Subota, 09.02.2013.

16:16

Može li Džordan u NBA u 50-oj?

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan nedavno je izjavio da bi mogao ponovo da se vrati u NBA ligu, iako ima 50 godina.

Izvor: AK

Može li Džordan u NBA u 50-oj? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

azu

pre 11 godina

sta se lozite, i kad se vratio sa cetrdeset da nije bio suvlasnik ne bi ga niko zvao. Ne moze da igra kao kad je bio mlad a ni priblizno tome...

Nemanjikus

pre 11 godina

Au, kako sam se lozio tad na NBA i njegovu igru, licnost. Legenda. U mom kraju gde smo igrali basket, crtao sam NBA trojku i glavu od bika od Cikago Bulsa, ha kad se setim samo. :) A u fudbalu na Ronalda zubketa. Dve legende najvece.

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 11:53
Овим људима што су дали 12 плусева је очигледно јасније него теби.. Али добро. Некоме је јасно, некоме напишеш па му није јасно... Штета што не може овде да се црта, па ти нацртам лепо пријатељу, можда сконташ :D
Скор(е)о па Килер, хехе

MJ

pre 11 godina

(Score Killer, 10. februar 2013 00:40)
da, Sumaher je neprikosnoveno najbolji vozac u istoriji F1
Ajrton to nije bio, kao sto ni MJ nije u kosarci.

coja cojic

pre 11 godina

MJ se vraća sigurno. Tako je bilo i 1995 kao i 2003, to je sve delo kampanje i dizanja populanosti događaja. Da podsetim mladje geeracije prvi odlazak iz NBA posle treće u nizu titule je usledio zbog ubistva njegovog oca na ulici, drugi 1998 posle posle šeste titule i velike svađe u Čikago Bulsima zapravo ostao je do početka sezone 1999 da bi podržao igrače cele NBA zbog LOCK OUT štrajka. Zbog trećeg ulaska u ligu morao je da se odrekne pozicije menadžera WIZARDSA na koju se više nikada nije vratio. Obožavam MJ a ali mislim da bi to bio loš potez.....

Score Killer

pre 11 godina

Александар 3105
Očigledno si promašio poentu ali ne mogu da Ti objašnjavam ...
Tako da, sedi .... i ne uzbuđuj se previše :)

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 00:40
Очигледно да не пратиш Ф1. Шумахер је направио један од најгорих повратака икада у било којем спорту вративши се за волан болида Ф1. Седмоструки шампион (како је дошао до титула, нека му стоји на част, о томе нећу да коментаришем), бива сваке сезоне одран од просечног возача, тимског колеге, Ника Розберга. Е то не бих желео да се деси Џордану. Као тренер ДА, као саветник ДА, као играч НИКАДА ВИШЕ. Не желим да му се деси блам као Шумахеру.

andertejker

pre 11 godina

Ko moze ako ne moze Dzordan?! :)
Niko nikad nije imao takvu lakocu pokreta i takvu kontrolu tela.Sve sto je radio izgledalo je prelako.Ne treba ocekivati od njega sad neke vratolomije,ali bi mogao da proda koju foru klincima.U 40.godini je belezio 20 poena po mecu.Sad bi mogao kao Radman i Pavlovic zajedno. :) Zbog njega nisam zavoleo kosarku nego sport.Budio sam se da vidim koliko je utrpao,a on je trpao i trpao koga je stigao.

a Vlade mu zamalo izblokirao šut koji je prelomio 6, utakmicu finala 91.

pre 11 godina

Stern ide u penziju. Potreban mu je još jedan hype ne bi li uzeo još neki zelembać i pridružio ga milionima ostalih svojih zelembaća. Ova priča o Majku i povratku se sve intenzivnije zakuvava u SAD. Bobketsi tonu sve dublje i zbog toga je i njima potreban sličan hype.

Ali zamislite da se dogodi da stvarno zaigra ponovo. Zar bi ste to propustili?! Ja ne bih jer znam da bi matori dao sve od sebe, slao klince "po burek" i dizao halu na noge, kao što je to uvek radio i tako postao legenda. Ne bi me čudilo ni da zakuca u nekoj kontri kad bi ostao sam na polovini protivnika.
Kada pitaju sadašnje i bivše NBA igrače, ko je najbolji ikada, ubedljivo najčešći odgovor je - Majkl. Igrač bez slabosti u igri! Kako oni kažu - arguably the G.O.A.T!

Za sve one koji nisu imali prilike da ga gledaju dok je igrao. Činjenica da se diže prašina na pomen da bi 50-godišnjak bio značajno pojačanje jedne NBA ekipe dovodi do pitanja - kako li je samo igrao kad je imao 25?

I love this guy

pre 11 godina

Citam komentare i smejem se :D secam se kako su se Dzordanu smejali kad je potpisao za Vizardse...Ovaj covek je sinonim ovog sporta,hvala bogu pa je uvek ignorisao ''pametnjakovice'' izvolite link i uzivajte uz moj omiljeni NBA rekord 51 pts at the age 38!Ovaj covek ce i u stotoj drzati casove kosarke!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=dh8XvDImFE8

Silver Surfer

pre 11 godina

Navodno je njegov povratak u NBA imao pozitivan finansijski efekat na sve zivo u Americi. Pretpostavljam da bi se i sad, bez obzira na njegove godine, desilo isto. Ne znam ko ne bi odgledao, u zivom prenosu, tu povratnicku utakmicu. Ako ne najveci, bio bi to sigurno jedan od najvecih sportskoh dogadjaja u istoriji. Nesumnjivo da bi za kosarku bio najveci.
S druge strane znam i ko to ne bi ni na koji nacin ispratio. RTS. Ali, pustili bi nam reprizu. I to ko zna, koliko puta.

Barcaboy

pre 11 godina

Bilo bi lepo al je jako nerealno pogotovo sto danasnji 20-25 godisnjaci igraci imaju nenormalne fizicke predispozicije medjutim takodje ukoliko bi se vratio (makar na nekoliko utakmica) SIGURAN sam da bi belezio neke poene :) Nadam se da ce odigrati bar koju utakmicu!

drvobradi

pre 11 godina

Moze da se vrati, a kako ce da igra pitanje je. Plus, sto ce svaki mamlaz u NBA da kidise na njega sa zeljom da se dokaze. Mada opet, ako ima minutazu od 20 min, i dobre saigrace tj superstar saigrace, on moze i dan danas da ubaci 15-20 poena bilo kom timu.
BTW za ove sto porede MJ sa Mihaelom Sumaherom, samo da kazem da je u F1 bitnije vozilo od vozaca. MS nije imao dobro vozilo 3g, i to je bilo kljucno za njegov neuspesan povratak (ako iko od vas prati taj sport neka pogleda kako ce proci LH ove godine).

Comodore

pre 11 godina

Ako se vrati, prica se vec mesecima unazad da ce se vratiti 22.februara, igrace u dresu Charlotta. Nijedan drugi klub se nije spominjao u ovoj prici. MJ puni 17.februara 50 godina a on je suvlasnik Charlottea tako da je oko toga bila neka prica, ne secam se bas najbolje

retko-mudar

pre 11 godina

Plače mi se koliko ga volim i koliko mu se divim. Od kada znam za sebe igram košarku, a od 3. osnovne kda sam počeo i da treniram znao sam za Majkla. Nisam idolopoklonik, niti se nešto 'primam' na tuđe uspehe ali ovaj čovek mi je prirastao za srce svojim nadljudskim talentom i svojom veštinom, a osim toga ne pamtim neke veće incidente vezane za njega i karijeru pa slobodno mogu reći da je i dobar kao čovek. Er Majki forever!

MJ32

pre 11 godina

Potpise za Lakerse, on 5 banki, Nash 4, Jamison 36, Kobe ove godine puni 35, pukla prica da stizu Garnett i Pierce, ono... Na terenu rapsodija, a na klupi banja:) Gasola bi zvali Juniore:)

Ne vracaj se MJ, ti, Magic, Bird i sl. nikad niste ni otisli...

Respect majstore.

Александар 3105

pre 11 godina

Може да се врати наравно. Али као играч???? Само ће да се проведе као Шумахер у Ф1. Боље да задржи круну по мени најбољег играча НБА лиге и да се не враћа у игру. Као тренер, саветник то да. Али као играч, не дај Боже.

dule

pre 11 godina

dao bih bubreg da se on vrati i da opet gledam uzivo najlepsi sut svih vremena i najveci talenat kod bilo kog sportiste ikad.
ma bio bi medju najboljima. Kao sto on kaze u dokumentarcu, kad je poceo da igra imao je najbolji prodor, onda su poceli odbrambeni da se povlace korak u nazad, pa je usavrsio sut, onda su poceli da ga udvajaju, pa je morao da usavrsi fadeaway, sad bi samo dosao sa nekim novim oruzjem :)
the greatest ever

Jodz

pre 11 godina

Koliko god bih volio da ga ponovo vidim na parketu, ipak se nadam da se nece vratiti, jer se protiv bioloskog sata ne moze, i samo bi na neki nacin "pokvario" jednu nestvarnu sportsku karijeru, kao sto je to i Sumaher uradio..

Basketash____NS

pre 11 godina

Kada sam video naslov, morao sam prochitati PRELEP text :) ... On je bio taj koji je pomerio granice ove magichne igre ... Igrao se sa svim protivnicima ... Neponovljivo ...

Babe Ruth

pre 11 godina

Jordan najbolji , Grifin naslednik!
(Grifin, 09. februar 2013 19:15) - Care, Grifin zna samo da se izivljava na obrucima, apsolutno nista vise. Kobi, Lebron, Di Rouz, Durantula... e oni su top class, ali ipak nisu MJ23 niti ce ikada biti.

Miloš_30

pre 11 godina

Majkl Džordan mi je jedan od najvećih životnih uzora, odrastao sam uz njegovu virtuoznost. Ali, ovde treba biti - što bi Anglosaksonci rekli - down to Earth. Zašto? Zato što ključno pitanje nije da li Džordan može da igra u NBA. Verujem da može. Pitanje je samo na kom nivou? Jer, slična priča je bila i sa neuspelim povratkom Mihaela Šumahera. Bez obzira što su sportovi drugačiji - vreme je nepedivo. Svi bi mi voleli da zauvek imamo 20 godina i da gledamo MJ 23 kako igra sa 30 i nešto...ali to je nemoguće.

Damir Radović

pre 11 godina

Sečam se 95,kada se prvi put vratio sa brojem 45,jer navodno nije smeo obući dres sa brojem 23(jer je bio taj broj penzionisan,pa je morala marka Champion(tada je bila ekskluzivni proizvođač dresova za NBA)uvesti po svim fabrikama treću smenu za proizvajane dresa Chicago Bullsa sa brojem 45 JORDAN,jer je bila prodaja megalomanska.Za nepunih mesec dana prodali su 250milijona dresova po čitavom Svetu.I kao po čudu,na početku sezone 95/96,Jordan je mogao ponovo da stavi na leđa broj 23,pa je Champion ponovio priču.Eto koliko je taj čovek veći od Boga.Pa sad zamislite,da se ponovo vrati.Mislim da bi tu njegovu prvu utakmicu prenosile sve zemlje Sveta koje imaju TV,a dres bi bio prodan u Miljardi primeraka, kladim se.Kao što je rekao Sir Charles Barkley West is the best but east is a MJ.Legenda živi!

SkP

pre 11 godina

Voleo bih da se vrati, ali me zanima koji ce klub imati hrabrost da "zaposli" pedesetogodisnjaka i pored toga sto je u pitanju veliki MJ. Kako god bilo, nadam se da cemo ga gledati ponovo.

SpuD

pre 11 godina

ako se on bude vratio, vraticu se i ja gledanju NBA lige. Nekako tu kada je on otisao iz NBA i sama liga je postala nekako nezanimljiva za gledanje. VRATI SE!!!!!!!!!!!!

MJ

pre 11 godina

ma gluposti, nece se on vracati jer ne moze vise nista da pruzi
pregazili bi ga mladji i brzi momci, kao sto su ga gazili sa 38 i 39 godina kada je trosio 26 lopti da bi dosao do 23 poena.

naravno, moze da se vrati zbog marketinga (kao sto je Sumaher, stara legenda protiv mladih nada) i entuzijazma (zelja da se takmici), ali cisto sumnjam, jedino sto bi se desilo je ovo http://www.youtube.com/watch?v=u-2Hd-Ly2CQ

Milos

pre 11 godina

nece imati 1% pokretljivosti kao nekada ali ce svi ma i da sutne 100 puta i sve promasi gledati u njega kao u boga, jer ipak on to i jeste. a i ne bi se on vratio da je bas toliko los i da ne moze da daje pa bar 10 po mecu. i da li ce me napokon nesto iz nba naterati da ustanem u 3 ujutru...

as

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.
(top, 9. februar 2013 16:55)
Da svacije ali ne i MJ VELICINE

aca

pre 11 godina

to bi bilo fenomenalno! Tesko da bi mogao da igra sa momcima od 25 ali bi imao neke trikove u rukavu. Verovatno bi igrao 10ak min po utakmici i vredeo bi svakom timu.

Zurkolomac

pre 11 godina

Jordan bi mogao da igra u bilo kojoj drugoj galaksiji protiv vanzemaljaca visine 5m. A Zemlja je za njega decija igra, ali bi svi obozavatelji kosarke voleli ponovo da gledaju njegove carolije...

sandu

pre 11 godina

Njegov povratak bi vise bio marketingski pokret,nego sto bi to bio stvaran povratak u NBA,Dzejmsu svaka cast zbog izjave i pokazanog respekta prema najboljem kosarkasu ikada...

ja

pre 11 godina

Ovo je glupost, ne kazem da za svoje godine nije dobar (gledao sam intervju gde je Jordan to rekao za CBS ) ali ne bi mogao da drzi korak sa "novim klincima". Neka se baci na treniranje... Ako vec ne moze da zaradi dovoljno kroz Air Jordan produkte, a ne da sa 50. godina igra u NBA. Pojesce ga Lebron Durant pa i Kobi uostalom. On ni kada je za Wizards-e igrao nije bio nesto impresivan a ne sada, samo moze da pokvari savrsenu sliku o sebi. I bolje je povuci se ranije (i da ostanes legenda u svacijim ocima) nego da te pod stare dane mlate klinci.

Ivan brzi

pre 11 godina

Pogledajte klipove iz 2011,2012,13 sta radi na treningu svog tima!!!I sad bi bio tata za sve problem bi mu bilo mizda desetak igraca inace ostatak ni do kolena!Mozes da se vratiš slobodno!

006

pre 11 godina

Ranije su igrači imali neki poseban šmek. Pa Ajverson u najboljim danima bi tako izvrteo sve ove steroidne seka-perse na čelu sa Džejmsom i ostalima, da verovatno ne bi znali gde se nalaze. A Džordan može i u šezdesetoj da igra, baš kao i, recimo, naš Bodiroga.

Snap

pre 11 godina

Ja mislim da bi onog Howarda, Griffina i ostale steroidne napuvane siledzije sa procentom suta za slobodna bacanja od 15% cak i u 50-oj vrteo i radio kao mlade majmune...

top

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.

Kol

pre 11 godina

Dzordane jesi car al brate protiv prirode se ne moze, kinta ti ne treba zaradio si da ne mozes da potrosis za 3 zivota, ziva si legenda i najbolji igrac svih vremena i sada ces se cimas sa ovim klincima u naponu snage?! Ne ide to, nego uzivaj u pikanju golfa ili tako necem!

Tekelija

pre 11 godina

Једно је жеља, друго је могућност.
Само по слици се види да Џордан има здравствених проблема и без спорта.
Човјек се изобличио, а није толико стар...

А и зашто би се враћао. НБА је напокон, након његовог одласка, добила бар дио старе дражи. Настају нови ривалитети. Не постоји доминантна екипа. Гомила је младих талентованих играча.
Обожавао сам Џордана као играча, али човјек стварно не зна кад је доста :)

Snap

pre 11 godina

Ja mislim da bi onog Howarda, Griffina i ostale steroidne napuvane siledzije sa procentom suta za slobodna bacanja od 15% cak i u 50-oj vrteo i radio kao mlade majmune...

aca

pre 11 godina

to bi bilo fenomenalno! Tesko da bi mogao da igra sa momcima od 25 ali bi imao neke trikove u rukavu. Verovatno bi igrao 10ak min po utakmici i vredeo bi svakom timu.

Kol

pre 11 godina

Dzordane jesi car al brate protiv prirode se ne moze, kinta ti ne treba zaradio si da ne mozes da potrosis za 3 zivota, ziva si legenda i najbolji igrac svih vremena i sada ces se cimas sa ovim klincima u naponu snage?! Ne ide to, nego uzivaj u pikanju golfa ili tako necem!

Ivan brzi

pre 11 godina

Pogledajte klipove iz 2011,2012,13 sta radi na treningu svog tima!!!I sad bi bio tata za sve problem bi mu bilo mizda desetak igraca inace ostatak ni do kolena!Mozes da se vratiš slobodno!

Babe Ruth

pre 11 godina

Jordan najbolji , Grifin naslednik!
(Grifin, 09. februar 2013 19:15) - Care, Grifin zna samo da se izivljava na obrucima, apsolutno nista vise. Kobi, Lebron, Di Rouz, Durantula... e oni su top class, ali ipak nisu MJ23 niti ce ikada biti.

Damir Radović

pre 11 godina

Sečam se 95,kada se prvi put vratio sa brojem 45,jer navodno nije smeo obući dres sa brojem 23(jer je bio taj broj penzionisan,pa je morala marka Champion(tada je bila ekskluzivni proizvođač dresova za NBA)uvesti po svim fabrikama treću smenu za proizvajane dresa Chicago Bullsa sa brojem 45 JORDAN,jer je bila prodaja megalomanska.Za nepunih mesec dana prodali su 250milijona dresova po čitavom Svetu.I kao po čudu,na početku sezone 95/96,Jordan je mogao ponovo da stavi na leđa broj 23,pa je Champion ponovio priču.Eto koliko je taj čovek veći od Boga.Pa sad zamislite,da se ponovo vrati.Mislim da bi tu njegovu prvu utakmicu prenosile sve zemlje Sveta koje imaju TV,a dres bi bio prodan u Miljardi primeraka, kladim se.Kao što je rekao Sir Charles Barkley West is the best but east is a MJ.Legenda živi!

dule

pre 11 godina

dao bih bubreg da se on vrati i da opet gledam uzivo najlepsi sut svih vremena i najveci talenat kod bilo kog sportiste ikad.
ma bio bi medju najboljima. Kao sto on kaze u dokumentarcu, kad je poceo da igra imao je najbolji prodor, onda su poceli odbrambeni da se povlace korak u nazad, pa je usavrsio sut, onda su poceli da ga udvajaju, pa je morao da usavrsi fadeaway, sad bi samo dosao sa nekim novim oruzjem :)
the greatest ever

MJ32

pre 11 godina

Potpise za Lakerse, on 5 banki, Nash 4, Jamison 36, Kobe ove godine puni 35, pukla prica da stizu Garnett i Pierce, ono... Na terenu rapsodija, a na klupi banja:) Gasola bi zvali Juniore:)

Ne vracaj se MJ, ti, Magic, Bird i sl. nikad niste ni otisli...

Respect majstore.

Miloš_30

pre 11 godina

Majkl Džordan mi je jedan od najvećih životnih uzora, odrastao sam uz njegovu virtuoznost. Ali, ovde treba biti - što bi Anglosaksonci rekli - down to Earth. Zašto? Zato što ključno pitanje nije da li Džordan može da igra u NBA. Verujem da može. Pitanje je samo na kom nivou? Jer, slična priča je bila i sa neuspelim povratkom Mihaela Šumahera. Bez obzira što su sportovi drugačiji - vreme je nepedivo. Svi bi mi voleli da zauvek imamo 20 godina i da gledamo MJ 23 kako igra sa 30 i nešto...ali to je nemoguće.

Milos

pre 11 godina

nece imati 1% pokretljivosti kao nekada ali ce svi ma i da sutne 100 puta i sve promasi gledati u njega kao u boga, jer ipak on to i jeste. a i ne bi se on vratio da je bas toliko los i da ne moze da daje pa bar 10 po mecu. i da li ce me napokon nesto iz nba naterati da ustanem u 3 ujutru...

retko-mudar

pre 11 godina

Plače mi se koliko ga volim i koliko mu se divim. Od kada znam za sebe igram košarku, a od 3. osnovne kda sam počeo i da treniram znao sam za Majkla. Nisam idolopoklonik, niti se nešto 'primam' na tuđe uspehe ali ovaj čovek mi je prirastao za srce svojim nadljudskim talentom i svojom veštinom, a osim toga ne pamtim neke veće incidente vezane za njega i karijeru pa slobodno mogu reći da je i dobar kao čovek. Er Majki forever!

006

pre 11 godina

Ranije su igrači imali neki poseban šmek. Pa Ajverson u najboljim danima bi tako izvrteo sve ove steroidne seka-perse na čelu sa Džejmsom i ostalima, da verovatno ne bi znali gde se nalaze. A Džordan može i u šezdesetoj da igra, baš kao i, recimo, naš Bodiroga.

Basketash____NS

pre 11 godina

Kada sam video naslov, morao sam prochitati PRELEP text :) ... On je bio taj koji je pomerio granice ove magichne igre ... Igrao se sa svim protivnicima ... Neponovljivo ...

top

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.

SpuD

pre 11 godina

ako se on bude vratio, vraticu se i ja gledanju NBA lige. Nekako tu kada je on otisao iz NBA i sama liga je postala nekako nezanimljiva za gledanje. VRATI SE!!!!!!!!!!!!

Jodz

pre 11 godina

Koliko god bih volio da ga ponovo vidim na parketu, ipak se nadam da se nece vratiti, jer se protiv bioloskog sata ne moze, i samo bi na neki nacin "pokvario" jednu nestvarnu sportsku karijeru, kao sto je to i Sumaher uradio..

Barcaboy

pre 11 godina

Bilo bi lepo al je jako nerealno pogotovo sto danasnji 20-25 godisnjaci igraci imaju nenormalne fizicke predispozicije medjutim takodje ukoliko bi se vratio (makar na nekoliko utakmica) SIGURAN sam da bi belezio neke poene :) Nadam se da ce odigrati bar koju utakmicu!

Zurkolomac

pre 11 godina

Jordan bi mogao da igra u bilo kojoj drugoj galaksiji protiv vanzemaljaca visine 5m. A Zemlja je za njega decija igra, ali bi svi obozavatelji kosarke voleli ponovo da gledaju njegove carolije...

Tekelija

pre 11 godina

Једно је жеља, друго је могућност.
Само по слици се види да Џордан има здравствених проблема и без спорта.
Човјек се изобличио, а није толико стар...

А и зашто би се враћао. НБА је напокон, након његовог одласка, добила бар дио старе дражи. Настају нови ривалитети. Не постоји доминантна екипа. Гомила је младих талентованих играча.
Обожавао сам Џордана као играча, али човјек стварно не зна кад је доста :)

as

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.
(top, 9. februar 2013 16:55)
Da svacije ali ne i MJ VELICINE

sandu

pre 11 godina

Njegov povratak bi vise bio marketingski pokret,nego sto bi to bio stvaran povratak u NBA,Dzejmsu svaka cast zbog izjave i pokazanog respekta prema najboljem kosarkasu ikada...

drvobradi

pre 11 godina

Moze da se vrati, a kako ce da igra pitanje je. Plus, sto ce svaki mamlaz u NBA da kidise na njega sa zeljom da se dokaze. Mada opet, ako ima minutazu od 20 min, i dobre saigrace tj superstar saigrace, on moze i dan danas da ubaci 15-20 poena bilo kom timu.
BTW za ove sto porede MJ sa Mihaelom Sumaherom, samo da kazem da je u F1 bitnije vozilo od vozaca. MS nije imao dobro vozilo 3g, i to je bilo kljucno za njegov neuspesan povratak (ako iko od vas prati taj sport neka pogleda kako ce proci LH ove godine).

SkP

pre 11 godina

Voleo bih da se vrati, ali me zanima koji ce klub imati hrabrost da "zaposli" pedesetogodisnjaka i pored toga sto je u pitanju veliki MJ. Kako god bilo, nadam se da cemo ga gledati ponovo.

andertejker

pre 11 godina

Ko moze ako ne moze Dzordan?! :)
Niko nikad nije imao takvu lakocu pokreta i takvu kontrolu tela.Sve sto je radio izgledalo je prelako.Ne treba ocekivati od njega sad neke vratolomije,ali bi mogao da proda koju foru klincima.U 40.godini je belezio 20 poena po mecu.Sad bi mogao kao Radman i Pavlovic zajedno. :) Zbog njega nisam zavoleo kosarku nego sport.Budio sam se da vidim koliko je utrpao,a on je trpao i trpao koga je stigao.

a Vlade mu zamalo izblokirao šut koji je prelomio 6, utakmicu finala 91.

pre 11 godina

Stern ide u penziju. Potreban mu je još jedan hype ne bi li uzeo još neki zelembać i pridružio ga milionima ostalih svojih zelembaća. Ova priča o Majku i povratku se sve intenzivnije zakuvava u SAD. Bobketsi tonu sve dublje i zbog toga je i njima potreban sličan hype.

Ali zamislite da se dogodi da stvarno zaigra ponovo. Zar bi ste to propustili?! Ja ne bih jer znam da bi matori dao sve od sebe, slao klince "po burek" i dizao halu na noge, kao što je to uvek radio i tako postao legenda. Ne bi me čudilo ni da zakuca u nekoj kontri kad bi ostao sam na polovini protivnika.
Kada pitaju sadašnje i bivše NBA igrače, ko je najbolji ikada, ubedljivo najčešći odgovor je - Majkl. Igrač bez slabosti u igri! Kako oni kažu - arguably the G.O.A.T!

Za sve one koji nisu imali prilike da ga gledaju dok je igrao. Činjenica da se diže prašina na pomen da bi 50-godišnjak bio značajno pojačanje jedne NBA ekipe dovodi do pitanja - kako li je samo igrao kad je imao 25?

Александар 3105

pre 11 godina

Може да се врати наравно. Али као играч???? Само ће да се проведе као Шумахер у Ф1. Боље да задржи круну по мени најбољег играча НБА лиге и да се не враћа у игру. Као тренер, саветник то да. Али као играч, не дај Боже.

Comodore

pre 11 godina

Ako se vrati, prica se vec mesecima unazad da ce se vratiti 22.februara, igrace u dresu Charlotta. Nijedan drugi klub se nije spominjao u ovoj prici. MJ puni 17.februara 50 godina a on je suvlasnik Charlottea tako da je oko toga bila neka prica, ne secam se bas najbolje

ja

pre 11 godina

Ovo je glupost, ne kazem da za svoje godine nije dobar (gledao sam intervju gde je Jordan to rekao za CBS ) ali ne bi mogao da drzi korak sa "novim klincima". Neka se baci na treniranje... Ako vec ne moze da zaradi dovoljno kroz Air Jordan produkte, a ne da sa 50. godina igra u NBA. Pojesce ga Lebron Durant pa i Kobi uostalom. On ni kada je za Wizards-e igrao nije bio nesto impresivan a ne sada, samo moze da pokvari savrsenu sliku o sebi. I bolje je povuci se ranije (i da ostanes legenda u svacijim ocima) nego da te pod stare dane mlate klinci.

I love this guy

pre 11 godina

Citam komentare i smejem se :D secam se kako su se Dzordanu smejali kad je potpisao za Vizardse...Ovaj covek je sinonim ovog sporta,hvala bogu pa je uvek ignorisao ''pametnjakovice'' izvolite link i uzivajte uz moj omiljeni NBA rekord 51 pts at the age 38!Ovaj covek ce i u stotoj drzati casove kosarke!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=dh8XvDImFE8

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 00:40
Очигледно да не пратиш Ф1. Шумахер је направио један од најгорих повратака икада у било којем спорту вративши се за волан болида Ф1. Седмоструки шампион (како је дошао до титула, нека му стоји на част, о томе нећу да коментаришем), бива сваке сезоне одран од просечног возача, тимског колеге, Ника Розберга. Е то не бих желео да се деси Џордану. Као тренер ДА, као саветник ДА, као играч НИКАДА ВИШЕ. Не желим да му се деси блам као Шумахеру.

Silver Surfer

pre 11 godina

Navodno je njegov povratak u NBA imao pozitivan finansijski efekat na sve zivo u Americi. Pretpostavljam da bi se i sad, bez obzira na njegove godine, desilo isto. Ne znam ko ne bi odgledao, u zivom prenosu, tu povratnicku utakmicu. Ako ne najveci, bio bi to sigurno jedan od najvecih sportskoh dogadjaja u istoriji. Nesumnjivo da bi za kosarku bio najveci.
S druge strane znam i ko to ne bi ni na koji nacin ispratio. RTS. Ali, pustili bi nam reprizu. I to ko zna, koliko puta.

Nemanjikus

pre 11 godina

Au, kako sam se lozio tad na NBA i njegovu igru, licnost. Legenda. U mom kraju gde smo igrali basket, crtao sam NBA trojku i glavu od bika od Cikago Bulsa, ha kad se setim samo. :) A u fudbalu na Ronalda zubketa. Dve legende najvece.

MJ

pre 11 godina

ma gluposti, nece se on vracati jer ne moze vise nista da pruzi
pregazili bi ga mladji i brzi momci, kao sto su ga gazili sa 38 i 39 godina kada je trosio 26 lopti da bi dosao do 23 poena.

naravno, moze da se vrati zbog marketinga (kao sto je Sumaher, stara legenda protiv mladih nada) i entuzijazma (zelja da se takmici), ali cisto sumnjam, jedino sto bi se desilo je ovo http://www.youtube.com/watch?v=u-2Hd-Ly2CQ

coja cojic

pre 11 godina

MJ se vraća sigurno. Tako je bilo i 1995 kao i 2003, to je sve delo kampanje i dizanja populanosti događaja. Da podsetim mladje geeracije prvi odlazak iz NBA posle treće u nizu titule je usledio zbog ubistva njegovog oca na ulici, drugi 1998 posle posle šeste titule i velike svađe u Čikago Bulsima zapravo ostao je do početka sezone 1999 da bi podržao igrače cele NBA zbog LOCK OUT štrajka. Zbog trećeg ulaska u ligu morao je da se odrekne pozicije menadžera WIZARDSA na koju se više nikada nije vratio. Obožavam MJ a ali mislim da bi to bio loš potez.....

Score Killer

pre 11 godina

Александар 3105
Očigledno si promašio poentu ali ne mogu da Ti objašnjavam ...
Tako da, sedi .... i ne uzbuđuj se previše :)

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 11:53
Овим људима што су дали 12 плусева је очигледно јасније него теби.. Али добро. Некоме је јасно, некоме напишеш па му није јасно... Штета што не може овде да се црта, па ти нацртам лепо пријатељу, можда сконташ :D
Скор(е)о па Килер, хехе

MJ

pre 11 godina

(Score Killer, 10. februar 2013 00:40)
da, Sumaher je neprikosnoveno najbolji vozac u istoriji F1
Ajrton to nije bio, kao sto ni MJ nije u kosarci.

azu

pre 11 godina

sta se lozite, i kad se vratio sa cetrdeset da nije bio suvlasnik ne bi ga niko zvao. Ne moze da igra kao kad je bio mlad a ni priblizno tome...

Tekelija

pre 11 godina

Једно је жеља, друго је могућност.
Само по слици се види да Џордан има здравствених проблема и без спорта.
Човјек се изобличио, а није толико стар...

А и зашто би се враћао. НБА је напокон, након његовог одласка, добила бар дио старе дражи. Настају нови ривалитети. Не постоји доминантна екипа. Гомила је младих талентованих играча.
Обожавао сам Џордана као играча, али човјек стварно не зна кад је доста :)

Kol

pre 11 godina

Dzordane jesi car al brate protiv prirode se ne moze, kinta ti ne treba zaradio si da ne mozes da potrosis za 3 zivota, ziva si legenda i najbolji igrac svih vremena i sada ces se cimas sa ovim klincima u naponu snage?! Ne ide to, nego uzivaj u pikanju golfa ili tako necem!

MJ

pre 11 godina

ma gluposti, nece se on vracati jer ne moze vise nista da pruzi
pregazili bi ga mladji i brzi momci, kao sto su ga gazili sa 38 i 39 godina kada je trosio 26 lopti da bi dosao do 23 poena.

naravno, moze da se vrati zbog marketinga (kao sto je Sumaher, stara legenda protiv mladih nada) i entuzijazma (zelja da se takmici), ali cisto sumnjam, jedino sto bi se desilo je ovo http://www.youtube.com/watch?v=u-2Hd-Ly2CQ

ja

pre 11 godina

Ovo je glupost, ne kazem da za svoje godine nije dobar (gledao sam intervju gde je Jordan to rekao za CBS ) ali ne bi mogao da drzi korak sa "novim klincima". Neka se baci na treniranje... Ako vec ne moze da zaradi dovoljno kroz Air Jordan produkte, a ne da sa 50. godina igra u NBA. Pojesce ga Lebron Durant pa i Kobi uostalom. On ni kada je za Wizards-e igrao nije bio nesto impresivan a ne sada, samo moze da pokvari savrsenu sliku o sebi. I bolje je povuci se ranije (i da ostanes legenda u svacijim ocima) nego da te pod stare dane mlate klinci.

Snap

pre 11 godina

Ja mislim da bi onog Howarda, Griffina i ostale steroidne napuvane siledzije sa procentom suta za slobodna bacanja od 15% cak i u 50-oj vrteo i radio kao mlade majmune...

MJ

pre 11 godina

(Score Killer, 10. februar 2013 00:40)
da, Sumaher je neprikosnoveno najbolji vozac u istoriji F1
Ajrton to nije bio, kao sto ni MJ nije u kosarci.

Александар 3105

pre 11 godina

Може да се врати наравно. Али као играч???? Само ће да се проведе као Шумахер у Ф1. Боље да задржи круну по мени најбољег играча НБА лиге и да се не враћа у игру. Као тренер, саветник то да. Али као играч, не дај Боже.

006

pre 11 godina

Ranije su igrači imali neki poseban šmek. Pa Ajverson u najboljim danima bi tako izvrteo sve ove steroidne seka-perse na čelu sa Džejmsom i ostalima, da verovatno ne bi znali gde se nalaze. A Džordan može i u šezdesetoj da igra, baš kao i, recimo, naš Bodiroga.

Damir Radović

pre 11 godina

Sečam se 95,kada se prvi put vratio sa brojem 45,jer navodno nije smeo obući dres sa brojem 23(jer je bio taj broj penzionisan,pa je morala marka Champion(tada je bila ekskluzivni proizvođač dresova za NBA)uvesti po svim fabrikama treću smenu za proizvajane dresa Chicago Bullsa sa brojem 45 JORDAN,jer je bila prodaja megalomanska.Za nepunih mesec dana prodali su 250milijona dresova po čitavom Svetu.I kao po čudu,na početku sezone 95/96,Jordan je mogao ponovo da stavi na leđa broj 23,pa je Champion ponovio priču.Eto koliko je taj čovek veći od Boga.Pa sad zamislite,da se ponovo vrati.Mislim da bi tu njegovu prvu utakmicu prenosile sve zemlje Sveta koje imaju TV,a dres bi bio prodan u Miljardi primeraka, kladim se.Kao što je rekao Sir Charles Barkley West is the best but east is a MJ.Legenda živi!

SpuD

pre 11 godina

ako se on bude vratio, vraticu se i ja gledanju NBA lige. Nekako tu kada je on otisao iz NBA i sama liga je postala nekako nezanimljiva za gledanje. VRATI SE!!!!!!!!!!!!

top

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.

SkP

pre 11 godina

Voleo bih da se vrati, ali me zanima koji ce klub imati hrabrost da "zaposli" pedesetogodisnjaka i pored toga sto je u pitanju veliki MJ. Kako god bilo, nadam se da cemo ga gledati ponovo.

Babe Ruth

pre 11 godina

Jordan najbolji , Grifin naslednik!
(Grifin, 09. februar 2013 19:15) - Care, Grifin zna samo da se izivljava na obrucima, apsolutno nista vise. Kobi, Lebron, Di Rouz, Durantula... e oni su top class, ali ipak nisu MJ23 niti ce ikada biti.

as

pre 11 godina

Deo svacije velicine je i umeti otici,raditi nesto drugo u zivotu,ne mora to biti tako kvalitetno,ali savremeni sport iscedi coveka,i veze ga za citav zivot,ili mu upropasti ostatak zivota.
(top, 9. februar 2013 16:55)
Da svacije ali ne i MJ VELICINE

Jodz

pre 11 godina

Koliko god bih volio da ga ponovo vidim na parketu, ipak se nadam da se nece vratiti, jer se protiv bioloskog sata ne moze, i samo bi na neki nacin "pokvario" jednu nestvarnu sportsku karijeru, kao sto je to i Sumaher uradio..

Ivan brzi

pre 11 godina

Pogledajte klipove iz 2011,2012,13 sta radi na treningu svog tima!!!I sad bi bio tata za sve problem bi mu bilo mizda desetak igraca inace ostatak ni do kolena!Mozes da se vratiš slobodno!

drvobradi

pre 11 godina

Moze da se vrati, a kako ce da igra pitanje je. Plus, sto ce svaki mamlaz u NBA da kidise na njega sa zeljom da se dokaze. Mada opet, ako ima minutazu od 20 min, i dobre saigrace tj superstar saigrace, on moze i dan danas da ubaci 15-20 poena bilo kom timu.
BTW za ove sto porede MJ sa Mihaelom Sumaherom, samo da kazem da je u F1 bitnije vozilo od vozaca. MS nije imao dobro vozilo 3g, i to je bilo kljucno za njegov neuspesan povratak (ako iko od vas prati taj sport neka pogleda kako ce proci LH ove godine).

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 00:40
Очигледно да не пратиш Ф1. Шумахер је направио један од најгорих повратака икада у било којем спорту вративши се за волан болида Ф1. Седмоструки шампион (како је дошао до титула, нека му стоји на част, о томе нећу да коментаришем), бива сваке сезоне одран од просечног возача, тимског колеге, Ника Розберга. Е то не бих желео да се деси Џордану. Као тренер ДА, као саветник ДА, као играч НИКАДА ВИШЕ. Не желим да му се деси блам као Шумахеру.

Zurkolomac

pre 11 godina

Jordan bi mogao da igra u bilo kojoj drugoj galaksiji protiv vanzemaljaca visine 5m. A Zemlja je za njega decija igra, ali bi svi obozavatelji kosarke voleli ponovo da gledaju njegove carolije...

sandu

pre 11 godina

Njegov povratak bi vise bio marketingski pokret,nego sto bi to bio stvaran povratak u NBA,Dzejmsu svaka cast zbog izjave i pokazanog respekta prema najboljem kosarkasu ikada...

Miloš_30

pre 11 godina

Majkl Džordan mi je jedan od najvećih životnih uzora, odrastao sam uz njegovu virtuoznost. Ali, ovde treba biti - što bi Anglosaksonci rekli - down to Earth. Zašto? Zato što ključno pitanje nije da li Džordan može da igra u NBA. Verujem da može. Pitanje je samo na kom nivou? Jer, slična priča je bila i sa neuspelim povratkom Mihaela Šumahera. Bez obzira što su sportovi drugačiji - vreme je nepedivo. Svi bi mi voleli da zauvek imamo 20 godina i da gledamo MJ 23 kako igra sa 30 i nešto...ali to je nemoguće.

retko-mudar

pre 11 godina

Plače mi se koliko ga volim i koliko mu se divim. Od kada znam za sebe igram košarku, a od 3. osnovne kda sam počeo i da treniram znao sam za Majkla. Nisam idolopoklonik, niti se nešto 'primam' na tuđe uspehe ali ovaj čovek mi je prirastao za srce svojim nadljudskim talentom i svojom veštinom, a osim toga ne pamtim neke veće incidente vezane za njega i karijeru pa slobodno mogu reći da je i dobar kao čovek. Er Majki forever!

azu

pre 11 godina

sta se lozite, i kad se vratio sa cetrdeset da nije bio suvlasnik ne bi ga niko zvao. Ne moze da igra kao kad je bio mlad a ni priblizno tome...

aca

pre 11 godina

to bi bilo fenomenalno! Tesko da bi mogao da igra sa momcima od 25 ali bi imao neke trikove u rukavu. Verovatno bi igrao 10ak min po utakmici i vredeo bi svakom timu.

Milos

pre 11 godina

nece imati 1% pokretljivosti kao nekada ali ce svi ma i da sutne 100 puta i sve promasi gledati u njega kao u boga, jer ipak on to i jeste. a i ne bi se on vratio da je bas toliko los i da ne moze da daje pa bar 10 po mecu. i da li ce me napokon nesto iz nba naterati da ustanem u 3 ujutru...

MJ32

pre 11 godina

Potpise za Lakerse, on 5 banki, Nash 4, Jamison 36, Kobe ove godine puni 35, pukla prica da stizu Garnett i Pierce, ono... Na terenu rapsodija, a na klupi banja:) Gasola bi zvali Juniore:)

Ne vracaj se MJ, ti, Magic, Bird i sl. nikad niste ni otisli...

Respect majstore.

Barcaboy

pre 11 godina

Bilo bi lepo al je jako nerealno pogotovo sto danasnji 20-25 godisnjaci igraci imaju nenormalne fizicke predispozicije medjutim takodje ukoliko bi se vratio (makar na nekoliko utakmica) SIGURAN sam da bi belezio neke poene :) Nadam se da ce odigrati bar koju utakmicu!

Silver Surfer

pre 11 godina

Navodno je njegov povratak u NBA imao pozitivan finansijski efekat na sve zivo u Americi. Pretpostavljam da bi se i sad, bez obzira na njegove godine, desilo isto. Ne znam ko ne bi odgledao, u zivom prenosu, tu povratnicku utakmicu. Ako ne najveci, bio bi to sigurno jedan od najvecih sportskoh dogadjaja u istoriji. Nesumnjivo da bi za kosarku bio najveci.
S druge strane znam i ko to ne bi ni na koji nacin ispratio. RTS. Ali, pustili bi nam reprizu. I to ko zna, koliko puta.

a Vlade mu zamalo izblokirao šut koji je prelomio 6, utakmicu finala 91.

pre 11 godina

Stern ide u penziju. Potreban mu je još jedan hype ne bi li uzeo još neki zelembać i pridružio ga milionima ostalih svojih zelembaća. Ova priča o Majku i povratku se sve intenzivnije zakuvava u SAD. Bobketsi tonu sve dublje i zbog toga je i njima potreban sličan hype.

Ali zamislite da se dogodi da stvarno zaigra ponovo. Zar bi ste to propustili?! Ja ne bih jer znam da bi matori dao sve od sebe, slao klince "po burek" i dizao halu na noge, kao što je to uvek radio i tako postao legenda. Ne bi me čudilo ni da zakuca u nekoj kontri kad bi ostao sam na polovini protivnika.
Kada pitaju sadašnje i bivše NBA igrače, ko je najbolji ikada, ubedljivo najčešći odgovor je - Majkl. Igrač bez slabosti u igri! Kako oni kažu - arguably the G.O.A.T!

Za sve one koji nisu imali prilike da ga gledaju dok je igrao. Činjenica da se diže prašina na pomen da bi 50-godišnjak bio značajno pojačanje jedne NBA ekipe dovodi do pitanja - kako li je samo igrao kad je imao 25?

coja cojic

pre 11 godina

MJ se vraća sigurno. Tako je bilo i 1995 kao i 2003, to je sve delo kampanje i dizanja populanosti događaja. Da podsetim mladje geeracije prvi odlazak iz NBA posle treće u nizu titule je usledio zbog ubistva njegovog oca na ulici, drugi 1998 posle posle šeste titule i velike svađe u Čikago Bulsima zapravo ostao je do početka sezone 1999 da bi podržao igrače cele NBA zbog LOCK OUT štrajka. Zbog trećeg ulaska u ligu morao je da se odrekne pozicije menadžera WIZARDSA na koju se više nikada nije vratio. Obožavam MJ a ali mislim da bi to bio loš potez.....

Nemanjikus

pre 11 godina

Au, kako sam se lozio tad na NBA i njegovu igru, licnost. Legenda. U mom kraju gde smo igrali basket, crtao sam NBA trojku i glavu od bika od Cikago Bulsa, ha kad se setim samo. :) A u fudbalu na Ronalda zubketa. Dve legende najvece.

Basketash____NS

pre 11 godina

Kada sam video naslov, morao sam prochitati PRELEP text :) ... On je bio taj koji je pomerio granice ove magichne igre ... Igrao se sa svim protivnicima ... Neponovljivo ...

dule

pre 11 godina

dao bih bubreg da se on vrati i da opet gledam uzivo najlepsi sut svih vremena i najveci talenat kod bilo kog sportiste ikad.
ma bio bi medju najboljima. Kao sto on kaze u dokumentarcu, kad je poceo da igra imao je najbolji prodor, onda su poceli odbrambeni da se povlace korak u nazad, pa je usavrsio sut, onda su poceli da ga udvajaju, pa je morao da usavrsi fadeaway, sad bi samo dosao sa nekim novim oruzjem :)
the greatest ever

Comodore

pre 11 godina

Ako se vrati, prica se vec mesecima unazad da ce se vratiti 22.februara, igrace u dresu Charlotta. Nijedan drugi klub se nije spominjao u ovoj prici. MJ puni 17.februara 50 godina a on je suvlasnik Charlottea tako da je oko toga bila neka prica, ne secam se bas najbolje

andertejker

pre 11 godina

Ko moze ako ne moze Dzordan?! :)
Niko nikad nije imao takvu lakocu pokreta i takvu kontrolu tela.Sve sto je radio izgledalo je prelako.Ne treba ocekivati od njega sad neke vratolomije,ali bi mogao da proda koju foru klincima.U 40.godini je belezio 20 poena po mecu.Sad bi mogao kao Radman i Pavlovic zajedno. :) Zbog njega nisam zavoleo kosarku nego sport.Budio sam se da vidim koliko je utrpao,a on je trpao i trpao koga je stigao.

Score Killer

pre 11 godina

Александар 3105
Očigledno si promašio poentu ali ne mogu da Ti objašnjavam ...
Tako da, sedi .... i ne uzbuđuj se previše :)

Александар 3105

pre 11 godina

Score Killer, 10. februar 2013 11:53
Овим људима што су дали 12 плусева је очигледно јасније него теби.. Али добро. Некоме је јасно, некоме напишеш па му није јасно... Штета што не може овде да се црта, па ти нацртам лепо пријатељу, можда сконташ :D
Скор(е)о па Килер, хехе

I love this guy

pre 11 godina

Citam komentare i smejem se :D secam se kako su se Dzordanu smejali kad je potpisao za Vizardse...Ovaj covek je sinonim ovog sporta,hvala bogu pa je uvek ignorisao ''pametnjakovice'' izvolite link i uzivajte uz moj omiljeni NBA rekord 51 pts at the age 38!Ovaj covek ce i u stotoj drzati casove kosarke!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=dh8XvDImFE8