Nedelja, 13.01.2013.

10:08

Vučić: Uklonićemo spomenik OVPBM

Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je prilikom obilaska baze "Dobrosin" kod Bujanovca da će uskoro država reagovati u vezi sa spornim spomenikom u Preševu.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Ukloniæemo spomenik OVPBM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

284 Komentari

Sortiraj po:

Max

pre 11 godina

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 19:53)

OK mi smo je služili, jer je bilo "po sili zakona" i jer nam nisu dali pasoše ako to ne uradimo (tako bilo u našoj opštini). Svaki tebi čast i na pameti i na snalažljivosti što si se odselio bez te muke, ali to što imaš "Green Card", "Ofental" ili kako se već to zove u toj tvojoj bajci od civilizacije ti ne daje za pravo da budeš uvek i svugde najpametniji, a pogotovo da ne provociraš nas koji smo mogli da odemo, ali smo ipak ostali - najlakše je biti i "patriota" i "demokrata" u toploj fotelji daleko od mesta zbivanja.
Nikome ne želim zlo i moja deca takođe mirno spavaju hvala na pitanju, ali ako se ovako nastavi silom i inatom pući će jednom film i nama normalnima.

Zoran

pre 11 godina

Naravno da treba da ga uklone, znate li da su srbi u Albaniji najugrozenija nacionalna manjina u evropi?! I bas nekog briga za to..

macola

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je veoma sposoban politicar,koji sve sto kaze,to i ispuni....zato svakim danom ima sve vecu podrsku nasih gradjana.

Ljubica Ć.

pre 11 godina

Pojedinci su se malo zaigrali i preterali ali sve ima svoj početak i svoj kraj. Bolje da ga uklone sami ali ako neće i teraju inat, jer ovo je upravo teranje inata i čista provokacija, postoji i drugo rešenje!

SPORNO pitanje

pre 11 godina

Treba da se skloni taj kamen spoticanja,ne zbog toga sto je to od kosovskih albanaca,vec zbog toga sto zakon mora da se postujei da je isti za sve.Spomenike odobrava nadlezna institucija a ne pojedinci koji bi da sprovode samovolju.Samo mora se to uraditi oprezno,da to ne bi bio okidac za besmislene sukobe sirih razmera ,koje pojedinci I prizeljkuju.

Igor

pre 11 godina

Ja ne znam sto se o ovome uopste raspravlja i sto se ceo slucaj vuce po medijima.

Moralo se znati od pocetka da se taj spomenik uopste postavlja i spreciti to u startu a odgovornima dati zatvorske kazne.

Da kazemo da niko nije znao, sad znate, odete dole i srusite, kome uopste imate da se pravdate?

Lukic Sladjana

pre 11 godina

Spomenik je postavljen kao provokacija. Spomenik treba ukloniti ,zamislite da u Zagrebu postavite spomenik palim srpskim borcima ,naravno da bi ga uklonili istog trena.

Zmaj

pre 11 godina

Drzava mora da reaguje kada su u pitanju ovakvi presedani,stoga mi je drago da od ministra cujem ovakve najave da ce drzva reagovati.

ISTE GRESKE

pre 11 godina

Zasto smo sebe doveli u tu sitvaciju da resavamo ovakve stvari,koje mogu da dovedu do sukoba sirih razmera.Dacic je morao da spreci ideju o postavljanju spomenika a ne sada da daje Vucicu vruc krompir u ruke.U zadnje vreme kad je stani pani tu je Vucic.Jak karakter i rodjeni vodja,samo da ga ne potrosimo na nebitne stvari,vec da iskoristimo njegovu hrabrost za resavanje mnogo bitnijih stvari za Srbiju.

Skender beg

pre 11 godina

Zar ne shvatate da cete biti nadigrani i prevareni. To je cilj albanskih nacionalista.Srbijanska politika tone iz katastrofe u katastrofu.

nata

pre 11 godina

vucko, najjaci si bre! sa tim tihim glasom, zabrinutim pogledom pa sve kroz naocale, pa sa tom kosom nauljenom... vozde nas!! da se rusi bre vucko nego sta! najdrazi vodjo nas!

Soraja

pre 11 godina

VALJDA CE OVOG PUTA BITI RECENO UCINJENO.
(Denis, 13. januar 2013 20:20)

Mislim da bi nekima odgovaralo da se tako ne desi kako bi mogli da upere prstom u Vučića i da kažu kako je opet obmanuo narod!

suki

pre 11 godina

@ (Igor, 13. januar 2013 10:59):"Sutanovac verovatno i ne zna da mi tamo imamo baze!"
Nažalost po tebe i SNS, Dotočni je i sagradio te baze, i te kako zna gde su! Slabo ste obavešteni, da ne kažem, obrazovani!

Milena

pre 11 godina

Možda ne treba rušiti spomenik....možda treba pokazati tim činom da smo voljni da poštujemo njihovo, ali samo pod uslovom da oni poštuju naše!
I onda postaviti još veći spomenik srpskim palim borcima....i tako rešiti problem...pa ako sruše naš onda ćemo i mi njihov!

pera zdera

pre 11 godina

Svi vi koji ste protiv rusenja spomenika sta je vas predlog, da pustimo teroriste da rade sta zele da nebih usli u neku zamku?
Amerikanci su rekli da je ovo unutrasnja stvar srbije i tacka, albanci nemaju podrsku zapada i oni su skroz pogresno shvatili politiku zapada.
Oni misle samo zato sto su im pomogli na Kosovu to znaci da ce ih podrzavati bilo gde i bilo kad ee malkice su se zeznuli.

Andric

pre 11 godina

Ovo smo čekali danima, sedmicama... ali vredelo je!
Čovek koji se ne klanja nikom sem zastavi Srbije. Samo tako, samo hrabro i odlučno!

Dragan

pre 11 godina

Resenje br 1 :

Pored spomenika postaviti dve ploce , na kojima ce na svim svetskim jezicima pisati "Ovako ce proci svi koji se drznu da dignu ruku protiv drzave Srbije"

Resenje br2.

Spomenik okruziti sa , npr 8 spomen ploca , na kojima ce biti ispisana imena poginulih policajaca , vojnika i gradjana, ubijenih od strane terorista kojima je podignuto to crveno ruglo od mermera.

Tako da se spomenik ipak moze videti , ali da prvo moraju da prodju pored imena onih koje su pobili. Da ih podsecamo svakog dana , da su na krvi svojih komsija , trazili pripajanje KiM.

Resenje br3 ukljucuje bager , ali mislim da je su ova gore dva navedena daleko pametnija , kulturnija , i najvaznije , najvise ce ih zaboleti , jer im se uzvraca istom merom , na kvarno , bas onako kako oni nama vole da podmecu.

barracuda

pre 11 godina

Srbija mora postati pravna država ukoliko želi da opstane kao država, kraj priče.
Ko razume, razume, ko ne razume neka mu i dalje stvari pojašnjavaju Vučić, Dačić, Selaković, Dinkić, Koštunica, Tadić, Nikolić, Đilas, Palma, Maja Nikolić, Yeti-snežni čovek i mnogi "vrsni" intelektualci, savetnici, analitičari, SPC, SANU, BIA...i svi ostali koji su se privezali na budžet i sisaju li sisaju, a običan svet u Srbiji doživljavaju kao koleteralnu štetu.

gg

pre 11 godina

Spomenik ne treba rusiti. Treba ga ukloniti i predati ga predstavniku - portparolu - Albanskog veca tri opstine. Sa molbom da se preseli u Tiranu.

daevon

pre 11 godina

Moram se složiti sa većinom da je Vučić bio radikalna ljiga, i u vrhu liste onih zbog kojih sam momentalno okretao kanal.
Još nismo sigurni, ali sada deluje kao vodeći političar u Srbiji i jedan od retkih koji nešto i uradi. Napominjem, deluje. Dobiće i moj glas ako uradi pošteno makar nešto od svega što najavljuje.

branković

pre 11 godina

oduvek je blo bolje sprečiti nego lečiti.
na odgovornost sve one pojedince i službe koje su zatajile, pod hitno!
čitajući ove komentare predpostavljam da velika većina nije osetila lično na svojoj koži, odnosno bila angažovana u uniformi ili bez nje na područiju kosova 98 i 99 godine.
ljudi, prevelik je ulog dole jer ako krene po zlu, bojim se da ćemo ostati i bez tog dela srbije. Tamo bez puškaranja neće proći, a onda će opet ginuti policija i vojska, i opet će se srbi povući i opet će biti osnovan nei sud za srbe i sve tako u krug.
pamet u glavu, trebaju nam političari sa malo mozga i veza po belom svetu, a ne ovi koji misle da će dobiti poene na osnovu ovog nesretnog spomenika! Bolje im je da se samo sete HAGA i da malo olade usijane glave.
dosta je više ratovanja i majki zavijenih u crno!!!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

@
(Dexter, 13. januar 2013 18:10)

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.

Dača

pre 11 godina

Na ovakve provokacije treba odgovoriti samouvereno ali primereno i na dostojanstven način.Braneći interese domaćeg stanovništva!
(Nena, 13. januar 2013 18:06)

Zamolio bih doticnu, ili nekog slicnog "diplomatu", da bi objasni sta je to "samouvereno, dostojanstveno ali primereno". Ako ne reagujemo, onda idu komentari da nemamo drzavu, ako se odreaguje i skloni spomenik, tada se prica kako hocemo rat...

Mau Mau

pre 11 godina

Samo polako i strpljivo i videće se rezultati dobro vođene politike na jugu Srbije. Sa ovim spomenikom ne treba žuriti da se što brže sruši ali ga treba srušiti svakako.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Sto se ****imo kada nemamo sa cim, sa Acom, pa sledi revans na Kosovu, pa sta cemo onda? Aco, malo mozga, sedi i razmisli, vredi li lajati na vetar.
Kada nam oduzmu i te tri opstine, onda ce opet DS da bude kriva kao i 99-te.

Marko

pre 11 godina

Ne vidim razlog da se ruši spomenik u Preševu ako u Beogradu postoji ulica Gavrila Princima (ubio trudnu ženu), ili ulica Milana Tepića (digao skladište JNA i razrušio par okolnih sela u okolini Bjelovara)....

Fizio Ni

pre 11 godina

Onog trenutka kada se bude uklonila ta provokacija sa teritorije Srbije ima da mi bude najlepsti dan ove godine. I to samo zahvaljujuci Vucicu, neka je ziv i zdrav jos sto godina.

dragan gm

pre 11 godina

Zasto su dozvolili da se postavi spomenik? Sta su radile bezbednosne sluzbe,nemoguce da nisu znali da ce ga ovi podici.ili su ih namerno pustili da bi sad imali problem.

Dexter

pre 11 godina

Hehe, super su ovi oficiri. Zablji dezen, a uokolo sneg. Neka vide neprijatelji da mi Srbi znamo sta je kamuflaza :)
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 17:37)
Hehe, super si ti. Ima posebna bela presvlaka koja se nosi u slučaju potrebe, a da si služio vojsku znao bi to...

drasko

pre 11 godina

Ako hoce drzava da demonstrira silu i pokaze da se moraju postovati ustavni poredak u zemlji srbadiji i da zakoni kako za nas u Vojvodini tako i za Albance na jugu su jednaki za sve ,onda mora preduzeti sledece korake :

1. Ukloniti spomenik
2. U slucaju ometnja i remecena reda i mira , momentalno uhapsiti sve one koji to radi. Ako treba i uz primen u sile.
3. Pohapsiti u roko od 24 sata sve one koji sire uznemirenost time sto prete da ce PONOVO pucati na vojsku i policiju. ( nase obavestajne sluzbe to znaju i moraju se ponasati odgovorno, a ne kao politicari )
4. U slucaju da albasnki separastisti upotrebe oruzije, uzvratiti istom merom sa takvom zestinom da im vise NIKAD ne padne na pamet da tako nesto pokusaju.
5. VISE NIKAD NE AMNESTIRATI ONE KOJI PUCAJU, UBIJAJU, KIDNAPUJU.
6. U buducnosti ovakve stvari resaviti u skupstini da se vidi svacije lice i da narod zna ko pritajeno podrzava kriminalne strukture na jugu, a ko je protiv.
7. Narod ce bas uz pomoc skupstine znati kome da sudi, a kome ne. Narod ce znati ko ne voli ovu zemlju i ovaj narod.

p.s.
Dosta ste se skrivali iz tudjih ledja, dosta ste podmetali druge da pricaju u vase ime. Vreme je da politicari prihvate odgovornost.
Popis stanovnistva je pokazao koliko ima albanaca dole na jugu i da su njihove aspiracije i njihovo ponasanje daleko od civilizovanog. Jasan primer mogu videti kroz odnos madjarske manjine prema drzavi, kao i racionlan stav sta se moze ostvariti kroz institucije sistema .

Flash

pre 11 godina

Vucic mi je oduvek bio ljiga, ali otkad je dosao na vlast,svojim radom me sve vise odusevljava, a ja sve vreme 'na gotovs' da se ne bih prevario, u slucaju da je u pitanju populizam a ne istinska borba protiv korupcije/kriminala/nepostenja...jos sam obazriv, ali ako ovako nastavi, i ako se ispostavi da sve to radi za nasu dobrobit, ima moj glas na sledecim izborima. A sto se tice spomenika, trebalo je da se srusi jos u decembru, sad ce biti teze, ali ne i neizvodljivo. Samo se nadam da niko (od nasih) nece poginuti...

Pametnjaković

pre 11 godina

Potpun promašaj kao i obično. Ovo je samo još jedna potvrda da kod nas svuda, ali svuda, rade nesposobni promašaji, bez 3 grama valjanog mozga. Ovako nešto ne bi moglo da se dogodi u bilo kojoj normalnoj zemlji. Da li ima ovde kod nas da bilo koja služba radi bilo šta i da je u stanju da spreči nešto loše pre nego što se dogodi. Sramota. Ja ceo život živim u Srbiji i moram priznati da sam jedino primetio kako, nas, obične građane, maltretiraju kao da smo kriminalci, dok prave kriminalce ne diraju, čak im pomažu. Čudno zar ne? Nama je jedino rešenje da se svi ujedinimno i napravimo revoluciju, eliminišemo nesposobne koji nas upropaštavaju i konačno napravimo državu kakvu želimo i kakvu zaslužujemo.

w.

pre 11 godina

@Kosova
U svakom slucaju su vise uradili za Srbe na Kosovu nego vi Albanci. Proterali ste stotine hiljada Srba, opljackali i zauzeli desetine hiljada srpskih kuca, spalili crkve i manastire, oskrnavili SVA groblja juzno od Ibra, sprecavate povratak prognanih, nasli ste neke "slobodane petrovice" i neki "sls" da vam statiraju i glume multieticnost, zlocinci nad Srbima se slobodno setaju...

Stevo iz Niša

pre 11 godina

Tko je uopšte dozvolio da se taj spomenik i postavi..???? Sad se u vladi Srbije već mesecima traži heroj koji će da taj spomenik sruši.....??? Pa ovakve stvari se samo događaju nama, a onda optužujemo druge da je to protuustavno, pa zar nije bilo protuustavno da se taj spomenik uopšte tu i podigne...?? Bitno je da mi trošimo državni novac da bi povećali borbenu gotovost vojske, a što će nam vojska i povećavanje borbene gotovosti...??? Mi se uvek smejemo i podcenjujemo nase susedne zemlje u regionu kako one sve vode pogresnu politiku i kako smo mi uvek najpametniji. Sloveniji i Hrvatskoj uopšte ne treba vojska...!!! Oni rešavaju gospodarsku i ekonomsku krizu! Baš ih briga za vojsku, jer svakako ne sme nitko da ih dirne niti itko sme da im ugrozi teritorijalni integritet, jer im NATO to sve resava. Ne razumem zasto Srbija zeli toliko u EU, kad su sve clanice EU pod zastitom NATO-a, a nas NATO ne interesuje, jer smo mi „velesila“ koja ima toliko novaca da možemo sami da plaćamo toliku vojsku i njezino održavanje. Bogata zemlja Srbija! Nikad mi necemo ni blizu shvatiti što je to EU!

SpomenikMinus

pre 11 godina

Poslati ove BusPlus i BG komunalce da rese taj komunalni problem.
Kad batinaj ua obicnu bus kartu, kako li ce efikasno da resavaju vece probleme, kako drugacije nego surovo efikasno.

Luka

pre 11 godina

Naravno da treba postovati Ustav i Zakon. Vucicu samo zavodite red. Dosta je bilo ustupaka i popustanja da radi sta ko hoce, konacno i u svakoj naprenoj kuci se zna neki red a kamo li u drzavi. Imate apsolutnu podrsku kompletne moje porodice.

fe.

pre 11 godina

@Kosova
Ako neko nastavlja politiku Milosevica onda ste to upravo vi Albanci na Kosovu. Ponasate se identicno kao Srbi 90tih, u nacinu vladanja, odnosu prema manjinama, izivljavanju, "posteni srbi", politicari su vam kriminalci sa milionskom imovinom (pitas se nekada odakle Taciju i Haradinaju milioni?), instrumentalziacija Albanaca u juznoj Srbiji i Makedoniji, albanske etnicki ciste paradrzave... Prvo ti sagledaj sta imas ispred svog nosa u Pristini pa onda soli pamet okolo.

sta vi zamisljate ko ste

pre 11 godina

@JUlius
Toliko duplih standarda i licemerja imas u komentaru da je to smesno. Srbe na severu nazivas "kriminalcima" a svoje Albance " meduznim palim borcima", Srbi na severu su nekoliko puta bili fizicki napadani i od Rosu i od Kfora dok Albanci iz tzv "presevske doline" ni jedanput od kada postoji ovaj cirkus sa spomenikom, Srbi se hapse i maltretiraju za Bozic, ranije za Vidovdan a niko od Albanaca nije ni pipnut na proslavi "dana zastave" i da ne nabrajamo dalje. Izjednacavanje medjunarodno priznate Srbije i izdrzavanog protektorata koji nije u stanju ni na Evroviziju da ode, da ne spominjemo. Uglavnom, mene licno vec smara ovaj albanski narciosidni nacionalziam koji ovde rasipaju Albanci i ovo previsoko misljenje koje imaju o sebi i o svom agresivnom i primitivnom nacionalizmom sa kojim dave i Srbiju i Makedoniju. Da li su krivi Amerikanci koji su ih razmazili i koji ih nisu na vreme kaznjavali ili Albanci ne kapiraju da je velika razlika izmedju realnosti i propagande o njima samima u koju su izgleda poverovali... Ali smara, mnogo smara. A tek ove pretnje sa rusenjem srpskim spomenika na Kosovu i uporedjivanje crkvi starih vekovima sa nekim novokomponovanim spomenikom teroristima...

dosta prodavanja magle

pre 11 godina

Imate li vi ideju kako da UPOSLIMO SRBIJU?
Kad ste bili opozicija obećavali ste kule i gradove...blagostanje, med i mleko, samo da odu žuti i ima Srbija da procveta!

JUlius

pre 11 godina

Odmah po usvajanju Platforme i rezolucije u Skupstini Srbije, tzv.ministar vojske obilazio ljigavu vojsku u bazama militarizovane Presevke doline, preteci tamosnjim Albancima da ce vojska ukloniti spomenik palim borcima tog kraja. Zar treba mobilisati vojsku za otklanjanje Spomenika, umesto da se mirnim putem razgovara i ubedjuju tamosnji gradjani? Vucic kaze da se nece trpeti protivpravno ponasanje tamo, a kada se kriminalci na severu Kosova ponasaju "protivpravno", onda svako preduzimanje mera Vucic i njemu slicni ocenjuju kao povredu ljudskih i nacionalnih prava! Ne mogu se prava ili ponasanje meriti po dva arsina. Mora se postovati reciprocitet.

muamua

pre 11 godina

kao sto neko rece...ispitati pre rusenja odakle lova za spomenik...kako je dosla itd...odakle lova ..a zale se na nemastinu i zapostavljanje...pa ne bih bas rekao...odakle lova opstini koja sve zanatske poslove radi na crno

gde bese toalet

pre 11 godina

mozda postoje i neka resenja koja bi bila prihvatljiva za obe strane...
npr. da se spomenik nerusi vec da se zazida,i... napravi nesto sto bi svima koristilo...

x36q4

pre 11 godina

Vucic bi trebalo dobro da se naspava i da razmisli jos jedared. Albanci treba da nadju neku krpu i da pokriju spomenik dok bura ne prodje, a kad uhvate Sarica neka otkupi taj spomenik pa niko nece nista ako ga i srusi. Mene to u stvari ne zanima.Posto ne znam sta cu sa sobom iz dosade citam ove vesti i da opozicija treba da odgonetne da li je ovo regularna vlast ili je Srbija privremeno okupirana teritorija od strane srpske politicke mafije.

DD

pre 11 godina

Odakle pare? pravo pitanje, konacno neko da to pita. Zivim u Vranju i cesto idem u Bujanovac i Presevo. Licno nemam nista lose sa strane siptara, ali me zanima odakle tim ljudima pare. Oni su nenormalno bogati, ni oni sani ne znaju sta imaju, ima i onih siromasnih, ali sam siguran da su u manjini. Na jugu je jako siromasno, fabrike su nam stale sve, nema zemlje za obradjivanje, vecina Srba jedva sastavlja kraj sa krajem, a Siptari ne znaju sta ce sa parama. 100 posto sam siguran da nisu ni malo ugrozeni.

Draga

pre 11 godina

Gledam pre neki dan Srpski dernek u Vukovaru uoci badnjeg dana i veceri.Pustali Cetnicke pesme,galamili i na kraju se potukli...Sve neka besna deca,pitam se gde su im roditelji.Dizu se tenzije.Neko ce nevin stradati zbog takvih.Nisam mogla da poverujem da ima i takvih Srba..

Albanci se oduvek tako ponasaju pa i u Makedoniji i na Kosovu smo navikli na njihove provokacije.

Nasi politicari ovo koriste da podignu sebi rejting.
Albanci bas zele da izazovu sukob da bi Srbi opet dobili packe od medjunarodne zajednice.Oni to ne rade dzabe zato citiram ovog komentatora sa kojim se apsolutno slazem to je najpametnije :

Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...
(Bojan J., 13. januar 2013 16:33)

Inter nos

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko otezu sa uklanjanjem spornog spomenika!Vlast ima svu moju podrsku u tome!Spomenik je protivustavno postavljen i treba ga sto pre ukloniti!Mogu Kosovski Albanci da usvajaju svakakve odluke ,ali njih niko ne pita u ovom slucaju!Proteklih mesec dana bilo je toliko provokacija sa njihove strane da bi navodno oni ispali velike zrtve-postavljanje ovog spomenikahapsenje srpskih mladica na Bozic,zabranja odlaska na kosovo drzavnom vrhu...

Oritija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić za razliku od Ivice Dačića koji je kukavica da bilo šta uradi. ALeksandar Vučića je sposoban, vredan i radan i građani više veruju da će on skloniti spomenik u Bujanovcu nego bilo ko u Vladi Republike Srbije. SAD se neće mešati u unutrašnje probleme Srbije, i daje odrešene ruke našoj Vladi da spomenik u Bujanovcu bude sklonjen. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

dare 011

pre 11 godina

Kada ćemo o pravim problemima. Miškovića i spomenik ne možemo da namažemo na 'leba i pojedemo! Gde su PLATE? POVEĆAJTE PLATE NARODU!

prokleta avlija

pre 11 godina

dve Srbije...naprednjačko-radikalsko-sps-ovska preti,šalje bagere,rovokopače,žandarmeriju,vojsku,haubice,avione,tenkove,dinamitom se diže spomenik u vazduh i drugi predlozi...neko poput Djindjića sedne u auto u rano jutro,odveze se do Preševske doline,nadje se sam sa Albancima najverovatnije u kući jednog od lokalnih vodja,ručaju,popiju tursku iz malih porcelanskih šoljica sa crtežima trešnjinog cveta,pojedu rahatluk,popričaju u četiri oka i do podneva zajedno sa tim istim Albancima na konferenciji za štampu obznani da je problem rešen...e tako se ponaša prava vlast,ali nismo mi te sreće,izbubili smo je tamo na proleće pre 10 GODINA!!!

Kosova

pre 11 godina

Vidim da vecina ljudi pricaju o zakonu o ustavnom pravu i medjunarodnim odnosima i o prosloj politici milosevica i seselja a ne vide da ta politika ipak nastavlja i da politicari koriste kosovo kao izgovor za sopstveni dobitak za kontrabandu i podrsku kriminala budite razumni ljudi i pomislite sta su dobro uradili politicari za srpske gadjanine do sada na kosovu od zavrsetka rata ?!

021's

pre 11 godina

Trebali ste pre svega da sprečite postavljanje spomenika,valjda je imala policija obaveštajna saznanja da planiraju da ga postave.Umesto toga puštate preko mesec dana da se stvar zakuvava.Neverovatna nesposobnost svih redom...

Marko

pre 11 godina

I treba! Podržavan u potpunosti! Nisam simpatizer "bivših radikala" ali država mora jasno i glasno staviti do znanja da je država! Paravojnim, terorističkim, formacijama, nema mesta i ovoj državi!!!!

ludi pera

pre 11 godina

taj spomenik izgleda koristi Vucicu i Dacicu da se promovisu
i budu u centru paznje, pa taj spomenik ne treba rusiti ni
vojska ni policija vec komunalci ciji je to posao, naravno
po zakonu srbije a ne po volji nekoga...

nada ZR

pre 11 godina

JOVANE potpunio se slazem sa tobom.Jos bih samo dodala dasvako ima izbor i moze da zivi gde mu je bolje.Tetri opstine su u Srbiji i za njih vaze srpski zakoni.Pa u Vojvodini sedam opstina je skoro cisto Madjarsko i nikada ali nikada ti ljudi nisu ni pomislili da urade tako nesto a verujte da Madjarska ima bogatu istoriju.O kulturi da i ne govorim.Sta znaci mi sto postujemo Srbiju i njene zakone smo budale a ovi drugi pametni.Spomenik sada mora da se srusi pogotovo sto su isli po pomoc u Tiranu.Ako vam je Albanija prijatelj put pod noge napred.

ivaan

pre 11 godina

Ustav Republike Srbije mora se poštovati i zakoni moraju da budu isti za sve. Albanski političari se igraju vatrom, a pokušaj internacionalizacije pitanja spomenika teroristima teško da će im proći. Podržavam stav Aleksandra Vučića da država mora odgovorno da se ponaša i jako je važno da Srbija ovoga puta ima međunarodnu podršku, američke ambasade pre svih. Ipak treba biti oprezan da se ne izazovu sukobi širih razmera, to nikome neće ići u prilog.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li neko može da ovim našim debelim oficirima kae da su im ove šapke katastrofa,da li ima neke šanse da se ta užasna kapa zameni nekom koja bi bila mnog lepša i bolje stajala ovim ugojenim i komičnim oficirima?
Ako je ideja bila da te kape liče na šajkače onda su baš mnogo omanuli,bolje da im daju original šajkače nego ovo što sada nose na glavama,to je sve samo nije kapa,i oni svi u tome izgledaju komično i groteskno,i koga će oni da brane,ajte molim Vas više !

reciprocitet na reciprocitet

pre 11 godina

@Reciprocitet
Vecinu srpskih spomenika ste vec porusili i to one koje imaju i istorijski znacaj za razliku od ovog nacionalistickog kiceraja kao taj "spomenik" teroristima u Presevu. A za ostale spomenike na Kosovu samo napred, svaki dan vam opada podrska na zapadu jer je vec svima dosta i svima je jasno koga su podrzavali pa moze da se desi da vam ode zaledjina a onda ti zamisli sta ce se desiti.

odakle vam pare?

pre 11 godina

Albanci u tzv "presevskoj dolini" su kao siromasni, nemaju posla, ugrozeni su... Ali imaju desetine hiljada evra za "spomenike"? Kako? Zasto te pare nisu potrosili na nesto korisno umesto na zaostalu demontraciju nacionalizma, netoleranciju i prizemnu provokaciju?

Bojan J.

pre 11 godina

Zar ja sad 20 i kusur godina i tek godinu dana iskustva u medjunarodnim odnosima treba da vas ucim sta je optimalno uraditi? Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...

Seele

pre 11 godina

Naravno da se zakoni i Ustav Srbije moraju poštovati. Država zato mora preduzeti korake po pitanju spornog spomenika u centru Preševa. Ovo je stvarno prevrilo svaku meru!

Milan

pre 11 godina

Vrlo nezgodna situacija, da treba da se ukloni treba, ali koje su posledice?
Ako treba zbog toga da izgine 50 ljudi, to je uzasna cena, ako kvarimo medjunarodne odnose i to je visoka cena. Problem je sto nemamo nikog u svetu da stane iza nas i da nas podrzi kao sto siptari imaju Amerikance! Mozda nasi politicari ne zasluzuju da budu to sto jesu jer nisu u stanju da Srbiji obezbede podrsku! Ovako svako moze da pljucka po Srbiji kad god pozeli jer mi nemamo niciju podrsku, a sami smo suvise slabi. Mislim da se treba cuvati nepotrebnih rizika i rasipanja snage, a takve poslove ostaviti za neka srecnija vremena kad nam Srbija bude stabilnija i ekonomski jaca.

smesni i providni

pre 11 godina

@Safet Cara i kompanija
Koja smesna zamena teze. Da ste sagradili skolu ili fabriku ili nesto sto povezuje ljude na tom prostoru pa da i kukas ali vi Albanci ste podigli "spomenik" teroristima koji su ubijali policajce, vojsku i civile ove drzave i to kada je Milosevic vec bio bivsi a jedini razlog zasto ste to radili je sto vam je malo bilo Kosovo nego ste hteli i Presevo i pola Makedonije. Sta vi Albanci mislite, da izigaravanje zrtve i nevinasca moze da vam upali i u 2012. godini? Davno su ta vremena prosla. Jako davno. I vasi spoznori su vec ukapirali sa kim se ima posla.

Sosa

pre 11 godina

Već je prošlo 13 punih godina kako nismo ratovali. Narod se kanda zaželeo krvi, siromaštva, straha, haosa.
Pitam se da li će im vlada izaći u susret.

SVOJE PA TUDJE

pre 11 godina

Bremen, potpuno se slazem sa tobom u svemu samo bih dodao da ako vec nece da razgovaraju Dacic i Vucic sa onima u Presevu i zele da ga ruse neka prvo naprave spec.jedinicu od clanova njihovih familija pa ako ne uspeju onda poslati tudju decu. Moze se to i na lep nacin ako se hoce ali inat je odlika svih na Balkanu i zato svi po malo gube.

Marko

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

Kakav fasisticki stav,pa ovo je bolesno. U mojoj drzavi sam ja dakle u borbi protiv odmetnutih bandi, ustvari bandit, a te bande su oslobodioci. Pa jeste i kad su Nacisti bili u Jugoslaviji i njima su srpski borci bili banditi i teroristi.

Nemoj da se pravis budala, nego odgovori na pitanje. Da li je trebalo da se predamo i povucemo, da vam sve damo na tacni, na izvolte? VI kazete hocete Kosovo, mi izvolte?, Vi hocete Presevsku dolinu, mi izvolte?

Ne, ne, zemljace, trebalo je na vas jos zesce udariti, tako vas unistiti da ne mozete sto godina da se oporavite.

sofronije

pre 11 godina

Ne, uopste ne treba najavljivati preko medija kada i kako ce biti srusen taj spomenik. Samo treba otici tamo i srusiti ga, a ne pripremati ih preko novina!

Зрењанин

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!
(trebalo, 13. januar 2013 13:53)

Ко призива сукобе овде? Не каже се џабе да папир (тастатура) трпи све. Дај се опасуљи човече! Ко ти каже да није тражио подршку за уклањање? Како волим вас што се у све разумете ко Марица, да не кажем у шта!!!!

vuksan

pre 11 godina

Na tvom mestu poveo bih racuna o takvom osetljivom pitanju,obzirom da Brisel nema poverenja u vasu koaliciju koja je izazvala ratove 90tih na ovim prostorima.Sns i Sps jos dugo godina bice pod skenerom medjunarodne zajednice zbog svoje proslosti,tako da vam ova avantura ne bi isla u prilog.Zbog toga,jasno je da ova koalicija nije niti ce ikada biti u nacionalnom interesu.

README.txt

pre 11 godina

Jbg, albanci su naucili svoju lekciju: Provociraj, pa kad dobijes preko zuba, kukaj i molu ameriku i eu.

Mi nasu nikako da naucimo...

rrrrr

pre 11 godina

Sve se nesto plasim da ne prodjemo kao 1999.godine, da ne gledamo isti film. Isti glumci su u pitanju, samo je malo scenario drugaciji. A na kraju Srbija prodje najgore.

Darko

pre 11 godina

Bravo Vucicu, mora da se zna da drzava postoji. Pa ti albanci nam dusu uzese, a mi samo cutimo i samo neki glupi pregovori i na kraj opet nista, Oni su ugrozeni a mi nismo. Ako im ne valja u nasoj drzavi, neka idu u Albaniju i nek se ne vracaju vise. Uzese nam kosovo, sada se spremaju da nam uzmu i jug Srbije, pa koja smo mi onda drzava? sta smo mi? sa nama svako moze da radi sta hoce. U nasoj drzavi proslavljaju 100 godina postojanje Albanije, pritom na centru Bujanovca stavljaju maketu zute kuce, svi mi znamo sta ta zuta kuca znaci za nas Srbe. Samo napred Vucicu, mi sto planiramo da ostanemo u ovoj drzavi smo uz tebe, a ovi sto su otisli ili se spremaju da idu srecan im put.

milan

pre 11 godina

Da si smeo da ga srusis vec bi ga srusio. Koliko vremena treba da se to zavrsi? Ujutru posaljes par radnika sa macolama i do uvece je gotovo. Ili ne? Otkad pricate da cete ga srusiti? Prazna pretnja.

VUKAŠIN

pre 11 godina

Spomenik treba skloniti jer je protiv zakona postavljen i to je asvim legalno jedio što je pozadina podizanja takvog spomenika provokacija Šiptara pa ako reavamo da ga uklonimo to moramo da radimo u prisustvu svih stranih faktoora kako ne bi doplo do incidenta.

bb

pre 11 godina

Cinjenica je da tom spomeniku nema mesta ;s druge strane oni nista ne rade a da nemaju mocne zastitnike te tako ne treba ni nasedati na provokacije. Na zalost, vec decenijama smo prinudjeni da resavamo kvadraturu kruga sa resursima koje imamo a koji nisu bas veliki.Bilo bi dobro da se nista ne resava nasilnim putem.To smo vec probali.

dusan

pre 11 godina

Naravno da ce taj nenormalni spomenik biti srusen,jer je podignut pripadnicima OVK koji su ubijali Srbe,a Albanci mogu da usvajaju ne znam kakve zakone,dzabe im....

Boban

pre 11 godina

Ako prestanemo vise da pricamo i pisemo o spomeniku, srusice ga oni sami.
Provokacija je uspela samo ako se na nju reaguje.
Ne razumem smo, zasto se Ministar vojske mesa u posao Ministra policije.
Mnogo babica, kilavo dete.

Radovan

pre 11 godina

Treba razmišljati o jačanju KZB posle ovog pokušaja internacionalizacije preševskog pitanja. To možemo da izvedemo uz najavljenu modernizaciju namenske industrije i jačanja borbene gotovosti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Očigledno je da Albanci nisu shvatili promenjene okolnosti, odn. da nema više Miloševića i Šešelja, koji su svojom politikom neprijateljstva prema zapadu, omogućili ispunjenje njihovog sna na KiM. Istina je da su i sada njihovi stranački naslednici na vlasti, ali sa promenjenom politikom prema međunarodnoj zajednici i rešavanju kriznih situacija. Stav SAD i EU je da je ovo unutrašnje pitanje Srbije. I pored toga moramo maksimalno oprezno delovati prilikom uklanjanja spomenika. Očigledno da je najekstremnijima među Albancima stalo da izazovu sukobe, svoj status ubace u pregovore i traže tretman koji će imati Srbi na severu KiM.

Presevljanin

pre 11 godina

E moj g.Vucicu.jako je skinuti spomenik.Srusiti jos laksije.No postavlja se pitanje:zar niste znali preko obavestajnih sluzbi,zar niste culi da se postavlja spomenik.No sta posle:mislim da nasi odnosi sa lokalnim srbima nece biti taj ko jeste sada.rusenjemo spomenika-rusi odnos medju nama.Licno nisam za to.-no nisam ni za spomenik u Lucane a ni za ovaj ovde.Nisam ni jezikom pretnje,ne vodi nas nikud.

Gradjanin

pre 11 godina

Vučiću,ili sklanjaj spomenik,ili ćuti,ili smeš ili ne smeš,to što ti i Dačić preko novina uklanjate svaki dan,to se ne računa,sl...i.

Goran

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

a može li mi Srbi da postavimo jedan takav u Prištinu i da to bude spomenik terorizma albanaca nad srbima ?

Ako može, eh hajde postavite vi, mi postavljamo i da budemo već jednom prijatelji. A ako nemože, nemože ni vi da postavljate i tačka

Metuzalem

pre 11 godina

Samo treba zamisliti situaciju da je na Tominom mestu Boris, a na Acinom Đilas. Pa pojeli bi ih sve s g***ima što do sada nisu digli u vazduh ovaj spomenik, što su uspostavili granicu, rukovali se sa Tačijem, obrisali fusnotu, sprdali se sa poslednjim srpskim detetom u Prizrenu...

A tek da su primili šeika kao spasioca, i to onpog koji je među prvima priznao Kosovo...

Ali, tako je moralo biti. Samo ovi mogu da preveslaju ovaj glupi narod.

kupi ogledalce momak

pre 11 godina

@sami
A vi Albanci samo znate da provocirate, rasipate vas nacionalizam, masete zastavama i podizete "spomenike" teroristima i ubicama. Sto niste sa parama koje ste potrosili na "spomenike" izgradili nesto korisno, okrecili skolu ili zabaviste, podigli fiskulturnu salu za decu ili otvorili neki pogon, radionicu... A ne, lakse je kukati kako si "ugrozen" i okrivljavati druge za sopstveni neizivljeni, zaostali i 19. vekovni nacionalizam. Provaljeni ste Albanci vec davno.

nesa

pre 11 godina

Kakve sve neistine iznosite, pitam vas ko je ovde terorista.Hocete da kazete da vas Drzava Srbija terorise. Ako je ovo teror sta je onda ono sto drzava Albanija radi srbima u Albaniji ( nemaju ljudi ni pravo da se imenom i prezimenom zovu da su srbi). Sta mislite kada bi vam to isto drzava Srbija uradila-primenila reciprocitet. Nije mi jasno zasto o ovome drzava Srbija cuti.Kakvi saveznici, postoji samo interes.

Novinar

pre 11 godina

Ima srpskih spomenika za rusenje po cloj bivsoj Jugi ukljucujuci Srbiju - ionako se vise ne zna ko je bio fasista, antifasista, terorista ili "regularan".

Aleksandar

pre 11 godina

Kada je DS bio na vlasti drzava Srbija je te 2001/2002. uspela da se izbori sa oruzanom pobunom. Vucic i Dacic ne mogu da se izbore sa jednim spomenikom. Toliko o sposobnosti.

Sofokle

pre 11 godina

(Masha, 13. januar 2013 13:24)

E sad ti tako pametna, objasni nama, sto smo dole zamalo glave izgubili, a dosta nazalost i jeste. Protiv koga smo mi to ratovali? Ko je to pucao na mene? Objasni molim te, posto ja sam verovatno dobio halucinacije da neko puca pa sam pucao u prazno. Za ovo sto si ti rekla, treba krivcno da odgovaras, jer otvoreno podrzavas ubijanje pripadnika drzavnih organa i pritom iste te organe ne priznajes. Ajde kazi da li smo svi mi budale sa halucinacijama, kazi ako imas obraza imalo?

prokleta avlija

pre 11 godina

(Nemanja, 13. januar 2013 13:38)
covece pa da li si ti svestan da je ceo tvoj komentar mlacenje prazne slame 100% u stilu Vučića i SNS-a? pa ti ništa konkretno u tvom komentaru nisi naveo,kao što ništa konkretno ne možeš reći da je Vučić uradio...

Neko

pre 11 godina

KONACNO neko da kaze DOSTA!!! Dosta kriminalu, dosta ugnjetavanju, dosta su nas sve gazili! Dokle cemo da delimo svima sto je nase? Ko nam je obraz ocekao? Ne mozemo vise ni da okrenemo drugi, koliko smo puta okretali. Uvek cemo naci razlog zasto se povuci, a nikad zasto ostati pri svom stavu! JER JE NAS STAV TAKAV! Ako nam Ameri nesto kazu, neka prvo izgrade spomenik Bin Ladenu u sred Njujorka!

Marko

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.
(Jovan)

pa to su neki rekli i Srbima u BiH i Hrvatskoj - ako va se ne svidja zemlja u kojoj zivite - mars napolje. Pre toga su poceli da dizu cetnnicke spomenike i stavljaju balvane na puteve. A mi ih porusismo SVE do neprepoznatljivosti I REKOSMO SADA JE OVO SAMO NASE. a VIDITE NIJE LEPO...ni jedno ni drugo ali imalo je i ima i trece ali i to ne znamo. Nisu znali ni Toma ni Nikolic ni Dacic da to nije lepo. Kao ni oni sto rekose ako vam se ne svidja mars napolje...

Safet Cara

pre 11 godina

Narod nije vas izabrao da rusite, nego da gradite. Postavite sebi pitanje, dali bi rusenje spomen-ploce donelo nekom srbinu bolji zivot? Definitivno nece! Dali moze da donese probleme? Moguce je da hoce.

Moguce je da dodje do nereda, nasilja a mozda i rata u celom regionu ukljucujuci Kosovo, Makedoniju i Albaniju.

Mihajlo

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.
(from hr, 13. januar 2013 12:49)

Ako je ovaj komentar zaista napisan od strane Hrvata, onda ipak ima nade na ovim prostorima...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vučić: Uklonićemo spomenik OVPBM

Vučiću treba verovati, on je "poznat po tome" da rado "uklanja obelezja" onima koji mu nisu po volji !
"Uklanjao je on" i Trg Zorana Djindjica "prelepljujuci ga" plakatama Ratka Mladica !
Nemoguce da se samo jos Ja toga secam ?

Svega pomalo

pre 11 godina

Sa Tomine platforme na spomenik narode!! Još malo pa nestalo!!!
PS
Takvih obeležja u Bujanovcu i Preševu ima mnogo više a posebno nazivi ulica i ustanova posvećeno OVPMB a dotični spomenik se nalazi na "Trgu palih boraca"????
Bolje da se Vučko sa ekipom pokupio pa došao da obidje ove najsiromašnije opštine juga Srbije i razgovara sa predstavnicima lokalne samouprave na pronalaženju rešenja nego što obilazi vojsku i policiju i diže bespotrebne tenzije da ubere malo jeftinih političkih poena pošto mora da nadomesti neke procente zbog one bruke od juče!!!!

Blendi

pre 11 godina

Poruku na svim sajtovima kod Agim Ceku i vojsku Kosova da vazi isti reciprocitet i na sever Kosova. Sto god radi Srbija sa albancima na presevskoj dolini isto treba i kosovska vojska da se ponasa sa srbima na Kosovo.

Che

pre 11 godina

Pozvati lepo sve medije,da ne bude da se nesto krije i taji i ukloniti spomenik i pohapsiti one koji su pretili i sve usnmiti,da ceo svet zna.Dosta je bilo.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

Vucicu,a to kada ti kazes mora da se i uradi???Prosvetli me presveti euroradikalu,strasno je sta si umislio da jesi.

naim

pre 11 godina

Ako slucajno Vucic skloni spomenik u sta ne sumnjam u njegove namere,ali bdite sigurni da tu ce on sahraniti svoju karieru.Zapad vodi pragmaticnu politiku.Setite se samo deklaracije Gelbarta1998 sta je govorio i izgovorio.Sa Vucicima Tome Dace i Slobe oteraste sve republike iz bivse Yuge.100 hilada zrtava ratova pola iliona izbeglica.izolacija drzave i bombardovanje i zato smo tu gde smo danas.Ovim zelim reci samo bog nek nam pomogne jer ovo ne vodi na dobro.A ovi srpski kvazi patrioti sto prodaju junastvo,i pijano srpstvo nek prvo stave prst u glaavu i misle sta izgovaraju,jer koliko znam i imao prilike da ih vidim vecina su ratni profiteri i jedva cekaju da se jos vise obogate,nista bolje se od njih ne ocekuje.pozzz vekovni komsija iz brdovitog balkana

Makedonac

pre 11 godina

Megju Srbima i Albancima izgleda da se ne moze zamisliti zajednicki zivot, u okviru jedne zemlje.

Mislim da bi bilo najbolje da tu Presevsku dolinu istupite na Kosovu, ako je tako kako kazu albanci da su 100% u presevskoj dolinu i uzmite severno kosovo ( ipak imacete deo kosovo, koje istoriski smatrate srpskim ) i krenite dalje u bolju buducnost : )

deftone

pre 11 godina

aman ljudi, manite se glupe price o Vucicu i ministrima! Ovde je rijec o provokaciji sprkog naroda, njegovih osjecaja i o samom spomeniku koji, realno, treba da se ukloni i to cim prije! Nema smisla sad nazivati ministre, Dacice, Vucice, Nikolice.. bageristima, rusiteljima, graditeljima.. nego ajte da se drzimo navedenog problema! Spomenik je tu protivpravno postavljen i kao takav treba da bude uklonjen! Isto tako, svaki Srbin, koji je iole Srbin, trebalo trebalo bi da se gnusa na ovaj spomenik! Jednostavno treba biti demoliran i kraj price!

Stefan KG

pre 11 godina

I onda se čudite zaštu u RH ne želimo spomenike četnicima ?!"
(Kiki, 13. januar 2013 12:47)

Dovoljno je samo reci Jasenovac, u kome je ubijeno 700 000 najvise Srba, ali i Jevreja i Roma (to je vise nego ukupan broj poginulih Amerikanaca u Drugom svetskom ratu), pa da postovani Hrvati cutite "za vijek vijekova" ako imate imalo obraza.

seljadin

pre 11 godina

Albanci brzo zaboravljaju, a to je da su se u ratovima pokazali kao veoma losi vojnici, sve bitke su izgubili, jedino sto su imali je NATO, bez NATO bombardera ce ponovo izgubiti, ko im je kriv .....
Ovo ce biti jos jedna borba profesionalaca vojnika Srba i terorista koji ce biti ubaceni sa teritorije Kosova, no nasa vojska je inteligentnija, imaju oni "lek" za terorizam, to su vec dokazali u Bujanovcu, Medvedji i Presevu.

perun_u

pre 11 godina

Nikakvi spomenici pobunjenika se ne mogu tolerisati. Podržavam Aleksandra Vučića. Država mora da reaguje i da sve te spomenike ukloni.

Stojan

pre 11 godina

Opasna Albanska provokacija uoči pregovora i trgovine ustupcima! Pravlenje balansa sa aktivnostima četiri srpske opštine na severu Kosova.ž kao i ukazivanje da " njihove" teritorije ima ima i sa druge strane linije.
Zakasnelo uklanjanje spomenika silom( gde su bile obaveštajne službe u vreme priprem i realizacije postavljanja spomenika ?)sigurno će, nažalost, izazvati neku odmazdu i neku kontraakciju!
Koliku i gde , zasad se ne zna !

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo me podseća na one čuvene IRA murale po Severnoj Irskoj, što ne znači da mi je drago što taj spomenik stoji tu.
Trebalo bi biti mudar pa pronaći pravu meru.
Ne bih voleo da vidim da ga ruše buldožerom.
Lepo ga "odšrafite" i deponujte u carinsko skladište "do daljnjeg".

Tako Treba

pre 11 godina

Spomenik je dostigao maksimim koji nije mogao da postigne nijedan spomenik na Balkanu. Cestitam Albance za ovai gest, i velika sramota za Vladu Srbije na ovoj promociji tog spomenika OVPMB. Za ovaj spomenik danas se govori u Ameriku, EU i na prvim vestima u svaku televiziju.
I juce da bi se rusio taj spomenik oni su stigli cilj sa malom investicijom.

bezimena

pre 11 godina

"U izgradnju kompleksa je uloženo 1.740.000.000 dinara, koje su obezbedili Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Nacionalni investicioni plan".

Nacionalni investicioni plan!?

Da ste te pare uložili u privredu Bujanovca, Preševa i Medvedje, ne bi vam tamo trebala vojska! Zadovoljno stanovništvo je najbolji BEDEM! Nažalost, potpuno pogrešna politika prema tom izuzetnom siromašnom području tj. prema albanskoj nacionalnoj manjini (držati je u bedi kako bi bila u pokornosti,) dovešće do mnogo većih problema.

MUKNAVI

pre 11 godina

Taj spomenik mozes srusiti ali onaj u glavama pojedinaca koji sa tim mesetare sa ostalima neces Vucic gospodaru dok se u Bujanovcu,Pesevu,Medvedji i diljem ,podjednako,po Srbiji ne aktivira privreda,radna mesta i sve ono sto ste obecali kada ste jurisali u kabinete iz kojih nam sada saljete diktaturu kojom bi da "urazumite" obicnu raju,kako nas nazivate u vasoj oholosti sa fest` nadrenalinom u glavi.

Pera

pre 11 godina

Trebali ste srusiti spomenik pre nego sto je i podignut. Cekajuci dozvolili ste da se problem internacionalizuje. Sada je rusenje daleko komplikovanije nego sto bi to bilo odmah cim se pojavio. U Izraelu spomenik podignut poginulim palestinskim borcima bi nestao za 2 minuta.

ПАНКрти

pre 11 godina

Море,мич' тај споменик Вучићу. Мич' се баба,мич се баба! Долаз' војска,долаз' војска!

Zoso

pre 11 godina

Ovde ce neko nagrabusti i ja se bojim da cemo to biti mi srbi.Evo rata,evo njima podrske amera a EU nam lepo rece unutrasnja stvar a posle......

Jovan

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.

njamfolakis

pre 11 godina

E, moj Vučiću! Imaš onog ministra u vladi, koji se hvalio da vas je rušio petog oktobra sa sve bagerima! Taj ti od sviju srba poseduje ajnevidljiviju kičmu, i ima da za sekund poruši sve spomenike! Vidiš da pojma nema o gradjenju puteva, ali kao bagerista može da posluži, čak ćeš moći reći da je posredi samoinicijativa, tako da ti uopšte nećeš biti kriv!

U čemu je problem?

pre 11 godina

Pa to ste trebali odavno da uradite. Mesecima se vučete, pričate, najavljujete, pregovarate, pa opet najavljujete, pa se dogovarate, pa pričate, pa najavljujete ...
Lepo novinare pod mišku, da se sve snimi, policiju ili vojsku da obezbedi mesto, i gotovo. Pa nek' neko pokuša da napravi problem ili da zapuca.

crni domino

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, ti ne ulivas strah Albancima, ti ulivas strah Srbima!
Mani se corava posla i ne vracaj nas u devedesete godine!
Lepo te molimo da koristis mozak a ne vojsku. Pocinjes da se silis sa tvojim krvozednim i pljackaski nastrojenim sledbenicima. Mani se ratnohuskacke politike! Obrati paznju na moguce posledice. Po tom pitanju, bar ti imas iskustvo!
Uostalom, pocnite pa cete videti da cemo pre uzeti motke da vas oteramo nego puske da se ubijamo!
Ko tebi dade vojsku u ruke sigurno je umobolan!

Jelena

pre 11 godina

@ (Balkan blues, 13. januar 2013 12:56) - uopšte ne kontam ovakve postove. Koga briga da li će neka nn osoba otići iz Srbije? Zar to nije nešto intimno što treba da podelite sa svojim bližnjima? Ne znam zašto bi to ikoga ko Vas ne poznaje zanimalo. Komentarišem ovaj post jer sam primetila da su ovakvi komentari sve češči, a nije mi jasna svrha.

Masha

pre 11 godina

@Zasto u tekstu ne pise da je to spomenik teroristima iz ucka , NAZOVITE pravim imenom !
(sone, 13. januar 2013 12:36)

Zavisi s koje strane gledas. Ja bih rekla da je spomenik ubijenim gradjanima Republike Srbije od strane vojske, policije i paramilitarnih kriminalnih grupa iste te Republike Srbije.

Ako nas ministar policije uzima sebi za pravo da hapsi te iste gradjane u svrhu (svoje) predizborne reklame. Ako potpresednik Vlade ide u taj kraj da preti vojskom, opet, GRADJANIMA REPUBLIKE SRBIJE, onda i ti gradjani imaju pravo da obiljeze smrt gradjana svoje zajednice. Zar ne? Oni nisu nigde otisli da osvajaju. Ubijeni su na pragu svojih kuca (doslovno).

A sto se tice tvrdnje da su se oni borili protiv svoje otadzbine, zar to isto nisu radili i vojnici Srpske Republike Bosne i Hercegovine protiv svoje drzave (medjunarodno priznate (isto kao i Srbija) Republike BiH? Legalisticki gledano je isto. Smetaju li Vam isto obiljezja tim vojnicima?

anonim

pre 11 godina

SNS i SPS nisu dobili glasove da bi rusili spomenike i huskali narod na sukobe.Dobili su glasove jer su lagali narod da ce ziveti bolje.Huskanje na rat i mrznju samo ce stvoriti jos goru bedu na vrat ionako vec napacenom narodu.Nas narod nikako da shvati da vuk dlaku menja ali cud nikada.To sto je nas narod trazio dobio je,i tek ima da ispasta.

David

pre 11 godina

Bice uklonjen bice uklonjen bice uklonjen i tako vec mesec dana. Zanimame me koliko dugo bi stojao jedan takav spomenik u Americi kada bi talibani podigli Bin Ladenu pa on je njihov oslobodilac. I od koga su to oni oslobodjeni u Srbiji jel od srpske vlasti i vojske pa da sigurno da jesu jel im nemozemo nista i podici ce oni tu i jos veci i uzeti i to. SRBIJO BRUKO

Kolega

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, da li Akcionari Agrobanke treba da internacionalizuju problem oko pljacke njihove privatne imovine u visini 300 mil. EUR od strane drzave Srbije?

Pravda mora biti zadovoljena. To su vase reci.

Žaki

pre 11 godina

Opet ishitreni potezi? Zašto? Dokle? Ne radi se brate tako kada još uvek u svetu o nama govore kao da smo samo zlo; kao da iz ovog naroda nisu nastali Nole, Ana, Dragana Del Monako, a davno pre i Tesla? Uhvatili ste se za suverenost (iza koje se skriva javašluk) iako je svima jasno da nje nema usled ekonomske i svake druge zavisnosti!? U ovoj situaciji kada Albanci prave veliku Albaniju, (što je teško sprečiti) bilo kakav potez koji bi tome stao na put može biti jedva dočekan! Zato je neophodno uraditi šokantne obrte; jer samo stres i šok, ko ih podnese stoički i ne padne, mogu biti lekoviti. Prvi put, ako je situacija u svetu već ovakva kakva je, sama Srbija treba da internacionalizuje problem sa konkretnom saradnjom? Da u pomoć pozove EU, NATO (najzad EU je naše prirodno okruženje) i da stvar osvetli onako kakva ona jeste - kao terorizam, na šta su preko Atlantika naročito osetljivi. Uvesti NATO baze (kao iznuđen potez) u taj region i eto vam mira! Ovako, neko polupismen sarađuje sa istočnim zemljama od kojih nikakve vajde nema (uostalom gde je sada niški ruski korpus?) Naprotiv, samo se gura prst u oko onima koji imaju snagu da nas sasvim razore, a da istok ne bi ni trepnuo! Zašto tu snagu ne okrenuti u svoju korist? Pa šta mislite sa kim bi pre NATO (koji nije glup) sarađivao - sa nama ili sa onima koji su na interpolovim poternicama u zamrznutom statusu? Imamo ljude koji bi jedva dočekali da izlobiraju za ovaj scenario! Od nas zavisi kad će NATO samo da povuče vodu.

trebalo

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!

XxX

pre 11 godina

Mozemo mi lako da uklonimo spomenik,samo me znam ko ce od vas hrabrih Srba posle da ode da brani srpske preostale manastire na Kosovu, jer Albanci ce za svaki njihov spomenik da sruse 5 srpskih manastira.Hoce li ici isti oni heroji koji su otsli da slave Bozic i novu godinu,pa kad su dobili batine zaplakali su ko male bebe.Lako je biti heroj i Srbenda na internetu.Za borbu protiv Albanaca svima vama je dovoljno da odete dole i pokazete se,ne morate meni da objasnjavate vase herojske zelje i poduhvate.

prokleta avlija

pre 11 godina

Potprecednik Vlade Gosp. Aleksandar "Sledece nedelje" Vučić...ovaj svakim proteklim satom ispada sve smešniji i smešniji,pored ovakih na vlasti DS i ne treba ništa da priča sami sebe ubijaju kao što su radili godinama unazad...

RS

pre 11 godina

citam komentare i nemogu doci sebi prece je stranacko opredeljenje nego Drzava unisteni smo zadnjih 8 godina a opravdanje je u novoj vlasti nevolim SNS ali podrzimo te ljude da vidimo sta moze predhodni su sve pokrali izvrsili zadatak EU ovo mi lici na Zvezdu i Partizan zalosno

tamnicar

pre 11 godina

@(gargamel, 13. januar 2013 12:31)

Ako pratite forume i komentare, onda vam je valjda jasno da onaj ko stavi minus ne mora pod obavezno da se ne slaže sa celim komentarom, ali se ne slaže sa njegovom suštinom.

Što se tiče komentara na tekstove o rezolucijama, Kosovu, spomenicima, korupciji, Miškoviću... da, mnogi komentari će dobiti minus samo zato što su ljudi preumorni više da slušaju o jedno te istim stvarima. Nigde se ne mrda sa mrtve tačke, mesecima se vrte iste "vesti" u krug.

Npr. niko nije za Miškovića, ali je popriličnom broju njih jasno da od tog hapšenja nema i neće biti puno rezultata, stoga i minusi ljudima koji navijaju, valjda po partijskoj osnovi da se i dalje drži u zatvoru, a trpeze i dalje prazne, epiloga nigde.

I za ostale teme isto važi. Pogotovo ovo sa spomenikom. Tolko priče oko toga, nigde dela, u krajnjem slučaju, pored svih problema ispade jedna kamenčuga kamen oko vrata. Nonsense.

savatije

pre 11 godina

Vučić je istakao da Srbija ne želi nikoga da vređa ili učini bilo šta što bi narušilo međunacionalne odnose, ali je ponovio da zakon i ustav Srbije moraju da se poštuju, a to se odnosi i na Albance i predstavnike medjunarodne zajednice.

maticne-knjige-sfrj

pre 11 godina

Šta reći na ideju da se ruši spomenik "OSLOBODILAČKOJ VOJSCI" to je vandalizam, ali ja nemislim da ih tako treba nazivati, jer ako se ruši spomenik teroristima, i ubicama, onda je to uredu. Postavite vi sebi pitanje zašto sva štampa i sva srestva javnog informisanja teroriste i ubice nazivaju imenom koje može sa ponosom da se nosi. Nedirajte spomenik "OSLOBODIOCIMA" ali ako su zločinci i teroristi onda je već bilo vreme da se uruši.

swedenonline

pre 11 godina

(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

glup si! Neshvatas da ovi odavno nisu ti koji mislis da su. Sad samo placenici pa bi bilo pametnije, rep medju noge i tutavela. Vukovi su zeljni krvi, nebudite im ovce!

Berkut

pre 11 godina

Zašto ste dozvolili da se uopšte podigne.Šta su radile obaveštajne službe.Jednog dana će nići i Preševski toranj sa pogledom na Preševsku dolinu sve sa Albanskom zastvaom na vrhu.Niste znali.Mnogo se pravite neobavešteeni.Prvo uprskate stvar a onda je uprskate još više. Stalno stvarate uslove za nove gluposti dok gradjani crkavaju.Stvarate gluposti samo da bi opstali tu gde ste.Za to ste evropska liga. Nema vam premca.Kada ćete pričati što je u Srbiji npr. zbog poreza carina sve tri puta skuplje na samo 600km od Beograda.Kada ćete progovoriti kako ljudi nemaju da se leče,edukuju.Šza li je sledće.Sudarili se na semaforu kamioni KiM tablica i Srpskih tablica pa čekamo saobraćajne veštake SAD i EU ili Tirane možda.Tugo moja pregolema.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ljudi, da li se vi pitate sta ce biti posle sa nasim Crkvama i manastirima na Kosovu?
Opet nasedamo na provokaciju, pa ce albanski odgovor biti amnestiran pred Svetom.

Dexter

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.
(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

nato će izgubiti interes za vas, onda ste naši. Vi ste prvi počeli s pretnjama i ratom.

miodrag011

pre 11 godina

Zasto smo i dozvolili da se nadjemo u ovakvoj sitvaciji,trebalo je u korenu saseci ideju o spomeniku,sada iako se slazem da ga treba sloniti postoji mogucnost a nekome i zelja za novim sukobima.Trebalo je cutati i odraditi posao a ne da Dacic daje rokove i preti.Zao mi je Vucicu sto se ti nisi prvi uhvatio u kostac sa ovim problemom resenje bi bilo manje bolno za sve.

mmmm

pre 11 godina

Možda bi trebalo razmisliti o rešenju da se sa spomenika skine oznaka i tabla i simbol UČK da ostanu samo imena na spomeniku i da se izmesti na neko ne tako javno mesto i intimnije kako i dolikuje poginulim, umrlim ljudima zbog rodbine i poznanika!

nik

pre 11 godina

Zameniti Presevo za S.Kosova i ubuduce albanskom stanovnistvu postupak za izdavanje srpskog drzavljanstva usaglasiti sa pravilima koja vaze u Z.Evropi tj. prevedeno u praksu bi bilo jednako nemoguce.

bremen

pre 11 godina

Naj pametnije u mom zovotu sto sam cinio jest kad sam napustio ovu zemlu
imam dvje Cerke, skollujuse i pojma nemaju sto je Mrznja,
hocu da kazem,Allbancima i Serbima ne bih ugrozio moju porodici za sve spomenike Sfeta,,,,,Ljudi opametitese,mislite na vasu decu na njihovu buducnost,,i to ce vam biti pobeda,,,,,

mmmm

pre 11 godina

I da se okrenemo životu reševanju krize a i opstanku,ekonomiji,privredi što odgovara 90%posto gradjanima kosova i cele Srbije a ne samo onih 10%posto kojim je već ovo postalo zanimanje i ulaznica za vlast a i ponekima bogaćenje i zamajavaju nas evo već 2 decenije i unesrećuje!Daće bog naši potomci da žive u istoj državi a i eu i da budu pametniji .vredniji i sretniji od nas!

Stojan

pre 11 godina

Neka Vucic postavi dole u pripravnost vojsku na granici i pojaca njenu gotovost, Dacic neka odavde posalje zandarmeriju, a Djilas komunalne policajce i rusite taj spomenik.
Pola zemlje mora da se angazuje oko resavanja ovog "problema" do kojega nije ni trebalo da dodje da se reagovalo na vreme i u samom pocetku!
Smeniti dole celo opstinsko rukovodstvo,pocev od predsednika Mustafe (koji treba i krivicno da odgovara),koji su dozvolili postavljanje spomenika.

sami

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!

Gigidu

pre 11 godina

Uklonicemo Autonomiju Kosovu i Vojvodinu to je bilo 1989g Za 10g izgubilismo Kosovu i opet vratili Autonomiju Vojvodinu.
Uklonicemo Spomenik u Presevu ali sta ce bit posle 10g.

Petar Petrovic

pre 11 godina

I da se ukloni spomenik efendiji onom, ali pod hitno, jer je to vredjanje zrtava i porodica zrtava, za koje je pomenuti osudjen.

coka

pre 11 godina

au sta je ovih vucicevih na sajtu,ccccccccccccccccc.ajde,ajde znamo se.manite se tih gluposti,pretnji,kao fora on obilazi vojsku,jecu u skupstini se dere onako,kao on je faca.ajde bre vucicu mani se gluposti.daj ti nama radna mesta normaln,a ne sad kad si uhapsio miskovica ja moram da radim za manju platu,misli malo,stavi prst na celo.sta pretis ti svuda i svakome,zasto nisi sprecio da se spomenik postavi,gde si bio tada.a ne sad kao ti se setio,ma to vise i kod male dece nepali.bavi se pravim stvarima koje si obecao,da imamo za hleb a ne da se bavis glupostima,i da nas vracas unazad.

Realnost na terenu

pre 11 godina

Ljudi nije mi jasno kako neshvatate da se politika promenila i da se mi ne pitamo nizasta vise, a pitali bismo se da smo imali normalne politicare u poslednjih 30 godina i da su vodili zemlju kako treba. Ljudi, mi pijemo penale od zapada i EU i pitanje je do kada ce tako biti, jer smo izgubili sve ratove koje smo vodili, a boga mi ih i izazivali.

Judge Dredd

pre 11 godina

Pazite samo da stav međunarodne zajednice uskoro ne obznani da je neko pitanje unutrašnje pitanje Kosova. Mnogo puta do sada na Balkanu dešavale su se političke odmazde na svakakve Ypolitički nekonstruktivne poteze. Od srpske vlasti sam očekivao da albanskoj nacionalnoj zajednici ponudi rešenje, da spomenik može da ostane ali da grb UCPMB mora da se zameni grbom ili obeležjem nacionalne zajednice Albanaca u Srbiji. Očekivao sam da u tom sporu predloži kompromis, da nijedan spomenik ne bude sporan, ni amnestiranima ni policajcima, da predmet razgovora bude samo poruka koja stoji i simbol koji je svima prihvatljiv. Strani ambasadori predložili su upravo slično rešenje, jer albanska nacionalna zajednica treba da kreira i usvoji svoja obeležja, narodna a ne državna, kao što i srpska zajednica na Kosovu treba da uradi isto. Na mnogim mestima na Kosovu stoje zastave države Srbije, grbovi države Srbije, nemojte da budemo cinični i besni ako neko uskoro počne silom da ih uklanja.

Nemanja

pre 11 godina

nisam glasao od 2000-te, namerno pocinjem ovako ovaj komentar.

Jedno je sigurno i to ne moze niko da demantuje, moze samo da "udara" ove minuse, ali Vucic je pokazao odlucnost,striktnost,doslednost,odrzao je rec i pokazao se kao neuporedivo veci autoritet od prethodne vlasti koja se bavila "mlacenjem prazne slame ili prodavanjem magle" i uvecanjem bogatstva vec bogatih ljudi. Iskreno mu zelim da istraje, jer od onih prethodnih imamo samo prazne reci "o Evropskoj Srbiji" i evropskim vrednostima,reformama i slicno, a od reci nema nista, sto se videlo u poslednjih 13 godina...

018

pre 11 godina

tako i treba. mora se znati ko sta moze i sme. jos samo u veliki trnovac da udjete i imate moju podrsku.
p.s.
za veliki trnovac se zna da ni jedan policajac kao ni vojnik ne sme da kroci a takodje se zna da je to selo najveca fabrika droge u evropi.

Berat Bujanovaci Zürich

pre 11 godina

Serbija ovaj put ima da sklpni spomeniki ali Albanci od Presheva nece nista da rade. Zasto. Zato sto svi traze azil u EU nema ko da ratuje.

ljuba markovic

pre 11 godina

Rusi vucko,neka ga prave u Albaniji koliko im je volja,najbolje da odu odakle su i dosli jer ako nastave sa provokacijama nepise im se dobro.

marko

pre 11 godina

presevo je srbija! a ne tamo neka priznato/nepriznata zemlja... da ne bude u oglasima: menjam crveni mermer za kamen od unesco-a; sifra: rusimo redom.

Mile Presevo

pre 11 godina

Bolje ministre Vi nama pomozite da mozemo noramlano nase srpske spomenike i groblja da obilazimo, da dobijemo i mi asfaltirane puteve kao sto ih imaju albanska mesta, a ne samo da nas provlacite po novinama kad to Vama odgovara! Treba sve da vas je sramota!

Dejan

pre 11 godina

Zasto se uopste pitamo da li je ovo unutrasnje pitanje drzave Srbije? zamislite da se u Vukovaru postavi spomenik srpskoj vojsci...sta bi se desilo??!!

nesa

pre 11 godina

Jedinice PrK i 3.A su se pokazale ekspertima za OVK. Za vreme bombardovanja prestali su da postoje ili su pobegli u Albaniju,tako da nam je njihovo ,,herojstvo,,poznato. Treba ukloniti i taj i sve ostale spomenike kao i mauzolej koji je u izgradnji.

Drzava Srbija

pre 11 godina

Nisam pristalica Vucica. Ne odobravam nijednu njegovu izjavu. Ali sada se slazem. Zato je i Ministar odbrane.Mora da izda naredbu i da spremi vojsku ukoliko se albanci uzjogune.Ovo je drzava Srbija. Albanci u Presevu i okolini nisu ugrozeni.Zive onako kako zivi i ceo jug Srbije. Spomenik ukloniti milom ili silom. Presli su se i preracunali.Mislili da ce sada da poskacu svi od Amerike, Nemacke, Britanije na noge. Mozda u tim zemljama postoje oni koji savetuju albance ali za lovu. Pretnja ANA ili nekih drugih je samo plasenje jeza golom zadnjicom

Danilos

pre 11 godina

Da se nadovezem na prethodni komentar. Mi smo zaboravili gde zivimo, pa ovo je Balkan! Ovde je najduzi period mira bio izmedju '45 i '90, u ostalim godinama 19. i 20. veka stalno su se vodili neki oslobadjajuci ratovi! Evo, vec je proslo 14 godina kako nema vecih sukoba na Balkanu, nekome to ne odgovara, a svi znamo ko su oni. Konacnih granica na ovim prostorima nikad nije bilo, niti ce biti, a kako stvari stoje, dosle je vreme za povlacenje novih "crta"! Nadam se da nisam u pravu...

Ali koga briga...

pre 11 godina

Zašto ovo mora da bude udarna vest?
Umesto da razmišljamo o konkretnijim stvarima, tipa da se što pre završe autoputevi, nas večito zatupljuju na ovaj način, već 20 god.

naivan

pre 11 godina

nek vlada prvo zavrsi slucaj Dulic, pa Miskovici, a za spomenik lako ce. kao i do sad jaki na recima delom nigde ih nema. treba uciti od komsija, cutim i radim, mnogo je efikasnije nego lajem a ne ujedam.

pjer

pre 11 godina

Vucicu, brate !!!
To se ne prica, to se uradi sa velikom silom, obezbedjenjem, perfektnom organizacijom i za sat vremena.
Tako da niko ne moze da se opasulji od brzine.

Ovo je zaista ispit. Ovim mozemo da vidimo da li su Ameri i EU zaista iskreni i pravedni prema nama kada kazu da nas zele u svoje okrilje.
Voleo bih ja to licno da vidim, jer mislim da smo u Nato-u, ladno bi mogli da ga srusimo za 15 sekundi. Ovako, nisam siguran 100%.

Ajde, uradite to vec jednom !

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Sve od 1999. kada je Srbija vojno porazena i kada je potpisala "kumanovsku kapitualicuiju", Srbija od NIKOGA vise nije "ugrozena"!
Svako pominjanje Vojske Srbije, njeno jacanje, "busanje u prsa" i sl. "nebuloze" samo nanose STETU Srbiji i nepotrebno stvaraju "utisak" da bi Srbija ponovo mogla predstavljati "opasnost" i GLAVNOG KRIVCA po Mir i stabilnost u Regionu !
Cisto sumnjam da postoji bilo koja drzava u EU ili NATO koja bi mirno i "blagonaklona" gledala na "tu novu opasnost" ?
Srbija je svoje "odratovala" i nema vise nikakve potrebe niti "svrhe" da "plasi mecku resetom" !

Pedja

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Aleksandar Vučić je jedan od uzroka svih problema koji već jako dugo muče gradjane Srbije. Tokom 90-ih on i ostala ekipa naneli su Srbiji toliko zla da će se posledice toga još dugo osećati. Taj spomenik je takodje posledica njihove "politike" iz 90-ih.

Albanac Presevo

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.

Kriticar Ni

pre 11 godina

I treba da se ukloni ta sramota sa srpske teritorije, dok se na kosovu pale i ruse srpske svetinje mi moramo da cuvamo spomenik ubicama i zlikovcima na teritoriji Srbije. Epa ne moze, Vucicu rusi, sklanjaj, sta god samo da tog spomenika vise ne bude.

gargamel

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.
(Bane, 13. januar 2013 11:07)

Redovno posecujem sajt B92 godinama, nemam neki poseban razlog, navika valjda. Dosta obracam paznju i na komentare. Ono sto mi bode oci poslednjih par meseci to su odnos pluseva i minusa na komentarima.
Gore sam postavio kopiran komentar na ovu vest, sasvim odmeren, tacan, bez namere nekoga da uvredi, bez lazi ili nekih drugih pririvenih namera. Taj komentar takav kakav je ima u ovom trenutku 36pluseva i 23minusa?! Ko su ovi ljudi sto lupaju minuse na ovakve komentare, ciji su, cemu minus? Da li te dve baze nemaju veliki znacaj? U cemu je problem? Ni ja nisam glasao za SNS niti volim dvolicne ljude ali Vucic za sada negresi, radi covek ali konkretno ovaj komentar ni ne velica Vucica pa da mu se lupaju minusi?
Ima jos more umerenih komentara na mnogim aktuelnim vestima a koji dobijaju minuse u velikom broju i nista mi nije jasno.
Da li ste vi svesni ko smo mi trenutno, koliki smo i sta se moze a sta ne? Gde vi zivite?

listic beli

pre 11 godina

Dosta vise sa farsama, drzava treba da reaguje pragmaticno i resi pitanje sa Albancima. Razmeniti sever Kosova za Presevsku dolinu, a nasim sunarodnicima juzno od Ibra i sa juga Srbije ponuditi prelazak u maticu. Granica sa svim oblastima gde zive Albanci, zidove kao Izrael, spreciti da zive i rade u Srbiji kao drzavljani Srbije, jer ovako kako ide oni ce biti vecina u Nisu za 30 godina.

from hr

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.

OGNJAN BUJANOVCANIN

pre 11 godina

Vucicu, Sva proslost ti je oprostena ako uklonis spomenik i od DANA DANASNJEG pa nadalje imas moj CEMENTIRANI GLAS. Mislio sam da si folirant, ali drago mi je da si me razuverio. Nisam sujetan i ne stidim se da promenim misljenje kad je utemeljenje u argumentima. Stidim se sto sam ikad glasao i sto sam bio clan DS-a!! Ajde Vucicu skloni spomenik i uvedi red na Jugu Srbije!

Ј А С Т Р Е Б

pre 11 godina

Vest o poseti baza i nasih pripadnika reda u juznom delu nase zemlje doprinosi miru i stabilnosti tog dela zemlje.Podrska tim momcima dole u obavljanju svojih zadataka.

Kata

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Osim obecanja o departizaciji! Umesto toga - na važna direktorska mesta i mesta u državnoj upravi postavlja vlasnike pecenjara, estradne menadžere, pevaljke su zastupnici ruskog kapitala....
A borba protiv korupcije???? Mišković i dalje bez optužnice, Dulićeva optužnica vraćena na doradu, protiv Šutanovca nije ništa pokrenuto bez obzira na silne krivične prijave....ha, ha, sva obecanja ispunio!

kiseonik

pre 11 godina

Pa lepo reče sinoć Riza Halimi: vlast u RS na jug Srbije posećuje samo militarne strukture, a civilnu i lokalnu vlast, većinsku albansku, ne šmirglamo. I posle hoćemo stabilnost.

Garbage collector

pre 11 godina

Već mesecima se priča o uklanjanju spomenika terorističkoj grupi OVPMB. Zar treba da ih hvalimo i dižemo spomenike jer su se zalagali za otcepljenje tog dela zemlje od Srbije i ubijali i borili se protiv naše vojske i policije.

Милијан

pre 11 godina

Јасно је да је влада Србије одлучна да склони споменик. Вучићева посета свакако има везе и са овим предстојећим догађајем. Импонује што Вучић не избегава ни овакве "непријатне" послове него их савесно извршава.

Dejan

pre 11 godina

Zelim da napomenem,da je ovaj deo oko baze gde se nalazi vojska i policija ozracen osirumasenim uranijom.Molim nadlezne sluzbe i drzavu da nadju sredstva da ovaj deo ociste od ovog otrova, koji ubija sve ljude koji se tu nalaze.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ако су јединице СПЕЦИЈАЛНЕ намјене, зашто је посјета Вучића ЈАВНА и ПУБЛИКОВАНА.(Изузев, ако није пријетња или држање за сопствени страх.)
Под/свесни су политичари, да од ноћас стварно нема Косова.
Прави се мало Косово, као модел њиховог једино одрживог владања.
Невјероватно да људи немогу ништа научити за ево, скоро 30 година,а имају стварне и експресне/кобајаги факултете.

Julije

pre 11 godina

Jos da usput obidje i Mornaricu,kojoj je sediste u Krusevcu i za ovu godinu pravoslavnu je zavrsio.
Sutra mu je preporuceni dan za odmor!

mirko

pre 11 godina

lako je obilaziti gotove objekte ...dok je sutanovac jurio pare za to vucic ga je zvao lopovom... a sad da kazem i to sto je on sudija i kadija on nije NISTA....

Bane

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.

Berberin - ponedeljkom ne radimo

pre 11 godina

Cime se konkretno bavi Vučko? Da li je on državni tužilac, policajac, otkrivač afera, novinar, ministar vojni, ministar za EU, ministar finansija? A da, on je sve to zajedno!

Benny Hill

pre 11 godina

Bolje bi bilo da prisustvuje otvaranju nekoj fabrici u Bujanovcu,...a cekaj malo., pa ovde se ne otvaraju fabrike vec od vremena TITA, zaboravljeni smo od svake vlade,sve investicije idu do Nisa i ne dalje, a nezaposlenost vise od 50% u Bujanovcu.Sramota

Berberin - ponedeljkom ne radimo

pre 11 godina

Cime se konkretno bavi Vučko? Da li je on državni tužilac, policajac, otkrivač afera, novinar, ministar vojni, ministar za EU, ministar finansija? A da, on je sve to zajedno!

Bane

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.

from hr

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.

pjer

pre 11 godina

Vucicu, brate !!!
To se ne prica, to se uradi sa velikom silom, obezbedjenjem, perfektnom organizacijom i za sat vremena.
Tako da niko ne moze da se opasulji od brzine.

Ovo je zaista ispit. Ovim mozemo da vidimo da li su Ameri i EU zaista iskreni i pravedni prema nama kada kazu da nas zele u svoje okrilje.
Voleo bih ja to licno da vidim, jer mislim da smo u Nato-u, ladno bi mogli da ga srusimo za 15 sekundi. Ovako, nisam siguran 100%.

Ajde, uradite to vec jednom !

kiseonik

pre 11 godina

Pa lepo reče sinoć Riza Halimi: vlast u RS na jug Srbije posećuje samo militarne strukture, a civilnu i lokalnu vlast, većinsku albansku, ne šmirglamo. I posle hoćemo stabilnost.

Kata

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Osim obecanja o departizaciji! Umesto toga - na važna direktorska mesta i mesta u državnoj upravi postavlja vlasnike pecenjara, estradne menadžere, pevaljke su zastupnici ruskog kapitala....
A borba protiv korupcije???? Mišković i dalje bez optužnice, Dulićeva optužnica vraćena na doradu, protiv Šutanovca nije ništa pokrenuto bez obzira na silne krivične prijave....ha, ha, sva obecanja ispunio!

Benny Hill

pre 11 godina

Bolje bi bilo da prisustvuje otvaranju nekoj fabrici u Bujanovcu,...a cekaj malo., pa ovde se ne otvaraju fabrike vec od vremena TITA, zaboravljeni smo od svake vlade,sve investicije idu do Nisa i ne dalje, a nezaposlenost vise od 50% u Bujanovcu.Sramota

OGNJAN BUJANOVCANIN

pre 11 godina

Vucicu, Sva proslost ti je oprostena ako uklonis spomenik i od DANA DANASNJEG pa nadalje imas moj CEMENTIRANI GLAS. Mislio sam da si folirant, ali drago mi je da si me razuverio. Nisam sujetan i ne stidim se da promenim misljenje kad je utemeljenje u argumentima. Stidim se sto sam ikad glasao i sto sam bio clan DS-a!! Ajde Vucicu skloni spomenik i uvedi red na Jugu Srbije!

Albanac Presevo

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.

Pedja

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Aleksandar Vučić je jedan od uzroka svih problema koji već jako dugo muče gradjane Srbije. Tokom 90-ih on i ostala ekipa naneli su Srbiji toliko zla da će se posledice toga još dugo osećati. Taj spomenik je takodje posledica njihove "politike" iz 90-ih.

nesa

pre 11 godina

Jedinice PrK i 3.A su se pokazale ekspertima za OVK. Za vreme bombardovanja prestali su da postoje ili su pobegli u Albaniju,tako da nam je njihovo ,,herojstvo,,poznato. Treba ukloniti i taj i sve ostale spomenike kao i mauzolej koji je u izgradnji.

listic beli

pre 11 godina

Dosta vise sa farsama, drzava treba da reaguje pragmaticno i resi pitanje sa Albancima. Razmeniti sever Kosova za Presevsku dolinu, a nasim sunarodnicima juzno od Ibra i sa juga Srbije ponuditi prelazak u maticu. Granica sa svim oblastima gde zive Albanci, zidove kao Izrael, spreciti da zive i rade u Srbiji kao drzavljani Srbije, jer ovako kako ide oni ce biti vecina u Nisu za 30 godina.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Sve od 1999. kada je Srbija vojno porazena i kada je potpisala "kumanovsku kapitualicuiju", Srbija od NIKOGA vise nije "ugrozena"!
Svako pominjanje Vojske Srbije, njeno jacanje, "busanje u prsa" i sl. "nebuloze" samo nanose STETU Srbiji i nepotrebno stvaraju "utisak" da bi Srbija ponovo mogla predstavljati "opasnost" i GLAVNOG KRIVCA po Mir i stabilnost u Regionu !
Cisto sumnjam da postoji bilo koja drzava u EU ili NATO koja bi mirno i "blagonaklona" gledala na "tu novu opasnost" ?
Srbija je svoje "odratovala" i nema vise nikakve potrebe niti "svrhe" da "plasi mecku resetom" !

Kriticar Ni

pre 11 godina

I treba da se ukloni ta sramota sa srpske teritorije, dok se na kosovu pale i ruse srpske svetinje mi moramo da cuvamo spomenik ubicama i zlikovcima na teritoriji Srbije. Epa ne moze, Vucicu rusi, sklanjaj, sta god samo da tog spomenika vise ne bude.

ljuba markovic

pre 11 godina

Rusi vucko,neka ga prave u Albaniji koliko im je volja,najbolje da odu odakle su i dosli jer ako nastave sa provokacijama nepise im se dobro.

Dejan

pre 11 godina

Zasto se uopste pitamo da li je ovo unutrasnje pitanje drzave Srbije? zamislite da se u Vukovaru postavi spomenik srpskoj vojsci...sta bi se desilo??!!

bremen

pre 11 godina

Naj pametnije u mom zovotu sto sam cinio jest kad sam napustio ovu zemlu
imam dvje Cerke, skollujuse i pojma nemaju sto je Mrznja,
hocu da kazem,Allbancima i Serbima ne bih ugrozio moju porodici za sve spomenike Sfeta,,,,,Ljudi opametitese,mislite na vasu decu na njihovu buducnost,,i to ce vam biti pobeda,,,,,

Drzava Srbija

pre 11 godina

Nisam pristalica Vucica. Ne odobravam nijednu njegovu izjavu. Ali sada se slazem. Zato je i Ministar odbrane.Mora da izda naredbu i da spremi vojsku ukoliko se albanci uzjogune.Ovo je drzava Srbija. Albanci u Presevu i okolini nisu ugrozeni.Zive onako kako zivi i ceo jug Srbije. Spomenik ukloniti milom ili silom. Presli su se i preracunali.Mislili da ce sada da poskacu svi od Amerike, Nemacke, Britanije na noge. Mozda u tim zemljama postoje oni koji savetuju albance ali za lovu. Pretnja ANA ili nekih drugih je samo plasenje jeza golom zadnjicom

sami

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!

Garbage collector

pre 11 godina

Već mesecima se priča o uklanjanju spomenika terorističkoj grupi OVPMB. Zar treba da ih hvalimo i dižemo spomenike jer su se zalagali za otcepljenje tog dela zemlje od Srbije i ubijali i borili se protiv naše vojske i policije.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vučić: Uklonićemo spomenik OVPBM

Vučiću treba verovati, on je "poznat po tome" da rado "uklanja obelezja" onima koji mu nisu po volji !
"Uklanjao je on" i Trg Zorana Djindjica "prelepljujuci ga" plakatama Ratka Mladica !
Nemoguce da se samo jos Ja toga secam ?

Ali koga briga...

pre 11 godina

Zašto ovo mora da bude udarna vest?
Umesto da razmišljamo o konkretnijim stvarima, tipa da se što pre završe autoputevi, nas večito zatupljuju na ovaj način, već 20 god.

mirko

pre 11 godina

lako je obilaziti gotove objekte ...dok je sutanovac jurio pare za to vucic ga je zvao lopovom... a sad da kazem i to sto je on sudija i kadija on nije NISTA....

Mile Presevo

pre 11 godina

Bolje ministre Vi nama pomozite da mozemo noramlano nase srpske spomenike i groblja da obilazimo, da dobijemo i mi asfaltirane puteve kao sto ih imaju albanska mesta, a ne samo da nas provlacite po novinama kad to Vama odgovara! Treba sve da vas je sramota!

nesa

pre 11 godina

Kakve sve neistine iznosite, pitam vas ko je ovde terorista.Hocete da kazete da vas Drzava Srbija terorise. Ako je ovo teror sta je onda ono sto drzava Albanija radi srbima u Albaniji ( nemaju ljudi ni pravo da se imenom i prezimenom zovu da su srbi). Sta mislite kada bi vam to isto drzava Srbija uradila-primenila reciprocitet. Nije mi jasno zasto o ovome drzava Srbija cuti.Kakvi saveznici, postoji samo interes.

Dejan

pre 11 godina

Zelim da napomenem,da je ovaj deo oko baze gde se nalazi vojska i policija ozracen osirumasenim uranijom.Molim nadlezne sluzbe i drzavu da nadju sredstva da ovaj deo ociste od ovog otrova, koji ubija sve ljude koji se tu nalaze.

Ј А С Т Р Е Б

pre 11 godina

Vest o poseti baza i nasih pripadnika reda u juznom delu nase zemlje doprinosi miru i stabilnosti tog dela zemlje.Podrska tim momcima dole u obavljanju svojih zadataka.

bezimena

pre 11 godina

"U izgradnju kompleksa je uloženo 1.740.000.000 dinara, koje su obezbedili Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Nacionalni investicioni plan".

Nacionalni investicioni plan!?

Da ste te pare uložili u privredu Bujanovca, Preševa i Medvedje, ne bi vam tamo trebala vojska! Zadovoljno stanovništvo je najbolji BEDEM! Nažalost, potpuno pogrešna politika prema tom izuzetnom siromašnom području tj. prema albanskoj nacionalnoj manjini (držati je u bedi kako bi bila u pokornosti,) dovešće do mnogo većih problema.

018

pre 11 godina

tako i treba. mora se znati ko sta moze i sme. jos samo u veliki trnovac da udjete i imate moju podrsku.
p.s.
za veliki trnovac se zna da ni jedan policajac kao ni vojnik ne sme da kroci a takodje se zna da je to selo najveca fabrika droge u evropi.

Julije

pre 11 godina

Jos da usput obidje i Mornaricu,kojoj je sediste u Krusevcu i za ovu godinu pravoslavnu je zavrsio.
Sutra mu je preporuceni dan za odmor!

Dexter

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.
(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

nato će izgubiti interes za vas, onda ste naši. Vi ste prvi počeli s pretnjama i ratom.

naivan

pre 11 godina

nek vlada prvo zavrsi slucaj Dulic, pa Miskovici, a za spomenik lako ce. kao i do sad jaki na recima delom nigde ih nema. treba uciti od komsija, cutim i radim, mnogo je efikasnije nego lajem a ne ujedam.

gargamel

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.
(Bane, 13. januar 2013 11:07)

Redovno posecujem sajt B92 godinama, nemam neki poseban razlog, navika valjda. Dosta obracam paznju i na komentare. Ono sto mi bode oci poslednjih par meseci to su odnos pluseva i minusa na komentarima.
Gore sam postavio kopiran komentar na ovu vest, sasvim odmeren, tacan, bez namere nekoga da uvredi, bez lazi ili nekih drugih pririvenih namera. Taj komentar takav kakav je ima u ovom trenutku 36pluseva i 23minusa?! Ko su ovi ljudi sto lupaju minuse na ovakve komentare, ciji su, cemu minus? Da li te dve baze nemaju veliki znacaj? U cemu je problem? Ni ja nisam glasao za SNS niti volim dvolicne ljude ali Vucic za sada negresi, radi covek ali konkretno ovaj komentar ni ne velica Vucica pa da mu se lupaju minusi?
Ima jos more umerenih komentara na mnogim aktuelnim vestima a koji dobijaju minuse u velikom broju i nista mi nije jasno.
Da li ste vi svesni ko smo mi trenutno, koliki smo i sta se moze a sta ne? Gde vi zivite?

crni domino

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, ti ne ulivas strah Albancima, ti ulivas strah Srbima!
Mani se corava posla i ne vracaj nas u devedesete godine!
Lepo te molimo da koristis mozak a ne vojsku. Pocinjes da se silis sa tvojim krvozednim i pljackaski nastrojenim sledbenicima. Mani se ratnohuskacke politike! Obrati paznju na moguce posledice. Po tom pitanju, bar ti imas iskustvo!
Uostalom, pocnite pa cete videti da cemo pre uzeti motke da vas oteramo nego puske da se ubijamo!
Ko tebi dade vojsku u ruke sigurno je umobolan!

Sosa

pre 11 godina

Već je prošlo 13 punih godina kako nismo ratovali. Narod se kanda zaželeo krvi, siromaštva, straha, haosa.
Pitam se da li će im vlada izaći u susret.

Safet Cara

pre 11 godina

Narod nije vas izabrao da rusite, nego da gradite. Postavite sebi pitanje, dali bi rusenje spomen-ploce donelo nekom srbinu bolji zivot? Definitivno nece! Dali moze da donese probleme? Moguce je da hoce.

Moguce je da dodje do nereda, nasilja a mozda i rata u celom regionu ukljucujuci Kosovo, Makedoniju i Albaniju.

Danilos

pre 11 godina

Da se nadovezem na prethodni komentar. Mi smo zaboravili gde zivimo, pa ovo je Balkan! Ovde je najduzi period mira bio izmedju '45 i '90, u ostalim godinama 19. i 20. veka stalno su se vodili neki oslobadjajuci ratovi! Evo, vec je proslo 14 godina kako nema vecih sukoba na Balkanu, nekome to ne odgovara, a svi znamo ko su oni. Konacnih granica na ovim prostorima nikad nije bilo, niti ce biti, a kako stvari stoje, dosle je vreme za povlacenje novih "crta"! Nadam se da nisam u pravu...

Kolega

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, da li Akcionari Agrobanke treba da internacionalizuju problem oko pljacke njihove privatne imovine u visini 300 mil. EUR od strane drzave Srbije?

Pravda mora biti zadovoljena. To su vase reci.

Jovan

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.

trebalo

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!

Novinar

pre 11 godina

Ima srpskih spomenika za rusenje po cloj bivsoj Jugi ukljucujuci Srbiju - ionako se vise ne zna ko je bio fasista, antifasista, terorista ili "regularan".

Милијан

pre 11 godina

Јасно је да је влада Србије одлучна да склони споменик. Вучићева посета свакако има везе и са овим предстојећим догађајем. Импонује што Вучић не избегава ни овакве "непријатне" послове него их савесно извршава.

Zoso

pre 11 godina

Ovde ce neko nagrabusti i ja se bojim da cemo to biti mi srbi.Evo rata,evo njima podrske amera a EU nam lepo rece unutrasnja stvar a posle......

Presevljanin

pre 11 godina

E moj g.Vucicu.jako je skinuti spomenik.Srusiti jos laksije.No postavlja se pitanje:zar niste znali preko obavestajnih sluzbi,zar niste culi da se postavlja spomenik.No sta posle:mislim da nasi odnosi sa lokalnim srbima nece biti taj ko jeste sada.rusenjemo spomenika-rusi odnos medju nama.Licno nisam za to.-no nisam ni za spomenik u Lucane a ni za ovaj ovde.Nisam ni jezikom pretnje,ne vodi nas nikud.

dusan

pre 11 godina

Naravno da ce taj nenormalni spomenik biti srusen,jer je podignut pripadnicima OVK koji su ubijali Srbe,a Albanci mogu da usvajaju ne znam kakve zakone,dzabe im....

Berkut

pre 11 godina

Zašto ste dozvolili da se uopšte podigne.Šta su radile obaveštajne službe.Jednog dana će nići i Preševski toranj sa pogledom na Preševsku dolinu sve sa Albanskom zastvaom na vrhu.Niste znali.Mnogo se pravite neobavešteeni.Prvo uprskate stvar a onda je uprskate još više. Stalno stvarate uslove za nove gluposti dok gradjani crkavaju.Stvarate gluposti samo da bi opstali tu gde ste.Za to ste evropska liga. Nema vam premca.Kada ćete pričati što je u Srbiji npr. zbog poreza carina sve tri puta skuplje na samo 600km od Beograda.Kada ćete progovoriti kako ljudi nemaju da se leče,edukuju.Šza li je sledće.Sudarili se na semaforu kamioni KiM tablica i Srpskih tablica pa čekamo saobraćajne veštake SAD i EU ili Tirane možda.Tugo moja pregolema.

naim

pre 11 godina

Ako slucajno Vucic skloni spomenik u sta ne sumnjam u njegove namere,ali bdite sigurni da tu ce on sahraniti svoju karieru.Zapad vodi pragmaticnu politiku.Setite se samo deklaracije Gelbarta1998 sta je govorio i izgovorio.Sa Vucicima Tome Dace i Slobe oteraste sve republike iz bivse Yuge.100 hilada zrtava ratova pola iliona izbeglica.izolacija drzave i bombardovanje i zato smo tu gde smo danas.Ovim zelim reci samo bog nek nam pomogne jer ovo ne vodi na dobro.A ovi srpski kvazi patrioti sto prodaju junastvo,i pijano srpstvo nek prvo stave prst u glaavu i misle sta izgovaraju,jer koliko znam i imao prilike da ih vidim vecina su ratni profiteri i jedva cekaju da se jos vise obogate,nista bolje se od njih ne ocekuje.pozzz vekovni komsija iz brdovitog balkana

Blendi

pre 11 godina

Poruku na svim sajtovima kod Agim Ceku i vojsku Kosova da vazi isti reciprocitet i na sever Kosova. Sto god radi Srbija sa albancima na presevskoj dolini isto treba i kosovska vojska da se ponasa sa srbima na Kosovo.

anonim

pre 11 godina

SNS i SPS nisu dobili glasove da bi rusili spomenike i huskali narod na sukobe.Dobili su glasove jer su lagali narod da ce ziveti bolje.Huskanje na rat i mrznju samo ce stvoriti jos goru bedu na vrat ionako vec napacenom narodu.Nas narod nikako da shvati da vuk dlaku menja ali cud nikada.To sto je nas narod trazio dobio je,i tek ima da ispasta.

SpomenikMinus

pre 11 godina

Poslati ove BusPlus i BG komunalce da rese taj komunalni problem.
Kad batinaj ua obicnu bus kartu, kako li ce efikasno da resavaju vece probleme, kako drugacije nego surovo efikasno.

savatije

pre 11 godina

Vučić je istakao da Srbija ne želi nikoga da vređa ili učini bilo šta što bi narušilo međunacionalne odnose, ali je ponovio da zakon i ustav Srbije moraju da se poštuju, a to se odnosi i na Albance i predstavnike medjunarodne zajednice.

JUlius

pre 11 godina

Odmah po usvajanju Platforme i rezolucije u Skupstini Srbije, tzv.ministar vojske obilazio ljigavu vojsku u bazama militarizovane Presevke doline, preteci tamosnjim Albancima da ce vojska ukloniti spomenik palim borcima tog kraja. Zar treba mobilisati vojsku za otklanjanje Spomenika, umesto da se mirnim putem razgovara i ubedjuju tamosnji gradjani? Vucic kaze da se nece trpeti protivpravno ponasanje tamo, a kada se kriminalci na severu Kosova ponasaju "protivpravno", onda svako preduzimanje mera Vucic i njemu slicni ocenjuju kao povredu ljudskih i nacionalnih prava! Ne mogu se prava ili ponasanje meriti po dva arsina. Mora se postovati reciprocitet.

Marko

pre 11 godina

Ne vidim razlog da se ruši spomenik u Preševu ako u Beogradu postoji ulica Gavrila Princima (ubio trudnu ženu), ili ulica Milana Tepića (digao skladište JNA i razrušio par okolnih sela u okolini Bjelovara)....

Andric

pre 11 godina

Ovo smo čekali danima, sedmicama... ali vredelo je!
Čovek koji se ne klanja nikom sem zastavi Srbije. Samo tako, samo hrabro i odlučno!

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ако су јединице СПЕЦИЈАЛНЕ намјене, зашто је посјета Вучића ЈАВНА и ПУБЛИКОВАНА.(Изузев, ако није пријетња или држање за сопствени страх.)
Под/свесни су политичари, да од ноћас стварно нема Косова.
Прави се мало Косово, као модел њиховог једино одрживог владања.
Невјероватно да људи немогу ништа научити за ево, скоро 30 година,а имају стварне и експресне/кобајаги факултете.

Marko

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

Kakav fasisticki stav,pa ovo je bolesno. U mojoj drzavi sam ja dakle u borbi protiv odmetnutih bandi, ustvari bandit, a te bande su oslobodioci. Pa jeste i kad su Nacisti bili u Jugoslaviji i njima su srpski borci bili banditi i teroristi.

Nemoj da se pravis budala, nego odgovori na pitanje. Da li je trebalo da se predamo i povucemo, da vam sve damo na tacni, na izvolte? VI kazete hocete Kosovo, mi izvolte?, Vi hocete Presevsku dolinu, mi izvolte?

Ne, ne, zemljace, trebalo je na vas jos zesce udariti, tako vas unistiti da ne mozete sto godina da se oporavite.

Metuzalem

pre 11 godina

Samo treba zamisliti situaciju da je na Tominom mestu Boris, a na Acinom Đilas. Pa pojeli bi ih sve s g***ima što do sada nisu digli u vazduh ovaj spomenik, što su uspostavili granicu, rukovali se sa Tačijem, obrisali fusnotu, sprdali se sa poslednjim srpskim detetom u Prizrenu...

A tek da su primili šeika kao spasioca, i to onpog koji je među prvima priznao Kosovo...

Ali, tako je moralo biti. Samo ovi mogu da preveslaju ovaj glupi narod.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ljudi, da li se vi pitate sta ce biti posle sa nasim Crkvama i manastirima na Kosovu?
Opet nasedamo na provokaciju, pa ce albanski odgovor biti amnestiran pred Svetom.

Masha

pre 11 godina

@Zasto u tekstu ne pise da je to spomenik teroristima iz ucka , NAZOVITE pravim imenom !
(sone, 13. januar 2013 12:36)

Zavisi s koje strane gledas. Ja bih rekla da je spomenik ubijenim gradjanima Republike Srbije od strane vojske, policije i paramilitarnih kriminalnih grupa iste te Republike Srbije.

Ako nas ministar policije uzima sebi za pravo da hapsi te iste gradjane u svrhu (svoje) predizborne reklame. Ako potpresednik Vlade ide u taj kraj da preti vojskom, opet, GRADJANIMA REPUBLIKE SRBIJE, onda i ti gradjani imaju pravo da obiljeze smrt gradjana svoje zajednice. Zar ne? Oni nisu nigde otisli da osvajaju. Ubijeni su na pragu svojih kuca (doslovno).

A sto se tice tvrdnje da su se oni borili protiv svoje otadzbine, zar to isto nisu radili i vojnici Srpske Republike Bosne i Hercegovine protiv svoje drzave (medjunarodno priznate (isto kao i Srbija) Republike BiH? Legalisticki gledano je isto. Smetaju li Vam isto obiljezja tim vojnicima?

Berat Bujanovaci Zürich

pre 11 godina

Serbija ovaj put ima da sklpni spomeniki ali Albanci od Presheva nece nista da rade. Zasto. Zato sto svi traze azil u EU nema ko da ratuje.

README.txt

pre 11 godina

Jbg, albanci su naucili svoju lekciju: Provociraj, pa kad dobijes preko zuba, kukaj i molu ameriku i eu.

Mi nasu nikako da naucimo...

w.

pre 11 godina

@Kosova
U svakom slucaju su vise uradili za Srbe na Kosovu nego vi Albanci. Proterali ste stotine hiljada Srba, opljackali i zauzeli desetine hiljada srpskih kuca, spalili crkve i manastire, oskrnavili SVA groblja juzno od Ibra, sprecavate povratak prognanih, nasli ste neke "slobodane petrovice" i neki "sls" da vam statiraju i glume multieticnost, zlocinci nad Srbima se slobodno setaju...

Stevo iz Niša

pre 11 godina

Tko je uopšte dozvolio da se taj spomenik i postavi..???? Sad se u vladi Srbije već mesecima traži heroj koji će da taj spomenik sruši.....??? Pa ovakve stvari se samo događaju nama, a onda optužujemo druge da je to protuustavno, pa zar nije bilo protuustavno da se taj spomenik uopšte tu i podigne...?? Bitno je da mi trošimo državni novac da bi povećali borbenu gotovost vojske, a što će nam vojska i povećavanje borbene gotovosti...??? Mi se uvek smejemo i podcenjujemo nase susedne zemlje u regionu kako one sve vode pogresnu politiku i kako smo mi uvek najpametniji. Sloveniji i Hrvatskoj uopšte ne treba vojska...!!! Oni rešavaju gospodarsku i ekonomsku krizu! Baš ih briga za vojsku, jer svakako ne sme nitko da ih dirne niti itko sme da im ugrozi teritorijalni integritet, jer im NATO to sve resava. Ne razumem zasto Srbija zeli toliko u EU, kad su sve clanice EU pod zastitom NATO-a, a nas NATO ne interesuje, jer smo mi „velesila“ koja ima toliko novaca da možemo sami da plaćamo toliku vojsku i njezino održavanje. Bogata zemlja Srbija! Nikad mi necemo ni blizu shvatiti što je to EU!

Marko

pre 11 godina

I treba! Podržavan u potpunosti! Nisam simpatizer "bivših radikala" ali država mora jasno i glasno staviti do znanja da je država! Paravojnim, terorističkim, formacijama, nema mesta i ovoj državi!!!!

Sofokle

pre 11 godina

(Masha, 13. januar 2013 13:24)

E sad ti tako pametna, objasni nama, sto smo dole zamalo glave izgubili, a dosta nazalost i jeste. Protiv koga smo mi to ratovali? Ko je to pucao na mene? Objasni molim te, posto ja sam verovatno dobio halucinacije da neko puca pa sam pucao u prazno. Za ovo sto si ti rekla, treba krivcno da odgovaras, jer otvoreno podrzavas ubijanje pripadnika drzavnih organa i pritom iste te organe ne priznajes. Ajde kazi da li smo svi mi budale sa halucinacijama, kazi ako imas obraza imalo?

reciprocitet na reciprocitet

pre 11 godina

@Reciprocitet
Vecinu srpskih spomenika ste vec porusili i to one koje imaju i istorijski znacaj za razliku od ovog nacionalistickog kiceraja kao taj "spomenik" teroristima u Presevu. A za ostale spomenike na Kosovu samo napred, svaki dan vam opada podrska na zapadu jer je vec svima dosta i svima je jasno koga su podrzavali pa moze da se desi da vam ode zaledjina a onda ti zamisli sta ce se desiti.

swedenonline

pre 11 godina

(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

glup si! Neshvatas da ovi odavno nisu ti koji mislis da su. Sad samo placenici pa bi bilo pametnije, rep medju noge i tutavela. Vukovi su zeljni krvi, nebudite im ovce!

njamfolakis

pre 11 godina

E, moj Vučiću! Imaš onog ministra u vladi, koji se hvalio da vas je rušio petog oktobra sa sve bagerima! Taj ti od sviju srba poseduje ajnevidljiviju kičmu, i ima da za sekund poruši sve spomenike! Vidiš da pojma nema o gradjenju puteva, ali kao bagerista može da posluži, čak ćeš moći reći da je posredi samoinicijativa, tako da ti uopšte nećeš biti kriv!

kupi ogledalce momak

pre 11 godina

@sami
A vi Albanci samo znate da provocirate, rasipate vas nacionalizam, masete zastavama i podizete "spomenike" teroristima i ubicama. Sto niste sa parama koje ste potrosili na "spomenike" izgradili nesto korisno, okrecili skolu ili zabaviste, podigli fiskulturnu salu za decu ili otvorili neki pogon, radionicu... A ne, lakse je kukati kako si "ugrozen" i okrivljavati druge za sopstveni neizivljeni, zaostali i 19. vekovni nacionalizam. Provaljeni ste Albanci vec davno.

drasko

pre 11 godina

Ako hoce drzava da demonstrira silu i pokaze da se moraju postovati ustavni poredak u zemlji srbadiji i da zakoni kako za nas u Vojvodini tako i za Albance na jugu su jednaki za sve ,onda mora preduzeti sledece korake :

1. Ukloniti spomenik
2. U slucaju ometnja i remecena reda i mira , momentalno uhapsiti sve one koji to radi. Ako treba i uz primen u sile.
3. Pohapsiti u roko od 24 sata sve one koji sire uznemirenost time sto prete da ce PONOVO pucati na vojsku i policiju. ( nase obavestajne sluzbe to znaju i moraju se ponasati odgovorno, a ne kao politicari )
4. U slucaju da albasnki separastisti upotrebe oruzije, uzvratiti istom merom sa takvom zestinom da im vise NIKAD ne padne na pamet da tako nesto pokusaju.
5. VISE NIKAD NE AMNESTIRATI ONE KOJI PUCAJU, UBIJAJU, KIDNAPUJU.
6. U buducnosti ovakve stvari resaviti u skupstini da se vidi svacije lice i da narod zna ko pritajeno podrzava kriminalne strukture na jugu, a ko je protiv.
7. Narod ce bas uz pomoc skupstine znati kome da sudi, a kome ne. Narod ce znati ko ne voli ovu zemlju i ovaj narod.

p.s.
Dosta ste se skrivali iz tudjih ledja, dosta ste podmetali druge da pricaju u vase ime. Vreme je da politicari prihvate odgovornost.
Popis stanovnistva je pokazao koliko ima albanaca dole na jugu i da su njihove aspiracije i njihovo ponasanje daleko od civilizovanog. Jasan primer mogu videti kroz odnos madjarske manjine prema drzavi, kao i racionlan stav sta se moze ostvariti kroz institucije sistema .

Goran

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

a može li mi Srbi da postavimo jedan takav u Prištinu i da to bude spomenik terorizma albanaca nad srbima ?

Ako može, eh hajde postavite vi, mi postavljamo i da budemo već jednom prijatelji. A ako nemože, nemože ni vi da postavljate i tačka

rrrrr

pre 11 godina

Sve se nesto plasim da ne prodjemo kao 1999.godine, da ne gledamo isti film. Isti glumci su u pitanju, samo je malo scenario drugaciji. A na kraju Srbija prodje najgore.

odakle vam pare?

pre 11 godina

Albanci u tzv "presevskoj dolini" su kao siromasni, nemaju posla, ugrozeni su... Ali imaju desetine hiljada evra za "spomenike"? Kako? Zasto te pare nisu potrosili na nesto korisno umesto na zaostalu demontraciju nacionalizma, netoleranciju i prizemnu provokaciju?

dare 011

pre 11 godina

Kada ćemo o pravim problemima. Miškovića i spomenik ne možemo da namažemo na 'leba i pojedemo! Gde su PLATE? POVEĆAJTE PLATE NARODU!

Dexter

pre 11 godina

Hehe, super su ovi oficiri. Zablji dezen, a uokolo sneg. Neka vide neprijatelji da mi Srbi znamo sta je kamuflaza :)
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 17:37)
Hehe, super si ti. Ima posebna bela presvlaka koja se nosi u slučaju potrebe, a da si služio vojsku znao bi to...

XxX

pre 11 godina

Mozemo mi lako da uklonimo spomenik,samo me znam ko ce od vas hrabrih Srba posle da ode da brani srpske preostale manastire na Kosovu, jer Albanci ce za svaki njihov spomenik da sruse 5 srpskih manastira.Hoce li ici isti oni heroji koji su otsli da slave Bozic i novu godinu,pa kad su dobili batine zaplakali su ko male bebe.Lako je biti heroj i Srbenda na internetu.Za borbu protiv Albanaca svima vama je dovoljno da odete dole i pokazete se,ne morate meni da objasnjavate vase herojske zelje i poduhvate.

MUKNAVI

pre 11 godina

Taj spomenik mozes srusiti ali onaj u glavama pojedinaca koji sa tim mesetare sa ostalima neces Vucic gospodaru dok se u Bujanovcu,Pesevu,Medvedji i diljem ,podjednako,po Srbiji ne aktivira privreda,radna mesta i sve ono sto ste obecali kada ste jurisali u kabinete iz kojih nam sada saljete diktaturu kojom bi da "urazumite" obicnu raju,kako nas nazivate u vasoj oholosti sa fest` nadrenalinom u glavi.

prokleta avlija

pre 11 godina

dve Srbije...naprednjačko-radikalsko-sps-ovska preti,šalje bagere,rovokopače,žandarmeriju,vojsku,haubice,avione,tenkove,dinamitom se diže spomenik u vazduh i drugi predlozi...neko poput Djindjića sedne u auto u rano jutro,odveze se do Preševske doline,nadje se sam sa Albancima najverovatnije u kući jednog od lokalnih vodja,ručaju,popiju tursku iz malih porcelanskih šoljica sa crtežima trešnjinog cveta,pojedu rahatluk,popričaju u četiri oka i do podneva zajedno sa tim istim Albancima na konferenciji za štampu obznani da je problem rešen...e tako se ponaša prava vlast,ali nismo mi te sreće,izbubili smo je tamo na proleće pre 10 GODINA!!!

Nemanja

pre 11 godina

nisam glasao od 2000-te, namerno pocinjem ovako ovaj komentar.

Jedno je sigurno i to ne moze niko da demantuje, moze samo da "udara" ove minuse, ali Vucic je pokazao odlucnost,striktnost,doslednost,odrzao je rec i pokazao se kao neuporedivo veci autoritet od prethodne vlasti koja se bavila "mlacenjem prazne slame ili prodavanjem magle" i uvecanjem bogatstva vec bogatih ljudi. Iskreno mu zelim da istraje, jer od onih prethodnih imamo samo prazne reci "o Evropskoj Srbiji" i evropskim vrednostima,reformama i slicno, a od reci nema nista, sto se videlo u poslednjih 13 godina...

Gigidu

pre 11 godina

Uklonicemo Autonomiju Kosovu i Vojvodinu to je bilo 1989g Za 10g izgubilismo Kosovu i opet vratili Autonomiju Vojvodinu.
Uklonicemo Spomenik u Presevu ali sta ce bit posle 10g.

dosta prodavanja magle

pre 11 godina

Imate li vi ideju kako da UPOSLIMO SRBIJU?
Kad ste bili opozicija obećavali ste kule i gradove...blagostanje, med i mleko, samo da odu žuti i ima Srbija da procveta!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

@
(Dexter, 13. januar 2013 18:10)

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.

prokleta avlija

pre 11 godina

Potprecednik Vlade Gosp. Aleksandar "Sledece nedelje" Vučić...ovaj svakim proteklim satom ispada sve smešniji i smešniji,pored ovakih na vlasti DS i ne treba ništa da priča sami sebe ubijaju kao što su radili godinama unazad...

Gradjanin

pre 11 godina

Vučiću,ili sklanjaj spomenik,ili ćuti,ili smeš ili ne smeš,to što ti i Dačić preko novina uklanjate svaki dan,to se ne računa,sl...i.

Mihajlo

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.
(from hr, 13. januar 2013 12:49)

Ako je ovaj komentar zaista napisan od strane Hrvata, onda ipak ima nade na ovim prostorima...

VUKAŠIN

pre 11 godina

Spomenik treba skloniti jer je protiv zakona postavljen i to je asvim legalno jedio što je pozadina podizanja takvog spomenika provokacija Šiptara pa ako reavamo da ga uklonimo to moramo da radimo u prisustvu svih stranih faktoora kako ne bi doplo do incidenta.

Kosova

pre 11 godina

Vidim da vecina ljudi pricaju o zakonu o ustavnom pravu i medjunarodnim odnosima i o prosloj politici milosevica i seselja a ne vide da ta politika ipak nastavlja i da politicari koriste kosovo kao izgovor za sopstveni dobitak za kontrabandu i podrsku kriminala budite razumni ljudi i pomislite sta su dobro uradili politicari za srpske gadjanine do sada na kosovu od zavrsetka rata ?!

Realnost na terenu

pre 11 godina

Ljudi nije mi jasno kako neshvatate da se politika promenila i da se mi ne pitamo nizasta vise, a pitali bismo se da smo imali normalne politicare u poslednjih 30 godina i da su vodili zemlju kako treba. Ljudi, mi pijemo penale od zapada i EU i pitanje je do kada ce tako biti, jer smo izgubili sve ratove koje smo vodili, a boga mi ih i izazivali.

Darko

pre 11 godina

Bravo Vucicu, mora da se zna da drzava postoji. Pa ti albanci nam dusu uzese, a mi samo cutimo i samo neki glupi pregovori i na kraj opet nista, Oni su ugrozeni a mi nismo. Ako im ne valja u nasoj drzavi, neka idu u Albaniju i nek se ne vracaju vise. Uzese nam kosovo, sada se spremaju da nam uzmu i jug Srbije, pa koja smo mi onda drzava? sta smo mi? sa nama svako moze da radi sta hoce. U nasoj drzavi proslavljaju 100 godina postojanje Albanije, pritom na centru Bujanovca stavljaju maketu zute kuce, svi mi znamo sta ta zuta kuca znaci za nas Srbe. Samo napred Vucicu, mi sto planiramo da ostanemo u ovoj drzavi smo uz tebe, a ovi sto su otisli ili se spremaju da idu srecan im put.

021's

pre 11 godina

Trebali ste pre svega da sprečite postavljanje spomenika,valjda je imala policija obaveštajna saznanja da planiraju da ga postave.Umesto toga puštate preko mesec dana da se stvar zakuvava.Neverovatna nesposobnost svih redom...

Pametnjaković

pre 11 godina

Potpun promašaj kao i obično. Ovo je samo još jedna potvrda da kod nas svuda, ali svuda, rade nesposobni promašaji, bez 3 grama valjanog mozga. Ovako nešto ne bi moglo da se dogodi u bilo kojoj normalnoj zemlji. Da li ima ovde kod nas da bilo koja služba radi bilo šta i da je u stanju da spreči nešto loše pre nego što se dogodi. Sramota. Ja ceo život živim u Srbiji i moram priznati da sam jedino primetio kako, nas, obične građane, maltretiraju kao da smo kriminalci, dok prave kriminalce ne diraju, čak im pomažu. Čudno zar ne? Nama je jedino rešenje da se svi ujedinimno i napravimo revoluciju, eliminišemo nesposobne koji nas upropaštavaju i konačno napravimo državu kakvu želimo i kakvu zaslužujemo.

Jelena

pre 11 godina

@ (Balkan blues, 13. januar 2013 12:56) - uopšte ne kontam ovakve postove. Koga briga da li će neka nn osoba otići iz Srbije? Zar to nije nešto intimno što treba da podelite sa svojim bližnjima? Ne znam zašto bi to ikoga ko Vas ne poznaje zanimalo. Komentarišem ovaj post jer sam primetila da su ovakvi komentari sve češči, a nije mi jasna svrha.

marko

pre 11 godina

presevo je srbija! a ne tamo neka priznato/nepriznata zemlja... da ne bude u oglasima: menjam crveni mermer za kamen od unesco-a; sifra: rusimo redom.

ПАНКрти

pre 11 godina

Море,мич' тај споменик Вучићу. Мич' се баба,мич се баба! Долаз' војска,долаз' војска!

seljadin

pre 11 godina

Albanci brzo zaboravljaju, a to je da su se u ratovima pokazali kao veoma losi vojnici, sve bitke su izgubili, jedino sto su imali je NATO, bez NATO bombardera ce ponovo izgubiti, ko im je kriv .....
Ovo ce biti jos jedna borba profesionalaca vojnika Srba i terorista koji ce biti ubaceni sa teritorije Kosova, no nasa vojska je inteligentnija, imaju oni "lek" za terorizam, to su vec dokazali u Bujanovcu, Medvedji i Presevu.

vuksan

pre 11 godina

Na tvom mestu poveo bih racuna o takvom osetljivom pitanju,obzirom da Brisel nema poverenja u vasu koaliciju koja je izazvala ratove 90tih na ovim prostorima.Sns i Sps jos dugo godina bice pod skenerom medjunarodne zajednice zbog svoje proslosti,tako da vam ova avantura ne bi isla u prilog.Zbog toga,jasno je da ova koalicija nije niti ce ikada biti u nacionalnom interesu.

SVOJE PA TUDJE

pre 11 godina

Bremen, potpuno se slazem sa tobom u svemu samo bih dodao da ako vec nece da razgovaraju Dacic i Vucic sa onima u Presevu i zele da ga ruse neka prvo naprave spec.jedinicu od clanova njihovih familija pa ako ne uspeju onda poslati tudju decu. Moze se to i na lep nacin ako se hoce ali inat je odlika svih na Balkanu i zato svi po malo gube.

Svega pomalo

pre 11 godina

Sa Tomine platforme na spomenik narode!! Još malo pa nestalo!!!
PS
Takvih obeležja u Bujanovcu i Preševu ima mnogo više a posebno nazivi ulica i ustanova posvećeno OVPMB a dotični spomenik se nalazi na "Trgu palih boraca"????
Bolje da se Vučko sa ekipom pokupio pa došao da obidje ove najsiromašnije opštine juga Srbije i razgovara sa predstavnicima lokalne samouprave na pronalaženju rešenja nego što obilazi vojsku i policiju i diže bespotrebne tenzije da ubere malo jeftinih političkih poena pošto mora da nadomesti neke procente zbog one bruke od juče!!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Kada je DS bio na vlasti drzava Srbija je te 2001/2002. uspela da se izbori sa oruzanom pobunom. Vucic i Dacic ne mogu da se izbore sa jednim spomenikom. Toliko o sposobnosti.

sofronije

pre 11 godina

Ne, uopste ne treba najavljivati preko medija kada i kako ce biti srusen taj spomenik. Samo treba otici tamo i srusiti ga, a ne pripremati ih preko novina!

Petar Petrovic

pre 11 godina

I da se ukloni spomenik efendiji onom, ali pod hitno, jer je to vredjanje zrtava i porodica zrtava, za koje je pomenuti osudjen.

Зрењанин

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!
(trebalo, 13. januar 2013 13:53)

Ко призива сукобе овде? Не каже се џабе да папир (тастатура) трпи све. Дај се опасуљи човече! Ко ти каже да није тражио подршку за уклањање? Како волим вас што се у све разумете ко Марица, да не кажем у шта!!!!

smesni i providni

pre 11 godina

@Safet Cara i kompanija
Koja smesna zamena teze. Da ste sagradili skolu ili fabriku ili nesto sto povezuje ljude na tom prostoru pa da i kukas ali vi Albanci ste podigli "spomenik" teroristima koji su ubijali policajce, vojsku i civile ove drzave i to kada je Milosevic vec bio bivsi a jedini razlog zasto ste to radili je sto vam je malo bilo Kosovo nego ste hteli i Presevo i pola Makedonije. Sta vi Albanci mislite, da izigaravanje zrtve i nevinasca moze da vam upali i u 2012. godini? Davno su ta vremena prosla. Jako davno. I vasi spoznori su vec ukapirali sa kim se ima posla.

tamnicar

pre 11 godina

@(gargamel, 13. januar 2013 12:31)

Ako pratite forume i komentare, onda vam je valjda jasno da onaj ko stavi minus ne mora pod obavezno da se ne slaže sa celim komentarom, ali se ne slaže sa njegovom suštinom.

Što se tiče komentara na tekstove o rezolucijama, Kosovu, spomenicima, korupciji, Miškoviću... da, mnogi komentari će dobiti minus samo zato što su ljudi preumorni više da slušaju o jedno te istim stvarima. Nigde se ne mrda sa mrtve tačke, mesecima se vrte iste "vesti" u krug.

Npr. niko nije za Miškovića, ali je popriličnom broju njih jasno da od tog hapšenja nema i neće biti puno rezultata, stoga i minusi ljudima koji navijaju, valjda po partijskoj osnovi da se i dalje drži u zatvoru, a trpeze i dalje prazne, epiloga nigde.

I za ostale teme isto važi. Pogotovo ovo sa spomenikom. Tolko priče oko toga, nigde dela, u krajnjem slučaju, pored svih problema ispade jedna kamenčuga kamen oko vrata. Nonsense.

Stefan KG

pre 11 godina

I onda se čudite zaštu u RH ne želimo spomenike četnicima ?!"
(Kiki, 13. januar 2013 12:47)

Dovoljno je samo reci Jasenovac, u kome je ubijeno 700 000 najvise Srba, ali i Jevreja i Roma (to je vise nego ukupan broj poginulih Amerikanaca u Drugom svetskom ratu), pa da postovani Hrvati cutite "za vijek vijekova" ako imate imalo obraza.

Boban

pre 11 godina

Ako prestanemo vise da pricamo i pisemo o spomeniku, srusice ga oni sami.
Provokacija je uspela samo ako se na nju reaguje.
Ne razumem smo, zasto se Ministar vojske mesa u posao Ministra policije.
Mnogo babica, kilavo dete.

bb

pre 11 godina

Cinjenica je da tom spomeniku nema mesta ;s druge strane oni nista ne rade a da nemaju mocne zastitnike te tako ne treba ni nasedati na provokacije. Na zalost, vec decenijama smo prinudjeni da resavamo kvadraturu kruga sa resursima koje imamo a koji nisu bas veliki.Bilo bi dobro da se nista ne resava nasilnim putem.To smo vec probali.

Bojan J.

pre 11 godina

Zar ja sad 20 i kusur godina i tek godinu dana iskustva u medjunarodnim odnosima treba da vas ucim sta je optimalno uraditi? Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...

Stojan

pre 11 godina

Neka Vucic postavi dole u pripravnost vojsku na granici i pojaca njenu gotovost, Dacic neka odavde posalje zandarmeriju, a Djilas komunalne policajce i rusite taj spomenik.
Pola zemlje mora da se angazuje oko resavanja ovog "problema" do kojega nije ni trebalo da dodje da se reagovalo na vreme i u samom pocetku!
Smeniti dole celo opstinsko rukovodstvo,pocev od predsednika Mustafe (koji treba i krivicno da odgovara),koji su dozvolili postavljanje spomenika.

deftone

pre 11 godina

aman ljudi, manite se glupe price o Vucicu i ministrima! Ovde je rijec o provokaciji sprkog naroda, njegovih osjecaja i o samom spomeniku koji, realno, treba da se ukloni i to cim prije! Nema smisla sad nazivati ministre, Dacice, Vucice, Nikolice.. bageristima, rusiteljima, graditeljima.. nego ajte da se drzimo navedenog problema! Spomenik je tu protivpravno postavljen i kao takav treba da bude uklonjen! Isto tako, svaki Srbin, koji je iole Srbin, trebalo trebalo bi da se gnusa na ovaj spomenik! Jednostavno treba biti demoliran i kraj price!

milan

pre 11 godina

Da si smeo da ga srusis vec bi ga srusio. Koliko vremena treba da se to zavrsi? Ujutru posaljes par radnika sa macolama i do uvece je gotovo. Ili ne? Otkad pricate da cete ga srusiti? Prazna pretnja.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li neko može da ovim našim debelim oficirima kae da su im ove šapke katastrofa,da li ima neke šanse da se ta užasna kapa zameni nekom koja bi bila mnog lepša i bolje stajala ovim ugojenim i komičnim oficirima?
Ako je ideja bila da te kape liče na šajkače onda su baš mnogo omanuli,bolje da im daju original šajkače nego ovo što sada nose na glavama,to je sve samo nije kapa,i oni svi u tome izgledaju komično i groteskno,i koga će oni da brane,ajte molim Vas više !

branković

pre 11 godina

oduvek je blo bolje sprečiti nego lečiti.
na odgovornost sve one pojedince i službe koje su zatajile, pod hitno!
čitajući ove komentare predpostavljam da velika većina nije osetila lično na svojoj koži, odnosno bila angažovana u uniformi ili bez nje na područiju kosova 98 i 99 godine.
ljudi, prevelik je ulog dole jer ako krene po zlu, bojim se da ćemo ostati i bez tog dela srbije. Tamo bez puškaranja neće proći, a onda će opet ginuti policija i vojska, i opet će se srbi povući i opet će biti osnovan nei sud za srbe i sve tako u krug.
pamet u glavu, trebaju nam političari sa malo mozga i veza po belom svetu, a ne ovi koji misle da će dobiti poene na osnovu ovog nesretnog spomenika! Bolje im je da se samo sete HAGA i da malo olade usijane glave.
dosta je više ratovanja i majki zavijenih u crno!!!

Judge Dredd

pre 11 godina

Pazite samo da stav međunarodne zajednice uskoro ne obznani da je neko pitanje unutrašnje pitanje Kosova. Mnogo puta do sada na Balkanu dešavale su se političke odmazde na svakakve Ypolitički nekonstruktivne poteze. Od srpske vlasti sam očekivao da albanskoj nacionalnoj zajednici ponudi rešenje, da spomenik može da ostane ali da grb UCPMB mora da se zameni grbom ili obeležjem nacionalne zajednice Albanaca u Srbiji. Očekivao sam da u tom sporu predloži kompromis, da nijedan spomenik ne bude sporan, ni amnestiranima ni policajcima, da predmet razgovora bude samo poruka koja stoji i simbol koji je svima prihvatljiv. Strani ambasadori predložili su upravo slično rešenje, jer albanska nacionalna zajednica treba da kreira i usvoji svoja obeležja, narodna a ne državna, kao što i srpska zajednica na Kosovu treba da uradi isto. Na mnogim mestima na Kosovu stoje zastave države Srbije, grbovi države Srbije, nemojte da budemo cinični i besni ako neko uskoro počne silom da ih uklanja.

Flash

pre 11 godina

Vucic mi je oduvek bio ljiga, ali otkad je dosao na vlast,svojim radom me sve vise odusevljava, a ja sve vreme 'na gotovs' da se ne bih prevario, u slucaju da je u pitanju populizam a ne istinska borba protiv korupcije/kriminala/nepostenja...jos sam obazriv, ali ako ovako nastavi, i ako se ispostavi da sve to radi za nasu dobrobit, ima moj glas na sledecim izborima. A sto se tice spomenika, trebalo je da se srusi jos u decembru, sad ce biti teze, ali ne i neizvodljivo. Samo se nadam da niko (od nasih) nece poginuti...

Makedonac

pre 11 godina

Megju Srbima i Albancima izgleda da se ne moze zamisliti zajednicki zivot, u okviru jedne zemlje.

Mislim da bi bilo najbolje da tu Presevsku dolinu istupite na Kosovu, ako je tako kako kazu albanci da su 100% u presevskoj dolinu i uzmite severno kosovo ( ipak imacete deo kosovo, koje istoriski smatrate srpskim ) i krenite dalje u bolju buducnost : )

Tako Treba

pre 11 godina

Spomenik je dostigao maksimim koji nije mogao da postigne nijedan spomenik na Balkanu. Cestitam Albance za ovai gest, i velika sramota za Vladu Srbije na ovoj promociji tog spomenika OVPMB. Za ovaj spomenik danas se govori u Ameriku, EU i na prvim vestima u svaku televiziju.
I juce da bi se rusio taj spomenik oni su stigli cilj sa malom investicijom.

Che

pre 11 godina

Pozvati lepo sve medije,da ne bude da se nesto krije i taji i ukloniti spomenik i pohapsiti one koji su pretili i sve usnmiti,da ceo svet zna.Dosta je bilo.

perun_u

pre 11 godina

Nikakvi spomenici pobunjenika se ne mogu tolerisati. Podržavam Aleksandra Vučića. Država mora da reaguje i da sve te spomenike ukloni.

ivaan

pre 11 godina

Ustav Republike Srbije mora se poštovati i zakoni moraju da budu isti za sve. Albanski političari se igraju vatrom, a pokušaj internacionalizacije pitanja spomenika teroristima teško da će im proći. Podržavam stav Aleksandra Vučića da država mora odgovorno da se ponaša i jako je važno da Srbija ovoga puta ima međunarodnu podršku, američke ambasade pre svih. Ipak treba biti oprezan da se ne izazovu sukobi širih razmera, to nikome neće ići u prilog.

maticne-knjige-sfrj

pre 11 godina

Šta reći na ideju da se ruši spomenik "OSLOBODILAČKOJ VOJSCI" to je vandalizam, ali ja nemislim da ih tako treba nazivati, jer ako se ruši spomenik teroristima, i ubicama, onda je to uredu. Postavite vi sebi pitanje zašto sva štampa i sva srestva javnog informisanja teroriste i ubice nazivaju imenom koje može sa ponosom da se nosi. Nedirajte spomenik "OSLOBODIOCIMA" ali ako su zločinci i teroristi onda je već bilo vreme da se uruši.

U čemu je problem?

pre 11 godina

Pa to ste trebali odavno da uradite. Mesecima se vučete, pričate, najavljujete, pregovarate, pa opet najavljujete, pa se dogovarate, pa pričate, pa najavljujete ...
Lepo novinare pod mišku, da se sve snimi, policiju ili vojsku da obezbedi mesto, i gotovo. Pa nek' neko pokuša da napravi problem ili da zapuca.

nada ZR

pre 11 godina

JOVANE potpunio se slazem sa tobom.Jos bih samo dodala dasvako ima izbor i moze da zivi gde mu je bolje.Tetri opstine su u Srbiji i za njih vaze srpski zakoni.Pa u Vojvodini sedam opstina je skoro cisto Madjarsko i nikada ali nikada ti ljudi nisu ni pomislili da urade tako nesto a verujte da Madjarska ima bogatu istoriju.O kulturi da i ne govorim.Sta znaci mi sto postujemo Srbiju i njene zakone smo budale a ovi drugi pametni.Spomenik sada mora da se srusi pogotovo sto su isli po pomoc u Tiranu.Ako vam je Albanija prijatelj put pod noge napred.

Draga

pre 11 godina

Gledam pre neki dan Srpski dernek u Vukovaru uoci badnjeg dana i veceri.Pustali Cetnicke pesme,galamili i na kraju se potukli...Sve neka besna deca,pitam se gde su im roditelji.Dizu se tenzije.Neko ce nevin stradati zbog takvih.Nisam mogla da poverujem da ima i takvih Srba..

Albanci se oduvek tako ponasaju pa i u Makedoniji i na Kosovu smo navikli na njihove provokacije.

Nasi politicari ovo koriste da podignu sebi rejting.
Albanci bas zele da izazovu sukob da bi Srbi opet dobili packe od medjunarodne zajednice.Oni to ne rade dzabe zato citiram ovog komentatora sa kojim se apsolutno slazem to je najpametnije :

Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...
(Bojan J., 13. januar 2013 16:33)

sta vi zamisljate ko ste

pre 11 godina

@JUlius
Toliko duplih standarda i licemerja imas u komentaru da je to smesno. Srbe na severu nazivas "kriminalcima" a svoje Albance " meduznim palim borcima", Srbi na severu su nekoliko puta bili fizicki napadani i od Rosu i od Kfora dok Albanci iz tzv "presevske doline" ni jedanput od kada postoji ovaj cirkus sa spomenikom, Srbi se hapse i maltretiraju za Bozic, ranije za Vidovdan a niko od Albanaca nije ni pipnut na proslavi "dana zastave" i da ne nabrajamo dalje. Izjednacavanje medjunarodno priznate Srbije i izdrzavanog protektorata koji nije u stanju ni na Evroviziju da ode, da ne spominjemo. Uglavnom, mene licno vec smara ovaj albanski narciosidni nacionalziam koji ovde rasipaju Albanci i ovo previsoko misljenje koje imaju o sebi i o svom agresivnom i primitivnom nacionalizmom sa kojim dave i Srbiju i Makedoniju. Da li su krivi Amerikanci koji su ih razmazili i koji ih nisu na vreme kaznjavali ili Albanci ne kapiraju da je velika razlika izmedju realnosti i propagande o njima samima u koju su izgleda poverovali... Ali smara, mnogo smara. A tek ove pretnje sa rusenjem srpskim spomenika na Kosovu i uporedjivanje crkvi starih vekovima sa nekim novokomponovanim spomenikom teroristima...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Sto se ****imo kada nemamo sa cim, sa Acom, pa sledi revans na Kosovu, pa sta cemo onda? Aco, malo mozga, sedi i razmisli, vredi li lajati na vetar.
Kada nam oduzmu i te tri opstine, onda ce opet DS da bude kriva kao i 99-te.

gg

pre 11 godina

Spomenik ne treba rusiti. Treba ga ukloniti i predati ga predstavniku - portparolu - Albanskog veca tri opstine. Sa molbom da se preseli u Tiranu.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

Vucicu,a to kada ti kazes mora da se i uradi???Prosvetli me presveti euroradikalu,strasno je sta si umislio da jesi.

Marko

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.
(Jovan)

pa to su neki rekli i Srbima u BiH i Hrvatskoj - ako va se ne svidja zemlja u kojoj zivite - mars napolje. Pre toga su poceli da dizu cetnnicke spomenike i stavljaju balvane na puteve. A mi ih porusismo SVE do neprepoznatljivosti I REKOSMO SADA JE OVO SAMO NASE. a VIDITE NIJE LEPO...ni jedno ni drugo ali imalo je i ima i trece ali i to ne znamo. Nisu znali ni Toma ni Nikolic ni Dacic da to nije lepo. Kao ni oni sto rekose ako vam se ne svidja mars napolje...

dragan gm

pre 11 godina

Zasto su dozvolili da se postavi spomenik? Sta su radile bezbednosne sluzbe,nemoguce da nisu znali da ce ga ovi podici.ili su ih namerno pustili da bi sad imali problem.

mmmm

pre 11 godina

Možda bi trebalo razmisliti o rešenju da se sa spomenika skine oznaka i tabla i simbol UČK da ostanu samo imena na spomeniku i da se izmesti na neko ne tako javno mesto i intimnije kako i dolikuje poginulim, umrlim ljudima zbog rodbine i poznanika!

Žaki

pre 11 godina

Opet ishitreni potezi? Zašto? Dokle? Ne radi se brate tako kada još uvek u svetu o nama govore kao da smo samo zlo; kao da iz ovog naroda nisu nastali Nole, Ana, Dragana Del Monako, a davno pre i Tesla? Uhvatili ste se za suverenost (iza koje se skriva javašluk) iako je svima jasno da nje nema usled ekonomske i svake druge zavisnosti!? U ovoj situaciji kada Albanci prave veliku Albaniju, (što je teško sprečiti) bilo kakav potez koji bi tome stao na put može biti jedva dočekan! Zato je neophodno uraditi šokantne obrte; jer samo stres i šok, ko ih podnese stoički i ne padne, mogu biti lekoviti. Prvi put, ako je situacija u svetu već ovakva kakva je, sama Srbija treba da internacionalizuje problem sa konkretnom saradnjom? Da u pomoć pozove EU, NATO (najzad EU je naše prirodno okruženje) i da stvar osvetli onako kakva ona jeste - kao terorizam, na šta su preko Atlantika naročito osetljivi. Uvesti NATO baze (kao iznuđen potez) u taj region i eto vam mira! Ovako, neko polupismen sarađuje sa istočnim zemljama od kojih nikakve vajde nema (uostalom gde je sada niški ruski korpus?) Naprotiv, samo se gura prst u oko onima koji imaju snagu da nas sasvim razore, a da istok ne bi ni trepnuo! Zašto tu snagu ne okrenuti u svoju korist? Pa šta mislite sa kim bi pre NATO (koji nije glup) sarađivao - sa nama ili sa onima koji su na interpolovim poternicama u zamrznutom statusu? Imamo ljude koji bi jedva dočekali da izlobiraju za ovaj scenario! Od nas zavisi kad će NATO samo da povuče vodu.

RS

pre 11 godina

citam komentare i nemogu doci sebi prece je stranacko opredeljenje nego Drzava unisteni smo zadnjih 8 godina a opravdanje je u novoj vlasti nevolim SNS ali podrzimo te ljude da vidimo sta moze predhodni su sve pokrali izvrsili zadatak EU ovo mi lici na Zvezdu i Partizan zalosno

prokleta avlija

pre 11 godina

(Nemanja, 13. januar 2013 13:38)
covece pa da li si ti svestan da je ceo tvoj komentar mlacenje prazne slame 100% u stilu Vučića i SNS-a? pa ti ništa konkretno u tvom komentaru nisi naveo,kao što ništa konkretno ne možeš reći da je Vučić uradio...

Oritija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić za razliku od Ivice Dačića koji je kukavica da bilo šta uradi. ALeksandar Vučića je sposoban, vredan i radan i građani više veruju da će on skloniti spomenik u Bujanovcu nego bilo ko u Vladi Republike Srbije. SAD se neće mešati u unutrašnje probleme Srbije, i daje odrešene ruke našoj Vladi da spomenik u Bujanovcu bude sklonjen. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

barracuda

pre 11 godina

Srbija mora postati pravna država ukoliko želi da opstane kao država, kraj priče.
Ko razume, razume, ko ne razume neka mu i dalje stvari pojašnjavaju Vučić, Dačić, Selaković, Dinkić, Koštunica, Tadić, Nikolić, Đilas, Palma, Maja Nikolić, Yeti-snežni čovek i mnogi "vrsni" intelektualci, savetnici, analitičari, SPC, SANU, BIA...i svi ostali koji su se privezali na budžet i sisaju li sisaju, a običan svet u Srbiji doživljavaju kao koleteralnu štetu.

Dragan

pre 11 godina

Resenje br 1 :

Pored spomenika postaviti dve ploce , na kojima ce na svim svetskim jezicima pisati "Ovako ce proci svi koji se drznu da dignu ruku protiv drzave Srbije"

Resenje br2.

Spomenik okruziti sa , npr 8 spomen ploca , na kojima ce biti ispisana imena poginulih policajaca , vojnika i gradjana, ubijenih od strane terorista kojima je podignuto to crveno ruglo od mermera.

Tako da se spomenik ipak moze videti , ali da prvo moraju da prodju pored imena onih koje su pobili. Da ih podsecamo svakog dana , da su na krvi svojih komsija , trazili pripajanje KiM.

Resenje br3 ukljucuje bager , ali mislim da je su ova gore dva navedena daleko pametnija , kulturnija , i najvaznije , najvise ce ih zaboleti , jer im se uzvraca istom merom , na kvarno , bas onako kako oni nama vole da podmecu.

David

pre 11 godina

Bice uklonjen bice uklonjen bice uklonjen i tako vec mesec dana. Zanimame me koliko dugo bi stojao jedan takav spomenik u Americi kada bi talibani podigli Bin Ladenu pa on je njihov oslobodilac. I od koga su to oni oslobodjeni u Srbiji jel od srpske vlasti i vojske pa da sigurno da jesu jel im nemozemo nista i podici ce oni tu i jos veci i uzeti i to. SRBIJO BRUKO

x36q4

pre 11 godina

Vucic bi trebalo dobro da se naspava i da razmisli jos jedared. Albanci treba da nadju neku krpu i da pokriju spomenik dok bura ne prodje, a kad uhvate Sarica neka otkupi taj spomenik pa niko nece nista ako ga i srusi. Mene to u stvari ne zanima.Posto ne znam sta cu sa sobom iz dosade citam ove vesti i da opozicija treba da odgonetne da li je ovo regularna vlast ili je Srbija privremeno okupirana teritorija od strane srpske politicke mafije.

DD

pre 11 godina

Odakle pare? pravo pitanje, konacno neko da to pita. Zivim u Vranju i cesto idem u Bujanovac i Presevo. Licno nemam nista lose sa strane siptara, ali me zanima odakle tim ljudima pare. Oni su nenormalno bogati, ni oni sani ne znaju sta imaju, ima i onih siromasnih, ali sam siguran da su u manjini. Na jugu je jako siromasno, fabrike su nam stale sve, nema zemlje za obradjivanje, vecina Srba jedva sastavlja kraj sa krajem, a Siptari ne znaju sta ce sa parama. 100 posto sam siguran da nisu ni malo ugrozeni.

Fizio Ni

pre 11 godina

Onog trenutka kada se bude uklonila ta provokacija sa teritorije Srbije ima da mi bude najlepsti dan ove godine. I to samo zahvaljujuci Vucicu, neka je ziv i zdrav jos sto godina.

Dača

pre 11 godina

Na ovakve provokacije treba odgovoriti samouvereno ali primereno i na dostojanstven način.Braneći interese domaćeg stanovništva!
(Nena, 13. januar 2013 18:06)

Zamolio bih doticnu, ili nekog slicnog "diplomatu", da bi objasni sta je to "samouvereno, dostojanstveno ali primereno". Ako ne reagujemo, onda idu komentari da nemamo drzavu, ako se odreaguje i skloni spomenik, tada se prica kako hocemo rat...

coka

pre 11 godina

au sta je ovih vucicevih na sajtu,ccccccccccccccccc.ajde,ajde znamo se.manite se tih gluposti,pretnji,kao fora on obilazi vojsku,jecu u skupstini se dere onako,kao on je faca.ajde bre vucicu mani se gluposti.daj ti nama radna mesta normaln,a ne sad kad si uhapsio miskovica ja moram da radim za manju platu,misli malo,stavi prst na celo.sta pretis ti svuda i svakome,zasto nisi sprecio da se spomenik postavi,gde si bio tada.a ne sad kao ti se setio,ma to vise i kod male dece nepali.bavi se pravim stvarima koje si obecao,da imamo za hleb a ne da se bavis glupostima,i da nas vracas unazad.

fe.

pre 11 godina

@Kosova
Ako neko nastavlja politiku Milosevica onda ste to upravo vi Albanci na Kosovu. Ponasate se identicno kao Srbi 90tih, u nacinu vladanja, odnosu prema manjinama, izivljavanju, "posteni srbi", politicari su vam kriminalci sa milionskom imovinom (pitas se nekada odakle Taciju i Haradinaju milioni?), instrumentalziacija Albanaca u juznoj Srbiji i Makedoniji, albanske etnicki ciste paradrzave... Prvo ti sagledaj sta imas ispred svog nosa u Pristini pa onda soli pamet okolo.

nik

pre 11 godina

Zameniti Presevo za S.Kosova i ubuduce albanskom stanovnistvu postupak za izdavanje srpskog drzavljanstva usaglasiti sa pravilima koja vaze u Z.Evropi tj. prevedeno u praksu bi bilo jednako nemoguce.

Luka

pre 11 godina

Naravno da treba postovati Ustav i Zakon. Vucicu samo zavodite red. Dosta je bilo ustupaka i popustanja da radi sta ko hoce, konacno i u svakoj naprenoj kuci se zna neki red a kamo li u drzavi. Imate apsolutnu podrsku kompletne moje porodice.

Skender beg

pre 11 godina

Zar ne shvatate da cete biti nadigrani i prevareni. To je cilj albanskih nacionalista.Srbijanska politika tone iz katastrofe u katastrofu.

Stojan

pre 11 godina

Opasna Albanska provokacija uoči pregovora i trgovine ustupcima! Pravlenje balansa sa aktivnostima četiri srpske opštine na severu Kosova.ž kao i ukazivanje da " njihove" teritorije ima ima i sa druge strane linije.
Zakasnelo uklanjanje spomenika silom( gde su bile obaveštajne službe u vreme priprem i realizacije postavljanja spomenika ?)sigurno će, nažalost, izazvati neku odmazdu i neku kontraakciju!
Koliku i gde , zasad se ne zna !

mmmm

pre 11 godina

I da se okrenemo životu reševanju krize a i opstanku,ekonomiji,privredi što odgovara 90%posto gradjanima kosova i cele Srbije a ne samo onih 10%posto kojim je već ovo postalo zanimanje i ulaznica za vlast a i ponekima bogaćenje i zamajavaju nas evo već 2 decenije i unesrećuje!Daće bog naši potomci da žive u istoj državi a i eu i da budu pametniji .vredniji i sretniji od nas!

miodrag011

pre 11 godina

Zasto smo i dozvolili da se nadjemo u ovakvoj sitvaciji,trebalo je u korenu saseci ideju o spomeniku,sada iako se slazem da ga treba sloniti postoji mogucnost a nekome i zelja za novim sukobima.Trebalo je cutati i odraditi posao a ne da Dacic daje rokove i preti.Zao mi je Vucicu sto se ti nisi prvi uhvatio u kostac sa ovim problemom resenje bi bilo manje bolno za sve.

Radovan

pre 11 godina

Treba razmišljati o jačanju KZB posle ovog pokušaja internacionalizacije preševskog pitanja. To možemo da izvedemo uz najavljenu modernizaciju namenske industrije i jačanja borbene gotovosti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Očigledno je da Albanci nisu shvatili promenjene okolnosti, odn. da nema više Miloševića i Šešelja, koji su svojom politikom neprijateljstva prema zapadu, omogućili ispunjenje njihovog sna na KiM. Istina je da su i sada njihovi stranački naslednici na vlasti, ali sa promenjenom politikom prema međunarodnoj zajednici i rešavanju kriznih situacija. Stav SAD i EU je da je ovo unutrašnje pitanje Srbije. I pored toga moramo maksimalno oprezno delovati prilikom uklanjanja spomenika. Očigledno da je najekstremnijima među Albancima stalo da izazovu sukobe, svoj status ubace u pregovore i traže tretman koji će imati Srbi na severu KiM.

ludi pera

pre 11 godina

taj spomenik izgleda koristi Vucicu i Dacicu da se promovisu
i budu u centru paznje, pa taj spomenik ne treba rusiti ni
vojska ni policija vec komunalci ciji je to posao, naravno
po zakonu srbije a ne po volji nekoga...

Milan

pre 11 godina

Vrlo nezgodna situacija, da treba da se ukloni treba, ali koje su posledice?
Ako treba zbog toga da izgine 50 ljudi, to je uzasna cena, ako kvarimo medjunarodne odnose i to je visoka cena. Problem je sto nemamo nikog u svetu da stane iza nas i da nas podrzi kao sto siptari imaju Amerikance! Mozda nasi politicari ne zasluzuju da budu to sto jesu jer nisu u stanju da Srbiji obezbede podrsku! Ovako svako moze da pljucka po Srbiji kad god pozeli jer mi nemamo niciju podrsku, a sami smo suvise slabi. Mislim da se treba cuvati nepotrebnih rizika i rasipanja snage, a takve poslove ostaviti za neka srecnija vremena kad nam Srbija bude stabilnija i ekonomski jaca.

muamua

pre 11 godina

kao sto neko rece...ispitati pre rusenja odakle lova za spomenik...kako je dosla itd...odakle lova ..a zale se na nemastinu i zapostavljanje...pa ne bih bas rekao...odakle lova opstini koja sve zanatske poslove radi na crno

Pera

pre 11 godina

Trebali ste srusiti spomenik pre nego sto je i podignut. Cekajuci dozvolili ste da se problem internacionalizuje. Sada je rusenje daleko komplikovanije nego sto bi to bilo odmah cim se pojavio. U Izraelu spomenik podignut poginulim palestinskim borcima bi nestao za 2 minuta.

Neko

pre 11 godina

KONACNO neko da kaze DOSTA!!! Dosta kriminalu, dosta ugnjetavanju, dosta su nas sve gazili! Dokle cemo da delimo svima sto je nase? Ko nam je obraz ocekao? Ne mozemo vise ni da okrenemo drugi, koliko smo puta okretali. Uvek cemo naci razlog zasto se povuci, a nikad zasto ostati pri svom stavu! JER JE NAS STAV TAKAV! Ako nam Ameri nesto kazu, neka prvo izgrade spomenik Bin Ladenu u sred Njujorka!

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo me podseća na one čuvene IRA murale po Severnoj Irskoj, što ne znači da mi je drago što taj spomenik stoji tu.
Trebalo bi biti mudar pa pronaći pravu meru.
Ne bih voleo da vidim da ga ruše buldožerom.
Lepo ga "odšrafite" i deponujte u carinsko skladište "do daljnjeg".

daevon

pre 11 godina

Moram se složiti sa većinom da je Vučić bio radikalna ljiga, i u vrhu liste onih zbog kojih sam momentalno okretao kanal.
Još nismo sigurni, ali sada deluje kao vodeći političar u Srbiji i jedan od retkih koji nešto i uradi. Napominjem, deluje. Dobiće i moj glas ako uradi pošteno makar nešto od svega što najavljuje.

nata

pre 11 godina

vucko, najjaci si bre! sa tim tihim glasom, zabrinutim pogledom pa sve kroz naocale, pa sa tom kosom nauljenom... vozde nas!! da se rusi bre vucko nego sta! najdrazi vodjo nas!

pera zdera

pre 11 godina

Svi vi koji ste protiv rusenja spomenika sta je vas predlog, da pustimo teroriste da rade sta zele da nebih usli u neku zamku?
Amerikanci su rekli da je ovo unutrasnja stvar srbije i tacka, albanci nemaju podrsku zapada i oni su skroz pogresno shvatili politiku zapada.
Oni misle samo zato sto su im pomogli na Kosovu to znaci da ce ih podrzavati bilo gde i bilo kad ee malkice su se zeznuli.

suki

pre 11 godina

@ (Igor, 13. januar 2013 10:59):"Sutanovac verovatno i ne zna da mi tamo imamo baze!"
Nažalost po tebe i SNS, Dotočni je i sagradio te baze, i te kako zna gde su! Slabo ste obavešteni, da ne kažem, obrazovani!

Inter nos

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko otezu sa uklanjanjem spornog spomenika!Vlast ima svu moju podrsku u tome!Spomenik je protivustavno postavljen i treba ga sto pre ukloniti!Mogu Kosovski Albanci da usvajaju svakakve odluke ,ali njih niko ne pita u ovom slucaju!Proteklih mesec dana bilo je toliko provokacija sa njihove strane da bi navodno oni ispali velike zrtve-postavljanje ovog spomenikahapsenje srpskih mladica na Bozic,zabranja odlaska na kosovo drzavnom vrhu...

Milena

pre 11 godina

Možda ne treba rušiti spomenik....možda treba pokazati tim činom da smo voljni da poštujemo njihovo, ali samo pod uslovom da oni poštuju naše!
I onda postaviti još veći spomenik srpskim palim borcima....i tako rešiti problem...pa ako sruše naš onda ćemo i mi njihov!

Soraja

pre 11 godina

VALJDA CE OVOG PUTA BITI RECENO UCINJENO.
(Denis, 13. januar 2013 20:20)

Mislim da bi nekima odgovaralo da se tako ne desi kako bi mogli da upere prstom u Vučića i da kažu kako je opet obmanuo narod!

gde bese toalet

pre 11 godina

mozda postoje i neka resenja koja bi bila prihvatljiva za obe strane...
npr. da se spomenik nerusi vec da se zazida,i... napravi nesto sto bi svima koristilo...

Mau Mau

pre 11 godina

Samo polako i strpljivo i videće se rezultati dobro vođene politike na jugu Srbije. Sa ovim spomenikom ne treba žuriti da se što brže sruši ali ga treba srušiti svakako.

Seele

pre 11 godina

Naravno da se zakoni i Ustav Srbije moraju poštovati. Država zato mora preduzeti korake po pitanju spornog spomenika u centru Preševa. Ovo je stvarno prevrilo svaku meru!

SPORNO pitanje

pre 11 godina

Treba da se skloni taj kamen spoticanja,ne zbog toga sto je to od kosovskih albanaca,vec zbog toga sto zakon mora da se postujei da je isti za sve.Spomenike odobrava nadlezna institucija a ne pojedinci koji bi da sprovode samovolju.Samo mora se to uraditi oprezno,da to ne bi bio okidac za besmislene sukobe sirih razmera ,koje pojedinci I prizeljkuju.

ISTE GRESKE

pre 11 godina

Zasto smo sebe doveli u tu sitvaciju da resavamo ovakve stvari,koje mogu da dovedu do sukoba sirih razmera.Dacic je morao da spreci ideju o postavljanju spomenika a ne sada da daje Vucicu vruc krompir u ruke.U zadnje vreme kad je stani pani tu je Vucic.Jak karakter i rodjeni vodja,samo da ga ne potrosimo na nebitne stvari,vec da iskoristimo njegovu hrabrost za resavanje mnogo bitnijih stvari za Srbiju.

Zoran

pre 11 godina

Naravno da treba da ga uklone, znate li da su srbi u Albaniji najugrozenija nacionalna manjina u evropi?! I bas nekog briga za to..

Lukic Sladjana

pre 11 godina

Spomenik je postavljen kao provokacija. Spomenik treba ukloniti ,zamislite da u Zagrebu postavite spomenik palim srpskim borcima ,naravno da bi ga uklonili istog trena.

Ljubica Ć.

pre 11 godina

Pojedinci su se malo zaigrali i preterali ali sve ima svoj početak i svoj kraj. Bolje da ga uklone sami ali ako neće i teraju inat, jer ovo je upravo teranje inata i čista provokacija, postoji i drugo rešenje!

Zmaj

pre 11 godina

Drzava mora da reaguje kada su u pitanju ovakvi presedani,stoga mi je drago da od ministra cujem ovakve najave da ce drzva reagovati.

macola

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je veoma sposoban politicar,koji sve sto kaze,to i ispuni....zato svakim danom ima sve vecu podrsku nasih gradjana.

Max

pre 11 godina

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 19:53)

OK mi smo je služili, jer je bilo "po sili zakona" i jer nam nisu dali pasoše ako to ne uradimo (tako bilo u našoj opštini). Svaki tebi čast i na pameti i na snalažljivosti što si se odselio bez te muke, ali to što imaš "Green Card", "Ofental" ili kako se već to zove u toj tvojoj bajci od civilizacije ti ne daje za pravo da budeš uvek i svugde najpametniji, a pogotovo da ne provociraš nas koji smo mogli da odemo, ali smo ipak ostali - najlakše je biti i "patriota" i "demokrata" u toploj fotelji daleko od mesta zbivanja.
Nikome ne želim zlo i moja deca takođe mirno spavaju hvala na pitanju, ali ako se ovako nastavi silom i inatom pući će jednom film i nama normalnima.

Igor

pre 11 godina

Ja ne znam sto se o ovome uopste raspravlja i sto se ceo slucaj vuce po medijima.

Moralo se znati od pocetka da se taj spomenik uopste postavlja i spreciti to u startu a odgovornima dati zatvorske kazne.

Da kazemo da niko nije znao, sad znate, odete dole i srusite, kome uopste imate da se pravdate?

Albanac Presevo

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.

Berberin - ponedeljkom ne radimo

pre 11 godina

Cime se konkretno bavi Vučko? Da li je on državni tužilac, policajac, otkrivač afera, novinar, ministar vojni, ministar za EU, ministar finansija? A da, on je sve to zajedno!

sami

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!

Bane

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Sve od 1999. kada je Srbija vojno porazena i kada je potpisala "kumanovsku kapitualicuiju", Srbija od NIKOGA vise nije "ugrozena"!
Svako pominjanje Vojske Srbije, njeno jacanje, "busanje u prsa" i sl. "nebuloze" samo nanose STETU Srbiji i nepotrebno stvaraju "utisak" da bi Srbija ponovo mogla predstavljati "opasnost" i GLAVNOG KRIVCA po Mir i stabilnost u Regionu !
Cisto sumnjam da postoji bilo koja drzava u EU ili NATO koja bi mirno i "blagonaklona" gledala na "tu novu opasnost" ?
Srbija je svoje "odratovala" i nema vise nikakve potrebe niti "svrhe" da "plasi mecku resetom" !

kiseonik

pre 11 godina

Pa lepo reče sinoć Riza Halimi: vlast u RS na jug Srbije posećuje samo militarne strukture, a civilnu i lokalnu vlast, većinsku albansku, ne šmirglamo. I posle hoćemo stabilnost.

OGNJAN BUJANOVCANIN

pre 11 godina

Vucicu, Sva proslost ti je oprostena ako uklonis spomenik i od DANA DANASNJEG pa nadalje imas moj CEMENTIRANI GLAS. Mislio sam da si folirant, ali drago mi je da si me razuverio. Nisam sujetan i ne stidim se da promenim misljenje kad je utemeljenje u argumentima. Stidim se sto sam ikad glasao i sto sam bio clan DS-a!! Ajde Vucicu skloni spomenik i uvedi red na Jugu Srbije!

ljuba markovic

pre 11 godina

Rusi vucko,neka ga prave u Albaniji koliko im je volja,najbolje da odu odakle su i dosli jer ako nastave sa provokacijama nepise im se dobro.

from hr

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.

Pedja

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Aleksandar Vučić je jedan od uzroka svih problema koji već jako dugo muče gradjane Srbije. Tokom 90-ih on i ostala ekipa naneli su Srbiji toliko zla da će se posledice toga još dugo osećati. Taj spomenik je takodje posledica njihove "politike" iz 90-ih.

gargamel

pre 11 godina

Ove dve baze imaju ogroman značaj za sigurnost i bezbednost građana Srbije. Vučić zna njihovu važnost, naročito sada kada se u preševu dešavaju nekakva komešanja, a sve vezano za spomenik koji treba svakako ukloniti.
(Bane, 13. januar 2013 11:07)

Redovno posecujem sajt B92 godinama, nemam neki poseban razlog, navika valjda. Dosta obracam paznju i na komentare. Ono sto mi bode oci poslednjih par meseci to su odnos pluseva i minusa na komentarima.
Gore sam postavio kopiran komentar na ovu vest, sasvim odmeren, tacan, bez namere nekoga da uvredi, bez lazi ili nekih drugih pririvenih namera. Taj komentar takav kakav je ima u ovom trenutku 36pluseva i 23minusa?! Ko su ovi ljudi sto lupaju minuse na ovakve komentare, ciji su, cemu minus? Da li te dve baze nemaju veliki znacaj? U cemu je problem? Ni ja nisam glasao za SNS niti volim dvolicne ljude ali Vucic za sada negresi, radi covek ali konkretno ovaj komentar ni ne velica Vucica pa da mu se lupaju minusi?
Ima jos more umerenih komentara na mnogim aktuelnim vestima a koji dobijaju minuse u velikom broju i nista mi nije jasno.
Da li ste vi svesni ko smo mi trenutno, koliki smo i sta se moze a sta ne? Gde vi zivite?

mirko

pre 11 godina

lako je obilaziti gotove objekte ...dok je sutanovac jurio pare za to vucic ga je zvao lopovom... a sad da kazem i to sto je on sudija i kadija on nije NISTA....

Kriticar Ni

pre 11 godina

I treba da se ukloni ta sramota sa srpske teritorije, dok se na kosovu pale i ruse srpske svetinje mi moramo da cuvamo spomenik ubicama i zlikovcima na teritoriji Srbije. Epa ne moze, Vucicu rusi, sklanjaj, sta god samo da tog spomenika vise ne bude.

Ј А С Т Р Е Б

pre 11 godina

Vest o poseti baza i nasih pripadnika reda u juznom delu nase zemlje doprinosi miru i stabilnosti tog dela zemlje.Podrska tim momcima dole u obavljanju svojih zadataka.

Kata

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je politicar koji resava probleme kako je i obecao. Pokazao se kao odlican i kao ministar i kao prvi potpredsednik vlade!
(Mur, 13. januar 2013 10:41)

Osim obecanja o departizaciji! Umesto toga - na važna direktorska mesta i mesta u državnoj upravi postavlja vlasnike pecenjara, estradne menadžere, pevaljke su zastupnici ruskog kapitala....
A borba protiv korupcije???? Mišković i dalje bez optužnice, Dulićeva optužnica vraćena na doradu, protiv Šutanovca nije ništa pokrenuto bez obzira na silne krivične prijave....ha, ha, sva obecanja ispunio!

pjer

pre 11 godina

Vucicu, brate !!!
To se ne prica, to se uradi sa velikom silom, obezbedjenjem, perfektnom organizacijom i za sat vremena.
Tako da niko ne moze da se opasulji od brzine.

Ovo je zaista ispit. Ovim mozemo da vidimo da li su Ameri i EU zaista iskreni i pravedni prema nama kada kazu da nas zele u svoje okrilje.
Voleo bih ja to licno da vidim, jer mislim da smo u Nato-u, ladno bi mogli da ga srusimo za 15 sekundi. Ovako, nisam siguran 100%.

Ajde, uradite to vec jednom !

Drzava Srbija

pre 11 godina

Nisam pristalica Vucica. Ne odobravam nijednu njegovu izjavu. Ali sada se slazem. Zato je i Ministar odbrane.Mora da izda naredbu i da spremi vojsku ukoliko se albanci uzjogune.Ovo je drzava Srbija. Albanci u Presevu i okolini nisu ugrozeni.Zive onako kako zivi i ceo jug Srbije. Spomenik ukloniti milom ili silom. Presli su se i preracunali.Mislili da ce sada da poskacu svi od Amerike, Nemacke, Britanije na noge. Mozda u tim zemljama postoje oni koji savetuju albance ali za lovu. Pretnja ANA ili nekih drugih je samo plasenje jeza golom zadnjicom

nesa

pre 11 godina

Jedinice PrK i 3.A su se pokazale ekspertima za OVK. Za vreme bombardovanja prestali su da postoje ili su pobegli u Albaniju,tako da nam je njihovo ,,herojstvo,,poznato. Treba ukloniti i taj i sve ostale spomenike kao i mauzolej koji je u izgradnji.

seljadin

pre 11 godina

Albanci brzo zaboravljaju, a to je da su se u ratovima pokazali kao veoma losi vojnici, sve bitke su izgubili, jedino sto su imali je NATO, bez NATO bombardera ce ponovo izgubiti, ko im je kriv .....
Ovo ce biti jos jedna borba profesionalaca vojnika Srba i terorista koji ce biti ubaceni sa teritorije Kosova, no nasa vojska je inteligentnija, imaju oni "lek" za terorizam, to su vec dokazali u Bujanovcu, Medvedji i Presevu.

Милијан

pre 11 godina

Јасно је да је влада Србије одлучна да склони споменик. Вучићева посета свакако има везе и са овим предстојећим догађајем. Импонује што Вучић не избегава ни овакве "непријатне" послове него их савесно извршава.

Masha

pre 11 godina

@Zasto u tekstu ne pise da je to spomenik teroristima iz ucka , NAZOVITE pravim imenom !
(sone, 13. januar 2013 12:36)

Zavisi s koje strane gledas. Ja bih rekla da je spomenik ubijenim gradjanima Republike Srbije od strane vojske, policije i paramilitarnih kriminalnih grupa iste te Republike Srbije.

Ako nas ministar policije uzima sebi za pravo da hapsi te iste gradjane u svrhu (svoje) predizborne reklame. Ako potpresednik Vlade ide u taj kraj da preti vojskom, opet, GRADJANIMA REPUBLIKE SRBIJE, onda i ti gradjani imaju pravo da obiljeze smrt gradjana svoje zajednice. Zar ne? Oni nisu nigde otisli da osvajaju. Ubijeni su na pragu svojih kuca (doslovno).

A sto se tice tvrdnje da su se oni borili protiv svoje otadzbine, zar to isto nisu radili i vojnici Srpske Republike Bosne i Hercegovine protiv svoje drzave (medjunarodno priznate (isto kao i Srbija) Republike BiH? Legalisticki gledano je isto. Smetaju li Vam isto obiljezja tim vojnicima?

Marko

pre 11 godina

Ne vidim razlog da se ruši spomenik u Preševu ako u Beogradu postoji ulica Gavrila Princima (ubio trudnu ženu), ili ulica Milana Tepića (digao skladište JNA i razrušio par okolnih sela u okolini Bjelovara)....

listic beli

pre 11 godina

Dosta vise sa farsama, drzava treba da reaguje pragmaticno i resi pitanje sa Albancima. Razmeniti sever Kosova za Presevsku dolinu, a nasim sunarodnicima juzno od Ibra i sa juga Srbije ponuditi prelazak u maticu. Granica sa svim oblastima gde zive Albanci, zidove kao Izrael, spreciti da zive i rade u Srbiji kao drzavljani Srbije, jer ovako kako ide oni ce biti vecina u Nisu za 30 godina.

Benny Hill

pre 11 godina

Bolje bi bilo da prisustvuje otvaranju nekoj fabrici u Bujanovcu,...a cekaj malo., pa ovde se ne otvaraju fabrike vec od vremena TITA, zaboravljeni smo od svake vlade,sve investicije idu do Nisa i ne dalje, a nezaposlenost vise od 50% u Bujanovcu.Sramota

Garbage collector

pre 11 godina

Već mesecima se priča o uklanjanju spomenika terorističkoj grupi OVPMB. Zar treba da ih hvalimo i dižemo spomenike jer su se zalagali za otcepljenje tog dela zemlje od Srbije i ubijali i borili se protiv naše vojske i policije.

w.

pre 11 godina

@Kosova
U svakom slucaju su vise uradili za Srbe na Kosovu nego vi Albanci. Proterali ste stotine hiljada Srba, opljackali i zauzeli desetine hiljada srpskih kuca, spalili crkve i manastire, oskrnavili SVA groblja juzno od Ibra, sprecavate povratak prognanih, nasli ste neke "slobodane petrovice" i neki "sls" da vam statiraju i glume multieticnost, zlocinci nad Srbima se slobodno setaju...

Marko

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

Kakav fasisticki stav,pa ovo je bolesno. U mojoj drzavi sam ja dakle u borbi protiv odmetnutih bandi, ustvari bandit, a te bande su oslobodioci. Pa jeste i kad su Nacisti bili u Jugoslaviji i njima su srpski borci bili banditi i teroristi.

Nemoj da se pravis budala, nego odgovori na pitanje. Da li je trebalo da se predamo i povucemo, da vam sve damo na tacni, na izvolte? VI kazete hocete Kosovo, mi izvolte?, Vi hocete Presevsku dolinu, mi izvolte?

Ne, ne, zemljace, trebalo je na vas jos zesce udariti, tako vas unistiti da ne mozete sto godina da se oporavite.

Darko

pre 11 godina

Bravo Vucicu, mora da se zna da drzava postoji. Pa ti albanci nam dusu uzese, a mi samo cutimo i samo neki glupi pregovori i na kraj opet nista, Oni su ugrozeni a mi nismo. Ako im ne valja u nasoj drzavi, neka idu u Albaniju i nek se ne vracaju vise. Uzese nam kosovo, sada se spremaju da nam uzmu i jug Srbije, pa koja smo mi onda drzava? sta smo mi? sa nama svako moze da radi sta hoce. U nasoj drzavi proslavljaju 100 godina postojanje Albanije, pritom na centru Bujanovca stavljaju maketu zute kuce, svi mi znamo sta ta zuta kuca znaci za nas Srbe. Samo napred Vucicu, mi sto planiramo da ostanemo u ovoj drzavi smo uz tebe, a ovi sto su otisli ili se spremaju da idu srecan im put.

nesa

pre 11 godina

Kakve sve neistine iznosite, pitam vas ko je ovde terorista.Hocete da kazete da vas Drzava Srbija terorise. Ako je ovo teror sta je onda ono sto drzava Albanija radi srbima u Albaniji ( nemaju ljudi ni pravo da se imenom i prezimenom zovu da su srbi). Sta mislite kada bi vam to isto drzava Srbija uradila-primenila reciprocitet. Nije mi jasno zasto o ovome drzava Srbija cuti.Kakvi saveznici, postoji samo interes.

crni domino

pre 11 godina

Aleksandre Vucicu, ti ne ulivas strah Albancima, ti ulivas strah Srbima!
Mani se corava posla i ne vracaj nas u devedesete godine!
Lepo te molimo da koristis mozak a ne vojsku. Pocinjes da se silis sa tvojim krvozednim i pljackaski nastrojenim sledbenicima. Mani se ratnohuskacke politike! Obrati paznju na moguce posledice. Po tom pitanju, bar ti imas iskustvo!
Uostalom, pocnite pa cete videti da cemo pre uzeti motke da vas oteramo nego puske da se ubijamo!
Ko tebi dade vojsku u ruke sigurno je umobolan!

drasko

pre 11 godina

Ako hoce drzava da demonstrira silu i pokaze da se moraju postovati ustavni poredak u zemlji srbadiji i da zakoni kako za nas u Vojvodini tako i za Albance na jugu su jednaki za sve ,onda mora preduzeti sledece korake :

1. Ukloniti spomenik
2. U slucaju ometnja i remecena reda i mira , momentalno uhapsiti sve one koji to radi. Ako treba i uz primen u sile.
3. Pohapsiti u roko od 24 sata sve one koji sire uznemirenost time sto prete da ce PONOVO pucati na vojsku i policiju. ( nase obavestajne sluzbe to znaju i moraju se ponasati odgovorno, a ne kao politicari )
4. U slucaju da albasnki separastisti upotrebe oruzije, uzvratiti istom merom sa takvom zestinom da im vise NIKAD ne padne na pamet da tako nesto pokusaju.
5. VISE NIKAD NE AMNESTIRATI ONE KOJI PUCAJU, UBIJAJU, KIDNAPUJU.
6. U buducnosti ovakve stvari resaviti u skupstini da se vidi svacije lice i da narod zna ko pritajeno podrzava kriminalne strukture na jugu, a ko je protiv.
7. Narod ce bas uz pomoc skupstine znati kome da sudi, a kome ne. Narod ce znati ko ne voli ovu zemlju i ovaj narod.

p.s.
Dosta ste se skrivali iz tudjih ledja, dosta ste podmetali druge da pricaju u vase ime. Vreme je da politicari prihvate odgovornost.
Popis stanovnistva je pokazao koliko ima albanaca dole na jugu i da su njihove aspiracije i njihovo ponasanje daleko od civilizovanog. Jasan primer mogu videti kroz odnos madjarske manjine prema drzavi, kao i racionlan stav sta se moze ostvariti kroz institucije sistema .

Nemanja

pre 11 godina

nisam glasao od 2000-te, namerno pocinjem ovako ovaj komentar.

Jedno je sigurno i to ne moze niko da demantuje, moze samo da "udara" ove minuse, ali Vucic je pokazao odlucnost,striktnost,doslednost,odrzao je rec i pokazao se kao neuporedivo veci autoritet od prethodne vlasti koja se bavila "mlacenjem prazne slame ili prodavanjem magle" i uvecanjem bogatstva vec bogatih ljudi. Iskreno mu zelim da istraje, jer od onih prethodnih imamo samo prazne reci "o Evropskoj Srbiji" i evropskim vrednostima,reformama i slicno, a od reci nema nista, sto se videlo u poslednjih 13 godina...

Oritija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić za razliku od Ivice Dačića koji je kukavica da bilo šta uradi. ALeksandar Vučića je sposoban, vredan i radan i građani više veruju da će on skloniti spomenik u Bujanovcu nego bilo ko u Vladi Republike Srbije. SAD se neće mešati u unutrašnje probleme Srbije, i daje odrešene ruke našoj Vladi da spomenik u Bujanovcu bude sklonjen. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

marko

pre 11 godina

presevo je srbija! a ne tamo neka priznato/nepriznata zemlja... da ne bude u oglasima: menjam crveni mermer za kamen od unesco-a; sifra: rusimo redom.

Ali koga briga...

pre 11 godina

Zašto ovo mora da bude udarna vest?
Umesto da razmišljamo o konkretnijim stvarima, tipa da se što pre završe autoputevi, nas večito zatupljuju na ovaj način, već 20 god.

JUlius

pre 11 godina

Odmah po usvajanju Platforme i rezolucije u Skupstini Srbije, tzv.ministar vojske obilazio ljigavu vojsku u bazama militarizovane Presevke doline, preteci tamosnjim Albancima da ce vojska ukloniti spomenik palim borcima tog kraja. Zar treba mobilisati vojsku za otklanjanje Spomenika, umesto da se mirnim putem razgovara i ubedjuju tamosnji gradjani? Vucic kaze da se nece trpeti protivpravno ponasanje tamo, a kada se kriminalci na severu Kosova ponasaju "protivpravno", onda svako preduzimanje mera Vucic i njemu slicni ocenjuju kao povredu ljudskih i nacionalnih prava! Ne mogu se prava ili ponasanje meriti po dva arsina. Mora se postovati reciprocitet.

Dexter

pre 11 godina

Kako ste krenuli imate da prodjete u Presevu i Bujanovcu kao svugde u bivsoj Jugoslaviji. Samo ovde cete ubrzanim tempom da skacete sa druge strane ograde. Okanite se pretnji i zveckanja oruzjem jer je dosta region Balkana patio od vas srba, da ne bude kasno posle.
(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

nato će izgubiti interes za vas, onda ste naši. Vi ste prvi počeli s pretnjama i ratom.

Jovan

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.

Fizio Ni

pre 11 godina

Onog trenutka kada se bude uklonila ta provokacija sa teritorije Srbije ima da mi bude najlepsti dan ove godine. I to samo zahvaljujuci Vucicu, neka je ziv i zdrav jos sto godina.

Flash

pre 11 godina

Vucic mi je oduvek bio ljiga, ali otkad je dosao na vlast,svojim radom me sve vise odusevljava, a ja sve vreme 'na gotovs' da se ne bih prevario, u slucaju da je u pitanju populizam a ne istinska borba protiv korupcije/kriminala/nepostenja...jos sam obazriv, ali ako ovako nastavi, i ako se ispostavi da sve to radi za nasu dobrobit, ima moj glas na sledecim izborima. A sto se tice spomenika, trebalo je da se srusi jos u decembru, sad ce biti teze, ali ne i neizvodljivo. Samo se nadam da niko (od nasih) nece poginuti...

Andric

pre 11 godina

Ovo smo čekali danima, sedmicama... ali vredelo je!
Čovek koji se ne klanja nikom sem zastavi Srbije. Samo tako, samo hrabro i odlučno!

naivan

pre 11 godina

nek vlada prvo zavrsi slucaj Dulic, pa Miskovici, a za spomenik lako ce. kao i do sad jaki na recima delom nigde ih nema. treba uciti od komsija, cutim i radim, mnogo je efikasnije nego lajem a ne ujedam.

anonim

pre 11 godina

SNS i SPS nisu dobili glasove da bi rusili spomenike i huskali narod na sukobe.Dobili su glasove jer su lagali narod da ce ziveti bolje.Huskanje na rat i mrznju samo ce stvoriti jos goru bedu na vrat ionako vec napacenom narodu.Nas narod nikako da shvati da vuk dlaku menja ali cud nikada.To sto je nas narod trazio dobio je,i tek ima da ispasta.

VUKAŠIN

pre 11 godina

Spomenik treba skloniti jer je protiv zakona postavljen i to je asvim legalno jedio što je pozadina podizanja takvog spomenika provokacija Šiptara pa ako reavamo da ga uklonimo to moramo da radimo u prisustvu svih stranih faktoora kako ne bi doplo do incidenta.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Ако су јединице СПЕЦИЈАЛНЕ намјене, зашто је посјета Вучића ЈАВНА и ПУБЛИКОВАНА.(Изузев, ако није пријетња или држање за сопствени страх.)
Под/свесни су политичари, да од ноћас стварно нема Косова.
Прави се мало Косово, као модел њиховог једино одрживог владања.
Невјероватно да људи немогу ништа научити за ево, скоро 30 година,а имају стварне и експресне/кобајаги факултете.

trebalo

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!

Che

pre 11 godina

Pozvati lepo sve medije,da ne bude da se nesto krije i taji i ukloniti spomenik i pohapsiti one koji su pretili i sve usnmiti,da ceo svet zna.Dosta je bilo.

Novinar

pre 11 godina

Ima srpskih spomenika za rusenje po cloj bivsoj Jugi ukljucujuci Srbiju - ionako se vise ne zna ko je bio fasista, antifasista, terorista ili "regularan".

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

@
(Dexter, 13. januar 2013 18:10)

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.

Stefan KG

pre 11 godina

I onda se čudite zaštu u RH ne želimo spomenike četnicima ?!"
(Kiki, 13. januar 2013 12:47)

Dovoljno je samo reci Jasenovac, u kome je ubijeno 700 000 najvise Srba, ali i Jevreja i Roma (to je vise nego ukupan broj poginulih Amerikanaca u Drugom svetskom ratu), pa da postovani Hrvati cutite "za vijek vijekova" ako imate imalo obraza.

Blendi

pre 11 godina

Poruku na svim sajtovima kod Agim Ceku i vojsku Kosova da vazi isti reciprocitet i na sever Kosova. Sto god radi Srbija sa albancima na presevskoj dolini isto treba i kosovska vojska da se ponasa sa srbima na Kosovo.

fe.

pre 11 godina

@Kosova
Ako neko nastavlja politiku Milosevica onda ste to upravo vi Albanci na Kosovu. Ponasate se identicno kao Srbi 90tih, u nacinu vladanja, odnosu prema manjinama, izivljavanju, "posteni srbi", politicari su vam kriminalci sa milionskom imovinom (pitas se nekada odakle Taciju i Haradinaju milioni?), instrumentalziacija Albanaca u juznoj Srbiji i Makedoniji, albanske etnicki ciste paradrzave... Prvo ti sagledaj sta imas ispred svog nosa u Pristini pa onda soli pamet okolo.

perun_u

pre 11 godina

Nikakvi spomenici pobunjenika se ne mogu tolerisati. Podržavam Aleksandra Vučića. Država mora da reaguje i da sve te spomenike ukloni.

bezimena

pre 11 godina

"U izgradnju kompleksa je uloženo 1.740.000.000 dinara, koje su obezbedili Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Nacionalni investicioni plan".

Nacionalni investicioni plan!?

Da ste te pare uložili u privredu Bujanovca, Preševa i Medvedje, ne bi vam tamo trebala vojska! Zadovoljno stanovništvo je najbolji BEDEM! Nažalost, potpuno pogrešna politika prema tom izuzetnom siromašnom području tj. prema albanskoj nacionalnoj manjini (držati je u bedi kako bi bila u pokornosti,) dovešće do mnogo većih problema.

Safet Cara

pre 11 godina

Narod nije vas izabrao da rusite, nego da gradite. Postavite sebi pitanje, dali bi rusenje spomen-ploce donelo nekom srbinu bolji zivot? Definitivno nece! Dali moze da donese probleme? Moguce je da hoce.

Moguce je da dodje do nereda, nasilja a mozda i rata u celom regionu ukljucujuci Kosovo, Makedoniju i Albaniju.

dusan

pre 11 godina

Naravno da ce taj nenormalni spomenik biti srusen,jer je podignut pripadnicima OVK koji su ubijali Srbe,a Albanci mogu da usvajaju ne znam kakve zakone,dzabe im....

njamfolakis

pre 11 godina

E, moj Vučiću! Imaš onog ministra u vladi, koji se hvalio da vas je rušio petog oktobra sa sve bagerima! Taj ti od sviju srba poseduje ajnevidljiviju kičmu, i ima da za sekund poruši sve spomenike! Vidiš da pojma nema o gradjenju puteva, ali kao bagerista može da posluži, čak ćeš moći reći da je posredi samoinicijativa, tako da ti uopšte nećeš biti kriv!

Sofokle

pre 11 godina

(Masha, 13. januar 2013 13:24)

E sad ti tako pametna, objasni nama, sto smo dole zamalo glave izgubili, a dosta nazalost i jeste. Protiv koga smo mi to ratovali? Ko je to pucao na mene? Objasni molim te, posto ja sam verovatno dobio halucinacije da neko puca pa sam pucao u prazno. Za ovo sto si ti rekla, treba krivcno da odgovaras, jer otvoreno podrzavas ubijanje pripadnika drzavnih organa i pritom iste te organe ne priznajes. Ajde kazi da li smo svi mi budale sa halucinacijama, kazi ako imas obraza imalo?

rrrrr

pre 11 godina

Sve se nesto plasim da ne prodjemo kao 1999.godine, da ne gledamo isti film. Isti glumci su u pitanju, samo je malo scenario drugaciji. A na kraju Srbija prodje najgore.

reciprocitet na reciprocitet

pre 11 godina

@Reciprocitet
Vecinu srpskih spomenika ste vec porusili i to one koje imaju i istorijski znacaj za razliku od ovog nacionalistickog kiceraja kao taj "spomenik" teroristima u Presevu. A za ostale spomenike na Kosovu samo napred, svaki dan vam opada podrska na zapadu jer je vec svima dosta i svima je jasno koga su podrzavali pa moze da se desi da vam ode zaledjina a onda ti zamisli sta ce se desiti.

odakle vam pare?

pre 11 godina

Albanci u tzv "presevskoj dolini" su kao siromasni, nemaju posla, ugrozeni su... Ali imaju desetine hiljada evra za "spomenike"? Kako? Zasto te pare nisu potrosili na nesto korisno umesto na zaostalu demontraciju nacionalizma, netoleranciju i prizemnu provokaciju?

Julije

pre 11 godina

Jos da usput obidje i Mornaricu,kojoj je sediste u Krusevcu i za ovu godinu pravoslavnu je zavrsio.
Sutra mu je preporuceni dan za odmor!

Dejan

pre 11 godina

Zasto se uopste pitamo da li je ovo unutrasnje pitanje drzave Srbije? zamislite da se u Vukovaru postavi spomenik srpskoj vojsci...sta bi se desilo??!!

prokleta avlija

pre 11 godina

dve Srbije...naprednjačko-radikalsko-sps-ovska preti,šalje bagere,rovokopače,žandarmeriju,vojsku,haubice,avione,tenkove,dinamitom se diže spomenik u vazduh i drugi predlozi...neko poput Djindjića sedne u auto u rano jutro,odveze se do Preševske doline,nadje se sam sa Albancima najverovatnije u kući jednog od lokalnih vodja,ručaju,popiju tursku iz malih porcelanskih šoljica sa crtežima trešnjinog cveta,pojedu rahatluk,popričaju u četiri oka i do podneva zajedno sa tim istim Albancima na konferenciji za štampu obznani da je problem rešen...e tako se ponaša prava vlast,ali nismo mi te sreće,izbubili smo je tamo na proleće pre 10 GODINA!!!

Luka

pre 11 godina

Naravno da treba postovati Ustav i Zakon. Vucicu samo zavodite red. Dosta je bilo ustupaka i popustanja da radi sta ko hoce, konacno i u svakoj naprenoj kuci se zna neki red a kamo li u drzavi. Imate apsolutnu podrsku kompletne moje porodice.

swedenonline

pre 11 godina

(Albanac Presevo, 13. januar 2013 12:45)

glup si! Neshvatas da ovi odavno nisu ti koji mislis da su. Sad samo placenici pa bi bilo pametnije, rep medju noge i tutavela. Vukovi su zeljni krvi, nebudite im ovce!

ПАНКрти

pre 11 godina

Море,мич' тај споменик Вучићу. Мич' се баба,мич се баба! Долаз' војска,долаз' војска!

Neko

pre 11 godina

KONACNO neko da kaze DOSTA!!! Dosta kriminalu, dosta ugnjetavanju, dosta su nas sve gazili! Dokle cemo da delimo svima sto je nase? Ko nam je obraz ocekao? Ne mozemo vise ni da okrenemo drugi, koliko smo puta okretali. Uvek cemo naci razlog zasto se povuci, a nikad zasto ostati pri svom stavu! JER JE NAS STAV TAKAV! Ako nam Ameri nesto kazu, neka prvo izgrade spomenik Bin Ladenu u sred Njujorka!

DD

pre 11 godina

Odakle pare? pravo pitanje, konacno neko da to pita. Zivim u Vranju i cesto idem u Bujanovac i Presevo. Licno nemam nista lose sa strane siptara, ali me zanima odakle tim ljudima pare. Oni su nenormalno bogati, ni oni sani ne znaju sta imaju, ima i onih siromasnih, ali sam siguran da su u manjini. Na jugu je jako siromasno, fabrike su nam stale sve, nema zemlje za obradjivanje, vecina Srba jedva sastavlja kraj sa krajem, a Siptari ne znaju sta ce sa parama. 100 posto sam siguran da nisu ni malo ugrozeni.

mmmm

pre 11 godina

Možda bi trebalo razmisliti o rešenju da se sa spomenika skine oznaka i tabla i simbol UČK da ostanu samo imena na spomeniku i da se izmesti na neko ne tako javno mesto i intimnije kako i dolikuje poginulim, umrlim ljudima zbog rodbine i poznanika!

Mihajlo

pre 11 godina

Ovaj put ste u pravu 100%, to je srpski teritorij i Srbi određuju pravila.
Albanci, previše ste se raspojasali, poštujte Srbiju jer ste izabrali da živite u njoj. Nitko ne gleda blagonaklono na poteze takve vrste. Koliko pratim nitko vas ne dira i maltretira, ekonomski djelite sudbinu cijele Srbije, koristite prava na jezik , simbole i samoupravu i ne vidim nekog naročitog prostora za bunt.

Srbi, rušite to, ako ste država.
(from hr, 13. januar 2013 12:49)

Ako je ovaj komentar zaista napisan od strane Hrvata, onda ipak ima nade na ovim prostorima...

sofronije

pre 11 godina

Ne, uopste ne treba najavljivati preko medija kada i kako ce biti srusen taj spomenik. Samo treba otici tamo i srusiti ga, a ne pripremati ih preko novina!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vučić: Uklonićemo spomenik OVPBM

Vučiću treba verovati, on je "poznat po tome" da rado "uklanja obelezja" onima koji mu nisu po volji !
"Uklanjao je on" i Trg Zorana Djindjica "prelepljujuci ga" plakatama Ratka Mladica !
Nemoguce da se samo jos Ja toga secam ?

SVOJE PA TUDJE

pre 11 godina

Bremen, potpuno se slazem sa tobom u svemu samo bih dodao da ako vec nece da razgovaraju Dacic i Vucic sa onima u Presevu i zele da ga ruse neka prvo naprave spec.jedinicu od clanova njihovih familija pa ako ne uspeju onda poslati tudju decu. Moze se to i na lep nacin ako se hoce ali inat je odlika svih na Balkanu i zato svi po malo gube.

smesni i providni

pre 11 godina

@Safet Cara i kompanija
Koja smesna zamena teze. Da ste sagradili skolu ili fabriku ili nesto sto povezuje ljude na tom prostoru pa da i kukas ali vi Albanci ste podigli "spomenik" teroristima koji su ubijali policajce, vojsku i civile ove drzave i to kada je Milosevic vec bio bivsi a jedini razlog zasto ste to radili je sto vam je malo bilo Kosovo nego ste hteli i Presevo i pola Makedonije. Sta vi Albanci mislite, da izigaravanje zrtve i nevinasca moze da vam upali i u 2012. godini? Davno su ta vremena prosla. Jako davno. I vasi spoznori su vec ukapirali sa kim se ima posla.

nik

pre 11 godina

Zameniti Presevo za S.Kosova i ubuduce albanskom stanovnistvu postupak za izdavanje srpskog drzavljanstva usaglasiti sa pravilima koja vaze u Z.Evropi tj. prevedeno u praksu bi bilo jednako nemoguce.

Zoso

pre 11 godina

Ovde ce neko nagrabusti i ja se bojim da cemo to biti mi srbi.Evo rata,evo njima podrske amera a EU nam lepo rece unutrasnja stvar a posle......

ivaan

pre 11 godina

Ustav Republike Srbije mora se poštovati i zakoni moraju da budu isti za sve. Albanski političari se igraju vatrom, a pokušaj internacionalizacije pitanja spomenika teroristima teško da će im proći. Podržavam stav Aleksandra Vučića da država mora odgovorno da se ponaša i jako je važno da Srbija ovoga puta ima međunarodnu podršku, američke ambasade pre svih. Ipak treba biti oprezan da se ne izazovu sukobi širih razmera, to nikome neće ići u prilog.

Kosova

pre 11 godina

Vidim da vecina ljudi pricaju o zakonu o ustavnom pravu i medjunarodnim odnosima i o prosloj politici milosevica i seselja a ne vide da ta politika ipak nastavlja i da politicari koriste kosovo kao izgovor za sopstveni dobitak za kontrabandu i podrsku kriminala budite razumni ljudi i pomislite sta su dobro uradili politicari za srpske gadjanine do sada na kosovu od zavrsetka rata ?!

Marko

pre 11 godina

I treba! Podržavan u potpunosti! Nisam simpatizer "bivših radikala" ali država mora jasno i glasno staviti do znanja da je država! Paravojnim, terorističkim, formacijama, nema mesta i ovoj državi!!!!

Žaki

pre 11 godina

Opet ishitreni potezi? Zašto? Dokle? Ne radi se brate tako kada još uvek u svetu o nama govore kao da smo samo zlo; kao da iz ovog naroda nisu nastali Nole, Ana, Dragana Del Monako, a davno pre i Tesla? Uhvatili ste se za suverenost (iza koje se skriva javašluk) iako je svima jasno da nje nema usled ekonomske i svake druge zavisnosti!? U ovoj situaciji kada Albanci prave veliku Albaniju, (što je teško sprečiti) bilo kakav potez koji bi tome stao na put može biti jedva dočekan! Zato je neophodno uraditi šokantne obrte; jer samo stres i šok, ko ih podnese stoički i ne padne, mogu biti lekoviti. Prvi put, ako je situacija u svetu već ovakva kakva je, sama Srbija treba da internacionalizuje problem sa konkretnom saradnjom? Da u pomoć pozove EU, NATO (najzad EU je naše prirodno okruženje) i da stvar osvetli onako kakva ona jeste - kao terorizam, na šta su preko Atlantika naročito osetljivi. Uvesti NATO baze (kao iznuđen potez) u taj region i eto vam mira! Ovako, neko polupismen sarađuje sa istočnim zemljama od kojih nikakve vajde nema (uostalom gde je sada niški ruski korpus?) Naprotiv, samo se gura prst u oko onima koji imaju snagu da nas sasvim razore, a da istok ne bi ni trepnuo! Zašto tu snagu ne okrenuti u svoju korist? Pa šta mislite sa kim bi pre NATO (koji nije glup) sarađivao - sa nama ili sa onima koji su na interpolovim poternicama u zamrznutom statusu? Imamo ljude koji bi jedva dočekali da izlobiraju za ovaj scenario! Od nas zavisi kad će NATO samo da povuče vodu.

bremen

pre 11 godina

Naj pametnije u mom zovotu sto sam cinio jest kad sam napustio ovu zemlu
imam dvje Cerke, skollujuse i pojma nemaju sto je Mrznja,
hocu da kazem,Allbancima i Serbima ne bih ugrozio moju porodici za sve spomenike Sfeta,,,,,Ljudi opametitese,mislite na vasu decu na njihovu buducnost,,i to ce vam biti pobeda,,,,,

kupi ogledalce momak

pre 11 godina

@sami
A vi Albanci samo znate da provocirate, rasipate vas nacionalizam, masete zastavama i podizete "spomenike" teroristima i ubicama. Sto niste sa parama koje ste potrosili na "spomenike" izgradili nesto korisno, okrecili skolu ili zabaviste, podigli fiskulturnu salu za decu ili otvorili neki pogon, radionicu... A ne, lakse je kukati kako si "ugrozen" i okrivljavati druge za sopstveni neizivljeni, zaostali i 19. vekovni nacionalizam. Provaljeni ste Albanci vec davno.

Mile Presevo

pre 11 godina

Bolje ministre Vi nama pomozite da mozemo noramlano nase srpske spomenike i groblja da obilazimo, da dobijemo i mi asfaltirane puteve kao sto ih imaju albanska mesta, a ne samo da nas provlacite po novinama kad to Vama odgovara! Treba sve da vas je sramota!

018

pre 11 godina

tako i treba. mora se znati ko sta moze i sme. jos samo u veliki trnovac da udjete i imate moju podrsku.
p.s.
za veliki trnovac se zna da ni jedan policajac kao ni vojnik ne sme da kroci a takodje se zna da je to selo najveca fabrika droge u evropi.

savatije

pre 11 godina

Vučić je istakao da Srbija ne želi nikoga da vređa ili učini bilo šta što bi narušilo međunacionalne odnose, ali je ponovio da zakon i ustav Srbije moraju da se poštuju, a to se odnosi i na Albance i predstavnike medjunarodne zajednice.

Goran

pre 11 godina

Vi ste se navikli samo da rushite a nista da gradite.
U ovim komentarima nekako izgleda kao da su vecina rodeni posle 1999 god.
Ta spomen ploca je simbol srpskog terorizma nad Albancima!
(sami, 13. januar 2013 13:53)

a može li mi Srbi da postavimo jedan takav u Prištinu i da to bude spomenik terorizma albanaca nad srbima ?

Ako može, eh hajde postavite vi, mi postavljamo i da budemo već jednom prijatelji. A ako nemože, nemože ni vi da postavljate i tačka

Sosa

pre 11 godina

Već je prošlo 13 punih godina kako nismo ratovali. Narod se kanda zaželeo krvi, siromaštva, straha, haosa.
Pitam se da li će im vlada izaći u susret.

Зрењанин

pre 11 godina

svi vi kojo prizivate sukob ocigledno vam ga nije bilo dosta zadnje dve decenije. ako smo nesto naucili to je da smo gubili zato sto nismo trazili podrsku velikih za nase akcije nego se ponasamo kao da smo veliki I radimo mimo sveta. pitajte one od kojoh uzimate pare na zajam za podrsku pa onda rusite! dosta egoizma!
(trebalo, 13. januar 2013 13:53)

Ко призива сукобе овде? Не каже се џабе да папир (тастатура) трпи све. Дај се опасуљи човече! Ко ти каже да није тражио подршку за уклањање? Како волим вас што се у све разумете ко Марица, да не кажем у шта!!!!

x36q4

pre 11 godina

Vucic bi trebalo dobro da se naspava i da razmisli jos jedared. Albanci treba da nadju neku krpu i da pokriju spomenik dok bura ne prodje, a kad uhvate Sarica neka otkupi taj spomenik pa niko nece nista ako ga i srusi. Mene to u stvari ne zanima.Posto ne znam sta cu sa sobom iz dosade citam ove vesti i da opozicija treba da odgonetne da li je ovo regularna vlast ili je Srbija privremeno okupirana teritorija od strane srpske politicke mafije.

Mau Mau

pre 11 godina

Samo polako i strpljivo i videće se rezultati dobro vođene politike na jugu Srbije. Sa ovim spomenikom ne treba žuriti da se što brže sruši ali ga treba srušiti svakako.

Dejan

pre 11 godina

Zelim da napomenem,da je ovaj deo oko baze gde se nalazi vojska i policija ozracen osirumasenim uranijom.Molim nadlezne sluzbe i drzavu da nadju sredstva da ovaj deo ociste od ovog otrova, koji ubija sve ljude koji se tu nalaze.

prokleta avlija

pre 11 godina

Potprecednik Vlade Gosp. Aleksandar "Sledece nedelje" Vučić...ovaj svakim proteklim satom ispada sve smešniji i smešniji,pored ovakih na vlasti DS i ne treba ništa da priča sami sebe ubijaju kao što su radili godinama unazad...

Makedonac

pre 11 godina

Megju Srbima i Albancima izgleda da se ne moze zamisliti zajednicki zivot, u okviru jedne zemlje.

Mislim da bi bilo najbolje da tu Presevsku dolinu istupite na Kosovu, ako je tako kako kazu albanci da su 100% u presevskoj dolinu i uzmite severno kosovo ( ipak imacete deo kosovo, koje istoriski smatrate srpskim ) i krenite dalje u bolju buducnost : )

vuksan

pre 11 godina

Na tvom mestu poveo bih racuna o takvom osetljivom pitanju,obzirom da Brisel nema poverenja u vasu koaliciju koja je izazvala ratove 90tih na ovim prostorima.Sns i Sps jos dugo godina bice pod skenerom medjunarodne zajednice zbog svoje proslosti,tako da vam ova avantura ne bi isla u prilog.Zbog toga,jasno je da ova koalicija nije niti ce ikada biti u nacionalnom interesu.

Jelena

pre 11 godina

@ (Balkan blues, 13. januar 2013 12:56) - uopšte ne kontam ovakve postove. Koga briga da li će neka nn osoba otići iz Srbije? Zar to nije nešto intimno što treba da podelite sa svojim bližnjima? Ne znam zašto bi to ikoga ko Vas ne poznaje zanimalo. Komentarišem ovaj post jer sam primetila da su ovakvi komentari sve češči, a nije mi jasna svrha.

naim

pre 11 godina

Ako slucajno Vucic skloni spomenik u sta ne sumnjam u njegove namere,ali bdite sigurni da tu ce on sahraniti svoju karieru.Zapad vodi pragmaticnu politiku.Setite se samo deklaracije Gelbarta1998 sta je govorio i izgovorio.Sa Vucicima Tome Dace i Slobe oteraste sve republike iz bivse Yuge.100 hilada zrtava ratova pola iliona izbeglica.izolacija drzave i bombardovanje i zato smo tu gde smo danas.Ovim zelim reci samo bog nek nam pomogne jer ovo ne vodi na dobro.A ovi srpski kvazi patrioti sto prodaju junastvo,i pijano srpstvo nek prvo stave prst u glaavu i misle sta izgovaraju,jer koliko znam i imao prilike da ih vidim vecina su ratni profiteri i jedva cekaju da se jos vise obogate,nista bolje se od njih ne ocekuje.pozzz vekovni komsija iz brdovitog balkana

deftone

pre 11 godina

aman ljudi, manite se glupe price o Vucicu i ministrima! Ovde je rijec o provokaciji sprkog naroda, njegovih osjecaja i o samom spomeniku koji, realno, treba da se ukloni i to cim prije! Nema smisla sad nazivati ministre, Dacice, Vucice, Nikolice.. bageristima, rusiteljima, graditeljima.. nego ajte da se drzimo navedenog problema! Spomenik je tu protivpravno postavljen i kao takav treba da bude uklonjen! Isto tako, svaki Srbin, koji je iole Srbin, trebalo trebalo bi da se gnusa na ovaj spomenik! Jednostavno treba biti demoliran i kraj price!

Radovan

pre 11 godina

Treba razmišljati o jačanju KZB posle ovog pokušaja internacionalizacije preševskog pitanja. To možemo da izvedemo uz najavljenu modernizaciju namenske industrije i jačanja borbene gotovosti.

milan

pre 11 godina

Da si smeo da ga srusis vec bi ga srusio. Koliko vremena treba da se to zavrsi? Ujutru posaljes par radnika sa macolama i do uvece je gotovo. Ili ne? Otkad pricate da cete ga srusiti? Prazna pretnja.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Da li neko može da ovim našim debelim oficirima kae da su im ove šapke katastrofa,da li ima neke šanse da se ta užasna kapa zameni nekom koja bi bila mnog lepša i bolje stajala ovim ugojenim i komičnim oficirima?
Ako je ideja bila da te kape liče na šajkače onda su baš mnogo omanuli,bolje da im daju original šajkače nego ovo što sada nose na glavama,to je sve samo nije kapa,i oni svi u tome izgledaju komično i groteskno,i koga će oni da brane,ajte molim Vas više !

Stevo iz Niša

pre 11 godina

Tko je uopšte dozvolio da se taj spomenik i postavi..???? Sad se u vladi Srbije već mesecima traži heroj koji će da taj spomenik sruši.....??? Pa ovakve stvari se samo događaju nama, a onda optužujemo druge da je to protuustavno, pa zar nije bilo protuustavno da se taj spomenik uopšte tu i podigne...?? Bitno je da mi trošimo državni novac da bi povećali borbenu gotovost vojske, a što će nam vojska i povećavanje borbene gotovosti...??? Mi se uvek smejemo i podcenjujemo nase susedne zemlje u regionu kako one sve vode pogresnu politiku i kako smo mi uvek najpametniji. Sloveniji i Hrvatskoj uopšte ne treba vojska...!!! Oni rešavaju gospodarsku i ekonomsku krizu! Baš ih briga za vojsku, jer svakako ne sme nitko da ih dirne niti itko sme da im ugrozi teritorijalni integritet, jer im NATO to sve resava. Ne razumem zasto Srbija zeli toliko u EU, kad su sve clanice EU pod zastitom NATO-a, a nas NATO ne interesuje, jer smo mi „velesila“ koja ima toliko novaca da možemo sami da plaćamo toliku vojsku i njezino održavanje. Bogata zemlja Srbija! Nikad mi necemo ni blizu shvatiti što je to EU!

Judge Dredd

pre 11 godina

Pazite samo da stav međunarodne zajednice uskoro ne obznani da je neko pitanje unutrašnje pitanje Kosova. Mnogo puta do sada na Balkanu dešavale su se političke odmazde na svakakve Ypolitički nekonstruktivne poteze. Od srpske vlasti sam očekivao da albanskoj nacionalnoj zajednici ponudi rešenje, da spomenik može da ostane ali da grb UCPMB mora da se zameni grbom ili obeležjem nacionalne zajednice Albanaca u Srbiji. Očekivao sam da u tom sporu predloži kompromis, da nijedan spomenik ne bude sporan, ni amnestiranima ni policajcima, da predmet razgovora bude samo poruka koja stoji i simbol koji je svima prihvatljiv. Strani ambasadori predložili su upravo slično rešenje, jer albanska nacionalna zajednica treba da kreira i usvoji svoja obeležja, narodna a ne državna, kao što i srpska zajednica na Kosovu treba da uradi isto. Na mnogim mestima na Kosovu stoje zastave države Srbije, grbovi države Srbije, nemojte da budemo cinični i besni ako neko uskoro počne silom da ih uklanja.

coka

pre 11 godina

au sta je ovih vucicevih na sajtu,ccccccccccccccccc.ajde,ajde znamo se.manite se tih gluposti,pretnji,kao fora on obilazi vojsku,jecu u skupstini se dere onako,kao on je faca.ajde bre vucicu mani se gluposti.daj ti nama radna mesta normaln,a ne sad kad si uhapsio miskovica ja moram da radim za manju platu,misli malo,stavi prst na celo.sta pretis ti svuda i svakome,zasto nisi sprecio da se spomenik postavi,gde si bio tada.a ne sad kao ti se setio,ma to vise i kod male dece nepali.bavi se pravim stvarima koje si obecao,da imamo za hleb a ne da se bavis glupostima,i da nas vracas unazad.

U čemu je problem?

pre 11 godina

Pa to ste trebali odavno da uradite. Mesecima se vučete, pričate, najavljujete, pregovarate, pa opet najavljujete, pa se dogovarate, pa pričate, pa najavljujete ...
Lepo novinare pod mišku, da se sve snimi, policiju ili vojsku da obezbedi mesto, i gotovo. Pa nek' neko pokuša da napravi problem ili da zapuca.

Marko

pre 11 godina

Nisu mi jasni komentari terorista iz presevskog kraja. Zivite u Srbiji i Srpski zakon ima da postujete kao do sada. Ako vam se nesvidja pravac Albanija. Extremiste treba pratiti i kazniti. Kako mogu da mrze drzavu koja im je sve priustila. Koji primitiviza, ljudi moji.
Ko vas i vase roditelje pusti u Srbiju. Pa Tito naravno. Ali Tite nema vise.
(Jovan)

pa to su neki rekli i Srbima u BiH i Hrvatskoj - ako va se ne svidja zemlja u kojoj zivite - mars napolje. Pre toga su poceli da dizu cetnnicke spomenike i stavljaju balvane na puteve. A mi ih porusismo SVE do neprepoznatljivosti I REKOSMO SADA JE OVO SAMO NASE. a VIDITE NIJE LEPO...ni jedno ni drugo ali imalo je i ima i trece ali i to ne znamo. Nisu znali ni Toma ni Nikolic ni Dacic da to nije lepo. Kao ni oni sto rekose ako vam se ne svidja mars napolje...

sta vi zamisljate ko ste

pre 11 godina

@JUlius
Toliko duplih standarda i licemerja imas u komentaru da je to smesno. Srbe na severu nazivas "kriminalcima" a svoje Albance " meduznim palim borcima", Srbi na severu su nekoliko puta bili fizicki napadani i od Rosu i od Kfora dok Albanci iz tzv "presevske doline" ni jedanput od kada postoji ovaj cirkus sa spomenikom, Srbi se hapse i maltretiraju za Bozic, ranije za Vidovdan a niko od Albanaca nije ni pipnut na proslavi "dana zastave" i da ne nabrajamo dalje. Izjednacavanje medjunarodno priznate Srbije i izdrzavanog protektorata koji nije u stanju ni na Evroviziju da ode, da ne spominjemo. Uglavnom, mene licno vec smara ovaj albanski narciosidni nacionalziam koji ovde rasipaju Albanci i ovo previsoko misljenje koje imaju o sebi i o svom agresivnom i primitivnom nacionalizmom sa kojim dave i Srbiju i Makedoniju. Da li su krivi Amerikanci koji su ih razmazili i koji ih nisu na vreme kaznjavali ili Albanci ne kapiraju da je velika razlika izmedju realnosti i propagande o njima samima u koju su izgleda poverovali... Ali smara, mnogo smara. A tek ove pretnje sa rusenjem srpskim spomenika na Kosovu i uporedjivanje crkvi starih vekovima sa nekim novokomponovanim spomenikom teroristima...

Dexter

pre 11 godina

Hehe, super su ovi oficiri. Zablji dezen, a uokolo sneg. Neka vide neprijatelji da mi Srbi znamo sta je kamuflaza :)
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 17:37)
Hehe, super si ti. Ima posebna bela presvlaka koja se nosi u slučaju potrebe, a da si služio vojsku znao bi to...

Vojvodjanin

pre 11 godina

Ljudi, da li se vi pitate sta ce biti posle sa nasim Crkvama i manastirima na Kosovu?
Opet nasedamo na provokaciju, pa ce albanski odgovor biti amnestiran pred Svetom.

XxX

pre 11 godina

Mozemo mi lako da uklonimo spomenik,samo me znam ko ce od vas hrabrih Srba posle da ode da brani srpske preostale manastire na Kosovu, jer Albanci ce za svaki njihov spomenik da sruse 5 srpskih manastira.Hoce li ici isti oni heroji koji su otsli da slave Bozic i novu godinu,pa kad su dobili batine zaplakali su ko male bebe.Lako je biti heroj i Srbenda na internetu.Za borbu protiv Albanaca svima vama je dovoljno da odete dole i pokazete se,ne morate meni da objasnjavate vase herojske zelje i poduhvate.

Petar Petrovic

pre 11 godina

I da se ukloni spomenik efendiji onom, ali pod hitno, jer je to vredjanje zrtava i porodica zrtava, za koje je pomenuti osudjen.

Stojan

pre 11 godina

Neka Vucic postavi dole u pripravnost vojsku na granici i pojaca njenu gotovost, Dacic neka odavde posalje zandarmeriju, a Djilas komunalne policajce i rusite taj spomenik.
Pola zemlje mora da se angazuje oko resavanja ovog "problema" do kojega nije ni trebalo da dodje da se reagovalo na vreme i u samom pocetku!
Smeniti dole celo opstinsko rukovodstvo,pocev od predsednika Mustafe (koji treba i krivicno da odgovara),koji su dozvolili postavljanje spomenika.

Milan

pre 11 godina

Vrlo nezgodna situacija, da treba da se ukloni treba, ali koje su posledice?
Ako treba zbog toga da izgine 50 ljudi, to je uzasna cena, ako kvarimo medjunarodne odnose i to je visoka cena. Problem je sto nemamo nikog u svetu da stane iza nas i da nas podrzi kao sto siptari imaju Amerikance! Mozda nasi politicari ne zasluzuju da budu to sto jesu jer nisu u stanju da Srbiji obezbede podrsku! Ovako svako moze da pljucka po Srbiji kad god pozeli jer mi nemamo niciju podrsku, a sami smo suvise slabi. Mislim da se treba cuvati nepotrebnih rizika i rasipanja snage, a takve poslove ostaviti za neka srecnija vremena kad nam Srbija bude stabilnija i ekonomski jaca.

Inter nos

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko otezu sa uklanjanjem spornog spomenika!Vlast ima svu moju podrsku u tome!Spomenik je protivustavno postavljen i treba ga sto pre ukloniti!Mogu Kosovski Albanci da usvajaju svakakve odluke ,ali njih niko ne pita u ovom slucaju!Proteklih mesec dana bilo je toliko provokacija sa njihove strane da bi navodno oni ispali velike zrtve-postavljanje ovog spomenikahapsenje srpskih mladica na Bozic,zabranja odlaska na kosovo drzavnom vrhu...

Draga

pre 11 godina

Gledam pre neki dan Srpski dernek u Vukovaru uoci badnjeg dana i veceri.Pustali Cetnicke pesme,galamili i na kraju se potukli...Sve neka besna deca,pitam se gde su im roditelji.Dizu se tenzije.Neko ce nevin stradati zbog takvih.Nisam mogla da poverujem da ima i takvih Srba..

Albanci se oduvek tako ponasaju pa i u Makedoniji i na Kosovu smo navikli na njihove provokacije.

Nasi politicari ovo koriste da podignu sebi rejting.
Albanci bas zele da izazovu sukob da bi Srbi opet dobili packe od medjunarodne zajednice.Oni to ne rade dzabe zato citiram ovog komentatora sa kojim se apsolutno slazem to je najpametnije :

Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...
(Bojan J., 13. januar 2013 16:33)

daevon

pre 11 godina

Moram se složiti sa većinom da je Vučić bio radikalna ljiga, i u vrhu liste onih zbog kojih sam momentalno okretao kanal.
Još nismo sigurni, ali sada deluje kao vodeći političar u Srbiji i jedan od retkih koji nešto i uradi. Napominjem, deluje. Dobiće i moj glas ako uradi pošteno makar nešto od svega što najavljuje.

ISTE GRESKE

pre 11 godina

Zasto smo sebe doveli u tu sitvaciju da resavamo ovakve stvari,koje mogu da dovedu do sukoba sirih razmera.Dacic je morao da spreci ideju o postavljanju spomenika a ne sada da daje Vucicu vruc krompir u ruke.U zadnje vreme kad je stani pani tu je Vucic.Jak karakter i rodjeni vodja,samo da ga ne potrosimo na nebitne stvari,vec da iskoristimo njegovu hrabrost za resavanje mnogo bitnijih stvari za Srbiju.

RS

pre 11 godina

citam komentare i nemogu doci sebi prece je stranacko opredeljenje nego Drzava unisteni smo zadnjih 8 godina a opravdanje je u novoj vlasti nevolim SNS ali podrzimo te ljude da vidimo sta moze predhodni su sve pokrali izvrsili zadatak EU ovo mi lici na Zvezdu i Partizan zalosno

gg

pre 11 godina

Spomenik ne treba rusiti. Treba ga ukloniti i predati ga predstavniku - portparolu - Albanskog veca tri opstine. Sa molbom da se preseli u Tiranu.

David

pre 11 godina

Bice uklonjen bice uklonjen bice uklonjen i tako vec mesec dana. Zanimame me koliko dugo bi stojao jedan takav spomenik u Americi kada bi talibani podigli Bin Ladenu pa on je njihov oslobodilac. I od koga su to oni oslobodjeni u Srbiji jel od srpske vlasti i vojske pa da sigurno da jesu jel im nemozemo nista i podici ce oni tu i jos veci i uzeti i to. SRBIJO BRUKO

Gigidu

pre 11 godina

Uklonicemo Autonomiju Kosovu i Vojvodinu to je bilo 1989g Za 10g izgubilismo Kosovu i opet vratili Autonomiju Vojvodinu.
Uklonicemo Spomenik u Presevu ali sta ce bit posle 10g.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Sto se ****imo kada nemamo sa cim, sa Acom, pa sledi revans na Kosovu, pa sta cemo onda? Aco, malo mozga, sedi i razmisli, vredi li lajati na vetar.
Kada nam oduzmu i te tri opstine, onda ce opet DS da bude kriva kao i 99-te.

Danilos

pre 11 godina

Da se nadovezem na prethodni komentar. Mi smo zaboravili gde zivimo, pa ovo je Balkan! Ovde je najduzi period mira bio izmedju '45 i '90, u ostalim godinama 19. i 20. veka stalno su se vodili neki oslobadjajuci ratovi! Evo, vec je proslo 14 godina kako nema vecih sukoba na Balkanu, nekome to ne odgovara, a svi znamo ko su oni. Konacnih granica na ovim prostorima nikad nije bilo, niti ce biti, a kako stvari stoje, dosle je vreme za povlacenje novih "crta"! Nadam se da nisam u pravu...

Berat Bujanovaci Zürich

pre 11 godina

Serbija ovaj put ima da sklpni spomeniki ali Albanci od Presheva nece nista da rade. Zasto. Zato sto svi traze azil u EU nema ko da ratuje.

Berkut

pre 11 godina

Zašto ste dozvolili da se uopšte podigne.Šta su radile obaveštajne službe.Jednog dana će nići i Preševski toranj sa pogledom na Preševsku dolinu sve sa Albanskom zastvaom na vrhu.Niste znali.Mnogo se pravite neobavešteeni.Prvo uprskate stvar a onda je uprskate još više. Stalno stvarate uslove za nove gluposti dok gradjani crkavaju.Stvarate gluposti samo da bi opstali tu gde ste.Za to ste evropska liga. Nema vam premca.Kada ćete pričati što je u Srbiji npr. zbog poreza carina sve tri puta skuplje na samo 600km od Beograda.Kada ćete progovoriti kako ljudi nemaju da se leče,edukuju.Šza li je sledće.Sudarili se na semaforu kamioni KiM tablica i Srpskih tablica pa čekamo saobraćajne veštake SAD i EU ili Tirane možda.Tugo moja pregolema.

README.txt

pre 11 godina

Jbg, albanci su naucili svoju lekciju: Provociraj, pa kad dobijes preko zuba, kukaj i molu ameriku i eu.

Mi nasu nikako da naucimo...

prokleta avlija

pre 11 godina

(Nemanja, 13. januar 2013 13:38)
covece pa da li si ti svestan da je ceo tvoj komentar mlacenje prazne slame 100% u stilu Vučića i SNS-a? pa ti ništa konkretno u tvom komentaru nisi naveo,kao što ništa konkretno ne možeš reći da je Vučić uradio...

ludi pera

pre 11 godina

taj spomenik izgleda koristi Vucicu i Dacicu da se promovisu
i budu u centru paznje, pa taj spomenik ne treba rusiti ni
vojska ni policija vec komunalci ciji je to posao, naravno
po zakonu srbije a ne po volji nekoga...

muamua

pre 11 godina

kao sto neko rece...ispitati pre rusenja odakle lova za spomenik...kako je dosla itd...odakle lova ..a zale se na nemastinu i zapostavljanje...pa ne bih bas rekao...odakle lova opstini koja sve zanatske poslove radi na crno

pera zdera

pre 11 godina

Svi vi koji ste protiv rusenja spomenika sta je vas predlog, da pustimo teroriste da rade sta zele da nebih usli u neku zamku?
Amerikanci su rekli da je ovo unutrasnja stvar srbije i tacka, albanci nemaju podrsku zapada i oni su skroz pogresno shvatili politiku zapada.
Oni misle samo zato sto su im pomogli na Kosovu to znaci da ce ih podrzavati bilo gde i bilo kad ee malkice su se zeznuli.

miodrag011

pre 11 godina

Zasto smo i dozvolili da se nadjemo u ovakvoj sitvaciji,trebalo je u korenu saseci ideju o spomeniku,sada iako se slazem da ga treba sloniti postoji mogucnost a nekome i zelja za novim sukobima.Trebalo je cutati i odraditi posao a ne da Dacic daje rokove i preti.Zao mi je Vucicu sto se ti nisi prvi uhvatio u kostac sa ovim problemom resenje bi bilo manje bolno za sve.

Aleksandar

pre 11 godina

Kada je DS bio na vlasti drzava Srbija je te 2001/2002. uspela da se izbori sa oruzanom pobunom. Vucic i Dacic ne mogu da se izbore sa jednim spomenikom. Toliko o sposobnosti.

Presevljanin

pre 11 godina

E moj g.Vucicu.jako je skinuti spomenik.Srusiti jos laksije.No postavlja se pitanje:zar niste znali preko obavestajnih sluzbi,zar niste culi da se postavlja spomenik.No sta posle:mislim da nasi odnosi sa lokalnim srbima nece biti taj ko jeste sada.rusenjemo spomenika-rusi odnos medju nama.Licno nisam za to.-no nisam ni za spomenik u Lucane a ni za ovaj ovde.Nisam ni jezikom pretnje,ne vodi nas nikud.

nada ZR

pre 11 godina

JOVANE potpunio se slazem sa tobom.Jos bih samo dodala dasvako ima izbor i moze da zivi gde mu je bolje.Tetri opstine su u Srbiji i za njih vaze srpski zakoni.Pa u Vojvodini sedam opstina je skoro cisto Madjarsko i nikada ali nikada ti ljudi nisu ni pomislili da urade tako nesto a verujte da Madjarska ima bogatu istoriju.O kulturi da i ne govorim.Sta znaci mi sto postujemo Srbiju i njene zakone smo budale a ovi drugi pametni.Spomenik sada mora da se srusi pogotovo sto su isli po pomoc u Tiranu.Ako vam je Albanija prijatelj put pod noge napred.

Seele

pre 11 godina

Naravno da se zakoni i Ustav Srbije moraju poštovati. Država zato mora preduzeti korake po pitanju spornog spomenika u centru Preševa. Ovo je stvarno prevrilo svaku meru!

barracuda

pre 11 godina

Srbija mora postati pravna država ukoliko želi da opstane kao država, kraj priče.
Ko razume, razume, ko ne razume neka mu i dalje stvari pojašnjavaju Vučić, Dačić, Selaković, Dinkić, Koštunica, Tadić, Nikolić, Đilas, Palma, Maja Nikolić, Yeti-snežni čovek i mnogi "vrsni" intelektualci, savetnici, analitičari, SPC, SANU, BIA...i svi ostali koji su se privezali na budžet i sisaju li sisaju, a običan svet u Srbiji doživljavaju kao koleteralnu štetu.

Skender beg

pre 11 godina

Zar ne shvatate da cete biti nadigrani i prevareni. To je cilj albanskih nacionalista.Srbijanska politika tone iz katastrofe u katastrofu.

maticne-knjige-sfrj

pre 11 godina

Šta reći na ideju da se ruši spomenik "OSLOBODILAČKOJ VOJSCI" to je vandalizam, ali ja nemislim da ih tako treba nazivati, jer ako se ruši spomenik teroristima, i ubicama, onda je to uredu. Postavite vi sebi pitanje zašto sva štampa i sva srestva javnog informisanja teroriste i ubice nazivaju imenom koje može sa ponosom da se nosi. Nedirajte spomenik "OSLOBODIOCIMA" ali ako su zločinci i teroristi onda je već bilo vreme da se uruši.

Realnost na terenu

pre 11 godina

Ljudi nije mi jasno kako neshvatate da se politika promenila i da se mi ne pitamo nizasta vise, a pitali bismo se da smo imali normalne politicare u poslednjih 30 godina i da su vodili zemlju kako treba. Ljudi, mi pijemo penale od zapada i EU i pitanje je do kada ce tako biti, jer smo izgubili sve ratove koje smo vodili, a boga mi ih i izazivali.

Pera

pre 11 godina

Trebali ste srusiti spomenik pre nego sto je i podignut. Cekajuci dozvolili ste da se problem internacionalizuje. Sada je rusenje daleko komplikovanije nego sto bi to bilo odmah cim se pojavio. U Izraelu spomenik podignut poginulim palestinskim borcima bi nestao za 2 minuta.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

Vucicu,a to kada ti kazes mora da se i uradi???Prosvetli me presveti euroradikalu,strasno je sta si umislio da jesi.

bb

pre 11 godina

Cinjenica je da tom spomeniku nema mesta ;s druge strane oni nista ne rade a da nemaju mocne zastitnike te tako ne treba ni nasedati na provokacije. Na zalost, vec decenijama smo prinudjeni da resavamo kvadraturu kruga sa resursima koje imamo a koji nisu bas veliki.Bilo bi dobro da se nista ne resava nasilnim putem.To smo vec probali.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Očigledno je da Albanci nisu shvatili promenjene okolnosti, odn. da nema više Miloševića i Šešelja, koji su svojom politikom neprijateljstva prema zapadu, omogućili ispunjenje njihovog sna na KiM. Istina je da su i sada njihovi stranački naslednici na vlasti, ali sa promenjenom politikom prema međunarodnoj zajednici i rešavanju kriznih situacija. Stav SAD i EU je da je ovo unutrašnje pitanje Srbije. I pored toga moramo maksimalno oprezno delovati prilikom uklanjanja spomenika. Očigledno da je najekstremnijima među Albancima stalo da izazovu sukobe, svoj status ubace u pregovore i traže tretman koji će imati Srbi na severu KiM.

Bojan J.

pre 11 godina

Zar ja sad 20 i kusur godina i tek godinu dana iskustva u medjunarodnim odnosima treba da vas ucim sta je optimalno uraditi? Sagradite kruzni spomenik (zid) Srpsko-Albanskog prijateljstva oko ovog spomenika, pa ekstremisti ako hoce da ruse neka izvole. I naravno sve uz obaveznu saglasnost SAD. E moji politicari ...

Dača

pre 11 godina

Na ovakve provokacije treba odgovoriti samouvereno ali primereno i na dostojanstven način.Braneći interese domaćeg stanovništva!
(Nena, 13. januar 2013 18:06)

Zamolio bih doticnu, ili nekog slicnog "diplomatu", da bi objasni sta je to "samouvereno, dostojanstveno ali primereno". Ako ne reagujemo, onda idu komentari da nemamo drzavu, ako se odreaguje i skloni spomenik, tada se prica kako hocemo rat...

Milena

pre 11 godina

Možda ne treba rušiti spomenik....možda treba pokazati tim činom da smo voljni da poštujemo njihovo, ali samo pod uslovom da oni poštuju naše!
I onda postaviti još veći spomenik srpskim palim borcima....i tako rešiti problem...pa ako sruše naš onda ćemo i mi njihov!

nata

pre 11 godina

vucko, najjaci si bre! sa tim tihim glasom, zabrinutim pogledom pa sve kroz naocale, pa sa tom kosom nauljenom... vozde nas!! da se rusi bre vucko nego sta! najdrazi vodjo nas!

Kolega

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, da li Akcionari Agrobanke treba da internacionalizuju problem oko pljacke njihove privatne imovine u visini 300 mil. EUR od strane drzave Srbije?

Pravda mora biti zadovoljena. To su vase reci.

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo me podseća na one čuvene IRA murale po Severnoj Irskoj, što ne znači da mi je drago što taj spomenik stoji tu.
Trebalo bi biti mudar pa pronaći pravu meru.
Ne bih voleo da vidim da ga ruše buldožerom.
Lepo ga "odšrafite" i deponujte u carinsko skladište "do daljnjeg".

MUKNAVI

pre 11 godina

Taj spomenik mozes srusiti ali onaj u glavama pojedinaca koji sa tim mesetare sa ostalima neces Vucic gospodaru dok se u Bujanovcu,Pesevu,Medvedji i diljem ,podjednako,po Srbiji ne aktivira privreda,radna mesta i sve ono sto ste obecali kada ste jurisali u kabinete iz kojih nam sada saljete diktaturu kojom bi da "urazumite" obicnu raju,kako nas nazivate u vasoj oholosti sa fest` nadrenalinom u glavi.

dare 011

pre 11 godina

Kada ćemo o pravim problemima. Miškovića i spomenik ne možemo da namažemo na 'leba i pojedemo! Gde su PLATE? POVEĆAJTE PLATE NARODU!

gde bese toalet

pre 11 godina

mozda postoje i neka resenja koja bi bila prihvatljiva za obe strane...
npr. da se spomenik nerusi vec da se zazida,i... napravi nesto sto bi svima koristilo...

SpomenikMinus

pre 11 godina

Poslati ove BusPlus i BG komunalce da rese taj komunalni problem.
Kad batinaj ua obicnu bus kartu, kako li ce efikasno da resavaju vece probleme, kako drugacije nego surovo efikasno.

branković

pre 11 godina

oduvek je blo bolje sprečiti nego lečiti.
na odgovornost sve one pojedince i službe koje su zatajile, pod hitno!
čitajući ove komentare predpostavljam da velika većina nije osetila lično na svojoj koži, odnosno bila angažovana u uniformi ili bez nje na područiju kosova 98 i 99 godine.
ljudi, prevelik je ulog dole jer ako krene po zlu, bojim se da ćemo ostati i bez tog dela srbije. Tamo bez puškaranja neće proći, a onda će opet ginuti policija i vojska, i opet će se srbi povući i opet će biti osnovan nei sud za srbe i sve tako u krug.
pamet u glavu, trebaju nam političari sa malo mozga i veza po belom svetu, a ne ovi koji misle da će dobiti poene na osnovu ovog nesretnog spomenika! Bolje im je da se samo sete HAGA i da malo olade usijane glave.
dosta je više ratovanja i majki zavijenih u crno!!!

suki

pre 11 godina

@ (Igor, 13. januar 2013 10:59):"Sutanovac verovatno i ne zna da mi tamo imamo baze!"
Nažalost po tebe i SNS, Dotočni je i sagradio te baze, i te kako zna gde su! Slabo ste obavešteni, da ne kažem, obrazovani!

Boban

pre 11 godina

Ako prestanemo vise da pricamo i pisemo o spomeniku, srusice ga oni sami.
Provokacija je uspela samo ako se na nju reaguje.
Ne razumem smo, zasto se Ministar vojske mesa u posao Ministra policije.
Mnogo babica, kilavo dete.

Metuzalem

pre 11 godina

Samo treba zamisliti situaciju da je na Tominom mestu Boris, a na Acinom Đilas. Pa pojeli bi ih sve s g***ima što do sada nisu digli u vazduh ovaj spomenik, što su uspostavili granicu, rukovali se sa Tačijem, obrisali fusnotu, sprdali se sa poslednjim srpskim detetom u Prizrenu...

A tek da su primili šeika kao spasioca, i to onpog koji je među prvima priznao Kosovo...

Ali, tako je moralo biti. Samo ovi mogu da preveslaju ovaj glupi narod.

Pametnjaković

pre 11 godina

Potpun promašaj kao i obično. Ovo je samo još jedna potvrda da kod nas svuda, ali svuda, rade nesposobni promašaji, bez 3 grama valjanog mozga. Ovako nešto ne bi moglo da se dogodi u bilo kojoj normalnoj zemlji. Da li ima ovde kod nas da bilo koja služba radi bilo šta i da je u stanju da spreči nešto loše pre nego što se dogodi. Sramota. Ja ceo život živim u Srbiji i moram priznati da sam jedino primetio kako, nas, obične građane, maltretiraju kao da smo kriminalci, dok prave kriminalce ne diraju, čak im pomažu. Čudno zar ne? Nama je jedino rešenje da se svi ujedinimno i napravimo revoluciju, eliminišemo nesposobne koji nas upropaštavaju i konačno napravimo državu kakvu želimo i kakvu zaslužujemo.

Dragan

pre 11 godina

Resenje br 1 :

Pored spomenika postaviti dve ploce , na kojima ce na svim svetskim jezicima pisati "Ovako ce proci svi koji se drznu da dignu ruku protiv drzave Srbije"

Resenje br2.

Spomenik okruziti sa , npr 8 spomen ploca , na kojima ce biti ispisana imena poginulih policajaca , vojnika i gradjana, ubijenih od strane terorista kojima je podignuto to crveno ruglo od mermera.

Tako da se spomenik ipak moze videti , ali da prvo moraju da prodju pored imena onih koje su pobili. Da ih podsecamo svakog dana , da su na krvi svojih komsija , trazili pripajanje KiM.

Resenje br3 ukljucuje bager , ali mislim da je su ova gore dva navedena daleko pametnija , kulturnija , i najvaznije , najvise ce ih zaboleti , jer im se uzvraca istom merom , na kvarno , bas onako kako oni nama vole da podmecu.

tamnicar

pre 11 godina

@(gargamel, 13. januar 2013 12:31)

Ako pratite forume i komentare, onda vam je valjda jasno da onaj ko stavi minus ne mora pod obavezno da se ne slaže sa celim komentarom, ali se ne slaže sa njegovom suštinom.

Što se tiče komentara na tekstove o rezolucijama, Kosovu, spomenicima, korupciji, Miškoviću... da, mnogi komentari će dobiti minus samo zato što su ljudi preumorni više da slušaju o jedno te istim stvarima. Nigde se ne mrda sa mrtve tačke, mesecima se vrte iste "vesti" u krug.

Npr. niko nije za Miškovića, ali je popriličnom broju njih jasno da od tog hapšenja nema i neće biti puno rezultata, stoga i minusi ljudima koji navijaju, valjda po partijskoj osnovi da se i dalje drži u zatvoru, a trpeze i dalje prazne, epiloga nigde.

I za ostale teme isto važi. Pogotovo ovo sa spomenikom. Tolko priče oko toga, nigde dela, u krajnjem slučaju, pored svih problema ispade jedna kamenčuga kamen oko vrata. Nonsense.

Tako Treba

pre 11 godina

Spomenik je dostigao maksimim koji nije mogao da postigne nijedan spomenik na Balkanu. Cestitam Albance za ovai gest, i velika sramota za Vladu Srbije na ovoj promociji tog spomenika OVPMB. Za ovaj spomenik danas se govori u Ameriku, EU i na prvim vestima u svaku televiziju.
I juce da bi se rusio taj spomenik oni su stigli cilj sa malom investicijom.

Gradjanin

pre 11 godina

Vučiću,ili sklanjaj spomenik,ili ćuti,ili smeš ili ne smeš,to što ti i Dačić preko novina uklanjate svaki dan,to se ne računa,sl...i.

dragan gm

pre 11 godina

Zasto su dozvolili da se postavi spomenik? Sta su radile bezbednosne sluzbe,nemoguce da nisu znali da ce ga ovi podici.ili su ih namerno pustili da bi sad imali problem.

mmmm

pre 11 godina

I da se okrenemo životu reševanju krize a i opstanku,ekonomiji,privredi što odgovara 90%posto gradjanima kosova i cele Srbije a ne samo onih 10%posto kojim je već ovo postalo zanimanje i ulaznica za vlast a i ponekima bogaćenje i zamajavaju nas evo već 2 decenije i unesrećuje!Daće bog naši potomci da žive u istoj državi a i eu i da budu pametniji .vredniji i sretniji od nas!

Stojan

pre 11 godina

Opasna Albanska provokacija uoči pregovora i trgovine ustupcima! Pravlenje balansa sa aktivnostima četiri srpske opštine na severu Kosova.ž kao i ukazivanje da " njihove" teritorije ima ima i sa druge strane linije.
Zakasnelo uklanjanje spomenika silom( gde su bile obaveštajne službe u vreme priprem i realizacije postavljanja spomenika ?)sigurno će, nažalost, izazvati neku odmazdu i neku kontraakciju!
Koliku i gde , zasad se ne zna !

dosta prodavanja magle

pre 11 godina

Imate li vi ideju kako da UPOSLIMO SRBIJU?
Kad ste bili opozicija obećavali ste kule i gradove...blagostanje, med i mleko, samo da odu žuti i ima Srbija da procveta!

Svega pomalo

pre 11 godina

Sa Tomine platforme na spomenik narode!! Još malo pa nestalo!!!
PS
Takvih obeležja u Bujanovcu i Preševu ima mnogo više a posebno nazivi ulica i ustanova posvećeno OVPMB a dotični spomenik se nalazi na "Trgu palih boraca"????
Bolje da se Vučko sa ekipom pokupio pa došao da obidje ove najsiromašnije opštine juga Srbije i razgovara sa predstavnicima lokalne samouprave na pronalaženju rešenja nego što obilazi vojsku i policiju i diže bespotrebne tenzije da ubere malo jeftinih političkih poena pošto mora da nadomesti neke procente zbog one bruke od juče!!!!

021's

pre 11 godina

Trebali ste pre svega da sprečite postavljanje spomenika,valjda je imala policija obaveštajna saznanja da planiraju da ga postave.Umesto toga puštate preko mesec dana da se stvar zakuvava.Neverovatna nesposobnost svih redom...

Soraja

pre 11 godina

VALJDA CE OVOG PUTA BITI RECENO UCINJENO.
(Denis, 13. januar 2013 20:20)

Mislim da bi nekima odgovaralo da se tako ne desi kako bi mogli da upere prstom u Vučića i da kažu kako je opet obmanuo narod!

Zmaj

pre 11 godina

Drzava mora da reaguje kada su u pitanju ovakvi presedani,stoga mi je drago da od ministra cujem ovakve najave da ce drzva reagovati.

Lukic Sladjana

pre 11 godina

Spomenik je postavljen kao provokacija. Spomenik treba ukloniti ,zamislite da u Zagrebu postavite spomenik palim srpskim borcima ,naravno da bi ga uklonili istog trena.

Ljubica Ć.

pre 11 godina

Pojedinci su se malo zaigrali i preterali ali sve ima svoj početak i svoj kraj. Bolje da ga uklone sami ali ako neće i teraju inat, jer ovo je upravo teranje inata i čista provokacija, postoji i drugo rešenje!

SPORNO pitanje

pre 11 godina

Treba da se skloni taj kamen spoticanja,ne zbog toga sto je to od kosovskih albanaca,vec zbog toga sto zakon mora da se postujei da je isti za sve.Spomenike odobrava nadlezna institucija a ne pojedinci koji bi da sprovode samovolju.Samo mora se to uraditi oprezno,da to ne bi bio okidac za besmislene sukobe sirih razmera ,koje pojedinci I prizeljkuju.

macola

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je veoma sposoban politicar,koji sve sto kaze,to i ispuni....zato svakim danom ima sve vecu podrsku nasih gradjana.

Igor

pre 11 godina

Ja ne znam sto se o ovome uopste raspravlja i sto se ceo slucaj vuce po medijima.

Moralo se znati od pocetka da se taj spomenik uopste postavlja i spreciti to u startu a odgovornima dati zatvorske kazne.

Da kazemo da niko nije znao, sad znate, odete dole i srusite, kome uopste imate da se pravdate?

Zoran

pre 11 godina

Naravno da treba da ga uklone, znate li da su srbi u Albaniji najugrozenija nacionalna manjina u evropi?! I bas nekog briga za to..

Max

pre 11 godina

Pogodio si prijatelju, ali samo pola: vojsku sluzio nisam (Bogu hvala), a za bele navlake znam (cudna mi cuda). Zivim u inostranstvu, u jednoj uredjenoj, pametnoj i humanoj drzavi, u kojoj moje dete ima miran san, a procenat onih koji recenice zapocinju sa "da si sluzio vojsku..." ravan je nuli. Pozdrav i sve najbolje.
(Ilija Cvorovic, 13. januar 2013 19:53)

OK mi smo je služili, jer je bilo "po sili zakona" i jer nam nisu dali pasoše ako to ne uradimo (tako bilo u našoj opštini). Svaki tebi čast i na pameti i na snalažljivosti što si se odselio bez te muke, ali to što imaš "Green Card", "Ofental" ili kako se već to zove u toj tvojoj bajci od civilizacije ti ne daje za pravo da budeš uvek i svugde najpametniji, a pogotovo da ne provociraš nas koji smo mogli da odemo, ali smo ipak ostali - najlakše je biti i "patriota" i "demokrata" u toploj fotelji daleko od mesta zbivanja.
Nikome ne želim zlo i moja deca takođe mirno spavaju hvala na pitanju, ali ako se ovako nastavi silom i inatom pući će jednom film i nama normalnima.