Nedelja, 20.01.2013.

11:37

Beluči:Biću Srpkinja u ratnom filmu

Izvor: N. JANKOVIÆ

Beluèi:Biæu Srpkinja u ratnom filmu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

mošo

pre 11 godina

Predpostavljam da Kusta snima repliku filmu Anđeline J.Jedva čekam da ga snimi ali se pribojavam da ne bude neka varijanta koja nema nikakve veze sa stvarnošću i Srbima!

Гаргамел

pre 11 godina

@Грбавица: причаш о нашој верзији догађаја деведесетих јели? Па предлажем ти да погледаш филм "Сребреница, издани град" и да онда преиспиташ ту "вашу" верзију деведесетих!

delotvorni

pre 11 godina

@ Stipe

druze da li ti meni verujes da ja nisam znao da u dubrovnik dolaze "zvezde" dok nisam sada tvoj komentar procitao , a veruj mi i da sam znao nikad sa takvom zavisnoscu i gorcinom ne bi napisao komentar nego bi procitao vest i ne bi obratio paznju na nju , posto me ne bi ni interesovala jer ja imam kusturicu , mokru goru i to mene interesuje i to volim da komentarisem , moju kulturu. tudja kultura me interesuje ali sebi za pravo ne dajem da je pljujem ili skrnavim , interesuje me tolko da bi nesto znao o njoj.

Dule

pre 11 godina

@grbavica: "Arizona Dream" i jeste dobar film, svejedno kako je prosao u bioskopima. Samo sto ti nemas pojma sta je kinematografija...

expert

pre 11 godina

Kusturica, Jeremic, Djokovic urade u pozitivnom predstavljanju Srba, nego cijela srpska demokratija. Kusta care, ti i Andric ste dva najveca Srbina kojima se ponosimo. Ziv i zdrav bio.

Stipe

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiju redovno dolaze poznati umjetnici ali na osnovu ove medijalne paznje prema ovoj recimo srednjeg kalibra glumici promjenio sam misljenje. Kada bi mi svake godine ovoliku paznju posvecivali svim zvjezdama sto nas grad (Dubrovnik) posjete gdje bi nam bio kraj...

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, nemojte Beluči, "Č" ne postoji u Italijanskom jeziku, pretvrdo je (to vam je isto kao kad bi ste rekli Dženova za Đenovu). A i odmah se vidi da ne ide uz Moniku.

Лимени 036

pre 11 godina

Зашто само у ратном.ко год дође у србији , само ратне филмове снима.........моника љубавни уради

Mile tranzicija

pre 11 godina

Udruzenje bosnjackih boraca iz `91. se zalilo UN zbog toga sto Monika Beluci glumi srpkinju,smatrajuci da je to uvreda za njih.Ban Ki Mun izjavio da je nekompetentan jer je vanzemaljac pa ne razlikuje Srbe od Bosnjaka.

Peace Brother pro-YU

pre 11 godina

A moze li bez sprpkinje a da nije ratna tema ili splavovi?!?? Dosta nam je srpkinja, muslimanki, albanki, i ostalih balkanskih naroda i njihovog povezivanja sa stradanjem, ma dosta nam je stradanja, muka, nestasice, dajte bre nesto lepo da se smejemo, veselimo, posle napornog radnog dana i posla koji ste nam omugucili, a da nije hyper-super-grand...

Sercan

pre 11 godina

Glumica koju vise niko i ne zove da snima, nekad bila IN
(Realista, 20. januar 2013 15:15)

Nisam siguran da ste procitali clanak, u njemu stoji da je Kusta pozvao na snimanje. Ako vi smatrate da je reditelj Kusturica "niko", onda bih zaista voleo da procitam vas CV.

grbavica

pre 11 godina

Ma meni kao Bošnjaku je milo da i vi Srbi dobijete svoju verziju ratova devedesetih!Ima da ga vrtite u beskraj, ko RTS Bolji život! A neka prođe u stranim kinima bar k'o Arizona Dream, još jedno remek dijelo slavnog vam Nemanje! U zdravlju mi bili!

Analiza

pre 11 godina

evo scenarije Monika;ti radosna sto saljes momka u rat za veliku srbiju (bam bum bing beng) bla bla bla bla i na kraju u traktorsku prikolicu, molim vas za ovo misljene dajte mi minuse . SAD,.,....

M

pre 11 godina

Vidim da sam popio brdo minusa u svom predhodnom postu-ne ljutim se ! Nego ,niko ne odjavljuje temu budućeg filma t.j da će to biti ljubav između Srpkinje i muslimana !

asdfgh

pre 11 godina

A je l' može da se snimi neki domaci film bez nasilja? Bez ratova, ubijanja, silovanja, huligana i ostalog crnog? Dosta je što to slušamo i gledamo svaki dan po medijima. Dajte neki kao "Lajanje na zvezde", gde nema cak ni psovke...

Venja

pre 11 godina

"Gledala sam sve Emirove filmove, pratim sve što u životu radi, a „Dom za vešanje“ je jedno od najznačajnijih ostvarenja svetske kinematografije"

Bravo! Da, to je i dalje film koji ljude širom svijeta ostavlja bez daha i načinom kojim je režiran, i neponovljivom glumačkom ekipom i vrhunskom filmskom muzikom Gorana Bregovića.

it is I

pre 11 godina

otisla da uci srpski u rep.srpsku...tamo ce samo nauciti srpskohrvatski,srpski sa ekavicom. ko god da je ta monika,ako zeli da nauci srpski,pozivam je u drzavu gde se pravi srpski i govori-u srbiju.

patriot

pre 11 godina

volim je od kad sam je prvi put video na tv-u.za kustu je bzv bilo šta reći,čovek je genije.Sve što zamisli uradi,znam kakve je imao peripetije kad je počeo projekat na mokroj gori,e sad je svima pokazao kako se voli svoja zemlja i njena tradicija i kultura u konkretnom i nesebičnom samopožrtvovanju.dao si domaći svim biznismenima,političarima,itd.puna podrška i pozdrav.

eeee

pre 11 godina

Nesretnice, glumices u propagandnom filmu nekada odlicnog, a sad rezimskog rezisera, koji ce biti hvaljen samo na odredjenom prostoru, bas kao i Angelinin film, kvalitet i autenticnost na stranu.

Elem, ne znam po kojoj "istinitoj" prici ce biti radjen taj film, ali mi cemo i s tim i bez toga znati ko/sta nas je napao i od koga/cega smo se kako-tako odbranili.

Vazda ce biti Bosne i Bosanaca u njoj...

nije zvaka za seljaka

pre 11 godina

jaoj , ne mogu da verujem koja isfrustriranost na srpsku kulturu od strane nasih komsija i "profesionalnih zrtava" prvo nam napadaju muziku a sada krenuli i na filmove. citiram samo neke od isfrusriranih komentara "srpkinje nisu tako lepe zene" hahaha barem se vide kakve su a ne vase pod feredjama , "crna ona crn i on pa su se nasli" sta je pisac ovim hteo da kaze to ni on sam ne zna "igrace arkanovu zenu" ... takva ljubomora takva zavisnost , ja ne mogu da poverujem u poslednjih nedelju dana kako se srpska kultura pretvara u politiku od strane nasih komsija.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

bokius

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Kustinih filmova, ali da se covek svojski trudi i postize rezultate ne moze se poreci. I da je politicar, sportista, naucnik ili bilo sta drugo, isto bi se tako trudio i uspevao da promovise Srbiju. Zemljaci moji, nemojmo kritikovati, nego razmislimo kako i mi mozemo da uradimo nesto slicno, u nasem poslu, ili bilo gde da se nadjemo. Ziveli i Srecna Slava onima koji danas slave!

nenad

pre 11 godina

Ali 'ajde da bude, ako može, totalna suprotnost od onog Andželininog filma... da ne bude Srbi najlošiji, svi ostali super, ili obrnuto - Srbi najbolji, svi ostali teroristička gamad. Neka bude film koji svi možemo da gledamo. Npr., "Rane" je film koji se svideo i Hrvatima (lično iskustvo).

Ruzvelt the Kum

pre 11 godina

A vi gospođo Stanija delujete malo iznenađeni i uvređeni?Vidim i u gastroenterologiju se razumete.Da nemate što protiv zatvora?

mudy

pre 11 godina

Verovatno je Kusta bio isfrustiran Andjinom trashericom od filma.Mediji su tom filmu davali veliku paznju(zato sto joj je to bio prvi,nadam se i zadnji film),ali se pokazao kao vrlo los.To je bilo i za ocekivati jer ne poznaje dovoljno odnose,razmisljanja i mentalitet ovog naroda.Dobro je prosla jedino kod ekstremne brace sa zapada.Toliko kvalitetnih reditelja ostaje bez sredstava za film,a Andja se razbacuje milionima za neke gluposi.Prosecna glumica(za Americke prilike)je postala los reditelj.Nadam se da Monika nikada nece dobiti takve ideje.Mada velika je razlika izmedju njih dve.Monika je,za razliku od Andje,sasvim prirodna(i sto se tice fizickog izgleda),normalna osoba(sto je retkost s obzirom na desavanja u filmskoj industriji),bez skandala.

Leposavac

pre 11 godina

Zelim ti da uspesno odigras ulogu koja ti je poverena.Drago mi je da se licis na nase zene a bogami mnogo si lepa.Srpkinje su najlepse zene na svetu.

Adolf ufati ga sa belo meso!!!

pre 11 godina

Evo ja se javljam da joj pomognem da se navikne na jezik.
Daću joj punu po dršku!
Ili se beše piše zajedno: podršku?!

srbin

pre 11 godina

jedva cekam da vidim taj film, neka joj Kusta dodeli da glumi nesto slicno sto je glumila u filmu "Pakt s'vukovima" i film ce biti extra.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

podrska

pre 11 godina

obozavam ovog coveka , malo je reci da je car. eto kad je andjelina mogla da snima svoju "istinu" zasto ne bi i kusta mogao da snimi svoju istinu i to sa manje vise nego prelepom monikom beluci. moj naklon gospodinu emir kusturica.

fan

pre 11 godina

hvala ti kusturice sto postojis , sto si nam u najtezim trenucima donosio najveca priznanja , sto si nas tvojim filmovima usmeravao , sto si pokazao srbiju onakvu kakva jeste svetu. ponosan sam sto sam odrasto uz tvoje filmove "doli bel" "otac na sluzbenom putu" "dom za vesanje" ...

Amadé1984

pre 11 godina

Samo da ne bude ponovo prica o ratu iz 90-ih... Vecina autora nas smara poslednjih godina sa jednom te istom temom. Ali, nadam se da gosn' Kusturica nece krenuti rutom kuda su mnogi filmski autori isli i da ce izvuci nesto iz "dead horse-a"...

Sigurno postoje price pre i posle ratnog perioda koji se mogu ekranizovati za film, a da mogu uticati na filmskog gledaoca sa istom merom, kao i jedna filmska prica usred rata.

Крајина

pre 11 godina

Кад други улажу паре у пропаганду, лобирање, одбрану генерала итд, ми (с правом) критикујемо државу и питамо се што смо само ми пасивни, док други граде добар имиџ и прекрајају историју. Али кад ми нешто слично урадимо, одмах крене пљувачина: "од чијих пара", "зар држава нема паметнија посла", "Кустрица овакав и онакав" (а човјек је на чуки гдје су до прије неколико година само медвједи долазили направио прелијепо аутентично насеље, организовао најоригиналнији фестивал на свијету, и довео имена о којима многи главни градови само могу маштати). За годину дана, кад филм буде готов, и кад се испостави да је вишеструко квалитетнији и гледанији од оне Анђине земље крви и меда, онда ћемо се сви поносити Кустурицом и нико неће питати Додика за десетак хиљада евра трошкова горива за авион. Послије тога, кад се појави неко нови, са неком новом идејом, унапријед ћемо испљувати и исмијати идеју. Истовремено (не)одгајамо дјецу насилнике у својој кући. Невјероватно.
Препоручујем причу "Мртво море" од Радоја Домановића. Човјек је прије 100 година савршено скицирао овај наш менталитет .

Станија Аврамовић

pre 11 godina

A i pristaje ti što jest,jest.Crni oni, crna ti tako da neće biti problema.
(Komšo, 20. januar 2013 13:21)

Лагано, комшија, злоба може да доведе до многих поремећаја, чак и телесних. Најчешће су то проблеми са желуцем, гастритис, чир, итд. За почетак, једи више поврћа богатих витаминима и фибром.

Nikola

pre 11 godina

Snimanje pocinje u maju/13,a ona pocinje da uci srpski jezik ??? Za cetiri meseci govorice bolje srpski nego neka srpska glumica ? Interesantno.Najverovatnije ce joj neka srska glumica "pozajmiti"svoj glas,a Monikina uloga ce biti da se u filmu zaljubi.Pretpostavljam u nekog Muslimana.Radnja filma mi se vec unapred nekako bljutavom cini.Nadam se da ce bar scene nasilja na nivou jednog Kventin Tarantina da budu.

Divos

pre 11 godina

Верујем, а и надам се, биће то одличан филм. Моника је изврсна, изузетна глумица, доказала је то у много филмова, посвећена је овој тешкој професији, и уопште не сумњам да ће се одлично снаћи у улози Српкиње, уживаћемо и у глуми, и у лепоти ове жене. Верујем такође да ће се угодно осећати приликом рада на филму, и у Српској, и у Србији, и понеће лепе успомене, али то и је већ постало нормално, нешто што се подразумева.
Опет, господин Кустурица, то је већ доказао, до фанатизма је посвећен сваком послу којег се прихватио, а филм је свакако његова прва и највећа љубав. Тако ће бити и овом приликом, и са овом причом, посветиће пажњу сваком детаљу, наравно и избору глумачке екипе. А већ сам избор глумице је свакако најбољи могући, прелепа и очаравајућа, јединствена и непоновљива Моника Белучи.

expx

pre 11 godina

Au koliko ste smorili sa tim ratnim filmovima. Je l' moze ovde da se snimi nesto normalno umesto da se prepucavamo preko filmova pricama ko je koga ubijao i krao? Dosta vise.

GO

pre 11 godina

Bravo! Tko zna - zna. Dobar rad, darovitost, iskrenost kao formula za uspjeh. Nema ljepse poruke. Bravo Kusturica, care!!! Bogat je narod koji volis i kome pripadas.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Bit ćeš jedna od najljepših srpkinja koje su se pojavile na velikom platnu :)

I opet ja s tim- talijanski jezik ne poznaje tvrdo c tj Č, vjerujte mi živio sam u Italiji, cijelu osnovnu i srednju sam pohađao njihovu školu... Ubija me ovo beluči..

my way

pre 11 godina

Imam osecaj da ce ovo biti dobar i objektivan film, lisen prljave i jeftine propagande kojom ono Andjino ostvarenje obiluje. A Monika Beluci u ulozi Srpkinje, pa ima li boljeg i lepseg izbora?

Крајина

pre 11 godina

Кад други улажу паре у пропаганду, лобирање, одбрану генерала итд, ми (с правом) критикујемо државу и питамо се што смо само ми пасивни, док други граде добар имиџ и прекрајају историју. Али кад ми нешто слично урадимо, одмах крене пљувачина: "од чијих пара", "зар држава нема паметнија посла", "Кустрица овакав и онакав" (а човјек је на чуки гдје су до прије неколико година само медвједи долазили направио прелијепо аутентично насеље, организовао најоригиналнији фестивал на свијету, и довео имена о којима многи главни градови само могу маштати). За годину дана, кад филм буде готов, и кад се испостави да је вишеструко квалитетнији и гледанији од оне Анђине земље крви и меда, онда ћемо се сви поносити Кустурицом и нико неће питати Додика за десетак хиљада евра трошкова горива за авион. Послије тога, кад се појави неко нови, са неком новом идејом, унапријед ћемо испљувати и исмијати идеју. Истовремено (не)одгајамо дјецу насилнике у својој кући. Невјероватно.
Препоручујем причу "Мртво море" од Радоја Домановића. Човјек је прије 100 година савршено скицирао овај наш менталитет .

fan

pre 11 godina

hvala ti kusturice sto postojis , sto si nam u najtezim trenucima donosio najveca priznanja , sto si nas tvojim filmovima usmeravao , sto si pokazao srbiju onakvu kakva jeste svetu. ponosan sam sto sam odrasto uz tvoje filmove "doli bel" "otac na sluzbenom putu" "dom za vesanje" ...

Станија Аврамовић

pre 11 godina

A i pristaje ti što jest,jest.Crni oni, crna ti tako da neće biti problema.
(Komšo, 20. januar 2013 13:21)

Лагано, комшија, злоба може да доведе до многих поремећаја, чак и телесних. Најчешће су то проблеми са желуцем, гастритис, чир, итд. За почетак, једи више поврћа богатих витаминима и фибром.

my way

pre 11 godina

Imam osecaj da ce ovo biti dobar i objektivan film, lisen prljave i jeftine propagande kojom ono Andjino ostvarenje obiluje. A Monika Beluci u ulozi Srpkinje, pa ima li boljeg i lepseg izbora?

podrska

pre 11 godina

obozavam ovog coveka , malo je reci da je car. eto kad je andjelina mogla da snima svoju "istinu" zasto ne bi i kusta mogao da snimi svoju istinu i to sa manje vise nego prelepom monikom beluci. moj naklon gospodinu emir kusturica.

GO

pre 11 godina

Bravo! Tko zna - zna. Dobar rad, darovitost, iskrenost kao formula za uspjeh. Nema ljepse poruke. Bravo Kusturica, care!!! Bogat je narod koji volis i kome pripadas.

Venja

pre 11 godina

"Gledala sam sve Emirove filmove, pratim sve što u životu radi, a „Dom za vešanje“ je jedno od najznačajnijih ostvarenja svetske kinematografije"

Bravo! Da, to je i dalje film koji ljude širom svijeta ostavlja bez daha i načinom kojim je režiran, i neponovljivom glumačkom ekipom i vrhunskom filmskom muzikom Gorana Bregovića.

Divos

pre 11 godina

Верујем, а и надам се, биће то одличан филм. Моника је изврсна, изузетна глумица, доказала је то у много филмова, посвећена је овој тешкој професији, и уопште не сумњам да ће се одлично снаћи у улози Српкиње, уживаћемо и у глуми, и у лепоти ове жене. Верујем такође да ће се угодно осећати приликом рада на филму, и у Српској, и у Србији, и понеће лепе успомене, али то и је већ постало нормално, нешто што се подразумева.
Опет, господин Кустурица, то је већ доказао, до фанатизма је посвећен сваком послу којег се прихватио, а филм је свакако његова прва и највећа љубав. Тако ће бити и овом приликом, и са овом причом, посветиће пажњу сваком детаљу, наравно и избору глумачке екипе. А већ сам избор глумице је свакако најбољи могући, прелепа и очаравајућа, јединствена и непоновљива Моника Белучи.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Bit ćeš jedna od najljepših srpkinja koje su se pojavile na velikom platnu :)

I opet ja s tim- talijanski jezik ne poznaje tvrdo c tj Č, vjerujte mi živio sam u Italiji, cijelu osnovnu i srednju sam pohađao njihovu školu... Ubija me ovo beluči..

patriot

pre 11 godina

volim je od kad sam je prvi put video na tv-u.za kustu je bzv bilo šta reći,čovek je genije.Sve što zamisli uradi,znam kakve je imao peripetije kad je počeo projekat na mokroj gori,e sad je svima pokazao kako se voli svoja zemlja i njena tradicija i kultura u konkretnom i nesebičnom samopožrtvovanju.dao si domaći svim biznismenima,političarima,itd.puna podrška i pozdrav.

expx

pre 11 godina

Au koliko ste smorili sa tim ratnim filmovima. Je l' moze ovde da se snimi nesto normalno umesto da se prepucavamo preko filmova pricama ko je koga ubijao i krao? Dosta vise.

asdfgh

pre 11 godina

A je l' može da se snimi neki domaci film bez nasilja? Bez ratova, ubijanja, silovanja, huligana i ostalog crnog? Dosta je što to slušamo i gledamo svaki dan po medijima. Dajte neki kao "Lajanje na zvezde", gde nema cak ni psovke...

mudy

pre 11 godina

Verovatno je Kusta bio isfrustiran Andjinom trashericom od filma.Mediji su tom filmu davali veliku paznju(zato sto joj je to bio prvi,nadam se i zadnji film),ali se pokazao kao vrlo los.To je bilo i za ocekivati jer ne poznaje dovoljno odnose,razmisljanja i mentalitet ovog naroda.Dobro je prosla jedino kod ekstremne brace sa zapada.Toliko kvalitetnih reditelja ostaje bez sredstava za film,a Andja se razbacuje milionima za neke gluposi.Prosecna glumica(za Americke prilike)je postala los reditelj.Nadam se da Monika nikada nece dobiti takve ideje.Mada velika je razlika izmedju njih dve.Monika je,za razliku od Andje,sasvim prirodna(i sto se tice fizickog izgleda),normalna osoba(sto je retkost s obzirom na desavanja u filmskoj industriji),bez skandala.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

bokius

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Kustinih filmova, ali da se covek svojski trudi i postize rezultate ne moze se poreci. I da je politicar, sportista, naucnik ili bilo sta drugo, isto bi se tako trudio i uspevao da promovise Srbiju. Zemljaci moji, nemojmo kritikovati, nego razmislimo kako i mi mozemo da uradimo nesto slicno, u nasem poslu, ili bilo gde da se nadjemo. Ziveli i Srecna Slava onima koji danas slave!

nenad

pre 11 godina

Ali 'ajde da bude, ako može, totalna suprotnost od onog Andželininog filma... da ne bude Srbi najlošiji, svi ostali super, ili obrnuto - Srbi najbolji, svi ostali teroristička gamad. Neka bude film koji svi možemo da gledamo. Npr., "Rane" je film koji se svideo i Hrvatima (lično iskustvo).

Leposavac

pre 11 godina

Zelim ti da uspesno odigras ulogu koja ti je poverena.Drago mi je da se licis na nase zene a bogami mnogo si lepa.Srpkinje su najlepse zene na svetu.

Nikola

pre 11 godina

Snimanje pocinje u maju/13,a ona pocinje da uci srpski jezik ??? Za cetiri meseci govorice bolje srpski nego neka srpska glumica ? Interesantno.Najverovatnije ce joj neka srska glumica "pozajmiti"svoj glas,a Monikina uloga ce biti da se u filmu zaljubi.Pretpostavljam u nekog Muslimana.Radnja filma mi se vec unapred nekako bljutavom cini.Nadam se da ce bar scene nasilja na nivou jednog Kventin Tarantina da budu.

Sercan

pre 11 godina

Glumica koju vise niko i ne zove da snima, nekad bila IN
(Realista, 20. januar 2013 15:15)

Nisam siguran da ste procitali clanak, u njemu stoji da je Kusta pozvao na snimanje. Ako vi smatrate da je reditelj Kusturica "niko", onda bih zaista voleo da procitam vas CV.

expert

pre 11 godina

Kusturica, Jeremic, Djokovic urade u pozitivnom predstavljanju Srba, nego cijela srpska demokratija. Kusta care, ti i Andric ste dva najveca Srbina kojima se ponosimo. Ziv i zdrav bio.

delotvorni

pre 11 godina

@ Stipe

druze da li ti meni verujes da ja nisam znao da u dubrovnik dolaze "zvezde" dok nisam sada tvoj komentar procitao , a veruj mi i da sam znao nikad sa takvom zavisnoscu i gorcinom ne bi napisao komentar nego bi procitao vest i ne bi obratio paznju na nju , posto me ne bi ni interesovala jer ja imam kusturicu , mokru goru i to mene interesuje i to volim da komentarisem , moju kulturu. tudja kultura me interesuje ali sebi za pravo ne dajem da je pljujem ili skrnavim , interesuje me tolko da bi nesto znao o njoj.

Amadé1984

pre 11 godina

Samo da ne bude ponovo prica o ratu iz 90-ih... Vecina autora nas smara poslednjih godina sa jednom te istom temom. Ali, nadam se da gosn' Kusturica nece krenuti rutom kuda su mnogi filmski autori isli i da ce izvuci nesto iz "dead horse-a"...

Sigurno postoje price pre i posle ratnog perioda koji se mogu ekranizovati za film, a da mogu uticati na filmskog gledaoca sa istom merom, kao i jedna filmska prica usred rata.

Mile tranzicija

pre 11 godina

Udruzenje bosnjackih boraca iz `91. se zalilo UN zbog toga sto Monika Beluci glumi srpkinju,smatrajuci da je to uvreda za njih.Ban Ki Mun izjavio da je nekompetentan jer je vanzemaljac pa ne razlikuje Srbe od Bosnjaka.

Adolf ufati ga sa belo meso!!!

pre 11 godina

Evo ja se javljam da joj pomognem da se navikne na jezik.
Daću joj punu po dršku!
Ili se beše piše zajedno: podršku?!

srbin

pre 11 godina

jedva cekam da vidim taj film, neka joj Kusta dodeli da glumi nesto slicno sto je glumila u filmu "Pakt s'vukovima" i film ce biti extra.

nije zvaka za seljaka

pre 11 godina

jaoj , ne mogu da verujem koja isfrustriranost na srpsku kulturu od strane nasih komsija i "profesionalnih zrtava" prvo nam napadaju muziku a sada krenuli i na filmove. citiram samo neke od isfrusriranih komentara "srpkinje nisu tako lepe zene" hahaha barem se vide kakve su a ne vase pod feredjama , "crna ona crn i on pa su se nasli" sta je pisac ovim hteo da kaze to ni on sam ne zna "igrace arkanovu zenu" ... takva ljubomora takva zavisnost , ja ne mogu da poverujem u poslednjih nedelju dana kako se srpska kultura pretvara u politiku od strane nasih komsija.

Peace Brother pro-YU

pre 11 godina

A moze li bez sprpkinje a da nije ratna tema ili splavovi?!?? Dosta nam je srpkinja, muslimanki, albanki, i ostalih balkanskih naroda i njihovog povezivanja sa stradanjem, ma dosta nam je stradanja, muka, nestasice, dajte bre nesto lepo da se smejemo, veselimo, posle napornog radnog dana i posla koji ste nam omugucili, a da nije hyper-super-grand...

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, nemojte Beluči, "Č" ne postoji u Italijanskom jeziku, pretvrdo je (to vam je isto kao kad bi ste rekli Dženova za Đenovu). A i odmah se vidi da ne ide uz Moniku.

Dule

pre 11 godina

@grbavica: "Arizona Dream" i jeste dobar film, svejedno kako je prosao u bioskopima. Samo sto ti nemas pojma sta je kinematografija...

Лимени 036

pre 11 godina

Зашто само у ратном.ко год дође у србији , само ратне филмове снима.........моника љубавни уради

Ruzvelt the Kum

pre 11 godina

A vi gospođo Stanija delujete malo iznenađeni i uvređeni?Vidim i u gastroenterologiju se razumete.Da nemate što protiv zatvora?

Stipe

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiju redovno dolaze poznati umjetnici ali na osnovu ove medijalne paznje prema ovoj recimo srednjeg kalibra glumici promjenio sam misljenje. Kada bi mi svake godine ovoliku paznju posvecivali svim zvjezdama sto nas grad (Dubrovnik) posjete gdje bi nam bio kraj...

eeee

pre 11 godina

Nesretnice, glumices u propagandnom filmu nekada odlicnog, a sad rezimskog rezisera, koji ce biti hvaljen samo na odredjenom prostoru, bas kao i Angelinin film, kvalitet i autenticnost na stranu.

Elem, ne znam po kojoj "istinitoj" prici ce biti radjen taj film, ali mi cemo i s tim i bez toga znati ko/sta nas je napao i od koga/cega smo se kako-tako odbranili.

Vazda ce biti Bosne i Bosanaca u njoj...

grbavica

pre 11 godina

Ma meni kao Bošnjaku je milo da i vi Srbi dobijete svoju verziju ratova devedesetih!Ima da ga vrtite u beskraj, ko RTS Bolji život! A neka prođe u stranim kinima bar k'o Arizona Dream, još jedno remek dijelo slavnog vam Nemanje! U zdravlju mi bili!

Analiza

pre 11 godina

evo scenarije Monika;ti radosna sto saljes momka u rat za veliku srbiju (bam bum bing beng) bla bla bla bla i na kraju u traktorsku prikolicu, molim vas za ovo misljene dajte mi minuse . SAD,.,....

it is I

pre 11 godina

otisla da uci srpski u rep.srpsku...tamo ce samo nauciti srpskohrvatski,srpski sa ekavicom. ko god da je ta monika,ako zeli da nauci srpski,pozivam je u drzavu gde se pravi srpski i govori-u srbiju.

Гаргамел

pre 11 godina

@Грбавица: причаш о нашој верзији догађаја деведесетих јели? Па предлажем ти да погледаш филм "Сребреница, издани град" и да онда преиспиташ ту "вашу" верзију деведесетих!

M

pre 11 godina

Vidim da sam popio brdo minusa u svom predhodnom postu-ne ljutim se ! Nego ,niko ne odjavljuje temu budućeg filma t.j da će to biti ljubav između Srpkinje i muslimana !

mošo

pre 11 godina

Predpostavljam da Kusta snima repliku filmu Anđeline J.Jedva čekam da ga snimi ali se pribojavam da ne bude neka varijanta koja nema nikakve veze sa stvarnošću i Srbima!

Nikola

pre 11 godina

Snimanje pocinje u maju/13,a ona pocinje da uci srpski jezik ??? Za cetiri meseci govorice bolje srpski nego neka srpska glumica ? Interesantno.Najverovatnije ce joj neka srska glumica "pozajmiti"svoj glas,a Monikina uloga ce biti da se u filmu zaljubi.Pretpostavljam u nekog Muslimana.Radnja filma mi se vec unapred nekako bljutavom cini.Nadam se da ce bar scene nasilja na nivou jednog Kventin Tarantina da budu.

expx

pre 11 godina

Au koliko ste smorili sa tim ratnim filmovima. Je l' moze ovde da se snimi nesto normalno umesto da se prepucavamo preko filmova pricama ko je koga ubijao i krao? Dosta vise.

Adolf ufati ga sa belo meso!!!

pre 11 godina

Evo ja se javljam da joj pomognem da se navikne na jezik.
Daću joj punu po dršku!
Ili se beše piše zajedno: podršku?!

fan

pre 11 godina

hvala ti kusturice sto postojis , sto si nam u najtezim trenucima donosio najveca priznanja , sto si nas tvojim filmovima usmeravao , sto si pokazao srbiju onakvu kakva jeste svetu. ponosan sam sto sam odrasto uz tvoje filmove "doli bel" "otac na sluzbenom putu" "dom za vesanje" ...

my way

pre 11 godina

Imam osecaj da ce ovo biti dobar i objektivan film, lisen prljave i jeftine propagande kojom ono Andjino ostvarenje obiluje. A Monika Beluci u ulozi Srpkinje, pa ima li boljeg i lepseg izbora?

Крајина

pre 11 godina

Кад други улажу паре у пропаганду, лобирање, одбрану генерала итд, ми (с правом) критикујемо државу и питамо се што смо само ми пасивни, док други граде добар имиџ и прекрајају историју. Али кад ми нешто слично урадимо, одмах крене пљувачина: "од чијих пара", "зар држава нема паметнија посла", "Кустрица овакав и онакав" (а човјек је на чуки гдје су до прије неколико година само медвједи долазили направио прелијепо аутентично насеље, организовао најоригиналнији фестивал на свијету, и довео имена о којима многи главни градови само могу маштати). За годину дана, кад филм буде готов, и кад се испостави да је вишеструко квалитетнији и гледанији од оне Анђине земље крви и меда, онда ћемо се сви поносити Кустурицом и нико неће питати Додика за десетак хиљада евра трошкова горива за авион. Послије тога, кад се појави неко нови, са неком новом идејом, унапријед ћемо испљувати и исмијати идеју. Истовремено (не)одгајамо дјецу насилнике у својој кући. Невјероватно.
Препоручујем причу "Мртво море" од Радоја Домановића. Човјек је прије 100 година савршено скицирао овај наш менталитет .

Amadé1984

pre 11 godina

Samo da ne bude ponovo prica o ratu iz 90-ih... Vecina autora nas smara poslednjih godina sa jednom te istom temom. Ali, nadam se da gosn' Kusturica nece krenuti rutom kuda su mnogi filmski autori isli i da ce izvuci nesto iz "dead horse-a"...

Sigurno postoje price pre i posle ratnog perioda koji se mogu ekranizovati za film, a da mogu uticati na filmskog gledaoca sa istom merom, kao i jedna filmska prica usred rata.

Станија Аврамовић

pre 11 godina

A i pristaje ti što jest,jest.Crni oni, crna ti tako da neće biti problema.
(Komšo, 20. januar 2013 13:21)

Лагано, комшија, злоба може да доведе до многих поремећаја, чак и телесних. Најчешће су то проблеми са желуцем, гастритис, чир, итд. За почетак, једи више поврћа богатих витаминима и фибром.

patriot

pre 11 godina

volim je od kad sam je prvi put video na tv-u.za kustu je bzv bilo šta reći,čovek je genije.Sve što zamisli uradi,znam kakve je imao peripetije kad je počeo projekat na mokroj gori,e sad je svima pokazao kako se voli svoja zemlja i njena tradicija i kultura u konkretnom i nesebičnom samopožrtvovanju.dao si domaći svim biznismenima,političarima,itd.puna podrška i pozdrav.

Ruzvelt the Kum

pre 11 godina

A vi gospođo Stanija delujete malo iznenađeni i uvređeni?Vidim i u gastroenterologiju se razumete.Da nemate što protiv zatvora?

podrska

pre 11 godina

obozavam ovog coveka , malo je reci da je car. eto kad je andjelina mogla da snima svoju "istinu" zasto ne bi i kusta mogao da snimi svoju istinu i to sa manje vise nego prelepom monikom beluci. moj naklon gospodinu emir kusturica.

Stipe

pre 11 godina

Mislio sam da u Srbiju redovno dolaze poznati umjetnici ali na osnovu ove medijalne paznje prema ovoj recimo srednjeg kalibra glumici promjenio sam misljenje. Kada bi mi svake godine ovoliku paznju posvecivali svim zvjezdama sto nas grad (Dubrovnik) posjete gdje bi nam bio kraj...

grbavica

pre 11 godina

Ma meni kao Bošnjaku je milo da i vi Srbi dobijete svoju verziju ratova devedesetih!Ima da ga vrtite u beskraj, ko RTS Bolji život! A neka prođe u stranim kinima bar k'o Arizona Dream, još jedno remek dijelo slavnog vam Nemanje! U zdravlju mi bili!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Bit ćeš jedna od najljepših srpkinja koje su se pojavile na velikom platnu :)

I opet ja s tim- talijanski jezik ne poznaje tvrdo c tj Č, vjerujte mi živio sam u Italiji, cijelu osnovnu i srednju sam pohađao njihovu školu... Ubija me ovo beluči..

Venja

pre 11 godina

"Gledala sam sve Emirove filmove, pratim sve što u životu radi, a „Dom za vešanje“ je jedno od najznačajnijih ostvarenja svetske kinematografije"

Bravo! Da, to je i dalje film koji ljude širom svijeta ostavlja bez daha i načinom kojim je režiran, i neponovljivom glumačkom ekipom i vrhunskom filmskom muzikom Gorana Bregovića.

asdfgh

pre 11 godina

A je l' može da se snimi neki domaci film bez nasilja? Bez ratova, ubijanja, silovanja, huligana i ostalog crnog? Dosta je što to slušamo i gledamo svaki dan po medijima. Dajte neki kao "Lajanje na zvezde", gde nema cak ni psovke...

Divos

pre 11 godina

Верујем, а и надам се, биће то одличан филм. Моника је изврсна, изузетна глумица, доказала је то у много филмова, посвећена је овој тешкој професији, и уопште не сумњам да ће се одлично снаћи у улози Српкиње, уживаћемо и у глуми, и у лепоти ове жене. Верујем такође да ће се угодно осећати приликом рада на филму, и у Српској, и у Србији, и понеће лепе успомене, али то и је већ постало нормално, нешто што се подразумева.
Опет, господин Кустурица, то је већ доказао, до фанатизма је посвећен сваком послу којег се прихватио, а филм је свакако његова прва и највећа љубав. Тако ће бити и овом приликом, и са овом причом, посветиће пажњу сваком детаљу, наравно и избору глумачке екипе. А већ сам избор глумице је свакако најбољи могући, прелепа и очаравајућа, јединствена и непоновљива Моника Белучи.

Analiza

pre 11 godina

evo scenarije Monika;ti radosna sto saljes momka u rat za veliku srbiju (bam bum bing beng) bla bla bla bla i na kraju u traktorsku prikolicu, molim vas za ovo misljene dajte mi minuse . SAD,.,....

nenad

pre 11 godina

Ali 'ajde da bude, ako može, totalna suprotnost od onog Andželininog filma... da ne bude Srbi najlošiji, svi ostali super, ili obrnuto - Srbi najbolji, svi ostali teroristička gamad. Neka bude film koji svi možemo da gledamo. Npr., "Rane" je film koji se svideo i Hrvatima (lično iskustvo).

Leposavac

pre 11 godina

Zelim ti da uspesno odigras ulogu koja ti je poverena.Drago mi je da se licis na nase zene a bogami mnogo si lepa.Srpkinje su najlepse zene na svetu.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

eeee

pre 11 godina

Nesretnice, glumices u propagandnom filmu nekada odlicnog, a sad rezimskog rezisera, koji ce biti hvaljen samo na odredjenom prostoru, bas kao i Angelinin film, kvalitet i autenticnost na stranu.

Elem, ne znam po kojoj "istinitoj" prici ce biti radjen taj film, ali mi cemo i s tim i bez toga znati ko/sta nas je napao i od koga/cega smo se kako-tako odbranili.

Vazda ce biti Bosne i Bosanaca u njoj...

GO

pre 11 godina

Bravo! Tko zna - zna. Dobar rad, darovitost, iskrenost kao formula za uspjeh. Nema ljepse poruke. Bravo Kusturica, care!!! Bogat je narod koji volis i kome pripadas.

Srb

pre 11 godina

Slusaj ove sto im je dosta ratnih filmova?! I meni je al su nekako, svi do sada, jednostrani.. Da pogledamo dva tri filma iz naseg ugla, pa onda tu temu- ad akta. Amerikanci ne uce istoriju iz knjiga nego sa eekrana, eto lepe prilike da ih Monika i Kusta necemu nauce.

bokius

pre 11 godina

Nisam ljubitelj Kustinih filmova, ali da se covek svojski trudi i postize rezultate ne moze se poreci. I da je politicar, sportista, naucnik ili bilo sta drugo, isto bi se tako trudio i uspevao da promovise Srbiju. Zemljaci moji, nemojmo kritikovati, nego razmislimo kako i mi mozemo da uradimo nesto slicno, u nasem poslu, ili bilo gde da se nadjemo. Ziveli i Srecna Slava onima koji danas slave!

it is I

pre 11 godina

otisla da uci srpski u rep.srpsku...tamo ce samo nauciti srpskohrvatski,srpski sa ekavicom. ko god da je ta monika,ako zeli da nauci srpski,pozivam je u drzavu gde se pravi srpski i govori-u srbiju.

mudy

pre 11 godina

Verovatno je Kusta bio isfrustiran Andjinom trashericom od filma.Mediji su tom filmu davali veliku paznju(zato sto joj je to bio prvi,nadam se i zadnji film),ali se pokazao kao vrlo los.To je bilo i za ocekivati jer ne poznaje dovoljno odnose,razmisljanja i mentalitet ovog naroda.Dobro je prosla jedino kod ekstremne brace sa zapada.Toliko kvalitetnih reditelja ostaje bez sredstava za film,a Andja se razbacuje milionima za neke gluposi.Prosecna glumica(za Americke prilike)je postala los reditelj.Nadam se da Monika nikada nece dobiti takve ideje.Mada velika je razlika izmedju njih dve.Monika je,za razliku od Andje,sasvim prirodna(i sto se tice fizickog izgleda),normalna osoba(sto je retkost s obzirom na desavanja u filmskoj industriji),bez skandala.

expert

pre 11 godina

Kusturica, Jeremic, Djokovic urade u pozitivnom predstavljanju Srba, nego cijela srpska demokratija. Kusta care, ti i Andric ste dva najveca Srbina kojima se ponosimo. Ziv i zdrav bio.

nije zvaka za seljaka

pre 11 godina

jaoj , ne mogu da verujem koja isfrustriranost na srpsku kulturu od strane nasih komsija i "profesionalnih zrtava" prvo nam napadaju muziku a sada krenuli i na filmove. citiram samo neke od isfrusriranih komentara "srpkinje nisu tako lepe zene" hahaha barem se vide kakve su a ne vase pod feredjama , "crna ona crn i on pa su se nasli" sta je pisac ovim hteo da kaze to ni on sam ne zna "igrace arkanovu zenu" ... takva ljubomora takva zavisnost , ja ne mogu da poverujem u poslednjih nedelju dana kako se srpska kultura pretvara u politiku od strane nasih komsija.

Sercan

pre 11 godina

Glumica koju vise niko i ne zove da snima, nekad bila IN
(Realista, 20. januar 2013 15:15)

Nisam siguran da ste procitali clanak, u njemu stoji da je Kusta pozvao na snimanje. Ako vi smatrate da je reditelj Kusturica "niko", onda bih zaista voleo da procitam vas CV.

Dule

pre 11 godina

@grbavica: "Arizona Dream" i jeste dobar film, svejedno kako je prosao u bioskopima. Samo sto ti nemas pojma sta je kinematografija...

srbin

pre 11 godina

jedva cekam da vidim taj film, neka joj Kusta dodeli da glumi nesto slicno sto je glumila u filmu "Pakt s'vukovima" i film ce biti extra.

Aleksandar

pre 11 godina

Ljudi, nemojte Beluči, "Č" ne postoji u Italijanskom jeziku, pretvrdo je (to vam je isto kao kad bi ste rekli Dženova za Đenovu). A i odmah se vidi da ne ide uz Moniku.

Mile tranzicija

pre 11 godina

Udruzenje bosnjackih boraca iz `91. se zalilo UN zbog toga sto Monika Beluci glumi srpkinju,smatrajuci da je to uvreda za njih.Ban Ki Mun izjavio da je nekompetentan jer je vanzemaljac pa ne razlikuje Srbe od Bosnjaka.

Гаргамел

pre 11 godina

@Грбавица: причаш о нашој верзији догађаја деведесетих јели? Па предлажем ти да погледаш филм "Сребреница, издани град" и да онда преиспиташ ту "вашу" верзију деведесетих!

Peace Brother pro-YU

pre 11 godina

A moze li bez sprpkinje a da nije ratna tema ili splavovi?!?? Dosta nam je srpkinja, muslimanki, albanki, i ostalih balkanskih naroda i njihovog povezivanja sa stradanjem, ma dosta nam je stradanja, muka, nestasice, dajte bre nesto lepo da se smejemo, veselimo, posle napornog radnog dana i posla koji ste nam omugucili, a da nije hyper-super-grand...

mošo

pre 11 godina

Predpostavljam da Kusta snima repliku filmu Anđeline J.Jedva čekam da ga snimi ali se pribojavam da ne bude neka varijanta koja nema nikakve veze sa stvarnošću i Srbima!

M

pre 11 godina

Vidim da sam popio brdo minusa u svom predhodnom postu-ne ljutim se ! Nego ,niko ne odjavljuje temu budućeg filma t.j da će to biti ljubav između Srpkinje i muslimana !

Лимени 036

pre 11 godina

Зашто само у ратном.ко год дође у србији , само ратне филмове снима.........моника љубавни уради

delotvorni

pre 11 godina

@ Stipe

druze da li ti meni verujes da ja nisam znao da u dubrovnik dolaze "zvezde" dok nisam sada tvoj komentar procitao , a veruj mi i da sam znao nikad sa takvom zavisnoscu i gorcinom ne bi napisao komentar nego bi procitao vest i ne bi obratio paznju na nju , posto me ne bi ni interesovala jer ja imam kusturicu , mokru goru i to mene interesuje i to volim da komentarisem , moju kulturu. tudja kultura me interesuje ali sebi za pravo ne dajem da je pljujem ili skrnavim , interesuje me tolko da bi nesto znao o njoj.