Ponedeljak, 14.01.2013.

22:41

Bacio studentu vodu jer nije srpska

Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća.

Izvor: Telegraf

Bacio studentu vodu jer nije srpska IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

338 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 11 godina

Ne podrzavam takvo ponasanje asistenta ili profesora jer smatram da su mnogi iskompleksirani i izfrustrirani ali samo zalaganje da se kupuje domace apsolutno podrzavam

Kockalone-Sm

pre 11 godina

Mozete pricati i polemisati na ovu temu do beskraja, pljujete po ministru samo zato sto je iz SNS, da je Djokovic ili neko drugi to uradio lajkovali bi to. U pravu je sto je to uradio, i ja bi, jer u pitanju je opstanak nase zemlje i gradjenje privrede koja je zadnjih godina unistena do temelja. Kupuj domace!!!!

Milan

pre 11 godina

E naterao bi ga pred svim studentima u amfiteatru da zavuce svoje cenjene rukice u kantu za djubre, da mi vrati tu vodu uz izvinjenje!
Pa ako treba i na sud, ali mislim da ne bi lepo proso!

Ел патрон

pre 11 godina

Какав цар!!! Браво министре! Није ми јасно шта се дешава са овим народом. У стању смо да радимо у свачију корист, само не у своју. Још једном, браво!

KRPELJKA

pre 11 godina

(Nebojsa, 15. januar 2013 19:18)

I najliberalnija i da se prosto izrazim, "najtrzisnija" drzava na svetu - SAD itekako stiti svoju ekonomiju i svoje trziste ( i domace i ono osvojeno). Za tvoju informaciju, recimo, kikiriki ( koji neko iz redova mocnih uvozi ) ima svoju uvoznu kvotu. Toliko o poznavanju trzista. Prekinite vise da pricate liberalne bajke, njima na Zapadu vise ne uspavljuju decu.

Neko iz publike

pre 11 godina

Gospodo draga, za tu vodu uvezenu iz Hrvatske je plaćena carina u budžet SRBIJE, pa je onda plaćen PDV opet u budžet SRBIJE, i jedino što je proizvod plaćen nekoj firmi sa multinacionalnim kapitalom osnovanoj u Hrvatskoj, a ne nekoj drugoj firmi sa multinacionalnim kapitalom, osnovanoj u Srbiji. Kapital odavno ne zna za granice, tako da parola "kupujmo domaće" može da deluje smešno.
Što se tiče otimanja tuđe imovine (flašice vode), to je verovatno prava referenca za njegovu poziciju (sadašnji ministar policije je poznat po aferi "koferče", prethodni po aferi "trafika"...).

Ljutaaa

pre 11 godina

Od toliko tema u zemlji ova je izgleda najglavnija! Sta je ministar radio dok je bio asistent? Prica je i suvise providna! Samo da se omalovazi covek koji casno radi svoj posao!

Nebojsa

pre 11 godina

Odustao sam od nastavka koga sam najavio, jer je vec slicno receno, i nerazumevanje trzisne ekonomije, sto je potvrdio i Begovic u Utisku nedelje :-) , a to je zapravo Selakovicev izgovor, jer sovinizam je daleko opasniji, posebno kada se siri sa pozicije i funkcije "predavaca" na fakultetu, a upravo se o tome radi, pa u konkretnoj situaciji i zadiranje u osnovne slobode i prava itd. Sve je to vec receno.
Sustina je u necem drugom. Aleksandar Vucic je uz sve funkcije koje formalno obavlja uspeo da dobije i resor ministra pravde, a u integritet predsednika Skupstine Stefanovica, cije ime nikako da upamtim, niko i ne sumnja. Izgleda da gomilanje moci u rukama jednog politickog lica nije imanetna DS-u. E sad, zasto bas Selakovic za ministra pravde, pa ne znam, mozda zbog afere "indeks". Zar postoji neko dovoljno naivan da poveruje da je to praksa karakteristicna za kragujevacki Pravni, pa toliko optuzenih, sa tolikim brojem profesora(dvadeset plus jedan). Kakvo moralno posrnuce pojedinca koje se poput epidemije izgleda rasirilo, reklo bi se postalo opsta stvar, uobicajena praksa. A postupak nikako da udje u finalnu fazu, te nespretan tuzilac, te pazljiv sudija . . . Eto, korupcije na Univerzitetu u Beogradu nema, to mozda po manjim mestima. Kao sto i decu zlostavljaju iskljucivo u siromasnim porodicama, kada su roditelji ili bar jedan mentalno defektni. Bice da se u onim drugim fenomen lakse prikriva.

Gabi

pre 11 godina

Svako za svoj mukom zarađen novac ima pravo da kupuje šta želi! I Idea, Merkator, Coca Cola i dr. zapošljavaju srpske radnike! A njegova odela su pretpostavljam "Prvi maj" Pirot, a cipele Borovo!

Andreica

pre 11 godina

Ja u potpunosti podrzavam ovog coveka. Mislim da u ovom slucaju zaista nije bio problem sto je to bas Hrvatska voda, nego je jednostavno hteo da ukaze na neophodnost kupovine domacih proizvoda. Zasto bismo mi uvozili i kupovali vodu iz bilo koje zemlje, kad i sami imamo najcistije izvore pitke vode u citavoj Evropi? I ne samo vodu, nego i voce, povrce, mlecne proizvode itd. Ovo mozda jeste bio neobican pristup jednom predavanju, ali svakako efektan.

Hestija

pre 11 godina

Nikola Selakić je želeo studentima da skrene pažnju da se kupovinom naših domaćih proizvoda ekonomija naše države ojačava. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Ništa loše Nikola Selaković nije mislio, nego da skrene pažnju i da se podigne svest naših građana da isključivo kupuju domaće proizvode. Nikola Selaković tad nije bio ministar pravde, već asistent na fakultetu.

gen.Paton

pre 11 godina

Pa ova mučena studentkinja je još imala sreće,ko zna šta bi sve bilo da je "profa"naslutio da nosi Liscin donji veš:))
(Boki,15 januar 2013)
A šta mislite ako prve bračne noći"profa"otkrije da mu žena nosi strani veš,verovatno nikad neće upražnjavati seks

Tihomir

pre 11 godina

Ta vest je podjednako šokantna koliko i sama činjenica i istina da se neka studentkinja na Pravnom fakultetu u Zagrebu ne bi ni pojavila na predavanjima sa flašicom srpske vode!

darko

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

neglasac

pre 11 godina

Da su pametni studenti prava na sledecem njegovom predavanju svako po flasicu "strane-plaćeničke" vode, Coca-Cole, Pepsi , RedBull i jednu "domacu izdajnicku" na katedru da ga sačeka

Ovaj ce nekome da soli pamet o pravu i pravnoj drzavi, privatnoj svojini, pravu na izbor, pravu na razlicito misljenje

Otkaz i na ulicu i dati mu jednu flasicu vode i motiku pa na njivu "kod Arapa"

Niksha

pre 11 godina

Profesor pored toga sto uci studente, ima obavezu i da ih vaspitava.
Uradio je ono sto je mislio da je ispravno, i ja ga ne osudjujem zbog toga.

marko

pre 11 godina

Pa pojedini ministri ostetili drzavu za milione pa se nije ovolika frka digla oko toga, slazem se da svako ima pravo da kupi sta hoce ali od muve praviti magarca? Vise verovati studentkinji nego jednom ministru? Smesno..

Jovan

pre 11 godina

Radikal bedž menja ćud nikada. Ali sve u skladu sa voljom većine (naroda), uz opasku da sveko nađe ono što traži kad je uporan. Doduše nema "velikog" vojvode ali izgleda da je vrli prof. Antić proizveo dosta mentalnih klonova.
P S Za dva meseca će vize. Uživajmo!

Mancini

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

Nebojsa

pre 11 godina

Za pocetak, neki su pomalo zbunjeni, Selakovic nije profesor prava, dakle, nije predavac, on je asistent na Pravnom! Nije uobicajeno da asistenti drze predavanja studentima, cak ni na vezbama, dakle, nesto je objasnjavao svojim studentima, tj. , grupi koja mu je dodeljana da im drzi vezbe. Radi se o malom broju studenata i Selakovic je pocetnik. Retko ko je i cuo za njega tamo, bez uvrede, on je, ipak, trecerazredni asistent, sada je vec zvezda, mislim, ministar je pa se prica o njemu. On je totalno nebitan u hijerarhija na Pravnom i tek od pre dve godine drzi vezbe na predmetima Uporedna pravna tradicija i Srpska pravna istorija. Nemam nameru da ga omalovazavam, ocigledno da se ne radi o neinteligentnoj osobi, ali on je na nivou posilnog Simi Avramovicu i Voji. Svako ko je na Pravnom ili je studirao poslednjih godina zna o cemu govorim. On je Simin projekat i sticenik, jedan od mnogih, nista posebno, veliki orator-guslar, mislim, tako se proslavio. Nastavak sledi uskoro . . .

Vladimir

pre 11 godina

Da li iko od vas ogorčenih ikada gleda HRT. Da gleda primetio bi da nema ni jednog jedinog dana a da nema neke emislije ili dokumentarca u kojem se do besvesto pljuju Srbi i sve što je Srpsko. Emisije koje konstantno potenciraju mržnju i razdor.
Ne podržavam ponašanje sadašnjeg ministra jer je neprimereno.
Ja sam jedan od onih koji ne kupuje Hrvatske proizvode i ne pije Hrvatsku vodu.

gen.Paton

pre 11 godina

Tako nešto da se desi na PRAVNOM fakultetu gde treba da ih uče pravu i zakonitosti a ne otimačini(da ne kažem fašizmu).Još čovek postade ministar pravde,dobar će primer da bude budućim a i sadašnjim pravnicima

Joao

pre 11 godina

E to je fašizam! Danas je flašica vode u pitanju, sutra dete iz mešovitog braka! Ja se apsolutno zalažem za to da se, pri jednakom ili sličnom kvalitetu, prednost da domaćem proizvodu, jer je to dugoročno gledano korisno, pa čak i neophodno za očuvanje i razvoj domaće privrede, ali gest je sraman i kukavički! Sraman, zato što neko ko želi da bude univerzitetski profesor ne nameće svoje vrednosti silom, već snagom argumenata. Kukavički, zato što je daleko od junaštva oteti jednoj devojci flašu vode i zavrljačiti. Hrabro bi bilo napasti uvoznika, ili onoga koji je izdao uvoznu dozvolu... ali oni bi verovatno uzvratili.

crni domino

pre 11 godina

Da si ministar u Svedskoj, bez obzira sto si nesto lose uradio pre ministrovanja, za dva dana bi nestao sa politicke scene!
Medjutim, ovde uzivaj u svom i vladinom brlogu!

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@Srbin, Jana,Jamnica, Bistra, Studena,Lipički Studenac... su vode sa hrvatskih izvora,a ne samo flaširane u Hrvatskoj. Pa nismo toliko ludi da uvozimo vodu da bi je ovdje flaširali pored toliko naših čistih izvora! Treći smo u Europi po količini izvora KVALITETNE PITKE vode,a sve u našem vlasništvu. E, sad upravo ispred mene stoji kutija nekog eurokrema, ustvari, piše "Waltz cream", idem vidit ko je proizvođač,a tamo piše "Zemlja podrijetla: Srbija, proizvođač: Čatić company, 31300 Prijepolje, uvoznik za HR: Tommy d.o.o. Split"! Ovdje se prodaje više nego odlično. Tek toliko da zatvorim usta onim vašim likovima koji govore kako ovdje nema ništa srpsko za kupit!

ZoranNS

pre 11 godina

Šta očekivati od države kada ima ministra "zaraženog mržnjom". Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu za smeće." U ovoj državi je sve sazrelo za dikataturu, za koju već imamao nekoliko preimera. SNP Naši su organ ove države, partije gospodina Selakovića, (SNS, DSS, SPC) omladina na delu, na zadatku.

Srbin evropejac

pre 11 godina

@milajovanovic

A sto onda ne nosis patike Wink, kupujes domacu obucu i odecu, ne stekujes evre.Pusti demagogiju. Kupuje narod ono sto hoce.Da je izasla vest da je neko od clanova DS-a to uradio pljuvao bi ovde do zore.Muka mi je od patriJota bivsih radikala.Potpuno idiotsko ponasanje jednog asistenta bezverdong predmeta na Pravnom

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća.

Pa najverovatnije je zbog takve "posvecenosti" da "brani srpski nacionalni interes" i dobio mesto ministra u ovoj Vladi ?

mmx

pre 11 godina

Zasto se gospodin veliki patriota ne vozi u Fiatu 500 umesto u Audiju, Mercedesu, BMW-u? Ne smetaju vise proizvodi iz inostranstva od kako je zaseo u fotelju. Zasto ne baci u kantu i HP laptop koji je dobio dzabe na koriscenje?

LalaNS

pre 11 godina

pa,sta? dobro je uradio!
(hux flux, 15. januar 2013 09:28)

Auuu pameti... Covek nije dosledan, jer da jeste takav trebao je da IZUJE i POSKIDA sve studente prisutne! Ajmo da vidimo koje marke su PATIKE? A i njegov racunar ili laptop je sigurno made in NIS? Kakav moralni nedodir od coveka!

Samo pitam

pre 11 godina

Mogu da razumem mnogo toga. Ali ne mogu da razumem dežurne radikale, koji brane i pravdaju ama baš svaki loš potez njihovih ljubimaca. Ako sam ja, zakleti demokrata, mogao da kažem "Da, demokrate su loše vodile zemlju i neću glasati za njih", zašto je vama teško da kažete "Da, ovo je bio los potez Selakovića, nije trebalo to da uradi"? Umesto toga vi opet nalazite neka opravdanja, prosipate gluposti da bi ga opravdali.
P.S. Koliko vas (mislim na radikale) vozi Yugo, a koliko vas vozi neko strano vozilo? Zašto ne kupujete domaće, kad ste već tako zapeli da je Selaković u pravu?

Sumadinac

pre 11 godina

Svi ovi koji nas sa dozom cinizma upucuju na srpske proizvode, pa onda navode niske televizore, jugice... trebaju da znaju da jugo nije srpski vec jugoslovenski proizvod kojim se dice na ostalim jugonostalgicarskim sajtovima. Sve proizvode koje dajete ''za primer'' drugovi, su proizvod vasih superiornih mozgova. Sve ono srpsko sto je vredelo, ostalo je zakopano u fabrikama koje ste oteli 1945. Trebalo vam je 20. godina da usvojite proizvodnju aviona koji je projektovan izmedju dva svetska rata!
Sve sto je vredelo Broz je likvidirao ili preselio u Hrvatsku i Sloveniju. Zato drugovi, nemojte nam govoriti da kupujemo domace koje nije domace, nemojte od nas praviti suicidne bezmozgovice koji ce pristati da ponovo budu sirovinska baza, meso za finalnu proizvodnju nasih ''bratskih'' naroda!

Tamara

pre 11 godina

Nije on bacio tu vodu ZATO STO NIJE SRPSKA vec ZATO STO JE HRVATSKA . Ima tu razlike . Da li bi bacio vodu da je bila RUSKA , ENGLESKA , NEMACKA , AMERICKA , TURSKA , PA I ALBANSKA ? Nikada .

Oxymoron

pre 11 godina

Za pocetak i ta flasica vode je necije privatno vlasnistvo, koje je neko (npr ta studentkinja) platila od svojih para. Naglasavam od svojih para! Odakle pravo gospodinu Selakovicu, i to jos asistentu na Pravnom fakultetu, da unistava tudju imovinu!?!? Ako mu smeta strani proizvod (da zanemarimo licemerje sto verovatno na sebi nema ni pertle domace proizvodnje), onda lepo odes u prodavnicu otkupis celokupne zalihe Jane i prospes u Dunav a ambalazu recikliras.

Cekajte, ako nam je takav ministar & profesor PRAVA (!?) koji bi trebalo da propagira pravo, sta mi uopste da ocekujemo od ove drzave!

Milos

pre 11 godina

Ako je Selakovic toliki patriota neka na Vladi glasa protiv ruskog kredita za zeleznice koji nas obavezuje da za odobreni novac kupujemo ruske vozove a nekoliko nasih fabrika vagona propadaju!

Marko

pre 11 godina

Xygo

Kolega, molim Vas da ne pravimo zbrku. Imovina je imovina, skup prava i obaveza (universum ius). Flasica vode ima malu vrednost, ali ne mozemo da kazemo da je to imovina male vrednosti, mozemo da kazemo iskljucivo da je flasica vode, kao stvar, male vrednosti.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ahahahah !
Pa hrvatske firme pokupovaše sve po Vojvodini i Srbiji, sad je npr i Frikom hrvatski, a uskoro ce biti i Banini (ako vec nije) i jos gomila robnih marki..A pola Vojvodjanske ravnice je u HRvatskom vlasnistvu (draze nam je to nego da je u Miskovicevom i Seikovom)

Plitka Nisava

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili vise, kao da su vasi profesori na fakultetu bolji i posteniji. Sada zbog toga sto je propagirao domacu proizvodnju ne treba ga obesiti, nego pohvaliti. Bar sto se mene tice.

marija

pre 11 godina

da je devojka držala koka kolu da li bi je isto divljački oteo i bacio? naravno da ne bi.
ali šovinizam je to. dok ljudi ne shvate da nije patriotizam mržnja prema drugima ovakvi ljudi će biti na vlasti...

sećam se kada je ovo uradio jer sam ista generacija kao ta devojka.Iskreno nikad mi selaković nije bio ni najmanje simpatičan...

dss

pre 11 godina

ocigledno kadar sns-a komentarima pokusava slucaj marginalizovati, ali on nije za marginalizaciju. kulturna srbija ocekuje ostavku fasistickog ministra jer nema razlike izmedju paljenja zastava i otimanja vode i slicnih slucajeva. ako sns ne podrzava fasizam u srbiji - ministar ce dati ostavku i bice sankcionisani svi koji svojim delovanjem ugrozavaju osnovne slobode i prava vecine gradjana.

govoritj Moskva

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od asistenta OLIVERA ANTICA,glavnog ideologa RADIKALA,Obraza,1389,Seselja,a sada savetnika Master NIKOLICA.Strasno je to to je asistent ministar pravde a njegov IDEOLOG savetnik Predsednika Srbije...

Xygo

pre 11 godina

Strašno je to što jedan asistent PRAVNOG fakulteta ne poštuje PRIVATNU imovinu studenta istog fakulteta, bez obzira što je ta imovina male vrednosti.

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@zox populi jesi normalan,šta ti je,kakvo bacanje!? Pa "smoki" je prva liga, a i Jaffa isto, nema veze što su iz Srbije! Pa kod nas u HR se ne kaže "idem kupit flips", nego "idem kupit SMOKI". To je sinonim za sve flipseve, domaće i strane.

Kvaziguska

pre 11 godina

Zanima me da li je taj , kako se ono kaze , ah , da -Seljakovic ,studentkinji dao novcanu nadoknadu za bocicu vode ili joj , mozda , ponudio vodu iz svoje testije (starinska glinena posuda za vodu) . Propade nam zemlja od ovih kvazimoralista , kvazipatriota ,kvazierudita

Bezbednjak

pre 11 godina

Ne trebamo patriotski da kupujemo našu vodu (niti bilo šta drugo) po svaku cenu, nego valjda treba da učinimo tu vodu što kvalitetnijom pa da je svi kupuju...

Zdrav razum?

branka.maric69@gmail.com

pre 11 godina

Prostakluk! Mada, nisam iznenadjena. A sta ce sa svima onima, u koje spadam, koji piju Evian i dr. Sklonite ga u sredu sto dalje, ako gost iz Hrvatske zatrazi Janu.

Gradjanin

pre 11 godina

Jel to znaci da trebamo da prestanemo da kupujemo u Idei jer je Hrvatska?

Isto toliko nasih proizvoda vise nisu nasi jer ih je neka strana firma kupila... mogao je to bolje i kulturnije da ilustruje

pravda

pre 11 godina

Svojim primerom nasi ministri i predstavnici vlasti treba da pokazu da kupuju sve domace, da rade sve po zakonima, da se ne bogate na racun gradjana. Sta bi se desilo da je neki student oduzeo ministru auto ili bilo sta sto nije domace, a njegovo je? Zbogom lepa pameti!

mikin

pre 11 godina

"Bacio studentu vodu jer nije srpska .... Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća."
------------------------------------------------------
Alo bre ministre, jesi li ti novi ovde? Reci mi, molim te, STA je u Srbiji DOMACE? SVE zivo sto je iole vredelo prodali ste! Kome? Strancima. Pocev od fabrika mineralne vode. Kazi mi STA da kupim a da ne kupim tudje?

MarkoNS

pre 11 godina

Super. Neka se onda, dosledno svom postupku, Selaković vozi u srpskom autu, neka koristi srpski mobuilni telefon, i neka gleda srpki televizor.

Jelica

pre 11 godina

Covek je samo na slikovit nacin prikazao ciji budzet hocemo da punimo, nas ili hrvatski?! Mi ipak zivimo u Srbiji pa prema tome i treba da forsiramo domace brendove, tako se svugde u svetu radi.

Toxic

pre 11 godina

Genijalan dečko, šteta što se nije rodio 70 godina ranije, malo severozapadno od Srbije, tada je bilo vreme takvih poput njega. A naš narod skupo je platio borbu protiv takve pošasti i takvih kao što je on.

I ja preferiram domaće proizvode, povremeno kupim nešto hrvatsko i slovenačko ali što je previše, to je previše.

I onda se pitamo što su svi pobegli od nas, čak i nacionalnoj manjini su dali to pravo. Pa, ljudi, eto vam odgovora!

Adam

pre 11 godina

O Bože čime se sve ljudi bave i zamlaćuju.. bacio flašu vode u kantu dok je bio asistent, a sad se setili da to pričaju kad je postao ministar.
Kakve to veze uopšte ima sa životom i bilo čime!?!?

Milijan

pre 11 godina

Ceo slučaj je jako smešan, napravila se priča niokočega. Slažem se da treba kupovati našu vodu. I ne samo vodu. Ako su nam uništili celokupnu privredu, ako moram da nosim kinesku garderobu, na sreću možemo da pijemo našu vodu.

zumb

pre 11 godina

Postao ministar sa 29 godina. U životu radio samo kao asistent. Sad znamo da se, pored gledanja da li studenti prepisuju na kolokvijumu, bavio (mentalnom) prohibicijom - može sveta srpska voda, ne može "Jana". Ja sam mislio da je DS dotakao dno kada je postavio Onu od 32 godine (ex-sekretaricu) za ministra pravosuđa. Ali u toj kategoriji je SNS sa ovim Selakovićem trijumfovao.

tanja

pre 11 godina

Pravni fakultet je steciste raznoraznih likova,tako da ne cudi da je i ovaj covek mogao biti tamo asistent.Trebalo je da skine i svoje cipele i baci ih jer sigurno nisu domace,kao i odelo i naocare,patike koje nosi na trening... Eventualno je od domaceg nosio ariljski ves i carape.

srki cacak

pre 11 godina

ako i treba da baci. Da mi srbi vise postujemo i cenimo ovu drzavu nebi nam ovako bilo. Mi treba da cenimo sve sto nam ova drzava pruza. Svi znamo da to sve moze i bolje al verujte mi ima i gore. Hrvati,albanci, bosanci...ma kojice nam bilo sta njihovo kad oni nase nepostuju

bezimena

pre 11 godina

....trosite pare srpskih poreskih obveznika.
(Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Ne, ja trošim SVOJE pare i nikoga se ne tiče kako ih, na šta i gde trošim!

p.s. kupovaću domaće kada po kvalitetu i ceni bude povoljnije od uvoznog

Marijan

pre 11 godina

A što reći...kupujem Smoki, kekse Plazma...nedavno sam kupio set tepsija u Konzumu koje su proizvedene u Srbiji i stvarno su kvalitetne...Kad će ti nacionalisti koju truju društvo konačno sići s vlasti na ovim prostorima. Nadam se da se u Hrvatskoj više neće vratiti HDZ na vlast, ali moramo pričekati još makar jedne izbore pa da vidimo da smo se konačno riješili te bolesti. Daj Bože da i Srbija krene tim putem ne zbog nas u Hrvatskoj već zbog vaše mladosti...

LOLIPOP

pre 11 godina

prvo je ukrao flasu,pa je onda vredjao-sad je ministar pravde,sta je nikolic-vucic organizacija radila i sad predsednici, ministri ko da ste zaboravili da je ovo srbija

Bane

pre 11 godina

Gest je, siguran sam simbolički, u duhu kampanje "Kupuj domaće"! I u redu je da kupovinom pomažemo našoj privredi. Sutra treba da se zaposlimo ovde.

EU Citizen

pre 11 godina

Našao džentlmen nekoj nesretnoj studentkinjici da baca vodu, što se nije našao takav bahati dement da meni baci vodu dok sam studirao, ja bih možda morao da menjam fakultet, ali bi taj kopao po kanti za đubre četvoronoške, a možda i pio, iako nije žedan :)))

Petar

pre 11 godina

"...Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.
(from hr, 14. januar 2013 23:42)"

A, kada si ti ili barem neko od 99% tvojih sužitelja zadnji put ili uopšte kupio neki srpski proizvod.

Saša73

pre 11 godina

tipičan radikalski jadnik, koji kao ni njegovi "svrpski" saborci nikada neće snositi posledice za što je činio ili čini. . . .

Freed

pre 11 godina

Pravi Patrijota!!!
Uzeo studentkinji vodu koju vec je ona platila i bacio je...
Naneo stetu Srpkinji-gradjaninu Srbije...
Patrijotski nema sta!!!

Dusan SF

pre 11 godina

Ima moju podrsku. Cilj opravdava sredstvo, dokle god je bar malo smanjio emisiju CO2 i podstakao lokalnu ekonomiju, nije bitno kako je to uradio. Sav normalan svet se danas trudi da konzumira lokalno uzgajanu hranu, dok se kod nas ljudi bave mikro-nacijama, cirilicom i latinicom.

Jad, beda, haos, ludilo i beznađe

pre 11 godina

Bacio je u kantu jer je hrvatska. Ovo je jasno kao dan, a sve ostalo je vađevina.
Pa neće meni nikakvi dinkići, selakovići i ostali naređivati šta ću ja da kupim za svoj krvavo zarađeni dinar. A mom detetu da si to uradio setio bi me se prilikom svake promene vremena.
Sve fabrike mineralne vode u Srbiji rasprodate i to mahom strancima. I kad kupim našu vodu ja nekom belosvetskom hohštapleru ili domaćem mafijašu punim džep. Ja zaista ne vidim gde je tu država, a pogotovo sve to ne mogu da sagledam kroz ovakve mizerne likove iz vlasti. O opoziciji ne želim ni da pričam. Oni su se pokazali, a i nama su vala pokazali.

nik

pre 11 godina

Bez konkurencije najbolji asistent kod kojeg sam pohadjao casove. Drugarski odnos sa studentima,ali i rad i disciplina na najvisem nivou. Bilo bi sjajno da je vise takvih ljudi.

Bane

pre 11 godina

Vazno je da ne podkrada drzavu i ne urnise pravosudni sistem za svoga mandata, a da li je nacionalista time sto baca vodu, manje je vazno!

takodjer from hr

pre 11 godina

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine....
(from hr, 14. januar 2013 23:42)

I ja sam tako mislio jer su Srbi koje sam upoznao sto poslovno sto privatno bili svi odreda obrazovani, kulturni itd... A onda sam uveo internet televiziju koja u standardnom paketu dolazi sa 12 (dvanaest) Pink kanala.
Sad su mi neke stvari puno jasnije.

BG

pre 11 godina

Samo je "ilustrovao" svoju veoma komplikovanu "akademsku" misao savremenom pedagoskom metodologijom "show and tell"...pardon "pokazi i kazi" (izvinjavam se nemam cirilcnu testaturu) za retardirane studente koji inace ne shvataju duboke pravne koncepte pa im se mora sve "nacrtati". Nije njemu lako sa takvim studentima.

student

pre 11 godina

Zasto je lose kupovati domace proizvode ako su istog kvaliteta i cene kao strani???

Idite u Hrvacku pa pokusajte da kupite neku nasu vodu, tamo nasih voda NEMA!!!

Ivan

pre 11 godina

Izbegavam hrvatske proizvode mada se ne slazem sa njegovom reakcijom. Nemam pravo da drugima odredjujem na sta da trose pare. Ako je dobija zadovoljstvo od hrvatske vode, neka navali

mile

pre 11 godina

Ko mu je dao pravo da otima i baca sto nije njegovo. Za svoj novac svako moze kupit sta zrli. U kojem vremenu lik zivi? To je samo ogledalo njegove ne kulture. Takvi likovi predstavljaju narod, to je strasno.

fizicarka

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko podstice kupovina domacih proizvoda ovde, koji su i skuplji i slabijeg kvaliteta u odnosu na strane. Pa za njih bi najbolje bilo kad bi postojalo zatvoreno trziste kao u doba komunizma?? Time se postize da odredjeni tajkuni imaju monopol i bogate se, a njihov proizvod se ne razvija zbog nepostojanja konkurencije na trzistu.

Primer: Zastava je decenijama imala monopol na domacem trzistu, i zbog toga modeli izgledaju istovetno kao pre 40 godina. Za isto vreme, u Nemackoj su se smenile 5 generacija Mercedesa, i stalno ih unapredjuju, da bi bili bolji od konkurencije. Tako treba da funkcionise trziste.

biran

pre 11 godina

Nikola Selakovicu,kakav sat na ruci nosis,i koje auto vozis.Bas bih voleo da znam..Inace lepo vaspitavas decu.Eto pridobiosi i huligane,one koji svoju bracu pale bakljama..

Mrnjau

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo. (Kriticar Ni, 14. januar 2013 23:34)

Evo sramota me je. Ali zbog toga sto sa tobom delim isti kiseonik. Ti bi sigurno poverovao i da postoji Deda Mraz da ti bratija iz snsa to sapnu. Ma kako si mu samo iskusno, kao svaki pravi poltron, dodao titulu profesora. Za respekt i divljenje. Klap klap.

da da da...nego....

pre 11 godina

"On, međutim, kaže da nije bilo nikakvog incidenta i da je samo želeo da ukaže studentima na neophodnost kupovine domaćih proizvoda."

A sta je rekao uvozniku tog uvezenog proizvoda? Jel' i njemu unistio sve zalihe za primer?

Ma moze i crno beli!

pre 11 godina

Ja sam vec spremio Panasonic tv za djubre, jel zna neko gde ima da se kupi neki EI NIS? Fenjeras, lampas, al srpski brale!

Gile

pre 11 godina

U BILO KOJOJ NORMALNOJ ZEMLJI za ovaj gest bi momentalno bio suspendovan sa fakulteta a posle istrage i potvrde da je svojim gestom sirio mrznju medju narodima bi bio izbacen i nikad vise ne bi mogao da predaje studentima. U ZEMLJI SRBIJI nikom nista , cak avanzuje i postaje ministar sto nije cudno jer njegova partija je ponikla iz SRS .

studentkinja prava

pre 11 godina

On je to uradio pre svega zato što je nekulturno piti vodu na času, a onda i da da primer da ne treba kupovati tuđe, kad našeg istog, a kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda ima na pretek. Uostalom, tad je i predavao nacionalnu istoriju.

Labud

pre 11 godina

U normalnoj zemlji se ovo vodi pod nasilje, u sustini je to forma izivljavanja i pokazatelj frustriranosti i zatucanosti. Sasvim sam siguran da nekom mrgi iz brdskih krajeva ne bi tako smeo da baci flasicu. I ovaj moj komentar je pokazatelj moje frustriranosti NJIMA, svima, takvima. U sustini sva voda ovoga sveta, pa i nasa, pripada coca - coli ili pivskim kompanijama.

Hrvat iz Samobora

pre 11 godina

Kak vam nije dosadno da piste nekaj sto se desil pre vise godina, pa odite kod nas da vidite dali se moze naci vas bilo koji proizvod u trgovinama za kupit.

Miroslav Milosevic

pre 11 godina

Krenem da kucam komentar, ali onda vidim ovaj clan 38 na vasem uputstvu, i padne mi napamet da je gospodin ministar mozda "jednakiji" od mene jer ga je onako na finjaka ignorisao. Reci cu samo jedno, ustali su nasi preci protiv fasizma 1941. red je da ustanemo i mi danas.

@kolega

pre 11 godina

@kolega kravata nije hrvacka , posto vidim da ste istoriju ucili na internetu procitajte koju knjigu ili malo se vise raspitajte. To sto su hrvati prisvojili kao i mnoge stvari to je drugo. Na internetu moze da pise ko sta hoce, pa tako i ovo za kravatu

Zasto ako se osetila ugrozeno i povredjeno ,to nije iznela mnogo pre u javnosti nego je cekala

pre 11 godina

Tada nije bio ministar, proslo mnogo vremena o tada ,a mala naivna studentica cekala da postane ministar. Bas mi je zao.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Da svi imamo svest o tome da je bolje da kupujemo domaće i kako se Hrvatska ophodi prema našim proizvodima onda ovakvih poteza ne bi ni bilo.

milos vuckovic

pre 11 godina

Ministar Selakovic je meni bio predavac na ispitu 3. godine ( RETORIKA), ono sto ja mogu reci, da su mi to bila najpriajtnija predavanja tokom celog mog studiranja, necu nikoga da branim niti favorizujem, nije u redu intrepetirati dogadjaje i vaditi ih kontkesta, gosp. Selakovic je predavac koji je stvarno imao odnos sa studentima koji je odisao ravnopravnoscu i postovanjem.

Stefan

pre 11 godina

Ispravan stav jer se srspka voda u Hrvatskoj i ne prodaje, a nasi radnici treba da dobijaju plate. Pa odakle ako umesto nase kupujemo tudju vodu? A njihova vlada je nekoliko miliona evra budzetskog novca platila preinacenje presude za udruzeni zlocinacki poduhvat Gotovini i Markacu a to su i finansirali takvi sto kupuju ove proizvode.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ta patriotska ekonomija se meni ni malo ne dopada...ja cu da kupujem ono sto je srpsko iako mi se ne dopada, a drzava Srbija ce i dalje da prima ovde crnogorce koji ce nam zauzimati radna mesta i dizati cene nekretnina? A gde je tu patriotizam drzave prema njenim gradjanima?

Serdar

pre 11 godina

Kod nas u Srbiji bar ima Hrvatskih proizvoda,a u Hrvatskoj ne moze da nadje covek Srpski proizvod ni za bacanje.Zato bih molio zapadne komsije da malo smire strasti.

Patriota

pre 11 godina

U jednu ruku, gospodin Selakovic ima potpuno pravo!
Samo bi bilo pristojnije da je toj studentkinji u zamenu
za stranu vodu ponudio flasu "Knjaz Milos" vodu.
Hocemo Srpske proizvode, a ne proizvode iz zemlje
koja nas u svemu bojkotuje!!!

PoeticGenius

pre 11 godina

A jel drzava Srbija od te vode ne ubira neki porez u budzet? To se hrvatska voda ovde prodaje svercovana pa bas moramo da kupujemo srpsku? Sto ne baci nekom coca colu u djubre, ni ona nije srpska? Uh, da mi coca colu baci, video bi on pravdu i isterivanje iste...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

A, meni je slikovito pokazao da je sramota nauke koja se zove Pedagogija!!!Ali, takvi stižu do ministarskih fotelja; prevejane lasice sa izrazitim čulima za lako dosezanje ciljeva samo-konformacije! Hipokrita!!

sloven

pre 11 godina

da sad vidimo "borbu protiv korupcije" !!! kulturan svet u srbiji se nada ostavci ministra jer je njegovo ponasanje fasisticko, a ministar pravde - fasista nam je stvarno previse.

i tako...

pre 11 godina

Radikalan potez, nema sta...i sirov..mnogo bi smekerskije bilo da je kupio devojci nasu vodu, a ovu tek posle bacio, ovako..Inace, ja sam potpuno za tzv. ekonomski patriotizam, dakle kupujes domace proizvode, a strane tek ako domaci ne postoje ili ako su znatno losiji. Nemci su poznati po tome sto prednjace u ovome, mada ni drugi zapadnjaci ne zaostaju previse - hocemo li medju njih, ovu lekciju moramo izuciti.

ugljesa

pre 11 godina

Mene cudi da pravni "strucnjak" kakav je nas ministar/asistent na Pravnom fakultetu/iskusni pravnik sa koliko vec godina (meseci, dana?) radnog staza, ne zna da je pocinio sitnu kradju po Krivicnom zakonu nase zemlje (ukrao je devojci flasu ako vam nije jasno) i jos nam objasnjava plemenite motive.
Da ne govorimo o tome da je napao flasu vode na nacionalnoj osnovi (ali tako je to kad za ministra ne treba psiholosko testiranje).

Породица

pre 11 godina

Хаха,човек је само хтео да практично објасни своје предавање,а флашица хрватске воде је била на погрешном месту,у погрешно време :) Наравно,подржавам овај потез.

sportmanbg

pre 11 godina

A jeste li se zapitali zasto propada nasa privreda? Sledece pitanje na koje svako treba da da odgovor pre nego sto postavi ovde komentar jeste: da li su u Hrvatskoj zastupljeni nasi proizvodi kao njihovi kod nas? Nesporna cinjenica je da Hrvatska flagrantno krsi CEFTA sporazum na sta je vise puta ukazivano u poslednjih nekoliko godina. Zar su svi zaboravili da je Hrvatsko ministarstvo zdravlja pre par godina privremeno zabranilo najprodavanoji nas proizvod (Plazmu) zbog navodne neispravnosti i pronadjenih bakterija. To je snazan marketiski signal kako iz Srbije dolaze prehrambeni proizvodi opasni po zdravlje.

Sarastro

pre 11 godina

Sad će nam ovakvi bolesnici određivati koju ćemo vodu da pijemo?! A potsmevali smo se Hrvatima kad su prodavali "čisti hrvatski zrak" u konzervama!

Ma, ne vredi. Tupavi radikal ostaje tupavi radikal. Sa ili bez bedža, u gunju i opancima ili u Armani odelu, nema razlike. A nema mu ni pomoći.

Šta je sledeće? Zaplenjivaće i uništavaće svaki MP3 plejer ili mobilni na koji nije snimljeno bar pola sata guslanja? Ko sluša Mocarta, Baha ili Čarlija Parkera, kazniće se s godinu dana strogog zatvora? Stevan Mokranjac i/ili nekakva Ceca, Meca, Veca ili Beca može, ali Vivaldi ili Dejv Brubek ni pod razno!

Ovo nije ministar, ovo je tragikomedija! Da li neko zna koji srpski ćirilični auto ovaj vozi?

milla

pre 11 godina

jeste off topic, ali gde je vest o koncertu viva vox u ny. ovacije doziveli a ni vest nisu zasluzili, a zamlacujete nas sa mediokritetima...

Siniša

pre 11 godina

Studentkinja je trebala da mu kaže(uzvrati) da skine sve sa sebe što nije srpski proizvod i baci u kantu - on bi ostao bez odeće (go).

mišo

pre 11 godina

Is-prav-no! Ispravno!!!

A svi vi ostali, po deklaraciji Srbi, STIDITE SE!

U problemu je svako ko treba dodatno objašnjenje.

Srpski problem: kratko i selektivno pamćenje.

budza

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika. (Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Sefe, Rosa je Coca Colina. Tesi se da jedes i pijes bilo sta domace.

bgd

pre 11 godina

Ех, шта је он све радио, то је ситница :)
(право 4. год, 14. januar 2013 23:40)

Pa pricaj, covece.

grk64

pre 11 godina

Sve normalne zemlje štite svoje proizvode a time i svoje radnike od ostajanja bez posla tako da reklame poput "kupujmo domaće" su na mestu čak i hrvatska Idea na srpskom tržištu ima takav slogan za naše proizvode. Potez Selakovića je sasvim opravdan jer bi većina srba tako postupila .

Aleksandra

pre 11 godina

E sa kakvim se mi stvarima bavimo ovde u Srbiji,umesto da gledamo kako da resimo nezaposlenost i izborimo se sa korupcijom mi gledamo ko je sta uradio u proslosti.

Profesor

pre 11 godina

"Na tom predavanju sam govorio o tome kako svaki građanin Srbije može da pomogne svojoj državi na taj način što će kupovati domaće proizvode. "

Iz kog tacno predmeta sa Pravnog Fakulteta je ova metodska jedinica? Za to bi ga trebalo odpustiti. Ali u zemlji gde je sve naopako... eto vrlog Tominog ministra

Nole KM

pre 11 godina

Ljudi, naravno da svi koristimo strane proizvode, ali ovde nije poenta to sto je g. Selakovic bacio hrvatsku vodu, vec propagiranje domacih proizvoda. On jeste to uradio na teatralan nacin kako bi, verovatno, to studentima ostalo upecatljivo. Da vas podsetim da je i Novak Djokovic, najbolji teniser sveta, postao promoter kampanje "Kupuj domace" koja za cilj ima podsticanje rasta srpske privrede i očuvanje radnih mesta.

Vida

pre 11 godina

Ne vidim u cemu je ovde problem? Nasa privreda je u ovakvoj situaciji bas zbog toga sto smo godinama unazad radili na njenom unistenju i forsirali sve strane artikle. To se narocito odnosi na one domace proizvode koji su kvalitetniji od stranih( voda,jabuke, krompir, meso...) Inace ja sam profesor i kod mene u skoli je strogo zabranjeno pice i jelo na casovima.Nismo u kaficu nego na nastavi. Ko ozedni moze slobodno da izadje i pije vode.

au

pre 11 godina

aman ne smes da pipnes bre nista sto nije tvoje a ne da bacis.. ja sa mojim parama cu da kupim sta hocu...i zasto bih ja pomagao drzavi, necu da pomazem jer ste bezobrazni

au

pre 11 godina

I oce li voda da ga tuzi zbog vredjanja na verskoj osnovi I pretrpljen bol. ovde vise ljudi zali za tom flasom vode I izrazava nezadovoljstvo tim gestom nego sto komentarisu vest o cirilici u Vukovaru...

Ivan M

pre 11 godina

Van toga sto on verovatno ne kupuje srpski auto, odecu, belu tehniku itd, nije mu posao da kao asistent na pravnom fakultetu nekome baca vodu ili sta vec. Posao mu je da predaje pravo i tacka. U suprotnom, i ja cu da haram po Srbiji i da ljudima po ulicama otimam strane proizvode iz ruku i bacam ih u smece. Ako je to hteo da objasni studentkinji, mogao je u privatnoj diskusiji nakon predavanja. Da ja tako nesto uradim mojim studentima, leteo bih za tili cas ili morao da se izvinjavam i molim da mi oprosti.

Aristotel

pre 11 godina

Trebalo je da je uzme iz kante, otvori i ispoliva ga.
(Ministar za primer, 14. januar 2013 22:50)

Upravo je i meni to palo na pamet. Ja ovog lika ne mogu da smislim
jos iz vremena njegovog portparolstva. Krajnje konfuzna i antipaticna ... faca.

Pera kojot genije

pre 11 godina

A koju domacu bi valjalo da pije? Onu sto su vlasnici veliki investicioni fond (ko zna odakle), grcka multinacionalna kompanija sto puni sve ostale napitke( a vise i nje grcka) ili onu sto su vlasnici ruska naftna komapnija( fruskogorska voda, ko ne zna, je vlasnistvo nacionalne naftne kompanije koja vise i nije toliko naionalna)? Uskoro ce verovaatno biti i neka arapsko bratksa kompanija ovde na spisku....PS nazivi namerno izbaceni da ne bude besplatne reklame

Alex_Bgd

pre 11 godina

Tebali su da nagrnu na njega, pa da ga pretresu od glave do pete, na svemu na cemu ne pise Made in Serbia, od gaca, preko cipela i odela, pobacaju u kantu i izbace ga na ulicu.
Sve se kladim da nosi odela 1.maj Pirot...

P.s. ne kupujem ni ja hrvatske proizvode, ali se ne izivljavam na onima koji ih kupuju.

kolega

pre 11 godina

Zamolio bih gospodina Selakovića da nikada više, dosledno svojim uverenjima, ne nosi kravatu jer je kravata (croata) izvorni hrvatski proizvod. Nosili su je čak i hrvatski vojnici. Gospodine ministre, nosite jedno od obeležja hrvatske tradicije.

Pakmarin

pre 11 godina

A kako bi bilo da ja dođem kod "gospodina" ministra da mu održim predavanje i to na sledeći način. Ne moram da mu strane proizvode bacam u kantu ali umesto toga recimo za svaki strani proizvod koji mu nađem u stanu da mu spičim po macolu...Pa glava bi mu bila kao cocin bubanj..,a za kaznu bi ga poslao da trči oko zgrade i viče živela Agro Banka !!!

zemunac88

pre 11 godina

Meni je skroz ok ovaj gest. Nisam politički opredeljen pa da kažem jesam ili nisam pristalica SNS-a, al generalno čovek je u pravu. Pravi bi šmeker ispao da je otišao do automata i doneo joj Vivu ili Rosu. Jedino je smor što je ta voda baš iz zemlje sa kojom nemamo dobre odnose...

Uros

pre 11 godina

To je hteo malo da glumi moderno predavanje, gledao covek zanimljive profesore u filmovima... Ali, vestina vrhunskog predavaca je da komplikovane stvari objasni na jednostavan nacin, a ne da pravi cirkus od proste stvari koja moze da se objasni svakom osnovcu... Kupovina domacih proizvoda jeste pametna, trudim se da se pridrzavam toga, ali samo onda kada domaci proizvodi nisu losiji od stranih... Kupim ih cak i ako su istog kvaliteta, a malo skuplji, racunam da se to kroz porez vraca za moju platu (u drzavnom sektoru), ali necu da tolerisem bezobrazluke koje priredjuju mnogi domaci proizvodjaci. Medjutim, to je moje misljenje, mogu samo da ga saopstim nekome, a taj neko ima puno pravo da kupi strani proizvod pre domaceg iz kojeg god hoce razloga. Nije ni cudo sto nam pravni sistem tako funkcionise, kada je sam Pravni fakultet pun ovakvih bisera... Nema skandala a da u njemu ne ucestvuje neko od profesora ili asistenata sa Pravnog...

bosanchero_ero

pre 11 godina

Hvala velikoj vecini komentatora na normalnosti i pozdrav za takvu Srbiju!

Inace, naravno da je nonsens da ijedna zemlja uvozi bilo sta cega ima dovoljno, ali ovo je prije svega primjer nevaspitanosti, pa i sovinizma.

Marija

pre 11 godina

Da li to znaci da nas ministar samo nosi odela 1. maj Pirot? I zato je kada je kao asistent bio na kosovu sa studentima pio albansko pivo...

GM

pre 11 godina

Mene interesuje kako se ova studentkinja pojavila bas sada kad ocekujemo hrvatskog premijera? A izjava joj je kao da joj je uradio nesto mnogo strasnije. Moguce da je placena.

APC

pre 11 godina

Poenta je sto mu je to sad izgovor za novine kako je time hteo da podstakne kupovinu domaceg proizvoda. Ne zelim da davim primerima koje je moj profesor to slikovito ilustrovao, ali verujte postoje. Bacanje flase vode jednom studentu je krajnje sramotno, na kraju krajeva ona je tu vodu platila! Otkud on zna da ona ima para za drugu! Odvratno ponasanje kako god!

Touch more sociable

pre 11 godina

Najžalosnije od svega je to da su hrvatski proizvodi kao i inostrani (generalno) mnogo jeftiniji od naših! Zato nije ni čudno što je kupila njihovu vodu!

proUMETNIK

pre 11 godina

Ne kupujem hrvatske proizvode, jer ima mnogo kvalitetnijih domacih i iz EU, ali ovakvo ponasanje ovog coveka, zaista nije primerno. Pokazuje samo nivo svoje svesti o svetu u kome zivi.

bane

pre 11 godina

Pretpostavljam da se doticni ministar vozi u Jugo Floridi (ali ne onoj sa Pezo motorom), da mu je odelo 1.maj Pirot, cipele neke domace, a da letuje iskljucivo po Srbiji. Kakav licemer.

The

pre 11 godina

Slatko se ismejem kada srpski političari koji voze nemački automobil, imaju američki PC, američki časovnik, italijansko odelo i sve ostalo na i oko sebe nesrpsko počnu da pričaju kupujmo domaće. Suze mi krenu na oči, koje licemerje. Još su mi smešniji ljudi koji ih slede/glasaju za njih...

Patria

pre 11 godina

Nije problem u kupovini domaceg. Problem je u obesnom otimanju neceg sto nije njegovo, i bezocnom otimanju prava na izbor. To, gospodin asistent, treba da zna da je prvo kaznjivo ponasanje po ljudskim, a boga mi je i po "bozijim zakonima" u najmanju ruku - nemoralno. Da je hteo da bude moderan predavac koji hoce da maestralno poentira svoju pricu, doneo bi studentima kutiju "Najlepsih zelja" cokolade, podelio, i ispao smeker za sva vremena. Ovako je samo sitni napucani primitivac koji misli da mu neki autoritet daje gospodarska prava nad robljem - studentima, dosledni naslednik predaka iz '45.

Komentator

pre 11 godina

Ministar pravde je oduzeo prava studentici na vrlo agresivan, primitivan nacin. Ne radi se ovde o tome sta on misli, da li bi on kupio nesto sto nije domace (a nikako ne verujem da su sve stvari koje on poseduje domace, ovde je u mnogo komentara napisano dosta toga), radi se o tome da on to pravo, koje je potpuno normalno pravo, ljudsko pravo svih ljudi na planeti, da svojim novcem kupuju ono sto zele - oduzima jednoj studentici.

Na ovaj nacin pokazao je nasu izolovanost, iskompleksiranost, nase unutrasnje fobije, na vrlo upadljiv nacin. Na nivou. Energicno.

Милош

pre 11 godina

Овде је спорно једино то што није лепо рекао да је бацио јер је хрватска вода. Требало би потпуно забранити увоз хрватске робе.

Gabi

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

Demonstracija nacionalizma i fašizma je ovde izgleda kvalifikacija za mesto ministra! Ne verujem da iz patriotskih pobuda jača tekstilnu industriju Srbije i nosi odela "Prvi maj" Pirot!

Brko

pre 11 godina

Kako se to zove u pravu - protivpravno oduzimanje tudjeg...ona je to platila i njeno je - makar je to i flasica vode. Sutra moze da "ilustrira" i paljenjem necije kuce, hapsenjem za primer a mozda su sva radikalsak zla bila ilustracija i poruka????

selektivno smece

pre 11 godina

Nisu srpske ni pare za koje puzimo u zemaljama koje su piznale KiM (nemackoj, arapskim emiratima da ne nabrajam dalje)
Hoce li gospodin Selakovic i to baciti u kantu za smece ?

Kupujte domace

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika.

student

pre 11 godina

Ljudi to sto mi kao poljoprivredna zemlja uvozimo hleb mleko vodu brasno iz zemalja koje nemaju nikakve prirodne resurse je stvarno sokantno!!!!Ovde je doslo do zamene teza jer ako mi nismo u stanju da odemo do izvora bilo kojeg u Srbiji i zagrabimo u flasicu pola litre vode ... nego je moramo uvoziti iz Hrvatske Finske Japana Tunguzije!!!!Onda zaista zasluzujemo da propadnemo!

bezmozga

pre 11 godina

pa što bre ministre onda nosiš nemačka odela,italijanske cipele, a koliko vidim ram je danski,Prodesign čini mi se cena sa 20% popusta 140evra

Borac za Srpska prava

pre 11 godina

Uvek dajem prednost domacim proizvodima samo sto se vise ne zna sta je domace, kupio sam cipiripi pre neki dan na kome pise nestle...nista ne shvatam.

rule

pre 11 godina

Oprostite mu tad je bio radikal, gospodin Seljaković...gospode Bože, koliko trebaš da si lud pa da tako nešto uradiš a još gori su oni koji ovakvog postave za ministra...

Krajnje vreme

pre 11 godina

Ovo nije nista narocito, cak je tipicno. Situacija na fakultetima je odavno alarmantna.
Mnogi profesori i asistenti koriste svoje pozicije na fakultetima vise kao platformu sa koje ce da sire svoje politicke stavove nego kao priliku da sire obrazovanje, ideje i uce studente razmisljanju.
Iz prve ruke znam da na nekim fakultetima cak i asistente podvrgavaju ovakvom prevaspitavanju nacionalizmu. Znam slucaj je jedan moj prijatelj bio maltretiran sto ispitne rokove daje latinicom, a ne radi se cak uopste o pravnom, cak ni o drustvenom fakultetu. Sta li tek rade studentima, ne zelim ni da zamisljam.

Kriticar Ni

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo.

Patrijota

pre 11 godina

Pravo predavanje na nivou ? Zamisljam jedno isto predavanje u americi jer voda nija americka, ili u nemackoj jer voda nije nemacka. Patrijota li ?

x

pre 11 godina

Kakvo bahato ponasanje. Vucicu, da li je moguce da si ovog coveka izabrao za ministra. Nemoguce. Posle Malovicke koja je uradila partijsku reformu pravosudja i zahvaljujuci njoj je i Tadic pao, ponovo na ovoj poziciji jedan neotesanko.

realista

pre 11 godina

Mozete zamisliti kakvu pravdu bi delio ovaj Ministar pravde.! Cak ima hrabrosti da prizna dogadjaj, sa razlogom da je preporucio potrosnju domacih proizvoda.!
Sa ovakvima EU i pravda su veoma daleko, pomozi nam boze.!

Neo

pre 11 godina

Istina, treba kupovati domaće, i u pravu je. Ali ova flaširana boca je verovatno bila Jana. A njoj nema premca na Balkanu. Možemo da se lažemo, ali šta je istina je istina. Inače da! Kupujmo SRPSKO!

Nemanja

pre 11 godina

Koja je on budala! Studentkinja ima pravo da pije vodu koju hoće! Ja namerno ne kupujem srpske proizvode jer su mi strani kvalitetniji. Prosta stvar i tačka. Kad srpski proizvodi budu istog kvaliteta kao i strani, onda ću ih rado kupovati.

Mirko

pre 11 godina

Ta je voda vec plaćena tako da je njeno bacanje ipak samo ilustrovalo rasipništvo. Bojim se da to ipak nije najbolja demonstracija načina kako pomoći Srbiji u ovom trenutku.

Novinar

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...
(Jole)

DUUUUUBOOOKA SIMBOLIKA KAO I ON SAM. Zato i jeste Ministar. Sve sami simbolicari kao i neki komentatori.

from hr

pre 11 godina

Da budemo malo precizniji, naslov je trebao izgledati ovako - "Bacio studentu vodu jer je hrvatska".
"Bacio studentu vodu jer nije srpska" implicira da je to učinio iz ekonomsko-patriotskih razloga koje mogu i biti legitimne.
Ali da se ne lažemo, učinio je to iz niskih pobuda.

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.

iskustvo uci

pre 11 godina

@Nenad
U, kakav komentar, u pravu si. Odmah sam povezao. Znas kakvu imam seficu, inace pravnicu? Iz Krajine je, dosla je kod nas u Vojvodinu, i nama u lice kaze da su oni dosli ovamo da nam pokazu kako se radi. Uzas. A kriza traje otkako se tako radi. I imenuje fajlove na cirilici. He, he i ostala je bez gomile. Programeru na pitanje zasto to radi je odgovorila, sluzbeno pismo je cirilica.

spartak

pre 11 godina

Ja bi samo voleo znati da li gosp. ministar nosi sve domace odelo i cipele i da li vozi YUGO ili ZASTAVU , STO JE SRPSKI BREND . Ali sa oim potezom je pokazao svoju KULTURU , bez obzira sto je na polozaju ,. Kultura se ne uci uzput nego se rodi sa time ..

iskustvo uci

pre 11 godina

U opkladu da su mu dzepovi puni strane valute, a ne domaceg dinara. Na to nije gadljiv. Najvecim patriJotama i promoterima cirilice usta su puna patriotizma a dzepovi eura.

pribran

pre 11 godina

Vodom je trebao da zalije cvece a ne da je bez veze baci - lose utrosen resurs. A to sto se ona sokirala moze samo da bude pozitivno za nju - dobra priprema za zivot, bice tih sokova koliko hoces, treba se navici na vreme...
Ako joj je to bio problem, trebala da je reaguje u odredjenom periodu kod odredjenih organa (pretpostavljam da je na univerzitetu prepisano telo kome studenti u ovakvim slucajevima mogu da se zale, ako ne onda postoji sud itd.) ali sigurno ne bas sada i to u medijima.
A njegov gest tumacim kao pro srpski ali ne i kao kontra hrvatski. Verujem da bi bacio vodu i da je to bila "Evian" u pitanju.
Jer srbija IMA SVOJU VODU i ima je DOVOLjNO!

ivana

pre 11 godina

Ja sam jos pre neki dan ostavila komentar kako su mladom i neiskusnom pravniku slava i moc udarili u glavu pa b92 nije objavio... Ma koliko da podržava kupovinu domaćih proizvoda, jedan asistent na fakultetu to sebi ne bi smeo da dopusti... Tako nek se ponaša u kafani a ne na predavanju! Sramota!

prokleta avlija

pre 11 godina

devojka je platila tu vodu,ministar je JAVNO PRIZNAO da je to uradio... tako da stvari stoje ovako, može podići privatnu tužbu protiv ministra za kradju, a drugu privatnu tužbu za uništavanje pokretne imovine...

Član 210
(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Krađa, utaja i prevara smatraju se sitnom, ako vrednost ukradene ili utajene stvari, odnosno šteta prouzrokovana prevarom ne prelazi iznos od petnaest hiljada dinara, a učinilac je išao za tim da pribavi malu imovinsku korist, odnosno da prouzrokuje malu štetu.

Kengur

pre 11 godina

Zivim kao Srbin u Australiji. Ponekad idem u srpsku crkvu, a kupujem italijansku flaširanu vodu zato što je najbolja a mogu lako da je priuštim. Balkanskim glupostima nikad kraja. I ekonomijom se bavite kroz nacionalizam. U svetu globalizovane ekonomije gde potrošači određuju novčanikom se više ne razmišlja nacionalno. Srbija je još uvek u 19-om veku i žalostan sam što zbog ovih i ovakvih se neću nikad vratiti u otadžbinu.

Miki

pre 11 godina

Kad Nikola Selaković ožedni, on ne pije H2O, jer ono "H" znači da je to hrvatski proizvod. On tada konzumira SO2, kojeg, srećom po njega ima sasvim dovoljno u gradskoj atmosferi.

pravnikNBG

pre 11 godina

mi studenti prava smo selakovica uglavnom dozivljavali kao nuzno zlo-negativna selekcija ili tako nesto na pravnom... po meni on je jedan od tih neshvacenih likova koji je stigao u grad i nikad nije bio deo gradske ekipe ... pri tome je malo i ogranicen ..nazalost u moje vreme je pravni bio uporiste patrijota tako da je bilo ispiranje mozga malo ..sad je mozda jos i gore ..

neca

pre 11 godina

Nije mi jasno ko vadi ovakve informacije iz proslosti, ko instruira ko kopa, istrazuje, ko su ti ljudi koji se bave takvim besmislicama... bacio flasicu... znaci odmah je on los ministar... uzasan covek... kakva prostacka hajka i kakva su to glasila koja to objavljuju kao vest...

dzedaj

pre 11 godina

cvijane iniciras li zabranu ovakvog ministra zbog ekstremistickog ponasanja? ako podrzavas njega onda podrzavas i paljenja zastava od Nasih i slicne rajhovske akcije... ima li neko makar svica da osvetli ove mracne mozgove... ?

Dalmos

pre 11 godina

Sirovo, ali u isto vreme i efektno! Prosečan građanin Srbije ima katastrofalan odnos prema ovom problemu, a delimično je kriva i država jer sigurno može uticati na svest pojedinca o njegovom aktivnom učešću u kreiranju spoljnotrgovinskog deficita. Šta očekivati od ostalih, manje obrazovanih, ako studenti kupuju uvoznu vodu pored bar deset domaćih proizvođača! Malo je grana industrije gde kvalitetom možemo da pariramo ostalima ,ali ih ima i treba ih maksimalno podržati. Tu svakako spadaju proizvođači vode, kao i konditorska industrija, fabrike voćnih sokova, deo prehrambene industrije, mlekare ...

nenad

pre 11 godina

@pozdrav iz hrvatske

ne brini to je na pravnom. svi znaju da su tamo nacisti. nije takva slika na drugim fakultetima. pravo nam je najgori segment drustva. sto su vec dali ocenu iz eu.

lidija

pre 11 godina

Ne opravdavam, ali razumem ideju. Selakovic je mozda bio malo grub ali sam siguran da su svi koji su prisustvovali tome ukapirali na sta je on mislio.

Neca

pre 11 godina

Sad je u prilici da procesuira Indeksovce i dokaze svom predlagacu da je predlozio pravog coveka na pravo mesto. U suprotnom njegovo bacanje tudje vode ostaje obican primitivluk a nikako patriotizam koji treba da znaci osnovno vaspitanje.

Milijan

pre 11 godina

Treba apeovati na građane da tamo gde ima naše robe najmanje istog kvaliteta kao i uvezena, inostrana, treba kupovati naše. Voda svakako jeste jedan takav proizvod.

Patria

pre 11 godina

prostak. idi baci svoju cipelu u kantu jer je napravljena u italiji, nevaspitani covece, a ne tudje sto je neko platio, pa jos vodu nekom da uzmes? kako te nije sramota pa ni najgorem neprijatelju se voda ne odbija, a ne da bacas vodu koja "nije srpska"? neobrazovano je to, ne zna da voda nije ni srpska ni hrvatska, nego planete zemlje, sa jednom jedinom "rasnom" identifikacijom, H2O.

The

pre 11 godina

...pseudo patriozam ili kvazi patriotizam je fenomen koju je Srbiju postavio ovde gde jeste. Bolesna je ova drzava jer ljudima koji koriste ovaj način ponašanja garantuje uspešan i visok status u društvu...

Željadin

pre 11 godina

Po toj logici bilo koja budala može da priđe mom Jarisu i počne da ga udara čekićem. Takvog bih naterao da mi kupi novog Avensisa ili makar novog 500 L (ako baš insistira na domaćem proizvodu).

Jole

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...

giovanni

pre 11 godina

Podrzavam ministra, tadašnjeg asistenta i stvarno ne razumem ljude koji kupuju uvoznu vodu (i to ne samo onu proizvedenu u Hrvatskoj). Bar je ponuda domaćih brendova voda široka i konkurentna i bar to ne bismo morali da uvozimo (pošto već moramo opremu za flaširanje, ambalažu i sl.)

moi

pre 11 godina

Ja bih se zacudila da clanovi vladajuce stranke urade nesto pametno, lepo ili korisno, to bi bila vest. Ovo takmicenje u pravljenju budalastina vec traje previse, a najgore je sto mu se ne vidi kraj.

djordje

pre 11 godina

Zašto naš nacionalizam prerasta u šivinizam? Zar ne možemo da se izborimo za civilizovnau prmociju naše proizvodnje? Ovo je strašno! I ako bih sada rekao da je Gebels, nagrabusio bih, kao pr eneku noć Bibliotekar. Zato neću ništa da kažem, zaćutaću i otići napolje, na neko mesto gde bih mogao da budem normalan Srbin, u koliko-toliko normalnom okruženju.

Patria

pre 11 godina

prostak. idi baci svoju cipelu u kantu jer je napravljena u italiji, nevaspitani covece, a ne tudje sto je neko platio, pa jos vodu nekom da uzmes? kako te nije sramota pa ni najgorem neprijatelju se voda ne odbija, a ne da bacas vodu koja "nije srpska"? neobrazovano je to, ne zna da voda nije ni srpska ni hrvatska, nego planete zemlje, sa jednom jedinom "rasnom" identifikacijom, H2O.

The

pre 11 godina

...pseudo patriozam ili kvazi patriotizam je fenomen koju je Srbiju postavio ovde gde jeste. Bolesna je ova drzava jer ljudima koji koriste ovaj način ponašanja garantuje uspešan i visok status u društvu...

bosanchero_ero

pre 11 godina

Hvala velikoj vecini komentatora na normalnosti i pozdrav za takvu Srbiju!

Inace, naravno da je nonsens da ijedna zemlja uvozi bilo sta cega ima dovoljno, ali ovo je prije svega primjer nevaspitanosti, pa i sovinizma.

kolega

pre 11 godina

Zamolio bih gospodina Selakovića da nikada više, dosledno svojim uverenjima, ne nosi kravatu jer je kravata (croata) izvorni hrvatski proizvod. Nosili su je čak i hrvatski vojnici. Gospodine ministre, nosite jedno od obeležja hrvatske tradicije.

Željadin

pre 11 godina

Po toj logici bilo koja budala može da priđe mom Jarisu i počne da ga udara čekićem. Takvog bih naterao da mi kupi novog Avensisa ili makar novog 500 L (ako baš insistira na domaćem proizvodu).

The

pre 11 godina

Slatko se ismejem kada srpski političari koji voze nemački automobil, imaju američki PC, američki časovnik, italijansko odelo i sve ostalo na i oko sebe nesrpsko počnu da pričaju kupujmo domaće. Suze mi krenu na oči, koje licemerje. Još su mi smešniji ljudi koji ih slede/glasaju za njih...

Komentator

pre 11 godina

Ministar pravde je oduzeo prava studentici na vrlo agresivan, primitivan nacin. Ne radi se ovde o tome sta on misli, da li bi on kupio nesto sto nije domace (a nikako ne verujem da su sve stvari koje on poseduje domace, ovde je u mnogo komentara napisano dosta toga), radi se o tome da on to pravo, koje je potpuno normalno pravo, ljudsko pravo svih ljudi na planeti, da svojim novcem kupuju ono sto zele - oduzima jednoj studentici.

Na ovaj nacin pokazao je nasu izolovanost, iskompleksiranost, nase unutrasnje fobije, na vrlo upadljiv nacin. Na nivou. Energicno.

from hr

pre 11 godina

Da budemo malo precizniji, naslov je trebao izgledati ovako - "Bacio studentu vodu jer je hrvatska".
"Bacio studentu vodu jer nije srpska" implicira da je to učinio iz ekonomsko-patriotskih razloga koje mogu i biti legitimne.
Ali da se ne lažemo, učinio je to iz niskih pobuda.

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.

iskustvo uci

pre 11 godina

U opkladu da su mu dzepovi puni strane valute, a ne domaceg dinara. Na to nije gadljiv. Najvecim patriJotama i promoterima cirilice usta su puna patriotizma a dzepovi eura.

Gabi

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

Demonstracija nacionalizma i fašizma je ovde izgleda kvalifikacija za mesto ministra! Ne verujem da iz patriotskih pobuda jača tekstilnu industriju Srbije i nosi odela "Prvi maj" Pirot!

Pakmarin

pre 11 godina

A kako bi bilo da ja dođem kod "gospodina" ministra da mu održim predavanje i to na sledeći način. Ne moram da mu strane proizvode bacam u kantu ali umesto toga recimo za svaki strani proizvod koji mu nađem u stanu da mu spičim po macolu...Pa glava bi mu bila kao cocin bubanj..,a za kaznu bi ga poslao da trči oko zgrade i viče živela Agro Banka !!!

Aristotel

pre 11 godina

Trebalo je da je uzme iz kante, otvori i ispoliva ga.
(Ministar za primer, 14. januar 2013 22:50)

Upravo je i meni to palo na pamet. Ja ovog lika ne mogu da smislim
jos iz vremena njegovog portparolstva. Krajnje konfuzna i antipaticna ... faca.

Miki

pre 11 godina

Kad Nikola Selaković ožedni, on ne pije H2O, jer ono "H" znači da je to hrvatski proizvod. On tada konzumira SO2, kojeg, srećom po njega ima sasvim dovoljno u gradskoj atmosferi.

djordje

pre 11 godina

Zašto naš nacionalizam prerasta u šivinizam? Zar ne možemo da se izborimo za civilizovnau prmociju naše proizvodnje? Ovo je strašno! I ako bih sada rekao da je Gebels, nagrabusio bih, kao pr eneku noć Bibliotekar. Zato neću ništa da kažem, zaćutaću i otići napolje, na neko mesto gde bih mogao da budem normalan Srbin, u koliko-toliko normalnom okruženju.

Kengur

pre 11 godina

Zivim kao Srbin u Australiji. Ponekad idem u srpsku crkvu, a kupujem italijansku flaširanu vodu zato što je najbolja a mogu lako da je priuštim. Balkanskim glupostima nikad kraja. I ekonomijom se bavite kroz nacionalizam. U svetu globalizovane ekonomije gde potrošači određuju novčanikom se više ne razmišlja nacionalno. Srbija je još uvek u 19-om veku i žalostan sam što zbog ovih i ovakvih se neću nikad vratiti u otadžbinu.

pravnikNBG

pre 11 godina

mi studenti prava smo selakovica uglavnom dozivljavali kao nuzno zlo-negativna selekcija ili tako nesto na pravnom... po meni on je jedan od tih neshvacenih likova koji je stigao u grad i nikad nije bio deo gradske ekipe ... pri tome je malo i ogranicen ..nazalost u moje vreme je pravni bio uporiste patrijota tako da je bilo ispiranje mozga malo ..sad je mozda jos i gore ..

iskustvo uci

pre 11 godina

@Nenad
U, kakav komentar, u pravu si. Odmah sam povezao. Znas kakvu imam seficu, inace pravnicu? Iz Krajine je, dosla je kod nas u Vojvodinu, i nama u lice kaze da su oni dosli ovamo da nam pokazu kako se radi. Uzas. A kriza traje otkako se tako radi. I imenuje fajlove na cirilici. He, he i ostala je bez gomile. Programeru na pitanje zasto to radi je odgovorila, sluzbeno pismo je cirilica.

rule

pre 11 godina

Oprostite mu tad je bio radikal, gospodin Seljaković...gospode Bože, koliko trebaš da si lud pa da tako nešto uradiš a još gori su oni koji ovakvog postave za ministra...

moi

pre 11 godina

Ja bih se zacudila da clanovi vladajuce stranke urade nesto pametno, lepo ili korisno, to bi bila vest. Ovo takmicenje u pravljenju budalastina vec traje previse, a najgore je sto mu se ne vidi kraj.

Nemanja

pre 11 godina

Koja je on budala! Studentkinja ima pravo da pije vodu koju hoće! Ja namerno ne kupujem srpske proizvode jer su mi strani kvalitetniji. Prosta stvar i tačka. Kad srpski proizvodi budu istog kvaliteta kao i strani, onda ću ih rado kupovati.

proUMETNIK

pre 11 godina

Ne kupujem hrvatske proizvode, jer ima mnogo kvalitetnijih domacih i iz EU, ali ovakvo ponasanje ovog coveka, zaista nije primerno. Pokazuje samo nivo svoje svesti o svetu u kome zivi.

Patria

pre 11 godina

Nije problem u kupovini domaceg. Problem je u obesnom otimanju neceg sto nije njegovo, i bezocnom otimanju prava na izbor. To, gospodin asistent, treba da zna da je prvo kaznjivo ponasanje po ljudskim, a boga mi je i po "bozijim zakonima" u najmanju ruku - nemoralno. Da je hteo da bude moderan predavac koji hoce da maestralno poentira svoju pricu, doneo bi studentima kutiju "Najlepsih zelja" cokolade, podelio, i ispao smeker za sva vremena. Ovako je samo sitni napucani primitivac koji misli da mu neki autoritet daje gospodarska prava nad robljem - studentima, dosledni naslednik predaka iz '45.

ivana

pre 11 godina

Ja sam jos pre neki dan ostavila komentar kako su mladom i neiskusnom pravniku slava i moc udarili u glavu pa b92 nije objavio... Ma koliko da podržava kupovinu domaćih proizvoda, jedan asistent na fakultetu to sebi ne bi smeo da dopusti... Tako nek se ponaša u kafani a ne na predavanju! Sramota!

Jole

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...

nenad

pre 11 godina

@pozdrav iz hrvatske

ne brini to je na pravnom. svi znaju da su tamo nacisti. nije takva slika na drugim fakultetima. pravo nam je najgori segment drustva. sto su vec dali ocenu iz eu.

realista

pre 11 godina

Mozete zamisliti kakvu pravdu bi delio ovaj Ministar pravde.! Cak ima hrabrosti da prizna dogadjaj, sa razlogom da je preporucio potrosnju domacih proizvoda.!
Sa ovakvima EU i pravda su veoma daleko, pomozi nam boze.!

bezmozga

pre 11 godina

pa što bre ministre onda nosiš nemačka odela,italijanske cipele, a koliko vidim ram je danski,Prodesign čini mi se cena sa 20% popusta 140evra

APC

pre 11 godina

Poenta je sto mu je to sad izgovor za novine kako je time hteo da podstakne kupovinu domaceg proizvoda. Ne zelim da davim primerima koje je moj profesor to slikovito ilustrovao, ali verujte postoje. Bacanje flase vode jednom studentu je krajnje sramotno, na kraju krajeva ona je tu vodu platila! Otkud on zna da ona ima para za drugu! Odvratno ponasanje kako god!

Touch more sociable

pre 11 godina

Najžalosnije od svega je to da su hrvatski proizvodi kao i inostrani (generalno) mnogo jeftiniji od naših! Zato nije ni čudno što je kupila njihovu vodu!

bane

pre 11 godina

Pretpostavljam da se doticni ministar vozi u Jugo Floridi (ali ne onoj sa Pezo motorom), da mu je odelo 1.maj Pirot, cipele neke domace, a da letuje iskljucivo po Srbiji. Kakav licemer.

selektivno smece

pre 11 godina

Nisu srpske ni pare za koje puzimo u zemaljama koje su piznale KiM (nemackoj, arapskim emiratima da ne nabrajam dalje)
Hoce li gospodin Selakovic i to baciti u kantu za smece ?

prokleta avlija

pre 11 godina

devojka je platila tu vodu,ministar je JAVNO PRIZNAO da je to uradio... tako da stvari stoje ovako, može podići privatnu tužbu protiv ministra za kradju, a drugu privatnu tužbu za uništavanje pokretne imovine...

Član 210
(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Krađa, utaja i prevara smatraju se sitnom, ako vrednost ukradene ili utajene stvari, odnosno šteta prouzrokovana prevarom ne prelazi iznos od petnaest hiljada dinara, a učinilac je išao za tim da pribavi malu imovinsku korist, odnosno da prouzrokuje malu štetu.

giovanni

pre 11 godina

Podrzavam ministra, tadašnjeg asistenta i stvarno ne razumem ljude koji kupuju uvoznu vodu (i to ne samo onu proizvedenu u Hrvatskoj). Bar je ponuda domaćih brendova voda široka i konkurentna i bar to ne bismo morali da uvozimo (pošto već moramo opremu za flaširanje, ambalažu i sl.)

Pera kojot genije

pre 11 godina

A koju domacu bi valjalo da pije? Onu sto su vlasnici veliki investicioni fond (ko zna odakle), grcka multinacionalna kompanija sto puni sve ostale napitke( a vise i nje grcka) ili onu sto su vlasnici ruska naftna komapnija( fruskogorska voda, ko ne zna, je vlasnistvo nacionalne naftne kompanije koja vise i nije toliko naionalna)? Uskoro ce verovaatno biti i neka arapsko bratksa kompanija ovde na spisku....PS nazivi namerno izbaceni da ne bude besplatne reklame

Marija

pre 11 godina

Da li to znaci da nas ministar samo nosi odela 1. maj Pirot? I zato je kada je kao asistent bio na kosovu sa studentima pio albansko pivo...

Alex_Bgd

pre 11 godina

Tebali su da nagrnu na njega, pa da ga pretresu od glave do pete, na svemu na cemu ne pise Made in Serbia, od gaca, preko cipela i odela, pobacaju u kantu i izbace ga na ulicu.
Sve se kladim da nosi odela 1.maj Pirot...

P.s. ne kupujem ni ja hrvatske proizvode, ali se ne izivljavam na onima koji ih kupuju.

Patrijota

pre 11 godina

Pravo predavanje na nivou ? Zamisljam jedno isto predavanje u americi jer voda nija americka, ili u nemackoj jer voda nije nemacka. Patrijota li ?

Brko

pre 11 godina

Kako se to zove u pravu - protivpravno oduzimanje tudjeg...ona je to platila i njeno je - makar je to i flasica vode. Sutra moze da "ilustrira" i paljenjem necije kuce, hapsenjem za primer a mozda su sva radikalsak zla bila ilustracija i poruka????

Novinar

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...
(Jole)

DUUUUUBOOOKA SIMBOLIKA KAO I ON SAM. Zato i jeste Ministar. Sve sami simbolicari kao i neki komentatori.

zumb

pre 11 godina

Postao ministar sa 29 godina. U životu radio samo kao asistent. Sad znamo da se, pored gledanja da li studenti prepisuju na kolokvijumu, bavio (mentalnom) prohibicijom - može sveta srpska voda, ne može "Jana". Ja sam mislio da je DS dotakao dno kada je postavio Onu od 32 godine (ex-sekretaricu) za ministra pravosuđa. Ali u toj kategoriji je SNS sa ovim Selakovićem trijumfovao.

Mirko

pre 11 godina

Ta je voda vec plaćena tako da je njeno bacanje ipak samo ilustrovalo rasipništvo. Bojim se da to ipak nije najbolja demonstracija načina kako pomoći Srbiji u ovom trenutku.

x

pre 11 godina

Kakvo bahato ponasanje. Vucicu, da li je moguce da si ovog coveka izabrao za ministra. Nemoguce. Posle Malovicke koja je uradila partijsku reformu pravosudja i zahvaljujuci njoj je i Tadic pao, ponovo na ovoj poziciji jedan neotesanko.

Uros

pre 11 godina

To je hteo malo da glumi moderno predavanje, gledao covek zanimljive profesore u filmovima... Ali, vestina vrhunskog predavaca je da komplikovane stvari objasni na jednostavan nacin, a ne da pravi cirkus od proste stvari koja moze da se objasni svakom osnovcu... Kupovina domacih proizvoda jeste pametna, trudim se da se pridrzavam toga, ali samo onda kada domaci proizvodi nisu losiji od stranih... Kupim ih cak i ako su istog kvaliteta, a malo skuplji, racunam da se to kroz porez vraca za moju platu (u drzavnom sektoru), ali necu da tolerisem bezobrazluke koje priredjuju mnogi domaci proizvodjaci. Medjutim, to je moje misljenje, mogu samo da ga saopstim nekome, a taj neko ima puno pravo da kupi strani proizvod pre domaceg iz kojeg god hoce razloga. Nije ni cudo sto nam pravni sistem tako funkcionise, kada je sam Pravni fakultet pun ovakvih bisera... Nema skandala a da u njemu ne ucestvuje neko od profesora ili asistenata sa Pravnog...

Jad, beda, haos, ludilo i beznađe

pre 11 godina

Bacio je u kantu jer je hrvatska. Ovo je jasno kao dan, a sve ostalo je vađevina.
Pa neće meni nikakvi dinkići, selakovići i ostali naređivati šta ću ja da kupim za svoj krvavo zarađeni dinar. A mom detetu da si to uradio setio bi me se prilikom svake promene vremena.
Sve fabrike mineralne vode u Srbiji rasprodate i to mahom strancima. I kad kupim našu vodu ja nekom belosvetskom hohštapleru ili domaćem mafijašu punim džep. Ja zaista ne vidim gde je tu država, a pogotovo sve to ne mogu da sagledam kroz ovakve mizerne likove iz vlasti. O opoziciji ne želim ni da pričam. Oni su se pokazali, a i nama su vala pokazali.

takodjer from hr

pre 11 godina

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine....
(from hr, 14. januar 2013 23:42)

I ja sam tako mislio jer su Srbi koje sam upoznao sto poslovno sto privatno bili svi odreda obrazovani, kulturni itd... A onda sam uveo internet televiziju koja u standardnom paketu dolazi sa 12 (dvanaest) Pink kanala.
Sad su mi neke stvari puno jasnije.

spartak

pre 11 godina

Ja bi samo voleo znati da li gosp. ministar nosi sve domace odelo i cipele i da li vozi YUGO ili ZASTAVU , STO JE SRPSKI BREND . Ali sa oim potezom je pokazao svoju KULTURU , bez obzira sto je na polozaju ,. Kultura se ne uci uzput nego se rodi sa time ..

Krajnje vreme

pre 11 godina

Ovo nije nista narocito, cak je tipicno. Situacija na fakultetima je odavno alarmantna.
Mnogi profesori i asistenti koriste svoje pozicije na fakultetima vise kao platformu sa koje ce da sire svoje politicke stavove nego kao priliku da sire obrazovanje, ideje i uce studente razmisljanju.
Iz prve ruke znam da na nekim fakultetima cak i asistente podvrgavaju ovakvom prevaspitavanju nacionalizmu. Znam slucaj je jedan moj prijatelj bio maltretiran sto ispitne rokove daje latinicom, a ne radi se cak uopste o pravnom, cak ni o drustvenom fakultetu. Sta li tek rade studentima, ne zelim ni da zamisljam.

pravda

pre 11 godina

Svojim primerom nasi ministri i predstavnici vlasti treba da pokazu da kupuju sve domace, da rade sve po zakonima, da se ne bogate na racun gradjana. Sta bi se desilo da je neki student oduzeo ministru auto ili bilo sta sto nije domace, a njegovo je? Zbogom lepa pameti!

dzedaj

pre 11 godina

cvijane iniciras li zabranu ovakvog ministra zbog ekstremistickog ponasanja? ako podrzavas njega onda podrzavas i paljenja zastava od Nasih i slicne rajhovske akcije... ima li neko makar svica da osvetli ove mracne mozgove... ?

mikin

pre 11 godina

"Bacio studentu vodu jer nije srpska .... Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća."
------------------------------------------------------
Alo bre ministre, jesi li ti novi ovde? Reci mi, molim te, STA je u Srbiji DOMACE? SVE zivo sto je iole vredelo prodali ste! Kome? Strancima. Pocev od fabrika mineralne vode. Kazi mi STA da kupim a da ne kupim tudje?

Freed

pre 11 godina

Pravi Patrijota!!!
Uzeo studentkinji vodu koju vec je ona platila i bacio je...
Naneo stetu Srpkinji-gradjaninu Srbije...
Patrijotski nema sta!!!

bezimena

pre 11 godina

....trosite pare srpskih poreskih obveznika.
(Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Ne, ja trošim SVOJE pare i nikoga se ne tiče kako ih, na šta i gde trošim!

p.s. kupovaću domaće kada po kvalitetu i ceni bude povoljnije od uvoznog

MarkoNS

pre 11 godina

Super. Neka se onda, dosledno svom postupku, Selaković vozi u srpskom autu, neka koristi srpski mobuilni telefon, i neka gleda srpki televizor.

Marijan

pre 11 godina

A što reći...kupujem Smoki, kekse Plazma...nedavno sam kupio set tepsija u Konzumu koje su proizvedene u Srbiji i stvarno su kvalitetne...Kad će ti nacionalisti koju truju društvo konačno sići s vlasti na ovim prostorima. Nadam se da se u Hrvatskoj više neće vratiti HDZ na vlast, ali moramo pričekati još makar jedne izbore pa da vidimo da smo se konačno riješili te bolesti. Daj Bože da i Srbija krene tim putem ne zbog nas u Hrvatskoj već zbog vaše mladosti...

Xygo

pre 11 godina

Strašno je to što jedan asistent PRAVNOG fakulteta ne poštuje PRIVATNU imovinu studenta istog fakulteta, bez obzira što je ta imovina male vrednosti.

GM

pre 11 godina

Mene interesuje kako se ova studentkinja pojavila bas sada kad ocekujemo hrvatskog premijera? A izjava joj je kao da joj je uradio nesto mnogo strasnije. Moguce da je placena.

Kvaziguska

pre 11 godina

Zanima me da li je taj , kako se ono kaze , ah , da -Seljakovic ,studentkinji dao novcanu nadoknadu za bocicu vode ili joj , mozda , ponudio vodu iz svoje testije (starinska glinena posuda za vodu) . Propade nam zemlja od ovih kvazimoralista , kvazipatriota ,kvazierudita

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@zox populi jesi normalan,šta ti je,kakvo bacanje!? Pa "smoki" je prva liga, a i Jaffa isto, nema veze što su iz Srbije! Pa kod nas u HR se ne kaže "idem kupit flips", nego "idem kupit SMOKI". To je sinonim za sve flipseve, domaće i strane.

tanja

pre 11 godina

Pravni fakultet je steciste raznoraznih likova,tako da ne cudi da je i ovaj covek mogao biti tamo asistent.Trebalo je da skine i svoje cipele i baci ih jer sigurno nisu domace,kao i odelo i naocare,patike koje nosi na trening... Eventualno je od domaceg nosio ariljski ves i carape.

govoritj Moskva

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od asistenta OLIVERA ANTICA,glavnog ideologa RADIKALA,Obraza,1389,Seselja,a sada savetnika Master NIKOLICA.Strasno je to to je asistent ministar pravde a njegov IDEOLOG savetnik Predsednika Srbije...

Borac za Srpska prava

pre 11 godina

Uvek dajem prednost domacim proizvodima samo sto se vise ne zna sta je domace, kupio sam cipiripi pre neki dan na kome pise nestle...nista ne shvatam.

Bezbednjak

pre 11 godina

Ne trebamo patriotski da kupujemo našu vodu (niti bilo šta drugo) po svaku cenu, nego valjda treba da učinimo tu vodu što kvalitetnijom pa da je svi kupuju...

Zdrav razum?

branka.maric69@gmail.com

pre 11 godina

Prostakluk! Mada, nisam iznenadjena. A sta ce sa svima onima, u koje spadam, koji piju Evian i dr. Sklonite ga u sredu sto dalje, ako gost iz Hrvatske zatrazi Janu.

Milijan

pre 11 godina

Treba apeovati na građane da tamo gde ima naše robe najmanje istog kvaliteta kao i uvezena, inostrana, treba kupovati naše. Voda svakako jeste jedan takav proizvod.

marija

pre 11 godina

da je devojka držala koka kolu da li bi je isto divljački oteo i bacio? naravno da ne bi.
ali šovinizam je to. dok ljudi ne shvate da nije patriotizam mržnja prema drugima ovakvi ljudi će biti na vlasti...

sećam se kada je ovo uradio jer sam ista generacija kao ta devojka.Iskreno nikad mi selaković nije bio ni najmanje simpatičan...

EU Citizen

pre 11 godina

Našao džentlmen nekoj nesretnoj studentkinjici da baca vodu, što se nije našao takav bahati dement da meni baci vodu dok sam studirao, ja bih možda morao da menjam fakultet, ali bi taj kopao po kanti za đubre četvoronoške, a možda i pio, iako nije žedan :)))

budza

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika. (Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Sefe, Rosa je Coca Colina. Tesi se da jedes i pijes bilo sta domace.

Gradjanin

pre 11 godina

Jel to znaci da trebamo da prestanemo da kupujemo u Idei jer je Hrvatska?

Isto toliko nasih proizvoda vise nisu nasi jer ih je neka strana firma kupila... mogao je to bolje i kulturnije da ilustruje

Milos

pre 11 godina

Ako je Selakovic toliki patriota neka na Vladi glasa protiv ruskog kredita za zeleznice koji nas obavezuje da za odobreni novac kupujemo ruske vozove a nekoliko nasih fabrika vagona propadaju!

mmx

pre 11 godina

Zasto se gospodin veliki patriota ne vozi u Fiatu 500 umesto u Audiju, Mercedesu, BMW-u? Ne smetaju vise proizvodi iz inostranstva od kako je zaseo u fotelju. Zasto ne baci u kantu i HP laptop koji je dobio dzabe na koriscenje?

neca

pre 11 godina

Nije mi jasno ko vadi ovakve informacije iz proslosti, ko instruira ko kopa, istrazuje, ko su ti ljudi koji se bave takvim besmislicama... bacio flasicu... znaci odmah je on los ministar... uzasan covek... kakva prostacka hajka i kakva su to glasila koja to objavljuju kao vest...

Gile

pre 11 godina

U BILO KOJOJ NORMALNOJ ZEMLJI za ovaj gest bi momentalno bio suspendovan sa fakulteta a posle istrage i potvrde da je svojim gestom sirio mrznju medju narodima bi bio izbacen i nikad vise ne bi mogao da predaje studentima. U ZEMLJI SRBIJI nikom nista , cak avanzuje i postaje ministar sto nije cudno jer njegova partija je ponikla iz SRS .

Neca

pre 11 godina

Sad je u prilici da procesuira Indeksovce i dokaze svom predlagacu da je predlozio pravog coveka na pravo mesto. U suprotnom njegovo bacanje tudje vode ostaje obican primitivluk a nikako patriotizam koji treba da znaci osnovno vaspitanje.

biran

pre 11 godina

Nikola Selakovicu,kakav sat na ruci nosis,i koje auto vozis.Bas bih voleo da znam..Inace lepo vaspitavas decu.Eto pridobiosi i huligane,one koji svoju bracu pale bakljama..

Toxic

pre 11 godina

Genijalan dečko, šteta što se nije rodio 70 godina ranije, malo severozapadno od Srbije, tada je bilo vreme takvih poput njega. A naš narod skupo je platio borbu protiv takve pošasti i takvih kao što je on.

I ja preferiram domaće proizvode, povremeno kupim nešto hrvatsko i slovenačko ali što je previše, to je previše.

I onda se pitamo što su svi pobegli od nas, čak i nacionalnoj manjini su dali to pravo. Pa, ljudi, eto vam odgovora!

Ma moze i crno beli!

pre 11 godina

Ja sam vec spremio Panasonic tv za djubre, jel zna neko gde ima da se kupi neki EI NIS? Fenjeras, lampas, al srpski brale!

Oxymoron

pre 11 godina

Za pocetak i ta flasica vode je necije privatno vlasnistvo, koje je neko (npr ta studentkinja) platila od svojih para. Naglasavam od svojih para! Odakle pravo gospodinu Selakovicu, i to jos asistentu na Pravnom fakultetu, da unistava tudju imovinu!?!? Ako mu smeta strani proizvod (da zanemarimo licemerje sto verovatno na sebi nema ni pertle domace proizvodnje), onda lepo odes u prodavnicu otkupis celokupne zalihe Jane i prospes u Dunav a ambalazu recikliras.

Cekajte, ako nam je takav ministar & profesor PRAVA (!?) koji bi trebalo da propagira pravo, sta mi uopste da ocekujemo od ove drzave!

crni domino

pre 11 godina

Da si ministar u Svedskoj, bez obzira sto si nesto lose uradio pre ministrovanja, za dva dana bi nestao sa politicke scene!
Medjutim, ovde uzivaj u svom i vladinom brlogu!

Neo

pre 11 godina

Istina, treba kupovati domaće, i u pravu je. Ali ova flaširana boca je verovatno bila Jana. A njoj nema premca na Balkanu. Možemo da se lažemo, ali šta je istina je istina. Inače da! Kupujmo SRPSKO!

zemunac88

pre 11 godina

Meni je skroz ok ovaj gest. Nisam politički opredeljen pa da kažem jesam ili nisam pristalica SNS-a, al generalno čovek je u pravu. Pravi bi šmeker ispao da je otišao do automata i doneo joj Vivu ili Rosu. Jedino je smor što je ta voda baš iz zemlje sa kojom nemamo dobre odnose...

au

pre 11 godina

aman ne smes da pipnes bre nista sto nije tvoje a ne da bacis.. ja sa mojim parama cu da kupim sta hocu...i zasto bih ja pomagao drzavi, necu da pomazem jer ste bezobrazni

mile

pre 11 godina

Ko mu je dao pravo da otima i baca sto nije njegovo. Za svoj novac svako moze kupit sta zrli. U kojem vremenu lik zivi? To je samo ogledalo njegove ne kulture. Takvi likovi predstavljaju narod, to je strasno.

LOLIPOP

pre 11 godina

prvo je ukrao flasu,pa je onda vredjao-sad je ministar pravde,sta je nikolic-vucic organizacija radila i sad predsednici, ministri ko da ste zaboravili da je ovo srbija

Joao

pre 11 godina

E to je fašizam! Danas je flašica vode u pitanju, sutra dete iz mešovitog braka! Ja se apsolutno zalažem za to da se, pri jednakom ili sličnom kvalitetu, prednost da domaćem proizvodu, jer je to dugoročno gledano korisno, pa čak i neophodno za očuvanje i razvoj domaće privrede, ali gest je sraman i kukavički! Sraman, zato što neko ko želi da bude univerzitetski profesor ne nameće svoje vrednosti silom, već snagom argumenata. Kukavički, zato što je daleko od junaštva oteti jednoj devojci flašu vode i zavrljačiti. Hrabro bi bilo napasti uvoznika, ili onoga koji je izdao uvoznu dozvolu... ali oni bi verovatno uzvratili.

Tamara

pre 11 godina

Nije on bacio tu vodu ZATO STO NIJE SRPSKA vec ZATO STO JE HRVATSKA . Ima tu razlike . Da li bi bacio vodu da je bila RUSKA , ENGLESKA , NEMACKA , AMERICKA , TURSKA , PA I ALBANSKA ? Nikada .

Kupujte domace

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika.

Ivan M

pre 11 godina

Van toga sto on verovatno ne kupuje srpski auto, odecu, belu tehniku itd, nije mu posao da kao asistent na pravnom fakultetu nekome baca vodu ili sta vec. Posao mu je da predaje pravo i tacka. U suprotnom, i ja cu da haram po Srbiji i da ljudima po ulicama otimam strane proizvode iz ruku i bacam ih u smece. Ako je to hteo da objasni studentkinji, mogao je u privatnoj diskusiji nakon predavanja. Da ja tako nesto uradim mojim studentima, leteo bih za tili cas ili morao da se izvinjavam i molim da mi oprosti.

Sarastro

pre 11 godina

Sad će nam ovakvi bolesnici određivati koju ćemo vodu da pijemo?! A potsmevali smo se Hrvatima kad su prodavali "čisti hrvatski zrak" u konzervama!

Ma, ne vredi. Tupavi radikal ostaje tupavi radikal. Sa ili bez bedža, u gunju i opancima ili u Armani odelu, nema razlike. A nema mu ni pomoći.

Šta je sledeće? Zaplenjivaće i uništavaće svaki MP3 plejer ili mobilni na koji nije snimljeno bar pola sata guslanja? Ko sluša Mocarta, Baha ili Čarlija Parkera, kazniće se s godinu dana strogog zatvora? Stevan Mokranjac i/ili nekakva Ceca, Meca, Veca ili Beca može, ali Vivaldi ili Dejv Brubek ni pod razno!

Ovo nije ministar, ovo je tragikomedija! Da li neko zna koji srpski ćirilični auto ovaj vozi?

ugljesa

pre 11 godina

Mene cudi da pravni "strucnjak" kakav je nas ministar/asistent na Pravnom fakultetu/iskusni pravnik sa koliko vec godina (meseci, dana?) radnog staza, ne zna da je pocinio sitnu kradju po Krivicnom zakonu nase zemlje (ukrao je devojci flasu ako vam nije jasno) i jos nam objasnjava plemenite motive.
Da ne govorimo o tome da je napao flasu vode na nacionalnoj osnovi (ali tako je to kad za ministra ne treba psiholosko testiranje).

Siniša

pre 11 godina

Studentkinja je trebala da mu kaže(uzvrati) da skine sve sa sebe što nije srpski proizvod i baci u kantu - on bi ostao bez odeće (go).

Srbin evropejac

pre 11 godina

@milajovanovic

A sto onda ne nosis patike Wink, kupujes domacu obucu i odecu, ne stekujes evre.Pusti demagogiju. Kupuje narod ono sto hoce.Da je izasla vest da je neko od clanova DS-a to uradio pljuvao bi ovde do zore.Muka mi je od patriJota bivsih radikala.Potpuno idiotsko ponasanje jednog asistenta bezverdong predmeta na Pravnom

lidija

pre 11 godina

Ne opravdavam, ali razumem ideju. Selakovic je mozda bio malo grub ali sam siguran da su svi koji su prisustvovali tome ukapirali na sta je on mislio.

bgd

pre 11 godina

Ех, шта је он све радио, то је ситница :)
(право 4. год, 14. januar 2013 23:40)

Pa pricaj, covece.

PoeticGenius

pre 11 godina

A jel drzava Srbija od te vode ne ubira neki porez u budzet? To se hrvatska voda ovde prodaje svercovana pa bas moramo da kupujemo srpsku? Sto ne baci nekom coca colu u djubre, ni ona nije srpska? Uh, da mi coca colu baci, video bi on pravdu i isterivanje iste...

fizicarka

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko podstice kupovina domacih proizvoda ovde, koji su i skuplji i slabijeg kvaliteta u odnosu na strane. Pa za njih bi najbolje bilo kad bi postojalo zatvoreno trziste kao u doba komunizma?? Time se postize da odredjeni tajkuni imaju monopol i bogate se, a njihov proizvod se ne razvija zbog nepostojanja konkurencije na trzistu.

Primer: Zastava je decenijama imala monopol na domacem trzistu, i zbog toga modeli izgledaju istovetno kao pre 40 godina. Za isto vreme, u Nemackoj su se smenile 5 generacija Mercedesa, i stalno ih unapredjuju, da bi bili bolji od konkurencije. Tako treba da funkcionise trziste.

Saša73

pre 11 godina

tipičan radikalski jadnik, koji kao ni njegovi "svrpski" saborci nikada neće snositi posledice za što je činio ili čini. . . .

student

pre 11 godina

Ljudi to sto mi kao poljoprivredna zemlja uvozimo hleb mleko vodu brasno iz zemalja koje nemaju nikakve prirodne resurse je stvarno sokantno!!!!Ovde je doslo do zamene teza jer ako mi nismo u stanju da odemo do izvora bilo kojeg u Srbiji i zagrabimo u flasicu pola litre vode ... nego je moramo uvoziti iz Hrvatske Finske Japana Tunguzije!!!!Onda zaista zasluzujemo da propadnemo!

Miroslav Milosevic

pre 11 godina

Krenem da kucam komentar, ali onda vidim ovaj clan 38 na vasem uputstvu, i padne mi napamet da je gospodin ministar mozda "jednakiji" od mene jer ga je onako na finjaka ignorisao. Reci cu samo jedno, ustali su nasi preci protiv fasizma 1941. red je da ustanemo i mi danas.

LalaNS

pre 11 godina

pa,sta? dobro je uradio!
(hux flux, 15. januar 2013 09:28)

Auuu pameti... Covek nije dosledan, jer da jeste takav trebao je da IZUJE i POSKIDA sve studente prisutne! Ajmo da vidimo koje marke su PATIKE? A i njegov racunar ili laptop je sigurno made in NIS? Kakav moralni nedodir od coveka!

Ivan

pre 11 godina

Izbegavam hrvatske proizvode mada se ne slazem sa njegovom reakcijom. Nemam pravo da drugima odredjujem na sta da trose pare. Ako je dobija zadovoljstvo od hrvatske vode, neka navali

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća.

Pa najverovatnije je zbog takve "posvecenosti" da "brani srpski nacionalni interes" i dobio mesto ministra u ovoj Vladi ?

Милош

pre 11 godina

Овде је спорно једино то што није лепо рекао да је бацио јер је хрватска вода. Требало би потпуно забранити увоз хрватске робе.

Mrnjau

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo. (Kriticar Ni, 14. januar 2013 23:34)

Evo sramota me je. Ali zbog toga sto sa tobom delim isti kiseonik. Ti bi sigurno poverovao i da postoji Deda Mraz da ti bratija iz snsa to sapnu. Ma kako si mu samo iskusno, kao svaki pravi poltron, dodao titulu profesora. Za respekt i divljenje. Klap klap.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

A, meni je slikovito pokazao da je sramota nauke koja se zove Pedagogija!!!Ali, takvi stižu do ministarskih fotelja; prevejane lasice sa izrazitim čulima za lako dosezanje ciljeva samo-konformacije! Hipokrita!!

Profesor

pre 11 godina

"Na tom predavanju sam govorio o tome kako svaki građanin Srbije može da pomogne svojoj državi na taj način što će kupovati domaće proizvode. "

Iz kog tacno predmeta sa Pravnog Fakulteta je ova metodska jedinica? Za to bi ga trebalo odpustiti. Ali u zemlji gde je sve naopako... eto vrlog Tominog ministra

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ahahahah !
Pa hrvatske firme pokupovaše sve po Vojvodini i Srbiji, sad je npr i Frikom hrvatski, a uskoro ce biti i Banini (ako vec nije) i jos gomila robnih marki..A pola Vojvodjanske ravnice je u HRvatskom vlasnistvu (draze nam je to nego da je u Miskovicevom i Seikovom)

Kriticar Ni

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo.

sloven

pre 11 godina

da sad vidimo "borbu protiv korupcije" !!! kulturan svet u srbiji se nada ostavci ministra jer je njegovo ponasanje fasisticko, a ministar pravde - fasista nam je stvarno previse.

Labud

pre 11 godina

U normalnoj zemlji se ovo vodi pod nasilje, u sustini je to forma izivljavanja i pokazatelj frustriranosti i zatucanosti. Sasvim sam siguran da nekom mrgi iz brdskih krajeva ne bi tako smeo da baci flasicu. I ovaj moj komentar je pokazatelj moje frustriranosti NJIMA, svima, takvima. U sustini sva voda ovoga sveta, pa i nasa, pripada coca - coli ili pivskim kompanijama.

da da da...nego....

pre 11 godina

"On, međutim, kaže da nije bilo nikakvog incidenta i da je samo želeo da ukaže studentima na neophodnost kupovine domaćih proizvoda."

A sta je rekao uvozniku tog uvezenog proizvoda? Jel' i njemu unistio sve zalihe za primer?

dss

pre 11 godina

ocigledno kadar sns-a komentarima pokusava slucaj marginalizovati, ali on nije za marginalizaciju. kulturna srbija ocekuje ostavku fasistickog ministra jer nema razlike izmedju paljenja zastava i otimanja vode i slicnih slucajeva. ako sns ne podrzava fasizam u srbiji - ministar ce dati ostavku i bice sankcionisani svi koji svojim delovanjem ugrozavaju osnovne slobode i prava vecine gradjana.

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@Srbin, Jana,Jamnica, Bistra, Studena,Lipički Studenac... su vode sa hrvatskih izvora,a ne samo flaširane u Hrvatskoj. Pa nismo toliko ludi da uvozimo vodu da bi je ovdje flaširali pored toliko naših čistih izvora! Treći smo u Europi po količini izvora KVALITETNE PITKE vode,a sve u našem vlasništvu. E, sad upravo ispred mene stoji kutija nekog eurokrema, ustvari, piše "Waltz cream", idem vidit ko je proizvođač,a tamo piše "Zemlja podrijetla: Srbija, proizvođač: Čatić company, 31300 Prijepolje, uvoznik za HR: Tommy d.o.o. Split"! Ovdje se prodaje više nego odlično. Tek toliko da zatvorim usta onim vašim likovima koji govore kako ovdje nema ništa srpsko za kupit!

Samo pitam

pre 11 godina

Mogu da razumem mnogo toga. Ali ne mogu da razumem dežurne radikale, koji brane i pravdaju ama baš svaki loš potez njihovih ljubimaca. Ako sam ja, zakleti demokrata, mogao da kažem "Da, demokrate su loše vodile zemlju i neću glasati za njih", zašto je vama teško da kažete "Da, ovo je bio los potez Selakovića, nije trebalo to da uradi"? Umesto toga vi opet nalazite neka opravdanja, prosipate gluposti da bi ga opravdali.
P.S. Koliko vas (mislim na radikale) vozi Yugo, a koliko vas vozi neko strano vozilo? Zašto ne kupujete domaće, kad ste već tako zapeli da je Selaković u pravu?

BG

pre 11 godina

Samo je "ilustrovao" svoju veoma komplikovanu "akademsku" misao savremenom pedagoskom metodologijom "show and tell"...pardon "pokazi i kazi" (izvinjavam se nemam cirilcnu testaturu) za retardirane studente koji inace ne shvataju duboke pravne koncepte pa im se mora sve "nacrtati". Nije njemu lako sa takvim studentima.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ta patriotska ekonomija se meni ni malo ne dopada...ja cu da kupujem ono sto je srpsko iako mi se ne dopada, a drzava Srbija ce i dalje da prima ovde crnogorce koji ce nam zauzimati radna mesta i dizati cene nekretnina? A gde je tu patriotizam drzave prema njenim gradjanima?

gen.Paton

pre 11 godina

Tako nešto da se desi na PRAVNOM fakultetu gde treba da ih uče pravu i zakonitosti a ne otimačini(da ne kažem fašizmu).Još čovek postade ministar pravde,dobar će primer da bude budućim a i sadašnjim pravnicima

ZoranNS

pre 11 godina

Šta očekivati od države kada ima ministra "zaraženog mržnjom". Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu za smeće." U ovoj državi je sve sazrelo za dikataturu, za koju već imamao nekoliko preimera. SNP Naši su organ ove države, partije gospodina Selakovića, (SNS, DSS, SPC) omladina na delu, na zadatku.

Nebojsa

pre 11 godina

Za pocetak, neki su pomalo zbunjeni, Selakovic nije profesor prava, dakle, nije predavac, on je asistent na Pravnom! Nije uobicajeno da asistenti drze predavanja studentima, cak ni na vezbama, dakle, nesto je objasnjavao svojim studentima, tj. , grupi koja mu je dodeljana da im drzi vezbe. Radi se o malom broju studenata i Selakovic je pocetnik. Retko ko je i cuo za njega tamo, bez uvrede, on je, ipak, trecerazredni asistent, sada je vec zvezda, mislim, ministar je pa se prica o njemu. On je totalno nebitan u hijerarhija na Pravnom i tek od pre dve godine drzi vezbe na predmetima Uporedna pravna tradicija i Srpska pravna istorija. Nemam nameru da ga omalovazavam, ocigledno da se ne radi o neinteligentnoj osobi, ali on je na nivou posilnog Simi Avramovicu i Voji. Svako ko je na Pravnom ili je studirao poslednjih godina zna o cemu govorim. On je Simin projekat i sticenik, jedan od mnogih, nista posebno, veliki orator-guslar, mislim, tako se proslavio. Nastavak sledi uskoro . . .

pribran

pre 11 godina

Vodom je trebao da zalije cvece a ne da je bez veze baci - lose utrosen resurs. A to sto se ona sokirala moze samo da bude pozitivno za nju - dobra priprema za zivot, bice tih sokova koliko hoces, treba se navici na vreme...
Ako joj je to bio problem, trebala da je reaguje u odredjenom periodu kod odredjenih organa (pretpostavljam da je na univerzitetu prepisano telo kome studenti u ovakvim slucajevima mogu da se zale, ako ne onda postoji sud itd.) ali sigurno ne bas sada i to u medijima.
A njegov gest tumacim kao pro srpski ali ne i kao kontra hrvatski. Verujem da bi bacio vodu i da je to bila "Evian" u pitanju.
Jer srbija IMA SVOJU VODU i ima je DOVOLjNO!

Dalmos

pre 11 godina

Sirovo, ali u isto vreme i efektno! Prosečan građanin Srbije ima katastrofalan odnos prema ovom problemu, a delimično je kriva i država jer sigurno može uticati na svest pojedinca o njegovom aktivnom učešću u kreiranju spoljnotrgovinskog deficita. Šta očekivati od ostalih, manje obrazovanih, ako studenti kupuju uvoznu vodu pored bar deset domaćih proizvođača! Malo je grana industrije gde kvalitetom možemo da pariramo ostalima ,ali ih ima i treba ih maksimalno podržati. Tu svakako spadaju proizvođači vode, kao i konditorska industrija, fabrike voćnih sokova, deo prehrambene industrije, mlekare ...

student

pre 11 godina

Zasto je lose kupovati domace proizvode ako su istog kvaliteta i cene kao strani???

Idite u Hrvacku pa pokusajte da kupite neku nasu vodu, tamo nasih voda NEMA!!!

i tako...

pre 11 godina

Radikalan potez, nema sta...i sirov..mnogo bi smekerskije bilo da je kupio devojci nasu vodu, a ovu tek posle bacio, ovako..Inace, ja sam potpuno za tzv. ekonomski patriotizam, dakle kupujes domace proizvode, a strane tek ako domaci ne postoje ili ako su znatno losiji. Nemci su poznati po tome sto prednjace u ovome, mada ni drugi zapadnjaci ne zaostaju previse - hocemo li medju njih, ovu lekciju moramo izuciti.

darko

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

milla

pre 11 godina

jeste off topic, ali gde je vest o koncertu viva vox u ny. ovacije doziveli a ni vest nisu zasluzili, a zamlacujete nas sa mediokritetima...

Milan

pre 11 godina

E naterao bi ga pred svim studentima u amfiteatru da zavuce svoje cenjene rukice u kantu za djubre, da mi vrati tu vodu uz izvinjenje!
Pa ako treba i na sud, ali mislim da ne bi lepo proso!

Mancini

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

Neko iz publike

pre 11 godina

Gospodo draga, za tu vodu uvezenu iz Hrvatske je plaćena carina u budžet SRBIJE, pa je onda plaćen PDV opet u budžet SRBIJE, i jedino što je proizvod plaćen nekoj firmi sa multinacionalnim kapitalom osnovanoj u Hrvatskoj, a ne nekoj drugoj firmi sa multinacionalnim kapitalom, osnovanoj u Srbiji. Kapital odavno ne zna za granice, tako da parola "kupujmo domaće" može da deluje smešno.
Što se tiče otimanja tuđe imovine (flašice vode), to je verovatno prava referenca za njegovu poziciju (sadašnji ministar policije je poznat po aferi "koferče", prethodni po aferi "trafika"...).

Serdar

pre 11 godina

Kod nas u Srbiji bar ima Hrvatskih proizvoda,a u Hrvatskoj ne moze da nadje covek Srpski proizvod ni za bacanje.Zato bih molio zapadne komsije da malo smire strasti.

milos vuckovic

pre 11 godina

Ministar Selakovic je meni bio predavac na ispitu 3. godine ( RETORIKA), ono sto ja mogu reci, da su mi to bila najpriajtnija predavanja tokom celog mog studiranja, necu nikoga da branim niti favorizujem, nije u redu intrepetirati dogadjaje i vaditi ih kontkesta, gosp. Selakovic je predavac koji je stvarno imao odnos sa studentima koji je odisao ravnopravnoscu i postovanjem.

neglasac

pre 11 godina

Da su pametni studenti prava na sledecem njegovom predavanju svako po flasicu "strane-plaćeničke" vode, Coca-Cole, Pepsi , RedBull i jednu "domacu izdajnicku" na katedru da ga sačeka

Ovaj ce nekome da soli pamet o pravu i pravnoj drzavi, privatnoj svojini, pravu na izbor, pravu na razlicito misljenje

Otkaz i na ulicu i dati mu jednu flasicu vode i motiku pa na njivu "kod Arapa"

Patriota

pre 11 godina

U jednu ruku, gospodin Selakovic ima potpuno pravo!
Samo bi bilo pristojnije da je toj studentkinji u zamenu
za stranu vodu ponudio flasu "Knjaz Milos" vodu.
Hocemo Srpske proizvode, a ne proizvode iz zemlje
koja nas u svemu bojkotuje!!!

Petar

pre 11 godina

"...Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.
(from hr, 14. januar 2013 23:42)"

A, kada si ti ili barem neko od 99% tvojih sužitelja zadnji put ili uopšte kupio neki srpski proizvod.

Dusan SF

pre 11 godina

Ima moju podrsku. Cilj opravdava sredstvo, dokle god je bar malo smanjio emisiju CO2 i podstakao lokalnu ekonomiju, nije bitno kako je to uradio. Sav normalan svet se danas trudi da konzumira lokalno uzgajanu hranu, dok se kod nas ljudi bave mikro-nacijama, cirilicom i latinicom.

gen.Paton

pre 11 godina

Pa ova mučena studentkinja je još imala sreće,ko zna šta bi sve bilo da je "profa"naslutio da nosi Liscin donji veš:))
(Boki,15 januar 2013)
A šta mislite ako prve bračne noći"profa"otkrije da mu žena nosi strani veš,verovatno nikad neće upražnjavati seks

nik

pre 11 godina

Bez konkurencije najbolji asistent kod kojeg sam pohadjao casove. Drugarski odnos sa studentima,ali i rad i disciplina na najvisem nivou. Bilo bi sjajno da je vise takvih ljudi.

Jovan

pre 11 godina

Radikal bedž menja ćud nikada. Ali sve u skladu sa voljom većine (naroda), uz opasku da sveko nađe ono što traži kad je uporan. Doduše nema "velikog" vojvode ali izgleda da je vrli prof. Antić proizveo dosta mentalnih klonova.
P S Za dva meseca će vize. Uživajmo!

Vladimir

pre 11 godina

Da li iko od vas ogorčenih ikada gleda HRT. Da gleda primetio bi da nema ni jednog jedinog dana a da nema neke emislije ili dokumentarca u kojem se do besvesto pljuju Srbi i sve što je Srpsko. Emisije koje konstantno potenciraju mržnju i razdor.
Ne podržavam ponašanje sadašnjeg ministra jer je neprimereno.
Ja sam jedan od onih koji ne kupuje Hrvatske proizvode i ne pije Hrvatsku vodu.

Marko

pre 11 godina

Xygo

Kolega, molim Vas da ne pravimo zbrku. Imovina je imovina, skup prava i obaveza (universum ius). Flasica vode ima malu vrednost, ali ne mozemo da kazemo da je to imovina male vrednosti, mozemo da kazemo iskljucivo da je flasica vode, kao stvar, male vrednosti.

mišo

pre 11 godina

Is-prav-no! Ispravno!!!

A svi vi ostali, po deklaraciji Srbi, STIDITE SE!

U problemu je svako ko treba dodatno objašnjenje.

Srpski problem: kratko i selektivno pamćenje.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Da svi imamo svest o tome da je bolje da kupujemo domaće i kako se Hrvatska ophodi prema našim proizvodima onda ovakvih poteza ne bi ni bilo.

srki cacak

pre 11 godina

ako i treba da baci. Da mi srbi vise postujemo i cenimo ovu drzavu nebi nam ovako bilo. Mi treba da cenimo sve sto nam ova drzava pruza. Svi znamo da to sve moze i bolje al verujte mi ima i gore. Hrvati,albanci, bosanci...ma kojice nam bilo sta njihovo kad oni nase nepostuju

Gabi

pre 11 godina

Svako za svoj mukom zarađen novac ima pravo da kupuje šta želi! I Idea, Merkator, Coca Cola i dr. zapošljavaju srpske radnike! A njegova odela su pretpostavljam "Prvi maj" Pirot, a cipele Borovo!

Stefan

pre 11 godina

Ispravan stav jer se srspka voda u Hrvatskoj i ne prodaje, a nasi radnici treba da dobijaju plate. Pa odakle ako umesto nase kupujemo tudju vodu? A njihova vlada je nekoliko miliona evra budzetskog novca platila preinacenje presude za udruzeni zlocinacki poduhvat Gotovini i Markacu a to su i finansirali takvi sto kupuju ove proizvode.

Bane

pre 11 godina

Gest je, siguran sam simbolički, u duhu kampanje "Kupuj domaće"! I u redu je da kupovinom pomažemo našoj privredi. Sutra treba da se zaposlimo ovde.

Hrvat iz Samobora

pre 11 godina

Kak vam nije dosadno da piste nekaj sto se desil pre vise godina, pa odite kod nas da vidite dali se moze naci vas bilo koji proizvod u trgovinama za kupit.

au

pre 11 godina

I oce li voda da ga tuzi zbog vredjanja na verskoj osnovi I pretrpljen bol. ovde vise ljudi zali za tom flasom vode I izrazava nezadovoljstvo tim gestom nego sto komentarisu vest o cirilici u Vukovaru...

Bane

pre 11 godina

Vazno je da ne podkrada drzavu i ne urnise pravosudni sistem za svoga mandata, a da li je nacionalista time sto baca vodu, manje je vazno!

Adam

pre 11 godina

O Bože čime se sve ljudi bave i zamlaćuju.. bacio flašu vode u kantu dok je bio asistent, a sad se setili da to pričaju kad je postao ministar.
Kakve to veze uopšte ima sa životom i bilo čime!?!?

Jelica

pre 11 godina

Covek je samo na slikovit nacin prikazao ciji budzet hocemo da punimo, nas ili hrvatski?! Mi ipak zivimo u Srbiji pa prema tome i treba da forsiramo domace brendove, tako se svugde u svetu radi.

Milijan

pre 11 godina

Ceo slučaj je jako smešan, napravila se priča niokočega. Slažem se da treba kupovati našu vodu. I ne samo vodu. Ako su nam uništili celokupnu privredu, ako moram da nosim kinesku garderobu, na sreću možemo da pijemo našu vodu.

Niksha

pre 11 godina

Profesor pored toga sto uci studente, ima obavezu i da ih vaspitava.
Uradio je ono sto je mislio da je ispravno, i ja ga ne osudjujem zbog toga.

Vida

pre 11 godina

Ne vidim u cemu je ovde problem? Nasa privreda je u ovakvoj situaciji bas zbog toga sto smo godinama unazad radili na njenom unistenju i forsirali sve strane artikle. To se narocito odnosi na one domace proizvode koji su kvalitetniji od stranih( voda,jabuke, krompir, meso...) Inace ja sam profesor i kod mene u skoli je strogo zabranjeno pice i jelo na casovima.Nismo u kaficu nego na nastavi. Ko ozedni moze slobodno da izadje i pije vode.

sportmanbg

pre 11 godina

A jeste li se zapitali zasto propada nasa privreda? Sledece pitanje na koje svako treba da da odgovor pre nego sto postavi ovde komentar jeste: da li su u Hrvatskoj zastupljeni nasi proizvodi kao njihovi kod nas? Nesporna cinjenica je da Hrvatska flagrantno krsi CEFTA sporazum na sta je vise puta ukazivano u poslednjih nekoliko godina. Zar su svi zaboravili da je Hrvatsko ministarstvo zdravlja pre par godina privremeno zabranilo najprodavanoji nas proizvod (Plazmu) zbog navodne neispravnosti i pronadjenih bakterija. To je snazan marketiski signal kako iz Srbije dolaze prehrambeni proizvodi opasni po zdravlje.

Nole KM

pre 11 godina

Ljudi, naravno da svi koristimo strane proizvode, ali ovde nije poenta to sto je g. Selakovic bacio hrvatsku vodu, vec propagiranje domacih proizvoda. On jeste to uradio na teatralan nacin kako bi, verovatno, to studentima ostalo upecatljivo. Da vas podsetim da je i Novak Djokovic, najbolji teniser sveta, postao promoter kampanje "Kupuj domace" koja za cilj ima podsticanje rasta srpske privrede i očuvanje radnih mesta.

Plitka Nisava

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili vise, kao da su vasi profesori na fakultetu bolji i posteniji. Sada zbog toga sto je propagirao domacu proizvodnju ne treba ga obesiti, nego pohvaliti. Bar sto se mene tice.

Zasto ako se osetila ugrozeno i povredjeno ,to nije iznela mnogo pre u javnosti nego je cekala

pre 11 godina

Tada nije bio ministar, proslo mnogo vremena o tada ,a mala naivna studentica cekala da postane ministar. Bas mi je zao.

Породица

pre 11 godina

Хаха,човек је само хтео да практично објасни своје предавање,а флашица хрватске воде је била на погрешном месту,у погрешно време :) Наравно,подржавам овај потез.

Tihomir

pre 11 godina

Ta vest je podjednako šokantna koliko i sama činjenica i istina da se neka studentkinja na Pravnom fakultetu u Zagrebu ne bi ni pojavila na predavanjima sa flašicom srpske vode!

@kolega

pre 11 godina

@kolega kravata nije hrvacka , posto vidim da ste istoriju ucili na internetu procitajte koju knjigu ili malo se vise raspitajte. To sto su hrvati prisvojili kao i mnoge stvari to je drugo. Na internetu moze da pise ko sta hoce, pa tako i ovo za kravatu

Ел патрон

pre 11 godina

Какав цар!!! Браво министре! Није ми јасно шта се дешава са овим народом. У стању смо да радимо у свачију корист, само не у своју. Још једном, браво!

studentkinja prava

pre 11 godina

On je to uradio pre svega zato što je nekulturno piti vodu na času, a onda i da da primer da ne treba kupovati tuđe, kad našeg istog, a kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda ima na pretek. Uostalom, tad je i predavao nacionalnu istoriju.

Sumadinac

pre 11 godina

Svi ovi koji nas sa dozom cinizma upucuju na srpske proizvode, pa onda navode niske televizore, jugice... trebaju da znaju da jugo nije srpski vec jugoslovenski proizvod kojim se dice na ostalim jugonostalgicarskim sajtovima. Sve proizvode koje dajete ''za primer'' drugovi, su proizvod vasih superiornih mozgova. Sve ono srpsko sto je vredelo, ostalo je zakopano u fabrikama koje ste oteli 1945. Trebalo vam je 20. godina da usvojite proizvodnju aviona koji je projektovan izmedju dva svetska rata!
Sve sto je vredelo Broz je likvidirao ili preselio u Hrvatsku i Sloveniju. Zato drugovi, nemojte nam govoriti da kupujemo domace koje nije domace, nemojte od nas praviti suicidne bezmozgovice koji ce pristati da ponovo budu sirovinska baza, meso za finalnu proizvodnju nasih ''bratskih'' naroda!

grk64

pre 11 godina

Sve normalne zemlje štite svoje proizvode a time i svoje radnike od ostajanja bez posla tako da reklame poput "kupujmo domaće" su na mestu čak i hrvatska Idea na srpskom tržištu ima takav slogan za naše proizvode. Potez Selakovića je sasvim opravdan jer bi većina srba tako postupila .

Nebojsa

pre 11 godina

Odustao sam od nastavka koga sam najavio, jer je vec slicno receno, i nerazumevanje trzisne ekonomije, sto je potvrdio i Begovic u Utisku nedelje :-) , a to je zapravo Selakovicev izgovor, jer sovinizam je daleko opasniji, posebno kada se siri sa pozicije i funkcije "predavaca" na fakultetu, a upravo se o tome radi, pa u konkretnoj situaciji i zadiranje u osnovne slobode i prava itd. Sve je to vec receno.
Sustina je u necem drugom. Aleksandar Vucic je uz sve funkcije koje formalno obavlja uspeo da dobije i resor ministra pravde, a u integritet predsednika Skupstine Stefanovica, cije ime nikako da upamtim, niko i ne sumnja. Izgleda da gomilanje moci u rukama jednog politickog lica nije imanetna DS-u. E sad, zasto bas Selakovic za ministra pravde, pa ne znam, mozda zbog afere "indeks". Zar postoji neko dovoljno naivan da poveruje da je to praksa karakteristicna za kragujevacki Pravni, pa toliko optuzenih, sa tolikim brojem profesora(dvadeset plus jedan). Kakvo moralno posrnuce pojedinca koje se poput epidemije izgleda rasirilo, reklo bi se postalo opsta stvar, uobicajena praksa. A postupak nikako da udje u finalnu fazu, te nespretan tuzilac, te pazljiv sudija . . . Eto, korupcije na Univerzitetu u Beogradu nema, to mozda po manjim mestima. Kao sto i decu zlostavljaju iskljucivo u siromasnim porodicama, kada su roditelji ili bar jedan mentalno defektni. Bice da se u onim drugim fenomen lakse prikriva.

KRPELJKA

pre 11 godina

(Nebojsa, 15. januar 2013 19:18)

I najliberalnija i da se prosto izrazim, "najtrzisnija" drzava na svetu - SAD itekako stiti svoju ekonomiju i svoje trziste ( i domace i ono osvojeno). Za tvoju informaciju, recimo, kikiriki ( koji neko iz redova mocnih uvozi ) ima svoju uvoznu kvotu. Toliko o poznavanju trzista. Prekinite vise da pricate liberalne bajke, njima na Zapadu vise ne uspavljuju decu.

Aleksandra

pre 11 godina

E sa kakvim se mi stvarima bavimo ovde u Srbiji,umesto da gledamo kako da resimo nezaposlenost i izborimo se sa korupcijom mi gledamo ko je sta uradio u proslosti.

marko

pre 11 godina

Pa pojedini ministri ostetili drzavu za milione pa se nije ovolika frka digla oko toga, slazem se da svako ima pravo da kupi sta hoce ali od muve praviti magarca? Vise verovati studentkinji nego jednom ministru? Smesno..

Kockalone-Sm

pre 11 godina

Mozete pricati i polemisati na ovu temu do beskraja, pljujete po ministru samo zato sto je iz SNS, da je Djokovic ili neko drugi to uradio lajkovali bi to. U pravu je sto je to uradio, i ja bi, jer u pitanju je opstanak nase zemlje i gradjenje privrede koja je zadnjih godina unistena do temelja. Kupuj domace!!!!

Nenad

pre 11 godina

Ne podrzavam takvo ponasanje asistenta ili profesora jer smatram da su mnogi iskompleksirani i izfrustrirani ali samo zalaganje da se kupuje domace apsolutno podrzavam

Ljutaaa

pre 11 godina

Od toliko tema u zemlji ova je izgleda najglavnija! Sta je ministar radio dok je bio asistent? Prica je i suvise providna! Samo da se omalovazi covek koji casno radi svoj posao!

Andreica

pre 11 godina

Ja u potpunosti podrzavam ovog coveka. Mislim da u ovom slucaju zaista nije bio problem sto je to bas Hrvatska voda, nego je jednostavno hteo da ukaze na neophodnost kupovine domacih proizvoda. Zasto bismo mi uvozili i kupovali vodu iz bilo koje zemlje, kad i sami imamo najcistije izvore pitke vode u citavoj Evropi? I ne samo vodu, nego i voce, povrce, mlecne proizvode itd. Ovo mozda jeste bio neobican pristup jednom predavanju, ali svakako efektan.

Hestija

pre 11 godina

Nikola Selakić je želeo studentima da skrene pažnju da se kupovinom naših domaćih proizvoda ekonomija naše države ojačava. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Ništa loše Nikola Selaković nije mislio, nego da skrene pažnju i da se podigne svest naših građana da isključivo kupuju domaće proizvode. Nikola Selaković tad nije bio ministar pravde, već asistent na fakultetu.

Jole

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...

giovanni

pre 11 godina

Podrzavam ministra, tadašnjeg asistenta i stvarno ne razumem ljude koji kupuju uvoznu vodu (i to ne samo onu proizvedenu u Hrvatskoj). Bar je ponuda domaćih brendova voda široka i konkurentna i bar to ne bismo morali da uvozimo (pošto već moramo opremu za flaširanje, ambalažu i sl.)

GM

pre 11 godina

Mene interesuje kako se ova studentkinja pojavila bas sada kad ocekujemo hrvatskog premijera? A izjava joj je kao da joj je uradio nesto mnogo strasnije. Moguce da je placena.

lidija

pre 11 godina

Ne opravdavam, ali razumem ideju. Selakovic je mozda bio malo grub ali sam siguran da su svi koji su prisustvovali tome ukapirali na sta je on mislio.

Kriticar Ni

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo.

zemunac88

pre 11 godina

Meni je skroz ok ovaj gest. Nisam politički opredeljen pa da kažem jesam ili nisam pristalica SNS-a, al generalno čovek je u pravu. Pravi bi šmeker ispao da je otišao do automata i doneo joj Vivu ili Rosu. Jedino je smor što je ta voda baš iz zemlje sa kojom nemamo dobre odnose...

Kupujte domace

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika.

neca

pre 11 godina

Nije mi jasno ko vadi ovakve informacije iz proslosti, ko instruira ko kopa, istrazuje, ko su ti ljudi koji se bave takvim besmislicama... bacio flasicu... znaci odmah je on los ministar... uzasan covek... kakva prostacka hajka i kakva su to glasila koja to objavljuju kao vest...

Patria

pre 11 godina

prostak. idi baci svoju cipelu u kantu jer je napravljena u italiji, nevaspitani covece, a ne tudje sto je neko platio, pa jos vodu nekom da uzmes? kako te nije sramota pa ni najgorem neprijatelju se voda ne odbija, a ne da bacas vodu koja "nije srpska"? neobrazovano je to, ne zna da voda nije ni srpska ni hrvatska, nego planete zemlje, sa jednom jedinom "rasnom" identifikacijom, H2O.

Милош

pre 11 godina

Овде је спорно једино то што није лепо рекао да је бацио јер је хрватска вода. Требало би потпуно забранити увоз хрватске робе.

pribran

pre 11 godina

Vodom je trebao da zalije cvece a ne da je bez veze baci - lose utrosen resurs. A to sto se ona sokirala moze samo da bude pozitivno za nju - dobra priprema za zivot, bice tih sokova koliko hoces, treba se navici na vreme...
Ako joj je to bio problem, trebala da je reaguje u odredjenom periodu kod odredjenih organa (pretpostavljam da je na univerzitetu prepisano telo kome studenti u ovakvim slucajevima mogu da se zale, ako ne onda postoji sud itd.) ali sigurno ne bas sada i to u medijima.
A njegov gest tumacim kao pro srpski ali ne i kao kontra hrvatski. Verujem da bi bacio vodu i da je to bila "Evian" u pitanju.
Jer srbija IMA SVOJU VODU i ima je DOVOLjNO!

Dalmos

pre 11 godina

Sirovo, ali u isto vreme i efektno! Prosečan građanin Srbije ima katastrofalan odnos prema ovom problemu, a delimično je kriva i država jer sigurno može uticati na svest pojedinca o njegovom aktivnom učešću u kreiranju spoljnotrgovinskog deficita. Šta očekivati od ostalih, manje obrazovanih, ako studenti kupuju uvoznu vodu pored bar deset domaćih proizvođača! Malo je grana industrije gde kvalitetom možemo da pariramo ostalima ,ali ih ima i treba ih maksimalno podržati. Tu svakako spadaju proizvođači vode, kao i konditorska industrija, fabrike voćnih sokova, deo prehrambene industrije, mlekare ...

bosanchero_ero

pre 11 godina

Hvala velikoj vecini komentatora na normalnosti i pozdrav za takvu Srbiju!

Inace, naravno da je nonsens da ijedna zemlja uvozi bilo sta cega ima dovoljno, ali ovo je prije svega primjer nevaspitanosti, pa i sovinizma.

srki cacak

pre 11 godina

ako i treba da baci. Da mi srbi vise postujemo i cenimo ovu drzavu nebi nam ovako bilo. Mi treba da cenimo sve sto nam ova drzava pruza. Svi znamo da to sve moze i bolje al verujte mi ima i gore. Hrvati,albanci, bosanci...ma kojice nam bilo sta njihovo kad oni nase nepostuju

student

pre 11 godina

Ljudi to sto mi kao poljoprivredna zemlja uvozimo hleb mleko vodu brasno iz zemalja koje nemaju nikakve prirodne resurse je stvarno sokantno!!!!Ovde je doslo do zamene teza jer ako mi nismo u stanju da odemo do izvora bilo kojeg u Srbiji i zagrabimo u flasicu pola litre vode ... nego je moramo uvoziti iz Hrvatske Finske Japana Tunguzije!!!!Onda zaista zasluzujemo da propadnemo!

nik

pre 11 godina

Bez konkurencije najbolji asistent kod kojeg sam pohadjao casove. Drugarski odnos sa studentima,ali i rad i disciplina na najvisem nivou. Bilo bi sjajno da je vise takvih ljudi.

Dusan SF

pre 11 godina

Ima moju podrsku. Cilj opravdava sredstvo, dokle god je bar malo smanjio emisiju CO2 i podstakao lokalnu ekonomiju, nije bitno kako je to uradio. Sav normalan svet se danas trudi da konzumira lokalno uzgajanu hranu, dok se kod nas ljudi bave mikro-nacijama, cirilicom i latinicom.

Milijan

pre 11 godina

Treba apeovati na građane da tamo gde ima naše robe najmanje istog kvaliteta kao i uvezena, inostrana, treba kupovati naše. Voda svakako jeste jedan takav proizvod.

Jelica

pre 11 godina

Covek je samo na slikovit nacin prikazao ciji budzet hocemo da punimo, nas ili hrvatski?! Mi ipak zivimo u Srbiji pa prema tome i treba da forsiramo domace brendove, tako se svugde u svetu radi.

kolega

pre 11 godina

Zamolio bih gospodina Selakovića da nikada više, dosledno svojim uverenjima, ne nosi kravatu jer je kravata (croata) izvorni hrvatski proizvod. Nosili su je čak i hrvatski vojnici. Gospodine ministre, nosite jedno od obeležja hrvatske tradicije.

Neo

pre 11 godina

Istina, treba kupovati domaće, i u pravu je. Ali ova flaširana boca je verovatno bila Jana. A njoj nema premca na Balkanu. Možemo da se lažemo, ali šta je istina je istina. Inače da! Kupujmo SRPSKO!

Komentator

pre 11 godina

Ministar pravde je oduzeo prava studentici na vrlo agresivan, primitivan nacin. Ne radi se ovde o tome sta on misli, da li bi on kupio nesto sto nije domace (a nikako ne verujem da su sve stvari koje on poseduje domace, ovde je u mnogo komentara napisano dosta toga), radi se o tome da on to pravo, koje je potpuno normalno pravo, ljudsko pravo svih ljudi na planeti, da svojim novcem kupuju ono sto zele - oduzima jednoj studentici.

Na ovaj nacin pokazao je nasu izolovanost, iskompleksiranost, nase unutrasnje fobije, na vrlo upadljiv nacin. Na nivou. Energicno.

Bane

pre 11 godina

Gest je, siguran sam simbolički, u duhu kampanje "Kupuj domaće"! I u redu je da kupovinom pomažemo našoj privredi. Sutra treba da se zaposlimo ovde.

Adam

pre 11 godina

O Bože čime se sve ljudi bave i zamlaćuju.. bacio flašu vode u kantu dok je bio asistent, a sad se setili da to pričaju kad je postao ministar.
Kakve to veze uopšte ima sa životom i bilo čime!?!?

Plitka Nisava

pre 11 godina

Sta ste se uhvatili vise, kao da su vasi profesori na fakultetu bolji i posteniji. Sada zbog toga sto je propagirao domacu proizvodnju ne treba ga obesiti, nego pohvaliti. Bar sto se mene tice.

mišo

pre 11 godina

Is-prav-no! Ispravno!!!

A svi vi ostali, po deklaraciji Srbi, STIDITE SE!

U problemu je svako ko treba dodatno objašnjenje.

Srpski problem: kratko i selektivno pamćenje.

The

pre 11 godina

...pseudo patriozam ili kvazi patriotizam je fenomen koju je Srbiju postavio ovde gde jeste. Bolesna je ova drzava jer ljudima koji koriste ovaj način ponašanja garantuje uspešan i visok status u društvu...

student

pre 11 godina

Zasto je lose kupovati domace proizvode ako su istog kvaliteta i cene kao strani???

Idite u Hrvacku pa pokusajte da kupite neku nasu vodu, tamo nasih voda NEMA!!!

Patriota

pre 11 godina

U jednu ruku, gospodin Selakovic ima potpuno pravo!
Samo bi bilo pristojnije da je toj studentkinji u zamenu
za stranu vodu ponudio flasu "Knjaz Milos" vodu.
Hocemo Srpske proizvode, a ne proizvode iz zemlje
koja nas u svemu bojkotuje!!!

Milijan

pre 11 godina

Ceo slučaj je jako smešan, napravila se priča niokočega. Slažem se da treba kupovati našu vodu. I ne samo vodu. Ako su nam uništili celokupnu privredu, ako moram da nosim kinesku garderobu, na sreću možemo da pijemo našu vodu.

Bane

pre 11 godina

Vazno je da ne podkrada drzavu i ne urnise pravosudni sistem za svoga mandata, a da li je nacionalista time sto baca vodu, manje je vazno!

Željadin

pre 11 godina

Po toj logici bilo koja budala može da priđe mom Jarisu i počne da ga udara čekićem. Takvog bih naterao da mi kupi novog Avensisa ili makar novog 500 L (ako baš insistira na domaćem proizvodu).

milos vuckovic

pre 11 godina

Ministar Selakovic je meni bio predavac na ispitu 3. godine ( RETORIKA), ono sto ja mogu reci, da su mi to bila najpriajtnija predavanja tokom celog mog studiranja, necu nikoga da branim niti favorizujem, nije u redu intrepetirati dogadjaje i vaditi ih kontkesta, gosp. Selakovic je predavac koji je stvarno imao odnos sa studentima koji je odisao ravnopravnoscu i postovanjem.

Stefan

pre 11 godina

Ispravan stav jer se srspka voda u Hrvatskoj i ne prodaje, a nasi radnici treba da dobijaju plate. Pa odakle ako umesto nase kupujemo tudju vodu? A njihova vlada je nekoliko miliona evra budzetskog novca platila preinacenje presude za udruzeni zlocinacki poduhvat Gotovini i Markacu a to su i finansirali takvi sto kupuju ove proizvode.

studentkinja prava

pre 11 godina

On je to uradio pre svega zato što je nekulturno piti vodu na času, a onda i da da primer da ne treba kupovati tuđe, kad našeg istog, a kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda ima na pretek. Uostalom, tad je i predavao nacionalnu istoriju.

proUMETNIK

pre 11 godina

Ne kupujem hrvatske proizvode, jer ima mnogo kvalitetnijih domacih i iz EU, ali ovakvo ponasanje ovog coveka, zaista nije primerno. Pokazuje samo nivo svoje svesti o svetu u kome zivi.

Petar

pre 11 godina

"...Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.
(from hr, 14. januar 2013 23:42)"

A, kada si ti ili barem neko od 99% tvojih sužitelja zadnji put ili uopšte kupio neki srpski proizvod.

djordje

pre 11 godina

Zašto naš nacionalizam prerasta u šivinizam? Zar ne možemo da se izborimo za civilizovnau prmociju naše proizvodnje? Ovo je strašno! I ako bih sada rekao da je Gebels, nagrabusio bih, kao pr eneku noć Bibliotekar. Zato neću ništa da kažem, zaćutaću i otići napolje, na neko mesto gde bih mogao da budem normalan Srbin, u koliko-toliko normalnom okruženju.

Породица

pre 11 godina

Хаха,човек је само хтео да практично објасни своје предавање,а флашица хрватске воде је била на погрешном месту,у погрешно време :) Наравно,подржавам овај потез.

grk64

pre 11 godina

Sve normalne zemlje štite svoje proizvode a time i svoje radnike od ostajanja bez posla tako da reklame poput "kupujmo domaće" su na mestu čak i hrvatska Idea na srpskom tržištu ima takav slogan za naše proizvode. Potez Selakovića je sasvim opravdan jer bi većina srba tako postupila .

Marko Runjajic

pre 11 godina

Da svi imamo svest o tome da je bolje da kupujemo domaće i kako se Hrvatska ophodi prema našim proizvodima onda ovakvih poteza ne bi ni bilo.

iskustvo uci

pre 11 godina

@Nenad
U, kakav komentar, u pravu si. Odmah sam povezao. Znas kakvu imam seficu, inace pravnicu? Iz Krajine je, dosla je kod nas u Vojvodinu, i nama u lice kaze da su oni dosli ovamo da nam pokazu kako se radi. Uzas. A kriza traje otkako se tako radi. I imenuje fajlove na cirilici. He, he i ostala je bez gomile. Programeru na pitanje zasto to radi je odgovorila, sluzbeno pismo je cirilica.

Vida

pre 11 godina

Ne vidim u cemu je ovde problem? Nasa privreda je u ovakvoj situaciji bas zbog toga sto smo godinama unazad radili na njenom unistenju i forsirali sve strane artikle. To se narocito odnosi na one domace proizvode koji su kvalitetniji od stranih( voda,jabuke, krompir, meso...) Inace ja sam profesor i kod mene u skoli je strogo zabranjeno pice i jelo na casovima.Nismo u kaficu nego na nastavi. Ko ozedni moze slobodno da izadje i pije vode.

Serdar

pre 11 godina

Kod nas u Srbiji bar ima Hrvatskih proizvoda,a u Hrvatskoj ne moze da nadje covek Srpski proizvod ni za bacanje.Zato bih molio zapadne komsije da malo smire strasti.

from hr

pre 11 godina

Da budemo malo precizniji, naslov je trebao izgledati ovako - "Bacio studentu vodu jer je hrvatska".
"Bacio studentu vodu jer nije srpska" implicira da je to učinio iz ekonomsko-patriotskih razloga koje mogu i biti legitimne.
Ali da se ne lažemo, učinio je to iz niskih pobuda.

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine. Naprotiv, odražava sliku onog društvenog "taloga" koje imaju sva društva. Ta devijacija je doista FENOMEN i tema za modernu srpsku socijologiju. Srednja stručna sprema koju posjedujem je nedovoljna da ulazim dalje u temu.

Zasto ako se osetila ugrozeno i povredjeno ,to nije iznela mnogo pre u javnosti nego je cekala

pre 11 godina

Tada nije bio ministar, proslo mnogo vremena o tada ,a mala naivna studentica cekala da postane ministar. Bas mi je zao.

Aleksandra

pre 11 godina

E sa kakvim se mi stvarima bavimo ovde u Srbiji,umesto da gledamo kako da resimo nezaposlenost i izborimo se sa korupcijom mi gledamo ko je sta uradio u proslosti.

Nemanja

pre 11 godina

Koja je on budala! Studentkinja ima pravo da pije vodu koju hoće! Ja namerno ne kupujem srpske proizvode jer su mi strani kvalitetniji. Prosta stvar i tačka. Kad srpski proizvodi budu istog kvaliteta kao i strani, onda ću ih rado kupovati.

sportmanbg

pre 11 godina

A jeste li se zapitali zasto propada nasa privreda? Sledece pitanje na koje svako treba da da odgovor pre nego sto postavi ovde komentar jeste: da li su u Hrvatskoj zastupljeni nasi proizvodi kao njihovi kod nas? Nesporna cinjenica je da Hrvatska flagrantno krsi CEFTA sporazum na sta je vise puta ukazivano u poslednjih nekoliko godina. Zar su svi zaboravili da je Hrvatsko ministarstvo zdravlja pre par godina privremeno zabranilo najprodavanoji nas proizvod (Plazmu) zbog navodne neispravnosti i pronadjenih bakterija. To je snazan marketiski signal kako iz Srbije dolaze prehrambeni proizvodi opasni po zdravlje.

@kolega

pre 11 godina

@kolega kravata nije hrvacka , posto vidim da ste istoriju ucili na internetu procitajte koju knjigu ili malo se vise raspitajte. To sto su hrvati prisvojili kao i mnoge stvari to je drugo. Na internetu moze da pise ko sta hoce, pa tako i ovo za kravatu

Nole KM

pre 11 godina

Ljudi, naravno da svi koristimo strane proizvode, ali ovde nije poenta to sto je g. Selakovic bacio hrvatsku vodu, vec propagiranje domacih proizvoda. On jeste to uradio na teatralan nacin kako bi, verovatno, to studentima ostalo upecatljivo. Da vas podsetim da je i Novak Djokovic, najbolji teniser sveta, postao promoter kampanje "Kupuj domace" koja za cilj ima podsticanje rasta srpske privrede i očuvanje radnih mesta.

au

pre 11 godina

I oce li voda da ga tuzi zbog vredjanja na verskoj osnovi I pretrpljen bol. ovde vise ljudi zali za tom flasom vode I izrazava nezadovoljstvo tim gestom nego sto komentarisu vest o cirilici u Vukovaru...

rule

pre 11 godina

Oprostite mu tad je bio radikal, gospodin Seljaković...gospode Bože, koliko trebaš da si lud pa da tako nešto uradiš a još gori su oni koji ovakvog postave za ministra...

Niksha

pre 11 godina

Profesor pored toga sto uci studente, ima obavezu i da ih vaspitava.
Uradio je ono sto je mislio da je ispravno, i ja ga ne osudjujem zbog toga.

Miki

pre 11 godina

Kad Nikola Selaković ožedni, on ne pije H2O, jer ono "H" znači da je to hrvatski proizvod. On tada konzumira SO2, kojeg, srećom po njega ima sasvim dovoljno u gradskoj atmosferi.

iskustvo uci

pre 11 godina

U opkladu da su mu dzepovi puni strane valute, a ne domaceg dinara. Na to nije gadljiv. Najvecim patriJotama i promoterima cirilice usta su puna patriotizma a dzepovi eura.

x

pre 11 godina

Kakvo bahato ponasanje. Vucicu, da li je moguce da si ovog coveka izabrao za ministra. Nemoguce. Posle Malovicke koja je uradila partijsku reformu pravosudja i zahvaljujuci njoj je i Tadic pao, ponovo na ovoj poziciji jedan neotesanko.

Touch more sociable

pre 11 godina

Najžalosnije od svega je to da su hrvatski proizvodi kao i inostrani (generalno) mnogo jeftiniji od naših! Zato nije ni čudno što je kupila njihovu vodu!

Hrvat iz Samobora

pre 11 godina

Kak vam nije dosadno da piste nekaj sto se desil pre vise godina, pa odite kod nas da vidite dali se moze naci vas bilo koji proizvod u trgovinama za kupit.

pravnikNBG

pre 11 godina

mi studenti prava smo selakovica uglavnom dozivljavali kao nuzno zlo-negativna selekcija ili tako nesto na pravnom... po meni on je jedan od tih neshvacenih likova koji je stigao u grad i nikad nije bio deo gradske ekipe ... pri tome je malo i ogranicen ..nazalost u moje vreme je pravni bio uporiste patrijota tako da je bilo ispiranje mozga malo ..sad je mozda jos i gore ..

The

pre 11 godina

Slatko se ismejem kada srpski političari koji voze nemački automobil, imaju američki PC, američki časovnik, italijansko odelo i sve ostalo na i oko sebe nesrpsko počnu da pričaju kupujmo domaće. Suze mi krenu na oči, koje licemerje. Još su mi smešniji ljudi koji ih slede/glasaju za njih...

nenad

pre 11 godina

@pozdrav iz hrvatske

ne brini to je na pravnom. svi znaju da su tamo nacisti. nije takva slika na drugim fakultetima. pravo nam je najgori segment drustva. sto su vec dali ocenu iz eu.

Gabi

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

Demonstracija nacionalizma i fašizma je ovde izgleda kvalifikacija za mesto ministra! Ne verujem da iz patriotskih pobuda jača tekstilnu industriju Srbije i nosi odela "Prvi maj" Pirot!

Vladimir

pre 11 godina

Da li iko od vas ogorčenih ikada gleda HRT. Da gleda primetio bi da nema ni jednog jedinog dana a da nema neke emislije ili dokumentarca u kojem se do besvesto pljuju Srbi i sve što je Srpsko. Emisije koje konstantno potenciraju mržnju i razdor.
Ne podržavam ponašanje sadašnjeg ministra jer je neprimereno.
Ja sam jedan od onih koji ne kupuje Hrvatske proizvode i ne pije Hrvatsku vodu.

Ljutaaa

pre 11 godina

Od toliko tema u zemlji ova je izgleda najglavnija! Sta je ministar radio dok je bio asistent? Prica je i suvise providna! Samo da se omalovazi covek koji casno radi svoj posao!

Kengur

pre 11 godina

Zivim kao Srbin u Australiji. Ponekad idem u srpsku crkvu, a kupujem italijansku flaširanu vodu zato što je najbolja a mogu lako da je priuštim. Balkanskim glupostima nikad kraja. I ekonomijom se bavite kroz nacionalizam. U svetu globalizovane ekonomije gde potrošači određuju novčanikom se više ne razmišlja nacionalno. Srbija je još uvek u 19-om veku i žalostan sam što zbog ovih i ovakvih se neću nikad vratiti u otadžbinu.

Ел патрон

pre 11 godina

Какав цар!!! Браво министре! Није ми јасно шта се дешава са овим народом. У стању смо да радимо у свачију корист, само не у своју. Још једном, браво!

Pakmarin

pre 11 godina

A kako bi bilo da ja dođem kod "gospodina" ministra da mu održim predavanje i to na sledeći način. Ne moram da mu strane proizvode bacam u kantu ali umesto toga recimo za svaki strani proizvod koji mu nađem u stanu da mu spičim po macolu...Pa glava bi mu bila kao cocin bubanj..,a za kaznu bi ga poslao da trči oko zgrade i viče živela Agro Banka !!!

Andreica

pre 11 godina

Ja u potpunosti podrzavam ovog coveka. Mislim da u ovom slucaju zaista nije bio problem sto je to bas Hrvatska voda, nego je jednostavno hteo da ukaze na neophodnost kupovine domacih proizvoda. Zasto bismo mi uvozili i kupovali vodu iz bilo koje zemlje, kad i sami imamo najcistije izvore pitke vode u citavoj Evropi? I ne samo vodu, nego i voce, povrce, mlecne proizvode itd. Ovo mozda jeste bio neobican pristup jednom predavanju, ali svakako efektan.

Kockalone-Sm

pre 11 godina

Mozete pricati i polemisati na ovu temu do beskraja, pljujete po ministru samo zato sto je iz SNS, da je Djokovic ili neko drugi to uradio lajkovali bi to. U pravu je sto je to uradio, i ja bi, jer u pitanju je opstanak nase zemlje i gradjenje privrede koja je zadnjih godina unistena do temelja. Kupuj domace!!!!

branka.maric69@gmail.com

pre 11 godina

Prostakluk! Mada, nisam iznenadjena. A sta ce sa svima onima, u koje spadam, koji piju Evian i dr. Sklonite ga u sredu sto dalje, ako gost iz Hrvatske zatrazi Janu.

moi

pre 11 godina

Ja bih se zacudila da clanovi vladajuce stranke urade nesto pametno, lepo ili korisno, to bi bila vest. Ovo takmicenje u pravljenju budalastina vec traje previse, a najgore je sto mu se ne vidi kraj.

Sumadinac

pre 11 godina

Svi ovi koji nas sa dozom cinizma upucuju na srpske proizvode, pa onda navode niske televizore, jugice... trebaju da znaju da jugo nije srpski vec jugoslovenski proizvod kojim se dice na ostalim jugonostalgicarskim sajtovima. Sve proizvode koje dajete ''za primer'' drugovi, su proizvod vasih superiornih mozgova. Sve ono srpsko sto je vredelo, ostalo je zakopano u fabrikama koje ste oteli 1945. Trebalo vam je 20. godina da usvojite proizvodnju aviona koji je projektovan izmedju dva svetska rata!
Sve sto je vredelo Broz je likvidirao ili preselio u Hrvatsku i Sloveniju. Zato drugovi, nemojte nam govoriti da kupujemo domace koje nije domace, nemojte od nas praviti suicidne bezmozgovice koji ce pristati da ponovo budu sirovinska baza, meso za finalnu proizvodnju nasih ''bratskih'' naroda!

Patrijota

pre 11 godina

Pravo predavanje na nivou ? Zamisljam jedno isto predavanje u americi jer voda nija americka, ili u nemackoj jer voda nije nemacka. Patrijota li ?

Aristotel

pre 11 godina

Trebalo je da je uzme iz kante, otvori i ispoliva ga.
(Ministar za primer, 14. januar 2013 22:50)

Upravo je i meni to palo na pamet. Ja ovog lika ne mogu da smislim
jos iz vremena njegovog portparolstva. Krajnje konfuzna i antipaticna ... faca.

marko

pre 11 godina

Pa pojedini ministri ostetili drzavu za milione pa se nije ovolika frka digla oko toga, slazem se da svako ima pravo da kupi sta hoce ali od muve praviti magarca? Vise verovati studentkinji nego jednom ministru? Smesno..

Tihomir

pre 11 godina

Ta vest je podjednako šokantna koliko i sama činjenica i istina da se neka studentkinja na Pravnom fakultetu u Zagrebu ne bi ni pojavila na predavanjima sa flašicom srpske vode!

realista

pre 11 godina

Mozete zamisliti kakvu pravdu bi delio ovaj Ministar pravde.! Cak ima hrabrosti da prizna dogadjaj, sa razlogom da je preporucio potrosnju domacih proizvoda.!
Sa ovakvima EU i pravda su veoma daleko, pomozi nam boze.!

dzedaj

pre 11 godina

cvijane iniciras li zabranu ovakvog ministra zbog ekstremistickog ponasanja? ako podrzavas njega onda podrzavas i paljenja zastava od Nasih i slicne rajhovske akcije... ima li neko makar svica da osvetli ove mracne mozgove... ?

Novinar

pre 11 godina

Pa sta je tu lose? Covek simbolicno ukazuje na znacaju kupovine domacih proizvoda! Zar treba da pomazemo inostrane privrede pored sopstvene domace? Svasta...
(Jole)

DUUUUUBOOOKA SIMBOLIKA KAO I ON SAM. Zato i jeste Ministar. Sve sami simbolicari kao i neki komentatori.

Borac za Srpska prava

pre 11 godina

Uvek dajem prednost domacim proizvodima samo sto se vise ne zna sta je domace, kupio sam cipiripi pre neki dan na kome pise nestle...nista ne shvatam.

Marija

pre 11 godina

Da li to znaci da nas ministar samo nosi odela 1. maj Pirot? I zato je kada je kao asistent bio na kosovu sa studentima pio albansko pivo...

Hestija

pre 11 godina

Nikola Selakić je želeo studentima da skrene pažnju da se kupovinom naših domaćih proizvoda ekonomija naše države ojačava. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Ništa loše Nikola Selaković nije mislio, nego da skrene pažnju i da se podigne svest naših građana da isključivo kupuju domaće proizvode. Nikola Selaković tad nije bio ministar pravde, već asistent na fakultetu.

spartak

pre 11 godina

Ja bi samo voleo znati da li gosp. ministar nosi sve domace odelo i cipele i da li vozi YUGO ili ZASTAVU , STO JE SRPSKI BREND . Ali sa oim potezom je pokazao svoju KULTURU , bez obzira sto je na polozaju ,. Kultura se ne uci uzput nego se rodi sa time ..

i tako...

pre 11 godina

Radikalan potez, nema sta...i sirov..mnogo bi smekerskije bilo da je kupio devojci nasu vodu, a ovu tek posle bacio, ovako..Inace, ja sam potpuno za tzv. ekonomski patriotizam, dakle kupujes domace proizvode, a strane tek ako domaci ne postoje ili ako su znatno losiji. Nemci su poznati po tome sto prednjace u ovome, mada ni drugi zapadnjaci ne zaostaju previse - hocemo li medju njih, ovu lekciju moramo izuciti.

prokleta avlija

pre 11 godina

devojka je platila tu vodu,ministar je JAVNO PRIZNAO da je to uradio... tako da stvari stoje ovako, može podići privatnu tužbu protiv ministra za kradju, a drugu privatnu tužbu za uništavanje pokretne imovine...

Član 210
(1) Ko učini sitnu krađu, utaju ili prevaru, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
(2) Krađa, utaja i prevara smatraju se sitnom, ako vrednost ukradene ili utajene stvari, odnosno šteta prouzrokovana prevarom ne prelazi iznos od petnaest hiljada dinara, a učinilac je išao za tim da pribavi malu imovinsku korist, odnosno da prouzrokuje malu štetu.

Gradjanin

pre 11 godina

Jel to znaci da trebamo da prestanemo da kupujemo u Idei jer je Hrvatska?

Isto toliko nasih proizvoda vise nisu nasi jer ih je neka strana firma kupila... mogao je to bolje i kulturnije da ilustruje

selektivno smece

pre 11 godina

Nisu srpske ni pare za koje puzimo u zemaljama koje su piznale KiM (nemackoj, arapskim emiratima da ne nabrajam dalje)
Hoce li gospodin Selakovic i to baciti u kantu za smece ?

Pera kojot genije

pre 11 godina

A koju domacu bi valjalo da pije? Onu sto su vlasnici veliki investicioni fond (ko zna odakle), grcka multinacionalna kompanija sto puni sve ostale napitke( a vise i nje grcka) ili onu sto su vlasnici ruska naftna komapnija( fruskogorska voda, ko ne zna, je vlasnistvo nacionalne naftne kompanije koja vise i nije toliko naionalna)? Uskoro ce verovaatno biti i neka arapsko bratksa kompanija ovde na spisku....PS nazivi namerno izbaceni da ne bude besplatne reklame

ivana

pre 11 godina

Ja sam jos pre neki dan ostavila komentar kako su mladom i neiskusnom pravniku slava i moc udarili u glavu pa b92 nije objavio... Ma koliko da podržava kupovinu domaćih proizvoda, jedan asistent na fakultetu to sebi ne bi smeo da dopusti... Tako nek se ponaša u kafani a ne na predavanju! Sramota!

Brko

pre 11 godina

Kako se to zove u pravu - protivpravno oduzimanje tudjeg...ona je to platila i njeno je - makar je to i flasica vode. Sutra moze da "ilustrira" i paljenjem necije kuce, hapsenjem za primer a mozda su sva radikalsak zla bila ilustracija i poruka????

Jad, beda, haos, ludilo i beznađe

pre 11 godina

Bacio je u kantu jer je hrvatska. Ovo je jasno kao dan, a sve ostalo je vađevina.
Pa neće meni nikakvi dinkići, selakovići i ostali naređivati šta ću ja da kupim za svoj krvavo zarađeni dinar. A mom detetu da si to uradio setio bi me se prilikom svake promene vremena.
Sve fabrike mineralne vode u Srbiji rasprodate i to mahom strancima. I kad kupim našu vodu ja nekom belosvetskom hohštapleru ili domaćem mafijašu punim džep. Ja zaista ne vidim gde je tu država, a pogotovo sve to ne mogu da sagledam kroz ovakve mizerne likove iz vlasti. O opoziciji ne želim ni da pričam. Oni su se pokazali, a i nama su vala pokazali.

Uros

pre 11 godina

To je hteo malo da glumi moderno predavanje, gledao covek zanimljive profesore u filmovima... Ali, vestina vrhunskog predavaca je da komplikovane stvari objasni na jednostavan nacin, a ne da pravi cirkus od proste stvari koja moze da se objasni svakom osnovcu... Kupovina domacih proizvoda jeste pametna, trudim se da se pridrzavam toga, ali samo onda kada domaci proizvodi nisu losiji od stranih... Kupim ih cak i ako su istog kvaliteta, a malo skuplji, racunam da se to kroz porez vraca za moju platu (u drzavnom sektoru), ali necu da tolerisem bezobrazluke koje priredjuju mnogi domaci proizvodjaci. Medjutim, to je moje misljenje, mogu samo da ga saopstim nekome, a taj neko ima puno pravo da kupi strani proizvod pre domaceg iz kojeg god hoce razloga. Nije ni cudo sto nam pravni sistem tako funkcionise, kada je sam Pravni fakultet pun ovakvih bisera... Nema skandala a da u njemu ne ucestvuje neko od profesora ili asistenata sa Pravnog...

govoritj Moskva

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od asistenta OLIVERA ANTICA,glavnog ideologa RADIKALA,Obraza,1389,Seselja,a sada savetnika Master NIKOLICA.Strasno je to to je asistent ministar pravde a njegov IDEOLOG savetnik Predsednika Srbije...

Patria

pre 11 godina

Nije problem u kupovini domaceg. Problem je u obesnom otimanju neceg sto nije njegovo, i bezocnom otimanju prava na izbor. To, gospodin asistent, treba da zna da je prvo kaznjivo ponasanje po ljudskim, a boga mi je i po "bozijim zakonima" u najmanju ruku - nemoralno. Da je hteo da bude moderan predavac koji hoce da maestralno poentira svoju pricu, doneo bi studentima kutiju "Najlepsih zelja" cokolade, podelio, i ispao smeker za sva vremena. Ovako je samo sitni napucani primitivac koji misli da mu neki autoritet daje gospodarska prava nad robljem - studentima, dosledni naslednik predaka iz '45.

Xygo

pre 11 godina

Strašno je to što jedan asistent PRAVNOG fakulteta ne poštuje PRIVATNU imovinu studenta istog fakulteta, bez obzira što je ta imovina male vrednosti.

Mirko

pre 11 godina

Ta je voda vec plaćena tako da je njeno bacanje ipak samo ilustrovalo rasipništvo. Bojim se da to ipak nije najbolja demonstracija načina kako pomoći Srbiji u ovom trenutku.

APC

pre 11 godina

Poenta je sto mu je to sad izgovor za novine kako je time hteo da podstakne kupovinu domaceg proizvoda. Ne zelim da davim primerima koje je moj profesor to slikovito ilustrovao, ali verujte postoje. Bacanje flase vode jednom studentu je krajnje sramotno, na kraju krajeva ona je tu vodu platila! Otkud on zna da ona ima para za drugu! Odvratno ponasanje kako god!

bezimena

pre 11 godina

....trosite pare srpskih poreskih obveznika.
(Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Ne, ja trošim SVOJE pare i nikoga se ne tiče kako ih, na šta i gde trošim!

p.s. kupovaću domaće kada po kvalitetu i ceni bude povoljnije od uvoznog

mikin

pre 11 godina

"Bacio studentu vodu jer nije srpska .... Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća."
------------------------------------------------------
Alo bre ministre, jesi li ti novi ovde? Reci mi, molim te, STA je u Srbiji DOMACE? SVE zivo sto je iole vredelo prodali ste! Kome? Strancima. Pocev od fabrika mineralne vode. Kazi mi STA da kupim a da ne kupim tudje?

Joao

pre 11 godina

E to je fašizam! Danas je flašica vode u pitanju, sutra dete iz mešovitog braka! Ja se apsolutno zalažem za to da se, pri jednakom ili sličnom kvalitetu, prednost da domaćem proizvodu, jer je to dugoročno gledano korisno, pa čak i neophodno za očuvanje i razvoj domaće privrede, ali gest je sraman i kukavički! Sraman, zato što neko ko želi da bude univerzitetski profesor ne nameće svoje vrednosti silom, već snagom argumenata. Kukavički, zato što je daleko od junaštva oteti jednoj devojci flašu vode i zavrljačiti. Hrabro bi bilo napasti uvoznika, ili onoga koji je izdao uvoznu dozvolu... ali oni bi verovatno uzvratili.

bane

pre 11 godina

Pretpostavljam da se doticni ministar vozi u Jugo Floridi (ali ne onoj sa Pezo motorom), da mu je odelo 1.maj Pirot, cipele neke domace, a da letuje iskljucivo po Srbiji. Kakav licemer.

bezmozga

pre 11 godina

pa što bre ministre onda nosiš nemačka odela,italijanske cipele, a koliko vidim ram je danski,Prodesign čini mi se cena sa 20% popusta 140evra

Gile

pre 11 godina

U BILO KOJOJ NORMALNOJ ZEMLJI za ovaj gest bi momentalno bio suspendovan sa fakulteta a posle istrage i potvrde da je svojim gestom sirio mrznju medju narodima bi bio izbacen i nikad vise ne bi mogao da predaje studentima. U ZEMLJI SRBIJI nikom nista , cak avanzuje i postaje ministar sto nije cudno jer njegova partija je ponikla iz SRS .

milla

pre 11 godina

jeste off topic, ali gde je vest o koncertu viva vox u ny. ovacije doziveli a ni vest nisu zasluzili, a zamlacujete nas sa mediokritetima...

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ahahahah !
Pa hrvatske firme pokupovaše sve po Vojvodini i Srbiji, sad je npr i Frikom hrvatski, a uskoro ce biti i Banini (ako vec nije) i jos gomila robnih marki..A pola Vojvodjanske ravnice je u HRvatskom vlasnistvu (draze nam je to nego da je u Miskovicevom i Seikovom)

marija

pre 11 godina

da je devojka držala koka kolu da li bi je isto divljački oteo i bacio? naravno da ne bi.
ali šovinizam je to. dok ljudi ne shvate da nije patriotizam mržnja prema drugima ovakvi ljudi će biti na vlasti...

sećam se kada je ovo uradio jer sam ista generacija kao ta devojka.Iskreno nikad mi selaković nije bio ni najmanje simpatičan...

mmx

pre 11 godina

Zasto se gospodin veliki patriota ne vozi u Fiatu 500 umesto u Audiju, Mercedesu, BMW-u? Ne smetaju vise proizvodi iz inostranstva od kako je zaseo u fotelju. Zasto ne baci u kantu i HP laptop koji je dobio dzabe na koriscenje?

Mrnjau

pre 11 godina

Stvarno strasno, mnogo strasno, sto deca i omladina kupuju tudje proizvode i propagiraju tudju drzavu, a kada profesor na svoj nacin skrene paznju da se kupuje domace onda je to katastrofa. Ma sram vas bilo. (Kriticar Ni, 14. januar 2013 23:34)

Evo sramota me je. Ali zbog toga sto sa tobom delim isti kiseonik. Ti bi sigurno poverovao i da postoji Deda Mraz da ti bratija iz snsa to sapnu. Ma kako si mu samo iskusno, kao svaki pravi poltron, dodao titulu profesora. Za respekt i divljenje. Klap klap.

sloven

pre 11 godina

da sad vidimo "borbu protiv korupcije" !!! kulturan svet u srbiji se nada ostavci ministra jer je njegovo ponasanje fasisticko, a ministar pravde - fasista nam je stvarno previse.

takodjer from hr

pre 11 godina

Nevjerovatno, da od svih Srba koje sam upoznao u Srbiji, nijedan nije imao problema to što sam Hrvat, a ovakvi likovi uspjevaju u društvenoj hijerarhiji. Stekao sam dojam da vlast u Srbiji uopće nije reprezent volje, navika, želja, očekivanja, odgoja, nadanja većine....
(from hr, 14. januar 2013 23:42)

I ja sam tako mislio jer su Srbi koje sam upoznao sto poslovno sto privatno bili svi odreda obrazovani, kulturni itd... A onda sam uveo internet televiziju koja u standardnom paketu dolazi sa 12 (dvanaest) Pink kanala.
Sad su mi neke stvari puno jasnije.

tanja

pre 11 godina

Pravni fakultet je steciste raznoraznih likova,tako da ne cudi da je i ovaj covek mogao biti tamo asistent.Trebalo je da skine i svoje cipele i baci ih jer sigurno nisu domace,kao i odelo i naocare,patike koje nosi na trening... Eventualno je od domaceg nosio ariljski ves i carape.

KRPELJKA

pre 11 godina

(Nebojsa, 15. januar 2013 19:18)

I najliberalnija i da se prosto izrazim, "najtrzisnija" drzava na svetu - SAD itekako stiti svoju ekonomiju i svoje trziste ( i domace i ono osvojeno). Za tvoju informaciju, recimo, kikiriki ( koji neko iz redova mocnih uvozi ) ima svoju uvoznu kvotu. Toliko o poznavanju trzista. Prekinite vise da pricate liberalne bajke, njima na Zapadu vise ne uspavljuju decu.

Alex_Bgd

pre 11 godina

Tebali su da nagrnu na njega, pa da ga pretresu od glave do pete, na svemu na cemu ne pise Made in Serbia, od gaca, preko cipela i odela, pobacaju u kantu i izbace ga na ulicu.
Sve se kladim da nosi odela 1.maj Pirot...

P.s. ne kupujem ni ja hrvatske proizvode, ali se ne izivljavam na onima koji ih kupuju.

Neca

pre 11 godina

Sad je u prilici da procesuira Indeksovce i dokaze svom predlagacu da je predlozio pravog coveka na pravo mesto. U suprotnom njegovo bacanje tudje vode ostaje obican primitivluk a nikako patriotizam koji treba da znaci osnovno vaspitanje.

fizicarka

pre 11 godina

Ne razumem zasto se toliko podstice kupovina domacih proizvoda ovde, koji su i skuplji i slabijeg kvaliteta u odnosu na strane. Pa za njih bi najbolje bilo kad bi postojalo zatvoreno trziste kao u doba komunizma?? Time se postize da odredjeni tajkuni imaju monopol i bogate se, a njihov proizvod se ne razvija zbog nepostojanja konkurencije na trzistu.

Primer: Zastava je decenijama imala monopol na domacem trzistu, i zbog toga modeli izgledaju istovetno kao pre 40 godina. Za isto vreme, u Nemackoj su se smenile 5 generacija Mercedesa, i stalno ih unapredjuju, da bi bili bolji od konkurencije. Tako treba da funkcionise trziste.

PoeticGenius

pre 11 godina

A jel drzava Srbija od te vode ne ubira neki porez u budzet? To se hrvatska voda ovde prodaje svercovana pa bas moramo da kupujemo srpsku? Sto ne baci nekom coca colu u djubre, ni ona nije srpska? Uh, da mi coca colu baci, video bi on pravdu i isterivanje iste...

Ivan

pre 11 godina

Izbegavam hrvatske proizvode mada se ne slazem sa njegovom reakcijom. Nemam pravo da drugima odredjujem na sta da trose pare. Ako je dobija zadovoljstvo od hrvatske vode, neka navali

EU Citizen

pre 11 godina

Našao džentlmen nekoj nesretnoj studentkinjici da baca vodu, što se nije našao takav bahati dement da meni baci vodu dok sam studirao, ja bih možda morao da menjam fakultet, ali bi taj kopao po kanti za đubre četvoronoške, a možda i pio, iako nije žedan :)))

zumb

pre 11 godina

Postao ministar sa 29 godina. U životu radio samo kao asistent. Sad znamo da se, pored gledanja da li studenti prepisuju na kolokvijumu, bavio (mentalnom) prohibicijom - može sveta srpska voda, ne može "Jana". Ja sam mislio da je DS dotakao dno kada je postavio Onu od 32 godine (ex-sekretaricu) za ministra pravosuđa. Ali u toj kategoriji je SNS sa ovim Selakovićem trijumfovao.

Srbin evropejac

pre 11 godina

@milajovanovic

A sto onda ne nosis patike Wink, kupujes domacu obucu i odecu, ne stekujes evre.Pusti demagogiju. Kupuje narod ono sto hoce.Da je izasla vest da je neko od clanova DS-a to uradio pljuvao bi ovde do zore.Muka mi je od patriJota bivsih radikala.Potpuno idiotsko ponasanje jednog asistenta bezverdong predmeta na Pravnom

budza

pre 11 godina

Koja si ti budala Nemanja. Pa od Rose nema bolje vode, a pored Rose jos koliko dobrih voda ima... Ali vi Beogradjani navikli ste samo da kupujete strano, iako je nekvalitetno, jer trosite pare srpskih poreskih obveznika. (Kupujte domace, 14. januar 2013 23:50)

Sefe, Rosa je Coca Colina. Tesi se da jedes i pijes bilo sta domace.

BG

pre 11 godina

Samo je "ilustrovao" svoju veoma komplikovanu "akademsku" misao savremenom pedagoskom metodologijom "show and tell"...pardon "pokazi i kazi" (izvinjavam se nemam cirilcnu testaturu) za retardirane studente koji inace ne shvataju duboke pravne koncepte pa im se mora sve "nacrtati". Nije njemu lako sa takvim studentima.

mile

pre 11 godina

Ko mu je dao pravo da otima i baca sto nije njegovo. Za svoj novac svako moze kupit sta zrli. U kojem vremenu lik zivi? To je samo ogledalo njegove ne kulture. Takvi likovi predstavljaju narod, to je strasno.

Kvaziguska

pre 11 godina

Zanima me da li je taj , kako se ono kaze , ah , da -Seljakovic ,studentkinji dao novcanu nadoknadu za bocicu vode ili joj , mozda , ponudio vodu iz svoje testije (starinska glinena posuda za vodu) . Propade nam zemlja od ovih kvazimoralista , kvazipatriota ,kvazierudita

Freed

pre 11 godina

Pravi Patrijota!!!
Uzeo studentkinji vodu koju vec je ona platila i bacio je...
Naneo stetu Srpkinji-gradjaninu Srbije...
Patrijotski nema sta!!!

MarkoNS

pre 11 godina

Super. Neka se onda, dosledno svom postupku, Selaković vozi u srpskom autu, neka koristi srpski mobuilni telefon, i neka gleda srpki televizor.

Bezbednjak

pre 11 godina

Ne trebamo patriotski da kupujemo našu vodu (niti bilo šta drugo) po svaku cenu, nego valjda treba da učinimo tu vodu što kvalitetnijom pa da je svi kupuju...

Zdrav razum?

pravda

pre 11 godina

Svojim primerom nasi ministri i predstavnici vlasti treba da pokazu da kupuju sve domace, da rade sve po zakonima, da se ne bogate na racun gradjana. Sta bi se desilo da je neki student oduzeo ministru auto ili bilo sta sto nije domace, a njegovo je? Zbogom lepa pameti!

Samo pitam

pre 11 godina

Mogu da razumem mnogo toga. Ali ne mogu da razumem dežurne radikale, koji brane i pravdaju ama baš svaki loš potez njihovih ljubimaca. Ako sam ja, zakleti demokrata, mogao da kažem "Da, demokrate su loše vodile zemlju i neću glasati za njih", zašto je vama teško da kažete "Da, ovo je bio los potez Selakovića, nije trebalo to da uradi"? Umesto toga vi opet nalazite neka opravdanja, prosipate gluposti da bi ga opravdali.
P.S. Koliko vas (mislim na radikale) vozi Yugo, a koliko vas vozi neko strano vozilo? Zašto ne kupujete domaće, kad ste već tako zapeli da je Selaković u pravu?

Ma moze i crno beli!

pre 11 godina

Ja sam vec spremio Panasonic tv za djubre, jel zna neko gde ima da se kupi neki EI NIS? Fenjeras, lampas, al srpski brale!

au

pre 11 godina

aman ne smes da pipnes bre nista sto nije tvoje a ne da bacis.. ja sa mojim parama cu da kupim sta hocu...i zasto bih ja pomagao drzavi, necu da pomazem jer ste bezobrazni

biran

pre 11 godina

Nikola Selakovicu,kakav sat na ruci nosis,i koje auto vozis.Bas bih voleo da znam..Inace lepo vaspitavas decu.Eto pridobiosi i huligane,one koji svoju bracu pale bakljama..

Marko

pre 11 godina

Xygo

Kolega, molim Vas da ne pravimo zbrku. Imovina je imovina, skup prava i obaveza (universum ius). Flasica vode ima malu vrednost, ali ne mozemo da kazemo da je to imovina male vrednosti, mozemo da kazemo iskljucivo da je flasica vode, kao stvar, male vrednosti.

ZoranNS

pre 11 godina

Šta očekivati od države kada ima ministra "zaraženog mržnjom". Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu za smeće." U ovoj državi je sve sazrelo za dikataturu, za koju već imamao nekoliko preimera. SNP Naši su organ ove države, partije gospodina Selakovića, (SNS, DSS, SPC) omladina na delu, na zadatku.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ministar pravde Nikola Selaković svojevremeno je na predavanju na Pravnom fakultetu uzeo od studentkinje flašu hrvatske vode i bacio je u kantu jer nije domaća.

Pa najverovatnije je zbog takve "posvecenosti" da "brani srpski nacionalni interes" i dobio mesto ministra u ovoj Vladi ?

Profesor

pre 11 godina

"Na tom predavanju sam govorio o tome kako svaki građanin Srbije može da pomogne svojoj državi na taj način što će kupovati domaće proizvode. "

Iz kog tacno predmeta sa Pravnog Fakulteta je ova metodska jedinica? Za to bi ga trebalo odpustiti. Ali u zemlji gde je sve naopako... eto vrlog Tominog ministra

Sarastro

pre 11 godina

Sad će nam ovakvi bolesnici određivati koju ćemo vodu da pijemo?! A potsmevali smo se Hrvatima kad su prodavali "čisti hrvatski zrak" u konzervama!

Ma, ne vredi. Tupavi radikal ostaje tupavi radikal. Sa ili bez bedža, u gunju i opancima ili u Armani odelu, nema razlike. A nema mu ni pomoći.

Šta je sledeće? Zaplenjivaće i uništavaće svaki MP3 plejer ili mobilni na koji nije snimljeno bar pola sata guslanja? Ko sluša Mocarta, Baha ili Čarlija Parkera, kazniće se s godinu dana strogog zatvora? Stevan Mokranjac i/ili nekakva Ceca, Meca, Veca ili Beca može, ali Vivaldi ili Dejv Brubek ni pod razno!

Ovo nije ministar, ovo je tragikomedija! Da li neko zna koji srpski ćirilični auto ovaj vozi?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Bacanjem te flašice studentima sam slikovito ilustrovao i na delu pokazao kako se pomaže Srbiji", rekao je ministar pravde.

A, meni je slikovito pokazao da je sramota nauke koja se zove Pedagogija!!!Ali, takvi stižu do ministarskih fotelja; prevejane lasice sa izrazitim čulima za lako dosezanje ciljeva samo-konformacije! Hipokrita!!

ugljesa

pre 11 godina

Mene cudi da pravni "strucnjak" kakav je nas ministar/asistent na Pravnom fakultetu/iskusni pravnik sa koliko vec godina (meseci, dana?) radnog staza, ne zna da je pocinio sitnu kradju po Krivicnom zakonu nase zemlje (ukrao je devojci flasu ako vam nije jasno) i jos nam objasnjava plemenite motive.
Da ne govorimo o tome da je napao flasu vode na nacionalnoj osnovi (ali tako je to kad za ministra ne treba psiholosko testiranje).

dss

pre 11 godina

ocigledno kadar sns-a komentarima pokusava slucaj marginalizovati, ali on nije za marginalizaciju. kulturna srbija ocekuje ostavku fasistickog ministra jer nema razlike izmedju paljenja zastava i otimanja vode i slicnih slucajeva. ako sns ne podrzava fasizam u srbiji - ministar ce dati ostavku i bice sankcionisani svi koji svojim delovanjem ugrozavaju osnovne slobode i prava vecine gradjana.

Tamara

pre 11 godina

Nije on bacio tu vodu ZATO STO NIJE SRPSKA vec ZATO STO JE HRVATSKA . Ima tu razlike . Da li bi bacio vodu da je bila RUSKA , ENGLESKA , NEMACKA , AMERICKA , TURSKA , PA I ALBANSKA ? Nikada .

crni domino

pre 11 godina

Da si ministar u Svedskoj, bez obzira sto si nesto lose uradio pre ministrovanja, za dva dana bi nestao sa politicke scene!
Medjutim, ovde uzivaj u svom i vladinom brlogu!

Krajnje vreme

pre 11 godina

Ovo nije nista narocito, cak je tipicno. Situacija na fakultetima je odavno alarmantna.
Mnogi profesori i asistenti koriste svoje pozicije na fakultetima vise kao platformu sa koje ce da sire svoje politicke stavove nego kao priliku da sire obrazovanje, ideje i uce studente razmisljanju.
Iz prve ruke znam da na nekim fakultetima cak i asistente podvrgavaju ovakvom prevaspitavanju nacionalizmu. Znam slucaj je jedan moj prijatelj bio maltretiran sto ispitne rokove daje latinicom, a ne radi se cak uopste o pravnom, cak ni o drustvenom fakultetu. Sta li tek rade studentima, ne zelim ni da zamisljam.

da da da...nego....

pre 11 godina

"On, međutim, kaže da nije bilo nikakvog incidenta i da je samo želeo da ukaže studentima na neophodnost kupovine domaćih proizvoda."

A sta je rekao uvozniku tog uvezenog proizvoda? Jel' i njemu unistio sve zalihe za primer?

Labud

pre 11 godina

U normalnoj zemlji se ovo vodi pod nasilje, u sustini je to forma izivljavanja i pokazatelj frustriranosti i zatucanosti. Sasvim sam siguran da nekom mrgi iz brdskih krajeva ne bi tako smeo da baci flasicu. I ovaj moj komentar je pokazatelj moje frustriranosti NJIMA, svima, takvima. U sustini sva voda ovoga sveta, pa i nasa, pripada coca - coli ili pivskim kompanijama.

Saša73

pre 11 godina

tipičan radikalski jadnik, koji kao ni njegovi "svrpski" saborci nikada neće snositi posledice za što je činio ili čini. . . .

Marijan

pre 11 godina

A što reći...kupujem Smoki, kekse Plazma...nedavno sam kupio set tepsija u Konzumu koje su proizvedene u Srbiji i stvarno su kvalitetne...Kad će ti nacionalisti koju truju društvo konačno sići s vlasti na ovim prostorima. Nadam se da se u Hrvatskoj više neće vratiti HDZ na vlast, ali moramo pričekati još makar jedne izbore pa da vidimo da smo se konačno riješili te bolesti. Daj Bože da i Srbija krene tim putem ne zbog nas u Hrvatskoj već zbog vaše mladosti...

Nenad

pre 11 godina

Ne podrzavam takvo ponasanje asistenta ili profesora jer smatram da su mnogi iskompleksirani i izfrustrirani ali samo zalaganje da se kupuje domace apsolutno podrzavam

Miroslav Milosevic

pre 11 godina

Krenem da kucam komentar, ali onda vidim ovaj clan 38 na vasem uputstvu, i padne mi napamet da je gospodin ministar mozda "jednakiji" od mene jer ga je onako na finjaka ignorisao. Reci cu samo jedno, ustali su nasi preci protiv fasizma 1941. red je da ustanemo i mi danas.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ta patriotska ekonomija se meni ni malo ne dopada...ja cu da kupujem ono sto je srpsko iako mi se ne dopada, a drzava Srbija ce i dalje da prima ovde crnogorce koji ce nam zauzimati radna mesta i dizati cene nekretnina? A gde je tu patriotizam drzave prema njenim gradjanima?

LalaNS

pre 11 godina

pa,sta? dobro je uradio!
(hux flux, 15. januar 2013 09:28)

Auuu pameti... Covek nije dosledan, jer da jeste takav trebao je da IZUJE i POSKIDA sve studente prisutne! Ajmo da vidimo koje marke su PATIKE? A i njegov racunar ili laptop je sigurno made in NIS? Kakav moralni nedodir od coveka!

Oxymoron

pre 11 godina

Za pocetak i ta flasica vode je necije privatno vlasnistvo, koje je neko (npr ta studentkinja) platila od svojih para. Naglasavam od svojih para! Odakle pravo gospodinu Selakovicu, i to jos asistentu na Pravnom fakultetu, da unistava tudju imovinu!?!? Ako mu smeta strani proizvod (da zanemarimo licemerje sto verovatno na sebi nema ni pertle domace proizvodnje), onda lepo odes u prodavnicu otkupis celokupne zalihe Jane i prospes u Dunav a ambalazu recikliras.

Cekajte, ako nam je takav ministar & profesor PRAVA (!?) koji bi trebalo da propagira pravo, sta mi uopste da ocekujemo od ove drzave!

gen.Paton

pre 11 godina

Tako nešto da se desi na PRAVNOM fakultetu gde treba da ih uče pravu i zakonitosti a ne otimačini(da ne kažem fašizmu).Još čovek postade ministar pravde,dobar će primer da bude budućim a i sadašnjim pravnicima

Milan

pre 11 godina

E naterao bi ga pred svim studentima u amfiteatru da zavuce svoje cenjene rukice u kantu za djubre, da mi vrati tu vodu uz izvinjenje!
Pa ako treba i na sud, ali mislim da ne bi lepo proso!

Ivan M

pre 11 godina

Van toga sto on verovatno ne kupuje srpski auto, odecu, belu tehniku itd, nije mu posao da kao asistent na pravnom fakultetu nekome baca vodu ili sta vec. Posao mu je da predaje pravo i tacka. U suprotnom, i ja cu da haram po Srbiji i da ljudima po ulicama otimam strane proizvode iz ruku i bacam ih u smece. Ako je to hteo da objasni studentkinji, mogao je u privatnoj diskusiji nakon predavanja. Da ja tako nesto uradim mojim studentima, leteo bih za tili cas ili morao da se izvinjavam i molim da mi oprosti.

Toxic

pre 11 godina

Genijalan dečko, šteta što se nije rodio 70 godina ranije, malo severozapadno od Srbije, tada je bilo vreme takvih poput njega. A naš narod skupo je platio borbu protiv takve pošasti i takvih kao što je on.

I ja preferiram domaće proizvode, povremeno kupim nešto hrvatsko i slovenačko ali što je previše, to je previše.

I onda se pitamo što su svi pobegli od nas, čak i nacionalnoj manjini su dali to pravo. Pa, ljudi, eto vam odgovora!

darko

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

Neko iz publike

pre 11 godina

Gospodo draga, za tu vodu uvezenu iz Hrvatske je plaćena carina u budžet SRBIJE, pa je onda plaćen PDV opet u budžet SRBIJE, i jedino što je proizvod plaćen nekoj firmi sa multinacionalnim kapitalom osnovanoj u Hrvatskoj, a ne nekoj drugoj firmi sa multinacionalnim kapitalom, osnovanoj u Srbiji. Kapital odavno ne zna za granice, tako da parola "kupujmo domaće" može da deluje smešno.
Što se tiče otimanja tuđe imovine (flašice vode), to je verovatno prava referenca za njegovu poziciju (sadašnji ministar policije je poznat po aferi "koferče", prethodni po aferi "trafika"...).

LOLIPOP

pre 11 godina

prvo je ukrao flasu,pa je onda vredjao-sad je ministar pravde,sta je nikolic-vucic organizacija radila i sad predsednici, ministri ko da ste zaboravili da je ovo srbija

Milos

pre 11 godina

Ako je Selakovic toliki patriota neka na Vladi glasa protiv ruskog kredita za zeleznice koji nas obavezuje da za odobreni novac kupujemo ruske vozove a nekoliko nasih fabrika vagona propadaju!

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@Srbin, Jana,Jamnica, Bistra, Studena,Lipički Studenac... su vode sa hrvatskih izvora,a ne samo flaširane u Hrvatskoj. Pa nismo toliko ludi da uvozimo vodu da bi je ovdje flaširali pored toliko naših čistih izvora! Treći smo u Europi po količini izvora KVALITETNE PITKE vode,a sve u našem vlasništvu. E, sad upravo ispred mene stoji kutija nekog eurokrema, ustvari, piše "Waltz cream", idem vidit ko je proizvođač,a tamo piše "Zemlja podrijetla: Srbija, proizvođač: Čatić company, 31300 Prijepolje, uvoznik za HR: Tommy d.o.o. Split"! Ovdje se prodaje više nego odlično. Tek toliko da zatvorim usta onim vašim likovima koji govore kako ovdje nema ništa srpsko za kupit!

neglasac

pre 11 godina

Da su pametni studenti prava na sledecem njegovom predavanju svako po flasicu "strane-plaćeničke" vode, Coca-Cole, Pepsi , RedBull i jednu "domacu izdajnicku" na katedru da ga sačeka

Ovaj ce nekome da soli pamet o pravu i pravnoj drzavi, privatnoj svojini, pravu na izbor, pravu na razlicito misljenje

Otkaz i na ulicu i dati mu jednu flasicu vode i motiku pa na njivu "kod Arapa"

Siniša

pre 11 godina

Studentkinja je trebala da mu kaže(uzvrati) da skine sve sa sebe što nije srpski proizvod i baci u kantu - on bi ostao bez odeće (go).

bgd

pre 11 godina

Ех, шта је он све радио, то је ситница :)
(право 4. год, 14. januar 2013 23:40)

Pa pricaj, covece.

Goran Matić -Split

pre 11 godina

@zox populi jesi normalan,šta ti je,kakvo bacanje!? Pa "smoki" je prva liga, a i Jaffa isto, nema veze što su iz Srbije! Pa kod nas u HR se ne kaže "idem kupit flips", nego "idem kupit SMOKI". To je sinonim za sve flipseve, domaće i strane.

Mancini

pre 11 godina

Ništa novo na Pravnom fakultetu. Lepo neko reče, on je Simin štićenik. A novi dekan Sima Avramović je poznat kao jedan od osnivača i agitatora sumnjive ultradesnicarske organizacije Nomokanon, udruženja studenata Pravnog.
A ovom čoveku Selakoviću se vidi da je ambiciozan i spreman gaziti preko mrtvih da bi ostvario svoj cilj, postao profesor i onda se iživljavao.
Kakvo mu je to vaspitanje, da tudju stvar baca u kantu ?

Jovan

pre 11 godina

Radikal bedž menja ćud nikada. Ali sve u skladu sa voljom većine (naroda), uz opasku da sveko nađe ono što traži kad je uporan. Doduše nema "velikog" vojvode ali izgleda da je vrli prof. Antić proizveo dosta mentalnih klonova.
P S Za dva meseca će vize. Uživajmo!

gen.Paton

pre 11 godina

Pa ova mučena studentkinja je još imala sreće,ko zna šta bi sve bilo da je "profa"naslutio da nosi Liscin donji veš:))
(Boki,15 januar 2013)
A šta mislite ako prve bračne noći"profa"otkrije da mu žena nosi strani veš,verovatno nikad neće upražnjavati seks

Nebojsa

pre 11 godina

Za pocetak, neki su pomalo zbunjeni, Selakovic nije profesor prava, dakle, nije predavac, on je asistent na Pravnom! Nije uobicajeno da asistenti drze predavanja studentima, cak ni na vezbama, dakle, nesto je objasnjavao svojim studentima, tj. , grupi koja mu je dodeljana da im drzi vezbe. Radi se o malom broju studenata i Selakovic je pocetnik. Retko ko je i cuo za njega tamo, bez uvrede, on je, ipak, trecerazredni asistent, sada je vec zvezda, mislim, ministar je pa se prica o njemu. On je totalno nebitan u hijerarhija na Pravnom i tek od pre dve godine drzi vezbe na predmetima Uporedna pravna tradicija i Srpska pravna istorija. Nemam nameru da ga omalovazavam, ocigledno da se ne radi o neinteligentnoj osobi, ali on je na nivou posilnog Simi Avramovicu i Voji. Svako ko je na Pravnom ili je studirao poslednjih godina zna o cemu govorim. On je Simin projekat i sticenik, jedan od mnogih, nista posebno, veliki orator-guslar, mislim, tako se proslavio. Nastavak sledi uskoro . . .

Gabi

pre 11 godina

Svako za svoj mukom zarađen novac ima pravo da kupuje šta želi! I Idea, Merkator, Coca Cola i dr. zapošljavaju srpske radnike! A njegova odela su pretpostavljam "Prvi maj" Pirot, a cipele Borovo!

Nebojsa

pre 11 godina

Odustao sam od nastavka koga sam najavio, jer je vec slicno receno, i nerazumevanje trzisne ekonomije, sto je potvrdio i Begovic u Utisku nedelje :-) , a to je zapravo Selakovicev izgovor, jer sovinizam je daleko opasniji, posebno kada se siri sa pozicije i funkcije "predavaca" na fakultetu, a upravo se o tome radi, pa u konkretnoj situaciji i zadiranje u osnovne slobode i prava itd. Sve je to vec receno.
Sustina je u necem drugom. Aleksandar Vucic je uz sve funkcije koje formalno obavlja uspeo da dobije i resor ministra pravde, a u integritet predsednika Skupstine Stefanovica, cije ime nikako da upamtim, niko i ne sumnja. Izgleda da gomilanje moci u rukama jednog politickog lica nije imanetna DS-u. E sad, zasto bas Selakovic za ministra pravde, pa ne znam, mozda zbog afere "indeks". Zar postoji neko dovoljno naivan da poveruje da je to praksa karakteristicna za kragujevacki Pravni, pa toliko optuzenih, sa tolikim brojem profesora(dvadeset plus jedan). Kakvo moralno posrnuce pojedinca koje se poput epidemije izgleda rasirilo, reklo bi se postalo opsta stvar, uobicajena praksa. A postupak nikako da udje u finalnu fazu, te nespretan tuzilac, te pazljiv sudija . . . Eto, korupcije na Univerzitetu u Beogradu nema, to mozda po manjim mestima. Kao sto i decu zlostavljaju iskljucivo u siromasnim porodicama, kada su roditelji ili bar jedan mentalno defektni. Bice da se u onim drugim fenomen lakse prikriva.