Petak, 04.01.2013.

13:06

Euleks nesposoban, hoću u Gračanicu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić osudio Euleks što nije odgovorio na njegov zahtev da u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji. Euleks odbacuje kritike.

Izvor: B92

Euleks nesposoban, hoæu u Graèanicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

DjAVO

pre 11 godina

Generalno mislim da je proslo vreme ostrih i huskackih stavova, ali u potpunosti podrzavam stav Predsednika Nikolica da ne ide na Kosovo. Tadic je godinama odlazio na isto to Kosovo, u istu tu Gracanicu, glas jedan se nikad nije cuo iz Pristine, a ove godine kada Tomislav Nikolic treba da ode za Bozic tamo da da podrsku nasem narodu, diglo se celo Kosovo. Ovo je velika sramota za Evropu i Euleks koji ocigedno nije ni N od nezavisan.

novica952

pre 11 godina

Možda je trebae desi predsedniče da nas malo otrezni od pijanstva koje smo peihvatli na putu kao EU integracijama i da nam pokaže da nije tako kako se želi da prestavi. Euleks misija od početka svog mandata ne ponaša se neutralno i sada ovim gestom to pokazuje.iako joj je obaveza to da uradi za običnog građanina Srbije a pogotovu za predsednika ove države.Naša vlada bi povodom ovog slučaja trebala da preduzme odlučnU akciju a čekam i potez premijera u vezi susreta sa Eštonovom 17 januara.Čemu svi dogovori sa EU ako ovo može da se desi i da Evropa čuti.

Andrea

pre 11 godina

Samo napred! Euleks je pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, vec da radi onako kako mu Pristina kaze. Podrska Nikolicu! Srbija je uz tebe!

Goku

pre 11 godina

Euleks je od pocetka nije bio statusno neutralan i osobe koje su u sastavu Euleksovog tima ne rade nista po pitanju zastite Srba i istrazivanja zlocina zbog cega su izmedju ostalog i poslati. Sada jos i ovo. Prethodni predsednik je normalno isao svake godine u Gracanicu za Bozic i ne razumem zasto se sada prave problemi. Izgleda da nekom odgovara da provocira kako bi nasi zvanicinici povukli neki los potez ali se to za sad ne desava i njima to nikako ne odgovara

Mia

pre 11 godina

Za razliku od ostalih Toma bar radi nesto! Nece da mu Pristina odredjuje da li ce ici na nase Kosovo ili ne. Predsednik ima jasan stav i podrzavam ga u tome!

ed.

pre 11 godina

U normalnim drzavama i medju normalnim narodima ovakvo nesto bi bilo povod za jedinstvenu reakciju i na osudu albanskih nacional-sovinista koji bezobrazno svojataju sve na Kosovu. Niti su Albanci izgradili taj manastir, niti im je deda ostavio Kosovo u amanet, niti su vlasnici tog Kosova i cak je i sam naziv Kosova srpski. Tomislav Nikolic sigurno nije izbor mnogih u Srbiji pa ni moj, medjutim u svakom slucaju je bolji od neizivljenih albanskih nacional-sovinista i u ovom slucaju predstavlja drzavu Srbiju i njegovo ponizavanje predstavlja ponizavanje svih nas. Ako se stave na stranu komentari dezurnih albanskih aktivista koji spinuju i potpisuju se srpkim nadimcima i onda je i previse onih Srba koji na neki palanacki i kompleksaski nacin cak i uzivaju u tome sto je predsednik Srbije sprecen od strane albanskih nacionalista da poseti manastir koji predstavlja kulturnu bastinu i deo identiteta Srbije. Ali nisu slucajno Srbi na dnu i meta na kojoj svako moze da se izivljava niti su za to krivi samo srbske patrijote - svoj nemerljiv doprinos tome daju i anacionalni, kvaziliberalni pripadnici tzv "druge srbije" koji misle da ce nekoga impresionirati time sto ovde izigravaju cheealeaders-ice albanskih sovinista i njihove tvorevine na Kosovu.

nicija nije gorela do zore

pre 11 godina

@Prištevac
Mozda je ovo samo pocetak ali svemu dodje kraj pa i tom vasem albanskom izivljavanju na Kosovu i u regionu. Uzivajte dok su vam tamo Amerikanci jer bez njih kao zaledjine vrlo brzo ce te se svesti na pravu meru.

Romanija

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da Euleks nije neutralan i da se stavlja samo na jednu stranu. Ovakvi potezi Euleksa ne vode normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Natalija

pre 11 godina

Ovo je sramota! Predsednik Nikolić je uredno najavio svoju posetu manastiru Gračanica, i ovo je još jedna potvrda da eulex nije statusno neutralan pošto uvek ispunjava želje kosovskih Albanaca.

Prištevac

pre 11 godina

Ma, ko to, i sa kojim pravom može predsedniku Srbije da zabrani dolazak u srpsku svetinju, u srpskoj zemlji?! Bezobrazluk!!
(DraganaM, 4. januar 2013 23:39)

E DraganaM, vidiš da može da mu se zabrani jer ste sami dozvolili da izgubite tu Vašu svetinju. Mislim da nema više povratka nazad. Ovo je tek početak.

Miloš

pre 11 godina

Baš zato što je patriota, Nikolića i boli što ne može u Gračanicu. I to nije običan povod, Božićna liturgija je u pitanju! Da je sluha na strani Eulexa, znali bi koliko je to nama pravoslavcima važno!

Mikica

pre 11 godina

I onda neko uzme da dovodi u pitanje Nikolićev patriotizam i njegovo zalaganje da se očuva Kosovo... A kada je beše Tadić kritikovao EULEX?

Derek Troter

pre 11 godina

Mogu da razumem kad neko negativno reaguje na ovu Nikolicevu izjavu i otvara mu oci govoreci da se prvo zapita sta je on umislio, ko je i sta je? Mogu da razumem surove realiste, medju kojima sam i ja, kad otvoreno napisu ovde da Srbija treba da se spusti malo na zemlju i da shvatimo cinjenicu da se mi na Kosovu vise ne pitamo nista. Ali ne mogu da shvatim likovanje nad tom cinjenicom, zar tu ima nesto za likovanje? Dobro upravu si, ali to je jos veci razlog za ozbiljnost a ne za radovanje. Nikako ne shvatam sta u cinjenici da predsednik Srbije ne moze za Bozic na Kosovo ima pozitivno? Ok, ne moze, znamo svi, ali nek mi neko kaze sta je tu dobro i pozitivno, pa da i mi ostali likujemo nad tom cinjenicom? Nazalost kod dosta vas koji iznosite istinu o nikakvom uticaju Srbije na bilo koga, ostavljate utisak kao da hocete da letite od srece zato sto je to tako. Upravu ste sve, ali to radovanje vam stvarno ne treba i nije u redu.

Teodor

pre 11 godina

Stvarno je sramota da Eulex ne može da osigura boravak predsednika države na delu naše teritorije. Zašto su oni tamo nego da obezbede sigurnost i slobodu kretanja?

sinbad

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine predsednice,ovo je bruka i za euleks i citavu medjunarodnu zajednicu,da predsednik jedne suverene drzave nemoze da kroci u svoju juznu pokrajinu i provede jedan od najvecih Hriscanskih praznika sa svojim gradjanima,koji jedino predstavnike republike Srbije smatraju svojim legitimnim predstavnicima

Rodjendan

pre 11 godina

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.
(Sale, 4. januar 2013 20:04) Na severu nema kosovske carine a ima kosovske policije koju sacinjavaju srbi i koji ne slusaju naredjenja iz pristine,ako ne verujes prosetaj severom kosova i do jarinja i brnjaka pa ces se uveriti sam.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Tako je to kad koza cuva kupus, kako to kazu Rusi. Pa osnovna greska Srpskih politicara je sto su pristali da nam agresorski vojnici budu mirotvorci, prvo u sastavu KFOR-a, a zatim u EULEX-u. I sta sad ocekuju ? Pa neka od SB traze reviziju sastava tih snaga, ako misle da nesto pokrenu u nasu korist, ovako ocigledno ne ide.

tanja

pre 11 godina

Hocu i ja vise para,hocu na zimovanje,letovanje,hocu kola mladja od 10 godina,lcd televizor,smart telefon pa puta pet za sina,muza roditelje,sestru koja je nezaposlena...Pa ne mogu sve odjednom,a ni uskoro koliko vidim

Cinik

pre 11 godina

Samo nek ti ispravljaju platformu gospodine Nikoliću a ti ćuti pa ne da nećeš otići u Gračanicu nego nećeš otići ni u svoje rodno selo.

Sale

pre 11 godina

ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.
(Rodjendan, 4. januar

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.

Matija Soskic

pre 11 godina

Nije mi jasno kako Nikolic ocekuje sardnju sa Euleksom kad se zna da je sve sto Euleks i Kfor pokusavaju u cilju normalizacije zivota na Kosovu podvrgnuto sabotazi koje vlada finansira. U Briselu se govori jedno, u Beogradu drugo a na terenu se sabotira sve sto je dogovoreno.

Dule

pre 11 godina

He he he... Smesno... Daj nadji mi posao Tomo! Gladan sam! Zivim u Subotici, u Srbiji, Tomo, i nemam sta da jedem! Nadji mi posao, pusti Kosovo!

milance

pre 11 godina

Naravno da su "nesposobni", kad su postavljeni na kosovo da stite ne-srpsko stanovnistvo!
A predsedniku zelim da ipak ostvari svoj boravak u Gracanici za vreme Božića, uz svoj narod.

samo polako

pre 11 godina

Tomo, ako te ovi ne pustaju na KIM, a ti u inat docekaj Bozic u Zagrebu, ili mozda Kninu, to bi imalo veci odjek....
Moreeeeee, hriscanin, pravoslavac, Bozic docekuje domacinski u svojoj kuci, unosi badnjak i sve po redu....a ti bi da se svckas.....

Ana

pre 11 godina

Da li su to ti Evropejci koji nas uce o ljudskim pravima i slobodama? Gospodinu koji nisu glasaci aktuelnog predsednika bih porucila da su promasili temu i sasvim nebulozno pricaju o predsedniku stvari koje ne stoje. Razumem da njega ne voli svako ali bi bio lepo da komentari ljudi koji podrzavaju druge opcije, a pozivaju se na Evropejstvo i uzvisenu kulturu, barem budu zasnovani na cinjenicama.

miki

pre 11 godina

Sada se pokazite gospodo iz Evrope,stalno ste zagovornici ideje drzave bez granica i slobode kretanja,a predsedniku jedne drzave sprecavate da hoda po svojoj zemlji.

Radnik na platformi

pre 11 godina

Ja koliko me pamćenje dobro služi Toma je bio na crnim listama u EU i SAD pa nije mogao da putuje. Možda Euleks ima neažurirane spiskove pa nije obavešten da je u medjuvremenu greškom postao predsnsednik ove nesrećne države ni na nebu ni na zemlji!!!!

Rodjendan

pre 11 godina

Nikolicu nista novo nisi rekao svi znaju da je eulex nesposoban,posto ti ne daju u gracanicu ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.

1%

pre 11 godina

Iskreno, ja i ne znam sta ces tamo....posavetuj se sa Sasom Mirkovicem, on ima "organizatorskih sposobnosti"...mozda sredi i neki tezgu, i papire preko veze za 5 minuta...

Zedes

pre 11 godina

Ovim potezom Tomislav Nikolić nenamjerno je sam sebi skočio u stomak, kako se kaže, jer je time potpuno dezavuirao sve svoje tvrdnje i teze o Kosovu kao i dalje dijelu Srbije, ali s nekakvom "suštinskom autonomijom". Jer, ne samo da, kao srpski predsjednik, mora tražiti dozvolu da udje na teritorij koji je po njemu i dalje sastavni dio zemlje kojoj je na čelu, nego je doživio i to da mu iz EULEX-a jasno daju na znanje da tu dozvolu daje vlada u Prištini, što je vjerojatno još veći udarac njegovim tvrdnjama i njegovu egu.

neper juzne voce

pre 11 godina

Ma kreni ne cekaj nikog.Na granici pokazi svoju diplomu,ustav srbije i platformu(svoje rucno pisanu)Ako nije dosta pokazi i priznanje od streljackog saveza.

sumorni

pre 11 godina

Ovo je čudno, nema par dana kako Koštunica reče da je Kosovo Srbija.

Što i pitaš Eulex, nek ti naša policija omogući posetu.

Btw, Božić je praznik koji se provodi u krugu porodice, jedino novokomponovani vernici idu negde samo da bi bili vidjeni.

Od Tome se ni ne očekuje Bog zna šta pametnog, ali ovo je baš jadno..

kosovar

pre 11 godina

zahvalan sam komentatorima koji se zalazu za nezavisno kosovo. molio bih iste da mi što pre dostave ključeve svoji stanova i vozila, kada su tako velikodušni kada poklanjaju tuđe, neka budu isti takvi i sa svojom imovinom. preporučujem da koristite dhl ili ups, zbog sigurnosti...

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić osudio Euleks što nije odgovorio na njegov zahtev da u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji. Euleks odbacuje kritike.

Evo, koliko je "Kosovo Srbija"?!

Neša

pre 11 godina

Čovek sedi u Beogradu i piše bajke, tj platforme...sada valjda kapira da su bajke jedno, a stvarni život nešto sasvim drugo....žalosno je to što ima još puno takvih koji i dalje veruju u srednjevekovne bajke.

Lubisa

pre 11 godina

Trebalo bi pitati Tadica da li je pod ovom uslovima (funkcionisanja eulxa) pristao na tu misiju. Da Taci odlucuje ko moze da prodje granicu, a da se narodu sve ove godina predstavlja eulex (od strane DSa) kao "statusno neutralan".

Arijadna

pre 11 godina

Greska je bila ta sto je su UN zamenjene Euleksom!On je samo tu da stiti Albance,ali ne i Srbe.Kako li je tek tom narodu (Srbima) na Kosovu,kad se prema drzavnicima ovako ponasaju...

ZEKABU

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika i naroda na KiM.
Strasno je da bilo koji srpski covek ne moze da poseti spomenike i crkve.

MILKICA

pre 11 godina

Ovo treba iskoristiti i dokazati svetu koliko nije moguće da se na Kosovu normalno živi da se se tamo ne nazire bolji život Srbima.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je velika bruka Eulexa. Zar je moguće da predsednik države ne može u Gračanicu pored uredne najave? Toliko o nepristrasnosti Eulexa.

Milko

pre 11 godina

Gospodine Nikoliću, probajte preko G. Tačija, verujem da će on biti u mogućnosti da vam obezbedi posetu.
Ili je samo neka priča za vaše virtuelne patriote.

daleko sam ja

pre 11 godina

Ma sta ce tebi neko da pomaze? Zar nije po tebi KiM Srbija? I kako to da je jedan "vojvoda " tako nisko pao? Kada nas lazete svi kazete da je Kosovo Srbija a kada dodje vreme da odete na Kosovo onda kazete da ste nas lagali . Pa dokle vise? A doista tu je Dodik i on ce to sve srediti ?

nesposoban

pre 11 godina

Nije euleks nesposoban, oni rade tacno ono zbog cega su poslati na Kosovo, nego ste nesposobni ti i svi ostali koji se kunu u Ustav Republike Srbije da isti sprovedu u delo, e pa gospodo ili menjajte taj ustav ili dajte ostavke ako niste u stanju da ga postujete. A sa tim cinicnim izjavama u poslednje vreme polako pocinjes da pokazujes svoje pravo lice.

e-krem

pre 11 godina

Sta zi zapeo za Gracanicu tu ti je na 200 metara Crkva Svetog Marka.Skokni do nje caskom,pomoli se i smiri,tako je najbolje za sve a najnaj za tebe samog.

Opora

pre 11 godina

Euleks mora da odgovori Tomislavu Nikoliću, svaki građanin Srbije može da ide na KiM.Euleks mora da zaštiti život Tomislava Nikolića, nadam se da će uskoro dobiti odgovor. Svako ko želi da ide u posetu našim manastirima su dobrodošli. Ne znam koja je uloga Euleksa, kada apsolutno ne radi da bi zaštitio naš narod na KiM.

kimi

pre 11 godina

Srbija pitanje kosova da vrati pod UN.To je najveca greska sto se preslo na EULEX.Taj politicki potez je mogo samo neko da uradi ko je imao lose namere prema Srbiji ili je zalutao u politiku.

Sloba

pre 11 godina

Volim sto se predsednik Nikolic bavi zaista bitnim stvarima za naciju. Da li i on (uz razne Kostunice, Amfilohije itd) ocekuje orden kandadske vlade za uspeh u tome sto Toronto postaje najveci srpski grad?

niki

pre 11 godina

ova vlast je više nego što smo i mogli očekivati i nadati se učinila u interesu Srbije.Ovakvom svojom odlukom predsednik daje do znanja svima i albancima i raznim međunarodnim misijama na Kosovu da nismo i nikada nećemo odustati od njega!

ismail

pre 11 godina

Nije EULEX- nego vlada Kosove nije dao ovlascenje da g.Nikolic poseti Gracanicu i prisistvuje liturgije 7 Januara u Gracanicu.
Eulex samo prenosi molbe za sluzbene posete iz Beograda u Pristinu a vlada Kosove odobrava ove posete.

Pedja

pre 11 godina

Da da, božićna liturgija jako bitna stvar, hahahaha. Milion ljudi u Srbiji nema nikakve prihode a on će da se svadja sa celim svetom zbog nekakve crkvene pesmice, smejurija.

Nik

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!
(Muhamed, 4. januar 2013 13:20)


Predsednik drzave ciji je deo teritorije - OKUPIRAN!

P.s. Obozavam da citam baljezgarije i izlive ironije/kompleksa 'komsijskih' komentatora, te bljuvotine i zamene teza razno-raznih AUTO(sovinista). LOL LOL LOL

ribica

pre 11 godina

Ukoliko je Kosovo i Metohija još uvijek srpsko utoliko i srpska policija može i treba organizirati predsijedniku ovaj posjet... ukoliko nije, onda je vaš predsijednik na moje iznenađenje ovaj put u pravu...

martin

pre 11 godina

oni su mu odmah odgovorili i to izjavom za novinare doduse RSE i ona glasi ovako:
Glasnogovornica misije EULEX Irena Gudeljević za Radio Slobodna Evropa je izjavila da se ova misija ne nalazi u lancu odlučivanja o tome kome se odobrava ili odbija ulazak na Kosovo.

"Zahtjev za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo šalje se sprecijalnom predstavniku Evropske unije u Beogradu. Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Prištini prosljeđuje taj zahtjev Vladi Kosova, a odgovor se vraća na isti način, tako da smo mi samo informirani o svetmu tome", rekla je Gudeljević.

Nikola

pre 11 godina

Ha, ha. On kaze Kosovo je Srbija a nije mu dozvoljeno ni da udje na teritoruju Kosova. Kako je ovo smesno. Kako ih nije sramota da lazu narod.

PatriJJota nema šta

pre 11 godina

Idi na onu granicu "IBM" tj. "Apple" koji si nedavno postavio pa malo čekaj na vizu a u medjuvremenu ponesi onu platformu da imaš nešto da prelistavaš čisto da ubiješ vreme dok čekaš vojvodo!!!

o

pre 11 godina

Tuzno je da bilo koji covek ne moze da poseti spomenik srpske kulture,a jos tuznije da te spomenike kulture mora da obezbedjuje vojska.Treba izdrzati sve ovo,a onda cemo dodati jos jednu recku u svojoj istoriji.Vecno igraliste porazenih je prazno bez terorista sa Kosova.

Margaret Tacer

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika. Da li se to euleks plasi dolaska velikog broja naroda zajedno sa predsednikom ?

nnidza

pre 11 godina

Problem se javlja zbog politike Euleksa. Oni sprovode nezavisnost a nisu tu da postuju prava ljudi i gradjana. zato je i bitno da se sever izbori za svoju autonomiju i sto bolji status. toliko.

APC

pre 11 godina

E to je najbitnije! Da ti docekas bozic bas u tamo! Hocu i ja u meksiko na bozic jel da pitam eukeks da mi da pare, a ako ne daju da placem dok to ipak ne urade...

slobodan

pre 11 godina

Ipak je u pitanju tvoj autoritet kod medjunarodne zajednice, za razliku od tebe gosp. Tadić nije imao takav problem sad se vidi koliko smo izgubili tvojim dolaskom

albanac 1999

pre 11 godina

pa mora da bude gradjanin kosove.pa niko nece mu smetati da dodje u gracanici.kao presednik jedne druge drzave morace da trazi od tacija dozvolu da udje u kosovo.pa jel vjerujes sada, da kosovo je srbija?

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Pa gospodo ja koliko se secam mi potpisasmo onaj akt o slobodi kretanja :-) posto predsednik nemoze da ostvari to pravo lepo uhvatite i ponistitega jer nije prakticno moguc.

zoran

pre 11 godina

Što bi današnja omladina rekla :" Obično spinovanje". Kad sam ja bio mlad mi smo to zvali "Prodavanje krastavaca"...

Aman zaman, ljudi. Na Kosmetu ni o čemu ne odlučuju Albanci. O Srbima ili tek Vladi Srbije da i ne govorimo. Zašto Rusija(Putin) ne "pritegne" Amere(Obamu) da omogući Tomi da ode u Gračanicu? Pa nema interes i to je to...

ludi pera

pre 11 godina

idi slobodno, kako ti kazes to je srbija, pa valjda predsjednik moze ici kamo hoce u svojoj zemlji ili mislis drukcije? ako se bojis idem ja sa tobom....

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino resenje koje ja vidim je da se proslava Bozica "odlozi" koji dan dok Predsednik Nikolic ne dobije dozvolu da poseti Gracanicu kako bi i on mogao prisustvovati proslavi !
A dotle upoznati EULEKS sa sadrzajem svoje "Platforme" i tako ubrzati proceduru oko izdavanja "vize" za posetu "juznoj pokrajini" !

albanac

pre 11 godina

pa treba da objavi javnost presednik nikolic da kosovo je drzava i treba da odobri taci da dodje zna on sam da nemoze da dodje bez dozvolu nego on provocira eulexa

Pb.

pre 11 godina

Ha,ha,Toma master zaboravio sitnicu da je Kosovo DRZAVA,a on bi kao predsednik druge drzave da se seta gde i kad hoce i da mu jos odmah odgovore.Da,da,mnogo si ti uvazen na ovim prostorima.Nije ti to "republika srpska" pa da skoknes kad hoces na casicu nacionalizna,sovinizma,da se malo slikas za koji poencic...Jadni li smo sa ovakvima...

to

pre 11 godina

Bravo Tomo! Mnogo lepo. Nisam glasao za tebe, ali tako se bori, a ne pretnjama o rusenju spomenika i slicno. Ima milion slicnih situacija koje mogu da se preispitaju mirnim putem. Budite kreativni. Igrajte se politike. Naterajte narod da misli, a ne da se mrzi!

igor78

pre 11 godina

Kakav zaokret Nikolića u politici posle samo nekoliko meseci. Dobio pare od Rusa da uradi sve kako bi Srbiju udaljio od EU, i to odlično radi.
Radikal ostaje radikal.

kako kome

pre 11 godina

Ali zato su Tadicu omogucili posetu Gracanici, Lipljanju, Velikim Decanima i redom.Bice da nije problem u njihovoj nesposobnsti nego u nespremnosti da svakom izadju u susret.Doduse njegov moto politicki nikad nije bio Karlovac, Karlobag,Virovitica.....

sasa jokic

pre 11 godina

Jos jedan dokaz koliko je Kosovo nase! Da. ga niste predali 1999 sad Ti ne bi trebala dozvola. Ali imali ste dobar razlog da ne napadate Slobu. za izdaju. Dva stana od po 110 m2. .....nije malo!

MUKNAVI

pre 11 godina

Idi slobodno,sedi na platformu pa raspali ko letecim tanjirom,ne treba tu EULEKS,sleces pravo u manastirsku avliju`..Javi cica kada ces krenuti,da sklonimo decu mogu da se isprepadaju..

R.B.

pre 11 godina

Pa nisu odgovorili (EULEX-Vlada Kosova)mozda zbog toga jer ranije kad ste bili na Kosovu(oni prije vas)su rekli da nisu trazili dozvolu za boravak na Kosovu, nisu se pridrzavali politickih komentara itd.

crni domino

pre 11 godina

I ti nekome da kazes da je nesposoban!?
E moj patrijoto, hteo si neki naprednjacki poen! Citaju te kao malo dete!
Ne radi se to tako moj Precednice.
Predlazem ti da primis bar jos jedno 20 savetnika. Mnogo si bre...

dodji sutra

pre 11 godina

Gospodin Nikolic valjda ima savetnike koji znaju ko je nadlezan za izdavanje dozvole.E sad sto neko voli da se pravi francuz ,to nije krivica Eulexa.

Bosnjak iz Dijaspore

pre 11 godina

A boze jest sve ovo nisko.
Posto nema dobrih rezultata u
- smanjenju nezaposlenosti
- dovodjenju stranih investora
- jacanju ekonomije
- itd.

onda ovi patriotski potezi pale emocije jadnog naroda uvijek.
To je za mene politicar bez ideja, bez kompetencije, dakle jos uvijek pravi cetnicki vojvoda (bolje da je i ostao na tome).
Nista bolje nije ni u BiH, ni u CG, ni Mak.
Uvijek isti sistem: igraj se sa emocijama siromasnog naroda, zalosno...

zmitjkoe

pre 11 godina

Pa mora Eulex da te nauci da postujes Ustav zemlje ciji si predesednik. Predsednik sekularne zemlje nema sta da trazi u manastiru za vreme verskog praznika, osim jeftinih politickuih poena. Zato sedi di si, ni za di si nisi.

Muhamed

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!

Local Staff

pre 11 godina

Naravno da su nesposobni. Radim za njih i mogu da potvrdim da je to masa lezilebovića koji su došli ovde da zarade dobre pare a da ništa korisno ne urade za zajednicu.

Milorad

pre 11 godina

Sitna provokacija za sitne poenčiće kod onih iz pesmice za naivnu decu "Kosovo je srce Srbije", uz patetična pozivanja na opšta dokumenta, koja, tokom čitave svoje karije, od "vojevanja" u Hrvatskoj, pa dalje, nije poštovao.

Renegade

pre 11 godina

Ukoliko oni ne mogu da obezbede predsednika koji samo zeli da za vreme Bozica poseti Gracanicu, kakvu sigurnost tek mogu da imaju obicni gradjani?

Seljak iz Podgorine

pre 11 godina

Hvala Bogu da neki srpski zvaničnik najzad javno prozove nespososobno i iznad svega pristrasno ponašanje Eueleksa na KiM. Da li je ovo samo "blef" Nikolića i ili stvarna promena ka malo hrabrijoj strategiji Beograda, reći će vreme ali se još jednom videlo koliku je grešku napravio Tadić kada je dao zeleno svetlo za dolazaka Euleksa na KiM. Baš me interesuje šta će sada reći "prijatelji" iz Brisela?

Pera detlic

pre 11 godina

Pa gospodine predsednice, ne mozete se tako kampanjski ponasati izvan svog tora. Gospodin se setio tj odlucio da preda zahtev 28. decembra a hteo bi odgovor pre 4. januara. Ajde molim te, ljudi ce da popadaju da njemu izadju u susret. Vi ste gospodine predsednice ogledalo Srbije sa takvim ponasanjem. Ajde da uzmemo da taj Euleks ima za obavezu da odgovori na ovakve zahteve u roku od dve nedelje. Mislim da je to razumno. Vi ste predali zahtev 28. decembra sto je petak, posle toga je dosao vikend pa nova godina (ne radi se), znaci njima je ostalo 3 dana da odgovore na vas zahtev. Pretpostavimo da je dosta ljudi, barem onih sto odlucuju otislo na godisnji. I gospodin se vredja i izjavljuje kako je Euleks nesposoban. Koja arogancija i bezobrazluk. Nadjite vi meni predsednice jednu srpsku instituciju koja bi odgovorila u roku od tri dana na bilo kakav zahtev. Srbija je mracna.

Darko

pre 11 godina

Znamo da je EULEX nesposoban, to priča i sam EU kad se ne folira pred nama. Pogledati izveštaj Revizora EU, davali najviše para Kosovu, efekat nula.

Marash

pre 11 godina

Predsednice, zahtev si podneo na pogresnu adresu.
Trebao si se obratiti Vladi Kosova, odnosno Ministarstvu unutrasnjih poslova i zatraziti dozvolu za dolazak na teritoriju Kosova.
Oni bi ti, kao dobri susedi, to sigurno odobrili.

IvanNS

pre 11 godina

Nikako da skonta da ne moze kako on hoce i da se mi ne pitamo vise ni zasta. A on pise platformu i kostunica (najvece zlo danas u Srbiji) ga podrzava i onda se cudi sto ga ignorisu. A platforma ce da vazi samo u Srbiji da mogu nacionalisti da se busaju, na kraju ce takvom politikom dovesti do toga da ce platformu da primeni na Vojvodini na nasu sustinsku autonomiju...(za to mu fala u napred)

izmedju ostalog

pre 11 godina

Predsednik hoce u Gracanicu- Eulex ga kulira, bivsi predsednik ide u Donju Saksoniju da daje instrukcije nemackoj SPD kako se dobijaju izbori, premijer sprema koncert Galije u Nisu, vicepremijer usao u Luku, predsednik najvece opozicione stranke kopa ko macka da ga slucajno ne omaknu sa mesta BG majora, parlamentrci cuce pored telefona cekajuci poziv da se izjasne o jedinstvenoj rezoluciji, drzavna birokratija se ubrzano sprema za narednu kafansku proslavu - ide srpska nova, narod baulja kao izgubljen!

Dobro nam je krenula prosperitetna 2013.!

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 11 godina

nema problema, samo ispoštuj i sprovedi dogovor prethodne vlade i ovaj o i.b.m. i slobodno ćeš ući na kosovo. samo nemoj zaboraviti ličnu kartu, kosovskoj policiji treba da pokažeš na uvid.
pozdrav iz prizrena.

djipolajev

pre 11 godina

E, moj priučeni predsedniče, sa lažnom diplomom! Ala ti je ugled velik! I ovi mali, nesposobni čuvari Kosova, rade s tobom baš sve, što sa pravim predsednicima ne rade!

Kosovo je Srbija, ili?

pre 11 godina

Tomo,
Samo ti hajde u Gračanicu, nemoj Euleks ni da pitaš. To je južna pokrajina države čiji si ti predsednik. Šta će ti bilo čija dozvola? Ako na "administrativnim prelazima" budu htjeli da ti naplate carinu, ti reci da si sa sjevera i zaprijeti barikadama...

Local Staff

pre 11 godina

Naravno da su nesposobni. Radim za njih i mogu da potvrdim da je to masa lezilebovića koji su došli ovde da zarade dobre pare a da ništa korisno ne urade za zajednicu.

crni domino

pre 11 godina

I ti nekome da kazes da je nesposoban!?
E moj patrijoto, hteo si neki naprednjacki poen! Citaju te kao malo dete!
Ne radi se to tako moj Precednice.
Predlazem ti da primis bar jos jedno 20 savetnika. Mnogo si bre...

Pera detlic

pre 11 godina

Pa gospodine predsednice, ne mozete se tako kampanjski ponasati izvan svog tora. Gospodin se setio tj odlucio da preda zahtev 28. decembra a hteo bi odgovor pre 4. januara. Ajde molim te, ljudi ce da popadaju da njemu izadju u susret. Vi ste gospodine predsednice ogledalo Srbije sa takvim ponasanjem. Ajde da uzmemo da taj Euleks ima za obavezu da odgovori na ovakve zahteve u roku od dve nedelje. Mislim da je to razumno. Vi ste predali zahtev 28. decembra sto je petak, posle toga je dosao vikend pa nova godina (ne radi se), znaci njima je ostalo 3 dana da odgovore na vas zahtev. Pretpostavimo da je dosta ljudi, barem onih sto odlucuju otislo na godisnji. I gospodin se vredja i izjavljuje kako je Euleks nesposoban. Koja arogancija i bezobrazluk. Nadjite vi meni predsednice jednu srpsku instituciju koja bi odgovorila u roku od tri dana na bilo kakav zahtev. Srbija je mracna.

sasa jokic

pre 11 godina

Jos jedan dokaz koliko je Kosovo nase! Da. ga niste predali 1999 sad Ti ne bi trebala dozvola. Ali imali ste dobar razlog da ne napadate Slobu. za izdaju. Dva stana od po 110 m2. .....nije malo!

Bosnjak iz Dijaspore

pre 11 godina

A boze jest sve ovo nisko.
Posto nema dobrih rezultata u
- smanjenju nezaposlenosti
- dovodjenju stranih investora
- jacanju ekonomije
- itd.

onda ovi patriotski potezi pale emocije jadnog naroda uvijek.
To je za mene politicar bez ideja, bez kompetencije, dakle jos uvijek pravi cetnicki vojvoda (bolje da je i ostao na tome).
Nista bolje nije ni u BiH, ni u CG, ni Mak.
Uvijek isti sistem: igraj se sa emocijama siromasnog naroda, zalosno...

Marash

pre 11 godina

Predsednice, zahtev si podneo na pogresnu adresu.
Trebao si se obratiti Vladi Kosova, odnosno Ministarstvu unutrasnjih poslova i zatraziti dozvolu za dolazak na teritoriju Kosova.
Oni bi ti, kao dobri susedi, to sigurno odobrili.

Muhamed

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!

slobodan

pre 11 godina

Ipak je u pitanju tvoj autoritet kod medjunarodne zajednice, za razliku od tebe gosp. Tadić nije imao takav problem sad se vidi koliko smo izgubili tvojim dolaskom

dodji sutra

pre 11 godina

Gospodin Nikolic valjda ima savetnike koji znaju ko je nadlezan za izdavanje dozvole.E sad sto neko voli da se pravi francuz ,to nije krivica Eulexa.

izmedju ostalog

pre 11 godina

Predsednik hoce u Gracanicu- Eulex ga kulira, bivsi predsednik ide u Donju Saksoniju da daje instrukcije nemackoj SPD kako se dobijaju izbori, premijer sprema koncert Galije u Nisu, vicepremijer usao u Luku, predsednik najvece opozicione stranke kopa ko macka da ga slucajno ne omaknu sa mesta BG majora, parlamentrci cuce pored telefona cekajuci poziv da se izjasne o jedinstvenoj rezoluciji, drzavna birokratija se ubrzano sprema za narednu kafansku proslavu - ide srpska nova, narod baulja kao izgubljen!

Dobro nam je krenula prosperitetna 2013.!

igor78

pre 11 godina

Kakav zaokret Nikolića u politici posle samo nekoliko meseci. Dobio pare od Rusa da uradi sve kako bi Srbiju udaljio od EU, i to odlično radi.
Radikal ostaje radikal.

Kosovo je Srbija, ili?

pre 11 godina

Tomo,
Samo ti hajde u Gračanicu, nemoj Euleks ni da pitaš. To je južna pokrajina države čiji si ti predsednik. Šta će ti bilo čija dozvola? Ako na "administrativnim prelazima" budu htjeli da ti naplate carinu, ti reci da si sa sjevera i zaprijeti barikadama...

MUKNAVI

pre 11 godina

Idi slobodno,sedi na platformu pa raspali ko letecim tanjirom,ne treba tu EULEKS,sleces pravo u manastirsku avliju`..Javi cica kada ces krenuti,da sklonimo decu mogu da se isprepadaju..

zmitjkoe

pre 11 godina

Pa mora Eulex da te nauci da postujes Ustav zemlje ciji si predesednik. Predsednik sekularne zemlje nema sta da trazi u manastiru za vreme verskog praznika, osim jeftinih politickuih poena. Zato sedi di si, ni za di si nisi.

djipolajev

pre 11 godina

E, moj priučeni predsedniče, sa lažnom diplomom! Ala ti je ugled velik! I ovi mali, nesposobni čuvari Kosova, rade s tobom baš sve, što sa pravim predsednicima ne rade!

Milorad

pre 11 godina

Sitna provokacija za sitne poenčiće kod onih iz pesmice za naivnu decu "Kosovo je srce Srbije", uz patetična pozivanja na opšta dokumenta, koja, tokom čitave svoje karije, od "vojevanja" u Hrvatskoj, pa dalje, nije poštovao.

kako kome

pre 11 godina

Ali zato su Tadicu omogucili posetu Gracanici, Lipljanju, Velikim Decanima i redom.Bice da nije problem u njihovoj nesposobnsti nego u nespremnosti da svakom izadju u susret.Doduse njegov moto politicki nikad nije bio Karlovac, Karlobag,Virovitica.....

IvanNS

pre 11 godina

Nikako da skonta da ne moze kako on hoce i da se mi ne pitamo vise ni zasta. A on pise platformu i kostunica (najvece zlo danas u Srbiji) ga podrzava i onda se cudi sto ga ignorisu. A platforma ce da vazi samo u Srbiji da mogu nacionalisti da se busaju, na kraju ce takvom politikom dovesti do toga da ce platformu da primeni na Vojvodini na nasu sustinsku autonomiju...(za to mu fala u napred)

e-krem

pre 11 godina

Sta zi zapeo za Gracanicu tu ti je na 200 metara Crkva Svetog Marka.Skokni do nje caskom,pomoli se i smiri,tako je najbolje za sve a najnaj za tebe samog.

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 11 godina

nema problema, samo ispoštuj i sprovedi dogovor prethodne vlade i ovaj o i.b.m. i slobodno ćeš ući na kosovo. samo nemoj zaboraviti ličnu kartu, kosovskoj policiji treba da pokažeš na uvid.
pozdrav iz prizrena.

neper juzne voce

pre 11 godina

Ma kreni ne cekaj nikog.Na granici pokazi svoju diplomu,ustav srbije i platformu(svoje rucno pisanu)Ako nije dosta pokazi i priznanje od streljackog saveza.

Nikola

pre 11 godina

Ha, ha. On kaze Kosovo je Srbija a nije mu dozvoljeno ni da udje na teritoruju Kosova. Kako je ovo smesno. Kako ih nije sramota da lazu narod.

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić osudio Euleks što nije odgovorio na njegov zahtev da u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji. Euleks odbacuje kritike.

Evo, koliko je "Kosovo Srbija"?!

daleko sam ja

pre 11 godina

Ma sta ce tebi neko da pomaze? Zar nije po tebi KiM Srbija? I kako to da je jedan "vojvoda " tako nisko pao? Kada nas lazete svi kazete da je Kosovo Srbija a kada dodje vreme da odete na Kosovo onda kazete da ste nas lagali . Pa dokle vise? A doista tu je Dodik i on ce to sve srediti ?

Pb.

pre 11 godina

Ha,ha,Toma master zaboravio sitnicu da je Kosovo DRZAVA,a on bi kao predsednik druge drzave da se seta gde i kad hoce i da mu jos odmah odgovore.Da,da,mnogo si ti uvazen na ovim prostorima.Nije ti to "republika srpska" pa da skoknes kad hoces na casicu nacionalizna,sovinizma,da se malo slikas za koji poencic...Jadni li smo sa ovakvima...

nesposoban

pre 11 godina

Nije euleks nesposoban, oni rade tacno ono zbog cega su poslati na Kosovo, nego ste nesposobni ti i svi ostali koji se kunu u Ustav Republike Srbije da isti sprovedu u delo, e pa gospodo ili menjajte taj ustav ili dajte ostavke ako niste u stanju da ga postujete. A sa tim cinicnim izjavama u poslednje vreme polako pocinjes da pokazujes svoje pravo lice.

Zedes

pre 11 godina

Ovim potezom Tomislav Nikolić nenamjerno je sam sebi skočio u stomak, kako se kaže, jer je time potpuno dezavuirao sve svoje tvrdnje i teze o Kosovu kao i dalje dijelu Srbije, ali s nekakvom "suštinskom autonomijom". Jer, ne samo da, kao srpski predsjednik, mora tražiti dozvolu da udje na teritorij koji je po njemu i dalje sastavni dio zemlje kojoj je na čelu, nego je doživio i to da mu iz EULEX-a jasno daju na znanje da tu dozvolu daje vlada u Prištini, što je vjerojatno još veći udarac njegovim tvrdnjama i njegovu egu.

sumorni

pre 11 godina

Ovo je čudno, nema par dana kako Koštunica reče da je Kosovo Srbija.

Što i pitaš Eulex, nek ti naša policija omogući posetu.

Btw, Božić je praznik koji se provodi u krugu porodice, jedino novokomponovani vernici idu negde samo da bi bili vidjeni.

Od Tome se ni ne očekuje Bog zna šta pametnog, ali ovo je baš jadno..

R.B.

pre 11 godina

Pa nisu odgovorili (EULEX-Vlada Kosova)mozda zbog toga jer ranije kad ste bili na Kosovu(oni prije vas)su rekli da nisu trazili dozvolu za boravak na Kosovu, nisu se pridrzavali politickih komentara itd.

Milko

pre 11 godina

Gospodine Nikoliću, probajte preko G. Tačija, verujem da će on biti u mogućnosti da vam obezbedi posetu.
Ili je samo neka priča za vaše virtuelne patriote.

Neša

pre 11 godina

Čovek sedi u Beogradu i piše bajke, tj platforme...sada valjda kapira da su bajke jedno, a stvarni život nešto sasvim drugo....žalosno je to što ima još puno takvih koji i dalje veruju u srednjevekovne bajke.

albanac 1999

pre 11 godina

pa mora da bude gradjanin kosove.pa niko nece mu smetati da dodje u gracanici.kao presednik jedne druge drzave morace da trazi od tacija dozvolu da udje u kosovo.pa jel vjerujes sada, da kosovo je srbija?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino resenje koje ja vidim je da se proslava Bozica "odlozi" koji dan dok Predsednik Nikolic ne dobije dozvolu da poseti Gracanicu kako bi i on mogao prisustvovati proslavi !
A dotle upoznati EULEKS sa sadrzajem svoje "Platforme" i tako ubrzati proceduru oko izdavanja "vize" za posetu "juznoj pokrajini" !

ismail

pre 11 godina

Nije EULEX- nego vlada Kosove nije dao ovlascenje da g.Nikolic poseti Gracanicu i prisistvuje liturgije 7 Januara u Gracanicu.
Eulex samo prenosi molbe za sluzbene posete iz Beograda u Pristinu a vlada Kosove odobrava ove posete.

ludi pera

pre 11 godina

idi slobodno, kako ti kazes to je srbija, pa valjda predsjednik moze ici kamo hoce u svojoj zemlji ili mislis drukcije? ako se bojis idem ja sa tobom....

Pedja

pre 11 godina

Da da, božićna liturgija jako bitna stvar, hahahaha. Milion ljudi u Srbiji nema nikakve prihode a on će da se svadja sa celim svetom zbog nekakve crkvene pesmice, smejurija.

Seljak iz Podgorine

pre 11 godina

Hvala Bogu da neki srpski zvaničnik najzad javno prozove nespososobno i iznad svega pristrasno ponašanje Eueleksa na KiM. Da li je ovo samo "blef" Nikolića i ili stvarna promena ka malo hrabrijoj strategiji Beograda, reći će vreme ali se još jednom videlo koliku je grešku napravio Tadić kada je dao zeleno svetlo za dolazaka Euleksa na KiM. Baš me interesuje šta će sada reći "prijatelji" iz Brisela?

Sloba

pre 11 godina

Volim sto se predsednik Nikolic bavi zaista bitnim stvarima za naciju. Da li i on (uz razne Kostunice, Amfilohije itd) ocekuje orden kandadske vlade za uspeh u tome sto Toronto postaje najveci srpski grad?

Darko

pre 11 godina

Znamo da je EULEX nesposoban, to priča i sam EU kad se ne folira pred nama. Pogledati izveštaj Revizora EU, davali najviše para Kosovu, efekat nula.

APC

pre 11 godina

E to je najbitnije! Da ti docekas bozic bas u tamo! Hocu i ja u meksiko na bozic jel da pitam eukeks da mi da pare, a ako ne daju da placem dok to ipak ne urade...

Renegade

pre 11 godina

Ukoliko oni ne mogu da obezbede predsednika koji samo zeli da za vreme Bozica poseti Gracanicu, kakvu sigurnost tek mogu da imaju obicni gradjani?

martin

pre 11 godina

oni su mu odmah odgovorili i to izjavom za novinare doduse RSE i ona glasi ovako:
Glasnogovornica misije EULEX Irena Gudeljević za Radio Slobodna Evropa je izjavila da se ova misija ne nalazi u lancu odlučivanja o tome kome se odobrava ili odbija ulazak na Kosovo.

"Zahtjev za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo šalje se sprecijalnom predstavniku Evropske unije u Beogradu. Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Prištini prosljeđuje taj zahtjev Vladi Kosova, a odgovor se vraća na isti način, tako da smo mi samo informirani o svetmu tome", rekla je Gudeljević.

albanac

pre 11 godina

pa treba da objavi javnost presednik nikolic da kosovo je drzava i treba da odobri taci da dodje zna on sam da nemoze da dodje bez dozvolu nego on provocira eulexa

1%

pre 11 godina

Iskreno, ja i ne znam sta ces tamo....posavetuj se sa Sasom Mirkovicem, on ima "organizatorskih sposobnosti"...mozda sredi i neki tezgu, i papire preko veze za 5 minuta...

PatriJJota nema šta

pre 11 godina

Idi na onu granicu "IBM" tj. "Apple" koji si nedavno postavio pa malo čekaj na vizu a u medjuvremenu ponesi onu platformu da imaš nešto da prelistavaš čisto da ubiješ vreme dok čekaš vojvodo!!!

samo polako

pre 11 godina

Tomo, ako te ovi ne pustaju na KIM, a ti u inat docekaj Bozic u Zagrebu, ili mozda Kninu, to bi imalo veci odjek....
Moreeeeee, hriscanin, pravoslavac, Bozic docekuje domacinski u svojoj kuci, unosi badnjak i sve po redu....a ti bi da se svckas.....

to

pre 11 godina

Bravo Tomo! Mnogo lepo. Nisam glasao za tebe, ali tako se bori, a ne pretnjama o rusenju spomenika i slicno. Ima milion slicnih situacija koje mogu da se preispitaju mirnim putem. Budite kreativni. Igrajte se politike. Naterajte narod da misli, a ne da se mrzi!

zoran

pre 11 godina

Što bi današnja omladina rekla :" Obično spinovanje". Kad sam ja bio mlad mi smo to zvali "Prodavanje krastavaca"...

Aman zaman, ljudi. Na Kosmetu ni o čemu ne odlučuju Albanci. O Srbima ili tek Vladi Srbije da i ne govorimo. Zašto Rusija(Putin) ne "pritegne" Amere(Obamu) da omogući Tomi da ode u Gračanicu? Pa nema interes i to je to...

Radnik na platformi

pre 11 godina

Ja koliko me pamćenje dobro služi Toma je bio na crnim listama u EU i SAD pa nije mogao da putuje. Možda Euleks ima neažurirane spiskove pa nije obavešten da je u medjuvremenu greškom postao predsnsednik ove nesrećne države ni na nebu ni na zemlji!!!!

Sale

pre 11 godina

ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.
(Rodjendan, 4. januar

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.

Arijadna

pre 11 godina

Greska je bila ta sto je su UN zamenjene Euleksom!On je samo tu da stiti Albance,ali ne i Srbe.Kako li je tek tom narodu (Srbima) na Kosovu,kad se prema drzavnicima ovako ponasaju...

kosovar

pre 11 godina

zahvalan sam komentatorima koji se zalazu za nezavisno kosovo. molio bih iste da mi što pre dostave ključeve svoji stanova i vozila, kada su tako velikodušni kada poklanjaju tuđe, neka budu isti takvi i sa svojom imovinom. preporučujem da koristite dhl ili ups, zbog sigurnosti...

Dule

pre 11 godina

He he he... Smesno... Daj nadji mi posao Tomo! Gladan sam! Zivim u Subotici, u Srbiji, Tomo, i nemam sta da jedem! Nadji mi posao, pusti Kosovo!

Lubisa

pre 11 godina

Trebalo bi pitati Tadica da li je pod ovom uslovima (funkcionisanja eulxa) pristao na tu misiju. Da Taci odlucuje ko moze da prodje granicu, a da se narodu sve ove godina predstavlja eulex (od strane DSa) kao "statusno neutralan".

tanja

pre 11 godina

Hocu i ja vise para,hocu na zimovanje,letovanje,hocu kola mladja od 10 godina,lcd televizor,smart telefon pa puta pet za sina,muza roditelje,sestru koja je nezaposlena...Pa ne mogu sve odjednom,a ni uskoro koliko vidim

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Pa gospodo ja koliko se secam mi potpisasmo onaj akt o slobodi kretanja :-) posto predsednik nemoze da ostvari to pravo lepo uhvatite i ponistitega jer nije prakticno moguc.

Miloš

pre 11 godina

Ovo je velika bruka Eulexa. Zar je moguće da predsednik države ne može u Gračanicu pored uredne najave? Toliko o nepristrasnosti Eulexa.

ribica

pre 11 godina

Ukoliko je Kosovo i Metohija još uvijek srpsko utoliko i srpska policija može i treba organizirati predsijedniku ovaj posjet... ukoliko nije, onda je vaš predsijednik na moje iznenađenje ovaj put u pravu...

ZEKABU

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika i naroda na KiM.
Strasno je da bilo koji srpski covek ne moze da poseti spomenike i crkve.

Derek Troter

pre 11 godina

Mogu da razumem kad neko negativno reaguje na ovu Nikolicevu izjavu i otvara mu oci govoreci da se prvo zapita sta je on umislio, ko je i sta je? Mogu da razumem surove realiste, medju kojima sam i ja, kad otvoreno napisu ovde da Srbija treba da se spusti malo na zemlju i da shvatimo cinjenicu da se mi na Kosovu vise ne pitamo nista. Ali ne mogu da shvatim likovanje nad tom cinjenicom, zar tu ima nesto za likovanje? Dobro upravu si, ali to je jos veci razlog za ozbiljnost a ne za radovanje. Nikako ne shvatam sta u cinjenici da predsednik Srbije ne moze za Bozic na Kosovo ima pozitivno? Ok, ne moze, znamo svi, ali nek mi neko kaze sta je tu dobro i pozitivno, pa da i mi ostali likujemo nad tom cinjenicom? Nazalost kod dosta vas koji iznosite istinu o nikakvom uticaju Srbije na bilo koga, ostavljate utisak kao da hocete da letite od srece zato sto je to tako. Upravu ste sve, ali to radovanje vam stvarno ne treba i nije u redu.

o

pre 11 godina

Tuzno je da bilo koji covek ne moze da poseti spomenik srpske kulture,a jos tuznije da te spomenike kulture mora da obezbedjuje vojska.Treba izdrzati sve ovo,a onda cemo dodati jos jednu recku u svojoj istoriji.Vecno igraliste porazenih je prazno bez terorista sa Kosova.

kimi

pre 11 godina

Srbija pitanje kosova da vrati pod UN.To je najveca greska sto se preslo na EULEX.Taj politicki potez je mogo samo neko da uradi ko je imao lose namere prema Srbiji ili je zalutao u politiku.

Rodjendan

pre 11 godina

Nikolicu nista novo nisi rekao svi znaju da je eulex nesposoban,posto ti ne daju u gracanicu ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.

niki

pre 11 godina

ova vlast je više nego što smo i mogli očekivati i nadati se učinila u interesu Srbije.Ovakvom svojom odlukom predsednik daje do znanja svima i albancima i raznim međunarodnim misijama na Kosovu da nismo i nikada nećemo odustati od njega!

MILKICA

pre 11 godina

Ovo treba iskoristiti i dokazati svetu koliko nije moguće da se na Kosovu normalno živi da se se tamo ne nazire bolji život Srbima.

Opora

pre 11 godina

Euleks mora da odgovori Tomislavu Nikoliću, svaki građanin Srbije može da ide na KiM.Euleks mora da zaštiti život Tomislava Nikolića, nadam se da će uskoro dobiti odgovor. Svako ko želi da ide u posetu našim manastirima su dobrodošli. Ne znam koja je uloga Euleksa, kada apsolutno ne radi da bi zaštitio naš narod na KiM.

Nik

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!
(Muhamed, 4. januar 2013 13:20)


Predsednik drzave ciji je deo teritorije - OKUPIRAN!

P.s. Obozavam da citam baljezgarije i izlive ironije/kompleksa 'komsijskih' komentatora, te bljuvotine i zamene teza razno-raznih AUTO(sovinista). LOL LOL LOL

Teodor

pre 11 godina

Stvarno je sramota da Eulex ne može da osigura boravak predsednika države na delu naše teritorije. Zašto su oni tamo nego da obezbede sigurnost i slobodu kretanja?

Cinik

pre 11 godina

Samo nek ti ispravljaju platformu gospodine Nikoliću a ti ćuti pa ne da nećeš otići u Gračanicu nego nećeš otići ni u svoje rodno selo.

nnidza

pre 11 godina

Problem se javlja zbog politike Euleksa. Oni sprovode nezavisnost a nisu tu da postuju prava ljudi i gradjana. zato je i bitno da se sever izbori za svoju autonomiju i sto bolji status. toliko.

Margaret Tacer

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika. Da li se to euleks plasi dolaska velikog broja naroda zajedno sa predsednikom ?

milance

pre 11 godina

Naravno da su "nesposobni", kad su postavljeni na kosovo da stite ne-srpsko stanovnistvo!
A predsedniku zelim da ipak ostvari svoj boravak u Gracanici za vreme Božića, uz svoj narod.

Ana

pre 11 godina

Da li su to ti Evropejci koji nas uce o ljudskim pravima i slobodama? Gospodinu koji nisu glasaci aktuelnog predsednika bih porucila da su promasili temu i sasvim nebulozno pricaju o predsedniku stvari koje ne stoje. Razumem da njega ne voli svako ali bi bio lepo da komentari ljudi koji podrzavaju druge opcije, a pozivaju se na Evropejstvo i uzvisenu kulturu, barem budu zasnovani na cinjenicama.

sinbad

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine predsednice,ovo je bruka i za euleks i citavu medjunarodnu zajednicu,da predsednik jedne suverene drzave nemoze da kroci u svoju juznu pokrajinu i provede jedan od najvecih Hriscanskih praznika sa svojim gradjanima,koji jedino predstavnike republike Srbije smatraju svojim legitimnim predstavnicima

Rodjendan

pre 11 godina

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.
(Sale, 4. januar 2013 20:04) Na severu nema kosovske carine a ima kosovske policije koju sacinjavaju srbi i koji ne slusaju naredjenja iz pristine,ako ne verujes prosetaj severom kosova i do jarinja i brnjaka pa ces se uveriti sam.

miki

pre 11 godina

Sada se pokazite gospodo iz Evrope,stalno ste zagovornici ideje drzave bez granica i slobode kretanja,a predsedniku jedne drzave sprecavate da hoda po svojoj zemlji.

Matija Soskic

pre 11 godina

Nije mi jasno kako Nikolic ocekuje sardnju sa Euleksom kad se zna da je sve sto Euleks i Kfor pokusavaju u cilju normalizacije zivota na Kosovu podvrgnuto sabotazi koje vlada finansira. U Briselu se govori jedno, u Beogradu drugo a na terenu se sabotira sve sto je dogovoreno.

Prištevac

pre 11 godina

Ma, ko to, i sa kojim pravom može predsedniku Srbije da zabrani dolazak u srpsku svetinju, u srpskoj zemlji?! Bezobrazluk!!
(DraganaM, 4. januar 2013 23:39)

E DraganaM, vidiš da može da mu se zabrani jer ste sami dozvolili da izgubite tu Vašu svetinju. Mislim da nema više povratka nazad. Ovo je tek početak.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Tako je to kad koza cuva kupus, kako to kazu Rusi. Pa osnovna greska Srpskih politicara je sto su pristali da nam agresorski vojnici budu mirotvorci, prvo u sastavu KFOR-a, a zatim u EULEX-u. I sta sad ocekuju ? Pa neka od SB traze reviziju sastava tih snaga, ako misle da nesto pokrenu u nasu korist, ovako ocigledno ne ide.

Mikica

pre 11 godina

I onda neko uzme da dovodi u pitanje Nikolićev patriotizam i njegovo zalaganje da se očuva Kosovo... A kada je beše Tadić kritikovao EULEX?

Miloš

pre 11 godina

Baš zato što je patriota, Nikolića i boli što ne može u Gračanicu. I to nije običan povod, Božićna liturgija je u pitanju! Da je sluha na strani Eulexa, znali bi koliko je to nama pravoslavcima važno!

Natalija

pre 11 godina

Ovo je sramota! Predsednik Nikolić je uredno najavio svoju posetu manastiru Gračanica, i ovo je još jedna potvrda da eulex nije statusno neutralan pošto uvek ispunjava želje kosovskih Albanaca.

nicija nije gorela do zore

pre 11 godina

@Prištevac
Mozda je ovo samo pocetak ali svemu dodje kraj pa i tom vasem albanskom izivljavanju na Kosovu i u regionu. Uzivajte dok su vam tamo Amerikanci jer bez njih kao zaledjine vrlo brzo ce te se svesti na pravu meru.

ed.

pre 11 godina

U normalnim drzavama i medju normalnim narodima ovakvo nesto bi bilo povod za jedinstvenu reakciju i na osudu albanskih nacional-sovinista koji bezobrazno svojataju sve na Kosovu. Niti su Albanci izgradili taj manastir, niti im je deda ostavio Kosovo u amanet, niti su vlasnici tog Kosova i cak je i sam naziv Kosova srpski. Tomislav Nikolic sigurno nije izbor mnogih u Srbiji pa ni moj, medjutim u svakom slucaju je bolji od neizivljenih albanskih nacional-sovinista i u ovom slucaju predstavlja drzavu Srbiju i njegovo ponizavanje predstavlja ponizavanje svih nas. Ako se stave na stranu komentari dezurnih albanskih aktivista koji spinuju i potpisuju se srpkim nadimcima i onda je i previse onih Srba koji na neki palanacki i kompleksaski nacin cak i uzivaju u tome sto je predsednik Srbije sprecen od strane albanskih nacionalista da poseti manastir koji predstavlja kulturnu bastinu i deo identiteta Srbije. Ali nisu slucajno Srbi na dnu i meta na kojoj svako moze da se izivljava niti su za to krivi samo srbske patrijote - svoj nemerljiv doprinos tome daju i anacionalni, kvaziliberalni pripadnici tzv "druge srbije" koji misle da ce nekoga impresionirati time sto ovde izigravaju cheealeaders-ice albanskih sovinista i njihove tvorevine na Kosovu.

Mia

pre 11 godina

Za razliku od ostalih Toma bar radi nesto! Nece da mu Pristina odredjuje da li ce ici na nase Kosovo ili ne. Predsednik ima jasan stav i podrzavam ga u tome!

Goku

pre 11 godina

Euleks je od pocetka nije bio statusno neutralan i osobe koje su u sastavu Euleksovog tima ne rade nista po pitanju zastite Srba i istrazivanja zlocina zbog cega su izmedju ostalog i poslati. Sada jos i ovo. Prethodni predsednik je normalno isao svake godine u Gracanicu za Bozic i ne razumem zasto se sada prave problemi. Izgleda da nekom odgovara da provocira kako bi nasi zvanicinici povukli neki los potez ali se to za sad ne desava i njima to nikako ne odgovara

DjAVO

pre 11 godina

Generalno mislim da je proslo vreme ostrih i huskackih stavova, ali u potpunosti podrzavam stav Predsednika Nikolica da ne ide na Kosovo. Tadic je godinama odlazio na isto to Kosovo, u istu tu Gracanicu, glas jedan se nikad nije cuo iz Pristine, a ove godine kada Tomislav Nikolic treba da ode za Bozic tamo da da podrsku nasem narodu, diglo se celo Kosovo. Ovo je velika sramota za Evropu i Euleks koji ocigedno nije ni N od nezavisan.

Romanija

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da Euleks nije neutralan i da se stavlja samo na jednu stranu. Ovakvi potezi Euleksa ne vode normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Andrea

pre 11 godina

Samo napred! Euleks je pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, vec da radi onako kako mu Pristina kaze. Podrska Nikolicu! Srbija je uz tebe!

novica952

pre 11 godina

Možda je trebae desi predsedniče da nas malo otrezni od pijanstva koje smo peihvatli na putu kao EU integracijama i da nam pokaže da nije tako kako se želi da prestavi. Euleks misija od početka svog mandata ne ponaša se neutralno i sada ovim gestom to pokazuje.iako joj je obaveza to da uradi za običnog građanina Srbije a pogotovu za predsednika ove države.Naša vlada bi povodom ovog slučaja trebala da preduzme odlučnU akciju a čekam i potez premijera u vezi susreta sa Eštonovom 17 januara.Čemu svi dogovori sa EU ako ovo može da se desi i da Evropa čuti.

crni domino

pre 11 godina

I ti nekome da kazes da je nesposoban!?
E moj patrijoto, hteo si neki naprednjacki poen! Citaju te kao malo dete!
Ne radi se to tako moj Precednice.
Predlazem ti da primis bar jos jedno 20 savetnika. Mnogo si bre...

Renegade

pre 11 godina

Ukoliko oni ne mogu da obezbede predsednika koji samo zeli da za vreme Bozica poseti Gracanicu, kakvu sigurnost tek mogu da imaju obicni gradjani?

Seljak iz Podgorine

pre 11 godina

Hvala Bogu da neki srpski zvaničnik najzad javno prozove nespososobno i iznad svega pristrasno ponašanje Eueleksa na KiM. Da li je ovo samo "blef" Nikolića i ili stvarna promena ka malo hrabrijoj strategiji Beograda, reći će vreme ali se još jednom videlo koliku je grešku napravio Tadić kada je dao zeleno svetlo za dolazaka Euleksa na KiM. Baš me interesuje šta će sada reći "prijatelji" iz Brisela?

Miloš

pre 11 godina

Ovo je velika bruka Eulexa. Zar je moguće da predsednik države ne može u Gračanicu pored uredne najave? Toliko o nepristrasnosti Eulexa.

Local Staff

pre 11 godina

Naravno da su nesposobni. Radim za njih i mogu da potvrdim da je to masa lezilebovića koji su došli ovde da zarade dobre pare a da ništa korisno ne urade za zajednicu.

Muhamed

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!

to

pre 11 godina

Bravo Tomo! Mnogo lepo. Nisam glasao za tebe, ali tako se bori, a ne pretnjama o rusenju spomenika i slicno. Ima milion slicnih situacija koje mogu da se preispitaju mirnim putem. Budite kreativni. Igrajte se politike. Naterajte narod da misli, a ne da se mrzi!

Arijadna

pre 11 godina

Greska je bila ta sto je su UN zamenjene Euleksom!On je samo tu da stiti Albance,ali ne i Srbe.Kako li je tek tom narodu (Srbima) na Kosovu,kad se prema drzavnicima ovako ponasaju...

niki

pre 11 godina

ova vlast je više nego što smo i mogli očekivati i nadati se učinila u interesu Srbije.Ovakvom svojom odlukom predsednik daje do znanja svima i albancima i raznim međunarodnim misijama na Kosovu da nismo i nikada nećemo odustati od njega!

ZEKABU

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika i naroda na KiM.
Strasno je da bilo koji srpski covek ne moze da poseti spomenike i crkve.

slobodan

pre 11 godina

Ipak je u pitanju tvoj autoritet kod medjunarodne zajednice, za razliku od tebe gosp. Tadić nije imao takav problem sad se vidi koliko smo izgubili tvojim dolaskom

Opora

pre 11 godina

Euleks mora da odgovori Tomislavu Nikoliću, svaki građanin Srbije može da ide na KiM.Euleks mora da zaštiti život Tomislava Nikolića, nadam se da će uskoro dobiti odgovor. Svako ko želi da ide u posetu našim manastirima su dobrodošli. Ne znam koja je uloga Euleksa, kada apsolutno ne radi da bi zaštitio naš narod na KiM.

MILKICA

pre 11 godina

Ovo treba iskoristiti i dokazati svetu koliko nije moguće da se na Kosovu normalno živi da se se tamo ne nazire bolji život Srbima.

kosovar

pre 11 godina

zahvalan sam komentatorima koji se zalazu za nezavisno kosovo. molio bih iste da mi što pre dostave ključeve svoji stanova i vozila, kada su tako velikodušni kada poklanjaju tuđe, neka budu isti takvi i sa svojom imovinom. preporučujem da koristite dhl ili ups, zbog sigurnosti...

kimi

pre 11 godina

Srbija pitanje kosova da vrati pod UN.To je najveca greska sto se preslo na EULEX.Taj politicki potez je mogo samo neko da uradi ko je imao lose namere prema Srbiji ili je zalutao u politiku.

Pera detlic

pre 11 godina

Pa gospodine predsednice, ne mozete se tako kampanjski ponasati izvan svog tora. Gospodin se setio tj odlucio da preda zahtev 28. decembra a hteo bi odgovor pre 4. januara. Ajde molim te, ljudi ce da popadaju da njemu izadju u susret. Vi ste gospodine predsednice ogledalo Srbije sa takvim ponasanjem. Ajde da uzmemo da taj Euleks ima za obavezu da odgovori na ovakve zahteve u roku od dve nedelje. Mislim da je to razumno. Vi ste predali zahtev 28. decembra sto je petak, posle toga je dosao vikend pa nova godina (ne radi se), znaci njima je ostalo 3 dana da odgovore na vas zahtev. Pretpostavimo da je dosta ljudi, barem onih sto odlucuju otislo na godisnji. I gospodin se vredja i izjavljuje kako je Euleks nesposoban. Koja arogancija i bezobrazluk. Nadjite vi meni predsednice jednu srpsku instituciju koja bi odgovorila u roku od tri dana na bilo kakav zahtev. Srbija je mracna.

o

pre 11 godina

Tuzno je da bilo koji covek ne moze da poseti spomenik srpske kulture,a jos tuznije da te spomenike kulture mora da obezbedjuje vojska.Treba izdrzati sve ovo,a onda cemo dodati jos jednu recku u svojoj istoriji.Vecno igraliste porazenih je prazno bez terorista sa Kosova.

Nik

pre 11 godina

Gdje to predsjednik jedne drzave mora traziti dozvolu da ide u neki grad u "svojoj" drzavi?
Dobro zbori vojvoda Tomislav, Euleks treba da ode - lakse ce dobiti dozvolu od Albanaca!
(Muhamed, 4. januar 2013 13:20)


Predsednik drzave ciji je deo teritorije - OKUPIRAN!

P.s. Obozavam da citam baljezgarije i izlive ironije/kompleksa 'komsijskih' komentatora, te bljuvotine i zamene teza razno-raznih AUTO(sovinista). LOL LOL LOL

Margaret Tacer

pre 11 godina

Euleks mora da nadje nacina da obezbedi dolazak predsednika. Da li se to euleks plasi dolaska velikog broja naroda zajedno sa predsednikom ?

Marash

pre 11 godina

Predsednice, zahtev si podneo na pogresnu adresu.
Trebao si se obratiti Vladi Kosova, odnosno Ministarstvu unutrasnjih poslova i zatraziti dozvolu za dolazak na teritoriju Kosova.
Oni bi ti, kao dobri susedi, to sigurno odobrili.

Darko

pre 11 godina

Znamo da je EULEX nesposoban, to priča i sam EU kad se ne folira pred nama. Pogledati izveštaj Revizora EU, davali najviše para Kosovu, efekat nula.

miki

pre 11 godina

Sada se pokazite gospodo iz Evrope,stalno ste zagovornici ideje drzave bez granica i slobode kretanja,a predsedniku jedne drzave sprecavate da hoda po svojoj zemlji.

Ana

pre 11 godina

Da li su to ti Evropejci koji nas uce o ljudskim pravima i slobodama? Gospodinu koji nisu glasaci aktuelnog predsednika bih porucila da su promasili temu i sasvim nebulozno pricaju o predsedniku stvari koje ne stoje. Razumem da njega ne voli svako ali bi bio lepo da komentari ljudi koji podrzavaju druge opcije, a pozivaju se na Evropejstvo i uzvisenu kulturu, barem budu zasnovani na cinjenicama.

sasa jokic

pre 11 godina

Jos jedan dokaz koliko je Kosovo nase! Da. ga niste predali 1999 sad Ti ne bi trebala dozvola. Ali imali ste dobar razlog da ne napadate Slobu. za izdaju. Dva stana od po 110 m2. .....nije malo!

Milorad

pre 11 godina

Sitna provokacija za sitne poenčiće kod onih iz pesmice za naivnu decu "Kosovo je srce Srbije", uz patetična pozivanja na opšta dokumenta, koja, tokom čitave svoje karije, od "vojevanja" u Hrvatskoj, pa dalje, nije poštovao.

nnidza

pre 11 godina

Problem se javlja zbog politike Euleksa. Oni sprovode nezavisnost a nisu tu da postuju prava ljudi i gradjana. zato je i bitno da se sever izbori za svoju autonomiju i sto bolji status. toliko.

Bosnjak iz Dijaspore

pre 11 godina

A boze jest sve ovo nisko.
Posto nema dobrih rezultata u
- smanjenju nezaposlenosti
- dovodjenju stranih investora
- jacanju ekonomije
- itd.

onda ovi patriotski potezi pale emocije jadnog naroda uvijek.
To je za mene politicar bez ideja, bez kompetencije, dakle jos uvijek pravi cetnicki vojvoda (bolje da je i ostao na tome).
Nista bolje nije ni u BiH, ni u CG, ni Mak.
Uvijek isti sistem: igraj se sa emocijama siromasnog naroda, zalosno...

kako kome

pre 11 godina

Ali zato su Tadicu omogucili posetu Gracanici, Lipljanju, Velikim Decanima i redom.Bice da nije problem u njihovoj nesposobnsti nego u nespremnosti da svakom izadju u susret.Doduse njegov moto politicki nikad nije bio Karlovac, Karlobag,Virovitica.....

Rodjendan

pre 11 godina

Nikolicu nista novo nisi rekao svi znaju da je eulex nesposoban,posto ti ne daju u gracanicu ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.

milance

pre 11 godina

Naravno da su "nesposobni", kad su postavljeni na kosovo da stite ne-srpsko stanovnistvo!
A predsedniku zelim da ipak ostvari svoj boravak u Gracanici za vreme Božića, uz svoj narod.

Kosovo je Srbija, ili?

pre 11 godina

Tomo,
Samo ti hajde u Gračanicu, nemoj Euleks ni da pitaš. To je južna pokrajina države čiji si ti predsednik. Šta će ti bilo čija dozvola? Ako na "administrativnim prelazima" budu htjeli da ti naplate carinu, ti reci da si sa sjevera i zaprijeti barikadama...

zmitjkoe

pre 11 godina

Pa mora Eulex da te nauci da postujes Ustav zemlje ciji si predesednik. Predsednik sekularne zemlje nema sta da trazi u manastiru za vreme verskog praznika, osim jeftinih politickuih poena. Zato sedi di si, ni za di si nisi.

zoran

pre 11 godina

Što bi današnja omladina rekla :" Obično spinovanje". Kad sam ja bio mlad mi smo to zvali "Prodavanje krastavaca"...

Aman zaman, ljudi. Na Kosmetu ni o čemu ne odlučuju Albanci. O Srbima ili tek Vladi Srbije da i ne govorimo. Zašto Rusija(Putin) ne "pritegne" Amere(Obamu) da omogući Tomi da ode u Gračanicu? Pa nema interes i to je to...

igor78

pre 11 godina

Kakav zaokret Nikolića u politici posle samo nekoliko meseci. Dobio pare od Rusa da uradi sve kako bi Srbiju udaljio od EU, i to odlično radi.
Radikal ostaje radikal.

Teodor

pre 11 godina

Stvarno je sramota da Eulex ne može da osigura boravak predsednika države na delu naše teritorije. Zašto su oni tamo nego da obezbede sigurnost i slobodu kretanja?

IvanNS

pre 11 godina

Nikako da skonta da ne moze kako on hoce i da se mi ne pitamo vise ni zasta. A on pise platformu i kostunica (najvece zlo danas u Srbiji) ga podrzava i onda se cudi sto ga ignorisu. A platforma ce da vazi samo u Srbiji da mogu nacionalisti da se busaju, na kraju ce takvom politikom dovesti do toga da ce platformu da primeni na Vojvodini na nasu sustinsku autonomiju...(za to mu fala u napred)

Lubisa

pre 11 godina

Trebalo bi pitati Tadica da li je pod ovom uslovima (funkcionisanja eulxa) pristao na tu misiju. Da Taci odlucuje ko moze da prodje granicu, a da se narodu sve ove godina predstavlja eulex (od strane DSa) kao "statusno neutralan".

dodji sutra

pre 11 godina

Gospodin Nikolic valjda ima savetnike koji znaju ko je nadlezan za izdavanje dozvole.E sad sto neko voli da se pravi francuz ,to nije krivica Eulexa.

Mikica

pre 11 godina

I onda neko uzme da dovodi u pitanje Nikolićev patriotizam i njegovo zalaganje da se očuva Kosovo... A kada je beše Tadić kritikovao EULEX?

MUKNAVI

pre 11 godina

Idi slobodno,sedi na platformu pa raspali ko letecim tanjirom,ne treba tu EULEKS,sleces pravo u manastirsku avliju`..Javi cica kada ces krenuti,da sklonimo decu mogu da se isprepadaju..

sinbad

pre 11 godina

Potpuno ste u pravu gospodine predsednice,ovo je bruka i za euleks i citavu medjunarodnu zajednicu,da predsednik jedne suverene drzave nemoze da kroci u svoju juznu pokrajinu i provede jedan od najvecih Hriscanskih praznika sa svojim gradjanima,koji jedino predstavnike republike Srbije smatraju svojim legitimnim predstavnicima

R.B.

pre 11 godina

Pa nisu odgovorili (EULEX-Vlada Kosova)mozda zbog toga jer ranije kad ste bili na Kosovu(oni prije vas)su rekli da nisu trazili dozvolu za boravak na Kosovu, nisu se pridrzavali politickih komentara itd.

djipolajev

pre 11 godina

E, moj priučeni predsedniče, sa lažnom diplomom! Ala ti je ugled velik! I ovi mali, nesposobni čuvari Kosova, rade s tobom baš sve, što sa pravim predsednicima ne rade!

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 11 godina

nema problema, samo ispoštuj i sprovedi dogovor prethodne vlade i ovaj o i.b.m. i slobodno ćeš ući na kosovo. samo nemoj zaboraviti ličnu kartu, kosovskoj policiji treba da pokažeš na uvid.
pozdrav iz prizrena.

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Pa gospodo ja koliko se secam mi potpisasmo onaj akt o slobodi kretanja :-) posto predsednik nemoze da ostvari to pravo lepo uhvatite i ponistitega jer nije prakticno moguc.

Miloš

pre 11 godina

Baš zato što je patriota, Nikolića i boli što ne može u Gračanicu. I to nije običan povod, Božićna liturgija je u pitanju! Da je sluha na strani Eulexa, znali bi koliko je to nama pravoslavcima važno!

Neša

pre 11 godina

Čovek sedi u Beogradu i piše bajke, tj platforme...sada valjda kapira da su bajke jedno, a stvarni život nešto sasvim drugo....žalosno je to što ima još puno takvih koji i dalje veruju u srednjevekovne bajke.

sumorni

pre 11 godina

Ovo je čudno, nema par dana kako Koštunica reče da je Kosovo Srbija.

Što i pitaš Eulex, nek ti naša policija omogući posetu.

Btw, Božić je praznik koji se provodi u krugu porodice, jedino novokomponovani vernici idu negde samo da bi bili vidjeni.

Od Tome se ni ne očekuje Bog zna šta pametnog, ali ovo je baš jadno..

neper juzne voce

pre 11 godina

Ma kreni ne cekaj nikog.Na granici pokazi svoju diplomu,ustav srbije i platformu(svoje rucno pisanu)Ako nije dosta pokazi i priznanje od streljackog saveza.

Pb.

pre 11 godina

Ha,ha,Toma master zaboravio sitnicu da je Kosovo DRZAVA,a on bi kao predsednik druge drzave da se seta gde i kad hoce i da mu jos odmah odgovore.Da,da,mnogo si ti uvazen na ovim prostorima.Nije ti to "republika srpska" pa da skoknes kad hoces na casicu nacionalizna,sovinizma,da se malo slikas za koji poencic...Jadni li smo sa ovakvima...

albanac 1999

pre 11 godina

pa mora da bude gradjanin kosove.pa niko nece mu smetati da dodje u gracanici.kao presednik jedne druge drzave morace da trazi od tacija dozvolu da udje u kosovo.pa jel vjerujes sada, da kosovo je srbija?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Jedino resenje koje ja vidim je da se proslava Bozica "odlozi" koji dan dok Predsednik Nikolic ne dobije dozvolu da poseti Gracanicu kako bi i on mogao prisustvovati proslavi !
A dotle upoznati EULEKS sa sadrzajem svoje "Platforme" i tako ubrzati proceduru oko izdavanja "vize" za posetu "juznoj pokrajini" !

e-krem

pre 11 godina

Sta zi zapeo za Gracanicu tu ti je na 200 metara Crkva Svetog Marka.Skokni do nje caskom,pomoli se i smiri,tako je najbolje za sve a najnaj za tebe samog.

Milojko-Bg

pre 11 godina

Tako je to kad koza cuva kupus, kako to kazu Rusi. Pa osnovna greska Srpskih politicara je sto su pristali da nam agresorski vojnici budu mirotvorci, prvo u sastavu KFOR-a, a zatim u EULEX-u. I sta sad ocekuju ? Pa neka od SB traze reviziju sastava tih snaga, ako misle da nesto pokrenu u nasu korist, ovako ocigledno ne ide.

Sloba

pre 11 godina

Volim sto se predsednik Nikolic bavi zaista bitnim stvarima za naciju. Da li i on (uz razne Kostunice, Amfilohije itd) ocekuje orden kandadske vlade za uspeh u tome sto Toronto postaje najveci srpski grad?

Pedja

pre 11 godina

Da da, božićna liturgija jako bitna stvar, hahahaha. Milion ljudi u Srbiji nema nikakve prihode a on će da se svadja sa celim svetom zbog nekakve crkvene pesmice, smejurija.

Gjeto 11

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić osudio Euleks što nije odgovorio na njegov zahtev da u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji. Euleks odbacuje kritike.

Evo, koliko je "Kosovo Srbija"?!

ribica

pre 11 godina

Ukoliko je Kosovo i Metohija još uvijek srpsko utoliko i srpska policija može i treba organizirati predsijedniku ovaj posjet... ukoliko nije, onda je vaš predsijednik na moje iznenađenje ovaj put u pravu...

APC

pre 11 godina

E to je najbitnije! Da ti docekas bozic bas u tamo! Hocu i ja u meksiko na bozic jel da pitam eukeks da mi da pare, a ako ne daju da placem dok to ipak ne urade...

daleko sam ja

pre 11 godina

Ma sta ce tebi neko da pomaze? Zar nije po tebi KiM Srbija? I kako to da je jedan "vojvoda " tako nisko pao? Kada nas lazete svi kazete da je Kosovo Srbija a kada dodje vreme da odete na Kosovo onda kazete da ste nas lagali . Pa dokle vise? A doista tu je Dodik i on ce to sve srediti ?

Zedes

pre 11 godina

Ovim potezom Tomislav Nikolić nenamjerno je sam sebi skočio u stomak, kako se kaže, jer je time potpuno dezavuirao sve svoje tvrdnje i teze o Kosovu kao i dalje dijelu Srbije, ali s nekakvom "suštinskom autonomijom". Jer, ne samo da, kao srpski predsjednik, mora tražiti dozvolu da udje na teritorij koji je po njemu i dalje sastavni dio zemlje kojoj je na čelu, nego je doživio i to da mu iz EULEX-a jasno daju na znanje da tu dozvolu daje vlada u Prištini, što je vjerojatno još veći udarac njegovim tvrdnjama i njegovu egu.

albanac

pre 11 godina

pa treba da objavi javnost presednik nikolic da kosovo je drzava i treba da odobri taci da dodje zna on sam da nemoze da dodje bez dozvolu nego on provocira eulexa

Matija Soskic

pre 11 godina

Nije mi jasno kako Nikolic ocekuje sardnju sa Euleksom kad se zna da je sve sto Euleks i Kfor pokusavaju u cilju normalizacije zivota na Kosovu podvrgnuto sabotazi koje vlada finansira. U Briselu se govori jedno, u Beogradu drugo a na terenu se sabotira sve sto je dogovoreno.

Derek Troter

pre 11 godina

Mogu da razumem kad neko negativno reaguje na ovu Nikolicevu izjavu i otvara mu oci govoreci da se prvo zapita sta je on umislio, ko je i sta je? Mogu da razumem surove realiste, medju kojima sam i ja, kad otvoreno napisu ovde da Srbija treba da se spusti malo na zemlju i da shvatimo cinjenicu da se mi na Kosovu vise ne pitamo nista. Ali ne mogu da shvatim likovanje nad tom cinjenicom, zar tu ima nesto za likovanje? Dobro upravu si, ali to je jos veci razlog za ozbiljnost a ne za radovanje. Nikako ne shvatam sta u cinjenici da predsednik Srbije ne moze za Bozic na Kosovo ima pozitivno? Ok, ne moze, znamo svi, ali nek mi neko kaze sta je tu dobro i pozitivno, pa da i mi ostali likujemo nad tom cinjenicom? Nazalost kod dosta vas koji iznosite istinu o nikakvom uticaju Srbije na bilo koga, ostavljate utisak kao da hocete da letite od srece zato sto je to tako. Upravu ste sve, ali to radovanje vam stvarno ne treba i nije u redu.

Nikola

pre 11 godina

Ha, ha. On kaze Kosovo je Srbija a nije mu dozvoljeno ni da udje na teritoruju Kosova. Kako je ovo smesno. Kako ih nije sramota da lazu narod.

Milko

pre 11 godina

Gospodine Nikoliću, probajte preko G. Tačija, verujem da će on biti u mogućnosti da vam obezbedi posetu.
Ili je samo neka priča za vaše virtuelne patriote.

Dule

pre 11 godina

He he he... Smesno... Daj nadji mi posao Tomo! Gladan sam! Zivim u Subotici, u Srbiji, Tomo, i nemam sta da jedem! Nadji mi posao, pusti Kosovo!

PatriJJota nema šta

pre 11 godina

Idi na onu granicu "IBM" tj. "Apple" koji si nedavno postavio pa malo čekaj na vizu a u medjuvremenu ponesi onu platformu da imaš nešto da prelistavaš čisto da ubiješ vreme dok čekaš vojvodo!!!

ludi pera

pre 11 godina

idi slobodno, kako ti kazes to je srbija, pa valjda predsjednik moze ici kamo hoce u svojoj zemlji ili mislis drukcije? ako se bojis idem ja sa tobom....

ismail

pre 11 godina

Nije EULEX- nego vlada Kosove nije dao ovlascenje da g.Nikolic poseti Gracanicu i prisistvuje liturgije 7 Januara u Gracanicu.
Eulex samo prenosi molbe za sluzbene posete iz Beograda u Pristinu a vlada Kosove odobrava ove posete.

nesposoban

pre 11 godina

Nije euleks nesposoban, oni rade tacno ono zbog cega su poslati na Kosovo, nego ste nesposobni ti i svi ostali koji se kunu u Ustav Republike Srbije da isti sprovedu u delo, e pa gospodo ili menjajte taj ustav ili dajte ostavke ako niste u stanju da ga postujete. A sa tim cinicnim izjavama u poslednje vreme polako pocinjes da pokazujes svoje pravo lice.

1%

pre 11 godina

Iskreno, ja i ne znam sta ces tamo....posavetuj se sa Sasom Mirkovicem, on ima "organizatorskih sposobnosti"...mozda sredi i neki tezgu, i papire preko veze za 5 minuta...

Rodjendan

pre 11 godina

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.
(Sale, 4. januar 2013 20:04) Na severu nema kosovske carine a ima kosovske policije koju sacinjavaju srbi i koji ne slusaju naredjenja iz pristine,ako ne verujes prosetaj severom kosova i do jarinja i brnjaka pa ces se uveriti sam.

martin

pre 11 godina

oni su mu odmah odgovorili i to izjavom za novinare doduse RSE i ona glasi ovako:
Glasnogovornica misije EULEX Irena Gudeljević za Radio Slobodna Evropa je izjavila da se ova misija ne nalazi u lancu odlučivanja o tome kome se odobrava ili odbija ulazak na Kosovo.

"Zahtjev za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo šalje se sprecijalnom predstavniku Evropske unije u Beogradu. Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Prištini prosljeđuje taj zahtjev Vladi Kosova, a odgovor se vraća na isti način, tako da smo mi samo informirani o svetmu tome", rekla je Gudeljević.

izmedju ostalog

pre 11 godina

Predsednik hoce u Gracanicu- Eulex ga kulira, bivsi predsednik ide u Donju Saksoniju da daje instrukcije nemackoj SPD kako se dobijaju izbori, premijer sprema koncert Galije u Nisu, vicepremijer usao u Luku, predsednik najvece opozicione stranke kopa ko macka da ga slucajno ne omaknu sa mesta BG majora, parlamentrci cuce pored telefona cekajuci poziv da se izjasne o jedinstvenoj rezoluciji, drzavna birokratija se ubrzano sprema za narednu kafansku proslavu - ide srpska nova, narod baulja kao izgubljen!

Dobro nam je krenula prosperitetna 2013.!

samo polako

pre 11 godina

Tomo, ako te ovi ne pustaju na KIM, a ti u inat docekaj Bozic u Zagrebu, ili mozda Kninu, to bi imalo veci odjek....
Moreeeeee, hriscanin, pravoslavac, Bozic docekuje domacinski u svojoj kuci, unosi badnjak i sve po redu....a ti bi da se svckas.....

Radnik na platformi

pre 11 godina

Ja koliko me pamćenje dobro služi Toma je bio na crnim listama u EU i SAD pa nije mogao da putuje. Možda Euleks ima neažurirane spiskove pa nije obavešten da je u medjuvremenu greškom postao predsnsednik ove nesrećne države ni na nebu ni na zemlji!!!!

Sale

pre 11 godina

ti idi u kosovsku mitrovicu zajedno sa vulinom to je jos pod kontrolom drzave srbije i eulex se tu nista ne pita.
(Rodjendan, 4. januar

Ако и само ако га на граници пусте косовско полицајци и цариници, јер се ту управо они питају.

tanja

pre 11 godina

Hocu i ja vise para,hocu na zimovanje,letovanje,hocu kola mladja od 10 godina,lcd televizor,smart telefon pa puta pet za sina,muza roditelje,sestru koja je nezaposlena...Pa ne mogu sve odjednom,a ni uskoro koliko vidim

Natalija

pre 11 godina

Ovo je sramota! Predsednik Nikolić je uredno najavio svoju posetu manastiru Gračanica, i ovo je još jedna potvrda da eulex nije statusno neutralan pošto uvek ispunjava želje kosovskih Albanaca.

Romanija

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da Euleks nije neutralan i da se stavlja samo na jednu stranu. Ovakvi potezi Euleksa ne vode normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Mia

pre 11 godina

Za razliku od ostalih Toma bar radi nesto! Nece da mu Pristina odredjuje da li ce ici na nase Kosovo ili ne. Predsednik ima jasan stav i podrzavam ga u tome!

ed.

pre 11 godina

U normalnim drzavama i medju normalnim narodima ovakvo nesto bi bilo povod za jedinstvenu reakciju i na osudu albanskih nacional-sovinista koji bezobrazno svojataju sve na Kosovu. Niti su Albanci izgradili taj manastir, niti im je deda ostavio Kosovo u amanet, niti su vlasnici tog Kosova i cak je i sam naziv Kosova srpski. Tomislav Nikolic sigurno nije izbor mnogih u Srbiji pa ni moj, medjutim u svakom slucaju je bolji od neizivljenih albanskih nacional-sovinista i u ovom slucaju predstavlja drzavu Srbiju i njegovo ponizavanje predstavlja ponizavanje svih nas. Ako se stave na stranu komentari dezurnih albanskih aktivista koji spinuju i potpisuju se srpkim nadimcima i onda je i previse onih Srba koji na neki palanacki i kompleksaski nacin cak i uzivaju u tome sto je predsednik Srbije sprecen od strane albanskih nacionalista da poseti manastir koji predstavlja kulturnu bastinu i deo identiteta Srbije. Ali nisu slucajno Srbi na dnu i meta na kojoj svako moze da se izivljava niti su za to krivi samo srbske patrijote - svoj nemerljiv doprinos tome daju i anacionalni, kvaziliberalni pripadnici tzv "druge srbije" koji misle da ce nekoga impresionirati time sto ovde izigravaju cheealeaders-ice albanskih sovinista i njihove tvorevine na Kosovu.

nicija nije gorela do zore

pre 11 godina

@Prištevac
Mozda je ovo samo pocetak ali svemu dodje kraj pa i tom vasem albanskom izivljavanju na Kosovu i u regionu. Uzivajte dok su vam tamo Amerikanci jer bez njih kao zaledjine vrlo brzo ce te se svesti na pravu meru.

Prištevac

pre 11 godina

Ma, ko to, i sa kojim pravom može predsedniku Srbije da zabrani dolazak u srpsku svetinju, u srpskoj zemlji?! Bezobrazluk!!
(DraganaM, 4. januar 2013 23:39)

E DraganaM, vidiš da može da mu se zabrani jer ste sami dozvolili da izgubite tu Vašu svetinju. Mislim da nema više povratka nazad. Ovo je tek početak.

DjAVO

pre 11 godina

Generalno mislim da je proslo vreme ostrih i huskackih stavova, ali u potpunosti podrzavam stav Predsednika Nikolica da ne ide na Kosovo. Tadic je godinama odlazio na isto to Kosovo, u istu tu Gracanicu, glas jedan se nikad nije cuo iz Pristine, a ove godine kada Tomislav Nikolic treba da ode za Bozic tamo da da podrsku nasem narodu, diglo se celo Kosovo. Ovo je velika sramota za Evropu i Euleks koji ocigedno nije ni N od nezavisan.

Cinik

pre 11 godina

Samo nek ti ispravljaju platformu gospodine Nikoliću a ti ćuti pa ne da nećeš otići u Gračanicu nego nećeš otići ni u svoje rodno selo.

Andrea

pre 11 godina

Samo napred! Euleks je pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, vec da radi onako kako mu Pristina kaze. Podrska Nikolicu! Srbija je uz tebe!

Goku

pre 11 godina

Euleks je od pocetka nije bio statusno neutralan i osobe koje su u sastavu Euleksovog tima ne rade nista po pitanju zastite Srba i istrazivanja zlocina zbog cega su izmedju ostalog i poslati. Sada jos i ovo. Prethodni predsednik je normalno isao svake godine u Gracanicu za Bozic i ne razumem zasto se sada prave problemi. Izgleda da nekom odgovara da provocira kako bi nasi zvanicinici povukli neki los potez ali se to za sad ne desava i njima to nikako ne odgovara

novica952

pre 11 godina

Možda je trebae desi predsedniče da nas malo otrezni od pijanstva koje smo peihvatli na putu kao EU integracijama i da nam pokaže da nije tako kako se želi da prestavi. Euleks misija od početka svog mandata ne ponaša se neutralno i sada ovim gestom to pokazuje.iako joj je obaveza to da uradi za običnog građanina Srbije a pogotovu za predsednika ove države.Naša vlada bi povodom ovog slučaja trebala da preduzme odlučnU akciju a čekam i potez premijera u vezi susreta sa Eštonovom 17 januara.Čemu svi dogovori sa EU ako ovo može da se desi i da Evropa čuti.