Aktuelno

Nedelja, 17.02.2013.

10:51

Alfa Romeo Gloria koncept

Izvor: B92

Alfa Romeo Gloria koncept IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

srle

pre 11 godina

Ja sam fan Italijanskih automobila ali realno:
vreme kada je Lancia harala sa Integrale HF 16V, Fiat sa Abartom, Alfa sa svojim ostrim motorima JE PROSLO.
Upsavali su se i nisu se snasli pored brzih i munjevitih Nemackih industrijalaca i inzenjera.
Meni licno nedostaju dobri "Italijani" i pre bih ih vozilo od Nemaca ali budimo realni.

Dinavoj

pre 11 godina

@igorpl, 18. februar 2013 15:57
Naravno da ti nije jasno zašto imaju dve svećice i zašto su različite veličine jer si skroz omašio funkciju istih.Ne okidaju u isto vreme i nisu uopšte promašeni patent.A ako baš oćeš da porediš Fordov 1.6 motor od 73,8kw sa Alfinim 1.6 ts motorom trebao bi znati da ovaj drugi ima 88kw,razlika od bednih 14,2kw ili 19,24% za tebe je možda besmislena ali za druge nije.Možeš porediti i motore od 2000ccm gde je opet razlika od 14kw u korist Italijana.Ne kažem da je Ford loš ali ti si pokušao da obesmisliš neke stvari za koje ti je neko negde pričao da je čuo kako je to neko pročitao...A recimo od 2002-e godine Alfa proizvodi jts motore koji su još za nekih 10% jači od twin spark motora...

Srđan

pre 11 godina

Hehehe... Pa stalno se hvališ nekakvim "jurcanjem", kao kakav klinac. Kada se nešto tiče Alfe prije napišeš VW, nego Alfa (pa samim tim skrećeš sa teme). Ako je riječ o Toyoti, ponovo se baviš VW-om (i opet skrećeš sa teme), pa sada i sam kažeš da ćeš VW blatiti gdje i kada god stigneš (a blaćenje je u domenu "najplićih" priča). Ovaj put si spomenu njemačke automobile. Pa šta su BMW ili Mercedes za tebe? Očigledno da ne čitaš komentare dobro, jer je iz prvog vidljivo šta mislim o pomenutoj Alfi. Imam problem samo sa poluinformacijama koje ljudi odvale, pa ostanu živi... Od istorije se ne živi, a veoma lako se propadne (tu Alfa stalno važe, zahvaljujući Fiatu, nažalost)...

Argentto

pre 11 godina

Prvo, ovde niko nije govorio o "utrkivanju" kako ti to kazes, a kako si ti shvatio napisano kao sto rekoh, nikoga ne zanima.. Drugo, alfinoj sportskoj istoriji se divis jer jer vagen ima sportsku istoriju koliko i sampon od koprive..
Trece, wv cu da blatim gde god i kad god mogu..
Kad smo kod obrazovanja, fakultet i MCSA microsoft..
Plitke komentare koji nemaju veze sa temama pises ovde iskljucivo ti jer ni jedan tvoj komentar jos nisam video da je vezan za temu. Ali vidim i na temi za passata cc da imas rasprave i na jos nekim temama a to ipak najvise govori o tebi... ;-) ili mi svi ne valjamo samo si ti dobar ?

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Svoje usporedbe o utrkivanjima od semafora do semafora, kroz gradsku gužvu, kroz krivine, bolje dijeli sa svojim društvom u kafani (iako takvi vozači najčešće utrke završavaju u "banderama", a nedaj bože u nekom pješaku). O čemi pametan ćuti, neko drugi se hvali. Ako ne znaš napisati komentar, a da ne blatiš nekog drugog (i time ne skrećeš sa teme), ne očekuj drugačiju reakciju. O Alfi sam rekao šta mislim i koliko uvažavam njenu bogatu tradiciju, samo manje cijenim ljude poput tebe koji svojim "ispadima" pomalo sramote zvanje "alfiste" (kao što neki sramote vozače VW-a). Fakultetski sam obrazovan čovjek, kao i mnogi koji voze VW, a ako ti smatraš da odijelo čini čovjeka, onda ti želim svu sreću u životu. Tvoji "plitki" komentari na račun drugih više govore o tebi, nego o njima...

Argentto

pre 11 godina

To sto tebi nesto ima prizvuk mislim da ovde nikoga ne zanima.. Pogotovo ne mene.. Tako da te price rekla kazla i kako se tebi sta cini zadrzi za sebe a ovde pricaj o temi.. U svakoj temi pricas o stvarima koje nemaju veze sa temom.. A o cemu drugo i da pricas kad vozis golfa... Razumem ja to..

Srđan

pre 11 godina

Argentto
"Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi..."
Po krivinama u gradskoj gužvi... to je nešto novo i prilično kontradiktorno, a usput dosta opasno. Priča ti ima prizvuk "naloženog klinca", a bilo bi bolje da to ne radiš u saobraćaju (pogotovu u gradskoj gužvi) i još manje da se hvališ na ovakivim mjestima (kao što bi bilo dobro da se hvaljenje "divljanjem" za volanom cenzuriše). To što ti kolege u izlascima daju službeni auto (na koji minut) zaista nije mjerodavno.

Argentto

pre 11 godina

Po meni je voznja po gradu daleko merodavnija ot cunjeva... Oni me ne zanimaju jer nikad necu kupiti auto da vozim oko cunjeva vec po gradu svaki dan... A te novinarske price su dobro poznate "ko koliko plati reklamu..." tako da....
Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi... Nema tih cunjeva, novinara i testova koji mi mogu sugerisati koji je auto bolji za voznju...
A za uporedni test na ulici sam uvek spreman i raspolozen, kao i za uporedjivanje servisnih knjizica.. ;-)

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Vožnja po gradu sa drugarima postala mjerilo automobila... WTF? Zahvaljujući svom prijašnjem poslu sam, recimo, 2006. godine vozio Mercedes SL (tadašnji "facelift") po Mallorci... Jedno je vozanje po gradu, drugo na otvorenom putu... potpuno treće je kada se auto "proveze" kroz čunjeve (a bio sam dio i te priče)... Vožnja sa drugarima po gradu je nešto sasvim drugačije od auto-novinarstva...

Djole

pre 11 godina

@Argentto
Kao prvo pricas napamet, vozio sam alfu (na svu srecu ne svoju) i nisam impresioniran performansama motora 1.6 twin spark, cuje se kao dizelas a nisam zadovoljan ni udobnoscu, oseca svaku neravninu i rupu na putu. Drugar ima 147 noviju verziju i stalno kuka kako ima nekih problema. Trece nisam nigde napisao da vozim nemca koji trosi kao upaljac (vozim fiat) a mislim da ti sebe lazes kako ti je odrzavanje jeftino a auto fenomenalan, a kada ga prodajes dobijes osminu cene koju si plato, ako uopste uspes da ga prodas. U principu kad kupis alfu vencas se sa njom.

Argentto

pre 11 godina

Srdjan.. U jednom postu ranije ti rekoh da mi je posao takav da vozim dosta sluzbenih automobila (u pitanju je mobilni operater) da ne reklamiram.. Cesto navece za do grada drugari i ja menjamo kola da osetimo malo drugu masinu.. Tako da sam veruj mi vozio jako veliki broj modela i kopetentniji sam da poredim od 80% vrsnih znalaca ovde koji su vozili po 2 - 3 modela...
Poceo si da me uhodis po ovim kometarima :-P

igorpl

pre 11 godina

I još nešto da dodam.
TWINSPARK matori su zamišljeni da se smeša pali sa obe strane klipa u isto vreme kako bi brzina paljenja smeše bila brža i samim tim i brže bi klip išao prema dole. MEđutim to je samo teorija u praksi se to nije mongo pokazalo jer na primer ford fokus ima 1.6 motor sa 4 svećice i isto 105 konja a ni obrtni momenti im se ne razlikuju mnogo.
Jedino mi nije jasno zašto je jedna svećica manja od druge (mislim na ovim novijim twinspark) i koja je srha kada okidaju u istom momentu.
Svećice se menjaju na 100.000 ali one male odu već na 80.000 pa vam okida samo velika i nema nekakve razlike čak ni tada u snazi i elastičnosti.
Po mom mišljenju promašaj ali ne promašaj koji je doveo do loših motora sa lošim performansama nego promašaj koji je doveo skuplju izradu nizašta! ili je u tom momentu bio čisto marketinški trik da se kaže kako je uvedena novina u rad motora u tom vremenu!

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Pa ako vozite samo Alfe i ne vozite druge automobile, kako znate da su drugi lošiji, a ona toliko bolja...? Po kojim parametrima? Ono što ohrabruje u zadnje vrijeme (a počelo je sa 8C, pa nastavlja sa 4C) jesu neki novi vjetrovi u Alfi, što je ohrabrujuće... Odnosno počinje praviti automobile koji i nisu baš za svakoga, što i jeste pravo Alfino naslijeđe... Ne vozim Alfu, cijenim joj istoriju (i sa priličnom tugom pratim šta joj se dešava zadnjih 10-ak godina i ko se sve naziva "alfistom")... Nadam se da ovo ide pravim putem, a naročito ako se pojavi neki model sa motorom napred i pogonom nazad (ali ne na Mazdinoj osnovi)...

Мејнстрим

pre 11 godina

Сви што овде нападају Алфу, по правилу су само нешто начули. Причам ти причу и ништа друго.

Argentto

pre 11 godina

Svi vi sto slusate price i protivnici ste alfe a nikada niste ni seli u nju i nemojte da je kupujete nikad... To i nije auto za vas.. I sad vec ima previse alfi na ulicama... Vozite vase savrsene nemacke masine i lazite i sebe i druge kako se ne kvare i kako trose 3,2 l na 100 km... Ima nas koji volimo da se radujemo kad kupujemo i prodajemo alfu... Pogotovo kad prodajemo, jer kupujemo drugu alfu :-)

Ljilja

pre 11 godina

Fiat je u Brazilu deleko ispred WV,ne pricajte gluposti i ne hvalite se neznanjem sto je svojstveno za nase ljude. Nije ni bitno ko vise proda, sve te kuce imaju extra profit. Fiat je trenutno po kvalitetu u ravni sa VW ako ne i bolji posto ima deleko bolje motore.A o dizajnu ne treba trositi reci dalekooo ispred svih su Italijani.

igorpl

pre 11 godina

@Djole
Majstori samo lupetaju gluposti bez da imaju neki ozbiljan argument.
Ja lično imam 147 twinspark. 1.6 105 hP čipovana. Auto sam kupio sa 130.000 i to pravih, vozim ga na gas. imam je 2 godine i pređem 50.000 godišnje tj sada na satu ima oko 230.000. Od elektronike mi ništa zabagovalo nije sem jednog vazdušnog jastuka u sedištu jer je loš konektor pa sam i to sredio. Trapovi su joj malo lošija strana mada ja od kako sam promenio sve i zadnji i prednji i to uzeo reparirano evo već skoro 2 godine ništa pipno nisam a i dalje je utegnuta kao praćka. Od većih kvarova sam imao remont alternatora. Svećice se menjaju na 100.000 NGK DElovi su budzašto tj skoro kao i za punta. Auto ide kao metak cepam ga kad god mogu i nedavno kada sam menjao dihtung glave jer je počeo da baca ulje napolje nisam mogao da verujem koliko su stubline dobre i koliko nema lufta na karikama. Kada smo otvorili motor mislio sam da je užas a kada sam video nisam mogao da poverujem svojim očima.
Znači sipaj samo kvalitetno ulje (ja sipam liqui moli sa grafitom) manjaj na 10.000 i ulje i filter i nema zime. A to kako su loši motori to ti može reći samo onaj koji je uzeo auto sa pređenih 500.000 a spustili mu kilometražu na 105.000. Isti je slučaj i sa bmw-om, mercedesom, kia-om, toyotom i svima ostalim leševima koji pređu milion. Za tvoju informaciju danas se ne prave LOŠI motori u bilo kom brendu da su. DA se razumemo nisam zaluđenik i sledeći auto će mi biti alfa samo ako nađem da je prešla malo.

Bojan

pre 11 godina

Dragi komentatori, brojevi su egzaktna kategorija, pogledajte prodaju, osim u Brazilu, gde je FIAT odmah iza VW, i bice vam jasno sta znaci poraz, pogledajte FIAT-ove fabrike u Evropi, sa koliko kapaciteta rade. Ja mislim na kraju da oni koji komentarisu to i znaju, od zabijanja glave u pesak niko vajde nije imao, mozda samo noj, mozda.

Djole

pre 11 godina

Moj majstor kaze bezi od alfe u sirokom luku, elektroniku kao da im rade deca, a twin spark benzinci su verovatno najgori u istoriji motora. Odrzavanje skupo, pada im cena mnogo vise nego konkurenciji (npr. Alfa 159 2008 cena oko 7000e a audi a4 2008 oko 13500e a i jedan i drugi novi kostaju oko 30000e), pitajte se zasto je to tako. A kazu da se najvise ljudi raduju kada kupuju i kada prodaju alfu(a pogotovu ovo drugo)

Preddy Baer

pre 11 godina

Malko mi se cini da sam "nos" tj Scudetto jos nije doradjen do kraja, a nisam siguran ni da mi se cine potpuno skladnim one linije "migavaca" na haubi!

Ostalo deluje pod velikim uticajem Duettotantte.

Pre svega avangardno i prefinjeno.

I jako mi je drago da je Mankione smogao snage da postavi Alfu na mesto koje joj u stvari i pripada.

Jedva cekam da vidim novu Giulia-u, kao i novog Spider-a (ponarocito ako ostanu u potpunosti dosledni studiji Duettotantta).

ti si izgleda probao samo urnisane alfe

pre 11 godina

Alfa je skupa,spora,puno trosi......ali je obozavam i lagao bih kada bi rekao da bi voleo da vozim pre neki BMW nego lepoticu Alfu :)
(perica, 17. februar 2013 12:54)
Alfa skupa? Mozda ove 8C i slicne, ali "obicniji" modeli nikako. Ni za kupovinu (novi, polovni) ni za odrzavanje. Spora? Mozda oni 1.6 ili neki koji su presli stotine km i kojima je "dusa izvadjena". 1.8, 2.0 (mozda i najbolji, do onog 3.2 V6) su brze od konkurencije

lemmy

pre 11 godina

@bojan Kako to mislis Fiat porazen u brendovima... Pa covece te marke automobila su Fiatovo vlasnistvo.Au brate ala si ti neobavesten.

West

pre 11 godina

Kako su pukli sa 159-om, pucace i dalje. Treba biti realan... Bolje prodavao neki luksuzni Mercedes ili Audi koji je duplo skuplji nego 159-ka.

exA

pre 11 godina

Ja sam ponosni vlasnik Djulijete i svaki dan se divim izgledu... Nisam bas najzadovoljniji potrosnjom, ali je to valjda normalno za 170ks.

Stvarno bih voleo da se Alfa Romeo vrati na scenu. Previse je trziste podeljeno na nemce i japance... Voleo bih da za jedno 3 godine zamenim Giuliettu sa nekom drugom Alfom, nadam se da ce ponuditi neki veci izbor uskoro.

cucic

pre 11 godina

Mene trnci prođu kad Alfa pogodi sa ovakvim stvarima... Tri godine sam vozio 147 benzinca, a pored toga mali milion boljih službenih automobila, njemačkih, čeških i francuskih... svi su oni upotrebljiviji od 147 u svakodnevnom životu, ali svi tako brzo dosade... Alfa mi je bila užitak i nakon tri godine posjedovanja.

Sad sam u fazi planiranja za 159 ili GT - ima nešto u njoj, neki x-faktor, neka poročna manija - postoje stvari u kojima je bolja od konkurencije i u njima uživaš, a one stvari u kojima je katastrofalno lošija - e na te se stvari smiješ blesavim Italijanima i u tolerisanju tih stvari, samo radi onih sitnih u kojima je posebna, nalaziš svoju ljubav prema automobilima.

Alfu može voziti i trpiti njene bubice samo ljudi kojima su automobili više od prevoznog sredstva.

Forza Alfa, ostani posebna uvijek.

Vlada

pre 11 godina

@Bojan
"FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA ..."
Porazen? Sta ti to znaci? Prvo pogledaj prodaju, pa onda pisi, ovo sto si rekao je potpuno netacno.

Inace, koncept je zaista, zaista prelep!

Alexandrius

pre 11 godina

Prelep automobil koji je ujedno i pravo osvezenje u moru slicnih automobila. Nadam se da ce bas ovakav, bez izmena, ugledati serijsku proizvodnju.

Bojan

pre 11 godina

FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA i sada se okrece brendu ALFA ROMEO koji je pokazao pristojne rezultate sa giulietom. Izgubili su rat od folkswagena i azijata, sada pokusavaju da uzvrate udarac. Ja im zelim svu srecu, mada nisam optimistican sto se ishoda tice! Nemacka medicina je najbolja na svetu, zar ne? A japanci su japanci!

Teća Laonić

pre 11 godina

Da li se to AR seli u klasu super luksuznih automobila? Sada je ostala samo Djulijeta sa pristupačnom cenom za svoju klasu. Mito je lajfstajl auto pa je skup. A nema ni naslednika 159. Šteta, ali uvek lepo za oko.

Teća Laonić

pre 11 godina

Da li se to AR seli u klasu super luksuznih automobila? Sada je ostala samo Djulijeta sa pristupačnom cenom za svoju klasu. Mito je lajfstajl auto pa je skup. A nema ni naslednika 159. Šteta, ali uvek lepo za oko.

Alexandrius

pre 11 godina

Prelep automobil koji je ujedno i pravo osvezenje u moru slicnih automobila. Nadam se da ce bas ovakav, bez izmena, ugledati serijsku proizvodnju.

cucic

pre 11 godina

Mene trnci prođu kad Alfa pogodi sa ovakvim stvarima... Tri godine sam vozio 147 benzinca, a pored toga mali milion boljih službenih automobila, njemačkih, čeških i francuskih... svi su oni upotrebljiviji od 147 u svakodnevnom životu, ali svi tako brzo dosade... Alfa mi je bila užitak i nakon tri godine posjedovanja.

Sad sam u fazi planiranja za 159 ili GT - ima nešto u njoj, neki x-faktor, neka poročna manija - postoje stvari u kojima je bolja od konkurencije i u njima uživaš, a one stvari u kojima je katastrofalno lošija - e na te se stvari smiješ blesavim Italijanima i u tolerisanju tih stvari, samo radi onih sitnih u kojima je posebna, nalaziš svoju ljubav prema automobilima.

Alfu može voziti i trpiti njene bubice samo ljudi kojima su automobili više od prevoznog sredstva.

Forza Alfa, ostani posebna uvijek.

exA

pre 11 godina

Ja sam ponosni vlasnik Djulijete i svaki dan se divim izgledu... Nisam bas najzadovoljniji potrosnjom, ali je to valjda normalno za 170ks.

Stvarno bih voleo da se Alfa Romeo vrati na scenu. Previse je trziste podeljeno na nemce i japance... Voleo bih da za jedno 3 godine zamenim Giuliettu sa nekom drugom Alfom, nadam se da ce ponuditi neki veci izbor uskoro.

Bojan

pre 11 godina

FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA i sada se okrece brendu ALFA ROMEO koji je pokazao pristojne rezultate sa giulietom. Izgubili su rat od folkswagena i azijata, sada pokusavaju da uzvrate udarac. Ja im zelim svu srecu, mada nisam optimistican sto se ishoda tice! Nemacka medicina je najbolja na svetu, zar ne? A japanci su japanci!

ti si izgleda probao samo urnisane alfe

pre 11 godina

Alfa je skupa,spora,puno trosi......ali je obozavam i lagao bih kada bi rekao da bi voleo da vozim pre neki BMW nego lepoticu Alfu :)
(perica, 17. februar 2013 12:54)
Alfa skupa? Mozda ove 8C i slicne, ali "obicniji" modeli nikako. Ni za kupovinu (novi, polovni) ni za odrzavanje. Spora? Mozda oni 1.6 ili neki koji su presli stotine km i kojima je "dusa izvadjena". 1.8, 2.0 (mozda i najbolji, do onog 3.2 V6) su brze od konkurencije

Argentto

pre 11 godina

Svi vi sto slusate price i protivnici ste alfe a nikada niste ni seli u nju i nemojte da je kupujete nikad... To i nije auto za vas.. I sad vec ima previse alfi na ulicama... Vozite vase savrsene nemacke masine i lazite i sebe i druge kako se ne kvare i kako trose 3,2 l na 100 km... Ima nas koji volimo da se radujemo kad kupujemo i prodajemo alfu... Pogotovo kad prodajemo, jer kupujemo drugu alfu :-)

lemmy

pre 11 godina

@bojan Kako to mislis Fiat porazen u brendovima... Pa covece te marke automobila su Fiatovo vlasnistvo.Au brate ala si ti neobavesten.

Vlada

pre 11 godina

@Bojan
"FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA ..."
Porazen? Sta ti to znaci? Prvo pogledaj prodaju, pa onda pisi, ovo sto si rekao je potpuno netacno.

Inace, koncept je zaista, zaista prelep!

Preddy Baer

pre 11 godina

Malko mi se cini da sam "nos" tj Scudetto jos nije doradjen do kraja, a nisam siguran ni da mi se cine potpuno skladnim one linije "migavaca" na haubi!

Ostalo deluje pod velikim uticajem Duettotantte.

Pre svega avangardno i prefinjeno.

I jako mi je drago da je Mankione smogao snage da postavi Alfu na mesto koje joj u stvari i pripada.

Jedva cekam da vidim novu Giulia-u, kao i novog Spider-a (ponarocito ako ostanu u potpunosti dosledni studiji Duettotantta).

igorpl

pre 11 godina

@Djole
Majstori samo lupetaju gluposti bez da imaju neki ozbiljan argument.
Ja lično imam 147 twinspark. 1.6 105 hP čipovana. Auto sam kupio sa 130.000 i to pravih, vozim ga na gas. imam je 2 godine i pređem 50.000 godišnje tj sada na satu ima oko 230.000. Od elektronike mi ništa zabagovalo nije sem jednog vazdušnog jastuka u sedištu jer je loš konektor pa sam i to sredio. Trapovi su joj malo lošija strana mada ja od kako sam promenio sve i zadnji i prednji i to uzeo reparirano evo već skoro 2 godine ništa pipno nisam a i dalje je utegnuta kao praćka. Od većih kvarova sam imao remont alternatora. Svećice se menjaju na 100.000 NGK DElovi su budzašto tj skoro kao i za punta. Auto ide kao metak cepam ga kad god mogu i nedavno kada sam menjao dihtung glave jer je počeo da baca ulje napolje nisam mogao da verujem koliko su stubline dobre i koliko nema lufta na karikama. Kada smo otvorili motor mislio sam da je užas a kada sam video nisam mogao da poverujem svojim očima.
Znači sipaj samo kvalitetno ulje (ja sipam liqui moli sa grafitom) manjaj na 10.000 i ulje i filter i nema zime. A to kako su loši motori to ti može reći samo onaj koji je uzeo auto sa pređenih 500.000 a spustili mu kilometražu na 105.000. Isti je slučaj i sa bmw-om, mercedesom, kia-om, toyotom i svima ostalim leševima koji pređu milion. Za tvoju informaciju danas se ne prave LOŠI motori u bilo kom brendu da su. DA se razumemo nisam zaluđenik i sledeći auto će mi biti alfa samo ako nađem da je prešla malo.

Мејнстрим

pre 11 godina

Сви што овде нападају Алфу, по правилу су само нешто начули. Причам ти причу и ништа друго.

Ljilja

pre 11 godina

Fiat je u Brazilu deleko ispred WV,ne pricajte gluposti i ne hvalite se neznanjem sto je svojstveno za nase ljude. Nije ni bitno ko vise proda, sve te kuce imaju extra profit. Fiat je trenutno po kvalitetu u ravni sa VW ako ne i bolji posto ima deleko bolje motore.A o dizajnu ne treba trositi reci dalekooo ispred svih su Italijani.

Bojan

pre 11 godina

Dragi komentatori, brojevi su egzaktna kategorija, pogledajte prodaju, osim u Brazilu, gde je FIAT odmah iza VW, i bice vam jasno sta znaci poraz, pogledajte FIAT-ove fabrike u Evropi, sa koliko kapaciteta rade. Ja mislim na kraju da oni koji komentarisu to i znaju, od zabijanja glave u pesak niko vajde nije imao, mozda samo noj, mozda.

Djole

pre 11 godina

Moj majstor kaze bezi od alfe u sirokom luku, elektroniku kao da im rade deca, a twin spark benzinci su verovatno najgori u istoriji motora. Odrzavanje skupo, pada im cena mnogo vise nego konkurenciji (npr. Alfa 159 2008 cena oko 7000e a audi a4 2008 oko 13500e a i jedan i drugi novi kostaju oko 30000e), pitajte se zasto je to tako. A kazu da se najvise ljudi raduju kada kupuju i kada prodaju alfu(a pogotovu ovo drugo)

Argentto

pre 11 godina

Srdjan.. U jednom postu ranije ti rekoh da mi je posao takav da vozim dosta sluzbenih automobila (u pitanju je mobilni operater) da ne reklamiram.. Cesto navece za do grada drugari i ja menjamo kola da osetimo malo drugu masinu.. Tako da sam veruj mi vozio jako veliki broj modela i kopetentniji sam da poredim od 80% vrsnih znalaca ovde koji su vozili po 2 - 3 modela...
Poceo si da me uhodis po ovim kometarima :-P

Argentto

pre 11 godina

Po meni je voznja po gradu daleko merodavnija ot cunjeva... Oni me ne zanimaju jer nikad necu kupiti auto da vozim oko cunjeva vec po gradu svaki dan... A te novinarske price su dobro poznate "ko koliko plati reklamu..." tako da....
Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi... Nema tih cunjeva, novinara i testova koji mi mogu sugerisati koji je auto bolji za voznju...
A za uporedni test na ulici sam uvek spreman i raspolozen, kao i za uporedjivanje servisnih knjizica.. ;-)

West

pre 11 godina

Kako su pukli sa 159-om, pucace i dalje. Treba biti realan... Bolje prodavao neki luksuzni Mercedes ili Audi koji je duplo skuplji nego 159-ka.

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Pa ako vozite samo Alfe i ne vozite druge automobile, kako znate da su drugi lošiji, a ona toliko bolja...? Po kojim parametrima? Ono što ohrabruje u zadnje vrijeme (a počelo je sa 8C, pa nastavlja sa 4C) jesu neki novi vjetrovi u Alfi, što je ohrabrujuće... Odnosno počinje praviti automobile koji i nisu baš za svakoga, što i jeste pravo Alfino naslijeđe... Ne vozim Alfu, cijenim joj istoriju (i sa priličnom tugom pratim šta joj se dešava zadnjih 10-ak godina i ko se sve naziva "alfistom")... Nadam se da ovo ide pravim putem, a naročito ako se pojavi neki model sa motorom napred i pogonom nazad (ali ne na Mazdinoj osnovi)...

Argentto

pre 11 godina

Prvo, ovde niko nije govorio o "utrkivanju" kako ti to kazes, a kako si ti shvatio napisano kao sto rekoh, nikoga ne zanima.. Drugo, alfinoj sportskoj istoriji se divis jer jer vagen ima sportsku istoriju koliko i sampon od koprive..
Trece, wv cu da blatim gde god i kad god mogu..
Kad smo kod obrazovanja, fakultet i MCSA microsoft..
Plitke komentare koji nemaju veze sa temama pises ovde iskljucivo ti jer ni jedan tvoj komentar jos nisam video da je vezan za temu. Ali vidim i na temi za passata cc da imas rasprave i na jos nekim temama a to ipak najvise govori o tebi... ;-) ili mi svi ne valjamo samo si ti dobar ?

Dinavoj

pre 11 godina

@igorpl, 18. februar 2013 15:57
Naravno da ti nije jasno zašto imaju dve svećice i zašto su različite veličine jer si skroz omašio funkciju istih.Ne okidaju u isto vreme i nisu uopšte promašeni patent.A ako baš oćeš da porediš Fordov 1.6 motor od 73,8kw sa Alfinim 1.6 ts motorom trebao bi znati da ovaj drugi ima 88kw,razlika od bednih 14,2kw ili 19,24% za tebe je možda besmislena ali za druge nije.Možeš porediti i motore od 2000ccm gde je opet razlika od 14kw u korist Italijana.Ne kažem da je Ford loš ali ti si pokušao da obesmisliš neke stvari za koje ti je neko negde pričao da je čuo kako je to neko pročitao...A recimo od 2002-e godine Alfa proizvodi jts motore koji su još za nekih 10% jači od twin spark motora...

Argentto

pre 11 godina

To sto tebi nesto ima prizvuk mislim da ovde nikoga ne zanima.. Pogotovo ne mene.. Tako da te price rekla kazla i kako se tebi sta cini zadrzi za sebe a ovde pricaj o temi.. U svakoj temi pricas o stvarima koje nemaju veze sa temom.. A o cemu drugo i da pricas kad vozis golfa... Razumem ja to..

igorpl

pre 11 godina

I još nešto da dodam.
TWINSPARK matori su zamišljeni da se smeša pali sa obe strane klipa u isto vreme kako bi brzina paljenja smeše bila brža i samim tim i brže bi klip išao prema dole. MEđutim to je samo teorija u praksi se to nije mongo pokazalo jer na primer ford fokus ima 1.6 motor sa 4 svećice i isto 105 konja a ni obrtni momenti im se ne razlikuju mnogo.
Jedino mi nije jasno zašto je jedna svećica manja od druge (mislim na ovim novijim twinspark) i koja je srha kada okidaju u istom momentu.
Svećice se menjaju na 100.000 ali one male odu već na 80.000 pa vam okida samo velika i nema nekakve razlike čak ni tada u snazi i elastičnosti.
Po mom mišljenju promašaj ali ne promašaj koji je doveo do loših motora sa lošim performansama nego promašaj koji je doveo skuplju izradu nizašta! ili je u tom momentu bio čisto marketinški trik da se kaže kako je uvedena novina u rad motora u tom vremenu!

Djole

pre 11 godina

@Argentto
Kao prvo pricas napamet, vozio sam alfu (na svu srecu ne svoju) i nisam impresioniran performansama motora 1.6 twin spark, cuje se kao dizelas a nisam zadovoljan ni udobnoscu, oseca svaku neravninu i rupu na putu. Drugar ima 147 noviju verziju i stalno kuka kako ima nekih problema. Trece nisam nigde napisao da vozim nemca koji trosi kao upaljac (vozim fiat) a mislim da ti sebe lazes kako ti je odrzavanje jeftino a auto fenomenalan, a kada ga prodajes dobijes osminu cene koju si plato, ako uopste uspes da ga prodas. U principu kad kupis alfu vencas se sa njom.

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Vožnja po gradu sa drugarima postala mjerilo automobila... WTF? Zahvaljujući svom prijašnjem poslu sam, recimo, 2006. godine vozio Mercedes SL (tadašnji "facelift") po Mallorci... Jedno je vozanje po gradu, drugo na otvorenom putu... potpuno treće je kada se auto "proveze" kroz čunjeve (a bio sam dio i te priče)... Vožnja sa drugarima po gradu je nešto sasvim drugačije od auto-novinarstva...

Srđan

pre 11 godina

Argentto
"Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi..."
Po krivinama u gradskoj gužvi... to je nešto novo i prilično kontradiktorno, a usput dosta opasno. Priča ti ima prizvuk "naloženog klinca", a bilo bi bolje da to ne radiš u saobraćaju (pogotovu u gradskoj gužvi) i još manje da se hvališ na ovakivim mjestima (kao što bi bilo dobro da se hvaljenje "divljanjem" za volanom cenzuriše). To što ti kolege u izlascima daju službeni auto (na koji minut) zaista nije mjerodavno.

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Svoje usporedbe o utrkivanjima od semafora do semafora, kroz gradsku gužvu, kroz krivine, bolje dijeli sa svojim društvom u kafani (iako takvi vozači najčešće utrke završavaju u "banderama", a nedaj bože u nekom pješaku). O čemi pametan ćuti, neko drugi se hvali. Ako ne znaš napisati komentar, a da ne blatiš nekog drugog (i time ne skrećeš sa teme), ne očekuj drugačiju reakciju. O Alfi sam rekao šta mislim i koliko uvažavam njenu bogatu tradiciju, samo manje cijenim ljude poput tebe koji svojim "ispadima" pomalo sramote zvanje "alfiste" (kao što neki sramote vozače VW-a). Fakultetski sam obrazovan čovjek, kao i mnogi koji voze VW, a ako ti smatraš da odijelo čini čovjeka, onda ti želim svu sreću u životu. Tvoji "plitki" komentari na račun drugih više govore o tebi, nego o njima...

srle

pre 11 godina

Ja sam fan Italijanskih automobila ali realno:
vreme kada je Lancia harala sa Integrale HF 16V, Fiat sa Abartom, Alfa sa svojim ostrim motorima JE PROSLO.
Upsavali su se i nisu se snasli pored brzih i munjevitih Nemackih industrijalaca i inzenjera.
Meni licno nedostaju dobri "Italijani" i pre bih ih vozilo od Nemaca ali budimo realni.

Srđan

pre 11 godina

Hehehe... Pa stalno se hvališ nekakvim "jurcanjem", kao kakav klinac. Kada se nešto tiče Alfe prije napišeš VW, nego Alfa (pa samim tim skrećeš sa teme). Ako je riječ o Toyoti, ponovo se baviš VW-om (i opet skrećeš sa teme), pa sada i sam kažeš da ćeš VW blatiti gdje i kada god stigneš (a blaćenje je u domenu "najplićih" priča). Ovaj put si spomenu njemačke automobile. Pa šta su BMW ili Mercedes za tebe? Očigledno da ne čitaš komentare dobro, jer je iz prvog vidljivo šta mislim o pomenutoj Alfi. Imam problem samo sa poluinformacijama koje ljudi odvale, pa ostanu živi... Od istorije se ne živi, a veoma lako se propadne (tu Alfa stalno važe, zahvaljujući Fiatu, nažalost)...

Bojan

pre 11 godina

FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA i sada se okrece brendu ALFA ROMEO koji je pokazao pristojne rezultate sa giulietom. Izgubili su rat od folkswagena i azijata, sada pokusavaju da uzvrate udarac. Ja im zelim svu srecu, mada nisam optimistican sto se ishoda tice! Nemacka medicina je najbolja na svetu, zar ne? A japanci su japanci!

West

pre 11 godina

Kako su pukli sa 159-om, pucace i dalje. Treba biti realan... Bolje prodavao neki luksuzni Mercedes ili Audi koji je duplo skuplji nego 159-ka.

Djole

pre 11 godina

Moj majstor kaze bezi od alfe u sirokom luku, elektroniku kao da im rade deca, a twin spark benzinci su verovatno najgori u istoriji motora. Odrzavanje skupo, pada im cena mnogo vise nego konkurenciji (npr. Alfa 159 2008 cena oko 7000e a audi a4 2008 oko 13500e a i jedan i drugi novi kostaju oko 30000e), pitajte se zasto je to tako. A kazu da se najvise ljudi raduju kada kupuju i kada prodaju alfu(a pogotovu ovo drugo)

Djole

pre 11 godina

@Argentto
Kao prvo pricas napamet, vozio sam alfu (na svu srecu ne svoju) i nisam impresioniran performansama motora 1.6 twin spark, cuje se kao dizelas a nisam zadovoljan ni udobnoscu, oseca svaku neravninu i rupu na putu. Drugar ima 147 noviju verziju i stalno kuka kako ima nekih problema. Trece nisam nigde napisao da vozim nemca koji trosi kao upaljac (vozim fiat) a mislim da ti sebe lazes kako ti je odrzavanje jeftino a auto fenomenalan, a kada ga prodajes dobijes osminu cene koju si plato, ako uopste uspes da ga prodas. U principu kad kupis alfu vencas se sa njom.

Bojan

pre 11 godina

Dragi komentatori, brojevi su egzaktna kategorija, pogledajte prodaju, osim u Brazilu, gde je FIAT odmah iza VW, i bice vam jasno sta znaci poraz, pogledajte FIAT-ove fabrike u Evropi, sa koliko kapaciteta rade. Ja mislim na kraju da oni koji komentarisu to i znaju, od zabijanja glave u pesak niko vajde nije imao, mozda samo noj, mozda.

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Pa ako vozite samo Alfe i ne vozite druge automobile, kako znate da su drugi lošiji, a ona toliko bolja...? Po kojim parametrima? Ono što ohrabruje u zadnje vrijeme (a počelo je sa 8C, pa nastavlja sa 4C) jesu neki novi vjetrovi u Alfi, što je ohrabrujuće... Odnosno počinje praviti automobile koji i nisu baš za svakoga, što i jeste pravo Alfino naslijeđe... Ne vozim Alfu, cijenim joj istoriju (i sa priličnom tugom pratim šta joj se dešava zadnjih 10-ak godina i ko se sve naziva "alfistom")... Nadam se da ovo ide pravim putem, a naročito ako se pojavi neki model sa motorom napred i pogonom nazad (ali ne na Mazdinoj osnovi)...

lemmy

pre 11 godina

@bojan Kako to mislis Fiat porazen u brendovima... Pa covece te marke automobila su Fiatovo vlasnistvo.Au brate ala si ti neobavesten.

igorpl

pre 11 godina

I još nešto da dodam.
TWINSPARK matori su zamišljeni da se smeša pali sa obe strane klipa u isto vreme kako bi brzina paljenja smeše bila brža i samim tim i brže bi klip išao prema dole. MEđutim to je samo teorija u praksi se to nije mongo pokazalo jer na primer ford fokus ima 1.6 motor sa 4 svećice i isto 105 konja a ni obrtni momenti im se ne razlikuju mnogo.
Jedino mi nije jasno zašto je jedna svećica manja od druge (mislim na ovim novijim twinspark) i koja je srha kada okidaju u istom momentu.
Svećice se menjaju na 100.000 ali one male odu već na 80.000 pa vam okida samo velika i nema nekakve razlike čak ni tada u snazi i elastičnosti.
Po mom mišljenju promašaj ali ne promašaj koji je doveo do loših motora sa lošim performansama nego promašaj koji je doveo skuplju izradu nizašta! ili je u tom momentu bio čisto marketinški trik da se kaže kako je uvedena novina u rad motora u tom vremenu!

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Vožnja po gradu sa drugarima postala mjerilo automobila... WTF? Zahvaljujući svom prijašnjem poslu sam, recimo, 2006. godine vozio Mercedes SL (tadašnji "facelift") po Mallorci... Jedno je vozanje po gradu, drugo na otvorenom putu... potpuno treće je kada se auto "proveze" kroz čunjeve (a bio sam dio i te priče)... Vožnja sa drugarima po gradu je nešto sasvim drugačije od auto-novinarstva...

Teća Laonić

pre 11 godina

Da li se to AR seli u klasu super luksuznih automobila? Sada je ostala samo Djulijeta sa pristupačnom cenom za svoju klasu. Mito je lajfstajl auto pa je skup. A nema ni naslednika 159. Šteta, ali uvek lepo za oko.

Vlada

pre 11 godina

@Bojan
"FIAT je porazen u brendovima FIAT i LANCIA ..."
Porazen? Sta ti to znaci? Prvo pogledaj prodaju, pa onda pisi, ovo sto si rekao je potpuno netacno.

Inace, koncept je zaista, zaista prelep!

ti si izgleda probao samo urnisane alfe

pre 11 godina

Alfa je skupa,spora,puno trosi......ali je obozavam i lagao bih kada bi rekao da bi voleo da vozim pre neki BMW nego lepoticu Alfu :)
(perica, 17. februar 2013 12:54)
Alfa skupa? Mozda ove 8C i slicne, ali "obicniji" modeli nikako. Ni za kupovinu (novi, polovni) ni za odrzavanje. Spora? Mozda oni 1.6 ili neki koji su presli stotine km i kojima je "dusa izvadjena". 1.8, 2.0 (mozda i najbolji, do onog 3.2 V6) su brze od konkurencije

Srđan

pre 11 godina

Argentto
"Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi..."
Po krivinama u gradskoj gužvi... to je nešto novo i prilično kontradiktorno, a usput dosta opasno. Priča ti ima prizvuk "naloženog klinca", a bilo bi bolje da to ne radiš u saobraćaju (pogotovu u gradskoj gužvi) i još manje da se hvališ na ovakivim mjestima (kao što bi bilo dobro da se hvaljenje "divljanjem" za volanom cenzuriše). To što ti kolege u izlascima daju službeni auto (na koji minut) zaista nije mjerodavno.

cucic

pre 11 godina

Mene trnci prođu kad Alfa pogodi sa ovakvim stvarima... Tri godine sam vozio 147 benzinca, a pored toga mali milion boljih službenih automobila, njemačkih, čeških i francuskih... svi su oni upotrebljiviji od 147 u svakodnevnom životu, ali svi tako brzo dosade... Alfa mi je bila užitak i nakon tri godine posjedovanja.

Sad sam u fazi planiranja za 159 ili GT - ima nešto u njoj, neki x-faktor, neka poročna manija - postoje stvari u kojima je bolja od konkurencije i u njima uživaš, a one stvari u kojima je katastrofalno lošija - e na te se stvari smiješ blesavim Italijanima i u tolerisanju tih stvari, samo radi onih sitnih u kojima je posebna, nalaziš svoju ljubav prema automobilima.

Alfu može voziti i trpiti njene bubice samo ljudi kojima su automobili više od prevoznog sredstva.

Forza Alfa, ostani posebna uvijek.

Preddy Baer

pre 11 godina

Malko mi se cini da sam "nos" tj Scudetto jos nije doradjen do kraja, a nisam siguran ni da mi se cine potpuno skladnim one linije "migavaca" na haubi!

Ostalo deluje pod velikim uticajem Duettotantte.

Pre svega avangardno i prefinjeno.

I jako mi je drago da je Mankione smogao snage da postavi Alfu na mesto koje joj u stvari i pripada.

Jedva cekam da vidim novu Giulia-u, kao i novog Spider-a (ponarocito ako ostanu u potpunosti dosledni studiji Duettotantta).

Srđan

pre 11 godina

Argentto
Svoje usporedbe o utrkivanjima od semafora do semafora, kroz gradsku gužvu, kroz krivine, bolje dijeli sa svojim društvom u kafani (iako takvi vozači najčešće utrke završavaju u "banderama", a nedaj bože u nekom pješaku). O čemi pametan ćuti, neko drugi se hvali. Ako ne znaš napisati komentar, a da ne blatiš nekog drugog (i time ne skrećeš sa teme), ne očekuj drugačiju reakciju. O Alfi sam rekao šta mislim i koliko uvažavam njenu bogatu tradiciju, samo manje cijenim ljude poput tebe koji svojim "ispadima" pomalo sramote zvanje "alfiste" (kao što neki sramote vozače VW-a). Fakultetski sam obrazovan čovjek, kao i mnogi koji voze VW, a ako ti smatraš da odijelo čini čovjeka, onda ti želim svu sreću u životu. Tvoji "plitki" komentari na račun drugih više govore o tebi, nego o njima...

Alexandrius

pre 11 godina

Prelep automobil koji je ujedno i pravo osvezenje u moru slicnih automobila. Nadam se da ce bas ovakav, bez izmena, ugledati serijsku proizvodnju.

Ljilja

pre 11 godina

Fiat je u Brazilu deleko ispred WV,ne pricajte gluposti i ne hvalite se neznanjem sto je svojstveno za nase ljude. Nije ni bitno ko vise proda, sve te kuce imaju extra profit. Fiat je trenutno po kvalitetu u ravni sa VW ako ne i bolji posto ima deleko bolje motore.A o dizajnu ne treba trositi reci dalekooo ispred svih su Italijani.

Argentto

pre 11 godina

Srdjan.. U jednom postu ranije ti rekoh da mi je posao takav da vozim dosta sluzbenih automobila (u pitanju je mobilni operater) da ne reklamiram.. Cesto navece za do grada drugari i ja menjamo kola da osetimo malo drugu masinu.. Tako da sam veruj mi vozio jako veliki broj modela i kopetentniji sam da poredim od 80% vrsnih znalaca ovde koji su vozili po 2 - 3 modela...
Poceo si da me uhodis po ovim kometarima :-P

igorpl

pre 11 godina

@Djole
Majstori samo lupetaju gluposti bez da imaju neki ozbiljan argument.
Ja lično imam 147 twinspark. 1.6 105 hP čipovana. Auto sam kupio sa 130.000 i to pravih, vozim ga na gas. imam je 2 godine i pređem 50.000 godišnje tj sada na satu ima oko 230.000. Od elektronike mi ništa zabagovalo nije sem jednog vazdušnog jastuka u sedištu jer je loš konektor pa sam i to sredio. Trapovi su joj malo lošija strana mada ja od kako sam promenio sve i zadnji i prednji i to uzeo reparirano evo već skoro 2 godine ništa pipno nisam a i dalje je utegnuta kao praćka. Od većih kvarova sam imao remont alternatora. Svećice se menjaju na 100.000 NGK DElovi su budzašto tj skoro kao i za punta. Auto ide kao metak cepam ga kad god mogu i nedavno kada sam menjao dihtung glave jer je počeo da baca ulje napolje nisam mogao da verujem koliko su stubline dobre i koliko nema lufta na karikama. Kada smo otvorili motor mislio sam da je užas a kada sam video nisam mogao da poverujem svojim očima.
Znači sipaj samo kvalitetno ulje (ja sipam liqui moli sa grafitom) manjaj na 10.000 i ulje i filter i nema zime. A to kako su loši motori to ti može reći samo onaj koji je uzeo auto sa pređenih 500.000 a spustili mu kilometražu na 105.000. Isti je slučaj i sa bmw-om, mercedesom, kia-om, toyotom i svima ostalim leševima koji pređu milion. Za tvoju informaciju danas se ne prave LOŠI motori u bilo kom brendu da su. DA se razumemo nisam zaluđenik i sledeći auto će mi biti alfa samo ako nađem da je prešla malo.

srle

pre 11 godina

Ja sam fan Italijanskih automobila ali realno:
vreme kada je Lancia harala sa Integrale HF 16V, Fiat sa Abartom, Alfa sa svojim ostrim motorima JE PROSLO.
Upsavali su se i nisu se snasli pored brzih i munjevitih Nemackih industrijalaca i inzenjera.
Meni licno nedostaju dobri "Italijani" i pre bih ih vozilo od Nemaca ali budimo realni.

exA

pre 11 godina

Ja sam ponosni vlasnik Djulijete i svaki dan se divim izgledu... Nisam bas najzadovoljniji potrosnjom, ali je to valjda normalno za 170ks.

Stvarno bih voleo da se Alfa Romeo vrati na scenu. Previse je trziste podeljeno na nemce i japance... Voleo bih da za jedno 3 godine zamenim Giuliettu sa nekom drugom Alfom, nadam se da ce ponuditi neki veci izbor uskoro.

Мејнстрим

pre 11 godina

Сви што овде нападају Алфу, по правилу су само нешто начули. Причам ти причу и ништа друго.

Argentto

pre 11 godina

Po meni je voznja po gradu daleko merodavnija ot cunjeva... Oni me ne zanimaju jer nikad necu kupiti auto da vozim oko cunjeva vec po gradu svaki dan... A te novinarske price su dobro poznate "ko koliko plati reklamu..." tako da....
Kad ja 2 modela par puta provozam istim relacijama kroz iste krivine putem koji znam na pamet po gradskoj guzvi... Nema tih cunjeva, novinara i testova koji mi mogu sugerisati koji je auto bolji za voznju...
A za uporedni test na ulici sam uvek spreman i raspolozen, kao i za uporedjivanje servisnih knjizica.. ;-)

Argentto

pre 11 godina

Svi vi sto slusate price i protivnici ste alfe a nikada niste ni seli u nju i nemojte da je kupujete nikad... To i nije auto za vas.. I sad vec ima previse alfi na ulicama... Vozite vase savrsene nemacke masine i lazite i sebe i druge kako se ne kvare i kako trose 3,2 l na 100 km... Ima nas koji volimo da se radujemo kad kupujemo i prodajemo alfu... Pogotovo kad prodajemo, jer kupujemo drugu alfu :-)

Argentto

pre 11 godina

To sto tebi nesto ima prizvuk mislim da ovde nikoga ne zanima.. Pogotovo ne mene.. Tako da te price rekla kazla i kako se tebi sta cini zadrzi za sebe a ovde pricaj o temi.. U svakoj temi pricas o stvarima koje nemaju veze sa temom.. A o cemu drugo i da pricas kad vozis golfa... Razumem ja to..

Argentto

pre 11 godina

Prvo, ovde niko nije govorio o "utrkivanju" kako ti to kazes, a kako si ti shvatio napisano kao sto rekoh, nikoga ne zanima.. Drugo, alfinoj sportskoj istoriji se divis jer jer vagen ima sportsku istoriju koliko i sampon od koprive..
Trece, wv cu da blatim gde god i kad god mogu..
Kad smo kod obrazovanja, fakultet i MCSA microsoft..
Plitke komentare koji nemaju veze sa temama pises ovde iskljucivo ti jer ni jedan tvoj komentar jos nisam video da je vezan za temu. Ali vidim i na temi za passata cc da imas rasprave i na jos nekim temama a to ipak najvise govori o tebi... ;-) ili mi svi ne valjamo samo si ti dobar ?

Srđan

pre 11 godina

Hehehe... Pa stalno se hvališ nekakvim "jurcanjem", kao kakav klinac. Kada se nešto tiče Alfe prije napišeš VW, nego Alfa (pa samim tim skrećeš sa teme). Ako je riječ o Toyoti, ponovo se baviš VW-om (i opet skrećeš sa teme), pa sada i sam kažeš da ćeš VW blatiti gdje i kada god stigneš (a blaćenje je u domenu "najplićih" priča). Ovaj put si spomenu njemačke automobile. Pa šta su BMW ili Mercedes za tebe? Očigledno da ne čitaš komentare dobro, jer je iz prvog vidljivo šta mislim o pomenutoj Alfi. Imam problem samo sa poluinformacijama koje ljudi odvale, pa ostanu živi... Od istorije se ne živi, a veoma lako se propadne (tu Alfa stalno važe, zahvaljujući Fiatu, nažalost)...

Dinavoj

pre 11 godina

@igorpl, 18. februar 2013 15:57
Naravno da ti nije jasno zašto imaju dve svećice i zašto su različite veličine jer si skroz omašio funkciju istih.Ne okidaju u isto vreme i nisu uopšte promašeni patent.A ako baš oćeš da porediš Fordov 1.6 motor od 73,8kw sa Alfinim 1.6 ts motorom trebao bi znati da ovaj drugi ima 88kw,razlika od bednih 14,2kw ili 19,24% za tebe je možda besmislena ali za druge nije.Možeš porediti i motore od 2000ccm gde je opet razlika od 14kw u korist Italijana.Ne kažem da je Ford loš ali ti si pokušao da obesmisliš neke stvari za koje ti je neko negde pričao da je čuo kako je to neko pročitao...A recimo od 2002-e godine Alfa proizvodi jts motore koji su još za nekih 10% jači od twin spark motora...