Petak, 11.01.2013.

10:16

Posle Moskve Dinkić ide kod šeika

Ministar Mlađan Dinkić najavio je da će u nedelju, 13. januara, potpisati ugovor o zajedničkom ulaganju Srbije i emiratske kompanije Al Dahra u poljoprivredu.

Izvor: Beta

Posle Moskve Dinkiæ ide kod šeika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 11 godina

Ovo nikako ne moze biti dobro,ovakvu politiku mogu da hvale samo lezilebovici koji bi prodavali stvari iz kuce jer su se prezaduzili,kao sto radi Geda-"Gedo gluperdo svu si zemlju procerdo". Mi, koji smo radili u renomiranim drzavnim firmama koje su u medjuvremenu privatizovane na svojoj kozi smo osetili "blagodeti" ovakve politike,Srbija postaje trziste jeftine radne snage i "bezmozgova" jer Evropi nisu potrebni mozgovi vec fizikalci, zatupeli su nas i degradirali nacisto, a ne stite nas ni sindikati ni drzava. Doslo je vreme da od stranaca cekamo "parce leba" u svojoj zemlji koje ce nam udeliti ako se smiluju,a mendzeri svakako nece biti Srbi vec stranci. Jadan je onaj ko to ne vidi. A kakav prirodni i ljudski potencijal imamo. Mladjo, da na svojoj kozi osetis onaj stres koji osecaju oni koje si prodao za sitnu paru da se stranci izivljavaju na njima u svakom smislu.

JIMI

pre 11 godina

(sasa jokic, 11. januar 2013 23:00)
@sasa jokic:
saša jokiću majke ti pa gde si ti bio kada se ta zemlja prodavala ja tebi ti meni!!!!!Što se tada nisi javio za reč.Našim zemljoradnicima trebalo bi da postavite spomenik najveći u Srbiji jer čitavih ovih godina živite pretežno na račun istih!!!Gde si bio kada su seljaci kupovali po par litara nafte da bi uradili posao dok za vas u gradu je bilo i nafte i ulja benzina?I sadu tu pametuješ kada je seljak plaćao đubrivo 150 kg.žita za 100.kg pšenice i ti sada kažeš da ste gladni pa po tebi seljak treba daradi za džabe i da ti još doplati??
Što se nisi oglasio kada su prodavane zadruge sa punim računima i kotarkama kukuruza i žita???Što se nisi javio ili si možda ćutao po partijskoj liniji??!!Gde je novac koji se ubure za vovodnjavanje i odvodnjavanje u Vojvodini??Nema otišlo šta ne pitaš gde?Ali nama je takva sudbina da je svoj uvek glup i lenj da ništa nezna zato što imamo takve kao ti što se u sve razume a razume se ko marica u kriv k...c.
Zato nam je otišao i Tesla i Pupin i milion drugih!Kako je moguće da Dinkić i vlada proda nešto bez TENDERA znači da ih domaći seljaci ne zanimaju jedino novac da bi mogli opstati i daljek krasti!Koja država u svetu prodaje plodnu zemlju?Ni jedna daje se u zakup po toj ceni bi uzeli i naši ljudi samo što se opet nešto mulja ispod žita!Ali to ćete brzo otkriti na svojoj koži.Ša što se ne buniš?

Морава и брда

pre 11 godina

Хоће ли се нешто улагати у ЦЕНТРАЛНУ, Западну, Источну Србју, бре ....или само Београд и север, побогу!

Sinbad

pre 11 godina

ZEMLJA SE ŠEJKU NE PRODAJE NEGO SE IZNAJMLJUJE za 250€ po hektaru godisnje! Ja ne verujem dokle ide ovo stranacko prepucavanje. u stanju ste najgnusnije da lazete, samo da bi opljuvali! Koliko samo lupetate! Tuzno i jadno! Pratite malo tematiku pa komentarisite. Ne brukajte se u neznanju! Vi stranacki placenici!

ccc

pre 11 godina

@prokleta avlija...država nema toliko novca da ulozi u poljoprivredu, niti će imati u skorijoj budućnosti. vidiš da pokusava na sve načine da de spasi bankrotstva.

Ljubisa

pre 11 godina

Mozda sam lud ali polako sa ovom vesti mi se slazu kockice u glavi zasto je Miskovic i co morao biti uhapsen.OStace Srbija tu gde jeste.Sa pilecim mozgom naroda koji zivi u njoj.Ja pakujem kofere i idem gde se ceni znanje ne pileci mozak.Ne branim i ne kudim nikoga.Sve sto se u Srbiji radi-radi se i radice se da se opljacka.A narod sa mozgom domace zivotninje to"iz dana u dan prati".Ne bi me zacudilo da nam sledeci gost bude predsednik Severne Koreje da i njemu nesto ponudimo....

VeljkoNP

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem koliko smo negativni postali, sta vam smeta sto ce seik da kupi propale poljoprivredne kombinate? Sta odnece zemlju iz Srbije??? Vecina ovde napise nesto bez vze, ali je vazno da bude kontra. On nece ostati vlasnik te zem;je, vec ce je dobiti na koriscenje na odredjeni vremenski period, pri tome ce da zaposle te nesrecnike sto su otpusteni iz tih kombinata, ili su zaposleni a proizvode korov, izgradice sisteme za navodnjavanje, sve sto proizvedu ici ce u izvoz, platice neki porez ovoj jadnoj Srbiji. Ako se sve dobro zavrsi, moglo bi da dodje do prosirenja saradnje i ulaganja u druge privredne grane. Znate li ko dize famu oko ovoga u medijima, verovatno sitni kriminalci koji bi te kombinate da kupe za 1 dinar, pa da rasprodaju zemlju tim istim strancima, a da masnu zaradu stave u sopstveni dzep. Ja sam totalno apolitican, nisam clan niti jedne partije, ali ovo je jedan od retkih dobrih poteza nasih politicara, prodaj propalo preduzece,lako je prodati telekom, daj da mi nekom prodamo Prvu Petoletku, fabriku vagona Kraljevo, Sartid, FAP...
Ja sam prvi za kritiku nasih politicara, ali dajte budimo realni ovog puta, ovo je cist car, neka bude jos ovakvih prodaja i ja cu izaci na sledeceizbore posle 10 godina.

Lošmi

pre 11 godina

Alo Vučiću ruši vladu jer ovaj ako se dočepa para od tvog crnog brata ima da ih spuca u URS projekte i opet će da pređe cenzus.

Skara Quickpaws

pre 11 godina

Nisam vas nesto video kad su Rusi oteli NIS....Meni je zao 10% dobrih i vrednih ratara sto ce izvisiti ali najpre se zahvalite 90% ostalim jadnicima sa sela koji ispijaju pivo od 7 do 19.To vam je prava slika nove Srbije.Upravo su oni i doveli ove polupismene na vlast.Sada ce im se oni zahvaliti sa jednim dobrim ubodom noza u ledja! Sada je pravi momenat da se sljam potamani izmedju sebe

sasa jokic

pre 11 godina

Za gospodu oja brine za najplodniju zemlju u Evropi;
A kakomznate da je najplodnija, kada vec sesru deceniju gladujemo? Srbija ima 6 miliona hektara zemlje, pa zasro kukate za 25 hiljada? Neka pocnu onimda obradjuju kako treba, pa ce mozda i neko odavde da se opasulji, i da pocne da ulaze u zemlju.
Gde ste bili kada su Miskovic, Kostic, Nicovic i Matijevic otimzli zemlju?! Misevi, sada ste izmileli, kada je dosao najbogariji covek na svetu, za koga se otimaju i mnogo bogatije zemlje da dodje da ulaze!
Jel citate vi u sta sve hoce da ulaze, jel ste svesni koliko ro moze da znaci za Srbiju, da i EU. i Rusija vide da nisu jedini. Gde ste bili kada je Rusima poklonjen NIS?

prokleta avlija

pre 11 godina

i da šeik ostavi ne 8 miljardi nego 80 milijardi u Srbiji...ni posle toga NEĆU glasati ni za Vučića,ni za Dačića a kamoli za Dinkića.A evo zašto,kaže Dinkić Srbija će dobiti 100miliona,neće Srbija dobiti ništa, nego ćemo prodati 25000hektara najbolje zemlje u Evropi,a pare ćemo potrošiti za 5 dana na penzije.A po kojoj ceni po hektaru se uopšte prodaje ta zemlja? Ko je odredio tu cenu? Dinkić ide sutra da potpiše ugovor koji niko osim šeika i Dinkića nije video,jel to normalno? Gde će ići hrana koja se proizvede,nama,u izvoz? Ako ide nama po kojoj cenu će se prodavati,ako ide u izvoz,zašto mi ne zasejemo tih 25000 hektara nego ih prodajemo šeiku? Kada šeik uloži 100miliona evra i obnovi navodnjavanje po kojoj ceni će srpski seljak moći da koristi tu vodu za navodnjavanje? Zašto mi dajemo arapskom šeiku monopol na navodnjavanje drugog najplodnijeg dela Evroazije?
Pa kakva je tu korist za Srbiju uopšte mi nije jasno.Jedina korist je što se Vučić slika sa šeikom da bi dobio još par glasova...Srbija od toga nema ništa,pa ni Vučić i Dinkić nisu rekli koja je korist države iz cele priče.Ovo je skandal veći od prodaje Sartida i otimanja C marketa zajedno!!!

perasombor

pre 11 godina

Pa seljaci u Vojvodini se tuku po mestima da zakupljuju zemlju za arendu jer moraju da otplate kredite koje su uzeli. Kupili su mehanizaciju i treba im sto vise zemlje da rade da bi mogli otplatiti krediti i eventualno otkupiti neku od te zemlje koju rade. Govorim o mladim ljudima koji su ostali na selu i koji su sprmeni da rade koji imaju oko izmedju 20 i 50 hektara i njima svaki dodatni hektar znaci jer mogu da povrate ulozeno. On je sa novom mehanizacijom spreman da radi i 100 hektara. Ali ne, maceha Srbija po hiljaditi put radi skroz nesto pogresno. Radje ce dati Arapinu zemlju nego da jaca svoje srednje poljoprivrednike i farmere koji ne daj Boze mogu ojacati i poceti biti znacajan faktor u Regionu. Odvratno. Besan sam i nemocan jer je mi je otac seljak a ja nisam ostao na selu, al imam rodjake koji se ubijaju od posla ali nemaju problem da rade jer hoce da budu uspesni. Svejedno im je da rade 50 ili 80 hektara. Zasto? Zasto nije napravljen tender za zakup i da se zemlja da po jedinicama od 10h da se ne bi previse usitnjavala? Zasto ubijate uspesne poljoprivredne proizvodjace? Zasto politicari u Vojvodini ne reaguju? Jesicu, Pajticu? Zasto ste birani? Bolje da date ostavke ako cutite!!!

La Luna

pre 11 godina

Meni je bitna cinjenica da se vidi da se konacno nesto radi po principu nase privrede. Ipak dovesti coveka tog ranga u nasu malu opustosenu zemlju, priznacete da daje nade. Pritom on nece investirati samo u jedan projekat vec je zainteresovan za razne poslove. Znaci da cemo mi sa njim jednim udarcem ubiti vise muva!

zoran mazić

pre 11 godina

Kako je moguće prodavati strancima poljoprivredno zemljište, kada je ono van prometa po dva osnova:po zakonu o poljoprivrednom zemljištu i zakonu o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju?Može li neko nadležan ukazati na to ovoj "narodnoj" vladi?

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

За шеика..
,, Хало, друже, хоћу да Вас упозорим да сте се упетљали у врло мрачне послове, не знате Ви с ким имате посла!''

Namerna "greska"

pre 11 godina

@dejan... mislim da je u pitanju namerno napravljena rupa u zakonu...moze se kupiti kombinat (koji poseduje zemlju), ali ne zemlja direktno...

hakleri

pre 11 godina

A zasto ne reaguje Ustavni sud i republicki javni tuzilac gospodja Dolovac? Ona bi prva trebala da zna da se resursi od vitalnog znacaju po Ustavu rep. Srbije NE SMEJU PRODAVATI niti dati na lizing!! Onaj nas nesposobnjakovic iz DSS-a je to uradio sa NIS-om gde mu je protivnik bio Mladja sa Zapadnim firmama.Ali fora je u tome da i jedan i drugi zasluzuju nesto sto se zove VELEIZDAJA i nisu hteli dobro za Srbiju nego da uzmu lovu.To se sad slicno radi i sa zemljom ali ovog puta je ozbiljnija situacija jer ako stomak zakrci nema te nafte na ovom svetu koja bi to pokrila.Dr'zte se vojvodjani-stigla je kletva!

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

Sinbad

pre 11 godina

@(prodane duse, 11. januar 2013 13:08)

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

Ne prodaje se zemlja nego se iznajmljuje za 250€ po hektaru godisnje. Ja stvarno ne znam zasto admini pustaju komentare likova koji se nisu udostojili da se pre pisanja informisu o tome o cemu pisu!

Sinbad

pre 11 godina

@ (Rodoljub, 11. januar 2013 13:43)

Ne tupi majke ti! Jesi to u Kuriru citao, ili ti iz stranke javili da popljujes. Dinkic radi posao i svaka mu cast!

Milica

pre 11 godina

@DENIS, 11. januar 2013 13:32)

Prodata zemlja i firme koje rade su za nas mnogo veće bogatstvo nego što je vrednost Al Dahru. Njegova žena to potroši za mesečni šoping, ne znam koliko on sve ovo shvata ozbiljno.
Bilo bi dobro da se uradi na primeru Gane, koja je sklopila ugovor sa engleskom firmom, gde Englezi plaćaju porez Gani i posle 10 godine kompletna infrastruktura rafinerije koju grade ostaje u vlasništvu Gane.

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

Denis

pre 11 godina

Stvarno nismo navikli da politicari koji dodju na vlast posnu da ispunjavaju predizborna obecanja. Dolaskom SNS - a na vlast to se promenilo.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ulazi nam genetski modifikovana hrana na velika vrata.
(srky, 11. januar 2013 13:37)

# Link komentara

To je vec sredio Kostic, ne brini se.

tamnicar

pre 11 godina

Meni je apsolutno sve jedno kako se zove vlasnik zemlje, da li je Mišković, Al Dahra i Šmit. Totalno nebitno, jer pare, bar onaj deo koji ne završava na privatnim računima raznih političara, završavaju van zemlje. Ajd ok, otvoriće se radna mesta, ali tim sistemom je bolje da odmah prodate celu zemlju. Ljudi će svakako biti jeftina radna snaga, ništa se neće promeniti i sada su. Jedino što zemlja neće biti vekovna prasica kasica političarima i njihovim računima.

Miki

pre 11 godina

Ovo ce da nam podigne ekonomiju isto kao i prodaja Neobusa jednom drugom Arapinu.

Ovaj dil Vucica i Dinkica na jednoj i Arapina na drugoj strani je ILEGALAN po zakonima Srbije , jer za prodaju tih kombinata NIJE RASPISAN TENDER

Prodaja preduzeca bez tendera je KRIMINAL po zakonima nase drzave.

Drugo daju dodatnih 10.000 hektara seiku pod zakup , po uslovima koji nisu dostupni gradjanima i drzavljanima nase zemlje sto je takodje krsenje zakona i ustava.

Goran

pre 11 godina

I gde je tu sada bio tender. Doso i kupio pola Vojvodine, kao na tezgi. Pa gde to ima osim u Srbiji. Nigde tendera, nigde otvaranja ponuda, doso covek i ispazario. I to odmah 8 kombinata, da se ne smara da dolazi 8 puta. E kakvi smo mi kreteni kada to moram da kazem.

DENIS

pre 11 godina

Pocetak posla sa Arapima obecava. Nisu bili samo krovni razgovori ima nesto i ispod krova. Priliv od 100 miliona evra u Srbiju TRI DANA POSLE POSETE I RAZGOVORA.

Nikia

pre 11 godina

Ma sve je to bla-bla,doveo ga Vucic zbog Prvaka Sveta i okoline,ti glasovi mu trebaju.Ostali i ostalo neka propada ili odlazi,nisu u njegovoj boji.Pa i Miskoviceva banka oprasta dug PS i okoline!

Rodoljub

pre 11 godina

Neka se Dinkic bavi muzikom ili necim drugim sto zna. Za pare (finansije), ekonomiju, privredu,...je u zadnjih blizu dve decenije pokazao apsolutno neznanje i amaterizam. Doveo nas na kraj prosjackog stapa, a sada bi jos i rasprodao zemlju koja ni iz bliza nije njegova licna dedovina! Neka ide u neki bend da svira ili slicno, jer ovako samo pravi jos vecu stetu!

prodane duse

pre 11 godina

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

bashko

pre 11 godina

ma koji tender,mi nemamo para za sejanje a kamo li da kupimo zemlju.nek kupi ko ima samo da ima i nova radna mesta za omladinu ko volu poljoprivredu.

Istvan V

pre 11 godina

Da je bilo vise razuma i razumevanja, sve ove poslove su mogle da obave i predhodne vlade, ali njihova slepa orjentacija ,,Zapad nema alternativu" nas je dovela tu gde jesmo.

kraj

pre 11 godina

Prodaja zemlje, da bi pare otišle u budžet. Svaka čast!! Predlažem da vozni park povećaju sa 30 000 na bar 150 000. Treba svako u državnoj administraciji da ima auto, da bismo brže stigli do kraja...

jovan

pre 11 godina

tih 100miliona me podseca na onu baroniju od 1000e za sve punoletne u srbiji. jednostavno i da je sve ovo tacno, a u sta ne sumnjam dinkicu nikada vise u zivotu necu da verujem. ma i da ova zemlja za 20god postane stabilna i oporavljena a da je on kumovao tome njemu necu verovati!!!!

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam opozicija ovom režimu i mnogo toga sam kritikovao što ne valja, ali ovo je dobra stvar i treba je pozdraviti. Poljoprivredni kombinati su privredna društva pa je po našem zakonu dozvoljeno da stranci postanu vlasnici tih kombinata, a zemljište koje poseduje kombinat dobijaju na korišćenje. Ovi ljudi, iz UAE, su veoma korektni u biznisu i ozbiljni tako da nema bojazni da će uraditi nešto loše(kao ovi naši tajkuni), naprotiv, uložiće novac da sve funkcioniše besprekorno. Zaposliće naše radnike, a to je takođe važno. U Srbiji ima mnogo zemljišta koje se uopšte ne koristi, tako da ne vidim razlog za kuknjavu kako dajemo zemljište nekom da obrađuje. Ovi kombinati godinama unazad propadaju, pa gospoda koja se bune mogla su da ih kupe, a niko nije hteo. Informacije o ovom ugovoru su veoma šture, ali ako je sve vezano i za ulaganja u čišćenje kanala, u sisteme za navodnjavanje...od toga će imati koristi svi poljoprivrednici. Prema tome, ovo ne treba kritikovati, već pozdraviti.

Vosa

pre 11 godina

Dinkic je preveslao seljake pogotovo u Banatu jer daje u zakup 16000 banatske zemlje po 250 evra....Medjutim sustinski problem je u tome sto Dinkic, Vucic & Knezevic Co misle da su nasi seljaci nesposobni idioti i da Arapi znaju bolje i produktivnije da obradjuju zemlju, da su buducnost poljoprivrede kombinati itd... Posebna je prica, kako to sad svim tim radikalima, profesorima a i seljacima su dobri i stranci i ne bune se sto ce oni 20.000 ha poljoprivrednog zemljista dobiti ispod trzisne cene....Cirkus od drzave i naroda.

zaustavite Dinkica

pre 11 godina

Srbija od ovoga nema nista jer tih 100 miliona je suma koju birokratija spali godisnje na sluzbena vozila. Za godinu dana taj novac nece postojati, bice spaljeno, pretvoreno u dim. Ali ce zato Srbija imati stetu jer prodaje proizvodnju hrane sto je strateski resurs. Isti taj Dinkic je jaukao do neba kada je Kostunica prodao jedan drugi strateski resurs rusima pa danas imamo najskuplje gorivo u okruzenju, sutra ce to biti i sa hranom. Dinkica treba uhapsiti jer on u svojoj slepoj a glupoj ambiciji pravi stetu svakom od nas.

Stanisa P

pre 11 godina

Naprednjaci su odavno govorili da Srbija mora biti kuca koja ima vrata na sve cetiri strane. Nadajmo se da je to vreme konacno doslo.

Realni

pre 11 godina

Prije stimulisanja kupovine opreme za navodnjavanje ne bi bilo lose razmisliti i o povlasticama za ulagace u proizvodnju opreme za navodnjavanje, da ne bi sve te posudjene devize opet zavrsile na uvozu tudje opreme....

Goran Božović

pre 11 godina

Bravo!! Trideset godina nismo ništa uspeli da uradimo sa našim poljoprivrednim kombinatima, i sad kad se nešto konačno pokreće, sad će da se jave stručnjaci da kažu kako bi oni to bolje ili znaju nekoga ko bi to bolje, kako nam ne trebaju strane investicije...
p.s. Ali se nadam da će njihovi komentari ostati ispod ovog po broju pozitivnih glasova.

Zoran

pre 11 godina

Jel neko od medija ispitao da li su ti kombinati nastali od nacionalizovane zemlje pa da im je po zakonu prodaja trebalo da bude stopirana do zavrsetka procesa restitucije? Ili su takva istrazivanja nepozeljna?

pravo u centar

pre 11 godina

Konacno neko da pokrene agrar.To je realno,jedini resurs koji Srbiji moze doneti prosperitet i to na duge staze.Sela su pusta,ona sela koja su nekada bila krcata i bogata.Ko oporavi selo,oporavio je nasu drzavu.
Ako ovo ne ostane na prici,ti ces Vucicu biti dozivotni predsednik Srbije.
Za mene, da...

bob

pre 11 godina

tuga...
znaci, ne moramo da proizvodimo visokotehnoloske proizvode, ali, brate, u srbiji da prodas proizvodnju hrane...za nekoliko miliona... bolje da pucas sebi u noge ...

pa mi smo smeh.. ovo niko normalan ne bi uradio... i to da se napuni budzet i cao..i vec sutra .. whooha.. nema nista.. mi smo smeh

Više ništa ne čudi!

pre 11 godina

Kakvo licemejre!
Ovamo se stalno borimo za Kosovo a sada se za male pare (kao i NIS) poklanjaju najbolji delovi oranica ...

dejan

pre 11 godina

moram nesto javno da pitam.
po srpskom zakonu zabranjeno je prodavati zemlju strancima. e sad ako im prodamo 80% nekog kombinata koji vec poseduje zemlju da li ta zemalja postaje vlasnistvo tih istih stranaca koji su kupili kombinate.
Znam da je bila frka oko vlasnistva pre nekih pola godine a evo opet prodajemo zemljiste. Ne razumem kako to? Da gospodin Dinkic nije toliko odvojen od naroda udostojio bi se da nam svima da odgovor na ovo pitanje.

dukaPPS

pre 11 godina

Nema potrebe Dinčiću,nije on došao zbog nas nego zbog sebe.... 100% je došao da popravlja zube kod nas jer su naši zubari o.k sa cenama!

dejan

pre 11 godina

moram nesto javno da pitam.
po srpskom zakonu zabranjeno je prodavati zemlju strancima. e sad ako im prodamo 80% nekog kombinata koji vec poseduje zemlju da li ta zemalja postaje vlasnistvo tih istih stranaca koji su kupili kombinate.
Znam da je bila frka oko vlasnistva pre nekih pola godine a evo opet prodajemo zemljiste. Ne razumem kako to? Da gospodin Dinkic nije toliko odvojen od naroda udostojio bi se da nam svima da odgovor na ovo pitanje.

Goran Božović

pre 11 godina

Bravo!! Trideset godina nismo ništa uspeli da uradimo sa našim poljoprivrednim kombinatima, i sad kad se nešto konačno pokreće, sad će da se jave stručnjaci da kažu kako bi oni to bolje ili znaju nekoga ko bi to bolje, kako nam ne trebaju strane investicije...
p.s. Ali se nadam da će njihovi komentari ostati ispod ovog po broju pozitivnih glasova.

Više ništa ne čudi!

pre 11 godina

Kakvo licemejre!
Ovamo se stalno borimo za Kosovo a sada se za male pare (kao i NIS) poklanjaju najbolji delovi oranica ...

bob

pre 11 godina

tuga...
znaci, ne moramo da proizvodimo visokotehnoloske proizvode, ali, brate, u srbiji da prodas proizvodnju hrane...za nekoliko miliona... bolje da pucas sebi u noge ...

pa mi smo smeh.. ovo niko normalan ne bi uradio... i to da se napuni budzet i cao..i vec sutra .. whooha.. nema nista.. mi smo smeh

dukaPPS

pre 11 godina

Nema potrebe Dinčiću,nije on došao zbog nas nego zbog sebe.... 100% je došao da popravlja zube kod nas jer su naši zubari o.k sa cenama!

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam opozicija ovom režimu i mnogo toga sam kritikovao što ne valja, ali ovo je dobra stvar i treba je pozdraviti. Poljoprivredni kombinati su privredna društva pa je po našem zakonu dozvoljeno da stranci postanu vlasnici tih kombinata, a zemljište koje poseduje kombinat dobijaju na korišćenje. Ovi ljudi, iz UAE, su veoma korektni u biznisu i ozbiljni tako da nema bojazni da će uraditi nešto loše(kao ovi naši tajkuni), naprotiv, uložiće novac da sve funkcioniše besprekorno. Zaposliće naše radnike, a to je takođe važno. U Srbiji ima mnogo zemljišta koje se uopšte ne koristi, tako da ne vidim razlog za kuknjavu kako dajemo zemljište nekom da obrađuje. Ovi kombinati godinama unazad propadaju, pa gospoda koja se bune mogla su da ih kupe, a niko nije hteo. Informacije o ovom ugovoru su veoma šture, ali ako je sve vezano i za ulaganja u čišćenje kanala, u sisteme za navodnjavanje...od toga će imati koristi svi poljoprivrednici. Prema tome, ovo ne treba kritikovati, već pozdraviti.

Goran

pre 11 godina

I gde je tu sada bio tender. Doso i kupio pola Vojvodine, kao na tezgi. Pa gde to ima osim u Srbiji. Nigde tendera, nigde otvaranja ponuda, doso covek i ispazario. I to odmah 8 kombinata, da se ne smara da dolazi 8 puta. E kakvi smo mi kreteni kada to moram da kazem.

Zoran

pre 11 godina

Jel neko od medija ispitao da li su ti kombinati nastali od nacionalizovane zemlje pa da im je po zakonu prodaja trebalo da bude stopirana do zavrsetka procesa restitucije? Ili su takva istrazivanja nepozeljna?

Realni

pre 11 godina

Prije stimulisanja kupovine opreme za navodnjavanje ne bi bilo lose razmisliti i o povlasticama za ulagace u proizvodnju opreme za navodnjavanje, da ne bi sve te posudjene devize opet zavrsile na uvozu tudje opreme....

Miki

pre 11 godina

Ovo ce da nam podigne ekonomiju isto kao i prodaja Neobusa jednom drugom Arapinu.

Ovaj dil Vucica i Dinkica na jednoj i Arapina na drugoj strani je ILEGALAN po zakonima Srbije , jer za prodaju tih kombinata NIJE RASPISAN TENDER

Prodaja preduzeca bez tendera je KRIMINAL po zakonima nase drzave.

Drugo daju dodatnih 10.000 hektara seiku pod zakup , po uslovima koji nisu dostupni gradjanima i drzavljanima nase zemlje sto je takodje krsenje zakona i ustava.

prodane duse

pre 11 godina

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

kraj

pre 11 godina

Prodaja zemlje, da bi pare otišle u budžet. Svaka čast!! Predlažem da vozni park povećaju sa 30 000 na bar 150 000. Treba svako u državnoj administraciji da ima auto, da bismo brže stigli do kraja...

zaustavite Dinkica

pre 11 godina

Srbija od ovoga nema nista jer tih 100 miliona je suma koju birokratija spali godisnje na sluzbena vozila. Za godinu dana taj novac nece postojati, bice spaljeno, pretvoreno u dim. Ali ce zato Srbija imati stetu jer prodaje proizvodnju hrane sto je strateski resurs. Isti taj Dinkic je jaukao do neba kada je Kostunica prodao jedan drugi strateski resurs rusima pa danas imamo najskuplje gorivo u okruzenju, sutra ce to biti i sa hranom. Dinkica treba uhapsiti jer on u svojoj slepoj a glupoj ambiciji pravi stetu svakom od nas.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

За шеика..
,, Хало, друже, хоћу да Вас упозорим да сте се упетљали у врло мрачне послове, не знате Ви с ким имате посла!''

pravo u centar

pre 11 godina

Konacno neko da pokrene agrar.To je realno,jedini resurs koji Srbiji moze doneti prosperitet i to na duge staze.Sela su pusta,ona sela koja su nekada bila krcata i bogata.Ko oporavi selo,oporavio je nasu drzavu.
Ako ovo ne ostane na prici,ti ces Vucicu biti dozivotni predsednik Srbije.
Za mene, da...

Vosa

pre 11 godina

Dinkic je preveslao seljake pogotovo u Banatu jer daje u zakup 16000 banatske zemlje po 250 evra....Medjutim sustinski problem je u tome sto Dinkic, Vucic & Knezevic Co misle da su nasi seljaci nesposobni idioti i da Arapi znaju bolje i produktivnije da obradjuju zemlju, da su buducnost poljoprivrede kombinati itd... Posebna je prica, kako to sad svim tim radikalima, profesorima a i seljacima su dobri i stranci i ne bune se sto ce oni 20.000 ha poljoprivrednog zemljista dobiti ispod trzisne cene....Cirkus od drzave i naroda.

Istvan V

pre 11 godina

Da je bilo vise razuma i razumevanja, sve ove poslove su mogle da obave i predhodne vlade, ali njihova slepa orjentacija ,,Zapad nema alternativu" nas je dovela tu gde jesmo.

prokleta avlija

pre 11 godina

i da šeik ostavi ne 8 miljardi nego 80 milijardi u Srbiji...ni posle toga NEĆU glasati ni za Vučića,ni za Dačića a kamoli za Dinkića.A evo zašto,kaže Dinkić Srbija će dobiti 100miliona,neće Srbija dobiti ništa, nego ćemo prodati 25000hektara najbolje zemlje u Evropi,a pare ćemo potrošiti za 5 dana na penzije.A po kojoj ceni po hektaru se uopšte prodaje ta zemlja? Ko je odredio tu cenu? Dinkić ide sutra da potpiše ugovor koji niko osim šeika i Dinkića nije video,jel to normalno? Gde će ići hrana koja se proizvede,nama,u izvoz? Ako ide nama po kojoj cenu će se prodavati,ako ide u izvoz,zašto mi ne zasejemo tih 25000 hektara nego ih prodajemo šeiku? Kada šeik uloži 100miliona evra i obnovi navodnjavanje po kojoj ceni će srpski seljak moći da koristi tu vodu za navodnjavanje? Zašto mi dajemo arapskom šeiku monopol na navodnjavanje drugog najplodnijeg dela Evroazije?
Pa kakva je tu korist za Srbiju uopšte mi nije jasno.Jedina korist je što se Vučić slika sa šeikom da bi dobio još par glasova...Srbija od toga nema ništa,pa ni Vučić i Dinkić nisu rekli koja je korist države iz cele priče.Ovo je skandal veći od prodaje Sartida i otimanja C marketa zajedno!!!

bashko

pre 11 godina

ma koji tender,mi nemamo para za sejanje a kamo li da kupimo zemlju.nek kupi ko ima samo da ima i nova radna mesta za omladinu ko volu poljoprivredu.

Rodoljub

pre 11 godina

Neka se Dinkic bavi muzikom ili necim drugim sto zna. Za pare (finansije), ekonomiju, privredu,...je u zadnjih blizu dve decenije pokazao apsolutno neznanje i amaterizam. Doveo nas na kraj prosjackog stapa, a sada bi jos i rasprodao zemlju koja ni iz bliza nije njegova licna dedovina! Neka ide u neki bend da svira ili slicno, jer ovako samo pravi jos vecu stetu!

tamnicar

pre 11 godina

Meni je apsolutno sve jedno kako se zove vlasnik zemlje, da li je Mišković, Al Dahra i Šmit. Totalno nebitno, jer pare, bar onaj deo koji ne završava na privatnim računima raznih političara, završavaju van zemlje. Ajd ok, otvoriće se radna mesta, ali tim sistemom je bolje da odmah prodate celu zemlju. Ljudi će svakako biti jeftina radna snaga, ništa se neće promeniti i sada su. Jedino što zemlja neće biti vekovna prasica kasica političarima i njihovim računima.

perasombor

pre 11 godina

Pa seljaci u Vojvodini se tuku po mestima da zakupljuju zemlju za arendu jer moraju da otplate kredite koje su uzeli. Kupili su mehanizaciju i treba im sto vise zemlje da rade da bi mogli otplatiti krediti i eventualno otkupiti neku od te zemlje koju rade. Govorim o mladim ljudima koji su ostali na selu i koji su sprmeni da rade koji imaju oko izmedju 20 i 50 hektara i njima svaki dodatni hektar znaci jer mogu da povrate ulozeno. On je sa novom mehanizacijom spreman da radi i 100 hektara. Ali ne, maceha Srbija po hiljaditi put radi skroz nesto pogresno. Radje ce dati Arapinu zemlju nego da jaca svoje srednje poljoprivrednike i farmere koji ne daj Boze mogu ojacati i poceti biti znacajan faktor u Regionu. Odvratno. Besan sam i nemocan jer je mi je otac seljak a ja nisam ostao na selu, al imam rodjake koji se ubijaju od posla ali nemaju problem da rade jer hoce da budu uspesni. Svejedno im je da rade 50 ili 80 hektara. Zasto? Zasto nije napravljen tender za zakup i da se zemlja da po jedinicama od 10h da se ne bi previse usitnjavala? Zasto ubijate uspesne poljoprivredne proizvodjace? Zasto politicari u Vojvodini ne reaguju? Jesicu, Pajticu? Zasto ste birani? Bolje da date ostavke ako cutite!!!

Stanisa P

pre 11 godina

Naprednjaci su odavno govorili da Srbija mora biti kuca koja ima vrata na sve cetiri strane. Nadajmo se da je to vreme konacno doslo.

Namerna "greska"

pre 11 godina

@dejan... mislim da je u pitanju namerno napravljena rupa u zakonu...moze se kupiti kombinat (koji poseduje zemlju), ali ne zemlja direktno...

zoran mazić

pre 11 godina

Kako je moguće prodavati strancima poljoprivredno zemljište, kada je ono van prometa po dva osnova:po zakonu o poljoprivrednom zemljištu i zakonu o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju?Može li neko nadležan ukazati na to ovoj "narodnoj" vladi?

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ulazi nam genetski modifikovana hrana na velika vrata.
(srky, 11. januar 2013 13:37)

# Link komentara

To je vec sredio Kostic, ne brini se.

sasa jokic

pre 11 godina

Za gospodu oja brine za najplodniju zemlju u Evropi;
A kakomznate da je najplodnija, kada vec sesru deceniju gladujemo? Srbija ima 6 miliona hektara zemlje, pa zasro kukate za 25 hiljada? Neka pocnu onimda obradjuju kako treba, pa ce mozda i neko odavde da se opasulji, i da pocne da ulaze u zemlju.
Gde ste bili kada su Miskovic, Kostic, Nicovic i Matijevic otimzli zemlju?! Misevi, sada ste izmileli, kada je dosao najbogariji covek na svetu, za koga se otimaju i mnogo bogatije zemlje da dodje da ulaze!
Jel citate vi u sta sve hoce da ulaze, jel ste svesni koliko ro moze da znaci za Srbiju, da i EU. i Rusija vide da nisu jedini. Gde ste bili kada je Rusima poklonjen NIS?

Sinbad

pre 11 godina

@(prodane duse, 11. januar 2013 13:08)

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

Ne prodaje se zemlja nego se iznajmljuje za 250€ po hektaru godisnje. Ja stvarno ne znam zasto admini pustaju komentare likova koji se nisu udostojili da se pre pisanja informisu o tome o cemu pisu!

DENIS

pre 11 godina

Pocetak posla sa Arapima obecava. Nisu bili samo krovni razgovori ima nesto i ispod krova. Priliv od 100 miliona evra u Srbiju TRI DANA POSLE POSETE I RAZGOVORA.

jovan

pre 11 godina

tih 100miliona me podseca na onu baroniju od 1000e za sve punoletne u srbiji. jednostavno i da je sve ovo tacno, a u sta ne sumnjam dinkicu nikada vise u zivotu necu da verujem. ma i da ova zemlja za 20god postane stabilna i oporavljena a da je on kumovao tome njemu necu verovati!!!!

Sinbad

pre 11 godina

@ (Rodoljub, 11. januar 2013 13:43)

Ne tupi majke ti! Jesi to u Kuriru citao, ili ti iz stranke javili da popljujes. Dinkic radi posao i svaka mu cast!

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

hakleri

pre 11 godina

A zasto ne reaguje Ustavni sud i republicki javni tuzilac gospodja Dolovac? Ona bi prva trebala da zna da se resursi od vitalnog znacaju po Ustavu rep. Srbije NE SMEJU PRODAVATI niti dati na lizing!! Onaj nas nesposobnjakovic iz DSS-a je to uradio sa NIS-om gde mu je protivnik bio Mladja sa Zapadnim firmama.Ali fora je u tome da i jedan i drugi zasluzuju nesto sto se zove VELEIZDAJA i nisu hteli dobro za Srbiju nego da uzmu lovu.To se sad slicno radi i sa zemljom ali ovog puta je ozbiljnija situacija jer ako stomak zakrci nema te nafte na ovom svetu koja bi to pokrila.Dr'zte se vojvodjani-stigla je kletva!

Milica

pre 11 godina

@DENIS, 11. januar 2013 13:32)

Prodata zemlja i firme koje rade su za nas mnogo veće bogatstvo nego što je vrednost Al Dahru. Njegova žena to potroši za mesečni šoping, ne znam koliko on sve ovo shvata ozbiljno.
Bilo bi dobro da se uradi na primeru Gane, koja je sklopila ugovor sa engleskom firmom, gde Englezi plaćaju porez Gani i posle 10 godine kompletna infrastruktura rafinerije koju grade ostaje u vlasništvu Gane.

Denis

pre 11 godina

Stvarno nismo navikli da politicari koji dodju na vlast posnu da ispunjavaju predizborna obecanja. Dolaskom SNS - a na vlast to se promenilo.

Nikia

pre 11 godina

Ma sve je to bla-bla,doveo ga Vucic zbog Prvaka Sveta i okoline,ti glasovi mu trebaju.Ostali i ostalo neka propada ili odlazi,nisu u njegovoj boji.Pa i Miskoviceva banka oprasta dug PS i okoline!

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

La Luna

pre 11 godina

Meni je bitna cinjenica da se vidi da se konacno nesto radi po principu nase privrede. Ipak dovesti coveka tog ranga u nasu malu opustosenu zemlju, priznacete da daje nade. Pritom on nece investirati samo u jedan projekat vec je zainteresovan za razne poslove. Znaci da cemo mi sa njim jednim udarcem ubiti vise muva!

Ljubisa

pre 11 godina

Mozda sam lud ali polako sa ovom vesti mi se slazu kockice u glavi zasto je Miskovic i co morao biti uhapsen.OStace Srbija tu gde jeste.Sa pilecim mozgom naroda koji zivi u njoj.Ja pakujem kofere i idem gde se ceni znanje ne pileci mozak.Ne branim i ne kudim nikoga.Sve sto se u Srbiji radi-radi se i radice se da se opljacka.A narod sa mozgom domace zivotninje to"iz dana u dan prati".Ne bi me zacudilo da nam sledeci gost bude predsednik Severne Koreje da i njemu nesto ponudimo....

VeljkoNP

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem koliko smo negativni postali, sta vam smeta sto ce seik da kupi propale poljoprivredne kombinate? Sta odnece zemlju iz Srbije??? Vecina ovde napise nesto bez vze, ali je vazno da bude kontra. On nece ostati vlasnik te zem;je, vec ce je dobiti na koriscenje na odredjeni vremenski period, pri tome ce da zaposle te nesrecnike sto su otpusteni iz tih kombinata, ili su zaposleni a proizvode korov, izgradice sisteme za navodnjavanje, sve sto proizvedu ici ce u izvoz, platice neki porez ovoj jadnoj Srbiji. Ako se sve dobro zavrsi, moglo bi da dodje do prosirenja saradnje i ulaganja u druge privredne grane. Znate li ko dize famu oko ovoga u medijima, verovatno sitni kriminalci koji bi te kombinate da kupe za 1 dinar, pa da rasprodaju zemlju tim istim strancima, a da masnu zaradu stave u sopstveni dzep. Ja sam totalno apolitican, nisam clan niti jedne partije, ali ovo je jedan od retkih dobrih poteza nasih politicara, prodaj propalo preduzece,lako je prodati telekom, daj da mi nekom prodamo Prvu Petoletku, fabriku vagona Kraljevo, Sartid, FAP...
Ja sam prvi za kritiku nasih politicara, ali dajte budimo realni ovog puta, ovo je cist car, neka bude jos ovakvih prodaja i ja cu izaci na sledeceizbore posle 10 godina.

Milica

pre 11 godina

Ovo nikako ne moze biti dobro,ovakvu politiku mogu da hvale samo lezilebovici koji bi prodavali stvari iz kuce jer su se prezaduzili,kao sto radi Geda-"Gedo gluperdo svu si zemlju procerdo". Mi, koji smo radili u renomiranim drzavnim firmama koje su u medjuvremenu privatizovane na svojoj kozi smo osetili "blagodeti" ovakve politike,Srbija postaje trziste jeftine radne snage i "bezmozgova" jer Evropi nisu potrebni mozgovi vec fizikalci, zatupeli su nas i degradirali nacisto, a ne stite nas ni sindikati ni drzava. Doslo je vreme da od stranaca cekamo "parce leba" u svojoj zemlji koje ce nam udeliti ako se smiluju,a mendzeri svakako nece biti Srbi vec stranci. Jadan je onaj ko to ne vidi. A kakav prirodni i ljudski potencijal imamo. Mladjo, da na svojoj kozi osetis onaj stres koji osecaju oni koje si prodao za sitnu paru da se stranci izivljavaju na njima u svakom smislu.

JIMI

pre 11 godina

(sasa jokic, 11. januar 2013 23:00)
@sasa jokic:
saša jokiću majke ti pa gde si ti bio kada se ta zemlja prodavala ja tebi ti meni!!!!!Što se tada nisi javio za reč.Našim zemljoradnicima trebalo bi da postavite spomenik najveći u Srbiji jer čitavih ovih godina živite pretežno na račun istih!!!Gde si bio kada su seljaci kupovali po par litara nafte da bi uradili posao dok za vas u gradu je bilo i nafte i ulja benzina?I sadu tu pametuješ kada je seljak plaćao đubrivo 150 kg.žita za 100.kg pšenice i ti sada kažeš da ste gladni pa po tebi seljak treba daradi za džabe i da ti još doplati??
Što se nisi oglasio kada su prodavane zadruge sa punim računima i kotarkama kukuruza i žita???Što se nisi javio ili si možda ćutao po partijskoj liniji??!!Gde je novac koji se ubure za vovodnjavanje i odvodnjavanje u Vojvodini??Nema otišlo šta ne pitaš gde?Ali nama je takva sudbina da je svoj uvek glup i lenj da ništa nezna zato što imamo takve kao ti što se u sve razume a razume se ko marica u kriv k...c.
Zato nam je otišao i Tesla i Pupin i milion drugih!Kako je moguće da Dinkić i vlada proda nešto bez TENDERA znači da ih domaći seljaci ne zanimaju jedino novac da bi mogli opstati i daljek krasti!Koja država u svetu prodaje plodnu zemlju?Ni jedna daje se u zakup po toj ceni bi uzeli i naši ljudi samo što se opet nešto mulja ispod žita!Ali to ćete brzo otkriti na svojoj koži.Ša što se ne buniš?

ccc

pre 11 godina

@prokleta avlija...država nema toliko novca da ulozi u poljoprivredu, niti će imati u skorijoj budućnosti. vidiš da pokusava na sve načine da de spasi bankrotstva.

Sinbad

pre 11 godina

ZEMLJA SE ŠEJKU NE PRODAJE NEGO SE IZNAJMLJUJE za 250€ po hektaru godisnje! Ja ne verujem dokle ide ovo stranacko prepucavanje. u stanju ste najgnusnije da lazete, samo da bi opljuvali! Koliko samo lupetate! Tuzno i jadno! Pratite malo tematiku pa komentarisite. Ne brukajte se u neznanju! Vi stranacki placenici!

Морава и брда

pre 11 godina

Хоће ли се нешто улагати у ЦЕНТРАЛНУ, Западну, Источну Србју, бре ....или само Београд и север, побогу!

Skara Quickpaws

pre 11 godina

Nisam vas nesto video kad su Rusi oteli NIS....Meni je zao 10% dobrih i vrednih ratara sto ce izvisiti ali najpre se zahvalite 90% ostalim jadnicima sa sela koji ispijaju pivo od 7 do 19.To vam je prava slika nove Srbije.Upravo su oni i doveli ove polupismene na vlast.Sada ce im se oni zahvaliti sa jednim dobrim ubodom noza u ledja! Sada je pravi momenat da se sljam potamani izmedju sebe

Lošmi

pre 11 godina

Alo Vučiću ruši vladu jer ovaj ako se dočepa para od tvog crnog brata ima da ih spuca u URS projekte i opet će da pređe cenzus.

pravo u centar

pre 11 godina

Konacno neko da pokrene agrar.To je realno,jedini resurs koji Srbiji moze doneti prosperitet i to na duge staze.Sela su pusta,ona sela koja su nekada bila krcata i bogata.Ko oporavi selo,oporavio je nasu drzavu.
Ako ovo ne ostane na prici,ti ces Vucicu biti dozivotni predsednik Srbije.
Za mene, da...

Više ništa ne čudi!

pre 11 godina

Kakvo licemejre!
Ovamo se stalno borimo za Kosovo a sada se za male pare (kao i NIS) poklanjaju najbolji delovi oranica ...

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

bob

pre 11 godina

tuga...
znaci, ne moramo da proizvodimo visokotehnoloske proizvode, ali, brate, u srbiji da prodas proizvodnju hrane...za nekoliko miliona... bolje da pucas sebi u noge ...

pa mi smo smeh.. ovo niko normalan ne bi uradio... i to da se napuni budzet i cao..i vec sutra .. whooha.. nema nista.. mi smo smeh

Goran Božović

pre 11 godina

Bravo!! Trideset godina nismo ništa uspeli da uradimo sa našim poljoprivrednim kombinatima, i sad kad se nešto konačno pokreće, sad će da se jave stručnjaci da kažu kako bi oni to bolje ili znaju nekoga ko bi to bolje, kako nam ne trebaju strane investicije...
p.s. Ali se nadam da će njihovi komentari ostati ispod ovog po broju pozitivnih glasova.

Denis

pre 11 godina

Stvarno nismo navikli da politicari koji dodju na vlast posnu da ispunjavaju predizborna obecanja. Dolaskom SNS - a na vlast to se promenilo.

savatije

pre 11 godina

Vucic se dokazao na svakom planu. Kao prvi podpredsednik vlade dovodi investitore i razvija nasu posrnuku privredu, kao ministar odbrane pokrece i unapredjuje namensku proizvodnju i omoguvcava izvoz iste, a i na polju borbe protiv korupcije i kriminala je dokazao da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

DENIS

pre 11 godina

Pocetak posla sa Arapima obecava. Nisu bili samo krovni razgovori ima nesto i ispod krova. Priliv od 100 miliona evra u Srbiju TRI DANA POSLE POSETE I RAZGOVORA.

Goran

pre 11 godina

I gde je tu sada bio tender. Doso i kupio pola Vojvodine, kao na tezgi. Pa gde to ima osim u Srbiji. Nigde tendera, nigde otvaranja ponuda, doso covek i ispazario. I to odmah 8 kombinata, da se ne smara da dolazi 8 puta. E kakvi smo mi kreteni kada to moram da kazem.

Siniša DS

pre 11 godina

Ja sam opozicija ovom režimu i mnogo toga sam kritikovao što ne valja, ali ovo je dobra stvar i treba je pozdraviti. Poljoprivredni kombinati su privredna društva pa je po našem zakonu dozvoljeno da stranci postanu vlasnici tih kombinata, a zemljište koje poseduje kombinat dobijaju na korišćenje. Ovi ljudi, iz UAE, su veoma korektni u biznisu i ozbiljni tako da nema bojazni da će uraditi nešto loše(kao ovi naši tajkuni), naprotiv, uložiće novac da sve funkcioniše besprekorno. Zaposliće naše radnike, a to je takođe važno. U Srbiji ima mnogo zemljišta koje se uopšte ne koristi, tako da ne vidim razlog za kuknjavu kako dajemo zemljište nekom da obrađuje. Ovi kombinati godinama unazad propadaju, pa gospoda koja se bune mogla su da ih kupe, a niko nije hteo. Informacije o ovom ugovoru su veoma šture, ali ako je sve vezano i za ulaganja u čišćenje kanala, u sisteme za navodnjavanje...od toga će imati koristi svi poljoprivrednici. Prema tome, ovo ne treba kritikovati, već pozdraviti.

prodane duse

pre 11 godina

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

Sinbad

pre 11 godina

@ (Rodoljub, 11. januar 2013 13:43)

Ne tupi majke ti! Jesi to u Kuriru citao, ili ti iz stranke javili da popljujes. Dinkic radi posao i svaka mu cast!

Stanisa P

pre 11 godina

Naprednjaci su odavno govorili da Srbija mora biti kuca koja ima vrata na sve cetiri strane. Nadajmo se da je to vreme konacno doslo.

bashko

pre 11 godina

ma koji tender,mi nemamo para za sejanje a kamo li da kupimo zemlju.nek kupi ko ima samo da ima i nova radna mesta za omladinu ko volu poljoprivredu.

Sinbad

pre 11 godina

@(prodane duse, 11. januar 2013 13:08)

Prodajete gospodo 9.000 ha najplodnije oranice Srbije..
Prodati su ili ce biti prodati izvori pijace vode...
Sta je sledece? Da neéte traziti, da svaki gradjanin da po bubreg, da bi nesposobnjakovici i licemeri mogli da vode ovu napacenu zemlju....

Ne prodaje se zemlja nego se iznajmljuje za 250€ po hektaru godisnje. Ja stvarno ne znam zasto admini pustaju komentare likova koji se nisu udostojili da se pre pisanja informisu o tome o cemu pisu!

Vosa

pre 11 godina

Dinkic je preveslao seljake pogotovo u Banatu jer daje u zakup 16000 banatske zemlje po 250 evra....Medjutim sustinski problem je u tome sto Dinkic, Vucic & Knezevic Co misle da su nasi seljaci nesposobni idioti i da Arapi znaju bolje i produktivnije da obradjuju zemlju, da su buducnost poljoprivrede kombinati itd... Posebna je prica, kako to sad svim tim radikalima, profesorima a i seljacima su dobri i stranci i ne bune se sto ce oni 20.000 ha poljoprivrednog zemljista dobiti ispod trzisne cene....Cirkus od drzave i naroda.

zaustavite Dinkica

pre 11 godina

Srbija od ovoga nema nista jer tih 100 miliona je suma koju birokratija spali godisnje na sluzbena vozila. Za godinu dana taj novac nece postojati, bice spaljeno, pretvoreno u dim. Ali ce zato Srbija imati stetu jer prodaje proizvodnju hrane sto je strateski resurs. Isti taj Dinkic je jaukao do neba kada je Kostunica prodao jedan drugi strateski resurs rusima pa danas imamo najskuplje gorivo u okruzenju, sutra ce to biti i sa hranom. Dinkica treba uhapsiti jer on u svojoj slepoj a glupoj ambiciji pravi stetu svakom od nas.

dukaPPS

pre 11 godina

Nema potrebe Dinčiću,nije on došao zbog nas nego zbog sebe.... 100% je došao da popravlja zube kod nas jer su naši zubari o.k sa cenama!

Miki

pre 11 godina

Ovo ce da nam podigne ekonomiju isto kao i prodaja Neobusa jednom drugom Arapinu.

Ovaj dil Vucica i Dinkica na jednoj i Arapina na drugoj strani je ILEGALAN po zakonima Srbije , jer za prodaju tih kombinata NIJE RASPISAN TENDER

Prodaja preduzeca bez tendera je KRIMINAL po zakonima nase drzave.

Drugo daju dodatnih 10.000 hektara seiku pod zakup , po uslovima koji nisu dostupni gradjanima i drzavljanima nase zemlje sto je takodje krsenje zakona i ustava.

dejan

pre 11 godina

moram nesto javno da pitam.
po srpskom zakonu zabranjeno je prodavati zemlju strancima. e sad ako im prodamo 80% nekog kombinata koji vec poseduje zemlju da li ta zemalja postaje vlasnistvo tih istih stranaca koji su kupili kombinate.
Znam da je bila frka oko vlasnistva pre nekih pola godine a evo opet prodajemo zemljiste. Ne razumem kako to? Da gospodin Dinkic nije toliko odvojen od naroda udostojio bi se da nam svima da odgovor na ovo pitanje.

kraj

pre 11 godina

Prodaja zemlje, da bi pare otišle u budžet. Svaka čast!! Predlažem da vozni park povećaju sa 30 000 na bar 150 000. Treba svako u državnoj administraciji da ima auto, da bismo brže stigli do kraja...

Istvan V

pre 11 godina

Da je bilo vise razuma i razumevanja, sve ove poslove su mogle da obave i predhodne vlade, ali njihova slepa orjentacija ,,Zapad nema alternativu" nas je dovela tu gde jesmo.

Rodoljub

pre 11 godina

Neka se Dinkic bavi muzikom ili necim drugim sto zna. Za pare (finansije), ekonomiju, privredu,...je u zadnjih blizu dve decenije pokazao apsolutno neznanje i amaterizam. Doveo nas na kraj prosjackog stapa, a sada bi jos i rasprodao zemlju koja ni iz bliza nije njegova licna dedovina! Neka ide u neki bend da svira ili slicno, jer ovako samo pravi jos vecu stetu!

tamnicar

pre 11 godina

Meni je apsolutno sve jedno kako se zove vlasnik zemlje, da li je Mišković, Al Dahra i Šmit. Totalno nebitno, jer pare, bar onaj deo koji ne završava na privatnim računima raznih političara, završavaju van zemlje. Ajd ok, otvoriće se radna mesta, ali tim sistemom je bolje da odmah prodate celu zemlju. Ljudi će svakako biti jeftina radna snaga, ništa se neće promeniti i sada su. Jedino što zemlja neće biti vekovna prasica kasica političarima i njihovim računima.

La Luna

pre 11 godina

Meni je bitna cinjenica da se vidi da se konacno nesto radi po principu nase privrede. Ipak dovesti coveka tog ranga u nasu malu opustosenu zemlju, priznacete da daje nade. Pritom on nece investirati samo u jedan projekat vec je zainteresovan za razne poslove. Znaci da cemo mi sa njim jednim udarcem ubiti vise muva!

jovan

pre 11 godina

tih 100miliona me podseca na onu baroniju od 1000e za sve punoletne u srbiji. jednostavno i da je sve ovo tacno, a u sta ne sumnjam dinkicu nikada vise u zivotu necu da verujem. ma i da ova zemlja za 20god postane stabilna i oporavljena a da je on kumovao tome njemu necu verovati!!!!

Nikia

pre 11 godina

Ma sve je to bla-bla,doveo ga Vucic zbog Prvaka Sveta i okoline,ti glasovi mu trebaju.Ostali i ostalo neka propada ili odlazi,nisu u njegovoj boji.Pa i Miskoviceva banka oprasta dug PS i okoline!

prokleta avlija

pre 11 godina

i da šeik ostavi ne 8 miljardi nego 80 milijardi u Srbiji...ni posle toga NEĆU glasati ni za Vučića,ni za Dačića a kamoli za Dinkića.A evo zašto,kaže Dinkić Srbija će dobiti 100miliona,neće Srbija dobiti ništa, nego ćemo prodati 25000hektara najbolje zemlje u Evropi,a pare ćemo potrošiti za 5 dana na penzije.A po kojoj ceni po hektaru se uopšte prodaje ta zemlja? Ko je odredio tu cenu? Dinkić ide sutra da potpiše ugovor koji niko osim šeika i Dinkića nije video,jel to normalno? Gde će ići hrana koja se proizvede,nama,u izvoz? Ako ide nama po kojoj cenu će se prodavati,ako ide u izvoz,zašto mi ne zasejemo tih 25000 hektara nego ih prodajemo šeiku? Kada šeik uloži 100miliona evra i obnovi navodnjavanje po kojoj ceni će srpski seljak moći da koristi tu vodu za navodnjavanje? Zašto mi dajemo arapskom šeiku monopol na navodnjavanje drugog najplodnijeg dela Evroazije?
Pa kakva je tu korist za Srbiju uopšte mi nije jasno.Jedina korist je što se Vučić slika sa šeikom da bi dobio još par glasova...Srbija od toga nema ništa,pa ni Vučić i Dinkić nisu rekli koja je korist države iz cele priče.Ovo je skandal veći od prodaje Sartida i otimanja C marketa zajedno!!!

Zoran

pre 11 godina

Jel neko od medija ispitao da li su ti kombinati nastali od nacionalizovane zemlje pa da im je po zakonu prodaja trebalo da bude stopirana do zavrsetka procesa restitucije? Ili su takva istrazivanja nepozeljna?

Milica

pre 11 godina

@DENIS, 11. januar 2013 13:32)

Prodata zemlja i firme koje rade su za nas mnogo veće bogatstvo nego što je vrednost Al Dahru. Njegova žena to potroši za mesečni šoping, ne znam koliko on sve ovo shvata ozbiljno.
Bilo bi dobro da se uradi na primeru Gane, koja je sklopila ugovor sa engleskom firmom, gde Englezi plaćaju porez Gani i posle 10 godine kompletna infrastruktura rafinerije koju grade ostaje u vlasništvu Gane.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

За шеика..
,, Хало, друже, хоћу да Вас упозорим да сте се упетљали у врло мрачне послове, не знате Ви с ким имате посла!''

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ulazi nam genetski modifikovana hrana na velika vrata.
(srky, 11. januar 2013 13:37)

# Link komentara

To je vec sredio Kostic, ne brini se.

sasa jokic

pre 11 godina

Za gospodu oja brine za najplodniju zemlju u Evropi;
A kakomznate da je najplodnija, kada vec sesru deceniju gladujemo? Srbija ima 6 miliona hektara zemlje, pa zasro kukate za 25 hiljada? Neka pocnu onimda obradjuju kako treba, pa ce mozda i neko odavde da se opasulji, i da pocne da ulaze u zemlju.
Gde ste bili kada su Miskovic, Kostic, Nicovic i Matijevic otimzli zemlju?! Misevi, sada ste izmileli, kada je dosao najbogariji covek na svetu, za koga se otimaju i mnogo bogatije zemlje da dodje da ulaze!
Jel citate vi u sta sve hoce da ulaze, jel ste svesni koliko ro moze da znaci za Srbiju, da i EU. i Rusija vide da nisu jedini. Gde ste bili kada je Rusima poklonjen NIS?

zoran mazić

pre 11 godina

Kako je moguće prodavati strancima poljoprivredno zemljište, kada je ono van prometa po dva osnova:po zakonu o poljoprivrednom zemljištu i zakonu o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju?Može li neko nadležan ukazati na to ovoj "narodnoj" vladi?

hakleri

pre 11 godina

A zasto ne reaguje Ustavni sud i republicki javni tuzilac gospodja Dolovac? Ona bi prva trebala da zna da se resursi od vitalnog znacaju po Ustavu rep. Srbije NE SMEJU PRODAVATI niti dati na lizing!! Onaj nas nesposobnjakovic iz DSS-a je to uradio sa NIS-om gde mu je protivnik bio Mladja sa Zapadnim firmama.Ali fora je u tome da i jedan i drugi zasluzuju nesto sto se zove VELEIZDAJA i nisu hteli dobro za Srbiju nego da uzmu lovu.To se sad slicno radi i sa zemljom ali ovog puta je ozbiljnija situacija jer ako stomak zakrci nema te nafte na ovom svetu koja bi to pokrila.Dr'zte se vojvodjani-stigla je kletva!

Realni

pre 11 godina

Prije stimulisanja kupovine opreme za navodnjavanje ne bi bilo lose razmisliti i o povlasticama za ulagace u proizvodnju opreme za navodnjavanje, da ne bi sve te posudjene devize opet zavrsile na uvozu tudje opreme....

perasombor

pre 11 godina

Pa seljaci u Vojvodini se tuku po mestima da zakupljuju zemlju za arendu jer moraju da otplate kredite koje su uzeli. Kupili su mehanizaciju i treba im sto vise zemlje da rade da bi mogli otplatiti krediti i eventualno otkupiti neku od te zemlje koju rade. Govorim o mladim ljudima koji su ostali na selu i koji su sprmeni da rade koji imaju oko izmedju 20 i 50 hektara i njima svaki dodatni hektar znaci jer mogu da povrate ulozeno. On je sa novom mehanizacijom spreman da radi i 100 hektara. Ali ne, maceha Srbija po hiljaditi put radi skroz nesto pogresno. Radje ce dati Arapinu zemlju nego da jaca svoje srednje poljoprivrednike i farmere koji ne daj Boze mogu ojacati i poceti biti znacajan faktor u Regionu. Odvratno. Besan sam i nemocan jer je mi je otac seljak a ja nisam ostao na selu, al imam rodjake koji se ubijaju od posla ali nemaju problem da rade jer hoce da budu uspesni. Svejedno im je da rade 50 ili 80 hektara. Zasto? Zasto nije napravljen tender za zakup i da se zemlja da po jedinicama od 10h da se ne bi previse usitnjavala? Zasto ubijate uspesne poljoprivredne proizvodjace? Zasto politicari u Vojvodini ne reaguju? Jesicu, Pajticu? Zasto ste birani? Bolje da date ostavke ako cutite!!!

Sinbad

pre 11 godina

ZEMLJA SE ŠEJKU NE PRODAJE NEGO SE IZNAJMLJUJE za 250€ po hektaru godisnje! Ja ne verujem dokle ide ovo stranacko prepucavanje. u stanju ste najgnusnije da lazete, samo da bi opljuvali! Koliko samo lupetate! Tuzno i jadno! Pratite malo tematiku pa komentarisite. Ne brukajte se u neznanju! Vi stranacki placenici!

JIMI

pre 11 godina

(sasa jokic, 11. januar 2013 23:00)
@sasa jokic:
saša jokiću majke ti pa gde si ti bio kada se ta zemlja prodavala ja tebi ti meni!!!!!Što se tada nisi javio za reč.Našim zemljoradnicima trebalo bi da postavite spomenik najveći u Srbiji jer čitavih ovih godina živite pretežno na račun istih!!!Gde si bio kada su seljaci kupovali po par litara nafte da bi uradili posao dok za vas u gradu je bilo i nafte i ulja benzina?I sadu tu pametuješ kada je seljak plaćao đubrivo 150 kg.žita za 100.kg pšenice i ti sada kažeš da ste gladni pa po tebi seljak treba daradi za džabe i da ti još doplati??
Što se nisi oglasio kada su prodavane zadruge sa punim računima i kotarkama kukuruza i žita???Što se nisi javio ili si možda ćutao po partijskoj liniji??!!Gde je novac koji se ubure za vovodnjavanje i odvodnjavanje u Vojvodini??Nema otišlo šta ne pitaš gde?Ali nama je takva sudbina da je svoj uvek glup i lenj da ništa nezna zato što imamo takve kao ti što se u sve razume a razume se ko marica u kriv k...c.
Zato nam je otišao i Tesla i Pupin i milion drugih!Kako je moguće da Dinkić i vlada proda nešto bez TENDERA znači da ih domaći seljaci ne zanimaju jedino novac da bi mogli opstati i daljek krasti!Koja država u svetu prodaje plodnu zemlju?Ni jedna daje se u zakup po toj ceni bi uzeli i naši ljudi samo što se opet nešto mulja ispod žita!Ali to ćete brzo otkriti na svojoj koži.Ša što se ne buniš?

Namerna "greska"

pre 11 godina

@dejan... mislim da je u pitanju namerno napravljena rupa u zakonu...moze se kupiti kombinat (koji poseduje zemlju), ali ne zemlja direktno...

Skara Quickpaws

pre 11 godina

Nisam vas nesto video kad su Rusi oteli NIS....Meni je zao 10% dobrih i vrednih ratara sto ce izvisiti ali najpre se zahvalite 90% ostalim jadnicima sa sela koji ispijaju pivo od 7 do 19.To vam je prava slika nove Srbije.Upravo su oni i doveli ove polupismene na vlast.Sada ce im se oni zahvaliti sa jednim dobrim ubodom noza u ledja! Sada je pravi momenat da se sljam potamani izmedju sebe

Lošmi

pre 11 godina

Alo Vučiću ruši vladu jer ovaj ako se dočepa para od tvog crnog brata ima da ih spuca u URS projekte i opet će da pređe cenzus.

VeljkoNP

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem koliko smo negativni postali, sta vam smeta sto ce seik da kupi propale poljoprivredne kombinate? Sta odnece zemlju iz Srbije??? Vecina ovde napise nesto bez vze, ali je vazno da bude kontra. On nece ostati vlasnik te zem;je, vec ce je dobiti na koriscenje na odredjeni vremenski period, pri tome ce da zaposle te nesrecnike sto su otpusteni iz tih kombinata, ili su zaposleni a proizvode korov, izgradice sisteme za navodnjavanje, sve sto proizvedu ici ce u izvoz, platice neki porez ovoj jadnoj Srbiji. Ako se sve dobro zavrsi, moglo bi da dodje do prosirenja saradnje i ulaganja u druge privredne grane. Znate li ko dize famu oko ovoga u medijima, verovatno sitni kriminalci koji bi te kombinate da kupe za 1 dinar, pa da rasprodaju zemlju tim istim strancima, a da masnu zaradu stave u sopstveni dzep. Ja sam totalno apolitican, nisam clan niti jedne partije, ali ovo je jedan od retkih dobrih poteza nasih politicara, prodaj propalo preduzece,lako je prodati telekom, daj da mi nekom prodamo Prvu Petoletku, fabriku vagona Kraljevo, Sartid, FAP...
Ja sam prvi za kritiku nasih politicara, ali dajte budimo realni ovog puta, ovo je cist car, neka bude jos ovakvih prodaja i ja cu izaci na sledeceizbore posle 10 godina.

Ljubisa

pre 11 godina

Mozda sam lud ali polako sa ovom vesti mi se slazu kockice u glavi zasto je Miskovic i co morao biti uhapsen.OStace Srbija tu gde jeste.Sa pilecim mozgom naroda koji zivi u njoj.Ja pakujem kofere i idem gde se ceni znanje ne pileci mozak.Ne branim i ne kudim nikoga.Sve sto se u Srbiji radi-radi se i radice se da se opljacka.A narod sa mozgom domace zivotninje to"iz dana u dan prati".Ne bi me zacudilo da nam sledeci gost bude predsednik Severne Koreje da i njemu nesto ponudimo....

ccc

pre 11 godina

@prokleta avlija...država nema toliko novca da ulozi u poljoprivredu, niti će imati u skorijoj budućnosti. vidiš da pokusava na sve načine da de spasi bankrotstva.

Морава и брда

pre 11 godina

Хоће ли се нешто улагати у ЦЕНТРАЛНУ, Западну, Источну Србју, бре ....или само Београд и север, побогу!

Milica

pre 11 godina

Ovo nikako ne moze biti dobro,ovakvu politiku mogu da hvale samo lezilebovici koji bi prodavali stvari iz kuce jer su se prezaduzili,kao sto radi Geda-"Gedo gluperdo svu si zemlju procerdo". Mi, koji smo radili u renomiranim drzavnim firmama koje su u medjuvremenu privatizovane na svojoj kozi smo osetili "blagodeti" ovakve politike,Srbija postaje trziste jeftine radne snage i "bezmozgova" jer Evropi nisu potrebni mozgovi vec fizikalci, zatupeli su nas i degradirali nacisto, a ne stite nas ni sindikati ni drzava. Doslo je vreme da od stranaca cekamo "parce leba" u svojoj zemlji koje ce nam udeliti ako se smiluju,a mendzeri svakako nece biti Srbi vec stranci. Jadan je onaj ko to ne vidi. A kakav prirodni i ljudski potencijal imamo. Mladjo, da na svojoj kozi osetis onaj stres koji osecaju oni koje si prodao za sitnu paru da se stranci izivljavaju na njima u svakom smislu.