Petak, 08.02.2013.

00:16

Miškoviću opet produžen pritvor

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da za još jedan mesec produži pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku.

Izvor: B92

Miškoviæu opet produžen pritvor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

243 Komentari

Sortiraj po:

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!

veljko

pre 11 godina

Nije dzaba evropska komisija ukazala na brojne nepravilnosti i spisak od dvadesetak privatizacija poput azotare i poslovanja agrobanke,bice tu posla za nadlezne.

Simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi!

Dusan Dule

pre 11 godina

Tuzilastvo je verovatno sa debelim razlogom produzilo pritvor Miskovicu i ekipi. Iskreno ima on putra na glavi da po mnogim pitanjima mora da odgovara.Sve sto nije stekao na posten nacin da vrati u drzavnu kasu ,to je mnogo bitnije.

ima ih

pre 11 godina

Ima ih još iz te priče, manji kalibar ali zato ni malo zlokobniji i po privredu i po državu i društvo: http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Uhapsen-direktor-novosadske-firme-GCM-kompani.html

СЕЛИШНИК

pre 11 godina

Tuzilastvo dobro zna svoj posao i ubedjen sam da je donelo jedinu ispravnu odluku o produzetku pritvora g Miskovicu.Mene naj vise zanima krajnji ishod,odnosno krajnja presuda !!!

ПРАВО И ПРАВДА

pre 11 godina

Nisam strucnjak.Verujem da tuzilastvo zna sta radi.Iskren da budem mene zanima kao gradjanina krajnji ishod i dokazivanje njegove krivice.

Teri

pre 11 godina

Neka neka, treba mu produzivati dokle god je to moguce, jer u slucaju da se pusti ,mislim da bi nestao bez traga i cekao da se njegove demokrate vrate na vlast. Mora da odgovara za ono sto je radio i mala deca znaju kako se obogatio.

Nestorr

pre 11 godina

Dosta se prethodna vlast igrala zmurke sa Miskovicem!!! Brojali su do 10, godina!!! Sada je vreme da se svi koji su se sakrivali stave pred lice pravde, jer A.Vucic ne zmuri!!!

ДАРДАНЕЛИ

pre 11 godina

Dobro je [to je do[lo do produ#etka,smatram da je obrazlozenje na mestu,ali bi jako voleo da se postupak sto pre isproceusira i donese presuda.

ISTRAZNE RADNJE 2013

pre 11 godina

Smatram da je tuzilastvo donelo ispravnu odluku dok se dokazni postupak ne upotpuni do samoga kraja.Sa druge strane zelim da naglasim da bi sto pre trebalo otpoceti postupak i poceti sa dokazivanjem.

Student masinstva

pre 11 godina

Neka spreme sve dokaze protiv Miskovica i odjednom da iznesu pred sud jer je jedino tako moguce dokazati ono sto cela zemlja zna.

RAFAELO KUGLICA

pre 11 godina

Isterivanje pravde u slucaju Miskovic je jedino zadovoljenje koje Srbija moze da prihvati kada je taj covek u pitanju.

aleksandar grozni

pre 11 godina

U takvom pritvoru potpisao bi da zivim do kraja zivota.Nemojte bre vise da lazete ovaj narod svi znate da je radio po vazecim zakonima,maloce da se odmori u pritvoru posebne vrste jer i tu nismo jednaki,pa ce onda od poreskih obveznika da uzme ostetu naravno obimnu i podelice sa onima koji su mu donosenjem takvih zakona sve to omogucili.Setitese devedeseih kako ste vi sve krali po zakonu bogatili se a narod ste ojadili i nikom nista jer zamislite vi ste radili po zakonu,a zakone koji su bivali iskljucivo naruceni i za usku potrebu vi sami ste donosili,a poslanici su to naravno glatko glasali,jer nisu ludi da za te pare secu granu na kojoj su sedeli,a drugo nista uglavnom neznaju da rade.Pokojna Barac je godinama upozoravala da nisu problem izvrsioci,koliko oni koji su im zakonski omogucili da opljackaju drzavu.I sto pre Miskovica pustite,manjece te nam novaca izbiti iz ojadjenog budzeta,razmislite da posle nebude pa vidite mi smo hteli ali zakon je takav i takav,a to sve znate i sada i pre hapsenja.

Petar

pre 11 godina

Niko nije ni očekivao da se istražni postupak brzo završi. Nadam se da će tužilaštvo uskoro podići optužnicu, da će otpočeti suđenje a da će svako ko je kršio zakon, bogatio se na račun države, proći kao Miškovići. Srbiji su potrebni bogati ljudi, ali oni koji su bogatsvo stekli radom, ne spekulacijama, traženjem "rupa u zakonima"

Skroz Blesav

pre 11 godina

Nista tamo njemu ne fali, ima besplatan krov nad glavom, tri obroka dnevno, ne placa porez, ima novine, dozvoljene posete. Dobar deo Srbije bi mu zavideo.Ali sto se mene tice,neka uziva u tim beneficijama sto duze.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Na kraju ce platiti Vucic. Svako normalan vidi da je Miskovic zrtva bolesnih ambicija tzv. srpskog Eliot Nesa, koga ti od miloste zoves "drzava". Nacin hapsenja, obrazlozenje i optuzba protiv Miskovica to jasno dokazuju. Na "aferi Dulic" Vucic je polomio zube, od svih tih silnih zutih lopova koji su opljackali i unistili Srbiju ne osudise niti jednog, cak ni Dulicu nisu mogli da nadju nista vise od privrednog prekrsaja. Na "aferi Miskovic", Vucic je stekao ogromne poene kod naroda koji misli da je siromasan zato sto je Miskovic tajkun. U Srbiji rec tajkun oznacava coveka koji se obogatio pljackom napacenog naroda. Izjava Vucica, u trenutku nepaznje, je da bi oslobadjanje Miskovica doziveo kao licni neuspeh, govori sve. Miskovic ce biti oslobodjen, i to ce biti tvoj neuspeh. I to sve zbog pogresnog tajminga. Miskovic nije Dulic. Umesto da Srbija ima 100 Miskovica, oni urnisu ovog jednog. I to samo zato sto se nije pojavio u mimohodu kad je onomad Predsednik nesebicno ugrozio sopstveni zivot u interesu naroda Srbije. Ima jos jedan tajkun, ali taj zna za red.

proces

pre 11 godina

Zasto se u javnosti stvara atmosfera, kao da ce Miskovic izaci iz pritvora. Mi ako zelimo da udjemo u EU, moramo proci kroz ovu proceduru, i ne sme se stajati sa borbom protiv mita i korupcije.

Oprezno

pre 11 godina

Treba biti oprezan i strpljiv, kada se radi o ovakvim stvarima. Dokle god se ne utvrde svi dokazi, treba da ostanu svi u pritvoru, ne samo Miskovic, i njegovi. Borba protiv kriminala , mita, i korupcije, treba da ide u ovom smeru.

Megatronman

pre 11 godina

Duboka isprika za glupost koju sam napisao... mislio sam na Vucica. Imao sam njegovu sliku na pameti ali iz nekog razloga (tek se probudih) napisao sam Dacic. Zasluzih minuse. Ponavljam, bila je greska.

Logika

pre 11 godina

Covek pozajmio pare i naplatio kamatu i zato je pod istragom. Zamislite: ulozite 1 000 eur na stednju u banku, banka pozajmi Ziki koji od tih para kupi kola i npr. napravi prekrsaj. E sad to je organizovana grupa a vi ste mozak operacije. I objave vam sliku u Kuriru, pa prosecan Srbin kaze 'gde ima dima ima i vatre, cim on ima 1000eur nije to posteno zaradjeno'.

Lajavica

pre 11 godina

@pera-spo, 8. februar 2013 21:28
To o cemu ti pricas lici na uravnilovku.
U kapitalizmu gazda ima pravo da plati radnika prema snazi firme. Zato mehanicar u Mercedesu ima daleko vecu platu od mehanicara u nekoj manjoj firmi.
U Srbiji nema ni K od kapitalizma.
Skole koje sam ja zavrsila, ti nisi ni video u svom zivotu, sto se vidi iz tvog celokupnog komentara.
Sada sam free lancer (znas li uopste sta je to) jer mi je dosadilo da radim za polupismene gazde koje su me placale 300 evra i zato sto imam dovoljno skole da mogu :)
Pozdrav za SPO od mene koja nemam stranackog sefa, pa ne moram u nick da stavljam naziv stranke.

Sale81Bg

pre 11 godina

Ovo je jedina odluka koju je tužilaštvo moglo da donese u ovom trenutku. Mišković ne sme da bude van pritvora niti mu se sme pružiti prilika da se brani sa slobode!

Dimitrije

pre 11 godina

Ako borba protiv korupcije ne zavrsi dobrim rezultatima u sta sumnjam jer je na celu Aca Vucic,onda za ovu drzavu ne bih mogao da se nadam da ce biti bolje ikada....

LanciaBg

pre 11 godina

Pothitno podignuti optužnicu protiv Miškovića i ako je to moguće što pre ga osuditi ako dokazi i činjenice pokažu da je zaista kriv,a ja verujem da jeste!

pera-spo

pre 11 godina

(Lajavica, 8. februar 2013 19:42) niti si ti radnik a jos manje sa fakultetskom diplomom cim po ceo dan piskaras iz staba nepismene stranke. pises nebuloze tipicne za tvog sefa a ne poznajes ni osnovna prava radnika na plate. za svaku delatnost postoji minimalni licni dohodak po zakonu koji nije miskovic doneo vec vlada. samim tim se odredjuje i plata prodavaca a kaznjivo je davati vecu platu od zakonom propisane da nebi doslo do narodnog bunta. da objasnim vama nepismenima: ako miskovic,beko ili neko treci da svom prodavcu 1000 eura mesecno onaj prodavac koji radi u drakstoru tvog komsije ce hteti istu i to s pravom, ali tvoj komsija ima cist prihod od 1000-1200 eura a dva radnika, kako on da plati svoje radnike. zato miskovic i da hoce ne sme da placa svoje prodavce vise od zakonski regulisanog proseka. ako jorgovanka kaze da je beko pametan i nije dozvolio da mu nadju nepravilnosti, miskovic je jos pametniji pa i za njega nemaju nikakvog dokaza jer bi do sada vec podigli opruznicu. milioni koje su uzeli si regularni jer im je to dozvolio zakon, koji opet nije pisao miskovic vec vlada. ne branim miskovica vec kazem da se pravi krivci nalaze na slobodi. setite se kada je miskovic napravio svoje bogatstvo i koje doneo te zakone koji su to omoghucili. demokrate nisu a vi znate ko jeste....

pera-spo

pre 11 godina

(Hestija, 8. februar 2013 20:48) ma sta kazes. zaista postoje dokazi? pa de nam reci koji posto tuzioci ocigledno nemogu da ih nadju. vi bre svi nepismeni a sve i o svakome znate.......... pa zar stvaro mislis da ce se na b92 neko primiti na vase gluposti?

Julija

pre 11 godina

Ništa im neće faliti. Žao mi samo što jedu državni hleb a ima mnogo gladnih u Srbiji koji ne mogu da dođu na red za narodnu kuhinju.

Optimista

pre 11 godina

Konačno da sam dočekala da ljudi o kojima se nije smelo govoriti javno se nalaze iza rešetaka. Sve oko optužnice treba uraditi analitički, tako da je sasvim opravdan ovaj produžen pritvor.

rotkvica

pre 11 godina

Moram priznati da sam u početku,kad je Vučić počeo da odmotava kolo mislila da će provesti u pritvoru par dana i to je to.Sada čvrsto verujem da zaštićenih i povlašćenih nema

glax

pre 11 godina

ispravna odluka!sve se polako jedno na drugo nadovezuje.nadam se da cemo jos uzivati u ovom filmu.neki od glavnih glumaca vode ovu vladu.

Misko neces proci

pre 11 godina

Pravda je svakim danom sve blize..drago mi je da je g.Vucic pokrenuo ono sto je do sada bilo nezamislivo,a to je da ovakvi i sl lopovi zavrse tamo gde su sada..i SAD i EU podrzavaju Vucica i naglasavaju njegovu borbu,posebno sa ovim slucajem..stvar je jasna kao dan.Podrska Vucicu da istraje

glax

pre 11 godina

ovaj proces treba da se ubrza nebi li ovo stanje u drzavi neko iskoristio i zloupotrebio.dovoljno je dokaza da se donese konacna odluka.

prolaznik

pre 11 godina

Nadam se da ce istrazni organi utvrditi odgovornost i podici optuznicu ...
(fransoa, 8. februar 2013 19:20)

A ja se nadam da nisi pravnik...a ako jesi, posoli, pobiberi, pa pojedi diplomu...

Hestija

pre 11 godina

Tužilaštvo i policija moraju da rade svoj posao. Dokazi protiv Miškovića zaista postoje. Srbija nikada ne bi došla u ovu situaciju da tajkuni svojim malverzacijama opljačkali građane Srbije, zatvorili državne i društvana preduzeća.Borba protiv kriminala i korupcije će potpuno vratiti poverenje građana u državne institucije. Borba protiv kriminala i korupcije se vodi poštenu, u skladu sa zakonima kroz državne institucije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost.

vrtoglavo

pre 11 godina

Od ovih cifri se obicnom coveku u Srbiji zavrti u glavi. Naravno da treba da budu i ostanu u zatvoru! Kao i svako ko je na nelegalan nacin sticao svoj kapital.

panchevc86

pre 11 godina

Ako i treba tako,sve da se ispita pa da za svaki,i najmanji,prekrsaj odgovara. Dosta je bilo bogacenja na kicmi radnika i podmetanja na tenderima gde se kupovalo drzavno za male pare.

Najzad!!!

pre 11 godina

Pohvale za Vladu i njen dosadasnji rad. Jadno je to sto se u ovoj siromasnoj drzavi, gde ljudi jedva prezivljavaju, ovakvi ljudi frljaju ovolikim ciframa!

Februar

pre 11 godina

Ako ima pravde,a jos verujem da je ima , Miskovic ce i ostati tamo gde mu je mesto. A osim njega,doci ce na red i svi oni koji uzivaju u blagodetima njegovog finansiranja.Vucic ce se pobrinuti da dodje do toga

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ови дилетанти и вишедеценијски провјерене штеточине раде к'о Хашки суд.
У'апсе, па траже и прикупљају доказе.
Како се може вјеровати да ће осудити Мишковића и њему сличне; они су на/постали у вријеме ЊИХОВЕ ВЛАСТИ 90-тих.

Harper

pre 11 godina

NAravno da mu je produzen pritvor.Zasluzio je.
Institucije drzave treba da rade svoj posao onako kako nisu mogle ranije zbog pritiska bivs vlasti.
Podrska gospodinu Vucicu.

Super Hick

pre 11 godina

Mišković je moj heroj, jer ne volim nepravdu i ovo što Vučić radi ovim finim bogatim ljudima. Nisu oni krivi što je kriza u svetu i što smo mi siromašan narod.

gdin

pre 11 godina

Koliko vidim, nekim ljudima ni 2 meseca nije dovoljno da shvate ovaj spin. Da li i dalje misle da ce vlast deliti Miskoviceve pare? Banana. Drzava.

Lajavica

pre 11 godina

@Maxi, 8. februar 2013 17:20

A sta mislis, da je 60.000 velika plata??????

Zahvaljujuci takvima kao sto je Miskovic, mi radimo kod privatnika za 300-400 evra sa fakultetskim diplomama.
Prethodna vlast je omogucila privatnicima da u Srbiji zavedu robovlasnicki sistem. Ne zaboravi da je isti taj Miskovic sedeo na sednicama Vlade i sigurno je uticao i na zakon o radu i socijalnom osiguranju....izmedju ostalog.
Zaposleni u Maksiju je trebalo da imaju najvece plate u drzavi, jer je to bila najjaca firma u Srbiji.
A o tome koliko je neukusno omalovazavati kasirke necu da trosim reci. Te zene stoje ceo dan, rade s ljudima, trpe njihov gnev bas zbog Miskovica....vuku gajbe, rade praznicima, nedeljom.....mislis da je 20-ak hiljada dinara adekvatna naknada za to?

zakon isti za sve

pre 11 godina

izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra....ma kakvi, o cemu vi pricate! Covek je jedva prezivljavao!

Arcibald

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Polako platice on drzavi sve sto je pokrao. Pravda je mozda spora ali je dostizna.

fensi

pre 11 godina

Neka,neka,to je najbolje sto moze da mu se desi,jer kad se sve detaljno istrazi ide i optuznica.Najpre se moraju naci odgovorni za lopovluk od ovog naroda.

Branimir

pre 11 godina

Sta je ovde sporno? Za vreme prethodnog rezima nevini ljudi su mnogo duze bili zadrzavani u pritvoru. Ova vlast je pokazala da je temeljna po pitanju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pustite ljude da rade svoj posao,bolje tako nego da posle moraju da ga puste jer je neko prevideo nestn u istrazi.

nabudjenko

pre 11 godina

Najzad i ja stigoh kući, pa mislim, ajde da ostavim i za danas komentar! Dakle, podržavam Vučića i raduje me da institucije napokon rade punom parom. Ne znam šta bi bilo da nema Vučića, jer da njega nema, ne bi bilo ni države! Vučić jednako Država, Država jednako Vučić! Veoma se radujem što živim u Doba kada i Vučić i jedva čekam da prodju sledećih dvadeset i kusur godina i biću veoma izbudjen dok budem čitao Vučićeve memoare, i braćo i sestre, stvarno, ali zaista stvarno, morao sam ovako napisati, jer me sve više nervira da prepisujem već gotov komentar! Mogu valjda i ja nešto da kažem!

Filip

pre 11 godina

Očigledno je tužilaštvu potrebno dosta vremena da prikupi sve podatke o ovom slučaju. Nadam se da ćemo uskoro čuti da se podiže optužnica i da će Mišković i sin odgovarati za sve ono što je bespravno stekao i oštetio državu.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

milance26

pre 11 godina

I treba tako,bolje da se sve lepo istrazi i svi da se procesuiraju,pa da se sudski postupak lepo brzo zavrsi. U suprotnom,ne odradi li se istraga kako treba,ode Misko na slobodu,zbog neke sitnice,dok si reko keks! Takodje,nikako mu ne dopustiti da se brani sa slobode,inace zbrisa on daleko odavde.

Ostoja

pre 11 godina

Nikada u Srbiji nije postojala ovakva volja i nikada Srbija nije imala čoveka kao Vučić koji je spreman da se uhvati u koštac sa najvećim problemom savremenog srpskog društva - korupcijom. Mišković je optužen za najteža krivična dela korupcije i uticaja na državne službenike, dokazi postoje i svi će biti procesuirani po zakonima ove zemlje.

veljko

pre 11 godina

Niko nije jači od države , niti će biti.Na kraju će valjda to svi i da shvate. Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Monopol nam je uništio proizvodnju, mala preduzeća i preduzetnike koji su bili prepušteni sami sebi i bez ikakve zaštite države. Konačno država treba da stane na putu tome

Zoki

pre 11 godina

Alo? Nije u redu držati čoveka u istražnom zatvoru tri meseca, pa makar taj čovek bio i Mišković. Ako za dva meseca nisu bili u stanju da pripreme optužnicu, onda očigledno nisu ni imali dovoljno dokaza da ga optuže.

Ovo je jedno očigledno uveseljavanje širokih narodnih masa, odnosno kanalisanje narodnog nezadovoljstva. Gladni smo, žedni, bedni - ali kada vidimo kako se tajkuni kažnjavaju, lakše nam je oko srca. Kada se ceo cirkus završi, nastupiće razočarenje, toga su svesni i oni koji su režirali ovaj cirkus.

aladin

pre 11 godina

Ja verujem u ovo pravosuđe da će suditi samo po zakonu. Ali imali smo punih 12 godina kada su pojedinci bili jači od države i potrebno je vreme da se to ispravi!

Poldi

pre 11 godina

Daleko vam lepa kuca.
Nije Srbija pravna drzava ni kada se tice bogacenja a niti kada se tice hapsenja.
Sta reci kada ovakvi likovi kao Vucic najavljuje hapsenja preko medija a raja u ekstazi linca aplaudira.

mihajlo mladic

pre 11 godina

Nije samo Miskovic problem nego treba traziti odgovorne u prethodnoj vlasti koja je pomagala Miskovicu, a zauzvrat on je bio njihov finansijer

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

sterling

pre 11 godina

svi su znali kakve mutne radnje radi Miskovic ali da ce zavrsiti u zatvoru nisam verovao,Vucic mi je dao nadu da u ovoj zemlji moze vaziti zakon za sve i da ce sve institucije raditi svoj posao bez uticaja,predsednika,mocnika,tajkuna...

Lika

pre 11 godina

Kako mislis "treba da pronadje ..."? Pa drzava je pronasla nacin kako da se suprotstavi mocnim ljudima poput Miskovica ... Aleksandra Vucica !!!

dacha

pre 11 godina

podrzavam akciju gospodina Vucica,samo se plasim da ne bude selektivna pravda,jer kako objasniti pljacku Srbijagasa i izvodjenje gasifikacije cele Vojvodine po hitnom postupku bez tendera,a vrednost radova je preko 50 miliona evra!!!!A gospodon Vucic povodom toga ne preduzima nista.

Milovan

pre 11 godina

Očigledno će Mišković odgovarati. Do skora se činilo da je nedodirljiv, da je vešto prikrio sve tragove. Istraga je temeljna i da će dati rezultate. Nekako svi u Srbiji veruju da se toliko bogatstvo u ovakvoj Srbiji, u ovakvoj ekonomskoj krizi koja ovde traje decenijama, ne može legalno steći.

Konstatacija

pre 11 godina

@mihajlo mladic

Nece biti care da je prethodna vlast uradila nesto za Miskovica. Nije prethodna vlast omogucila Miskovicu bogatstvo.Bice da je vlast devedesetih gde je od jedne kancelarije i jednog telefona omogucila coveku da nakaradnim zakonom stekne prvi milion. Covek je stekao imperiju.Bio je bankar i znao je kako se to radi. Njega ne gone za Deltu,Maxi vec zbog tricavih 20 milona evra

Renata

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)
Ova Vlada je pokazala koliko je sposobna, i da nemaju dokaza ne bi ga privodili, sve se sa razlogom desava. Nista se ti ne sekiraj

Feniks

pre 11 godina

Ovo je samo jedna od procedura koje se postuju i u svakom slicnom slucaju.Do sada nikakvih krsenja zakona a ni pravila nije bilo u ovom slucaju.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

Zoran

pre 11 godina

Podrzavam borbu protiv korupcije i ubedjem sam da gospodin Miskovic nije sve stekao bez pomoci drzave. Ove ljude drze vec treci mesec u pritvoru zbog 17 do 19 miliona evra koje su isisali iz preduzeca koja su kupili( privatizovali) , mozda to treba tako? Sada se ja pitam 1. ko je isisao iz SRBIJAGASA 350 miliona koji im fale odnosno su u minusu za tu sumu. 2. EPS pred bankrotom trazi da pokrije minus od 450 miliona evra. 3. JAT u minusu niko nema pojma ili niko ne govori koliko je to u stotinama miliona evra. 4. Zeleznice uzese kredit 800 miliona a minus koji je takodje nekih 400 do 600 miliona. To su sve drzavna odnosno partijska preduzeca i tu niko nikoga ne pritvara i pita gde se dade milijarda evra. Bud monopolisti, bud drzavna preduzeca, upravljaju stranacki kadrovi. Pa zaista je onda ovo smesno zasto se Miskovic i ovi njegovi drze za tu sumicu od 17 do 19 miliona evra u pritvoru, ovde nesto nije dobro ili se to meni samo pricinjava????????

Molim objašnjenje!

pre 11 godina

Muči me već nedeljama: kako su na spisku spornih privatizacija bar 4 od Miše Beka, a on na slobodi, uživa.... ? Ima neke veze sa tim što je godinama prijatelj sa srpskim Eliot Nesom, Alekom Vučićem? Ko ne veruje, novinar Globusa sve lepo objasnio, preneli mnogi portali.

Građanin sa mozgom

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakvo je raspoloženje u narodu po pitanju Miškovića i Vučićeve borbe protiv korupcije. Mišković ostaje u pritvoru, a ovo je čisto spinovanje DS komentatora koji pokušavaju predstaviti lažnu sliku svega.

Janko Radonjic

pre 11 godina

Ne znam kako da branim nekoga ko ima milijarde, a ja nemam ni za cigare.Jel to pravda, jel to posteno.Sto se mene tice, neka ga ispitaju za svaki dinar. i neka odgovara za svaki koji je stekao bez rada.

Cirkus

pre 11 godina

U obrazlozenju se kaze da se produzava zbog mogucnosti bekstva i isitivanje jos nekih svedoka. Znaci optuznica na tankim nogama jer one koje su do sada ispitali ne terete Miskovica.. OD bekstva?? Pa on moze ako hoce moze da pobegne i posle treceg, cetvrtog,petog,sestog meseca. Mislim da on ostaje u pritvoru posle naredbe Miskovica da to ne bi bio njegov poraz. Kakava bi ujdurma bila da sud nema relevantne dokaze.Ma na kalemice mu ko zna sta jos jer je vlasti narocito Vucicu trebala krupna riba

Aleksandar

pre 11 godina

Mnogi su umesani u afere sa Miskovicima. Njegovim pustanjem bi mogao da utice na svedoke ili da jednostavno pobegne iz zemlje sto nije u interesu drzave.

SANDRA

pre 11 godina

Stvari koje su im stavljene na teret su veoma ozbiljne. Interes gradjana ove zemlje mora biti na prvom mestu, a suzbijanje korupcije je upravo to!

bb

pre 11 godina

koliko ja znam ako se neko hapsi onda treba imati dokaze protiv te osobe i podici tuzbu,ne branim ja Miskovica ali ovo komedija,ovako ja gledam na ovaj slucaj:
-covek je uhapsen bez dokaza,na brzinu iz politickih razloga i sujete PD.vlade G.Vucica(koji kasnije izjavljuje da bi pustanje Misovica bio NJEGOV LICNI PORAZ???to je skandal
-najblizi saradnik Miskovica Milka Forcan biva nagradjena postavljanjem u UO pozorista,iako je ucestvovala u aferi vakcine?nagrada za drukanje
-sada je opsesija G.Vucica Saric, I MIsa Banana
-postoje nadlezni organi policija,sudstvo,tuzilastvo,koji su zaduzeni za ovo a ne PD vlade,
-umesto sto hvalite ovaj cirkus i podrzavate a ne kontate da se sve ovo radi zbog izbora(P.D vlade jedne zemlje ne sme ovo da radi,A ZASTO OVO RADI?),razmislite malo i ukljucite mozak,vidim nekima ovde na forumu glava sluzi samo da mu kisa ne pada u stomak!

Komentari kao radna obaveza

pre 11 godina

Ovde ima toliko negativnih komentara, protiv produženja pritvora Miškoviću, da bi neko neupućen pomislio, da je to većinsko mišljenje javnog mnjenja u Srbiji. Na sreću nije tako.

Milos Mix

pre 11 godina

Sve je po zakomima drzave Srbije, pa tako i postupak protiv Miskovica, i ne vidim razlog da se prikazuje drugacije.Drazava je jos ranije trebala da reaguje i ispituje poslovanje tajkuna.

Diskriminisani Demokrata

pre 11 godina

Samo ne znam zasto ovi moji iz stranke sada hoce da kritikuju sadasnju vlast kada je javna tajna da je taj covek finansirao stranku u kojoj sam. Dzaba se trudite, pukli smo kao lajsna.

Sanda

pre 11 godina

Slucaj Miskovic se nastavlja i kao sto rece Vucic ovo je samo pocetak borbe. Tek predstoji period ispitivanja svedoka pa ako su dokazi potkrpljeni odrzace se sudjenje i tako redom.

Jovan

pre 11 godina

Posle će Mišković da tuži državu i da uzme višemilionsku nadoknadu iz budžeta.
A znate čije su to pare?
To su moje pare. A i vaše pare.
Naravno da će da ga puste, i naravno da će da tuži državu i ojadi budžet.
Za to svi treba da se zahvalimo Vučiću!

Analiticar

pre 11 godina

Svedoci, Insajder B92 su govorili da je sve radjeno po zakonu.Znaci suditi coveka zato sto zakon nije valjao.Promenise u Parlamentu i ZKP zbog Miska. To samo u Srbiji moze.I ceka se neka zena sa Kipra kao poslednja da svedoci.Znaci poslednja slamka tuzioca i Vucica. Zbog optuznice koja je na klimavim nogama od 30 miliona evra prave cirkus. Ali politicki rejting se stice zamajavanjem naroda. So rece jedan seljak na pijaci u Mirijevu "Nas narod vise voli da se hapsi neki budza nego leba da jede" Bistar seljak.

Bata

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!
(acinic, 8. februar 2013 17:30)

Poštovani gospodine, Mišković je jedan problem a nezaposlenost i opljačkana zemlja drugi. Iako imaju dodirnih tačaka ta dva problema treba odvojeno posmatrati. A sprečavanjem malverzacije kakve je radio Mišković dugoročno se rešava i problem loše ekonomije u Srbiji.

vlada

pre 11 godina

Naravno ne mogu ništa da mu nadju kada je jači od cele države a ne samo od te šake jadnika koji su na vlasti...
Državo srbijo, bankrotiraj, propadni do kraja već jednom pa da krenemo sve iz početka, ovako više ne može!!!

Maxi

pre 11 godina

@pedja

Kakve bre Maxi ima sa optuznicom.Prvo procitaj sta je predmet optuznice pa onda sedni i lupetaj.Sta bi ti hteo da kasirka u Maxiju ima 60 hiljada dinara

Milankeck

pre 11 godina

Zaista, jel veruje iko u ovoj zemlji da je Miskovic postenjacina koji je krvavim radom zaradio milijarde?!Ako veruje, onda je idiom(T).

Mita

pre 11 godina

Država mora pronaći način da se suprotstavi moćnim ljudima poput Miškovića. Toliku materijalnu korist nisu mogli steći na pošten način.Verujem da im je mesto u zatvoru i da će oni koji se bave ovim slučajem to i dokazati!

BOND 007

pre 11 godina

Odakle miskovicu toliki novac?Nasledio od dedovine? Da kako da ne, a narod je gomila budala koja ce da poveruje u sve to, malo sutra

Priuceni advokat

pre 11 godina

Neverovatno je staljudi pisu.Oni bi da vesaju, da sedi u kazamatu do kraja zivota . Ljudi nezaodovoljnim svojim zivotima, bez banke u dzepu.Kriv im Miskovic.Miskovic se tereti sa 30 miliona evra koje je isisao iz putnih preduzeca zajedno sa sinom i Djuraskovicem. Ovi pisci komentara bi da mu oduzmu sve, da ga streljaju.Pa sto sud nije dokazao da je opljacakao milijarde evra. Hleba i igara za narod Vucica , za sirotinjsu krezavu, polupismenu Srbiju.Kazu u tuzilastvu da ostaje u zatvoru jos mesec dana jer treba da se ispita jos jedan svedok. E ako ce ona da stavi tacku na I, onda alal vera tuzilastvu

Mastilo

pre 11 godina

@(Cirkus, 08. februar 2013 17:08)

Najveca tuga ce biti kada puste Miskovica on uopste nece imati potrebu da bezi. Nego kao i Karici, proda sta se da prodati, pokupi prnje i ode ostavljajuci za sobom par hiljada nezaposlenih.
Smejurija je sto ga oni terete za 30 miliona evra, tj. za 17-19. On taj iznos vrati kao da placa dorucak i mogu da se slikaju. Samo sto se bojim i da ce taj iznos zavrsiti ponovo po ko zna cijim privatnim racunima.

acinic

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!

Ovich

pre 11 godina

Ovaj slucaj je klasican problem polu regulisanog pravosudja. Ako on nema pravo da proda imovinu svoje kompanije koju je kupio, to treba i da bude pravno nemoguce.

Ako on moze da proda jednu zgradu i da to sve prodje pred sudom bez ikakve greske, to znaci da je sve uradjeno po zakonu.

Drugo za ovakvu vrstu prekrsaja dobija se novcana kazna a ne pritvor i zatvor.

Trece, nije Miskovic taj koji treba da snosi odgovornost. On je uradio ono sto mu je bilo pravno moguce, tj prodao je imovinu. Ako je to bilo nelegalno, odgovornost pada na nadleznog u vladi koji je to omogucio.

Nista nasem narodu neznaci da oni stave Miskovica iza resetaka, ako su oni odgonorni i dalje na svojim funkcijama u vladi i ako i dalje nastavljaju isti posao.

I ako je firma prodata ispod cene, opet to nije Miskoviceva odgovornost, nego vladina.

milence

pre 11 godina

Ne Miskovic nije prevarant to mu je deda ostavio u nasledstvo. Ma dajte ljudi odakle njemu tolike pare. Nije valjda da verujete da je nosio gajbice kao Marko Milosevic. Ako ga puste da se brani sa slobode odose Miskovici kod Mire i Marka.
Pitanje je sa cijim on parama radi da nisu to mozda Miloseviceve pare.

Siniša BG

pre 11 godina

U prevodu - nemate dokaze. Vučiću, podnesi ostavku, dosta nam je tvojih laži i prevara. Napravili ste haos i cirkus u policiji, pravosuđu, BIA...ništa ne funkcioniše. A borba protiv korupcije i kriminnala za rezultat ima - drastično uvećanje kriminala, ni jedan optužen i osuđen, a 3.500 kriminalaca abolirano. Dosta je više igrarije. Prevarili ste nas. Podnesite ostavke, hoćemo izbore.

Ana

pre 11 godina

Protiv kriminala na drzavnom nivou treba ici po svaku cenu. Ajde da vidimo konacno prave promene u zemlji u kojoj od sada vise nece biti zasticenih.Vucicu zelim srecu u daljem radu.

sermonija

pre 11 godina

Uplitati Vučića u to da je Mišković uhapšen zato što je to Vučić hteo je svetska lakrdija. Postoje dokazi, a i svakom normalnom čoveku sve je jasno. Na zapadu tek treće ili četvrto koleno uživa u bogatstvu, a ovde kod nas preko noći. Od direktora državnog preduzeća do milijardera. Da nije tužno bilo bi smešno.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Mišku je mesto u zatvoru, to niko normalan ne bi osporio.
Međutim, ja hoću da to bude NE zato što je tako Vučić hteo, nego zato što je policija našla nepobitne dokaze da je Miško počinio krivična dela, tužilac dobio pokrenuti proces, a sudija mu odmerio kaznu kako zakon propisuje.
Ukratko, hoću pravnu državu, a ne Vučićev šou za niščije duhom!

pravda za Miskovica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da je Miskovic kriv cak verujem u to. Ali isto tako verujem da je ovo vreme od hapsenja do danas bilo sasvim dovoljno da se ispitaju i utvrde relevantne cinjenice u vezi Miskovicevog zlocina i da se onda isti pusti na slobodu da bi se spremao za proces. Otezanjem postupka, voljom pojedinaca da Miskovic ostane u pritvoru zato sto neko nije sposoban da u razumnom roku uradi posao za koji prima platu mi kao drustvo postajemo isti kao i Miskovic. Zelim efikasnu pravnu drzavu jer je placam, to je moje pravo. Ako ne zelite da mi pruzite uslugu za koju placam onda pustite Miskovica na slobodu jer on uprkos svojoj krivici ne moze biti i zrtva i taoc vase nesposobnosti.

jopix

pre 11 godina

Miskovic i ekipa su glavni kriminalci je l` ?
30 miliona koje je ekipa navodno uzela, to je u prevodu 5-6 evra po osobi u Srbiji. Uz to je otvorio 7-8000 radnih mesta.
A drzavni aparat sa 80% nepotrebnih kadrova i administracije trosi bar 2 milijarde evra GODISNJE (slobodna procena na osnovu podatka da FBiH trosi 2+ milijared godisnje na rodjake, kumove, kumove rodjaka i rodjak kumova), i za njih nas boli uvo... e Srbijo, otvorila ti oci jednog dana! Uz to nisu otvorili niti jedno radno mesto (osim sopstvene administracije koja je beskorisna i obicna rupa bez dna za novac iz budzeta.)

DraganSM

pre 11 godina

Dobro je, treba mu pritvor produzavati sve dok se svi procesi ne zavrse i dok se istraga ne sprovede kraju. Jer ako bude na slobodi, a istraga u toku, od toga nema nista, ovako ima izgleda za optuznicu, i to velikih. Vucicu nastavi samo, ne sumnjam da ces ici do kraja.

Mara

pre 11 godina

Zašto ne dižu optužnicu? Zato što nemaju ništa protiv njega što mogu da dokažu na sudu i to je jasno kao dan.
(pop, 8. februar 2013 15:40)

Ne mogu da dignu optuznicu dok se svi svedoci ne saslusaju i dok se ne obavi pred-sudska istraga, koja je veoma duga i procesna. Svi dokazi, svi papiri, moraju detaljno da se proprate, da svako od svedoka kaze o njima sta ima, da sve to udje u zapisnik, da svaki taj zapisnik ispodpisuju svi inspektori, svi ucesnici u saslusanju. Sa nase tacke gledista, obicnog gradjanina je sve to jednostavno, ali sa tacke inspektora to je veoma dug i tezak proces.

MUKNAVI

pre 11 godina

Eto,sada gospar Vucic nije na`konstreniran,cica Miskec je fijokiran do sledece etape u kojoj ce sve pojeftinjavati,otvarat ce se nova radna mesta,i jos gomila lepih dogadjaja koji se nalaze u pricama na televiziji,bilbordima itd

milica, mica i mimika

pre 11 godina

Jooojjj, bravo za sudije! Iako mnogi misle da nema dokaza, mi smo uverene da gospodin Vučić, danju i noću, teško radi na pribavljanju dokaza! Gospodin Vuk ima našu punu podršku, jer ne želimo da budemo eksternirane, ako se nekim slučajem, gospodin Miško pusti na slobodu, jer verujemo da je pun para i može svakoga potplatiti, pa i članove SNS-a, i onda će stvarno biti katastrofa, jer će se svi, i narod, i bogati i siromasi da se okrenu protiv Vučića i gospodina predsednika Nikolića, koji je teškom mukom, skoro preko noći, izgradio gustu mrežu svoje partije po srpskim gradovima! Zato poručujemo da nema predaje, iako se do sada nije ništa pronašlo protiv gospodina Miška, mi verujemo da ima tušta i tma protiv njega, samo treba iskopati svo to zlo, koje je ovaj gospodin u istražnom zatvoru uradio protiv naroda, zajedno i skupa sa ostalima koji su i sada na slobodi, ali gospodin Vučko vredno radi, ne bi li i ove stavio iza rešetaka!

bilja

pre 11 godina

pozdravljam odluku da se miskovicu i njegovom drustvu produzi pritvor,ali molim vucica i sve nadlezne da taj postupak skrate sto je vise moguce i da se taj klan osudi na maksimalne kazne jer zbog njih danas ispastamo mi,narod srbije.

Bisenija W

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta Miroslava Miškovića i svih ostalih "Miškovića" koji su se kriminogenim radnjama obogatili preko noći.I dok je država siromašila oni su se šegačili,uzimali tolike svote koje su nama običnim građanima i nezamislive.I treba da ostane u zatvoru jer nije iznad lica pravde.

mila

pre 11 godina

netreba njemu da se produzuje pritvor,nego po najkracem mogucem postupku da se to okonca i da se predje odmah na druge,jer u srbiji ima mnogo slicnih miskovicu.mala je srbija da bi mogla da podnese duge sudske procese za ovakva krivicna dela.

Anđelija M

pre 11 godina

Naravno da Miškoviću treba produžiti pritvor,tolike cifre su u opticaju da se čoveku zavrti u glavi.Ovom narodu je dosta kriminala i ljudi koji su se preko noći bezobrazno obogatili.

Homer

pre 11 godina

Miskovica treba drzati u pritvoru dok se novac ne vrati u sistem. E kada se u sistem unese sav novac koji su on i njemu bliski maknuli, onda ga treba sa sve dokazima zatvoriti i baciti kljuc. Takvim ljudima ne treba da bude mesto na slobodi.MR.BURNS je godinama neometano vladao u koordinaciji sa tadasnjim vlastodrscima i vreme je da se "sruse kule Vavilonske" a to izgleda boli. Ne smeta njima zatvor, smeta im sto ce ostati bez para.

pedja

pre 11 godina

samo mi nisu jasni ljudi koji brane Miskovica?? Pa taj treba da se zakljuca i kljuc da se baci, ako ni zbog cega drugog onda zbog plata od 16 000 koje je davao radnicima u maksiju... Ne razumem zasto spinujete i prebacujete pricu na to da ga Vucic drzi zbog popularnosti, izbora...

Serenity

pre 11 godina

Bitno je da se borba protiv korupcije i kriminala sprovede do kraja, i u tome vlada ima moju punu podrsku. Neophodno je da Miskovic bude osudjen, da bi se pokazalo da niko nije nedodirljiv i da ce svako ko krsi zakon krivicno odgovarati.

nikkola

pre 11 godina

Kada jednog dana bude oslobodjen, kao sto hoce jer za ovo sto mu se stavlja na teret postoje građanskopravne sankcije ali tesko da je krivicno delo, a ako i jeste krivicno delo nema vlade u ovoj zemlji koja bi bila bez njegovog uticaja i opstala dovoljno dugo da saceka pravnosnažnu presudu, mi cemo, kao poreski obveznici, platiti debelu naknadu štete ovom čoveku jer možete samo zamisliti kolika je njegova izgubljena zarada za vreme provedeno u pritvoru.

branislav

pre 11 godina

Molim vas, novinarka koja izvestava ispred posebnog odeljenja Viseg suda u Beogradu, mora da se edukuje kako bi pravila razliku izmedju mere bezbednosti i mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog u koju spada pritvor, to su razlicite stvari, kao i o tome ko odlucuje o produzenju pritvora, da li KV vece ili sudija za prethodni postpak,tuc muc

Đajzak

pre 11 godina

Znam da mnogima ne prija to što je zadržan u pritvoru, ili zatvoru, kako god se kaže, ali šta ćete, sa institucije polako počinju da se vraćaju iz mrtvih i sa njima više nema igre.

Klementina (ne Karolina)

pre 11 godina

"Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti."
(Doktor Zli, 8. februar 2013 08:59)

Upravo tako. "Vučić je i onako rekao ...", to je najveći problem u celoj ovoj priči, a ne Miško. Ispada da nije ni bitno da li je Miško kriv ili nije, nego samo šta Vučić kaže. Ako Vučić kaže da je kriv, onda nisu tu bitni ni istraga, ni dokazi, ni sudski proces, ništa. Važi ono što Vučić kaže, kako Vučić kaže i ništa drugo.
A znate ko je to Vučiću omogućio? Baš vi, dragi SNS botovi, koji padate u trans od oduševljenja kad Vučić samo nagovesti da će nešto kazati! Više ne treba ništa ni da kaže, nego samo da namigne, a vi odmah popadate s nogu pišući debilnosti u stilu "duboko verujem da će Vućić naći najbolje rešenje"!
Ajde što ste smešni - ni po jada. Problem je u tome što to vaše idolopoklonstvo jednom čoveku postaje opasno koliko je glupo! Tako se prave sumanuti diktatori koji uvek kastraofalno završe i pri tome povuku baš takve kao vi! Mislite o tome, ako ste još u stanju da mislite...

srbija

pre 11 godina

Kakva je ovo lakrdija. Svi svedoci svedočili u njegovu korist, sad kad ga puste i ne osude baš me interesuje ko će da plati Miškovićima odštetu? Pa još kad se pokupi Miško, ode u neku banana državu i ostavi jedno 10 000 ljudi na ulici ima Vučić sve da usreći...

Buvica

pre 11 godina

Praksa je do sada pokazala da se oko ovakvih slučajeva nikada u javnost ne iznose stvari "do kraja"! Svi možemo samo da čekamo šta će biti... Mislim da nije zatvoren samo zato što se nekome demontrirala sila!

BARCELONA

pre 11 godina

Miroslav Miskovic ima iza sebe mnogo sto sta, tako da treba sve da se ispita i da se osudi i strogo kazni. Veliki problem u Srbije je organizovani kriminal, ali Aleksadar Vucic je stao na put tome!

Siniša

pre 11 godina

Vidite, ajde da zanemarimo Miškovića, jer je on potreban Vučiću da sakuplja političke poene, ali ovaj Đurašković je bio u pritvoru, nekoliko meseci, napisana je optužnica i suđenje je u toku. I šta sada imamo, pa čovek je opet u pritvoru za istu stvar - koji apsurd. Sve oko Nibens grupe i Đuraškovića je istraživao ovaj tužilac Radosavljević, ispitivao svedoke, napisao optužnicu...i sada sve isto radi, ponavlja, jedne te iste ljude ispituje nekoliko puta - koji cirkus. Drugo, ja sam slušao Vučić, kada je Mišković bio uhapšen, i tada je rekao da je ovaj slučaj vrlo jasan, sve je čisto, lako dokazivo...I šta sad bi? Pa to se zove ,,politička igranka bez prestanka za sticanje jeftinih političkih poena'', a istraga se namerno oteže...ako uopšte imaju dokaze. Gde je sada ona policajac Pušić da nam objasni o čemu se ovde radi, pošto je govorio da je sve jasno, lako dokazivo, da imaju neoborive dokaze...Sve je ovo predstava za glupi narod.

demokratija urušava demokratiju

pre 11 godina

@(Solo, 8. februar 2013 11:31)

Bilo bi lepo da sud radi nezavisno, ali svaki dan imamo prilike da vidimo različite hajke na razne sfere, ponajviše na one koje bi trebalo da budu nezavisne. Platon je najbolje opisao ovu vrstu demokratije, tj. ovaj stupanj demokratije u kojoj smo mi i objasnio ka čemu to vodi.

Zuta Osa

pre 11 godina

Za advokata koji nema pojma:
sledeci put kad se potpises kao advokat procitaj prvo clan KZ-a koji se odnosi na produzenje pritvora gde su tacno tj takstativno nabrojani razlozi zbog kojih se trazi produzenje pritvora. PRVI nece da izvisi nikada.

Александар Џунић

pre 11 godina

И даље чекам да се потврди информација да ће американци купити плацеве у околини аеродрома Београд за градњу хангара, које је тренутно поседује Мишко - сва та "правда" има за циљ да уклони тајкуне, како би цена Србије била нижа.
Ако буде било правде, наплатиће Мишко сав тај дилентатизам нових америчких и европских дупељубаца, који симулирају правду и уклањају све оне, који представљају препреку западним капиталу да купује Србију у бесцење.

Solo

pre 11 godina

Muka mi je od komentara omladine SNS-a i DS-a. Uključite malo svoj mozak, a ne Vučića i Đilasa. Prvo Vi iz SNS-a, ne osuđujte čoveka dok se ne nađu dokazi, a Vi iz DS-a shvatite da nije smak sveta ako ih puste iz pritvora, jer to ne znači ništa za dalje suđenje, VAZNO JE DA SUD RADI NEZAVISNO I DA POSTOJE STVARNI DOKAZI!!!

Advokat

pre 11 godina

Produzenje pritvora se vrsi u slucajevima kada tuzilastvo nema relevantne dokaze.Da su imali pustili bi ga za dve nedelje.Svedoci rekli svoje.Ali kakva vlast takvo i tuzilastvo.Da hoce da bezi on bi pobegao i posle mesec ili posle pet meseci. Mora da mu nesto nakaleme inace bi PRVI izvisio

Veciti student

pre 11 godina

@(drago

Ajde ne pisi gluposti. Mislis mozda na haski tribunal koji drze po deset godina.Na cetrvtoj godini se uci uporedno pravo.U zapadnim zemljama se istrazni postupak zavrsi zamesec dana.Zapadno zakonodavstvo ne priznaje zloupotrebu sluzbenog polozaja ili po novom ogovornost sluzbenog lica. Cega se plasi tuzilastvo.Ispitali sve moguce svedoke. Da ce da bezi???

Petar Filipovic

pre 11 godina

Na Vestima B92 saznali smo da je UniCredit banka u ovom poslu odobrila kredit od 20 miliona evra.Poznato je da banke u Srbiji posluju po nasem zakonu o bankama gde je osnivacki kapital banke 10 milona evra.Oznake
Intesa,Hypo,Raiffeisen,UniCredit itd.su samo znak da te banke posluju pod fransizom (placaju za naziv-licencu). To nisu strane banke.Postavlja se pitanje kako jedna banka moze odobriti JEDAN toliki kredit? Sta se u to vreme desavalo sa njenom bilansnom aktivom? Sta je sa ostalim kreditima te banke , Hypobanke i slicnih banaka mesetara?Preko svojih osiguravajucih kuca ( i fondova ) osiguravale su jedna drugoj banci kredite i korisnicima kredita postavljali zamke.Banke nisu imale rejting kojim su se medijski predsavljale.Banke su sprovodile finansijski imperijalizam.
Konfirmirale jedna drugoj garancije koje nisu bile pravno valjane i zavedene u glavnu knjigu.U Bosni,Hrvatsko,Austriji,Sloveniji vodjene su istrage gde se slicnim sistemom izvlacio likvidni novac iz banaka a korisnici imovine na prevaru ostali bez svoji nekretnina.Kako na prevaru?
Pa jednostavno tako sto presekom stanja se jasno videlo da te banke u trenutku odobravanja kredita nisu imale pokrice vec je sve bilo virtuelno.Krediti virtuelini a oduzeta imovina stvarna.Velike tuzbe pravnih i fizickih lica upucenih bankama u celom svetu.U Hrtavskoj je podneta kolektivna tuzba protiv svih banaka zbog odobravanja kredita sa valutnom klauzulom.Banke su moderni robovlasnici koji u najvecoj krizi najvise zaradjuju.

gradjanin

pre 11 godina

Nastavlja se praksa prethodnog rezima da se pritvor u istrazi koristi kao odmazda a ne kao mera obezbedjenja. Miskovic je uhapsen jel je gospodin "imao saznanja" da Miskovic pokusava da utice (kupi) promenu vlade. Osiromaseni i sludjeni narod jedva docekao. Voleo bih da se varam , ali bojim se da ce pravda kao i do sada biti selektivna, a hapsenja sluziti za licne obracune i jeftine politicke poene.

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom da nisu nista uradili od kada je pritvoren, najvise zvog umesanosti Beka, a koji je pod zastitom Nikolica, verovatno ce i Miskovic biti pusten, a to ce biti novi vetar u ledja za rusenje Vlade.
A onda Vucicu i Dacicu, neka vam je bog u pomoci!

CheZoran

pre 11 godina

Baš je bilo čudno da Feliks još juče nije saopštio medijima na kakve nove muke će biti izvrgnuto sumnjivo lice. Do danas nema ni naznake da postoji bilo kakav dokaz o krivici. Nezavisan sud bi osumnjičenog odmah oslobodio.

Prle

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...
(Radoje B, 8. februar 2013 08:43)

A šta je to istraga otkrila?
Izgleda da vi znate šta je to istraga otkrila, i da je presuđeno da je Miško kriv.
Ne dajem 5 para za Miška, ali cela zemlja nam se svodi na to da je dovoljno da neko kaže "vidi istraga je otkrila", "on je lopov", "ovaj je neprikosnoveni borac protiv korupcije", pa je to sve kao tako.
Dosadašnje iskusvo me uči da uglavnom ne biva da je to baš tako.

njunjavčević

pre 11 godina

Ha, ha, ha! Kojekakve "Šumske Lepotice, Karoline..." i drugi SNS trolovi, pišu sjajne komentare, kao da su izašli iz istog mlina za kafu! Naročito mi se svidja ono: "... ako je naše tužilaštvo nesposobno da prikupi dokaze..." Ha, ha, ha! Sjajan srpski komentar, koji pokazuje našu "promućurnost"! SNS aktivisti su postali javni tužioci, koji znaju da dokaza ima, jer ih mora biti po svaku cenu, jer njima se činilo da je Mišković kriv, i jelte, radi toga mora da bidne dokaza! Evo, ja vidim da mi je komšija sumnjiv! Zašto? Pa, onako... sumnjiv mi je! "Balkanski špijuni" u zemljici Srbiji, haraju svojim komentarima punim dokaza, šumskih cvetića i Karolina na svim stranama sveta! Eh, kada glupav narod zna da bude još gluplji no što jeste! Koliko već sutra (a možda i danas), SNS trolovi će nam zakucati na vrata sa rečenicom: "Vi ste mi sumnjivi, baš kao i Mišković! Ajte da vas proglasimo tajkunom i da vam j..... sve po spisku!"

Karolina

pre 11 godina

Dajte da se ovaj sucaj zavrsi, a ne daj boze da ga puste sledeci mesec, pa to ce haos biti...Vucicu reaguj, da pocne ovo sudjenje, jedino ti mozes pomoci da se ovaj zlikovac ni izvuce na nase ulice

Radoje B

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...

drago

pre 11 godina

zasto bih ga pustali....pa u zapdnoevropskim zemljama drze osumnjicene po vise meseci a i godina,,,on je dosta zla naneo srbiji,,,,u zatvor sve tajkune i to u istraznom zatvoru na duze,,

yo

pre 11 godina

Kada mi mali sa strane slusamo o svim kradjama "narodnih heroja"jasno je sto je ova mala, napacena zemljica na rubu bankrota!
Samo je cudo kako vec nismo potonuli, i poslednji je momenat da se uvede Dusanov zakonik kao preventiva buducim pljackama od strane pojedinaca zasticenih sa vrha drzave.
U tom smislu podrska Vucicu da istraje!

Doktor Zli

pre 11 godina

Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti.

Narod

pre 11 godina

Ne pustaju ga zbog"uznemirenja javnosti?" Vucic zna da mu je porasla popularnost zbog hapsenja Miskovica pa ga ne pusta, da bi mogao jos malo da uziva u slavi. Cim ga pusti(sto ce uskoro morati) shvatice narod da je ovo"tresla se gora,rodio se mis" ? i ako dobije malo zatvora,tu je mr.Toma sa svojim"pametnim"zakonom da mu smanji kaznu na"uslovno". Valjda ce Saric pasti uskoro, pa da se ide na izbore.

Milan

pre 11 godina

Ako je tuzilaštvo toliko nesposobmo da obezbedi sve svedoke i dokumenta za podizanje optuznice neznači da drze bilo koga do besvesti u pritvoru ,sa raznim opravdanjima.Pobegli im kriminalci koji su oprali milijarde na kokainu a sada produzavaju i razmatraju da još drze Miškovice u pritvoru.Ako je zgrešio za to i treba da odgovara,to je samo jedan deo njegove firme,i sitan deo kojim raspolaze.Pustite ga da neostanu hiljade ljudi na ulici koji rade za njegove kompanije,na koje nemaju primedbe.Vakcine za svinjski grip,akcija očistimo Srbiju,most u Beogradu,i ostale po meni velike investicije za lične račune ,više se i ne pominju.Plaćamo ko beogradjani sve to a cene su nepoznate.Sramota

Sumska lepotica

pre 11 godina

Vec su im napravili ustupak sto ce o pritvoru odlucivati ranije,jer koliko sam ja izguglala ne pomera se na petak kad se takve stvari padaju u nedelju nego na ponedeljak. Ocekujem produzenje pritvora.

Narod

pre 11 godina

Ne pustaju ga zbog"uznemirenja javnosti?" Vucic zna da mu je porasla popularnost zbog hapsenja Miskovica pa ga ne pusta, da bi mogao jos malo da uziva u slavi. Cim ga pusti(sto ce uskoro morati) shvatice narod da je ovo"tresla se gora,rodio se mis" ? i ako dobije malo zatvora,tu je mr.Toma sa svojim"pametnim"zakonom da mu smanji kaznu na"uslovno". Valjda ce Saric pasti uskoro, pa da se ide na izbore.

njunjavčević

pre 11 godina

Ha, ha, ha! Kojekakve "Šumske Lepotice, Karoline..." i drugi SNS trolovi, pišu sjajne komentare, kao da su izašli iz istog mlina za kafu! Naročito mi se svidja ono: "... ako je naše tužilaštvo nesposobno da prikupi dokaze..." Ha, ha, ha! Sjajan srpski komentar, koji pokazuje našu "promućurnost"! SNS aktivisti su postali javni tužioci, koji znaju da dokaza ima, jer ih mora biti po svaku cenu, jer njima se činilo da je Mišković kriv, i jelte, radi toga mora da bidne dokaza! Evo, ja vidim da mi je komšija sumnjiv! Zašto? Pa, onako... sumnjiv mi je! "Balkanski špijuni" u zemljici Srbiji, haraju svojim komentarima punim dokaza, šumskih cvetića i Karolina na svim stranama sveta! Eh, kada glupav narod zna da bude još gluplji no što jeste! Koliko već sutra (a možda i danas), SNS trolovi će nam zakucati na vrata sa rečenicom: "Vi ste mi sumnjivi, baš kao i Mišković! Ajte da vas proglasimo tajkunom i da vam j..... sve po spisku!"

Prle

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...
(Radoje B, 8. februar 2013 08:43)

A šta je to istraga otkrila?
Izgleda da vi znate šta je to istraga otkrila, i da je presuđeno da je Miško kriv.
Ne dajem 5 para za Miška, ali cela zemlja nam se svodi na to da je dovoljno da neko kaže "vidi istraga je otkrila", "on je lopov", "ovaj je neprikosnoveni borac protiv korupcije", pa je to sve kao tako.
Dosadašnje iskusvo me uči da uglavnom ne biva da je to baš tako.

Siniša

pre 11 godina

Vidite, ajde da zanemarimo Miškovića, jer je on potreban Vučiću da sakuplja političke poene, ali ovaj Đurašković je bio u pritvoru, nekoliko meseci, napisana je optužnica i suđenje je u toku. I šta sada imamo, pa čovek je opet u pritvoru za istu stvar - koji apsurd. Sve oko Nibens grupe i Đuraškovića je istraživao ovaj tužilac Radosavljević, ispitivao svedoke, napisao optužnicu...i sada sve isto radi, ponavlja, jedne te iste ljude ispituje nekoliko puta - koji cirkus. Drugo, ja sam slušao Vučić, kada je Mišković bio uhapšen, i tada je rekao da je ovaj slučaj vrlo jasan, sve je čisto, lako dokazivo...I šta sad bi? Pa to se zove ,,politička igranka bez prestanka za sticanje jeftinih političkih poena'', a istraga se namerno oteže...ako uopšte imaju dokaze. Gde je sada ona policajac Pušić da nam objasni o čemu se ovde radi, pošto je govorio da je sve jasno, lako dokazivo, da imaju neoborive dokaze...Sve je ovo predstava za glupi narod.

gradjanin

pre 11 godina

Nastavlja se praksa prethodnog rezima da se pritvor u istrazi koristi kao odmazda a ne kao mera obezbedjenja. Miskovic je uhapsen jel je gospodin "imao saznanja" da Miskovic pokusava da utice (kupi) promenu vlade. Osiromaseni i sludjeni narod jedva docekao. Voleo bih da se varam , ali bojim se da ce pravda kao i do sada biti selektivna, a hapsenja sluziti za licne obracune i jeftine politicke poene.

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom da nisu nista uradili od kada je pritvoren, najvise zvog umesanosti Beka, a koji je pod zastitom Nikolica, verovatno ce i Miskovic biti pusten, a to ce biti novi vetar u ledja za rusenje Vlade.
A onda Vucicu i Dacicu, neka vam je bog u pomoci!

CheZoran

pre 11 godina

Baš je bilo čudno da Feliks još juče nije saopštio medijima na kakve nove muke će biti izvrgnuto sumnjivo lice. Do danas nema ni naznake da postoji bilo kakav dokaz o krivici. Nezavisan sud bi osumnjičenog odmah oslobodio.

Milan

pre 11 godina

Ako je tuzilaštvo toliko nesposobmo da obezbedi sve svedoke i dokumenta za podizanje optuznice neznači da drze bilo koga do besvesti u pritvoru ,sa raznim opravdanjima.Pobegli im kriminalci koji su oprali milijarde na kokainu a sada produzavaju i razmatraju da još drze Miškovice u pritvoru.Ako je zgrešio za to i treba da odgovara,to je samo jedan deo njegove firme,i sitan deo kojim raspolaze.Pustite ga da neostanu hiljade ljudi na ulici koji rade za njegove kompanije,na koje nemaju primedbe.Vakcine za svinjski grip,akcija očistimo Srbiju,most u Beogradu,i ostale po meni velike investicije za lične račune ,više se i ne pominju.Plaćamo ko beogradjani sve to a cene su nepoznate.Sramota

Solo

pre 11 godina

Muka mi je od komentara omladine SNS-a i DS-a. Uključite malo svoj mozak, a ne Vučića i Đilasa. Prvo Vi iz SNS-a, ne osuđujte čoveka dok se ne nađu dokazi, a Vi iz DS-a shvatite da nije smak sveta ako ih puste iz pritvora, jer to ne znači ništa za dalje suđenje, VAZNO JE DA SUD RADI NEZAVISNO I DA POSTOJE STVARNI DOKAZI!!!

Advokat

pre 11 godina

Produzenje pritvora se vrsi u slucajevima kada tuzilastvo nema relevantne dokaze.Da su imali pustili bi ga za dve nedelje.Svedoci rekli svoje.Ali kakva vlast takvo i tuzilastvo.Da hoce da bezi on bi pobegao i posle mesec ili posle pet meseci. Mora da mu nesto nakaleme inace bi PRVI izvisio

Klementina (ne Karolina)

pre 11 godina

"Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti."
(Doktor Zli, 8. februar 2013 08:59)

Upravo tako. "Vučić je i onako rekao ...", to je najveći problem u celoj ovoj priči, a ne Miško. Ispada da nije ni bitno da li je Miško kriv ili nije, nego samo šta Vučić kaže. Ako Vučić kaže da je kriv, onda nisu tu bitni ni istraga, ni dokazi, ni sudski proces, ništa. Važi ono što Vučić kaže, kako Vučić kaže i ništa drugo.
A znate ko je to Vučiću omogućio? Baš vi, dragi SNS botovi, koji padate u trans od oduševljenja kad Vučić samo nagovesti da će nešto kazati! Više ne treba ništa ni da kaže, nego samo da namigne, a vi odmah popadate s nogu pišući debilnosti u stilu "duboko verujem da će Vućić naći najbolje rešenje"!
Ajde što ste smešni - ni po jada. Problem je u tome što to vaše idolopoklonstvo jednom čoveku postaje opasno koliko je glupo! Tako se prave sumanuti diktatori koji uvek kastraofalno završe i pri tome povuku baš takve kao vi! Mislite o tome, ako ste još u stanju da mislite...

Veciti student

pre 11 godina

@(drago

Ajde ne pisi gluposti. Mislis mozda na haski tribunal koji drze po deset godina.Na cetrvtoj godini se uci uporedno pravo.U zapadnim zemljama se istrazni postupak zavrsi zamesec dana.Zapadno zakonodavstvo ne priznaje zloupotrebu sluzbenog polozaja ili po novom ogovornost sluzbenog lica. Cega se plasi tuzilastvo.Ispitali sve moguce svedoke. Da ce da bezi???

Milankeck

pre 11 godina

Zaista, jel veruje iko u ovoj zemlji da je Miskovic postenjacina koji je krvavim radom zaradio milijarde?!Ako veruje, onda je idiom(T).

Janko Radonjic

pre 11 godina

Ne znam kako da branim nekoga ko ima milijarde, a ja nemam ni za cigare.Jel to pravda, jel to posteno.Sto se mene tice, neka ga ispitaju za svaki dinar. i neka odgovara za svaki koji je stekao bez rada.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

Александар Џунић

pre 11 godina

И даље чекам да се потврди информација да ће американци купити плацеве у околини аеродрома Београд за градњу хангара, које је тренутно поседује Мишко - сва та "правда" има за циљ да уклони тајкуне, како би цена Србије била нижа.
Ако буде било правде, наплатиће Мишко сав тај дилентатизам нових америчких и европских дупељубаца, који симулирају правду и уклањају све оне, који представљају препреку западним капиталу да купује Србију у бесцење.

BOND 007

pre 11 godina

Odakle miskovicu toliki novac?Nasledio od dedovine? Da kako da ne, a narod je gomila budala koja ce da poveruje u sve to, malo sutra

Lika

pre 11 godina

Kako mislis "treba da pronadje ..."? Pa drzava je pronasla nacin kako da se suprotstavi mocnim ljudima poput Miskovica ... Aleksandra Vucica !!!

dacha

pre 11 godina

podrzavam akciju gospodina Vucica,samo se plasim da ne bude selektivna pravda,jer kako objasniti pljacku Srbijagasa i izvodjenje gasifikacije cele Vojvodine po hitnom postupku bez tendera,a vrednost radova je preko 50 miliona evra!!!!A gospodon Vucic povodom toga ne preduzima nista.

Mita

pre 11 godina

Država mora pronaći način da se suprotstavi moćnim ljudima poput Miškovića. Toliku materijalnu korist nisu mogli steći na pošten način.Verujem da im je mesto u zatvoru i da će oni koji se bave ovim slučajem to i dokazati!

Filip

pre 11 godina

Očigledno je tužilaštvu potrebno dosta vremena da prikupi sve podatke o ovom slučaju. Nadam se da ćemo uskoro čuti da se podiže optužnica i da će Mišković i sin odgovarati za sve ono što je bespravno stekao i oštetio državu.

Građanin sa mozgom

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakvo je raspoloženje u narodu po pitanju Miškovića i Vučićeve borbe protiv korupcije. Mišković ostaje u pritvoru, a ovo je čisto spinovanje DS komentatora koji pokušavaju predstaviti lažnu sliku svega.

Renata

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)
Ova Vlada je pokazala koliko je sposobna, i da nemaju dokaza ne bi ga privodili, sve se sa razlogom desava. Nista se ti ne sekiraj

Aleksandar

pre 11 godina

Mnogi su umesani u afere sa Miskovicima. Njegovim pustanjem bi mogao da utice na svedoke ili da jednostavno pobegne iz zemlje sto nije u interesu drzave.

mihajlo mladic

pre 11 godina

Nije samo Miskovic problem nego treba traziti odgovorne u prethodnoj vlasti koja je pomagala Miskovicu, a zauzvrat on je bio njihov finansijer

veljko

pre 11 godina

Niko nije jači od države , niti će biti.Na kraju će valjda to svi i da shvate. Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Monopol nam je uništio proizvodnju, mala preduzeća i preduzetnike koji su bili prepušteni sami sebi i bez ikakve zaštite države. Konačno država treba da stane na putu tome

Milovan

pre 11 godina

Očigledno će Mišković odgovarati. Do skora se činilo da je nedodirljiv, da je vešto prikrio sve tragove. Istraga je temeljna i da će dati rezultate. Nekako svi u Srbiji veruju da se toliko bogatstvo u ovakvoj Srbiji, u ovakvoj ekonomskoj krizi koja ovde traje decenijama, ne može legalno steći.

Feniks

pre 11 godina

Ovo je samo jedna od procedura koje se postuju i u svakom slicnom slucaju.Do sada nikakvih krsenja zakona a ni pravila nije bilo u ovom slucaju.

aladin

pre 11 godina

Ja verujem u ovo pravosuđe da će suditi samo po zakonu. Ali imali smo punih 12 godina kada su pojedinci bili jači od države i potrebno je vreme da se to ispravi!

milance26

pre 11 godina

I treba tako,bolje da se sve lepo istrazi i svi da se procesuiraju,pa da se sudski postupak lepo brzo zavrsi. U suprotnom,ne odradi li se istraga kako treba,ode Misko na slobodu,zbog neke sitnice,dok si reko keks! Takodje,nikako mu ne dopustiti da se brani sa slobode,inace zbrisa on daleko odavde.

Milos Mix

pre 11 godina

Sve je po zakomima drzave Srbije, pa tako i postupak protiv Miskovica, i ne vidim razlog da se prikazuje drugacije.Drazava je jos ranije trebala da reaguje i ispituje poslovanje tajkuna.

SANDRA

pre 11 godina

Stvari koje su im stavljene na teret su veoma ozbiljne. Interes gradjana ove zemlje mora biti na prvom mestu, a suzbijanje korupcije je upravo to!

Bata

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!
(acinic, 8. februar 2013 17:30)

Poštovani gospodine, Mišković je jedan problem a nezaposlenost i opljačkana zemlja drugi. Iako imaju dodirnih tačaka ta dva problema treba odvojeno posmatrati. A sprečavanjem malverzacije kakve je radio Mišković dugoročno se rešava i problem loše ekonomije u Srbiji.

demokratija urušava demokratiju

pre 11 godina

@(Solo, 8. februar 2013 11:31)

Bilo bi lepo da sud radi nezavisno, ali svaki dan imamo prilike da vidimo različite hajke na razne sfere, ponajviše na one koje bi trebalo da budu nezavisne. Platon je najbolje opisao ovu vrstu demokratije, tj. ovaj stupanj demokratije u kojoj smo mi i objasnio ka čemu to vodi.

Sanda

pre 11 godina

Slucaj Miskovic se nastavlja i kao sto rece Vucic ovo je samo pocetak borbe. Tek predstoji period ispitivanja svedoka pa ako su dokazi potkrpljeni odrzace se sudjenje i tako redom.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

sterling

pre 11 godina

svi su znali kakve mutne radnje radi Miskovic ali da ce zavrsiti u zatvoru nisam verovao,Vucic mi je dao nadu da u ovoj zemlji moze vaziti zakon za sve i da ce sve institucije raditi svoj posao bez uticaja,predsednika,mocnika,tajkuna...

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

Ostoja

pre 11 godina

Nikada u Srbiji nije postojala ovakva volja i nikada Srbija nije imala čoveka kao Vučić koji je spreman da se uhvati u koštac sa najvećim problemom savremenog srpskog društva - korupcijom. Mišković je optužen za najteža krivična dela korupcije i uticaja na državne službenike, dokazi postoje i svi će biti procesuirani po zakonima ove zemlje.

srbija

pre 11 godina

Kakva je ovo lakrdija. Svi svedoci svedočili u njegovu korist, sad kad ga puste i ne osude baš me interesuje ko će da plati Miškovićima odštetu? Pa još kad se pokupi Miško, ode u neku banana državu i ostavi jedno 10 000 ljudi na ulici ima Vučić sve da usreći...

Siniša BG

pre 11 godina

U prevodu - nemate dokaze. Vučiću, podnesi ostavku, dosta nam je tvojih laži i prevara. Napravili ste haos i cirkus u policiji, pravosuđu, BIA...ništa ne funkcioniše. A borba protiv korupcije i kriminnala za rezultat ima - drastično uvećanje kriminala, ni jedan optužen i osuđen, a 3.500 kriminalaca abolirano. Dosta je više igrarije. Prevarili ste nas. Podnesite ostavke, hoćemo izbore.

nikkola

pre 11 godina

Kada jednog dana bude oslobodjen, kao sto hoce jer za ovo sto mu se stavlja na teret postoje građanskopravne sankcije ali tesko da je krivicno delo, a ako i jeste krivicno delo nema vlade u ovoj zemlji koja bi bila bez njegovog uticaja i opstala dovoljno dugo da saceka pravnosnažnu presudu, mi cemo, kao poreski obveznici, platiti debelu naknadu štete ovom čoveku jer možete samo zamisliti kolika je njegova izgubljena zarada za vreme provedeno u pritvoru.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Mišku je mesto u zatvoru, to niko normalan ne bi osporio.
Međutim, ja hoću da to bude NE zato što je tako Vučić hteo, nego zato što je policija našla nepobitne dokaze da je Miško počinio krivična dela, tužilac dobio pokrenuti proces, a sudija mu odmerio kaznu kako zakon propisuje.
Ukratko, hoću pravnu državu, a ne Vučićev šou za niščije duhom!

yo

pre 11 godina

Kada mi mali sa strane slusamo o svim kradjama "narodnih heroja"jasno je sto je ova mala, napacena zemljica na rubu bankrota!
Samo je cudo kako vec nismo potonuli, i poslednji je momenat da se uvede Dusanov zakonik kao preventiva buducim pljackama od strane pojedinaca zasticenih sa vrha drzave.
U tom smislu podrska Vucicu da istraje!

drago

pre 11 godina

zasto bih ga pustali....pa u zapdnoevropskim zemljama drze osumnjicene po vise meseci a i godina,,,on je dosta zla naneo srbiji,,,,u zatvor sve tajkune i to u istraznom zatvoru na duze,,

MUKNAVI

pre 11 godina

Eto,sada gospar Vucic nije na`konstreniran,cica Miskec je fijokiran do sledece etape u kojoj ce sve pojeftinjavati,otvarat ce se nova radna mesta,i jos gomila lepih dogadjaja koji se nalaze u pricama na televiziji,bilbordima itd

pravda za Miskovica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da je Miskovic kriv cak verujem u to. Ali isto tako verujem da je ovo vreme od hapsenja do danas bilo sasvim dovoljno da se ispitaju i utvrde relevantne cinjenice u vezi Miskovicevog zlocina i da se onda isti pusti na slobodu da bi se spremao za proces. Otezanjem postupka, voljom pojedinaca da Miskovic ostane u pritvoru zato sto neko nije sposoban da u razumnom roku uradi posao za koji prima platu mi kao drustvo postajemo isti kao i Miskovic. Zelim efikasnu pravnu drzavu jer je placam, to je moje pravo. Ako ne zelite da mi pruzite uslugu za koju placam onda pustite Miskovica na slobodu jer on uprkos svojoj krivici ne moze biti i zrtva i taoc vase nesposobnosti.

Priuceni advokat

pre 11 godina

Neverovatno je staljudi pisu.Oni bi da vesaju, da sedi u kazamatu do kraja zivota . Ljudi nezaodovoljnim svojim zivotima, bez banke u dzepu.Kriv im Miskovic.Miskovic se tereti sa 30 miliona evra koje je isisao iz putnih preduzeca zajedno sa sinom i Djuraskovicem. Ovi pisci komentara bi da mu oduzmu sve, da ga streljaju.Pa sto sud nije dokazao da je opljacakao milijarde evra. Hleba i igara za narod Vucica , za sirotinjsu krezavu, polupismenu Srbiju.Kazu u tuzilastvu da ostaje u zatvoru jos mesec dana jer treba da se ispita jos jedan svedok. E ako ce ona da stavi tacku na I, onda alal vera tuzilastvu

Zoran

pre 11 godina

Podrzavam borbu protiv korupcije i ubedjem sam da gospodin Miskovic nije sve stekao bez pomoci drzave. Ove ljude drze vec treci mesec u pritvoru zbog 17 do 19 miliona evra koje su isisali iz preduzeca koja su kupili( privatizovali) , mozda to treba tako? Sada se ja pitam 1. ko je isisao iz SRBIJAGASA 350 miliona koji im fale odnosno su u minusu za tu sumu. 2. EPS pred bankrotom trazi da pokrije minus od 450 miliona evra. 3. JAT u minusu niko nema pojma ili niko ne govori koliko je to u stotinama miliona evra. 4. Zeleznice uzese kredit 800 miliona a minus koji je takodje nekih 400 do 600 miliona. To su sve drzavna odnosno partijska preduzeca i tu niko nikoga ne pritvara i pita gde se dade milijarda evra. Bud monopolisti, bud drzavna preduzeca, upravljaju stranacki kadrovi. Pa zaista je onda ovo smesno zasto se Miskovic i ovi njegovi drze za tu sumicu od 17 do 19 miliona evra u pritvoru, ovde nesto nije dobro ili se to meni samo pricinjava????????

Lajavica

pre 11 godina

@Maxi, 8. februar 2013 17:20

A sta mislis, da je 60.000 velika plata??????

Zahvaljujuci takvima kao sto je Miskovic, mi radimo kod privatnika za 300-400 evra sa fakultetskim diplomama.
Prethodna vlast je omogucila privatnicima da u Srbiji zavedu robovlasnicki sistem. Ne zaboravi da je isti taj Miskovic sedeo na sednicama Vlade i sigurno je uticao i na zakon o radu i socijalnom osiguranju....izmedju ostalog.
Zaposleni u Maksiju je trebalo da imaju najvece plate u drzavi, jer je to bila najjaca firma u Srbiji.
A o tome koliko je neukusno omalovazavati kasirke necu da trosim reci. Te zene stoje ceo dan, rade s ljudima, trpe njihov gnev bas zbog Miskovica....vuku gajbe, rade praznicima, nedeljom.....mislis da je 20-ak hiljada dinara adekvatna naknada za to?

Sumska lepotica

pre 11 godina

Vec su im napravili ustupak sto ce o pritvoru odlucivati ranije,jer koliko sam ja izguglala ne pomera se na petak kad se takve stvari padaju u nedelju nego na ponedeljak. Ocekujem produzenje pritvora.

Radoje B

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...

jopix

pre 11 godina

Miskovic i ekipa su glavni kriminalci je l` ?
30 miliona koje je ekipa navodno uzela, to je u prevodu 5-6 evra po osobi u Srbiji. Uz to je otvorio 7-8000 radnih mesta.
A drzavni aparat sa 80% nepotrebnih kadrova i administracije trosi bar 2 milijarde evra GODISNJE (slobodna procena na osnovu podatka da FBiH trosi 2+ milijared godisnje na rodjake, kumove, kumove rodjaka i rodjak kumova), i za njih nas boli uvo... e Srbijo, otvorila ti oci jednog dana! Uz to nisu otvorili niti jedno radno mesto (osim sopstvene administracije koja je beskorisna i obicna rupa bez dna za novac iz budzeta.)

BARCELONA

pre 11 godina

Miroslav Miskovic ima iza sebe mnogo sto sta, tako da treba sve da se ispita i da se osudi i strogo kazni. Veliki problem u Srbije je organizovani kriminal, ali Aleksadar Vucic je stao na put tome!

acinic

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!

Zoki

pre 11 godina

Alo? Nije u redu držati čoveka u istražnom zatvoru tri meseca, pa makar taj čovek bio i Mišković. Ako za dva meseca nisu bili u stanju da pripreme optužnicu, onda očigledno nisu ni imali dovoljno dokaza da ga optuže.

Ovo je jedno očigledno uveseljavanje širokih narodnih masa, odnosno kanalisanje narodnog nezadovoljstva. Gladni smo, žedni, bedni - ali kada vidimo kako se tajkuni kažnjavaju, lakše nam je oko srca. Kada se ceo cirkus završi, nastupiće razočarenje, toga su svesni i oni koji su režirali ovaj cirkus.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ови дилетанти и вишедеценијски провјерене штеточине раде к'о Хашки суд.
У'апсе, па траже и прикупљају доказе.
Како се може вјеровати да ће осудити Мишковића и њему сличне; они су на/постали у вријеме ЊИХОВЕ ВЛАСТИ 90-тих.

Karolina

pre 11 godina

Dajte da se ovaj sucaj zavrsi, a ne daj boze da ga puste sledeci mesec, pa to ce haos biti...Vucicu reaguj, da pocne ovo sudjenje, jedino ti mozes pomoci da se ovaj zlikovac ni izvuce na nase ulice

bb

pre 11 godina

koliko ja znam ako se neko hapsi onda treba imati dokaze protiv te osobe i podici tuzbu,ne branim ja Miskovica ali ovo komedija,ovako ja gledam na ovaj slucaj:
-covek je uhapsen bez dokaza,na brzinu iz politickih razloga i sujete PD.vlade G.Vucica(koji kasnije izjavljuje da bi pustanje Misovica bio NJEGOV LICNI PORAZ???to je skandal
-najblizi saradnik Miskovica Milka Forcan biva nagradjena postavljanjem u UO pozorista,iako je ucestvovala u aferi vakcine?nagrada za drukanje
-sada je opsesija G.Vucica Saric, I MIsa Banana
-postoje nadlezni organi policija,sudstvo,tuzilastvo,koji su zaduzeni za ovo a ne PD vlade,
-umesto sto hvalite ovaj cirkus i podrzavate a ne kontate da se sve ovo radi zbog izbora(P.D vlade jedne zemlje ne sme ovo da radi,A ZASTO OVO RADI?),razmislite malo i ukljucite mozak,vidim nekima ovde na forumu glava sluzi samo da mu kisa ne pada u stomak!

Molim objašnjenje!

pre 11 godina

Muči me već nedeljama: kako su na spisku spornih privatizacija bar 4 od Miše Beka, a on na slobodi, uživa.... ? Ima neke veze sa tim što je godinama prijatelj sa srpskim Eliot Nesom, Alekom Vučićem? Ko ne veruje, novinar Globusa sve lepo objasnio, preneli mnogi portali.

gdin

pre 11 godina

Koliko vidim, nekim ljudima ni 2 meseca nije dovoljno da shvate ovaj spin. Da li i dalje misle da ce vlast deliti Miskoviceve pare? Banana. Drzava.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Na Vestima B92 saznali smo da je UniCredit banka u ovom poslu odobrila kredit od 20 miliona evra.Poznato je da banke u Srbiji posluju po nasem zakonu o bankama gde je osnivacki kapital banke 10 milona evra.Oznake
Intesa,Hypo,Raiffeisen,UniCredit itd.su samo znak da te banke posluju pod fransizom (placaju za naziv-licencu). To nisu strane banke.Postavlja se pitanje kako jedna banka moze odobriti JEDAN toliki kredit? Sta se u to vreme desavalo sa njenom bilansnom aktivom? Sta je sa ostalim kreditima te banke , Hypobanke i slicnih banaka mesetara?Preko svojih osiguravajucih kuca ( i fondova ) osiguravale su jedna drugoj banci kredite i korisnicima kredita postavljali zamke.Banke nisu imale rejting kojim su se medijski predsavljale.Banke su sprovodile finansijski imperijalizam.
Konfirmirale jedna drugoj garancije koje nisu bile pravno valjane i zavedene u glavnu knjigu.U Bosni,Hrvatsko,Austriji,Sloveniji vodjene su istrage gde se slicnim sistemom izvlacio likvidni novac iz banaka a korisnici imovine na prevaru ostali bez svoji nekretnina.Kako na prevaru?
Pa jednostavno tako sto presekom stanja se jasno videlo da te banke u trenutku odobravanja kredita nisu imale pokrice vec je sve bilo virtuelno.Krediti virtuelini a oduzeta imovina stvarna.Velike tuzbe pravnih i fizickih lica upucenih bankama u celom svetu.U Hrtavskoj je podneta kolektivna tuzba protiv svih banaka zbog odobravanja kredita sa valutnom klauzulom.Banke su moderni robovlasnici koji u najvecoj krizi najvise zaradjuju.

Maxi

pre 11 godina

@pedja

Kakve bre Maxi ima sa optuznicom.Prvo procitaj sta je predmet optuznice pa onda sedni i lupetaj.Sta bi ti hteo da kasirka u Maxiju ima 60 hiljada dinara

Analiticar

pre 11 godina

Svedoci, Insajder B92 su govorili da je sve radjeno po zakonu.Znaci suditi coveka zato sto zakon nije valjao.Promenise u Parlamentu i ZKP zbog Miska. To samo u Srbiji moze.I ceka se neka zena sa Kipra kao poslednja da svedoci.Znaci poslednja slamka tuzioca i Vucica. Zbog optuznice koja je na klimavim nogama od 30 miliona evra prave cirkus. Ali politicki rejting se stice zamajavanjem naroda. So rece jedan seljak na pijaci u Mirijevu "Nas narod vise voli da se hapsi neki budza nego leba da jede" Bistar seljak.

Buvica

pre 11 godina

Praksa je do sada pokazala da se oko ovakvih slučajeva nikada u javnost ne iznose stvari "do kraja"! Svi možemo samo da čekamo šta će biti... Mislim da nije zatvoren samo zato što se nekome demontrirala sila!

Poldi

pre 11 godina

Daleko vam lepa kuca.
Nije Srbija pravna drzava ni kada se tice bogacenja a niti kada se tice hapsenja.
Sta reci kada ovakvi likovi kao Vucic najavljuje hapsenja preko medija a raja u ekstazi linca aplaudira.

branislav

pre 11 godina

Molim vas, novinarka koja izvestava ispred posebnog odeljenja Viseg suda u Beogradu, mora da se edukuje kako bi pravila razliku izmedju mere bezbednosti i mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog u koju spada pritvor, to su razlicite stvari, kao i o tome ko odlucuje o produzenju pritvora, da li KV vece ili sudija za prethodni postpak,tuc muc

Doktor Zli

pre 11 godina

Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti.

Jovan

pre 11 godina

Posle će Mišković da tuži državu i da uzme višemilionsku nadoknadu iz budžeta.
A znate čije su to pare?
To su moje pare. A i vaše pare.
Naravno da će da ga puste, i naravno da će da tuži državu i ojadi budžet.
Za to svi treba da se zahvalimo Vučiću!

Mastilo

pre 11 godina

@(Cirkus, 08. februar 2013 17:08)

Najveca tuga ce biti kada puste Miskovica on uopste nece imati potrebu da bezi. Nego kao i Karici, proda sta se da prodati, pokupi prnje i ode ostavljajuci za sobom par hiljada nezaposlenih.
Smejurija je sto ga oni terete za 30 miliona evra, tj. za 17-19. On taj iznos vrati kao da placa dorucak i mogu da se slikaju. Samo sto se bojim i da ce taj iznos zavrsiti ponovo po ko zna cijim privatnim racunima.

Logika

pre 11 godina

Covek pozajmio pare i naplatio kamatu i zato je pod istragom. Zamislite: ulozite 1 000 eur na stednju u banku, banka pozajmi Ziki koji od tih para kupi kola i npr. napravi prekrsaj. E sad to je organizovana grupa a vi ste mozak operacije. I objave vam sliku u Kuriru, pa prosecan Srbin kaze 'gde ima dima ima i vatre, cim on ima 1000eur nije to posteno zaradjeno'.

Zuta Osa

pre 11 godina

Za advokata koji nema pojma:
sledeci put kad se potpises kao advokat procitaj prvo clan KZ-a koji se odnosi na produzenje pritvora gde su tacno tj takstativno nabrojani razlozi zbog kojih se trazi produzenje pritvora. PRVI nece da izvisi nikada.

milence

pre 11 godina

Ne Miskovic nije prevarant to mu je deda ostavio u nasledstvo. Ma dajte ljudi odakle njemu tolike pare. Nije valjda da verujete da je nosio gajbice kao Marko Milosevic. Ako ga puste da se brani sa slobode odose Miskovici kod Mire i Marka.
Pitanje je sa cijim on parama radi da nisu to mozda Miloseviceve pare.

prolaznik

pre 11 godina

Nadam se da ce istrazni organi utvrditi odgovornost i podici optuznicu ...
(fransoa, 8. februar 2013 19:20)

A ja se nadam da nisi pravnik...a ako jesi, posoli, pobiberi, pa pojedi diplomu...

pedja

pre 11 godina

samo mi nisu jasni ljudi koji brane Miskovica?? Pa taj treba da se zakljuca i kljuc da se baci, ako ni zbog cega drugog onda zbog plata od 16 000 koje je davao radnicima u maksiju... Ne razumem zasto spinujete i prebacujete pricu na to da ga Vucic drzi zbog popularnosti, izbora...

mila

pre 11 godina

netreba njemu da se produzuje pritvor,nego po najkracem mogucem postupku da se to okonca i da se predje odmah na druge,jer u srbiji ima mnogo slicnih miskovicu.mala je srbija da bi mogla da podnese duge sudske procese za ovakva krivicna dela.

sermonija

pre 11 godina

Uplitati Vučića u to da je Mišković uhapšen zato što je to Vučić hteo je svetska lakrdija. Postoje dokazi, a i svakom normalnom čoveku sve je jasno. Na zapadu tek treće ili četvrto koleno uživa u bogatstvu, a ovde kod nas preko noći. Od direktora državnog preduzeća do milijardera. Da nije tužno bilo bi smešno.

Super Hick

pre 11 godina

Mišković je moj heroj, jer ne volim nepravdu i ovo što Vučić radi ovim finim bogatim ljudima. Nisu oni krivi što je kriza u svetu i što smo mi siromašan narod.

pera-spo

pre 11 godina

(Lajavica, 8. februar 2013 19:42) niti si ti radnik a jos manje sa fakultetskom diplomom cim po ceo dan piskaras iz staba nepismene stranke. pises nebuloze tipicne za tvog sefa a ne poznajes ni osnovna prava radnika na plate. za svaku delatnost postoji minimalni licni dohodak po zakonu koji nije miskovic doneo vec vlada. samim tim se odredjuje i plata prodavaca a kaznjivo je davati vecu platu od zakonom propisane da nebi doslo do narodnog bunta. da objasnim vama nepismenima: ako miskovic,beko ili neko treci da svom prodavcu 1000 eura mesecno onaj prodavac koji radi u drakstoru tvog komsije ce hteti istu i to s pravom, ali tvoj komsija ima cist prihod od 1000-1200 eura a dva radnika, kako on da plati svoje radnike. zato miskovic i da hoce ne sme da placa svoje prodavce vise od zakonski regulisanog proseka. ako jorgovanka kaze da je beko pametan i nije dozvolio da mu nadju nepravilnosti, miskovic je jos pametniji pa i za njega nemaju nikakvog dokaza jer bi do sada vec podigli opruznicu. milioni koje su uzeli si regularni jer im je to dozvolio zakon, koji opet nije pisao miskovic vec vlada. ne branim miskovica vec kazem da se pravi krivci nalaze na slobodi. setite se kada je miskovic napravio svoje bogatstvo i koje doneo te zakone koji su to omoghucili. demokrate nisu a vi znate ko jeste....

Serenity

pre 11 godina

Bitno je da se borba protiv korupcije i kriminala sprovede do kraja, i u tome vlada ima moju punu podrsku. Neophodno je da Miskovic bude osudjen, da bi se pokazalo da niko nije nedodirljiv i da ce svako ko krsi zakon krivicno odgovarati.

Bisenija W

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta Miroslava Miškovića i svih ostalih "Miškovića" koji su se kriminogenim radnjama obogatili preko noći.I dok je država siromašila oni su se šegačili,uzimali tolike svote koje su nama običnim građanima i nezamislive.I treba da ostane u zatvoru jer nije iznad lica pravde.

Cirkus

pre 11 godina

U obrazlozenju se kaze da se produzava zbog mogucnosti bekstva i isitivanje jos nekih svedoka. Znaci optuznica na tankim nogama jer one koje su do sada ispitali ne terete Miskovica.. OD bekstva?? Pa on moze ako hoce moze da pobegne i posle treceg, cetvrtog,petog,sestog meseca. Mislim da on ostaje u pritvoru posle naredbe Miskovica da to ne bi bio njegov poraz. Kakava bi ujdurma bila da sud nema relevantne dokaze.Ma na kalemice mu ko zna sta jos jer je vlasti narocito Vucicu trebala krupna riba

Konstatacija

pre 11 godina

@mihajlo mladic

Nece biti care da je prethodna vlast uradila nesto za Miskovica. Nije prethodna vlast omogucila Miskovicu bogatstvo.Bice da je vlast devedesetih gde je od jedne kancelarije i jednog telefona omogucila coveku da nakaradnim zakonom stekne prvi milion. Covek je stekao imperiju.Bio je bankar i znao je kako se to radi. Njega ne gone za Deltu,Maxi vec zbog tricavih 20 milona evra

pera-spo

pre 11 godina

(Hestija, 8. februar 2013 20:48) ma sta kazes. zaista postoje dokazi? pa de nam reci koji posto tuzioci ocigledno nemogu da ih nadju. vi bre svi nepismeni a sve i o svakome znate.......... pa zar stvaro mislis da ce se na b92 neko primiti na vase gluposti?

Homer

pre 11 godina

Miskovica treba drzati u pritvoru dok se novac ne vrati u sistem. E kada se u sistem unese sav novac koji su on i njemu bliski maknuli, onda ga treba sa sve dokazima zatvoriti i baciti kljuc. Takvim ljudima ne treba da bude mesto na slobodi.MR.BURNS je godinama neometano vladao u koordinaciji sa tadasnjim vlastodrscima i vreme je da se "sruse kule Vavilonske" a to izgleda boli. Ne smeta njima zatvor, smeta im sto ce ostati bez para.

milica, mica i mimika

pre 11 godina

Jooojjj, bravo za sudije! Iako mnogi misle da nema dokaza, mi smo uverene da gospodin Vučić, danju i noću, teško radi na pribavljanju dokaza! Gospodin Vuk ima našu punu podršku, jer ne želimo da budemo eksternirane, ako se nekim slučajem, gospodin Miško pusti na slobodu, jer verujemo da je pun para i može svakoga potplatiti, pa i članove SNS-a, i onda će stvarno biti katastrofa, jer će se svi, i narod, i bogati i siromasi da se okrenu protiv Vučića i gospodina predsednika Nikolića, koji je teškom mukom, skoro preko noći, izgradio gustu mrežu svoje partije po srpskim gradovima! Zato poručujemo da nema predaje, iako se do sada nije ništa pronašlo protiv gospodina Miška, mi verujemo da ima tušta i tma protiv njega, samo treba iskopati svo to zlo, koje je ovaj gospodin u istražnom zatvoru uradio protiv naroda, zajedno i skupa sa ostalima koji su i sada na slobodi, ali gospodin Vučko vredno radi, ne bi li i ove stavio iza rešetaka!

Anđelija M

pre 11 godina

Naravno da Miškoviću treba produžiti pritvor,tolike cifre su u opticaju da se čoveku zavrti u glavi.Ovom narodu je dosta kriminala i ljudi koji su se preko noći bezobrazno obogatili.

Ovich

pre 11 godina

Ovaj slucaj je klasican problem polu regulisanog pravosudja. Ako on nema pravo da proda imovinu svoje kompanije koju je kupio, to treba i da bude pravno nemoguce.

Ako on moze da proda jednu zgradu i da to sve prodje pred sudom bez ikakve greske, to znaci da je sve uradjeno po zakonu.

Drugo za ovakvu vrstu prekrsaja dobija se novcana kazna a ne pritvor i zatvor.

Trece, nije Miskovic taj koji treba da snosi odgovornost. On je uradio ono sto mu je bilo pravno moguce, tj prodao je imovinu. Ako je to bilo nelegalno, odgovornost pada na nadleznog u vladi koji je to omogucio.

Nista nasem narodu neznaci da oni stave Miskovica iza resetaka, ako su oni odgonorni i dalje na svojim funkcijama u vladi i ako i dalje nastavljaju isti posao.

I ako je firma prodata ispod cene, opet to nije Miskoviceva odgovornost, nego vladina.

Ana

pre 11 godina

Protiv kriminala na drzavnom nivou treba ici po svaku cenu. Ajde da vidimo konacno prave promene u zemlji u kojoj od sada vise nece biti zasticenih.Vucicu zelim srecu u daljem radu.

bilja

pre 11 godina

pozdravljam odluku da se miskovicu i njegovom drustvu produzi pritvor,ali molim vucica i sve nadlezne da taj postupak skrate sto je vise moguce i da se taj klan osudi na maksimalne kazne jer zbog njih danas ispastamo mi,narod srbije.

Komentari kao radna obaveza

pre 11 godina

Ovde ima toliko negativnih komentara, protiv produženja pritvora Miškoviću, da bi neko neupućen pomislio, da je to većinsko mišljenje javnog mnjenja u Srbiji. Na sreću nije tako.

vlada

pre 11 godina

Naravno ne mogu ništa da mu nadju kada je jači od cele države a ne samo od te šake jadnika koji su na vlasti...
Državo srbijo, bankrotiraj, propadni do kraja već jednom pa da krenemo sve iz početka, ovako više ne može!!!

Arcibald

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Polako platice on drzavi sve sto je pokrao. Pravda je mozda spora ali je dostizna.

nabudjenko

pre 11 godina

Najzad i ja stigoh kući, pa mislim, ajde da ostavim i za danas komentar! Dakle, podržavam Vučića i raduje me da institucije napokon rade punom parom. Ne znam šta bi bilo da nema Vučića, jer da njega nema, ne bi bilo ni države! Vučić jednako Država, Država jednako Vučić! Veoma se radujem što živim u Doba kada i Vučić i jedva čekam da prodju sledećih dvadeset i kusur godina i biću veoma izbudjen dok budem čitao Vučićeve memoare, i braćo i sestre, stvarno, ali zaista stvarno, morao sam ovako napisati, jer me sve više nervira da prepisujem već gotov komentar! Mogu valjda i ja nešto da kažem!

Julija

pre 11 godina

Ništa im neće faliti. Žao mi samo što jedu državni hleb a ima mnogo gladnih u Srbiji koji ne mogu da dođu na red za narodnu kuhinju.

Mara

pre 11 godina

Zašto ne dižu optužnicu? Zato što nemaju ništa protiv njega što mogu da dokažu na sudu i to je jasno kao dan.
(pop, 8. februar 2013 15:40)

Ne mogu da dignu optuznicu dok se svi svedoci ne saslusaju i dok se ne obavi pred-sudska istraga, koja je veoma duga i procesna. Svi dokazi, svi papiri, moraju detaljno da se proprate, da svako od svedoka kaze o njima sta ima, da sve to udje u zapisnik, da svaki taj zapisnik ispodpisuju svi inspektori, svi ucesnici u saslusanju. Sa nase tacke gledista, obicnog gradjanina je sve to jednostavno, ali sa tacke inspektora to je veoma dug i tezak proces.

zakon isti za sve

pre 11 godina

izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra....ma kakvi, o cemu vi pricate! Covek je jedva prezivljavao!

panchevc86

pre 11 godina

Ako i treba tako,sve da se ispita pa da za svaki,i najmanji,prekrsaj odgovara. Dosta je bilo bogacenja na kicmi radnika i podmetanja na tenderima gde se kupovalo drzavno za male pare.

Harper

pre 11 godina

NAravno da mu je produzen pritvor.Zasluzio je.
Institucije drzave treba da rade svoj posao onako kako nisu mogle ranije zbog pritiska bivs vlasti.
Podrska gospodinu Vucicu.

DraganSM

pre 11 godina

Dobro je, treba mu pritvor produzavati sve dok se svi procesi ne zavrse i dok se istraga ne sprovede kraju. Jer ako bude na slobodi, a istraga u toku, od toga nema nista, ovako ima izgleda za optuznicu, i to velikih. Vucicu nastavi samo, ne sumnjam da ces ici do kraja.

Diskriminisani Demokrata

pre 11 godina

Samo ne znam zasto ovi moji iz stranke sada hoce da kritikuju sadasnju vlast kada je javna tajna da je taj covek finansirao stranku u kojoj sam. Dzaba se trudite, pukli smo kao lajsna.

Branimir

pre 11 godina

Sta je ovde sporno? Za vreme prethodnog rezima nevini ljudi su mnogo duze bili zadrzavani u pritvoru. Ova vlast je pokazala da je temeljna po pitanju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pustite ljude da rade svoj posao,bolje tako nego da posle moraju da ga puste jer je neko prevideo nestn u istrazi.

Februar

pre 11 godina

Ako ima pravde,a jos verujem da je ima , Miskovic ce i ostati tamo gde mu je mesto. A osim njega,doci ce na red i svi oni koji uzivaju u blagodetima njegovog finansiranja.Vucic ce se pobrinuti da dodje do toga

vrtoglavo

pre 11 godina

Od ovih cifri se obicnom coveku u Srbiji zavrti u glavi. Naravno da treba da budu i ostanu u zatvoru! Kao i svako ko je na nelegalan nacin sticao svoj kapital.

rotkvica

pre 11 godina

Moram priznati da sam u početku,kad je Vučić počeo da odmotava kolo mislila da će provesti u pritvoru par dana i to je to.Sada čvrsto verujem da zaštićenih i povlašćenih nema

Dimitrije

pre 11 godina

Ako borba protiv korupcije ne zavrsi dobrim rezultatima u sta sumnjam jer je na celu Aca Vucic,onda za ovu drzavu ne bih mogao da se nadam da ce biti bolje ikada....

Oprezno

pre 11 godina

Treba biti oprezan i strpljiv, kada se radi o ovakvim stvarima. Dokle god se ne utvrde svi dokazi, treba da ostanu svi u pritvoru, ne samo Miskovic, i njegovi. Borba protiv kriminala , mita, i korupcije, treba da ide u ovom smeru.

Đajzak

pre 11 godina

Znam da mnogima ne prija to što je zadržan u pritvoru, ili zatvoru, kako god se kaže, ali šta ćete, sa institucije polako počinju da se vraćaju iz mrtvih i sa njima više nema igre.

Hestija

pre 11 godina

Tužilaštvo i policija moraju da rade svoj posao. Dokazi protiv Miškovića zaista postoje. Srbija nikada ne bi došla u ovu situaciju da tajkuni svojim malverzacijama opljačkali građane Srbije, zatvorili državne i društvana preduzeća.Borba protiv kriminala i korupcije će potpuno vratiti poverenje građana u državne institucije. Borba protiv kriminala i korupcije se vodi poštenu, u skladu sa zakonima kroz državne institucije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost.

Misko neces proci

pre 11 godina

Pravda je svakim danom sve blize..drago mi je da je g.Vucic pokrenuo ono sto je do sada bilo nezamislivo,a to je da ovakvi i sl lopovi zavrse tamo gde su sada..i SAD i EU podrzavaju Vucica i naglasavaju njegovu borbu,posebno sa ovim slucajem..stvar je jasna kao dan.Podrska Vucicu da istraje

Lajavica

pre 11 godina

@pera-spo, 8. februar 2013 21:28
To o cemu ti pricas lici na uravnilovku.
U kapitalizmu gazda ima pravo da plati radnika prema snazi firme. Zato mehanicar u Mercedesu ima daleko vecu platu od mehanicara u nekoj manjoj firmi.
U Srbiji nema ni K od kapitalizma.
Skole koje sam ja zavrsila, ti nisi ni video u svom zivotu, sto se vidi iz tvog celokupnog komentara.
Sada sam free lancer (znas li uopste sta je to) jer mi je dosadilo da radim za polupismene gazde koje su me placale 300 evra i zato sto imam dovoljno skole da mogu :)
Pozdrav za SPO od mene koja nemam stranackog sefa, pa ne moram u nick da stavljam naziv stranke.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Na kraju ce platiti Vucic. Svako normalan vidi da je Miskovic zrtva bolesnih ambicija tzv. srpskog Eliot Nesa, koga ti od miloste zoves "drzava". Nacin hapsenja, obrazlozenje i optuzba protiv Miskovica to jasno dokazuju. Na "aferi Dulic" Vucic je polomio zube, od svih tih silnih zutih lopova koji su opljackali i unistili Srbiju ne osudise niti jednog, cak ni Dulicu nisu mogli da nadju nista vise od privrednog prekrsaja. Na "aferi Miskovic", Vucic je stekao ogromne poene kod naroda koji misli da je siromasan zato sto je Miskovic tajkun. U Srbiji rec tajkun oznacava coveka koji se obogatio pljackom napacenog naroda. Izjava Vucica, u trenutku nepaznje, je da bi oslobadjanje Miskovica doziveo kao licni neuspeh, govori sve. Miskovic ce biti oslobodjen, i to ce biti tvoj neuspeh. I to sve zbog pogresnog tajminga. Miskovic nije Dulic. Umesto da Srbija ima 100 Miskovica, oni urnisu ovog jednog. I to samo zato sto se nije pojavio u mimohodu kad je onomad Predsednik nesebicno ugrozio sopstveni zivot u interesu naroda Srbije. Ima jos jedan tajkun, ali taj zna za red.

fensi

pre 11 godina

Neka,neka,to je najbolje sto moze da mu se desi,jer kad se sve detaljno istrazi ide i optuznica.Najpre se moraju naci odgovorni za lopovluk od ovog naroda.

Optimista

pre 11 godina

Konačno da sam dočekala da ljudi o kojima se nije smelo govoriti javno se nalaze iza rešetaka. Sve oko optužnice treba uraditi analitički, tako da je sasvim opravdan ovaj produžen pritvor.

Sale81Bg

pre 11 godina

Ovo je jedina odluka koju je tužilaštvo moglo da donese u ovom trenutku. Mišković ne sme da bude van pritvora niti mu se sme pružiti prilika da se brani sa slobode!

LanciaBg

pre 11 godina

Pothitno podignuti optužnicu protiv Miškovića i ako je to moguće što pre ga osuditi ako dokazi i činjenice pokažu da je zaista kriv,a ja verujem da jeste!

aleksandar grozni

pre 11 godina

U takvom pritvoru potpisao bi da zivim do kraja zivota.Nemojte bre vise da lazete ovaj narod svi znate da je radio po vazecim zakonima,maloce da se odmori u pritvoru posebne vrste jer i tu nismo jednaki,pa ce onda od poreskih obveznika da uzme ostetu naravno obimnu i podelice sa onima koji su mu donosenjem takvih zakona sve to omogucili.Setitese devedeseih kako ste vi sve krali po zakonu bogatili se a narod ste ojadili i nikom nista jer zamislite vi ste radili po zakonu,a zakone koji su bivali iskljucivo naruceni i za usku potrebu vi sami ste donosili,a poslanici su to naravno glatko glasali,jer nisu ludi da za te pare secu granu na kojoj su sedeli,a drugo nista uglavnom neznaju da rade.Pokojna Barac je godinama upozoravala da nisu problem izvrsioci,koliko oni koji su im zakonski omogucili da opljackaju drzavu.I sto pre Miskovica pustite,manjece te nam novaca izbiti iz ojadjenog budzeta,razmislite da posle nebude pa vidite mi smo hteli ali zakon je takav i takav,a to sve znate i sada i pre hapsenja.

Najzad!!!

pre 11 godina

Pohvale za Vladu i njen dosadasnji rad. Jadno je to sto se u ovoj siromasnoj drzavi, gde ljudi jedva prezivljavaju, ovakvi ljudi frljaju ovolikim ciframa!

СЕЛИШНИК

pre 11 godina

Tuzilastvo dobro zna svoj posao i ubedjen sam da je donelo jedinu ispravnu odluku o produzetku pritvora g Miskovicu.Mene naj vise zanima krajnji ishod,odnosno krajnja presuda !!!

Teri

pre 11 godina

Neka neka, treba mu produzivati dokle god je to moguce, jer u slucaju da se pusti ,mislim da bi nestao bez traga i cekao da se njegove demokrate vrate na vlast. Mora da odgovara za ono sto je radio i mala deca znaju kako se obogatio.

Dusan Dule

pre 11 godina

Tuzilastvo je verovatno sa debelim razlogom produzilo pritvor Miskovicu i ekipi. Iskreno ima on putra na glavi da po mnogim pitanjima mora da odgovara.Sve sto nije stekao na posten nacin da vrati u drzavnu kasu ,to je mnogo bitnije.

glax

pre 11 godina

ispravna odluka!sve se polako jedno na drugo nadovezuje.nadam se da cemo jos uzivati u ovom filmu.neki od glavnih glumaca vode ovu vladu.

glax

pre 11 godina

ovaj proces treba da se ubrza nebi li ovo stanje u drzavi neko iskoristio i zloupotrebio.dovoljno je dokaza da se donese konacna odluka.

Megatronman

pre 11 godina

Duboka isprika za glupost koju sam napisao... mislio sam na Vucica. Imao sam njegovu sliku na pameti ali iz nekog razloga (tek se probudih) napisao sam Dacic. Zasluzih minuse. Ponavljam, bila je greska.

Skroz Blesav

pre 11 godina

Nista tamo njemu ne fali, ima besplatan krov nad glavom, tri obroka dnevno, ne placa porez, ima novine, dozvoljene posete. Dobar deo Srbije bi mu zavideo.Ali sto se mene tice,neka uziva u tim beneficijama sto duze.

Petar

pre 11 godina

Niko nije ni očekivao da se istražni postupak brzo završi. Nadam se da će tužilaštvo uskoro podići optužnicu, da će otpočeti suđenje a da će svako ko je kršio zakon, bogatio se na račun države, proći kao Miškovići. Srbiji su potrebni bogati ljudi, ali oni koji su bogatsvo stekli radom, ne spekulacijama, traženjem "rupa u zakonima"

ISTRAZNE RADNJE 2013

pre 11 godina

Smatram da je tuzilastvo donelo ispravnu odluku dok se dokazni postupak ne upotpuni do samoga kraja.Sa druge strane zelim da naglasim da bi sto pre trebalo otpoceti postupak i poceti sa dokazivanjem.

ДАРДАНЕЛИ

pre 11 godina

Dobro je [to je do[lo do produ#etka,smatram da je obrazlozenje na mestu,ali bi jako voleo da se postupak sto pre isproceusira i donese presuda.

Student masinstva

pre 11 godina

Neka spreme sve dokaze protiv Miskovica i odjednom da iznesu pred sud jer je jedino tako moguce dokazati ono sto cela zemlja zna.

Nestorr

pre 11 godina

Dosta se prethodna vlast igrala zmurke sa Miskovicem!!! Brojali su do 10, godina!!! Sada je vreme da se svi koji su se sakrivali stave pred lice pravde, jer A.Vucic ne zmuri!!!

ПРАВО И ПРАВДА

pre 11 godina

Nisam strucnjak.Verujem da tuzilastvo zna sta radi.Iskren da budem mene zanima kao gradjanina krajnji ishod i dokazivanje njegove krivice.

ima ih

pre 11 godina

Ima ih još iz te priče, manji kalibar ali zato ni malo zlokobniji i po privredu i po državu i društvo: http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Uhapsen-direktor-novosadske-firme-GCM-kompani.html

Simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi!

veljko

pre 11 godina

Nije dzaba evropska komisija ukazala na brojne nepravilnosti i spisak od dvadesetak privatizacija poput azotare i poslovanja agrobanke,bice tu posla za nadlezne.

proces

pre 11 godina

Zasto se u javnosti stvara atmosfera, kao da ce Miskovic izaci iz pritvora. Mi ako zelimo da udjemo u EU, moramo proci kroz ovu proceduru, i ne sme se stajati sa borbom protiv mita i korupcije.

RAFAELO KUGLICA

pre 11 godina

Isterivanje pravde u slucaju Miskovic je jedino zadovoljenje koje Srbija moze da prihvati kada je taj covek u pitanju.

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!

BARCELONA

pre 11 godina

Miroslav Miskovic ima iza sebe mnogo sto sta, tako da treba sve da se ispita i da se osudi i strogo kazni. Veliki problem u Srbije je organizovani kriminal, ali Aleksadar Vucic je stao na put tome!

Karolina

pre 11 godina

Dajte da se ovaj sucaj zavrsi, a ne daj boze da ga puste sledeci mesec, pa to ce haos biti...Vucicu reaguj, da pocne ovo sudjenje, jedino ti mozes pomoci da se ovaj zlikovac ni izvuce na nase ulice

Narod

pre 11 godina

Ne pustaju ga zbog"uznemirenja javnosti?" Vucic zna da mu je porasla popularnost zbog hapsenja Miskovica pa ga ne pusta, da bi mogao jos malo da uziva u slavi. Cim ga pusti(sto ce uskoro morati) shvatice narod da je ovo"tresla se gora,rodio se mis" ? i ako dobije malo zatvora,tu je mr.Toma sa svojim"pametnim"zakonom da mu smanji kaznu na"uslovno". Valjda ce Saric pasti uskoro, pa da se ide na izbore.

drago

pre 11 godina

zasto bih ga pustali....pa u zapdnoevropskim zemljama drze osumnjicene po vise meseci a i godina,,,on je dosta zla naneo srbiji,,,,u zatvor sve tajkune i to u istraznom zatvoru na duze,,

Doktor Zli

pre 11 godina

Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti.

Sumska lepotica

pre 11 godina

Vec su im napravili ustupak sto ce o pritvoru odlucivati ranije,jer koliko sam ja izguglala ne pomera se na petak kad se takve stvari padaju u nedelju nego na ponedeljak. Ocekujem produzenje pritvora.

njunjavčević

pre 11 godina

Ha, ha, ha! Kojekakve "Šumske Lepotice, Karoline..." i drugi SNS trolovi, pišu sjajne komentare, kao da su izašli iz istog mlina za kafu! Naročito mi se svidja ono: "... ako je naše tužilaštvo nesposobno da prikupi dokaze..." Ha, ha, ha! Sjajan srpski komentar, koji pokazuje našu "promućurnost"! SNS aktivisti su postali javni tužioci, koji znaju da dokaza ima, jer ih mora biti po svaku cenu, jer njima se činilo da je Mišković kriv, i jelte, radi toga mora da bidne dokaza! Evo, ja vidim da mi je komšija sumnjiv! Zašto? Pa, onako... sumnjiv mi je! "Balkanski špijuni" u zemljici Srbiji, haraju svojim komentarima punim dokaza, šumskih cvetića i Karolina na svim stranama sveta! Eh, kada glupav narod zna da bude još gluplji no što jeste! Koliko već sutra (a možda i danas), SNS trolovi će nam zakucati na vrata sa rečenicom: "Vi ste mi sumnjivi, baš kao i Mišković! Ajte da vas proglasimo tajkunom i da vam j..... sve po spisku!"

Radoje B

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...

Arcibald

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Polako platice on drzavi sve sto je pokrao. Pravda je mozda spora ali je dostizna.

acinic

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!

Poldi

pre 11 godina

Daleko vam lepa kuca.
Nije Srbija pravna drzava ni kada se tice bogacenja a niti kada se tice hapsenja.
Sta reci kada ovakvi likovi kao Vucic najavljuje hapsenja preko medija a raja u ekstazi linca aplaudira.

Konstatacija

pre 11 godina

@mihajlo mladic

Nece biti care da je prethodna vlast uradila nesto za Miskovica. Nije prethodna vlast omogucila Miskovicu bogatstvo.Bice da je vlast devedesetih gde je od jedne kancelarije i jednog telefona omogucila coveku da nakaradnim zakonom stekne prvi milion. Covek je stekao imperiju.Bio je bankar i znao je kako se to radi. Njega ne gone za Deltu,Maxi vec zbog tricavih 20 milona evra

Priuceni advokat

pre 11 godina

Neverovatno je staljudi pisu.Oni bi da vesaju, da sedi u kazamatu do kraja zivota . Ljudi nezaodovoljnim svojim zivotima, bez banke u dzepu.Kriv im Miskovic.Miskovic se tereti sa 30 miliona evra koje je isisao iz putnih preduzeca zajedno sa sinom i Djuraskovicem. Ovi pisci komentara bi da mu oduzmu sve, da ga streljaju.Pa sto sud nije dokazao da je opljacakao milijarde evra. Hleba i igara za narod Vucica , za sirotinjsu krezavu, polupismenu Srbiju.Kazu u tuzilastvu da ostaje u zatvoru jos mesec dana jer treba da se ispita jos jedan svedok. E ako ce ona da stavi tacku na I, onda alal vera tuzilastvu

vlada

pre 11 godina

Naravno ne mogu ništa da mu nadju kada je jači od cele države a ne samo od te šake jadnika koji su na vlasti...
Državo srbijo, bankrotiraj, propadni do kraja već jednom pa da krenemo sve iz početka, ovako više ne može!!!

Zoki

pre 11 godina

Alo? Nije u redu držati čoveka u istražnom zatvoru tri meseca, pa makar taj čovek bio i Mišković. Ako za dva meseca nisu bili u stanju da pripreme optužnicu, onda očigledno nisu ni imali dovoljno dokaza da ga optuže.

Ovo je jedno očigledno uveseljavanje širokih narodnih masa, odnosno kanalisanje narodnog nezadovoljstva. Gladni smo, žedni, bedni - ali kada vidimo kako se tajkuni kažnjavaju, lakše nam je oko srca. Kada se ceo cirkus završi, nastupiće razočarenje, toga su svesni i oni koji su režirali ovaj cirkus.

Molim objašnjenje!

pre 11 godina

Muči me već nedeljama: kako su na spisku spornih privatizacija bar 4 od Miše Beka, a on na slobodi, uživa.... ? Ima neke veze sa tim što je godinama prijatelj sa srpskim Eliot Nesom, Alekom Vučićem? Ko ne veruje, novinar Globusa sve lepo objasnio, preneli mnogi portali.

Maxi

pre 11 godina

@pedja

Kakve bre Maxi ima sa optuznicom.Prvo procitaj sta je predmet optuznice pa onda sedni i lupetaj.Sta bi ti hteo da kasirka u Maxiju ima 60 hiljada dinara

Cirkus

pre 11 godina

U obrazlozenju se kaze da se produzava zbog mogucnosti bekstva i isitivanje jos nekih svedoka. Znaci optuznica na tankim nogama jer one koje su do sada ispitali ne terete Miskovica.. OD bekstva?? Pa on moze ako hoce moze da pobegne i posle treceg, cetvrtog,petog,sestog meseca. Mislim da on ostaje u pritvoru posle naredbe Miskovica da to ne bi bio njegov poraz. Kakava bi ujdurma bila da sud nema relevantne dokaze.Ma na kalemice mu ko zna sta jos jer je vlasti narocito Vucicu trebala krupna riba

pedja

pre 11 godina

samo mi nisu jasni ljudi koji brane Miskovica?? Pa taj treba da se zakljuca i kljuc da se baci, ako ni zbog cega drugog onda zbog plata od 16 000 koje je davao radnicima u maksiju... Ne razumem zasto spinujete i prebacujete pricu na to da ga Vucic drzi zbog popularnosti, izbora...

Mastilo

pre 11 godina

@(Cirkus, 08. februar 2013 17:08)

Najveca tuga ce biti kada puste Miskovica on uopste nece imati potrebu da bezi. Nego kao i Karici, proda sta se da prodati, pokupi prnje i ode ostavljajuci za sobom par hiljada nezaposlenih.
Smejurija je sto ga oni terete za 30 miliona evra, tj. za 17-19. On taj iznos vrati kao da placa dorucak i mogu da se slikaju. Samo sto se bojim i da ce taj iznos zavrsiti ponovo po ko zna cijim privatnim racunima.

Zuta Osa

pre 11 godina

Za advokata koji nema pojma:
sledeci put kad se potpises kao advokat procitaj prvo clan KZ-a koji se odnosi na produzenje pritvora gde su tacno tj takstativno nabrojani razlozi zbog kojih se trazi produzenje pritvora. PRVI nece da izvisi nikada.

Đajzak

pre 11 godina

Znam da mnogima ne prija to što je zadržan u pritvoru, ili zatvoru, kako god se kaže, ali šta ćete, sa institucije polako počinju da se vraćaju iz mrtvih i sa njima više nema igre.

Serenity

pre 11 godina

Bitno je da se borba protiv korupcije i kriminala sprovede do kraja, i u tome vlada ima moju punu podrsku. Neophodno je da Miskovic bude osudjen, da bi se pokazalo da niko nije nedodirljiv i da ce svako ko krsi zakon krivicno odgovarati.

milica, mica i mimika

pre 11 godina

Jooojjj, bravo za sudije! Iako mnogi misle da nema dokaza, mi smo uverene da gospodin Vučić, danju i noću, teško radi na pribavljanju dokaza! Gospodin Vuk ima našu punu podršku, jer ne želimo da budemo eksternirane, ako se nekim slučajem, gospodin Miško pusti na slobodu, jer verujemo da je pun para i može svakoga potplatiti, pa i članove SNS-a, i onda će stvarno biti katastrofa, jer će se svi, i narod, i bogati i siromasi da se okrenu protiv Vučića i gospodina predsednika Nikolića, koji je teškom mukom, skoro preko noći, izgradio gustu mrežu svoje partije po srpskim gradovima! Zato poručujemo da nema predaje, iako se do sada nije ništa pronašlo protiv gospodina Miška, mi verujemo da ima tušta i tma protiv njega, samo treba iskopati svo to zlo, koje je ovaj gospodin u istražnom zatvoru uradio protiv naroda, zajedno i skupa sa ostalima koji su i sada na slobodi, ali gospodin Vučko vredno radi, ne bi li i ove stavio iza rešetaka!

Mara

pre 11 godina

Zašto ne dižu optužnicu? Zato što nemaju ništa protiv njega što mogu da dokažu na sudu i to je jasno kao dan.
(pop, 8. februar 2013 15:40)

Ne mogu da dignu optuznicu dok se svi svedoci ne saslusaju i dok se ne obavi pred-sudska istraga, koja je veoma duga i procesna. Svi dokazi, svi papiri, moraju detaljno da se proprate, da svako od svedoka kaze o njima sta ima, da sve to udje u zapisnik, da svaki taj zapisnik ispodpisuju svi inspektori, svi ucesnici u saslusanju. Sa nase tacke gledista, obicnog gradjanina je sve to jednostavno, ali sa tacke inspektora to je veoma dug i tezak proces.

Milan

pre 11 godina

Ako je tuzilaštvo toliko nesposobmo da obezbedi sve svedoke i dokumenta za podizanje optuznice neznači da drze bilo koga do besvesti u pritvoru ,sa raznim opravdanjima.Pobegli im kriminalci koji su oprali milijarde na kokainu a sada produzavaju i razmatraju da još drze Miškovice u pritvoru.Ako je zgrešio za to i treba da odgovara,to je samo jedan deo njegove firme,i sitan deo kojim raspolaze.Pustite ga da neostanu hiljade ljudi na ulici koji rade za njegove kompanije,na koje nemaju primedbe.Vakcine za svinjski grip,akcija očistimo Srbiju,most u Beogradu,i ostale po meni velike investicije za lične račune ,više se i ne pominju.Plaćamo ko beogradjani sve to a cene su nepoznate.Sramota

DraganSM

pre 11 godina

Dobro je, treba mu pritvor produzavati sve dok se svi procesi ne zavrse i dok se istraga ne sprovede kraju. Jer ako bude na slobodi, a istraga u toku, od toga nema nista, ovako ima izgleda za optuznicu, i to velikih. Vucicu nastavi samo, ne sumnjam da ces ici do kraja.

Buvica

pre 11 godina

Praksa je do sada pokazala da se oko ovakvih slučajeva nikada u javnost ne iznose stvari "do kraja"! Svi možemo samo da čekamo šta će biti... Mislim da nije zatvoren samo zato što se nekome demontrirala sila!

sermonija

pre 11 godina

Uplitati Vučića u to da je Mišković uhapšen zato što je to Vučić hteo je svetska lakrdija. Postoje dokazi, a i svakom normalnom čoveku sve je jasno. Na zapadu tek treće ili četvrto koleno uživa u bogatstvu, a ovde kod nas preko noći. Od direktora državnog preduzeća do milijardera. Da nije tužno bilo bi smešno.

yo

pre 11 godina

Kada mi mali sa strane slusamo o svim kradjama "narodnih heroja"jasno je sto je ova mala, napacena zemljica na rubu bankrota!
Samo je cudo kako vec nismo potonuli, i poslednji je momenat da se uvede Dusanov zakonik kao preventiva buducim pljackama od strane pojedinaca zasticenih sa vrha drzave.
U tom smislu podrska Vucicu da istraje!

Harper

pre 11 godina

NAravno da mu je produzen pritvor.Zasluzio je.
Institucije drzave treba da rade svoj posao onako kako nisu mogle ranije zbog pritiska bivs vlasti.
Podrska gospodinu Vucicu.

Najzad!!!

pre 11 godina

Pohvale za Vladu i njen dosadasnji rad. Jadno je to sto se u ovoj siromasnoj drzavi, gde ljudi jedva prezivljavaju, ovakvi ljudi frljaju ovolikim ciframa!

Siniša BG

pre 11 godina

U prevodu - nemate dokaze. Vučiću, podnesi ostavku, dosta nam je tvojih laži i prevara. Napravili ste haos i cirkus u policiji, pravosuđu, BIA...ništa ne funkcioniše. A borba protiv korupcije i kriminnala za rezultat ima - drastično uvećanje kriminala, ni jedan optužen i osuđen, a 3.500 kriminalaca abolirano. Dosta je više igrarije. Prevarili ste nas. Podnesite ostavke, hoćemo izbore.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Na Vestima B92 saznali smo da je UniCredit banka u ovom poslu odobrila kredit od 20 miliona evra.Poznato je da banke u Srbiji posluju po nasem zakonu o bankama gde je osnivacki kapital banke 10 milona evra.Oznake
Intesa,Hypo,Raiffeisen,UniCredit itd.su samo znak da te banke posluju pod fransizom (placaju za naziv-licencu). To nisu strane banke.Postavlja se pitanje kako jedna banka moze odobriti JEDAN toliki kredit? Sta se u to vreme desavalo sa njenom bilansnom aktivom? Sta je sa ostalim kreditima te banke , Hypobanke i slicnih banaka mesetara?Preko svojih osiguravajucih kuca ( i fondova ) osiguravale su jedna drugoj banci kredite i korisnicima kredita postavljali zamke.Banke nisu imale rejting kojim su se medijski predsavljale.Banke su sprovodile finansijski imperijalizam.
Konfirmirale jedna drugoj garancije koje nisu bile pravno valjane i zavedene u glavnu knjigu.U Bosni,Hrvatsko,Austriji,Sloveniji vodjene su istrage gde se slicnim sistemom izvlacio likvidni novac iz banaka a korisnici imovine na prevaru ostali bez svoji nekretnina.Kako na prevaru?
Pa jednostavno tako sto presekom stanja se jasno videlo da te banke u trenutku odobravanja kredita nisu imale pokrice vec je sve bilo virtuelno.Krediti virtuelini a oduzeta imovina stvarna.Velike tuzbe pravnih i fizickih lica upucenih bankama u celom svetu.U Hrtavskoj je podneta kolektivna tuzba protiv svih banaka zbog odobravanja kredita sa valutnom klauzulom.Banke su moderni robovlasnici koji u najvecoj krizi najvise zaradjuju.

Homer

pre 11 godina

Miskovica treba drzati u pritvoru dok se novac ne vrati u sistem. E kada se u sistem unese sav novac koji su on i njemu bliski maknuli, onda ga treba sa sve dokazima zatvoriti i baciti kljuc. Takvim ljudima ne treba da bude mesto na slobodi.MR.BURNS je godinama neometano vladao u koordinaciji sa tadasnjim vlastodrscima i vreme je da se "sruse kule Vavilonske" a to izgleda boli. Ne smeta njima zatvor, smeta im sto ce ostati bez para.

Ana

pre 11 godina

Protiv kriminala na drzavnom nivou treba ici po svaku cenu. Ajde da vidimo konacno prave promene u zemlji u kojoj od sada vise nece biti zasticenih.Vucicu zelim srecu u daljem radu.

nabudjenko

pre 11 godina

Najzad i ja stigoh kući, pa mislim, ajde da ostavim i za danas komentar! Dakle, podržavam Vučića i raduje me da institucije napokon rade punom parom. Ne znam šta bi bilo da nema Vučića, jer da njega nema, ne bi bilo ni države! Vučić jednako Država, Država jednako Vučić! Veoma se radujem što živim u Doba kada i Vučić i jedva čekam da prodju sledećih dvadeset i kusur godina i biću veoma izbudjen dok budem čitao Vučićeve memoare, i braćo i sestre, stvarno, ali zaista stvarno, morao sam ovako napisati, jer me sve više nervira da prepisujem već gotov komentar! Mogu valjda i ja nešto da kažem!

Branimir

pre 11 godina

Sta je ovde sporno? Za vreme prethodnog rezima nevini ljudi su mnogo duze bili zadrzavani u pritvoru. Ova vlast je pokazala da je temeljna po pitanju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pustite ljude da rade svoj posao,bolje tako nego da posle moraju da ga puste jer je neko prevideo nestn u istrazi.

Lika

pre 11 godina

Kako mislis "treba da pronadje ..."? Pa drzava je pronasla nacin kako da se suprotstavi mocnim ljudima poput Miskovica ... Aleksandra Vucica !!!

bilja

pre 11 godina

pozdravljam odluku da se miskovicu i njegovom drustvu produzi pritvor,ali molim vucica i sve nadlezne da taj postupak skrate sto je vise moguce i da se taj klan osudi na maksimalne kazne jer zbog njih danas ispastamo mi,narod srbije.

Александар Џунић

pre 11 godina

И даље чекам да се потврди информација да ће американци купити плацеве у околини аеродрома Београд за градњу хангара, које је тренутно поседује Мишко - сва та "правда" има за циљ да уклони тајкуне, како би цена Србије била нижа.
Ако буде било правде, наплатиће Мишко сав тај дилентатизам нових америчких и европских дупељубаца, који симулирају правду и уклањају све оне, који представљају препреку западним капиталу да купује Србију у бесцење.

Ostoja

pre 11 godina

Nikada u Srbiji nije postojala ovakva volja i nikada Srbija nije imala čoveka kao Vučić koji je spreman da se uhvati u koštac sa najvećim problemom savremenog srpskog društva - korupcijom. Mišković je optužen za najteža krivična dela korupcije i uticaja na državne službenike, dokazi postoje i svi će biti procesuirani po zakonima ove zemlje.

panchevc86

pre 11 godina

Ako i treba tako,sve da se ispita pa da za svaki,i najmanji,prekrsaj odgovara. Dosta je bilo bogacenja na kicmi radnika i podmetanja na tenderima gde se kupovalo drzavno za male pare.

vrtoglavo

pre 11 godina

Od ovih cifri se obicnom coveku u Srbiji zavrti u glavi. Naravno da treba da budu i ostanu u zatvoru! Kao i svako ko je na nelegalan nacin sticao svoj kapital.

Siniša

pre 11 godina

Vidite, ajde da zanemarimo Miškovića, jer je on potreban Vučiću da sakuplja političke poene, ali ovaj Đurašković je bio u pritvoru, nekoliko meseci, napisana je optužnica i suđenje je u toku. I šta sada imamo, pa čovek je opet u pritvoru za istu stvar - koji apsurd. Sve oko Nibens grupe i Đuraškovića je istraživao ovaj tužilac Radosavljević, ispitivao svedoke, napisao optužnicu...i sada sve isto radi, ponavlja, jedne te iste ljude ispituje nekoliko puta - koji cirkus. Drugo, ja sam slušao Vučić, kada je Mišković bio uhapšen, i tada je rekao da je ovaj slučaj vrlo jasan, sve je čisto, lako dokazivo...I šta sad bi? Pa to se zove ,,politička igranka bez prestanka za sticanje jeftinih političkih poena'', a istraga se namerno oteže...ako uopšte imaju dokaze. Gde je sada ona policajac Pušić da nam objasni o čemu se ovde radi, pošto je govorio da je sve jasno, lako dokazivo, da imaju neoborive dokaze...Sve je ovo predstava za glupi narod.

Misko neces proci

pre 11 godina

Pravda je svakim danom sve blize..drago mi je da je g.Vucic pokrenuo ono sto je do sada bilo nezamislivo,a to je da ovakvi i sl lopovi zavrse tamo gde su sada..i SAD i EU podrzavaju Vucica i naglasavaju njegovu borbu,posebno sa ovim slucajem..stvar je jasna kao dan.Podrska Vucicu da istraje

Solo

pre 11 godina

Muka mi je od komentara omladine SNS-a i DS-a. Uključite malo svoj mozak, a ne Vučića i Đilasa. Prvo Vi iz SNS-a, ne osuđujte čoveka dok se ne nađu dokazi, a Vi iz DS-a shvatite da nije smak sveta ako ih puste iz pritvora, jer to ne znači ništa za dalje suđenje, VAZNO JE DA SUD RADI NEZAVISNO I DA POSTOJE STVARNI DOKAZI!!!

rotkvica

pre 11 godina

Moram priznati da sam u početku,kad je Vučić počeo da odmotava kolo mislila da će provesti u pritvoru par dana i to je to.Sada čvrsto verujem da zaštićenih i povlašćenih nema

Anđelija M

pre 11 godina

Naravno da Miškoviću treba produžiti pritvor,tolike cifre su u opticaju da se čoveku zavrti u glavi.Ovom narodu je dosta kriminala i ljudi koji su se preko noći bezobrazno obogatili.

Sanda

pre 11 godina

Slucaj Miskovic se nastavlja i kao sto rece Vucic ovo je samo pocetak borbe. Tek predstoji period ispitivanja svedoka pa ako su dokazi potkrpljeni odrzace se sudjenje i tako redom.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

aladin

pre 11 godina

Ja verujem u ovo pravosuđe da će suditi samo po zakonu. Ali imali smo punih 12 godina kada su pojedinci bili jači od države i potrebno je vreme da se to ispravi!

Aleksandar

pre 11 godina

Mnogi su umesani u afere sa Miskovicima. Njegovim pustanjem bi mogao da utice na svedoke ili da jednostavno pobegne iz zemlje sto nije u interesu drzave.

Građanin sa mozgom

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakvo je raspoloženje u narodu po pitanju Miškovića i Vučićeve borbe protiv korupcije. Mišković ostaje u pritvoru, a ovo je čisto spinovanje DS komentatora koji pokušavaju predstaviti lažnu sliku svega.

sterling

pre 11 godina

svi su znali kakve mutne radnje radi Miskovic ali da ce zavrsiti u zatvoru nisam verovao,Vucic mi je dao nadu da u ovoj zemlji moze vaziti zakon za sve i da ce sve institucije raditi svoj posao bez uticaja,predsednika,mocnika,tajkuna...

Komentari kao radna obaveza

pre 11 godina

Ovde ima toliko negativnih komentara, protiv produženja pritvora Miškoviću, da bi neko neupućen pomislio, da je to većinsko mišljenje javnog mnjenja u Srbiji. Na sreću nije tako.

Filip

pre 11 godina

Očigledno je tužilaštvu potrebno dosta vremena da prikupi sve podatke o ovom slučaju. Nadam se da ćemo uskoro čuti da se podiže optužnica i da će Mišković i sin odgovarati za sve ono što je bespravno stekao i oštetio državu.

Renata

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)
Ova Vlada je pokazala koliko je sposobna, i da nemaju dokaza ne bi ga privodili, sve se sa razlogom desava. Nista se ti ne sekiraj

Hestija

pre 11 godina

Tužilaštvo i policija moraju da rade svoj posao. Dokazi protiv Miškovića zaista postoje. Srbija nikada ne bi došla u ovu situaciju da tajkuni svojim malverzacijama opljačkali građane Srbije, zatvorili državne i društvana preduzeća.Borba protiv kriminala i korupcije će potpuno vratiti poverenje građana u državne institucije. Borba protiv kriminala i korupcije se vodi poštenu, u skladu sa zakonima kroz državne institucije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost.

Dimitrije

pre 11 godina

Ako borba protiv korupcije ne zavrsi dobrim rezultatima u sta sumnjam jer je na celu Aca Vucic,onda za ovu drzavu ne bih mogao da se nadam da ce biti bolje ikada....

Prle

pre 11 godina

Puštanje Miškovića iz pritvora bi stvarno bio veliki skandal i dokaz da, posle svega što se dešavalo i što je istraga otkrila, nešto debelo ne valja u pravosuđu...
(Radoje B, 8. februar 2013 08:43)

A šta je to istraga otkrila?
Izgleda da vi znate šta je to istraga otkrila, i da je presuđeno da je Miško kriv.
Ne dajem 5 para za Miška, ali cela zemlja nam se svodi na to da je dovoljno da neko kaže "vidi istraga je otkrila", "on je lopov", "ovaj je neprikosnoveni borac protiv korupcije", pa je to sve kao tako.
Dosadašnje iskusvo me uči da uglavnom ne biva da je to baš tako.

milence

pre 11 godina

Ne Miskovic nije prevarant to mu je deda ostavio u nasledstvo. Ma dajte ljudi odakle njemu tolike pare. Nije valjda da verujete da je nosio gajbice kao Marko Milosevic. Ako ga puste da se brani sa slobode odose Miskovici kod Mire i Marka.
Pitanje je sa cijim on parama radi da nisu to mozda Miloseviceve pare.

SANDRA

pre 11 godina

Stvari koje su im stavljene na teret su veoma ozbiljne. Interes gradjana ove zemlje mora biti na prvom mestu, a suzbijanje korupcije je upravo to!

Mita

pre 11 godina

Država mora pronaći način da se suprotstavi moćnim ljudima poput Miškovića. Toliku materijalnu korist nisu mogli steći na pošten način.Verujem da im je mesto u zatvoru i da će oni koji se bave ovim slučajem to i dokazati!

zakon isti za sve

pre 11 godina

izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra....ma kakvi, o cemu vi pricate! Covek je jedva prezivljavao!

Super Hick

pre 11 godina

Mišković je moj heroj, jer ne volim nepravdu i ovo što Vučić radi ovim finim bogatim ljudima. Nisu oni krivi što je kriza u svetu i što smo mi siromašan narod.

Bisenija W

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta Miroslava Miškovića i svih ostalih "Miškovića" koji su se kriminogenim radnjama obogatili preko noći.I dok je država siromašila oni su se šegačili,uzimali tolike svote koje su nama običnim građanima i nezamislive.I treba da ostane u zatvoru jer nije iznad lica pravde.

Feniks

pre 11 godina

Ovo je samo jedna od procedura koje se postuju i u svakom slicnom slucaju.Do sada nikakvih krsenja zakona a ni pravila nije bilo u ovom slucaju.

Sale81Bg

pre 11 godina

Ovo je jedina odluka koju je tužilaštvo moglo da donese u ovom trenutku. Mišković ne sme da bude van pritvora niti mu se sme pružiti prilika da se brani sa slobode!

mila

pre 11 godina

netreba njemu da se produzuje pritvor,nego po najkracem mogucem postupku da se to okonca i da se predje odmah na druge,jer u srbiji ima mnogo slicnih miskovicu.mala je srbija da bi mogla da podnese duge sudske procese za ovakva krivicna dela.

Milos Mix

pre 11 godina

Sve je po zakomima drzave Srbije, pa tako i postupak protiv Miskovica, i ne vidim razlog da se prikazuje drugacije.Drazava je jos ranije trebala da reaguje i ispituje poslovanje tajkuna.

fensi

pre 11 godina

Neka,neka,to je najbolje sto moze da mu se desi,jer kad se sve detaljno istrazi ide i optuznica.Najpre se moraju naci odgovorni za lopovluk od ovog naroda.

LanciaBg

pre 11 godina

Pothitno podignuti optužnicu protiv Miškovića i ako je to moguće što pre ga osuditi ako dokazi i činjenice pokažu da je zaista kriv,a ja verujem da jeste!

Advokat

pre 11 godina

Produzenje pritvora se vrsi u slucajevima kada tuzilastvo nema relevantne dokaze.Da su imali pustili bi ga za dve nedelje.Svedoci rekli svoje.Ali kakva vlast takvo i tuzilastvo.Da hoce da bezi on bi pobegao i posle mesec ili posle pet meseci. Mora da mu nesto nakaleme inace bi PRVI izvisio

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Mišku je mesto u zatvoru, to niko normalan ne bi osporio.
Međutim, ja hoću da to bude NE zato što je tako Vučić hteo, nego zato što je policija našla nepobitne dokaze da je Miško počinio krivična dela, tužilac dobio pokrenuti proces, a sudija mu odmerio kaznu kako zakon propisuje.
Ukratko, hoću pravnu državu, a ne Vučićev šou za niščije duhom!

bb

pre 11 godina

koliko ja znam ako se neko hapsi onda treba imati dokaze protiv te osobe i podici tuzbu,ne branim ja Miskovica ali ovo komedija,ovako ja gledam na ovaj slucaj:
-covek je uhapsen bez dokaza,na brzinu iz politickih razloga i sujete PD.vlade G.Vucica(koji kasnije izjavljuje da bi pustanje Misovica bio NJEGOV LICNI PORAZ???to je skandal
-najblizi saradnik Miskovica Milka Forcan biva nagradjena postavljanjem u UO pozorista,iako je ucestvovala u aferi vakcine?nagrada za drukanje
-sada je opsesija G.Vucica Saric, I MIsa Banana
-postoje nadlezni organi policija,sudstvo,tuzilastvo,koji su zaduzeni za ovo a ne PD vlade,
-umesto sto hvalite ovaj cirkus i podrzavate a ne kontate da se sve ovo radi zbog izbora(P.D vlade jedne zemlje ne sme ovo da radi,A ZASTO OVO RADI?),razmislite malo i ukljucite mozak,vidim nekima ovde na forumu glava sluzi samo da mu kisa ne pada u stomak!

Bata

pre 11 godina

Dobro. Mišković je u zatvoru. I kako će da nam to donese nova radna mesta i bolji životni standard? Nisam čuo da su investitori pohrlili u Srbiju! Ova vlada ništa ne radi. Ili radi veoma malo na rešavanju drugih problema! Opozicija je još gora!
(acinic, 8. februar 2013 17:30)

Poštovani gospodine, Mišković je jedan problem a nezaposlenost i opljačkana zemlja drugi. Iako imaju dodirnih tačaka ta dva problema treba odvojeno posmatrati. A sprečavanjem malverzacije kakve je radio Mišković dugoročno se rešava i problem loše ekonomije u Srbiji.

Februar

pre 11 godina

Ako ima pravde,a jos verujem da je ima , Miskovic ce i ostati tamo gde mu je mesto. A osim njega,doci ce na red i svi oni koji uzivaju u blagodetima njegovog finansiranja.Vucic ce se pobrinuti da dodje do toga

pera-spo

pre 11 godina

(Lajavica, 8. februar 2013 19:42) niti si ti radnik a jos manje sa fakultetskom diplomom cim po ceo dan piskaras iz staba nepismene stranke. pises nebuloze tipicne za tvog sefa a ne poznajes ni osnovna prava radnika na plate. za svaku delatnost postoji minimalni licni dohodak po zakonu koji nije miskovic doneo vec vlada. samim tim se odredjuje i plata prodavaca a kaznjivo je davati vecu platu od zakonom propisane da nebi doslo do narodnog bunta. da objasnim vama nepismenima: ako miskovic,beko ili neko treci da svom prodavcu 1000 eura mesecno onaj prodavac koji radi u drakstoru tvog komsije ce hteti istu i to s pravom, ali tvoj komsija ima cist prihod od 1000-1200 eura a dva radnika, kako on da plati svoje radnike. zato miskovic i da hoce ne sme da placa svoje prodavce vise od zakonski regulisanog proseka. ako jorgovanka kaze da je beko pametan i nije dozvolio da mu nadju nepravilnosti, miskovic je jos pametniji pa i za njega nemaju nikakvog dokaza jer bi do sada vec podigli opruznicu. milioni koje su uzeli si regularni jer im je to dozvolio zakon, koji opet nije pisao miskovic vec vlada. ne branim miskovica vec kazem da se pravi krivci nalaze na slobodi. setite se kada je miskovic napravio svoje bogatstvo i koje doneo te zakone koji su to omoghucili. demokrate nisu a vi znate ko jeste....

Optimista

pre 11 godina

Konačno da sam dočekala da ljudi o kojima se nije smelo govoriti javno se nalaze iza rešetaka. Sve oko optužnice treba uraditi analitički, tako da je sasvim opravdan ovaj produžen pritvor.

Oprezno

pre 11 godina

Treba biti oprezan i strpljiv, kada se radi o ovakvim stvarima. Dokle god se ne utvrde svi dokazi, treba da ostanu svi u pritvoru, ne samo Miskovic, i njegovi. Borba protiv kriminala , mita, i korupcije, treba da ide u ovom smeru.

Milankeck

pre 11 godina

Zaista, jel veruje iko u ovoj zemlji da je Miskovic postenjacina koji je krvavim radom zaradio milijarde?!Ako veruje, onda je idiom(T).

veljko

pre 11 godina

Niko nije jači od države , niti će biti.Na kraju će valjda to svi i da shvate. Tek kada se bude stalo na putu monopolu, korupciji i kriminalu može se očekivati zdrava privredna ekonomija i ravnomerniji razvoj Srbije. Monopol nam je uništio proizvodnju, mala preduzeća i preduzetnike koji su bili prepušteni sami sebi i bez ikakve zaštite države. Konačno država treba da stane na putu tome

milance26

pre 11 godina

I treba tako,bolje da se sve lepo istrazi i svi da se procesuiraju,pa da se sudski postupak lepo brzo zavrsi. U suprotnom,ne odradi li se istraga kako treba,ode Misko na slobodu,zbog neke sitnice,dok si reko keks! Takodje,nikako mu ne dopustiti da se brani sa slobode,inace zbrisa on daleko odavde.

glax

pre 11 godina

ispravna odluka!sve se polako jedno na drugo nadovezuje.nadam se da cemo jos uzivati u ovom filmu.neki od glavnih glumaca vode ovu vladu.

CheZoran

pre 11 godina

Baš je bilo čudno da Feliks još juče nije saopštio medijima na kakve nove muke će biti izvrgnuto sumnjivo lice. Do danas nema ni naznake da postoji bilo kakav dokaz o krivici. Nezavisan sud bi osumnjičenog odmah oslobodio.

Diskriminisani Demokrata

pre 11 godina

Samo ne znam zasto ovi moji iz stranke sada hoce da kritikuju sadasnju vlast kada je javna tajna da je taj covek finansirao stranku u kojoj sam. Dzaba se trudite, pukli smo kao lajsna.

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

dacha

pre 11 godina

podrzavam akciju gospodina Vucica,samo se plasim da ne bude selektivna pravda,jer kako objasniti pljacku Srbijagasa i izvodjenje gasifikacije cele Vojvodine po hitnom postupku bez tendera,a vrednost radova je preko 50 miliona evra!!!!A gospodon Vucic povodom toga ne preduzima nista.

Veciti student

pre 11 godina

@(drago

Ajde ne pisi gluposti. Mislis mozda na haski tribunal koji drze po deset godina.Na cetrvtoj godini se uci uporedno pravo.U zapadnim zemljama se istrazni postupak zavrsi zamesec dana.Zapadno zakonodavstvo ne priznaje zloupotrebu sluzbenog polozaja ili po novom ogovornost sluzbenog lica. Cega se plasi tuzilastvo.Ispitali sve moguce svedoke. Da ce da bezi???

pravda za Miskovica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da je Miskovic kriv cak verujem u to. Ali isto tako verujem da je ovo vreme od hapsenja do danas bilo sasvim dovoljno da se ispitaju i utvrde relevantne cinjenice u vezi Miskovicevog zlocina i da se onda isti pusti na slobodu da bi se spremao za proces. Otezanjem postupka, voljom pojedinaca da Miskovic ostane u pritvoru zato sto neko nije sposoban da u razumnom roku uradi posao za koji prima platu mi kao drustvo postajemo isti kao i Miskovic. Zelim efikasnu pravnu drzavu jer je placam, to je moje pravo. Ako ne zelite da mi pruzite uslugu za koju placam onda pustite Miskovica na slobodu jer on uprkos svojoj krivici ne moze biti i zrtva i taoc vase nesposobnosti.

BOND 007

pre 11 godina

Odakle miskovicu toliki novac?Nasledio od dedovine? Da kako da ne, a narod je gomila budala koja ce da poveruje u sve to, malo sutra

Deda Pera

pre 11 godina

Vidim da se nova vlast uopeste ne sali o aktuelnoj borbi protiv kriminala i korupcije. Takva istrajnost i hrabrost nam je oduvek trebala. Nadam se da ce se Srbija napokon iscistiti od nakupljenog zla.

Milovan

pre 11 godina

Očigledno će Mišković odgovarati. Do skora se činilo da je nedodirljiv, da je vešto prikrio sve tragove. Istraga je temeljna i da će dati rezultate. Nekako svi u Srbiji veruju da se toliko bogatstvo u ovakvoj Srbiji, u ovakvoj ekonomskoj krizi koja ovde traje decenijama, ne može legalno steći.

Julija

pre 11 godina

Ništa im neće faliti. Žao mi samo što jedu državni hleb a ima mnogo gladnih u Srbiji koji ne mogu da dođu na red za narodnu kuhinju.

glax

pre 11 godina

ovaj proces treba da se ubrza nebi li ovo stanje u drzavi neko iskoristio i zloupotrebio.dovoljno je dokaza da se donese konacna odluka.

Lajavica

pre 11 godina

@pera-spo, 8. februar 2013 21:28
To o cemu ti pricas lici na uravnilovku.
U kapitalizmu gazda ima pravo da plati radnika prema snazi firme. Zato mehanicar u Mercedesu ima daleko vecu platu od mehanicara u nekoj manjoj firmi.
U Srbiji nema ni K od kapitalizma.
Skole koje sam ja zavrsila, ti nisi ni video u svom zivotu, sto se vidi iz tvog celokupnog komentara.
Sada sam free lancer (znas li uopste sta je to) jer mi je dosadilo da radim za polupismene gazde koje su me placale 300 evra i zato sto imam dovoljno skole da mogu :)
Pozdrav za SPO od mene koja nemam stranackog sefa, pa ne moram u nick da stavljam naziv stranke.

srbija

pre 11 godina

Kakva je ovo lakrdija. Svi svedoci svedočili u njegovu korist, sad kad ga puste i ne osude baš me interesuje ko će da plati Miškovićima odštetu? Pa još kad se pokupi Miško, ode u neku banana državu i ostavi jedno 10 000 ljudi na ulici ima Vučić sve da usreći...

Jovan

pre 11 godina

Posle će Mišković da tuži državu i da uzme višemilionsku nadoknadu iz budžeta.
A znate čije su to pare?
To su moje pare. A i vaše pare.
Naravno da će da ga puste, i naravno da će da tuži državu i ojadi budžet.
Za to svi treba da se zahvalimo Vučiću!

Janko Radonjic

pre 11 godina

Ne znam kako da branim nekoga ko ima milijarde, a ja nemam ni za cigare.Jel to pravda, jel to posteno.Sto se mene tice, neka ga ispitaju za svaki dinar. i neka odgovara za svaki koji je stekao bez rada.

Lajavica

pre 11 godina

@Maxi, 8. februar 2013 17:20

A sta mislis, da je 60.000 velika plata??????

Zahvaljujuci takvima kao sto je Miskovic, mi radimo kod privatnika za 300-400 evra sa fakultetskim diplomama.
Prethodna vlast je omogucila privatnicima da u Srbiji zavedu robovlasnicki sistem. Ne zaboravi da je isti taj Miskovic sedeo na sednicama Vlade i sigurno je uticao i na zakon o radu i socijalnom osiguranju....izmedju ostalog.
Zaposleni u Maksiju je trebalo da imaju najvece plate u drzavi, jer je to bila najjaca firma u Srbiji.
A o tome koliko je neukusno omalovazavati kasirke necu da trosim reci. Te zene stoje ceo dan, rade s ljudima, trpe njihov gnev bas zbog Miskovica....vuku gajbe, rade praznicima, nedeljom.....mislis da je 20-ak hiljada dinara adekvatna naknada za to?

gdin

pre 11 godina

Koliko vidim, nekim ljudima ni 2 meseca nije dovoljno da shvate ovaj spin. Da li i dalje misle da ce vlast deliti Miskoviceve pare? Banana. Drzava.

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom da nisu nista uradili od kada je pritvoren, najvise zvog umesanosti Beka, a koji je pod zastitom Nikolica, verovatno ce i Miskovic biti pusten, a to ce biti novi vetar u ledja za rusenje Vlade.
A onda Vucicu i Dacicu, neka vam je bog u pomoci!

nikkola

pre 11 godina

Kada jednog dana bude oslobodjen, kao sto hoce jer za ovo sto mu se stavlja na teret postoje građanskopravne sankcije ali tesko da je krivicno delo, a ako i jeste krivicno delo nema vlade u ovoj zemlji koja bi bila bez njegovog uticaja i opstala dovoljno dugo da saceka pravnosnažnu presudu, mi cemo, kao poreski obveznici, platiti debelu naknadu štete ovom čoveku jer možete samo zamisliti kolika je njegova izgubljena zarada za vreme provedeno u pritvoru.

branislav

pre 11 godina

Molim vas, novinarka koja izvestava ispred posebnog odeljenja Viseg suda u Beogradu, mora da se edukuje kako bi pravila razliku izmedju mere bezbednosti i mere za obezbedjenje prisustva okrivljenog u koju spada pritvor, to su razlicite stvari, kao i o tome ko odlucuje o produzenju pritvora, da li KV vece ili sudija za prethodni postpak,tuc muc

MUKNAVI

pre 11 godina

Eto,sada gospar Vucic nije na`konstreniran,cica Miskec je fijokiran do sledece etape u kojoj ce sve pojeftinjavati,otvarat ce se nova radna mesta,i jos gomila lepih dogadjaja koji se nalaze u pricama na televiziji,bilbordima itd

Ovich

pre 11 godina

Ovaj slucaj je klasican problem polu regulisanog pravosudja. Ako on nema pravo da proda imovinu svoje kompanije koju je kupio, to treba i da bude pravno nemoguce.

Ako on moze da proda jednu zgradu i da to sve prodje pred sudom bez ikakve greske, to znaci da je sve uradjeno po zakonu.

Drugo za ovakvu vrstu prekrsaja dobija se novcana kazna a ne pritvor i zatvor.

Trece, nije Miskovic taj koji treba da snosi odgovornost. On je uradio ono sto mu je bilo pravno moguce, tj prodao je imovinu. Ako je to bilo nelegalno, odgovornost pada na nadleznog u vladi koji je to omogucio.

Nista nasem narodu neznaci da oni stave Miskovica iza resetaka, ako su oni odgonorni i dalje na svojim funkcijama u vladi i ako i dalje nastavljaju isti posao.

I ako je firma prodata ispod cene, opet to nije Miskoviceva odgovornost, nego vladina.

mihajlo mladic

pre 11 godina

Nije samo Miskovic problem nego treba traziti odgovorne u prethodnoj vlasti koja je pomagala Miskovicu, a zauzvrat on je bio njihov finansijer

Zoran

pre 11 godina

Podrzavam borbu protiv korupcije i ubedjem sam da gospodin Miskovic nije sve stekao bez pomoci drzave. Ove ljude drze vec treci mesec u pritvoru zbog 17 do 19 miliona evra koje su isisali iz preduzeca koja su kupili( privatizovali) , mozda to treba tako? Sada se ja pitam 1. ko je isisao iz SRBIJAGASA 350 miliona koji im fale odnosno su u minusu za tu sumu. 2. EPS pred bankrotom trazi da pokrije minus od 450 miliona evra. 3. JAT u minusu niko nema pojma ili niko ne govori koliko je to u stotinama miliona evra. 4. Zeleznice uzese kredit 800 miliona a minus koji je takodje nekih 400 do 600 miliona. To su sve drzavna odnosno partijska preduzeca i tu niko nikoga ne pritvara i pita gde se dade milijarda evra. Bud monopolisti, bud drzavna preduzeca, upravljaju stranacki kadrovi. Pa zaista je onda ovo smesno zasto se Miskovic i ovi njegovi drze za tu sumicu od 17 do 19 miliona evra u pritvoru, ovde nesto nije dobro ili se to meni samo pricinjava????????

prolaznik

pre 11 godina

Nadam se da ce istrazni organi utvrditi odgovornost i podici optuznicu ...
(fransoa, 8. februar 2013 19:20)

A ja se nadam da nisi pravnik...a ako jesi, posoli, pobiberi, pa pojedi diplomu...

pera-spo

pre 11 godina

(Hestija, 8. februar 2013 20:48) ma sta kazes. zaista postoje dokazi? pa de nam reci koji posto tuzioci ocigledno nemogu da ih nadju. vi bre svi nepismeni a sve i o svakome znate.......... pa zar stvaro mislis da ce se na b92 neko primiti na vase gluposti?

gradjanin

pre 11 godina

Nastavlja se praksa prethodnog rezima da se pritvor u istrazi koristi kao odmazda a ne kao mera obezbedjenja. Miskovic je uhapsen jel je gospodin "imao saznanja" da Miskovic pokusava da utice (kupi) promenu vlade. Osiromaseni i sludjeni narod jedva docekao. Voleo bih da se varam , ali bojim se da ce pravda kao i do sada biti selektivna, a hapsenja sluziti za licne obracune i jeftine politicke poene.

Analiticar

pre 11 godina

Svedoci, Insajder B92 su govorili da je sve radjeno po zakonu.Znaci suditi coveka zato sto zakon nije valjao.Promenise u Parlamentu i ZKP zbog Miska. To samo u Srbiji moze.I ceka se neka zena sa Kipra kao poslednja da svedoci.Znaci poslednja slamka tuzioca i Vucica. Zbog optuznice koja je na klimavim nogama od 30 miliona evra prave cirkus. Ali politicki rejting se stice zamajavanjem naroda. So rece jedan seljak na pijaci u Mirijevu "Nas narod vise voli da se hapsi neki budza nego leba da jede" Bistar seljak.

Logika

pre 11 godina

Covek pozajmio pare i naplatio kamatu i zato je pod istragom. Zamislite: ulozite 1 000 eur na stednju u banku, banka pozajmi Ziki koji od tih para kupi kola i npr. napravi prekrsaj. E sad to je organizovana grupa a vi ste mozak operacije. I objave vam sliku u Kuriru, pa prosecan Srbin kaze 'gde ima dima ima i vatre, cim on ima 1000eur nije to posteno zaradjeno'.

Teri

pre 11 godina

Neka neka, treba mu produzivati dokle god je to moguce, jer u slucaju da se pusti ,mislim da bi nestao bez traga i cekao da se njegove demokrate vrate na vlast. Mora da odgovara za ono sto je radio i mala deca znaju kako se obogatio.

Klementina (ne Karolina)

pre 11 godina

"Ispunjeni su uslovi za produzetak pritvora. Tuzilastvo treba da trazi da se produzi pritvor. Vucic je i onako rekao da ce njegovo pustanje smatrati svojim licnim neuspehom,prema tome nece to dozvoliti."
(Doktor Zli, 8. februar 2013 08:59)

Upravo tako. "Vučić je i onako rekao ...", to je najveći problem u celoj ovoj priči, a ne Miško. Ispada da nije ni bitno da li je Miško kriv ili nije, nego samo šta Vučić kaže. Ako Vučić kaže da je kriv, onda nisu tu bitni ni istraga, ni dokazi, ni sudski proces, ništa. Važi ono što Vučić kaže, kako Vučić kaže i ništa drugo.
A znate ko je to Vučiću omogućio? Baš vi, dragi SNS botovi, koji padate u trans od oduševljenja kad Vučić samo nagovesti da će nešto kazati! Više ne treba ništa ni da kaže, nego samo da namigne, a vi odmah popadate s nogu pišući debilnosti u stilu "duboko verujem da će Vućić naći najbolje rešenje"!
Ajde što ste smešni - ni po jada. Problem je u tome što to vaše idolopoklonstvo jednom čoveku postaje opasno koliko je glupo! Tako se prave sumanuti diktatori koji uvek kastraofalno završe i pri tome povuku baš takve kao vi! Mislite o tome, ako ste još u stanju da mislite...

Petar

pre 11 godina

Niko nije ni očekivao da se istražni postupak brzo završi. Nadam se da će tužilaštvo uskoro podići optužnicu, da će otpočeti suđenje a da će svako ko je kršio zakon, bogatio se na račun države, proći kao Miškovići. Srbiji su potrebni bogati ljudi, ali oni koji su bogatsvo stekli radom, ne spekulacijama, traženjem "rupa u zakonima"

ISTRAZNE RADNJE 2013

pre 11 godina

Smatram da je tuzilastvo donelo ispravnu odluku dok se dokazni postupak ne upotpuni do samoga kraja.Sa druge strane zelim da naglasim da bi sto pre trebalo otpoceti postupak i poceti sa dokazivanjem.

ДАРДАНЕЛИ

pre 11 godina

Dobro je [to je do[lo do produ#etka,smatram da je obrazlozenje na mestu,ali bi jako voleo da se postupak sto pre isproceusira i donese presuda.

Student masinstva

pre 11 godina

Neka spreme sve dokaze protiv Miskovica i odjednom da iznesu pred sud jer je jedino tako moguce dokazati ono sto cela zemlja zna.

СЕЛИШНИК

pre 11 godina

Tuzilastvo dobro zna svoj posao i ubedjen sam da je donelo jedinu ispravnu odluku o produzetku pritvora g Miskovicu.Mene naj vise zanima krajnji ishod,odnosno krajnja presuda !!!

Nestorr

pre 11 godina

Dosta se prethodna vlast igrala zmurke sa Miskovicem!!! Brojali su do 10, godina!!! Sada je vreme da se svi koji su se sakrivali stave pred lice pravde, jer A.Vucic ne zmuri!!!

Dusan Dule

pre 11 godina

Tuzilastvo je verovatno sa debelim razlogom produzilo pritvor Miskovicu i ekipi. Iskreno ima on putra na glavi da po mnogim pitanjima mora da odgovara.Sve sto nije stekao na posten nacin da vrati u drzavnu kasu ,to je mnogo bitnije.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ови дилетанти и вишедеценијски провјерене штеточине раде к'о Хашки суд.
У'апсе, па траже и прикупљају доказе.
Како се може вјеровати да ће осудити Мишковића и њему сличне; они су на/постали у вријеме ЊИХОВЕ ВЛАСТИ 90-тих.

proces

pre 11 godina

Zasto se u javnosti stvara atmosfera, kao da ce Miskovic izaci iz pritvora. Mi ako zelimo da udjemo u EU, moramo proci kroz ovu proceduru, i ne sme se stajati sa borbom protiv mita i korupcije.

RAFAELO KUGLICA

pre 11 godina

Isterivanje pravde u slucaju Miskovic je jedino zadovoljenje koje Srbija moze da prihvati kada je taj covek u pitanju.

ПРАВО И ПРАВДА

pre 11 godina

Nisam strucnjak.Verujem da tuzilastvo zna sta radi.Iskren da budem mene zanima kao gradjanina krajnji ishod i dokazivanje njegove krivice.

ima ih

pre 11 godina

Ima ih još iz te priče, manji kalibar ali zato ni malo zlokobniji i po privredu i po državu i društvo: http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Uhapsen-direktor-novosadske-firme-GCM-kompani.html

Simke

pre 11 godina

Vucic je pokazao kako i treba da se vodi drzava,ne kako je to bio slucaj do sada..samo hrabro i beskompromisno protiv kriminala u drzavi!

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!

demokratija urušava demokratiju

pre 11 godina

@(Solo, 8. februar 2013 11:31)

Bilo bi lepo da sud radi nezavisno, ali svaki dan imamo prilike da vidimo različite hajke na razne sfere, ponajviše na one koje bi trebalo da budu nezavisne. Platon je najbolje opisao ovu vrstu demokratije, tj. ovaj stupanj demokratije u kojoj smo mi i objasnio ka čemu to vodi.

jopix

pre 11 godina

Miskovic i ekipa su glavni kriminalci je l` ?
30 miliona koje je ekipa navodno uzela, to je u prevodu 5-6 evra po osobi u Srbiji. Uz to je otvorio 7-8000 radnih mesta.
A drzavni aparat sa 80% nepotrebnih kadrova i administracije trosi bar 2 milijarde evra GODISNJE (slobodna procena na osnovu podatka da FBiH trosi 2+ milijared godisnje na rodjake, kumove, kumove rodjaka i rodjak kumova), i za njih nas boli uvo... e Srbijo, otvorila ti oci jednog dana! Uz to nisu otvorili niti jedno radno mesto (osim sopstvene administracije koja je beskorisna i obicna rupa bez dna za novac iz budzeta.)

Megatronman

pre 11 godina

Duboka isprika za glupost koju sam napisao... mislio sam na Vucica. Imao sam njegovu sliku na pameti ali iz nekog razloga (tek se probudih) napisao sam Dacic. Zasluzih minuse. Ponavljam, bila je greska.

Skroz Blesav

pre 11 godina

Nista tamo njemu ne fali, ima besplatan krov nad glavom, tri obroka dnevno, ne placa porez, ima novine, dozvoljene posete. Dobar deo Srbije bi mu zavideo.Ali sto se mene tice,neka uziva u tim beneficijama sto duze.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ova država je nesposobna da osudi Miškovića!Još će na kraju narod da mu plati za duševnu bol!
(NixonChe, 8. februar 2013 18:23)

Na kraju ce platiti Vucic. Svako normalan vidi da je Miskovic zrtva bolesnih ambicija tzv. srpskog Eliot Nesa, koga ti od miloste zoves "drzava". Nacin hapsenja, obrazlozenje i optuzba protiv Miskovica to jasno dokazuju. Na "aferi Dulic" Vucic je polomio zube, od svih tih silnih zutih lopova koji su opljackali i unistili Srbiju ne osudise niti jednog, cak ni Dulicu nisu mogli da nadju nista vise od privrednog prekrsaja. Na "aferi Miskovic", Vucic je stekao ogromne poene kod naroda koji misli da je siromasan zato sto je Miskovic tajkun. U Srbiji rec tajkun oznacava coveka koji se obogatio pljackom napacenog naroda. Izjava Vucica, u trenutku nepaznje, je da bi oslobadjanje Miskovica doziveo kao licni neuspeh, govori sve. Miskovic ce biti oslobodjen, i to ce biti tvoj neuspeh. I to sve zbog pogresnog tajminga. Miskovic nije Dulic. Umesto da Srbija ima 100 Miskovica, oni urnisu ovog jednog. I to samo zato sto se nije pojavio u mimohodu kad je onomad Predsednik nesebicno ugrozio sopstveni zivot u interesu naroda Srbije. Ima jos jedan tajkun, ali taj zna za red.

aleksandar grozni

pre 11 godina

U takvom pritvoru potpisao bi da zivim do kraja zivota.Nemojte bre vise da lazete ovaj narod svi znate da je radio po vazecim zakonima,maloce da se odmori u pritvoru posebne vrste jer i tu nismo jednaki,pa ce onda od poreskih obveznika da uzme ostetu naravno obimnu i podelice sa onima koji su mu donosenjem takvih zakona sve to omogucili.Setitese devedeseih kako ste vi sve krali po zakonu bogatili se a narod ste ojadili i nikom nista jer zamislite vi ste radili po zakonu,a zakone koji su bivali iskljucivo naruceni i za usku potrebu vi sami ste donosili,a poslanici su to naravno glatko glasali,jer nisu ludi da za te pare secu granu na kojoj su sedeli,a drugo nista uglavnom neznaju da rade.Pokojna Barac je godinama upozoravala da nisu problem izvrsioci,koliko oni koji su im zakonski omogucili da opljackaju drzavu.I sto pre Miskovica pustite,manjece te nam novaca izbiti iz ojadjenog budzeta,razmislite da posle nebude pa vidite mi smo hteli ali zakon je takav i takav,a to sve znate i sada i pre hapsenja.

veljko

pre 11 godina

Nije dzaba evropska komisija ukazala na brojne nepravilnosti i spisak od dvadesetak privatizacija poput azotare i poslovanja agrobanke,bice tu posla za nadlezne.