Četvrtak, 07.02.2013.

18:02

Vesna Pešić: Potapanje Dačića zbog Kosova

Izvor: B92

Vesna Pešiæ: Potapanje Daèiæa zbog Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Duci0167

pre 11 godina

Delim misljenja sa Pesickom ali ovaj put ne. Mislim da je u tome čar demokratije,mozemo da mislimo i pricamo drugacije. Nisam od onih koji slepo slede idole ma sta oni rekli. Zato sam i napustio LDP i zato se sada ne slazem sa V.P. Filozofira mnogo oko ove stvari.
Datum? Hm ... Pa ja bi vise voleo da je ovaj narod kulturan,nehomofobican,nefasisticki i sovinisticki,da nema kuge u svakoj pori sistema,da se vecina budi sa mislju "Uf treba preziveti jos jedan dan", ne bi ni razmisljao o EU a kamoli o datumu.
Da stvar bude ludja ona cak i ne sumnja da je prase krivo a mnoge je razapinjala i za manje stvari! Snimci,130 diskova i susreti nisu bitni,ko zna sta je pricao sa njima. Sto bi reckao Dacic " Tada banana nije bio mafijas,tek posle je to postao."
Zao mi je sto se ne slazem sa VP i da li mogu preci preko ovoga jer u pitanju je mnogo BITNA stvar.
Prestanite da filozofirate ovu tematiku vec slusajte sta vam savest govori. Lustracija je za mene jedino resenje a ako ne,onda ignor.
Z.Zivkovicu,vi ste na potezu.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Sem udbasko-mantijaske pleve,tesko da iko drugi moze da zna,ko sam ja, jer za ostatak onih koji su ovo nase dopisivanje citali, ja sam NN komentator,neki Zivadin,tako da u ovakvoj situaciji,nemam pred kim da se “blamiram” licno.
Od prvog Vaseg posta,gde ste vredjali Vesnu,proglasavajuci je glupavom, Vi to konstantno radite i u obracanju sa mnom,s tim sto ste,priznajem, uocljivo blazi,tako da sam bolje prosao.Verovatno je sada “dramski momenat”,usled nedostatka argumenata,dozvoljavao naglasavanje moje nepismenosti,jer zaboga,to uvek upali (uvredi),ali odgovora na Vasu jednostavnost, sa moje strane nije bilo, pa, ni ovog puta necete imati adekvatan odgovor,u vidu mog apostrofiranja Vasih daktilo-gramatickih propusta.
O tome,ko je zalutao u “papazjaniju” (sta god to u Vasem zargonu znacilo),ne bih da sudim,mada je postalo jasno,da gubite nit teme dijaloga,preletajuci,od vlade do pozorista,od Dacica iz 90ih,2008. i 2013. godine,do Pakovica iz 2012. godine, Djindjica i Nikolica iz 2003. godine; prakticno pogubljeno,kako u vremenu,tako i u prostoru (“Sinoc sam bila na predstavi” nisam razumeo,da ste bili na bini,nego u pozoristu).
Sve vreme sam branio (slucajno) slican stav,koji imam sa g-djom Pesic,a ne nju.Ne mislim,da je Djindjic nedodirljiv,da nije dozvoljen za spominjanje,sem eventualno dramaturzima,ili exkluzivnim perjanicama “gradjanske” Srbije.
Uostalom,a sta bi pa i radila (“gradjanska” Srbija) kada bi se ova zemlja upristojila i izasla iz trauma 90ih?

Mirjana

pre 11 godina

Dakle, ovo postaje prilicno besmisleno, jer vi ili niste u stanju ili necete da cujete o cemu ja govorim, nego pisete nekakvu papazjaniju u kojoj ne znam koga niste pomenuli. Ja navodim konkretne stvari i cinjenice, a vi pominjete nekakve teorije zavere, nagadjanja i insinuacije. Mislim da bi vas i Vesna Pesic zamolila da je ne branite vise. I pored toga sto sam pokusala pristojno da vam ukazem na to da nije lepo spominjati Djnidjica u svakom kontekstu, ni to niste hteli da cujete. A ja vise nemam vremena za gubljenje.

P.S. "Promenuo" i "nonces" su urnebesni! Dakle, nemojte se vise brukati.

Zivadin

pre 11 godina

Sami kazete - “izmedju dva izborna kruga”, sto je jako bitno, jer je u tom momentu postalo ocigledno da Tadic nije mogao da sastavi vladu, sve i da je dao Dacicu mandat! Da li su Tadic i Cvetkovic bogomdani za lidere, iz vidokruga Dacica (vlada u kojoj su sedeli Dulic i Dragin)? Ispostavilo se da NE! Licno sam bio konsterniran situaciom, u kojoj Dacic moze da ucenjuje, i SNS i DS. Moglo mu se. Tada je g-dja Pesic to isto uocila i savetovala Tadica, da se vise ne ponizava … A to, da i ja, i danas mislim da je Dacic “Mali Sloba”, uopste nije sporno! A koji od politicara u Srbiji, po politickim medodama koje sprovode, kako u stranci, tako i u vlasti, kada se nje dokopaju, nije “Mali Sloba”? Mozda Jovanovic, Djilas, pomenuti Tadic, ili Nikolic? KO? Ali kakve to veze ima sa Dacicem iz 90ih, kada je eventualno i imao greh na svojoj licnosti, sto je bio pp SPS, ili za ono za sta je odgovoran (veliki) Sloba? Nonces!
Zorana Djindjica sam pomenuo u kontextu PRAGMATIZMA, objasnjavajuci Vam sta je “visi cilj”, podsecajuci na 5. oktobar, i nista vise! Kakvu sve Vi korelaciju nasli, izmedju predstave-Djindjica-Nikolica i price o Dacicu, ne shvatam, ali (kako rekoste) avaj …
Visi interes zarad stabilnosti drustva i ustavnog poretka, je iznad svega, gospodo “gradjani”! Obaranje “Malog Slobe” je kontra interesima gradjana ove zemlje.

ps:
To, sto oko sebe vidite 90e, zasluzni su svi oni, koji su ikada, samo krocili u “Silerovu”.
Vesna sa tim nema veze!

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
sve da ne bi (opet) namerom, ili slucajem, skrenuli u licno vredjanje, nego argumentovali svoje stavove, predlazem Vam da (ako i bude odgovora) izbegavate brigu (“da se ne pogubite”) oko mog usmerenja.
>

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

nije Vesna Pesic osudjivala Tadica 2008, vec 2012, pred izbore, zbog koalicije sa Dacicem, dakle kada je znala za sve Daciceve uspehe u prethodnoj vladi koje pominjete. A u vreme kad su DS i SPS vodili pregovore o formiranju vlade, izmedju dva izborna kruga (i dalje govorim o 2012, da se ne pogubite), nazvala je Dacica Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci, jer su iza njega stale Rusija i njegova sefica Mira Markovic. To su reci Vesne Pesic i to su cinjenice, Zivadine. I sad vi meni kazite kako se to Ivica Dacic za devet meseci transformisao od Malog Slobe u De Gola? Pa nije, nego je tada bilo dozvoljeno secati se Daciceve proslosti, a sad iz nekog razloga nije. Stvar je u tome da ste vi, pod uticajem Vesne Pesic, odlucili da je Dacic sada goog guy, i tacka. I svakoga ko se usudi da progovori neku o tome da to i nije bas tako, vi optuzujete za nerazumevanje interesa Srbije, a sad, avaj!, koristite i pokojnog Djindjica da biste odbranili neodbranjivo. Da branite ovaj jadni pamflet Vesne Pesic. Sinoc sam bila na predstavi "Ubiti Zorana Djindjica". Na ulazu u salu me je sacekao glas coveka kog je ona podrzala u drugom krugu predsednickih izbora koji kaze: "Ako negde sretnete Zorana Djindjica, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom." Pa nek vam sluzi na cast sto ga pominjete u ovom kontekstu.
A u jednom ste u pravu - da, ja nazalost zivim u proslosti, gde god se okrenem, svuda vidim devedesete. A za to je silno zasluzna i Vesna Pesic.

nato ante portas

pre 11 godina

Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.
(K. Petrović, 8. februar 2013 22:49)

Не знам одакле си, да ли из централне или северне Србије (Војводине), али нећеш морати да размишљаш о томе. Они ће доћи и овде. Припремитe се за то.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Vi i nadalje imate aksiom - `Dacic ne valja` (a ko nije) i to se da` argumentovati na bezbroj nacina i primera.Pre svega,problem je i taj,sto neki takav aksiom, ocigledno, imate i za g-dji Pesic, pa stoga njen text niste citali pazljivo i nepristrasno,nego navijacki.
“Sve cinjenice o Dacicu”, kazete,a od svih - niti jedna!Gde su cinjenice, u insinuacijama: `koferce`,`mafijasi`; ili mu je najveci greh to,sto je 90ih bio pp SPS-a?
Zbog tog “greha”,a kao olicenje SPS politike iz 90ih,kada nista nije ukazivalo,da se Dacic promenuo i da ce se menjati,Vesna je 2008. god. osudjivala Tadica! Danas je Dacic potpuno transformisao SPS, licno je imao ogromnih uspeha u prethodnoj vladi,danas sprovodi najprogresivniju, najrealniju politiku,koju ova zemlja moze voditi.Nepristrasni posmatrac koji ovom drustvu zeli dobro,takvu politiku moze samo da podrzi,kogod da je sprovodi!To je zdrav razum,nije logika.
Najveca (pol.) vrednost pok. Djindjica je bila,upravo,njegov pragmatizam,ne bi li postigao zeljeni cilj,gde pojedinac, pa i grupa, postaju nebitni, zarad visih ciljeva cele zajednice,a bas to nema blazirana “gradjanska” Srbija.Da li bi Djindjic `zakazao` 5. oktobar, da je znao,da ce poginuti dvoje ljudi,ili da ce Legija i Pavkovic,prosuti suzavac iz helikoptera, otvorili rafalnu paljbu po mitingasima, (odustali u poslednjem trenutku)!? BI!!! To, sta su visi ciljevi drustva,vi, ocigledno ne razumete …
Samo se vi secajte,nista ne zaborabljajte i zivite u proslosti!

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

neverovatno je kako prenebregavate sve ono cime sam ilustrovala zasto ne verujem da se Dacic promenio, i kao papagaj ponavljate prakticno jednu istu recenicu Vesne Pesic. Dakle, sve cinjenice o Dacicu cemo gurnuti pod tepih, oprosticemo mu sve ono ranije a i sve ovo sada zato sto zeli da resi problem Kosova (a ne zeli nego mora). Dakle tako "gradjanska Srbija" treba da se bori za bolje drustvo. Prastanjem konkretnih stvari radi visih ciljeva. Svaka cast, zaista, i vama i Vesni Pesic!
I jos jedna stvar me tu zanima. Mogli biste vi, posto tako duboko razumete misao Vesne Pesic, da nama neukima, korumpiranima (mada ne znam cime i radi cega), samozaljubljenima, objasnite kada je u redu prastati radi visih ciljeva. Zasto je, recimo, isti ovaj Dacic, za Vesnu Pesic bio crni djavo kada je Tadic napravio koaliciju sa njim, zasto nije mogla da oprosti Tadicu famozno pomirenje, kad je Dacic najzasluzniji u toj vladi za ukidanje viza? A veoma je zasluzan i za dobijanje statusa kandidata. Ili evropske integracije nisu dovoljno visok visi cilj? U tome, recimo, ne vidite neki problem sa logikom? Kako to da je tada bilo dozvoljeno unapred znati ko je Ivica Dacic, a sada nije? Mozda svi treba da cekamo da nam Vesna Pesic da dozvolu da se secamo ili da zaboravimo? E pa, vidite, ja nemam nameru da cekam sta ce reci Vesna Pesic da bih videla sta je dozvoljeno misliti. A vi kako hocete.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Niste ovde bitni Vi, da bih Vas “gurao u neku fioku”, Vi ste samo personifikacija te “gradjanske Srbije”, o kojoj pise Vesna, a svojim napadom g-dje Pesic, odnosno bledim pokusajem, da odbranite neodbranjivo, “gradjansku” Srbiju, sami ste se svrstali, uz njih, te se u prethodnom tekstu, ne obracam licno Vama, nego stavovima “gradjanske” Srbije, kao i Vesna. Nista licno.
A Vesna, upravo, to kaze i napada: “Govoriti da neko hoće nešto korisno da uradi, a nije iz našeg tabora, i nije objasnio kako se promenio, nije dozvoljeno. Dačić je označen, kako kaže Ištvan Kaić, pa kako se to neko usuđuje da bilo šta vidi svojim očima i razmišlja kao da stvari nisu unapred poznate.”, to sto Vi pokusavate da branite: “Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica.”. Moguce je, da je u pitanju, samo problem sa logikom, mada Vesna pise i o tom sindromu: “Ponižavajuće je kako ona (“gradjanska” Srbija) ne uspeva da prepozna svoj interes, i još mnogo gore – interes društva, samozaljubljeno se gušeći u nekim lažnim emocijama i hinjenim zgražavanjima nad svakim retardom koji im se podmetne.”, ipak, ne bih se opterecivao vaskolikim mislima, sveobuhvatnog Popovica, majstora za sve i svasta, poznato mi je njegovo “realno” vidjenje sveta.

Mirjana

pre 11 godina

(Zivadin, 12. februar 2013 23:47)
Ovo sto vi pokusavate da uradite je klasicna zamena teza, pa mi, primenjujuci taj metod, spocitavate da nisam komentarisala zamenu teza Vesne Pesic. Ali evo sada cu. Dakle, u ovom slucaju niko (barem iz tzv. gradjanske Srbije) ne napada Ivicu Dacica zato sto je on Ivica Dacic, i zato sto se unapred zna sta je i ko je on pa se ne angazuju mozdane vijuge oko toga, vec zato sto se kao ministar policije sastajao sa ozbiljnim kriminalcem a jos uvek nam nije rekao zasto se sa njim sastajao i sta je sa njim razgovarao, sto je lagao s tim u vezi, sto sve to zajedno dokazuje da nije sposoban za obavljanje te funkcije. Uostalom, ovde nema mesta za detaljnu razradu te teme, stoga preporucujem tekst Srdje Popovica na Pescaniku, tamo sve pise. Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica. I ne, ja nisam vredjala Vesnu Pesic, vec sam iznosila sudove o nekim njenim tvrdnjama iz ovog teksta i nisam ja kriva sto su one takve kakve su. Dakle, ovaj Pesickin tekst nije nikakva kritika gradjanske Srbije, vec je najobicnija propaganda, i vasi pokusaji da me gurnete u neku fioku i da me optuzite za pokvarene motive nece to promeniti.

Zivadin

pre 11 godina

(Mirjana, 11. februar 2013 15:38)
A na ono - "udbaško-mantijaška pleva", "školovan u udbinim učionicama" (Miodrag Rakić), ili "Tako stižemo i do „građanske Srbije” koja je više nego očigledno zagledana samo u svoje „ogledalce”.", "Pa da ne ispadne da branimo Dačića, jer građanske mantije smatraju da je to sramota. Nije dozvoljeno odstupiti od svojih uverenja ko je tu ko, čak i ako ta uverenja više nisu plod kritike i razmišljanja o bilo čemu, nego okoštala uobraženost u kojoj postoji samo ono znanje unapred.", ni kratki osvrt, zar ni slova??
Bojim se, da ste se, ili i sami prepoznali, samim tim, sto u toliko dugom komentaru, ne komentarisete samu sustinu Vesninog obracanja "gradjanskoj Srbiji", ili ste i sama, jedna iz "udbaško-mantijaške pleve".
Nema potrebe vredjati g-dju Pesic (... tako da je glupavo govoriti kako ON hoce ...), doktora nauka, samo zbog toga, sto se politicki sa njom ne slazete!
Na kraju, Vesna ne kaze da je Dacic prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima, nego prvi, koji je ISKRENO seo da razgovara sa Albancima.

Sve u svemu, bled Vam je pokusaj, da "argumentujete", kako je g-dja Pesic "nisko pala". Kazete: "Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me.", mada je vise nego jasno, i da znate i da Vas zanima!
Inace, umete vi i bolje, ali ne i na ovako besprekorni tekst, kakav je napisala Vesna. Pokusajte ponovo ...

Mirjana

pre 11 godina

Vesna Pesic je pre manje od godinu dana silno zamerala Tadicu sto je amnestirao Dacica. Pa je pre sest meseci Dacica zvala Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci iz pregovora o vladi. A sad ga naziva Cercilom i De Golom. Toliko o sposobnosti Vesne Pesic da bilo sta proceni. Prvo, Dacic nije prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima (ili mozda Edita Tahiri nije dovoljno reprezentativan Albanac?) I sta bi se to desilo da Dacica sada sklone zbog Kosova? Ko bi dosao na vlast, a da ne mora prema Kosovu da se ponasa onako kako Evropa trazi? DSS? SPC? Dveri? Obraz? Budimo ozbiljni. Dalje, Dacic je obican oportunista koji je, da bi dobio malo vise vlasti, pristao da se bavi onim cime niko drugi nece. I to je sve. Nema tu nikakvog uvazavanja Albanaca kao ljudi, sumanuto je to i pomisliti. Da ne govorim o tome da nikada ne bi mogao sam da donese nijednu odluku u vezi s Kosovom, tako da je glupavo govoriti kako ON hoce da resi taj problem. On je samo slabiji koalicioni partner, iako je premijer. A ostavku treba da podnese bez obzira na to da li je znao s kim se sastaje. Ovo je vec druga ozbiljna afera u koju je umesan (sifra: kofer), tako da za to mora da snosi politicku odgovornost. Ministarka u vladi Angele Merkel je podnela ostavku zato sto je otkriveno da je plagirala doktorsku disertaciju. Dakle, ovo sto je Vesna Pesic napisala je obican pamflet i propadanda. Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me. Samo je tuzno da je tako nisko pala.

visi

pre 11 godina

Vesna ne mogu naci prave reci POHVALE, ali ti mogu pozeleti dobro Zdravlje i dug zivot. NekA TVOJA Sablja [ citsj pero } bude nemilosrdno , PREMA SILAMA MRAKA.

samo za srecne vlasnike "zdravog razuma"

pre 11 godina

Kad god se neko poziva na zdrav razum, sto uvek znaci bas njegov a ne neciji dugi, da vam ne padne na pamet da u to posumnjate, odmah mozete pogoditi o kakvom se to zdravom razumu radi. A kad jos procitate i tekst proizveden od tog zdravo-razumnika onda vam je sve jasno zasto prica to sto prica.

marija

pre 11 godina

("dijametralno suprotno" od pameti, 9. februar 2013 23:12)

A Vama kao nije jasno da Pesicka ovako fanaticno podrzava Dacica upravo zbog Kosova I Metohije???
Dijametralno suprotno Djindjicu I zdravom razumu.
Ili, kako objasnjavate ovo slihtanje Dacicu - kao Cercil, pa jos De Gol?
To nije zbog KiM?
ps. Mozda su Vama svi vozovi prosli, o Kosmetu ce se jos dugo pregovarati, na Vasu zalost, jer to nije gotova prica.

"dijametralno suprotno" od pameti

pre 11 godina

marija, 9. februar 2013 21:51)
U svom clanku Vesna nije ni pomenula Djindjica jer ga u danjasnjem kontekstu srpskog problema sa Kosovom nije imalo smisla ni pominjati, pa nije jasno sta vi uopste pricate. Danasnja situacija na Kosovu je daleko od one za vreme Djindjica. Djindjic je hteo da deli Kosovo dok se jos moglo o tome govoriti, a sada nema ni govora o tome. Prosao voz. Ako bas hocete nesto da kazete i zamerite Vesni sa frazom "dijametralno suprotno" predlazem vam da pozovete u pomoc Hitlera ili Staljina. Tu cete biti u pravu ali opet to nece imati nikave veze sa ovim Vesninim clankom. (Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji)

marija

pre 11 godina

(Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji, 9. februar 2013 14:41)

Vesna je na dijametralno suprotnom stanovistu od Djindjica kad je u pitanju KiM. Prvo citajte Djindjica pa onda pisite o njemu. To je ta druga Srbija koja nista ne zna a najpametnija je.

za "Milan"-a

pre 11 godina

"Vesna logicki rezonuje ali dosta povrsno.Kao da je Dacic vec zavrsio pricu o Kosovu.Ko joj to garantuje.?"
Milane, kad neko radi neki posao daleko su veci izgledi da ce taj i uraditi taj posao, nego onaj koji nista nece i nista ne radi, ali zna da zanoveta i da pr****a na tudj rad. Niste vi covek koji koristi i razume istu logiku kao Vesna i jos neki. Vi pripadate drugoj kulturi i dugom sistemu vrednosti, i za vas je misljenje ljudi kao sto je Vesnino kineski jezik. Nikad je necete razumeti i ne treba da se trudite. Vi ne pripadate njenom svetu i ona ne pripada vasem.

Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji

pre 11 godina

Komentari pokazuju koliko su dve Srbije daleke jedna od druge. Jedna je azijska po kulturnim vrednostima, a druga, evropska, jedva prezivljava pod kultunim teretom Azije. Kao sto je uvek i bilo. Nisu Djindjica ubili nekoliko kriminalaca i ludaka. Dobar deo Srbije je otvoreno likovao a mnogi i slavili njegovo ubistvo. A tako je i danas i nista se bitno tu nece promeniti. Raja nikad nece postati gradjanin u evropskom smislu te reci. Balkan se umiriti moze samo ako Srbi sa evropskom kulturom pobegnu na Zapad, a ono sto ostane treba prepustiti Turcima. Oni mnogo bolje znaju kako se upravlja balkanskom rajom.

ms

pre 11 godina

B R A V O ! ! !
Kada sam vec potpuno digao ruke, od prve i najvece Gospodje srpske politike, (sto nikada nije bilo sporno), ona me je ponovo, kao pre 20ak godina, odusevila. Slazem se sa svakim slovom koji je napisala! Moguce je, da je i g-dja Pesic, iskrenija i otvorenija, upravo, tako politicki slobodna, kao sto trenutno jeste.
Voleo bih, kada bi ostala tako nezavisna, kao poslednji glasic gradjanske Srbije.

za "Era"

pre 11 godina

"Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi"" Mora da ste vi tu nesto pogresili. Ta "istorija" koju ste vi citali, je verovatno citanka za treci razred osnovne skole, samo vi ne znate razliku.

ne smetaj onom koji radi pravi posao

pre 11 godina

Ako Dacic moze i hoce da ucini nesto i da resi kosovsko pitanje tako da narod na obe strane "granice" bolje zivi, meni uopste ne bi smetalo, niti bih ja njemu smetao, da ga resava i resi. Naravno da bi bilo bolje da to uradi sposoban i posten politicar koji nema kompromitujuce veze sa finansijerima cije poreklo novca drzava ne zeli da ispituje. Takav covek sada ne postoji u Srbiji, i zato Srbija ne moze da bira. A kad resi kosovsko pitanje ja bih ga odlikovao i proglasio najvecim i najzasluznijim Srbinom. Nesreca srpska je da mnogi politicari na vlasti uopste ne zele da rese kosovsko pitanje i ko god pokusa, sabotirace ga i naci ce mu neku vezu sa kriminalom. Vise vole da Srbija i dalje propada dok se oni kriju iza srpske "svete zemlje" i reketiraju tajkune i narkodilere. To je mnogo lakse i bezbednije. A raja neka pati. Bog nije hteo drugacije da bude. Pitajte one u SPC. Tako on kazu i tako rade.

Prometej

pre 11 godina

Dacic je imao dobre poteze, solidan politicar ali ga to ne znaci da je iznad zakona, ako se pokaze da se zaista sastajao sa nekim kriminalcem i nacinio neko krivicno delo,treba da odgovara kao svaki obican gradjanin Srbije.

Zeljko

pre 11 godina

Slazem se sa gospodjom Pesic bas kao sto se nisam slagao sa njom oko "belih listicja". Na kraju, nemam utisak da brani Dacicja, imam utisak da je branila pravo da se pitanje kosova resi na jedini mogucji nacin, pregovorima sa Albancima koje smatramo sebi ravnim. Napad na Dacica je napad na takv pritup resenju, napada na pravo gradjana Srbije da se jedan veliki problem resi.

CUDO

pre 11 godina

Neko veliko cudo se desilo sa gospodjom Pesic.Njeno nekad racionalno promisljanje transformisalo se u ne kriticno, maltene pubertetsko obozavanje, novog i njoj ocigledno omiljenog vladara Srbije.
Razumem njenu davnasnju zelju (sto je zelja,po meni vecine)da se resi pitanje Kosova, ali zbog toga ne moze zanemariti sve ostalo.

Kad okrivljuje sve i svakoga za podatke o premijeru zaboravlja ko stvarno ima od toga koristi i da je to samo i jedino bas njen novi omiljeni vodja.

Inicijativa vlade oko Kosova zasluzuje podrsku, ali ona bi trebalo da zna zasto je bas ovaj sastav vlade dobio to poverenje i u Srbiji a pogotovo u SAD i EU.
Takodje treba biti oprezan pogotovo neko iskusan kao ona da li je moguca iskrena transformacija, od vatrenog mrzitelja zapada i drugih veliko srpskih ideja, do velikog prijatelja Nemacke, SAD i ...
Treba uvek realno razmisljati i biti oprezan STA JE POZADINA za takvu veliku tansformaciju.
Setimo se,VELIKA, NEPODELJENA I NE KRITICKA PODRSKA POJEDINCU, dovodila nas u bliskoj istoriji do velikih nesreca.

K. Petrović

pre 11 godina

Vi koji napadate Vesnu Pešić niste dobro razumeli članak pa ga pročitajte još jednom i biće vam jasnije. Odavno nisam pročitao ovako jasan članak, bez nelogičnosti i predrasuda. Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.

marija

pre 11 godina

...-u Skupštini, kada se Dačić ceo celcati dan divovski borio ... Održao je tom prilikom nekoliko istorijskih govora, koji su meni delovali ubedljivo i sigurno, kao da je rođen neki naš Čerčil ili De Gol, svejedno...rece Vesna nam Pesic.

Sta reci o ovoj nepodnosljivoj kolicini idolopoklonstva.
???
Neverovatno.
Cercil, De Gol ???
Alchajmer???

ko pita ne skita

pre 11 godina

Ne znam da li Vesna Pešić zna ili se pravi da ne zna sa koliko miliona i miliona se Ivica nafatirao (pomogao mu drug Bajatović).

basta

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu,sto se toga tice.A ko bi to u sadasnjom sklopu mogao da uradi?Mislim da je Dacic namerno gurnut u tu poziciju iz dosta razloga,ali on je verujem to znao,ali iz istih razloga kao i drugi nije to odbio(fotelje).Nema u Srbiji za sada nikakve bolje opcije,i zbog toga je gos.Pesic u pravu,jer u takvim uslovima je Dacic veoma potreban,cak i neophodan,da bi se bar malo mrdalo napred u pravi pravac.Sto ne znaci da on to radi iz licnih raazloga i zelja,vec svesnosti realnosti i istine,da se drugim putem ne moze nista bolje postici za narod Srbije i Kosova.Mnogima ne odgovara,cak i onima koji su do juce sedeli pored njega,jer vide sansu putem propagande(zato sto i sami imaju putera na glavi) zapeti mu nogu i uzdici sebe.Ko je branio da se neki od ranije pokazu na delu?Vaznije im je bilo da trpaju sebi u dzepove i obecavaju narodu sargarepu.Ako cemo pravedno,onda ne znam zaista da li bi mogli i sa kim napraviti vladu u uslovima koji vladaju vec decenijama.Razbiti te okorele,navikle na nerad,dobrim zivotom na grbaci naroda bice tezak dug i opasan put.Od 1945 su ti isti na vlasti,samo menjaju mantile i jakne.

Poldi

pre 11 godina

Ova drzava od uvek je bila, manje ili vise, u kandzama udbasko-mantijaskih sluzbi. Kao kraljevina, "socialisticko/komunisticka ili "demokratska", "SLUZBE" su uvek bile ili desna ruka ili gospodar rezimima. Dokaz za to je nasa istorija.

Dkp

pre 11 godina

Ako je iko u pravu i sve govori kako jeste politicko stanje u Drzavi Srbiji jeste gos Vesna Pesic i premijer Ivica Dacic, je to ne govorim sto volim bilo koga vec tako jeste i svaka sast za Vesnu Pesic

Era

pre 11 godina

Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi". setite se da je ss oficir bio predsednik Ujedinjenih nacija Kurt Valhajm, a kada se kandidovao za predsednika Austrije tek onda je ceo svet saznao njegovu prošlost. Sada je Ivica Dačić daobar da završi pregovore sa Tačijem. Dva kriminalca pregovarajaju o budućnosti Kosova. Sramota! Neko ko se družio sa Arkanom, sada sa Mišom Bananom mi tek sada saznajemo ko je Iica Tončev. Sada je takav čovek dobar i za CIA-u, DEA-u i za Vučića i Vesnu Pešić, a jedino nije dobar za DS i DSS!

Gospodja Pesic je u pravu

pre 11 godina

Veza sa kriminalom, od Milosevica pa na ovamo, nikad nije bio razlog da se neki politicar skine sa vlasti, pa nije ni sada. Naravno da je Vesna Pesic u pravu. Srbiji je potrebno da sto pre uspostavi dobre odnose sa kosovskom vlascu ako joj je iskreno stalo da zastite Srbe i njihovu imovinu na Kosovu. Poslednji dogadaj oko uklanjanja albanskog spomenika samo pokazuje koju cenu Srbi moraju da plate ako hoce da se "ceraju" sa Albancima. A to je samo pocetak. U toj igri Srbi samo gube.

katica popović

pre 11 godina

“Dr Smislov, 8. februar 2013 12:17” se pravi najvan ko pariska sobarica, “ko ga potapa, njegovi”? Isti oni koji su sprečili da bude 6 oktobra, da se dogodi lustracija, koji su ubili Đinđića tj. oni ("OSMI PUTNIK" )koji vladaju iz “senke” (famoznih službi) od 1945-2013. Njima ne odgovara da Srbija bude deo EU, zašto? Zato što su ljudi “nečiste savesti”.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Žalosno je dokle je stigla Vesna Pešić, žena čije sam mišljenje nekada toliko cenio. Razumem da je bila ogorčena politikom Borisa Tadića i vladom Mirka Cvetkovića - svi inteligenti, pošteni i obrazovani ljudi su takođe bili ogorčeni. I razumem da je odbila da ga podrži i pozvala građane na bojkot izbora. Ali onda je, u ime principa smenljive vlasti (valjda, bar sam tako shvatio), podržala Nikolića. I ne samo da ga je podržala, nego kako prolazi vreme, ona sve vatrenije brani Vučića, Dačića, Nikolića. Sve odlučnije nas poziva da zaboravimo devedesete (dala je čitav intervju u kome je objašnjavala zašto prošlost nije bitna) i sve pohvalnije govori o svakom potezu sadašnje vlade, ma kako ovaj bio sumanut.

To zaista ne mogu da razumem. Zar je moguće da Vesna Pešić, inteligenta žena kakva jeste, iskreno misli da je Dačić neki borac za mir i istorijsko pomirenje (sada, odjednom, posle svega)? I da je uverena da je sve ovo nameštaljka, tobože baš zbog Kosova a inače je čist? Ne verujem da je to moguće. Ona je u pravu kada kaže da su Tadić i DS počinili mnoge i neoprostive greške, ali jedna od njihov najvećih grešaka (možda i najveća) je upravo rehabilitacija Dačića i SPS-a, i koalicija s njima.

Gospođo Pešić, molim vas da dobro razmislite i vagate svoje reči, jer će mnogi od nas izvući najgori zaključak o prirodi vaše ideološke promene. Molim Boga da grešim i da je ovo sve neki nesporazum ali sve teže je poverovati u tako nešto...

Hrcak

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju.
(teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja)

Nisam malo dete a ja verujem da je sve "plottirano" ali ne zbog Dacica kao Dacica nego pravca u politice koji je zauzeo sve pod naslovom "borba protiv korupcije" oko cega su napravili svoj brand i marketing a u stvari nista specijano ne postoji tamo-sve prazni pucnji, sistem koji je sve omogucio se ne menja. Nista personalno. Ako njega skinu odmah ce da rese sve probleme. Oni zamrzavaju sve na 90te, nista drugo.

Dr Smislov

pre 11 godina

A ko ga potapa? Njregova ekipa? Vesna davno nema dodira sa stvarnom političkom scenom u Srbiji,neki put imam osećaj da neki komentatori ovde imaju više razumevanja za realnu situaciju. Vesna je davno izgubila kompas i sad putuje svuda i ka svima...patetično i bolesno. Treba je zaviti i beli listić i baciti što dalje od planete ,ne samo od Srbije!

Rajko Janjanin

pre 11 godina

I dalje veoma cenim sve sto je Vesna Pesic svojevremeno decenijama radila. Ovaj tekst nije, medjutim, prvi dokaz da gospodja u poslednje vreme pokazuje zabrinjavajuci nedostatak doslednosti i visok stepen elasticnosti principa.

Dragan

pre 11 godina

ko je shvatio razumece, ko nece da razume sam je kriv! svaka cast g. pesic,a sebe pitam sta bi srpski politicari radili kad ne bi bilo kosova?
motikom i lopatom sigurno ne!

Sneža

pre 11 godina

Dačić je prozvan ili ti potapan kako kaže gospođa zbog veza sa kriminalom....i ljudima iz tog miljea....
(Svedok istorije, 7. februar 2013 20:53)

Sećate li se, možda, jedne kuće, u jednoj ulici????? Kuća je srušena, ulica ostala. Mnogi "ukućani" su lučonoše: napretka, slobode, tolerancije…demokratije.

Pancevac66

pre 11 godina

Dacic je sve drugo samo ne zrtva. Posto drzavu nije briga sta narod misli o Kosovu, necu to da komentarisem. Ali, ono sto su radili i sto jos rade SPSovci u mom gradu Pancevu je za svaku osudu i nas, Pancevce, koji smo lider srpske demokratije, tesko povredjuje stanje i odnosi koji ovde vladaju. I zato zelim da SPS vise nikada i nigde ne bude na vlasti. Mozda se ne zna, ali gradonacelnik Panceva, inace prevareni castan covek i strucnjak, clan SPS vec 90 dana ne dolazi na posao, bezi i nece da ucestvuje u vlasti. I nikome nista. Predsednik SPS u Pancevu koji je smenjen ili nije smenjen, drzi kljuceve od SPS zgrade i nece da preda funkciju. Dacic direktno telefonom komanduje sta ce ko ovde da bude, pa smo imali i farsu da je POSLE izborni i sudski overen ugovor SPS i DS oko formiranja vlasti, Dacic 10 min pre konstituivne skupstine telefonom razbucao (mnogi casni starci iz PUPsa su od sramote istupili iz Skupstine). Iz prostorija SPSa su "nestale" slike ogromne vrednosti, pozajmljene od gradskog muzeja (Pancevo je pored Sombora centar srpskog akademskog slikarstva vec vise od jednog veka). Bajatovic ovde radi sta hoce, pa cak ubacuje ljude i u gradsku upravu (malo mazne zabave sa cicom na Petrovaradinu i eto nje u kancelariji). Protiv Dacica su mali ljudi koji su osetili na svojoj kozu "liderstvo" SPS-a. Ti mantijasi o kojima govori u Pancevu ne postoje. Posle "reforme" SPC tesko cete razlikovati pravoslavnog i katolickog svestenika. Nema ni brade, ni krsta, covek da se zbuni.

teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju. Moraćete da modernizujete teorije inače će Vas pregaziti vreme jer već sada deca mogu onlajn da prate predavanja na Harvardu i na još 32 fakulteta u svetu za DŽABE. O njenoj fiksaciji na Tadića ne bih ni slova jer je postalo poslovnično.

LJS

pre 11 godina

U jednom trenutku atmosfera oko Dačića me je podsetila na 2003. godinu. Mnogi su interesi u pitanju, veliki igrači, mnogi nekadašnji protivnici su se udružili u zajedničkom cilju...Ipak, ne verujem da je iko motivisan pitanjem Kosova, jer se Kosovo već 20 godina koristi da se ostvare neki drugi ciljevi, pre sve ga ekonomski...Ovoj Vladi mora se priznati da se bavi realnim problemima, a ne propagandom i praznim pričama. Inače, članak je odličan, bravo za gospođu Pešić, simbol borbe za građansku Srbiju!

Pastir Kostja

pre 11 godina

Priča koju ste izneli itekako ima smisla, ali je jednodimenzionalna i ne ukazuje na stvarne motive takve Dačićeva politike. Još manje na neke druge aspekte njegovog političkog delovanja koji su čak i izvesniji od onoga čime se Vi bavite u ovom tekstu, a poluistina je opasnija od svake neistine.

BOLE

pre 11 godina

Verujem samo gospodinu Vučiću i sve što on bude podržao to je dobro ako on bude smatrao da mu smeta Dačić njega tu više neće biti a vladu će činiti SNS u svakom slučaju.

RanGo

pre 11 godina

Slažem se..da potapaju Dačića zbog Kosova, ali ne zbog toga što im ne odgovara da Dačić pragmatično reši taj problem uzimajuću u obzir realno stanje, već se plaše (pre svega SNS) da će Dačić na taj način postati političar kojeg će zapad priznati i uvažavati (možda čak i dobije Nobelovu nagradu)...e to već Vučko hoće za sebe..

Aleksandra

pre 11 godina

Vesna Pešić je uvek bila tu da iskaže ono što osećamo ali ne umemo da formulišemo. U potpunosti se slažem sa njenim navodima. Dačićevi potezi su me iznenađivali, jedan za drugim, da bih na kraju shvatila da upravo on radi ono što je trebalo davno da uradi Demokratska stranka. Podrška gospođi Pešić da nastavi da nas uči demokratiji.

Neverovatno

pre 11 godina

Znaci da kompletiram odbranu Dacica predstavljenu iz perspektive Pesicke, Vucica, Palme i slicnih. Tadic obara vladu i napada drzavu da bi sprecio Dacica da prizna Kosovo i da pretvori Srbiju u Svajcarsku? Mislim, sta se ovde prica. To je ocigleno ovde nekome realnije, od toga da je premijer koji za saradnike ima Tonceva i Lazarevica, koje je vec poznat po aferi Kofer, sabotiranju postavljnja nacelnika policija po Srbiji otisao da se nadje(i priznao) sa sefom narko-klana uzeo zasticene mobilne telefone i skoro sigurno pomogao (uspenom) bekstvu i sakrivanju istog. I molim da neko Vesni Pesic prenese da sad ne hvali Djindjica jer ga vec 12 godina pljuje, pa joj ne pristaje. A i mogla bi da se izvini Tadicu sto ga je 4 godina napadala za saradnju sa Dacicem kome sad ovde pise hvalospeve.

mr b

pre 11 godina

posto vidim da se mnogi (a zna se i ko) ne slazu sa mojim komentarom istakao bih jos nesto: ivica dacic je duboko kompromitovan covek (sto se mene tice jos od pocetka, krajem 20. veka, a o kofercicima i drugim glupostima da ne pricamo)koji je pritom izigrao i izdao svakog sa kim je saradjivao u toku svoje plodne karijere. cik da neko od vas to porekne.

ana

pre 11 godina

Gospođa Pešić ima jako čudan ugao gledanja na stvar.Već unapred uspostavlja granici prema Kosovu onu koju ni jedan Srbin ne bi prihvatio i odriče se naše istorije.Čiji je tu intere ?

sladjana ds forever

pre 11 godina

Pa, niste baš u pravu. Ja sam sa svojom skromnom pameću, zaključila i na jednom mestu napisala da se Dačiću ne oprašta nastup u Parlamentu i da ga miniraju, najpre njegovi koalicioni partneri koji su vrlo neiskreni u vezi Kosova, pa potom i njegovi kojih on mora da se otrese. Nekoliko puta sam napisala da verujem Ivici Dačiću, i moram da kažem: on ovo radi iz ubeđenja a Vučić zato što je primoran i tu je velika kvalitativna razlika. Vučić ima svoj ¨službeni glasnik¨ a Ivica ni preko S radija ne može da se brani. Ko razume shvatiće, politika u Srbiji je prljava rabota, treba za to imati želudac, ali Vi, gospođo Pešić, to jako dobro razumete, kao što ste, nadam se, razumeli onu ujdurmu u Skupštini gde je car razgolićen a Dačić pobrao simpatije sveg mislećeg naroda u Srbiji.

VANGA

pre 11 godina

Hvala Vesni Pešić. Danima zamajavaju glupi narod sa kojekakvim šaradama, a ona je kratko i jasno objasnila ko je odapeo strelu, zbog čega, i iz čije je to kuhinje poteklo.

nada ZR

pre 11 godina

Da mi je nekad neko rekao da cu se sloziti sa gospodjom Pesic rekla bih da je lud.Prosla je dosta toga za svog poilitickog delovanja sve shvatila i pre nego sto neko iz neke partije zine.Svaka cast na realnosti i hrabrosti da se tako odlucno i argumentovano suprotstavi svoim bivsim saborcima koji nisu izneverili samo nju vec citavu ideju o boljoj postenijoj demokratskoj Srbiji.Zato ona ih preoziva uvek kada se nakupi novih gomila gluposti i bas je briga mirno spava jer nije lopuza i lupez.

?

pre 11 godina

Daleko od toga da su Dacic i Vucic sad odjednom postali svetionici na putu Srbije u svetlu buducnost.
Ali ove ljude u svakom slucaju treba podrzati sve dok stvari nazivaju pravim imenom i ne beze od problema koji su se talozili decenijama.
U najmanju ruku njihova "misija" je da minimiziraju sve nesrece koje su izazvale njihove partije iz devedesetih, i usput (ali ne manje vazno) da raspetljaju pljacke narodne imovine!
Da li imaju snage? Da li su iskreni? Da li je Dacic bandit koji se druzio s mafijom?
Vreme je najbolji sudija i te odgovore cemo dobiti uskoro!

Andragog za poletarce

pre 11 godina

Znaci, teza g-dje je: ako neko podrzi moje ideje, bez obzira sta radi u zvanicnom zivotu (da li je kriminalac, nepotista, korumpiran..) onda je maltene de Gol. A ako neko napadne tog istog coveka onda je to udbasko-mantijaska zavera. Pa, optuzi, Koena, Kostunicu... i cak Tadica, da su implicitno povezani sa sluzbama i mantijasima. A, verovatno onda Dacic, Nikolic (koga je ova g-ja eksplicitno dovela na vlast) i Vucic nisu povezani sa sluzbama i mantijama. Logicno, nema sta.
Dalje, kako to da hoce Dacica da sruse zbog Kosova? Valjda, to hoce oni koji se protive nezavisnosti, a da ga podrze oni koji su za nezavisno Kosovo. U ovoj drugoj grupi je samo LDP, a oni su bili veoma ostri u napadu na kriminalnu pozadinu Dacicevih kontakata. Da li to znaci da gospodja kaze da su Nikolic i Vucic za nezavisnost Kosova, jer brane pozicije Dacica? I ovo je, logicno, nema sta.
Da ostavimo na stranu svo ono sto je pisano o Dacicu ovih dana, ali zar Dacic ne pregovara sa Tacijem sa pozicija platforme Skupstine RS i dogovora u Vladi i sa Predsednikom Nikolicem? Pa, pregovara. Onda, svako ko pregovara sa Tacijem mora da prica i zastupa apsolutno isto sto prica Dacic! Ili, g-dja sociolog smatra da je sve sta radi Dacic njegova samovolja i licna inicijativa? Taj stav bi bio veoma opasan, jer rusi principe savremene evropske drzave.
I, zar g-djo, ne mislite da Srpski i Albanski narod zaista nemaju dva kvalitetnija predstavnika od Dacica i Tacija? Ako je tako, onda i ne zasluzujemo bolje.

Sloba

pre 11 godina

Ko u ovoj zemlji od ljudi koji su se bavili politikom nije sedeo sa kriminalcima, koji su ovde etablirani kao pislovni ljudi? Ako je Dačić kriv zato što je radio nešto nezakonito sa Radulovićem, neka odgovara, ali ako se samo sastajao i gledao da bogatog čoveka uključi u svoje interese, to nije kriminal, a u ovoj zemlji, na nivou na kome je on skoro je i neizvežno.

pero

pre 11 godina

Koliko ima komentatora moralista... pre moralisanja upotrebite razum, "racio"... Imamo li mi izbora da morališemo kad nam se selektivno pojavljuju afere (bezbednosni podaci) u pogodnim političkim trenucima i tako kreiraju našu političku stvarnost. Ko to radi? Pa normalno, oni koji su najviše imali veza sa mafijom i korupcijom uz podršku nereformisane državne bezbednosti. Ja se savršeno slažem sa Vesninim stavovima odavno (čak od sredine 90tih). Pre emotivnosti i moralisanja upotrebite ljudi razum.

stari merkator

pre 11 godina

Pored tolikih političkih komentatora - obrni okreni - Vesnini članci su najzanimljiviji.
I najučinkovitiji: ova lady je onomad, ako se sećate, sredila Tadića.

jocal

pre 11 godina

... a što je ovaj članak zakopan u "moj ugao" umesto da stoji na naslovnoj strani sa sličicom , makar i manjom od sličice bivšeg nam prezidenta ...?

Обсервер

pre 11 godina

Разлог је зато што је Дачић сео да раѕговара са њима као са себи равнима? Тешко да ће то бити разлог. Дачић треба да оде зато што је сео да с њима разогара као са представницима друге државе! Као што би и В. Пешић урадила кад би могла. Велика већина народа мисли да неће моћи, помирите се с тим.

mr b

pre 11 godina

zbog nekih svojih besmislenih stavova o kosovu ova zena je spremna cak i da brani dacica? ona se zena vec potpuno izgubila, a i vi koji je slepo podrzavate, bojim se, ste se izgubili sa njom. 'alo ljudi, dacic?!

Natalija Nikolić

pre 11 godina

U pravu je 100%
Ps. prvog dana afere sam to i ja pomislila. Pisala sam komentare ali novine nisu htele da ih objavljuju. Samo je objavio sajt B92 i "Danas". Znači jedino je "slučajno" negde u nekom komenratu (na neki tekst) moglo to da se kaže. Zvanične stranke, TV kuće, novine i tsl su o tome ćutale.

Jovan karder

pre 11 godina

Ovoj se zeni sve nekako izmesalo, pa sada u Dacicu vidi gotovo Mesiju.
Ona bi trebala znati da je Dacicev glavni cilj "PODELA Kosova" upravo ono sa cim se Ne slaze NIKO u celom svetu pa ni EU ali ni EP koji sve vreme insistiraju na nastavku dijaloga jer su zbunjeni kontradiktornoscu koja dolazi iz Srbije.
Dakle kako ce Dacic doneti taj "spas" kada njemu spas ni NIJE cilj.
Koji dogovor o Kosovu moze napraviti kada ga on zeli PODELITI - prosto jedno sa drugim "NE ide"

Siniša

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno zbog čaga je Pešićka podržala Nikolića, Dačića i ekipu - pa sa njima na čelu lakše ćemo se kurtalisati Kosova i Metohije.

Uroš

pre 11 godina

Da li je moguće da nekim u ovoj zemlji ne odgovaraju rezultati koje vlada pokazuje? Da li nekom ne odgovra bilo kakav pomak u odnosima sa kosovskim Albancima? Očito je da ima i takvih snaga.

sulejman030

pre 11 godina

Ne sporim da je Dacic imao dobre poteze i da se pokazao kao pragmatican politicar ali ga to ne amnestira od odgovornosti ako se pokaze da se zaista sastajao sa bananom ili kim god.

mislimstvarno

pre 11 godina

Ako Dacic ode na "dubriste istorije" to ce biti zbog njegovog druzenja sa kriminalcima. Cisto sumnjam da su se oni druzili i da je Dacic sa njima pio kafe zbog toga sto su bas cool likovi. Pre ce biti da je tu postojao neki novcani ili kakav god interes.

Micika

pre 11 godina

"Ova vlada se razlikovala po tome što je objavila: samo se rezultati računaju".

Upravo tako, ali ima tu jos nesto... Zasto se bas sada iznosi prljav ves o premijeru, a taj isti prljav ves DS-u nije smetao dok su zajedno bili u vladi.

selma

pre 11 godina

Izuzetno cenim gospodju Pesic i smatram je jednim od svetionika u politickom mraku Srbije ali zaista mislim da Dacic, ako se pokaze da je na bilo koji nacin saradjivao sa Saricevim klanom, mora da ode u penziju ili na odmor o drzavnom trosku.

stari merkator

pre 11 godina

Pored tolikih političkih komentatora - obrni okreni - Vesnini članci su najzanimljiviji.
I najučinkovitiji: ova lady je onomad, ako se sećate, sredila Tadića.

sulejman030

pre 11 godina

Ne sporim da je Dacic imao dobre poteze i da se pokazao kao pragmatican politicar ali ga to ne amnestira od odgovornosti ako se pokaze da se zaista sastajao sa bananom ili kim god.

Micika

pre 11 godina

"Ova vlada se razlikovala po tome što je objavila: samo se rezultati računaju".

Upravo tako, ali ima tu jos nesto... Zasto se bas sada iznosi prljav ves o premijeru, a taj isti prljav ves DS-u nije smetao dok su zajedno bili u vladi.

VANGA

pre 11 godina

Hvala Vesni Pešić. Danima zamajavaju glupi narod sa kojekakvim šaradama, a ona je kratko i jasno objasnila ko je odapeo strelu, zbog čega, i iz čije je to kuhinje poteklo.

mislimstvarno

pre 11 godina

Ako Dacic ode na "dubriste istorije" to ce biti zbog njegovog druzenja sa kriminalcima. Cisto sumnjam da su se oni druzili i da je Dacic sa njima pio kafe zbog toga sto su bas cool likovi. Pre ce biti da je tu postojao neki novcani ili kakav god interes.

jocal

pre 11 godina

... a što je ovaj članak zakopan u "moj ugao" umesto da stoji na naslovnoj strani sa sličicom , makar i manjom od sličice bivšeg nam prezidenta ...?

Dragan

pre 11 godina

ko je shvatio razumece, ko nece da razume sam je kriv! svaka cast g. pesic,a sebe pitam sta bi srpski politicari radili kad ne bi bilo kosova?
motikom i lopatom sigurno ne!

Natalija Nikolić

pre 11 godina

U pravu je 100%
Ps. prvog dana afere sam to i ja pomislila. Pisala sam komentare ali novine nisu htele da ih objavljuju. Samo je objavio sajt B92 i "Danas". Znači jedino je "slučajno" negde u nekom komenratu (na neki tekst) moglo to da se kaže. Zvanične stranke, TV kuće, novine i tsl su o tome ćutale.

nada ZR

pre 11 godina

Da mi je nekad neko rekao da cu se sloziti sa gospodjom Pesic rekla bih da je lud.Prosla je dosta toga za svog poilitickog delovanja sve shvatila i pre nego sto neko iz neke partije zine.Svaka cast na realnosti i hrabrosti da se tako odlucno i argumentovano suprotstavi svoim bivsim saborcima koji nisu izneverili samo nju vec citavu ideju o boljoj postenijoj demokratskoj Srbiji.Zato ona ih preoziva uvek kada se nakupi novih gomila gluposti i bas je briga mirno spava jer nije lopuza i lupez.

pero

pre 11 godina

Koliko ima komentatora moralista... pre moralisanja upotrebite razum, "racio"... Imamo li mi izbora da morališemo kad nam se selektivno pojavljuju afere (bezbednosni podaci) u pogodnim političkim trenucima i tako kreiraju našu političku stvarnost. Ko to radi? Pa normalno, oni koji su najviše imali veza sa mafijom i korupcijom uz podršku nereformisane državne bezbednosti. Ja se savršeno slažem sa Vesninim stavovima odavno (čak od sredine 90tih). Pre emotivnosti i moralisanja upotrebite ljudi razum.

selma

pre 11 godina

Izuzetno cenim gospodju Pesic i smatram je jednim od svetionika u politickom mraku Srbije ali zaista mislim da Dacic, ako se pokaze da je na bilo koji nacin saradjivao sa Saricevim klanom, mora da ode u penziju ili na odmor o drzavnom trosku.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Žalosno je dokle je stigla Vesna Pešić, žena čije sam mišljenje nekada toliko cenio. Razumem da je bila ogorčena politikom Borisa Tadića i vladom Mirka Cvetkovića - svi inteligenti, pošteni i obrazovani ljudi su takođe bili ogorčeni. I razumem da je odbila da ga podrži i pozvala građane na bojkot izbora. Ali onda je, u ime principa smenljive vlasti (valjda, bar sam tako shvatio), podržala Nikolića. I ne samo da ga je podržala, nego kako prolazi vreme, ona sve vatrenije brani Vučića, Dačića, Nikolića. Sve odlučnije nas poziva da zaboravimo devedesete (dala je čitav intervju u kome je objašnjavala zašto prošlost nije bitna) i sve pohvalnije govori o svakom potezu sadašnje vlade, ma kako ovaj bio sumanut.

To zaista ne mogu da razumem. Zar je moguće da Vesna Pešić, inteligenta žena kakva jeste, iskreno misli da je Dačić neki borac za mir i istorijsko pomirenje (sada, odjednom, posle svega)? I da je uverena da je sve ovo nameštaljka, tobože baš zbog Kosova a inače je čist? Ne verujem da je to moguće. Ona je u pravu kada kaže da su Tadić i DS počinili mnoge i neoprostive greške, ali jedna od njihov najvećih grešaka (možda i najveća) je upravo rehabilitacija Dačića i SPS-a, i koalicija s njima.

Gospođo Pešić, molim vas da dobro razmislite i vagate svoje reči, jer će mnogi od nas izvući najgori zaključak o prirodi vaše ideološke promene. Molim Boga da grešim i da je ovo sve neki nesporazum ali sve teže je poverovati u tako nešto...

Gospodja Pesic je u pravu

pre 11 godina

Veza sa kriminalom, od Milosevica pa na ovamo, nikad nije bio razlog da se neki politicar skine sa vlasti, pa nije ni sada. Naravno da je Vesna Pesic u pravu. Srbiji je potrebno da sto pre uspostavi dobre odnose sa kosovskom vlascu ako joj je iskreno stalo da zastite Srbe i njihovu imovinu na Kosovu. Poslednji dogadaj oko uklanjanja albanskog spomenika samo pokazuje koju cenu Srbi moraju da plate ako hoce da se "ceraju" sa Albancima. A to je samo pocetak. U toj igri Srbi samo gube.

K. Petrović

pre 11 godina

Vi koji napadate Vesnu Pešić niste dobro razumeli članak pa ga pročitajte još jednom i biće vam jasnije. Odavno nisam pročitao ovako jasan članak, bez nelogičnosti i predrasuda. Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.

katica popović

pre 11 godina

“Dr Smislov, 8. februar 2013 12:17” se pravi najvan ko pariska sobarica, “ko ga potapa, njegovi”? Isti oni koji su sprečili da bude 6 oktobra, da se dogodi lustracija, koji su ubili Đinđića tj. oni ("OSMI PUTNIK" )koji vladaju iz “senke” (famoznih službi) od 1945-2013. Njima ne odgovara da Srbija bude deo EU, zašto? Zato što su ljudi “nečiste savesti”.

sladjana ds forever

pre 11 godina

Pa, niste baš u pravu. Ja sam sa svojom skromnom pameću, zaključila i na jednom mestu napisala da se Dačiću ne oprašta nastup u Parlamentu i da ga miniraju, najpre njegovi koalicioni partneri koji su vrlo neiskreni u vezi Kosova, pa potom i njegovi kojih on mora da se otrese. Nekoliko puta sam napisala da verujem Ivici Dačiću, i moram da kažem: on ovo radi iz ubeđenja a Vučić zato što je primoran i tu je velika kvalitativna razlika. Vučić ima svoj ¨službeni glasnik¨ a Ivica ni preko S radija ne može da se brani. Ko razume shvatiće, politika u Srbiji je prljava rabota, treba za to imati želudac, ali Vi, gospođo Pešić, to jako dobro razumete, kao što ste, nadam se, razumeli onu ujdurmu u Skupštini gde je car razgolićen a Dačić pobrao simpatije sveg mislećeg naroda u Srbiji.

Uroš

pre 11 godina

Da li je moguće da nekim u ovoj zemlji ne odgovaraju rezultati koje vlada pokazuje? Da li nekom ne odgovra bilo kakav pomak u odnosima sa kosovskim Albancima? Očito je da ima i takvih snaga.

Andragog za poletarce

pre 11 godina

Znaci, teza g-dje je: ako neko podrzi moje ideje, bez obzira sta radi u zvanicnom zivotu (da li je kriminalac, nepotista, korumpiran..) onda je maltene de Gol. A ako neko napadne tog istog coveka onda je to udbasko-mantijaska zavera. Pa, optuzi, Koena, Kostunicu... i cak Tadica, da su implicitno povezani sa sluzbama i mantijasima. A, verovatno onda Dacic, Nikolic (koga je ova g-ja eksplicitno dovela na vlast) i Vucic nisu povezani sa sluzbama i mantijama. Logicno, nema sta.
Dalje, kako to da hoce Dacica da sruse zbog Kosova? Valjda, to hoce oni koji se protive nezavisnosti, a da ga podrze oni koji su za nezavisno Kosovo. U ovoj drugoj grupi je samo LDP, a oni su bili veoma ostri u napadu na kriminalnu pozadinu Dacicevih kontakata. Da li to znaci da gospodja kaze da su Nikolic i Vucic za nezavisnost Kosova, jer brane pozicije Dacica? I ovo je, logicno, nema sta.
Da ostavimo na stranu svo ono sto je pisano o Dacicu ovih dana, ali zar Dacic ne pregovara sa Tacijem sa pozicija platforme Skupstine RS i dogovora u Vladi i sa Predsednikom Nikolicem? Pa, pregovara. Onda, svako ko pregovara sa Tacijem mora da prica i zastupa apsolutno isto sto prica Dacic! Ili, g-dja sociolog smatra da je sve sta radi Dacic njegova samovolja i licna inicijativa? Taj stav bi bio veoma opasan, jer rusi principe savremene evropske drzave.
I, zar g-djo, ne mislite da Srpski i Albanski narod zaista nemaju dva kvalitetnija predstavnika od Dacica i Tacija? Ako je tako, onda i ne zasluzujemo bolje.

mr b

pre 11 godina

posto vidim da se mnogi (a zna se i ko) ne slazu sa mojim komentarom istakao bih jos nesto: ivica dacic je duboko kompromitovan covek (sto se mene tice jos od pocetka, krajem 20. veka, a o kofercicima i drugim glupostima da ne pricamo)koji je pritom izigrao i izdao svakog sa kim je saradjivao u toku svoje plodne karijere. cik da neko od vas to porekne.

Aleksandra

pre 11 godina

Vesna Pešić je uvek bila tu da iskaže ono što osećamo ali ne umemo da formulišemo. U potpunosti se slažem sa njenim navodima. Dačićevi potezi su me iznenađivali, jedan za drugim, da bih na kraju shvatila da upravo on radi ono što je trebalo davno da uradi Demokratska stranka. Podrška gospođi Pešić da nastavi da nas uči demokratiji.

RanGo

pre 11 godina

Slažem se..da potapaju Dačića zbog Kosova, ali ne zbog toga što im ne odgovara da Dačić pragmatično reši taj problem uzimajuću u obzir realno stanje, već se plaše (pre svega SNS) da će Dačić na taj način postati političar kojeg će zapad priznati i uvažavati (možda čak i dobije Nobelovu nagradu)...e to već Vučko hoće za sebe..

Pancevac66

pre 11 godina

Dacic je sve drugo samo ne zrtva. Posto drzavu nije briga sta narod misli o Kosovu, necu to da komentarisem. Ali, ono sto su radili i sto jos rade SPSovci u mom gradu Pancevu je za svaku osudu i nas, Pancevce, koji smo lider srpske demokratije, tesko povredjuje stanje i odnosi koji ovde vladaju. I zato zelim da SPS vise nikada i nigde ne bude na vlasti. Mozda se ne zna, ali gradonacelnik Panceva, inace prevareni castan covek i strucnjak, clan SPS vec 90 dana ne dolazi na posao, bezi i nece da ucestvuje u vlasti. I nikome nista. Predsednik SPS u Pancevu koji je smenjen ili nije smenjen, drzi kljuceve od SPS zgrade i nece da preda funkciju. Dacic direktno telefonom komanduje sta ce ko ovde da bude, pa smo imali i farsu da je POSLE izborni i sudski overen ugovor SPS i DS oko formiranja vlasti, Dacic 10 min pre konstituivne skupstine telefonom razbucao (mnogi casni starci iz PUPsa su od sramote istupili iz Skupstine). Iz prostorija SPSa su "nestale" slike ogromne vrednosti, pozajmljene od gradskog muzeja (Pancevo je pored Sombora centar srpskog akademskog slikarstva vec vise od jednog veka). Bajatovic ovde radi sta hoce, pa cak ubacuje ljude i u gradsku upravu (malo mazne zabave sa cicom na Petrovaradinu i eto nje u kancelariji). Protiv Dacica su mali ljudi koji su osetili na svojoj kozu "liderstvo" SPS-a. Ti mantijasi o kojima govori u Pancevu ne postoje. Posle "reforme" SPC tesko cete razlikovati pravoslavnog i katolickog svestenika. Nema ni brade, ni krsta, covek da se zbuni.

Rajko Janjanin

pre 11 godina

I dalje veoma cenim sve sto je Vesna Pesic svojevremeno decenijama radila. Ovaj tekst nije, medjutim, prvi dokaz da gospodja u poslednje vreme pokazuje zabrinjavajuci nedostatak doslednosti i visok stepen elasticnosti principa.

mr b

pre 11 godina

zbog nekih svojih besmislenih stavova o kosovu ova zena je spremna cak i da brani dacica? ona se zena vec potpuno izgubila, a i vi koji je slepo podrzavate, bojim se, ste se izgubili sa njom. 'alo ljudi, dacic?!

?

pre 11 godina

Daleko od toga da su Dacic i Vucic sad odjednom postali svetionici na putu Srbije u svetlu buducnost.
Ali ove ljude u svakom slucaju treba podrzati sve dok stvari nazivaju pravim imenom i ne beze od problema koji su se talozili decenijama.
U najmanju ruku njihova "misija" je da minimiziraju sve nesrece koje su izazvale njihove partije iz devedesetih, i usput (ali ne manje vazno) da raspetljaju pljacke narodne imovine!
Da li imaju snage? Da li su iskreni? Da li je Dacic bandit koji se druzio s mafijom?
Vreme je najbolji sudija i te odgovore cemo dobiti uskoro!

Neverovatno

pre 11 godina

Znaci da kompletiram odbranu Dacica predstavljenu iz perspektive Pesicke, Vucica, Palme i slicnih. Tadic obara vladu i napada drzavu da bi sprecio Dacica da prizna Kosovo i da pretvori Srbiju u Svajcarsku? Mislim, sta se ovde prica. To je ocigleno ovde nekome realnije, od toga da je premijer koji za saradnike ima Tonceva i Lazarevica, koje je vec poznat po aferi Kofer, sabotiranju postavljnja nacelnika policija po Srbiji otisao da se nadje(i priznao) sa sefom narko-klana uzeo zasticene mobilne telefone i skoro sigurno pomogao (uspenom) bekstvu i sakrivanju istog. I molim da neko Vesni Pesic prenese da sad ne hvali Djindjica jer ga vec 12 godina pljuje, pa joj ne pristaje. A i mogla bi da se izvini Tadicu sto ga je 4 godina napadala za saradnju sa Dacicem kome sad ovde pise hvalospeve.

teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju. Moraćete da modernizujete teorije inače će Vas pregaziti vreme jer već sada deca mogu onlajn da prate predavanja na Harvardu i na još 32 fakulteta u svetu za DŽABE. O njenoj fiksaciji na Tadića ne bih ni slova jer je postalo poslovnično.

LJS

pre 11 godina

U jednom trenutku atmosfera oko Dačića me je podsetila na 2003. godinu. Mnogi su interesi u pitanju, veliki igrači, mnogi nekadašnji protivnici su se udružili u zajedničkom cilju...Ipak, ne verujem da je iko motivisan pitanjem Kosova, jer se Kosovo već 20 godina koristi da se ostvare neki drugi ciljevi, pre sve ga ekonomski...Ovoj Vladi mora se priznati da se bavi realnim problemima, a ne propagandom i praznim pričama. Inače, članak je odličan, bravo za gospođu Pešić, simbol borbe za građansku Srbiju!

Siniša

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno zbog čaga je Pešićka podržala Nikolića, Dačića i ekipu - pa sa njima na čelu lakše ćemo se kurtalisati Kosova i Metohije.

Dr Smislov

pre 11 godina

A ko ga potapa? Njregova ekipa? Vesna davno nema dodira sa stvarnom političkom scenom u Srbiji,neki put imam osećaj da neki komentatori ovde imaju više razumevanja za realnu situaciju. Vesna je davno izgubila kompas i sad putuje svuda i ka svima...patetično i bolesno. Treba je zaviti i beli listić i baciti što dalje od planete ,ne samo od Srbije!

Sloba

pre 11 godina

Ko u ovoj zemlji od ljudi koji su se bavili politikom nije sedeo sa kriminalcima, koji su ovde etablirani kao pislovni ljudi? Ako je Dačić kriv zato što je radio nešto nezakonito sa Radulovićem, neka odgovara, ali ako se samo sastajao i gledao da bogatog čoveka uključi u svoje interese, to nije kriminal, a u ovoj zemlji, na nivou na kome je on skoro je i neizvežno.

marija

pre 11 godina

...-u Skupštini, kada se Dačić ceo celcati dan divovski borio ... Održao je tom prilikom nekoliko istorijskih govora, koji su meni delovali ubedljivo i sigurno, kao da je rođen neki naš Čerčil ili De Gol, svejedno...rece Vesna nam Pesic.

Sta reci o ovoj nepodnosljivoj kolicini idolopoklonstva.
???
Neverovatno.
Cercil, De Gol ???
Alchajmer???

Pastir Kostja

pre 11 godina

Priča koju ste izneli itekako ima smisla, ali je jednodimenzionalna i ne ukazuje na stvarne motive takve Dačićeva politike. Još manje na neke druge aspekte njegovog političkog delovanja koji su čak i izvesniji od onoga čime se Vi bavite u ovom tekstu, a poluistina je opasnija od svake neistine.

ms

pre 11 godina

B R A V O ! ! !
Kada sam vec potpuno digao ruke, od prve i najvece Gospodje srpske politike, (sto nikada nije bilo sporno), ona me je ponovo, kao pre 20ak godina, odusevila. Slazem se sa svakim slovom koji je napisala! Moguce je, da je i g-dja Pesic, iskrenija i otvorenija, upravo, tako politicki slobodna, kao sto trenutno jeste.
Voleo bih, kada bi ostala tako nezavisna, kao poslednji glasic gradjanske Srbije.

Jovan karder

pre 11 godina

Ovoj se zeni sve nekako izmesalo, pa sada u Dacicu vidi gotovo Mesiju.
Ona bi trebala znati da je Dacicev glavni cilj "PODELA Kosova" upravo ono sa cim se Ne slaze NIKO u celom svetu pa ni EU ali ni EP koji sve vreme insistiraju na nastavku dijaloga jer su zbunjeni kontradiktornoscu koja dolazi iz Srbije.
Dakle kako ce Dacic doneti taj "spas" kada njemu spas ni NIJE cilj.
Koji dogovor o Kosovu moze napraviti kada ga on zeli PODELITI - prosto jedno sa drugim "NE ide"

Zeljko

pre 11 godina

Slazem se sa gospodjom Pesic bas kao sto se nisam slagao sa njom oko "belih listicja". Na kraju, nemam utisak da brani Dacicja, imam utisak da je branila pravo da se pitanje kosova resi na jedini mogucji nacin, pregovorima sa Albancima koje smatramo sebi ravnim. Napad na Dacica je napad na takv pritup resenju, napada na pravo gradjana Srbije da se jedan veliki problem resi.

Hrcak

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju.
(teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja)

Nisam malo dete a ja verujem da je sve "plottirano" ali ne zbog Dacica kao Dacica nego pravca u politice koji je zauzeo sve pod naslovom "borba protiv korupcije" oko cega su napravili svoj brand i marketing a u stvari nista specijano ne postoji tamo-sve prazni pucnji, sistem koji je sve omogucio se ne menja. Nista personalno. Ako njega skinu odmah ce da rese sve probleme. Oni zamrzavaju sve na 90te, nista drugo.

Poldi

pre 11 godina

Ova drzava od uvek je bila, manje ili vise, u kandzama udbasko-mantijaskih sluzbi. Kao kraljevina, "socialisticko/komunisticka ili "demokratska", "SLUZBE" su uvek bile ili desna ruka ili gospodar rezimima. Dokaz za to je nasa istorija.

Era

pre 11 godina

Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi". setite se da je ss oficir bio predsednik Ujedinjenih nacija Kurt Valhajm, a kada se kandidovao za predsednika Austrije tek onda je ceo svet saznao njegovu prošlost. Sada je Ivica Dačić daobar da završi pregovore sa Tačijem. Dva kriminalca pregovarajaju o budućnosti Kosova. Sramota! Neko ko se družio sa Arkanom, sada sa Mišom Bananom mi tek sada saznajemo ko je Iica Tončev. Sada je takav čovek dobar i za CIA-u, DEA-u i za Vučića i Vesnu Pešić, a jedino nije dobar za DS i DSS!

ana

pre 11 godina

Gospođa Pešić ima jako čudan ugao gledanja na stvar.Već unapred uspostavlja granici prema Kosovu onu koju ni jedan Srbin ne bi prihvatio i odriče se naše istorije.Čiji je tu intere ?

Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji

pre 11 godina

Komentari pokazuju koliko su dve Srbije daleke jedna od druge. Jedna je azijska po kulturnim vrednostima, a druga, evropska, jedva prezivljava pod kultunim teretom Azije. Kao sto je uvek i bilo. Nisu Djindjica ubili nekoliko kriminalaca i ludaka. Dobar deo Srbije je otvoreno likovao a mnogi i slavili njegovo ubistvo. A tako je i danas i nista se bitno tu nece promeniti. Raja nikad nece postati gradjanin u evropskom smislu te reci. Balkan se umiriti moze samo ako Srbi sa evropskom kulturom pobegnu na Zapad, a ono sto ostane treba prepustiti Turcima. Oni mnogo bolje znaju kako se upravlja balkanskom rajom.

CUDO

pre 11 godina

Neko veliko cudo se desilo sa gospodjom Pesic.Njeno nekad racionalno promisljanje transformisalo se u ne kriticno, maltene pubertetsko obozavanje, novog i njoj ocigledno omiljenog vladara Srbije.
Razumem njenu davnasnju zelju (sto je zelja,po meni vecine)da se resi pitanje Kosova, ali zbog toga ne moze zanemariti sve ostalo.

Kad okrivljuje sve i svakoga za podatke o premijeru zaboravlja ko stvarno ima od toga koristi i da je to samo i jedino bas njen novi omiljeni vodja.

Inicijativa vlade oko Kosova zasluzuje podrsku, ali ona bi trebalo da zna zasto je bas ovaj sastav vlade dobio to poverenje i u Srbiji a pogotovo u SAD i EU.
Takodje treba biti oprezan pogotovo neko iskusan kao ona da li je moguca iskrena transformacija, od vatrenog mrzitelja zapada i drugih veliko srpskih ideja, do velikog prijatelja Nemacke, SAD i ...
Treba uvek realno razmisljati i biti oprezan STA JE POZADINA za takvu veliku tansformaciju.
Setimo se,VELIKA, NEPODELJENA I NE KRITICKA PODRSKA POJEDINCU, dovodila nas u bliskoj istoriji do velikih nesreca.

basta

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu,sto se toga tice.A ko bi to u sadasnjom sklopu mogao da uradi?Mislim da je Dacic namerno gurnut u tu poziciju iz dosta razloga,ali on je verujem to znao,ali iz istih razloga kao i drugi nije to odbio(fotelje).Nema u Srbiji za sada nikakve bolje opcije,i zbog toga je gos.Pesic u pravu,jer u takvim uslovima je Dacic veoma potreban,cak i neophodan,da bi se bar malo mrdalo napred u pravi pravac.Sto ne znaci da on to radi iz licnih raazloga i zelja,vec svesnosti realnosti i istine,da se drugim putem ne moze nista bolje postici za narod Srbije i Kosova.Mnogima ne odgovara,cak i onima koji su do juce sedeli pored njega,jer vide sansu putem propagande(zato sto i sami imaju putera na glavi) zapeti mu nogu i uzdici sebe.Ko je branio da se neki od ranije pokazu na delu?Vaznije im je bilo da trpaju sebi u dzepove i obecavaju narodu sargarepu.Ako cemo pravedno,onda ne znam zaista da li bi mogli i sa kim napraviti vladu u uslovima koji vladaju vec decenijama.Razbiti te okorele,navikle na nerad,dobrim zivotom na grbaci naroda bice tezak dug i opasan put.Od 1945 su ti isti na vlasti,samo menjaju mantile i jakne.

Dkp

pre 11 godina

Ako je iko u pravu i sve govori kako jeste politicko stanje u Drzavi Srbiji jeste gos Vesna Pesic i premijer Ivica Dacic, je to ne govorim sto volim bilo koga vec tako jeste i svaka sast za Vesnu Pesic

ko pita ne skita

pre 11 godina

Ne znam da li Vesna Pešić zna ili se pravi da ne zna sa koliko miliona i miliona se Ivica nafatirao (pomogao mu drug Bajatović).

ne smetaj onom koji radi pravi posao

pre 11 godina

Ako Dacic moze i hoce da ucini nesto i da resi kosovsko pitanje tako da narod na obe strane "granice" bolje zivi, meni uopste ne bi smetalo, niti bih ja njemu smetao, da ga resava i resi. Naravno da bi bilo bolje da to uradi sposoban i posten politicar koji nema kompromitujuce veze sa finansijerima cije poreklo novca drzava ne zeli da ispituje. Takav covek sada ne postoji u Srbiji, i zato Srbija ne moze da bira. A kad resi kosovsko pitanje ja bih ga odlikovao i proglasio najvecim i najzasluznijim Srbinom. Nesreca srpska je da mnogi politicari na vlasti uopste ne zele da rese kosovsko pitanje i ko god pokusa, sabotirace ga i naci ce mu neku vezu sa kriminalom. Vise vole da Srbija i dalje propada dok se oni kriju iza srpske "svete zemlje" i reketiraju tajkune i narkodilere. To je mnogo lakse i bezbednije. A raja neka pati. Bog nije hteo drugacije da bude. Pitajte one u SPC. Tako on kazu i tako rade.

visi

pre 11 godina

Vesna ne mogu naci prave reci POHVALE, ali ti mogu pozeleti dobro Zdravlje i dug zivot. NekA TVOJA Sablja [ citsj pero } bude nemilosrdno , PREMA SILAMA MRAKA.

"dijametralno suprotno" od pameti

pre 11 godina

marija, 9. februar 2013 21:51)
U svom clanku Vesna nije ni pomenula Djindjica jer ga u danjasnjem kontekstu srpskog problema sa Kosovom nije imalo smisla ni pominjati, pa nije jasno sta vi uopste pricate. Danasnja situacija na Kosovu je daleko od one za vreme Djindjica. Djindjic je hteo da deli Kosovo dok se jos moglo o tome govoriti, a sada nema ni govora o tome. Prosao voz. Ako bas hocete nesto da kazete i zamerite Vesni sa frazom "dijametralno suprotno" predlazem vam da pozovete u pomoc Hitlera ili Staljina. Tu cete biti u pravu ali opet to nece imati nikave veze sa ovim Vesninim clankom. (Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji)

Prometej

pre 11 godina

Dacic je imao dobre poteze, solidan politicar ali ga to ne znaci da je iznad zakona, ako se pokaze da se zaista sastajao sa nekim kriminalcem i nacinio neko krivicno delo,treba da odgovara kao svaki obican gradjanin Srbije.

marija

pre 11 godina

("dijametralno suprotno" od pameti, 9. februar 2013 23:12)

A Vama kao nije jasno da Pesicka ovako fanaticno podrzava Dacica upravo zbog Kosova I Metohije???
Dijametralno suprotno Djindjicu I zdravom razumu.
Ili, kako objasnjavate ovo slihtanje Dacicu - kao Cercil, pa jos De Gol?
To nije zbog KiM?
ps. Mozda su Vama svi vozovi prosli, o Kosmetu ce se jos dugo pregovarati, na Vasu zalost, jer to nije gotova prica.

Sneža

pre 11 godina

Dačić je prozvan ili ti potapan kako kaže gospođa zbog veza sa kriminalom....i ljudima iz tog miljea....
(Svedok istorije, 7. februar 2013 20:53)

Sećate li se, možda, jedne kuće, u jednoj ulici????? Kuća je srušena, ulica ostala. Mnogi "ukućani" su lučonoše: napretka, slobode, tolerancije…demokratije.

za "Milan"-a

pre 11 godina

"Vesna logicki rezonuje ali dosta povrsno.Kao da je Dacic vec zavrsio pricu o Kosovu.Ko joj to garantuje.?"
Milane, kad neko radi neki posao daleko su veci izgledi da ce taj i uraditi taj posao, nego onaj koji nista nece i nista ne radi, ali zna da zanoveta i da pr****a na tudj rad. Niste vi covek koji koristi i razume istu logiku kao Vesna i jos neki. Vi pripadate drugoj kulturi i dugom sistemu vrednosti, i za vas je misljenje ljudi kao sto je Vesnino kineski jezik. Nikad je necete razumeti i ne treba da se trudite. Vi ne pripadate njenom svetu i ona ne pripada vasem.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Sem udbasko-mantijaske pleve,tesko da iko drugi moze da zna,ko sam ja, jer za ostatak onih koji su ovo nase dopisivanje citali, ja sam NN komentator,neki Zivadin,tako da u ovakvoj situaciji,nemam pred kim da se “blamiram” licno.
Od prvog Vaseg posta,gde ste vredjali Vesnu,proglasavajuci je glupavom, Vi to konstantno radite i u obracanju sa mnom,s tim sto ste,priznajem, uocljivo blazi,tako da sam bolje prosao.Verovatno je sada “dramski momenat”,usled nedostatka argumenata,dozvoljavao naglasavanje moje nepismenosti,jer zaboga,to uvek upali (uvredi),ali odgovora na Vasu jednostavnost, sa moje strane nije bilo, pa, ni ovog puta necete imati adekvatan odgovor,u vidu mog apostrofiranja Vasih daktilo-gramatickih propusta.
O tome,ko je zalutao u “papazjaniju” (sta god to u Vasem zargonu znacilo),ne bih da sudim,mada je postalo jasno,da gubite nit teme dijaloga,preletajuci,od vlade do pozorista,od Dacica iz 90ih,2008. i 2013. godine,do Pakovica iz 2012. godine, Djindjica i Nikolica iz 2003. godine; prakticno pogubljeno,kako u vremenu,tako i u prostoru (“Sinoc sam bila na predstavi” nisam razumeo,da ste bili na bini,nego u pozoristu).
Sve vreme sam branio (slucajno) slican stav,koji imam sa g-djom Pesic,a ne nju.Ne mislim,da je Djindjic nedodirljiv,da nije dozvoljen za spominjanje,sem eventualno dramaturzima,ili exkluzivnim perjanicama “gradjanske” Srbije.
Uostalom,a sta bi pa i radila (“gradjanska” Srbija) kada bi se ova zemlja upristojila i izasla iz trauma 90ih?

Обсервер

pre 11 godina

Разлог је зато што је Дачић сео да раѕговара са њима као са себи равнима? Тешко да ће то бити разлог. Дачић треба да оде зато што је сео да с њима разогара као са представницима друге државе! Као што би и В. Пешић урадила кад би могла. Велика већина народа мисли да неће моћи, помирите се с тим.

Zivadin

pre 11 godina

(Mirjana, 11. februar 2013 15:38)
A na ono - "udbaško-mantijaška pleva", "školovan u udbinim učionicama" (Miodrag Rakić), ili "Tako stižemo i do „građanske Srbije” koja je više nego očigledno zagledana samo u svoje „ogledalce”.", "Pa da ne ispadne da branimo Dačića, jer građanske mantije smatraju da je to sramota. Nije dozvoljeno odstupiti od svojih uverenja ko je tu ko, čak i ako ta uverenja više nisu plod kritike i razmišljanja o bilo čemu, nego okoštala uobraženost u kojoj postoji samo ono znanje unapred.", ni kratki osvrt, zar ni slova??
Bojim se, da ste se, ili i sami prepoznali, samim tim, sto u toliko dugom komentaru, ne komentarisete samu sustinu Vesninog obracanja "gradjanskoj Srbiji", ili ste i sama, jedna iz "udbaško-mantijaške pleve".
Nema potrebe vredjati g-dju Pesic (... tako da je glupavo govoriti kako ON hoce ...), doktora nauka, samo zbog toga, sto se politicki sa njom ne slazete!
Na kraju, Vesna ne kaze da je Dacic prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima, nego prvi, koji je ISKRENO seo da razgovara sa Albancima.

Sve u svemu, bled Vam je pokusaj, da "argumentujete", kako je g-dja Pesic "nisko pala". Kazete: "Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me.", mada je vise nego jasno, i da znate i da Vas zanima!
Inace, umete vi i bolje, ali ne i na ovako besprekorni tekst, kakav je napisala Vesna. Pokusajte ponovo ...

Mirjana

pre 11 godina

Vesna Pesic je pre manje od godinu dana silno zamerala Tadicu sto je amnestirao Dacica. Pa je pre sest meseci Dacica zvala Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci iz pregovora o vladi. A sad ga naziva Cercilom i De Golom. Toliko o sposobnosti Vesne Pesic da bilo sta proceni. Prvo, Dacic nije prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima (ili mozda Edita Tahiri nije dovoljno reprezentativan Albanac?) I sta bi se to desilo da Dacica sada sklone zbog Kosova? Ko bi dosao na vlast, a da ne mora prema Kosovu da se ponasa onako kako Evropa trazi? DSS? SPC? Dveri? Obraz? Budimo ozbiljni. Dalje, Dacic je obican oportunista koji je, da bi dobio malo vise vlasti, pristao da se bavi onim cime niko drugi nece. I to je sve. Nema tu nikakvog uvazavanja Albanaca kao ljudi, sumanuto je to i pomisliti. Da ne govorim o tome da nikada ne bi mogao sam da donese nijednu odluku u vezi s Kosovom, tako da je glupavo govoriti kako ON hoce da resi taj problem. On je samo slabiji koalicioni partner, iako je premijer. A ostavku treba da podnese bez obzira na to da li je znao s kim se sastaje. Ovo je vec druga ozbiljna afera u koju je umesan (sifra: kofer), tako da za to mora da snosi politicku odgovornost. Ministarka u vladi Angele Merkel je podnela ostavku zato sto je otkriveno da je plagirala doktorsku disertaciju. Dakle, ovo sto je Vesna Pesic napisala je obican pamflet i propadanda. Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me. Samo je tuzno da je tako nisko pala.

marija

pre 11 godina

(Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji, 9. februar 2013 14:41)

Vesna je na dijametralno suprotnom stanovistu od Djindjica kad je u pitanju KiM. Prvo citajte Djindjica pa onda pisite o njemu. To je ta druga Srbija koja nista ne zna a najpametnija je.

samo za srecne vlasnike "zdravog razuma"

pre 11 godina

Kad god se neko poziva na zdrav razum, sto uvek znaci bas njegov a ne neciji dugi, da vam ne padne na pamet da u to posumnjate, odmah mozete pogoditi o kakvom se to zdravom razumu radi. A kad jos procitate i tekst proizveden od tog zdravo-razumnika onda vam je sve jasno zasto prica to sto prica.

Zivadin

pre 11 godina

Sami kazete - “izmedju dva izborna kruga”, sto je jako bitno, jer je u tom momentu postalo ocigledno da Tadic nije mogao da sastavi vladu, sve i da je dao Dacicu mandat! Da li su Tadic i Cvetkovic bogomdani za lidere, iz vidokruga Dacica (vlada u kojoj su sedeli Dulic i Dragin)? Ispostavilo se da NE! Licno sam bio konsterniran situaciom, u kojoj Dacic moze da ucenjuje, i SNS i DS. Moglo mu se. Tada je g-dja Pesic to isto uocila i savetovala Tadica, da se vise ne ponizava … A to, da i ja, i danas mislim da je Dacic “Mali Sloba”, uopste nije sporno! A koji od politicara u Srbiji, po politickim medodama koje sprovode, kako u stranci, tako i u vlasti, kada se nje dokopaju, nije “Mali Sloba”? Mozda Jovanovic, Djilas, pomenuti Tadic, ili Nikolic? KO? Ali kakve to veze ima sa Dacicem iz 90ih, kada je eventualno i imao greh na svojoj licnosti, sto je bio pp SPS, ili za ono za sta je odgovoran (veliki) Sloba? Nonces!
Zorana Djindjica sam pomenuo u kontextu PRAGMATIZMA, objasnjavajuci Vam sta je “visi cilj”, podsecajuci na 5. oktobar, i nista vise! Kakvu sve Vi korelaciju nasli, izmedju predstave-Djindjica-Nikolica i price o Dacicu, ne shvatam, ali (kako rekoste) avaj …
Visi interes zarad stabilnosti drustva i ustavnog poretka, je iznad svega, gospodo “gradjani”! Obaranje “Malog Slobe” je kontra interesima gradjana ove zemlje.

ps:
To, sto oko sebe vidite 90e, zasluzni su svi oni, koji su ikada, samo krocili u “Silerovu”.
Vesna sa tim nema veze!

Mirjana

pre 11 godina

Dakle, ovo postaje prilicno besmisleno, jer vi ili niste u stanju ili necete da cujete o cemu ja govorim, nego pisete nekakvu papazjaniju u kojoj ne znam koga niste pomenuli. Ja navodim konkretne stvari i cinjenice, a vi pominjete nekakve teorije zavere, nagadjanja i insinuacije. Mislim da bi vas i Vesna Pesic zamolila da je ne branite vise. I pored toga sto sam pokusala pristojno da vam ukazem na to da nije lepo spominjati Djnidjica u svakom kontekstu, ni to niste hteli da cujete. A ja vise nemam vremena za gubljenje.

P.S. "Promenuo" i "nonces" su urnebesni! Dakle, nemojte se vise brukati.

Mirjana

pre 11 godina

(Zivadin, 12. februar 2013 23:47)
Ovo sto vi pokusavate da uradite je klasicna zamena teza, pa mi, primenjujuci taj metod, spocitavate da nisam komentarisala zamenu teza Vesne Pesic. Ali evo sada cu. Dakle, u ovom slucaju niko (barem iz tzv. gradjanske Srbije) ne napada Ivicu Dacica zato sto je on Ivica Dacic, i zato sto se unapred zna sta je i ko je on pa se ne angazuju mozdane vijuge oko toga, vec zato sto se kao ministar policije sastajao sa ozbiljnim kriminalcem a jos uvek nam nije rekao zasto se sa njim sastajao i sta je sa njim razgovarao, sto je lagao s tim u vezi, sto sve to zajedno dokazuje da nije sposoban za obavljanje te funkcije. Uostalom, ovde nema mesta za detaljnu razradu te teme, stoga preporucujem tekst Srdje Popovica na Pescaniku, tamo sve pise. Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica. I ne, ja nisam vredjala Vesnu Pesic, vec sam iznosila sudove o nekim njenim tvrdnjama iz ovog teksta i nisam ja kriva sto su one takve kakve su. Dakle, ovaj Pesickin tekst nije nikakva kritika gradjanske Srbije, vec je najobicnija propaganda, i vasi pokusaji da me gurnete u neku fioku i da me optuzite za pokvarene motive nece to promeniti.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Niste ovde bitni Vi, da bih Vas “gurao u neku fioku”, Vi ste samo personifikacija te “gradjanske Srbije”, o kojoj pise Vesna, a svojim napadom g-dje Pesic, odnosno bledim pokusajem, da odbranite neodbranjivo, “gradjansku” Srbiju, sami ste se svrstali, uz njih, te se u prethodnom tekstu, ne obracam licno Vama, nego stavovima “gradjanske” Srbije, kao i Vesna. Nista licno.
A Vesna, upravo, to kaze i napada: “Govoriti da neko hoće nešto korisno da uradi, a nije iz našeg tabora, i nije objasnio kako se promenio, nije dozvoljeno. Dačić je označen, kako kaže Ištvan Kaić, pa kako se to neko usuđuje da bilo šta vidi svojim očima i razmišlja kao da stvari nisu unapred poznate.”, to sto Vi pokusavate da branite: “Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica.”. Moguce je, da je u pitanju, samo problem sa logikom, mada Vesna pise i o tom sindromu: “Ponižavajuće je kako ona (“gradjanska” Srbija) ne uspeva da prepozna svoj interes, i još mnogo gore – interes društva, samozaljubljeno se gušeći u nekim lažnim emocijama i hinjenim zgražavanjima nad svakim retardom koji im se podmetne.”, ipak, ne bih se opterecivao vaskolikim mislima, sveobuhvatnog Popovica, majstora za sve i svasta, poznato mi je njegovo “realno” vidjenje sveta.

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

neverovatno je kako prenebregavate sve ono cime sam ilustrovala zasto ne verujem da se Dacic promenio, i kao papagaj ponavljate prakticno jednu istu recenicu Vesne Pesic. Dakle, sve cinjenice o Dacicu cemo gurnuti pod tepih, oprosticemo mu sve ono ranije a i sve ovo sada zato sto zeli da resi problem Kosova (a ne zeli nego mora). Dakle tako "gradjanska Srbija" treba da se bori za bolje drustvo. Prastanjem konkretnih stvari radi visih ciljeva. Svaka cast, zaista, i vama i Vesni Pesic!
I jos jedna stvar me tu zanima. Mogli biste vi, posto tako duboko razumete misao Vesne Pesic, da nama neukima, korumpiranima (mada ne znam cime i radi cega), samozaljubljenima, objasnite kada je u redu prastati radi visih ciljeva. Zasto je, recimo, isti ovaj Dacic, za Vesnu Pesic bio crni djavo kada je Tadic napravio koaliciju sa njim, zasto nije mogla da oprosti Tadicu famozno pomirenje, kad je Dacic najzasluzniji u toj vladi za ukidanje viza? A veoma je zasluzan i za dobijanje statusa kandidata. Ili evropske integracije nisu dovoljno visok visi cilj? U tome, recimo, ne vidite neki problem sa logikom? Kako to da je tada bilo dozvoljeno unapred znati ko je Ivica Dacic, a sada nije? Mozda svi treba da cekamo da nam Vesna Pesic da dozvolu da se secamo ili da zaboravimo? E pa, vidite, ja nemam nameru da cekam sta ce reci Vesna Pesic da bih videla sta je dozvoljeno misliti. A vi kako hocete.

nato ante portas

pre 11 godina

Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.
(K. Petrović, 8. februar 2013 22:49)

Не знам одакле си, да ли из централне или северне Србије (Војводине), али нећеш морати да размишљаш о томе. Они ће доћи и овде. Припремитe се за то.

BOLE

pre 11 godina

Verujem samo gospodinu Vučiću i sve što on bude podržao to je dobro ako on bude smatrao da mu smeta Dačić njega tu više neće biti a vladu će činiti SNS u svakom slučaju.

za "Era"

pre 11 godina

"Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi"" Mora da ste vi tu nesto pogresili. Ta "istorija" koju ste vi citali, je verovatno citanka za treci razred osnovne skole, samo vi ne znate razliku.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Vi i nadalje imate aksiom - `Dacic ne valja` (a ko nije) i to se da` argumentovati na bezbroj nacina i primera.Pre svega,problem je i taj,sto neki takav aksiom, ocigledno, imate i za g-dji Pesic, pa stoga njen text niste citali pazljivo i nepristrasno,nego navijacki.
“Sve cinjenice o Dacicu”, kazete,a od svih - niti jedna!Gde su cinjenice, u insinuacijama: `koferce`,`mafijasi`; ili mu je najveci greh to,sto je 90ih bio pp SPS-a?
Zbog tog “greha”,a kao olicenje SPS politike iz 90ih,kada nista nije ukazivalo,da se Dacic promenuo i da ce se menjati,Vesna je 2008. god. osudjivala Tadica! Danas je Dacic potpuno transformisao SPS, licno je imao ogromnih uspeha u prethodnoj vladi,danas sprovodi najprogresivniju, najrealniju politiku,koju ova zemlja moze voditi.Nepristrasni posmatrac koji ovom drustvu zeli dobro,takvu politiku moze samo da podrzi,kogod da je sprovodi!To je zdrav razum,nije logika.
Najveca (pol.) vrednost pok. Djindjica je bila,upravo,njegov pragmatizam,ne bi li postigao zeljeni cilj,gde pojedinac, pa i grupa, postaju nebitni, zarad visih ciljeva cele zajednice,a bas to nema blazirana “gradjanska” Srbija.Da li bi Djindjic `zakazao` 5. oktobar, da je znao,da ce poginuti dvoje ljudi,ili da ce Legija i Pavkovic,prosuti suzavac iz helikoptera, otvorili rafalnu paljbu po mitingasima, (odustali u poslednjem trenutku)!? BI!!! To, sta su visi ciljevi drustva,vi, ocigledno ne razumete …
Samo se vi secajte,nista ne zaborabljajte i zivite u proslosti!

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

nije Vesna Pesic osudjivala Tadica 2008, vec 2012, pred izbore, zbog koalicije sa Dacicem, dakle kada je znala za sve Daciceve uspehe u prethodnoj vladi koje pominjete. A u vreme kad su DS i SPS vodili pregovore o formiranju vlade, izmedju dva izborna kruga (i dalje govorim o 2012, da se ne pogubite), nazvala je Dacica Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci, jer su iza njega stale Rusija i njegova sefica Mira Markovic. To su reci Vesne Pesic i to su cinjenice, Zivadine. I sad vi meni kazite kako se to Ivica Dacic za devet meseci transformisao od Malog Slobe u De Gola? Pa nije, nego je tada bilo dozvoljeno secati se Daciceve proslosti, a sad iz nekog razloga nije. Stvar je u tome da ste vi, pod uticajem Vesne Pesic, odlucili da je Dacic sada goog guy, i tacka. I svakoga ko se usudi da progovori neku o tome da to i nije bas tako, vi optuzujete za nerazumevanje interesa Srbije, a sad, avaj!, koristite i pokojnog Djindjica da biste odbranili neodbranjivo. Da branite ovaj jadni pamflet Vesne Pesic. Sinoc sam bila na predstavi "Ubiti Zorana Djindjica". Na ulazu u salu me je sacekao glas coveka kog je ona podrzala u drugom krugu predsednickih izbora koji kaze: "Ako negde sretnete Zorana Djindjica, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom." Pa nek vam sluzi na cast sto ga pominjete u ovom kontekstu.
A u jednom ste u pravu - da, ja nazalost zivim u proslosti, gde god se okrenem, svuda vidim devedesete. A za to je silno zasluzna i Vesna Pesic.

Duci0167

pre 11 godina

Delim misljenja sa Pesickom ali ovaj put ne. Mislim da je u tome čar demokratije,mozemo da mislimo i pricamo drugacije. Nisam od onih koji slepo slede idole ma sta oni rekli. Zato sam i napustio LDP i zato se sada ne slazem sa V.P. Filozofira mnogo oko ove stvari.
Datum? Hm ... Pa ja bi vise voleo da je ovaj narod kulturan,nehomofobican,nefasisticki i sovinisticki,da nema kuge u svakoj pori sistema,da se vecina budi sa mislju "Uf treba preziveti jos jedan dan", ne bi ni razmisljao o EU a kamoli o datumu.
Da stvar bude ludja ona cak i ne sumnja da je prase krivo a mnoge je razapinjala i za manje stvari! Snimci,130 diskova i susreti nisu bitni,ko zna sta je pricao sa njima. Sto bi reckao Dacic " Tada banana nije bio mafijas,tek posle je to postao."
Zao mi je sto se ne slazem sa VP i da li mogu preci preko ovoga jer u pitanju je mnogo BITNA stvar.
Prestanite da filozofirate ovu tematiku vec slusajte sta vam savest govori. Lustracija je za mene jedino resenje a ako ne,onda ignor.
Z.Zivkovicu,vi ste na potezu.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
sve da ne bi (opet) namerom, ili slucajem, skrenuli u licno vredjanje, nego argumentovali svoje stavove, predlazem Vam da (ako i bude odgovora) izbegavate brigu (“da se ne pogubite”) oko mog usmerenja.
>

ana

pre 11 godina

Gospođa Pešić ima jako čudan ugao gledanja na stvar.Već unapred uspostavlja granici prema Kosovu onu koju ni jedan Srbin ne bi prihvatio i odriče se naše istorije.Čiji je tu intere ?

mr b

pre 11 godina

zbog nekih svojih besmislenih stavova o kosovu ova zena je spremna cak i da brani dacica? ona se zena vec potpuno izgubila, a i vi koji je slepo podrzavate, bojim se, ste se izgubili sa njom. 'alo ljudi, dacic?!

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Žalosno je dokle je stigla Vesna Pešić, žena čije sam mišljenje nekada toliko cenio. Razumem da je bila ogorčena politikom Borisa Tadića i vladom Mirka Cvetkovića - svi inteligenti, pošteni i obrazovani ljudi su takođe bili ogorčeni. I razumem da je odbila da ga podrži i pozvala građane na bojkot izbora. Ali onda je, u ime principa smenljive vlasti (valjda, bar sam tako shvatio), podržala Nikolića. I ne samo da ga je podržala, nego kako prolazi vreme, ona sve vatrenije brani Vučića, Dačića, Nikolića. Sve odlučnije nas poziva da zaboravimo devedesete (dala je čitav intervju u kome je objašnjavala zašto prošlost nije bitna) i sve pohvalnije govori o svakom potezu sadašnje vlade, ma kako ovaj bio sumanut.

To zaista ne mogu da razumem. Zar je moguće da Vesna Pešić, inteligenta žena kakva jeste, iskreno misli da je Dačić neki borac za mir i istorijsko pomirenje (sada, odjednom, posle svega)? I da je uverena da je sve ovo nameštaljka, tobože baš zbog Kosova a inače je čist? Ne verujem da je to moguće. Ona je u pravu kada kaže da su Tadić i DS počinili mnoge i neoprostive greške, ali jedna od njihov najvećih grešaka (možda i najveća) je upravo rehabilitacija Dačića i SPS-a, i koalicija s njima.

Gospođo Pešić, molim vas da dobro razmislite i vagate svoje reči, jer će mnogi od nas izvući najgori zaključak o prirodi vaše ideološke promene. Molim Boga da grešim i da je ovo sve neki nesporazum ali sve teže je poverovati u tako nešto...

Обсервер

pre 11 godina

Разлог је зато што је Дачић сео да раѕговара са њима као са себи равнима? Тешко да ће то бити разлог. Дачић треба да оде зато што је сео да с њима разогара као са представницима друге државе! Као што би и В. Пешић урадила кад би могла. Велика већина народа мисли да неће моћи, помирите се с тим.

BOLE

pre 11 godina

Verujem samo gospodinu Vučiću i sve što on bude podržao to je dobro ako on bude smatrao da mu smeta Dačić njega tu više neće biti a vladu će činiti SNS u svakom slučaju.

Rajko Janjanin

pre 11 godina

I dalje veoma cenim sve sto je Vesna Pesic svojevremeno decenijama radila. Ovaj tekst nije, medjutim, prvi dokaz da gospodja u poslednje vreme pokazuje zabrinjavajuci nedostatak doslednosti i visok stepen elasticnosti principa.

Dr Smislov

pre 11 godina

A ko ga potapa? Njregova ekipa? Vesna davno nema dodira sa stvarnom političkom scenom u Srbiji,neki put imam osećaj da neki komentatori ovde imaju više razumevanja za realnu situaciju. Vesna je davno izgubila kompas i sad putuje svuda i ka svima...patetično i bolesno. Treba je zaviti i beli listić i baciti što dalje od planete ,ne samo od Srbije!

Jovan karder

pre 11 godina

Ovoj se zeni sve nekako izmesalo, pa sada u Dacicu vidi gotovo Mesiju.
Ona bi trebala znati da je Dacicev glavni cilj "PODELA Kosova" upravo ono sa cim se Ne slaze NIKO u celom svetu pa ni EU ali ni EP koji sve vreme insistiraju na nastavku dijaloga jer su zbunjeni kontradiktornoscu koja dolazi iz Srbije.
Dakle kako ce Dacic doneti taj "spas" kada njemu spas ni NIJE cilj.
Koji dogovor o Kosovu moze napraviti kada ga on zeli PODELITI - prosto jedno sa drugim "NE ide"

Siniša

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno zbog čaga je Pešićka podržala Nikolića, Dačića i ekipu - pa sa njima na čelu lakše ćemo se kurtalisati Kosova i Metohije.

VANGA

pre 11 godina

Hvala Vesni Pešić. Danima zamajavaju glupi narod sa kojekakvim šaradama, a ona je kratko i jasno objasnila ko je odapeo strelu, zbog čega, i iz čije je to kuhinje poteklo.

Micika

pre 11 godina

"Ova vlada se razlikovala po tome što je objavila: samo se rezultati računaju".

Upravo tako, ali ima tu jos nesto... Zasto se bas sada iznosi prljav ves o premijeru, a taj isti prljav ves DS-u nije smetao dok su zajedno bili u vladi.

teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju. Moraćete da modernizujete teorije inače će Vas pregaziti vreme jer već sada deca mogu onlajn da prate predavanja na Harvardu i na još 32 fakulteta u svetu za DŽABE. O njenoj fiksaciji na Tadića ne bih ni slova jer je postalo poslovnično.

nada ZR

pre 11 godina

Da mi je nekad neko rekao da cu se sloziti sa gospodjom Pesic rekla bih da je lud.Prosla je dosta toga za svog poilitickog delovanja sve shvatila i pre nego sto neko iz neke partije zine.Svaka cast na realnosti i hrabrosti da se tako odlucno i argumentovano suprotstavi svoim bivsim saborcima koji nisu izneverili samo nju vec citavu ideju o boljoj postenijoj demokratskoj Srbiji.Zato ona ih preoziva uvek kada se nakupi novih gomila gluposti i bas je briga mirno spava jer nije lopuza i lupez.

Aleksandra

pre 11 godina

Vesna Pešić je uvek bila tu da iskaže ono što osećamo ali ne umemo da formulišemo. U potpunosti se slažem sa njenim navodima. Dačićevi potezi su me iznenađivali, jedan za drugim, da bih na kraju shvatila da upravo on radi ono što je trebalo davno da uradi Demokratska stranka. Podrška gospođi Pešić da nastavi da nas uči demokratiji.

stari merkator

pre 11 godina

Pored tolikih političkih komentatora - obrni okreni - Vesnini članci su najzanimljiviji.
I najučinkovitiji: ova lady je onomad, ako se sećate, sredila Tadića.

marija

pre 11 godina

...-u Skupštini, kada se Dačić ceo celcati dan divovski borio ... Održao je tom prilikom nekoliko istorijskih govora, koji su meni delovali ubedljivo i sigurno, kao da je rođen neki naš Čerčil ili De Gol, svejedno...rece Vesna nam Pesic.

Sta reci o ovoj nepodnosljivoj kolicini idolopoklonstva.
???
Neverovatno.
Cercil, De Gol ???
Alchajmer???

mislimstvarno

pre 11 godina

Ako Dacic ode na "dubriste istorije" to ce biti zbog njegovog druzenja sa kriminalcima. Cisto sumnjam da su se oni druzili i da je Dacic sa njima pio kafe zbog toga sto su bas cool likovi. Pre ce biti da je tu postojao neki novcani ili kakav god interes.

Era

pre 11 godina

Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi". setite se da je ss oficir bio predsednik Ujedinjenih nacija Kurt Valhajm, a kada se kandidovao za predsednika Austrije tek onda je ceo svet saznao njegovu prošlost. Sada je Ivica Dačić daobar da završi pregovore sa Tačijem. Dva kriminalca pregovarajaju o budućnosti Kosova. Sramota! Neko ko se družio sa Arkanom, sada sa Mišom Bananom mi tek sada saznajemo ko je Iica Tončev. Sada je takav čovek dobar i za CIA-u, DEA-u i za Vučića i Vesnu Pešić, a jedino nije dobar za DS i DSS!

Uroš

pre 11 godina

Da li je moguće da nekim u ovoj zemlji ne odgovaraju rezultati koje vlada pokazuje? Da li nekom ne odgovra bilo kakav pomak u odnosima sa kosovskim Albancima? Očito je da ima i takvih snaga.

Andragog za poletarce

pre 11 godina

Znaci, teza g-dje je: ako neko podrzi moje ideje, bez obzira sta radi u zvanicnom zivotu (da li je kriminalac, nepotista, korumpiran..) onda je maltene de Gol. A ako neko napadne tog istog coveka onda je to udbasko-mantijaska zavera. Pa, optuzi, Koena, Kostunicu... i cak Tadica, da su implicitno povezani sa sluzbama i mantijasima. A, verovatno onda Dacic, Nikolic (koga je ova g-ja eksplicitno dovela na vlast) i Vucic nisu povezani sa sluzbama i mantijama. Logicno, nema sta.
Dalje, kako to da hoce Dacica da sruse zbog Kosova? Valjda, to hoce oni koji se protive nezavisnosti, a da ga podrze oni koji su za nezavisno Kosovo. U ovoj drugoj grupi je samo LDP, a oni su bili veoma ostri u napadu na kriminalnu pozadinu Dacicevih kontakata. Da li to znaci da gospodja kaze da su Nikolic i Vucic za nezavisnost Kosova, jer brane pozicije Dacica? I ovo je, logicno, nema sta.
Da ostavimo na stranu svo ono sto je pisano o Dacicu ovih dana, ali zar Dacic ne pregovara sa Tacijem sa pozicija platforme Skupstine RS i dogovora u Vladi i sa Predsednikom Nikolicem? Pa, pregovara. Onda, svako ko pregovara sa Tacijem mora da prica i zastupa apsolutno isto sto prica Dacic! Ili, g-dja sociolog smatra da je sve sta radi Dacic njegova samovolja i licna inicijativa? Taj stav bi bio veoma opasan, jer rusi principe savremene evropske drzave.
I, zar g-djo, ne mislite da Srpski i Albanski narod zaista nemaju dva kvalitetnija predstavnika od Dacica i Tacija? Ako je tako, onda i ne zasluzujemo bolje.

Dragan

pre 11 godina

ko je shvatio razumece, ko nece da razume sam je kriv! svaka cast g. pesic,a sebe pitam sta bi srpski politicari radili kad ne bi bilo kosova?
motikom i lopatom sigurno ne!

Neverovatno

pre 11 godina

Znaci da kompletiram odbranu Dacica predstavljenu iz perspektive Pesicke, Vucica, Palme i slicnih. Tadic obara vladu i napada drzavu da bi sprecio Dacica da prizna Kosovo i da pretvori Srbiju u Svajcarsku? Mislim, sta se ovde prica. To je ocigleno ovde nekome realnije, od toga da je premijer koji za saradnike ima Tonceva i Lazarevica, koje je vec poznat po aferi Kofer, sabotiranju postavljnja nacelnika policija po Srbiji otisao da se nadje(i priznao) sa sefom narko-klana uzeo zasticene mobilne telefone i skoro sigurno pomogao (uspenom) bekstvu i sakrivanju istog. I molim da neko Vesni Pesic prenese da sad ne hvali Djindjica jer ga vec 12 godina pljuje, pa joj ne pristaje. A i mogla bi da se izvini Tadicu sto ga je 4 godina napadala za saradnju sa Dacicem kome sad ovde pise hvalospeve.

CUDO

pre 11 godina

Neko veliko cudo se desilo sa gospodjom Pesic.Njeno nekad racionalno promisljanje transformisalo se u ne kriticno, maltene pubertetsko obozavanje, novog i njoj ocigledno omiljenog vladara Srbije.
Razumem njenu davnasnju zelju (sto je zelja,po meni vecine)da se resi pitanje Kosova, ali zbog toga ne moze zanemariti sve ostalo.

Kad okrivljuje sve i svakoga za podatke o premijeru zaboravlja ko stvarno ima od toga koristi i da je to samo i jedino bas njen novi omiljeni vodja.

Inicijativa vlade oko Kosova zasluzuje podrsku, ali ona bi trebalo da zna zasto je bas ovaj sastav vlade dobio to poverenje i u Srbiji a pogotovo u SAD i EU.
Takodje treba biti oprezan pogotovo neko iskusan kao ona da li je moguca iskrena transformacija, od vatrenog mrzitelja zapada i drugih veliko srpskih ideja, do velikog prijatelja Nemacke, SAD i ...
Treba uvek realno razmisljati i biti oprezan STA JE POZADINA za takvu veliku tansformaciju.
Setimo se,VELIKA, NEPODELJENA I NE KRITICKA PODRSKA POJEDINCU, dovodila nas u bliskoj istoriji do velikih nesreca.

sulejman030

pre 11 godina

Ne sporim da je Dacic imao dobre poteze i da se pokazao kao pragmatican politicar ali ga to ne amnestira od odgovornosti ako se pokaze da se zaista sastajao sa bananom ili kim god.

sladjana ds forever

pre 11 godina

Pa, niste baš u pravu. Ja sam sa svojom skromnom pameću, zaključila i na jednom mestu napisala da se Dačiću ne oprašta nastup u Parlamentu i da ga miniraju, najpre njegovi koalicioni partneri koji su vrlo neiskreni u vezi Kosova, pa potom i njegovi kojih on mora da se otrese. Nekoliko puta sam napisala da verujem Ivici Dačiću, i moram da kažem: on ovo radi iz ubeđenja a Vučić zato što je primoran i tu je velika kvalitativna razlika. Vučić ima svoj ¨službeni glasnik¨ a Ivica ni preko S radija ne može da se brani. Ko razume shvatiće, politika u Srbiji je prljava rabota, treba za to imati želudac, ali Vi, gospođo Pešić, to jako dobro razumete, kao što ste, nadam se, razumeli onu ujdurmu u Skupštini gde je car razgolićen a Dačić pobrao simpatije sveg mislećeg naroda u Srbiji.

LJS

pre 11 godina

U jednom trenutku atmosfera oko Dačića me je podsetila na 2003. godinu. Mnogi su interesi u pitanju, veliki igrači, mnogi nekadašnji protivnici su se udružili u zajedničkom cilju...Ipak, ne verujem da je iko motivisan pitanjem Kosova, jer se Kosovo već 20 godina koristi da se ostvare neki drugi ciljevi, pre sve ga ekonomski...Ovoj Vladi mora se priznati da se bavi realnim problemima, a ne propagandom i praznim pričama. Inače, članak je odličan, bravo za gospođu Pešić, simbol borbe za građansku Srbiju!

Hrcak

pre 11 godina

G-đa Pešić nam servira teoriju zavere protiv jadnog malog mučenog Dačića i to ne od stranog faktora već od unutrašnjeg neprijatelja i mračnih sila. Ovo ni mala deca ne veruju.
(teorija zavere mračnog unutrašnjeg neprijatelja)

Nisam malo dete a ja verujem da je sve "plottirano" ali ne zbog Dacica kao Dacica nego pravca u politice koji je zauzeo sve pod naslovom "borba protiv korupcije" oko cega su napravili svoj brand i marketing a u stvari nista specijano ne postoji tamo-sve prazni pucnji, sistem koji je sve omogucio se ne menja. Nista personalno. Ako njega skinu odmah ce da rese sve probleme. Oni zamrzavaju sve na 90te, nista drugo.

marija

pre 11 godina

("dijametralno suprotno" od pameti, 9. februar 2013 23:12)

A Vama kao nije jasno da Pesicka ovako fanaticno podrzava Dacica upravo zbog Kosova I Metohije???
Dijametralno suprotno Djindjicu I zdravom razumu.
Ili, kako objasnjavate ovo slihtanje Dacicu - kao Cercil, pa jos De Gol?
To nije zbog KiM?
ps. Mozda su Vama svi vozovi prosli, o Kosmetu ce se jos dugo pregovarati, na Vasu zalost, jer to nije gotova prica.

selma

pre 11 godina

Izuzetno cenim gospodju Pesic i smatram je jednim od svetionika u politickom mraku Srbije ali zaista mislim da Dacic, ako se pokaze da je na bilo koji nacin saradjivao sa Saricevim klanom, mora da ode u penziju ili na odmor o drzavnom trosku.

Natalija Nikolić

pre 11 godina

U pravu je 100%
Ps. prvog dana afere sam to i ja pomislila. Pisala sam komentare ali novine nisu htele da ih objavljuju. Samo je objavio sajt B92 i "Danas". Znači jedino je "slučajno" negde u nekom komenratu (na neki tekst) moglo to da se kaže. Zvanične stranke, TV kuće, novine i tsl su o tome ćutale.

jocal

pre 11 godina

... a što je ovaj članak zakopan u "moj ugao" umesto da stoji na naslovnoj strani sa sličicom , makar i manjom od sličice bivšeg nam prezidenta ...?

Sneža

pre 11 godina

Dačić je prozvan ili ti potapan kako kaže gospođa zbog veza sa kriminalom....i ljudima iz tog miljea....
(Svedok istorije, 7. februar 2013 20:53)

Sećate li se, možda, jedne kuće, u jednoj ulici????? Kuća je srušena, ulica ostala. Mnogi "ukućani" su lučonoše: napretka, slobode, tolerancije…demokratije.

za "Era"

pre 11 godina

"Istorija je pokazala da su za politiku najpovoljniji političari koji imaju "puter na glavi"" Mora da ste vi tu nesto pogresili. Ta "istorija" koju ste vi citali, je verovatno citanka za treci razred osnovne skole, samo vi ne znate razliku.

Gospodja Pesic je u pravu

pre 11 godina

Veza sa kriminalom, od Milosevica pa na ovamo, nikad nije bio razlog da se neki politicar skine sa vlasti, pa nije ni sada. Naravno da je Vesna Pesic u pravu. Srbiji je potrebno da sto pre uspostavi dobre odnose sa kosovskom vlascu ako joj je iskreno stalo da zastite Srbe i njihovu imovinu na Kosovu. Poslednji dogadaj oko uklanjanja albanskog spomenika samo pokazuje koju cenu Srbi moraju da plate ako hoce da se "ceraju" sa Albancima. A to je samo pocetak. U toj igri Srbi samo gube.

Sloba

pre 11 godina

Ko u ovoj zemlji od ljudi koji su se bavili politikom nije sedeo sa kriminalcima, koji su ovde etablirani kao pislovni ljudi? Ako je Dačić kriv zato što je radio nešto nezakonito sa Radulovićem, neka odgovara, ali ako se samo sastajao i gledao da bogatog čoveka uključi u svoje interese, to nije kriminal, a u ovoj zemlji, na nivou na kome je on skoro je i neizvežno.

ms

pre 11 godina

B R A V O ! ! !
Kada sam vec potpuno digao ruke, od prve i najvece Gospodje srpske politike, (sto nikada nije bilo sporno), ona me je ponovo, kao pre 20ak godina, odusevila. Slazem se sa svakim slovom koji je napisala! Moguce je, da je i g-dja Pesic, iskrenija i otvorenija, upravo, tako politicki slobodna, kao sto trenutno jeste.
Voleo bih, kada bi ostala tako nezavisna, kao poslednji glasic gradjanske Srbije.

samo za srecne vlasnike "zdravog razuma"

pre 11 godina

Kad god se neko poziva na zdrav razum, sto uvek znaci bas njegov a ne neciji dugi, da vam ne padne na pamet da u to posumnjate, odmah mozete pogoditi o kakvom se to zdravom razumu radi. A kad jos procitate i tekst proizveden od tog zdravo-razumnika onda vam je sve jasno zasto prica to sto prica.

pero

pre 11 godina

Koliko ima komentatora moralista... pre moralisanja upotrebite razum, "racio"... Imamo li mi izbora da morališemo kad nam se selektivno pojavljuju afere (bezbednosni podaci) u pogodnim političkim trenucima i tako kreiraju našu političku stvarnost. Ko to radi? Pa normalno, oni koji su najviše imali veza sa mafijom i korupcijom uz podršku nereformisane državne bezbednosti. Ja se savršeno slažem sa Vesninim stavovima odavno (čak od sredine 90tih). Pre emotivnosti i moralisanja upotrebite ljudi razum.

Dkp

pre 11 godina

Ako je iko u pravu i sve govori kako jeste politicko stanje u Drzavi Srbiji jeste gos Vesna Pesic i premijer Ivica Dacic, je to ne govorim sto volim bilo koga vec tako jeste i svaka sast za Vesnu Pesic

RanGo

pre 11 godina

Slažem se..da potapaju Dačića zbog Kosova, ali ne zbog toga što im ne odgovara da Dačić pragmatično reši taj problem uzimajuću u obzir realno stanje, već se plaše (pre svega SNS) da će Dačić na taj način postati političar kojeg će zapad priznati i uvažavati (možda čak i dobije Nobelovu nagradu)...e to već Vučko hoće za sebe..

K. Petrović

pre 11 godina

Vi koji napadate Vesnu Pešić niste dobro razumeli članak pa ga pročitajte još jednom i biće vam jasnije. Odavno nisam pročitao ovako jasan članak, bez nelogičnosti i predrasuda. Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.

visi

pre 11 godina

Vesna ne mogu naci prave reci POHVALE, ali ti mogu pozeleti dobro Zdravlje i dug zivot. NekA TVOJA Sablja [ citsj pero } bude nemilosrdno , PREMA SILAMA MRAKA.

Mirjana

pre 11 godina

Vesna Pesic je pre manje od godinu dana silno zamerala Tadicu sto je amnestirao Dacica. Pa je pre sest meseci Dacica zvala Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci iz pregovora o vladi. A sad ga naziva Cercilom i De Golom. Toliko o sposobnosti Vesne Pesic da bilo sta proceni. Prvo, Dacic nije prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima (ili mozda Edita Tahiri nije dovoljno reprezentativan Albanac?) I sta bi se to desilo da Dacica sada sklone zbog Kosova? Ko bi dosao na vlast, a da ne mora prema Kosovu da se ponasa onako kako Evropa trazi? DSS? SPC? Dveri? Obraz? Budimo ozbiljni. Dalje, Dacic je obican oportunista koji je, da bi dobio malo vise vlasti, pristao da se bavi onim cime niko drugi nece. I to je sve. Nema tu nikakvog uvazavanja Albanaca kao ljudi, sumanuto je to i pomisliti. Da ne govorim o tome da nikada ne bi mogao sam da donese nijednu odluku u vezi s Kosovom, tako da je glupavo govoriti kako ON hoce da resi taj problem. On je samo slabiji koalicioni partner, iako je premijer. A ostavku treba da podnese bez obzira na to da li je znao s kim se sastaje. Ovo je vec druga ozbiljna afera u koju je umesan (sifra: kofer), tako da za to mora da snosi politicku odgovornost. Ministarka u vladi Angele Merkel je podnela ostavku zato sto je otkriveno da je plagirala doktorsku disertaciju. Dakle, ovo sto je Vesna Pesic napisala je obican pamflet i propadanda. Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me. Samo je tuzno da je tako nisko pala.

?

pre 11 godina

Daleko od toga da su Dacic i Vucic sad odjednom postali svetionici na putu Srbije u svetlu buducnost.
Ali ove ljude u svakom slucaju treba podrzati sve dok stvari nazivaju pravim imenom i ne beze od problema koji su se talozili decenijama.
U najmanju ruku njihova "misija" je da minimiziraju sve nesrece koje su izazvale njihove partije iz devedesetih, i usput (ali ne manje vazno) da raspetljaju pljacke narodne imovine!
Da li imaju snage? Da li su iskreni? Da li je Dacic bandit koji se druzio s mafijom?
Vreme je najbolji sudija i te odgovore cemo dobiti uskoro!

marija

pre 11 godina

(Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji, 9. februar 2013 14:41)

Vesna je na dijametralno suprotnom stanovistu od Djindjica kad je u pitanju KiM. Prvo citajte Djindjica pa onda pisite o njemu. To je ta druga Srbija koja nista ne zna a najpametnija je.

"dijametralno suprotno" od pameti

pre 11 godina

marija, 9. februar 2013 21:51)
U svom clanku Vesna nije ni pomenula Djindjica jer ga u danjasnjem kontekstu srpskog problema sa Kosovom nije imalo smisla ni pominjati, pa nije jasno sta vi uopste pricate. Danasnja situacija na Kosovu je daleko od one za vreme Djindjica. Djindjic je hteo da deli Kosovo dok se jos moglo o tome govoriti, a sada nema ni govora o tome. Prosao voz. Ako bas hocete nesto da kazete i zamerite Vesni sa frazom "dijametralno suprotno" predlazem vam da pozovete u pomoc Hitlera ili Staljina. Tu cete biti u pravu ali opet to nece imati nikave veze sa ovim Vesninim clankom. (Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji)

Mirjana

pre 11 godina

Dakle, ovo postaje prilicno besmisleno, jer vi ili niste u stanju ili necete da cujete o cemu ja govorim, nego pisete nekakvu papazjaniju u kojoj ne znam koga niste pomenuli. Ja navodim konkretne stvari i cinjenice, a vi pominjete nekakve teorije zavere, nagadjanja i insinuacije. Mislim da bi vas i Vesna Pesic zamolila da je ne branite vise. I pored toga sto sam pokusala pristojno da vam ukazem na to da nije lepo spominjati Djnidjica u svakom kontekstu, ni to niste hteli da cujete. A ja vise nemam vremena za gubljenje.

P.S. "Promenuo" i "nonces" su urnebesni! Dakle, nemojte se vise brukati.

ko pita ne skita

pre 11 godina

Ne znam da li Vesna Pešić zna ili se pravi da ne zna sa koliko miliona i miliona se Ivica nafatirao (pomogao mu drug Bajatović).

za "Milan"-a

pre 11 godina

"Vesna logicki rezonuje ali dosta povrsno.Kao da je Dacic vec zavrsio pricu o Kosovu.Ko joj to garantuje.?"
Milane, kad neko radi neki posao daleko su veci izgledi da ce taj i uraditi taj posao, nego onaj koji nista nece i nista ne radi, ali zna da zanoveta i da pr****a na tudj rad. Niste vi covek koji koristi i razume istu logiku kao Vesna i jos neki. Vi pripadate drugoj kulturi i dugom sistemu vrednosti, i za vas je misljenje ljudi kao sto je Vesnino kineski jezik. Nikad je necete razumeti i ne treba da se trudite. Vi ne pripadate njenom svetu i ona ne pripada vasem.

Mirjana

pre 11 godina

(Zivadin, 12. februar 2013 23:47)
Ovo sto vi pokusavate da uradite je klasicna zamena teza, pa mi, primenjujuci taj metod, spocitavate da nisam komentarisala zamenu teza Vesne Pesic. Ali evo sada cu. Dakle, u ovom slucaju niko (barem iz tzv. gradjanske Srbije) ne napada Ivicu Dacica zato sto je on Ivica Dacic, i zato sto se unapred zna sta je i ko je on pa se ne angazuju mozdane vijuge oko toga, vec zato sto se kao ministar policije sastajao sa ozbiljnim kriminalcem a jos uvek nam nije rekao zasto se sa njim sastajao i sta je sa njim razgovarao, sto je lagao s tim u vezi, sto sve to zajedno dokazuje da nije sposoban za obavljanje te funkcije. Uostalom, ovde nema mesta za detaljnu razradu te teme, stoga preporucujem tekst Srdje Popovica na Pescaniku, tamo sve pise. Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica. I ne, ja nisam vredjala Vesnu Pesic, vec sam iznosila sudove o nekim njenim tvrdnjama iz ovog teksta i nisam ja kriva sto su one takve kakve su. Dakle, ovaj Pesickin tekst nije nikakva kritika gradjanske Srbije, vec je najobicnija propaganda, i vasi pokusaji da me gurnete u neku fioku i da me optuzite za pokvarene motive nece to promeniti.

mr b

pre 11 godina

posto vidim da se mnogi (a zna se i ko) ne slazu sa mojim komentarom istakao bih jos nesto: ivica dacic je duboko kompromitovan covek (sto se mene tice jos od pocetka, krajem 20. veka, a o kofercicima i drugim glupostima da ne pricamo)koji je pritom izigrao i izdao svakog sa kim je saradjivao u toku svoje plodne karijere. cik da neko od vas to porekne.

basta

pre 11 godina

Zena je potpuno u pravu,sto se toga tice.A ko bi to u sadasnjom sklopu mogao da uradi?Mislim da je Dacic namerno gurnut u tu poziciju iz dosta razloga,ali on je verujem to znao,ali iz istih razloga kao i drugi nije to odbio(fotelje).Nema u Srbiji za sada nikakve bolje opcije,i zbog toga je gos.Pesic u pravu,jer u takvim uslovima je Dacic veoma potreban,cak i neophodan,da bi se bar malo mrdalo napred u pravi pravac.Sto ne znaci da on to radi iz licnih raazloga i zelja,vec svesnosti realnosti i istine,da se drugim putem ne moze nista bolje postici za narod Srbije i Kosova.Mnogima ne odgovara,cak i onima koji su do juce sedeli pored njega,jer vide sansu putem propagande(zato sto i sami imaju putera na glavi) zapeti mu nogu i uzdici sebe.Ko je branio da se neki od ranije pokazu na delu?Vaznije im je bilo da trpaju sebi u dzepove i obecavaju narodu sargarepu.Ako cemo pravedno,onda ne znam zaista da li bi mogli i sa kim napraviti vladu u uslovima koji vladaju vec decenijama.Razbiti te okorele,navikle na nerad,dobrim zivotom na grbaci naroda bice tezak dug i opasan put.Od 1945 su ti isti na vlasti,samo menjaju mantile i jakne.

Vesnin usamljeni glas u rajinskoj Srbiji

pre 11 godina

Komentari pokazuju koliko su dve Srbije daleke jedna od druge. Jedna je azijska po kulturnim vrednostima, a druga, evropska, jedva prezivljava pod kultunim teretom Azije. Kao sto je uvek i bilo. Nisu Djindjica ubili nekoliko kriminalaca i ludaka. Dobar deo Srbije je otvoreno likovao a mnogi i slavili njegovo ubistvo. A tako je i danas i nista se bitno tu nece promeniti. Raja nikad nece postati gradjanin u evropskom smislu te reci. Balkan se umiriti moze samo ako Srbi sa evropskom kulturom pobegnu na Zapad, a ono sto ostane treba prepustiti Turcima. Oni mnogo bolje znaju kako se upravlja balkanskom rajom.

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

nije Vesna Pesic osudjivala Tadica 2008, vec 2012, pred izbore, zbog koalicije sa Dacicem, dakle kada je znala za sve Daciceve uspehe u prethodnoj vladi koje pominjete. A u vreme kad su DS i SPS vodili pregovore o formiranju vlade, izmedju dva izborna kruga (i dalje govorim o 2012, da se ne pogubite), nazvala je Dacica Malim Slobom i savetovala Tadicu da ga otkaci, jer su iza njega stale Rusija i njegova sefica Mira Markovic. To su reci Vesne Pesic i to su cinjenice, Zivadine. I sad vi meni kazite kako se to Ivica Dacic za devet meseci transformisao od Malog Slobe u De Gola? Pa nije, nego je tada bilo dozvoljeno secati se Daciceve proslosti, a sad iz nekog razloga nije. Stvar je u tome da ste vi, pod uticajem Vesne Pesic, odlucili da je Dacic sada goog guy, i tacka. I svakoga ko se usudi da progovori neku o tome da to i nije bas tako, vi optuzujete za nerazumevanje interesa Srbije, a sad, avaj!, koristite i pokojnog Djindjica da biste odbranili neodbranjivo. Da branite ovaj jadni pamflet Vesne Pesic. Sinoc sam bila na predstavi "Ubiti Zorana Djindjica". Na ulazu u salu me je sacekao glas coveka kog je ona podrzala u drugom krugu predsednickih izbora koji kaze: "Ako negde sretnete Zorana Djindjica, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom." Pa nek vam sluzi na cast sto ga pominjete u ovom kontekstu.
A u jednom ste u pravu - da, ja nazalost zivim u proslosti, gde god se okrenem, svuda vidim devedesete. A za to je silno zasluzna i Vesna Pesic.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Priča koju ste izneli itekako ima smisla, ali je jednodimenzionalna i ne ukazuje na stvarne motive takve Dačićeva politike. Još manje na neke druge aspekte njegovog političkog delovanja koji su čak i izvesniji od onoga čime se Vi bavite u ovom tekstu, a poluistina je opasnija od svake neistine.

Pancevac66

pre 11 godina

Dacic je sve drugo samo ne zrtva. Posto drzavu nije briga sta narod misli o Kosovu, necu to da komentarisem. Ali, ono sto su radili i sto jos rade SPSovci u mom gradu Pancevu je za svaku osudu i nas, Pancevce, koji smo lider srpske demokratije, tesko povredjuje stanje i odnosi koji ovde vladaju. I zato zelim da SPS vise nikada i nigde ne bude na vlasti. Mozda se ne zna, ali gradonacelnik Panceva, inace prevareni castan covek i strucnjak, clan SPS vec 90 dana ne dolazi na posao, bezi i nece da ucestvuje u vlasti. I nikome nista. Predsednik SPS u Pancevu koji je smenjen ili nije smenjen, drzi kljuceve od SPS zgrade i nece da preda funkciju. Dacic direktno telefonom komanduje sta ce ko ovde da bude, pa smo imali i farsu da je POSLE izborni i sudski overen ugovor SPS i DS oko formiranja vlasti, Dacic 10 min pre konstituivne skupstine telefonom razbucao (mnogi casni starci iz PUPsa su od sramote istupili iz Skupstine). Iz prostorija SPSa su "nestale" slike ogromne vrednosti, pozajmljene od gradskog muzeja (Pancevo je pored Sombora centar srpskog akademskog slikarstva vec vise od jednog veka). Bajatovic ovde radi sta hoce, pa cak ubacuje ljude i u gradsku upravu (malo mazne zabave sa cicom na Petrovaradinu i eto nje u kancelariji). Protiv Dacica su mali ljudi koji su osetili na svojoj kozu "liderstvo" SPS-a. Ti mantijasi o kojima govori u Pancevu ne postoje. Posle "reforme" SPC tesko cete razlikovati pravoslavnog i katolickog svestenika. Nema ni brade, ni krsta, covek da se zbuni.

Zeljko

pre 11 godina

Slazem se sa gospodjom Pesic bas kao sto se nisam slagao sa njom oko "belih listicja". Na kraju, nemam utisak da brani Dacicja, imam utisak da je branila pravo da se pitanje kosova resi na jedini mogucji nacin, pregovorima sa Albancima koje smatramo sebi ravnim. Napad na Dacica je napad na takv pritup resenju, napada na pravo gradjana Srbije da se jedan veliki problem resi.

Mirjana

pre 11 godina

Zivadine,

neverovatno je kako prenebregavate sve ono cime sam ilustrovala zasto ne verujem da se Dacic promenio, i kao papagaj ponavljate prakticno jednu istu recenicu Vesne Pesic. Dakle, sve cinjenice o Dacicu cemo gurnuti pod tepih, oprosticemo mu sve ono ranije a i sve ovo sada zato sto zeli da resi problem Kosova (a ne zeli nego mora). Dakle tako "gradjanska Srbija" treba da se bori za bolje drustvo. Prastanjem konkretnih stvari radi visih ciljeva. Svaka cast, zaista, i vama i Vesni Pesic!
I jos jedna stvar me tu zanima. Mogli biste vi, posto tako duboko razumete misao Vesne Pesic, da nama neukima, korumpiranima (mada ne znam cime i radi cega), samozaljubljenima, objasnite kada je u redu prastati radi visih ciljeva. Zasto je, recimo, isti ovaj Dacic, za Vesnu Pesic bio crni djavo kada je Tadic napravio koaliciju sa njim, zasto nije mogla da oprosti Tadicu famozno pomirenje, kad je Dacic najzasluzniji u toj vladi za ukidanje viza? A veoma je zasluzan i za dobijanje statusa kandidata. Ili evropske integracije nisu dovoljno visok visi cilj? U tome, recimo, ne vidite neki problem sa logikom? Kako to da je tada bilo dozvoljeno unapred znati ko je Ivica Dacic, a sada nije? Mozda svi treba da cekamo da nam Vesna Pesic da dozvolu da se secamo ili da zaboravimo? E pa, vidite, ja nemam nameru da cekam sta ce reci Vesna Pesic da bih videla sta je dozvoljeno misliti. A vi kako hocete.

Duci0167

pre 11 godina

Delim misljenja sa Pesickom ali ovaj put ne. Mislim da je u tome čar demokratije,mozemo da mislimo i pricamo drugacije. Nisam od onih koji slepo slede idole ma sta oni rekli. Zato sam i napustio LDP i zato se sada ne slazem sa V.P. Filozofira mnogo oko ove stvari.
Datum? Hm ... Pa ja bi vise voleo da je ovaj narod kulturan,nehomofobican,nefasisticki i sovinisticki,da nema kuge u svakoj pori sistema,da se vecina budi sa mislju "Uf treba preziveti jos jedan dan", ne bi ni razmisljao o EU a kamoli o datumu.
Da stvar bude ludja ona cak i ne sumnja da je prase krivo a mnoge je razapinjala i za manje stvari! Snimci,130 diskova i susreti nisu bitni,ko zna sta je pricao sa njima. Sto bi reckao Dacic " Tada banana nije bio mafijas,tek posle je to postao."
Zao mi je sto se ne slazem sa VP i da li mogu preci preko ovoga jer u pitanju je mnogo BITNA stvar.
Prestanite da filozofirate ovu tematiku vec slusajte sta vam savest govori. Lustracija je za mene jedino resenje a ako ne,onda ignor.
Z.Zivkovicu,vi ste na potezu.

Prometej

pre 11 godina

Dacic je imao dobre poteze, solidan politicar ali ga to ne znaci da je iznad zakona, ako se pokaze da se zaista sastajao sa nekim kriminalcem i nacinio neko krivicno delo,treba da odgovara kao svaki obican gradjanin Srbije.

ne smetaj onom koji radi pravi posao

pre 11 godina

Ako Dacic moze i hoce da ucini nesto i da resi kosovsko pitanje tako da narod na obe strane "granice" bolje zivi, meni uopste ne bi smetalo, niti bih ja njemu smetao, da ga resava i resi. Naravno da bi bilo bolje da to uradi sposoban i posten politicar koji nema kompromitujuce veze sa finansijerima cije poreklo novca drzava ne zeli da ispituje. Takav covek sada ne postoji u Srbiji, i zato Srbija ne moze da bira. A kad resi kosovsko pitanje ja bih ga odlikovao i proglasio najvecim i najzasluznijim Srbinom. Nesreca srpska je da mnogi politicari na vlasti uopste ne zele da rese kosovsko pitanje i ko god pokusa, sabotirace ga i naci ce mu neku vezu sa kriminalom. Vise vole da Srbija i dalje propada dok se oni kriju iza srpske "svete zemlje" i reketiraju tajkune i narkodilere. To je mnogo lakse i bezbednije. A raja neka pati. Bog nije hteo drugacije da bude. Pitajte one u SPC. Tako on kazu i tako rade.

Zivadin

pre 11 godina

(Mirjana, 11. februar 2013 15:38)
A na ono - "udbaško-mantijaška pleva", "školovan u udbinim učionicama" (Miodrag Rakić), ili "Tako stižemo i do „građanske Srbije” koja je više nego očigledno zagledana samo u svoje „ogledalce”.", "Pa da ne ispadne da branimo Dačića, jer građanske mantije smatraju da je to sramota. Nije dozvoljeno odstupiti od svojih uverenja ko je tu ko, čak i ako ta uverenja više nisu plod kritike i razmišljanja o bilo čemu, nego okoštala uobraženost u kojoj postoji samo ono znanje unapred.", ni kratki osvrt, zar ni slova??
Bojim se, da ste se, ili i sami prepoznali, samim tim, sto u toliko dugom komentaru, ne komentarisete samu sustinu Vesninog obracanja "gradjanskoj Srbiji", ili ste i sama, jedna iz "udbaško-mantijaške pleve".
Nema potrebe vredjati g-dju Pesic (... tako da je glupavo govoriti kako ON hoce ...), doktora nauka, samo zbog toga, sto se politicki sa njom ne slazete!
Na kraju, Vesna ne kaze da je Dacic prvi politicar koji je seo za sto sa Albancima, nego prvi, koji je ISKRENO seo da razgovara sa Albancima.

Sve u svemu, bled Vam je pokusaj, da "argumentujete", kako je g-dja Pesic "nisko pala". Kazete: "Ne znam zasto ona to radi i ne zanima me.", mada je vise nego jasno, i da znate i da Vas zanima!
Inace, umete vi i bolje, ali ne i na ovako besprekorni tekst, kakav je napisala Vesna. Pokusajte ponovo ...

katica popović

pre 11 godina

“Dr Smislov, 8. februar 2013 12:17” se pravi najvan ko pariska sobarica, “ko ga potapa, njegovi”? Isti oni koji su sprečili da bude 6 oktobra, da se dogodi lustracija, koji su ubili Đinđića tj. oni ("OSMI PUTNIK" )koji vladaju iz “senke” (famoznih službi) od 1945-2013. Njima ne odgovara da Srbija bude deo EU, zašto? Zato što su ljudi “nečiste savesti”.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Niste ovde bitni Vi, da bih Vas “gurao u neku fioku”, Vi ste samo personifikacija te “gradjanske Srbije”, o kojoj pise Vesna, a svojim napadom g-dje Pesic, odnosno bledim pokusajem, da odbranite neodbranjivo, “gradjansku” Srbiju, sami ste se svrstali, uz njih, te se u prethodnom tekstu, ne obracam licno Vama, nego stavovima “gradjanske” Srbije, kao i Vesna. Nista licno.
A Vesna, upravo, to kaze i napada: “Govoriti da neko hoće nešto korisno da uradi, a nije iz našeg tabora, i nije objasnio kako se promenio, nije dozvoljeno. Dačić je označen, kako kaže Ištvan Kaić, pa kako se to neko usuđuje da bilo šta vidi svojim očima i razmišlja kao da stvari nisu unapred poznate.”, to sto Vi pokusavate da branite: “Osim toga, tesko mi je da poverujem da je Dacic prvi koji je seo ISKRENO da razgovara sa Albancima, buduci da se secam Daciceve politike prema Albancima iz devedesetih, pa mi je mnogo logicnije da zakljucim da on to radi zato sto mora, a ne zato sto je najednom shvatio da su Albanci ljudska bica.”. Moguce je, da je u pitanju, samo problem sa logikom, mada Vesna pise i o tom sindromu: “Ponižavajuće je kako ona (“gradjanska” Srbija) ne uspeva da prepozna svoj interes, i još mnogo gore – interes društva, samozaljubljeno se gušeći u nekim lažnim emocijama i hinjenim zgražavanjima nad svakim retardom koji im se podmetne.”, ipak, ne bih se opterecivao vaskolikim mislima, sveobuhvatnog Popovica, majstora za sve i svasta, poznato mi je njegovo “realno” vidjenje sveta.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Vi i nadalje imate aksiom - `Dacic ne valja` (a ko nije) i to se da` argumentovati na bezbroj nacina i primera.Pre svega,problem je i taj,sto neki takav aksiom, ocigledno, imate i za g-dji Pesic, pa stoga njen text niste citali pazljivo i nepristrasno,nego navijacki.
“Sve cinjenice o Dacicu”, kazete,a od svih - niti jedna!Gde su cinjenice, u insinuacijama: `koferce`,`mafijasi`; ili mu je najveci greh to,sto je 90ih bio pp SPS-a?
Zbog tog “greha”,a kao olicenje SPS politike iz 90ih,kada nista nije ukazivalo,da se Dacic promenuo i da ce se menjati,Vesna je 2008. god. osudjivala Tadica! Danas je Dacic potpuno transformisao SPS, licno je imao ogromnih uspeha u prethodnoj vladi,danas sprovodi najprogresivniju, najrealniju politiku,koju ova zemlja moze voditi.Nepristrasni posmatrac koji ovom drustvu zeli dobro,takvu politiku moze samo da podrzi,kogod da je sprovodi!To je zdrav razum,nije logika.
Najveca (pol.) vrednost pok. Djindjica je bila,upravo,njegov pragmatizam,ne bi li postigao zeljeni cilj,gde pojedinac, pa i grupa, postaju nebitni, zarad visih ciljeva cele zajednice,a bas to nema blazirana “gradjanska” Srbija.Da li bi Djindjic `zakazao` 5. oktobar, da je znao,da ce poginuti dvoje ljudi,ili da ce Legija i Pavkovic,prosuti suzavac iz helikoptera, otvorili rafalnu paljbu po mitingasima, (odustali u poslednjem trenutku)!? BI!!! To, sta su visi ciljevi drustva,vi, ocigledno ne razumete …
Samo se vi secajte,nista ne zaborabljajte i zivite u proslosti!

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
Sem udbasko-mantijaske pleve,tesko da iko drugi moze da zna,ko sam ja, jer za ostatak onih koji su ovo nase dopisivanje citali, ja sam NN komentator,neki Zivadin,tako da u ovakvoj situaciji,nemam pred kim da se “blamiram” licno.
Od prvog Vaseg posta,gde ste vredjali Vesnu,proglasavajuci je glupavom, Vi to konstantno radite i u obracanju sa mnom,s tim sto ste,priznajem, uocljivo blazi,tako da sam bolje prosao.Verovatno je sada “dramski momenat”,usled nedostatka argumenata,dozvoljavao naglasavanje moje nepismenosti,jer zaboga,to uvek upali (uvredi),ali odgovora na Vasu jednostavnost, sa moje strane nije bilo, pa, ni ovog puta necete imati adekvatan odgovor,u vidu mog apostrofiranja Vasih daktilo-gramatickih propusta.
O tome,ko je zalutao u “papazjaniju” (sta god to u Vasem zargonu znacilo),ne bih da sudim,mada je postalo jasno,da gubite nit teme dijaloga,preletajuci,od vlade do pozorista,od Dacica iz 90ih,2008. i 2013. godine,do Pakovica iz 2012. godine, Djindjica i Nikolica iz 2003. godine; prakticno pogubljeno,kako u vremenu,tako i u prostoru (“Sinoc sam bila na predstavi” nisam razumeo,da ste bili na bini,nego u pozoristu).
Sve vreme sam branio (slucajno) slican stav,koji imam sa g-djom Pesic,a ne nju.Ne mislim,da je Djindjic nedodirljiv,da nije dozvoljen za spominjanje,sem eventualno dramaturzima,ili exkluzivnim perjanicama “gradjanske” Srbije.
Uostalom,a sta bi pa i radila (“gradjanska” Srbija) kada bi se ova zemlja upristojila i izasla iz trauma 90ih?

Poldi

pre 11 godina

Ova drzava od uvek je bila, manje ili vise, u kandzama udbasko-mantijaskih sluzbi. Kao kraljevina, "socialisticko/komunisticka ili "demokratska", "SLUZBE" su uvek bile ili desna ruka ili gospodar rezimima. Dokaz za to je nasa istorija.

nato ante portas

pre 11 godina

Bio sam nekoliko puta u uniformi od 1991. do 1999.g, ali bih mnogo razmislio da sina sada, posle svega što se dešava, pošaljem da oružjem brani KiM. A za to se zalažu ovi, koji su protiv Dačića.
(K. Petrović, 8. februar 2013 22:49)

Не знам одакле си, да ли из централне или северне Србије (Војводине), али нећеш морати да размишљаш о томе. Они ће доћи и овде. Припремитe се за то.

Zivadin

pre 11 godina

Mirjana,
sve da ne bi (opet) namerom, ili slucajem, skrenuli u licno vredjanje, nego argumentovali svoje stavove, predlazem Vam da (ako i bude odgovora) izbegavate brigu (“da se ne pogubite”) oko mog usmerenja.
>

Zivadin

pre 11 godina

Sami kazete - “izmedju dva izborna kruga”, sto je jako bitno, jer je u tom momentu postalo ocigledno da Tadic nije mogao da sastavi vladu, sve i da je dao Dacicu mandat! Da li su Tadic i Cvetkovic bogomdani za lidere, iz vidokruga Dacica (vlada u kojoj su sedeli Dulic i Dragin)? Ispostavilo se da NE! Licno sam bio konsterniran situaciom, u kojoj Dacic moze da ucenjuje, i SNS i DS. Moglo mu se. Tada je g-dja Pesic to isto uocila i savetovala Tadica, da se vise ne ponizava … A to, da i ja, i danas mislim da je Dacic “Mali Sloba”, uopste nije sporno! A koji od politicara u Srbiji, po politickim medodama koje sprovode, kako u stranci, tako i u vlasti, kada se nje dokopaju, nije “Mali Sloba”? Mozda Jovanovic, Djilas, pomenuti Tadic, ili Nikolic? KO? Ali kakve to veze ima sa Dacicem iz 90ih, kada je eventualno i imao greh na svojoj licnosti, sto je bio pp SPS, ili za ono za sta je odgovoran (veliki) Sloba? Nonces!
Zorana Djindjica sam pomenuo u kontextu PRAGMATIZMA, objasnjavajuci Vam sta je “visi cilj”, podsecajuci na 5. oktobar, i nista vise! Kakvu sve Vi korelaciju nasli, izmedju predstave-Djindjica-Nikolica i price o Dacicu, ne shvatam, ali (kako rekoste) avaj …
Visi interes zarad stabilnosti drustva i ustavnog poretka, je iznad svega, gospodo “gradjani”! Obaranje “Malog Slobe” je kontra interesima gradjana ove zemlje.

ps:
To, sto oko sebe vidite 90e, zasluzni su svi oni, koji su ikada, samo krocili u “Silerovu”.
Vesna sa tim nema veze!