Sreda, 28.11.2012.

14:05

I zvanično - ruski kredit Srbiji

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin kaže da je Rusija i zvanično odobrili Srbiji povoljan kredit. U Moskvi je u petak odobren kredit za železnice Srbije.

Izvor: B92

I zvanièno - ruski kredit Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

eh

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...
(Milan, 28. novembar 2012 20:29)

Nema od tih para nista. Da ih se i dobije samo bi se morale proslediti tamo gde je Srbija divljala i slala tenkove. Ili cemo da se pravimo ble**** kao i ta EU...

Milan

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...

KD

pre 11 godina

@pojasni: Kada su nam pomogli? Mislite, pored I i II svetskog rata, glasanja u SB UN, humanitarne pomoc za Srbe i manastire na KiM, pomoci za Kraljevo itd? Npr.
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Russo-Turkish_wars
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=07&nav_category=12&nav_id=641076
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=05&nav_category=12&nav_id=640499
A sada vi recite kada je Srbija pomogla Rusiji?

Srbin

pre 11 godina

A koliko nas "kosta" taj "povoljni" ruski kredit? Napisite kolika je kamata, odmah! Napisite sta gradjanin Srbije dobija bolje u svom zivotu, sem otplate i daljeg zaduzivanja.

nikola1992

pre 11 godina

Samo jos da definisu za koga su ti uslovi povoljni- za srbiju ili rusiju. Ako smo braca, sto nam nisu dali bez kamate ili ne daj boze neka bespovratna sredstva. A za pocetak su mogli da objave visinu kamatne stope, ukoliko je vec toliko povoljna.

Emigrant

pre 11 godina

Vest koja nemoze da ima vise kontradiktornosti od same sebe-
1- Kao prvo " srdacnog i otvorenog" razgovora, a ne, mucnog i dosadnog, sta drugo da se napise terminologija iz najljepsih vremena SFRJ
2-Kredit dogovoren zapelo oko kamate pa zar Kamata nije najvaznija, znaci nije ni dogovoren
3-Izvoz poljoprivrednih proizvoda u velikim kolicinama bljak, bljak pa kao da bi i imali nesto drugo da izvezemo sem koju jabuku i krusku

Anti, Anti

pre 11 godina

proterana zgrozena i ponizena, 28. novembar 2012 15:28

@ Pa dobro, Miro, mi trabunjamo, ne živimo u "najbratskijoj" zemlji sa "najbliskijim" narodom pa i ne znamo sve. Ja ni od Sovjeta, ni od Rusa u životu (dosta dugom) ne videh zrnce dobrobiti, nek s javi ko vide (osim N. Popovića, naravno). Samo jedna opaska o najbliskijem narodu - pogledajte V. Putina, pa pogledajte sebe, ili komšiju, ili naše vladare, ili estradnog idola, ... ako nađete zrnce fizičke sličnosti, javite mi. Prijatno vam gledanje Sulejmana Veličanstvenog!

Aristotel

pre 11 godina

Sigurno su nas odrali daleko manje nego "Zapadni prijatelji" (MMF i ekipa).
(JC Denton, 28. novembar 2012 15:16)

Tebi i slicnima koji misle da su svi u Srbiji sa kratkim pamcenjem:
EU je najvise davao bespovratna sredstva. Znate li razliku izmedju njih i kredita?
A i kredite koje su nam dali su sa manjom kamatom i sa duzim rokom otplate, plus grejs period, nego sto nam Ruje daju.
Sto dalje od ovih istocnih krvopijaca!

Nišlika

pre 11 godina

evo šta Rusija misli braći iz Srbije: aprila ove godine ruski državni radio Glas Rusije u svom internet izdanju za Veliku Britaniju grad Niš je označio kao "severnokosovski" http://english.ruvr.ru/2012_04_19/72306464/

Nakon ovoga ne čita mi se ovaj tekst o ruskom kreditu.

Vlada

pre 11 godina

Dogovorili smo se da nam daju kredit, samo nas nisu obavestili kolika je kamata? A da li mi mozemo to slobodno da koristimo ili ide za ugovore sa ruskim firmama? Ne treba zaboraviti da ako je uslov neki ugovor tu je kamata vec ugradjena jer nemate otvoreni tender pa placate 10-15 % vise plus nemate izbor sto se tice kvaliteta. Pa dodate tu jos recimo 4-5% formalne kamate, ovaj kredit ima realno zelenasku (bratsku) kamatu od 15-20%, barem ja to tako gledam.

dragana

pre 11 godina

Rusi nam odobrili kredit, kinezi samo sto nisu a srspka deca ce ih otplacivati dozivotno.
Sram ih bilo, sve te koji sede u vladi i nista drugo ne znaju nego da se zaduzuju, ne objavljujte ovakve inicijative, pozli mi u momentu.

komle

pre 11 godina

Pa moramo da se zaduzujemo kada su zuti skakavci u zadnjih 12 godina doveli zemlju do bankrota.Za vreme cije vlasti su izvrsene privatizacije i zatvorene brojne fabrike.Svi se zaduzuju,pa i Amerika je najzaduzenija zemlja na svetu.

hm

pre 11 godina

Mogli bi da snime i seriju o tom kreditu.
Minimalno jednom sedmicno se spominje, a verujem da ce biti jos nastavaka.
Koliko pricaju o njemu, da su seli i krenuli u reforme, mogli su vec i sami da ustede tu milijardu. Ovako u kredit... Nece oni da vracaju.

rema

pre 11 godina

neverovatno koliko ljudi gledaju na ove vesti podeljeni na strane, Rusija/ Eu...
pa procitajte lepo vest, razmislilite, do sada smo dobijali kredite za mostove, koje smo kupovali (velika vecina je strani proizvod, materijali itd), nabavke autobusa (stranih), tramvaja (stranih)... a sada je rec o kreditu za privredu, tj mi cemo da proizvodimo nesto sto ce da se izvozi za Rusiju!!! to je dragi moji pravi pravcati posao, jedino se tako isplati zaduzivati se, ne za letovanje ne za kupovinu kola, nego za otvaranje posla, PROIZVODNJU!!!

snag

pre 11 godina

Osvrnite se malo na "bratsku saradnju" rusa i montenegrina i videćete epilog saradnje sa baćuškama.Malo se zna u Srbiji o KAP-u, železari i sl.dilovima a da ne pričam o značajnim građevinskim poduhvatima KGB (obični rusi ih zovu novočekisti) diljem C.Gore.
Sve ovo miriše više na potrebnu buduću logistiku kod spasavanja tekovina bratoubilačkog rata, nego na prijateljsku pomoć u vidu kredita.

lazar

pre 11 godina

EU ce dati kredit i 100 miliardi evra, ali uz to pun papir uslova, koje mora Srbija ispuniti, EU mora pomoci braci kroatima, jer kad su zajedno proterali Srbe uz pomoc SAD, pa moraju pred ulazak u EU braca CRO da se oporave jos malo

dušan..

pre 11 godina

ma šta se svi bunite? pa doveli ste demokrate , ocerupase zemlju na svim poljima, 13 milijarde za 12 godina su zadužili, sva društvena preduzeća prodali , i gde su pare? nije mi jasno , kako očekujete da bude bolje sada?!? pa kredit je nužna stvar, ne uzima se tek tako! vidite prvo šta su žuti učinili, pa onda pišite!

Miki_In

pre 11 godina

znači kredit po povoljnim uslovima,daju nam 100mil a vratimo im 150mil, ruski gas isto tako povoljan,samo 50% skuplji nego sto ga nemcima prodaju,a politicka podrzska i nadalje samo usmena bez konkretnih poteza,živeli braca Rusi...

Jelena

pre 11 godina

Pa hocemo li se mi konacno opredeliti sa kim bismo saradjivali u buducnosti? Vreme je da izvagamo sve poteze i odlucimo da li cemo ka EU. Ako nam na tom putu ukinu slobodnu trgovinsku saraadnju sa Rusijom izgubicemo i ono malo tzv. investitora koji dolaze u Srbiju zbog prohodnosti na rusko trziste. Kad bih znala vise detalja o kreditima, donacijama itd. mozda bih i mogla da zakljucim koji je partner perspektivniji!!!

kosta

pre 11 godina

Ja sam pro ruski orijentisan ali dokle više krediti ako boga znate. Samo krediti od mmf, svetske banke, EU, sada od Rusije... Ko će to da vrati, od čega?

ludi splićo

pre 11 godina

Braća Rusi daju KREDIT od milijardu DOLARA (kamata još upitna), a EU u idućih 7 godina iz strukturnih fondova Hrvatskoj omogućava prikupljanje 14 (četrnaest) milijardi EURA - bespovratnih sredstava. I to uz već iskorištenih milijardu eura iz IPA fonda.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Grcic-Hrvatsku-ceka-14-milijardi-eura

Gadljivi na pare

pre 11 godina

Kolika je kamata ili nam rusi poklonili pare. Do juce ovi kukali na zaduzenja predhodnog "rezima".Izgleda da su gadljivi na pare sa zapada.Mozda ako ne vratimo onda cemo na primer da poklonimo Kopaonik, Taru ili Djerdapsku HE

Jedno pitanje

pre 11 godina

Na slici opet uz Dipolmu i PRVI.Pa zar nije danas i on posebno sa njim razgovarao .Razgovarao i Premijer.Da li je ovaj dosao u posetu Srbiji ili SNS-u

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Нисам русофилка већ сматрам да свака држава треба да гледа пре свега своје интересе. У сваком случају, лакше је примати у посету неког ко ти не заврће руку и тера те да "прихватиш реалност" губитка дела своје територије (у процесу у којем су ти исти слали неколико стотина борбених авиона дневно и бомбардовали), па макар и кредит не био изузетно повољан. У сваком случају, неће бити веће камате од оних из ММФ-а, Париског клуба и сл. то је сигурно.

Немачка се не гади сарадње са Русијом и Кином, Кипар (ЕУ чланица) и Исланд су тражили руске кредите, па што не бисмо и ми.

Дежурни аутошовинисти могу, наравно, да се једу од муке, али то је већ један синдром који би захтевао посебу анализу.

povoljan

pre 11 godina

"Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević.

kako može biti nešto povoljno ako neznamo koliko to plaćamo? ups, glupo pitanje, to je samo manjak domaće rakije u mojoj glavi...

proterana zgrozena i ponizena

pre 11 godina

Treba da smo zahvalni i zadovoljni jer dobijamo kredit pod povoljnim uslovima od Ruske federacije. Obzirom da zivim u drzavi gospodina Rogozina znam da su Rusi uvek spremni da nam pomognu i da nas zastite. Mozete vi da trabunjate sta god hocete u komentarima ali mi Srbi nemamo bliskiji narod koji je nam je naklonjeniji od Rusa. Zasto se ne zapitate pod kojim uslovima i kojim kamatama dobijamo kredite od Zapada, ili vama gospodo Rusofobi to uopste ne smeta samo zato sto je to jel te Zapad...

sofronije

pre 11 godina

ovo nema nigde!!!
uzajmili a ne znaju pod kojom kamatom!!!
tek ce da se dogovore!!!
dal 10% il 15% il vise, 'be se njima...
propadosmo ko .... kroz pocepane gadje!!!

Milutin

pre 11 godina

Eh puste sreće kada nas sve ovo ne bi koštalo gubitka "sumnjivih" vrednosti demokratije i slobode. Po mom mišljenju Srbiji bi bilo mnogo bolje na zapadu nego na istoku.

Na našu nesreću zapad nas neće, nemamo izbora i okretanje istoku je mnogo dobro za sve nas. Dobro ekonomski i bezbednosno, rizično sa stanovišta sistema vrednosti. Ruku na srce demokraiju i slobodu nikada i nismo disali punim plućima u stvari pre da smo uvek bili potčinjeni nekom našem monarhu.

No ako bi ovo sve prihvatili sa rezervom da nam na kraju Nikolić, Dačić i Vučić moraju ispostaviti i račun za razvoj demokratije u našem društu, ja u potpunosti podržavam sve nijhove napore i uspehe.

bg bulumenta

pre 11 godina

Znaci mi treba da proglasimo za drzavni praznik uvek kad nam neko odobri kredit!Kredit uz obicnu kamatu se slavi jedan dan, a kad je kamata povoljna-slavimo 2 dana!
Nego uzgred da pitam, zasto vi uopste uzimate kredite? Jel to jedina vasa ekonomska doktrina?
Izvinite, ali vi ste stetocine!

Branko

pre 11 godina

Pod povoljnim uslovima?Ajde da ih vidimo,pa mozemo da kazemo da su povoljni.Koliko sam ja citao/cuo izgleda da nisu.Ali Toma kaze da jesu...

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A, kako bi bilo da se, za promenu, malo bavite ozbiljnim informisanjem gradjana, pa da napisete pod kojim uslovima je odobren kredit? Ovaj tekst ne govori nista o onome sto nas gradjane zanima jer mi cemo otplacivati tak kredit. Svi mi, ukljucujuci i vas novinare. Hvala!

Puž je naše ime(bez kućice)

pre 11 godina

Potpredsednik Rogozin je obavestio državni vrh da je tačno ono što su ih obavestili pre neki dan, a odnosi se na ono što je ruska vlada obećavala onomad i u vezi dogovora sa Putinom od pretprošle godine, Medvedevom olomlane i saglasno sa onim što je Konuzin rekao još 2008. Samo polako, nije Srbija Japan pa da juri vozom 500 na sat. A bogme ni Rusija.

Marko

pre 11 godina

Hoce li na vlast doci neko ko zna nesto da radi umesto ovih koji znaju samo da moljakaju za kredite koje niko ne zna kako cemo da vratimo !?

onako usput

pre 11 godina

a gde je u nasoj delegaciji dinkic, pa on je zaduzen za finasije? a kad se vec prica u kreditu mogao bi da bude prisutan ili je pak on nebitan?

bg bulumenta

pre 11 godina

Znaci mi treba da proglasimo za drzavni praznik uvek kad nam neko odobri kredit!Kredit uz obicnu kamatu se slavi jedan dan, a kad je kamata povoljna-slavimo 2 dana!
Nego uzgred da pitam, zasto vi uopste uzimate kredite? Jel to jedina vasa ekonomska doktrina?
Izvinite, ali vi ste stetocine!

Miki_In

pre 11 godina

znači kredit po povoljnim uslovima,daju nam 100mil a vratimo im 150mil, ruski gas isto tako povoljan,samo 50% skuplji nego sto ga nemcima prodaju,a politicka podrzska i nadalje samo usmena bez konkretnih poteza,živeli braca Rusi...

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A, kako bi bilo da se, za promenu, malo bavite ozbiljnim informisanjem gradjana, pa da napisete pod kojim uslovima je odobren kredit? Ovaj tekst ne govori nista o onome sto nas gradjane zanima jer mi cemo otplacivati tak kredit. Svi mi, ukljucujuci i vas novinare. Hvala!

Branko

pre 11 godina

Pod povoljnim uslovima?Ajde da ih vidimo,pa mozemo da kazemo da su povoljni.Koliko sam ja citao/cuo izgleda da nisu.Ali Toma kaze da jesu...

Marko

pre 11 godina

Hoce li na vlast doci neko ko zna nesto da radi umesto ovih koji znaju samo da moljakaju za kredite koje niko ne zna kako cemo da vratimo !?

onako usput

pre 11 godina

a gde je u nasoj delegaciji dinkic, pa on je zaduzen za finasije? a kad se vec prica u kreditu mogao bi da bude prisutan ili je pak on nebitan?

povoljan

pre 11 godina

"Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević.

kako može biti nešto povoljno ako neznamo koliko to plaćamo? ups, glupo pitanje, to je samo manjak domaće rakije u mojoj glavi...

ludi splićo

pre 11 godina

Braća Rusi daju KREDIT od milijardu DOLARA (kamata još upitna), a EU u idućih 7 godina iz strukturnih fondova Hrvatskoj omogućava prikupljanje 14 (četrnaest) milijardi EURA - bespovratnih sredstava. I to uz već iskorištenih milijardu eura iz IPA fonda.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Grcic-Hrvatsku-ceka-14-milijardi-eura

Puž je naše ime(bez kućice)

pre 11 godina

Potpredsednik Rogozin je obavestio državni vrh da je tačno ono što su ih obavestili pre neki dan, a odnosi se na ono što je ruska vlada obećavala onomad i u vezi dogovora sa Putinom od pretprošle godine, Medvedevom olomlane i saglasno sa onim što je Konuzin rekao još 2008. Samo polako, nije Srbija Japan pa da juri vozom 500 na sat. A bogme ni Rusija.

sofronije

pre 11 godina

ovo nema nigde!!!
uzajmili a ne znaju pod kojom kamatom!!!
tek ce da se dogovore!!!
dal 10% il 15% il vise, 'be se njima...
propadosmo ko .... kroz pocepane gadje!!!

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Нисам русофилка већ сматрам да свака држава треба да гледа пре свега своје интересе. У сваком случају, лакше је примати у посету неког ко ти не заврће руку и тера те да "прихватиш реалност" губитка дела своје територије (у процесу у којем су ти исти слали неколико стотина борбених авиона дневно и бомбардовали), па макар и кредит не био изузетно повољан. У сваком случају, неће бити веће камате од оних из ММФ-а, Париског клуба и сл. то је сигурно.

Немачка се не гади сарадње са Русијом и Кином, Кипар (ЕУ чланица) и Исланд су тражили руске кредите, па што не бисмо и ми.

Дежурни аутошовинисти могу, наравно, да се једу од муке, али то је већ један синдром који би захтевао посебу анализу.

Gadljivi na pare

pre 11 godina

Kolika je kamata ili nam rusi poklonili pare. Do juce ovi kukali na zaduzenja predhodnog "rezima".Izgleda da su gadljivi na pare sa zapada.Mozda ako ne vratimo onda cemo na primer da poklonimo Kopaonik, Taru ili Djerdapsku HE

proterana zgrozena i ponizena

pre 11 godina

Treba da smo zahvalni i zadovoljni jer dobijamo kredit pod povoljnim uslovima od Ruske federacije. Obzirom da zivim u drzavi gospodina Rogozina znam da su Rusi uvek spremni da nam pomognu i da nas zastite. Mozete vi da trabunjate sta god hocete u komentarima ali mi Srbi nemamo bliskiji narod koji je nam je naklonjeniji od Rusa. Zasto se ne zapitate pod kojim uslovima i kojim kamatama dobijamo kredite od Zapada, ili vama gospodo Rusofobi to uopste ne smeta samo zato sto je to jel te Zapad...

hm

pre 11 godina

Mogli bi da snime i seriju o tom kreditu.
Minimalno jednom sedmicno se spominje, a verujem da ce biti jos nastavaka.
Koliko pricaju o njemu, da su seli i krenuli u reforme, mogli su vec i sami da ustede tu milijardu. Ovako u kredit... Nece oni da vracaju.

dušan..

pre 11 godina

ma šta se svi bunite? pa doveli ste demokrate , ocerupase zemlju na svim poljima, 13 milijarde za 12 godina su zadužili, sva društvena preduzeća prodali , i gde su pare? nije mi jasno , kako očekujete da bude bolje sada?!? pa kredit je nužna stvar, ne uzima se tek tako! vidite prvo šta su žuti učinili, pa onda pišite!

lazar

pre 11 godina

EU ce dati kredit i 100 miliardi evra, ali uz to pun papir uslova, koje mora Srbija ispuniti, EU mora pomoci braci kroatima, jer kad su zajedno proterali Srbe uz pomoc SAD, pa moraju pred ulazak u EU braca CRO da se oporave jos malo

Milutin

pre 11 godina

Eh puste sreće kada nas sve ovo ne bi koštalo gubitka "sumnjivih" vrednosti demokratije i slobode. Po mom mišljenju Srbiji bi bilo mnogo bolje na zapadu nego na istoku.

Na našu nesreću zapad nas neće, nemamo izbora i okretanje istoku je mnogo dobro za sve nas. Dobro ekonomski i bezbednosno, rizično sa stanovišta sistema vrednosti. Ruku na srce demokraiju i slobodu nikada i nismo disali punim plućima u stvari pre da smo uvek bili potčinjeni nekom našem monarhu.

No ako bi ovo sve prihvatili sa rezervom da nam na kraju Nikolić, Dačić i Vučić moraju ispostaviti i račun za razvoj demokratije u našem društu, ja u potpunosti podržavam sve nijhove napore i uspehe.

KD

pre 11 godina

@pojasni: Kada su nam pomogli? Mislite, pored I i II svetskog rata, glasanja u SB UN, humanitarne pomoc za Srbe i manastire na KiM, pomoci za Kraljevo itd? Npr.
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Russo-Turkish_wars
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=07&nav_category=12&nav_id=641076
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=05&nav_category=12&nav_id=640499
A sada vi recite kada je Srbija pomogla Rusiji?

snag

pre 11 godina

Osvrnite se malo na "bratsku saradnju" rusa i montenegrina i videćete epilog saradnje sa baćuškama.Malo se zna u Srbiji o KAP-u, železari i sl.dilovima a da ne pričam o značajnim građevinskim poduhvatima KGB (obični rusi ih zovu novočekisti) diljem C.Gore.
Sve ovo miriše više na potrebnu buduću logistiku kod spasavanja tekovina bratoubilačkog rata, nego na prijateljsku pomoć u vidu kredita.

kosta

pre 11 godina

Ja sam pro ruski orijentisan ali dokle više krediti ako boga znate. Samo krediti od mmf, svetske banke, EU, sada od Rusije... Ko će to da vrati, od čega?

Jedno pitanje

pre 11 godina

Na slici opet uz Dipolmu i PRVI.Pa zar nije danas i on posebno sa njim razgovarao .Razgovarao i Premijer.Da li je ovaj dosao u posetu Srbiji ili SNS-u

Jelena

pre 11 godina

Pa hocemo li se mi konacno opredeliti sa kim bismo saradjivali u buducnosti? Vreme je da izvagamo sve poteze i odlucimo da li cemo ka EU. Ako nam na tom putu ukinu slobodnu trgovinsku saraadnju sa Rusijom izgubicemo i ono malo tzv. investitora koji dolaze u Srbiju zbog prohodnosti na rusko trziste. Kad bih znala vise detalja o kreditima, donacijama itd. mozda bih i mogla da zakljucim koji je partner perspektivniji!!!

komle

pre 11 godina

Pa moramo da se zaduzujemo kada su zuti skakavci u zadnjih 12 godina doveli zemlju do bankrota.Za vreme cije vlasti su izvrsene privatizacije i zatvorene brojne fabrike.Svi se zaduzuju,pa i Amerika je najzaduzenija zemlja na svetu.

rema

pre 11 godina

neverovatno koliko ljudi gledaju na ove vesti podeljeni na strane, Rusija/ Eu...
pa procitajte lepo vest, razmislilite, do sada smo dobijali kredite za mostove, koje smo kupovali (velika vecina je strani proizvod, materijali itd), nabavke autobusa (stranih), tramvaja (stranih)... a sada je rec o kreditu za privredu, tj mi cemo da proizvodimo nesto sto ce da se izvozi za Rusiju!!! to je dragi moji pravi pravcati posao, jedino se tako isplati zaduzivati se, ne za letovanje ne za kupovinu kola, nego za otvaranje posla, PROIZVODNJU!!!

Srbin

pre 11 godina

A koliko nas "kosta" taj "povoljni" ruski kredit? Napisite kolika je kamata, odmah! Napisite sta gradjanin Srbije dobija bolje u svom zivotu, sem otplate i daljeg zaduzivanja.

Anti, Anti

pre 11 godina

proterana zgrozena i ponizena, 28. novembar 2012 15:28

@ Pa dobro, Miro, mi trabunjamo, ne živimo u "najbratskijoj" zemlji sa "najbliskijim" narodom pa i ne znamo sve. Ja ni od Sovjeta, ni od Rusa u životu (dosta dugom) ne videh zrnce dobrobiti, nek s javi ko vide (osim N. Popovića, naravno). Samo jedna opaska o najbliskijem narodu - pogledajte V. Putina, pa pogledajte sebe, ili komšiju, ili naše vladare, ili estradnog idola, ... ako nađete zrnce fizičke sličnosti, javite mi. Prijatno vam gledanje Sulejmana Veličanstvenog!

Vlada

pre 11 godina

Dogovorili smo se da nam daju kredit, samo nas nisu obavestili kolika je kamata? A da li mi mozemo to slobodno da koristimo ili ide za ugovore sa ruskim firmama? Ne treba zaboraviti da ako je uslov neki ugovor tu je kamata vec ugradjena jer nemate otvoreni tender pa placate 10-15 % vise plus nemate izbor sto se tice kvaliteta. Pa dodate tu jos recimo 4-5% formalne kamate, ovaj kredit ima realno zelenasku (bratsku) kamatu od 15-20%, barem ja to tako gledam.

dragana

pre 11 godina

Rusi nam odobrili kredit, kinezi samo sto nisu a srspka deca ce ih otplacivati dozivotno.
Sram ih bilo, sve te koji sede u vladi i nista drugo ne znaju nego da se zaduzuju, ne objavljujte ovakve inicijative, pozli mi u momentu.

Aristotel

pre 11 godina

Sigurno su nas odrali daleko manje nego "Zapadni prijatelji" (MMF i ekipa).
(JC Denton, 28. novembar 2012 15:16)

Tebi i slicnima koji misle da su svi u Srbiji sa kratkim pamcenjem:
EU je najvise davao bespovratna sredstva. Znate li razliku izmedju njih i kredita?
A i kredite koje su nam dali su sa manjom kamatom i sa duzim rokom otplate, plus grejs period, nego sto nam Ruje daju.
Sto dalje od ovih istocnih krvopijaca!

Emigrant

pre 11 godina

Vest koja nemoze da ima vise kontradiktornosti od same sebe-
1- Kao prvo " srdacnog i otvorenog" razgovora, a ne, mucnog i dosadnog, sta drugo da se napise terminologija iz najljepsih vremena SFRJ
2-Kredit dogovoren zapelo oko kamate pa zar Kamata nije najvaznija, znaci nije ni dogovoren
3-Izvoz poljoprivrednih proizvoda u velikim kolicinama bljak, bljak pa kao da bi i imali nesto drugo da izvezemo sem koju jabuku i krusku

Milan

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...

nikola1992

pre 11 godina

Samo jos da definisu za koga su ti uslovi povoljni- za srbiju ili rusiju. Ako smo braca, sto nam nisu dali bez kamate ili ne daj boze neka bespovratna sredstva. A za pocetak su mogli da objave visinu kamatne stope, ukoliko je vec toliko povoljna.

Nišlika

pre 11 godina

evo šta Rusija misli braći iz Srbije: aprila ove godine ruski državni radio Glas Rusije u svom internet izdanju za Veliku Britaniju grad Niš je označio kao "severnokosovski" http://english.ruvr.ru/2012_04_19/72306464/

Nakon ovoga ne čita mi se ovaj tekst o ruskom kreditu.

eh

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...
(Milan, 28. novembar 2012 20:29)

Nema od tih para nista. Da ih se i dobije samo bi se morale proslediti tamo gde je Srbija divljala i slala tenkove. Ili cemo da se pravimo ble**** kao i ta EU...

proterana zgrozena i ponizena

pre 11 godina

Treba da smo zahvalni i zadovoljni jer dobijamo kredit pod povoljnim uslovima od Ruske federacije. Obzirom da zivim u drzavi gospodina Rogozina znam da su Rusi uvek spremni da nam pomognu i da nas zastite. Mozete vi da trabunjate sta god hocete u komentarima ali mi Srbi nemamo bliskiji narod koji je nam je naklonjeniji od Rusa. Zasto se ne zapitate pod kojim uslovima i kojim kamatama dobijamo kredite od Zapada, ili vama gospodo Rusofobi to uopste ne smeta samo zato sto je to jel te Zapad...

ludi splićo

pre 11 godina

Braća Rusi daju KREDIT od milijardu DOLARA (kamata još upitna), a EU u idućih 7 godina iz strukturnih fondova Hrvatskoj omogućava prikupljanje 14 (četrnaest) milijardi EURA - bespovratnih sredstava. I to uz već iskorištenih milijardu eura iz IPA fonda.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Grcic-Hrvatsku-ceka-14-milijardi-eura

Aristotel

pre 11 godina

Sigurno su nas odrali daleko manje nego "Zapadni prijatelji" (MMF i ekipa).
(JC Denton, 28. novembar 2012 15:16)

Tebi i slicnima koji misle da su svi u Srbiji sa kratkim pamcenjem:
EU je najvise davao bespovratna sredstva. Znate li razliku izmedju njih i kredita?
A i kredite koje su nam dali su sa manjom kamatom i sa duzim rokom otplate, plus grejs period, nego sto nam Ruje daju.
Sto dalje od ovih istocnih krvopijaca!

Milutin

pre 11 godina

Eh puste sreće kada nas sve ovo ne bi koštalo gubitka "sumnjivih" vrednosti demokratije i slobode. Po mom mišljenju Srbiji bi bilo mnogo bolje na zapadu nego na istoku.

Na našu nesreću zapad nas neće, nemamo izbora i okretanje istoku je mnogo dobro za sve nas. Dobro ekonomski i bezbednosno, rizično sa stanovišta sistema vrednosti. Ruku na srce demokraiju i slobodu nikada i nismo disali punim plućima u stvari pre da smo uvek bili potčinjeni nekom našem monarhu.

No ako bi ovo sve prihvatili sa rezervom da nam na kraju Nikolić, Dačić i Vučić moraju ispostaviti i račun za razvoj demokratije u našem društu, ja u potpunosti podržavam sve nijhove napore i uspehe.

Nišlika

pre 11 godina

evo šta Rusija misli braći iz Srbije: aprila ove godine ruski državni radio Glas Rusije u svom internet izdanju za Veliku Britaniju grad Niš je označio kao "severnokosovski" http://english.ruvr.ru/2012_04_19/72306464/

Nakon ovoga ne čita mi se ovaj tekst o ruskom kreditu.

Anti, Anti

pre 11 godina

proterana zgrozena i ponizena, 28. novembar 2012 15:28

@ Pa dobro, Miro, mi trabunjamo, ne živimo u "najbratskijoj" zemlji sa "najbliskijim" narodom pa i ne znamo sve. Ja ni od Sovjeta, ni od Rusa u životu (dosta dugom) ne videh zrnce dobrobiti, nek s javi ko vide (osim N. Popovića, naravno). Samo jedna opaska o najbliskijem narodu - pogledajte V. Putina, pa pogledajte sebe, ili komšiju, ili naše vladare, ili estradnog idola, ... ako nađete zrnce fizičke sličnosti, javite mi. Prijatno vam gledanje Sulejmana Veličanstvenog!

Miki_In

pre 11 godina

znači kredit po povoljnim uslovima,daju nam 100mil a vratimo im 150mil, ruski gas isto tako povoljan,samo 50% skuplji nego sto ga nemcima prodaju,a politicka podrzska i nadalje samo usmena bez konkretnih poteza,živeli braca Rusi...

Branko

pre 11 godina

Pod povoljnim uslovima?Ajde da ih vidimo,pa mozemo da kazemo da su povoljni.Koliko sam ja citao/cuo izgleda da nisu.Ali Toma kaze da jesu...

sofronije

pre 11 godina

ovo nema nigde!!!
uzajmili a ne znaju pod kojom kamatom!!!
tek ce da se dogovore!!!
dal 10% il 15% il vise, 'be se njima...
propadosmo ko .... kroz pocepane gadje!!!

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Нисам русофилка већ сматрам да свака држава треба да гледа пре свега своје интересе. У сваком случају, лакше је примати у посету неког ко ти не заврће руку и тера те да "прихватиш реалност" губитка дела своје територије (у процесу у којем су ти исти слали неколико стотина борбених авиона дневно и бомбардовали), па макар и кредит не био изузетно повољан. У сваком случају, неће бити веће камате од оних из ММФ-а, Париског клуба и сл. то је сигурно.

Немачка се не гади сарадње са Русијом и Кином, Кипар (ЕУ чланица) и Исланд су тражили руске кредите, па што не бисмо и ми.

Дежурни аутошовинисти могу, наравно, да се једу од муке, али то је већ један синдром који би захтевао посебу анализу.

dušan..

pre 11 godina

ma šta se svi bunite? pa doveli ste demokrate , ocerupase zemlju na svim poljima, 13 milijarde za 12 godina su zadužili, sva društvena preduzeća prodali , i gde su pare? nije mi jasno , kako očekujete da bude bolje sada?!? pa kredit je nužna stvar, ne uzima se tek tako! vidite prvo šta su žuti učinili, pa onda pišite!

Gadljivi na pare

pre 11 godina

Kolika je kamata ili nam rusi poklonili pare. Do juce ovi kukali na zaduzenja predhodnog "rezima".Izgleda da su gadljivi na pare sa zapada.Mozda ako ne vratimo onda cemo na primer da poklonimo Kopaonik, Taru ili Djerdapsku HE

povoljan

pre 11 godina

"Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević.

kako može biti nešto povoljno ako neznamo koliko to plaćamo? ups, glupo pitanje, to je samo manjak domaće rakije u mojoj glavi...

lazar

pre 11 godina

EU ce dati kredit i 100 miliardi evra, ali uz to pun papir uslova, koje mora Srbija ispuniti, EU mora pomoci braci kroatima, jer kad su zajedno proterali Srbe uz pomoc SAD, pa moraju pred ulazak u EU braca CRO da se oporave jos malo

bg bulumenta

pre 11 godina

Znaci mi treba da proglasimo za drzavni praznik uvek kad nam neko odobri kredit!Kredit uz obicnu kamatu se slavi jedan dan, a kad je kamata povoljna-slavimo 2 dana!
Nego uzgred da pitam, zasto vi uopste uzimate kredite? Jel to jedina vasa ekonomska doktrina?
Izvinite, ali vi ste stetocine!

snag

pre 11 godina

Osvrnite se malo na "bratsku saradnju" rusa i montenegrina i videćete epilog saradnje sa baćuškama.Malo se zna u Srbiji o KAP-u, železari i sl.dilovima a da ne pričam o značajnim građevinskim poduhvatima KGB (obični rusi ih zovu novočekisti) diljem C.Gore.
Sve ovo miriše više na potrebnu buduću logistiku kod spasavanja tekovina bratoubilačkog rata, nego na prijateljsku pomoć u vidu kredita.

Vlada

pre 11 godina

Dogovorili smo se da nam daju kredit, samo nas nisu obavestili kolika je kamata? A da li mi mozemo to slobodno da koristimo ili ide za ugovore sa ruskim firmama? Ne treba zaboraviti da ako je uslov neki ugovor tu je kamata vec ugradjena jer nemate otvoreni tender pa placate 10-15 % vise plus nemate izbor sto se tice kvaliteta. Pa dodate tu jos recimo 4-5% formalne kamate, ovaj kredit ima realno zelenasku (bratsku) kamatu od 15-20%, barem ja to tako gledam.

Emigrant

pre 11 godina

Vest koja nemoze da ima vise kontradiktornosti od same sebe-
1- Kao prvo " srdacnog i otvorenog" razgovora, a ne, mucnog i dosadnog, sta drugo da se napise terminologija iz najljepsih vremena SFRJ
2-Kredit dogovoren zapelo oko kamate pa zar Kamata nije najvaznija, znaci nije ni dogovoren
3-Izvoz poljoprivrednih proizvoda u velikim kolicinama bljak, bljak pa kao da bi i imali nesto drugo da izvezemo sem koju jabuku i krusku

Srbin

pre 11 godina

A koliko nas "kosta" taj "povoljni" ruski kredit? Napisite kolika je kamata, odmah! Napisite sta gradjanin Srbije dobija bolje u svom zivotu, sem otplate i daljeg zaduzivanja.

Puž je naše ime(bez kućice)

pre 11 godina

Potpredsednik Rogozin je obavestio državni vrh da je tačno ono što su ih obavestili pre neki dan, a odnosi se na ono što je ruska vlada obećavala onomad i u vezi dogovora sa Putinom od pretprošle godine, Medvedevom olomlane i saglasno sa onim što je Konuzin rekao još 2008. Samo polako, nije Srbija Japan pa da juri vozom 500 na sat. A bogme ni Rusija.

komle

pre 11 godina

Pa moramo da se zaduzujemo kada su zuti skakavci u zadnjih 12 godina doveli zemlju do bankrota.Za vreme cije vlasti su izvrsene privatizacije i zatvorene brojne fabrike.Svi se zaduzuju,pa i Amerika je najzaduzenija zemlja na svetu.

nikola1992

pre 11 godina

Samo jos da definisu za koga su ti uslovi povoljni- za srbiju ili rusiju. Ako smo braca, sto nam nisu dali bez kamate ili ne daj boze neka bespovratna sredstva. A za pocetak su mogli da objave visinu kamatne stope, ukoliko je vec toliko povoljna.

rema

pre 11 godina

neverovatno koliko ljudi gledaju na ove vesti podeljeni na strane, Rusija/ Eu...
pa procitajte lepo vest, razmislilite, do sada smo dobijali kredite za mostove, koje smo kupovali (velika vecina je strani proizvod, materijali itd), nabavke autobusa (stranih), tramvaja (stranih)... a sada je rec o kreditu za privredu, tj mi cemo da proizvodimo nesto sto ce da se izvozi za Rusiju!!! to je dragi moji pravi pravcati posao, jedino se tako isplati zaduzivati se, ne za letovanje ne za kupovinu kola, nego za otvaranje posla, PROIZVODNJU!!!

eh

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...
(Milan, 28. novembar 2012 20:29)

Nema od tih para nista. Da ih se i dobije samo bi se morale proslediti tamo gde je Srbija divljala i slala tenkove. Ili cemo da se pravimo ble**** kao i ta EU...

Marko

pre 11 godina

Hoce li na vlast doci neko ko zna nesto da radi umesto ovih koji znaju samo da moljakaju za kredite koje niko ne zna kako cemo da vratimo !?

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A, kako bi bilo da se, za promenu, malo bavite ozbiljnim informisanjem gradjana, pa da napisete pod kojim uslovima je odobren kredit? Ovaj tekst ne govori nista o onome sto nas gradjane zanima jer mi cemo otplacivati tak kredit. Svi mi, ukljucujuci i vas novinare. Hvala!

hm

pre 11 godina

Mogli bi da snime i seriju o tom kreditu.
Minimalno jednom sedmicno se spominje, a verujem da ce biti jos nastavaka.
Koliko pricaju o njemu, da su seli i krenuli u reforme, mogli su vec i sami da ustede tu milijardu. Ovako u kredit... Nece oni da vracaju.

dragana

pre 11 godina

Rusi nam odobrili kredit, kinezi samo sto nisu a srspka deca ce ih otplacivati dozivotno.
Sram ih bilo, sve te koji sede u vladi i nista drugo ne znaju nego da se zaduzuju, ne objavljujte ovakve inicijative, pozli mi u momentu.

Milan

pre 11 godina

Bice potrebno jos mnooooooooogo evropskih "donacija" da plate citavu ratnu odstetu za stetu koju smo pretrpeli od njih. A tek ko ce da isplati Kosovo i nasu popljackanu imovinu tamo? Simpatican mi je taj "stokholmski sindrom" nasih evrofilcica...

Jelena

pre 11 godina

Pa hocemo li se mi konacno opredeliti sa kim bismo saradjivali u buducnosti? Vreme je da izvagamo sve poteze i odlucimo da li cemo ka EU. Ako nam na tom putu ukinu slobodnu trgovinsku saraadnju sa Rusijom izgubicemo i ono malo tzv. investitora koji dolaze u Srbiju zbog prohodnosti na rusko trziste. Kad bih znala vise detalja o kreditima, donacijama itd. mozda bih i mogla da zakljucim koji je partner perspektivniji!!!

kosta

pre 11 godina

Ja sam pro ruski orijentisan ali dokle više krediti ako boga znate. Samo krediti od mmf, svetske banke, EU, sada od Rusije... Ko će to da vrati, od čega?

Jedno pitanje

pre 11 godina

Na slici opet uz Dipolmu i PRVI.Pa zar nije danas i on posebno sa njim razgovarao .Razgovarao i Premijer.Da li je ovaj dosao u posetu Srbiji ili SNS-u

KD

pre 11 godina

@pojasni: Kada su nam pomogli? Mislite, pored I i II svetskog rata, glasanja u SB UN, humanitarne pomoc za Srbe i manastire na KiM, pomoci za Kraljevo itd? Npr.
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Russo-Turkish_wars
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=07&nav_category=12&nav_id=641076
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=05&nav_category=12&nav_id=640499
A sada vi recite kada je Srbija pomogla Rusiji?

onako usput

pre 11 godina

a gde je u nasoj delegaciji dinkic, pa on je zaduzen za finasije? a kad se vec prica u kreditu mogao bi da bude prisutan ili je pak on nebitan?