Sreda, 05.12.2012.

20:08

Dačić:Puna saglasnost državnog vrha

Na sastanku državnog vrha Srbije ispoljena je puna saglasnost svih učesnika i potvrđena jedinstvena državna politika po pitanju KiM, kaže premijer Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Daèiæ:Puna saglasnost državnog vrha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

zeljko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ovo pisem, izgovaram: Bravo Dacicu, bravo! Srbija ima dve opcije, ili put i ulazak u Evropsku uniju naroda ili tiho i polagano odumiranje, patnju i propadanje. i jos nesto. ulaskom u evropu, jacanjem srbije mozda i povratimo kosovo jednog dana. naravno pomirivsi se sa svima i sa nama samima.

sale60

pre 11 godina

Kakav trulez od drzave, kakav trulez od vlasti. A posebna prica su simpatizeri ove vlasti. Vi ste vrhunski licemeri, vasa se prica menja iz dana u dan, za vas je svaka istina laz dok vam treba, za vas je svaka laz istina dok vam treba, vi ste postali idolopoklonici najgore vrste, gori cak i od titovih komunista, za vas je ono sto je juce bilo izdaja danas herojski cin, vi nas vracate ne u devedesete vec u vreme vozdova i knezeva. Kad covek pogleda izjave ove vlasti moze da zakljuci: da su evrofanatici i evroskeptici u isto vreme, da su za sekularnu i ekstremno pravoslavnu drzavu u isto vreme, da nam je buducnost sa EU i sa Rusijom u isto vreme, da je za ratove devedesetih kriv pokojni Djindjic, da u Srbiji zivi narod koji ima patoloski strah od upotrebe vlastitog mozga. Shodno tome postoji platforma za KiM koja je nazalost pisana nevidljivim mastilom, u Srbiji ima lopova ali su oni samo clanovi i simpatizeri DS, u Srbiji postoji konsenzus po svim strateskim pitanjima jer drzava to smo mi na vlasti i imamo vrhunsku domacu rakiju na koju nam zavidi ceo svet pa nas zato mrze i imamo najvece znacke na reveru na svetu te smo vece pape i od pape. Pozelim da su glasine o smaku sveta istinite.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nije dovoljna ta vaša saglasnost, nego vi da pitate onog Pantića, na vrh' mi jezika njegovo ime, znate na kog Pantića mislim?

Kosovo

pre 11 godina

Najveci izdajnik Srbije zajedno sa Tadicem a izgleda i sa Nikolicem je otisao da pregovara u Brisel. On je to isto Kosovo upropastio 90 godina! Treba da ga bude sramota sto sklapa oakve ugovore sa onima kojima su jedini planovi oko Srbije da stvore nezavisno Kosovo.

ГЛАС НАРОДА

pre 11 godina

У решавању ”Косовског проблема”, ”беле куге”, ”интеграције Србије у ЕУ”,....
морају се укључити све мудре главе и представници свих Срба на свету: 6 милиона у Србији, плус 2 милиона у окружењу, плус 1 у ЕУ, плус 1 у САД, Канади, Аустралији,.. тј. ИНТЕРЕСИ укупно 10 милиона Срба..

Приоритети су:
- да 1 милион НЕЗАПОСЛЕНИХ Срба имају посао и просечну европску плату,
- да Срби на Косову имају БЕЗБЕДАН живот који ће гарантовати поред Србије и ЕУ и УН,
- да се бар 1 милон Срба врати из ЕУ у Србију,

Neutralan

pre 11 godina

"Premijer Srbije je rekao da je i "Rezolucija 1244 neustavna i da je cela pozicija Beograda neustavna".
Za neupucenog Dacica: Rezolucija 1244 je u UNO Jedini Dokumenat koji je i dalje na snazi, kao dokaz neupucenima, da je KiM sastavni deo Republike Srbije, i da se KiM jos uvek smatra kao Pokrajina Republike Srbije isto kao i AP-Vojvodina. znaci, rat nije izgubljen, vec je postignut tkzv. "Kumanovski Dogovor" koji se vodi u UNO kao "Rez. 1244".

crni domino

pre 11 godina

Ti koji su predali Kosovo 99 treba i da zavrse sa svim papirima.
Ionako fizicki nije moguce promeniti stanje. Da se ne lazemo. Sto moj unuk kaze "kesa" dedo, kada je nesto nemoguce ili ne ostvarivo! A Srbija je sada "kesa"!
Ostaje da "pomazemo" sever i tako sebi punimo kofercice, a narod ce i dalje za to da od svojih usta odvaja 650 000 evra dnevno!
Dobar dogovor drzavnog vrha, sta kazete.
PS: Sto sam video juce jedan crni audi sa led svetlima, verovatno najnoviji, sa oznakom KM005IĐ. Verujete li da sam se videvsi tablicu u sklopu sadasnje vlasti osecao kao pravi magarac koji omogucava da se majmuni sa kosova lako bogate a onda nas gledaju sa visine!
I onda neka mi neko kaze da je pao dogovor i da je Kosovo srce Srbije.

СРБ

pre 11 godina

Важи ли још увек кривични законик, чији члан 306. грађанину Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, предвиђа казну затвором од најмање десет година?

Dejan

pre 11 godina

Ova država je na dnu. Gledam Dačića kako sprovodi veleuzdaju svoga naroda i govori kako je te obaveze "preuzela prethodna vlast" !!?? Alo bre premijeru:
1. zašto niste sve odluke koje je "preuzela prethodna vlast" poništili ?
2. da li si svestan da si bio član prethodne vlasti ?
3. ako se tada sa tim nisi slagao, zašto nisi napustio Vladu. Zbog ljubavi prema Borisu Tadiću.

Nikada više neće biti u prilici neverni Ivica i neverni Toma da sastave vlast

Sokolac

pre 11 godina

Mora se priznati da se državni vrh u ovom trenutku ponaša veoma racionalno i ohrabruje činjenica da su jedinstveni i saglasni.Agonija Kosova se mora rešiti što pre. Biće to bolne odluke , ali sa tim se moramo suočiti.U svakom slučaju moraju se obezbediti normalan život Srbima na severu KiM.

Izdajniče!

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

O da, ima i te kako i to i zbog prve i zbog druge stvari!

Nije Kosovo tvoja lična ili partijska prćija da po svom nahođenju ratuješ, "pobeđuješ" i na kraju "spašavaš".

Srbija je žrtva egoizma i sociopatije nabeđenih "lidera". Ovo nije čak ni moralni relativizam, ovo je moralna inverzija.

milan

pre 11 godina

Nisam ni znao da Vulin pripada "drzavnom vrhu". Ali ima jedna stvar premijeru Srbije, vec nedeljama nas zavlacite sa tom platformom za KiM i nista, sta cekate da se prva resenja ocrtaju pa da nam onda kazete kako je to bila platforma, to nikako ne potvrdjuje reci da je politicki vrh saglasan u svojim stavovima.

banacanin

pre 11 godina

Ima neke slasti u tome gledati malog Slobu kako se sada bakce onim sto je sa tatom velikim Slobom pre dve decenije zamesio. Moram priznati da se u ovom momentu ponasa prilicno racionalno i pragmaticno za sta mu treba odati pocast. Ipak, prema Vojvodini je nastavio tatinu politiku sto mu mi ovde zaboraviti necemo.

PetarBG

pre 11 godina

Daj već jednom da skinemo to Kosovo sa dnevnog reda i da se okrenemo drugim temama. Nisam pristalica SPS-a, ali u ovoj stvari dajem punu podršku Dačiću. Ti koji brane Kosovo neka idu dole da žive i tako će ga najbolje odbraniti.

V

pre 11 godina

"Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu."

Dva pitanja za Premijera:

1. Protiv koga ste ratovali na Kosovu? (UCK je pogresan odgovor)

2. Ko je potpisao Kumanovski sporazum i sta taj sporazum oznacava?

Kada ispravno odgovorite na ova pitanja i RAZMISLITE o posledicno-uzrocnim vezama, dobicete odgovor zbog cega Kosovo nije vise deo Srbije i ko je odgovoran za to.

O priznanju kontinuiteta sa zlocinackom organizacijom kojom je upravljao njegov bivsi sef drugom prilikom.

Kole

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Samo je trebalo da doda: "...i na taj nacin dovela do bombardovanja i razaranja Srbije, do poraza, moralnog i vojnog, i do formalnog predavanja Kosova potpisivanjem Kumanovskog sporazuma".
Tad bi njegova izjava bila kompletna i precizna.

Milan

pre 11 godina

A da li ste dobili saglasnost naroda?Ovako krupna pitanja treba postaviti na referendumu,i definisati politiku po odgovoru ljudi koji zive u ovoj zemlji(vise ni ne znam koja je moja zemlja,jer Premijer vise ne govori o Kosovu kao deo republike,nego kao punopravnom clanu u dijalogu sa Srbijom).

super

pre 11 godina

Bas, super! Sastanu se SPS-ovac, Julovac i Radikal i postignu punu jedinstvenost u vezi Kosova.Citavo proslo leto su organizovali proteste na granicnim prelazima a sad ce da ih razjure.
Onda im je prica trebala da dodju na vlast, sad im treba da ostanu u njoj.

as

pre 11 godina

"Dačić je naveo i da Srbija nije nikada bila bliža EU i izrazio nadu da će dobiti datum za početak pregovora u martu ili junu 2013. godine."
SA KOJIM PLATAMA?
SA 3 MILIONA ISPOD GRANICE SIROMASTVA(a to podrazumeva placanje komunalnih usluga,redovnog i pristojnog obroka i po jedan odevni predmet mesecno iz trikotaze(gace i carape)?

zeljko

pre 11 godina

Dobro Ivice, sve je jasno i ti si heroj kao sto je bio i tvoj gazda, ali odgovori samo na nekoliko pitanja -- da li postoji neki deo ustava koj treba postovati? Koje gradjane i delove Srbije si spreman da branis? A koje cemo jos morati zrtvovati sa nas "Evropski" put? I na kraju ako moramo da sve ispostujemo sve sto je "dogovoreno" od strane Borka Stefanovica kako ce biti moguce povuci se kasnije? Jadna je ova zemlja sa ovakvim politicarima.

sledeci korak - hapsi Kostunicu

pre 11 godina

Iako sam Dacica smatrao najvecom egotistickom karikaturom na politickom polju Srbije, sada mu moram skinuti kapu do poda za njegovu nameru i akcije da konacno zavrsi cirkusku predstavu oko Kosova. On je jedini u Srbiji dovoljno odlucan i beskompromisan da otpuše ovu bahatu grupu svercera sa lica Severa Kosova, jer zna da ce time poboljsati zivotne prilike i buducnost ostale 2/3 Srba juzno od Ibra koji su odavna podigli dokumenta i prihvatili drzavu Kosovo. Sto jes jes, alal ti vera Dacicu, stvarno imas mu.a. Svaka cast!

Djordje

pre 11 godina

Uvek sam se bojao kad PATRIOTE preuzmu vlast.
I imao sam razlog, potvrđeno!
"Izdajnici" su uvek manje koštali državu od PATRIOTA!
"IZDAJNICI" SU IZDAVALI DRŽAVU, PATRIOTE PRODAVALI.
A...OVE PATRIOTE SU SE DOBRO NAMESTILE DA NAS SPASU!

globetrotter

pre 11 godina

u evropi i razvijenom svetu je vec duze vreme u modi 'pozitivna diskriminacija manjina'. to mu dodje kao davanje specijalnih prava, dodatne zastite itd manjinama u odnosu na vecinu. znaci manjine imaju vise nego vecina. to se radi da bi se one dodatno zastitile i opstao multikulturalizam koji svet nalazi kao visestruko koristan.
srbija je u izvanrednoj poziciji da prizna kosovo. u zamenu da se izbori se za takav 'povlasteni' polozaj srba koji zele da ostanu i zastitu citave kulturne bastine o kojoj mogu samo sanjati u srbiji. a eu ce naterati kosovo da sledi takvu politiku pre bilo kakvog napretka ka clanstvu ili cak samo kreditima, bez kojih kosovo jos dugo sigurno ne moze.

bob

pre 11 godina

Aleksandar Vulin u 'Drzavnom vrhu'
???

Nego dva pitanja:
1. Sta je sa slavnom platformom? Kada ce se pojaviti ??
2. Kada ce poslanici skupstine Srbije dobiti sansu da budu upoznati jer ispada da su svi vazniji od poslanika.
A secamo se da je u vreme stare vlasti [DS] oni koji su sada na vlasti [SNS] najvise kritikovali to sto poslanici nisu bili informirani

marija

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Ne bih se ja time hvalila, premijeru.
Nikada necete shvatiti ni prihvatiti da su Srbi vase zrtve, gde god da su.

Marina Ras

pre 11 godina

Recite mi ko to ima zakonsko pravo da deli imovinu nase dece,molim Vas novinari da se dobro raspitate i budete neutralni i slobodni

ana

pre 11 godina

beavo Dacicu konacno da neko kaze istinu. Svi su hrabri ovde da komentarisu a kad treba u akciju nema ih. Svaka cast. A, svi koji te mrze olajavaju te a nemaju pojma sta se desava realno. Svaka cast. Ostali pokrite se usima i tim vasim pametnim odgovorima koji ne vode nikuda.

GreatDeal

pre 11 godina

"Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?" - kakva smesna i suludna interpretacija ustava...Koja ozbiljna drzava bi prenela svojoj Pokrajini nadleznost da ona moze da otvara ambasade u drugim zemljama sveta kao sto je slucaj sa Kosovom (koja ima 20 ambasada sirom sveta) i istim zemljama da imaju ambasade u svojoj Pokrajini, a zna se veoma dobro da su diplomatski odnosi i ambasade iskljucivo atributi jedne NEZAVISNE DRZAVE???Gde to ima da drzava "prenese nadleznost svojoj Pokrajini" da ce uclani u organizacijama poput Svetske Banke i MMF-a cije clanice su iskljucivo SUVERENE DRZAVE???Koja bi drzava na svetu pristala da se ogranici sa delom svoje teritorije, da mora da plati carinu i da gradjani moraju da se u delom iste teritorije (ako je Kosovo deo Srbije) krecu sa LICNOM KARTOM, u ime "nadleznosti koje prenese svojoj Autonomnoj Pokrajini"??? Najbesmislenija interpretacija ustava koju sam do sad ikad citao...

Laz i paralaz

pre 11 godina

Prema Dacicu ispadne da laze Taci. Nikakvih ambasadora nece biti. Prema Taci laze Dacic. Jadna Eston s kim ima posla i kome da veruje.

Kojshija

pre 11 godina

"Rezolucija 1244 neustavna" - cekaj, cekaj, cekaj...REZOLUCIJA 1244 JE NEUSTAVNA...pa zar niste rekli milijardu puta do sada da Rezolucija 1244 "brani suverenitet i celovitost Srbije"...pa zar nema pravo Draskovic koji kaze da upravo Rezolucija 1244 je omogucila albancima da dobijaju drzavu?!!!

Jovan

pre 11 godina

pa koliko neko mora da bude glup da bi progutao ovaj besmisleni izgovor "nije granica" vec je "prelaz" prelaz cega? - prelaz s one strane mozga!
da je DS radila ovakve stvari bili bi okaceni na stub srama kao izdajnici a Dacic i Nikolic su izgleda prigrabili monopol na nacionalizam i oni kakav god sporazum da postignu to mora biti "spas srbije"
kakva hipokrizija,
kakva glupost,
kakva neiskrenost,
kako pomraceni umovi!!!
nervira me sto zivim u drzavi u kojoj me ova dva klovna svakodnevno prave budalom servirajuci u medijima price u kakve ni dete od 5 godina ne bi poverovalo. Jedva cekam da napustim ovo tragicno mesto!!!

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Samo napred Dačiću. Za razliku od većine imaš petlju da govoriš istinu što je nesvakidašnje za naše političare. Skidam ti kapu iako nikada nisam glasao za tebe.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Narod na Kosovu i politicari kojima narod veruje moraju prisiliti sebe na strpljenje i razumevanje zvanicne politike Srbije koja se vodi u Briselu izmedju premijera Srbije i Kosova.Predsednik Srbije mora imati nivo vibracije koju je imao u danima kada je dosao na Andricev venac.Nato je spreman za intervenciju na Kosovu sto je "po izvrsnoj naredbi" moguce u casu.Daciceva politika daje snagu da Srbija ne pada i ne tone.Da istraje u svom cilju.Dacic je mudar politicar.Generacije iza nas i one kasnije pamtice Dacica kao velike srpske politicare.Dacic sigurno u sebi oseca isto sto i Nikolic,Kostunica i veliki broj gradjana koja trenutno negoduje.Zvanicna politika ne sme biti takva.Narod na Kosovu mora znati :"Ono cemu se opires - to opstaje."Situacija je napeta mnogo vise - nego sto izgleda.Propusteno je dragoceno vreme u kome je bilo potrebno povezati zemlje u regionu.( Srbija,Crna Gora,BIH,Makedonija u pocetku posle Hrvatska,Slovenija,Madjarska,Albanija
Turska ...)To je misija predsednika.

bezimena

pre 11 godina

Konačno! Mada, kada sam čuo danas Dačića, posle sastanka u Briselu, kako "muca" na pitanja novinara, ništa nam se dobro ne piše!
(Miki, 5. decembar 2012 20:57)

Dačić još nije dostigao svog nekadašnjeg šefa, koji je bez zamuckivanja i bez da trepne objavio našu pobedu nad NATO-om, kapitulirajući na Kosovu! Ovo što se danas dešava je samo zadnji čin te "pobede"!

Amos

pre 11 godina

Ivice, nije SPS "ratovala" na Kosovu, to si ti nesto pomesao.
SPS je slala *srpsku omladinu* da gine na Kosovu - da gine ili da ubija albansku omladinu.
Sam SPS NIJE ratovao. SPS je samo stvorio mogucnosti da drugi ratuju, tj ginu za SPS ciljeve.

Mozda na to mislis kad kazes da je SPS "ratovala"?

"ratovala"

pre 11 godina

"Ratovala SPS"?? A asta smo bili mi?

Vecina koja nije bila ni tada a ni sada, ni SPS ni druga stranka. mi smo cisti gubitnici, i tada i sada.
A uloga SPS je bila?????????????????
Nemojte opet, za 10 godina pricati "krivi nam ovi ili oni i tako je moralo" Raazmiiisljajte na vreme!!!!!

Enko

pre 11 godina

Daciceva Vlada kao predhodna Vlada samo razlika u tome da pregovore sada vodi G.Dacic a u predhodno Vladom pregovore vodiojeh G. Stefanovic.Sada ono sto se dogvara sa Pristinom mora neka druga Vlada da sprovede pa nikad kcivca nece biti.

Geom

pre 11 godina

Pričajte šta hoćete, ali da je narod imao poverenja u Čedu, a ne u vašarsku priču te narkoman, te džip, danas bi pola Kosova bilo srpsko, druga polovina bi ostala protektorat, a naših ljudi, grobalja i crkava bilo bi mnogo više. I najvažnije, taj problem bi bio daleko iza nas. Tuga je što je radikalska galama da će Čeda PRIZNATI Kosovo bila toliko uverljiva da su čak i "Čedisti" počeli da veruju i da se zalažu za to. Današnji vlastodržci treba da imaju obraz kao đon, pa sada odjednom "prihvatati realnost", sada kada su sve izgubili. Eto koliko je to Kosovo bilo njima bitno. A ti narode koji si verovao, imaj dostojanstva pa ih bar pitaj sto su te prevarili? Nisu ni albanci, ni NATO, ni rusi - nego naši... vaši...

Mirkocc

pre 11 godina

(Srba, 5. decembar 2012 21:26)
Zanimljiv stav. U svakom slucaju, nadam se jednom - nekako (nisam vlast pa da moram znati i kako) izdrzati ovaj period. Odnos snaga ce se promeniti. Zaboga, pa ko bi rekao tamo neke 1600-te da ce Srbija biti samostalna, pa opet jeste postala. Samo polako i mudro...

Bojan J.

pre 11 godina

Malo je izgubljen ali barem ima koristan i jasan cilj i ide odlucno ka njemu. Ako Srbiju oslobodi Kosovskog problema imace moju podrsku (i podsku mojih) na sledecim izborima iako sam do sada bio glasac LDP-a i DS-a. Glasam za dela ne za ljude.

Srba

pre 11 godina

Otkud toliki izlivi strasti? Niti je tema nova, niti su pravila igre nova. Braniti neodbranjivo? Potrebno je mnogo hrabrosti, sreće i autogol protivnika.

Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?

Maglu prodaju ustavopisci koji ni sami ne znaju šta su napisali. Važeći srpski ustav je anahron, konfuzan, u koliziji sa samim sobom i u nekim delovima neprimenljiv.

Zapadne administracije, onakve kakvim ih je priroda dala, štreberske, ziheraške, ekstremno studiozne i germanski precizne ozbiljno su analizirale srpski Ustav i jasno i glasno poručile:

Gospodo Srbi NE MORATE priznati Kosovo državu, samo PRIMENITE ono što piše u vašem Ustavu (članovi 178 i 179). Ni manje, ni više. Jednog dana, kada odnos snaga i ambijent bude drugačiji uradite ono što morate i što tada budete mogli.

Mikeli

pre 11 godina

Ovo predstavlja dokaz da nase vlasti rade zajedno na najvisem nivou. Pitanje KiM je trebalo da bude razmatrano na najvisem drzavnom nivou i u vreme prethodne vlade a ne da se odluke o tome delegiraju obicnim cinovnicima. Pa nije Borko dobio poverenje gradjana pa da se on bavi tim pitanjem vec Tadic i bivsi premijer i zato je dobro sto se Dacic i Nikolic bave ovim pitanjem a ne neki njihovi cinovnici.

Genije

pre 11 godina

Ovo je košmar u kome se naša zemlja nalazi, ali čini se da oni kojima je poveren mandat da nas predstavljaju ne beže od problema nego se trude da ih rešavaju. Srećno!

Mauricius 28

pre 11 godina

Dobra izjava naseg premijera Ivice Dacica.Srbija nikada nije bila blize svom cilju i ne treba da tu sansu izgubi.Postoji stari izraz koji kaze:Strpljen spasen.Mislim da ce sve doci na svoje da li danas ili za 10 ,20,30 100 ili 300 godina,al ce doci.

ST

pre 11 godina

A i onaj Nebojša Stefanović će biti na sastanku, e' sad mi je lakše, pošto se on mnogo pita, on je mnogo važan lik...al' za... Glavna tema će, verovatno, biti kako da nam objasnite ovog ,,oficira za vezu'', jer ta formulacija nije prošla, svi vam se smeju(naročito dok nam objašnjava onaj Drecun), pa da smislite nešto drugo. Kako to nazvati? Pa možda ne bi bilo loše da se ta kancelarija(preteča konzulata, ambasade) nazove ,,kancelarija za brze odgovore'', da izbegli Srbi ne moraju više da idu na KiM kako bi prodali svoje imanje, već da direktno odatle to urade, preko,,oficira za vezu''.

Dragutin Srejic

pre 11 godina

Pazljivo sam procitao izjavu nasega premijera Dacica i mogu da istaknem da je bio izrazito direktan ali i "jasan",ko je dobro obratio paznju na njegovu izjavu.Srbiji predstoji dobra sansa da smogne snage i da se oporavi u svakom smislu a posle je lako resavati probleme !

zoran

pre 11 godina

Sastaju se da se dogovore kako da kazu narodu ono sto Ceda govori od Kumanovskog sporazuma,Srbija je izgubila Kosovo,treba pomoci Srbima koji ce ostati da zive na Kosovu!To je svidjalo se nama ili ne istina!

Rasulo!

pre 11 godina

U celoj ovoj prici, najvise me zanima Nikolicev stav. Do sada je drzao neki pravi kurs, imao sam vere u njega. Sad zelim da cujem njegov stav, konkretnu rec.

SIMEON 80

pre 11 godina

Izuzetno dobra i jasna izjava.Smatram da Vlada,premijer i svi clanovi kabineta dobro rade svoj posao,na jedan mudri nacin da ostvare maksimalan interes za zemlju i narod.Neke stvari danas ne izgledaju ruzicasto ali ko zna "sta nosi dan a sta nosi noc"Ko moze predvideti buducnost.Ako nastavimo ovako mudrom politikom,ona je izvesna,ja verujem u tu buducnost i pravdu.Ako je ne docekam ja,docekace je neki moj srpski potomak,sunarodnik.

nista potpisano

pre 11 godina

Nista nije potpisano u februaru, nego nema nova vlast nikakvu pltformu u koju se klela da je uradjena i cuva se kao drzavna tajna i sad ispiraju usta.
U vreme kampanje drugu pesmu su pevali a sad "jadni" samo sprovode ono sto je prethodna Vlada potpisala.

zoran

pre 11 godina

Sastaju se da se dogovore kako da kazu narodu ono sto Ceda govori od Kumanovskog sporazuma,Srbija je izgubila Kosovo,treba pomoci Srbima koji ce ostati da zive na Kosovu!To je svidjalo se nama ili ne istina!

Amos

pre 11 godina

Ivice, nije SPS "ratovala" na Kosovu, to si ti nesto pomesao.
SPS je slala *srpsku omladinu* da gine na Kosovu - da gine ili da ubija albansku omladinu.
Sam SPS NIJE ratovao. SPS je samo stvorio mogucnosti da drugi ratuju, tj ginu za SPS ciljeve.

Mozda na to mislis kad kazes da je SPS "ratovala"?

nista potpisano

pre 11 godina

Nista nije potpisano u februaru, nego nema nova vlast nikakvu pltformu u koju se klela da je uradjena i cuva se kao drzavna tajna i sad ispiraju usta.
U vreme kampanje drugu pesmu su pevali a sad "jadni" samo sprovode ono sto je prethodna Vlada potpisala.

Kojshija

pre 11 godina

"Rezolucija 1244 neustavna" - cekaj, cekaj, cekaj...REZOLUCIJA 1244 JE NEUSTAVNA...pa zar niste rekli milijardu puta do sada da Rezolucija 1244 "brani suverenitet i celovitost Srbije"...pa zar nema pravo Draskovic koji kaze da upravo Rezolucija 1244 je omogucila albancima da dobijaju drzavu?!!!

Jovan

pre 11 godina

pa koliko neko mora da bude glup da bi progutao ovaj besmisleni izgovor "nije granica" vec je "prelaz" prelaz cega? - prelaz s one strane mozga!
da je DS radila ovakve stvari bili bi okaceni na stub srama kao izdajnici a Dacic i Nikolic su izgleda prigrabili monopol na nacionalizam i oni kakav god sporazum da postignu to mora biti "spas srbije"
kakva hipokrizija,
kakva glupost,
kakva neiskrenost,
kako pomraceni umovi!!!
nervira me sto zivim u drzavi u kojoj me ova dva klovna svakodnevno prave budalom servirajuci u medijima price u kakve ni dete od 5 godina ne bi poverovalo. Jedva cekam da napustim ovo tragicno mesto!!!

ST

pre 11 godina

A i onaj Nebojša Stefanović će biti na sastanku, e' sad mi je lakše, pošto se on mnogo pita, on je mnogo važan lik...al' za... Glavna tema će, verovatno, biti kako da nam objasnite ovog ,,oficira za vezu'', jer ta formulacija nije prošla, svi vam se smeju(naročito dok nam objašnjava onaj Drecun), pa da smislite nešto drugo. Kako to nazvati? Pa možda ne bi bilo loše da se ta kancelarija(preteča konzulata, ambasade) nazove ,,kancelarija za brze odgovore'', da izbegli Srbi ne moraju više da idu na KiM kako bi prodali svoje imanje, već da direktno odatle to urade, preko,,oficira za vezu''.

bezimena

pre 11 godina

Konačno! Mada, kada sam čuo danas Dačića, posle sastanka u Briselu, kako "muca" na pitanja novinara, ništa nam se dobro ne piše!
(Miki, 5. decembar 2012 20:57)

Dačić još nije dostigao svog nekadašnjeg šefa, koji je bez zamuckivanja i bez da trepne objavio našu pobedu nad NATO-om, kapitulirajući na Kosovu! Ovo što se danas dešava je samo zadnji čin te "pobede"!

Geom

pre 11 godina

Pričajte šta hoćete, ali da je narod imao poverenja u Čedu, a ne u vašarsku priču te narkoman, te džip, danas bi pola Kosova bilo srpsko, druga polovina bi ostala protektorat, a naših ljudi, grobalja i crkava bilo bi mnogo više. I najvažnije, taj problem bi bio daleko iza nas. Tuga je što je radikalska galama da će Čeda PRIZNATI Kosovo bila toliko uverljiva da su čak i "Čedisti" počeli da veruju i da se zalažu za to. Današnji vlastodržci treba da imaju obraz kao đon, pa sada odjednom "prihvatati realnost", sada kada su sve izgubili. Eto koliko je to Kosovo bilo njima bitno. A ti narode koji si verovao, imaj dostojanstva pa ih bar pitaj sto su te prevarili? Nisu ni albanci, ni NATO, ni rusi - nego naši... vaši...

"ratovala"

pre 11 godina

"Ratovala SPS"?? A asta smo bili mi?

Vecina koja nije bila ni tada a ni sada, ni SPS ni druga stranka. mi smo cisti gubitnici, i tada i sada.
A uloga SPS je bila?????????????????
Nemojte opet, za 10 godina pricati "krivi nam ovi ili oni i tako je moralo" Raazmiiisljajte na vreme!!!!!

GreatDeal

pre 11 godina

"Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?" - kakva smesna i suludna interpretacija ustava...Koja ozbiljna drzava bi prenela svojoj Pokrajini nadleznost da ona moze da otvara ambasade u drugim zemljama sveta kao sto je slucaj sa Kosovom (koja ima 20 ambasada sirom sveta) i istim zemljama da imaju ambasade u svojoj Pokrajini, a zna se veoma dobro da su diplomatski odnosi i ambasade iskljucivo atributi jedne NEZAVISNE DRZAVE???Gde to ima da drzava "prenese nadleznost svojoj Pokrajini" da ce uclani u organizacijama poput Svetske Banke i MMF-a cije clanice su iskljucivo SUVERENE DRZAVE???Koja bi drzava na svetu pristala da se ogranici sa delom svoje teritorije, da mora da plati carinu i da gradjani moraju da se u delom iste teritorije (ako je Kosovo deo Srbije) krecu sa LICNOM KARTOM, u ime "nadleznosti koje prenese svojoj Autonomnoj Pokrajini"??? Najbesmislenija interpretacija ustava koju sam do sad ikad citao...

Laz i paralaz

pre 11 godina

Prema Dacicu ispadne da laze Taci. Nikakvih ambasadora nece biti. Prema Taci laze Dacic. Jadna Eston s kim ima posla i kome da veruje.

Bojan J.

pre 11 godina

Malo je izgubljen ali barem ima koristan i jasan cilj i ide odlucno ka njemu. Ako Srbiju oslobodi Kosovskog problema imace moju podrsku (i podsku mojih) na sledecim izborima iako sam do sada bio glasac LDP-a i DS-a. Glasam za dela ne za ljude.

Srba

pre 11 godina

Otkud toliki izlivi strasti? Niti je tema nova, niti su pravila igre nova. Braniti neodbranjivo? Potrebno je mnogo hrabrosti, sreće i autogol protivnika.

Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?

Maglu prodaju ustavopisci koji ni sami ne znaju šta su napisali. Važeći srpski ustav je anahron, konfuzan, u koliziji sa samim sobom i u nekim delovima neprimenljiv.

Zapadne administracije, onakve kakvim ih je priroda dala, štreberske, ziheraške, ekstremno studiozne i germanski precizne ozbiljno su analizirale srpski Ustav i jasno i glasno poručile:

Gospodo Srbi NE MORATE priznati Kosovo državu, samo PRIMENITE ono što piše u vašem Ustavu (članovi 178 i 179). Ni manje, ni više. Jednog dana, kada odnos snaga i ambijent bude drugačiji uradite ono što morate i što tada budete mogli.

Rasulo!

pre 11 godina

U celoj ovoj prici, najvise me zanima Nikolicev stav. Do sada je drzao neki pravi kurs, imao sam vere u njega. Sad zelim da cujem njegov stav, konkretnu rec.

Enko

pre 11 godina

Daciceva Vlada kao predhodna Vlada samo razlika u tome da pregovore sada vodi G.Dacic a u predhodno Vladom pregovore vodiojeh G. Stefanovic.Sada ono sto se dogvara sa Pristinom mora neka druga Vlada da sprovede pa nikad kcivca nece biti.

Kole

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Samo je trebalo da doda: "...i na taj nacin dovela do bombardovanja i razaranja Srbije, do poraza, moralnog i vojnog, i do formalnog predavanja Kosova potpisivanjem Kumanovskog sporazuma".
Tad bi njegova izjava bila kompletna i precizna.

ana

pre 11 godina

beavo Dacicu konacno da neko kaze istinu. Svi su hrabri ovde da komentarisu a kad treba u akciju nema ih. Svaka cast. A, svi koji te mrze olajavaju te a nemaju pojma sta se desava realno. Svaka cast. Ostali pokrite se usima i tim vasim pametnim odgovorima koji ne vode nikuda.

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Samo napred Dačiću. Za razliku od većine imaš petlju da govoriš istinu što je nesvakidašnje za naše političare. Skidam ti kapu iako nikada nisam glasao za tebe.

marija

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Ne bih se ja time hvalila, premijeru.
Nikada necete shvatiti ni prihvatiti da su Srbi vase zrtve, gde god da su.

super

pre 11 godina

Bas, super! Sastanu se SPS-ovac, Julovac i Radikal i postignu punu jedinstvenost u vezi Kosova.Citavo proslo leto su organizovali proteste na granicnim prelazima a sad ce da ih razjure.
Onda im je prica trebala da dodju na vlast, sad im treba da ostanu u njoj.

banacanin

pre 11 godina

Ima neke slasti u tome gledati malog Slobu kako se sada bakce onim sto je sa tatom velikim Slobom pre dve decenije zamesio. Moram priznati da se u ovom momentu ponasa prilicno racionalno i pragmaticno za sta mu treba odati pocast. Ipak, prema Vojvodini je nastavio tatinu politiku sto mu mi ovde zaboraviti necemo.

Mauricius 28

pre 11 godina

Dobra izjava naseg premijera Ivice Dacica.Srbija nikada nije bila blize svom cilju i ne treba da tu sansu izgubi.Postoji stari izraz koji kaze:Strpljen spasen.Mislim da ce sve doci na svoje da li danas ili za 10 ,20,30 100 ili 300 godina,al ce doci.

Mirkocc

pre 11 godina

(Srba, 5. decembar 2012 21:26)
Zanimljiv stav. U svakom slucaju, nadam se jednom - nekako (nisam vlast pa da moram znati i kako) izdrzati ovaj period. Odnos snaga ce se promeniti. Zaboga, pa ko bi rekao tamo neke 1600-te da ce Srbija biti samostalna, pa opet jeste postala. Samo polako i mudro...

bob

pre 11 godina

Aleksandar Vulin u 'Drzavnom vrhu'
???

Nego dva pitanja:
1. Sta je sa slavnom platformom? Kada ce se pojaviti ??
2. Kada ce poslanici skupstine Srbije dobiti sansu da budu upoznati jer ispada da su svi vazniji od poslanika.
A secamo se da je u vreme stare vlasti [DS] oni koji su sada na vlasti [SNS] najvise kritikovali to sto poslanici nisu bili informirani

PetarBG

pre 11 godina

Daj već jednom da skinemo to Kosovo sa dnevnog reda i da se okrenemo drugim temama. Nisam pristalica SPS-a, ali u ovoj stvari dajem punu podršku Dačiću. Ti koji brane Kosovo neka idu dole da žive i tako će ga najbolje odbraniti.

Dragutin Srejic

pre 11 godina

Pazljivo sam procitao izjavu nasega premijera Dacica i mogu da istaknem da je bio izrazito direktan ali i "jasan",ko je dobro obratio paznju na njegovu izjavu.Srbiji predstoji dobra sansa da smogne snage i da se oporavi u svakom smislu a posle je lako resavati probleme !

Genije

pre 11 godina

Ovo je košmar u kome se naša zemlja nalazi, ali čini se da oni kojima je poveren mandat da nas predstavljaju ne beže od problema nego se trude da ih rešavaju. Srećno!

СРБ

pre 11 godina

Важи ли још увек кривични законик, чији члан 306. грађанину Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, предвиђа казну затвором од најмање десет година?

Mikeli

pre 11 godina

Ovo predstavlja dokaz da nase vlasti rade zajedno na najvisem nivou. Pitanje KiM je trebalo da bude razmatrano na najvisem drzavnom nivou i u vreme prethodne vlade a ne da se odluke o tome delegiraju obicnim cinovnicima. Pa nije Borko dobio poverenje gradjana pa da se on bavi tim pitanjem vec Tadic i bivsi premijer i zato je dobro sto se Dacic i Nikolic bave ovim pitanjem a ne neki njihovi cinovnici.

sledeci korak - hapsi Kostunicu

pre 11 godina

Iako sam Dacica smatrao najvecom egotistickom karikaturom na politickom polju Srbije, sada mu moram skinuti kapu do poda za njegovu nameru i akcije da konacno zavrsi cirkusku predstavu oko Kosova. On je jedini u Srbiji dovoljno odlucan i beskompromisan da otpuše ovu bahatu grupu svercera sa lica Severa Kosova, jer zna da ce time poboljsati zivotne prilike i buducnost ostale 2/3 Srba juzno od Ibra koji su odavna podigli dokumenta i prihvatili drzavu Kosovo. Sto jes jes, alal ti vera Dacicu, stvarno imas mu.a. Svaka cast!

as

pre 11 godina

"Dačić je naveo i da Srbija nije nikada bila bliža EU i izrazio nadu da će dobiti datum za početak pregovora u martu ili junu 2013. godine."
SA KOJIM PLATAMA?
SA 3 MILIONA ISPOD GRANICE SIROMASTVA(a to podrazumeva placanje komunalnih usluga,redovnog i pristojnog obroka i po jedan odevni predmet mesecno iz trikotaze(gace i carape)?

SIMEON 80

pre 11 godina

Izuzetno dobra i jasna izjava.Smatram da Vlada,premijer i svi clanovi kabineta dobro rade svoj posao,na jedan mudri nacin da ostvare maksimalan interes za zemlju i narod.Neke stvari danas ne izgledaju ruzicasto ali ko zna "sta nosi dan a sta nosi noc"Ko moze predvideti buducnost.Ako nastavimo ovako mudrom politikom,ona je izvesna,ja verujem u tu buducnost i pravdu.Ako je ne docekam ja,docekace je neki moj srpski potomak,sunarodnik.

Djordje

pre 11 godina

Uvek sam se bojao kad PATRIOTE preuzmu vlast.
I imao sam razlog, potvrđeno!
"Izdajnici" su uvek manje koštali državu od PATRIOTA!
"IZDAJNICI" SU IZDAVALI DRŽAVU, PATRIOTE PRODAVALI.
A...OVE PATRIOTE SU SE DOBRO NAMESTILE DA NAS SPASU!

V

pre 11 godina

"Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu."

Dva pitanja za Premijera:

1. Protiv koga ste ratovali na Kosovu? (UCK je pogresan odgovor)

2. Ko je potpisao Kumanovski sporazum i sta taj sporazum oznacava?

Kada ispravno odgovorite na ova pitanja i RAZMISLITE o posledicno-uzrocnim vezama, dobicete odgovor zbog cega Kosovo nije vise deo Srbije i ko je odgovoran za to.

O priznanju kontinuiteta sa zlocinackom organizacijom kojom je upravljao njegov bivsi sef drugom prilikom.

Milan

pre 11 godina

A da li ste dobili saglasnost naroda?Ovako krupna pitanja treba postaviti na referendumu,i definisati politiku po odgovoru ljudi koji zive u ovoj zemlji(vise ni ne znam koja je moja zemlja,jer Premijer vise ne govori o Kosovu kao deo republike,nego kao punopravnom clanu u dijalogu sa Srbijom).

milan

pre 11 godina

Nisam ni znao da Vulin pripada "drzavnom vrhu". Ali ima jedna stvar premijeru Srbije, vec nedeljama nas zavlacite sa tom platformom za KiM i nista, sta cekate da se prva resenja ocrtaju pa da nam onda kazete kako je to bila platforma, to nikako ne potvrdjuje reci da je politicki vrh saglasan u svojim stavovima.

zeljko

pre 11 godina

Dobro Ivice, sve je jasno i ti si heroj kao sto je bio i tvoj gazda, ali odgovori samo na nekoliko pitanja -- da li postoji neki deo ustava koj treba postovati? Koje gradjane i delove Srbije si spreman da branis? A koje cemo jos morati zrtvovati sa nas "Evropski" put? I na kraju ako moramo da sve ispostujemo sve sto je "dogovoreno" od strane Borka Stefanovica kako ce biti moguce povuci se kasnije? Jadna je ova zemlja sa ovakvim politicarima.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Narod na Kosovu i politicari kojima narod veruje moraju prisiliti sebe na strpljenje i razumevanje zvanicne politike Srbije koja se vodi u Briselu izmedju premijera Srbije i Kosova.Predsednik Srbije mora imati nivo vibracije koju je imao u danima kada je dosao na Andricev venac.Nato je spreman za intervenciju na Kosovu sto je "po izvrsnoj naredbi" moguce u casu.Daciceva politika daje snagu da Srbija ne pada i ne tone.Da istraje u svom cilju.Dacic je mudar politicar.Generacije iza nas i one kasnije pamtice Dacica kao velike srpske politicare.Dacic sigurno u sebi oseca isto sto i Nikolic,Kostunica i veliki broj gradjana koja trenutno negoduje.Zvanicna politika ne sme biti takva.Narod na Kosovu mora znati :"Ono cemu se opires - to opstaje."Situacija je napeta mnogo vise - nego sto izgleda.Propusteno je dragoceno vreme u kome je bilo potrebno povezati zemlje u regionu.( Srbija,Crna Gora,BIH,Makedonija u pocetku posle Hrvatska,Slovenija,Madjarska,Albanija
Turska ...)To je misija predsednika.

Dejan

pre 11 godina

Ova država je na dnu. Gledam Dačića kako sprovodi veleuzdaju svoga naroda i govori kako je te obaveze "preuzela prethodna vlast" !!?? Alo bre premijeru:
1. zašto niste sve odluke koje je "preuzela prethodna vlast" poništili ?
2. da li si svestan da si bio član prethodne vlasti ?
3. ako se tada sa tim nisi slagao, zašto nisi napustio Vladu. Zbog ljubavi prema Borisu Tadiću.

Nikada više neće biti u prilici neverni Ivica i neverni Toma da sastave vlast

Marina Ras

pre 11 godina

Recite mi ko to ima zakonsko pravo da deli imovinu nase dece,molim Vas novinari da se dobro raspitate i budete neutralni i slobodni

Izdajniče!

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

O da, ima i te kako i to i zbog prve i zbog druge stvari!

Nije Kosovo tvoja lična ili partijska prćija da po svom nahođenju ratuješ, "pobeđuješ" i na kraju "spašavaš".

Srbija je žrtva egoizma i sociopatije nabeđenih "lidera". Ovo nije čak ni moralni relativizam, ovo je moralna inverzija.

sale60

pre 11 godina

Kakav trulez od drzave, kakav trulez od vlasti. A posebna prica su simpatizeri ove vlasti. Vi ste vrhunski licemeri, vasa se prica menja iz dana u dan, za vas je svaka istina laz dok vam treba, za vas je svaka laz istina dok vam treba, vi ste postali idolopoklonici najgore vrste, gori cak i od titovih komunista, za vas je ono sto je juce bilo izdaja danas herojski cin, vi nas vracate ne u devedesete vec u vreme vozdova i knezeva. Kad covek pogleda izjave ove vlasti moze da zakljuci: da su evrofanatici i evroskeptici u isto vreme, da su za sekularnu i ekstremno pravoslavnu drzavu u isto vreme, da nam je buducnost sa EU i sa Rusijom u isto vreme, da je za ratove devedesetih kriv pokojni Djindjic, da u Srbiji zivi narod koji ima patoloski strah od upotrebe vlastitog mozga. Shodno tome postoji platforma za KiM koja je nazalost pisana nevidljivim mastilom, u Srbiji ima lopova ali su oni samo clanovi i simpatizeri DS, u Srbiji postoji konsenzus po svim strateskim pitanjima jer drzava to smo mi na vlasti i imamo vrhunsku domacu rakiju na koju nam zavidi ceo svet pa nas zato mrze i imamo najvece znacke na reveru na svetu te smo vece pape i od pape. Pozelim da su glasine o smaku sveta istinite.

globetrotter

pre 11 godina

u evropi i razvijenom svetu je vec duze vreme u modi 'pozitivna diskriminacija manjina'. to mu dodje kao davanje specijalnih prava, dodatne zastite itd manjinama u odnosu na vecinu. znaci manjine imaju vise nego vecina. to se radi da bi se one dodatno zastitile i opstao multikulturalizam koji svet nalazi kao visestruko koristan.
srbija je u izvanrednoj poziciji da prizna kosovo. u zamenu da se izbori se za takav 'povlasteni' polozaj srba koji zele da ostanu i zastitu citave kulturne bastine o kojoj mogu samo sanjati u srbiji. a eu ce naterati kosovo da sledi takvu politiku pre bilo kakvog napretka ka clanstvu ili cak samo kreditima, bez kojih kosovo jos dugo sigurno ne moze.

crni domino

pre 11 godina

Ti koji su predali Kosovo 99 treba i da zavrse sa svim papirima.
Ionako fizicki nije moguce promeniti stanje. Da se ne lazemo. Sto moj unuk kaze "kesa" dedo, kada je nesto nemoguce ili ne ostvarivo! A Srbija je sada "kesa"!
Ostaje da "pomazemo" sever i tako sebi punimo kofercice, a narod ce i dalje za to da od svojih usta odvaja 650 000 evra dnevno!
Dobar dogovor drzavnog vrha, sta kazete.
PS: Sto sam video juce jedan crni audi sa led svetlima, verovatno najnoviji, sa oznakom KM005IĐ. Verujete li da sam se videvsi tablicu u sklopu sadasnje vlasti osecao kao pravi magarac koji omogucava da se majmuni sa kosova lako bogate a onda nas gledaju sa visine!
I onda neka mi neko kaze da je pao dogovor i da je Kosovo srce Srbije.

Neutralan

pre 11 godina

"Premijer Srbije je rekao da je i "Rezolucija 1244 neustavna i da je cela pozicija Beograda neustavna".
Za neupucenog Dacica: Rezolucija 1244 je u UNO Jedini Dokumenat koji je i dalje na snazi, kao dokaz neupucenima, da je KiM sastavni deo Republike Srbije, i da se KiM jos uvek smatra kao Pokrajina Republike Srbije isto kao i AP-Vojvodina. znaci, rat nije izgubljen, vec je postignut tkzv. "Kumanovski Dogovor" koji se vodi u UNO kao "Rez. 1244".

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nije dovoljna ta vaša saglasnost, nego vi da pitate onog Pantića, na vrh' mi jezika njegovo ime, znate na kog Pantića mislim?

Sokolac

pre 11 godina

Mora se priznati da se državni vrh u ovom trenutku ponaša veoma racionalno i ohrabruje činjenica da su jedinstveni i saglasni.Agonija Kosova se mora rešiti što pre. Biće to bolne odluke , ali sa tim se moramo suočiti.U svakom slučaju moraju se obezbediti normalan život Srbima na severu KiM.

ГЛАС НАРОДА

pre 11 godina

У решавању ”Косовског проблема”, ”беле куге”, ”интеграције Србије у ЕУ”,....
морају се укључити све мудре главе и представници свих Срба на свету: 6 милиона у Србији, плус 2 милиона у окружењу, плус 1 у ЕУ, плус 1 у САД, Канади, Аустралији,.. тј. ИНТЕРЕСИ укупно 10 милиона Срба..

Приоритети су:
- да 1 милион НЕЗАПОСЛЕНИХ Срба имају посао и просечну европску плату,
- да Срби на Косову имају БЕЗБЕДАН живот који ће гарантовати поред Србије и ЕУ и УН,
- да се бар 1 милон Срба врати из ЕУ у Србију,

Kosovo

pre 11 godina

Najveci izdajnik Srbije zajedno sa Tadicem a izgleda i sa Nikolicem je otisao da pregovara u Brisel. On je to isto Kosovo upropastio 90 godina! Treba da ga bude sramota sto sklapa oakve ugovore sa onima kojima su jedini planovi oko Srbije da stvore nezavisno Kosovo.

zeljko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ovo pisem, izgovaram: Bravo Dacicu, bravo! Srbija ima dve opcije, ili put i ulazak u Evropsku uniju naroda ili tiho i polagano odumiranje, patnju i propadanje. i jos nesto. ulaskom u evropu, jacanjem srbije mozda i povratimo kosovo jednog dana. naravno pomirivsi se sa svima i sa nama samima.

Mauricius 28

pre 11 godina

Dobra izjava naseg premijera Ivice Dacica.Srbija nikada nije bila blize svom cilju i ne treba da tu sansu izgubi.Postoji stari izraz koji kaze:Strpljen spasen.Mislim da ce sve doci na svoje da li danas ili za 10 ,20,30 100 ili 300 godina,al ce doci.

SIMEON 80

pre 11 godina

Izuzetno dobra i jasna izjava.Smatram da Vlada,premijer i svi clanovi kabineta dobro rade svoj posao,na jedan mudri nacin da ostvare maksimalan interes za zemlju i narod.Neke stvari danas ne izgledaju ruzicasto ali ko zna "sta nosi dan a sta nosi noc"Ko moze predvideti buducnost.Ako nastavimo ovako mudrom politikom,ona je izvesna,ja verujem u tu buducnost i pravdu.Ako je ne docekam ja,docekace je neki moj srpski potomak,sunarodnik.

Dragutin Srejic

pre 11 godina

Pazljivo sam procitao izjavu nasega premijera Dacica i mogu da istaknem da je bio izrazito direktan ali i "jasan",ko je dobro obratio paznju na njegovu izjavu.Srbiji predstoji dobra sansa da smogne snage i da se oporavi u svakom smislu a posle je lako resavati probleme !

Gandalf beli, bio žuti

pre 11 godina

Samo napred Dačiću. Za razliku od većine imaš petlju da govoriš istinu što je nesvakidašnje za naše političare. Skidam ti kapu iako nikada nisam glasao za tebe.

ana

pre 11 godina

beavo Dacicu konacno da neko kaze istinu. Svi su hrabri ovde da komentarisu a kad treba u akciju nema ih. Svaka cast. A, svi koji te mrze olajavaju te a nemaju pojma sta se desava realno. Svaka cast. Ostali pokrite se usima i tim vasim pametnim odgovorima koji ne vode nikuda.

Genije

pre 11 godina

Ovo je košmar u kome se naša zemlja nalazi, ali čini se da oni kojima je poveren mandat da nas predstavljaju ne beže od problema nego se trude da ih rešavaju. Srećno!

Rasulo!

pre 11 godina

U celoj ovoj prici, najvise me zanima Nikolicev stav. Do sada je drzao neki pravi kurs, imao sam vere u njega. Sad zelim da cujem njegov stav, konkretnu rec.

Mikeli

pre 11 godina

Ovo predstavlja dokaz da nase vlasti rade zajedno na najvisem nivou. Pitanje KiM je trebalo da bude razmatrano na najvisem drzavnom nivou i u vreme prethodne vlade a ne da se odluke o tome delegiraju obicnim cinovnicima. Pa nije Borko dobio poverenje gradjana pa da se on bavi tim pitanjem vec Tadic i bivsi premijer i zato je dobro sto se Dacic i Nikolic bave ovim pitanjem a ne neki njihovi cinovnici.

Bojan J.

pre 11 godina

Malo je izgubljen ali barem ima koristan i jasan cilj i ide odlucno ka njemu. Ako Srbiju oslobodi Kosovskog problema imace moju podrsku (i podsku mojih) na sledecim izborima iako sam do sada bio glasac LDP-a i DS-a. Glasam za dela ne za ljude.

zoran

pre 11 godina

Sastaju se da se dogovore kako da kazu narodu ono sto Ceda govori od Kumanovskog sporazuma,Srbija je izgubila Kosovo,treba pomoci Srbima koji ce ostati da zive na Kosovu!To je svidjalo se nama ili ne istina!

Geom

pre 11 godina

Pričajte šta hoćete, ali da je narod imao poverenja u Čedu, a ne u vašarsku priču te narkoman, te džip, danas bi pola Kosova bilo srpsko, druga polovina bi ostala protektorat, a naših ljudi, grobalja i crkava bilo bi mnogo više. I najvažnije, taj problem bi bio daleko iza nas. Tuga je što je radikalska galama da će Čeda PRIZNATI Kosovo bila toliko uverljiva da su čak i "Čedisti" počeli da veruju i da se zalažu za to. Današnji vlastodržci treba da imaju obraz kao đon, pa sada odjednom "prihvatati realnost", sada kada su sve izgubili. Eto koliko je to Kosovo bilo njima bitno. A ti narode koji si verovao, imaj dostojanstva pa ih bar pitaj sto su te prevarili? Nisu ni albanci, ni NATO, ni rusi - nego naši... vaši...

Srba

pre 11 godina

Otkud toliki izlivi strasti? Niti je tema nova, niti su pravila igre nova. Braniti neodbranjivo? Potrebno je mnogo hrabrosti, sreće i autogol protivnika.

Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?

Maglu prodaju ustavopisci koji ni sami ne znaju šta su napisali. Važeći srpski ustav je anahron, konfuzan, u koliziji sa samim sobom i u nekim delovima neprimenljiv.

Zapadne administracije, onakve kakvim ih je priroda dala, štreberske, ziheraške, ekstremno studiozne i germanski precizne ozbiljno su analizirale srpski Ustav i jasno i glasno poručile:

Gospodo Srbi NE MORATE priznati Kosovo državu, samo PRIMENITE ono što piše u vašem Ustavu (članovi 178 i 179). Ni manje, ni više. Jednog dana, kada odnos snaga i ambijent bude drugačiji uradite ono što morate i što tada budete mogli.

Mirkocc

pre 11 godina

(Srba, 5. decembar 2012 21:26)
Zanimljiv stav. U svakom slucaju, nadam se jednom - nekako (nisam vlast pa da moram znati i kako) izdrzati ovaj period. Odnos snaga ce se promeniti. Zaboga, pa ko bi rekao tamo neke 1600-te da ce Srbija biti samostalna, pa opet jeste postala. Samo polako i mudro...

Petar Filipovic

pre 11 godina

Narod na Kosovu i politicari kojima narod veruje moraju prisiliti sebe na strpljenje i razumevanje zvanicne politike Srbije koja se vodi u Briselu izmedju premijera Srbije i Kosova.Predsednik Srbije mora imati nivo vibracije koju je imao u danima kada je dosao na Andricev venac.Nato je spreman za intervenciju na Kosovu sto je "po izvrsnoj naredbi" moguce u casu.Daciceva politika daje snagu da Srbija ne pada i ne tone.Da istraje u svom cilju.Dacic je mudar politicar.Generacije iza nas i one kasnije pamtice Dacica kao velike srpske politicare.Dacic sigurno u sebi oseca isto sto i Nikolic,Kostunica i veliki broj gradjana koja trenutno negoduje.Zvanicna politika ne sme biti takva.Narod na Kosovu mora znati :"Ono cemu se opires - to opstaje."Situacija je napeta mnogo vise - nego sto izgleda.Propusteno je dragoceno vreme u kome je bilo potrebno povezati zemlje u regionu.( Srbija,Crna Gora,BIH,Makedonija u pocetku posle Hrvatska,Slovenija,Madjarska,Albanija
Turska ...)To je misija predsednika.

Amos

pre 11 godina

Ivice, nije SPS "ratovala" na Kosovu, to si ti nesto pomesao.
SPS je slala *srpsku omladinu* da gine na Kosovu - da gine ili da ubija albansku omladinu.
Sam SPS NIJE ratovao. SPS je samo stvorio mogucnosti da drugi ratuju, tj ginu za SPS ciljeve.

Mozda na to mislis kad kazes da je SPS "ratovala"?

sledeci korak - hapsi Kostunicu

pre 11 godina

Iako sam Dacica smatrao najvecom egotistickom karikaturom na politickom polju Srbije, sada mu moram skinuti kapu do poda za njegovu nameru i akcije da konacno zavrsi cirkusku predstavu oko Kosova. On je jedini u Srbiji dovoljno odlucan i beskompromisan da otpuše ovu bahatu grupu svercera sa lica Severa Kosova, jer zna da ce time poboljsati zivotne prilike i buducnost ostale 2/3 Srba juzno od Ibra koji su odavna podigli dokumenta i prihvatili drzavu Kosovo. Sto jes jes, alal ti vera Dacicu, stvarno imas mu.a. Svaka cast!

PetarBG

pre 11 godina

Daj već jednom da skinemo to Kosovo sa dnevnog reda i da se okrenemo drugim temama. Nisam pristalica SPS-a, ali u ovoj stvari dajem punu podršku Dačiću. Ti koji brane Kosovo neka idu dole da žive i tako će ga najbolje odbraniti.

nista potpisano

pre 11 godina

Nista nije potpisano u februaru, nego nema nova vlast nikakvu pltformu u koju se klela da je uradjena i cuva se kao drzavna tajna i sad ispiraju usta.
U vreme kampanje drugu pesmu su pevali a sad "jadni" samo sprovode ono sto je prethodna Vlada potpisala.

ST

pre 11 godina

A i onaj Nebojša Stefanović će biti na sastanku, e' sad mi je lakše, pošto se on mnogo pita, on je mnogo važan lik...al' za... Glavna tema će, verovatno, biti kako da nam objasnite ovog ,,oficira za vezu'', jer ta formulacija nije prošla, svi vam se smeju(naročito dok nam objašnjava onaj Drecun), pa da smislite nešto drugo. Kako to nazvati? Pa možda ne bi bilo loše da se ta kancelarija(preteča konzulata, ambasade) nazove ,,kancelarija za brze odgovore'', da izbegli Srbi ne moraju više da idu na KiM kako bi prodali svoje imanje, već da direktno odatle to urade, preko,,oficira za vezu''.

Enko

pre 11 godina

Daciceva Vlada kao predhodna Vlada samo razlika u tome da pregovore sada vodi G.Dacic a u predhodno Vladom pregovore vodiojeh G. Stefanovic.Sada ono sto se dogvara sa Pristinom mora neka druga Vlada da sprovede pa nikad kcivca nece biti.

Jovan

pre 11 godina

pa koliko neko mora da bude glup da bi progutao ovaj besmisleni izgovor "nije granica" vec je "prelaz" prelaz cega? - prelaz s one strane mozga!
da je DS radila ovakve stvari bili bi okaceni na stub srama kao izdajnici a Dacic i Nikolic su izgleda prigrabili monopol na nacionalizam i oni kakav god sporazum da postignu to mora biti "spas srbije"
kakva hipokrizija,
kakva glupost,
kakva neiskrenost,
kako pomraceni umovi!!!
nervira me sto zivim u drzavi u kojoj me ova dva klovna svakodnevno prave budalom servirajuci u medijima price u kakve ni dete od 5 godina ne bi poverovalo. Jedva cekam da napustim ovo tragicno mesto!!!

GreatDeal

pre 11 godina

"Član 178 Ustava RS dozvoljava Republici da prenese nadležnosti Autonomnoj pokrajini, one koje smatra da treba, a član 179 kaže da Autonomna pokrajina svoje (prethodno primljene od Republike) nadležnosti uređuje samostalno (i po svojoj volji). I šta je sad tu nejasno?" - kakva smesna i suludna interpretacija ustava...Koja ozbiljna drzava bi prenela svojoj Pokrajini nadleznost da ona moze da otvara ambasade u drugim zemljama sveta kao sto je slucaj sa Kosovom (koja ima 20 ambasada sirom sveta) i istim zemljama da imaju ambasade u svojoj Pokrajini, a zna se veoma dobro da su diplomatski odnosi i ambasade iskljucivo atributi jedne NEZAVISNE DRZAVE???Gde to ima da drzava "prenese nadleznost svojoj Pokrajini" da ce uclani u organizacijama poput Svetske Banke i MMF-a cije clanice su iskljucivo SUVERENE DRZAVE???Koja bi drzava na svetu pristala da se ogranici sa delom svoje teritorije, da mora da plati carinu i da gradjani moraju da se u delom iste teritorije (ako je Kosovo deo Srbije) krecu sa LICNOM KARTOM, u ime "nadleznosti koje prenese svojoj Autonomnoj Pokrajini"??? Najbesmislenija interpretacija ustava koju sam do sad ikad citao...

banacanin

pre 11 godina

Ima neke slasti u tome gledati malog Slobu kako se sada bakce onim sto je sa tatom velikim Slobom pre dve decenije zamesio. Moram priznati da se u ovom momentu ponasa prilicno racionalno i pragmaticno za sta mu treba odati pocast. Ipak, prema Vojvodini je nastavio tatinu politiku sto mu mi ovde zaboraviti necemo.

Sokolac

pre 11 godina

Mora se priznati da se državni vrh u ovom trenutku ponaša veoma racionalno i ohrabruje činjenica da su jedinstveni i saglasni.Agonija Kosova se mora rešiti što pre. Biće to bolne odluke , ali sa tim se moramo suočiti.U svakom slučaju moraju se obezbediti normalan život Srbima na severu KiM.

Marina Ras

pre 11 godina

Recite mi ko to ima zakonsko pravo da deli imovinu nase dece,molim Vas novinari da se dobro raspitate i budete neutralni i slobodni

globetrotter

pre 11 godina

u evropi i razvijenom svetu je vec duze vreme u modi 'pozitivna diskriminacija manjina'. to mu dodje kao davanje specijalnih prava, dodatne zastite itd manjinama u odnosu na vecinu. znaci manjine imaju vise nego vecina. to se radi da bi se one dodatno zastitile i opstao multikulturalizam koji svet nalazi kao visestruko koristan.
srbija je u izvanrednoj poziciji da prizna kosovo. u zamenu da se izbori se za takav 'povlasteni' polozaj srba koji zele da ostanu i zastitu citave kulturne bastine o kojoj mogu samo sanjati u srbiji. a eu ce naterati kosovo da sledi takvu politiku pre bilo kakvog napretka ka clanstvu ili cak samo kreditima, bez kojih kosovo jos dugo sigurno ne moze.

bezimena

pre 11 godina

Konačno! Mada, kada sam čuo danas Dačića, posle sastanka u Briselu, kako "muca" na pitanja novinara, ništa nam se dobro ne piše!
(Miki, 5. decembar 2012 20:57)

Dačić još nije dostigao svog nekadašnjeg šefa, koji je bez zamuckivanja i bez da trepne objavio našu pobedu nad NATO-om, kapitulirajući na Kosovu! Ovo što se danas dešava je samo zadnji čin te "pobede"!

Milan

pre 11 godina

A da li ste dobili saglasnost naroda?Ovako krupna pitanja treba postaviti na referendumu,i definisati politiku po odgovoru ljudi koji zive u ovoj zemlji(vise ni ne znam koja je moja zemlja,jer Premijer vise ne govori o Kosovu kao deo republike,nego kao punopravnom clanu u dijalogu sa Srbijom).

Laz i paralaz

pre 11 godina

Prema Dacicu ispadne da laze Taci. Nikakvih ambasadora nece biti. Prema Taci laze Dacic. Jadna Eston s kim ima posla i kome da veruje.

"ratovala"

pre 11 godina

"Ratovala SPS"?? A asta smo bili mi?

Vecina koja nije bila ni tada a ni sada, ni SPS ni druga stranka. mi smo cisti gubitnici, i tada i sada.
A uloga SPS je bila?????????????????
Nemojte opet, za 10 godina pricati "krivi nam ovi ili oni i tako je moralo" Raazmiiisljajte na vreme!!!!!

Kojshija

pre 11 godina

"Rezolucija 1244 neustavna" - cekaj, cekaj, cekaj...REZOLUCIJA 1244 JE NEUSTAVNA...pa zar niste rekli milijardu puta do sada da Rezolucija 1244 "brani suverenitet i celovitost Srbije"...pa zar nema pravo Draskovic koji kaze da upravo Rezolucija 1244 je omogucila albancima da dobijaju drzavu?!!!

V

pre 11 godina

"Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu."

Dva pitanja za Premijera:

1. Protiv koga ste ratovali na Kosovu? (UCK je pogresan odgovor)

2. Ko je potpisao Kumanovski sporazum i sta taj sporazum oznacava?

Kada ispravno odgovorite na ova pitanja i RAZMISLITE o posledicno-uzrocnim vezama, dobicete odgovor zbog cega Kosovo nije vise deo Srbije i ko je odgovoran za to.

O priznanju kontinuiteta sa zlocinackom organizacijom kojom je upravljao njegov bivsi sef drugom prilikom.

Neutralan

pre 11 godina

"Premijer Srbije je rekao da je i "Rezolucija 1244 neustavna i da je cela pozicija Beograda neustavna".
Za neupucenog Dacica: Rezolucija 1244 je u UNO Jedini Dokumenat koji je i dalje na snazi, kao dokaz neupucenima, da je KiM sastavni deo Republike Srbije, i da se KiM jos uvek smatra kao Pokrajina Republike Srbije isto kao i AP-Vojvodina. znaci, rat nije izgubljen, vec je postignut tkzv. "Kumanovski Dogovor" koji se vodi u UNO kao "Rez. 1244".

crni domino

pre 11 godina

Ti koji su predali Kosovo 99 treba i da zavrse sa svim papirima.
Ionako fizicki nije moguce promeniti stanje. Da se ne lazemo. Sto moj unuk kaze "kesa" dedo, kada je nesto nemoguce ili ne ostvarivo! A Srbija je sada "kesa"!
Ostaje da "pomazemo" sever i tako sebi punimo kofercice, a narod ce i dalje za to da od svojih usta odvaja 650 000 evra dnevno!
Dobar dogovor drzavnog vrha, sta kazete.
PS: Sto sam video juce jedan crni audi sa led svetlima, verovatno najnoviji, sa oznakom KM005IĐ. Verujete li da sam se videvsi tablicu u sklopu sadasnje vlasti osecao kao pravi magarac koji omogucava da se majmuni sa kosova lako bogate a onda nas gledaju sa visine!
I onda neka mi neko kaze da je pao dogovor i da je Kosovo srce Srbije.

Kosovo

pre 11 godina

Najveci izdajnik Srbije zajedno sa Tadicem a izgleda i sa Nikolicem je otisao da pregovara u Brisel. On je to isto Kosovo upropastio 90 godina! Treba da ga bude sramota sto sklapa oakve ugovore sa onima kojima su jedini planovi oko Srbije da stvore nezavisno Kosovo.

СРБ

pre 11 godina

Важи ли још увек кривични законик, чији члан 306. грађанину Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, предвиђа казну затвором од најмање десет година?

zeljko

pre 11 godina

Dobro Ivice, sve je jasno i ti si heroj kao sto je bio i tvoj gazda, ali odgovori samo na nekoliko pitanja -- da li postoji neki deo ustava koj treba postovati? Koje gradjane i delove Srbije si spreman da branis? A koje cemo jos morati zrtvovati sa nas "Evropski" put? I na kraju ako moramo da sve ispostujemo sve sto je "dogovoreno" od strane Borka Stefanovica kako ce biti moguce povuci se kasnije? Jadna je ova zemlja sa ovakvim politicarima.

marija

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Ne bih se ja time hvalila, premijeru.
Nikada necete shvatiti ni prihvatiti da su Srbi vase zrtve, gde god da su.

bob

pre 11 godina

Aleksandar Vulin u 'Drzavnom vrhu'
???

Nego dva pitanja:
1. Sta je sa slavnom platformom? Kada ce se pojaviti ??
2. Kada ce poslanici skupstine Srbije dobiti sansu da budu upoznati jer ispada da su svi vazniji od poslanika.
A secamo se da je u vreme stare vlasti [DS] oni koji su sada na vlasti [SNS] najvise kritikovali to sto poslanici nisu bili informirani

Kole

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

Samo je trebalo da doda: "...i na taj nacin dovela do bombardovanja i razaranja Srbije, do poraza, moralnog i vojnog, i do formalnog predavanja Kosova potpisivanjem Kumanovskog sporazuma".
Tad bi njegova izjava bila kompletna i precizna.

milan

pre 11 godina

Nisam ni znao da Vulin pripada "drzavnom vrhu". Ali ima jedna stvar premijeru Srbije, vec nedeljama nas zavlacite sa tom platformom za KiM i nista, sta cekate da se prva resenja ocrtaju pa da nam onda kazete kako je to bila platforma, to nikako ne potvrdjuje reci da je politicki vrh saglasan u svojim stavovima.

Izdajniče!

pre 11 godina

Premijer Srbije je istakao i da "niko nema moralno pravo" da ga optuži za izdaju, jer je njegova Socijalistička partija Srbije ratovala na Kosovu.

O da, ima i te kako i to i zbog prve i zbog druge stvari!

Nije Kosovo tvoja lična ili partijska prćija da po svom nahođenju ratuješ, "pobeđuješ" i na kraju "spašavaš".

Srbija je žrtva egoizma i sociopatije nabeđenih "lidera". Ovo nije čak ni moralni relativizam, ovo je moralna inverzija.

Dejan

pre 11 godina

Ova država je na dnu. Gledam Dačića kako sprovodi veleuzdaju svoga naroda i govori kako je te obaveze "preuzela prethodna vlast" !!?? Alo bre premijeru:
1. zašto niste sve odluke koje je "preuzela prethodna vlast" poništili ?
2. da li si svestan da si bio član prethodne vlasti ?
3. ako se tada sa tim nisi slagao, zašto nisi napustio Vladu. Zbog ljubavi prema Borisu Tadiću.

Nikada više neće biti u prilici neverni Ivica i neverni Toma da sastave vlast

sale60

pre 11 godina

Kakav trulez od drzave, kakav trulez od vlasti. A posebna prica su simpatizeri ove vlasti. Vi ste vrhunski licemeri, vasa se prica menja iz dana u dan, za vas je svaka istina laz dok vam treba, za vas je svaka laz istina dok vam treba, vi ste postali idolopoklonici najgore vrste, gori cak i od titovih komunista, za vas je ono sto je juce bilo izdaja danas herojski cin, vi nas vracate ne u devedesete vec u vreme vozdova i knezeva. Kad covek pogleda izjave ove vlasti moze da zakljuci: da su evrofanatici i evroskeptici u isto vreme, da su za sekularnu i ekstremno pravoslavnu drzavu u isto vreme, da nam je buducnost sa EU i sa Rusijom u isto vreme, da je za ratove devedesetih kriv pokojni Djindjic, da u Srbiji zivi narod koji ima patoloski strah od upotrebe vlastitog mozga. Shodno tome postoji platforma za KiM koja je nazalost pisana nevidljivim mastilom, u Srbiji ima lopova ali su oni samo clanovi i simpatizeri DS, u Srbiji postoji konsenzus po svim strateskim pitanjima jer drzava to smo mi na vlasti i imamo vrhunsku domacu rakiju na koju nam zavidi ceo svet pa nas zato mrze i imamo najvece znacke na reveru na svetu te smo vece pape i od pape. Pozelim da su glasine o smaku sveta istinite.

zeljko

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ovo pisem, izgovaram: Bravo Dacicu, bravo! Srbija ima dve opcije, ili put i ulazak u Evropsku uniju naroda ili tiho i polagano odumiranje, patnju i propadanje. i jos nesto. ulaskom u evropu, jacanjem srbije mozda i povratimo kosovo jednog dana. naravno pomirivsi se sa svima i sa nama samima.

Djordje

pre 11 godina

Uvek sam se bojao kad PATRIOTE preuzmu vlast.
I imao sam razlog, potvrđeno!
"Izdajnici" su uvek manje koštali državu od PATRIOTA!
"IZDAJNICI" SU IZDAVALI DRŽAVU, PATRIOTE PRODAVALI.
A...OVE PATRIOTE SU SE DOBRO NAMESTILE DA NAS SPASU!

ГЛАС НАРОДА

pre 11 godina

У решавању ”Косовског проблема”, ”беле куге”, ”интеграције Србије у ЕУ”,....
морају се укључити све мудре главе и представници свих Срба на свету: 6 милиона у Србији, плус 2 милиона у окружењу, плус 1 у ЕУ, плус 1 у САД, Канади, Аустралији,.. тј. ИНТЕРЕСИ укупно 10 милиона Срба..

Приоритети су:
- да 1 милион НЕЗАПОСЛЕНИХ Срба имају посао и просечну европску плату,
- да Срби на Косову имају БЕЗБЕДАН живот који ће гарантовати поред Србије и ЕУ и УН,
- да се бар 1 милон Срба врати из ЕУ у Србију,

as

pre 11 godina

"Dačić je naveo i da Srbija nije nikada bila bliža EU i izrazio nadu da će dobiti datum za početak pregovora u martu ili junu 2013. godine."
SA KOJIM PLATAMA?
SA 3 MILIONA ISPOD GRANICE SIROMASTVA(a to podrazumeva placanje komunalnih usluga,redovnog i pristojnog obroka i po jedan odevni predmet mesecno iz trikotaze(gace i carape)?

super

pre 11 godina

Bas, super! Sastanu se SPS-ovac, Julovac i Radikal i postignu punu jedinstvenost u vezi Kosova.Citavo proslo leto su organizovali proteste na granicnim prelazima a sad ce da ih razjure.
Onda im je prica trebala da dodju na vlast, sad im treba da ostanu u njoj.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nije dovoljna ta vaša saglasnost, nego vi da pitate onog Pantića, na vrh' mi jezika njegovo ime, znate na kog Pantića mislim?