Četvrtak, 24.01.2013.

08:12

Malo se šalio o monarhiji

Savetnik predsednika Oliver Antić smatra da nije sporna izjava da Nikolić "priprema teren da jednog dana dođe do monarhije", jer se "malo šalio sa premijerom".

Izvor: Danas

Malo se šalio o monarhiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

In medias res

pre 11 godina

Uvek od komarca naprave magarca!A nisam ni mislila da Nada Kolundzija nece da se oglasi...Oliver Antic je vrlo duhovit covek,sto znam sa predavanja na fakultetu,i verujem da je to bila sala,jer su i prilike bile takve!

Besni Aristotel

pre 11 godina

(Владимир, 24. januar 2013 12:15)

Vaš komentar je skandalozan. Gde to, molim vas, kod Aristotela piše da je demokratija najgori oblik državnog uređenja? Nemojte da je mešate sa tiranidom, koja je samo izopačeni i izvitopereni oblik demokratije. Ako već hoćete da se pravite stručnim, onda navedite tačno poglavlje iz Aristotelove "Politike" na koje mislite, da bismo svi znali šta tačno ste pogrešno protumačili.
Zatim, tih 200 godina koliko je trajala atinska demokratija iznedrila su 200 puta više nego što je vizantijsko društvo, koje je 1000 godina roptalo u samrtničkoj agoniji, moglo i da zamisli. Kada je reč o apsolutističkoj monarhiji, uvek na jednog osrednjeg cara dođe jedan potpuno lud, a dobar car - to dođe jednom u hiljadu leta. Zaista je jako, jako smešno kada kažete da je Vizantija bila "najrazvijenija imperija ikada". Obaška što je narod bio nesrećan i obespravljen.
A ako već volite citate, onda evo jedan citat od Čerčila, koji donekle celu tu problematiku sažima: Demokratija je najgore državno uređenje, AKO se izuzmu sva ostala.
Stoga, prestanite da pametujte, izučite te izvore i okanite se užasnih Karađorđevića.

dejo

pre 11 godina

ako ce da bude kralj a nece da nauci srpski onda ce cela Srbija morati da govori engleski, cisto da kralju ne bude neprijatno.....a i lakse je....

mladen

pre 11 godina

kako me nervira ovaj lik podseca me na himlera ili tako nekog nacistu a lici malo i na onog stojkovica sto je palio knjige.sve u svemu nije bitna vest samo me nervira lik koji zna samo da mrzi druge i verujem vecini normalnih ljudi

Aleksandar

pre 11 godina

@(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)

A sta fali SAD, Nemackoj, Francuskoj, Svajcarskoj, Finskoj, Austriji, Ceskoj, Turskoj, Juznoj Koreji...? (Da, Finska je republika a ne monarhija!)

S druge strane, sta je to dobro u Kambodzi, Svazilendu, Butanu, Tuvalu, Lesotu...?

Kakve to veze ima konstitucionalno uredjenje drzave sa time kakva ce ta drzava biti? Po kojoj to logici monarh cini zemlju bogatijom i prosperitetnijom - obrnut primer je logican i dokazan, al' jos ne videh po kom to mehanizmu neko, cija je jedina zasluga u zivotu to sto je rodjen od odredjenih roditelja, automatski donosi prosperitet.

Republike drze 4/5 svog svetskog bogatstva i uticaja, kako je moguce da su toliko 'potukle' monarhije ako su monarhije bolje? Pa cak i tamo gde su monarhije, ako je rec o bogatim drzavma, uglavnom je rec o cistoj ceremonijalnoj ulozi monarha zbog nekakve tradicije, niko nije lud da im da neku stvarnu moc. Koliko primera znas gde se neka republika vratila u monarhiju? A koliko znas obrnutih?

Na koncu, sa rezonovanjem 'ta i ta drzava je monarhija i odlicno joj ide, i nama bi tako islo da smo monarhija' moze lagano da se dodje do zakljucka `Saudijska Arabija je serijatska zemlja i odlicno im ide, trebalo bi i mi da uvedemo serijat`.

student

pre 11 godina

Svako ko je jednom bio na predavanju kod Antića zna da se stvarno šalio. Voli on tako da filozofira i da se pravi pametan ;)

tanja

pre 11 godina

A ko da nam bude kralj? Roditelji su Aleksandra morali da nauce srpski i to odlican srpski ,bez obzira na to gde je rastao.U kuci su mogli da govore,kao i da mu nadju profesora.U filmu Kraljev govor vidimo da je engleski kralj morao da ide kod logopeda da usavrski govor kad se obraca naciji.Ovaj nas se nimalo me trudi niti ni na bilo koji nacin mogao da vodi zemlju.

7abrinuta

pre 11 godina

OVO JE SAMO PUKO VADJENJE,JER JE REKAO TAČNO ONO ŠTO MISLI.A pozicija mu je takva da se za posledice i ne brine ,nažalost.Na pomenu kralju da se neko ovako,,šali,, ma nije valjda ,i da mi to i još i POVERUJEMO,TO SE PRAVIM IMENOM ZOVE ,,PROVERA TERENA,, ILI ,,PROBNI BALON ,,ENO VAM KORAKSOVE FENOMENALNE KARIKATURE.SVE JE ,,REČENO,,.Pored toliko njegovih najbliskijih i daljih rodjaka ,nijeda ovde već imamo svojevrsnu novu dinastiju,ali se neki prave da je nevide.I nije jedina ,ima ih još i ,,smeše,,nam se iz Skupštine.Zakon je ,,obične,,a za one ,,druge,,kako se nagode.

Aleksandar I

pre 11 godina

Da li postoji ikakva mogucnost da se skupe potpisi za referendum o Monarhiji?
Bilo bi lepo kada bi Srbija posle 68 godina ponovo bila Monarhija, jel oduvek bila uredjena kao Monarhija, da li bila to Knezevina, Carevina, ili Kraljevina...
Da ce Bog da se i ta komunisticka greska ispraivti...

sosa

pre 11 godina

Ovaj se izlupeta kako zine, kao sto je znao raditi na ispitima, kao kad je bio dekan. Sramota me sto mi je bio profesor. Ima legitimnih ideja, i ova moze biti jedna od njih, ali nacin na koji on o tome govori je u najmanju ruku neadekvatan, imajuci u vidu kakva mu je funkcija.

Gondor

pre 11 godina

Ne bi nam sad bio los neki Nemanjic, Milos Obrenovic ili kralj Petar I da ga imamo, makar i kao figuru koja drzi naciju kao neki stabilizator u teskim vremenima.
Ali ove kraljevske porodice su potpuno odnarodjene mesanjem sa drugim kraljevskim porodicama Evrope i nemaju veze sa ovim narodom realno, cak ne znaju ni jezik naroda kome pretenduju da budu kraljevska loza. Smesno i potpuno blesavo.

Sneza

pre 11 godina

a bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. S..(Luka, )
Dovoljno ti je da pogledas da ekonomski najace zemlje imaju monarhisticko uredjenje; Norveska, Svedska, Holandija, Danska, Belgija Britanija, Monako, Lichetstajn, Spanija....najbolji zivotni standard u svetu imaje dve evropske monarhisticke zemlje 1)Kraljevina Norveska i 2)Luksemburg. Drugo, nema nigde siroamsne evropske monarhisticke drzave pa tako i kraljevina Srbija bi bila pomognuta od evropskih monarhija investicijama iz tih drzava i njima ne bi odgovarala da je kraljevina Srbija ekonomski na nivou Albanije, kao sadasnja REPUBLIKA Srbija. Pogledaj kako se razvila ekonomski Spanija od kad su vratili monarhiju pre vise od 30-tak godina, pre toga bili ekonomski na nivou Albanije. Oism sto su jake politicke evropske monarhije su politicki najstabilnije drzave u svetu. Dovoljan razlog zasto se treba modelovati sa tim zemljama evropskom monarhijama a ne sa 'nesvsratnima'' kao do sad. Za one koji pricaju kao papagaji u nedostanu boljih argumenata ' kralj ne zna srpski', podseticu ih da njihov Tito nije znao dobro hrvatski da govori, uvek je imao problema sa padezima, a danasnji Prestonaslednik sigurno govori danas bolje srpski, nego Tito sto je govorio njegov maternji hrvatski.

Владимир

pre 11 godina

Код Макијавелиј пише: ко гради на народу, гради на блату.
Стари Грци су демократију у тираниду сматрали за најгори облик владавине, заправо демократију нису ни држали за уређење (Аристотел).
Најпохвалнији су били према апсолутистичкој монархији, која је, уосталом, свој процват и доказ, добила у Византији. Најдуговечније и најразвијеније империје од постанка човека.
Друго, не може сваки народ да живи по истом принципу, уређењу.
Итд, итд...

djolefrankfurt

pre 11 godina

zasto da ne? kraljevina naravno.a za sve kriticare da kralj nema pojma o maternjem kao i njegova deca recicu samo da je to istina ali da se kraljevina ne pravi za nas sada i " ovaj momenat" vec i za buduca pokoljenja.do 1945 smo uvek bili kraljevina i kapitalisticko drustvo ne vidim prepreke da bi i u buducnost bilo tako

dragan

pre 11 godina

Prisetimo se ubistva Obrenovica koje su finansirali Karadjordjevici,zatim mi pravog prestolonaslednika nemamo.Po izjavi Aleksandra na Histori kanalu otac je njega i zenu napustio i otisao u SAD.Cak je i majka tj kraljica nekolko puta pokusala samoubistvo zbog toga.Samim napustanjem se prakticno odrekao prestola.Gde je njegov testament ?

Stefan Sydney

pre 11 godina

Evo ovako, i jedni i drugi. Slusajte glas razuma.

Ako bi imali monarhiju onda bi taMo nekim svetskim grupama bilo lako da vladaju nama pomocu njih. Kao sto je i bilo u proslosti.

Ovako, imamo mnogo partija i partijica, a oni su SVI vezani za taMo neke svetske grupe, ali razlicite grupe, sto je najvaznije. E, te razlicite grupe imaju medjusobna (visevekovna) trvenja, ko je GAZDA.

Sve dok mi uspevamo da ih zavadjavamo, ko sto smo i dosad radili, bice nam dobro a izdajnici (u datom trenutku neke grupe) ce zavrsavati kako i dolikuje onima koji se mole pogresnoj strani. A ostali, ko Misko & comp. ce zavrsiti u zatvoru.

Jedino tako ce i jedni, i drugi videti DA NICIJA NIJE GORELA DO ZORE.
I vodice racuna o Srbiji i srpskom narodu. Zbog straha...

freeloader

pre 11 godina

Mozda je za zemlju u kojoj nema gradjana, vec podanika i ovaca za šišanje, monarhija, sa skupstinom kakvu imamo, dobro rešenje (i kazna). Možda će narod i gedže onda da se iškoluju i opismene, propamete, upristoje...

Биба

pre 11 godina

Без краља не ваља.Осврнимо се последњих 60год па погледајте шта су направили ови после краља.Чега год су се дотакли уништили су.И даље нам соле памет.

Miroslav

pre 11 godina

Gospodja Vukomanovic iz SPSa je politikolog, doktor nauka sa FPN, a tvrdi da u parlamentarnoj monarhiji drzavom vlada jedna porodica. Visoko skolstvo u Srbiji je palo u najdublji ambis. Drzave sa najvecim stepenom demokratije i slobode: Svedska, Danska, Norveska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Velika Britanija, Kanada su po nasim Doktorima politickih nauka autoritarne despotije. nebitno da li ste monarhista ili republikanac jedino pravo pitanje iz ovog teksta je: Pa dokle vise da nas jasu nepismeni sa laznim diplomama?

...

pre 11 godina

Prvo, nijedna država na svetu koja je ukinula monarhiju nikada je nije vratila. Ne zato što su glupi, već je monarhija ostatak prošlosti. Svi kraljevi i kraljice imaju čisto protokolarne uloge. Jel znate vi koliko košta monarhija? Da smo pametni, i predsednika ili premijera bismo ukinuli, jedan je dovoljan. Predsednik ionako samo sprovodi politiku Vlade. Da li ste ikad znali ko je nemački predsednik? Ili američki premijer (on i ne postoji).
Drugo, ko bi bio kralj, i s kojim pravom? Jer ja ne vidim pokazatelj zašto bi nas bolje vodio Karađorđević od Obrenovića ili obrnuto. Ili da nađemo nekog potomka Nemanjića? Ili Lazarevog, koga najviše volimo mada nikad nije bio vladar, a nazivamo ga i carem. Ko je po vama taj koji treba da nas vodi? Dižemo frku po Novom Sadu zbog ćirilice, a hoćemo za Kralja čoveka koji jedva govori srpski. I samo da podsetim ovde dežurne protivnike politike bratstva i jedinstva, Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, a potom i Kraljevinu Jugoslaviju vam je uveo kralj, a ne Tito.
Molim da mi objavite komentar pošto to u poslednje vreme ne činite, imate mail pa me makar obavestite u čemu je problem

Vatrogasac

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!
(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)
Pa fali mnogo toga, npr kultura, red, disciplina, postenje..., a imamo viska i to ne malo nego kipi na sve sstrane kriminal, korupcija, pljacke, delikvencija, pohlepa... Ako se uvede monarhija mislis da ce u Srbiji svi da se promene i da postanemo Svedska? Ostace sve isto osim sto cemo dobiti jos jednog prozdrljivca u obliku kralja. Eno ti ga princ Karadjordjevic, Srpski princ a prica Srpski kao kinez, to pokazuje koliko mu je stalo do Srbije, ali se zato se ne usstrucava da trosi drzavne pare i zivi siroko.

Јовица

pre 11 godina

Од како смо се одрекли краљевине само падамо и падамо.Ови после краља нам ништа нису добро донели.Када нема домаћина у кући кућа само назадује.Ја сам зато да се зна ко је домаћин у кући.

Strumf

pre 11 godina

Mozda bi i bio za kralja da kralj zna srpski... pa posto ne zna, a njegova deca ga i ne smatraju maternjim jezikom, moze on biti bogotac ja ga za kralja necu.

sofronije

pre 11 godina

@Imal nekog ođe?, 24. januar 2013 08:53
Kakva bre crna monarhija?
Jesu li zbrisali iz zemlje i ostavili gradjanje 6 aprila?
Jadno oni i zlato poneli

daMOZDAne

pre 11 godina

Bilo bi bolje da smo delimcna monarhija da monarh sluzi umesto predsednika posto i ovako on nema velika ovlascenja.Ima veci uticaj u svetu i stabilnu bi vodio politiku sto se tice unutrasnje politike to ostaviti vladi ionako se premijer za sve pita po ovim zakonima u Srbiji.Ali lepo je rekao Rasim trenutno imamo vecih problema od toga mozda za 10 godina.A ovi iz DS i LDP pevaju neki put su za kralja neki put protiv.Voleo bih da cujem Vuka Draskovica na ovu temu jer na tome dobija glasove.

Kruna je spas!!

pre 11 godina

Sta ovaj komunista -radikal- naprednjak me ne zanima sta prica. Sto pre treba raspisati referendun jer Srbi u ovoj republici najbrze bioloski uzumiru kao niakd u svojoj istoriji. Moraju da nam evropske monarhisticke zemlje budu model kao kraljevina Svedska, kraljevina Holandija, kraljevina Norveska, kraljevina Danska...i da buduca kraljevina Srbije se ugleda na njih. Repubilka jednostavno ne radi a to svi vide. Bez kralja ne valja!!!

Zdravko Keglović

pre 11 godina

Najvažniji problem Srbije je ponovno uspostavljanje monarhije i Tomi svaka čast. Da je ovo bila Kraljevina ne bi bilo ni gubitničkih ratova, ni gubljenja teritorija ni ekonomskog sunovrata niti uništavanja ugleda Srbije jer sve to su pripremili komunisti-republikanci.

Vojvodjanka

pre 11 godina

Čim dodju izbori nadajmo se da će gradjani znati da se ne šale, već će ovi socijalisti morati krivično odgovarati i otići tamo gde im je mesto.Nama baš nije do šale, jer godinama gledamo ove socijaliste strpane na svim mestima gde se ne šali, već krade, a kralj bi mogao za tolike godine trošeći vodu i struju besplatno na Dvour, bar srpski da nauči...

profesor doktor patrik

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!

Luka

pre 11 godina

Ja bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. Sta je to sto nam donosi monarhija sto ima odlucujucu prednost u odnosu na republiku? Bez ikakve lose namere pitam jer sam nemam odgovora na ova pitanja...

Mrtvac

pre 11 godina

Sve politicke partije su protiv monarhije... Zar to nije pokazatelj da treba da vratimo monarhiju? Mesetarenja posle vise ne bi smelo da bude.

Kaja

pre 11 godina

O tebi ne treba trositi reci tvoja proslost je jasna a sad savjetnik coveku sa sumljivom diplomom sto je mnogo mnogo Anticu i od tebe mnogo si ,,jak" profesor.

gox

pre 11 godina

Bez obzira sta mislim o monarhiji, a posebno o Karadjordjevicima (dinastija koja je uvukla Srbiju u I svetski rat, zatim u avanturu zvanu Jugoslavija...), zbijati sale pred porodicom coveka ciji su posmrtni ostaci tu pored u kovcegu, je neukusno. Nama su na vlasti ljudi bez najosnovnijeg kucnog vaspitanja. Ali valjda to prolazi kod prosecnog glasaca....

puit u gluposti poplocan je izjavama savetnika

pre 11 godina

Ovome Anticu treba savetnik koji bi mogao da mu kaze koji mu je posao i sta treba da radi. Nikolic treba da ga najuri i da kaze da se samo salio kad je Antica postavio na mesto svog savetnika.

davida

pre 11 godina

Nisu svi koji su opozicija ili glasali za opozicione stranke nužno protiv Kralja.Ne moraju svi da misle isto zato što dele neke ideje. Ali ovde važi pravilo "crno-belog" posmatranja fenomena i događaja. Već imamo zastavu sa kraljevskim grbom, šta bi falilo da imamo i kraljevinu. Imali bi neki pivot koji okačimo na zid da predstavlja Srbiju i vladu i premijera koji se menjaju. Kanada, Australija, Novi Zeland priznaju engleskog monarha i opet su slika i prilika demokratije. Zemlje u evropi koje su "optužene" za "najgori" vid socijalne države su skandinavske zemlje Švedska, Norveška i Danska i sve su kraljevine. Norveški kralj sa cegerom ide u prodavnicu sam. Druga je stvar što će nas kraljevina koštati mnogo više jer teško da će u ovakvoj konstelaciji snaga gde se favorizuje sujeta, uobraženost i bahatost naš prestolonaslednik biti skroman. Nije isključeno ni da grešim, jer "greši čovek". I da, Koga za kralja? da ne spominjem da su Karađorđevići došli do prstola nakon puča i masakra Obrenovića.

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Pitanje referenduma mora kad-tad doci na red. Ali se postavlja pitanje - hoce li ikada vladarski dom Obrenovica dobiti pocasti koje je zasluzio? Neku porodicnu zaduzbinu, recimo? Vodili su drzavu u najteza vremena. Od pasaluka su napravili vazalnu knezevinu, oslobodili Srbiju vojnog prisustva Turaka, od vazalne knezevine nezavisnu knezevinu, pa na kraju i kraljevinu. Osnivali su pozorista, donosili ustave, zakone, ustrojili vojsku i drzavnu upravu, uveli dvorski ceremonijal, podizali skole, unapredili akademiju nauka, stvorili tzv. pretkumanovsku Srbiju (1878-1912). I na kraju, izbrisani kao pseta iz istorije svog naroda. Nose zig izdajnika, a Srbija je sa njima procvetala. U svakom pogledu. Samo toga jos uvek nismo ni svesni. Nemam nista protiv Karadjordjevica, iako su nas svojom nevestom politikom uveli u najvece demografske katastrofe. Samo sam za to da se kao drustvo i drzava oduzimo i Obrenovicima. Istom merom.

DaLanik

pre 11 godina

Ja samo cekam kad ce se narod opametiti i uvideti da je monarhija jedino resenje. Probali ste Slobu, Ds, Sns... i sve je isto. Bez kralja ne valja!

Dejan Kostic

pre 11 godina

Gospodjo Vukomanovic parlamentarna monarhija ne znaci vladavinu jedne porodice. Zalosno je sto osobe poput Vas komentarisu nesto o cemu nemaju pojma. A i odgovorite mi na pitanje kolimo porodica sada vlada Srbijom? Na kraju dajte referendum pa nek se narod izjasni.

A.Semjonov

pre 11 godina

Nisu nekima iz opozicije problem Antic i Nikolic nego ocito saglasje naroda, Vojske Srbije, Crkve i vlasti o vracanju Kraljevin Srbije.

Milos Stanojevic

pre 11 godina

"teško da bi građani Srbije danas prihvatili ideju da njima vlada jedna porodica, pa bila ona i kraljevska“. „Dakle, Srbija će ostati i republika i parlamentarna demokratija" - Ne gospodjo, gradjani srbije vole da njima vlada polupismena banda koja se smenjuje u cirkuskim kvazi izborima birajuci manje zlo. Pitanje monarhije je ozbiljno pitanje i zasluzuje ozbiljnu diskusiju, a uzevsi u obzir nesto sto se zove politicka kultura jedne zemlje Srbija od monarhistickog uredjenja i poprodice Karadjordjevic moze imati samo koristi. Ugled i rodbinske veze koje poseduju u svetu ipak su malo jace od ugleda koji uziva i aktuelini i bivsi predsednik republike. Vlast jedne poreodice ne zove se parlamentarna monarhija kao sto se ovo danas ne moze nazvati demokratijom vec brutalnom feudalnom kleptokratijom. Parlamentarna monarhija nedostizni je kulturoloski cilj za sve nas danas.

Boba

pre 11 godina

Nemam o Antiću nikakvo mišljenje (ne interesuje me taj lik), ali kad pročitam komentare opozicije zaboli me glava! Mislim, baš se prave toše!

Generalno u ovoj zemlji, ako želiš (sa pravom ili bez) da opleteš po nekom, dovoljan je povod pojavljivanje njegovog imena u medijima. Šta je taj neko izjavio i u kom kontekstu nije bitno, jer zamena teza i spinovanje nemaju granica.

Da li misle da smo toliki pacijenti da sledimo taj tok misli i zdarvo za gotovo prihvatimo takva obrazloženja?!? Stvarno smo ovce za te političare!

Čekam još da se javi Čeda i da kaže kako je samim pomenom monarhije ugrožen proces galaktičkih integracija i poljuljan sistem kosmičkih vrednosti ;)

vita_brevis

pre 11 godina

Dokoni monarhisti neka otpocnu svoje aktivnosti najpre u inostranstvu, pa kada "ispipaju puls" Hrvata i Slovenaca, eta nama opet Kraljevine SHS (ha, ha...).

Milja

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku sve stranke koje tvrde da monarhija nije moguća nemaju pojma koliko gradjana želi monarhiju.Iznenadiće se jednog dana . A gospodjici iz SPSa mogu da poručim da ustavotvorbna monarhija ne daje vlast jednoj porodici kako to ona misli,Tradicija monarhije mnogo je duža od republikanske , samo toliko da se zna.

marko, nis

pre 11 godina

Oliver Antic bi trebalo da odgovara, zajedno sa svima koji su ucestvovali u sprovodjenju nakaradnog zakona o univerzitetu koji su doneli radikali uz pomoc SPS-a 1998, a po kom su svi profesori koji su odbili da potpisu lojalnost tom zakonu izbacivani sa fakulteta. On je licno bio dekan koji je sa pravnog fakulteta izbacivao profesore. Da se zakon o lustraciji ikada primenio, on bi bio primer coveka kome bi bilo zabranjeno da vrsi bilo koju javnu funkciju. Sa druge strane, narod obozava ovakve ljude, i to je veliki problem za ovo drustvo.

Imal nekog ođe?

pre 11 godina

Po ovim komentarima znači niko ne bi smeo ni da zucne o monarhiji u Srbiji jer je to protivustavno? A šta ćemo sa monarhističkim strankama, ne smeju da iznose svoj program i da postavljaju ovo pitanje jer je protivustavno? Pa što ih onda ne zabranite? Ko ste vi uopšte da utvrđujete šta je ustavno a šta protivustavno. Zaklinjali ste se u sve svete grale u poslednjih 80 godina, a na monarhiju pa čak i parlamentarnu ste gadljivi?

marko, nis

pre 11 godina

Oliver Antic bi trebalo da odgovara, zajedno sa svima koji su ucestvovali u sprovodjenju nakaradnog zakona o univerzitetu koji su doneli radikali uz pomoc SPS-a 1998, a po kom su svi profesori koji su odbili da potpisu lojalnost tom zakonu izbacivani sa fakulteta. On je licno bio dekan koji je sa pravnog fakulteta izbacivao profesore. Da se zakon o lustraciji ikada primenio, on bi bio primer coveka kome bi bilo zabranjeno da vrsi bilo koju javnu funkciju. Sa druge strane, narod obozava ovakve ljude, i to je veliki problem za ovo drustvo.

Imal nekog ođe?

pre 11 godina

Po ovim komentarima znači niko ne bi smeo ni da zucne o monarhiji u Srbiji jer je to protivustavno? A šta ćemo sa monarhističkim strankama, ne smeju da iznose svoj program i da postavljaju ovo pitanje jer je protivustavno? Pa što ih onda ne zabranite? Ko ste vi uopšte da utvrđujete šta je ustavno a šta protivustavno. Zaklinjali ste se u sve svete grale u poslednjih 80 godina, a na monarhiju pa čak i parlamentarnu ste gadljivi?

DaLanik

pre 11 godina

Ja samo cekam kad ce se narod opametiti i uvideti da je monarhija jedino resenje. Probali ste Slobu, Ds, Sns... i sve je isto. Bez kralja ne valja!

Milja

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku sve stranke koje tvrde da monarhija nije moguća nemaju pojma koliko gradjana želi monarhiju.Iznenadiće se jednog dana . A gospodjici iz SPSa mogu da poručim da ustavotvorbna monarhija ne daje vlast jednoj porodici kako to ona misli,Tradicija monarhije mnogo je duža od republikanske , samo toliko da se zna.

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Pitanje referenduma mora kad-tad doci na red. Ali se postavlja pitanje - hoce li ikada vladarski dom Obrenovica dobiti pocasti koje je zasluzio? Neku porodicnu zaduzbinu, recimo? Vodili su drzavu u najteza vremena. Od pasaluka su napravili vazalnu knezevinu, oslobodili Srbiju vojnog prisustva Turaka, od vazalne knezevine nezavisnu knezevinu, pa na kraju i kraljevinu. Osnivali su pozorista, donosili ustave, zakone, ustrojili vojsku i drzavnu upravu, uveli dvorski ceremonijal, podizali skole, unapredili akademiju nauka, stvorili tzv. pretkumanovsku Srbiju (1878-1912). I na kraju, izbrisani kao pseta iz istorije svog naroda. Nose zig izdajnika, a Srbija je sa njima procvetala. U svakom pogledu. Samo toga jos uvek nismo ni svesni. Nemam nista protiv Karadjordjevica, iako su nas svojom nevestom politikom uveli u najvece demografske katastrofe. Samo sam za to da se kao drustvo i drzava oduzimo i Obrenovicima. Istom merom.

A.Semjonov

pre 11 godina

Nisu nekima iz opozicije problem Antic i Nikolic nego ocito saglasje naroda, Vojske Srbije, Crkve i vlasti o vracanju Kraljevin Srbije.

sofronije

pre 11 godina

@Imal nekog ođe?, 24. januar 2013 08:53
Kakva bre crna monarhija?
Jesu li zbrisali iz zemlje i ostavili gradjanje 6 aprila?
Jadno oni i zlato poneli

Strumf

pre 11 godina

Mozda bi i bio za kralja da kralj zna srpski... pa posto ne zna, a njegova deca ga i ne smatraju maternjim jezikom, moze on biti bogotac ja ga za kralja necu.

gox

pre 11 godina

Bez obzira sta mislim o monarhiji, a posebno o Karadjordjevicima (dinastija koja je uvukla Srbiju u I svetski rat, zatim u avanturu zvanu Jugoslavija...), zbijati sale pred porodicom coveka ciji su posmrtni ostaci tu pored u kovcegu, je neukusno. Nama su na vlasti ljudi bez najosnovnijeg kucnog vaspitanja. Ali valjda to prolazi kod prosecnog glasaca....

Luka

pre 11 godina

Ja bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. Sta je to sto nam donosi monarhija sto ima odlucujucu prednost u odnosu na republiku? Bez ikakve lose namere pitam jer sam nemam odgovora na ova pitanja...

Milos Stanojevic

pre 11 godina

"teško da bi građani Srbije danas prihvatili ideju da njima vlada jedna porodica, pa bila ona i kraljevska“. „Dakle, Srbija će ostati i republika i parlamentarna demokratija" - Ne gospodjo, gradjani srbije vole da njima vlada polupismena banda koja se smenjuje u cirkuskim kvazi izborima birajuci manje zlo. Pitanje monarhije je ozbiljno pitanje i zasluzuje ozbiljnu diskusiju, a uzevsi u obzir nesto sto se zove politicka kultura jedne zemlje Srbija od monarhistickog uredjenja i poprodice Karadjordjevic moze imati samo koristi. Ugled i rodbinske veze koje poseduju u svetu ipak su malo jace od ugleda koji uziva i aktuelini i bivsi predsednik republike. Vlast jedne poreodice ne zove se parlamentarna monarhija kao sto se ovo danas ne moze nazvati demokratijom vec brutalnom feudalnom kleptokratijom. Parlamentarna monarhija nedostizni je kulturoloski cilj za sve nas danas.

Boba

pre 11 godina

Nemam o Antiću nikakvo mišljenje (ne interesuje me taj lik), ali kad pročitam komentare opozicije zaboli me glava! Mislim, baš se prave toše!

Generalno u ovoj zemlji, ako želiš (sa pravom ili bez) da opleteš po nekom, dovoljan je povod pojavljivanje njegovog imena u medijima. Šta je taj neko izjavio i u kom kontekstu nije bitno, jer zamena teza i spinovanje nemaju granica.

Da li misle da smo toliki pacijenti da sledimo taj tok misli i zdarvo za gotovo prihvatimo takva obrazloženja?!? Stvarno smo ovce za te političare!

Čekam još da se javi Čeda i da kaže kako je samim pomenom monarhije ugrožen proces galaktičkih integracija i poljuljan sistem kosmičkih vrednosti ;)

Mrtvac

pre 11 godina

Sve politicke partije su protiv monarhije... Zar to nije pokazatelj da treba da vratimo monarhiju? Mesetarenja posle vise ne bi smelo da bude.

freeloader

pre 11 godina

Mozda je za zemlju u kojoj nema gradjana, vec podanika i ovaca za šišanje, monarhija, sa skupstinom kakvu imamo, dobro rešenje (i kazna). Možda će narod i gedže onda da se iškoluju i opismene, propamete, upristoje...

Dejan Kostic

pre 11 godina

Gospodjo Vukomanovic parlamentarna monarhija ne znaci vladavinu jedne porodice. Zalosno je sto osobe poput Vas komentarisu nesto o cemu nemaju pojma. A i odgovorite mi na pitanje kolimo porodica sada vlada Srbijom? Na kraju dajte referendum pa nek se narod izjasni.

profesor doktor patrik

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!

Zdravko Keglović

pre 11 godina

Najvažniji problem Srbije je ponovno uspostavljanje monarhije i Tomi svaka čast. Da je ovo bila Kraljevina ne bi bilo ni gubitničkih ratova, ni gubljenja teritorija ni ekonomskog sunovrata niti uništavanja ugleda Srbije jer sve to su pripremili komunisti-republikanci.

puit u gluposti poplocan je izjavama savetnika

pre 11 godina

Ovome Anticu treba savetnik koji bi mogao da mu kaze koji mu je posao i sta treba da radi. Nikolic treba da ga najuri i da kaze da se samo salio kad je Antica postavio na mesto svog savetnika.

davida

pre 11 godina

Nisu svi koji su opozicija ili glasali za opozicione stranke nužno protiv Kralja.Ne moraju svi da misle isto zato što dele neke ideje. Ali ovde važi pravilo "crno-belog" posmatranja fenomena i događaja. Već imamo zastavu sa kraljevskim grbom, šta bi falilo da imamo i kraljevinu. Imali bi neki pivot koji okačimo na zid da predstavlja Srbiju i vladu i premijera koji se menjaju. Kanada, Australija, Novi Zeland priznaju engleskog monarha i opet su slika i prilika demokratije. Zemlje u evropi koje su "optužene" za "najgori" vid socijalne države su skandinavske zemlje Švedska, Norveška i Danska i sve su kraljevine. Norveški kralj sa cegerom ide u prodavnicu sam. Druga je stvar što će nas kraljevina koštati mnogo više jer teško da će u ovakvoj konstelaciji snaga gde se favorizuje sujeta, uobraženost i bahatost naš prestolonaslednik biti skroman. Nije isključeno ni da grešim, jer "greši čovek". I da, Koga za kralja? da ne spominjem da su Karađorđevići došli do prstola nakon puča i masakra Obrenovića.

Kaja

pre 11 godina

O tebi ne treba trositi reci tvoja proslost je jasna a sad savjetnik coveku sa sumljivom diplomom sto je mnogo mnogo Anticu i od tebe mnogo si ,,jak" profesor.

Vojvodjanka

pre 11 godina

Čim dodju izbori nadajmo se da će gradjani znati da se ne šale, već će ovi socijalisti morati krivično odgovarati i otići tamo gde im je mesto.Nama baš nije do šale, jer godinama gledamo ove socijaliste strpane na svim mestima gde se ne šali, već krade, a kralj bi mogao za tolike godine trošeći vodu i struju besplatno na Dvour, bar srpski da nauči...

mladen

pre 11 godina

kako me nervira ovaj lik podseca me na himlera ili tako nekog nacistu a lici malo i na onog stojkovica sto je palio knjige.sve u svemu nije bitna vest samo me nervira lik koji zna samo da mrzi druge i verujem vecini normalnih ljudi

dragan

pre 11 godina

Prisetimo se ubistva Obrenovica koje su finansirali Karadjordjevici,zatim mi pravog prestolonaslednika nemamo.Po izjavi Aleksandra na Histori kanalu otac je njega i zenu napustio i otisao u SAD.Cak je i majka tj kraljica nekolko puta pokusala samoubistvo zbog toga.Samim napustanjem se prakticno odrekao prestola.Gde je njegov testament ?

Aleksandar

pre 11 godina

@(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)

A sta fali SAD, Nemackoj, Francuskoj, Svajcarskoj, Finskoj, Austriji, Ceskoj, Turskoj, Juznoj Koreji...? (Da, Finska je republika a ne monarhija!)

S druge strane, sta je to dobro u Kambodzi, Svazilendu, Butanu, Tuvalu, Lesotu...?

Kakve to veze ima konstitucionalno uredjenje drzave sa time kakva ce ta drzava biti? Po kojoj to logici monarh cini zemlju bogatijom i prosperitetnijom - obrnut primer je logican i dokazan, al' jos ne videh po kom to mehanizmu neko, cija je jedina zasluga u zivotu to sto je rodjen od odredjenih roditelja, automatski donosi prosperitet.

Republike drze 4/5 svog svetskog bogatstva i uticaja, kako je moguce da su toliko 'potukle' monarhije ako su monarhije bolje? Pa cak i tamo gde su monarhije, ako je rec o bogatim drzavma, uglavnom je rec o cistoj ceremonijalnoj ulozi monarha zbog nekakve tradicije, niko nije lud da im da neku stvarnu moc. Koliko primera znas gde se neka republika vratila u monarhiju? A koliko znas obrnutih?

Na koncu, sa rezonovanjem 'ta i ta drzava je monarhija i odlicno joj ide, i nama bi tako islo da smo monarhija' moze lagano da se dodje do zakljucka `Saudijska Arabija je serijatska zemlja i odlicno im ide, trebalo bi i mi da uvedemo serijat`.

vita_brevis

pre 11 godina

Dokoni monarhisti neka otpocnu svoje aktivnosti najpre u inostranstvu, pa kada "ispipaju puls" Hrvata i Slovenaca, eta nama opet Kraljevine SHS (ha, ha...).

...

pre 11 godina

Prvo, nijedna država na svetu koja je ukinula monarhiju nikada je nije vratila. Ne zato što su glupi, već je monarhija ostatak prošlosti. Svi kraljevi i kraljice imaju čisto protokolarne uloge. Jel znate vi koliko košta monarhija? Da smo pametni, i predsednika ili premijera bismo ukinuli, jedan je dovoljan. Predsednik ionako samo sprovodi politiku Vlade. Da li ste ikad znali ko je nemački predsednik? Ili američki premijer (on i ne postoji).
Drugo, ko bi bio kralj, i s kojim pravom? Jer ja ne vidim pokazatelj zašto bi nas bolje vodio Karađorđević od Obrenovića ili obrnuto. Ili da nađemo nekog potomka Nemanjića? Ili Lazarevog, koga najviše volimo mada nikad nije bio vladar, a nazivamo ga i carem. Ko je po vama taj koji treba da nas vodi? Dižemo frku po Novom Sadu zbog ćirilice, a hoćemo za Kralja čoveka koji jedva govori srpski. I samo da podsetim ovde dežurne protivnike politike bratstva i jedinstva, Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, a potom i Kraljevinu Jugoslaviju vam je uveo kralj, a ne Tito.
Molim da mi objavite komentar pošto to u poslednje vreme ne činite, imate mail pa me makar obavestite u čemu je problem

tanja

pre 11 godina

A ko da nam bude kralj? Roditelji su Aleksandra morali da nauce srpski i to odlican srpski ,bez obzira na to gde je rastao.U kuci su mogli da govore,kao i da mu nadju profesora.U filmu Kraljev govor vidimo da je engleski kralj morao da ide kod logopeda da usavrski govor kad se obraca naciji.Ovaj nas se nimalo me trudi niti ni na bilo koji nacin mogao da vodi zemlju.

Miroslav

pre 11 godina

Gospodja Vukomanovic iz SPSa je politikolog, doktor nauka sa FPN, a tvrdi da u parlamentarnoj monarhiji drzavom vlada jedna porodica. Visoko skolstvo u Srbiji je palo u najdublji ambis. Drzave sa najvecim stepenom demokratije i slobode: Svedska, Danska, Norveska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Velika Britanija, Kanada su po nasim Doktorima politickih nauka autoritarne despotije. nebitno da li ste monarhista ili republikanac jedino pravo pitanje iz ovog teksta je: Pa dokle vise da nas jasu nepismeni sa laznim diplomama?

Gondor

pre 11 godina

Ne bi nam sad bio los neki Nemanjic, Milos Obrenovic ili kralj Petar I da ga imamo, makar i kao figuru koja drzi naciju kao neki stabilizator u teskim vremenima.
Ali ove kraljevske porodice su potpuno odnarodjene mesanjem sa drugim kraljevskim porodicama Evrope i nemaju veze sa ovim narodom realno, cak ne znaju ni jezik naroda kome pretenduju da budu kraljevska loza. Smesno i potpuno blesavo.

Aleksandar I

pre 11 godina

Da li postoji ikakva mogucnost da se skupe potpisi za referendum o Monarhiji?
Bilo bi lepo kada bi Srbija posle 68 godina ponovo bila Monarhija, jel oduvek bila uredjena kao Monarhija, da li bila to Knezevina, Carevina, ili Kraljevina...
Da ce Bog da se i ta komunisticka greska ispraivti...

Vatrogasac

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!
(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)
Pa fali mnogo toga, npr kultura, red, disciplina, postenje..., a imamo viska i to ne malo nego kipi na sve sstrane kriminal, korupcija, pljacke, delikvencija, pohlepa... Ako se uvede monarhija mislis da ce u Srbiji svi da se promene i da postanemo Svedska? Ostace sve isto osim sto cemo dobiti jos jednog prozdrljivca u obliku kralja. Eno ti ga princ Karadjordjevic, Srpski princ a prica Srpski kao kinez, to pokazuje koliko mu je stalo do Srbije, ali se zato se ne usstrucava da trosi drzavne pare i zivi siroko.

djolefrankfurt

pre 11 godina

zasto da ne? kraljevina naravno.a za sve kriticare da kralj nema pojma o maternjem kao i njegova deca recicu samo da je to istina ali da se kraljevina ne pravi za nas sada i " ovaj momenat" vec i za buduca pokoljenja.do 1945 smo uvek bili kraljevina i kapitalisticko drustvo ne vidim prepreke da bi i u buducnost bilo tako

Kruna je spas!!

pre 11 godina

Sta ovaj komunista -radikal- naprednjak me ne zanima sta prica. Sto pre treba raspisati referendun jer Srbi u ovoj republici najbrze bioloski uzumiru kao niakd u svojoj istoriji. Moraju da nam evropske monarhisticke zemlje budu model kao kraljevina Svedska, kraljevina Holandija, kraljevina Norveska, kraljevina Danska...i da buduca kraljevina Srbije se ugleda na njih. Repubilka jednostavno ne radi a to svi vide. Bez kralja ne valja!!!

Sneza

pre 11 godina

a bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. S..(Luka, )
Dovoljno ti je da pogledas da ekonomski najace zemlje imaju monarhisticko uredjenje; Norveska, Svedska, Holandija, Danska, Belgija Britanija, Monako, Lichetstajn, Spanija....najbolji zivotni standard u svetu imaje dve evropske monarhisticke zemlje 1)Kraljevina Norveska i 2)Luksemburg. Drugo, nema nigde siroamsne evropske monarhisticke drzave pa tako i kraljevina Srbija bi bila pomognuta od evropskih monarhija investicijama iz tih drzava i njima ne bi odgovarala da je kraljevina Srbija ekonomski na nivou Albanije, kao sadasnja REPUBLIKA Srbija. Pogledaj kako se razvila ekonomski Spanija od kad su vratili monarhiju pre vise od 30-tak godina, pre toga bili ekonomski na nivou Albanije. Oism sto su jake politicke evropske monarhije su politicki najstabilnije drzave u svetu. Dovoljan razlog zasto se treba modelovati sa tim zemljama evropskom monarhijama a ne sa 'nesvsratnima'' kao do sad. Za one koji pricaju kao papagaji u nedostanu boljih argumenata ' kralj ne zna srpski', podseticu ih da njihov Tito nije znao dobro hrvatski da govori, uvek je imao problema sa padezima, a danasnji Prestonaslednik sigurno govori danas bolje srpski, nego Tito sto je govorio njegov maternji hrvatski.

7abrinuta

pre 11 godina

OVO JE SAMO PUKO VADJENJE,JER JE REKAO TAČNO ONO ŠTO MISLI.A pozicija mu je takva da se za posledice i ne brine ,nažalost.Na pomenu kralju da se neko ovako,,šali,, ma nije valjda ,i da mi to i još i POVERUJEMO,TO SE PRAVIM IMENOM ZOVE ,,PROVERA TERENA,, ILI ,,PROBNI BALON ,,ENO VAM KORAKSOVE FENOMENALNE KARIKATURE.SVE JE ,,REČENO,,.Pored toliko njegovih najbliskijih i daljih rodjaka ,nijeda ovde već imamo svojevrsnu novu dinastiju,ali se neki prave da je nevide.I nije jedina ,ima ih još i ,,smeše,,nam se iz Skupštine.Zakon je ,,obične,,a za one ,,druge,,kako se nagode.

sosa

pre 11 godina

Ovaj se izlupeta kako zine, kao sto je znao raditi na ispitima, kao kad je bio dekan. Sramota me sto mi je bio profesor. Ima legitimnih ideja, i ova moze biti jedna od njih, ali nacin na koji on o tome govori je u najmanju ruku neadekvatan, imajuci u vidu kakva mu je funkcija.

student

pre 11 godina

Svako ko je jednom bio na predavanju kod Antića zna da se stvarno šalio. Voli on tako da filozofira i da se pravi pametan ;)

Владимир

pre 11 godina

Код Макијавелиј пише: ко гради на народу, гради на блату.
Стари Грци су демократију у тираниду сматрали за најгори облик владавине, заправо демократију нису ни држали за уређење (Аристотел).
Најпохвалнији су били према апсолутистичкој монархији, која је, уосталом, свој процват и доказ, добила у Византији. Најдуговечније и најразвијеније империје од постанка човека.
Друго, не може сваки народ да живи по истом принципу, уређењу.
Итд, итд...

dejo

pre 11 godina

ako ce da bude kralj a nece da nauci srpski onda ce cela Srbija morati da govori engleski, cisto da kralju ne bude neprijatno.....a i lakse je....

Јовица

pre 11 godina

Од како смо се одрекли краљевине само падамо и падамо.Ови после краља нам ништа нису добро донели.Када нема домаћина у кући кућа само назадује.Ја сам зато да се зна ко је домаћин у кући.

Биба

pre 11 godina

Без краља не ваља.Осврнимо се последњих 60год па погледајте шта су направили ови после краља.Чега год су се дотакли уништили су.И даље нам соле памет.

daMOZDAne

pre 11 godina

Bilo bi bolje da smo delimcna monarhija da monarh sluzi umesto predsednika posto i ovako on nema velika ovlascenja.Ima veci uticaj u svetu i stabilnu bi vodio politiku sto se tice unutrasnje politike to ostaviti vladi ionako se premijer za sve pita po ovim zakonima u Srbiji.Ali lepo je rekao Rasim trenutno imamo vecih problema od toga mozda za 10 godina.A ovi iz DS i LDP pevaju neki put su za kralja neki put protiv.Voleo bih da cujem Vuka Draskovica na ovu temu jer na tome dobija glasove.

Stefan Sydney

pre 11 godina

Evo ovako, i jedni i drugi. Slusajte glas razuma.

Ako bi imali monarhiju onda bi taMo nekim svetskim grupama bilo lako da vladaju nama pomocu njih. Kao sto je i bilo u proslosti.

Ovako, imamo mnogo partija i partijica, a oni su SVI vezani za taMo neke svetske grupe, ali razlicite grupe, sto je najvaznije. E, te razlicite grupe imaju medjusobna (visevekovna) trvenja, ko je GAZDA.

Sve dok mi uspevamo da ih zavadjavamo, ko sto smo i dosad radili, bice nam dobro a izdajnici (u datom trenutku neke grupe) ce zavrsavati kako i dolikuje onima koji se mole pogresnoj strani. A ostali, ko Misko & comp. ce zavrsiti u zatvoru.

Jedino tako ce i jedni, i drugi videti DA NICIJA NIJE GORELA DO ZORE.
I vodice racuna o Srbiji i srpskom narodu. Zbog straha...

Besni Aristotel

pre 11 godina

(Владимир, 24. januar 2013 12:15)

Vaš komentar je skandalozan. Gde to, molim vas, kod Aristotela piše da je demokratija najgori oblik državnog uređenja? Nemojte da je mešate sa tiranidom, koja je samo izopačeni i izvitopereni oblik demokratije. Ako već hoćete da se pravite stručnim, onda navedite tačno poglavlje iz Aristotelove "Politike" na koje mislite, da bismo svi znali šta tačno ste pogrešno protumačili.
Zatim, tih 200 godina koliko je trajala atinska demokratija iznedrila su 200 puta više nego što je vizantijsko društvo, koje je 1000 godina roptalo u samrtničkoj agoniji, moglo i da zamisli. Kada je reč o apsolutističkoj monarhiji, uvek na jednog osrednjeg cara dođe jedan potpuno lud, a dobar car - to dođe jednom u hiljadu leta. Zaista je jako, jako smešno kada kažete da je Vizantija bila "najrazvijenija imperija ikada". Obaška što je narod bio nesrećan i obespravljen.
A ako već volite citate, onda evo jedan citat od Čerčila, koji donekle celu tu problematiku sažima: Demokratija je najgore državno uređenje, AKO se izuzmu sva ostala.
Stoga, prestanite da pametujte, izučite te izvore i okanite se užasnih Karađorđevića.

In medias res

pre 11 godina

Uvek od komarca naprave magarca!A nisam ni mislila da Nada Kolundzija nece da se oglasi...Oliver Antic je vrlo duhovit covek,sto znam sa predavanja na fakultetu,i verujem da je to bila sala,jer su i prilike bile takve!

DaLanik

pre 11 godina

Ja samo cekam kad ce se narod opametiti i uvideti da je monarhija jedino resenje. Probali ste Slobu, Ds, Sns... i sve je isto. Bez kralja ne valja!

Milja

pre 11 godina

Mislim da u ovom trenutku sve stranke koje tvrde da monarhija nije moguća nemaju pojma koliko gradjana želi monarhiju.Iznenadiće se jednog dana . A gospodjici iz SPSa mogu da poručim da ustavotvorbna monarhija ne daje vlast jednoj porodici kako to ona misli,Tradicija monarhije mnogo je duža od republikanske , samo toliko da se zna.

A.Semjonov

pre 11 godina

Nisu nekima iz opozicije problem Antic i Nikolic nego ocito saglasje naroda, Vojske Srbije, Crkve i vlasti o vracanju Kraljevin Srbije.

Imal nekog ođe?

pre 11 godina

Po ovim komentarima znači niko ne bi smeo ni da zucne o monarhiji u Srbiji jer je to protivustavno? A šta ćemo sa monarhističkim strankama, ne smeju da iznose svoj program i da postavljaju ovo pitanje jer je protivustavno? Pa što ih onda ne zabranite? Ko ste vi uopšte da utvrđujete šta je ustavno a šta protivustavno. Zaklinjali ste se u sve svete grale u poslednjih 80 godina, a na monarhiju pa čak i parlamentarnu ste gadljivi?

Zdravko Keglović

pre 11 godina

Najvažniji problem Srbije je ponovno uspostavljanje monarhije i Tomi svaka čast. Da je ovo bila Kraljevina ne bi bilo ni gubitničkih ratova, ni gubljenja teritorija ni ekonomskog sunovrata niti uništavanja ugleda Srbije jer sve to su pripremili komunisti-republikanci.

sofronije

pre 11 godina

@Imal nekog ođe?, 24. januar 2013 08:53
Kakva bre crna monarhija?
Jesu li zbrisali iz zemlje i ostavili gradjanje 6 aprila?
Jadno oni i zlato poneli

profesor doktor patrik

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!

Mrtvac

pre 11 godina

Sve politicke partije su protiv monarhije... Zar to nije pokazatelj da treba da vratimo monarhiju? Mesetarenja posle vise ne bi smelo da bude.

marko, nis

pre 11 godina

Oliver Antic bi trebalo da odgovara, zajedno sa svima koji su ucestvovali u sprovodjenju nakaradnog zakona o univerzitetu koji su doneli radikali uz pomoc SPS-a 1998, a po kom su svi profesori koji su odbili da potpisu lojalnost tom zakonu izbacivani sa fakulteta. On je licno bio dekan koji je sa pravnog fakulteta izbacivao profesore. Da se zakon o lustraciji ikada primenio, on bi bio primer coveka kome bi bilo zabranjeno da vrsi bilo koju javnu funkciju. Sa druge strane, narod obozava ovakve ljude, i to je veliki problem za ovo drustvo.

vita_brevis

pre 11 godina

Dokoni monarhisti neka otpocnu svoje aktivnosti najpre u inostranstvu, pa kada "ispipaju puls" Hrvata i Slovenaca, eta nama opet Kraljevine SHS (ha, ha...).

Milos Stanojevic

pre 11 godina

"teško da bi građani Srbije danas prihvatili ideju da njima vlada jedna porodica, pa bila ona i kraljevska“. „Dakle, Srbija će ostati i republika i parlamentarna demokratija" - Ne gospodjo, gradjani srbije vole da njima vlada polupismena banda koja se smenjuje u cirkuskim kvazi izborima birajuci manje zlo. Pitanje monarhije je ozbiljno pitanje i zasluzuje ozbiljnu diskusiju, a uzevsi u obzir nesto sto se zove politicka kultura jedne zemlje Srbija od monarhistickog uredjenja i poprodice Karadjordjevic moze imati samo koristi. Ugled i rodbinske veze koje poseduju u svetu ipak su malo jace od ugleda koji uziva i aktuelini i bivsi predsednik republike. Vlast jedne poreodice ne zove se parlamentarna monarhija kao sto se ovo danas ne moze nazvati demokratijom vec brutalnom feudalnom kleptokratijom. Parlamentarna monarhija nedostizni je kulturoloski cilj za sve nas danas.

Dejan Kostic

pre 11 godina

Gospodjo Vukomanovic parlamentarna monarhija ne znaci vladavinu jedne porodice. Zalosno je sto osobe poput Vas komentarisu nesto o cemu nemaju pojma. A i odgovorite mi na pitanje kolimo porodica sada vlada Srbijom? Na kraju dajte referendum pa nek se narod izjasni.

djolefrankfurt

pre 11 godina

zasto da ne? kraljevina naravno.a za sve kriticare da kralj nema pojma o maternjem kao i njegova deca recicu samo da je to istina ali da se kraljevina ne pravi za nas sada i " ovaj momenat" vec i za buduca pokoljenja.do 1945 smo uvek bili kraljevina i kapitalisticko drustvo ne vidim prepreke da bi i u buducnost bilo tako

Boba

pre 11 godina

Nemam o Antiću nikakvo mišljenje (ne interesuje me taj lik), ali kad pročitam komentare opozicije zaboli me glava! Mislim, baš se prave toše!

Generalno u ovoj zemlji, ako želiš (sa pravom ili bez) da opleteš po nekom, dovoljan je povod pojavljivanje njegovog imena u medijima. Šta je taj neko izjavio i u kom kontekstu nije bitno, jer zamena teza i spinovanje nemaju granica.

Da li misle da smo toliki pacijenti da sledimo taj tok misli i zdarvo za gotovo prihvatimo takva obrazloženja?!? Stvarno smo ovce za te političare!

Čekam još da se javi Čeda i da kaže kako je samim pomenom monarhije ugrožen proces galaktičkih integracija i poljuljan sistem kosmičkih vrednosti ;)

Strumf

pre 11 godina

Mozda bi i bio za kralja da kralj zna srpski... pa posto ne zna, a njegova deca ga i ne smatraju maternjim jezikom, moze on biti bogotac ja ga za kralja necu.

Aleksandar I

pre 11 godina

Da li postoji ikakva mogucnost da se skupe potpisi za referendum o Monarhiji?
Bilo bi lepo kada bi Srbija posle 68 godina ponovo bila Monarhija, jel oduvek bila uredjena kao Monarhija, da li bila to Knezevina, Carevina, ili Kraljevina...
Da ce Bog da se i ta komunisticka greska ispraivti...

Sneza

pre 11 godina

a bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. S..(Luka, )
Dovoljno ti je da pogledas da ekonomski najace zemlje imaju monarhisticko uredjenje; Norveska, Svedska, Holandija, Danska, Belgija Britanija, Monako, Lichetstajn, Spanija....najbolji zivotni standard u svetu imaje dve evropske monarhisticke zemlje 1)Kraljevina Norveska i 2)Luksemburg. Drugo, nema nigde siroamsne evropske monarhisticke drzave pa tako i kraljevina Srbija bi bila pomognuta od evropskih monarhija investicijama iz tih drzava i njima ne bi odgovarala da je kraljevina Srbija ekonomski na nivou Albanije, kao sadasnja REPUBLIKA Srbija. Pogledaj kako se razvila ekonomski Spanija od kad su vratili monarhiju pre vise od 30-tak godina, pre toga bili ekonomski na nivou Albanije. Oism sto su jake politicke evropske monarhije su politicki najstabilnije drzave u svetu. Dovoljan razlog zasto se treba modelovati sa tim zemljama evropskom monarhijama a ne sa 'nesvsratnima'' kao do sad. Za one koji pricaju kao papagaji u nedostanu boljih argumenata ' kralj ne zna srpski', podseticu ih da njihov Tito nije znao dobro hrvatski da govori, uvek je imao problema sa padezima, a danasnji Prestonaslednik sigurno govori danas bolje srpski, nego Tito sto je govorio njegov maternji hrvatski.

Биба

pre 11 godina

Без краља не ваља.Осврнимо се последњих 60год па погледајте шта су направили ови после краља.Чега год су се дотакли уништили су.И даље нам соле памет.

Владимир

pre 11 godina

Код Макијавелиј пише: ко гради на народу, гради на блату.
Стари Грци су демократију у тираниду сматрали за најгори облик владавине, заправо демократију нису ни држали за уређење (Аристотел).
Најпохвалнији су били према апсолутистичкој монархији, која је, уосталом, свој процват и доказ, добила у Византији. Најдуговечније и најразвијеније империје од постанка човека.
Друго, не може сваки народ да живи по истом принципу, уређењу.
Итд, итд...

Gondor

pre 11 godina

Ne bi nam sad bio los neki Nemanjic, Milos Obrenovic ili kralj Petar I da ga imamo, makar i kao figuru koja drzi naciju kao neki stabilizator u teskim vremenima.
Ali ove kraljevske porodice su potpuno odnarodjene mesanjem sa drugim kraljevskim porodicama Evrope i nemaju veze sa ovim narodom realno, cak ne znaju ni jezik naroda kome pretenduju da budu kraljevska loza. Smesno i potpuno blesavo.

davida

pre 11 godina

Nisu svi koji su opozicija ili glasali za opozicione stranke nužno protiv Kralja.Ne moraju svi da misle isto zato što dele neke ideje. Ali ovde važi pravilo "crno-belog" posmatranja fenomena i događaja. Već imamo zastavu sa kraljevskim grbom, šta bi falilo da imamo i kraljevinu. Imali bi neki pivot koji okačimo na zid da predstavlja Srbiju i vladu i premijera koji se menjaju. Kanada, Australija, Novi Zeland priznaju engleskog monarha i opet su slika i prilika demokratije. Zemlje u evropi koje su "optužene" za "najgori" vid socijalne države su skandinavske zemlje Švedska, Norveška i Danska i sve su kraljevine. Norveški kralj sa cegerom ide u prodavnicu sam. Druga je stvar što će nas kraljevina koštati mnogo više jer teško da će u ovakvoj konstelaciji snaga gde se favorizuje sujeta, uobraženost i bahatost naš prestolonaslednik biti skroman. Nije isključeno ni da grešim, jer "greši čovek". I da, Koga za kralja? da ne spominjem da su Karađorđevići došli do prstola nakon puča i masakra Obrenovića.

freeloader

pre 11 godina

Mozda je za zemlju u kojoj nema gradjana, vec podanika i ovaca za šišanje, monarhija, sa skupstinom kakvu imamo, dobro rešenje (i kazna). Možda će narod i gedže onda da se iškoluju i opismene, propamete, upristoje...

Kruna je spas!!

pre 11 godina

Sta ovaj komunista -radikal- naprednjak me ne zanima sta prica. Sto pre treba raspisati referendun jer Srbi u ovoj republici najbrze bioloski uzumiru kao niakd u svojoj istoriji. Moraju da nam evropske monarhisticke zemlje budu model kao kraljevina Svedska, kraljevina Holandija, kraljevina Norveska, kraljevina Danska...i da buduca kraljevina Srbije se ugleda na njih. Repubilka jednostavno ne radi a to svi vide. Bez kralja ne valja!!!

Vatrogasac

pre 11 godina

Sta fali parlamentarnoj monarhiji! Mislim da bi to srbiji donelo koristi! Sta fali Belgiji,Danskoj,Engleskoj,Norveskoj,Finskoj,Spaniji,JAPANU! Tako da podrzavam povratak kralja!
(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)
Pa fali mnogo toga, npr kultura, red, disciplina, postenje..., a imamo viska i to ne malo nego kipi na sve sstrane kriminal, korupcija, pljacke, delikvencija, pohlepa... Ako se uvede monarhija mislis da ce u Srbiji svi da se promene i da postanemo Svedska? Ostace sve isto osim sto cemo dobiti jos jednog prozdrljivca u obliku kralja. Eno ti ga princ Karadjordjevic, Srpski princ a prica Srpski kao kinez, to pokazuje koliko mu je stalo do Srbije, ali se zato se ne usstrucava da trosi drzavne pare i zivi siroko.

Stefan Sydney

pre 11 godina

Evo ovako, i jedni i drugi. Slusajte glas razuma.

Ako bi imali monarhiju onda bi taMo nekim svetskim grupama bilo lako da vladaju nama pomocu njih. Kao sto je i bilo u proslosti.

Ovako, imamo mnogo partija i partijica, a oni su SVI vezani za taMo neke svetske grupe, ali razlicite grupe, sto je najvaznije. E, te razlicite grupe imaju medjusobna (visevekovna) trvenja, ko je GAZDA.

Sve dok mi uspevamo da ih zavadjavamo, ko sto smo i dosad radili, bice nam dobro a izdajnici (u datom trenutku neke grupe) ce zavrsavati kako i dolikuje onima koji se mole pogresnoj strani. A ostali, ko Misko & comp. ce zavrsiti u zatvoru.

Jedino tako ce i jedni, i drugi videti DA NICIJA NIJE GORELA DO ZORE.
I vodice racuna o Srbiji i srpskom narodu. Zbog straha...

student

pre 11 godina

Svako ko je jednom bio na predavanju kod Antića zna da se stvarno šalio. Voli on tako da filozofira i da se pravi pametan ;)

Filip Mirkovic

pre 11 godina

Pitanje referenduma mora kad-tad doci na red. Ali se postavlja pitanje - hoce li ikada vladarski dom Obrenovica dobiti pocasti koje je zasluzio? Neku porodicnu zaduzbinu, recimo? Vodili su drzavu u najteza vremena. Od pasaluka su napravili vazalnu knezevinu, oslobodili Srbiju vojnog prisustva Turaka, od vazalne knezevine nezavisnu knezevinu, pa na kraju i kraljevinu. Osnivali su pozorista, donosili ustave, zakone, ustrojili vojsku i drzavnu upravu, uveli dvorski ceremonijal, podizali skole, unapredili akademiju nauka, stvorili tzv. pretkumanovsku Srbiju (1878-1912). I na kraju, izbrisani kao pseta iz istorije svog naroda. Nose zig izdajnika, a Srbija je sa njima procvetala. U svakom pogledu. Samo toga jos uvek nismo ni svesni. Nemam nista protiv Karadjordjevica, iako su nas svojom nevestom politikom uveli u najvece demografske katastrofe. Samo sam za to da se kao drustvo i drzava oduzimo i Obrenovicima. Istom merom.

Luka

pre 11 godina

Ja bih zamolio nekog od komentatora koji smatra da je monarhija nacin da izadjemo iz krize argumentovano obrazlozi zasto to smatra. Sta je to sto nam donosi monarhija sto ima odlucujucu prednost u odnosu na republiku? Bez ikakve lose namere pitam jer sam nemam odgovora na ova pitanja...

Vojvodjanka

pre 11 godina

Čim dodju izbori nadajmo se da će gradjani znati da se ne šale, već će ovi socijalisti morati krivično odgovarati i otići tamo gde im je mesto.Nama baš nije do šale, jer godinama gledamo ove socijaliste strpane na svim mestima gde se ne šali, već krade, a kralj bi mogao za tolike godine trošeći vodu i struju besplatno na Dvour, bar srpski da nauči...

Јовица

pre 11 godina

Од како смо се одрекли краљевине само падамо и падамо.Ови после краља нам ништа нису добро донели.Када нема домаћина у кући кућа само назадује.Ја сам зато да се зна ко је домаћин у кући.

...

pre 11 godina

Prvo, nijedna država na svetu koja je ukinula monarhiju nikada je nije vratila. Ne zato što su glupi, već je monarhija ostatak prošlosti. Svi kraljevi i kraljice imaju čisto protokolarne uloge. Jel znate vi koliko košta monarhija? Da smo pametni, i predsednika ili premijera bismo ukinuli, jedan je dovoljan. Predsednik ionako samo sprovodi politiku Vlade. Da li ste ikad znali ko je nemački predsednik? Ili američki premijer (on i ne postoji).
Drugo, ko bi bio kralj, i s kojim pravom? Jer ja ne vidim pokazatelj zašto bi nas bolje vodio Karađorđević od Obrenovića ili obrnuto. Ili da nađemo nekog potomka Nemanjića? Ili Lazarevog, koga najviše volimo mada nikad nije bio vladar, a nazivamo ga i carem. Ko je po vama taj koji treba da nas vodi? Dižemo frku po Novom Sadu zbog ćirilice, a hoćemo za Kralja čoveka koji jedva govori srpski. I samo da podsetim ovde dežurne protivnike politike bratstva i jedinstva, Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, a potom i Kraljevinu Jugoslaviju vam je uveo kralj, a ne Tito.
Molim da mi objavite komentar pošto to u poslednje vreme ne činite, imate mail pa me makar obavestite u čemu je problem

puit u gluposti poplocan je izjavama savetnika

pre 11 godina

Ovome Anticu treba savetnik koji bi mogao da mu kaze koji mu je posao i sta treba da radi. Nikolic treba da ga najuri i da kaze da se samo salio kad je Antica postavio na mesto svog savetnika.

daMOZDAne

pre 11 godina

Bilo bi bolje da smo delimcna monarhija da monarh sluzi umesto predsednika posto i ovako on nema velika ovlascenja.Ima veci uticaj u svetu i stabilnu bi vodio politiku sto se tice unutrasnje politike to ostaviti vladi ionako se premijer za sve pita po ovim zakonima u Srbiji.Ali lepo je rekao Rasim trenutno imamo vecih problema od toga mozda za 10 godina.A ovi iz DS i LDP pevaju neki put su za kralja neki put protiv.Voleo bih da cujem Vuka Draskovica na ovu temu jer na tome dobija glasove.

gox

pre 11 godina

Bez obzira sta mislim o monarhiji, a posebno o Karadjordjevicima (dinastija koja je uvukla Srbiju u I svetski rat, zatim u avanturu zvanu Jugoslavija...), zbijati sale pred porodicom coveka ciji su posmrtni ostaci tu pored u kovcegu, je neukusno. Nama su na vlasti ljudi bez najosnovnijeg kucnog vaspitanja. Ali valjda to prolazi kod prosecnog glasaca....

Kaja

pre 11 godina

O tebi ne treba trositi reci tvoja proslost je jasna a sad savjetnik coveku sa sumljivom diplomom sto je mnogo mnogo Anticu i od tebe mnogo si ,,jak" profesor.

Aleksandar

pre 11 godina

@(profesor doktor patrik, 24. januar 2013 10:13)

A sta fali SAD, Nemackoj, Francuskoj, Svajcarskoj, Finskoj, Austriji, Ceskoj, Turskoj, Juznoj Koreji...? (Da, Finska je republika a ne monarhija!)

S druge strane, sta je to dobro u Kambodzi, Svazilendu, Butanu, Tuvalu, Lesotu...?

Kakve to veze ima konstitucionalno uredjenje drzave sa time kakva ce ta drzava biti? Po kojoj to logici monarh cini zemlju bogatijom i prosperitetnijom - obrnut primer je logican i dokazan, al' jos ne videh po kom to mehanizmu neko, cija je jedina zasluga u zivotu to sto je rodjen od odredjenih roditelja, automatski donosi prosperitet.

Republike drze 4/5 svog svetskog bogatstva i uticaja, kako je moguce da su toliko 'potukle' monarhije ako su monarhije bolje? Pa cak i tamo gde su monarhije, ako je rec o bogatim drzavma, uglavnom je rec o cistoj ceremonijalnoj ulozi monarha zbog nekakve tradicije, niko nije lud da im da neku stvarnu moc. Koliko primera znas gde se neka republika vratila u monarhiju? A koliko znas obrnutih?

Na koncu, sa rezonovanjem 'ta i ta drzava je monarhija i odlicno joj ide, i nama bi tako islo da smo monarhija' moze lagano da se dodje do zakljucka `Saudijska Arabija je serijatska zemlja i odlicno im ide, trebalo bi i mi da uvedemo serijat`.

dragan

pre 11 godina

Prisetimo se ubistva Obrenovica koje su finansirali Karadjordjevici,zatim mi pravog prestolonaslednika nemamo.Po izjavi Aleksandra na Histori kanalu otac je njega i zenu napustio i otisao u SAD.Cak je i majka tj kraljica nekolko puta pokusala samoubistvo zbog toga.Samim napustanjem se prakticno odrekao prestola.Gde je njegov testament ?

tanja

pre 11 godina

A ko da nam bude kralj? Roditelji su Aleksandra morali da nauce srpski i to odlican srpski ,bez obzira na to gde je rastao.U kuci su mogli da govore,kao i da mu nadju profesora.U filmu Kraljev govor vidimo da je engleski kralj morao da ide kod logopeda da usavrski govor kad se obraca naciji.Ovaj nas se nimalo me trudi niti ni na bilo koji nacin mogao da vodi zemlju.

Besni Aristotel

pre 11 godina

(Владимир, 24. januar 2013 12:15)

Vaš komentar je skandalozan. Gde to, molim vas, kod Aristotela piše da je demokratija najgori oblik državnog uređenja? Nemojte da je mešate sa tiranidom, koja je samo izopačeni i izvitopereni oblik demokratije. Ako već hoćete da se pravite stručnim, onda navedite tačno poglavlje iz Aristotelove "Politike" na koje mislite, da bismo svi znali šta tačno ste pogrešno protumačili.
Zatim, tih 200 godina koliko je trajala atinska demokratija iznedrila su 200 puta više nego što je vizantijsko društvo, koje je 1000 godina roptalo u samrtničkoj agoniji, moglo i da zamisli. Kada je reč o apsolutističkoj monarhiji, uvek na jednog osrednjeg cara dođe jedan potpuno lud, a dobar car - to dođe jednom u hiljadu leta. Zaista je jako, jako smešno kada kažete da je Vizantija bila "najrazvijenija imperija ikada". Obaška što je narod bio nesrećan i obespravljen.
A ako već volite citate, onda evo jedan citat od Čerčila, koji donekle celu tu problematiku sažima: Demokratija je najgore državno uređenje, AKO se izuzmu sva ostala.
Stoga, prestanite da pametujte, izučite te izvore i okanite se užasnih Karađorđevića.

mladen

pre 11 godina

kako me nervira ovaj lik podseca me na himlera ili tako nekog nacistu a lici malo i na onog stojkovica sto je palio knjige.sve u svemu nije bitna vest samo me nervira lik koji zna samo da mrzi druge i verujem vecini normalnih ljudi

dejo

pre 11 godina

ako ce da bude kralj a nece da nauci srpski onda ce cela Srbija morati da govori engleski, cisto da kralju ne bude neprijatno.....a i lakse je....

In medias res

pre 11 godina

Uvek od komarca naprave magarca!A nisam ni mislila da Nada Kolundzija nece da se oglasi...Oliver Antic je vrlo duhovit covek,sto znam sa predavanja na fakultetu,i verujem da je to bila sala,jer su i prilike bile takve!

7abrinuta

pre 11 godina

OVO JE SAMO PUKO VADJENJE,JER JE REKAO TAČNO ONO ŠTO MISLI.A pozicija mu je takva da se za posledice i ne brine ,nažalost.Na pomenu kralju da se neko ovako,,šali,, ma nije valjda ,i da mi to i još i POVERUJEMO,TO SE PRAVIM IMENOM ZOVE ,,PROVERA TERENA,, ILI ,,PROBNI BALON ,,ENO VAM KORAKSOVE FENOMENALNE KARIKATURE.SVE JE ,,REČENO,,.Pored toliko njegovih najbliskijih i daljih rodjaka ,nijeda ovde već imamo svojevrsnu novu dinastiju,ali se neki prave da je nevide.I nije jedina ,ima ih još i ,,smeše,,nam se iz Skupštine.Zakon je ,,obične,,a za one ,,druge,,kako se nagode.

Miroslav

pre 11 godina

Gospodja Vukomanovic iz SPSa je politikolog, doktor nauka sa FPN, a tvrdi da u parlamentarnoj monarhiji drzavom vlada jedna porodica. Visoko skolstvo u Srbiji je palo u najdublji ambis. Drzave sa najvecim stepenom demokratije i slobode: Svedska, Danska, Norveska, Holandija, Belgija, Luksemburg, Velika Britanija, Kanada su po nasim Doktorima politickih nauka autoritarne despotije. nebitno da li ste monarhista ili republikanac jedino pravo pitanje iz ovog teksta je: Pa dokle vise da nas jasu nepismeni sa laznim diplomama?

sosa

pre 11 godina

Ovaj se izlupeta kako zine, kao sto je znao raditi na ispitima, kao kad je bio dekan. Sramota me sto mi je bio profesor. Ima legitimnih ideja, i ova moze biti jedna od njih, ali nacin na koji on o tome govori je u najmanju ruku neadekvatan, imajuci u vidu kakva mu je funkcija.