Nedelja, 06.01.2013.

12:11

Đakovica:Srbi uneli badnjak u crkvu

Uprkos protestima više stotina Albanaca, oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad.

Izvor: Tanjug

Ðakovica:Srbi uneli badnjak u crkvu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 11 godina

Gde je demokratska Evropa? Sta mislite da u Srbiji policija mora da obezbedjuje recimo muslimane da bi usli u dzamiju? Verovatno bombardovanje od strane pravdoljubivih zapadnjaka.
A njihovi sticenici Albanci bi trebalo da se zapitaju sta ih ceka "down the road", zapamtite, oteto - prokleto.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Dzoni Inglis, 6. januar 2013 18:29)

Hej, Englez!!!

1. Smiri se!!
2. Praznik je. Ako slaviš Hrista, nema mesta mržnji i divljanju!
3. Na Kosovu nema hiljade srpskih manastira već dvadesetak, znači, ne budi megaloman nego se drži činjenica!
4. Teritorija Kosova i Metohije je postojala mnogo pre dolaska Srba na Balkansko poluostrvo u 7.veku. Pre toga teritorija današnjeg Kosova bila nečija druga zemlja!!!
5. Misliš li da je srpska crkva vrednija od muslimanske džamije? Ako misliš da jeste, onda ne da nisi dobar vernik, nego ne poštuješ Božije zakone, vlastimiš i huliš!! Što se onda sekiraš za manastire?

Aleksandar

pre 11 godina

Krivicu za ubistvo Albanaca iz Djakovice i okoline ne snosi lokalno Srpsko stanovnistvo koje je tu zivelo, protest treba da se odrzi kod lokalnih komandanata ovk koji su izvrsili masakre nad pripadnicima srpskih snaga koje su nakon toga izvrsili odmazdu nad stanovnistvom u jeku bombardovanja i sveopsteg haosa.

djole_KG

pre 11 godina

ja sam najlepsi deo svog detinjstva proveo u Djakovici, kod majcine familije, do pocetka rata '99..od tada vise nikada nisam bio,moji su svi raseljeni po Srbiji a njima su kuce spaljene..zar je greh doci 21. veku na svoje ognjiste i zapaliti svecu na veliki praznik?kao sto vidim ovde komentare mnogih albanaca pa eto i ja da pitam: koliko sada Srba zivi u Djakovici?ko je izvrisio masakr u hotelu u centru grada?zasto se podize spomenik srboubicama u Presevu? zelim samo da budem realan..Mir boziji, Hristos se rodi...

lala

pre 11 godina

Djakovica je moj grad, tu sam 1990 bio u JNA. Pozdrav svim raseljenim Srbima iz Djakovice i posle toliko vremena i dalje ste mi u srcu ostali.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

(Enver Kelmendi, 6. januar 2013 17:35)

Dakle, ni je za tebe problematicno sramno ponasanje tvojih braca i sestara na danasnji dan, nego nasa kritika vama Albancima za to ponasanje?! I na kraju opet mi ispadamo krivi u vasim ocima??
E covece, da si nisi cinican bio bi smesan. Nema vama spasa.

Rajkovic

pre 11 godina

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"
(Varvarin, 6. januar 2013 22:29)

Zarad istine treba reci da ono na snimku nije Djakovica nego juzni deo Kosovske Mitrovice.
Nego kako za one koji neznaju Djakovicu i Mitrovicu, pa onda mozete da nam prodate pricu da je to predgradje Najrobija (glavni grad Kenije).
Kako da vam verujemo?

Varvarin

pre 11 godina

@ (decko sa barikada, 6. januar 2013 21:36)

Na snimku je Djakovica. Dzamija e Hadumit (4:20), Velika Carshija (veci dep snimka), Mala Carshija (6:05), Pijaca (1:52), i reka Krena. Nema veze ovaj snimak se Mitrovicom.

Inache, Besfort Video Production ima 3350 videa.

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"

tina ne pravi se fina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

I ja citam vesti ( ne komentare ) i ne mogu da razumem zasto su kosmetski Albanci ovako neprijateljski raspolozeni na Badnje vece, zar ne bi trebalo barem ovo vece da Srbi na Kosmetu budu spokojni i da budu raspolozeni, da ne razmilsljaju da li ce ih i na ovaj dan neko napasti, zar ne ??

decko sa barikada

pre 11 godina

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.
(Varvarin, 6. januar 2013 20:11)

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice i deo oko dzamije,besfort video je produkcija ciji je vlasnik besfort nasanaj takodje vlasnik ugasene televizije mitrovica M1 znak u gornjem levom uglu ekrana kome su albanci 2004 god zapalili kucu u juznom delu kosovske mitrovice a njegova porodica je zbog toga pobegla u nemacku samo zato sto je snimio kako albanci pale hram svetog save u juznom delu kosovske mitrovice,inace sam iz novog sada.a studiram u kosovskoj mitrovici

ZOJICA

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)
........................................................................
Činjenica je da je tokom sukoba na Kosmetu bilo civilnih žrtava sa obe strane i nisu samo Albanci stradali.Svakom je svoja žrtva najbolnija i tu nema poređenja.Ali ko ima malo bolje pamćenje setiće se šta su sve Albanci radili još od pedesetih godina prošlog veka - pojedinačna ubistva i maltretiranja srpskog življa,lažna trovanja,štrajkovi rudara...
Uvek su bili dobro organizovani,sve je rađeno sa predumišljajem a kulminiralo 1999.Na žalost oni idu dalje putem ostvarenja svog vekovnog sna a ja se nadam da će neki drugi narodi biti pametniji od nas.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

Upravo to su i trazili vjernici danas u crkvi u Djakovici, ali im zlotvori ne dadose da budu spokojni.

bojan

pre 11 godina

Stici ce ove albanske teroriste ovozemaljska kazna mnogo pre nego sto su i mogli pomisliti.Izdrzite braco procice i ova apokalipsa izdrzace Srbin i ispratiti i ove okupatore

ZOJICA

pre 11 godina

Svi vi kojima je cilj da Kosmet bude jednonacionalan morate se pomiriti sa tim da ćete ga uvek deliti sa Srbima, ma kojiko ih bilo.Zvuk zvona sa srpskih svetinja će se doveka širiti Kosovom i Metohijom i to ničim ne možete sprečiti.

Varvarin

pre 11 godina

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...
(decko sa barikada, 6. januar 2013 18:18)

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.

tina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.

smrdi ovde strasno

pre 11 godina

Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Od srca ti želim da te ovi koje braniš poštuju isto kao što su decenijama poštovali Srbe. Zdravo da ih nosiš, a i oni tebe.

Trnak

pre 11 godina

Dzoni Inglis,

nogo si se bre razestio. Pa i mi smo srusili do poslednje djamije u BiH koje smo se dokopali preko hiljadu, iako su tamo vekovima. Pa i Turci su bili u Srbiji pet vekova pa sta? Ostavili silne djamije koje su porusene osim nekoliko. Kakve veze ko je sta gradio u srednjem veku i ko je koju teritoriju osvajajo, zivimo u 21 veku covece???? Na Kosovu su uvek ziveli Albanci kao u Srbiji Srbi a samo vandali ruse koji god su...i da ima poredjenja jos kako.

Majakovski

pre 11 godina

@Bacvanin

Da li ste greskom zaboravili da spomenete kontekst paljenja iste ili je u pitanju neinformisanost, neznanje ja sada ne bih "pogadjao", elem to je bila nepotrebna reakcija na etnicko ciscenje koje se u tom trenutku desavalo na Kosmetu marta 2004, kada je uzgred budi receno zapaljeno preko 30 crkava i manastira za samo par dana, od 17 – 20. marta 2004. godine http://www.b92.net/specijal/kosovo2004/unistenecrkve.php
Ubijeno je 8 Srba, povredjeno preko 143, unisteno ili oštećeno oko 800 kuca, a nekoliko hiljada ( preko 4000 ) Srba napustilo je svoje domove.
Sest gradova i devet sela je etnicki ocisceno.
Inace od dolaska medjunarodnih snaga na Kosmet unisteno je preko 150 crkava i manastira, da ne spominjem sada oskrnavljena groblja, uzurpaciju imovine i konstantno nasilje.
Sledeci put potpunu informaciju, a ne ono sto vama odgovara.
Jedna je istina, ne zaboravite to i ma koliko se trudili da je iskrivite, promenite, prilagodite ona ce uvek ostati ista.

Albanac

pre 11 godina

Protiv sam ovih divljaka sto nisu im dali ljudima da slave, ali molim vas ucinite nesto da bar posmrtne ostatke zrtava (iz Djakovice ima najvise, vise od 1500) najzad budu vracani porodicama. Svi znamo vec da su sahranjeni u masovnu grobnicu u Batanjici a dobar deo njih su nadjeni i po hladnjacama, ali neshvatljivo je zasto drzava Srbija ne ih preda porodicama

decko sa barikada

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: [link]

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!
(Varvarin, 6. januar 2013 15:57) Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...

muamua

pre 11 godina

bacvanine heheheh dok se palila dzamija u beogradu...na kosovu su ubijani ljudi i zapaljeno je desetine crkava...imas klip onog lika koji se osilio da skine krst sa crkve na youtube....kada vec poredis onda uporedjuj...

Dzoni Inglis

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Decko, veze sa vezom ti nemas!!!. Ti ces da poredis paljenje jedne dzamije u Beogradu, koja je pritom izgrdjena od strane tadasnje okupatora koji nas je ubijao i tlacio, sa paljenjem hiljada crkava i manastira izgradjenih NA SRPSKOJ TERITORIJI PRE OSAM VEKOVA. Znas li ti, neznalico pakosna, sta si ti upravo uporedio? HILJADE I HILJADE SRPSKIH MANASTIRA JE DOLE UNISTENO a tvoje d*** se brine za jednu bogomolju okupatora u sred Beograda. FUJ!!!

Ja, svim srcem

pre 11 godina

Svaka cast za Kosovsku policiju. Oni za razliku od nase policije znaju kako da sprece ultra desnicarske snage da kroje politiku.

Djakovcanka

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.
(Djakovcanin, 6. januar 2013 16:48)

Lažeš toliko da sam sebi veruješ. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti. Divljaci, Bog neka vas kazni !

Zoki

pre 11 godina

@Djakovcanin
Jesi li siguran da za njih povratka nema? Možda se vrate njihovi potomci, samo što nisam siguran ko će smeti da ih dočeka?
Siguran sam da svi Albanci iz Đakovice nisu sprečavali dolazak ovih Srba, kao što sam siguran i da nisu svi Srbi iz Đakovice učestvovali u zločinima 1999. Krivica je individualna, a ne kolektivna, a krivaca ima i među Albancima i među Srbima.

Majakovski

pre 11 godina

"oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad"

U Evropi, u 21 veku, u veku kada ljudi lete na Mesec, u Evropi satro razvijenih ljudskih prava, demokratije koja je sve samo nije to sto treba da bude neki ljudi nemogu da obidju svoja svetilista na njima najradosniji hriscanski praznik.
Da li su to evropske vrednosti kojima stremimo ?
To nisu moje vrednosti i ja ih ne zelim.
Komsije Albanci da li su to vase vrednosti ?

kupite ogledalce i spustite se na zemlju

pre 11 godina

Od tih albanskih sovinist demonstranata su bedniji samo ovi ovde koji i ovu najnoviju manifestaciju albanskog sovinizma pokusavaju da brane i opravdaju. Daleko ste vi Albanci od izigravanja zrtve, nevinasca i moralnih gromada. Jako daleko.

zoran

pre 11 godina

"nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!"
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)

Ima još majki koje ne znaju šta im se desilo sa decom i još uvek ih traže. Nestali su i pre 1999. a i kasnije, kada su na Kosmetu već bili Ameri. Pa one ne smeju da odu tamo gde su im deca rođena i gde su nestala da protestuju, na žalost. Prema tome, Djakovčanine, ne budi licemeran. Ameri, iza čijih leđa ste se sakrili, će da odu sa Kosmeta. Pre ili kasnije. Onda ostajete sami a na Balkanu je malo drugih naroda koji vas baš nešto gotive...

A ti e-krem-e nisi tako maštovit sa komentarom kao i obično. Šta bi? Maca pojela jezik?

Monumentology

pre 11 godina

Moja majka i njena porodica su proterani iz Kosovske Mitrovice 1941. samo zato sto su Srbi! Oprostili smo! Moj otac je govorio da nece biti dobro na Kosovu pa je penzionisan u 41. godini zivota! Oprostili smo i to!

Milutin

pre 11 godina

Divlje zastrasivnje vernika direktno pred ocima EU, KFOR I tolikih drugih medjunarodnih organizacija. Stvarno je jos i vise bedno od onih koji ce ovo da precute. Sramota.

dno dna

pre 11 godina

@Bacvanin
To tvoje stanje svesti i ta pateticna i kompleksaska potreba da na razne nacine pravdas tudji fasizam i sovinizam, vecito pljujes na svoj narod, da ti je kod Srba uvek poluprazna casa a kod svih ostalih polupuna i da se identifikujes sa neprijateljima tvog naroda ima i svoj naziv i nije nista novo niti izuzetno i na zalost prisutno je medju mnogim narodima ali sigurno ne u ovoj meri kao medju Srbima. Proguglaj malo za naziv tog stanja. Podsetio bih te da su srbi za svoja paljenja platili bombardovanjem, sankcijama, oduzimanjem dela teritorije itd. A cime su albanci platili za svoje ponasanje? Iako ova pojava koja se kod tebe javlja je kod Srbe urodjena verovatno genetski jer nije postojao ni jedan okupator ovih prostora a da mu nije svim srcem i sa neverovatnim entuzijazmom pomagao i neki Srbin. Zato smo i tu gde smo.

laki

pre 11 godina

moram da se osvrnem na prisutan i trajan stav 99% albanaca, politicara, obicnih ljudi, njihovih nevladinih organizacija Kao i dezurnih komentatora na sajru koji OPRAVDAVAJU ovakve poteze albanskog drustva. Da podsetim nikakvo opravdanje ne postoji za ugrozavanje bezbednosti, imovine, zivota, prava na rad, versko i etnicko ispoljavanje bilo kog pojedinca ili etnicke grupe. Sve drugo je put u fasizam i nacizam. i nacisti su imali svoje opravdanja za progon jevreja. Albanski narod ima opasnu tendenciju da sve sto je Srpsko smatra Kao neprijatelja i sto je prihvatljivo za istrebljenje. Ovo je nacizam i treba mu se stati na put u korenu dok ne bude kasno.

major JNA

pre 11 godina

Vojska i MUP Srbije uzme te ljude potrpa u svoje helikoptere, spusti se unutar crkve, Srbi mirno bez neprijatnosti obeleze praznik a sa njima na liturgiji budu i ti nasi vojnici koji su ih dovezli sto bi jos vise iznerviralo albanske separatiste, ujedno bi se pokazala i moc da smo drzava koja moze da zastiti svoje gradjane!

Isti primer sada i sa Nikolicem,u helikopter Vojske Srbije pa u Gracanicu,ako pokusa KPS da ga uhapsi Vojska Srbije da pohapsi njih, jer su do juce bili u OVK i klali Srbe

Enver Kelmendi

pre 11 godina

U oci Badnjaka se ne izgovaraju,dragi komentatori, ove reci:vavari,divljaci i primitivci,sram vas bilo divljaci,bolesnici,jezivo,ljudozderi isl.Ne odobravam ponasanje demonstranta Vetvendosje ali treba da se pitate zasto su ovi ljudi demostrirali.Procentualno najvise su dzakovcani stradali 1998-1999 godine,a mozda zbog toga sto su bili blizu granice sa Albanijom.Najzad ,koristim priliku da svima koji slave praznik cestitam Bozic.

Ivica_K

pre 11 godina

Najveci broj Albanskih civila iz Djakovice je ubio NATO 1999 a ovo je skretanje paznje sa toga http://www.youtube.com/watch?v=6zfFkS4hh58

alija

pre 11 godina

po komentarima se vidi ko je sta,divljak ili nesto drugo...
nisu divljaci oni koji protestuju i koji posle 14 godina jos ne znaju gde su im njegovi najdrazi...vasa vojska i vali paramilitarci drogirani su ubili,silovali i sta jos...nije vam sramota i niko do sada nije rekao IZVINJENJE...DEFINITIVNO vi ste jos losi poput vase politike...
pozdrav iz Prishtine,
Alija

Ne treba meni vasa Evropa, treba mi moje zenlje svaka stopa

pre 11 godina

Braco s` Kosmeta srecno vam Badnje vece.
Srecan vam Bozic.
Mir boziji, Hristos se rodi.

Radujte se, pravedni, klicite nebesa,
Igrajte gore jer Hristos se rodi...

Dogodine u Prizrenu.

leon

pre 11 godina

jasam albanac sa kosova pa nisam divljak kakonas vi zovete i protiv sam svake blokade ali ljudi toje jaka manjina radila ne stavljajte sve u jednu vrecu isramot sa sve koje se tako izrazavaju samo malo rasmislite mozda ima tu ljudi koji protestuju sto jos nesnaju gdesu im roditelji braca sestr rodbima poubijana od vas sahranjeni imajte malo razumevanja za takve lude srecan bozic svim postenim srbima

Djakovcanin

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.

Bacvanin

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.

Sharri Hannover

pre 11 godina

...99g. sta je sve taj narod(albanci) doziveo u Djakovici to je bilo gore nego u paklu,gde ste bili vi komsije srbi da tada kazete ...divljaci..tada su ubijena deca,starci ,nepokretne osobe,invalidi.....uz pomoc srba koji su ziveli u Djakovici....

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(e-krem, 6. januar 2013 14:30)

Ekreme, mir boziji - Hristos se rodi! Da nam u zdravlju docekas i ovaj Bozic s familijom.

agim

pre 11 godina

Za razliku od srpske policije koja je 1998 godine u za najvaznji muslimanski praznik Bajram izvrsila masakar nad albanskim zenama i decom,evo danas kosovska policija(albanci) CUVA Srbe..

Blendi

pre 11 godina

U saopštenju "Samoopredeljenja" se tvrdi da su u Djakovici izvršeni teški zločini nad civilnim stanovništvom, među kojima je veliki broj nestalih iz ove opštine, uništen je veliki broj kuća, 715 zanatskih i trgovinskih radnji dok je "silovano oko hiljadu žena iz regiona Djakovice, a za to niko nije kažnjen".
Aloooo ko je divlac ovde..

Nenad

pre 11 godina

@Djakovcanin
Gde tražiš svog nestalog brata? kod šačice Srba koji samo hoće da proslave božić na miru? Opravdanja su vam odvratna i neukusna! Koliko je ljudi izgubilo svoje najmilije u ratovima devedesetih, i opet razlikuju paravojne formacije od NARODA!

Stvar je vrlo jednostavna: samoopredeljenje želi novi progrom, a vidim da se mnogi sa njima slažu.

Varvarin

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: http://www.dailymotion.com/video/xhf728_gjakova-e-shkateruar-qershor-1999-exkluzive-nga-m1_tv#.UOmQAW-7PoI

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Uprkos protestima više stotina Albanaca oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad.

Ovaj protest tih vise stotina albanaca je sramaota, a glavnog organizatore ja bih hapsio!
Ali, ipak, nemojte vi da zaboravite da u Djakovicu rane od masakre i paljene od srpske vojske i policije u proljecu `99 godine jos su duboke, nijesu one ljecene, cak nece te rane da se ljeci trabaju mozda najmanje 200 godina i da, od stanovnista taj grada i okoline, da se zaborave nekako sve sto je desilo na njihovom gradu, na njihovim familijama! Samo za par noci i dani ubijeno vise od 700 gradjana Djakovice, muskaraca, zene, djece, hiljade kuce su paljena...! Najvise ima familije u Djakovicu koji jos nista neznaju o njihovim najmilijima, koji su ubijeni, a neznaju gdje, na kojoj masovnoj grobnici su....!
Evo sto kazu ogorceni komentatori o albancima: divjlaci, bolosnici, ljudozderi, varvari, ljudi koji ne znaju cestito kojoj cestito veri pripadaju...!
I opet sa tim albancima, sa tim ljudima, ocete zivjeti, pod jednom krovom, pod jednom drzavom...?!
Jedan miran protest(kazem tako jer nije bilo povredjeni ni od jedne strane) desilo u Djakovicu i eto sta kazu srbi o albancima, a tih protesti, sa balvanima i oruzje, svakog dana se desi Mitrovici od strane srba!

Bagzi

pre 11 godina

E ove "evropske vrednosti" hoce Taci da uvede na sever Kosova. Danas brane ulazak u crkvu raseljenih lica,sutra odlazak u skolu,prekosutra odlazak kod doktora...
P.S. Mada i mi Srbi smo bezobrazni. Hocemo u crkvu na Badnji dan samo da bi provocirali narod najstariji,najevropskiji,najcivilizovaniji,najhumaniji,naj... A povratak raseljenih svojim kucama je vec vrhunska provokacija !

Marko

pre 11 godina

@Djakovcanin
Kakve veze ima nestanak tvog brata sa badnjim danom koji proslavljaju Srbi??? Jesu li možda svi Srbi krivi zbog nestalih? Jesu li možda svi Albanci krivi za nestale Srbe???
Ajde se malo ponašajte pristojno, za promenu.

Veerghoen

pre 11 godina

Boze, pomozi monahinjama da istraju. Licno sam bio u manastiru, monahinje ne smeju da izadju ispred kapije evo vec 20 godina. Komsije im kupuju hleb ujutru. Strasno. Potresno. Zalosno.

e-krem

pre 11 godina

Hajde Kacin, oglasi se. Nisi ti nadlezan samo za Srbe.
(Nikola, 6. januar 2013 13:14)
Posto Kosovo nije Srbija za Albance odnosno za Kosovo je zaduzena g-dja Lunacek a ne G.Kacin.

Nije meni sto mi ne daju, meni je tuzno da postoje takvi koji ni ljudi biti ne mogu.

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40) …

Imamo pravio mi i da se ubijamo. Kad imaju pravo Sirijci imamo i mi. Imamo pravo i da krademo, kad imaju lopovi imamo i mi. Imamo pravo da lazemo, kad imaju lihvari imamo i mi, zar ne? Imas li pravo da budemo ljudi? Imamo i niko nam to pravo ne moze oduzeti, samo onda nemamo pravo da ubijamo, krademo, lazemo, rusimo i cinimo druga zla. Bacvanine ne budi necovek, nemoj grabiti sva losa prava ka sebi, budi covek i reci da niko nema prava drugoga da blokira, unistava, ubija, potkrada. Upamti, najteze je biti covek, jer tada se moras odreci prava na silu i prihvatiti se prava na razumevanje.

Djakovcanin

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!

Patria

pre 11 godina

Sta god i kako god tesko proziveli Milosevicevu vlast na Kosovu do kraja rata 1999. godine, Albanci su ovim potezom silno pogresili. Ako muslimani nisu u stanju da hriscanima obezbede praznovanje koje ima tezinu kao sto je njihov Bajram, onda ne da ne treba da ocekuju razumevanje za svoje proteste, nego treba i da pocnu da strepe od novog talasa i raspirivanja verske mrznje, kao i posledica. Da se razumemo, u Srbiji niko nikog za svo njeno vreme nije sprecavao da slavi Bajram. Albanci su ovim svojim postupkom skinuli rukavice i jednu mozda zasluzenu i pravednu borbu za slobodu srozali na nivo varvarskog divljanja al-kaidinih terorista. Momci, mozda je vas muslimana oko 10 miliona na Balkanu, ali hriscana je IPAK malo vise. Losa vam je nesto racunica, pazite da se ne zaigrate malo previse, pa da bude polaganja popravnog iz istorije...

srki

pre 11 godina

Gospode, koji bolesnici!? Zar ovi stvarno misle da ce ikada uci u EU? Ne dozvoljavaju ljudima koji su vekovima pre njih ziveli na prostorima Kosova i Metohije iliti Stare Srbije da dodju u svoju crkvu!
Gomila emigranata iz Albanije koje je Josip Broz naselio pedesetih i sezdesetih na teritoriji Kosova i Metohije.
Stidite se divljaci!

milan

pre 11 godina

jedino mi zao sto mi nismo malo lukaviji pa da posaljemo dole svoje medije i posaljemo sliku u svet, jer ako ovo nije krsenje ljudskih prava, ja ne znam sta jeste.Pozdrav

lazarevic zoran

pre 11 godina

albanci nam dizu spomenike njihovim zlocincima u sred srbije a nedaju nam da na sveti dan bozica srbi sa kosova i srbije dodju na liturgiju nase svetinje. ruse nam spomenike vekovne lome krstove na crkvama i uce nas kako smo mi srbi prema njima netolerantni. to je skandal kakav treba sankcionisati vec je krajnje vreme. hoce da pregovaramo a o cemu da pricamo kad ni nasem predsedniku nedaju da dodje na kosovo a hoce nesto da napredujemo. hoce cak i da ih priznamo pa to je ljudi skroz bolesno. ja licno nisam nacionalista ali ovo je odneo vrag salu sa albancima. oni nece dati nikakve ustupke srbima na kosovu jer hoce da ga pripoje albaniji jer to im je vekovna zelja svih albanaca. ako to tako bude onda ce biti treci svetski rat.

decko sa barikada

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40)
Oprosti mu boze ne zna sta pise...

nekoime

pre 11 godina

@bacvanin bitno je da si ti ebropejac pa imaju isto pravo na blokade ahahaha dokle ide nasa evropejnost do ludila...pa covece nije isto da branis postavljane granice i da branis nekome da udje u crkvu...to su.skroz dve odvojene stvari i ne mozes da ih poredis ali bitno je da si ti rekao kako oni imaju pravo...boze dokle idu ovi...pravo na slobodu vere,sine nema niko prava da brani.nikome i nigde....

mrki

pre 11 godina

Eto draga moja braco tako mi zivimo vec 12 godina,juzno od Ibra.
Zezaju se sa nama a ovamo glume ovce.
A hoce na sever i kroz nekoliko godina ocekujte isto ovo.
Samo je bog trenutno uz nas,a nadam se da nas i vi necete zaboraviti.
Bratski pozdrav

Rodjendan

pre 11 godina

Zalosno je sto zemlje koje su priznale autonomnu pokrajinu srbije,kosovo i metohiju nece ovo saznati da njihovi sticenici albanci ne dozvoljavaju da se raseljena lica makar pojave u svojim verskim objektima,a kamoli da se vrate u svoje domove.

Bacvanin

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.

nada ZR

pre 11 godina

Ovo nisu provokacije vec ne vidjeno izivljavanje nad Srbima.Razumem da Albanci i ne znaju cestito kojoj veri pripadaju kada i njihovi zvanicnici brkaju datume,ali nije mi jasno da osporavaju druge da to cine.Sta te Srbe ocekuje u buducnosti da li je uopste imaju?Kosovo nikad ne treba priznati.

izopacena stvarnost

pre 11 godina

zli i genocidni srbi opet maltretiraju jadne i nevine albance! krse im osnovna ljudksa prava da proteruju srbe i zatvaraju pravoslavne crkve! krajnje je vreme da eu i nato reaguju u zastiti albanskog naroda i njihove kultrune bastine!

mrki

pre 11 godina

Eto draga moja braco tako mi zivimo vec 12 godina,juzno od Ibra.
Zezaju se sa nama a ovamo glume ovce.
A hoce na sever i kroz nekoliko godina ocekujte isto ovo.
Samo je bog trenutno uz nas,a nadam se da nas i vi necete zaboraviti.
Bratski pozdrav

izopacena stvarnost

pre 11 godina

zli i genocidni srbi opet maltretiraju jadne i nevine albance! krse im osnovna ljudksa prava da proteruju srbe i zatvaraju pravoslavne crkve! krajnje je vreme da eu i nato reaguju u zastiti albanskog naroda i njihove kultrune bastine!

nada ZR

pre 11 godina

Ovo nisu provokacije vec ne vidjeno izivljavanje nad Srbima.Razumem da Albanci i ne znaju cestito kojoj veri pripadaju kada i njihovi zvanicnici brkaju datume,ali nije mi jasno da osporavaju druge da to cine.Sta te Srbe ocekuje u buducnosti da li je uopste imaju?Kosovo nikad ne treba priznati.

decko sa barikada

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40)
Oprosti mu boze ne zna sta pise...

srki

pre 11 godina

Gospode, koji bolesnici!? Zar ovi stvarno misle da ce ikada uci u EU? Ne dozvoljavaju ljudima koji su vekovima pre njih ziveli na prostorima Kosova i Metohije iliti Stare Srbije da dodju u svoju crkvu!
Gomila emigranata iz Albanije koje je Josip Broz naselio pedesetih i sezdesetih na teritoriji Kosova i Metohije.
Stidite se divljaci!

lazarevic zoran

pre 11 godina

albanci nam dizu spomenike njihovim zlocincima u sred srbije a nedaju nam da na sveti dan bozica srbi sa kosova i srbije dodju na liturgiju nase svetinje. ruse nam spomenike vekovne lome krstove na crkvama i uce nas kako smo mi srbi prema njima netolerantni. to je skandal kakav treba sankcionisati vec je krajnje vreme. hoce da pregovaramo a o cemu da pricamo kad ni nasem predsedniku nedaju da dodje na kosovo a hoce nesto da napredujemo. hoce cak i da ih priznamo pa to je ljudi skroz bolesno. ja licno nisam nacionalista ali ovo je odneo vrag salu sa albancima. oni nece dati nikakve ustupke srbima na kosovu jer hoce da ga pripoje albaniji jer to im je vekovna zelja svih albanaca. ako to tako bude onda ce biti treci svetski rat.

Rodjendan

pre 11 godina

Zalosno je sto zemlje koje su priznale autonomnu pokrajinu srbije,kosovo i metohiju nece ovo saznati da njihovi sticenici albanci ne dozvoljavaju da se raseljena lica makar pojave u svojim verskim objektima,a kamoli da se vrate u svoje domove.

milan

pre 11 godina

jedino mi zao sto mi nismo malo lukaviji pa da posaljemo dole svoje medije i posaljemo sliku u svet, jer ako ovo nije krsenje ljudskih prava, ja ne znam sta jeste.Pozdrav

nekoime

pre 11 godina

@bacvanin bitno je da si ti ebropejac pa imaju isto pravo na blokade ahahaha dokle ide nasa evropejnost do ludila...pa covece nije isto da branis postavljane granice i da branis nekome da udje u crkvu...to su.skroz dve odvojene stvari i ne mozes da ih poredis ali bitno je da si ti rekao kako oni imaju pravo...boze dokle idu ovi...pravo na slobodu vere,sine nema niko prava da brani.nikome i nigde....

Bagzi

pre 11 godina

E ove "evropske vrednosti" hoce Taci da uvede na sever Kosova. Danas brane ulazak u crkvu raseljenih lica,sutra odlazak u skolu,prekosutra odlazak kod doktora...
P.S. Mada i mi Srbi smo bezobrazni. Hocemo u crkvu na Badnji dan samo da bi provocirali narod najstariji,najevropskiji,najcivilizovaniji,najhumaniji,naj... A povratak raseljenih svojim kucama je vec vrhunska provokacija !

Djakovcanin

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!

Bacvanin

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.

Sharri Hannover

pre 11 godina

...99g. sta je sve taj narod(albanci) doziveo u Djakovici to je bilo gore nego u paklu,gde ste bili vi komsije srbi da tada kazete ...divljaci..tada su ubijena deca,starci ,nepokretne osobe,invalidi.....uz pomoc srba koji su ziveli u Djakovici....

Patria

pre 11 godina

Sta god i kako god tesko proziveli Milosevicevu vlast na Kosovu do kraja rata 1999. godine, Albanci su ovim potezom silno pogresili. Ako muslimani nisu u stanju da hriscanima obezbede praznovanje koje ima tezinu kao sto je njihov Bajram, onda ne da ne treba da ocekuju razumevanje za svoje proteste, nego treba i da pocnu da strepe od novog talasa i raspirivanja verske mrznje, kao i posledica. Da se razumemo, u Srbiji niko nikog za svo njeno vreme nije sprecavao da slavi Bajram. Albanci su ovim svojim postupkom skinuli rukavice i jednu mozda zasluzenu i pravednu borbu za slobodu srozali na nivo varvarskog divljanja al-kaidinih terorista. Momci, mozda je vas muslimana oko 10 miliona na Balkanu, ali hriscana je IPAK malo vise. Losa vam je nesto racunica, pazite da se ne zaigrate malo previse, pa da bude polaganja popravnog iz istorije...

Veerghoen

pre 11 godina

Boze, pomozi monahinjama da istraju. Licno sam bio u manastiru, monahinje ne smeju da izadju ispred kapije evo vec 20 godina. Komsije im kupuju hleb ujutru. Strasno. Potresno. Zalosno.

Djakovcanin

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.

Majakovski

pre 11 godina

"oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad"

U Evropi, u 21 veku, u veku kada ljudi lete na Mesec, u Evropi satro razvijenih ljudskih prava, demokratije koja je sve samo nije to sto treba da bude neki ljudi nemogu da obidju svoja svetilista na njima najradosniji hriscanski praznik.
Da li su to evropske vrednosti kojima stremimo ?
To nisu moje vrednosti i ja ih ne zelim.
Komsije Albanci da li su to vase vrednosti ?

alija

pre 11 godina

po komentarima se vidi ko je sta,divljak ili nesto drugo...
nisu divljaci oni koji protestuju i koji posle 14 godina jos ne znaju gde su im njegovi najdrazi...vasa vojska i vali paramilitarci drogirani su ubili,silovali i sta jos...nije vam sramota i niko do sada nije rekao IZVINJENJE...DEFINITIVNO vi ste jos losi poput vase politike...
pozdrav iz Prishtine,
Alija

Dzoni Inglis

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Decko, veze sa vezom ti nemas!!!. Ti ces da poredis paljenje jedne dzamije u Beogradu, koja je pritom izgrdjena od strane tadasnje okupatora koji nas je ubijao i tlacio, sa paljenjem hiljada crkava i manastira izgradjenih NA SRPSKOJ TERITORIJI PRE OSAM VEKOVA. Znas li ti, neznalico pakosna, sta si ti upravo uporedio? HILJADE I HILJADE SRPSKIH MANASTIRA JE DOLE UNISTENO a tvoje d*** se brine za jednu bogomolju okupatora u sred Beograda. FUJ!!!

Bacvanin

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.

Djakovcanka

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.
(Djakovcanin, 6. januar 2013 16:48)

Lažeš toliko da sam sebi veruješ. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti. Divljaci, Bog neka vas kazni !

leon

pre 11 godina

jasam albanac sa kosova pa nisam divljak kakonas vi zovete i protiv sam svake blokade ali ljudi toje jaka manjina radila ne stavljajte sve u jednu vrecu isramot sa sve koje se tako izrazavaju samo malo rasmislite mozda ima tu ljudi koji protestuju sto jos nesnaju gdesu im roditelji braca sestr rodbima poubijana od vas sahranjeni imajte malo razumevanja za takve lude srecan bozic svim postenim srbima

agim

pre 11 godina

Za razliku od srpske policije koja je 1998 godine u za najvaznji muslimanski praznik Bajram izvrsila masakar nad albanskim zenama i decom,evo danas kosovska policija(albanci) CUVA Srbe..

Nenad

pre 11 godina

@Djakovcanin
Gde tražiš svog nestalog brata? kod šačice Srba koji samo hoće da proslave božić na miru? Opravdanja su vam odvratna i neukusna! Koliko je ljudi izgubilo svoje najmilije u ratovima devedesetih, i opet razlikuju paravojne formacije od NARODA!

Stvar je vrlo jednostavna: samoopredeljenje želi novi progrom, a vidim da se mnogi sa njima slažu.

Nije meni sto mi ne daju, meni je tuzno da postoje takvi koji ni ljudi biti ne mogu.

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40) …

Imamo pravio mi i da se ubijamo. Kad imaju pravo Sirijci imamo i mi. Imamo pravo i da krademo, kad imaju lopovi imamo i mi. Imamo pravo da lazemo, kad imaju lihvari imamo i mi, zar ne? Imas li pravo da budemo ljudi? Imamo i niko nam to pravo ne moze oduzeti, samo onda nemamo pravo da ubijamo, krademo, lazemo, rusimo i cinimo druga zla. Bacvanine ne budi necovek, nemoj grabiti sva losa prava ka sebi, budi covek i reci da niko nema prava drugoga da blokira, unistava, ubija, potkrada. Upamti, najteze je biti covek, jer tada se moras odreci prava na silu i prihvatiti se prava na razumevanje.

Blendi

pre 11 godina

U saopštenju "Samoopredeljenja" se tvrdi da su u Djakovici izvršeni teški zločini nad civilnim stanovništvom, među kojima je veliki broj nestalih iz ove opštine, uništen je veliki broj kuća, 715 zanatskih i trgovinskih radnji dok je "silovano oko hiljadu žena iz regiona Djakovice, a za to niko nije kažnjen".
Aloooo ko je divlac ovde..

e-krem

pre 11 godina

Hajde Kacin, oglasi se. Nisi ti nadlezan samo za Srbe.
(Nikola, 6. januar 2013 13:14)
Posto Kosovo nije Srbija za Albance odnosno za Kosovo je zaduzena g-dja Lunacek a ne G.Kacin.

Ne treba meni vasa Evropa, treba mi moje zenlje svaka stopa

pre 11 godina

Braco s` Kosmeta srecno vam Badnje vece.
Srecan vam Bozic.
Mir boziji, Hristos se rodi.

Radujte se, pravedni, klicite nebesa,
Igrajte gore jer Hristos se rodi...

Dogodine u Prizrenu.

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Uprkos protestima više stotina Albanaca oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad.

Ovaj protest tih vise stotina albanaca je sramaota, a glavnog organizatore ja bih hapsio!
Ali, ipak, nemojte vi da zaboravite da u Djakovicu rane od masakre i paljene od srpske vojske i policije u proljecu `99 godine jos su duboke, nijesu one ljecene, cak nece te rane da se ljeci trabaju mozda najmanje 200 godina i da, od stanovnista taj grada i okoline, da se zaborave nekako sve sto je desilo na njihovom gradu, na njihovim familijama! Samo za par noci i dani ubijeno vise od 700 gradjana Djakovice, muskaraca, zene, djece, hiljade kuce su paljena...! Najvise ima familije u Djakovicu koji jos nista neznaju o njihovim najmilijima, koji su ubijeni, a neznaju gdje, na kojoj masovnoj grobnici su....!
Evo sto kazu ogorceni komentatori o albancima: divjlaci, bolosnici, ljudozderi, varvari, ljudi koji ne znaju cestito kojoj cestito veri pripadaju...!
I opet sa tim albancima, sa tim ljudima, ocete zivjeti, pod jednom krovom, pod jednom drzavom...?!
Jedan miran protest(kazem tako jer nije bilo povredjeni ni od jedne strane) desilo u Djakovicu i eto sta kazu srbi o albancima, a tih protesti, sa balvanima i oruzje, svakog dana se desi Mitrovici od strane srba!

Ivica_K

pre 11 godina

Najveci broj Albanskih civila iz Djakovice je ubio NATO 1999 a ovo je skretanje paznje sa toga http://www.youtube.com/watch?v=6zfFkS4hh58

Marko

pre 11 godina

@Djakovcanin
Kakve veze ima nestanak tvog brata sa badnjim danom koji proslavljaju Srbi??? Jesu li možda svi Srbi krivi zbog nestalih? Jesu li možda svi Albanci krivi za nestale Srbe???
Ajde se malo ponašajte pristojno, za promenu.

muamua

pre 11 godina

bacvanine heheheh dok se palila dzamija u beogradu...na kosovu su ubijani ljudi i zapaljeno je desetine crkava...imas klip onog lika koji se osilio da skine krst sa crkve na youtube....kada vec poredis onda uporedjuj...

Albanac

pre 11 godina

Protiv sam ovih divljaka sto nisu im dali ljudima da slave, ali molim vas ucinite nesto da bar posmrtne ostatke zrtava (iz Djakovice ima najvise, vise od 1500) najzad budu vracani porodicama. Svi znamo vec da su sahranjeni u masovnu grobnicu u Batanjici a dobar deo njih su nadjeni i po hladnjacama, ali neshvatljivo je zasto drzava Srbija ne ih preda porodicama

Ja, svim srcem

pre 11 godina

Svaka cast za Kosovsku policiju. Oni za razliku od nase policije znaju kako da sprece ultra desnicarske snage da kroje politiku.

zoran

pre 11 godina

"nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!"
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)

Ima još majki koje ne znaju šta im se desilo sa decom i još uvek ih traže. Nestali su i pre 1999. a i kasnije, kada su na Kosmetu već bili Ameri. Pa one ne smeju da odu tamo gde su im deca rođena i gde su nestala da protestuju, na žalost. Prema tome, Djakovčanine, ne budi licemeran. Ameri, iza čijih leđa ste se sakrili, će da odu sa Kosmeta. Pre ili kasnije. Onda ostajete sami a na Balkanu je malo drugih naroda koji vas baš nešto gotive...

A ti e-krem-e nisi tako maštovit sa komentarom kao i obično. Šta bi? Maca pojela jezik?

Varvarin

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: http://www.dailymotion.com/video/xhf728_gjakova-e-shkateruar-qershor-1999-exkluzive-nga-m1_tv#.UOmQAW-7PoI

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!

Zoki

pre 11 godina

@Djakovcanin
Jesi li siguran da za njih povratka nema? Možda se vrate njihovi potomci, samo što nisam siguran ko će smeti da ih dočeka?
Siguran sam da svi Albanci iz Đakovice nisu sprečavali dolazak ovih Srba, kao što sam siguran i da nisu svi Srbi iz Đakovice učestvovali u zločinima 1999. Krivica je individualna, a ne kolektivna, a krivaca ima i među Albancima i među Srbima.

Majakovski

pre 11 godina

@Bacvanin

Da li ste greskom zaboravili da spomenete kontekst paljenja iste ili je u pitanju neinformisanost, neznanje ja sada ne bih "pogadjao", elem to je bila nepotrebna reakcija na etnicko ciscenje koje se u tom trenutku desavalo na Kosmetu marta 2004, kada je uzgred budi receno zapaljeno preko 30 crkava i manastira za samo par dana, od 17 – 20. marta 2004. godine http://www.b92.net/specijal/kosovo2004/unistenecrkve.php
Ubijeno je 8 Srba, povredjeno preko 143, unisteno ili oštećeno oko 800 kuca, a nekoliko hiljada ( preko 4000 ) Srba napustilo je svoje domove.
Sest gradova i devet sela je etnicki ocisceno.
Inace od dolaska medjunarodnih snaga na Kosmet unisteno je preko 150 crkava i manastira, da ne spominjem sada oskrnavljena groblja, uzurpaciju imovine i konstantno nasilje.
Sledeci put potpunu informaciju, a ne ono sto vama odgovara.
Jedna je istina, ne zaboravite to i ma koliko se trudili da je iskrivite, promenite, prilagodite ona ce uvek ostati ista.

kupite ogledalce i spustite se na zemlju

pre 11 godina

Od tih albanskih sovinist demonstranata su bedniji samo ovi ovde koji i ovu najnoviju manifestaciju albanskog sovinizma pokusavaju da brane i opravdaju. Daleko ste vi Albanci od izigravanja zrtve, nevinasca i moralnih gromada. Jako daleko.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

U oci Badnjaka se ne izgovaraju,dragi komentatori, ove reci:vavari,divljaci i primitivci,sram vas bilo divljaci,bolesnici,jezivo,ljudozderi isl.Ne odobravam ponasanje demonstranta Vetvendosje ali treba da se pitate zasto su ovi ljudi demostrirali.Procentualno najvise su dzakovcani stradali 1998-1999 godine,a mozda zbog toga sto su bili blizu granice sa Albanijom.Najzad ,koristim priliku da svima koji slave praznik cestitam Bozic.

ZOJICA

pre 11 godina

Svi vi kojima je cilj da Kosmet bude jednonacionalan morate se pomiriti sa tim da ćete ga uvek deliti sa Srbima, ma kojiko ih bilo.Zvuk zvona sa srpskih svetinja će se doveka širiti Kosovom i Metohijom i to ničim ne možete sprečiti.

dno dna

pre 11 godina

@Bacvanin
To tvoje stanje svesti i ta pateticna i kompleksaska potreba da na razne nacine pravdas tudji fasizam i sovinizam, vecito pljujes na svoj narod, da ti je kod Srba uvek poluprazna casa a kod svih ostalih polupuna i da se identifikujes sa neprijateljima tvog naroda ima i svoj naziv i nije nista novo niti izuzetno i na zalost prisutno je medju mnogim narodima ali sigurno ne u ovoj meri kao medju Srbima. Proguglaj malo za naziv tog stanja. Podsetio bih te da su srbi za svoja paljenja platili bombardovanjem, sankcijama, oduzimanjem dela teritorije itd. A cime su albanci platili za svoje ponasanje? Iako ova pojava koja se kod tebe javlja je kod Srbe urodjena verovatno genetski jer nije postojao ni jedan okupator ovih prostora a da mu nije svim srcem i sa neverovatnim entuzijazmom pomagao i neki Srbin. Zato smo i tu gde smo.

major JNA

pre 11 godina

Vojska i MUP Srbije uzme te ljude potrpa u svoje helikoptere, spusti se unutar crkve, Srbi mirno bez neprijatnosti obeleze praznik a sa njima na liturgiji budu i ti nasi vojnici koji su ih dovezli sto bi jos vise iznerviralo albanske separatiste, ujedno bi se pokazala i moc da smo drzava koja moze da zastiti svoje gradjane!

Isti primer sada i sa Nikolicem,u helikopter Vojske Srbije pa u Gracanicu,ako pokusa KPS da ga uhapsi Vojska Srbije da pohapsi njih, jer su do juce bili u OVK i klali Srbe

Trnak

pre 11 godina

Dzoni Inglis,

nogo si se bre razestio. Pa i mi smo srusili do poslednje djamije u BiH koje smo se dokopali preko hiljadu, iako su tamo vekovima. Pa i Turci su bili u Srbiji pet vekova pa sta? Ostavili silne djamije koje su porusene osim nekoliko. Kakve veze ko je sta gradio u srednjem veku i ko je koju teritoriju osvajajo, zivimo u 21 veku covece???? Na Kosovu su uvek ziveli Albanci kao u Srbiji Srbi a samo vandali ruse koji god su...i da ima poredjenja jos kako.

laki

pre 11 godina

moram da se osvrnem na prisutan i trajan stav 99% albanaca, politicara, obicnih ljudi, njihovih nevladinih organizacija Kao i dezurnih komentatora na sajru koji OPRAVDAVAJU ovakve poteze albanskog drustva. Da podsetim nikakvo opravdanje ne postoji za ugrozavanje bezbednosti, imovine, zivota, prava na rad, versko i etnicko ispoljavanje bilo kog pojedinca ili etnicke grupe. Sve drugo je put u fasizam i nacizam. i nacisti su imali svoje opravdanja za progon jevreja. Albanski narod ima opasnu tendenciju da sve sto je Srpsko smatra Kao neprijatelja i sto je prihvatljivo za istrebljenje. Ovo je nacizam i treba mu se stati na put u korenu dok ne bude kasno.

djole_KG

pre 11 godina

ja sam najlepsi deo svog detinjstva proveo u Djakovici, kod majcine familije, do pocetka rata '99..od tada vise nikada nisam bio,moji su svi raseljeni po Srbiji a njima su kuce spaljene..zar je greh doci 21. veku na svoje ognjiste i zapaliti svecu na veliki praznik?kao sto vidim ovde komentare mnogih albanaca pa eto i ja da pitam: koliko sada Srba zivi u Djakovici?ko je izvrisio masakr u hotelu u centru grada?zasto se podize spomenik srboubicama u Presevu? zelim samo da budem realan..Mir boziji, Hristos se rodi...

Monumentology

pre 11 godina

Moja majka i njena porodica su proterani iz Kosovske Mitrovice 1941. samo zato sto su Srbi! Oprostili smo! Moj otac je govorio da nece biti dobro na Kosovu pa je penzionisan u 41. godini zivota! Oprostili smo i to!

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(e-krem, 6. januar 2013 14:30)

Ekreme, mir boziji - Hristos se rodi! Da nam u zdravlju docekas i ovaj Bozic s familijom.

smrdi ovde strasno

pre 11 godina

Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Od srca ti želim da te ovi koje braniš poštuju isto kao što su decenijama poštovali Srbe. Zdravo da ih nosiš, a i oni tebe.

lala

pre 11 godina

Djakovica je moj grad, tu sam 1990 bio u JNA. Pozdrav svim raseljenim Srbima iz Djakovice i posle toliko vremena i dalje ste mi u srcu ostali.

decko sa barikada

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: [link]

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!
(Varvarin, 6. januar 2013 15:57) Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...

Milutin

pre 11 godina

Divlje zastrasivnje vernika direktno pred ocima EU, KFOR I tolikih drugih medjunarodnih organizacija. Stvarno je jos i vise bedno od onih koji ce ovo da precute. Sramota.

tina ne pravi se fina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

I ja citam vesti ( ne komentare ) i ne mogu da razumem zasto su kosmetski Albanci ovako neprijateljski raspolozeni na Badnje vece, zar ne bi trebalo barem ovo vece da Srbi na Kosmetu budu spokojni i da budu raspolozeni, da ne razmilsljaju da li ce ih i na ovaj dan neko napasti, zar ne ??

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

(Enver Kelmendi, 6. januar 2013 17:35)

Dakle, ni je za tebe problematicno sramno ponasanje tvojih braca i sestara na danasnji dan, nego nasa kritika vama Albancima za to ponasanje?! I na kraju opet mi ispadamo krivi u vasim ocima??
E covece, da si nisi cinican bio bi smesan. Nema vama spasa.

bojan

pre 11 godina

Stici ce ove albanske teroriste ovozemaljska kazna mnogo pre nego sto su i mogli pomisliti.Izdrzite braco procice i ova apokalipsa izdrzace Srbin i ispratiti i ove okupatore

Varvarin

pre 11 godina

@ (decko sa barikada, 6. januar 2013 21:36)

Na snimku je Djakovica. Dzamija e Hadumit (4:20), Velika Carshija (veci dep snimka), Mala Carshija (6:05), Pijaca (1:52), i reka Krena. Nema veze ovaj snimak se Mitrovicom.

Inache, Besfort Video Production ima 3350 videa.

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"

ZOJICA

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)
........................................................................
Činjenica je da je tokom sukoba na Kosmetu bilo civilnih žrtava sa obe strane i nisu samo Albanci stradali.Svakom je svoja žrtva najbolnija i tu nema poređenja.Ali ko ima malo bolje pamćenje setiće se šta su sve Albanci radili još od pedesetih godina prošlog veka - pojedinačna ubistva i maltretiranja srpskog življa,lažna trovanja,štrajkovi rudara...
Uvek su bili dobro organizovani,sve je rađeno sa predumišljajem a kulminiralo 1999.Na žalost oni idu dalje putem ostvarenja svog vekovnog sna a ja se nadam da će neki drugi narodi biti pametniji od nas.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

Upravo to su i trazili vjernici danas u crkvi u Djakovici, ali im zlotvori ne dadose da budu spokojni.

Varvarin

pre 11 godina

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...
(decko sa barikada, 6. januar 2013 18:18)

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.

decko sa barikada

pre 11 godina

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.
(Varvarin, 6. januar 2013 20:11)

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice i deo oko dzamije,besfort video je produkcija ciji je vlasnik besfort nasanaj takodje vlasnik ugasene televizije mitrovica M1 znak u gornjem levom uglu ekrana kome su albanci 2004 god zapalili kucu u juznom delu kosovske mitrovice a njegova porodica je zbog toga pobegla u nemacku samo zato sto je snimio kako albanci pale hram svetog save u juznom delu kosovske mitrovice,inace sam iz novog sada.a studiram u kosovskoj mitrovici

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Dzoni Inglis, 6. januar 2013 18:29)

Hej, Englez!!!

1. Smiri se!!
2. Praznik je. Ako slaviš Hrista, nema mesta mržnji i divljanju!
3. Na Kosovu nema hiljade srpskih manastira već dvadesetak, znači, ne budi megaloman nego se drži činjenica!
4. Teritorija Kosova i Metohije je postojala mnogo pre dolaska Srba na Balkansko poluostrvo u 7.veku. Pre toga teritorija današnjeg Kosova bila nečija druga zemlja!!!
5. Misliš li da je srpska crkva vrednija od muslimanske džamije? Ako misliš da jeste, onda ne da nisi dobar vernik, nego ne poštuješ Božije zakone, vlastimiš i huliš!! Što se onda sekiraš za manastire?

tina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.

Rajkovic

pre 11 godina

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"
(Varvarin, 6. januar 2013 22:29)

Zarad istine treba reci da ono na snimku nije Djakovica nego juzni deo Kosovske Mitrovice.
Nego kako za one koji neznaju Djakovicu i Mitrovicu, pa onda mozete da nam prodate pricu da je to predgradje Najrobija (glavni grad Kenije).
Kako da vam verujemo?

Aleksandar

pre 11 godina

Krivicu za ubistvo Albanaca iz Djakovice i okoline ne snosi lokalno Srpsko stanovnistvo koje je tu zivelo, protest treba da se odrzi kod lokalnih komandanata ovk koji su izvrsili masakre nad pripadnicima srpskih snaga koje su nakon toga izvrsili odmazdu nad stanovnistvom u jeku bombardovanja i sveopsteg haosa.

Milosav

pre 11 godina

Gde je demokratska Evropa? Sta mislite da u Srbiji policija mora da obezbedjuje recimo muslimane da bi usli u dzamiju? Verovatno bombardovanje od strane pravdoljubivih zapadnjaka.
A njihovi sticenici Albanci bi trebalo da se zapitaju sta ih ceka "down the road", zapamtite, oteto - prokleto.

Bacvanin

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.

Djakovcanin

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!

Djakovcanin

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.

e-krem

pre 11 godina

Hajde Kacin, oglasi se. Nisi ti nadlezan samo za Srbe.
(Nikola, 6. januar 2013 13:14)
Posto Kosovo nije Srbija za Albance odnosno za Kosovo je zaduzena g-dja Lunacek a ne G.Kacin.

Bacvanin

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.

alija

pre 11 godina

po komentarima se vidi ko je sta,divljak ili nesto drugo...
nisu divljaci oni koji protestuju i koji posle 14 godina jos ne znaju gde su im njegovi najdrazi...vasa vojska i vali paramilitarci drogirani su ubili,silovali i sta jos...nije vam sramota i niko do sada nije rekao IZVINJENJE...DEFINITIVNO vi ste jos losi poput vase politike...
pozdrav iz Prishtine,
Alija

decko sa barikada

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40)
Oprosti mu boze ne zna sta pise...

srki

pre 11 godina

Gospode, koji bolesnici!? Zar ovi stvarno misle da ce ikada uci u EU? Ne dozvoljavaju ljudima koji su vekovima pre njih ziveli na prostorima Kosova i Metohije iliti Stare Srbije da dodju u svoju crkvu!
Gomila emigranata iz Albanije koje je Josip Broz naselio pedesetih i sezdesetih na teritoriji Kosova i Metohije.
Stidite se divljaci!

Dzoni Inglis

pre 11 godina

Cemu ovoliko zgrazavanje na protest?
Pa u Beogradu je spaljena Bajrakli dzamija, izgradjena 1575, sve sa bibiliotekom od par desetina hiljada knjiga? Policija kao cuvala svetinju. KPS je makar sacuvao da ne bude povredjenih, sto je svakako dokaz uspesnosti njihove policije za razliku od MUP-a Srbije koji nije sprecio paljenje.
Daleko od toga da smatram da je vreme i mesto protesta vrsi svevashodno, jer tamo su ljudi isli samo da se pomole za Bozic, ali nista bolja nije bila ni Srbija krajem 90' pa do 2004.
Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Decko, veze sa vezom ti nemas!!!. Ti ces da poredis paljenje jedne dzamije u Beogradu, koja je pritom izgrdjena od strane tadasnje okupatora koji nas je ubijao i tlacio, sa paljenjem hiljada crkava i manastira izgradjenih NA SRPSKOJ TERITORIJI PRE OSAM VEKOVA. Znas li ti, neznalico pakosna, sta si ti upravo uporedio? HILJADE I HILJADE SRPSKIH MANASTIRA JE DOLE UNISTENO a tvoje d*** se brine za jednu bogomolju okupatora u sred Beograda. FUJ!!!

agim

pre 11 godina

Za razliku od srpske policije koja je 1998 godine u za najvaznji muslimanski praznik Bajram izvrsila masakar nad albanskim zenama i decom,evo danas kosovska policija(albanci) CUVA Srbe..

Ivica_K

pre 11 godina

Najveci broj Albanskih civila iz Djakovice je ubio NATO 1999 a ovo je skretanje paznje sa toga http://www.youtube.com/watch?v=6zfFkS4hh58

Sharri Hannover

pre 11 godina

...99g. sta je sve taj narod(albanci) doziveo u Djakovici to je bilo gore nego u paklu,gde ste bili vi komsije srbi da tada kazete ...divljaci..tada su ubijena deca,starci ,nepokretne osobe,invalidi.....uz pomoc srba koji su ziveli u Djakovici....

major JNA

pre 11 godina

Vojska i MUP Srbije uzme te ljude potrpa u svoje helikoptere, spusti se unutar crkve, Srbi mirno bez neprijatnosti obeleze praznik a sa njima na liturgiji budu i ti nasi vojnici koji su ih dovezli sto bi jos vise iznerviralo albanske separatiste, ujedno bi se pokazala i moc da smo drzava koja moze da zastiti svoje gradjane!

Isti primer sada i sa Nikolicem,u helikopter Vojske Srbije pa u Gracanicu,ako pokusa KPS da ga uhapsi Vojska Srbije da pohapsi njih, jer su do juce bili u OVK i klali Srbe

mrki

pre 11 godina

Eto draga moja braco tako mi zivimo vec 12 godina,juzno od Ibra.
Zezaju se sa nama a ovamo glume ovce.
A hoce na sever i kroz nekoliko godina ocekujte isto ovo.
Samo je bog trenutno uz nas,a nadam se da nas i vi necete zaboraviti.
Bratski pozdrav

nada ZR

pre 11 godina

Ovo nisu provokacije vec ne vidjeno izivljavanje nad Srbima.Razumem da Albanci i ne znaju cestito kojoj veri pripadaju kada i njihovi zvanicnici brkaju datume,ali nije mi jasno da osporavaju druge da to cine.Sta te Srbe ocekuje u buducnosti da li je uopste imaju?Kosovo nikad ne treba priznati.

Rodjendan

pre 11 godina

Zalosno je sto zemlje koje su priznale autonomnu pokrajinu srbije,kosovo i metohiju nece ovo saznati da njihovi sticenici albanci ne dozvoljavaju da se raseljena lica makar pojave u svojim verskim objektima,a kamoli da se vrate u svoje domove.

Ne treba meni vasa Evropa, treba mi moje zenlje svaka stopa

pre 11 godina

Braco s` Kosmeta srecno vam Badnje vece.
Srecan vam Bozic.
Mir boziji, Hristos se rodi.

Radujte se, pravedni, klicite nebesa,
Igrajte gore jer Hristos se rodi...

Dogodine u Prizrenu.

lazarevic zoran

pre 11 godina

albanci nam dizu spomenike njihovim zlocincima u sred srbije a nedaju nam da na sveti dan bozica srbi sa kosova i srbije dodju na liturgiju nase svetinje. ruse nam spomenike vekovne lome krstove na crkvama i uce nas kako smo mi srbi prema njima netolerantni. to je skandal kakav treba sankcionisati vec je krajnje vreme. hoce da pregovaramo a o cemu da pricamo kad ni nasem predsedniku nedaju da dodje na kosovo a hoce nesto da napredujemo. hoce cak i da ih priznamo pa to je ljudi skroz bolesno. ja licno nisam nacionalista ali ovo je odneo vrag salu sa albancima. oni nece dati nikakve ustupke srbima na kosovu jer hoce da ga pripoje albaniji jer to im je vekovna zelja svih albanaca. ako to tako bude onda ce biti treci svetski rat.

Djakovcanka

pre 11 godina

Djakovacki srbi su toliko ubistava, silovanja, zla i stete naneli komsijama albancima, da pomirenja i povratka u Djakovicu vise nema, ma sto se desilo sa Kosovom, Srbijom i svetom uopste. Ovaj grad vise za njih ne postoji.
(Djakovcanin, 6. januar 2013 16:48)

Lažeš toliko da sam sebi veruješ. Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti. Divljaci, Bog neka vas kazni !

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Uprkos protestima više stotina Albanaca oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad.

Ovaj protest tih vise stotina albanaca je sramaota, a glavnog organizatore ja bih hapsio!
Ali, ipak, nemojte vi da zaboravite da u Djakovicu rane od masakre i paljene od srpske vojske i policije u proljecu `99 godine jos su duboke, nijesu one ljecene, cak nece te rane da se ljeci trabaju mozda najmanje 200 godina i da, od stanovnista taj grada i okoline, da se zaborave nekako sve sto je desilo na njihovom gradu, na njihovim familijama! Samo za par noci i dani ubijeno vise od 700 gradjana Djakovice, muskaraca, zene, djece, hiljade kuce su paljena...! Najvise ima familije u Djakovicu koji jos nista neznaju o njihovim najmilijima, koji su ubijeni, a neznaju gdje, na kojoj masovnoj grobnici su....!
Evo sto kazu ogorceni komentatori o albancima: divjlaci, bolosnici, ljudozderi, varvari, ljudi koji ne znaju cestito kojoj cestito veri pripadaju...!
I opet sa tim albancima, sa tim ljudima, ocete zivjeti, pod jednom krovom, pod jednom drzavom...?!
Jedan miran protest(kazem tako jer nije bilo povredjeni ni od jedne strane) desilo u Djakovicu i eto sta kazu srbi o albancima, a tih protesti, sa balvanima i oruzje, svakog dana se desi Mitrovici od strane srba!

izopacena stvarnost

pre 11 godina

zli i genocidni srbi opet maltretiraju jadne i nevine albance! krse im osnovna ljudksa prava da proteruju srbe i zatvaraju pravoslavne crkve! krajnje je vreme da eu i nato reaguju u zastiti albanskog naroda i njihove kultrune bastine!

Blendi

pre 11 godina

U saopštenju "Samoopredeljenja" se tvrdi da su u Djakovici izvršeni teški zločini nad civilnim stanovništvom, među kojima je veliki broj nestalih iz ove opštine, uništen je veliki broj kuća, 715 zanatskih i trgovinskih radnji dok je "silovano oko hiljadu žena iz regiona Djakovice, a za to niko nije kažnjen".
Aloooo ko je divlac ovde..

milan

pre 11 godina

jedino mi zao sto mi nismo malo lukaviji pa da posaljemo dole svoje medije i posaljemo sliku u svet, jer ako ovo nije krsenje ljudskih prava, ja ne znam sta jeste.Pozdrav

Patria

pre 11 godina

Sta god i kako god tesko proziveli Milosevicevu vlast na Kosovu do kraja rata 1999. godine, Albanci su ovim potezom silno pogresili. Ako muslimani nisu u stanju da hriscanima obezbede praznovanje koje ima tezinu kao sto je njihov Bajram, onda ne da ne treba da ocekuju razumevanje za svoje proteste, nego treba i da pocnu da strepe od novog talasa i raspirivanja verske mrznje, kao i posledica. Da se razumemo, u Srbiji niko nikog za svo njeno vreme nije sprecavao da slavi Bajram. Albanci su ovim svojim postupkom skinuli rukavice i jednu mozda zasluzenu i pravednu borbu za slobodu srozali na nivo varvarskog divljanja al-kaidinih terorista. Momci, mozda je vas muslimana oko 10 miliona na Balkanu, ali hriscana je IPAK malo vise. Losa vam je nesto racunica, pazite da se ne zaigrate malo previse, pa da bude polaganja popravnog iz istorije...

nekoime

pre 11 godina

@bacvanin bitno je da si ti ebropejac pa imaju isto pravo na blokade ahahaha dokle ide nasa evropejnost do ludila...pa covece nije isto da branis postavljane granice i da branis nekome da udje u crkvu...to su.skroz dve odvojene stvari i ne mozes da ih poredis ali bitno je da si ti rekao kako oni imaju pravo...boze dokle idu ovi...pravo na slobodu vere,sine nema niko prava da brani.nikome i nigde....

Majakovski

pre 11 godina

"oko 40 Srba uz pomoć kosovske policije uspelo da unese Badnjak u crkvu u Đakovici i da potom bezbedno napusti grad"

U Evropi, u 21 veku, u veku kada ljudi lete na Mesec, u Evropi satro razvijenih ljudskih prava, demokratije koja je sve samo nije to sto treba da bude neki ljudi nemogu da obidju svoja svetilista na njima najradosniji hriscanski praznik.
Da li su to evropske vrednosti kojima stremimo ?
To nisu moje vrednosti i ja ih ne zelim.
Komsije Albanci da li su to vase vrednosti ?

decko sa barikada

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: [link]

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!
(Varvarin, 6. januar 2013 15:57) Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...

Bagzi

pre 11 godina

E ove "evropske vrednosti" hoce Taci da uvede na sever Kosova. Danas brane ulazak u crkvu raseljenih lica,sutra odlazak u skolu,prekosutra odlazak kod doktora...
P.S. Mada i mi Srbi smo bezobrazni. Hocemo u crkvu na Badnji dan samo da bi provocirali narod najstariji,najevropskiji,najcivilizovaniji,najhumaniji,naj... A povratak raseljenih svojim kucama je vec vrhunska provokacija !

leon

pre 11 godina

jasam albanac sa kosova pa nisam divljak kakonas vi zovete i protiv sam svake blokade ali ljudi toje jaka manjina radila ne stavljajte sve u jednu vrecu isramot sa sve koje se tako izrazavaju samo malo rasmislite mozda ima tu ljudi koji protestuju sto jos nesnaju gdesu im roditelji braca sestr rodbima poubijana od vas sahranjeni imajte malo razumevanja za takve lude srecan bozic svim postenim srbima

Trnak

pre 11 godina

Dzoni Inglis,

nogo si se bre razestio. Pa i mi smo srusili do poslednje djamije u BiH koje smo se dokopali preko hiljadu, iako su tamo vekovima. Pa i Turci su bili u Srbiji pet vekova pa sta? Ostavili silne djamije koje su porusene osim nekoliko. Kakve veze ko je sta gradio u srednjem veku i ko je koju teritoriju osvajajo, zivimo u 21 veku covece???? Na Kosovu su uvek ziveli Albanci kao u Srbiji Srbi a samo vandali ruse koji god su...i da ima poredjenja jos kako.

Albanac

pre 11 godina

Protiv sam ovih divljaka sto nisu im dali ljudima da slave, ali molim vas ucinite nesto da bar posmrtne ostatke zrtava (iz Djakovice ima najvise, vise od 1500) najzad budu vracani porodicama. Svi znamo vec da su sahranjeni u masovnu grobnicu u Batanjici a dobar deo njih su nadjeni i po hladnjacama, ali neshvatljivo je zasto drzava Srbija ne ih preda porodicama

Enver Kelmendi

pre 11 godina

U oci Badnjaka se ne izgovaraju,dragi komentatori, ove reci:vavari,divljaci i primitivci,sram vas bilo divljaci,bolesnici,jezivo,ljudozderi isl.Ne odobravam ponasanje demonstranta Vetvendosje ali treba da se pitate zasto su ovi ljudi demostrirali.Procentualno najvise su dzakovcani stradali 1998-1999 godine,a mozda zbog toga sto su bili blizu granice sa Albanijom.Najzad ,koristim priliku da svima koji slave praznik cestitam Bozic.

kupite ogledalce i spustite se na zemlju

pre 11 godina

Od tih albanskih sovinist demonstranata su bedniji samo ovi ovde koji i ovu najnoviju manifestaciju albanskog sovinizma pokusavaju da brane i opravdaju. Daleko ste vi Albanci od izigravanja zrtve, nevinasca i moralnih gromada. Jako daleko.

zoran

pre 11 godina

"nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!"
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)

Ima još majki koje ne znaju šta im se desilo sa decom i još uvek ih traže. Nestali su i pre 1999. a i kasnije, kada su na Kosmetu već bili Ameri. Pa one ne smeju da odu tamo gde su im deca rođena i gde su nestala da protestuju, na žalost. Prema tome, Djakovčanine, ne budi licemeran. Ameri, iza čijih leđa ste se sakrili, će da odu sa Kosmeta. Pre ili kasnije. Onda ostajete sami a na Balkanu je malo drugih naroda koji vas baš nešto gotive...

A ti e-krem-e nisi tako maštovit sa komentarom kao i obično. Šta bi? Maca pojela jezik?

ZOJICA

pre 11 godina

nisu divljaci i varvari blokirali ulaz u crkvu...to su majke koje jos traze svoje najmilije...znate vi dobro sta se dogodilo u Djakovici tokom rata...molim objavite moj komentar jer i ja jos trazim brata!!!
(Djakovcanin, 6. januar 2013 14:24)
........................................................................
Činjenica je da je tokom sukoba na Kosmetu bilo civilnih žrtava sa obe strane i nisu samo Albanci stradali.Svakom je svoja žrtva najbolnija i tu nema poređenja.Ali ko ima malo bolje pamćenje setiće se šta su sve Albanci radili još od pedesetih godina prošlog veka - pojedinačna ubistva i maltretiranja srpskog življa,lažna trovanja,štrajkovi rudara...
Uvek su bili dobro organizovani,sve je rađeno sa predumišljajem a kulminiralo 1999.Na žalost oni idu dalje putem ostvarenja svog vekovnog sna a ja se nadam da će neki drugi narodi biti pametniji od nas.

Ja, svim srcem

pre 11 godina

Svaka cast za Kosovsku policiju. Oni za razliku od nase policije znaju kako da sprece ultra desnicarske snage da kroje politiku.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

(Enver Kelmendi, 6. januar 2013 17:35)

Dakle, ni je za tebe problematicno sramno ponasanje tvojih braca i sestara na danasnji dan, nego nasa kritika vama Albancima za to ponasanje?! I na kraju opet mi ispadamo krivi u vasim ocima??
E covece, da si nisi cinican bio bi smesan. Nema vama spasa.

Nenad

pre 11 godina

@Djakovcanin
Gde tražiš svog nestalog brata? kod šačice Srba koji samo hoće da proslave božić na miru? Opravdanja su vam odvratna i neukusna! Koliko je ljudi izgubilo svoje najmilije u ratovima devedesetih, i opet razlikuju paravojne formacije od NARODA!

Stvar je vrlo jednostavna: samoopredeljenje želi novi progrom, a vidim da se mnogi sa njima slažu.

Veerghoen

pre 11 godina

Boze, pomozi monahinjama da istraju. Licno sam bio u manastiru, monahinje ne smeju da izadju ispred kapije evo vec 20 godina. Komsije im kupuju hleb ujutru. Strasno. Potresno. Zalosno.

Marko

pre 11 godina

@Djakovcanin
Kakve veze ima nestanak tvog brata sa badnjim danom koji proslavljaju Srbi??? Jesu li možda svi Srbi krivi zbog nestalih? Jesu li možda svi Albanci krivi za nestale Srbe???
Ajde se malo ponašajte pristojno, za promenu.

bojan

pre 11 godina

Stici ce ove albanske teroriste ovozemaljska kazna mnogo pre nego sto su i mogli pomisliti.Izdrzite braco procice i ova apokalipsa izdrzace Srbin i ispratiti i ove okupatore

Varvarin

pre 11 godina

Pogledajte sto su "evropejci" uradili u Djakovici: http://www.dailymotion.com/video/xhf728_gjakova-e-shkateruar-qershor-1999-exkluzive-nga-m1_tv#.UOmQAW-7PoI

A niko nije odgovorio za zlodela u Djakovici.

Think about it!

Zoki

pre 11 godina

@Djakovcanin
Jesi li siguran da za njih povratka nema? Možda se vrate njihovi potomci, samo što nisam siguran ko će smeti da ih dočeka?
Siguran sam da svi Albanci iz Đakovice nisu sprečavali dolazak ovih Srba, kao što sam siguran i da nisu svi Srbi iz Đakovice učestvovali u zločinima 1999. Krivica je individualna, a ne kolektivna, a krivaca ima i među Albancima i među Srbima.

muamua

pre 11 godina

bacvanine heheheh dok se palila dzamija u beogradu...na kosovu su ubijani ljudi i zapaljeno je desetine crkava...imas klip onog lika koji se osilio da skine krst sa crkve na youtube....kada vec poredis onda uporedjuj...

tina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.

djole_KG

pre 11 godina

ja sam najlepsi deo svog detinjstva proveo u Djakovici, kod majcine familije, do pocetka rata '99..od tada vise nikada nisam bio,moji su svi raseljeni po Srbiji a njima su kuce spaljene..zar je greh doci 21. veku na svoje ognjiste i zapaliti svecu na veliki praznik?kao sto vidim ovde komentare mnogih albanaca pa eto i ja da pitam: koliko sada Srba zivi u Djakovici?ko je izvrisio masakr u hotelu u centru grada?zasto se podize spomenik srboubicama u Presevu? zelim samo da budem realan..Mir boziji, Hristos se rodi...

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

Upravo to su i trazili vjernici danas u crkvi u Djakovici, ali im zlotvori ne dadose da budu spokojni.

dno dna

pre 11 godina

@Bacvanin
To tvoje stanje svesti i ta pateticna i kompleksaska potreba da na razne nacine pravdas tudji fasizam i sovinizam, vecito pljujes na svoj narod, da ti je kod Srba uvek poluprazna casa a kod svih ostalih polupuna i da se identifikujes sa neprijateljima tvog naroda ima i svoj naziv i nije nista novo niti izuzetno i na zalost prisutno je medju mnogim narodima ali sigurno ne u ovoj meri kao medju Srbima. Proguglaj malo za naziv tog stanja. Podsetio bih te da su srbi za svoja paljenja platili bombardovanjem, sankcijama, oduzimanjem dela teritorije itd. A cime su albanci platili za svoje ponasanje? Iako ova pojava koja se kod tebe javlja je kod Srbe urodjena verovatno genetski jer nije postojao ni jedan okupator ovih prostora a da mu nije svim srcem i sa neverovatnim entuzijazmom pomagao i neki Srbin. Zato smo i tu gde smo.

ZOJICA

pre 11 godina

Svi vi kojima je cilj da Kosmet bude jednonacionalan morate se pomiriti sa tim da ćete ga uvek deliti sa Srbima, ma kojiko ih bilo.Zvuk zvona sa srpskih svetinja će se doveka širiti Kosovom i Metohijom i to ničim ne možete sprečiti.

decko sa barikada

pre 11 godina

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.
(Varvarin, 6. januar 2013 20:11)

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice i deo oko dzamije,besfort video je produkcija ciji je vlasnik besfort nasanaj takodje vlasnik ugasene televizije mitrovica M1 znak u gornjem levom uglu ekrana kome su albanci 2004 god zapalili kucu u juznom delu kosovske mitrovice a njegova porodica je zbog toga pobegla u nemacku samo zato sto je snimio kako albanci pale hram svetog save u juznom delu kosovske mitrovice,inace sam iz novog sada.a studiram u kosovskoj mitrovici

Aleksandar

pre 11 godina

Krivicu za ubistvo Albanaca iz Djakovice i okoline ne snosi lokalno Srpsko stanovnistvo koje je tu zivelo, protest treba da se odrzi kod lokalnih komandanata ovk koji su izvrsili masakre nad pripadnicima srpskih snaga koje su nakon toga izvrsili odmazdu nad stanovnistvom u jeku bombardovanja i sveopsteg haosa.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

(Dzoni Inglis, 6. januar 2013 18:29)

Hej, Englez!!!

1. Smiri se!!
2. Praznik je. Ako slaviš Hrista, nema mesta mržnji i divljanju!
3. Na Kosovu nema hiljade srpskih manastira već dvadesetak, znači, ne budi megaloman nego se drži činjenica!
4. Teritorija Kosova i Metohije je postojala mnogo pre dolaska Srba na Balkansko poluostrvo u 7.veku. Pre toga teritorija današnjeg Kosova bila nečija druga zemlja!!!
5. Misliš li da je srpska crkva vrednija od muslimanske džamije? Ako misliš da jeste, onda ne da nisi dobar vernik, nego ne poštuješ Božije zakone, vlastimiš i huliš!! Što se onda sekiraš za manastire?

Nije meni sto mi ne daju, meni je tuzno da postoje takvi koji ni ljudi biti ne mogu.

pre 11 godina

Ugledali se Albanci na nase Srpske "privrednike" pa i oni malko da blokiraju nesto.
Vazno je da ne dodje nidokakvih sukoba, ali pravo na blokadu imaju podjednako kao i Srbi na granicnim prelazima.
(Bacvanin, 6. januar 2013 12:40) …

Imamo pravio mi i da se ubijamo. Kad imaju pravo Sirijci imamo i mi. Imamo pravo i da krademo, kad imaju lopovi imamo i mi. Imamo pravo da lazemo, kad imaju lihvari imamo i mi, zar ne? Imas li pravo da budemo ljudi? Imamo i niko nam to pravo ne moze oduzeti, samo onda nemamo pravo da ubijamo, krademo, lazemo, rusimo i cinimo druga zla. Bacvanine ne budi necovek, nemoj grabiti sva losa prava ka sebi, budi covek i reci da niko nema prava drugoga da blokira, unistava, ubija, potkrada. Upamti, najteze je biti covek, jer tada se moras odreci prava na silu i prihvatiti se prava na razumevanje.

Majakovski

pre 11 godina

@Bacvanin

Da li ste greskom zaboravili da spomenete kontekst paljenja iste ili je u pitanju neinformisanost, neznanje ja sada ne bih "pogadjao", elem to je bila nepotrebna reakcija na etnicko ciscenje koje se u tom trenutku desavalo na Kosmetu marta 2004, kada je uzgred budi receno zapaljeno preko 30 crkava i manastira za samo par dana, od 17 – 20. marta 2004. godine http://www.b92.net/specijal/kosovo2004/unistenecrkve.php
Ubijeno je 8 Srba, povredjeno preko 143, unisteno ili oštećeno oko 800 kuca, a nekoliko hiljada ( preko 4000 ) Srba napustilo je svoje domove.
Sest gradova i devet sela je etnicki ocisceno.
Inace od dolaska medjunarodnih snaga na Kosmet unisteno je preko 150 crkava i manastira, da ne spominjem sada oskrnavljena groblja, uzurpaciju imovine i konstantno nasilje.
Sledeci put potpunu informaciju, a ne ono sto vama odgovara.
Jedna je istina, ne zaboravite to i ma koliko se trudili da je iskrivite, promenite, prilagodite ona ce uvek ostati ista.

Monumentology

pre 11 godina

Moja majka i njena porodica su proterani iz Kosovske Mitrovice 1941. samo zato sto su Srbi! Oprostili smo! Moj otac je govorio da nece biti dobro na Kosovu pa je penzionisan u 41. godini zivota! Oprostili smo i to!

laki

pre 11 godina

moram da se osvrnem na prisutan i trajan stav 99% albanaca, politicara, obicnih ljudi, njihovih nevladinih organizacija Kao i dezurnih komentatora na sajru koji OPRAVDAVAJU ovakve poteze albanskog drustva. Da podsetim nikakvo opravdanje ne postoji za ugrozavanje bezbednosti, imovine, zivota, prava na rad, versko i etnicko ispoljavanje bilo kog pojedinca ili etnicke grupe. Sve drugo je put u fasizam i nacizam. i nacisti su imali svoje opravdanja za progon jevreja. Albanski narod ima opasnu tendenciju da sve sto je Srpsko smatra Kao neprijatelja i sto je prihvatljivo za istrebljenje. Ovo je nacizam i treba mu se stati na put u korenu dok ne bude kasno.

tina ne pravi se fina

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu razumem zasto ste ovako nepriateljski raspolozeni na Badne vece, zar ne bi trbalo barem ovo vece da budete spokojni i da budete raspolozeni.
(tina, 6. januar 2013 20:37)

I ja citam vesti ( ne komentare ) i ne mogu da razumem zasto su kosmetski Albanci ovako neprijateljski raspolozeni na Badnje vece, zar ne bi trebalo barem ovo vece da Srbi na Kosmetu budu spokojni i da budu raspolozeni, da ne razmilsljaju da li ce ih i na ovaj dan neko napasti, zar ne ??

Milutin

pre 11 godina

Divlje zastrasivnje vernika direktno pred ocima EU, KFOR I tolikih drugih medjunarodnih organizacija. Stvarno je jos i vise bedno od onih koji ce ovo da precute. Sramota.

Varvarin

pre 11 godina

Na snimku je juzni deo kosovske mitrovice,a ne djakovica,lepo ti pise besfort video M1 Tv mitrovica,jel si video da je dzamija ostala citava,a kuce pored dzamije koje su srpske spaljenje su i sravnjene sa zemljom.kakvim se sve lazima sluzite nek je vama na cast...
(decko sa barikada, 6. januar 2013 18:18)

Djakovica je na snimku. Nije Mitrovica. Vidi se da nisi iz Mitrovice, vec samo nik ti je takav. Ili - lazes namerno.

Rajkovic

pre 11 godina

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"
(Varvarin, 6. januar 2013 22:29)

Zarad istine treba reci da ono na snimku nije Djakovica nego juzni deo Kosovske Mitrovice.
Nego kako za one koji neznaju Djakovicu i Mitrovicu, pa onda mozete da nam prodate pricu da je to predgradje Najrobija (glavni grad Kenije).
Kako da vam verujemo?

smrdi ovde strasno

pre 11 godina

Ako ocekujemo da nas drugi postuju, ne bi bilo zgoreg postovati malo i druge, pa se nece tako ophoditi sa nama kao sto se sada ophode.
(Bacvanin, 6. januar 2013 16:57)

Od srca ti želim da te ovi koje braniš poštuju isto kao što su decenijama poštovali Srbe. Zdravo da ih nosiš, a i oni tebe.

Varvarin

pre 11 godina

@ (decko sa barikada, 6. januar 2013 21:36)

Na snimku je Djakovica. Dzamija e Hadumit (4:20), Velika Carshija (veci dep snimka), Mala Carshija (6:05), Pijaca (1:52), i reka Krena. Nema veze ovaj snimak se Mitrovicom.

Inache, Besfort Video Production ima 3350 videa.

Ove podatke stavljam za ostale koji ne znaju ni Mitrovicu niti Djakovicu, a ne za "decko sa barikada"

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(e-krem, 6. januar 2013 14:30)

Ekreme, mir boziji - Hristos se rodi! Da nam u zdravlju docekas i ovaj Bozic s familijom.

lala

pre 11 godina

Djakovica je moj grad, tu sam 1990 bio u JNA. Pozdrav svim raseljenim Srbima iz Djakovice i posle toliko vremena i dalje ste mi u srcu ostali.

Milosav

pre 11 godina

Gde je demokratska Evropa? Sta mislite da u Srbiji policija mora da obezbedjuje recimo muslimane da bi usli u dzamiju? Verovatno bombardovanje od strane pravdoljubivih zapadnjaka.
A njihovi sticenici Albanci bi trebalo da se zapitaju sta ih ceka "down the road", zapamtite, oteto - prokleto.