Nedelja, 23.12.2012.

08:53

Nazor: Zvezda je gospodski klub

Trener Zarda Ante Nazor rekao je posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde u Pioniru da su "crveno-beli" gospodski klub.

Izvor: AK

Nazor: Zvezda je gospodski klub IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Don Quijote

pre 11 godina

Vidim da se potegla utakmica Partizan-Zeljeznicar Sarajevo, i sada , kao, mnogi nesto mudrolijaju ovde. Ja sam, za razliku od vecine grobara koji ovde nesto pametuju a da nemaju pojma o cemu se govori, bio na toj utakmici na stadionu JNA. Bio sam na Severu, koji je za tu priliku bio gotovo pun, i ono je bilo stvarno za neverovati. Smejao se ceo stadion, ne samo mi, smejao se i jug. To znaju i oni pravi, stariji grobari, pa se zato ni ne javljaju na ovu vest. Cute pokreveni usima, a javljaju se oni koji tada nisu ni "piskili po pesku". Nisu bili ni rodjeni.

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Duhovit si, mislim na ovo moje "izučavanje pravne nauke". Odavno je to... ja sam te samo zamolio da mi kažeš na osnovu kog propisa i zakona je sve ovo urađeno, ti ode na "najk" patike. Najk nikome neće prodati licencu, jer je marka (brend) na glasu, ne bi smeo da rizikuje da patike pravi bilo ko. To je uradio "Levi Štraus" (Livajs...) iz San Franciska i propao. U Americxi nema više ovih farmerki, ima "licencnih" iz Novog Pazara. Drugo, licenca se kupuje za proizvod, fabrikat, ali će na proizvodu pisati da je to licenca! Drugo je to kad "Džilet" sagradi fabriku u Poljskoj i stavi svoju marku. Ne mogu se licenca i ime firme izjednačavati, prodajom licence prodaje se tehnologija za neki proizvod, ali ne prodaje se ime firme. A KKCZ nije još niko kupio, pa ni Čović, zato KKCZBGDDIVA nije KKCZ nego bivši FMP koji je sačuvao mesto u Abi a KKCZ nije. Ovaj Zvezdin grb liči Čokijevoj Divi kao kad bi neko na "jugo" stavio "RR" (drž'te me, poleteću). Za tri godine imaćeš ponovo KKCZ, ovo je drži bure vodu dok majstori odu.

Dendza

pre 11 godina

(Grobar Ni, 23. decembar 2012 21:48)

Napisa ti lep sastav prepun spinovanja. Naravno,istina je potpuno suprotna tvom ostrascenom komentaru. Mito, korupcija i zlo u sportu su na kraju ipak pobedili i najvecem grobaru srpskog sporta su odlukama partijskog suda pridodate nezasluzene titule i zacementiran status drzavno-partijskog projekta pod vodjstvom SPS-a, tacnije Mirka Marjanovica i ostale partijske elite, sto je status kakvo JSD Partizan uziva do danasnjeg dana uz dodatak jos nekoliko elitistickih partija iz kojih bih izdvojio DS i G17-URS. U poslednjih 20 godina JSD Partizan ima uz sebe predsedniuka ili premijera drzave, neretko oboje, kao sto je sada slucaj (dvojac T.Nikolic- I.Dacic - bivsi predsednik KK Partizan). Cinjenica je da je pomenuto sportsko drustvo i njegovo anti sportsko delovanje tokom poslednjih 20 godina najveci razlog ubrzane propasti srpskog sporta u smislu nedostatka kvaliteta, korupcije i opste monopolizacije sporta u korist jednog jedinog kluba, jednog sportskog drustva. Amin.

King

pre 11 godina

@ Jakobinac

Posto vidim da si slabo izucio pravnu nauku, tesko je da mozes da objasnis sledece. Ako ja dobijem licencu od "Nike-a" da na patikama koje proizvodim stoji njihov graficki i slogovni zig, koja je marka tih patika? Odnosno, ako Crvena zvezda ustupi FMP-u slogovni i graficki zig, koji je to klub?

vladimir

pre 11 godina

covek lepog prezimena -nazor sa ironijom ili bez nje je rekao istinu -jer jesmo gospodski klub Bunimo se na sudijske odluke ne bijemo sudije ne otvaramo nogom sudijsku svlacionicu i ne stipkamo ih kad smo u krizi trpimo a konkurent nam uzme sve sto zeli a mi smo ovog leta uzeli stranca doduse ponudili smo mu 25 hiljada evra vise nego konkurent igramo sa navijacima ne bez njih-vrsac a setite se vas sa polomljerrnom ogradom sa ponekim ali vi ste bili kompletni Usput i kad -vrlo retko komentarisemo vase vesti grobari pricamo o temi a ne o vasoj vecnoj preokupacije zvezda ili fmp

Grobar Ni

pre 11 godina

„....o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu....“
(sloba, 23. decembar 2012 19:03)

Тај звездаш, чак му син сада тренира у ФКЦЗ, Р. Михајловић не говори истину. Није бацио дрес. А што се тиче одузетих титула најсрпскијем тиму и Вардару ствари стоје овако. И те године, као и ових задњих 5, у штампи и у јавности брујале су приче о наводном намештању фудбалских утакмица. ФКП је и тада, као и сада, на табели био испред стуба српства, истина само за један гол, а не бод, па и више као сада. У задњем колу те такмичарске сезоне ФКП је требао да игра са ФК Жељезничар из Сарајева на ЈНА, а „најсрпскији тим“ са ФК Сарајево на Кошеву, клубом који је тада, према табели, био квалитетнији од свог градског ривала. Реално је онда било очекивати да ФКП победи, а да његов ривал, у најповољнијем случају по њега, одигра нерешено. Али, те прогнозе се нису свиделе најтрофејнијем клубу. Зато, је у акцију ступила УДБА и са звездашким лобијем кога су предводили корумпирани новинари, успела да убеди јавност да је ФКЦЗ фаворит, а да ФК Партизан то није и уколико победи онда је наместио исход. Победили су и једни и други истим резултатом 4:0 и ФКП се онда морао прогласити шампионом. Следи наставак.

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Ovo je ljudi zvanican dokument i moze se naci na sajtu APR-a uz podatke o stecaju KK Crvena Zvezda!!!

Grobar Ni

pre 11 godina

Наставак...
Шампион није постао. На сцену су ступили Шајбер, Миљанић и остала тадашња фудбалска мафија, одузимају ФКП заслужену титулу, поништавају цело коло и кажњавају осумњичене клубове одузимањем по 6 бодова, али не за текуће, јер би опет ФКП за гол био бољи од свог ривала а тиме и првак, већ за следеће првенство, што је ван сваке памети и налаже, свима који су намештали (мада доказа за то, осим сумњи, није било), одигравање поништених утакмица кроз недељу дана. Поновљено коло одиграли су сви и тако фактички признали да су намешали, осим ФКП, који је остао доследан тврдњи да није намештао. И уместо да због признања да су намештали они буду пребачени у нижи ранг, остају само са казном за ново првенство, а ФКЦЗ се чак и награђује титулом, јер је у поновљеној утакмици једва победио ФК Сарајево са 2:1. И таквом се титулом данас диче комшије и још траже понављање поступка да би била враћена. Срамота. У следећем првенству ФКП је сакупио највише бодова и заслужио титулу, али је због неаргументоване казне од 6 бодова на табели био испод ФК Вардар коме је припала титула, иако је реално на фудбалским теренима освојио мање бодова од ФКП. На суду је доказана Шајберова и Миљанова фарса и титуле су враћене оном клубу коме су и биле отете. Но и поред тога, он је уопште претрпео штету. Две године није био у Европи, већ су га незаслужено тамо презентовали ФКЦЗ и Вардар. Срамота.

Jakob

pre 11 godina

@Bob Rok
Oduvek sam pisao da KKCZBGDDIVA nije KKCZ i ti to upravo pokazuješ. Ali, rekao bih i ovo. Ugovor je nejasan jer nije jasno šta znači da KKFMP može da koristi "brend" KKCZ na pet godina...itd. Kojim je zakonom regulisano šta je to "brend". Ime, grb? Ne! Engleska reč brend (brand) ili marka (die Marke, na nemačkom) odnosi se uglavnom na fabričke proizvode i psihološki uticaj koju izazivaju u svesti kupca. Recimo auto "mercedes", reket "vilson", lopte "adidas"...
KKCZ jeste uslovno rečeno brend, marka, utisak koji izaziva poštovanje, ali ne može se to psihološko preneti na svest "kupca" ugovorom. Zato je krenula masovna psihološka indoktrinacija masa i zato svi veruju da je Ćokijev privatni klub stara KKCZ. Uvukli su u tu igru i Novaka i mnoge druge. A tek novinari? Tvrdim da nijedan naš sud ne bi priznao termin brend kojim bi se dalo pravo nekome da uzme ime i grb slavnog kluba. Da li su tamo gde su zaštićeni, ime i grb "odštićeni"? Čoviću niko nije mogao ništa da ustupa na korišćenje pet godina. Ovo je nonsens. Pa nije KKCZ stan ili njiva.

Jakobinac

pre 11 godina

@Sloba
Napisao sam da King (Kralj, zato sam uzeo nik Jakobinac) piše napamet. Ime i grb CZ štiti SDCZ, a naravno da jedan klub ne može da osvaja titule i da one posle budu titule kluba koji se ne takmiči. Što se tiče dve titule Partizana u fudbalu, ti si skrenuo na pogrešan kolosek i umesto u Rumu voz te vozi u šumu. Ipak, dve reči: sud je titule dodelio Partizanu, koje je osvojio na terenu a koje su mu nepropisno oduzete za zelenim stolom. Šajber i društvo nisu imali prava da poništavaju utakmice, to je posao u prvom stepenu takmičarske komisije, ali sve se mora dokazati i dati pravo žalbe. Ništa od toga Šajber nije poištovao. Na delu je bila samovolja predsednika FSJ, verovatno je i tada radio čuveni lobi (dobro, znam dosta o tome, obezbeđivao je Miljanovu i širu podršku za reizbor). Ti pišeš kao laik, ne znaš da sumnja bez dokaza i poštovanja postupka nije dovoljna da se donese odluka. zato je sud poništio Šajberovu samovolju. Veliki moralista, Slavko Šajber pola godine posle ove lakrdije uhapšen je na divljem prelazu državne granice ka Austriji, švercovao je u luksuznoj tašni, boje trule višnje, dve kile dukata. Nije dobio drugi mandat. Danas bi ga ovaj abolirao.

sloba

pre 11 godina

Jakobinac, 23. decembar 2012 18:20
umesto toga zapitaj se kako su partizanu priznate dve titule u fudbalu koje on nije osvojio na terenu.1986 je poništeno celo kolo zbog neviđenog nameštanja.partizan je najočiglednije namestio jer je tri gola protiv željezničara dao od 90 do ne znam kog minuta.o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu.uostalom šta ima redovni sud da se meša u sport.tu su bili uefa i fifa.što se mene tiče zvezda ima 26,a partizan 22 a ne 24 titule.treba neko da pokrene to pitanje i vrati stvari na pravo mesto!

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Da li bi mogao da objasniš taj propis kako to trofeji jednog kluba idu u vitrinu u i istoriju kluba koji ne igra? Možda su oni tako nešto izmajmunisali, u svom ugovoru, ali to je pravno nemoguće. King (Kralj) piše bez iakvog pravnog znanja iz obligacionog i sportskog prava! Bilo bi dovoljno svakom učenom novinaru da uzme taj ugovor i vidi koliko je sati. A onda pravo kod Đilasa i Ćokija, a i u SDCZ, sa korpom pitanja. Niko neće od novinara pošteno da zagrize, pogleda zakone i propise i objasni šta su to Đilas i Čović smuvali. Izvesno je samo da u vitrine KKCZ još ništa nije stiglo, ali ako CZBGDDIVA i osvoji nešto, to će biti samo njeno, ili će biti u vitrini FMP, kad za tri godine (najkasnije) opet promeni ime. I pored zavere ćutanja u KSS, ipak svi znamo da u registru APR postoje dva kluba - KKCZ i KKZCBGDDIVA, ranije ILR, FMP, Refleks, FMP... sa dva matična broja i sa dva računa u banci. Jedan je još blokiran.

bob

pre 11 godina

mislim da je covek bio ironican. maskimalno... metodom , ko razume shvatice...
navijam za zvezdu, i malo je falilo da dodjem u pionir, ali sam, srecom, odustao... bilo bi me blam.. leti sve i svasta, olosh iz prvih redova, urlaju, gestikuliraju kao na stajgi, laseri, odvratni komentari i pesme..
ljudi su zaboravili sta je sport... ti i takvi ljudi ne vole kosarku, a kosarka je divan sport... sve smo zaboravili...

kurta murta

pre 11 godina

kao ganjanin, kad god neko spolja priča nešto loše o grobarima, imam osećaj da priča i o nama. Atmosfera na tekmama u Dalmaciji protiv naših klubova je mahom ispod svake civiliziacijske granice. Slavi se klanje i proterivanje Srba, na kraju oni su nas nekada davno i imenovali u Cigane.
Šta mislim o grobarima, ja im kažem u lice, a gosti bi trebalo da se ponašaju u skladu sa svojim statusom.
Koliko me je prošle godine bila sramota zbog zadnje tekme - pljuvanja, trešenja koša, pogadjanja Pešiću u glavu, toliko se radujem što ćemo ih odvaliti ove, onak kako treba - na terenu.

Vandal iz Banata

pre 11 godina

Gospon Nazor iz Zadra zaista je oduševljen gospodskim srbskim klubom. Čovek nije odavde i nije čuo za Železnik i Divu, pesnik k'o pesnik, zanemaruje detalje. A da je došao ranije u Beograd, mogao je da upozna i velikog gospodina Lukića, sa crveno-belim šalom uz smoking. Šta bi tek tada imao da kaže?

Miroslav

pre 11 godina

Velika je razlika izmedju Zvezdine i Partizanove publike,verovatno to vuce vec istorijske korene.Treba reci da je Zvezdina publika ipak s pocetka njenog osnivanja vise orijentisala gradski,studentski soj,dok je Partizan vise naginjao kao armijskoj,narodnoj klici,otuda se javljaju te razlike i danas.Naravno,treba izuzeti svaki vid huliganstva i sagledati prave navijace.

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!
(Krang, 23. decembar 2012 11:49)

Jedan jedini, razuman i racionalan komentar...
Ali mi Srbi volimo da se medjusobno koskamo...i to nam Hrvat zakuva...
Ne treba nama neprijatelj, dovoljna je samo rec!?

czv for euroleague

pre 11 godina

Trener Zadra je dao korektnu izjavu... a postavka napada pri 0,8 sec. do kraja sa Partizanom me odusevila, mada sam navijao da Partizan dobije u onoj sok zavrsnici...

King

pre 11 godina

Ne znam da li grobari kapiraju, ali svaki trofej koji Crvena Zvezda Beograd osvoji, ne ide u vitrine FMP-a, vec u vitrine Crvene zvezde! Shvatite to. Tako je to to pravno regulisano. A ako ne verujete, pitajte vaseg novinara Tegeltiju. Dakle, FMP je sada u funkciji Zvezde i bori se za njene vitrine i riznicu, pa sadvi procenite da li je to Zvezda ili FMP.

Takodje postoji jedan problem oko imena i grba kluba. Svakome je jasno da nijedno pravno lice ne sme da koristi ime "Crvena zvezda", niti da upotrebljava njen grb zbog prava na zig, intelektualnih gradjanskih prava. To je krivicno delo i Crvena zvezda moze odmah da ih tuzi. Ovde se, dakle, radi o tome da je KK Crvena Zvezda to dozvolila i preuzela drugo ruho tj. FMP.

goblin

pre 11 godina

ovde nije prenesena cela izjava, inace, nije u pitanju ironija. u poredjenju sa partizanovim navijacima nasi su bili gospoda i to je cinjenica

todor

pre 11 godina

Pa normalno, u Zadru se pevalo Ubij Srbina, zakolji, za dom spremni..
i po prirodi stvari navijaci kluba iz predgradja inace poznatiji po tome sto svakog cetvrtka navijaju za drugi klub, albanski, hrvatski, nemacki (samo ako igra protiv Partizana) su oberucke prihvatili svoju bracu i docekali ih prijateljski.. mogli su i zajedno da zapevaju neku od gorepomenutih pesama.

Don Quijote

pre 11 godina

Kada sam ja bio mali, Zadar je bio veliki. Zbog toga se, kada se pomene Zadar, sa setom prisecam detinjstva, hladnih zimskih veceri uz prenose kosarkaske lige. Zato, ne mogu da mrzim Zadar.
Jedno veliko ime jugoslovenske kosarke bio je gost u Pioniru. U sportskom ambijentu (koliko sam ja video) Zadar je porazen, a njegov trener koji je ocigledno dostojan kluba na cijoj klupi sedi, posle utakmice dao je vise nego korektnu i sportsku izjavu. I opet se javljaju neki mudraci koji traze dlaku u jajetu i ni ova i ovakva izjava ne valja!?
Za razliku od utakmice koju smo imali prilike da vidimo u predhodnom kolu u Zadru, gde su i Zadar i Partizan igrali u velikom grcu, igracima su lopte ispadale ili su se saplitali o njih, i jedni i drugi znali su da mogu da pobede i isli su na pobedu. Zato je utakmica bila bila vrlo tvrda i ruzna. Sinoc je Zadar dosao u Beograd da odigra utakmicu u kojoj nije imao sta da izgubi. Ta opustenost se videla kod njihovih igraca i pruzili su mnogo bolju partiju nego protiv Partizana. Zvezda, iako nije blistala, rutinski je dobila ovu utakmicu, jer je jednostavno ova Zvezda bolja od ovog Zadra. Njihov trener nije trazio nikakav izgovor za poraz, dao je vrlo korektnu izjavu i ja mu na tome cestitam od srca.
Svim ljudima dobre volje koji zive zapadno od Srbije srecni praznici.

institucija

pre 11 godina

Gospodo koja pljujete Delije: Kada bi vi napravili onakvu atmosferu na kosarkaskim utakmicama, kao u Evrokupu?

Niko nikoga ne pljuje i ako to radi,gresi!E,sada za ovo drugo u pravu si,mi NIKADA nismo napravili takvu atmosferu u evro-kupu,jer mi ta takmicenja ne igramo!A za ligu najboljih mozemo da pricamo ako ikada dodjete do iste!

Lobotomija

pre 11 godina

Delije ocigledno ne razumeju ironiju u recima ovog kvazi trenera... Al nema veze, bitno je da se odmah napada i vredja Partizan i Vujosevic, to je jedino sto vas zanima... Kad se Srbi sloze tad ce biti smak sveta, znaci nikad. A ovu individuu iz Zadra i njegove nebuloze nije vredno komentarisati, oni sami o sebi govore tako sto nas uvek "gospodski" docekaju u Zadru.

STOJKO

pre 11 godina

Mismo manju količinu novčića i upaljača ubacili,mi nismo ulazili na teren...jadni ste.jadni...pertle su vam odvezane,tako uskačite,moćićemo da vas izvlačimo.

joca

pre 11 godina

pa naravno, kad delije bojkotuju aba ligu.
bilo bi lepo da sve organizovane navijačke grupe počnu da bojkotuju sva takmičenja, pa da uživamo u sportu i navijanju, a u aba ligi sve češće vidimo da je NAVIJANJE MOGUĆE i bez profesionalnih navijača.

Stjepan S.

pre 11 godina

Zvezda Beograd je gospodski klub, nama iz Zeleznika su dali sve te navijace i publiku gratis, sve ono sto nam je falilo ove godine, oni su nam poklonili.
To je smekerski gest kome je sklona samo najgalantnija gospoda.
Sto se tice Delija, jedino mi nije jasan njihov bojkot jer su vrlo vatreno podrzavali Crvenu zvezdu na pocetku Jadranske lige, isli na Fajnl for a posle kad nije bil orezultata vise ih nije bilo, cista razmazenost i takvi nam ne trebaju dok igra Crvena zvezda Beograd.

ma i vi ste prava gospoda.

pre 11 godina

Bitno da vasa Zadarska gospoda vasi navijaci celu utakmicu skandiraju Srbe na vrbe, ubij Srbina, razne Srbomrzacke pesme i poklike, doso je i taj dan umro je Partizan i tako celu utakmicu a navijaci u blizini klupa celu utakmicu vredjaju, prete i gadjaju nase igrace pa oni ne beze u tunel kao neki. Pitam se zasto su oni dosli na utakmicu uopste kad nemaju ni jednu pesmu o svom klubu nego samo pevaju protiv Srbije i Partizana a hala puna samo kada Partizan dodje.

jaksa simicevic

pre 11 godina

ovakve izjave g-dina Nazora...su blagotvorne za razvoj sporta u celom regionu....pa cak i ako ne misli tako. Mora ih biti vise sa svih strana....jer jedino tako mozemo doci do sportske atmosfere na utakmicama...a ne do necega sto nema veze sa sportom. Evo i moj mali doprinos..."Zadar je sjajan kosarkaski klub, od velikog znacaja za razvoj kosarke na ovim prostorima".

Zdravko

pre 11 godina

Gospodski nego kako dolikuje prvom Srpskom klubu.Nije ovo Duško Vujošević da mu sve i svašta smetaa pogotovu kad mu naiđe kriza rezultata.Probao da bude seliktor Crne Gore pa najuren ,probao da bude na čelu CSK pa najuren, bio u Crvenoj Zvezdi pa najuren.Čovek nema vasapitanje.

Nemanja

pre 11 godina

Nema ova izjava nijednu istinitu rec. Sve sto je doticni gospodin (ili "gospodin") izgovorio je ironija (ako ne znate sta to znaci to je vas problem)
Da doticni imalo postuje svoje protivnike, ne bi na 5 sekundi do kraja, dok njegov tim gubi 8 razlike, trazio time-out.
Vukoicic je, za Vas "gospodine" iz Zadra, veliki trener, gospodin i njegov nivo inteligencije Vi ne mozete ni da pojmite. Zelim Vam da na svakoj utakmici 5 sekundi pre kraja trazite time-out dok Vas tim gubi 8 razlike

slobinator

pre 11 godina

nismo.mi smo omladinski i radnički klub za koji navija 3-4 miliona ljudi.volimo svoju zemlju ,uživamo u vinu,pesmi i lepim ženama...

@ djole

pre 11 godina

Rece Djole koliko smo mi glup narod. A onda rece zvezda se zamalo ugasila... Alal ti vera, pa jesmo brate glup narod. Zvezda se zamalo ugasila ? Procitaj molim opet sta si napisao.

"Croatia something simply beautiful"

pre 11 godina

Ajmo ljudi da se počnemo poštovati koliko god to možemo. Evo ja navijam za Cibonu od kada znam za sebe ali cijenim ovo što Zvezda radi ove godine. Ima vrhunsku ekipu koja ima naveće šanse da osvoji ABA ligu. Osobno obožavam utakmice naših klubova sa Zvezdom i Partizanom. Ne zbog toga što su to srpski klubovi pa uživam kada naši pobijede nego zato što je u tim utakmica najveća razina kvalitete što košarka nudi na ovim prostorima. I također atmosfera je na razini velikih košarkaških liga poput grčke, španjolske a ponekad sve to izgleda kao i NBA sa uzbudljivim završnicama kao što je bilo 2010 kada je Kecman pogodio onu tricu za naslov ili ovo neki dan protiv Zadra. Ja osovno ne podržavam nikakve nacionalističke ispade i smatram da bi se to trebalo iskorijeniti u narednih 10 godina jer sam uvjeren kada bi se to iskorijenilo da bi bez veći problema mogli napuniti Beogradsku arenu ili Zagrebačku arenu 70 % u tim košarkaškim derbijima budući da bi 50 % publike sačinjavale obitelji sa djecom kao što je to u Americi a preostalih 50 % ovi vatreni navijači. Baš zato pozdravljam izjave Nazora koji nemojte zaboraviti dolazi iz Zadra gdje će mu mnogi zamjeriti za ovu izjavu ali on ju je ipak izrekao i to je za pohvalu. ABA liga je kvalitetan projekt i još kada bi se podiglo na višu razinu da se dovuku sponozori u klubove i da se popravi infrastruktura bila bi još kvalitetnija liga. Pozdrav svim dobronamjernim ljudiima i ljubiteljima košarke

Milan

pre 11 godina

Do juce taj isti klub, kao i svi srpski klubovi docekani su u hrvatskoj najpogrdnijim imenima. Tipa cigani, cetnici, Srbe na vrbe. A sad gospodski ha ha.Vidim brzo cemo u EU jer je zvezda srpski klub pa na kontu tog gospodstva, vreme je.

Krang

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!

Djole

pre 11 godina

Gledam ove komentare, i jos jednom shvatam koliko smo glup narod.a grobari ima da pricaju narednih milion godina kako je zvezda ustvari fmp, bruka je to sto se svih ovih godina pomagalo partizanu a zvezda se zamalo ugasila a sad vam je zao sto se konacno malo pomoglo zvezdi.opet kazem iz dana u dan pokazujemo koliko smo jadan narod..

ako hocemo iskreno

pre 11 godina

Uskakanje prvog reda partera na teren sigurno nije gospodski (tribine su drugo, drugo je parter), pljuvanje protivnickog trenera, ljuljanje koseva i ostale sitnice sigurno nije gospodski. Jos nesto, sinoc je u teren upalo znatno vise stvari nego u prvo, kolu protiv Partizana, pa niste napustali teren. Zvezda je veliki klub, i kao i sve sto vredi makar malo u Srbiji, nadje se na meti raznih lesinara, koji plate jednom malom broju ljudi koji vodi tribinu, i gledaju da se ogrebu, o Zvezdu, drzavu navijace, ma sve. A onda kad odu, i ostane provalija, ide odmah drzavo pomozi, Zvezda se namerno urusava, CIA, BIA, Tole i slicno.

brat komsija

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.
(Jokan, 23. decembar 2012 10:03)

------------------------------------


jesu to ona ista braca grci koji savjetuju stranim turistima da ne prolaze kroz srbiju zbog divljaka i korumpiranih policajaca?
ali neka, kroz ovih par godina treznjenja od pijane rasprodaje obiteljskog blaga, otrijeznit ce se oba naroda i zazaliti jedni za drugima kad vide koliko se po njima pisaju "prirodni" saveznici i koliko boli neka stvar Njemacku i Rusiju za nas.

Svim ljudima dobre volje tamo na istoku, ugodni blagdani.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Ovaj mora da je na nekim drogama. Navijaci CZ su pola tekme skandirali j**i u...

Sramota stvarno.

Stop nasilju i nacionalizmu na sportskim dogadjajima!

Peace!

Saga o gospodstvu engleskom

pre 11 godina

@Vukmir
"...i uvek bila." Misliš na navijače? Nije građanin Gurović igrao u Divi, klubu iz predgrađa, a jeste gospodin građanskog porekla još od sedmog koljena.

Milutin

pre 11 godina

Da, hvala lepo, istina je da imamo I problema ali Zadar je jedan od klubova koji to svakako moze slobodno da kaze. "Atmosfera" iz Zadra u poslednjih 25 godina je I dalje neprevazidjena po mnogo cemu kada gostuje Zvezda.

kokan

pre 11 godina

e Nazore ne se.. ja sam smrtni ciganin al ono sinoc je bilo sramota,na 13+ Kastrofil sutira bacanja i debil sa laserom ga ometa,a ovaj i baz ometanja ne moze vola da pogodi,onda sudije zakuvaju mirnu utakmicu lete upaljaci,ameri po obicaju beze u tunel ne naviknuti na balkanski mentalitet.A paklena atmosvera je kad se necuje pistaljka u protivnickom napadu,a ne staromodno spominjanje ustasa i siptara.

011

pre 11 godina

Nista novo, tako je bilo i bice uvek, a i sta drugo da se kaze za sve one kojima je "ustipak" paradigma za sve, covek koji svojim ponasanjem i samom pojavom bruka i klub i ovu zemlju gde god se pojavi!

A i ne moze se biti gospodin bez rominga i sa malim..........budzetom! :-)

Pogled u ogledalo

pre 11 godina

To je klub iz predgradja koji igra u gradu i mora da se ponasa "lepo" ne bi li ostavio utisak na sve. A to sto si imao neprijatnosti sa Partizanom je normalno, Veci klub, veci pritisak na obe strane.

NiksX

pre 11 godina

ahaha pa naravno da nisu pravili probleme kad ste njihovi... (slavisa, 23. decembar 2012 09:04)

Pa da isti ste...sto bi nas narod rekao: Ista su to ... (Vladimir, 23. decembar 2012 09:04)

Vokri je vas...Isti ste Vokrijevci.

činjenično stanje

pre 11 godina

za zvezdu navija pretežno seoska populacija pogotovo u zapadnoj i centralnoj srbiji zato je zvezda narodni klub,dok za partizan uglavnom ljudi po gradovima i zato je elitni klub.e sada ko je tu gospodin ko ne to je individualna stvar.

Jokan

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.

delija

pre 11 godina

1000 evra laseri
1000 evra upaljaci
600 evra tehnicka vukoicica

toliko ide na kazne, ako se ovako nastavi u ulebu ce nas jos vise kaznjavati

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 11 godina

Jel u tu "gospodu" spada njihov posteni predsednik i oni sto bacaju kesice sa mokracom na parket i drmaju koseve???

Slauter

pre 11 godina

Je l' to isti onaj klub čiji navijači pune kese mokraćom, pljuju gostujućeg trenera, drmaju koš..čija uprava skače iz partera u teren čim joj se ne sviđa rezultat, pa sudije poklone nekoliko lopti?

Je l' to prepoznao trener kluba na čijem su domaćem terenu nemogući uslovi za igru?

Izgleda ovako, nisam siguran da vidim dobro.

xxx

pre 11 godina

...zvezdas sam ali preteruje covek, u svako slucaju svaka mu cast na izjavi...ona skandiranja navijaca sigurno nas ne cine gospodskom publikom, da ne spominjem lasere...

Mile Jovic

pre 11 godina

Jedini covek koji se izdvaja u celokupnom sportu u svom ponasanju je Predsednik SD Partizan. I to treba da shvate svi normalni navijaci Partizana, grobari, ne grobari, zabranjeni, ne zabranjeni i svi mi koji volimo nas Partizan. Jedno je osvajanje titula i za to svaka cast ali je i ocigledno da njegovo ultra lose ponasanje ne pomaze da Partizan ima kompletno lepu sliku u zemlji pa i u regionu. Dule, puno si nam dao, ali isto toliko i prospes!

BgHQ

pre 11 godina

Gospodski klub jeste sve dok se ne pojave tkz Delije i upropaste sve.Delije molim da jos dugo.dugo bojkotuju Zvezdine utakmice i ako je moguce da svoj bojkot prosire na sve utakmice SD Crvena Zvezda u svim takmicenjima.

Deca smo ovog grada...

pre 11 godina

Za Zvezdu navija GOSPODA i to se vidi na svakoj utakmici. Za one druge, navijaju neke mawe swatke, fb kriminalci i papci koji vise postuju nekakav alkatraz i ostale olose nego svoj klub!

Mik

pre 11 godina

Da, Zvezda je gospodski klub kad na utakmicu dolaze samo sportski sladokusci, neorganizovani navijači. Vidim da su se neki grobari malo kosnuli i to je baš lepo. Bilo bi lepo na svim terenima kad bi raznorazní "stubovi srbstva" prestali da nas brane!

igor

pre 11 godina

Nazore, moram da te ispravim...Zvezda je rec zenskog roda...kao i Diva...tako da ne mozes reci da je gospodski klub...
Sa druge strane,ako si mislio na FMP to je onda nesto drugo...mada ni tu nisu cista posla oko polova.
Velika je steta sto nikada nisi prisustvovao utakmici u kojoj je Diva domacin u Zelezniku...tamo je bas uvek pokazivala gospodske manire...

istinska pedagogija

pre 11 godina

Bravo majstore i ljudino !
Ovo je na veoma suptilna,diskretna i elegantna poruka kako navijaci moje Zvezde u stvari treba uvek da se ponasaju i cega da se rese (ruzno skandiranje u pojedinim momentima i koriscenje lasera).Pravi hriscanski i pedagoski pristup.
Bravo !

BgHQ

pre 11 godina

Gospodski klub jeste sve dok se ne pojave tkz Delije i upropaste sve.Delije molim da jos dugo.dugo bojkotuju Zvezdine utakmice i ako je moguce da svoj bojkot prosire na sve utakmice SD Crvena Zvezda u svim takmicenjima.

Deca smo ovog grada...

pre 11 godina

Za Zvezdu navija GOSPODA i to se vidi na svakoj utakmici. Za one druge, navijaju neke mawe swatke, fb kriminalci i papci koji vise postuju nekakav alkatraz i ostale olose nego svoj klub!

"Croatia something simply beautiful"

pre 11 godina

Ajmo ljudi da se počnemo poštovati koliko god to možemo. Evo ja navijam za Cibonu od kada znam za sebe ali cijenim ovo što Zvezda radi ove godine. Ima vrhunsku ekipu koja ima naveće šanse da osvoji ABA ligu. Osobno obožavam utakmice naših klubova sa Zvezdom i Partizanom. Ne zbog toga što su to srpski klubovi pa uživam kada naši pobijede nego zato što je u tim utakmica najveća razina kvalitete što košarka nudi na ovim prostorima. I također atmosfera je na razini velikih košarkaških liga poput grčke, španjolske a ponekad sve to izgleda kao i NBA sa uzbudljivim završnicama kao što je bilo 2010 kada je Kecman pogodio onu tricu za naslov ili ovo neki dan protiv Zadra. Ja osovno ne podržavam nikakve nacionalističke ispade i smatram da bi se to trebalo iskorijeniti u narednih 10 godina jer sam uvjeren kada bi se to iskorijenilo da bi bez veći problema mogli napuniti Beogradsku arenu ili Zagrebačku arenu 70 % u tim košarkaškim derbijima budući da bi 50 % publike sačinjavale obitelji sa djecom kao što je to u Americi a preostalih 50 % ovi vatreni navijači. Baš zato pozdravljam izjave Nazora koji nemojte zaboraviti dolazi iz Zadra gdje će mu mnogi zamjeriti za ovu izjavu ali on ju je ipak izrekao i to je za pohvalu. ABA liga je kvalitetan projekt i još kada bi se podiglo na višu razinu da se dovuku sponozori u klubove i da se popravi infrastruktura bila bi još kvalitetnija liga. Pozdrav svim dobronamjernim ljudiima i ljubiteljima košarke

igor

pre 11 godina

Nazore, moram da te ispravim...Zvezda je rec zenskog roda...kao i Diva...tako da ne mozes reci da je gospodski klub...
Sa druge strane,ako si mislio na FMP to je onda nesto drugo...mada ni tu nisu cista posla oko polova.
Velika je steta sto nikada nisi prisustvovao utakmici u kojoj je Diva domacin u Zelezniku...tamo je bas uvek pokazivala gospodske manire...

Mile Jovic

pre 11 godina

Jedini covek koji se izdvaja u celokupnom sportu u svom ponasanju je Predsednik SD Partizan. I to treba da shvate svi normalni navijaci Partizana, grobari, ne grobari, zabranjeni, ne zabranjeni i svi mi koji volimo nas Partizan. Jedno je osvajanje titula i za to svaka cast ali je i ocigledno da njegovo ultra lose ponasanje ne pomaze da Partizan ima kompletno lepu sliku u zemlji pa i u regionu. Dule, puno si nam dao, ali isto toliko i prospes!

Mik

pre 11 godina

Da, Zvezda je gospodski klub kad na utakmicu dolaze samo sportski sladokusci, neorganizovani navijači. Vidim da su se neki grobari malo kosnuli i to je baš lepo. Bilo bi lepo na svim terenima kad bi raznorazní "stubovi srbstva" prestali da nas brane!

kokan

pre 11 godina

e Nazore ne se.. ja sam smrtni ciganin al ono sinoc je bilo sramota,na 13+ Kastrofil sutira bacanja i debil sa laserom ga ometa,a ovaj i baz ometanja ne moze vola da pogodi,onda sudije zakuvaju mirnu utakmicu lete upaljaci,ameri po obicaju beze u tunel ne naviknuti na balkanski mentalitet.A paklena atmosvera je kad se necuje pistaljka u protivnickom napadu,a ne staromodno spominjanje ustasa i siptara.

Krang

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!

brat komsija

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.
(Jokan, 23. decembar 2012 10:03)

------------------------------------


jesu to ona ista braca grci koji savjetuju stranim turistima da ne prolaze kroz srbiju zbog divljaka i korumpiranih policajaca?
ali neka, kroz ovih par godina treznjenja od pijane rasprodaje obiteljskog blaga, otrijeznit ce se oba naroda i zazaliti jedni za drugima kad vide koliko se po njima pisaju "prirodni" saveznici i koliko boli neka stvar Njemacku i Rusiju za nas.

Svim ljudima dobre volje tamo na istoku, ugodni blagdani.

Don Quijote

pre 11 godina

Kada sam ja bio mali, Zadar je bio veliki. Zbog toga se, kada se pomene Zadar, sa setom prisecam detinjstva, hladnih zimskih veceri uz prenose kosarkaske lige. Zato, ne mogu da mrzim Zadar.
Jedno veliko ime jugoslovenske kosarke bio je gost u Pioniru. U sportskom ambijentu (koliko sam ja video) Zadar je porazen, a njegov trener koji je ocigledno dostojan kluba na cijoj klupi sedi, posle utakmice dao je vise nego korektnu i sportsku izjavu. I opet se javljaju neki mudraci koji traze dlaku u jajetu i ni ova i ovakva izjava ne valja!?
Za razliku od utakmice koju smo imali prilike da vidimo u predhodnom kolu u Zadru, gde su i Zadar i Partizan igrali u velikom grcu, igracima su lopte ispadale ili su se saplitali o njih, i jedni i drugi znali su da mogu da pobede i isli su na pobedu. Zato je utakmica bila bila vrlo tvrda i ruzna. Sinoc je Zadar dosao u Beograd da odigra utakmicu u kojoj nije imao sta da izgubi. Ta opustenost se videla kod njihovih igraca i pruzili su mnogo bolju partiju nego protiv Partizana. Zvezda, iako nije blistala, rutinski je dobila ovu utakmicu, jer je jednostavno ova Zvezda bolja od ovog Zadra. Njihov trener nije trazio nikakav izgovor za poraz, dao je vrlo korektnu izjavu i ja mu na tome cestitam od srca.
Svim ljudima dobre volje koji zive zapadno od Srbije srecni praznici.

ma i vi ste prava gospoda.

pre 11 godina

Bitno da vasa Zadarska gospoda vasi navijaci celu utakmicu skandiraju Srbe na vrbe, ubij Srbina, razne Srbomrzacke pesme i poklike, doso je i taj dan umro je Partizan i tako celu utakmicu a navijaci u blizini klupa celu utakmicu vredjaju, prete i gadjaju nase igrace pa oni ne beze u tunel kao neki. Pitam se zasto su oni dosli na utakmicu uopste kad nemaju ni jednu pesmu o svom klubu nego samo pevaju protiv Srbije i Partizana a hala puna samo kada Partizan dodje.

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 11 godina

Jel u tu "gospodu" spada njihov posteni predsednik i oni sto bacaju kesice sa mokracom na parket i drmaju koseve???

istinska pedagogija

pre 11 godina

Bravo majstore i ljudino !
Ovo je na veoma suptilna,diskretna i elegantna poruka kako navijaci moje Zvezde u stvari treba uvek da se ponasaju i cega da se rese (ruzno skandiranje u pojedinim momentima i koriscenje lasera).Pravi hriscanski i pedagoski pristup.
Bravo !

xxx

pre 11 godina

...zvezdas sam ali preteruje covek, u svako slucaju svaka mu cast na izjavi...ona skandiranja navijaca sigurno nas ne cine gospodskom publikom, da ne spominjem lasere...

činjenično stanje

pre 11 godina

za zvezdu navija pretežno seoska populacija pogotovo u zapadnoj i centralnoj srbiji zato je zvezda narodni klub,dok za partizan uglavnom ljudi po gradovima i zato je elitni klub.e sada ko je tu gospodin ko ne to je individualna stvar.

Zdravko

pre 11 godina

Gospodski nego kako dolikuje prvom Srpskom klubu.Nije ovo Duško Vujošević da mu sve i svašta smetaa pogotovu kad mu naiđe kriza rezultata.Probao da bude seliktor Crne Gore pa najuren ,probao da bude na čelu CSK pa najuren, bio u Crvenoj Zvezdi pa najuren.Čovek nema vasapitanje.

todor

pre 11 godina

Pa normalno, u Zadru se pevalo Ubij Srbina, zakolji, za dom spremni..
i po prirodi stvari navijaci kluba iz predgradja inace poznatiji po tome sto svakog cetvrtka navijaju za drugi klub, albanski, hrvatski, nemacki (samo ako igra protiv Partizana) su oberucke prihvatili svoju bracu i docekali ih prijateljski.. mogli su i zajedno da zapevaju neku od gorepomenutih pesama.

NiksX

pre 11 godina

ahaha pa naravno da nisu pravili probleme kad ste njihovi... (slavisa, 23. decembar 2012 09:04)

Pa da isti ste...sto bi nas narod rekao: Ista su to ... (Vladimir, 23. decembar 2012 09:04)

Vokri je vas...Isti ste Vokrijevci.

Slauter

pre 11 godina

Je l' to isti onaj klub čiji navijači pune kese mokraćom, pljuju gostujućeg trenera, drmaju koš..čija uprava skače iz partera u teren čim joj se ne sviđa rezultat, pa sudije poklone nekoliko lopti?

Je l' to prepoznao trener kluba na čijem su domaćem terenu nemogući uslovi za igru?

Izgleda ovako, nisam siguran da vidim dobro.

Pogled u ogledalo

pre 11 godina

To je klub iz predgradja koji igra u gradu i mora da se ponasa "lepo" ne bi li ostavio utisak na sve. A to sto si imao neprijatnosti sa Partizanom je normalno, Veci klub, veci pritisak na obe strane.

delija

pre 11 godina

1000 evra laseri
1000 evra upaljaci
600 evra tehnicka vukoicica

toliko ide na kazne, ako se ovako nastavi u ulebu ce nas jos vise kaznjavati

joca

pre 11 godina

pa naravno, kad delije bojkotuju aba ligu.
bilo bi lepo da sve organizovane navijačke grupe počnu da bojkotuju sva takmičenja, pa da uživamo u sportu i navijanju, a u aba ligi sve češće vidimo da je NAVIJANJE MOGUĆE i bez profesionalnih navijača.

Jokan

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.

Lobotomija

pre 11 godina

Delije ocigledno ne razumeju ironiju u recima ovog kvazi trenera... Al nema veze, bitno je da se odmah napada i vredja Partizan i Vujosevic, to je jedino sto vas zanima... Kad se Srbi sloze tad ce biti smak sveta, znaci nikad. A ovu individuu iz Zadra i njegove nebuloze nije vredno komentarisati, oni sami o sebi govore tako sto nas uvek "gospodski" docekaju u Zadru.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Ovaj mora da je na nekim drogama. Navijaci CZ su pola tekme skandirali j**i u...

Sramota stvarno.

Stop nasilju i nacionalizmu na sportskim dogadjajima!

Peace!

Nemanja

pre 11 godina

Nema ova izjava nijednu istinitu rec. Sve sto je doticni gospodin (ili "gospodin") izgovorio je ironija (ako ne znate sta to znaci to je vas problem)
Da doticni imalo postuje svoje protivnike, ne bi na 5 sekundi do kraja, dok njegov tim gubi 8 razlike, trazio time-out.
Vukoicic je, za Vas "gospodine" iz Zadra, veliki trener, gospodin i njegov nivo inteligencije Vi ne mozete ni da pojmite. Zelim Vam da na svakoj utakmici 5 sekundi pre kraja trazite time-out dok Vas tim gubi 8 razlike

institucija

pre 11 godina

Gospodo koja pljujete Delije: Kada bi vi napravili onakvu atmosferu na kosarkaskim utakmicama, kao u Evrokupu?

Niko nikoga ne pljuje i ako to radi,gresi!E,sada za ovo drugo u pravu si,mi NIKADA nismo napravili takvu atmosferu u evro-kupu,jer mi ta takmicenja ne igramo!A za ligu najboljih mozemo da pricamo ako ikada dodjete do iste!

011

pre 11 godina

Nista novo, tako je bilo i bice uvek, a i sta drugo da se kaze za sve one kojima je "ustipak" paradigma za sve, covek koji svojim ponasanjem i samom pojavom bruka i klub i ovu zemlju gde god se pojavi!

A i ne moze se biti gospodin bez rominga i sa malim..........budzetom! :-)

Milutin

pre 11 godina

Da, hvala lepo, istina je da imamo I problema ali Zadar je jedan od klubova koji to svakako moze slobodno da kaze. "Atmosfera" iz Zadra u poslednjih 25 godina je I dalje neprevazidjena po mnogo cemu kada gostuje Zvezda.

Stjepan S.

pre 11 godina

Zvezda Beograd je gospodski klub, nama iz Zeleznika su dali sve te navijace i publiku gratis, sve ono sto nam je falilo ove godine, oni su nam poklonili.
To je smekerski gest kome je sklona samo najgalantnija gospoda.
Sto se tice Delija, jedino mi nije jasan njihov bojkot jer su vrlo vatreno podrzavali Crvenu zvezdu na pocetku Jadranske lige, isli na Fajnl for a posle kad nije bil orezultata vise ih nije bilo, cista razmazenost i takvi nam ne trebaju dok igra Crvena zvezda Beograd.

ako hocemo iskreno

pre 11 godina

Uskakanje prvog reda partera na teren sigurno nije gospodski (tribine su drugo, drugo je parter), pljuvanje protivnickog trenera, ljuljanje koseva i ostale sitnice sigurno nije gospodski. Jos nesto, sinoc je u teren upalo znatno vise stvari nego u prvo, kolu protiv Partizana, pa niste napustali teren. Zvezda je veliki klub, i kao i sve sto vredi makar malo u Srbiji, nadje se na meti raznih lesinara, koji plate jednom malom broju ljudi koji vodi tribinu, i gledaju da se ogrebu, o Zvezdu, drzavu navijace, ma sve. A onda kad odu, i ostane provalija, ide odmah drzavo pomozi, Zvezda se namerno urusava, CIA, BIA, Tole i slicno.

Milan

pre 11 godina

Do juce taj isti klub, kao i svi srpski klubovi docekani su u hrvatskoj najpogrdnijim imenima. Tipa cigani, cetnici, Srbe na vrbe. A sad gospodski ha ha.Vidim brzo cemo u EU jer je zvezda srpski klub pa na kontu tog gospodstva, vreme je.

jaksa simicevic

pre 11 godina

ovakve izjave g-dina Nazora...su blagotvorne za razvoj sporta u celom regionu....pa cak i ako ne misli tako. Mora ih biti vise sa svih strana....jer jedino tako mozemo doci do sportske atmosfere na utakmicama...a ne do necega sto nema veze sa sportom. Evo i moj mali doprinos..."Zadar je sjajan kosarkaski klub, od velikog znacaja za razvoj kosarke na ovim prostorima".

Djole

pre 11 godina

Gledam ove komentare, i jos jednom shvatam koliko smo glup narod.a grobari ima da pricaju narednih milion godina kako je zvezda ustvari fmp, bruka je to sto se svih ovih godina pomagalo partizanu a zvezda se zamalo ugasila a sad vam je zao sto se konacno malo pomoglo zvezdi.opet kazem iz dana u dan pokazujemo koliko smo jadan narod..

slobinator

pre 11 godina

nismo.mi smo omladinski i radnički klub za koji navija 3-4 miliona ljudi.volimo svoju zemlju ,uživamo u vinu,pesmi i lepim ženama...

goblin

pre 11 godina

ovde nije prenesena cela izjava, inace, nije u pitanju ironija. u poredjenju sa partizanovim navijacima nasi su bili gospoda i to je cinjenica

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!
(Krang, 23. decembar 2012 11:49)

Jedan jedini, razuman i racionalan komentar...
Ali mi Srbi volimo da se medjusobno koskamo...i to nam Hrvat zakuva...
Ne treba nama neprijatelj, dovoljna je samo rec!?

bob

pre 11 godina

mislim da je covek bio ironican. maskimalno... metodom , ko razume shvatice...
navijam za zvezdu, i malo je falilo da dodjem u pionir, ali sam, srecom, odustao... bilo bi me blam.. leti sve i svasta, olosh iz prvih redova, urlaju, gestikuliraju kao na stajgi, laseri, odvratni komentari i pesme..
ljudi su zaboravili sta je sport... ti i takvi ljudi ne vole kosarku, a kosarka je divan sport... sve smo zaboravili...

kurta murta

pre 11 godina

kao ganjanin, kad god neko spolja priča nešto loše o grobarima, imam osećaj da priča i o nama. Atmosfera na tekmama u Dalmaciji protiv naših klubova je mahom ispod svake civiliziacijske granice. Slavi se klanje i proterivanje Srba, na kraju oni su nas nekada davno i imenovali u Cigane.
Šta mislim o grobarima, ja im kažem u lice, a gosti bi trebalo da se ponašaju u skladu sa svojim statusom.
Koliko me je prošle godine bila sramota zbog zadnje tekme - pljuvanja, trešenja koša, pogadjanja Pešiću u glavu, toliko se radujem što ćemo ih odvaliti ove, onak kako treba - na terenu.

King

pre 11 godina

Ne znam da li grobari kapiraju, ali svaki trofej koji Crvena Zvezda Beograd osvoji, ne ide u vitrine FMP-a, vec u vitrine Crvene zvezde! Shvatite to. Tako je to to pravno regulisano. A ako ne verujete, pitajte vaseg novinara Tegeltiju. Dakle, FMP je sada u funkciji Zvezde i bori se za njene vitrine i riznicu, pa sadvi procenite da li je to Zvezda ili FMP.

Takodje postoji jedan problem oko imena i grba kluba. Svakome je jasno da nijedno pravno lice ne sme da koristi ime "Crvena zvezda", niti da upotrebljava njen grb zbog prava na zig, intelektualnih gradjanskih prava. To je krivicno delo i Crvena zvezda moze odmah da ih tuzi. Ovde se, dakle, radi o tome da je KK Crvena Zvezda to dozvolila i preuzela drugo ruho tj. FMP.

sloba

pre 11 godina

Jakobinac, 23. decembar 2012 18:20
umesto toga zapitaj se kako su partizanu priznate dve titule u fudbalu koje on nije osvojio na terenu.1986 je poništeno celo kolo zbog neviđenog nameštanja.partizan je najočiglednije namestio jer je tri gola protiv željezničara dao od 90 do ne znam kog minuta.o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu.uostalom šta ima redovni sud da se meša u sport.tu su bili uefa i fifa.što se mene tiče zvezda ima 26,a partizan 22 a ne 24 titule.treba neko da pokrene to pitanje i vrati stvari na pravo mesto!

@ djole

pre 11 godina

Rece Djole koliko smo mi glup narod. A onda rece zvezda se zamalo ugasila... Alal ti vera, pa jesmo brate glup narod. Zvezda se zamalo ugasila ? Procitaj molim opet sta si napisao.

Vandal iz Banata

pre 11 godina

Gospon Nazor iz Zadra zaista je oduševljen gospodskim srbskim klubom. Čovek nije odavde i nije čuo za Železnik i Divu, pesnik k'o pesnik, zanemaruje detalje. A da je došao ranije u Beograd, mogao je da upozna i velikog gospodina Lukića, sa crveno-belim šalom uz smoking. Šta bi tek tada imao da kaže?

Miroslav

pre 11 godina

Velika je razlika izmedju Zvezdine i Partizanove publike,verovatno to vuce vec istorijske korene.Treba reci da je Zvezdina publika ipak s pocetka njenog osnivanja vise orijentisala gradski,studentski soj,dok je Partizan vise naginjao kao armijskoj,narodnoj klici,otuda se javljaju te razlike i danas.Naravno,treba izuzeti svaki vid huliganstva i sagledati prave navijace.

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Da li bi mogao da objasniš taj propis kako to trofeji jednog kluba idu u vitrinu u i istoriju kluba koji ne igra? Možda su oni tako nešto izmajmunisali, u svom ugovoru, ali to je pravno nemoguće. King (Kralj) piše bez iakvog pravnog znanja iz obligacionog i sportskog prava! Bilo bi dovoljno svakom učenom novinaru da uzme taj ugovor i vidi koliko je sati. A onda pravo kod Đilasa i Ćokija, a i u SDCZ, sa korpom pitanja. Niko neće od novinara pošteno da zagrize, pogleda zakone i propise i objasni šta su to Đilas i Čović smuvali. Izvesno je samo da u vitrine KKCZ još ništa nije stiglo, ali ako CZBGDDIVA i osvoji nešto, to će biti samo njeno, ili će biti u vitrini FMP, kad za tri godine (najkasnije) opet promeni ime. I pored zavere ćutanja u KSS, ipak svi znamo da u registru APR postoje dva kluba - KKCZ i KKZCBGDDIVA, ranije ILR, FMP, Refleks, FMP... sa dva matična broja i sa dva računa u banci. Jedan je još blokiran.

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Ovo je ljudi zvanican dokument i moze se naci na sajtu APR-a uz podatke o stecaju KK Crvena Zvezda!!!

Saga o gospodstvu engleskom

pre 11 godina

@Vukmir
"...i uvek bila." Misliš na navijače? Nije građanin Gurović igrao u Divi, klubu iz predgrađa, a jeste gospodin građanskog porekla još od sedmog koljena.

Grobar Ni

pre 11 godina

Наставак...
Шампион није постао. На сцену су ступили Шајбер, Миљанић и остала тадашња фудбалска мафија, одузимају ФКП заслужену титулу, поништавају цело коло и кажњавају осумњичене клубове одузимањем по 6 бодова, али не за текуће, јер би опет ФКП за гол био бољи од свог ривала а тиме и првак, већ за следеће првенство, што је ван сваке памети и налаже, свима који су намештали (мада доказа за то, осим сумњи, није било), одигравање поништених утакмица кроз недељу дана. Поновљено коло одиграли су сви и тако фактички признали да су намешали, осим ФКП, који је остао доследан тврдњи да није намештао. И уместо да због признања да су намештали они буду пребачени у нижи ранг, остају само са казном за ново првенство, а ФКЦЗ се чак и награђује титулом, јер је у поновљеној утакмици једва победио ФК Сарајево са 2:1. И таквом се титулом данас диче комшије и још траже понављање поступка да би била враћена. Срамота. У следећем првенству ФКП је сакупио највише бодова и заслужио титулу, али је због неаргументоване казне од 6 бодова на табели био испод ФК Вардар коме је припала титула, иако је реално на фудбалским теренима освојио мање бодова од ФКП. На суду је доказана Шајберова и Миљанова фарса и титуле су враћене оном клубу коме су и биле отете. Но и поред тога, он је уопште претрпео штету. Две године није био у Европи, већ су га незаслужено тамо презентовали ФКЦЗ и Вардар. Срамота.

Dendza

pre 11 godina

(Grobar Ni, 23. decembar 2012 21:48)

Napisa ti lep sastav prepun spinovanja. Naravno,istina je potpuno suprotna tvom ostrascenom komentaru. Mito, korupcija i zlo u sportu su na kraju ipak pobedili i najvecem grobaru srpskog sporta su odlukama partijskog suda pridodate nezasluzene titule i zacementiran status drzavno-partijskog projekta pod vodjstvom SPS-a, tacnije Mirka Marjanovica i ostale partijske elite, sto je status kakvo JSD Partizan uziva do danasnjeg dana uz dodatak jos nekoliko elitistickih partija iz kojih bih izdvojio DS i G17-URS. U poslednjih 20 godina JSD Partizan ima uz sebe predsedniuka ili premijera drzave, neretko oboje, kao sto je sada slucaj (dvojac T.Nikolic- I.Dacic - bivsi predsednik KK Partizan). Cinjenica je da je pomenuto sportsko drustvo i njegovo anti sportsko delovanje tokom poslednjih 20 godina najveci razlog ubrzane propasti srpskog sporta u smislu nedostatka kvaliteta, korupcije i opste monopolizacije sporta u korist jednog jedinog kluba, jednog sportskog drustva. Amin.

czv for euroleague

pre 11 godina

Trener Zadra je dao korektnu izjavu... a postavka napada pri 0,8 sec. do kraja sa Partizanom me odusevila, mada sam navijao da Partizan dobije u onoj sok zavrsnici...

Grobar Ni

pre 11 godina

„....o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu....“
(sloba, 23. decembar 2012 19:03)

Тај звездаш, чак му син сада тренира у ФКЦЗ, Р. Михајловић не говори истину. Није бацио дрес. А што се тиче одузетих титула најсрпскијем тиму и Вардару ствари стоје овако. И те године, као и ових задњих 5, у штампи и у јавности брујале су приче о наводном намештању фудбалских утакмица. ФКП је и тада, као и сада, на табели био испред стуба српства, истина само за један гол, а не бод, па и више као сада. У задњем колу те такмичарске сезоне ФКП је требао да игра са ФК Жељезничар из Сарајева на ЈНА, а „најсрпскији тим“ са ФК Сарајево на Кошеву, клубом који је тада, према табели, био квалитетнији од свог градског ривала. Реално је онда било очекивати да ФКП победи, а да његов ривал, у најповољнијем случају по њега, одигра нерешено. Али, те прогнозе се нису свиделе најтрофејнијем клубу. Зато, је у акцију ступила УДБА и са звездашким лобијем кога су предводили корумпирани новинари, успела да убеди јавност да је ФКЦЗ фаворит, а да ФК Партизан то није и уколико победи онда је наместио исход. Победили су и једни и други истим резултатом 4:0 и ФКП се онда морао прогласити шампионом. Следи наставак.

STOJKO

pre 11 godina

Mismo manju količinu novčića i upaljača ubacili,mi nismo ulazili na teren...jadni ste.jadni...pertle su vam odvezane,tako uskačite,moćićemo da vas izvlačimo.

vladimir

pre 11 godina

covek lepog prezimena -nazor sa ironijom ili bez nje je rekao istinu -jer jesmo gospodski klub Bunimo se na sudijske odluke ne bijemo sudije ne otvaramo nogom sudijsku svlacionicu i ne stipkamo ih kad smo u krizi trpimo a konkurent nam uzme sve sto zeli a mi smo ovog leta uzeli stranca doduse ponudili smo mu 25 hiljada evra vise nego konkurent igramo sa navijacima ne bez njih-vrsac a setite se vas sa polomljerrnom ogradom sa ponekim ali vi ste bili kompletni Usput i kad -vrlo retko komentarisemo vase vesti grobari pricamo o temi a ne o vasoj vecnoj preokupacije zvezda ili fmp

Jakob

pre 11 godina

@Bob Rok
Oduvek sam pisao da KKCZBGDDIVA nije KKCZ i ti to upravo pokazuješ. Ali, rekao bih i ovo. Ugovor je nejasan jer nije jasno šta znači da KKFMP može da koristi "brend" KKCZ na pet godina...itd. Kojim je zakonom regulisano šta je to "brend". Ime, grb? Ne! Engleska reč brend (brand) ili marka (die Marke, na nemačkom) odnosi se uglavnom na fabričke proizvode i psihološki uticaj koju izazivaju u svesti kupca. Recimo auto "mercedes", reket "vilson", lopte "adidas"...
KKCZ jeste uslovno rečeno brend, marka, utisak koji izaziva poštovanje, ali ne može se to psihološko preneti na svest "kupca" ugovorom. Zato je krenula masovna psihološka indoktrinacija masa i zato svi veruju da je Ćokijev privatni klub stara KKCZ. Uvukli su u tu igru i Novaka i mnoge druge. A tek novinari? Tvrdim da nijedan naš sud ne bi priznao termin brend kojim bi se dalo pravo nekome da uzme ime i grb slavnog kluba. Da li su tamo gde su zaštićeni, ime i grb "odštićeni"? Čoviću niko nije mogao ništa da ustupa na korišćenje pet godina. Ovo je nonsens. Pa nije KKCZ stan ili njiva.

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Duhovit si, mislim na ovo moje "izučavanje pravne nauke". Odavno je to... ja sam te samo zamolio da mi kažeš na osnovu kog propisa i zakona je sve ovo urađeno, ti ode na "najk" patike. Najk nikome neće prodati licencu, jer je marka (brend) na glasu, ne bi smeo da rizikuje da patike pravi bilo ko. To je uradio "Levi Štraus" (Livajs...) iz San Franciska i propao. U Americxi nema više ovih farmerki, ima "licencnih" iz Novog Pazara. Drugo, licenca se kupuje za proizvod, fabrikat, ali će na proizvodu pisati da je to licenca! Drugo je to kad "Džilet" sagradi fabriku u Poljskoj i stavi svoju marku. Ne mogu se licenca i ime firme izjednačavati, prodajom licence prodaje se tehnologija za neki proizvod, ali ne prodaje se ime firme. A KKCZ nije još niko kupio, pa ni Čović, zato KKCZBGDDIVA nije KKCZ nego bivši FMP koji je sačuvao mesto u Abi a KKCZ nije. Ovaj Zvezdin grb liči Čokijevoj Divi kao kad bi neko na "jugo" stavio "RR" (drž'te me, poleteću). Za tri godine imaćeš ponovo KKCZ, ovo je drži bure vodu dok majstori odu.

Jakobinac

pre 11 godina

@Sloba
Napisao sam da King (Kralj, zato sam uzeo nik Jakobinac) piše napamet. Ime i grb CZ štiti SDCZ, a naravno da jedan klub ne može da osvaja titule i da one posle budu titule kluba koji se ne takmiči. Što se tiče dve titule Partizana u fudbalu, ti si skrenuo na pogrešan kolosek i umesto u Rumu voz te vozi u šumu. Ipak, dve reči: sud je titule dodelio Partizanu, koje je osvojio na terenu a koje su mu nepropisno oduzete za zelenim stolom. Šajber i društvo nisu imali prava da poništavaju utakmice, to je posao u prvom stepenu takmičarske komisije, ali sve se mora dokazati i dati pravo žalbe. Ništa od toga Šajber nije poištovao. Na delu je bila samovolja predsednika FSJ, verovatno je i tada radio čuveni lobi (dobro, znam dosta o tome, obezbeđivao je Miljanovu i širu podršku za reizbor). Ti pišeš kao laik, ne znaš da sumnja bez dokaza i poštovanja postupka nije dovoljna da se donese odluka. zato je sud poništio Šajberovu samovolju. Veliki moralista, Slavko Šajber pola godine posle ove lakrdije uhapšen je na divljem prelazu državne granice ka Austriji, švercovao je u luksuznoj tašni, boje trule višnje, dve kile dukata. Nije dobio drugi mandat. Danas bi ga ovaj abolirao.

King

pre 11 godina

@ Jakobinac

Posto vidim da si slabo izucio pravnu nauku, tesko je da mozes da objasnis sledece. Ako ja dobijem licencu od "Nike-a" da na patikama koje proizvodim stoji njihov graficki i slogovni zig, koja je marka tih patika? Odnosno, ako Crvena zvezda ustupi FMP-u slogovni i graficki zig, koji je to klub?

Don Quijote

pre 11 godina

Vidim da se potegla utakmica Partizan-Zeljeznicar Sarajevo, i sada , kao, mnogi nesto mudrolijaju ovde. Ja sam, za razliku od vecine grobara koji ovde nesto pametuju a da nemaju pojma o cemu se govori, bio na toj utakmici na stadionu JNA. Bio sam na Severu, koji je za tu priliku bio gotovo pun, i ono je bilo stvarno za neverovati. Smejao se ceo stadion, ne samo mi, smejao se i jug. To znaju i oni pravi, stariji grobari, pa se zato ni ne javljaju na ovu vest. Cute pokreveni usima, a javljaju se oni koji tada nisu ni "piskili po pesku". Nisu bili ni rodjeni.

igor

pre 11 godina

Nazore, moram da te ispravim...Zvezda je rec zenskog roda...kao i Diva...tako da ne mozes reci da je gospodski klub...
Sa druge strane,ako si mislio na FMP to je onda nesto drugo...mada ni tu nisu cista posla oko polova.
Velika je steta sto nikada nisi prisustvovao utakmici u kojoj je Diva domacin u Zelezniku...tamo je bas uvek pokazivala gospodske manire...

Deca smo ovog grada...

pre 11 godina

Za Zvezdu navija GOSPODA i to se vidi na svakoj utakmici. Za one druge, navijaju neke mawe swatke, fb kriminalci i papci koji vise postuju nekakav alkatraz i ostale olose nego svoj klub!

činjenično stanje

pre 11 godina

za zvezdu navija pretežno seoska populacija pogotovo u zapadnoj i centralnoj srbiji zato je zvezda narodni klub,dok za partizan uglavnom ljudi po gradovima i zato je elitni klub.e sada ko je tu gospodin ko ne to je individualna stvar.

BgHQ

pre 11 godina

Gospodski klub jeste sve dok se ne pojave tkz Delije i upropaste sve.Delije molim da jos dugo.dugo bojkotuju Zvezdine utakmice i ako je moguce da svoj bojkot prosire na sve utakmice SD Crvena Zvezda u svim takmicenjima.

Pogled u ogledalo

pre 11 godina

To je klub iz predgradja koji igra u gradu i mora da se ponasa "lepo" ne bi li ostavio utisak na sve. A to sto si imao neprijatnosti sa Partizanom je normalno, Veci klub, veci pritisak na obe strane.

Mile Jovic

pre 11 godina

Jedini covek koji se izdvaja u celokupnom sportu u svom ponasanju je Predsednik SD Partizan. I to treba da shvate svi normalni navijaci Partizana, grobari, ne grobari, zabranjeni, ne zabranjeni i svi mi koji volimo nas Partizan. Jedno je osvajanje titula i za to svaka cast ali je i ocigledno da njegovo ultra lose ponasanje ne pomaze da Partizan ima kompletno lepu sliku u zemlji pa i u regionu. Dule, puno si nam dao, ali isto toliko i prospes!

Navijač PARTIZANA iz Vukovara!

pre 11 godina

Jel u tu "gospodu" spada njihov posteni predsednik i oni sto bacaju kesice sa mokracom na parket i drmaju koseve???

Slauter

pre 11 godina

Je l' to isti onaj klub čiji navijači pune kese mokraćom, pljuju gostujućeg trenera, drmaju koš..čija uprava skače iz partera u teren čim joj se ne sviđa rezultat, pa sudije poklone nekoliko lopti?

Je l' to prepoznao trener kluba na čijem su domaćem terenu nemogući uslovi za igru?

Izgleda ovako, nisam siguran da vidim dobro.

todor

pre 11 godina

Pa normalno, u Zadru se pevalo Ubij Srbina, zakolji, za dom spremni..
i po prirodi stvari navijaci kluba iz predgradja inace poznatiji po tome sto svakog cetvrtka navijaju za drugi klub, albanski, hrvatski, nemacki (samo ako igra protiv Partizana) su oberucke prihvatili svoju bracu i docekali ih prijateljski.. mogli su i zajedno da zapevaju neku od gorepomenutih pesama.

Zdravko

pre 11 godina

Gospodski nego kako dolikuje prvom Srpskom klubu.Nije ovo Duško Vujošević da mu sve i svašta smetaa pogotovu kad mu naiđe kriza rezultata.Probao da bude seliktor Crne Gore pa najuren ,probao da bude na čelu CSK pa najuren, bio u Crvenoj Zvezdi pa najuren.Čovek nema vasapitanje.

institucija

pre 11 godina

Gospodo koja pljujete Delije: Kada bi vi napravili onakvu atmosferu na kosarkaskim utakmicama, kao u Evrokupu?

Niko nikoga ne pljuje i ako to radi,gresi!E,sada za ovo drugo u pravu si,mi NIKADA nismo napravili takvu atmosferu u evro-kupu,jer mi ta takmicenja ne igramo!A za ligu najboljih mozemo da pricamo ako ikada dodjete do iste!

Jokan

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.

Djole

pre 11 godina

Gledam ove komentare, i jos jednom shvatam koliko smo glup narod.a grobari ima da pricaju narednih milion godina kako je zvezda ustvari fmp, bruka je to sto se svih ovih godina pomagalo partizanu a zvezda se zamalo ugasila a sad vam je zao sto se konacno malo pomoglo zvezdi.opet kazem iz dana u dan pokazujemo koliko smo jadan narod..

011

pre 11 godina

Nista novo, tako je bilo i bice uvek, a i sta drugo da se kaze za sve one kojima je "ustipak" paradigma za sve, covek koji svojim ponasanjem i samom pojavom bruka i klub i ovu zemlju gde god se pojavi!

A i ne moze se biti gospodin bez rominga i sa malim..........budzetom! :-)

istinska pedagogija

pre 11 godina

Bravo majstore i ljudino !
Ovo je na veoma suptilna,diskretna i elegantna poruka kako navijaci moje Zvezde u stvari treba uvek da se ponasaju i cega da se rese (ruzno skandiranje u pojedinim momentima i koriscenje lasera).Pravi hriscanski i pedagoski pristup.
Bravo !

NiksX

pre 11 godina

ahaha pa naravno da nisu pravili probleme kad ste njihovi... (slavisa, 23. decembar 2012 09:04)

Pa da isti ste...sto bi nas narod rekao: Ista su to ... (Vladimir, 23. decembar 2012 09:04)

Vokri je vas...Isti ste Vokrijevci.

ma i vi ste prava gospoda.

pre 11 godina

Bitno da vasa Zadarska gospoda vasi navijaci celu utakmicu skandiraju Srbe na vrbe, ubij Srbina, razne Srbomrzacke pesme i poklike, doso je i taj dan umro je Partizan i tako celu utakmicu a navijaci u blizini klupa celu utakmicu vredjaju, prete i gadjaju nase igrace pa oni ne beze u tunel kao neki. Pitam se zasto su oni dosli na utakmicu uopste kad nemaju ni jednu pesmu o svom klubu nego samo pevaju protiv Srbije i Partizana a hala puna samo kada Partizan dodje.

Lobotomija

pre 11 godina

Delije ocigledno ne razumeju ironiju u recima ovog kvazi trenera... Al nema veze, bitno je da se odmah napada i vredja Partizan i Vujosevic, to je jedino sto vas zanima... Kad se Srbi sloze tad ce biti smak sveta, znaci nikad. A ovu individuu iz Zadra i njegove nebuloze nije vredno komentarisati, oni sami o sebi govore tako sto nas uvek "gospodski" docekaju u Zadru.

SrboCrnogorac

pre 11 godina

Ovaj mora da je na nekim drogama. Navijaci CZ su pola tekme skandirali j**i u...

Sramota stvarno.

Stop nasilju i nacionalizmu na sportskim dogadjajima!

Peace!

Stjepan S.

pre 11 godina

Zvezda Beograd je gospodski klub, nama iz Zeleznika su dali sve te navijace i publiku gratis, sve ono sto nam je falilo ove godine, oni su nam poklonili.
To je smekerski gest kome je sklona samo najgalantnija gospoda.
Sto se tice Delija, jedino mi nije jasan njihov bojkot jer su vrlo vatreno podrzavali Crvenu zvezdu na pocetku Jadranske lige, isli na Fajnl for a posle kad nije bil orezultata vise ih nije bilo, cista razmazenost i takvi nam ne trebaju dok igra Crvena zvezda Beograd.

Saga o gospodstvu engleskom

pre 11 godina

@Vukmir
"...i uvek bila." Misliš na navijače? Nije građanin Gurović igrao u Divi, klubu iz predgrađa, a jeste gospodin građanskog porekla još od sedmog koljena.

Krang

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!

"Croatia something simply beautiful"

pre 11 godina

Ajmo ljudi da se počnemo poštovati koliko god to možemo. Evo ja navijam za Cibonu od kada znam za sebe ali cijenim ovo što Zvezda radi ove godine. Ima vrhunsku ekipu koja ima naveće šanse da osvoji ABA ligu. Osobno obožavam utakmice naših klubova sa Zvezdom i Partizanom. Ne zbog toga što su to srpski klubovi pa uživam kada naši pobijede nego zato što je u tim utakmica najveća razina kvalitete što košarka nudi na ovim prostorima. I također atmosfera je na razini velikih košarkaških liga poput grčke, španjolske a ponekad sve to izgleda kao i NBA sa uzbudljivim završnicama kao što je bilo 2010 kada je Kecman pogodio onu tricu za naslov ili ovo neki dan protiv Zadra. Ja osovno ne podržavam nikakve nacionalističke ispade i smatram da bi se to trebalo iskorijeniti u narednih 10 godina jer sam uvjeren kada bi se to iskorijenilo da bi bez veći problema mogli napuniti Beogradsku arenu ili Zagrebačku arenu 70 % u tim košarkaškim derbijima budući da bi 50 % publike sačinjavale obitelji sa djecom kao što je to u Americi a preostalih 50 % ovi vatreni navijači. Baš zato pozdravljam izjave Nazora koji nemojte zaboraviti dolazi iz Zadra gdje će mu mnogi zamjeriti za ovu izjavu ali on ju je ipak izrekao i to je za pohvalu. ABA liga je kvalitetan projekt i još kada bi se podiglo na višu razinu da se dovuku sponozori u klubove i da se popravi infrastruktura bila bi još kvalitetnija liga. Pozdrav svim dobronamjernim ljudiima i ljubiteljima košarke

Vandal iz Banata

pre 11 godina

Gospon Nazor iz Zadra zaista je oduševljen gospodskim srbskim klubom. Čovek nije odavde i nije čuo za Železnik i Divu, pesnik k'o pesnik, zanemaruje detalje. A da je došao ranije u Beograd, mogao je da upozna i velikog gospodina Lukića, sa crveno-belim šalom uz smoking. Šta bi tek tada imao da kaže?

brat komsija

pre 11 godina

Ne kaže se džaba "ne vjeruj Latinu ni kad ti darove donosi"!

Iskoristiće svaku priliku da nas zavade, a zna se da bi nas i iz Zemuna na traktorima poslali niz cestu!

Trebaju svi srpski klubovi napustiti ovu smešnu ligu i igrati je sa braćom Grcima.
(Jokan, 23. decembar 2012 10:03)

------------------------------------


jesu to ona ista braca grci koji savjetuju stranim turistima da ne prolaze kroz srbiju zbog divljaka i korumpiranih policajaca?
ali neka, kroz ovih par godina treznjenja od pijane rasprodaje obiteljskog blaga, otrijeznit ce se oba naroda i zazaliti jedni za drugima kad vide koliko se po njima pisaju "prirodni" saveznici i koliko boli neka stvar Njemacku i Rusiju za nas.

Svim ljudima dobre volje tamo na istoku, ugodni blagdani.

Don Quijote

pre 11 godina

Kada sam ja bio mali, Zadar je bio veliki. Zbog toga se, kada se pomene Zadar, sa setom prisecam detinjstva, hladnih zimskih veceri uz prenose kosarkaske lige. Zato, ne mogu da mrzim Zadar.
Jedno veliko ime jugoslovenske kosarke bio je gost u Pioniru. U sportskom ambijentu (koliko sam ja video) Zadar je porazen, a njegov trener koji je ocigledno dostojan kluba na cijoj klupi sedi, posle utakmice dao je vise nego korektnu i sportsku izjavu. I opet se javljaju neki mudraci koji traze dlaku u jajetu i ni ova i ovakva izjava ne valja!?
Za razliku od utakmice koju smo imali prilike da vidimo u predhodnom kolu u Zadru, gde su i Zadar i Partizan igrali u velikom grcu, igracima su lopte ispadale ili su se saplitali o njih, i jedni i drugi znali su da mogu da pobede i isli su na pobedu. Zato je utakmica bila bila vrlo tvrda i ruzna. Sinoc je Zadar dosao u Beograd da odigra utakmicu u kojoj nije imao sta da izgubi. Ta opustenost se videla kod njihovih igraca i pruzili su mnogo bolju partiju nego protiv Partizana. Zvezda, iako nije blistala, rutinski je dobila ovu utakmicu, jer je jednostavno ova Zvezda bolja od ovog Zadra. Njihov trener nije trazio nikakav izgovor za poraz, dao je vrlo korektnu izjavu i ja mu na tome cestitam od srca.
Svim ljudima dobre volje koji zive zapadno od Srbije srecni praznici.

Mik

pre 11 godina

Da, Zvezda je gospodski klub kad na utakmicu dolaze samo sportski sladokusci, neorganizovani navijači. Vidim da su se neki grobari malo kosnuli i to je baš lepo. Bilo bi lepo na svim terenima kad bi raznorazní "stubovi srbstva" prestali da nas brane!

jaksa simicevic

pre 11 godina

ovakve izjave g-dina Nazora...su blagotvorne za razvoj sporta u celom regionu....pa cak i ako ne misli tako. Mora ih biti vise sa svih strana....jer jedino tako mozemo doci do sportske atmosfere na utakmicama...a ne do necega sto nema veze sa sportom. Evo i moj mali doprinos..."Zadar je sjajan kosarkaski klub, od velikog znacaja za razvoj kosarke na ovim prostorima".

goblin

pre 11 godina

ovde nije prenesena cela izjava, inace, nije u pitanju ironija. u poredjenju sa partizanovim navijacima nasi su bili gospoda i to je cinjenica

ako hocemo iskreno

pre 11 godina

Uskakanje prvog reda partera na teren sigurno nije gospodski (tribine su drugo, drugo je parter), pljuvanje protivnickog trenera, ljuljanje koseva i ostale sitnice sigurno nije gospodski. Jos nesto, sinoc je u teren upalo znatno vise stvari nego u prvo, kolu protiv Partizana, pa niste napustali teren. Zvezda je veliki klub, i kao i sve sto vredi makar malo u Srbiji, nadje se na meti raznih lesinara, koji plate jednom malom broju ljudi koji vodi tribinu, i gledaju da se ogrebu, o Zvezdu, drzavu navijace, ma sve. A onda kad odu, i ostane provalija, ide odmah drzavo pomozi, Zvezda se namerno urusava, CIA, BIA, Tole i slicno.

Milutin

pre 11 godina

Da, hvala lepo, istina je da imamo I problema ali Zadar je jedan od klubova koji to svakako moze slobodno da kaze. "Atmosfera" iz Zadra u poslednjih 25 godina je I dalje neprevazidjena po mnogo cemu kada gostuje Zvezda.

sloba

pre 11 godina

Jakobinac, 23. decembar 2012 18:20
umesto toga zapitaj se kako su partizanu priznate dve titule u fudbalu koje on nije osvojio na terenu.1986 je poništeno celo kolo zbog neviđenog nameštanja.partizan je najočiglednije namestio jer je tri gola protiv željezničara dao od 90 do ne znam kog minuta.o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu.uostalom šta ima redovni sud da se meša u sport.tu su bili uefa i fifa.što se mene tiče zvezda ima 26,a partizan 22 a ne 24 titule.treba neko da pokrene to pitanje i vrati stvari na pravo mesto!

Milan

pre 11 godina

Do juce taj isti klub, kao i svi srpski klubovi docekani su u hrvatskoj najpogrdnijim imenima. Tipa cigani, cetnici, Srbe na vrbe. A sad gospodski ha ha.Vidim brzo cemo u EU jer je zvezda srpski klub pa na kontu tog gospodstva, vreme je.

Miroslav

pre 11 godina

Velika je razlika izmedju Zvezdine i Partizanove publike,verovatno to vuce vec istorijske korene.Treba reci da je Zvezdina publika ipak s pocetka njenog osnivanja vise orijentisala gradski,studentski soj,dok je Partizan vise naginjao kao armijskoj,narodnoj klici,otuda se javljaju te razlike i danas.Naravno,treba izuzeti svaki vid huliganstva i sagledati prave navijace.

Grobar Ni

pre 11 godina

Наставак...
Шампион није постао. На сцену су ступили Шајбер, Миљанић и остала тадашња фудбалска мафија, одузимају ФКП заслужену титулу, поништавају цело коло и кажњавају осумњичене клубове одузимањем по 6 бодова, али не за текуће, јер би опет ФКП за гол био бољи од свог ривала а тиме и првак, већ за следеће првенство, што је ван сваке памети и налаже, свима који су намештали (мада доказа за то, осим сумњи, није било), одигравање поништених утакмица кроз недељу дана. Поновљено коло одиграли су сви и тако фактички признали да су намешали, осим ФКП, који је остао доследан тврдњи да није намештао. И уместо да због признања да су намештали они буду пребачени у нижи ранг, остају само са казном за ново првенство, а ФКЦЗ се чак и награђује титулом, јер је у поновљеној утакмици једва победио ФК Сарајево са 2:1. И таквом се титулом данас диче комшије и још траже понављање поступка да би била враћена. Срамота. У следећем првенству ФКП је сакупио највише бодова и заслужио титулу, али је због неаргументоване казне од 6 бодова на табели био испод ФК Вардар коме је припала титула, иако је реално на фудбалским теренима освојио мање бодова од ФКП. На суду је доказана Шајберова и Миљанова фарса и титуле су враћене оном клубу коме су и биле отете. Но и поред тога, он је уопште претрпео штету. Две године није био у Европи, већ су га незаслужено тамо презентовали ФКЦЗ и Вардар. Срамота.

delija

pre 11 godina

1000 evra laseri
1000 evra upaljaci
600 evra tehnicka vukoicica

toliko ide na kazne, ako se ovako nastavi u ulebu ce nas jos vise kaznjavati

Nemanja

pre 11 godina

Nema ova izjava nijednu istinitu rec. Sve sto je doticni gospodin (ili "gospodin") izgovorio je ironija (ako ne znate sta to znaci to je vas problem)
Da doticni imalo postuje svoje protivnike, ne bi na 5 sekundi do kraja, dok njegov tim gubi 8 razlike, trazio time-out.
Vukoicic je, za Vas "gospodine" iz Zadra, veliki trener, gospodin i njegov nivo inteligencije Vi ne mozete ni da pojmite. Zelim Vam da na svakoj utakmici 5 sekundi pre kraja trazite time-out dok Vas tim gubi 8 razlike

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Ovo je ljudi zvanican dokument i moze se naci na sajtu APR-a uz podatke o stecaju KK Crvena Zvezda!!!

kokan

pre 11 godina

e Nazore ne se.. ja sam smrtni ciganin al ono sinoc je bilo sramota,na 13+ Kastrofil sutira bacanja i debil sa laserom ga ometa,a ovaj i baz ometanja ne moze vola da pogodi,onda sudije zakuvaju mirnu utakmicu lete upaljaci,ameri po obicaju beze u tunel ne naviknuti na balkanski mentalitet.A paklena atmosvera je kad se necuje pistaljka u protivnickom napadu,a ne staromodno spominjanje ustasa i siptara.

xxx

pre 11 godina

...zvezdas sam ali preteruje covek, u svako slucaju svaka mu cast na izjavi...ona skandiranja navijaca sigurno nas ne cine gospodskom publikom, da ne spominjem lasere...

@ djole

pre 11 godina

Rece Djole koliko smo mi glup narod. A onda rece zvezda se zamalo ugasila... Alal ti vera, pa jesmo brate glup narod. Zvezda se zamalo ugasila ? Procitaj molim opet sta si napisao.

czv for euroleague

pre 11 godina

Trener Zadra je dao korektnu izjavu... a postavka napada pri 0,8 sec. do kraja sa Partizanom me odusevila, mada sam navijao da Partizan dobije u onoj sok zavrsnici...

slobinator

pre 11 godina

nismo.mi smo omladinski i radnički klub za koji navija 3-4 miliona ljudi.volimo svoju zemlju ,uživamo u vinu,pesmi i lepim ženama...

Dendza

pre 11 godina

(Grobar Ni, 23. decembar 2012 21:48)

Napisa ti lep sastav prepun spinovanja. Naravno,istina je potpuno suprotna tvom ostrascenom komentaru. Mito, korupcija i zlo u sportu su na kraju ipak pobedili i najvecem grobaru srpskog sporta su odlukama partijskog suda pridodate nezasluzene titule i zacementiran status drzavno-partijskog projekta pod vodjstvom SPS-a, tacnije Mirka Marjanovica i ostale partijske elite, sto je status kakvo JSD Partizan uziva do danasnjeg dana uz dodatak jos nekoliko elitistickih partija iz kojih bih izdvojio DS i G17-URS. U poslednjih 20 godina JSD Partizan ima uz sebe predsedniuka ili premijera drzave, neretko oboje, kao sto je sada slucaj (dvojac T.Nikolic- I.Dacic - bivsi predsednik KK Partizan). Cinjenica je da je pomenuto sportsko drustvo i njegovo anti sportsko delovanje tokom poslednjih 20 godina najveci razlog ubrzane propasti srpskog sporta u smislu nedostatka kvaliteta, korupcije i opste monopolizacije sporta u korist jednog jedinog kluba, jednog sportskog drustva. Amin.

King

pre 11 godina

Ne znam da li grobari kapiraju, ali svaki trofej koji Crvena Zvezda Beograd osvoji, ne ide u vitrine FMP-a, vec u vitrine Crvene zvezde! Shvatite to. Tako je to to pravno regulisano. A ako ne verujete, pitajte vaseg novinara Tegeltiju. Dakle, FMP je sada u funkciji Zvezde i bori se za njene vitrine i riznicu, pa sadvi procenite da li je to Zvezda ili FMP.

Takodje postoji jedan problem oko imena i grba kluba. Svakome je jasno da nijedno pravno lice ne sme da koristi ime "Crvena zvezda", niti da upotrebljava njen grb zbog prava na zig, intelektualnih gradjanskih prava. To je krivicno delo i Crvena zvezda moze odmah da ih tuzi. Ovde se, dakle, radi o tome da je KK Crvena Zvezda to dozvolila i preuzela drugo ruho tj. FMP.

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Sinoc u Areni oni pjevaju "Ruza Hrvatska", Vokri izjavljuje da ga podrzavaju iz Partizana, ovaj daje ironicne izjave....a mi se prepucavamo sa "czvfmpbgddiva" i "kk mali budzet za koji navijaju dervisi". Jadni da jadniji me mozemo biti!
(Krang, 23. decembar 2012 11:49)

Jedan jedini, razuman i racionalan komentar...
Ali mi Srbi volimo da se medjusobno koskamo...i to nam Hrvat zakuva...
Ne treba nama neprijatelj, dovoljna je samo rec!?

King

pre 11 godina

@ Jakobinac

Posto vidim da si slabo izucio pravnu nauku, tesko je da mozes da objasnis sledece. Ako ja dobijem licencu od "Nike-a" da na patikama koje proizvodim stoji njihov graficki i slogovni zig, koja je marka tih patika? Odnosno, ako Crvena zvezda ustupi FMP-u slogovni i graficki zig, koji je to klub?

bob

pre 11 godina

mislim da je covek bio ironican. maskimalno... metodom , ko razume shvatice...
navijam za zvezdu, i malo je falilo da dodjem u pionir, ali sam, srecom, odustao... bilo bi me blam.. leti sve i svasta, olosh iz prvih redova, urlaju, gestikuliraju kao na stajgi, laseri, odvratni komentari i pesme..
ljudi su zaboravili sta je sport... ti i takvi ljudi ne vole kosarku, a kosarka je divan sport... sve smo zaboravili...

Jakobinac

pre 11 godina

@Sloba
Napisao sam da King (Kralj, zato sam uzeo nik Jakobinac) piše napamet. Ime i grb CZ štiti SDCZ, a naravno da jedan klub ne može da osvaja titule i da one posle budu titule kluba koji se ne takmiči. Što se tiče dve titule Partizana u fudbalu, ti si skrenuo na pogrešan kolosek i umesto u Rumu voz te vozi u šumu. Ipak, dve reči: sud je titule dodelio Partizanu, koje je osvojio na terenu a koje su mu nepropisno oduzete za zelenim stolom. Šajber i društvo nisu imali prava da poništavaju utakmice, to je posao u prvom stepenu takmičarske komisije, ali sve se mora dokazati i dati pravo žalbe. Ništa od toga Šajber nije poištovao. Na delu je bila samovolja predsednika FSJ, verovatno je i tada radio čuveni lobi (dobro, znam dosta o tome, obezbeđivao je Miljanovu i širu podršku za reizbor). Ti pišeš kao laik, ne znaš da sumnja bez dokaza i poštovanja postupka nije dovoljna da se donese odluka. zato je sud poništio Šajberovu samovolju. Veliki moralista, Slavko Šajber pola godine posle ove lakrdije uhapšen je na divljem prelazu državne granice ka Austriji, švercovao je u luksuznoj tašni, boje trule višnje, dve kile dukata. Nije dobio drugi mandat. Danas bi ga ovaj abolirao.

Grobar Ni

pre 11 godina

„....o tome meču je pričao i fudbaler željezničara radomir mihajlović koji je na toj utakmici demonstrativno bacio dres svoga tima.sledeće godine vardar pošteno uzeo titulu,a zeka i bjeka naknadno tu titulu "kupili"na redovnom sudu....“
(sloba, 23. decembar 2012 19:03)

Тај звездаш, чак му син сада тренира у ФКЦЗ, Р. Михајловић не говори истину. Није бацио дрес. А што се тиче одузетих титула најсрпскијем тиму и Вардару ствари стоје овако. И те године, као и ових задњих 5, у штампи и у јавности брујале су приче о наводном намештању фудбалских утакмица. ФКП је и тада, као и сада, на табели био испред стуба српства, истина само за један гол, а не бод, па и више као сада. У задњем колу те такмичарске сезоне ФКП је требао да игра са ФК Жељезничар из Сарајева на ЈНА, а „најсрпскији тим“ са ФК Сарајево на Кошеву, клубом који је тада, према табели, био квалитетнији од свог градског ривала. Реално је онда било очекивати да ФКП победи, а да његов ривал, у најповољнијем случају по њега, одигра нерешено. Али, те прогнозе се нису свиделе најтрофејнијем клубу. Зато, је у акцију ступила УДБА и са звездашким лобијем кога су предводили корумпирани новинари, успела да убеди јавност да је ФКЦЗ фаворит, а да ФК Партизан то није и уколико победи онда је наместио исход. Победили су и једни и други истим резултатом 4:0 и ФКП се онда морао прогласити шампионом. Следи наставак.

vladimir

pre 11 godina

covek lepog prezimena -nazor sa ironijom ili bez nje je rekao istinu -jer jesmo gospodski klub Bunimo se na sudijske odluke ne bijemo sudije ne otvaramo nogom sudijsku svlacionicu i ne stipkamo ih kad smo u krizi trpimo a konkurent nam uzme sve sto zeli a mi smo ovog leta uzeli stranca doduse ponudili smo mu 25 hiljada evra vise nego konkurent igramo sa navijacima ne bez njih-vrsac a setite se vas sa polomljerrnom ogradom sa ponekim ali vi ste bili kompletni Usput i kad -vrlo retko komentarisemo vase vesti grobari pricamo o temi a ne o vasoj vecnoj preokupacije zvezda ili fmp

STOJKO

pre 11 godina

Mismo manju količinu novčića i upaljača ubacili,mi nismo ulazili na teren...jadni ste.jadni...pertle su vam odvezane,tako uskačite,moćićemo da vas izvlačimo.

joca

pre 11 godina

pa naravno, kad delije bojkotuju aba ligu.
bilo bi lepo da sve organizovane navijačke grupe počnu da bojkotuju sva takmičenja, pa da uživamo u sportu i navijanju, a u aba ligi sve češće vidimo da je NAVIJANJE MOGUĆE i bez profesionalnih navijača.

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Da li bi mogao da objasniš taj propis kako to trofeji jednog kluba idu u vitrinu u i istoriju kluba koji ne igra? Možda su oni tako nešto izmajmunisali, u svom ugovoru, ali to je pravno nemoguće. King (Kralj) piše bez iakvog pravnog znanja iz obligacionog i sportskog prava! Bilo bi dovoljno svakom učenom novinaru da uzme taj ugovor i vidi koliko je sati. A onda pravo kod Đilasa i Ćokija, a i u SDCZ, sa korpom pitanja. Niko neće od novinara pošteno da zagrize, pogleda zakone i propise i objasni šta su to Đilas i Čović smuvali. Izvesno je samo da u vitrine KKCZ još ništa nije stiglo, ali ako CZBGDDIVA i osvoji nešto, to će biti samo njeno, ili će biti u vitrini FMP, kad za tri godine (najkasnije) opet promeni ime. I pored zavere ćutanja u KSS, ipak svi znamo da u registru APR postoje dva kluba - KKCZ i KKZCBGDDIVA, ranije ILR, FMP, Refleks, FMP... sa dva matična broja i sa dva računa u banci. Jedan je još blokiran.

Jakobinac

pre 11 godina

@King
Duhovit si, mislim na ovo moje "izučavanje pravne nauke". Odavno je to... ja sam te samo zamolio da mi kažeš na osnovu kog propisa i zakona je sve ovo urađeno, ti ode na "najk" patike. Najk nikome neće prodati licencu, jer je marka (brend) na glasu, ne bi smeo da rizikuje da patike pravi bilo ko. To je uradio "Levi Štraus" (Livajs...) iz San Franciska i propao. U Americxi nema više ovih farmerki, ima "licencnih" iz Novog Pazara. Drugo, licenca se kupuje za proizvod, fabrikat, ali će na proizvodu pisati da je to licenca! Drugo je to kad "Džilet" sagradi fabriku u Poljskoj i stavi svoju marku. Ne mogu se licenca i ime firme izjednačavati, prodajom licence prodaje se tehnologija za neki proizvod, ali ne prodaje se ime firme. A KKCZ nije još niko kupio, pa ni Čović, zato KKCZBGDDIVA nije KKCZ nego bivši FMP koji je sačuvao mesto u Abi a KKCZ nije. Ovaj Zvezdin grb liči Čokijevoj Divi kao kad bi neko na "jugo" stavio "RR" (drž'te me, poleteću). Za tri godine imaćeš ponovo KKCZ, ovo je drži bure vodu dok majstori odu.

Don Quijote

pre 11 godina

Vidim da se potegla utakmica Partizan-Zeljeznicar Sarajevo, i sada , kao, mnogi nesto mudrolijaju ovde. Ja sam, za razliku od vecine grobara koji ovde nesto pametuju a da nemaju pojma o cemu se govori, bio na toj utakmici na stadionu JNA. Bio sam na Severu, koji je za tu priliku bio gotovo pun, i ono je bilo stvarno za neverovati. Smejao se ceo stadion, ne samo mi, smejao se i jug. To znaju i oni pravi, stariji grobari, pa se zato ni ne javljaju na ovu vest. Cute pokreveni usima, a javljaju se oni koji tada nisu ni "piskili po pesku". Nisu bili ni rodjeni.

Jakob

pre 11 godina

@Bob Rok
Oduvek sam pisao da KKCZBGDDIVA nije KKCZ i ti to upravo pokazuješ. Ali, rekao bih i ovo. Ugovor je nejasan jer nije jasno šta znači da KKFMP može da koristi "brend" KKCZ na pet godina...itd. Kojim je zakonom regulisano šta je to "brend". Ime, grb? Ne! Engleska reč brend (brand) ili marka (die Marke, na nemačkom) odnosi se uglavnom na fabričke proizvode i psihološki uticaj koju izazivaju u svesti kupca. Recimo auto "mercedes", reket "vilson", lopte "adidas"...
KKCZ jeste uslovno rečeno brend, marka, utisak koji izaziva poštovanje, ali ne može se to psihološko preneti na svest "kupca" ugovorom. Zato je krenula masovna psihološka indoktrinacija masa i zato svi veruju da je Ćokijev privatni klub stara KKCZ. Uvukli su u tu igru i Novaka i mnoge druge. A tek novinari? Tvrdim da nijedan naš sud ne bi priznao termin brend kojim bi se dalo pravo nekome da uzme ime i grb slavnog kluba. Da li su tamo gde su zaštićeni, ime i grb "odštićeni"? Čoviću niko nije mogao ništa da ustupa na korišćenje pet godina. Ovo je nonsens. Pa nije KKCZ stan ili njiva.

kurta murta

pre 11 godina

kao ganjanin, kad god neko spolja priča nešto loše o grobarima, imam osećaj da priča i o nama. Atmosfera na tekmama u Dalmaciji protiv naših klubova je mahom ispod svake civiliziacijske granice. Slavi se klanje i proterivanje Srba, na kraju oni su nas nekada davno i imenovali u Cigane.
Šta mislim o grobarima, ja im kažem u lice, a gosti bi trebalo da se ponašaju u skladu sa svojim statusom.
Koliko me je prošle godine bila sramota zbog zadnje tekme - pljuvanja, trešenja koša, pogadjanja Pešiću u glavu, toliko se radujem što ćemo ih odvaliti ove, onak kako treba - na terenu.