Sreda, 23.01.2013.

14:20

Šeik donirao blindirane automobile

Šeik Muhamed bin Zajed donirao je Ministarstvu odbrane Srbije tri blindirana automobila marke Mercedes GL 500, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Šeik donirao blindirane automobile IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

183 Komentari

Sortiraj po:

Via Serbia

pre 11 godina

Prosla vlast ih je ignorisala kada su zeleli da rade sa nasom zemljom da dodju i da ulazu. Toliko imaju simpatija i poverenja u sadasnju vlast da su nam iskazali i postovanje poklonom koji nije mali. Ali DS –u ni to nije dovoljno, bitnije im je da sve sto ova vlast postigne oni umanjuju i omalozavaju.

Влада

pre 11 godina

Ми њему 20000 хектара он нама три џипа.Добар посао.Слично су Индијанци пословали са белцима, крзна, земљу и злато за стаклиће и перле.

La luna

pre 11 godina

Toliko smo ekonomski siromasni, da nam svaki dinar dobro dodje, a poklon pogotovo! Sto kaze narod ko se stidi ostane gladan, to vazi i za ovu situaciju. Na kraju krajeva kako sad cujem on je automobile poklonio Vucicu a Vucic ih je poklonio vladi Srbije. Pohvalno!

Andjela

pre 11 godina

Jos jednom da ponovim Holandija ima 5 sluzbenih automobila,
koje koristi drzavni vrh, koji se koriste samo za specijalne
prilike.

Na posao dolaze biciklom.

Sta bi tu gosn. Seik rekao? :D

mix

pre 11 godina

Tip je stvarno dzek! Pa ko ga ne bi gotivio!?
Odmah mu dati i ceo valjevski kraj da covek uzgaja maline!!!
A za poklon da mu damo stado ovaca sa jaganjcima sa Pestera!!1 I to za Kurban bajram!!! Muftija Jusufspahic da licno uci nad njima pre otpremanja,da bude HALAL !

Baraba

pre 11 godina

Шеик Мухамед бин Зајед донирао је Министарству одбране Републике Србије три блиндирана аутомобила марке Мерцедес GL 600!

cartman

pre 11 godina

Sad šeiku donirajte Srbiju na 99 godina, više će uraditi za nju nego svi političari za poslednjih 30 godina (ne računam Đinđića).

ex kolega

pre 11 godina

ne mogu da verujem. u ponedeljak i meni stize novi gl mercedec. samo sto ga ja nisam dobio na poklon nego sam dao dzak para. jedva cekam ponedeljak, 6 meseci cekam isporuku. moj nije blindiran nego standadni Gl 350.

To je ta Vučićeva "borba protiv" korupcije i kriminala!

pre 11 godina

A šta je sa Mercedesom od 650.000 EUR koji je kupljen od državnih para za Tadića i u kome se Tadić vozikao, jer je "bio ugrožen" na Fejsbuku?!!

A nekoj budali nek' pričaju da je ovaj nešto došao da poklanja Srbiji i Srbima. To je prostački marketinški trik njegov i Vučićev, da bi se javnost omekšala za ono što su nam spremili i što će da nam urade.

Ono što je SAMO deo plana koji sprovodi Vučić je da ni jedan jedini Srbin ne bude veleposednik - ne samo da će Vučić državu da uništi, nego će i zemljište, sa sve robljem, da pokloni strancima (a ja ovo pišem "zato što sam ljubomoran na Vučića i Mikija Rakića"!)! Najpre su od kriminalaca i najgorih poltrona napravili "biznismene" i veleposednike, a sad krenuli da ih trpaju na robiju i otimaju im sve što su ovi nama pokrali i to poklanjaju strancima (nije valjda da vam nije jasno ko su to "ONI" koji sve to planiraju i realizuju preko poltrona i maloumnika koji stoje u redu i čekaju da im služe kao pijuni na "vlasti"?). Već je procurila priča da iza svega stoji Pacoli i da će on postati pravi vlasnik ogromnog, najplodnijeg, zemljišta u Vojvodini, a da mu je ovaj šeik samo pokriće. I sve ove podvale kao niko ne vidi, nema ko da razume?! To je valjda jeres objaviti na nekom mediju, čak pustiti u komentar?!

ZokyNBGD

pre 11 godina

Svašta čitam u komentarima, pa nisu rekli za starost ukupnog voznog parka da je mator nego za blindirane automobile, izuzetak je predsednički model kojeg naravno neće slati da dočekuje ikoga, on je samo za predsednika. I ja sam se iznenadio kad sam video da pred Marakanu dolazi stara sedmica, znači definitivno sem predsedničke mečke nemamo ništa mlađe, nemojte samo pominjati Audije i BMW-ove koje vozaju ministri, to nije blindirano! E sad, druga je stvar što nije video bolnice i škole jer sam negde ubeđen da bi i tu donirao...

Coordinator

pre 11 godina

Trebace sad vlasti 6.600 € za registraciju sa osnovnim osiguranjem. Posto je na snazi neki idijotski nacin odredjivanja cene registracije, pa je za vozilo od 5000 ccm potrebno 2.200 € svake godine samo za registraciju.
Takodje me interesuje kako ce ih legalizovati I koliko ce carina da iznese, posto vozila nisu iz EU.
Molim redakciju da ispita na koji nacin, posto I koliko brzo se moze registrovati poklonjeno vozilo!
Mozda jos neko od obicnih smrtnika ima nekoga da mu pokloni neko vozilo iz inostranstva.
Pozz

Achernar

pre 11 godina

Eto ne smao da ce nam oziveti privredu , vec nam i poklanjaju luksuznu robu da mozemo da priustimo bezbednost drugim drzavnicima. Za vreme stare garniture, kupovala su se samo sluzbena vozila za direktore i sefice. Sad nam ti isti ismejavaju poklon. Sto DS nije kupio blindirane automobile za drzavne potrebe, kad je vec imao para za sluzbene Audio vozila sa zatamljenim staklima. Sramota!

zluradi

pre 11 godina

Od sada kada mu idete u posetu, samo JAT-ovim krsevima da letite! Pet-sest puta i ne moramo da prodajemo JAT, dzaba cemo obnoviti flotu!;)

nps

pre 11 godina

-Dragi tata, u Berlinu je lepo, na faksu je sve ok, samo me blam sto jedini idem na predavanja u zlatnom lambordziniju, a moji profesori dolaze vozom.
Tvoj sin Muhamed junior
-Dragi sine, uplatio sam ti danas dzeparac od milion dolara na racun. Kupi sebi voz, ne brukaj se.
Tvoj tata Muhamed

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

I da pohvalim, svaka cast Vucicu sto je kao i svi veliki drzavnici poklone ostavio drzavi drzavi a nije ih prisvojio.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Vito, 23. januar 2013 18:42)

Iskreno rečeno, meni se poklanjanje skupih vozila, od kojih će imati korist samo političari, baš i ne sviđa. To govori o samom liku koji poklanja i koji prima.

Draži su mi čak i rusi, koji iz svog džepa uklanjaju mine po Srbiji, od čega će naša deca imati koristi, ili Ambasade Kanade koja je poklonila inkubator za bolnicu u Vranju...

petar

pre 11 godina

Nije ovo džabe. Pošto su blindirani troše više - Mladjo digni pdv pa da ima da se voze ljudi. A znam koga će da voze: Šeika kada obilazi njive. Nama još samo Ali Baba fali - 40 razbojnika već imamo.

bih

pre 11 godina

vi ste tako nezahvalna nacija . sta je ovdje sad sporno da se mora pljuvati po ovom? jel zbog toga sto je seik pokolonio ,a ne vladimir putin???

Nemanja

pre 11 godina

Kako covek nece da pokloni kad su ga 2 dana vozali u BMW sedmici staroj 15 godina po BG-u! Mislim da se na svakom semaforu preznojavao!
Bruka-od onolikih limuzina u rent-a-car ...

Darko

pre 11 godina

Mogao je i malo para i hrane i pica i odeće da donira, ali cemu.... A ako nasa drzava ima samo toliko stare automobile u voznom parku, ja se nezvao kako se zovem ;) neverovatno koliko politicari uticu na medije za ovakve vesti.... Žalosno

mina

pre 11 godina

Ko će svetu ugoditi? Sve same ideje - od one 'šta će nama to' do 'prodajte poklon pa podelite pare sirotinji' - retko da se pročita jednostavna reč 'hvala'.

Superior

pre 11 godina

Šeik je lepo rekao da Mercedese poklanja svom bratu Vučiću (tako ga je oslovljavao za razliku od drugih političara), a ovaj se lepo zahvalio na poklonu, jer kod nas takvi pokloni političarima nisu dozvoljeni i preusmerio ih na svoje Ministarstvo. Mene interesuje ima li tu još nekih bratskih poklona. Ja koji živim u ovoj zemlji često dobijam poklone od brata koji je u inostranstvu i pravo da vam kažem dobro mi dođu i za sadašnjost i za budućnost.

Amnezija

pre 11 godina

Isto tako seik Bin Zajed je 90-tih video da Al Kaida u Bosni nije bas naoruzana kako treba, pa je pomogao da se opreme kako dolikuje. Tuzno Srbijo na sta si spala!

Miroslav

pre 11 godina

Nemam reči, al bih zato imao nečeg drugog za sve one nezahvalnike i bagru kojoj smeta da se uvede red u ovoj našoj Srbiji.Šeik vrlo dobro zna kako se postupa sa lopovima i kako se kaznjava lopovluk, a isto tako vrlo dobro ceni i sagledava napore sadašnje vlade da se obračuna sa kriminalom, pa je i iz tog razloga poklon sasvim primeran, a i potreban. Hvala دولة الإمارات !

VG

pre 11 godina

Predsednik ima blindiranog mercedesa s klase,,stariog svega par godina,evo danas sam ga video u gradu,a ni otali nisu losi audi a8.a6,zatim bmw... Tako ta prica da su stari 10-15 god ne pije vodu

zato bas njima

pre 11 godina

zasto bas Ministarstvu odbrane? Bice ono prizemljen avion u Turskoj koji je prevozio zlatne poluge iz Gane u UAE, iako nema nijedan razlog da prelece Tursku.

\V/

pre 11 godina

@ Srbija

jadna i bedna si mi Srbija koja sa 3 Mercedesom mogu te dokupiti.!

ps.
kako je predhodni komentator pisao, mogli su sa Titovim Mercedes-Benz Pullmanom ocarati "tog" bogatasa pa da vidi da i mi imamo ono sto on mozda nikada nece ni imati. (mada prodace se i to, posto je danas moderno sve prodati za dzabe i sve unistiti da bi se oteralo u stecaj)

Miljan

pre 11 godina

Kako bre Vucicu mozes da iznosis takve lazne podatke. Kakvi automobili stari 15 godina. Sve najnovije automobile audi, i bmw vozite, kako vas nije sramota. Prestanite sa tim lazima vise.

Metuzalem

pre 11 godina

Ko je taj aktuelni ili bivši funkcioner čiji život, sa aspekta koristi za ovu državu, ima svrhe čuvati?!
Ali, više od 1500 Dačićevih poverenika živi od toga što navodno obezbeđuju nekoga važnog. Tako na primer, dvojica ispred Homenove kuće se ubiše od spavanja, a manje su upotrebljivi od lutke na naduvavanje.

Vlada Loznica

pre 11 godina

Pitanje za ove antiprotivne,koji pre podne mrze sebe,a posle podne ceo svet:
Sta to dobismo od Miskovica,Beka,Babovica,Mitrovica,Peconija,Kostica,Lazarevica,Percevica,
Matica...?
Za koje to pare oni pokupovase citavu Srbiju,fabrike,secerane,uljare,najkvalitetniju zemlju...i za koju cenu?

Dobili nasledstvo od bogatih tetki iz Amerike,jel da?

Ovaj internet je zaista fenomenalna stvar.Da ga nisu izmislili,nikada ne bih saznao u kojoj smo meri postali mizeran,licemeran,povodljiv,zloban,zlonameran i pakostan narod(cast onima koji nisu takvi)!
Sada mi je potpuno jasno zasto smo ovakve sudbine.

Dusa me boli sto nisam bar 10 godina mladji i sto ranije nisam shvatio ono sto shvatam danas.Sve sto imam prodao bih i otisao u tri lepe,samo sto dalje odavde!

Nisam verovao da ce mi se zgaditi sopstveni narod :(

Sale

pre 11 godina

Ja se ne bavim tim stvarima ali ako su dokumentacije ispravne i nema rizik da postanema neka banana-Drzava onda podrzavam investicije Emirata.

Done

pre 11 godina

Donirali,poklonili,ma idi bre!?
Nema nista za dzabe,naplacuju na drugu stranu,a ovi jadnici dolaze do lepog prevoza! Jedini provozan je narod!

BvB

pre 11 godina

bolje da je tolike pare donirao za zdravstvo ili gde su nam vec potrebne..ove nase niko nece da dira, poubijace se sami..ne treba njima blindirani dzip..

zed

pre 11 godina

drzavni organi nemaju vozni park pa seik poslao LICNO Vucicu a ovaj shatro nece cnoli nego daje Srbiji-hehehe,dno dna - kakva jeftina sns kuhinja,predhodni su bar trudili da ofarbaju jaja.

M.V.

pre 11 godina

Razlika izmedju seikovih 250 i onih 500 koje placaju nasi poljoprivrednici, je to sto nam seik moze otvoriti trziste bliskog istoka pa da tako pola Vojvodine radi za to trziste. Jedini problem je to sto se zemlja prodaje. Zemlja se ne smije prodavati, jer je nacionalni resurs, koji se mora koristiti za dobrobit svih gradjana drzave Srbije.

Tako da ...

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!?
(Dalmos, 23. januar 2013 15:56)

Kao što vidiš, moguće je. Ja bih mu prvi aplaudirao, da je poklonio, recimo, opremu za bolnice. Ovako, političari će se udobno vozikati, a moj komšija će da čeka godinu dana na snimanje. Mada, ko mu je kriv, što nije i on otiš'o u političare. Do sad bi već bio i operisan.

Јован

pre 11 godina

Палма из Јагодине се вози у оваквом мерцедесу само мислим да није блиндиран.Где су они титови пулмани које ни шеик нема?

ljudi, pomozimo im!

pre 11 godina

Da vam prevedem ovu vest:
"Kada je šeik video kako su jadni političari u Srbiji i kako nemaju ni čime da se voze jer sve daju narodu i rade isključivo njegovom najboljem interesu, odmah je odlučio da im pomogne."

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

Sta je tu cudno, ljudi se razumeju ili ne razumeju, gaje prema nekima simpatije ili antipatije, bez obzira da li su drzavnici ili nisu. Poklone volimo svi. Setite se samo kakve je sve poklone dobijao nas najcenjeniji i najpoznatiji drzavnik u svetu ikad, Josip Broz. Lep gest sa seikove strane.

mene sramota

pre 11 godina

Amerikanci nam poklanjaju Hamvije, ovaj seik luksuzne mercedese, Svajcarci tramvaje... jaoj Srbijo bedna na sta si spala da prosis po svetu ko poslednji klosar :(

Gligor

pre 11 godina

E ne mogu da shvatim da ste toliko negativni. Nista vam ne valja. Ako neko nesto ukrade, ne valja, ako pokloni, opet ne valja. Necete daleko tako dogurati.

Никола

pre 11 godina

Наши државни органи немају добре аутомобиле ха,ха,ха.Немојте да ме засмејаввате

birac

pre 11 godina

Ja bih ove dzipove poklonio Cedi!
Covek ima 3,a ne valja bas neparan broj,zbog baksuza...
A i onih njegovih 15 telohranitelja se gura,nije red ljudi...
A covek toliko brine o Srbiji,interesima gradjana,nasem prosperitetu,brine siroma ceo dan,pa je red da mu se nekako oduzimo,ako nikako drugo,evo ovih "dzipcica"...

mali mikica

pre 11 godina

Baš lepo.
A amerikanci imaju poslovicu : Ne postoji nešto ,što se zove, besplatan ručak.
ne znam zašto sam se setio ove poslovice.

Stefan

pre 11 godina

@ Lala iz Banata

Za razliku od šeika, koji će doneti novac Srbiji, danas ti "siromašni" paori koji toliko kukaju, obrađuju državno zemljište na crno, bez licitacije i ugovora o zakupu. Jednostavno su upali na zemlju i rade šta im je volja. To nisu sitni paori niti su sirotinja, već kako mi u Banatu kažemo - kulaci, krupni zemljoradnici. Većina njih je učestvovala u blokadi puteva, ako se sećate. Kukaju po medijima zato što će dolaskom arapa automatski biti sprečen njihov kriminal i muljanje sa zemljom.

p.s. Poklonu se ne gleda u zube, braćo Srbi.

Ted.

pre 11 godina

Mozemo kao zemlja biti izuzetno ponosni na prijateljstvo koje imamo sa jednom od najbogatijih i najmocnijih zemalja sveta kao sto su Ujedinjeni Arapski Emirati. Oni nam mogu mnogo pomoci da izadjemo iz ovog ekonomskog beznadja i ponora.

eh

pre 11 godina

Ovo se u normalnom svetu zove - korupcija, a u Srbiji (izgleda) donacija. Zamislite da (primer) nemacka premijerka dogovara prodaju zemlje seicima, a onda taj seik 'donira' blindirane automobile. I to jos sve pred ocima javnosti.

Aleksandar

pre 11 godina

Pametan covek... Njegova 'emirat' zivi od prodaje goriva pa je njemu u interesu da poklanja velike potrosace tog istog goriva. Otprilike kao sto HP, Lexmark i slicni prakticno poklanjaju ink-jet stampace a onda te docekaju na cenama kertridza.

tonix

pre 11 godina

Kakav nezahvalni narod,pa covek je dao,ako drzavni bezbednost nameravao da kupi blindirana kola,ne treba, jer imaju od donacie,a te pare za blind nek ide u bolnicu ili negde kome trebaju!

Milica

pre 11 godina

"Pošto se radi o automobilima starin od 10 do 15 godin, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa 500 GL sa najboljom opremom lično Vučiću poslati na poklon."

Gospode kako su patetični. Pa EP svakom promenom vlasti menja vozni park, a ne vlada. Šta je sa Mercedesom S od 620.000 evra?

Stidim se kako smo jadni, prosimo i za automobile, kvare nam se avioni...

Ali kakvu politiku vodite trebalo bi da vozite svi od reda od yuga do lade, ništa bolje i ništa novije.

AleksandarK

pre 11 godina

Lep gest, na ravno ocekujemo odlicnu saradnju sa UAE i nadam se da je pocetak saradnj izvestan na svim poljima!!Drago mi je da je Vucic uspeo da dogovori saradnju koja moze mnogo doprineti novim investicijama koje su nam neophodne!!

ispitajte

pre 11 godina

Ovo uopšte nije naivno, jer ako je vest tačna, onda je Tadić zadržao blindirani Mercedes S-Guard koji kupljen za predsednika Srbije i plaćen 625.000 eura pre dve godine.

Александар 3105

pre 11 godina

Па наравно. Исплатиће се шеику то улагање већ кроз годину дана у гориву које ће ти аутомобили да потроше. Мислим гориву које он нама продаје, ахахахахахахааххахахахаха!!!!

MI6

pre 11 godina

Kada je seik bio u Srbiji vozili su ga u BMW-u koji nije bas nov... Evo link, pa pogledajte: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v5aR1T07hRo

Ja u tome ne vidim nista lose, covek je poklonio tri vrhunska automobila, a mi... Pravi smo Srbi! Jedan vice sto nije donirao njemu i njegovom ocu, drugi kaze da trosi 35 litara... Svi samo filozofiraju. Sta god da je poklonio, hvala mu!

Milorad

pre 11 godina

Stari od 10 do 15 godina? Kakve lazovcine, ne verujem...Nikolic se vozi u Mercedesu S660 koji je narucen 2010, inace placen 600 hiljada evra, moze da izdrzi i balisticki udar. Vozi se takodje i u A8L Security, izvolite sliku ko ne veruje... http://www.blic.rs/data/images/2012-11-05/286151_toma-auto-01ras_f.jpg?ver=1352123484

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Sreca da ministar odbrane nije Djelic inace bi on to oma pripisao na privatni konto,kad je onomad prepisivao drzavnu banku drugome oni mu ponudise 20-meleona eura i on to nedade drzavi nego lepo prepisa sebi,razlika izmedju bivsih sakala i nove vlade je drasticna sto se vidi iz dana u dan.

Pera

pre 11 godina

A sad Vucicu ako si stvarno za borbu protiv korupcije i socijalnu pravdu prodaj te dzipove i podeli novac siromasnima.
Kladim se da si kukao seiku za svoju bezbednost i da ti je zato poklonio tri blindirana dzipa, a to sto si mu prodao srpsku zemlju je sramota

Vozd Dakki

pre 11 godina

eeeee Vucicu Vucicu... ti mi pricas o korupciji!
Za male si pare zemlju prodao... pardon, to je poklon za uspesno sklopljen posao! :)

buco

pre 11 godina

nisam siguran da su bas za dzabe.Nasim seljacima zemlja za 500 evra po hektaru ,a seiku po 250.Kada se sve to pomnozi i zbere mislim da je seik ipak u plusu.

izborko

pre 11 godina

uh,a da vi kojima smeta ovo pokrenete peticiju da drzava to vrati ...sta ce nama pokloni,sta ce nam prijatelji,sta ce nam neko ko vidi kako nam je i zeli da pomogne !!! Izgleda da je Srbija od komunista zaboravila sta znaci donatorstvo, zaduzbina, poklon. I zato se ovde krstite i levom i desnom kada neko nesto pokloni.Navikli su nas da nam samo otimaju ovo je cudno zar ne.?

ZOJICA

pre 11 godina

Kako je piše list Alo, u Ministarstvu odbrane su im rekli da je do ove vredne donacije došlo pošto je šeik, koji je pre dve nedelje boravio u Srbiji, video da naši državni organi nemaju bogzna kakav vozni park.


E ako je tako i ja ću da dam prilog.Da mi se vođe ne zlopate.

spacabound

pre 11 godina

Nije to Vucic velikodusno rekao da je za Srbiju. Po zakonu, Vucic ni ne moze da uzme poklon koji je skuplji od 100e!!!
A ni Dzipovi nisu dzaba, kada se zna da seik zemlju dobija za 250e, a nsai seljaci za 500e....tako da kada preracunas mi smo jako skupo platili ta 3 dzipa!!!

Sasa

pre 11 godina

Prva reakcija dok sam citao bila je - kul, seik je ispao faca. Onda procitam komentare i pomislim - gde ja ziviiiiim.... U svemu, pa cak i kad smo dobili na poklon zute buseve od Japanaca, mi smo videli neku zaveru. Uzas

gradjanin cane

pre 11 godina

obzirom da ovi 'pokloni' direktno slede sklapanju poslovnih aranzmana, ja ovo citam kao korupciju, a ne donaciju. pa ma od kog bila. donacija je nesto gde ne trazis i ne dobijas nista zauzvrat, a ovde jedna ugovorna strana daruje drugu!!!!!!

"donacija"

pre 11 godina

Sta ima danas za dzabe? Pa, nista naravno... Suludo je pricati o ovome kao o donaciji. Ne kazem da je lose, ali se osecam malo kao da sam u nekoj africkoj drzavi, znate ono, mi njima mnogo vredne resurse, oni nama "igracke"...

Siniša

pre 11 godina

E baš nam je to najpotrebnije, da se glavešine vozikaju u blindiranim automobilima i kriju od naroda koji hoće da ih prebije zbog toga što nema hleba da jede...bolje da je poslao neke aparate za bolnice...da ljudi ne čekaju po 2 godine na pregled...

ko koga?

pre 11 godina

Jel' to poklonio onaj sto je medju prvima priznao Kosovo? Nesto sam citao on se ovih dana sastajao i sa predstavnicima Kosova, bili mu u poseti, zvali njega da dodje, on obecao investicije i poklone...

O cemu je ovde rec?

Mr. No

pre 11 godina

"Častio" ih Mercedesima da mu zauzvrat "poguraju" neke stvari oko izvoza oružja... Koliko li ih je tek častio u zelenim novčanicama?

Nikola

pre 11 godina

Drzavni vrh vozi kola po 10-15god starosti?!
Pa cije su onda one silne sluzbene masine, najnoviji A6, BMW serija 5 itd... sto blokiraju po pola grada pod rotacijama, kad verovatno podju na pice ?

igi

pre 11 godina

Nista ne fali Nikolicevoj limuzini,mercedes S600 star 2 godine,sa maksimalnom zastitom....bolje od toga ima samo americki predsednik.A ovi pokloni su cisto "podmazivanje" za uspesnost ugovora sheika ovde.

m4rk0

pre 11 godina

Poklonu se u zube ne gleda, ali mnogo produktivnije bi bilo da je poklonjena hrana onima koji nemaju leba da jedu. Ta tri blindirana dzipa mogla bi da nahrane hiljade gladnih.

Dalmos

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!? Pre ili kasnije Srbija bi morala da kupi ovakva vozila, da bi mogla na adekvatan nacin da docekuje ugledne goste, tako da je seik prakticno direktno donirao oko 3 miliona dolara u srpski budzet, i hvala mu na tome. Sto se tice toga koliko ce to da nas kosta, siguran sam da covek koji je samo na svadbu potrosio 100 000 000 $ nema ama bas nikakvu potrebu da ugrozava svoj ugled i cast, time sto je vama na pameti. Ali kod nas je sve politika, pa se i ovakve stvari mogu izvrnuti od strane politickih protivnika, i iskoristiti za besmislenu kampanju !

Dragan Stankovic

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju ce nama (bolje reci nasim politicarima) od svih obecanih investicija u svim mogucim sektorima srpske ekonomije, ostati kao uspomena seikove posete jedina ova tri automobila. Ko se jos seca onog americkog milijardera indijskog porekla koji je trebao da ulaze milijarde u energetski sektor u Srbiji? A tek silni investitori koje je trebao da nam dovede tenisko-diplomatski dvojac Novak Djokovic i Vuk Jeremic?

nikola

pre 11 godina

Sejk je to hteo da pokloni licno Vucicu al je ovaj to odbio i rekao da moze da pokloni drzavi.Lep gest al pare tek stizu.Normalno nista nema dzabe zaradice on na tome al ko bi ulagao u nesto a da nema zarade

imamo kratko pamcenje

pre 11 godina

Pa zar nisu za Tadica kupljena tri blindirana Mercedesa pre godinu dana? Jedna mecka S klase i dva dzipa? Kako nemaju cime da se voze? Zar se time sada ne vozi novi predsednik? Pa to su kola stara godinu dana, ganz nova!

davorka

pre 11 godina

a sta je sa mercedesima s klase,nekolicinom audija A8 i A6,gomilom novih superba,pa cak i policija ima zadnji bmw serije 5 f10...stari petnaestak godina,koga bre lazete? mozda kad se sabere....izlevatili arapina svaka cast ne zna covek skim ima posla :)

oprez

pre 11 godina

Obavezno policija i VBA da provere da li su vozila možda ozvučena. To je čuveni "trojanac". Poznato je da je Saudi Arabija, ključni saveznik UAE, veliki zagovornik nezavisnosti Kosova i Metohije odnosno veliki protivnik postojanja Republike Srpske. Uopšte me ne bi čudilo da igraju tu prljavu igru. Poznati su Saudijci po tome. Krvavi tragovi njihove obaveštajne službe su vidljivi i u Siriji i Iranu a i na Balkanu (90-tih)

radioaktivni

pre 11 godina

Koliko se secam , za potrebe predsednika je kupljen mercedes S klase, 2011 godine, a pre toga se vozio u bmw-u 7 2005 godiste, svi su sa najvisim stepenom zastite, a da su hteli da zadive seika mogli su iz garaze ministarstva odbrane da isteraju titovog pulmann-a.

Bgd

pre 11 godina

Mi smo stvarno beznadežan slučaj. Šta god da se desi, uvek će se naći neko da to prokomentariše u negativnom kontekstu. Čovek je odlučio da POKLONI tri vozila kao simboličan gest ali opet ne valja jer se neki pitaju zašto, kako, ima i drugih prioriteta...Strašno. Ne simpatišem lik i delo naših političara ali stvarno ga pojedinci preteraše.

Lala iz Banata

pre 11 godina

A šta su dobili paori u Vojvodini?

Za male Perice:
Vojvodina je mahom bila močvarna dok se nisu izgradile STOTINE kilometara kanala (neki i plovni!) od početka 18. veka naovamo.
Kako?
Ulaganjem, pre svega K&K i SFRJ, a naravno i crnčenjem sirotinje, paora, biroša... kako god.
A onda dođe neki šeik na gotovo. :(
I za tepsiju ribe (3 džipa) kupi muku prethodnih generacija... :(
A to je moguće jer "prodavci" nisu iz Vojvodine.
A ako se i nađe neki (juče abolirani) ministar iz Vojvodine, i on je iz "nekije' drugije' krajeva" poreklom :(
Tužno.

Nikola

pre 11 godina

Puno za njega 3 blindirane mecke
Jel dolazi uz njih i besplatno gorivo? Ili opet mi finansiramo vozikanje u visko kubikaznim masinama?
Nemam ja nista protiv ovakvog automobila, odlican je. I treba da se ima, a onaj ko ima i treba da pokloni.
Ali kad postoji 1000 drugih daleko vecih problema, mecke mogu da sacekaju.

Btw, hoce pise sa strane "From people of UAE" ili "From Princ of UAE"? :D

radioaktivni

pre 11 godina

Koliko se secam , za potrebe predsednika je kupljen mercedes S klase, 2011 godine, a pre toga se vozio u bmw-u 7 2005 godiste, svi su sa najvisim stepenom zastite, a da su hteli da zadive seika mogli su iz garaze ministarstva odbrane da isteraju titovog pulmann-a.

Nikola

pre 11 godina

Drzavni vrh vozi kola po 10-15god starosti?!
Pa cije su onda one silne sluzbene masine, najnoviji A6, BMW serija 5 itd... sto blokiraju po pola grada pod rotacijama, kad verovatno podju na pice ?

Nikola

pre 11 godina

Puno za njega 3 blindirane mecke
Jel dolazi uz njih i besplatno gorivo? Ili opet mi finansiramo vozikanje u visko kubikaznim masinama?
Nemam ja nista protiv ovakvog automobila, odlican je. I treba da se ima, a onaj ko ima i treba da pokloni.
Ali kad postoji 1000 drugih daleko vecih problema, mecke mogu da sacekaju.

Btw, hoce pise sa strane "From people of UAE" ili "From Princ of UAE"? :D

Stefan

pre 11 godina

@ Lala iz Banata

Za razliku od šeika, koji će doneti novac Srbiji, danas ti "siromašni" paori koji toliko kukaju, obrađuju državno zemljište na crno, bez licitacije i ugovora o zakupu. Jednostavno su upali na zemlju i rade šta im je volja. To nisu sitni paori niti su sirotinja, već kako mi u Banatu kažemo - kulaci, krupni zemljoradnici. Većina njih je učestvovala u blokadi puteva, ako se sećate. Kukaju po medijima zato što će dolaskom arapa automatski biti sprečen njihov kriminal i muljanje sa zemljom.

p.s. Poklonu se ne gleda u zube, braćo Srbi.

Dragan Stankovic

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju ce nama (bolje reci nasim politicarima) od svih obecanih investicija u svim mogucim sektorima srpske ekonomije, ostati kao uspomena seikove posete jedina ova tri automobila. Ko se jos seca onog americkog milijardera indijskog porekla koji je trebao da ulaze milijarde u energetski sektor u Srbiji? A tek silni investitori koje je trebao da nam dovede tenisko-diplomatski dvojac Novak Djokovic i Vuk Jeremic?

mene sramota

pre 11 godina

Amerikanci nam poklanjaju Hamvije, ovaj seik luksuzne mercedese, Svajcarci tramvaje... jaoj Srbijo bedna na sta si spala da prosis po svetu ko poslednji klosar :(

Sasa

pre 11 godina

Prva reakcija dok sam citao bila je - kul, seik je ispao faca. Onda procitam komentare i pomislim - gde ja ziviiiiim.... U svemu, pa cak i kad smo dobili na poklon zute buseve od Japanaca, mi smo videli neku zaveru. Uzas

ljudi, pomozimo im!

pre 11 godina

Da vam prevedem ovu vest:
"Kada je šeik video kako su jadni političari u Srbiji i kako nemaju ni čime da se voze jer sve daju narodu i rade isključivo njegovom najboljem interesu, odmah je odlučio da im pomogne."

Gligor

pre 11 godina

E ne mogu da shvatim da ste toliko negativni. Nista vam ne valja. Ako neko nesto ukrade, ne valja, ako pokloni, opet ne valja. Necete daleko tako dogurati.

nps

pre 11 godina

-Dragi tata, u Berlinu je lepo, na faksu je sve ok, samo me blam sto jedini idem na predavanja u zlatnom lambordziniju, a moji profesori dolaze vozom.
Tvoj sin Muhamed junior
-Dragi sine, uplatio sam ti danas dzeparac od milion dolara na racun. Kupi sebi voz, ne brukaj se.
Tvoj tata Muhamed

Tako da ...

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!?
(Dalmos, 23. januar 2013 15:56)

Kao što vidiš, moguće je. Ja bih mu prvi aplaudirao, da je poklonio, recimo, opremu za bolnice. Ovako, političari će se udobno vozikati, a moj komšija će da čeka godinu dana na snimanje. Mada, ko mu je kriv, što nije i on otiš'o u političare. Do sad bi već bio i operisan.

ispitajte

pre 11 godina

Ovo uopšte nije naivno, jer ako je vest tačna, onda je Tadić zadržao blindirani Mercedes S-Guard koji kupljen za predsednika Srbije i plaćen 625.000 eura pre dve godine.

buco

pre 11 godina

nisam siguran da su bas za dzabe.Nasim seljacima zemlja za 500 evra po hektaru ,a seiku po 250.Kada se sve to pomnozi i zbere mislim da je seik ipak u plusu.

Siniša

pre 11 godina

E baš nam je to najpotrebnije, da se glavešine vozikaju u blindiranim automobilima i kriju od naroda koji hoće da ih prebije zbog toga što nema hleba da jede...bolje da je poslao neke aparate za bolnice...da ljudi ne čekaju po 2 godine na pregled...

mali mikica

pre 11 godina

Baš lepo.
A amerikanci imaju poslovicu : Ne postoji nešto ,što se zove, besplatan ručak.
ne znam zašto sam se setio ove poslovice.

davorka

pre 11 godina

a sta je sa mercedesima s klase,nekolicinom audija A8 i A6,gomilom novih superba,pa cak i policija ima zadnji bmw serije 5 f10...stari petnaestak godina,koga bre lazete? mozda kad se sabere....izlevatili arapina svaka cast ne zna covek skim ima posla :)

igi

pre 11 godina

Nista ne fali Nikolicevoj limuzini,mercedes S600 star 2 godine,sa maksimalnom zastitom....bolje od toga ima samo americki predsednik.A ovi pokloni su cisto "podmazivanje" za uspesnost ugovora sheika ovde.

ZokyNBGD

pre 11 godina

Svašta čitam u komentarima, pa nisu rekli za starost ukupnog voznog parka da je mator nego za blindirane automobile, izuzetak je predsednički model kojeg naravno neće slati da dočekuje ikoga, on je samo za predsednika. I ja sam se iznenadio kad sam video da pred Marakanu dolazi stara sedmica, znači definitivno sem predsedničke mečke nemamo ništa mlađe, nemojte samo pominjati Audije i BMW-ove koje vozaju ministri, to nije blindirano! E sad, druga je stvar što nije video bolnice i škole jer sam negde ubeđen da bi i tu donirao...

zed

pre 11 godina

drzavni organi nemaju vozni park pa seik poslao LICNO Vucicu a ovaj shatro nece cnoli nego daje Srbiji-hehehe,dno dna - kakva jeftina sns kuhinja,predhodni su bar trudili da ofarbaju jaja.

Aleksandar

pre 11 godina

Pametan covek... Njegova 'emirat' zivi od prodaje goriva pa je njemu u interesu da poklanja velike potrosace tog istog goriva. Otprilike kao sto HP, Lexmark i slicni prakticno poklanjaju ink-jet stampace a onda te docekaju na cenama kertridza.

Јован

pre 11 godina

Палма из Јагодине се вози у оваквом мерцедесу само мислим да није блиндиран.Где су они титови пулмани које ни шеик нема?

MI6

pre 11 godina

Kada je seik bio u Srbiji vozili su ga u BMW-u koji nije bas nov... Evo link, pa pogledajte: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v5aR1T07hRo

Ja u tome ne vidim nista lose, covek je poklonio tri vrhunska automobila, a mi... Pravi smo Srbi! Jedan vice sto nije donirao njemu i njegovom ocu, drugi kaze da trosi 35 litara... Svi samo filozofiraju. Sta god da je poklonio, hvala mu!

Coordinator

pre 11 godina

Trebace sad vlasti 6.600 € za registraciju sa osnovnim osiguranjem. Posto je na snazi neki idijotski nacin odredjivanja cene registracije, pa je za vozilo od 5000 ccm potrebno 2.200 € svake godine samo za registraciju.
Takodje me interesuje kako ce ih legalizovati I koliko ce carina da iznese, posto vozila nisu iz EU.
Molim redakciju da ispita na koji nacin, posto I koliko brzo se moze registrovati poklonjeno vozilo!
Mozda jos neko od obicnih smrtnika ima nekoga da mu pokloni neko vozilo iz inostranstva.
Pozz

imamo kratko pamcenje

pre 11 godina

Pa zar nisu za Tadica kupljena tri blindirana Mercedesa pre godinu dana? Jedna mecka S klase i dva dzipa? Kako nemaju cime da se voze? Zar se time sada ne vozi novi predsednik? Pa to su kola stara godinu dana, ganz nova!

Никола

pre 11 godina

Наши државни органи немају добре аутомобиле ха,ха,ха.Немојте да ме засмејаввате

birac

pre 11 godina

Ja bih ove dzipove poklonio Cedi!
Covek ima 3,a ne valja bas neparan broj,zbog baksuza...
A i onih njegovih 15 telohranitelja se gura,nije red ljudi...
A covek toliko brine o Srbiji,interesima gradjana,nasem prosperitetu,brine siroma ceo dan,pa je red da mu se nekako oduzimo,ako nikako drugo,evo ovih "dzipcica"...

Александар 3105

pre 11 godina

Па наравно. Исплатиће се шеику то улагање већ кроз годину дана у гориву које ће ти аутомобили да потроше. Мислим гориву које он нама продаје, ахахахахахахааххахахахаха!!!!

Milorad

pre 11 godina

Stari od 10 do 15 godina? Kakve lazovcine, ne verujem...Nikolic se vozi u Mercedesu S660 koji je narucen 2010, inace placen 600 hiljada evra, moze da izdrzi i balisticki udar. Vozi se takodje i u A8L Security, izvolite sliku ko ne veruje... http://www.blic.rs/data/images/2012-11-05/286151_toma-auto-01ras_f.jpg?ver=1352123484

ZOJICA

pre 11 godina

Kako je piše list Alo, u Ministarstvu odbrane su im rekli da je do ove vredne donacije došlo pošto je šeik, koji je pre dve nedelje boravio u Srbiji, video da naši državni organi nemaju bogzna kakav vozni park.


E ako je tako i ja ću da dam prilog.Da mi se vođe ne zlopate.

tonix

pre 11 godina

Kakav nezahvalni narod,pa covek je dao,ako drzavni bezbednost nameravao da kupi blindirana kola,ne treba, jer imaju od donacie,a te pare za blind nek ide u bolnicu ili negde kome trebaju!

Lala iz Banata

pre 11 godina

A šta su dobili paori u Vojvodini?

Za male Perice:
Vojvodina je mahom bila močvarna dok se nisu izgradile STOTINE kilometara kanala (neki i plovni!) od početka 18. veka naovamo.
Kako?
Ulaganjem, pre svega K&K i SFRJ, a naravno i crnčenjem sirotinje, paora, biroša... kako god.
A onda dođe neki šeik na gotovo. :(
I za tepsiju ribe (3 džipa) kupi muku prethodnih generacija... :(
A to je moguće jer "prodavci" nisu iz Vojvodine.
A ako se i nađe neki (juče abolirani) ministar iz Vojvodine, i on je iz "nekije' drugije' krajeva" poreklom :(
Tužno.

Ted.

pre 11 godina

Mozemo kao zemlja biti izuzetno ponosni na prijateljstvo koje imamo sa jednom od najbogatijih i najmocnijih zemalja sveta kao sto su Ujedinjeni Arapski Emirati. Oni nam mogu mnogo pomoci da izadjemo iz ovog ekonomskog beznadja i ponora.

Bgd

pre 11 godina

Mi smo stvarno beznadežan slučaj. Šta god da se desi, uvek će se naći neko da to prokomentariše u negativnom kontekstu. Čovek je odlučio da POKLONI tri vozila kao simboličan gest ali opet ne valja jer se neki pitaju zašto, kako, ima i drugih prioriteta...Strašno. Ne simpatišem lik i delo naših političara ali stvarno ga pojedinci preteraše.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Vito, 23. januar 2013 18:42)

Iskreno rečeno, meni se poklanjanje skupih vozila, od kojih će imati korist samo političari, baš i ne sviđa. To govori o samom liku koji poklanja i koji prima.

Draži su mi čak i rusi, koji iz svog džepa uklanjaju mine po Srbiji, od čega će naša deca imati koristi, ili Ambasade Kanade koja je poklonila inkubator za bolnicu u Vranju...

nikola

pre 11 godina

Sejk je to hteo da pokloni licno Vucicu al je ovaj to odbio i rekao da moze da pokloni drzavi.Lep gest al pare tek stizu.Normalno nista nema dzabe zaradice on na tome al ko bi ulagao u nesto a da nema zarade

AleksandarK

pre 11 godina

Lep gest, na ravno ocekujemo odlicnu saradnju sa UAE i nadam se da je pocetak saradnj izvestan na svim poljima!!Drago mi je da je Vucic uspeo da dogovori saradnju koja moze mnogo doprineti novim investicijama koje su nam neophodne!!

oprez

pre 11 godina

Obavezno policija i VBA da provere da li su vozila možda ozvučena. To je čuveni "trojanac". Poznato je da je Saudi Arabija, ključni saveznik UAE, veliki zagovornik nezavisnosti Kosova i Metohije odnosno veliki protivnik postojanja Republike Srpske. Uopšte me ne bi čudilo da igraju tu prljavu igru. Poznati su Saudijci po tome. Krvavi tragovi njihove obaveštajne službe su vidljivi i u Siriji i Iranu a i na Balkanu (90-tih)

m4rk0

pre 11 godina

Poklonu se u zube ne gleda, ali mnogo produktivnije bi bilo da je poklonjena hrana onima koji nemaju leba da jedu. Ta tri blindirana dzipa mogla bi da nahrane hiljade gladnih.

Dalmos

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!? Pre ili kasnije Srbija bi morala da kupi ovakva vozila, da bi mogla na adekvatan nacin da docekuje ugledne goste, tako da je seik prakticno direktno donirao oko 3 miliona dolara u srpski budzet, i hvala mu na tome. Sto se tice toga koliko ce to da nas kosta, siguran sam da covek koji je samo na svadbu potrosio 100 000 000 $ nema ama bas nikakvu potrebu da ugrozava svoj ugled i cast, time sto je vama na pameti. Ali kod nas je sve politika, pa se i ovakve stvari mogu izvrnuti od strane politickih protivnika, i iskoristiti za besmislenu kampanju !

ko koga?

pre 11 godina

Jel' to poklonio onaj sto je medju prvima priznao Kosovo? Nesto sam citao on se ovih dana sastajao i sa predstavnicima Kosova, bili mu u poseti, zvali njega da dodje, on obecao investicije i poklone...

O cemu je ovde rec?

M.V.

pre 11 godina

Razlika izmedju seikovih 250 i onih 500 koje placaju nasi poljoprivrednici, je to sto nam seik moze otvoriti trziste bliskog istoka pa da tako pola Vojvodine radi za to trziste. Jedini problem je to sto se zemlja prodaje. Zemlja se ne smije prodavati, jer je nacionalni resurs, koji se mora koristiti za dobrobit svih gradjana drzave Srbije.

cartman

pre 11 godina

Sad šeiku donirajte Srbiju na 99 godina, više će uraditi za nju nego svi političari za poslednjih 30 godina (ne računam Đinđića).

Andjela

pre 11 godina

Jos jednom da ponovim Holandija ima 5 sluzbenih automobila,
koje koristi drzavni vrh, koji se koriste samo za specijalne
prilike.

Na posao dolaze biciklom.

Sta bi tu gosn. Seik rekao? :D

Milica

pre 11 godina

"Pošto se radi o automobilima starin od 10 do 15 godin, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa 500 GL sa najboljom opremom lično Vučiću poslati na poklon."

Gospode kako su patetični. Pa EP svakom promenom vlasti menja vozni park, a ne vlada. Šta je sa Mercedesom S od 620.000 evra?

Stidim se kako smo jadni, prosimo i za automobile, kvare nam se avioni...

Ali kakvu politiku vodite trebalo bi da vozite svi od reda od yuga do lade, ništa bolje i ništa novije.

"donacija"

pre 11 godina

Sta ima danas za dzabe? Pa, nista naravno... Suludo je pricati o ovome kao o donaciji. Ne kazem da je lose, ali se osecam malo kao da sam u nekoj africkoj drzavi, znate ono, mi njima mnogo vredne resurse, oni nama "igracke"...

gradjanin cane

pre 11 godina

obzirom da ovi 'pokloni' direktno slede sklapanju poslovnih aranzmana, ja ovo citam kao korupciju, a ne donaciju. pa ma od kog bila. donacija je nesto gde ne trazis i ne dobijas nista zauzvrat, a ovde jedna ugovorna strana daruje drugu!!!!!!

eh

pre 11 godina

Ovo se u normalnom svetu zove - korupcija, a u Srbiji (izgleda) donacija. Zamislite da (primer) nemacka premijerka dogovara prodaju zemlje seicima, a onda taj seik 'donira' blindirane automobile. I to jos sve pred ocima javnosti.

zluradi

pre 11 godina

Od sada kada mu idete u posetu, samo JAT-ovim krsevima da letite! Pet-sest puta i ne moramo da prodajemo JAT, dzaba cemo obnoviti flotu!;)

petar

pre 11 godina

Nije ovo džabe. Pošto su blindirani troše više - Mladjo digni pdv pa da ima da se voze ljudi. A znam koga će da voze: Šeika kada obilazi njive. Nama još samo Ali Baba fali - 40 razbojnika već imamo.

bih

pre 11 godina

vi ste tako nezahvalna nacija . sta je ovdje sad sporno da se mora pljuvati po ovom? jel zbog toga sto je seik pokolonio ,a ne vladimir putin???

ex kolega

pre 11 godina

ne mogu da verujem. u ponedeljak i meni stize novi gl mercedec. samo sto ga ja nisam dobio na poklon nego sam dao dzak para. jedva cekam ponedeljak, 6 meseci cekam isporuku. moj nije blindiran nego standadni Gl 350.

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

Sta je tu cudno, ljudi se razumeju ili ne razumeju, gaje prema nekima simpatije ili antipatije, bez obzira da li su drzavnici ili nisu. Poklone volimo svi. Setite se samo kakve je sve poklone dobijao nas najcenjeniji i najpoznatiji drzavnik u svetu ikad, Josip Broz. Lep gest sa seikove strane.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Sreca da ministar odbrane nije Djelic inace bi on to oma pripisao na privatni konto,kad je onomad prepisivao drzavnu banku drugome oni mu ponudise 20-meleona eura i on to nedade drzavi nego lepo prepisa sebi,razlika izmedju bivsih sakala i nove vlade je drasticna sto se vidi iz dana u dan.

Mr. No

pre 11 godina

"Častio" ih Mercedesima da mu zauzvrat "poguraju" neke stvari oko izvoza oružja... Koliko li ih je tek častio u zelenim novčanicama?

izborko

pre 11 godina

uh,a da vi kojima smeta ovo pokrenete peticiju da drzava to vrati ...sta ce nama pokloni,sta ce nam prijatelji,sta ce nam neko ko vidi kako nam je i zeli da pomogne !!! Izgleda da je Srbija od komunista zaboravila sta znaci donatorstvo, zaduzbina, poklon. I zato se ovde krstite i levom i desnom kada neko nesto pokloni.Navikli su nas da nam samo otimaju ovo je cudno zar ne.?

Pera

pre 11 godina

A sad Vucicu ako si stvarno za borbu protiv korupcije i socijalnu pravdu prodaj te dzipove i podeli novac siromasnima.
Kladim se da si kukao seiku za svoju bezbednost i da ti je zato poklonio tri blindirana dzipa, a to sto si mu prodao srpsku zemlju je sramota

To je ta Vučićeva "borba protiv" korupcije i kriminala!

pre 11 godina

A šta je sa Mercedesom od 650.000 EUR koji je kupljen od državnih para za Tadića i u kome se Tadić vozikao, jer je "bio ugrožen" na Fejsbuku?!!

A nekoj budali nek' pričaju da je ovaj nešto došao da poklanja Srbiji i Srbima. To je prostački marketinški trik njegov i Vučićev, da bi se javnost omekšala za ono što su nam spremili i što će da nam urade.

Ono što je SAMO deo plana koji sprovodi Vučić je da ni jedan jedini Srbin ne bude veleposednik - ne samo da će Vučić državu da uništi, nego će i zemljište, sa sve robljem, da pokloni strancima (a ja ovo pišem "zato što sam ljubomoran na Vučića i Mikija Rakića"!)! Najpre su od kriminalaca i najgorih poltrona napravili "biznismene" i veleposednike, a sad krenuli da ih trpaju na robiju i otimaju im sve što su ovi nama pokrali i to poklanjaju strancima (nije valjda da vam nije jasno ko su to "ONI" koji sve to planiraju i realizuju preko poltrona i maloumnika koji stoje u redu i čekaju da im služe kao pijuni na "vlasti"?). Već je procurila priča da iza svega stoji Pacoli i da će on postati pravi vlasnik ogromnog, najplodnijeg, zemljišta u Vojvodini, a da mu je ovaj šeik samo pokriće. I sve ove podvale kao niko ne vidi, nema ko da razume?! To je valjda jeres objaviti na nekom mediju, čak pustiti u komentar?!

Влада

pre 11 godina

Ми њему 20000 хектара он нама три џипа.Добар посао.Слично су Индијанци пословали са белцима, крзна, земљу и злато за стаклиће и перле.

Vlada Loznica

pre 11 godina

Pitanje za ove antiprotivne,koji pre podne mrze sebe,a posle podne ceo svet:
Sta to dobismo od Miskovica,Beka,Babovica,Mitrovica,Peconija,Kostica,Lazarevica,Percevica,
Matica...?
Za koje to pare oni pokupovase citavu Srbiju,fabrike,secerane,uljare,najkvalitetniju zemlju...i za koju cenu?

Dobili nasledstvo od bogatih tetki iz Amerike,jel da?

Ovaj internet je zaista fenomenalna stvar.Da ga nisu izmislili,nikada ne bih saznao u kojoj smo meri postali mizeran,licemeran,povodljiv,zloban,zlonameran i pakostan narod(cast onima koji nisu takvi)!
Sada mi je potpuno jasno zasto smo ovakve sudbine.

Dusa me boli sto nisam bar 10 godina mladji i sto ranije nisam shvatio ono sto shvatam danas.Sve sto imam prodao bih i otisao u tri lepe,samo sto dalje odavde!

Nisam verovao da ce mi se zgaditi sopstveni narod :(

Vozd Dakki

pre 11 godina

eeeee Vucicu Vucicu... ti mi pricas o korupciji!
Za male si pare zemlju prodao... pardon, to je poklon za uspesno sklopljen posao! :)

mix

pre 11 godina

Tip je stvarno dzek! Pa ko ga ne bi gotivio!?
Odmah mu dati i ceo valjevski kraj da covek uzgaja maline!!!
A za poklon da mu damo stado ovaca sa jaganjcima sa Pestera!!1 I to za Kurban bajram!!! Muftija Jusufspahic da licno uci nad njima pre otpremanja,da bude HALAL !

Amnezija

pre 11 godina

Isto tako seik Bin Zajed je 90-tih video da Al Kaida u Bosni nije bas naoruzana kako treba, pa je pomogao da se opreme kako dolikuje. Tuzno Srbijo na sta si spala!

spacabound

pre 11 godina

Nije to Vucic velikodusno rekao da je za Srbiju. Po zakonu, Vucic ni ne moze da uzme poklon koji je skuplji od 100e!!!
A ni Dzipovi nisu dzaba, kada se zna da seik zemlju dobija za 250e, a nsai seljaci za 500e....tako da kada preracunas mi smo jako skupo platili ta 3 dzipa!!!

Superior

pre 11 godina

Šeik je lepo rekao da Mercedese poklanja svom bratu Vučiću (tako ga je oslovljavao za razliku od drugih političara), a ovaj se lepo zahvalio na poklonu, jer kod nas takvi pokloni političarima nisu dozvoljeni i preusmerio ih na svoje Ministarstvo. Mene interesuje ima li tu još nekih bratskih poklona. Ja koji živim u ovoj zemlji često dobijam poklone od brata koji je u inostranstvu i pravo da vam kažem dobro mi dođu i za sadašnjost i za budućnost.

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

I da pohvalim, svaka cast Vucicu sto je kao i svi veliki drzavnici poklone ostavio drzavi drzavi a nije ih prisvojio.

mina

pre 11 godina

Ko će svetu ugoditi? Sve same ideje - od one 'šta će nama to' do 'prodajte poklon pa podelite pare sirotinji' - retko da se pročita jednostavna reč 'hvala'.

Baraba

pre 11 godina

Шеик Мухамед бин Зајед донирао је Министарству одбране Републике Србије три блиндирана аутомобила марке Мерцедес GL 600!

VG

pre 11 godina

Predsednik ima blindiranog mercedesa s klase,,stariog svega par godina,evo danas sam ga video u gradu,a ni otali nisu losi audi a8.a6,zatim bmw... Tako ta prica da su stari 10-15 god ne pije vodu

La luna

pre 11 godina

Toliko smo ekonomski siromasni, da nam svaki dinar dobro dodje, a poklon pogotovo! Sto kaze narod ko se stidi ostane gladan, to vazi i za ovu situaciju. Na kraju krajeva kako sad cujem on je automobile poklonio Vucicu a Vucic ih je poklonio vladi Srbije. Pohvalno!

Miroslav

pre 11 godina

Nemam reči, al bih zato imao nečeg drugog za sve one nezahvalnike i bagru kojoj smeta da se uvede red u ovoj našoj Srbiji.Šeik vrlo dobro zna kako se postupa sa lopovima i kako se kaznjava lopovluk, a isto tako vrlo dobro ceni i sagledava napore sadašnje vlade da se obračuna sa kriminalom, pa je i iz tog razloga poklon sasvim primeran, a i potreban. Hvala دولة الإمارات !

Achernar

pre 11 godina

Eto ne smao da ce nam oziveti privredu , vec nam i poklanjaju luksuznu robu da mozemo da priustimo bezbednost drugim drzavnicima. Za vreme stare garniture, kupovala su se samo sluzbena vozila za direktore i sefice. Sad nam ti isti ismejavaju poklon. Sto DS nije kupio blindirane automobile za drzavne potrebe, kad je vec imao para za sluzbene Audio vozila sa zatamljenim staklima. Sramota!

Miljan

pre 11 godina

Kako bre Vucicu mozes da iznosis takve lazne podatke. Kakvi automobili stari 15 godina. Sve najnovije automobile audi, i bmw vozite, kako vas nije sramota. Prestanite sa tim lazima vise.

\V/

pre 11 godina

@ Srbija

jadna i bedna si mi Srbija koja sa 3 Mercedesom mogu te dokupiti.!

ps.
kako je predhodni komentator pisao, mogli su sa Titovim Mercedes-Benz Pullmanom ocarati "tog" bogatasa pa da vidi da i mi imamo ono sto on mozda nikada nece ni imati. (mada prodace se i to, posto je danas moderno sve prodati za dzabe i sve unistiti da bi se oteralo u stecaj)

zato bas njima

pre 11 godina

zasto bas Ministarstvu odbrane? Bice ono prizemljen avion u Turskoj koji je prevozio zlatne poluge iz Gane u UAE, iako nema nijedan razlog da prelece Tursku.

Done

pre 11 godina

Donirali,poklonili,ma idi bre!?
Nema nista za dzabe,naplacuju na drugu stranu,a ovi jadnici dolaze do lepog prevoza! Jedini provozan je narod!

Metuzalem

pre 11 godina

Ko je taj aktuelni ili bivši funkcioner čiji život, sa aspekta koristi za ovu državu, ima svrhe čuvati?!
Ali, više od 1500 Dačićevih poverenika živi od toga što navodno obezbeđuju nekoga važnog. Tako na primer, dvojica ispred Homenove kuće se ubiše od spavanja, a manje su upotrebljivi od lutke na naduvavanje.

BvB

pre 11 godina

bolje da je tolike pare donirao za zdravstvo ili gde su nam vec potrebne..ove nase niko nece da dira, poubijace se sami..ne treba njima blindirani dzip..

Darko

pre 11 godina

Mogao je i malo para i hrane i pica i odeće da donira, ali cemu.... A ako nasa drzava ima samo toliko stare automobile u voznom parku, ja se nezvao kako se zovem ;) neverovatno koliko politicari uticu na medije za ovakve vesti.... Žalosno

Nemanja

pre 11 godina

Kako covek nece da pokloni kad su ga 2 dana vozali u BMW sedmici staroj 15 godina po BG-u! Mislim da se na svakom semaforu preznojavao!
Bruka-od onolikih limuzina u rent-a-car ...

Sale

pre 11 godina

Ja se ne bavim tim stvarima ali ako su dokumentacije ispravne i nema rizik da postanema neka banana-Drzava onda podrzavam investicije Emirata.

Via Serbia

pre 11 godina

Prosla vlast ih je ignorisala kada su zeleli da rade sa nasom zemljom da dodju i da ulazu. Toliko imaju simpatija i poverenja u sadasnju vlast da su nam iskazali i postovanje poklonom koji nije mali. Ali DS –u ni to nije dovoljno, bitnije im je da sve sto ova vlast postigne oni umanjuju i omalozavaju.

Nikola

pre 11 godina

Puno za njega 3 blindirane mecke
Jel dolazi uz njih i besplatno gorivo? Ili opet mi finansiramo vozikanje u visko kubikaznim masinama?
Nemam ja nista protiv ovakvog automobila, odlican je. I treba da se ima, a onaj ko ima i treba da pokloni.
Ali kad postoji 1000 drugih daleko vecih problema, mecke mogu da sacekaju.

Btw, hoce pise sa strane "From people of UAE" ili "From Princ of UAE"? :D

ex kolega

pre 11 godina

ne mogu da verujem. u ponedeljak i meni stize novi gl mercedec. samo sto ga ja nisam dobio na poklon nego sam dao dzak para. jedva cekam ponedeljak, 6 meseci cekam isporuku. moj nije blindiran nego standadni Gl 350.

Dragan Stankovic

pre 11 godina

Tresla se gora, rodio se mis. Na kraju ce nama (bolje reci nasim politicarima) od svih obecanih investicija u svim mogucim sektorima srpske ekonomije, ostati kao uspomena seikove posete jedina ova tri automobila. Ko se jos seca onog americkog milijardera indijskog porekla koji je trebao da ulaze milijarde u energetski sektor u Srbiji? A tek silni investitori koje je trebao da nam dovede tenisko-diplomatski dvojac Novak Djokovic i Vuk Jeremic?

To je ta Vučićeva "borba protiv" korupcije i kriminala!

pre 11 godina

A šta je sa Mercedesom od 650.000 EUR koji je kupljen od državnih para za Tadića i u kome se Tadić vozikao, jer je "bio ugrožen" na Fejsbuku?!!

A nekoj budali nek' pričaju da je ovaj nešto došao da poklanja Srbiji i Srbima. To je prostački marketinški trik njegov i Vučićev, da bi se javnost omekšala za ono što su nam spremili i što će da nam urade.

Ono što je SAMO deo plana koji sprovodi Vučić je da ni jedan jedini Srbin ne bude veleposednik - ne samo da će Vučić državu da uništi, nego će i zemljište, sa sve robljem, da pokloni strancima (a ja ovo pišem "zato što sam ljubomoran na Vučića i Mikija Rakića"!)! Najpre su od kriminalaca i najgorih poltrona napravili "biznismene" i veleposednike, a sad krenuli da ih trpaju na robiju i otimaju im sve što su ovi nama pokrali i to poklanjaju strancima (nije valjda da vam nije jasno ko su to "ONI" koji sve to planiraju i realizuju preko poltrona i maloumnika koji stoje u redu i čekaju da im služe kao pijuni na "vlasti"?). Već je procurila priča da iza svega stoji Pacoli i da će on postati pravi vlasnik ogromnog, najplodnijeg, zemljišta u Vojvodini, a da mu je ovaj šeik samo pokriće. I sve ove podvale kao niko ne vidi, nema ko da razume?! To je valjda jeres objaviti na nekom mediju, čak pustiti u komentar?!

Sasa

pre 11 godina

Prva reakcija dok sam citao bila je - kul, seik je ispao faca. Onda procitam komentare i pomislim - gde ja ziviiiiim.... U svemu, pa cak i kad smo dobili na poklon zute buseve od Japanaca, mi smo videli neku zaveru. Uzas

zed

pre 11 godina

drzavni organi nemaju vozni park pa seik poslao LICNO Vucicu a ovaj shatro nece cnoli nego daje Srbiji-hehehe,dno dna - kakva jeftina sns kuhinja,predhodni su bar trudili da ofarbaju jaja.

buco

pre 11 godina

nisam siguran da su bas za dzabe.Nasim seljacima zemlja za 500 evra po hektaru ,a seiku po 250.Kada se sve to pomnozi i zbere mislim da je seik ipak u plusu.

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Sreca da ministar odbrane nije Djelic inace bi on to oma pripisao na privatni konto,kad je onomad prepisivao drzavnu banku drugome oni mu ponudise 20-meleona eura i on to nedade drzavi nego lepo prepisa sebi,razlika izmedju bivsih sakala i nove vlade je drasticna sto se vidi iz dana u dan.

Dalmos

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!? Pre ili kasnije Srbija bi morala da kupi ovakva vozila, da bi mogla na adekvatan nacin da docekuje ugledne goste, tako da je seik prakticno direktno donirao oko 3 miliona dolara u srpski budzet, i hvala mu na tome. Sto se tice toga koliko ce to da nas kosta, siguran sam da covek koji je samo na svadbu potrosio 100 000 000 $ nema ama bas nikakvu potrebu da ugrozava svoj ugled i cast, time sto je vama na pameti. Ali kod nas je sve politika, pa se i ovakve stvari mogu izvrnuti od strane politickih protivnika, i iskoristiti za besmislenu kampanju !

Ted.

pre 11 godina

Mozemo kao zemlja biti izuzetno ponosni na prijateljstvo koje imamo sa jednom od najbogatijih i najmocnijih zemalja sveta kao sto su Ujedinjeni Arapski Emirati. Oni nam mogu mnogo pomoci da izadjemo iz ovog ekonomskog beznadja i ponora.

Stefan

pre 11 godina

@ Lala iz Banata

Za razliku od šeika, koji će doneti novac Srbiji, danas ti "siromašni" paori koji toliko kukaju, obrađuju državno zemljište na crno, bez licitacije i ugovora o zakupu. Jednostavno su upali na zemlju i rade šta im je volja. To nisu sitni paori niti su sirotinja, već kako mi u Banatu kažemo - kulaci, krupni zemljoradnici. Većina njih je učestvovala u blokadi puteva, ako se sećate. Kukaju po medijima zato što će dolaskom arapa automatski biti sprečen njihov kriminal i muljanje sa zemljom.

p.s. Poklonu se ne gleda u zube, braćo Srbi.

mene sramota

pre 11 godina

Amerikanci nam poklanjaju Hamvije, ovaj seik luksuzne mercedese, Svajcarci tramvaje... jaoj Srbijo bedna na sta si spala da prosis po svetu ko poslednji klosar :(

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

I da pohvalim, svaka cast Vucicu sto je kao i svi veliki drzavnici poklone ostavio drzavi drzavi a nije ih prisvojio.

oprez

pre 11 godina

Obavezno policija i VBA da provere da li su vozila možda ozvučena. To je čuveni "trojanac". Poznato je da je Saudi Arabija, ključni saveznik UAE, veliki zagovornik nezavisnosti Kosova i Metohije odnosno veliki protivnik postojanja Republike Srpske. Uopšte me ne bi čudilo da igraju tu prljavu igru. Poznati su Saudijci po tome. Krvavi tragovi njihove obaveštajne službe su vidljivi i u Siriji i Iranu a i na Balkanu (90-tih)

izborko

pre 11 godina

uh,a da vi kojima smeta ovo pokrenete peticiju da drzava to vrati ...sta ce nama pokloni,sta ce nam prijatelji,sta ce nam neko ko vidi kako nam je i zeli da pomogne !!! Izgleda da je Srbija od komunista zaboravila sta znaci donatorstvo, zaduzbina, poklon. I zato se ovde krstite i levom i desnom kada neko nesto pokloni.Navikli su nas da nam samo otimaju ovo je cudno zar ne.?

mali mikica

pre 11 godina

Baš lepo.
A amerikanci imaju poslovicu : Ne postoji nešto ,što se zove, besplatan ručak.
ne znam zašto sam se setio ove poslovice.

Lala iz Banata

pre 11 godina

A šta su dobili paori u Vojvodini?

Za male Perice:
Vojvodina je mahom bila močvarna dok se nisu izgradile STOTINE kilometara kanala (neki i plovni!) od početka 18. veka naovamo.
Kako?
Ulaganjem, pre svega K&K i SFRJ, a naravno i crnčenjem sirotinje, paora, biroša... kako god.
A onda dođe neki šeik na gotovo. :(
I za tepsiju ribe (3 džipa) kupi muku prethodnih generacija... :(
A to je moguće jer "prodavci" nisu iz Vojvodine.
A ako se i nađe neki (juče abolirani) ministar iz Vojvodine, i on je iz "nekije' drugije' krajeva" poreklom :(
Tužno.

birac

pre 11 godina

Ja bih ove dzipove poklonio Cedi!
Covek ima 3,a ne valja bas neparan broj,zbog baksuza...
A i onih njegovih 15 telohranitelja se gura,nije red ljudi...
A covek toliko brine o Srbiji,interesima gradjana,nasem prosperitetu,brine siroma ceo dan,pa je red da mu se nekako oduzimo,ako nikako drugo,evo ovih "dzipcica"...

AleksandarK

pre 11 godina

Lep gest, na ravno ocekujemo odlicnu saradnju sa UAE i nadam se da je pocetak saradnj izvestan na svim poljima!!Drago mi je da je Vucic uspeo da dogovori saradnju koja moze mnogo doprineti novim investicijama koje su nam neophodne!!

ispitajte

pre 11 godina

Ovo uopšte nije naivno, jer ako je vest tačna, onda je Tadić zadržao blindirani Mercedes S-Guard koji kupljen za predsednika Srbije i plaćen 625.000 eura pre dve godine.

Aleksandar

pre 11 godina

Pametan covek... Njegova 'emirat' zivi od prodaje goriva pa je njemu u interesu da poklanja velike potrosace tog istog goriva. Otprilike kao sto HP, Lexmark i slicni prakticno poklanjaju ink-jet stampace a onda te docekaju na cenama kertridza.

Bgd

pre 11 godina

Mi smo stvarno beznadežan slučaj. Šta god da se desi, uvek će se naći neko da to prokomentariše u negativnom kontekstu. Čovek je odlučio da POKLONI tri vozila kao simboličan gest ali opet ne valja jer se neki pitaju zašto, kako, ima i drugih prioriteta...Strašno. Ne simpatišem lik i delo naših političara ali stvarno ga pojedinci preteraše.

Amnezija

pre 11 godina

Isto tako seik Bin Zajed je 90-tih video da Al Kaida u Bosni nije bas naoruzana kako treba, pa je pomogao da se opreme kako dolikuje. Tuzno Srbijo na sta si spala!

MI6

pre 11 godina

Kada je seik bio u Srbiji vozili su ga u BMW-u koji nije bas nov... Evo link, pa pogledajte: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v5aR1T07hRo

Ja u tome ne vidim nista lose, covek je poklonio tri vrhunska automobila, a mi... Pravi smo Srbi! Jedan vice sto nije donirao njemu i njegovom ocu, drugi kaze da trosi 35 litara... Svi samo filozofiraju. Sta god da je poklonio, hvala mu!

eh

pre 11 godina

Ovo se u normalnom svetu zove - korupcija, a u Srbiji (izgleda) donacija. Zamislite da (primer) nemacka premijerka dogovara prodaju zemlje seicima, a onda taj seik 'donira' blindirane automobile. I to jos sve pred ocima javnosti.

Tako da ...

pre 11 godina

Da li je moguce da neko na ovakvu vest moze da pise negativne komentare!?
(Dalmos, 23. januar 2013 15:56)

Kao što vidiš, moguće je. Ja bih mu prvi aplaudirao, da je poklonio, recimo, opremu za bolnice. Ovako, političari će se udobno vozikati, a moj komšija će da čeka godinu dana na snimanje. Mada, ko mu je kriv, što nije i on otiš'o u političare. Do sad bi već bio i operisan.

Gligor

pre 11 godina

E ne mogu da shvatim da ste toliko negativni. Nista vam ne valja. Ako neko nesto ukrade, ne valja, ako pokloni, opet ne valja. Necete daleko tako dogurati.

m4rk0

pre 11 godina

Poklonu se u zube ne gleda, ali mnogo produktivnije bi bilo da je poklonjena hrana onima koji nemaju leba da jedu. Ta tri blindirana dzipa mogla bi da nahrane hiljade gladnih.

tonix

pre 11 godina

Kakav nezahvalni narod,pa covek je dao,ako drzavni bezbednost nameravao da kupi blindirana kola,ne treba, jer imaju od donacie,a te pare za blind nek ide u bolnicu ili negde kome trebaju!

Александар 3105

pre 11 godina

Па наравно. Исплатиће се шеику то улагање већ кроз годину дана у гориву које ће ти аутомобили да потроше. Мислим гориву које он нама продаје, ахахахахахахааххахахахаха!!!!

spacabound

pre 11 godina

Nije to Vucic velikodusno rekao da je za Srbiju. Po zakonu, Vucic ni ne moze da uzme poklon koji je skuplji od 100e!!!
A ni Dzipovi nisu dzaba, kada se zna da seik zemlju dobija za 250e, a nsai seljaci za 500e....tako da kada preracunas mi smo jako skupo platili ta 3 dzipa!!!

Siniša

pre 11 godina

E baš nam je to najpotrebnije, da se glavešine vozikaju u blindiranim automobilima i kriju od naroda koji hoće da ih prebije zbog toga što nema hleba da jede...bolje da je poslao neke aparate za bolnice...da ljudi ne čekaju po 2 godine na pregled...

Pera

pre 11 godina

A sad Vucicu ako si stvarno za borbu protiv korupcije i socijalnu pravdu prodaj te dzipove i podeli novac siromasnima.
Kladim se da si kukao seiku za svoju bezbednost i da ti je zato poklonio tri blindirana dzipa, a to sto si mu prodao srpsku zemlju je sramota

Влада

pre 11 godina

Ми њему 20000 хектара он нама три џипа.Добар посао.Слично су Индијанци пословали са белцима, крзна, земљу и злато за стаклиће и перле.

Vozd Dakki

pre 11 godina

eeeee Vucicu Vucicu... ti mi pricas o korupciji!
Za male si pare zemlju prodao... pardon, to je poklon za uspesno sklopljen posao! :)

ljudi, pomozimo im!

pre 11 godina

Da vam prevedem ovu vest:
"Kada je šeik video kako su jadni političari u Srbiji i kako nemaju ni čime da se voze jer sve daju narodu i rade isključivo njegovom najboljem interesu, odmah je odlučio da im pomogne."

gradjanin cane

pre 11 godina

obzirom da ovi 'pokloni' direktno slede sklapanju poslovnih aranzmana, ja ovo citam kao korupciju, a ne donaciju. pa ma od kog bila. donacija je nesto gde ne trazis i ne dobijas nista zauzvrat, a ovde jedna ugovorna strana daruje drugu!!!!!!

Milica

pre 11 godina

"Pošto se radi o automobilima starin od 10 do 15 godin, šeik je shvatio kakva je situacija i čim se vratio u Abu Dabi najavio da će tri blindirana mercedesa 500 GL sa najboljom opremom lično Vučiću poslati na poklon."

Gospode kako su patetični. Pa EP svakom promenom vlasti menja vozni park, a ne vlada. Šta je sa Mercedesom S od 620.000 evra?

Stidim se kako smo jadni, prosimo i za automobile, kvare nam se avioni...

Ali kakvu politiku vodite trebalo bi da vozite svi od reda od yuga do lade, ništa bolje i ništa novije.

nikola

pre 11 godina

Sejk je to hteo da pokloni licno Vucicu al je ovaj to odbio i rekao da moze da pokloni drzavi.Lep gest al pare tek stizu.Normalno nista nema dzabe zaradice on na tome al ko bi ulagao u nesto a da nema zarade

Miroslav

pre 11 godina

Nemam reči, al bih zato imao nečeg drugog za sve one nezahvalnike i bagru kojoj smeta da se uvede red u ovoj našoj Srbiji.Šeik vrlo dobro zna kako se postupa sa lopovima i kako se kaznjava lopovluk, a isto tako vrlo dobro ceni i sagledava napore sadašnje vlade da se obračuna sa kriminalom, pa je i iz tog razloga poklon sasvim primeran, a i potreban. Hvala دولة الإمارات !

bih

pre 11 godina

vi ste tako nezahvalna nacija . sta je ovdje sad sporno da se mora pljuvati po ovom? jel zbog toga sto je seik pokolonio ,a ne vladimir putin???

davorka

pre 11 godina

a sta je sa mercedesima s klase,nekolicinom audija A8 i A6,gomilom novih superba,pa cak i policija ima zadnji bmw serije 5 f10...stari petnaestak godina,koga bre lazete? mozda kad se sabere....izlevatili arapina svaka cast ne zna covek skim ima posla :)

igi

pre 11 godina

Nista ne fali Nikolicevoj limuzini,mercedes S600 star 2 godine,sa maksimalnom zastitom....bolje od toga ima samo americki predsednik.A ovi pokloni su cisto "podmazivanje" za uspesnost ugovora sheika ovde.

Achernar

pre 11 godina

Eto ne smao da ce nam oziveti privredu , vec nam i poklanjaju luksuznu robu da mozemo da priustimo bezbednost drugim drzavnicima. Za vreme stare garniture, kupovala su se samo sluzbena vozila za direktore i sefice. Sad nam ti isti ismejavaju poklon. Sto DS nije kupio blindirane automobile za drzavne potrebe, kad je vec imao para za sluzbene Audio vozila sa zatamljenim staklima. Sramota!

Coordinator

pre 11 godina

Trebace sad vlasti 6.600 € za registraciju sa osnovnim osiguranjem. Posto je na snazi neki idijotski nacin odredjivanja cene registracije, pa je za vozilo od 5000 ccm potrebno 2.200 € svake godine samo za registraciju.
Takodje me interesuje kako ce ih legalizovati I koliko ce carina da iznese, posto vozila nisu iz EU.
Molim redakciju da ispita na koji nacin, posto I koliko brzo se moze registrovati poklonjeno vozilo!
Mozda jos neko od obicnih smrtnika ima nekoga da mu pokloni neko vozilo iz inostranstva.
Pozz

M.V.

pre 11 godina

Razlika izmedju seikovih 250 i onih 500 koje placaju nasi poljoprivrednici, je to sto nam seik moze otvoriti trziste bliskog istoka pa da tako pola Vojvodine radi za to trziste. Jedini problem je to sto se zemlja prodaje. Zemlja se ne smije prodavati, jer je nacionalni resurs, koji se mora koristiti za dobrobit svih gradjana drzave Srbije.

"donacija"

pre 11 godina

Sta ima danas za dzabe? Pa, nista naravno... Suludo je pricati o ovome kao o donaciji. Ne kazem da je lose, ali se osecam malo kao da sam u nekoj africkoj drzavi, znate ono, mi njima mnogo vredne resurse, oni nama "igracke"...

ZOJICA

pre 11 godina

Kako je piše list Alo, u Ministarstvu odbrane su im rekli da je do ove vredne donacije došlo pošto je šeik, koji je pre dve nedelje boravio u Srbiji, video da naši državni organi nemaju bogzna kakav vozni park.


E ako je tako i ja ću da dam prilog.Da mi se vođe ne zlopate.

ZokyNBGD

pre 11 godina

Svašta čitam u komentarima, pa nisu rekli za starost ukupnog voznog parka da je mator nego za blindirane automobile, izuzetak je predsednički model kojeg naravno neće slati da dočekuje ikoga, on je samo za predsednika. I ja sam se iznenadio kad sam video da pred Marakanu dolazi stara sedmica, znači definitivno sem predsedničke mečke nemamo ništa mlađe, nemojte samo pominjati Audije i BMW-ove koje vozaju ministri, to nije blindirano! E sad, druga je stvar što nije video bolnice i škole jer sam negde ubeđen da bi i tu donirao...

Via Serbia

pre 11 godina

Prosla vlast ih je ignorisala kada su zeleli da rade sa nasom zemljom da dodju i da ulazu. Toliko imaju simpatija i poverenja u sadasnju vlast da su nam iskazali i postovanje poklonom koji nije mali. Ali DS –u ni to nije dovoljno, bitnije im je da sve sto ova vlast postigne oni umanjuju i omalozavaju.

Mr. No

pre 11 godina

"Častio" ih Mercedesima da mu zauzvrat "poguraju" neke stvari oko izvoza oružja... Koliko li ih je tek častio u zelenim novčanicama?

cartman

pre 11 godina

Sad šeiku donirajte Srbiju na 99 godina, više će uraditi za nju nego svi političari za poslednjih 30 godina (ne računam Đinđića).

La luna

pre 11 godina

Toliko smo ekonomski siromasni, da nam svaki dinar dobro dodje, a poklon pogotovo! Sto kaze narod ko se stidi ostane gladan, to vazi i za ovu situaciju. Na kraju krajeva kako sad cujem on je automobile poklonio Vucicu a Vucic ih je poklonio vladi Srbije. Pohvalno!

radioaktivni

pre 11 godina

Koliko se secam , za potrebe predsednika je kupljen mercedes S klase, 2011 godine, a pre toga se vozio u bmw-u 7 2005 godiste, svi su sa najvisim stepenom zastite, a da su hteli da zadive seika mogli su iz garaze ministarstva odbrane da isteraju titovog pulmann-a.

Milorad

pre 11 godina

Stari od 10 do 15 godina? Kakve lazovcine, ne verujem...Nikolic se vozi u Mercedesu S660 koji je narucen 2010, inace placen 600 hiljada evra, moze da izdrzi i balisticki udar. Vozi se takodje i u A8L Security, izvolite sliku ko ne veruje... http://www.blic.rs/data/images/2012-11-05/286151_toma-auto-01ras_f.jpg?ver=1352123484

Sta bi dao da si na mom mestu?

pre 11 godina

Sta je tu cudno, ljudi se razumeju ili ne razumeju, gaje prema nekima simpatije ili antipatije, bez obzira da li su drzavnici ili nisu. Poklone volimo svi. Setite se samo kakve je sve poklone dobijao nas najcenjeniji i najpoznatiji drzavnik u svetu ikad, Josip Broz. Lep gest sa seikove strane.

Miljan

pre 11 godina

Kako bre Vucicu mozes da iznosis takve lazne podatke. Kakvi automobili stari 15 godina. Sve najnovije automobile audi, i bmw vozite, kako vas nije sramota. Prestanite sa tim lazima vise.

Darko

pre 11 godina

Mogao je i malo para i hrane i pica i odeće da donira, ali cemu.... A ako nasa drzava ima samo toliko stare automobile u voznom parku, ja se nezvao kako se zovem ;) neverovatno koliko politicari uticu na medije za ovakve vesti.... Žalosno

petar

pre 11 godina

Nije ovo džabe. Pošto su blindirani troše više - Mladjo digni pdv pa da ima da se voze ljudi. A znam koga će da voze: Šeika kada obilazi njive. Nama još samo Ali Baba fali - 40 razbojnika već imamo.

ko koga?

pre 11 godina

Jel' to poklonio onaj sto je medju prvima priznao Kosovo? Nesto sam citao on se ovih dana sastajao i sa predstavnicima Kosova, bili mu u poseti, zvali njega da dodje, on obecao investicije i poklone...

O cemu je ovde rec?

Nikola

pre 11 godina

Drzavni vrh vozi kola po 10-15god starosti?!
Pa cije su onda one silne sluzbene masine, najnoviji A6, BMW serija 5 itd... sto blokiraju po pola grada pod rotacijama, kad verovatno podju na pice ?

Никола

pre 11 godina

Наши државни органи немају добре аутомобиле ха,ха,ха.Немојте да ме засмејаввате

\V/

pre 11 godina

@ Srbija

jadna i bedna si mi Srbija koja sa 3 Mercedesom mogu te dokupiti.!

ps.
kako je predhodni komentator pisao, mogli su sa Titovim Mercedes-Benz Pullmanom ocarati "tog" bogatasa pa da vidi da i mi imamo ono sto on mozda nikada nece ni imati. (mada prodace se i to, posto je danas moderno sve prodati za dzabe i sve unistiti da bi se oteralo u stecaj)

Nemanja

pre 11 godina

Kako covek nece da pokloni kad su ga 2 dana vozali u BMW sedmici staroj 15 godina po BG-u! Mislim da se na svakom semaforu preznojavao!
Bruka-od onolikih limuzina u rent-a-car ...

mina

pre 11 godina

Ko će svetu ugoditi? Sve same ideje - od one 'šta će nama to' do 'prodajte poklon pa podelite pare sirotinji' - retko da se pročita jednostavna reč 'hvala'.

Superior

pre 11 godina

Šeik je lepo rekao da Mercedese poklanja svom bratu Vučiću (tako ga je oslovljavao za razliku od drugih političara), a ovaj se lepo zahvalio na poklonu, jer kod nas takvi pokloni političarima nisu dozvoljeni i preusmerio ih na svoje Ministarstvo. Mene interesuje ima li tu još nekih bratskih poklona. Ja koji živim u ovoj zemlji često dobijam poklone od brata koji je u inostranstvu i pravo da vam kažem dobro mi dođu i za sadašnjost i za budućnost.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Vito, 23. januar 2013 18:42)

Iskreno rečeno, meni se poklanjanje skupih vozila, od kojih će imati korist samo političari, baš i ne sviđa. To govori o samom liku koji poklanja i koji prima.

Draži su mi čak i rusi, koji iz svog džepa uklanjaju mine po Srbiji, od čega će naša deca imati koristi, ili Ambasade Kanade koja je poklonila inkubator za bolnicu u Vranju...

mix

pre 11 godina

Tip je stvarno dzek! Pa ko ga ne bi gotivio!?
Odmah mu dati i ceo valjevski kraj da covek uzgaja maline!!!
A za poklon da mu damo stado ovaca sa jaganjcima sa Pestera!!1 I to za Kurban bajram!!! Muftija Jusufspahic da licno uci nad njima pre otpremanja,da bude HALAL !

Andjela

pre 11 godina

Jos jednom da ponovim Holandija ima 5 sluzbenih automobila,
koje koristi drzavni vrh, koji se koriste samo za specijalne
prilike.

Na posao dolaze biciklom.

Sta bi tu gosn. Seik rekao? :D

Јован

pre 11 godina

Палма из Јагодине се вози у оваквом мерцедесу само мислим да није блиндиран.Где су они титови пулмани које ни шеик нема?

Vlada Loznica

pre 11 godina

Pitanje za ove antiprotivne,koji pre podne mrze sebe,a posle podne ceo svet:
Sta to dobismo od Miskovica,Beka,Babovica,Mitrovica,Peconija,Kostica,Lazarevica,Percevica,
Matica...?
Za koje to pare oni pokupovase citavu Srbiju,fabrike,secerane,uljare,najkvalitetniju zemlju...i za koju cenu?

Dobili nasledstvo od bogatih tetki iz Amerike,jel da?

Ovaj internet je zaista fenomenalna stvar.Da ga nisu izmislili,nikada ne bih saznao u kojoj smo meri postali mizeran,licemeran,povodljiv,zloban,zlonameran i pakostan narod(cast onima koji nisu takvi)!
Sada mi je potpuno jasno zasto smo ovakve sudbine.

Dusa me boli sto nisam bar 10 godina mladji i sto ranije nisam shvatio ono sto shvatam danas.Sve sto imam prodao bih i otisao u tri lepe,samo sto dalje odavde!

Nisam verovao da ce mi se zgaditi sopstveni narod :(

Sale

pre 11 godina

Ja se ne bavim tim stvarima ali ako su dokumentacije ispravne i nema rizik da postanema neka banana-Drzava onda podrzavam investicije Emirata.

VG

pre 11 godina

Predsednik ima blindiranog mercedesa s klase,,stariog svega par godina,evo danas sam ga video u gradu,a ni otali nisu losi audi a8.a6,zatim bmw... Tako ta prica da su stari 10-15 god ne pije vodu

nps

pre 11 godina

-Dragi tata, u Berlinu je lepo, na faksu je sve ok, samo me blam sto jedini idem na predavanja u zlatnom lambordziniju, a moji profesori dolaze vozom.
Tvoj sin Muhamed junior
-Dragi sine, uplatio sam ti danas dzeparac od milion dolara na racun. Kupi sebi voz, ne brukaj se.
Tvoj tata Muhamed

imamo kratko pamcenje

pre 11 godina

Pa zar nisu za Tadica kupljena tri blindirana Mercedesa pre godinu dana? Jedna mecka S klase i dva dzipa? Kako nemaju cime da se voze? Zar se time sada ne vozi novi predsednik? Pa to su kola stara godinu dana, ganz nova!

Done

pre 11 godina

Donirali,poklonili,ma idi bre!?
Nema nista za dzabe,naplacuju na drugu stranu,a ovi jadnici dolaze do lepog prevoza! Jedini provozan je narod!

BvB

pre 11 godina

bolje da je tolike pare donirao za zdravstvo ili gde su nam vec potrebne..ove nase niko nece da dira, poubijace se sami..ne treba njima blindirani dzip..

Baraba

pre 11 godina

Шеик Мухамед бин Зајед донирао је Министарству одбране Републике Србије три блиндирана аутомобила марке Мерцедес GL 600!

Metuzalem

pre 11 godina

Ko je taj aktuelni ili bivši funkcioner čiji život, sa aspekta koristi za ovu državu, ima svrhe čuvati?!
Ali, više od 1500 Dačićevih poverenika živi od toga što navodno obezbeđuju nekoga važnog. Tako na primer, dvojica ispred Homenove kuće se ubiše od spavanja, a manje su upotrebljivi od lutke na naduvavanje.

zluradi

pre 11 godina

Od sada kada mu idete u posetu, samo JAT-ovim krsevima da letite! Pet-sest puta i ne moramo da prodajemo JAT, dzaba cemo obnoviti flotu!;)

zato bas njima

pre 11 godina

zasto bas Ministarstvu odbrane? Bice ono prizemljen avion u Turskoj koji je prevozio zlatne poluge iz Gane u UAE, iako nema nijedan razlog da prelece Tursku.