Četvrtak, 10.01.2013.

15:07

Srbi: Rezolucija suprotna platformi

Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su da je predlog Rezolucije u suprotnosti s tekstom platforme predsednika Tomislava Nikolića.

Izvor: Tanjug

Srbi: Rezolucija suprotna platformi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

STUDENT

pre 11 godina

Po svim pravilima gos PANTIC SNS kao stipendista TACIJEVE VLADE nema pravo da zastupa interese SRBA sa KOSOVA,vi ste gospodo za ovaj podatak svi znali i treba svi da podnesete ostavke zato sto je danas on u BRISELU!

DUPLO!

pre 11 godina

(Oritija, 10. januar 2013 20:12)
Oni zastite to sto su vec priznali - Kosovo kao nezavisnu drzavu.
Platforme i rezolucije Srbije sluze samo sa unutrasnje potrebe u uzoj Srbiji.

Sever KiM-a

pre 11 godina

@(DUPLO!, 10. januar 2013 19:51)
Njih interesira samo soptsveni profit.
Nece platiti porez. OK, neka se isele na Grckoj. Ili, najbolje, u RUSIJU.

novica952

pre 11 godina

Srbi sa severa Kosova postaju nervozni i uviđaju da vlada zaslepljena eu integracijama pristaje na svakojake ustupke albanskoj strani i njihovo negodovanje što mnogo stvari iz platforme nije pomenuto u rezoluciji koja ide pred poslanike i pitanje je kako će se i tamo usvojiti i dali će i za nju biti većine i proći bez opstrukcija.Očigledan je kompromis pravljen između predsednika i premijera i neke stvari iz platforme peglane su kroz rezoluciju.Taško je u ovom trenutku predvideti kako će ona proći u parlamentu i kakve će štete Srbija sa severa imati od rezulucije, kosristi sumnjam da će ikakve biti jer Kosovo svakom odlukom vlade sve više postaje nezavisno i sve dalje od nas.

Terorizam je bolest

pre 11 godina

Svaka država povela bi i rat za metar svoje zemlje a kamoli da joj neko oduzme suverenitet, jedino u Srbiji prolaze podmetačine tipa "jel se ta nezavisnost maže na leba pa da je branimo"!
Ja ću braniti svaki pedalj zemlje svetosavske, iako na Kosmetu nisam bio nikada, ali je osećam kao svoju.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na neki način shvatam situaciju Srba na KiM. Milošević ih je držao u ubeđenju da večno može trajati stanje u kojem su imali svu vlast i privilegije na štetu albanske većine. Godinama su posle kapitulacije, od strane svih post petooktobarskih vlasti bili zasipani marketinškim pričama o suverenitetu i integritetu Srbije, koji navodno garantuje rezolucija 1244. Realnost je međutim bila takva, da su upravo pozivajući se na tu rezoluciju, Albanci proglasili nezavisnost Kosova. Sada kada im Beograd više ne šalje lažnu nadu, lidari tamošnjih Srba bi trebali da prihvate realnost, insistiraju na specijalnoj autonomiji za Sever i maksimalnoj primeni tačaka Aktisarijevog plana, vezanih za status srpskog naroda, njegovih lokalnih samouprava i verske baštine.

Carpe diem

pre 11 godina

Ne znam zaista cime su nezadovoljni Srbi sa Kosova...To sto se neko konacno usudio da im pomogne?!Treba sacekati jos malo vremena i uskoro ce biti pomaka...Jeste da je trnovit put,ali problem KIM-a nije nastao juce,pa se i ne moze resiti za jedan dan!I ne mozemo od ove vlasti traziti nemoguce,mozemo samo ono sto je prihvatljivo i jednoj i drugoj strani,a za to je potrebno vreme i velika uskladjivanja,svidelo se to nekom ili ne!

DUPLO!

pre 11 godina

Kakva bre platforma ili rezolucija?! Pa zar ste zaboravili da Srbija vodio rat i izgubila, tj. kapiturila Juna 1999.
A jer bi vi to sad ta okrenite nazad?! To ne moze vise; prosao voz.
Kosovo je nezavisna drzava, ko i Srbija. To moraju da shvate i patrijote, i sns-sovci.

dragan

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova zar vi zaista mislite da vase interese mogu i hoce da brane oni koji su vas izlozili bombardovanju a potom potpisali dokumenat o kapitulaciji 1999?
Prvo ne mogu zato sto nisu dovoljno obrazovani da mogu da idu u Brisel,Njujork i Vasington.Predsednik koji ne govori Engleski i ima diplomu gradjevinskog tehnicara ne moze da se bavi diplomatijom na visokom nivou.Dipolomu fakulteta je mogao da kupi ali znanje, orazovanje i kulturu ne.(Dali je sada jasno zasto mu je trazeno da da dokaz o zavrsenoj skoli?)
Drugo,Dacicu i Nikolicu Kosovo je sluzilo samo za prikupljanje glasova na izborima.
Dacicu je klica komunisticka a komunisti su Kosovo prodali.
Naravno uz to redovno ide optuzba da su oni koji ne lupaju sa njima u iste bubnjeve izdajnici.
Nadam se da cete vi a i mnogi drugi Srbi to konacno shvatiti.

Oritija

pre 11 godina

Platforma je jedini dokument koji je napisala srpska vlast za ovih 12 godina.Platforma je jedini dokument koji brani interes naroda i države, i poboljšava uslove građana na KiM. Ivica Dačić mora da izađe sa Platformom pred EU, i ne zatraži od EU da prihvati Platformu kao rešenje. Vlast mora da zatraži pomoć od SAD ili Rusije da zaštiti naš na KiM. EU i Euleks su pokazali da štite albanske zvaničnike na KiM.

DUPLO!

pre 11 godina

"To nas najviše zabrinjava jer smo svih ovih godina smatrali da je naša dužnost da čuvamo ustavni poredak Srbije na ovom prostoru i slušamo Beograd. Da li to znači da je to poruka da se i Srbi separatišu i odvajaju od matice Srbije? Mi to ne želimo", rekao je Ristić.

Vi ne zelitet svasta, ali duple plate iz Beograda svakako.

Vas vise ne pita niko. Vaseg barikadjenja je dosao kraj jos prosle godine.

Tuta

pre 11 godina

Dobro je da su usvojili rezoluciju, može se nastaviti sa pregovorima o Kosovu, svi smo to čekali a verujem najviše Srbi koji žive na Kosovu... Samo zlobnici mogu sumnjati u nešto oko čega se cela Vlada usaglasila!

Slavica

pre 11 godina

I posle neka neko kaže da Vlada nije stabilna! Pokazali su jedinstvo i slogu! Sad se pregovori mogu nastaviti bez tenzija i neslaganja u vrhu države. Ti negativni komentari samo su odraz ljubomore na stabilnost Vlade!

Cvrčak

pre 11 godina

Zar predhodna Vlada nije mogla pronaći rešenje za Kosovo?! Lepo ja kažem da je ova Vlada najbolja ikada! Ima doduše 2-3 parazita koje bih sklonila... Ali sve u svemu... odlični su! A te zamerke, pitanja i ostalo... čiste gluposti! Rezolucija je odlična!

Stojan

pre 11 godina

Ima li hrabrosti da se kaže ovom narodu " car je go" a to je da je zvanična srpska politika prema kosovskim Albancima iliti Šiptarima od 1912 pa do danas bila nepravedna. Da nije bila toliko nepravedna i arogantna i da nije bilo demokrtatske Titove Jugoslavije ne bi ni bili ni njihove pobune niti loboranje kod Amerikanaca.
Sada je kasno da se nešto efikasno dobije za ono što jeste srpsko na Kosovu jer dugo vremena nismo bili fer

Romanija

pre 11 godina

Svima nama mora biti jasno da Kosovo više na može biti kao što je to bilo pre devedesetih prošlog veka. Mnogo se toga izdešavalo da bi se sada moglo nešto posebno učiniti. Ono što je najvažnije jeste što se vlada zalaže da se obezbede normalni uslovi za život Srba na Kosovu i da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

komsija

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ne moraju da kazu kako Platforma je u suprotnosti sa Rezolucijom, nego da prihvataju sta Srbija kaze. Misle oni da su sila veca nego matica. Trudili se srpski politicari da naprave paralene struktore na Kosovu ali dobili paralene struktore u Srbiji. Rezolucija podvrdi ulogu tih struktora na razgovorima sa Albancima dok struktore idu dalje: Oni su sudija srpskih struktura u Srbiji. Cim oni podvrdili da Rezolucija je u suprotnosti sa Platformom Nikolic mora da ponisti Platformu ili Rezoluciju...Trazili ste, gledajte....

Njonjo

pre 11 godina

Ono sto je bilo uvek svetinja nasim ocevima i dedovima sluzi za humoristicke, egzibicionisticke, platformske predstave Vlade i Predsednika. Jasno je da ce propasti svi do jednoga.

Novinar

pre 11 godina

Treba biti hrabar i reci istinu: Kosovo bez rata i podrske sveta nikada nece biti Srbija, a rat je nemoguc (iako se mnogi junace na ovom sajtu) u svakom slucaju ne tipa 99. I opet ne bi bilo reseno. Jedno ostaje da se pregovara o polozaju Srba i specijalnim vezama garancijama a to je tesko bez priznanja Kosova. Kao sto je tesko dobiti finasisku i svaku drug pomoc Evrope i krenuti dalje. Podela bi otvorila nove procese koji bi nas odvukli nazad i doveli u pitanje i Srbiju - ono sto je ostalo. Budite hrabri pa recite sta vi to planirate da se desi u narednih godinu dana i dalje ili ceo se ovako vrtiti u krug jos godinama bez pomaka.

Dusan

pre 11 godina

Drago mi je sto ova platforma nije pisana u Briselu nego u Beogradu,i sto ne stiti evropske nego srpske interese!!! Al Dacicu izgleda nije drago…

Metaxa

pre 11 godina

Ti jadni Srbi su odavno napusteni od strane ove drzave i sto je najgore oni su izgubili poverenje u nju. Ono sto sad otezava stvar je upravo previranje vlasti oko pitanja Kosova. Najbolje bi bilo da se konacno sloze i rese taj problem.

matori

pre 11 godina

Teško je ovim ljudima, da razumeju i najosnovnije stvari...
Bilo kakvih institucija države Srbije, onakvih kakve oni zamišljaju, na teritoriji države Kosova, neće biti i tačka!
Njima će na kraju neko morati reći, bez ustezanja i bez mnogo objašnjavanja, da imaju samo jednu mogućnost izbora: - da odluče da li hoće da žive sa ove, ili sa one strane granice.
Možda će im za razumevanje tog pitanja, biti neophodan i prevodilac...
I to vrlo uskoro!

Zdravko

pre 11 godina

Ja sam platformu i razumeo kao dokument gde je ostavljeno prostora za usaglašavanje sa političkim činiocima u Srbiji, EU i na KiM.

sa druge strane,

pre 11 godina

"Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su da je predlog Rezolucije u suprotnosti s tekstom platforme predsednika Tomislava Nikolića"
---------------------------------------------------

Vise je nego ocito da predsednik drzave uopste nije informisao Srbe sa Kosova da je onaj predlog platforme koji im je on predstavio pretrpio ozbiljne promene.
A plus na jucerasnjoj sednici vlade celokupan tekst platforme je proglasern drzavnom tajnom tako da ispada da nije ni postojao

Car Lazar

pre 11 godina

Da je nasa situacija na Kosovu bolja,i platforma bi bila bolja…ovako sacekacemo bolje dane…a moracemo da sacekamo i novog premijera!

profesor

pre 11 godina

Platforma je jedno a realan zivot nesto sasvim drugo.To preCednik pravio da skine odgovornost sa sebe,a ne zbog vas.Pocnite za promenu nesto da radite jer ni nama ovde u Srbiji nije bas sve potaman da bi vas finansirali doveka.Narod se bori da prezivi a Kosovo je zavrsena prica,znate to i vi veoma dobro,ali vam se osladile privilegije pa mislite da tako moze doveka.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dugo se tragalo za "kompromisnim resenjem" kosovskog problema kako nebi ispalo da "jedna strana dobije sve a druga nista" i konacno je pronadjeno !
Srbija dobija "Tominu Platformu" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo "samo" NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. dok se "prilike u Svetu" ne "preokrenu u korist Srbije" !

decko sa barikada, kandilo i mac

pre 11 godina

Nama se trpa i prodaje macka u dzaku ali mi je necemo. I imamo pravo na to. Vi ste za svoje dobro mi za svoje, i tu smo u pravu. Vas brine politika, a nas zivot i opet smo u pravu. Skinite nam se, nije potrebno nista za nas da resavate!

NekoIzMase

pre 11 godina

(Kosovastar, 10. januar 2013 16:25)

Pa kad prihvatanje vodi u prebijanje i torturu, odnosno ograničeno pravo na kretanje, ili pak otimanje zemljišta samo zato što si Srbin, ograničavanje obeležavanja verskih praznika, skrnavljenje grobnica, rušenje spomenika, onda i nemaju puno izbora već da budu protiv svih nabrojanih ...

ice on fire

pre 11 godina

@(Dr Dra, 10. januar 2013 17:18)
Sve se slažem, ali sumnjam u jačinu Nikolića, jer ako stavi tačku na to, onda više ne postoji razlog njegovog bitisanja na mestu predsednika. On druge opcije nema, nego o Kosovu da priča. Tu je početak i kraj njegove političke karijere.

Bojan

pre 11 godina

Dosadili su više i Bogu i narodu. Ne znam da li negde u svetu predsednici opština vode državnu politiku??? Ponašate se kao da ste neka super sila i da imate pravo veta na sve i svašta, da radite šta hoćete i kada hoćete.

Dr Dra

pre 11 godina

Dosadile su mi price o Kosovu vise! Godinama unazad muke sa Kosovom! A dole primaju i srpsku i kosovsku platu, mi ovde ne primamo ni socijalno kako treba. Njima sve nesto ne odgovara. I kad im mislis najbolje, bune se. Takve probleme imao je Tadic, a imace i Nikolic. Nadam se da ce Nikolic biti jaci od Tadica i da ce jedno zauvek staviti tacku na temu Kosovo.

Udipkim

pre 11 godina

Neznam da li da se smejem ili da Vas zalim ali Vas moze da spasi samo covek koga ste zrtvovali da bi ste se dodvorili Milosevicevom rezimu a to bi ste i sada icinili.
Molite se bogu da on koliko danas odluci da Vam pomogne

kaiser

pre 11 godina

Pa ako ste gutali sve Tomine bajke u zadnjih 20 godina, progutajte i tu.
Kao što je granica kod Karlobaga-Karlovca...,kaš to je hleb 3 dinara, a benzin 10, kao što smo pobedili NATO, kao što će Rusi dati 100 milijardi, tako je i Kosovo Srbija.
A Toma i dalje ima 200+ kvadrata na NBGD.
Od pričanja bajki.

filatelista

pre 11 godina

Bas, prvi put Vas Beograd preveo zednog preko vode pa sad glumite francuske sobarice. Srbi sa Kosova, kad shvatite da svim srpskim politicarima unazad 150 godina sluzite iskljucivo samo da skrenete paznju sa marifetluka, lopovluka, bede i vlastite nesposobnosti onda ima nade za sve nas... do tada guslanje i kosovski zavet...pa ko pretekne.

kaiser

pre 11 godina

Pa ako ste gutali sve Tomine bajke u zadnjih 20 godina, progutajte i tu.
Kao što je granica kod Karlobaga-Karlovca...,kaš to je hleb 3 dinara, a benzin 10, kao što smo pobedili NATO, kao što će Rusi dati 100 milijardi, tako je i Kosovo Srbija.
A Toma i dalje ima 200+ kvadrata na NBGD.
Od pričanja bajki.

filatelista

pre 11 godina

Bas, prvi put Vas Beograd preveo zednog preko vode pa sad glumite francuske sobarice. Srbi sa Kosova, kad shvatite da svim srpskim politicarima unazad 150 godina sluzite iskljucivo samo da skrenete paznju sa marifetluka, lopovluka, bede i vlastite nesposobnosti onda ima nade za sve nas... do tada guslanje i kosovski zavet...pa ko pretekne.

Dr Dra

pre 11 godina

Dosadile su mi price o Kosovu vise! Godinama unazad muke sa Kosovom! A dole primaju i srpsku i kosovsku platu, mi ovde ne primamo ni socijalno kako treba. Njima sve nesto ne odgovara. I kad im mislis najbolje, bune se. Takve probleme imao je Tadic, a imace i Nikolic. Nadam se da ce Nikolic biti jaci od Tadica i da ce jedno zauvek staviti tacku na temu Kosovo.

Bojan

pre 11 godina

Dosadili su više i Bogu i narodu. Ne znam da li negde u svetu predsednici opština vode državnu politiku??? Ponašate se kao da ste neka super sila i da imate pravo veta na sve i svašta, da radite šta hoćete i kada hoćete.

Stojan

pre 11 godina

Ima li hrabrosti da se kaže ovom narodu " car je go" a to je da je zvanična srpska politika prema kosovskim Albancima iliti Šiptarima od 1912 pa do danas bila nepravedna. Da nije bila toliko nepravedna i arogantna i da nije bilo demokrtatske Titove Jugoslavije ne bi ni bili ni njihove pobune niti loboranje kod Amerikanaca.
Sada je kasno da se nešto efikasno dobije za ono što jeste srpsko na Kosovu jer dugo vremena nismo bili fer

dragan

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova zar vi zaista mislite da vase interese mogu i hoce da brane oni koji su vas izlozili bombardovanju a potom potpisali dokumenat o kapitulaciji 1999?
Prvo ne mogu zato sto nisu dovoljno obrazovani da mogu da idu u Brisel,Njujork i Vasington.Predsednik koji ne govori Engleski i ima diplomu gradjevinskog tehnicara ne moze da se bavi diplomatijom na visokom nivou.Dipolomu fakulteta je mogao da kupi ali znanje, orazovanje i kulturu ne.(Dali je sada jasno zasto mu je trazeno da da dokaz o zavrsenoj skoli?)
Drugo,Dacicu i Nikolicu Kosovo je sluzilo samo za prikupljanje glasova na izborima.
Dacicu je klica komunisticka a komunisti su Kosovo prodali.
Naravno uz to redovno ide optuzba da su oni koji ne lupaju sa njima u iste bubnjeve izdajnici.
Nadam se da cete vi a i mnogi drugi Srbi to konacno shvatiti.

sa druge strane,

pre 11 godina

"Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su da je predlog Rezolucije u suprotnosti s tekstom platforme predsednika Tomislava Nikolića"
---------------------------------------------------

Vise je nego ocito da predsednik drzave uopste nije informisao Srbe sa Kosova da je onaj predlog platforme koji im je on predstavio pretrpio ozbiljne promene.
A plus na jucerasnjoj sednici vlade celokupan tekst platforme je proglasern drzavnom tajnom tako da ispada da nije ni postojao

Novinar

pre 11 godina

Treba biti hrabar i reci istinu: Kosovo bez rata i podrske sveta nikada nece biti Srbija, a rat je nemoguc (iako se mnogi junace na ovom sajtu) u svakom slucaju ne tipa 99. I opet ne bi bilo reseno. Jedno ostaje da se pregovara o polozaju Srba i specijalnim vezama garancijama a to je tesko bez priznanja Kosova. Kao sto je tesko dobiti finasisku i svaku drug pomoc Evrope i krenuti dalje. Podela bi otvorila nove procese koji bi nas odvukli nazad i doveli u pitanje i Srbiju - ono sto je ostalo. Budite hrabri pa recite sta vi to planirate da se desi u narednih godinu dana i dalje ili ceo se ovako vrtiti u krug jos godinama bez pomaka.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dugo se tragalo za "kompromisnim resenjem" kosovskog problema kako nebi ispalo da "jedna strana dobije sve a druga nista" i konacno je pronadjeno !
Srbija dobija "Tominu Platformu" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo "samo" NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. dok se "prilike u Svetu" ne "preokrenu u korist Srbije" !

ice on fire

pre 11 godina

@(Dr Dra, 10. januar 2013 17:18)
Sve se slažem, ali sumnjam u jačinu Nikolića, jer ako stavi tačku na to, onda više ne postoji razlog njegovog bitisanja na mestu predsednika. On druge opcije nema, nego o Kosovu da priča. Tu je početak i kraj njegove političke karijere.

matori

pre 11 godina

Teško je ovim ljudima, da razumeju i najosnovnije stvari...
Bilo kakvih institucija države Srbije, onakvih kakve oni zamišljaju, na teritoriji države Kosova, neće biti i tačka!
Njima će na kraju neko morati reći, bez ustezanja i bez mnogo objašnjavanja, da imaju samo jednu mogućnost izbora: - da odluče da li hoće da žive sa ove, ili sa one strane granice.
Možda će im za razumevanje tog pitanja, biti neophodan i prevodilac...
I to vrlo uskoro!

profesor

pre 11 godina

Platforma je jedno a realan zivot nesto sasvim drugo.To preCednik pravio da skine odgovornost sa sebe,a ne zbog vas.Pocnite za promenu nesto da radite jer ni nama ovde u Srbiji nije bas sve potaman da bi vas finansirali doveka.Narod se bori da prezivi a Kosovo je zavrsena prica,znate to i vi veoma dobro,ali vam se osladile privilegije pa mislite da tako moze doveka.

DUPLO!

pre 11 godina

"To nas najviše zabrinjava jer smo svih ovih godina smatrali da je naša dužnost da čuvamo ustavni poredak Srbije na ovom prostoru i slušamo Beograd. Da li to znači da je to poruka da se i Srbi separatišu i odvajaju od matice Srbije? Mi to ne želimo", rekao je Ristić.

Vi ne zelitet svasta, ali duple plate iz Beograda svakako.

Vas vise ne pita niko. Vaseg barikadjenja je dosao kraj jos prosle godine.

komsija

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ne moraju da kazu kako Platforma je u suprotnosti sa Rezolucijom, nego da prihvataju sta Srbija kaze. Misle oni da su sila veca nego matica. Trudili se srpski politicari da naprave paralene struktore na Kosovu ali dobili paralene struktore u Srbiji. Rezolucija podvrdi ulogu tih struktora na razgovorima sa Albancima dok struktore idu dalje: Oni su sudija srpskih struktura u Srbiji. Cim oni podvrdili da Rezolucija je u suprotnosti sa Platformom Nikolic mora da ponisti Platformu ili Rezoluciju...Trazili ste, gledajte....

DUPLO!

pre 11 godina

Kakva bre platforma ili rezolucija?! Pa zar ste zaboravili da Srbija vodio rat i izgubila, tj. kapiturila Juna 1999.
A jer bi vi to sad ta okrenite nazad?! To ne moze vise; prosao voz.
Kosovo je nezavisna drzava, ko i Srbija. To moraju da shvate i patrijote, i sns-sovci.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na neki način shvatam situaciju Srba na KiM. Milošević ih je držao u ubeđenju da večno može trajati stanje u kojem su imali svu vlast i privilegije na štetu albanske većine. Godinama su posle kapitulacije, od strane svih post petooktobarskih vlasti bili zasipani marketinškim pričama o suverenitetu i integritetu Srbije, koji navodno garantuje rezolucija 1244. Realnost je međutim bila takva, da su upravo pozivajući se na tu rezoluciju, Albanci proglasili nezavisnost Kosova. Sada kada im Beograd više ne šalje lažnu nadu, lidari tamošnjih Srba bi trebali da prihvate realnost, insistiraju na specijalnoj autonomiji za Sever i maksimalnoj primeni tačaka Aktisarijevog plana, vezanih za status srpskog naroda, njegovih lokalnih samouprava i verske baštine.

Udipkim

pre 11 godina

Neznam da li da se smejem ili da Vas zalim ali Vas moze da spasi samo covek koga ste zrtvovali da bi ste se dodvorili Milosevicevom rezimu a to bi ste i sada icinili.
Molite se bogu da on koliko danas odluci da Vam pomogne

DUPLO!

pre 11 godina

(Oritija, 10. januar 2013 20:12)
Oni zastite to sto su vec priznali - Kosovo kao nezavisnu drzavu.
Platforme i rezolucije Srbije sluze samo sa unutrasnje potrebe u uzoj Srbiji.

Sever KiM-a

pre 11 godina

@(DUPLO!, 10. januar 2013 19:51)
Njih interesira samo soptsveni profit.
Nece platiti porez. OK, neka se isele na Grckoj. Ili, najbolje, u RUSIJU.

NekoIzMase

pre 11 godina

(Kosovastar, 10. januar 2013 16:25)

Pa kad prihvatanje vodi u prebijanje i torturu, odnosno ograničeno pravo na kretanje, ili pak otimanje zemljišta samo zato što si Srbin, ograničavanje obeležavanja verskih praznika, skrnavljenje grobnica, rušenje spomenika, onda i nemaju puno izbora već da budu protiv svih nabrojanih ...

Njonjo

pre 11 godina

Ono sto je bilo uvek svetinja nasim ocevima i dedovima sluzi za humoristicke, egzibicionisticke, platformske predstave Vlade i Predsednika. Jasno je da ce propasti svi do jednoga.

STUDENT

pre 11 godina

Po svim pravilima gos PANTIC SNS kao stipendista TACIJEVE VLADE nema pravo da zastupa interese SRBA sa KOSOVA,vi ste gospodo za ovaj podatak svi znali i treba svi da podnesete ostavke zato sto je danas on u BRISELU!

Metaxa

pre 11 godina

Ti jadni Srbi su odavno napusteni od strane ove drzave i sto je najgore oni su izgubili poverenje u nju. Ono sto sad otezava stvar je upravo previranje vlasti oko pitanja Kosova. Najbolje bi bilo da se konacno sloze i rese taj problem.

novica952

pre 11 godina

Srbi sa severa Kosova postaju nervozni i uviđaju da vlada zaslepljena eu integracijama pristaje na svakojake ustupke albanskoj strani i njihovo negodovanje što mnogo stvari iz platforme nije pomenuto u rezoluciji koja ide pred poslanike i pitanje je kako će se i tamo usvojiti i dali će i za nju biti većine i proći bez opstrukcija.Očigledan je kompromis pravljen između predsednika i premijera i neke stvari iz platforme peglane su kroz rezoluciju.Taško je u ovom trenutku predvideti kako će ona proći u parlamentu i kakve će štete Srbija sa severa imati od rezulucije, kosristi sumnjam da će ikakve biti jer Kosovo svakom odlukom vlade sve više postaje nezavisno i sve dalje od nas.

Car Lazar

pre 11 godina

Da je nasa situacija na Kosovu bolja,i platforma bi bila bolja…ovako sacekacemo bolje dane…a moracemo da sacekamo i novog premijera!

Romanija

pre 11 godina

Svima nama mora biti jasno da Kosovo više na može biti kao što je to bilo pre devedesetih prošlog veka. Mnogo se toga izdešavalo da bi se sada moglo nešto posebno učiniti. Ono što je najvažnije jeste što se vlada zalaže da se obezbede normalni uslovi za život Srba na Kosovu i da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Dusan

pre 11 godina

Drago mi je sto ova platforma nije pisana u Briselu nego u Beogradu,i sto ne stiti evropske nego srpske interese!!! Al Dacicu izgleda nije drago…

Carpe diem

pre 11 godina

Ne znam zaista cime su nezadovoljni Srbi sa Kosova...To sto se neko konacno usudio da im pomogne?!Treba sacekati jos malo vremena i uskoro ce biti pomaka...Jeste da je trnovit put,ali problem KIM-a nije nastao juce,pa se i ne moze resiti za jedan dan!I ne mozemo od ove vlasti traziti nemoguce,mozemo samo ono sto je prihvatljivo i jednoj i drugoj strani,a za to je potrebno vreme i velika uskladjivanja,svidelo se to nekom ili ne!

Tuta

pre 11 godina

Dobro je da su usvojili rezoluciju, može se nastaviti sa pregovorima o Kosovu, svi smo to čekali a verujem najviše Srbi koji žive na Kosovu... Samo zlobnici mogu sumnjati u nešto oko čega se cela Vlada usaglasila!

Slavica

pre 11 godina

I posle neka neko kaže da Vlada nije stabilna! Pokazali su jedinstvo i slogu! Sad se pregovori mogu nastaviti bez tenzija i neslaganja u vrhu države. Ti negativni komentari samo su odraz ljubomore na stabilnost Vlade!

Terorizam je bolest

pre 11 godina

Svaka država povela bi i rat za metar svoje zemlje a kamoli da joj neko oduzme suverenitet, jedino u Srbiji prolaze podmetačine tipa "jel se ta nezavisnost maže na leba pa da je branimo"!
Ja ću braniti svaki pedalj zemlje svetosavske, iako na Kosmetu nisam bio nikada, ali je osećam kao svoju.

decko sa barikada, kandilo i mac

pre 11 godina

Nama se trpa i prodaje macka u dzaku ali mi je necemo. I imamo pravo na to. Vi ste za svoje dobro mi za svoje, i tu smo u pravu. Vas brine politika, a nas zivot i opet smo u pravu. Skinite nam se, nije potrebno nista za nas da resavate!

Cvrčak

pre 11 godina

Zar predhodna Vlada nije mogla pronaći rešenje za Kosovo?! Lepo ja kažem da je ova Vlada najbolja ikada! Ima doduše 2-3 parazita koje bih sklonila... Ali sve u svemu... odlični su! A te zamerke, pitanja i ostalo... čiste gluposti! Rezolucija je odlična!

Zdravko

pre 11 godina

Ja sam platformu i razumeo kao dokument gde je ostavljeno prostora za usaglašavanje sa političkim činiocima u Srbiji, EU i na KiM.

Oritija

pre 11 godina

Platforma je jedini dokument koji je napisala srpska vlast za ovih 12 godina.Platforma je jedini dokument koji brani interes naroda i države, i poboljšava uslove građana na KiM. Ivica Dačić mora da izađe sa Platformom pred EU, i ne zatraži od EU da prihvati Platformu kao rešenje. Vlast mora da zatraži pomoć od SAD ili Rusije da zaštiti naš na KiM. EU i Euleks su pokazali da štite albanske zvaničnike na KiM.

NekoIzMase

pre 11 godina

(Kosovastar, 10. januar 2013 16:25)

Pa kad prihvatanje vodi u prebijanje i torturu, odnosno ograničeno pravo na kretanje, ili pak otimanje zemljišta samo zato što si Srbin, ograničavanje obeležavanja verskih praznika, skrnavljenje grobnica, rušenje spomenika, onda i nemaju puno izbora već da budu protiv svih nabrojanih ...

Cvrčak

pre 11 godina

Zar predhodna Vlada nije mogla pronaći rešenje za Kosovo?! Lepo ja kažem da je ova Vlada najbolja ikada! Ima doduše 2-3 parazita koje bih sklonila... Ali sve u svemu... odlični su! A te zamerke, pitanja i ostalo... čiste gluposti! Rezolucija je odlična!

Dusan

pre 11 godina

Drago mi je sto ova platforma nije pisana u Briselu nego u Beogradu,i sto ne stiti evropske nego srpske interese!!! Al Dacicu izgleda nije drago…

Oritija

pre 11 godina

Platforma je jedini dokument koji je napisala srpska vlast za ovih 12 godina.Platforma je jedini dokument koji brani interes naroda i države, i poboljšava uslove građana na KiM. Ivica Dačić mora da izađe sa Platformom pred EU, i ne zatraži od EU da prihvati Platformu kao rešenje. Vlast mora da zatraži pomoć od SAD ili Rusije da zaštiti naš na KiM. EU i Euleks su pokazali da štite albanske zvaničnike na KiM.

Tuta

pre 11 godina

Dobro je da su usvojili rezoluciju, može se nastaviti sa pregovorima o Kosovu, svi smo to čekali a verujem najviše Srbi koji žive na Kosovu... Samo zlobnici mogu sumnjati u nešto oko čega se cela Vlada usaglasila!

decko sa barikada, kandilo i mac

pre 11 godina

Nama se trpa i prodaje macka u dzaku ali mi je necemo. I imamo pravo na to. Vi ste za svoje dobro mi za svoje, i tu smo u pravu. Vas brine politika, a nas zivot i opet smo u pravu. Skinite nam se, nije potrebno nista za nas da resavate!

Slavica

pre 11 godina

I posle neka neko kaže da Vlada nije stabilna! Pokazali su jedinstvo i slogu! Sad se pregovori mogu nastaviti bez tenzija i neslaganja u vrhu države. Ti negativni komentari samo su odraz ljubomore na stabilnost Vlade!

Metaxa

pre 11 godina

Ti jadni Srbi su odavno napusteni od strane ove drzave i sto je najgore oni su izgubili poverenje u nju. Ono sto sad otezava stvar je upravo previranje vlasti oko pitanja Kosova. Najbolje bi bilo da se konacno sloze i rese taj problem.

Romanija

pre 11 godina

Svima nama mora biti jasno da Kosovo više na može biti kao što je to bilo pre devedesetih prošlog veka. Mnogo se toga izdešavalo da bi se sada moglo nešto posebno učiniti. Ono što je najvažnije jeste što se vlada zalaže da se obezbede normalni uslovi za život Srba na Kosovu i da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Car Lazar

pre 11 godina

Da je nasa situacija na Kosovu bolja,i platforma bi bila bolja…ovako sacekacemo bolje dane…a moracemo da sacekamo i novog premijera!

Njonjo

pre 11 godina

Ono sto je bilo uvek svetinja nasim ocevima i dedovima sluzi za humoristicke, egzibicionisticke, platformske predstave Vlade i Predsednika. Jasno je da ce propasti svi do jednoga.

Zdravko

pre 11 godina

Ja sam platformu i razumeo kao dokument gde je ostavljeno prostora za usaglašavanje sa političkim činiocima u Srbiji, EU i na KiM.

Terorizam je bolest

pre 11 godina

Svaka država povela bi i rat za metar svoje zemlje a kamoli da joj neko oduzme suverenitet, jedino u Srbiji prolaze podmetačine tipa "jel se ta nezavisnost maže na leba pa da je branimo"!
Ja ću braniti svaki pedalj zemlje svetosavske, iako na Kosmetu nisam bio nikada, ali je osećam kao svoju.

Dr Dra

pre 11 godina

Dosadile su mi price o Kosovu vise! Godinama unazad muke sa Kosovom! A dole primaju i srpsku i kosovsku platu, mi ovde ne primamo ni socijalno kako treba. Njima sve nesto ne odgovara. I kad im mislis najbolje, bune se. Takve probleme imao je Tadic, a imace i Nikolic. Nadam se da ce Nikolic biti jaci od Tadica i da ce jedno zauvek staviti tacku na temu Kosovo.

kaiser

pre 11 godina

Pa ako ste gutali sve Tomine bajke u zadnjih 20 godina, progutajte i tu.
Kao što je granica kod Karlobaga-Karlovca...,kaš to je hleb 3 dinara, a benzin 10, kao što smo pobedili NATO, kao što će Rusi dati 100 milijardi, tako je i Kosovo Srbija.
A Toma i dalje ima 200+ kvadrata na NBGD.
Od pričanja bajki.

Bojan

pre 11 godina

Dosadili su više i Bogu i narodu. Ne znam da li negde u svetu predsednici opština vode državnu politiku??? Ponašate se kao da ste neka super sila i da imate pravo veta na sve i svašta, da radite šta hoćete i kada hoćete.

Carpe diem

pre 11 godina

Ne znam zaista cime su nezadovoljni Srbi sa Kosova...To sto se neko konacno usudio da im pomogne?!Treba sacekati jos malo vremena i uskoro ce biti pomaka...Jeste da je trnovit put,ali problem KIM-a nije nastao juce,pa se i ne moze resiti za jedan dan!I ne mozemo od ove vlasti traziti nemoguce,mozemo samo ono sto je prihvatljivo i jednoj i drugoj strani,a za to je potrebno vreme i velika uskladjivanja,svidelo se to nekom ili ne!

matori

pre 11 godina

Teško je ovim ljudima, da razumeju i najosnovnije stvari...
Bilo kakvih institucija države Srbije, onakvih kakve oni zamišljaju, na teritoriji države Kosova, neće biti i tačka!
Njima će na kraju neko morati reći, bez ustezanja i bez mnogo objašnjavanja, da imaju samo jednu mogućnost izbora: - da odluče da li hoće da žive sa ove, ili sa one strane granice.
Možda će im za razumevanje tog pitanja, biti neophodan i prevodilac...
I to vrlo uskoro!

Stojan

pre 11 godina

Ima li hrabrosti da se kaže ovom narodu " car je go" a to je da je zvanična srpska politika prema kosovskim Albancima iliti Šiptarima od 1912 pa do danas bila nepravedna. Da nije bila toliko nepravedna i arogantna i da nije bilo demokrtatske Titove Jugoslavije ne bi ni bili ni njihove pobune niti loboranje kod Amerikanaca.
Sada je kasno da se nešto efikasno dobije za ono što jeste srpsko na Kosovu jer dugo vremena nismo bili fer

filatelista

pre 11 godina

Bas, prvi put Vas Beograd preveo zednog preko vode pa sad glumite francuske sobarice. Srbi sa Kosova, kad shvatite da svim srpskim politicarima unazad 150 godina sluzite iskljucivo samo da skrenete paznju sa marifetluka, lopovluka, bede i vlastite nesposobnosti onda ima nade za sve nas... do tada guslanje i kosovski zavet...pa ko pretekne.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dugo se tragalo za "kompromisnim resenjem" kosovskog problema kako nebi ispalo da "jedna strana dobije sve a druga nista" i konacno je pronadjeno !
Srbija dobija "Tominu Platformu" u "trajno vlasnistvo" a Kosovo "samo" NEZAVISNOST na "odredjeno vreme" tj. dok se "prilike u Svetu" ne "preokrenu u korist Srbije" !

DUPLO!

pre 11 godina

Kakva bre platforma ili rezolucija?! Pa zar ste zaboravili da Srbija vodio rat i izgubila, tj. kapiturila Juna 1999.
A jer bi vi to sad ta okrenite nazad?! To ne moze vise; prosao voz.
Kosovo je nezavisna drzava, ko i Srbija. To moraju da shvate i patrijote, i sns-sovci.

profesor

pre 11 godina

Platforma je jedno a realan zivot nesto sasvim drugo.To preCednik pravio da skine odgovornost sa sebe,a ne zbog vas.Pocnite za promenu nesto da radite jer ni nama ovde u Srbiji nije bas sve potaman da bi vas finansirali doveka.Narod se bori da prezivi a Kosovo je zavrsena prica,znate to i vi veoma dobro,ali vam se osladile privilegije pa mislite da tako moze doveka.

DUPLO!

pre 11 godina

"To nas najviše zabrinjava jer smo svih ovih godina smatrali da je naša dužnost da čuvamo ustavni poredak Srbije na ovom prostoru i slušamo Beograd. Da li to znači da je to poruka da se i Srbi separatišu i odvajaju od matice Srbije? Mi to ne želimo", rekao je Ristić.

Vi ne zelitet svasta, ali duple plate iz Beograda svakako.

Vas vise ne pita niko. Vaseg barikadjenja je dosao kraj jos prosle godine.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Na neki način shvatam situaciju Srba na KiM. Milošević ih je držao u ubeđenju da večno može trajati stanje u kojem su imali svu vlast i privilegije na štetu albanske većine. Godinama su posle kapitulacije, od strane svih post petooktobarskih vlasti bili zasipani marketinškim pričama o suverenitetu i integritetu Srbije, koji navodno garantuje rezolucija 1244. Realnost je međutim bila takva, da su upravo pozivajući se na tu rezoluciju, Albanci proglasili nezavisnost Kosova. Sada kada im Beograd više ne šalje lažnu nadu, lidari tamošnjih Srba bi trebali da prihvate realnost, insistiraju na specijalnoj autonomiji za Sever i maksimalnoj primeni tačaka Aktisarijevog plana, vezanih za status srpskog naroda, njegovih lokalnih samouprava i verske baštine.

Sever KiM-a

pre 11 godina

@(DUPLO!, 10. januar 2013 19:51)
Njih interesira samo soptsveni profit.
Nece platiti porez. OK, neka se isele na Grckoj. Ili, najbolje, u RUSIJU.

Novinar

pre 11 godina

Treba biti hrabar i reci istinu: Kosovo bez rata i podrske sveta nikada nece biti Srbija, a rat je nemoguc (iako se mnogi junace na ovom sajtu) u svakom slucaju ne tipa 99. I opet ne bi bilo reseno. Jedno ostaje da se pregovara o polozaju Srba i specijalnim vezama garancijama a to je tesko bez priznanja Kosova. Kao sto je tesko dobiti finasisku i svaku drug pomoc Evrope i krenuti dalje. Podela bi otvorila nove procese koji bi nas odvukli nazad i doveli u pitanje i Srbiju - ono sto je ostalo. Budite hrabri pa recite sta vi to planirate da se desi u narednih godinu dana i dalje ili ceo se ovako vrtiti u krug jos godinama bez pomaka.

komsija

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ne moraju da kazu kako Platforma je u suprotnosti sa Rezolucijom, nego da prihvataju sta Srbija kaze. Misle oni da su sila veca nego matica. Trudili se srpski politicari da naprave paralene struktore na Kosovu ali dobili paralene struktore u Srbiji. Rezolucija podvrdi ulogu tih struktora na razgovorima sa Albancima dok struktore idu dalje: Oni su sudija srpskih struktura u Srbiji. Cim oni podvrdili da Rezolucija je u suprotnosti sa Platformom Nikolic mora da ponisti Platformu ili Rezoluciju...Trazili ste, gledajte....

novica952

pre 11 godina

Srbi sa severa Kosova postaju nervozni i uviđaju da vlada zaslepljena eu integracijama pristaje na svakojake ustupke albanskoj strani i njihovo negodovanje što mnogo stvari iz platforme nije pomenuto u rezoluciji koja ide pred poslanike i pitanje je kako će se i tamo usvojiti i dali će i za nju biti većine i proći bez opstrukcija.Očigledan je kompromis pravljen između predsednika i premijera i neke stvari iz platforme peglane su kroz rezoluciju.Taško je u ovom trenutku predvideti kako će ona proći u parlamentu i kakve će štete Srbija sa severa imati od rezulucije, kosristi sumnjam da će ikakve biti jer Kosovo svakom odlukom vlade sve više postaje nezavisno i sve dalje od nas.

ice on fire

pre 11 godina

@(Dr Dra, 10. januar 2013 17:18)
Sve se slažem, ali sumnjam u jačinu Nikolića, jer ako stavi tačku na to, onda više ne postoji razlog njegovog bitisanja na mestu predsednika. On druge opcije nema, nego o Kosovu da priča. Tu je početak i kraj njegove političke karijere.

Udipkim

pre 11 godina

Neznam da li da se smejem ili da Vas zalim ali Vas moze da spasi samo covek koga ste zrtvovali da bi ste se dodvorili Milosevicevom rezimu a to bi ste i sada icinili.
Molite se bogu da on koliko danas odluci da Vam pomogne

dragan

pre 11 godina

Braco Srbi sa Kosova zar vi zaista mislite da vase interese mogu i hoce da brane oni koji su vas izlozili bombardovanju a potom potpisali dokumenat o kapitulaciji 1999?
Prvo ne mogu zato sto nisu dovoljno obrazovani da mogu da idu u Brisel,Njujork i Vasington.Predsednik koji ne govori Engleski i ima diplomu gradjevinskog tehnicara ne moze da se bavi diplomatijom na visokom nivou.Dipolomu fakulteta je mogao da kupi ali znanje, orazovanje i kulturu ne.(Dali je sada jasno zasto mu je trazeno da da dokaz o zavrsenoj skoli?)
Drugo,Dacicu i Nikolicu Kosovo je sluzilo samo za prikupljanje glasova na izborima.
Dacicu je klica komunisticka a komunisti su Kosovo prodali.
Naravno uz to redovno ide optuzba da su oni koji ne lupaju sa njima u iste bubnjeve izdajnici.
Nadam se da cete vi a i mnogi drugi Srbi to konacno shvatiti.

DUPLO!

pre 11 godina

(Oritija, 10. januar 2013 20:12)
Oni zastite to sto su vec priznali - Kosovo kao nezavisnu drzavu.
Platforme i rezolucije Srbije sluze samo sa unutrasnje potrebe u uzoj Srbiji.

STUDENT

pre 11 godina

Po svim pravilima gos PANTIC SNS kao stipendista TACIJEVE VLADE nema pravo da zastupa interese SRBA sa KOSOVA,vi ste gospodo za ovaj podatak svi znali i treba svi da podnesete ostavke zato sto je danas on u BRISELU!

sa druge strane,

pre 11 godina

"Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova ocenili su da je predlog Rezolucije u suprotnosti s tekstom platforme predsednika Tomislava Nikolića"
---------------------------------------------------

Vise je nego ocito da predsednik drzave uopste nije informisao Srbe sa Kosova da je onaj predlog platforme koji im je on predstavio pretrpio ozbiljne promene.
A plus na jucerasnjoj sednici vlade celokupan tekst platforme je proglasern drzavnom tajnom tako da ispada da nije ni postojao