Aktuelno

Utorak, 29.01.2013.

16:41

Novi iPad imaće 128 GB memorije

Izvor: Tanjug

Novi iPad imaæe 128 GB memorije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

dejan

pre 11 godina

Najavom novih proizvida iz samsunga i stravicnim padom akcija applea (pali su za par dana skoro 20%), apple pokusava na svaki naci da parira samsungu izbacujuci nepotrebne stvari. Sprema se, iphone 5s sa promenama u vidu jaceg blica, i ipad 4 koji ce imati 128 gigabajta, moz misliti. Dotle samsung izbacuju tablet koji ce biti kao olovka, stisne se dugme i iz olovke izlazi ekran kao papir. Tablet kao knjiga takodje, isto savitljivi ekran koji je debljine kao list papira. Plus super amoled displej na S4 telefonu i novim tabletima. Na telefonu ce imati pravu HD rezoluciju, 5 incni diplsej sa 1920x 1080, i ekranom koji je daleko bolji od retine. Ko ne veruje, ovde ima prezentaciju samsunga na zadnjem sajmu tehnike.
http://www.youtube.com/watch?v=p3a9WrfzZOM
Jednom recju, prisustvujemo pocetku kraja jednog velikog giganta koji je obelezio jedno vreme. Apple sve vise pocinje da lici na nokiu. Gubitak Stiva ce ipak debelo da ugrozi poslovanje nekad najjace firme na svetu.

Goran

pre 11 godina

@Milic: Šta misliš koliko bi sa ugovorom koštao iPad, ili iPhone? Na stranu performanse i kvalitet, ali brkaš lončiće totalno. Kad kupuješ mobilni uređaj na ugovor, onda ne plaćaš samo ugovor, nego i usluge mobilnog operatera.

Milic

pre 11 godina

Najskuplje su proslu oni koji su "jeftine" igrackice platili dinar u telekomu. Saberite sve koliki vas je kostala jedna godina? Za te pare imali bi 2 Apple iPada. Razmislite ko je ovde ovca? (sent from my iPad3)

Jovan

pre 11 godina

iPad sa LTE nije za decu, a pogotovo ne u Srbiji. Standard u Srbiji je vise za jeftinije spravice tipa 200€, uglavnom bez 3g pristupa.

Kole

pre 11 godina

Zaboravljate vaznz stvar: 1. Apple NE POZNAJE VIRUSE kao android sto je za android sve veca opasnost, 2) Apple NIKADA ne baguje kao androidi i ne moraju se nikada restartovati, sem za novi update.

666

pre 11 godina

Posto su videli da su u perfomansama procesora i sistemu slabi, ajde da nabijemo beskorisnu memoriju. Ovo je korisno kao sto bi meni bilo da na mercedesa stavim sest tockova i gepek na krov plus. Cist dokaz da su udarili o zid. A kome treba 120gb memorije ima da kupi eksterni hard od giga ako mu treba po x puta povoljnijoj ceni i sa boljim osobinama.

Marko

pre 11 godina

Apple Ipadovi imaju najjacu bateriju. Barem za dva puta duzi rad od svuh ostalih tanjira (oprostite: tableta). 128 GB ce biti fenomanalno, posebno surfovsnje sa do 100 000 KB/sec

zoran1965

pre 11 godina

cene na zapadu :
kupis dobar android tablet do 150 evrica,
memorijsku karticu biras +
kupis prenosni hard od 500GB
i jos ti ostane para da se lepo provedes za razliku u ceni od I Pada
i radis isto ili bolje na I Pad-u

RanGo

pre 11 godina

Za tu cijenu moze da se kupi nexus 4 - 299.99$, i nexus 10 - 399.99$ i od ostalih 100$ da se ode na fantazija večeru za dvoje na nekom ekskluzivnom mjestu. I opet ovo sve dodje 1cent jeftinije. 299.99 + 399.99 + 100 = 799.98$ Ko je tu sad saker! :D

dzoni

pre 11 godina

@zmitjkoe
Jel ti uopste znas sta je file menager?Ne mozes sam da pravis direktorijume i organizujes fajlove kao na androidu i windowsu nego ti svaka aplikacija za sebe kako hoce.

nikola87

pre 11 godina

@vraćam se nokiji: pre nego sto krenes da se blamiras ovde (vazi i za skoro sve ostale), bilo bi lepo da posetis jos neki sajt na internetu jer bi saznao da ovo o cemu b92 pise nije niti novi niti sledeci ipad, vec trenutni model ipada (vec je poceo da se prodaje) sa vecom memorijom. Takodje bi saznao da ipad 4 postoji vec par meseci.

Rolex

pre 11 godina

@jeamdfk
Prijatelju znas li ti pojam reci sarkazam? Ja koristim SGS 3 na kojem mi je zauzeto max 1Gb. Imam racunar sa 1Tb a slobodnih mi je barem 700 Gb. Da smo o ovome pricali pre 5 godina rekao bih ti i da mi je 1Tb malo, ali danas sa ovakvim internetom za mnogim stvarima na disku nema potrebe a veruj mi ja sam sve samo ne prosecan korisnik. Pitaj mog provajdera :-)

Vraćam se Nokiji

pre 11 godina

Ovaj "novi" Ipad 4 je ništa drugo no Ipad 3 samo sa većom memorijom. Šta reći nego epic fail i to po drugi put. Ako oni misle da će i dalje moći da "zezaju" svoje tržište na načim da im uijek nude našminkani stari model po cijeni novog onda će vrlo brzo propasti, jer većina koji kupuju Apple proizvode plaćaju puno novca u nadi da će dobiti potpuno nov proizvod, a ne nešto što je isključivo samo hardverska nadogradnja postojećeg modela. Vidi se da je nakon smrti Stiva Džobsa umro, tojest polako umire i Apple. Dionice Apple-a su poprilično pale. Sudeći po novom modelu Ipada, veliki krah Apple-a nas tek će doći. Da nevolja bude veća, ovaj novi Ipad će biti skulji negoli prijethodni model na dan kada je tek izašao. Ipad 3 je bio i do 1000 eura, dok sada će biti sa još paprenijom cijenom, stoga postavlja se pitanje, isplati li se uopšte biti baš toliki magarac i kupiti nešto za šta se realno može kupiti 2-3 jako dobra tableta od bilo kojeg drugog proizvođača.

Magdalena

pre 11 godina

Jesuse,
Pa 32+64 nije 128. A osim toga nosas dva razlicita hardwara za koja onda ukupno vise platis nego za jedan iPad, a na kraju dobijes manji prostor. A uz put preneses i onaj virus na usb pa sad imas 2 virusa. Vi ste se na Androidima uvek grcili, pa vam prilici. Sto se mora, nije tesko, a?

mrmlj

pre 11 godina

@(Alex, 29. januar 2013 20:58)
racunar i tablet se ne koriste za iste stvari.
ako ti treba racunar, zasto bi kupovao tablet? naravno, vazi i obrnuto.
tableti nisu zamena za racunare, vec uredjaji koji ljudima koji koriste racunar samo za surfovanje po internetu omogucavaju da to rade na drugaciji, laksi i bolje prilagodjen nacin a pritom su, u opstem slucaju, i jeftiniji.

@(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)
zasto te zanima da li je izasao 4 ili 5 ili 105 ako ti ipad3 radi posao?
ako ti ipad3 ne radi posao, nece ni novija verzija nego ti treba neka druga vrsta uredjaja.

Sent from my STA TE BRIGA KOJI MOB FURAM KOMPLEKSASU

pre 11 godina

@ (Sent from my iPad, 30. januar 2013 09:34) Ti si sad neki bogatas ,furas apple , sta? Alo bre nije telefon statusni simbol i otkud ti znas da li sam ja moj android platio dinar (i tad ga placas oko 5000 mesecno) ili 68 000 u kesu ? nisam hteo apple jer mi se ne svidja , isto izgleda vec 4 godine, mali mi je ekran, nema prosirivu memoriju , a to su meni bitne stavke,nekom nisu , ali meni jesu...moj telefon ne baguje , ne stuca, a to sto ti poredis telefon od 600 eura sa nekim androidom od 200 nije moj problem...na kraju krajeva na listi 20 najboljih telefona na trzistu i phone 5 je tek na trecem mestu , a listu nije pravio neko ko je uzeo s3 za dinar vec neko strucan i kompetentan...

A sada izvinjenje ostalim komentatorima sto davim na temi koja nije vezana za android i da se vratimo na temu...odlicno , 128 gb... apple konacno vuce konkretan potez , ovo ce naterati i ostale da urade barem toliko,a to je jedino sto je bitno nama krajnjim korisnicima bilo apple-a,htc-a,sonija,samsunga...pozdrav

Sent from my iPad

pre 11 godina

Za neobavestene androidjane koji nikada nece skupiti para za premium brend kao sto je Apple,zasto je Apple tako skup sa vecom memorijom izmedjuostalog(na stranu kvalitet izrade i softver),zato sto ima integrisanu brzu memoriju velikog kapaciteta i zato app rade besprekorno cisto i kad ga opteretite sa celim kapacitetom on radi kao da ima samo jedna app instalirana.
Nemojte da hektujete sve,razumljivo je da srbin nikada nece iskritikovati samog sebe,u ovom slucajuudi koji su dali pare za android(koji je dobar,uopste nije los) a posle da kazu e pa pogresili smo.ili jednostavno nema Apple za dinar.

bojan

pre 11 godina

64 za tablet nije nista. Aplikacije su sve vece (pogotovo sto developeri moraju da pakuju hi-res teksture, slike itd. uz njih) zbog retina displeja.

Od Marta pa do danas, primetio sam da su aplikacije sve kompleksnije, sadrze vise opcija, filmova, slika itd. Aplikacije koje nisu universal su uglavnom vece nego one za iPhone.

Samo se nadam da ce izbaciti model od 16GB i da ce se cene spustiti za jedan nivo.

Зоран

pre 11 godina

Za te pare mogu da kupim i računar, i to ozbiljan.
(Alex, 29. januar 2013 20:58)

Али не можеш да га користиш као даљински управљач. :))) Стварно већих глупости нисам видео него у данашње време. Ево моје дете неће Ајфоун овде у САД. Кукало, ја му купио и шта? Не може преко блутута да размењује ствари ни са једним телефоном, у Србији му се не види ко га зове. Нема радио, али има лепу графику. Па реко, онда га сликај па окачи на зид.

Ко је заинтересован за њега, можете вероватно повољно да га добијете на ибеју, тражите zstоја, то сам ја. Шаљем широм света, па се играјте до миле воље. Нема резерва, мора да се прода по сваку цену.

Aleksandar

pre 11 godina

@zmitjkoe

Po ovome sto pricas, ti blage veze nemas sta je pisac rekao. Nema File Manager. Sto znaci nesto kao Explorer ili TotalCommander ili slicne disk operacije. Da pravis foldere, da smestas fajlove, da manipulises njima.

Problem je sto ne mozes da particionises memoriju na iPad-u, jer nemas pristup fajl sistemu, posebno sto nemas opciju za dodatnu memoriju, kao sto je memorisjka kartica. Pa ako ti padne OS, kojim slucajem, moras na iTunes, pa da ga restartujes fabricki (download OS i instalacija preko iTunes). Cime moras da prebacis ponovo sve na iPad preko iTunes, u slucaju da si radio backup i ako nisi ili nekog dropbox-a.

Tako da je Apple krsh po tome pitanju vezano za iPhone i iPad.

jeamdfk

pre 11 godina

@rolex Ja ne znam kako ti sebe mozes da stavljas u tu grupu 'obicnih smrtnika' a posedujes iPad (nebitno koji, svi su prsekupi).

zmitjkoe

pre 11 godina

Ja samo što sam kupio Ipad3 izadje četvorka. Sad će i petica. Ko to može da prati!?
(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)

Ko kaze da treba da se prati?

zmitjkoe

pre 11 godina

Sta ce im 128 gb kad nema ni file menager a i usb je strana rec.
(Nikola, 29. januar 2013 18:03)

Hahahaha, kakav crni file manager na tabletu kad ne postoje fajlovi? Svi fajlovi napravljeni na tabletu ostaju u okviru aplikacije u kojoj su napravljeni, a mogu se eksportovati, backupovati na cloudu i serovati na netu. Ne mozes sa "save as" fajlove da sacuvas na "desktopu", da ih gomilas i pomocu file managera trazis, i nema trashbin. Ako si mislio na transfer fajlova sa i na kompjuter/iPhone/drugi iPad, oni se razmenjuju bezicno. A moze i preko USB kabla koji se sada zove Lightning Connector.

Za ove cosave ovce sto bleje jedna napomena: iPad je vec uveliko postao standardni tablet za profesionalnu upotrebu u raznim oblastima. Samo u poslednja tri meseca Apple je prodao 23.000.000 iPada, i pokazala se potreba za tabletom sa vise memorije, ili sa LTE konekcijom. Prema tome igrajte se sa vasim Nexusima, Plexusima i ostalom plasticno boranijom, iPad je ozbiljne ljude.

Rolex

pre 11 godina

Coveku malo 64GB memorije? Pa sta je tu cudno. Ni meni nije dosta. To je jedva 8000 mp3 pesama + pedesetak filmova :-) koje SVAKO mora uvek da ima uzase. Nema covek internet pa sve svoje nosi sa sobom :-) :-) A sta da radimo mi obicni smrtnici kojima bi trebalo 6400Gb. Nista. Nosimo samo internet sa sobom jer tamo sve ima :-)

EU Citizen

pre 11 godina

Igrom slučaja sam ovih dana hteo da kupim novu memorijsku karticu za telefon i gledao sam cene, Kingston od 128 Gb može da se nabavi već negde oko 70 evra, i to sa sve PDV-om, što znači da mene izađe još nekih dvadesetak procenata jeftinije. Ne živim u Srbiji i pristojno zarađujem pa mi devetsto dolara ne bi bili nikakav problem da izdvojim za tablet, da nisam već u fazonu "phableta", :)) ali mislim da, počev od cene za tih 128 Gb, čovek stvarno treba da bude ovca (ili, pre, magarac :) ) da da tolike pare za nešto što je tako tehnološki inferiorno i puno ograničenja kao ovaj najavljeni "adut" Apple-a :))

Dejan

pre 11 godina

Ne mora solidan tablet ni da bude 200 dolara. Evo jedan primer: http://www.ainol-novo.com/ainol-novo-7-venus-tablet-pc-7-inch-android-4-1-jelly-bean-dual-camera-bluetooth-gps.html . Meni je i ovo sasvim ok.

Unidentified

pre 11 godina

Nista ne razumete. Ovo je prvi tablet (ali skuplja verzija) koji ce imati 4G tako da necemo vise morati da trazimo wifi gde god da krenemo. Vidim da je jedan covek popio brdo minusa samo zato sto je rekao da n moze da mu sve stane na 64Gb. Pa sta? Je li to za minuse? Nije, ako ste ljudi i ako gledate racionalno. Nekome je to nedovoljno, nekome nije i tu nije nista za pluseve, ili minuse. Uostalom je l' bolje da tablet ima 64, ili 128 Gb? Ajde malo razmislite kakvi ste i kako se odnosite prema ljudima koji nisu isti kao vi. Stvarno jadno. Sto se tice cene ja nemam taj problem. Nemam za taj tablet ali sa obzirom na sta sve nudi i od kakve je izrade smatram da je cena srazmerna kvalitetu. To sto nemate novac za tablet ne znaci da je skup. Sigurno nije plasiran da leci Android kompleksase...

doktor

pre 11 godina

hahahahaha volim apple i njegovu kreativnost zaista se to retko vidja ali napraviti uredjaj multimedijalni bez slota za memorijsku karticu! mislim stvarno...imam ipad3 i sjajna je stvar ali u dzepu nosim sgs2 i mnooogo je funkcionalniji od ios a.

zoran1965

pre 11 godina

nista revolucionarno
otkako je umro dzobs, stagniraju samo vrte istu pricu i menjaju brojeve kada izdaju novi model
za par godina bice gde je nokija sada

Fikus

pre 11 godina

ovo samo onda nerazumi Amerikanci mogu kupovati .. evo vec ide najava za novi Nexus 7 koji ce biti bolji od ovog ipada, a kostace jedno 3 puta manje, verzija od 32gb ..

Fatality

pre 11 godina

Polako se pojavljuju i najavljuju odlicni tableti sa cenom ne vecom od $200, mislim da ce se i oni najveci zaludjenici u Apple proizvode zapitati da li da kupe nesto sto kosta 4/5 puta vise a nudi istu uslugu.

sve svoje sa sobom nosim

pre 11 godina

Jedva cekam. Namucih se sa ovih 64GB. Nisam ni sve pesme uspeo da prebacim na svoj iPad 3, a o video klipovima i da ne govorim. Hocu slobodu prostora na iPad-u i ne ostavljam nista na Nebesima.

Fatality

pre 11 godina

Polako se pojavljuju i najavljuju odlicni tableti sa cenom ne vecom od $200, mislim da ce se i oni najveci zaludjenici u Apple proizvode zapitati da li da kupe nesto sto kosta 4/5 puta vise a nudi istu uslugu.

Unidentified

pre 11 godina

Nista ne razumete. Ovo je prvi tablet (ali skuplja verzija) koji ce imati 4G tako da necemo vise morati da trazimo wifi gde god da krenemo. Vidim da je jedan covek popio brdo minusa samo zato sto je rekao da n moze da mu sve stane na 64Gb. Pa sta? Je li to za minuse? Nije, ako ste ljudi i ako gledate racionalno. Nekome je to nedovoljno, nekome nije i tu nije nista za pluseve, ili minuse. Uostalom je l' bolje da tablet ima 64, ili 128 Gb? Ajde malo razmislite kakvi ste i kako se odnosite prema ljudima koji nisu isti kao vi. Stvarno jadno. Sto se tice cene ja nemam taj problem. Nemam za taj tablet ali sa obzirom na sta sve nudi i od kakve je izrade smatram da je cena srazmerna kvalitetu. To sto nemate novac za tablet ne znaci da je skup. Sigurno nije plasiran da leci Android kompleksase...

Fikus

pre 11 godina

ovo samo onda nerazumi Amerikanci mogu kupovati .. evo vec ide najava za novi Nexus 7 koji ce biti bolji od ovog ipada, a kostace jedno 3 puta manje, verzija od 32gb ..

zoran1965

pre 11 godina

nista revolucionarno
otkako je umro dzobs, stagniraju samo vrte istu pricu i menjaju brojeve kada izdaju novi model
za par godina bice gde je nokija sada

doktor

pre 11 godina

hahahahaha volim apple i njegovu kreativnost zaista se to retko vidja ali napraviti uredjaj multimedijalni bez slota za memorijsku karticu! mislim stvarno...imam ipad3 i sjajna je stvar ali u dzepu nosim sgs2 i mnooogo je funkcionalniji od ios a.

sve svoje sa sobom nosim

pre 11 godina

Jedva cekam. Namucih se sa ovih 64GB. Nisam ni sve pesme uspeo da prebacim na svoj iPad 3, a o video klipovima i da ne govorim. Hocu slobodu prostora na iPad-u i ne ostavljam nista na Nebesima.

EU Citizen

pre 11 godina

Igrom slučaja sam ovih dana hteo da kupim novu memorijsku karticu za telefon i gledao sam cene, Kingston od 128 Gb može da se nabavi već negde oko 70 evra, i to sa sve PDV-om, što znači da mene izađe još nekih dvadesetak procenata jeftinije. Ne živim u Srbiji i pristojno zarađujem pa mi devetsto dolara ne bi bili nikakav problem da izdvojim za tablet, da nisam već u fazonu "phableta", :)) ali mislim da, počev od cene za tih 128 Gb, čovek stvarno treba da bude ovca (ili, pre, magarac :) ) da da tolike pare za nešto što je tako tehnološki inferiorno i puno ograničenja kao ovaj najavljeni "adut" Apple-a :))

Rolex

pre 11 godina

Coveku malo 64GB memorije? Pa sta je tu cudno. Ni meni nije dosta. To je jedva 8000 mp3 pesama + pedesetak filmova :-) koje SVAKO mora uvek da ima uzase. Nema covek internet pa sve svoje nosi sa sobom :-) :-) A sta da radimo mi obicni smrtnici kojima bi trebalo 6400Gb. Nista. Nosimo samo internet sa sobom jer tamo sve ima :-)

zmitjkoe

pre 11 godina

Sta ce im 128 gb kad nema ni file menager a i usb je strana rec.
(Nikola, 29. januar 2013 18:03)

Hahahaha, kakav crni file manager na tabletu kad ne postoje fajlovi? Svi fajlovi napravljeni na tabletu ostaju u okviru aplikacije u kojoj su napravljeni, a mogu se eksportovati, backupovati na cloudu i serovati na netu. Ne mozes sa "save as" fajlove da sacuvas na "desktopu", da ih gomilas i pomocu file managera trazis, i nema trashbin. Ako si mislio na transfer fajlova sa i na kompjuter/iPhone/drugi iPad, oni se razmenjuju bezicno. A moze i preko USB kabla koji se sada zove Lightning Connector.

Za ove cosave ovce sto bleje jedna napomena: iPad je vec uveliko postao standardni tablet za profesionalnu upotrebu u raznim oblastima. Samo u poslednja tri meseca Apple je prodao 23.000.000 iPada, i pokazala se potreba za tabletom sa vise memorije, ili sa LTE konekcijom. Prema tome igrajte se sa vasim Nexusima, Plexusima i ostalom plasticno boranijom, iPad je ozbiljne ljude.

Sent from my iPad

pre 11 godina

Za neobavestene androidjane koji nikada nece skupiti para za premium brend kao sto je Apple,zasto je Apple tako skup sa vecom memorijom izmedjuostalog(na stranu kvalitet izrade i softver),zato sto ima integrisanu brzu memoriju velikog kapaciteta i zato app rade besprekorno cisto i kad ga opteretite sa celim kapacitetom on radi kao da ima samo jedna app instalirana.
Nemojte da hektujete sve,razumljivo je da srbin nikada nece iskritikovati samog sebe,u ovom slucajuudi koji su dali pare za android(koji je dobar,uopste nije los) a posle da kazu e pa pogresili smo.ili jednostavno nema Apple za dinar.

Dejan

pre 11 godina

Ne mora solidan tablet ni da bude 200 dolara. Evo jedan primer: http://www.ainol-novo.com/ainol-novo-7-venus-tablet-pc-7-inch-android-4-1-jelly-bean-dual-camera-bluetooth-gps.html . Meni je i ovo sasvim ok.

Milic

pre 11 godina

Najskuplje su proslu oni koji su "jeftine" igrackice platili dinar u telekomu. Saberite sve koliki vas je kostala jedna godina? Za te pare imali bi 2 Apple iPada. Razmislite ko je ovde ovca? (sent from my iPad3)

Sent from my STA TE BRIGA KOJI MOB FURAM KOMPLEKSASU

pre 11 godina

@ (Sent from my iPad, 30. januar 2013 09:34) Ti si sad neki bogatas ,furas apple , sta? Alo bre nije telefon statusni simbol i otkud ti znas da li sam ja moj android platio dinar (i tad ga placas oko 5000 mesecno) ili 68 000 u kesu ? nisam hteo apple jer mi se ne svidja , isto izgleda vec 4 godine, mali mi je ekran, nema prosirivu memoriju , a to su meni bitne stavke,nekom nisu , ali meni jesu...moj telefon ne baguje , ne stuca, a to sto ti poredis telefon od 600 eura sa nekim androidom od 200 nije moj problem...na kraju krajeva na listi 20 najboljih telefona na trzistu i phone 5 je tek na trecem mestu , a listu nije pravio neko ko je uzeo s3 za dinar vec neko strucan i kompetentan...

A sada izvinjenje ostalim komentatorima sto davim na temi koja nije vezana za android i da se vratimo na temu...odlicno , 128 gb... apple konacno vuce konkretan potez , ovo ce naterati i ostale da urade barem toliko,a to je jedino sto je bitno nama krajnjim korisnicima bilo apple-a,htc-a,sonija,samsunga...pozdrav

Vraćam se Nokiji

pre 11 godina

Ovaj "novi" Ipad 4 je ništa drugo no Ipad 3 samo sa većom memorijom. Šta reći nego epic fail i to po drugi put. Ako oni misle da će i dalje moći da "zezaju" svoje tržište na načim da im uijek nude našminkani stari model po cijeni novog onda će vrlo brzo propasti, jer većina koji kupuju Apple proizvode plaćaju puno novca u nadi da će dobiti potpuno nov proizvod, a ne nešto što je isključivo samo hardverska nadogradnja postojećeg modela. Vidi se da je nakon smrti Stiva Džobsa umro, tojest polako umire i Apple. Dionice Apple-a su poprilično pale. Sudeći po novom modelu Ipada, veliki krah Apple-a nas tek će doći. Da nevolja bude veća, ovaj novi Ipad će biti skulji negoli prijethodni model na dan kada je tek izašao. Ipad 3 je bio i do 1000 eura, dok sada će biti sa još paprenijom cijenom, stoga postavlja se pitanje, isplati li se uopšte biti baš toliki magarac i kupiti nešto za šta se realno može kupiti 2-3 jako dobra tableta od bilo kojeg drugog proizvođača.

Kole

pre 11 godina

Zaboravljate vaznz stvar: 1. Apple NE POZNAJE VIRUSE kao android sto je za android sve veca opasnost, 2) Apple NIKADA ne baguje kao androidi i ne moraju se nikada restartovati, sem za novi update.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ja samo što sam kupio Ipad3 izadje četvorka. Sad će i petica. Ko to može da prati!?
(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)

Ko kaze da treba da se prati?

bojan

pre 11 godina

64 za tablet nije nista. Aplikacije su sve vece (pogotovo sto developeri moraju da pakuju hi-res teksture, slike itd. uz njih) zbog retina displeja.

Od Marta pa do danas, primetio sam da su aplikacije sve kompleksnije, sadrze vise opcija, filmova, slika itd. Aplikacije koje nisu universal su uglavnom vece nego one za iPhone.

Samo se nadam da ce izbaciti model od 16GB i da ce se cene spustiti za jedan nivo.

Marko

pre 11 godina

Apple Ipadovi imaju najjacu bateriju. Barem za dva puta duzi rad od svuh ostalih tanjira (oprostite: tableta). 128 GB ce biti fenomanalno, posebno surfovsnje sa do 100 000 KB/sec

Jovan

pre 11 godina

iPad sa LTE nije za decu, a pogotovo ne u Srbiji. Standard u Srbiji je vise za jeftinije spravice tipa 200€, uglavnom bez 3g pristupa.

Aleksandar

pre 11 godina

@zmitjkoe

Po ovome sto pricas, ti blage veze nemas sta je pisac rekao. Nema File Manager. Sto znaci nesto kao Explorer ili TotalCommander ili slicne disk operacije. Da pravis foldere, da smestas fajlove, da manipulises njima.

Problem je sto ne mozes da particionises memoriju na iPad-u, jer nemas pristup fajl sistemu, posebno sto nemas opciju za dodatnu memoriju, kao sto je memorisjka kartica. Pa ako ti padne OS, kojim slucajem, moras na iTunes, pa da ga restartujes fabricki (download OS i instalacija preko iTunes). Cime moras da prebacis ponovo sve na iPad preko iTunes, u slucaju da si radio backup i ako nisi ili nekog dropbox-a.

Tako da je Apple krsh po tome pitanju vezano za iPhone i iPad.

mrmlj

pre 11 godina

@(Alex, 29. januar 2013 20:58)
racunar i tablet se ne koriste za iste stvari.
ako ti treba racunar, zasto bi kupovao tablet? naravno, vazi i obrnuto.
tableti nisu zamena za racunare, vec uredjaji koji ljudima koji koriste racunar samo za surfovanje po internetu omogucavaju da to rade na drugaciji, laksi i bolje prilagodjen nacin a pritom su, u opstem slucaju, i jeftiniji.

@(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)
zasto te zanima da li je izasao 4 ili 5 ili 105 ako ti ipad3 radi posao?
ako ti ipad3 ne radi posao, nece ni novija verzija nego ti treba neka druga vrsta uredjaja.

Magdalena

pre 11 godina

Jesuse,
Pa 32+64 nije 128. A osim toga nosas dva razlicita hardwara za koja onda ukupno vise platis nego za jedan iPad, a na kraju dobijes manji prostor. A uz put preneses i onaj virus na usb pa sad imas 2 virusa. Vi ste se na Androidima uvek grcili, pa vam prilici. Sto se mora, nije tesko, a?

nikola87

pre 11 godina

@vraćam se nokiji: pre nego sto krenes da se blamiras ovde (vazi i za skoro sve ostale), bilo bi lepo da posetis jos neki sajt na internetu jer bi saznao da ovo o cemu b92 pise nije niti novi niti sledeci ipad, vec trenutni model ipada (vec je poceo da se prodaje) sa vecom memorijom. Takodje bi saznao da ipad 4 postoji vec par meseci.

666

pre 11 godina

Posto su videli da su u perfomansama procesora i sistemu slabi, ajde da nabijemo beskorisnu memoriju. Ovo je korisno kao sto bi meni bilo da na mercedesa stavim sest tockova i gepek na krov plus. Cist dokaz da su udarili o zid. A kome treba 120gb memorije ima da kupi eksterni hard od giga ako mu treba po x puta povoljnijoj ceni i sa boljim osobinama.

jeamdfk

pre 11 godina

@rolex Ja ne znam kako ti sebe mozes da stavljas u tu grupu 'obicnih smrtnika' a posedujes iPad (nebitno koji, svi su prsekupi).

dejan

pre 11 godina

Najavom novih proizvida iz samsunga i stravicnim padom akcija applea (pali su za par dana skoro 20%), apple pokusava na svaki naci da parira samsungu izbacujuci nepotrebne stvari. Sprema se, iphone 5s sa promenama u vidu jaceg blica, i ipad 4 koji ce imati 128 gigabajta, moz misliti. Dotle samsung izbacuju tablet koji ce biti kao olovka, stisne se dugme i iz olovke izlazi ekran kao papir. Tablet kao knjiga takodje, isto savitljivi ekran koji je debljine kao list papira. Plus super amoled displej na S4 telefonu i novim tabletima. Na telefonu ce imati pravu HD rezoluciju, 5 incni diplsej sa 1920x 1080, i ekranom koji je daleko bolji od retine. Ko ne veruje, ovde ima prezentaciju samsunga na zadnjem sajmu tehnike.
http://www.youtube.com/watch?v=p3a9WrfzZOM
Jednom recju, prisustvujemo pocetku kraja jednog velikog giganta koji je obelezio jedno vreme. Apple sve vise pocinje da lici na nokiu. Gubitak Stiva ce ipak debelo da ugrozi poslovanje nekad najjace firme na svetu.

Зоран

pre 11 godina

Za te pare mogu da kupim i računar, i to ozbiljan.
(Alex, 29. januar 2013 20:58)

Али не можеш да га користиш као даљински управљач. :))) Стварно већих глупости нисам видео него у данашње време. Ево моје дете неће Ајфоун овде у САД. Кукало, ја му купио и шта? Не може преко блутута да размењује ствари ни са једним телефоном, у Србији му се не види ко га зове. Нема радио, али има лепу графику. Па реко, онда га сликај па окачи на зид.

Ко је заинтересован за њега, можете вероватно повољно да га добијете на ибеју, тражите zstоја, то сам ја. Шаљем широм света, па се играјте до миле воље. Нема резерва, мора да се прода по сваку цену.

Rolex

pre 11 godina

@jeamdfk
Prijatelju znas li ti pojam reci sarkazam? Ja koristim SGS 3 na kojem mi je zauzeto max 1Gb. Imam racunar sa 1Tb a slobodnih mi je barem 700 Gb. Da smo o ovome pricali pre 5 godina rekao bih ti i da mi je 1Tb malo, ali danas sa ovakvim internetom za mnogim stvarima na disku nema potrebe a veruj mi ja sam sve samo ne prosecan korisnik. Pitaj mog provajdera :-)

RanGo

pre 11 godina

Za tu cijenu moze da se kupi nexus 4 - 299.99$, i nexus 10 - 399.99$ i od ostalih 100$ da se ode na fantazija večeru za dvoje na nekom ekskluzivnom mjestu. I opet ovo sve dodje 1cent jeftinije. 299.99 + 399.99 + 100 = 799.98$ Ko je tu sad saker! :D

zoran1965

pre 11 godina

cene na zapadu :
kupis dobar android tablet do 150 evrica,
memorijsku karticu biras +
kupis prenosni hard od 500GB
i jos ti ostane para da se lepo provedes za razliku u ceni od I Pada
i radis isto ili bolje na I Pad-u

dzoni

pre 11 godina

@zmitjkoe
Jel ti uopste znas sta je file menager?Ne mozes sam da pravis direktorijume i organizujes fajlove kao na androidu i windowsu nego ti svaka aplikacija za sebe kako hoce.

Goran

pre 11 godina

@Milic: Šta misliš koliko bi sa ugovorom koštao iPad, ili iPhone? Na stranu performanse i kvalitet, ali brkaš lončiće totalno. Kad kupuješ mobilni uređaj na ugovor, onda ne plaćaš samo ugovor, nego i usluge mobilnog operatera.

sve svoje sa sobom nosim

pre 11 godina

Jedva cekam. Namucih se sa ovih 64GB. Nisam ni sve pesme uspeo da prebacim na svoj iPad 3, a o video klipovima i da ne govorim. Hocu slobodu prostora na iPad-u i ne ostavljam nista na Nebesima.

Unidentified

pre 11 godina

Nista ne razumete. Ovo je prvi tablet (ali skuplja verzija) koji ce imati 4G tako da necemo vise morati da trazimo wifi gde god da krenemo. Vidim da je jedan covek popio brdo minusa samo zato sto je rekao da n moze da mu sve stane na 64Gb. Pa sta? Je li to za minuse? Nije, ako ste ljudi i ako gledate racionalno. Nekome je to nedovoljno, nekome nije i tu nije nista za pluseve, ili minuse. Uostalom je l' bolje da tablet ima 64, ili 128 Gb? Ajde malo razmislite kakvi ste i kako se odnosite prema ljudima koji nisu isti kao vi. Stvarno jadno. Sto se tice cene ja nemam taj problem. Nemam za taj tablet ali sa obzirom na sta sve nudi i od kakve je izrade smatram da je cena srazmerna kvalitetu. To sto nemate novac za tablet ne znaci da je skup. Sigurno nije plasiran da leci Android kompleksase...

zmitjkoe

pre 11 godina

Sta ce im 128 gb kad nema ni file menager a i usb je strana rec.
(Nikola, 29. januar 2013 18:03)

Hahahaha, kakav crni file manager na tabletu kad ne postoje fajlovi? Svi fajlovi napravljeni na tabletu ostaju u okviru aplikacije u kojoj su napravljeni, a mogu se eksportovati, backupovati na cloudu i serovati na netu. Ne mozes sa "save as" fajlove da sacuvas na "desktopu", da ih gomilas i pomocu file managera trazis, i nema trashbin. Ako si mislio na transfer fajlova sa i na kompjuter/iPhone/drugi iPad, oni se razmenjuju bezicno. A moze i preko USB kabla koji se sada zove Lightning Connector.

Za ove cosave ovce sto bleje jedna napomena: iPad je vec uveliko postao standardni tablet za profesionalnu upotrebu u raznim oblastima. Samo u poslednja tri meseca Apple je prodao 23.000.000 iPada, i pokazala se potreba za tabletom sa vise memorije, ili sa LTE konekcijom. Prema tome igrajte se sa vasim Nexusima, Plexusima i ostalom plasticno boranijom, iPad je ozbiljne ljude.

doktor

pre 11 godina

hahahahaha volim apple i njegovu kreativnost zaista se to retko vidja ali napraviti uredjaj multimedijalni bez slota za memorijsku karticu! mislim stvarno...imam ipad3 i sjajna je stvar ali u dzepu nosim sgs2 i mnooogo je funkcionalniji od ios a.

Fikus

pre 11 godina

ovo samo onda nerazumi Amerikanci mogu kupovati .. evo vec ide najava za novi Nexus 7 koji ce biti bolji od ovog ipada, a kostace jedno 3 puta manje, verzija od 32gb ..

Fatality

pre 11 godina

Polako se pojavljuju i najavljuju odlicni tableti sa cenom ne vecom od $200, mislim da ce se i oni najveci zaludjenici u Apple proizvode zapitati da li da kupe nesto sto kosta 4/5 puta vise a nudi istu uslugu.

zoran1965

pre 11 godina

nista revolucionarno
otkako je umro dzobs, stagniraju samo vrte istu pricu i menjaju brojeve kada izdaju novi model
za par godina bice gde je nokija sada

Aleksandar

pre 11 godina

@zmitjkoe

Po ovome sto pricas, ti blage veze nemas sta je pisac rekao. Nema File Manager. Sto znaci nesto kao Explorer ili TotalCommander ili slicne disk operacije. Da pravis foldere, da smestas fajlove, da manipulises njima.

Problem je sto ne mozes da particionises memoriju na iPad-u, jer nemas pristup fajl sistemu, posebno sto nemas opciju za dodatnu memoriju, kao sto je memorisjka kartica. Pa ako ti padne OS, kojim slucajem, moras na iTunes, pa da ga restartujes fabricki (download OS i instalacija preko iTunes). Cime moras da prebacis ponovo sve na iPad preko iTunes, u slucaju da si radio backup i ako nisi ili nekog dropbox-a.

Tako da je Apple krsh po tome pitanju vezano za iPhone i iPad.

Sent from my iPad

pre 11 godina

Za neobavestene androidjane koji nikada nece skupiti para za premium brend kao sto je Apple,zasto je Apple tako skup sa vecom memorijom izmedjuostalog(na stranu kvalitet izrade i softver),zato sto ima integrisanu brzu memoriju velikog kapaciteta i zato app rade besprekorno cisto i kad ga opteretite sa celim kapacitetom on radi kao da ima samo jedna app instalirana.
Nemojte da hektujete sve,razumljivo je da srbin nikada nece iskritikovati samog sebe,u ovom slucajuudi koji su dali pare za android(koji je dobar,uopste nije los) a posle da kazu e pa pogresili smo.ili jednostavno nema Apple za dinar.

EU Citizen

pre 11 godina

Igrom slučaja sam ovih dana hteo da kupim novu memorijsku karticu za telefon i gledao sam cene, Kingston od 128 Gb može da se nabavi već negde oko 70 evra, i to sa sve PDV-om, što znači da mene izađe još nekih dvadesetak procenata jeftinije. Ne živim u Srbiji i pristojno zarađujem pa mi devetsto dolara ne bi bili nikakav problem da izdvojim za tablet, da nisam već u fazonu "phableta", :)) ali mislim da, počev od cene za tih 128 Gb, čovek stvarno treba da bude ovca (ili, pre, magarac :) ) da da tolike pare za nešto što je tako tehnološki inferiorno i puno ograničenja kao ovaj najavljeni "adut" Apple-a :))

Зоран

pre 11 godina

Za te pare mogu da kupim i računar, i to ozbiljan.
(Alex, 29. januar 2013 20:58)

Али не можеш да га користиш као даљински управљач. :))) Стварно већих глупости нисам видео него у данашње време. Ево моје дете неће Ајфоун овде у САД. Кукало, ја му купио и шта? Не може преко блутута да размењује ствари ни са једним телефоном, у Србији му се не види ко га зове. Нема радио, али има лепу графику. Па реко, онда га сликај па окачи на зид.

Ко је заинтересован за њега, можете вероватно повољно да га добијете на ибеју, тражите zstоја, то сам ја. Шаљем широм света, па се играјте до миле воље. Нема резерва, мора да се прода по сваку цену.

Vraćam se Nokiji

pre 11 godina

Ovaj "novi" Ipad 4 je ništa drugo no Ipad 3 samo sa većom memorijom. Šta reći nego epic fail i to po drugi put. Ako oni misle da će i dalje moći da "zezaju" svoje tržište na načim da im uijek nude našminkani stari model po cijeni novog onda će vrlo brzo propasti, jer većina koji kupuju Apple proizvode plaćaju puno novca u nadi da će dobiti potpuno nov proizvod, a ne nešto što je isključivo samo hardverska nadogradnja postojećeg modela. Vidi se da je nakon smrti Stiva Džobsa umro, tojest polako umire i Apple. Dionice Apple-a su poprilično pale. Sudeći po novom modelu Ipada, veliki krah Apple-a nas tek će doći. Da nevolja bude veća, ovaj novi Ipad će biti skulji negoli prijethodni model na dan kada je tek izašao. Ipad 3 je bio i do 1000 eura, dok sada će biti sa još paprenijom cijenom, stoga postavlja se pitanje, isplati li se uopšte biti baš toliki magarac i kupiti nešto za šta se realno može kupiti 2-3 jako dobra tableta od bilo kojeg drugog proizvođača.

Dejan

pre 11 godina

Ne mora solidan tablet ni da bude 200 dolara. Evo jedan primer: http://www.ainol-novo.com/ainol-novo-7-venus-tablet-pc-7-inch-android-4-1-jelly-bean-dual-camera-bluetooth-gps.html . Meni je i ovo sasvim ok.

RanGo

pre 11 godina

Za tu cijenu moze da se kupi nexus 4 - 299.99$, i nexus 10 - 399.99$ i od ostalih 100$ da se ode na fantazija večeru za dvoje na nekom ekskluzivnom mjestu. I opet ovo sve dodje 1cent jeftinije. 299.99 + 399.99 + 100 = 799.98$ Ko je tu sad saker! :D

Kole

pre 11 godina

Zaboravljate vaznz stvar: 1. Apple NE POZNAJE VIRUSE kao android sto je za android sve veca opasnost, 2) Apple NIKADA ne baguje kao androidi i ne moraju se nikada restartovati, sem za novi update.

dzoni

pre 11 godina

@zmitjkoe
Jel ti uopste znas sta je file menager?Ne mozes sam da pravis direktorijume i organizujes fajlove kao na androidu i windowsu nego ti svaka aplikacija za sebe kako hoce.

zoran1965

pre 11 godina

cene na zapadu :
kupis dobar android tablet do 150 evrica,
memorijsku karticu biras +
kupis prenosni hard od 500GB
i jos ti ostane para da se lepo provedes za razliku u ceni od I Pada
i radis isto ili bolje na I Pad-u

666

pre 11 godina

Posto su videli da su u perfomansama procesora i sistemu slabi, ajde da nabijemo beskorisnu memoriju. Ovo je korisno kao sto bi meni bilo da na mercedesa stavim sest tockova i gepek na krov plus. Cist dokaz da su udarili o zid. A kome treba 120gb memorije ima da kupi eksterni hard od giga ako mu treba po x puta povoljnijoj ceni i sa boljim osobinama.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ja samo što sam kupio Ipad3 izadje četvorka. Sad će i petica. Ko to može da prati!?
(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)

Ko kaze da treba da se prati?

Magdalena

pre 11 godina

Jesuse,
Pa 32+64 nije 128. A osim toga nosas dva razlicita hardwara za koja onda ukupno vise platis nego za jedan iPad, a na kraju dobijes manji prostor. A uz put preneses i onaj virus na usb pa sad imas 2 virusa. Vi ste se na Androidima uvek grcili, pa vam prilici. Sto se mora, nije tesko, a?

Sent from my STA TE BRIGA KOJI MOB FURAM KOMPLEKSASU

pre 11 godina

@ (Sent from my iPad, 30. januar 2013 09:34) Ti si sad neki bogatas ,furas apple , sta? Alo bre nije telefon statusni simbol i otkud ti znas da li sam ja moj android platio dinar (i tad ga placas oko 5000 mesecno) ili 68 000 u kesu ? nisam hteo apple jer mi se ne svidja , isto izgleda vec 4 godine, mali mi je ekran, nema prosirivu memoriju , a to su meni bitne stavke,nekom nisu , ali meni jesu...moj telefon ne baguje , ne stuca, a to sto ti poredis telefon od 600 eura sa nekim androidom od 200 nije moj problem...na kraju krajeva na listi 20 najboljih telefona na trzistu i phone 5 je tek na trecem mestu , a listu nije pravio neko ko je uzeo s3 za dinar vec neko strucan i kompetentan...

A sada izvinjenje ostalim komentatorima sto davim na temi koja nije vezana za android i da se vratimo na temu...odlicno , 128 gb... apple konacno vuce konkretan potez , ovo ce naterati i ostale da urade barem toliko,a to je jedino sto je bitno nama krajnjim korisnicima bilo apple-a,htc-a,sonija,samsunga...pozdrav

Rolex

pre 11 godina

@jeamdfk
Prijatelju znas li ti pojam reci sarkazam? Ja koristim SGS 3 na kojem mi je zauzeto max 1Gb. Imam racunar sa 1Tb a slobodnih mi je barem 700 Gb. Da smo o ovome pricali pre 5 godina rekao bih ti i da mi je 1Tb malo, ali danas sa ovakvim internetom za mnogim stvarima na disku nema potrebe a veruj mi ja sam sve samo ne prosecan korisnik. Pitaj mog provajdera :-)

Rolex

pre 11 godina

Coveku malo 64GB memorije? Pa sta je tu cudno. Ni meni nije dosta. To je jedva 8000 mp3 pesama + pedesetak filmova :-) koje SVAKO mora uvek da ima uzase. Nema covek internet pa sve svoje nosi sa sobom :-) :-) A sta da radimo mi obicni smrtnici kojima bi trebalo 6400Gb. Nista. Nosimo samo internet sa sobom jer tamo sve ima :-)

Milic

pre 11 godina

Najskuplje su proslu oni koji su "jeftine" igrackice platili dinar u telekomu. Saberite sve koliki vas je kostala jedna godina? Za te pare imali bi 2 Apple iPada. Razmislite ko je ovde ovca? (sent from my iPad3)

dejan

pre 11 godina

Najavom novih proizvida iz samsunga i stravicnim padom akcija applea (pali su za par dana skoro 20%), apple pokusava na svaki naci da parira samsungu izbacujuci nepotrebne stvari. Sprema se, iphone 5s sa promenama u vidu jaceg blica, i ipad 4 koji ce imati 128 gigabajta, moz misliti. Dotle samsung izbacuju tablet koji ce biti kao olovka, stisne se dugme i iz olovke izlazi ekran kao papir. Tablet kao knjiga takodje, isto savitljivi ekran koji je debljine kao list papira. Plus super amoled displej na S4 telefonu i novim tabletima. Na telefonu ce imati pravu HD rezoluciju, 5 incni diplsej sa 1920x 1080, i ekranom koji je daleko bolji od retine. Ko ne veruje, ovde ima prezentaciju samsunga na zadnjem sajmu tehnike.
http://www.youtube.com/watch?v=p3a9WrfzZOM
Jednom recju, prisustvujemo pocetku kraja jednog velikog giganta koji je obelezio jedno vreme. Apple sve vise pocinje da lici na nokiu. Gubitak Stiva ce ipak debelo da ugrozi poslovanje nekad najjace firme na svetu.

jeamdfk

pre 11 godina

@rolex Ja ne znam kako ti sebe mozes da stavljas u tu grupu 'obicnih smrtnika' a posedujes iPad (nebitno koji, svi su prsekupi).

mrmlj

pre 11 godina

@(Alex, 29. januar 2013 20:58)
racunar i tablet se ne koriste za iste stvari.
ako ti treba racunar, zasto bi kupovao tablet? naravno, vazi i obrnuto.
tableti nisu zamena za racunare, vec uredjaji koji ljudima koji koriste racunar samo za surfovanje po internetu omogucavaju da to rade na drugaciji, laksi i bolje prilagodjen nacin a pritom su, u opstem slucaju, i jeftiniji.

@(Dosta!, 29. januar 2013 22:29)
zasto te zanima da li je izasao 4 ili 5 ili 105 ako ti ipad3 radi posao?
ako ti ipad3 ne radi posao, nece ni novija verzija nego ti treba neka druga vrsta uredjaja.

nikola87

pre 11 godina

@vraćam se nokiji: pre nego sto krenes da se blamiras ovde (vazi i za skoro sve ostale), bilo bi lepo da posetis jos neki sajt na internetu jer bi saznao da ovo o cemu b92 pise nije niti novi niti sledeci ipad, vec trenutni model ipada (vec je poceo da se prodaje) sa vecom memorijom. Takodje bi saznao da ipad 4 postoji vec par meseci.

Marko

pre 11 godina

Apple Ipadovi imaju najjacu bateriju. Barem za dva puta duzi rad od svuh ostalih tanjira (oprostite: tableta). 128 GB ce biti fenomanalno, posebno surfovsnje sa do 100 000 KB/sec

bojan

pre 11 godina

64 za tablet nije nista. Aplikacije su sve vece (pogotovo sto developeri moraju da pakuju hi-res teksture, slike itd. uz njih) zbog retina displeja.

Od Marta pa do danas, primetio sam da su aplikacije sve kompleksnije, sadrze vise opcija, filmova, slika itd. Aplikacije koje nisu universal su uglavnom vece nego one za iPhone.

Samo se nadam da ce izbaciti model od 16GB i da ce se cene spustiti za jedan nivo.

Jovan

pre 11 godina

iPad sa LTE nije za decu, a pogotovo ne u Srbiji. Standard u Srbiji je vise za jeftinije spravice tipa 200€, uglavnom bez 3g pristupa.

Goran

pre 11 godina

@Milic: Šta misliš koliko bi sa ugovorom koštao iPad, ili iPhone? Na stranu performanse i kvalitet, ali brkaš lončiće totalno. Kad kupuješ mobilni uređaj na ugovor, onda ne plaćaš samo ugovor, nego i usluge mobilnog operatera.