Petak, 18.01.2013.

06:42

Mazda CX 5 Attraction 2.2 D

Izvor: B92

Mazda CX 5 Attraction 2.2 D IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 11 godina

Imam je vec skoro godinu dana i uzeo sam je prije nego sto sam i vidio da je po anketama vecine probnih vozaca u ovom dijelu Canade(QC),ocjenjena najbolje.Gledali su se svi moguci segmenti i Mazda CX-5 je za nijansu prva ispred FOrd escape,odmah zatim je Honda CR-V,pa WW-tiguan.
Prvo ,malo trosi,zvucna izolacija je odlicna,udobna je i komforna i ovo mi je prvo auto da ne moram sjediste micati do kraja.Mozda joj je najbolja osobina to sto lezi ,skoro savrseno na cesti,tako da je uzivanje u voznji potpuno.Ima samo jednu manu,koju sam prijavio,a to je da mi se desilo nekoliko puta da je pri izlasku ne ugasim i tako ostane upaljena po nekoliko sati hahaha,sega zar ne.Nisu stavili nikakav signal i svjetla se automatski ugase,a motor ne...

Mazda 5

pre 11 godina

U Beogradu postoji i "Zoom Zoom" servis. Vlasnik je decko koji ima Mazdine sertifikate. Dobar je, profesionalan i ne filozofira. Stoji iza svog rada i garantuje za ono sta uradi. Servisira cak i neke ozbiljne klijente (diplomate). Bio sam kod njega par puta i veoma sam zadovoljan. Da ne pominjem razliku u racunu izmedju njega i ovlascenih servisa.

M

pre 11 godina

Pogledao sam nivoe opreme kod Mazde CX-5. I prosto je neveorvatno da automobil ove velicine i cene tek u trecem oaketu opreme ima standardne parking senzore.

Dusan

pre 11 godina

@Ljubitelj automobila
Pogledaj sledeci URL da vidis dali sam vozio CX-5 ili ne.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/484574_343232882422851_2077941036_n.jpg

Zivim u Minhenu i obozavam probne voznje i vozio sam svasta do sada.
Ovaj motor je je jdean od naj efikasnijih motora sa malom potrosnjom i malim zagadjenjem, to je ono sto se danas ceni i zato dobija pozitivne ocene u stampi.

Medjutim, auto je slabo bucno izolovan, motor je nekultivisan, klaviltet enterijera je nizak, veliki retrovizori stvaraju buku na autoputu, sedista su tanko nalozena,...

Jednostavno, moje odusevljenje bazirano na osnovu onoha sto sam procitao se brzo istopilo i odmah sam odustao od ovog auta. Po meni Hondin diesel motor u novom je CR-V je mnogo bolji (takodje dobitnik mnogih nagrada - takodje jako efikasan - a uz to izuzetno kultivisan i tih).

Inace, savet za tebe da vozis kola pre nego sto ih hvalis po forumima. I da imas malo vise poverenja u druge ljude.

Pozdrav!

Marinko

pre 11 godina

Vaša Mazda,

Molim vas da ispoštujute ono što ste najavili u pismu koje ste poslali svojim mušterijama, a to je da ćete centar u Beogradu otvoriti do aprila. Mnogi od nas su automobile kupili na proleće (sajam i sl.), tako da godišnji servis, kasko popravke i ostalo moramo da završimo tačno u tom periodu. Kašnjenje sa vaše strane bi nas nateralo da moramo da putujemo za NS, ČA, itd.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Dusan sigurno nisi vozio auto koji pricas a takodje i ne razumes se previse u temu. Dizel o kome pricas ima najnizi stepen kompresije od svih dizel motora i jedna od posledica je da tesko moze biti bucan. Takodje motor od 175HP i 150HP generisu istu buku 70.7dB. Za kraj verovatno najveci strucnjaci auto industrije Japana nisu procitali tvoj komentar kada su ovoj tehnologiji dali nagradu Japan Automotive Hall of Fame: 2012 Best technology: Mazda CX-5 (SKYACTIV-D 2.2L).

Dusan

pre 11 godina

Testirao sam automatic diesel 175KS i nije mi se svideo. Snazan ali previse bucan i nekultivisan motor.
Iz onoga sto sam procitao po auto stampi u Nemackoj, izgleda da je bolja kombinacija 150KS i manuelni menjac.
Ipak, predpostavljam da je nova Honda CR-V bolji auto.
O Nemcima da ne pricam.

Jovan - staro zakeralo

pre 11 godina

@ autor texta Nemanja
Mom uzbuđenju nema kraja, sad kada vidim da moj komentar direktno utiče na transformaciju tekstova koje redovno sa radošću čitam. Prikriveno sam uvek želeo da budem ti, da testiram automobile i da o tome pišem, da kao Clarkson ratujem sa pola industrije i da mi dileri automobila dostavljaju ključeve novih vozila svakog ponedeljka. Možda sada frustraciju neostvarenog sna izbacujem iz sebe komentarišući profesionalce. Meni to pomaže a ostali moraju da trpe.
Sada se osećam potpuno informisano i cenim tvoj trud za iznošenje dodatnih informacija. Želim ti da tvoj sledeći test automobilm bude Lamborghini Aventador koji, igrom sličaja, takođe ima AWD, i ja se unapred izjašnjavam da me ne interesuje kako se vozi po snegu, blatu, oranju, pesku. Hvala ješ jednom.

Igor Stojkovic

pre 11 godina

@pera lozac mozda ovde: http://goo.gl/RLUCE ili http://goo.gl/AvYJL
Onaj sto je davao za 18700 je verovatno prodao sto je imao. Sad je 19300...

Japanac

pre 11 godina

Auto je zaista odlican, super dizajin, u kvalitet ne sumnjam a vidim da su i ocene struke odlicne. Medjutim, sve je to ok.ali u Srb.je prodajno-servisna mreza ocajna, narocito na teritoriji Bgd-a gde kako cujem nemaju servis,znaci platis za auto 30.000 evra i onda da bi ga odrzavao ili u slucaju nuzde moras ici u NS.ili CA.a i samo Bog zna kakav je kvalitet usluge. To je veoma bitna stvar,nije dovoljno samo kupiti auto i hajde cao, sta posle.

jovan rusija

pre 11 godina

Kupio sam cx 5 u avgustu mesecu kod dilera u Cacku i prezadovoljan sam kolima.Sve pohvale za ljubaznost i strucnost osoblja u Dipemu.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Vaša Mazda jako mi je drago sto ste se javili posto sam bezuspesno pokusavao da nadjem bilo kakav kontakt sa uvoznikom Mazde, ni na sajtu Mazde Srbija ne postoji takva informacija. Kupio sam ovaj auto sa drugom opremom i motorom za 32.000eu, zivim i radim u Beogradu i zaista nemam slobodnog vremena, ocekivao sam ako negde postoji servis to je Beograd. Imam problem sa autom koji necu ovde da objasnjavam jer ne zelim da dajem negativnu reklamu za auto koji je zaista dobar. Pokusao sam sve moguce i izgleda da moram da cekam jos 3 meseca da bih mogao nesto da uradim jer ja zaista nemam vremema da putujem u Novi Sad ili Cacak i da eventualno tamo ostavljam auto. Recite mi jel to normalna podrska za uvoz automobila koji kosta preko 30.000eu, i sta bi neko na mom mestu trebalo da uradi, pri tom pricamo o Beogradu. Znam da ovo nije nacin da Vas kontaktiram ali nazalost ovo je jedini nacin.
Unapred hvala, sigurno bih kupio ponovo Mazdu ali u Srbiji tesko.

Zuki

pre 11 godina

@Jovan

Vecina modernih AWD funkcionise na slican nacin tako da te vrste 'testova' nemaju puno smisla. Sa fabrickim gumama (za asfalt) nista ne bi mogao da zakljucis vozeci po razlicitim terenima jer su u toj kombinaciji gume najslabija karika a ne AWD.

driver

pre 11 godina

@Vaša Mazda
"U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu."

Nadam da ce ljudi u prodaji biti mnogo profesionalniji, ljubazniji, daleko vise osposobljeni, podučeni. Ono u Profilu je bilo "kriminalno" loše, pogledajte malo konkurenciju Hondu,VW...bilo kom ozbiljnijem salonu automobila

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

Vec nekoliko meseci imam CX5 samo sa jacim dizelom i jacim paketom opreme. Auto zaista ide odlicno i u voznji ne odaje utisak da se vozite u SUV, vozio sam i limuzine u kojima sam se osecao manje sportski nego u CX5. Vec sam jednom komentarisao istu stvar ali odlika naseg mentaliteta je da pricamo i cemu pojma nemamo. Ovaj 2.2 ne da ima turbinu nego ima twinturbo, jedna od posledica toga je da u mojoj verziji obrtni moment je 420Nm sto je bajka bez turbina.
http://www.youtube.com/watch?v=cK5SQkEUBdo
Ako treba pricati o losim stvarima ovog auta u Srbiji onda prelazimo na nase teme. Trenutno ne postoji ovlasceni servis za Mazdu u Beogradu, Profil je zatvoren a novi ce biti otvoren tek u martu, ako bude i u martu. Ruku na srce sto se tice distributera moram priznati da sam auto mnogo manje platio nego da sam isti takav kupio u Nemackoj, iako se on tamo jako dobro prodaje i cak ceka na isporuku

M - moguci kupac

pre 11 godina

Molio bih ljude iz Mazde i novinare da kazu nesto o problemu ovog auta sa akumulatorom, narocito kada se koristi i-stop sistem?
Naime problem je u tome da akumulator se totalno isprazni ako se auto ne vozi jedno 3-4 dana.
Pozdrav

pera lozac

pre 11 godina

@Igor Stojkovic gde si bre nasao CX5 za 18.700 kada na sajtu mazda.de pise od 23.890!!! Ja sam pregledao sve zemlje u okruzenju i CX5 je najjeftiniji u Srbiji i pored toga sto ostali imaju carinu 10% a u Srbiji je za Japance 12,5%.

Vaša Mazda

pre 11 godina

Za sve ljubitelje benzinske verzije CX5 najava da cemo uskoro za potrebe novinara obezbediti model sa benzinskim motorom.

A kao neko ko je u Srbiji verovatno do sada presao najvise kilometara sa CX5 (oko 40.000) i to sa 2 razlicita automobila, mogu da vam prenesem sledece utiske:
auto je mnogo veci nego sto na slikama izgleda, kabina ima isto prostora kao stara M6, a u gepek stane isto koliko i u M6 karavan.

Prosecna potrosnja posle 17.000km na benzincu CX5 2.0i AWD AT je bila 9,1l. Prosecna potrosnja posle 25.000km na dizelu CX5 150CD AWD AT je 8,5l. Imajte u vidu da su automatski menjac i pogon na 4 tocka u oba slucaja odgovorni za barem 1 litar goriva.

Iako benzinac ima vise konja (165 prema 150) dizel se "lepse" vozi, narocito kada je uparen sa automatskim menjacem, zbog boljeg obrtnog momenta (380 prema 210).

Za nekog ko prelazi do 15-20.000 km godisnje benzinac je odlicno resenje, preko toga dizel. Za auto koji se pretezno koristi po gradu preporucio bih paket opreme Challenge. Ako neko dosta vozi i van grada onda Attraction zbog dodatnih bezbednosnih sistema. Ljubiteljima HiFi zvuka bih preporucio Revolution zbog BOSE audio sistema koji stvarno ima fenomenalne karakterostike.

Da li 2WD ili 4WD? Ako cesto idete u planinske krajeve onda svakako 4WD, za ostale je i 2WD dovoljan.

U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu.

Nino

pre 11 godina

mazda je u poslednjih 5 godina sigurno najlepsi automobil koji dolazi iz japana, a o pouzdanosti sam se nacitao i iz iskustva bliskog prijatelja mogu da kazem da su legende tacne. medjutim, iako su bili lepi spolja, iznutra su mi uvek delovali jeftino i previse obicno, a sa ovim mislim da su i to sredili, jer mi ove slike unutrasnjosti izgledaju FENOMENALNO!
Sto se tice registracije, slazem se sa autorom teksta da ko da 31.000 za automobil, verovatno mu nije problem jos 600, ali ako bude vozio jos 5 godina, to ce biti jos 3.000eur samo za registraciju! a to je bogami 10% cene vozila - mnogo vise nego sto mnogi prodavci daju za najvece popuste!

Bojan

pre 11 godina

Ako bih kupovao auto iz ove kategorije vozila, cx5 bi sigurno usao u uzi izbor.
E sada ono sto mene interesuje je benzinski motor, njegovo ponasanje i potrosnja. Ovaj dizel da budem iskren mogao bi manje da trosi, a ocekujem i da su troskovi odrzavanja/posjedovanja prilicni.

Igor Stojkovic

pre 11 godina

Cena u Nemackoj za osnovni model je 18700EUR(sa PDV-om), a kod nas 21790. Nije mi jasno samo koliki rabat imaju nasi uvoznici, a cuo sam i da je samo Grand M iz NS-a ostao. Takodje da ne pricam da nema vise ovlascenog servisa u Beogradu. Da samo imaju malo sluha i spuste rabate, mislim da bi bio mnogo ozbiljnija konkurencija Korejskim proizvodjacima.

vozač

pre 11 godina

@Mirko
bio video dodirnuo kao i jos neki ljudi... plastika i na dodir i zvuk se primeti
zimska temperatura(auto van) a gle cuda alu ukras ima istu temp kao ostatak konzole... videlo metal nikad pre ce biti usteda materijala kao kod prethodnih modela na sedistima

Mirko

pre 11 godina

@vozac: Aluminijummske ukrasne lajsne u CX-5 su, gle cuda, od 100% aluminijuma! Idite pipnite ili proguglajte. To je upravo nova filozofija Mazde: nema svega, ali sve sto ima je vrlo kvalitetno, nema lazi nema prevare :)

Petrolhead

pre 11 godina

@redakcija
Pored dizel motora, na svetu postoje i benzinski SUS motori. Na svetu, takodje, postoje i ljudi koji vise cene i vole benzinske motore. Ako novinar voli vise dizel varijante automobila odredjenog proizvodjaca, ne bi bilo na odmet, da na kraju teksta napravi tabelu sa kompletnom gamom motora automobila o kojem je pisao. Inace tekst o ovoj MAZDI je odlican, kao i sam automobil, uz citat J.Clarksona:
"Na plin se greje,
na dizel se ore,
na benzin se vozi"

Mačak

pre 11 godina

Redakcijo, pa vi ste sve rekli :) auto je FANTASTIČAN, sem što mislim da mu ova boja malo potiskuje oštrinu koja je sa ukusom. Enterijer sveden, pregledan i kvalitetan.

preza

pre 11 godina

Imao sam priliku da provozam test vozilo CX-5 kod jednog dilera. Benzinska verzija 2000 kubika, automatski menjac. Prvi utisak je sjajno lezanje na putu poput sportskih limuzina, cak i kada se sidje sa asfalta na makadamsku podlogu. Cini mi se da benzinskoj verziji nedostaje malo snage, ali sve ukupno: Sjajan auto!

Marko

pre 11 godina

@nesa
Ovaj motor, kao i svaki dizelas, ima turbinu. Mazdini benzinci nemaju turbinu...
Sto se tice registracije, nije mi jasno kako nekome iz ministarstva nije palo na pamet da za odredjivanje nameta koriste formulu koja ce skalarno (citaj: realno) odredjivati cenu. Snaga, CO2, vrednost automobila da u formuli budu promenljive, a konstante da budu takve da porez na ovakav auto ispadne 300-400 evra. Ovo sa kubikazom vise stvarno nema smisla. Sledece godine nam stizu limuzine visoke klase sa 2.0 motorima koje ce kostati i do 100.000 evra sa dosta opreme, a da i dalje 2.2 motori u automobilima ispod 30.000 ispadaju luksuzniji??? Cak nemaju ni vise snage niti vise zagadjuju...

Nemanja

pre 11 godina

Fantastican auto! Znam da je izgled stvar ukusa, ali je ovaj automobil po meni najlepsi SUV trenutno, narocito kada svi manje-vise pocinju da lice na Korejski dizajn i predstavlja pravo osvezenje.
Unutra ima dosta mesta, motori odlicni, oprema dobra i uz pokoju manu (koju ima svaki automobil) je odlicna kupovina ko ima da izdvoji toliko. Slazem se da sistem za multimediju izgleda naknadno dodato i to ce verovatno promeniti prilikom prve restilizacije. Sto se tice sata to mi uopste ne smeta, a to je klasika za Japance.
Za ozbiljan offroad nije, ali bih vam rekao da ovaj model ima klirens od preko 200mm sto je danas jako redak slucaj i uz Subaruov Forester, ima jedan od najvecih klirensa u toj klasi. To je jako bitno za voznju po snegu jer ce karoserija kasnije da nasedne na sneg i tockovi ce imati bolje prianjanje. Za svrhu dolaska na skijanje i manje voznji po prirodi je dobra, za ozbiljniju terensku voznju mu fali stosta ali najvis nailazni ugao koji iznosi samo oko 19 stepeni sto je takodje sve cesce u toj klasi.
E sad, motor 2.2. Tacno je sto vecina navodi da je to nepotrebno bacanje para. Ali opet, to je samo 300 evra vise po godini, sto prvom vlasniku nece znaciti puno ali hoce pri daljoj prodaji. I ne mozete ocekivati da ce proizvodjaci praviti motore koji su po nasem sistemu oporezivanja kada u vecini ostalih zemalja gledaju ekologiju, a ova Mazda je tu odlicna (ima euro6).

vozač

pre 11 godina

Auto je odličan i jako lep, svakako ima vise prednosti nego mana
Od mana sigurno bih pre izdvojio neravan pod kod zadnje klupe (problem za sedenje 5.osobe), neimanje rezervnog tocka ili barem "copavca", detalje u enterijeru plasticna imitacija alu-hrom lajsni na konzoli napred, jeftino uradjen "plafon" sa velikom rupom izmedju konstrukcije i "plafonskog" materijala

nesa

pre 11 godina

Japanci su namerno stavili u CX5 i mazdu6 motore 2.2 koji ima iste kilovate i konjske snage kao 2.0 sa turbinom.Cilj im je bio motor bez turbine koji ce da traju duze,to je bila i zvanicna izjava iz mazde,e sad sto mi nemamo prihode za registraciju preko 2000 kubika to je vec nasa stvar ne mazdina.

Goran

pre 11 godina

Još da se gospoda iz Klagenfurta smiluju da otvore salon u Beogradu.

U tekstu o ovom autu nisu potrebna dva pasusa o AWD, dovoljna je jedna rečenica - radi isto kao pogon u svim sličnim automobilima, sa izuzetkom Subaru Forestera. To su sve automobili sa prednjom vučom, kojima se zadnji pogon uključuje po potrebi, uvek sa manjim ili većim kašnjenjem, tako da služi uglavnom da se lakše isparkirate kroz onu gomilu snega koja nastane kao rezultat "čišćenja" naših ulica. Ovo nisu terenski automobili, ko želi takav auto treba da gleda Jeep Wrangler, Nissan Patrol, ili Suzuki Jimny.

Tekst je dobar, mada ko je već pročitao slične testove po internetu, shvatiće da ih je čitao i autor.

Redakcija:
Gorane, slazemo se po svim tackama, hvala za komentar. Kada se vec tako lepo slazemo, dodao bih da mislim da nije moguce napisati potpuno razlicit tekst o jednom automobilu. Da bih to postigao, morao bih da pisem o drugom automobilu :)

Veliki pozdrav i lep vikend.

Stize jedna aprila :)

pre 11 godina

Interijer kod Cx-5 je fenomenalan, volan je za 10-ku kao kod sportskih automobila, materijali su vrlo kvalitetni. Vrlo je tesko dobiti takav dojam sa fotografija, isto kao i o velicini auta, mnogo je veci i imresivniji uzivo...

Mačak

pre 11 godina

Iskreno nije mi jasno zašto ne bismo komentarisali 2,2 motor zbog registracije? A tek 3.0 kod BMW-a, vrhunski. Nije bitno što se da 30k za auto, pa šta sada treba da bacamo pare na registraciju. Dok konkurencija snižava kubikažu oni je drže na isto. Meni se auto sviđa, ali mnogo se bolje može proći sa novim Tiguanom (2.0tdi), ili u budget verziji sa novim qashqai-jem (1.5dci), koji će izaći ove ili iduće godine.

Redakcija:
Dragi Macak, zato sto bismo voleli da cujemo vase misljenje i o ostatku automobila. Pise u tekstu :)
Pozdrav.

vlada bg

pre 11 godina

Trenutno vozim Rava 4 ,2010 godiste, probao sam CX-5 CD150,i odusevio sam sam se voznim karakteristikama,osecajem u voznji,odlican auto.

Vozac

pre 11 godina

Vozio sam kratko CX-5 i mogu reci da je i izgled i osecaj fantastican. Skoro isto tako dobar kao u Tiguanu (koga posedujem i za koga sam neobjektivan). Sto se tice multimedijalnog uredjaja, meni se svidja. Za sat je nezgodno sto je postavljen tako nisko. Po meni, ozbiljnija mana u ovom autu je to sto za zadnji red sedista ne postoje ispusti za vazduh (ventilacioni otvori). Ovo bi za jedan porodicni auto u kome se vozi cetvoro ljudi moralo da bude obavezno. Takodje, mislim da osecaj u Mazdi CX-5 zavisi i od nivoa opreme koji je u automobilu. Najvisi nivo opreme pruza veliki osecaj luksuza unutar automobila, dok osnovni nivo odaje osecaj jeftinog (sto ovaj auto definitivno nije) iako mu je cena jaca od konkurencije.

Jovan

pre 11 godina

Text nije odličan, već prosečan, fali mu bar dva pasosa texta o mogućnostima AWD pogona, ne u serpentinama nego u blatu, snegu, travi, pesku, svemu što nije asfalt. Ovako nemam ideju zašto bih kupio pogon na svim točkovima baš od Mazde. Možda je bezveze u odnosu na ostale 4x4 pogone.?!
Auto je prelep ovako belo-crn, samo mu fali test duži od 200km pa da mi koji ga ne posedujemo, dobijemo više materijala za maštanje.

zamalo

pre 11 godina

Šteta što je 144 CO2/km a ne 140 CO2/km. To je sada kod nas u HR glavna odrednica za porez i trošarinu. Nema više veze snaga nego emitirano zagađenje a granica je baš 140.

Bob

pre 11 godina

Holandjani racunaju i masu vozila kada ga oporezuju. Ne znam koliko co2 utice na nizu cenu ovakvog dizela koji se dodatno oporezuje ali za xc 70 iz 2004 moj kolega placa mesecno 151 € za porez. Na to se dodaje obavezno osiguranje.

Vidjam petice u NL i uzivo auto izgleda mocno. Veci je nego sto sam mislio.

bluez

pre 11 godina

Odlican i moderan auto, odlican moderan tekst, bar sam se ovih 10 minuta osecao kao da ne zivim u radikalskoj Srbiji. A onda naravno, prvi komentar na ceo tekst, i 3-0 u glasovima su me vratili u realnost. Opustite se bre ljudi, udahnite duboko, razmisljajte malo pozitivnije pa ce vam i zivot biti laksi :)

GORAN LJUBIC

pre 11 godina

treba se ozbiljno pozabaviti visinama registracije kod vozila koja imaju veliku težinu , pa mnogo je veći rizik upravljati vozilom sa slabim motorom nego li imati snage na pretek a mi kao da radimo na našu štetu . Kažnjavamo se visokim taksama ako ne ugrožavamo bezbednost saobraćaja . Pa ko koliko ima novca kupiće adekvatan auto i platiti porez i kraj , registracija može da se malo razlikuje po tome ko koliko šteti putevima , okolini , bezbednosti isl. pa ima i pametnijih ljudi koji to mogu bolje urediti a ne neki koji iz registracije vide svoje plate , reprezentacije isl.

dzigi

pre 11 godina

Sve je super osim što im se enterijer zaglavio u nekim 90im. Al dobro, za to služe fejsliftovi i ristajlinzi. Što se motora tiče, kad čuju Japanci da nam ne odgovara 2.2 litara, napraviće manji a jači motor, samo treba da budemo malo glasniji, daleko je Japan.

Zex

pre 11 godina

Sjajan tekst koji je propracen adekvatnim slikama prilikom opisa automobila sto me je odusevilo. Cestitke novinaru i samo tako nastavite !

Osiguranje

pre 11 godina

@johny
Mozda su tvoja iskustva sa kasko osiguranjem bolja, ali ja nisam bio bas zadovoljan. U godini u kojoj sam prijavio ostecenje je godina u kojoj sam prodao auto. Morao sam da isplatim polisu do kraja, iako vise nije postojao osigurani objekat.

Roker

pre 11 godina

Nemanja nastavlja da slusa dobru muziku u ovim automobilima. Mnogo volim ovu pesmu iz auta http://youtube.com/watch?v=4qRSQ744qUU
Zanimljiv prikaz, po obicaju. Poz

Marko

pre 11 godina

Jedan od ciljeva u zivotu mi je da priustim dobar polovan primerak volvoa xc60 za koju godinu. Ako omanem, mislim da ce cx 5 biti dobra utesna nagrada, takodje polovna.

Samo, nadam se da ce vremenom promeniti ovaj nakaradni ekran, mada verujem da moze da se kupi i da se ugradi neki lepsi, ako je dimenzija standardna.

Slazem se da fali 2.0 dizel, ali Japanci ne haju puno za nasim porezima :)

Smog

pre 11 godina

E ove vrednosti za CO2 su me sokirale. Ljudi, pa da li vidite da su ludi Japanci sveli 2,2 suv da truje kao mala mazdica. Wow!!! Ja sam impresioniran. Impresioniran sam i iizgledom.
Pozdrav

Marko

pre 11 godina

@nesa
Ovaj motor, kao i svaki dizelas, ima turbinu. Mazdini benzinci nemaju turbinu...
Sto se tice registracije, nije mi jasno kako nekome iz ministarstva nije palo na pamet da za odredjivanje nameta koriste formulu koja ce skalarno (citaj: realno) odredjivati cenu. Snaga, CO2, vrednost automobila da u formuli budu promenljive, a konstante da budu takve da porez na ovakav auto ispadne 300-400 evra. Ovo sa kubikazom vise stvarno nema smisla. Sledece godine nam stizu limuzine visoke klase sa 2.0 motorima koje ce kostati i do 100.000 evra sa dosta opreme, a da i dalje 2.2 motori u automobilima ispod 30.000 ispadaju luksuzniji??? Cak nemaju ni vise snage niti vise zagadjuju...

Marko

pre 11 godina

Jedan od ciljeva u zivotu mi je da priustim dobar polovan primerak volvoa xc60 za koju godinu. Ako omanem, mislim da ce cx 5 biti dobra utesna nagrada, takodje polovna.

Samo, nadam se da ce vremenom promeniti ovaj nakaradni ekran, mada verujem da moze da se kupi i da se ugradi neki lepsi, ako je dimenzija standardna.

Slazem se da fali 2.0 dizel, ali Japanci ne haju puno za nasim porezima :)

Zex

pre 11 godina

Sjajan tekst koji je propracen adekvatnim slikama prilikom opisa automobila sto me je odusevilo. Cestitke novinaru i samo tako nastavite !

Smog

pre 11 godina

E ove vrednosti za CO2 su me sokirale. Ljudi, pa da li vidite da su ludi Japanci sveli 2,2 suv da truje kao mala mazdica. Wow!!! Ja sam impresioniran. Impresioniran sam i iizgledom.
Pozdrav

dzigi

pre 11 godina

Sve je super osim što im se enterijer zaglavio u nekim 90im. Al dobro, za to služe fejsliftovi i ristajlinzi. Što se motora tiče, kad čuju Japanci da nam ne odgovara 2.2 litara, napraviće manji a jači motor, samo treba da budemo malo glasniji, daleko je Japan.

GORAN LJUBIC

pre 11 godina

treba se ozbiljno pozabaviti visinama registracije kod vozila koja imaju veliku težinu , pa mnogo je veći rizik upravljati vozilom sa slabim motorom nego li imati snage na pretek a mi kao da radimo na našu štetu . Kažnjavamo se visokim taksama ako ne ugrožavamo bezbednost saobraćaja . Pa ko koliko ima novca kupiće adekvatan auto i platiti porez i kraj , registracija može da se malo razlikuje po tome ko koliko šteti putevima , okolini , bezbednosti isl. pa ima i pametnijih ljudi koji to mogu bolje urediti a ne neki koji iz registracije vide svoje plate , reprezentacije isl.

Mirko

pre 11 godina

@vozac: Aluminijummske ukrasne lajsne u CX-5 su, gle cuda, od 100% aluminijuma! Idite pipnite ili proguglajte. To je upravo nova filozofija Mazde: nema svega, ali sve sto ima je vrlo kvalitetno, nema lazi nema prevare :)

zamalo

pre 11 godina

Šteta što je 144 CO2/km a ne 140 CO2/km. To je sada kod nas u HR glavna odrednica za porez i trošarinu. Nema više veze snaga nego emitirano zagađenje a granica je baš 140.

Nemanja

pre 11 godina

Fantastican auto! Znam da je izgled stvar ukusa, ali je ovaj automobil po meni najlepsi SUV trenutno, narocito kada svi manje-vise pocinju da lice na Korejski dizajn i predstavlja pravo osvezenje.
Unutra ima dosta mesta, motori odlicni, oprema dobra i uz pokoju manu (koju ima svaki automobil) je odlicna kupovina ko ima da izdvoji toliko. Slazem se da sistem za multimediju izgleda naknadno dodato i to ce verovatno promeniti prilikom prve restilizacije. Sto se tice sata to mi uopste ne smeta, a to je klasika za Japance.
Za ozbiljan offroad nije, ali bih vam rekao da ovaj model ima klirens od preko 200mm sto je danas jako redak slucaj i uz Subaruov Forester, ima jedan od najvecih klirensa u toj klasi. To je jako bitno za voznju po snegu jer ce karoserija kasnije da nasedne na sneg i tockovi ce imati bolje prianjanje. Za svrhu dolaska na skijanje i manje voznji po prirodi je dobra, za ozbiljniju terensku voznju mu fali stosta ali najvis nailazni ugao koji iznosi samo oko 19 stepeni sto je takodje sve cesce u toj klasi.
E sad, motor 2.2. Tacno je sto vecina navodi da je to nepotrebno bacanje para. Ali opet, to je samo 300 evra vise po godini, sto prvom vlasniku nece znaciti puno ali hoce pri daljoj prodaji. I ne mozete ocekivati da ce proizvodjaci praviti motore koji su po nasem sistemu oporezivanja kada u vecini ostalih zemalja gledaju ekologiju, a ova Mazda je tu odlicna (ima euro6).

Vaša Mazda

pre 11 godina

Za sve ljubitelje benzinske verzije CX5 najava da cemo uskoro za potrebe novinara obezbediti model sa benzinskim motorom.

A kao neko ko je u Srbiji verovatno do sada presao najvise kilometara sa CX5 (oko 40.000) i to sa 2 razlicita automobila, mogu da vam prenesem sledece utiske:
auto je mnogo veci nego sto na slikama izgleda, kabina ima isto prostora kao stara M6, a u gepek stane isto koliko i u M6 karavan.

Prosecna potrosnja posle 17.000km na benzincu CX5 2.0i AWD AT je bila 9,1l. Prosecna potrosnja posle 25.000km na dizelu CX5 150CD AWD AT je 8,5l. Imajte u vidu da su automatski menjac i pogon na 4 tocka u oba slucaja odgovorni za barem 1 litar goriva.

Iako benzinac ima vise konja (165 prema 150) dizel se "lepse" vozi, narocito kada je uparen sa automatskim menjacem, zbog boljeg obrtnog momenta (380 prema 210).

Za nekog ko prelazi do 15-20.000 km godisnje benzinac je odlicno resenje, preko toga dizel. Za auto koji se pretezno koristi po gradu preporucio bih paket opreme Challenge. Ako neko dosta vozi i van grada onda Attraction zbog dodatnih bezbednosnih sistema. Ljubiteljima HiFi zvuka bih preporucio Revolution zbog BOSE audio sistema koji stvarno ima fenomenalne karakterostike.

Da li 2WD ili 4WD? Ako cesto idete u planinske krajeve onda svakako 4WD, za ostale je i 2WD dovoljan.

U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu.

bluez

pre 11 godina

Odlican i moderan auto, odlican moderan tekst, bar sam se ovih 10 minuta osecao kao da ne zivim u radikalskoj Srbiji. A onda naravno, prvi komentar na ceo tekst, i 3-0 u glasovima su me vratili u realnost. Opustite se bre ljudi, udahnite duboko, razmisljajte malo pozitivnije pa ce vam i zivot biti laksi :)

nesa

pre 11 godina

Japanci su namerno stavili u CX5 i mazdu6 motore 2.2 koji ima iste kilovate i konjske snage kao 2.0 sa turbinom.Cilj im je bio motor bez turbine koji ce da traju duze,to je bila i zvanicna izjava iz mazde,e sad sto mi nemamo prihode za registraciju preko 2000 kubika to je vec nasa stvar ne mazdina.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Vaša Mazda jako mi je drago sto ste se javili posto sam bezuspesno pokusavao da nadjem bilo kakav kontakt sa uvoznikom Mazde, ni na sajtu Mazde Srbija ne postoji takva informacija. Kupio sam ovaj auto sa drugom opremom i motorom za 32.000eu, zivim i radim u Beogradu i zaista nemam slobodnog vremena, ocekivao sam ako negde postoji servis to je Beograd. Imam problem sa autom koji necu ovde da objasnjavam jer ne zelim da dajem negativnu reklamu za auto koji je zaista dobar. Pokusao sam sve moguce i izgleda da moram da cekam jos 3 meseca da bih mogao nesto da uradim jer ja zaista nemam vremema da putujem u Novi Sad ili Cacak i da eventualno tamo ostavljam auto. Recite mi jel to normalna podrska za uvoz automobila koji kosta preko 30.000eu, i sta bi neko na mom mestu trebalo da uradi, pri tom pricamo o Beogradu. Znam da ovo nije nacin da Vas kontaktiram ali nazalost ovo je jedini nacin.
Unapred hvala, sigurno bih kupio ponovo Mazdu ali u Srbiji tesko.

Jovan

pre 11 godina

Text nije odličan, već prosečan, fali mu bar dva pasosa texta o mogućnostima AWD pogona, ne u serpentinama nego u blatu, snegu, travi, pesku, svemu što nije asfalt. Ovako nemam ideju zašto bih kupio pogon na svim točkovima baš od Mazde. Možda je bezveze u odnosu na ostale 4x4 pogone.?!
Auto je prelep ovako belo-crn, samo mu fali test duži od 200km pa da mi koji ga ne posedujemo, dobijemo više materijala za maštanje.

vlada bg

pre 11 godina

Trenutno vozim Rava 4 ,2010 godiste, probao sam CX-5 CD150,i odusevio sam sam se voznim karakteristikama,osecajem u voznji,odlican auto.

preza

pre 11 godina

Imao sam priliku da provozam test vozilo CX-5 kod jednog dilera. Benzinska verzija 2000 kubika, automatski menjac. Prvi utisak je sjajno lezanje na putu poput sportskih limuzina, cak i kada se sidje sa asfalta na makadamsku podlogu. Cini mi se da benzinskoj verziji nedostaje malo snage, ali sve ukupno: Sjajan auto!

Goran

pre 11 godina

Još da se gospoda iz Klagenfurta smiluju da otvore salon u Beogradu.

U tekstu o ovom autu nisu potrebna dva pasusa o AWD, dovoljna je jedna rečenica - radi isto kao pogon u svim sličnim automobilima, sa izuzetkom Subaru Forestera. To su sve automobili sa prednjom vučom, kojima se zadnji pogon uključuje po potrebi, uvek sa manjim ili većim kašnjenjem, tako da služi uglavnom da se lakše isparkirate kroz onu gomilu snega koja nastane kao rezultat "čišćenja" naših ulica. Ovo nisu terenski automobili, ko želi takav auto treba da gleda Jeep Wrangler, Nissan Patrol, ili Suzuki Jimny.

Tekst je dobar, mada ko je već pročitao slične testove po internetu, shvatiće da ih je čitao i autor.

Redakcija:
Gorane, slazemo se po svim tackama, hvala za komentar. Kada se vec tako lepo slazemo, dodao bih da mislim da nije moguce napisati potpuno razlicit tekst o jednom automobilu. Da bih to postigao, morao bih da pisem o drugom automobilu :)

Veliki pozdrav i lep vikend.

Bob

pre 11 godina

Holandjani racunaju i masu vozila kada ga oporezuju. Ne znam koliko co2 utice na nizu cenu ovakvog dizela koji se dodatno oporezuje ali za xc 70 iz 2004 moj kolega placa mesecno 151 € za porez. Na to se dodaje obavezno osiguranje.

Vidjam petice u NL i uzivo auto izgleda mocno. Veci je nego sto sam mislio.

Vozac

pre 11 godina

Vozio sam kratko CX-5 i mogu reci da je i izgled i osecaj fantastican. Skoro isto tako dobar kao u Tiguanu (koga posedujem i za koga sam neobjektivan). Sto se tice multimedijalnog uredjaja, meni se svidja. Za sat je nezgodno sto je postavljen tako nisko. Po meni, ozbiljnija mana u ovom autu je to sto za zadnji red sedista ne postoje ispusti za vazduh (ventilacioni otvori). Ovo bi za jedan porodicni auto u kome se vozi cetvoro ljudi moralo da bude obavezno. Takodje, mislim da osecaj u Mazdi CX-5 zavisi i od nivoa opreme koji je u automobilu. Najvisi nivo opreme pruza veliki osecaj luksuza unutar automobila, dok osnovni nivo odaje osecaj jeftinog (sto ovaj auto definitivno nije) iako mu je cena jaca od konkurencije.

M

pre 11 godina

Pogledao sam nivoe opreme kod Mazde CX-5. I prosto je neveorvatno da automobil ove velicine i cene tek u trecem oaketu opreme ima standardne parking senzore.

Petrolhead

pre 11 godina

@redakcija
Pored dizel motora, na svetu postoje i benzinski SUS motori. Na svetu, takodje, postoje i ljudi koji vise cene i vole benzinske motore. Ako novinar voli vise dizel varijante automobila odredjenog proizvodjaca, ne bi bilo na odmet, da na kraju teksta napravi tabelu sa kompletnom gamom motora automobila o kojem je pisao. Inace tekst o ovoj MAZDI je odlican, kao i sam automobil, uz citat J.Clarksona:
"Na plin se greje,
na dizel se ore,
na benzin se vozi"

Stize jedna aprila :)

pre 11 godina

Interijer kod Cx-5 je fenomenalan, volan je za 10-ku kao kod sportskih automobila, materijali su vrlo kvalitetni. Vrlo je tesko dobiti takav dojam sa fotografija, isto kao i o velicini auta, mnogo je veci i imresivniji uzivo...

Mačak

pre 11 godina

Redakcijo, pa vi ste sve rekli :) auto je FANTASTIČAN, sem što mislim da mu ova boja malo potiskuje oštrinu koja je sa ukusom. Enterijer sveden, pregledan i kvalitetan.

Nino

pre 11 godina

mazda je u poslednjih 5 godina sigurno najlepsi automobil koji dolazi iz japana, a o pouzdanosti sam se nacitao i iz iskustva bliskog prijatelja mogu da kazem da su legende tacne. medjutim, iako su bili lepi spolja, iznutra su mi uvek delovali jeftino i previse obicno, a sa ovim mislim da su i to sredili, jer mi ove slike unutrasnjosti izgledaju FENOMENALNO!
Sto se tice registracije, slazem se sa autorom teksta da ko da 31.000 za automobil, verovatno mu nije problem jos 600, ali ako bude vozio jos 5 godina, to ce biti jos 3.000eur samo za registraciju! a to je bogami 10% cene vozila - mnogo vise nego sto mnogi prodavci daju za najvece popuste!

driver

pre 11 godina

@Vaša Mazda
"U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu."

Nadam da ce ljudi u prodaji biti mnogo profesionalniji, ljubazniji, daleko vise osposobljeni, podučeni. Ono u Profilu je bilo "kriminalno" loše, pogledajte malo konkurenciju Hondu,VW...bilo kom ozbiljnijem salonu automobila

vozač

pre 11 godina

Auto je odličan i jako lep, svakako ima vise prednosti nego mana
Od mana sigurno bih pre izdvojio neravan pod kod zadnje klupe (problem za sedenje 5.osobe), neimanje rezervnog tocka ili barem "copavca", detalje u enterijeru plasticna imitacija alu-hrom lajsni na konzoli napred, jeftino uradjen "plafon" sa velikom rupom izmedju konstrukcije i "plafonskog" materijala

Roker

pre 11 godina

Nemanja nastavlja da slusa dobru muziku u ovim automobilima. Mnogo volim ovu pesmu iz auta http://youtube.com/watch?v=4qRSQ744qUU
Zanimljiv prikaz, po obicaju. Poz

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

Vec nekoliko meseci imam CX5 samo sa jacim dizelom i jacim paketom opreme. Auto zaista ide odlicno i u voznji ne odaje utisak da se vozite u SUV, vozio sam i limuzine u kojima sam se osecao manje sportski nego u CX5. Vec sam jednom komentarisao istu stvar ali odlika naseg mentaliteta je da pricamo i cemu pojma nemamo. Ovaj 2.2 ne da ima turbinu nego ima twinturbo, jedna od posledica toga je da u mojoj verziji obrtni moment je 420Nm sto je bajka bez turbina.
http://www.youtube.com/watch?v=cK5SQkEUBdo
Ako treba pricati o losim stvarima ovog auta u Srbiji onda prelazimo na nase teme. Trenutno ne postoji ovlasceni servis za Mazdu u Beogradu, Profil je zatvoren a novi ce biti otvoren tek u martu, ako bude i u martu. Ruku na srce sto se tice distributera moram priznati da sam auto mnogo manje platio nego da sam isti takav kupio u Nemackoj, iako se on tamo jako dobro prodaje i cak ceka na isporuku

pera lozac

pre 11 godina

@Igor Stojkovic gde si bre nasao CX5 za 18.700 kada na sajtu mazda.de pise od 23.890!!! Ja sam pregledao sve zemlje u okruzenju i CX5 je najjeftiniji u Srbiji i pored toga sto ostali imaju carinu 10% a u Srbiji je za Japance 12,5%.

Japanac

pre 11 godina

Auto je zaista odlican, super dizajin, u kvalitet ne sumnjam a vidim da su i ocene struke odlicne. Medjutim, sve je to ok.ali u Srb.je prodajno-servisna mreza ocajna, narocito na teritoriji Bgd-a gde kako cujem nemaju servis,znaci platis za auto 30.000 evra i onda da bi ga odrzavao ili u slucaju nuzde moras ici u NS.ili CA.a i samo Bog zna kakav je kvalitet usluge. To je veoma bitna stvar,nije dovoljno samo kupiti auto i hajde cao, sta posle.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Dusan sigurno nisi vozio auto koji pricas a takodje i ne razumes se previse u temu. Dizel o kome pricas ima najnizi stepen kompresije od svih dizel motora i jedna od posledica je da tesko moze biti bucan. Takodje motor od 175HP i 150HP generisu istu buku 70.7dB. Za kraj verovatno najveci strucnjaci auto industrije Japana nisu procitali tvoj komentar kada su ovoj tehnologiji dali nagradu Japan Automotive Hall of Fame: 2012 Best technology: Mazda CX-5 (SKYACTIV-D 2.2L).

Mačak

pre 11 godina

Iskreno nije mi jasno zašto ne bismo komentarisali 2,2 motor zbog registracije? A tek 3.0 kod BMW-a, vrhunski. Nije bitno što se da 30k za auto, pa šta sada treba da bacamo pare na registraciju. Dok konkurencija snižava kubikažu oni je drže na isto. Meni se auto sviđa, ali mnogo se bolje može proći sa novim Tiguanom (2.0tdi), ili u budget verziji sa novim qashqai-jem (1.5dci), koji će izaći ove ili iduće godine.

Redakcija:
Dragi Macak, zato sto bismo voleli da cujemo vase misljenje i o ostatku automobila. Pise u tekstu :)
Pozdrav.

M - moguci kupac

pre 11 godina

Molio bih ljude iz Mazde i novinare da kazu nesto o problemu ovog auta sa akumulatorom, narocito kada se koristi i-stop sistem?
Naime problem je u tome da akumulator se totalno isprazni ako se auto ne vozi jedno 3-4 dana.
Pozdrav

Zuki

pre 11 godina

@Jovan

Vecina modernih AWD funkcionise na slican nacin tako da te vrste 'testova' nemaju puno smisla. Sa fabrickim gumama (za asfalt) nista ne bi mogao da zakljucis vozeci po razlicitim terenima jer su u toj kombinaciji gume najslabija karika a ne AWD.

dragan

pre 11 godina

Imam je vec skoro godinu dana i uzeo sam je prije nego sto sam i vidio da je po anketama vecine probnih vozaca u ovom dijelu Canade(QC),ocjenjena najbolje.Gledali su se svi moguci segmenti i Mazda CX-5 je za nijansu prva ispred FOrd escape,odmah zatim je Honda CR-V,pa WW-tiguan.
Prvo ,malo trosi,zvucna izolacija je odlicna,udobna je i komforna i ovo mi je prvo auto da ne moram sjediste micati do kraja.Mozda joj je najbolja osobina to sto lezi ,skoro savrseno na cesti,tako da je uzivanje u voznji potpuno.Ima samo jednu manu,koju sam prijavio,a to je da mi se desilo nekoliko puta da je pri izlasku ne ugasim i tako ostane upaljena po nekoliko sati hahaha,sega zar ne.Nisu stavili nikakav signal i svjetla se automatski ugase,a motor ne...

jovan rusija

pre 11 godina

Kupio sam cx 5 u avgustu mesecu kod dilera u Cacku i prezadovoljan sam kolima.Sve pohvale za ljubaznost i strucnost osoblja u Dipemu.

Osiguranje

pre 11 godina

@johny
Mozda su tvoja iskustva sa kasko osiguranjem bolja, ali ja nisam bio bas zadovoljan. U godini u kojoj sam prijavio ostecenje je godina u kojoj sam prodao auto. Morao sam da isplatim polisu do kraja, iako vise nije postojao osigurani objekat.

Jovan - staro zakeralo

pre 11 godina

@ autor texta Nemanja
Mom uzbuđenju nema kraja, sad kada vidim da moj komentar direktno utiče na transformaciju tekstova koje redovno sa radošću čitam. Prikriveno sam uvek želeo da budem ti, da testiram automobile i da o tome pišem, da kao Clarkson ratujem sa pola industrije i da mi dileri automobila dostavljaju ključeve novih vozila svakog ponedeljka. Možda sada frustraciju neostvarenog sna izbacujem iz sebe komentarišući profesionalce. Meni to pomaže a ostali moraju da trpe.
Sada se osećam potpuno informisano i cenim tvoj trud za iznošenje dodatnih informacija. Želim ti da tvoj sledeći test automobilm bude Lamborghini Aventador koji, igrom sličaja, takođe ima AWD, i ja se unapred izjašnjavam da me ne interesuje kako se vozi po snegu, blatu, oranju, pesku. Hvala ješ jednom.

Dusan

pre 11 godina

@Ljubitelj automobila
Pogledaj sledeci URL da vidis dali sam vozio CX-5 ili ne.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/484574_343232882422851_2077941036_n.jpg

Zivim u Minhenu i obozavam probne voznje i vozio sam svasta do sada.
Ovaj motor je je jdean od naj efikasnijih motora sa malom potrosnjom i malim zagadjenjem, to je ono sto se danas ceni i zato dobija pozitivne ocene u stampi.

Medjutim, auto je slabo bucno izolovan, motor je nekultivisan, klaviltet enterijera je nizak, veliki retrovizori stvaraju buku na autoputu, sedista su tanko nalozena,...

Jednostavno, moje odusevljenje bazirano na osnovu onoha sto sam procitao se brzo istopilo i odmah sam odustao od ovog auta. Po meni Hondin diesel motor u novom je CR-V je mnogo bolji (takodje dobitnik mnogih nagrada - takodje jako efikasan - a uz to izuzetno kultivisan i tih).

Inace, savet za tebe da vozis kola pre nego sto ih hvalis po forumima. I da imas malo vise poverenja u druge ljude.

Pozdrav!

Marinko

pre 11 godina

Vaša Mazda,

Molim vas da ispoštujute ono što ste najavili u pismu koje ste poslali svojim mušterijama, a to je da ćete centar u Beogradu otvoriti do aprila. Mnogi od nas su automobile kupili na proleće (sajam i sl.), tako da godišnji servis, kasko popravke i ostalo moramo da završimo tačno u tom periodu. Kašnjenje sa vaše strane bi nas nateralo da moramo da putujemo za NS, ČA, itd.

Mazda 5

pre 11 godina

U Beogradu postoji i "Zoom Zoom" servis. Vlasnik je decko koji ima Mazdine sertifikate. Dobar je, profesionalan i ne filozofira. Stoji iza svog rada i garantuje za ono sta uradi. Servisira cak i neke ozbiljne klijente (diplomate). Bio sam kod njega par puta i veoma sam zadovoljan. Da ne pominjem razliku u racunu izmedju njega i ovlascenih servisa.

Igor Stojkovic

pre 11 godina

Cena u Nemackoj za osnovni model je 18700EUR(sa PDV-om), a kod nas 21790. Nije mi jasno samo koliki rabat imaju nasi uvoznici, a cuo sam i da je samo Grand M iz NS-a ostao. Takodje da ne pricam da nema vise ovlascenog servisa u Beogradu. Da samo imaju malo sluha i spuste rabate, mislim da bi bio mnogo ozbiljnija konkurencija Korejskim proizvodjacima.

Bojan

pre 11 godina

Ako bih kupovao auto iz ove kategorije vozila, cx5 bi sigurno usao u uzi izbor.
E sada ono sto mene interesuje je benzinski motor, njegovo ponasanje i potrosnja. Ovaj dizel da budem iskren mogao bi manje da trosi, a ocekujem i da su troskovi odrzavanja/posjedovanja prilicni.

Dusan

pre 11 godina

Testirao sam automatic diesel 175KS i nije mi se svideo. Snazan ali previse bucan i nekultivisan motor.
Iz onoga sto sam procitao po auto stampi u Nemackoj, izgleda da je bolja kombinacija 150KS i manuelni menjac.
Ipak, predpostavljam da je nova Honda CR-V bolji auto.
O Nemcima da ne pricam.

vozač

pre 11 godina

@Mirko
bio video dodirnuo kao i jos neki ljudi... plastika i na dodir i zvuk se primeti
zimska temperatura(auto van) a gle cuda alu ukras ima istu temp kao ostatak konzole... videlo metal nikad pre ce biti usteda materijala kao kod prethodnih modela na sedistima

Igor Stojkovic

pre 11 godina

@pera lozac mozda ovde: http://goo.gl/RLUCE ili http://goo.gl/AvYJL
Onaj sto je davao za 18700 je verovatno prodao sto je imao. Sad je 19300...

Dusan

pre 11 godina

Testirao sam automatic diesel 175KS i nije mi se svideo. Snazan ali previse bucan i nekultivisan motor.
Iz onoga sto sam procitao po auto stampi u Nemackoj, izgleda da je bolja kombinacija 150KS i manuelni menjac.
Ipak, predpostavljam da je nova Honda CR-V bolji auto.
O Nemcima da ne pricam.

Petrolhead

pre 11 godina

@redakcija
Pored dizel motora, na svetu postoje i benzinski SUS motori. Na svetu, takodje, postoje i ljudi koji vise cene i vole benzinske motore. Ako novinar voli vise dizel varijante automobila odredjenog proizvodjaca, ne bi bilo na odmet, da na kraju teksta napravi tabelu sa kompletnom gamom motora automobila o kojem je pisao. Inace tekst o ovoj MAZDI je odlican, kao i sam automobil, uz citat J.Clarksona:
"Na plin se greje,
na dizel se ore,
na benzin se vozi"

nesa

pre 11 godina

Japanci su namerno stavili u CX5 i mazdu6 motore 2.2 koji ima iste kilovate i konjske snage kao 2.0 sa turbinom.Cilj im je bio motor bez turbine koji ce da traju duze,to je bila i zvanicna izjava iz mazde,e sad sto mi nemamo prihode za registraciju preko 2000 kubika to je vec nasa stvar ne mazdina.

Dusan

pre 11 godina

@Ljubitelj automobila
Pogledaj sledeci URL da vidis dali sam vozio CX-5 ili ne.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/484574_343232882422851_2077941036_n.jpg

Zivim u Minhenu i obozavam probne voznje i vozio sam svasta do sada.
Ovaj motor je je jdean od naj efikasnijih motora sa malom potrosnjom i malim zagadjenjem, to je ono sto se danas ceni i zato dobija pozitivne ocene u stampi.

Medjutim, auto je slabo bucno izolovan, motor je nekultivisan, klaviltet enterijera je nizak, veliki retrovizori stvaraju buku na autoputu, sedista su tanko nalozena,...

Jednostavno, moje odusevljenje bazirano na osnovu onoha sto sam procitao se brzo istopilo i odmah sam odustao od ovog auta. Po meni Hondin diesel motor u novom je CR-V je mnogo bolji (takodje dobitnik mnogih nagrada - takodje jako efikasan - a uz to izuzetno kultivisan i tih).

Inace, savet za tebe da vozis kola pre nego sto ih hvalis po forumima. I da imas malo vise poverenja u druge ljude.

Pozdrav!

Jovan

pre 11 godina

Text nije odličan, već prosečan, fali mu bar dva pasosa texta o mogućnostima AWD pogona, ne u serpentinama nego u blatu, snegu, travi, pesku, svemu što nije asfalt. Ovako nemam ideju zašto bih kupio pogon na svim točkovima baš od Mazde. Možda je bezveze u odnosu na ostale 4x4 pogone.?!
Auto je prelep ovako belo-crn, samo mu fali test duži od 200km pa da mi koji ga ne posedujemo, dobijemo više materijala za maštanje.

bluez

pre 11 godina

Odlican i moderan auto, odlican moderan tekst, bar sam se ovih 10 minuta osecao kao da ne zivim u radikalskoj Srbiji. A onda naravno, prvi komentar na ceo tekst, i 3-0 u glasovima su me vratili u realnost. Opustite se bre ljudi, udahnite duboko, razmisljajte malo pozitivnije pa ce vam i zivot biti laksi :)

vozač

pre 11 godina

@Mirko
bio video dodirnuo kao i jos neki ljudi... plastika i na dodir i zvuk se primeti
zimska temperatura(auto van) a gle cuda alu ukras ima istu temp kao ostatak konzole... videlo metal nikad pre ce biti usteda materijala kao kod prethodnih modela na sedistima

Igor Stojkovic

pre 11 godina

Cena u Nemackoj za osnovni model je 18700EUR(sa PDV-om), a kod nas 21790. Nije mi jasno samo koliki rabat imaju nasi uvoznici, a cuo sam i da je samo Grand M iz NS-a ostao. Takodje da ne pricam da nema vise ovlascenog servisa u Beogradu. Da samo imaju malo sluha i spuste rabate, mislim da bi bio mnogo ozbiljnija konkurencija Korejskim proizvodjacima.

dzigi

pre 11 godina

Sve je super osim što im se enterijer zaglavio u nekim 90im. Al dobro, za to služe fejsliftovi i ristajlinzi. Što se motora tiče, kad čuju Japanci da nam ne odgovara 2.2 litara, napraviće manji a jači motor, samo treba da budemo malo glasniji, daleko je Japan.

GORAN LJUBIC

pre 11 godina

treba se ozbiljno pozabaviti visinama registracije kod vozila koja imaju veliku težinu , pa mnogo je veći rizik upravljati vozilom sa slabim motorom nego li imati snage na pretek a mi kao da radimo na našu štetu . Kažnjavamo se visokim taksama ako ne ugrožavamo bezbednost saobraćaja . Pa ko koliko ima novca kupiće adekvatan auto i platiti porez i kraj , registracija može da se malo razlikuje po tome ko koliko šteti putevima , okolini , bezbednosti isl. pa ima i pametnijih ljudi koji to mogu bolje urediti a ne neki koji iz registracije vide svoje plate , reprezentacije isl.

Zex

pre 11 godina

Sjajan tekst koji je propracen adekvatnim slikama prilikom opisa automobila sto me je odusevilo. Cestitke novinaru i samo tako nastavite !

dragan

pre 11 godina

Imam je vec skoro godinu dana i uzeo sam je prije nego sto sam i vidio da je po anketama vecine probnih vozaca u ovom dijelu Canade(QC),ocjenjena najbolje.Gledali su se svi moguci segmenti i Mazda CX-5 je za nijansu prva ispred FOrd escape,odmah zatim je Honda CR-V,pa WW-tiguan.
Prvo ,malo trosi,zvucna izolacija je odlicna,udobna je i komforna i ovo mi je prvo auto da ne moram sjediste micati do kraja.Mozda joj je najbolja osobina to sto lezi ,skoro savrseno na cesti,tako da je uzivanje u voznji potpuno.Ima samo jednu manu,koju sam prijavio,a to je da mi se desilo nekoliko puta da je pri izlasku ne ugasim i tako ostane upaljena po nekoliko sati hahaha,sega zar ne.Nisu stavili nikakav signal i svjetla se automatski ugase,a motor ne...

Mačak

pre 11 godina

Iskreno nije mi jasno zašto ne bismo komentarisali 2,2 motor zbog registracije? A tek 3.0 kod BMW-a, vrhunski. Nije bitno što se da 30k za auto, pa šta sada treba da bacamo pare na registraciju. Dok konkurencija snižava kubikažu oni je drže na isto. Meni se auto sviđa, ali mnogo se bolje može proći sa novim Tiguanom (2.0tdi), ili u budget verziji sa novim qashqai-jem (1.5dci), koji će izaći ove ili iduće godine.

Redakcija:
Dragi Macak, zato sto bismo voleli da cujemo vase misljenje i o ostatku automobila. Pise u tekstu :)
Pozdrav.

M - moguci kupac

pre 11 godina

Molio bih ljude iz Mazde i novinare da kazu nesto o problemu ovog auta sa akumulatorom, narocito kada se koristi i-stop sistem?
Naime problem je u tome da akumulator se totalno isprazni ako se auto ne vozi jedno 3-4 dana.
Pozdrav

Osiguranje

pre 11 godina

@johny
Mozda su tvoja iskustva sa kasko osiguranjem bolja, ali ja nisam bio bas zadovoljan. U godini u kojoj sam prijavio ostecenje je godina u kojoj sam prodao auto. Morao sam da isplatim polisu do kraja, iako vise nije postojao osigurani objekat.

Vozac

pre 11 godina

Vozio sam kratko CX-5 i mogu reci da je i izgled i osecaj fantastican. Skoro isto tako dobar kao u Tiguanu (koga posedujem i za koga sam neobjektivan). Sto se tice multimedijalnog uredjaja, meni se svidja. Za sat je nezgodno sto je postavljen tako nisko. Po meni, ozbiljnija mana u ovom autu je to sto za zadnji red sedista ne postoje ispusti za vazduh (ventilacioni otvori). Ovo bi za jedan porodicni auto u kome se vozi cetvoro ljudi moralo da bude obavezno. Takodje, mislim da osecaj u Mazdi CX-5 zavisi i od nivoa opreme koji je u automobilu. Najvisi nivo opreme pruza veliki osecaj luksuza unutar automobila, dok osnovni nivo odaje osecaj jeftinog (sto ovaj auto definitivno nije) iako mu je cena jaca od konkurencije.

vozač

pre 11 godina

Auto je odličan i jako lep, svakako ima vise prednosti nego mana
Od mana sigurno bih pre izdvojio neravan pod kod zadnje klupe (problem za sedenje 5.osobe), neimanje rezervnog tocka ili barem "copavca", detalje u enterijeru plasticna imitacija alu-hrom lajsni na konzoli napred, jeftino uradjen "plafon" sa velikom rupom izmedju konstrukcije i "plafonskog" materijala

Smog

pre 11 godina

E ove vrednosti za CO2 su me sokirale. Ljudi, pa da li vidite da su ludi Japanci sveli 2,2 suv da truje kao mala mazdica. Wow!!! Ja sam impresioniran. Impresioniran sam i iizgledom.
Pozdrav

Roker

pre 11 godina

Nemanja nastavlja da slusa dobru muziku u ovim automobilima. Mnogo volim ovu pesmu iz auta http://youtube.com/watch?v=4qRSQ744qUU
Zanimljiv prikaz, po obicaju. Poz

Nino

pre 11 godina

mazda je u poslednjih 5 godina sigurno najlepsi automobil koji dolazi iz japana, a o pouzdanosti sam se nacitao i iz iskustva bliskog prijatelja mogu da kazem da su legende tacne. medjutim, iako su bili lepi spolja, iznutra su mi uvek delovali jeftino i previse obicno, a sa ovim mislim da su i to sredili, jer mi ove slike unutrasnjosti izgledaju FENOMENALNO!
Sto se tice registracije, slazem se sa autorom teksta da ko da 31.000 za automobil, verovatno mu nije problem jos 600, ali ako bude vozio jos 5 godina, to ce biti jos 3.000eur samo za registraciju! a to je bogami 10% cene vozila - mnogo vise nego sto mnogi prodavci daju za najvece popuste!

M

pre 11 godina

Pogledao sam nivoe opreme kod Mazde CX-5. I prosto je neveorvatno da automobil ove velicine i cene tek u trecem oaketu opreme ima standardne parking senzore.

Marko

pre 11 godina

Jedan od ciljeva u zivotu mi je da priustim dobar polovan primerak volvoa xc60 za koju godinu. Ako omanem, mislim da ce cx 5 biti dobra utesna nagrada, takodje polovna.

Samo, nadam se da ce vremenom promeniti ovaj nakaradni ekran, mada verujem da moze da se kupi i da se ugradi neki lepsi, ako je dimenzija standardna.

Slazem se da fali 2.0 dizel, ali Japanci ne haju puno za nasim porezima :)

Bob

pre 11 godina

Holandjani racunaju i masu vozila kada ga oporezuju. Ne znam koliko co2 utice na nizu cenu ovakvog dizela koji se dodatno oporezuje ali za xc 70 iz 2004 moj kolega placa mesecno 151 € za porez. Na to se dodaje obavezno osiguranje.

Vidjam petice u NL i uzivo auto izgleda mocno. Veci je nego sto sam mislio.

Mačak

pre 11 godina

Redakcijo, pa vi ste sve rekli :) auto je FANTASTIČAN, sem što mislim da mu ova boja malo potiskuje oštrinu koja je sa ukusom. Enterijer sveden, pregledan i kvalitetan.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

Vec nekoliko meseci imam CX5 samo sa jacim dizelom i jacim paketom opreme. Auto zaista ide odlicno i u voznji ne odaje utisak da se vozite u SUV, vozio sam i limuzine u kojima sam se osecao manje sportski nego u CX5. Vec sam jednom komentarisao istu stvar ali odlika naseg mentaliteta je da pricamo i cemu pojma nemamo. Ovaj 2.2 ne da ima turbinu nego ima twinturbo, jedna od posledica toga je da u mojoj verziji obrtni moment je 420Nm sto je bajka bez turbina.
http://www.youtube.com/watch?v=cK5SQkEUBdo
Ako treba pricati o losim stvarima ovog auta u Srbiji onda prelazimo na nase teme. Trenutno ne postoji ovlasceni servis za Mazdu u Beogradu, Profil je zatvoren a novi ce biti otvoren tek u martu, ako bude i u martu. Ruku na srce sto se tice distributera moram priznati da sam auto mnogo manje platio nego da sam isti takav kupio u Nemackoj, iako se on tamo jako dobro prodaje i cak ceka na isporuku

jovan rusija

pre 11 godina

Kupio sam cx 5 u avgustu mesecu kod dilera u Cacku i prezadovoljan sam kolima.Sve pohvale za ljubaznost i strucnost osoblja u Dipemu.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Dusan sigurno nisi vozio auto koji pricas a takodje i ne razumes se previse u temu. Dizel o kome pricas ima najnizi stepen kompresije od svih dizel motora i jedna od posledica je da tesko moze biti bucan. Takodje motor od 175HP i 150HP generisu istu buku 70.7dB. Za kraj verovatno najveci strucnjaci auto industrije Japana nisu procitali tvoj komentar kada su ovoj tehnologiji dali nagradu Japan Automotive Hall of Fame: 2012 Best technology: Mazda CX-5 (SKYACTIV-D 2.2L).

zamalo

pre 11 godina

Šteta što je 144 CO2/km a ne 140 CO2/km. To je sada kod nas u HR glavna odrednica za porez i trošarinu. Nema više veze snaga nego emitirano zagađenje a granica je baš 140.

vlada bg

pre 11 godina

Trenutno vozim Rava 4 ,2010 godiste, probao sam CX-5 CD150,i odusevio sam sam se voznim karakteristikama,osecajem u voznji,odlican auto.

Stize jedna aprila :)

pre 11 godina

Interijer kod Cx-5 je fenomenalan, volan je za 10-ku kao kod sportskih automobila, materijali su vrlo kvalitetni. Vrlo je tesko dobiti takav dojam sa fotografija, isto kao i o velicini auta, mnogo je veci i imresivniji uzivo...

Nemanja

pre 11 godina

Fantastican auto! Znam da je izgled stvar ukusa, ali je ovaj automobil po meni najlepsi SUV trenutno, narocito kada svi manje-vise pocinju da lice na Korejski dizajn i predstavlja pravo osvezenje.
Unutra ima dosta mesta, motori odlicni, oprema dobra i uz pokoju manu (koju ima svaki automobil) je odlicna kupovina ko ima da izdvoji toliko. Slazem se da sistem za multimediju izgleda naknadno dodato i to ce verovatno promeniti prilikom prve restilizacije. Sto se tice sata to mi uopste ne smeta, a to je klasika za Japance.
Za ozbiljan offroad nije, ali bih vam rekao da ovaj model ima klirens od preko 200mm sto je danas jako redak slucaj i uz Subaruov Forester, ima jedan od najvecih klirensa u toj klasi. To je jako bitno za voznju po snegu jer ce karoserija kasnije da nasedne na sneg i tockovi ce imati bolje prianjanje. Za svrhu dolaska na skijanje i manje voznji po prirodi je dobra, za ozbiljniju terensku voznju mu fali stosta ali najvis nailazni ugao koji iznosi samo oko 19 stepeni sto je takodje sve cesce u toj klasi.
E sad, motor 2.2. Tacno je sto vecina navodi da je to nepotrebno bacanje para. Ali opet, to je samo 300 evra vise po godini, sto prvom vlasniku nece znaciti puno ali hoce pri daljoj prodaji. I ne mozete ocekivati da ce proizvodjaci praviti motore koji su po nasem sistemu oporezivanja kada u vecini ostalih zemalja gledaju ekologiju, a ova Mazda je tu odlicna (ima euro6).

Bojan

pre 11 godina

Ako bih kupovao auto iz ove kategorije vozila, cx5 bi sigurno usao u uzi izbor.
E sada ono sto mene interesuje je benzinski motor, njegovo ponasanje i potrosnja. Ovaj dizel da budem iskren mogao bi manje da trosi, a ocekujem i da su troskovi odrzavanja/posjedovanja prilicni.

Ljubitelj automobila

pre 11 godina

@Vaša Mazda jako mi je drago sto ste se javili posto sam bezuspesno pokusavao da nadjem bilo kakav kontakt sa uvoznikom Mazde, ni na sajtu Mazde Srbija ne postoji takva informacija. Kupio sam ovaj auto sa drugom opremom i motorom za 32.000eu, zivim i radim u Beogradu i zaista nemam slobodnog vremena, ocekivao sam ako negde postoji servis to je Beograd. Imam problem sa autom koji necu ovde da objasnjavam jer ne zelim da dajem negativnu reklamu za auto koji je zaista dobar. Pokusao sam sve moguce i izgleda da moram da cekam jos 3 meseca da bih mogao nesto da uradim jer ja zaista nemam vremema da putujem u Novi Sad ili Cacak i da eventualno tamo ostavljam auto. Recite mi jel to normalna podrska za uvoz automobila koji kosta preko 30.000eu, i sta bi neko na mom mestu trebalo da uradi, pri tom pricamo o Beogradu. Znam da ovo nije nacin da Vas kontaktiram ali nazalost ovo je jedini nacin.
Unapred hvala, sigurno bih kupio ponovo Mazdu ali u Srbiji tesko.

Japanac

pre 11 godina

Auto je zaista odlican, super dizajin, u kvalitet ne sumnjam a vidim da su i ocene struke odlicne. Medjutim, sve je to ok.ali u Srb.je prodajno-servisna mreza ocajna, narocito na teritoriji Bgd-a gde kako cujem nemaju servis,znaci platis za auto 30.000 evra i onda da bi ga odrzavao ili u slucaju nuzde moras ici u NS.ili CA.a i samo Bog zna kakav je kvalitet usluge. To je veoma bitna stvar,nije dovoljno samo kupiti auto i hajde cao, sta posle.

Jovan - staro zakeralo

pre 11 godina

@ autor texta Nemanja
Mom uzbuđenju nema kraja, sad kada vidim da moj komentar direktno utiče na transformaciju tekstova koje redovno sa radošću čitam. Prikriveno sam uvek želeo da budem ti, da testiram automobile i da o tome pišem, da kao Clarkson ratujem sa pola industrije i da mi dileri automobila dostavljaju ključeve novih vozila svakog ponedeljka. Možda sada frustraciju neostvarenog sna izbacujem iz sebe komentarišući profesionalce. Meni to pomaže a ostali moraju da trpe.
Sada se osećam potpuno informisano i cenim tvoj trud za iznošenje dodatnih informacija. Želim ti da tvoj sledeći test automobilm bude Lamborghini Aventador koji, igrom sličaja, takođe ima AWD, i ja se unapred izjašnjavam da me ne interesuje kako se vozi po snegu, blatu, oranju, pesku. Hvala ješ jednom.

Goran

pre 11 godina

Još da se gospoda iz Klagenfurta smiluju da otvore salon u Beogradu.

U tekstu o ovom autu nisu potrebna dva pasusa o AWD, dovoljna je jedna rečenica - radi isto kao pogon u svim sličnim automobilima, sa izuzetkom Subaru Forestera. To su sve automobili sa prednjom vučom, kojima se zadnji pogon uključuje po potrebi, uvek sa manjim ili većim kašnjenjem, tako da služi uglavnom da se lakše isparkirate kroz onu gomilu snega koja nastane kao rezultat "čišćenja" naših ulica. Ovo nisu terenski automobili, ko želi takav auto treba da gleda Jeep Wrangler, Nissan Patrol, ili Suzuki Jimny.

Tekst je dobar, mada ko je već pročitao slične testove po internetu, shvatiće da ih je čitao i autor.

Redakcija:
Gorane, slazemo se po svim tackama, hvala za komentar. Kada se vec tako lepo slazemo, dodao bih da mislim da nije moguce napisati potpuno razlicit tekst o jednom automobilu. Da bih to postigao, morao bih da pisem o drugom automobilu :)

Veliki pozdrav i lep vikend.

Mirko

pre 11 godina

@vozac: Aluminijummske ukrasne lajsne u CX-5 su, gle cuda, od 100% aluminijuma! Idite pipnite ili proguglajte. To je upravo nova filozofija Mazde: nema svega, ali sve sto ima je vrlo kvalitetno, nema lazi nema prevare :)

Vaša Mazda

pre 11 godina

Za sve ljubitelje benzinske verzije CX5 najava da cemo uskoro za potrebe novinara obezbediti model sa benzinskim motorom.

A kao neko ko je u Srbiji verovatno do sada presao najvise kilometara sa CX5 (oko 40.000) i to sa 2 razlicita automobila, mogu da vam prenesem sledece utiske:
auto je mnogo veci nego sto na slikama izgleda, kabina ima isto prostora kao stara M6, a u gepek stane isto koliko i u M6 karavan.

Prosecna potrosnja posle 17.000km na benzincu CX5 2.0i AWD AT je bila 9,1l. Prosecna potrosnja posle 25.000km na dizelu CX5 150CD AWD AT je 8,5l. Imajte u vidu da su automatski menjac i pogon na 4 tocka u oba slucaja odgovorni za barem 1 litar goriva.

Iako benzinac ima vise konja (165 prema 150) dizel se "lepse" vozi, narocito kada je uparen sa automatskim menjacem, zbog boljeg obrtnog momenta (380 prema 210).

Za nekog ko prelazi do 15-20.000 km godisnje benzinac je odlicno resenje, preko toga dizel. Za auto koji se pretezno koristi po gradu preporucio bih paket opreme Challenge. Ako neko dosta vozi i van grada onda Attraction zbog dodatnih bezbednosnih sistema. Ljubiteljima HiFi zvuka bih preporucio Revolution zbog BOSE audio sistema koji stvarno ima fenomenalne karakterostike.

Da li 2WD ili 4WD? Ako cesto idete u planinske krajeve onda svakako 4WD, za ostale je i 2WD dovoljan.

U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu.

Zuki

pre 11 godina

@Jovan

Vecina modernih AWD funkcionise na slican nacin tako da te vrste 'testova' nemaju puno smisla. Sa fabrickim gumama (za asfalt) nista ne bi mogao da zakljucis vozeci po razlicitim terenima jer su u toj kombinaciji gume najslabija karika a ne AWD.

Marinko

pre 11 godina

Vaša Mazda,

Molim vas da ispoštujute ono što ste najavili u pismu koje ste poslali svojim mušterijama, a to je da ćete centar u Beogradu otvoriti do aprila. Mnogi od nas su automobile kupili na proleće (sajam i sl.), tako da godišnji servis, kasko popravke i ostalo moramo da završimo tačno u tom periodu. Kašnjenje sa vaše strane bi nas nateralo da moramo da putujemo za NS, ČA, itd.

Mazda 5

pre 11 godina

U Beogradu postoji i "Zoom Zoom" servis. Vlasnik je decko koji ima Mazdine sertifikate. Dobar je, profesionalan i ne filozofira. Stoji iza svog rada i garantuje za ono sta uradi. Servisira cak i neke ozbiljne klijente (diplomate). Bio sam kod njega par puta i veoma sam zadovoljan. Da ne pominjem razliku u racunu izmedju njega i ovlascenih servisa.

Marko

pre 11 godina

@nesa
Ovaj motor, kao i svaki dizelas, ima turbinu. Mazdini benzinci nemaju turbinu...
Sto se tice registracije, nije mi jasno kako nekome iz ministarstva nije palo na pamet da za odredjivanje nameta koriste formulu koja ce skalarno (citaj: realno) odredjivati cenu. Snaga, CO2, vrednost automobila da u formuli budu promenljive, a konstante da budu takve da porez na ovakav auto ispadne 300-400 evra. Ovo sa kubikazom vise stvarno nema smisla. Sledece godine nam stizu limuzine visoke klase sa 2.0 motorima koje ce kostati i do 100.000 evra sa dosta opreme, a da i dalje 2.2 motori u automobilima ispod 30.000 ispadaju luksuzniji??? Cak nemaju ni vise snage niti vise zagadjuju...

preza

pre 11 godina

Imao sam priliku da provozam test vozilo CX-5 kod jednog dilera. Benzinska verzija 2000 kubika, automatski menjac. Prvi utisak je sjajno lezanje na putu poput sportskih limuzina, cak i kada se sidje sa asfalta na makadamsku podlogu. Cini mi se da benzinskoj verziji nedostaje malo snage, ali sve ukupno: Sjajan auto!

pera lozac

pre 11 godina

@Igor Stojkovic gde si bre nasao CX5 za 18.700 kada na sajtu mazda.de pise od 23.890!!! Ja sam pregledao sve zemlje u okruzenju i CX5 je najjeftiniji u Srbiji i pored toga sto ostali imaju carinu 10% a u Srbiji je za Japance 12,5%.

driver

pre 11 godina

@Vaša Mazda
"U martu je predvidjeno otvaranje novog velikog Mazda prodajno-servisnog centra na Novom Beogradu."

Nadam da ce ljudi u prodaji biti mnogo profesionalniji, ljubazniji, daleko vise osposobljeni, podučeni. Ono u Profilu je bilo "kriminalno" loše, pogledajte malo konkurenciju Hondu,VW...bilo kom ozbiljnijem salonu automobila

Igor Stojkovic

pre 11 godina

@pera lozac mozda ovde: http://goo.gl/RLUCE ili http://goo.gl/AvYJL
Onaj sto je davao za 18700 je verovatno prodao sto je imao. Sad je 19300...