Petak, 28.12.2012.

07:30

Tači: Imamo ponudu za Srbe

Premijer Kosova Hašim Tači kaže da će na sledećem sastanku s premijerom Ivicom Dačićem predstaviti "najafirmativniju moguću ponudu za Srbe na severu Kosova".

Izvor: Tanjug

Taèi: Imamo ponudu za Srbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

ne veruj skoli!

pre 11 godina

@drasko

Ne znam, moze biti da si ti imao i 5 iz istorije, ali, onaj ko ti je tu istoriju predavao nije zasluzio ni 1. Sve do trenutka kad si poceo da delis vrednosne sudove (koji, sami po sebi, ne mogu biti ni tacni, ni netacni), pocev od onog kako su "zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju", bukvalno svaki redak tvog komentara sadrzi bar po jednu budalastinu i notornu neistinu. Ljudi (Srbi, Albanci, Rumuni, Grci, Hrvati, Koreanci...), niste vi krivi ako su vam u skoli predavali neki mamlazi - niste ih vi birali. Ali, istorija se ne uci u skoli. Ta skolska istorija je uvek sluzila samo za ispiranje mozga. Nije, cak, profesor morao ni biti "mamlaz". Neke stvari je, jednostavno - morao da prica, a neke druge - nije smeo. Ali, ako vas zanima, nije zabranjeno da citate i sami. I naravno - da koristite sto je moguce vise razlicitih izvora.

marija

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron, 28. decembar 2012 09:37),

Komentar za respekt.
Borite se za demokratski sistem.
Nije lako, ali je nuzno.

i oni konje za trku imaju

pre 11 godina

@naim
Uvek zna da nasmeje kada se procita komentar tipicnog predstavnika albanskog narcis-sovinizma utonulog u 19. vekovne albanske mitove i iluzije. Slicne suplje price srBskih ekvivalenata smo imali prilike milion puta da cujemo te su vec dosadne, zato samo nastavi. Nego, kako si zaboravio da ubacis neku recenicu o ilirima i dardanima?

kompleksi su cudo

pre 11 godina

@HR Zagreb
Kod vas u Zagrebu je ispiranje mozga tokom 90tih bas bilo temeljno te se i danas primete posledice, kao kod tebe. Bas je to tuzno. I sta kazes, Hasim Taci, "umjeren i pametan"... Boze dragi, koliki li moraju da budu neciji kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju da se i u jednom polupismenom kriminalcu i teroristu vidi "pamet i mudrost" i to samo zato sto doticni nije Srbin.

odmori malo

pre 11 godina

@guri
Nista taj komentar nije gluplji od "bisera" koje pisete vas nekoliko dezurnih albanskih agit-prop aktivista. Jos kada krenete da se potpisujete srpskim nadimcima i pisete na cirilici... Inace, sta je problem? Taj komentar nije na albanskoj sovinistickoj "liniji" koju propagiraju takvi kao ti? Posto su vasi stavovi "cista inteligencija i vrhunac ljudske misli" a sve ostalo je glupost? Smesni ste vise.

w.

pre 11 godina

@guri
Imao bi Agron konkurenciju i to kakvu, samo treba izvaditi iz arhive par komentara vas par dezurnih Albanaca. Ne bi Argon usao ni medju prvih deset.

kolipa

pre 11 godina

Treba biti oprezan.Opet će ispasti da nam je nešto ponudjeno a mi smo to odbili.Mora se vratiti stanovništvo u što većem broju i to je najvažnije jer u suprotnom biće ko u Krajini.Sad je to zaboravljena tema.Ista situacija nam je pred očima.Ako hoćemo celo Kosovo i Metohiju u okviru Srbije onda je jedini način da ubedimo Albance da nemaju perspektive u kvazidržavi i da se vodi kampanja za njihovo "otrežnjenje".Tako za 20 god. uz adekvatan razvoj ojačaćemo našu poziciju i očuvati Kosovo, jer je nemoguće proterati 2000000 Albanaca sa Kosova

novica952

pre 11 godina

Šta to Tači može da ponudi Dačiću na susretu 17 januara a što bi bilo prihvatljivo za Srpsku stranu i nagovestilo rešavanje političkog pitanja između Srbije i prištine. Ti razgovori na najvišem nivou opet će se baviti tehničkim pitanjima i napretka u političkim pregovorima ne može nikada biti ako obe strane polaze ušančene u početnim pozicijama. na kraju će posle nekog dužeg perioda morati neko da arbitrira i odluuči u ime obe strane a bojim se da smo mi već obelerženi kao gubitnici.Tačijevi zahtevi će ići u pravcu preuzimanja sever apod okrilje prištine i ukidanje takozvanih paralelnih srpskih institucija što Beograd nikada neće prihvatiti.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ej...a sta ce biti kada Italija potegne pitanje Rimskog carstva...pa bude zahtevala da joj se vrati cela Evropa i pola sveta???! Pa onda Egipatsko carstvo...Grcko carstvo....Troja...Maje...Atlantidjani....sve je to postalo aktuelno....Aauuu...gde li ce ovome biti kraj..... A voleo bih i jedan komentar gospodje Merkel i Amerikanaca o ovoj temi!

guri

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron)

vecu budalastinu poslednjih 20 god. nisam cuo, da bi bilo konkursa za NAJGLUPI komentar na b92, sigurno ti "dragi" Agrone ne bi imao konkurenciju...!!!!

izdajnik

pre 11 godina

lepa zamisao... ali KosMet nikada nece biti nezavisna republika, bice uvek americka kolonija... tako da nezavisnost mogu samo da sanjaju... ;-)

Milan

pre 11 godina

Pa od njega se nije ni moglo očekivati da će uvažiti činjenicu da Srbi imaju pravo da žive na svojoj zemlji kao Srbi nego u najboljem slučaju da budu izmišljeni Kosovari...Ali, njegov odgovor za razliku od Srpske ponude je potpuno neevropski i samim tim neodrživ jer nemoguće je da oni sa fantomskom i vestackom nezavisnošću znaju vise od Evrope regija i autonomija i da jedino na Kosmetu manjine ne smeju da imaju nikakva prava!
Dakle, platforma je vec dala rezultat jer je na čistinu isterala istinu a naša pozicija je mnogo jača jer smo mi bili sa inicijativom i to evropskom naspram tvrdoglavog stava razmazenog americkog miljenika!

Armend

pre 11 godina

mi smo se rodili u Jugoslaviji a ne u Srbiji.I izvinite srbi ali mi cim smo se rodili prvu rec koju smo naucili je Kosova Republik.Zato cao vidimo se u Evropu

HR Zagreb

pre 11 godina

Sviđa mi se gospodin i predstavnik kosovskih građana, izrazito pametan i umjeren čovijek, sasvim u suprotnisti srbijanskog predstavnika Nikolića koji jedva dočekao da može širit mitomaniju o nesvaćenom, napaćenom srpskom narodu a on na čelu istog kojeg nitko ne voli, naravno sve bez razloga po njegovom "mišljenju".

mile

pre 11 godina

I na kraju ko je kidnapovao i vadio ljudima organe? Ili to vise nije "politicki korektno" pitanje? Treba neko mozda opet nasu decu sutra da kidnapuje i kasapi jer sve je to ok, Srbi za bolje i nisu?

Majakovski

pre 11 godina

Covek optuzen od Saveta Evrope za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ima ponudu.
Zemljo otvori se.
Evropske vrednosti.

vesla

pre 11 godina

zaboravimo za trenutak nacionalisticke osjecaje.. Recimo da ja kao albanac uvidjam da nije ispala dobra ova neovisna drzava. Recimo da je vecina albanaca istoga misljenja i da konacno preovladava mnijenje da Kosovo ponovno bude dio Srbije. Recimo da se srbi izlijece od nacionalizma, albanofobije i osvetoljubla i da dzentlmenski prihvataju Kosovo natrag u Srbiju i da oprastaju albancima i da ih prihvataju kao takve i da im nude pristojan i ravnopravan zivot u Srbiji. Zamislite sve ovo i pokusajte na trenutak da uverite sebe da je to moguce. Dakle u redu, i albanci i srbi poverovali su da ce ovo biti moguce. Dobro. E sad zamislite da li bi se sa tim pomirili SAD i njezini sateliti. Da ode u propast njihov projekt. Kakve bi tek batine dobili onda i mi albanci i vi srbi zbog toga sto kvarimo njihov Balkanski projekat. pozdrav svima

Ivica,Kraljevo

pre 11 godina

Albanci sa Kosova su isto tako narod koji ima i zeli svoja prava.Uspeli su da preko Tita,dalje nesposobnih Srpskih politicara,dalje naklonjenosti medjunarodne zajednice dodju do nekakve drzave.Kakva god da je ta drzava,svidjalo se to nama ili ne oni je imaju.Sada ostaje da prvo i sami Albanci shvate da imaju Srbe u toj drzavi,i to na jednom delu gde su 100/postotna vecina,i da sa njima treba da nadju resenje i kompromis.Znam ja da Albanci ne bi dali nista,znam ja da Kosovski Srbi nebi prihvatili nista,takodje znam da Srbija nema realno resenje,cak ni poglede na stvarnost na Kosovu.Sve to zahteva vreliki kompromis svih strana,posebno Kosovskih Albanaca koji svojom nezavisnoscu mogu samo da se hvale,ali u realnosti od nje neku veliku korist nemaju.Medjunarodna zajednica drzi neki mir,i ponavlja da nema vise menjanja granica,ali doci do resenja treba kompromisa i pritisaka nasve strane,a ne samo na Srbiju koja sada sa pravom moze da blokira i bojkotuje tu Kosovsku drzavu kao sto su Kosovski Albanci bojkotovali republiku Srbiju,kasnije drzavu SRJ,vise od 30 godina...to su radili uz veliku pomoc zapadnih zemalja,a danas Srbiji za to ne treba nicija pomoc.

Duci0167

pre 11 godina

Ima leđa EU i USA. Tako se vodi politika! Mozete da kmečite koliko hocete ali bice kako Tači,odnosno Angela kaze. Na stranu emocije,politika se vodi glavom.

naim

pre 11 godina

E komsije komsije srusicete nam drzavu.pa vi vec sami unistavate srbiju jos da vam malo podpomognemo i dokrajcicemo je zajedno.Niste mogli 100 godina da nas se otarasiti i jos se nadate to vise nije moguce sacuvajte taj vas BG pasaluk dosta vam je to, ostalo sto imate sve je otimacina od 1912 god,svima ste duzni da vratite to sto ste oteli.Nije cudo sto ste potpisali kapitulaciju u Kumanovo ,upravo na kumanovskoj bitci ste okupirali kosovo i makedoniju i tu ste izdali zapadne sile pa su vam vratili milo za drago bas u Kumanovo mesto zvano Hadji Tepe-kapitulacija.i nedaj boze da dozivite jos jednu kapitulaciju onda gubite:Sandjak Vojvodinu.Pirot,Toplicu Presevsku dolinu. pozzz komsija

Saldzo

pre 11 godina

On meni platformu, ja njemu platformu. I tako mi platformu po platformu, rec na rec, pa "jel' ti meni", pa "jes' ja tebi", pa se do'vatismo, pa se ponesosmo, pa zakacismo sto, pa pade narod sa stola i puce na sto komada.

Vladimir Pula

pre 11 godina

(Marina, 28. decembar 2012 09:59) Snažno podržavam Italiju da vrati Dalmaciju u svoje okrilje!
(Simpa, 28. decembar 2012 10:53)
Šanse su otprilike jednake ko i vama za povratak Kosova. Btw Dalmacija nikad nije bila u sastavu Italije osim za vrijeme 2. svjetskog rata. Dakle 3 godine cirka.

Gjoni

pre 11 godina

Vidim da se mnogi cude i pitaju “Ako je nezavsnost Kosova kompromis sta je alternativa?” Pa dragi ljudi da objasnim ako je potrebno!
Kada je UÇK (OVK) pocela borbu protiv Srbije nije se osnovala na ovu komicnu zastavu i tuzne simbole. To je pocelo sa crveno-crnom albanskom zastavom i sa mmotivima i duhom 28 Novembra 1912.
Nismo ocekivali da ce mudjunarodna zajednica (NATO) intervenisati i stopirati nas i vas! Sigurno da bi bilo mnogo vise zrtava sa nase strane ali na to smo bili spremni. Uvereni da na kraju ipak pobedili.

Zato je ova ruzna zastava s’Ahtisarijem najveci moguci kompromis.

Igor

pre 11 godina

Gledam te ruke, kao pod rendgenom da vidim krv na njima. Kako oteto tako se vraca. A do tad ovi razgovori samo vredjaju sve casne i postene ljude.

Косовски витез

pre 11 godina

Ето мале победе Николићеве платформе. Тачи је приморан да размишља и понуди Србима више него што је Ахтисаријев план.

Dragan R

pre 11 godina

Treba dobro zapamtiti recenicu Tacija o postovanju " ustava i zakona Kosova", i preneti je Albancima iz Preseva i Rizi Halimiju , koji su drzavljani Srbije. Treba da im bude jasno da zive u Srbiji i da ako ne postuju Ustav i zakone Srbije, mogu slobodno da odu u Albaniju ili u Ameriku.To treba da bude kategorican stav srpske vlade da ne bi doslo ponovo do nekog "nesporazuma" i zelje da se ne p[ostuje teritorijalni integritet drzave.

Harwy

pre 11 godina

Zar nisu Srbi ratovali za teritorij Kosova? Nisu ratovali za sve ljude na Kosovu osim za Srbe, a protiv 2.000.000 Albanaca. Kosovo je izgubila vlast 1999, a koja je i danas vlast. Danas se može samo raspravljati o statusu Srba i imovini Srba na Kosovu. Platforma samo ograničava manevarski prostor srpskih pregovarača. Platforma može biti samo kako dobiti više nego nudi Antisartijev plan i Rezolucija vijeća bezbednosti. Sve ostalo su želje ,pozdravi i poruke.

Platformaš

pre 11 godina

Nasa platforma je trazila autonomiju a kosovu.. Kako je to smesno, pa prvo vratite Vojvodini autonomiju.. Licemeri bgd, ode vam kosovo, a ici ce i vojvodina zbog vase centralisticke politike. I .

Nesa

pre 11 godina

Tači: "Srbi će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima"

U prevodu: srbi na severu i jugu živeće sa jednakim pravima - JEDNAKO NIKAKVIM!

Komsija

pre 11 godina

@sale
"ekstremna alternativa" kako je ti nazoves je bila da Kosovo ujedine Albanijom, pa zato drzave Kosova je kompromis. Srbi zele da Kosovo bude deo Srbije, Albanci da Kosovo ujedine S`Albanijom e pa nece biti ni jedno ni drugo.

pinokio

pre 11 godina

Ne znam da li su Albanci svesni da ako Srbija bude stala sa evrointegracijama staje i Kosovo. To njihovo nezavisno Kosovo polovinu svoje granice ima sa Srbijom i jedina prohodnost puteva jeste preko te iste Srbije. U prevodu oni koliko god da su nezavisni, nisu svesni koliko zavise od volje vlasti u Srbiji.

NBS

pre 11 godina

Ja bih samo pitao Tacija zasto ne ponudi neko resenje svojim Albancima? Jel vidi on kako mu narod zivi? Neka nemaju leba da jedu, neka umiru od bolesti od kojih se umiralo u 19. veku, nek su nepismeni i nek se nista ne proizvodi, samo da su se resili Srbije i Srba!

A ko je malo bolje upucen u situaciju na Kosovu, jako dobro zna da je eksperiment sa srpskim partijama i vlastima na jugu koje priznaju drzavu Kosovo prosao katastrofalno. Na funkcije se biraju nesposobni i nepismeni Srbi koji su spremni da za pare priznaju vlast u Pristini. Te vlasti ne rade bas nista za srpski narod dole vec se bave organizovanim kriminalom na sve moguce nacine, a korupcija je astronomski visoka. Sve ono zbog cega oni napadaju sever Kosova moze da se vidi u Strpcu, Gracanici ili bilo gde drugde gde vaze zakoni Pristine.

drasko

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.
(Wikiliks,Vrbas, 28. decembar 2012 09:34)

Mora da si imao "1" iz istorije...
Prvo i osnovno : Albanska drzava je nastala pre 100 godina i to u inat srbima zbog poraza austrougarske.
Drugo : ot samo po sebi povlaci cinjenicu da ih nismo ugnjetavali vekovima, na kraju krajeva nikad kroz istoriju danasnja teritorija drzave albanije nije bili, niti je bila u intersnoj sveri Srbije, pa cak ni za vreme Nemanjica. Istine samo Srbija je gospodarila krajnjim istokom danasnje Albanije, ali moras znati da je do bilo gospodrastvo plemena Vasovica. Albanca dansanjih u tom trenutku nije bilo ni na vidiku.
No nema veze sto ne znas, zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju i koji su tu zarad interesa.Zato ovako i prolazimo. Ali ne jos dugo u to sam ubedjen.Doslo vreme da prezivljavamo katarzu koja ce nam doneti dobro. Da sutra nasu zemlju vise volimo, a sve one koji je "muzu" kao kravu simentalku da strpamo u zatvor i napokon da uvedemo red.

Al

pre 11 godina

Svi Srbi sa Kosova na sever istog, Albanci na jug pa gde je razgranicenje. Kontaktirajte kompaniju koja je pravila Berlinski zid da se zaštitimo od buducih upada, šverca i ostalih ludorija sa obe strane, prelaze pod jaku stražu i kraj.
Nimalo mi se ne svidja ovo sto pišem (jer bi selio narod i fakticki priznao nazovi Kosovo) ali kad pola sveta (i sve više) podržava Kosovo vidim da ćemo samo još više da izgubimo i ne samo Kosovo već druge teritorije (Pazar, jug oko Kosova i Vojvodima se klima) i mnogo više.

Mih Mil

pre 11 godina

Među emancipovanim ljudima i narodima uvek se može postići dogovor. Na početku XXI veka odnosi među civilizovanim nacijama počivanju na poštovanju međunarodnog prava. Ono je garant prestanka sukoba među ljudima i stradanjima nevinih. "Stare ideje" su one od pre stotinak godina ili vise vekova. U novijoj istoriji na Balkanu je bilo više ratova, što objavljenih što "ilegalnih" da je došlo vreme da se kaže DOSTA.Ništa nije bilo zakovano zauvek.U tim okvirima treba tražiti rešenje suživota u Srbiji.

Miki

pre 11 godina

Posto albanci nisu postovali nezavisnost Srbije ni mi Srbi sa Kosmeta nemamo nikakvu obavezu da postujemo tzv. Nezavisnost Kosova. Rusicemo je dok je ne srusimo i ne unistimo. Pozdrav iz Leposavica.

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Ma ljudi cemu rasprave i svadje..p oni su RATNI DRUGOVI!!!!! a i Taci dobro utice na Dacica...dogovorice see...PRODACE nAS Evropejac..pa ce poale, da salju EU,neku protesnu notu...i TACKA!!!

nkvd

pre 11 godina

dve suverene drzave na istom nivou pregovaraju sto nije uspelo kod tadica i ds-a uspelo je kod vucica i nikolica kosovo suverena drzava i ravnopravni pregovarac bas me interesuje kako ce ovo da prenesu informer kurir i radio fokus

Dardanius Maximus Albanicus

pre 11 godina

I Thaqi,i Dacic,i Nikolic,i Haradinaj,ili bilo ko sa Kosova ili Srbije nemaju nikakve planove ili trajna resenja i to ne samo zbog velikih razlika izmedju oba naroda,vec zato sto medjunarodna zajednica jos eksperimentise na Balkanu i ko zna sta sve planiraju za nasu buducnost.Ironicno je da svi ovi spomenuti i nespomenuti nacionalisti da postanu odjednom demokrati i mirovnjaci,to je moguce jedino ako imaju neku vrstu imuniteta,karijere,puno para,obecano od medjunarodne zajednice (naravno pare nece dobiti od MZ ali oni ce im omoguciti da opeljese svoj narod i svoju zemlju)i naravno da su videli sta se dogodilo sa patrijotima,svi u Hag,i vecina se odluci za "samoubistvo",tako da nije tesko odluciti zasto imamo tako "pametne" politicare na Kosovu i u Srbiji.

Lepa ponuda

pre 11 godina

Eto covek bez dvostrukih standarda vam nudi da placate rentu(porez) njemu(ustav kosova,Kosov nije priznat u UN) zato sto zivite na svojoj zemlji u svojoj drzavi Srbiji (ustav Srbije, Srbija koja je clan UN) i postujete teritorijalni integritet njegovog kosova i ako on nije postovao teritorijalni integritet zemlje u kojo se rodio, rasto, skolovao ...
I ko ovde koga ... i gde su tu isti standardi za sve? :)

nećete u brazil

pre 11 godina

ponuda se čini vrlo razumnom
i povoljnom za srbe, sobzirom
na posljednje izjave američke
diplomacije o nemijenjanju
granica na kosovu, uz diskretne
signale da im je po tom pitanju
strpljenje na "rezervi"......

loshmi

pre 11 godina

Imamo ponudu za Srbe..koju necete moci da odbijete!
to mi nesto poznato.. pa to je ono sto Marlon Brando, pa
posle Al Pacino kazu u filmu Kum!
ovam je mesto u Holivudu, a ne u politici!

Mrki

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje o Taciju ali ima nesto drugo. Nije Ivica predao Kosovo vec Sloba 1999 godine kada je povukao vojsku policiju carinu sudstvo zdravstvo i sva obelezja Srbije. Ne branim Ivicu. Drugo 1945 godine Srba i Albanaca je bilo isto na Kosovu gde su Srbi sa Kosova. Hajde da se vrate Albanci u sistem Srbije. Za 50 godina Srbi bi bili manjna u Srbiji razmislja li ko o tome u buducnosti a u sadasnjem stanju mozda bi bili najjaca stranka u parlamentu. Nekome se ovo nece svideti ne svidja se ni meni ali treba razmisliti o ovome.

sale

pre 11 godina

"nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis, tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou"

Ako je to kompromis, šta je onda bila ekstremna alternativa? Da Srbija bude deo Kosova?

Agron

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.

Lazan Miroslavski

pre 11 godina

Srbi odlicno znaju: Onog momenta kad se zariste Beograd-Pristina ugasi, ubrzo se otvara novo zariste, najverovatnije Bg - Novi Sad. Neko zariste u Srbiji mora da postoji, to je valjda svima jasno (a mnogima je jasno i zasto). Paradoksalno, Srbima je bolje da odrzavaju stalno zariste na Kosovu da se ne otvaraju druga zarista po Srbiji.

Marina

pre 11 godina

Ima Tači pravo-svi Srbi na Kosovu moraju biti u jednakom položaju i svi moraju imati jednaku mogućnost povezivanja s maticom Srbijom. Tači nije ništa rekao što bi se sukobilo sa stavovima EU i SAD pa se nadam da će Dačić biti mudar i uskoro prihvatiti neovisnost Kosova uz najbolje moguće uvjete za srpsku manjinu. Bilo bi lijepo za Srbiju da su otvorene i druge mogućnosti iz platforme,ali,nažalost,sve je prekasno,Kosovo su priznale mnoge zemlje članice UN i Tači nema potrebu ići ispod neovisnosti, Naprotiv,sporazumom sa Srbijom mora ojačati kosovsku državnost i to će se kad-tad dogoditi.

NekoizMase

pre 11 godina

Tači je rekao da je "nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis,
_________

A sta li je to vise od nezacisnosti, pa im je nezavisnost kompromis ?

_________
tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou" i dodao da "nema kompromisa sa suverenitetom".
_________

Tacno, to je i stav Srbije ... Nema kompromisa sa suverenitetom medjunarodno priznate drzave Srbije ...

lela

pre 11 godina

Dace im ponudu koju nece moci da odbiju?! Sramota sto ovaj kriminalac, terorista i ratni profiter moze ikome da se predstavi za politicara. Moze onima koji su ga finansirali i onima koji imaju iste finansijere.

nixonn

pre 11 godina

dajte neku autonomiju za Sever, svi pobednici, Srbija priznaje Kosovo, nismo potpuni gubitnici, vi medjunarodne institucije. A mozda ovo nekima ne odgovara?

Legi

pre 11 godina

"Svako ko preduzme neke jednostrane korake biće veoma skupo za njega."
Ja se samo nadam da ovi nasi nece previse popustiti pred vasim "najafirmativnijim ponudama" jer znam da nas na kraju stapa ceka sargarepa.
Smatram da sam proevropski i svestrano orjentisan ali ako cete i vi sa nama u Evropu, e pa ja u takvu Evropu NECU!
p.s Nekad mi kazu da sam previse tvrdoglav,a nisu ni T videli!

Wikiliks,Vrbas

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.

Goran

pre 11 godina

"Oni će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima", kaže on.

Znaci slozio si se sa srpskom platformom posto ona to isto predlaze.
Eto, reseno sve!

Agron

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.

sale

pre 11 godina

"nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis, tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou"

Ako je to kompromis, šta je onda bila ekstremna alternativa? Da Srbija bude deo Kosova?

Miki

pre 11 godina

Posto albanci nisu postovali nezavisnost Srbije ni mi Srbi sa Kosmeta nemamo nikakvu obavezu da postujemo tzv. Nezavisnost Kosova. Rusicemo je dok je ne srusimo i ne unistimo. Pozdrav iz Leposavica.

Lazan Miroslavski

pre 11 godina

Srbi odlicno znaju: Onog momenta kad se zariste Beograd-Pristina ugasi, ubrzo se otvara novo zariste, najverovatnije Bg - Novi Sad. Neko zariste u Srbiji mora da postoji, to je valjda svima jasno (a mnogima je jasno i zasto). Paradoksalno, Srbima je bolje da odrzavaju stalno zariste na Kosovu da se ne otvaraju druga zarista po Srbiji.

Wikiliks,Vrbas

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.

Lepa ponuda

pre 11 godina

Eto covek bez dvostrukih standarda vam nudi da placate rentu(porez) njemu(ustav kosova,Kosov nije priznat u UN) zato sto zivite na svojoj zemlji u svojoj drzavi Srbiji (ustav Srbije, Srbija koja je clan UN) i postujete teritorijalni integritet njegovog kosova i ako on nije postovao teritorijalni integritet zemlje u kojo se rodio, rasto, skolovao ...
I ko ovde koga ... i gde su tu isti standardi za sve? :)

Mrki

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje o Taciju ali ima nesto drugo. Nije Ivica predao Kosovo vec Sloba 1999 godine kada je povukao vojsku policiju carinu sudstvo zdravstvo i sva obelezja Srbije. Ne branim Ivicu. Drugo 1945 godine Srba i Albanaca je bilo isto na Kosovu gde su Srbi sa Kosova. Hajde da se vrate Albanci u sistem Srbije. Za 50 godina Srbi bi bili manjna u Srbiji razmislja li ko o tome u buducnosti a u sadasnjem stanju mozda bi bili najjaca stranka u parlamentu. Nekome se ovo nece svideti ne svidja se ni meni ali treba razmisliti o ovome.

Nesa

pre 11 godina

Tači: "Srbi će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima"

U prevodu: srbi na severu i jugu živeće sa jednakim pravima - JEDNAKO NIKAKVIM!

Marina

pre 11 godina

Ima Tači pravo-svi Srbi na Kosovu moraju biti u jednakom položaju i svi moraju imati jednaku mogućnost povezivanja s maticom Srbijom. Tači nije ništa rekao što bi se sukobilo sa stavovima EU i SAD pa se nadam da će Dačić biti mudar i uskoro prihvatiti neovisnost Kosova uz najbolje moguće uvjete za srpsku manjinu. Bilo bi lijepo za Srbiju da su otvorene i druge mogućnosti iz platforme,ali,nažalost,sve je prekasno,Kosovo su priznale mnoge zemlje članice UN i Tači nema potrebu ići ispod neovisnosti, Naprotiv,sporazumom sa Srbijom mora ojačati kosovsku državnost i to će se kad-tad dogoditi.

Goran

pre 11 godina

"Oni će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima", kaže on.

Znaci slozio si se sa srpskom platformom posto ona to isto predlaze.
Eto, reseno sve!

lela

pre 11 godina

Dace im ponudu koju nece moci da odbiju?! Sramota sto ovaj kriminalac, terorista i ratni profiter moze ikome da se predstavi za politicara. Moze onima koji su ga finansirali i onima koji imaju iste finansijere.

NekoizMase

pre 11 godina

Tači je rekao da je "nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis,
_________

A sta li je to vise od nezacisnosti, pa im je nezavisnost kompromis ?

_________
tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou" i dodao da "nema kompromisa sa suverenitetom".
_________

Tacno, to je i stav Srbije ... Nema kompromisa sa suverenitetom medjunarodno priznate drzave Srbije ...

nkvd

pre 11 godina

dve suverene drzave na istom nivou pregovaraju sto nije uspelo kod tadica i ds-a uspelo je kod vucica i nikolica kosovo suverena drzava i ravnopravni pregovarac bas me interesuje kako ce ovo da prenesu informer kurir i radio fokus

Legi

pre 11 godina

"Svako ko preduzme neke jednostrane korake biće veoma skupo za njega."
Ja se samo nadam da ovi nasi nece previse popustiti pred vasim "najafirmativnijim ponudama" jer znam da nas na kraju stapa ceka sargarepa.
Smatram da sam proevropski i svestrano orjentisan ali ako cete i vi sa nama u Evropu, e pa ja u takvu Evropu NECU!
p.s Nekad mi kazu da sam previse tvrdoglav,a nisu ni T videli!

nixonn

pre 11 godina

dajte neku autonomiju za Sever, svi pobednici, Srbija priznaje Kosovo, nismo potpuni gubitnici, vi medjunarodne institucije. A mozda ovo nekima ne odgovara?

Dardanius Maximus Albanicus

pre 11 godina

I Thaqi,i Dacic,i Nikolic,i Haradinaj,ili bilo ko sa Kosova ili Srbije nemaju nikakve planove ili trajna resenja i to ne samo zbog velikih razlika izmedju oba naroda,vec zato sto medjunarodna zajednica jos eksperimentise na Balkanu i ko zna sta sve planiraju za nasu buducnost.Ironicno je da svi ovi spomenuti i nespomenuti nacionalisti da postanu odjednom demokrati i mirovnjaci,to je moguce jedino ako imaju neku vrstu imuniteta,karijere,puno para,obecano od medjunarodne zajednice (naravno pare nece dobiti od MZ ali oni ce im omoguciti da opeljese svoj narod i svoju zemlju)i naravno da su videli sta se dogodilo sa patrijotima,svi u Hag,i vecina se odluci za "samoubistvo",tako da nije tesko odluciti zasto imamo tako "pametne" politicare na Kosovu i u Srbiji.

loshmi

pre 11 godina

Imamo ponudu za Srbe..koju necete moci da odbijete!
to mi nesto poznato.. pa to je ono sto Marlon Brando, pa
posle Al Pacino kazu u filmu Kum!
ovam je mesto u Holivudu, a ne u politici!

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Ma ljudi cemu rasprave i svadje..p oni su RATNI DRUGOVI!!!!! a i Taci dobro utice na Dacica...dogovorice see...PRODACE nAS Evropejac..pa ce poale, da salju EU,neku protesnu notu...i TACKA!!!

Armend

pre 11 godina

mi smo se rodili u Jugoslaviji a ne u Srbiji.I izvinite srbi ali mi cim smo se rodili prvu rec koju smo naucili je Kosova Republik.Zato cao vidimo se u Evropu

nećete u brazil

pre 11 godina

ponuda se čini vrlo razumnom
i povoljnom za srbe, sobzirom
na posljednje izjave američke
diplomacije o nemijenjanju
granica na kosovu, uz diskretne
signale da im je po tom pitanju
strpljenje na "rezervi"......

Platformaš

pre 11 godina

Nasa platforma je trazila autonomiju a kosovu.. Kako je to smesno, pa prvo vratite Vojvodini autonomiju.. Licemeri bgd, ode vam kosovo, a ici ce i vojvodina zbog vase centralisticke politike. I .

Gjoni

pre 11 godina

Vidim da se mnogi cude i pitaju “Ako je nezavsnost Kosova kompromis sta je alternativa?” Pa dragi ljudi da objasnim ako je potrebno!
Kada je UÇK (OVK) pocela borbu protiv Srbije nije se osnovala na ovu komicnu zastavu i tuzne simbole. To je pocelo sa crveno-crnom albanskom zastavom i sa mmotivima i duhom 28 Novembra 1912.
Nismo ocekivali da ce mudjunarodna zajednica (NATO) intervenisati i stopirati nas i vas! Sigurno da bi bilo mnogo vise zrtava sa nase strane ali na to smo bili spremni. Uvereni da na kraju ipak pobedili.

Zato je ova ruzna zastava s’Ahtisarijem najveci moguci kompromis.

naim

pre 11 godina

E komsije komsije srusicete nam drzavu.pa vi vec sami unistavate srbiju jos da vam malo podpomognemo i dokrajcicemo je zajedno.Niste mogli 100 godina da nas se otarasiti i jos se nadate to vise nije moguce sacuvajte taj vas BG pasaluk dosta vam je to, ostalo sto imate sve je otimacina od 1912 god,svima ste duzni da vratite to sto ste oteli.Nije cudo sto ste potpisali kapitulaciju u Kumanovo ,upravo na kumanovskoj bitci ste okupirali kosovo i makedoniju i tu ste izdali zapadne sile pa su vam vratili milo za drago bas u Kumanovo mesto zvano Hadji Tepe-kapitulacija.i nedaj boze da dozivite jos jednu kapitulaciju onda gubite:Sandjak Vojvodinu.Pirot,Toplicu Presevsku dolinu. pozzz komsija

HR Zagreb

pre 11 godina

Sviđa mi se gospodin i predstavnik kosovskih građana, izrazito pametan i umjeren čovijek, sasvim u suprotnisti srbijanskog predstavnika Nikolića koji jedva dočekao da može širit mitomaniju o nesvaćenom, napaćenom srpskom narodu a on na čelu istog kojeg nitko ne voli, naravno sve bez razloga po njegovom "mišljenju".

Majakovski

pre 11 godina

Covek optuzen od Saveta Evrope za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ima ponudu.
Zemljo otvori se.
Evropske vrednosti.

izdajnik

pre 11 godina

lepa zamisao... ali KosMet nikada nece biti nezavisna republika, bice uvek americka kolonija... tako da nezavisnost mogu samo da sanjaju... ;-)

Mih Mil

pre 11 godina

Među emancipovanim ljudima i narodima uvek se može postići dogovor. Na početku XXI veka odnosi među civilizovanim nacijama počivanju na poštovanju međunarodnog prava. Ono je garant prestanka sukoba među ljudima i stradanjima nevinih. "Stare ideje" su one od pre stotinak godina ili vise vekova. U novijoj istoriji na Balkanu je bilo više ratova, što objavljenih što "ilegalnih" da je došlo vreme da se kaže DOSTA.Ništa nije bilo zakovano zauvek.U tim okvirima treba tražiti rešenje suživota u Srbiji.

Duci0167

pre 11 godina

Ima leđa EU i USA. Tako se vodi politika! Mozete da kmečite koliko hocete ali bice kako Tači,odnosno Angela kaze. Na stranu emocije,politika se vodi glavom.

Vladimir Pula

pre 11 godina

(Marina, 28. decembar 2012 09:59) Snažno podržavam Italiju da vrati Dalmaciju u svoje okrilje!
(Simpa, 28. decembar 2012 10:53)
Šanse su otprilike jednake ko i vama za povratak Kosova. Btw Dalmacija nikad nije bila u sastavu Italije osim za vrijeme 2. svjetskog rata. Dakle 3 godine cirka.

guri

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron)

vecu budalastinu poslednjih 20 god. nisam cuo, da bi bilo konkursa za NAJGLUPI komentar na b92, sigurno ti "dragi" Agrone ne bi imao konkurenciju...!!!!

Komsija

pre 11 godina

@sale
"ekstremna alternativa" kako je ti nazoves je bila da Kosovo ujedine Albanijom, pa zato drzave Kosova je kompromis. Srbi zele da Kosovo bude deo Srbije, Albanci da Kosovo ujedine S`Albanijom e pa nece biti ni jedno ni drugo.

Harwy

pre 11 godina

Zar nisu Srbi ratovali za teritorij Kosova? Nisu ratovali za sve ljude na Kosovu osim za Srbe, a protiv 2.000.000 Albanaca. Kosovo je izgubila vlast 1999, a koja je i danas vlast. Danas se može samo raspravljati o statusu Srba i imovini Srba na Kosovu. Platforma samo ograničava manevarski prostor srpskih pregovarača. Platforma može biti samo kako dobiti više nego nudi Antisartijev plan i Rezolucija vijeća bezbednosti. Sve ostalo su želje ,pozdravi i poruke.

Saldzo

pre 11 godina

On meni platformu, ja njemu platformu. I tako mi platformu po platformu, rec na rec, pa "jel' ti meni", pa "jes' ja tebi", pa se do'vatismo, pa se ponesosmo, pa zakacismo sto, pa pade narod sa stola i puce na sto komada.

Igor

pre 11 godina

Gledam te ruke, kao pod rendgenom da vidim krv na njima. Kako oteto tako se vraca. A do tad ovi razgovori samo vredjaju sve casne i postene ljude.

Al

pre 11 godina

Svi Srbi sa Kosova na sever istog, Albanci na jug pa gde je razgranicenje. Kontaktirajte kompaniju koja je pravila Berlinski zid da se zaštitimo od buducih upada, šverca i ostalih ludorija sa obe strane, prelaze pod jaku stražu i kraj.
Nimalo mi se ne svidja ovo sto pišem (jer bi selio narod i fakticki priznao nazovi Kosovo) ali kad pola sveta (i sve više) podržava Kosovo vidim da ćemo samo još više da izgubimo i ne samo Kosovo već druge teritorije (Pazar, jug oko Kosova i Vojvodima se klima) i mnogo više.

kompleksi su cudo

pre 11 godina

@HR Zagreb
Kod vas u Zagrebu je ispiranje mozga tokom 90tih bas bilo temeljno te se i danas primete posledice, kao kod tebe. Bas je to tuzno. I sta kazes, Hasim Taci, "umjeren i pametan"... Boze dragi, koliki li moraju da budu neciji kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju da se i u jednom polupismenom kriminalcu i teroristu vidi "pamet i mudrost" i to samo zato sto doticni nije Srbin.

mile

pre 11 godina

I na kraju ko je kidnapovao i vadio ljudima organe? Ili to vise nije "politicki korektno" pitanje? Treba neko mozda opet nasu decu sutra da kidnapuje i kasapi jer sve je to ok, Srbi za bolje i nisu?

vesla

pre 11 godina

zaboravimo za trenutak nacionalisticke osjecaje.. Recimo da ja kao albanac uvidjam da nije ispala dobra ova neovisna drzava. Recimo da je vecina albanaca istoga misljenja i da konacno preovladava mnijenje da Kosovo ponovno bude dio Srbije. Recimo da se srbi izlijece od nacionalizma, albanofobije i osvetoljubla i da dzentlmenski prihvataju Kosovo natrag u Srbiju i da oprastaju albancima i da ih prihvataju kao takve i da im nude pristojan i ravnopravan zivot u Srbiji. Zamislite sve ovo i pokusajte na trenutak da uverite sebe da je to moguce. Dakle u redu, i albanci i srbi poverovali su da ce ovo biti moguce. Dobro. E sad zamislite da li bi se sa tim pomirili SAD i njezini sateliti. Da ode u propast njihov projekt. Kakve bi tek batine dobili onda i mi albanci i vi srbi zbog toga sto kvarimo njihov Balkanski projekat. pozdrav svima

drasko

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.
(Wikiliks,Vrbas, 28. decembar 2012 09:34)

Mora da si imao "1" iz istorije...
Prvo i osnovno : Albanska drzava je nastala pre 100 godina i to u inat srbima zbog poraza austrougarske.
Drugo : ot samo po sebi povlaci cinjenicu da ih nismo ugnjetavali vekovima, na kraju krajeva nikad kroz istoriju danasnja teritorija drzave albanije nije bili, niti je bila u intersnoj sveri Srbije, pa cak ni za vreme Nemanjica. Istine samo Srbija je gospodarila krajnjim istokom danasnje Albanije, ali moras znati da je do bilo gospodrastvo plemena Vasovica. Albanca dansanjih u tom trenutku nije bilo ni na vidiku.
No nema veze sto ne znas, zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju i koji su tu zarad interesa.Zato ovako i prolazimo. Ali ne jos dugo u to sam ubedjen.Doslo vreme da prezivljavamo katarzu koja ce nam doneti dobro. Da sutra nasu zemlju vise volimo, a sve one koji je "muzu" kao kravu simentalku da strpamo u zatvor i napokon da uvedemo red.

Ivica,Kraljevo

pre 11 godina

Albanci sa Kosova su isto tako narod koji ima i zeli svoja prava.Uspeli su da preko Tita,dalje nesposobnih Srpskih politicara,dalje naklonjenosti medjunarodne zajednice dodju do nekakve drzave.Kakva god da je ta drzava,svidjalo se to nama ili ne oni je imaju.Sada ostaje da prvo i sami Albanci shvate da imaju Srbe u toj drzavi,i to na jednom delu gde su 100/postotna vecina,i da sa njima treba da nadju resenje i kompromis.Znam ja da Albanci ne bi dali nista,znam ja da Kosovski Srbi nebi prihvatili nista,takodje znam da Srbija nema realno resenje,cak ni poglede na stvarnost na Kosovu.Sve to zahteva vreliki kompromis svih strana,posebno Kosovskih Albanaca koji svojom nezavisnoscu mogu samo da se hvale,ali u realnosti od nje neku veliku korist nemaju.Medjunarodna zajednica drzi neki mir,i ponavlja da nema vise menjanja granica,ali doci do resenja treba kompromisa i pritisaka nasve strane,a ne samo na Srbiju koja sada sa pravom moze da blokira i bojkotuje tu Kosovsku drzavu kao sto su Kosovski Albanci bojkotovali republiku Srbiju,kasnije drzavu SRJ,vise od 30 godina...to su radili uz veliku pomoc zapadnih zemalja,a danas Srbiji za to ne treba nicija pomoc.

odmori malo

pre 11 godina

@guri
Nista taj komentar nije gluplji od "bisera" koje pisete vas nekoliko dezurnih albanskih agit-prop aktivista. Jos kada krenete da se potpisujete srpskim nadimcima i pisete na cirilici... Inace, sta je problem? Taj komentar nije na albanskoj sovinistickoj "liniji" koju propagiraju takvi kao ti? Posto su vasi stavovi "cista inteligencija i vrhunac ljudske misli" a sve ostalo je glupost? Smesni ste vise.

i oni konje za trku imaju

pre 11 godina

@naim
Uvek zna da nasmeje kada se procita komentar tipicnog predstavnika albanskog narcis-sovinizma utonulog u 19. vekovne albanske mitove i iluzije. Slicne suplje price srBskih ekvivalenata smo imali prilike milion puta da cujemo te su vec dosadne, zato samo nastavi. Nego, kako si zaboravio da ubacis neku recenicu o ilirima i dardanima?

Dragan R

pre 11 godina

Treba dobro zapamtiti recenicu Tacija o postovanju " ustava i zakona Kosova", i preneti je Albancima iz Preseva i Rizi Halimiju , koji su drzavljani Srbije. Treba da im bude jasno da zive u Srbiji i da ako ne postuju Ustav i zakone Srbije, mogu slobodno da odu u Albaniju ili u Ameriku.To treba da bude kategorican stav srpske vlade da ne bi doslo ponovo do nekog "nesporazuma" i zelje da se ne p[ostuje teritorijalni integritet drzave.

Milan

pre 11 godina

Pa od njega se nije ni moglo očekivati da će uvažiti činjenicu da Srbi imaju pravo da žive na svojoj zemlji kao Srbi nego u najboljem slučaju da budu izmišljeni Kosovari...Ali, njegov odgovor za razliku od Srpske ponude je potpuno neevropski i samim tim neodrživ jer nemoguće je da oni sa fantomskom i vestackom nezavisnošću znaju vise od Evrope regija i autonomija i da jedino na Kosmetu manjine ne smeju da imaju nikakva prava!
Dakle, platforma je vec dala rezultat jer je na čistinu isterala istinu a naša pozicija je mnogo jača jer smo mi bili sa inicijativom i to evropskom naspram tvrdoglavog stava razmazenog americkog miljenika!

marija

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron, 28. decembar 2012 09:37),

Komentar za respekt.
Borite se za demokratski sistem.
Nije lako, ali je nuzno.

pinokio

pre 11 godina

Ne znam da li su Albanci svesni da ako Srbija bude stala sa evrointegracijama staje i Kosovo. To njihovo nezavisno Kosovo polovinu svoje granice ima sa Srbijom i jedina prohodnost puteva jeste preko te iste Srbije. U prevodu oni koliko god da su nezavisni, nisu svesni koliko zavise od volje vlasti u Srbiji.

NBS

pre 11 godina

Ja bih samo pitao Tacija zasto ne ponudi neko resenje svojim Albancima? Jel vidi on kako mu narod zivi? Neka nemaju leba da jedu, neka umiru od bolesti od kojih se umiralo u 19. veku, nek su nepismeni i nek se nista ne proizvodi, samo da su se resili Srbije i Srba!

A ko je malo bolje upucen u situaciju na Kosovu, jako dobro zna da je eksperiment sa srpskim partijama i vlastima na jugu koje priznaju drzavu Kosovo prosao katastrofalno. Na funkcije se biraju nesposobni i nepismeni Srbi koji su spremni da za pare priznaju vlast u Pristini. Te vlasti ne rade bas nista za srpski narod dole vec se bave organizovanim kriminalom na sve moguce nacine, a korupcija je astronomski visoka. Sve ono zbog cega oni napadaju sever Kosova moze da se vidi u Strpcu, Gracanici ili bilo gde drugde gde vaze zakoni Pristine.

w.

pre 11 godina

@guri
Imao bi Agron konkurenciju i to kakvu, samo treba izvaditi iz arhive par komentara vas par dezurnih Albanaca. Ne bi Argon usao ni medju prvih deset.

Косовски витез

pre 11 godina

Ето мале победе Николићеве платформе. Тачи је приморан да размишља и понуди Србима више него што је Ахтисаријев план.

ne veruj skoli!

pre 11 godina

@drasko

Ne znam, moze biti da si ti imao i 5 iz istorije, ali, onaj ko ti je tu istoriju predavao nije zasluzio ni 1. Sve do trenutka kad si poceo da delis vrednosne sudove (koji, sami po sebi, ne mogu biti ni tacni, ni netacni), pocev od onog kako su "zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju", bukvalno svaki redak tvog komentara sadrzi bar po jednu budalastinu i notornu neistinu. Ljudi (Srbi, Albanci, Rumuni, Grci, Hrvati, Koreanci...), niste vi krivi ako su vam u skoli predavali neki mamlazi - niste ih vi birali. Ali, istorija se ne uci u skoli. Ta skolska istorija je uvek sluzila samo za ispiranje mozga. Nije, cak, profesor morao ni biti "mamlaz". Neke stvari je, jednostavno - morao da prica, a neke druge - nije smeo. Ali, ako vas zanima, nije zabranjeno da citate i sami. I naravno - da koristite sto je moguce vise razlicitih izvora.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ej...a sta ce biti kada Italija potegne pitanje Rimskog carstva...pa bude zahtevala da joj se vrati cela Evropa i pola sveta???! Pa onda Egipatsko carstvo...Grcko carstvo....Troja...Maje...Atlantidjani....sve je to postalo aktuelno....Aauuu...gde li ce ovome biti kraj..... A voleo bih i jedan komentar gospodje Merkel i Amerikanaca o ovoj temi!

novica952

pre 11 godina

Šta to Tači može da ponudi Dačiću na susretu 17 januara a što bi bilo prihvatljivo za Srpsku stranu i nagovestilo rešavanje političkog pitanja između Srbije i prištine. Ti razgovori na najvišem nivou opet će se baviti tehničkim pitanjima i napretka u političkim pregovorima ne može nikada biti ako obe strane polaze ušančene u početnim pozicijama. na kraju će posle nekog dužeg perioda morati neko da arbitrira i odluuči u ime obe strane a bojim se da smo mi već obelerženi kao gubitnici.Tačijevi zahtevi će ići u pravcu preuzimanja sever apod okrilje prištine i ukidanje takozvanih paralelnih srpskih institucija što Beograd nikada neće prihvatiti.

kolipa

pre 11 godina

Treba biti oprezan.Opet će ispasti da nam je nešto ponudjeno a mi smo to odbili.Mora se vratiti stanovništvo u što većem broju i to je najvažnije jer u suprotnom biće ko u Krajini.Sad je to zaboravljena tema.Ista situacija nam je pred očima.Ako hoćemo celo Kosovo i Metohiju u okviru Srbije onda je jedini način da ubedimo Albance da nemaju perspektive u kvazidržavi i da se vodi kampanja za njihovo "otrežnjenje".Tako za 20 god. uz adekvatan razvoj ojačaćemo našu poziciju i očuvati Kosovo, jer je nemoguće proterati 2000000 Albanaca sa Kosova

Wikiliks,Vrbas

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.

Marina

pre 11 godina

Ima Tači pravo-svi Srbi na Kosovu moraju biti u jednakom položaju i svi moraju imati jednaku mogućnost povezivanja s maticom Srbijom. Tači nije ništa rekao što bi se sukobilo sa stavovima EU i SAD pa se nadam da će Dačić biti mudar i uskoro prihvatiti neovisnost Kosova uz najbolje moguće uvjete za srpsku manjinu. Bilo bi lijepo za Srbiju da su otvorene i druge mogućnosti iz platforme,ali,nažalost,sve je prekasno,Kosovo su priznale mnoge zemlje članice UN i Tači nema potrebu ići ispod neovisnosti, Naprotiv,sporazumom sa Srbijom mora ojačati kosovsku državnost i to će se kad-tad dogoditi.

Agron

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.

Miki

pre 11 godina

Posto albanci nisu postovali nezavisnost Srbije ni mi Srbi sa Kosmeta nemamo nikakvu obavezu da postujemo tzv. Nezavisnost Kosova. Rusicemo je dok je ne srusimo i ne unistimo. Pozdrav iz Leposavica.

Lazan Miroslavski

pre 11 godina

Srbi odlicno znaju: Onog momenta kad se zariste Beograd-Pristina ugasi, ubrzo se otvara novo zariste, najverovatnije Bg - Novi Sad. Neko zariste u Srbiji mora da postoji, to je valjda svima jasno (a mnogima je jasno i zasto). Paradoksalno, Srbima je bolje da odrzavaju stalno zariste na Kosovu da se ne otvaraju druga zarista po Srbiji.

Nesa

pre 11 godina

Tači: "Srbi će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima"

U prevodu: srbi na severu i jugu živeće sa jednakim pravima - JEDNAKO NIKAKVIM!

nixonn

pre 11 godina

dajte neku autonomiju za Sever, svi pobednici, Srbija priznaje Kosovo, nismo potpuni gubitnici, vi medjunarodne institucije. A mozda ovo nekima ne odgovara?

nećete u brazil

pre 11 godina

ponuda se čini vrlo razumnom
i povoljnom za srbe, sobzirom
na posljednje izjave američke
diplomacije o nemijenjanju
granica na kosovu, uz diskretne
signale da im je po tom pitanju
strpljenje na "rezervi"......

lela

pre 11 godina

Dace im ponudu koju nece moci da odbiju?! Sramota sto ovaj kriminalac, terorista i ratni profiter moze ikome da se predstavi za politicara. Moze onima koji su ga finansirali i onima koji imaju iste finansijere.

Lepa ponuda

pre 11 godina

Eto covek bez dvostrukih standarda vam nudi da placate rentu(porez) njemu(ustav kosova,Kosov nije priznat u UN) zato sto zivite na svojoj zemlji u svojoj drzavi Srbiji (ustav Srbije, Srbija koja je clan UN) i postujete teritorijalni integritet njegovog kosova i ako on nije postovao teritorijalni integritet zemlje u kojo se rodio, rasto, skolovao ...
I ko ovde koga ... i gde su tu isti standardi za sve? :)

NekoizMase

pre 11 godina

Tači je rekao da je "nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis,
_________

A sta li je to vise od nezacisnosti, pa im je nezavisnost kompromis ?

_________
tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou" i dodao da "nema kompromisa sa suverenitetom".
_________

Tacno, to je i stav Srbije ... Nema kompromisa sa suverenitetom medjunarodno priznate drzave Srbije ...

Goran

pre 11 godina

"Oni će uživati ista prava i na jugu i na severu, neće biti dvostrukih standarda, standarda da jedna zajednica u jednoj određenoj državi živi sa dvostrukim standardima, nego će živeti sa jednakim pravima", kaže on.

Znaci slozio si se sa srpskom platformom posto ona to isto predlaze.
Eto, reseno sve!

sale

pre 11 godina

"nezavisnost Kosova jeste i bila je naš kompromis, tako da smo sada dve suverene države i na jednakom smo nivou"

Ako je to kompromis, šta je onda bila ekstremna alternativa? Da Srbija bude deo Kosova?

Legi

pre 11 godina

"Svako ko preduzme neke jednostrane korake biće veoma skupo za njega."
Ja se samo nadam da ovi nasi nece previse popustiti pred vasim "najafirmativnijim ponudama" jer znam da nas na kraju stapa ceka sargarepa.
Smatram da sam proevropski i svestrano orjentisan ali ako cete i vi sa nama u Evropu, e pa ja u takvu Evropu NECU!
p.s Nekad mi kazu da sam previse tvrdoglav,a nisu ni T videli!

Mrki

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje o Taciju ali ima nesto drugo. Nije Ivica predao Kosovo vec Sloba 1999 godine kada je povukao vojsku policiju carinu sudstvo zdravstvo i sva obelezja Srbije. Ne branim Ivicu. Drugo 1945 godine Srba i Albanaca je bilo isto na Kosovu gde su Srbi sa Kosova. Hajde da se vrate Albanci u sistem Srbije. Za 50 godina Srbi bi bili manjna u Srbiji razmislja li ko o tome u buducnosti a u sadasnjem stanju mozda bi bili najjaca stranka u parlamentu. Nekome se ovo nece svideti ne svidja se ni meni ali treba razmisliti o ovome.

Armend

pre 11 godina

mi smo se rodili u Jugoslaviji a ne u Srbiji.I izvinite srbi ali mi cim smo se rodili prvu rec koju smo naucili je Kosova Republik.Zato cao vidimo se u Evropu

Majakovski

pre 11 godina

Covek optuzen od Saveta Evrope za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, drogom i oruzijem ima ponudu.
Zemljo otvori se.
Evropske vrednosti.

izdajnik

pre 11 godina

lepa zamisao... ali KosMet nikada nece biti nezavisna republika, bice uvek americka kolonija... tako da nezavisnost mogu samo da sanjaju... ;-)

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Ma ljudi cemu rasprave i svadje..p oni su RATNI DRUGOVI!!!!! a i Taci dobro utice na Dacica...dogovorice see...PRODACE nAS Evropejac..pa ce poale, da salju EU,neku protesnu notu...i TACKA!!!

loshmi

pre 11 godina

Imamo ponudu za Srbe..koju necete moci da odbijete!
to mi nesto poznato.. pa to je ono sto Marlon Brando, pa
posle Al Pacino kazu u filmu Kum!
ovam je mesto u Holivudu, a ne u politici!

Igor

pre 11 godina

Gledam te ruke, kao pod rendgenom da vidim krv na njima. Kako oteto tako se vraca. A do tad ovi razgovori samo vredjaju sve casne i postene ljude.

HR Zagreb

pre 11 godina

Sviđa mi se gospodin i predstavnik kosovskih građana, izrazito pametan i umjeren čovijek, sasvim u suprotnisti srbijanskog predstavnika Nikolića koji jedva dočekao da može širit mitomaniju o nesvaćenom, napaćenom srpskom narodu a on na čelu istog kojeg nitko ne voli, naravno sve bez razloga po njegovom "mišljenju".

nkvd

pre 11 godina

dve suverene drzave na istom nivou pregovaraju sto nije uspelo kod tadica i ds-a uspelo je kod vucica i nikolica kosovo suverena drzava i ravnopravni pregovarac bas me interesuje kako ce ovo da prenesu informer kurir i radio fokus

Mih Mil

pre 11 godina

Među emancipovanim ljudima i narodima uvek se može postići dogovor. Na početku XXI veka odnosi među civilizovanim nacijama počivanju na poštovanju međunarodnog prava. Ono je garant prestanka sukoba među ljudima i stradanjima nevinih. "Stare ideje" su one od pre stotinak godina ili vise vekova. U novijoj istoriji na Balkanu je bilo više ratova, što objavljenih što "ilegalnih" da je došlo vreme da se kaže DOSTA.Ništa nije bilo zakovano zauvek.U tim okvirima treba tražiti rešenje suživota u Srbiji.

pinokio

pre 11 godina

Ne znam da li su Albanci svesni da ako Srbija bude stala sa evrointegracijama staje i Kosovo. To njihovo nezavisno Kosovo polovinu svoje granice ima sa Srbijom i jedina prohodnost puteva jeste preko te iste Srbije. U prevodu oni koliko god da su nezavisni, nisu svesni koliko zavise od volje vlasti u Srbiji.

Косовски витез

pre 11 godina

Ето мале победе Николићеве платформе. Тачи је приморан да размишља и понуди Србима више него што је Ахтисаријев план.

Vladimir Pula

pre 11 godina

(Marina, 28. decembar 2012 09:59) Snažno podržavam Italiju da vrati Dalmaciju u svoje okrilje!
(Simpa, 28. decembar 2012 10:53)
Šanse su otprilike jednake ko i vama za povratak Kosova. Btw Dalmacija nikad nije bila u sastavu Italije osim za vrijeme 2. svjetskog rata. Dakle 3 godine cirka.

Gjoni

pre 11 godina

Vidim da se mnogi cude i pitaju “Ako je nezavsnost Kosova kompromis sta je alternativa?” Pa dragi ljudi da objasnim ako je potrebno!
Kada je UÇK (OVK) pocela borbu protiv Srbije nije se osnovala na ovu komicnu zastavu i tuzne simbole. To je pocelo sa crveno-crnom albanskom zastavom i sa mmotivima i duhom 28 Novembra 1912.
Nismo ocekivali da ce mudjunarodna zajednica (NATO) intervenisati i stopirati nas i vas! Sigurno da bi bilo mnogo vise zrtava sa nase strane ali na to smo bili spremni. Uvereni da na kraju ipak pobedili.

Zato je ova ruzna zastava s’Ahtisarijem najveci moguci kompromis.

mile

pre 11 godina

I na kraju ko je kidnapovao i vadio ljudima organe? Ili to vise nije "politicki korektno" pitanje? Treba neko mozda opet nasu decu sutra da kidnapuje i kasapi jer sve je to ok, Srbi za bolje i nisu?

drasko

pre 11 godina

Hašim Tači nema kome da ponudi nikakvu ponudu.Srbi su Albance uvek smatrali ljuduma niže vrednosti.Maltretirali su ih,diskriminisali i ugnjetavali kroz čitavu istoriju.Nikad nisu iskreno pričali sa njima.Na kraju su Albanci ratom izborili nezavisnost,ne žele više nikad sa Srbijom i to je definitivno.Ovde niko neće da prihvati tu činjenicu,da proba da uspostavi normalne odnose sa novim komšijama i da u tim okvorima pomogne Srbima na Kosovu.Zato nikakva inicijativa Hašima Tačija neće imati efekta.Neprijatno,ali istinito.
(Wikiliks,Vrbas, 28. decembar 2012 09:34)

Mora da si imao "1" iz istorije...
Prvo i osnovno : Albanska drzava je nastala pre 100 godina i to u inat srbima zbog poraza austrougarske.
Drugo : ot samo po sebi povlaci cinjenicu da ih nismo ugnjetavali vekovima, na kraju krajeva nikad kroz istoriju danasnja teritorija drzave albanije nije bili, niti je bila u intersnoj sveri Srbije, pa cak ni za vreme Nemanjica. Istine samo Srbija je gospodarila krajnjim istokom danasnje Albanije, ali moras znati da je do bilo gospodrastvo plemena Vasovica. Albanca dansanjih u tom trenutku nije bilo ni na vidiku.
No nema veze sto ne znas, zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju i koji su tu zarad interesa.Zato ovako i prolazimo. Ali ne jos dugo u to sam ubedjen.Doslo vreme da prezivljavamo katarzu koja ce nam doneti dobro. Da sutra nasu zemlju vise volimo, a sve one koji je "muzu" kao kravu simentalku da strpamo u zatvor i napokon da uvedemo red.

naim

pre 11 godina

E komsije komsije srusicete nam drzavu.pa vi vec sami unistavate srbiju jos da vam malo podpomognemo i dokrajcicemo je zajedno.Niste mogli 100 godina da nas se otarasiti i jos se nadate to vise nije moguce sacuvajte taj vas BG pasaluk dosta vam je to, ostalo sto imate sve je otimacina od 1912 god,svima ste duzni da vratite to sto ste oteli.Nije cudo sto ste potpisali kapitulaciju u Kumanovo ,upravo na kumanovskoj bitci ste okupirali kosovo i makedoniju i tu ste izdali zapadne sile pa su vam vratili milo za drago bas u Kumanovo mesto zvano Hadji Tepe-kapitulacija.i nedaj boze da dozivite jos jednu kapitulaciju onda gubite:Sandjak Vojvodinu.Pirot,Toplicu Presevsku dolinu. pozzz komsija

guri

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron)

vecu budalastinu poslednjih 20 god. nisam cuo, da bi bilo konkursa za NAJGLUPI komentar na b92, sigurno ti "dragi" Agrone ne bi imao konkurenciju...!!!!

Dragan R

pre 11 godina

Treba dobro zapamtiti recenicu Tacija o postovanju " ustava i zakona Kosova", i preneti je Albancima iz Preseva i Rizi Halimiju , koji su drzavljani Srbije. Treba da im bude jasno da zive u Srbiji i da ako ne postuju Ustav i zakone Srbije, mogu slobodno da odu u Albaniju ili u Ameriku.To treba da bude kategorican stav srpske vlade da ne bi doslo ponovo do nekog "nesporazuma" i zelje da se ne p[ostuje teritorijalni integritet drzave.

Platformaš

pre 11 godina

Nasa platforma je trazila autonomiju a kosovu.. Kako je to smesno, pa prvo vratite Vojvodini autonomiju.. Licemeri bgd, ode vam kosovo, a ici ce i vojvodina zbog vase centralisticke politike. I .

NBS

pre 11 godina

Ja bih samo pitao Tacija zasto ne ponudi neko resenje svojim Albancima? Jel vidi on kako mu narod zivi? Neka nemaju leba da jedu, neka umiru od bolesti od kojih se umiralo u 19. veku, nek su nepismeni i nek se nista ne proizvodi, samo da su se resili Srbije i Srba!

A ko je malo bolje upucen u situaciju na Kosovu, jako dobro zna da je eksperiment sa srpskim partijama i vlastima na jugu koje priznaju drzavu Kosovo prosao katastrofalno. Na funkcije se biraju nesposobni i nepismeni Srbi koji su spremni da za pare priznaju vlast u Pristini. Te vlasti ne rade bas nista za srpski narod dole vec se bave organizovanim kriminalom na sve moguce nacine, a korupcija je astronomski visoka. Sve ono zbog cega oni napadaju sever Kosova moze da se vidi u Strpcu, Gracanici ili bilo gde drugde gde vaze zakoni Pristine.

Milan

pre 11 godina

Pa od njega se nije ni moglo očekivati da će uvažiti činjenicu da Srbi imaju pravo da žive na svojoj zemlji kao Srbi nego u najboljem slučaju da budu izmišljeni Kosovari...Ali, njegov odgovor za razliku od Srpske ponude je potpuno neevropski i samim tim neodrživ jer nemoguće je da oni sa fantomskom i vestackom nezavisnošću znaju vise od Evrope regija i autonomija i da jedino na Kosmetu manjine ne smeju da imaju nikakva prava!
Dakle, platforma je vec dala rezultat jer je na čistinu isterala istinu a naša pozicija je mnogo jača jer smo mi bili sa inicijativom i to evropskom naspram tvrdoglavog stava razmazenog americkog miljenika!

Ivica,Kraljevo

pre 11 godina

Albanci sa Kosova su isto tako narod koji ima i zeli svoja prava.Uspeli su da preko Tita,dalje nesposobnih Srpskih politicara,dalje naklonjenosti medjunarodne zajednice dodju do nekakve drzave.Kakva god da je ta drzava,svidjalo se to nama ili ne oni je imaju.Sada ostaje da prvo i sami Albanci shvate da imaju Srbe u toj drzavi,i to na jednom delu gde su 100/postotna vecina,i da sa njima treba da nadju resenje i kompromis.Znam ja da Albanci ne bi dali nista,znam ja da Kosovski Srbi nebi prihvatili nista,takodje znam da Srbija nema realno resenje,cak ni poglede na stvarnost na Kosovu.Sve to zahteva vreliki kompromis svih strana,posebno Kosovskih Albanaca koji svojom nezavisnoscu mogu samo da se hvale,ali u realnosti od nje neku veliku korist nemaju.Medjunarodna zajednica drzi neki mir,i ponavlja da nema vise menjanja granica,ali doci do resenja treba kompromisa i pritisaka nasve strane,a ne samo na Srbiju koja sada sa pravom moze da blokira i bojkotuje tu Kosovsku drzavu kao sto su Kosovski Albanci bojkotovali republiku Srbiju,kasnije drzavu SRJ,vise od 30 godina...to su radili uz veliku pomoc zapadnih zemalja,a danas Srbiji za to ne treba nicija pomoc.

Dardanius Maximus Albanicus

pre 11 godina

I Thaqi,i Dacic,i Nikolic,i Haradinaj,ili bilo ko sa Kosova ili Srbije nemaju nikakve planove ili trajna resenja i to ne samo zbog velikih razlika izmedju oba naroda,vec zato sto medjunarodna zajednica jos eksperimentise na Balkanu i ko zna sta sve planiraju za nasu buducnost.Ironicno je da svi ovi spomenuti i nespomenuti nacionalisti da postanu odjednom demokrati i mirovnjaci,to je moguce jedino ako imaju neku vrstu imuniteta,karijere,puno para,obecano od medjunarodne zajednice (naravno pare nece dobiti od MZ ali oni ce im omoguciti da opeljese svoj narod i svoju zemlju)i naravno da su videli sta se dogodilo sa patrijotima,svi u Hag,i vecina se odluci za "samoubistvo",tako da nije tesko odluciti zasto imamo tako "pametne" politicare na Kosovu i u Srbiji.

marija

pre 11 godina

Ima i nas Albanaca koji smo za Kosovo u okvirima Srbije ali na Kosovu nema nikakvih uslova da oformimo politicku partiju, na Kosovu vlada mrak sa kriminalcima sefovima partija o demokratiji nema ni govora dok se stanje ne promeni.
(Agron, 28. decembar 2012 09:37),

Komentar za respekt.
Borite se za demokratski sistem.
Nije lako, ali je nuzno.

Harwy

pre 11 godina

Zar nisu Srbi ratovali za teritorij Kosova? Nisu ratovali za sve ljude na Kosovu osim za Srbe, a protiv 2.000.000 Albanaca. Kosovo je izgubila vlast 1999, a koja je i danas vlast. Danas se može samo raspravljati o statusu Srba i imovini Srba na Kosovu. Platforma samo ograničava manevarski prostor srpskih pregovarača. Platforma može biti samo kako dobiti više nego nudi Antisartijev plan i Rezolucija vijeća bezbednosti. Sve ostalo su želje ,pozdravi i poruke.

Duci0167

pre 11 godina

Ima leđa EU i USA. Tako se vodi politika! Mozete da kmečite koliko hocete ali bice kako Tači,odnosno Angela kaze. Na stranu emocije,politika se vodi glavom.

vesla

pre 11 godina

zaboravimo za trenutak nacionalisticke osjecaje.. Recimo da ja kao albanac uvidjam da nije ispala dobra ova neovisna drzava. Recimo da je vecina albanaca istoga misljenja i da konacno preovladava mnijenje da Kosovo ponovno bude dio Srbije. Recimo da se srbi izlijece od nacionalizma, albanofobije i osvetoljubla i da dzentlmenski prihvataju Kosovo natrag u Srbiju i da oprastaju albancima i da ih prihvataju kao takve i da im nude pristojan i ravnopravan zivot u Srbiji. Zamislite sve ovo i pokusajte na trenutak da uverite sebe da je to moguce. Dakle u redu, i albanci i srbi poverovali su da ce ovo biti moguce. Dobro. E sad zamislite da li bi se sa tim pomirili SAD i njezini sateliti. Da ode u propast njihov projekt. Kakve bi tek batine dobili onda i mi albanci i vi srbi zbog toga sto kvarimo njihov Balkanski projekat. pozdrav svima

ne veruj skoli!

pre 11 godina

@drasko

Ne znam, moze biti da si ti imao i 5 iz istorije, ali, onaj ko ti je tu istoriju predavao nije zasluzio ni 1. Sve do trenutka kad si poceo da delis vrednosne sudove (koji, sami po sebi, ne mogu biti ni tacni, ni netacni), pocev od onog kako su "zemljom srbadijom su uvek gospodarili bas oni koji je ne poznaju", bukvalno svaki redak tvog komentara sadrzi bar po jednu budalastinu i notornu neistinu. Ljudi (Srbi, Albanci, Rumuni, Grci, Hrvati, Koreanci...), niste vi krivi ako su vam u skoli predavali neki mamlazi - niste ih vi birali. Ali, istorija se ne uci u skoli. Ta skolska istorija je uvek sluzila samo za ispiranje mozga. Nije, cak, profesor morao ni biti "mamlaz". Neke stvari je, jednostavno - morao da prica, a neke druge - nije smeo. Ali, ako vas zanima, nije zabranjeno da citate i sami. I naravno - da koristite sto je moguce vise razlicitih izvora.

Al

pre 11 godina

Svi Srbi sa Kosova na sever istog, Albanci na jug pa gde je razgranicenje. Kontaktirajte kompaniju koja je pravila Berlinski zid da se zaštitimo od buducih upada, šverca i ostalih ludorija sa obe strane, prelaze pod jaku stražu i kraj.
Nimalo mi se ne svidja ovo sto pišem (jer bi selio narod i fakticki priznao nazovi Kosovo) ali kad pola sveta (i sve više) podržava Kosovo vidim da ćemo samo još više da izgubimo i ne samo Kosovo već druge teritorije (Pazar, jug oko Kosova i Vojvodima se klima) i mnogo više.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ej...a sta ce biti kada Italija potegne pitanje Rimskog carstva...pa bude zahtevala da joj se vrati cela Evropa i pola sveta???! Pa onda Egipatsko carstvo...Grcko carstvo....Troja...Maje...Atlantidjani....sve je to postalo aktuelno....Aauuu...gde li ce ovome biti kraj..... A voleo bih i jedan komentar gospodje Merkel i Amerikanaca o ovoj temi!

odmori malo

pre 11 godina

@guri
Nista taj komentar nije gluplji od "bisera" koje pisete vas nekoliko dezurnih albanskih agit-prop aktivista. Jos kada krenete da se potpisujete srpskim nadimcima i pisete na cirilici... Inace, sta je problem? Taj komentar nije na albanskoj sovinistickoj "liniji" koju propagiraju takvi kao ti? Posto su vasi stavovi "cista inteligencija i vrhunac ljudske misli" a sve ostalo je glupost? Smesni ste vise.

w.

pre 11 godina

@guri
Imao bi Agron konkurenciju i to kakvu, samo treba izvaditi iz arhive par komentara vas par dezurnih Albanaca. Ne bi Argon usao ni medju prvih deset.

kompleksi su cudo

pre 11 godina

@HR Zagreb
Kod vas u Zagrebu je ispiranje mozga tokom 90tih bas bilo temeljno te se i danas primete posledice, kao kod tebe. Bas je to tuzno. I sta kazes, Hasim Taci, "umjeren i pametan"... Boze dragi, koliki li moraju da budu neciji kompleksi i frustracije u odnosu na Srbiju da se i u jednom polupismenom kriminalcu i teroristu vidi "pamet i mudrost" i to samo zato sto doticni nije Srbin.

i oni konje za trku imaju

pre 11 godina

@naim
Uvek zna da nasmeje kada se procita komentar tipicnog predstavnika albanskog narcis-sovinizma utonulog u 19. vekovne albanske mitove i iluzije. Slicne suplje price srBskih ekvivalenata smo imali prilike milion puta da cujemo te su vec dosadne, zato samo nastavi. Nego, kako si zaboravio da ubacis neku recenicu o ilirima i dardanima?

Komsija

pre 11 godina

@sale
"ekstremna alternativa" kako je ti nazoves je bila da Kosovo ujedine Albanijom, pa zato drzave Kosova je kompromis. Srbi zele da Kosovo bude deo Srbije, Albanci da Kosovo ujedine S`Albanijom e pa nece biti ni jedno ni drugo.

novica952

pre 11 godina

Šta to Tači može da ponudi Dačiću na susretu 17 januara a što bi bilo prihvatljivo za Srpsku stranu i nagovestilo rešavanje političkog pitanja između Srbije i prištine. Ti razgovori na najvišem nivou opet će se baviti tehničkim pitanjima i napretka u političkim pregovorima ne može nikada biti ako obe strane polaze ušančene u početnim pozicijama. na kraju će posle nekog dužeg perioda morati neko da arbitrira i odluuči u ime obe strane a bojim se da smo mi već obelerženi kao gubitnici.Tačijevi zahtevi će ići u pravcu preuzimanja sever apod okrilje prištine i ukidanje takozvanih paralelnih srpskih institucija što Beograd nikada neće prihvatiti.

kolipa

pre 11 godina

Treba biti oprezan.Opet će ispasti da nam je nešto ponudjeno a mi smo to odbili.Mora se vratiti stanovništvo u što većem broju i to je najvažnije jer u suprotnom biće ko u Krajini.Sad je to zaboravljena tema.Ista situacija nam je pred očima.Ako hoćemo celo Kosovo i Metohiju u okviru Srbije onda je jedini način da ubedimo Albance da nemaju perspektive u kvazidržavi i da se vodi kampanja za njihovo "otrežnjenje".Tako za 20 god. uz adekvatan razvoj ojačaćemo našu poziciju i očuvati Kosovo, jer je nemoguće proterati 2000000 Albanaca sa Kosova

Saldzo

pre 11 godina

On meni platformu, ja njemu platformu. I tako mi platformu po platformu, rec na rec, pa "jel' ti meni", pa "jes' ja tebi", pa se do'vatismo, pa se ponesosmo, pa zakacismo sto, pa pade narod sa stola i puce na sto komada.