Četvrtak, 06.12.2012.

17:55

Tužilaštvo o grafitu protiv Vučića

Tužilaštvo je okarakterisalo uvredljive grafite koji su osvanuli u Novom Sadu protiv Aleksandra Vučića kao krivično delo "uništenje i otuđenje tuđe stvari".

Izvor: Tanjug

Tužilaštvo o grafitu protiv Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Mikeli

pre 11 godina

A gde su sad demokrate i LDP da osude ovakve grafite. Svi koji pisu ovakve grafite samo podizu rejting gospodinu Vucicu jer je njegova borba protiv korupcije izgleda urodila polodom pa vise ne znaju kako ce ga napasti pa koriste vulgarne grafite ruzeci javne povrsine.

KEJTI

pre 11 godina

Osobe koje to rade samo pokazuju koliko je pojedinac koji se proziva grafitima i slicnim delima ustvari vazan i veliki. I nisu svesni da je ta "negativna" paznja koju mu poklanjaju ustvari najbolji pokaatelj koliko je on na dobrom putu i da ne sme da skrece sa njega. Ovakvih momenata je uvek bilo i uvek ce biti, i mislim da ne treba obracati paznju toliko na to.

lektor

pre 11 godina

mislim da se aca uvredio zato što je grafit prvenstveno NEPISMEN !!!
VOKATIV JE ŠIPTARU!ali šta ćeš, vucicu kad tvoji omladinci više vole grafite da pišu, nego da sede na časovima srPskog (ne srBskog!)jezika!

acim

pre 11 godina

Svako javno pokazivanje mrznje i etiketiranje pojedinaca jeste veoma opasno. Ovakve stvari treba seci u korenu, bez obzira ko je zrtva.

DENIS

pre 11 godina

Sta je bilo? Vucic sprecio rasipanje narodnih para na Vladu Georgijeva pa odmah uvredljivi grafiti u Novom Sadu. A demokrate ni A da kazu protiv toga.

Zupnik

pre 11 godina

Župnik!? Župni ured!? A ja sam mislio da se radi o Novom Sadu, onom lepom gradu u severnom delu Srbije, u autonomnoj pokrajini Vojvodini!

Tramp

pre 11 godina

Kakvi licemeri. Pa ovo je upravo bio način izjašnjavanja svih patriJota, dakle i samih sadašnjih simpatizera SNS-a. Tada nije smetalo? A da ne pričam da se nisu trzali na mnogo vulgarnije grafite upućene recimo Tadiću, Čanku, svima koji nisu kao oni... I ti grafiti i dalje stoje.

Aleksandar

pre 11 godina

Kao sto rekose u Zupnom uredu grafita ima stalno i ne podnose se krivicne prijave, zasto onda sad. Nije problem grafit nego sto u Srbiji i dan danas nesmes da kazes nista protiv glavonja.

runner

pre 11 godina

Radikali i ovi "novi radikali" su godinama grafitima ružili Beograd. Pa isti ovaj Vučić je preko table "Bulevar Zorana Đinđića" lepio plakat sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića" pa to Tužilaštvu nije smetalo. A sada 'ajd' da zaštitimo lik i delo Leke Vučića. Kult ličnosti se rađa i u pravu je g-din Žarko Korać kada kaže da zemlja klizi u diktaturu jednog čoveka.

Opet ja

pre 11 godina

Grafit je glup stravicno, ali zar nije jos gluplje pisati ga na jednoj tako lepoj crkvi, pa to je izmedju ostalog i simbol NS-a. Trebalo je valjda i to osuditi. Bas se vidi da je neko dugo i naporno smisljao sta da napise. Mozgojedac mu je verovatno uginuo od gladi. Stoka, sad lepo komplet krecenje i crkve i tog objekta u kosovskoj ulici pa ce sledeci put razmisliti kad uzme sprej u ruke, a ako nema pare ima valjda neki stan ili bilo kakvu drugu imovinu, a ako ne on onda roditelji koji su ga tako vaspitali.

worthad

pre 11 godina

Vučko, ovde se radi o biljci koju si zalivao godinama, da ne kažem decenijama. Sećaš se šta si pričao dok si bio uz Šešelja, kako si posle otvarao ulicu Ratka Mladića, palio Beograd...? e sad tvoja deca dolaze po tebe. Štaviše, i u Novom Sadu si na na vlast došao preko uvredljivih grafita. Kako bih rekao, to je sada stvar sa kojom ti treba da raščistiš.

lukavi

pre 11 godina

"Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!"
(Hera, 6. decembar 2012 22:00)
E tu si pogodila suštinu, svi znamo ko je i budi sigurna da to nikada necemo zaboraviti...

Jeremija

pre 11 godina

А шта да радимо са графитима који се редобно исписују на верским , културно-историјским и другим важним објектима (који се гле чуда) налазе у ширим центрима градова и варошица широм Србије ( и наравно нас приказују у "правом" светлу - балканаца)!?
Зашто се полиција и тужилаштво не баве и њима , већ само онима када се напише нешто против политичара !!!

Lik

pre 11 godina

Ovde treba obratiti paznju na nesto sasvim drugo, bez obzira na poruku grafita: kakav smo mi to narod kad unistavamo neciju imovinu zarad svoje obesne gluposti. Zamislite da vam neko tako isara automobil sa tim nitro sprejem, da li biste se onda zamislili jer je u pitanju vasa imovina.

Puki 1892

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica ,tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla ! Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno ,hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji ! Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi ! Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna ! (taj sam, 06. decembar 2012 19:00) Au koji je tebi haos u glavi.

sta to pada? pada vlada

pre 11 godina

da ovo je miskovic napisao verovatno. mesto da se bave nekim pametnijim stvarima oni jure ljude koji su napisali grafit.

Nelson

pre 11 godina

Na vlasti su trenutno najbolji, najpametniji, najhrabriji, najlepsi i dobri jedino mami svojoj. I kakva li je to hulja koji to ne zna, ne vidi i jos ima hrabrosti da vredja lik i delo najboljeg od najboljih?
Ne tako davno smo na slicnim mestima mogli procitati: "Tadicu Judo", Tadicu p...o Kosovo si izdo", "Djilas Tajkun", "Borise ubij se"... pa ne cuh da se tada neko zbog toga uzbudio ili da je bio protiv. Onaj ko preferira vlast mora da zna da ce u nekom trenutku neminovno biti vredjani i omalovazavani po raznoraznim fasadama, zidovima i tarabama.

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

Nikad robom

pre 11 godina

Al' su se ovi novi profinili, sad im svaka dlaka smeta a do nedavno su o demokratama sarali gde god su stigli i gde god su mogli da dohvate! Celu Srbiju su isarali!

Hera

pre 11 godina

Sramotan je nacin na koji opozicija pokusava da opstruise rad vlade! Zar unistavanjem javne imovine mozete da prekinete borbu protiv korupcije? Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

Neutron

pre 11 godina

Tesko cete ga tim uplasiti...malo je on jaci igrac nego sto se cini...Vucicu, imas podrsku svog naroda, a za onu mrvu opozicije treba da te bude briga s'obzirom kako se oni ponasaju...

Maki

pre 11 godina

Na jednom mestu na Novom Beogradu godinama je stojao grafit "Vučić ...e ovce!" napisan još za vreme dok je Vučić bio Slobin ministar (ne znam da li još postoji, odavno nisam tamo prolazio).
Kako to da tužilaštvo tada nije reagovalo? Možda zato je ono bilo upućeno ko zna kojem Vučiću na Novom Beogradu, a za ovo u Novom Sadu nepobitno je utvrđeno da je meta baš "ovaj" Vučić?
I zašto je ovo sad krivično delo? Gradovi u Srbiji su neverovatno usvinjeni grafitima do visine drugog sprata, brlja, šara i piše ko šta hoće i gde hoće (a prednjače stranke svojim **** plakatima!) i nikom ništa. E, ali kad se Vučić osetio uvređen, onda je frka, a?

razmisli

pre 11 godina

Ako se malo mucne glavom, docicete do zakljucka da su ove grafite napisli oni koji su do skoro bili veoma bliski prozvanom. Pa zar takve nije opravdavao kad su palili americku ambasadu zbog Kosova, a evo juce-danas se druzi sa kongresmenima i drzi "predavanja" u senatu...
Ovi grafiti nemaju nikakve veze sa danasnjom opozicijom, ma koliko se neki trudili da predstave ovo u tom svetlu. Nema ni veze sa "mafijom" koju doticni "hapsi i progoni". Takva mafija, ako postoji, mnogo slikovitije ostavlja poruke..zato SNS botovi, smanjite dozivljaj...

voja

pre 11 godina

Ово пише иста екипа која је на радикалским митинѕима скандирака ,, Тадићу усташо". Тада их је Тома оправдавао, не видим зашто вам то сада толико смета.

Podstrek

pre 11 godina

Ovo Vučiću može da bude samo podstrek da još jače nastavi sa borbom protiv korupcije, dokaže svima koliko vredi i da nije bilo pogrešno SNS izabrati za nosioca promena.

Nemoć

pre 11 godina

Tim grafitima samo iskazuju svoju nemoć, hvataju se za slamku. Vučić je svakako rešen da zemlju dovede u red i osposobi je za dalji razvoj, i ništa ga ne može u tome sprečiti, a što je najbitnije ima podršku naroda.

Ulicni umetnik

pre 11 godina

Hahaha!! Sad je kao povredjen, a ovamo placa indijance da pisu grafite protiv svojih politickih protivnika..ljigavci nad ljigavcima!

no comment

pre 11 godina

Slazem se da ne treba vredjati nikog, pa makar to bio i gospodin Vucic koga iskreno ne volim. Primecujem da svi govore kako on jedini radi nesto za ovu zemlju, mislim da to apsolutno nije tacno. Sva ova hapsenja i afere su samo zamazivanje ociju gradjana Srbije, jer su svi ti uhapseni bili pusteni posle jednog dana a i ranije, i vise se nisu ni spominjali. Pocev od Dulica pa na dalje. Pozdrav!

nijesramotaraditi

pre 11 godina

U mom gradu svaka zgrada, ograda, fasada, radnja, kiosk...ispisana razno raznim grafitima...navijackim i slicnim...pa kada misli policija da pocne da radi na otkrivanju pocinilaca???! Vidim krenulo se pa samo pitam...

O cemu se radi?

pre 11 godina

Koliko ja mogu da vidim na ovij fotografiji se vide grafiti koji su mnogo starijeg datuma od ovog i nikome to nije smetalo niti je bilo neke tuzbe ili istrage. Sad kad se pominje ime doticnog gospodina odjednom, krivicno delo?! Sta je u Srbistanu sa slobodom govora i slobodom misljenja. Da li je amnestija osudjenika bila da bi se napravilo mesta za nove verbalne "zlocince"? U redu slazem se da je totalno neukusno i nedolicno, a najvise nesvrsishodno, ali zasto sad ovaj grafiti smeta a oni od ranije, nikom nista?

Anana

pre 11 godina

"Gradski odbor SNS u Novom Sadu najoštrije je osudio "skandalozne i sramne grafite vulgarnog sadržaja", koji su danas osvanuli na fasadama u Katoličkoj porti i u Kosovskoj ulici." Da li dobro razumem da je 'vulgarni sadrzaj'u stvari 'skandalozno i sramno' izjednacavanje gosp. Vucica sa odomacenim nazivom za narod nase juzne pokrajine?(u duhu politicke korektnosti...;))Bas napredno!

Goxy

pre 11 godina

Strasno.Pitam se ko tim ljudima daje ovakve stvari za pravo,posebno kad je u pitanjku Vucic koji je posvecen borbi za dobrobit nase drzave.

Kasper

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedan od retkih koji nesto rade za ovu drzavu.Jedan od retkih koju svoju rec sprovodi u delo.Zar je zasluzio ovakav vandalizam?Uzas.

ana

pre 11 godina

Dobro znamo ko je u stanju da napiše ovaj grafit.Svi oni kome ne odgovara borba Vučića protiv kriminala,korupcije...Svi oni koji su se našli na tom spisku!

1%

pre 11 godina

Pa ni za grafite protiv Slobe nisu pravili istrage!!!! Da ne pricam o vise uvredljivim grafitima protiv prethodnika i u kapanji i van kampanje..naravno moze da se pretpostavi ko ih je pisao. Na kraju krajeva, doticni, prozvani ( ne smem da napisem ime, mogu da me tuze :-))) je prelepljivao naziv ulice Zorana Djindjica, pa ga nije niko tuzio barem za unistavanje javne imovine, a kakoli nesto drugo...ma sramota bre...
Orvel se vratio medju Srbe....

KU

pre 11 godina

Molio bi demokrate koji su dezurni prethodnih meseci, da se prisete njihovog predsednika i plakata, sta plakata, platna na kome pise Otvoriti bioskop, jeste vazno! Sramno je to ulje na platnu dve godine visilo na bioskopu koji je danas dom za beskucnike i sumnjive ljude. Covek Usna je prvi potpredsednik vlade i tuzilastvo ima pravo da radi sta hoce, ono je nezavisno ili smo zaboravili reformu pravosudja. Daleko od toga da podrzavam naprednjake ali ako dozivotno budemo mi bili sudije i porotnici daleko necemo dogurati, najlakse je zaboraviti sve prethodne godine kada je cinjeno dovoljno ali i ne koliko je potrebno.

Surovo ali ISTINA

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji mogu da ispisuju takve stvari.Istina o Kosovu i tome kome Kosovo zaista pripada je mnogo dublja.Da bi se bilo šta promenilo,moralo bi se u rat.Da li je to ono što želimo?!Iskreno, smatram da to Srbiji nije neophodno u ovom trenutku.Vučić i vlast nemaju nikakve veze sa dešavanjima na Kosovu niti mogu nešto promeniti,na žalost,tako je.

onako

pre 11 godina

Ne znam kako su iz sns-a "nedvosmisleno" ukapirali da to ima veze sa "borbom" protiv korupcije,pre mi je vezano za njihovu politiku prema Kosovu,al ne onu pre izbora,nego ovu sad...:)

Andrija

pre 11 godina

Ovo nije specifično srpski problem, no vrijeđanje osobe imenom nacije (ovdje je to pogrdni naziv, no u Hrvatskoj nepopularnog gazdu nogometnog kluba grafiti proglašavaju Srbinom) jest drugačija vrsta uvrede od one osobne koja je jedina u kontekstu ove vijesti.
Proglasiti nekog pripadnikom nekog naroda kao uvredu je prije svega rasistički prema pripadnicima tog naroda, pogotovo ako su manjina. Zamislimo da je Vučić reagirao otprilike ovako: "Pokušavaju da me uvrede tako da me proglase Albancem. Pre svega, želio bi da naglasim da su promašili - nije važno što netko priča da jeste nego kako se odnosi prema zemlji u kojoj živi, kako se bori za bolju i napredniju Srbiju. Svako tko ovako daje sebe za Srbiju, kome je stalo do Srbije tim svojim činom pokazuje kakav je čovek bio on Srbin, Albanac ili ma koje druge nacije koja živi u ovoj zemlji. Rođen sam kao Srbin i ponosim se time, no ne želim da me se gleda po tome nego po onome što radim za Srbiju."
Da je u Srbiji više takvih izjava a manje o raznim mitovima, Srbija bi imala i manje problema.

svašta-jašta

pre 11 godina

Ovo je možda napisao neko ko je planirao prodavati semenke na koncertu Vlade Georgijeva za Novu Godinu. Ili je možda neka Vladina tajna obožavateljka.

Sladjana

pre 11 godina

Ne znam da li ste se vi novinari zeznuli ali niste dobro prepisali krivično delo, odnosno saopštenje ma ko da ga je izdao. Nije "uništenje i otuđenje", nego uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ja čitam i ne verujem šta čitam!

taj sam

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica , tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla !

Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno , hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji !

Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi !
Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna !

sale60

pre 11 godina

Grafit okarakterisan kao unistenje i otudjenje tudjih stvari, kao krivicno delo? Toliko o nezavisnom sudstvu. Seljakovicu jel ovo tvoje dicno sudstvo. Ovo vise nije smesno, ovo postaje zastrasujuce. Pa ovo ne bi palo napamet da uradi tuzilastvu u Severnoj Koreji. A tek saopstenje SNS-a? Nece ovo nikako izaci na dobro. Mislili smo da su diktature i jednoumlje proslost, kako smo se prevarili.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je smejurija, ako je i od "nezavisnog" tužilaštva, mnogo je.:))))

p.s. U ovom grafitu nema nikakvog krivičnog dela, samo pisanje grafita može da bude neki prekršaj za koji je nadležna komunalna policija.

bogi

pre 11 godina

Evo i danas koliko stotina dana posle izbora gledam izbelele i poecepane plakate SNSa i Vucica na novim objektima po Beogardu. Prvo bi predsednik stranke trebao da se postara da njegova stranka ne unistava novo zidano po gradovima predizbornim plakatima koji su skoro nemoguci za uklanjanje, a onda mogu da se zale na grafite sa punim pravom!!!
Unistavanje tudje imovine je tezak prekrsaj i to treba sankcionisati na sve strane od fasada do busenja ulica za razne instalacije. Ako izbusis ulicu da polozis cev ne moj da krpis jer nije bila krpljena nego puno asfaltirana pa je vrati u potpuno prvobitno stanje isto vazi i za plakat ili grafit!

lukavi

pre 11 godina

Pazi, molim te, da niste umislili da je Vučić mozda Tito pa ne sme niko da ga spomene...ovo još nije ništa, crni dani nove diktature tek slede, a mi ćemo, kao i do sada, naravno, sve ovo nemo da posmatramo sa strane dok nam se sve opet ne sruči na glavu

Goran

pre 11 godina

Jel ovo uvredljivo za Vucica ili za Siptare? :) A i nije li vucic radio isto, tj. pisao grafite prelepljivanjem naziva Ulice Zorana Djindjica u Ulicu Ratka Mladica?

I.

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem sta citam. Kao oni muslimani sto su digli halabuku oko "uvredljivog" klipa na YT. Ne sme vise ni da se izrazi protest, nezadovoljstvo. Ovoga nije bilo ni u Slobino vreme.

kaiser

pre 11 godina

""Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe onih koji se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju. "

Anonimno? Kakvi anonimno, pa ja vam blatim ugled već više od 20 godina potpuno javno.

Tačnije, ono što vi mislite da je ugled.

Nema potrebe za anonimnosti, svako negativno pisanje i govor o radikalima je stvar lepog vaspitanja, jer je suva istina.

Kakav crni radikalski ugled, jeste vi normalni...

crni domino

pre 11 godina

A sta je bilo sa lepljenjem novog naziva "Bulevar Ratka Mladica" na tabli gde pise "Bulevar Zorana Djindjica"?!
Ovo nije uvredljivo a, a uvredljivi su natpisi protiv nekadasnjeg radikala koji je odobravao klanje Hrvata zardjalim kasikama koje je zagovarao njegov bivsi sef!
Da znate, narod je poceo da vas lustrira polako ali sigurno, na ovaj ili onaj nacin!

SIMA

pre 11 godina

na stranu pisanje grafita ali poruka poslana ovim je jasna gospodin je dobio glasove da nevodi istu politiku kao tadic a on ga jos i pretekao vucicu ti nisi dobio glas od naroda za to sto radis

Nevit

pre 11 godina

Milioni grafita širom Srbije, uništavaju tuđu svojinu i predstavljaju ruglo države, a oni digli buku zbog jednog grafita, samo zato što je upućen de facto premijeru Srbije. Narod je razočaran kosovskom politikom vlasti, ova vlast je čak više proalbanski nastrojena nego što je to bio slučaj u prošlom sazivu.

zoran

pre 11 godina

Ne vidim vezu grafita koji je na priloženoj fotografiji sa "borbom protiv korupcije i kriminala". Ili možda i ima neka veza??? Ko zna???

(s)ud

pre 11 godina

Na tuzilastvu je sada da uradi dve stvari, da obrise uvredljiv deo i napise Vucicu 'Albance', i da odredi da li je pravilno 'Albance' i 'Albancu'

Nije nego

pre 11 godina

"u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju" reče onaj koji je stvorio tu pošast dok je bio radikal, a sada je skinuo bedž, stavio naočare i sad je kao fini.

mirjana

pre 11 godina

Na stranu sadrzaj poruke, nije mi jasno zasto neko ko unistava kulturni spomenik misli da ce njegova poruka imati bilo kakvu snagu. Postoje i drugi nacini izrazavanja slobode govora, vandalizam ne treba niko da opravdava.

glasac Ds-a

pre 11 godina

Hm,ovo jeste uvreda,ali se ne secam da se Sns nesto protivio svojevremeno vredjanju pred.Tadica,a kamoli tuzbe? Ma nema veze,Tadic je "izdajnik" tako da je to bilo opravdano?!

nasa posla

pre 11 godina

Nesta se ne secam da je tuzilastvo tako ekspresno reagovalo u kvalifikaciji dela kada su danima sarani oni grafiti u znak podrske Ratku Mladicu.

Dalmos

pre 11 godina

sve sve sve, ali "kaljanje ugleda SNS-a" ... kakav crni ugled, pa ni oni koji su za vas glasali ne misle nista dobro o vama, vi ste igrom slucaja tu gde jeste, jer nam je politicka scena katastrofalna, a to za ugled ste umislili ...

Andante

pre 11 godina

Vašoj borbi protiv korupcije je ovo stvarno jedini vidljivi "plod". E sad, pitanje je, dali će ljudima trebati još ovakvih plodova. Verovatno je ovo ispisao najkorumpiraniji, među korumpiranima i to zbog straha od SNS-a. Pričate deci pričice. Ovo po vama ima veze sa korupcijom? I vi još apelujete, da vas poštuju, kao ozbiljnu stranku?

igorpl

pre 11 godina

prvo grafit nije uvredljiv za nekog vučića jer ga proziva nadimkom jedne nacije. drugo koliko ljudi u srbiji ima a da se prezivaju vučić? i treće najbitnije je hoće li i ovo biti pokušaj napada ili kako već. ili je zavladala teška paranoja ili je ovo način da se izmisli novi goli otok za nepodobne. šta je sve protiv tadića pisalo pa ovi nisu obraćali pažnju.

toza

pre 11 godina

Izjava gradskog odbora SNS-a je veći hit od sadržaja grafita. Evo da vas podržim u vašoj pravednoj borbi za istinu koju samo vi i kurir znate. Nadamse da samdobro zapamtio i: verujem da samo sa SNS-OM srbija i sve gradovi i opštine a i sela, zaseoci i ulice imaju budućnost. Nadam se da će te me imati u vidu kada se bude delilo ordenje zaslužnima, a može i samo neko mesto u državnoj službi.

duki

pre 11 godina

A ko je odgovarao za skidanje tabli sa natpisom Bulevar Zorana Djindjica? To nije bilo krivicno delo? A radikali, SNS ili kako vec hocete su to vrlo ponosno ucinili.
Ako se osvrnete oko sebe u bilo kom gradu nase zemlje, videcete grafite uvredljive ili saljive, ovakve ili onakve, ali niko ne poteze krivicnu prijavu. Sada kada se pojavio grafit protiv "PRVOG" podpredsednika vlade, svi skacu unezvereni i uplaseni jer najmocniji covek nikako ne sme da se vredja.
Setite se samo umrlica za novinare B92.

chooyu

pre 11 godina

Alo tuzilastvo! Aj nam objasnite sta je to tako skandalozno u ovom grafitu? Osim sto je naruzen prvorazredni sakralni objekat i spomenik kulture. Ili se Vucic vec uziveo u ulogu Gebelsa pa se protiv njega ne sme nista ni reci ni napisati.

Milan

pre 11 godina

Ovaj slucaj ima veliki kapacitet da se izrodi u prvorazrednu aferu! Aco najavljuj hapsenje! Optuzi ih za pokusaj ubistva! Ti vec znas ko su ONI, a javnosti ces sve otkriti za jedno 10 dana, one tamo subote.
Naravno kada budu objavljena ta zvucna imena, javnost ce biti u narkozi od siline šoka, a svima ce biti jasno da je borbu protiv kriminala i korupcije nemoguce zaustaviti!
Napred Aco!

Profa

pre 11 godina

Otuđenje tuđe stvari? Kao stara starica u maloj kućici. Materijalisti smatraju da je izvor svih naših zala ekonomska situacija i globalni politički odnosi. Mnogima ce mozda biti smesno ako dodam da nas jos vise unazadjuje permanentno kvarenje, sakacenje, vulgarizacija i logičko obesmisljavanje maternjeg nam jezika sa kojim se svakodnevno suocavamo kroz medije, bilborde, plakate i nebulozne administrativne formulacije. Meni nije smesno.

Krecite ponovo

pre 11 godina

Znaci grafit o Vucicu se karakterise kao unistenje imovine a gomila onih grafita ispod tipa Djile GSP, Grobari, Boske i slicne to nije nikakvo unistenje imovine i tuzilastvo za to ne mora da reaguje. Zar je moguce kakve isprane mozgove imaju ljudi u Srbiji pa su tolike slugeranje da samo stite lik i delo nasih politicara?! U stvari znam da je moguce da imamo toliko ljudi sa ispranim mozgovima jer su mi dobro poznati mnogi clankolisci i oko politicara i medju samim politicarima!

miki

pre 11 godina

U bilo kom drugom slucaju ovo bi bilo okarakterisano kao vandalizam , a u ovom je to krivicno delo . Nije mi jasno sta je to otudjeno . Ovo samo pokazuje da tuzilastvo , sudstvo kao i ostale institucije igraju kako Vucic svira \ toliko o postenju sns-a \ .

Neko iz mase

pre 11 godina

Pa odmah krivično.
Ako ja podnesem kriv. prijavu protiv nn lica koje unistava zgradu u kojoj živim hoće li MUP reagovati..
Siguran sam da ne...
Zaboravite "čist marketing"

Dalmos

pre 11 godina

sve sve sve, ali "kaljanje ugleda SNS-a" ... kakav crni ugled, pa ni oni koji su za vas glasali ne misle nista dobro o vama, vi ste igrom slucaja tu gde jeste, jer nam je politicka scena katastrofalna, a to za ugled ste umislili ...

glasac Ds-a

pre 11 godina

Hm,ovo jeste uvreda,ali se ne secam da se Sns nesto protivio svojevremeno vredjanju pred.Tadica,a kamoli tuzbe? Ma nema veze,Tadic je "izdajnik" tako da je to bilo opravdano?!

Milan

pre 11 godina

Ovaj slucaj ima veliki kapacitet da se izrodi u prvorazrednu aferu! Aco najavljuj hapsenje! Optuzi ih za pokusaj ubistva! Ti vec znas ko su ONI, a javnosti ces sve otkriti za jedno 10 dana, one tamo subote.
Naravno kada budu objavljena ta zvucna imena, javnost ce biti u narkozi od siline šoka, a svima ce biti jasno da je borbu protiv kriminala i korupcije nemoguce zaustaviti!
Napred Aco!

crni domino

pre 11 godina

A sta je bilo sa lepljenjem novog naziva "Bulevar Ratka Mladica" na tabli gde pise "Bulevar Zorana Djindjica"?!
Ovo nije uvredljivo a, a uvredljivi su natpisi protiv nekadasnjeg radikala koji je odobravao klanje Hrvata zardjalim kasikama koje je zagovarao njegov bivsi sef!
Da znate, narod je poceo da vas lustrira polako ali sigurno, na ovaj ili onaj nacin!

duki

pre 11 godina

A ko je odgovarao za skidanje tabli sa natpisom Bulevar Zorana Djindjica? To nije bilo krivicno delo? A radikali, SNS ili kako vec hocete su to vrlo ponosno ucinili.
Ako se osvrnete oko sebe u bilo kom gradu nase zemlje, videcete grafite uvredljive ili saljive, ovakve ili onakve, ali niko ne poteze krivicnu prijavu. Sada kada se pojavio grafit protiv "PRVOG" podpredsednika vlade, svi skacu unezvereni i uplaseni jer najmocniji covek nikako ne sme da se vredja.
Setite se samo umrlica za novinare B92.

igorpl

pre 11 godina

prvo grafit nije uvredljiv za nekog vučića jer ga proziva nadimkom jedne nacije. drugo koliko ljudi u srbiji ima a da se prezivaju vučić? i treće najbitnije je hoće li i ovo biti pokušaj napada ili kako već. ili je zavladala teška paranoja ili je ovo način da se izmisli novi goli otok za nepodobne. šta je sve protiv tadića pisalo pa ovi nisu obraćali pažnju.

Nije nego

pre 11 godina

"u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju" reče onaj koji je stvorio tu pošast dok je bio radikal, a sada je skinuo bedž, stavio naočare i sad je kao fini.

zoran

pre 11 godina

Ne vidim vezu grafita koji je na priloženoj fotografiji sa "borbom protiv korupcije i kriminala". Ili možda i ima neka veza??? Ko zna???

nasa posla

pre 11 godina

Nesta se ne secam da je tuzilastvo tako ekspresno reagovalo u kvalifikaciji dela kada su danima sarani oni grafiti u znak podrske Ratku Mladicu.

Goran

pre 11 godina

Jel ovo uvredljivo za Vucica ili za Siptare? :) A i nije li vucic radio isto, tj. pisao grafite prelepljivanjem naziva Ulice Zorana Djindjica u Ulicu Ratka Mladica?

Nevit

pre 11 godina

Milioni grafita širom Srbije, uništavaju tuđu svojinu i predstavljaju ruglo države, a oni digli buku zbog jednog grafita, samo zato što je upućen de facto premijeru Srbije. Narod je razočaran kosovskom politikom vlasti, ova vlast je čak više proalbanski nastrojena nego što je to bio slučaj u prošlom sazivu.

Ulicni umetnik

pre 11 godina

Hahaha!! Sad je kao povredjen, a ovamo placa indijance da pisu grafite protiv svojih politickih protivnika..ljigavci nad ljigavcima!

toza

pre 11 godina

Izjava gradskog odbora SNS-a je veći hit od sadržaja grafita. Evo da vas podržim u vašoj pravednoj borbi za istinu koju samo vi i kurir znate. Nadamse da samdobro zapamtio i: verujem da samo sa SNS-OM srbija i sve gradovi i opštine a i sela, zaseoci i ulice imaju budućnost. Nadam se da će te me imati u vidu kada se bude delilo ordenje zaslužnima, a može i samo neko mesto u državnoj službi.

lukavi

pre 11 godina

Pazi, molim te, da niste umislili da je Vučić mozda Tito pa ne sme niko da ga spomene...ovo još nije ništa, crni dani nove diktature tek slede, a mi ćemo, kao i do sada, naravno, sve ovo nemo da posmatramo sa strane dok nam se sve opet ne sruči na glavu

sale60

pre 11 godina

Grafit okarakterisan kao unistenje i otudjenje tudjih stvari, kao krivicno delo? Toliko o nezavisnom sudstvu. Seljakovicu jel ovo tvoje dicno sudstvo. Ovo vise nije smesno, ovo postaje zastrasujuce. Pa ovo ne bi palo napamet da uradi tuzilastvu u Severnoj Koreji. A tek saopstenje SNS-a? Nece ovo nikako izaci na dobro. Mislili smo da su diktature i jednoumlje proslost, kako smo se prevarili.

kaiser

pre 11 godina

""Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe onih koji se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju. "

Anonimno? Kakvi anonimno, pa ja vam blatim ugled već više od 20 godina potpuno javno.

Tačnije, ono što vi mislite da je ugled.

Nema potrebe za anonimnosti, svako negativno pisanje i govor o radikalima je stvar lepog vaspitanja, jer je suva istina.

Kakav crni radikalski ugled, jeste vi normalni...

SIMA

pre 11 godina

na stranu pisanje grafita ali poruka poslana ovim je jasna gospodin je dobio glasove da nevodi istu politiku kao tadic a on ga jos i pretekao vucicu ti nisi dobio glas od naroda za to sto radis

bezimena

pre 11 godina

Ovo je smejurija, ako je i od "nezavisnog" tužilaštva, mnogo je.:))))

p.s. U ovom grafitu nema nikakvog krivičnog dela, samo pisanje grafita može da bude neki prekršaj za koji je nadležna komunalna policija.

I.

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem sta citam. Kao oni muslimani sto su digli halabuku oko "uvredljivog" klipa na YT. Ne sme vise ni da se izrazi protest, nezadovoljstvo. Ovoga nije bilo ni u Slobino vreme.

Nelson

pre 11 godina

Na vlasti su trenutno najbolji, najpametniji, najhrabriji, najlepsi i dobri jedino mami svojoj. I kakva li je to hulja koji to ne zna, ne vidi i jos ima hrabrosti da vredja lik i delo najboljeg od najboljih?
Ne tako davno smo na slicnim mestima mogli procitati: "Tadicu Judo", Tadicu p...o Kosovo si izdo", "Djilas Tajkun", "Borise ubij se"... pa ne cuh da se tada neko zbog toga uzbudio ili da je bio protiv. Onaj ko preferira vlast mora da zna da ce u nekom trenutku neminovno biti vredjani i omalovazavani po raznoraznim fasadama, zidovima i tarabama.

Nikad robom

pre 11 godina

Al' su se ovi novi profinili, sad im svaka dlaka smeta a do nedavno su o demokratama sarali gde god su stigli i gde god su mogli da dohvate! Celu Srbiju su isarali!

chooyu

pre 11 godina

Alo tuzilastvo! Aj nam objasnite sta je to tako skandalozno u ovom grafitu? Osim sto je naruzen prvorazredni sakralni objekat i spomenik kulture. Ili se Vucic vec uziveo u ulogu Gebelsa pa se protiv njega ne sme nista ni reci ni napisati.

(s)ud

pre 11 godina

Na tuzilastvu je sada da uradi dve stvari, da obrise uvredljiv deo i napise Vucicu 'Albance', i da odredi da li je pravilno 'Albance' i 'Albancu'

miki

pre 11 godina

U bilo kom drugom slucaju ovo bi bilo okarakterisano kao vandalizam , a u ovom je to krivicno delo . Nije mi jasno sta je to otudjeno . Ovo samo pokazuje da tuzilastvo , sudstvo kao i ostale institucije igraju kako Vucic svira \ toliko o postenju sns-a \ .

no comment

pre 11 godina

Slazem se da ne treba vredjati nikog, pa makar to bio i gospodin Vucic koga iskreno ne volim. Primecujem da svi govore kako on jedini radi nesto za ovu zemlju, mislim da to apsolutno nije tacno. Sva ova hapsenja i afere su samo zamazivanje ociju gradjana Srbije, jer su svi ti uhapseni bili pusteni posle jednog dana a i ranije, i vise se nisu ni spominjali. Pocev od Dulica pa na dalje. Pozdrav!

voja

pre 11 godina

Ово пише иста екипа која је на радикалским митинѕима скандирака ,, Тадићу усташо". Тада их је Тома оправдавао, не видим зашто вам то сада толико смета.

Krecite ponovo

pre 11 godina

Znaci grafit o Vucicu se karakterise kao unistenje imovine a gomila onih grafita ispod tipa Djile GSP, Grobari, Boske i slicne to nije nikakvo unistenje imovine i tuzilastvo za to ne mora da reaguje. Zar je moguce kakve isprane mozgove imaju ljudi u Srbiji pa su tolike slugeranje da samo stite lik i delo nasih politicara?! U stvari znam da je moguce da imamo toliko ljudi sa ispranim mozgovima jer su mi dobro poznati mnogi clankolisci i oko politicara i medju samim politicarima!

1%

pre 11 godina

Pa ni za grafite protiv Slobe nisu pravili istrage!!!! Da ne pricam o vise uvredljivim grafitima protiv prethodnika i u kapanji i van kampanje..naravno moze da se pretpostavi ko ih je pisao. Na kraju krajeva, doticni, prozvani ( ne smem da napisem ime, mogu da me tuze :-))) je prelepljivao naziv ulice Zorana Djindjica, pa ga nije niko tuzio barem za unistavanje javne imovine, a kakoli nesto drugo...ma sramota bre...
Orvel se vratio medju Srbe....

razmisli

pre 11 godina

Ako se malo mucne glavom, docicete do zakljucka da su ove grafite napisli oni koji su do skoro bili veoma bliski prozvanom. Pa zar takve nije opravdavao kad su palili americku ambasadu zbog Kosova, a evo juce-danas se druzi sa kongresmenima i drzi "predavanja" u senatu...
Ovi grafiti nemaju nikakve veze sa danasnjom opozicijom, ma koliko se neki trudili da predstave ovo u tom svetlu. Nema ni veze sa "mafijom" koju doticni "hapsi i progoni". Takva mafija, ako postoji, mnogo slikovitije ostavlja poruke..zato SNS botovi, smanjite dozivljaj...

O cemu se radi?

pre 11 godina

Koliko ja mogu da vidim na ovij fotografiji se vide grafiti koji su mnogo starijeg datuma od ovog i nikome to nije smetalo niti je bilo neke tuzbe ili istrage. Sad kad se pominje ime doticnog gospodina odjednom, krivicno delo?! Sta je u Srbistanu sa slobodom govora i slobodom misljenja. Da li je amnestija osudjenika bila da bi se napravilo mesta za nove verbalne "zlocince"? U redu slazem se da je totalno neukusno i nedolicno, a najvise nesvrsishodno, ali zasto sad ovaj grafiti smeta a oni od ranije, nikom nista?

Neko iz mase

pre 11 godina

Pa odmah krivično.
Ako ja podnesem kriv. prijavu protiv nn lica koje unistava zgradu u kojoj živim hoće li MUP reagovati..
Siguran sam da ne...
Zaboravite "čist marketing"

Anana

pre 11 godina

"Gradski odbor SNS u Novom Sadu najoštrije je osudio "skandalozne i sramne grafite vulgarnog sadržaja", koji su danas osvanuli na fasadama u Katoličkoj porti i u Kosovskoj ulici." Da li dobro razumem da je 'vulgarni sadrzaj'u stvari 'skandalozno i sramno' izjednacavanje gosp. Vucica sa odomacenim nazivom za narod nase juzne pokrajine?(u duhu politicke korektnosti...;))Bas napredno!

Andante

pre 11 godina

Vašoj borbi protiv korupcije je ovo stvarno jedini vidljivi "plod". E sad, pitanje je, dali će ljudima trebati još ovakvih plodova. Verovatno je ovo ispisao najkorumpiraniji, među korumpiranima i to zbog straha od SNS-a. Pričate deci pričice. Ovo po vama ima veze sa korupcijom? I vi još apelujete, da vas poštuju, kao ozbiljnu stranku?

bogi

pre 11 godina

Evo i danas koliko stotina dana posle izbora gledam izbelele i poecepane plakate SNSa i Vucica na novim objektima po Beogardu. Prvo bi predsednik stranke trebao da se postara da njegova stranka ne unistava novo zidano po gradovima predizbornim plakatima koji su skoro nemoguci za uklanjanje, a onda mogu da se zale na grafite sa punim pravom!!!
Unistavanje tudje imovine je tezak prekrsaj i to treba sankcionisati na sve strane od fasada do busenja ulica za razne instalacije. Ako izbusis ulicu da polozis cev ne moj da krpis jer nije bila krpljena nego puno asfaltirana pa je vrati u potpuno prvobitno stanje isto vazi i za plakat ili grafit!

onako

pre 11 godina

Ne znam kako su iz sns-a "nedvosmisleno" ukapirali da to ima veze sa "borbom" protiv korupcije,pre mi je vezano za njihovu politiku prema Kosovu,al ne onu pre izbora,nego ovu sad...:)

nijesramotaraditi

pre 11 godina

U mom gradu svaka zgrada, ograda, fasada, radnja, kiosk...ispisana razno raznim grafitima...navijackim i slicnim...pa kada misli policija da pocne da radi na otkrivanju pocinilaca???! Vidim krenulo se pa samo pitam...

Maki

pre 11 godina

Na jednom mestu na Novom Beogradu godinama je stojao grafit "Vučić ...e ovce!" napisan još za vreme dok je Vučić bio Slobin ministar (ne znam da li još postoji, odavno nisam tamo prolazio).
Kako to da tužilaštvo tada nije reagovalo? Možda zato je ono bilo upućeno ko zna kojem Vučiću na Novom Beogradu, a za ovo u Novom Sadu nepobitno je utvrđeno da je meta baš "ovaj" Vučić?
I zašto je ovo sad krivično delo? Gradovi u Srbiji su neverovatno usvinjeni grafitima do visine drugog sprata, brlja, šara i piše ko šta hoće i gde hoće (a prednjače stranke svojim **** plakatima!) i nikom ništa. E, ali kad se Vučić osetio uvređen, onda je frka, a?

Jeremija

pre 11 godina

А шта да радимо са графитима који се редобно исписују на верским , културно-историјским и другим важним објектима (који се гле чуда) налазе у ширим центрима градова и варошица широм Србије ( и наравно нас приказују у "правом" светлу - балканаца)!?
Зашто се полиција и тужилаштво не баве и њима , већ само онима када се напише нешто против политичара !!!

Sladjana

pre 11 godina

Ne znam da li ste se vi novinari zeznuli ali niste dobro prepisali krivično delo, odnosno saopštenje ma ko da ga je izdao. Nije "uništenje i otuđenje", nego uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ja čitam i ne verujem šta čitam!

sta to pada? pada vlada

pre 11 godina

da ovo je miskovic napisao verovatno. mesto da se bave nekim pametnijim stvarima oni jure ljude koji su napisali grafit.

Andrija

pre 11 godina

Ovo nije specifično srpski problem, no vrijeđanje osobe imenom nacije (ovdje je to pogrdni naziv, no u Hrvatskoj nepopularnog gazdu nogometnog kluba grafiti proglašavaju Srbinom) jest drugačija vrsta uvrede od one osobne koja je jedina u kontekstu ove vijesti.
Proglasiti nekog pripadnikom nekog naroda kao uvredu je prije svega rasistički prema pripadnicima tog naroda, pogotovo ako su manjina. Zamislimo da je Vučić reagirao otprilike ovako: "Pokušavaju da me uvrede tako da me proglase Albancem. Pre svega, želio bi da naglasim da su promašili - nije važno što netko priča da jeste nego kako se odnosi prema zemlji u kojoj živi, kako se bori za bolju i napredniju Srbiju. Svako tko ovako daje sebe za Srbiju, kome je stalo do Srbije tim svojim činom pokazuje kakav je čovek bio on Srbin, Albanac ili ma koje druge nacije koja živi u ovoj zemlji. Rođen sam kao Srbin i ponosim se time, no ne želim da me se gleda po tome nego po onome što radim za Srbiju."
Da je u Srbiji više takvih izjava a manje o raznim mitovima, Srbija bi imala i manje problema.

runner

pre 11 godina

Radikali i ovi "novi radikali" su godinama grafitima ružili Beograd. Pa isti ovaj Vučić je preko table "Bulevar Zorana Đinđića" lepio plakat sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića" pa to Tužilaštvu nije smetalo. A sada 'ajd' da zaštitimo lik i delo Leke Vučića. Kult ličnosti se rađa i u pravu je g-din Žarko Korać kada kaže da zemlja klizi u diktaturu jednog čoveka.

svašta-jašta

pre 11 godina

Ovo je možda napisao neko ko je planirao prodavati semenke na koncertu Vlade Georgijeva za Novu Godinu. Ili je možda neka Vladina tajna obožavateljka.

Lik

pre 11 godina

Ovde treba obratiti paznju na nesto sasvim drugo, bez obzira na poruku grafita: kakav smo mi to narod kad unistavamo neciju imovinu zarad svoje obesne gluposti. Zamislite da vam neko tako isara automobil sa tim nitro sprejem, da li biste se onda zamislili jer je u pitanju vasa imovina.

worthad

pre 11 godina

Vučko, ovde se radi o biljci koju si zalivao godinama, da ne kažem decenijama. Sećaš se šta si pričao dok si bio uz Šešelja, kako si posle otvarao ulicu Ratka Mladića, palio Beograd...? e sad tvoja deca dolaze po tebe. Štaviše, i u Novom Sadu si na na vlast došao preko uvredljivih grafita. Kako bih rekao, to je sada stvar sa kojom ti treba da raščistiš.

Profa

pre 11 godina

Otuđenje tuđe stvari? Kao stara starica u maloj kućici. Materijalisti smatraju da je izvor svih naših zala ekonomska situacija i globalni politički odnosi. Mnogima ce mozda biti smesno ako dodam da nas jos vise unazadjuje permanentno kvarenje, sakacenje, vulgarizacija i logičko obesmisljavanje maternjeg nam jezika sa kojim se svakodnevno suocavamo kroz medije, bilborde, plakate i nebulozne administrativne formulacije. Meni nije smesno.

Puki 1892

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica ,tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla ! Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno ,hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji ! Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi ! Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna ! (taj sam, 06. decembar 2012 19:00) Au koji je tebi haos u glavi.

lukavi

pre 11 godina

"Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!"
(Hera, 6. decembar 2012 22:00)
E tu si pogodila suštinu, svi znamo ko je i budi sigurna da to nikada necemo zaboraviti...

mirjana

pre 11 godina

Na stranu sadrzaj poruke, nije mi jasno zasto neko ko unistava kulturni spomenik misli da ce njegova poruka imati bilo kakvu snagu. Postoje i drugi nacini izrazavanja slobode govora, vandalizam ne treba niko da opravdava.

Aleksandar

pre 11 godina

Kao sto rekose u Zupnom uredu grafita ima stalno i ne podnose se krivicne prijave, zasto onda sad. Nije problem grafit nego sto u Srbiji i dan danas nesmes da kazes nista protiv glavonja.

Opet ja

pre 11 godina

Grafit je glup stravicno, ali zar nije jos gluplje pisati ga na jednoj tako lepoj crkvi, pa to je izmedju ostalog i simbol NS-a. Trebalo je valjda i to osuditi. Bas se vidi da je neko dugo i naporno smisljao sta da napise. Mozgojedac mu je verovatno uginuo od gladi. Stoka, sad lepo komplet krecenje i crkve i tog objekta u kosovskoj ulici pa ce sledeci put razmisliti kad uzme sprej u ruke, a ako nema pare ima valjda neki stan ili bilo kakvu drugu imovinu, a ako ne on onda roditelji koji su ga tako vaspitali.

Tramp

pre 11 godina

Kakvi licemeri. Pa ovo je upravo bio način izjašnjavanja svih patriJota, dakle i samih sadašnjih simpatizera SNS-a. Tada nije smetalo? A da ne pričam da se nisu trzali na mnogo vulgarnije grafite upućene recimo Tadiću, Čanku, svima koji nisu kao oni... I ti grafiti i dalje stoje.

lektor

pre 11 godina

mislim da se aca uvredio zato što je grafit prvenstveno NEPISMEN !!!
VOKATIV JE ŠIPTARU!ali šta ćeš, vucicu kad tvoji omladinci više vole grafite da pišu, nego da sede na časovima srPskog (ne srBskog!)jezika!

Neutron

pre 11 godina

Tesko cete ga tim uplasiti...malo je on jaci igrac nego sto se cini...Vucicu, imas podrsku svog naroda, a za onu mrvu opozicije treba da te bude briga s'obzirom kako se oni ponasaju...

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

taj sam

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica , tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla !

Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno , hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji !

Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi !
Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna !

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

Zupnik

pre 11 godina

Župnik!? Župni ured!? A ja sam mislio da se radi o Novom Sadu, onom lepom gradu u severnom delu Srbije, u autonomnoj pokrajini Vojvodini!

Podstrek

pre 11 godina

Ovo Vučiću može da bude samo podstrek da još jače nastavi sa borbom protiv korupcije, dokaže svima koliko vredi i da nije bilo pogrešno SNS izabrati za nosioca promena.

Kasper

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedan od retkih koji nesto rade za ovu drzavu.Jedan od retkih koju svoju rec sprovodi u delo.Zar je zasluzio ovakav vandalizam?Uzas.

Hera

pre 11 godina

Sramotan je nacin na koji opozicija pokusava da opstruise rad vlade! Zar unistavanjem javne imovine mozete da prekinete borbu protiv korupcije? Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!

ana

pre 11 godina

Dobro znamo ko je u stanju da napiše ovaj grafit.Svi oni kome ne odgovara borba Vučića protiv kriminala,korupcije...Svi oni koji su se našli na tom spisku!

DENIS

pre 11 godina

Sta je bilo? Vucic sprecio rasipanje narodnih para na Vladu Georgijeva pa odmah uvredljivi grafiti u Novom Sadu. A demokrate ni A da kazu protiv toga.

acim

pre 11 godina

Svako javno pokazivanje mrznje i etiketiranje pojedinaca jeste veoma opasno. Ovakve stvari treba seci u korenu, bez obzira ko je zrtva.

Surovo ali ISTINA

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji mogu da ispisuju takve stvari.Istina o Kosovu i tome kome Kosovo zaista pripada je mnogo dublja.Da bi se bilo šta promenilo,moralo bi se u rat.Da li je to ono što želimo?!Iskreno, smatram da to Srbiji nije neophodno u ovom trenutku.Vučić i vlast nemaju nikakve veze sa dešavanjima na Kosovu niti mogu nešto promeniti,na žalost,tako je.

Goxy

pre 11 godina

Strasno.Pitam se ko tim ljudima daje ovakve stvari za pravo,posebno kad je u pitanjku Vucic koji je posvecen borbi za dobrobit nase drzave.

Nemoć

pre 11 godina

Tim grafitima samo iskazuju svoju nemoć, hvataju se za slamku. Vučić je svakako rešen da zemlju dovede u red i osposobi je za dalji razvoj, i ništa ga ne može u tome sprečiti, a što je najbitnije ima podršku naroda.

KU

pre 11 godina

Molio bi demokrate koji su dezurni prethodnih meseci, da se prisete njihovog predsednika i plakata, sta plakata, platna na kome pise Otvoriti bioskop, jeste vazno! Sramno je to ulje na platnu dve godine visilo na bioskopu koji je danas dom za beskucnike i sumnjive ljude. Covek Usna je prvi potpredsednik vlade i tuzilastvo ima pravo da radi sta hoce, ono je nezavisno ili smo zaboravili reformu pravosudja. Daleko od toga da podrzavam naprednjake ali ako dozivotno budemo mi bili sudije i porotnici daleko necemo dogurati, najlakse je zaboraviti sve prethodne godine kada je cinjeno dovoljno ali i ne koliko je potrebno.

Mikeli

pre 11 godina

A gde su sad demokrate i LDP da osude ovakve grafite. Svi koji pisu ovakve grafite samo podizu rejting gospodinu Vucicu jer je njegova borba protiv korupcije izgleda urodila polodom pa vise ne znaju kako ce ga napasti pa koriste vulgarne grafite ruzeci javne povrsine.

KEJTI

pre 11 godina

Osobe koje to rade samo pokazuju koliko je pojedinac koji se proziva grafitima i slicnim delima ustvari vazan i veliki. I nisu svesni da je ta "negativna" paznja koju mu poklanjaju ustvari najbolji pokaatelj koliko je on na dobrom putu i da ne sme da skrece sa njega. Ovakvih momenata je uvek bilo i uvek ce biti, i mislim da ne treba obracati paznju toliko na to.

taj sam

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica , tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla !

Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno , hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji !

Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi !
Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna !

Kasper

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedan od retkih koji nesto rade za ovu drzavu.Jedan od retkih koju svoju rec sprovodi u delo.Zar je zasluzio ovakav vandalizam?Uzas.

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

Neutron

pre 11 godina

Tesko cete ga tim uplasiti...malo je on jaci igrac nego sto se cini...Vucicu, imas podrsku svog naroda, a za onu mrvu opozicije treba da te bude briga s'obzirom kako se oni ponasaju...

Latinka

pre 11 godina

Ovako nesto se i ocekivalo...opozicija jednostavno ne moze da podnese cinjenicu da je u opoziciji i da na svetu postoji covek koji moze da radi bolje od njih i koji je spreman da se uhvati u kostac i sa korupcijom i sa kriminalom...Vucicu podrska, a ovima sto su pisali krec i perajica!

Hera

pre 11 godina

Sramotan je nacin na koji opozicija pokusava da opstruise rad vlade! Zar unistavanjem javne imovine mozete da prekinete borbu protiv korupcije? Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!

Nemoć

pre 11 godina

Tim grafitima samo iskazuju svoju nemoć, hvataju se za slamku. Vučić je svakako rešen da zemlju dovede u red i osposobi je za dalji razvoj, i ništa ga ne može u tome sprečiti, a što je najbitnije ima podršku naroda.

Podstrek

pre 11 godina

Ovo Vučiću može da bude samo podstrek da još jače nastavi sa borbom protiv korupcije, dokaže svima koliko vredi i da nije bilo pogrešno SNS izabrati za nosioca promena.

ana

pre 11 godina

Dobro znamo ko je u stanju da napiše ovaj grafit.Svi oni kome ne odgovara borba Vučića protiv kriminala,korupcije...Svi oni koji su se našli na tom spisku!

Goxy

pre 11 godina

Strasno.Pitam se ko tim ljudima daje ovakve stvari za pravo,posebno kad je u pitanjku Vucic koji je posvecen borbi za dobrobit nase drzave.

Puki 1892

pre 11 godina

Ovo je sigurno napisala neka osoba koja se iygleda dosta boji vucica ,tj. Boji se da bude osudjen za svoja "prljava" posla ! Jedini covek u poslednjih 12 godina koji se odlucno ,hrabro i nepokolebljivo suprostavlja korupciji i kriminalu u Srbiji ! Svaka cast majstore ! Samo tako nastavi ! Ocisti srbiju od svih lopova i tajkuna ! (taj sam, 06. decembar 2012 19:00) Au koji je tebi haos u glavi.

KU

pre 11 godina

Molio bi demokrate koji su dezurni prethodnih meseci, da se prisete njihovog predsednika i plakata, sta plakata, platna na kome pise Otvoriti bioskop, jeste vazno! Sramno je to ulje na platnu dve godine visilo na bioskopu koji je danas dom za beskucnike i sumnjive ljude. Covek Usna je prvi potpredsednik vlade i tuzilastvo ima pravo da radi sta hoce, ono je nezavisno ili smo zaboravili reformu pravosudja. Daleko od toga da podrzavam naprednjake ali ako dozivotno budemo mi bili sudije i porotnici daleko necemo dogurati, najlakse je zaboraviti sve prethodne godine kada je cinjeno dovoljno ali i ne koliko je potrebno.

Surovo ali ISTINA

pre 11 godina

Ne razumem ljude koji mogu da ispisuju takve stvari.Istina o Kosovu i tome kome Kosovo zaista pripada je mnogo dublja.Da bi se bilo šta promenilo,moralo bi se u rat.Da li je to ono što želimo?!Iskreno, smatram da to Srbiji nije neophodno u ovom trenutku.Vučić i vlast nemaju nikakve veze sa dešavanjima na Kosovu niti mogu nešto promeniti,na žalost,tako je.

mirjana

pre 11 godina

Na stranu sadrzaj poruke, nije mi jasno zasto neko ko unistava kulturni spomenik misli da ce njegova poruka imati bilo kakvu snagu. Postoje i drugi nacini izrazavanja slobode govora, vandalizam ne treba niko da opravdava.

Zupnik

pre 11 godina

Župnik!? Župni ured!? A ja sam mislio da se radi o Novom Sadu, onom lepom gradu u severnom delu Srbije, u autonomnoj pokrajini Vojvodini!

DENIS

pre 11 godina

Sta je bilo? Vucic sprecio rasipanje narodnih para na Vladu Georgijeva pa odmah uvredljivi grafiti u Novom Sadu. A demokrate ni A da kazu protiv toga.

crni domino

pre 11 godina

A sta je bilo sa lepljenjem novog naziva "Bulevar Ratka Mladica" na tabli gde pise "Bulevar Zorana Djindjica"?!
Ovo nije uvredljivo a, a uvredljivi su natpisi protiv nekadasnjeg radikala koji je odobravao klanje Hrvata zardjalim kasikama koje je zagovarao njegov bivsi sef!
Da znate, narod je poceo da vas lustrira polako ali sigurno, na ovaj ili onaj nacin!

Dalmos

pre 11 godina

sve sve sve, ali "kaljanje ugleda SNS-a" ... kakav crni ugled, pa ni oni koji su za vas glasali ne misle nista dobro o vama, vi ste igrom slucaja tu gde jeste, jer nam je politicka scena katastrofalna, a to za ugled ste umislili ...

glasac Ds-a

pre 11 godina

Hm,ovo jeste uvreda,ali se ne secam da se Sns nesto protivio svojevremeno vredjanju pred.Tadica,a kamoli tuzbe? Ma nema veze,Tadic je "izdajnik" tako da je to bilo opravdano?!

Nevit

pre 11 godina

Milioni grafita širom Srbije, uništavaju tuđu svojinu i predstavljaju ruglo države, a oni digli buku zbog jednog grafita, samo zato što je upućen de facto premijeru Srbije. Narod je razočaran kosovskom politikom vlasti, ova vlast je čak više proalbanski nastrojena nego što je to bio slučaj u prošlom sazivu.

acim

pre 11 godina

Svako javno pokazivanje mrznje i etiketiranje pojedinaca jeste veoma opasno. Ovakve stvari treba seci u korenu, bez obzira ko je zrtva.

duki

pre 11 godina

A ko je odgovarao za skidanje tabli sa natpisom Bulevar Zorana Djindjica? To nije bilo krivicno delo? A radikali, SNS ili kako vec hocete su to vrlo ponosno ucinili.
Ako se osvrnete oko sebe u bilo kom gradu nase zemlje, videcete grafite uvredljive ili saljive, ovakve ili onakve, ali niko ne poteze krivicnu prijavu. Sada kada se pojavio grafit protiv "PRVOG" podpredsednika vlade, svi skacu unezvereni i uplaseni jer najmocniji covek nikako ne sme da se vredja.
Setite se samo umrlica za novinare B92.

nasa posla

pre 11 godina

Nesta se ne secam da je tuzilastvo tako ekspresno reagovalo u kvalifikaciji dela kada su danima sarani oni grafiti u znak podrske Ratku Mladicu.

Milan

pre 11 godina

Ovaj slucaj ima veliki kapacitet da se izrodi u prvorazrednu aferu! Aco najavljuj hapsenje! Optuzi ih za pokusaj ubistva! Ti vec znas ko su ONI, a javnosti ces sve otkriti za jedno 10 dana, one tamo subote.
Naravno kada budu objavljena ta zvucna imena, javnost ce biti u narkozi od siline šoka, a svima ce biti jasno da je borbu protiv kriminala i korupcije nemoguce zaustaviti!
Napred Aco!

Nikad robom

pre 11 godina

Al' su se ovi novi profinili, sad im svaka dlaka smeta a do nedavno su o demokratama sarali gde god su stigli i gde god su mogli da dohvate! Celu Srbiju su isarali!

SIMA

pre 11 godina

na stranu pisanje grafita ali poruka poslana ovim je jasna gospodin je dobio glasove da nevodi istu politiku kao tadic a on ga jos i pretekao vucicu ti nisi dobio glas od naroda za to sto radis

Nelson

pre 11 godina

Na vlasti su trenutno najbolji, najpametniji, najhrabriji, najlepsi i dobri jedino mami svojoj. I kakva li je to hulja koji to ne zna, ne vidi i jos ima hrabrosti da vredja lik i delo najboljeg od najboljih?
Ne tako davno smo na slicnim mestima mogli procitati: "Tadicu Judo", Tadicu p...o Kosovo si izdo", "Djilas Tajkun", "Borise ubij se"... pa ne cuh da se tada neko zbog toga uzbudio ili da je bio protiv. Onaj ko preferira vlast mora da zna da ce u nekom trenutku neminovno biti vredjani i omalovazavani po raznoraznim fasadama, zidovima i tarabama.

Lik

pre 11 godina

Ovde treba obratiti paznju na nesto sasvim drugo, bez obzira na poruku grafita: kakav smo mi to narod kad unistavamo neciju imovinu zarad svoje obesne gluposti. Zamislite da vam neko tako isara automobil sa tim nitro sprejem, da li biste se onda zamislili jer je u pitanju vasa imovina.

igorpl

pre 11 godina

prvo grafit nije uvredljiv za nekog vučića jer ga proziva nadimkom jedne nacije. drugo koliko ljudi u srbiji ima a da se prezivaju vučić? i treće najbitnije je hoće li i ovo biti pokušaj napada ili kako već. ili je zavladala teška paranoja ili je ovo način da se izmisli novi goli otok za nepodobne. šta je sve protiv tadića pisalo pa ovi nisu obraćali pažnju.

Nije nego

pre 11 godina

"u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju" reče onaj koji je stvorio tu pošast dok je bio radikal, a sada je skinuo bedž, stavio naočare i sad je kao fini.

toza

pre 11 godina

Izjava gradskog odbora SNS-a je veći hit od sadržaja grafita. Evo da vas podržim u vašoj pravednoj borbi za istinu koju samo vi i kurir znate. Nadamse da samdobro zapamtio i: verujem da samo sa SNS-OM srbija i sve gradovi i opštine a i sela, zaseoci i ulice imaju budućnost. Nadam se da će te me imati u vidu kada se bude delilo ordenje zaslužnima, a može i samo neko mesto u državnoj službi.

Profa

pre 11 godina

Otuđenje tuđe stvari? Kao stara starica u maloj kućici. Materijalisti smatraju da je izvor svih naših zala ekonomska situacija i globalni politički odnosi. Mnogima ce mozda biti smesno ako dodam da nas jos vise unazadjuje permanentno kvarenje, sakacenje, vulgarizacija i logičko obesmisljavanje maternjeg nam jezika sa kojim se svakodnevno suocavamo kroz medije, bilborde, plakate i nebulozne administrativne formulacije. Meni nije smesno.

Goran

pre 11 godina

Jel ovo uvredljivo za Vucica ili za Siptare? :) A i nije li vucic radio isto, tj. pisao grafite prelepljivanjem naziva Ulice Zorana Djindjica u Ulicu Ratka Mladica?

voja

pre 11 godina

Ово пише иста екипа која је на радикалским митинѕима скандирака ,, Тадићу усташо". Тада их је Тома оправдавао, не видим зашто вам то сада толико смета.

sta to pada? pada vlada

pre 11 godina

da ovo je miskovic napisao verovatno. mesto da se bave nekim pametnijim stvarima oni jure ljude koji su napisali grafit.

lukavi

pre 11 godina

"Svi znamo ko je Vucic i cime se bavi i svaka mu cast!"
(Hera, 6. decembar 2012 22:00)
E tu si pogodila suštinu, svi znamo ko je i budi sigurna da to nikada necemo zaboraviti...

zoran

pre 11 godina

Ne vidim vezu grafita koji je na priloženoj fotografiji sa "borbom protiv korupcije i kriminala". Ili možda i ima neka veza??? Ko zna???

kaiser

pre 11 godina

""Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe onih koji se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju. "

Anonimno? Kakvi anonimno, pa ja vam blatim ugled već više od 20 godina potpuno javno.

Tačnije, ono što vi mislite da je ugled.

Nema potrebe za anonimnosti, svako negativno pisanje i govor o radikalima je stvar lepog vaspitanja, jer je suva istina.

Kakav crni radikalski ugled, jeste vi normalni...

lukavi

pre 11 godina

Pazi, molim te, da niste umislili da je Vučić mozda Tito pa ne sme niko da ga spomene...ovo još nije ništa, crni dani nove diktature tek slede, a mi ćemo, kao i do sada, naravno, sve ovo nemo da posmatramo sa strane dok nam se sve opet ne sruči na glavu

Jeremija

pre 11 godina

А шта да радимо са графитима који се редобно исписују на верским , културно-историјским и другим важним објектима (који се гле чуда) налазе у ширим центрима градова и варошица широм Србије ( и наравно нас приказују у "правом" светлу - балканаца)!?
Зашто се полиција и тужилаштво не баве и њима , већ само онима када се напише нешто против политичара !!!

KEJTI

pre 11 godina

Osobe koje to rade samo pokazuju koliko je pojedinac koji se proziva grafitima i slicnim delima ustvari vazan i veliki. I nisu svesni da je ta "negativna" paznja koju mu poklanjaju ustvari najbolji pokaatelj koliko je on na dobrom putu i da ne sme da skrece sa njega. Ovakvih momenata je uvek bilo i uvek ce biti, i mislim da ne treba obracati paznju toliko na to.

Mikeli

pre 11 godina

A gde su sad demokrate i LDP da osude ovakve grafite. Svi koji pisu ovakve grafite samo podizu rejting gospodinu Vucicu jer je njegova borba protiv korupcije izgleda urodila polodom pa vise ne znaju kako ce ga napasti pa koriste vulgarne grafite ruzeci javne povrsine.

Andrija

pre 11 godina

Ovo nije specifično srpski problem, no vrijeđanje osobe imenom nacije (ovdje je to pogrdni naziv, no u Hrvatskoj nepopularnog gazdu nogometnog kluba grafiti proglašavaju Srbinom) jest drugačija vrsta uvrede od one osobne koja je jedina u kontekstu ove vijesti.
Proglasiti nekog pripadnikom nekog naroda kao uvredu je prije svega rasistički prema pripadnicima tog naroda, pogotovo ako su manjina. Zamislimo da je Vučić reagirao otprilike ovako: "Pokušavaju da me uvrede tako da me proglase Albancem. Pre svega, želio bi da naglasim da su promašili - nije važno što netko priča da jeste nego kako se odnosi prema zemlji u kojoj živi, kako se bori za bolju i napredniju Srbiju. Svako tko ovako daje sebe za Srbiju, kome je stalo do Srbije tim svojim činom pokazuje kakav je čovek bio on Srbin, Albanac ili ma koje druge nacije koja živi u ovoj zemlji. Rođen sam kao Srbin i ponosim se time, no ne želim da me se gleda po tome nego po onome što radim za Srbiju."
Da je u Srbiji više takvih izjava a manje o raznim mitovima, Srbija bi imala i manje problema.

sale60

pre 11 godina

Grafit okarakterisan kao unistenje i otudjenje tudjih stvari, kao krivicno delo? Toliko o nezavisnom sudstvu. Seljakovicu jel ovo tvoje dicno sudstvo. Ovo vise nije smesno, ovo postaje zastrasujuce. Pa ovo ne bi palo napamet da uradi tuzilastvu u Severnoj Koreji. A tek saopstenje SNS-a? Nece ovo nikako izaci na dobro. Mislili smo da su diktature i jednoumlje proslost, kako smo se prevarili.

svašta-jašta

pre 11 godina

Ovo je možda napisao neko ko je planirao prodavati semenke na koncertu Vlade Georgijeva za Novu Godinu. Ili je možda neka Vladina tajna obožavateljka.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je smejurija, ako je i od "nezavisnog" tužilaštva, mnogo je.:))))

p.s. U ovom grafitu nema nikakvog krivičnog dela, samo pisanje grafita može da bude neki prekršaj za koji je nadležna komunalna policija.

Ulicni umetnik

pre 11 godina

Hahaha!! Sad je kao povredjen, a ovamo placa indijance da pisu grafite protiv svojih politickih protivnika..ljigavci nad ljigavcima!

(s)ud

pre 11 godina

Na tuzilastvu je sada da uradi dve stvari, da obrise uvredljiv deo i napise Vucicu 'Albance', i da odredi da li je pravilno 'Albance' i 'Albancu'

I.

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem sta citam. Kao oni muslimani sto su digli halabuku oko "uvredljivog" klipa na YT. Ne sme vise ni da se izrazi protest, nezadovoljstvo. Ovoga nije bilo ni u Slobino vreme.

bogi

pre 11 godina

Evo i danas koliko stotina dana posle izbora gledam izbelele i poecepane plakate SNSa i Vucica na novim objektima po Beogardu. Prvo bi predsednik stranke trebao da se postara da njegova stranka ne unistava novo zidano po gradovima predizbornim plakatima koji su skoro nemoguci za uklanjanje, a onda mogu da se zale na grafite sa punim pravom!!!
Unistavanje tudje imovine je tezak prekrsaj i to treba sankcionisati na sve strane od fasada do busenja ulica za razne instalacije. Ako izbusis ulicu da polozis cev ne moj da krpis jer nije bila krpljena nego puno asfaltirana pa je vrati u potpuno prvobitno stanje isto vazi i za plakat ili grafit!

O cemu se radi?

pre 11 godina

Koliko ja mogu da vidim na ovij fotografiji se vide grafiti koji su mnogo starijeg datuma od ovog i nikome to nije smetalo niti je bilo neke tuzbe ili istrage. Sad kad se pominje ime doticnog gospodina odjednom, krivicno delo?! Sta je u Srbistanu sa slobodom govora i slobodom misljenja. Da li je amnestija osudjenika bila da bi se napravilo mesta za nove verbalne "zlocince"? U redu slazem se da je totalno neukusno i nedolicno, a najvise nesvrsishodno, ali zasto sad ovaj grafiti smeta a oni od ranije, nikom nista?

no comment

pre 11 godina

Slazem se da ne treba vredjati nikog, pa makar to bio i gospodin Vucic koga iskreno ne volim. Primecujem da svi govore kako on jedini radi nesto za ovu zemlju, mislim da to apsolutno nije tacno. Sva ova hapsenja i afere su samo zamazivanje ociju gradjana Srbije, jer su svi ti uhapseni bili pusteni posle jednog dana a i ranije, i vise se nisu ni spominjali. Pocev od Dulica pa na dalje. Pozdrav!

worthad

pre 11 godina

Vučko, ovde se radi o biljci koju si zalivao godinama, da ne kažem decenijama. Sećaš se šta si pričao dok si bio uz Šešelja, kako si posle otvarao ulicu Ratka Mladića, palio Beograd...? e sad tvoja deca dolaze po tebe. Štaviše, i u Novom Sadu si na na vlast došao preko uvredljivih grafita. Kako bih rekao, to je sada stvar sa kojom ti treba da raščistiš.

Aleksandar

pre 11 godina

Kao sto rekose u Zupnom uredu grafita ima stalno i ne podnose se krivicne prijave, zasto onda sad. Nije problem grafit nego sto u Srbiji i dan danas nesmes da kazes nista protiv glavonja.

lektor

pre 11 godina

mislim da se aca uvredio zato što je grafit prvenstveno NEPISMEN !!!
VOKATIV JE ŠIPTARU!ali šta ćeš, vucicu kad tvoji omladinci više vole grafite da pišu, nego da sede na časovima srPskog (ne srBskog!)jezika!

Tramp

pre 11 godina

Kakvi licemeri. Pa ovo je upravo bio način izjašnjavanja svih patriJota, dakle i samih sadašnjih simpatizera SNS-a. Tada nije smetalo? A da ne pričam da se nisu trzali na mnogo vulgarnije grafite upućene recimo Tadiću, Čanku, svima koji nisu kao oni... I ti grafiti i dalje stoje.

chooyu

pre 11 godina

Alo tuzilastvo! Aj nam objasnite sta je to tako skandalozno u ovom grafitu? Osim sto je naruzen prvorazredni sakralni objekat i spomenik kulture. Ili se Vucic vec uziveo u ulogu Gebelsa pa se protiv njega ne sme nista ni reci ni napisati.

miki

pre 11 godina

U bilo kom drugom slucaju ovo bi bilo okarakterisano kao vandalizam , a u ovom je to krivicno delo . Nije mi jasno sta je to otudjeno . Ovo samo pokazuje da tuzilastvo , sudstvo kao i ostale institucije igraju kako Vucic svira \ toliko o postenju sns-a \ .

Sladjana

pre 11 godina

Ne znam da li ste se vi novinari zeznuli ali niste dobro prepisali krivično delo, odnosno saopštenje ma ko da ga je izdao. Nije "uništenje i otuđenje", nego uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ja čitam i ne verujem šta čitam!

Anana

pre 11 godina

"Gradski odbor SNS u Novom Sadu najoštrije je osudio "skandalozne i sramne grafite vulgarnog sadržaja", koji su danas osvanuli na fasadama u Katoličkoj porti i u Kosovskoj ulici." Da li dobro razumem da je 'vulgarni sadrzaj'u stvari 'skandalozno i sramno' izjednacavanje gosp. Vucica sa odomacenim nazivom za narod nase juzne pokrajine?(u duhu politicke korektnosti...;))Bas napredno!

razmisli

pre 11 godina

Ako se malo mucne glavom, docicete do zakljucka da su ove grafite napisli oni koji su do skoro bili veoma bliski prozvanom. Pa zar takve nije opravdavao kad su palili americku ambasadu zbog Kosova, a evo juce-danas se druzi sa kongresmenima i drzi "predavanja" u senatu...
Ovi grafiti nemaju nikakve veze sa danasnjom opozicijom, ma koliko se neki trudili da predstave ovo u tom svetlu. Nema ni veze sa "mafijom" koju doticni "hapsi i progoni". Takva mafija, ako postoji, mnogo slikovitije ostavlja poruke..zato SNS botovi, smanjite dozivljaj...

nijesramotaraditi

pre 11 godina

U mom gradu svaka zgrada, ograda, fasada, radnja, kiosk...ispisana razno raznim grafitima...navijackim i slicnim...pa kada misli policija da pocne da radi na otkrivanju pocinilaca???! Vidim krenulo se pa samo pitam...

Opet ja

pre 11 godina

Grafit je glup stravicno, ali zar nije jos gluplje pisati ga na jednoj tako lepoj crkvi, pa to je izmedju ostalog i simbol NS-a. Trebalo je valjda i to osuditi. Bas se vidi da je neko dugo i naporno smisljao sta da napise. Mozgojedac mu je verovatno uginuo od gladi. Stoka, sad lepo komplet krecenje i crkve i tog objekta u kosovskoj ulici pa ce sledeci put razmisliti kad uzme sprej u ruke, a ako nema pare ima valjda neki stan ili bilo kakvu drugu imovinu, a ako ne on onda roditelji koji su ga tako vaspitali.

Krecite ponovo

pre 11 godina

Znaci grafit o Vucicu se karakterise kao unistenje imovine a gomila onih grafita ispod tipa Djile GSP, Grobari, Boske i slicne to nije nikakvo unistenje imovine i tuzilastvo za to ne mora da reaguje. Zar je moguce kakve isprane mozgove imaju ljudi u Srbiji pa su tolike slugeranje da samo stite lik i delo nasih politicara?! U stvari znam da je moguce da imamo toliko ljudi sa ispranim mozgovima jer su mi dobro poznati mnogi clankolisci i oko politicara i medju samim politicarima!

Andante

pre 11 godina

Vašoj borbi protiv korupcije je ovo stvarno jedini vidljivi "plod". E sad, pitanje je, dali će ljudima trebati još ovakvih plodova. Verovatno je ovo ispisao najkorumpiraniji, među korumpiranima i to zbog straha od SNS-a. Pričate deci pričice. Ovo po vama ima veze sa korupcijom? I vi još apelujete, da vas poštuju, kao ozbiljnu stranku?

Maki

pre 11 godina

Na jednom mestu na Novom Beogradu godinama je stojao grafit "Vučić ...e ovce!" napisan još za vreme dok je Vučić bio Slobin ministar (ne znam da li još postoji, odavno nisam tamo prolazio).
Kako to da tužilaštvo tada nije reagovalo? Možda zato je ono bilo upućeno ko zna kojem Vučiću na Novom Beogradu, a za ovo u Novom Sadu nepobitno je utvrđeno da je meta baš "ovaj" Vučić?
I zašto je ovo sad krivično delo? Gradovi u Srbiji su neverovatno usvinjeni grafitima do visine drugog sprata, brlja, šara i piše ko šta hoće i gde hoće (a prednjače stranke svojim **** plakatima!) i nikom ništa. E, ali kad se Vučić osetio uvređen, onda je frka, a?

runner

pre 11 godina

Radikali i ovi "novi radikali" su godinama grafitima ružili Beograd. Pa isti ovaj Vučić je preko table "Bulevar Zorana Đinđića" lepio plakat sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića" pa to Tužilaštvu nije smetalo. A sada 'ajd' da zaštitimo lik i delo Leke Vučića. Kult ličnosti se rađa i u pravu je g-din Žarko Korać kada kaže da zemlja klizi u diktaturu jednog čoveka.

Neko iz mase

pre 11 godina

Pa odmah krivično.
Ako ja podnesem kriv. prijavu protiv nn lica koje unistava zgradu u kojoj živim hoće li MUP reagovati..
Siguran sam da ne...
Zaboravite "čist marketing"

1%

pre 11 godina

Pa ni za grafite protiv Slobe nisu pravili istrage!!!! Da ne pricam o vise uvredljivim grafitima protiv prethodnika i u kapanji i van kampanje..naravno moze da se pretpostavi ko ih je pisao. Na kraju krajeva, doticni, prozvani ( ne smem da napisem ime, mogu da me tuze :-))) je prelepljivao naziv ulice Zorana Djindjica, pa ga nije niko tuzio barem za unistavanje javne imovine, a kakoli nesto drugo...ma sramota bre...
Orvel se vratio medju Srbe....

onako

pre 11 godina

Ne znam kako su iz sns-a "nedvosmisleno" ukapirali da to ima veze sa "borbom" protiv korupcije,pre mi je vezano za njihovu politiku prema Kosovu,al ne onu pre izbora,nego ovu sad...:)