Ponedeljak, 21.01.2013.

13:00

Zakazan sastanak Nikolić-Jahjaga?

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se tokom februara ili početkom marta, tvrdi savetnik predsednice Kosova.

Izvor: B92

Zakazan sastanak Nikoliæ-Jahjaga? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Смерни човек

pre 11 godina

Историјски дијалог Срба и Албанаца је неопходан ради мира на овим просторима, али сви посебно Албанци морају да схвате да од максималистичких захтева нема ништа. Тренутно јесу понесени подршком запада, али нису свесни да ће она трајати само до оног тренутка док западу буду требали. После тога биће препуштени себи а тада је разговор са Србијом једина реална опција.

brzina

pre 11 godina

Nije trebalo dugo da Srbije dodje od odbijanja sastanka bilo kakvih delegacija, preko zvezdice, sve do predsednickog susreta. A lepo su albanski pregovaraci rekli da ce se zvezdica istopiti ko lanski sneg. Da je neko rekao kada su za izdaju optuzeni oni sto dogovorise zvezdicu da ce uskoro da slede carinski prelazi, sastanci premijera, a onda i predsednika, ko bi mu verovao?

Карактер

pre 11 godina

Овај сусрет је поодавно планиран, тако да не видим потребу за оволиким сензационализмом када се пише о овој теми. Уосталом, јако је битно нагласити да сусрет неће имати никаква обележја међудржавног сусрета што је јако значајно имајући у виду притиске којима је наша земља била изложена да на то пристане.

najcrnji

pre 11 godina

Koliko narucenih komentara na ovu vest. Moja jedina nada je da ce bar medju Albancima da se pojavi neko sa stavom i da nece da pregovara sa onima koje su na povrsinu izbacile ove poplavne decenije u Srbiji. Oni koji su 90tih poceli sa razaranjem srbskog nacionalnog bica konacno nam zabijaju noz u srce. Kapiram da Kosovo nije vise srpsko, ali da li moraju bas Nikolic i Dacic da ga ozvanice. Sta da kazem? Braco Albanci trazite i Nis i Kragujevac dok su ovi na vlasti. Sve ce vam se dati, samo da se odrzi toliko neophodan dijalog. Placem koliko smo jadni.

Daath

pre 11 godina

Braco Srbi odlucite se sta hocete!!! Pljujete kada se pregovara- hocete rat, u redu idemo u rat!! Onda aplaudirate kada Milisevica vode u Hag... Cini mi se da ne znate sta hocete!!! Ajde da se odlucimo za jednu opciju i to drzimo!!!

SEKRETAR

pre 11 godina

Eto, bez ikakvog posrednistva, i druga strana je shvatila da je pregovaracki sto jedino mesto za kojim ce se voditi legitimni pregovori, i pozdravljam to.

memorija

pre 11 godina

Ne mogu se setiti, molim da me neko podseti da li se Tudjman sastajao s Babicem i da li se ondasnji hrvatski premijer sastajao s Marticem? Srbija, drzava?

Aleksandar

pre 11 godina

Pa cemu sad povika? Skroz je normalno i po diplomatskom protokolu predsednici drzava sastaju sa predsednicima a premijeri sa premijerima kao sto to cine Nikolic i Dacic. Pogotovo bi strukture vlasti iz susednih drzava trebalo cesce da se sastaju, a gde ces nam blizeg suseda od Kosova?

Pitalica

pre 11 godina

Bolje da sam pojeo listic nego sto sam glasao za tebe!
(Bojan 021, 21. januar 2013 14:35)

Pa to je stvar licnog opredeljenja, niko vas nije terao da glasate za ovog coveka! A ja ovom coveku skidam kapu, jer se bori za svoj narod

Aleksandar

pre 11 godina

Bicu kratak... sastanak dva predsednika znaci medjusobno priznavanje drzava. Toliko.
(alex_miller, 21. januar 2013 16:28)
Kod nas postoji npr. predsenik vlade AP Vojvodine pa se Nikolic sastaje sa njim, pa onda postoji neki predsednik opstine i opet se Nikolic sastane i sa nekim od njih pa dalje imamo i predsednike mesnih zajednica koji mogu da se sastanu sa Nikolicem ali to ne znaci da su svi ti organi samouprave odvojeni(nezavisni) od Srbije. Nikolic ce se sastati sa predsednikom Kosova koje je pod specijalnom upravom i ciji konacni status u okviru Republike Srbije nije resen.

Quare verbis parcam?

pre 11 godina

Koliko god se nama svidelo ili ne,Gdin Nikolic treba da se sastane sa Jahjagom...To je u interesu Srba sa Kosova...Niko nije odusevljen ovom idejom,ali nekad treba raditi i takve stvari zarad nekog viseg cilja,a to je poboljsanje polozaja gradjana Srbije!

Cvetic

pre 11 godina

Nisam imala neko misljenje iskreno receno o Tomi. Mislila sam da nije bas inteligentan covek a ni sposoban za politiku.Medjutim,tek sad vidim da sam se grdno prevarila.Mudrijeg coveka za predsednika kod nas iskreno nisam videla.

Jole

pre 11 godina

Dobrosusedske odnose utemeljuje predsednik drzave, a samim pristankom na dijalog im je izbio karte iz ruke. Stalno idu protiv nas sa pricom da smo ratoborni i nekooperativni.

Hemera

pre 11 godina

Samo pregovorima Srbija može da zaštiti svoje nacionalne interese, da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. Tomislav Nikolić zaista može da pregovara. Drago mi je da će se on sastati sa albanskim zvaničnicima na KiM.

crni domino

pre 11 godina

Halo naprednjaci, hocemo li da menjamo Ustav!? Kosovo je priznata drzava jer je dogovoreno da se sastanu dva Predsaednika drzava: Srbije i Kosova! Granicne prelaze smo ovih damna postavili tako da ce samo tu moci da se prelazi u drugu drzavu.
Za ove uspehe treba pohvaliti Vucica i Nikolica i dati im punu podrsku!

FUJI

pre 11 godina

Dobra volja je cudo a milsim da je Nikolic ima. Niko ne bi verovao da je ovaj covek spreman da se dogovara sa kosovskim Albancima ali on ocigledno jeste jer je shvatio svoju ulogu predsednika ozbiljno. Zna da samo pregovori, dokazi da Srbija zeli saradnju, sastanke mogu doneti dobro Srbiji u resavanju problema oko Kosova.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da neko spominje Nikolica kao izdajnika, u ovoj prici nema izdajnika nego onih koji su spremni da sednu za sto sa kosovskim Albancima i da pregovaraju.A Nikolic je ocigledno spreman.

Vrlo dobro

pre 11 godina

Pa DS je kriva sto se sastaju Nikolić - Jahjaga! Oni su belosvetski IZDAJNICI i poturili su Tomi vruc krompir. Vucic je vec polozio racune, ostalo je da se i Toma izjasni: "Sluzim narodu" po vasem.....

Klod

pre 11 godina

Zašto da ne, taj sastanak može biti samo koristan.
(Bojan, 21. januar 2013 14:41)

I ja to isto kažem. Nema ništa lepše i korisnije od sastanka predsednika dveju država!

Ljubo

pre 11 godina

Strasno je to kakvi smo kao nacija,dok je Sloba bio na vlasti svi su jedva cekali da mu vide ledja,danas ti isti kazu da nam je bilo super dok je on bio na vlast,dok je Djindjic bio premijer bio najveci izdajnik i placenik zapada,a danas je za mnoge,pa cak i tadasnje politicke protivnike najveci reformator i covek koji je Srbiju poveo putem EU,Tadic je bio izdajnik kad je otpoceo pregovore sa Pristinom,a za NIkolicev sastanak sa predsednicom Kosova sad je dobar da bi se resio problem Kosova!Pa mi ovako ako nastavimo za 100 godina ima da nas bude da svi mozemo da stanemo pod jedno drvo,a kakva je politika je dovoljno to sto za 14 godina smo u skupstini usvojili 10-11 rezolucija vezano za Kosovo!A evo jednje cinjenice koju retko ko moze osporiti,a mozemo ih mrzeti koliko hocemo,al to nije ni bitno...U Hrvatskoj se promenila vlast pre godinu i po ... je l' se promenila politika drzave u odnosu na onu koju je vodio HDZ?!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Oh...baš nezgodno...Sa jedne strane imamo Afitete sa Pravnim Fakultetom, Masterom na Policijskom Menadžmentu i Krivičnom Pravu na Univerzitetu Liecester u UK, Master iz Kriminalistickih Nauka pri Univerzitetu Virginia u SAD-e, godine 2007. a sa druge našeg predsednika sa diplomom samo. Nejednake snage, pih!

Bane

pre 11 godina

Sada ce naprednjacibda hvale predsednika.Da je neko drugi ovo uradio,recimo Tadic ili Borko,bili bi najveci izdajnici.Ovako,kada je Toma u pitanju,to je velicanstven drzavnicki potez,tako se vodi drzava,podrska predsedniku,kakav drzavnicki potez...
Naprednjaci,sram vas bilo!

Anastasija

pre 11 godina

Ovo je jako lepo sto ce se oni sastati,mada gospodja Jahaga jos uvek nije predsednica pravne drzave kosovo,vec samo nazvane,ali je to lepo.

nenad

pre 11 godina

cekaj, zar nije Tadic bio najveci izdajnik kada se rukovao sa Tacijem i to kada vise nije bio predsednik ? Gde ste sada SNS-ovci patriJote ?

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Predsednik Nikolic ce se sastati sa Jahtjagom? Ona je tri puta obrazovanija i prevejanija od njega! Sada mi je potvrdjeno da je SNS(SRS)-SPS-URS kolaicija i nastala da jednom za sva vremena resi problem Kosova i Metohije na vrlo jednostavan nacin - ustupanjem teritorije albancima i obezbedjivanjem svih uslova da se ostvari dugogodisnji cilj -stvaranje "Velike Albanije" u srcu Evrope!

Dušan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić veoma dobro predstavlja svoju zemlju i štiti njene interese. Sastanak sa Jahtjagom je svakako potreban i verujem da će doprineti održivom rešenju problema na KiM.

brrrm

pre 11 godina

Ako mogu da promene datum, onda mogu da promene i predsednika. Hahahaha, al bi bila fora da zamene mesta pa da mu umesto Tahiri stigne Ramuš! Hahahahaha....

BGR

pre 11 godina

Tadica su hteli da rastrgnu samo zato sto se neformalno rukovao s Tacijem. A sad kad im se Niklic i Dacic ne samo rukuju, nego daju najvisi drzavni nivo pregovorima s predsendicom i premijerom "nepriznatog" Kosova, cute? Nikolic i Dacic itekako priznaju drzavnost Kosova, inace ne bi saradjivali s kosovskim drzavnicima. A to sto Srbija i Kosovo nemaju diplomatske odnose (jos uvek) je sasvim druga stvar. Mnoge zemlje nemaju diplomatske odnose, npr. Amerika i Iran, sto ne znaci da jedni druge ne priznaju da postoje. Uostalom, ko je izgubio Kosovo 1999., sad i treba da kusa sto je zakuvao. Steta samo sto jos nema Kostunuce da pregovara s kosovskim drzavnicima jer je on bio na vlasti kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.

nenad

pre 11 godina

cekaj, zar nije Tadic bio najveci izdajnik kada se rukovao sa Tacijem i to kada vise nije bio predsednik ? Gde ste sada SNS-ovci patriJote ?

BGR

pre 11 godina

Tadica su hteli da rastrgnu samo zato sto se neformalno rukovao s Tacijem. A sad kad im se Niklic i Dacic ne samo rukuju, nego daju najvisi drzavni nivo pregovorima s predsendicom i premijerom "nepriznatog" Kosova, cute? Nikolic i Dacic itekako priznaju drzavnost Kosova, inace ne bi saradjivali s kosovskim drzavnicima. A to sto Srbija i Kosovo nemaju diplomatske odnose (jos uvek) je sasvim druga stvar. Mnoge zemlje nemaju diplomatske odnose, npr. Amerika i Iran, sto ne znaci da jedni druge ne priznaju da postoje. Uostalom, ko je izgubio Kosovo 1999., sad i treba da kusa sto je zakuvao. Steta samo sto jos nema Kostunuce da pregovara s kosovskim drzavnicima jer je on bio na vlasti kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Oh...baš nezgodno...Sa jedne strane imamo Afitete sa Pravnim Fakultetom, Masterom na Policijskom Menadžmentu i Krivičnom Pravu na Univerzitetu Liecester u UK, Master iz Kriminalistickih Nauka pri Univerzitetu Virginia u SAD-e, godine 2007. a sa druge našeg predsednika sa diplomom samo. Nejednake snage, pih!

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Predsednik Nikolic ce se sastati sa Jahtjagom? Ona je tri puta obrazovanija i prevejanija od njega! Sada mi je potvrdjeno da je SNS(SRS)-SPS-URS kolaicija i nastala da jednom za sva vremena resi problem Kosova i Metohije na vrlo jednostavan nacin - ustupanjem teritorije albancima i obezbedjivanjem svih uslova da se ostvari dugogodisnji cilj -stvaranje "Velike Albanije" u srcu Evrope!

Bane

pre 11 godina

Sada ce naprednjacibda hvale predsednika.Da je neko drugi ovo uradio,recimo Tadic ili Borko,bili bi najveci izdajnici.Ovako,kada je Toma u pitanju,to je velicanstven drzavnicki potez,tako se vodi drzava,podrska predsedniku,kakav drzavnicki potez...
Naprednjaci,sram vas bilo!

brrrm

pre 11 godina

Ako mogu da promene datum, onda mogu da promene i predsednika. Hahahaha, al bi bila fora da zamene mesta pa da mu umesto Tahiri stigne Ramuš! Hahahahaha....

Klod

pre 11 godina

Zašto da ne, taj sastanak može biti samo koristan.
(Bojan, 21. januar 2013 14:41)

I ja to isto kažem. Nema ništa lepše i korisnije od sastanka predsednika dveju država!

crni domino

pre 11 godina

Halo naprednjaci, hocemo li da menjamo Ustav!? Kosovo je priznata drzava jer je dogovoreno da se sastanu dva Predsaednika drzava: Srbije i Kosova! Granicne prelaze smo ovih damna postavili tako da ce samo tu moci da se prelazi u drugu drzavu.
Za ove uspehe treba pohvaliti Vucica i Nikolica i dati im punu podrsku!

Ljubo

pre 11 godina

Strasno je to kakvi smo kao nacija,dok je Sloba bio na vlasti svi su jedva cekali da mu vide ledja,danas ti isti kazu da nam je bilo super dok je on bio na vlast,dok je Djindjic bio premijer bio najveci izdajnik i placenik zapada,a danas je za mnoge,pa cak i tadasnje politicke protivnike najveci reformator i covek koji je Srbiju poveo putem EU,Tadic je bio izdajnik kad je otpoceo pregovore sa Pristinom,a za NIkolicev sastanak sa predsednicom Kosova sad je dobar da bi se resio problem Kosova!Pa mi ovako ako nastavimo za 100 godina ima da nas bude da svi mozemo da stanemo pod jedno drvo,a kakva je politika je dovoljno to sto za 14 godina smo u skupstini usvojili 10-11 rezolucija vezano za Kosovo!A evo jednje cinjenice koju retko ko moze osporiti,a mozemo ih mrzeti koliko hocemo,al to nije ni bitno...U Hrvatskoj se promenila vlast pre godinu i po ... je l' se promenila politika drzave u odnosu na onu koju je vodio HDZ?!

Aleksandar

pre 11 godina

Pa cemu sad povika? Skroz je normalno i po diplomatskom protokolu predsednici drzava sastaju sa predsednicima a premijeri sa premijerima kao sto to cine Nikolic i Dacic. Pogotovo bi strukture vlasti iz susednih drzava trebalo cesce da se sastaju, a gde ces nam blizeg suseda od Kosova?

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da neko spominje Nikolica kao izdajnika, u ovoj prici nema izdajnika nego onih koji su spremni da sednu za sto sa kosovskim Albancima i da pregovaraju.A Nikolic je ocigledno spreman.

Vrlo dobro

pre 11 godina

Pa DS je kriva sto se sastaju Nikolić - Jahjaga! Oni su belosvetski IZDAJNICI i poturili su Tomi vruc krompir. Vucic je vec polozio racune, ostalo je da se i Toma izjasni: "Sluzim narodu" po vasem.....

memorija

pre 11 godina

Ne mogu se setiti, molim da me neko podseti da li se Tudjman sastajao s Babicem i da li se ondasnji hrvatski premijer sastajao s Marticem? Srbija, drzava?

Dušan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić veoma dobro predstavlja svoju zemlju i štiti njene interese. Sastanak sa Jahtjagom je svakako potreban i verujem da će doprineti održivom rešenju problema na KiM.

FUJI

pre 11 godina

Dobra volja je cudo a milsim da je Nikolic ima. Niko ne bi verovao da je ovaj covek spreman da se dogovara sa kosovskim Albancima ali on ocigledno jeste jer je shvatio svoju ulogu predsednika ozbiljno. Zna da samo pregovori, dokazi da Srbija zeli saradnju, sastanke mogu doneti dobro Srbiji u resavanju problema oko Kosova.

Quare verbis parcam?

pre 11 godina

Koliko god se nama svidelo ili ne,Gdin Nikolic treba da se sastane sa Jahjagom...To je u interesu Srba sa Kosova...Niko nije odusevljen ovom idejom,ali nekad treba raditi i takve stvari zarad nekog viseg cilja,a to je poboljsanje polozaja gradjana Srbije!

Anastasija

pre 11 godina

Ovo je jako lepo sto ce se oni sastati,mada gospodja Jahaga jos uvek nije predsednica pravne drzave kosovo,vec samo nazvane,ali je to lepo.

Aleksandar

pre 11 godina

Bicu kratak... sastanak dva predsednika znaci medjusobno priznavanje drzava. Toliko.
(alex_miller, 21. januar 2013 16:28)
Kod nas postoji npr. predsenik vlade AP Vojvodine pa se Nikolic sastaje sa njim, pa onda postoji neki predsednik opstine i opet se Nikolic sastane i sa nekim od njih pa dalje imamo i predsednike mesnih zajednica koji mogu da se sastanu sa Nikolicem ali to ne znaci da su svi ti organi samouprave odvojeni(nezavisni) od Srbije. Nikolic ce se sastati sa predsednikom Kosova koje je pod specijalnom upravom i ciji konacni status u okviru Republike Srbije nije resen.

Pitalica

pre 11 godina

Bolje da sam pojeo listic nego sto sam glasao za tebe!
(Bojan 021, 21. januar 2013 14:35)

Pa to je stvar licnog opredeljenja, niko vas nije terao da glasate za ovog coveka! A ja ovom coveku skidam kapu, jer se bori za svoj narod

SEKRETAR

pre 11 godina

Eto, bez ikakvog posrednistva, i druga strana je shvatila da je pregovaracki sto jedino mesto za kojim ce se voditi legitimni pregovori, i pozdravljam to.

Jole

pre 11 godina

Dobrosusedske odnose utemeljuje predsednik drzave, a samim pristankom na dijalog im je izbio karte iz ruke. Stalno idu protiv nas sa pricom da smo ratoborni i nekooperativni.

Hemera

pre 11 godina

Samo pregovorima Srbija može da zaštiti svoje nacionalne interese, da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. Tomislav Nikolić zaista može da pregovara. Drago mi je da će se on sastati sa albanskim zvaničnicima na KiM.

Cvetic

pre 11 godina

Nisam imala neko misljenje iskreno receno o Tomi. Mislila sam da nije bas inteligentan covek a ni sposoban za politiku.Medjutim,tek sad vidim da sam se grdno prevarila.Mudrijeg coveka za predsednika kod nas iskreno nisam videla.

Daath

pre 11 godina

Braco Srbi odlucite se sta hocete!!! Pljujete kada se pregovara- hocete rat, u redu idemo u rat!! Onda aplaudirate kada Milisevica vode u Hag... Cini mi se da ne znate sta hocete!!! Ajde da se odlucimo za jednu opciju i to drzimo!!!

najcrnji

pre 11 godina

Koliko narucenih komentara na ovu vest. Moja jedina nada je da ce bar medju Albancima da se pojavi neko sa stavom i da nece da pregovara sa onima koje su na povrsinu izbacile ove poplavne decenije u Srbiji. Oni koji su 90tih poceli sa razaranjem srbskog nacionalnog bica konacno nam zabijaju noz u srce. Kapiram da Kosovo nije vise srpsko, ali da li moraju bas Nikolic i Dacic da ga ozvanice. Sta da kazem? Braco Albanci trazite i Nis i Kragujevac dok su ovi na vlasti. Sve ce vam se dati, samo da se odrzi toliko neophodan dijalog. Placem koliko smo jadni.

brzina

pre 11 godina

Nije trebalo dugo da Srbije dodje od odbijanja sastanka bilo kakvih delegacija, preko zvezdice, sve do predsednickog susreta. A lepo su albanski pregovaraci rekli da ce se zvezdica istopiti ko lanski sneg. Da je neko rekao kada su za izdaju optuzeni oni sto dogovorise zvezdicu da ce uskoro da slede carinski prelazi, sastanci premijera, a onda i predsednika, ko bi mu verovao?

Карактер

pre 11 godina

Овај сусрет је поодавно планиран, тако да не видим потребу за оволиким сензационализмом када се пише о овој теми. Уосталом, јако је битно нагласити да сусрет неће имати никаква обележја међудржавног сусрета што је јако значајно имајући у виду притиске којима је наша земља била изложена да на то пристане.

Смерни човек

pre 11 godina

Историјски дијалог Срба и Албанаца је неопходан ради мира на овим просторима, али сви посебно Албанци морају да схвате да од максималистичких захтева нема ништа. Тренутно јесу понесени подршком запада, али нису свесни да ће она трајати само до оног тренутка док западу буду требали. После тога биће препуштени себи а тада је разговор са Србијом једина реална опција.

Dušan

pre 11 godina

Predsednik Nikolić veoma dobro predstavlja svoju zemlju i štiti njene interese. Sastanak sa Jahtjagom je svakako potreban i verujem da će doprineti održivom rešenju problema na KiM.

Anastasija

pre 11 godina

Ovo je jako lepo sto ce se oni sastati,mada gospodja Jahaga jos uvek nije predsednica pravne drzave kosovo,vec samo nazvane,ali je to lepo.

Aleksandar

pre 11 godina

Bicu kratak... sastanak dva predsednika znaci medjusobno priznavanje drzava. Toliko.
(alex_miller, 21. januar 2013 16:28)
Kod nas postoji npr. predsenik vlade AP Vojvodine pa se Nikolic sastaje sa njim, pa onda postoji neki predsednik opstine i opet se Nikolic sastane i sa nekim od njih pa dalje imamo i predsednike mesnih zajednica koji mogu da se sastanu sa Nikolicem ali to ne znaci da su svi ti organi samouprave odvojeni(nezavisni) od Srbije. Nikolic ce se sastati sa predsednikom Kosova koje je pod specijalnom upravom i ciji konacni status u okviru Republike Srbije nije resen.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da neko spominje Nikolica kao izdajnika, u ovoj prici nema izdajnika nego onih koji su spremni da sednu za sto sa kosovskim Albancima i da pregovaraju.A Nikolic je ocigledno spreman.

FUJI

pre 11 godina

Dobra volja je cudo a milsim da je Nikolic ima. Niko ne bi verovao da je ovaj covek spreman da se dogovara sa kosovskim Albancima ali on ocigledno jeste jer je shvatio svoju ulogu predsednika ozbiljno. Zna da samo pregovori, dokazi da Srbija zeli saradnju, sastanke mogu doneti dobro Srbiji u resavanju problema oko Kosova.

Cvetic

pre 11 godina

Nisam imala neko misljenje iskreno receno o Tomi. Mislila sam da nije bas inteligentan covek a ni sposoban za politiku.Medjutim,tek sad vidim da sam se grdno prevarila.Mudrijeg coveka za predsednika kod nas iskreno nisam videla.

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Predsednik Nikolic ce se sastati sa Jahtjagom? Ona je tri puta obrazovanija i prevejanija od njega! Sada mi je potvrdjeno da je SNS(SRS)-SPS-URS kolaicija i nastala da jednom za sva vremena resi problem Kosova i Metohije na vrlo jednostavan nacin - ustupanjem teritorije albancima i obezbedjivanjem svih uslova da se ostvari dugogodisnji cilj -stvaranje "Velike Albanije" u srcu Evrope!

Vrlo dobro

pre 11 godina

Pa DS je kriva sto se sastaju Nikolić - Jahjaga! Oni su belosvetski IZDAJNICI i poturili su Tomi vruc krompir. Vucic je vec polozio racune, ostalo je da se i Toma izjasni: "Sluzim narodu" po vasem.....

Pitalica

pre 11 godina

Bolje da sam pojeo listic nego sto sam glasao za tebe!
(Bojan 021, 21. januar 2013 14:35)

Pa to je stvar licnog opredeljenja, niko vas nije terao da glasate za ovog coveka! A ja ovom coveku skidam kapu, jer se bori za svoj narod

Hemera

pre 11 godina

Samo pregovorima Srbija može da zaštiti svoje nacionalne interese, da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. Tomislav Nikolić zaista može da pregovara. Drago mi je da će se on sastati sa albanskim zvaničnicima na KiM.

Jole

pre 11 godina

Dobrosusedske odnose utemeljuje predsednik drzave, a samim pristankom na dijalog im je izbio karte iz ruke. Stalno idu protiv nas sa pricom da smo ratoborni i nekooperativni.

Quare verbis parcam?

pre 11 godina

Koliko god se nama svidelo ili ne,Gdin Nikolic treba da se sastane sa Jahjagom...To je u interesu Srba sa Kosova...Niko nije odusevljen ovom idejom,ali nekad treba raditi i takve stvari zarad nekog viseg cilja,a to je poboljsanje polozaja gradjana Srbije!

SEKRETAR

pre 11 godina

Eto, bez ikakvog posrednistva, i druga strana je shvatila da je pregovaracki sto jedino mesto za kojim ce se voditi legitimni pregovori, i pozdravljam to.

BGR

pre 11 godina

Tadica su hteli da rastrgnu samo zato sto se neformalno rukovao s Tacijem. A sad kad im se Niklic i Dacic ne samo rukuju, nego daju najvisi drzavni nivo pregovorima s predsendicom i premijerom "nepriznatog" Kosova, cute? Nikolic i Dacic itekako priznaju drzavnost Kosova, inace ne bi saradjivali s kosovskim drzavnicima. A to sto Srbija i Kosovo nemaju diplomatske odnose (jos uvek) je sasvim druga stvar. Mnoge zemlje nemaju diplomatske odnose, npr. Amerika i Iran, sto ne znaci da jedni druge ne priznaju da postoje. Uostalom, ko je izgubio Kosovo 1999., sad i treba da kusa sto je zakuvao. Steta samo sto jos nema Kostunuce da pregovara s kosovskim drzavnicima jer je on bio na vlasti kad je Kosovo proglasilo nezavisnost.

memorija

pre 11 godina

Ne mogu se setiti, molim da me neko podseti da li se Tudjman sastajao s Babicem i da li se ondasnji hrvatski premijer sastajao s Marticem? Srbija, drzava?

brrrm

pre 11 godina

Ako mogu da promene datum, onda mogu da promene i predsednika. Hahahaha, al bi bila fora da zamene mesta pa da mu umesto Tahiri stigne Ramuš! Hahahahaha....

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Oh...baš nezgodno...Sa jedne strane imamo Afitete sa Pravnim Fakultetom, Masterom na Policijskom Menadžmentu i Krivičnom Pravu na Univerzitetu Liecester u UK, Master iz Kriminalistickih Nauka pri Univerzitetu Virginia u SAD-e, godine 2007. a sa druge našeg predsednika sa diplomom samo. Nejednake snage, pih!

Klod

pre 11 godina

Zašto da ne, taj sastanak može biti samo koristan.
(Bojan, 21. januar 2013 14:41)

I ja to isto kažem. Nema ništa lepše i korisnije od sastanka predsednika dveju država!

Aleksandar

pre 11 godina

Pa cemu sad povika? Skroz je normalno i po diplomatskom protokolu predsednici drzava sastaju sa predsednicima a premijeri sa premijerima kao sto to cine Nikolic i Dacic. Pogotovo bi strukture vlasti iz susednih drzava trebalo cesce da se sastaju, a gde ces nam blizeg suseda od Kosova?

Карактер

pre 11 godina

Овај сусрет је поодавно планиран, тако да не видим потребу за оволиким сензационализмом када се пише о овој теми. Уосталом, јако је битно нагласити да сусрет неће имати никаква обележја међудржавног сусрета што је јако значајно имајући у виду притиске којима је наша земља била изложена да на то пристане.

Bane

pre 11 godina

Sada ce naprednjacibda hvale predsednika.Da je neko drugi ovo uradio,recimo Tadic ili Borko,bili bi najveci izdajnici.Ovako,kada je Toma u pitanju,to je velicanstven drzavnicki potez,tako se vodi drzava,podrska predsedniku,kakav drzavnicki potez...
Naprednjaci,sram vas bilo!

nenad

pre 11 godina

cekaj, zar nije Tadic bio najveci izdajnik kada se rukovao sa Tacijem i to kada vise nije bio predsednik ? Gde ste sada SNS-ovci patriJote ?

Ljubo

pre 11 godina

Strasno je to kakvi smo kao nacija,dok je Sloba bio na vlasti svi su jedva cekali da mu vide ledja,danas ti isti kazu da nam je bilo super dok je on bio na vlast,dok je Djindjic bio premijer bio najveci izdajnik i placenik zapada,a danas je za mnoge,pa cak i tadasnje politicke protivnike najveci reformator i covek koji je Srbiju poveo putem EU,Tadic je bio izdajnik kad je otpoceo pregovore sa Pristinom,a za NIkolicev sastanak sa predsednicom Kosova sad je dobar da bi se resio problem Kosova!Pa mi ovako ako nastavimo za 100 godina ima da nas bude da svi mozemo da stanemo pod jedno drvo,a kakva je politika je dovoljno to sto za 14 godina smo u skupstini usvojili 10-11 rezolucija vezano za Kosovo!A evo jednje cinjenice koju retko ko moze osporiti,a mozemo ih mrzeti koliko hocemo,al to nije ni bitno...U Hrvatskoj se promenila vlast pre godinu i po ... je l' se promenila politika drzave u odnosu na onu koju je vodio HDZ?!

crni domino

pre 11 godina

Halo naprednjaci, hocemo li da menjamo Ustav!? Kosovo je priznata drzava jer je dogovoreno da se sastanu dva Predsaednika drzava: Srbije i Kosova! Granicne prelaze smo ovih damna postavili tako da ce samo tu moci da se prelazi u drugu drzavu.
Za ove uspehe treba pohvaliti Vucica i Nikolica i dati im punu podrsku!

Daath

pre 11 godina

Braco Srbi odlucite se sta hocete!!! Pljujete kada se pregovara- hocete rat, u redu idemo u rat!! Onda aplaudirate kada Milisevica vode u Hag... Cini mi se da ne znate sta hocete!!! Ajde da se odlucimo za jednu opciju i to drzimo!!!

najcrnji

pre 11 godina

Koliko narucenih komentara na ovu vest. Moja jedina nada je da ce bar medju Albancima da se pojavi neko sa stavom i da nece da pregovara sa onima koje su na povrsinu izbacile ove poplavne decenije u Srbiji. Oni koji su 90tih poceli sa razaranjem srbskog nacionalnog bica konacno nam zabijaju noz u srce. Kapiram da Kosovo nije vise srpsko, ali da li moraju bas Nikolic i Dacic da ga ozvanice. Sta da kazem? Braco Albanci trazite i Nis i Kragujevac dok su ovi na vlasti. Sve ce vam se dati, samo da se odrzi toliko neophodan dijalog. Placem koliko smo jadni.

brzina

pre 11 godina

Nije trebalo dugo da Srbije dodje od odbijanja sastanka bilo kakvih delegacija, preko zvezdice, sve do predsednickog susreta. A lepo su albanski pregovaraci rekli da ce se zvezdica istopiti ko lanski sneg. Da je neko rekao kada su za izdaju optuzeni oni sto dogovorise zvezdicu da ce uskoro da slede carinski prelazi, sastanci premijera, a onda i predsednika, ko bi mu verovao?

Смерни човек

pre 11 godina

Историјски дијалог Срба и Албанаца је неопходан ради мира на овим просторима, али сви посебно Албанци морају да схвате да од максималистичких захтева нема ништа. Тренутно јесу понесени подршком запада, али нису свесни да ће она трајати само до оног тренутка док западу буду требали. После тога биће препуштени себи а тада је разговор са Србијом једина реална опција.