Subota, 12.01.2013.

17:17

Titov Neptun doneće internet biznis

Supertajni Titov projekat Neptun sagrađen je za upravljanje raketnim sistemom bivše JNA, a sada će ga hrvatska vlada iskoristiti za biznis, piše Jutarnji.

Izvor: Jutarnji list

Titov Neptun doneæe internet biznis IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Mojca

pre 10 godina

http://www.amazon.com/Neptunov-mrk-varovanju-najstrozje-tajnosti/dp/146119380X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385473470&sr=8-1&keywords=neptunov+mrk

dejan

pre 11 godina

@ameli
osecam da moram malo pojasniti ovde neke stvari ...bar sto se tice mene.
ne placem za titom mrzim ga. bas zbog situacije u koju je doveo srbe.
ne verujem ni da bi se Slovenija I Hrvatska htele odcepiti da nisu dobile maximum svojih zelja ...u ekonomskom I teritorijalnom smislu plus sto je hrvatska bila nagradjena za etnicko ciscenje u II svetskom ratu.
Zato se srbi osecaju prevarenim. Tj. ja se osecam tako

ameli

pre 11 godina

Dragi moji srbi.
Sada znate zato se u sloveniji i hrvatskoj ne place za titom kao kod vas.
Sada znate zasto su se htjele odcijepit, a i zasto vi to niste dali.
Sada kad svatko zivi od onoga sto radi vi ste daleko na dnu, i slavite tita ako svemocnog a sve kaj vam je dao su bile pare hrvata i slovenaca jer ste nerazvijeni, sada toga vise nema shvatite. nitko ne place za titom osim vas i komunista koji su izumrli u rh.

TroxX

pre 11 godina

Sombor,Subotica,Zrenjani,Novi Sad,Sr.Mitrovica,Srbobran,Pancevo,Beograd,Sabac,Valjevo,Cacak,Pozega,Obrenovac,Kraljevo,Krusevac,Kragujevac,Jagodina,Leskovac,Nis,Bor,Pozega,Bajina Basta,Smederevo svi ovi gradovi imaju vezu optickim kablovima preko dalekovoda EMS-a,ciji je investitor bio EPS,kad se doda optika koja ide do 110 kv trafo stanica kojih ima u 90 % gradova po zemlji i po nekim selima dodje se do jednostavnog zakljucka da je dalekovodima uradjena optika na celoj teritoriji Srbije.Zasto EPS to ne koristi za komercijalne svrhe i zaradjuje dodatnih bar 30 % kompletnih prihoda,kao recimo elektro privrede u zapadnoj Evropi to ne znam.

doki

pre 11 godina

@@@dragan,
Kao predsednik jedne drzave je i zasluzio da nesto ima na raspolaganju.Navedi mi samo jedan konkretni primer kako je ispirao mozak Srbima? Ja sam Srbin a i moji preci su bili u nedogled Srbi ali ja ne vidim tako kako ti to vidis.Kod nas u Kraljevu se moralo intervenisati preko veze da bi dospeo na spisak za saveznu radnu akciju tako da te tvoje tvrdnje ne piju vodu.Okreni se u krug pa ces videti sve te zgrade,puteve,fabrike su napravljene od tog zaduzenja u 50 godina njegove vladavine a ovi tvoji demokratski,tranzicionisti koji su se dobro snasli u tranziciji su za 32 godine nas zaduzili za novih 27 milijardi evra(podatak u danasnjoj dnevnoj stampi). Ajd zdrrravo...

Bob

pre 11 godina

Evo da vama sapnem oko tehnologije u Titino vreme istina da su pravili probleme oko uvoza Spektruma/Comodora (ok to je bilo vec posle smrti tileta) ali recimo mi smo imali Kablovsko TV dakle 60 kanala od 1984 !! (Slo) a za vreme moje prakse u skoli su se nekim Slo firmama vukli opticki !!! kablovi kao eksperiment (1988)
Jedini problem Tileta i njegovih je bila sporost reakcija na izazov dakle krutost i to bi YU srusilo prije ili kasnije

Srdjan

pre 11 godina

@@@doki
@@@igorpl

Dugo sam razmisljao sta da vam odgovorim Gospodo. Ali sam shvatio da to ne bi imalo smisla. Postujem vase godine, postujem krv koju ste prolivali za ovu zemlju, postujem ideologiju koju zastupate, ali sada malo cutite. Vase vreme je proslo i sva sreca je sto se vi vise nista ne pitate, jer bih sad verovatno tucao kamen na nekom golom ostrvu iz jednog jedinog razloga a to je da ne mislim isto kao i vi.

I da, niste me ubedili. Argumenti su vam na klimavim nogama. Dok ste vi ulagali sebe u Jugoslaviju, Hrvati i Slovenci su sebe ulagali u Hrvatsku i Sloveniju!

doki

pre 11 godina

Karadjordjevicima je vraceno Dedinje i Beli dvor jer su se vratili jos 2001 godine a i dan danas posle 12 godina prestolonaslednik nam se obraca sa "I ja vama voleti kao moja naroda"

bokius

pre 11 godina

@miami: Ima jedan gradic u Srbiji (verovatno ne i jedini) gde bezicni internet postoji vec tacno 6 godina. Ovde u Njujorku, tek od prosle godine. Imaju tamo neki parkinzi sto se placaju SMS porukama, ovde u Njujorku jos prevrcemo dzepove za sitnis. Eto, sad si malo obavesteniji.

Nazalost, svi oni koji su rodjeni nakon 1970 verovatno se ne secaju kako je bilo lepo u SFRJ. Njima su u secanju samo tenzije sa Albancima, inflacija, stabilizacija,... i nije ni cudo da misle kako je danas bolje ili kako komunisti bas nista nisu valjali. Ali nije bas tako, oni su ipak zasluzni za najduzi i najveci prosperitet na nasim prostorima.

Praetorian

pre 11 godina

Kakva je to drzava bila... uporediti sa sadasnjim post-YU protektoratima, koji su daleko ispod nivoa "banana" drzava, kojima smo se nekada podsmevali.

E, da - imamo danas pravo da "blejimo" koliko hocemo, i o kome/cemu hocemo: niko ne slusa, ali je bar "pravo" tu. Vredelo je, sve sto smo sami sebi uradili, bez sumnje.

beee-beee

pre 11 godina

Sve zajedničko od exJegoslavije ti isti Hrvati tražili su da se deli, po mogućstvu što veći kolač njima. Naravno da dugove niko nije hteo pa će ih Srbija otplaćivati zahvaljujući virtuoznoj diplomatiji "kontinuiteta" onih štetočina kojima ni dan danas ne fali dlaka s glave i slobodno se baškare po Dedinju, Senjaku i ostalim plodovima svog "rada".

Dragan

pre 11 godina

@doki: Tito je pre svega izvrsio uspesno ispiranje mozgova kod jednog dela srpskog stanovnistva, koji posle 30 godina od kako je taj gangster otisao, ni dan danas ne otvaraju oci i ne misle svojom glavom.Dok su pojedini dobili stanove, pet clanova porodice u jednoj sobi, drug Tito se setao svojim ostrvom, prelazio iz jednog dvora u drugi koje je ukrao od dinastije Karadjordjevica, a njegovi "doki" su ko verne kuce uzimale manje ali dovoljno da bi jos i danas govorile "mi smo se borili da bi vi bolje ziveli". Ja sam posleratna generacija ali nikada clan KP ili ljubitelj Tita, upravo zbog toga sto je ispirao mozak Srbima preko radnih akcija, bratstva i jedinstva, nase socijalisticke revolucije. A to sto ste se vi "borili", pa niko vas nije terao pogotovo ne za to da bi posle delili lekcije kako ste vi dozivotni heroji a vas drug Tito neki zasluzni svetac.

Kapetan Kuk

pre 11 godina

@Kapetan Ahab
Objasni mi da li ijedna zemlja na svetu ima plan za unutrasnju pobunu naroda iz koje moze da proistekne gradjanski rat i da svaka zemlja pukne ko dulek.
Koliko ima terorizma u demokratskim zemljama koje hoce otcepljenje, pa zar ne mislis da i tamo jednom dodje do vece unutrasnje pobune (Irska, Spanija, Engleska, pa ako hoces ni Americi sa toliko drzava nije zagarantovana podela, jer jos uvek postoji Sever i Jug). Demokratski je biran jedan od najvecih zlocinaca sveta Hitler, i ko ti garantuje sta kojoj budali, pogotovo u demokratiji gde se pojavi preko noci nece pasti sve na pamet i krene u 'nametnute' gradjanske i svetske ratove.

piksetacentrisi

pre 11 godina

@Doki i njemu slicni
Lepo si/ste rekao/li da nas je matori krkao kreditima 50.godina i prezaduzio. Zar ste stvarno mislili da ih necemo morati vracati? Niste se snasli u periodu tranzicije? Ostavili ste nam pustos i nista drugo, ostavili ste kucu bez gazde i vlasnistva, tako da u njoj svako radi onako kako mu se prohte!
Da ne bude zabune ni mi bolji nista nismo - valjda smo imali na koga da se ugledamo. Mene je sramota sta ce nasoj deci ostati od nas, a tek kamoli od vas. Umesto sto smo/ste slepo verovali mogli ste/smo bar ponekad prst na celo da stavimo!
Ovako procedarsmo uludo mnoga srecna detinjstva.

E da, mogli smo za pocetak da krenemo da cenimo ovo sto imamo i gde zivimo. Za pocetak srecniji i to je dovoljno.

Kiki

pre 11 godina

Svi vi koji smatrate da je YU uništena izvana pogledajte malo tko i gdje je ratovao i tko je rušio ustav 1990..... nema Amera, Njemaca, a bog ami ni Engleza......

Što se tiče "superiornosti" Yu tu griješiti toliko da nema smisla ni pokušati objasniti koliko.... malu su vam natuknuli neki s npr. usporedbom šta bi bilo da je ta lova (sredstva) uložena u modernizaciju industrije i školovanje ljudi, a ne konstantno ih držati u mraku da bi se njima lakše manipuliralo. To je na kraju i urodilo plodom sa "Niko ne sme da vas bije" i sl.

Bob

pre 11 godina

(Kobac, 13. januar 2013 10:38)
Isrtina tile nam nije omogocavao komunikaciju/razvoj bili kao u S Koreji
Inace nema veze da se internet kao takav rodio 1992 a GSM mobiteli 1994 bitno je da nama taj diktator nije omogucio nista od toga a kamo li optiku imao je on optiku i GSM mobitele imao on vremenoplov ali nama nije dao nista osim kredita koje jos danas placamo recimo on uzeo 10 miliardi a danas placamo zajedno cela YU vise od 100 miliardi dolara to sve on kriv dobro nije on uzo ovu razliku od 90 miliardi dolara ali neko treba da bude kriv jel tako

marko

pre 11 godina

Posto su u ratovima na bivsoj YU JNA optuzene i stavljene pod Srpsku kontrolu bice lako dokazati na sudu da od zarade Srbija treba da dobije deo.

agent Blaskowitz

pre 11 godina

Ima jedna velika istina koja se provlaci kad god citam neki komentar bilo gde o drugu Starom.Najvise zamerki mu se upucuje za to sto je bio smrtan i umro.Vala nije se nijedan ponovo u bilo kojoj BJR ko bi imao isto mudrosti inteligencije i volje da ponovi isto.Trideset godina posle njegove smrti jos se zivi od njega ej to je nesto.

K

pre 11 godina

U to vreme je Voljeni Dragi Vodja imao supertajni projekat FB, preko koga je i upoznao drugaricu Jovanku. Samo se o tome nije smelo pricati... Lepo je ziveo Voljeni Dragi. zato generacije posle njega ne zive bas tako lepo, ali boze moj.

PS.
Jeste, Tita je svima izgradio "besplatne" stanove. Svima, koji su bili "prvoborci"...

Kobac

pre 11 godina

Ma kakav Tito i Yugoslavia. Za vrijeme Tita nije bilo ni interneta, posebno ovoga sirokopojasnog, nije bilo mobilnih telefona, pametnih telefona, i mnogo čega nije bilo. Ni ja tada nisam imao 40-tak godina, niti su mnogi od vas i nas tada bili rodjeni.
Neke stvari niti su za poredjenje, niti mogu da se porede, samo je istina da je bila mnogo manja razlika izmedju nas i njih, mada je trebali više vremena nego danas da se ta razlika prevazidje...

doki

pre 11 godina

@@@Srdjan,
Pa vidis derane,Tito i mi ostali koji smo bili srednje skolovani smo za 50 godina rada stvorili Tebi i tvojoj generaciji internet,skole,puteve,fabrike,bolnice,besplatno skolovanje,kao i besplatno lecenje pa mene sada jako zanima sta si ti Srdjane i tvoja generacija obezbedila tvojim naslednicima osim naravno narkomanije,pustih i zatvorenih fabrika,propalih puteva,oronulih sela i gradova!!! Niste u zadnjih 30 godina od kada je Tito umro znali cak ni da sacuvate ono sto je napravljeno!!!Obezbedili ste nam DEMOKRATIJU i mnostvo stranih banaka koje nas klamaju. Tito nas je zaduzio za 50 godina 10 milijardi evra i sav taj novac se vidi svuda okolo nas kroz izgradjene infrastrukture a posle Tita,DEMOKRATSKA vlast nas je zaduzila sa vec velikih 27 milijardi eva i gde vidis te novce??????????????,najvise kod tajkuna i politicara!!! E zbog toga se ja ponosim sto sam ziveo u eri vladavine Josipa Broza Tita.Srdjane,i sada bih ovako mator krenuo u obnovu Srbije kroz radne akcije i besplatni volonterski rad samo da imamo jednog Tita koji bi expresno napravio reda u ovoj haoticnoj drzavi! Trebalo bi mu da napravi 5 Golih otoka toliko ima ovih novo bogatasa.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam da li će i koliko će taj Neptun projekat danas poslužiti Hrvatima, ali lepo bi bilo da najzad nekome i nečemu posluži. Pretpostavljam da Neptun nije bio ograničen na teritoriju današnje Hrvatske.
Daleko do toga da je bio Neptun jedini takav supertajni (i superskupi) projekat. Kad samo čovek pomisli koje su straobalne količine novca stucane na faraonske vojne i sasvim nepotrebne projekte, pamet mu stane! I to samo od onih za koje se danas manje/više zna, a ima ih mnogo koji su i dalje tajna, ne zato što ima svrhe i smisla da budu tajna, nego zato što vojne birokrate obožavaju tajne!
Da je samo četvrtina tog novca bila uložena u modernizaciju industrije i u podizanje kaliteta života, ko zna, možda bi Jugoslavija i danas postojala i ne bi onako užasno završila.
Jedna od fundamentalnih grešaka je bila da je država (uludo) uložila neverovatno mnogo novca, energije i truda u odbranu od napada od spolja. Ceo koncept je bio "samo neka nas neko napadne, neće ni znati šta ga je snašlo!"
Međutim, niko uopšte nije ni razmišljao "šta ćemo ako nas niko NE napadne, nego počnemo da se sami međusobno obračunavamo i koljemo"?
Tu mogućnost niko se nije ni usudio da razmatra, a tačno to se i desilo. I nisu pomogle ni rakete, ni avioni, ni podmornice, ni supertajni vojni projekti, država je pukla k'o dulek bačen na beton s trećeg sprata!

igorpl

pre 11 godina

@Srdjan
Kda ti je Tile bio tako loš što onda koristiš i dalje njegove MOSTOVE, PUTEVE, ŽIVIŠ u verovatno stanu koji ti je TILE SAGRADIO a tvoji posle odkupili za DŽ, Tvoji radili po firmama koji su sve do jedne izvozile!
Standard od 80-tih godine nikada nećemo ni dostići, Naše firme gradile po arapskim zemljama najveće projekte a sada za jedan pišljivi autoput moramo da angažujemo one kojima smo se podsmevali, u istim tim firmama direktorima je bilo dozvoljeno da ukradu sebi za auto, vikendicu, kucu i eventualno da nabace neki stan švalerci i to je to, a današnji direktori kradu da nemaju pojma ni odakle ni koliko. Osim toga svi ti vaš i naši koji su nasledili TITA sve i jedan ima ne milione dolara nego milijarde a da prstom za narod nije mrdnuo, dok Tile i njegova porodica jedni što imaju to su pokloni od državnika sa kojima se sastajao!
Ne zaboravi da su mu ženu proglasili socijalnim slučajem i da je jedva dobila penziju da bi imala za leba!
Takođe taj omrženi tile je bio hit broj 1 u svetu gde god da se pojavi bilo to somalija ili SAD!!!!!
A ovi naši danas kada su an prijemu sekretari u EU nemaju pojma ni kako izgledaju a još manje kako se zovu! Otkucajte na youtubu kako je eštonova dočekala prvi put TOMU!!!!!
U ono vereme otići u zatvor je bilo ravno propasti a danas se time i hvale! ukrasti nešto bilo je jako velika sramota, cenilo se ZNANJE i VEŠTINA a ne DEMAGOGIJA I LOPOVLUK! Ulagalo se u RAZVOJ!
Ožćeš možda još neki argumen ili ti je ovo dosta?

Upucen

pre 11 godina

@miami Ubedljivo najbrzi i najstabilniji internet je ukoliko se do krajnjeg korisnika (pretplatnika) dovede opticko vlakno, veruj da je ta investicija stvarno dobra. Sto se Tita tice neka se svako od vas seti fabrika u svom gradu koje je napravio i ne treba dalje, a da ne pricamo o Djerdapu, prugama, aerodromima, mostovima itd. I ne zivimo danas lose jer se nekad.dobro zivelo (kako rece jedan vozila se dobra kola). Nije tacno, 70% kola su bila domace proizvodnje, 70% ljudi je letovalo u svojoj zemlji, svi su imali priblizno isto, a sada neki imaju sve a neki gladuju. Danas deca svakog direktora nekog JP nasledjuju mnogo vise nego sto su sva Titova deca. Pogledajte na YT snimak.sahrane pa onda pisite. Druze Tito zalim sto nisi ziveo 150 godina minimum.

mess

pre 11 godina

@swedenonline
Smijesnije od tvog komentara je jedino koliko si pluseva dobio za njega sto dovoljno govori o zaostalosti srbije i njenih stanovnika.

Dragomir

pre 11 godina

@swedenonline
Kucni lan se ne moze prenositi kroz mrezu elektricnih instalacija.LAN je kreiran od bakarnih parica,i veoma je osetljiv na elektromagnetska zracenja.Oko svakog elektricnog voda imas magnetsko polje,pa samim tim,lan kabal pored elektricnog kabla verovatno ne bi radio.To o cemu ti pricas je bila ideja valjda EPS-a,da se kroz postojecu opremu za snabdevanje elektricnom energijom postavi i oprema za opticki prenos.Opticki kablovi nisu osetljivi na elektromag. zracenja zato sto se signala kroz njih prenosi u vidu svetlosnih zraka.

VP3290

pre 11 godina

Ja sam redovnu vojnu službu davne 1987/88 služio u Divuljama kod Splita u VP3290 koja je bila direktno potčinjena SSNO (Saveznom sekretarijatu za narodnu odbranu) koja je bila jedinca PEB-a i već tad smo bili uvezeni u goniometarski sistem kao i na sistem za prisliškivanje radio saobračaja na cijelom mediteranu. U mojoj jedinici većina nas je govorila bar engleski jezik. Kad sam ljudima govorio da smo bili umreženi te za internet prapotopske godine niko mi nije vjerovao. Koliko je to bilo ozbiljno svjedoče dvije stvari. Svi koji smo radili u toj mreži potpisali smo izjavu o čuvanju vojne tajne, morali smo kondicirati engleski jezik i učiti italijanskim. Meni je čak bio ponuđen profesionalni angažman i nastavak školovanja. Ma Tito je bio Tito, a ovi ne mogu ni okrečiti šta je on napravi (vrijedi za vlasti u svim državama nastalim po raspadu SFRJ)

Zlatko

pre 11 godina

Svaka cast Tito! Legendo najveca!
Morao je amerikanac, nemac i englez da unisti jugoslaviju zbog straha da nebi bili centrum evrope i sveta!
Za uvjek Tito i Jugolavija!!
SFSN

sremac iz indjije

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)
(Realno, 12. januar 2013 21:32)

Jednostavan odgovor, u tim državama nisu zajedno živeli srbi, hrvati, a ni bosanci.

Srdjan

pre 11 godina

@Posmatrac

Tvoj drug Tito, ti i tebi slicni su nas doveli ovde gde smo sada. Samo ti toga nisi svestan, jer si "50 godina vozio dobra kola, 50 godina si imao najbolje zenske, a sad kad ti se vise ne dize, pricas kako je jedan drug Tito"

opticar

pre 11 godina

I u Srbiji ima vise hiljada kilometara optikeu vlasnistvu javnih preduzeca, koji mahom zvrje prazni.
Najvece kapacitete ima EMS.
Sto se i kod nas ne uradi nesto slicno?

Bojan

pre 11 godina

A Sudan se nije raspao?A Cehoslovacka se nije raspala?A Sovjetski Savez se nije raspao?A Bosna Hrvatska I Makedonija Zajedno s Crnom Gorom se ne bi raspale kad bi Amerika I Evropa to dozvolile???

Sarkazam, je li se to maze na 'leba?

pre 11 godina

@ visoko skolovani ljudi su unistili ono sto stvorili nisko skolovani i neskolovani
(strugar,bravar, 12. januar 2013 19:40)

Tako je, i ja se slazem sa tobom i vecinom naroda (sudeci po ocenama tvog komentara). Ti visokoskolovani su oduvek nesto pametovali.
Glasajmo za Pol Pota!

Bojan

pre 11 godina

A da zaboravih na meksiko zar nisu raspamcali meksiko?? Pa onda spaniju s Floridom il francusku u lujizijanom teritorije koje su bile prodate Jel su vlasnici prodali jer su Znali da bi u protivnom ostali I bez nje a I bez love...

Nerealno

pre 11 godina

Amerikanci raspamcali Srbiju I Jugoslaviju???vidi bogati nisam znao to.. Ja Mislio da su raspamcali meksiko I jos par teritorija na americkom kontinentu ciju su teritoriju il maznuli il otkupili!

halo bing, novi beograd

pre 11 godina

Imate problema sa izvlacenjem bakarnih vodova? Samo pozovite! Skupljaci sekundarnih sirovina u Srbiji su ludi za bakrom... Dok trepnete, bice ocisceno. Pride cemo da vas olaksamo sahtova duz obale...

swedenonline

pre 11 godina

O da, bakarni vodovi su stvarno nepravazidjeni u 21 veku :S Oh Boze!

Siroko pojasni internet se vec decenijama prenosi kroz dalekovode... klasican sistem injektovanja, bas kao i danasnji LAN kroz kucnu elektricnu instalaciju!
Cek, koji ono vese vek? I oni ce u EU?

Realno

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)

hm

pre 11 godina

Super! Ako je kvalitet toliko nesporan, ovo bi trebalo da bude predmet sukcesije. Srbiji pripada cca 30%, tako nekako?
(tango 6, 12. januar 2013 20:22)

A posto ga ima i u Srbiji - samo se cuti o tome, a Srbija je mnogo veca ispade da Hrvatskoj vise pripada. Mada je ovo obicna 'politicka floskula'. Nema od toga nista. Nece Nemci da dozvole da im tcom u HR ostane bez 'drzavnih' para. I ovako su im besplatno dali podzemne kablove koje je narod placao.

Pera Zdera

pre 11 godina

Prodali su infrastrukturu nemcima (Deutsche Telekom), sada DT koristi prirodni monopol i naplacuje visoke cene za prenos podataka. Ovim RH pokusava da spasi sto spasti moze.

Ali zasto to nas treba da zanima?

iskustvo uci

pre 11 godina

Ha, dobar je onaj komentar sto kaze da ovi sada nisu u stanju ni da okrece ono sto je Tito napravio. Hajde pljuvaci po Titu, sta su vase lopovske patriJote napravile za 25 godina?

HR=Sj. Koreja

pre 11 godina

Na zalost u RH je komunizacija na djelu, zaposjeli su TV a sad ce nas uciti da je Tito izmislio internet. Isto kao sto djecu u Sj. Koreji uce da je njihov dragi vođa projektirao Eiffelov toranje

не гробље поред станова

pre 11 godina

када ће земни остаци друга Тита да се преместе тамо где хигијена налаже? На гробље у месту рођења. Тамо где си рођен, ту се сахрањујеш. Европско правило.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ha, dobar je onaj komentar sto kaze da ovi sada nisu u stanju ni da okrece ono sto je Tito napravio. Hajde pljuvaci po Titu, sta su vase lopovske patriJote napravile za 25 godina?

halo bing, novi beograd

pre 11 godina

Imate problema sa izvlacenjem bakarnih vodova? Samo pozovite! Skupljaci sekundarnih sirovina u Srbiji su ludi za bakrom... Dok trepnete, bice ocisceno. Pride cemo da vas olaksamo sahtova duz obale...

Pera Zdera

pre 11 godina

Prodali su infrastrukturu nemcima (Deutsche Telekom), sada DT koristi prirodni monopol i naplacuje visoke cene za prenos podataka. Ovim RH pokusava da spasi sto spasti moze.

Ali zasto to nas treba da zanima?

igorpl

pre 11 godina

@Srdjan
Kda ti je Tile bio tako loš što onda koristiš i dalje njegove MOSTOVE, PUTEVE, ŽIVIŠ u verovatno stanu koji ti je TILE SAGRADIO a tvoji posle odkupili za DŽ, Tvoji radili po firmama koji su sve do jedne izvozile!
Standard od 80-tih godine nikada nećemo ni dostići, Naše firme gradile po arapskim zemljama najveće projekte a sada za jedan pišljivi autoput moramo da angažujemo one kojima smo se podsmevali, u istim tim firmama direktorima je bilo dozvoljeno da ukradu sebi za auto, vikendicu, kucu i eventualno da nabace neki stan švalerci i to je to, a današnji direktori kradu da nemaju pojma ni odakle ni koliko. Osim toga svi ti vaš i naši koji su nasledili TITA sve i jedan ima ne milione dolara nego milijarde a da prstom za narod nije mrdnuo, dok Tile i njegova porodica jedni što imaju to su pokloni od državnika sa kojima se sastajao!
Ne zaboravi da su mu ženu proglasili socijalnim slučajem i da je jedva dobila penziju da bi imala za leba!
Takođe taj omrženi tile je bio hit broj 1 u svetu gde god da se pojavi bilo to somalija ili SAD!!!!!
A ovi naši danas kada su an prijemu sekretari u EU nemaju pojma ni kako izgledaju a još manje kako se zovu! Otkucajte na youtubu kako je eštonova dočekala prvi put TOMU!!!!!
U ono vereme otići u zatvor je bilo ravno propasti a danas se time i hvale! ukrasti nešto bilo je jako velika sramota, cenilo se ZNANJE i VEŠTINA a ne DEMAGOGIJA I LOPOVLUK! Ulagalo se u RAZVOJ!
Ožćeš možda još neki argumen ili ti je ovo dosta?

VP3290

pre 11 godina

Ja sam redovnu vojnu službu davne 1987/88 služio u Divuljama kod Splita u VP3290 koja je bila direktno potčinjena SSNO (Saveznom sekretarijatu za narodnu odbranu) koja je bila jedinca PEB-a i već tad smo bili uvezeni u goniometarski sistem kao i na sistem za prisliškivanje radio saobračaja na cijelom mediteranu. U mojoj jedinici većina nas je govorila bar engleski jezik. Kad sam ljudima govorio da smo bili umreženi te za internet prapotopske godine niko mi nije vjerovao. Koliko je to bilo ozbiljno svjedoče dvije stvari. Svi koji smo radili u toj mreži potpisali smo izjavu o čuvanju vojne tajne, morali smo kondicirati engleski jezik i učiti italijanskim. Meni je čak bio ponuđen profesionalni angažman i nastavak školovanja. Ma Tito je bio Tito, a ovi ne mogu ni okrečiti šta je on napravi (vrijedi za vlasti u svim državama nastalim po raspadu SFRJ)

не гробље поред станова

pre 11 godina

када ће земни остаци друга Тита да се преместе тамо где хигијена налаже? На гробље у месту рођења. Тамо где си рођен, ту се сахрањујеш. Европско правило.

hm

pre 11 godina

Super! Ako je kvalitet toliko nesporan, ovo bi trebalo da bude predmet sukcesije. Srbiji pripada cca 30%, tako nekako?
(tango 6, 12. januar 2013 20:22)

A posto ga ima i u Srbiji - samo se cuti o tome, a Srbija je mnogo veca ispade da Hrvatskoj vise pripada. Mada je ovo obicna 'politicka floskula'. Nema od toga nista. Nece Nemci da dozvole da im tcom u HR ostane bez 'drzavnih' para. I ovako su im besplatno dali podzemne kablove koje je narod placao.

Upucen

pre 11 godina

@miami Ubedljivo najbrzi i najstabilniji internet je ukoliko se do krajnjeg korisnika (pretplatnika) dovede opticko vlakno, veruj da je ta investicija stvarno dobra. Sto se Tita tice neka se svako od vas seti fabrika u svom gradu koje je napravio i ne treba dalje, a da ne pricamo o Djerdapu, prugama, aerodromima, mostovima itd. I ne zivimo danas lose jer se nekad.dobro zivelo (kako rece jedan vozila se dobra kola). Nije tacno, 70% kola su bila domace proizvodnje, 70% ljudi je letovalo u svojoj zemlji, svi su imali priblizno isto, a sada neki imaju sve a neki gladuju. Danas deca svakog direktora nekog JP nasledjuju mnogo vise nego sto su sva Titova deca. Pogledajte na YT snimak.sahrane pa onda pisite. Druze Tito zalim sto nisi ziveo 150 godina minimum.

HR=Sj. Koreja

pre 11 godina

Na zalost u RH je komunizacija na djelu, zaposjeli su TV a sad ce nas uciti da je Tito izmislio internet. Isto kao sto djecu u Sj. Koreji uce da je njihov dragi vođa projektirao Eiffelov toranje

doki

pre 11 godina

@@@Srdjan,
Pa vidis derane,Tito i mi ostali koji smo bili srednje skolovani smo za 50 godina rada stvorili Tebi i tvojoj generaciji internet,skole,puteve,fabrike,bolnice,besplatno skolovanje,kao i besplatno lecenje pa mene sada jako zanima sta si ti Srdjane i tvoja generacija obezbedila tvojim naslednicima osim naravno narkomanije,pustih i zatvorenih fabrika,propalih puteva,oronulih sela i gradova!!! Niste u zadnjih 30 godina od kada je Tito umro znali cak ni da sacuvate ono sto je napravljeno!!!Obezbedili ste nam DEMOKRATIJU i mnostvo stranih banaka koje nas klamaju. Tito nas je zaduzio za 50 godina 10 milijardi evra i sav taj novac se vidi svuda okolo nas kroz izgradjene infrastrukture a posle Tita,DEMOKRATSKA vlast nas je zaduzila sa vec velikih 27 milijardi eva i gde vidis te novce??????????????,najvise kod tajkuna i politicara!!! E zbog toga se ja ponosim sto sam ziveo u eri vladavine Josipa Broza Tita.Srdjane,i sada bih ovako mator krenuo u obnovu Srbije kroz radne akcije i besplatni volonterski rad samo da imamo jednog Tita koji bi expresno napravio reda u ovoj haoticnoj drzavi! Trebalo bi mu da napravi 5 Golih otoka toliko ima ovih novo bogatasa.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam da li će i koliko će taj Neptun projekat danas poslužiti Hrvatima, ali lepo bi bilo da najzad nekome i nečemu posluži. Pretpostavljam da Neptun nije bio ograničen na teritoriju današnje Hrvatske.
Daleko do toga da je bio Neptun jedini takav supertajni (i superskupi) projekat. Kad samo čovek pomisli koje su straobalne količine novca stucane na faraonske vojne i sasvim nepotrebne projekte, pamet mu stane! I to samo od onih za koje se danas manje/više zna, a ima ih mnogo koji su i dalje tajna, ne zato što ima svrhe i smisla da budu tajna, nego zato što vojne birokrate obožavaju tajne!
Da je samo četvrtina tog novca bila uložena u modernizaciju industrije i u podizanje kaliteta života, ko zna, možda bi Jugoslavija i danas postojala i ne bi onako užasno završila.
Jedna od fundamentalnih grešaka je bila da je država (uludo) uložila neverovatno mnogo novca, energije i truda u odbranu od napada od spolja. Ceo koncept je bio "samo neka nas neko napadne, neće ni znati šta ga je snašlo!"
Međutim, niko uopšte nije ni razmišljao "šta ćemo ako nas niko NE napadne, nego počnemo da se sami međusobno obračunavamo i koljemo"?
Tu mogućnost niko se nije ni usudio da razmatra, a tačno to se i desilo. I nisu pomogle ni rakete, ni avioni, ni podmornice, ni supertajni vojni projekti, država je pukla k'o dulek bačen na beton s trećeg sprata!

Realno

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)

swedenonline

pre 11 godina

O da, bakarni vodovi su stvarno nepravazidjeni u 21 veku :S Oh Boze!

Siroko pojasni internet se vec decenijama prenosi kroz dalekovode... klasican sistem injektovanja, bas kao i danasnji LAN kroz kucnu elektricnu instalaciju!
Cek, koji ono vese vek? I oni ce u EU?

Zlatko

pre 11 godina

Svaka cast Tito! Legendo najveca!
Morao je amerikanac, nemac i englez da unisti jugoslaviju zbog straha da nebi bili centrum evrope i sveta!
Za uvjek Tito i Jugolavija!!
SFSN

sremac iz indjije

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)
(Realno, 12. januar 2013 21:32)

Jednostavan odgovor, u tim državama nisu zajedno živeli srbi, hrvati, a ni bosanci.

opticar

pre 11 godina

I u Srbiji ima vise hiljada kilometara optikeu vlasnistvu javnih preduzeca, koji mahom zvrje prazni.
Najvece kapacitete ima EMS.
Sto se i kod nas ne uradi nesto slicno?

Sarkazam, je li se to maze na 'leba?

pre 11 godina

@ visoko skolovani ljudi su unistili ono sto stvorili nisko skolovani i neskolovani
(strugar,bravar, 12. januar 2013 19:40)

Tako je, i ja se slazem sa tobom i vecinom naroda (sudeci po ocenama tvog komentara). Ti visokoskolovani su oduvek nesto pametovali.
Glasajmo za Pol Pota!

mess

pre 11 godina

@swedenonline
Smijesnije od tvog komentara je jedino koliko si pluseva dobio za njega sto dovoljno govori o zaostalosti srbije i njenih stanovnika.

Srdjan

pre 11 godina

@Posmatrac

Tvoj drug Tito, ti i tebi slicni su nas doveli ovde gde smo sada. Samo ti toga nisi svestan, jer si "50 godina vozio dobra kola, 50 godina si imao najbolje zenske, a sad kad ti se vise ne dize, pricas kako je jedan drug Tito"

Bojan

pre 11 godina

A Sudan se nije raspao?A Cehoslovacka se nije raspala?A Sovjetski Savez se nije raspao?A Bosna Hrvatska I Makedonija Zajedno s Crnom Gorom se ne bi raspale kad bi Amerika I Evropa to dozvolile???

Dragomir

pre 11 godina

@swedenonline
Kucni lan se ne moze prenositi kroz mrezu elektricnih instalacija.LAN je kreiran od bakarnih parica,i veoma je osetljiv na elektromagnetska zracenja.Oko svakog elektricnog voda imas magnetsko polje,pa samim tim,lan kabal pored elektricnog kabla verovatno ne bi radio.To o cemu ti pricas je bila ideja valjda EPS-a,da se kroz postojecu opremu za snabdevanje elektricnom energijom postavi i oprema za opticki prenos.Opticki kablovi nisu osetljivi na elektromag. zracenja zato sto se signala kroz njih prenosi u vidu svetlosnih zraka.

bokius

pre 11 godina

@miami: Ima jedan gradic u Srbiji (verovatno ne i jedini) gde bezicni internet postoji vec tacno 6 godina. Ovde u Njujorku, tek od prosle godine. Imaju tamo neki parkinzi sto se placaju SMS porukama, ovde u Njujorku jos prevrcemo dzepove za sitnis. Eto, sad si malo obavesteniji.

Nazalost, svi oni koji su rodjeni nakon 1970 verovatno se ne secaju kako je bilo lepo u SFRJ. Njima su u secanju samo tenzije sa Albancima, inflacija, stabilizacija,... i nije ni cudo da misle kako je danas bolje ili kako komunisti bas nista nisu valjali. Ali nije bas tako, oni su ipak zasluzni za najduzi i najveci prosperitet na nasim prostorima.

K

pre 11 godina

U to vreme je Voljeni Dragi Vodja imao supertajni projekat FB, preko koga je i upoznao drugaricu Jovanku. Samo se o tome nije smelo pricati... Lepo je ziveo Voljeni Dragi. zato generacije posle njega ne zive bas tako lepo, ali boze moj.

PS.
Jeste, Tita je svima izgradio "besplatne" stanove. Svima, koji su bili "prvoborci"...

Nerealno

pre 11 godina

Amerikanci raspamcali Srbiju I Jugoslaviju???vidi bogati nisam znao to.. Ja Mislio da su raspamcali meksiko I jos par teritorija na americkom kontinentu ciju su teritoriju il maznuli il otkupili!

Srdjan

pre 11 godina

@@@doki
@@@igorpl

Dugo sam razmisljao sta da vam odgovorim Gospodo. Ali sam shvatio da to ne bi imalo smisla. Postujem vase godine, postujem krv koju ste prolivali za ovu zemlju, postujem ideologiju koju zastupate, ali sada malo cutite. Vase vreme je proslo i sva sreca je sto se vi vise nista ne pitate, jer bih sad verovatno tucao kamen na nekom golom ostrvu iz jednog jedinog razloga a to je da ne mislim isto kao i vi.

I da, niste me ubedili. Argumenti su vam na klimavim nogama. Dok ste vi ulagali sebe u Jugoslaviju, Hrvati i Slovenci su sebe ulagali u Hrvatsku i Sloveniju!

doki

pre 11 godina

Karadjordjevicima je vraceno Dedinje i Beli dvor jer su se vratili jos 2001 godine a i dan danas posle 12 godina prestolonaslednik nam se obraca sa "I ja vama voleti kao moja naroda"

doki

pre 11 godina

@@@dragan,
Kao predsednik jedne drzave je i zasluzio da nesto ima na raspolaganju.Navedi mi samo jedan konkretni primer kako je ispirao mozak Srbima? Ja sam Srbin a i moji preci su bili u nedogled Srbi ali ja ne vidim tako kako ti to vidis.Kod nas u Kraljevu se moralo intervenisati preko veze da bi dospeo na spisak za saveznu radnu akciju tako da te tvoje tvrdnje ne piju vodu.Okreni se u krug pa ces videti sve te zgrade,puteve,fabrike su napravljene od tog zaduzenja u 50 godina njegove vladavine a ovi tvoji demokratski,tranzicionisti koji su se dobro snasli u tranziciji su za 32 godine nas zaduzili za novih 27 milijardi evra(podatak u danasnjoj dnevnoj stampi). Ajd zdrrravo...

agent Blaskowitz

pre 11 godina

Ima jedna velika istina koja se provlaci kad god citam neki komentar bilo gde o drugu Starom.Najvise zamerki mu se upucuje za to sto je bio smrtan i umro.Vala nije se nijedan ponovo u bilo kojoj BJR ko bi imao isto mudrosti inteligencije i volje da ponovi isto.Trideset godina posle njegove smrti jos se zivi od njega ej to je nesto.

Dragan

pre 11 godina

@doki: Tito je pre svega izvrsio uspesno ispiranje mozgova kod jednog dela srpskog stanovnistva, koji posle 30 godina od kako je taj gangster otisao, ni dan danas ne otvaraju oci i ne misle svojom glavom.Dok su pojedini dobili stanove, pet clanova porodice u jednoj sobi, drug Tito se setao svojim ostrvom, prelazio iz jednog dvora u drugi koje je ukrao od dinastije Karadjordjevica, a njegovi "doki" su ko verne kuce uzimale manje ali dovoljno da bi jos i danas govorile "mi smo se borili da bi vi bolje ziveli". Ja sam posleratna generacija ali nikada clan KP ili ljubitelj Tita, upravo zbog toga sto je ispirao mozak Srbima preko radnih akcija, bratstva i jedinstva, nase socijalisticke revolucije. A to sto ste se vi "borili", pa niko vas nije terao pogotovo ne za to da bi posle delili lekcije kako ste vi dozivotni heroji a vas drug Tito neki zasluzni svetac.

TroxX

pre 11 godina

Sombor,Subotica,Zrenjani,Novi Sad,Sr.Mitrovica,Srbobran,Pancevo,Beograd,Sabac,Valjevo,Cacak,Pozega,Obrenovac,Kraljevo,Krusevac,Kragujevac,Jagodina,Leskovac,Nis,Bor,Pozega,Bajina Basta,Smederevo svi ovi gradovi imaju vezu optickim kablovima preko dalekovoda EMS-a,ciji je investitor bio EPS,kad se doda optika koja ide do 110 kv trafo stanica kojih ima u 90 % gradova po zemlji i po nekim selima dodje se do jednostavnog zakljucka da je dalekovodima uradjena optika na celoj teritoriji Srbije.Zasto EPS to ne koristi za komercijalne svrhe i zaradjuje dodatnih bar 30 % kompletnih prihoda,kao recimo elektro privrede u zapadnoj Evropi to ne znam.

Kobac

pre 11 godina

Ma kakav Tito i Yugoslavia. Za vrijeme Tita nije bilo ni interneta, posebno ovoga sirokopojasnog, nije bilo mobilnih telefona, pametnih telefona, i mnogo čega nije bilo. Ni ja tada nisam imao 40-tak godina, niti su mnogi od vas i nas tada bili rodjeni.
Neke stvari niti su za poredjenje, niti mogu da se porede, samo je istina da je bila mnogo manja razlika izmedju nas i njih, mada je trebali više vremena nego danas da se ta razlika prevazidje...

Kapetan Kuk

pre 11 godina

@Kapetan Ahab
Objasni mi da li ijedna zemlja na svetu ima plan za unutrasnju pobunu naroda iz koje moze da proistekne gradjanski rat i da svaka zemlja pukne ko dulek.
Koliko ima terorizma u demokratskim zemljama koje hoce otcepljenje, pa zar ne mislis da i tamo jednom dodje do vece unutrasnje pobune (Irska, Spanija, Engleska, pa ako hoces ni Americi sa toliko drzava nije zagarantovana podela, jer jos uvek postoji Sever i Jug). Demokratski je biran jedan od najvecih zlocinaca sveta Hitler, i ko ti garantuje sta kojoj budali, pogotovo u demokratiji gde se pojavi preko noci nece pasti sve na pamet i krene u 'nametnute' gradjanske i svetske ratove.

ameli

pre 11 godina

Dragi moji srbi.
Sada znate zato se u sloveniji i hrvatskoj ne place za titom kao kod vas.
Sada znate zasto su se htjele odcijepit, a i zasto vi to niste dali.
Sada kad svatko zivi od onoga sto radi vi ste daleko na dnu, i slavite tita ako svemocnog a sve kaj vam je dao su bile pare hrvata i slovenaca jer ste nerazvijeni, sada toga vise nema shvatite. nitko ne place za titom osim vas i komunista koji su izumrli u rh.

Kiki

pre 11 godina

Svi vi koji smatrate da je YU uništena izvana pogledajte malo tko i gdje je ratovao i tko je rušio ustav 1990..... nema Amera, Njemaca, a bog ami ni Engleza......

Što se tiče "superiornosti" Yu tu griješiti toliko da nema smisla ni pokušati objasniti koliko.... malu su vam natuknuli neki s npr. usporedbom šta bi bilo da je ta lova (sredstva) uložena u modernizaciju industrije i školovanje ljudi, a ne konstantno ih držati u mraku da bi se njima lakše manipuliralo. To je na kraju i urodilo plodom sa "Niko ne sme da vas bije" i sl.

Praetorian

pre 11 godina

Kakva je to drzava bila... uporediti sa sadasnjim post-YU protektoratima, koji su daleko ispod nivoa "banana" drzava, kojima smo se nekada podsmevali.

E, da - imamo danas pravo da "blejimo" koliko hocemo, i o kome/cemu hocemo: niko ne slusa, ali je bar "pravo" tu. Vredelo je, sve sto smo sami sebi uradili, bez sumnje.

beee-beee

pre 11 godina

Sve zajedničko od exJegoslavije ti isti Hrvati tražili su da se deli, po mogućstvu što veći kolač njima. Naravno da dugove niko nije hteo pa će ih Srbija otplaćivati zahvaljujući virtuoznoj diplomatiji "kontinuiteta" onih štetočina kojima ni dan danas ne fali dlaka s glave i slobodno se baškare po Dedinju, Senjaku i ostalim plodovima svog "rada".

Bob

pre 11 godina

Evo da vama sapnem oko tehnologije u Titino vreme istina da su pravili probleme oko uvoza Spektruma/Comodora (ok to je bilo vec posle smrti tileta) ali recimo mi smo imali Kablovsko TV dakle 60 kanala od 1984 !! (Slo) a za vreme moje prakse u skoli su se nekim Slo firmama vukli opticki !!! kablovi kao eksperiment (1988)
Jedini problem Tileta i njegovih je bila sporost reakcija na izazov dakle krutost i to bi YU srusilo prije ili kasnije

piksetacentrisi

pre 11 godina

@Doki i njemu slicni
Lepo si/ste rekao/li da nas je matori krkao kreditima 50.godina i prezaduzio. Zar ste stvarno mislili da ih necemo morati vracati? Niste se snasli u periodu tranzicije? Ostavili ste nam pustos i nista drugo, ostavili ste kucu bez gazde i vlasnistva, tako da u njoj svako radi onako kako mu se prohte!
Da ne bude zabune ni mi bolji nista nismo - valjda smo imali na koga da se ugledamo. Mene je sramota sta ce nasoj deci ostati od nas, a tek kamoli od vas. Umesto sto smo/ste slepo verovali mogli ste/smo bar ponekad prst na celo da stavimo!
Ovako procedarsmo uludo mnoga srecna detinjstva.

E da, mogli smo za pocetak da krenemo da cenimo ovo sto imamo i gde zivimo. Za pocetak srecniji i to je dovoljno.

Bojan

pre 11 godina

A da zaboravih na meksiko zar nisu raspamcali meksiko?? Pa onda spaniju s Floridom il francusku u lujizijanom teritorije koje su bile prodate Jel su vlasnici prodali jer su Znali da bi u protivnom ostali I bez nje a I bez love...

Bob

pre 11 godina

(Kobac, 13. januar 2013 10:38)
Isrtina tile nam nije omogocavao komunikaciju/razvoj bili kao u S Koreji
Inace nema veze da se internet kao takav rodio 1992 a GSM mobiteli 1994 bitno je da nama taj diktator nije omogucio nista od toga a kamo li optiku imao je on optiku i GSM mobitele imao on vremenoplov ali nama nije dao nista osim kredita koje jos danas placamo recimo on uzeo 10 miliardi a danas placamo zajedno cela YU vise od 100 miliardi dolara to sve on kriv dobro nije on uzo ovu razliku od 90 miliardi dolara ali neko treba da bude kriv jel tako

dejan

pre 11 godina

@ameli
osecam da moram malo pojasniti ovde neke stvari ...bar sto se tice mene.
ne placem za titom mrzim ga. bas zbog situacije u koju je doveo srbe.
ne verujem ni da bi se Slovenija I Hrvatska htele odcepiti da nisu dobile maximum svojih zelja ...u ekonomskom I teritorijalnom smislu plus sto je hrvatska bila nagradjena za etnicko ciscenje u II svetskom ratu.
Zato se srbi osecaju prevarenim. Tj. ja se osecam tako

marko

pre 11 godina

Posto su u ratovima na bivsoj YU JNA optuzene i stavljene pod Srpsku kontrolu bice lako dokazati na sudu da od zarade Srbija treba da dobije deo.

Mojca

pre 10 godina

http://www.amazon.com/Neptunov-mrk-varovanju-najstrozje-tajnosti/dp/146119380X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385473470&sr=8-1&keywords=neptunov+mrk

не гробље поред станова

pre 11 godina

када ће земни остаци друга Тита да се преместе тамо где хигијена налаже? На гробље у месту рођења. Тамо где си рођен, ту се сахрањујеш. Европско правило.

HR=Sj. Koreja

pre 11 godina

Na zalost u RH je komunizacija na djelu, zaposjeli su TV a sad ce nas uciti da je Tito izmislio internet. Isto kao sto djecu u Sj. Koreji uce da je njihov dragi vođa projektirao Eiffelov toranje

Realno

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)

swedenonline

pre 11 godina

O da, bakarni vodovi su stvarno nepravazidjeni u 21 veku :S Oh Boze!

Siroko pojasni internet se vec decenijama prenosi kroz dalekovode... klasican sistem injektovanja, bas kao i danasnji LAN kroz kucnu elektricnu instalaciju!
Cek, koji ono vese vek? I oni ce u EU?

Srdjan

pre 11 godina

@Posmatrac

Tvoj drug Tito, ti i tebi slicni su nas doveli ovde gde smo sada. Samo ti toga nisi svestan, jer si "50 godina vozio dobra kola, 50 godina si imao najbolje zenske, a sad kad ti se vise ne dize, pricas kako je jedan drug Tito"

iskustvo uci

pre 11 godina

Ha, dobar je onaj komentar sto kaze da ovi sada nisu u stanju ni da okrece ono sto je Tito napravio. Hajde pljuvaci po Titu, sta su vase lopovske patriJote napravile za 25 godina?

K

pre 11 godina

U to vreme je Voljeni Dragi Vodja imao supertajni projekat FB, preko koga je i upoznao drugaricu Jovanku. Samo se o tome nije smelo pricati... Lepo je ziveo Voljeni Dragi. zato generacije posle njega ne zive bas tako lepo, ali boze moj.

PS.
Jeste, Tita je svima izgradio "besplatne" stanove. Svima, koji su bili "prvoborci"...

Kobac

pre 11 godina

Ma kakav Tito i Yugoslavia. Za vrijeme Tita nije bilo ni interneta, posebno ovoga sirokopojasnog, nije bilo mobilnih telefona, pametnih telefona, i mnogo čega nije bilo. Ni ja tada nisam imao 40-tak godina, niti su mnogi od vas i nas tada bili rodjeni.
Neke stvari niti su za poredjenje, niti mogu da se porede, samo je istina da je bila mnogo manja razlika izmedju nas i njih, mada je trebali više vremena nego danas da se ta razlika prevazidje...

Pera Zdera

pre 11 godina

Prodali su infrastrukturu nemcima (Deutsche Telekom), sada DT koristi prirodni monopol i naplacuje visoke cene za prenos podataka. Ovim RH pokusava da spasi sto spasti moze.

Ali zasto to nas treba da zanima?

Zlatko

pre 11 godina

Svaka cast Tito! Legendo najveca!
Morao je amerikanac, nemac i englez da unisti jugoslaviju zbog straha da nebi bili centrum evrope i sveta!
Za uvjek Tito i Jugolavija!!
SFSN

hm

pre 11 godina

Super! Ako je kvalitet toliko nesporan, ovo bi trebalo da bude predmet sukcesije. Srbiji pripada cca 30%, tako nekako?
(tango 6, 12. januar 2013 20:22)

A posto ga ima i u Srbiji - samo se cuti o tome, a Srbija je mnogo veca ispade da Hrvatskoj vise pripada. Mada je ovo obicna 'politicka floskula'. Nema od toga nista. Nece Nemci da dozvole da im tcom u HR ostane bez 'drzavnih' para. I ovako su im besplatno dali podzemne kablove koje je narod placao.

mess

pre 11 godina

@swedenonline
Smijesnije od tvog komentara je jedino koliko si pluseva dobio za njega sto dovoljno govori o zaostalosti srbije i njenih stanovnika.

Dragan

pre 11 godina

@doki: Tito je pre svega izvrsio uspesno ispiranje mozgova kod jednog dela srpskog stanovnistva, koji posle 30 godina od kako je taj gangster otisao, ni dan danas ne otvaraju oci i ne misle svojom glavom.Dok su pojedini dobili stanove, pet clanova porodice u jednoj sobi, drug Tito se setao svojim ostrvom, prelazio iz jednog dvora u drugi koje je ukrao od dinastije Karadjordjevica, a njegovi "doki" su ko verne kuce uzimale manje ali dovoljno da bi jos i danas govorile "mi smo se borili da bi vi bolje ziveli". Ja sam posleratna generacija ali nikada clan KP ili ljubitelj Tita, upravo zbog toga sto je ispirao mozak Srbima preko radnih akcija, bratstva i jedinstva, nase socijalisticke revolucije. A to sto ste se vi "borili", pa niko vas nije terao pogotovo ne za to da bi posle delili lekcije kako ste vi dozivotni heroji a vas drug Tito neki zasluzni svetac.

igorpl

pre 11 godina

@Srdjan
Kda ti je Tile bio tako loš što onda koristiš i dalje njegove MOSTOVE, PUTEVE, ŽIVIŠ u verovatno stanu koji ti je TILE SAGRADIO a tvoji posle odkupili za DŽ, Tvoji radili po firmama koji su sve do jedne izvozile!
Standard od 80-tih godine nikada nećemo ni dostići, Naše firme gradile po arapskim zemljama najveće projekte a sada za jedan pišljivi autoput moramo da angažujemo one kojima smo se podsmevali, u istim tim firmama direktorima je bilo dozvoljeno da ukradu sebi za auto, vikendicu, kucu i eventualno da nabace neki stan švalerci i to je to, a današnji direktori kradu da nemaju pojma ni odakle ni koliko. Osim toga svi ti vaš i naši koji su nasledili TITA sve i jedan ima ne milione dolara nego milijarde a da prstom za narod nije mrdnuo, dok Tile i njegova porodica jedni što imaju to su pokloni od državnika sa kojima se sastajao!
Ne zaboravi da su mu ženu proglasili socijalnim slučajem i da je jedva dobila penziju da bi imala za leba!
Takođe taj omrženi tile je bio hit broj 1 u svetu gde god da se pojavi bilo to somalija ili SAD!!!!!
A ovi naši danas kada su an prijemu sekretari u EU nemaju pojma ni kako izgledaju a još manje kako se zovu! Otkucajte na youtubu kako je eštonova dočekala prvi put TOMU!!!!!
U ono vereme otići u zatvor je bilo ravno propasti a danas se time i hvale! ukrasti nešto bilo je jako velika sramota, cenilo se ZNANJE i VEŠTINA a ne DEMAGOGIJA I LOPOVLUK! Ulagalo se u RAZVOJ!
Ožćeš možda još neki argumen ili ti je ovo dosta?

doki

pre 11 godina

@@@Srdjan,
Pa vidis derane,Tito i mi ostali koji smo bili srednje skolovani smo za 50 godina rada stvorili Tebi i tvojoj generaciji internet,skole,puteve,fabrike,bolnice,besplatno skolovanje,kao i besplatno lecenje pa mene sada jako zanima sta si ti Srdjane i tvoja generacija obezbedila tvojim naslednicima osim naravno narkomanije,pustih i zatvorenih fabrika,propalih puteva,oronulih sela i gradova!!! Niste u zadnjih 30 godina od kada je Tito umro znali cak ni da sacuvate ono sto je napravljeno!!!Obezbedili ste nam DEMOKRATIJU i mnostvo stranih banaka koje nas klamaju. Tito nas je zaduzio za 50 godina 10 milijardi evra i sav taj novac se vidi svuda okolo nas kroz izgradjene infrastrukture a posle Tita,DEMOKRATSKA vlast nas je zaduzila sa vec velikih 27 milijardi eva i gde vidis te novce??????????????,najvise kod tajkuna i politicara!!! E zbog toga se ja ponosim sto sam ziveo u eri vladavine Josipa Broza Tita.Srdjane,i sada bih ovako mator krenuo u obnovu Srbije kroz radne akcije i besplatni volonterski rad samo da imamo jednog Tita koji bi expresno napravio reda u ovoj haoticnoj drzavi! Trebalo bi mu da napravi 5 Golih otoka toliko ima ovih novo bogatasa.

Dragomir

pre 11 godina

@swedenonline
Kucni lan se ne moze prenositi kroz mrezu elektricnih instalacija.LAN je kreiran od bakarnih parica,i veoma je osetljiv na elektromagnetska zracenja.Oko svakog elektricnog voda imas magnetsko polje,pa samim tim,lan kabal pored elektricnog kabla verovatno ne bi radio.To o cemu ti pricas je bila ideja valjda EPS-a,da se kroz postojecu opremu za snabdevanje elektricnom energijom postavi i oprema za opticki prenos.Opticki kablovi nisu osetljivi na elektromag. zracenja zato sto se signala kroz njih prenosi u vidu svetlosnih zraka.

Srdjan

pre 11 godina

@@@doki
@@@igorpl

Dugo sam razmisljao sta da vam odgovorim Gospodo. Ali sam shvatio da to ne bi imalo smisla. Postujem vase godine, postujem krv koju ste prolivali za ovu zemlju, postujem ideologiju koju zastupate, ali sada malo cutite. Vase vreme je proslo i sva sreca je sto se vi vise nista ne pitate, jer bih sad verovatno tucao kamen na nekom golom ostrvu iz jednog jedinog razloga a to je da ne mislim isto kao i vi.

I da, niste me ubedili. Argumenti su vam na klimavim nogama. Dok ste vi ulagali sebe u Jugoslaviju, Hrvati i Slovenci su sebe ulagali u Hrvatsku i Sloveniju!

Nerealno

pre 11 godina

Amerikanci raspamcali Srbiju I Jugoslaviju???vidi bogati nisam znao to.. Ja Mislio da su raspamcali meksiko I jos par teritorija na americkom kontinentu ciju su teritoriju il maznuli il otkupili!

beee-beee

pre 11 godina

Sve zajedničko od exJegoslavije ti isti Hrvati tražili su da se deli, po mogućstvu što veći kolač njima. Naravno da dugove niko nije hteo pa će ih Srbija otplaćivati zahvaljujući virtuoznoj diplomatiji "kontinuiteta" onih štetočina kojima ni dan danas ne fali dlaka s glave i slobodno se baškare po Dedinju, Senjaku i ostalim plodovima svog "rada".

VP3290

pre 11 godina

Ja sam redovnu vojnu službu davne 1987/88 služio u Divuljama kod Splita u VP3290 koja je bila direktno potčinjena SSNO (Saveznom sekretarijatu za narodnu odbranu) koja je bila jedinca PEB-a i već tad smo bili uvezeni u goniometarski sistem kao i na sistem za prisliškivanje radio saobračaja na cijelom mediteranu. U mojoj jedinici većina nas je govorila bar engleski jezik. Kad sam ljudima govorio da smo bili umreženi te za internet prapotopske godine niko mi nije vjerovao. Koliko je to bilo ozbiljno svjedoče dvije stvari. Svi koji smo radili u toj mreži potpisali smo izjavu o čuvanju vojne tajne, morali smo kondicirati engleski jezik i učiti italijanskim. Meni je čak bio ponuđen profesionalni angažman i nastavak školovanja. Ma Tito je bio Tito, a ovi ne mogu ni okrečiti šta je on napravi (vrijedi za vlasti u svim državama nastalim po raspadu SFRJ)

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ne znam da li će i koliko će taj Neptun projekat danas poslužiti Hrvatima, ali lepo bi bilo da najzad nekome i nečemu posluži. Pretpostavljam da Neptun nije bio ograničen na teritoriju današnje Hrvatske.
Daleko do toga da je bio Neptun jedini takav supertajni (i superskupi) projekat. Kad samo čovek pomisli koje su straobalne količine novca stucane na faraonske vojne i sasvim nepotrebne projekte, pamet mu stane! I to samo od onih za koje se danas manje/više zna, a ima ih mnogo koji su i dalje tajna, ne zato što ima svrhe i smisla da budu tajna, nego zato što vojne birokrate obožavaju tajne!
Da je samo četvrtina tog novca bila uložena u modernizaciju industrije i u podizanje kaliteta života, ko zna, možda bi Jugoslavija i danas postojala i ne bi onako užasno završila.
Jedna od fundamentalnih grešaka je bila da je država (uludo) uložila neverovatno mnogo novca, energije i truda u odbranu od napada od spolja. Ceo koncept je bio "samo neka nas neko napadne, neće ni znati šta ga je snašlo!"
Međutim, niko uopšte nije ni razmišljao "šta ćemo ako nas niko NE napadne, nego počnemo da se sami međusobno obračunavamo i koljemo"?
Tu mogućnost niko se nije ni usudio da razmatra, a tačno to se i desilo. I nisu pomogle ni rakete, ni avioni, ni podmornice, ni supertajni vojni projekti, država je pukla k'o dulek bačen na beton s trećeg sprata!

marko

pre 11 godina

Posto su u ratovima na bivsoj YU JNA optuzene i stavljene pod Srpsku kontrolu bice lako dokazati na sudu da od zarade Srbija treba da dobije deo.

Bob

pre 11 godina

(Kobac, 13. januar 2013 10:38)
Isrtina tile nam nije omogocavao komunikaciju/razvoj bili kao u S Koreji
Inace nema veze da se internet kao takav rodio 1992 a GSM mobiteli 1994 bitno je da nama taj diktator nije omogucio nista od toga a kamo li optiku imao je on optiku i GSM mobitele imao on vremenoplov ali nama nije dao nista osim kredita koje jos danas placamo recimo on uzeo 10 miliardi a danas placamo zajedno cela YU vise od 100 miliardi dolara to sve on kriv dobro nije on uzo ovu razliku od 90 miliardi dolara ali neko treba da bude kriv jel tako

doki

pre 11 godina

Karadjordjevicima je vraceno Dedinje i Beli dvor jer su se vratili jos 2001 godine a i dan danas posle 12 godina prestolonaslednik nam se obraca sa "I ja vama voleti kao moja naroda"

Sarkazam, je li se to maze na 'leba?

pre 11 godina

@ visoko skolovani ljudi su unistili ono sto stvorili nisko skolovani i neskolovani
(strugar,bravar, 12. januar 2013 19:40)

Tako je, i ja se slazem sa tobom i vecinom naroda (sudeci po ocenama tvog komentara). Ti visokoskolovani su oduvek nesto pametovali.
Glasajmo za Pol Pota!

doki

pre 11 godina

@@@dragan,
Kao predsednik jedne drzave je i zasluzio da nesto ima na raspolaganju.Navedi mi samo jedan konkretni primer kako je ispirao mozak Srbima? Ja sam Srbin a i moji preci su bili u nedogled Srbi ali ja ne vidim tako kako ti to vidis.Kod nas u Kraljevu se moralo intervenisati preko veze da bi dospeo na spisak za saveznu radnu akciju tako da te tvoje tvrdnje ne piju vodu.Okreni se u krug pa ces videti sve te zgrade,puteve,fabrike su napravljene od tog zaduzenja u 50 godina njegove vladavine a ovi tvoji demokratski,tranzicionisti koji su se dobro snasli u tranziciji su za 32 godine nas zaduzili za novih 27 milijardi evra(podatak u danasnjoj dnevnoj stampi). Ajd zdrrravo...

halo bing, novi beograd

pre 11 godina

Imate problema sa izvlacenjem bakarnih vodova? Samo pozovite! Skupljaci sekundarnih sirovina u Srbiji su ludi za bakrom... Dok trepnete, bice ocisceno. Pride cemo da vas olaksamo sahtova duz obale...

Bojan

pre 11 godina

A Sudan se nije raspao?A Cehoslovacka se nije raspala?A Sovjetski Savez se nije raspao?A Bosna Hrvatska I Makedonija Zajedno s Crnom Gorom se ne bi raspale kad bi Amerika I Evropa to dozvolile???

Upucen

pre 11 godina

@miami Ubedljivo najbrzi i najstabilniji internet je ukoliko se do krajnjeg korisnika (pretplatnika) dovede opticko vlakno, veruj da je ta investicija stvarno dobra. Sto se Tita tice neka se svako od vas seti fabrika u svom gradu koje je napravio i ne treba dalje, a da ne pricamo o Djerdapu, prugama, aerodromima, mostovima itd. I ne zivimo danas lose jer se nekad.dobro zivelo (kako rece jedan vozila se dobra kola). Nije tacno, 70% kola su bila domace proizvodnje, 70% ljudi je letovalo u svojoj zemlji, svi su imali priblizno isto, a sada neki imaju sve a neki gladuju. Danas deca svakog direktora nekog JP nasledjuju mnogo vise nego sto su sva Titova deca. Pogledajte na YT snimak.sahrane pa onda pisite. Druze Tito zalim sto nisi ziveo 150 godina minimum.

Kiki

pre 11 godina

Svi vi koji smatrate da je YU uništena izvana pogledajte malo tko i gdje je ratovao i tko je rušio ustav 1990..... nema Amera, Njemaca, a bog ami ni Engleza......

Što se tiče "superiornosti" Yu tu griješiti toliko da nema smisla ni pokušati objasniti koliko.... malu su vam natuknuli neki s npr. usporedbom šta bi bilo da je ta lova (sredstva) uložena u modernizaciju industrije i školovanje ljudi, a ne konstantno ih držati u mraku da bi se njima lakše manipuliralo. To je na kraju i urodilo plodom sa "Niko ne sme da vas bije" i sl.

ameli

pre 11 godina

Dragi moji srbi.
Sada znate zato se u sloveniji i hrvatskoj ne place za titom kao kod vas.
Sada znate zasto su se htjele odcijepit, a i zasto vi to niste dali.
Sada kad svatko zivi od onoga sto radi vi ste daleko na dnu, i slavite tita ako svemocnog a sve kaj vam je dao su bile pare hrvata i slovenaca jer ste nerazvijeni, sada toga vise nema shvatite. nitko ne place za titom osim vas i komunista koji su izumrli u rh.

Bojan

pre 11 godina

A da zaboravih na meksiko zar nisu raspamcali meksiko?? Pa onda spaniju s Floridom il francusku u lujizijanom teritorije koje su bile prodate Jel su vlasnici prodali jer su Znali da bi u protivnom ostali I bez nje a I bez love...

piksetacentrisi

pre 11 godina

@Doki i njemu slicni
Lepo si/ste rekao/li da nas je matori krkao kreditima 50.godina i prezaduzio. Zar ste stvarno mislili da ih necemo morati vracati? Niste se snasli u periodu tranzicije? Ostavili ste nam pustos i nista drugo, ostavili ste kucu bez gazde i vlasnistva, tako da u njoj svako radi onako kako mu se prohte!
Da ne bude zabune ni mi bolji nista nismo - valjda smo imali na koga da se ugledamo. Mene je sramota sta ce nasoj deci ostati od nas, a tek kamoli od vas. Umesto sto smo/ste slepo verovali mogli ste/smo bar ponekad prst na celo da stavimo!
Ovako procedarsmo uludo mnoga srecna detinjstva.

E da, mogli smo za pocetak da krenemo da cenimo ovo sto imamo i gde zivimo. Za pocetak srecniji i to je dovoljno.

sremac iz indjije

pre 11 godina

Raketni sistemi, mornarica, podmornice.. Koja je to drzava bila.. Ljudska glupost je nemerljiva..
(Pera, 12. januar 2013 17:56)

Ako je bila tako dobra sto je propala? Pokusavali su Ameri mnoge drzave da rasparcaju, a uspeli su samo sa Jugoslavijom i Srbijom. (?!)
(Realno, 12. januar 2013 21:32)

Jednostavan odgovor, u tim državama nisu zajedno živeli srbi, hrvati, a ni bosanci.

bokius

pre 11 godina

@miami: Ima jedan gradic u Srbiji (verovatno ne i jedini) gde bezicni internet postoji vec tacno 6 godina. Ovde u Njujorku, tek od prosle godine. Imaju tamo neki parkinzi sto se placaju SMS porukama, ovde u Njujorku jos prevrcemo dzepove za sitnis. Eto, sad si malo obavesteniji.

Nazalost, svi oni koji su rodjeni nakon 1970 verovatno se ne secaju kako je bilo lepo u SFRJ. Njima su u secanju samo tenzije sa Albancima, inflacija, stabilizacija,... i nije ni cudo da misle kako je danas bolje ili kako komunisti bas nista nisu valjali. Ali nije bas tako, oni su ipak zasluzni za najduzi i najveci prosperitet na nasim prostorima.

Bob

pre 11 godina

Evo da vama sapnem oko tehnologije u Titino vreme istina da su pravili probleme oko uvoza Spektruma/Comodora (ok to je bilo vec posle smrti tileta) ali recimo mi smo imali Kablovsko TV dakle 60 kanala od 1984 !! (Slo) a za vreme moje prakse u skoli su se nekim Slo firmama vukli opticki !!! kablovi kao eksperiment (1988)
Jedini problem Tileta i njegovih je bila sporost reakcija na izazov dakle krutost i to bi YU srusilo prije ili kasnije

agent Blaskowitz

pre 11 godina

Ima jedna velika istina koja se provlaci kad god citam neki komentar bilo gde o drugu Starom.Najvise zamerki mu se upucuje za to sto je bio smrtan i umro.Vala nije se nijedan ponovo u bilo kojoj BJR ko bi imao isto mudrosti inteligencije i volje da ponovi isto.Trideset godina posle njegove smrti jos se zivi od njega ej to je nesto.

Praetorian

pre 11 godina

Kakva je to drzava bila... uporediti sa sadasnjim post-YU protektoratima, koji su daleko ispod nivoa "banana" drzava, kojima smo se nekada podsmevali.

E, da - imamo danas pravo da "blejimo" koliko hocemo, i o kome/cemu hocemo: niko ne slusa, ali je bar "pravo" tu. Vredelo je, sve sto smo sami sebi uradili, bez sumnje.

dejan

pre 11 godina

@ameli
osecam da moram malo pojasniti ovde neke stvari ...bar sto se tice mene.
ne placem za titom mrzim ga. bas zbog situacije u koju je doveo srbe.
ne verujem ni da bi se Slovenija I Hrvatska htele odcepiti da nisu dobile maximum svojih zelja ...u ekonomskom I teritorijalnom smislu plus sto je hrvatska bila nagradjena za etnicko ciscenje u II svetskom ratu.
Zato se srbi osecaju prevarenim. Tj. ja se osecam tako

opticar

pre 11 godina

I u Srbiji ima vise hiljada kilometara optikeu vlasnistvu javnih preduzeca, koji mahom zvrje prazni.
Najvece kapacitete ima EMS.
Sto se i kod nas ne uradi nesto slicno?

Kapetan Kuk

pre 11 godina

@Kapetan Ahab
Objasni mi da li ijedna zemlja na svetu ima plan za unutrasnju pobunu naroda iz koje moze da proistekne gradjanski rat i da svaka zemlja pukne ko dulek.
Koliko ima terorizma u demokratskim zemljama koje hoce otcepljenje, pa zar ne mislis da i tamo jednom dodje do vece unutrasnje pobune (Irska, Spanija, Engleska, pa ako hoces ni Americi sa toliko drzava nije zagarantovana podela, jer jos uvek postoji Sever i Jug). Demokratski je biran jedan od najvecih zlocinaca sveta Hitler, i ko ti garantuje sta kojoj budali, pogotovo u demokratiji gde se pojavi preko noci nece pasti sve na pamet i krene u 'nametnute' gradjanske i svetske ratove.

TroxX

pre 11 godina

Sombor,Subotica,Zrenjani,Novi Sad,Sr.Mitrovica,Srbobran,Pancevo,Beograd,Sabac,Valjevo,Cacak,Pozega,Obrenovac,Kraljevo,Krusevac,Kragujevac,Jagodina,Leskovac,Nis,Bor,Pozega,Bajina Basta,Smederevo svi ovi gradovi imaju vezu optickim kablovima preko dalekovoda EMS-a,ciji je investitor bio EPS,kad se doda optika koja ide do 110 kv trafo stanica kojih ima u 90 % gradova po zemlji i po nekim selima dodje se do jednostavnog zakljucka da je dalekovodima uradjena optika na celoj teritoriji Srbije.Zasto EPS to ne koristi za komercijalne svrhe i zaradjuje dodatnih bar 30 % kompletnih prihoda,kao recimo elektro privrede u zapadnoj Evropi to ne znam.

Mojca

pre 10 godina

http://www.amazon.com/Neptunov-mrk-varovanju-najstrozje-tajnosti/dp/146119380X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385473470&sr=8-1&keywords=neptunov+mrk