Nedelja, 30.12.2012.

19:48

Spomenik će biti uklonjen do 17.01.

Premijer Ivica Dačić kaže da će spomenik OVPBM u Preševu biti uklonjen do 17. januara, kada je u Briselu predviđen nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Spomenik æe biti uklonjen do 17.01. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Duxy

pre 11 godina

Kako rece Haradinaj da se ponasamo kao EU. E pa onda cemo ga skloniti kao da ga nije ni bilo. Ponasacemo se kao EU i oni se ponasaju kao da zlocina nad Srbima od strane OVK nije ni bilo.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ne može pre 17-og jer je rok tamošnjim vlastima 1 mesec da sami uklone. Dačić će taj spomenik da ukloni isto kao što je uklonio spomenik Aćifu u Novom Pazaru

ana

pre 11 godina

Ovde je u pitanju odlučnost države da se suprostavi terorizmu.A sa ovakvom vlašću koja se zalaže za nacionalni interes verujem da će spomenik uskoro biti uklonjen!

sabo

pre 11 godina

Vi bi to davno srusili al vas muce posljedice rusenja Dacicu uopste neznate kakve ce reakcije sa tim cinom samovoljnog rusenja biti od Evrope i Albanaca koji su digli taj spomenik bez dogovora obje strane moglo bi svasta biti Dacicu.

Novakova pećina

pre 11 godina

Ako Srbija želi da dokaže da je pravna država u kojoj se poštuju zakoni , onda treba spomenik ukloniti odmah bez ikakvog odlaganja.

Siniša

pre 11 godina

mertur
Dačić je rekao da će se ponašati baš Europski jer nigdje u Evropi nema niti će biti spomenik nekoj tamo grupi koja je ubijala Policiju i Vojsku neke države i da je ispunio želju te iste Europe i da je njihov prijedlog da sami sklonite taj spomenik...to je kao da bi u Britaniji našao spomenik IRE ili u Španiji i Francuskoj ETE ili u Kolumbiji FARKa ili kod nas u Srpskoj spomenik ARBiH......prema tome nemoj da se ponašate neEuropski i sklonite taj spomenik pa da se ide dalje sa životom

Arbanasi

pre 11 godina

Ovo sto Dacic govori je samo mazanje oci svome narodu,tamam kad potpise neki ugovor u Briselu (koi nece bit prijatan za Srbiju) on ce rusiti spomenik da bi okrenuo paznju na ne tako bitne stvari ,,,, kasnije ce opet biti nesto slicno gde ce on i vlast pokazivati odlucnost i patriotizam odma nakon sto popusti jos vise Albancima sa Kosova,igra je to komsije ali izgleda vi vise volite decije igre nego istinu....

mertur

pre 11 godina

"Ukoliko oni ne uklone spomenik, mi ćemo ga ukloniti. Ne postoji problem i pitanje da li ću ja ići u Brisel, ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Premijer Dačić kaže da se Srbija ponašati evropski.

"Mi ćemo se upravo ponašati evropski, a to znači sklonićemo taj spomenik", rekao je za RTS Dačić

Ne Dacicu to uopste nije evropski vec tipicno srpski, vi se i dalje ponasate kao tipican srpski politicar koji je spreman da pokaze misice prije no sto koristi mozak. Spomen ploca je podignuta uz blagoslov lokalnih vlasti, znaci po meni sasvim legalno, ko je drugog misljenja neka trazi misljenje sudstva pa sta sud odlucio (ako sud odluci da se spomen ploca rusi onda bi trebali i raznim cetnickim vojvodama i gjeneralima da se ruse spomenici). Prvo sud gospodo, to bi bilo Evropski i civilizacijski ali nikako bezglava politika u stilu odmah da se rusi.Ukoliko se to rusi bez odluke suda mozda bi srpski nacional/sovenisti dobili politicke poene unutar srbije ali u evropi bi to bilo ravno pucati sebi jos jednom u nogu.

toni

pre 11 godina

Cudan je ova zemlja.Protiv drzave Srbije?Nije taj spomenik protiv ove drzave,nego protiv te drzave koja se fasiticki ponasala.Drzava koju je ceo svet proglasala kao fasisticka,koja isto genocid napravila.Nije protiv ove drzave koja pokusa da ide napred,a nema snage.Dolazim iz te doline,mislio sam da upoznam Srbiju i Srbe,cudim se sa sobom.Oslobodite od mraka,idete napred,imate lepu zemlju...ne bavite se tim spomenikom....nadam se da cete imate snage koje vide malo dalje.
Pozdrav is Nemacke#

Iznervirani

pre 11 godina

Preševo, Bujanovac, Medveđa, šta je to, neka nova pokrajina. Alo bre to je Srbija. Pazi, predstavnici iz PBM razgovarali sa Haradinajem, pa čoveče dokle to više ide, predstavnici čega!? Samo po zakonu i ustavu, prvo ko je odobrio izgradnju, ko je gradio, koji su to predstavnici razgovarali sa Haradinajem, o čemu su razgovarali, ko im je dozvolio itd., itd... Dokle bre Srbija više da trpi te sitne i podle provokacije, koga su oni oslobađali, od koga su oslobađali i šta su oslobađali. U sred države podignut spomenik teroristima, sramota. Dačiću, puna podrška. Ukloniti spomenik i objasniti ljudima da žive u državi Srbiji, državi koja se upravo borila protiv tih terorista i separatista kojima oni podižu spomenike.

viktor

pre 11 godina

uopste ne verujem da ce se neko osuditi da srusi taj spomenik. i mi na Kosovo imamo takvih spomenika pa nam ne smetaju, ali puno ce nam ti spomenici smetati ako se ovaj spomenik srusi!?
albanci u Presevskoj Dolini su se borili isto kao sto ste se vi borili 5 Oktobra protiv rezima Slobodana Milosevica, ali izgleda za nas je svaki rezim isti.

xperson

pre 11 godina

Nije teshko rushiti taj spomenik,ali problem je u tome da vi to radite da dokazhite Srbiju da vie ste patriot.Ali ne mislite za srbi shta zhivu u Kosovo.Nemoj da mislite da u Kosovo nema politicara shta mislu da su veqi patriota od vas.Na kraj ispada da jedini zhrtve ovoga patriotizma su nevini narod.

gica

pre 11 godina

valjda će se setit da ga je najbolje ukloniti eksplozivom. zbog dimenzija spomenika, smatram da ne bi vredelo pokušavati sa manje od 500 kg

JVC

pre 11 godina

Питам се,да ли је тај споменик на надувавање па је само ту освануо ујутро.Требало је на саму идеју о постављању, реаговати.Мислим да је сада касно било шта учинити,а да не буде пследица.Коментари типа идемо да га срушимо и сл.пишу људи који кад попију пола литре ракије могу све.Добро их познајем из 91'год.Такви су ноћу,пијани,долазили да се пријаве као добровољци,а ујотро,кад се отрезне, плакали да их пустимо кући.Ужас какве п.

ibo

pre 11 godina

spomenik ce srusi samo ako kaze Usa drugo nece,ako je plan medjunarodne zajednice da dobiju albanci nesto sto dobiju srbi na kosovo,onda dacic ce srusuti spomenik i ce bude mali rat za ravnopravni stanje,to ti je to

Ivanaa760

pre 11 godina

Postupati po zakonu .Obratiti se svim medjunarodnim instituciama trazeci podrsku i resenje da se zakon sprovede bez izazivanja incidenata.

Zec

pre 11 godina

Nema nikakve veze sto je OVPBM amnestirana. Da li medju tim poginutim pripadnicima OVPBM ima onih sto su ubijali nase policajce na jugu zemlje? Ima!

Ja nemam nista protiv da te osobe imaju spomenik na mestu gde su sahranjeni kao privatna lica ali bez obelezja OVPBM, a ne ovako kolektivno kao pripadnici OVPBM, jer se time velica njihova borba protiv drzave Srbije.

Ako se neko borio protiv drzave Srbije, ne zasluzuje da ima spomenik u toj istoj drzavi protiv koje se borio i to sa obelezjima OVPBM. Cisto i jasno. Podignite spomenik u Albaniji!

Zoki

pre 11 godina

Amnestirani su oni koji su ostavili oružje, a ne njihovi bivši saborci koji su poginuli u sukobu sa vojskom i policijom. Ako lokalna vlast nema dovoljno sluha za razloge radi kojih to treba da se uradi, onda to trebaju da uradi državni organi Republike Srbije. Ukoliko nakon toga neko misli da je rušenjem spomenika oštećen, neka se žali evropskom sudu u Strazburu.

Zeca

pre 11 godina

Da smo mi normalna drzava spomenik bi bio srusen u roku 24 sata, a ovi koji prete drzavi bi bili uhapseni, tako bi se radilo u normalnoj drzavi eno trce albanci da ga ruse.

luka

pre 11 godina

Nemoj da vredjas cetnicke vojvode i iskrene borce koji su se borili za svoj narod i svoju zemlju. Nemoj da gazis recima po ljudima koji su proterani zarad politike i velikih mocnika tog vremena. Ako si ucio iz koministickih bukvara, moze ti se oprostiti,ako ne znas, istrazi i nauci svoju istoriju, mozda upoznas i sebe!

Opora

pre 11 godina

Vlast u Beogradu ne sme da se obazire na pretnje Haradinaja. Ne živi samo albansko stanovništvo na KiM, nego i srpsko. Vlast mora da se ponaša kako građanima odgovara. Ovo su pretnje od Haradinaja, i da se vidi koliko mržnju nosi taj čovek u sebi, i trebamo ga tužiti Hagu.Srbi više ne treba da se boje, ne smemo više da osetimo strah, i nesmemo da se povlačimo ni pred UN, ni pred EU. Dokle god budemo radili Srbi će ispištati.

Vlajko

pre 11 godina

Mnogo mi se svidja sto su u ovakvim pozicijama.Dacic mora da se izbori sa ovim problemom ili gubi na popularnosti, sto se moze reci i za Vucica ako Miskovica oslobode.

istina

pre 11 godina

Da li postoji zakonska osnova za uklanjanje spomenika.??
Ljudi su amnestirani. Ako im se srusi spomenik to znaci da bez obzira na rezim koji je na vlasti vazi ona izreka ,sve je isto samo njega nema.

Mile - kontras

pre 11 godina

- Sta cemo sa spomen bistom Drazi Milajlovicu [na Ravnoj Gori], a koji je i dan danas ratni zlocinac?? Zasto se ta bista ne sklanja?
- Sta cemo sa spomen plocom Acif efendiji?? Zasto se ta bista ne sklanja ??
- Sta cemo sa spomen plocama cettnickim vojvodama po Raskoj jer su te vojvode jos na listi ratnih zlocinaca iz 2. sv rata

Bacvanin

pre 11 godina

Bojim se da to nece imati dobar zavrsetak.
Naime, ako se ne varam, ne postoji zakonska regulativa koja bi dozvolila tako nesto. Najbolje bi bilo ubediti opstinare da samu uklone spomenik, ali ako uklanjanje spomenika nije zakonom omoguceno drzavi, nego samo opstini, onda ce drzava da napravi veliku glupost.

Marko

pre 11 godina

Sta ta Europa hoce od nas ???? Mi smo tolerantni do krajnosti ,jos ako to progutamo to je kraj... Treba se prikloniti Rusiji,jer ako ne, nas za 10 god nema. Ne samo Ukloniti ,nego zatreti ..

agim

pre 11 godina

Spomen ploce su u nadleznosti LOKALNIH vlasti i svaki pokusaj krsenja prava lokalne samouprave bice shvacen kao ponovna agresija na Albance.Albanci iz svih drzava gde zive Albanci borice se za prava Abanskog naroda u Preshevskoj dolini.

Mikeli

pre 11 godina

Svaka cast na odgovoru. Ovi podaci bi trebali cesce da budu objavljivani da bi znali sta su sve Albanci pokrali i unistili za ovih 12 godina. Polako gubimo kontakt sa time i doci ce vreme kada se necemo secati da li je tu bilo ili nije bilo srpsko groblje ili manastir posto oni sada to zatrpavaju i prave parkove s toga su ovi podaci dragoceni i trebali bi stalno da se podsecamo kako ne bismo zaboravili.

djul aga

pre 11 godina

Ja jos uvek ceiam odgovor na pitanje sta ce biti sa spomenikom kapetanu Lesiju u Velikom Trnovcu koji je podignut pre vise od decenije.

Meda

pre 11 godina

Ja ga nebih srusio,ja bih ga preneo u Tiranu i tamo ima ga upakovanoga sa masnicom predao na centru i to za Srpsku Novu Godinu.AKO neko kaze da to nije Evropski onda ce da pljune u lice svima evropljanima jer su svi dali bar neki poklon za novu godinu,zar ne?

malisa

pre 11 godina

kada IRA u britaniji dobije spomenik, kada u pristini osvane ulica slobodana milosevica ili recimo al kaida dobije trg negde u americi, necu imati nista protiv njihovog spomenika kod nas.

DOCTOR JN

pre 11 godina

šta znači to 'evropski'? Oni gerilski, a mi evropski. Nemoj oni da nas uče kako treba da se ponašamo, neka obrate pažnju na svoje ponašanje.

Петар М

pre 11 godina

Свака фама око овога, некакве надобудне изјаве, све то штети грађанској Србији. Споменик треба уклонити по закону, без вандализма и претеране употребе силе. Све који заиста опструишу извршење закона, такође треба ухапсити и судити им.

gagi rs

pre 11 godina

Još jednom pitam da li spomenike u nekoj od opština Srbije odobravaju i postavljaju opštine ili država. To pitam iz razloga što još u celoj Srbiji ima "spornih" spomenika koje su postavili ljudi iz lokalnih samouprava a to niko ne postavlja pitanje o legalnosti istih.

malisa

pre 11 godina

kada IRA u britaniji dobije spomenik, kada u pristini osvane ulica slobodana milosevica ili recimo al kaida dobije trg negde u americi, necu imati nista protiv njihovog spomenika kod nas.

gagi rs

pre 11 godina

Još jednom pitam da li spomenike u nekoj od opština Srbije odobravaju i postavljaju opštine ili država. To pitam iz razloga što još u celoj Srbiji ima "spornih" spomenika koje su postavili ljudi iz lokalnih samouprava a to niko ne postavlja pitanje o legalnosti istih.

Mile - kontras

pre 11 godina

- Sta cemo sa spomen bistom Drazi Milajlovicu [na Ravnoj Gori], a koji je i dan danas ratni zlocinac?? Zasto se ta bista ne sklanja?
- Sta cemo sa spomen plocom Acif efendiji?? Zasto se ta bista ne sklanja ??
- Sta cemo sa spomen plocama cettnickim vojvodama po Raskoj jer su te vojvode jos na listi ratnih zlocinaca iz 2. sv rata

Meda

pre 11 godina

Ja ga nebih srusio,ja bih ga preneo u Tiranu i tamo ima ga upakovanoga sa masnicom predao na centru i to za Srpsku Novu Godinu.AKO neko kaze da to nije Evropski onda ce da pljune u lice svima evropljanima jer su svi dali bar neki poklon za novu godinu,zar ne?

DOCTOR JN

pre 11 godina

šta znači to 'evropski'? Oni gerilski, a mi evropski. Nemoj oni da nas uče kako treba da se ponašamo, neka obrate pažnju na svoje ponašanje.

agim

pre 11 godina

Spomen ploce su u nadleznosti LOKALNIH vlasti i svaki pokusaj krsenja prava lokalne samouprave bice shvacen kao ponovna agresija na Albance.Albanci iz svih drzava gde zive Albanci borice se za prava Abanskog naroda u Preshevskoj dolini.

Петар М

pre 11 godina

Свака фама око овога, некакве надобудне изјаве, све то штети грађанској Србији. Споменик треба уклонити по закону, без вандализма и претеране употребе силе. Све који заиста опструишу извршење закона, такође треба ухапсити и судити им.

Bacvanin

pre 11 godina

Bojim se da to nece imati dobar zavrsetak.
Naime, ako se ne varam, ne postoji zakonska regulativa koja bi dozvolila tako nesto. Najbolje bi bilo ubediti opstinare da samu uklone spomenik, ali ako uklanjanje spomenika nije zakonom omoguceno drzavi, nego samo opstini, onda ce drzava da napravi veliku glupost.

Marko

pre 11 godina

Sta ta Europa hoce od nas ???? Mi smo tolerantni do krajnosti ,jos ako to progutamo to je kraj... Treba se prikloniti Rusiji,jer ako ne, nas za 10 god nema. Ne samo Ukloniti ,nego zatreti ..

istina

pre 11 godina

Da li postoji zakonska osnova za uklanjanje spomenika.??
Ljudi su amnestirani. Ako im se srusi spomenik to znaci da bez obzira na rezim koji je na vlasti vazi ona izreka ,sve je isto samo njega nema.

Zec

pre 11 godina

Nema nikakve veze sto je OVPBM amnestirana. Da li medju tim poginutim pripadnicima OVPBM ima onih sto su ubijali nase policajce na jugu zemlje? Ima!

Ja nemam nista protiv da te osobe imaju spomenik na mestu gde su sahranjeni kao privatna lica ali bez obelezja OVPBM, a ne ovako kolektivno kao pripadnici OVPBM, jer se time velica njihova borba protiv drzave Srbije.

Ako se neko borio protiv drzave Srbije, ne zasluzuje da ima spomenik u toj istoj drzavi protiv koje se borio i to sa obelezjima OVPBM. Cisto i jasno. Podignite spomenik u Albaniji!

Zeca

pre 11 godina

Da smo mi normalna drzava spomenik bi bio srusen u roku 24 sata, a ovi koji prete drzavi bi bili uhapseni, tako bi se radilo u normalnoj drzavi eno trce albanci da ga ruse.

djul aga

pre 11 godina

Ja jos uvek ceiam odgovor na pitanje sta ce biti sa spomenikom kapetanu Lesiju u Velikom Trnovcu koji je podignut pre vise od decenije.

Vlajko

pre 11 godina

Mnogo mi se svidja sto su u ovakvim pozicijama.Dacic mora da se izbori sa ovim problemom ili gubi na popularnosti, sto se moze reci i za Vucica ako Miskovica oslobode.

Mikeli

pre 11 godina

Svaka cast na odgovoru. Ovi podaci bi trebali cesce da budu objavljivani da bi znali sta su sve Albanci pokrali i unistili za ovih 12 godina. Polako gubimo kontakt sa time i doci ce vreme kada se necemo secati da li je tu bilo ili nije bilo srpsko groblje ili manastir posto oni sada to zatrpavaju i prave parkove s toga su ovi podaci dragoceni i trebali bi stalno da se podsecamo kako ne bismo zaboravili.

luka

pre 11 godina

Nemoj da vredjas cetnicke vojvode i iskrene borce koji su se borili za svoj narod i svoju zemlju. Nemoj da gazis recima po ljudima koji su proterani zarad politike i velikih mocnika tog vremena. Ako si ucio iz koministickih bukvara, moze ti se oprostiti,ako ne znas, istrazi i nauci svoju istoriju, mozda upoznas i sebe!

Ivanaa760

pre 11 godina

Postupati po zakonu .Obratiti se svim medjunarodnim instituciama trazeci podrsku i resenje da se zakon sprovede bez izazivanja incidenata.

Zoki

pre 11 godina

Amnestirani su oni koji su ostavili oružje, a ne njihovi bivši saborci koji su poginuli u sukobu sa vojskom i policijom. Ako lokalna vlast nema dovoljno sluha za razloge radi kojih to treba da se uradi, onda to trebaju da uradi državni organi Republike Srbije. Ukoliko nakon toga neko misli da je rušenjem spomenika oštećen, neka se žali evropskom sudu u Strazburu.

Opora

pre 11 godina

Vlast u Beogradu ne sme da se obazire na pretnje Haradinaja. Ne živi samo albansko stanovništvo na KiM, nego i srpsko. Vlast mora da se ponaša kako građanima odgovara. Ovo su pretnje od Haradinaja, i da se vidi koliko mržnju nosi taj čovek u sebi, i trebamo ga tužiti Hagu.Srbi više ne treba da se boje, ne smemo više da osetimo strah, i nesmemo da se povlačimo ni pred UN, ni pred EU. Dokle god budemo radili Srbi će ispištati.

mertur

pre 11 godina

"Ukoliko oni ne uklone spomenik, mi ćemo ga ukloniti. Ne postoji problem i pitanje da li ću ja ići u Brisel, ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Premijer Dačić kaže da se Srbija ponašati evropski.

"Mi ćemo se upravo ponašati evropski, a to znači sklonićemo taj spomenik", rekao je za RTS Dačić

Ne Dacicu to uopste nije evropski vec tipicno srpski, vi se i dalje ponasate kao tipican srpski politicar koji je spreman da pokaze misice prije no sto koristi mozak. Spomen ploca je podignuta uz blagoslov lokalnih vlasti, znaci po meni sasvim legalno, ko je drugog misljenja neka trazi misljenje sudstva pa sta sud odlucio (ako sud odluci da se spomen ploca rusi onda bi trebali i raznim cetnickim vojvodama i gjeneralima da se ruse spomenici). Prvo sud gospodo, to bi bilo Evropski i civilizacijski ali nikako bezglava politika u stilu odmah da se rusi.Ukoliko se to rusi bez odluke suda mozda bi srpski nacional/sovenisti dobili politicke poene unutar srbije ali u evropi bi to bilo ravno pucati sebi jos jednom u nogu.

viktor

pre 11 godina

uopste ne verujem da ce se neko osuditi da srusi taj spomenik. i mi na Kosovo imamo takvih spomenika pa nam ne smetaju, ali puno ce nam ti spomenici smetati ako se ovaj spomenik srusi!?
albanci u Presevskoj Dolini su se borili isto kao sto ste se vi borili 5 Oktobra protiv rezima Slobodana Milosevica, ali izgleda za nas je svaki rezim isti.

Iznervirani

pre 11 godina

Preševo, Bujanovac, Medveđa, šta je to, neka nova pokrajina. Alo bre to je Srbija. Pazi, predstavnici iz PBM razgovarali sa Haradinajem, pa čoveče dokle to više ide, predstavnici čega!? Samo po zakonu i ustavu, prvo ko je odobrio izgradnju, ko je gradio, koji su to predstavnici razgovarali sa Haradinajem, o čemu su razgovarali, ko im je dozvolio itd., itd... Dokle bre Srbija više da trpi te sitne i podle provokacije, koga su oni oslobađali, od koga su oslobađali i šta su oslobađali. U sred države podignut spomenik teroristima, sramota. Dačiću, puna podrška. Ukloniti spomenik i objasniti ljudima da žive u državi Srbiji, državi koja se upravo borila protiv tih terorista i separatista kojima oni podižu spomenike.

JVC

pre 11 godina

Питам се,да ли је тај споменик на надувавање па је само ту освануо ујутро.Требало је на саму идеју о постављању, реаговати.Мислим да је сада касно било шта учинити,а да не буде пследица.Коментари типа идемо да га срушимо и сл.пишу људи који кад попију пола литре ракије могу све.Добро их познајем из 91'год.Такви су ноћу,пијани,долазили да се пријаве као добровољци,а ујотро,кад се отрезне, плакали да их пустимо кући.Ужас какве п.

toni

pre 11 godina

Cudan je ova zemlja.Protiv drzave Srbije?Nije taj spomenik protiv ove drzave,nego protiv te drzave koja se fasiticki ponasala.Drzava koju je ceo svet proglasala kao fasisticka,koja isto genocid napravila.Nije protiv ove drzave koja pokusa da ide napred,a nema snage.Dolazim iz te doline,mislio sam da upoznam Srbiju i Srbe,cudim se sa sobom.Oslobodite od mraka,idete napred,imate lepu zemlju...ne bavite se tim spomenikom....nadam se da cete imate snage koje vide malo dalje.
Pozdrav is Nemacke#

Novakova pećina

pre 11 godina

Ako Srbija želi da dokaže da je pravna država u kojoj se poštuju zakoni , onda treba spomenik ukloniti odmah bez ikakvog odlaganja.

xperson

pre 11 godina

Nije teshko rushiti taj spomenik,ali problem je u tome da vi to radite da dokazhite Srbiju da vie ste patriot.Ali ne mislite za srbi shta zhivu u Kosovo.Nemoj da mislite da u Kosovo nema politicara shta mislu da su veqi patriota od vas.Na kraj ispada da jedini zhrtve ovoga patriotizma su nevini narod.

sabo

pre 11 godina

Vi bi to davno srusili al vas muce posljedice rusenja Dacicu uopste neznate kakve ce reakcije sa tim cinom samovoljnog rusenja biti od Evrope i Albanaca koji su digli taj spomenik bez dogovora obje strane moglo bi svasta biti Dacicu.

Arbanasi

pre 11 godina

Ovo sto Dacic govori je samo mazanje oci svome narodu,tamam kad potpise neki ugovor u Briselu (koi nece bit prijatan za Srbiju) on ce rusiti spomenik da bi okrenuo paznju na ne tako bitne stvari ,,,, kasnije ce opet biti nesto slicno gde ce on i vlast pokazivati odlucnost i patriotizam odma nakon sto popusti jos vise Albancima sa Kosova,igra je to komsije ali izgleda vi vise volite decije igre nego istinu....

ibo

pre 11 godina

spomenik ce srusi samo ako kaze Usa drugo nece,ako je plan medjunarodne zajednice da dobiju albanci nesto sto dobiju srbi na kosovo,onda dacic ce srusuti spomenik i ce bude mali rat za ravnopravni stanje,to ti je to

Siniša

pre 11 godina

mertur
Dačić je rekao da će se ponašati baš Europski jer nigdje u Evropi nema niti će biti spomenik nekoj tamo grupi koja je ubijala Policiju i Vojsku neke države i da je ispunio želju te iste Europe i da je njihov prijedlog da sami sklonite taj spomenik...to je kao da bi u Britaniji našao spomenik IRE ili u Španiji i Francuskoj ETE ili u Kolumbiji FARKa ili kod nas u Srpskoj spomenik ARBiH......prema tome nemoj da se ponašate neEuropski i sklonite taj spomenik pa da se ide dalje sa životom

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ne može pre 17-og jer je rok tamošnjim vlastima 1 mesec da sami uklone. Dačić će taj spomenik da ukloni isto kao što je uklonio spomenik Aćifu u Novom Pazaru

gica

pre 11 godina

valjda će se setit da ga je najbolje ukloniti eksplozivom. zbog dimenzija spomenika, smatram da ne bi vredelo pokušavati sa manje od 500 kg

ana

pre 11 godina

Ovde je u pitanju odlučnost države da se suprostavi terorizmu.A sa ovakvom vlašću koja se zalaže za nacionalni interes verujem da će spomenik uskoro biti uklonjen!

Duxy

pre 11 godina

Kako rece Haradinaj da se ponasamo kao EU. E pa onda cemo ga skloniti kao da ga nije ni bilo. Ponasacemo se kao EU i oni se ponasaju kao da zlocina nad Srbima od strane OVK nije ni bilo.

agim

pre 11 godina

Spomen ploce su u nadleznosti LOKALNIH vlasti i svaki pokusaj krsenja prava lokalne samouprave bice shvacen kao ponovna agresija na Albance.Albanci iz svih drzava gde zive Albanci borice se za prava Abanskog naroda u Preshevskoj dolini.

Marko

pre 11 godina

Sta ta Europa hoce od nas ???? Mi smo tolerantni do krajnosti ,jos ako to progutamo to je kraj... Treba se prikloniti Rusiji,jer ako ne, nas za 10 god nema. Ne samo Ukloniti ,nego zatreti ..

Meda

pre 11 godina

Ja ga nebih srusio,ja bih ga preneo u Tiranu i tamo ima ga upakovanoga sa masnicom predao na centru i to za Srpsku Novu Godinu.AKO neko kaze da to nije Evropski onda ce da pljune u lice svima evropljanima jer su svi dali bar neki poklon za novu godinu,zar ne?

Mile - kontras

pre 11 godina

- Sta cemo sa spomen bistom Drazi Milajlovicu [na Ravnoj Gori], a koji je i dan danas ratni zlocinac?? Zasto se ta bista ne sklanja?
- Sta cemo sa spomen plocom Acif efendiji?? Zasto se ta bista ne sklanja ??
- Sta cemo sa spomen plocama cettnickim vojvodama po Raskoj jer su te vojvode jos na listi ratnih zlocinaca iz 2. sv rata

DOCTOR JN

pre 11 godina

šta znači to 'evropski'? Oni gerilski, a mi evropski. Nemoj oni da nas uče kako treba da se ponašamo, neka obrate pažnju na svoje ponašanje.

malisa

pre 11 godina

kada IRA u britaniji dobije spomenik, kada u pristini osvane ulica slobodana milosevica ili recimo al kaida dobije trg negde u americi, necu imati nista protiv njihovog spomenika kod nas.

luka

pre 11 godina

Nemoj da vredjas cetnicke vojvode i iskrene borce koji su se borili za svoj narod i svoju zemlju. Nemoj da gazis recima po ljudima koji su proterani zarad politike i velikih mocnika tog vremena. Ako si ucio iz koministickih bukvara, moze ti se oprostiti,ako ne znas, istrazi i nauci svoju istoriju, mozda upoznas i sebe!

Opora

pre 11 godina

Vlast u Beogradu ne sme da se obazire na pretnje Haradinaja. Ne živi samo albansko stanovništvo na KiM, nego i srpsko. Vlast mora da se ponaša kako građanima odgovara. Ovo su pretnje od Haradinaja, i da se vidi koliko mržnju nosi taj čovek u sebi, i trebamo ga tužiti Hagu.Srbi više ne treba da se boje, ne smemo više da osetimo strah, i nesmemo da se povlačimo ni pred UN, ni pred EU. Dokle god budemo radili Srbi će ispištati.

Mikeli

pre 11 godina

Svaka cast na odgovoru. Ovi podaci bi trebali cesce da budu objavljivani da bi znali sta su sve Albanci pokrali i unistili za ovih 12 godina. Polako gubimo kontakt sa time i doci ce vreme kada se necemo secati da li je tu bilo ili nije bilo srpsko groblje ili manastir posto oni sada to zatrpavaju i prave parkove s toga su ovi podaci dragoceni i trebali bi stalno da se podsecamo kako ne bismo zaboravili.

Петар М

pre 11 godina

Свака фама око овога, некакве надобудне изјаве, све то штети грађанској Србији. Споменик треба уклонити по закону, без вандализма и претеране употребе силе. Све који заиста опструишу извршење закона, такође треба ухапсити и судити им.

Zec

pre 11 godina

Nema nikakve veze sto je OVPBM amnestirana. Da li medju tim poginutim pripadnicima OVPBM ima onih sto su ubijali nase policajce na jugu zemlje? Ima!

Ja nemam nista protiv da te osobe imaju spomenik na mestu gde su sahranjeni kao privatna lica ali bez obelezja OVPBM, a ne ovako kolektivno kao pripadnici OVPBM, jer se time velica njihova borba protiv drzave Srbije.

Ako se neko borio protiv drzave Srbije, ne zasluzuje da ima spomenik u toj istoj drzavi protiv koje se borio i to sa obelezjima OVPBM. Cisto i jasno. Podignite spomenik u Albaniji!

istina

pre 11 godina

Da li postoji zakonska osnova za uklanjanje spomenika.??
Ljudi su amnestirani. Ako im se srusi spomenik to znaci da bez obzira na rezim koji je na vlasti vazi ona izreka ,sve je isto samo njega nema.

gagi rs

pre 11 godina

Još jednom pitam da li spomenike u nekoj od opština Srbije odobravaju i postavljaju opštine ili država. To pitam iz razloga što još u celoj Srbiji ima "spornih" spomenika koje su postavili ljudi iz lokalnih samouprava a to niko ne postavlja pitanje o legalnosti istih.

Bacvanin

pre 11 godina

Bojim se da to nece imati dobar zavrsetak.
Naime, ako se ne varam, ne postoji zakonska regulativa koja bi dozvolila tako nesto. Najbolje bi bilo ubediti opstinare da samu uklone spomenik, ali ako uklanjanje spomenika nije zakonom omoguceno drzavi, nego samo opstini, onda ce drzava da napravi veliku glupost.

Zoki

pre 11 godina

Amnestirani su oni koji su ostavili oružje, a ne njihovi bivši saborci koji su poginuli u sukobu sa vojskom i policijom. Ako lokalna vlast nema dovoljno sluha za razloge radi kojih to treba da se uradi, onda to trebaju da uradi državni organi Republike Srbije. Ukoliko nakon toga neko misli da je rušenjem spomenika oštećen, neka se žali evropskom sudu u Strazburu.

Zeca

pre 11 godina

Da smo mi normalna drzava spomenik bi bio srusen u roku 24 sata, a ovi koji prete drzavi bi bili uhapseni, tako bi se radilo u normalnoj drzavi eno trce albanci da ga ruse.

djul aga

pre 11 godina

Ja jos uvek ceiam odgovor na pitanje sta ce biti sa spomenikom kapetanu Lesiju u Velikom Trnovcu koji je podignut pre vise od decenije.

Iznervirani

pre 11 godina

Preševo, Bujanovac, Medveđa, šta je to, neka nova pokrajina. Alo bre to je Srbija. Pazi, predstavnici iz PBM razgovarali sa Haradinajem, pa čoveče dokle to više ide, predstavnici čega!? Samo po zakonu i ustavu, prvo ko je odobrio izgradnju, ko je gradio, koji su to predstavnici razgovarali sa Haradinajem, o čemu su razgovarali, ko im je dozvolio itd., itd... Dokle bre Srbija više da trpi te sitne i podle provokacije, koga su oni oslobađali, od koga su oslobađali i šta su oslobađali. U sred države podignut spomenik teroristima, sramota. Dačiću, puna podrška. Ukloniti spomenik i objasniti ljudima da žive u državi Srbiji, državi koja se upravo borila protiv tih terorista i separatista kojima oni podižu spomenike.

Vlajko

pre 11 godina

Mnogo mi se svidja sto su u ovakvim pozicijama.Dacic mora da se izbori sa ovim problemom ili gubi na popularnosti, sto se moze reci i za Vucica ako Miskovica oslobode.

Novakova pećina

pre 11 godina

Ako Srbija želi da dokaže da je pravna država u kojoj se poštuju zakoni , onda treba spomenik ukloniti odmah bez ikakvog odlaganja.

Ivanaa760

pre 11 godina

Postupati po zakonu .Obratiti se svim medjunarodnim instituciama trazeci podrsku i resenje da se zakon sprovede bez izazivanja incidenata.

toni

pre 11 godina

Cudan je ova zemlja.Protiv drzave Srbije?Nije taj spomenik protiv ove drzave,nego protiv te drzave koja se fasiticki ponasala.Drzava koju je ceo svet proglasala kao fasisticka,koja isto genocid napravila.Nije protiv ove drzave koja pokusa da ide napred,a nema snage.Dolazim iz te doline,mislio sam da upoznam Srbiju i Srbe,cudim se sa sobom.Oslobodite od mraka,idete napred,imate lepu zemlju...ne bavite se tim spomenikom....nadam se da cete imate snage koje vide malo dalje.
Pozdrav is Nemacke#

Siniša

pre 11 godina

mertur
Dačić je rekao da će se ponašati baš Europski jer nigdje u Evropi nema niti će biti spomenik nekoj tamo grupi koja je ubijala Policiju i Vojsku neke države i da je ispunio želju te iste Europe i da je njihov prijedlog da sami sklonite taj spomenik...to je kao da bi u Britaniji našao spomenik IRE ili u Španiji i Francuskoj ETE ili u Kolumbiji FARKa ili kod nas u Srpskoj spomenik ARBiH......prema tome nemoj da se ponašate neEuropski i sklonite taj spomenik pa da se ide dalje sa životom

viktor

pre 11 godina

uopste ne verujem da ce se neko osuditi da srusi taj spomenik. i mi na Kosovo imamo takvih spomenika pa nam ne smetaju, ali puno ce nam ti spomenici smetati ako se ovaj spomenik srusi!?
albanci u Presevskoj Dolini su se borili isto kao sto ste se vi borili 5 Oktobra protiv rezima Slobodana Milosevica, ali izgleda za nas je svaki rezim isti.

gica

pre 11 godina

valjda će se setit da ga je najbolje ukloniti eksplozivom. zbog dimenzija spomenika, smatram da ne bi vredelo pokušavati sa manje od 500 kg

mertur

pre 11 godina

"Ukoliko oni ne uklone spomenik, mi ćemo ga ukloniti. Ne postoji problem i pitanje da li ću ja ići u Brisel, ići ću sigurno, samo tada više neće biti spomenika", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Premijer Dačić kaže da se Srbija ponašati evropski.

"Mi ćemo se upravo ponašati evropski, a to znači sklonićemo taj spomenik", rekao je za RTS Dačić

Ne Dacicu to uopste nije evropski vec tipicno srpski, vi se i dalje ponasate kao tipican srpski politicar koji je spreman da pokaze misice prije no sto koristi mozak. Spomen ploca je podignuta uz blagoslov lokalnih vlasti, znaci po meni sasvim legalno, ko je drugog misljenja neka trazi misljenje sudstva pa sta sud odlucio (ako sud odluci da se spomen ploca rusi onda bi trebali i raznim cetnickim vojvodama i gjeneralima da se ruse spomenici). Prvo sud gospodo, to bi bilo Evropski i civilizacijski ali nikako bezglava politika u stilu odmah da se rusi.Ukoliko se to rusi bez odluke suda mozda bi srpski nacional/sovenisti dobili politicke poene unutar srbije ali u evropi bi to bilo ravno pucati sebi jos jednom u nogu.

sabo

pre 11 godina

Vi bi to davno srusili al vas muce posljedice rusenja Dacicu uopste neznate kakve ce reakcije sa tim cinom samovoljnog rusenja biti od Evrope i Albanaca koji su digli taj spomenik bez dogovora obje strane moglo bi svasta biti Dacicu.

xperson

pre 11 godina

Nije teshko rushiti taj spomenik,ali problem je u tome da vi to radite da dokazhite Srbiju da vie ste patriot.Ali ne mislite za srbi shta zhivu u Kosovo.Nemoj da mislite da u Kosovo nema politicara shta mislu da su veqi patriota od vas.Na kraj ispada da jedini zhrtve ovoga patriotizma su nevini narod.

ana

pre 11 godina

Ovde je u pitanju odlučnost države da se suprostavi terorizmu.A sa ovakvom vlašću koja se zalaže za nacionalni interes verujem da će spomenik uskoro biti uklonjen!

Arbanasi

pre 11 godina

Ovo sto Dacic govori je samo mazanje oci svome narodu,tamam kad potpise neki ugovor u Briselu (koi nece bit prijatan za Srbiju) on ce rusiti spomenik da bi okrenuo paznju na ne tako bitne stvari ,,,, kasnije ce opet biti nesto slicno gde ce on i vlast pokazivati odlucnost i patriotizam odma nakon sto popusti jos vise Albancima sa Kosova,igra je to komsije ali izgleda vi vise volite decije igre nego istinu....

ibo

pre 11 godina

spomenik ce srusi samo ako kaze Usa drugo nece,ako je plan medjunarodne zajednice da dobiju albanci nesto sto dobiju srbi na kosovo,onda dacic ce srusuti spomenik i ce bude mali rat za ravnopravni stanje,to ti je to

JVC

pre 11 godina

Питам се,да ли је тај споменик на надувавање па је само ту освануо ујутро.Требало је на саму идеју о постављању, реаговати.Мислим да је сада касно било шта учинити,а да не буде пследица.Коментари типа идемо да га срушимо и сл.пишу људи који кад попију пола литре ракије могу све.Добро их познајем из 91'год.Такви су ноћу,пијани,долазили да се пријаве као добровољци,а ујотро,кад се отрезне, плакали да их пустимо кући.Ужас какве п.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ne može pre 17-og jer je rok tamošnjim vlastima 1 mesec da sami uklone. Dačić će taj spomenik da ukloni isto kao što je uklonio spomenik Aćifu u Novom Pazaru

Duxy

pre 11 godina

Kako rece Haradinaj da se ponasamo kao EU. E pa onda cemo ga skloniti kao da ga nije ni bilo. Ponasacemo se kao EU i oni se ponasaju kao da zlocina nad Srbima od strane OVK nije ni bilo.