Sreda, 09.01.2013.

12:48

Ambasadori i odbornici o spomeniku

Premijer Dačić pozvao je međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Albance na jugu Srbije da uklone spomenik borcima OVPMB u centru Preševa.

Izvor: Beta

Ambasadori i odbornici o spomeniku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Marko LE

pre 11 godina

A šta ćemo sa onim spomenikom iznad Velikog Trnovca nekom "Komandantu" OVK ili OVKPBM koji krasi okolinu naše baze iznad sela?

Glasinac

pre 11 godina

Kakvu god odluku doneli opštinski odbornici Preševa uz konsultaciju sa nekim ambasadorima zapadnih država , spomenik se mora uklonitiiii. Niko nema pravo da postavlja neka spomen obeležja onima koji su rušili Srbiju i i ubijali njene nedužne građane.

Siva

pre 11 godina

Tri meseca se razvlaci prica o spomeniku,ima toliko vaznijih tema. Taj spomenik je trebao biti srusen jos istu noc kad je podignut. Isto kako neko ukrade kablove ili saht radi prodaje sekundarnih sirovina,pa se nikad ne otkrije ko je pocinilac,tako i ovo,zavrse za noc i adio. Nek ovi sto su ga digli istrazuju.

antikoridor

pre 11 godina

Znate šta.. Do pre godinu dana nas nisu mogli ovoliko ponižavati. Jes da se BT okružio najgorim lopovima i oportunistima, ali imao je neki medjunarodni kredibilitet.. I Jeremić je dosta dobro radio dok nije počeo da se ponaša kao neizivljeni student u domu.. Šta se to događaja sa ljudima? Osim Vučića čiji trud uvažavam. (za sad, ako se ne ispostavi da je sve bila farsa), sve ostalo je "moj do mojega". Trebalo bi zaista raspisati izbore, i budući premijer da postavi odgovorne i stručne ljude na pozicije, bez obzira sa koje strane poticali, jer ovako smo definitivno nadrljali...

guri

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!
(ssss, 9. januar 2013 22:41)

tako ste radili '90tih, tada sa vasem herojom na celu slobodanom milosevicem ali gledaj gde ste sada, prema tome, mislim stvarno...!!!

majstorsko reseto

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve
(Prishtinali, 9. januar 2013 21:38)

S tom razlikom, sto Pristina NE KONTROLISE sever Kosova!
Srbi bi mogli da imaju posebnu zastavu (razlicitu od zastave Rep. Srbije) u ostatku pokrajine, na teritoriji koju (do daljeg) kontrolisu privremene albanske vlasti u Pristini.
Porediti Nacionalnu zajednicu Albanaca na jugu Srbije (koji zive u tri opstine), nad kojima institucije drzave Srbije imaju EFEKTIVNU vlast, sa Srbima na severu Kosova, gde pristinska vlast nema nikakvu vlast, NEOZBILJNO je!!! Sve i da pozeli vlast u Pristini, da zabrani Srbima da koriste zastavu drzave Srbije, ona to NE MOZE da sprovede, za razliku od presevske doline, gde drzava Srbija, itekako moze da sprovede Zakon o zastavi, grbu i himni.
Sila, o kojoj pises, posebna je tema, a vreme i medjunarodna konstelacija snaga ce pokazati, cija ce "goreti do zore"!

Ravnopravnost, pravda i MIR za sve,
pozdrav iz Subotice.

Neko ko razume

pre 11 godina

I Srbi kazu da je BiH neodrziva pa vi nemozete ni jedan spomenik da srusite bez dozvole stranaca... izem ti tu nezavisnost... izgleda da ce se Srbija raspasti pre svih ostalih... jer kad drugima jamu kopas sam u nju upadnes... Srisite bre taj spomenik vec jednom i gotovo...

peace maker

pre 11 godina

E moj Dacicu,ukloniti nije isto sto i premestiti.Albanci,onda ga samo prenesite preko ulice,na drugu stranu i pesma.Svi mirni.

mislim

pre 11 godina

Ja i dalje misim da ce na kraju Dacicu 'obiti o glavu' isistiranje da se ukloni samo nelegalni spomenik u Presevu, ali ne i na uklanjanju isto tako nelegalne biste Drazi Mihajlovicu na Ravnoj Gori i spomen ploce Acif Efendiji u N.Paazaru.
Jednom recju, Dacic nema 'iste arsine' prema svim stanovnicvima Srbije

ssss

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!

maciji kasalj

pre 11 godina

Za pocetak, svi politicari u Beogradu moraju da rediguju afektivni vokabular.
Posle toga, posto je u ovom slucaju sve na strani drzave, odnosno, da je drzava u ovom slucaju potpuno u pravu, da se taj spomenim mora ukloniti sa trga u Presevu, ne treba dodatno pogrevati i teskim provokativnim izjavama nasedati na ovoliko jasnu i ociglednu provokaciju, od strane Albanaca na jugu Srbije, samo kao konacnih izvodjaca daleko sireg plana o destabilizaciji drzave.
Izuzetno je bitno, da se uz pomoc diplomata, Albanci na jugu Srbije, preko svog Nacionalnog saveta i odbornika, nateraju da sami donesu odluke, o uklanjanju spomenika i predlog izgleda zastave albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije.
Umesto sto drzava daje rokove i, kako Albani kazu, preti, mogla bi iz svega ovoga, iz ove providne provokacije, da izadje kao zrtva, jos jednog scenarija koji je smisljen izvan ove zemlje! Problem, sam po sebi, nije takve prirode, da zahteva rokove, hitno, neodmereno resenje, koliko god iritirao drzavu. Drzava uvek, kao konacno resenje, ima snage da srusi taj spomenik. Ovoga puta, zamajac ovom problemu, snagu, nije dala drzava, nego albanski odbornici, pa tu snagu, (kao u kung fuu), treba iskoristiti protiv njih! Svoju snagu, drzavnu, cuvati za veca i ozbiljnija dela!

Videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu!

pre 11 godina

Prishtinali

To sa drugom zastavom za Srbe sa severa KiM se slazem, ali kada i ako Kosovo dobije stolicu u UN. Da li stvarno mislite da vi mozete da se poredite sa drzavom Srbijom i da vase igranje drzave znaci da ste drzava. Pogledaj kroz prozor i vidi da li ima strane vojske, policije, civilnog osoblja u toj vasoj "drzavi". Cije znamenje je na vasoj zastavi, cije boje, koje su reci vase himne. Jad ste i beda, a toga ste sami svesni u iscekivanju da vas Ujka Sem pusti niz vodu.

Ženevljanin

pre 11 godina

Često čitam u raznim novinama kako je Tito kriv za situaciju na Kosovu (da im veliku autonomiju, primio stotine hiljada iz izbeglica iz Albanije itd). Njega nema više od trideset godina. Pitanje za one starije: Možete li da ZAMISLITE da u Titovoj Jugoslaviji Hrvati podignu spomenik ustašama, Sandžaklije Acifu Hadziahmetoviću a Albanci SS-Skenderbeg-diviziji? Priznajem da ja ne mogu, ni kao vic!

nikola

pre 11 godina

Ovi nasi bajni politicari samo pricaju kako ce ga srusiti a nista ne rade po tom pitanju.... Sto bi narod rekao "pas koji laje ne ujeda "!

bosko

pre 11 godina

kako ne svatate taj spomenik nema ulogu za sećanje poginulim teroristima već da bude povod za novi rat koji je na vidiku.kao što je bio austrougarskoj atentat na austrougarskog prestolonaslednika.Istorija se ponovo ponavlja ovo je naš test koliko znamo svoju istoriju.samo je potrebno čitati između redova.?.

parkinson

pre 11 godina

Takozvana lazna drzava Kosovo, takozvana oslobodilacka vojska Kosova, takozvana predsednica Vlade Kosova, takozvani, takozvana .... Koliko se ja razumem u takozvano, bice da ce se i Presevska dolina uskoro zvati:Takozvana presevska dolina ! Ostace nam jedino da kao i do sada vidimo Kosovo na kraju Nacionalnog dnevnika , kada se daje vremenska prognoza ! Tako smo u vremenskoj prognozi gledali Republiku Srpsku, pa Crnu Goru, pa odjednom nema ni Srpske ni Crne Gore !?

Лимени 036

pre 11 godina

Дачићу нема шта да зивкаш дипломате ,већ спроводи што си обећао....седамнаести је близу...,нема извлачења

Prishtinali

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve

spusti se ti na zemlju

pre 11 godina

@albanac
Sta lupetas? Kakav "zivot za prava"? Sta vi Albanci zamisljate da jos uvek neko naseda na te vase suplje price? Ti teroristi su zivote dali zbog vaseg albanskog NEIZIVLJENOG nacionalizma i otimanja teritorija jer vam nije bilo dosta Kosovo nego ste hteli jos i Presevo i pola Makedonije. U to vreme Milosevic nije bio na vlasti nego prozapadne demokrate i nikakvog "ugrozavanja prava" nije bilo. Pricaj ti te price i preti tamo gde vas ne poznaju, mozda tamo nasednu. A o "suzivotu' neka ne soli pamet pripadnik onog naroda koji nije u stanju ni sa kim da zivi i od kojih svi beze. Etnicki ste ocistili Kosovo, juce hapsite po crkvama i prebijate civile, Makedonija je podeljena, u Albaniji krsite osnovna prava Srba, Crnogoraca i Grka...

albanac

pre 11 godina

Velika prasina za spomenik koi je podignut u Presevo a ne u sred Srbije ili bilo gde u Srpskim naseljama,ova nije veca provokacija nego barikade na sever Kosvo,podignuti razliciti spomenici cetnicima ili paramilitarni "boraca"koi su ubijali,plackali i silovali na Kosvo?!Tesko da se menja mentalitet i mrznju prema Albanaca,tesko svama da imamo suzivot,nista ne znaci spomenik koi su dali zivot na mladost za svoja prava!Pazite sa ovom mentalitetu necete da imate buducnosti,sada cemo redom na sever sa ultimatumom i sa silom sve ce vas ravnjati sto je bez dozvole i bez odobrenje Drzave Kosvo,pa ce vidimo kako treba postovati ustav i pravne drzave komsije!

Uros

pre 11 godina

albanac, nemoj da pricas gluposti! Silovali na jugu Srbije, paz' da nismo, da nismo mozda i vadili sopstvne organe i prodavali ih? Vrlo moguce.. -.-

Џими

pre 11 godina

Код овог споменика се види сва немоћ и подаништво наше државе. За овакве ствари се у нормалној земљи не постављају рокови, односно рок је онолико дуг колико хеликоптеру са антитерористичком јединицом треба од најближе базе до локације споменика. И ниједне новине ни портал не објављују то. Једноставно се - реши. О таквој Србији маштам.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

Albanski nacionalisti su podigli, 6 ili 7 "spomenika" teroristima. Svaki je kostao od 10.000 do 30.000 ili vise Evra. Odakle "napacenom", "siromasnom", "ugrozenom" albanskom narodu tolike pare i zasto sa tim parama nisu okrecili skolu, izgradili fiskulturnu halu ili otvorili neku mini fabriku i zaposlili nekoga? Trose hiljade evra na "spomenike" teroristima i jos bi da im saljemo pare a ako ne onda su "ugrozeni" i spajali bi se sa "drzavom kosova"? Ma...

Dalibor

pre 11 godina

Sta bi Ameri uradili ako bi neko napravio spomenik Bin Ladenu u centru NYC??

Odgovor je: nista!

Jer ako bi se izgradio to znaci da je njegova gradnja bila odobrena. E sada, ko je odobrio gradnju spomenika u Presevu?? Sigurno je da su i neki Srbi u gradkom odboru dole znali da se Albanci spremaju na to. Zasto nije nista uradjeno? Da nisu mozda primili mito??

Cinik

pre 11 godina

Baš se nešto pitam a šta ćemo da radimo ukoliko strane ambasade i albanci iz Preševa odluče da famozni spomenik pomere sa mesta na kome je postavljen pa ga premeste ispre zgrade Sudske jedinice u Preševu? Da li će im onda Dačić opet pretiti da ga uklone sa datog mesta?

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Pa neka ga taj spomenik.To je kao kad žena istetovira na zadnjici imena švalera.Dok se ponosi time ponosi,dodje dan kad se kaje zbog toga.

Slobodan M.

pre 11 godina

Kamberi kaze da ce ponovo dici spomenik ako ga drzava ukloni. Kamberi je, dakle, zlocinac-povratnik? Odmah na sud, pa na robiju ako se pokaze da je kriv!

Bora i Ramiz

pre 11 godina

Sagradite pozoriste,stadion ,bioskop,skolu....dajte bar neki doprinos evropskoj kulturi posto ste na ovim prostorima vise od 1000god a nema vas na kulturnoj ,naucnoj,sportskoj mapi sveta.Dosta vise sa otimanjem livada i suma komsijama jer to ne vredi nista bez gore pomenutog.Voleo bi da mi neki pismeni Albanac odgovori kad cemo to docekati, i zajedno krenemo u jacanje Balkanske kulture da bi svi zajedno znacili nesto na ovoj mapi Evrope i sveta.Ovako nas sve zajedno svet gleda kao na poludivlja plemena koja se stalno nesto svadjaju oko livade i stoke,zato i jesmo ovakvi siromasni i jadni.

milos

pre 11 godina

Cista PROVOKACIJA . Albancima je od uvek bilo u interesu da sabotiraju Srbiju putem ovakvih dogadjaja i da iz svega ovoga izadju kao toboze mucenici i potlaceni gradjani ove zemlje iako uzivaju sva prava kao i svi ostali. Ja u Beogradu znam za par njih koji imaju pekare, poslasticare, zlatare i niko ih ne dira . Jasan plan da se krene sa nemirima i na jugu Srbije . Podrske Premijeru i Predsedniku da ovome na vreme stanu na put i saseku u korenu sve dalje provokacije ovakvog tipa. -trebalo bi i malo pretresti kuce albanaca da vidimo koliko su to naoruzani i cime i kakvim oruzijem to prete.

ooooooooo

pre 11 godina

e srbijo mozes pricati evropski ali nikad neces postati evropa, zalosno i tuzno za srpski narod. pa presevo je sa 99% albanaca i vama to smeta sto nikad ne idete u presevo i nikad ne vidide taj spomenik. ovako samo cete izgubiti dolinu kao sto ste igubili kosovo i celu jugoslaviju sto je po vama bila srpska

Bojan

pre 11 godina

Ja nista ne razumem ove Albance sa juga Srbije, ne shvatam kako misle da je u redu da mogu tako bezobzirno da se ponasaju prema drzavi u kojoj zive, i prema njenim zakonima, nemam reci jednostavno kada cujem sta se prica, toliko nelogicnosti, bezobrazluka, provokacije... ili to, ili sam ja u totalnom mraku oko toga sta se dole desava. Mislim, podizati spomenik ljudima koji su pucali na policiju i vojsku, i posle izigravati zrtvu kad drzava hoce da ga srusi, alo bre?? Ko je ovde lud? Sve mi lici na jedan visedecenijski napor znacajnog dela Albanaca ka formiranju velike drzave Albanije sa delovima teritorije okolnih zemalja, u kojoj nema mesta za druge narode i gde se ne biraju sredstva za ostvarivanje tog cilja, a sve ostalo su price za zamajavanje.

Berkut

pre 11 godina

Ja bih pored svih komentara napomenuo za mene jos jednu vaznu stvar koja mene muci.Dakle neko je osmislio ideju postavljanja sponeika, zatim je osmislio njegov dizajn,neko je taj spomenik morao da napravi.Spomenik je neko platio,morao da ga preveze do mesta gde je postavljen i postavi.U celom ovom toku ja nisam procitao ni j ednu jedinu recenicu šta su radile naše obaveštajne službe.Da li su prespavale sve ove stvari ili bile neobaveštene ili su smatrali da to nije važno.Pogledajte kako se stvari ponavljaju.Po ko zna koji put mi lečimo zahuktalu bolest.Da li mi kao država uopšte imamo neke preventivne mere a ne da dozvolimo da nam opet neka pitanja rešavaju ambasadori koju i sami znamo kakav će stav imati. Šta znači pomerit spomenik na drugu lokaciju.Ama baš ništa.Mene zanima jednostavno,ko je nalogodavac podizanja spomenika i ime onog koji ga je postavio.Da li će biti uhapšen i osudjen.Pa pogledajte koliki je taj spomenik. Nije to kamičak.Opet je po starom običaju to uradio "neko".Porušiće ga-to je nekom rešenje.Odlično poruši ga,ali šta kada "neko"podigne spomeik za tri dana ponovo.Opet sastanic,ambasadori EU,SAD.Sada će savetovati da ga premeste za pola godine će reći baš nas brika neka Vam dignu i spomenik Hitlera.Ja ne znam šta je sa muzejom u Velikom Trnovcu gde je Ridvan Ćazimi pznatiji kao Komadant Leši komandant OVPBM koji je ubijen dobio svoj muzej u FK Ternoci.Svi ste pročitali izjavu Azema Vlasija -Titovog malog.Šta uopšte ova država radi?Možda platforma?

StefanBU

pre 11 godina

Albanci traze da ih Srbija postuje, a oni uopste ne postuju Srbiju... Ne odazivaju se na popis stanovnistva, a imaju predstavnika u skupstini, imaju predsednike opstina, imaju srpska dokumenta, proslavljaju svoj drzavni praznik zastave bes da ih iko ometa... i sta im vise fali!!! Ja ne zivim nista bolje od njih, cak mogu da kazem da sam ja diskriminisan od strane njih u rodjenoj drzavi!

nikola tomic

pre 11 godina

ako ovo prodje ovako kako prolazi, ja postavljam spomenik adolfu hitleru, bajazitu i ante pavelicu kod mene u dvoriste ...

pa bar kad je cirkus, onda nek je maksimalno ...

Kokan

pre 11 godina

Mislim da je problem preozbiljan i da se nece resiti samo prostim rusenjem spomenika. Sta ako mi srusimo spomenik, a oni za odmazdu poruse sve nase crkve i manastire po Kosovu? Treba naterati Brisel da se opredeli sta im je vaznije; spomenik ili nastavak pregovora. U svakom slucaju prekinuti sve razgovore u Briselu dok oni ne rese problem spomenika sa Pristinom.

Zoso

pre 11 godina

Da li to gospodo prizivate rat?Ukoliko imaju podrsku zapada mozete im pljunuti pod prozor.Od nas je bog odavno digao ruke u svakom pogledu jos sad i te vize.Nigde mi necemo mrdnuti ima da nas satru,srpski inat.

Bili piton

pre 11 godina

Ja sam lud, ili je Srbija najbanana država na svetu?Neverovatno, uskoro ćemo kad naiđemo na ulici na građanina nesrpske nacionalnosti morati da sagnemo glavu i ćutimo dok on ne prođe. Da sam na mestu Premijera, ili bi uklonio ovaj spomenik, ili bi podneo ostavku i zavukao se u mišiju rupu, jer ako spomenik neprijateljima srpske države mesto u Srbiji, našim političarima je mesto u mišijoj rupi.

Branko

pre 11 godina

Pod hitno podici spomenik poginulim srpskim policajcima i vojnicima u sukobima sa OVPMB i naj taj nacin pokazati demokratskim putem sta je provokacija pa da vidim ko ce da se buni i zasto.Motka ima dva kraja.

retko-mudar

pre 11 godina

Prvi sam za to da se postuju (ne tolerisu) i uvazaju sva ljudska i manjinska prava, sve različitosti koje ne ugrožavaju druge ali bre da li za sve moramo prvo da pitamo ,,Brisel'' i strane diplomate, pa Srbija je država! Sklanjajte taj spomenik iz Srbije odmah, a kome se ne sviđa neka ga ponese sa sobom na Kosovo koje nije više deo Srbije. Spasite ovu krušku koja je ostala i nas šaku Srba pod njom. Srbija u EU ali kao država, a ne kao sećanje .

goran

pre 11 godina

ako postoji dozvola za pecanje riba ili lov, normalno je da postoji i zahtev za izdavanje dozvola za postavljanje spomenika na javnim mestima, kao i organ koji tu dozvolu izdaje. tako da treba ispitati da li je takav postupak proveden, pa ako nije spoemnik treba sa tih razloga ukloniti i to više nije političko pitanje nego pravno. Onaj ko ne bude bio zadovoljan takvom odlukom ima prava da se žali i domaćim i medjunarodnim sudovima i ne vidim kakve ima potebe da se oko toga održava medjunarodna konferencija malte ne.

geneva ch

pre 11 godina

znaci iu kninu posoj spomenk isto i oni a niko ne dira zasto u presevo da skine spomenik traba da bude i ce bude za uvjek ja samo cokam naregjenje nije kao 1998 99 sad sto puta je bilje imamo da trazimo i nis i tamo bila albanaca puno ne trazim veliko albaniju vec trazim pravo kao svi serbi gde zive u HER-BSH RKS I U CG ISTA PRAVA I ZA DOLINU

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Vrlo jednostavno! Spomenik teroristima srušiti. Nema tu puno priče a pogotovo je suludo voditi ikakav dijalog o tome. Da je sreće da Srbija može tražiti da se prvo ispoštuju sva prava Srba na KiM, da se tamošnje društvo civilizuje i tek onda pristupiti bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima ali ne na takav način da se dijalog svodi na ispunjavanje nacionalističkih želja rukovodstva kosovskih Albanaca.

pera zdera

pre 11 godina

jaoo pa ovi albanci su komedije ONI kazu da mi njima pretimo haha oni digli spomenik samo tako teroristima i oni ocekuju da niko nista nekaze a kada ipak kaze onda odmah prete nasiljem.
Oni bi hteli da ogromna vecina radi kako manjina zapreti-demokratija albanian style!!!
Pa dragi albanci jer vas nisu sefovi u americi naucili sta je demokratija?!

BokiPirot

pre 11 godina

Treba pozvati na vojnu vezbu sinove onih koji su postavili spomenik i narediti im da ga sruse.Kada odbiju da izvrse naredjenje izvesti ih pred sud i osuditi na maksimalne kazne zatvora.Onda ce da ga poruse sami ali da ih niko ne vidi.

Archelay

pre 11 godina

Svaki propusteni dan otklanjanja simola tudzih ciljeva oznacuje ozbiljnost drzave na cijem je tlu taj provokativni objekat.Pre sedam-osam godina Maroko okupirao jednog iz grupe Canarskih ostrva.Spanska vojska sredila natrapnika za nepunih 12 casova."Ko shvati da je odbrana zemlje filozofija izgubice svoju drzavu"-izjavio Rodrigo Shanchez,general spanske armije.A ovaj test-objekat bice oslonac radzanja daljih pecuraka.

RacionalniPosmatrač

pre 11 godina

Što god napisao, nekom će smetati ... kako god se ovo okonča verovatno će izazvati neke druge događaje. No da su ''pravični'' uvek rušili spomenike ''grešnih'' ne bi bilo ni istorije.

dragan

pre 11 godina

Cekaj malo... Prvo su pretili Dacicu, pa je danas Azem Vlasi pretio prelivanjem nemira sa Kosova na Srbiju, ako se ukloni spomenik... U medjuvremenu tokom Bozica na Kosovu su provocirali ljude po manastirima, hapsili i tukli. Zamislite, dijalog o spomeniku. Ma daj. Skloniti spomenik i uvesti prinudnu upravu. Kraj price.

rade

pre 11 godina

"Može premijer Dačić dati nalog da se spomenik sruši. Ali, taj čin nije rešenje, jer ćemo ga mi ponovo podići. I, šta ćemo time postići osim što ćemo ugrožiti mir i bezbednost svih gradjana u Bujanovcu i Preševu"

Evo samog priznanja albanskih usijanih glava. Sami su izjavili da svesno ugrožavaju mir i bezbednost svih građana. U uređenim državama se zna gde završavaju oni koji svesno i namerno ugrožavaju mir i bezbednost, nadam se da će spomenik biti srušen a ove koji ugrožavaju mir i bezbednost u zatvor pa tamo neka tazmišljaju o svojim delima ili neka ih opletu po džepu pa kada budu napunili opštinski budžet neka te pare ulažu u infrastrukturu. Za prvi put je dovoljno po 150-200 hiljada dinara, svaki naredni put duplirati novčani iznos.

ns ja

pre 11 godina

Taj "spomenik" je napravljen s jasnim ciljem, i sada sa jasnim ciljem - porukom države Srbije - ako je uopšte država, a ne banana satelit, taj "spomenik" mora biti srušen, sravnjen, tabla izlomljena , smrvljena i šut uklonjen - jer to je jedini moguć odgovor države!!! Ako je Srbija država, a ne mlitav otpadak. Uklanjanje, premeštanje itd samo bi govorilo kakva smo jada od države i naroda - beda ljigava, amorfna, pokorena i opljačkana raja - a ne ustavotvorna nacija sa istorijskom državnom tradicijom. Jedini odgovor na provokaciju šiptarskih terorista - jeste drobljenje, rušenje te "spomenik" američke varnice i odnošenje šuta na deponiju - a sve propraćeno kamerama i na svim TV kanalima javno - kao prava država!

Обсервер

pre 11 godina

Албанцима житељима централне Црбије 'уклоните га одатле, има других места. Нека га неко узме у своје двориште, може у кругу чајџинице. Поставите га у кругу џамије... Тај споменик је приватна ствар, није споменик свих житеља Прешева. Дозовите се памети!

cukce

pre 11 godina

Pacifista sam prezirem rat i nasilje, apolitican sam a prezirem i Dacica i Nikolica, ali niko ne moze da ucenjuje drzavu, a narocito ne terorizmom, kakav god bio taj Dacic dao je rok albanskim liderima da uklone sporni spomenik i da na miran nacin to rese, ovako albanski lideri sami guraju svoj narod u ne daj boze nasilje!

cukce

pre 11 godina

Pacifista sam prezirem rat i nasilje, apolitican sam a prezirem i Dacica i Nikolica, ali niko ne moze da ucenjuje drzavu, a narocito ne terorizmom, kakav god bio taj Dacic dao je rok albanskim liderima da uklone sporni spomenik i da na miran nacin to rese, ovako albanski lideri sami guraju svoj narod u ne daj boze nasilje!

dragan

pre 11 godina

Cekaj malo... Prvo su pretili Dacicu, pa je danas Azem Vlasi pretio prelivanjem nemira sa Kosova na Srbiju, ako se ukloni spomenik... U medjuvremenu tokom Bozica na Kosovu su provocirali ljude po manastirima, hapsili i tukli. Zamislite, dijalog o spomeniku. Ma daj. Skloniti spomenik i uvesti prinudnu upravu. Kraj price.

Обсервер

pre 11 godina

Албанцима житељима централне Црбије 'уклоните га одатле, има других места. Нека га неко узме у своје двориште, може у кругу чајџинице. Поставите га у кругу џамије... Тај споменик је приватна ствар, није споменик свих житеља Прешева. Дозовите се памети!

rade

pre 11 godina

"Može premijer Dačić dati nalog da se spomenik sruši. Ali, taj čin nije rešenje, jer ćemo ga mi ponovo podići. I, šta ćemo time postići osim što ćemo ugrožiti mir i bezbednost svih gradjana u Bujanovcu i Preševu"

Evo samog priznanja albanskih usijanih glava. Sami su izjavili da svesno ugrožavaju mir i bezbednost svih građana. U uređenim državama se zna gde završavaju oni koji svesno i namerno ugrožavaju mir i bezbednost, nadam se da će spomenik biti srušen a ove koji ugrožavaju mir i bezbednost u zatvor pa tamo neka tazmišljaju o svojim delima ili neka ih opletu po džepu pa kada budu napunili opštinski budžet neka te pare ulažu u infrastrukturu. Za prvi put je dovoljno po 150-200 hiljada dinara, svaki naredni put duplirati novčani iznos.

ns ja

pre 11 godina

Taj "spomenik" je napravljen s jasnim ciljem, i sada sa jasnim ciljem - porukom države Srbije - ako je uopšte država, a ne banana satelit, taj "spomenik" mora biti srušen, sravnjen, tabla izlomljena , smrvljena i šut uklonjen - jer to je jedini moguć odgovor države!!! Ako je Srbija država, a ne mlitav otpadak. Uklanjanje, premeštanje itd samo bi govorilo kakva smo jada od države i naroda - beda ljigava, amorfna, pokorena i opljačkana raja - a ne ustavotvorna nacija sa istorijskom državnom tradicijom. Jedini odgovor na provokaciju šiptarskih terorista - jeste drobljenje, rušenje te "spomenik" američke varnice i odnošenje šuta na deponiju - a sve propraćeno kamerama i na svim TV kanalima javno - kao prava država!

BokiPirot

pre 11 godina

Treba pozvati na vojnu vezbu sinove onih koji su postavili spomenik i narediti im da ga sruse.Kada odbiju da izvrse naredjenje izvesti ih pred sud i osuditi na maksimalne kazne zatvora.Onda ce da ga poruse sami ali da ih niko ne vidi.

StefanBU

pre 11 godina

Albanci traze da ih Srbija postuje, a oni uopste ne postuju Srbiju... Ne odazivaju se na popis stanovnistva, a imaju predstavnika u skupstini, imaju predsednike opstina, imaju srpska dokumenta, proslavljaju svoj drzavni praznik zastave bes da ih iko ometa... i sta im vise fali!!! Ja ne zivim nista bolje od njih, cak mogu da kazem da sam ja diskriminisan od strane njih u rodjenoj drzavi!

Archelay

pre 11 godina

Svaki propusteni dan otklanjanja simola tudzih ciljeva oznacuje ozbiljnost drzave na cijem je tlu taj provokativni objekat.Pre sedam-osam godina Maroko okupirao jednog iz grupe Canarskih ostrva.Spanska vojska sredila natrapnika za nepunih 12 casova."Ko shvati da je odbrana zemlje filozofija izgubice svoju drzavu"-izjavio Rodrigo Shanchez,general spanske armije.A ovaj test-objekat bice oslonac radzanja daljih pecuraka.

pera zdera

pre 11 godina

jaoo pa ovi albanci su komedije ONI kazu da mi njima pretimo haha oni digli spomenik samo tako teroristima i oni ocekuju da niko nista nekaze a kada ipak kaze onda odmah prete nasiljem.
Oni bi hteli da ogromna vecina radi kako manjina zapreti-demokratija albanian style!!!
Pa dragi albanci jer vas nisu sefovi u americi naucili sta je demokratija?!

Џими

pre 11 godina

Код овог споменика се види сва немоћ и подаништво наше државе. За овакве ствари се у нормалној земљи не постављају рокови, односно рок је онолико дуг колико хеликоптеру са антитерористичком јединицом треба од најближе базе до локације споменика. И ниједне новине ни портал не објављују то. Једноставно се - реши. О таквој Србији маштам.

Berkut

pre 11 godina

Ja bih pored svih komentara napomenuo za mene jos jednu vaznu stvar koja mene muci.Dakle neko je osmislio ideju postavljanja sponeika, zatim je osmislio njegov dizajn,neko je taj spomenik morao da napravi.Spomenik je neko platio,morao da ga preveze do mesta gde je postavljen i postavi.U celom ovom toku ja nisam procitao ni j ednu jedinu recenicu šta su radile naše obaveštajne službe.Da li su prespavale sve ove stvari ili bile neobaveštene ili su smatrali da to nije važno.Pogledajte kako se stvari ponavljaju.Po ko zna koji put mi lečimo zahuktalu bolest.Da li mi kao država uopšte imamo neke preventivne mere a ne da dozvolimo da nam opet neka pitanja rešavaju ambasadori koju i sami znamo kakav će stav imati. Šta znači pomerit spomenik na drugu lokaciju.Ama baš ništa.Mene zanima jednostavno,ko je nalogodavac podizanja spomenika i ime onog koji ga je postavio.Da li će biti uhapšen i osudjen.Pa pogledajte koliki je taj spomenik. Nije to kamičak.Opet je po starom običaju to uradio "neko".Porušiće ga-to je nekom rešenje.Odlično poruši ga,ali šta kada "neko"podigne spomeik za tri dana ponovo.Opet sastanic,ambasadori EU,SAD.Sada će savetovati da ga premeste za pola godine će reći baš nas brika neka Vam dignu i spomenik Hitlera.Ja ne znam šta je sa muzejom u Velikom Trnovcu gde je Ridvan Ćazimi pznatiji kao Komadant Leši komandant OVPBM koji je ubijen dobio svoj muzej u FK Ternoci.Svi ste pročitali izjavu Azema Vlasija -Titovog malog.Šta uopšte ova država radi?Možda platforma?

goran

pre 11 godina

ako postoji dozvola za pecanje riba ili lov, normalno je da postoji i zahtev za izdavanje dozvola za postavljanje spomenika na javnim mestima, kao i organ koji tu dozvolu izdaje. tako da treba ispitati da li je takav postupak proveden, pa ako nije spoemnik treba sa tih razloga ukloniti i to više nije političko pitanje nego pravno. Onaj ko ne bude bio zadovoljan takvom odlukom ima prava da se žali i domaćim i medjunarodnim sudovima i ne vidim kakve ima potebe da se oko toga održava medjunarodna konferencija malte ne.

Bojan

pre 11 godina

Ja nista ne razumem ove Albance sa juga Srbije, ne shvatam kako misle da je u redu da mogu tako bezobzirno da se ponasaju prema drzavi u kojoj zive, i prema njenim zakonima, nemam reci jednostavno kada cujem sta se prica, toliko nelogicnosti, bezobrazluka, provokacije... ili to, ili sam ja u totalnom mraku oko toga sta se dole desava. Mislim, podizati spomenik ljudima koji su pucali na policiju i vojsku, i posle izigravati zrtvu kad drzava hoce da ga srusi, alo bre?? Ko je ovde lud? Sve mi lici na jedan visedecenijski napor znacajnog dela Albanaca ka formiranju velike drzave Albanije sa delovima teritorije okolnih zemalja, u kojoj nema mesta za druge narode i gde se ne biraju sredstva za ostvarivanje tog cilja, a sve ostalo su price za zamajavanje.

Dalibor

pre 11 godina

Sta bi Ameri uradili ako bi neko napravio spomenik Bin Ladenu u centru NYC??

Odgovor je: nista!

Jer ako bi se izgradio to znaci da je njegova gradnja bila odobrena. E sada, ko je odobrio gradnju spomenika u Presevu?? Sigurno je da su i neki Srbi u gradkom odboru dole znali da se Albanci spremaju na to. Zasto nije nista uradjeno? Da nisu mozda primili mito??

Branko

pre 11 godina

Pod hitno podici spomenik poginulim srpskim policajcima i vojnicima u sukobima sa OVPMB i naj taj nacin pokazati demokratskim putem sta je provokacija pa da vidim ko ce da se buni i zasto.Motka ima dva kraja.

ssss

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!

Bora i Ramiz

pre 11 godina

Sagradite pozoriste,stadion ,bioskop,skolu....dajte bar neki doprinos evropskoj kulturi posto ste na ovim prostorima vise od 1000god a nema vas na kulturnoj ,naucnoj,sportskoj mapi sveta.Dosta vise sa otimanjem livada i suma komsijama jer to ne vredi nista bez gore pomenutog.Voleo bi da mi neki pismeni Albanac odgovori kad cemo to docekati, i zajedno krenemo u jacanje Balkanske kulture da bi svi zajedno znacili nesto na ovoj mapi Evrope i sveta.Ovako nas sve zajedno svet gleda kao na poludivlja plemena koja se stalno nesto svadjaju oko livade i stoke,zato i jesmo ovakvi siromasni i jadni.

Slobodan M.

pre 11 godina

Kamberi kaze da ce ponovo dici spomenik ako ga drzava ukloni. Kamberi je, dakle, zlocinac-povratnik? Odmah na sud, pa na robiju ako se pokaze da je kriv!

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Vrlo jednostavno! Spomenik teroristima srušiti. Nema tu puno priče a pogotovo je suludo voditi ikakav dijalog o tome. Da je sreće da Srbija može tražiti da se prvo ispoštuju sva prava Srba na KiM, da se tamošnje društvo civilizuje i tek onda pristupiti bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima ali ne na takav način da se dijalog svodi na ispunjavanje nacionalističkih želja rukovodstva kosovskih Albanaca.

Bili piton

pre 11 godina

Ja sam lud, ili je Srbija najbanana država na svetu?Neverovatno, uskoro ćemo kad naiđemo na ulici na građanina nesrpske nacionalnosti morati da sagnemo glavu i ćutimo dok on ne prođe. Da sam na mestu Premijera, ili bi uklonio ovaj spomenik, ili bi podneo ostavku i zavukao se u mišiju rupu, jer ako spomenik neprijateljima srpske države mesto u Srbiji, našim političarima je mesto u mišijoj rupi.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

Albanski nacionalisti su podigli, 6 ili 7 "spomenika" teroristima. Svaki je kostao od 10.000 do 30.000 ili vise Evra. Odakle "napacenom", "siromasnom", "ugrozenom" albanskom narodu tolike pare i zasto sa tim parama nisu okrecili skolu, izgradili fiskulturnu halu ili otvorili neku mini fabriku i zaposlili nekoga? Trose hiljade evra na "spomenike" teroristima i jos bi da im saljemo pare a ako ne onda su "ugrozeni" i spajali bi se sa "drzavom kosova"? Ma...

spusti se ti na zemlju

pre 11 godina

@albanac
Sta lupetas? Kakav "zivot za prava"? Sta vi Albanci zamisljate da jos uvek neko naseda na te vase suplje price? Ti teroristi su zivote dali zbog vaseg albanskog NEIZIVLJENOG nacionalizma i otimanja teritorija jer vam nije bilo dosta Kosovo nego ste hteli jos i Presevo i pola Makedonije. U to vreme Milosevic nije bio na vlasti nego prozapadne demokrate i nikakvog "ugrozavanja prava" nije bilo. Pricaj ti te price i preti tamo gde vas ne poznaju, mozda tamo nasednu. A o "suzivotu' neka ne soli pamet pripadnik onog naroda koji nije u stanju ni sa kim da zivi i od kojih svi beze. Etnicki ste ocistili Kosovo, juce hapsite po crkvama i prebijate civile, Makedonija je podeljena, u Albaniji krsite osnovna prava Srba, Crnogoraca i Grka...

milos

pre 11 godina

Cista PROVOKACIJA . Albancima je od uvek bilo u interesu da sabotiraju Srbiju putem ovakvih dogadjaja i da iz svega ovoga izadju kao toboze mucenici i potlaceni gradjani ove zemlje iako uzivaju sva prava kao i svi ostali. Ja u Beogradu znam za par njih koji imaju pekare, poslasticare, zlatare i niko ih ne dira . Jasan plan da se krene sa nemirima i na jugu Srbije . Podrske Premijeru i Predsedniku da ovome na vreme stanu na put i saseku u korenu sve dalje provokacije ovakvog tipa. -trebalo bi i malo pretresti kuce albanaca da vidimo koliko su to naoruzani i cime i kakvim oruzijem to prete.

Ženevljanin

pre 11 godina

Često čitam u raznim novinama kako je Tito kriv za situaciju na Kosovu (da im veliku autonomiju, primio stotine hiljada iz izbeglica iz Albanije itd). Njega nema više od trideset godina. Pitanje za one starije: Možete li da ZAMISLITE da u Titovoj Jugoslaviji Hrvati podignu spomenik ustašama, Sandžaklije Acifu Hadziahmetoviću a Albanci SS-Skenderbeg-diviziji? Priznajem da ja ne mogu, ni kao vic!

Videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu!

pre 11 godina

Prishtinali

To sa drugom zastavom za Srbe sa severa KiM se slazem, ali kada i ako Kosovo dobije stolicu u UN. Da li stvarno mislite da vi mozete da se poredite sa drzavom Srbijom i da vase igranje drzave znaci da ste drzava. Pogledaj kroz prozor i vidi da li ima strane vojske, policije, civilnog osoblja u toj vasoj "drzavi". Cije znamenje je na vasoj zastavi, cije boje, koje su reci vase himne. Jad ste i beda, a toga ste sami svesni u iscekivanju da vas Ujka Sem pusti niz vodu.

Cinik

pre 11 godina

Baš se nešto pitam a šta ćemo da radimo ukoliko strane ambasade i albanci iz Preševa odluče da famozni spomenik pomere sa mesta na kome je postavljen pa ga premeste ispre zgrade Sudske jedinice u Preševu? Da li će im onda Dačić opet pretiti da ga uklone sa datog mesta?

retko-mudar

pre 11 godina

Prvi sam za to da se postuju (ne tolerisu) i uvazaju sva ljudska i manjinska prava, sve različitosti koje ne ugrožavaju druge ali bre da li za sve moramo prvo da pitamo ,,Brisel'' i strane diplomate, pa Srbija je država! Sklanjajte taj spomenik iz Srbije odmah, a kome se ne sviđa neka ga ponese sa sobom na Kosovo koje nije više deo Srbije. Spasite ovu krušku koja je ostala i nas šaku Srba pod njom. Srbija u EU ali kao država, a ne kao sećanje .

nikola tomic

pre 11 godina

ako ovo prodje ovako kako prolazi, ja postavljam spomenik adolfu hitleru, bajazitu i ante pavelicu kod mene u dvoriste ...

pa bar kad je cirkus, onda nek je maksimalno ...

Uros

pre 11 godina

albanac, nemoj da pricas gluposti! Silovali na jugu Srbije, paz' da nismo, da nismo mozda i vadili sopstvne organe i prodavali ih? Vrlo moguce.. -.-

ooooooooo

pre 11 godina

e srbijo mozes pricati evropski ali nikad neces postati evropa, zalosno i tuzno za srpski narod. pa presevo je sa 99% albanaca i vama to smeta sto nikad ne idete u presevo i nikad ne vidide taj spomenik. ovako samo cete izgubiti dolinu kao sto ste igubili kosovo i celu jugoslaviju sto je po vama bila srpska

majstorsko reseto

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve
(Prishtinali, 9. januar 2013 21:38)

S tom razlikom, sto Pristina NE KONTROLISE sever Kosova!
Srbi bi mogli da imaju posebnu zastavu (razlicitu od zastave Rep. Srbije) u ostatku pokrajine, na teritoriji koju (do daljeg) kontrolisu privremene albanske vlasti u Pristini.
Porediti Nacionalnu zajednicu Albanaca na jugu Srbije (koji zive u tri opstine), nad kojima institucije drzave Srbije imaju EFEKTIVNU vlast, sa Srbima na severu Kosova, gde pristinska vlast nema nikakvu vlast, NEOZBILJNO je!!! Sve i da pozeli vlast u Pristini, da zabrani Srbima da koriste zastavu drzave Srbije, ona to NE MOZE da sprovede, za razliku od presevske doline, gde drzava Srbija, itekako moze da sprovede Zakon o zastavi, grbu i himni.
Sila, o kojoj pises, posebna je tema, a vreme i medjunarodna konstelacija snaga ce pokazati, cija ce "goreti do zore"!

Ravnopravnost, pravda i MIR za sve,
pozdrav iz Subotice.

Kokan

pre 11 godina

Mislim da je problem preozbiljan i da se nece resiti samo prostim rusenjem spomenika. Sta ako mi srusimo spomenik, a oni za odmazdu poruse sve nase crkve i manastire po Kosovu? Treba naterati Brisel da se opredeli sta im je vaznije; spomenik ili nastavak pregovora. U svakom slucaju prekinuti sve razgovore u Briselu dok oni ne rese problem spomenika sa Pristinom.

Лимени 036

pre 11 godina

Дачићу нема шта да зивкаш дипломате ,већ спроводи што си обећао....седамнаести је близу...,нема извлачења

Neko ko razume

pre 11 godina

I Srbi kazu da je BiH neodrziva pa vi nemozete ni jedan spomenik da srusite bez dozvole stranaca... izem ti tu nezavisnost... izgleda da ce se Srbija raspasti pre svih ostalih... jer kad drugima jamu kopas sam u nju upadnes... Srisite bre taj spomenik vec jednom i gotovo...

geneva ch

pre 11 godina

znaci iu kninu posoj spomenk isto i oni a niko ne dira zasto u presevo da skine spomenik traba da bude i ce bude za uvjek ja samo cokam naregjenje nije kao 1998 99 sad sto puta je bilje imamo da trazimo i nis i tamo bila albanaca puno ne trazim veliko albaniju vec trazim pravo kao svi serbi gde zive u HER-BSH RKS I U CG ISTA PRAVA I ZA DOLINU

guri

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!
(ssss, 9. januar 2013 22:41)

tako ste radili '90tih, tada sa vasem herojom na celu slobodanom milosevicem ali gledaj gde ste sada, prema tome, mislim stvarno...!!!

RacionalniPosmatrač

pre 11 godina

Što god napisao, nekom će smetati ... kako god se ovo okonča verovatno će izazvati neke druge događaje. No da su ''pravični'' uvek rušili spomenike ''grešnih'' ne bi bilo ni istorije.

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Pa neka ga taj spomenik.To je kao kad žena istetovira na zadnjici imena švalera.Dok se ponosi time ponosi,dodje dan kad se kaje zbog toga.

albanac

pre 11 godina

Velika prasina za spomenik koi je podignut u Presevo a ne u sred Srbije ili bilo gde u Srpskim naseljama,ova nije veca provokacija nego barikade na sever Kosvo,podignuti razliciti spomenici cetnicima ili paramilitarni "boraca"koi su ubijali,plackali i silovali na Kosvo?!Tesko da se menja mentalitet i mrznju prema Albanaca,tesko svama da imamo suzivot,nista ne znaci spomenik koi su dali zivot na mladost za svoja prava!Pazite sa ovom mentalitetu necete da imate buducnosti,sada cemo redom na sever sa ultimatumom i sa silom sve ce vas ravnjati sto je bez dozvole i bez odobrenje Drzave Kosvo,pa ce vidimo kako treba postovati ustav i pravne drzave komsije!

bosko

pre 11 godina

kako ne svatate taj spomenik nema ulogu za sećanje poginulim teroristima već da bude povod za novi rat koji je na vidiku.kao što je bio austrougarskoj atentat na austrougarskog prestolonaslednika.Istorija se ponovo ponavlja ovo je naš test koliko znamo svoju istoriju.samo je potrebno čitati između redova.?.

mislim

pre 11 godina

Ja i dalje misim da ce na kraju Dacicu 'obiti o glavu' isistiranje da se ukloni samo nelegalni spomenik u Presevu, ali ne i na uklanjanju isto tako nelegalne biste Drazi Mihajlovicu na Ravnoj Gori i spomen ploce Acif Efendiji u N.Paazaru.
Jednom recju, Dacic nema 'iste arsine' prema svim stanovnicvima Srbije

Zoso

pre 11 godina

Da li to gospodo prizivate rat?Ukoliko imaju podrsku zapada mozete im pljunuti pod prozor.Od nas je bog odavno digao ruke u svakom pogledu jos sad i te vize.Nigde mi necemo mrdnuti ima da nas satru,srpski inat.

maciji kasalj

pre 11 godina

Za pocetak, svi politicari u Beogradu moraju da rediguju afektivni vokabular.
Posle toga, posto je u ovom slucaju sve na strani drzave, odnosno, da je drzava u ovom slucaju potpuno u pravu, da se taj spomenim mora ukloniti sa trga u Presevu, ne treba dodatno pogrevati i teskim provokativnim izjavama nasedati na ovoliko jasnu i ociglednu provokaciju, od strane Albanaca na jugu Srbije, samo kao konacnih izvodjaca daleko sireg plana o destabilizaciji drzave.
Izuzetno je bitno, da se uz pomoc diplomata, Albanci na jugu Srbije, preko svog Nacionalnog saveta i odbornika, nateraju da sami donesu odluke, o uklanjanju spomenika i predlog izgleda zastave albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije.
Umesto sto drzava daje rokove i, kako Albani kazu, preti, mogla bi iz svega ovoga, iz ove providne provokacije, da izadje kao zrtva, jos jednog scenarija koji je smisljen izvan ove zemlje! Problem, sam po sebi, nije takve prirode, da zahteva rokove, hitno, neodmereno resenje, koliko god iritirao drzavu. Drzava uvek, kao konacno resenje, ima snage da srusi taj spomenik. Ovoga puta, zamajac ovom problemu, snagu, nije dala drzava, nego albanski odbornici, pa tu snagu, (kao u kung fuu), treba iskoristiti protiv njih! Svoju snagu, drzavnu, cuvati za veca i ozbiljnija dela!

peace maker

pre 11 godina

E moj Dacicu,ukloniti nije isto sto i premestiti.Albanci,onda ga samo prenesite preko ulice,na drugu stranu i pesma.Svi mirni.

Prishtinali

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve

parkinson

pre 11 godina

Takozvana lazna drzava Kosovo, takozvana oslobodilacka vojska Kosova, takozvana predsednica Vlade Kosova, takozvani, takozvana .... Koliko se ja razumem u takozvano, bice da ce se i Presevska dolina uskoro zvati:Takozvana presevska dolina ! Ostace nam jedino da kao i do sada vidimo Kosovo na kraju Nacionalnog dnevnika , kada se daje vremenska prognoza ! Tako smo u vremenskoj prognozi gledali Republiku Srpsku, pa Crnu Goru, pa odjednom nema ni Srpske ni Crne Gore !?

nikola

pre 11 godina

Ovi nasi bajni politicari samo pricaju kako ce ga srusiti a nista ne rade po tom pitanju.... Sto bi narod rekao "pas koji laje ne ujeda "!

Siva

pre 11 godina

Tri meseca se razvlaci prica o spomeniku,ima toliko vaznijih tema. Taj spomenik je trebao biti srusen jos istu noc kad je podignut. Isto kako neko ukrade kablove ili saht radi prodaje sekundarnih sirovina,pa se nikad ne otkrije ko je pocinilac,tako i ovo,zavrse za noc i adio. Nek ovi sto su ga digli istrazuju.

Glasinac

pre 11 godina

Kakvu god odluku doneli opštinski odbornici Preševa uz konsultaciju sa nekim ambasadorima zapadnih država , spomenik se mora uklonitiiii. Niko nema pravo da postavlja neka spomen obeležja onima koji su rušili Srbiju i i ubijali njene nedužne građane.

Marko LE

pre 11 godina

A šta ćemo sa onim spomenikom iznad Velikog Trnovca nekom "Komandantu" OVK ili OVKPBM koji krasi okolinu naše baze iznad sela?

antikoridor

pre 11 godina

Znate šta.. Do pre godinu dana nas nisu mogli ovoliko ponižavati. Jes da se BT okružio najgorim lopovima i oportunistima, ali imao je neki medjunarodni kredibilitet.. I Jeremić je dosta dobro radio dok nije počeo da se ponaša kao neizivljeni student u domu.. Šta se to događaja sa ljudima? Osim Vučića čiji trud uvažavam. (za sad, ako se ne ispostavi da je sve bila farsa), sve ostalo je "moj do mojega". Trebalo bi zaista raspisati izbore, i budući premijer da postavi odgovorne i stručne ljude na pozicije, bez obzira sa koje strane poticali, jer ovako smo definitivno nadrljali...

geneva ch

pre 11 godina

znaci iu kninu posoj spomenk isto i oni a niko ne dira zasto u presevo da skine spomenik traba da bude i ce bude za uvjek ja samo cokam naregjenje nije kao 1998 99 sad sto puta je bilje imamo da trazimo i nis i tamo bila albanaca puno ne trazim veliko albaniju vec trazim pravo kao svi serbi gde zive u HER-BSH RKS I U CG ISTA PRAVA I ZA DOLINU

ooooooooo

pre 11 godina

e srbijo mozes pricati evropski ali nikad neces postati evropa, zalosno i tuzno za srpski narod. pa presevo je sa 99% albanaca i vama to smeta sto nikad ne idete u presevo i nikad ne vidide taj spomenik. ovako samo cete izgubiti dolinu kao sto ste igubili kosovo i celu jugoslaviju sto je po vama bila srpska

albanac

pre 11 godina

Velika prasina za spomenik koi je podignut u Presevo a ne u sred Srbije ili bilo gde u Srpskim naseljama,ova nije veca provokacija nego barikade na sever Kosvo,podignuti razliciti spomenici cetnicima ili paramilitarni "boraca"koi su ubijali,plackali i silovali na Kosvo?!Tesko da se menja mentalitet i mrznju prema Albanaca,tesko svama da imamo suzivot,nista ne znaci spomenik koi su dali zivot na mladost za svoja prava!Pazite sa ovom mentalitetu necete da imate buducnosti,sada cemo redom na sever sa ultimatumom i sa silom sve ce vas ravnjati sto je bez dozvole i bez odobrenje Drzave Kosvo,pa ce vidimo kako treba postovati ustav i pravne drzave komsije!

Prishtinali

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve

mislim

pre 11 godina

Ja i dalje misim da ce na kraju Dacicu 'obiti o glavu' isistiranje da se ukloni samo nelegalni spomenik u Presevu, ali ne i na uklanjanju isto tako nelegalne biste Drazi Mihajlovicu na Ravnoj Gori i spomen ploce Acif Efendiji u N.Paazaru.
Jednom recju, Dacic nema 'iste arsine' prema svim stanovnicvima Srbije

Zoso

pre 11 godina

Da li to gospodo prizivate rat?Ukoliko imaju podrsku zapada mozete im pljunuti pod prozor.Od nas je bog odavno digao ruke u svakom pogledu jos sad i te vize.Nigde mi necemo mrdnuti ima da nas satru,srpski inat.

Krušar-Ćuprija

pre 11 godina

Pa neka ga taj spomenik.To je kao kad žena istetovira na zadnjici imena švalera.Dok se ponosi time ponosi,dodje dan kad se kaje zbog toga.

dragan

pre 11 godina

Cekaj malo... Prvo su pretili Dacicu, pa je danas Azem Vlasi pretio prelivanjem nemira sa Kosova na Srbiju, ako se ukloni spomenik... U medjuvremenu tokom Bozica na Kosovu su provocirali ljude po manastirima, hapsili i tukli. Zamislite, dijalog o spomeniku. Ma daj. Skloniti spomenik i uvesti prinudnu upravu. Kraj price.

BokiPirot

pre 11 godina

Treba pozvati na vojnu vezbu sinove onih koji su postavili spomenik i narediti im da ga sruse.Kada odbiju da izvrse naredjenje izvesti ih pred sud i osuditi na maksimalne kazne zatvora.Onda ce da ga poruse sami ali da ih niko ne vidi.

guri

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!
(ssss, 9. januar 2013 22:41)

tako ste radili '90tih, tada sa vasem herojom na celu slobodanom milosevicem ali gledaj gde ste sada, prema tome, mislim stvarno...!!!

cukce

pre 11 godina

Pacifista sam prezirem rat i nasilje, apolitican sam a prezirem i Dacica i Nikolica, ali niko ne moze da ucenjuje drzavu, a narocito ne terorizmom, kakav god bio taj Dacic dao je rok albanskim liderima da uklone sporni spomenik i da na miran nacin to rese, ovako albanski lideri sami guraju svoj narod u ne daj boze nasilje!

pera zdera

pre 11 godina

jaoo pa ovi albanci su komedije ONI kazu da mi njima pretimo haha oni digli spomenik samo tako teroristima i oni ocekuju da niko nista nekaze a kada ipak kaze onda odmah prete nasiljem.
Oni bi hteli da ogromna vecina radi kako manjina zapreti-demokratija albanian style!!!
Pa dragi albanci jer vas nisu sefovi u americi naucili sta je demokratija?!

parkinson

pre 11 godina

Takozvana lazna drzava Kosovo, takozvana oslobodilacka vojska Kosova, takozvana predsednica Vlade Kosova, takozvani, takozvana .... Koliko se ja razumem u takozvano, bice da ce se i Presevska dolina uskoro zvati:Takozvana presevska dolina ! Ostace nam jedino da kao i do sada vidimo Kosovo na kraju Nacionalnog dnevnika , kada se daje vremenska prognoza ! Tako smo u vremenskoj prognozi gledali Republiku Srpsku, pa Crnu Goru, pa odjednom nema ni Srpske ni Crne Gore !?

ns ja

pre 11 godina

Taj "spomenik" je napravljen s jasnim ciljem, i sada sa jasnim ciljem - porukom države Srbije - ako je uopšte država, a ne banana satelit, taj "spomenik" mora biti srušen, sravnjen, tabla izlomljena , smrvljena i šut uklonjen - jer to je jedini moguć odgovor države!!! Ako je Srbija država, a ne mlitav otpadak. Uklanjanje, premeštanje itd samo bi govorilo kakva smo jada od države i naroda - beda ljigava, amorfna, pokorena i opljačkana raja - a ne ustavotvorna nacija sa istorijskom državnom tradicijom. Jedini odgovor na provokaciju šiptarskih terorista - jeste drobljenje, rušenje te "spomenik" američke varnice i odnošenje šuta na deponiju - a sve propraćeno kamerama i na svim TV kanalima javno - kao prava država!

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 11 godina

Albanski nacionalisti su podigli, 6 ili 7 "spomenika" teroristima. Svaki je kostao od 10.000 do 30.000 ili vise Evra. Odakle "napacenom", "siromasnom", "ugrozenom" albanskom narodu tolike pare i zasto sa tim parama nisu okrecili skolu, izgradili fiskulturnu halu ili otvorili neku mini fabriku i zaposlili nekoga? Trose hiljade evra na "spomenike" teroristima i jos bi da im saljemo pare a ako ne onda su "ugrozeni" i spajali bi se sa "drzavom kosova"? Ma...

StefanBU

pre 11 godina

Albanci traze da ih Srbija postuje, a oni uopste ne postuju Srbiju... Ne odazivaju se na popis stanovnistva, a imaju predstavnika u skupstini, imaju predsednike opstina, imaju srpska dokumenta, proslavljaju svoj drzavni praznik zastave bes da ih iko ometa... i sta im vise fali!!! Ja ne zivim nista bolje od njih, cak mogu da kazem da sam ja diskriminisan od strane njih u rodjenoj drzavi!

rade

pre 11 godina

"Može premijer Dačić dati nalog da se spomenik sruši. Ali, taj čin nije rešenje, jer ćemo ga mi ponovo podići. I, šta ćemo time postići osim što ćemo ugrožiti mir i bezbednost svih gradjana u Bujanovcu i Preševu"

Evo samog priznanja albanskih usijanih glava. Sami su izjavili da svesno ugrožavaju mir i bezbednost svih građana. U uređenim državama se zna gde završavaju oni koji svesno i namerno ugrožavaju mir i bezbednost, nadam se da će spomenik biti srušen a ove koji ugrožavaju mir i bezbednost u zatvor pa tamo neka tazmišljaju o svojim delima ili neka ih opletu po džepu pa kada budu napunili opštinski budžet neka te pare ulažu u infrastrukturu. Za prvi put je dovoljno po 150-200 hiljada dinara, svaki naredni put duplirati novčani iznos.

ssss

pre 11 godina

Srušiti spomenik tenkom , uz brojno prisustvo specijalnih jedinica, a onda udariti brazdu tamo gde je bio. Tako se to radi u demokratskom svetu. SA TERORISTIMA NEMA PREGOVORA !!!

Slobodan M.

pre 11 godina

Kamberi kaze da ce ponovo dici spomenik ako ga drzava ukloni. Kamberi je, dakle, zlocinac-povratnik? Odmah na sud, pa na robiju ako se pokaze da je kriv!

Neko ko razume

pre 11 godina

I Srbi kazu da je BiH neodrziva pa vi nemozete ni jedan spomenik da srusite bez dozvole stranaca... izem ti tu nezavisnost... izgleda da ce se Srbija raspasti pre svih ostalih... jer kad drugima jamu kopas sam u nju upadnes... Srisite bre taj spomenik vec jednom i gotovo...

RacionalniPosmatrač

pre 11 godina

Što god napisao, nekom će smetati ... kako god se ovo okonča verovatno će izazvati neke druge događaje. No da su ''pravični'' uvek rušili spomenike ''grešnih'' ne bi bilo ni istorije.

Обсервер

pre 11 godina

Албанцима житељима централне Црбије 'уклоните га одатле, има других места. Нека га неко узме у своје двориште, може у кругу чајџинице. Поставите га у кругу џамије... Тај споменик је приватна ствар, није споменик свих житеља Прешева. Дозовите се памети!

Videla zaba da se konj potkiva pa digla nogu!

pre 11 godina

Prishtinali

To sa drugom zastavom za Srbe sa severa KiM se slazem, ali kada i ako Kosovo dobije stolicu u UN. Da li stvarno mislite da vi mozete da se poredite sa drzavom Srbijom i da vase igranje drzave znaci da ste drzava. Pogledaj kroz prozor i vidi da li ima strane vojske, policije, civilnog osoblja u toj vasoj "drzavi". Cije znamenje je na vasoj zastavi, cije boje, koje su reci vase himne. Jad ste i beda, a toga ste sami svesni u iscekivanju da vas Ujka Sem pusti niz vodu.

Bili piton

pre 11 godina

Ja sam lud, ili je Srbija najbanana država na svetu?Neverovatno, uskoro ćemo kad naiđemo na ulici na građanina nesrpske nacionalnosti morati da sagnemo glavu i ćutimo dok on ne prođe. Da sam na mestu Premijera, ili bi uklonio ovaj spomenik, ili bi podneo ostavku i zavukao se u mišiju rupu, jer ako spomenik neprijateljima srpske države mesto u Srbiji, našim političarima je mesto u mišijoj rupi.

milos

pre 11 godina

Cista PROVOKACIJA . Albancima je od uvek bilo u interesu da sabotiraju Srbiju putem ovakvih dogadjaja i da iz svega ovoga izadju kao toboze mucenici i potlaceni gradjani ove zemlje iako uzivaju sva prava kao i svi ostali. Ja u Beogradu znam za par njih koji imaju pekare, poslasticare, zlatare i niko ih ne dira . Jasan plan da se krene sa nemirima i na jugu Srbije . Podrske Premijeru i Predsedniku da ovome na vreme stanu na put i saseku u korenu sve dalje provokacije ovakvog tipa. -trebalo bi i malo pretresti kuce albanaca da vidimo koliko su to naoruzani i cime i kakvim oruzijem to prete.

Џими

pre 11 godina

Код овог споменика се види сва немоћ и подаништво наше државе. За овакве ствари се у нормалној земљи не постављају рокови, односно рок је онолико дуг колико хеликоптеру са антитерористичком јединицом треба од најближе базе до локације споменика. И ниједне новине ни портал не објављују то. Једноставно се - реши. О таквој Србији маштам.

Bojan

pre 11 godina

Ja nista ne razumem ove Albance sa juga Srbije, ne shvatam kako misle da je u redu da mogu tako bezobzirno da se ponasaju prema drzavi u kojoj zive, i prema njenim zakonima, nemam reci jednostavno kada cujem sta se prica, toliko nelogicnosti, bezobrazluka, provokacije... ili to, ili sam ja u totalnom mraku oko toga sta se dole desava. Mislim, podizati spomenik ljudima koji su pucali na policiju i vojsku, i posle izigravati zrtvu kad drzava hoce da ga srusi, alo bre?? Ko je ovde lud? Sve mi lici na jedan visedecenijski napor znacajnog dela Albanaca ka formiranju velike drzave Albanije sa delovima teritorije okolnih zemalja, u kojoj nema mesta za druge narode i gde se ne biraju sredstva za ostvarivanje tog cilja, a sve ostalo su price za zamajavanje.

retko-mudar

pre 11 godina

Prvi sam za to da se postuju (ne tolerisu) i uvazaju sva ljudska i manjinska prava, sve različitosti koje ne ugrožavaju druge ali bre da li za sve moramo prvo da pitamo ,,Brisel'' i strane diplomate, pa Srbija je država! Sklanjajte taj spomenik iz Srbije odmah, a kome se ne sviđa neka ga ponese sa sobom na Kosovo koje nije više deo Srbije. Spasite ovu krušku koja je ostala i nas šaku Srba pod njom. Srbija u EU ali kao država, a ne kao sećanje .

Branko

pre 11 godina

Pod hitno podici spomenik poginulim srpskim policajcima i vojnicima u sukobima sa OVPMB i naj taj nacin pokazati demokratskim putem sta je provokacija pa da vidim ko ce da se buni i zasto.Motka ima dva kraja.

spusti se ti na zemlju

pre 11 godina

@albanac
Sta lupetas? Kakav "zivot za prava"? Sta vi Albanci zamisljate da jos uvek neko naseda na te vase suplje price? Ti teroristi su zivote dali zbog vaseg albanskog NEIZIVLJENOG nacionalizma i otimanja teritorija jer vam nije bilo dosta Kosovo nego ste hteli jos i Presevo i pola Makedonije. U to vreme Milosevic nije bio na vlasti nego prozapadne demokrate i nikakvog "ugrozavanja prava" nije bilo. Pricaj ti te price i preti tamo gde vas ne poznaju, mozda tamo nasednu. A o "suzivotu' neka ne soli pamet pripadnik onog naroda koji nije u stanju ni sa kim da zivi i od kojih svi beze. Etnicki ste ocistili Kosovo, juce hapsite po crkvama i prebijate civile, Makedonija je podeljena, u Albaniji krsite osnovna prava Srba, Crnogoraca i Grka...

Archelay

pre 11 godina

Svaki propusteni dan otklanjanja simola tudzih ciljeva oznacuje ozbiljnost drzave na cijem je tlu taj provokativni objekat.Pre sedam-osam godina Maroko okupirao jednog iz grupe Canarskih ostrva.Spanska vojska sredila natrapnika za nepunih 12 casova."Ko shvati da je odbrana zemlje filozofija izgubice svoju drzavu"-izjavio Rodrigo Shanchez,general spanske armije.A ovaj test-objekat bice oslonac radzanja daljih pecuraka.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Vrlo jednostavno! Spomenik teroristima srušiti. Nema tu puno priče a pogotovo je suludo voditi ikakav dijalog o tome. Da je sreće da Srbija može tražiti da se prvo ispoštuju sva prava Srba na KiM, da se tamošnje društvo civilizuje i tek onda pristupiti bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima ali ne na takav način da se dijalog svodi na ispunjavanje nacionalističkih želja rukovodstva kosovskih Albanaca.

Uros

pre 11 godina

albanac, nemoj da pricas gluposti! Silovali na jugu Srbije, paz' da nismo, da nismo mozda i vadili sopstvne organe i prodavali ih? Vrlo moguce.. -.-

Kokan

pre 11 godina

Mislim da je problem preozbiljan i da se nece resiti samo prostim rusenjem spomenika. Sta ako mi srusimo spomenik, a oni za odmazdu poruse sve nase crkve i manastire po Kosovu? Treba naterati Brisel da se opredeli sta im je vaznije; spomenik ili nastavak pregovora. U svakom slucaju prekinuti sve razgovore u Briselu dok oni ne rese problem spomenika sa Pristinom.

Dalibor

pre 11 godina

Sta bi Ameri uradili ako bi neko napravio spomenik Bin Ladenu u centru NYC??

Odgovor je: nista!

Jer ako bi se izgradio to znaci da je njegova gradnja bila odobrena. E sada, ko je odobrio gradnju spomenika u Presevu?? Sigurno je da su i neki Srbi u gradkom odboru dole znali da se Albanci spremaju na to. Zasto nije nista uradjeno? Da nisu mozda primili mito??

majstorsko reseto

pre 11 godina

Ako Albanci u Preshevo trebaju da imaju novu zastavu onda i srbi u Sever Kosova treba da koriste drugu zastavu i sve sto vala za albance u Preshevo i za srbe u severu inace sila izaziva silu pozdrav iz prishtine i Mir za sve
(Prishtinali, 9. januar 2013 21:38)

S tom razlikom, sto Pristina NE KONTROLISE sever Kosova!
Srbi bi mogli da imaju posebnu zastavu (razlicitu od zastave Rep. Srbije) u ostatku pokrajine, na teritoriji koju (do daljeg) kontrolisu privremene albanske vlasti u Pristini.
Porediti Nacionalnu zajednicu Albanaca na jugu Srbije (koji zive u tri opstine), nad kojima institucije drzave Srbije imaju EFEKTIVNU vlast, sa Srbima na severu Kosova, gde pristinska vlast nema nikakvu vlast, NEOZBILJNO je!!! Sve i da pozeli vlast u Pristini, da zabrani Srbima da koriste zastavu drzave Srbije, ona to NE MOZE da sprovede, za razliku od presevske doline, gde drzava Srbija, itekako moze da sprovede Zakon o zastavi, grbu i himni.
Sila, o kojoj pises, posebna je tema, a vreme i medjunarodna konstelacija snaga ce pokazati, cija ce "goreti do zore"!

Ravnopravnost, pravda i MIR za sve,
pozdrav iz Subotice.

nikola tomic

pre 11 godina

ako ovo prodje ovako kako prolazi, ja postavljam spomenik adolfu hitleru, bajazitu i ante pavelicu kod mene u dvoriste ...

pa bar kad je cirkus, onda nek je maksimalno ...

Berkut

pre 11 godina

Ja bih pored svih komentara napomenuo za mene jos jednu vaznu stvar koja mene muci.Dakle neko je osmislio ideju postavljanja sponeika, zatim je osmislio njegov dizajn,neko je taj spomenik morao da napravi.Spomenik je neko platio,morao da ga preveze do mesta gde je postavljen i postavi.U celom ovom toku ja nisam procitao ni j ednu jedinu recenicu šta su radile naše obaveštajne službe.Da li su prespavale sve ove stvari ili bile neobaveštene ili su smatrali da to nije važno.Pogledajte kako se stvari ponavljaju.Po ko zna koji put mi lečimo zahuktalu bolest.Da li mi kao država uopšte imamo neke preventivne mere a ne da dozvolimo da nam opet neka pitanja rešavaju ambasadori koju i sami znamo kakav će stav imati. Šta znači pomerit spomenik na drugu lokaciju.Ama baš ništa.Mene zanima jednostavno,ko je nalogodavac podizanja spomenika i ime onog koji ga je postavio.Da li će biti uhapšen i osudjen.Pa pogledajte koliki je taj spomenik. Nije to kamičak.Opet je po starom običaju to uradio "neko".Porušiće ga-to je nekom rešenje.Odlično poruši ga,ali šta kada "neko"podigne spomeik za tri dana ponovo.Opet sastanic,ambasadori EU,SAD.Sada će savetovati da ga premeste za pola godine će reći baš nas brika neka Vam dignu i spomenik Hitlera.Ja ne znam šta je sa muzejom u Velikom Trnovcu gde je Ridvan Ćazimi pznatiji kao Komadant Leši komandant OVPBM koji je ubijen dobio svoj muzej u FK Ternoci.Svi ste pročitali izjavu Azema Vlasija -Titovog malog.Šta uopšte ova država radi?Možda platforma?

goran

pre 11 godina

ako postoji dozvola za pecanje riba ili lov, normalno je da postoji i zahtev za izdavanje dozvola za postavljanje spomenika na javnim mestima, kao i organ koji tu dozvolu izdaje. tako da treba ispitati da li je takav postupak proveden, pa ako nije spoemnik treba sa tih razloga ukloniti i to više nije političko pitanje nego pravno. Onaj ko ne bude bio zadovoljan takvom odlukom ima prava da se žali i domaćim i medjunarodnim sudovima i ne vidim kakve ima potebe da se oko toga održava medjunarodna konferencija malte ne.

Bora i Ramiz

pre 11 godina

Sagradite pozoriste,stadion ,bioskop,skolu....dajte bar neki doprinos evropskoj kulturi posto ste na ovim prostorima vise od 1000god a nema vas na kulturnoj ,naucnoj,sportskoj mapi sveta.Dosta vise sa otimanjem livada i suma komsijama jer to ne vredi nista bez gore pomenutog.Voleo bi da mi neki pismeni Albanac odgovori kad cemo to docekati, i zajedno krenemo u jacanje Balkanske kulture da bi svi zajedno znacili nesto na ovoj mapi Evrope i sveta.Ovako nas sve zajedno svet gleda kao na poludivlja plemena koja se stalno nesto svadjaju oko livade i stoke,zato i jesmo ovakvi siromasni i jadni.

nikola

pre 11 godina

Ovi nasi bajni politicari samo pricaju kako ce ga srusiti a nista ne rade po tom pitanju.... Sto bi narod rekao "pas koji laje ne ujeda "!

bosko

pre 11 godina

kako ne svatate taj spomenik nema ulogu za sećanje poginulim teroristima već da bude povod za novi rat koji je na vidiku.kao što je bio austrougarskoj atentat na austrougarskog prestolonaslednika.Istorija se ponovo ponavlja ovo je naš test koliko znamo svoju istoriju.samo je potrebno čitati između redova.?.

Лимени 036

pre 11 godina

Дачићу нема шта да зивкаш дипломате ,већ спроводи што си обећао....седамнаести је близу...,нема извлачења

Ženevljanin

pre 11 godina

Često čitam u raznim novinama kako je Tito kriv za situaciju na Kosovu (da im veliku autonomiju, primio stotine hiljada iz izbeglica iz Albanije itd). Njega nema više od trideset godina. Pitanje za one starije: Možete li da ZAMISLITE da u Titovoj Jugoslaviji Hrvati podignu spomenik ustašama, Sandžaklije Acifu Hadziahmetoviću a Albanci SS-Skenderbeg-diviziji? Priznajem da ja ne mogu, ni kao vic!

Cinik

pre 11 godina

Baš se nešto pitam a šta ćemo da radimo ukoliko strane ambasade i albanci iz Preševa odluče da famozni spomenik pomere sa mesta na kome je postavljen pa ga premeste ispre zgrade Sudske jedinice u Preševu? Da li će im onda Dačić opet pretiti da ga uklone sa datog mesta?

peace maker

pre 11 godina

E moj Dacicu,ukloniti nije isto sto i premestiti.Albanci,onda ga samo prenesite preko ulice,na drugu stranu i pesma.Svi mirni.

maciji kasalj

pre 11 godina

Za pocetak, svi politicari u Beogradu moraju da rediguju afektivni vokabular.
Posle toga, posto je u ovom slucaju sve na strani drzave, odnosno, da je drzava u ovom slucaju potpuno u pravu, da se taj spomenim mora ukloniti sa trga u Presevu, ne treba dodatno pogrevati i teskim provokativnim izjavama nasedati na ovoliko jasnu i ociglednu provokaciju, od strane Albanaca na jugu Srbije, samo kao konacnih izvodjaca daleko sireg plana o destabilizaciji drzave.
Izuzetno je bitno, da se uz pomoc diplomata, Albanci na jugu Srbije, preko svog Nacionalnog saveta i odbornika, nateraju da sami donesu odluke, o uklanjanju spomenika i predlog izgleda zastave albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije.
Umesto sto drzava daje rokove i, kako Albani kazu, preti, mogla bi iz svega ovoga, iz ove providne provokacije, da izadje kao zrtva, jos jednog scenarija koji je smisljen izvan ove zemlje! Problem, sam po sebi, nije takve prirode, da zahteva rokove, hitno, neodmereno resenje, koliko god iritirao drzavu. Drzava uvek, kao konacno resenje, ima snage da srusi taj spomenik. Ovoga puta, zamajac ovom problemu, snagu, nije dala drzava, nego albanski odbornici, pa tu snagu, (kao u kung fuu), treba iskoristiti protiv njih! Svoju snagu, drzavnu, cuvati za veca i ozbiljnija dela!

antikoridor

pre 11 godina

Znate šta.. Do pre godinu dana nas nisu mogli ovoliko ponižavati. Jes da se BT okružio najgorim lopovima i oportunistima, ali imao je neki medjunarodni kredibilitet.. I Jeremić je dosta dobro radio dok nije počeo da se ponaša kao neizivljeni student u domu.. Šta se to događaja sa ljudima? Osim Vučića čiji trud uvažavam. (za sad, ako se ne ispostavi da je sve bila farsa), sve ostalo je "moj do mojega". Trebalo bi zaista raspisati izbore, i budući premijer da postavi odgovorne i stručne ljude na pozicije, bez obzira sa koje strane poticali, jer ovako smo definitivno nadrljali...

Glasinac

pre 11 godina

Kakvu god odluku doneli opštinski odbornici Preševa uz konsultaciju sa nekim ambasadorima zapadnih država , spomenik se mora uklonitiiii. Niko nema pravo da postavlja neka spomen obeležja onima koji su rušili Srbiju i i ubijali njene nedužne građane.

Siva

pre 11 godina

Tri meseca se razvlaci prica o spomeniku,ima toliko vaznijih tema. Taj spomenik je trebao biti srusen jos istu noc kad je podignut. Isto kako neko ukrade kablove ili saht radi prodaje sekundarnih sirovina,pa se nikad ne otkrije ko je pocinilac,tako i ovo,zavrse za noc i adio. Nek ovi sto su ga digli istrazuju.

Marko LE

pre 11 godina

A šta ćemo sa onim spomenikom iznad Velikog Trnovca nekom "Komandantu" OVK ili OVKPBM koji krasi okolinu naše baze iznad sela?