Petak, 18.01.2013.

02:59

"Prvi put ozbiljno o institucijama"

Ivica Dačić posle <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=18&nav_category=640&nav_id=678311" class="text-link" target= "_blank">sastanka sa Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton</a> izjavio da je dogovoreno privremeno rešenje o naplati carina i otvorena tema posebnosti severa KiM.

Izvor: B92

"Prvi put ozbiljno o institucijama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

krasniqi

pre 11 godina

Treba okrenuti prema buducnosti i ziveti na miru ! Serbia treba da prihvati nezavisnost Kosova kao nesto sasvim normalno.Svi moramo da zivimo na miru,a posebno mi albanci i srbi koji imamo mnogo zajednicko.Albanci u Presevskoj dolini i srbi na Kosovu treba da imaju sva prava kao narodi susednih drzava ! Mir na Balkanu zavisi od srba i albanaca,pa treba podrzati i ziveti dobro kao susedi:Pozdrav iz Pristine.

Peka

pre 11 godina

Posle svake runde pregovora Dačić i Tači daju dijametralno suprotne izjave, ali vremenom albanska verzija se pokaže kao mnogo tačnija. Jel se to samo meni čini ili i vama drugima?

Jesus Christ

pre 11 godina

@Alen, 18. januar 2013 13:49
Nije Turska primer za Srbiju. Ima i drugih nacija koje su jos gore, recimo Kina ili neke Africke zemlje, ali zato Turska (na tvom primeru) ceka vise od 20 godina da udje u EU a cekace jos toliko ako se ne bude demokratizirala.

karl marks

pre 11 godina

Eh ne daj boze da Kurdima padne na pamet da postave cvece a kamoli spomenik nekome od palih iz Kurdske Radnicke Partije e to su turski zakoni a iza njih amerikanci zar kurdi nemaju pravu da postave spomenik svojim borcima koji ratuju protiv turaka u svom glavnom gradu Diyarbakir? zeleo bih ja komentar o ovome Hvala

Gargamel

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.
(strane banke)

Zec je u grmu koji se ove - ne vereju se ni Pristini ni Beogradu pogotovu kada je ulaganje, investicije i novcana pomoc u pitanju. Mislite da ne znaju za patriotsku pljacku i Kosovsku korupciju?

Alen

pre 11 godina

Za Karl Marksa:Nemaju Kurdi pravo da postave bilo sta.U suprotnom bi bili isibani od strane Turske.I manite se vise Turske,tolike komplekse imate od nje,da je to neverovatno.Turska je medju deset vojno najjacih zemalja,i zna se njihov mentalitet.Pola milenijuma su drzali preko dvadeset naroda u ropstvu.Nema s Turcima sale.

Ari Prishtina

pre 11 godina

20 godina rat muke siromastvo etc etc i sve za nista,Ova obojica su poceli Rat sad oni ce da postignu dogovor za sve ce da bude mir i bice veliki korak napred za put Srbije i Kosove za EU,da smo bili mi Albanci i Srbi pametni u 1990 mogu da smo bili u Evropsku Uniju,gde je pocelo tamo ce da se zavrsi tako je to uvijek.
Hajde pozdrav zvima iz Pristine

pera zdera

pre 11 godina

@adam: Druze ja zivim na zapadu i ja neznam odakle je tebi da albanci 90%govore istinu, onda ti vidis sta zelis da vidis.
Skroz je supratno vise i vise se pokazuje koliko su albanci lagali za vreme rata pa i sad sa njihovom propagandom.
I mnogi novinari na zapadu ne zele da priznaju svoje greske nego ponos ide pre istine, ja sam se licno svadjao sa njima.
A sto se tice propagande najgoru propagandu sam video na hrvatskoj televiziji zadnjih 10godina .

Nenad

pre 11 godina

Podrzavam stav Dacica, realno nemamo sta da izgubimo, bez Evrope smo nadrljali mnogi to ne shvataju, a u ratu smo prosli kako smo prosli, treba se okrenuti buducnosti, kamo srece da je neko iz vlasti imao hrabrosti da ovo uradi ranije

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Treba im zabraniti da razgovaraju za vecerom. Mljackaju, govore punih usta, otimaju se oko jagnjetine, pa nije ni cudo sto se ne razumeju. Jos malo vinca i duplo golo

Zoran

pre 11 godina

Svako je rekao ono što mu odgovara i svako je rekao istinu, iz očigledno,ipak postignutog jasnog dogovora o carinama. Znači, tačno je da će se carine naplaćivati po kosovskim zakonima, ali je isto tako tačno i da će se uplaćivati u fond koji je namenjen isključivo Severu.

Adam

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?
(Prizrenac34, 18. januar 2013 12:01)

Da ste, kao narod, općenito objektivniji nego što jeste i da malo više pratite što javljaju mediji izvan Srbije, već odavno biste znali da se redovito ispostavi kao istinito cca 90 % onoga što kažu Albanci, a svega možda 10 % onoga što kažu vaši Srbi. Tako je gotovo sigurno i ovoga puta, pročitajte što po povratku iz Bruxellesa kaže Thaci pa ćete znati što je zaista dogovoreno, Na vašem mjestu bih se glede toga jako zamislio...

Prizrenac34

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?

NekoIzMase

pre 11 godina

Dačić i ozbiljnost ????

Ako nikad, ozbiljnost je pokazao oko kamena u Preševu ...
On reče da nema sastanka dok je kamen tamo ...

visi

pre 11 godina

Mattko, I Trebaju da dobiju Nobelovu nagradu za Mir ako uspeju da Pomire ova dva Naroda koji su u skoro neprekidnom verbalnom pa i Pravom ratu vec vise od sto godina. Neka duvaju Vetrovi MIRA. Na ovom Svetu svako ima samo jedan Zivot pa Red je da ga Prozivi u miru i Spokojstvu kao sav Normalan Svet.

penzionerka

pre 11 godina

Posto ce carina da se naplacuje vise necemo morati da saljemo novac iz prazne Srbije.Problem je samo sto njima ne odgovara placanje carine ma gde ona isla.

Beni

pre 11 godina

Svaki nek da doprinos o dobrosusedsva Srbije i Kosova i zajedno ravnopravni oaba naroda u Europskoj Uniji. Mislim da i Srbski i Albanski narod zasluzuju da zive u demokratskoj Europi.A siguran sam da vecina oba naroda su da se odmakne od proslosti( rata, ponizenja,ucenjivanje) Pozivamo Srbe sa Kosova i Albanca sa Srbije nek budu most iz medju dve drzave.

Kosova

pre 11 godina

Sta ste bre ljudi navalili sa tim spomenikom? Pa zar vam nije malkice naopako da Premijer Srbije uslovljava pregovore sa Premijerom Kosova zbog neke spomen-ploce koja se nalazi na teritoriji Srbije???? Ili mozda ipak mislite da je Thaqi nadlezan za Presevo???

Pozz

Dragisa

pre 11 godina

Samo da podsetim, Hasim Taci je neki dan najavio otvaranje posebnog fonda za razvoj severnog dela Kosova.
Ali da podsetim citaoce, a i samog Dacica, u severni deo Kosova, Taci je uracunao i juzni deo K.Mitrovice (sa okolnim selima) i takodje opstinu Vucitrn (sa okolnim selima).
U ta dva "dela" severnog Kosova ima vise stanovnika od svih Srba u cetiri srpske opstine.
Sto znaci da ce sav novac koji odvaja budzet Kosova, EU i Srbija (a ne kosovski srbi kako to nas premijer vesto tvrdi), vecim delom odlaziti Albancima.
Na zalost... To je "pobednicka" politika nase Vlade.
Moguce je da ce Srbi sa severa KiM nakon jos nekoliko ovako uspesnih rundi pregovora, za glavnog pregovaraca traziti Martija Ahtisarija.
Ali njega tada vise biti nece...

Aleksandar

pre 11 godina

Menjam pet Dacica za jednog Tacija - ovaj potonji, kakav god da je, bar nesto radi za svoju drzavu i ima kakvim rezultatima da se pohvali. Sta vise ocekivati od nekoga ko predstavlja drzavu i prima drzavni novac? S druge strane, Dacic...

nnidza

pre 11 godina

A šleperi idu ipak u južnu Mitrovicu? Plaćaju osiguranje i menjaju tablice pre ulaska? A da ne bude problema jer jedne tablice imaju na papirima prilikom ulaska a druge pri carinjenju...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@
(Goran, 18. januar 2013 06:54)

I ja se odavno stidim zbog tebe i sličnih Srba koji nemaju nikakvih predloga za rešenja, ali tako dobro znaju da kritikuju. A, naročito se stidim onih koji ne misle svojim mozgom, koji pljuju na jedanog čoveka koji je u Vladi sa SNS-om, a koji mnogo dobro zna šta Dačić radi u Briselu. No, najlakše je poturiti nekog drugog da se eksponira, a oni kukavički, iz pozadine samo kvoču kao uvrešene mlade!

Meni je dovoljno samo da ne miriše na barut i da se situacija drži pod ikakvom kontrolom. Što se tiče spomenika, isti si kao i ovi iz pozadine. Ja ne bih kokodakala spomenik, spomenik već bih ga na tvome mestu već macolom razbila. Eh, sujeto!! Eh, hipokrizijo!!

zekan

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj vas Dacic. Covjek je svjestan sto znaci politika realnog i zna da nema povratka na staro u vezi Kosova. Pokusava dobiti sto vise u okviru realnog, imajuci u vidu vaznost dugorocnih strateskih politika za Srbiju kao sto je ulazak u EU, i vrlo inteligentno stavlja naglasak na interes Srba na Kosovu i njihovu opstojnost. Ostanak Srba na Kosovu i po mogucnosti u sto vecem broju je jedini nacin na koji Beograd ubuduce moze imati utjecaja na politiku i odluke Pristine, a ne tlapnje Spuzva Boba, njegove nemoguce diplomatske misije i igorkazi za djecu u UNGA.
Svima vama koji se cudom cudite i proklinjete Dacica za izdaju porucujem da vam je doslo vrijeme za de-mitomaniju. Lekcija 1: ujutro kad se probudite, stanite ispred ogledala i 20 puta recite naglas: "Kosovo nije srpsko, Kosovo nije srpsko..."
Pozdrav iz zapadnog dvorista!

strane banke :-)

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.

e-krem

pre 11 godina

Tako treba Dacicu i Hasime.Dosta vise sa ucenjivanjem dvaju drzava od sake ljudi koji "privredjuju" samo dobrobit za sebe a gubitke za druge.Od banana drzavica do EU clanica i nije bas dalek put.

MISKO

pre 11 godina

smanjen raspon izmedju skupe i jeftine struje struja poskupljuje gas isto pdv povećan cene odose danas hapsimo ovog sutra onog šta bi sa dulicem sa onim džakovima kofercicima svakog dana vlada neće pasti zbog ovoga ili onoga sad je za ovaj napaćeni narod najbitnije da se uhvati sarić ali vlada neće pasti pa carina pa spomenik pa granica pa mišković eeeeeej Srbijo eeeej napaćeni narode ko nas vodi RAZMISLI

David

pre 11 godina

Vidite kako je dacic radostan i kako mu je drago isto ko malom detetu kad neko da cokoladu netrebaju nama veci neprijatelji od nas samih jel mi smo sami sebi najgori dusmani kad dozovljavamo ovakvima da su na vlasti i da nam sudbinu kroje taci kakav je takav je vidi se da se ponasa kako dolikuje predstavniku svoje zemlje jel kad se god vrati iz brisela otkrije da je dogovorio nesto sto je dobro za njegove albance a lose za srbe cak je i estonova zacudjena i podsmjehuje se dacicu kad vidi koliko je radostan sto su mu dozvoli da tu jede i pije sanjima a dacic kad se god vrati slaze ljudima ni nekaze im istinu pa ljudi sami saznaju kako je on potpisao sve sto je lose za srbe a dobro za albance pa kako mi se cini srbi na kosovu bi bolje prosli da estonova sama sa tacijem pregovara u vezi njih

Marko

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao da je to rešenje privremenog karaktera i da tek treba utvrditi neke tehničke detalje

Svi znamo sta to znaci polako Pristina ulazi na Sever xD

Realan

pre 11 godina

Prodace nas ovaj Dacic ali za velike pare koje ce otici njemu u dzep. Kao sto je prodao radikale i DSS kada je usao u koaliciju sa DS i kao sto je prodao DS kada je usao u koaliciju sa SNS. Njega ne interesuje niko sem njega samog. Mislili ste da su na zuti prodali. Spremite se na ovogodisnje popuste koje vam nudi Gljivica Dacic. Polako okrece ledja i SNS-u. Opijati kojima je Milosevic ufiksao svoje glasace i dalje drze iste da glasaju za SPS.

mattko

pre 11 godina

Ovo troje na slici se kandiduju za Nobelovu nagradu za mir. Neka se niko ne cudi ako je dobiju, a Dacic i Taci u buducnosti dobiju spomenike u BG i Pristini.

laza

pre 11 godina

dačiću, sram te bilo!!!
kakav bre zajednički fond od carina?! pa rekao si da carine nikad neće biti.
sad sam potpuno siguran da će srbija u narednih 10 g. priznati tkzv republiku kosovo
socijalisti su grobari srbije...prvo 1999. a sad i ovo

goran smederevo

pre 11 godina

dogovor o privremenom placanju carina znaci da ce tako i ostati zato sto ce siptari gledati da sada izazovu neki problem i dovesti do prekida pregovora.

Miki

pre 11 godina

Dacic je postao veci Hasim Taci od Hasima Tacija. Mesto da prica o paralelnim institucijama ilegalne vlade u Pristini, on prica o paralelnim institucijama, clanice UN - drzave Srbije. Sramota kakve ljude mi imamo na vlasti u Srbiji.

konstantin

pre 11 godina

E moj Dacicu, stalno proegovaras o temama koje nisu bitni za srpski narod na Kosovu. Placanje carina za njih nije bitno. Kad ce se razgovarati o bitnim temema za Srpski narod dole. Kad ti to budes hteo bojim se da ce voz tada odavno proci. Lose vodis pregovore, veoma lose.

bocajlo

pre 11 godina

Bogami, Dacic se izgleda zaljubio u Tacija, sudeci po ovoj fotografiji. I Estonova je sretna. Izgleda ce biti kuma. Stvarno, ljubav pobedjuje sve...

Coli

pre 11 godina

Prema ovome što piše na sajtu B92 Dačić je zadovoljan jer je ubedio Thaqija da novac od naplate carina ide u poseban fond za razvoj opština na severu Kosova... pročitah i reći Thaqija u EUObservera i tamo piše da je on zadovoljan zato što će se carina početi naplačivati prema Kosovskom zakonu... Mogu samo da zakljućim da (najmanje) JEDAN OD NJIH LAŽE!!!

Enko

pre 11 godina

Hfala Bogu da su postigli neki dogovor,Ali ja bih zamolijo da kazu istinu gradjanima sta su se dogovorili a ne Premijer Srbije da kaze jedno a Premijer Kosova nesto drugo nego samo ISTINU.

Milan

pre 11 godina

O kakvom to paralelizmu insitucija govori Dačić?!? Prvo je postavio granicu između Srbije i Kosova i Metohije, pa obećao stolicu u UN Kosovu, sada priča o paralelnim institucijama Srba ...

Nikola

pre 11 godina

Ovaj Dacic je stvarno fascinantan.Pa do juce je u Skupstini afirmativno govorio o drzavnom aparatu R.Srbije na severu Kosmeta,a danas je to problem koji paralise cijeli sistem.Ciji sistem?Tacija i Rosu?

ledenjak

pre 11 godina

Ha ha ha... A da bi i platili carinu i pdv Kosovu moras imati sva Kosovska dokumenta, lk, firmu kos, tek racun u kos banci, vozilo na ks table da bi to prevezao. Jel narod u s=Srbiji i na KiM "grokce" ili prica srpskim jezikom?

sabahudin

pre 11 godina

prvi put posle 2000 mi se cini da se vodi politika a ne ideologija i.e. logika 19tog veka. napokon je srbija skontala da je pao berlinski zid. stizemo u 21 vek. pa ako treba s dacicem nema frke.

hasan

pre 11 godina

Pošto je priča o Kosovu odavno završena, ja bih pokušao da iskoristim tu priliku, da insistirajući na poštovanju univerzalnosti prava naroda na samoopredeljenje, provučem pitanje statusa RS.

Pazi, izjavio Dacic

pre 11 godina

Jeeea, izjavio dacic? I sta sad treba da verujemo? A spomenik teroristima? U njegove izjave neveruje ni taj koji je napisao ovaj clanak.

Goran

pre 11 godina

Ovaj Dacic je Lazov koji ne odrzava svoju rec!!! Sta je sa spomenikom u Presevu?????????? Eh Srbijo moja, po nekad se stidim da kazem sta sam :(

Dragan

pre 11 godina

Po ovim objavljenim izjavama jednih i drugih, ovo lici na " dijalog gluvih" . Svako je zapamtio ono st je zeleo da cuje a realnost je verovatno drugacija . Ipak vazno je da postoji neki optimizam koji zamenjuje agresivnost. Rezultati ce pokazati ko je bio sposobniji .

Miša

pre 11 godina

Paralelni spomenik i dalje stoji, za razliku od Dačića. Uzgred, čiji je "poseban fond pod okriljem EU", da nije Tačijev (poseban fond je pominjan juče u medijima)?

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nadam se da ce nakon ove slike ljudi promeniti negativno misljenje koje imaju prema "seks radnicima". Ja sam odavno promenio. Ipak je to casnije zanimanje nego biti predsednik vlade i ujedno i ministar policije a smeskati se teroristi sa poternice. Naravno sve se to lako objasni nekim visim ciljem i zeljom da se sopstvenom narodu u trenutno jako nezgodnoj situaciji olaksa zivot, ali ipak treba imati poseban stomak za to. Ne moze to svako. Ivica ocigledno moze.

MK

pre 11 godina

Dobro je sto ce fond biti pod okriljem EU jer treba izbeci bilo kakvo okrilje "tacijevog kosovskog zakona" mada on sam moze da izglasava za svoje birace kakve zakone hoce ne tice nas se, jer on svoje zakone ilegalnog nezavisnog Kosova ne moze sprovoditi na severu.

Marko

pre 11 godina

Carine se mogu placati jedino ako novac ide iskljucivo opstinama na Severu iz kojih ce se graditi novi stambeni i privredni objekti u tim opstinama a institucije Srbije mogu biti zamenjene jedino novim institucijama na severu Kosova koje ce biti iskljucivo u nadleznosti Severnog Kosova a nikako ne i Albanaca.

bocajlo

pre 11 godina

Bogami, Dacic se izgleda zaljubio u Tacija, sudeci po ovoj fotografiji. I Estonova je sretna. Izgleda ce biti kuma. Stvarno, ljubav pobedjuje sve...

Coli

pre 11 godina

Prema ovome što piše na sajtu B92 Dačić je zadovoljan jer je ubedio Thaqija da novac od naplate carina ide u poseban fond za razvoj opština na severu Kosova... pročitah i reći Thaqija u EUObservera i tamo piše da je on zadovoljan zato što će se carina početi naplačivati prema Kosovskom zakonu... Mogu samo da zakljućim da (najmanje) JEDAN OD NJIH LAŽE!!!

sabahudin

pre 11 godina

prvi put posle 2000 mi se cini da se vodi politika a ne ideologija i.e. logika 19tog veka. napokon je srbija skontala da je pao berlinski zid. stizemo u 21 vek. pa ako treba s dacicem nema frke.

zekan

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj vas Dacic. Covjek je svjestan sto znaci politika realnog i zna da nema povratka na staro u vezi Kosova. Pokusava dobiti sto vise u okviru realnog, imajuci u vidu vaznost dugorocnih strateskih politika za Srbiju kao sto je ulazak u EU, i vrlo inteligentno stavlja naglasak na interes Srba na Kosovu i njihovu opstojnost. Ostanak Srba na Kosovu i po mogucnosti u sto vecem broju je jedini nacin na koji Beograd ubuduce moze imati utjecaja na politiku i odluke Pristine, a ne tlapnje Spuzva Boba, njegove nemoguce diplomatske misije i igorkazi za djecu u UNGA.
Svima vama koji se cudom cudite i proklinjete Dacica za izdaju porucujem da vam je doslo vrijeme za de-mitomaniju. Lekcija 1: ujutro kad se probudite, stanite ispred ogledala i 20 puta recite naglas: "Kosovo nije srpsko, Kosovo nije srpsko..."
Pozdrav iz zapadnog dvorista!

Enko

pre 11 godina

Hfala Bogu da su postigli neki dogovor,Ali ja bih zamolijo da kazu istinu gradjanima sta su se dogovorili a ne Premijer Srbije da kaze jedno a Premijer Kosova nesto drugo nego samo ISTINU.

Beni

pre 11 godina

Svaki nek da doprinos o dobrosusedsva Srbije i Kosova i zajedno ravnopravni oaba naroda u Europskoj Uniji. Mislim da i Srbski i Albanski narod zasluzuju da zive u demokratskoj Europi.A siguran sam da vecina oba naroda su da se odmakne od proslosti( rata, ponizenja,ucenjivanje) Pozivamo Srbe sa Kosova i Albanca sa Srbije nek budu most iz medju dve drzave.

e-krem

pre 11 godina

Tako treba Dacicu i Hasime.Dosta vise sa ucenjivanjem dvaju drzava od sake ljudi koji "privredjuju" samo dobrobit za sebe a gubitke za druge.Od banana drzavica do EU clanica i nije bas dalek put.

Dragisa

pre 11 godina

Samo da podsetim, Hasim Taci je neki dan najavio otvaranje posebnog fonda za razvoj severnog dela Kosova.
Ali da podsetim citaoce, a i samog Dacica, u severni deo Kosova, Taci je uracunao i juzni deo K.Mitrovice (sa okolnim selima) i takodje opstinu Vucitrn (sa okolnim selima).
U ta dva "dela" severnog Kosova ima vise stanovnika od svih Srba u cetiri srpske opstine.
Sto znaci da ce sav novac koji odvaja budzet Kosova, EU i Srbija (a ne kosovski srbi kako to nas premijer vesto tvrdi), vecim delom odlaziti Albancima.
Na zalost... To je "pobednicka" politika nase Vlade.
Moguce je da ce Srbi sa severa KiM nakon jos nekoliko ovako uspesnih rundi pregovora, za glavnog pregovaraca traziti Martija Ahtisarija.
Ali njega tada vise biti nece...

ledenjak

pre 11 godina

Ha ha ha... A da bi i platili carinu i pdv Kosovu moras imati sva Kosovska dokumenta, lk, firmu kos, tek racun u kos banci, vozilo na ks table da bi to prevezao. Jel narod u s=Srbiji i na KiM "grokce" ili prica srpskim jezikom?

mattko

pre 11 godina

Ovo troje na slici se kandiduju za Nobelovu nagradu za mir. Neka se niko ne cudi ako je dobiju, a Dacic i Taci u buducnosti dobiju spomenike u BG i Pristini.

Kosova

pre 11 godina

Sta ste bre ljudi navalili sa tim spomenikom? Pa zar vam nije malkice naopako da Premijer Srbije uslovljava pregovore sa Premijerom Kosova zbog neke spomen-ploce koja se nalazi na teritoriji Srbije???? Ili mozda ipak mislite da je Thaqi nadlezan za Presevo???

Pozz

laza

pre 11 godina

dačiću, sram te bilo!!!
kakav bre zajednički fond od carina?! pa rekao si da carine nikad neće biti.
sad sam potpuno siguran da će srbija u narednih 10 g. priznati tkzv republiku kosovo
socijalisti su grobari srbije...prvo 1999. a sad i ovo

Marko

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao da je to rešenje privremenog karaktera i da tek treba utvrditi neke tehničke detalje

Svi znamo sta to znaci polako Pristina ulazi na Sever xD

Aleksandar

pre 11 godina

Menjam pet Dacica za jednog Tacija - ovaj potonji, kakav god da je, bar nesto radi za svoju drzavu i ima kakvim rezultatima da se pohvali. Sta vise ocekivati od nekoga ko predstavlja drzavu i prima drzavni novac? S druge strane, Dacic...

Milan

pre 11 godina

O kakvom to paralelizmu insitucija govori Dačić?!? Prvo je postavio granicu između Srbije i Kosova i Metohije, pa obećao stolicu u UN Kosovu, sada priča o paralelnim institucijama Srba ...

Realan

pre 11 godina

Prodace nas ovaj Dacic ali za velike pare koje ce otici njemu u dzep. Kao sto je prodao radikale i DSS kada je usao u koaliciju sa DS i kao sto je prodao DS kada je usao u koaliciju sa SNS. Njega ne interesuje niko sem njega samog. Mislili ste da su na zuti prodali. Spremite se na ovogodisnje popuste koje vam nudi Gljivica Dacic. Polako okrece ledja i SNS-u. Opijati kojima je Milosevic ufiksao svoje glasace i dalje drze iste da glasaju za SPS.

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nadam se da ce nakon ove slike ljudi promeniti negativno misljenje koje imaju prema "seks radnicima". Ja sam odavno promenio. Ipak je to casnije zanimanje nego biti predsednik vlade i ujedno i ministar policije a smeskati se teroristi sa poternice. Naravno sve se to lako objasni nekim visim ciljem i zeljom da se sopstvenom narodu u trenutno jako nezgodnoj situaciji olaksa zivot, ali ipak treba imati poseban stomak za to. Ne moze to svako. Ivica ocigledno moze.

Miša

pre 11 godina

Paralelni spomenik i dalje stoji, za razliku od Dačića. Uzgred, čiji je "poseban fond pod okriljem EU", da nije Tačijev (poseban fond je pominjan juče u medijima)?

Goran

pre 11 godina

Ovaj Dacic je Lazov koji ne odrzava svoju rec!!! Sta je sa spomenikom u Presevu?????????? Eh Srbijo moja, po nekad se stidim da kazem sta sam :(

visi

pre 11 godina

Mattko, I Trebaju da dobiju Nobelovu nagradu za Mir ako uspeju da Pomire ova dva Naroda koji su u skoro neprekidnom verbalnom pa i Pravom ratu vec vise od sto godina. Neka duvaju Vetrovi MIRA. Na ovom Svetu svako ima samo jedan Zivot pa Red je da ga Prozivi u miru i Spokojstvu kao sav Normalan Svet.

Dragan

pre 11 godina

Po ovim objavljenim izjavama jednih i drugih, ovo lici na " dijalog gluvih" . Svako je zapamtio ono st je zeleo da cuje a realnost je verovatno drugacija . Ipak vazno je da postoji neki optimizam koji zamenjuje agresivnost. Rezultati ce pokazati ko je bio sposobniji .

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@
(Goran, 18. januar 2013 06:54)

I ja se odavno stidim zbog tebe i sličnih Srba koji nemaju nikakvih predloga za rešenja, ali tako dobro znaju da kritikuju. A, naročito se stidim onih koji ne misle svojim mozgom, koji pljuju na jedanog čoveka koji je u Vladi sa SNS-om, a koji mnogo dobro zna šta Dačić radi u Briselu. No, najlakše je poturiti nekog drugog da se eksponira, a oni kukavički, iz pozadine samo kvoču kao uvrešene mlade!

Meni je dovoljno samo da ne miriše na barut i da se situacija drži pod ikakvom kontrolom. Što se tiče spomenika, isti si kao i ovi iz pozadine. Ja ne bih kokodakala spomenik, spomenik već bih ga na tvome mestu već macolom razbila. Eh, sujeto!! Eh, hipokrizijo!!

Ari Prishtina

pre 11 godina

20 godina rat muke siromastvo etc etc i sve za nista,Ova obojica su poceli Rat sad oni ce da postignu dogovor za sve ce da bude mir i bice veliki korak napred za put Srbije i Kosove za EU,da smo bili mi Albanci i Srbi pametni u 1990 mogu da smo bili u Evropsku Uniju,gde je pocelo tamo ce da se zavrsi tako je to uvijek.
Hajde pozdrav zvima iz Pristine

Miki

pre 11 godina

Dacic je postao veci Hasim Taci od Hasima Tacija. Mesto da prica o paralelnim institucijama ilegalne vlade u Pristini, on prica o paralelnim institucijama, clanice UN - drzave Srbije. Sramota kakve ljude mi imamo na vlasti u Srbiji.

penzionerka

pre 11 godina

Posto ce carina da se naplacuje vise necemo morati da saljemo novac iz prazne Srbije.Problem je samo sto njima ne odgovara placanje carine ma gde ona isla.

Nikola

pre 11 godina

Ovaj Dacic je stvarno fascinantan.Pa do juce je u Skupstini afirmativno govorio o drzavnom aparatu R.Srbije na severu Kosmeta,a danas je to problem koji paralise cijeli sistem.Ciji sistem?Tacija i Rosu?

Marko

pre 11 godina

Carine se mogu placati jedino ako novac ide iskljucivo opstinama na Severu iz kojih ce se graditi novi stambeni i privredni objekti u tim opstinama a institucije Srbije mogu biti zamenjene jedino novim institucijama na severu Kosova koje ce biti iskljucivo u nadleznosti Severnog Kosova a nikako ne i Albanaca.

David

pre 11 godina

Vidite kako je dacic radostan i kako mu je drago isto ko malom detetu kad neko da cokoladu netrebaju nama veci neprijatelji od nas samih jel mi smo sami sebi najgori dusmani kad dozovljavamo ovakvima da su na vlasti i da nam sudbinu kroje taci kakav je takav je vidi se da se ponasa kako dolikuje predstavniku svoje zemlje jel kad se god vrati iz brisela otkrije da je dogovorio nesto sto je dobro za njegove albance a lose za srbe cak je i estonova zacudjena i podsmjehuje se dacicu kad vidi koliko je radostan sto su mu dozvoli da tu jede i pije sanjima a dacic kad se god vrati slaze ljudima ni nekaze im istinu pa ljudi sami saznaju kako je on potpisao sve sto je lose za srbe a dobro za albance pa kako mi se cini srbi na kosovu bi bolje prosli da estonova sama sa tacijem pregovara u vezi njih

nnidza

pre 11 godina

A šleperi idu ipak u južnu Mitrovicu? Plaćaju osiguranje i menjaju tablice pre ulaska? A da ne bude problema jer jedne tablice imaju na papirima prilikom ulaska a druge pri carinjenju...

Prizrenac34

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?

Pazi, izjavio Dacic

pre 11 godina

Jeeea, izjavio dacic? I sta sad treba da verujemo? A spomenik teroristima? U njegove izjave neveruje ni taj koji je napisao ovaj clanak.

NekoIzMase

pre 11 godina

Dačić i ozbiljnost ????

Ako nikad, ozbiljnost je pokazao oko kamena u Preševu ...
On reče da nema sastanka dok je kamen tamo ...

hasan

pre 11 godina

Pošto je priča o Kosovu odavno završena, ja bih pokušao da iskoristim tu priliku, da insistirajući na poštovanju univerzalnosti prava naroda na samoopredeljenje, provučem pitanje statusa RS.

Nenad

pre 11 godina

Podrzavam stav Dacica, realno nemamo sta da izgubimo, bez Evrope smo nadrljali mnogi to ne shvataju, a u ratu smo prosli kako smo prosli, treba se okrenuti buducnosti, kamo srece da je neko iz vlasti imao hrabrosti da ovo uradi ranije

MISKO

pre 11 godina

smanjen raspon izmedju skupe i jeftine struje struja poskupljuje gas isto pdv povećan cene odose danas hapsimo ovog sutra onog šta bi sa dulicem sa onim džakovima kofercicima svakog dana vlada neće pasti zbog ovoga ili onoga sad je za ovaj napaćeni narod najbitnije da se uhvati sarić ali vlada neće pasti pa carina pa spomenik pa granica pa mišković eeeeeej Srbijo eeeej napaćeni narode ko nas vodi RAZMISLI

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Treba im zabraniti da razgovaraju za vecerom. Mljackaju, govore punih usta, otimaju se oko jagnjetine, pa nije ni cudo sto se ne razumeju. Jos malo vinca i duplo golo

Peka

pre 11 godina

Posle svake runde pregovora Dačić i Tači daju dijametralno suprotne izjave, ali vremenom albanska verzija se pokaže kao mnogo tačnija. Jel se to samo meni čini ili i vama drugima?

Alen

pre 11 godina

Za Karl Marksa:Nemaju Kurdi pravo da postave bilo sta.U suprotnom bi bili isibani od strane Turske.I manite se vise Turske,tolike komplekse imate od nje,da je to neverovatno.Turska je medju deset vojno najjacih zemalja,i zna se njihov mentalitet.Pola milenijuma su drzali preko dvadeset naroda u ropstvu.Nema s Turcima sale.

Adam

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?
(Prizrenac34, 18. januar 2013 12:01)

Da ste, kao narod, općenito objektivniji nego što jeste i da malo više pratite što javljaju mediji izvan Srbije, već odavno biste znali da se redovito ispostavi kao istinito cca 90 % onoga što kažu Albanci, a svega možda 10 % onoga što kažu vaši Srbi. Tako je gotovo sigurno i ovoga puta, pročitajte što po povratku iz Bruxellesa kaže Thaci pa ćete znati što je zaista dogovoreno, Na vašem mjestu bih se glede toga jako zamislio...

MK

pre 11 godina

Dobro je sto ce fond biti pod okriljem EU jer treba izbeci bilo kakvo okrilje "tacijevog kosovskog zakona" mada on sam moze da izglasava za svoje birace kakve zakone hoce ne tice nas se, jer on svoje zakone ilegalnog nezavisnog Kosova ne moze sprovoditi na severu.

Zoran

pre 11 godina

Svako je rekao ono što mu odgovara i svako je rekao istinu, iz očigledno,ipak postignutog jasnog dogovora o carinama. Znači, tačno je da će se carine naplaćivati po kosovskim zakonima, ali je isto tako tačno i da će se uplaćivati u fond koji je namenjen isključivo Severu.

konstantin

pre 11 godina

E moj Dacicu, stalno proegovaras o temama koje nisu bitni za srpski narod na Kosovu. Placanje carina za njih nije bitno. Kad ce se razgovarati o bitnim temema za Srpski narod dole. Kad ti to budes hteo bojim se da ce voz tada odavno proci. Lose vodis pregovore, veoma lose.

strane banke :-)

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.

goran smederevo

pre 11 godina

dogovor o privremenom placanju carina znaci da ce tako i ostati zato sto ce siptari gledati da sada izazovu neki problem i dovesti do prekida pregovora.

Gargamel

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.
(strane banke)

Zec je u grmu koji se ove - ne vereju se ni Pristini ni Beogradu pogotovu kada je ulaganje, investicije i novcana pomoc u pitanju. Mislite da ne znaju za patriotsku pljacku i Kosovsku korupciju?

karl marks

pre 11 godina

Eh ne daj boze da Kurdima padne na pamet da postave cvece a kamoli spomenik nekome od palih iz Kurdske Radnicke Partije e to su turski zakoni a iza njih amerikanci zar kurdi nemaju pravu da postave spomenik svojim borcima koji ratuju protiv turaka u svom glavnom gradu Diyarbakir? zeleo bih ja komentar o ovome Hvala

pera zdera

pre 11 godina

@adam: Druze ja zivim na zapadu i ja neznam odakle je tebi da albanci 90%govore istinu, onda ti vidis sta zelis da vidis.
Skroz je supratno vise i vise se pokazuje koliko su albanci lagali za vreme rata pa i sad sa njihovom propagandom.
I mnogi novinari na zapadu ne zele da priznaju svoje greske nego ponos ide pre istine, ja sam se licno svadjao sa njima.
A sto se tice propagande najgoru propagandu sam video na hrvatskoj televiziji zadnjih 10godina .

Jesus Christ

pre 11 godina

@Alen, 18. januar 2013 13:49
Nije Turska primer za Srbiju. Ima i drugih nacija koje su jos gore, recimo Kina ili neke Africke zemlje, ali zato Turska (na tvom primeru) ceka vise od 20 godina da udje u EU a cekace jos toliko ako se ne bude demokratizirala.

krasniqi

pre 11 godina

Treba okrenuti prema buducnosti i ziveti na miru ! Serbia treba da prihvati nezavisnost Kosova kao nesto sasvim normalno.Svi moramo da zivimo na miru,a posebno mi albanci i srbi koji imamo mnogo zajednicko.Albanci u Presevskoj dolini i srbi na Kosovu treba da imaju sva prava kao narodi susednih drzava ! Mir na Balkanu zavisi od srba i albanaca,pa treba podrzati i ziveti dobro kao susedi:Pozdrav iz Pristine.

Marko

pre 11 godina

Carine se mogu placati jedino ako novac ide iskljucivo opstinama na Severu iz kojih ce se graditi novi stambeni i privredni objekti u tim opstinama a institucije Srbije mogu biti zamenjene jedino novim institucijama na severu Kosova koje ce biti iskljucivo u nadleznosti Severnog Kosova a nikako ne i Albanaca.

MK

pre 11 godina

Dobro je sto ce fond biti pod okriljem EU jer treba izbeci bilo kakvo okrilje "tacijevog kosovskog zakona" mada on sam moze da izglasava za svoje birace kakve zakone hoce ne tice nas se, jer on svoje zakone ilegalnog nezavisnog Kosova ne moze sprovoditi na severu.

Miki

pre 11 godina

Dacic je postao veci Hasim Taci od Hasima Tacija. Mesto da prica o paralelnim institucijama ilegalne vlade u Pristini, on prica o paralelnim institucijama, clanice UN - drzave Srbije. Sramota kakve ljude mi imamo na vlasti u Srbiji.

Goran

pre 11 godina

Ovaj Dacic je Lazov koji ne odrzava svoju rec!!! Sta je sa spomenikom u Presevu?????????? Eh Srbijo moja, po nekad se stidim da kazem sta sam :(

laza

pre 11 godina

dačiću, sram te bilo!!!
kakav bre zajednički fond od carina?! pa rekao si da carine nikad neće biti.
sad sam potpuno siguran da će srbija u narednih 10 g. priznati tkzv republiku kosovo
socijalisti su grobari srbije...prvo 1999. a sad i ovo

goran smederevo

pre 11 godina

dogovor o privremenom placanju carina znaci da ce tako i ostati zato sto ce siptari gledati da sada izazovu neki problem i dovesti do prekida pregovora.

zekan

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj vas Dacic. Covjek je svjestan sto znaci politika realnog i zna da nema povratka na staro u vezi Kosova. Pokusava dobiti sto vise u okviru realnog, imajuci u vidu vaznost dugorocnih strateskih politika za Srbiju kao sto je ulazak u EU, i vrlo inteligentno stavlja naglasak na interes Srba na Kosovu i njihovu opstojnost. Ostanak Srba na Kosovu i po mogucnosti u sto vecem broju je jedini nacin na koji Beograd ubuduce moze imati utjecaja na politiku i odluke Pristine, a ne tlapnje Spuzva Boba, njegove nemoguce diplomatske misije i igorkazi za djecu u UNGA.
Svima vama koji se cudom cudite i proklinjete Dacica za izdaju porucujem da vam je doslo vrijeme za de-mitomaniju. Lekcija 1: ujutro kad se probudite, stanite ispred ogledala i 20 puta recite naglas: "Kosovo nije srpsko, Kosovo nije srpsko..."
Pozdrav iz zapadnog dvorista!

Pazi, izjavio Dacic

pre 11 godina

Jeeea, izjavio dacic? I sta sad treba da verujemo? A spomenik teroristima? U njegove izjave neveruje ni taj koji je napisao ovaj clanak.

hasan

pre 11 godina

Pošto je priča o Kosovu odavno završena, ja bih pokušao da iskoristim tu priliku, da insistirajući na poštovanju univerzalnosti prava naroda na samoopredeljenje, provučem pitanje statusa RS.

sabahudin

pre 11 godina

prvi put posle 2000 mi se cini da se vodi politika a ne ideologija i.e. logika 19tog veka. napokon je srbija skontala da je pao berlinski zid. stizemo u 21 vek. pa ako treba s dacicem nema frke.

Nikola

pre 11 godina

Ovaj Dacic je stvarno fascinantan.Pa do juce je u Skupstini afirmativno govorio o drzavnom aparatu R.Srbije na severu Kosmeta,a danas je to problem koji paralise cijeli sistem.Ciji sistem?Tacija i Rosu?

konstantin

pre 11 godina

E moj Dacicu, stalno proegovaras o temama koje nisu bitni za srpski narod na Kosovu. Placanje carina za njih nije bitno. Kad ce se razgovarati o bitnim temema za Srpski narod dole. Kad ti to budes hteo bojim se da ce voz tada odavno proci. Lose vodis pregovore, veoma lose.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@
(Goran, 18. januar 2013 06:54)

I ja se odavno stidim zbog tebe i sličnih Srba koji nemaju nikakvih predloga za rešenja, ali tako dobro znaju da kritikuju. A, naročito se stidim onih koji ne misle svojim mozgom, koji pljuju na jedanog čoveka koji je u Vladi sa SNS-om, a koji mnogo dobro zna šta Dačić radi u Briselu. No, najlakše je poturiti nekog drugog da se eksponira, a oni kukavički, iz pozadine samo kvoču kao uvrešene mlade!

Meni je dovoljno samo da ne miriše na barut i da se situacija drži pod ikakvom kontrolom. Što se tiče spomenika, isti si kao i ovi iz pozadine. Ja ne bih kokodakala spomenik, spomenik već bih ga na tvome mestu već macolom razbila. Eh, sujeto!! Eh, hipokrizijo!!

David

pre 11 godina

Vidite kako je dacic radostan i kako mu je drago isto ko malom detetu kad neko da cokoladu netrebaju nama veci neprijatelji od nas samih jel mi smo sami sebi najgori dusmani kad dozovljavamo ovakvima da su na vlasti i da nam sudbinu kroje taci kakav je takav je vidi se da se ponasa kako dolikuje predstavniku svoje zemlje jel kad se god vrati iz brisela otkrije da je dogovorio nesto sto je dobro za njegove albance a lose za srbe cak je i estonova zacudjena i podsmjehuje se dacicu kad vidi koliko je radostan sto su mu dozvoli da tu jede i pije sanjima a dacic kad se god vrati slaze ljudima ni nekaze im istinu pa ljudi sami saznaju kako je on potpisao sve sto je lose za srbe a dobro za albance pa kako mi se cini srbi na kosovu bi bolje prosli da estonova sama sa tacijem pregovara u vezi njih

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Nadam se da ce nakon ove slike ljudi promeniti negativno misljenje koje imaju prema "seks radnicima". Ja sam odavno promenio. Ipak je to casnije zanimanje nego biti predsednik vlade i ujedno i ministar policije a smeskati se teroristi sa poternice. Naravno sve se to lako objasni nekim visim ciljem i zeljom da se sopstvenom narodu u trenutno jako nezgodnoj situaciji olaksa zivot, ali ipak treba imati poseban stomak za to. Ne moze to svako. Ivica ocigledno moze.

pera zdera

pre 11 godina

@adam: Druze ja zivim na zapadu i ja neznam odakle je tebi da albanci 90%govore istinu, onda ti vidis sta zelis da vidis.
Skroz je supratno vise i vise se pokazuje koliko su albanci lagali za vreme rata pa i sad sa njihovom propagandom.
I mnogi novinari na zapadu ne zele da priznaju svoje greske nego ponos ide pre istine, ja sam se licno svadjao sa njima.
A sto se tice propagande najgoru propagandu sam video na hrvatskoj televiziji zadnjih 10godina .

Realan

pre 11 godina

Prodace nas ovaj Dacic ali za velike pare koje ce otici njemu u dzep. Kao sto je prodao radikale i DSS kada je usao u koaliciju sa DS i kao sto je prodao DS kada je usao u koaliciju sa SNS. Njega ne interesuje niko sem njega samog. Mislili ste da su na zuti prodali. Spremite se na ovogodisnje popuste koje vam nudi Gljivica Dacic. Polako okrece ledja i SNS-u. Opijati kojima je Milosevic ufiksao svoje glasace i dalje drze iste da glasaju za SPS.

e-krem

pre 11 godina

Tako treba Dacicu i Hasime.Dosta vise sa ucenjivanjem dvaju drzava od sake ljudi koji "privredjuju" samo dobrobit za sebe a gubitke za druge.Od banana drzavica do EU clanica i nije bas dalek put.

karl marks

pre 11 godina

Eh ne daj boze da Kurdima padne na pamet da postave cvece a kamoli spomenik nekome od palih iz Kurdske Radnicke Partije e to su turski zakoni a iza njih amerikanci zar kurdi nemaju pravu da postave spomenik svojim borcima koji ratuju protiv turaka u svom glavnom gradu Diyarbakir? zeleo bih ja komentar o ovome Hvala

Milan

pre 11 godina

O kakvom to paralelizmu insitucija govori Dačić?!? Prvo je postavio granicu između Srbije i Kosova i Metohije, pa obećao stolicu u UN Kosovu, sada priča o paralelnim institucijama Srba ...

strane banke :-)

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.

Beni

pre 11 godina

Svaki nek da doprinos o dobrosusedsva Srbije i Kosova i zajedno ravnopravni oaba naroda u Europskoj Uniji. Mislim da i Srbski i Albanski narod zasluzuju da zive u demokratskoj Europi.A siguran sam da vecina oba naroda su da se odmakne od proslosti( rata, ponizenja,ucenjivanje) Pozivamo Srbe sa Kosova i Albanca sa Srbije nek budu most iz medju dve drzave.

Aleksandar

pre 11 godina

Menjam pet Dacica za jednog Tacija - ovaj potonji, kakav god da je, bar nesto radi za svoju drzavu i ima kakvim rezultatima da se pohvali. Sta vise ocekivati od nekoga ko predstavlja drzavu i prima drzavni novac? S druge strane, Dacic...

bocajlo

pre 11 godina

Bogami, Dacic se izgleda zaljubio u Tacija, sudeci po ovoj fotografiji. I Estonova je sretna. Izgleda ce biti kuma. Stvarno, ljubav pobedjuje sve...

NekoIzMase

pre 11 godina

Dačić i ozbiljnost ????

Ako nikad, ozbiljnost je pokazao oko kamena u Preševu ...
On reče da nema sastanka dok je kamen tamo ...

Miša

pre 11 godina

Paralelni spomenik i dalje stoji, za razliku od Dačića. Uzgred, čiji je "poseban fond pod okriljem EU", da nije Tačijev (poseban fond je pominjan juče u medijima)?

ledenjak

pre 11 godina

Ha ha ha... A da bi i platili carinu i pdv Kosovu moras imati sva Kosovska dokumenta, lk, firmu kos, tek racun u kos banci, vozilo na ks table da bi to prevezao. Jel narod u s=Srbiji i na KiM "grokce" ili prica srpskim jezikom?

Enko

pre 11 godina

Hfala Bogu da su postigli neki dogovor,Ali ja bih zamolijo da kazu istinu gradjanima sta su se dogovorili a ne Premijer Srbije da kaze jedno a Premijer Kosova nesto drugo nego samo ISTINU.

Coli

pre 11 godina

Prema ovome što piše na sajtu B92 Dačić je zadovoljan jer je ubedio Thaqija da novac od naplate carina ide u poseban fond za razvoj opština na severu Kosova... pročitah i reći Thaqija u EUObservera i tamo piše da je on zadovoljan zato što će se carina početi naplačivati prema Kosovskom zakonu... Mogu samo da zakljućim da (najmanje) JEDAN OD NJIH LAŽE!!!

Adam

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?
(Prizrenac34, 18. januar 2013 12:01)

Da ste, kao narod, općenito objektivniji nego što jeste i da malo više pratite što javljaju mediji izvan Srbije, već odavno biste znali da se redovito ispostavi kao istinito cca 90 % onoga što kažu Albanci, a svega možda 10 % onoga što kažu vaši Srbi. Tako je gotovo sigurno i ovoga puta, pročitajte što po povratku iz Bruxellesa kaže Thaci pa ćete znati što je zaista dogovoreno, Na vašem mjestu bih se glede toga jako zamislio...

Marko

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao da je to rešenje privremenog karaktera i da tek treba utvrditi neke tehničke detalje

Svi znamo sta to znaci polako Pristina ulazi na Sever xD

Dragisa

pre 11 godina

Samo da podsetim, Hasim Taci je neki dan najavio otvaranje posebnog fonda za razvoj severnog dela Kosova.
Ali da podsetim citaoce, a i samog Dacica, u severni deo Kosova, Taci je uracunao i juzni deo K.Mitrovice (sa okolnim selima) i takodje opstinu Vucitrn (sa okolnim selima).
U ta dva "dela" severnog Kosova ima vise stanovnika od svih Srba u cetiri srpske opstine.
Sto znaci da ce sav novac koji odvaja budzet Kosova, EU i Srbija (a ne kosovski srbi kako to nas premijer vesto tvrdi), vecim delom odlaziti Albancima.
Na zalost... To je "pobednicka" politika nase Vlade.
Moguce je da ce Srbi sa severa KiM nakon jos nekoliko ovako uspesnih rundi pregovora, za glavnog pregovaraca traziti Martija Ahtisarija.
Ali njega tada vise biti nece...

Kosova

pre 11 godina

Sta ste bre ljudi navalili sa tim spomenikom? Pa zar vam nije malkice naopako da Premijer Srbije uslovljava pregovore sa Premijerom Kosova zbog neke spomen-ploce koja se nalazi na teritoriji Srbije???? Ili mozda ipak mislite da je Thaqi nadlezan za Presevo???

Pozz

Nenad

pre 11 godina

Podrzavam stav Dacica, realno nemamo sta da izgubimo, bez Evrope smo nadrljali mnogi to ne shvataju, a u ratu smo prosli kako smo prosli, treba se okrenuti buducnosti, kamo srece da je neko iz vlasti imao hrabrosti da ovo uradi ranije

mattko

pre 11 godina

Ovo troje na slici se kandiduju za Nobelovu nagradu za mir. Neka se niko ne cudi ako je dobiju, a Dacic i Taci u buducnosti dobiju spomenike u BG i Pristini.

MISKO

pre 11 godina

smanjen raspon izmedju skupe i jeftine struje struja poskupljuje gas isto pdv povećan cene odose danas hapsimo ovog sutra onog šta bi sa dulicem sa onim džakovima kofercicima svakog dana vlada neće pasti zbog ovoga ili onoga sad je za ovaj napaćeni narod najbitnije da se uhvati sarić ali vlada neće pasti pa carina pa spomenik pa granica pa mišković eeeeeej Srbijo eeeej napaćeni narode ko nas vodi RAZMISLI

visi

pre 11 godina

Mattko, I Trebaju da dobiju Nobelovu nagradu za Mir ako uspeju da Pomire ova dva Naroda koji su u skoro neprekidnom verbalnom pa i Pravom ratu vec vise od sto godina. Neka duvaju Vetrovi MIRA. Na ovom Svetu svako ima samo jedan Zivot pa Red je da ga Prozivi u miru i Spokojstvu kao sav Normalan Svet.

Dragan

pre 11 godina

Po ovim objavljenim izjavama jednih i drugih, ovo lici na " dijalog gluvih" . Svako je zapamtio ono st je zeleo da cuje a realnost je verovatno drugacija . Ipak vazno je da postoji neki optimizam koji zamenjuje agresivnost. Rezultati ce pokazati ko je bio sposobniji .

penzionerka

pre 11 godina

Posto ce carina da se naplacuje vise necemo morati da saljemo novac iz prazne Srbije.Problem je samo sto njima ne odgovara placanje carine ma gde ona isla.

Alen

pre 11 godina

Za Karl Marksa:Nemaju Kurdi pravo da postave bilo sta.U suprotnom bi bili isibani od strane Turske.I manite se vise Turske,tolike komplekse imate od nje,da je to neverovatno.Turska je medju deset vojno najjacih zemalja,i zna se njihov mentalitet.Pola milenijuma su drzali preko dvadeset naroda u ropstvu.Nema s Turcima sale.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Treba im zabraniti da razgovaraju za vecerom. Mljackaju, govore punih usta, otimaju se oko jagnjetine, pa nije ni cudo sto se ne razumeju. Jos malo vinca i duplo golo

Jesus Christ

pre 11 godina

@Alen, 18. januar 2013 13:49
Nije Turska primer za Srbiju. Ima i drugih nacija koje su jos gore, recimo Kina ili neke Africke zemlje, ali zato Turska (na tvom primeru) ceka vise od 20 godina da udje u EU a cekace jos toliko ako se ne bude demokratizirala.

nnidza

pre 11 godina

A šleperi idu ipak u južnu Mitrovicu? Plaćaju osiguranje i menjaju tablice pre ulaska? A da ne bude problema jer jedne tablice imaju na papirima prilikom ulaska a druge pri carinjenju...

Ari Prishtina

pre 11 godina

20 godina rat muke siromastvo etc etc i sve za nista,Ova obojica su poceli Rat sad oni ce da postignu dogovor za sve ce da bude mir i bice veliki korak napred za put Srbije i Kosove za EU,da smo bili mi Albanci i Srbi pametni u 1990 mogu da smo bili u Evropsku Uniju,gde je pocelo tamo ce da se zavrsi tako je to uvijek.
Hajde pozdrav zvima iz Pristine

Peka

pre 11 godina

Posle svake runde pregovora Dačić i Tači daju dijametralno suprotne izjave, ali vremenom albanska verzija se pokaže kao mnogo tačnija. Jel se to samo meni čini ili i vama drugima?

krasniqi

pre 11 godina

Treba okrenuti prema buducnosti i ziveti na miru ! Serbia treba da prihvati nezavisnost Kosova kao nesto sasvim normalno.Svi moramo da zivimo na miru,a posebno mi albanci i srbi koji imamo mnogo zajednicko.Albanci u Presevskoj dolini i srbi na Kosovu treba da imaju sva prava kao narodi susednih drzava ! Mir na Balkanu zavisi od srba i albanaca,pa treba podrzati i ziveti dobro kao susedi:Pozdrav iz Pristine.

Prizrenac34

pre 11 godina

Opet se ponavlja isto. Posle razgovora konfuzije, nejasnoće i različite izjave obeju strana. To zbunjuje gradjane i ne doprinosi rešavanju problema.. Za razliku od izjava Dačića u ovom tekstu, kosovski mediji prenose izjavu Thaqija da se dogovorio sa Dačićem o carini koja treba da se plati po kosovskim zakonima, o rasformiranju tzv srpskih paralelnh i struktura i da je zatražio da prestane da govori o autonomiji severa Kosova i umesto toga otkloni srpskre bezbednosne snage sa Kosova. Sta je u svemu tome tačno?

Gargamel

pre 11 godina

Fond za razvoj, odnosno istureni deo budzeta Kosova* (prihodi, rashodi, konsolidovani bilans). Ali najcrnje (ili najlogicnije) od svega je to sto EU osniva banku, preko koje ce ici sve transakcije. Dakle, u tom grmu lezi zec od '99.
(strane banke)

Zec je u grmu koji se ove - ne vereju se ni Pristini ni Beogradu pogotovu kada je ulaganje, investicije i novcana pomoc u pitanju. Mislite da ne znaju za patriotsku pljacku i Kosovsku korupciju?

Zoran

pre 11 godina

Svako je rekao ono što mu odgovara i svako je rekao istinu, iz očigledno,ipak postignutog jasnog dogovora o carinama. Znači, tačno je da će se carine naplaćivati po kosovskim zakonima, ali je isto tako tačno i da će se uplaćivati u fond koji je namenjen isključivo Severu.