Utorak, 15.01.2013.

22:13

Nikolić u petak u poseti Crnoj Gori

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u petak u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, potvrđeno je večeras agenciji Beta u Predsedništvu.

Izvor: Beta

Nikoliæ u petak u poseti Crnoj Gori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

nscz

pre 11 godina

Ovde vidimo da predsednik nase drzave vodi politiku na pravi nacin ,samim tim sto pokusava da odrzava dobre odnose sa komsijama. Ne vidim ovde nista lose sto je posetio Crnu Goru.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Potpuno pozdravljam zalaganje Predsednika Nikolica za fer i korektne odnose sa drzavama iz najblizeg okruzenja sa kojim je moguce ostvariti dobre parnerske i susedske odnose. Dolazi vreme mira i dobrih odnosa na Balkan.

Alan Ford

pre 11 godina

Nikolic mora da pokusa da obelodani koja su to pitanja koja koce bolje odnose sa CG. Mislim da ga velika vecina naroda CG postuje ida ce uspeti da resi sve nesporazume.

Beograđanka

pre 11 godina

Drago mi je da Nikolić želi da poboljša odnose sa bivšim republikama. Komšijski odnosi su uvek bili jako bitni. A još ako postoji mogućnosta saradnje... sve što može pomoći razvoju i napretku Srbije, podržavam!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)

Aha...isto tako blagonaklono Crna Gora je priznala i suverenitet Kosova kao nezavisne države...lepo je što naš predsednik ide kod njih...uzlazno, nema šta!

glen

pre 11 godina

Bio sam za nezavisnu Srbiju, samim tim i za nezavisnu Crnu Goru. Po SVAKOM parametru nema nam bližih! Seme razdora koje su posejali Nije Bitno Ko je minorno. Kada krenu po Srbiji da pljuju Crnogorce da su se doselili, da su direktori, muljare, večiti studenti - da li zaista komentarisati takve intelektualne tvorbe? Ako me neko pita za Podgoričku skupštinu, ja njemu kažem da je legitimna, jer je to tako tada bilo - moglo je i drugačije. Ali isto znam da su Crnogorci ginuli za Srbiju na Mojkovcu, da je Cetinje bilo bastion našeg (kako god da se zove) pravoslavlja i identiteta, da je 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u južnu Srbiju odmah krenulo u balkanske ratove i Prvi svetski rat - i dobrano su platili, svaki treći je izgubio život... Kada to znam, a to su kapitalne stvari, sebe ne opterećujem političkim naglabanjima. Elite u obe zemlje su nezrele i infantilne i obe države su nam banane kojima se u 80% stvari upravlja spolja. A onih 20% troše na frustracije... Ja, kad mogu, rado idem u Crnu Goru - ne osećam se da sam u inostranstvu i to mi je dovoljno.

PG

pre 11 godina

@Damjanovic
To je tacno! Ja mogu to da potvrdim, ovdje sve slavilo kad je Tomo pobjedio, a i imalo se zasto, narodni covjek i pravi predsjednik kakvog Srbija treba da ima!

NOVOSADJANIN1

pre 11 godina

Dobar potez predsednika, Srbija i Crna Gora zaista moraju unaprediti odnose, jer ne postoji na svetu tako blizi narod a tako udaljen... Svaka cast...

ASKA

pre 11 godina

Mozda smo kao narod bili povredjeni kada se Crna Gora odvojila os Srbije ali to je cinjenica. Prema tome Crna Gora je nasa susedna zemlja, bratska sa kojom treba odrzavati dobre odnose. Poseta Nikolica Crnoj Gori ide u prilog ovoj tezi.

gorski vjenac

pre 11 godina

To je politika pomirenja koju sprovodi Nikolic,mislim da je pametna i da treba da se prosiri i ka drugim drzavama u regionu zarad svih.Potezi koje cini Nikolic je logican jer ipak svidelo se to kome ili ne srbi i crnogorci su jedan narod,braca zauvek

sinisa

pre 11 godina

Od ex-repubile koji su bili na ex-yagoslaviju on moze da poseti samu Crnu Goru evo vec druga poseta za nekoliko meseca gde je on u vlasti i Makedoniju, druge drzave nece ga zbog njegovu nacionalisticu retoriku a i svog begraunda.Presednice mislim da nesto nije u redu...

brankica

pre 11 godina

Divim se i cudim odakle ovom coveku toliko snage da svuda stigne? Sve vise mi se cini da prvi put imamo pravog coveka za predsednika!

Niksha

pre 11 godina

Pravo vreme za dalje podizanje odnosa izmedju dve drzave koji su do dolaska g-dina Nikolica na mesto predsednika drzave bili na, rekao bih, nedopustivo niskom nivou.

MRAV

pre 11 godina

Nas predsednik Tomislav Nikolic je jos jednom pokazao da sa svima hoce da ima prijateljske odnose, da saradjuje i to je jako bitno za nasu zemlju!

MILIONER

pre 11 godina

Odnosi izmedju nas i Crne gore su zahladneli i to treba popraviti,radi se na tome,i to moze da nas raduje.Treba se usesrediti na jacanju veze sto sa Crnom Gorom,sto i sa drugim zemljama u regionu

Hestija

pre 11 godina

Jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Crne Gore je od velikog značaja za interes ove dve zemlje, veže ih isti narod.Verujem da će ovaj sastanak zaista rešiti sve nesuglasice koje postoje između Srbije i Crne Gore. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

jovankovic000

pre 11 godina

Pa mi ustvari nikad nismo ni imali definisan stav a ni saradnju sa CG vec sve neke precutne pregovore i gledanja ispod obrva, a to sve zahvaljujuci losim politicarima na obe strane.Od Nikolica ocekujem da se prekine vrzino kolo takvih odnosa da se ucvrste ciljevi na kojima sa bazira saradnja i da nam se vrati sa puta sa dobrim vestima.

Anastasja_buva

pre 11 godina

Pa dobro samo da on covek bude dobro prihvacen tamo, i da se vise politika ove dve zemlje nebazira na pozdravu i pljuvanju vec na konkretnim stvarima i planovima saradnje.

Elvis je kralj

pre 11 godina

Pa dobro, kontakt sa nasim komsijama je uvek dobrodosla stvar.Verujem da ce to doneti nove otvorene saradnje mozda i neke popuste na letovanje.

Joksa Beograd

pre 11 godina

Ovoj vladi kao, i predsedniku Nikolicu je od uvek bio prioritet, odrzavanja odnosa sa komsijama, a kao prioritet je bilo poboljsanje istih sa Crnom Gorom, to se videlo i po intervju Nikolica za Televiziju Crne Gore, i ako je imao skakljiva pitanja uvereno i stojeci je orginalno odgovarao na ista. Jedino mogu reci da posle tog intervjua sam shvatio koliko je on u stvari pozitivan i karakterna licnost.

Jovica Tomovic

pre 11 godina

Skepticizma je uvek bilo od kako je ova vlada sastavljena, od nacina kako ce se odnositi prema E.U.Pa do toga kako ce pricati sa "komsijama". naravno, pokazalo se vise puta da sumnji nema mesta. Otvorena saradnja je nesto sto nam treba kao vode zemlji sa bilo kim, a na prvom mestu uvek treba imati komsiluk.Predsednik Nikolic nikad nije doveo u pitanje suverenitet Crne Gore i njene izvesne stavove. A sama poseta moze samo zle jezike sa obe strane ostaviti bez razloga za vise bilo kakve spekulacije.

Montenigger

pre 11 godina

Dve bratske zemlje politikom odvojene, al ne i narodom koji isto cita i pise.
Bilo je tu spletkarenja al ako cemo iskreno. od kako zivim u Beogradu,a poreklom sam iz Budve, mogu reci iskreno da mnogo smo jaci bili skupa nego odvojeni, al dobro vazno je da se nezavadimo i imamo postovanje jedni prema drugima.

Mural1983

pre 11 godina

Prvo da se otvorimo za ekonomsku saradnju, pa ce sve posle lako ici, od viznih olaksica do uslova za pregovore za ostala bitna pitanja.Nikolic je vise puta pokazao otvorene ruke za saradnu sa bilo kime ko zeli da saradjuje sa Srbijom, od Hrvatske, BIH pa do bratske Crne Gore.

Jovankaplamenac

pre 11 godina

Mogu samo reci srecan put, Crna gora ima poverenja u ovu vladu koja se nalazi u Srbiji.Barem to mogu potvrditi u mom okrugu.

Jeca !!!!

pre 11 godina

Zvanicno u posetu, pa naravno nas Predesednik ko drugi nego Toma. Po celom Svetu prvo komsije pa ostal,pa komsija je naj preci,jeli tako narode.

zumbe2

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)
Zar to nije apsurd? Čovek koji jedan dan kaže da smo isti narod, a Milo na to kaže "Rriječ je o jednoj interrprretaciji koja nije zlonamjerrna". Kralj! A godinama unazad su se na nož dočekivale bilo kakve izjave iz Beograda, od onih da je crnogorsko more plavo do toga da je "Vranac" crno vino - kilometre reči ispisaše Miško Vuković i klika. ELEM, sve je ovo politika, ali na račun naše dve zemlje. "Zna se" da je Milo Đukanović odigrao važnu ulogu u formiranju SNS-a, jer se Nikolić upravo u Pogdorici sastajao s kim treba... SIGURAN SAM da će se Nikolić videti i sa Đukanovićem i da će sutra da pričaju o svjetloj budućnosti i zajedništvu.

Matica Srpska

pre 11 godina

I treba izgladiti odnose sa Crnom Gorom. Cekaj, pa zar se CG nije odcepila dok je DS bio na vlasti, nije ni cudo sto smo u svadji, sve je to maslo DS-a.

Ozon

pre 11 godina

Presednik Srbije,gospodin Tomislav Nikolic,posetom Crnoj Gori,stavlja do znanja svim skepticima da je njegova politika miroljubiva i da zeli saradnju sa svim drzavama,narucito onima koje su nastale raspadom Jugoslavije.

Килиманџаро

pre 11 godina

Нисам очекивао пуно од спољне политике Николића, али добар је. Добросуседски односи су оно што нам треба, а тога сам се највише бојао, због да кажем ''прошлости'' актуелног нам председника.

Miloš

pre 11 godina

Veoma važna poseta, možda ne toliko za nas ovde, u Srbiji, koliko za Srbe u Crnoj Gori. Dražava Srbija ne sme zaboraviti koliko ima Srba tamo i da mora da ih zaštiti kad god zatreba.

Gabi

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!
(Saradnja, 15. januar 2013 22:30)

Sa prvom rečenicom mogu da se složim, ali da nas Toma najbolje predstavlja videli smo u posedi rakijadi u Makedoniji, gde umalo da nas zavadi sa Grčkom! Pametan čovek misli šta treba da kaže, a glup kaže ono što misli! Državnik ne treba da iznosi lične stavove, već ono što je u interesu države!

Damjanovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.

Maki

pre 11 godina

Treba povratiti poverenje izmedju Srbije i Crne Gore.Zelim srecan put predsedniku i da nam se vrati sa lepim vestima,jer se lose osecam kada vidim ovaj razdor koji sada postoji medju nasim bratskim narodima.

Saradnja

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!

Gabi

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!
(Saradnja, 15. januar 2013 22:30)

Sa prvom rečenicom mogu da se složim, ali da nas Toma najbolje predstavlja videli smo u posedi rakijadi u Makedoniji, gde umalo da nas zavadi sa Grčkom! Pametan čovek misli šta treba da kaže, a glup kaže ono što misli! Državnik ne treba da iznosi lične stavove, već ono što je u interesu države!

Maki

pre 11 godina

Treba povratiti poverenje izmedju Srbije i Crne Gore.Zelim srecan put predsedniku i da nam se vrati sa lepim vestima,jer se lose osecam kada vidim ovaj razdor koji sada postoji medju nasim bratskim narodima.

Damjanovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.

Miloš

pre 11 godina

Veoma važna poseta, možda ne toliko za nas ovde, u Srbiji, koliko za Srbe u Crnoj Gori. Dražava Srbija ne sme zaboraviti koliko ima Srba tamo i da mora da ih zaštiti kad god zatreba.

Килиманџаро

pre 11 godina

Нисам очекивао пуно од спољне политике Николића, али добар је. Добросуседски односи су оно што нам треба, а тога сам се највише бојао, због да кажем ''прошлости'' актуелног нам председника.

Saradnja

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!

Ozon

pre 11 godina

Presednik Srbije,gospodin Tomislav Nikolic,posetom Crnoj Gori,stavlja do znanja svim skepticima da je njegova politika miroljubiva i da zeli saradnju sa svim drzavama,narucito onima koje su nastale raspadom Jugoslavije.

zumbe2

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)
Zar to nije apsurd? Čovek koji jedan dan kaže da smo isti narod, a Milo na to kaže "Rriječ je o jednoj interrprretaciji koja nije zlonamjerrna". Kralj! A godinama unazad su se na nož dočekivale bilo kakve izjave iz Beograda, od onih da je crnogorsko more plavo do toga da je "Vranac" crno vino - kilometre reči ispisaše Miško Vuković i klika. ELEM, sve je ovo politika, ali na račun naše dve zemlje. "Zna se" da je Milo Đukanović odigrao važnu ulogu u formiranju SNS-a, jer se Nikolić upravo u Pogdorici sastajao s kim treba... SIGURAN SAM da će se Nikolić videti i sa Đukanovićem i da će sutra da pričaju o svjetloj budućnosti i zajedništvu.

Montenigger

pre 11 godina

Dve bratske zemlje politikom odvojene, al ne i narodom koji isto cita i pise.
Bilo je tu spletkarenja al ako cemo iskreno. od kako zivim u Beogradu,a poreklom sam iz Budve, mogu reci iskreno da mnogo smo jaci bili skupa nego odvojeni, al dobro vazno je da se nezavadimo i imamo postovanje jedni prema drugima.

sinisa

pre 11 godina

Od ex-repubile koji su bili na ex-yagoslaviju on moze da poseti samu Crnu Goru evo vec druga poseta za nekoliko meseca gde je on u vlasti i Makedoniju, druge drzave nece ga zbog njegovu nacionalisticu retoriku a i svog begraunda.Presednice mislim da nesto nije u redu...

MILIONER

pre 11 godina

Odnosi izmedju nas i Crne gore su zahladneli i to treba popraviti,radi se na tome,i to moze da nas raduje.Treba se usesrediti na jacanju veze sto sa Crnom Gorom,sto i sa drugim zemljama u regionu

brankica

pre 11 godina

Divim se i cudim odakle ovom coveku toliko snage da svuda stigne? Sve vise mi se cini da prvi put imamo pravog coveka za predsednika!

Matica Srpska

pre 11 godina

I treba izgladiti odnose sa Crnom Gorom. Cekaj, pa zar se CG nije odcepila dok je DS bio na vlasti, nije ni cudo sto smo u svadji, sve je to maslo DS-a.

Joksa Beograd

pre 11 godina

Ovoj vladi kao, i predsedniku Nikolicu je od uvek bio prioritet, odrzavanja odnosa sa komsijama, a kao prioritet je bilo poboljsanje istih sa Crnom Gorom, to se videlo i po intervju Nikolica za Televiziju Crne Gore, i ako je imao skakljiva pitanja uvereno i stojeci je orginalno odgovarao na ista. Jedino mogu reci da posle tog intervjua sam shvatio koliko je on u stvari pozitivan i karakterna licnost.

jovankovic000

pre 11 godina

Pa mi ustvari nikad nismo ni imali definisan stav a ni saradnju sa CG vec sve neke precutne pregovore i gledanja ispod obrva, a to sve zahvaljujuci losim politicarima na obe strane.Od Nikolica ocekujem da se prekine vrzino kolo takvih odnosa da se ucvrste ciljevi na kojima sa bazira saradnja i da nam se vrati sa puta sa dobrim vestima.

MRAV

pre 11 godina

Nas predsednik Tomislav Nikolic je jos jednom pokazao da sa svima hoce da ima prijateljske odnose, da saradjuje i to je jako bitno za nasu zemlju!

NOVOSADJANIN1

pre 11 godina

Dobar potez predsednika, Srbija i Crna Gora zaista moraju unaprediti odnose, jer ne postoji na svetu tako blizi narod a tako udaljen... Svaka cast...

Jeca !!!!

pre 11 godina

Zvanicno u posetu, pa naravno nas Predesednik ko drugi nego Toma. Po celom Svetu prvo komsije pa ostal,pa komsija je naj preci,jeli tako narode.

Elvis je kralj

pre 11 godina

Pa dobro, kontakt sa nasim komsijama je uvek dobrodosla stvar.Verujem da ce to doneti nove otvorene saradnje mozda i neke popuste na letovanje.

Mural1983

pre 11 godina

Prvo da se otvorimo za ekonomsku saradnju, pa ce sve posle lako ici, od viznih olaksica do uslova za pregovore za ostala bitna pitanja.Nikolic je vise puta pokazao otvorene ruke za saradnu sa bilo kime ko zeli da saradjuje sa Srbijom, od Hrvatske, BIH pa do bratske Crne Gore.

Niksha

pre 11 godina

Pravo vreme za dalje podizanje odnosa izmedju dve drzave koji su do dolaska g-dina Nikolica na mesto predsednika drzave bili na, rekao bih, nedopustivo niskom nivou.

glen

pre 11 godina

Bio sam za nezavisnu Srbiju, samim tim i za nezavisnu Crnu Goru. Po SVAKOM parametru nema nam bližih! Seme razdora koje su posejali Nije Bitno Ko je minorno. Kada krenu po Srbiji da pljuju Crnogorce da su se doselili, da su direktori, muljare, večiti studenti - da li zaista komentarisati takve intelektualne tvorbe? Ako me neko pita za Podgoričku skupštinu, ja njemu kažem da je legitimna, jer je to tako tada bilo - moglo je i drugačije. Ali isto znam da su Crnogorci ginuli za Srbiju na Mojkovcu, da je Cetinje bilo bastion našeg (kako god da se zove) pravoslavlja i identiteta, da je 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u južnu Srbiju odmah krenulo u balkanske ratove i Prvi svetski rat - i dobrano su platili, svaki treći je izgubio život... Kada to znam, a to su kapitalne stvari, sebe ne opterećujem političkim naglabanjima. Elite u obe zemlje su nezrele i infantilne i obe države su nam banane kojima se u 80% stvari upravlja spolja. A onih 20% troše na frustracije... Ja, kad mogu, rado idem u Crnu Goru - ne osećam se da sam u inostranstvu i to mi je dovoljno.

Jovica Tomovic

pre 11 godina

Skepticizma je uvek bilo od kako je ova vlada sastavljena, od nacina kako ce se odnositi prema E.U.Pa do toga kako ce pricati sa "komsijama". naravno, pokazalo se vise puta da sumnji nema mesta. Otvorena saradnja je nesto sto nam treba kao vode zemlji sa bilo kim, a na prvom mestu uvek treba imati komsiluk.Predsednik Nikolic nikad nije doveo u pitanje suverenitet Crne Gore i njene izvesne stavove. A sama poseta moze samo zle jezike sa obe strane ostaviti bez razloga za vise bilo kakve spekulacije.

Anastasja_buva

pre 11 godina

Pa dobro samo da on covek bude dobro prihvacen tamo, i da se vise politika ove dve zemlje nebazira na pozdravu i pljuvanju vec na konkretnim stvarima i planovima saradnje.

Jovankaplamenac

pre 11 godina

Mogu samo reci srecan put, Crna gora ima poverenja u ovu vladu koja se nalazi u Srbiji.Barem to mogu potvrditi u mom okrugu.

Hestija

pre 11 godina

Jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Crne Gore je od velikog značaja za interes ove dve zemlje, veže ih isti narod.Verujem da će ovaj sastanak zaista rešiti sve nesuglasice koje postoje između Srbije i Crne Gore. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

PG

pre 11 godina

@Damjanovic
To je tacno! Ja mogu to da potvrdim, ovdje sve slavilo kad je Tomo pobjedio, a i imalo se zasto, narodni covjek i pravi predsjednik kakvog Srbija treba da ima!

ASKA

pre 11 godina

Mozda smo kao narod bili povredjeni kada se Crna Gora odvojila os Srbije ali to je cinjenica. Prema tome Crna Gora je nasa susedna zemlja, bratska sa kojom treba odrzavati dobre odnose. Poseta Nikolica Crnoj Gori ide u prilog ovoj tezi.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)

Aha...isto tako blagonaklono Crna Gora je priznala i suverenitet Kosova kao nezavisne države...lepo je što naš predsednik ide kod njih...uzlazno, nema šta!

Beograđanka

pre 11 godina

Drago mi je da Nikolić želi da poboljša odnose sa bivšim republikama. Komšijski odnosi su uvek bili jako bitni. A još ako postoji mogućnosta saradnje... sve što može pomoći razvoju i napretku Srbije, podržavam!

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Potpuno pozdravljam zalaganje Predsednika Nikolica za fer i korektne odnose sa drzavama iz najblizeg okruzenja sa kojim je moguce ostvariti dobre parnerske i susedske odnose. Dolazi vreme mira i dobrih odnosa na Balkan.

gorski vjenac

pre 11 godina

To je politika pomirenja koju sprovodi Nikolic,mislim da je pametna i da treba da se prosiri i ka drugim drzavama u regionu zarad svih.Potezi koje cini Nikolic je logican jer ipak svidelo se to kome ili ne srbi i crnogorci su jedan narod,braca zauvek

Alan Ford

pre 11 godina

Nikolic mora da pokusa da obelodani koja su to pitanja koja koce bolje odnose sa CG. Mislim da ga velika vecina naroda CG postuje ida ce uspeti da resi sve nesporazume.

nscz

pre 11 godina

Ovde vidimo da predsednik nase drzave vodi politiku na pravi nacin ,samim tim sto pokusava da odrzava dobre odnose sa komsijama. Ne vidim ovde nista lose sto je posetio Crnu Goru.

Miloš

pre 11 godina

Veoma važna poseta, možda ne toliko za nas ovde, u Srbiji, koliko za Srbe u Crnoj Gori. Dražava Srbija ne sme zaboraviti koliko ima Srba tamo i da mora da ih zaštiti kad god zatreba.

Saradnja

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!

Maki

pre 11 godina

Treba povratiti poverenje izmedju Srbije i Crne Gore.Zelim srecan put predsedniku i da nam se vrati sa lepim vestima,jer se lose osecam kada vidim ovaj razdor koji sada postoji medju nasim bratskim narodima.

Damjanovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.

Килиманџаро

pre 11 godina

Нисам очекивао пуно од спољне политике Николића, али добар је. Добросуседски односи су оно што нам треба, а тога сам се највише бојао, због да кажем ''прошлости'' актуелног нам председника.

Ozon

pre 11 godina

Presednik Srbije,gospodin Tomislav Nikolic,posetom Crnoj Gori,stavlja do znanja svim skepticima da je njegova politika miroljubiva i da zeli saradnju sa svim drzavama,narucito onima koje su nastale raspadom Jugoslavije.

MRAV

pre 11 godina

Nas predsednik Tomislav Nikolic je jos jednom pokazao da sa svima hoce da ima prijateljske odnose, da saradjuje i to je jako bitno za nasu zemlju!

Matica Srpska

pre 11 godina

I treba izgladiti odnose sa Crnom Gorom. Cekaj, pa zar se CG nije odcepila dok je DS bio na vlasti, nije ni cudo sto smo u svadji, sve je to maslo DS-a.

Gabi

pre 11 godina

Treba da gradimo prijateljske odnose sa svojim susedima! Tomislav Nikolic nas najbolje predstavlja svoju zemlju u ovakvim dijalozima!
(Saradnja, 15. januar 2013 22:30)

Sa prvom rečenicom mogu da se složim, ali da nas Toma najbolje predstavlja videli smo u posedi rakijadi u Makedoniji, gde umalo da nas zavadi sa Grčkom! Pametan čovek misli šta treba da kaže, a glup kaže ono što misli! Državnik ne treba da iznosi lične stavove, već ono što je u interesu države!

Jeca !!!!

pre 11 godina

Zvanicno u posetu, pa naravno nas Predesednik ko drugi nego Toma. Po celom Svetu prvo komsije pa ostal,pa komsija je naj preci,jeli tako narode.

Joksa Beograd

pre 11 godina

Ovoj vladi kao, i predsedniku Nikolicu je od uvek bio prioritet, odrzavanja odnosa sa komsijama, a kao prioritet je bilo poboljsanje istih sa Crnom Gorom, to se videlo i po intervju Nikolica za Televiziju Crne Gore, i ako je imao skakljiva pitanja uvereno i stojeci je orginalno odgovarao na ista. Jedino mogu reci da posle tog intervjua sam shvatio koliko je on u stvari pozitivan i karakterna licnost.

Montenigger

pre 11 godina

Dve bratske zemlje politikom odvojene, al ne i narodom koji isto cita i pise.
Bilo je tu spletkarenja al ako cemo iskreno. od kako zivim u Beogradu,a poreklom sam iz Budve, mogu reci iskreno da mnogo smo jaci bili skupa nego odvojeni, al dobro vazno je da se nezavadimo i imamo postovanje jedni prema drugima.

Jovankaplamenac

pre 11 godina

Mogu samo reci srecan put, Crna gora ima poverenja u ovu vladu koja se nalazi u Srbiji.Barem to mogu potvrditi u mom okrugu.

Hestija

pre 11 godina

Jačanje bilateralnih odnosa Srbije i Crne Gore je od velikog značaja za interes ove dve zemlje, veže ih isti narod.Verujem da će ovaj sastanak zaista rešiti sve nesuglasice koje postoje između Srbije i Crne Gore. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

Niksha

pre 11 godina

Pravo vreme za dalje podizanje odnosa izmedju dve drzave koji su do dolaska g-dina Nikolica na mesto predsednika drzave bili na, rekao bih, nedopustivo niskom nivou.

brankica

pre 11 godina

Divim se i cudim odakle ovom coveku toliko snage da svuda stigne? Sve vise mi se cini da prvi put imamo pravog coveka za predsednika!

PG

pre 11 godina

@Damjanovic
To je tacno! Ja mogu to da potvrdim, ovdje sve slavilo kad je Tomo pobjedio, a i imalo se zasto, narodni covjek i pravi predsjednik kakvog Srbija treba da ima!

Elvis je kralj

pre 11 godina

Pa dobro, kontakt sa nasim komsijama je uvek dobrodosla stvar.Verujem da ce to doneti nove otvorene saradnje mozda i neke popuste na letovanje.

Mural1983

pre 11 godina

Prvo da se otvorimo za ekonomsku saradnju, pa ce sve posle lako ici, od viznih olaksica do uslova za pregovore za ostala bitna pitanja.Nikolic je vise puta pokazao otvorene ruke za saradnu sa bilo kime ko zeli da saradjuje sa Srbijom, od Hrvatske, BIH pa do bratske Crne Gore.

sinisa

pre 11 godina

Od ex-repubile koji su bili na ex-yagoslaviju on moze da poseti samu Crnu Goru evo vec druga poseta za nekoliko meseca gde je on u vlasti i Makedoniju, druge drzave nece ga zbog njegovu nacionalisticu retoriku a i svog begraunda.Presednice mislim da nesto nije u redu...

NOVOSADJANIN1

pre 11 godina

Dobar potez predsednika, Srbija i Crna Gora zaista moraju unaprediti odnose, jer ne postoji na svetu tako blizi narod a tako udaljen... Svaka cast...

gorski vjenac

pre 11 godina

To je politika pomirenja koju sprovodi Nikolic,mislim da je pametna i da treba da se prosiri i ka drugim drzavama u regionu zarad svih.Potezi koje cini Nikolic je logican jer ipak svidelo se to kome ili ne srbi i crnogorci su jedan narod,braca zauvek

ASKA

pre 11 godina

Mozda smo kao narod bili povredjeni kada se Crna Gora odvojila os Srbije ali to je cinjenica. Prema tome Crna Gora je nasa susedna zemlja, bratska sa kojom treba odrzavati dobre odnose. Poseta Nikolica Crnoj Gori ide u prilog ovoj tezi.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)

Aha...isto tako blagonaklono Crna Gora je priznala i suverenitet Kosova kao nezavisne države...lepo je što naš predsednik ide kod njih...uzlazno, nema šta!

zumbe2

pre 11 godina

Podgorica je blagonaklono docekala pobedu Nikolica na izborima. Odnosi zvanicnog Beograda i Podgorice idu uzlaznom putanjom. Ova poseta to potvrdjuje.
(Damjanovic, 15. januar 2013 23:54)
Zar to nije apsurd? Čovek koji jedan dan kaže da smo isti narod, a Milo na to kaže "Rriječ je o jednoj interrprretaciji koja nije zlonamjerrna". Kralj! A godinama unazad su se na nož dočekivale bilo kakve izjave iz Beograda, od onih da je crnogorsko more plavo do toga da je "Vranac" crno vino - kilometre reči ispisaše Miško Vuković i klika. ELEM, sve je ovo politika, ali na račun naše dve zemlje. "Zna se" da je Milo Đukanović odigrao važnu ulogu u formiranju SNS-a, jer se Nikolić upravo u Pogdorici sastajao s kim treba... SIGURAN SAM da će se Nikolić videti i sa Đukanovićem i da će sutra da pričaju o svjetloj budućnosti i zajedništvu.

jovankovic000

pre 11 godina

Pa mi ustvari nikad nismo ni imali definisan stav a ni saradnju sa CG vec sve neke precutne pregovore i gledanja ispod obrva, a to sve zahvaljujuci losim politicarima na obe strane.Od Nikolica ocekujem da se prekine vrzino kolo takvih odnosa da se ucvrste ciljevi na kojima sa bazira saradnja i da nam se vrati sa puta sa dobrim vestima.

MILIONER

pre 11 godina

Odnosi izmedju nas i Crne gore su zahladneli i to treba popraviti,radi se na tome,i to moze da nas raduje.Treba se usesrediti na jacanju veze sto sa Crnom Gorom,sto i sa drugim zemljama u regionu

Alan Ford

pre 11 godina

Nikolic mora da pokusa da obelodani koja su to pitanja koja koce bolje odnose sa CG. Mislim da ga velika vecina naroda CG postuje ida ce uspeti da resi sve nesporazume.

Jovica Tomovic

pre 11 godina

Skepticizma je uvek bilo od kako je ova vlada sastavljena, od nacina kako ce se odnositi prema E.U.Pa do toga kako ce pricati sa "komsijama". naravno, pokazalo se vise puta da sumnji nema mesta. Otvorena saradnja je nesto sto nam treba kao vode zemlji sa bilo kim, a na prvom mestu uvek treba imati komsiluk.Predsednik Nikolic nikad nije doveo u pitanje suverenitet Crne Gore i njene izvesne stavove. A sama poseta moze samo zle jezike sa obe strane ostaviti bez razloga za vise bilo kakve spekulacije.

Beograđanka

pre 11 godina

Drago mi je da Nikolić želi da poboljša odnose sa bivšim republikama. Komšijski odnosi su uvek bili jako bitni. A još ako postoji mogućnosta saradnje... sve što može pomoći razvoju i napretku Srbije, podržavam!

Anastasja_buva

pre 11 godina

Pa dobro samo da on covek bude dobro prihvacen tamo, i da se vise politika ove dve zemlje nebazira na pozdravu i pljuvanju vec na konkretnim stvarima i planovima saradnje.

glen

pre 11 godina

Bio sam za nezavisnu Srbiju, samim tim i za nezavisnu Crnu Goru. Po SVAKOM parametru nema nam bližih! Seme razdora koje su posejali Nije Bitno Ko je minorno. Kada krenu po Srbiji da pljuju Crnogorce da su se doselili, da su direktori, muljare, večiti studenti - da li zaista komentarisati takve intelektualne tvorbe? Ako me neko pita za Podgoričku skupštinu, ja njemu kažem da je legitimna, jer je to tako tada bilo - moglo je i drugačije. Ali isto znam da su Crnogorci ginuli za Srbiju na Mojkovcu, da je Cetinje bilo bastion našeg (kako god da se zove) pravoslavlja i identiteta, da je 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u južnu Srbiju odmah krenulo u balkanske ratove i Prvi svetski rat - i dobrano su platili, svaki treći je izgubio život... Kada to znam, a to su kapitalne stvari, sebe ne opterećujem političkim naglabanjima. Elite u obe zemlje su nezrele i infantilne i obe države su nam banane kojima se u 80% stvari upravlja spolja. A onih 20% troše na frustracije... Ja, kad mogu, rado idem u Crnu Goru - ne osećam se da sam u inostranstvu i to mi je dovoljno.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Potpuno pozdravljam zalaganje Predsednika Nikolica za fer i korektne odnose sa drzavama iz najblizeg okruzenja sa kojim je moguce ostvariti dobre parnerske i susedske odnose. Dolazi vreme mira i dobrih odnosa na Balkan.

nscz

pre 11 godina

Ovde vidimo da predsednik nase drzave vodi politiku na pravi nacin ,samim tim sto pokusava da odrzava dobre odnose sa komsijama. Ne vidim ovde nista lose sto je posetio Crnu Goru.