Četvrtak, 06.12.2012.

16:25

Ustavni sud: Pretnje smrću sudijama

Ustavni sud Srbije saopštio je da je dobio dopis u kojem se sudijama preti smrću zbog zabrane organizacije "Obraz".

Izvor: Beta

Ustavni sud: Pretnje smræu sudijama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Alex1

pre 11 godina

"Obradović smatra da je dopis delo "haških i antisrpskih lobista koji pokušavaju da zastraše sudije Ustavnog suda pred odlučivanje o zahtevu kosovskih Srba za ocenu ustavnosti sporazuma, koje je potpisao bivši šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borko Stefanović"."

1. Ovo je potpuno besmislena izjava. "Haški lobi" (?!) zastrašuje sudije tako što im upućuje pretnje smrću koje potpisuje "Obraz" i time ih navodi da odluče potpuno suprotno od onoga što Obraz očekuje?!

2. Obradović nije jednostavno porekao da je Obraz uputio pretnje, već je tu priču iskoristio da zaista uputi skrivenu pretnju sudijama (ako ne proglase sporazume neustavnim).

Zaključak je prilično jednostavan.

kole KV

pre 11 godina

Pa šta je problem,sad treba uhapsiti kolovođe Obraza i to je to.Ovako samo olakšavaju posao ,pošto su pretili ubistvima treba da robijaju.Još kad bi naša vlast htela da se odrekne plaćenika iz ovakvih organizacija sve bi bilo odlično.

Neno

pre 11 godina

Na zalost opsta nemastina i ovakva ekonomska situacija okrece ljude ovakvim koracima. Kada bi svi imali posao i primerena primanja, mislim da bi ovakvih losih primera bilo znatne manje.

zoki

pre 11 godina

Odgovoriti im zabranom 'nasih' , i svih ostalih klerofasistickih udruzenja pa i navijacka udruzenja . Drzava napokon treba da pokaze ko je gazda a ne da pusta svakakav sljam da radi sta hoce . Naravno to se nece dogoditi ..

Aleksandar

pre 11 godina

Ova "omladina" ne sluša ni Vašington ni Moskvu. Ipak, ne razumem zašto im smetaju sudije Ustavnog suda, čak i ako su im zabranili organizaciju. Idiotski postupak - da prete, da se raduju jer će se neko plašiti ili strepeti ... Možda bi bilo bolje da slušaju Vašington ili Moskvu.

The ne znaju gde teraju

pre 11 godina

Veliki Srbi koji misle da im je ne znam ko predodredio da brane "SrBstvo" nazivaju svoju organizaciju "The Black Hand". Iz dana u dan sve vise licimo na Leteci cirkus Montija Pajtona.

Vladimir

pre 11 godina

Meni je ipak hit da se policija rastrcala da pronadje ko je pisao uvredljiv grafit o Vucicu. To sto neko hoce da pobije sudije Ustavnog suda, neemaa veezee. Boze kakva karikatura od drzave Nusic bi se rasplakao.

Sale

pre 11 godina

pa ko je još lud i glup da preti nekome smrću i još da se potpiše punim "imenom i prezimenom"? još jedno zamajavanje gladnog i osiromašenog naroda, da se skrene tema sa glavnih stvari a to su nezaposlenost, rasprodaja, krađa i uništavanje još ovo malo imovine ako je ostalo nešto od nje.

Sud za sudije

pre 11 godina

Nevezano za ove pretnje, moram da upitam, a ko sudi sudijama? Da li su oni podlezni kontrolama i sudjenju? Ili oni samo sude drugima? Po meni nije bilo nikakvog pravnog osnova za zabranu Obraza, to je cisto politicka odluka. Kao sto je i Obradovic politicki procesuiran bez ijednog konkretnog dokaza, ko je pratio taj slucaj zna. Tako da, molim lepo, hoce li jednom ove sudije da odgovaraju za sprovodjenje politickih a ne pravnih odluka?! Ne podrzavam ove pretnje, ali imajuci u vidu sta te sudije rade, ovako nesto je i bilo za ocekivati. Nije da su nevinasca.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ha,ha,ha ,,The Black Hand", veoma srpski. Veci sam ja patriota sto se sluzim latinicom a zelim da mi zemlju spominju po dobrom. A toga zbog ove stoke nema. Mada, ne volim ni ja sudije.

Nikola

pre 11 godina

E Srbi, jeste naivni. Dva izmišljena pisma u jednom danu i vi još ne vidite kako vam netko pomeće. po onoj staroj "Zavadi pa vladaj".

Mister

pre 11 godina

Vreme je da drzava Srbija i Vlada Srbije pocnu zvanicni lov na Udbasku bagru po Srbiji koja ponovo pocinje da huska saopstenjima i memorandumima.
Udbaska bagra zna da im se broje poslednji dani u Srbiji, pred resavanje problema Kosova, dobijanja datuma pregovora sa EU, i hapsenja Udbaske bagre za sve zlocine , otimacine i pljacke koje su radili po Srbiji sa pocetkom od 45-e godine pa sve do privatizacija srpskih firmi sa onim istim otetim parama koje su oprane preko Kipra.
Sve pretnje, memorandumi i sve ostalo su ocajnicki pokusaji Udbaske bagre da probaju da zaustave Srbiju poslednji put.
Kada pocinje otvaranje dosijea Udbe i zvanicni lov drzavnih organa Srbije i gradjana Srbije na Udbasku bagru po Srbiji?

Grof od Cacak

pre 11 godina

Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao.

,,iznenadjena i uvredjena,,

pre 11 godina

Pa dokle više sa ovim umobolnicima.Moš,misliti,crna ruka apis,pa taj Apis je bar bio PISMEN.A od ovih jadnika da se sabere sve što su,,naučili,,ili imaju od ,,znanja,jedva da bi popunilo par stranica sveske i uvek se ,,jave,,posle neke crkvene izjave,po pravilu.I nikaka se crkva NIJE OGRADILA OD OVIH PROPALITETA,I IZRODA.Ako se hvalimo svojom srdačnošću ,na sva usta kada se ,,očekuje nova turistička sezona,,kako to da se baš niko ne zapita ,,ko nas ovako bruka,,i pored svih dosadašnjih dokaza ko su i kakve su im metode i namere.Odavno bi se našli na podužem ,,razmišljanju,,pod prismotrom.Red bi bio.Da se bar to reši kako i treba.Jesu li oni vredni postojanja kao nekav pokret ili se mogu u ovom strašnom vremenu samo podvesti pod ,,slobodom mišljenja,,.Neće biti.Gadovi jedni.

Aleksandar

pre 11 godina

Ni meni se ne svidjaju sudije u Srbiji, jer svi dobro znamo koliko su korumpirani. Ali, ovo sto rade ovi Obrazovci je razlog sto ih treba zabraniti, a sad je jos veci razlog.
Ove frakcije koje se pozivaju na Srpstvo i ostale bakrace, vezano za to, SPC...itd. ocigledno jos nisu naucili da zemlja nije ravna ploca i da zivimo u 21 veku. A pre svega, moraju nauciti kako su nastajali narodi jos od kamenog doba. Ne znam kako ce to izvesti, s' obzirom da im je mozak ogranicen.

NekoIzMase

pre 11 godina

Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?
(Ana, 6. decembar 2012 16:36)

Ja se osećam sigurnim ...
Odnosno, jedino što me plaši su država i državni organi, da neće postupiti u skladu sa zakonom kada budem ugrožen, odnosno da će zaštititi nekog moćnika ukoliko dođem u neki sukob sa njim ...

Krećem se gde hoću, kad hoću ... Gledam svoja posla ...

Cile

pre 11 godina

Vučiću, tema koja okupira Srbiju je izgradnja graničnih prelaza na Kosmetu! Nisu ni Dulić, ni Mišković, ni Djilas, ni "atentati", ni prisluškivanja, ni najnovije pretnje sudijama. Vučiću, jednostavno, situacija je preozbiljna da bi ova zamajavanja više prolazila!

Goran

pre 11 godina

E jesu ovi obrazovci dno dna... Mislim, sve su srBski orijentisani i čuvaju ćirilicu i sve te gluposti oko kojih se kao brinu, a potpisuju se koristeći engleske reči :D. Pa zar to nije trenutno diskreditovanje svega za šta se zalažu... Ustvari su niko i ništa, ljudi puni mržnje bez pravih principa i izvrnutog morala.

zoran1965

pre 11 godina

neko pokusava sa ovim glupostima, da opravda kriminalno ponasanje clanova ustavnog suda
kao, oni su ustanova od integriteta , pa ih se neko boji
cista budalastina
sada samo da ubiju nekog svoga, pazite to su takvi paraziti , da su i na to spremni
privilegije su prevelike

zoran

pre 11 godina

"Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao."

(Grof od Cacak, 6. decembar 2012 17:26)

Grofe, ovo BIA je jako dvosmisleno. Kapish? Da su zaista "neke jajare", kao ti reče, upecali bi ih dok si rek'o ekser...

student

pre 11 godina

Zar nije cudno sto se ovo desava odmah nakon pustanja na slobodu Mladena Obradovica? Samo mi nije jasno od kad se psihicki nestabilne osobe pustaju na slobodu ali dobro...

Anti-Spin

pre 11 godina

Ili su "obraznici" osetili da mogu da prete ili je služba nastavila da priprema teren za nove unutrašnje sukobe.
Mora da se nađe unutrašnji neprijatelj pod hitno. Ako ode Kosovo bez njega, ko će onda sutra postati izdajnik koji je dao Kosovo?
Ne nasedajte...

kaiser

pre 11 godina

Pa kad gazda kaže da se selite - nema čekanja.

Mada mislim da je ovo maslo ove vlasti, mazanje očiju i skretanje pažnje sa pravih tema, a ovi su i više nego dobri u tome.

Zabava za medije

pre 11 godina

Smejurija - the black hand, kao the black panthers.
Da su prava Crna Ruka, ne bi na engleskom pisali, vec bi prvo izveli neki diverziju pa onda zapretili da ce to i to ako ne to i to.

lepi

pre 11 godina

Ma da li je moguce. Prvo su "I Z A R C I L I" onu provalu sa SINOD-ovim pismom i sad za popodnevno zamajavanje ubacili Ustavni sud. E pa Dacico-Nikolicevci stvarno ste u najmanju ruku "SMESNI" Vi izgleda hocete da izazovete guzve kako bi konacno predali Kosovo.

vojvodjanin

pre 11 godina

Pretnje,ucene,pritisci,"patriotizam",medijski lincevi...su glavna karakteristika 90'-ih...i eto nam analogije:predsednik države,premijer,vicepremijer...svi iz 90'-ih...a mi skoro u 2013-oj!!!

PatriJota

pre 11 godina

Ja sad ne razumem... Veliko-srBske organizacije koje se pominju u ovom tekstu kažu da će sudije ustavnog suda po kazni morati da idu da žive na svetoj srBskoj zemlji i to južno od Ibra, što će reći to je po difoltu MEGA-sveta srBska zemlja. Pa di je tu kazna? Da se niste nešto zabunili, najeli nekih bunika ili tamjana sa Amfilohijeve brade?

NekoIzMase

pre 11 godina

Zašto postoji Ustavni sud?
Zašto sudije Ustavnog suda dobijaju platu i troše novac poreskih obveznika?

Dobili su pre više od tri meseca zahtev za ocenu ustavnosti dogovora Borka Stefanovića i Edite Tahiri, i taj slučaj još uvek nije došao na red? Hoće ga rešavati za 3 godine, kada ta stvar bude rešena (neustavno naravno) ? Hoće li tada reći da to nije u skladu sa Ustavom, ali će biti kasno ???

Kada će u ovoj državi neko odgovarati za svoje propuste, svoj nerad, svoju aljkavost ????

Ana

pre 11 godina

To je posledica cinjenice da su dugi niz godina drzavni organi, sudovi, policija i sl. mazili, tetosili i pazili Obradovica, pa eto vam sad gledajte. Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?

rocker

pre 11 godina

Prave serBske patriJote. To je naša mlada snaga. Kako gledam svaki dan ove vesti reći ću samo "Ko je pobego spasio se", bežim i ja, ne mogu više.

lepi

pre 11 godina

Ma da li je moguce. Prvo su "I Z A R C I L I" onu provalu sa SINOD-ovim pismom i sad za popodnevno zamajavanje ubacili Ustavni sud. E pa Dacico-Nikolicevci stvarno ste u najmanju ruku "SMESNI" Vi izgleda hocete da izazovete guzve kako bi konacno predali Kosovo.

NekoIzMase

pre 11 godina

Zašto postoji Ustavni sud?
Zašto sudije Ustavnog suda dobijaju platu i troše novac poreskih obveznika?

Dobili su pre više od tri meseca zahtev za ocenu ustavnosti dogovora Borka Stefanovića i Edite Tahiri, i taj slučaj još uvek nije došao na red? Hoće ga rešavati za 3 godine, kada ta stvar bude rešena (neustavno naravno) ? Hoće li tada reći da to nije u skladu sa Ustavom, ali će biti kasno ???

Kada će u ovoj državi neko odgovarati za svoje propuste, svoj nerad, svoju aljkavost ????

rocker

pre 11 godina

Prave serBske patriJote. To je naša mlada snaga. Kako gledam svaki dan ove vesti reći ću samo "Ko je pobego spasio se", bežim i ja, ne mogu više.

Ana

pre 11 godina

To je posledica cinjenice da su dugi niz godina drzavni organi, sudovi, policija i sl. mazili, tetosili i pazili Obradovica, pa eto vam sad gledajte. Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?

The ne znaju gde teraju

pre 11 godina

Veliki Srbi koji misle da im je ne znam ko predodredio da brane "SrBstvo" nazivaju svoju organizaciju "The Black Hand". Iz dana u dan sve vise licimo na Leteci cirkus Montija Pajtona.

PatriJota

pre 11 godina

Ja sad ne razumem... Veliko-srBske organizacije koje se pominju u ovom tekstu kažu da će sudije ustavnog suda po kazni morati da idu da žive na svetoj srBskoj zemlji i to južno od Ibra, što će reći to je po difoltu MEGA-sveta srBska zemlja. Pa di je tu kazna? Da se niste nešto zabunili, najeli nekih bunika ili tamjana sa Amfilohijeve brade?

student

pre 11 godina

Zar nije cudno sto se ovo desava odmah nakon pustanja na slobodu Mladena Obradovica? Samo mi nije jasno od kad se psihicki nestabilne osobe pustaju na slobodu ali dobro...

Vladimir

pre 11 godina

Meni je ipak hit da se policija rastrcala da pronadje ko je pisao uvredljiv grafit o Vucicu. To sto neko hoce da pobije sudije Ustavnog suda, neemaa veezee. Boze kakva karikatura od drzave Nusic bi se rasplakao.

Aleksandar

pre 11 godina

Ni meni se ne svidjaju sudije u Srbiji, jer svi dobro znamo koliko su korumpirani. Ali, ovo sto rade ovi Obrazovci je razlog sto ih treba zabraniti, a sad je jos veci razlog.
Ove frakcije koje se pozivaju na Srpstvo i ostale bakrace, vezano za to, SPC...itd. ocigledno jos nisu naucili da zemlja nije ravna ploca i da zivimo u 21 veku. A pre svega, moraju nauciti kako su nastajali narodi jos od kamenog doba. Ne znam kako ce to izvesti, s' obzirom da im je mozak ogranicen.

vojvodjanin

pre 11 godina

Pretnje,ucene,pritisci,"patriotizam",medijski lincevi...su glavna karakteristika 90'-ih...i eto nam analogije:predsednik države,premijer,vicepremijer...svi iz 90'-ih...a mi skoro u 2013-oj!!!

Goran

pre 11 godina

E jesu ovi obrazovci dno dna... Mislim, sve su srBski orijentisani i čuvaju ćirilicu i sve te gluposti oko kojih se kao brinu, a potpisuju se koristeći engleske reči :D. Pa zar to nije trenutno diskreditovanje svega za šta se zalažu... Ustvari su niko i ništa, ljudi puni mržnje bez pravih principa i izvrnutog morala.

Zabava za medije

pre 11 godina

Smejurija - the black hand, kao the black panthers.
Da su prava Crna Ruka, ne bi na engleskom pisali, vec bi prvo izveli neki diverziju pa onda zapretili da ce to i to ako ne to i to.

Nikola

pre 11 godina

E Srbi, jeste naivni. Dva izmišljena pisma u jednom danu i vi još ne vidite kako vam netko pomeće. po onoj staroj "Zavadi pa vladaj".

zoki

pre 11 godina

Odgovoriti im zabranom 'nasih' , i svih ostalih klerofasistickih udruzenja pa i navijacka udruzenja . Drzava napokon treba da pokaze ko je gazda a ne da pusta svakakav sljam da radi sta hoce . Naravno to se nece dogoditi ..

Anti-Spin

pre 11 godina

Ili su "obraznici" osetili da mogu da prete ili je služba nastavila da priprema teren za nove unutrašnje sukobe.
Mora da se nađe unutrašnji neprijatelj pod hitno. Ako ode Kosovo bez njega, ko će onda sutra postati izdajnik koji je dao Kosovo?
Ne nasedajte...

kaiser

pre 11 godina

Pa kad gazda kaže da se selite - nema čekanja.

Mada mislim da je ovo maslo ove vlasti, mazanje očiju i skretanje pažnje sa pravih tema, a ovi su i više nego dobri u tome.

Sale

pre 11 godina

pa ko je još lud i glup da preti nekome smrću i još da se potpiše punim "imenom i prezimenom"? još jedno zamajavanje gladnog i osiromašenog naroda, da se skrene tema sa glavnih stvari a to su nezaposlenost, rasprodaja, krađa i uništavanje još ovo malo imovine ako je ostalo nešto od nje.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ha,ha,ha ,,The Black Hand", veoma srpski. Veci sam ja patriota sto se sluzim latinicom a zelim da mi zemlju spominju po dobrom. A toga zbog ove stoke nema. Mada, ne volim ni ja sudije.

Cile

pre 11 godina

Vučiću, tema koja okupira Srbiju je izgradnja graničnih prelaza na Kosmetu! Nisu ni Dulić, ni Mišković, ni Djilas, ni "atentati", ni prisluškivanja, ni najnovije pretnje sudijama. Vučiću, jednostavno, situacija je preozbiljna da bi ova zamajavanja više prolazila!

Mister

pre 11 godina

Vreme je da drzava Srbija i Vlada Srbije pocnu zvanicni lov na Udbasku bagru po Srbiji koja ponovo pocinje da huska saopstenjima i memorandumima.
Udbaska bagra zna da im se broje poslednji dani u Srbiji, pred resavanje problema Kosova, dobijanja datuma pregovora sa EU, i hapsenja Udbaske bagre za sve zlocine , otimacine i pljacke koje su radili po Srbiji sa pocetkom od 45-e godine pa sve do privatizacija srpskih firmi sa onim istim otetim parama koje su oprane preko Kipra.
Sve pretnje, memorandumi i sve ostalo su ocajnicki pokusaji Udbaske bagre da probaju da zaustave Srbiju poslednji put.
Kada pocinje otvaranje dosijea Udbe i zvanicni lov drzavnih organa Srbije i gradjana Srbije na Udbasku bagru po Srbiji?

,,iznenadjena i uvredjena,,

pre 11 godina

Pa dokle više sa ovim umobolnicima.Moš,misliti,crna ruka apis,pa taj Apis je bar bio PISMEN.A od ovih jadnika da se sabere sve što su,,naučili,,ili imaju od ,,znanja,jedva da bi popunilo par stranica sveske i uvek se ,,jave,,posle neke crkvene izjave,po pravilu.I nikaka se crkva NIJE OGRADILA OD OVIH PROPALITETA,I IZRODA.Ako se hvalimo svojom srdačnošću ,na sva usta kada se ,,očekuje nova turistička sezona,,kako to da se baš niko ne zapita ,,ko nas ovako bruka,,i pored svih dosadašnjih dokaza ko su i kakve su im metode i namere.Odavno bi se našli na podužem ,,razmišljanju,,pod prismotrom.Red bi bio.Da se bar to reši kako i treba.Jesu li oni vredni postojanja kao nekav pokret ili se mogu u ovom strašnom vremenu samo podvesti pod ,,slobodom mišljenja,,.Neće biti.Gadovi jedni.

NekoIzMase

pre 11 godina

Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?
(Ana, 6. decembar 2012 16:36)

Ja se osećam sigurnim ...
Odnosno, jedino što me plaši su država i državni organi, da neće postupiti u skladu sa zakonom kada budem ugrožen, odnosno da će zaštititi nekog moćnika ukoliko dođem u neki sukob sa njim ...

Krećem se gde hoću, kad hoću ... Gledam svoja posla ...

zoran

pre 11 godina

"Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao."

(Grof od Cacak, 6. decembar 2012 17:26)

Grofe, ovo BIA je jako dvosmisleno. Kapish? Da su zaista "neke jajare", kao ti reče, upecali bi ih dok si rek'o ekser...

zoran1965

pre 11 godina

neko pokusava sa ovim glupostima, da opravda kriminalno ponasanje clanova ustavnog suda
kao, oni su ustanova od integriteta , pa ih se neko boji
cista budalastina
sada samo da ubiju nekog svoga, pazite to su takvi paraziti , da su i na to spremni
privilegije su prevelike

Grof od Cacak

pre 11 godina

Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao.

Sud za sudije

pre 11 godina

Nevezano za ove pretnje, moram da upitam, a ko sudi sudijama? Da li su oni podlezni kontrolama i sudjenju? Ili oni samo sude drugima? Po meni nije bilo nikakvog pravnog osnova za zabranu Obraza, to je cisto politicka odluka. Kao sto je i Obradovic politicki procesuiran bez ijednog konkretnog dokaza, ko je pratio taj slucaj zna. Tako da, molim lepo, hoce li jednom ove sudije da odgovaraju za sprovodjenje politickih a ne pravnih odluka?! Ne podrzavam ove pretnje, ali imajuci u vidu sta te sudije rade, ovako nesto je i bilo za ocekivati. Nije da su nevinasca.

kole KV

pre 11 godina

Pa šta je problem,sad treba uhapsiti kolovođe Obraza i to je to.Ovako samo olakšavaju posao ,pošto su pretili ubistvima treba da robijaju.Još kad bi naša vlast htela da se odrekne plaćenika iz ovakvih organizacija sve bi bilo odlično.

Aleksandar

pre 11 godina

Ova "omladina" ne sluša ni Vašington ni Moskvu. Ipak, ne razumem zašto im smetaju sudije Ustavnog suda, čak i ako su im zabranili organizaciju. Idiotski postupak - da prete, da se raduju jer će se neko plašiti ili strepeti ... Možda bi bilo bolje da slušaju Vašington ili Moskvu.

Neno

pre 11 godina

Na zalost opsta nemastina i ovakva ekonomska situacija okrece ljude ovakvim koracima. Kada bi svi imali posao i primerena primanja, mislim da bi ovakvih losih primera bilo znatne manje.

Alex1

pre 11 godina

"Obradović smatra da je dopis delo "haških i antisrpskih lobista koji pokušavaju da zastraše sudije Ustavnog suda pred odlučivanje o zahtevu kosovskih Srba za ocenu ustavnosti sporazuma, koje je potpisao bivši šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borko Stefanović"."

1. Ovo je potpuno besmislena izjava. "Haški lobi" (?!) zastrašuje sudije tako što im upućuje pretnje smrću koje potpisuje "Obraz" i time ih navodi da odluče potpuno suprotno od onoga što Obraz očekuje?!

2. Obradović nije jednostavno porekao da je Obraz uputio pretnje, već je tu priču iskoristio da zaista uputi skrivenu pretnju sudijama (ako ne proglase sporazume neustavnim).

Zaključak je prilično jednostavan.

NekoIzMase

pre 11 godina

Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?
(Ana, 6. decembar 2012 16:36)

Ja se osećam sigurnim ...
Odnosno, jedino što me plaši su država i državni organi, da neće postupiti u skladu sa zakonom kada budem ugrožen, odnosno da će zaštititi nekog moćnika ukoliko dođem u neki sukob sa njim ...

Krećem se gde hoću, kad hoću ... Gledam svoja posla ...

Sud za sudije

pre 11 godina

Nevezano za ove pretnje, moram da upitam, a ko sudi sudijama? Da li su oni podlezni kontrolama i sudjenju? Ili oni samo sude drugima? Po meni nije bilo nikakvog pravnog osnova za zabranu Obraza, to je cisto politicka odluka. Kao sto je i Obradovic politicki procesuiran bez ijednog konkretnog dokaza, ko je pratio taj slucaj zna. Tako da, molim lepo, hoce li jednom ove sudije da odgovaraju za sprovodjenje politickih a ne pravnih odluka?! Ne podrzavam ove pretnje, ali imajuci u vidu sta te sudije rade, ovako nesto je i bilo za ocekivati. Nije da su nevinasca.

NekoIzMase

pre 11 godina

Zašto postoji Ustavni sud?
Zašto sudije Ustavnog suda dobijaju platu i troše novac poreskih obveznika?

Dobili su pre više od tri meseca zahtev za ocenu ustavnosti dogovora Borka Stefanovića i Edite Tahiri, i taj slučaj još uvek nije došao na red? Hoće ga rešavati za 3 godine, kada ta stvar bude rešena (neustavno naravno) ? Hoće li tada reći da to nije u skladu sa Ustavom, ali će biti kasno ???

Kada će u ovoj državi neko odgovarati za svoje propuste, svoj nerad, svoju aljkavost ????

lepi

pre 11 godina

Ma da li je moguce. Prvo su "I Z A R C I L I" onu provalu sa SINOD-ovim pismom i sad za popodnevno zamajavanje ubacili Ustavni sud. E pa Dacico-Nikolicevci stvarno ste u najmanju ruku "SMESNI" Vi izgleda hocete da izazovete guzve kako bi konacno predali Kosovo.

Nikola

pre 11 godina

E Srbi, jeste naivni. Dva izmišljena pisma u jednom danu i vi još ne vidite kako vam netko pomeće. po onoj staroj "Zavadi pa vladaj".

rocker

pre 11 godina

Prave serBske patriJote. To je naša mlada snaga. Kako gledam svaki dan ove vesti reći ću samo "Ko je pobego spasio se", bežim i ja, ne mogu više.

Aleksandar

pre 11 godina

Ova "omladina" ne sluša ni Vašington ni Moskvu. Ipak, ne razumem zašto im smetaju sudije Ustavnog suda, čak i ako su im zabranili organizaciju. Idiotski postupak - da prete, da se raduju jer će se neko plašiti ili strepeti ... Možda bi bilo bolje da slušaju Vašington ili Moskvu.

student

pre 11 godina

Zar nije cudno sto se ovo desava odmah nakon pustanja na slobodu Mladena Obradovica? Samo mi nije jasno od kad se psihicki nestabilne osobe pustaju na slobodu ali dobro...

The ne znaju gde teraju

pre 11 godina

Veliki Srbi koji misle da im je ne znam ko predodredio da brane "SrBstvo" nazivaju svoju organizaciju "The Black Hand". Iz dana u dan sve vise licimo na Leteci cirkus Montija Pajtona.

PatriJota

pre 11 godina

Ja sad ne razumem... Veliko-srBske organizacije koje se pominju u ovom tekstu kažu da će sudije ustavnog suda po kazni morati da idu da žive na svetoj srBskoj zemlji i to južno od Ibra, što će reći to je po difoltu MEGA-sveta srBska zemlja. Pa di je tu kazna? Da se niste nešto zabunili, najeli nekih bunika ili tamjana sa Amfilohijeve brade?

Ana

pre 11 godina

To je posledica cinjenice da su dugi niz godina drzavni organi, sudovi, policija i sl. mazili, tetosili i pazili Obradovica, pa eto vam sad gledajte. Da li se u ovoj zemlji jos iko oseca sigurnim?

Grof od Cacak

pre 11 godina

Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao.

Mister

pre 11 godina

Vreme je da drzava Srbija i Vlada Srbije pocnu zvanicni lov na Udbasku bagru po Srbiji koja ponovo pocinje da huska saopstenjima i memorandumima.
Udbaska bagra zna da im se broje poslednji dani u Srbiji, pred resavanje problema Kosova, dobijanja datuma pregovora sa EU, i hapsenja Udbaske bagre za sve zlocine , otimacine i pljacke koje su radili po Srbiji sa pocetkom od 45-e godine pa sve do privatizacija srpskih firmi sa onim istim otetim parama koje su oprane preko Kipra.
Sve pretnje, memorandumi i sve ostalo su ocajnicki pokusaji Udbaske bagre da probaju da zaustave Srbiju poslednji put.
Kada pocinje otvaranje dosijea Udbe i zvanicni lov drzavnih organa Srbije i gradjana Srbije na Udbasku bagru po Srbiji?

Aleksandar

pre 11 godina

Ni meni se ne svidjaju sudije u Srbiji, jer svi dobro znamo koliko su korumpirani. Ali, ovo sto rade ovi Obrazovci je razlog sto ih treba zabraniti, a sad je jos veci razlog.
Ove frakcije koje se pozivaju na Srpstvo i ostale bakrace, vezano za to, SPC...itd. ocigledno jos nisu naucili da zemlja nije ravna ploca i da zivimo u 21 veku. A pre svega, moraju nauciti kako su nastajali narodi jos od kamenog doba. Ne znam kako ce to izvesti, s' obzirom da im je mozak ogranicen.

Goran

pre 11 godina

E jesu ovi obrazovci dno dna... Mislim, sve su srBski orijentisani i čuvaju ćirilicu i sve te gluposti oko kojih se kao brinu, a potpisuju se koristeći engleske reči :D. Pa zar to nije trenutno diskreditovanje svega za šta se zalažu... Ustvari su niko i ništa, ljudi puni mržnje bez pravih principa i izvrnutog morala.

Cile

pre 11 godina

Vučiću, tema koja okupira Srbiju je izgradnja graničnih prelaza na Kosmetu! Nisu ni Dulić, ni Mišković, ni Djilas, ni "atentati", ni prisluškivanja, ni najnovije pretnje sudijama. Vučiću, jednostavno, situacija je preozbiljna da bi ova zamajavanja više prolazila!

,,iznenadjena i uvredjena,,

pre 11 godina

Pa dokle više sa ovim umobolnicima.Moš,misliti,crna ruka apis,pa taj Apis je bar bio PISMEN.A od ovih jadnika da se sabere sve što su,,naučili,,ili imaju od ,,znanja,jedva da bi popunilo par stranica sveske i uvek se ,,jave,,posle neke crkvene izjave,po pravilu.I nikaka se crkva NIJE OGRADILA OD OVIH PROPALITETA,I IZRODA.Ako se hvalimo svojom srdačnošću ,na sva usta kada se ,,očekuje nova turistička sezona,,kako to da se baš niko ne zapita ,,ko nas ovako bruka,,i pored svih dosadašnjih dokaza ko su i kakve su im metode i namere.Odavno bi se našli na podužem ,,razmišljanju,,pod prismotrom.Red bi bio.Da se bar to reši kako i treba.Jesu li oni vredni postojanja kao nekav pokret ili se mogu u ovom strašnom vremenu samo podvesti pod ,,slobodom mišljenja,,.Neće biti.Gadovi jedni.

Sale

pre 11 godina

pa ko je još lud i glup da preti nekome smrću i još da se potpiše punim "imenom i prezimenom"? još jedno zamajavanje gladnog i osiromašenog naroda, da se skrene tema sa glavnih stvari a to su nezaposlenost, rasprodaja, krađa i uništavanje još ovo malo imovine ako je ostalo nešto od nje.

vojvodjanin

pre 11 godina

Pretnje,ucene,pritisci,"patriotizam",medijski lincevi...su glavna karakteristika 90'-ih...i eto nam analogije:predsednik države,premijer,vicepremijer...svi iz 90'-ih...a mi skoro u 2013-oj!!!

zoran1965

pre 11 godina

neko pokusava sa ovim glupostima, da opravda kriminalno ponasanje clanova ustavnog suda
kao, oni su ustanova od integriteta , pa ih se neko boji
cista budalastina
sada samo da ubiju nekog svoga, pazite to su takvi paraziti , da su i na to spremni
privilegije su prevelike

zoran

pre 11 godina

"Ma , to su neke jajare pisale . U svim ozbiljnijm organizacijama cak i ekstremnim BIA ima ubacene insajdere i znali bi ko je pisao."

(Grof od Cacak, 6. decembar 2012 17:26)

Grofe, ovo BIA je jako dvosmisleno. Kapish? Da su zaista "neke jajare", kao ti reče, upecali bi ih dok si rek'o ekser...

zoki

pre 11 godina

Odgovoriti im zabranom 'nasih' , i svih ostalih klerofasistickih udruzenja pa i navijacka udruzenja . Drzava napokon treba da pokaze ko je gazda a ne da pusta svakakav sljam da radi sta hoce . Naravno to se nece dogoditi ..

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ha,ha,ha ,,The Black Hand", veoma srpski. Veci sam ja patriota sto se sluzim latinicom a zelim da mi zemlju spominju po dobrom. A toga zbog ove stoke nema. Mada, ne volim ni ja sudije.

Neno

pre 11 godina

Na zalost opsta nemastina i ovakva ekonomska situacija okrece ljude ovakvim koracima. Kada bi svi imali posao i primerena primanja, mislim da bi ovakvih losih primera bilo znatne manje.

Vladimir

pre 11 godina

Meni je ipak hit da se policija rastrcala da pronadje ko je pisao uvredljiv grafit o Vucicu. To sto neko hoce da pobije sudije Ustavnog suda, neemaa veezee. Boze kakva karikatura od drzave Nusic bi se rasplakao.

Zabava za medije

pre 11 godina

Smejurija - the black hand, kao the black panthers.
Da su prava Crna Ruka, ne bi na engleskom pisali, vec bi prvo izveli neki diverziju pa onda zapretili da ce to i to ako ne to i to.

kaiser

pre 11 godina

Pa kad gazda kaže da se selite - nema čekanja.

Mada mislim da je ovo maslo ove vlasti, mazanje očiju i skretanje pažnje sa pravih tema, a ovi su i više nego dobri u tome.

kole KV

pre 11 godina

Pa šta je problem,sad treba uhapsiti kolovođe Obraza i to je to.Ovako samo olakšavaju posao ,pošto su pretili ubistvima treba da robijaju.Još kad bi naša vlast htela da se odrekne plaćenika iz ovakvih organizacija sve bi bilo odlično.

Anti-Spin

pre 11 godina

Ili su "obraznici" osetili da mogu da prete ili je služba nastavila da priprema teren za nove unutrašnje sukobe.
Mora da se nađe unutrašnji neprijatelj pod hitno. Ako ode Kosovo bez njega, ko će onda sutra postati izdajnik koji je dao Kosovo?
Ne nasedajte...

Alex1

pre 11 godina

"Obradović smatra da je dopis delo "haških i antisrpskih lobista koji pokušavaju da zastraše sudije Ustavnog suda pred odlučivanje o zahtevu kosovskih Srba za ocenu ustavnosti sporazuma, koje je potpisao bivši šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borko Stefanović"."

1. Ovo je potpuno besmislena izjava. "Haški lobi" (?!) zastrašuje sudije tako što im upućuje pretnje smrću koje potpisuje "Obraz" i time ih navodi da odluče potpuno suprotno od onoga što Obraz očekuje?!

2. Obradović nije jednostavno porekao da je Obraz uputio pretnje, već je tu priču iskoristio da zaista uputi skrivenu pretnju sudijama (ako ne proglase sporazume neustavnim).

Zaključak je prilično jednostavan.