Četvrtak, 06.12.2012.

00:18

"Tražimo pravdu, ni više, ni manje"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić upozorio je u Njujorku da Haški tribunal nije uspeo da zadovolji pravdu, niti je doprineo pomirenju.

Izvor: Tanjug

"Tražimo pravdu, ni više, ni manje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

PRETORIJANAC

pre 11 godina

Grubo receno, Aleksandar Vucic je postavio obrazac ponasanja koji Srbija treba da primeni u nastupu i kontaktu sa drugim zemljama. Dostojanstveno i samouvereno ali spremno da se uci i mnogo radi radi napretka.

Duxy

pre 11 godina

Vucicev govor je bio odlican. Dokumentovao je zlocine koji su vrseni nad Srbima a za koje izgleda niko nije odgovoran. Ako su culi njegov govor sinoc ne bi mogli a da se ne zapitaju. Videcemo kakve ce reakcije ovaj govor izazvati ali moramo priznati da je Vucic dao sve od sebe da odbrani nase interese.

Goku

pre 11 godina

Nas najveci problem je vezan za nasu neslogu. Evo danas umesto da vidimo reakcije na Vucicev govor u novinama se nalaze neke suprotne informacije vezane za SPC i najvisi drzavni vrh. Prva vest je o nekom pismu koje ima politicku konotaciju a kasnije vesti stizu kao demanti. Ovo se sve desava jer neko zeli da nas jos vise razjedini i udara na najvaznija mesta u nasoj drzavi, na vlast i SPC.

Zoka

pre 11 godina

Ovo je odlican primer kako treba zastupati svoju zemlju, ovako se bori za srpske interese. Podrska Vucicu u daljoj borbi za pravdu!

DJURADJ 9999

pre 11 godina

Izuzetan nastup u UN-u Aleksandra Vucica.Sad posle ovog,bar nam je dusa cista i savest mirna.Ovo ce da odjekne duboko u sve kolebljive zemlje.

Marko Jelic

pre 11 godina

Povodom navedenog nastupa nasega Ministra Vojnog Vucica koji je zustro i energicno opleo u javnosti u UN-u,sve ono sto argumentovano govori o politickom sudu koji sudi samo Srbima.

SRBOLJUB SD

pre 11 godina

Izuzetan govor pred UN nasega prvog potpredsednika i ministra vojske Srbije Aleksandra Vucica.Tako se to radi i treba raditi kad se brane vitalni interesi,podrska Aleksandru Vucicu na daljoj borbi za Srbiju.

GAVRILO MILENTIJEVIC

pre 11 godina

Povodom nastupa Srbije pred UN o pitanju Haga i iznosenja sijaset argumenata na rad,nerad Haske inkvizicije i osude ,sudjenja samo Srbima.Govor je bio izuzetno dobar,pravi Srpski,pun ostrine i gneva.

Doci

pre 11 godina

Haški tribunal pokazuje svakim danom, svakom presudom da je stvoren samo da se Srbi osude i kako bi se opravdalo zločinačko bombardovanje Srbije.

Ponosna

pre 11 godina

Napokon da neko nešto kaže i to kratko ,jasno baš onako kako Vučić to uvek i priča što bi im se dodvoravao kada je Hag sam sebi pljunuo u lice , neka im i on to uradi na isti način .

karasdjordje

pre 11 godina

pazljivo sam gledao izlaganje Vucica koje je bilo sasvim uverljivo i prikazano u pravoj slici desavanja,smatram da ce ovo mnogo poraviti sliku a i treba uzeti u obzir da medjunarodna zajednica u Vucicu vidi ozbiljnog politicara koji se istinski bori za svoj narod

bezimena

pre 11 godina

U prethodnoj vlasti na sednice Saveta bezbednosti UN su odlazili predsednik države i ministar spoljnih poslova, dok je sada nivo spušten na ministra vojske. Koga tamo zanima šta on priča!?
Srbija ubrzano gubi i ono malo poštovanja, koje je počela da stiče, zbog NEOZBILJNOSTI I AMATERIZMA ove skarabudžene Vlade!

YugoslavRS

pre 11 godina

Preselio svoju retoriku u UN - to je sve sto je uradio i vecina "publike" to zna i pravi se vrlo ozbiljna dok ga slusa, mozda i klimaju glavom, manji deo ga i ne slusa i nije ga briga a nekoliko njih ga podrzava iz politickih interesa...vide sebe na ovaj ili onaj nacin.

M Zg

pre 11 godina

Normalno da su svi sudjelovali u ratu, jedni napadali (zna se tko) a drugi se branili (zna se tko) a kada se već govori o izbjeglicama koliko je Hrvata protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta u svojoj vlastitoj zemlji??

agresija

pre 11 godina

Interesantno kako velika većina komentatora govori građanski rat, zapamtite u Hrvatskoj i BiH nije vođen građanski več agresorski rat i to piše u pravomoćnih presudama Haškog Suda gdje se implicitno navodi da je Srbija ta koja je vodila agresorski rat.
Hrvatsko DORH nije moglo podići optužnice dok se u predmetu Gotovina -Markač nije završio postupak i tek sad po dostavi optužnih materijala iz Haga može podići pojedinačne optužnice za ratne zločine počinjene nakon Oluje, a vidim da srpski mediji ne donose vijesti da je i predstavnik srpskog tužiteljstva bio u Zadru kod eskumacije posmrtnih ostataka radi forenzičke obrade.
Pogledajte malo svjetske portale kako se sprdaju sa igrokazom Srbije i Rusije pred Vijećem sigurnosti. Nek Vučić objasni kakva je njegova uloga bila u Gliji 1994 - 1995 godine, pa hrvatske službe sigurnosti imaju podatke i za njega i za Nikolića i njegove posjete selu Antin u okolici Osijeka.

wiener

pre 11 godina

(slovenac1952, 6. decembar 2012 11:36)

ko izjednacava "sve to"? niko pametan u srbiji ne tvrdi da bi osuda hrvatskih generala izjednacila odgovornost za rat, niti da bi svi zlocini bili isti, cak i taj nacionalista vucic je to rekao u un (pise u ovoj vesti). ali ne treba se praviti da je hrvatska bila neka napredna drzava devedesetih, i oni sami su bili nacionalisti, napali su i oni bosnu, a srbi su bezali iz hrvatske jos 1991. nije sve bilo crno-belo i svaki pokusaj da se to tako prikaze koristi samo nacionalistima na svim stranama.

nenex-slavonija

pre 11 godina

odgovor za lesu-govorim za grad Osijek.1991 okupacija cijele Baranje-novosadski korpus,okolna sela(Bijelo Brdo,Tenja) naoružavanje mjesnog stanovništva od tzv.jna i dolazak srpskih dobrovoljaca Valjevo,Požega,Čačak,Užice i svakojah četničkih vojvoda.Cilj stvaranje velike Srbije.Obrana grada-građani Osijeka.Žrtve 1260 ubijenih.Pojedinačni zločini 20 civila srpske nacionalnosti ubijeno-odgovoran B.Glavaš,pravomočno osuđen.1997. mirna reintegracija,nikakav egzodus srpskog stanovništva.

dado

pre 11 godina

Ovde se cesto cuju objasnjenja da su se hrvatski Srbi pobunili protiv vlastite drzave Hrvatske jer su se bojali dozivjeti sudbinu iz WW2. Ne znam odakle takva propaganda,ali znam da su hrvatski Srbi upravljali, obratite paznju: vojskom, policijom, pravosudjem, bili na celu mnogih velikih firmi, bili na celu CK Hrvatske, izvrsne vlasti itd.,sve to u Hrvatskoj, ne u Srbiji.
Logicno pitanje koje se namece je da li narod koji je cinio 10% ukupnog stanovnistva Hrvatske treba da ima toliko uticaja i toliko predstavnika?
Biti "konstitutivni" dio svake republike bivse Jugoslavije, pokazalo se, je nemoguca misija jer je za vecinsko stanovnistvo svake republike to samo jedan nacin za stvaranje velike Srbije, sto je politika iz BG na kraju i radila.
Istina je zapravo da su mnogi Srbi u Hrvatskoj izgubili privilegije koje su imali a nije im padalo na pamet da zive u drzavi koja bi se zvala Hrvatska. Zato je i doslo do exodusa..sada nestrpljivo cekamo na otreznjenje ali sudeci po ovome "Kalimeru" za govornicom UN tesko sine...

tibetanac

pre 11 godina

sve sto je gospodin vucic rekao u savetu bezbednosti je istina koju svi znaju, samo se nekima ne isplati da tu istinu prihvate,
(ppk)

Samo je ispustio "sitne" detalje iz mnogo vece slike i pitanje je kako gledaoce i slusaoce navesti da zatvore jedno oko i 2/3 drugog kada gledaju njegovu sliku a isto tako i usi kada im objasnjava...u Srbiji je uspeo....

Zorica

pre 11 godina

Haski sud je izgleda sastavljen da samo slomi, progoni i osudjuje Srbe, deli neku laznu pravdu, siri laznu istinu... Iz rada Haskog Tribunala se vidi da pred 'SUDOM' nismo svi jednaki. Podrska Aleksandru Vucicu sto je stao u odbranu svog naroda i drzave.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac. Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.
(Milenko, 06. decembar 2012 09:55)

NE KUSTURICU MOLIM TE. Uzeće i Kopaonik, ili Avalu i svi će u filmu da budemo Romi!!!

haska manipulacija

pre 11 godina

Odlican govor, tako treba. Mozda nikakve koristi nece biti od ovog govora, ali gde god se ukaze prilika, treba siriti istinu o Hagu. I sam sam bio svojevremeno za saradnju sa Hagom, misleci da ce oni biti ti koji ce na kraju namiriti pravdu, pa da mozemo krenuti dalje oslobodjeni tereta proslosti. Ali sve je bila jedna velika manipulacija sa tim Hagom. To je uglavnom bilo oruzje za politicke pritiske uglavnom protiv Srbije.
Ako nije bilo zlocina nad Srbima onda neka to neko kaze, ili neka kaze da zivot prosecnog srbina nista ne vredi. I to ce biti pravednije, od citave ove farse sa Hagom.
Sve je na kraju ispalo tako da su svi srpski zlocini naredjivani sa najviseg nivoa, dok su se zlocini nad srbima desavali onako spontano... eto ljudi malo popili, pa se zaigrali, pa slucajno pocinili neki zlocin. Nek se samo neko usudi da pomisli da je postojala neka organizacija u ubijanju i ciscenju prostora od Srba.

Toliko od mene

pre 11 godina

Nikakvu istinu on nije rekao samo je pokazao da se |Srbija nije suocila sa istinom. Bila bi istina da 3/4% ratnih zlocina na prostoru bivse Juge nisu pocinili srbi i to van Srbije na celu sa raznim vojvodama. E to je istina sa kojom se srbija nikada nije suocila a da jeste Vucic bi zigledao manje nekredibilan. hapsenja na silu i iznudjena sudjenja u beogradu ne menjaju sliku (kada skeleti izlete iz klozeta).

vlaja06

pre 11 godina

U izlaganju g.Vučića izneti su niz činjenica koje pokazuju da je zločina bilo i sa druge strane,veliko je pitanje čiji je interes da ti zločini ostanu nerasvetljeni i počinioci kažnjeni,čiji je interes ovako grubo prepravljanje istorije preko haškog tribunala i čije interese ta institucija zastupa.Sigurno je jedino da to nije međunarodno pravo i institucija ujedinjenih nacija.Vučić je ukazao na to argumentovano i nadam se da će članice ove institucije imati snagu i volju da vide naš stav kao isprvan.U suprotnom dovodi se u pitnje postojanja ovakve institucije uopšte.

marija

pre 11 godina

Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !
(Bucko razmisljam, 6. decembar 2012 09:38)

Onaj ko ubije petoro je manje ubica od onog ko ubije petnaestoro?
Ako se ne varam, ubica je ubica, ili ce pre biti da ti opet branis neodbranjivo. Udavi vise, covece.

dule56

pre 11 godina

Na zalost, presude su donete neke pravosnazno a neke sa pravom zalbe i sada je verovatno kasno da se ucini nesto vise. Kreatori drzavne politike su 12 godina zdusno pomagali u tome.

vlada milic

pre 11 godina

zaslepljeni naprednjaci sta je to vucic njima odbrusio ili da im je on sad nesto sasuo istinu u oci pa covek ih je uspavao svojim govorom bez ikakve promene u glasu ili naglasavanja bilo cega samo je kukao kao kalimeronepravda nepravda i to onim svojim mirnim tihim glasom koji vezba iz dana u dan. ali nista cudno od vas koji radite po naprednjackim kancelarijama da saljete poruke gde god je sefova slika i pisete ili " ponasan sam sto sam glasao za vas .." ili " od sada cu glasati za vas " e pa neka se zna da vladimir milic , za razliku od vas ja imam ime i prezime , nikada nece glasati za vucica i njemu slicnih politicara.

LJILJANA M

pre 11 godina

Haški tribunal se ruga pravu i pravdi, presudama koje donosi ne na bazi činjenica već po političkom diktatu !
Vučić je izneo suštinu rada tog nazovi suda,a srpski narod treba da nastavi se bori i dalje za svoje dostojanstvo i pravdu!

Kralj Ibi

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.
(Boban57, 06. decembar 2012 10:01)

Zoveš se Boban, pušiš 57 i nepismen si. Izostavio si jedno S, pa nije DS nego DSS. U vreme Koštuničine vlade su najviše izručivani u Hag. Informiši se malo, ako ne umeš da pišeš, bar nauči da čitaš.

sestraVesna

pre 11 godina

Sve sto je uradjeno u saradnji sa Haskim tribunalom je bilo izuzetno kratkovido i suprotno drzavnim interesima i za to neko mora da odgovara.

Milijan

pre 11 godina

Svet je imao priliku da kroz Vučića čuje i drugačiju istinu, ne samo onu "istinu" koju deli Haški tribunal. Mnogo činjenica je izneto.Vučić je o jednoj za nas tako osetljivoj i važnoj stvari pričao odlično i odlučno. UN bi morale da reaguju, Haški tribunal je pod njihovim okriljem.

MILANOVCANKA

pre 11 godina

Po ovim komentarima ocigledno je da mnogi i dalje ne mogu da se pomire sa cinjenicom da oni koji su se vecito nesto izvinjavali,bili ponizni i bili spremni na svaki korak samo da bi imali podrsku tih svetskih mocnika da ostanu na vlasi. Gospodo dosli su na vlast ljudi koji imaju petlju da gde god se pojave zastupaju interese ovog jadnog i napacenog naroda, koji nemaju problem ni u jednoj instituciji na svetu da kazu sta smo i ko smoi da prekinu tu pricu o Srbiji koju svako ima pravo da gazi i ponizava.Bravo Vucicu,srecna sam sto sam vam dala glas.

Ugly kid Joe

pre 11 godina

S obzirom da je sve ovo ne moguce obrisati i zaigrati iz pocetka(a ne verujem da bi iko smeo sve ovo ponovo X decenija unazad) ostaje nam da oprostimo ali da ne zaboravimo (kako rece blazeno pocivsi patrijarh Pavle). Naravno pametni uce na svojim greskama a budale na svojim. Nazalost mi ovde ispadosmo budale, malo svojim greskama, a malo zaslugom drugih. Sve u svemu pogresili smo. Medijski smo pukli, nismo lobirali, nismo radili na marketingu, mislili smo da samo snaga caruje. Ipak je drugacije, gospoda komsije su imale glavu koja je mislila umesto njihove. Naravno ta glava je realizovala svoje ciljeve kroz njihove motive, oni to znaju naravno ne smeta im isterali su svoje, te su tako pokazali da cilj opravdava sredstvo. I svi su na dobitku osim nas. Nasa glava je mislila drugacije i ispostavilo se kao pogresno. Sada tu gresku treba ispraviti i odraditi marketinski pametno. Sve sto imamo na videlo. Nisu nama bas svi neprijatelji. Dobar marketing, malo finansija, mudre politicke odluke i najvaznije JEDINSTVEN nastup(svih nas).

Dusan

pre 11 godina

Zahvaljujem se i B92 i svom ostalim medijima sto su nas iscrpno informisali o izlaganju gospodina Vucica. Da li je samo on ucestvovao u raspravi, ili se i neko drugi javio za rec? mene nekako interesuje i sta su ostali rekli... mozda sam samo preterano znatizeljan, ali nekako mi nije dovoljno samo Acino izlaganje. Unapred zahvalan.

vlada

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje.

Zna se ko su odgovorani - Njofra, Sloba i Alija, a sva trojca su mrtvi tako da ajmo dalje! manite nas više te prazne retorike! Krenite da radite nešto korisno za ovaj narod! To što si rekao na zasedanju nekom da tražiš pravdu, ne znači da ću ja zbog toga sutra imati para za leba, a što je najcrnje verovatno su ti se svi ostali ismejali jer si smešan! Ti bi pravdu, koju ne možeš da dobiješ ni u snu! Ja bi leba da jedem, a još malo pa ću moći samo da ga sanjam u ovoj državi! Šta je tragičnije od ta dva? šta je važnije?

kosovari

pre 11 godina

Gos Vucice sto niste tada trazili pravde da ne napadte druge zemlje kao sto je Slovenija-hrvatska-bosnui kosovu zasto tada niste vi gledali na pravdu da ostavite ljude na miru nego poceli ste rat svugde sve ratove izgubili ste ko je napadao srbin koje napravio zlocin srbin ko je ubio ljude srbin i sad hocete pravdu ,pitam te Gos Vucice kad te neko tebe personalno napada u tvoju kucu sta preuzimas jeli Vucice kad cuvas tvoj prag kuce nikad nisi zlocinac ,a ko napada to je zlocinac i treba da bude sudjen a mislim Gos Vucice ni jedan nardon ni hrvati ni bosanci ni albanci ni slovenci ni jedna nije dosao da ratuju u srbiju ni jedan,ali Gos Vucice jel znas ti da si bio SESELOV SIN mislis da hrvati slovenci bosanci albanci i cjeli SVET zaboravili su jel,Gos Vucice vi zelite da se vracaju opet ovi heroji R-haradinaj-Gotovina i Mrkic u DEN HAGt haski tribunal nikad vucice tvoja zelja nece ispunjavti nikad samo pokazite vi vase lice ko ste i sta ste dzabe vam je

Meda

pre 11 godina

Kako god okrenes Amerika diktira i sta ce da se radi i sta ce da se slusa i sta ce da se vidi,prema tome nisam siguran da je jos neko video i cuo ovo sto je g.Vucic rekao na sednici u Njujorku.

zapad

pre 11 godina

ICTY NIJE uspostavljen kako bi se doslo do mira, to je napravio Dajton. Niti je ICTY uspostavljen kako bi se stabilizirala regija, to je uloga EU u postupku pridruzivanja i ulaska u EU. ICTY je uspostavljen kako bi se kazneno gonili odogovorni za ozbiljna krsenja medjunarodnog humanitarnog prava i ratne zlocine. I jos nesto, podaci o postupcima protiv osumnicenika u vezi pocinjenja ratnih zlocina u RH su javni i dostupni svima, nema nikakve zavjere ili tzv istraga: ( http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskePostupanjeU ) - ove postupke pomno prati delegacija EU u Zagrebu, Misija OSCE nedavno zatvorena doduse ali ih je pratila i o njima izvjescivala od 1997 (za razlike od OSCE Misije u Srbiji koja je odlucila nemati mandat za ratne zlocine) kao i sve ambasade u Zagrebu, a posebno americka, francuska, ruska i britanska.

Neutralan

pre 11 godina

Krajnje je bilo vreme da neko kaze javno pred ocima tribunala, sta misli o njima i o njihovom radu i o tome koliko su nepravde naneli srpskom narodu i srpskim zrtvama. Nismo ni sumnjali da ce to biti Vucic.

Bubili

pre 11 godina

Znala sam da će Vučić štititi interese Srbije i zauzeti jasan stav po pitanju Haških presuda. Rekao im je on šta Srbija misli o njima!

Mastermind

pre 11 godina

Vučiću, pod hitno nabavit gusle, kad već udaraš u epski deseterac... Sve same teške državotvorne teme izrečene u nacionalnoj ognjici, historijske nepravde, inverzije, pridjevi što slijede imenice, aoristi i imperfekti... How retro is that? :D

slovenac1952

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.
(ALEDEN22, 6. decembar 2012 09:29)

U tomi i leži zec. Imaš pravo. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i sa Kosova, nego Hrvate iz Hrvatske, katolike i muslimane iz Bosne, Albance sa Kosova, pa opet Hrvate iz Vojvodine! U tome je problem! Pa sad kukate i izjednačavate sve to. Nije vam još došlo do glave, da Haški sud nije srpski sud, a sudije nisu srpske sudije,a da pravda nije samo srpska! A pamćenje vam nešto ne valja. Šta je Vučić govorio pre 20 godina? Umesto da je govorio u UN, mogao bi bit komotno u Hagu sa još kojom stotinom tadašnjih i sadašnjih političara.

LJUBICA

pre 11 godina

Sa svime se slazem sto je izneo Aleksandar Vucic na sednici Saveta bezbednosti UN o radu haskog tribunala. Samo se pitam zasto ne iznese ni jednu recenicu o Vojislavu Seselju koji je pritvoren vec 9 godina u haskom kazamatu po licnom dogovoru bivseg srpskog premijera i Karle del Ponte?

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucicu, stavarno treba razmisliti o tome da bi ovim govorom trebalo da pocnu molitve, da se razradjuje u SANU, LDPu...cita na administrativnim prelazima, u obdanistima, skolama i fakultetima. Intreresantno je napomenuti da se od jutros vec prepricava na Cvetkovoj pijaci. Ludilo koje je mobilisalo javnost.

lesa

pre 11 godina

nenex slavonija- niko nije odgovarao ni za 500 000 proteranih Srba iz Hrvatske. Vidim svi se uhvatili za 200 000 proteranih, to je proterano u jednom danu a ostali u tih 4 godine. Sramota Hrvatskog naroda je sto brani ubice, mi nase licno optuzujemo, za razliku od Hrvata ne ponosimo se ljudima koji su ubijali zene i decu.

sasa

pre 11 godina

Ljudi kad ćemo shvatiti da nema pravde, sve se vrti oko novca. Hvati su za odbranu Gotovine dali 13 miliona eura, a Albanci za Haradinaja 9 miliona. Pa tako je i kod nas ko ima para taj može da se izvuče sa ubistvom ko nema kukala mu majka.

Barosevac

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje. Sto je najbitnije, izgovoreno je bas tamo gde treba. Ono sto cuh od ostalih, bilo je vise nego smesno.

Rodoljub BG

pre 11 godina

Bitno je diplomatskim tonom konstantno informisati svet šta se dogodilo na našim prostorima, ne smemo dozvoliti da istorija piše da su srbi jedini krivci i varvari kakvim su nas predstavili. Neko od moćnih ljudi u svetu će to primetiti i, nadam se, odreagovati. Vučić je imao dobro i argumentovano izlaganje.

t.

pre 11 godina

I Hrvati Albanci su platili milone za ove oslobadjajuce presude, sakrili su dokaze ili poubijali svedoke, Amerikanci koji kontrolisu sud su isto tako i te kako uticali na presudu jer moraju da stite sebe te im ne odgovara da neko koga su naoruzavali, obucavali, instruisali i komandovali njime bude optuzen, hiljade ljudi, civila je proterano i ubijeno, medjum i Hrvati i Albanci i dalje nastavljaju sa svojim narcisoidnim prenemaganjem i izigravanjem nevine zrtve!? Srbija naravno treba da plati za svoje zlocine ali ovo komsijsko glumatanje i licemerno pravdanje sopstvenog sovinizma i zlocina supljim pricama tipa "mi svi savrseni a zli Srbi nas napadose iz cista mira" je vec zaista odvratno.

Bobi

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.
(ZAGREB, EU, 6. decembar 2012 07:50)

Loša ti je paralela. Pre će biti: Imaš kuću višespratnicu koja je većim delom tvoja, pa primiš podstanare da žive u slozi sa tvojom rođenom braćom. Dođe tajkun i povuče veze da sudovi donesu presudu da stanovi u kući više nisu tvoji. Boriš se svim sredstvima na sudu i dokazuješ svoje vlasništvo, ali korumpirani sudovi žmure pred dokazima, dok podstanari proteruju i ubijaju tvoju rođenu braću iz njihovih stanova, koji se (nemajući gde) presele u tvoj skučeni stan.
Na kraju, osude te što si se borio na sudovima za svoja prava, i umešao da sprečiš ubistvo tvog brata od strane nekog podstanara.

mlad

pre 11 godina

@qw
hrvati se ne prave marsovcima već priznaju da su hrvati pobili srbe u i nakon operacije oluja. neki (nažalost ne svi) odgovorni se već nalaze u zatvorima za te zločine. vaš je problem što ne prihvaćate individualizaciju krivnje nego želite kolektivizaciju krivnje. ono što srbi nikako ne mogu shvatiti je da "krajina" nije bila međunarodno priznata država i da je taj teritorij hrvatska imala pravo vratiti u svoj ustavni poredak. prema tome operacija oluja ne može biti zločinački poduhvat a odgovornost za zločine je individualna a ne kolektivna. niti su svi hrvati krivi za stradanje srba, niti su svi srbi krivi za stradanje hrvata.

El-Greco

pre 11 godina

Cudan tekst...sto nisu napisali sto misle druge zemlje o tome ... Sve su zemlje osim Rusije podrzale rad Haskog suda ali to ste zaborvaili prenijet. Novinari ocito u Srbiji jos neznaju sastaviti objektivan tekst

w.

pre 11 godina

Posto se ovde ubijanje i proterivanje Srba pravda, minimalizuje i relativizuje prethodnim zlocinima Srba za koje je inace samo u haskom sudu izreceno vise od 1000 godina kazne a da ne spominjemo bombardovanje, sankcije ili otimanje dela zemlje, onda se isto tako i zlocini Srba mogu pravdati prethodnim mnogo vecim zlocinima koje su pocinili Hrvati ne tako davno pre toga. Hrvati nikada nisu bili kaznjeni za zlocine koje su pocinili tokom II svetskog rata, nisu doziveli nikakvu katarzu, Pavelic i drustvo su umrli od starosti a ne u zatvoru, teritorije su cak i povecali posle II svetskog rata, odstetu nisu platili bas kao ni Albanci koji su isto tako bili nacisticki saveznici te se i zlocini nad njima mogu opravdati na isti ovaj nacin kao sto to rade dezurni Hrvati, Albanci i ovih nekoliko srpskih imaoca višijevskog sindroma. Zar Hrvati I Albanci nisu dobili samo ono sto su zasluzili za pocinjeno tokom II svetskog rata? Ili zar Albanci u buducnosti nece dobiti samo ono sto su zasluzili za sve pokazano zadnjih desetak godina? Ili je osveta dozvoljena samo nad Srbima?

ipko

pre 11 godina

@agim
pitas dali su albanci ubijali, silovali, mucili i staro i mlado, dali su palili crkve, sekli ljude i vadili im organe na zivo, gazili sve pred sobom... e pa jesu ja ti kazem i niko za to ne odgovara

Balkan

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Vucic je u pravu. Konkretno je izneo cinjenice i jasno preneo stav Srbije. Da li ce ovo nesto promeniti, ne znam. Ali ako nista drugo bar smo pokazali da necemo da cutimo i mirno prihvatimo nepravdu.

crni domino

pre 11 godina

Ne znate vi bivsi radikali sta trazite. Trazite pravdu za vasu krvnicku ideologiju Karlovac-Karlobag-Virovitica-Ogulin. Sta je vas Seselj sa kalasnjikovim i u vojnoj uniformi trazio po Hrvatskoj? Trazio je pravdu?
Jadan narod i njihove zrtve koje je za vas politicke bitange dao!
I onda i sada vodite gubitnicku politiku. Vi radikali ste nasli pravdu da trazite!
Zbog vas Srbija nestaje a iole pametni mladi ljudi napustaju zbog vas i vase politike Srbiju.

ns time

pre 11 godina

Bas sam zastala da pogledam ko je poslao ovaj izvestaj iz UN i uopste se nisam iznenadila.
Davnih 80-tih bila sam na praksi u Tanjugu i tamo se izgleda nista nije promenilo. Mi iz ovog teksta nema sanse da saznamo sta su rekli oni koji su govorili posle Vucica. Po ovom tekstu ispada: ala im je rekao,svaka mu cast. A,nije tako. Sigurno je neko jos nesto rekao. Na HRT 1 su sinoc rekli: ocekuje se govor A.Vucica. No, ne brinite, mi smo spremni da mu repliciramo. Kako ne bi bili spremni kad su nasi srpski mediji (TV) juce ceo dan brujali kako Vucic ide tamo da im kaze....
A sta su oni njemu rekli? Kad cemo to cuti i saznati iz Tanjugovog izvestaja, kad ce to biti?
Mozda kad modernizuju agenciju,a ne sa potomcima nekadasnjih Jugo novinara?!
Hrtovci su, naravno, bili spremni i doveli nekog vojnog stratega koji je rekao da je Oluja bili najbolje izvedena operacija u istoriji vojevanja.
I sta sad? Mi ne mislimo tako.
Ali, nema sanse da saznamo to preko Tanjuga. I slicnih. Mozda je i to jedan od problema domacih medija. Mozda bas to ne vidimo ni danas.

cigaja

pre 11 godina

Haški tribunal je svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ, a to jednostavno nije tačno jer u građanskom ratu i bilo kom drugom nema nevinih učesnika rata i zločini se čine i na jednoj i na drugoj strani.

Milan

pre 11 godina

To je srpski GLOBALNI problem. Na globalnom nivou Srbi traze pravdu u Den Haag-u, u Srbiji i svugde gde je moguce. Definicija pravde ne postoji! Postoji pravo-a to je nesto drugo a cak pravo imati i DOBITI je nesto drugo. Za pravo se mora izboriti. Srpski INDIVUDALNI problem je da Srbin trazi ljubav. Definicija takodje ne postoji. Ono, onu osobu koju neko voli drugi nevoli. To je individualno.
Vucicu nikada to necete naci!!

Miloš

pre 11 godina

Ukoliko u svetu ima pravde, humanosti, dobre namere, želje za istinom, posle Vučićevog govora mnogima će biti sve jasno. I onima koji sede u UN i onima koji su samo prate rad SB. Međutim, pravde i prava odavno nema, pogotovu ne u tom demokratskom zapadu. Ostaje nam jedino ponos što smo uspeli mirno, precizno uz mnogo činjenica, dokaza da pokažemu svetu kakostvari stoje kad je Hag u pitanju.

Vladimir

pre 11 godina

Od velike je vaznosti sto smo izasli sa jasnim stavom sta zelimo i sta nam smeta, a usput receno, u pravu smo sto se tice Haga koji se pokazao tako kako se pokazao.

Domazet011

pre 11 godina

(Vjenceslav, 6. decembar 2012 08:52)

Niti su ti ''mangupi'', niti Vucic, prvi povukli oroz, niti napali mladence, niti starca. Vrati film pa se seti koje nacionalnosti su bile prve zrtve, gde, kad i kako. Sinoc je Vucic bio odlican! Podnesi to.

Zapitani?

pre 11 godina

Kad ce vise jedan srpski duznosnik uskliknuti pred svijetom: "Stidimo se svoje politike u devedesetima, stidimo se sto smo napadali druge drzave, stidimo se sto smo naoruzavali domicilno srpsko stanovnistvo van Srbije i trovali ih idejom o Velikoj Srbiji, stid nas je Vukovara, Srebrenice, Skabrnje, stid nas je svih bombi po Zadru, Sibeniku, Karlovcu, Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima".

I ono najvaznije, kada cemo cuti jasnu i beskompromisnu ogradu od takve politike i spremnost Srbije da krene putem pomirenja i mira?

Do kada ce paljenje zastava drugih drzava na beogradskim ulicama prolaziti nekaznjeno? Do kada ce jasne uvrede drugim nacionalnostima prolaziti uz veliki aplauz vecine?

I kada ce se napokon shvatiti da sva ubojstva Srba izvan Srbije nisu bila akcija, nego REakcija na ono sto su im ti isti Srbi servirali dugi niz godina pa se sada samoobrana pokusava prikazati kao najveci moguci zlocin, a svacije je ljudsko pravo da se obrani pa makar i pod (zalosnu) pretpostavku da drugoga ozlijedi ili (jos zalosnije) ubije.

Zaista, pitam se KADA!

Boban57

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.

mm

pre 11 godina

prestani covece o tome vise, ostavi to, gledaj da vec jednom vidimo bar znake da sredjujes drzavu, da bi moglo da se pocne i radi. Jer ovako ostace samo istorija, neradnici i penzioneri, odose ti covece svi

AcaZvezdara

pre 11 godina

Tribunal u Hagu je i formairan da bi Srbi bili degradirani kao nacija,jer nikako drugačije ne mogu da nam naude. Nadam se da će ova vlada uspeti u nastojanju da se presude Haradinaju i Gotovini poništei da odgovaraju za svoja zlodela.

LesaBg

pre 11 godina

Dobro je da se napokon neko od naših zvaničnika odvažio da direktno i bez uzdržavanja svetu kaže šta mislimo i da skrene pažnju na to kolika nam je ne pravda učinjena ovim presudama.

Jova

pre 11 godina

Tako ti je to. Ako si Vuk jeremić i tražiš da se raspravlja o radu i učinku haškog tribunala, onda svi kažu da se reklamiraš. Ako si Aleksandar Vučić i raspravljaš na istu temu, onda svi kažu da si u pravu, pravi si političar i časte te pivom u kafani.

pop

pre 11 godina

Sve lepo rečeno ,složeno i izloženo z a ljude koji hoće i mogu da nas shvate ali ovi verovatno neće. Videćemo epilog ali verovatno ne lep za nas.

gordijanus

pre 11 godina

dzaba prica...nema ko da slusa...meron drema a ostali su obavili svoj posao. kakav licemeran odgovor hrvatskog ambasadora - hrvatska sudi za zlocine...a kog aje molicu lijepo osudila? jel mozda ubice porodice zec npr, buduci da su to neke prve srpske zrtve.... ovaj svet je definitivno otisao bestraga

ALEDEN22

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.

Ring Ring

pre 11 godina

Probao bih da odgovorim na neke komentare ciji ce se autori prepoznati. Srbija se pise sa pocetnim velikim slovom(sve i da je ne volite pravopis nalaze da se vlastite imenice pisu velikim pocetnim slovom). Svako ko svoje greske u proslosti nije prepoznao i ne pokusava da ih popravi los je covek i otpada kao trulo voce. Kao i kod kamenovanja u Svetom pismu, ko nije zgresio neka baci kamen. Dalje, Srbija nije zapocela konflikte sa komsijama, vec su komsije isterivale Srbe iz "svojih" teritorija trazeci i ciljajuci na etniciki(verski, politicki, ideoloski)ciste drzave, a matica je prinudjena da to pomogne. Pa pogledajte kako Jevreji cuvaju svoje sirom sveta i sta rade u pojasu Gaze, i nikom nista. Ali oni su sila a mi nismo, tacno. Sve komsije su imale podrsku Vatikana(koji i ako ne volim pisem velikim slovom), i ostalih super sila s obzirom da smo jedina zemlja u okruzenju koja ne naginje zapadu vec istoku, te smo s toga trn u oku. Da li je takav stav pametan to je drugo pitanje. Ciljano zapocete ratove u Islamskom svetu treba i realizovati kroz geopoliticke ratove u Evropi. To su cinjenice svidele se kome ili ne. Sta ce istorija pisati i decu uciti na kraju nije ni bitno. Nas i nasu su decu ucili jedno a desava se drugo. Kada dodje pogodan trenutak, resice se to na pravi nacin jednom za svagda i prekrajanje istorije nece biti moguce nakon toga. Nazalost istoriju a tako i navodnu istinu pisu pobednici, a pobeda je vrlo ezoterican pojam. Hvala

pravda

pre 11 godina

Proziran plan dogovora Srbije i Rusije. Hoćemo naš Sud, ne priznamo ovaj Sud jer nije nama po volji i njegove presude su u suprotnosti od onih koje mi želimo. Upravo to je Srbija tražila, a suština svega je nema UZP, briga njih za generale i njihovu presudu. Nažalost srpskom narodu ne poštivanje odluka Suda donijeti će samo gore, a ovakove farse neće donijeti na poboljšanju odnosa među susjedima već će podići veliki zid između njih. sad će Dačić čekati još godinu dana na sastanak sa Milanovićem, a Nikolić se za svog mandata vjerojatno neće ni sastati sa Josipovićem. Uostalom Vesna Pusić je sve rekla.
Pozdrav iz EU.

Milenko

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac.
Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.

nenex-slavonija

pre 11 godina

Samo za grad Osijek,gdje ja živim,tokom rata poginulo 1260 i ranjeno preko 5000 najvećim dijelom civila i vojnika.Dragi moji susjedi...za to nitko još nije odgovarao.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vucic: On je rekao da je Tribunal svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ.

Moj Vucicu, da te "pamcenje nije izdalo" kao sto je uostalom "izdalo" i najveci deo "srpskih visokih zvanicnika" znali biste da je zapadni, razvijeni, civilizovani i demokratski Svet jos 90-tih godina "izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ" i da je to 1999. god "KRUNISAO" bombardovanjem Srbije i na taj nacin "ukrotio tu neman" cime su "kao rukom odneti" prestala sva krvoprolica na prostorima bivse SFRJ sto je jasno svima DOKAZALO da je Srbija bila GLAVNI UZROK svih nevolja iako to Srbija SAMOJ SEBI ni do dana danasnjeg nije priznala !
Bas kao sto je i politika Srbije "i EU i Kosovo" pretrpela PORAZ, tako je i ta politika "izjednacavanja krivice" kojom Srbija svih ovih godina "bezuspesno brani" svoju AGRESORSKU politiku iz 90-tih godina danas jasno i "ponovo" PORAZENA !
Oslobadjajuce presude hrvatskim generalima pa i Ramusu Haradinaju samo su pokazale da zapadni Svet NIKADA nije poverovao pricama iz Srbije da su za Rat u bivsoj SFRJ "svi podjednako odgovorni" i da su svi "podjednako cinili zlocine" i oni koji su te zlocine cinili po "INOSTRANSTVU" i oni koji su oslobadjali SVOJE OKUPIRANE teritorije !
"Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !

Srelle

pre 11 godina

Treba imati zeludac pa ponovo procitati sva ova imena i kako su zavrsili. Mozda ovo nista ne promeni ali meni je znacilo, kao gradjaninu Srbije, i kao osobi ciji se clan familije vodi kao nestao.

Trla baba lan

pre 11 godina

Objektivni kriterijum za pravdu ne postoji, zna svaki iole upućeniji pravnik, dok tražiti ono subjektivno - ljudsko osećanje za pravdu je isto, kao kada Sokrat u po bela dana svećom traži prijatelja...
Srbija je na Kosovu izgubila rat sa NATO i zato pobednik "deli pravdu", dok je "Oluja" legitimna akcija protiv "pobunjenih Srba" te, nije moglo biti "organizovanog zločinačkog poduhvata", već samo "individualne krivične odgovornosti" sa počinjene ratne zločine što ni hrvatska strana ne negira!

vlada milic

pre 11 godina

kada je otisao tamo vucic je pricao kako ce on tamo izneti surove i bolne cinjenice i kako ce od tog trenutka tj od sinoc ceo svet gledati na srbiju i srbe na drugi nacin. aman covece pa ti nista nisi rekao tamo nikakvu cinjenicu nikakav dokaz o korupciji u tribunalu nisi prozvao ni jednu zemlju da je politicki uticala na presudu i stvarno ne vidi zbog koje tvoje tvrdnje bi bilo ko u svetu promenio misljenje o presudama ili o srbiji a koliko si tiho i smireno pricao mislim da si uspavao vise od polovine ucesnika umesto da ih razmrdas malo. stvarno konsternirajuce.

Bazooka Joe

pre 11 godina

Drago mi je da ce SPS da polize ono, sto je 1988 zapoceo sa Miroslavom Solevicem. Sto se nije pregovaralo i 1991? Zato sto se sa JNA iza ledja, mislilo da ce se Velika Srbija u jednom Blitz Kriegu brzo ostvariti! A sada se kuka sto su Srbi proterani iz Hrvatske i sa Kosova. Ali bitno je da je da polako ulazi u glavu.

jesimskres'ovala

pre 11 godina

Ok, ovu naricaljku smo ocekivali, kao sto mozemo jos jednu ocekivati od Jeremica na prolece. Nego, sta su drugi rekli, nije Vucic sam bio na toj raspravi, i kako su reagovali na njegovo izlaganje? To je bitno, ako nije sve samo za domacu javnost.

ivanhoe

pre 11 godina

Na ovome sve što želim da kažem, mislim, to nije istina...na ovome svetu što bih naglasio, da, propaganda, što većina kažu - da ovome...NIJE ISITNA!

tonči

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste?
Dobro pitanje, jer spomenuta dvojica očito nisu. Ne možeš optužiti prve koje dohvatiš i još im stavljati na teret čudne optužbe kao što je "udruženi zločinački pothvat". Tužiteljstvo je vioko pucalo, išlo na sve ili ništa i dobilo - ništa!

Denis

pre 11 godina

Pa ovo je neverovatno. Dok Hrvati prave hrenetican docek svojim generalima zlocincima kod ima jos ljubitelja haske pravde kojima nije dosta sto je taj isti Hag oslobodio sve zlocince koji su ubili vise hiljada ljudi, proterali peko 250.000 hiljada, oteli im imovinu nego traze jos. Bez obzira na njih nase drzavno rukovodstvo treba svuda i na svakom mestu da trazi pravdu za srpske zrtve.

Alija, Sarajevo

pre 11 godina

I mi Bošnjaci tražimo pravdu. Da se ukine genocidna republika srpska, i da se sankcionišu novinari koji su na Palama 1992.g. raspirivali mržnju sa Ilijom Guzinom.
Ali pravde nema. Republika srpska postoji, a ti novinari drže lekcije o pravdi u Savjetu bezbjednosti danas.

Vjenceslav

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...
(marija, 6. decembar 2012 01:14)
Ja Vučiću znam ko je kriv!
Oni tvoji mangupi iz SANU-a i ''Onaj pod lipom'' kojeg su oni odabrali kao Vožda da vodi ovakvu rušilačku politiku u zadnjih dvadeset pet godina. I izgleda da još nije dosta?
Znam te puško dok si pištolj bila...

nesa

pre 11 godina

Vucic je brzo govori,skakao sa teme na temu,sa etnickog ciscenja predje na ubistvo jednog coveka. Bio je mlak. Merona nije pomenuo ni jednom,dakle nista. Okruglo pa na cose. Zasto nije rekao da srbija ne priznaje presude protiv nasih ljudi koje je izrekao hag i stotine drugih argumenata. Sa KiM je takodje proterano 200.000 srba...student prve godine prava bi napisao jasniji,sigurniji,argumentovaniji i ostriji govor. Sramota.

pravo i pravda

pre 11 godina

Dobro, sve ovo što je Vučić rekao stoji ali pitanje je šta sada. Šta Srbija može konkretno da učini i ako nešto može zašto to već ne rad? Da li je moguće tražiti reviziju? Da li je moguće tražiti procesuiranje utvrđenih zločina na međunarodnom sudu? Utvrđeno je da su zločini počinjeni, zar ne. Za Srbiju jedino suđenje počiniocima tim zločinima pred nekim međunarodnim sudom ima smisla. Prepuštanje tih suđenja nacionalnim sudovima je besmisleno jer posmatrajući reakcije u susednim zemljama na oslobađajuće presude očigledno je da ta suđenja ne bi bila objektivna. Ne treba posustati jer za pravdu se mora izboriti.

hehe pravda

pre 11 godina

pravda,..o kojoj pravdi mi pricamo,jedan od hiljadu primera zasto smo mi srbi tu gde jesmo,...clanak iz nekih novina od pre neki dan,vojnik poginuo dok je sluzio redovno vojni rok,roditelji dobili naknadu za pretrpljeni bol 10 soma evra,vojni sud ponistava tu odluku i trazi povracaj novca,jer mu je i otac u medjuvremenu poginuo,posto je papiroloski otac trazio odstetu a ne majka..ejjjj,i sada ce neko da resava pitanja hiljada poginulih ili stotina hiljada proteranih...ma daj o cemu mi ovde pricamo,krivi hrvati,slovenci,srbi,tito,ovaj onaj,..to se desava i u dezeli i u lepoj njihovoj,a narod cuti,.... trpaj magare dok je u blatu,..koja bre pravda hehe

Finger

pre 11 godina

Tako treba Vučiću, nemoj dozvoliti da nas ponižavaju! Srbiji je definitivno potreban lider koji će misliti na narod, za sada misliš i čestitam ti na tome!

nikeda

pre 11 godina

Gospodin Vucic delovao mi je dosta uverljivo.Bio bi mnogo uverljiviji da je poneo tablu sa natpisom "Ulica Ratka Mladica" i postavio je na ulazu u prostorije Predsedavajuceg UN.

srboljub matic

pre 11 godina

Vucicu, jedno mi nije jasno. Vi koji ste sada na vlasti a bili ste
i devdesetih godina proslog veka, mislite sada da je svet zaboravio ko ste vi. Zrtve neduznih na nateritoriji bivse Jugoslavije su "delo" vase tadasnje politike. Da nisam uctiv
rekao bih Vam vrlo ruznih stvari...

мсм

pre 11 godina

Па до јуче смо кукали како нема места у затворима и да је зато донет закон о амнестији. Откуд сада одједном места да се приме хашки затвореници? Ако су већ затвори пренатрпани зашто се онда нудимо да преузмемо хашке затворенике?

SOKA

pre 11 godina

Beavo gospodine Vučiću , dobro je da se ba takvom skupu čuje i naša strana, bez obzira na ishod i odgovor, neka se zna da Srbi nisu jedini krivci jer za rat treba najmanje dve strane.

ZAGREB, EU

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.

Hilux

pre 11 godina

Ama covece , dogovorite se sami sa sobom, spremte pare, angazujte lobiste, otplacujte usa kongresmene i za 10-15 godina isterajte sve sta zelite. Ako tako radite mozete da dobijete i ultimatum hrvatskoj oko pozitivn diskriminacije Srba povratnika u RH, oko pune nezavisnosti Republike Srpske, oko vracanje jurisdikcije nad Kosovom.... u suprotnom sta? Vecito narikanje nad svetskim nepravdama?

Obican covek

pre 11 godina

Samo pravo nije za svakoga isto.Kako za krupnije "zverke", tako ni za nas obicne ljude.
Da je pravde, prvo bi nas sud funkcionisao i radio korektno, pa bi se tek bavili medjunarodnim sudovima.Ovako je to samo prica uz vetar.

campri ti cupricu

pre 11 godina

Vucicu,sta hoces?
Ne trazis reviziju,a kao kritikujes?
Ne kapiram,cemu onda farsa?
Zahtevas reviziju svih predmeta i zahtevas druge sudije.
Ko garantuje da u medjunarodnom pravosudju nema korupcije?
Trazi reviziju!

U UN je trebao ici neko drugi

pre 11 godina

Da je ovo rekao bilo ko drugi iz Srbije, a ne politicar koji je javno velicao osobu ptuzenu za ratne zlocine i koju je drzava Srbija sakrivala punih 16 godina, postavljao table sa njegovim imenom [Bulevar Ratka Mladica] sve bi bilo potpuno drugacije.
Vec se na internetu pojvila parodije sa Vucicevim izlaganjem 'garnirano' sa njegovim izjVm dok je bio u SRS i snimci postavlanja table na bulevaru Zorana Djindjica.
Ovako smo samo postali sredstvo za podsmeh

Sercan

pre 11 godina

Nirnberški proces.
Inače nakon odluke suda i oslobađanja njihovih zlikovaca ne mogu se oteti utisku da su se odnosi nas Srba i Hrvata pogoršali (ovde u Kanadi). Niko tu nije ništa komentarisao, ali smo od tada rezervisaniji jedni prema drugima. Sada me živo zanima kako će proteći praznici obzirom da smo sve do sada proslavljali zajedno, i njihov i naš Božić uglavnom uz ručak gde se svi skupimo, a novu godinu uzmemo "Party room" i slušamo ex-Yu pop-rock dok ne popijemo a posle tamburaši, ali za sada nema organizacije.
Jasno se vidi da ove presude utiču i na običan narod nažalost.

Bogi

pre 11 godina

Pravda ne postoji. To što ti misliš Vučiću da je pravda, ne znači da je pravda. Ja mislim da je nepravda što si ti na vlasti, pa šta sad? Pravda je ono što kažu jači, a oni su svoje rekli u ovom slučaju.

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

Pa i ti si Vucicu odgovoran jer si po hrvatskoj mitingovao i bunio narod i gurao ih u rat.Sad kad je taj narod nastradao zbog tvoje politike ti trazis krivce u drugima. Pogledaj u ogledalo i nasao si krivca.

Da

pre 11 godina

Iskrivljena slika......
Pa gospodo je li prava slika ideje velike Srbije završila kolapsom i nikako ne shvaćam da bar Srpski političari to ne priznaju jer ne čudi me ako to ne vidi mali broj radikalnog miljea....
Ovako ispada da je Srbija jednostavno NEGIRA pravo na samoopredjeljenje i neovisnost naroda bivše Yuge koje je NAROD jednoglasno podržao i izglasao....
Ovo vrijedi za sve republike bivše Yugoslavije.....
Da podsjetim da je Srbima u tz. Krajini nudjena država u državi i sami su izabrali nažalost legitimnu oslobodilačku akciju koja se zove Oluja.......
Ovi su jednostavne činjenice

Miki_In

pre 11 godina

kasno Marko (Vucic) na Kosovo stiže,da su ovako on (srs i Dacic sps) 90tih delovali kao što sad pricaju nebi Srbija ni bila ovako unazadjena i ponižena,ali znate kako se kaže,kako si posejao tako i žanješ....

marija

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...

Mara68

pre 11 godina

Oni koji su to osetili,videli,doziveli,znaju da smo svi podjednaki krivci,a ne samo Srbija.Ali dobro,pravda uvek dodje,pa sad...Barem ce je neki doziveti.

Eheheh

pre 11 godina

Aha a mi smo glupi i ne znamo ko je kriv za raspad Jugoslavije. G. Vucicu, ako ste zaboravili vase izjave i govore u srpskom parlamentu, ja bi vas zamolio da iztrazite u youtube, pa videcete i sami ko su bili krivi. Sramota da srpski narod nikada nece imati priliku da sazna ko je sve poceo i kakve zlocine su pocinjene od srpske vojske i paramilitaraca, pa i zato nikada nece imati Srbija dobru buducnost.Zlocini su svi pocinili, ali ako ih uporedimo sa zlocinima Srbije onda je Srbija za medalju-ali ovakvu kakvu i Hag daje.

oko za oko zub za zub

pre 11 godina

Da! Hag favorizuje Srbiju kao jedinog krivca. Mi svakako jesmo najveci krivci, jer smo ih prvi napali, ali nismo i jedini. Za rat je potrebno minimalno dvoje.

To kod Zapada izgleda ovako ide:
Srbija je prva napala i poubijala civile... ali onda i Hrvatska ima prava da se "odbrani", da poubija civile i da ih protera... To je ono kao ja tebi ubijem nekoga, i onda ti meni uzvratis istom merom i ubijes nekoga. Ja odem u zatvor, a ti ne. STRASNO!

Young men on the horizon

pre 11 godina

Sve što je Vučić rekao je skoro pa OK, osim onda kada je tražio da naši osuđeni služe kazne u Srbiji. To nije moguće iz više razloga i to i Vučić sam zna. Jedan od razloga je i taj što bi Toma odmah amnestirao neke ljude a to, ne samo da ne bi bilo dobro za Srbiju, već bi se i kosilo sa Vučićevom izjavom koju je izrekao pred SB UN.
Ja bih ga samo pitao dve stvari o tome. Kako je ova vlada mogla da donese zakon o amnestiji za ovdašnje DOKAZANE kriminalce, ako se i sam vodi činjenicom "da se zlodela nikada ne smeju amnestirati ili veličati, jer bi to samo podstaklo ponavljanje istih"? i dokle misli da vodi dvostruku politiku, tj. jednu politiku i jedan rečnik za EU, a drugu politiku i drugi rečnik za Srbiju?

Ko pogazi zakletvu u Crkvi pred Bogom, sta ocekivati od takvih ljudi?

pre 11 godina

Samo znate da kukate, ko deca kad razbiju koleno.
Sta konkretno cete da uradite? Nista. Sta cete inventivno i novo da uradite sem da potpisujete sto vam ovi sa Zapada pod nos poture? Sta?

Zaciorski

pre 11 godina

Suplja prica, rad diplomatskih sluzbi zadnjih 20 god. je katastrofalan,. Dok su Hrvati lobirali I placali ogromne svote za svoju lijepu njihovu mi smo cerdali pare I borili se ko ce za presto.Kako smo sejali tako I zanjemo. Sad Vucic place I kuka ko Kalimero govoreci " to je nepravda "... Pita ko je kriv za progon Srba?? Sami smo krivi moj ministre! Niko tudji se nece izboriti za pravdu dok se mi sami ne poturimo grbacu.

Aleksandar Leka Ranković

pre 11 godina

Mislim da se ništa epohalno neće desiti, ali opet je pohvalno što smo podigli glas i ustali protiv nepravde koja nam se dešava.

Pero

pre 11 godina

Tko je kriv? Evo nekoliko pitanja, pa se možda dođe do odgovora. Tko je, kako i zašto mijenjao 80tih granice vojnih oblasti u bivšoj SFRJ? Tko je i zašto razoružao teritorijalnu obranu Slovenije i Hrvatske, a ne ostalih republika? Tko je i zašto ukidao autonomne pokrajine i time radio protiv ustava SFRJ? A to je sve bilo prije bilo kakvih izbora, u vrijeme komunizma i bratstva i jedinstva. A za one koji misle, strogo pravno, da je JNA branila Jugoslaviju izlazeći iz kasarni, jedno pitanje? Kako se vojska može oglušiti o zapovijed svojeg najvišeg zapovjednika, predsjednika predsjedništva Jugoslavije, da ne izlazi iz kasarni? Je li to vojni puč? Ili normalna stvar? Ovo su samo pitanja, a odgovore, ili znate, ili saznajte.

agim

pre 11 godina

Za stotine hiljada srpskih izbeglica, hiljade mrtvih, ranjenih i unesrećenih, Haški tribunal je osudio nekoliko čuvara logora Čelebići u Bosni i dvojicu kosovskih Albanaca - neposrednih izvršilaca nižeg ranga, rekao je Vučić i pozvao međunarodnu javnost da spreči amnestiranje i veličanje zločina,rece Vucic (i ostade ziv).
E sad uporedite; Za vise od stotine hiljada ubijenih nenaoruzanih civila(bosnjaka,hrvata i albanaca),za nekoliko miliona proteranih sa svojih ognjista,5 miliona traumatiziranih ljudi,oko POLA miliona unistenih ili zapaljenih Bosnjackih,Hrvatskih i Albanskih kuca,katolickih crkava i dzamija,za 50,000 silovanih devojki i dece, Hag je osudio "cak" dvadesetak,tridesetak Srba.
Jeli to pravda za tebe Vucicu ? Da li su Bosnjaci,Hrvati ili Albanci ulazili u teritoriju Srbije da prave ovakve zlocine ? Nisu...Sta je onda ovde nejasno ?

Neko iz Mase

pre 11 godina

Normalno, da sluze kaznu kod nas, pa da mozete da ih amnestirate ko sto ste upravo amnestirali sve nasilnike i razbojnike koje ste zatekli u zatvoru. (Ovo sto je rekao za "objektivnost" suda u Hagu jeste tacno.)

Sercan

pre 11 godina

Nirnberški proces.
Inače nakon odluke suda i oslobađanja njihovih zlikovaca ne mogu se oteti utisku da su se odnosi nas Srba i Hrvata pogoršali (ovde u Kanadi). Niko tu nije ništa komentarisao, ali smo od tada rezervisaniji jedni prema drugima. Sada me živo zanima kako će proteći praznici obzirom da smo sve do sada proslavljali zajedno, i njihov i naš Božić uglavnom uz ručak gde se svi skupimo, a novu godinu uzmemo "Party room" i slušamo ex-Yu pop-rock dok ne popijemo a posle tamburaši, ali za sada nema organizacije.
Jasno se vidi da ove presude utiču i na običan narod nažalost.

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

Pa i ti si Vucicu odgovoran jer si po hrvatskoj mitingovao i bunio narod i gurao ih u rat.Sad kad je taj narod nastradao zbog tvoje politike ti trazis krivce u drugima. Pogledaj u ogledalo i nasao si krivca.

U UN je trebao ici neko drugi

pre 11 godina

Da je ovo rekao bilo ko drugi iz Srbije, a ne politicar koji je javno velicao osobu ptuzenu za ratne zlocine i koju je drzava Srbija sakrivala punih 16 godina, postavljao table sa njegovim imenom [Bulevar Ratka Mladica] sve bi bilo potpuno drugacije.
Vec se na internetu pojvila parodije sa Vucicevim izlaganjem 'garnirano' sa njegovim izjVm dok je bio u SRS i snimci postavlanja table na bulevaru Zorana Djindjica.
Ovako smo samo postali sredstvo za podsmeh

agim

pre 11 godina

Za stotine hiljada srpskih izbeglica, hiljade mrtvih, ranjenih i unesrećenih, Haški tribunal je osudio nekoliko čuvara logora Čelebići u Bosni i dvojicu kosovskih Albanaca - neposrednih izvršilaca nižeg ranga, rekao je Vučić i pozvao međunarodnu javnost da spreči amnestiranje i veličanje zločina,rece Vucic (i ostade ziv).
E sad uporedite; Za vise od stotine hiljada ubijenih nenaoruzanih civila(bosnjaka,hrvata i albanaca),za nekoliko miliona proteranih sa svojih ognjista,5 miliona traumatiziranih ljudi,oko POLA miliona unistenih ili zapaljenih Bosnjackih,Hrvatskih i Albanskih kuca,katolickih crkava i dzamija,za 50,000 silovanih devojki i dece, Hag je osudio "cak" dvadesetak,tridesetak Srba.
Jeli to pravda za tebe Vucicu ? Da li su Bosnjaci,Hrvati ili Albanci ulazili u teritoriju Srbije da prave ovakve zlocine ? Nisu...Sta je onda ovde nejasno ?

Pero

pre 11 godina

Tko je kriv? Evo nekoliko pitanja, pa se možda dođe do odgovora. Tko je, kako i zašto mijenjao 80tih granice vojnih oblasti u bivšoj SFRJ? Tko je i zašto razoružao teritorijalnu obranu Slovenije i Hrvatske, a ne ostalih republika? Tko je i zašto ukidao autonomne pokrajine i time radio protiv ustava SFRJ? A to je sve bilo prije bilo kakvih izbora, u vrijeme komunizma i bratstva i jedinstva. A za one koji misle, strogo pravno, da je JNA branila Jugoslaviju izlazeći iz kasarni, jedno pitanje? Kako se vojska može oglušiti o zapovijed svojeg najvišeg zapovjednika, predsjednika predsjedništva Jugoslavije, da ne izlazi iz kasarni? Je li to vojni puč? Ili normalna stvar? Ovo su samo pitanja, a odgovore, ili znate, ili saznajte.

Da

pre 11 godina

Iskrivljena slika......
Pa gospodo je li prava slika ideje velike Srbije završila kolapsom i nikako ne shvaćam da bar Srpski političari to ne priznaju jer ne čudi me ako to ne vidi mali broj radikalnog miljea....
Ovako ispada da je Srbija jednostavno NEGIRA pravo na samoopredjeljenje i neovisnost naroda bivše Yuge koje je NAROD jednoglasno podržao i izglasao....
Ovo vrijedi za sve republike bivše Yugoslavije.....
Da podsjetim da je Srbima u tz. Krajini nudjena država u državi i sami su izabrali nažalost legitimnu oslobodilačku akciju koja se zove Oluja.......
Ovi su jednostavne činjenice

Hilux

pre 11 godina

Ama covece , dogovorite se sami sa sobom, spremte pare, angazujte lobiste, otplacujte usa kongresmene i za 10-15 godina isterajte sve sta zelite. Ako tako radite mozete da dobijete i ultimatum hrvatskoj oko pozitivn diskriminacije Srba povratnika u RH, oko pune nezavisnosti Republike Srpske, oko vracanje jurisdikcije nad Kosovom.... u suprotnom sta? Vecito narikanje nad svetskim nepravdama?

nikeda

pre 11 godina

Gospodin Vucic delovao mi je dosta uverljivo.Bio bi mnogo uverljiviji da je poneo tablu sa natpisom "Ulica Ratka Mladica" i postavio je na ulazu u prostorije Predsedavajuceg UN.

Eheheh

pre 11 godina

Aha a mi smo glupi i ne znamo ko je kriv za raspad Jugoslavije. G. Vucicu, ako ste zaboravili vase izjave i govore u srpskom parlamentu, ja bi vas zamolio da iztrazite u youtube, pa videcete i sami ko su bili krivi. Sramota da srpski narod nikada nece imati priliku da sazna ko je sve poceo i kakve zlocine su pocinjene od srpske vojske i paramilitaraca, pa i zato nikada nece imati Srbija dobru buducnost.Zlocini su svi pocinili, ali ako ih uporedimo sa zlocinima Srbije onda je Srbija za medalju-ali ovakvu kakvu i Hag daje.

Vjenceslav

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...
(marija, 6. decembar 2012 01:14)
Ja Vučiću znam ko je kriv!
Oni tvoji mangupi iz SANU-a i ''Onaj pod lipom'' kojeg su oni odabrali kao Vožda da vodi ovakvu rušilačku politiku u zadnjih dvadeset pet godina. I izgleda da još nije dosta?
Znam te puško dok si pištolj bila...

Bogi

pre 11 godina

Pravda ne postoji. To što ti misliš Vučiću da je pravda, ne znači da je pravda. Ja mislim da je nepravda što si ti na vlasti, pa šta sad? Pravda je ono što kažu jači, a oni su svoje rekli u ovom slučaju.

Miki_In

pre 11 godina

kasno Marko (Vucic) na Kosovo stiže,da su ovako on (srs i Dacic sps) 90tih delovali kao što sad pricaju nebi Srbija ni bila ovako unazadjena i ponižena,ali znate kako se kaže,kako si posejao tako i žanješ....

srboljub matic

pre 11 godina

Vucicu, jedno mi nije jasno. Vi koji ste sada na vlasti a bili ste
i devdesetih godina proslog veka, mislite sada da je svet zaboravio ko ste vi. Zrtve neduznih na nateritoriji bivse Jugoslavije su "delo" vase tadasnje politike. Da nisam uctiv
rekao bih Vam vrlo ruznih stvari...

ZAGREB, EU

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.

nenex-slavonija

pre 11 godina

Samo za grad Osijek,gdje ja živim,tokom rata poginulo 1260 i ranjeno preko 5000 najvećim dijelom civila i vojnika.Dragi moji susjedi...za to nitko još nije odgovarao.

Bazooka Joe

pre 11 godina

Drago mi je da ce SPS da polize ono, sto je 1988 zapoceo sa Miroslavom Solevicem. Sto se nije pregovaralo i 1991? Zato sto se sa JNA iza ledja, mislilo da ce se Velika Srbija u jednom Blitz Kriegu brzo ostvariti! A sada se kuka sto su Srbi proterani iz Hrvatske i sa Kosova. Ali bitno je da je da polako ulazi u glavu.

tonči

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste?
Dobro pitanje, jer spomenuta dvojica očito nisu. Ne možeš optužiti prve koje dohvatiš i još im stavljati na teret čudne optužbe kao što je "udruženi zločinački pothvat". Tužiteljstvo je vioko pucalo, išlo na sve ili ništa i dobilo - ništa!

Alija, Sarajevo

pre 11 godina

I mi Bošnjaci tražimo pravdu. Da se ukine genocidna republika srpska, i da se sankcionišu novinari koji su na Palama 1992.g. raspirivali mržnju sa Ilijom Guzinom.
Ali pravde nema. Republika srpska postoji, a ti novinari drže lekcije o pravdi u Savjetu bezbjednosti danas.

campri ti cupricu

pre 11 godina

Vucicu,sta hoces?
Ne trazis reviziju,a kao kritikujes?
Ne kapiram,cemu onda farsa?
Zahtevas reviziju svih predmeta i zahtevas druge sudije.
Ko garantuje da u medjunarodnom pravosudju nema korupcije?
Trazi reviziju!

jesimskres'ovala

pre 11 godina

Ok, ovu naricaljku smo ocekivali, kao sto mozemo jos jednu ocekivati od Jeremica na prolece. Nego, sta su drugi rekli, nije Vucic sam bio na toj raspravi, i kako su reagovali na njegovo izlaganje? To je bitno, ako nije sve samo za domacu javnost.

Zaciorski

pre 11 godina

Suplja prica, rad diplomatskih sluzbi zadnjih 20 god. je katastrofalan,. Dok su Hrvati lobirali I placali ogromne svote za svoju lijepu njihovu mi smo cerdali pare I borili se ko ce za presto.Kako smo sejali tako I zanjemo. Sad Vucic place I kuka ko Kalimero govoreci " to je nepravda "... Pita ko je kriv za progon Srba?? Sami smo krivi moj ministre! Niko tudji se nece izboriti za pravdu dok se mi sami ne poturimo grbacu.

nesa

pre 11 godina

Vucic je brzo govori,skakao sa teme na temu,sa etnickog ciscenja predje na ubistvo jednog coveka. Bio je mlak. Merona nije pomenuo ni jednom,dakle nista. Okruglo pa na cose. Zasto nije rekao da srbija ne priznaje presude protiv nasih ljudi koje je izrekao hag i stotine drugih argumenata. Sa KiM je takodje proterano 200.000 srba...student prve godine prava bi napisao jasniji,sigurniji,argumentovaniji i ostriji govor. Sramota.

Aleksandar Leka Ranković

pre 11 godina

Mislim da se ništa epohalno neće desiti, ali opet je pohvalno što smo podigli glas i ustali protiv nepravde koja nam se dešava.

Denis

pre 11 godina

Pa ovo je neverovatno. Dok Hrvati prave hrenetican docek svojim generalima zlocincima kod ima jos ljubitelja haske pravde kojima nije dosta sto je taj isti Hag oslobodio sve zlocince koji su ubili vise hiljada ljudi, proterali peko 250.000 hiljada, oteli im imovinu nego traze jos. Bez obzira na njih nase drzavno rukovodstvo treba svuda i na svakom mestu da trazi pravdu za srpske zrtve.

мсм

pre 11 godina

Па до јуче смо кукали како нема места у затворима и да је зато донет закон о амнестији. Откуд сада одједном места да се приме хашки затвореници? Ако су већ затвори пренатрпани зашто се онда нудимо да преузмемо хашке затворенике?

Obican covek

pre 11 godina

Samo pravo nije za svakoga isto.Kako za krupnije "zverke", tako ni za nas obicne ljude.
Da je pravde, prvo bi nas sud funkcionisao i radio korektno, pa bi se tek bavili medjunarodnim sudovima.Ovako je to samo prica uz vetar.

marija

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...

Young men on the horizon

pre 11 godina

Sve što je Vučić rekao je skoro pa OK, osim onda kada je tražio da naši osuđeni služe kazne u Srbiji. To nije moguće iz više razloga i to i Vučić sam zna. Jedan od razloga je i taj što bi Toma odmah amnestirao neke ljude a to, ne samo da ne bi bilo dobro za Srbiju, već bi se i kosilo sa Vučićevom izjavom koju je izrekao pred SB UN.
Ja bih ga samo pitao dve stvari o tome. Kako je ova vlada mogla da donese zakon o amnestiji za ovdašnje DOKAZANE kriminalce, ako se i sam vodi činjenicom "da se zlodela nikada ne smeju amnestirati ili veličati, jer bi to samo podstaklo ponavljanje istih"? i dokle misli da vodi dvostruku politiku, tj. jednu politiku i jedan rečnik za EU, a drugu politiku i drugi rečnik za Srbiju?

slovenac1952

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.
(ALEDEN22, 6. decembar 2012 09:29)

U tomi i leži zec. Imaš pravo. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i sa Kosova, nego Hrvate iz Hrvatske, katolike i muslimane iz Bosne, Albance sa Kosova, pa opet Hrvate iz Vojvodine! U tome je problem! Pa sad kukate i izjednačavate sve to. Nije vam još došlo do glave, da Haški sud nije srpski sud, a sudije nisu srpske sudije,a da pravda nije samo srpska! A pamćenje vam nešto ne valja. Šta je Vučić govorio pre 20 godina? Umesto da je govorio u UN, mogao bi bit komotno u Hagu sa još kojom stotinom tadašnjih i sadašnjih političara.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vucic: On je rekao da je Tribunal svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ.

Moj Vucicu, da te "pamcenje nije izdalo" kao sto je uostalom "izdalo" i najveci deo "srpskih visokih zvanicnika" znali biste da je zapadni, razvijeni, civilizovani i demokratski Svet jos 90-tih godina "izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ" i da je to 1999. god "KRUNISAO" bombardovanjem Srbije i na taj nacin "ukrotio tu neman" cime su "kao rukom odneti" prestala sva krvoprolica na prostorima bivse SFRJ sto je jasno svima DOKAZALO da je Srbija bila GLAVNI UZROK svih nevolja iako to Srbija SAMOJ SEBI ni do dana danasnjeg nije priznala !
Bas kao sto je i politika Srbije "i EU i Kosovo" pretrpela PORAZ, tako je i ta politika "izjednacavanja krivice" kojom Srbija svih ovih godina "bezuspesno brani" svoju AGRESORSKU politiku iz 90-tih godina danas jasno i "ponovo" PORAZENA !
Oslobadjajuce presude hrvatskim generalima pa i Ramusu Haradinaju samo su pokazale da zapadni Svet NIKADA nije poverovao pricama iz Srbije da su za Rat u bivsoj SFRJ "svi podjednako odgovorni" i da su svi "podjednako cinili zlocine" i oni koji su te zlocine cinili po "INOSTRANSTVU" i oni koji su oslobadjali SVOJE OKUPIRANE teritorije !
"Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !

hehe pravda

pre 11 godina

pravda,..o kojoj pravdi mi pricamo,jedan od hiljadu primera zasto smo mi srbi tu gde jesmo,...clanak iz nekih novina od pre neki dan,vojnik poginuo dok je sluzio redovno vojni rok,roditelji dobili naknadu za pretrpljeni bol 10 soma evra,vojni sud ponistava tu odluku i trazi povracaj novca,jer mu je i otac u medjuvremenu poginuo,posto je papiroloski otac trazio odstetu a ne majka..ejjjj,i sada ce neko da resava pitanja hiljada poginulih ili stotina hiljada proteranih...ma daj o cemu mi ovde pricamo,krivi hrvati,slovenci,srbi,tito,ovaj onaj,..to se desava i u dezeli i u lepoj njihovoj,a narod cuti,.... trpaj magare dok je u blatu,..koja bre pravda hehe

Jova

pre 11 godina

Tako ti je to. Ako si Vuk jeremić i tražiš da se raspravlja o radu i učinku haškog tribunala, onda svi kažu da se reklamiraš. Ako si Aleksandar Vučić i raspravljaš na istu temu, onda svi kažu da si u pravu, pravi si političar i časte te pivom u kafani.

Neko iz Mase

pre 11 godina

Normalno, da sluze kaznu kod nas, pa da mozete da ih amnestirate ko sto ste upravo amnestirali sve nasilnike i razbojnike koje ste zatekli u zatvoru. (Ovo sto je rekao za "objektivnost" suda u Hagu jeste tacno.)

Mara68

pre 11 godina

Oni koji su to osetili,videli,doziveli,znaju da smo svi podjednaki krivci,a ne samo Srbija.Ali dobro,pravda uvek dodje,pa sad...Barem ce je neki doziveti.

oko za oko zub za zub

pre 11 godina

Da! Hag favorizuje Srbiju kao jedinog krivca. Mi svakako jesmo najveci krivci, jer smo ih prvi napali, ali nismo i jedini. Za rat je potrebno minimalno dvoje.

To kod Zapada izgleda ovako ide:
Srbija je prva napala i poubijala civile... ali onda i Hrvatska ima prava da se "odbrani", da poubija civile i da ih protera... To je ono kao ja tebi ubijem nekoga, i onda ti meni uzvratis istom merom i ubijes nekoga. Ja odem u zatvor, a ti ne. STRASNO!

crni domino

pre 11 godina

Ne znate vi bivsi radikali sta trazite. Trazite pravdu za vasu krvnicku ideologiju Karlovac-Karlobag-Virovitica-Ogulin. Sta je vas Seselj sa kalasnjikovim i u vojnoj uniformi trazio po Hrvatskoj? Trazio je pravdu?
Jadan narod i njihove zrtve koje je za vas politicke bitange dao!
I onda i sada vodite gubitnicku politiku. Vi radikali ste nasli pravdu da trazite!
Zbog vas Srbija nestaje a iole pametni mladi ljudi napustaju zbog vas i vase politike Srbiju.

Ko pogazi zakletvu u Crkvi pred Bogom, sta ocekivati od takvih ljudi?

pre 11 godina

Samo znate da kukate, ko deca kad razbiju koleno.
Sta konkretno cete da uradite? Nista. Sta cete inventivno i novo da uradite sem da potpisujete sto vam ovi sa Zapada pod nos poture? Sta?

dado

pre 11 godina

Ovde se cesto cuju objasnjenja da su se hrvatski Srbi pobunili protiv vlastite drzave Hrvatske jer su se bojali dozivjeti sudbinu iz WW2. Ne znam odakle takva propaganda,ali znam da su hrvatski Srbi upravljali, obratite paznju: vojskom, policijom, pravosudjem, bili na celu mnogih velikih firmi, bili na celu CK Hrvatske, izvrsne vlasti itd.,sve to u Hrvatskoj, ne u Srbiji.
Logicno pitanje koje se namece je da li narod koji je cinio 10% ukupnog stanovnistva Hrvatske treba da ima toliko uticaja i toliko predstavnika?
Biti "konstitutivni" dio svake republike bivse Jugoslavije, pokazalo se, je nemoguca misija jer je za vecinsko stanovnistvo svake republike to samo jedan nacin za stvaranje velike Srbije, sto je politika iz BG na kraju i radila.
Istina je zapravo da su mnogi Srbi u Hrvatskoj izgubili privilegije koje su imali a nije im padalo na pamet da zive u drzavi koja bi se zvala Hrvatska. Zato je i doslo do exodusa..sada nestrpljivo cekamo na otreznjenje ali sudeci po ovome "Kalimeru" za govornicom UN tesko sine...

Zapitani?

pre 11 godina

Kad ce vise jedan srpski duznosnik uskliknuti pred svijetom: "Stidimo se svoje politike u devedesetima, stidimo se sto smo napadali druge drzave, stidimo se sto smo naoruzavali domicilno srpsko stanovnistvo van Srbije i trovali ih idejom o Velikoj Srbiji, stid nas je Vukovara, Srebrenice, Skabrnje, stid nas je svih bombi po Zadru, Sibeniku, Karlovcu, Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima".

I ono najvaznije, kada cemo cuti jasnu i beskompromisnu ogradu od takve politike i spremnost Srbije da krene putem pomirenja i mira?

Do kada ce paljenje zastava drugih drzava na beogradskim ulicama prolaziti nekaznjeno? Do kada ce jasne uvrede drugim nacionalnostima prolaziti uz veliki aplauz vecine?

I kada ce se napokon shvatiti da sva ubojstva Srba izvan Srbije nisu bila akcija, nego REakcija na ono sto su im ti isti Srbi servirali dugi niz godina pa se sada samoobrana pokusava prikazati kao najveci moguci zlocin, a svacije je ljudsko pravo da se obrani pa makar i pod (zalosnu) pretpostavku da drugoga ozlijedi ili (jos zalosnije) ubije.

Zaista, pitam se KADA!

agresija

pre 11 godina

Interesantno kako velika većina komentatora govori građanski rat, zapamtite u Hrvatskoj i BiH nije vođen građanski več agresorski rat i to piše u pravomoćnih presudama Haškog Suda gdje se implicitno navodi da je Srbija ta koja je vodila agresorski rat.
Hrvatsko DORH nije moglo podići optužnice dok se u predmetu Gotovina -Markač nije završio postupak i tek sad po dostavi optužnih materijala iz Haga može podići pojedinačne optužnice za ratne zločine počinjene nakon Oluje, a vidim da srpski mediji ne donose vijesti da je i predstavnik srpskog tužiteljstva bio u Zadru kod eskumacije posmrtnih ostataka radi forenzičke obrade.
Pogledajte malo svjetske portale kako se sprdaju sa igrokazom Srbije i Rusije pred Vijećem sigurnosti. Nek Vučić objasni kakva je njegova uloga bila u Gliji 1994 - 1995 godine, pa hrvatske službe sigurnosti imaju podatke i za njega i za Nikolića i njegove posjete selu Antin u okolici Osijeka.

ivanhoe

pre 11 godina

Na ovome sve što želim da kažem, mislim, to nije istina...na ovome svetu što bih naglasio, da, propaganda, što većina kažu - da ovome...NIJE ISITNA!

ns time

pre 11 godina

Bas sam zastala da pogledam ko je poslao ovaj izvestaj iz UN i uopste se nisam iznenadila.
Davnih 80-tih bila sam na praksi u Tanjugu i tamo se izgleda nista nije promenilo. Mi iz ovog teksta nema sanse da saznamo sta su rekli oni koji su govorili posle Vucica. Po ovom tekstu ispada: ala im je rekao,svaka mu cast. A,nije tako. Sigurno je neko jos nesto rekao. Na HRT 1 su sinoc rekli: ocekuje se govor A.Vucica. No, ne brinite, mi smo spremni da mu repliciramo. Kako ne bi bili spremni kad su nasi srpski mediji (TV) juce ceo dan brujali kako Vucic ide tamo da im kaze....
A sta su oni njemu rekli? Kad cemo to cuti i saznati iz Tanjugovog izvestaja, kad ce to biti?
Mozda kad modernizuju agenciju,a ne sa potomcima nekadasnjih Jugo novinara?!
Hrtovci su, naravno, bili spremni i doveli nekog vojnog stratega koji je rekao da je Oluja bili najbolje izvedena operacija u istoriji vojevanja.
I sta sad? Mi ne mislimo tako.
Ali, nema sanse da saznamo to preko Tanjuga. I slicnih. Mozda je i to jedan od problema domacih medija. Mozda bas to ne vidimo ni danas.

M Zg

pre 11 godina

Normalno da su svi sudjelovali u ratu, jedni napadali (zna se tko) a drugi se branili (zna se tko) a kada se već govori o izbjeglicama koliko je Hrvata protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta u svojoj vlastitoj zemlji??

nenex-slavonija

pre 11 godina

odgovor za lesu-govorim za grad Osijek.1991 okupacija cijele Baranje-novosadski korpus,okolna sela(Bijelo Brdo,Tenja) naoružavanje mjesnog stanovništva od tzv.jna i dolazak srpskih dobrovoljaca Valjevo,Požega,Čačak,Užice i svakojah četničkih vojvoda.Cilj stvaranje velike Srbije.Obrana grada-građani Osijeka.Žrtve 1260 ubijenih.Pojedinačni zločini 20 civila srpske nacionalnosti ubijeno-odgovoran B.Glavaš,pravomočno osuđen.1997. mirna reintegracija,nikakav egzodus srpskog stanovništva.

pravo i pravda

pre 11 godina

Dobro, sve ovo što je Vučić rekao stoji ali pitanje je šta sada. Šta Srbija može konkretno da učini i ako nešto može zašto to već ne rad? Da li je moguće tražiti reviziju? Da li je moguće tražiti procesuiranje utvrđenih zločina na međunarodnom sudu? Utvrđeno je da su zločini počinjeni, zar ne. Za Srbiju jedino suđenje počiniocima tim zločinima pred nekim međunarodnim sudom ima smisla. Prepuštanje tih suđenja nacionalnim sudovima je besmisleno jer posmatrajući reakcije u susednim zemljama na oslobađajuće presude očigledno je da ta suđenja ne bi bila objektivna. Ne treba posustati jer za pravdu se mora izboriti.

mlad

pre 11 godina

@qw
hrvati se ne prave marsovcima već priznaju da su hrvati pobili srbe u i nakon operacije oluja. neki (nažalost ne svi) odgovorni se već nalaze u zatvorima za te zločine. vaš je problem što ne prihvaćate individualizaciju krivnje nego želite kolektivizaciju krivnje. ono što srbi nikako ne mogu shvatiti je da "krajina" nije bila međunarodno priznata država i da je taj teritorij hrvatska imala pravo vratiti u svoj ustavni poredak. prema tome operacija oluja ne može biti zločinački poduhvat a odgovornost za zločine je individualna a ne kolektivna. niti su svi hrvati krivi za stradanje srba, niti su svi srbi krivi za stradanje hrvata.

Mastermind

pre 11 godina

Vučiću, pod hitno nabavit gusle, kad već udaraš u epski deseterac... Sve same teške državotvorne teme izrečene u nacionalnoj ognjici, historijske nepravde, inverzije, pridjevi što slijede imenice, aoristi i imperfekti... How retro is that? :D

kosovari

pre 11 godina

Gos Vucice sto niste tada trazili pravde da ne napadte druge zemlje kao sto je Slovenija-hrvatska-bosnui kosovu zasto tada niste vi gledali na pravdu da ostavite ljude na miru nego poceli ste rat svugde sve ratove izgubili ste ko je napadao srbin koje napravio zlocin srbin ko je ubio ljude srbin i sad hocete pravdu ,pitam te Gos Vucice kad te neko tebe personalno napada u tvoju kucu sta preuzimas jeli Vucice kad cuvas tvoj prag kuce nikad nisi zlocinac ,a ko napada to je zlocinac i treba da bude sudjen a mislim Gos Vucice ni jedan nardon ni hrvati ni bosanci ni albanci ni slovenci ni jedna nije dosao da ratuju u srbiju ni jedan,ali Gos Vucice jel znas ti da si bio SESELOV SIN mislis da hrvati slovenci bosanci albanci i cjeli SVET zaboravili su jel,Gos Vucice vi zelite da se vracaju opet ovi heroji R-haradinaj-Gotovina i Mrkic u DEN HAGt haski tribunal nikad vucice tvoja zelja nece ispunjavti nikad samo pokazite vi vase lice ko ste i sta ste dzabe vam je

El-Greco

pre 11 godina

Cudan tekst...sto nisu napisali sto misle druge zemlje o tome ... Sve su zemlje osim Rusije podrzale rad Haskog suda ali to ste zaborvaili prenijet. Novinari ocito u Srbiji jos neznaju sastaviti objektivan tekst

Toliko od mene

pre 11 godina

Nikakvu istinu on nije rekao samo je pokazao da se |Srbija nije suocila sa istinom. Bila bi istina da 3/4% ratnih zlocina na prostoru bivse Juge nisu pocinili srbi i to van Srbije na celu sa raznim vojvodama. E to je istina sa kojom se srbija nikada nije suocila a da jeste Vucic bi zigledao manje nekredibilan. hapsenja na silu i iznudjena sudjenja u beogradu ne menjaju sliku (kada skeleti izlete iz klozeta).

Trla baba lan

pre 11 godina

Objektivni kriterijum za pravdu ne postoji, zna svaki iole upućeniji pravnik, dok tražiti ono subjektivno - ljudsko osećanje za pravdu je isto, kao kada Sokrat u po bela dana svećom traži prijatelja...
Srbija je na Kosovu izgubila rat sa NATO i zato pobednik "deli pravdu", dok je "Oluja" legitimna akcija protiv "pobunjenih Srba" te, nije moglo biti "organizovanog zločinačkog poduhvata", već samo "individualne krivične odgovornosti" sa počinjene ratne zločine što ni hrvatska strana ne negira!

SOKA

pre 11 godina

Beavo gospodine Vučiću , dobro je da se ba takvom skupu čuje i naša strana, bez obzira na ishod i odgovor, neka se zna da Srbi nisu jedini krivci jer za rat treba najmanje dve strane.

pravda

pre 11 godina

Proziran plan dogovora Srbije i Rusije. Hoćemo naš Sud, ne priznamo ovaj Sud jer nije nama po volji i njegove presude su u suprotnosti od onih koje mi želimo. Upravo to je Srbija tražila, a suština svega je nema UZP, briga njih za generale i njihovu presudu. Nažalost srpskom narodu ne poštivanje odluka Suda donijeti će samo gore, a ovakove farse neće donijeti na poboljšanju odnosa među susjedima već će podići veliki zid između njih. sad će Dačić čekati još godinu dana na sastanak sa Milanovićem, a Nikolić se za svog mandata vjerojatno neće ni sastati sa Josipovićem. Uostalom Vesna Pusić je sve rekla.
Pozdrav iz EU.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac. Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.
(Milenko, 06. decembar 2012 09:55)

NE KUSTURICU MOLIM TE. Uzeće i Kopaonik, ili Avalu i svi će u filmu da budemo Romi!!!

Milenko

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac.
Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.

zapad

pre 11 godina

ICTY NIJE uspostavljen kako bi se doslo do mira, to je napravio Dajton. Niti je ICTY uspostavljen kako bi se stabilizirala regija, to je uloga EU u postupku pridruzivanja i ulaska u EU. ICTY je uspostavljen kako bi se kazneno gonili odogovorni za ozbiljna krsenja medjunarodnog humanitarnog prava i ratne zlocine. I jos nesto, podaci o postupcima protiv osumnicenika u vezi pocinjenja ratnih zlocina u RH su javni i dostupni svima, nema nikakve zavjere ili tzv istraga: ( http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskePostupanjeU ) - ove postupke pomno prati delegacija EU u Zagrebu, Misija OSCE nedavno zatvorena doduse ali ih je pratila i o njima izvjescivala od 1997 (za razlike od OSCE Misije u Srbiji koja je odlucila nemati mandat za ratne zlocine) kao i sve ambasade u Zagrebu, a posebno americka, francuska, ruska i britanska.

vlada milic

pre 11 godina

zaslepljeni naprednjaci sta je to vucic njima odbrusio ili da im je on sad nesto sasuo istinu u oci pa covek ih je uspavao svojim govorom bez ikakve promene u glasu ili naglasavanja bilo cega samo je kukao kao kalimeronepravda nepravda i to onim svojim mirnim tihim glasom koji vezba iz dana u dan. ali nista cudno od vas koji radite po naprednjackim kancelarijama da saljete poruke gde god je sefova slika i pisete ili " ponasan sam sto sam glasao za vas .." ili " od sada cu glasati za vas " e pa neka se zna da vladimir milic , za razliku od vas ja imam ime i prezime , nikada nece glasati za vucica i njemu slicnih politicara.

Kralj Ibi

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.
(Boban57, 06. decembar 2012 10:01)

Zoveš se Boban, pušiš 57 i nepismen si. Izostavio si jedno S, pa nije DS nego DSS. U vreme Koštuničine vlade su najviše izručivani u Hag. Informiši se malo, ako ne umeš da pišeš, bar nauči da čitaš.

mm

pre 11 godina

prestani covece o tome vise, ostavi to, gledaj da vec jednom vidimo bar znake da sredjujes drzavu, da bi moglo da se pocne i radi. Jer ovako ostace samo istorija, neradnici i penzioneri, odose ti covece svi

Dusan

pre 11 godina

Zahvaljujem se i B92 i svom ostalim medijima sto su nas iscrpno informisali o izlaganju gospodina Vucica. Da li je samo on ucestvovao u raspravi, ili se i neko drugi javio za rec? mene nekako interesuje i sta su ostali rekli... mozda sam samo preterano znatizeljan, ali nekako mi nije dovoljno samo Acino izlaganje. Unapred zahvalan.

vlada milic

pre 11 godina

kada je otisao tamo vucic je pricao kako ce on tamo izneti surove i bolne cinjenice i kako ce od tog trenutka tj od sinoc ceo svet gledati na srbiju i srbe na drugi nacin. aman covece pa ti nista nisi rekao tamo nikakvu cinjenicu nikakav dokaz o korupciji u tribunalu nisi prozvao ni jednu zemlju da je politicki uticala na presudu i stvarno ne vidi zbog koje tvoje tvrdnje bi bilo ko u svetu promenio misljenje o presudama ili o srbiji a koliko si tiho i smireno pricao mislim da si uspavao vise od polovine ucesnika umesto da ih razmrdas malo. stvarno konsternirajuce.

lesa

pre 11 godina

nenex slavonija- niko nije odgovarao ni za 500 000 proteranih Srba iz Hrvatske. Vidim svi se uhvatili za 200 000 proteranih, to je proterano u jednom danu a ostali u tih 4 godine. Sramota Hrvatskog naroda je sto brani ubice, mi nase licno optuzujemo, za razliku od Hrvata ne ponosimo se ljudima koji su ubijali zene i decu.

Milijan

pre 11 godina

Svet je imao priliku da kroz Vučića čuje i drugačiju istinu, ne samo onu "istinu" koju deli Haški tribunal. Mnogo činjenica je izneto.Vučić je o jednoj za nas tako osetljivoj i važnoj stvari pričao odlično i odlučno. UN bi morale da reaguju, Haški tribunal je pod njihovim okriljem.

MILANOVCANKA

pre 11 godina

Po ovim komentarima ocigledno je da mnogi i dalje ne mogu da se pomire sa cinjenicom da oni koji su se vecito nesto izvinjavali,bili ponizni i bili spremni na svaki korak samo da bi imali podrsku tih svetskih mocnika da ostanu na vlasi. Gospodo dosli su na vlast ljudi koji imaju petlju da gde god se pojave zastupaju interese ovog jadnog i napacenog naroda, koji nemaju problem ni u jednoj instituciji na svetu da kazu sta smo i ko smoi da prekinu tu pricu o Srbiji koju svako ima pravo da gazi i ponizava.Bravo Vucicu,srecna sam sto sam vam dala glas.

Finger

pre 11 godina

Tako treba Vučiću, nemoj dozvoliti da nas ponižavaju! Srbiji je definitivno potreban lider koji će misliti na narod, za sada misliš i čestitam ti na tome!

Bobi

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.
(ZAGREB, EU, 6. decembar 2012 07:50)

Loša ti je paralela. Pre će biti: Imaš kuću višespratnicu koja je većim delom tvoja, pa primiš podstanare da žive u slozi sa tvojom rođenom braćom. Dođe tajkun i povuče veze da sudovi donesu presudu da stanovi u kući više nisu tvoji. Boriš se svim sredstvima na sudu i dokazuješ svoje vlasništvo, ali korumpirani sudovi žmure pred dokazima, dok podstanari proteruju i ubijaju tvoju rođenu braću iz njihovih stanova, koji se (nemajući gde) presele u tvoj skučeni stan.
Na kraju, osude te što si se borio na sudovima za svoja prava, i umešao da sprečiš ubistvo tvog brata od strane nekog podstanara.

tibetanac

pre 11 godina

sve sto je gospodin vucic rekao u savetu bezbednosti je istina koju svi znaju, samo se nekima ne isplati da tu istinu prihvate,
(ppk)

Samo je ispustio "sitne" detalje iz mnogo vece slike i pitanje je kako gledaoce i slusaoce navesti da zatvore jedno oko i 2/3 drugog kada gledaju njegovu sliku a isto tako i usi kada im objasnjava...u Srbiji je uspeo....

AcaZvezdara

pre 11 godina

Tribunal u Hagu je i formairan da bi Srbi bili degradirani kao nacija,jer nikako drugačije ne mogu da nam naude. Nadam se da će ova vlada uspeti u nastojanju da se presude Haradinaju i Gotovini poništei da odgovaraju za svoja zlodela.

Barosevac

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje. Sto je najbitnije, izgovoreno je bas tamo gde treba. Ono sto cuh od ostalih, bilo je vise nego smesno.

LJUBICA

pre 11 godina

Sa svime se slazem sto je izneo Aleksandar Vucic na sednici Saveta bezbednosti UN o radu haskog tribunala. Samo se pitam zasto ne iznese ni jednu recenicu o Vojislavu Seselju koji je pritvoren vec 9 godina u haskom kazamatu po licnom dogovoru bivseg srpskog premijera i Karle del Ponte?

vlada

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje.

Zna se ko su odgovorani - Njofra, Sloba i Alija, a sva trojca su mrtvi tako da ajmo dalje! manite nas više te prazne retorike! Krenite da radite nešto korisno za ovaj narod! To što si rekao na zasedanju nekom da tražiš pravdu, ne znači da ću ja zbog toga sutra imati para za leba, a što je najcrnje verovatno su ti se svi ostali ismejali jer si smešan! Ti bi pravdu, koju ne možeš da dobiješ ni u snu! Ja bi leba da jedem, a još malo pa ću moći samo da ga sanjam u ovoj državi! Šta je tragičnije od ta dva? šta je važnije?

bezimena

pre 11 godina

U prethodnoj vlasti na sednice Saveta bezbednosti UN su odlazili predsednik države i ministar spoljnih poslova, dok je sada nivo spušten na ministra vojske. Koga tamo zanima šta on priča!?
Srbija ubrzano gubi i ono malo poštovanja, koje je počela da stiče, zbog NEOZBILJNOSTI I AMATERIZMA ove skarabudžene Vlade!

Ring Ring

pre 11 godina

Probao bih da odgovorim na neke komentare ciji ce se autori prepoznati. Srbija se pise sa pocetnim velikim slovom(sve i da je ne volite pravopis nalaze da se vlastite imenice pisu velikim pocetnim slovom). Svako ko svoje greske u proslosti nije prepoznao i ne pokusava da ih popravi los je covek i otpada kao trulo voce. Kao i kod kamenovanja u Svetom pismu, ko nije zgresio neka baci kamen. Dalje, Srbija nije zapocela konflikte sa komsijama, vec su komsije isterivale Srbe iz "svojih" teritorija trazeci i ciljajuci na etniciki(verski, politicki, ideoloski)ciste drzave, a matica je prinudjena da to pomogne. Pa pogledajte kako Jevreji cuvaju svoje sirom sveta i sta rade u pojasu Gaze, i nikom nista. Ali oni su sila a mi nismo, tacno. Sve komsije su imale podrsku Vatikana(koji i ako ne volim pisem velikim slovom), i ostalih super sila s obzirom da smo jedina zemlja u okruzenju koja ne naginje zapadu vec istoku, te smo s toga trn u oku. Da li je takav stav pametan to je drugo pitanje. Ciljano zapocete ratove u Islamskom svetu treba i realizovati kroz geopoliticke ratove u Evropi. To su cinjenice svidele se kome ili ne. Sta ce istorija pisati i decu uciti na kraju nije ni bitno. Nas i nasu su decu ucili jedno a desava se drugo. Kada dodje pogodan trenutak, resice se to na pravi nacin jednom za svagda i prekrajanje istorije nece biti moguce nakon toga. Nazalost istoriju a tako i navodnu istinu pisu pobednici, a pobeda je vrlo ezoterican pojam. Hvala

Ugly kid Joe

pre 11 godina

S obzirom da je sve ovo ne moguce obrisati i zaigrati iz pocetka(a ne verujem da bi iko smeo sve ovo ponovo X decenija unazad) ostaje nam da oprostimo ali da ne zaboravimo (kako rece blazeno pocivsi patrijarh Pavle). Naravno pametni uce na svojim greskama a budale na svojim. Nazalost mi ovde ispadosmo budale, malo svojim greskama, a malo zaslugom drugih. Sve u svemu pogresili smo. Medijski smo pukli, nismo lobirali, nismo radili na marketingu, mislili smo da samo snaga caruje. Ipak je drugacije, gospoda komsije su imale glavu koja je mislila umesto njihove. Naravno ta glava je realizovala svoje ciljeve kroz njihove motive, oni to znaju naravno ne smeta im isterali su svoje, te su tako pokazali da cilj opravdava sredstvo. I svi su na dobitku osim nas. Nasa glava je mislila drugacije i ispostavilo se kao pogresno. Sada tu gresku treba ispraviti i odraditi marketinski pametno. Sve sto imamo na videlo. Nisu nama bas svi neprijatelji. Dobar marketing, malo finansija, mudre politicke odluke i najvaznije JEDINSTVEN nastup(svih nas).

sestraVesna

pre 11 godina

Sve sto je uradjeno u saradnji sa Haskim tribunalom je bilo izuzetno kratkovido i suprotno drzavnim interesima i za to neko mora da odgovara.

LesaBg

pre 11 godina

Dobro je da se napokon neko od naših zvaničnika odvažio da direktno i bez uzdržavanja svetu kaže šta mislimo i da skrene pažnju na to kolika nam je ne pravda učinjena ovim presudama.

w.

pre 11 godina

Posto se ovde ubijanje i proterivanje Srba pravda, minimalizuje i relativizuje prethodnim zlocinima Srba za koje je inace samo u haskom sudu izreceno vise od 1000 godina kazne a da ne spominjemo bombardovanje, sankcije ili otimanje dela zemlje, onda se isto tako i zlocini Srba mogu pravdati prethodnim mnogo vecim zlocinima koje su pocinili Hrvati ne tako davno pre toga. Hrvati nikada nisu bili kaznjeni za zlocine koje su pocinili tokom II svetskog rata, nisu doziveli nikakvu katarzu, Pavelic i drustvo su umrli od starosti a ne u zatvoru, teritorije su cak i povecali posle II svetskog rata, odstetu nisu platili bas kao ni Albanci koji su isto tako bili nacisticki saveznici te se i zlocini nad njima mogu opravdati na isti ovaj nacin kao sto to rade dezurni Hrvati, Albanci i ovih nekoliko srpskih imaoca višijevskog sindroma. Zar Hrvati I Albanci nisu dobili samo ono sto su zasluzili za pocinjeno tokom II svetskog rata? Ili zar Albanci u buducnosti nece dobiti samo ono sto su zasluzili za sve pokazano zadnjih desetak godina? Ili je osveta dozvoljena samo nad Srbima?

ipko

pre 11 godina

@agim
pitas dali su albanci ubijali, silovali, mucili i staro i mlado, dali su palili crkve, sekli ljude i vadili im organe na zivo, gazili sve pred sobom... e pa jesu ja ti kazem i niko za to ne odgovara

Rodoljub BG

pre 11 godina

Bitno je diplomatskim tonom konstantno informisati svet šta se dogodilo na našim prostorima, ne smemo dozvoliti da istorija piše da su srbi jedini krivci i varvari kakvim su nas predstavili. Neko od moćnih ljudi u svetu će to primetiti i, nadam se, odreagovati. Vučić je imao dobro i argumentovano izlaganje.

Neutralan

pre 11 godina

Krajnje je bilo vreme da neko kaze javno pred ocima tribunala, sta misli o njima i o njihovom radu i o tome koliko su nepravde naneli srpskom narodu i srpskim zrtvama. Nismo ni sumnjali da ce to biti Vucic.

Srelle

pre 11 godina

Treba imati zeludac pa ponovo procitati sva ova imena i kako su zavrsili. Mozda ovo nista ne promeni ali meni je znacilo, kao gradjaninu Srbije, i kao osobi ciji se clan familije vodi kao nestao.

Balkan

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Vucic je u pravu. Konkretno je izneo cinjenice i jasno preneo stav Srbije. Da li ce ovo nesto promeniti, ne znam. Ali ako nista drugo bar smo pokazali da necemo da cutimo i mirno prihvatimo nepravdu.

cigaja

pre 11 godina

Haški tribunal je svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ, a to jednostavno nije tačno jer u građanskom ratu i bilo kom drugom nema nevinih učesnika rata i zločini se čine i na jednoj i na drugoj strani.

sasa

pre 11 godina

Ljudi kad ćemo shvatiti da nema pravde, sve se vrti oko novca. Hvati su za odbranu Gotovine dali 13 miliona eura, a Albanci za Haradinaja 9 miliona. Pa tako je i kod nas ko ima para taj može da se izvuče sa ubistvom ko nema kukala mu majka.

Bubili

pre 11 godina

Znala sam da će Vučić štititi interese Srbije i zauzeti jasan stav po pitanju Haških presuda. Rekao im je on šta Srbija misli o njima!

wiener

pre 11 godina

(slovenac1952, 6. decembar 2012 11:36)

ko izjednacava "sve to"? niko pametan u srbiji ne tvrdi da bi osuda hrvatskih generala izjednacila odgovornost za rat, niti da bi svi zlocini bili isti, cak i taj nacionalista vucic je to rekao u un (pise u ovoj vesti). ali ne treba se praviti da je hrvatska bila neka napredna drzava devedesetih, i oni sami su bili nacionalisti, napali su i oni bosnu, a srbi su bezali iz hrvatske jos 1991. nije sve bilo crno-belo i svaki pokusaj da se to tako prikaze koristi samo nacionalistima na svim stranama.

gordijanus

pre 11 godina

dzaba prica...nema ko da slusa...meron drema a ostali su obavili svoj posao. kakav licemeran odgovor hrvatskog ambasadora - hrvatska sudi za zlocine...a kog aje molicu lijepo osudila? jel mozda ubice porodice zec npr, buduci da su to neke prve srpske zrtve.... ovaj svet je definitivno otisao bestraga

ALEDEN22

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.

t.

pre 11 godina

I Hrvati Albanci su platili milone za ove oslobadjajuce presude, sakrili su dokaze ili poubijali svedoke, Amerikanci koji kontrolisu sud su isto tako i te kako uticali na presudu jer moraju da stite sebe te im ne odgovara da neko koga su naoruzavali, obucavali, instruisali i komandovali njime bude optuzen, hiljade ljudi, civila je proterano i ubijeno, medjum i Hrvati i Albanci i dalje nastavljaju sa svojim narcisoidnim prenemaganjem i izigravanjem nevine zrtve!? Srbija naravno treba da plati za svoje zlocine ali ovo komsijsko glumatanje i licemerno pravdanje sopstvenog sovinizma i zlocina supljim pricama tipa "mi svi savrseni a zli Srbi nas napadose iz cista mira" je vec zaista odvratno.

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucicu, stavarno treba razmisliti o tome da bi ovim govorom trebalo da pocnu molitve, da se razradjuje u SANU, LDPu...cita na administrativnim prelazima, u obdanistima, skolama i fakultetima. Intreresantno je napomenuti da se od jutros vec prepricava na Cvetkovoj pijaci. Ludilo koje je mobilisalo javnost.

YugoslavRS

pre 11 godina

Preselio svoju retoriku u UN - to je sve sto je uradio i vecina "publike" to zna i pravi se vrlo ozbiljna dok ga slusa, mozda i klimaju glavom, manji deo ga i ne slusa i nije ga briga a nekoliko njih ga podrzava iz politickih interesa...vide sebe na ovaj ili onaj nacin.

Domazet011

pre 11 godina

(Vjenceslav, 6. decembar 2012 08:52)

Niti su ti ''mangupi'', niti Vucic, prvi povukli oroz, niti napali mladence, niti starca. Vrati film pa se seti koje nacionalnosti su bile prve zrtve, gde, kad i kako. Sinoc je Vucic bio odlican! Podnesi to.

Miloš

pre 11 godina

Ukoliko u svetu ima pravde, humanosti, dobre namere, želje za istinom, posle Vučićevog govora mnogima će biti sve jasno. I onima koji sede u UN i onima koji su samo prate rad SB. Međutim, pravde i prava odavno nema, pogotovu ne u tom demokratskom zapadu. Ostaje nam jedino ponos što smo uspeli mirno, precizno uz mnogo činjenica, dokaza da pokažemu svetu kakostvari stoje kad je Hag u pitanju.

Vladimir

pre 11 godina

Od velike je vaznosti sto smo izasli sa jasnim stavom sta zelimo i sta nam smeta, a usput receno, u pravu smo sto se tice Haga koji se pokazao tako kako se pokazao.

Meda

pre 11 godina

Kako god okrenes Amerika diktira i sta ce da se radi i sta ce da se slusa i sta ce da se vidi,prema tome nisam siguran da je jos neko video i cuo ovo sto je g.Vucic rekao na sednici u Njujorku.

dule56

pre 11 godina

Na zalost, presude su donete neke pravosnazno a neke sa pravom zalbe i sada je verovatno kasno da se ucini nesto vise. Kreatori drzavne politike su 12 godina zdusno pomagali u tome.

LJILJANA M

pre 11 godina

Haški tribunal se ruga pravu i pravdi, presudama koje donosi ne na bazi činjenica već po političkom diktatu !
Vučić je izneo suštinu rada tog nazovi suda,a srpski narod treba da nastavi se bori i dalje za svoje dostojanstvo i pravdu!

Zorica

pre 11 godina

Haski sud je izgleda sastavljen da samo slomi, progoni i osudjuje Srbe, deli neku laznu pravdu, siri laznu istinu... Iz rada Haskog Tribunala se vidi da pred 'SUDOM' nismo svi jednaki. Podrska Aleksandru Vucicu sto je stao u odbranu svog naroda i drzave.

vlaja06

pre 11 godina

U izlaganju g.Vučića izneti su niz činjenica koje pokazuju da je zločina bilo i sa druge strane,veliko je pitanje čiji je interes da ti zločini ostanu nerasvetljeni i počinioci kažnjeni,čiji je interes ovako grubo prepravljanje istorije preko haškog tribunala i čije interese ta institucija zastupa.Sigurno je jedino da to nije međunarodno pravo i institucija ujedinjenih nacija.Vučić je ukazao na to argumentovano i nadam se da će članice ove institucije imati snagu i volju da vide naš stav kao isprvan.U suprotnom dovodi se u pitnje postojanja ovakve institucije uopšte.

pop

pre 11 godina

Sve lepo rečeno ,složeno i izloženo z a ljude koji hoće i mogu da nas shvate ali ovi verovatno neće. Videćemo epilog ali verovatno ne lep za nas.

marija

pre 11 godina

Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !
(Bucko razmisljam, 6. decembar 2012 09:38)

Onaj ko ubije petoro je manje ubica od onog ko ubije petnaestoro?
Ako se ne varam, ubica je ubica, ili ce pre biti da ti opet branis neodbranjivo. Udavi vise, covece.

karasdjordje

pre 11 godina

pazljivo sam gledao izlaganje Vucica koje je bilo sasvim uverljivo i prikazano u pravoj slici desavanja,smatram da ce ovo mnogo poraviti sliku a i treba uzeti u obzir da medjunarodna zajednica u Vucicu vidi ozbiljnog politicara koji se istinski bori za svoj narod

Ponosna

pre 11 godina

Napokon da neko nešto kaže i to kratko ,jasno baš onako kako Vučić to uvek i priča što bi im se dodvoravao kada je Hag sam sebi pljunuo u lice , neka im i on to uradi na isti način .

SRBOLJUB SD

pre 11 godina

Izuzetan govor pred UN nasega prvog potpredsednika i ministra vojske Srbije Aleksandra Vucica.Tako se to radi i treba raditi kad se brane vitalni interesi,podrska Aleksandru Vucicu na daljoj borbi za Srbiju.

Marko Jelic

pre 11 godina

Povodom navedenog nastupa nasega Ministra Vojnog Vucica koji je zustro i energicno opleo u javnosti u UN-u,sve ono sto argumentovano govori o politickom sudu koji sudi samo Srbima.

Milan

pre 11 godina

To je srpski GLOBALNI problem. Na globalnom nivou Srbi traze pravdu u Den Haag-u, u Srbiji i svugde gde je moguce. Definicija pravde ne postoji! Postoji pravo-a to je nesto drugo a cak pravo imati i DOBITI je nesto drugo. Za pravo se mora izboriti. Srpski INDIVUDALNI problem je da Srbin trazi ljubav. Definicija takodje ne postoji. Ono, onu osobu koju neko voli drugi nevoli. To je individualno.
Vucicu nikada to necete naci!!

haska manipulacija

pre 11 godina

Odlican govor, tako treba. Mozda nikakve koristi nece biti od ovog govora, ali gde god se ukaze prilika, treba siriti istinu o Hagu. I sam sam bio svojevremeno za saradnju sa Hagom, misleci da ce oni biti ti koji ce na kraju namiriti pravdu, pa da mozemo krenuti dalje oslobodjeni tereta proslosti. Ali sve je bila jedna velika manipulacija sa tim Hagom. To je uglavnom bilo oruzje za politicke pritiske uglavnom protiv Srbije.
Ako nije bilo zlocina nad Srbima onda neka to neko kaze, ili neka kaze da zivot prosecnog srbina nista ne vredi. I to ce biti pravednije, od citave ove farse sa Hagom.
Sve je na kraju ispalo tako da su svi srpski zlocini naredjivani sa najviseg nivoa, dok su se zlocini nad srbima desavali onako spontano... eto ljudi malo popili, pa se zaigrali, pa slucajno pocinili neki zlocin. Nek se samo neko usudi da pomisli da je postojala neka organizacija u ubijanju i ciscenju prostora od Srba.

Doci

pre 11 godina

Haški tribunal pokazuje svakim danom, svakom presudom da je stvoren samo da se Srbi osude i kako bi se opravdalo zločinačko bombardovanje Srbije.

Boban57

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.

Goku

pre 11 godina

Nas najveci problem je vezan za nasu neslogu. Evo danas umesto da vidimo reakcije na Vucicev govor u novinama se nalaze neke suprotne informacije vezane za SPC i najvisi drzavni vrh. Prva vest je o nekom pismu koje ima politicku konotaciju a kasnije vesti stizu kao demanti. Ovo se sve desava jer neko zeli da nas jos vise razjedini i udara na najvaznija mesta u nasoj drzavi, na vlast i SPC.

Duxy

pre 11 godina

Vucicev govor je bio odlican. Dokumentovao je zlocine koji su vrseni nad Srbima a za koje izgleda niko nije odgovoran. Ako su culi njegov govor sinoc ne bi mogli a da se ne zapitaju. Videcemo kakve ce reakcije ovaj govor izazvati ali moramo priznati da je Vucic dao sve od sebe da odbrani nase interese.

DJURADJ 9999

pre 11 godina

Izuzetan nastup u UN-u Aleksandra Vucica.Sad posle ovog,bar nam je dusa cista i savest mirna.Ovo ce da odjekne duboko u sve kolebljive zemlje.

Zoka

pre 11 godina

Ovo je odlican primer kako treba zastupati svoju zemlju, ovako se bori za srpske interese. Podrska Vucicu u daljoj borbi za pravdu!

PRETORIJANAC

pre 11 godina

Grubo receno, Aleksandar Vucic je postavio obrazac ponasanja koji Srbija treba da primeni u nastupu i kontaktu sa drugim zemljama. Dostojanstveno i samouvereno ali spremno da se uci i mnogo radi radi napretka.

GAVRILO MILENTIJEVIC

pre 11 godina

Povodom nastupa Srbije pred UN o pitanju Haga i iznosenja sijaset argumenata na rad,nerad Haske inkvizicije i osude ,sudjenja samo Srbima.Govor je bio izuzetno dobar,pravi Srpski,pun ostrine i gneva.

agim

pre 11 godina

Za stotine hiljada srpskih izbeglica, hiljade mrtvih, ranjenih i unesrećenih, Haški tribunal je osudio nekoliko čuvara logora Čelebići u Bosni i dvojicu kosovskih Albanaca - neposrednih izvršilaca nižeg ranga, rekao je Vučić i pozvao međunarodnu javnost da spreči amnestiranje i veličanje zločina,rece Vucic (i ostade ziv).
E sad uporedite; Za vise od stotine hiljada ubijenih nenaoruzanih civila(bosnjaka,hrvata i albanaca),za nekoliko miliona proteranih sa svojih ognjista,5 miliona traumatiziranih ljudi,oko POLA miliona unistenih ili zapaljenih Bosnjackih,Hrvatskih i Albanskih kuca,katolickih crkava i dzamija,za 50,000 silovanih devojki i dece, Hag je osudio "cak" dvadesetak,tridesetak Srba.
Jeli to pravda za tebe Vucicu ? Da li su Bosnjaci,Hrvati ili Albanci ulazili u teritoriju Srbije da prave ovakve zlocine ? Nisu...Sta je onda ovde nejasno ?

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

Pa i ti si Vucicu odgovoran jer si po hrvatskoj mitingovao i bunio narod i gurao ih u rat.Sad kad je taj narod nastradao zbog tvoje politike ti trazis krivce u drugima. Pogledaj u ogledalo i nasao si krivca.

Da

pre 11 godina

Iskrivljena slika......
Pa gospodo je li prava slika ideje velike Srbije završila kolapsom i nikako ne shvaćam da bar Srpski političari to ne priznaju jer ne čudi me ako to ne vidi mali broj radikalnog miljea....
Ovako ispada da je Srbija jednostavno NEGIRA pravo na samoopredjeljenje i neovisnost naroda bivše Yuge koje je NAROD jednoglasno podržao i izglasao....
Ovo vrijedi za sve republike bivše Yugoslavije.....
Da podsjetim da je Srbima u tz. Krajini nudjena država u državi i sami su izabrali nažalost legitimnu oslobodilačku akciju koja se zove Oluja.......
Ovi su jednostavne činjenice

oko za oko zub za zub

pre 11 godina

Da! Hag favorizuje Srbiju kao jedinog krivca. Mi svakako jesmo najveci krivci, jer smo ih prvi napali, ali nismo i jedini. Za rat je potrebno minimalno dvoje.

To kod Zapada izgleda ovako ide:
Srbija je prva napala i poubijala civile... ali onda i Hrvatska ima prava da se "odbrani", da poubija civile i da ih protera... To je ono kao ja tebi ubijem nekoga, i onda ti meni uzvratis istom merom i ubijes nekoga. Ja odem u zatvor, a ti ne. STRASNO!

U UN je trebao ici neko drugi

pre 11 godina

Da je ovo rekao bilo ko drugi iz Srbije, a ne politicar koji je javno velicao osobu ptuzenu za ratne zlocine i koju je drzava Srbija sakrivala punih 16 godina, postavljao table sa njegovim imenom [Bulevar Ratka Mladica] sve bi bilo potpuno drugacije.
Vec se na internetu pojvila parodije sa Vucicevim izlaganjem 'garnirano' sa njegovim izjVm dok je bio u SRS i snimci postavlanja table na bulevaru Zorana Djindjica.
Ovako smo samo postali sredstvo za podsmeh

Alija, Sarajevo

pre 11 godina

I mi Bošnjaci tražimo pravdu. Da se ukine genocidna republika srpska, i da se sankcionišu novinari koji su na Palama 1992.g. raspirivali mržnju sa Ilijom Guzinom.
Ali pravde nema. Republika srpska postoji, a ti novinari drže lekcije o pravdi u Savjetu bezbjednosti danas.

nikeda

pre 11 godina

Gospodin Vucic delovao mi je dosta uverljivo.Bio bi mnogo uverljiviji da je poneo tablu sa natpisom "Ulica Ratka Mladica" i postavio je na ulazu u prostorije Predsedavajuceg UN.

Vjenceslav

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...
(marija, 6. decembar 2012 01:14)
Ja Vučiću znam ko je kriv!
Oni tvoji mangupi iz SANU-a i ''Onaj pod lipom'' kojeg su oni odabrali kao Vožda da vodi ovakvu rušilačku politiku u zadnjih dvadeset pet godina. I izgleda da još nije dosta?
Znam te puško dok si pištolj bila...

Neko iz Mase

pre 11 godina

Normalno, da sluze kaznu kod nas, pa da mozete da ih amnestirate ko sto ste upravo amnestirali sve nasilnike i razbojnike koje ste zatekli u zatvoru. (Ovo sto je rekao za "objektivnost" suda u Hagu jeste tacno.)

Denis

pre 11 godina

Pa ovo je neverovatno. Dok Hrvati prave hrenetican docek svojim generalima zlocincima kod ima jos ljubitelja haske pravde kojima nije dosta sto je taj isti Hag oslobodio sve zlocince koji su ubili vise hiljada ljudi, proterali peko 250.000 hiljada, oteli im imovinu nego traze jos. Bez obzira na njih nase drzavno rukovodstvo treba svuda i na svakom mestu da trazi pravdu za srpske zrtve.

мсм

pre 11 godina

Па до јуче смо кукали како нема места у затворима и да је зато донет закон о амнестији. Откуд сада одједном места да се приме хашки затвореници? Ако су већ затвори пренатрпани зашто се онда нудимо да преузмемо хашке затворенике?

Finger

pre 11 godina

Tako treba Vučiću, nemoj dozvoliti da nas ponižavaju! Srbiji je definitivno potreban lider koji će misliti na narod, za sada misliš i čestitam ti na tome!

marija

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona...

Eheheh

pre 11 godina

Aha a mi smo glupi i ne znamo ko je kriv za raspad Jugoslavije. G. Vucicu, ako ste zaboravili vase izjave i govore u srpskom parlamentu, ja bi vas zamolio da iztrazite u youtube, pa videcete i sami ko su bili krivi. Sramota da srpski narod nikada nece imati priliku da sazna ko je sve poceo i kakve zlocine su pocinjene od srpske vojske i paramilitaraca, pa i zato nikada nece imati Srbija dobru buducnost.Zlocini su svi pocinili, ali ako ih uporedimo sa zlocinima Srbije onda je Srbija za medalju-ali ovakvu kakvu i Hag daje.

Aleksandar Leka Ranković

pre 11 godina

Mislim da se ništa epohalno neće desiti, ali opet je pohvalno što smo podigli glas i ustali protiv nepravde koja nam se dešava.

SOKA

pre 11 godina

Beavo gospodine Vučiću , dobro je da se ba takvom skupu čuje i naša strana, bez obzira na ishod i odgovor, neka se zna da Srbi nisu jedini krivci jer za rat treba najmanje dve strane.

Pero

pre 11 godina

Tko je kriv? Evo nekoliko pitanja, pa se možda dođe do odgovora. Tko je, kako i zašto mijenjao 80tih granice vojnih oblasti u bivšoj SFRJ? Tko je i zašto razoružao teritorijalnu obranu Slovenije i Hrvatske, a ne ostalih republika? Tko je i zašto ukidao autonomne pokrajine i time radio protiv ustava SFRJ? A to je sve bilo prije bilo kakvih izbora, u vrijeme komunizma i bratstva i jedinstva. A za one koji misle, strogo pravno, da je JNA branila Jugoslaviju izlazeći iz kasarni, jedno pitanje? Kako se vojska može oglušiti o zapovijed svojeg najvišeg zapovjednika, predsjednika predsjedništva Jugoslavije, da ne izlazi iz kasarni? Je li to vojni puč? Ili normalna stvar? Ovo su samo pitanja, a odgovore, ili znate, ili saznajte.

Hilux

pre 11 godina

Ama covece , dogovorite se sami sa sobom, spremte pare, angazujte lobiste, otplacujte usa kongresmene i za 10-15 godina isterajte sve sta zelite. Ako tako radite mozete da dobijete i ultimatum hrvatskoj oko pozitivn diskriminacije Srba povratnika u RH, oko pune nezavisnosti Republike Srpske, oko vracanje jurisdikcije nad Kosovom.... u suprotnom sta? Vecito narikanje nad svetskim nepravdama?

ZAGREB, EU

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.

Mara68

pre 11 godina

Oni koji su to osetili,videli,doziveli,znaju da smo svi podjednaki krivci,a ne samo Srbija.Ali dobro,pravda uvek dodje,pa sad...Barem ce je neki doziveti.

nesa

pre 11 godina

Vucic je brzo govori,skakao sa teme na temu,sa etnickog ciscenja predje na ubistvo jednog coveka. Bio je mlak. Merona nije pomenuo ni jednom,dakle nista. Okruglo pa na cose. Zasto nije rekao da srbija ne priznaje presude protiv nasih ljudi koje je izrekao hag i stotine drugih argumenata. Sa KiM je takodje proterano 200.000 srba...student prve godine prava bi napisao jasniji,sigurniji,argumentovaniji i ostriji govor. Sramota.

pravo i pravda

pre 11 godina

Dobro, sve ovo što je Vučić rekao stoji ali pitanje je šta sada. Šta Srbija može konkretno da učini i ako nešto može zašto to već ne rad? Da li je moguće tražiti reviziju? Da li je moguće tražiti procesuiranje utvrđenih zločina na međunarodnom sudu? Utvrđeno je da su zločini počinjeni, zar ne. Za Srbiju jedino suđenje počiniocima tim zločinima pred nekim međunarodnim sudom ima smisla. Prepuštanje tih suđenja nacionalnim sudovima je besmisleno jer posmatrajući reakcije u susednim zemljama na oslobađajuće presude očigledno je da ta suđenja ne bi bila objektivna. Ne treba posustati jer za pravdu se mora izboriti.

Sercan

pre 11 godina

Nirnberški proces.
Inače nakon odluke suda i oslobađanja njihovih zlikovaca ne mogu se oteti utisku da su se odnosi nas Srba i Hrvata pogoršali (ovde u Kanadi). Niko tu nije ništa komentarisao, ali smo od tada rezervisaniji jedni prema drugima. Sada me živo zanima kako će proteći praznici obzirom da smo sve do sada proslavljali zajedno, i njihov i naš Božić uglavnom uz ručak gde se svi skupimo, a novu godinu uzmemo "Party room" i slušamo ex-Yu pop-rock dok ne popijemo a posle tamburaši, ali za sada nema organizacije.
Jasno se vidi da ove presude utiču i na običan narod nažalost.

Ko pogazi zakletvu u Crkvi pred Bogom, sta ocekivati od takvih ljudi?

pre 11 godina

Samo znate da kukate, ko deca kad razbiju koleno.
Sta konkretno cete da uradite? Nista. Sta cete inventivno i novo da uradite sem da potpisujete sto vam ovi sa Zapada pod nos poture? Sta?

Bogi

pre 11 godina

Pravda ne postoji. To što ti misliš Vučiću da je pravda, ne znači da je pravda. Ja mislim da je nepravda što si ti na vlasti, pa šta sad? Pravda je ono što kažu jači, a oni su svoje rekli u ovom slučaju.

Ring Ring

pre 11 godina

Probao bih da odgovorim na neke komentare ciji ce se autori prepoznati. Srbija se pise sa pocetnim velikim slovom(sve i da je ne volite pravopis nalaze da se vlastite imenice pisu velikim pocetnim slovom). Svako ko svoje greske u proslosti nije prepoznao i ne pokusava da ih popravi los je covek i otpada kao trulo voce. Kao i kod kamenovanja u Svetom pismu, ko nije zgresio neka baci kamen. Dalje, Srbija nije zapocela konflikte sa komsijama, vec su komsije isterivale Srbe iz "svojih" teritorija trazeci i ciljajuci na etniciki(verski, politicki, ideoloski)ciste drzave, a matica je prinudjena da to pomogne. Pa pogledajte kako Jevreji cuvaju svoje sirom sveta i sta rade u pojasu Gaze, i nikom nista. Ali oni su sila a mi nismo, tacno. Sve komsije su imale podrsku Vatikana(koji i ako ne volim pisem velikim slovom), i ostalih super sila s obzirom da smo jedina zemlja u okruzenju koja ne naginje zapadu vec istoku, te smo s toga trn u oku. Da li je takav stav pametan to je drugo pitanje. Ciljano zapocete ratove u Islamskom svetu treba i realizovati kroz geopoliticke ratove u Evropi. To su cinjenice svidele se kome ili ne. Sta ce istorija pisati i decu uciti na kraju nije ni bitno. Nas i nasu su decu ucili jedno a desava se drugo. Kada dodje pogodan trenutak, resice se to na pravi nacin jednom za svagda i prekrajanje istorije nece biti moguce nakon toga. Nazalost istoriju a tako i navodnu istinu pisu pobednici, a pobeda je vrlo ezoterican pojam. Hvala

campri ti cupricu

pre 11 godina

Vucicu,sta hoces?
Ne trazis reviziju,a kao kritikujes?
Ne kapiram,cemu onda farsa?
Zahtevas reviziju svih predmeta i zahtevas druge sudije.
Ko garantuje da u medjunarodnom pravosudju nema korupcije?
Trazi reviziju!

Bazooka Joe

pre 11 godina

Drago mi je da ce SPS da polize ono, sto je 1988 zapoceo sa Miroslavom Solevicem. Sto se nije pregovaralo i 1991? Zato sto se sa JNA iza ledja, mislilo da ce se Velika Srbija u jednom Blitz Kriegu brzo ostvariti! A sada se kuka sto su Srbi proterani iz Hrvatske i sa Kosova. Ali bitno je da je da polako ulazi u glavu.

nenex-slavonija

pre 11 godina

Samo za grad Osijek,gdje ja živim,tokom rata poginulo 1260 i ranjeno preko 5000 najvećim dijelom civila i vojnika.Dragi moji susjedi...za to nitko još nije odgovarao.

Zaciorski

pre 11 godina

Suplja prica, rad diplomatskih sluzbi zadnjih 20 god. je katastrofalan,. Dok su Hrvati lobirali I placali ogromne svote za svoju lijepu njihovu mi smo cerdali pare I borili se ko ce za presto.Kako smo sejali tako I zanjemo. Sad Vucic place I kuka ko Kalimero govoreci " to je nepravda "... Pita ko je kriv za progon Srba?? Sami smo krivi moj ministre! Niko tudji se nece izboriti za pravdu dok se mi sami ne poturimo grbacu.

Milenko

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac.
Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.

lesa

pre 11 godina

nenex slavonija- niko nije odgovarao ni za 500 000 proteranih Srba iz Hrvatske. Vidim svi se uhvatili za 200 000 proteranih, to je proterano u jednom danu a ostali u tih 4 godine. Sramota Hrvatskog naroda je sto brani ubice, mi nase licno optuzujemo, za razliku od Hrvata ne ponosimo se ljudima koji su ubijali zene i decu.

Bobi

pre 11 godina

kada ste u zgradi pa se zakacite s jednim susjedom onda je susjed budala....a kad se s drugim onda stanar moze kukati " koje su sanse da zgrada ima dva budala na istom katu" , ali kada se zakacite s trecim.....TKO JE ONDA TU KRIV?? u srpskim ocima opet susjed, a za sve druga nacije, koji promatraju pragmaticno tu situaciju je obrnuto, SRBI su velikom vecinom krivi za sve ratove na balkanu te Hag samo to utvrdjuje...sve ratovi (Slo,Hr,BIH,Ko) su se vodile izvan vasih granica, hvala Bogu da povijest ce se pisati pravedno, lijep pozdrav iz EU, tj Hrvatske.
(ZAGREB, EU, 6. decembar 2012 07:50)

Loša ti je paralela. Pre će biti: Imaš kuću višespratnicu koja je većim delom tvoja, pa primiš podstanare da žive u slozi sa tvojom rođenom braćom. Dođe tajkun i povuče veze da sudovi donesu presudu da stanovi u kući više nisu tvoji. Boriš se svim sredstvima na sudu i dokazuješ svoje vlasništvo, ali korumpirani sudovi žmure pred dokazima, dok podstanari proteruju i ubijaju tvoju rođenu braću iz njihovih stanova, koji se (nemajući gde) presele u tvoj skučeni stan.
Na kraju, osude te što si se borio na sudovima za svoja prava, i umešao da sprečiš ubistvo tvog brata od strane nekog podstanara.

Young men on the horizon

pre 11 godina

Sve što je Vučić rekao je skoro pa OK, osim onda kada je tražio da naši osuđeni služe kazne u Srbiji. To nije moguće iz više razloga i to i Vučić sam zna. Jedan od razloga je i taj što bi Toma odmah amnestirao neke ljude a to, ne samo da ne bi bilo dobro za Srbiju, već bi se i kosilo sa Vučićevom izjavom koju je izrekao pred SB UN.
Ja bih ga samo pitao dve stvari o tome. Kako je ova vlada mogla da donese zakon o amnestiji za ovdašnje DOKAZANE kriminalce, ako se i sam vodi činjenicom "da se zlodela nikada ne smeju amnestirati ili veličati, jer bi to samo podstaklo ponavljanje istih"? i dokle misli da vodi dvostruku politiku, tj. jednu politiku i jedan rečnik za EU, a drugu politiku i drugi rečnik za Srbiju?

srboljub matic

pre 11 godina

Vucicu, jedno mi nije jasno. Vi koji ste sada na vlasti a bili ste
i devdesetih godina proslog veka, mislite sada da je svet zaboravio ko ste vi. Zrtve neduznih na nateritoriji bivse Jugoslavije su "delo" vase tadasnje politike. Da nisam uctiv
rekao bih Vam vrlo ruznih stvari...

Bubili

pre 11 godina

Znala sam da će Vučić štititi interese Srbije i zauzeti jasan stav po pitanju Haških presuda. Rekao im je on šta Srbija misli o njima!

Miki_In

pre 11 godina

kasno Marko (Vucic) na Kosovo stiže,da su ovako on (srs i Dacic sps) 90tih delovali kao što sad pricaju nebi Srbija ni bila ovako unazadjena i ponižena,ali znate kako se kaže,kako si posejao tako i žanješ....

tonči

pre 11 godina

Vucic, - Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste?
Dobro pitanje, jer spomenuta dvojica očito nisu. Ne možeš optužiti prve koje dohvatiš i još im stavljati na teret čudne optužbe kao što je "udruženi zločinački pothvat". Tužiteljstvo je vioko pucalo, išlo na sve ili ništa i dobilo - ništa!

Jova

pre 11 godina

Tako ti je to. Ako si Vuk jeremić i tražiš da se raspravlja o radu i učinku haškog tribunala, onda svi kažu da se reklamiraš. Ako si Aleksandar Vučić i raspravljaš na istu temu, onda svi kažu da si u pravu, pravi si političar i časte te pivom u kafani.

AcaZvezdara

pre 11 godina

Tribunal u Hagu je i formairan da bi Srbi bili degradirani kao nacija,jer nikako drugačije ne mogu da nam naude. Nadam se da će ova vlada uspeti u nastojanju da se presude Haradinaju i Gotovini poništei da odgovaraju za svoja zlodela.

gordijanus

pre 11 godina

dzaba prica...nema ko da slusa...meron drema a ostali su obavili svoj posao. kakav licemeran odgovor hrvatskog ambasadora - hrvatska sudi za zlocine...a kog aje molicu lijepo osudila? jel mozda ubice porodice zec npr, buduci da su to neke prve srpske zrtve.... ovaj svet je definitivno otisao bestraga

w.

pre 11 godina

Posto se ovde ubijanje i proterivanje Srba pravda, minimalizuje i relativizuje prethodnim zlocinima Srba za koje je inace samo u haskom sudu izreceno vise od 1000 godina kazne a da ne spominjemo bombardovanje, sankcije ili otimanje dela zemlje, onda se isto tako i zlocini Srba mogu pravdati prethodnim mnogo vecim zlocinima koje su pocinili Hrvati ne tako davno pre toga. Hrvati nikada nisu bili kaznjeni za zlocine koje su pocinili tokom II svetskog rata, nisu doziveli nikakvu katarzu, Pavelic i drustvo su umrli od starosti a ne u zatvoru, teritorije su cak i povecali posle II svetskog rata, odstetu nisu platili bas kao ni Albanci koji su isto tako bili nacisticki saveznici te se i zlocini nad njima mogu opravdati na isti ovaj nacin kao sto to rade dezurni Hrvati, Albanci i ovih nekoliko srpskih imaoca višijevskog sindroma. Zar Hrvati I Albanci nisu dobili samo ono sto su zasluzili za pocinjeno tokom II svetskog rata? Ili zar Albanci u buducnosti nece dobiti samo ono sto su zasluzili za sve pokazano zadnjih desetak godina? Ili je osveta dozvoljena samo nad Srbima?

Milijan

pre 11 godina

Svet je imao priliku da kroz Vučića čuje i drugačiju istinu, ne samo onu "istinu" koju deli Haški tribunal. Mnogo činjenica je izneto.Vučić je o jednoj za nas tako osetljivoj i važnoj stvari pričao odlično i odlučno. UN bi morale da reaguju, Haški tribunal je pod njihovim okriljem.

Zorica

pre 11 godina

Haski sud je izgleda sastavljen da samo slomi, progoni i osudjuje Srbe, deli neku laznu pravdu, siri laznu istinu... Iz rada Haskog Tribunala se vidi da pred 'SUDOM' nismo svi jednaki. Podrska Aleksandru Vucicu sto je stao u odbranu svog naroda i drzave.

Miloš

pre 11 godina

Ukoliko u svetu ima pravde, humanosti, dobre namere, želje za istinom, posle Vučićevog govora mnogima će biti sve jasno. I onima koji sede u UN i onima koji su samo prate rad SB. Međutim, pravde i prava odavno nema, pogotovu ne u tom demokratskom zapadu. Ostaje nam jedino ponos što smo uspeli mirno, precizno uz mnogo činjenica, dokaza da pokažemu svetu kakostvari stoje kad je Hag u pitanju.

LJILJANA M

pre 11 godina

Haški tribunal se ruga pravu i pravdi, presudama koje donosi ne na bazi činjenica već po političkom diktatu !
Vučić je izneo suštinu rada tog nazovi suda,a srpski narod treba da nastavi se bori i dalje za svoje dostojanstvo i pravdu!

ALEDEN22

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.

LesaBg

pre 11 godina

Dobro je da se napokon neko od naših zvaničnika odvažio da direktno i bez uzdržavanja svetu kaže šta mislimo i da skrene pažnju na to kolika nam je ne pravda učinjena ovim presudama.

t.

pre 11 godina

I Hrvati Albanci su platili milone za ove oslobadjajuce presude, sakrili su dokaze ili poubijali svedoke, Amerikanci koji kontrolisu sud su isto tako i te kako uticali na presudu jer moraju da stite sebe te im ne odgovara da neko koga su naoruzavali, obucavali, instruisali i komandovali njime bude optuzen, hiljade ljudi, civila je proterano i ubijeno, medjum i Hrvati i Albanci i dalje nastavljaju sa svojim narcisoidnim prenemaganjem i izigravanjem nevine zrtve!? Srbija naravno treba da plati za svoje zlocine ali ovo komsijsko glumatanje i licemerno pravdanje sopstvenog sovinizma i zlocina supljim pricama tipa "mi svi savrseni a zli Srbi nas napadose iz cista mira" je vec zaista odvratno.

slovenac1952

pre 11 godina

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.
(ALEDEN22, 6. decembar 2012 09:29)

U tomi i leži zec. Imaš pravo. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i sa Kosova, nego Hrvate iz Hrvatske, katolike i muslimane iz Bosne, Albance sa Kosova, pa opet Hrvate iz Vojvodine! U tome je problem! Pa sad kukate i izjednačavate sve to. Nije vam još došlo do glave, da Haški sud nije srpski sud, a sudije nisu srpske sudije,a da pravda nije samo srpska! A pamćenje vam nešto ne valja. Šta je Vučić govorio pre 20 godina? Umesto da je govorio u UN, mogao bi bit komotno u Hagu sa još kojom stotinom tadašnjih i sadašnjih političara.

Barosevac

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje. Sto je najbitnije, izgovoreno je bas tamo gde treba. Ono sto cuh od ostalih, bilo je vise nego smesno.

Domazet011

pre 11 godina

(Vjenceslav, 6. decembar 2012 08:52)

Niti su ti ''mangupi'', niti Vucic, prvi povukli oroz, niti napali mladence, niti starca. Vrati film pa se seti koje nacionalnosti su bile prve zrtve, gde, kad i kako. Sinoc je Vucic bio odlican! Podnesi to.

Rodoljub BG

pre 11 godina

Bitno je diplomatskim tonom konstantno informisati svet šta se dogodilo na našim prostorima, ne smemo dozvoliti da istorija piše da su srbi jedini krivci i varvari kakvim su nas predstavili. Neko od moćnih ljudi u svetu će to primetiti i, nadam se, odreagovati. Vučić je imao dobro i argumentovano izlaganje.

marija

pre 11 godina

Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !
(Bucko razmisljam, 6. decembar 2012 09:38)

Onaj ko ubije petoro je manje ubica od onog ko ubije petnaestoro?
Ako se ne varam, ubica je ubica, ili ce pre biti da ti opet branis neodbranjivo. Udavi vise, covece.

cigaja

pre 11 godina

Haški tribunal je svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ, a to jednostavno nije tačno jer u građanskom ratu i bilo kom drugom nema nevinih učesnika rata i zločini se čine i na jednoj i na drugoj strani.

Neutralan

pre 11 godina

Krajnje je bilo vreme da neko kaze javno pred ocima tribunala, sta misli o njima i o njihovom radu i o tome koliko su nepravde naneli srpskom narodu i srpskim zrtvama. Nismo ni sumnjali da ce to biti Vucic.

MILANOVCANKA

pre 11 godina

Po ovim komentarima ocigledno je da mnogi i dalje ne mogu da se pomire sa cinjenicom da oni koji su se vecito nesto izvinjavali,bili ponizni i bili spremni na svaki korak samo da bi imali podrsku tih svetskih mocnika da ostanu na vlasi. Gospodo dosli su na vlast ljudi koji imaju petlju da gde god se pojave zastupaju interese ovog jadnog i napacenog naroda, koji nemaju problem ni u jednoj instituciji na svetu da kazu sta smo i ko smoi da prekinu tu pricu o Srbiji koju svako ima pravo da gazi i ponizava.Bravo Vucicu,srecna sam sto sam vam dala glas.

vlada

pre 11 godina

„Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine, ko jeste?" - pitanje koje ostaje.

Zna se ko su odgovorani - Njofra, Sloba i Alija, a sva trojca su mrtvi tako da ajmo dalje! manite nas više te prazne retorike! Krenite da radite nešto korisno za ovaj narod! To što si rekao na zasedanju nekom da tražiš pravdu, ne znači da ću ja zbog toga sutra imati para za leba, a što je najcrnje verovatno su ti se svi ostali ismejali jer si smešan! Ti bi pravdu, koju ne možeš da dobiješ ni u snu! Ja bi leba da jedem, a još malo pa ću moći samo da ga sanjam u ovoj državi! Šta je tragičnije od ta dva? šta je važnije?

ivanhoe

pre 11 godina

Na ovome sve što želim da kažem, mislim, to nije istina...na ovome svetu što bih naglasio, da, propaganda, što većina kažu - da ovome...NIJE ISITNA!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vucic: On je rekao da je Tribunal svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ.

Moj Vucicu, da te "pamcenje nije izdalo" kao sto je uostalom "izdalo" i najveci deo "srpskih visokih zvanicnika" znali biste da je zapadni, razvijeni, civilizovani i demokratski Svet jos 90-tih godina "izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ" i da je to 1999. god "KRUNISAO" bombardovanjem Srbije i na taj nacin "ukrotio tu neman" cime su "kao rukom odneti" prestala sva krvoprolica na prostorima bivse SFRJ sto je jasno svima DOKAZALO da je Srbija bila GLAVNI UZROK svih nevolja iako to Srbija SAMOJ SEBI ni do dana danasnjeg nije priznala !
Bas kao sto je i politika Srbije "i EU i Kosovo" pretrpela PORAZ, tako je i ta politika "izjednacavanja krivice" kojom Srbija svih ovih godina "bezuspesno brani" svoju AGRESORSKU politiku iz 90-tih godina danas jasno i "ponovo" PORAZENA !
Oslobadjajuce presude hrvatskim generalima pa i Ramusu Haradinaju samo su pokazale da zapadni Svet NIKADA nije poverovao pricama iz Srbije da su za Rat u bivsoj SFRJ "svi podjednako odgovorni" i da su svi "podjednako cinili zlocine" i oni koji su te zlocine cinili po "INOSTRANSTVU" i oni koji su oslobadjali SVOJE OKUPIRANE teritorije !
"Nisu svi bili ISTI bilo je tu i GORIH" !

kosovari

pre 11 godina

Gos Vucice sto niste tada trazili pravde da ne napadte druge zemlje kao sto je Slovenija-hrvatska-bosnui kosovu zasto tada niste vi gledali na pravdu da ostavite ljude na miru nego poceli ste rat svugde sve ratove izgubili ste ko je napadao srbin koje napravio zlocin srbin ko je ubio ljude srbin i sad hocete pravdu ,pitam te Gos Vucice kad te neko tebe personalno napada u tvoju kucu sta preuzimas jeli Vucice kad cuvas tvoj prag kuce nikad nisi zlocinac ,a ko napada to je zlocinac i treba da bude sudjen a mislim Gos Vucice ni jedan nardon ni hrvati ni bosanci ni albanci ni slovenci ni jedna nije dosao da ratuju u srbiju ni jedan,ali Gos Vucice jel znas ti da si bio SESELOV SIN mislis da hrvati slovenci bosanci albanci i cjeli SVET zaboravili su jel,Gos Vucice vi zelite da se vracaju opet ovi heroji R-haradinaj-Gotovina i Mrkic u DEN HAGt haski tribunal nikad vucice tvoja zelja nece ispunjavti nikad samo pokazite vi vase lice ko ste i sta ste dzabe vam je

haska manipulacija

pre 11 godina

Odlican govor, tako treba. Mozda nikakve koristi nece biti od ovog govora, ali gde god se ukaze prilika, treba siriti istinu o Hagu. I sam sam bio svojevremeno za saradnju sa Hagom, misleci da ce oni biti ti koji ce na kraju namiriti pravdu, pa da mozemo krenuti dalje oslobodjeni tereta proslosti. Ali sve je bila jedna velika manipulacija sa tim Hagom. To je uglavnom bilo oruzje za politicke pritiske uglavnom protiv Srbije.
Ako nije bilo zlocina nad Srbima onda neka to neko kaze, ili neka kaze da zivot prosecnog srbina nista ne vredi. I to ce biti pravednije, od citave ove farse sa Hagom.
Sve je na kraju ispalo tako da su svi srpski zlocini naredjivani sa najviseg nivoa, dok su se zlocini nad srbima desavali onako spontano... eto ljudi malo popili, pa se zaigrali, pa slucajno pocinili neki zlocin. Nek se samo neko usudi da pomisli da je postojala neka organizacija u ubijanju i ciscenju prostora od Srba.

Balkan

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Vucic je u pravu. Konkretno je izneo cinjenice i jasno preneo stav Srbije. Da li ce ovo nesto promeniti, ne znam. Ali ako nista drugo bar smo pokazali da necemo da cutimo i mirno prihvatimo nepravdu.

sasa

pre 11 godina

Ljudi kad ćemo shvatiti da nema pravde, sve se vrti oko novca. Hvati su za odbranu Gotovine dali 13 miliona eura, a Albanci za Haradinaja 9 miliona. Pa tako je i kod nas ko ima para taj može da se izvuče sa ubistvom ko nema kukala mu majka.

crni domino

pre 11 godina

Ne znate vi bivsi radikali sta trazite. Trazite pravdu za vasu krvnicku ideologiju Karlovac-Karlobag-Virovitica-Ogulin. Sta je vas Seselj sa kalasnjikovim i u vojnoj uniformi trazio po Hrvatskoj? Trazio je pravdu?
Jadan narod i njihove zrtve koje je za vas politicke bitange dao!
I onda i sada vodite gubitnicku politiku. Vi radikali ste nasli pravdu da trazite!
Zbog vas Srbija nestaje a iole pametni mladi ljudi napustaju zbog vas i vase politike Srbiju.

Meda

pre 11 godina

Kako god okrenes Amerika diktira i sta ce da se radi i sta ce da se slusa i sta ce da se vidi,prema tome nisam siguran da je jos neko video i cuo ovo sto je g.Vucic rekao na sednici u Njujorku.

Ugly kid Joe

pre 11 godina

S obzirom da je sve ovo ne moguce obrisati i zaigrati iz pocetka(a ne verujem da bi iko smeo sve ovo ponovo X decenija unazad) ostaje nam da oprostimo ali da ne zaboravimo (kako rece blazeno pocivsi patrijarh Pavle). Naravno pametni uce na svojim greskama a budale na svojim. Nazalost mi ovde ispadosmo budale, malo svojim greskama, a malo zaslugom drugih. Sve u svemu pogresili smo. Medijski smo pukli, nismo lobirali, nismo radili na marketingu, mislili smo da samo snaga caruje. Ipak je drugacije, gospoda komsije su imale glavu koja je mislila umesto njihove. Naravno ta glava je realizovala svoje ciljeve kroz njihove motive, oni to znaju naravno ne smeta im isterali su svoje, te su tako pokazali da cilj opravdava sredstvo. I svi su na dobitku osim nas. Nasa glava je mislila drugacije i ispostavilo se kao pogresno. Sada tu gresku treba ispraviti i odraditi marketinski pametno. Sve sto imamo na videlo. Nisu nama bas svi neprijatelji. Dobar marketing, malo finansija, mudre politicke odluke i najvaznije JEDINSTVEN nastup(svih nas).

vlaja06

pre 11 godina

U izlaganju g.Vučića izneti su niz činjenica koje pokazuju da je zločina bilo i sa druge strane,veliko je pitanje čiji je interes da ti zločini ostanu nerasvetljeni i počinioci kažnjeni,čiji je interes ovako grubo prepravljanje istorije preko haškog tribunala i čije interese ta institucija zastupa.Sigurno je jedino da to nije međunarodno pravo i institucija ujedinjenih nacija.Vučić je ukazao na to argumentovano i nadam se da će članice ove institucije imati snagu i volju da vide naš stav kao isprvan.U suprotnom dovodi se u pitnje postojanja ovakve institucije uopšte.

pravda

pre 11 godina

Proziran plan dogovora Srbije i Rusije. Hoćemo naš Sud, ne priznamo ovaj Sud jer nije nama po volji i njegove presude su u suprotnosti od onih koje mi želimo. Upravo to je Srbija tražila, a suština svega je nema UZP, briga njih za generale i njihovu presudu. Nažalost srpskom narodu ne poštivanje odluka Suda donijeti će samo gore, a ovakove farse neće donijeti na poboljšanju odnosa među susjedima već će podići veliki zid između njih. sad će Dačić čekati još godinu dana na sastanak sa Milanovićem, a Nikolić se za svog mandata vjerojatno neće ni sastati sa Josipovićem. Uostalom Vesna Pusić je sve rekla.
Pozdrav iz EU.

mlad

pre 11 godina

@qw
hrvati se ne prave marsovcima već priznaju da su hrvati pobili srbe u i nakon operacije oluja. neki (nažalost ne svi) odgovorni se već nalaze u zatvorima za te zločine. vaš je problem što ne prihvaćate individualizaciju krivnje nego želite kolektivizaciju krivnje. ono što srbi nikako ne mogu shvatiti je da "krajina" nije bila međunarodno priznata država i da je taj teritorij hrvatska imala pravo vratiti u svoj ustavni poredak. prema tome operacija oluja ne može biti zločinački poduhvat a odgovornost za zločine je individualna a ne kolektivna. niti su svi hrvati krivi za stradanje srba, niti su svi srbi krivi za stradanje hrvata.

ipko

pre 11 godina

@agim
pitas dali su albanci ubijali, silovali, mucili i staro i mlado, dali su palili crkve, sekli ljude i vadili im organe na zivo, gazili sve pred sobom... e pa jesu ja ti kazem i niko za to ne odgovara

Vladimir

pre 11 godina

Od velike je vaznosti sto smo izasli sa jasnim stavom sta zelimo i sta nam smeta, a usput receno, u pravu smo sto se tice Haga koji se pokazao tako kako se pokazao.

Mastermind

pre 11 godina

Vučiću, pod hitno nabavit gusle, kad već udaraš u epski deseterac... Sve same teške državotvorne teme izrečene u nacionalnoj ognjici, historijske nepravde, inverzije, pridjevi što slijede imenice, aoristi i imperfekti... How retro is that? :D

LJUBICA

pre 11 godina

Sa svime se slazem sto je izneo Aleksandar Vucic na sednici Saveta bezbednosti UN o radu haskog tribunala. Samo se pitam zasto ne iznese ni jednu recenicu o Vojislavu Seselju koji je pritvoren vec 9 godina u haskom kazamatu po licnom dogovoru bivseg srpskog premijera i Karle del Ponte?

sestraVesna

pre 11 godina

Sve sto je uradjeno u saradnji sa Haskim tribunalom je bilo izuzetno kratkovido i suprotno drzavnim interesima i za to neko mora da odgovara.

wiener

pre 11 godina

(slovenac1952, 6. decembar 2012 11:36)

ko izjednacava "sve to"? niko pametan u srbiji ne tvrdi da bi osuda hrvatskih generala izjednacila odgovornost za rat, niti da bi svi zlocini bili isti, cak i taj nacionalista vucic je to rekao u un (pise u ovoj vesti). ali ne treba se praviti da je hrvatska bila neka napredna drzava devedesetih, i oni sami su bili nacionalisti, napali su i oni bosnu, a srbi su bezali iz hrvatske jos 1991. nije sve bilo crno-belo i svaki pokusaj da se to tako prikaze koristi samo nacionalistima na svim stranama.

jesimskres'ovala

pre 11 godina

Ok, ovu naricaljku smo ocekivali, kao sto mozemo jos jednu ocekivati od Jeremica na prolece. Nego, sta su drugi rekli, nije Vucic sam bio na toj raspravi, i kako su reagovali na njegovo izlaganje? To je bitno, ako nije sve samo za domacu javnost.

Srelle

pre 11 godina

Treba imati zeludac pa ponovo procitati sva ova imena i kako su zavrsili. Mozda ovo nista ne promeni ali meni je znacilo, kao gradjaninu Srbije, i kao osobi ciji se clan familije vodi kao nestao.

Boban57

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.

Milan

pre 11 godina

To je srpski GLOBALNI problem. Na globalnom nivou Srbi traze pravdu u Den Haag-u, u Srbiji i svugde gde je moguce. Definicija pravde ne postoji! Postoji pravo-a to je nesto drugo a cak pravo imati i DOBITI je nesto drugo. Za pravo se mora izboriti. Srpski INDIVUDALNI problem je da Srbin trazi ljubav. Definicija takodje ne postoji. Ono, onu osobu koju neko voli drugi nevoli. To je individualno.
Vucicu nikada to necete naci!!

Zapitani?

pre 11 godina

Kad ce vise jedan srpski duznosnik uskliknuti pred svijetom: "Stidimo se svoje politike u devedesetima, stidimo se sto smo napadali druge drzave, stidimo se sto smo naoruzavali domicilno srpsko stanovnistvo van Srbije i trovali ih idejom o Velikoj Srbiji, stid nas je Vukovara, Srebrenice, Skabrnje, stid nas je svih bombi po Zadru, Sibeniku, Karlovcu, Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima".

I ono najvaznije, kada cemo cuti jasnu i beskompromisnu ogradu od takve politike i spremnost Srbije da krene putem pomirenja i mira?

Do kada ce paljenje zastava drugih drzava na beogradskim ulicama prolaziti nekaznjeno? Do kada ce jasne uvrede drugim nacionalnostima prolaziti uz veliki aplauz vecine?

I kada ce se napokon shvatiti da sva ubojstva Srba izvan Srbije nisu bila akcija, nego REakcija na ono sto su im ti isti Srbi servirali dugi niz godina pa se sada samoobrana pokusava prikazati kao najveci moguci zlocin, a svacije je ljudsko pravo da se obrani pa makar i pod (zalosnu) pretpostavku da drugoga ozlijedi ili (jos zalosnije) ubije.

Zaista, pitam se KADA!

mm

pre 11 godina

prestani covece o tome vise, ostavi to, gledaj da vec jednom vidimo bar znake da sredjujes drzavu, da bi moglo da se pocne i radi. Jer ovako ostace samo istorija, neradnici i penzioneri, odose ti covece svi

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucicu, stavarno treba razmisliti o tome da bi ovim govorom trebalo da pocnu molitve, da se razradjuje u SANU, LDPu...cita na administrativnim prelazima, u obdanistima, skolama i fakultetima. Intreresantno je napomenuti da se od jutros vec prepricava na Cvetkovoj pijaci. Ludilo koje je mobilisalo javnost.

dado

pre 11 godina

Ovde se cesto cuju objasnjenja da su se hrvatski Srbi pobunili protiv vlastite drzave Hrvatske jer su se bojali dozivjeti sudbinu iz WW2. Ne znam odakle takva propaganda,ali znam da su hrvatski Srbi upravljali, obratite paznju: vojskom, policijom, pravosudjem, bili na celu mnogih velikih firmi, bili na celu CK Hrvatske, izvrsne vlasti itd.,sve to u Hrvatskoj, ne u Srbiji.
Logicno pitanje koje se namece je da li narod koji je cinio 10% ukupnog stanovnistva Hrvatske treba da ima toliko uticaja i toliko predstavnika?
Biti "konstitutivni" dio svake republike bivse Jugoslavije, pokazalo se, je nemoguca misija jer je za vecinsko stanovnistvo svake republike to samo jedan nacin za stvaranje velike Srbije, sto je politika iz BG na kraju i radila.
Istina je zapravo da su mnogi Srbi u Hrvatskoj izgubili privilegije koje su imali a nije im padalo na pamet da zive u drzavi koja bi se zvala Hrvatska. Zato je i doslo do exodusa..sada nestrpljivo cekamo na otreznjenje ali sudeci po ovome "Kalimeru" za govornicom UN tesko sine...

M Zg

pre 11 godina

Normalno da su svi sudjelovali u ratu, jedni napadali (zna se tko) a drugi se branili (zna se tko) a kada se već govori o izbjeglicama koliko je Hrvata protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta u svojoj vlastitoj zemlji??

Toliko od mene

pre 11 godina

Nikakvu istinu on nije rekao samo je pokazao da se |Srbija nije suocila sa istinom. Bila bi istina da 3/4% ratnih zlocina na prostoru bivse Juge nisu pocinili srbi i to van Srbije na celu sa raznim vojvodama. E to je istina sa kojom se srbija nikada nije suocila a da jeste Vucic bi zigledao manje nekredibilan. hapsenja na silu i iznudjena sudjenja u beogradu ne menjaju sliku (kada skeleti izlete iz klozeta).

Kralj Ibi

pre 11 godina

Lepo platiti Kusturici da uradi film o Kosovu koji ce biti fokusiran na pogibiju one dece koja su se kupala u reci. Pa posle toga uraditi film o drugom svetskom ratu, tema Jasenovac. Pa neka zna svet zasto su se Srbi dizali na oruzje 91 i posle.
(Milenko, 06. decembar 2012 09:55)

NE KUSTURICU MOLIM TE. Uzeće i Kopaonik, ili Avalu i svi će u filmu da budemo Romi!!!

nenex-slavonija

pre 11 godina

odgovor za lesu-govorim za grad Osijek.1991 okupacija cijele Baranje-novosadski korpus,okolna sela(Bijelo Brdo,Tenja) naoružavanje mjesnog stanovništva od tzv.jna i dolazak srpskih dobrovoljaca Valjevo,Požega,Čačak,Užice i svakojah četničkih vojvoda.Cilj stvaranje velike Srbije.Obrana grada-građani Osijeka.Žrtve 1260 ubijenih.Pojedinačni zločini 20 civila srpske nacionalnosti ubijeno-odgovoran B.Glavaš,pravomočno osuđen.1997. mirna reintegracija,nikakav egzodus srpskog stanovništva.

bezimena

pre 11 godina

U prethodnoj vlasti na sednice Saveta bezbednosti UN su odlazili predsednik države i ministar spoljnih poslova, dok je sada nivo spušten na ministra vojske. Koga tamo zanima šta on priča!?
Srbija ubrzano gubi i ono malo poštovanja, koje je počela da stiče, zbog NEOZBILJNOSTI I AMATERIZMA ove skarabudžene Vlade!

karasdjordje

pre 11 godina

pazljivo sam gledao izlaganje Vucica koje je bilo sasvim uverljivo i prikazano u pravoj slici desavanja,smatram da ce ovo mnogo poraviti sliku a i treba uzeti u obzir da medjunarodna zajednica u Vucicu vidi ozbiljnog politicara koji se istinski bori za svoj narod

hehe pravda

pre 11 godina

pravda,..o kojoj pravdi mi pricamo,jedan od hiljadu primera zasto smo mi srbi tu gde jesmo,...clanak iz nekih novina od pre neki dan,vojnik poginuo dok je sluzio redovno vojni rok,roditelji dobili naknadu za pretrpljeni bol 10 soma evra,vojni sud ponistava tu odluku i trazi povracaj novca,jer mu je i otac u medjuvremenu poginuo,posto je papiroloski otac trazio odstetu a ne majka..ejjjj,i sada ce neko da resava pitanja hiljada poginulih ili stotina hiljada proteranih...ma daj o cemu mi ovde pricamo,krivi hrvati,slovenci,srbi,tito,ovaj onaj,..to se desava i u dezeli i u lepoj njihovoj,a narod cuti,.... trpaj magare dok je u blatu,..koja bre pravda hehe

agresija

pre 11 godina

Interesantno kako velika većina komentatora govori građanski rat, zapamtite u Hrvatskoj i BiH nije vođen građanski več agresorski rat i to piše u pravomoćnih presudama Haškog Suda gdje se implicitno navodi da je Srbija ta koja je vodila agresorski rat.
Hrvatsko DORH nije moglo podići optužnice dok se u predmetu Gotovina -Markač nije završio postupak i tek sad po dostavi optužnih materijala iz Haga može podići pojedinačne optužnice za ratne zločine počinjene nakon Oluje, a vidim da srpski mediji ne donose vijesti da je i predstavnik srpskog tužiteljstva bio u Zadru kod eskumacije posmrtnih ostataka radi forenzičke obrade.
Pogledajte malo svjetske portale kako se sprdaju sa igrokazom Srbije i Rusije pred Vijećem sigurnosti. Nek Vučić objasni kakva je njegova uloga bila u Gliji 1994 - 1995 godine, pa hrvatske službe sigurnosti imaju podatke i za njega i za Nikolića i njegove posjete selu Antin u okolici Osijeka.

Obican covek

pre 11 godina

Samo pravo nije za svakoga isto.Kako za krupnije "zverke", tako ni za nas obicne ljude.
Da je pravde, prvo bi nas sud funkcionisao i radio korektno, pa bi se tek bavili medjunarodnim sudovima.Ovako je to samo prica uz vetar.

Ponosna

pre 11 godina

Napokon da neko nešto kaže i to kratko ,jasno baš onako kako Vučić to uvek i priča što bi im se dodvoravao kada je Hag sam sebi pljunuo u lice , neka im i on to uradi na isti način .

SRBOLJUB SD

pre 11 godina

Izuzetan govor pred UN nasega prvog potpredsednika i ministra vojske Srbije Aleksandra Vucica.Tako se to radi i treba raditi kad se brane vitalni interesi,podrska Aleksandru Vucicu na daljoj borbi za Srbiju.

Doci

pre 11 godina

Haški tribunal pokazuje svakim danom, svakom presudom da je stvoren samo da se Srbi osude i kako bi se opravdalo zločinačko bombardovanje Srbije.

Trla baba lan

pre 11 godina

Objektivni kriterijum za pravdu ne postoji, zna svaki iole upućeniji pravnik, dok tražiti ono subjektivno - ljudsko osećanje za pravdu je isto, kao kada Sokrat u po bela dana svećom traži prijatelja...
Srbija je na Kosovu izgubila rat sa NATO i zato pobednik "deli pravdu", dok je "Oluja" legitimna akcija protiv "pobunjenih Srba" te, nije moglo biti "organizovanog zločinačkog poduhvata", već samo "individualne krivične odgovornosti" sa počinjene ratne zločine što ni hrvatska strana ne negira!

vlada milic

pre 11 godina

kada je otisao tamo vucic je pricao kako ce on tamo izneti surove i bolne cinjenice i kako ce od tog trenutka tj od sinoc ceo svet gledati na srbiju i srbe na drugi nacin. aman covece pa ti nista nisi rekao tamo nikakvu cinjenicu nikakav dokaz o korupciji u tribunalu nisi prozvao ni jednu zemlju da je politicki uticala na presudu i stvarno ne vidi zbog koje tvoje tvrdnje bi bilo ko u svetu promenio misljenje o presudama ili o srbiji a koliko si tiho i smireno pricao mislim da si uspavao vise od polovine ucesnika umesto da ih razmrdas malo. stvarno konsternirajuce.

El-Greco

pre 11 godina

Cudan tekst...sto nisu napisali sto misle druge zemlje o tome ... Sve su zemlje osim Rusije podrzale rad Haskog suda ali to ste zaborvaili prenijet. Novinari ocito u Srbiji jos neznaju sastaviti objektivan tekst

Dusan

pre 11 godina

Zahvaljujem se i B92 i svom ostalim medijima sto su nas iscrpno informisali o izlaganju gospodina Vucica. Da li je samo on ucestvovao u raspravi, ili se i neko drugi javio za rec? mene nekako interesuje i sta su ostali rekli... mozda sam samo preterano znatizeljan, ali nekako mi nije dovoljno samo Acino izlaganje. Unapred zahvalan.

YugoslavRS

pre 11 godina

Preselio svoju retoriku u UN - to je sve sto je uradio i vecina "publike" to zna i pravi se vrlo ozbiljna dok ga slusa, mozda i klimaju glavom, manji deo ga i ne slusa i nije ga briga a nekoliko njih ga podrzava iz politickih interesa...vide sebe na ovaj ili onaj nacin.

Marko Jelic

pre 11 godina

Povodom navedenog nastupa nasega Ministra Vojnog Vucica koji je zustro i energicno opleo u javnosti u UN-u,sve ono sto argumentovano govori o politickom sudu koji sudi samo Srbima.

DJURADJ 9999

pre 11 godina

Izuzetan nastup u UN-u Aleksandra Vucica.Sad posle ovog,bar nam je dusa cista i savest mirna.Ovo ce da odjekne duboko u sve kolebljive zemlje.

GAVRILO MILENTIJEVIC

pre 11 godina

Povodom nastupa Srbije pred UN o pitanju Haga i iznosenja sijaset argumenata na rad,nerad Haske inkvizicije i osude ,sudjenja samo Srbima.Govor je bio izuzetno dobar,pravi Srpski,pun ostrine i gneva.

tibetanac

pre 11 godina

sve sto je gospodin vucic rekao u savetu bezbednosti je istina koju svi znaju, samo se nekima ne isplati da tu istinu prihvate,
(ppk)

Samo je ispustio "sitne" detalje iz mnogo vece slike i pitanje je kako gledaoce i slusaoce navesti da zatvore jedno oko i 2/3 drugog kada gledaju njegovu sliku a isto tako i usi kada im objasnjava...u Srbiji je uspeo....

Goku

pre 11 godina

Nas najveci problem je vezan za nasu neslogu. Evo danas umesto da vidimo reakcije na Vucicev govor u novinama se nalaze neke suprotne informacije vezane za SPC i najvisi drzavni vrh. Prva vest je o nekom pismu koje ima politicku konotaciju a kasnije vesti stizu kao demanti. Ovo se sve desava jer neko zeli da nas jos vise razjedini i udara na najvaznija mesta u nasoj drzavi, na vlast i SPC.

Zoka

pre 11 godina

Ovo je odlican primer kako treba zastupati svoju zemlju, ovako se bori za srpske interese. Podrska Vucicu u daljoj borbi za pravdu!

pop

pre 11 godina

Sve lepo rečeno ,složeno i izloženo z a ljude koji hoće i mogu da nas shvate ali ovi verovatno neće. Videćemo epilog ali verovatno ne lep za nas.

dule56

pre 11 godina

Na zalost, presude su donete neke pravosnazno a neke sa pravom zalbe i sada je verovatno kasno da se ucini nesto vise. Kreatori drzavne politike su 12 godina zdusno pomagali u tome.

Kralj Ibi

pre 11 godina

DS je na svaki mig Haga slao i koga je trebalo i koga ne,zato smo i degradirani i gledaju na nas kao na banana državu. Ne znam samo šta su hteli tima da postignu,osim da blate sopstveni narod. Napokon smo dobili odgovornu vladu koja će,siguran sam,da se izbori za čast Srbije i pravdu.
(Boban57, 06. decembar 2012 10:01)

Zoveš se Boban, pušiš 57 i nepismen si. Izostavio si jedno S, pa nije DS nego DSS. U vreme Koštuničine vlade su najviše izručivani u Hag. Informiši se malo, ako ne umeš da pišeš, bar nauči da čitaš.

Duxy

pre 11 godina

Vucicev govor je bio odlican. Dokumentovao je zlocine koji su vrseni nad Srbima a za koje izgleda niko nije odgovoran. Ako su culi njegov govor sinoc ne bi mogli a da se ne zapitaju. Videcemo kakve ce reakcije ovaj govor izazvati ali moramo priznati da je Vucic dao sve od sebe da odbrani nase interese.

ns time

pre 11 godina

Bas sam zastala da pogledam ko je poslao ovaj izvestaj iz UN i uopste se nisam iznenadila.
Davnih 80-tih bila sam na praksi u Tanjugu i tamo se izgleda nista nije promenilo. Mi iz ovog teksta nema sanse da saznamo sta su rekli oni koji su govorili posle Vucica. Po ovom tekstu ispada: ala im je rekao,svaka mu cast. A,nije tako. Sigurno je neko jos nesto rekao. Na HRT 1 su sinoc rekli: ocekuje se govor A.Vucica. No, ne brinite, mi smo spremni da mu repliciramo. Kako ne bi bili spremni kad su nasi srpski mediji (TV) juce ceo dan brujali kako Vucic ide tamo da im kaze....
A sta su oni njemu rekli? Kad cemo to cuti i saznati iz Tanjugovog izvestaja, kad ce to biti?
Mozda kad modernizuju agenciju,a ne sa potomcima nekadasnjih Jugo novinara?!
Hrtovci su, naravno, bili spremni i doveli nekog vojnog stratega koji je rekao da je Oluja bili najbolje izvedena operacija u istoriji vojevanja.
I sta sad? Mi ne mislimo tako.
Ali, nema sanse da saznamo to preko Tanjuga. I slicnih. Mozda je i to jedan od problema domacih medija. Mozda bas to ne vidimo ni danas.

zapad

pre 11 godina

ICTY NIJE uspostavljen kako bi se doslo do mira, to je napravio Dajton. Niti je ICTY uspostavljen kako bi se stabilizirala regija, to je uloga EU u postupku pridruzivanja i ulaska u EU. ICTY je uspostavljen kako bi se kazneno gonili odogovorni za ozbiljna krsenja medjunarodnog humanitarnog prava i ratne zlocine. I jos nesto, podaci o postupcima protiv osumnicenika u vezi pocinjenja ratnih zlocina u RH su javni i dostupni svima, nema nikakve zavjere ili tzv istraga: ( http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskePostupanjeU ) - ove postupke pomno prati delegacija EU u Zagrebu, Misija OSCE nedavno zatvorena doduse ali ih je pratila i o njima izvjescivala od 1997 (za razlike od OSCE Misije u Srbiji koja je odlucila nemati mandat za ratne zlocine) kao i sve ambasade u Zagrebu, a posebno americka, francuska, ruska i britanska.

vlada milic

pre 11 godina

zaslepljeni naprednjaci sta je to vucic njima odbrusio ili da im je on sad nesto sasuo istinu u oci pa covek ih je uspavao svojim govorom bez ikakve promene u glasu ili naglasavanja bilo cega samo je kukao kao kalimeronepravda nepravda i to onim svojim mirnim tihim glasom koji vezba iz dana u dan. ali nista cudno od vas koji radite po naprednjackim kancelarijama da saljete poruke gde god je sefova slika i pisete ili " ponasan sam sto sam glasao za vas .." ili " od sada cu glasati za vas " e pa neka se zna da vladimir milic , za razliku od vas ja imam ime i prezime , nikada nece glasati za vucica i njemu slicnih politicara.

PRETORIJANAC

pre 11 godina

Grubo receno, Aleksandar Vucic je postavio obrazac ponasanja koji Srbija treba da primeni u nastupu i kontaktu sa drugim zemljama. Dostojanstveno i samouvereno ali spremno da se uci i mnogo radi radi napretka.