Subota, 15.12.2012.

09:14

Sahranjen ubijeni policajac

Komemorativni skup povodom pogibije policajca Miroslava Stamenkovića (27) na dužnosti, održan je u zgradi Skupštine Grada Leskovca. Hrabri policajac sahranjen.

Izvor: B92

Sahranjen ubijeni policajac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 11 godina

Ovaj momak je svojoj drzavi dao sve sto je mogao, dao je svoj zivot.

Ovo je i ljudska opomena svima onima, koji ne mogu da se izdignu iznad svojih licnih interesa.

Policajac 50

pre 11 godina

Radim kao policijski sluzbenik PU ya grad Beograd, i sve sto nam je potrebno od "opreme" jeste dobra zakonska regulativa, koja bi nam olaksala upotrebu sredtstava prinude (Vatreno oruzije, sl.palica, lisice), nikakavi panciri i dugo naoruzanje....Hvala
Slava i poslednji pozdrav istinskom heroju!

Dejan 016

pre 11 godina

Vratite policiji ovlašćenja iz sablje i ovoga neće biti. Naravo ovog puta je život izgubio policijski službenik, a on je samo broj i ništa više!

strasno

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.
(dejan, 15. decembar 2012 14:42)
Zbog tebe i svih onih koji su ti dali pluseve Srbija se nalazi u ovakvom stanju.Stamenkovic je veliki bas zbog toga sto nije kao ti,nije se sklanjao, nije folirao, vec je profesionalno, savesno i odgovorno obavljao svoju duznost. A da se sklonio, ti bi ga verovatno prvi napao sto nije "pojurio" za lopovima, jer mu je to duznost. Saucesce porodici.

Sloba

pre 11 godina

Ја сам полицајац! Посао ми је да Вас штитим или ухапсим.

Ако сте прекршили закон, знајте да ја нисам писао закон. Можда се чак и не слажем са њим, али ћу га спровести и силом ако треба, то ми је посао.

Без обзира како се изјасните, додворавате, молите или изазивате моја саосећања, ништа што урадите ме неће спречити да вас приведем или притворим.

Ако бежите, ја ћу вас јурити! Ако ме ударите, ја ћу узвратити! Ако пуцате на мене, ја ћу пуцати на вас! По сили закона, нисам у могућности да окренем главу или одем. Ја сам последица. Ја сам неплаћени рачун! Ја сам судбина са значком и пиштољем!

Иза моје значке је срце попут твог! Ја имам мајку и оца, кao и ти. Ја имам супругу и децу, као и ти!

Ја крварим! Ја мислим! Ја волим! Ја браним добре од лоших.
И да, ја могу бити убијен! Штитећи тебе или твоју имовину!

Ја имам на хиљаде браће и сестара које и не познајем, они су попут мене. Они ће положити своје животе за мене, и ја за њих! Ми заједно бдимо, ради Вас!. Смрти се не плашимо!
Штитимо плен од грабљиваца! Добре од лоших!

Заувек твој полицајац!

Dr.Robert

pre 11 godina

Ne bih sad bio policajac nikako,malo malo pa koji pogine na dužnosti.Osamdesetih su kod mene neki opasni momci iz kraja pretukli civila ne znajući da tuku inpektora u civilu,posle su požalili dan kad su se rodilli.Voleo bih da vidim u ono vreme da se ovako nešto desilo.

Beograd93

pre 11 godina

@Petel, Problem je u tome sto su mnogi policajci gadovi, a ti mislis sa su sveci. Tuku klince zbog gluposti i pevanja u busi.. Uu jee, strasni kriminalci. Licno sam dobio batine od interventne zbog pevanja u busu posle tekme, strasan prekrsaj.. Svaka cast ovom decku, neka pociva u miru..

Milos

pre 11 godina

Da Dacicu ovo je napad na drzavu, ali o tome ste trebali da mislite kad ste pustali Urosa Misica iz zatvora - kakvu ste poruku poslali!

mlk

pre 11 godina

Sestra... Sestra ovog mladica je izgubila muza policajca - stradao pre 2 godine na duznosti, a sada i brata - stradao na duznosti.

A ovi na vlasti joj za 2 godine nisu nasli nikakav hleb?!? Sramota!!!

Sad ce da joj nadju da bude mastiljara u nekom podrumu, sto je jos gore!

Umesto toga, treba joj omoguciti psiholoska savetovanja, da prevazidje nesrecu koja je zadesila, mozda vremenom da zavrsi neke kurseve ili fakultet (ako vec nije), i da postane deo tima koji ce mladima objasnjavati sta je ispravno i kojim putem treba ili ne treba ici.

Skole, popravni domovi, obrazovne emisije, gostovanja, pokazati posvecenost istini i pravdi...

O ovom predlogu dobro razmislite, Dacicu i Veljovicu.

Petel

pre 11 godina

Svaki građanin ove zemlje koji nije kriminalac ili povezan sa kriminalcima, podržao bi šira ovlašćenja za policiju - vezano i za upotrebu vatrenog oružja - u slučajevima obračuna sa teroristima, kriminalcima, pljačkašima (banaka, zlatara, privatnih kuća...), korumpiranim političarima, tajkunima... Takav zakon treba što pre doneti.
Takođe, treba pooštriti kazne za malobrojne policajce koji kaljaju profesiju jer su skloni pomenutim delima u vidu saučesništva, tzv. logističke podrške, prikrivanja; primanju mita, nasilničkog ponašanja prema, recimo, mirnim demonstrantima, ljudima koje treba (bes)pravno iseliti iz stana koji su kupili, a da bi se u isti uselila lica takođe sklona nekakvim nemoralnim i u krajnjem ishodu nezakonitim delima itd.

heroj

pre 11 godina

Neka mu je vecna slava! Covek koji je pokazao pravu hrabrost - retkost u danasnje vreme kada su svi muskarci "nabildovani i neustrasivi".

tuga

pre 11 godina

Jako sam potresen ovom vescu. Tako divan i hrabar mladi covek je poginuo. Mozda ne bi, da je znao da je svo zlato uvek osigurano i da bi vlasnik dobio odstetu da su uspeli da ukradu. Nije trebao da rizikuje zivot, i ne treba niko ubuduce. Bolje je da ih pustimo da odu, pa na osnovu izjava svedokai snimaka kamera da se ustanovi identitet razbojnika.

Mirko

pre 11 godina

Uhapšeni saučesnici su trebali da budu u zatvoru,pritvoru,ali zahvaljujući svojim prijateljima i korupciji su na slobodi. Zato su pomogli ubicama u pripremanju krivičnog dela,pa sad neka odgovorni objasne kako je čovek proveo u pritvoru samo jedan dan!

Aca

pre 11 godina

madmax, 15. decembar 2012 15:16)
O tome sam i ja razmisljao! Inace komentar ti je vrhunski.
Pozdrav tebi, porodici najiskrenije saucesce, to je najmanje sto mogu da uradim i kazem, taj mladic je barem toliko zasluzio, pocivaj u miru sine.

no name

pre 11 godina

Ovo je po ko zna koji put da se jedan tragican dogadjaj,u kome ucestvuju policajci(setite se onog kada je takodje u oruzanoj pljacki u Vojvodini nastradao policajac na motoru), koristi da se stvari izokrenu i skrene paznja sa sustine problema. Sigurno pravni sistem nije kriv za ovako nesto, vec se postavlja pitanje koliko je policija obucena i (pre svega)opremljena da reaguje u ovakvim situacijama. Sasvim je sigurno, da je vlasnik radnje jasno video sta se dogadja i da je situacija bila sasvim jasna. Uopste nije vazno da li je u pitanju Vlasotince,Valjevo ili Vrska cuka. Znaci,obavezno panciri i dobro naoruzanje. Ali kad procitate tekst od pre nekoliko dana u vezi zimskih guma i policije, onda vam je,nazalost, sve jasno. I opet ce se desiti nesto slicno, i opet ce biti neko drugi kriv, i opet ce se drzati ovakvi govori, a rezultat svega je jedno veliko nista

Volim 90-te i mrzim 2000-te

pre 11 godina

Realno Slobina milicija je bla mnogo bolja, nije imala ovakve akcije, ljudi su ostajali zivi, bolja oprema, skolovanje 4 godine a ne sad jedna u Kamenici

Tuzna u dijaspori

pre 11 godina

Posto su onog i****a Urosa i njemu slicne koji su napadali policajce na duznosti,pustili na slobodu, ostalim kriminalcima dato je zeleno svetlo da napadaju kako hoce! Kakva zalost za ovako mlad zivot!

Bota

pre 11 godina

Zalim ubijenog policajca, saucesce porodici.Srbija jednom mora da se uzme u pamet, i da na svoju teritoriju ne pusta bas svakoga.Kako su ti zlocinci mogli iz Crne Gore mogli nesmetano da udu u Srbiju.Oni su morali da budu pregledani, i da se tek tako ne pustaju da udu u Srbiju.Ali od toga nema nista, i sve dok je tako Srbija ce propadati.

madmax

pre 11 godina

Saucesce porodici.
Nesto mi nije jasno,kako to da su kolege nastradalog policajca uhapsile treceg saucesnika u ubistvu njihovog kolege.
Trebalo bi malo da se ugledaju npr na kolege iz SAD,tamo se ubice policajaca ne hapse vec stradaju "pruzajuci otpor pri hapsenju".

Goran

pre 11 godina

Koliko li su tukli onog uhapsenog dok nije odao sve koji su ucestvovali u pripremi? Ocigledno je mucenje dozvoljeno u Srbiji. Ako nije, neka ga prikazu na TV-u. Porodici policajca saucesce.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

U policiji svakako treba zavesti red da se ovakve situacije ne ponove. Takođe, uzaludno je i da policija savršeno funkcioniše, ako sa druge strane imamo situaciju da sudstvo pušta razbojnike na ulicu, kao što je slučaj i sa vinovnicima ovog nedela. A nekakva reforma sudstva podrazumeva masovna pomilovanja za razbojnike i ponovno zapošljavanje sumnjivih sudija??

brana

pre 11 godina

Ovom momku treba da se digne spomenik ispred zgrade MUP, da se zna sta je pravi policajac. Bez pancira i (verovatno) adekvatne obuke, video je pljacku i posao da ucini nesto, sto mu je i posao. Ne kazem da drugi policajci ne bi ucinili isto ili slicno, nego da se ipak naglasi sta se ceni i zasto je taj posao vazan, tezak i poseban.
I da im nabave pancire, ako je moguce, evo moze Misku da se kaze da poruci preko ovih lokalnih advokata onim svojim na Kipru da zavuku ruku u kasicu-prasicu i kupe jedno 30.000 komada, a drzava ce da mu oprosti jednu godinu cuze.

dejan

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.

Zoso

pre 11 godina

Steta za ovo lepog momka steta i velika tuga.Pod hitno promena zakona.Ovog momka odnosno bitangu na dozivotnu robiju.Ovo stanje u drzavi nalaze patrole sa pancirima i automatima.Strasno.Gudbaj evropo.Iskreno saucesce porodici a vlast da podigne veliki spomenik i u centru grada i na groblju mada to roditelje nece utesiti.

Viktor

pre 11 godina

Zao mi je svih ubijenih policajaca,ali muka me uhvati kad znam da ce ova burlumenta posle svojih govorancija da se nakrka leskovackih specijaliteta i da se ponasa kao da je sve to normalna stvar,rizik posla...itd.
Ali po ko zna koji put treba naglasiti da nije u opisu posla da policajci uludo ginu izlecuci pred naoruzane razbojnike;za to u celom svetu postoje specijalne jedinice,tako i kod nas( posebna obuka,panciri,taktika...)
pa sta i da su pobegli sa zlatom,parama...to sve osiguranje pokriva! Nek ih nadju specijalci posle.Nije to mnogo komplikovano.A ne da ginu ljudi iz policije.

Aca Pancevo

pre 11 godina

Kada ce vise ovog Bozovica da oteraju iz MUP-a taj mrzi policiju a u vreme njegovog upravljanj sa Jocicem policija je bila u najgorem mogucem polozaju. Kada mu je prestao mandat generalnog inspektora bio je advokat kriminalcima pogotovo njegovim rodjacima CG porekla iz Panceva koji vrse iznude i diluju drogu. Kako dodje nova vlast tako ovog coveka vratise na visoku funkciju u MUP-u. Stvarno neverovatno.

Dan

pre 11 godina

Ajmo sad raspalite paljbu po Dačiću i ostalima. A kad bi vam rekli evo sad ćemo svima da vam uzmemo 20 eur mesečno od plate da bismo bolje opremili i platili policiju, digla bi se kuka i motika. Licemeri!

PravdaNS

pre 11 godina

Nije trebalo do ovoga da dođe. Mislim da policajci nisu dovoljno obučeni za ovakve slučajeve. Ništa nije vredno života, a ponajmanje zlato i pare. Odgovornost treba da snose ovi iz vrha policije umesto što malo malo pa izražavaju saučešće porodicama nastradalih policajaca. Šta će njima vaše saučešće kad njihovih najmilijih više nema! I sada će neko da govori kako je junak, heroj, poginuo na zadatku, a ustvari nije trebalo da pogine to je velika tragedija. Valjda policija može da juri pljačkaše, a da joj pri tome ne stradaju mladi ljudi.

PravdaNS

pre 11 godina

Nije trebalo do ovoga da dođe. Mislim da policajci nisu dovoljno obučeni za ovakve slučajeve. Ništa nije vredno života, a ponajmanje zlato i pare. Odgovornost treba da snose ovi iz vrha policije umesto što malo malo pa izražavaju saučešće porodicama nastradalih policajaca. Šta će njima vaše saučešće kad njihovih najmilijih više nema! I sada će neko da govori kako je junak, heroj, poginuo na zadatku, a ustvari nije trebalo da pogine to je velika tragedija. Valjda policija može da juri pljačkaše, a da joj pri tome ne stradaju mladi ljudi.

Aca Pancevo

pre 11 godina

Kada ce vise ovog Bozovica da oteraju iz MUP-a taj mrzi policiju a u vreme njegovog upravljanj sa Jocicem policija je bila u najgorem mogucem polozaju. Kada mu je prestao mandat generalnog inspektora bio je advokat kriminalcima pogotovo njegovim rodjacima CG porekla iz Panceva koji vrse iznude i diluju drogu. Kako dodje nova vlast tako ovog coveka vratise na visoku funkciju u MUP-u. Stvarno neverovatno.

Dan

pre 11 godina

Ajmo sad raspalite paljbu po Dačiću i ostalima. A kad bi vam rekli evo sad ćemo svima da vam uzmemo 20 eur mesečno od plate da bismo bolje opremili i platili policiju, digla bi se kuka i motika. Licemeri!

Viktor

pre 11 godina

Zao mi je svih ubijenih policajaca,ali muka me uhvati kad znam da ce ova burlumenta posle svojih govorancija da se nakrka leskovackih specijaliteta i da se ponasa kao da je sve to normalna stvar,rizik posla...itd.
Ali po ko zna koji put treba naglasiti da nije u opisu posla da policajci uludo ginu izlecuci pred naoruzane razbojnike;za to u celom svetu postoje specijalne jedinice,tako i kod nas( posebna obuka,panciri,taktika...)
pa sta i da su pobegli sa zlatom,parama...to sve osiguranje pokriva! Nek ih nadju specijalci posle.Nije to mnogo komplikovano.A ne da ginu ljudi iz policije.

madmax

pre 11 godina

Saucesce porodici.
Nesto mi nije jasno,kako to da su kolege nastradalog policajca uhapsile treceg saucesnika u ubistvu njihovog kolege.
Trebalo bi malo da se ugledaju npr na kolege iz SAD,tamo se ubice policajaca ne hapse vec stradaju "pruzajuci otpor pri hapsenju".

brana

pre 11 godina

Ovom momku treba da se digne spomenik ispred zgrade MUP, da se zna sta je pravi policajac. Bez pancira i (verovatno) adekvatne obuke, video je pljacku i posao da ucini nesto, sto mu je i posao. Ne kazem da drugi policajci ne bi ucinili isto ili slicno, nego da se ipak naglasi sta se ceni i zasto je taj posao vazan, tezak i poseban.
I da im nabave pancire, ako je moguce, evo moze Misku da se kaze da poruci preko ovih lokalnih advokata onim svojim na Kipru da zavuku ruku u kasicu-prasicu i kupe jedno 30.000 komada, a drzava ce da mu oprosti jednu godinu cuze.

dejan

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.

mlk

pre 11 godina

Sestra... Sestra ovog mladica je izgubila muza policajca - stradao pre 2 godine na duznosti, a sada i brata - stradao na duznosti.

A ovi na vlasti joj za 2 godine nisu nasli nikakav hleb?!? Sramota!!!

Sad ce da joj nadju da bude mastiljara u nekom podrumu, sto je jos gore!

Umesto toga, treba joj omoguciti psiholoska savetovanja, da prevazidje nesrecu koja je zadesila, mozda vremenom da zavrsi neke kurseve ili fakultet (ako vec nije), i da postane deo tima koji ce mladima objasnjavati sta je ispravno i kojim putem treba ili ne treba ici.

Skole, popravni domovi, obrazovne emisije, gostovanja, pokazati posvecenost istini i pravdi...

O ovom predlogu dobro razmislite, Dacicu i Veljovicu.

heroj

pre 11 godina

Neka mu je vecna slava! Covek koji je pokazao pravu hrabrost - retkost u danasnje vreme kada su svi muskarci "nabildovani i neustrasivi".

Tuzna u dijaspori

pre 11 godina

Posto su onog i****a Urosa i njemu slicne koji su napadali policajce na duznosti,pustili na slobodu, ostalim kriminalcima dato je zeleno svetlo da napadaju kako hoce! Kakva zalost za ovako mlad zivot!

Milos

pre 11 godina

Da Dacicu ovo je napad na drzavu, ali o tome ste trebali da mislite kad ste pustali Urosa Misica iz zatvora - kakvu ste poruku poslali!

tuga

pre 11 godina

Jako sam potresen ovom vescu. Tako divan i hrabar mladi covek je poginuo. Mozda ne bi, da je znao da je svo zlato uvek osigurano i da bi vlasnik dobio odstetu da su uspeli da ukradu. Nije trebao da rizikuje zivot, i ne treba niko ubuduce. Bolje je da ih pustimo da odu, pa na osnovu izjava svedokai snimaka kamera da se ustanovi identitet razbojnika.

Zoso

pre 11 godina

Steta za ovo lepog momka steta i velika tuga.Pod hitno promena zakona.Ovog momka odnosno bitangu na dozivotnu robiju.Ovo stanje u drzavi nalaze patrole sa pancirima i automatima.Strasno.Gudbaj evropo.Iskreno saucesce porodici a vlast da podigne veliki spomenik i u centru grada i na groblju mada to roditelje nece utesiti.

Sloba

pre 11 godina

Ја сам полицајац! Посао ми је да Вас штитим или ухапсим.

Ако сте прекршили закон, знајте да ја нисам писао закон. Можда се чак и не слажем са њим, али ћу га спровести и силом ако треба, то ми је посао.

Без обзира како се изјасните, додворавате, молите или изазивате моја саосећања, ништа што урадите ме неће спречити да вас приведем или притворим.

Ако бежите, ја ћу вас јурити! Ако ме ударите, ја ћу узвратити! Ако пуцате на мене, ја ћу пуцати на вас! По сили закона, нисам у могућности да окренем главу или одем. Ја сам последица. Ја сам неплаћени рачун! Ја сам судбина са значком и пиштољем!

Иза моје значке је срце попут твог! Ја имам мајку и оца, кao и ти. Ја имам супругу и децу, као и ти!

Ја крварим! Ја мислим! Ја волим! Ја браним добре од лоших.
И да, ја могу бити убијен! Штитећи тебе или твоју имовину!

Ја имам на хиљаде браће и сестара које и не познајем, они су попут мене. Они ће положити своје животе за мене, и ја за њих! Ми заједно бдимо, ради Вас!. Смрти се не плашимо!
Штитимо плен од грабљиваца! Добре од лоших!

Заувек твој полицајац!

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

U policiji svakako treba zavesti red da se ovakve situacije ne ponove. Takođe, uzaludno je i da policija savršeno funkcioniše, ako sa druge strane imamo situaciju da sudstvo pušta razbojnike na ulicu, kao što je slučaj i sa vinovnicima ovog nedela. A nekakva reforma sudstva podrazumeva masovna pomilovanja za razbojnike i ponovno zapošljavanje sumnjivih sudija??

Petel

pre 11 godina

Svaki građanin ove zemlje koji nije kriminalac ili povezan sa kriminalcima, podržao bi šira ovlašćenja za policiju - vezano i za upotrebu vatrenog oružja - u slučajevima obračuna sa teroristima, kriminalcima, pljačkašima (banaka, zlatara, privatnih kuća...), korumpiranim političarima, tajkunima... Takav zakon treba što pre doneti.
Takođe, treba pooštriti kazne za malobrojne policajce koji kaljaju profesiju jer su skloni pomenutim delima u vidu saučesništva, tzv. logističke podrške, prikrivanja; primanju mita, nasilničkog ponašanja prema, recimo, mirnim demonstrantima, ljudima koje treba (bes)pravno iseliti iz stana koji su kupili, a da bi se u isti uselila lica takođe sklona nekakvim nemoralnim i u krajnjem ishodu nezakonitim delima itd.

Bota

pre 11 godina

Zalim ubijenog policajca, saucesce porodici.Srbija jednom mora da se uzme u pamet, i da na svoju teritoriju ne pusta bas svakoga.Kako su ti zlocinci mogli iz Crne Gore mogli nesmetano da udu u Srbiju.Oni su morali da budu pregledani, i da se tek tako ne pustaju da udu u Srbiju.Ali od toga nema nista, i sve dok je tako Srbija ce propadati.

Mirko

pre 11 godina

Uhapšeni saučesnici su trebali da budu u zatvoru,pritvoru,ali zahvaljujući svojim prijateljima i korupciji su na slobodi. Zato su pomogli ubicama u pripremanju krivičnog dela,pa sad neka odgovorni objasne kako je čovek proveo u pritvoru samo jedan dan!

Volim 90-te i mrzim 2000-te

pre 11 godina

Realno Slobina milicija je bla mnogo bolja, nije imala ovakve akcije, ljudi su ostajali zivi, bolja oprema, skolovanje 4 godine a ne sad jedna u Kamenici

no name

pre 11 godina

Ovo je po ko zna koji put da se jedan tragican dogadjaj,u kome ucestvuju policajci(setite se onog kada je takodje u oruzanoj pljacki u Vojvodini nastradao policajac na motoru), koristi da se stvari izokrenu i skrene paznja sa sustine problema. Sigurno pravni sistem nije kriv za ovako nesto, vec se postavlja pitanje koliko je policija obucena i (pre svega)opremljena da reaguje u ovakvim situacijama. Sasvim je sigurno, da je vlasnik radnje jasno video sta se dogadja i da je situacija bila sasvim jasna. Uopste nije vazno da li je u pitanju Vlasotince,Valjevo ili Vrska cuka. Znaci,obavezno panciri i dobro naoruzanje. Ali kad procitate tekst od pre nekoliko dana u vezi zimskih guma i policije, onda vam je,nazalost, sve jasno. I opet ce se desiti nesto slicno, i opet ce biti neko drugi kriv, i opet ce se drzati ovakvi govori, a rezultat svega je jedno veliko nista

Beograd93

pre 11 godina

@Petel, Problem je u tome sto su mnogi policajci gadovi, a ti mislis sa su sveci. Tuku klince zbog gluposti i pevanja u busi.. Uu jee, strasni kriminalci. Licno sam dobio batine od interventne zbog pevanja u busu posle tekme, strasan prekrsaj.. Svaka cast ovom decku, neka pociva u miru..

Aca

pre 11 godina

madmax, 15. decembar 2012 15:16)
O tome sam i ja razmisljao! Inace komentar ti je vrhunski.
Pozdrav tebi, porodici najiskrenije saucesce, to je najmanje sto mogu da uradim i kazem, taj mladic je barem toliko zasluzio, pocivaj u miru sine.

Dr.Robert

pre 11 godina

Ne bih sad bio policajac nikako,malo malo pa koji pogine na dužnosti.Osamdesetih su kod mene neki opasni momci iz kraja pretukli civila ne znajući da tuku inpektora u civilu,posle su požalili dan kad su se rodilli.Voleo bih da vidim u ono vreme da se ovako nešto desilo.

strasno

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.
(dejan, 15. decembar 2012 14:42)
Zbog tebe i svih onih koji su ti dali pluseve Srbija se nalazi u ovakvom stanju.Stamenkovic je veliki bas zbog toga sto nije kao ti,nije se sklanjao, nije folirao, vec je profesionalno, savesno i odgovorno obavljao svoju duznost. A da se sklonio, ti bi ga verovatno prvi napao sto nije "pojurio" za lopovima, jer mu je to duznost. Saucesce porodici.

Goran

pre 11 godina

Koliko li su tukli onog uhapsenog dok nije odao sve koji su ucestvovali u pripremi? Ocigledno je mucenje dozvoljeno u Srbiji. Ako nije, neka ga prikazu na TV-u. Porodici policajca saucesce.

Dejan 016

pre 11 godina

Vratite policiji ovlašćenja iz sablje i ovoga neće biti. Naravo ovog puta je život izgubio policijski službenik, a on je samo broj i ništa više!

Policajac 50

pre 11 godina

Radim kao policijski sluzbenik PU ya grad Beograd, i sve sto nam je potrebno od "opreme" jeste dobra zakonska regulativa, koja bi nam olaksala upotrebu sredtstava prinude (Vatreno oruzije, sl.palica, lisice), nikakavi panciri i dugo naoruzanje....Hvala
Slava i poslednji pozdrav istinskom heroju!

Nikola

pre 11 godina

Ovaj momak je svojoj drzavi dao sve sto je mogao, dao je svoj zivot.

Ovo je i ljudska opomena svima onima, koji ne mogu da se izdignu iznad svojih licnih interesa.

Goran

pre 11 godina

Koliko li su tukli onog uhapsenog dok nije odao sve koji su ucestvovali u pripremi? Ocigledno je mucenje dozvoljeno u Srbiji. Ako nije, neka ga prikazu na TV-u. Porodici policajca saucesce.

Dan

pre 11 godina

Ajmo sad raspalite paljbu po Dačiću i ostalima. A kad bi vam rekli evo sad ćemo svima da vam uzmemo 20 eur mesečno od plate da bismo bolje opremili i platili policiju, digla bi se kuka i motika. Licemeri!

Beograd93

pre 11 godina

@Petel, Problem je u tome sto su mnogi policajci gadovi, a ti mislis sa su sveci. Tuku klince zbog gluposti i pevanja u busi.. Uu jee, strasni kriminalci. Licno sam dobio batine od interventne zbog pevanja u busu posle tekme, strasan prekrsaj.. Svaka cast ovom decku, neka pociva u miru..

dejan

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.

Bota

pre 11 godina

Zalim ubijenog policajca, saucesce porodici.Srbija jednom mora da se uzme u pamet, i da na svoju teritoriju ne pusta bas svakoga.Kako su ti zlocinci mogli iz Crne Gore mogli nesmetano da udu u Srbiju.Oni su morali da budu pregledani, i da se tek tako ne pustaju da udu u Srbiju.Ali od toga nema nista, i sve dok je tako Srbija ce propadati.

PravdaNS

pre 11 godina

Nije trebalo do ovoga da dođe. Mislim da policajci nisu dovoljno obučeni za ovakve slučajeve. Ništa nije vredno života, a ponajmanje zlato i pare. Odgovornost treba da snose ovi iz vrha policije umesto što malo malo pa izražavaju saučešće porodicama nastradalih policajaca. Šta će njima vaše saučešće kad njihovih najmilijih više nema! I sada će neko da govori kako je junak, heroj, poginuo na zadatku, a ustvari nije trebalo da pogine to je velika tragedija. Valjda policija može da juri pljačkaše, a da joj pri tome ne stradaju mladi ljudi.

madmax

pre 11 godina

Saucesce porodici.
Nesto mi nije jasno,kako to da su kolege nastradalog policajca uhapsile treceg saucesnika u ubistvu njihovog kolege.
Trebalo bi malo da se ugledaju npr na kolege iz SAD,tamo se ubice policajaca ne hapse vec stradaju "pruzajuci otpor pri hapsenju".

Sloba

pre 11 godina

Ја сам полицајац! Посао ми је да Вас штитим или ухапсим.

Ако сте прекршили закон, знајте да ја нисам писао закон. Можда се чак и не слажем са њим, али ћу га спровести и силом ако треба, то ми је посао.

Без обзира како се изјасните, додворавате, молите или изазивате моја саосећања, ништа што урадите ме неће спречити да вас приведем или притворим.

Ако бежите, ја ћу вас јурити! Ако ме ударите, ја ћу узвратити! Ако пуцате на мене, ја ћу пуцати на вас! По сили закона, нисам у могућности да окренем главу или одем. Ја сам последица. Ја сам неплаћени рачун! Ја сам судбина са значком и пиштољем!

Иза моје значке је срце попут твог! Ја имам мајку и оца, кao и ти. Ја имам супругу и децу, као и ти!

Ја крварим! Ја мислим! Ја волим! Ја браним добре од лоших.
И да, ја могу бити убијен! Штитећи тебе или твоју имовину!

Ја имам на хиљаде браће и сестара које и не познајем, они су попут мене. Они ће положити своје животе за мене, и ја за њих! Ми заједно бдимо, ради Вас!. Смрти се не плашимо!
Штитимо плен од грабљиваца! Добре од лоших!

Заувек твој полицајац!

Viktor

pre 11 godina

Zao mi je svih ubijenih policajaca,ali muka me uhvati kad znam da ce ova burlumenta posle svojih govorancija da se nakrka leskovackih specijaliteta i da se ponasa kao da je sve to normalna stvar,rizik posla...itd.
Ali po ko zna koji put treba naglasiti da nije u opisu posla da policajci uludo ginu izlecuci pred naoruzane razbojnike;za to u celom svetu postoje specijalne jedinice,tako i kod nas( posebna obuka,panciri,taktika...)
pa sta i da su pobegli sa zlatom,parama...to sve osiguranje pokriva! Nek ih nadju specijalci posle.Nije to mnogo komplikovano.A ne da ginu ljudi iz policije.

Volim 90-te i mrzim 2000-te

pre 11 godina

Realno Slobina milicija je bla mnogo bolja, nije imala ovakve akcije, ljudi su ostajali zivi, bolja oprema, skolovanje 4 godine a ne sad jedna u Kamenici

brana

pre 11 godina

Ovom momku treba da se digne spomenik ispred zgrade MUP, da se zna sta je pravi policajac. Bez pancira i (verovatno) adekvatne obuke, video je pljacku i posao da ucini nesto, sto mu je i posao. Ne kazem da drugi policajci ne bi ucinili isto ili slicno, nego da se ipak naglasi sta se ceni i zasto je taj posao vazan, tezak i poseban.
I da im nabave pancire, ako je moguce, evo moze Misku da se kaze da poruci preko ovih lokalnih advokata onim svojim na Kipru da zavuku ruku u kasicu-prasicu i kupe jedno 30.000 komada, a drzava ce da mu oprosti jednu godinu cuze.

Milos

pre 11 godina

Da Dacicu ovo je napad na drzavu, ali o tome ste trebali da mislite kad ste pustali Urosa Misica iz zatvora - kakvu ste poruku poslali!

strasno

pre 11 godina

ne treba se zrtvovati nikad ni za sta vezano za posao. tacka. jako mi je zao decka. tuzno i besmisleno. ovo nije defetizam vec istina. da ih je pustio da pobegnu bio bi ziv.
(dejan, 15. decembar 2012 14:42)
Zbog tebe i svih onih koji su ti dali pluseve Srbija se nalazi u ovakvom stanju.Stamenkovic je veliki bas zbog toga sto nije kao ti,nije se sklanjao, nije folirao, vec je profesionalno, savesno i odgovorno obavljao svoju duznost. A da se sklonio, ti bi ga verovatno prvi napao sto nije "pojurio" za lopovima, jer mu je to duznost. Saucesce porodici.

Tuzna u dijaspori

pre 11 godina

Posto su onog i****a Urosa i njemu slicne koji su napadali policajce na duznosti,pustili na slobodu, ostalim kriminalcima dato je zeleno svetlo da napadaju kako hoce! Kakva zalost za ovako mlad zivot!

Petel

pre 11 godina

Svaki građanin ove zemlje koji nije kriminalac ili povezan sa kriminalcima, podržao bi šira ovlašćenja za policiju - vezano i za upotrebu vatrenog oružja - u slučajevima obračuna sa teroristima, kriminalcima, pljačkašima (banaka, zlatara, privatnih kuća...), korumpiranim političarima, tajkunima... Takav zakon treba što pre doneti.
Takođe, treba pooštriti kazne za malobrojne policajce koji kaljaju profesiju jer su skloni pomenutim delima u vidu saučesništva, tzv. logističke podrške, prikrivanja; primanju mita, nasilničkog ponašanja prema, recimo, mirnim demonstrantima, ljudima koje treba (bes)pravno iseliti iz stana koji su kupili, a da bi se u isti uselila lica takođe sklona nekakvim nemoralnim i u krajnjem ishodu nezakonitim delima itd.

Zoso

pre 11 godina

Steta za ovo lepog momka steta i velika tuga.Pod hitno promena zakona.Ovog momka odnosno bitangu na dozivotnu robiju.Ovo stanje u drzavi nalaze patrole sa pancirima i automatima.Strasno.Gudbaj evropo.Iskreno saucesce porodici a vlast da podigne veliki spomenik i u centru grada i na groblju mada to roditelje nece utesiti.

no name

pre 11 godina

Ovo je po ko zna koji put da se jedan tragican dogadjaj,u kome ucestvuju policajci(setite se onog kada je takodje u oruzanoj pljacki u Vojvodini nastradao policajac na motoru), koristi da se stvari izokrenu i skrene paznja sa sustine problema. Sigurno pravni sistem nije kriv za ovako nesto, vec se postavlja pitanje koliko je policija obucena i (pre svega)opremljena da reaguje u ovakvim situacijama. Sasvim je sigurno, da je vlasnik radnje jasno video sta se dogadja i da je situacija bila sasvim jasna. Uopste nije vazno da li je u pitanju Vlasotince,Valjevo ili Vrska cuka. Znaci,obavezno panciri i dobro naoruzanje. Ali kad procitate tekst od pre nekoliko dana u vezi zimskih guma i policije, onda vam je,nazalost, sve jasno. I opet ce se desiti nesto slicno, i opet ce biti neko drugi kriv, i opet ce se drzati ovakvi govori, a rezultat svega je jedno veliko nista

Aca Pancevo

pre 11 godina

Kada ce vise ovog Bozovica da oteraju iz MUP-a taj mrzi policiju a u vreme njegovog upravljanj sa Jocicem policija je bila u najgorem mogucem polozaju. Kada mu je prestao mandat generalnog inspektora bio je advokat kriminalcima pogotovo njegovim rodjacima CG porekla iz Panceva koji vrse iznude i diluju drogu. Kako dodje nova vlast tako ovog coveka vratise na visoku funkciju u MUP-u. Stvarno neverovatno.

tuga

pre 11 godina

Jako sam potresen ovom vescu. Tako divan i hrabar mladi covek je poginuo. Mozda ne bi, da je znao da je svo zlato uvek osigurano i da bi vlasnik dobio odstetu da su uspeli da ukradu. Nije trebao da rizikuje zivot, i ne treba niko ubuduce. Bolje je da ih pustimo da odu, pa na osnovu izjava svedokai snimaka kamera da se ustanovi identitet razbojnika.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

U policiji svakako treba zavesti red da se ovakve situacije ne ponove. Takođe, uzaludno je i da policija savršeno funkcioniše, ako sa druge strane imamo situaciju da sudstvo pušta razbojnike na ulicu, kao što je slučaj i sa vinovnicima ovog nedela. A nekakva reforma sudstva podrazumeva masovna pomilovanja za razbojnike i ponovno zapošljavanje sumnjivih sudija??

mlk

pre 11 godina

Sestra... Sestra ovog mladica je izgubila muza policajca - stradao pre 2 godine na duznosti, a sada i brata - stradao na duznosti.

A ovi na vlasti joj za 2 godine nisu nasli nikakav hleb?!? Sramota!!!

Sad ce da joj nadju da bude mastiljara u nekom podrumu, sto je jos gore!

Umesto toga, treba joj omoguciti psiholoska savetovanja, da prevazidje nesrecu koja je zadesila, mozda vremenom da zavrsi neke kurseve ili fakultet (ako vec nije), i da postane deo tima koji ce mladima objasnjavati sta je ispravno i kojim putem treba ili ne treba ici.

Skole, popravni domovi, obrazovne emisije, gostovanja, pokazati posvecenost istini i pravdi...

O ovom predlogu dobro razmislite, Dacicu i Veljovicu.

Mirko

pre 11 godina

Uhapšeni saučesnici su trebali da budu u zatvoru,pritvoru,ali zahvaljujući svojim prijateljima i korupciji su na slobodi. Zato su pomogli ubicama u pripremanju krivičnog dela,pa sad neka odgovorni objasne kako je čovek proveo u pritvoru samo jedan dan!

Dr.Robert

pre 11 godina

Ne bih sad bio policajac nikako,malo malo pa koji pogine na dužnosti.Osamdesetih su kod mene neki opasni momci iz kraja pretukli civila ne znajući da tuku inpektora u civilu,posle su požalili dan kad su se rodilli.Voleo bih da vidim u ono vreme da se ovako nešto desilo.

Dejan 016

pre 11 godina

Vratite policiji ovlašćenja iz sablje i ovoga neće biti. Naravo ovog puta je život izgubio policijski službenik, a on je samo broj i ništa više!

Policajac 50

pre 11 godina

Radim kao policijski sluzbenik PU ya grad Beograd, i sve sto nam je potrebno od "opreme" jeste dobra zakonska regulativa, koja bi nam olaksala upotrebu sredtstava prinude (Vatreno oruzije, sl.palica, lisice), nikakavi panciri i dugo naoruzanje....Hvala
Slava i poslednji pozdrav istinskom heroju!

Aca

pre 11 godina

madmax, 15. decembar 2012 15:16)
O tome sam i ja razmisljao! Inace komentar ti je vrhunski.
Pozdrav tebi, porodici najiskrenije saucesce, to je najmanje sto mogu da uradim i kazem, taj mladic je barem toliko zasluzio, pocivaj u miru sine.

heroj

pre 11 godina

Neka mu je vecna slava! Covek koji je pokazao pravu hrabrost - retkost u danasnje vreme kada su svi muskarci "nabildovani i neustrasivi".

Nikola

pre 11 godina

Ovaj momak je svojoj drzavi dao sve sto je mogao, dao je svoj zivot.

Ovo je i ljudska opomena svima onima, koji ne mogu da se izdignu iznad svojih licnih interesa.