Petak, 21.12.2012.

00:19

Srbi: Platforma štiti naše interese

Srbi sa Kosova i Metohije pružili su principijelnu podršku predsedniku i Vladi i ocenili da platforma štiti njihove interese, prava i dostojanstvo.

Izvor: B92

Srbi: Platforma štiti naše interese IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Andjelija V.

pre 11 godina

Platforma je dokument bez potpisa i pecata. To je dokument, plan u kojem su napisani zahtevi i principi koje Srbija trazi.

GANGNAM STYLE

pre 11 godina

Ja ne znam sta onda nije jasno Premijeru Dacicu, kaa su se Srbi sa Kosova slozili sa Platformom.. Valjda je bilo najvaznije da s oni sloze jer je Platforma, zapravo, i napravljena zbog njih..

Milence

pre 11 godina

Platforma je odličan osnov za održivo rešenje kosovskog problema. Nadam se da će to shvatiti i oni koji je odbijaju a nisu je ni pročitali.

Daniel L.

pre 11 godina

Potrebno je jedinstvo u narodu jer razdor ne vodi nicemu, treba videti sta je najmanje lose po Srbiju i tako se ponasati jer dobrog resenja u ovim trenucima nema!

ZJ 51

pre 11 godina

Kladim se,da je ovakvu "Platformu" napisao DS,bio bi najostrije optuzen za veleizdaju,od Kosovskih Srba,a pogotovu od ovih sada nazadnjaka!

Alba

pre 11 godina

Ziveo USA (United States of Albanians)...salim se Serbijo, don't worry...ajde zaboravite platforme i radite na vasu buduqnost... probudite se jednom, budite realni: Kosovo je nezavisna drzava, za albance i srbe koje hocu da zive tamo. Priznanje Srbije nije u opste potrebno!

Istina

pre 11 godina

Prve reci buduceg dogovora bice Srbija priznaje obostrano dogovorenu nezavisnost i suverenost Republike Kosovo... uz maksimalnu autonomiju za Srbe. Ovo je trajno i jedino moguce resenje o kom prica Dacic,a ako nece ova vlada, potpisace ga neka druga, i to vrlo skoro.

Mislim

pre 11 godina

@Berisha,zaboravljas da nama vasa propaganda samo smeh izaziva.
Pec je srpski grad oduvek bio zato se i zove Pec i zato vi nemate naziv za njega,nego ste izvrsili abriviaciju iz Pec u "Peje".Albanci su etnicki cistili Kosovo prvo za vreme Turaka,pa 1915-1918,1941-1945 i 1999-na ovamo.Da su Srbi etnicki cistili Kosovo onda ne da ne biste bili vecina tokom SFRJ,nego vas uopste ne bi ni bilo.
ZAto zaboravi na propagandu tvoju i shvati da je Kosovo uvek bilo i bice srpsko i da nijedan okupator nije zauvek vladao...

prof. marijan

pre 11 godina

Umesto da je Srbija bila pametna i pobrinula se da od 60.-tih pa na ovamo napravi večinsko stanovništvo u pokrajini kako bi zaštitila svoju kultrnu i istorijsku baštinu te kako nebi dala povoda za odcepljenje na osnovu nacionalne većine, ona je pustila da pokrajina živi svoj život. već je u Titovoj jugoslaviji postojao isti problem, bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti ono što se desilo: odcepljenje. ja ko vojvođanin, koji nisam zagovornki zvaničnog Beograda iskazujem sućut - ne državi kao takvoj - već srpskom narodu koji je izgubio jednu svoju povijesnu pokrajinu, s drug strane pak kritikujem i korim taj isti nadrod što nije stao na noge u pravo vreme te je izrek "Kasno stiže Marko na Kosovo" sasvom na svom mestu.

Sait Berisha

pre 11 godina

@Mislim, 21 decembar 2012 22:12
„Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!“

Zaboravljas da je Pec bio prvi, najradikalnije etnicki ociscen grad na Kosovu, od apsolutno vecinskog stanovnistva, pocev od 24.marta 1999. pa sve do poslednjeg zlocina, 13 juna, ubistva citave porodice mesara Balja, dece od 5 do 12 godina, zajedno sa silovanom majkom Vjollcom (28). Zbog neverovatno temeljito unistenog i opljackanog grada i ogromnog broja ubijenih mestana, preko 670 njih, stanovnistvo koje je ostalo, samovoljno iz straha od osvete, napustilo je grad pre ulaska NATO trupa. Po dokumentu direktora SDK Dragi Stanojevica, na dan 14. juna u "gradu je bilo svega 5% stanovnistva, i jedino zainteresovani bili su plackasi koji su sleperima odvozili opljackanu robu van Kosova".
Retki su svetli likovi, poput bivseg direktora DOZ-a prof. Srete Santrica, koji su ostali dosledni principu "Cojstva i junastva", i nisu okaljali svoje ruke ili oscrnili svoj obraz.Takvima jedno ogromno Hvala!
Zato je zaista smesno da neki samoizabrani predsednik Opstine Pec, predstavlja ovaj grad iz sela Gorazdevac!

Milivoje

pre 11 godina

Prvo da lecimo "belu kugu" a tek onda da pricamo o nove teritorije i povratak 240000 na Kosovu. Ajde da budemo iskreni i ne bavimo se vise hipokrizijom!!

Raša

pre 11 godina

Ukoliko su Srbi koji žive na Kosovu zadovoljni, ne vidim ni jedan razlog da se kojekakvi političari i pretstavnici partija protive Platformi. Oni to rade zarad svoj ličnih interesa pa pre nego šta išta kažu protiv, neka se prvo presele na Kosovo da tamo žive! Lako je kao do sada preko tuđih leđa voditi politiku.

SrbIn

pre 11 godina

Kladim se da je 90% kriticara ovog plana iz Beograda...sto i ne cudi jer bi ste se vi u Beogradu zbog svoje megalomanije i monopoloa odrekli i Sumadije i Vojvodine i Toplice i Raske ...samo da vam se niko ne mesa u interese da Beograd bude centar sveta..

martin

pre 11 godina

predsednik opstine Vucitrn je u Priluziju,Vucitrn nije video skoro nikad,jer kad ide za Beograd prolazi pored njega
predsenik opstine Obilic je u Babinom Mostu,mislim da retko ide u Obilic jer tamo nema kome da predsednikuje.
predsenik opstine Pec je u Gorazdevcu,koji se za Pec pita kao i Nikolic Master Tomislav.
gradonacelnik Pristine je u Gracanici,tj. na relaciji Gracanica-Nis,jer mu tamo porodica.
postoje 2 predednika opstine Strpce,jedan izabran po Kosovskim zakonima i na Kosovskim izborima i taj se nesto pita i onaj drugi kog ste imali priliku da vidite,koji sa celokupnim opstinskim aparatom prima platu i nista se ne pita isto kao i ovi nabrojani ovde.
svi su izabrani na Srpskim izborima uz "nenormalnu" izlaznost imaju sve sto i drui predsednici opstine,plate primaju,ali se nista ne pitaju,tako da njihovo misljenje o platformi i nije bas merodavno.a platforma je sto bi reko Danijel Server FANTAZAM.

milan

pre 11 godina

Populisticke izjave i kosovara da znaju da je ova platforma proforma i da nikada nece oziveti. Stvaraoci ove platforme su trazili primere iz istorije evropskih zemalja i pokusali da ih implementiraju u neki predlog samo da bi zadovoljili javnost kojoj su je obecali a ne da prepoznaju stvarnu problematiku na terenu. Kosovski srbi su sada odjednom i sa autonomijom zadovoljni a za Srbiju bi Kosovo i dalje ostalo bure bez dna za budzet.

mattko

pre 11 godina

Ovim je odradjeno predizborno obecanje ali ima tu jos nesto> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/359020/EU-SAD-i-Dacic-protiv-platforme

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

>@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
>Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
>Ovi nasi su svi lopovi.
>(DUPLO!, 22. decembar 2012 00:43)
Necu ja da idem u Nemacku, Nemacku cemo da stvorimo ovde.
Mislim da su gradjani svesniji od politicara gde treba usmeriti zemlju.

dule56

pre 11 godina

Mislim i da je srbima sa Kosova bitno da ih neko konsultuje i pita (a to je velika promena) o stavovima koje ce nasa strana zastupati u pregovorima, jer ipak ce oni da zive pod uslovima koji budu dogovoreni.

Boban

pre 11 godina

Sve je to lepo, puno su se trudili, puno vremena izgubili, za to vreme mi nervozno cekali a onda je odjednom stigao samar. Kosovo napusta pregovore !

Avni

pre 11 godina

Platforma možda ni pred Vladom ni u Skupštini
http://www.danas.rs/danasrs/politika/platforma_mozda_ni_pred_vladom_ni_u_skupstini_.56.html?news_id=253275

Aleksandar

pre 11 godina

I opet smo taoci 50 000 ljudi.
(Vladan)
..Uzmi Vladne organizuj se i pomogni dole ljudima tvojim, da proteraju ove nase ..tih 50000 da ne budes talac..Molim te..Ja bih se stideo pomisli, a ne izgovorenih reci!!!!

dejan

pre 11 godina

Ako se nase stanovnisto sa Kosova hitno ne opameti u sta sumnjam zadesice ih "Oluja"kao Srbe iz Hrvatske pa ce onda da vide kako ce majka Srbija da brine o njima.

james

pre 11 godina

USA ambassy in pristina Jacobson: Serbian Platform just a piece of paper.
Srbijanski Kosovo platforma je komentirao američkog veleposlanika na Kosovu, Tracey Ann Jacobson.

Ona novine "Kosovo Sot", rekao je srbijanski Kosovo platforma, rekao je da je beskorisno distrakcija.

"Jako mi je drago da su izjave Vlade ovaj tjedan, na primjer, izjave premijera Hashima Thacija i Blerim Shlës, kaže da je Vlada tu ostaje usmjerena na dijalog i neće dopustiti da bilo odvlačenje pažnje od komad papira", rekao je Američki veleposlanik. / Indeksonline /

Milosevic stil

pre 11 godina

Znaci smesni su ovi nasi Srbi. Toma da im ispadne dobar iznese glupost koja je nama kao dobra. Trebao je jos gluplje, kao Kostunica sto bi,u toj platformi da napise.

A nema veze sto ce se smejati ceo svet i sto to nece da moze.

Safet Cara

pre 11 godina

Pa sto niste trazili i Skadar, Drac tj. polovinu albanskog mora, pa da srbi sa Kosova imaju svoje more?!
Zadovoljni sta se trazi, ali da vidimo hoce li biti zadovoljni od toga sta ce dobiti.
Srpski politicari navikli da traze SVE a da ne dobiju na kraju NISTA!!!
I ovog puta nece biti drugacije

dragutin

pre 11 godina

Ja da sam predsednik prodao bih Kosovo i rekao onim ljudima na severu da se snadju.Ipak je tamo EU a svi znamo da je EU dobila nobelovu nagradu za mir ove godine tako da su bas bezbedni.A pare od tranzakcije bih potrosio na pravljenje mega stadiona u koji moze da stane 100 000 ljudi da gledamo fudbal ko ljudi.

moki-smoki

pre 11 godina

E Pa super sve je zavrseno eto dobicete jos jednu srpsku krahinu Uli republiku posto je vas presednik napravio platformu sad ce USA i EU da vam cestita i samo fali pesma Ne moze man Niko nista.

gornje polje

pre 11 godina

nijedan drzavni organ,politicka organizacija,grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenost od gradjana,niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.USTAV REPUBLIKE SRBIJE? INTERESE POLITICARA STITI SIGURNO.

RKS

pre 11 godina

SANJAJ SRBIJO,ALI KAD USTAJES BILO JE SAMO SAN.ja bi rado dao onaj deo iza leposavica,ali ne zaboravite presevo bujanovac medvedja docice kod brata kosove,i oba dva braqa kod majke albanije,ha ha ha

Razocarani gradjanin

pre 11 godina

Predhodni komentari:
Najbitnije, najbitnije, najbitnije......
Najbitnije je da ce se i oni razocarati u Tomu kao i mi u Srbiji.

DUPLO!

pre 11 godina

@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
Ovi nasi su svi lopovi.

Mislim

pre 11 godina

Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!

Goki56

pre 11 godina

Kao sto gospodin Mihajlovic lepo pita, a da li ce se zaista iskreno stati iza te platforme…a ja bih jos dodao, a da li vi stvarno verujete da ova vlada i Nikolic mogu da sastave nesto tako dobro da ce Evropa, Amerika a i svet to da prihvati?

Nemamo mi ni jednog politicara tog kalibra da bi ga Evropa, Amerika, svet pa cak i Rusija saslusala i njegovo misljenje i “platformu” uzela za ozbiljno. Bas me zanima sta ce da kazu kad im Evropa (o drugima necu ni da pricam) kaze “ne”?

Cisto gubljenje vremena jer je sve vec odavno odluceno i sroceno u nekim drugim “platformama”. Jedini spas za Srbiju je da trazi zvanicno da vodjenje ove zemlje, ukljucujuci politiku i ekonomiju, potpuno preuzme neko drugi, Nemci ili neko njima slican. Das im ugovor na 10-20 godina na pravo vodjenja zemlje. Za 10-20 godina ne bi vise bilo korupcije, primanja bi porasla, ugled zemlje bi porastao a ako bi se ponasali pristojno mozda bi nam i pomogli da neku bolju i svetu prihvatljivu platformu napisemo i ponudimo.

Naravno, kao sto mi svi znamo, nema od ovog gore navedenog nista sto u prevodu znaci “nema spasa Srbiji”. Samo cemo da tonemo sve vise i vise. Nastavicemo da se pravimo pametni na stranicama B92, da pisemo “pametne” komentare i polako iseljavamo iz Srbije.

tt

pre 11 godina

koliko placate ove komentatore koji lupaju gluposti u svojim komentarima....cinjenica je da albanaca ima vise brojcano...ali je tako cinjenica da je kosovska zemlja 58% u vlasninistvu srba,crkve i preduzeca koja je provereno osnovala srbija...i kako cemo sad...zapad podrzava demokratsko pravo glasaca...ali ne podrzava ono na cemu njihova civilizacija pociva...pravo na privatnu svojinu...itd...

Mikeli

pre 11 godina

Najbitnije od svga da su Srbi sa KiM pogledavsi platformu shvatili da je ona u njihovom interesu. Nije im niko drugi prepricavao vec su je sami videli i zadovoljni su. Sada nam samo ostaje da svi zajedno iskazemo jedinstvo i izborimo se za nase zajednicke interese.

madjar

pre 11 godina

U srpskom vozu ka EU, platforma (ona prava za prevoz kabastg/gabaritnog tereta) je za narod, dok su se politicari smestili u kola prvog razreda. Zna li neko kome su namenjena kola 2. razreda. Izem ti platformu dok se drugi voze u kupeima bilo 1. ili 2. razreda. Ionako ce se taj voz zaglaviti u prvom tunelu koji se zove bilo Kosovo bilo EU, bilo Vasington.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

"....taj dokument "daje rešenje suštinskih pitanja i ne ostavlja mogućnost podele Kosova i Metohije".

Pa, to kaže i Tači - nema podele Kosova! Napokon se složiste...:))))

Сељак из Подгорине

pre 11 godina

Српски властодршци по традицији увек имају неодољиву потребу да поразе народу представљају као победе почевши од "победе" над НАТО пактом 1999. године преко медијских лажи ДС-а и њихове трагичне приватизације и задужења Србије до гуше па све до ове напредњачко-социјалистичке платформе која тобож штити Србе а у суштини представља наставак капитулантске и бескичммене политике која има само једнo значење - ИЗДАЈА.

dragan

pre 11 godina

Platforma nije nista drugo vec Ahtisarijev plan, koji je nekada prije 5 godina odbijen od Srbije, a sada se prihvata sa zakasnjenjem. Nije trebalo pisati nikakvu platformu, nego traziti autonomiju za sever Kosova ili pripajanju severa matici Srbije.

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Autonomija severa Kosova u okviru pokraine Kosova, svasta, nemogu da vjerujem sta citam ... Ali, ako su dogovorili koliko pare dolaze od vlade mozda su zbog toga zadovoljni.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Petar Pan:Niko ni tada ni sada nije izjavio da smo pobedili NATO.Jedino je receni te 99'te da smo spasili UJEDINJENE NACIJE.O pobedi nad NATO-m mogo je da lupeta i tad i sad samo Drecun ali on je marginalna licnost i ne treba mu zameriti
On je najbolje unovcio kosovsku golgotu Srba i Srbije.

wiener

pre 11 godina

zasto ljudima smeta ova platforma? jeste problem da je stigla kasno, ali jos uvek ne znaci da se ne moze izvuci za srbe na kosovu vise od onoga sto nudi ahtisaarijev plan. ko to misli da je davati ovakva prava manjinama lose osim sovinista? nemacki ambasador je rekao da plan steti dijalogu, ali je isto tako rekao i da institucije kosova moraju dokazati srbima da je u njihovom interesu da se integrisu u kosovo. on je isto tako rekao da to ne trebaju dokazati samo kosovske institucije, vec i samo kosovsko drustvo. koliko to kosovsko drustvo moze uciniti vidi se redovno iz komentara kosovskih albanaca ovde.

mislim stvarno, jesu srpski politicari doveli srbiju i kosovske srbe u ovu situaciju, ali to ne znaci da srbi na kosovu ne zasluzuju najbolje moguce resenje.

Stefan Mrsevic

pre 11 godina

@PetarPan U Rambujeu je postojao aneks po kojem se predvidjalo da NATO moze da koristi baze po celoj Srbiji i da ima svoje postave a da se na Kosovu odrze za 3 godine izbori o nezavisnosti. Toliko o tvojoj upucenosti.

pratilac

pre 11 godina

mislim da cete opet dobiti neku pismenu overavanje da ce bitio 'ok' sa granicnim prelazima.
e nikolicu, majstor si da zamajavas tvoj narod ai da prebacis drugome odgovornost kada hoces da izbegnes odgovornosti.

crni

pre 11 godina

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.
(Goran, 21. decembar 2012 18:36)

Ti si kukavica zato što kritički stav prema svom društvu nazivaš "pljuvanjem sebi u lice". Ti si kukavica jer ne smeš da se suočiš sa odgovornošću koja je ova zemlja imala u svim ovim dešavanjim u prethodnih 20. godina. Ti si kukavica, jer ne želiš daučestvoješ u rešavanju problema već štitiš svoj ego. Ti si kukavica jer je za tebe hrabrost nasilje. Ti si kukavica!

zoran

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio."
(David, 21. decembar 2012 10:58)

Rešavao Aleksandar, rešavao i Broz
Rešavao Sloba, rešavao i Voja,
Rešavao Toma, rešavao i Aca,
A konačno rešenje,
Daće NATO okruženje...


Kome to nije jasno taj ili ima mozak punoglavca ili ima korist od cele situacije.

Freed

pre 11 godina

Platforma...
Moja platforma:
Priznati nezavisnost Kosova,s uslovom,da u tom momentu Kosovo prizna nezavisnost Severnog Kosova i tacka!
Nije pet stranica i prvi sam Vama pokazao ne ambasadorima

Goran

pre 11 godina

Od onih koji su napravili problem do 1999. godine, niko nije ni očekivao da mogu da ga reše.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 11:54)

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.

kaiser

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)"

Jel to Srbi sa KiM imaju neki problem sa Beogradom, kad im ga on rešava? Čemu onda priče, daj da izglasamo to u Skupštini i rešena stvar, sve je opet kao nekad, a i granica će biti kod Karlobaga...

Vaši radikalski komentari mi ispravljaju moždane vijuge, toliko su jaki...

mirko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)
Ne mogu da verujem da je ovo neko napisao ozbiljno. U Beogradu im mogu ponuditi i Tiranu, Skadar i šta god hoće, ali nije problem u ponudama, problem je u realizaciji tih ponuda. Kako misli Nikolić, i svi koji podržavaju ovu Platformu, da je realizuju.
Mislim da je ovo samo pokušaj da se kosovski Srbi smire posle dogovora o integrisanom upravljan ju prelazima(granicom), Platforma je za unutrašnju upotrebu, a pregovore vode Dačić i Tači.

banacanin

pre 11 godina

Vest kaze, Srbi sa Kosova stigli u prestonicu a mene prodje neka jeza jer me podsetilo na vreme kad su ih dalje direktno poslali za Novi Sad sa jogurtom u ruci. To se ne zaboravlja!

samo gubite vrijeme, energiju i zivce narodu

pre 11 godina

Ovo je sa jedne strane smijesno, a sa druge zapravo jako tuzno. Kao da gledam shizofrenika kako diskutira sa svojim imaginarnim prijateljima.

Aalister

pre 11 godina

stome slatko naseja ovo presdni peci sa sedistom u gorazdevcu hahaha
(leon, 21. decembar 2012 13:18)

Komentar ko komentar...ali moram da ti lupim minus samo zbog ogromnog broja pravopisnih grešaka i zbog toga što sam morao tri puta da pročitam komentar da bi shvatio šta si hteo da kažeš!
Stvarno ljudi...ajmo se malo koncentrisati prilikom pisanja komentara. Pa mozak me boli od čitanja gluposti a duša me boli kad vidim koliko smo nepismeni.

bezimena

pre 11 godina

Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .
(Damir, 21. decembar 2012 12:40)

"Navik'o se magarac na samar, pa mu nije teško".

Kosovastar

pre 11 godina

Mora biti jasno, jednom za svagda, da nikakvo resenje na Kosovo koja ne podrazumeva zajednicki zivot na Kosovo nece biti uspesna. Mozes tom "predsdeniku" iz Peci, "sa sedisetm u Gorzadevcu" dati i republiku i drzavu u okviru Kosova i sve sto pozeli ali ce on proci kroz opstine, puteve nezavisnog Kosova.

Pa sami Srbi su se zalili da zive u enklavama a sada postoji predlog da bude bas to - enklave i izolacija.

Damir

pre 11 godina

Ja koji tu i tamo se zaletim na vaš portal zaista nije mi jasno da li vaša vlada uopće nešto radi osim što izlazi sa saopćenjima za Kosovo ,komentira Hag , provodi navodnu borbu protiv korupcije ( još niko nije osuđen ).A o privredi ,radnim mjestima ,napretku proizvodnje apsolutno ništa.Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .

Relja

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.
(E, 21. decembar 2012 12:20)

Ako si ovako nepismen diplomirao, onda je nase skolstvo stvarno dodirnulo dno. I jasnije si mi neke diplome, da ne nabrajam...

E

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.On mi je rekao:izbaci ovo,pa ovo i ovo,dodaj ovo ,pa ovo i nakon sest meseci moja diploma je bila gotova.Gosp.Nikolic svoju diplomu, odnosno platformu, je pisao obrnutim redosledom.Gosp.Dacic uvideo nedostatke platforme,sudeci posvemu,i sada kaze da platforma nije sveto pismo.

Suny

pre 11 godina

" Predsednik opštine Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu ..." koliko ovo zvuci logicno procenite sami. Koliko ova besmislenost kosta gradjana koji ionako ne znaju kako ce preziveti svaki mesec je vise nego suludo, besmisleno, neodgovorno. ostalo i ne treba komentirati. Uzas, uzas. Hvala

PetarPan

pre 11 godina

A sad lepo procitajte sta se nudilo u Rambujeu,pa sta je nudio Ahtisarijev plan,a sta vi danas trazite...No bitno je da smo pobedili NATO..

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Na srce me zaboli" kada vidim koliko vremena Srbija uzaludno potrosi na nesto sto ce kako rece Hasim Taci ionako "zavrsiti u fioci" !

lazar dalmatinski

pre 11 godina

Ma kakva platforma?Jedina platforma je razbiti iluziju o velikoj Šiptariji.Povratiti ustavno pravni poredak jedinstvene države.Ko se odrekne i samo misleno neka je proklet.U suprotnom Srbija će izgledati kao trkaća kokoš,ali bez glave.

realni

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 09:52)

Rekao bih da ima malo više od 13 godina nečinjenja! Kosovski problem nije POČEO 1999, niti dolaskom demokratske vlasti, nego je tada ZAVRŠEN a ovo čime se sada bavimo je iluzija sa ciljem političkog marketinga i obezbeđenja lake love "privrednicima patriotama" iz Insajdera.
Ja se sećam da je kosovska priča bila potencijalna opasnost još 1981 kad sam bio osnovac. Možda je tada bilo vreme da se NEŠTO uradi...
Lepo je što sada Nikolić sve redom PITA za mišljenje, ali problem je što ni njega ni bilo koga od nas, niko ništa ne pita... Pozorište!

sasa jokic

pre 11 godina

Toma nece direktno stititi tajkune i Kostunicu u borbi protiv korupcije, ali ce ovakvim dokumentom zaustacljati Srbiju na evropskom putu. Na ovaj nacin indirektno sputava Vucica, i stvara tenziju. Za sada Vucic cuti, ali je pitanje dana kada ce tikva puci.
Neverovatno je da posle svega kroz sta smo prosli, On izadje sa platformom kao da je pao sa Marsa. Koliko god los politicar bio, zna On dobro da to nema veze sa realnoscu, ali njegov cilj nisu pregovori, nego upravo suprotno, prekid istih.
Od toga ce kao i uvek korist imati tajkuni i UDBA!

Milica

pre 11 godina

Ovo je novina da predsednik države upoznaje Srbe sa severa KiM, sa dokumentom o rešenju problema Kosova. Ovo je prilika da predsednik čuje mišljenje ljudi koje najviše interesuje sadržaj tog dokumenta. U svakom slučaju ovaj potez je za svaku pohvalu.

Gordijev čvor

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni. Uvek će biti onih, koji smatraju da su stavljeni pred svršen čin.

Gane

pre 11 godina

Nikolic, pored ostalog, trazi demilitarizaciju Kosova. Vucic od Panete, ministra odbrane SAD, trazi da americka vojska ostane na Kosovu radi bezbednosti ne-albanskih gradjana. Pa ko je ovde lud?

Milan

pre 11 godina

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada! Gospodine predsednice, slobodno recite vasim kolegama Vucicu i Dacicu da odmah organizuju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, da vam se slucajno ne bi desilo srpsko prolece - zbog (flagrantnog) bezobzirnog krsenja Ustava. Upozoravam vas kao savestan gradjanin na vreme. U suprotnom... citav narod u Srbiji uskoro ce biti veoma, veoma konsterniran!

onako usput

pre 11 godina

u predizbornoj kampanji Nikolic je Srbiamsa MIM obecao da ce ponisititi sve dogovore prethodne vlasti u vezi Kosova, na svetlo dana je konacno izasla PLATFORMA, napokon smo videli solomonsko resenje principa KATALONIJE, samo da jos Srbi sa KIM svare da je ta "KATALONIJA" entitet u sastavu KOSOVA i pojeo vuk magarca!

Goran

pre 11 godina

Zašto je neophodno da se informiše javnost o svakom ovom sastanku? Zar se ne može biti diskretan i dogovoriti sve sa svima, pa tek onda pustiti informaciju za javnost.

EUROPIANIN

pre 11 godina

platforma jeste gotova, i razmjeli smo sta pise, ali sad se ja pitam,sa kojom Logigom je to napisano, pa koja stranka ce to priznati?? EU, zapad i USA nece, mozda Albance ubedite, hahahahah, pa to nije primljeno od samih Srba,o ovoj platformi nece se nikad ni razgovarati u Bruxellun;
Nego zalim narod KiM da sbog nekog neiskustva negog politicara, da oni jos pate neke proste politike u 2012;
po ovoj platformi!!! znaci druge stranke ne postoje u razgovoru nego samo Srbska stranka, eh da bi se tako dala autonomija nekom narodu i manjina, I Romi (Cigani) be trabali da je imaju u Srbiji,
Nego vreme je da se to resava,nekim-bilokakvim nacinom,nece biti niko srecan tim resenjem, al kao agresor, i ako gubis malo ipak si dobitnik;prema tome zaboravite tu Platformu, Dacic je na dobrom Koraku, Taci(thaqi) i dacic to su ratni drugovi,znaju oni kako ce se resiti,glupok naroda obe stranke,
vreme je za MIR;(PEACE)

Predlog

pre 11 godina

Sever Kosova da referendumom izglasa nezavisnost od ostatka Kosova i onda Srbija da prizna tu drzavu. Problem resen, sve je u pravnim i demokratskim okvirima.

Zdravko

pre 11 godina

Vlast se zalaze za "autonomnu roblast" unutar nase "autonomne pokrajine"?! Cisto pravno gledano,ovo je flagrantno krsenje Ustava Srbije(kakav on bio da bio,ipak je na snazi)i eksplicitno priznanje da Srbija nema kontrolu na "sopstvenoj teritoriji".Ovakvim i sl.sporazumima,platformama i dilovima priznaje se nezavisnost i legalnost Tacija i dr i mislim da bi Nikolic i Dacic trebali da budu makar toliko posteni da i javno kazu da je sve izgubljeno te da se sad spasava sto se spasiti moze.

Milan

pre 11 godina

Nemoj da se svadjamo oko platforme jer je ionako Albnaci nece prihvatiti! Ovo je dobar potez ali samo jedan u nizu koji nas ceka u dugoj borbi za Kosmet!

Josip Vasilj

pre 11 godina

O čemu li će se zapravo razgovarati, kad ni Nikoliću još nije jasno da li njegova platforma nudi rješenje za Srbe unutar nezavisnog Kosova, ili rešenju za Kosovo unutar Srbije?

PetarPan

pre 11 godina

A sad lepo procitajte sta se nudilo u Rambujeu,pa sta je nudio Ahtisarijev plan,a sta vi danas trazite...No bitno je da smo pobedili NATO..

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Na srce me zaboli" kada vidim koliko vremena Srbija uzaludno potrosi na nesto sto ce kako rece Hasim Taci ionako "zavrsiti u fioci" !

Gane

pre 11 godina

Nikolic, pored ostalog, trazi demilitarizaciju Kosova. Vucic od Panete, ministra odbrane SAD, trazi da americka vojska ostane na Kosovu radi bezbednosti ne-albanskih gradjana. Pa ko je ovde lud?

Suny

pre 11 godina

" Predsednik opštine Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu ..." koliko ovo zvuci logicno procenite sami. Koliko ova besmislenost kosta gradjana koji ionako ne znaju kako ce preziveti svaki mesec je vise nego suludo, besmisleno, neodgovorno. ostalo i ne treba komentirati. Uzas, uzas. Hvala

banacanin

pre 11 godina

Vest kaze, Srbi sa Kosova stigli u prestonicu a mene prodje neka jeza jer me podsetilo na vreme kad su ih dalje direktno poslali za Novi Sad sa jogurtom u ruci. To se ne zaboravlja!

Damir

pre 11 godina

Ja koji tu i tamo se zaletim na vaš portal zaista nije mi jasno da li vaša vlada uopće nešto radi osim što izlazi sa saopćenjima za Kosovo ,komentira Hag , provodi navodnu borbu protiv korupcije ( još niko nije osuđen ).A o privredi ,radnim mjestima ,napretku proizvodnje apsolutno ništa.Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .

bezimena

pre 11 godina

Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .
(Damir, 21. decembar 2012 12:40)

"Navik'o se magarac na samar, pa mu nije teško".

realni

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 09:52)

Rekao bih da ima malo više od 13 godina nečinjenja! Kosovski problem nije POČEO 1999, niti dolaskom demokratske vlasti, nego je tada ZAVRŠEN a ovo čime se sada bavimo je iluzija sa ciljem političkog marketinga i obezbeđenja lake love "privrednicima patriotama" iz Insajdera.
Ja se sećam da je kosovska priča bila potencijalna opasnost još 1981 kad sam bio osnovac. Možda je tada bilo vreme da se NEŠTO uradi...
Lepo je što sada Nikolić sve redom PITA za mišljenje, ali problem je što ni njega ni bilo koga od nas, niko ništa ne pita... Pozorište!

Kosovastar

pre 11 godina

Mora biti jasno, jednom za svagda, da nikakvo resenje na Kosovo koja ne podrazumeva zajednicki zivot na Kosovo nece biti uspesna. Mozes tom "predsdeniku" iz Peci, "sa sedisetm u Gorzadevcu" dati i republiku i drzavu u okviru Kosova i sve sto pozeli ali ce on proci kroz opstine, puteve nezavisnog Kosova.

Pa sami Srbi su se zalili da zive u enklavama a sada postoji predlog da bude bas to - enklave i izolacija.

mirko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)
Ne mogu da verujem da je ovo neko napisao ozbiljno. U Beogradu im mogu ponuditi i Tiranu, Skadar i šta god hoće, ali nije problem u ponudama, problem je u realizaciji tih ponuda. Kako misli Nikolić, i svi koji podržavaju ovu Platformu, da je realizuju.
Mislim da je ovo samo pokušaj da se kosovski Srbi smire posle dogovora o integrisanom upravljan ju prelazima(granicom), Platforma je za unutrašnju upotrebu, a pregovore vode Dačić i Tači.

Josip Vasilj

pre 11 godina

O čemu li će se zapravo razgovarati, kad ni Nikoliću još nije jasno da li njegova platforma nudi rješenje za Srbe unutar nezavisnog Kosova, ili rešenju za Kosovo unutar Srbije?

samo gubite vrijeme, energiju i zivce narodu

pre 11 godina

Ovo je sa jedne strane smijesno, a sa druge zapravo jako tuzno. Kao da gledam shizofrenika kako diskutira sa svojim imaginarnim prijateljima.

crni

pre 11 godina

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.
(Goran, 21. decembar 2012 18:36)

Ti si kukavica zato što kritički stav prema svom društvu nazivaš "pljuvanjem sebi u lice". Ti si kukavica jer ne smeš da se suočiš sa odgovornošću koja je ova zemlja imala u svim ovim dešavanjim u prethodnih 20. godina. Ti si kukavica, jer ne želiš daučestvoješ u rešavanju problema već štitiš svoj ego. Ti si kukavica jer je za tebe hrabrost nasilje. Ti si kukavica!

sasa jokic

pre 11 godina

Toma nece direktno stititi tajkune i Kostunicu u borbi protiv korupcije, ali ce ovakvim dokumentom zaustacljati Srbiju na evropskom putu. Na ovaj nacin indirektno sputava Vucica, i stvara tenziju. Za sada Vucic cuti, ali je pitanje dana kada ce tikva puci.
Neverovatno je da posle svega kroz sta smo prosli, On izadje sa platformom kao da je pao sa Marsa. Koliko god los politicar bio, zna On dobro da to nema veze sa realnoscu, ali njegov cilj nisu pregovori, nego upravo suprotno, prekid istih.
Od toga ce kao i uvek korist imati tajkuni i UDBA!

kaiser

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)"

Jel to Srbi sa KiM imaju neki problem sa Beogradom, kad im ga on rešava? Čemu onda priče, daj da izglasamo to u Skupštini i rešena stvar, sve je opet kao nekad, a i granica će biti kod Karlobaga...

Vaši radikalski komentari mi ispravljaju moždane vijuge, toliko su jaki...

zoran

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio."
(David, 21. decembar 2012 10:58)

Rešavao Aleksandar, rešavao i Broz
Rešavao Sloba, rešavao i Voja,
Rešavao Toma, rešavao i Aca,
A konačno rešenje,
Daće NATO okruženje...


Kome to nije jasno taj ili ima mozak punoglavca ili ima korist od cele situacije.

onako usput

pre 11 godina

u predizbornoj kampanji Nikolic je Srbiamsa MIM obecao da ce ponisititi sve dogovore prethodne vlasti u vezi Kosova, na svetlo dana je konacno izasla PLATFORMA, napokon smo videli solomonsko resenje principa KATALONIJE, samo da jos Srbi sa KIM svare da je ta "KATALONIJA" entitet u sastavu KOSOVA i pojeo vuk magarca!

Aalister

pre 11 godina

stome slatko naseja ovo presdni peci sa sedistom u gorazdevcu hahaha
(leon, 21. decembar 2012 13:18)

Komentar ko komentar...ali moram da ti lupim minus samo zbog ogromnog broja pravopisnih grešaka i zbog toga što sam morao tri puta da pročitam komentar da bi shvatio šta si hteo da kažeš!
Stvarno ljudi...ajmo se malo koncentrisati prilikom pisanja komentara. Pa mozak me boli od čitanja gluposti a duša me boli kad vidim koliko smo nepismeni.

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Autonomija severa Kosova u okviru pokraine Kosova, svasta, nemogu da vjerujem sta citam ... Ali, ako su dogovorili koliko pare dolaze od vlade mozda su zbog toga zadovoljni.

EUROPIANIN

pre 11 godina

platforma jeste gotova, i razmjeli smo sta pise, ali sad se ja pitam,sa kojom Logigom je to napisano, pa koja stranka ce to priznati?? EU, zapad i USA nece, mozda Albance ubedite, hahahahah, pa to nije primljeno od samih Srba,o ovoj platformi nece se nikad ni razgovarati u Bruxellun;
Nego zalim narod KiM da sbog nekog neiskustva negog politicara, da oni jos pate neke proste politike u 2012;
po ovoj platformi!!! znaci druge stranke ne postoje u razgovoru nego samo Srbska stranka, eh da bi se tako dala autonomija nekom narodu i manjina, I Romi (Cigani) be trabali da je imaju u Srbiji,
Nego vreme je da se to resava,nekim-bilokakvim nacinom,nece biti niko srecan tim resenjem, al kao agresor, i ako gubis malo ipak si dobitnik;prema tome zaboravite tu Platformu, Dacic je na dobrom Koraku, Taci(thaqi) i dacic to su ratni drugovi,znaju oni kako ce se resiti,glupok naroda obe stranke,
vreme je za MIR;(PEACE)

Goki56

pre 11 godina

Kao sto gospodin Mihajlovic lepo pita, a da li ce se zaista iskreno stati iza te platforme…a ja bih jos dodao, a da li vi stvarno verujete da ova vlada i Nikolic mogu da sastave nesto tako dobro da ce Evropa, Amerika a i svet to da prihvati?

Nemamo mi ni jednog politicara tog kalibra da bi ga Evropa, Amerika, svet pa cak i Rusija saslusala i njegovo misljenje i “platformu” uzela za ozbiljno. Bas me zanima sta ce da kazu kad im Evropa (o drugima necu ni da pricam) kaze “ne”?

Cisto gubljenje vremena jer je sve vec odavno odluceno i sroceno u nekim drugim “platformama”. Jedini spas za Srbiju je da trazi zvanicno da vodjenje ove zemlje, ukljucujuci politiku i ekonomiju, potpuno preuzme neko drugi, Nemci ili neko njima slican. Das im ugovor na 10-20 godina na pravo vodjenja zemlje. Za 10-20 godina ne bi vise bilo korupcije, primanja bi porasla, ugled zemlje bi porastao a ako bi se ponasali pristojno mozda bi nam i pomogli da neku bolju i svetu prihvatljivu platformu napisemo i ponudimo.

Naravno, kao sto mi svi znamo, nema od ovog gore navedenog nista sto u prevodu znaci “nema spasa Srbiji”. Samo cemo da tonemo sve vise i vise. Nastavicemo da se pravimo pametni na stranicama B92, da pisemo “pametne” komentare i polako iseljavamo iz Srbije.

E

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.On mi je rekao:izbaci ovo,pa ovo i ovo,dodaj ovo ,pa ovo i nakon sest meseci moja diploma je bila gotova.Gosp.Nikolic svoju diplomu, odnosno platformu, je pisao obrnutim redosledom.Gosp.Dacic uvideo nedostatke platforme,sudeci posvemu,i sada kaze da platforma nije sveto pismo.

pratilac

pre 11 godina

mislim da cete opet dobiti neku pismenu overavanje da ce bitio 'ok' sa granicnim prelazima.
e nikolicu, majstor si da zamajavas tvoj narod ai da prebacis drugome odgovornost kada hoces da izbegnes odgovornosti.

Zdravko

pre 11 godina

Vlast se zalaze za "autonomnu roblast" unutar nase "autonomne pokrajine"?! Cisto pravno gledano,ovo je flagrantno krsenje Ustava Srbije(kakav on bio da bio,ipak je na snazi)i eksplicitno priznanje da Srbija nema kontrolu na "sopstvenoj teritoriji".Ovakvim i sl.sporazumima,platformama i dilovima priznaje se nezavisnost i legalnost Tacija i dr i mislim da bi Nikolic i Dacic trebali da budu makar toliko posteni da i javno kazu da je sve izgubljeno te da se sad spasava sto se spasiti moze.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

"....taj dokument "daje rešenje suštinskih pitanja i ne ostavlja mogućnost podele Kosova i Metohije".

Pa, to kaže i Tači - nema podele Kosova! Napokon se složiste...:))))

Stefan Mrsevic

pre 11 godina

@PetarPan U Rambujeu je postojao aneks po kojem se predvidjalo da NATO moze da koristi baze po celoj Srbiji i da ima svoje postave a da se na Kosovu odrze za 3 godine izbori o nezavisnosti. Toliko o tvojoj upucenosti.

Milan

pre 11 godina

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada! Gospodine predsednice, slobodno recite vasim kolegama Vucicu i Dacicu da odmah organizuju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, da vam se slucajno ne bi desilo srpsko prolece - zbog (flagrantnog) bezobzirnog krsenja Ustava. Upozoravam vas kao savestan gradjanin na vreme. U suprotnom... citav narod u Srbiji uskoro ce biti veoma, veoma konsterniran!

madjar

pre 11 godina

U srpskom vozu ka EU, platforma (ona prava za prevoz kabastg/gabaritnog tereta) je za narod, dok su se politicari smestili u kola prvog razreda. Zna li neko kome su namenjena kola 2. razreda. Izem ti platformu dok se drugi voze u kupeima bilo 1. ili 2. razreda. Ionako ce se taj voz zaglaviti u prvom tunelu koji se zove bilo Kosovo bilo EU, bilo Vasington.

Relja

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.
(E, 21. decembar 2012 12:20)

Ako si ovako nepismen diplomirao, onda je nase skolstvo stvarno dodirnulo dno. I jasnije si mi neke diplome, da ne nabrajam...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Petar Pan:Niko ni tada ni sada nije izjavio da smo pobedili NATO.Jedino je receni te 99'te da smo spasili UJEDINJENE NACIJE.O pobedi nad NATO-m mogo je da lupeta i tad i sad samo Drecun ali on je marginalna licnost i ne treba mu zameriti
On je najbolje unovcio kosovsku golgotu Srba i Srbije.

Goran

pre 11 godina

Zašto je neophodno da se informiše javnost o svakom ovom sastanku? Zar se ne može biti diskretan i dogovoriti sve sa svima, pa tek onda pustiti informaciju za javnost.

dragan

pre 11 godina

Platforma nije nista drugo vec Ahtisarijev plan, koji je nekada prije 5 godina odbijen od Srbije, a sada se prihvata sa zakasnjenjem. Nije trebalo pisati nikakvu platformu, nego traziti autonomiju za sever Kosova ili pripajanju severa matici Srbije.

lazar dalmatinski

pre 11 godina

Ma kakva platforma?Jedina platforma je razbiti iluziju o velikoj Šiptariji.Povratiti ustavno pravni poredak jedinstvene države.Ko se odrekne i samo misleno neka je proklet.U suprotnom Srbija će izgledati kao trkaća kokoš,ali bez glave.

Freed

pre 11 godina

Platforma...
Moja platforma:
Priznati nezavisnost Kosova,s uslovom,da u tom momentu Kosovo prizna nezavisnost Severnog Kosova i tacka!
Nije pet stranica i prvi sam Vama pokazao ne ambasadorima

Gordijev čvor

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni. Uvek će biti onih, koji smatraju da su stavljeni pred svršen čin.

Сељак из Подгорине

pre 11 godina

Српски властодршци по традицији увек имају неодољиву потребу да поразе народу представљају као победе почевши од "победе" над НАТО пактом 1999. године преко медијских лажи ДС-а и њихове трагичне приватизације и задужења Србије до гуше па све до ове напредњачко-социјалистичке платформе која тобож штити Србе а у суштини представља наставак капитулантске и бескичммене политике која има само једнo значење - ИЗДАЈА.

Milan

pre 11 godina

Nemoj da se svadjamo oko platforme jer je ionako Albnaci nece prihvatiti! Ovo je dobar potez ali samo jedan u nizu koji nas ceka u dugoj borbi za Kosmet!

Goran

pre 11 godina

Od onih koji su napravili problem do 1999. godine, niko nije ni očekivao da mogu da ga reše.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 11:54)

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.

Safet Cara

pre 11 godina

Pa sto niste trazili i Skadar, Drac tj. polovinu albanskog mora, pa da srbi sa Kosova imaju svoje more?!
Zadovoljni sta se trazi, ali da vidimo hoce li biti zadovoljni od toga sta ce dobiti.
Srpski politicari navikli da traze SVE a da ne dobiju na kraju NISTA!!!
I ovog puta nece biti drugacije

dejan

pre 11 godina

Ako se nase stanovnisto sa Kosova hitno ne opameti u sta sumnjam zadesice ih "Oluja"kao Srbe iz Hrvatske pa ce onda da vide kako ce majka Srbija da brine o njima.

martin

pre 11 godina

predsednik opstine Vucitrn je u Priluziju,Vucitrn nije video skoro nikad,jer kad ide za Beograd prolazi pored njega
predsenik opstine Obilic je u Babinom Mostu,mislim da retko ide u Obilic jer tamo nema kome da predsednikuje.
predsenik opstine Pec je u Gorazdevcu,koji se za Pec pita kao i Nikolic Master Tomislav.
gradonacelnik Pristine je u Gracanici,tj. na relaciji Gracanica-Nis,jer mu tamo porodica.
postoje 2 predednika opstine Strpce,jedan izabran po Kosovskim zakonima i na Kosovskim izborima i taj se nesto pita i onaj drugi kog ste imali priliku da vidite,koji sa celokupnim opstinskim aparatom prima platu i nista se ne pita isto kao i ovi nabrojani ovde.
svi su izabrani na Srpskim izborima uz "nenormalnu" izlaznost imaju sve sto i drui predsednici opstine,plate primaju,ali se nista ne pitaju,tako da njihovo misljenje o platformi i nije bas merodavno.a platforma je sto bi reko Danijel Server FANTAZAM.

Milosevic stil

pre 11 godina

Znaci smesni su ovi nasi Srbi. Toma da im ispadne dobar iznese glupost koja je nama kao dobra. Trebao je jos gluplje, kao Kostunica sto bi,u toj platformi da napise.

A nema veze sto ce se smejati ceo svet i sto to nece da moze.

Predlog

pre 11 godina

Sever Kosova da referendumom izglasa nezavisnost od ostatka Kosova i onda Srbija da prizna tu drzavu. Problem resen, sve je u pravnim i demokratskim okvirima.

tt

pre 11 godina

koliko placate ove komentatore koji lupaju gluposti u svojim komentarima....cinjenica je da albanaca ima vise brojcano...ali je tako cinjenica da je kosovska zemlja 58% u vlasninistvu srba,crkve i preduzeca koja je provereno osnovala srbija...i kako cemo sad...zapad podrzava demokratsko pravo glasaca...ali ne podrzava ono na cemu njihova civilizacija pociva...pravo na privatnu svojinu...itd...

RKS

pre 11 godina

SANJAJ SRBIJO,ALI KAD USTAJES BILO JE SAMO SAN.ja bi rado dao onaj deo iza leposavica,ali ne zaboravite presevo bujanovac medvedja docice kod brata kosove,i oba dva braqa kod majke albanije,ha ha ha

Sait Berisha

pre 11 godina

@Mislim, 21 decembar 2012 22:12
„Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!“

Zaboravljas da je Pec bio prvi, najradikalnije etnicki ociscen grad na Kosovu, od apsolutno vecinskog stanovnistva, pocev od 24.marta 1999. pa sve do poslednjeg zlocina, 13 juna, ubistva citave porodice mesara Balja, dece od 5 do 12 godina, zajedno sa silovanom majkom Vjollcom (28). Zbog neverovatno temeljito unistenog i opljackanog grada i ogromnog broja ubijenih mestana, preko 670 njih, stanovnistvo koje je ostalo, samovoljno iz straha od osvete, napustilo je grad pre ulaska NATO trupa. Po dokumentu direktora SDK Dragi Stanojevica, na dan 14. juna u "gradu je bilo svega 5% stanovnistva, i jedino zainteresovani bili su plackasi koji su sleperima odvozili opljackanu robu van Kosova".
Retki su svetli likovi, poput bivseg direktora DOZ-a prof. Srete Santrica, koji su ostali dosledni principu "Cojstva i junastva", i nisu okaljali svoje ruke ili oscrnili svoj obraz.Takvima jedno ogromno Hvala!
Zato je zaista smesno da neki samoizabrani predsednik Opstine Pec, predstavlja ovaj grad iz sela Gorazdevac!

Mislim

pre 11 godina

Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!

james

pre 11 godina

USA ambassy in pristina Jacobson: Serbian Platform just a piece of paper.
Srbijanski Kosovo platforma je komentirao američkog veleposlanika na Kosovu, Tracey Ann Jacobson.

Ona novine "Kosovo Sot", rekao je srbijanski Kosovo platforma, rekao je da je beskorisno distrakcija.

"Jako mi je drago da su izjave Vlade ovaj tjedan, na primjer, izjave premijera Hashima Thacija i Blerim Shlës, kaže da je Vlada tu ostaje usmjerena na dijalog i neće dopustiti da bilo odvlačenje pažnje od komad papira", rekao je Američki veleposlanik. / Indeksonline /

Alba

pre 11 godina

Ziveo USA (United States of Albanians)...salim se Serbijo, don't worry...ajde zaboravite platforme i radite na vasu buduqnost... probudite se jednom, budite realni: Kosovo je nezavisna drzava, za albance i srbe koje hocu da zive tamo. Priznanje Srbije nije u opste potrebno!

moki-smoki

pre 11 godina

E Pa super sve je zavrseno eto dobicete jos jednu srpsku krahinu Uli republiku posto je vas presednik napravio platformu sad ce USA i EU da vam cestita i samo fali pesma Ne moze man Niko nista.

Avni

pre 11 godina

Platforma možda ni pred Vladom ni u Skupštini
http://www.danas.rs/danasrs/politika/platforma_mozda_ni_pred_vladom_ni_u_skupstini_.56.html?news_id=253275

Mikeli

pre 11 godina

Najbitnije od svga da su Srbi sa KiM pogledavsi platformu shvatili da je ona u njihovom interesu. Nije im niko drugi prepricavao vec su je sami videli i zadovoljni su. Sada nam samo ostaje da svi zajedno iskazemo jedinstvo i izborimo se za nase zajednicke interese.

Boban

pre 11 godina

Sve je to lepo, puno su se trudili, puno vremena izgubili, za to vreme mi nervozno cekali a onda je odjednom stigao samar. Kosovo napusta pregovore !

Razocarani gradjanin

pre 11 godina

Predhodni komentari:
Najbitnije, najbitnije, najbitnije......
Najbitnije je da ce se i oni razocarati u Tomu kao i mi u Srbiji.

Milivoje

pre 11 godina

Prvo da lecimo "belu kugu" a tek onda da pricamo o nove teritorije i povratak 240000 na Kosovu. Ajde da budemo iskreni i ne bavimo se vise hipokrizijom!!

Milica

pre 11 godina

Ovo je novina da predsednik države upoznaje Srbe sa severa KiM, sa dokumentom o rešenju problema Kosova. Ovo je prilika da predsednik čuje mišljenje ljudi koje najviše interesuje sadržaj tog dokumenta. U svakom slučaju ovaj potez je za svaku pohvalu.

dragutin

pre 11 godina

Ja da sam predsednik prodao bih Kosovo i rekao onim ljudima na severu da se snadju.Ipak je tamo EU a svi znamo da je EU dobila nobelovu nagradu za mir ove godine tako da su bas bezbedni.A pare od tranzakcije bih potrosio na pravljenje mega stadiona u koji moze da stane 100 000 ljudi da gledamo fudbal ko ljudi.

Istina

pre 11 godina

Prve reci buduceg dogovora bice Srbija priznaje obostrano dogovorenu nezavisnost i suverenost Republike Kosovo... uz maksimalnu autonomiju za Srbe. Ovo je trajno i jedino moguce resenje o kom prica Dacic,a ako nece ova vlada, potpisace ga neka druga, i to vrlo skoro.

wiener

pre 11 godina

zasto ljudima smeta ova platforma? jeste problem da je stigla kasno, ali jos uvek ne znaci da se ne moze izvuci za srbe na kosovu vise od onoga sto nudi ahtisaarijev plan. ko to misli da je davati ovakva prava manjinama lose osim sovinista? nemacki ambasador je rekao da plan steti dijalogu, ali je isto tako rekao i da institucije kosova moraju dokazati srbima da je u njihovom interesu da se integrisu u kosovo. on je isto tako rekao da to ne trebaju dokazati samo kosovske institucije, vec i samo kosovsko drustvo. koliko to kosovsko drustvo moze uciniti vidi se redovno iz komentara kosovskih albanaca ovde.

mislim stvarno, jesu srpski politicari doveli srbiju i kosovske srbe u ovu situaciju, ali to ne znaci da srbi na kosovu ne zasluzuju najbolje moguce resenje.

Aleksandar

pre 11 godina

I opet smo taoci 50 000 ljudi.
(Vladan)
..Uzmi Vladne organizuj se i pomogni dole ljudima tvojim, da proteraju ove nase ..tih 50000 da ne budes talac..Molim te..Ja bih se stideo pomisli, a ne izgovorenih reci!!!!

milan

pre 11 godina

Populisticke izjave i kosovara da znaju da je ova platforma proforma i da nikada nece oziveti. Stvaraoci ove platforme su trazili primere iz istorije evropskih zemalja i pokusali da ih implementiraju u neki predlog samo da bi zadovoljili javnost kojoj su je obecali a ne da prepoznaju stvarnu problematiku na terenu. Kosovski srbi su sada odjednom i sa autonomijom zadovoljni a za Srbiju bi Kosovo i dalje ostalo bure bez dna za budzet.

ZJ 51

pre 11 godina

Kladim se,da je ovakvu "Platformu" napisao DS,bio bi najostrije optuzen za veleizdaju,od Kosovskih Srba,a pogotovu od ovih sada nazadnjaka!

mattko

pre 11 godina

Ovim je odradjeno predizborno obecanje ali ima tu jos nesto> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/359020/EU-SAD-i-Dacic-protiv-platforme

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

>@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
>Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
>Ovi nasi su svi lopovi.
>(DUPLO!, 22. decembar 2012 00:43)
Necu ja da idem u Nemacku, Nemacku cemo da stvorimo ovde.
Mislim da su gradjani svesniji od politicara gde treba usmeriti zemlju.

SrbIn

pre 11 godina

Kladim se da je 90% kriticara ovog plana iz Beograda...sto i ne cudi jer bi ste se vi u Beogradu zbog svoje megalomanije i monopoloa odrekli i Sumadije i Vojvodine i Toplice i Raske ...samo da vam se niko ne mesa u interese da Beograd bude centar sveta..

Raša

pre 11 godina

Ukoliko su Srbi koji žive na Kosovu zadovoljni, ne vidim ni jedan razlog da se kojekakvi političari i pretstavnici partija protive Platformi. Oni to rade zarad svoj ličnih interesa pa pre nego šta išta kažu protiv, neka se prvo presele na Kosovo da tamo žive! Lako je kao do sada preko tuđih leđa voditi politiku.

prof. marijan

pre 11 godina

Umesto da je Srbija bila pametna i pobrinula se da od 60.-tih pa na ovamo napravi večinsko stanovništvo u pokrajini kako bi zaštitila svoju kultrnu i istorijsku baštinu te kako nebi dala povoda za odcepljenje na osnovu nacionalne većine, ona je pustila da pokrajina živi svoj život. već je u Titovoj jugoslaviji postojao isti problem, bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti ono što se desilo: odcepljenje. ja ko vojvođanin, koji nisam zagovornki zvaničnog Beograda iskazujem sućut - ne državi kao takvoj - već srpskom narodu koji je izgubio jednu svoju povijesnu pokrajinu, s drug strane pak kritikujem i korim taj isti nadrod što nije stao na noge u pravo vreme te je izrek "Kasno stiže Marko na Kosovo" sasvom na svom mestu.

Mislim

pre 11 godina

@Berisha,zaboravljas da nama vasa propaganda samo smeh izaziva.
Pec je srpski grad oduvek bio zato se i zove Pec i zato vi nemate naziv za njega,nego ste izvrsili abriviaciju iz Pec u "Peje".Albanci su etnicki cistili Kosovo prvo za vreme Turaka,pa 1915-1918,1941-1945 i 1999-na ovamo.Da su Srbi etnicki cistili Kosovo onda ne da ne biste bili vecina tokom SFRJ,nego vas uopste ne bi ni bilo.
ZAto zaboravi na propagandu tvoju i shvati da je Kosovo uvek bilo i bice srpsko i da nijedan okupator nije zauvek vladao...

DUPLO!

pre 11 godina

@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
Ovi nasi su svi lopovi.

dule56

pre 11 godina

Mislim i da je srbima sa Kosova bitno da ih neko konsultuje i pita (a to je velika promena) o stavovima koje ce nasa strana zastupati u pregovorima, jer ipak ce oni da zive pod uslovima koji budu dogovoreni.

gornje polje

pre 11 godina

nijedan drzavni organ,politicka organizacija,grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenost od gradjana,niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.USTAV REPUBLIKE SRBIJE? INTERESE POLITICARA STITI SIGURNO.

Milence

pre 11 godina

Platforma je odličan osnov za održivo rešenje kosovskog problema. Nadam se da će to shvatiti i oni koji je odbijaju a nisu je ni pročitali.

Andjelija V.

pre 11 godina

Platforma je dokument bez potpisa i pecata. To je dokument, plan u kojem su napisani zahtevi i principi koje Srbija trazi.

Daniel L.

pre 11 godina

Potrebno je jedinstvo u narodu jer razdor ne vodi nicemu, treba videti sta je najmanje lose po Srbiju i tako se ponasati jer dobrog resenja u ovim trenucima nema!

GANGNAM STYLE

pre 11 godina

Ja ne znam sta onda nije jasno Premijeru Dacicu, kaa su se Srbi sa Kosova slozili sa Platformom.. Valjda je bilo najvaznije da s oni sloze jer je Platforma, zapravo, i napravljena zbog njih..

lazar dalmatinski

pre 11 godina

Ma kakva platforma?Jedina platforma je razbiti iluziju o velikoj Šiptariji.Povratiti ustavno pravni poredak jedinstvene države.Ko se odrekne i samo misleno neka je proklet.U suprotnom Srbija će izgledati kao trkaća kokoš,ali bez glave.

Goran

pre 11 godina

Od onih koji su napravili problem do 1999. godine, niko nije ni očekivao da mogu da ga reše.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 11:54)

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.

Milica

pre 11 godina

Ovo je novina da predsednik države upoznaje Srbe sa severa KiM, sa dokumentom o rešenju problema Kosova. Ovo je prilika da predsednik čuje mišljenje ljudi koje najviše interesuje sadržaj tog dokumenta. U svakom slučaju ovaj potez je za svaku pohvalu.

Predlog

pre 11 godina

Sever Kosova da referendumom izglasa nezavisnost od ostatka Kosova i onda Srbija da prizna tu drzavu. Problem resen, sve je u pravnim i demokratskim okvirima.

Freed

pre 11 godina

Platforma...
Moja platforma:
Priznati nezavisnost Kosova,s uslovom,da u tom momentu Kosovo prizna nezavisnost Severnog Kosova i tacka!
Nije pet stranica i prvi sam Vama pokazao ne ambasadorima

Mislim

pre 11 godina

Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!

wiener

pre 11 godina

zasto ljudima smeta ova platforma? jeste problem da je stigla kasno, ali jos uvek ne znaci da se ne moze izvuci za srbe na kosovu vise od onoga sto nudi ahtisaarijev plan. ko to misli da je davati ovakva prava manjinama lose osim sovinista? nemacki ambasador je rekao da plan steti dijalogu, ali je isto tako rekao i da institucije kosova moraju dokazati srbima da je u njihovom interesu da se integrisu u kosovo. on je isto tako rekao da to ne trebaju dokazati samo kosovske institucije, vec i samo kosovsko drustvo. koliko to kosovsko drustvo moze uciniti vidi se redovno iz komentara kosovskih albanaca ovde.

mislim stvarno, jesu srpski politicari doveli srbiju i kosovske srbe u ovu situaciju, ali to ne znaci da srbi na kosovu ne zasluzuju najbolje moguce resenje.

tt

pre 11 godina

koliko placate ove komentatore koji lupaju gluposti u svojim komentarima....cinjenica je da albanaca ima vise brojcano...ali je tako cinjenica da je kosovska zemlja 58% u vlasninistvu srba,crkve i preduzeca koja je provereno osnovala srbija...i kako cemo sad...zapad podrzava demokratsko pravo glasaca...ali ne podrzava ono na cemu njihova civilizacija pociva...pravo na privatnu svojinu...itd...

Mikeli

pre 11 godina

Najbitnije od svga da su Srbi sa KiM pogledavsi platformu shvatili da je ona u njihovom interesu. Nije im niko drugi prepricavao vec su je sami videli i zadovoljni su. Sada nam samo ostaje da svi zajedno iskazemo jedinstvo i izborimo se za nase zajednicke interese.

Milan

pre 11 godina

Nemoj da se svadjamo oko platforme jer je ionako Albnaci nece prihvatiti! Ovo je dobar potez ali samo jedan u nizu koji nas ceka u dugoj borbi za Kosmet!

dragan

pre 11 godina

Platforma nije nista drugo vec Ahtisarijev plan, koji je nekada prije 5 godina odbijen od Srbije, a sada se prihvata sa zakasnjenjem. Nije trebalo pisati nikakvu platformu, nego traziti autonomiju za sever Kosova ili pripajanju severa matici Srbije.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Na srce me zaboli" kada vidim koliko vremena Srbija uzaludno potrosi na nesto sto ce kako rece Hasim Taci ionako "zavrsiti u fioci" !

Milan

pre 11 godina

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada! Gospodine predsednice, slobodno recite vasim kolegama Vucicu i Dacicu da odmah organizuju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, da vam se slucajno ne bi desilo srpsko prolece - zbog (flagrantnog) bezobzirnog krsenja Ustava. Upozoravam vas kao savestan gradjanin na vreme. U suprotnom... citav narod u Srbiji uskoro ce biti veoma, veoma konsterniran!

PetarPan

pre 11 godina

A sad lepo procitajte sta se nudilo u Rambujeu,pa sta je nudio Ahtisarijev plan,a sta vi danas trazite...No bitno je da smo pobedili NATO..

Mislim

pre 11 godina

@Berisha,zaboravljas da nama vasa propaganda samo smeh izaziva.
Pec je srpski grad oduvek bio zato se i zove Pec i zato vi nemate naziv za njega,nego ste izvrsili abriviaciju iz Pec u "Peje".Albanci su etnicki cistili Kosovo prvo za vreme Turaka,pa 1915-1918,1941-1945 i 1999-na ovamo.Da su Srbi etnicki cistili Kosovo onda ne da ne biste bili vecina tokom SFRJ,nego vas uopste ne bi ni bilo.
ZAto zaboravi na propagandu tvoju i shvati da je Kosovo uvek bilo i bice srpsko i da nijedan okupator nije zauvek vladao...

crni

pre 11 godina

Ko je bre napravio problem 1999 ? Ko se naoružavao do zube i krenuo napade na miliciju. Da nisu možda Srbi ? Koliko ste slepi i ne vidite šta se dešavalo 1999 prije početka bombardovanja.
Čak i nemački reporteri govore o tome da su albanske izbeglice krenule ka Makedoniji i Albaniji tek posle početka NATO bombardovanja, samo se Srbi prave veći katolici od pape i priznali bih i da su ubili Kenedija samo zarad neke vizne liberalizacije. I posle se pitate zašto ispaštamo kolektivno kao narod ? zato što smo kukavice, eh zato. Zato što svoju reč porušimo po pet puta dnevno i zato što sami sebi plujemo u lice.
(Goran, 21. decembar 2012 18:36)

Ti si kukavica zato što kritički stav prema svom društvu nazivaš "pljuvanjem sebi u lice". Ti si kukavica jer ne smeš da se suočiš sa odgovornošću koja je ova zemlja imala u svim ovim dešavanjim u prethodnih 20. godina. Ti si kukavica, jer ne želiš daučestvoješ u rešavanju problema već štitiš svoj ego. Ti si kukavica jer je za tebe hrabrost nasilje. Ti si kukavica!

banacanin

pre 11 godina

Vest kaze, Srbi sa Kosova stigli u prestonicu a mene prodje neka jeza jer me podsetilo na vreme kad su ih dalje direktno poslali za Novi Sad sa jogurtom u ruci. To se ne zaboravlja!

Aleksandar

pre 11 godina

I opet smo taoci 50 000 ljudi.
(Vladan)
..Uzmi Vladne organizuj se i pomogni dole ljudima tvojim, da proteraju ove nase ..tih 50000 da ne budes talac..Molim te..Ja bih se stideo pomisli, a ne izgovorenih reci!!!!

Relja

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.
(E, 21. decembar 2012 12:20)

Ako si ovako nepismen diplomirao, onda je nase skolstvo stvarno dodirnulo dno. I jasnije si mi neke diplome, da ne nabrajam...

Kosovastar

pre 11 godina

Mora biti jasno, jednom za svagda, da nikakvo resenje na Kosovo koja ne podrazumeva zajednicki zivot na Kosovo nece biti uspesna. Mozes tom "predsdeniku" iz Peci, "sa sedisetm u Gorzadevcu" dati i republiku i drzavu u okviru Kosova i sve sto pozeli ali ce on proci kroz opstine, puteve nezavisnog Kosova.

Pa sami Srbi su se zalili da zive u enklavama a sada postoji predlog da bude bas to - enklave i izolacija.

Stefan Mrsevic

pre 11 godina

@PetarPan U Rambujeu je postojao aneks po kojem se predvidjalo da NATO moze da koristi baze po celoj Srbiji i da ima svoje postave a da se na Kosovu odrze za 3 godine izbori o nezavisnosti. Toliko o tvojoj upucenosti.

Josip Vasilj

pre 11 godina

O čemu li će se zapravo razgovarati, kad ni Nikoliću još nije jasno da li njegova platforma nudi rješenje za Srbe unutar nezavisnog Kosova, ili rešenju za Kosovo unutar Srbije?

Suny

pre 11 godina

" Predsednik opštine Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu ..." koliko ovo zvuci logicno procenite sami. Koliko ova besmislenost kosta gradjana koji ionako ne znaju kako ce preziveti svaki mesec je vise nego suludo, besmisleno, neodgovorno. ostalo i ne treba komentirati. Uzas, uzas. Hvala

SrbIn

pre 11 godina

Kladim se da je 90% kriticara ovog plana iz Beograda...sto i ne cudi jer bi ste se vi u Beogradu zbog svoje megalomanije i monopoloa odrekli i Sumadije i Vojvodine i Toplice i Raske ...samo da vam se niko ne mesa u interese da Beograd bude centar sveta..

Gordijev čvor

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni. Uvek će biti onih, koji smatraju da su stavljeni pred svršen čin.

bezimena

pre 11 godina

Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .
(Damir, 21. decembar 2012 12:40)

"Navik'o se magarac na samar, pa mu nije teško".

Damir

pre 11 godina

Ja koji tu i tamo se zaletim na vaš portal zaista nije mi jasno da li vaša vlada uopće nešto radi osim što izlazi sa saopćenjima za Kosovo ,komentira Hag , provodi navodnu borbu protiv korupcije ( još niko nije osuđen ).A o privredi ,radnim mjestima ,napretku proizvodnje apsolutno ništa.Znam netko će komentirati što mene zabole,ali nije mi jasno da vi kao narod to trpite godinama .

samo gubite vrijeme, energiju i zivce narodu

pre 11 godina

Ovo je sa jedne strane smijesno, a sa druge zapravo jako tuzno. Kao da gledam shizofrenika kako diskutira sa svojim imaginarnim prijateljima.

Aalister

pre 11 godina

stome slatko naseja ovo presdni peci sa sedistom u gorazdevcu hahaha
(leon, 21. decembar 2012 13:18)

Komentar ko komentar...ali moram da ti lupim minus samo zbog ogromnog broja pravopisnih grešaka i zbog toga što sam morao tri puta da pročitam komentar da bi shvatio šta si hteo da kažeš!
Stvarno ljudi...ajmo se malo koncentrisati prilikom pisanja komentara. Pa mozak me boli od čitanja gluposti a duša me boli kad vidim koliko smo nepismeni.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

@Petar Pan:Niko ni tada ni sada nije izjavio da smo pobedili NATO.Jedino je receni te 99'te da smo spasili UJEDINJENE NACIJE.O pobedi nad NATO-m mogo je da lupeta i tad i sad samo Drecun ali on je marginalna licnost i ne treba mu zameriti
On je najbolje unovcio kosovsku golgotu Srba i Srbije.

zoran

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio."
(David, 21. decembar 2012 10:58)

Rešavao Aleksandar, rešavao i Broz
Rešavao Sloba, rešavao i Voja,
Rešavao Toma, rešavao i Aca,
A konačno rešenje,
Daće NATO okruženje...


Kome to nije jasno taj ili ima mozak punoglavca ili ima korist od cele situacije.

EUROPIANIN

pre 11 godina

platforma jeste gotova, i razmjeli smo sta pise, ali sad se ja pitam,sa kojom Logigom je to napisano, pa koja stranka ce to priznati?? EU, zapad i USA nece, mozda Albance ubedite, hahahahah, pa to nije primljeno od samih Srba,o ovoj platformi nece se nikad ni razgovarati u Bruxellun;
Nego zalim narod KiM da sbog nekog neiskustva negog politicara, da oni jos pate neke proste politike u 2012;
po ovoj platformi!!! znaci druge stranke ne postoje u razgovoru nego samo Srbska stranka, eh da bi se tako dala autonomija nekom narodu i manjina, I Romi (Cigani) be trabali da je imaju u Srbiji,
Nego vreme je da se to resava,nekim-bilokakvim nacinom,nece biti niko srecan tim resenjem, al kao agresor, i ako gubis malo ipak si dobitnik;prema tome zaboravite tu Platformu, Dacic je na dobrom Koraku, Taci(thaqi) i dacic to su ratni drugovi,znaju oni kako ce se resiti,glupok naroda obe stranke,
vreme je za MIR;(PEACE)

Gane

pre 11 godina

Nikolic, pored ostalog, trazi demilitarizaciju Kosova. Vucic od Panete, ministra odbrane SAD, trazi da americka vojska ostane na Kosovu radi bezbednosti ne-albanskih gradjana. Pa ko je ovde lud?

dule56

pre 11 godina

Mislim i da je srbima sa Kosova bitno da ih neko konsultuje i pita (a to je velika promena) o stavovima koje ce nasa strana zastupati u pregovorima, jer ipak ce oni da zive pod uslovima koji budu dogovoreni.

Сељак из Подгорине

pre 11 godina

Српски властодршци по традицији увек имају неодољиву потребу да поразе народу представљају као победе почевши од "победе" над НАТО пактом 1999. године преко медијских лажи ДС-а и њихове трагичне приватизације и задужења Србије до гуше па све до ове напредњачко-социјалистичке платформе која тобож штити Србе а у суштини представља наставак капитулантске и бескичммене политике која има само једнo значење - ИЗДАЈА.

kaiser

pre 11 godina

"Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)"

Jel to Srbi sa KiM imaju neki problem sa Beogradom, kad im ga on rešava? Čemu onda priče, daj da izglasamo to u Skupštini i rešena stvar, sve je opet kao nekad, a i granica će biti kod Karlobaga...

Vaši radikalski komentari mi ispravljaju moždane vijuge, toliko su jaki...

Toleranti, Peje

pre 11 godina

Autonomija severa Kosova u okviru pokraine Kosova, svasta, nemogu da vjerujem sta citam ... Ali, ako su dogovorili koliko pare dolaze od vlade mozda su zbog toga zadovoljni.

Goki56

pre 11 godina

Kao sto gospodin Mihajlovic lepo pita, a da li ce se zaista iskreno stati iza te platforme…a ja bih jos dodao, a da li vi stvarno verujete da ova vlada i Nikolic mogu da sastave nesto tako dobro da ce Evropa, Amerika a i svet to da prihvati?

Nemamo mi ni jednog politicara tog kalibra da bi ga Evropa, Amerika, svet pa cak i Rusija saslusala i njegovo misljenje i “platformu” uzela za ozbiljno. Bas me zanima sta ce da kazu kad im Evropa (o drugima necu ni da pricam) kaze “ne”?

Cisto gubljenje vremena jer je sve vec odavno odluceno i sroceno u nekim drugim “platformama”. Jedini spas za Srbiju je da trazi zvanicno da vodjenje ove zemlje, ukljucujuci politiku i ekonomiju, potpuno preuzme neko drugi, Nemci ili neko njima slican. Das im ugovor na 10-20 godina na pravo vodjenja zemlje. Za 10-20 godina ne bi vise bilo korupcije, primanja bi porasla, ugled zemlje bi porastao a ako bi se ponasali pristojno mozda bi nam i pomogli da neku bolju i svetu prihvatljivu platformu napisemo i ponudimo.

Naravno, kao sto mi svi znamo, nema od ovog gore navedenog nista sto u prevodu znaci “nema spasa Srbiji”. Samo cemo da tonemo sve vise i vise. Nastavicemo da se pravimo pametni na stranicama B92, da pisemo “pametne” komentare i polako iseljavamo iz Srbije.

Milence

pre 11 godina

Platforma je odličan osnov za održivo rešenje kosovskog problema. Nadam se da će to shvatiti i oni koji je odbijaju a nisu je ni pročitali.

realni

pre 11 godina

Teško je posle 13 godina nečinjenja, naći neko rešenje gde će svi biti zadovoljni.
(Gordijev čvor, 21. decembar 2012 09:52)

Rekao bih da ima malo više od 13 godina nečinjenja! Kosovski problem nije POČEO 1999, niti dolaskom demokratske vlasti, nego je tada ZAVRŠEN a ovo čime se sada bavimo je iluzija sa ciljem političkog marketinga i obezbeđenja lake love "privrednicima patriotama" iz Insajdera.
Ja se sećam da je kosovska priča bila potencijalna opasnost još 1981 kad sam bio osnovac. Možda je tada bilo vreme da se NEŠTO uradi...
Lepo je što sada Nikolić sve redom PITA za mišljenje, ali problem je što ni njega ni bilo koga od nas, niko ništa ne pita... Pozorište!

sasa jokic

pre 11 godina

Toma nece direktno stititi tajkune i Kostunicu u borbi protiv korupcije, ali ce ovakvim dokumentom zaustacljati Srbiju na evropskom putu. Na ovaj nacin indirektno sputava Vucica, i stvara tenziju. Za sada Vucic cuti, ali je pitanje dana kada ce tikva puci.
Neverovatno je da posle svega kroz sta smo prosli, On izadje sa platformom kao da je pao sa Marsa. Koliko god los politicar bio, zna On dobro da to nema veze sa realnoscu, ali njegov cilj nisu pregovori, nego upravo suprotno, prekid istih.
Od toga ce kao i uvek korist imati tajkuni i UDBA!

mirko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova i Metohije konačno dobijaju konkretan predlog rešenja iz Beograda, to im niko do sada nije ponudio.
(David, 21. decembar 2012 10:58)
Ne mogu da verujem da je ovo neko napisao ozbiljno. U Beogradu im mogu ponuditi i Tiranu, Skadar i šta god hoće, ali nije problem u ponudama, problem je u realizaciji tih ponuda. Kako misli Nikolić, i svi koji podržavaju ovu Platformu, da je realizuju.
Mislim da je ovo samo pokušaj da se kosovski Srbi smire posle dogovora o integrisanom upravljan ju prelazima(granicom), Platforma je za unutrašnju upotrebu, a pregovore vode Dačić i Tači.

gornje polje

pre 11 godina

nijedan drzavni organ,politicka organizacija,grupa ili pojedinac ne moze prisvojiti suverenost od gradjana,niti uspostaviti vlast mimo slobodno izrazene volje gradjana.USTAV REPUBLIKE SRBIJE? INTERESE POLITICARA STITI SIGURNO.

DUPLO!

pre 11 godina

@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
Ovi nasi su svi lopovi.

Raša

pre 11 godina

Ukoliko su Srbi koji žive na Kosovu zadovoljni, ne vidim ni jedan razlog da se kojekakvi političari i pretstavnici partija protive Platformi. Oni to rade zarad svoj ličnih interesa pa pre nego šta išta kažu protiv, neka se prvo presele na Kosovo da tamo žive! Lako je kao do sada preko tuđih leđa voditi politiku.

Zdravko

pre 11 godina

Vlast se zalaze za "autonomnu roblast" unutar nase "autonomne pokrajine"?! Cisto pravno gledano,ovo je flagrantno krsenje Ustava Srbije(kakav on bio da bio,ipak je na snazi)i eksplicitno priznanje da Srbija nema kontrolu na "sopstvenoj teritoriji".Ovakvim i sl.sporazumima,platformama i dilovima priznaje se nezavisnost i legalnost Tacija i dr i mislim da bi Nikolic i Dacic trebali da budu makar toliko posteni da i javno kazu da je sve izgubljeno te da se sad spasava sto se spasiti moze.

E

pre 11 godina

Kada sam pripremio diplomu,veoma davno,imao sam nekoliko konsulatcije sa Mentorom.On mi je rekao:izbaci ovo,pa ovo i ovo,dodaj ovo ,pa ovo i nakon sest meseci moja diploma je bila gotova.Gosp.Nikolic svoju diplomu, odnosno platformu, je pisao obrnutim redosledom.Gosp.Dacic uvideo nedostatke platforme,sudeci posvemu,i sada kaze da platforma nije sveto pismo.

Sait Berisha

pre 11 godina

@Mislim, 21 decembar 2012 22:12
„Vidim ovde se neki autosovinisti cude kako je predsednik opstine Pec u Gorazdevcu.Pa zato sto je Pec etnicki ocisenjeno od Srba,pa su institucije izmestene u Gorazdevac!!!!
Stvarno je sramota kakvi sve Srbi postoje,pljuju po svome narodu...odvratno!“

Zaboravljas da je Pec bio prvi, najradikalnije etnicki ociscen grad na Kosovu, od apsolutno vecinskog stanovnistva, pocev od 24.marta 1999. pa sve do poslednjeg zlocina, 13 juna, ubistva citave porodice mesara Balja, dece od 5 do 12 godina, zajedno sa silovanom majkom Vjollcom (28). Zbog neverovatno temeljito unistenog i opljackanog grada i ogromnog broja ubijenih mestana, preko 670 njih, stanovnistvo koje je ostalo, samovoljno iz straha od osvete, napustilo je grad pre ulaska NATO trupa. Po dokumentu direktora SDK Dragi Stanojevica, na dan 14. juna u "gradu je bilo svega 5% stanovnistva, i jedino zainteresovani bili su plackasi koji su sleperima odvozili opljackanu robu van Kosova".
Retki su svetli likovi, poput bivseg direktora DOZ-a prof. Srete Santrica, koji su ostali dosledni principu "Cojstva i junastva", i nisu okaljali svoje ruke ili oscrnili svoj obraz.Takvima jedno ogromno Hvala!
Zato je zaista smesno da neki samoizabrani predsednik Opstine Pec, predstavlja ovaj grad iz sela Gorazdevac!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

"....taj dokument "daje rešenje suštinskih pitanja i ne ostavlja mogućnost podele Kosova i Metohije".

Pa, to kaže i Tači - nema podele Kosova! Napokon se složiste...:))))

Goran

pre 11 godina

Zašto je neophodno da se informiše javnost o svakom ovom sastanku? Zar se ne može biti diskretan i dogovoriti sve sa svima, pa tek onda pustiti informaciju za javnost.

onako usput

pre 11 godina

u predizbornoj kampanji Nikolic je Srbiamsa MIM obecao da ce ponisititi sve dogovore prethodne vlasti u vezi Kosova, na svetlo dana je konacno izasla PLATFORMA, napokon smo videli solomonsko resenje principa KATALONIJE, samo da jos Srbi sa KIM svare da je ta "KATALONIJA" entitet u sastavu KOSOVA i pojeo vuk magarca!

RKS

pre 11 godina

SANJAJ SRBIJO,ALI KAD USTAJES BILO JE SAMO SAN.ja bi rado dao onaj deo iza leposavica,ali ne zaboravite presevo bujanovac medvedja docice kod brata kosove,i oba dva braqa kod majke albanije,ha ha ha

james

pre 11 godina

USA ambassy in pristina Jacobson: Serbian Platform just a piece of paper.
Srbijanski Kosovo platforma je komentirao američkog veleposlanika na Kosovu, Tracey Ann Jacobson.

Ona novine "Kosovo Sot", rekao je srbijanski Kosovo platforma, rekao je da je beskorisno distrakcija.

"Jako mi je drago da su izjave Vlade ovaj tjedan, na primjer, izjave premijera Hashima Thacija i Blerim Shlës, kaže da je Vlada tu ostaje usmjerena na dijalog i neće dopustiti da bilo odvlačenje pažnje od komad papira", rekao je Američki veleposlanik. / Indeksonline /

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

>@ (Gradjanin Srbije, 21. decembar 2012 23:10)
>Za ljude kao tebe niko nema resenje. Idi u Njemacku i uzivaj za nista!
>Ovi nasi su svi lopovi.
>(DUPLO!, 22. decembar 2012 00:43)
Necu ja da idem u Nemacku, Nemacku cemo da stvorimo ovde.
Mislim da su gradjani svesniji od politicara gde treba usmeriti zemlju.

prof. marijan

pre 11 godina

Umesto da je Srbija bila pametna i pobrinula se da od 60.-tih pa na ovamo napravi večinsko stanovništvo u pokrajini kako bi zaštitila svoju kultrnu i istorijsku baštinu te kako nebi dala povoda za odcepljenje na osnovu nacionalne većine, ona je pustila da pokrajina živi svoj život. već je u Titovoj jugoslaviji postojao isti problem, bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti ono što se desilo: odcepljenje. ja ko vojvođanin, koji nisam zagovornki zvaničnog Beograda iskazujem sućut - ne državi kao takvoj - već srpskom narodu koji je izgubio jednu svoju povijesnu pokrajinu, s drug strane pak kritikujem i korim taj isti nadrod što nije stao na noge u pravo vreme te je izrek "Kasno stiže Marko na Kosovo" sasvom na svom mestu.

madjar

pre 11 godina

U srpskom vozu ka EU, platforma (ona prava za prevoz kabastg/gabaritnog tereta) je za narod, dok su se politicari smestili u kola prvog razreda. Zna li neko kome su namenjena kola 2. razreda. Izem ti platformu dok se drugi voze u kupeima bilo 1. ili 2. razreda. Ionako ce se taj voz zaglaviti u prvom tunelu koji se zove bilo Kosovo bilo EU, bilo Vasington.

Safet Cara

pre 11 godina

Pa sto niste trazili i Skadar, Drac tj. polovinu albanskog mora, pa da srbi sa Kosova imaju svoje more?!
Zadovoljni sta se trazi, ali da vidimo hoce li biti zadovoljni od toga sta ce dobiti.
Srpski politicari navikli da traze SVE a da ne dobiju na kraju NISTA!!!
I ovog puta nece biti drugacije

martin

pre 11 godina

predsednik opstine Vucitrn je u Priluziju,Vucitrn nije video skoro nikad,jer kad ide za Beograd prolazi pored njega
predsenik opstine Obilic je u Babinom Mostu,mislim da retko ide u Obilic jer tamo nema kome da predsednikuje.
predsenik opstine Pec je u Gorazdevcu,koji se za Pec pita kao i Nikolic Master Tomislav.
gradonacelnik Pristine je u Gracanici,tj. na relaciji Gracanica-Nis,jer mu tamo porodica.
postoje 2 predednika opstine Strpce,jedan izabran po Kosovskim zakonima i na Kosovskim izborima i taj se nesto pita i onaj drugi kog ste imali priliku da vidite,koji sa celokupnim opstinskim aparatom prima platu i nista se ne pita isto kao i ovi nabrojani ovde.
svi su izabrani na Srpskim izborima uz "nenormalnu" izlaznost imaju sve sto i drui predsednici opstine,plate primaju,ali se nista ne pitaju,tako da njihovo misljenje o platformi i nije bas merodavno.a platforma je sto bi reko Danijel Server FANTAZAM.

Daniel L.

pre 11 godina

Potrebno je jedinstvo u narodu jer razdor ne vodi nicemu, treba videti sta je najmanje lose po Srbiju i tako se ponasati jer dobrog resenja u ovim trenucima nema!

pratilac

pre 11 godina

mislim da cete opet dobiti neku pismenu overavanje da ce bitio 'ok' sa granicnim prelazima.
e nikolicu, majstor si da zamajavas tvoj narod ai da prebacis drugome odgovornost kada hoces da izbegnes odgovornosti.

dragutin

pre 11 godina

Ja da sam predsednik prodao bih Kosovo i rekao onim ljudima na severu da se snadju.Ipak je tamo EU a svi znamo da je EU dobila nobelovu nagradu za mir ove godine tako da su bas bezbedni.A pare od tranzakcije bih potrosio na pravljenje mega stadiona u koji moze da stane 100 000 ljudi da gledamo fudbal ko ljudi.

Milosevic stil

pre 11 godina

Znaci smesni su ovi nasi Srbi. Toma da im ispadne dobar iznese glupost koja je nama kao dobra. Trebao je jos gluplje, kao Kostunica sto bi,u toj platformi da napise.

A nema veze sto ce se smejati ceo svet i sto to nece da moze.

dejan

pre 11 godina

Ako se nase stanovnisto sa Kosova hitno ne opameti u sta sumnjam zadesice ih "Oluja"kao Srbe iz Hrvatske pa ce onda da vide kako ce majka Srbija da brine o njima.

Boban

pre 11 godina

Sve je to lepo, puno su se trudili, puno vremena izgubili, za to vreme mi nervozno cekali a onda je odjednom stigao samar. Kosovo napusta pregovore !

Milivoje

pre 11 godina

Prvo da lecimo "belu kugu" a tek onda da pricamo o nove teritorije i povratak 240000 na Kosovu. Ajde da budemo iskreni i ne bavimo se vise hipokrizijom!!

milan

pre 11 godina

Populisticke izjave i kosovara da znaju da je ova platforma proforma i da nikada nece oziveti. Stvaraoci ove platforme su trazili primere iz istorije evropskih zemalja i pokusali da ih implementiraju u neki predlog samo da bi zadovoljili javnost kojoj su je obecali a ne da prepoznaju stvarnu problematiku na terenu. Kosovski srbi su sada odjednom i sa autonomijom zadovoljni a za Srbiju bi Kosovo i dalje ostalo bure bez dna za budzet.

Istina

pre 11 godina

Prve reci buduceg dogovora bice Srbija priznaje obostrano dogovorenu nezavisnost i suverenost Republike Kosovo... uz maksimalnu autonomiju za Srbe. Ovo je trajno i jedino moguce resenje o kom prica Dacic,a ako nece ova vlada, potpisace ga neka druga, i to vrlo skoro.

moki-smoki

pre 11 godina

E Pa super sve je zavrseno eto dobicete jos jednu srpsku krahinu Uli republiku posto je vas presednik napravio platformu sad ce USA i EU da vam cestita i samo fali pesma Ne moze man Niko nista.

Alba

pre 11 godina

Ziveo USA (United States of Albanians)...salim se Serbijo, don't worry...ajde zaboravite platforme i radite na vasu buduqnost... probudite se jednom, budite realni: Kosovo je nezavisna drzava, za albance i srbe koje hocu da zive tamo. Priznanje Srbije nije u opste potrebno!

Razocarani gradjanin

pre 11 godina

Predhodni komentari:
Najbitnije, najbitnije, najbitnije......
Najbitnije je da ce se i oni razocarati u Tomu kao i mi u Srbiji.

mattko

pre 11 godina

Ovim je odradjeno predizborno obecanje ali ima tu jos nesto> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/359020/EU-SAD-i-Dacic-protiv-platforme

ZJ 51

pre 11 godina

Kladim se,da je ovakvu "Platformu" napisao DS,bio bi najostrije optuzen za veleizdaju,od Kosovskih Srba,a pogotovu od ovih sada nazadnjaka!

GANGNAM STYLE

pre 11 godina

Ja ne znam sta onda nije jasno Premijeru Dacicu, kaa su se Srbi sa Kosova slozili sa Platformom.. Valjda je bilo najvaznije da s oni sloze jer je Platforma, zapravo, i napravljena zbog njih..

Avni

pre 11 godina

Platforma možda ni pred Vladom ni u Skupštini
http://www.danas.rs/danasrs/politika/platforma_mozda_ni_pred_vladom_ni_u_skupstini_.56.html?news_id=253275

Andjelija V.

pre 11 godina

Platforma je dokument bez potpisa i pecata. To je dokument, plan u kojem su napisani zahtevi i principi koje Srbija trazi.