Ponedeljak, 17.12.2012.

19:26

Srbiji ne treba GMO

Srbiji nije potrebna hrana proizvedena od genetski modifikovanih organizama (GMO), već zdrava, organska hrana, ocenjeno je na konferenciji "GMO - da ili ne".

Izvor: Tanjug

Srbiji ne treba GMO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Гале

pre 10 godina

Треба увести ГМО јер ћемо тако убрзати пут до остварења сна а то је ЕУ.

manolo

pre 11 godina

Ispravka - na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse: Ovaj proizvod je proizveden od genetski nemodifikovane sirovine i ne sadrzi alergene. Izvinjavam se zbog pogresne informacije.

manolo

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.
(Chaby, 18. decembar 2012 09:43)

Na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse, ali pise: Ovaj proizvod je proizveden od genetski modifikovane sirovine i ne sadrzi alergene.
Toliko o tome da na nasem trzitu nije dozvoljena prodaja GM hrane.

Ljuba

pre 11 godina

Ne zna se da li su GMO štetni ili ne, a pogotovo ne u trećoj ili četvrtoj generaciji, jer toliko vremena nije prošlo. I naši slavni hibridi kukuruza su nastali veštačkim ukrštanjem do koga u prirodi ne bi došli ili ne tako brzo. Doduše to nije isto kao kada se koriste geni druge vrste....
Mi ne znamo dovoljno o GMO i zbog toga ne treba u to srljati. Takođe mi se prema našem zdravlju uglavnom odnosimo po proncipu 'pa neće valjda mene' (pa nam ne smetaju izduvni gasovi krntija od automobila, cigarete), a tek prema zdravlju drugih (cigarete, prskano voće i povrće), samo nam fali još nepoznanica kao što je GMO.
A to nije ni najgore ... GMO znači zavisnost od multinacionalnih i američkih firmi, i doviđenja organskoj hrani. Mi smo mala zemlja sa mnogo sitnih poseda, a jedna njiva sa GMO može značiti zbogom uzgajanju zdrave hrane na komšijskim njivama.
Što se tiče toga da smo gladni, jesmo, ali zato što nam je ogromna površina poljoprivrednog zemljišta neobrađena, a ne zato što ne uzgajamo GMO soju ili kukuruz.
Ne moramo da budemo prva žaba koja diže nogu....

petar

pre 11 godina

Само су ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ константно аргументовано За Србију без ГМО. Не измишљајући националну параноју, него говоре о здравственим, економским и пољопривредним ефектима на државу. Зато За Србију без ГМО, само Зелени Србије.

Pantelija

pre 11 godina

Zašto da nas truju sa GMO hranom koja možda izaziva rak, kad mogu da nas otruju sa pokvarenim kukuruzom koji je provereno kancerogen a već godinama ga proizvodimo i njime hranimo Srbe.
Možda bi ovi koji urlaju protiv GMO-a mogli da provere koja je prosečna životna dob u SAD-u gde GMO caruje a koja je u Srbiji gde je sva hrana "zdrava" i bez GMO-a.

Cirkus

pre 11 godina

Nažalost, mislim da se za ovo nećemo ništa pitati kao ni do sad. Jači je jedan glas tajkuna nego miliona ljudi... Provući će to na mala vrata. Šta više, znajući kako su nepotkupljivi naši državni organi, ubeđen sam da je gmo već dosta prisutan u Srbiji. Ovi "informisani" koji znaju najbolje šta je GMO, neka se snabdevaju u susednim zemljama, i neka hrane svoju porodicu gmo hranom... Ostavite nas "neobaveštene", da budemo glupi i jedemo svoju hranu...

Beograđanka

pre 11 godina

"Srbija je 2009. godine donela zakon o GMO koji je restriktivan i brani i proizvodnju i promet GMO u komercijalne svrhe u našoj zemlji.." - pa ako je zakonom zabranjen, zašto se ne podnesu krivične prijave protiv onih koji su Monsantu dozvolili da u Srbiji otvara poslovnice i trguje ?????

Milos

pre 11 godina

Aleksej Tarjasev neka svojoj deci (ako je ima) daje GMO slobodno. Sta mislite zasto Monsanto i slicne korporacije uvode GMO i lobiraju za to? pa zbog PROFITA. A to sto nije zdravo odnosno dokazano stetno? to nije toliko vazno. Strasno.

Ljiljana

pre 11 godina

Ljude bi prvo trebalo edukovati i objasniti im sta su GMO a ne servirati ovako zustre izjave kako su GMO a priori "štetni po zdravlje ljudi, i da već u trećoj i četvrtoj generaciji izazivaju tumore, povećavaju smrtnost i sterilnost kod ljudi". Neprofesionalno, povrsno i manipulativno. Dajte ljudima ispravnu informaciju o dobrim i losim stranama GMO, pa se onda borite za zabranu.
Slazem se da je "GMO free Serbia" nasa ekonomska sansa ali se ne slazem da mi na ovakav nacin namecu misljenje i licne izbore. Koliko smo samo GMO-a pojeli do sada a da nismo ni znali...

Srbin

pre 11 godina

ja je jesti necu a ni moja deca kupio sam hektar zemlje u sumadiji i ove godine sam prvi put brao sa decom svoje domace neprskane plodove(paradaiz,krompir,grasak...) samo zalivanje
sa izvorskom vodom.kako ide vreme vidim da cu brzo u selo sa porodicom da bi bili zdravi i ostali normalni a olos koja hoce da ubaci ovo neka ide preko pa nek jede gmo.dok nam je nase hrane i rakije bice i nas.

Dragan Grbic

pre 11 godina

Gospodja Predskednik skupstinskog odbora LAZE kad tvrdi da GMO izaziva rak u trecem-cetvrtom pokolenju... takvih podataka nema, ne postoje, to je izmisljotina. Pre nego sto o necem govori trebalo bi da se o tome informise.
Medjutim tacno je da Srbiji GMO ne treba jer su organski proizvodi nasa izvozna sansa. Samo treba da se obezbedi navodnjavanje i zastita od grada...

realan

pre 11 godina

Pre jedno 2 godine ne RTS je bila emisija Olje Kovacevic i sad se moze pogledati na sajtu Da mozda ne posvecena GMO.Jedna od gostiju je bila i lekarka koja je predstavnik udruzenja za borbu protiv GMO...lepo zena rece da oni ne znaju dal je stetno...Olja je lepo pita a ko onda tvrdi da je stetno na sta lekarka borac protiv GMO rece da oni samo traze da se dokaze da nije stetno...

Damjan

pre 11 godina

Silno greshite ljudi. Kao i sve stvari koje postoje, GMO ima dobre i loshe strane. Nije svaki GMO losh, cak shta vishe, losh je samo onaj koji dopadne u ruke kompanije koje samo zele profit i zabole ih za kvalitet. GMO ne znaci nishta nego ojacavanje i poboljshavanje postojecih biljaka, shto na razlicite nachine radimo vec hiljadama godina. Modifikovati se moze i jako zdravo i korisno, a isto tako moze se i zloupotrebiti. To shto se neshto moze zloupotrebiti ne znaci da je neshto samo po sebi loshe.

Chaby

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.

Nemanja

pre 11 godina

Haha,99,9% ljudi nema predstavu sta je GMO,ne zna ni sta je skracenica,ali izaziva tumore,alergije,smrt,rogove,repove i poneko zapati i krila!Koliko gluposti i neznanja...Ali je ok udahnuti pola tone smoga svaki dan,to verovatno cisti pluca i sinuse i od toga ne dobijate nikakve alergije,nedaj boze bolesti!Bitno da se bunimo,a stomaci prazni,pravi problemi pod tepihom!

robert

pre 11 godina

http://poslovi.infostud.com/posao/Monsanto/Sales-Representative/o61524

U pravu sam bio, nije najnoviji oglas ali pokazuje da se odavno radi na GMO u Srbiji. Izgleda da malo informacija o tome izlazi u javnost sto znaci samo jednu stvar, sve se radi nama iza ledja.

dukaPPS

pre 11 godina

E PA ne moze i jare i pare....Na drugim vestima se borite da pritisnete zemljoradnju u korist IT struke a ovamo vicete *Uaaa GMO!*...Pa odlucite se gospodo,ili cete da zagazite u blato i sadite organske biljke ili cete da sedite ispred monitora 24/7 i klopate Big Mek -Made in Monsanto- ...Sve mi ovo lici na politiku "I Kosovo i Rusija i EU"...Bolesno

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Ako je istina da je uslov za ulazak u sto, omogućavanje prometa gmo hrane i semena, zašto onda iz iste ne izbace Rusiju u kojoj je gmo zabranjeno i pominjati, a kamo li sejati i puštati u promet. Kazna za prekršioce je 20 godina zatvora. S obzirom na visok nivo poštovanja ljudskih prava u njihovim zatvorima, čudi me da niko nije pokušao da prekrši zabranu.

vladan

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.
(q, 17. decembar 2012 22:15)

Na ovo mogu samo da kažem NE LUPAJ!! Jedno je paradajz a drugo je monsanto sa svojim otrovima....

t

pre 11 godina

E moj siroti Jovane Galtić, dodji malo u Ameriku da ruckas veceru od plastike pa posle pisi te gluposti.

Ne dajte se Srbi prevariti, sve su vam unistili, sad vam jos i najlon kese pokusavaju servirati za rucak.

mare

pre 11 godina

sve sto je receno protiv GMO je tacno, ne bi je trebalo dozvoliti ni u kom slucaju. Nazalost politicari koji o tome odlucuju se ne mogu nazvati razumnim ljudima, jer kako bi inace mogli da kazu da je od ovogodisnjeg roda kukuruza samo 7% zarazen kancerogenim aflatoksinima a u laboratorijama je utvrdjeno da je 75%. To znaci: narode jedi i razboli se, meni su bitne samo pare.

finally

pre 11 godina

Cudo! ... mada ko zna sta smo sve do sad pojeli preko raznoraznih stranih uvoznika i marki hrane/proizvoda + trovanje odozgo svakodnevno. Mozda smo dobili ovu bitku ali je rat i dalje...

Jovan Galtić

pre 11 godina

Napred drugovi! Očigledno da niko nema pojma šta je u stvari GMO... Važno da mi to zabranimo za svaki slučaj i plaćamo hranu skuplje nego normalan svet.

Zabranite i benzin, to djubre je mnogo štetno. Volovska kola su prirodna i zdrava.

manolo

pre 11 godina

STOP GMO!!! Ko se iole zainteresovao i malo vise o ovome citao video je da nam GMO nista dobro ne moze doneti. Savetujem svima da se dobro informisu i promisle pre nego sto daju svoj glas za GMO. STOP GMO!!!

dell_boy

pre 11 godina

I pored zakona koji je jos uvek Restriktivan prema GMO-Monsantu mi sada trenutno koristimo oko 80% njihove Soje ponajvise kao stocnu hranu,zalosno...Truju nas i kad ih necemo...

sanja

pre 11 godina

Ne Srbiji, nego nikome ne treba GMO, ako zaista postujemo pravo na zivot i ako drzimo do zdravlja ljudi. Ovo pitanje je pitanje broj 1 danas, ne samo kod nas, vec u celom svetu. Promet robe koja u svom sastavu ima GMO ili ne daj Boze promet i koriscenje semena GMO, u svojoj sustini jeste bioloski napad, tj. napad bioloskim oruzjem, a one politicke strukture koje lobiraju ili dozvole GMO u Srbiji su saucesnici u tom napadu. Nema tu nikakve filozofije, svaka relativizacija ovog pitanja je isto sto i relativizacija zlocina prve kategorije.

q

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.

streetspirit

pre 11 godina

Nećemo da jedemo GMO-vna!
Uslov da uđemo u STO je dakle da izumremo.
Daj... neka mi neko zalepi šamarčinu da se probudim!
Ja ne živim na ovoj planeti, to je samo košmar... milion galaksija daleko.

Marko

pre 11 godina

Komšije,prije svega pozdrav iz Hrvatske.
Nemojte da i vas povuku na dno iz EU!
Mi smo već pokojni,ni dupe nemožemo sami obrisat a kamoli odlučit o nečemu.
Ne dopustite GMO,prosvjedujte,tucite se,koliko god vam se situacija u državi činila lošom vjerujte da za vas još nade ima,za nas NE.
Ne u EU!!
Ne GMO hrani!!!

Vec je tu

pre 11 godina

Problem je sto je GMO u Srbiji jos od 2000., kad je Monsantova stipendistkinja Ivana Dulic Markovic (tadasnja ministarka poljoprivrede) odobrila uvoz i toboz experimentalno sejanje GMO soje. Sada se njome hrani stoka, koju mi jedemo i cije mleko pijemo...

Породица

pre 11 godina

Стоп ГМО храни у Србији! Нека нас више заобиђу са отровима.Похвала Дверима за кампању против ове 'хране',а наравно и свима другима који се боре за здраву Србију.

slobodan

pre 11 godina

Bolje je i ne ulaziti u "STO", ako je uslov da se ljudi potruju jeduci GM hranu. U Kanadi nije cak ni dozvoljeno oznaciti proizvode koji su GM. Ljudi i neznaju sta jedu.
Ne modifikuju oni biljke da bi ih zastitili od bolesti, insekata... Niti da bi "nahranili puno gladnih usta". Modifikuju ih da seme koje se nalazi u biljci ne moze da izraste (mrtvo seme) u novu biljku kad se posadi i da bi omogucili biljci da izdrzi pesticid - sterilizator npr. Raundap (monsantov pesticid), koji ubija sve zivo osim modifikovane biljke. Meni se cini da su u odnosu na Raundap, oni DDT i Agens Oranz koji su amerikanci koristili u Vijetnamu, "Majka Tereza" pesticidi.

Uz to ako im se dozvoli gajenje GM semena i biljaka. Oni postaju gospodari zivota. Vlasnici semena i proizvodnje hrane. Uz to ako takvu hranu dajete svojoj deci zapitajte se da li zelite da im otkazuju organi, da umiru od raka i da njihova deca boluju od tumora, da budu autisticna, alergicna na sve... i da budu robovi kompanija koje prave GM seme i da se kljukaju pesticidima.

Ako zelite dobro svojoj deci nemojte im davati GM hranu.

it is I

pre 11 godina

Srbiji prvo treba neki ostar zakon za dobrobit potrosaca,da znamo kakvu robu (hranu) kupujemo,kakvog porekla,kvaliteta,da to inspekcija proverava i da mi budemo koliko toliko bezbrizni. Glupo je da trenutno pricamo o gmo i zdravoj hrani,a osnovno u nasoj drzavi jos nije regulisano.

Stiv

pre 11 godina

GMO je veoma opasna igra od strane ljudi koji pod maskom proizvodnje hrane, proizvode vrlo, vrlo ozbiljne probleme po zdravlje ljudi. Užasnut sam njihovim motivima, a nadam se da ćemo se potpuno odupreti i otkloniti od te nemani.

Играле се Делије

pre 11 godina

Хвала Богу неко нормалан, само ми је чудно што га нема онај Монсантов да се јави са Тадићем заједно да одбране ГМО.

menađer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ova zemlja ne može da mi obezbedi GMO, čim skupim prvu veću svotu novca, odlazim iz ove konzervativne zemlje u neku gde ću moći da se davim u GMO-u.

robert

pre 11 godina

Bojim se da ce i kod nas biti ono sto je svugde u svetu: para busi gde ni burgija nece.
Ako vec GMO nije usao negde na mala vrata posto sam video nedavno oglas da Monstanto trazi zaposlene...

Rango

pre 11 godina

Ako je cena za ne ulazak GMO proizvoda u Srbiju ne ulazak u STO onda nam STO clanstvo i ne treba! Da se razumemo znam ja sta donosi clanstvo u STO ali ne mozemo mnogo izgubiti jer smo u ovom trenutku na samom dnu, a za 10 godina zdravo proizvedena hrana ce biti skuplja od zlata.Konacno daj jednom da otvoreno nekom kazemo ne zelimo da udovoljimo vasim ucenama i tacka!Ako nista bar u Srbiji niko nikad nije ostao gladan!!!

Rango

pre 11 godina

Ako je cena za ne ulazak GMO proizvoda u Srbiju ne ulazak u STO onda nam STO clanstvo i ne treba! Da se razumemo znam ja sta donosi clanstvo u STO ali ne mozemo mnogo izgubiti jer smo u ovom trenutku na samom dnu, a za 10 godina zdravo proizvedena hrana ce biti skuplja od zlata.Konacno daj jednom da otvoreno nekom kazemo ne zelimo da udovoljimo vasim ucenama i tacka!Ako nista bar u Srbiji niko nikad nije ostao gladan!!!

slobodan

pre 11 godina

Bolje je i ne ulaziti u "STO", ako je uslov da se ljudi potruju jeduci GM hranu. U Kanadi nije cak ni dozvoljeno oznaciti proizvode koji su GM. Ljudi i neznaju sta jedu.
Ne modifikuju oni biljke da bi ih zastitili od bolesti, insekata... Niti da bi "nahranili puno gladnih usta". Modifikuju ih da seme koje se nalazi u biljci ne moze da izraste (mrtvo seme) u novu biljku kad se posadi i da bi omogucili biljci da izdrzi pesticid - sterilizator npr. Raundap (monsantov pesticid), koji ubija sve zivo osim modifikovane biljke. Meni se cini da su u odnosu na Raundap, oni DDT i Agens Oranz koji su amerikanci koristili u Vijetnamu, "Majka Tereza" pesticidi.

Uz to ako im se dozvoli gajenje GM semena i biljaka. Oni postaju gospodari zivota. Vlasnici semena i proizvodnje hrane. Uz to ako takvu hranu dajete svojoj deci zapitajte se da li zelite da im otkazuju organi, da umiru od raka i da njihova deca boluju od tumora, da budu autisticna, alergicna na sve... i da budu robovi kompanija koje prave GM seme i da se kljukaju pesticidima.

Ako zelite dobro svojoj deci nemojte im davati GM hranu.

Marko

pre 11 godina

Komšije,prije svega pozdrav iz Hrvatske.
Nemojte da i vas povuku na dno iz EU!
Mi smo već pokojni,ni dupe nemožemo sami obrisat a kamoli odlučit o nečemu.
Ne dopustite GMO,prosvjedujte,tucite se,koliko god vam se situacija u državi činila lošom vjerujte da za vas još nade ima,za nas NE.
Ne u EU!!
Ne GMO hrani!!!

Stiv

pre 11 godina

GMO je veoma opasna igra od strane ljudi koji pod maskom proizvodnje hrane, proizvode vrlo, vrlo ozbiljne probleme po zdravlje ljudi. Užasnut sam njihovim motivima, a nadam se da ćemo se potpuno odupreti i otkloniti od te nemani.

Породица

pre 11 godina

Стоп ГМО храни у Србији! Нека нас више заобиђу са отровима.Похвала Дверима за кампању против ове 'хране',а наравно и свима другима који се боре за здраву Србију.

streetspirit

pre 11 godina

Nećemo da jedemo GMO-vna!
Uslov da uđemo u STO je dakle da izumremo.
Daj... neka mi neko zalepi šamarčinu da se probudim!
Ja ne živim na ovoj planeti, to je samo košmar... milion galaksija daleko.

Играле се Делије

pre 11 godina

Хвала Богу неко нормалан, само ми је чудно што га нема онај Монсантов да се јави са Тадићем заједно да одбране ГМО.

Vec je tu

pre 11 godina

Problem je sto je GMO u Srbiji jos od 2000., kad je Monsantova stipendistkinja Ivana Dulic Markovic (tadasnja ministarka poljoprivrede) odobrila uvoz i toboz experimentalno sejanje GMO soje. Sada se njome hrani stoka, koju mi jedemo i cije mleko pijemo...

robert

pre 11 godina

Bojim se da ce i kod nas biti ono sto je svugde u svetu: para busi gde ni burgija nece.
Ako vec GMO nije usao negde na mala vrata posto sam video nedavno oglas da Monstanto trazi zaposlene...

sanja

pre 11 godina

Ne Srbiji, nego nikome ne treba GMO, ako zaista postujemo pravo na zivot i ako drzimo do zdravlja ljudi. Ovo pitanje je pitanje broj 1 danas, ne samo kod nas, vec u celom svetu. Promet robe koja u svom sastavu ima GMO ili ne daj Boze promet i koriscenje semena GMO, u svojoj sustini jeste bioloski napad, tj. napad bioloskim oruzjem, a one politicke strukture koje lobiraju ili dozvole GMO u Srbiji su saucesnici u tom napadu. Nema tu nikakve filozofije, svaka relativizacija ovog pitanja je isto sto i relativizacija zlocina prve kategorije.

dell_boy

pre 11 godina

I pored zakona koji je jos uvek Restriktivan prema GMO-Monsantu mi sada trenutno koristimo oko 80% njihove Soje ponajvise kao stocnu hranu,zalosno...Truju nas i kad ih necemo...

it is I

pre 11 godina

Srbiji prvo treba neki ostar zakon za dobrobit potrosaca,da znamo kakvu robu (hranu) kupujemo,kakvog porekla,kvaliteta,da to inspekcija proverava i da mi budemo koliko toliko bezbrizni. Glupo je da trenutno pricamo o gmo i zdravoj hrani,a osnovno u nasoj drzavi jos nije regulisano.

manolo

pre 11 godina

STOP GMO!!! Ko se iole zainteresovao i malo vise o ovome citao video je da nam GMO nista dobro ne moze doneti. Savetujem svima da se dobro informisu i promisle pre nego sto daju svoj glas za GMO. STOP GMO!!!

finally

pre 11 godina

Cudo! ... mada ko zna sta smo sve do sad pojeli preko raznoraznih stranih uvoznika i marki hrane/proizvoda + trovanje odozgo svakodnevno. Mozda smo dobili ovu bitku ali je rat i dalje...

t

pre 11 godina

E moj siroti Jovane Galtić, dodji malo u Ameriku da ruckas veceru od plastike pa posle pisi te gluposti.

Ne dajte se Srbi prevariti, sve su vam unistili, sad vam jos i najlon kese pokusavaju servirati za rucak.

Beograđanka

pre 11 godina

"Srbija je 2009. godine donela zakon o GMO koji je restriktivan i brani i proizvodnju i promet GMO u komercijalne svrhe u našoj zemlji.." - pa ako je zakonom zabranjen, zašto se ne podnesu krivične prijave protiv onih koji su Monsantu dozvolili da u Srbiji otvara poslovnice i trguje ?????

vladan

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.
(q, 17. decembar 2012 22:15)

Na ovo mogu samo da kažem NE LUPAJ!! Jedno je paradajz a drugo je monsanto sa svojim otrovima....

mare

pre 11 godina

sve sto je receno protiv GMO je tacno, ne bi je trebalo dozvoliti ni u kom slucaju. Nazalost politicari koji o tome odlucuju se ne mogu nazvati razumnim ljudima, jer kako bi inace mogli da kazu da je od ovogodisnjeg roda kukuruza samo 7% zarazen kancerogenim aflatoksinima a u laboratorijama je utvrdjeno da je 75%. To znaci: narode jedi i razboli se, meni su bitne samo pare.

Srbin

pre 11 godina

ja je jesti necu a ni moja deca kupio sam hektar zemlje u sumadiji i ove godine sam prvi put brao sa decom svoje domace neprskane plodove(paradaiz,krompir,grasak...) samo zalivanje
sa izvorskom vodom.kako ide vreme vidim da cu brzo u selo sa porodicom da bi bili zdravi i ostali normalni a olos koja hoce da ubaci ovo neka ide preko pa nek jede gmo.dok nam je nase hrane i rakije bice i nas.

q

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.

robert

pre 11 godina

http://poslovi.infostud.com/posao/Monsanto/Sales-Representative/o61524

U pravu sam bio, nije najnoviji oglas ali pokazuje da se odavno radi na GMO u Srbiji. Izgleda da malo informacija o tome izlazi u javnost sto znaci samo jednu stvar, sve se radi nama iza ledja.

menađer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ova zemlja ne može da mi obezbedi GMO, čim skupim prvu veću svotu novca, odlazim iz ove konzervativne zemlje u neku gde ću moći da se davim u GMO-u.

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Ako je istina da je uslov za ulazak u sto, omogućavanje prometa gmo hrane i semena, zašto onda iz iste ne izbace Rusiju u kojoj je gmo zabranjeno i pominjati, a kamo li sejati i puštati u promet. Kazna za prekršioce je 20 godina zatvora. S obzirom na visok nivo poštovanja ljudskih prava u njihovim zatvorima, čudi me da niko nije pokušao da prekrši zabranu.

Milos

pre 11 godina

Aleksej Tarjasev neka svojoj deci (ako je ima) daje GMO slobodno. Sta mislite zasto Monsanto i slicne korporacije uvode GMO i lobiraju za to? pa zbog PROFITA. A to sto nije zdravo odnosno dokazano stetno? to nije toliko vazno. Strasno.

Jovan Galtić

pre 11 godina

Napred drugovi! Očigledno da niko nema pojma šta je u stvari GMO... Važno da mi to zabranimo za svaki slučaj i plaćamo hranu skuplje nego normalan svet.

Zabranite i benzin, to djubre je mnogo štetno. Volovska kola su prirodna i zdrava.

dukaPPS

pre 11 godina

E PA ne moze i jare i pare....Na drugim vestima se borite da pritisnete zemljoradnju u korist IT struke a ovamo vicete *Uaaa GMO!*...Pa odlucite se gospodo,ili cete da zagazite u blato i sadite organske biljke ili cete da sedite ispred monitora 24/7 i klopate Big Mek -Made in Monsanto- ...Sve mi ovo lici na politiku "I Kosovo i Rusija i EU"...Bolesno

Chaby

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.

Cirkus

pre 11 godina

Nažalost, mislim da se za ovo nećemo ništa pitati kao ni do sad. Jači je jedan glas tajkuna nego miliona ljudi... Provući će to na mala vrata. Šta više, znajući kako su nepotkupljivi naši državni organi, ubeđen sam da je gmo već dosta prisutan u Srbiji. Ovi "informisani" koji znaju najbolje šta je GMO, neka se snabdevaju u susednim zemljama, i neka hrane svoju porodicu gmo hranom... Ostavite nas "neobaveštene", da budemo glupi i jedemo svoju hranu...

Dragan Grbic

pre 11 godina

Gospodja Predskednik skupstinskog odbora LAZE kad tvrdi da GMO izaziva rak u trecem-cetvrtom pokolenju... takvih podataka nema, ne postoje, to je izmisljotina. Pre nego sto o necem govori trebalo bi da se o tome informise.
Medjutim tacno je da Srbiji GMO ne treba jer su organski proizvodi nasa izvozna sansa. Samo treba da se obezbedi navodnjavanje i zastita od grada...

petar

pre 11 godina

Само су ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ константно аргументовано За Србију без ГМО. Не измишљајући националну параноју, него говоре о здравственим, економским и пољопривредним ефектима на државу. Зато За Србију без ГМО, само Зелени Србије.

Nemanja

pre 11 godina

Haha,99,9% ljudi nema predstavu sta je GMO,ne zna ni sta je skracenica,ali izaziva tumore,alergije,smrt,rogove,repove i poneko zapati i krila!Koliko gluposti i neznanja...Ali je ok udahnuti pola tone smoga svaki dan,to verovatno cisti pluca i sinuse i od toga ne dobijate nikakve alergije,nedaj boze bolesti!Bitno da se bunimo,a stomaci prazni,pravi problemi pod tepihom!

Damjan

pre 11 godina

Silno greshite ljudi. Kao i sve stvari koje postoje, GMO ima dobre i loshe strane. Nije svaki GMO losh, cak shta vishe, losh je samo onaj koji dopadne u ruke kompanije koje samo zele profit i zabole ih za kvalitet. GMO ne znaci nishta nego ojacavanje i poboljshavanje postojecih biljaka, shto na razlicite nachine radimo vec hiljadama godina. Modifikovati se moze i jako zdravo i korisno, a isto tako moze se i zloupotrebiti. To shto se neshto moze zloupotrebiti ne znaci da je neshto samo po sebi loshe.

Ljiljana

pre 11 godina

Ljude bi prvo trebalo edukovati i objasniti im sta su GMO a ne servirati ovako zustre izjave kako su GMO a priori "štetni po zdravlje ljudi, i da već u trećoj i četvrtoj generaciji izazivaju tumore, povećavaju smrtnost i sterilnost kod ljudi". Neprofesionalno, povrsno i manipulativno. Dajte ljudima ispravnu informaciju o dobrim i losim stranama GMO, pa se onda borite za zabranu.
Slazem se da je "GMO free Serbia" nasa ekonomska sansa ali se ne slazem da mi na ovakav nacin namecu misljenje i licne izbore. Koliko smo samo GMO-a pojeli do sada a da nismo ni znali...

Ljuba

pre 11 godina

Ne zna se da li su GMO štetni ili ne, a pogotovo ne u trećoj ili četvrtoj generaciji, jer toliko vremena nije prošlo. I naši slavni hibridi kukuruza su nastali veštačkim ukrštanjem do koga u prirodi ne bi došli ili ne tako brzo. Doduše to nije isto kao kada se koriste geni druge vrste....
Mi ne znamo dovoljno o GMO i zbog toga ne treba u to srljati. Takođe mi se prema našem zdravlju uglavnom odnosimo po proncipu 'pa neće valjda mene' (pa nam ne smetaju izduvni gasovi krntija od automobila, cigarete), a tek prema zdravlju drugih (cigarete, prskano voće i povrće), samo nam fali još nepoznanica kao što je GMO.
A to nije ni najgore ... GMO znači zavisnost od multinacionalnih i američkih firmi, i doviđenja organskoj hrani. Mi smo mala zemlja sa mnogo sitnih poseda, a jedna njiva sa GMO može značiti zbogom uzgajanju zdrave hrane na komšijskim njivama.
Što se tiče toga da smo gladni, jesmo, ali zato što nam je ogromna površina poljoprivrednog zemljišta neobrađena, a ne zato što ne uzgajamo GMO soju ili kukuruz.
Ne moramo da budemo prva žaba koja diže nogu....

realan

pre 11 godina

Pre jedno 2 godine ne RTS je bila emisija Olje Kovacevic i sad se moze pogledati na sajtu Da mozda ne posvecena GMO.Jedna od gostiju je bila i lekarka koja je predstavnik udruzenja za borbu protiv GMO...lepo zena rece da oni ne znaju dal je stetno...Olja je lepo pita a ko onda tvrdi da je stetno na sta lekarka borac protiv GMO rece da oni samo traze da se dokaze da nije stetno...

Pantelija

pre 11 godina

Zašto da nas truju sa GMO hranom koja možda izaziva rak, kad mogu da nas otruju sa pokvarenim kukuruzom koji je provereno kancerogen a već godinama ga proizvodimo i njime hranimo Srbe.
Možda bi ovi koji urlaju protiv GMO-a mogli da provere koja je prosečna životna dob u SAD-u gde GMO caruje a koja je u Srbiji gde je sva hrana "zdrava" i bez GMO-a.

manolo

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.
(Chaby, 18. decembar 2012 09:43)

Na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse, ali pise: Ovaj proizvod je proizveden od genetski modifikovane sirovine i ne sadrzi alergene.
Toliko o tome da na nasem trzitu nije dozvoljena prodaja GM hrane.

manolo

pre 11 godina

Ispravka - na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse: Ovaj proizvod je proizveden od genetski nemodifikovane sirovine i ne sadrzi alergene. Izvinjavam se zbog pogresne informacije.

Гале

pre 10 godina

Треба увести ГМО јер ћемо тако убрзати пут до остварења сна а то је ЕУ.

q

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.

menađer

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ova zemlja ne može da mi obezbedi GMO, čim skupim prvu veću svotu novca, odlazim iz ove konzervativne zemlje u neku gde ću moći da se davim u GMO-u.

Jovan Galtić

pre 11 godina

Napred drugovi! Očigledno da niko nema pojma šta je u stvari GMO... Važno da mi to zabranimo za svaki slučaj i plaćamo hranu skuplje nego normalan svet.

Zabranite i benzin, to djubre je mnogo štetno. Volovska kola su prirodna i zdrava.

Nemanja

pre 11 godina

Haha,99,9% ljudi nema predstavu sta je GMO,ne zna ni sta je skracenica,ali izaziva tumore,alergije,smrt,rogove,repove i poneko zapati i krila!Koliko gluposti i neznanja...Ali je ok udahnuti pola tone smoga svaki dan,to verovatno cisti pluca i sinuse i od toga ne dobijate nikakve alergije,nedaj boze bolesti!Bitno da se bunimo,a stomaci prazni,pravi problemi pod tepihom!

Damjan

pre 11 godina

Silno greshite ljudi. Kao i sve stvari koje postoje, GMO ima dobre i loshe strane. Nije svaki GMO losh, cak shta vishe, losh je samo onaj koji dopadne u ruke kompanije koje samo zele profit i zabole ih za kvalitet. GMO ne znaci nishta nego ojacavanje i poboljshavanje postojecih biljaka, shto na razlicite nachine radimo vec hiljadama godina. Modifikovati se moze i jako zdravo i korisno, a isto tako moze se i zloupotrebiti. To shto se neshto moze zloupotrebiti ne znaci da je neshto samo po sebi loshe.

Породица

pre 11 godina

Стоп ГМО храни у Србији! Нека нас више заобиђу са отровима.Похвала Дверима за кампању против ове 'хране',а наравно и свима другима који се боре за здраву Србију.

Ljiljana

pre 11 godina

Ljude bi prvo trebalo edukovati i objasniti im sta su GMO a ne servirati ovako zustre izjave kako su GMO a priori "štetni po zdravlje ljudi, i da već u trećoj i četvrtoj generaciji izazivaju tumore, povećavaju smrtnost i sterilnost kod ljudi". Neprofesionalno, povrsno i manipulativno. Dajte ljudima ispravnu informaciju o dobrim i losim stranama GMO, pa se onda borite za zabranu.
Slazem se da je "GMO free Serbia" nasa ekonomska sansa ali se ne slazem da mi na ovakav nacin namecu misljenje i licne izbore. Koliko smo samo GMO-a pojeli do sada a da nismo ni znali...

Dragan Grbic

pre 11 godina

Gospodja Predskednik skupstinskog odbora LAZE kad tvrdi da GMO izaziva rak u trecem-cetvrtom pokolenju... takvih podataka nema, ne postoje, to je izmisljotina. Pre nego sto o necem govori trebalo bi da se o tome informise.
Medjutim tacno je da Srbiji GMO ne treba jer su organski proizvodi nasa izvozna sansa. Samo treba da se obezbedi navodnjavanje i zastita od grada...

Marko

pre 11 godina

Komšije,prije svega pozdrav iz Hrvatske.
Nemojte da i vas povuku na dno iz EU!
Mi smo već pokojni,ni dupe nemožemo sami obrisat a kamoli odlučit o nečemu.
Ne dopustite GMO,prosvjedujte,tucite se,koliko god vam se situacija u državi činila lošom vjerujte da za vas još nade ima,za nas NE.
Ne u EU!!
Ne GMO hrani!!!

realan

pre 11 godina

Pre jedno 2 godine ne RTS je bila emisija Olje Kovacevic i sad se moze pogledati na sajtu Da mozda ne posvecena GMO.Jedna od gostiju je bila i lekarka koja je predstavnik udruzenja za borbu protiv GMO...lepo zena rece da oni ne znaju dal je stetno...Olja je lepo pita a ko onda tvrdi da je stetno na sta lekarka borac protiv GMO rece da oni samo traze da se dokaze da nije stetno...

Rango

pre 11 godina

Ako je cena za ne ulazak GMO proizvoda u Srbiju ne ulazak u STO onda nam STO clanstvo i ne treba! Da se razumemo znam ja sta donosi clanstvo u STO ali ne mozemo mnogo izgubiti jer smo u ovom trenutku na samom dnu, a za 10 godina zdravo proizvedena hrana ce biti skuplja od zlata.Konacno daj jednom da otvoreno nekom kazemo ne zelimo da udovoljimo vasim ucenama i tacka!Ako nista bar u Srbiji niko nikad nije ostao gladan!!!

slobodan

pre 11 godina

Bolje je i ne ulaziti u "STO", ako je uslov da se ljudi potruju jeduci GM hranu. U Kanadi nije cak ni dozvoljeno oznaciti proizvode koji su GM. Ljudi i neznaju sta jedu.
Ne modifikuju oni biljke da bi ih zastitili od bolesti, insekata... Niti da bi "nahranili puno gladnih usta". Modifikuju ih da seme koje se nalazi u biljci ne moze da izraste (mrtvo seme) u novu biljku kad se posadi i da bi omogucili biljci da izdrzi pesticid - sterilizator npr. Raundap (monsantov pesticid), koji ubija sve zivo osim modifikovane biljke. Meni se cini da su u odnosu na Raundap, oni DDT i Agens Oranz koji su amerikanci koristili u Vijetnamu, "Majka Tereza" pesticidi.

Uz to ako im se dozvoli gajenje GM semena i biljaka. Oni postaju gospodari zivota. Vlasnici semena i proizvodnje hrane. Uz to ako takvu hranu dajete svojoj deci zapitajte se da li zelite da im otkazuju organi, da umiru od raka i da njihova deca boluju od tumora, da budu autisticna, alergicna na sve... i da budu robovi kompanija koje prave GM seme i da se kljukaju pesticidima.

Ako zelite dobro svojoj deci nemojte im davati GM hranu.

Pantelija

pre 11 godina

Zašto da nas truju sa GMO hranom koja možda izaziva rak, kad mogu da nas otruju sa pokvarenim kukuruzom koji je provereno kancerogen a već godinama ga proizvodimo i njime hranimo Srbe.
Možda bi ovi koji urlaju protiv GMO-a mogli da provere koja je prosečna životna dob u SAD-u gde GMO caruje a koja je u Srbiji gde je sva hrana "zdrava" i bez GMO-a.

Stiv

pre 11 godina

GMO je veoma opasna igra od strane ljudi koji pod maskom proizvodnje hrane, proizvode vrlo, vrlo ozbiljne probleme po zdravlje ljudi. Užasnut sam njihovim motivima, a nadam se da ćemo se potpuno odupreti i otkloniti od te nemani.

sanja

pre 11 godina

Ne Srbiji, nego nikome ne treba GMO, ako zaista postujemo pravo na zivot i ako drzimo do zdravlja ljudi. Ovo pitanje je pitanje broj 1 danas, ne samo kod nas, vec u celom svetu. Promet robe koja u svom sastavu ima GMO ili ne daj Boze promet i koriscenje semena GMO, u svojoj sustini jeste bioloski napad, tj. napad bioloskim oruzjem, a one politicke strukture koje lobiraju ili dozvole GMO u Srbiji su saucesnici u tom napadu. Nema tu nikakve filozofije, svaka relativizacija ovog pitanja je isto sto i relativizacija zlocina prve kategorije.

streetspirit

pre 11 godina

Nećemo da jedemo GMO-vna!
Uslov da uđemo u STO je dakle da izumremo.
Daj... neka mi neko zalepi šamarčinu da se probudim!
Ja ne živim na ovoj planeti, to je samo košmar... milion galaksija daleko.

Играле се Делије

pre 11 godina

Хвала Богу неко нормалан, само ми је чудно што га нема онај Монсантов да се јави са Тадићем заједно да одбране ГМО.

Vec je tu

pre 11 godina

Problem je sto je GMO u Srbiji jos od 2000., kad je Monsantova stipendistkinja Ivana Dulic Markovic (tadasnja ministarka poljoprivrede) odobrila uvoz i toboz experimentalno sejanje GMO soje. Sada se njome hrani stoka, koju mi jedemo i cije mleko pijemo...

robert

pre 11 godina

Bojim se da ce i kod nas biti ono sto je svugde u svetu: para busi gde ni burgija nece.
Ako vec GMO nije usao negde na mala vrata posto sam video nedavno oglas da Monstanto trazi zaposlene...

vladan

pre 11 godina

A da li vi deco znate da je sve sto kupujete na pijaci na neki nacin GMO . Paradajz npr, apsolutno sve i domace i svo drugo povrce. U prirodi ne postoji. Sve to je napravio covek genetskom modifikacijom.
(q, 17. decembar 2012 22:15)

Na ovo mogu samo da kažem NE LUPAJ!! Jedno je paradajz a drugo je monsanto sa svojim otrovima....

dukaPPS

pre 11 godina

E PA ne moze i jare i pare....Na drugim vestima se borite da pritisnete zemljoradnju u korist IT struke a ovamo vicete *Uaaa GMO!*...Pa odlucite se gospodo,ili cete da zagazite u blato i sadite organske biljke ili cete da sedite ispred monitora 24/7 i klopate Big Mek -Made in Monsanto- ...Sve mi ovo lici na politiku "I Kosovo i Rusija i EU"...Bolesno

it is I

pre 11 godina

Srbiji prvo treba neki ostar zakon za dobrobit potrosaca,da znamo kakvu robu (hranu) kupujemo,kakvog porekla,kvaliteta,da to inspekcija proverava i da mi budemo koliko toliko bezbrizni. Glupo je da trenutno pricamo o gmo i zdravoj hrani,a osnovno u nasoj drzavi jos nije regulisano.

dell_boy

pre 11 godina

I pored zakona koji je jos uvek Restriktivan prema GMO-Monsantu mi sada trenutno koristimo oko 80% njihove Soje ponajvise kao stocnu hranu,zalosno...Truju nas i kad ih necemo...

manolo

pre 11 godina

STOP GMO!!! Ko se iole zainteresovao i malo vise o ovome citao video je da nam GMO nista dobro ne moze doneti. Savetujem svima da se dobro informisu i promisle pre nego sto daju svoj glas za GMO. STOP GMO!!!

finally

pre 11 godina

Cudo! ... mada ko zna sta smo sve do sad pojeli preko raznoraznih stranih uvoznika i marki hrane/proizvoda + trovanje odozgo svakodnevno. Mozda smo dobili ovu bitku ali je rat i dalje...

Srbin

pre 11 godina

ja je jesti necu a ni moja deca kupio sam hektar zemlje u sumadiji i ove godine sam prvi put brao sa decom svoje domace neprskane plodove(paradaiz,krompir,grasak...) samo zalivanje
sa izvorskom vodom.kako ide vreme vidim da cu brzo u selo sa porodicom da bi bili zdravi i ostali normalni a olos koja hoce da ubaci ovo neka ide preko pa nek jede gmo.dok nam je nase hrane i rakije bice i nas.

robert

pre 11 godina

http://poslovi.infostud.com/posao/Monsanto/Sales-Representative/o61524

U pravu sam bio, nije najnoviji oglas ali pokazuje da se odavno radi na GMO u Srbiji. Izgleda da malo informacija o tome izlazi u javnost sto znaci samo jednu stvar, sve se radi nama iza ledja.

t

pre 11 godina

E moj siroti Jovane Galtić, dodji malo u Ameriku da ruckas veceru od plastike pa posle pisi te gluposti.

Ne dajte se Srbi prevariti, sve su vam unistili, sad vam jos i najlon kese pokusavaju servirati za rucak.

mare

pre 11 godina

sve sto je receno protiv GMO je tacno, ne bi je trebalo dozvoliti ni u kom slucaju. Nazalost politicari koji o tome odlucuju se ne mogu nazvati razumnim ljudima, jer kako bi inace mogli da kazu da je od ovogodisnjeg roda kukuruza samo 7% zarazen kancerogenim aflatoksinima a u laboratorijama je utvrdjeno da je 75%. To znaci: narode jedi i razboli se, meni su bitne samo pare.

Milos

pre 11 godina

Aleksej Tarjasev neka svojoj deci (ako je ima) daje GMO slobodno. Sta mislite zasto Monsanto i slicne korporacije uvode GMO i lobiraju za to? pa zbog PROFITA. A to sto nije zdravo odnosno dokazano stetno? to nije toliko vazno. Strasno.

petar

pre 11 godina

Само су ЗЕЛЕНИ СРБИЈЕ константно аргументовано За Србију без ГМО. Не измишљајући националну параноју, него говоре о здравственим, економским и пољопривредним ефектима на државу. Зато За Србију без ГМО, само Зелени Србије.

Ljuba

pre 11 godina

Ne zna se da li su GMO štetni ili ne, a pogotovo ne u trećoj ili četvrtoj generaciji, jer toliko vremena nije prošlo. I naši slavni hibridi kukuruza su nastali veštačkim ukrštanjem do koga u prirodi ne bi došli ili ne tako brzo. Doduše to nije isto kao kada se koriste geni druge vrste....
Mi ne znamo dovoljno o GMO i zbog toga ne treba u to srljati. Takođe mi se prema našem zdravlju uglavnom odnosimo po proncipu 'pa neće valjda mene' (pa nam ne smetaju izduvni gasovi krntija od automobila, cigarete), a tek prema zdravlju drugih (cigarete, prskano voće i povrće), samo nam fali još nepoznanica kao što je GMO.
A to nije ni najgore ... GMO znači zavisnost od multinacionalnih i američkih firmi, i doviđenja organskoj hrani. Mi smo mala zemlja sa mnogo sitnih poseda, a jedna njiva sa GMO može značiti zbogom uzgajanju zdrave hrane na komšijskim njivama.
Što se tiče toga da smo gladni, jesmo, ali zato što nam je ogromna površina poljoprivrednog zemljišta neobrađena, a ne zato što ne uzgajamo GMO soju ili kukuruz.
Ne moramo da budemo prva žaba koja diže nogu....

Štilcovana katabolcna

pre 11 godina

Ako je istina da je uslov za ulazak u sto, omogućavanje prometa gmo hrane i semena, zašto onda iz iste ne izbace Rusiju u kojoj je gmo zabranjeno i pominjati, a kamo li sejati i puštati u promet. Kazna za prekršioce je 20 godina zatvora. S obzirom na visok nivo poštovanja ljudskih prava u njihovim zatvorima, čudi me da niko nije pokušao da prekrši zabranu.

Chaby

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.

Beograđanka

pre 11 godina

"Srbija je 2009. godine donela zakon o GMO koji je restriktivan i brani i proizvodnju i promet GMO u komercijalne svrhe u našoj zemlji.." - pa ako je zakonom zabranjen, zašto se ne podnesu krivične prijave protiv onih koji su Monsantu dozvolili da u Srbiji otvara poslovnice i trguje ?????

Cirkus

pre 11 godina

Nažalost, mislim da se za ovo nećemo ništa pitati kao ni do sad. Jači je jedan glas tajkuna nego miliona ljudi... Provući će to na mala vrata. Šta više, znajući kako su nepotkupljivi naši državni organi, ubeđen sam da je gmo već dosta prisutan u Srbiji. Ovi "informisani" koji znaju najbolje šta je GMO, neka se snabdevaju u susednim zemljama, i neka hrane svoju porodicu gmo hranom... Ostavite nas "neobaveštene", da budemo glupi i jedemo svoju hranu...

manolo

pre 11 godina

Zar niko nije primetio da na nekim zejtinima pise da proizvod sadrzi genetski modifikovane supstance (zejtin Sunce i jos 1, ne mogu da se setim imena...).
Na zalost, izgleda da ce i kod nas ulaziti. Voleo bi da gresim.
(Chaby, 18. decembar 2012 09:43)

Na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse, ali pise: Ovaj proizvod je proizveden od genetski modifikovane sirovine i ne sadrzi alergene.
Toliko o tome da na nasem trzitu nije dozvoljena prodaja GM hrane.

manolo

pre 11 godina

Ispravka - na ulju iz robnih rezervi pise, sitnim slovima doduse: Ovaj proizvod je proizveden od genetski nemodifikovane sirovine i ne sadrzi alergene. Izvinjavam se zbog pogresne informacije.

Гале

pre 10 godina

Треба увести ГМО јер ћемо тако убрзати пут до остварења сна а то је ЕУ.