Petak, 30.11.2012.

09:14

Dačić i Haradinaj za istim stolom?

Posle oslobađajuće presude u Hagu Ramuš Haradinaj uskoro bi mogao da se nađe za istim stolom s premijerom Ivicom Dačićem u dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Daèiæ i Haradinaj za istim stolom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

naivan k`o francuska sobarica

pre 11 godina

@miško
Petrović brani samo i isključivo svoje privilegije i mrvice sa stola koje mu dozvoljavaju da pokupi u zamenu za statiranje u amaterskoj pozorišnoj predstavi. Čim bi izašao iz parlamenta i upravnog odbora za privatizaciju preduzeća na Kosovu(koju li tu tek lovu stavlja u džep?) završio bi tamo gde su ga i našli - u nekoj porti gde bi ponovo bio noćni čuvar.
P.S. Za Srbe sa Kosova ta albanska mafijaško-nacionalistička tvorevina je "domovina" baš kao što je za Bosnjake iz Srebrenice to Republika Srpska.

Neposredni Svedok

pre 11 godina

@Alister

Pa zaista nema smisla da poredite albanskog intelektualca Ibrahima Rugovu sa ovim koljacima i ubicama!!! Pozivate se na necije godine, ali valjda je vazno i sta ko zna. Politicka vizija Rugove nema nikakve veze sa danasnjim Berisama, Tacijima, Haradinajima... Stvarno, vise, o Milosevicu su pocele da se ispredaju bajke i gluposti! Cak je spasao zivot Rugovi od Tacija, kada je Rugova pobegao iz Pristine, pa tek naknadno dobio garancije od americke ambasade u Beogradu (citaj CIA-e) da ga nece Taci likvidirati i po povratku u Pristinu pricao (morao) da je kidnapovan. Milosevic i Rugova su dogovorili sve obllike kosovske autonomije i smirivanje situacije i zato je Rugovi visio mac nad glavom.

Taci je prvi put prikazan kao politicki faktor tek na pregovorima u Rambujeu (covek je bio sirovina, koga su islifovali u Lengliju i poslali na Balkan, bas umesto, za americke pojmove neodlucnog, Rugove). U Rambujeu su prvi put nase sluzbe dosle do njegove novije fotografije i DNK podataka.

Alister

pre 11 godina

E, Ivice, Ivice, Sloba ce se u grobu prevrnuti, ako te vidi sa kim sedis za stolom.
Valjda neces, da mu to cinis ?
(zemunac, 30. novembar 2012 09:39)

NEĆE! Jer je i Sloba pregovarao sa Ibrahimom Rugovom! Pre nego što ostaviš komentar, podseti se (ako si se uopšte tada i rodio) '90-tih godina a naročito perioda posle 1996.

Milan

pre 11 godina

Zar neko jos uvek ima iluzije o pregovaranju? Ti "pregovori" se svode na to da se Srbiji saopsti koje sledece uslove mora da ispuni, a "pregovori" su tu da daju privid kako je i srpska strana dobila nesto.

To sto srpski premijer mora sedi za istim stolom sa albanskim zlocincima dok mu saopstavaju koji sledeci bolni korak mora u ime Srbije da prihvati, izraz je sadizma kojim "medjunarodna zajednica" dokazuje nemoc Srbije i njenih lidera. Jer sve bi to moglo da se obavi i u cetri oka u americkoj ambasadi.

nikola

pre 11 godina

kakva je ovo sprdnja majko moja. kao i vucic koji je govorio "kosovo po svaku cenu" kad je bio opozicija, a sad govori mi bez evrope ne mozemo preziveti.

Pax Americana

pre 11 godina

Za dobrobit nacije, ako treba, pregovara se i sa "crnim đavolom"!
Nicolo Makijaveli u traktatu "Vladalac" savetuje da vlastodršci, koji su izgubili rat, odreknu se dela teritorije, obnove vojsku (kada ekonomski ojačaju) i povrate izgubljenu teritoriju!
Dizajneri "divide et impera" nestanka bivše SFRJ i građanskih ratova upravo su želeli ovakvu geo-političku kartu Balkana sa nezavisnim Kosovom i slabom Srbijom!
Dok "aktuelna vlast" nastavlja da sledi politiku nac. i drž. interesa, onako kako je to bilo sugerisano prethodnoj "demokratskoj vlasti", nakon "petog oktobra" i "nije spremna" da "redefiniše" te prioritete pa takva Srbija ne može da ima budućnosti!

milentije

pre 11 godina

Ovo previse podseca na Rambuje. Izgleda da ista ekipa priprema istu podvalu ( uostalom , oni se stalno ponavljaju ).
Postoji, medjutim, nacin da im se "odgovori".Angazovati se na oslobadjanju dr. Seselja ( naravno , ponajvise ruskom linijom ) - i zatim postaviti Seselja za pregovaraca.

pravedno

pre 11 godina

I treba njih dvojica da pregovaraju jer su isti.Sve dodje jednom na svoje mesto pa i gospodin Dacic da se malo vrati u "svetlu" proslost.

Vasilije

pre 11 godina

Dačić i Haradinaj mogu sesti za istim stolom. Ali, između njih postoji velika razlika. Dačić je premijer države Srbije a Haradinaj zločinac koga podržava međunarodna zajednica i manji deo albanskog naroda.

Miško

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.
(Patriota, 30. novembar 2012 12:04)

Pre bih rekao da Petrović brani svoju domovinu Kosovo !!!

CHUBURAC

pre 11 godina

Pa el niste nista naucili od Slovenaca za 50 godina uvek su pregovarali, nista potpisivali, na sva usta govorili o demokratiji i radili sta je bilo najbolje za njihov narod. Nek proba srpska firma da otvori pogon prodavnicu bilo sta docekace Vas sirom otverenih ruku da im je drago da sve moze, a vi za to NIKADA dozvolu necete dobiti. Nasa vlada sve radi suprotno koliko albanaca sa kosova je dobilo pasose u Ljermontovoj od drzave koju ne priznaju. Nije problem sto dajete ono sto morate nego sto i nudite. Niste tako mladi da ne znate da je FNRJ bila u blokadi sestu deceniju proslog veka pa nije bila najgladnija u regionu napravila je PKB sada kada je ponovo stavljen na noge Vi hocete da ga poklonite arapima. Hoce li neko u ovoj vlasti poceti da se bavi podizanjem ove srbije radom a ne snishodljivoscu prema onima koji je rastacu. Presude su konacne prekinite da ih zloupotrebljavate u ubedjenju da ce te ostvariti politicke poene i nervirati sopstveni narod izjavama koje nista ne znace a i vi niste u stanju da bilo sta uradite po pitanjima o kojima se izjasnjavate.

Patriota

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.

svetlanast.

pre 11 godina

kao sto ivo josipovic nema prava da bira sa kim ce razgovarati u srbiji /ako uopste hoce da razgovara/, isto tako ni ivicu dacica ne treba da interesuje ko pregovara u ime kosova.

ivica dacic i tomislav nikolic su izbor gradjana srbije a haradinaj i taci su izbor gradjana kosova.

veci problem srbije je sto sa druge strane administrativne granice nisu samo albasnci vec amerikanci, sud u hagu, EU i NATO - a srbija je sa ove strane sama.

uteha moze da nam bude da se nije usrecila nijedna drzava na svetu kojoj su svetske sile "pomagale".

Harwy

pre 11 godina

Mislim da je to u redu. Pregovaraju oni koji su najodgovorniji za stanje odnosa Srba i Albanaca, kako u prošlosti, tako i u sadašnosti. Jedni i drugi imaju podršku birača i legitimni su predstavnici svojih naroda i neće moći svaliti krivicu za prihvačene rezultate pregovora na opoziciju ili nekoga drugoga.

Branko Von Beca

pre 11 godina

Svako, ali svako zlo ima svoje dobro.
Ovde je ključno pitanje koliko će dugo tači, haradinaj i ljimaj ( kome kao ne znamo ko je smestio hapšenje ) izdržati za istim stolom. Kosovo i Metohija je mala avlija za svu trojicu.
Pitanje je samo vremena, i to skorašnjeg, kada će jedni drugima izreći i izvršiti presude kakve jedino i zaslužuju.

tarabić

pre 11 godina

Pre svega ne verujem da će ovaj "intelektualac" biti uključen u pregovarački tim, ali ova naša današnja vlast ga itekako zaslužuje.
Ako je istina da je ovaj "intelektualac" napisao knjigu u kojoj navodi svoja ubistva, zar to nije krunski argument protiv njega. Ako ovi iz Haga ne razumeju albanski jezik, nađite im prevodioca. Ako to nije tačno a varamo narod onda zaslužujemo svako poniženje. Ko veruje lažovima.

Branka

pre 11 godina

Sad kao jadan Dacic s kim ce morati da pregovara. Ne treba se zgrazavati. I Dacic i Haradinaj su pripadnici partija koje su organizovale i cinile ratne zlocine.

Obrad

pre 11 godina

Mozda je cilj ove i ovakve presude bas to, da se prekine svaki dijalog izmedju srpske i albanske strane, da dodje do konfrontacije, novih tenzija, jos bolje, do nekog novog rata. Politicari to treba da procene. Ako je to cilj, da nas uvuku u neki novi rat, pa jos povrh svega i bombarduju, onda je bolje pregovarati sa "njihovim ljudima" ma kakvim ih mi smatrali. Naravno, naci ce oni druge nacine da sabotiraju pregovore, ali i tad se treba prilagodjavati.

NemanjaBB

pre 11 godina

Namerno kuvaju da ne pregovaramo, tj da se povučemo iz pregovora da naš premijer ne bi sedeo za istim stolom sa ovim koljačem. Treba iz inata iz petnih žila pregovarati i ne odustati od Kosova.

mattko

pre 11 godina

Beograd u ovoj nezgodnoj situaciji koja se moze porediti sa partijom saha mora da vuce iznudjene poteze u cajtnotu. Kosovski Albanci su toga svesni i gledace da iskoriste svaki pogresan potez druge strane. Dacic kao skolovan i iskusan politicar nece nasedati na provokacije ali u tome mora da pomogne i predsednik cija je podrska ovom procesu upitna. Vucic je tu katalizator i on mora da doprinese dekonsternaciji naroda jer je sam tako definsao trenutno raspolozenje u Srbiji. TakodjE u odnosu prema severnoj pokrajini mora doci do snizenja tenzija jer ce i to pomocu u kosovskom procesu.Znaci i Dinkic kao glavni faktor u odbijanju ili prihvatanju inicijative Skupstine APV indirektno utice na kosovski proces koji se nmora dovesti do kraja sto pre.

Serbinho

pre 11 godina

Ako cemo biti realni prema drugima a i samim nama, svi se zale na rad Haskog Tribunala i presuda, ali kasnije isti sede sa onima za koje su tvrdili da su zlocinci i da ih je Hag pustio.
Mozda Hag jeste pogresio i pustio ih, ali ti si samo legalizovao doticne osobe samim cinom sto ces sa njima sedeti i pregovarati o vaznim pitanjima vezana za naciju.
Sutra ako se budes zalio u UN, tvoj govor nece imati vise kredibilitet, jer ni ostali te vise nece razumeti, sedis i pregovaras sa nekime za koga tvrdis da je zlocinac.
Cesto smo nerealni.

boki

pre 11 godina

Meni nije jasno zasto Dacic uopste pristaje da prica sa onima koji su osumnjiceni za ratne zlocine. Mislim da bi i EU i svi ostali razumeli ako bi on (mi) to odbili i trazili nekog ko nije imao veze sa OVK i ratnim zlocinima. Pa ne teramo ni mi njih da pregovaraju sa Legijom ili Arkanom. Doduse jeste Dacic Slobin mali ali bar nije imao veze sa ratom. Bar ne direktno. Ja ne verujem ni da je bio u vojsci ;-)

Ja sam

pre 11 godina

Imam utisak da ce biti svejedno ko ce sa koje strane u toku pregovora biti.
Ako je vec sve dogovoreno i potpisano i treba samo sprovesti, kakve veze sa koje strane stola ce sedeti Dacic i Haradinaj.

MS

pre 11 godina

Da li je stvarno istina da je covek izdao knjigu u kojoj pise da je ubijao Srpske policajce, civile i nelojalne Albance? Ako jeste, da li molim vas neko moze da objasni zasto nasa drzava to ne spomene, pa barem u smislu da ne zeli da prica sa njim, ako vec ne smeju da je iskoriste za nesto vise?

Hvala

q

pre 11 godina

Politika podrazumeva, da nekad moras da razgovaras i sa ovakvim tipovima. Dacic, kao iskusan, skolovan politicar (sve 10ke), kojii je prosao mnogo toga, jos od pionirskih dana , to veoma dobro zna. Samo kez na facu i teraj dalje Ivice.

Skywalker

pre 11 godina

"Tači, najverovatnije, ide u skupštinu na izbor predsednika i on na proleće čeka Tomislava Nikolića na onaj drugi deo razgovora koji se zove politički dijalog."
Nikolicu se bas nece. Zapasce ga da razgovara sa Tacijem umesto sa dokazano nevinim Haradinajem.

crni domino

pre 11 godina

Sto, pa oni se odlicno poznaju jos iz devedesetih!
I tada su vodili politiku, svako na svoj nacin.
Zato oni i treba da zavrse pricu!
Tu ce im pomoci sadasnji Predsednik koji je takodje tih godina bio na vlasti!

Ne sumnjam

pre 11 godina

Ne sumnjam da ce Dacic u "u ime drzave" da nastavi pregovore. Koja je uzgred vecinski(pogledajte ankete) protiv nastavka pregovora pogotovu sa Tacijem ili jos gore Haradinajom. U moje ime ne nastavlja.

crni domino

pre 11 godina

Sto, pa oni se odlicno poznaju jos iz devedesetih!
I tada su vodili politiku, svako na svoj nacin.
Zato oni i treba da zavrse pricu!
Tu ce im pomoci sadasnji Predsednik koji je takodje tih godina bio na vlasti!

Branka

pre 11 godina

Sad kao jadan Dacic s kim ce morati da pregovara. Ne treba se zgrazavati. I Dacic i Haradinaj su pripadnici partija koje su organizovale i cinile ratne zlocine.

MS

pre 11 godina

Da li je stvarno istina da je covek izdao knjigu u kojoj pise da je ubijao Srpske policajce, civile i nelojalne Albance? Ako jeste, da li molim vas neko moze da objasni zasto nasa drzava to ne spomene, pa barem u smislu da ne zeli da prica sa njim, ako vec ne smeju da je iskoriste za nesto vise?

Hvala

Skywalker

pre 11 godina

"Tači, najverovatnije, ide u skupštinu na izbor predsednika i on na proleće čeka Tomislava Nikolića na onaj drugi deo razgovora koji se zove politički dijalog."
Nikolicu se bas nece. Zapasce ga da razgovara sa Tacijem umesto sa dokazano nevinim Haradinajem.

Serbinho

pre 11 godina

Ako cemo biti realni prema drugima a i samim nama, svi se zale na rad Haskog Tribunala i presuda, ali kasnije isti sede sa onima za koje su tvrdili da su zlocinci i da ih je Hag pustio.
Mozda Hag jeste pogresio i pustio ih, ali ti si samo legalizovao doticne osobe samim cinom sto ces sa njima sedeti i pregovarati o vaznim pitanjima vezana za naciju.
Sutra ako se budes zalio u UN, tvoj govor nece imati vise kredibilitet, jer ni ostali te vise nece razumeti, sedis i pregovaras sa nekime za koga tvrdis da je zlocinac.
Cesto smo nerealni.

pravedno

pre 11 godina

I treba njih dvojica da pregovaraju jer su isti.Sve dodje jednom na svoje mesto pa i gospodin Dacic da se malo vrati u "svetlu" proslost.

q

pre 11 godina

Politika podrazumeva, da nekad moras da razgovaras i sa ovakvim tipovima. Dacic, kao iskusan, skolovan politicar (sve 10ke), kojii je prosao mnogo toga, jos od pionirskih dana , to veoma dobro zna. Samo kez na facu i teraj dalje Ivice.

boki

pre 11 godina

Meni nije jasno zasto Dacic uopste pristaje da prica sa onima koji su osumnjiceni za ratne zlocine. Mislim da bi i EU i svi ostali razumeli ako bi on (mi) to odbili i trazili nekog ko nije imao veze sa OVK i ratnim zlocinima. Pa ne teramo ni mi njih da pregovaraju sa Legijom ili Arkanom. Doduse jeste Dacic Slobin mali ali bar nije imao veze sa ratom. Bar ne direktno. Ja ne verujem ni da je bio u vojsci ;-)

svetlanast.

pre 11 godina

kao sto ivo josipovic nema prava da bira sa kim ce razgovarati u srbiji /ako uopste hoce da razgovara/, isto tako ni ivicu dacica ne treba da interesuje ko pregovara u ime kosova.

ivica dacic i tomislav nikolic su izbor gradjana srbije a haradinaj i taci su izbor gradjana kosova.

veci problem srbije je sto sa druge strane administrativne granice nisu samo albasnci vec amerikanci, sud u hagu, EU i NATO - a srbija je sa ove strane sama.

uteha moze da nam bude da se nije usrecila nijedna drzava na svetu kojoj su svetske sile "pomagale".

Vasilije

pre 11 godina

Dačić i Haradinaj mogu sesti za istim stolom. Ali, između njih postoji velika razlika. Dačić je premijer države Srbije a Haradinaj zločinac koga podržava međunarodna zajednica i manji deo albanskog naroda.

Ne sumnjam

pre 11 godina

Ne sumnjam da ce Dacic u "u ime drzave" da nastavi pregovore. Koja je uzgred vecinski(pogledajte ankete) protiv nastavka pregovora pogotovu sa Tacijem ili jos gore Haradinajom. U moje ime ne nastavlja.

NemanjaBB

pre 11 godina

Namerno kuvaju da ne pregovaramo, tj da se povučemo iz pregovora da naš premijer ne bi sedeo za istim stolom sa ovim koljačem. Treba iz inata iz petnih žila pregovarati i ne odustati od Kosova.

Miško

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.
(Patriota, 30. novembar 2012 12:04)

Pre bih rekao da Petrović brani svoju domovinu Kosovo !!!

Obrad

pre 11 godina

Mozda je cilj ove i ovakve presude bas to, da se prekine svaki dijalog izmedju srpske i albanske strane, da dodje do konfrontacije, novih tenzija, jos bolje, do nekog novog rata. Politicari to treba da procene. Ako je to cilj, da nas uvuku u neki novi rat, pa jos povrh svega i bombarduju, onda je bolje pregovarati sa "njihovim ljudima" ma kakvim ih mi smatrali. Naravno, naci ce oni druge nacine da sabotiraju pregovore, ali i tad se treba prilagodjavati.

Ja sam

pre 11 godina

Imam utisak da ce biti svejedno ko ce sa koje strane u toku pregovora biti.
Ako je vec sve dogovoreno i potpisano i treba samo sprovesti, kakve veze sa koje strane stola ce sedeti Dacic i Haradinaj.

Harwy

pre 11 godina

Mislim da je to u redu. Pregovaraju oni koji su najodgovorniji za stanje odnosa Srba i Albanaca, kako u prošlosti, tako i u sadašnosti. Jedni i drugi imaju podršku birača i legitimni su predstavnici svojih naroda i neće moći svaliti krivicu za prihvačene rezultate pregovora na opoziciju ili nekoga drugoga.

Patriota

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.

nikola

pre 11 godina

kakva je ovo sprdnja majko moja. kao i vucic koji je govorio "kosovo po svaku cenu" kad je bio opozicija, a sad govori mi bez evrope ne mozemo preziveti.

Milan

pre 11 godina

Zar neko jos uvek ima iluzije o pregovaranju? Ti "pregovori" se svode na to da se Srbiji saopsti koje sledece uslove mora da ispuni, a "pregovori" su tu da daju privid kako je i srpska strana dobila nesto.

To sto srpski premijer mora sedi za istim stolom sa albanskim zlocincima dok mu saopstavaju koji sledeci bolni korak mora u ime Srbije da prihvati, izraz je sadizma kojim "medjunarodna zajednica" dokazuje nemoc Srbije i njenih lidera. Jer sve bi to moglo da se obavi i u cetri oka u americkoj ambasadi.

tarabić

pre 11 godina

Pre svega ne verujem da će ovaj "intelektualac" biti uključen u pregovarački tim, ali ova naša današnja vlast ga itekako zaslužuje.
Ako je istina da je ovaj "intelektualac" napisao knjigu u kojoj navodi svoja ubistva, zar to nije krunski argument protiv njega. Ako ovi iz Haga ne razumeju albanski jezik, nađite im prevodioca. Ako to nije tačno a varamo narod onda zaslužujemo svako poniženje. Ko veruje lažovima.

mattko

pre 11 godina

Beograd u ovoj nezgodnoj situaciji koja se moze porediti sa partijom saha mora da vuce iznudjene poteze u cajtnotu. Kosovski Albanci su toga svesni i gledace da iskoriste svaki pogresan potez druge strane. Dacic kao skolovan i iskusan politicar nece nasedati na provokacije ali u tome mora da pomogne i predsednik cija je podrska ovom procesu upitna. Vucic je tu katalizator i on mora da doprinese dekonsternaciji naroda jer je sam tako definsao trenutno raspolozenje u Srbiji. TakodjE u odnosu prema severnoj pokrajini mora doci do snizenja tenzija jer ce i to pomocu u kosovskom procesu.Znaci i Dinkic kao glavni faktor u odbijanju ili prihvatanju inicijative Skupstine APV indirektno utice na kosovski proces koji se nmora dovesti do kraja sto pre.

CHUBURAC

pre 11 godina

Pa el niste nista naucili od Slovenaca za 50 godina uvek su pregovarali, nista potpisivali, na sva usta govorili o demokratiji i radili sta je bilo najbolje za njihov narod. Nek proba srpska firma da otvori pogon prodavnicu bilo sta docekace Vas sirom otverenih ruku da im je drago da sve moze, a vi za to NIKADA dozvolu necete dobiti. Nasa vlada sve radi suprotno koliko albanaca sa kosova je dobilo pasose u Ljermontovoj od drzave koju ne priznaju. Nije problem sto dajete ono sto morate nego sto i nudite. Niste tako mladi da ne znate da je FNRJ bila u blokadi sestu deceniju proslog veka pa nije bila najgladnija u regionu napravila je PKB sada kada je ponovo stavljen na noge Vi hocete da ga poklonite arapima. Hoce li neko u ovoj vlasti poceti da se bavi podizanjem ove srbije radom a ne snishodljivoscu prema onima koji je rastacu. Presude su konacne prekinite da ih zloupotrebljavate u ubedjenju da ce te ostvariti politicke poene i nervirati sopstveni narod izjavama koje nista ne znace a i vi niste u stanju da bilo sta uradite po pitanjima o kojima se izjasnjavate.

Alister

pre 11 godina

E, Ivice, Ivice, Sloba ce se u grobu prevrnuti, ako te vidi sa kim sedis za stolom.
Valjda neces, da mu to cinis ?
(zemunac, 30. novembar 2012 09:39)

NEĆE! Jer je i Sloba pregovarao sa Ibrahimom Rugovom! Pre nego što ostaviš komentar, podseti se (ako si se uopšte tada i rodio) '90-tih godina a naročito perioda posle 1996.

Pax Americana

pre 11 godina

Za dobrobit nacije, ako treba, pregovara se i sa "crnim đavolom"!
Nicolo Makijaveli u traktatu "Vladalac" savetuje da vlastodršci, koji su izgubili rat, odreknu se dela teritorije, obnove vojsku (kada ekonomski ojačaju) i povrate izgubljenu teritoriju!
Dizajneri "divide et impera" nestanka bivše SFRJ i građanskih ratova upravo su želeli ovakvu geo-političku kartu Balkana sa nezavisnim Kosovom i slabom Srbijom!
Dok "aktuelna vlast" nastavlja da sledi politiku nac. i drž. interesa, onako kako je to bilo sugerisano prethodnoj "demokratskoj vlasti", nakon "petog oktobra" i "nije spremna" da "redefiniše" te prioritete pa takva Srbija ne može da ima budućnosti!

Branko Von Beca

pre 11 godina

Svako, ali svako zlo ima svoje dobro.
Ovde je ključno pitanje koliko će dugo tači, haradinaj i ljimaj ( kome kao ne znamo ko je smestio hapšenje ) izdržati za istim stolom. Kosovo i Metohija je mala avlija za svu trojicu.
Pitanje je samo vremena, i to skorašnjeg, kada će jedni drugima izreći i izvršiti presude kakve jedino i zaslužuju.

milentije

pre 11 godina

Ovo previse podseca na Rambuje. Izgleda da ista ekipa priprema istu podvalu ( uostalom , oni se stalno ponavljaju ).
Postoji, medjutim, nacin da im se "odgovori".Angazovati se na oslobadjanju dr. Seselja ( naravno , ponajvise ruskom linijom ) - i zatim postaviti Seselja za pregovaraca.

Neposredni Svedok

pre 11 godina

@Alister

Pa zaista nema smisla da poredite albanskog intelektualca Ibrahima Rugovu sa ovim koljacima i ubicama!!! Pozivate se na necije godine, ali valjda je vazno i sta ko zna. Politicka vizija Rugove nema nikakve veze sa danasnjim Berisama, Tacijima, Haradinajima... Stvarno, vise, o Milosevicu su pocele da se ispredaju bajke i gluposti! Cak je spasao zivot Rugovi od Tacija, kada je Rugova pobegao iz Pristine, pa tek naknadno dobio garancije od americke ambasade u Beogradu (citaj CIA-e) da ga nece Taci likvidirati i po povratku u Pristinu pricao (morao) da je kidnapovan. Milosevic i Rugova su dogovorili sve obllike kosovske autonomije i smirivanje situacije i zato je Rugovi visio mac nad glavom.

Taci je prvi put prikazan kao politicki faktor tek na pregovorima u Rambujeu (covek je bio sirovina, koga su islifovali u Lengliju i poslali na Balkan, bas umesto, za americke pojmove neodlucnog, Rugove). U Rambujeu su prvi put nase sluzbe dosle do njegove novije fotografije i DNK podataka.

naivan k`o francuska sobarica

pre 11 godina

@miško
Petrović brani samo i isključivo svoje privilegije i mrvice sa stola koje mu dozvoljavaju da pokupi u zamenu za statiranje u amaterskoj pozorišnoj predstavi. Čim bi izašao iz parlamenta i upravnog odbora za privatizaciju preduzeća na Kosovu(koju li tu tek lovu stavlja u džep?) završio bi tamo gde su ga i našli - u nekoj porti gde bi ponovo bio noćni čuvar.
P.S. Za Srbe sa Kosova ta albanska mafijaško-nacionalistička tvorevina je "domovina" baš kao što je za Bosnjake iz Srebrenice to Republika Srpska.

Vasilije

pre 11 godina

Dačić i Haradinaj mogu sesti za istim stolom. Ali, između njih postoji velika razlika. Dačić je premijer države Srbije a Haradinaj zločinac koga podržava međunarodna zajednica i manji deo albanskog naroda.

boki

pre 11 godina

Meni nije jasno zasto Dacic uopste pristaje da prica sa onima koji su osumnjiceni za ratne zlocine. Mislim da bi i EU i svi ostali razumeli ako bi on (mi) to odbili i trazili nekog ko nije imao veze sa OVK i ratnim zlocinima. Pa ne teramo ni mi njih da pregovaraju sa Legijom ili Arkanom. Doduse jeste Dacic Slobin mali ali bar nije imao veze sa ratom. Bar ne direktno. Ja ne verujem ni da je bio u vojsci ;-)

q

pre 11 godina

Politika podrazumeva, da nekad moras da razgovaras i sa ovakvim tipovima. Dacic, kao iskusan, skolovan politicar (sve 10ke), kojii je prosao mnogo toga, jos od pionirskih dana , to veoma dobro zna. Samo kez na facu i teraj dalje Ivice.

Obrad

pre 11 godina

Mozda je cilj ove i ovakve presude bas to, da se prekine svaki dijalog izmedju srpske i albanske strane, da dodje do konfrontacije, novih tenzija, jos bolje, do nekog novog rata. Politicari to treba da procene. Ako je to cilj, da nas uvuku u neki novi rat, pa jos povrh svega i bombarduju, onda je bolje pregovarati sa "njihovim ljudima" ma kakvim ih mi smatrali. Naravno, naci ce oni druge nacine da sabotiraju pregovore, ali i tad se treba prilagodjavati.

NemanjaBB

pre 11 godina

Namerno kuvaju da ne pregovaramo, tj da se povučemo iz pregovora da naš premijer ne bi sedeo za istim stolom sa ovim koljačem. Treba iz inata iz petnih žila pregovarati i ne odustati od Kosova.

Branka

pre 11 godina

Sad kao jadan Dacic s kim ce morati da pregovara. Ne treba se zgrazavati. I Dacic i Haradinaj su pripadnici partija koje su organizovale i cinile ratne zlocine.

crni domino

pre 11 godina

Sto, pa oni se odlicno poznaju jos iz devedesetih!
I tada su vodili politiku, svako na svoj nacin.
Zato oni i treba da zavrse pricu!
Tu ce im pomoci sadasnji Predsednik koji je takodje tih godina bio na vlasti!

MS

pre 11 godina

Da li je stvarno istina da je covek izdao knjigu u kojoj pise da je ubijao Srpske policajce, civile i nelojalne Albance? Ako jeste, da li molim vas neko moze da objasni zasto nasa drzava to ne spomene, pa barem u smislu da ne zeli da prica sa njim, ako vec ne smeju da je iskoriste za nesto vise?

Hvala

pravedno

pre 11 godina

I treba njih dvojica da pregovaraju jer su isti.Sve dodje jednom na svoje mesto pa i gospodin Dacic da se malo vrati u "svetlu" proslost.

milentije

pre 11 godina

Ovo previse podseca na Rambuje. Izgleda da ista ekipa priprema istu podvalu ( uostalom , oni se stalno ponavljaju ).
Postoji, medjutim, nacin da im se "odgovori".Angazovati se na oslobadjanju dr. Seselja ( naravno , ponajvise ruskom linijom ) - i zatim postaviti Seselja za pregovaraca.

svetlanast.

pre 11 godina

kao sto ivo josipovic nema prava da bira sa kim ce razgovarati u srbiji /ako uopste hoce da razgovara/, isto tako ni ivicu dacica ne treba da interesuje ko pregovara u ime kosova.

ivica dacic i tomislav nikolic su izbor gradjana srbije a haradinaj i taci su izbor gradjana kosova.

veci problem srbije je sto sa druge strane administrativne granice nisu samo albasnci vec amerikanci, sud u hagu, EU i NATO - a srbija je sa ove strane sama.

uteha moze da nam bude da se nije usrecila nijedna drzava na svetu kojoj su svetske sile "pomagale".

Ne sumnjam

pre 11 godina

Ne sumnjam da ce Dacic u "u ime drzave" da nastavi pregovore. Koja je uzgred vecinski(pogledajte ankete) protiv nastavka pregovora pogotovu sa Tacijem ili jos gore Haradinajom. U moje ime ne nastavlja.

Serbinho

pre 11 godina

Ako cemo biti realni prema drugima a i samim nama, svi se zale na rad Haskog Tribunala i presuda, ali kasnije isti sede sa onima za koje su tvrdili da su zlocinci i da ih je Hag pustio.
Mozda Hag jeste pogresio i pustio ih, ali ti si samo legalizovao doticne osobe samim cinom sto ces sa njima sedeti i pregovarati o vaznim pitanjima vezana za naciju.
Sutra ako se budes zalio u UN, tvoj govor nece imati vise kredibilitet, jer ni ostali te vise nece razumeti, sedis i pregovaras sa nekime za koga tvrdis da je zlocinac.
Cesto smo nerealni.

Patriota

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.

mattko

pre 11 godina

Beograd u ovoj nezgodnoj situaciji koja se moze porediti sa partijom saha mora da vuce iznudjene poteze u cajtnotu. Kosovski Albanci su toga svesni i gledace da iskoriste svaki pogresan potez druge strane. Dacic kao skolovan i iskusan politicar nece nasedati na provokacije ali u tome mora da pomogne i predsednik cija je podrska ovom procesu upitna. Vucic je tu katalizator i on mora da doprinese dekonsternaciji naroda jer je sam tako definsao trenutno raspolozenje u Srbiji. TakodjE u odnosu prema severnoj pokrajini mora doci do snizenja tenzija jer ce i to pomocu u kosovskom procesu.Znaci i Dinkic kao glavni faktor u odbijanju ili prihvatanju inicijative Skupstine APV indirektno utice na kosovski proces koji se nmora dovesti do kraja sto pre.

Branko Von Beca

pre 11 godina

Svako, ali svako zlo ima svoje dobro.
Ovde je ključno pitanje koliko će dugo tači, haradinaj i ljimaj ( kome kao ne znamo ko je smestio hapšenje ) izdržati za istim stolom. Kosovo i Metohija je mala avlija za svu trojicu.
Pitanje je samo vremena, i to skorašnjeg, kada će jedni drugima izreći i izvršiti presude kakve jedino i zaslužuju.

Neposredni Svedok

pre 11 godina

@Alister

Pa zaista nema smisla da poredite albanskog intelektualca Ibrahima Rugovu sa ovim koljacima i ubicama!!! Pozivate se na necije godine, ali valjda je vazno i sta ko zna. Politicka vizija Rugove nema nikakve veze sa danasnjim Berisama, Tacijima, Haradinajima... Stvarno, vise, o Milosevicu su pocele da se ispredaju bajke i gluposti! Cak je spasao zivot Rugovi od Tacija, kada je Rugova pobegao iz Pristine, pa tek naknadno dobio garancije od americke ambasade u Beogradu (citaj CIA-e) da ga nece Taci likvidirati i po povratku u Pristinu pricao (morao) da je kidnapovan. Milosevic i Rugova su dogovorili sve obllike kosovske autonomije i smirivanje situacije i zato je Rugovi visio mac nad glavom.

Taci je prvi put prikazan kao politicki faktor tek na pregovorima u Rambujeu (covek je bio sirovina, koga su islifovali u Lengliju i poslali na Balkan, bas umesto, za americke pojmove neodlucnog, Rugove). U Rambujeu su prvi put nase sluzbe dosle do njegove novije fotografije i DNK podataka.

Ja sam

pre 11 godina

Imam utisak da ce biti svejedno ko ce sa koje strane u toku pregovora biti.
Ako je vec sve dogovoreno i potpisano i treba samo sprovesti, kakve veze sa koje strane stola ce sedeti Dacic i Haradinaj.

Milan

pre 11 godina

Zar neko jos uvek ima iluzije o pregovaranju? Ti "pregovori" se svode na to da se Srbiji saopsti koje sledece uslove mora da ispuni, a "pregovori" su tu da daju privid kako je i srpska strana dobila nesto.

To sto srpski premijer mora sedi za istim stolom sa albanskim zlocincima dok mu saopstavaju koji sledeci bolni korak mora u ime Srbije da prihvati, izraz je sadizma kojim "medjunarodna zajednica" dokazuje nemoc Srbije i njenih lidera. Jer sve bi to moglo da se obavi i u cetri oka u americkoj ambasadi.

Miško

pre 11 godina

Petrovic vise brani kosovo nego Taci i Haradinaj zajedno jer ih odrzava na vlasti. Izlaskom iz skupstine kosova pala bi vlada, no Petrovicu su njegovi interesi veci od interesa srba i drzave srbije.
(Patriota, 30. novembar 2012 12:04)

Pre bih rekao da Petrović brani svoju domovinu Kosovo !!!

Alister

pre 11 godina

E, Ivice, Ivice, Sloba ce se u grobu prevrnuti, ako te vidi sa kim sedis za stolom.
Valjda neces, da mu to cinis ?
(zemunac, 30. novembar 2012 09:39)

NEĆE! Jer je i Sloba pregovarao sa Ibrahimom Rugovom! Pre nego što ostaviš komentar, podseti se (ako si se uopšte tada i rodio) '90-tih godina a naročito perioda posle 1996.

tarabić

pre 11 godina

Pre svega ne verujem da će ovaj "intelektualac" biti uključen u pregovarački tim, ali ova naša današnja vlast ga itekako zaslužuje.
Ako je istina da je ovaj "intelektualac" napisao knjigu u kojoj navodi svoja ubistva, zar to nije krunski argument protiv njega. Ako ovi iz Haga ne razumeju albanski jezik, nađite im prevodioca. Ako to nije tačno a varamo narod onda zaslužujemo svako poniženje. Ko veruje lažovima.

CHUBURAC

pre 11 godina

Pa el niste nista naucili od Slovenaca za 50 godina uvek su pregovarali, nista potpisivali, na sva usta govorili o demokratiji i radili sta je bilo najbolje za njihov narod. Nek proba srpska firma da otvori pogon prodavnicu bilo sta docekace Vas sirom otverenih ruku da im je drago da sve moze, a vi za to NIKADA dozvolu necete dobiti. Nasa vlada sve radi suprotno koliko albanaca sa kosova je dobilo pasose u Ljermontovoj od drzave koju ne priznaju. Nije problem sto dajete ono sto morate nego sto i nudite. Niste tako mladi da ne znate da je FNRJ bila u blokadi sestu deceniju proslog veka pa nije bila najgladnija u regionu napravila je PKB sada kada je ponovo stavljen na noge Vi hocete da ga poklonite arapima. Hoce li neko u ovoj vlasti poceti da se bavi podizanjem ove srbije radom a ne snishodljivoscu prema onima koji je rastacu. Presude su konacne prekinite da ih zloupotrebljavate u ubedjenju da ce te ostvariti politicke poene i nervirati sopstveni narod izjavama koje nista ne znace a i vi niste u stanju da bilo sta uradite po pitanjima o kojima se izjasnjavate.

Skywalker

pre 11 godina

"Tači, najverovatnije, ide u skupštinu na izbor predsednika i on na proleće čeka Tomislava Nikolića na onaj drugi deo razgovora koji se zove politički dijalog."
Nikolicu se bas nece. Zapasce ga da razgovara sa Tacijem umesto sa dokazano nevinim Haradinajem.

Pax Americana

pre 11 godina

Za dobrobit nacije, ako treba, pregovara se i sa "crnim đavolom"!
Nicolo Makijaveli u traktatu "Vladalac" savetuje da vlastodršci, koji su izgubili rat, odreknu se dela teritorije, obnove vojsku (kada ekonomski ojačaju) i povrate izgubljenu teritoriju!
Dizajneri "divide et impera" nestanka bivše SFRJ i građanskih ratova upravo su želeli ovakvu geo-političku kartu Balkana sa nezavisnim Kosovom i slabom Srbijom!
Dok "aktuelna vlast" nastavlja da sledi politiku nac. i drž. interesa, onako kako je to bilo sugerisano prethodnoj "demokratskoj vlasti", nakon "petog oktobra" i "nije spremna" da "redefiniše" te prioritete pa takva Srbija ne može da ima budućnosti!

nikola

pre 11 godina

kakva je ovo sprdnja majko moja. kao i vucic koji je govorio "kosovo po svaku cenu" kad je bio opozicija, a sad govori mi bez evrope ne mozemo preziveti.

Harwy

pre 11 godina

Mislim da je to u redu. Pregovaraju oni koji su najodgovorniji za stanje odnosa Srba i Albanaca, kako u prošlosti, tako i u sadašnosti. Jedni i drugi imaju podršku birača i legitimni su predstavnici svojih naroda i neće moći svaliti krivicu za prihvačene rezultate pregovora na opoziciju ili nekoga drugoga.

naivan k`o francuska sobarica

pre 11 godina

@miško
Petrović brani samo i isključivo svoje privilegije i mrvice sa stola koje mu dozvoljavaju da pokupi u zamenu za statiranje u amaterskoj pozorišnoj predstavi. Čim bi izašao iz parlamenta i upravnog odbora za privatizaciju preduzeća na Kosovu(koju li tu tek lovu stavlja u džep?) završio bi tamo gde su ga i našli - u nekoj porti gde bi ponovo bio noćni čuvar.
P.S. Za Srbe sa Kosova ta albanska mafijaško-nacionalistička tvorevina je "domovina" baš kao što je za Bosnjake iz Srebrenice to Republika Srpska.