Isto onako kao sto si ti i Nikolic obecavali svako malo da cete se povuci iz politike ako se ne desi ovo ili ono. Rekli vise puta i nikom nista pa tako ce proci i sa ovim . Tvoja rec mi nije nesto sto je merilo a isto vazi i za obecanja.

dragana

pre 11 godina

stav nemacke se oduvek zna. i kad su svi za, ona je vazda protiv. pa sve da se dubi na trepavicama! a, datuma ce biti, ako ne sad, onda vrlo brzo... vise nemaju argumenata protiv.. uslovi se polako ispunjavaju, i to je to..

Demetra

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću na njegovom trudu, sposobnostima voljom i lobiranjem Srbija može da očekuje datum pregovora sa EU. Ukoliko Srbija ne dobije datum,Srbiji stižu investicije sa istoka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Rusije. Ne vidim razlog zašto ne bismo dobili datum pregovora sa EU. Vlada je zaista dosta uradila za ovo kratko vreme, verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Vlast radi za interes naroda i države.

Coco Bill

pre 11 godina

Ma meni je najinteresantnije od svega što se raspisaše SNS pioniri i SNS komesari. Jer ako slučajno ne dobijemo datum tu je opravdanje sve u stili ma nije važan datum za EU važno je da imamo Vučića koji je mudar, pošten, fin, nenadmašan....bla.....bla....Ne zanam tačno koliko je Tile decenija vladao ali ni on nije imao "tolikog spontanog narodnog oduševljenja" vladavinom koliko Acika dobija.

Ko uzme kajaće se; ko ne uzme, jopet će se kajati.

pre 11 godina

Biće loše ako ga ne dobijemo, ali neće biti ni dobro ako ga dobijemo ovakvi kakvi smo, loši.

zoran

pre 11 godina

"Budimo realni-do sada niko nije bio uspesan kao Aca i ova vlada. Zasluzeno ce dobiti datum i pregovori ce biti uspesni."
(Ejpril o Nil, 18. februar 2013 11:33)

Aman zaman, pa osim par spektakularnih hapšenja, koja će najverovatnije da završe sa nedostatkom dokaza i plaćanjem DEBELIH odšteta iz budžeta, gomile žvalavljenja, priča i OBEĆANJA, OVA VLADA NIŠTA KONKRETNO NIJE URADILA. U stvari, da! Uradila je. Približavamo se momentu kada će priznati Kosmet. Ne ono baš da će da priznaju ali će da objave da se pomirimo sa, kako ti kažeš, REALNIM stanjem.
Što se Kosmeta tiče i pravedno je da to uradi ova nova (stara) vlast. Naime, koliko znamo svi su oni tokom devedesetih udarali u talambase i duvali u jedra Miloševićevim suludim projektima.

Prema tome! Budi i ti realan! Ne veruj pričama i obećanjima već učinjenim delima i rezultatima tih dela.

Deda/Gago

pre 11 godina

Ako datuma ne bude kajacemo se, ako ga bude, opet cemo se kajati,naravoucenije: negine nam kajanje. Pa kad je vec tako
pocnite onda da radite nesto sami u pomoc sopstveno naroda
uz pomoc sopstvenih resursa. Ako neznate kako pitajte svoj
narod, muka mi je vise od beskicmenjacke vlasti koja se kao
pijan plota hvata stranih investcija i kojekakvih datuma,
EU, Rusije, i sl. Kukavice. Ako i propadamo treba da znamo
dali je to zato sto nas nevole ili zato sto smo nesposobni.
Ako nas nevole to je zbog nakaradne vlasti, ako smo pak
nesposobni to je zbog imbecilne vlasti. Dakle svaka vlast
mora da zna, ONA JE ODGOVORNA ZA SVE STO SE DESAVA NJENOM
NARODU. Ko je spreman za to nek vlada ko nije neka ide kuci
pa nek tamo place.

darko

pre 11 godina

iskreno ja sam bio za DS i stvarno sam hteo da se odselim u albaniju kada je SNS dosao na vlast, ali sada i ako se jos uvek ne slazem sa svim njihovim postupcima, iskreno verujem da je Vucic resio da napravi od nas drzavu. Ako stvarno dobiju datum ili uhvate Sarica, na nekim sledecim izborima za 4 godine ja cu glasati za SNS. A ovim patiJotama porucujem da naprave neku enklavu i onda kau Vudstok da prave parade i zurke protiv EU

Kole

pre 11 godina

Posle ovoliko ugovora i sporazuma koje si potpisao sa emiratima, mislim da ti je stvarno za verovati. Izgleda da smo dobili coveka od reci koji radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima. Dosta toga je postignuto poslednjih meseci.

Tićolina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ako se kojim slučajem ne dobije datum, tu vi ništa niste krivi. Navikli smo na Eu, njene ucene i postavljanje uslova, od njih ništa ne može da iznenadi. Vi ste čovek koji daje sve od sebe da pomogne Srbiji i narodu.

Sule

pre 11 godina

Ne brini Vule, veruju tebi gradjani Srbije i bice sve u redu i kako treba. Bice onako kako gradjani Srbije zaista i zasluzuju, a zasluzuju samo najbolje.

Mali Zeka

pre 11 godina

Zvaničnici iz Brisela dobro znaju kakvu bi reakciju naroda izazvalo ne davanje datuma Srbiji za početak pregovora i da to imaju u vidu.

Eto ja onako

pre 11 godina

@(Igor Rac

da li ces ti ziveti bolje ako se resi problem korupcije ili oragnizovanog kriminala.Neces. Nece ti nista u drzavi pojeftiniti, nece ti biti veca plata ili penzija, nece ti biti bolje zdravstvo ili skolstvo.Ali ako se amputira jedan deo tela koji i onako nema funkciju bice ti bolje.Pitanje Kosova se ne maze na hleb

ISTINA

pre 11 godina

Pa kad si objasnio da su pokradeni glasački listići stigli iz Češke preko Mađarske... Kad si objasnio da je Šešelj fanatik... Kad si objasnio da si ti za Evropu ali nisi smeo 20 godina to da kažeš... Kad ćutiš dok Ivica predaje Kosovo i Metohiju, kad si to sve objasnio, šta je problem da objasniš i ovo?

panchevac86

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum pregovora, to ce zaista pasti na ledja Vucica, a on je najmanji krivac za takav scenario. Pravi krivci sada opstruisu njegov rad iz senke, iz opozicije, jer su nas upravo oni doveli do ovakvog stanja.

Roditelj

pre 11 godina

Prvo datum. Dobijanje datuma je znak da je SAD zadovoljna procentom oduzimanja KiM, Nemačka je samo batina u rukama SAD, gavran zloslutnik. Zavrtanje slavina kredita je stvarna pretnja.
Drugo šeici. Ko nije gledao Sulejmana trebalo je da gleda. Jer šeici je identično sa islamom. Islam je njihova vera, identitet i nacionalnost, posle idu pare. Ustupke koje budu tražili će se odnositi samo na islamsku zajednicu. Nemam ništa protiv islama jedino želim da ostanem ono što jesam i da me se ostavi na miru i da ne budem prodan.

Žuti

pre 11 godina

Narod vidi i ceni energiju i odlučnost da se datum dobije a,ako se i ne dobije,živet ćemo mi i bolje,samo da se iskoreni kriminal i korupcija,da se dovedu investitori i narod počna raditi.Kad se pogleda sve ove godine u nazad,koliko su nam para pokrali i koliko su nam državu unazadili neše "demokrate".

Kalina

pre 11 godina

I gradjani ocekuju datum o ulasku u EU,ali najbitnije je da se u zemlji desavaju promene na bolje i da se brine o gradjanima Srbije. Vlada zaista opravdava poverenje gradjana a datum ce doci sam po sebi.

Branimir

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum, to nece biti Vuciceva krivica, jer nas nije on uveo u kriminal i korupciju, vec pokusava iz toga da izbavi Srbiju, a uspeo je u velikom delu. Krivci mogu da budu jedino oni koji su dozvolili stvaranje monopola, uzdizanje tajkuna, unistavanje sudstva, poljoprivrede, industrije, sprovodjenje kriminalnih privatizacija...

Nenad Sremac

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje.
ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ...

Srbijanac iz Srema

pre 11 godina

Ministre,po meni nemate potrebe ništa objašnjavati narodu.Cela Srbija je svesna i zna kako "diše" Eu. Svi znamo šta smo sve doživljavali od njihove politike.
Verujte, skeptik sam kao i Vi oko dobijanja datuma.Ne verujem sve dok zvanično ne dobijemo datum.
Ministre, igrate šah. Znam da ste tu odlični. predpostavljam da kod Vas nema iznenađenja. Znate unapred koji potez "protivnik"može da povuče. takođe znam da kod Vas nema predaje.
S toga, ako nema datuma nastaavimo sređivanje stvari u našoj zemlji. Nastavimo dalje brbu protiv kriminala i koupcije.Reformu pravosuđai ostalih zakona kako bi doveli Srbiju u jednu pravno jaku državu gde će biti zaštićen kapital.,gde će vladati vladavina prava.To je naš put ka novim investicijama novim rdnim mestima novim zapošljavanjima.

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Sto uopste ides tamo.Moze da ti skoci pritisak.Oni su svoje davnih dana rekli, isto kao i ti, samo su Srbi zaboravni a oni na tvoju veliku zalost, ne.

Rumljan

pre 11 godina

Gospodin Vučić se zaista potrudio. Napokon neko misli na narod i državu i ne menja politiku dnevno zbog raznih likova. Da su prethodne Vlade ovoliko uradile za ceo mandat na uvođenju reda u državu, borbu protiv kriminala i korupcije, stvaranju uslova za pokretanje ekonomije, dovođenju stranog kapitala, ...

Grdjanin

pre 11 godina

Kako da napisem ono sto mislim a da ne zvucim kao da pisem po partiskoj duznosti.E ovako:Vucic vuce Srbiju napred.Mlad je ima izuzetnu energiju i ne spava nego radi.Trenutno je najkorisniji politicar i na kraju sto se tice EU mislim da ce nam deca ipak ziveti bolje u EU nego van nje.Narode uozbilji se.

Beli Listić

pre 11 godina

@srboljub matic

vrati se ovde pa srbuj, mojne da nam ti iz Nemačke držiš kurs o patriotizmu i inaćenju protiv celog zapadnog sveta.

Nataša

pre 11 godina

Jovane, ti i tebi slični, očigledno nikada niste zadovoljni. Ako Vučić nešto kaže ili uradi, vaš komentar je zašto on i ko ga je ovlastio, ako ne uradi, zašto nije uradio, on je samo demagog... vidim neki ga pitaju što nisu primili platu. Najviše žalim ljude koji znaju samo da kritikuju, a pritom sami ništa ne rade.

Igor Rac

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

dejan

pre 11 godina

Ne treba ništa da objašnjavate , ako datuma nema onda ćemo da slavimo, jer se otkačismo velike obmane zvane EU.
Ako nišza drugo pošto će svi pametni još malo kao recimo GB da istupe iz unije, uzećemo njihovo mesto...pa će nas već ojađene još više da jade...

Sultan

pre 11 godina

Konacno jedan politicar direktno da pita Evropu za koju smo ispunili uslove o sledecem koraku, znaci sledeci logican korak je datum, inace kako objasniti gradjanima moguce ne dobijanje datuma?!

A ČIPOVI

pre 11 godina

Ma čipovi ce da nas spasu, pusti Evropu.
Ubi covece vise demagogijom i praznim pricama.Nismo bas svi fascinirani kao tvoja ciljna grupa.Nisi se ti odmakao od one vrece sa dzakovima,ne vredi ti.

zluradi

pre 11 godina

"Kako kaže Vučić, srpsku delegaciju koja putuje u sredu u Berlin očekuju teški razgovori, u kojima će im posao biti da nemačkim sagovornicima objasne šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana."

Nije to tako tesko! Recite im istinu: da ste zaduzili Srbiju za jos milijardu evra, da ste povecali nezaposlenost, da drzite nizak kurs evra, a podizete cene, kako biste izvukli poslednji evro iz slamarica, jer bankama od kako ste vi na vlasti vise ne veruju. Da cete ispuniti sve njihove zelje, jer ste zato i dosli na vlast: kako nacionalista moze biti izdajnik? zar, ne? Recite im da imamo ucenjenog premijera, predsednika, koji izgleda, dobro samo pece rakiju! Recite im celu istinu, iako je oni znaju, mozda ce se ipak sazaliti i dati nam datum. Nemci su to, emotivan narod, razumece ...

Nadzak baba

pre 11 godina

Mislim da vlada treba da ima plan ,,B,, ukoliko ne dobijemo datum. Plan B bi bio rusenja postignutih dogovora na Kosmetu i vracanje sopstvene suverene politike uz pomoc investicija van E. U. , uz pomoc proizvodnje naoruzanja, i uz pomoc Rusije. I Obavezno zatvoriti pricu sa Evropskom Unijom jednom za svagda!

matori

pre 11 godina

A sto je on sebi uvrtio u glavu da bi nama bilo tesko sto nema datuma? Neka dovede on tog seika da nesto napravi, bolje po Srbiju nego u EU.

Vid

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum sada , neammao vise sta da trazimo tamo i ovako sto neko rece dole , taj brod tone, i tone. Sta cemo mi nja njemu pitam se ja.

MOSKVIČ

pre 11 godina

Nema tu šta da se objašnjava. Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

dr. Milan L.

pre 11 godina

Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen.

Seele

pre 11 godina

Rekla bih da je ova vlada postigla važan napredak sa konkrentim rezultatima, ostvarujući pomake u sprovođenju reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Verujem da će zbog ozbiljnosti kojom je počela da radi, vrlo brzo dobiti datum za početak pregovora.

crni domino

pre 11 godina

(Gricko, 18. februar 2013 11:03)
Druze Gricko, koristite vasu omiljenu teoriju zamene teza! Glasove ste dobili od penzionera i Palminih glasaca te tako presli cenzus i dosli do 17%! E, vidis druze Gricko, u takvim uslovima je vas sef kao zaba digao nogu misleci da je veliki konj. Nazalost vasu a radost nasu, gospodin Vucic je vec poceo polako ga duta tu zabu, kako bi njega i vas naucio gde vam je mesto! Kriminalno okruzenje Dacica, kofercici i Blekberi telefoni postoje, a gospodin Vucic radi na tome da se takvih resi. I to je na mestu!

Sudija

pre 11 godina

Vucicu nisi ti kriv ako i ne dobijemo datum za pregovore, jer nas je prethodna vlast dovela na rub propasti i sad to sve treba vratitit u normalu i dobiti datum. Odradjen je dobar posao za Srbiju i verujem da cemo dobiti status!

Sandrita

pre 11 godina

Ova zemlja napokon kreće pravim putem! Hvala Bogu da postoji neko kome je čast I interes zemlje na prvom mestu! Puna podrška Aleksandru Vučiću I njegovim saradnicima!

mad

pre 11 godina

@Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod.
Ovaj političar bar ne traži opravdanja, nego unapred kaže da ako posle svog rada ne dobije to zbog čega je radio da će to biti njegov neuspeh. ja odavno nisam video preuzimanje odgovornosti naših političara na ovom nivou i to pre nego što se zna rezultat.

Narodnjak

pre 11 godina

Nedobijanje datuma za pocetak pregovora izmedju Srbije i EU bilo bi zaista ktastrofalno za buduce odnose. Srbija je ispunila cak i vise sto se od nje trazilo tako da ocekujem pozitivan odgovor EU.

realno

pre 11 godina

Koliko se meni cini borba protiv korupcije je bila jedan od uslova i tu se Vucic maksimalno trudi a radi se i na ostalim stvarima i ne vidim razlog zasto ne bi datum dobili ove godine..

Anjica

pre 11 godina

Veciti demagog....! Dokle vise?
(Rognan, 18. februar 2013 09:01)

Današnja reč koju svaki komentator mora da upotrebi u svom komentaru je:"demagog"! Samo me zanima, gospodo da li svi znate šta to znači!? Smešno...

Vanjas

pre 11 godina

Podržavam ovog Vučića i smatram da je ovde više nego polovina negativnih komentara izašla iz Demokratske stranke sa ciljem da se unizi Vučićev rejting i rad. Neće oni preživeti ukoliko dobijemo datum za početak pregovora sigurno.

DANIJELA

pre 11 godina

Datum nam ne treba po svaku cenu,tako da to nece biti tesko za objasniti.Mi treba da nastavimo sa borbom protiv kriminala i korupcije i sa treb da ojacamo privredu pa nam EU nece ni biti potrebna.Na kraju ni Svajcarska nije u EU pa im nista ne fali.

vaske

pre 11 godina

Sigurno da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

gaga,,

pre 11 godina

Kako se cvili za datum, to je cudo jedno. E da je Vojvoda od zardjale kasike u Srbiji, drugu bi pesmicu pevali. Tuzna li je istina da je Vucic uradio vise za priblizavanje Evropi za 200 dana' vise nego Tadic za 8 godina. Stidite se demokrate. Sram vas bilo.

jedna suza za proletere!

pre 11 godina

"3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim."

Srceparajuća scena, samo što je trenutno tolika kriza da u Srbiji a verovatno i širom sveta osim u Kini teško da ima i druge a kamoli treće smene.

KOSTA

pre 11 godina

Prosto moramo da verujemo da delegacija koja ide u Nemačku ima jasan cilj u vezi prezentacija mogućnosti Srbije i rešenost da zemlja uđe u EU, uz poštovanje njene politike i borbe protiv kriminala.

pop

pre 11 godina

Smatram da treba da daju konkretan odgovor ako nam ne daju datum a onda na referendum pa da rasčistimo šta želimo.A Vi što dajete ovakve negativne komentare izgleda da više volite pasivnost predhodne vlasti gde ništa nije funkcionisalo sem monopola i korupcije!!!

zoki

pre 11 godina

Kako je situacija u Srbiji paradoksalna to je tragikomicno.
Sve je isto kao i proslih godina, samo su se uloge promenile.
Oni koji su tada pricali o EU sada pricaju o Kosovu i celovitosti Srbije. Ovi drugi kojima su bila puna usta patriotizma danas balave samo o EU.
A komentatorska masinerija ista ko oni. Podsecaju me na "navijacke grupe" .
Jeste se svet dosta izopacio, ali mi (Srbija) prednjacimo u tome.

Rade

pre 11 godina

Angela čeka predlog kako obeštetiti Volksdeutschere za njihovu imovinu u Vojvodini pa će reći" može " (dobija nekoliko miliona glasača)čak će mo dobiti i veću pomoć nego što nas je to koštalo.
Hrvati su to još 1995 uradili .Grof von Elz je sa provizijom od "privatizacije" hotela isplatio slavonske Švabe.

Gricko

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!
(crni domino, 18. februar 2013 09:30)

Druže Crni, nije dobro kada "običan građanin" pobrka lončiće i poklopčiće! dačić je znao da će biti premijer jer je na izborima osvojio 17% i znao je da sa tim postotkom može da ucenjuje bilo koju od 2 jače strane za poziciju koju želi! Tako da nemoj da izvrćeš reči, ipak za tu demagogiju treba više argumenata...

optimista

pre 11 godina

Gospodjice, gospodja, Vanja!
1. Sledbenic Vucica imaju razlog i trebaju da ga pozdravljaju ovacijam, a ne samo njegovi sledbenici, vec i citav narod
2. Njegovi protivnici su zagovarali ulazak u EU od kad znam za njih, a to je od 90-te, a radovace se neuspehu Vucica, jer ne zele da Srbija udje u EU i da narod oseti neki boljitak
3. A, sto se tice radnika trece smene, za njih se ne sekerij, jer takvih nema, ne postoje. Od kada je DS zavladao, petog oktobra, zatvorio je ili rasprodao fabrike.
I jos nesto, moj grad je imao 33500 radnika 2001. godine, a danas ima nehih 10000, od tih 10000 su nastavnici, policajci, ugovorci, opstinari, sudije, bankari, doktori, samo nema radnika... pa zar je moguce da se i danas pojavljuju i pricaju Djilas, Tadic, Sutanovac, Djelic, Malovicka... o nekakvom oporavku zemlje i odbrani Kosova, u svemu ovome zaboravio sam Borka Stefanovica koji svasta ispotpisivao, a sada ova vlast mora to da ispuni. Tek toliko.

papi

pre 11 godina

Vlada radi koliko moze i bila bi ogromna steta kad ne bismo dobili datum e sad je na njima da odluce da li je Srbija zasluzila.. Po meni jeste e sad..

vranjanka

pre 11 godina

Vučić, Nikolić i nova vlada su učinili mnogo napora da dobijemo datum za početak pregovora sa EU. Srbija je datum zaslužila, a da li smo i EU, tj. Nemačku, jer od nje sve zavisi, uverili u to videćemo.

Ej

pre 11 godina

Ja sam inace uvek bio skeptik sto se vlada tice, ali sada polako menjam misljenje. Zapravo mislim da Vucic misli na ovaj napacen narod (ili mnogo dobro radi svoj posao pa krije namere, sto mislim da nije slucaj). A Nemci treba da krenu prvo od sebe i njihove istorije pa tek onda da skapiraju da Srbija nije isto sto i Jugoslavija i demokrate nisu isto sto i naprednjaci.
Da ja odem tamo natovario bih ih zbog njihove istorije koja je bila najvece zlo (pored Americke administracije), ali opet, ne pitam se ja, a i bolje da se ne pitam jer bi nas to pokopalo.
A i taj ulazak u EU je kao ulazak na brod koji tone, a tone bas zbog bahanalija iste te Nemacke, Francuske, Britanije itd. Jedino sto mozemo da im ponudimo, a njima zaista treba jeste poljoprivreda u koju Srbija ulaze minimum minimuma.
Eh kada bismo imali sistem da oni zavise od nas a ne obrnuto, kao npr Svajcarska, mada smo mi doosta eona daleko od njih! A samo saznanje da smo nekih 15-20 god od zavrsetka ove "krize" prosto se smorim :/
Nas jedino sputava to sto smo necivilizovani, pod tim podrazumevam: huligane, korupciju(politicari), edukaciju!! i prosto zivljenje samo da se prezivi nista vise niti manje :/.

ana

pre 11 godina

Ova vlast je učinila mnogo u pogledu kriminala i korupcije. Dolazak do kraja bi učinio bolji život građana.A što se tiče datuma videćemo.Samo znam da je ov prva vlast koja je pozitivno ocenjena od zemalja Evrope!

Charlie

pre 11 godina

Da nije bilo tebe, tate Voje Sekija, Dacica i Slobe mi bi sada vec bili u uniji i ne bi morali da gledamo ovaj cirkus i sa vama i sa ovim "demokratama" i "prosperitetnima" pre vas ali ste mi vi ipak neoprostivi...

Ko čeka zlo ne misli.

pre 11 godina

Iz ugla nekoga ko je član LDP-a, ja bih trebao da izrazim neslaganje sa politikom na osovini Vučić, Dačić, Nikolić, što svakodnevno i činim. Mogao bih mnogo toga lošeg da kažem o ovoj Vladi, tako da se slažem sa svim prethodnim komentarima u kojima se navode sve anomalije pomenute osovine. Ali, da sačekamo jun, da vidimo šta će da bude sa datumom. Ako bude pozitivno, a iskreno se nadam da ćemo dobiti famozni datum, onda osovini ostaje još da organizuje gej paradu i potom da raspiše izbore.

Iva93

pre 11 godina

Treba podrzati ovu vladu sto cini velike napore da bismo dobili datum, pre svega borbu protiv korupcije jer ako lopovi i kriminalci ne odgovaraju dzaba nam sve! Ja se nadam da cemo dobiti datum.

JVC

pre 11 godina

Ха,ха, па ништа немој да објашњаваш,као твоји предходници пре тебе, јер овом напаћеном народу је сада све јасно.Докле год је држава лоповска, и бесомучно краде свој народ,ништа не треба објашњавати.

Pedja

pre 11 godina

Nema tu sta da se objasnjava!!!Objasnice nam oni vec sto nam je svima jasno,a to je da nas hoce u EU 2035!!!Do tada ko ziv,ko mrtav!!!Mislim da je veca verovatnoca da nas strefi opet neka kometa,ili asteroid,nego da udjemo u EU!Maje nisu imale politicare,a gledale su unapred hiljadama godina!!!

Dača

pre 11 godina

Na osnovu čega Vučić tvrdi da će datum biti dobra vest za većinu građana Srbije? Neka pogleda ankete. Drugo, taj datum čekaju kao paraziti koji računaju na evropske fondove. Srbija ima dovoljno sposobnih ljudi koji bi znali da pune budžet i bez prosjačenja po svetu. Dačić i Vučić u svom životu nisu zaradili ni jedan dinar a već 20 godina unazađuju Srbiju. Već 2 meseca u privredi su prekinute sve aktivnosti, da bi se izvršio pritisak na narod da u oskudici pristane na sve. Pogledajte bilanse za januar, a kasnije i za februar i sve će vam biti jasno. Vlada mora pod hitno da padne, inače ćemo propasti svi zajedno, i oni koji su za EU i mi koji smo protiv.

MILOJKO

pre 11 godina

Dobijenjem ovog datuma bi nam omogućilo više investicija u našu zemlju i ndam se da će se to i dogoditi jer je ova vlada ktenula kako treba da radi .

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, niste Vi duzni nista da objasnjavate narodu. Pustite srpsku intelektualnu elitu da sve objasni. Vesna Pesic i Nenad Prokic imaju sve odgovore

Biberče

pre 11 godina

Sadašnja Vlast je u nezgodnoj poziciji jer pre svega treba da ispravi greške i traljavosti od prethodnika a usput da učini da građanima podigne životni standard i da "zadovolji" zahteve medjunarodne zajednice! Lako je sve upropastiti ali rešavati probleme je najteže i zato smatram da im treba dati vremena jer ako smo prethodnicima dali "lufta" 8 godina možemo sačekati i videti šta će ovi da urade!

perica

pre 11 godina

samo sloga i rad srbiju spasava, a ne arapi, niti bilo ko drugi sa strane. nije u redu da potpredsednik vlade u javnosti ovako prica o svojoj zemlji.

momo

pre 11 godina

"Kako da objasnimo ako nema datuma"
Teško ali se treba okrenuti sebi.Država treba još upornije da se okrene istoku i arapskom svetu,da traži plasman i u afričkim državama a evropa neka sam misli šta dalje sa nama.UZto zamrznuti i pregovore za kosovo dok ne dođu bolja vremena za nas.

Anica

pre 11 godina

Mislim da se Vucic malo zanosi
Pregovori sa EU ne traju pola godine nego skoro 12 godina.
Jeste da je ova vlada ucinila mnogo vise nego sto se od nje ocekivalo, al me i dalje ne bi cudilo da se iz Nemacke vrate spustenih glava

ааа!

pre 11 godina

Ако не добијемо датум нећемо знати који је дан! Како ћу на посао, ако не знам кад је понедељак???

nishlijka

pre 11 godina

Reforma pravosudja uradjena?! Kako, time sto su nedostojni postali dostojni i vraceni su u fotelje?! Koliko traje sudski proces, kakvi su nam zakoni, kako izgledaju javne nabavke od Nove godine, sta se promenilo, koliko se postuju zakoni? Ono sto vidimo mi vide i oni.
Zalosno je sto klinci mogu da kupe energetske napitke, alkohol i cigarete na svakoj trafici i u bilo kojoj trgovini, pa se pitam cemu slizi inspekcija i zasto prvo to dvoriste ne pocistite. Datum nista ne znaci ako mi bitne stvari guramo pod tepih i ne radimo na stvaranju drzave u kojoj se postuje zakon.

Ignjat

pre 11 godina

Što se Vučućevog rada i rezultata tiče nema razloga da ne dobijemo datum jer smo po borbi protiv korupcije i stvaranju povoljnog ambijenta za investitore sigurno bliži eu standardima nego što smo bili, ali opet nikad se ne zna koji kriterijum može presuditi.

nikola drezgić

pre 11 godina

Na ovim komentarima se osim stranačkih aktivista neki prepucavaju i sami sa sobom! Izgleda da Srbija osim 7 miliona stanovnika ima još bar 4 miliona nevidljivih!

Miloš

pre 11 godina

Treba pošteno raditi i sređivati stanje u zemlji, oblast po oblast. A datum će doći, ako ne sad - nekom drugom prilikom. Važno je da mi postižemo rezultate, zbog nas samih.

repus

pre 11 godina

датум је јако битан али ви немате шта да објашњавате ви сте ту у најгорој улози која је у историји била а вама и спс је намењена од америке а та улога је да будете јаничари ниједна тв неће да пусти ваше политићке говоре из деведесети како ваше тако и николића и дачића када то обавите вратиће дс да води земљу мора да вас ухватила језа када сте чули да сте победили на изборима

Prle

pre 11 godina

Nećeš morati ništa da objašnjavaš, samo uhapsi još nekoliko poznatijih ljudi (naravno, nikako nekog svog), ali u razmaku od po 10 dana, i uporno ponavljaj: "Niko nije jači od države i niko nije zaštićen.".

JC Denton

pre 11 godina

@Marina:

Ne slažem se sa Vašim komentarom iz mnogo razloga, zato da krenem redom:

1) Ko kaže da Srbija želi u EU? To pričaju naši političari ne pitajući pritom građane za mišljenje. Prema svim istraživanjima sprovedenim u poslednjih godinu dana, kada bi se sada organizovao referendum, za ulazak u EU bi glasalo nešto oko ili ispod 40% (a verovatno i manje) građana Srbije. Velika većina je protiv ulaska u EU.

2) Ima jedna naša, malo vulgarna, izreka koja kaže: "Lako je tuđim **** koprive mlatiti". Vi (Hrvatska) ste se sa Srbijom "natezali" oko jednog grebena (Prevlaka) godinama. Sa Slovenijom ste se sporili oko 100 litara slane vode. Ni jednog od ta dva ne vidim da su se vaši političari i vaš narod odrekli. Ali zato nama ovde redovno morališete kako treba da se odreknemo 15% svoje teritorije koja je OTETA mimo svih međunarodnih zakona, nelegalnom intervencijom jedne vojne sile, koja je teritoriju jedne priznate države okupirala, i onda POKLONILA drugom narodu. Shvatate li vi uopšte šta se tu dogodilo?

3) Konačno, ne slažem se da će priznavanjem Kosova Srbija rešiti svoje probleme. Pre će biti da će "Pandorina kutija" tek tada biti otvorena i onda će se rasparčavanje Srbije nastaviti još bržim tempom jer će svaka šuša početi da "talasa" i da zahteva svoja "prava na samoopredeljenje", autonomije i sve ono ostalo što vodi ka otcepljenju.

Obiičan građanin

pre 11 godina

Mnoge stvari trebalo bi da objašnjavaš, na primer, kako ste ti i Tvoj lepi šef Toma, preko noći postali, i Amerikanci, i bezalternativna Evropa, i "truli zapadnjaci i kapitalisti", i NATO-ovci, Arapi, i Kinezi, i Rusi, i Indijci, etc., A, narod zna, kako ste neke od nabrojanih "hvalili" samo pre godinu (manje-više) dana...

"Uzleteo" si, poput onog francuskog kralja koji se poistovetio sa državom, još da imaš kraljicu koja će narodu deliti kolače, sve bi bilo "potaman" u zemlji Srbiji koja je po površini 102 puta manja od Sahare.....

Šta da radimo, opet ne narod "zaslužan", isto kao i za vreme "petooktobarske revolucije" ...

ns

pre 11 godina

Vucicu, raspisite referendum i dopustite da narod objasni i Vama i njima sta misli o EU. Ista ploca se vrti godinam i preskace uvek na istom mestu. Svi se pozivaju na narod kojeg nista ne pitaju.

igor

pre 11 godina

Kako da objasnimo narodu? LAKO! Nas Evropa nece to je jasno, ni oni ne znaju sta ce sa ostalim drzavama kao sto smo mi. Ali kako da objasni narodu da nema posla, para i hleba e to treba da objasni sadsnji vrh drzave na celu sa Dacicem i Vucicem. Narod je gladan a od PRAZNIH prica o ulaganjima avionima kamionima nema nista od toga se ne zivi. Pa ko jos normalan u ovoj drzavi veruje Dinkicu? Opet ce da izadje u javnost i da kaze da je MORAO da laze narod! A pre izbora je obecano da ce CVETATI CVECE U SRBIJI! Toliko o objasnjenju narodu!

crna rupa

pre 11 godina

Stvar je u tome sto vladajuci mogu da prosipaju fazone, neistine i bajke ovom narodu, a da im narod hipnotisano veruje! Oni iz EU nisu glupi i znaju u svakom momentu kakva je ovde situacija i da li se postuju njihova jasna pravila! Kad se narod probudi iz hipnoze i pocne da razmislja svojom glavom, preporodice se i ova Srbija!

EU

pre 11 godina

Datum je važan za Srbiju zbog stabilnosti i zelenog svetla investitoraima kao i nastavka daljih integracija. Puna za to, opet imamo državnika a ne političara kao što smo imali 2003 godine.

Kosta

pre 11 godina

Da li ćemo mi da doručkujemo datum?! Berlin se pita o Srbiji i Kosmetu koliko i bula sa gaćama. Vatikan odlučuje o nama. Nama je uslov Kalendar da prđemo na lopatu i da se lopatamo i ubijamo za papu pod kišobranonm NATO. Moramo promeniti model vlasti. Pola naroda živi kao klošari. Gladna usta hodaju Srbijom, a deca komunista garnirana sa nastranim homoseksualcima nas žive u zemlju satiru.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Datum, datum, datum, datum, datum... i tako vec 13 godina. Kad dodje taj datum, onda ce Srbija biti srecna zemlja, stranci ce da dojure da nam pociste ulice, okrece fasade i donesu veliki novac. Jednom recju, kada dodje taj datum, bice raj na zemlji.

Хоћу мој датум, нећете да ме преварите.

pre 11 godina

Како мислиш, ти Вучи, да ми објасниш зашто нема датума? Ја када бих добио датум, био бих срећнији од ономад кад сам добио бициклу беемикс за рођендан, па не морамо ни да уђемо никад у ту унију. Ја бих свој део датума намазaо на 'леба, убризгао у вену, па онда може и смак света да се деси ако хоће. Мењао би стан, дедину њиву, жену, комшин бубрег, за свој део датума.

BORIS

pre 11 godina

Ziveli smo i do sada bez EU pa cemo i od sada.Bitno je da je Vlada uspesna i da radi svoj posao a EU ce nas jednog dana mozda i moliti da im se pridruzimo.

VERONIKA B.

pre 11 godina

Nema šta da se objašnjava. Nemačku doživljavamo kao "višu silu", a protiv nje se ne može. Uradili ste i uradićete sve što je u vašoj moći.

Sector

pre 11 godina

Potencijalna objašnjenja: "prodali smo Kosovo ni za šta", "ni čizmu dolara", "preveden žedan preko vode", "šargarepa i magarac"...

Dragan

pre 11 godina

Osim datuma imate vi mnogo stosta da objasnite gradjanima...na primer zato krce stomaci, zasto cene divljaju, zasto ekonomija propada.....i na sve to morate da objasnite i zasto ste prodali Kosovo

"PEGAZ 301''

pre 11 godina

Iju g.Vucicu sta bi, rakete cipovi seici euforija a sad problem jedan datum.
Nema zbog cega da brinete, od datuma nema nista,kome trebaju gubitnici kao
sto smo MI. Svi aktuelni politicari u opticaju se nalaze zahvaljujuci
sistemu negativne selekcije (ukljucujuci i Vas) pa je za ocekivati da ce
rezultati Vaseg rada biti identicni ili gori od rezultata Vasih predhodnika.
Sto pre to shvatite pre cete otici sa vlasti, da u miru, kao i Vasi
predhodnici, posmatrate agoniju naroda (ako pri tome slonite i neku paricu , tim bolje za Vas).

HR-blebetalo

pre 11 godina

Sbija ce dobiti datum prije 1.7.2013. Ja sam u to siguran 100%. Kao razlog tome vidim ulazak HR u EU. Smatram da se EU ne zeli dovesti u situaciju gdje bi HR blokirala Srbiju s datumom. Iako HR politika nema namjeru blokirati Srbiju na putu za EU mislim da EU nece htjeti riskirati. (Svi vidimo kako se Slovenija ponijela prema HR). Nakon sto HR udje u EU imat ce prevo veta na datum pregovora a smatram da si to EU ne zeli dopustiti. Iako, ponavljam, HR politika nema namjeru blokade.

Medikament

pre 11 godina

Ne mora nista da se objasnjava, EU nas nece i tacka.Samo ti nastavi da se boris protiv korupcije i kriminala i dovodi investitore.I bez datuma je to odlicno.

TETAK

pre 11 godina

Kako je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala osnovni preduslov za dobijanje datuma, cini mi se da nema razloga da taj datum ne dobijemo u sto skorije vreme.

Austin Powers

pre 11 godina

Promene u sistemu funkiconisanja drzave su uocljive, a na vidiku su neka veca finansijska ulaganja,kojih slozicete se nije dugo bilo,neka druga ulaganja se pojavljuju u perspektivi,pao je Miskovic, afera sa Agro bankom se raspetljava, imidz Srbije je vidno popravljen i to su cinjenice, bezveze da se raspravljamo oko toga kada je to fakat. E sad da li je to dovoljno za EU azdaju da prestane da nas guta i povrati nas malo u zivot, nije. Srbija je davno zacrtana za neka druga resenja i jednostavno je tako,geopolitika koja se kreira van naseg dometa nas ima u vidu za druge stvari. Dakle, datuma nema ako nema priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne teritorije, priznanja nema jer onda nema ni Srbije(po tom pitanju je obavezan referendum i ishod je jasan), dakle epilog ove zagonetke je takodje cist. Bitno je da je imidz zemlje u porastu, i trebalo bi raditi na uvodjenju zakona i reda koji su u skladu sa tim tzv. EU zakonima, ako privucemo investitore tlom pogodnim za investicije, zakonom uredjenom drzavom i sistemom gde postoji red i gde se drzava za nesto pita, EU nam onda treba kao cir na donjim ledjima.Fondovi su dobitak, a sve ostalo gubitak, malo uzmes a vise das vec je to uocen princip tako da je politika EU jasna. Srbija treba da organizuje drzavu zakona i reda a sve ostalo ce doci samo.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Naš narod je navikao da osuđuje svaku Vlast, mandat ili političara! Ako ne dobijemo članstvo, reći će da su nesposobni, ako dobijemo, opet će biti nezadovoljni! Šta god uradili biće teško balansirati! Ali treba odraditi onako kako će građanima biti bolje jer kada to osete onda će valjda i razumeti...

Ivanica

pre 11 godina

Nada se cela Srbija najboljem. JEste dosta toga uradjeno u poslednje vreme, ali ima jos mnogo toga sto tek treba da se radi. Od razgovora sa Nemackom ocekujem i dobre i lose kritike, al mislim da ce lose da preovladavaju

zbunjen

pre 11 godina

Ma i da ga ima, on nista ne znaci. Turska pregovara vec 25 godina, pa nista. Bolje ti nama objasni kako to da u javnim produzecima nema para, nego samo visemilionski dugovi? Pravda ne vazi dok pare idu u svoje i dzepove partijskih funkcionera!

vlada milic

pre 11 godina

da niste u predhodnih 22 godine pricali najgore stvari o eu i evropskim politicarima , da ih niste psovali i vredjali svi se secamo kako , da niste nazivali izdajnicima svakog ko se zalagao za ulazak u eu , da niste pretili hapsenjem Tadicu i Djelicu zbog potpisivanja ugovora o stabilizaciji i pridruzivanju , da niste eu nazivali organizacijom mraka i destrukcije a evropske politicare izjednacavali sa satanom i da se niste zalagali za politiku krvi i zlocina odavno bi smo mi dobili i datum i usli u eu. eh da ste samo u prethodnih 22 godine radili ono sto sada radite Srbija bi cvetala

rade

pre 11 godina

@Joao, 18. februar 2013 09:49

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!!
Odličan komentar koji oslikava realnost i racionalizam. Stvar je veoma jednostavna samo naši svinjoglavi i praznoglavi prodati političari prave neke nerešive jednačine sa više nepoznatih, a u suštini su svi prodane duše i lažovčine.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, sve što ti kažeš, ALI SVE, pa čak i da Zemlja nije okrugla,

1. tvoji slepoverni sledbenici će pozdraviti ovacijama...
2. tvoji protivnici ništa drugo i ne očekuju osim tvoga neuspeha...
3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim.

srboljub matic

pre 11 godina

Da se u tri reci objasniti. LAGALI STE SRBE. Evo zasto. Devedesetih za vreme
bombardovanja ste urlali na nasoj televiziji i govorili da su NATO i clanice, skoro
sve zemlje EU-a, zlocinci i onda 2012 isti ti "zlocinci" Vama, Nikolicu i Dacicu
formiraju vladu samo sa jednim ciljem, samostalnost Kosova konacno Vasim
potpisom legalizovati. Naravno da je ono nezavisno ali sada i sever Kosova gde,
samo Srbi zive, treba "ustupiti". Za vreme bombardovanja Srbije mislio sam tada
da ste pravi patriota ali vise od toga da ste iskren i postujete svoj narod.
Tada,ne zbog Vas, zajedno sa mnogima koji zive i rade u Frankfurtu, izvikivali smo
parole pred americkom ambasadom i palili americke zastave. Sada vidim a verovtano i nas narod da Vi i vasa vlada ne zasluzujete postovanje ovog naroda. Tadic nije mogao da povrati ono sto je Milosevic sa vama koji ste sada u vladi, u nepovrat izgubio ali je postovanjem svog naroda dokazao svoju velicinu
i karakter i nije dozvolio ni Merkelovoj ni Klintonovoj dodatno ponizavanje
Srbije. Platio je visoku cenu za to ali je zato ciste savesti. Ostalo mi je upecatljivo
secanje sa tih demonstracija. Zajedno sa nama jedan estradni umetnik, pevac,
kome necu pomenuti ime a na drugoj strani pod satorima uz pevanje i igranje
po stolovima isto zvezda naseg folka.
Pozdrav iz Nemacke.

porfirije petrović

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici predvođeni Vučićem uspeti u nameri da dobiju od Nemačke saglasnost za početak pregovora posle svega učinjenog za ovo kratko vreme. U obostranom interesu je da Srbija uspostavi čvršće veze sa EU.

darvin

pre 11 godina

@MrX

Sasvim tacno. Svet se promenio, i to na bolje. A mi treba da ucimo iz toga kako svet moze da se promeni. 70 godina je sasvim dovoljno. Evo i Srbija se za 5 godina promenila toliko da Nikolic odlikuje Verana Matica. Umesto da razumemo promenu, mi se iscudjavamo. To vam je drugari stvar evolucije.

vlada milic

pre 11 godina

mozda ne dobijemo datum zbog zakona o nbs , zbog zakona o amnestiji , zbog premijerovog surovanja sa saricem, zbog predsednikove rezolucije o kosovu , zbog predsednikove diplome , zbog smenjivanja predsednice vss zbog odbijanja njenog sina da oslobodi narko dilera kojeg je branio funkcioner sns , zbog selektivne borbe protiv korupcije , zbog najveceg medijskog mraka od vremena milosevica u kojem se vrsi takmicenje " ko vise i jace pljune ds " ili zbog toga sto je aleksandar vucic bio mozak akcije " sigurna kuca za ratka mladica "

Danijel

pre 11 godina

Dakle, VUČIĆEVA DRŽAVOTVORNA POLITIKA DUBI NA GLAVI. Kako da objasni Srbima šta ako ne dobiju datum? Pita se. Hamletovski.Srbima se ne objašnjava kako Kosovo dogovom sa Vladom sve više klizi ka nezavisnoosti protiv koje su Srbi u apsolutnom broju.Sa naglaskom na Srbe.Sledeće pitanje će mu biti za desetak godina: KAKO OBJASNITI LJUDIMA DA AKO HOĆEMO DA SVE ZEMLJE EU RATIFIKUJU SPORAZUM MORAMO DA PRIZNAMO NEZAVISNOST KOSOVA!? Imaće, ako bude sve išlo po ovom scenariju celu deceniju da smišlja odgovore. Samo da li je to državotvorna politika za koju će glasati Srbi pitanje je sad?

crni domino

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!

Stevan

pre 11 godina

A kome treba da objasnjavas, Vesni Pesic, Cedi, Canku? Svako normalan vidi da se igraju sa nama ko sa majmunima. Pa nije Evropa ceo svet, mi smo u Evropi odavno, nase prednosti nam ne mogu oduzeti. Koliko vidim, idete na razgovore ko zecevi pred klanje, koga se vi bojite? Uredite svoju zemlju kako dolikuje, uspostavite dobre odnose sa dobronamernim zemljama, ko hoce dobrodosao, ko nece ajd zdravo, vidimo se. Opasniji smo mi sami sebi nego drugi.

Rino

pre 11 godina

Steta sto je bas Vucic i njegova stranka svojevremeno na svaki nacin opstruirao Datum i sve u vezi toga. A danas, posle toliko izgubljenih godina, smatra da je lose ako ga ne dobijemo i time dokazuje da je svaka rec koju je ikada izgovorio protiv LDP bilo obicno politicko poigravanje sa buducnoscu nase zemlje.

Miki

pre 11 godina

Taj pisljivi datum u kojeg se kunete i zbog kojeg Srbiju izdajete nece doneti ni Srbiji ni njenim gradjanima nikakvu korist, kao sto nije doneo ni nasim susedima pre nas - na primer Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj. Sve ove zemlje zive GORE nego sto su zivele pre dobijanja datuma i ulaska u EU iz prostog razloga jer su primenom neoliberalnog ekonomskog koncepta i ukidanja zastite domace privrede, istu sahranili i trzista njihovih zemalja su preuzele superiornije prvenstveno nemacke firme, dok su njihove zatvarane a radnici zavrsili bez posla na ulici. Bolji zivot ne donose nikakvi datumi, ne donosi ga ni clanstvo u EU vec iskljucivo ako vise proizvodis i izvozis nego sto uvozis. Zato Kina Turska Japan Rusija idu koracima od 10 milja napred a mi propadamo iz godine u godinu, jer zbog nase samoubilacke politike "EU nema alternativu" proizvodimo i izvozimo sve manje i manje iz godine u godinu a uvozimo sve vise i vise. Onda zbog prevelikog uvoza imamo ogromne deficite koje zatim pokrivamo zaduzivanjem u inostranstvu sto dodatno obara standard gradjana jer se uzeti krediti vracaju tako sto vlast konstatno gradjanima dize poreze akcize i ostale harace.

Sve u svemu Srbi i Srbija nece naci bolji zivot u EU , vec ekonomsku propast i katastrofu, iz prostog razloga sto ce nasom integracijom u EU i ovo malo privrede sto imamo i sto izvozi - propasti . Motor jedne drzave nisu budzetski cinovnici vec proizvodno-izvozno orijentisani sektor. A to kod nas propada.

JAKI

pre 11 godina

Vucic i vlada rade svim silama da vrate Srbiju na noge, i to je ogroman posao plus razni zahtevi od EU koji su skoro svi ispunjeni, i bio bi logican korak ka napred da nam se da datum pregovora.

Miki_In

pre 11 godina

mnogo je kaze ova vlada uradila ?!! da vidim,plata mi je ista kao pre godinu dana,a cene otisle u nebo,jutros cekam zeleno a bahati sin od lokalnog zelenasa me obilazi i na crveno prolazi,u subotu posle ponoci pun disko dece od !15-16 godina , napiju se pa sutra budu u crnoj hronici, a sad vas pitam g.Vučiću šta ste pozitivno uradili? il sam ja lud ?

Zlopamtilo

pre 11 godina

Ako bi uspeli da svedete korupciju na podnošljiv nivo sva ova kuknjava za nekakvim datumima kada bi u stvari bili obavešteni o nekakvom novom datumu i tako u nedogled ,bila bi deplasirana .Ovako imamo državu na ivici bankrota ,narod polugladan naduvenih stomaka od hleba ,...I svi zajedno treba da izdržimo do dobijanja datuma jer će tada da nam sine sunce tj novi datum ...I tako proteklih deset -dvadeset godina....Ne jede se priča o datumu...

Kralj

pre 11 godina

Velike korake smo i ucinili,borba protiv kriminala i korupcije je i vodjena da bi se i u nasoj zemlji stvorili normalni uslovi za razvoj biznisa koji vlada sirom Evrope.Veliki broj stranih firmi nije ni hteo da ulaze u nasu zemlju upravo zbog velikih problema sa korupcijom i kriminalom sto je bio veliki minus ne samo za drzavu vec za svakoga pojedinacno od nas.Pravni propisi moraju biti u skladu sa Medjunarodnim obavezama koje smo prihvatili i samim tim su i postale deo naseg unutrasnjeg prava,sve je ovo moglo mnogo brze da se odradi ali vidimo da je Vucic kao i cela vlada uspela da se izbori sa velikim brojem problema i to za kratko vreme sto ce nadam se biti dovoljno da se prvo Berlin a zatim i Brisel ubede u ispravnost da Srbija dobije datum za pocetak pregovora o pristupanju EU.Od toga da li Srbija dobija datum je od izuzetnog znacaja za nasu zemlju jer veliki broj stranih firmi ceka na takvu vest kako bi i one usle na nase trziste sto automatski znaci veliki broj novih investicija a samim tim i veliki broj radnih mesta kao i povecanje zarade.

Analiticar

pre 11 godina

Daj Boze da od datuma nebude nista. EU je trula Unija koja je vec polako pocela da se raspada, pocev od Engleske.... Najbolje je da se mi okrenemo svom dvoristu i oslonimo na svoje sopstvene zdrave snage, te da sigurno sacuvamo KiM, a ne da nas ovako stalno neko ucenjuje i podmece nam uslov do uslova pa sve konacno do priznanja nezavisnog Kosova.

Sync

pre 11 godina

Sto vam nebi dali datum, hajde zasto? Postavili ste granicu sa kosovom, da ne koristim neke grublje reci, nece mi objaviti komentar, na sva zvona se borite protiv korupcije - i slep i gluv bi vam vise poverovao, jer 100 puta izgovorena laz postaje istina, rasprodajete plodnu zemlju i pripremate teren za gmo, premijera i koalicionog partnera se gurnuli u blato i stavili mu nogu za vrat, nema bojazni od njega vise. Radite sta hocete i sve to vrlo glupo, gde vas narod nema interesa. A datum nam treba kao lanjski sneg, nama treba posao, uredjeno pravosudje, dobri putevi i zaleznica, brza birokratija, transparentnost medija, perspektiva, a to se ne dobija nekim datumom vec mukotrpnim radom i dobrim izborom kadrova koji ce voditi odredjene institucije i ministarstva, a mi to nemamo. Imamo demagogiju i lazi, a na tome se ne gradi drustvo. A datum je samo broj na kalendaru od koga treba ozbiljno raditi, a vi gospodo vlastodrsci za to jednostavno niste sposobni.

misko

pre 11 godina

Radilo se sve sto se trazilo odn nas, vidi se da je Srbija krenula dobrim putem, pa je logican potez da nam se dodeli taj datum, da se ne bi vracali unazad.

vlada milic

pre 11 godina

ne znam u kom svojstvu vucic ide u nemacku da razgovara o datumu za pregovore , sta nam radi ministar spoljnih poslova, predsednik , premijer kada ministar odbrane vodi politiku eurointegracija. uprkos tome svaka cast vucicu na promeni ideologije i dosadasnjem radu u vladi ali ovo je jos jedan dokaz da je vucicu vise mesto u ds nego u sns u kome ne postoji ni jedan kompetentan strucnjak ili ministar a i svaka cast gospodji Delevic , koja je funkcioner ds i bivsa supruga Dragana Djilasa , sto je uprkos napadima sns na njenu stranku i porodicu odlucila da pomogne vucicu u ovim pregovorima a samim tim pomaze i Srbiji

ameli

pre 11 godina

Bilo bi tesko vama jer ste se tolko isforsirali pricom oko datuma a niste nista napravili u pregovorima od zadnjeg razmatranja. Znate vec od statusa kandidat kad su vam progledali kroz prste jer je trebalo zbog politike i na vjeru da ce se stvari rijesit odma pa eto nisu do dan danas. Od uvjeta niste ispunili nista i sad ovim forsiranjima prebacujete krivicu sa sebe na neke zlocudne njemce bas vam se dobro pogodilo s obzirom kolko ih volite, pa ce biti lako prebacit krivnju sa sebe na neka prosla vremena koja su ovdje omiljena i ukljucena u sve 41-45.g

Filip82

pre 11 godina

Vlada je dobro radila u predhodnih 200 dana, donete su neke teske odluke. Ostaje nada da ce EU to prepoznati i da cemo dobiti datum za pocetak pregovora.

Reflexes

pre 11 godina

Datum je tu na dohvat ruke. On naravno ima i svoju cenu. Par usmenih obecanja i supljih izjava o dobrom vladanju i saradnji u buducnosti nisu dovoljni. Vlada Srbije nije uradila nista konkrentno i opipljivo sta bi je moglo kvalifikovati za pocetak pristupnih pregovora sa EU. Unija je svoju ponudu stvila na stol, Srbiji preostaje izbor - uzmi ili ostavi. Opravdavati svoju vlastitu nevoljnost za bilo kakav napredak arogancijom Nemacke i lupati gluposti da Su Nemci izgubili rat od Srba (ni manje ni vise) i sad im se svete je u najmanju ruku slaboumno ili bolje reci - to je drsko i bezobrazno jer niti jedna EU zemlja nije uputila toliko materijalne pomoci kao Nemacka. Nezahvalnost je osobina onih sa etickim i moralnim deficitom.

Marina

pre 11 godina

Njemačka ne traži da ih vi ubijedite u ovo ili ono,a što će reći vama vaši građani,vaša je stvar i na vama je da im objasnite kako stvari stoje. Srbija želi u EU,to je svima jasno,ali ne želi prihvatiti da Kosovo nije dio Srbije ni bivša AP nego nova država na Balkanu. Ako uvjerite Njemačku da je Kosovo i za Srbiju nova država,dobili ste datum dok kažete "keks".

SMOKI

pre 11 godina

EU nas je do sada ucenjivala sa mnogim stvarima pa nije iskljuceno da i ovaj put nece zato i ako se desi da ne dobijemo daj datum ne treba nam nikakvo objasnjenje,Mi treba da idemo putem kojim smo krenuli i da popravljamo sta se moze popraviti u nasoj oronuloj drzavi..

Staljin

pre 11 godina

Prvog ,od ti h 200 dana ,gradjani su uradili mnogo!
Smenuli su one koji su radili protiv naroda!
Vlada je ,za ove sledece dane ispunjavala ono sto je obecala narodu !Promene !

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Lako Vucicu. Objasnite da niste sposobni da ispunite osnovne uslove za dobijanje datuma, koji podrazumevaju uredjenu drzavu, bez zataskavanja korupcije i kriminala u vrhu vlasti. Objasnite da EU ne naseda na vasu demagogiju kao narod u Srbiji, vec da trazi konkretne rezultate. Objasnite narodu da vase podanistvo Americi i EU nije cenjeno u ozbiljnim drzavama. Naprotiv. Dakle, nista lakse Vucicu. Narod ce to razumeti i okrenuce se onima koji su sposobniji od vas

Joao

pre 11 godina

Šta da kažem majci, što me neeemaaaaa...

Treba reći sledeće - Evropa nas u principu neće, ne treba joj još jedna nelikvidna država na gomili, pa joj Kosovo i Metohija baš dobro dođe. Političari su to oduvek znali, ili znaju već nekoliko godina i nisu učinili ništa da nam pripreme rezervnu varijantu. Šta ako ne uđemo u EU, sa čim raspolažemo, gde možemo da tražimo investitore, fondove, tržište za naše proizvode i šta to znači za nas u geopolitičkom smislu. Ako smo prepušteni ruskom, turskom, kineskom ili arapskom uticaju, onda da se pripremimo na vreme šta nam to može doneti - dobro i loše. I da prestanemo da se bavimo Evropom koja nas neće... ali bojim se da mi nemamo zrele političare, biznismene i bezbednosne strukture za te stvari. Svi mi deluju prodato!

guja

pre 11 godina

Sprovodite vi šta ono zašta su vas građani izabrali. Jel imate viziju. Ako imate, idite tim putem. Pravila za EU se znaju, ko u sportu. Nema rukom, ima ofsajd, dva žuta napolje i slično. Evo vam ga Novak ko primer. Leši ih već dve i po godine, ali za Eurosport i Vilandera nije to to. Marej uvek ima veće šanse. Nije mu vojej bio baš najbolji, ovo ono. Bljutavo ga je slušati. A postoji i mogućnost i da se EU kaže NE. Ko Tito Staljinu 1948. Ova sadašnja EU se nešto i ne razlikuje baš od Staljinovog lagera. Sprečite vi lopovluk, gradite infrastrukturu, stvarajte ambijent da ljudi sami rade nešto, štedite na birokratiji i smanjite je i sve bude dobro. Kad ljudi budu išli iz državne službe u preduzetništvo, tada smo pobedili. E tad ćemo mi da postavljamo uslove i uvjete EU. Poljoprivreda i prerada, tranzitni i banjski turizam, sport, IT i vojna industrija i više ne treba. Uz onih 6-7 milijardi doznaka iz inostranstva godišnje, imaćete 10% suficita u budžetu. E, to dajte za obrazovanje. Da bre. I napravite jednu državnu banku, razvojnu, čisto da se ove lihvarske i šibicarske organizacije dovedu u red. Kad svi prebacimo depozite u našu banku, da vidiš kako će sami da skline sitna slova iz ugovora i ukinu provizije na sve i svašta. Pazi, desilo mi se da mi naplate proviziju na uplatu na račun u toj banci. To ti je ko da na pijaci kupiš kupus kod seljaka, a on kaže 300 dinara kupus i 40 dinara provizija za uplatu. Srećan put.

žaklina t.

pre 11 godina

Rekla bih da neki ljudi priželjkuju ulazak Srbije u nove sukobe, bilo političke bilo čak i vojne u vezi Kosova. Samo se setite da nijedan normalan investitor neće doći u nestabilnu zemlju. Čak i ako ne dobijemo datum, Vučić mora da nastavi započetim putem, ako želimo da sutra imamo radna mesta za generacije mladih koje pristižu.

zahvaljujuci nama

pre 11 godina

Vucicu mozda datuma i bude ali KiM vise biti nece. Sram Vas bilo sta ste sve pricali u kampanji i da tako zloupotrebite poverenje glasaca. Tadic je bio principijelniji od tebe u politici prema KiM. Zasto nisi pricao u kampanji da ces to da radis sto sada radis? NE bi bio ni treci ali neka pamtimo mi, bice izbora ponovo.

Car

pre 11 godina

Moramo biti uporni i da verujemo pre svega u sebe.Ako smo dokazali da svojim radom mozemo bolje onda sam siguran da ce i Berlin ali i Brisel pokazati malo razumevanja i svojim doprinosom podrzati i pomoci napore koje nasa vlada ali i svi gradjani Srbije cinimo kako bi i mi postali deo razvijene Evrope.

BRANKO

pre 11 godina

G.Vucic ne moze da popravi za 6 meseci sve ono sto se rusilo zadnjih 12 godina,tako da i ako ne dobijemo datum nece niti nista strasno.

Nis018

pre 11 godina

Meni datum jeste bitan ali nije najbitniji,meni je bitnije da se ova zemlja ocisti od korupcije gde ne moram da slusam cene za poslove na kojima konkurisem.A kako je pocelo Vucic ce sve to da sredi.

Goksa

pre 11 godina

Mnogo i uzaludno potrosene energije za jalov posao.Pa eu i nato su nam okupirali deo teritorije i jos nas ponizavaju tako sto traze od nas da nas Kosmet priznamo kao nezavisnu drzavu.Ovo je toliko perverzno i bolesno od strane eu i nato-a da nema sta vise da se kaze.

silvana

pre 11 godina

Iskreno nisam stranacki obojena ali se nekako uzdam u pregovore Vucica i posete Berlinu. Vidim da mnoge stvari koje je zapoceo krecu nabolje,doduse sporo i tesko ali ide ka napred.

Karafingl

pre 11 godina

Uvek ostaje borba protiv korupcije i kriminala u cemu se Vucic vec dokazao.Slazem se da bi bilo lose,jer bi sa datumom lakse dolazili do investicija.Ali UAE su tu. Ne sumljam ja da ce sve biti kako treba dokle god je Vucic na vlasti.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Mi Srbi smo majstori u usložnjavanju stvari.Toliko dugo smo radili u korist svoje štete da smo se na to navikli.I sada kada konačno a tako izgleda počeli da radimo u svoju korist dolazi nam po ko zna koji put hladan tuš iz Evrope.Pa šta je tu čudno? Pa pre smo se kostrešili i negodovali a sada se samo kostrešimo.Još to da ne činimo i evo nama datuma.Trebalo bi neko da predloži da taj datum postane novi državni praznik.

Evropa

pre 11 godina

Ovaj covek odjednom sve razime i to je dobro,da je ranije razumeo mi bi vec bili u evropi,ne znam samo da li su i njegovi biraci postali razumni?

Vitez od Kisele Štrudle

pre 11 godina

Nećemo mi dobiti datum još dugo.Što zbog Nemačke arogancije, što zbog naše servilnosti prema njima a što zbog alavosti političara iz Breisela.Mislim da ovo što je započeto da se radi sa UAE je dobar korak u dobrom pravcu.Prvo ekonomija i standard pa onda EU.Znam da ćete da kažete da nema ekonomije bez ulaska u EU ali sa time se ne slažem.

kobac

pre 11 godina

EU iznela velike zamerke prošloj Vladi na reforme u pravosuđu i borbu protiv korupcije. Pošto je ova Vlada značajno popravila rad u tim segmentima nadam se da će i evropski zvaničnici to prepoznati.

jovica

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!

Stojan

pre 11 godina

Ako u nemačkoj u obzir uzmu rezultate u borbi protiv korupcije koja će doneti bolju ekonomiju, sigurnost investitora i kvalitetniji život našim građanima videće da smo korak bliže evropskim standardima. Verujem da će EU podržati taj put Srbije dodeljivanjem datuma jer nova vlast ima kapacitet da to opravda, a već ima rezultate.

Gradjanin

pre 11 godina

''...šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana.''

Gradjani su ostali bez posla a vlada je uhapsila Miskovica dok ostale poput Beka nije i tako to...

AleksandarK

pre 11 godina

Uradjeno je zaista mnogo po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala, dijalog sa kosovom, privlacenje investicija, bilo bi dobro da nam EU pruzi podrsku jer su to zasluzili gradjani SRBIJE!

AnetJ

pre 11 godina

Vučić samo da nastavi borbu protiv korupcije. Ta borba je ključ daljeg napredovanja države. Zaustaviti korupciju i kriminal kako bi pare umesto u ruke nekih pojedinaca dolazile u državu, a samim tim i u ruke svih građana.

Marko

pre 11 godina

Dosadniji ste sa tim datumom i od Tadica. Da je gradjanima uopste bitan taj "datum" i ispunjavanje kojekakvih uslova ne bi Tadic izgubio izbore a vi vidim jasete istim stopama

Tekla voda Karasica

pre 11 godina

"iz različitih političkih stranaka da ih ubedimo da cela Srbija to želi" rece prvi potpredsednik Vlade. Budimo realni, to ne zeli cela Srbija, to zeli manje od 50% Srbije, po poslednjem ispitivanju javnog mnjenja. Mozemo da se ne slazemo, mozemo da se jako razlikujemo u stavovima, ali je cinjenica da je javno mnjenje Srbije po ovom kao i po mnogim drugim pitanjima raspoluceno na dve gotovo jednake polovine. Dakle, prvi potpredsednik Vlade ce, ako zaista kaze Nemcima da cela Srbija zeli datum, izreci neistinu.

popeye

pre 11 godina

Тешко ћеш им објаснити и сврху тог датума, за тек почетак преговора. Него, не разумем, јел се то тражи алиби или се подиже фама око датума?

Miloš

pre 11 godina

Srbija je dosta učinila, rešila je da pregovara sa Prištinom, i to čini. Pomaci su na svim poljima, čak i u ekonomiji, smanjen je deficit. To i svet vidi, ali da li će biti datuma- teško je reći. Verujem da će Vučić dobro nastupiti u Berlinu. Ima šta da prezentuje i o svom i o radu sadašnje vlade.

Mrvica

pre 11 godina

Cinjenica jeste da bi nam mnogo znacio i doneo koristi datum, zato se i nadamo da ce se desiti jer je zaista vreme da krenemo dalje i pocnemo da uredjujemo nasu zemlju.

analitičar

pre 11 godina

Da li će Država biri perpsperitetna ili ne, ne zavisi od toga da li je članica EU ili ne. Da li će datum o početku pregovora biti koji mesec pre ili posle, ili čak koju godinu pre ili kasnije nebitno je, ako se ima u vidu da će sami pregovori trajati godinama a možda i duže od jedne decenije. Ishod pregovora je krajnje neizvestan, kao i pristupanje Srbije EU. Za prijem nove članice potreban je KONCENZUS. Sve postojeće članice EU moraju da se slože oko prijame nove. To će za Srbiju biti nepremostiva prepreka.
Priča oko datuma početka pregovora je do maksimuma ispolitizovana priča. Nema puno veze sa REALIN životom ljudu u Srbiji.
Budućnost same EU je krajnje neizvesna. Ako se iz temelja ne reorganizuje i refomše, sigurno se raspada ranije ili kasnije.
Za oporavak Srbije potrebne su duboke i veoma velike SISTEMSKE promene. Ljudi koji su aktivni u političkom životu Srbije (više od 20 godina) nemaju ni KAPACITET ni KREDIBILITET da dovedu do takvih promena.

No_coment

pre 11 godina

"Ja sam spreman da radim za ovu zemlju i da radim za vas. Ali ja ne mogu da radim umesto vas. Ja bih, ali ne mogu, jer to je prosto nemoguce"
Dr. Zoran Djindjic.

Marko Runjajić

pre 11 godina

Samo ti radi Vučiću, istraj u borbi protiv korupcije i kriminala koja je osnova za bolji život u ovoj zemlji i probaj da što više dovedeš ljudi da investiraju ovde bili oni iz Abu Dabija ili ne.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

citajuci ove komentare vidim da postoje ljudi koji jos ne shvataju da zive u 21 veku. Kod nekih jos postoji problem zavrsetka II Svetskog Rata.

Mr X

pre 11 godina

Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod. Ne mogu da verujem kako se svet promenio u relativno kratkom roku da je doslo do toga da mi molimo Nemce (ponavljam, Nemce) da nas prime u jednu uniju gde su oni fakticki glavni. Da je ovo neko predvideo 1945 proglasili bi ga za ludaka.

Marko

pre 11 godina

Dosadniji ste sa tim datumom i od Tadica. Da je gradjanima uopste bitan taj "datum" i ispunjavanje kojekakvih uslova ne bi Tadic izgubio izbore a vi vidim jasete istim stopama

Mr X

pre 11 godina

Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod. Ne mogu da verujem kako se svet promenio u relativno kratkom roku da je doslo do toga da mi molimo Nemce (ponavljam, Nemce) da nas prime u jednu uniju gde su oni fakticki glavni. Da je ovo neko predvideo 1945 proglasili bi ga za ludaka.

jovica

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!

AnetJ

pre 11 godina

Vučić samo da nastavi borbu protiv korupcije. Ta borba je ključ daljeg napredovanja države. Zaustaviti korupciju i kriminal kako bi pare umesto u ruke nekih pojedinaca dolazile u državu, a samim tim i u ruke svih građana.

Vitez od Kisele Štrudle

pre 11 godina

Nećemo mi dobiti datum još dugo.Što zbog Nemačke arogancije, što zbog naše servilnosti prema njima a što zbog alavosti političara iz Breisela.Mislim da ovo što je započeto da se radi sa UAE je dobar korak u dobrom pravcu.Prvo ekonomija i standard pa onda EU.Znam da ćete da kažete da nema ekonomije bez ulaska u EU ali sa time se ne slažem.

Marko Runjajić

pre 11 godina

Samo ti radi Vučiću, istraj u borbi protiv korupcije i kriminala koja je osnova za bolji život u ovoj zemlji i probaj da što više dovedeš ljudi da investiraju ovde bili oni iz Abu Dabija ili ne.

silvana

pre 11 godina

Iskreno nisam stranacki obojena ali se nekako uzdam u pregovore Vucica i posete Berlinu. Vidim da mnoge stvari koje je zapoceo krecu nabolje,doduse sporo i tesko ali ide ka napred.

Joao

pre 11 godina

Šta da kažem majci, što me neeemaaaaa...

Treba reći sledeće - Evropa nas u principu neće, ne treba joj još jedna nelikvidna država na gomili, pa joj Kosovo i Metohija baš dobro dođe. Političari su to oduvek znali, ili znaju već nekoliko godina i nisu učinili ništa da nam pripreme rezervnu varijantu. Šta ako ne uđemo u EU, sa čim raspolažemo, gde možemo da tražimo investitore, fondove, tržište za naše proizvode i šta to znači za nas u geopolitičkom smislu. Ako smo prepušteni ruskom, turskom, kineskom ili arapskom uticaju, onda da se pripremimo na vreme šta nam to može doneti - dobro i loše. I da prestanemo da se bavimo Evropom koja nas neće... ali bojim se da mi nemamo zrele političare, biznismene i bezbednosne strukture za te stvari. Svi mi deluju prodato!

Tekla voda Karasica

pre 11 godina

"iz različitih političkih stranaka da ih ubedimo da cela Srbija to želi" rece prvi potpredsednik Vlade. Budimo realni, to ne zeli cela Srbija, to zeli manje od 50% Srbije, po poslednjem ispitivanju javnog mnjenja. Mozemo da se ne slazemo, mozemo da se jako razlikujemo u stavovima, ali je cinjenica da je javno mnjenje Srbije po ovom kao i po mnogim drugim pitanjima raspoluceno na dve gotovo jednake polovine. Dakle, prvi potpredsednik Vlade ce, ako zaista kaze Nemcima da cela Srbija zeli datum, izreci neistinu.

Grdjanin

pre 11 godina

Kako da napisem ono sto mislim a da ne zvucim kao da pisem po partiskoj duznosti.E ovako:Vucic vuce Srbiju napred.Mlad je ima izuzetnu energiju i ne spava nego radi.Trenutno je najkorisniji politicar i na kraju sto se tice EU mislim da ce nam deca ipak ziveti bolje u EU nego van nje.Narode uozbilji se.

vlada milic

pre 11 godina

mozda ne dobijemo datum zbog zakona o nbs , zbog zakona o amnestiji , zbog premijerovog surovanja sa saricem, zbog predsednikove rezolucije o kosovu , zbog predsednikove diplome , zbog smenjivanja predsednice vss zbog odbijanja njenog sina da oslobodi narko dilera kojeg je branio funkcioner sns , zbog selektivne borbe protiv korupcije , zbog najveceg medijskog mraka od vremena milosevica u kojem se vrsi takmicenje " ko vise i jace pljune ds " ili zbog toga sto je aleksandar vucic bio mozak akcije " sigurna kuca za ratka mladica "

No_coment

pre 11 godina

"Ja sam spreman da radim za ovu zemlju i da radim za vas. Ali ja ne mogu da radim umesto vas. Ja bih, ali ne mogu, jer to je prosto nemoguce"
Dr. Zoran Djindjic.

BRANKO

pre 11 godina

G.Vucic ne moze da popravi za 6 meseci sve ono sto se rusilo zadnjih 12 godina,tako da i ako ne dobijemo datum nece niti nista strasno.

analitičar

pre 11 godina

Da li će Država biri perpsperitetna ili ne, ne zavisi od toga da li je članica EU ili ne. Da li će datum o početku pregovora biti koji mesec pre ili posle, ili čak koju godinu pre ili kasnije nebitno je, ako se ima u vidu da će sami pregovori trajati godinama a možda i duže od jedne decenije. Ishod pregovora je krajnje neizvestan, kao i pristupanje Srbije EU. Za prijem nove članice potreban je KONCENZUS. Sve postojeće članice EU moraju da se slože oko prijame nove. To će za Srbiju biti nepremostiva prepreka.
Priča oko datuma početka pregovora je do maksimuma ispolitizovana priča. Nema puno veze sa REALIN životom ljudu u Srbiji.
Budućnost same EU je krajnje neizvesna. Ako se iz temelja ne reorganizuje i refomše, sigurno se raspada ranije ili kasnije.
Za oporavak Srbije potrebne su duboke i veoma velike SISTEMSKE promene. Ljudi koji su aktivni u političkom životu Srbije (više od 20 godina) nemaju ni KAPACITET ni KREDIBILITET da dovedu do takvih promena.

Mrvica

pre 11 godina

Cinjenica jeste da bi nam mnogo znacio i doneo koristi datum, zato se i nadamo da ce se desiti jer je zaista vreme da krenemo dalje i pocnemo da uredjujemo nasu zemlju.

Igor Rac

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

Marina

pre 11 godina

Njemačka ne traži da ih vi ubijedite u ovo ili ono,a što će reći vama vaši građani,vaša je stvar i na vama je da im objasnite kako stvari stoje. Srbija želi u EU,to je svima jasno,ali ne želi prihvatiti da Kosovo nije dio Srbije ni bivša AP nego nova država na Balkanu. Ako uvjerite Njemačku da je Kosovo i za Srbiju nova država,dobili ste datum dok kažete "keks".

Nis018

pre 11 godina

Meni datum jeste bitan ali nije najbitniji,meni je bitnije da se ova zemlja ocisti od korupcije gde ne moram da slusam cene za poslove na kojima konkurisem.A kako je pocelo Vucic ce sve to da sredi.

misko

pre 11 godina

Radilo se sve sto se trazilo odn nas, vidi se da je Srbija krenula dobrim putem, pa je logican potez da nam se dodeli taj datum, da se ne bi vracali unazad.

papi

pre 11 godina

Vlada radi koliko moze i bila bi ogromna steta kad ne bismo dobili datum e sad je na njima da odluce da li je Srbija zasluzila.. Po meni jeste e sad..

Gradjanin

pre 11 godina

''...šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana.''

Gradjani su ostali bez posla a vlada je uhapsila Miskovica dok ostale poput Beka nije i tako to...

Miki_In

pre 11 godina

mnogo je kaze ova vlada uradila ?!! da vidim,plata mi je ista kao pre godinu dana,a cene otisle u nebo,jutros cekam zeleno a bahati sin od lokalnog zelenasa me obilazi i na crveno prolazi,u subotu posle ponoci pun disko dece od !15-16 godina , napiju se pa sutra budu u crnoj hronici, a sad vas pitam g.Vučiću šta ste pozitivno uradili? il sam ja lud ?

Miki

pre 11 godina

Taj pisljivi datum u kojeg se kunete i zbog kojeg Srbiju izdajete nece doneti ni Srbiji ni njenim gradjanima nikakvu korist, kao sto nije doneo ni nasim susedima pre nas - na primer Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj. Sve ove zemlje zive GORE nego sto su zivele pre dobijanja datuma i ulaska u EU iz prostog razloga jer su primenom neoliberalnog ekonomskog koncepta i ukidanja zastite domace privrede, istu sahranili i trzista njihovih zemalja su preuzele superiornije prvenstveno nemacke firme, dok su njihove zatvarane a radnici zavrsili bez posla na ulici. Bolji zivot ne donose nikakvi datumi, ne donosi ga ni clanstvo u EU vec iskljucivo ako vise proizvodis i izvozis nego sto uvozis. Zato Kina Turska Japan Rusija idu koracima od 10 milja napred a mi propadamo iz godine u godinu, jer zbog nase samoubilacke politike "EU nema alternativu" proizvodimo i izvozimo sve manje i manje iz godine u godinu a uvozimo sve vise i vise. Onda zbog prevelikog uvoza imamo ogromne deficite koje zatim pokrivamo zaduzivanjem u inostranstvu sto dodatno obara standard gradjana jer se uzeti krediti vracaju tako sto vlast konstatno gradjanima dize poreze akcize i ostale harace.

Sve u svemu Srbi i Srbija nece naci bolji zivot u EU , vec ekonomsku propast i katastrofu, iz prostog razloga sto ce nasom integracijom u EU i ovo malo privrede sto imamo i sto izvozi - propasti . Motor jedne drzave nisu budzetski cinovnici vec proizvodno-izvozno orijentisani sektor. A to kod nas propada.

Rino

pre 11 godina

Steta sto je bas Vucic i njegova stranka svojevremeno na svaki nacin opstruirao Datum i sve u vezi toga. A danas, posle toliko izgubljenih godina, smatra da je lose ako ga ne dobijemo i time dokazuje da je svaka rec koju je ikada izgovorio protiv LDP bilo obicno politicko poigravanje sa buducnoscu nase zemlje.

Analiticar

pre 11 godina

Daj Boze da od datuma nebude nista. EU je trula Unija koja je vec polako pocela da se raspada, pocev od Engleske.... Najbolje je da se mi okrenemo svom dvoristu i oslonimo na svoje sopstvene zdrave snage, te da sigurno sacuvamo KiM, a ne da nas ovako stalno neko ucenjuje i podmece nam uslov do uslova pa sve konacno do priznanja nezavisnog Kosova.

Kralj

pre 11 godina

Velike korake smo i ucinili,borba protiv kriminala i korupcije je i vodjena da bi se i u nasoj zemlji stvorili normalni uslovi za razvoj biznisa koji vlada sirom Evrope.Veliki broj stranih firmi nije ni hteo da ulaze u nasu zemlju upravo zbog velikih problema sa korupcijom i kriminalom sto je bio veliki minus ne samo za drzavu vec za svakoga pojedinacno od nas.Pravni propisi moraju biti u skladu sa Medjunarodnim obavezama koje smo prihvatili i samim tim su i postale deo naseg unutrasnjeg prava,sve je ovo moglo mnogo brze da se odradi ali vidimo da je Vucic kao i cela vlada uspela da se izbori sa velikim brojem problema i to za kratko vreme sto ce nadam se biti dovoljno da se prvo Berlin a zatim i Brisel ubede u ispravnost da Srbija dobije datum za pocetak pregovora o pristupanju EU.Od toga da li Srbija dobija datum je od izuzetnog znacaja za nasu zemlju jer veliki broj stranih firmi ceka na takvu vest kako bi i one usle na nase trziste sto automatski znaci veliki broj novih investicija a samim tim i veliki broj radnih mesta kao i povecanje zarade.

Sync

pre 11 godina

Sto vam nebi dali datum, hajde zasto? Postavili ste granicu sa kosovom, da ne koristim neke grublje reci, nece mi objaviti komentar, na sva zvona se borite protiv korupcije - i slep i gluv bi vam vise poverovao, jer 100 puta izgovorena laz postaje istina, rasprodajete plodnu zemlju i pripremate teren za gmo, premijera i koalicionog partnera se gurnuli u blato i stavili mu nogu za vrat, nema bojazni od njega vise. Radite sta hocete i sve to vrlo glupo, gde vas narod nema interesa. A datum nam treba kao lanjski sneg, nama treba posao, uredjeno pravosudje, dobri putevi i zaleznica, brza birokratija, transparentnost medija, perspektiva, a to se ne dobija nekim datumom vec mukotrpnim radom i dobrim izborom kadrova koji ce voditi odredjene institucije i ministarstva, a mi to nemamo. Imamo demagogiju i lazi, a na tome se ne gradi drustvo. A datum je samo broj na kalendaru od koga treba ozbiljno raditi, a vi gospodo vlastodrsci za to jednostavno niste sposobni.

zluradi

pre 11 godina

"Kako kaže Vučić, srpsku delegaciju koja putuje u sredu u Berlin očekuju teški razgovori, u kojima će im posao biti da nemačkim sagovornicima objasne šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana."

Nije to tako tesko! Recite im istinu: da ste zaduzili Srbiju za jos milijardu evra, da ste povecali nezaposlenost, da drzite nizak kurs evra, a podizete cene, kako biste izvukli poslednji evro iz slamarica, jer bankama od kako ste vi na vlasti vise ne veruju. Da cete ispuniti sve njihove zelje, jer ste zato i dosli na vlast: kako nacionalista moze biti izdajnik? zar, ne? Recite im da imamo ucenjenog premijera, predsednika, koji izgleda, dobro samo pece rakiju! Recite im celu istinu, iako je oni znaju, mozda ce se ipak sazaliti i dati nam datum. Nemci su to, emotivan narod, razumece ...

Evropa

pre 11 godina

Ovaj covek odjednom sve razime i to je dobro,da je ranije razumeo mi bi vec bili u evropi,ne znam samo da li su i njegovi biraci postali razumni?

Zlopamtilo

pre 11 godina

Ako bi uspeli da svedete korupciju na podnošljiv nivo sva ova kuknjava za nekakvim datumima kada bi u stvari bili obavešteni o nekakvom novom datumu i tako u nedogled ,bila bi deplasirana .Ovako imamo državu na ivici bankrota ,narod polugladan naduvenih stomaka od hleba ,...I svi zajedno treba da izdržimo do dobijanja datuma jer će tada da nam sine sunce tj novi datum ...I tako proteklih deset -dvadeset godina....Ne jede se priča o datumu...

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Lako Vucicu. Objasnite da niste sposobni da ispunite osnovne uslove za dobijanje datuma, koji podrazumevaju uredjenu drzavu, bez zataskavanja korupcije i kriminala u vrhu vlasti. Objasnite da EU ne naseda na vasu demagogiju kao narod u Srbiji, vec da trazi konkretne rezultate. Objasnite narodu da vase podanistvo Americi i EU nije cenjeno u ozbiljnim drzavama. Naprotiv. Dakle, nista lakse Vucicu. Narod ce to razumeti i okrenuce se onima koji su sposobniji od vas

Danijel

pre 11 godina

Dakle, VUČIĆEVA DRŽAVOTVORNA POLITIKA DUBI NA GLAVI. Kako da objasni Srbima šta ako ne dobiju datum? Pita se. Hamletovski.Srbima se ne objašnjava kako Kosovo dogovom sa Vladom sve više klizi ka nezavisnoosti protiv koje su Srbi u apsolutnom broju.Sa naglaskom na Srbe.Sledeće pitanje će mu biti za desetak godina: KAKO OBJASNITI LJUDIMA DA AKO HOĆEMO DA SVE ZEMLJE EU RATIFIKUJU SPORAZUM MORAMO DA PRIZNAMO NEZAVISNOST KOSOVA!? Imaće, ako bude sve išlo po ovom scenariju celu deceniju da smišlja odgovore. Samo da li je to državotvorna politika za koju će glasati Srbi pitanje je sad?

JAKI

pre 11 godina

Vucic i vlada rade svim silama da vrate Srbiju na noge, i to je ogroman posao plus razni zahtevi od EU koji su skoro svi ispunjeni, i bio bi logican korak ka napred da nam se da datum pregovora.

Filip82

pre 11 godina

Vlada je dobro radila u predhodnih 200 dana, donete su neke teske odluke. Ostaje nada da ce EU to prepoznati i da cemo dobiti datum za pocetak pregovora.

pop

pre 11 godina

Smatram da treba da daju konkretan odgovor ako nam ne daju datum a onda na referendum pa da rasčistimo šta želimo.A Vi što dajete ovakve negativne komentare izgleda da više volite pasivnost predhodne vlasti gde ništa nije funkcionisalo sem monopola i korupcije!!!

Anjica

pre 11 godina

Veciti demagog....! Dokle vise?
(Rognan, 18. februar 2013 09:01)

Današnja reč koju svaki komentator mora da upotrebi u svom komentaru je:"demagog"! Samo me zanima, gospodo da li svi znate šta to znači!? Smešno...

popeye

pre 11 godina

Тешко ћеш им објаснити и сврху тог датума, за тек почетак преговора. Него, не разумем, јел се то тражи алиби или се подиже фама око датума?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, sve što ti kažeš, ALI SVE, pa čak i da Zemlja nije okrugla,

1. tvoji slepoverni sledbenici će pozdraviti ovacijama...
2. tvoji protivnici ništa drugo i ne očekuju osim tvoga neuspeha...
3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim.

Stojan

pre 11 godina

Ako u nemačkoj u obzir uzmu rezultate u borbi protiv korupcije koja će doneti bolju ekonomiju, sigurnost investitora i kvalitetniji život našim građanima videće da smo korak bliže evropskim standardima. Verujem da će EU podržati taj put Srbije dodeljivanjem datuma jer nova vlast ima kapacitet da to opravda, a već ima rezultate.

crni domino

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!

A ČIPOVI

pre 11 godina

Ma čipovi ce da nas spasu, pusti Evropu.
Ubi covece vise demagogijom i praznim pricama.Nismo bas svi fascinirani kao tvoja ciljna grupa.Nisi se ti odmakao od one vrece sa dzakovima,ne vredi ti.

Biberče

pre 11 godina

Sadašnja Vlast je u nezgodnoj poziciji jer pre svega treba da ispravi greške i traljavosti od prethodnika a usput da učini da građanima podigne životni standard i da "zadovolji" zahteve medjunarodne zajednice! Lako je sve upropastiti ali rešavati probleme je najteže i zato smatram da im treba dati vremena jer ako smo prethodnicima dali "lufta" 8 godina možemo sačekati i videti šta će ovi da urade!

KOSTA

pre 11 godina

Prosto moramo da verujemo da delegacija koja ide u Nemačku ima jasan cilj u vezi prezentacija mogućnosti Srbije i rešenost da zemlja uđe u EU, uz poštovanje njene politike i borbe protiv kriminala.

Beli Listić

pre 11 godina

@srboljub matic

vrati se ovde pa srbuj, mojne da nam ti iz Nemačke držiš kurs o patriotizmu i inaćenju protiv celog zapadnog sveta.

Karafingl

pre 11 godina

Uvek ostaje borba protiv korupcije i kriminala u cemu se Vucic vec dokazao.Slazem se da bi bilo lose,jer bi sa datumom lakse dolazili do investicija.Ali UAE su tu. Ne sumljam ja da ce sve biti kako treba dokle god je Vucic na vlasti.

guja

pre 11 godina

Sprovodite vi šta ono zašta su vas građani izabrali. Jel imate viziju. Ako imate, idite tim putem. Pravila za EU se znaju, ko u sportu. Nema rukom, ima ofsajd, dva žuta napolje i slično. Evo vam ga Novak ko primer. Leši ih već dve i po godine, ali za Eurosport i Vilandera nije to to. Marej uvek ima veće šanse. Nije mu vojej bio baš najbolji, ovo ono. Bljutavo ga je slušati. A postoji i mogućnost i da se EU kaže NE. Ko Tito Staljinu 1948. Ova sadašnja EU se nešto i ne razlikuje baš od Staljinovog lagera. Sprečite vi lopovluk, gradite infrastrukturu, stvarajte ambijent da ljudi sami rade nešto, štedite na birokratiji i smanjite je i sve bude dobro. Kad ljudi budu išli iz državne službe u preduzetništvo, tada smo pobedili. E tad ćemo mi da postavljamo uslove i uvjete EU. Poljoprivreda i prerada, tranzitni i banjski turizam, sport, IT i vojna industrija i više ne treba. Uz onih 6-7 milijardi doznaka iz inostranstva godišnje, imaćete 10% suficita u budžetu. E, to dajte za obrazovanje. Da bre. I napravite jednu državnu banku, razvojnu, čisto da se ove lihvarske i šibicarske organizacije dovedu u red. Kad svi prebacimo depozite u našu banku, da vidiš kako će sami da skline sitna slova iz ugovora i ukinu provizije na sve i svašta. Pazi, desilo mi se da mi naplate proviziju na uplatu na račun u toj banci. To ti je ko da na pijaci kupiš kupus kod seljaka, a on kaže 300 dinara kupus i 40 dinara provizija za uplatu. Srećan put.

Obiičan građanin

pre 11 godina

Mnoge stvari trebalo bi da objašnjavaš, na primer, kako ste ti i Tvoj lepi šef Toma, preko noći postali, i Amerikanci, i bezalternativna Evropa, i "truli zapadnjaci i kapitalisti", i NATO-ovci, Arapi, i Kinezi, i Rusi, i Indijci, etc., A, narod zna, kako ste neke od nabrojanih "hvalili" samo pre godinu (manje-više) dana...

"Uzleteo" si, poput onog francuskog kralja koji se poistovetio sa državom, još da imaš kraljicu koja će narodu deliti kolače, sve bi bilo "potaman" u zemlji Srbiji koja je po površini 102 puta manja od Sahare.....

Šta da radimo, opet ne narod "zaslužan", isto kao i za vreme "petooktobarske revolucije" ...

srboljub matic

pre 11 godina

Da se u tri reci objasniti. LAGALI STE SRBE. Evo zasto. Devedesetih za vreme
bombardovanja ste urlali na nasoj televiziji i govorili da su NATO i clanice, skoro
sve zemlje EU-a, zlocinci i onda 2012 isti ti "zlocinci" Vama, Nikolicu i Dacicu
formiraju vladu samo sa jednim ciljem, samostalnost Kosova konacno Vasim
potpisom legalizovati. Naravno da je ono nezavisno ali sada i sever Kosova gde,
samo Srbi zive, treba "ustupiti". Za vreme bombardovanja Srbije mislio sam tada
da ste pravi patriota ali vise od toga da ste iskren i postujete svoj narod.
Tada,ne zbog Vas, zajedno sa mnogima koji zive i rade u Frankfurtu, izvikivali smo
parole pred americkom ambasadom i palili americke zastave. Sada vidim a verovtano i nas narod da Vi i vasa vlada ne zasluzujete postovanje ovog naroda. Tadic nije mogao da povrati ono sto je Milosevic sa vama koji ste sada u vladi, u nepovrat izgubio ali je postovanjem svog naroda dokazao svoju velicinu
i karakter i nije dozvolio ni Merkelovoj ni Klintonovoj dodatno ponizavanje
Srbije. Platio je visoku cenu za to ali je zato ciste savesti. Ostalo mi je upecatljivo
secanje sa tih demonstracija. Zajedno sa nama jedan estradni umetnik, pevac,
kome necu pomenuti ime a na drugoj strani pod satorima uz pevanje i igranje
po stolovima isto zvezda naseg folka.
Pozdrav iz Nemacke.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

citajuci ove komentare vidim da postoje ljudi koji jos ne shvataju da zive u 21 veku. Kod nekih jos postoji problem zavrsetka II Svetskog Rata.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Datum, datum, datum, datum, datum... i tako vec 13 godina. Kad dodje taj datum, onda ce Srbija biti srecna zemlja, stranci ce da dojure da nam pociste ulice, okrece fasade i donesu veliki novac. Jednom recju, kada dodje taj datum, bice raj na zemlji.

matori

pre 11 godina

A sto je on sebi uvrtio u glavu da bi nama bilo tesko sto nema datuma? Neka dovede on tog seika da nesto napravi, bolje po Srbiju nego u EU.

vlada milic

pre 11 godina

ne znam u kom svojstvu vucic ide u nemacku da razgovara o datumu za pregovore , sta nam radi ministar spoljnih poslova, predsednik , premijer kada ministar odbrane vodi politiku eurointegracija. uprkos tome svaka cast vucicu na promeni ideologije i dosadasnjem radu u vladi ali ovo je jos jedan dokaz da je vucicu vise mesto u ds nego u sns u kome ne postoji ni jedan kompetentan strucnjak ili ministar a i svaka cast gospodji Delevic , koja je funkcioner ds i bivsa supruga Dragana Djilasa , sto je uprkos napadima sns na njenu stranku i porodicu odlucila da pomogne vucicu u ovim pregovorima a samim tim pomaze i Srbiji

Goksa

pre 11 godina

Mnogo i uzaludno potrosene energije za jalov posao.Pa eu i nato su nam okupirali deo teritorije i jos nas ponizavaju tako sto traze od nas da nas Kosmet priznamo kao nezavisnu drzavu.Ovo je toliko perverzno i bolesno od strane eu i nato-a da nema sta vise da se kaze.

ameli

pre 11 godina

Bilo bi tesko vama jer ste se tolko isforsirali pricom oko datuma a niste nista napravili u pregovorima od zadnjeg razmatranja. Znate vec od statusa kandidat kad su vam progledali kroz prste jer je trebalo zbog politike i na vjeru da ce se stvari rijesit odma pa eto nisu do dan danas. Od uvjeta niste ispunili nista i sad ovim forsiranjima prebacujete krivicu sa sebe na neke zlocudne njemce bas vam se dobro pogodilo s obzirom kolko ih volite, pa ce biti lako prebacit krivnju sa sebe na neka prosla vremena koja su ovdje omiljena i ukljucena u sve 41-45.g

Dragan

pre 11 godina

Osim datuma imate vi mnogo stosta da objasnite gradjanima...na primer zato krce stomaci, zasto cene divljaju, zasto ekonomija propada.....i na sve to morate da objasnite i zasto ste prodali Kosovo

Sector

pre 11 godina

Potencijalna objašnjenja: "prodali smo Kosovo ni za šta", "ni čizmu dolara", "preveden žedan preko vode", "šargarepa i magarac"...

zahvaljujuci nama

pre 11 godina

Vucicu mozda datuma i bude ali KiM vise biti nece. Sram Vas bilo sta ste sve pricali u kampanji i da tako zloupotrebite poverenje glasaca. Tadic je bio principijelniji od tebe u politici prema KiM. Zasto nisi pricao u kampanji da ces to da radis sto sada radis? NE bi bio ni treci ali neka pamtimo mi, bice izbora ponovo.

Ej

pre 11 godina

Ja sam inace uvek bio skeptik sto se vlada tice, ali sada polako menjam misljenje. Zapravo mislim da Vucic misli na ovaj napacen narod (ili mnogo dobro radi svoj posao pa krije namere, sto mislim da nije slucaj). A Nemci treba da krenu prvo od sebe i njihove istorije pa tek onda da skapiraju da Srbija nije isto sto i Jugoslavija i demokrate nisu isto sto i naprednjaci.
Da ja odem tamo natovario bih ih zbog njihove istorije koja je bila najvece zlo (pored Americke administracije), ali opet, ne pitam se ja, a i bolje da se ne pitam jer bi nas to pokopalo.
A i taj ulazak u EU je kao ulazak na brod koji tone, a tone bas zbog bahanalija iste te Nemacke, Francuske, Britanije itd. Jedino sto mozemo da im ponudimo, a njima zaista treba jeste poljoprivreda u koju Srbija ulaze minimum minimuma.
Eh kada bismo imali sistem da oni zavise od nas a ne obrnuto, kao npr Svajcarska, mada smo mi doosta eona daleko od njih! A samo saznanje da smo nekih 15-20 god od zavrsetka ove "krize" prosto se smorim :/
Nas jedino sputava to sto smo necivilizovani, pod tim podrazumevam: huligane, korupciju(politicari), edukaciju!! i prosto zivljenje samo da se prezivi nista vise niti manje :/.

Charlie

pre 11 godina

Da nije bilo tebe, tate Voje Sekija, Dacica i Slobe mi bi sada vec bili u uniji i ne bi morali da gledamo ovaj cirkus i sa vama i sa ovim "demokratama" i "prosperitetnima" pre vas ali ste mi vi ipak neoprostivi...

Nadzak baba

pre 11 godina

Mislim da vlada treba da ima plan ,,B,, ukoliko ne dobijemo datum. Plan B bi bio rusenja postignutih dogovora na Kosmetu i vracanje sopstvene suverene politike uz pomoc investicija van E. U. , uz pomoc proizvodnje naoruzanja, i uz pomoc Rusije. I Obavezno zatvoriti pricu sa Evropskom Unijom jednom za svagda!

ааа!

pre 11 godina

Ако не добијемо датум нећемо знати који је дан! Како ћу на посао, ако не знам кад је понедељак???

skocko

pre 11 godina

Ono što je ova vlada na čelu sa SNS-om uradila, nije ni jedna u prethodnih 30godina… Vidimo svetlost!
(Marijana Perić, 18. februar 2013 11:38)

Ahahahahaha, kako se slatko nasmejah. Pa kud izabra 30 godina? Sto ne 35? Ili 25? Ili 20, da bar ispostujemo Antu Markovica? Mozda je vise uradila bar vlada koja nam je vratila status u UN posle 2000-e? Ili su dronovi zaboravili zbog koga smo bili skoro i iz Ujedinjenih Nacija iskljuceni.
Da li je to ptica? Da li je to avion? Nee, to Vuckomen leti u Emirate na raketli.

zbunjen

pre 11 godina

Ma i da ga ima, on nista ne znaci. Turska pregovara vec 25 godina, pa nista. Bolje ti nama objasni kako to da u javnim produzecima nema para, nego samo visemilionski dugovi? Pravda ne vazi dok pare idu u svoje i dzepove partijskih funkcionera!

rade

pre 11 godina

@Joao, 18. februar 2013 09:49

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!!
Odličan komentar koji oslikava realnost i racionalizam. Stvar je veoma jednostavna samo naši svinjoglavi i praznoglavi prodati političari prave neke nerešive jednačine sa više nepoznatih, a u suštini su svi prodane duše i lažovčine.

Prle

pre 11 godina

Nećeš morati ništa da objašnjavaš, samo uhapsi još nekoliko poznatijih ljudi (naravno, nikako nekog svog), ali u razmaku od po 10 dana, i uporno ponavljaj: "Niko nije jači od države i niko nije zaštićen.".

vlada milic

pre 11 godina

da niste u predhodnih 22 godine pricali najgore stvari o eu i evropskim politicarima , da ih niste psovali i vredjali svi se secamo kako , da niste nazivali izdajnicima svakog ko se zalagao za ulazak u eu , da niste pretili hapsenjem Tadicu i Djelicu zbog potpisivanja ugovora o stabilizaciji i pridruzivanju , da niste eu nazivali organizacijom mraka i destrukcije a evropske politicare izjednacavali sa satanom i da se niste zalagali za politiku krvi i zlocina odavno bi smo mi dobili i datum i usli u eu. eh da ste samo u prethodnih 22 godine radili ono sto sada radite Srbija bi cvetala

Coco Bill

pre 11 godina

Ma meni je najinteresantnije od svega što se raspisaše SNS pioniri i SNS komesari. Jer ako slučajno ne dobijemo datum tu je opravdanje sve u stili ma nije važan datum za EU važno je da imamo Vučića koji je mudar, pošten, fin, nenadmašan....bla.....bla....Ne zanam tačno koliko je Tile decenija vladao ali ni on nije imao "tolikog spontanog narodnog oduševljenja" vladavinom koliko Acika dobija.

JC Denton

pre 11 godina

@Marina:

Ne slažem se sa Vašim komentarom iz mnogo razloga, zato da krenem redom:

1) Ko kaže da Srbija želi u EU? To pričaju naši političari ne pitajući pritom građane za mišljenje. Prema svim istraživanjima sprovedenim u poslednjih godinu dana, kada bi se sada organizovao referendum, za ulazak u EU bi glasalo nešto oko ili ispod 40% (a verovatno i manje) građana Srbije. Velika većina je protiv ulaska u EU.

2) Ima jedna naša, malo vulgarna, izreka koja kaže: "Lako je tuđim **** koprive mlatiti". Vi (Hrvatska) ste se sa Srbijom "natezali" oko jednog grebena (Prevlaka) godinama. Sa Slovenijom ste se sporili oko 100 litara slane vode. Ni jednog od ta dva ne vidim da su se vaši političari i vaš narod odrekli. Ali zato nama ovde redovno morališete kako treba da se odreknemo 15% svoje teritorije koja je OTETA mimo svih međunarodnih zakona, nelegalnom intervencijom jedne vojne sile, koja je teritoriju jedne priznate države okupirala, i onda POKLONILA drugom narodu. Shvatate li vi uopšte šta se tu dogodilo?

3) Konačno, ne slažem se da će priznavanjem Kosova Srbija rešiti svoje probleme. Pre će biti da će "Pandorina kutija" tek tada biti otvorena i onda će se rasparčavanje Srbije nastaviti još bržim tempom jer će svaka šuša početi da "talasa" i da zahteva svoja "prava na samoopredeljenje", autonomije i sve ono ostalo što vodi ka otcepljenju.

igor

pre 11 godina

Kako da objasnimo narodu? LAKO! Nas Evropa nece to je jasno, ni oni ne znaju sta ce sa ostalim drzavama kao sto smo mi. Ali kako da objasni narodu da nema posla, para i hleba e to treba da objasni sadsnji vrh drzave na celu sa Dacicem i Vucicem. Narod je gladan a od PRAZNIH prica o ulaganjima avionima kamionima nema nista od toga se ne zivi. Pa ko jos normalan u ovoj drzavi veruje Dinkicu? Opet ce da izadje u javnost i da kaze da je MORAO da laze narod! A pre izbora je obecano da ce CVETATI CVECE U SRBIJI! Toliko o objasnjenju narodu!

DANIJELA

pre 11 godina

Datum nam ne treba po svaku cenu,tako da to nece biti tesko za objasniti.Mi treba da nastavimo sa borbom protiv kriminala i korupcije i sa treb da ojacamo privredu pa nam EU nece ni biti potrebna.Na kraju ni Svajcarska nije u EU pa im nista ne fali.

mad

pre 11 godina

@Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod.
Ovaj političar bar ne traži opravdanja, nego unapred kaže da ako posle svog rada ne dobije to zbog čega je radio da će to biti njegov neuspeh. ja odavno nisam video preuzimanje odgovornosti naših političara na ovom nivou i to pre nego što se zna rezultat.

Dr Smislov

pre 11 godina

Jedna fabrika čipova spašava Srbiju? Auuuuu! Ovde je neko ili neobavešten ili blesav! Pa koliko ljudi će da radi u toj fabrici i pratećoj industriji? Milion nesrećnika koji nemaju posao ? Aca stvarno misli da posle svega još verujemo u deda mraza....cccc. U takvim fabrikama nema mesta za mnogo radnika,jednoj opštini će da svane a ostalima sve po starom.

dejan

pre 11 godina

Ne treba ništa da objašnjavate , ako datuma nema onda ćemo da slavimo, jer se otkačismo velike obmane zvane EU.
Ako nišza drugo pošto će svi pametni još malo kao recimo GB da istupe iz unije, uzećemo njihovo mesto...pa će nas već ojađene još više da jade...

ns

pre 11 godina

Vucicu, raspisite referendum i dopustite da narod objasni i Vama i njima sta misli o EU. Ista ploca se vrti godinam i preskace uvek na istom mestu. Svi se pozivaju na narod kojeg nista ne pitaju.

crna rupa

pre 11 godina

Stvar je u tome sto vladajuci mogu da prosipaju fazone, neistine i bajke ovom narodu, a da im narod hipnotisano veruje! Oni iz EU nisu glupi i znaju u svakom momentu kakva je ovde situacija i da li se postuju njihova jasna pravila! Kad se narod probudi iz hipnoze i pocne da razmislja svojom glavom, preporodice se i ova Srbija!

"PEGAZ 301''

pre 11 godina

Iju g.Vucicu sta bi, rakete cipovi seici euforija a sad problem jedan datum.
Nema zbog cega da brinete, od datuma nema nista,kome trebaju gubitnici kao
sto smo MI. Svi aktuelni politicari u opticaju se nalaze zahvaljujuci
sistemu negativne selekcije (ukljucujuci i Vas) pa je za ocekivati da ce
rezultati Vaseg rada biti identicni ili gori od rezultata Vasih predhodnika.
Sto pre to shvatite pre cete otici sa vlasti, da u miru, kao i Vasi
predhodnici, posmatrate agoniju naroda (ako pri tome slonite i neku paricu , tim bolje za Vas).

repus

pre 11 godina

датум је јако битан али ви немате шта да објашњавате ви сте ту у најгорој улози која је у историји била а вама и спс је намењена од америке а та улога је да будете јаничари ниједна тв неће да пусти ваше политићке говоре из деведесети како ваше тако и николића и дачића када то обавите вратиће дс да води земљу мора да вас ухватила језа када сте чули да сте победили на изборима

ISTINA

pre 11 godina

Pa kad si objasnio da su pokradeni glasački listići stigli iz Češke preko Mađarske... Kad si objasnio da je Šešelj fanatik... Kad si objasnio da si ti za Evropu ali nisi smeo 20 godina to da kažeš... Kad ćutiš dok Ivica predaje Kosovo i Metohiju, kad si to sve objasnio, šta je problem da objasniš i ovo?

Хоћу мој датум, нећете да ме преварите.

pre 11 godina

Како мислиш, ти Вучи, да ми објасниш зашто нема датума? Ја када бих добио датум, био бих срећнији од ономад кад сам добио бициклу беемикс за рођендан, па не морамо ни да уђемо никад у ту унију. Ја бих свој део датума намазaо на 'леба, убризгао у вену, па онда може и смак света да се деси ако хоће. Мењао би стан, дедину њиву, жену, комшин бубрег, за свој део датума.

crni domino

pre 11 godina

(Gricko, 18. februar 2013 11:03)
Druze Gricko, koristite vasu omiljenu teoriju zamene teza! Glasove ste dobili od penzionera i Palminih glasaca te tako presli cenzus i dosli do 17%! E, vidis druze Gricko, u takvim uslovima je vas sef kao zaba digao nogu misleci da je veliki konj. Nazalost vasu a radost nasu, gospodin Vucic je vec poceo polako ga duta tu zabu, kako bi njega i vas naucio gde vam je mesto! Kriminalno okruzenje Dacica, kofercici i Blekberi telefoni postoje, a gospodin Vucic radi na tome da se takvih resi. I to je na mestu!

Zlatko

pre 11 godina

Ovi nevjerojatno groteskni, više nego krajnje uvlakački i po partijskoj direktivi pisani SNS-komentari - od kojih se normalnim i vlastitom glavom mislećim ljudima poput mene redovito povraća - imaju ipak i jednu dobru stranu: izmedju redaka se u njima može štošta pročitati, a u ovome slučaju je (kao što to već netko napisa) u pitanju gotovo sigurno priprema terena za ono što slijedi, tj. za vjerojatno njemačko "ne" supermanu Vučku i njegovoj kompaniji. Jer, sveznajući Vučić dobro zna i to da su Nijemci odavno rekli kako nema datuma dok se ne ugase srpske paralelne institucije na sjeveru Kosova, a Srbija ih ugasiti ne želi, dakle - ili će Nijemci žestoko pogaziti svoju riječ (a kod njih je to gotovo nemoguće da se dogodi) ili Vučko datum ne dobiva. A cjelokupna politika vaših aktualnih vlastodržaca, negdašnjih EUmrzaca, zasnovana je pri tome na dobivanju toga famoznog datuma kojega bi onda bioroboti bez mozga, zvani SNS-komentatori, hvalili do neba kao ne znam kakav uspjeh...

Stevan

pre 11 godina

A kome treba da objasnjavas, Vesni Pesic, Cedi, Canku? Svako normalan vidi da se igraju sa nama ko sa majmunima. Pa nije Evropa ceo svet, mi smo u Evropi odavno, nase prednosti nam ne mogu oduzeti. Koliko vidim, idete na razgovore ko zecevi pred klanje, koga se vi bojite? Uredite svoju zemlju kako dolikuje, uspostavite dobre odnose sa dobronamernim zemljama, ko hoce dobrodosao, ko nece ajd zdravo, vidimo se. Opasniji smo mi sami sebi nego drugi.

JVC

pre 11 godina

Ха,ха, па ништа немој да објашњаваш,као твоји предходници пре тебе, јер овом напаћеном народу је сада све јасно.Докле год је држава лоповска, и бесомучно краде свој народ,ништа не треба објашњавати.

Pedja

pre 11 godina

Nema tu sta da se objasnjava!!!Objasnice nam oni vec sto nam je svima jasno,a to je da nas hoce u EU 2035!!!Do tada ko ziv,ko mrtav!!!Mislim da je veca verovatnoca da nas strefi opet neka kometa,ili asteroid,nego da udjemo u EU!Maje nisu imale politicare,a gledale su unapred hiljadama godina!!!

Reflexes

pre 11 godina

Datum je tu na dohvat ruke. On naravno ima i svoju cenu. Par usmenih obecanja i supljih izjava o dobrom vladanju i saradnji u buducnosti nisu dovoljni. Vlada Srbije nije uradila nista konkrentno i opipljivo sta bi je moglo kvalifikovati za pocetak pristupnih pregovora sa EU. Unija je svoju ponudu stvila na stol, Srbiji preostaje izbor - uzmi ili ostavi. Opravdavati svoju vlastitu nevoljnost za bilo kakav napredak arogancijom Nemacke i lupati gluposti da Su Nemci izgubili rat od Srba (ni manje ni vise) i sad im se svete je u najmanju ruku slaboumno ili bolje reci - to je drsko i bezobrazno jer niti jedna EU zemlja nije uputila toliko materijalne pomoci kao Nemacka. Nezahvalnost je osobina onih sa etickim i moralnim deficitom.

Dača

pre 11 godina

Na osnovu čega Vučić tvrdi da će datum biti dobra vest za većinu građana Srbije? Neka pogleda ankete. Drugo, taj datum čekaju kao paraziti koji računaju na evropske fondove. Srbija ima dovoljno sposobnih ljudi koji bi znali da pune budžet i bez prosjačenja po svetu. Dačić i Vučić u svom životu nisu zaradili ni jedan dinar a već 20 godina unazađuju Srbiju. Već 2 meseca u privredi su prekinute sve aktivnosti, da bi se izvršio pritisak na narod da u oskudici pristane na sve. Pogledajte bilanse za januar, a kasnije i za februar i sve će vam biti jasno. Vlada mora pod hitno da padne, inače ćemo propasti svi zajedno, i oni koji su za EU i mi koji smo protiv.

zoran

pre 11 godina

"Budimo realni-do sada niko nije bio uspesan kao Aca i ova vlada. Zasluzeno ce dobiti datum i pregovori ce biti uspesni."
(Ejpril o Nil, 18. februar 2013 11:33)

Aman zaman, pa osim par spektakularnih hapšenja, koja će najverovatnije da završe sa nedostatkom dokaza i plaćanjem DEBELIH odšteta iz budžeta, gomile žvalavljenja, priča i OBEĆANJA, OVA VLADA NIŠTA KONKRETNO NIJE URADILA. U stvari, da! Uradila je. Približavamo se momentu kada će priznati Kosmet. Ne ono baš da će da priznaju ali će da objave da se pomirimo sa, kako ti kažeš, REALNIM stanjem.
Što se Kosmeta tiče i pravedno je da to uradi ova nova (stara) vlast. Naime, koliko znamo svi su oni tokom devedesetih udarali u talambase i duvali u jedra Miloševićevim suludim projektima.

Prema tome! Budi i ti realan! Ne veruj pričama i obećanjima već učinjenim delima i rezultatima tih dela.

Medikament

pre 11 godina

Ne mora nista da se objasnjava, EU nas nece i tacka.Samo ti nastavi da se boris protiv korupcije i kriminala i dovodi investitore.I bez datuma je to odlicno.

Gricko

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!
(crni domino, 18. februar 2013 09:30)

Druže Crni, nije dobro kada "običan građanin" pobrka lončiće i poklopčiće! dačić je znao da će biti premijer jer je na izborima osvojio 17% i znao je da sa tim postotkom može da ucenjuje bilo koju od 2 jače strane za poziciju koju želi! Tako da nemoj da izvrćeš reči, ipak za tu demagogiju treba više argumenata...

zoki

pre 11 godina

Kako je situacija u Srbiji paradoksalna to je tragikomicno.
Sve je isto kao i proslih godina, samo su se uloge promenile.
Oni koji su tada pricali o EU sada pricaju o Kosovu i celovitosti Srbije. Ovi drugi kojima su bila puna usta patriotizma danas balave samo o EU.
A komentatorska masinerija ista ko oni. Podsecaju me na "navijacke grupe" .
Jeste se svet dosta izopacio, ali mi (Srbija) prednjacimo u tome.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Mi Srbi smo majstori u usložnjavanju stvari.Toliko dugo smo radili u korist svoje štete da smo se na to navikli.I sada kada konačno a tako izgleda počeli da radimo u svoju korist dolazi nam po ko zna koji put hladan tuš iz Evrope.Pa šta je tu čudno? Pa pre smo se kostrešili i negodovali a sada se samo kostrešimo.Još to da ne činimo i evo nama datuma.Trebalo bi neko da predloži da taj datum postane novi državni praznik.

perica

pre 11 godina

samo sloga i rad srbiju spasava, a ne arapi, niti bilo ko drugi sa strane. nije u redu da potpredsednik vlade u javnosti ovako prica o svojoj zemlji.

Anica

pre 11 godina

Mislim da se Vucic malo zanosi
Pregovori sa EU ne traju pola godine nego skoro 12 godina.
Jeste da je ova vlada ucinila mnogo vise nego sto se od nje ocekivalo, al me i dalje ne bi cudilo da se iz Nemacke vrate spustenih glava

HR-blebetalo

pre 11 godina

Sbija ce dobiti datum prije 1.7.2013. Ja sam u to siguran 100%. Kao razlog tome vidim ulazak HR u EU. Smatram da se EU ne zeli dovesti u situaciju gdje bi HR blokirala Srbiju s datumom. Iako HR politika nema namjeru blokirati Srbiju na putu za EU mislim da EU nece htjeti riskirati. (Svi vidimo kako se Slovenija ponijela prema HR). Nakon sto HR udje u EU imat ce prevo veta na datum pregovora a smatram da si to EU ne zeli dopustiti. Iako, ponavljam, HR politika nema namjeru blokade.

tja i tja

pre 11 godina

Isto onako kao sto si ti i Nikolic obecavali svako malo da cete se povuci iz politike ako se ne desi ovo ili ono. Rekli vise puta i nikom nista pa tako ce proci i sa ovim . Tvoja rec mi nije nesto sto je merilo a isto vazi i za obecanja.

nishlijka

pre 11 godina

Reforma pravosudja uradjena?! Kako, time sto su nedostojni postali dostojni i vraceni su u fotelje?! Koliko traje sudski proces, kakvi su nam zakoni, kako izgledaju javne nabavke od Nove godine, sta se promenilo, koliko se postuju zakoni? Ono sto vidimo mi vide i oni.
Zalosno je sto klinci mogu da kupe energetske napitke, alkohol i cigarete na svakoj trafici i u bilo kojoj trgovini, pa se pitam cemu slizi inspekcija i zasto prvo to dvoriste ne pocistite. Datum nista ne znaci ako mi bitne stvari guramo pod tepih i ne radimo na stvaranju drzave u kojoj se postuje zakon.

Kosta

pre 11 godina

Da li ćemo mi da doručkujemo datum?! Berlin se pita o Srbiji i Kosmetu koliko i bula sa gaćama. Vatikan odlučuje o nama. Nama je uslov Kalendar da prđemo na lopatu i da se lopatamo i ubijamo za papu pod kišobranonm NATO. Moramo promeniti model vlasti. Pola naroda živi kao klošari. Gladna usta hodaju Srbijom, a deca komunista garnirana sa nastranim homoseksualcima nas žive u zemlju satiru.

Miloš

pre 11 godina

Treba pošteno raditi i sređivati stanje u zemlji, oblast po oblast. A datum će doći, ako ne sad - nekom drugom prilikom. Važno je da mi postižemo rezultate, zbog nas samih.

momo

pre 11 godina

"Kako da objasnimo ako nema datuma"
Teško ali se treba okrenuti sebi.Država treba još upornije da se okrene istoku i arapskom svetu,da traži plasman i u afričkim državama a evropa neka sam misli šta dalje sa nama.UZto zamrznuti i pregovore za kosovo dok ne dođu bolja vremena za nas.

Ko čeka zlo ne misli.

pre 11 godina

Iz ugla nekoga ko je član LDP-a, ja bih trebao da izrazim neslaganje sa politikom na osovini Vučić, Dačić, Nikolić, što svakodnevno i činim. Mogao bih mnogo toga lošeg da kažem o ovoj Vladi, tako da se slažem sa svim prethodnim komentarima u kojima se navode sve anomalije pomenute osovine. Ali, da sačekamo jun, da vidimo šta će da bude sa datumom. Ako bude pozitivno, a iskreno se nadam da ćemo dobiti famozni datum, onda osovini ostaje još da organizuje gej paradu i potom da raspiše izbore.

gaga,,

pre 11 godina

Kako se cvili za datum, to je cudo jedno. E da je Vojvoda od zardjale kasike u Srbiji, drugu bi pesmicu pevali. Tuzna li je istina da je Vucic uradio vise za priblizavanje Evropi za 200 dana' vise nego Tadic za 8 godina. Stidite se demokrate. Sram vas bilo.

eee

pre 11 godina

Sta kako da se obajasni!?
Lepo se obratite gradjanima, sa porukom da smo mi voljni da udjemo u (pregovore) EU, ali da nas izgleda ne zele... I da ne planiraju prosirenje EU u sokorijoj buducnosti... I onda se lepo okrenite onima koji zele da trguju sa nama... I to je to... (ukratko)

kobac

pre 11 godina

EU iznela velike zamerke prošloj Vladi na reforme u pravosuđu i borbu protiv korupcije. Pošto je ova Vlada značajno popravila rad u tim segmentima nadam se da će i evropski zvaničnici to prepoznati.

Miloš

pre 11 godina

Srbija je dosta učinila, rešila je da pregovara sa Prištinom, i to čini. Pomaci su na svim poljima, čak i u ekonomiji, smanjen je deficit. To i svet vidi, ali da li će biti datuma- teško je reći. Verujem da će Vučić dobro nastupiti u Berlinu. Ima šta da prezentuje i o svom i o radu sadašnje vlade.

nikola drezgić

pre 11 godina

Na ovim komentarima se osim stranačkih aktivista neki prepucavaju i sami sa sobom! Izgleda da Srbija osim 7 miliona stanovnika ima još bar 4 miliona nevidljivih!

VERONIKA B.

pre 11 godina

Nema šta da se objašnjava. Nemačku doživljavamo kao "višu silu", a protiv nje se ne može. Uradili ste i uradićete sve što je u vašoj moći.

Vid

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum sada , neammao vise sta da trazimo tamo i ovako sto neko rece dole , taj brod tone, i tone. Sta cemo mi nja njemu pitam se ja.

Eto ja onako

pre 11 godina

@(Igor Rac

da li ces ti ziveti bolje ako se resi problem korupcije ili oragnizovanog kriminala.Neces. Nece ti nista u drzavi pojeftiniti, nece ti biti veca plata ili penzija, nece ti biti bolje zdravstvo ili skolstvo.Ali ako se amputira jedan deo tela koji i onako nema funkciju bice ti bolje.Pitanje Kosova se ne maze na hleb

Aki

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!
(jovica, 18. februar 2013 08:00)

Slazem se, nazalost u ovom trenutku, sa ovim odnosom snaga EU je pod patronatom samo jedne drzave. Nasi politicari su iz nekog razloga uvereni da bi nekakav "status kandidata" za jednu od tih kolonija doneo neogranicena novcana sredstva u Srbiju, kojoj je novac potreban zbog ogromne i neefikasne drzavne administracije. Tako da, uporno se ponizavamo i molimo Nemce da im postanemo kolonija, kako bi se "predpristupnim fondovima" ovde placala drzavna administracija, koja je leglo nerada, korupcije, partijskih kadrova koji nikada ne bi mogli da pronadju posao u privatnom sektoru.

Kaiser

pre 11 godina

Kako objasniti?

Pa lako, neće ti biti prvi put, imaš već iskustva sa tim. Objasni isto onako kako si objasnio i zašto granica nije na liniji Karlobag-Karlovac... Ili, ako neko baš i bude gundjao, pošaljete ekipu da ga sačeka u haustoru, ko Ćuruviju.

A ostatak raje će da ćuti.

AleksandarK

pre 11 godina

Uradjeno je zaista mnogo po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala, dijalog sa kosovom, privlacenje investicija, bilo bi dobro da nam EU pruzi podrsku jer su to zasluzili gradjani SRBIJE!

BORIS

pre 11 godina

Ziveli smo i do sada bez EU pa cemo i od sada.Bitno je da je Vlada uspesna i da radi svoj posao a EU ce nas jednog dana mozda i moliti da im se pridruzimo.

dr. Milan L.

pre 11 godina

Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen.

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Sto uopste ides tamo.Moze da ti skoci pritisak.Oni su svoje davnih dana rekli, isto kao i ti, samo su Srbi zaboravni a oni na tvoju veliku zalost, ne.

Nataša

pre 11 godina

Jovane, ti i tebi slični, očigledno nikada niste zadovoljni. Ako Vučić nešto kaže ili uradi, vaš komentar je zašto on i ko ga je ovlastio, ako ne uradi, zašto nije uradio, on je samo demagog... vidim neki ga pitaju što nisu primili platu. Najviše žalim ljude koji znaju samo da kritikuju, a pritom sami ništa ne rade.

onako usput

pre 11 godina

ne moras nista da objasnjavas, u predizbornim obecanjima niste ni obecavali EU nego Kosovo u sastavu Srbije, samo se toga drzite i sve je OK!

sanja

pre 11 godina

Ne brinem se ja. Progutace to narod, narod je pokazao da kod njega sve prolazi. Sama cinjenica sta si dao i koliko si dao za nesto sto nisi siguran da ces dobiti, trebalo bi da bude dovoljno da narod odlepi. Ali nece, ne brini. Ustalom, uvek mozes da uhapsis nekog.

žaklina t.

pre 11 godina

Rekla bih da neki ljudi priželjkuju ulazak Srbije u nove sukobe, bilo političke bilo čak i vojne u vezi Kosova. Samo se setite da nijedan normalan investitor neće doći u nestabilnu zemlju. Čak i ako ne dobijemo datum, Vučić mora da nastavi započetim putem, ako želimo da sutra imamo radna mesta za generacije mladih koje pristižu.

Narodnjak

pre 11 godina

Nedobijanje datuma za pocetak pregovora izmedju Srbije i EU bilo bi zaista ktastrofalno za buduce odnose. Srbija je ispunila cak i vise sto se od nje trazilo tako da ocekujem pozitivan odgovor EU.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, niste Vi duzni nista da objasnjavate narodu. Pustite srpsku intelektualnu elitu da sve objasni. Vesna Pesic i Nenad Prokic imaju sve odgovore

MOSKVIČ

pre 11 godina

Nema tu šta da se objašnjava. Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

Roditelj

pre 11 godina

Prvo datum. Dobijanje datuma je znak da je SAD zadovoljna procentom oduzimanja KiM, Nemačka je samo batina u rukama SAD, gavran zloslutnik. Zavrtanje slavina kredita je stvarna pretnja.
Drugo šeici. Ko nije gledao Sulejmana trebalo je da gleda. Jer šeici je identično sa islamom. Islam je njihova vera, identitet i nacionalnost, posle idu pare. Ustupke koje budu tražili će se odnositi samo na islamsku zajednicu. Nemam ništa protiv islama jedino želim da ostanem ono što jesam i da me se ostavi na miru i da ne budem prodan.

pravnica

pre 11 godina

Mislim da svako od nas treba da bude svestan koji napor on ulaze ne bi li smo dobili datum za pocetak pregovora. Ispunili smo uslov koji se tice borbe protiv korupcije, i to je pozdravila cela evropska zajednica. Ekonomija ce nam stati na noge, sto zahvaljujuci skoro potpisanim sporazumima, a opet i kao rezultat hapsenja s obzirom da ce novac koji je odlazio u njihovu kasu ostajati drzavi. Zar je malo za ovo kratko vreme ucinio? Takav rad ne zasluzuje kritiku vec podrsku da se i dalje tako nastavi.

Vanjas

pre 11 godina

Podržavam ovog Vučića i smatram da je ovde više nego polovina negativnih komentara izašla iz Demokratske stranke sa ciljem da se unizi Vučićev rejting i rad. Neće oni preživeti ukoliko dobijemo datum za početak pregovora sigurno.

Sule

pre 11 godina

Ne brini Vule, veruju tebi gradjani Srbije i bice sve u redu i kako treba. Bice onako kako gradjani Srbije zaista i zasluzuju, a zasluzuju samo najbolje.

Branimir

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum, to nece biti Vuciceva krivica, jer nas nije on uveo u kriminal i korupciju, vec pokusava iz toga da izbavi Srbiju, a uspeo je u velikom delu. Krivci mogu da budu jedino oni koji su dozvolili stvaranje monopola, uzdizanje tajkuna, unistavanje sudstva, poljoprivrede, industrije, sprovodjenje kriminalnih privatizacija...

Easy

pre 11 godina

Moze se uslovno reci da se je Srbija trudila da stekne datum za pregovore. Za to ce i najverovatnije biti nagradjena nekom vrstom uslovno / utesne nagrade za svoj trud, u obliku uslovnog datuma za pregovore. Kada trajno i na zadovoljstvo EU sredi svoje diplomatsko politicke relacije sa Kosovom, suzbije na podnosljivu meru korupciju, egalizira svoje zakonodavstvo i sudstvo sa onim u Evropi, prihvati postulate elementarne Evropske civilizacije i suzbije neofasizam, postoji velika mogucnost dobijanja datuma za pocetak pregovora i otvaranja nekih od prvih poglavlja pristupnih razgovora. Sto se tice ekonomskih odnosa, EU zna da mora da ulaze u Srbiju mnogo financijskih sretstava, narocito u industriju, saobracaj itd. Uostalom do sada je vec onako na slepo dato Srbiji od 2001 g. do danas preko 2,2 miliarde €.koje su potrosene uglavnom na penzije, plate u javnom sektoru, medicinsku i skolsku brigu. Naravno najveci deo tih sredstava je zavrsio na severu Kosova radi finansiranja ilegalnih struktura osnovanih od srpskih tajnih sluzbi a koje EU ne zeli da akceptira. Predsenik Nikolic je obecao njihovo ukidanje - videcemo kako drzi rec.

RODOLJUB

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

markana

pre 11 godina

Narod pruza podrsku Aleksandru Vucicu i vladi bas zato sto prepoznaje njihove kvalitete i zato sto vidi koliki je trud ulozen za dobijanje datuma.
U svakom slucaju promene na bolje se vec osecaju, a ukoliko i ne dobijemo datum za pocetak pregovora, krivac ce biti jedino opozicija koja je upropastila zemlju i cije lose poteze sada drugi moraju da ispravljaju.

TETAK

pre 11 godina

Kako je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala osnovni preduslov za dobijanje datuma, cini mi se da nema razloga da taj datum ne dobijemo u sto skorije vreme.

jedna suza za proletere!

pre 11 godina

"3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim."

Srceparajuća scena, samo što je trenutno tolika kriza da u Srbiji a verovatno i širom sveta osim u Kini teško da ima i druge a kamoli treće smene.

Sudija

pre 11 godina

Vucicu nisi ti kriv ako i ne dobijemo datum za pregovore, jer nas je prethodna vlast dovela na rub propasti i sad to sve treba vratitit u normalu i dobiti datum. Odradjen je dobar posao za Srbiju i verujem da cemo dobiti status!

Rumljan

pre 11 godina

Gospodin Vučić se zaista potrudio. Napokon neko misli na narod i državu i ne menja politiku dnevno zbog raznih likova. Da su prethodne Vlade ovoliko uradile za ceo mandat na uvođenju reda u državu, borbu protiv kriminala i korupcije, stvaranju uslova za pokretanje ekonomije, dovođenju stranog kapitala, ...

Ko uzme kajaće se; ko ne uzme, jopet će se kajati.

pre 11 godina

Biće loše ako ga ne dobijemo, ali neće biti ni dobro ako ga dobijemo ovakvi kakvi smo, loši.

Mali Zeka

pre 11 godina

Zvaničnici iz Brisela dobro znaju kakvu bi reakciju naroda izazvalo ne davanje datuma Srbiji za početak pregovora i da to imaju u vidu.

panchevac86

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum pregovora, to ce zaista pasti na ledja Vucica, a on je najmanji krivac za takav scenario. Pravi krivci sada opstruisu njegov rad iz senke, iz opozicije, jer su nas upravo oni doveli do ovakvog stanja.

Deda/Gago

pre 11 godina

Ako datuma ne bude kajacemo se, ako ga bude, opet cemo se kajati,naravoucenije: negine nam kajanje. Pa kad je vec tako
pocnite onda da radite nesto sami u pomoc sopstveno naroda
uz pomoc sopstvenih resursa. Ako neznate kako pitajte svoj
narod, muka mi je vise od beskicmenjacke vlasti koja se kao
pijan plota hvata stranih investcija i kojekakvih datuma,
EU, Rusije, i sl. Kukavice. Ako i propadamo treba da znamo
dali je to zato sto nas nevole ili zato sto smo nesposobni.
Ako nas nevole to je zbog nakaradne vlasti, ako smo pak
nesposobni to je zbog imbecilne vlasti. Dakle svaka vlast
mora da zna, ONA JE ODGOVORNA ZA SVE STO SE DESAVA NJENOM
NARODU. Ko je spreman za to nek vlada ko nije neka ide kuci
pa nek tamo place.

Ganes

pre 11 godina

Kako da posle objasnimo sebi i svojoj deci zasto smo i sta smo sve za 10 godina radili za interesne te iste E. U. , i dali deo svoje zemlje ( sto je i tako i tako VELIKA sramota za nas ), slali sve svoje ljudu u dozivotnu tamnicu u hag, ( dok to nije niko drugi od dr. zemlja radio ).
Zatvarali svoje banke da bi gradjanima banke E.Unije naprlacivale svuda u evorpi i svetu nezakonite kamte. Namerno unistavali svoju imovinu da bi ih stranci E.U kupovali za bagatelu, izbacivali hiljde i hiljade radnika na ulicu bez ikakvih ili minimalnih radnickih prava , da bi ispunili kvote dozvoljenih troskova.
Odpustili svoju vojsku.
A od svoje suverene i bogate zemlje napravili koloniju zapada, sa najsirogmasnijim gradjanima Evrope. Indiju. Gde 65 % stanovnistva samo prezivljava iz dana u dan. Hvala pre svega Demokratama na svojoj ,,uspesnoj,, desetogodisnjoj vladavini!

Staljin

pre 11 godina

Prvog ,od ti h 200 dana ,gradjani su uradili mnogo!
Smenuli su one koji su radili protiv naroda!
Vlada je ,za ove sledece dane ispunjavala ono sto je obecala narodu !Promene !

Ivanica

pre 11 godina

Nada se cela Srbija najboljem. JEste dosta toga uradjeno u poslednje vreme, ali ima jos mnogo toga sto tek treba da se radi. Od razgovora sa Nemackom ocekujem i dobre i lose kritike, al mislim da ce lose da preovladavaju

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Naš narod je navikao da osuđuje svaku Vlast, mandat ili političara! Ako ne dobijemo članstvo, reći će da su nesposobni, ako dobijemo, opet će biti nezadovoljni! Šta god uradili biće teško balansirati! Ali treba odraditi onako kako će građanima biti bolje jer kada to osete onda će valjda i razumeti...

Iva93

pre 11 godina

Treba podrzati ovu vladu sto cini velike napore da bismo dobili datum, pre svega borbu protiv korupcije jer ako lopovi i kriminalci ne odgovaraju dzaba nam sve! Ja se nadam da cemo dobiti datum.

vranjanka

pre 11 godina

Vučić, Nikolić i nova vlada su učinili mnogo napora da dobijemo datum za početak pregovora sa EU. Srbija je datum zaslužila, a da li smo i EU, tj. Nemačku, jer od nje sve zavisi, uverili u to videćemo.

Demetra

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću na njegovom trudu, sposobnostima voljom i lobiranjem Srbija može da očekuje datum pregovora sa EU. Ukoliko Srbija ne dobije datum,Srbiji stižu investicije sa istoka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Rusije. Ne vidim razlog zašto ne bismo dobili datum pregovora sa EU. Vlada je zaista dosta uradila za ovo kratko vreme, verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Vlast radi za interes naroda i države.

Žuti

pre 11 godina

Narod vidi i ceni energiju i odlučnost da se datum dobije a,ako se i ne dobije,živet ćemo mi i bolje,samo da se iskoreni kriminal i korupcija,da se dovedu investitori i narod počna raditi.Kad se pogleda sve ove godine u nazad,koliko su nam para pokrali i koliko su nam državu unazadili neše "demokrate".

Kole

pre 11 godina

Posle ovoliko ugovora i sporazuma koje si potpisao sa emiratima, mislim da ti je stvarno za verovati. Izgleda da smo dobili coveka od reci koji radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima. Dosta toga je postignuto poslednjih meseci.

Kalina

pre 11 godina

I gradjani ocekuju datum o ulasku u EU,ali najbitnije je da se u zemlji desavaju promene na bolje i da se brine o gradjanima Srbije. Vlada zaista opravdava poverenje gradjana a datum ce doci sam po sebi.

Tićolina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ako se kojim slučajem ne dobije datum, tu vi ništa niste krivi. Navikli smo na Eu, njene ucene i postavljanje uslova, od njih ništa ne može da iznenadi. Vi ste čovek koji daje sve od sebe da pomogne Srbiji i narodu.

Janićijević- Janaćko

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje. ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ..

AvtoVaz

pre 11 godina

Građani Srbije veruju i prepoznaju napore koje čini aktuelna vlast da se dobije taj datum. Kakav god bio ishod, u Srbiji se ipak nešto desilo i zemlja je pomerena sa mrtve tačke. Nadam se da ce zvaničnici Eu prepoznati to i dodeliti nam taj datum.

marko24

pre 11 godina

Pa i nece biti preterano tesko objasniti gradjanima Srbije PO PITANJU DOBIJANJA DATUMA da oni imaju sasvim drugaciji tretman od ostalih gradjana Evrope.

Car

pre 11 godina

Moramo biti uporni i da verujemo pre svega u sebe.Ako smo dokazali da svojim radom mozemo bolje onda sam siguran da ce i Berlin ali i Brisel pokazati malo razumevanja i svojim doprinosom podrzati i pomoci napore koje nasa vlada ali i svi gradjani Srbije cinimo kako bi i mi postali deo razvijene Evrope.

darvin

pre 11 godina

@MrX

Sasvim tacno. Svet se promenio, i to na bolje. A mi treba da ucimo iz toga kako svet moze da se promeni. 70 godina je sasvim dovoljno. Evo i Srbija se za 5 godina promenila toliko da Nikolic odlikuje Verana Matica. Umesto da razumemo promenu, mi se iscudjavamo. To vam je drugari stvar evolucije.

Austin Powers

pre 11 godina

Promene u sistemu funkiconisanja drzave su uocljive, a na vidiku su neka veca finansijska ulaganja,kojih slozicete se nije dugo bilo,neka druga ulaganja se pojavljuju u perspektivi,pao je Miskovic, afera sa Agro bankom se raspetljava, imidz Srbije je vidno popravljen i to su cinjenice, bezveze da se raspravljamo oko toga kada je to fakat. E sad da li je to dovoljno za EU azdaju da prestane da nas guta i povrati nas malo u zivot, nije. Srbija je davno zacrtana za neka druga resenja i jednostavno je tako,geopolitika koja se kreira van naseg dometa nas ima u vidu za druge stvari. Dakle, datuma nema ako nema priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne teritorije, priznanja nema jer onda nema ni Srbije(po tom pitanju je obavezan referendum i ishod je jasan), dakle epilog ove zagonetke je takodje cist. Bitno je da je imidz zemlje u porastu, i trebalo bi raditi na uvodjenju zakona i reda koji su u skladu sa tim tzv. EU zakonima, ako privucemo investitore tlom pogodnim za investicije, zakonom uredjenom drzavom i sistemom gde postoji red i gde se drzava za nesto pita, EU nam onda treba kao cir na donjim ledjima.Fondovi su dobitak, a sve ostalo gubitak, malo uzmes a vise das vec je to uocen princip tako da je politika EU jasna. Srbija treba da organizuje drzavu zakona i reda a sve ostalo ce doci samo.

realno

pre 11 godina

Koliko se meni cini borba protiv korupcije je bila jedan od uslova i tu se Vucic maksimalno trudi a radi se i na ostalim stvarima i ne vidim razlog zasto ne bi datum dobili ove godine..

Rade

pre 11 godina

Angela čeka predlog kako obeštetiti Volksdeutschere za njihovu imovinu u Vojvodini pa će reći" može " (dobija nekoliko miliona glasača)čak će mo dobiti i veću pomoć nego što nas je to koštalo.
Hrvati su to još 1995 uradili .Grof von Elz je sa provizijom od "privatizacije" hotela isplatio slavonske Švabe.

optimista

pre 11 godina

Gospodjice, gospodja, Vanja!
1. Sledbenic Vucica imaju razlog i trebaju da ga pozdravljaju ovacijam, a ne samo njegovi sledbenici, vec i citav narod
2. Njegovi protivnici su zagovarali ulazak u EU od kad znam za njih, a to je od 90-te, a radovace se neuspehu Vucica, jer ne zele da Srbija udje u EU i da narod oseti neki boljitak
3. A, sto se tice radnika trece smene, za njih se ne sekerij, jer takvih nema, ne postoje. Od kada je DS zavladao, petog oktobra, zatvorio je ili rasprodao fabrike.
I jos nesto, moj grad je imao 33500 radnika 2001. godine, a danas ima nehih 10000, od tih 10000 su nastavnici, policajci, ugovorci, opstinari, sudije, bankari, doktori, samo nema radnika... pa zar je moguce da se i danas pojavljuju i pricaju Djilas, Tadic, Sutanovac, Djelic, Malovicka... o nekakvom oporavku zemlje i odbrani Kosova, u svemu ovome zaboravio sam Borka Stefanovica koji svasta ispotpisivao, a sada ova vlast mora to da ispuni. Tek toliko.

ana

pre 11 godina

Ova vlast je učinila mnogo u pogledu kriminala i korupcije. Dolazak do kraja bi učinio bolji život građana.A što se tiče datuma videćemo.Samo znam da je ov prva vlast koja je pozitivno ocenjena od zemalja Evrope!

Sandrita

pre 11 godina

Ova zemlja napokon kreće pravim putem! Hvala Bogu da postoji neko kome je čast I interes zemlje na prvom mestu! Puna podrška Aleksandru Vučiću I njegovim saradnicima!

Sultan

pre 11 godina

Konacno jedan politicar direktno da pita Evropu za koju smo ispunili uslove o sledecem koraku, znaci sledeci logican korak je datum, inace kako objasniti gradjanima moguce ne dobijanje datuma?!

Srbijanac iz Srema

pre 11 godina

Ministre,po meni nemate potrebe ništa objašnjavati narodu.Cela Srbija je svesna i zna kako "diše" Eu. Svi znamo šta smo sve doživljavali od njihove politike.
Verujte, skeptik sam kao i Vi oko dobijanja datuma.Ne verujem sve dok zvanično ne dobijemo datum.
Ministre, igrate šah. Znam da ste tu odlični. predpostavljam da kod Vas nema iznenađenja. Znate unapred koji potez "protivnik"može da povuče. takođe znam da kod Vas nema predaje.
S toga, ako nema datuma nastaavimo sređivanje stvari u našoj zemlji. Nastavimo dalje brbu protiv kriminala i koupcije.Reformu pravosuđai ostalih zakona kako bi doveli Srbiju u jednu pravno jaku državu gde će biti zaštićen kapital.,gde će vladati vladavina prava.To je naš put ka novim investicijama novim rdnim mestima novim zapošljavanjima.

PANTER

pre 11 godina

Nadamo se svi najboljem,optimisti smo oko datuma,mada ukoliko Nemacki zvanicnici kazu NE,ne trebamo biti razocarani,jesmo uradili puno do sada da bi dobili taj datum,ali ukoliko je to nedovoljno da se oni ubede,trebamo nastaviti gde smo stali,jos vise da radimo,da damo 100% svojih mogucnosti,i onda rezultat nece da izostane,tj.dobijanje tog datuma.

Jana 12

pre 11 godina

Dobijamo datum sigurno mnogo je uradjeno u zadnjih 7meseci,ponarocito u borbi protiv korupcije i kriminala i pregovorima sa Pristinom.

ivanpancevac

pre 11 godina

Slažem se sa gospodinom Vučićem, ova Vlada je mnogo učinila da se Srbija približi standardima EU, kao i da su učinjene brojne reforme. Pitanje Kosova i Metohije biće svakako najveći problem, mada je ova vlada primenila sporazume koje je potpisala prethodna, te ušla u dijalog na najvišem nivou sa prištinskom delegacijom. Nadam se da će to biti dovoljno za zeleno svetlo i odobrenje datuma za početak pregovora o pridruživanju EU.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma šta će nam datum, sad će 100 milijardi $ da uleti, kanal će se prokopati, i posle toga smo nezaustavljivi. Tražiće EU datum za priključenje Srbiji, a ne obrnuto.

SMOKI

pre 11 godina

EU nas je do sada ucenjivala sa mnogim stvarima pa nije iskljuceno da i ovaj put nece zato i ako se desi da ne dobijemo daj datum ne treba nam nikakvo objasnjenje,Mi treba da idemo putem kojim smo krenuli i da popravljamo sta se moze popraviti u nasoj oronuloj drzavi..

EU

pre 11 godina

Datum je važan za Srbiju zbog stabilnosti i zelenog svetla investitoraima kao i nastavka daljih integracija. Puna za to, opet imamo državnika a ne političara kao što smo imali 2003 godine.

vaske

pre 11 godina

Sigurno da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

MILOJKO

pre 11 godina

Dobijenjem ovog datuma bi nam omogućilo više investicija u našu zemlju i ndam se da će se to i dogoditi jer je ova vlada ktenula kako treba da radi .

Seele

pre 11 godina

Rekla bih da je ova vlada postigla važan napredak sa konkrentim rezultatima, ostvarujući pomake u sprovođenju reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Verujem da će zbog ozbiljnosti kojom je počela da radi, vrlo brzo dobiti datum za početak pregovora.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje.
ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ...

dragana

pre 11 godina

stav nemacke se oduvek zna. i kad su svi za, ona je vazda protiv. pa sve da se dubi na trepavicama! a, datuma ce biti, ako ne sad, onda vrlo brzo... vise nemaju argumenata protiv.. uslovi se polako ispunjavaju, i to je to..

Pokey

pre 11 godina

(Dr Smislov, 18. februar 2013 14:37)
------------
Nerealno je očekivati da se stopa nezaposlenih odjednom smanji. Ono što je bitno je da investitori dođu i da nešto počne da se radi, nije bitno gde, jer je korist u svakom slučaju velika. Ako to zaživi i ako se stvori još bolji ambijent i iskoreni korupcija, ka čemu se već ide, privući će se i nove investicije, što znači i nova radna mesta, jačanje ekonomije itd.

Ludi Sesirdzija

pre 11 godina

Bilo datuma ili ne, bice sve u redu sto se mene tice jer dolaze mnogo velike pare za koje je sam Vucic zasluzan i krenuce nam na bolje sigurno.

Tefter

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce predstavnici EU znati da cene i prepoznaju trud i zalaganje koje je usmereno ka samo jednom cilju, a to je da postanemo ravnopravna drzava Evrope!

porfirije petrović

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici predvođeni Vučićem uspeti u nameri da dobiju od Nemačke saglasnost za početak pregovora posle svega učinjenog za ovo kratko vreme. U obostranom interesu je da Srbija uspostavi čvršće veze sa EU.

patriot

pre 11 godina

sad znam zašto ima toliko ljudi koji pljuju vučića.mislim da to nisu beli listići ili neki neutralci, ne,to su definitivno razočarani DS-ovi funkcioneri,partijski ljudi,nesuđeni opštinski poltroni.ja nisam glasao ni zajednu partiju na zadnjim izborima,a za DS jednom ili dvaput.morao sam to da kažem jer ljudi ovde nisu realni i kritikuju sve što vučić uradi,zato kažem,samo napred vučko,nisam verovao u tebe ali si pokazao da si jedini koji ima iskrene namere u svemu što radi.još samo da nam je drugi predsednik,gde bi nam bio kraj!

nataly

pre 11 godina

Aleksandar Vucic i vlada imaju podrsku naroda koji prepoznaje njihove kvalitete.Svi iole razumni ljudi znaju da od volje onih koji postavljaju uslove i preduslove zavisi dali ce Srbija dobiti datum ili ne...

Jelisaveta

pre 11 godina

Tesko ce biti objasniti onima koji ne zele da vide napore koje vlada ulaze u dobijanje datuma i neiscrpne ideje Evrope u postavljanju novih uslova. Ipak se nadam datumu jer bi to bila kruna svega do sada uradjenog, a zlonamernici da ostanu bez argumenata.

petar

pre 11 godina

Srpski narod zna koliko Vi i Vlada Srbije ulaze napore za dobijanje statusa,ali smo isto tako svesni da borba za ocuvanje Kosova moze biti glavni uslov i ucena za pristup,onda znajte da svaki pravi srbin ce reci NE EU.

Britanac

pre 11 godina

Nece biti lako ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

Labud

pre 11 godina

Neka Evropa vidi a ne mi.. sa naše strane je učinjeno i više nego što treba ,sad ako nam ne daju datum,pa bože moj nije smak sveta,a i mi ćemo drugačije da se orijentišemo ...

Pelivanov

pre 11 godina

Posle dugo godina imamo pravu vladu, siguran sam da ce Vucic dobiti datum, jer su pokazali koliko su spremni u borbi protiv korupcije kao i u oporavku zemlje, sto su pohvalili i oni sami.

ZevS

pre 11 godina

Nema sta kome da se objasnjava, to vise nije do nas to je sada do njih tamo, ako nas zele sada ce to pokazati a ako ne onda mozemo slobodno da odemo na drugu stranu jer u tom slucaju cemo dobiti jasan znak da nas ne zele u EU.

ADAM

pre 11 godina

Ova vlast je potpuno zaslužila datum pregovora,borbom protiv korupcije i dovođenjem veliku stranih investitora u Srbiju, napredak je vise nego vidljiv.

Ignjat

pre 11 godina

Što se Vučućevog rada i rezultata tiče nema razloga da ne dobijemo datum jer smo po borbi protiv korupcije i stvaranju povoljnog ambijenta za investitore sigurno bliži eu standardima nego što smo bili, ali opet nikad se ne zna koji kriterijum može presuditi.

darko

pre 11 godina

iskreno ja sam bio za DS i stvarno sam hteo da se odselim u albaniju kada je SNS dosao na vlast, ali sada i ako se jos uvek ne slazem sa svim njihovim postupcima, iskreno verujem da je Vucic resio da napravi od nas drzavu. Ako stvarno dobiju datum ili uhvate Sarica, na nekim sledecim izborima za 4 godine ja cu glasati za SNS. A ovim patiJotama porucujem da naprave neku enklavu i onda kau Vudstok da prave parade i zurke protiv EU

jelena

pre 11 godina

Bilo bi dobro dobiti datum za pocetak oregovora u EU ali ne po svaku cenu...ova vlada predvodjena Vucicem je dala svoj maximum i ukoliko ne dobije datum to nece umanjiti njen rad i napredak koji je pokazala !!!

FERARI

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je mnogo toga uradio, zapoceo, tako da verujem da ce doci sa lepim vestima. Napredak za ovo kratko vreme se vidi ocigledno!

ZevS

pre 11 godina

(Konstantinos Veliki, 18. februar 2013 13:42)
E kada bi se ti pitao mozda bi tako i bilo, ovako zavali se u tvoju udobnu fotelju i uzivaj, ne sekiraj se toliko.

Singidunum

pre 11 godina

Srbija je u poslednjih godinu dana napredovala vise nego u poslednjih 10 godina, prema tome ako to ne odgovara nekome ovde ili nekomo van ( EU ), to je njihov problem. Nama evidentno ide na bolje!

Aries

pre 11 godina

Sa Evropom ili bez nje mi smo ponovo poceli da mislimo na sebe i svoju zemlju. Najbitnije je da smo se oterasili lopova i bandita, raznoraznih holstaplera. A sve drugo ce polako da ide svojim tokom.

Iskrena

pre 11 godina

Jadan covek , toliko se trudi da se plasi da ne razocara Srbiju. Za razliku od DS-a koji se plasio da ne prodje mesec a da nas ne razocaraju!

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!

Mr X

pre 11 godina

Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod. Ne mogu da verujem kako se svet promenio u relativno kratkom roku da je doslo do toga da mi molimo Nemce (ponavljam, Nemce) da nas prime u jednu uniju gde su oni fakticki glavni. Da je ovo neko predvideo 1945 proglasili bi ga za ludaka.

mad

pre 11 godina

@Kakva ocajnicka i ponizavajuca izjava jednog politicara koji predstavlja srpski narod.
Ovaj političar bar ne traži opravdanja, nego unapred kaže da ako posle svog rada ne dobije to zbog čega je radio da će to biti njegov neuspeh. ja odavno nisam video preuzimanje odgovornosti naših političara na ovom nivou i to pre nego što se zna rezultat.

Marko

pre 11 godina

Dosadniji ste sa tim datumom i od Tadica. Da je gradjanima uopste bitan taj "datum" i ispunjavanje kojekakvih uslova ne bi Tadic izgubio izbore a vi vidim jasete istim stopama

silvana

pre 11 godina

Iskreno nisam stranacki obojena ali se nekako uzdam u pregovore Vucica i posete Berlinu. Vidim da mnoge stvari koje je zapoceo krecu nabolje,doduse sporo i tesko ali ide ka napred.

Joao

pre 11 godina

Šta da kažem majci, što me neeemaaaaa...

Treba reći sledeće - Evropa nas u principu neće, ne treba joj još jedna nelikvidna država na gomili, pa joj Kosovo i Metohija baš dobro dođe. Političari su to oduvek znali, ili znaju već nekoliko godina i nisu učinili ništa da nam pripreme rezervnu varijantu. Šta ako ne uđemo u EU, sa čim raspolažemo, gde možemo da tražimo investitore, fondove, tržište za naše proizvode i šta to znači za nas u geopolitičkom smislu. Ako smo prepušteni ruskom, turskom, kineskom ili arapskom uticaju, onda da se pripremimo na vreme šta nam to može doneti - dobro i loše. I da prestanemo da se bavimo Evropom koja nas neće... ali bojim se da mi nemamo zrele političare, biznismene i bezbednosne strukture za te stvari. Svi mi deluju prodato!

vlada milic

pre 11 godina

mozda ne dobijemo datum zbog zakona o nbs , zbog zakona o amnestiji , zbog premijerovog surovanja sa saricem, zbog predsednikove rezolucije o kosovu , zbog predsednikove diplome , zbog smenjivanja predsednice vss zbog odbijanja njenog sina da oslobodi narko dilera kojeg je branio funkcioner sns , zbog selektivne borbe protiv korupcije , zbog najveceg medijskog mraka od vremena milosevica u kojem se vrsi takmicenje " ko vise i jace pljune ds " ili zbog toga sto je aleksandar vucic bio mozak akcije " sigurna kuca za ratka mladica "

zluradi

pre 11 godina

"Kako kaže Vučić, srpsku delegaciju koja putuje u sredu u Berlin očekuju teški razgovori, u kojima će im posao biti da nemačkim sagovornicima objasne šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana."

Nije to tako tesko! Recite im istinu: da ste zaduzili Srbiju za jos milijardu evra, da ste povecali nezaposlenost, da drzite nizak kurs evra, a podizete cene, kako biste izvukli poslednji evro iz slamarica, jer bankama od kako ste vi na vlasti vise ne veruju. Da cete ispuniti sve njihove zelje, jer ste zato i dosli na vlast: kako nacionalista moze biti izdajnik? zar, ne? Recite im da imamo ucenjenog premijera, predsednika, koji izgleda, dobro samo pece rakiju! Recite im celu istinu, iako je oni znaju, mozda ce se ipak sazaliti i dati nam datum. Nemci su to, emotivan narod, razumece ...

Miki

pre 11 godina

Taj pisljivi datum u kojeg se kunete i zbog kojeg Srbiju izdajete nece doneti ni Srbiji ni njenim gradjanima nikakvu korist, kao sto nije doneo ni nasim susedima pre nas - na primer Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj. Sve ove zemlje zive GORE nego sto su zivele pre dobijanja datuma i ulaska u EU iz prostog razloga jer su primenom neoliberalnog ekonomskog koncepta i ukidanja zastite domace privrede, istu sahranili i trzista njihovih zemalja su preuzele superiornije prvenstveno nemacke firme, dok su njihove zatvarane a radnici zavrsili bez posla na ulici. Bolji zivot ne donose nikakvi datumi, ne donosi ga ni clanstvo u EU vec iskljucivo ako vise proizvodis i izvozis nego sto uvozis. Zato Kina Turska Japan Rusija idu koracima od 10 milja napred a mi propadamo iz godine u godinu, jer zbog nase samoubilacke politike "EU nema alternativu" proizvodimo i izvozimo sve manje i manje iz godine u godinu a uvozimo sve vise i vise. Onda zbog prevelikog uvoza imamo ogromne deficite koje zatim pokrivamo zaduzivanjem u inostranstvu sto dodatno obara standard gradjana jer se uzeti krediti vracaju tako sto vlast konstatno gradjanima dize poreze akcize i ostale harace.

Sve u svemu Srbi i Srbija nece naci bolji zivot u EU , vec ekonomsku propast i katastrofu, iz prostog razloga sto ce nasom integracijom u EU i ovo malo privrede sto imamo i sto izvozi - propasti . Motor jedne drzave nisu budzetski cinovnici vec proizvodno-izvozno orijentisani sektor. A to kod nas propada.

BRANKO

pre 11 godina

G.Vucic ne moze da popravi za 6 meseci sve ono sto se rusilo zadnjih 12 godina,tako da i ako ne dobijemo datum nece niti nista strasno.

Danijel

pre 11 godina

Dakle, VUČIĆEVA DRŽAVOTVORNA POLITIKA DUBI NA GLAVI. Kako da objasni Srbima šta ako ne dobiju datum? Pita se. Hamletovski.Srbima se ne objašnjava kako Kosovo dogovom sa Vladom sve više klizi ka nezavisnoosti protiv koje su Srbi u apsolutnom broju.Sa naglaskom na Srbe.Sledeće pitanje će mu biti za desetak godina: KAKO OBJASNITI LJUDIMA DA AKO HOĆEMO DA SVE ZEMLJE EU RATIFIKUJU SPORAZUM MORAMO DA PRIZNAMO NEZAVISNOST KOSOVA!? Imaće, ako bude sve išlo po ovom scenariju celu deceniju da smišlja odgovore. Samo da li je to državotvorna politika za koju će glasati Srbi pitanje je sad?

Evropa

pre 11 godina

Ovaj covek odjednom sve razime i to je dobro,da je ranije razumeo mi bi vec bili u evropi,ne znam samo da li su i njegovi biraci postali razumni?

A ČIPOVI

pre 11 godina

Ma čipovi ce da nas spasu, pusti Evropu.
Ubi covece vise demagogijom i praznim pricama.Nismo bas svi fascinirani kao tvoja ciljna grupa.Nisi se ti odmakao od one vrece sa dzakovima,ne vredi ti.

Rino

pre 11 godina

Steta sto je bas Vucic i njegova stranka svojevremeno na svaki nacin opstruirao Datum i sve u vezi toga. A danas, posle toliko izgubljenih godina, smatra da je lose ako ga ne dobijemo i time dokazuje da je svaka rec koju je ikada izgovorio protiv LDP bilo obicno politicko poigravanje sa buducnoscu nase zemlje.

AnetJ

pre 11 godina

Vučić samo da nastavi borbu protiv korupcije. Ta borba je ključ daljeg napredovanja države. Zaustaviti korupciju i kriminal kako bi pare umesto u ruke nekih pojedinaca dolazile u državu, a samim tim i u ruke svih građana.

Grdjanin

pre 11 godina

Kako da napisem ono sto mislim a da ne zvucim kao da pisem po partiskoj duznosti.E ovako:Vucic vuce Srbiju napred.Mlad je ima izuzetnu energiju i ne spava nego radi.Trenutno je najkorisniji politicar i na kraju sto se tice EU mislim da ce nam deca ipak ziveti bolje u EU nego van nje.Narode uozbilji se.

Marko Runjajić

pre 11 godina

Samo ti radi Vučiću, istraj u borbi protiv korupcije i kriminala koja je osnova za bolji život u ovoj zemlji i probaj da što više dovedeš ljudi da investiraju ovde bili oni iz Abu Dabija ili ne.

vlada milic

pre 11 godina

ne znam u kom svojstvu vucic ide u nemacku da razgovara o datumu za pregovore , sta nam radi ministar spoljnih poslova, predsednik , premijer kada ministar odbrane vodi politiku eurointegracija. uprkos tome svaka cast vucicu na promeni ideologije i dosadasnjem radu u vladi ali ovo je jos jedan dokaz da je vucicu vise mesto u ds nego u sns u kome ne postoji ni jedan kompetentan strucnjak ili ministar a i svaka cast gospodji Delevic , koja je funkcioner ds i bivsa supruga Dragana Djilasa , sto je uprkos napadima sns na njenu stranku i porodicu odlucila da pomogne vucicu u ovim pregovorima a samim tim pomaze i Srbiji

ameli

pre 11 godina

Bilo bi tesko vama jer ste se tolko isforsirali pricom oko datuma a niste nista napravili u pregovorima od zadnjeg razmatranja. Znate vec od statusa kandidat kad su vam progledali kroz prste jer je trebalo zbog politike i na vjeru da ce se stvari rijesit odma pa eto nisu do dan danas. Od uvjeta niste ispunili nista i sad ovim forsiranjima prebacujete krivicu sa sebe na neke zlocudne njemce bas vam se dobro pogodilo s obzirom kolko ih volite, pa ce biti lako prebacit krivnju sa sebe na neka prosla vremena koja su ovdje omiljena i ukljucena u sve 41-45.g

Miki_In

pre 11 godina

mnogo je kaze ova vlada uradila ?!! da vidim,plata mi je ista kao pre godinu dana,a cene otisle u nebo,jutros cekam zeleno a bahati sin od lokalnog zelenasa me obilazi i na crveno prolazi,u subotu posle ponoci pun disko dece od !15-16 godina , napiju se pa sutra budu u crnoj hronici, a sad vas pitam g.Vučiću šta ste pozitivno uradili? il sam ja lud ?

zahvaljujuci nama

pre 11 godina

Vucicu mozda datuma i bude ali KiM vise biti nece. Sram Vas bilo sta ste sve pricali u kampanji i da tako zloupotrebite poverenje glasaca. Tadic je bio principijelniji od tebe u politici prema KiM. Zasto nisi pricao u kampanji da ces to da radis sto sada radis? NE bi bio ni treci ali neka pamtimo mi, bice izbora ponovo.

Tekla voda Karasica

pre 11 godina

"iz različitih političkih stranaka da ih ubedimo da cela Srbija to želi" rece prvi potpredsednik Vlade. Budimo realni, to ne zeli cela Srbija, to zeli manje od 50% Srbije, po poslednjem ispitivanju javnog mnjenja. Mozemo da se ne slazemo, mozemo da se jako razlikujemo u stavovima, ali je cinjenica da je javno mnjenje Srbije po ovom kao i po mnogim drugim pitanjima raspoluceno na dve gotovo jednake polovine. Dakle, prvi potpredsednik Vlade ce, ako zaista kaze Nemcima da cela Srbija zeli datum, izreci neistinu.

Sync

pre 11 godina

Sto vam nebi dali datum, hajde zasto? Postavili ste granicu sa kosovom, da ne koristim neke grublje reci, nece mi objaviti komentar, na sva zvona se borite protiv korupcije - i slep i gluv bi vam vise poverovao, jer 100 puta izgovorena laz postaje istina, rasprodajete plodnu zemlju i pripremate teren za gmo, premijera i koalicionog partnera se gurnuli u blato i stavili mu nogu za vrat, nema bojazni od njega vise. Radite sta hocete i sve to vrlo glupo, gde vas narod nema interesa. A datum nam treba kao lanjski sneg, nama treba posao, uredjeno pravosudje, dobri putevi i zaleznica, brza birokratija, transparentnost medija, perspektiva, a to se ne dobija nekim datumom vec mukotrpnim radom i dobrim izborom kadrova koji ce voditi odredjene institucije i ministarstva, a mi to nemamo. Imamo demagogiju i lazi, a na tome se ne gradi drustvo. A datum je samo broj na kalendaru od koga treba ozbiljno raditi, a vi gospodo vlastodrsci za to jednostavno niste sposobni.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Lako Vucicu. Objasnite da niste sposobni da ispunite osnovne uslove za dobijanje datuma, koji podrazumevaju uredjenu drzavu, bez zataskavanja korupcije i kriminala u vrhu vlasti. Objasnite da EU ne naseda na vasu demagogiju kao narod u Srbiji, vec da trazi konkretne rezultate. Objasnite narodu da vase podanistvo Americi i EU nije cenjeno u ozbiljnim drzavama. Naprotiv. Dakle, nista lakse Vucicu. Narod ce to razumeti i okrenuce se onima koji su sposobniji od vas

crni domino

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!

analitičar

pre 11 godina

Da li će Država biri perpsperitetna ili ne, ne zavisi od toga da li je članica EU ili ne. Da li će datum o početku pregovora biti koji mesec pre ili posle, ili čak koju godinu pre ili kasnije nebitno je, ako se ima u vidu da će sami pregovori trajati godinama a možda i duže od jedne decenije. Ishod pregovora je krajnje neizvestan, kao i pristupanje Srbije EU. Za prijem nove članice potreban je KONCENZUS. Sve postojeće članice EU moraju da se slože oko prijame nove. To će za Srbiju biti nepremostiva prepreka.
Priča oko datuma početka pregovora je do maksimuma ispolitizovana priča. Nema puno veze sa REALIN životom ljudu u Srbiji.
Budućnost same EU je krajnje neizvesna. Ako se iz temelja ne reorganizuje i refomše, sigurno se raspada ranije ili kasnije.
Za oporavak Srbije potrebne su duboke i veoma velike SISTEMSKE promene. Ljudi koji su aktivni u političkom životu Srbije (više od 20 godina) nemaju ni KAPACITET ni KREDIBILITET da dovedu do takvih promena.

papi

pre 11 godina

Vlada radi koliko moze i bila bi ogromna steta kad ne bismo dobili datum e sad je na njima da odluce da li je Srbija zasluzila.. Po meni jeste e sad..

Stojan

pre 11 godina

Ako u nemačkoj u obzir uzmu rezultate u borbi protiv korupcije koja će doneti bolju ekonomiju, sigurnost investitora i kvalitetniji život našim građanima videće da smo korak bliže evropskim standardima. Verujem da će EU podržati taj put Srbije dodeljivanjem datuma jer nova vlast ima kapacitet da to opravda, a već ima rezultate.

Marina

pre 11 godina

Njemačka ne traži da ih vi ubijedite u ovo ili ono,a što će reći vama vaši građani,vaša je stvar i na vama je da im objasnite kako stvari stoje. Srbija želi u EU,to je svima jasno,ali ne želi prihvatiti da Kosovo nije dio Srbije ni bivša AP nego nova država na Balkanu. Ako uvjerite Njemačku da je Kosovo i za Srbiju nova država,dobili ste datum dok kažete "keks".

Reflexes

pre 11 godina

Datum je tu na dohvat ruke. On naravno ima i svoju cenu. Par usmenih obecanja i supljih izjava o dobrom vladanju i saradnji u buducnosti nisu dovoljni. Vlada Srbije nije uradila nista konkrentno i opipljivo sta bi je moglo kvalifikovati za pocetak pristupnih pregovora sa EU. Unija je svoju ponudu stvila na stol, Srbiji preostaje izbor - uzmi ili ostavi. Opravdavati svoju vlastitu nevoljnost za bilo kakav napredak arogancijom Nemacke i lupati gluposti da Su Nemci izgubili rat od Srba (ni manje ni vise) i sad im se svete je u najmanju ruku slaboumno ili bolje reci - to je drsko i bezobrazno jer niti jedna EU zemlja nije uputila toliko materijalne pomoci kao Nemacka. Nezahvalnost je osobina onih sa etickim i moralnim deficitom.

Karafingl

pre 11 godina

Uvek ostaje borba protiv korupcije i kriminala u cemu se Vucic vec dokazao.Slazem se da bi bilo lose,jer bi sa datumom lakse dolazili do investicija.Ali UAE su tu. Ne sumljam ja da ce sve biti kako treba dokle god je Vucic na vlasti.

Mrvica

pre 11 godina

Cinjenica jeste da bi nam mnogo znacio i doneo koristi datum, zato se i nadamo da ce se desiti jer je zaista vreme da krenemo dalje i pocnemo da uredjujemo nasu zemlju.

Analiticar

pre 11 godina

Daj Boze da od datuma nebude nista. EU je trula Unija koja je vec polako pocela da se raspada, pocev od Engleske.... Najbolje je da se mi okrenemo svom dvoristu i oslonimo na svoje sopstvene zdrave snage, te da sigurno sacuvamo KiM, a ne da nas ovako stalno neko ucenjuje i podmece nam uslov do uslova pa sve konacno do priznanja nezavisnog Kosova.

jovica

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!

Vitez od Kisele Štrudle

pre 11 godina

Nećemo mi dobiti datum još dugo.Što zbog Nemačke arogancije, što zbog naše servilnosti prema njima a što zbog alavosti političara iz Breisela.Mislim da ovo što je započeto da se radi sa UAE je dobar korak u dobrom pravcu.Prvo ekonomija i standard pa onda EU.Znam da ćete da kažete da nema ekonomije bez ulaska u EU ali sa time se ne slažem.

AleksandarK

pre 11 godina

Uradjeno je zaista mnogo po pitanju borbe protiv korupcije i kriminala, dijalog sa kosovom, privlacenje investicija, bilo bi dobro da nam EU pruzi podrsku jer su to zasluzili gradjani SRBIJE!

Miloš

pre 11 godina

Srbija je dosta učinila, rešila je da pregovara sa Prištinom, i to čini. Pomaci su na svim poljima, čak i u ekonomiji, smanjen je deficit. To i svet vidi, ali da li će biti datuma- teško je reći. Verujem da će Vučić dobro nastupiti u Berlinu. Ima šta da prezentuje i o svom i o radu sadašnje vlade.

Anjica

pre 11 godina

Veciti demagog....! Dokle vise?
(Rognan, 18. februar 2013 09:01)

Današnja reč koju svaki komentator mora da upotrebi u svom komentaru je:"demagog"! Samo me zanima, gospodo da li svi znate šta to znači!? Smešno...

misko

pre 11 godina

Radilo se sve sto se trazilo odn nas, vidi se da je Srbija krenula dobrim putem, pa je logican potez da nam se dodeli taj datum, da se ne bi vracali unazad.

Ej

pre 11 godina

Ja sam inace uvek bio skeptik sto se vlada tice, ali sada polako menjam misljenje. Zapravo mislim da Vucic misli na ovaj napacen narod (ili mnogo dobro radi svoj posao pa krije namere, sto mislim da nije slucaj). A Nemci treba da krenu prvo od sebe i njihove istorije pa tek onda da skapiraju da Srbija nije isto sto i Jugoslavija i demokrate nisu isto sto i naprednjaci.
Da ja odem tamo natovario bih ih zbog njihove istorije koja je bila najvece zlo (pored Americke administracije), ali opet, ne pitam se ja, a i bolje da se ne pitam jer bi nas to pokopalo.
A i taj ulazak u EU je kao ulazak na brod koji tone, a tone bas zbog bahanalija iste te Nemacke, Francuske, Britanije itd. Jedino sto mozemo da im ponudimo, a njima zaista treba jeste poljoprivreda u koju Srbija ulaze minimum minimuma.
Eh kada bismo imali sistem da oni zavise od nas a ne obrnuto, kao npr Svajcarska, mada smo mi doosta eona daleko od njih! A samo saznanje da smo nekih 15-20 god od zavrsetka ove "krize" prosto se smorim :/
Nas jedino sputava to sto smo necivilizovani, pod tim podrazumevam: huligane, korupciju(politicari), edukaciju!! i prosto zivljenje samo da se prezivi nista vise niti manje :/.

matori

pre 11 godina

A sto je on sebi uvrtio u glavu da bi nama bilo tesko sto nema datuma? Neka dovede on tog seika da nesto napravi, bolje po Srbiju nego u EU.

kobac

pre 11 godina

EU iznela velike zamerke prošloj Vladi na reforme u pravosuđu i borbu protiv korupcije. Pošto je ova Vlada značajno popravila rad u tim segmentima nadam se da će i evropski zvaničnici to prepoznati.

JAKI

pre 11 godina

Vucic i vlada rade svim silama da vrate Srbiju na noge, i to je ogroman posao plus razni zahtevi od EU koji su skoro svi ispunjeni, i bio bi logican korak ka napred da nam se da datum pregovora.

Beli Listić

pre 11 godina

@srboljub matic

vrati se ovde pa srbuj, mojne da nam ti iz Nemačke držiš kurs o patriotizmu i inaćenju protiv celog zapadnog sveta.

Nis018

pre 11 godina

Meni datum jeste bitan ali nije najbitniji,meni je bitnije da se ova zemlja ocisti od korupcije gde ne moram da slusam cene za poslove na kojima konkurisem.A kako je pocelo Vucic ce sve to da sredi.

Gricko

pre 11 godina

Sto si plasljiv Vucicu? Vidis da rejting za ulazak u EU stalno pada te nema da brines. Tvoji te podrzavaju sve sto radite. Jedino im nece biti prijatno da date Kosovo a ne dobijete Datum. Onda bi im tesko objasnio situaciju.
Nama je vec sada sve jasno, i znamo scenario do oktobra, kao sto je Dacic unapred znao da ce biti Premijer!
(crni domino, 18. februar 2013 09:30)

Druže Crni, nije dobro kada "običan građanin" pobrka lončiće i poklopčiće! dačić je znao da će biti premijer jer je na izborima osvojio 17% i znao je da sa tim postotkom može da ucenjuje bilo koju od 2 jače strane za poziciju koju želi! Tako da nemoj da izvrćeš reči, ipak za tu demagogiju treba više argumenata...

Vanjas

pre 11 godina

Podržavam ovog Vučića i smatram da je ovde više nego polovina negativnih komentara izašla iz Demokratske stranke sa ciljem da se unizi Vučićev rejting i rad. Neće oni preživeti ukoliko dobijemo datum za početak pregovora sigurno.

Zoran Milosavljevic

pre 11 godina

citajuci ove komentare vidim da postoje ljudi koji jos ne shvataju da zive u 21 veku. Kod nekih jos postoji problem zavrsetka II Svetskog Rata.

Filip82

pre 11 godina

Vlada je dobro radila u predhodnih 200 dana, donete su neke teske odluke. Ostaje nada da ce EU to prepoznati i da cemo dobiti datum za pocetak pregovora.

Sudija

pre 11 godina

Vucicu nisi ti kriv ako i ne dobijemo datum za pregovore, jer nas je prethodna vlast dovela na rub propasti i sad to sve treba vratitit u normalu i dobiti datum. Odradjen je dobar posao za Srbiju i verujem da cemo dobiti status!

pop

pre 11 godina

Smatram da treba da daju konkretan odgovor ako nam ne daju datum a onda na referendum pa da rasčistimo šta želimo.A Vi što dajete ovakve negativne komentare izgleda da više volite pasivnost predhodne vlasti gde ništa nije funkcionisalo sem monopola i korupcije!!!

Staljin

pre 11 godina

Prvog ,od ti h 200 dana ,gradjani su uradili mnogo!
Smenuli su one koji su radili protiv naroda!
Vlada je ,za ove sledece dane ispunjavala ono sto je obecala narodu !Promene !

Igor Rac

pre 11 godina

Ne treba biti ni razočaran ukoliko Srbija sada ne dobije taj datum, jer će ga dobiti u nekom narednom periodu. Sve ovo što je urađeno, a tu mislim pre svega na borbu protiv korupcije i kriminala, ispravljanje nepravilnosti u reformi pravosuđa i slično, je dobro za Srbiju, i ne bi trebalo da je to rađeno samo zbog dobijanja tog datuma, već zbog stvaranja uređene i moderne Srbije.

pravnica

pre 11 godina

Mislim da svako od nas treba da bude svestan koji napor on ulaze ne bi li smo dobili datum za pocetak pregovora. Ispunili smo uslov koji se tice borbe protiv korupcije, i to je pozdravila cela evropska zajednica. Ekonomija ce nam stati na noge, sto zahvaljujuci skoro potpisanim sporazumima, a opet i kao rezultat hapsenja s obzirom da ce novac koji je odlazio u njihovu kasu ostajati drzavi. Zar je malo za ovo kratko vreme ucinio? Takav rad ne zasluzuje kritiku vec podrsku da se i dalje tako nastavi.

Biberče

pre 11 godina

Sadašnja Vlast je u nezgodnoj poziciji jer pre svega treba da ispravi greške i traljavosti od prethodnika a usput da učini da građanima podigne životni standard i da "zadovolji" zahteve medjunarodne zajednice! Lako je sve upropastiti ali rešavati probleme je najteže i zato smatram da im treba dati vremena jer ako smo prethodnicima dali "lufta" 8 godina možemo sačekati i videti šta će ovi da urade!

KOSTA

pre 11 godina

Prosto moramo da verujemo da delegacija koja ide u Nemačku ima jasan cilj u vezi prezentacija mogućnosti Srbije i rešenost da zemlja uđe u EU, uz poštovanje njene politike i borbe protiv kriminala.

Narodnjak

pre 11 godina

Nedobijanje datuma za pocetak pregovora izmedju Srbije i EU bilo bi zaista ktastrofalno za buduce odnose. Srbija je ispunila cak i vise sto se od nje trazilo tako da ocekujem pozitivan odgovor EU.

Jana 12

pre 11 godina

Dobijamo datum sigurno mnogo je uradjeno u zadnjih 7meseci,ponarocito u borbi protiv korupcije i kriminala i pregovorima sa Pristinom.

VERONIKA B.

pre 11 godina

Nema šta da se objašnjava. Nemačku doživljavamo kao "višu silu", a protiv nje se ne može. Uradili ste i uradićete sve što je u vašoj moći.

patriot

pre 11 godina

sad znam zašto ima toliko ljudi koji pljuju vučića.mislim da to nisu beli listići ili neki neutralci, ne,to su definitivno razočarani DS-ovi funkcioneri,partijski ljudi,nesuđeni opštinski poltroni.ja nisam glasao ni zajednu partiju na zadnjim izborima,a za DS jednom ili dvaput.morao sam to da kažem jer ljudi ovde nisu realni i kritikuju sve što vučić uradi,zato kažem,samo napred vučko,nisam verovao u tebe ali si pokazao da si jedini koji ima iskrene namere u svemu što radi.još samo da nam je drugi predsednik,gde bi nam bio kraj!

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Mi Srbi smo majstori u usložnjavanju stvari.Toliko dugo smo radili u korist svoje štete da smo se na to navikli.I sada kada konačno a tako izgleda počeli da radimo u svoju korist dolazi nam po ko zna koji put hladan tuš iz Evrope.Pa šta je tu čudno? Pa pre smo se kostrešili i negodovali a sada se samo kostrešimo.Još to da ne činimo i evo nama datuma.Trebalo bi neko da predloži da taj datum postane novi državni praznik.

Kralj

pre 11 godina

Velike korake smo i ucinili,borba protiv kriminala i korupcije je i vodjena da bi se i u nasoj zemlji stvorili normalni uslovi za razvoj biznisa koji vlada sirom Evrope.Veliki broj stranih firmi nije ni hteo da ulaze u nasu zemlju upravo zbog velikih problema sa korupcijom i kriminalom sto je bio veliki minus ne samo za drzavu vec za svakoga pojedinacno od nas.Pravni propisi moraju biti u skladu sa Medjunarodnim obavezama koje smo prihvatili i samim tim su i postale deo naseg unutrasnjeg prava,sve je ovo moglo mnogo brze da se odradi ali vidimo da je Vucic kao i cela vlada uspela da se izbori sa velikim brojem problema i to za kratko vreme sto ce nadam se biti dovoljno da se prvo Berlin a zatim i Brisel ubede u ispravnost da Srbija dobije datum za pocetak pregovora o pristupanju EU.Od toga da li Srbija dobija datum je od izuzetnog znacaja za nasu zemlju jer veliki broj stranih firmi ceka na takvu vest kako bi i one usle na nase trziste sto automatski znaci veliki broj novih investicija a samim tim i veliki broj radnih mesta kao i povecanje zarade.

nataly

pre 11 godina

Aleksandar Vucic i vlada imaju podrsku naroda koji prepoznaje njihove kvalitete.Svi iole razumni ljudi znaju da od volje onih koji postavljaju uslove i preduslove zavisi dali ce Srbija dobiti datum ili ne...

BORIS

pre 11 godina

Ziveli smo i do sada bez EU pa cemo i od sada.Bitno je da je Vlada uspesna i da radi svoj posao a EU ce nas jednog dana mozda i moliti da im se pridruzimo.

Iva93

pre 11 godina

Treba podrzati ovu vladu sto cini velike napore da bismo dobili datum, pre svega borbu protiv korupcije jer ako lopovi i kriminalci ne odgovaraju dzaba nam sve! Ja se nadam da cemo dobiti datum.

vranjanka

pre 11 godina

Vučić, Nikolić i nova vlada su učinili mnogo napora da dobijemo datum za početak pregovora sa EU. Srbija je datum zaslužila, a da li smo i EU, tj. Nemačku, jer od nje sve zavisi, uverili u to videćemo.

HR-blebetalo

pre 11 godina

Sbija ce dobiti datum prije 1.7.2013. Ja sam u to siguran 100%. Kao razlog tome vidim ulazak HR u EU. Smatram da se EU ne zeli dovesti u situaciju gdje bi HR blokirala Srbiju s datumom. Iako HR politika nema namjeru blokirati Srbiju na putu za EU mislim da EU nece htjeti riskirati. (Svi vidimo kako se Slovenija ponijela prema HR). Nakon sto HR udje u EU imat ce prevo veta na datum pregovora a smatram da si to EU ne zeli dopustiti. Iako, ponavljam, HR politika nema namjeru blokade.

Nadzak baba

pre 11 godina

Mislim da vlada treba da ima plan ,,B,, ukoliko ne dobijemo datum. Plan B bi bio rusenja postignutih dogovora na Kosmetu i vracanje sopstvene suverene politike uz pomoc investicija van E. U. , uz pomoc proizvodnje naoruzanja, i uz pomoc Rusije. I Obavezno zatvoriti pricu sa Evropskom Unijom jednom za svagda!

Jelisaveta

pre 11 godina

Tesko ce biti objasniti onima koji ne zele da vide napore koje vlada ulaze u dobijanje datuma i neiscrpne ideje Evrope u postavljanju novih uslova. Ipak se nadam datumu jer bi to bila kruna svega do sada uradjenog, a zlonamernici da ostanu bez argumenata.

Goksa

pre 11 godina

Mnogo i uzaludno potrosene energije za jalov posao.Pa eu i nato su nam okupirali deo teritorije i jos nas ponizavaju tako sto traze od nas da nas Kosmet priznamo kao nezavisnu drzavu.Ovo je toliko perverzno i bolesno od strane eu i nato-a da nema sta vise da se kaze.

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Naš narod je navikao da osuđuje svaku Vlast, mandat ili političara! Ako ne dobijemo članstvo, reći će da su nesposobni, ako dobijemo, opet će biti nezadovoljni! Šta god uradili biće teško balansirati! Ali treba odraditi onako kako će građanima biti bolje jer kada to osete onda će valjda i razumeti...

Nataša

pre 11 godina

Jovane, ti i tebi slični, očigledno nikada niste zadovoljni. Ako Vučić nešto kaže ili uradi, vaš komentar je zašto on i ko ga je ovlastio, ako ne uradi, zašto nije uradio, on je samo demagog... vidim neki ga pitaju što nisu primili platu. Najviše žalim ljude koji znaju samo da kritikuju, a pritom sami ništa ne rade.

Rumljan

pre 11 godina

Gospodin Vučić se zaista potrudio. Napokon neko misli na narod i državu i ne menja politiku dnevno zbog raznih likova. Da su prethodne Vlade ovoliko uradile za ceo mandat na uvođenju reda u državu, borbu protiv kriminala i korupcije, stvaranju uslova za pokretanje ekonomije, dovođenju stranog kapitala, ...

Tićolina

pre 11 godina

Gospodine Vučiću ako se kojim slučajem ne dobije datum, tu vi ništa niste krivi. Navikli smo na Eu, njene ucene i postavljanje uslova, od njih ništa ne može da iznenadi. Vi ste čovek koji daje sve od sebe da pomogne Srbiji i narodu.

vaske

pre 11 godina

Sigurno da će ova runda razgovora, i poseta Aleksandra Vučića Berlinu biti odlučujuće za dobijanje datuma za početak razgovora o pristupanju EU. Iz ovih razloga je gospodin Vučić kao državno odgovoran političar, u svoju delegaciju koja će ići u Berlin uvrstio i gospođu Milicu Delević, inače kadar DS-a, jednu od retkih osoba iz prošle garniture vlasti o kojoj su evropski zvaničnici imali samo reči hvale. Ovim je gospodin Vučić još jednom pokazao da kada su interesi Srbije u pitanju nema podele na vlast i opoziciju, i da državni interes mora da bude uvek iznad svakog ličnog i stranačkog interesa.

dr. Milan L.

pre 11 godina

Sastav delegacije koja putuje u Berlin nije mogao biti bolji. Aleksandar Vučić, od skora, a Milica Delević, još od ranije, uživaju veliki ugled kod evropskih zvaničnika. Imam puno poverenje u ovu delegaciju, i siguran sam da će učiniti sve što je u njihovoj moći da Srbiji obezbede podršku Nemačke za dobijanje datuma, a kada se dobije podrška Nemačke, tada je posao praktično završen.

Branimir

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum, to nece biti Vuciceva krivica, jer nas nije on uveo u kriminal i korupciju, vec pokusava iz toga da izbavi Srbiju, a uspeo je u velikom delu. Krivci mogu da budu jedino oni koji su dozvolili stvaranje monopola, uzdizanje tajkuna, unistavanje sudstva, poljoprivrede, industrije, sprovodjenje kriminalnih privatizacija...

Janićijević- Janaćko

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje. ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ..

TETAK

pre 11 godina

Kako je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala osnovni preduslov za dobijanje datuma, cini mi se da nema razloga da taj datum ne dobijemo u sto skorije vreme.

realno

pre 11 godina

Koliko se meni cini borba protiv korupcije je bila jedan od uslova i tu se Vucic maksimalno trudi a radi se i na ostalim stvarima i ne vidim razlog zasto ne bi datum dobili ove godine..

MOSKVIČ

pre 11 godina

Nema tu šta da se objašnjava. Srbija je učinila i više nego što je EU od nje očekivala, i mi smo datum zaslužili. Uradili sve što je bilo do nas. Ako traže da i formalno priznamo Kosovo, to ne možemo, i tu treba biti jasan, mada u to ne verujem, jer bi to prvo trebali da traže od 5 članica EU koje to nisu uradile, a među njima, i od Španije i Kipra koji, ne zbog Srbije, nego zbog secesionističkih pokreta u svojim zemljama to nikada neće uraditi.

Kole

pre 11 godina

Posle ovoliko ugovora i sporazuma koje si potpisao sa emiratima, mislim da ti je stvarno za verovati. Izgleda da smo dobili coveka od reci koji radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima. Dosta toga je postignuto poslednjih meseci.

PANTER

pre 11 godina

Nadamo se svi najboljem,optimisti smo oko datuma,mada ukoliko Nemacki zvanicnici kazu NE,ne trebamo biti razocarani,jesmo uradili puno do sada da bi dobili taj datum,ali ukoliko je to nedovoljno da se oni ubede,trebamo nastaviti gde smo stali,jos vise da radimo,da damo 100% svojih mogucnosti,i onda rezultat nece da izostane,tj.dobijanje tog datuma.

Car

pre 11 godina

Moramo biti uporni i da verujemo pre svega u sebe.Ako smo dokazali da svojim radom mozemo bolje onda sam siguran da ce i Berlin ali i Brisel pokazati malo razumevanja i svojim doprinosom podrzati i pomoci napore koje nasa vlada ali i svi gradjani Srbije cinimo kako bi i mi postali deo razvijene Evrope.

EU

pre 11 godina

Datum je važan za Srbiju zbog stabilnosti i zelenog svetla investitoraima kao i nastavka daljih integracija. Puna za to, opet imamo državnika a ne političara kao što smo imali 2003 godine.

DANIJELA

pre 11 godina

Datum nam ne treba po svaku cenu,tako da to nece biti tesko za objasniti.Mi treba da nastavimo sa borbom protiv kriminala i korupcije i sa treb da ojacamo privredu pa nam EU nece ni biti potrebna.Na kraju ni Svajcarska nije u EU pa im nista ne fali.

ana

pre 11 godina

Ova vlast je učinila mnogo u pogledu kriminala i korupcije. Dolazak do kraja bi učinio bolji život građana.A što se tiče datuma videćemo.Samo znam da je ov prva vlast koja je pozitivno ocenjena od zemalja Evrope!

Sandrita

pre 11 godina

Ova zemlja napokon kreće pravim putem! Hvala Bogu da postoji neko kome je čast I interes zemlje na prvom mestu! Puna podrška Aleksandru Vučiću I njegovim saradnicima!

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, niste Vi duzni nista da objasnjavate narodu. Pustite srpsku intelektualnu elitu da sve objasni. Vesna Pesic i Nenad Prokic imaju sve odgovore

porfirije petrović

pre 11 godina

Ne sumnjam da će naši predstavnici predvođeni Vučićem uspeti u nameri da dobiju od Nemačke saglasnost za početak pregovora posle svega učinjenog za ovo kratko vreme. U obostranom interesu je da Srbija uspostavi čvršće veze sa EU.

Ignjat

pre 11 godina

Što se Vučućevog rada i rezultata tiče nema razloga da ne dobijemo datum jer smo po borbi protiv korupcije i stvaranju povoljnog ambijenta za investitore sigurno bliži eu standardima nego što smo bili, ali opet nikad se ne zna koji kriterijum može presuditi.

dejan

pre 11 godina

Ne treba ništa da objašnjavate , ako datuma nema onda ćemo da slavimo, jer se otkačismo velike obmane zvane EU.
Ako nišza drugo pošto će svi pametni još malo kao recimo GB da istupe iz unije, uzećemo njihovo mesto...pa će nas već ojađene još više da jade...

darko

pre 11 godina

iskreno ja sam bio za DS i stvarno sam hteo da se odselim u albaniju kada je SNS dosao na vlast, ali sada i ako se jos uvek ne slazem sa svim njihovim postupcima, iskreno verujem da je Vucic resio da napravi od nas drzavu. Ako stvarno dobiju datum ili uhvate Sarica, na nekim sledecim izborima za 4 godine ja cu glasati za SNS. A ovim patiJotama porucujem da naprave neku enklavu i onda kau Vudstok da prave parade i zurke protiv EU

Sule

pre 11 godina

Ne brini Vule, veruju tebi gradjani Srbije i bice sve u redu i kako treba. Bice onako kako gradjani Srbije zaista i zasluzuju, a zasluzuju samo najbolje.

No_coment

pre 11 godina

"Ja sam spreman da radim za ovu zemlju i da radim za vas. Ali ja ne mogu da radim umesto vas. Ja bih, ali ne mogu, jer to je prosto nemoguce"
Dr. Zoran Djindjic.

momo

pre 11 godina

"Kako da objasnimo ako nema datuma"
Teško ali se treba okrenuti sebi.Država treba još upornije da se okrene istoku i arapskom svetu,da traži plasman i u afričkim državama a evropa neka sam misli šta dalje sa nama.UZto zamrznuti i pregovore za kosovo dok ne dođu bolja vremena za nas.

MILOJKO

pre 11 godina

Dobijenjem ovog datuma bi nam omogućilo više investicija u našu zemlju i ndam se da će se to i dogoditi jer je ova vlada ktenula kako treba da radi .

Sultan

pre 11 godina

Konacno jedan politicar direktno da pita Evropu za koju smo ispunili uslove o sledecem koraku, znaci sledeci logican korak je datum, inace kako objasniti gradjanima moguce ne dobijanje datuma?!

Seele

pre 11 godina

Rekla bih da je ova vlada postigla važan napredak sa konkrentim rezultatima, ostvarujući pomake u sprovođenju reformi koje su najbitnije za dobijanje datuma pregovora. Verujem da će zbog ozbiljnosti kojom je počela da radi, vrlo brzo dobiti datum za početak pregovora.

Mali Zeka

pre 11 godina

Zvaničnici iz Brisela dobro znaju kakvu bi reakciju naroda izazvalo ne davanje datuma Srbiji za početak pregovora i da to imaju u vidu.

Demetra

pre 11 godina

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću na njegovom trudu, sposobnostima voljom i lobiranjem Srbija može da očekuje datum pregovora sa EU. Ukoliko Srbija ne dobije datum,Srbiji stižu investicije sa istoka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine i Rusije. Ne vidim razlog zašto ne bismo dobili datum pregovora sa EU. Vlada je zaista dosta uradila za ovo kratko vreme, verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Vlast radi za interes naroda i države.

Kalina

pre 11 godina

I gradjani ocekuju datum o ulasku u EU,ali najbitnije je da se u zemlji desavaju promene na bolje i da se brine o gradjanima Srbije. Vlada zaista opravdava poverenje gradjana a datum ce doci sam po sebi.

AvtoVaz

pre 11 godina

Građani Srbije veruju i prepoznaju napore koje čini aktuelna vlast da se dobije taj datum. Kakav god bio ishod, u Srbiji se ipak nešto desilo i zemlja je pomerena sa mrtve tačke. Nadam se da ce zvaničnici Eu prepoznati to i dodeliti nam taj datum.

markana

pre 11 godina

Narod pruza podrsku Aleksandru Vucicu i vladi bas zato sto prepoznaje njihove kvalitete i zato sto vidi koliki je trud ulozen za dobijanje datuma.
U svakom slucaju promene na bolje se vec osecaju, a ukoliko i ne dobijemo datum za pocetak pregovora, krivac ce biti jedino opozicija koja je upropastila zemlju i cije lose poteze sada drugi moraju da ispravljaju.

srboljub matic

pre 11 godina

Da se u tri reci objasniti. LAGALI STE SRBE. Evo zasto. Devedesetih za vreme
bombardovanja ste urlali na nasoj televiziji i govorili da su NATO i clanice, skoro
sve zemlje EU-a, zlocinci i onda 2012 isti ti "zlocinci" Vama, Nikolicu i Dacicu
formiraju vladu samo sa jednim ciljem, samostalnost Kosova konacno Vasim
potpisom legalizovati. Naravno da je ono nezavisno ali sada i sever Kosova gde,
samo Srbi zive, treba "ustupiti". Za vreme bombardovanja Srbije mislio sam tada
da ste pravi patriota ali vise od toga da ste iskren i postujete svoj narod.
Tada,ne zbog Vas, zajedno sa mnogima koji zive i rade u Frankfurtu, izvikivali smo
parole pred americkom ambasadom i palili americke zastave. Sada vidim a verovtano i nas narod da Vi i vasa vlada ne zasluzujete postovanje ovog naroda. Tadic nije mogao da povrati ono sto je Milosevic sa vama koji ste sada u vladi, u nepovrat izgubio ali je postovanjem svog naroda dokazao svoju velicinu
i karakter i nije dozvolio ni Merkelovoj ni Klintonovoj dodatno ponizavanje
Srbije. Platio je visoku cenu za to ali je zato ciste savesti. Ostalo mi je upecatljivo
secanje sa tih demonstracija. Zajedno sa nama jedan estradni umetnik, pevac,
kome necu pomenuti ime a na drugoj strani pod satorima uz pevanje i igranje
po stolovima isto zvezda naseg folka.
Pozdrav iz Nemacke.

repus

pre 11 godina

датум је јако битан али ви немате шта да објашњавате ви сте ту у најгорој улози која је у историји била а вама и спс је намењена од америке а та улога је да будете јаничари ниједна тв неће да пусти ваше политићке говоре из деведесети како ваше тако и николића и дачића када то обавите вратиће дс да води земљу мора да вас ухватила језа када сте чули да сте победили на изборима

jedna suza za proletere!

pre 11 godina

"3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim."

Srceparajuća scena, samo što je trenutno tolika kriza da u Srbiji a verovatno i širom sveta osim u Kini teško da ima i druge a kamoli treće smene.

gaga,,

pre 11 godina

Kako se cvili za datum, to je cudo jedno. E da je Vojvoda od zardjale kasike u Srbiji, drugu bi pesmicu pevali. Tuzna li je istina da je Vucic uradio vise za priblizavanje Evropi za 200 dana' vise nego Tadic za 8 godina. Stidite se demokrate. Sram vas bilo.

optimista

pre 11 godina

Gospodjice, gospodja, Vanja!
1. Sledbenic Vucica imaju razlog i trebaju da ga pozdravljaju ovacijam, a ne samo njegovi sledbenici, vec i citav narod
2. Njegovi protivnici su zagovarali ulazak u EU od kad znam za njih, a to je od 90-te, a radovace se neuspehu Vucica, jer ne zele da Srbija udje u EU i da narod oseti neki boljitak
3. A, sto se tice radnika trece smene, za njih se ne sekerij, jer takvih nema, ne postoje. Od kada je DS zavladao, petog oktobra, zatvorio je ili rasprodao fabrike.
I jos nesto, moj grad je imao 33500 radnika 2001. godine, a danas ima nehih 10000, od tih 10000 su nastavnici, policajci, ugovorci, opstinari, sudije, bankari, doktori, samo nema radnika... pa zar je moguce da se i danas pojavljuju i pricaju Djilas, Tadic, Sutanovac, Djelic, Malovicka... o nekakvom oporavku zemlje i odbrani Kosova, u svemu ovome zaboravio sam Borka Stefanovica koji svasta ispotpisivao, a sada ova vlast mora to da ispuni. Tek toliko.

crni domino

pre 11 godina

(Gricko, 18. februar 2013 11:03)
Druze Gricko, koristite vasu omiljenu teoriju zamene teza! Glasove ste dobili od penzionera i Palminih glasaca te tako presli cenzus i dosli do 17%! E, vidis druze Gricko, u takvim uslovima je vas sef kao zaba digao nogu misleci da je veliki konj. Nazalost vasu a radost nasu, gospodin Vucic je vec poceo polako ga duta tu zabu, kako bi njega i vas naucio gde vam je mesto! Kriminalno okruzenje Dacica, kofercici i Blekberi telefoni postoje, a gospodin Vucic radi na tome da se takvih resi. I to je na mestu!

panchevac86

pre 11 godina

Ako ne dobijemo datum pregovora, to ce zaista pasti na ledja Vucica, a on je najmanji krivac za takav scenario. Pravi krivci sada opstruisu njegov rad iz senke, iz opozicije, jer su nas upravo oni doveli do ovakvog stanja.

ivanpancevac

pre 11 godina

Slažem se sa gospodinom Vučićem, ova Vlada je mnogo učinila da se Srbija približi standardima EU, kao i da su učinjene brojne reforme. Pitanje Kosova i Metohije biće svakako najveći problem, mada je ova vlada primenila sporazume koje je potpisala prethodna, te ušla u dijalog na najvišem nivou sa prištinskom delegacijom. Nadam se da će to biti dovoljno za zeleno svetlo i odobrenje datuma za početak pregovora o pridruživanju EU.

petar

pre 11 godina

Srpski narod zna koliko Vi i Vlada Srbije ulaze napore za dobijanje statusa,ali smo isto tako svesni da borba za ocuvanje Kosova moze biti glavni uslov i ucena za pristup,onda znajte da svaki pravi srbin ce reci NE EU.

Ganes

pre 11 godina

Kako da posle objasnimo sebi i svojoj deci zasto smo i sta smo sve za 10 godina radili za interesne te iste E. U. , i dali deo svoje zemlje ( sto je i tako i tako VELIKA sramota za nas ), slali sve svoje ljudu u dozivotnu tamnicu u hag, ( dok to nije niko drugi od dr. zemlja radio ).
Zatvarali svoje banke da bi gradjanima banke E.Unije naprlacivale svuda u evorpi i svetu nezakonite kamte. Namerno unistavali svoju imovinu da bi ih stranci E.U kupovali za bagatelu, izbacivali hiljde i hiljade radnika na ulicu bez ikakvih ili minimalnih radnickih prava , da bi ispunili kvote dozvoljenih troskova.
Odpustili svoju vojsku.
A od svoje suverene i bogate zemlje napravili koloniju zapada, sa najsirogmasnijim gradjanima Evrope. Indiju. Gde 65 % stanovnistva samo prezivljava iz dana u dan. Hvala pre svega Demokratama na svojoj ,,uspesnoj,, desetogodisnjoj vladavini!

Gradjanin

pre 11 godina

''...šta su Vlada, a šta građani Srbije, uradili u prethodnih 200 dana.''

Gradjani su ostali bez posla a vlada je uhapsila Miskovica dok ostale poput Beka nije i tako to...

Labud

pre 11 godina

Neka Evropa vidi a ne mi.. sa naše strane je učinjeno i više nego što treba ,sad ako nam ne daju datum,pa bože moj nije smak sveta,a i mi ćemo drugačije da se orijentišemo ...

Ko čeka zlo ne misli.

pre 11 godina

Iz ugla nekoga ko je član LDP-a, ja bih trebao da izrazim neslaganje sa politikom na osovini Vučić, Dačić, Nikolić, što svakodnevno i činim. Mogao bih mnogo toga lošeg da kažem o ovoj Vladi, tako da se slažem sa svim prethodnim komentarima u kojima se navode sve anomalije pomenute osovine. Ali, da sačekamo jun, da vidimo šta će da bude sa datumom. Ako bude pozitivno, a iskreno se nadam da ćemo dobiti famozni datum, onda osovini ostaje još da organizuje gej paradu i potom da raspiše izbore.

žaklina t.

pre 11 godina

Rekla bih da neki ljudi priželjkuju ulazak Srbije u nove sukobe, bilo političke bilo čak i vojne u vezi Kosova. Samo se setite da nijedan normalan investitor neće doći u nestabilnu zemlju. Čak i ako ne dobijemo datum, Vučić mora da nastavi započetim putem, ako želimo da sutra imamo radna mesta za generacije mladih koje pristižu.

Austin Powers

pre 11 godina

Promene u sistemu funkiconisanja drzave su uocljive, a na vidiku su neka veca finansijska ulaganja,kojih slozicete se nije dugo bilo,neka druga ulaganja se pojavljuju u perspektivi,pao je Miskovic, afera sa Agro bankom se raspetljava, imidz Srbije je vidno popravljen i to su cinjenice, bezveze da se raspravljamo oko toga kada je to fakat. E sad da li je to dovoljno za EU azdaju da prestane da nas guta i povrati nas malo u zivot, nije. Srbija je davno zacrtana za neka druga resenja i jednostavno je tako,geopolitika koja se kreira van naseg dometa nas ima u vidu za druge stvari. Dakle, datuma nema ako nema priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne teritorije, priznanja nema jer onda nema ni Srbije(po tom pitanju je obavezan referendum i ishod je jasan), dakle epilog ove zagonetke je takodje cist. Bitno je da je imidz zemlje u porastu, i trebalo bi raditi na uvodjenju zakona i reda koji su u skladu sa tim tzv. EU zakonima, ako privucemo investitore tlom pogodnim za investicije, zakonom uredjenom drzavom i sistemom gde postoji red i gde se drzava za nesto pita, EU nam onda treba kao cir na donjim ledjima.Fondovi su dobitak, a sve ostalo gubitak, malo uzmes a vise das vec je to uocen princip tako da je politika EU jasna. Srbija treba da organizuje drzavu zakona i reda a sve ostalo ce doci samo.

JC Denton

pre 11 godina

@Marina:

Ne slažem se sa Vašim komentarom iz mnogo razloga, zato da krenem redom:

1) Ko kaže da Srbija želi u EU? To pričaju naši političari ne pitajući pritom građane za mišljenje. Prema svim istraživanjima sprovedenim u poslednjih godinu dana, kada bi se sada organizovao referendum, za ulazak u EU bi glasalo nešto oko ili ispod 40% (a verovatno i manje) građana Srbije. Velika većina je protiv ulaska u EU.

2) Ima jedna naša, malo vulgarna, izreka koja kaže: "Lako je tuđim **** koprive mlatiti". Vi (Hrvatska) ste se sa Srbijom "natezali" oko jednog grebena (Prevlaka) godinama. Sa Slovenijom ste se sporili oko 100 litara slane vode. Ni jednog od ta dva ne vidim da su se vaši političari i vaš narod odrekli. Ali zato nama ovde redovno morališete kako treba da se odreknemo 15% svoje teritorije koja je OTETA mimo svih međunarodnih zakona, nelegalnom intervencijom jedne vojne sile, koja je teritoriju jedne priznate države okupirala, i onda POKLONILA drugom narodu. Shvatate li vi uopšte šta se tu dogodilo?

3) Konačno, ne slažem se da će priznavanjem Kosova Srbija rešiti svoje probleme. Pre će biti da će "Pandorina kutija" tek tada biti otvorena i onda će se rasparčavanje Srbije nastaviti još bržim tempom jer će svaka šuša početi da "talasa" i da zahteva svoja "prava na samoopredeljenje", autonomije i sve ono ostalo što vodi ka otcepljenju.

Kosta

pre 11 godina

Da li ćemo mi da doručkujemo datum?! Berlin se pita o Srbiji i Kosmetu koliko i bula sa gaćama. Vatikan odlučuje o nama. Nama je uslov Kalendar da prđemo na lopatu i da se lopatamo i ubijamo za papu pod kišobranonm NATO. Moramo promeniti model vlasti. Pola naroda živi kao klošari. Gladna usta hodaju Srbijom, a deca komunista garnirana sa nastranim homoseksualcima nas žive u zemlju satiru.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Ministre ne treba ništa da nam objašnjavaš ako ne dobijemo datum . cela Srbija zna šta se iza brega valja. Nije i neće biti smak sveta. Nastavimo našu borbu protiv kriminala i korupcije a uporedo stvarati pravnu državu kako bi dali novim investitorima do znanja da je Srbija sigurna zona za ulaganje.
ima mnogo toga da se uradi u našem dvorištu. Krenuli smo pravim putem ...

Srbijanac iz Srema

pre 11 godina

Ministre,po meni nemate potrebe ništa objašnjavati narodu.Cela Srbija je svesna i zna kako "diše" Eu. Svi znamo šta smo sve doživljavali od njihove politike.
Verujte, skeptik sam kao i Vi oko dobijanja datuma.Ne verujem sve dok zvanično ne dobijemo datum.
Ministre, igrate šah. Znam da ste tu odlični. predpostavljam da kod Vas nema iznenađenja. Znate unapred koji potez "protivnik"može da povuče. takođe znam da kod Vas nema predaje.
S toga, ako nema datuma nastaavimo sređivanje stvari u našoj zemlji. Nastavimo dalje brbu protiv kriminala i koupcije.Reformu pravosuđai ostalih zakona kako bi doveli Srbiju u jednu pravno jaku državu gde će biti zaštićen kapital.,gde će vladati vladavina prava.To je naš put ka novim investicijama novim rdnim mestima novim zapošljavanjima.

RODOLJUB

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

Ludi Sesirdzija

pre 11 godina

Bilo datuma ili ne, bice sve u redu sto se mene tice jer dolaze mnogo velike pare za koje je sam Vucic zasluzan i krenuce nam na bolje sigurno.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Ako bi uspeli da svedete korupciju na podnošljiv nivo sva ova kuknjava za nekakvim datumima kada bi u stvari bili obavešteni o nekakvom novom datumu i tako u nedogled ,bila bi deplasirana .Ovako imamo državu na ivici bankrota ,narod polugladan naduvenih stomaka od hleba ,...I svi zajedno treba da izdržimo do dobijanja datuma jer će tada da nam sine sunce tj novi datum ...I tako proteklih deset -dvadeset godina....Ne jede se priča o datumu...

Medikament

pre 11 godina

Ne mora nista da se objasnjava, EU nas nece i tacka.Samo ti nastavi da se boris protiv korupcije i kriminala i dovodi investitore.I bez datuma je to odlicno.

Ivanica

pre 11 godina

Nada se cela Srbija najboljem. JEste dosta toga uradjeno u poslednje vreme, ali ima jos mnogo toga sto tek treba da se radi. Od razgovora sa Nemackom ocekujem i dobre i lose kritike, al mislim da ce lose da preovladavaju

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Gospodine Vučiću, sve što ti kažeš, ALI SVE, pa čak i da Zemlja nije okrugla,

1. tvoji slepoverni sledbenici će pozdraviti ovacijama...
2. tvoji protivnici ništa drugo i ne očekuju osim tvoga neuspeha...
3. umoran radnik iz treće smene, koji se do malopre prebrojavao za hleb i mleko, koji ulazi u hladan stan i zatiče par uvećanih računa za grejanje, struju, porez, će pročitavši ovo pljunuti u ekran i sasuti mnoštvo srpskih psovki, koje ovde ne smem da iznosim.

Žuti

pre 11 godina

Narod vidi i ceni energiju i odlučnost da se datum dobije a,ako se i ne dobije,živet ćemo mi i bolje,samo da se iskoreni kriminal i korupcija,da se dovedu investitori i narod počna raditi.Kad se pogleda sve ove godine u nazad,koliko su nam para pokrali i koliko su nam državu unazadili neše "demokrate".

onako usput

pre 11 godina

ne moras nista da objasnjavas, u predizbornim obecanjima niste ni obecavali EU nego Kosovo u sastavu Srbije, samo se toga drzite i sve je OK!

dragana

pre 11 godina

stav nemacke se oduvek zna. i kad su svi za, ona je vazda protiv. pa sve da se dubi na trepavicama! a, datuma ce biti, ako ne sad, onda vrlo brzo... vise nemaju argumenata protiv.. uslovi se polako ispunjavaju, i to je to..

Easy

pre 11 godina

Moze se uslovno reci da se je Srbija trudila da stekne datum za pregovore. Za to ce i najverovatnije biti nagradjena nekom vrstom uslovno / utesne nagrade za svoj trud, u obliku uslovnog datuma za pregovore. Kada trajno i na zadovoljstvo EU sredi svoje diplomatsko politicke relacije sa Kosovom, suzbije na podnosljivu meru korupciju, egalizira svoje zakonodavstvo i sudstvo sa onim u Evropi, prihvati postulate elementarne Evropske civilizacije i suzbije neofasizam, postoji velika mogucnost dobijanja datuma za pocetak pregovora i otvaranja nekih od prvih poglavlja pristupnih razgovora. Sto se tice ekonomskih odnosa, EU zna da mora da ulaze u Srbiju mnogo financijskih sretstava, narocito u industriju, saobracaj itd. Uostalom do sada je vec onako na slepo dato Srbiji od 2001 g. do danas preko 2,2 miliarde €.koje su potrosene uglavnom na penzije, plate u javnom sektoru, medicinsku i skolsku brigu. Naravno najveci deo tih sredstava je zavrsio na severu Kosova radi finansiranja ilegalnih struktura osnovanih od srpskih tajnih sluzbi a koje EU ne zeli da akceptira. Predsenik Nikolic je obecao njihovo ukidanje - videcemo kako drzi rec.

Pokey

pre 11 godina

(Dr Smislov, 18. februar 2013 14:37)
------------
Nerealno je očekivati da se stopa nezaposlenih odjednom smanji. Ono što je bitno je da investitori dođu i da nešto počne da se radi, nije bitno gde, jer je korist u svakom slučaju velika. Ako to zaživi i ako se stvori još bolji ambijent i iskoreni korupcija, ka čemu se već ide, privući će se i nove investicije, što znači i nova radna mesta, jačanje ekonomije itd.

marko24

pre 11 godina

Pa i nece biti preterano tesko objasniti gradjanima Srbije PO PITANJU DOBIJANJA DATUMA da oni imaju sasvim drugaciji tretman od ostalih gradjana Evrope.

Dača

pre 11 godina

Na osnovu čega Vučić tvrdi da će datum biti dobra vest za većinu građana Srbije? Neka pogleda ankete. Drugo, taj datum čekaju kao paraziti koji računaju na evropske fondove. Srbija ima dovoljno sposobnih ljudi koji bi znali da pune budžet i bez prosjačenja po svetu. Dačić i Vučić u svom životu nisu zaradili ni jedan dinar a već 20 godina unazađuju Srbiju. Već 2 meseca u privredi su prekinute sve aktivnosti, da bi se izvršio pritisak na narod da u oskudici pristane na sve. Pogledajte bilanse za januar, a kasnije i za februar i sve će vam biti jasno. Vlada mora pod hitno da padne, inače ćemo propasti svi zajedno, i oni koji su za EU i mi koji smo protiv.

Rade

pre 11 godina

Angela čeka predlog kako obeštetiti Volksdeutschere za njihovu imovinu u Vojvodini pa će reći" može " (dobija nekoliko miliona glasača)čak će mo dobiti i veću pomoć nego što nas je to koštalo.
Hrvati su to još 1995 uradili .Grof von Elz je sa provizijom od "privatizacije" hotela isplatio slavonske Švabe.

Vid

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum sada , neammao vise sta da trazimo tamo i ovako sto neko rece dole , taj brod tone, i tone. Sta cemo mi nja njemu pitam se ja.

ISTINA

pre 11 godina

Pa kad si objasnio da su pokradeni glasački listići stigli iz Češke preko Mađarske... Kad si objasnio da je Šešelj fanatik... Kad si objasnio da si ti za Evropu ali nisi smeo 20 godina to da kažeš... Kad ćutiš dok Ivica predaje Kosovo i Metohiju, kad si to sve objasnio, šta je problem da objasniš i ovo?

Aki

pre 11 godina

Veliki test i za Uniju - ili je zajednica ravnopravnih suverenih naroda ili skup "kolonija na tlu Evrope" pod patronatom 2-3 moćne države. Ukoliko je ovo drugo bolje da "nisu krečili"!
(jovica, 18. februar 2013 08:00)

Slazem se, nazalost u ovom trenutku, sa ovim odnosom snaga EU je pod patronatom samo jedne drzave. Nasi politicari su iz nekog razloga uvereni da bi nekakav "status kandidata" za jednu od tih kolonija doneo neogranicena novcana sredstva u Srbiju, kojoj je novac potreban zbog ogromne i neefikasne drzavne administracije. Tako da, uporno se ponizavamo i molimo Nemce da im postanemo kolonija, kako bi se "predpristupnim fondovima" ovde placala drzavna administracija, koja je leglo nerada, korupcije, partijskih kadrova koji nikada ne bi mogli da pronadju posao u privatnom sektoru.

FERARI

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je mnogo toga uradio, zapoceo, tako da verujem da ce doci sa lepim vestima. Napredak za ovo kratko vreme se vidi ocigledno!

darvin

pre 11 godina

@MrX

Sasvim tacno. Svet se promenio, i to na bolje. A mi treba da ucimo iz toga kako svet moze da se promeni. 70 godina je sasvim dovoljno. Evo i Srbija se za 5 godina promenila toliko da Nikolic odlikuje Verana Matica. Umesto da razumemo promenu, mi se iscudjavamo. To vam je drugari stvar evolucije.

Miloš

pre 11 godina

Treba pošteno raditi i sređivati stanje u zemlji, oblast po oblast. A datum će doći, ako ne sad - nekom drugom prilikom. Važno je da mi postižemo rezultate, zbog nas samih.

Eto ja onako

pre 11 godina

@(Igor Rac

da li ces ti ziveti bolje ako se resi problem korupcije ili oragnizovanog kriminala.Neces. Nece ti nista u drzavi pojeftiniti, nece ti biti veca plata ili penzija, nece ti biti bolje zdravstvo ili skolstvo.Ali ako se amputira jedan deo tela koji i onako nema funkciju bice ti bolje.Pitanje Kosova se ne maze na hleb

Coco Bill

pre 11 godina

Ma meni je najinteresantnije od svega što se raspisaše SNS pioniri i SNS komesari. Jer ako slučajno ne dobijemo datum tu je opravdanje sve u stili ma nije važan datum za EU važno je da imamo Vučića koji je mudar, pošten, fin, nenadmašan....bla.....bla....Ne zanam tačno koliko je Tile decenija vladao ali ni on nije imao "tolikog spontanog narodnog oduševljenja" vladavinom koliko Acika dobija.

eee

pre 11 godina

Sta kako da se obajasni!?
Lepo se obratite gradjanima, sa porukom da smo mi voljni da udjemo u (pregovore) EU, ali da nas izgleda ne zele... I da ne planiraju prosirenje EU u sokorijoj buducnosti... I onda se lepo okrenite onima koji zele da trguju sa nama... I to je to... (ukratko)

Britanac

pre 11 godina

Nece biti lako ali verujem da ce Vucic uspeti da se vrati sa lepim vestima, mislim da smo ih zasluzili kao i on licno za sve sto je preuzeo na sebe i uradio za ovo kratko vreme.

jelena

pre 11 godina

Bilo bi dobro dobiti datum za pocetak oregovora u EU ali ne po svaku cenu...ova vlada predvodjena Vucicem je dala svoj maximum i ukoliko ne dobije datum to nece umanjiti njen rad i napredak koji je pokazala !!!

popeye

pre 11 godina

Тешко ћеш им објаснити и сврху тог датума, за тек почетак преговора. Него, не разумем, јел се то тражи алиби или се подиже фама око датума?

guja

pre 11 godina

Sprovodite vi šta ono zašta su vas građani izabrali. Jel imate viziju. Ako imate, idite tim putem. Pravila za EU se znaju, ko u sportu. Nema rukom, ima ofsajd, dva žuta napolje i slično. Evo vam ga Novak ko primer. Leši ih već dve i po godine, ali za Eurosport i Vilandera nije to to. Marej uvek ima veće šanse. Nije mu vojej bio baš najbolji, ovo ono. Bljutavo ga je slušati. A postoji i mogućnost i da se EU kaže NE. Ko Tito Staljinu 1948. Ova sadašnja EU se nešto i ne razlikuje baš od Staljinovog lagera. Sprečite vi lopovluk, gradite infrastrukturu, stvarajte ambijent da ljudi sami rade nešto, štedite na birokratiji i smanjite je i sve bude dobro. Kad ljudi budu išli iz državne službe u preduzetništvo, tada smo pobedili. E tad ćemo mi da postavljamo uslove i uvjete EU. Poljoprivreda i prerada, tranzitni i banjski turizam, sport, IT i vojna industrija i više ne treba. Uz onih 6-7 milijardi doznaka iz inostranstva godišnje, imaćete 10% suficita u budžetu. E, to dajte za obrazovanje. Da bre. I napravite jednu državnu banku, razvojnu, čisto da se ove lihvarske i šibicarske organizacije dovedu u red. Kad svi prebacimo depozite u našu banku, da vidiš kako će sami da skline sitna slova iz ugovora i ukinu provizije na sve i svašta. Pazi, desilo mi se da mi naplate proviziju na uplatu na račun u toj banci. To ti je ko da na pijaci kupiš kupus kod seljaka, a on kaže 300 dinara kupus i 40 dinara provizija za uplatu. Srećan put.

Stevan

pre 11 godina

A kome treba da objasnjavas, Vesni Pesic, Cedi, Canku? Svako normalan vidi da se igraju sa nama ko sa majmunima. Pa nije Evropa ceo svet, mi smo u Evropi odavno, nase prednosti nam ne mogu oduzeti. Koliko vidim, idete na razgovore ko zecevi pred klanje, koga se vi bojite? Uredite svoju zemlju kako dolikuje, uspostavite dobre odnose sa dobronamernim zemljama, ko hoce dobrodosao, ko nece ajd zdravo, vidimo se. Opasniji smo mi sami sebi nego drugi.

vlada milic

pre 11 godina

da niste u predhodnih 22 godine pricali najgore stvari o eu i evropskim politicarima , da ih niste psovali i vredjali svi se secamo kako , da niste nazivali izdajnicima svakog ko se zalagao za ulazak u eu , da niste pretili hapsenjem Tadicu i Djelicu zbog potpisivanja ugovora o stabilizaciji i pridruzivanju , da niste eu nazivali organizacijom mraka i destrukcije a evropske politicare izjednacavali sa satanom i da se niste zalagali za politiku krvi i zlocina odavno bi smo mi dobili i datum i usli u eu. eh da ste samo u prethodnih 22 godine radili ono sto sada radite Srbija bi cvetala

Obiičan građanin

pre 11 godina

Mnoge stvari trebalo bi da objašnjavaš, na primer, kako ste ti i Tvoj lepi šef Toma, preko noći postali, i Amerikanci, i bezalternativna Evropa, i "truli zapadnjaci i kapitalisti", i NATO-ovci, Arapi, i Kinezi, i Rusi, i Indijci, etc., A, narod zna, kako ste neke od nabrojanih "hvalili" samo pre godinu (manje-više) dana...

"Uzleteo" si, poput onog francuskog kralja koji se poistovetio sa državom, još da imaš kraljicu koja će narodu deliti kolače, sve bi bilo "potaman" u zemlji Srbiji koja je po površini 102 puta manja od Sahare.....

Šta da radimo, opet ne narod "zaslužan", isto kao i za vreme "petooktobarske revolucije" ...

rade

pre 11 godina

@Joao, 18. februar 2013 09:49

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!!
Odličan komentar koji oslikava realnost i racionalizam. Stvar je veoma jednostavna samo naši svinjoglavi i praznoglavi prodati političari prave neke nerešive jednačine sa više nepoznatih, a u suštini su svi prodane duše i lažovčine.

Charlie

pre 11 godina

Da nije bilo tebe, tate Voje Sekija, Dacica i Slobe mi bi sada vec bili u uniji i ne bi morali da gledamo ovaj cirkus i sa vama i sa ovim "demokratama" i "prosperitetnima" pre vas ali ste mi vi ipak neoprostivi...

SMOKI

pre 11 godina

EU nas je do sada ucenjivala sa mnogim stvarima pa nije iskljuceno da i ovaj put nece zato i ako se desi da ne dobijemo daj datum ne treba nam nikakvo objasnjenje,Mi treba da idemo putem kojim smo krenuli i da popravljamo sta se moze popraviti u nasoj oronuloj drzavi..

ns

pre 11 godina

Vucicu, raspisite referendum i dopustite da narod objasni i Vama i njima sta misli o EU. Ista ploca se vrti godinam i preskace uvek na istom mestu. Svi se pozivaju na narod kojeg nista ne pitaju.

perica

pre 11 godina

samo sloga i rad srbiju spasava, a ne arapi, niti bilo ko drugi sa strane. nije u redu da potpredsednik vlade u javnosti ovako prica o svojoj zemlji.

ааа!

pre 11 godina

Ако не добијемо датум нећемо знати који је дан! Како ћу на посао, ако не знам кад је понедељак???

Milojko-Bg

pre 11 godina

Datum, datum, datum, datum, datum... i tako vec 13 godina. Kad dodje taj datum, onda ce Srbija biti srecna zemlja, stranci ce da dojure da nam pociste ulice, okrece fasade i donesu veliki novac. Jednom recju, kada dodje taj datum, bice raj na zemlji.

zoki

pre 11 godina

Kako je situacija u Srbiji paradoksalna to je tragikomicno.
Sve je isto kao i proslih godina, samo su se uloge promenile.
Oni koji su tada pricali o EU sada pricaju o Kosovu i celovitosti Srbije. Ovi drugi kojima su bila puna usta patriotizma danas balave samo o EU.
A komentatorska masinerija ista ko oni. Podsecaju me na "navijacke grupe" .
Jeste se svet dosta izopacio, ali mi (Srbija) prednjacimo u tome.

zoran

pre 11 godina

"Budimo realni-do sada niko nije bio uspesan kao Aca i ova vlada. Zasluzeno ce dobiti datum i pregovori ce biti uspesni."
(Ejpril o Nil, 18. februar 2013 11:33)

Aman zaman, pa osim par spektakularnih hapšenja, koja će najverovatnije da završe sa nedostatkom dokaza i plaćanjem DEBELIH odšteta iz budžeta, gomile žvalavljenja, priča i OBEĆANJA, OVA VLADA NIŠTA KONKRETNO NIJE URADILA. U stvari, da! Uradila je. Približavamo se momentu kada će priznati Kosmet. Ne ono baš da će da priznaju ali će da objave da se pomirimo sa, kako ti kažeš, REALNIM stanjem.
Što se Kosmeta tiče i pravedno je da to uradi ova nova (stara) vlast. Naime, koliko znamo svi su oni tokom devedesetih udarali u talambase i duvali u jedra Miloševićevim suludim projektima.

Prema tome! Budi i ti realan! Ne veruj pričama i obećanjima već učinjenim delima i rezultatima tih dela.

Roditelj

pre 11 godina

Prvo datum. Dobijanje datuma je znak da je SAD zadovoljna procentom oduzimanja KiM, Nemačka je samo batina u rukama SAD, gavran zloslutnik. Zavrtanje slavina kredita je stvarna pretnja.
Drugo šeici. Ko nije gledao Sulejmana trebalo je da gleda. Jer šeici je identično sa islamom. Islam je njihova vera, identitet i nacionalnost, posle idu pare. Ustupke koje budu tražili će se odnositi samo na islamsku zajednicu. Nemam ništa protiv islama jedino želim da ostanem ono što jesam i da me se ostavi na miru i da ne budem prodan.

Zlatko

pre 11 godina

Ovi nevjerojatno groteskni, više nego krajnje uvlakački i po partijskoj direktivi pisani SNS-komentari - od kojih se normalnim i vlastitom glavom mislećim ljudima poput mene redovito povraća - imaju ipak i jednu dobru stranu: izmedju redaka se u njima može štošta pročitati, a u ovome slučaju je (kao što to već netko napisa) u pitanju gotovo sigurno priprema terena za ono što slijedi, tj. za vjerojatno njemačko "ne" supermanu Vučku i njegovoj kompaniji. Jer, sveznajući Vučić dobro zna i to da su Nijemci odavno rekli kako nema datuma dok se ne ugase srpske paralelne institucije na sjeveru Kosova, a Srbija ih ugasiti ne želi, dakle - ili će Nijemci žestoko pogaziti svoju riječ (a kod njih je to gotovo nemoguće da se dogodi) ili Vučko datum ne dobiva. A cjelokupna politika vaših aktualnih vlastodržaca, negdašnjih EUmrzaca, zasnovana je pri tome na dobivanju toga famoznog datuma kojega bi onda bioroboti bez mozga, zvani SNS-komentatori, hvalili do neba kao ne znam kakav uspjeh...

Tefter

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce predstavnici EU znati da cene i prepoznaju trud i zalaganje koje je usmereno ka samo jednom cilju, a to je da postanemo ravnopravna drzava Evrope!

"PEGAZ 301''

pre 11 godina

Iju g.Vucicu sta bi, rakete cipovi seici euforija a sad problem jedan datum.
Nema zbog cega da brinete, od datuma nema nista,kome trebaju gubitnici kao
sto smo MI. Svi aktuelni politicari u opticaju se nalaze zahvaljujuci
sistemu negativne selekcije (ukljucujuci i Vas) pa je za ocekivati da ce
rezultati Vaseg rada biti identicni ili gori od rezultata Vasih predhodnika.
Sto pre to shvatite pre cete otici sa vlasti, da u miru, kao i Vasi
predhodnici, posmatrate agoniju naroda (ako pri tome slonite i neku paricu , tim bolje za Vas).

Pedja

pre 11 godina

Nema tu sta da se objasnjava!!!Objasnice nam oni vec sto nam je svima jasno,a to je da nas hoce u EU 2035!!!Do tada ko ziv,ko mrtav!!!Mislim da je veca verovatnoca da nas strefi opet neka kometa,ili asteroid,nego da udjemo u EU!Maje nisu imale politicare,a gledale su unapred hiljadama godina!!!

sanja

pre 11 godina

Ne brinem se ja. Progutace to narod, narod je pokazao da kod njega sve prolazi. Sama cinjenica sta si dao i koliko si dao za nesto sto nisi siguran da ces dobiti, trebalo bi da bude dovoljno da narod odlepi. Ali nece, ne brini. Ustalom, uvek mozes da uhapsis nekog.

nikola drezgić

pre 11 godina

Na ovim komentarima se osim stranačkih aktivista neki prepucavaju i sami sa sobom! Izgleda da Srbija osim 7 miliona stanovnika ima još bar 4 miliona nevidljivih!

nishlijka

pre 11 godina

Reforma pravosudja uradjena?! Kako, time sto su nedostojni postali dostojni i vraceni su u fotelje?! Koliko traje sudski proces, kakvi su nam zakoni, kako izgledaju javne nabavke od Nove godine, sta se promenilo, koliko se postuju zakoni? Ono sto vidimo mi vide i oni.
Zalosno je sto klinci mogu da kupe energetske napitke, alkohol i cigarete na svakoj trafici i u bilo kojoj trgovini, pa se pitam cemu slizi inspekcija i zasto prvo to dvoriste ne pocistite. Datum nista ne znaci ako mi bitne stvari guramo pod tepih i ne radimo na stvaranju drzave u kojoj se postuje zakon.

Хоћу мој датум, нећете да ме преварите.

pre 11 godina

Како мислиш, ти Вучи, да ми објасниш зашто нема датума? Ја када бих добио датум, био бих срећнији од ономад кад сам добио бициклу беемикс за рођендан, па не морамо ни да уђемо никад у ту унију. Ја бих свој део датума намазaо на 'леба, убризгао у вену, па онда може и смак света да се деси ако хоће. Мењао би стан, дедину њиву, жену, комшин бубрег, за свој део датума.

Prle

pre 11 godina

Nećeš morati ništa da objašnjavaš, samo uhapsi još nekoliko poznatijih ljudi (naravno, nikako nekog svog), ali u razmaku od po 10 dana, i uporno ponavljaj: "Niko nije jači od države i niko nije zaštićen.".

Dragan

pre 11 godina

Osim datuma imate vi mnogo stosta da objasnite gradjanima...na primer zato krce stomaci, zasto cene divljaju, zasto ekonomija propada.....i na sve to morate da objasnite i zasto ste prodali Kosovo

Anica

pre 11 godina

Mislim da se Vucic malo zanosi
Pregovori sa EU ne traju pola godine nego skoro 12 godina.
Jeste da je ova vlada ucinila mnogo vise nego sto se od nje ocekivalo, al me i dalje ne bi cudilo da se iz Nemacke vrate spustenih glava

zbunjen

pre 11 godina

Ma i da ga ima, on nista ne znaci. Turska pregovara vec 25 godina, pa nista. Bolje ti nama objasni kako to da u javnim produzecima nema para, nego samo visemilionski dugovi? Pravda ne vazi dok pare idu u svoje i dzepove partijskih funkcionera!

igor

pre 11 godina

Kako da objasnimo narodu? LAKO! Nas Evropa nece to je jasno, ni oni ne znaju sta ce sa ostalim drzavama kao sto smo mi. Ali kako da objasni narodu da nema posla, para i hleba e to treba da objasni sadsnji vrh drzave na celu sa Dacicem i Vucicem. Narod je gladan a od PRAZNIH prica o ulaganjima avionima kamionima nema nista od toga se ne zivi. Pa ko jos normalan u ovoj drzavi veruje Dinkicu? Opet ce da izadje u javnost i da kaze da je MORAO da laze narod! A pre izbora je obecano da ce CVETATI CVECE U SRBIJI! Toliko o objasnjenju narodu!

Sector

pre 11 godina

Potencijalna objašnjenja: "prodali smo Kosovo ni za šta", "ni čizmu dolara", "preveden žedan preko vode", "šargarepa i magarac"...

JVC

pre 11 godina

Ха,ха, па ништа немој да објашњаваш,као твоји предходници пре тебе, јер овом напаћеном народу је сада све јасно.Докле год је држава лоповска, и бесомучно краде свој народ,ништа не треба објашњавати.

Ko uzme kajaće se; ko ne uzme, jopet će se kajati.

pre 11 godina

Biće loše ako ga ne dobijemo, ali neće biti ni dobro ako ga dobijemo ovakvi kakvi smo, loši.

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Sto uopste ides tamo.Moze da ti skoci pritisak.Oni su svoje davnih dana rekli, isto kao i ti, samo su Srbi zaboravni a oni na tvoju veliku zalost, ne.

Deda/Gago

pre 11 godina

Ako datuma ne bude kajacemo se, ako ga bude, opet cemo se kajati,naravoucenije: negine nam kajanje. Pa kad je vec tako
pocnite onda da radite nesto sami u pomoc sopstveno naroda
uz pomoc sopstvenih resursa. Ako neznate kako pitajte svoj
narod, muka mi je vise od beskicmenjacke vlasti koja se kao
pijan plota hvata stranih investcija i kojekakvih datuma,
EU, Rusije, i sl. Kukavice. Ako i propadamo treba da znamo
dali je to zato sto nas nevole ili zato sto smo nesposobni.
Ako nas nevole to je zbog nakaradne vlasti, ako smo pak
nesposobni to je zbog imbecilne vlasti. Dakle svaka vlast
mora da zna, ONA JE ODGOVORNA ZA SVE STO SE DESAVA NJENOM
NARODU. Ko je spreman za to nek vlada ko nije neka ide kuci
pa nek tamo place.

tja i tja

pre 11 godina

Isto onako kao sto si ti i Nikolic obecavali svako malo da cete se povuci iz politike ako se ne desi ovo ili ono. Rekli vise puta i nikom nista pa tako ce proci i sa ovim . Tvoja rec mi nije nesto sto je merilo a isto vazi i za obecanja.

skocko

pre 11 godina

Ono što je ova vlada na čelu sa SNS-om uradila, nije ni jedna u prethodnih 30godina… Vidimo svetlost!
(Marijana Perić, 18. februar 2013 11:38)

Ahahahahaha, kako se slatko nasmejah. Pa kud izabra 30 godina? Sto ne 35? Ili 25? Ili 20, da bar ispostujemo Antu Markovica? Mozda je vise uradila bar vlada koja nam je vratila status u UN posle 2000-e? Ili su dronovi zaboravili zbog koga smo bili skoro i iz Ujedinjenih Nacija iskljuceni.
Da li je to ptica? Da li je to avion? Nee, to Vuckomen leti u Emirate na raketli.

Dr Smislov

pre 11 godina

Jedna fabrika čipova spašava Srbiju? Auuuuu! Ovde je neko ili neobavešten ili blesav! Pa koliko ljudi će da radi u toj fabrici i pratećoj industriji? Milion nesrećnika koji nemaju posao ? Aca stvarno misli da posle svega još verujemo u deda mraza....cccc. U takvim fabrikama nema mesta za mnogo radnika,jednoj opštini će da svane a ostalima sve po starom.

Kaiser

pre 11 godina

Kako objasniti?

Pa lako, neće ti biti prvi put, imaš već iskustva sa tim. Objasni isto onako kako si objasnio i zašto granica nije na liniji Karlobag-Karlovac... Ili, ako neko baš i bude gundjao, pošaljete ekipu da ga sačeka u haustoru, ko Ćuruviju.

A ostatak raje će da ćuti.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma šta će nam datum, sad će 100 milijardi $ da uleti, kanal će se prokopati, i posle toga smo nezaustavljivi. Tražiće EU datum za priključenje Srbiji, a ne obrnuto.

Iskrena

pre 11 godina

Jadan covek , toliko se trudi da se plasi da ne razocara Srbiju. Za razliku od DS-a koji se plasio da ne prodje mesec a da nas ne razocaraju!

crna rupa

pre 11 godina

Stvar je u tome sto vladajuci mogu da prosipaju fazone, neistine i bajke ovom narodu, a da im narod hipnotisano veruje! Oni iz EU nisu glupi i znaju u svakom momentu kakva je ovde situacija i da li se postuju njihova jasna pravila! Kad se narod probudi iz hipnoze i pocne da razmislja svojom glavom, preporodice se i ova Srbija!

Pelivanov

pre 11 godina

Posle dugo godina imamo pravu vladu, siguran sam da ce Vucic dobiti datum, jer su pokazali koliko su spremni u borbi protiv korupcije kao i u oporavku zemlje, sto su pohvalili i oni sami.

ZevS

pre 11 godina

Nema sta kome da se objasnjava, to vise nije do nas to je sada do njih tamo, ako nas zele sada ce to pokazati a ako ne onda mozemo slobodno da odemo na drugu stranu jer u tom slucaju cemo dobiti jasan znak da nas ne zele u EU.

ZevS

pre 11 godina

(Konstantinos Veliki, 18. februar 2013 13:42)
E kada bi se ti pitao mozda bi tako i bilo, ovako zavali se u tvoju udobnu fotelju i uzivaj, ne sekiraj se toliko.

Singidunum

pre 11 godina

Srbija je u poslednjih godinu dana napredovala vise nego u poslednjih 10 godina, prema tome ako to ne odgovara nekome ovde ili nekomo van ( EU ), to je njihov problem. Nama evidentno ide na bolje!

Aries

pre 11 godina

Sa Evropom ili bez nje mi smo ponovo poceli da mislimo na sebe i svoju zemlju. Najbitnije je da smo se oterasili lopova i bandita, raznoraznih holstaplera. A sve drugo ce polako da ide svojim tokom.

ADAM

pre 11 godina

Ova vlast je potpuno zaslužila datum pregovora,borbom protiv korupcije i dovođenjem veliku stranih investitora u Srbiju, napredak je vise nego vidljiv.

sonja

pre 11 godina

Srbija je dala sve od sebe...odgovarala je i na uslove i na preduslove.Datum nam mogu dati jos danas...Verujem da vec znaju odgovor ali ako se lome oko njega verujem da ce ih Vucic ubediti da kazu da !!!