Ponedeljak, 07.01.2013.

21:08

Nikolić danas na sednici Vlade

Vlada Srbije bi danas trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu i Metohiji, a vanrednoj sednici će prisustvovati i predsednik Nikolić, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Nikoliæ danas na sednici Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

xh hasani

pre 11 godina

bas bi hteo da se obratim gospodinu dacicu i nikolicu koi manevrirahu sa svom narodu iobecavaju llazni program protiv kosovu to nije reolno ali trebaju da se opamete i da pregovaraju sa albancima o pomirenje i da se povuce sa kosovo i da pocne razgovarati na mirnim nacinom pozdravxh hasani

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Konacno da se i mi Srbi ujedinimo i da pocnemo da radimo nesto kako treba!Jeste da u svakom zitu ima kukolja ,ali treba slozno da istupamo pred celim svetom,pokazemo jedinstvo i dostojanstvo u borbi za suverenitet i teritorijalni integritet!Ostaje samo zal sto se do ovakvog resenja nije doslo ranije jer bismo tada mogli mnogo vise dobiti,bile bi izbegnute nepotrebne zrtve srpskog zivlja na KIM-u...No,kakva je politika bila,dobro je da smo i ovde gde jesmo!Samo napred i treba istrajati do kraja!

Mikeli

pre 11 godina

Sto pre moramo da postignemo saglasnost oko ovog pitanja jer kosovski Albanci i dalje sprovode teror kako nad Srbima koji zive dole tako i nad ljudima koji bi zeleli da odu i posete Kosovo i Metohiju. Na svaka 2 meseca nasi predstavnici se isteruju sa Kosova i Metohije ili im se uopste ne daje dozovola da odu na KiM kao sto je bio slucaj sa predsednikom za Bozic. O kakvim mi onda sporazumima treba da raspravljamo sa njima.

Oritija

pre 11 godina

Platforma jeste rešenje za nacionalni problem. Platformom možemo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet. platforma kao rezolucija ništa ne znači, ali kao dokument znači. Vlada Republike Srbije mora prihvatiti Platformu kao takvu, i ne treba ništa menjati. SAD je prihvatila Platformu kao rešenje ali ne i EU. Ukoliko EU ne prihvati Platformu kao rešenje Srbija treba da se okrene Rusiji i SAD.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bože, kad čitam vaše SNS komentare, ne mogu da verujem da vas svakodnevno srećem na ulici, u prodavnici...Da li vi stvarno verujete to što pišete?

Uča

pre 11 godina

Potpuno je u redu da dobro razamisle o platformi i svim ostalim pitanjima vezanim za Kosovo. Jedan od najvećih problema je rešavanje situacije tamo i bolje je dobro promisliti...

AVE CEZARE

pre 11 godina

Nastavljeno je zalaganje citavog drzavnog vrha oko resenja Kosova i Metohije. Bespotrebne provokacije sa albanske strane samo odlazu resenje citavog problema, i stete obema stranama i stvarno ne znam sto im to treba. Provokacija nikad nikome nista dobro nije donela, pogotovo u politici.

greyhound

pre 11 godina

Tek da podsetim one koji su zaboravili - nije Kosovo izgubljeno za ovih 12 godina, nego onda kada su Nikolic-Vucic-Dacic poslednji put bili zajedno na vlasti. To se zavrsilo bombardovanjem i Kumanovskim sporazum, a kako ce sada ne znam.
Toma nudi Albancima vrapca na grani, a oni imaju vec goluba u ruci. Ako se bude insistiralo na Tominoj platformi to znaci i kraj pregovora, ali onda ne vidim kako ce to da ojaca poziciju Srbije.

markovaldo

pre 11 godina

KAKVA platforma kakvi bakraci. So puta menjana, kracena, brisana, a Dacic se prvi prema njoj odnosi kao prema toalet papiru. Naredile mu amerikano-koferce ambasadori da sto vise razvodnjava pitanje platforme i ostalih BLA BLA dokumenata koje Nikolic pise "celog zivota" kako sam rece.

Black Berry

pre 11 godina

Dobro je pa na celu drzave imamo postenog i odgovornog predsednika koji cini sve za svoj narod, pokusava da spase ono malo sto je ostalo i sto prethodnici nisu poklonili i unistili. Svaka cast i puna podrska predsedniku.

MILAN

pre 11 godina

Usvajanjem rezolucije jedinstveno je nešto što treba pozdraviti i prisustvo predsednika je velika stvar da se konačno svi zajedno borimo za jedan stav i od njega ne odustanemo.

Земунац

pre 11 godina

Ако је Платформа основ за Резолуцију, а Председник државе каже да јесте, онда сматрам да је она добар полазни основ. Уколико би била прихваћена од великих сила, имали бисмо разлога за задовољство.

vodoinstalater

pre 11 godina

Đavo kad nema posla on uzme kantar i metar pa meri koliko mu je težak i dugačak.

Učinak ovih "novih" - STARIH jednako nula! Osim nekoliko spektakularnih-navodnih hapšenja, koja će se završiti odbranom sa slobode, oslobađanjem zbog nedostatka dokaza i na kraju naplatom odštete iz tankog budžeta, NIŠTA KORISNO nismo videli a evo preguraše pola godine kako su postali Murta umesto Kurte.

SDvim punoglavcima koji im veruju i koji su glasali za njih želim Srećnu Novu Godinu jer će im (nam) puno, puno sreće trebati da opet Ameri ne krenu da praše sa neba...

Popara

pre 11 godina

Necu reci 'alal vera' ili 'bravo', vec - tako treba, to je duznost, jer predsednik si gradjana. A to sto konacno neko ima petlju da se pojavi pred poslanicima, zasluzuje pocast.

Niksha

pre 11 godina

Naravno da prisustvuje.Potrebno je jedinstvo oko resavanja ovako vaznog pitanja.Tomislav Nikolic je obecao da ce uraditi sve sto moze, i on to cini..

marre

pre 11 godina

Kada je u pitanju KiM tu moramo da budemo jedinstveni, a koliko vidim ova vlada je za razliku od prethodne presla u konkretno resavanje pitanja KiM.

Lazar

pre 11 godina

Nikolić je marljivo radio na Platformi, videćemo šta o njoj misli vlada. Bitno je da su oko nje jedinstveni, da je ubuduće poštuju u pregovorima i da o svemu obaveštavaju javnost.

Milica

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.
(Maxic78, 8. januar 2013 09:29)

Baš i ja to pomislih, a onda shvatih da kako su krenuli, opozicija im ni ne treba...
S druge strane, ko osim njih ima svo ovo vreme sveta da se bavi podizanjem iz mrtvih...

Sergije Miletic

pre 11 godina

Platforma je upravo ono sto Srbija NE MOZE DA OSTVARI.Zato nije ni objavljena.Ona sluzi kao alibi onima zbog kojih smo izgubili Kosovo,a sada sede u vlasti.Trazi se od nas saglasnost,da se zakunemo,da nije izgubljeno ono sto je izgubljeno.Ona sadrzi laz DA JOS NISTA NIJE RESENO i da je moguce pregovarati o statusu i politickim pitanjima sa Albancima.(A da i medjunarodna zajednica ima za to razumevanja.)To je Nikolicu pokrice za odugovlacenje,neprimenjivanje dogovorenog i potpisanog i eventualni prekid pregovora Pristine i Beograda.
Jedinstvo se trazi kao paravan da se sakriju svi oni koji nece pomak u kosovskoj politici,jer im Kosovo sluzi samo kao sredstvo vladavine i opstanka na vlasti.

sanja

pre 11 godina

Mislim da bi vlada stvarno trebala prihvatiti platformu jer je prvenstveno u interesu Srbije i naroda na Kosovu.nesmemo dozvoliti da se nastavi politika kao prethodnih 12 godina.Jer ono što smogli tada u vezi Kosova danas više ne možemo!

Rajko

pre 11 godina

Oko Platforme moraju biti jedinstveni, podržati je. Jedino tako i Rezolucija može biti usvojena u skupštini. Nikolić je sigurno odmerio svaku rečenicu i da će sada verovatno biti prihvatljivija i za zapad.

Jolica

pre 11 godina

Ajde, da cujemo sta ima da kaze Predsednik, skupstinska vecina i opozicija. Pa da se presece. Ko radi, a ko trabunja. Za sada, pohvala ide samo zbog dolazenja Nikolica u Skupstinu. Valjda ce i sefovih poslanickih grupa isto da ucine.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Vlada ga je prihvatila i potpisala, a Skupstina republike Srbije ratifikovala Kumanovski sporazum kojim se Srbija jednom zauvek resila Kosova.
Na cemu sad insistira Nikolic? Zasto on pribegava besmislenim avanturama a izbegava svoje drzavnicke duznosti i obaveze da Srbiju izvede iz skoro bezizlazne situacije.

Макаров

pre 11 godina

>"Nikolić danas na sednici Vlade"<

*СИГУРНО су главне теме на седници ; ЗАПОШЉАВАЊЕ, ЕКОНОМИЈА, РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, ... или јопет фамозна "платформа"!?


ЗАПОШЉАВАЊЕ , Економија, развој , повећање бедног минималца, плаћање додатака за Топли оброк и Превоз ( на руке, да народ преживи ) то су ПРАВЕ теме, ... а не сулуди драмски програм у вези "уцена без граница" Бриселске олигахије!

Aleksandar

pre 11 godina

Nadam se da će tekst Platformr biti usvojen. To bi nam garantovala da u vrhu postoji saglasnost kad je Kosovo u pitanju. Nikolić nije deo pregovaračkog tima, ali ima jasnu vizuju kako promeniti sutuaciju u našu korist, makar malo.

Slavica

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i Metohije potrebno je jedinstvo svih stranaka,podrzati rad predsednika jer je u interesu svih,samo sa jedinstvom i zajednickim radom i naporima pronace se resenje.

Muzicar

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.
Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

d.j.

pre 11 godina

Krajnje je vreme bilo da Predsednik dodje na senicu vlade jer je ista izgubila kompas.Tri put ura za Nikolica sa kojim sam provodio vreme na omladinskim radnim akcijama,gde mi je merio skarpe i kubike iskopane zemlje.

Teodor

pre 11 godina

Kosovsko pitanje je veoma važno za Srbiju i jedinstven stav vrha države je veoma bitan. Pogotovo što sledi usvajanje rezulucije u Skupštini. Ovo je dokument kojim se definišu ponašanja pregovarača i vlade u razgovorima sa Prištinom i važno je da vrh države i vlada jedinstveno stoje iza toga.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je dobra praksa da Vlda i predsednik države o nekim značajnim pitanjima razgovaraju zajedno. Jedino ako postoji jedinstvo oko važnih pitanja može se očekivati i uspeh u realizaciji dogovorenog.

Rade

pre 11 godina

Svesni smo da o Kosovu odlučuju mnogi - ne samo mi i Priština, već i Amerika i EU. Dorade Platforme su i rađene zbog neslaganja velikih. Siguran sam da je nađeno rešenje koje njih neće ljutiti, anama daje nadu da ćemo nešto učiniti.

Kosarkas

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

Popadić

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potrebno jedinstvo i široki konsenzus. Platforma je dobar okvir za pronalazak održivog rešenja, a ti je valjda u interesu i Albanaca i Srba.

Maxic78

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.

MilCheBG

pre 11 godina

Pratim Skupstinu sigurno u poslednjih 10-tak godina, redovno. Ono sto mi je najvise smetalo je premali broj dolazaka predsednika Srbije u Skupstinu. Nadam se da ce se to promeniti. Podrzavam Nikolica u ovoj odluci, a platforma...Najpre da je cujem, saslusam i njega i opoziciju.

Vessna5

pre 11 godina

I ranije je bilo dozvoljeno predsedniku Srbije da dolazi na sednicu Skupstine ali mu je bilo lakse da odlucuje sms-om. Nekad i sad, Tadic i Nikolic.

Lala

pre 11 godina

Smejurija od "platforme"! Ako se tako nesto usvoji na prolece eto novih izbora a SNS ce zavrsiti kao i DS, u istoriju. Ovoj zemlji treba napredak, hleba, zaposljavanja, a ne mitova o Kosovu.

Marinela

pre 11 godina

Imajte na umu da su tamo nasi koreni i nasa istorija,neodstupajte ni pedalj,velika odgovornost je na Nikolicu sta god da se desi bice nezadovoljnih,ali on treba da misli na srpski narod kao i do sada i da se bori za njega.Tomo nedaj da nam cepaju zemlju.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

SVI,,obavešteni,,o sadržaju platforme,a niko je još nije ni video ni pročtao,ALI su ,,Za,,,kao potpisnici nekada blanko listića u SRS.Taj ,,princip,,još važi samo kod ,,supepatrijota,,iz 90,tih.Alal vam pamćenje.Valjda ćete s ovim sutra da nahranite decu i platite sve obaveze,a onima bez posla će biti ,,ogromna satisfakcija,,.

branko

pre 11 godina

Platforma mora da bude dokument koja će sadržati ciljeve ispod kojih Srbija nebi smela da ide. Nadamo se da će se postići konsenzus jer samo jedinstveni možemo ostvariti željene ciljeve.

grunf

pre 11 godina

i evo jos jednog dana gde su vesti o kosovu udarne. Valjda ce osvanuti i taj dan kada nista o kosovu necemo cuti, i kada ce tema biti nesto sto je vazno za gradjane ove zemlje - npr. ekonomija, zdravlje, deca...

perica

pre 11 godina

Tomo , sam dragi Isus tebe je poslao u zadnji cas i niko ti nece zameriti na pokusaj mirnog resenja, mada i ti i svi mi znamo o cemu se radi! Zaato pored pokusaja mirnog resenja ekonomski ojacaj Srbiju i pripremi plan "B" ! Srecni praznici svima koji znaju sta brane !

Natalija

pre 11 godina

Podržavam napore predsednika Nikolića da se rešava Kosmetski problem i za svaku je pohvalu što će se susresti i sa ministrima na sednici vlade. Ne postoji idealno rešenje za KiM a ovo što je izneo predsednik u platformi zaista jeste neka crvena linija države Srbije, i trebalo bi svi da prihvate platformu kao nacionalni dokument.

Niksha

pre 11 godina

To sto se Predsednik pojavljuje na sednici vlade pokazuje njegovu resenost da se postigne konsenzus oko tako vaznog pitanja i da se krene u njegovo resavanje.
To je to, i dobro je da je tako.

jovaN

pre 11 godina

Najzad se kompletan državni vrh uključuje u rešavanje višegodišnjeg problema. Crvene linije su jasno postavljene, na Vladi i Skupštini je da daju svoj sud i legitimitet Platformi.

jova

pre 11 godina

@(stanisa, 7. januar 2013 23:59), @(maja, 7. januar 2013 23:57), @(Razocarani Demokrata, 7. januar 2013 23:31), @(Gricko, 7. januar 2013 23:02), @(zona, 7. januar 2013 22:03)

Aman ljudi, kakve su vam ovo patetične poruke?! Što reče neko, poruke "po zadatku". Povraća mi se načisto. Ako nemate išta da kažete, bolje ćutite, a to poručite i vašem predsedniku koji vas tovari da radite ovo što radite, jer svaki put kada zine, cela nacija potone metar dublje, pa i vi sa njom.

Sutra neće biti ništa na skupštini, još jedan izgubljen dan.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Uvređeni Vojvoda u kontroli Vlade. Nešto novo, ništa dobro. U ovoj Vladi rade Dačić i Vučić. Ostali su zajedno sa državnim sekretarima, pomoćnicima, šefovima kabineta u podebelom zimskom snu, plaćenom naravno.

milentije

pre 11 godina

Ako se Srbi ujedine po ovom pitanju , uskoro ce krenuti opsti proces sloge , uzajamnog postovanja i zajednistva.U tom slucaju , mnoge ce se stvari okrenuti na bolje. Dakle , ima nade.

jokanović

pre 11 godina

Predsednik Nikolić se kao pravi patriota bori za svakou mogućnost da se Srbiji ukaže poverenje i poštovanje koje zaslužuje. Nadam se da će Vlast uspeti da izvuče maksimum iz situacije u kojoj se, nažalost u ovom trenutku nalazimo. Samo slepi mogu preći preko rada sadašnje Vlade. Pozdrav!

stanisa

pre 11 godina

Treba istrajati u ovoj borbi, verujem da će napori Vlade izdejstvovati bolji položaj za sve Srbe i Srbiju. Podrška državnom vrhu i gospodinu Nikoliću !!!

profesor

pre 11 godina

Cirkus se nastavlja,a kraj se zna.Ajde jos malo da se zaludjujemo i gubimo vreme,posto nemamo nikakvo resenje za ekonomsku situaciju i svu tragiku u kojoj se ova zemlja nalazi.Kosovo kao izgovor za sve.Ajde da se svi mi ovde u Srbiji konzerviramo i da cekamo,samo ne znam sta.22 godine ratova,inflacija,sankcija,placki,bombardovanja,ajde gospodo politicari kazite koliko jos treba da se zrtvujemo za vas,jer vi ste ti koji su nas dovde i doveli.

bezimena

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.
(L. Laban, 7. januar 2013 22:07)

Kosovo nije potrebno ni Srbiji, u bilo kom obliku, i oko toga bi se jedino mogao postići konsenzus sa gradjanima, ali i sa "ostatkom" sveta, jer drugačije očigledno nikako ne ide!

ŠTA JE SA EKONOMIJOM, kao pitanjem svih pitanja???

Buvica

pre 11 godina

Mislim da je najgora osobina koju jedan narod može da ima je gubljenje nade! Čini mi se da više ništa ne može da se prihvati kao nešto dobro već svi po navici odmah govore da je loše... Moje mišljenje je da nemamo ni vremena a ni ništa više da izgubimo pa dajte da pokušamo i sa platformom.

maja

pre 11 godina

Kad je najteže moramo da verujemo i podržavamo one koji su sposobni da se izbore za ono u šta verujemo. Pozdravljam zalaganje vlasti i nadam se da će postići rezultate.

Gricko

pre 11 godina

Došlo je vreme da se mi kao narod konačno ujedinimo i zajedno krenemo da branimo nešto što su neki prethodnici uništavali godinama... Ako je to platforma neka bude, jer u ovom trenutku je svako rešenje bolje nego da ga nema!

Emocije u srce, Mozak u glavu!

pre 11 godina

Sednica Vlade sa 3 tacke:
1. Gde nam je bio mozak na Vidovdan 1989.?
2. Gde nam je bio mozak u Rambujeu?
3. Platforma po Ahtisariju
Meni se cini da je Dacicu i Vucicu sve jasno, Tomi jos uvek ne!

marko

pre 11 godina

Izabra narod jos vece lazove i prevarante. Krv ste pili Tadicu, te nesposoban te ne radi dobro za drzavu. Sad cemo da vas vidimo. E moj Nikolicu, pa sta si mislio da ce tebe vise postovati. Narod je gladan a vi pricate price u koje ni sami ne verujete.

zoran

pre 11 godina

Ne mlatite praznu slamu nego ako išta znate pokušajte ovom narodu da omogućite da počne negde nešto da radi i koliko toliko normalnije da živi. Od prošlog leta sa kim god pričam samo se čuje: "Da mi je negde da zapalim odavde, da mi je da odvalim pedalu... I to što dalje"

Mislite o tome. I vas nekoliko koji ostavljate ovde komentare po zadatku, isto.

L. Laban

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.

Stela R

pre 11 godina

Srbija treba da pokaže jedinstvo u ovom sudbonosnom trenutku.Platformu treba da usvoje sve političke stranke,samo tako će pokazati da su nacionalni interesi iznad svih ostalih.Krajnje je vreme da svi shvate da samo jedinstvenim stavom možemo obezbediti Srbima na Kosovu opstanak.

Emocije u srce, Mozak u glavu!

pre 11 godina

Sednica Vlade sa 3 tacke:
1. Gde nam je bio mozak na Vidovdan 1989.?
2. Gde nam je bio mozak u Rambujeu?
3. Platforma po Ahtisariju
Meni se cini da je Dacicu i Vucicu sve jasno, Tomi jos uvek ne!

marko

pre 11 godina

Izabra narod jos vece lazove i prevarante. Krv ste pili Tadicu, te nesposoban te ne radi dobro za drzavu. Sad cemo da vas vidimo. E moj Nikolicu, pa sta si mislio da ce tebe vise postovati. Narod je gladan a vi pricate price u koje ni sami ne verujete.

zoran

pre 11 godina

Ne mlatite praznu slamu nego ako išta znate pokušajte ovom narodu da omogućite da počne negde nešto da radi i koliko toliko normalnije da živi. Od prošlog leta sa kim god pričam samo se čuje: "Da mi je negde da zapalim odavde, da mi je da odvalim pedalu... I to što dalje"

Mislite o tome. I vas nekoliko koji ostavljate ovde komentare po zadatku, isto.

profesor

pre 11 godina

Cirkus se nastavlja,a kraj se zna.Ajde jos malo da se zaludjujemo i gubimo vreme,posto nemamo nikakvo resenje za ekonomsku situaciju i svu tragiku u kojoj se ova zemlja nalazi.Kosovo kao izgovor za sve.Ajde da se svi mi ovde u Srbiji konzerviramo i da cekamo,samo ne znam sta.22 godine ratova,inflacija,sankcija,placki,bombardovanja,ajde gospodo politicari kazite koliko jos treba da se zrtvujemo za vas,jer vi ste ti koji su nas dovde i doveli.

bezimena

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.
(L. Laban, 7. januar 2013 22:07)

Kosovo nije potrebno ni Srbiji, u bilo kom obliku, i oko toga bi se jedino mogao postići konsenzus sa gradjanima, ali i sa "ostatkom" sveta, jer drugačije očigledno nikako ne ide!

ŠTA JE SA EKONOMIJOM, kao pitanjem svih pitanja???

jova

pre 11 godina

@(stanisa, 7. januar 2013 23:59), @(maja, 7. januar 2013 23:57), @(Razocarani Demokrata, 7. januar 2013 23:31), @(Gricko, 7. januar 2013 23:02), @(zona, 7. januar 2013 22:03)

Aman ljudi, kakve su vam ovo patetične poruke?! Što reče neko, poruke "po zadatku". Povraća mi se načisto. Ako nemate išta da kažete, bolje ćutite, a to poručite i vašem predsedniku koji vas tovari da radite ovo što radite, jer svaki put kada zine, cela nacija potone metar dublje, pa i vi sa njom.

Sutra neće biti ništa na skupštini, još jedan izgubljen dan.

grunf

pre 11 godina

i evo jos jednog dana gde su vesti o kosovu udarne. Valjda ce osvanuti i taj dan kada nista o kosovu necemo cuti, i kada ce tema biti nesto sto je vazno za gradjane ove zemlje - npr. ekonomija, zdravlje, deca...

ljubitelj burleski

pre 11 godina

SVI,,obavešteni,,o sadržaju platforme,a niko je još nije ni video ni pročtao,ALI su ,,Za,,,kao potpisnici nekada blanko listića u SRS.Taj ,,princip,,još važi samo kod ,,supepatrijota,,iz 90,tih.Alal vam pamćenje.Valjda ćete s ovim sutra da nahranite decu i platite sve obaveze,a onima bez posla će biti ,,ogromna satisfakcija,,.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Uvređeni Vojvoda u kontroli Vlade. Nešto novo, ništa dobro. U ovoj Vladi rade Dačić i Vučić. Ostali su zajedno sa državnim sekretarima, pomoćnicima, šefovima kabineta u podebelom zimskom snu, plaćenom naravno.

Lala

pre 11 godina

Smejurija od "platforme"! Ako se tako nesto usvoji na prolece eto novih izbora a SNS ce zavrsiti kao i DS, u istoriju. Ovoj zemlji treba napredak, hleba, zaposljavanja, a ne mitova o Kosovu.

stanisa

pre 11 godina

Treba istrajati u ovoj borbi, verujem da će napori Vlade izdejstvovati bolji položaj za sve Srbe i Srbiju. Podrška državnom vrhu i gospodinu Nikoliću !!!

maja

pre 11 godina

Kad je najteže moramo da verujemo i podržavamo one koji su sposobni da se izbore za ono u šta verujemo. Pozdravljam zalaganje vlasti i nadam se da će postići rezultate.

Gricko

pre 11 godina

Došlo je vreme da se mi kao narod konačno ujedinimo i zajedno krenemo da branimo nešto što su neki prethodnici uništavali godinama... Ako je to platforma neka bude, jer u ovom trenutku je svako rešenje bolje nego da ga nema!

L. Laban

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.

Stela R

pre 11 godina

Srbija treba da pokaže jedinstvo u ovom sudbonosnom trenutku.Platformu treba da usvoje sve političke stranke,samo tako će pokazati da su nacionalni interesi iznad svih ostalih.Krajnje je vreme da svi shvate da samo jedinstvenim stavom možemo obezbediti Srbima na Kosovu opstanak.

Buvica

pre 11 godina

Mislim da je najgora osobina koju jedan narod može da ima je gubljenje nade! Čini mi se da više ništa ne može da se prihvati kao nešto dobro već svi po navici odmah govore da je loše... Moje mišljenje je da nemamo ni vremena a ni ništa više da izgubimo pa dajte da pokušamo i sa platformom.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Vlada ga je prihvatila i potpisala, a Skupstina republike Srbije ratifikovala Kumanovski sporazum kojim se Srbija jednom zauvek resila Kosova.
Na cemu sad insistira Nikolic? Zasto on pribegava besmislenim avanturama a izbegava svoje drzavnicke duznosti i obaveze da Srbiju izvede iz skoro bezizlazne situacije.

Макаров

pre 11 godina

>"Nikolić danas na sednici Vlade"<

*СИГУРНО су главне теме на седници ; ЗАПОШЉАВАЊЕ, ЕКОНОМИЈА, РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, ... или јопет фамозна "платформа"!?


ЗАПОШЉАВАЊЕ , Економија, развој , повећање бедног минималца, плаћање додатака за Топли оброк и Превоз ( на руке, да народ преживи ) то су ПРАВЕ теме, ... а не сулуди драмски програм у вези "уцена без граница" Бриселске олигахије!

Sergije Miletic

pre 11 godina

Platforma je upravo ono sto Srbija NE MOZE DA OSTVARI.Zato nije ni objavljena.Ona sluzi kao alibi onima zbog kojih smo izgubili Kosovo,a sada sede u vlasti.Trazi se od nas saglasnost,da se zakunemo,da nije izgubljeno ono sto je izgubljeno.Ona sadrzi laz DA JOS NISTA NIJE RESENO i da je moguce pregovarati o statusu i politickim pitanjima sa Albancima.(A da i medjunarodna zajednica ima za to razumevanja.)To je Nikolicu pokrice za odugovlacenje,neprimenjivanje dogovorenog i potpisanog i eventualni prekid pregovora Pristine i Beograda.
Jedinstvo se trazi kao paravan da se sakriju svi oni koji nece pomak u kosovskoj politici,jer im Kosovo sluzi samo kao sredstvo vladavine i opstanka na vlasti.

Natalija

pre 11 godina

Podržavam napore predsednika Nikolića da se rešava Kosmetski problem i za svaku je pohvalu što će se susresti i sa ministrima na sednici vlade. Ne postoji idealno rešenje za KiM a ovo što je izneo predsednik u platformi zaista jeste neka crvena linija države Srbije, i trebalo bi svi da prihvate platformu kao nacionalni dokument.

perica

pre 11 godina

Tomo , sam dragi Isus tebe je poslao u zadnji cas i niko ti nece zameriti na pokusaj mirnog resenja, mada i ti i svi mi znamo o cemu se radi! Zaato pored pokusaja mirnog resenja ekonomski ojacaj Srbiju i pripremi plan "B" ! Srecni praznici svima koji znaju sta brane !

Maxic78

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.

vodoinstalater

pre 11 godina

Đavo kad nema posla on uzme kantar i metar pa meri koliko mu je težak i dugačak.

Učinak ovih "novih" - STARIH jednako nula! Osim nekoliko spektakularnih-navodnih hapšenja, koja će se završiti odbranom sa slobode, oslobađanjem zbog nedostatka dokaza i na kraju naplatom odštete iz tankog budžeta, NIŠTA KORISNO nismo videli a evo preguraše pola godine kako su postali Murta umesto Kurte.

SDvim punoglavcima koji im veruju i koji su glasali za njih želim Srećnu Novu Godinu jer će im (nam) puno, puno sreće trebati da opet Ameri ne krenu da praše sa neba...

markovaldo

pre 11 godina

KAKVA platforma kakvi bakraci. So puta menjana, kracena, brisana, a Dacic se prvi prema njoj odnosi kao prema toalet papiru. Naredile mu amerikano-koferce ambasadori da sto vise razvodnjava pitanje platforme i ostalih BLA BLA dokumenata koje Nikolic pise "celog zivota" kako sam rece.

d.j.

pre 11 godina

Krajnje je vreme bilo da Predsednik dodje na senicu vlade jer je ista izgubila kompas.Tri put ura za Nikolica sa kojim sam provodio vreme na omladinskim radnim akcijama,gde mi je merio skarpe i kubike iskopane zemlje.

Marinela

pre 11 godina

Imajte na umu da su tamo nasi koreni i nasa istorija,neodstupajte ni pedalj,velika odgovornost je na Nikolicu sta god da se desi bice nezadovoljnih,ali on treba da misli na srpski narod kao i do sada i da se bori za njega.Tomo nedaj da nam cepaju zemlju.

Milica

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.
(Maxic78, 8. januar 2013 09:29)

Baš i ja to pomislih, a onda shvatih da kako su krenuli, opozicija im ni ne treba...
S druge strane, ko osim njih ima svo ovo vreme sveta da se bavi podizanjem iz mrtvih...

jokanović

pre 11 godina

Predsednik Nikolić se kao pravi patriota bori za svakou mogućnost da se Srbiji ukaže poverenje i poštovanje koje zaslužuje. Nadam se da će Vlast uspeti da izvuče maksimum iz situacije u kojoj se, nažalost u ovom trenutku nalazimo. Samo slepi mogu preći preko rada sadašnje Vlade. Pozdrav!

milentije

pre 11 godina

Ako se Srbi ujedine po ovom pitanju , uskoro ce krenuti opsti proces sloge , uzajamnog postovanja i zajednistva.U tom slucaju , mnoge ce se stvari okrenuti na bolje. Dakle , ima nade.

jovaN

pre 11 godina

Najzad se kompletan državni vrh uključuje u rešavanje višegodišnjeg problema. Crvene linije su jasno postavljene, na Vladi i Skupštini je da daju svoj sud i legitimitet Platformi.

branko

pre 11 godina

Platforma mora da bude dokument koja će sadržati ciljeve ispod kojih Srbija nebi smela da ide. Nadamo se da će se postići konsenzus jer samo jedinstveni možemo ostvariti željene ciljeve.

Slavica

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i Metohije potrebno je jedinstvo svih stranaka,podrzati rad predsednika jer je u interesu svih,samo sa jedinstvom i zajednickim radom i naporima pronace se resenje.

Vessna5

pre 11 godina

I ranije je bilo dozvoljeno predsedniku Srbije da dolazi na sednicu Skupstine ali mu je bilo lakse da odlucuje sms-om. Nekad i sad, Tadic i Nikolic.

Niksha

pre 11 godina

To sto se Predsednik pojavljuje na sednici vlade pokazuje njegovu resenost da se postigne konsenzus oko tako vaznog pitanja i da se krene u njegovo resavanje.
To je to, i dobro je da je tako.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je dobra praksa da Vlda i predsednik države o nekim značajnim pitanjima razgovaraju zajedno. Jedino ako postoji jedinstvo oko važnih pitanja može se očekivati i uspeh u realizaciji dogovorenog.

Teodor

pre 11 godina

Kosovsko pitanje je veoma važno za Srbiju i jedinstven stav vrha države je veoma bitan. Pogotovo što sledi usvajanje rezulucije u Skupštini. Ovo je dokument kojim se definišu ponašanja pregovarača i vlade u razgovorima sa Prištinom i važno je da vrh države i vlada jedinstveno stoje iza toga.

Popadić

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potrebno jedinstvo i široki konsenzus. Platforma je dobar okvir za pronalazak održivog rešenja, a ti je valjda u interesu i Albanaca i Srba.

Jolica

pre 11 godina

Ajde, da cujemo sta ima da kaze Predsednik, skupstinska vecina i opozicija. Pa da se presece. Ko radi, a ko trabunja. Za sada, pohvala ide samo zbog dolazenja Nikolica u Skupstinu. Valjda ce i sefovih poslanickih grupa isto da ucine.

Muzicar

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.
Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

Aleksandar

pre 11 godina

Nadam se da će tekst Platformr biti usvojen. To bi nam garantovala da u vrhu postoji saglasnost kad je Kosovo u pitanju. Nikolić nije deo pregovaračkog tima, ali ima jasnu vizuju kako promeniti sutuaciju u našu korist, makar malo.

Lazar

pre 11 godina

Nikolić je marljivo radio na Platformi, videćemo šta o njoj misli vlada. Bitno je da su oko nje jedinstveni, da je ubuduće poštuju u pregovorima i da o svemu obaveštavaju javnost.

Uča

pre 11 godina

Potpuno je u redu da dobro razamisle o platformi i svim ostalim pitanjima vezanim za Kosovo. Jedan od najvećih problema je rešavanje situacije tamo i bolje je dobro promisliti...

Rade

pre 11 godina

Svesni smo da o Kosovu odlučuju mnogi - ne samo mi i Priština, već i Amerika i EU. Dorade Platforme su i rađene zbog neslaganja velikih. Siguran sam da je nađeno rešenje koje njih neće ljutiti, anama daje nadu da ćemo nešto učiniti.

Kosarkas

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

Земунац

pre 11 godina

Ако је Платформа основ за Резолуцију, а Председник државе каже да јесте, онда сматрам да је она добар полазни основ. Уколико би била прихваћена од великих сила, имали бисмо разлога за задовољство.

greyhound

pre 11 godina

Tek da podsetim one koji su zaboravili - nije Kosovo izgubljeno za ovih 12 godina, nego onda kada su Nikolic-Vucic-Dacic poslednji put bili zajedno na vlasti. To se zavrsilo bombardovanjem i Kumanovskim sporazum, a kako ce sada ne znam.
Toma nudi Albancima vrapca na grani, a oni imaju vec goluba u ruci. Ako se bude insistiralo na Tominoj platformi to znaci i kraj pregovora, ali onda ne vidim kako ce to da ojaca poziciju Srbije.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bože, kad čitam vaše SNS komentare, ne mogu da verujem da vas svakodnevno srećem na ulici, u prodavnici...Da li vi stvarno verujete to što pišete?

Mikeli

pre 11 godina

Sto pre moramo da postignemo saglasnost oko ovog pitanja jer kosovski Albanci i dalje sprovode teror kako nad Srbima koji zive dole tako i nad ljudima koji bi zeleli da odu i posete Kosovo i Metohiju. Na svaka 2 meseca nasi predstavnici se isteruju sa Kosova i Metohije ili im se uopste ne daje dozovola da odu na KiM kao sto je bio slucaj sa predsednikom za Bozic. O kakvim mi onda sporazumima treba da raspravljamo sa njima.

MilCheBG

pre 11 godina

Pratim Skupstinu sigurno u poslednjih 10-tak godina, redovno. Ono sto mi je najvise smetalo je premali broj dolazaka predsednika Srbije u Skupstinu. Nadam se da ce se to promeniti. Podrzavam Nikolica u ovoj odluci, a platforma...Najpre da je cujem, saslusam i njega i opoziciju.

Niksha

pre 11 godina

Naravno da prisustvuje.Potrebno je jedinstvo oko resavanja ovako vaznog pitanja.Tomislav Nikolic je obecao da ce uraditi sve sto moze, i on to cini..

sanja

pre 11 godina

Mislim da bi vlada stvarno trebala prihvatiti platformu jer je prvenstveno u interesu Srbije i naroda na Kosovu.nesmemo dozvoliti da se nastavi politika kao prethodnih 12 godina.Jer ono što smogli tada u vezi Kosova danas više ne možemo!

marre

pre 11 godina

Kada je u pitanju KiM tu moramo da budemo jedinstveni, a koliko vidim ova vlada je za razliku od prethodne presla u konkretno resavanje pitanja KiM.

MILAN

pre 11 godina

Usvajanjem rezolucije jedinstveno je nešto što treba pozdraviti i prisustvo predsednika je velika stvar da se konačno svi zajedno borimo za jedan stav i od njega ne odustanemo.

Black Berry

pre 11 godina

Dobro je pa na celu drzave imamo postenog i odgovornog predsednika koji cini sve za svoj narod, pokusava da spase ono malo sto je ostalo i sto prethodnici nisu poklonili i unistili. Svaka cast i puna podrska predsedniku.

Oritija

pre 11 godina

Platforma jeste rešenje za nacionalni problem. Platformom možemo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet. platforma kao rezolucija ništa ne znači, ali kao dokument znači. Vlada Republike Srbije mora prihvatiti Platformu kao takvu, i ne treba ništa menjati. SAD je prihvatila Platformu kao rešenje ali ne i EU. Ukoliko EU ne prihvati Platformu kao rešenje Srbija treba da se okrene Rusiji i SAD.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Konacno da se i mi Srbi ujedinimo i da pocnemo da radimo nesto kako treba!Jeste da u svakom zitu ima kukolja ,ali treba slozno da istupamo pred celim svetom,pokazemo jedinstvo i dostojanstvo u borbi za suverenitet i teritorijalni integritet!Ostaje samo zal sto se do ovakvog resenja nije doslo ranije jer bismo tada mogli mnogo vise dobiti,bile bi izbegnute nepotrebne zrtve srpskog zivlja na KIM-u...No,kakva je politika bila,dobro je da smo i ovde gde jesmo!Samo napred i treba istrajati do kraja!

Rajko

pre 11 godina

Oko Platforme moraju biti jedinstveni, podržati je. Jedino tako i Rezolucija može biti usvojena u skupštini. Nikolić je sigurno odmerio svaku rečenicu i da će sada verovatno biti prihvatljivija i za zapad.

Popara

pre 11 godina

Necu reci 'alal vera' ili 'bravo', vec - tako treba, to je duznost, jer predsednik si gradjana. A to sto konacno neko ima petlju da se pojavi pred poslanicima, zasluzuje pocast.

AVE CEZARE

pre 11 godina

Nastavljeno je zalaganje citavog drzavnog vrha oko resenja Kosova i Metohije. Bespotrebne provokacije sa albanske strane samo odlazu resenje citavog problema, i stete obema stranama i stvarno ne znam sto im to treba. Provokacija nikad nikome nista dobro nije donela, pogotovo u politici.

xh hasani

pre 11 godina

bas bi hteo da se obratim gospodinu dacicu i nikolicu koi manevrirahu sa svom narodu iobecavaju llazni program protiv kosovu to nije reolno ali trebaju da se opamete i da pregovaraju sa albancima o pomirenje i da se povuce sa kosovo i da pocne razgovarati na mirnim nacinom pozdravxh hasani

maja

pre 11 godina

Kad je najteže moramo da verujemo i podržavamo one koji su sposobni da se izbore za ono u šta verujemo. Pozdravljam zalaganje vlasti i nadam se da će postići rezultate.

stanisa

pre 11 godina

Treba istrajati u ovoj borbi, verujem da će napori Vlade izdejstvovati bolji položaj za sve Srbe i Srbiju. Podrška državnom vrhu i gospodinu Nikoliću !!!

Stela R

pre 11 godina

Srbija treba da pokaže jedinstvo u ovom sudbonosnom trenutku.Platformu treba da usvoje sve političke stranke,samo tako će pokazati da su nacionalni interesi iznad svih ostalih.Krajnje je vreme da svi shvate da samo jedinstvenim stavom možemo obezbediti Srbima na Kosovu opstanak.

Gricko

pre 11 godina

Došlo je vreme da se mi kao narod konačno ujedinimo i zajedno krenemo da branimo nešto što su neki prethodnici uništavali godinama... Ako je to platforma neka bude, jer u ovom trenutku je svako rešenje bolje nego da ga nema!

L. Laban

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.

Buvica

pre 11 godina

Mislim da je najgora osobina koju jedan narod može da ima je gubljenje nade! Čini mi se da više ništa ne može da se prihvati kao nešto dobro već svi po navici odmah govore da je loše... Moje mišljenje je da nemamo ni vremena a ni ništa više da izgubimo pa dajte da pokušamo i sa platformom.

Natalija

pre 11 godina

Podržavam napore predsednika Nikolića da se rešava Kosmetski problem i za svaku je pohvalu što će se susresti i sa ministrima na sednici vlade. Ne postoji idealno rešenje za KiM a ovo što je izneo predsednik u platformi zaista jeste neka crvena linija države Srbije, i trebalo bi svi da prihvate platformu kao nacionalni dokument.

perica

pre 11 godina

Tomo , sam dragi Isus tebe je poslao u zadnji cas i niko ti nece zameriti na pokusaj mirnog resenja, mada i ti i svi mi znamo o cemu se radi! Zaato pored pokusaja mirnog resenja ekonomski ojacaj Srbiju i pripremi plan "B" ! Srecni praznici svima koji znaju sta brane !

Niksha

pre 11 godina

To sto se Predsednik pojavljuje na sednici vlade pokazuje njegovu resenost da se postigne konsenzus oko tako vaznog pitanja i da se krene u njegovo resavanje.
To je to, i dobro je da je tako.

jokanović

pre 11 godina

Predsednik Nikolić se kao pravi patriota bori za svakou mogućnost da se Srbiji ukaže poverenje i poštovanje koje zaslužuje. Nadam se da će Vlast uspeti da izvuče maksimum iz situacije u kojoj se, nažalost u ovom trenutku nalazimo. Samo slepi mogu preći preko rada sadašnje Vlade. Pozdrav!

branko

pre 11 godina

Platforma mora da bude dokument koja će sadržati ciljeve ispod kojih Srbija nebi smela da ide. Nadamo se da će se postići konsenzus jer samo jedinstveni možemo ostvariti željene ciljeve.

Marinela

pre 11 godina

Imajte na umu da su tamo nasi koreni i nasa istorija,neodstupajte ni pedalj,velika odgovornost je na Nikolicu sta god da se desi bice nezadovoljnih,ali on treba da misli na srpski narod kao i do sada i da se bori za njega.Tomo nedaj da nam cepaju zemlju.

milentije

pre 11 godina

Ako se Srbi ujedine po ovom pitanju , uskoro ce krenuti opsti proces sloge , uzajamnog postovanja i zajednistva.U tom slucaju , mnoge ce se stvari okrenuti na bolje. Dakle , ima nade.

jovaN

pre 11 godina

Najzad se kompletan državni vrh uključuje u rešavanje višegodišnjeg problema. Crvene linije su jasno postavljene, na Vladi i Skupštini je da daju svoj sud i legitimitet Platformi.

marko

pre 11 godina

Izabra narod jos vece lazove i prevarante. Krv ste pili Tadicu, te nesposoban te ne radi dobro za drzavu. Sad cemo da vas vidimo. E moj Nikolicu, pa sta si mislio da ce tebe vise postovati. Narod je gladan a vi pricate price u koje ni sami ne verujete.

Emocije u srce, Mozak u glavu!

pre 11 godina

Sednica Vlade sa 3 tacke:
1. Gde nam je bio mozak na Vidovdan 1989.?
2. Gde nam je bio mozak u Rambujeu?
3. Platforma po Ahtisariju
Meni se cini da je Dacicu i Vucicu sve jasno, Tomi jos uvek ne!

bezimena

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potreban što širi konsenzus. Poslednji događaji vezani za Predsednika Nikolića govore da KiM nije politički sazrelo, a mislim i da svet polako shvata to da KiM u ovom obliku nikome nije potrebno, posebno ne EU.
(L. Laban, 7. januar 2013 22:07)

Kosovo nije potrebno ni Srbiji, u bilo kom obliku, i oko toga bi se jedino mogao postići konsenzus sa gradjanima, ali i sa "ostatkom" sveta, jer drugačije očigledno nikako ne ide!

ŠTA JE SA EKONOMIJOM, kao pitanjem svih pitanja???

profesor

pre 11 godina

Cirkus se nastavlja,a kraj se zna.Ajde jos malo da se zaludjujemo i gubimo vreme,posto nemamo nikakvo resenje za ekonomsku situaciju i svu tragiku u kojoj se ova zemlja nalazi.Kosovo kao izgovor za sve.Ajde da se svi mi ovde u Srbiji konzerviramo i da cekamo,samo ne znam sta.22 godine ratova,inflacija,sankcija,placki,bombardovanja,ajde gospodo politicari kazite koliko jos treba da se zrtvujemo za vas,jer vi ste ti koji su nas dovde i doveli.

Slavica

pre 11 godina

Po pitanju Kosova i Metohije potrebno je jedinstvo svih stranaka,podrzati rad predsednika jer je u interesu svih,samo sa jedinstvom i zajednickim radom i naporima pronace se resenje.

Vessna5

pre 11 godina

I ranije je bilo dozvoljeno predsedniku Srbije da dolazi na sednicu Skupstine ali mu je bilo lakse da odlucuje sms-om. Nekad i sad, Tadic i Nikolic.

d.j.

pre 11 godina

Krajnje je vreme bilo da Predsednik dodje na senicu vlade jer je ista izgubila kompas.Tri put ura za Nikolica sa kojim sam provodio vreme na omladinskim radnim akcijama,gde mi je merio skarpe i kubike iskopane zemlje.

MilCheBG

pre 11 godina

Pratim Skupstinu sigurno u poslednjih 10-tak godina, redovno. Ono sto mi je najvise smetalo je premali broj dolazaka predsednika Srbije u Skupstinu. Nadam se da ce se to promeniti. Podrzavam Nikolica u ovoj odluci, a platforma...Najpre da je cujem, saslusam i njega i opoziciju.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je dobra praksa da Vlda i predsednik države o nekim značajnim pitanjima razgovaraju zajedno. Jedino ako postoji jedinstvo oko važnih pitanja može se očekivati i uspeh u realizaciji dogovorenog.

Kosarkas

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

zoran

pre 11 godina

Ne mlatite praznu slamu nego ako išta znate pokušajte ovom narodu da omogućite da počne negde nešto da radi i koliko toliko normalnije da živi. Od prošlog leta sa kim god pričam samo se čuje: "Da mi je negde da zapalim odavde, da mi je da odvalim pedalu... I to što dalje"

Mislite o tome. I vas nekoliko koji ostavljate ovde komentare po zadatku, isto.

Maxic78

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.

Teodor

pre 11 godina

Kosovsko pitanje je veoma važno za Srbiju i jedinstven stav vrha države je veoma bitan. Pogotovo što sledi usvajanje rezulucije u Skupštini. Ovo je dokument kojim se definišu ponašanja pregovarača i vlade u razgovorima sa Prištinom i važno je da vrh države i vlada jedinstveno stoje iza toga.

Aleksandar

pre 11 godina

Nadam se da će tekst Platformr biti usvojen. To bi nam garantovala da u vrhu postoji saglasnost kad je Kosovo u pitanju. Nikolić nije deo pregovaračkog tima, ali ima jasnu vizuju kako promeniti sutuaciju u našu korist, makar malo.

Popadić

pre 11 godina

Srbiji je po pitanju KiM potrebno jedinstvo i široki konsenzus. Platforma je dobar okvir za pronalazak održivog rešenja, a ti je valjda u interesu i Albanaca i Srba.

Muzicar

pre 11 godina

Prisustvo predsednika samo potvrdjuje da smo kao drzava spremni da se uhvatimo u kostac sa jednim od najvecih problema koji imamo i da napravimo konsenzus oko platforme za resavanje istog.
Vreme je da se ujedinimo, i da sve odluke koje se ticu nase sudbine donosimo zajedno.

Lazar

pre 11 godina

Nikolić je marljivo radio na Platformi, videćemo šta o njoj misli vlada. Bitno je da su oko nje jedinstveni, da je ubuduće poštuju u pregovorima i da o svemu obaveštavaju javnost.

Rade

pre 11 godina

Svesni smo da o Kosovu odlučuju mnogi - ne samo mi i Priština, već i Amerika i EU. Dorade Platforme su i rađene zbog neslaganja velikih. Siguran sam da je nađeno rešenje koje njih neće ljutiti, anama daje nadu da ćemo nešto učiniti.

Rajko

pre 11 godina

Oko Platforme moraju biti jedinstveni, podržati je. Jedino tako i Rezolucija može biti usvojena u skupštini. Nikolić je sigurno odmerio svaku rečenicu i da će sada verovatno biti prihvatljivija i za zapad.

Jolica

pre 11 godina

Ajde, da cujemo sta ima da kaze Predsednik, skupstinska vecina i opozicija. Pa da se presece. Ko radi, a ko trabunja. Za sada, pohvala ide samo zbog dolazenja Nikolica u Skupstinu. Valjda ce i sefovih poslanickih grupa isto da ucine.

Popara

pre 11 godina

Necu reci 'alal vera' ili 'bravo', vec - tako treba, to je duznost, jer predsednik si gradjana. A to sto konacno neko ima petlju da se pojavi pred poslanicima, zasluzuje pocast.

marre

pre 11 godina

Kada je u pitanju KiM tu moramo da budemo jedinstveni, a koliko vidim ova vlada je za razliku od prethodne presla u konkretno resavanje pitanja KiM.

jova

pre 11 godina

@(stanisa, 7. januar 2013 23:59), @(maja, 7. januar 2013 23:57), @(Razocarani Demokrata, 7. januar 2013 23:31), @(Gricko, 7. januar 2013 23:02), @(zona, 7. januar 2013 22:03)

Aman ljudi, kakve su vam ovo patetične poruke?! Što reče neko, poruke "po zadatku". Povraća mi se načisto. Ako nemate išta da kažete, bolje ćutite, a to poručite i vašem predsedniku koji vas tovari da radite ovo što radite, jer svaki put kada zine, cela nacija potone metar dublje, pa i vi sa njom.

Sutra neće biti ništa na skupštini, još jedan izgubljen dan.

Lala

pre 11 godina

Smejurija od "platforme"! Ako se tako nesto usvoji na prolece eto novih izbora a SNS ce zavrsiti kao i DS, u istoriju. Ovoj zemlji treba napredak, hleba, zaposljavanja, a ne mitova o Kosovu.

Niksha

pre 11 godina

Naravno da prisustvuje.Potrebno je jedinstvo oko resavanja ovako vaznog pitanja.Tomislav Nikolic je obecao da ce uraditi sve sto moze, i on to cini..

sanja

pre 11 godina

Mislim da bi vlada stvarno trebala prihvatiti platformu jer je prvenstveno u interesu Srbije i naroda na Kosovu.nesmemo dozvoliti da se nastavi politika kao prethodnih 12 godina.Jer ono što smogli tada u vezi Kosova danas više ne možemo!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Uvređeni Vojvoda u kontroli Vlade. Nešto novo, ništa dobro. U ovoj Vladi rade Dačić i Vučić. Ostali su zajedno sa državnim sekretarima, pomoćnicima, šefovima kabineta u podebelom zimskom snu, plaćenom naravno.

grunf

pre 11 godina

i evo jos jednog dana gde su vesti o kosovu udarne. Valjda ce osvanuti i taj dan kada nista o kosovu necemo cuti, i kada ce tema biti nesto sto je vazno za gradjane ove zemlje - npr. ekonomija, zdravlje, deca...

ljubitelj burleski

pre 11 godina

SVI,,obavešteni,,o sadržaju platforme,a niko je još nije ni video ni pročtao,ALI su ,,Za,,,kao potpisnici nekada blanko listića u SRS.Taj ,,princip,,još važi samo kod ,,supepatrijota,,iz 90,tih.Alal vam pamćenje.Valjda ćete s ovim sutra da nahranite decu i platite sve obaveze,a onima bez posla će biti ,,ogromna satisfakcija,,.

Земунац

pre 11 godina

Ако је Платформа основ за Резолуцију, а Председник државе каже да јесте, онда сматрам да је она добар полазни основ. Уколико би била прихваћена од великих сила, имали бисмо разлога за задовољство.

Макаров

pre 11 godina

>"Nikolić danas na sednici Vlade"<

*СИГУРНО су главне теме на седници ; ЗАПОШЉАВАЊЕ, ЕКОНОМИЈА, РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, ... или јопет фамозна "платформа"!?


ЗАПОШЉАВАЊЕ , Економија, развој , повећање бедног минималца, плаћање додатака за Топли оброк и Превоз ( на руке, да народ преживи ) то су ПРАВЕ теме, ... а не сулуди драмски програм у вези "уцена без граница" Бриселске олигахије!

MILAN

pre 11 godina

Usvajanjem rezolucije jedinstveno je nešto što treba pozdraviti i prisustvo predsednika je velika stvar da se konačno svi zajedno borimo za jedan stav i od njega ne odustanemo.

Black Berry

pre 11 godina

Dobro je pa na celu drzave imamo postenog i odgovornog predsednika koji cini sve za svoj narod, pokusava da spase ono malo sto je ostalo i sto prethodnici nisu poklonili i unistili. Svaka cast i puna podrska predsedniku.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Vlada ga je prihvatila i potpisala, a Skupstina republike Srbije ratifikovala Kumanovski sporazum kojim se Srbija jednom zauvek resila Kosova.
Na cemu sad insistira Nikolic? Zasto on pribegava besmislenim avanturama a izbegava svoje drzavnicke duznosti i obaveze da Srbiju izvede iz skoro bezizlazne situacije.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Bože, kad čitam vaše SNS komentare, ne mogu da verujem da vas svakodnevno srećem na ulici, u prodavnici...Da li vi stvarno verujete to što pišete?

Sergije Miletic

pre 11 godina

Platforma je upravo ono sto Srbija NE MOZE DA OSTVARI.Zato nije ni objavljena.Ona sluzi kao alibi onima zbog kojih smo izgubili Kosovo,a sada sede u vlasti.Trazi se od nas saglasnost,da se zakunemo,da nije izgubljeno ono sto je izgubljeno.Ona sadrzi laz DA JOS NISTA NIJE RESENO i da je moguce pregovarati o statusu i politickim pitanjima sa Albancima.(A da i medjunarodna zajednica ima za to razumevanja.)To je Nikolicu pokrice za odugovlacenje,neprimenjivanje dogovorenog i potpisanog i eventualni prekid pregovora Pristine i Beograda.
Jedinstvo se trazi kao paravan da se sakriju svi oni koji nece pomak u kosovskoj politici,jer im Kosovo sluzi samo kao sredstvo vladavine i opstanka na vlasti.

vodoinstalater

pre 11 godina

Đavo kad nema posla on uzme kantar i metar pa meri koliko mu je težak i dugačak.

Učinak ovih "novih" - STARIH jednako nula! Osim nekoliko spektakularnih-navodnih hapšenja, koja će se završiti odbranom sa slobode, oslobađanjem zbog nedostatka dokaza i na kraju naplatom odštete iz tankog budžeta, NIŠTA KORISNO nismo videli a evo preguraše pola godine kako su postali Murta umesto Kurte.

SDvim punoglavcima koji im veruju i koji su glasali za njih želim Srećnu Novu Godinu jer će im (nam) puno, puno sreće trebati da opet Ameri ne krenu da praše sa neba...

markovaldo

pre 11 godina

KAKVA platforma kakvi bakraci. So puta menjana, kracena, brisana, a Dacic se prvi prema njoj odnosi kao prema toalet papiru. Naredile mu amerikano-koferce ambasadori da sto vise razvodnjava pitanje platforme i ostalih BLA BLA dokumenata koje Nikolic pise "celog zivota" kako sam rece.

greyhound

pre 11 godina

Tek da podsetim one koji su zaboravili - nije Kosovo izgubljeno za ovih 12 godina, nego onda kada su Nikolic-Vucic-Dacic poslednji put bili zajedno na vlasti. To se zavrsilo bombardovanjem i Kumanovskim sporazum, a kako ce sada ne znam.
Toma nudi Albancima vrapca na grani, a oni imaju vec goluba u ruci. Ako se bude insistiralo na Tominoj platformi to znaci i kraj pregovora, ali onda ne vidim kako ce to da ojaca poziciju Srbije.

Milica

pre 11 godina

Kad vec predsednik dolazi u Skupstinu, steta je sto ga tamo nece sacekati opozicija. Mis'im, ''ono'' se opozicijom ne moze nazvati.
(Maxic78, 8. januar 2013 09:29)

Baš i ja to pomislih, a onda shvatih da kako su krenuli, opozicija im ni ne treba...
S druge strane, ko osim njih ima svo ovo vreme sveta da se bavi podizanjem iz mrtvih...

Uča

pre 11 godina

Potpuno je u redu da dobro razamisle o platformi i svim ostalim pitanjima vezanim za Kosovo. Jedan od najvećih problema je rešavanje situacije tamo i bolje je dobro promisliti...

Oritija

pre 11 godina

Platforma jeste rešenje za nacionalni problem. Platformom možemo sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet. platforma kao rezolucija ništa ne znači, ali kao dokument znači. Vlada Republike Srbije mora prihvatiti Platformu kao takvu, i ne treba ništa menjati. SAD je prihvatila Platformu kao rešenje ali ne i EU. Ukoliko EU ne prihvati Platformu kao rešenje Srbija treba da se okrene Rusiji i SAD.

Mikeli

pre 11 godina

Sto pre moramo da postignemo saglasnost oko ovog pitanja jer kosovski Albanci i dalje sprovode teror kako nad Srbima koji zive dole tako i nad ljudima koji bi zeleli da odu i posete Kosovo i Metohiju. Na svaka 2 meseca nasi predstavnici se isteruju sa Kosova i Metohije ili im se uopste ne daje dozovola da odu na KiM kao sto je bio slucaj sa predsednikom za Bozic. O kakvim mi onda sporazumima treba da raspravljamo sa njima.

AVE CEZARE

pre 11 godina

Nastavljeno je zalaganje citavog drzavnog vrha oko resenja Kosova i Metohije. Bespotrebne provokacije sa albanske strane samo odlazu resenje citavog problema, i stete obema stranama i stvarno ne znam sto im to treba. Provokacija nikad nikome nista dobro nije donela, pogotovo u politici.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Konacno da se i mi Srbi ujedinimo i da pocnemo da radimo nesto kako treba!Jeste da u svakom zitu ima kukolja ,ali treba slozno da istupamo pred celim svetom,pokazemo jedinstvo i dostojanstvo u borbi za suverenitet i teritorijalni integritet!Ostaje samo zal sto se do ovakvog resenja nije doslo ranije jer bismo tada mogli mnogo vise dobiti,bile bi izbegnute nepotrebne zrtve srpskog zivlja na KIM-u...No,kakva je politika bila,dobro je da smo i ovde gde jesmo!Samo napred i treba istrajati do kraja!

xh hasani

pre 11 godina

bas bi hteo da se obratim gospodinu dacicu i nikolicu koi manevrirahu sa svom narodu iobecavaju llazni program protiv kosovu to nije reolno ali trebaju da se opamete i da pregovaraju sa albancima o pomirenje i da se povuce sa kosovo i da pocne razgovarati na mirnim nacinom pozdravxh hasani