Utorak, 27.11.2012.

11:41

Vučić: Sve s Kosovom će biti bolno

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da će sve što se bude dešavalo po pitanju Kosova biti bolno za Srbiju.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Sve s Kosovom æe biti bolno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

Julija

pre 11 godina

Već mi se sada diže kosa na glavi od straha do čega sve može doći. Nemiri na Kosovu su sve učestaliji a koliko mi se čini niko ne želi da nam pripomogne, prepušteni smo sami sebi!

KM

pre 11 godina

spremite vi kakav takav smestaj za nas ka dodjemo u Beograd, kako se zakuvalo ne vidim nista dobro.
Nisam pesimista vec realan, pustili nas svi niz vodu.

profesor

pre 11 godina

A kome normalnom moze Kastro da bude uzor?Na hiljde kubanaca se udavilo pokusavajuci da pobegne iz tog blagostanja od drzave.A sto se tice Kosova to je gotova prica i sto vise budemo odugovlacili to gore po nas.

Kazniti izdajnike!

pre 11 godina

Vučiću, Kosmet je za tebe poslednja rupa na svirali, a EU ''bog'' kome se klanjaš! Gradjani Srbije neće puzati i gaziti sebe poput tebe! Potpredsedniče Vlade i ministre odbrane, vodeći briselsko-američki tehnokrato-birokrato, mnogo su ti daleko reči i životvorni život kubanskog vodje Fidela Kastra, jednog od najvećih revolucionara, koji je u predgovoru za knjigu Ernesta Če Gevare ''Sećanja na Kubansku revoluciju'' napisao: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je od srca i prijateljski, u tri reči, čvrsto poručio i poželeo: ''Izdržite, izdržite, izdržite!'' To i danas važi, možda više nego ikad. Zato, Srbijo, izadjimo na REFERENDUM o Euraj(h)u!!! Pokažimo - da li smo spremni da - kako nam preporučuju - kenjkavo, mekušasto, vučićevski i mazohistički puzimo, da racionalizujemo poraze i ultimatume ili ćemo da se uzdižemo u slobodi za naš dostojanstven ŽIVOT, život naših porodica i radosno radjanje dece, za pošten posao, za opstanak celovite Srbije! Izadjimo, Srbijo, iz samoskrivljene i nametnute nezrelosti i edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće i pacove. Na referendumu ODLUČIMO!!! Ne odigrajmo na destruktivnu ''siguricu'' EU/GMO/NATO/MONSANTO! Dovoljno smo zdravi da se hranimo, obrazujemo, radimo, porodicu podižemo, uspravno hodamo!
Hodajmo čovečno, ponosno i smelo za našu celovitu Srbiju!!!

Miloš

pre 11 godina

Potpisane sporazume moraćemo da poštujemo a to će značiti da smo korak dalje, odnosno da je Kosovo sve manje naše. Nadam se da će u Vašingtonu Vučić uspeti da dogovori bar malo nekih povoljnosti i za Srbiju.

Boza

pre 11 godina

Tuzno je kako smo dovedeni pred svrsen cin - na prevaru! Lagali su nas, bezocno, da ce "problem Kosova biti resen u interesu Srbije", a kao sto vidimo sada, sanse su nam da izvucemo samo sever pokraine! Nemamo pravo ni na odstetu zbog NATO agresije jer se izvesni gospodin toga odrekao u nase ime! Trebalo je onda da nam lepo otmu Kosovo i Metohiju i ostave nas na miru, a ne da ostavljaju resavanje tog pitanja nasim nezrelim "politicarima". Epilog ce se svideti onima koji su se borili za nezavisnost KiM i to je to...

Aca

pre 11 godina

Kad je vec neko spomenuo SANU, da se nadovezem i ja. Nikada nisam ocekivao od njih ni da maknu prstom, jer nikada nisu nista korisno doprineli srpskoj politici, niti su izlazili sa saopstenjima i predlozima kada je treblao. Sto se mene tice, mogu slobodno da nastave da glume intelektualnu elitu Srbije, ali da ih vise ne placamo 80-100 hiljada kao da su na samom rubu nauke!

Ana

pre 11 godina

Svako razuman zna da nema lakog rešenja i da nas čekaju nova poniženja.
Ali zato bar ne treba da se kezimo i izvinjavamo svima redom kome treba i kome ne treba, zadržimo bar malo ponosa.

Zeka

pre 11 godina

Sada je kasno za velike planove i preokrete jer se taj kazan kuva vec 12.5 godina! Sada smo ostali goli i bosi takoreci, jer smo izgubili kredibilitet i sve adute koje smo imali. Drzava nije reagovala kada je trebalo, drzavni organi kao da nisu postojali u pojedinim situacijama, i sada ostaje da se nadamo da ce pogodba velikih drzava biti povoljna po nas.

Oli

pre 11 godina

Dzaba vam povika na Vucica. On je stupio na funkciju i dobio mogucnost da utice na celu situaciju posto su pre njega celu deceniju(!) razni politicari i politikanti gradili karijere na tom pitanju, a u stvari gurali problem pod tepih! Kao i svaki problem koji se odlaze i ovaj nam se odbio o glavu. Istorija se ponavlja!

Hristina

pre 11 godina

Zasto se Kostunica ne pozove na odgovornost kada je on amnestirao 4000 pravosnazno osudjenih albanskih drzavljana koji su na Kosovu pucali na nasu policiju?! I da ne bude zabune, kazne su bile od par meseci zatvora do 12 godina, a bilo je i puno oslobadjajucih presuda zbog nedostatka dokaza. To vam govori koliko je odgovorno nase sudstvo bilo i koliko je rada ulozeno. Dakle, vrh ledenog brega! Koliko njih je direktno ili indirektno uticalo na pogorsanje nase pregovaracke pozicije samo Bog zna...a nas drzava juri kad ne platimo porez kao da smo sam djavo.

Dejan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce biti tesko, mada sam se potajno nadao da cemo bar jednom u nasoj skorijoj istoriji biti u prilici da odlucujemo o svojoj sudbini. No, posledice izgubljenih ratova uvek bole!

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je gospodin Vucic. Bolno je i to sto moramo da razgovaramo sa takvim zlocincima koji na svojim rukama nose krv neduznih civila. Izjava Hasima Tacija u Makedoniji predstavlja provokaciju bez presedana na koju niko od makedonskih vlasti nije odreagovao. On u svom govoru velica uspehe OVK koja je bila teroristicka organizacija i mi sada sa takvim ljudima moramo da pregovaramo. Ovo je samo najbenigniji slucaj bola a postoje i mnogo gori npr. sto cemo morati da postignemo neki kompromis sa njima i sl.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Steze Amerika obruc, nema zezanja. Vucicu ti znas sta si obecao Amerima kad su tebi i Dacicu dali kormilo vlade u Srbiji. Sad oni dolaze po obecanom a ti se sad brani lazima. "sve ce biti bolno sto se Kosova tice" veoma providno ali ko zna mozda ces ove proste birace cak uveriti u tvoje price kao sto Dacic isto tako cini. Niste vi za ovaj narod i Sbiju. Niko vas ne zeli u EU i sta se gurate tamo. Vremena demokratskog napredka su proslost. Mozda smo imali nekakve sanse sa Tadicem ali sa vama se samo ponizavamo. Za ova tri meseca ste sve upropastili ono sto
je od 2000 ostvareno. Ah da zaboravih obecanje da pomenem koje ste dali Amerima ali o tome i vrabci na granama pevaju. Jednostavo odvratno.

Miroslav

pre 11 godina

Ja mislim, a vi cete me ispraviti ako gresim, da je Kumanovskim sporazumom sve vec bilo reseno, ali da su se politicari stalno pravili blesavi i nudili nam sarene laze zarad izbornih poena. Vise je nego indikativno bilo iznosenje predloga u javnost o podeli Kosova, pre nekih 5-6 godina. Od tada vise nisam ni sumnjao u krajnji ishod...

Taxi

pre 11 godina

Borite se koliko mozete i najbolje sto mozete ali uvek istinu recite narodu, vasi predhodnici su mazali oci svima nama, zamrsili situaciju maksimalno.

Geom

pre 11 godina

I ne Vučiću, nećemo da lažeš narod da će sve biti bajno i sjajno! Hoćemo da kažeš zašto si ga VEĆ LAGAO da će sve biti bajno i sjajno? Pred izbore si pričao da nećemo u EU po cenu priznanja Kosova. Šta ti je?

Bonamassa

pre 11 godina

Ova vlada nasledjuje problem Kosova kao svojevrsni Sizifov
podvig kakvog ga je napravila prethodna vlada. Mladjani Stefanovic je sklopio dogovore koji de facto priznaju nezavisnost Kosova, tako da ce ovoj vladi biti zaista potrebna strucnost da se nekako odrze ti dogovori, a da se ne prekorace nasi principi. Zivi bili pa videli.

Ana

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se deklarativno zaricali da je Kosovo Srbija, Vucic kaze najcrnju realnost u vezi tog problema. Kosovo je bolna tacka za sve Srbe zato podrzimo vladu u naporima da dobijemo najbolje moguce!

Gary

pre 11 godina

Ne znam da li me pamcenje dobro sluzi, ali prvi put da neki sprski zvanicnik predoci javnosti realnost. I zaista, ja verujem da ce biti bolno ali da nista nije nemoguce. Nadam se da ce Vucic nastaviti da bude realan i da se nece prisetiti svoj radikalskih dana, jer smo ga u suprotnom nagrabusili.

Steva

pre 11 godina

U oblacima prvi potpredsednice zive oni koji misle da je zaista moguce zadrzati Kosovo, a kamoli status kvo. Ali verujem nakon vase izjave da ste svesni toga, tako da diplomatsku ofanzivu na to da izvucemo sto vise za Srbiju i za Srbe na Kosmetu.

Ljubo

pre 11 godina

Vojslav Seselj:"Demokrate ce tesko priznati Kosovo,a Tomislav Nikolic ce to ce sto pre uraditi"
Dragan Djilas:"Verujem da je neka univerzalna pravda da lideri stranaka koji su zapoceli kosovsku pricu pre 20 godina danas treba i da nadju resenje za nju"
PAMETNOM DOVOLJNO!

jelena035

pre 11 godina

A sta prokomentarisati kada je Kosovo bila najveca berza u vreme DS-a. Treba podrzati Aleksandra Vucica u svakom pgledu,ne misli nam kao svi koji su nas "vodili" do sada. I gde nas doveli,u koju poziciju?

karasdjordje

pre 11 godina

Vucic iskreno kaze da ce resenje biti bolno i tesko a bivsa vlast nas je lagala krila dogovore sa siptarskim predstavnicima a ministri DS su kraduckali milijarde i doveli ovu zemlju pred bankrot,briga ih je bilo za narod i nedaj boze da se ponovi takva vlasti ili da je ostala da vlada i dalje pa kod nas bi sve kriminalci bili na glavnim mestima,SNS je uspela za ovih nekoliko meseci da spreci bankrot a pojedini tajkuni i kriminalci kojima nije smelo da se pomene ima vec su u pritvoru

blaž

pre 11 godina

.... žabe se riješiti što prije, zborio je davno pametan čovjek, iza njega demonkrate uradiše obrnuto tovili žabu u krokodila, ovima nema druge

jeca đ

pre 11 godina

Kosovo i problemi koji jesu jako bolni ostavljeni su sadasnjoj vlasti kao "mrtva tacka" ,predhodnici su je doveli u stanje u kojem se sada nalazi. Sadasnja vlast je u veoma nezgodnoj poziciji jer mora da ispravi greske koje se tesko mogu ispraviti a koje su cinjene godinama unazad.

Geom

pre 11 godina

Liberalno Demokratski Radikali... Sada kada ni pedalj Kosova ne može da bude srpski, sada su i Dačić i Vučić za bolne odluke. A dok je moglo da se makar podeli, Čedu su nazivali izdajnikom. Borka Stefanovića napljuvaše kada je uspeo (makar na papiru) da se izbori za zvezdicu. A ovi? Ništa im ne treba. Ni zvezdica. Što je bolno nije teško. S&M političari. To je još jedna sličnost Miloševićevom režimu - neće se zaustaviti dok sve ne izgube. Zašto BAŠ SADA žele da ga priznaju, kada priča o evropi nikada nije bila bleđa i nesigurnija? Kada nikad jasnije nije bilo da je sud u Hagu politički i antisrpski? Za čije interese rade, ako baš NIGDE nema interesa za narod?

Mecong

pre 11 godina

Par pitanje za nekog ko se razume i poznaje ovu tematiku. Bas bih voleo znati s obzirom da mnogi ovde isticu da Srbija nikada nece priznati Kosovo.
1. Da li KiM moze postati clan (clanica) UN bez priznanja od strane Srbije?
2. Sta KiM gubi ako postane clan UN a Srbijaga ga ne prizna?
3. Sta Srbija dobija ako ne prizna KiM koji je postao clan UN?
4. Da li KiM ako postane clan UN moze da ne prizna Srbiju?
5. Sta ako Srbija ne prizna KiM ali ni KiM Srbiju?

Небојша

pre 11 godina

Све у вези са Косовом одувек је било болно. Не заборави, сви који су "заборављали" Косово, отишчи су у прошлост. И комунисти и Милошевић и демократе. Погоди ко је следећи.

ST

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!
(Frater Perdurabo, 27. novembar 2012 14:36)

Pošto je dečko ,,balavac'', kako kažeš, pa ne zna šta je bilo te 1999 g. reci mu i to da dok smo mi bili u rovovima i dok su nam padale bombe po glavama neki političari (Nikolić, Vučić, Tabaković...), koji su zajedno sa Miloševićem činili režim, su se useljavali u luksuzne stanove, koje su dobili od države (Miloševića) za verno služenje (da žmure). Naravno, mi tada nismo znali za te stanove (poklone), da li sada znamo zbog čega ti isti ljudi najavljuju ,,bolne odluke''...možda ćemo saznati za desetak godina, da je neko dobio nešto...npr. podršku od EU i Amerike da se sklepa ovaj režim, a za uzvrat prihvatite sve što tražimo u vezi Kosova. Da li možemo da im verujemo? Ja ne, mene kada neko jednom prevari on je precrtan.
Da ovo radi Tadić, onda bi ga Nikolić, Vučić i ekipa proglasili za najvećeg izdajnika...a kako se zove to kada to Nikolić i Vučić urade -valjda ,,izdaja nad izdajom''.

JustAnotherAtheistGuy

pre 11 godina

Ima neke poetske pravde u činjenici da će oni koji su 1999. pobedili NATO agresore,sada i da ozvaniče nezavisnost Kosova.Svi su na okupu:najbolji izdanak Slobine škole,Ivica Dačić,Aleksandar Vulin zvani branitelj mostova,Tomislav Master Nikolić,i naravno Aca silokonska usnica Vučić.Verovatno se svi skupa pitaju šta nam je k vragu trebalo da dolazimo na vlast,kad nam je u opoziciji bilo tako ugodno.

vladimir todorovic

pre 11 godina

@Jovan@Isto sto i sa malom Milicom Rakic(slava joj)isto sto i sa Rankom Panicem.......licmer jedan!!!Stidim se ko vodi nasu zemlju,ajde sada INTERNET FANOVI SNS-a recite nesto ......

darko

pre 11 godina

Ako priznaju KiM tj. samoproklamovana drzavu Kosovu to ce otvoriti pandorinu kutiju.
*Proterivanje i genocid nad preostalim Srbima na Kim.
*Sledi pripojenje Bujanovca i Preseva Kosovu.
*Stvaranje autonomne pokrajine Sandzak a zatim i otcepljivanje od Srbije.
*Vojvodina, vec se pravi Vojvodjanska nacija i jezik, ceka se samo pravi trenutak.
Potencijalna zarista:
*Timocka krajina (vlasi)
*Toplicki region (tamo je jako malo Srba a i to sto je ostalo sve su starci a granica sa KiM je veoma blizu. Lak plen za albance)
Ni pod koju cenu ne priznati samoproklamovanu drzavu Kosovo, izdrzati po svaku cenu sve pritiske vezane za KiM i cekati neka bolja vremena.
Ko god prica da treba da se odreknemo KiM i priznamo ,,realnost“ i da treba da idemo u EU ili gde vec sve ne nije patriota vec provokator. Nikad Srbija nece u EU niti na zapad. Mozemo se odreci pola teritorije Srbije ali nas u EU nece primiti. Nasa draga zemlja je na granici Istoka i Zapada i zapad je bila samo kad je trebalo da se sprece Svabe da se dokopaju nafte.
Nicija nije do zore gorela pa nece ni njihova.

pipi ja

pre 11 godina

A sto ste onda z......... tolko dugo jadan narod? Zar nije bilo pametnije da je to bolno vec odavno proslo i da danas zivimo ko ljudi?A ne morate svi VI da se ocesete,oparite i budete najpametniji na svetu.Boze zao mi sto omatorih dok se svi VI izredjate.Samo da mi deca ne odrastu u ovoj bedi!

Resenja nikad nije ni bilo

pre 11 godina

Pricao je to i Ceda odavno, dok ste ga nazivali izdajnikom nebeskog naroda, a vi glumeli patriote i obecavali neko drugo resenje. Kako to da odjednom sad svi i Dacic i vi govorite kao Ceda?

sale60

pre 11 godina

Vucicu koji si ti demagog, zajedno sa Tomom. Izgleda da vas je ipak Djulijani naucio osnovnom postulatu americke unutrasnje politike "NAROD JE OVCA KOJA JE SRETNIJA STO JE VISE SISAS I UBIJAS U POJAM". Vise ni superkompjuter ne moze da izbroji vase kontradiktornosti samo u zadnjih 6 meseci. Jedino ste dosledni u nedoslednosti.

klenga

pre 11 godina

joj,kukajte,crni nazadnjaci.kukajte,plačite,narićite...vaši ljubljeni voždi izdadoše našu svetu zemlju,prodadoše za šaku srebrnjaka i vas i nas i nebesku srbiju...izigraše vaše slepo poverenje u njih,pogaziše i u blatu razvlaće vašu nesebićnu,bezgraničnu,neuzvračenu ljubav...plačite i tugujte,vi,koji ste ostavljeni tako nemilosrdno i bedušno od onih koji nisu ni zasluživali vašu ljubav i poverenje...

kobac.b

pre 11 godina

bolno?kada bih albanc pristali da zive u srbiji opet bih bilo bolno za nas.verovatno bih imali jednu partiju a mi 50.i pitanje je ko bih vladao srbijom.

Srbijo ispravi se!

pre 11 godina

Samo polako,narod u Srbiji ce kad tad shvatiti da je sve ono sto je Ceda Jovanovic govorio unazad 8 godina ziva istina,i da samo gubimo vreme,a i sve ostalo sa vremenom!

Mirko

pre 11 godina

Priznali ili ne Kosovo nista se nece promeniti za Srbiju, dok se mi sami ne promenimo! Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji! Sta je iko od nas danas uradio da Srbija bude bolja drzava? Nista. Sta ce uraditi sutra? Nista! Pa kako ce nam onda biti bolje.

Ko sto rece Bora Corba: 'oko mene sve su ...' pa nastavite sami...

Cim priznamo Kosovo resicemo sve probleme, al malo morgen...

Zoran

pre 11 godina

Dzabe price gospodine Vucicu.... U Domu kulture u Bujanovcu izlozena je maketa zute kuce iz Albanije. Poruka je jasna. Jasno je i kome je upucena. A Srbija finansira i ovu ibnstituciju ovde koja se zove Dom kulture. Strasno.
Pozdrav, Zoran

Stanimirka S.

pre 11 godina

Da se ovo pitanje rešavalo na vreme, da nismo bili stalno obaveštavani kako navodno napredujemo a ustvari su samo pojedinci znali u kojim smo problemima, sada ne bi lupali glavom od zid!

Dejan KŠ

pre 11 godina

Konačno zamo Vovodin tajni plan: priznanje Kosova. Nije morao da pravi famu oko toga. Znali smo i pre, mada su nam obećavali sve i svašta. Briga EU i Amere koji je miš najjači u ovoj rupi bez dna.

Bez cenzure

pre 11 godina

Da li ste gospodine Vucicu svesni da cete svojom antidrzavnom i antinacionalnom politikom dovesti do nemira i gradjanskog rata u Srbiji ako uradite to sto nam najavljujete kao "bolno"? Da li preuzimate odgovornost za te posledice, koje su neminovne, da li za dva, tri ili sest meseci?

Maki

pre 11 godina

Ajde Vucicu,uradite domaci koji ste ti , Toma i Dinkic dobili od zapada da bi dobili `podrsku` o kojoj ste toliko trubili.Ti i Toma priznajte Kosovo a Dinkic neka ukine subvencije za srpske firme(srce srpske ekonomije) koje je on doveo do kolapsa,da bi stranci mogli da nam prodaju svoju robu,jer je tvoj moto ekonomije`Sto da proizvodimo kad mozemo da kupimo`....I pustite Srbiju na miru.Prezivecemo mi i bez Vas!

Dalibor

pre 11 godina

Bas bih se zacudio da ste izjavili, da nece da bude bolno i kako Srbija bar jednom u zadnjih 20 god ne donosi bolne odluke na svoju stetu.

Erubija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će zaista uraditi sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet i raditi za interes naroda i države. Nadam se da će dobiti podršku SAD i Rusije. Poseta SAD je od velike važnosti za Srbiju. Nadam se da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Djoko

pre 11 godina

Vucicu, Vi niste vise opozicija pa da stalno pravite opstrukcije oko svega, ucinite nesto sto je apsolutno neizbezno, to je najbolji put da od zlobinog ministra postanete politicar s duzim rokom trajanja.

raja trlaja

pre 11 godina

U politici je prava veština oduvek bila da se razluči stvarno od mogućeg i da se istrajava na tome da se deo mogućnosti ostvari. E sad, drugo je pitanje ima li iko u ovoj zemlji, pa i ova i ovakva ( a nikakva je ) Vlada manevarskog prostora da išta uradi sa KiM nakon Kumanovskog sporazuma i svega onoga što je za Albance već istorija. Mislim da nema i da nas svi dosad ( pa i ovi ) samo zamajavaju. Kažu, bolno; ma bolnije je kad u zemlji imaš ovoliko nezaposlenih, gladnih i beskućnika, siromašnih, pokradenih i obespravljenih, ... i da ne nabrajam dalje na jednoj strani a na drugoj bahatih, korumpiranih i drzovitih kojima ni vlast ništa ne može. Sređujmo mi stanje u državi, a KiM ostavimo onima koji su ga već davno uzeli uz trud da da učinimo sve kako bi preostalom delu našeg življa tamo bilo bolje. A samo ako postanemo ekonomski i pravno jaka država, moći ćemo da im pomažemo.Ovako, ????.

novica952

pre 11 godina

Ne treba biti suviše pametan pa shvatiti šta nas čeka u nraednim danima oko Kosova.Za koji dan a možda i nedelja biće sudbonosni za pitanje Kosova jer se u četvrtak odlučuje o Haradinaju a isti dan je i velikji albanski parnik: dan zastave. Neću da razmišljam o najgorem scenariju ali uzimajući šta se sve okolo dešava teški dani nas očekuju. Odgovornost na premijeru pa i na vicepremijeru Vučiću je velika i od njega se očekuje mudra odluka ma kakva ona bila i šta imala za posledicu. Jer džaba nam i birba protiv kriminala i korupcije i svega ostalog ako nedaj bože doživimo sa severa još jedan ugzodus naroda i ponovi se bežanija Srba pred albanskim hordama. Kao da je sve pripremljeno i čeka se samo okidač da bukne velika vatra.

Siniša

pre 11 godina

Nikolić je rekao u kampanji da ima plan za KiM, sada vidimo da nema...da će sve što je predhodna vlast dogovorila poništiti...da će se desiti zaokret u politici prema KiM...da će nikolić lično pregovarati...da neće Srbija iću u EU ako je uslov da se skloni na KiM...Sada vidimo da od obećanja nema ništa, to je bila samo prevara-laž da se dobiju glasovi naivnih Srba, ali i da EU i Amerika podrže sastavljanje ove vlade. Da ne govorim o tome da mi ništa ne znamo oko toga šta će se pregovarati, ne znamo ništa o planu za KiM(koji su pravili Nikolić, Dačić), ako uopšte postoji nekakav plan.

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!

Lien Chi Na-"Umjetnost mirovanja"- napisano pre 15 min:-))

pre 11 godina

Samo nam recite koliko to boli...
(Sveta, 27. novembar 2012 14:04)

pa recimo, od 1-10, bolit će 17!!

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.
(Sun Tzu, 27. novembar 2012 13:28)

Nisi u pravu Sun Tsu! Rečenica bi ti trebala glasiti: "20 godina i niz poraza nam je trebalo da to (opet) NE SHVATIMO!!

BRD

pre 11 godina

Kad je Nemačka bila na kolenima, dno dna, 1945.narod je postupio preko noći po jednoj izreci. "Koga ne možeš pobedi ti, uzmi ga za prijatelja". Tako postadoše prijatelji sa do jučerašnjim neprijateljima. Epilog znamo. 1955 godine, 10. Godina kasnije, bila je najveći izvoznik auto industrije, čuvena folcika. Danas lider u EU. A mi...? Ponosan narod, blejimo i tražimo našeg nebeskog čobana, da nam put pokaže. Probudi se Srbijo zbog naše dece !!!

Y-men

pre 11 godina

lazu vec dvadeset godina, prvo da mogu sacuvati Kosovo suzenjem prava, silom, tenkovima ubijanjem i proterivanjem, pa onda da su drugi krivi za razne izdaje pa sada da ce ga sacuvati pregovorima....ovo je medjufaza do priznanja da su lagali samo oni to nece priznati nego pripremiti dramaticnu predstavu gde su oni kao Don Kihoti ali zbog naroda i ljubavi prema njemu odustaju u korist jakih vetrova. Ko je mislio da sacuva Kosovo trebao je da gradi jaku Srbiju koja bi mogla da opstane bez saveza sa bilo kime a ne da je tako razbucaju da moramo prodati sve ukljucjuci Kosovo...

Kosovo

pre 11 godina

Znam da je Kosovo nasa najveca rak rana. Ali budimo realni. Da li je moguce vratiti Kosovo Srbiji? Mislim da nije. Trebamo se okrenuti I Rusiji i EU. I pomagati ljudima na Kosovu. Budimo jednom barem normalna drzava. Pozdrav za gospodina Vucica.

Sun Tzu

pre 11 godina

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.

7601,7602

pre 11 godina

Posto g. Vucic voli da broji glasacke listice i otkriva kradje, neka prebroji listice kada je donosen Ustav sa prambulom. Posto nije izglasan prvog dana preslo se na drugi dan glasanja a kada ni to nije pomoglo onda je izlaznosrt skocila pred sam kraj glasanja.

S(N)enad Skopje

pre 11 godina

Sta god da se desi i kakvi god uslovi budu postavljeni pred Srbijom, Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova..
(mili, 27. novembar 2012 12:27)

--- Kakva zatucanost, neobrazovanje i neshvatanje situacije i vremena. Svet sigurno ovako ne misli, ali i jedna polovina ljudi Srbije. Intelektualci Srbije, sve to dakako vide, ali sutnja je zlato, misle oni. Kad progovore bice manje ovakvih komentara tipa: nikad priznati, nase srce, za 500 godina opet nase... Ovakvi komentari stvaraju dojam da u Srbiji zive nemisleci-nevideci ljudi. Srbija ce kosovo priznati i pitanje je dana, cak se i u satima moze izracunati to vreme, do priznavanja.

Zemunac

pre 11 godina

Vucicu, vi tamo u Vladi i parlamentu primate debele plate i trebalo bi da
budete sposobni da se borite za interese ove zemlje. Umesto toga, ti, kao i
Tadic pre tebe samo ponavljate kako ce nesto biti bolno po nas. Znamo mi to
Vucicu i sami, ne moras ti to da nam govoris.Pa i moja baba moze da vodi
drzavu kako je vi vodite, da se zaduzuje, da gubi delove nacionalne teritorije i da posle vice kako je to tuzno, kako razume bol naseg naroda i slicne gubitnicke floskule. Ajde bre, trgnite se malo iz te letargije, prestanite da se ponasate ko jadnici i da cmizdrite i klecite
pred nasim neprijateljima. Pocnite da saradjujete sa onima koji nas nisu
bombardovali i ucenjivali. Daj da jednom vidim muski pristup problemima kod vas srpskih politicara.

PetarPan

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.
(ALEDEN22, 27. novembar 2012 13:16)

Sva sreca pa je 70% prosle vlade i u ovoj vladi,da nastavi gde su stali.

Radikali,radikali,milion puta i jos jednom,da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Miloske_

pre 11 godina

Jedino sto oko Kosmeta Vucic prica a ovo je sigurno deseta ovakva izjava je to da ce Srbija doneti bolne odluke. Gospodin Vucic naravno nece da reaguje na izjavu Tacija da ce se uskoro stvoriti vojska Kosova.

Dragan BL

pre 11 godina

1. Ili imamo lobi koji će nas zaštiti pa se borimo za interese, ili prihvatamo šta trenutno jači kaže.
2. Domaća proizvodnja i natalitet - prioriteti svih prioriteta!

sasa

pre 11 godina

e moj Vucicu,glas koj sa vama dao je bila zabluda,ovi pre vas su bar govorili o nekim crvenim linijama.Sta sad vi pricate gde su te obaveze pokazite ih narodu sta su zuti preuzeli ne kmecite sad.Nema nista od toga samo vam je to alibi za ono sto cete da uradite i prodate kosovo i metohiju.Ali ne zaboravite oni nece stati na tome nasli su u vamo bolje saradnike od predhodnika ide raska pa presevo pa vojvodina lep ste tim da im sve zavrsite do kraja.Da li se mozda secate predizbornih obecanja ako ne ja vas podsecam samo mitinga u mitrovici vratite malo film unazad ti I TOMA stidecete se ono staste tad pricali a sta sad radite SRAMOTA!

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucino,konacno si se oglasio.Jedini si u pravu,za razliku od Dacica(a to i nije neku kunst).Doduse,budimo iskreni Kosovo je kapituliraloi kada ste ti i Dacic takodje bili na vlasti i nije red sada da se idejma Cedomira Jovanocvica govori o razresenju KIM krize.Voleo bih da bar malo ta terminologija bude drugacija od Cedine,tog izdajnika koji je pre 5 i vise godina govorio da je izgubleljeno.To medjutim njega nije bolelo,ovu vlast jesteiskreno i mi vam verujemo da ce to bolno resenje biti sto beezbolnije,kao kada se vadi zub sa i bez abestezije.
Za Kosovo smo spremni i da nas boli ali na pravi nacin da svako vidi i bude ubedjen da najvise boli vlasti koja mora da nacini poseldnje korake,kako bi spasla suzivot Srba na Kosovu.

mattko

pre 11 godina

Ako se sece macki rep onda manje boli ako se to uradi odjednom. Ako se gutaju zabe onda prvo da se proguta najveca. Ili nemoj ni seci ni gutati.

ALEDEN22

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.

q

pre 11 godina

Vucicu, nisam tvoj fan, veoma sam daleko od toga ali nadam se da mozes da skapiras da je za Srbiju jedini spas da postane clanica NATO pakta. Tada cemo biti u istoj ravni sa nasim neprijateljima, a neprijatelje treba drzati blizo sebe, ako vec ne mozes da ih pobedis. Nikako protiv sebe jer izgubicemo jos neki rat. Putin je jasno rekao da nece ratovati zbog Srbije. Zamisli odnose Turske i Grcke da grcka takodje nije u NATO. Ne bi im bas bilo lako.

bolna ti lezim

pre 11 godina

ja vec odavno bolujem sa vama na vlasti! izdrzavam samo iz jednog razloga, zelim da vidim koliko dugo ce tvoji sledbenici slepo bolovati i rezignirani beli listici sebe zavaravati kako im je ovaj bol blazi i drazi od prethodnog?

anonimus

pre 11 godina

Cudne izjave daju ovih dana predsednik i potpredsednik vlade.
Dacic juce tvrdi da je Kosovo, valjda misli na KiM, davno izgubljeno?
Njegov politicki prethodnik Slobodan Milosevic kao predsednik Srbije posle bombardovanja izjavio je: Kosovo nismo dali?!
Svi znamo da pokrajina nije data nego je predata pod NATO komandu i UN upravu.
Potpredsednik Vucic govori ono sto americki funkioneri odavno tvrde: Srbija treba da donese bolne odluke o Kosovu, da prihvati novu realnost, Kosovo je nezavisno!
To je to!!!

Kosovo

pre 11 godina

Ja znam da nam je Kosovo rak rana, ali budimo iskreni. Sta se moze uraditi da ga zadrzimo. Ja mislim vise nista. Okrenimo se i Rusiji i Evropi, i budimo jednom barem normalna drzava. I ne zaboravimo nase ljude na Kosovu. Pozdrav.

deda Paun, Solunac

pre 11 godina

Zivot u Srbiji u svim vremenima bio bolan i muka, a danas je on jos mucniji. Pobeci od briga, muke i vlastite bezvrednosti bezalo se u samoobmanu i pronalazak zastrasujuceg kolektivnog mita kome smo svi hrlili, kao spasu nasih dusa. Ali Kosovo kao lek za ublazavanje bola ne moze da traje vecno, cak naprotiv, Kosovo je pojacalo patnju gradjana Srbije do neba. Privatna i opsta nesreca se preplicu i zato je nuzno sto pre pronaci sredstvo izlaska iz ove zakopanosti. Drzavna politika konacno shvata da se mora naci resenje i izleciti zlo zvano Kosovo. Podnosljiva resenja za Srbiju i njen narod su u ovom momentu preko potrebni. Svetska zajednica je tu da nam pomogne. Odbijemo li ponudjenu ruku, sunovraticemo se u provaliju, gde nece biti ni pepela od ove ionako smanjene Srbijice.

nesa

pre 11 godina

A sta na sve to kaze kum u Hagu. Bice da se nastavlja prica o Srbima kao pobednicima u ratu a gubitnicima u miru.Pricali ste kako je odgovornost pojedinacna a ne kolektivna. Daca priznade da smo unapred osudili Milosevica dok su Hrvati branili svoje generale i na kraju se ispostavilo odbranise strategiju etnickog ciscenja. Daleko od toga da pokusavam da poredim, ali i Nirnbeski proces je bio sudjenje pojedincima a ne Nemackom narodu a ispalo je drugacije. Politika je malo ozbiljnija stvar nego stavizi sal Crvene Zvezde i u ponoc resavati njene finansijske probleme. Nek nam je bog na pomoci
Pozdrav iz Beca

cross-dresser

pre 11 godina

Pa i doveli smo vas na vlast da nesto ucinite, a ne da nam kazete da ce biti bolno i da amnestirate zatvorenitke. Mene vasi odgovori ne zanimaju. Samo dela.
Ili nadjite taktiku da prkosite raspadajucoj EU ili se manite politike. Kosovo nikada ne smete priznati.

vladimir todorovic

pre 11 godina

Ako moramo vec da POTPISEMO priznanje Kosova,onda mi je drago da to upravo budu Nikolic,Vucic,Dacic.Jer oni su sa svijim partujama SRS i SPS u zapoceli ovu sagu pa red je da i zatvore..ali ovaj put kao EVROPEJCI.Zalosna si moja Srbijo,zalosna.

zoran

pre 11 godina

Ma, vazno je da se ti bavish fudbalom i spasish propalo preduzece, FK Zvezda.

Na sledecim izborima ce videti odgovor. Jadna je vlada chiji si ti chlan.

Vlada Lukić

pre 11 godina

Ono što je prethodna vlast potpisala, a nova prihvatila kao kontinuitet politike već je bolno i tu se teško možemo vratiti unazad, ali verujem u Vučića i aktuelnu vlast da će učiniti sve da obezbede maksimum, što se tiče naših interesa, u datom trenutku.

vlaja06

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

Gobina

pre 11 godina

Sve je već rešeno sve završeno.Kada će to neko od vas političara javno reći ne plašeći se za stolicu u kojoj trenutno sedi? Pitanje Kosova nije bolno ono je fatalno.Znači zbogom zakonu,razumu i poštovanju.Od sada vladaju zakoni sile i interesa!

vladimir todorovic

pre 11 godina

Pa vi radilali bez bedza svojevremeno obecavaste granice Karlov-Virov-Ogulin.....a ono na kraju ce ispasti Borca-Ljig-Mladenovac......e tuzan si Vuciu!!!

pratilac

pre 11 godina

zaista vucicu si najrealniji politicar, ti radis tamam po parametrima evropske zajednice, dok su ostali ponekad hoce da kaze nesto ali niti znaju sta hoce da kazu, niti umeju.
srbiji treba ovakav politicar a ne 'ajmo barikade, zatim maknite barikade jer su ispunili cilj'
ja nisam clan ni jedne partije ali ja mislim da stvari treba da se gledaju racionalno.
pozdrav svim ko hoce MiR

vuk 66

pre 11 godina

Dajte prestanite da mutite mutnu vodu sa obrazloženjem da ćete je tako izbistriti.Čim ste pristali na bregovore bez učešća Rusije jasno je nama koji umemo da razmišljamo koliko je sati.Odzvonilo nam je.

bane

pre 11 godina

zivela demokratska stranka! Docicemo ponovo kad tad pod nasim novim vodjom gospodinom draganom djilasem, i pocasnim predsednikom koji ce zauvek ostati u nasim srcima, gospodinom borisem tadicem!

Vlada

pre 11 godina

Scena, kafana, Ibarska: pavaljka se dere "Izgubila sve sam bitke, al jos vodim rat!". U pozadini pijani Srbi se deru "sve cemo bre da povratimo, sve!". Slobina i Seseljeva slika iznad kamina, a Mladiceva da centralnom delu "salona". Na TV-u, Vucic prica o Kosovu, natpis ispod potpredsednik vlade, faca zabrinuta...nakon toga izvestaj Jelen Super Lige, teren blatnjav, igra jadna...i tako vec 25 godina! KO BRE VISE IMA SNAGE ZA OVO!

Serafim

pre 11 godina

Mladen Obradovic je na slobodi i OBRAZ nece praviti probleme vlastima...
NASI i 1389, takodje su kupljeni, vrhovni sud im je dozvolio rad...
Navijaci su kupljeni,pustanjem iz zatvora Dzajica i Bogdanova...
DSS se nada da ce dobiti mrvice vlasti u Beogradu pa i oni cute...
SANU i SPS raduju se sto im Toma daje sansu da po malo pljucnu EU...
Mediji su pod nevidjenim pritiskom...
Politicki protivnici zaplaseni..
A narodu se zamazuju oci aferama...
NI SRBIJU NI KOSOVO NEMA VISE KO DA BRANI, SVI SU KUPLJENI ILI UCUTKANI!
Svaka cast Vucicu! A tebe Srbijo, tebe sram da bude sto cutis!!!

crni domino

pre 11 godina

Ma sta bolno! Zaustavite vec jednom tu "Patriotsku pljacku" naroda koju je izmislio Kostunica da bi opstajao na vlasti!
Hapsite tamo neke sto su odobrili tamo nesto a ne hapsite one koji odnose pola miliona evra dnevno. Ej bre! Pola miliona evra dnevno! Cujete li! To boli gradjane jer im se uzima iz usta, sram vas bilo!

Milan

pre 11 godina

Ovaj problem se kreirao decenijama, generacije losih politicara su uspele da izbace Kosovo iz Srbije. Zbog cega onda treba resavati ovaj problem u naredne dve nedelje, dva meseca, dve godine ili cak dve decenije?! Zbog cega postavljati bilo kakve rokove?! Gde se nama zuri?! Napravite radnu grupu koja ima mandat da prica i nista drugo, pa onda pricajte koliko vam drago, ali ne obavezujte buduce generacije bilo kakvim odlukama. EU od vas trazi da pricate, a vi bi sve na precac da zavrsite, a znamo sta i kako mozemo sada da zavrsimo. Zasto smo toliko glup narod to mi nikako nije jasno.

Prosfor Sugub

pre 11 godina

Od kako znam za sebe Kosovo je problem.Mennjale se vlasti a problem je osteo i još se pogoršao.Pa šta su sve te vlasti radile i šta sadanja vlast radi? Vezivanjem za EU ova vlast samo nastavlja predhodnu politiku.

mile

pre 11 godina

Zar Srbija stvarno ima vremena, novca i energije da se bavi Kosovom, Dražom, Titom, Hrvatskim ratnim zločincima i ostalim glupostima? Ljudi, ajde da nešto radimo i zaradimo neki pošteni dinar. Ni jedna zemlja na svetu neće da sarađuje sa Srbijom koja se bori protiv celog sveta i svi su joj nešto krivi i dužni. Siromašne države se raspadaju i ratuju, bogate države primaju imigrante i šire se.

Dragisa

pre 11 godina

Kad ce se narod u Srbiji probuditi? Zar vam jos nije jasno da svi rade za iste gazde? Bilo ko da dodje na vlast, to nece nista promeniti po vaznim pitanjima. Npr Kosovo, ekonomska politika, EU itd. Njima je sve receno unapred sta treba da se radi i kako.

Hektor

pre 11 godina

U celom ovom cirkusu ima pravde utoliko sto ce bas OVA garnitura (Toma, Dacic, Vucic) da potpisu predaju Kosova. Ovi sto su se busali da su najvece patriJote...

Cikme_Pogodi

pre 11 godina

Granice postoje odavno, mislim da nikoga u svetu nije briga to dali cemo mi priznati ili ne nezavisnost Kosova, samo mozemo naskoditi sebi odugovlacenjem kao i uvek, red je da pocnemo da gledamo na buducnost!

Bic Bozji

pre 11 godina

@(Atila, 27. novembar 2012 11:55)

Sto ne ispricas malo Grcima da je Solun bio Srpski grad i gde je bilo mesto Grcke u Dusanovom carstvu ?
Inace Nemacki car Friedrich Barbarossa je imao prestonicu u Palermu na Siciliji.

istina

pre 11 godina

Nije sporno da je g-din Vucic sposoban, dobronameran....emocije koje ispoljava kao politicar, morale bi da budu svedene na nulu, u suprotnom mogu imati negitivan uticaj kako na njegovu politicku karijeru tako i na Srbiju...

dan žalosti

pre 11 godina

Vučić postaje svjestan raskoraka između predizbornih poruka i onog što se može napraviti na Kosovu. A u četvrtak po okončanju presude opet dan žalovanja,naricanja,protesnih šetnji,mitinga,nekontroliranih izjava i crkvenih prigodnih događanja. Svrsishodnije bi bilo da ste institucije natjerali da bolje rade svoj posao i dostave nepobitne dokaze o krivnji optuženika.

Sale

pre 11 godina

Ostavka ! Odmah i momentalno ! Ko te je ovlastio za "bolno" ? Jesi li u izbornoj kampanji obećavao išta "bolno" ? Bolno može da bude samo i jedino za albance da shvate da nikad neće imati nezavisnost,biti član UN...igrati kvalifikacije za svetsko prvenstvo u nekom sportu...ili, priznajte Kosovo, pozovite Srbe da se isele mirno i iskopajte kanal izmedju ili kineski zid sa Kosovom*

Zdrav Razum

pre 11 godina

...a bol ce biti podnosljiviji ako se vi gospodo Vucic, Nikolic, Dacic iz crveno crne koalicije samouhapsite jer ste vasom pogubnom politikom uzrok tog bola gubitkom bivse srpske pokrajine 1999. Imam odlicno pamcenje, niti vam to zaboravljam niti cu da vam oprostim za 90-e.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

nama obicnom narodu bolnije ne moze da bude,bice bolno vama na vlasti koji ste do juce dok ste bili opozicija govorilo da imate bezbolno resenje i da kosovo niko i nikada ne moze da otudji od srbije.znaci ako bude bolno lagali ste svoje birace i ostali narod.samo vi nastavite da radite kontra od onoga sto ste obecali i bice veoma bolno jer ovaj narod je doteran do ivice sto zbog vas sto zbog vasih predhodnika i nema gde sem da krene u kontra napad!!!

Atila

pre 11 godina

Napraviše albanci bez jednog metka Veliku Albaniju, jedini narod na svetu koji ima dve države, a možda u budućnosti i četri. Veliki brat iscrtao mapu i rešio da otme 15 % 700 godina srpske teritorije, a Prizren je nekad bio srpska prestonica i 100 % srpski grad.

Djordje

pre 11 godina

Glasao sam za Tomislava Nikolića jer je u kampanji mesec dana pred izbore u K. Mitrovici obećao da će - ako dodju na vlast - poništiti sve sporazume koje je prethodna vlast potpisala u vezi sa Kosovom? Na vlasti su i Tomislav Nikolić a i SNS. Šta je ovo sad? Narodna kaže: čovek se veže za reč a ...

Vlada

pre 11 godina

Scena, kafana, Ibarska: pavaljka se dere "Izgubila sve sam bitke, al jos vodim rat!". U pozadini pijani Srbi se deru "sve cemo bre da povratimo, sve!". Slobina i Seseljeva slika iznad kamina, a Mladiceva da centralnom delu "salona". Na TV-u, Vucic prica o Kosovu, natpis ispod potpredsednik vlade, faca zabrinuta...nakon toga izvestaj Jelen Super Lige, teren blatnjav, igra jadna...i tako vec 25 godina! KO BRE VISE IMA SNAGE ZA OVO!

Djordje

pre 11 godina

Glasao sam za Tomislava Nikolića jer je u kampanji mesec dana pred izbore u K. Mitrovici obećao da će - ako dodju na vlast - poništiti sve sporazume koje je prethodna vlast potpisala u vezi sa Kosovom? Na vlasti su i Tomislav Nikolić a i SNS. Šta je ovo sad? Narodna kaže: čovek se veže za reč a ...

Zdrav Razum

pre 11 godina

...a bol ce biti podnosljiviji ako se vi gospodo Vucic, Nikolic, Dacic iz crveno crne koalicije samouhapsite jer ste vasom pogubnom politikom uzrok tog bola gubitkom bivse srpske pokrajine 1999. Imam odlicno pamcenje, niti vam to zaboravljam niti cu da vam oprostim za 90-e.

Sale

pre 11 godina

Ostavka ! Odmah i momentalno ! Ko te je ovlastio za "bolno" ? Jesi li u izbornoj kampanji obećavao išta "bolno" ? Bolno može da bude samo i jedino za albance da shvate da nikad neće imati nezavisnost,biti član UN...igrati kvalifikacije za svetsko prvenstvo u nekom sportu...ili, priznajte Kosovo, pozovite Srbe da se isele mirno i iskopajte kanal izmedju ili kineski zid sa Kosovom*

Hektor

pre 11 godina

U celom ovom cirkusu ima pravde utoliko sto ce bas OVA garnitura (Toma, Dacic, Vucic) da potpisu predaju Kosova. Ovi sto su se busali da su najvece patriJote...

mile

pre 11 godina

Zar Srbija stvarno ima vremena, novca i energije da se bavi Kosovom, Dražom, Titom, Hrvatskim ratnim zločincima i ostalim glupostima? Ljudi, ajde da nešto radimo i zaradimo neki pošteni dinar. Ni jedna zemlja na svetu neće da sarađuje sa Srbijom koja se bori protiv celog sveta i svi su joj nešto krivi i dužni. Siromašne države se raspadaju i ratuju, bogate države primaju imigrante i šire se.

Atila

pre 11 godina

Napraviše albanci bez jednog metka Veliku Albaniju, jedini narod na svetu koji ima dve države, a možda u budućnosti i četri. Veliki brat iscrtao mapu i rešio da otme 15 % 700 godina srpske teritorije, a Prizren je nekad bio srpska prestonica i 100 % srpski grad.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

nama obicnom narodu bolnije ne moze da bude,bice bolno vama na vlasti koji ste do juce dok ste bili opozicija govorilo da imate bezbolno resenje i da kosovo niko i nikada ne moze da otudji od srbije.znaci ako bude bolno lagali ste svoje birace i ostali narod.samo vi nastavite da radite kontra od onoga sto ste obecali i bice veoma bolno jer ovaj narod je doteran do ivice sto zbog vas sto zbog vasih predhodnika i nema gde sem da krene u kontra napad!!!

vladimir todorovic

pre 11 godina

Pa vi radilali bez bedza svojevremeno obecavaste granice Karlov-Virov-Ogulin.....a ono na kraju ce ispasti Borca-Ljig-Mladenovac......e tuzan si Vuciu!!!

Serafim

pre 11 godina

Mladen Obradovic je na slobodi i OBRAZ nece praviti probleme vlastima...
NASI i 1389, takodje su kupljeni, vrhovni sud im je dozvolio rad...
Navijaci su kupljeni,pustanjem iz zatvora Dzajica i Bogdanova...
DSS se nada da ce dobiti mrvice vlasti u Beogradu pa i oni cute...
SANU i SPS raduju se sto im Toma daje sansu da po malo pljucnu EU...
Mediji su pod nevidjenim pritiskom...
Politicki protivnici zaplaseni..
A narodu se zamazuju oci aferama...
NI SRBIJU NI KOSOVO NEMA VISE KO DA BRANI, SVI SU KUPLJENI ILI UCUTKANI!
Svaka cast Vucicu! A tebe Srbijo, tebe sram da bude sto cutis!!!

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!

dan žalosti

pre 11 godina

Vučić postaje svjestan raskoraka između predizbornih poruka i onog što se može napraviti na Kosovu. A u četvrtak po okončanju presude opet dan žalovanja,naricanja,protesnih šetnji,mitinga,nekontroliranih izjava i crkvenih prigodnih događanja. Svrsishodnije bi bilo da ste institucije natjerali da bolje rade svoj posao i dostave nepobitne dokaze o krivnji optuženika.

vladimir todorovic

pre 11 godina

Ako moramo vec da POTPISEMO priznanje Kosova,onda mi je drago da to upravo budu Nikolic,Vucic,Dacic.Jer oni su sa svijim partujama SRS i SPS u zapoceli ovu sagu pa red je da i zatvore..ali ovaj put kao EVROPEJCI.Zalosna si moja Srbijo,zalosna.

Resenja nikad nije ni bilo

pre 11 godina

Pricao je to i Ceda odavno, dok ste ga nazivali izdajnikom nebeskog naroda, a vi glumeli patriote i obecavali neko drugo resenje. Kako to da odjednom sad svi i Dacic i vi govorite kao Ceda?

crni domino

pre 11 godina

Ma sta bolno! Zaustavite vec jednom tu "Patriotsku pljacku" naroda koju je izmislio Kostunica da bi opstajao na vlasti!
Hapsite tamo neke sto su odobrili tamo nesto a ne hapsite one koji odnose pola miliona evra dnevno. Ej bre! Pola miliona evra dnevno! Cujete li! To boli gradjane jer im se uzima iz usta, sram vas bilo!

zoran

pre 11 godina

Ma, vazno je da se ti bavish fudbalom i spasish propalo preduzece, FK Zvezda.

Na sledecim izborima ce videti odgovor. Jadna je vlada chiji si ti chlan.

vuk 66

pre 11 godina

Dajte prestanite da mutite mutnu vodu sa obrazloženjem da ćete je tako izbistriti.Čim ste pristali na bregovore bez učešća Rusije jasno je nama koji umemo da razmišljamo koliko je sati.Odzvonilo nam je.

BRD

pre 11 godina

Kad je Nemačka bila na kolenima, dno dna, 1945.narod je postupio preko noći po jednoj izreci. "Koga ne možeš pobedi ti, uzmi ga za prijatelja". Tako postadoše prijatelji sa do jučerašnjim neprijateljima. Epilog znamo. 1955 godine, 10. Godina kasnije, bila je najveći izvoznik auto industrije, čuvena folcika. Danas lider u EU. A mi...? Ponosan narod, blejimo i tražimo našeg nebeskog čobana, da nam put pokaže. Probudi se Srbijo zbog naše dece !!!

anonimus

pre 11 godina

Cudne izjave daju ovih dana predsednik i potpredsednik vlade.
Dacic juce tvrdi da je Kosovo, valjda misli na KiM, davno izgubljeno?
Njegov politicki prethodnik Slobodan Milosevic kao predsednik Srbije posle bombardovanja izjavio je: Kosovo nismo dali?!
Svi znamo da pokrajina nije data nego je predata pod NATO komandu i UN upravu.
Potpredsednik Vucic govori ono sto americki funkioneri odavno tvrde: Srbija treba da donese bolne odluke o Kosovu, da prihvati novu realnost, Kosovo je nezavisno!
To je to!!!

Bic Bozji

pre 11 godina

@(Atila, 27. novembar 2012 11:55)

Sto ne ispricas malo Grcima da je Solun bio Srpski grad i gde je bilo mesto Grcke u Dusanovom carstvu ?
Inace Nemacki car Friedrich Barbarossa je imao prestonicu u Palermu na Siciliji.

Cikme_Pogodi

pre 11 godina

Granice postoje odavno, mislim da nikoga u svetu nije briga to dali cemo mi priznati ili ne nezavisnost Kosova, samo mozemo naskoditi sebi odugovlacenjem kao i uvek, red je da pocnemo da gledamo na buducnost!

Dragisa

pre 11 godina

Kad ce se narod u Srbiji probuditi? Zar vam jos nije jasno da svi rade za iste gazde? Bilo ko da dodje na vlast, to nece nista promeniti po vaznim pitanjima. Npr Kosovo, ekonomska politika, EU itd. Njima je sve receno unapred sta treba da se radi i kako.

Siniša

pre 11 godina

Nikolić je rekao u kampanji da ima plan za KiM, sada vidimo da nema...da će sve što je predhodna vlast dogovorila poništiti...da će se desiti zaokret u politici prema KiM...da će nikolić lično pregovarati...da neće Srbija iću u EU ako je uslov da se skloni na KiM...Sada vidimo da od obećanja nema ništa, to je bila samo prevara-laž da se dobiju glasovi naivnih Srba, ali i da EU i Amerika podrže sastavljanje ove vlade. Da ne govorim o tome da mi ništa ne znamo oko toga šta će se pregovarati, ne znamo ništa o planu za KiM(koji su pravili Nikolić, Dačić), ako uopšte postoji nekakav plan.

Srbijo ispravi se!

pre 11 godina

Samo polako,narod u Srbiji ce kad tad shvatiti da je sve ono sto je Ceda Jovanovic govorio unazad 8 godina ziva istina,i da samo gubimo vreme,a i sve ostalo sa vremenom!

sale60

pre 11 godina

Vucicu koji si ti demagog, zajedno sa Tomom. Izgleda da vas je ipak Djulijani naucio osnovnom postulatu americke unutrasnje politike "NAROD JE OVCA KOJA JE SRETNIJA STO JE VISE SISAS I UBIJAS U POJAM". Vise ni superkompjuter ne moze da izbroji vase kontradiktornosti samo u zadnjih 6 meseci. Jedino ste dosledni u nedoslednosti.

S(N)enad Skopje

pre 11 godina

Sta god da se desi i kakvi god uslovi budu postavljeni pred Srbijom, Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova..
(mili, 27. novembar 2012 12:27)

--- Kakva zatucanost, neobrazovanje i neshvatanje situacije i vremena. Svet sigurno ovako ne misli, ali i jedna polovina ljudi Srbije. Intelektualci Srbije, sve to dakako vide, ali sutnja je zlato, misle oni. Kad progovore bice manje ovakvih komentara tipa: nikad priznati, nase srce, za 500 godina opet nase... Ovakvi komentari stvaraju dojam da u Srbiji zive nemisleci-nevideci ljudi. Srbija ce kosovo priznati i pitanje je dana, cak se i u satima moze izracunati to vreme, do priznavanja.

bane

pre 11 godina

zivela demokratska stranka! Docicemo ponovo kad tad pod nasim novim vodjom gospodinom draganom djilasem, i pocasnim predsednikom koji ce zauvek ostati u nasim srcima, gospodinom borisem tadicem!

Dejan KŠ

pre 11 godina

Konačno zamo Vovodin tajni plan: priznanje Kosova. Nije morao da pravi famu oko toga. Znali smo i pre, mada su nam obećavali sve i svašta. Briga EU i Amere koji je miš najjači u ovoj rupi bez dna.

klenga

pre 11 godina

joj,kukajte,crni nazadnjaci.kukajte,plačite,narićite...vaši ljubljeni voždi izdadoše našu svetu zemlju,prodadoše za šaku srebrnjaka i vas i nas i nebesku srbiju...izigraše vaše slepo poverenje u njih,pogaziše i u blatu razvlaće vašu nesebićnu,bezgraničnu,neuzvračenu ljubav...plačite i tugujte,vi,koji ste ostavljeni tako nemilosrdno i bedušno od onih koji nisu ni zasluživali vašu ljubav i poverenje...

sasa

pre 11 godina

e moj Vucicu,glas koj sa vama dao je bila zabluda,ovi pre vas su bar govorili o nekim crvenim linijama.Sta sad vi pricate gde su te obaveze pokazite ih narodu sta su zuti preuzeli ne kmecite sad.Nema nista od toga samo vam je to alibi za ono sto cete da uradite i prodate kosovo i metohiju.Ali ne zaboravite oni nece stati na tome nasli su u vamo bolje saradnike od predhodnika ide raska pa presevo pa vojvodina lep ste tim da im sve zavrsite do kraja.Da li se mozda secate predizbornih obecanja ako ne ja vas podsecam samo mitinga u mitrovici vratite malo film unazad ti I TOMA stidecete se ono staste tad pricali a sta sad radite SRAMOTA!

q

pre 11 godina

Vucicu, nisam tvoj fan, veoma sam daleko od toga ali nadam se da mozes da skapiras da je za Srbiju jedini spas da postane clanica NATO pakta. Tada cemo biti u istoj ravni sa nasim neprijateljima, a neprijatelje treba drzati blizo sebe, ako vec ne mozes da ih pobedis. Nikako protiv sebe jer izgubicemo jos neki rat. Putin je jasno rekao da nece ratovati zbog Srbije. Zamisli odnose Turske i Grcke da grcka takodje nije u NATO. Ne bi im bas bilo lako.

Maki

pre 11 godina

Ajde Vucicu,uradite domaci koji ste ti , Toma i Dinkic dobili od zapada da bi dobili `podrsku` o kojoj ste toliko trubili.Ti i Toma priznajte Kosovo a Dinkic neka ukine subvencije za srpske firme(srce srpske ekonomije) koje je on doveo do kolapsa,da bi stranci mogli da nam prodaju svoju robu,jer je tvoj moto ekonomije`Sto da proizvodimo kad mozemo da kupimo`....I pustite Srbiju na miru.Prezivecemo mi i bez Vas!

Zemunac

pre 11 godina

Vucicu, vi tamo u Vladi i parlamentu primate debele plate i trebalo bi da
budete sposobni da se borite za interese ove zemlje. Umesto toga, ti, kao i
Tadic pre tebe samo ponavljate kako ce nesto biti bolno po nas. Znamo mi to
Vucicu i sami, ne moras ti to da nam govoris.Pa i moja baba moze da vodi
drzavu kako je vi vodite, da se zaduzuje, da gubi delove nacionalne teritorije i da posle vice kako je to tuzno, kako razume bol naseg naroda i slicne gubitnicke floskule. Ajde bre, trgnite se malo iz te letargije, prestanite da se ponasate ko jadnici i da cmizdrite i klecite
pred nasim neprijateljima. Pocnite da saradjujete sa onima koji nas nisu
bombardovali i ucenjivali. Daj da jednom vidim muski pristup problemima kod vas srpskih politicara.

cross-dresser

pre 11 godina

Pa i doveli smo vas na vlast da nesto ucinite, a ne da nam kazete da ce biti bolno i da amnestirate zatvorenitke. Mene vasi odgovori ne zanimaju. Samo dela.
Ili nadjite taktiku da prkosite raspadajucoj EU ili se manite politike. Kosovo nikada ne smete priznati.

Prosfor Sugub

pre 11 godina

Od kako znam za sebe Kosovo je problem.Mennjale se vlasti a problem je osteo i još se pogoršao.Pa šta su sve te vlasti radile i šta sadanja vlast radi? Vezivanjem za EU ova vlast samo nastavlja predhodnu politiku.

Gobina

pre 11 godina

Sve je već rešeno sve završeno.Kada će to neko od vas političara javno reći ne plašeći se za stolicu u kojoj trenutno sedi? Pitanje Kosova nije bolno ono je fatalno.Znači zbogom zakonu,razumu i poštovanju.Od sada vladaju zakoni sile i interesa!

Sun Tzu

pre 11 godina

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.

Miloske_

pre 11 godina

Jedino sto oko Kosmeta Vucic prica a ovo je sigurno deseta ovakva izjava je to da ce Srbija doneti bolne odluke. Gospodin Vucic naravno nece da reaguje na izjavu Tacija da ce se uskoro stvoriti vojska Kosova.

PetarPan

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.
(ALEDEN22, 27. novembar 2012 13:16)

Sva sreca pa je 70% prosle vlade i u ovoj vladi,da nastavi gde su stali.

Radikali,radikali,milion puta i jos jednom,da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

nesa

pre 11 godina

A sta na sve to kaze kum u Hagu. Bice da se nastavlja prica o Srbima kao pobednicima u ratu a gubitnicima u miru.Pricali ste kako je odgovornost pojedinacna a ne kolektivna. Daca priznade da smo unapred osudili Milosevica dok su Hrvati branili svoje generale i na kraju se ispostavilo odbranise strategiju etnickog ciscenja. Daleko od toga da pokusavam da poredim, ali i Nirnbeski proces je bio sudjenje pojedincima a ne Nemackom narodu a ispalo je drugacije. Politika je malo ozbiljnija stvar nego stavizi sal Crvene Zvezde i u ponoc resavati njene finansijske probleme. Nek nam je bog na pomoci
Pozdrav iz Beca

Mirko

pre 11 godina

Priznali ili ne Kosovo nista se nece promeniti za Srbiju, dok se mi sami ne promenimo! Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji! Sta je iko od nas danas uradio da Srbija bude bolja drzava? Nista. Sta ce uraditi sutra? Nista! Pa kako ce nam onda biti bolje.

Ko sto rece Bora Corba: 'oko mene sve su ...' pa nastavite sami...

Cim priznamo Kosovo resicemo sve probleme, al malo morgen...

7601,7602

pre 11 godina

Posto g. Vucic voli da broji glasacke listice i otkriva kradje, neka prebroji listice kada je donosen Ustav sa prambulom. Posto nije izglasan prvog dana preslo se na drugi dan glasanja a kada ni to nije pomoglo onda je izlaznosrt skocila pred sam kraj glasanja.

bolna ti lezim

pre 11 godina

ja vec odavno bolujem sa vama na vlasti! izdrzavam samo iz jednog razloga, zelim da vidim koliko dugo ce tvoji sledbenici slepo bolovati i rezignirani beli listici sebe zavaravati kako im je ovaj bol blazi i drazi od prethodnog?

Milan

pre 11 godina

Ovaj problem se kreirao decenijama, generacije losih politicara su uspele da izbace Kosovo iz Srbije. Zbog cega onda treba resavati ovaj problem u naredne dve nedelje, dva meseca, dve godine ili cak dve decenije?! Zbog cega postavljati bilo kakve rokove?! Gde se nama zuri?! Napravite radnu grupu koja ima mandat da prica i nista drugo, pa onda pricajte koliko vam drago, ali ne obavezujte buduce generacije bilo kakvim odlukama. EU od vas trazi da pricate, a vi bi sve na precac da zavrsite, a znamo sta i kako mozemo sada da zavrsimo. Zasto smo toliko glup narod to mi nikako nije jasno.

Kosovo

pre 11 godina

Znam da je Kosovo nasa najveca rak rana. Ali budimo realni. Da li je moguce vratiti Kosovo Srbiji? Mislim da nije. Trebamo se okrenuti I Rusiji i EU. I pomagati ljudima na Kosovu. Budimo jednom barem normalna drzava. Pozdrav za gospodina Vucica.

Bez cenzure

pre 11 godina

Da li ste gospodine Vucicu svesni da cete svojom antidrzavnom i antinacionalnom politikom dovesti do nemira i gradjanskog rata u Srbiji ako uradite to sto nam najavljujete kao "bolno"? Da li preuzimate odgovornost za te posledice, koje su neminovne, da li za dva, tri ili sest meseci?

Djoko

pre 11 godina

Vucicu, Vi niste vise opozicija pa da stalno pravite opstrukcije oko svega, ucinite nesto sto je apsolutno neizbezno, to je najbolji put da od zlobinog ministra postanete politicar s duzim rokom trajanja.

mattko

pre 11 godina

Ako se sece macki rep onda manje boli ako se to uradi odjednom. Ako se gutaju zabe onda prvo da se proguta najveca. Ili nemoj ni seci ni gutati.

raja trlaja

pre 11 godina

U politici je prava veština oduvek bila da se razluči stvarno od mogućeg i da se istrajava na tome da se deo mogućnosti ostvari. E sad, drugo je pitanje ima li iko u ovoj zemlji, pa i ova i ovakva ( a nikakva je ) Vlada manevarskog prostora da išta uradi sa KiM nakon Kumanovskog sporazuma i svega onoga što je za Albance već istorija. Mislim da nema i da nas svi dosad ( pa i ovi ) samo zamajavaju. Kažu, bolno; ma bolnije je kad u zemlji imaš ovoliko nezaposlenih, gladnih i beskućnika, siromašnih, pokradenih i obespravljenih, ... i da ne nabrajam dalje na jednoj strani a na drugoj bahatih, korumpiranih i drzovitih kojima ni vlast ništa ne može. Sređujmo mi stanje u državi, a KiM ostavimo onima koji su ga već davno uzeli uz trud da da učinimo sve kako bi preostalom delu našeg življa tamo bilo bolje. A samo ako postanemo ekonomski i pravno jaka država, moći ćemo da im pomažemo.Ovako, ????.

Lien Chi Na-"Umjetnost mirovanja"- napisano pre 15 min:-))

pre 11 godina

Samo nam recite koliko to boli...
(Sveta, 27. novembar 2012 14:04)

pa recimo, od 1-10, bolit će 17!!

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.
(Sun Tzu, 27. novembar 2012 13:28)

Nisi u pravu Sun Tsu! Rečenica bi ti trebala glasiti: "20 godina i niz poraza nam je trebalo da to (opet) NE SHVATIMO!!

JustAnotherAtheistGuy

pre 11 godina

Ima neke poetske pravde u činjenici da će oni koji su 1999. pobedili NATO agresore,sada i da ozvaniče nezavisnost Kosova.Svi su na okupu:najbolji izdanak Slobine škole,Ivica Dačić,Aleksandar Vulin zvani branitelj mostova,Tomislav Master Nikolić,i naravno Aca silokonska usnica Vučić.Verovatno se svi skupa pitaju šta nam je k vragu trebalo da dolazimo na vlast,kad nam je u opoziciji bilo tako ugodno.

kobac.b

pre 11 godina

bolno?kada bih albanc pristali da zive u srbiji opet bih bilo bolno za nas.verovatno bih imali jednu partiju a mi 50.i pitanje je ko bih vladao srbijom.

ST

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!
(Frater Perdurabo, 27. novembar 2012 14:36)

Pošto je dečko ,,balavac'', kako kažeš, pa ne zna šta je bilo te 1999 g. reci mu i to da dok smo mi bili u rovovima i dok su nam padale bombe po glavama neki političari (Nikolić, Vučić, Tabaković...), koji su zajedno sa Miloševićem činili režim, su se useljavali u luksuzne stanove, koje su dobili od države (Miloševića) za verno služenje (da žmure). Naravno, mi tada nismo znali za te stanove (poklone), da li sada znamo zbog čega ti isti ljudi najavljuju ,,bolne odluke''...možda ćemo saznati za desetak godina, da je neko dobio nešto...npr. podršku od EU i Amerike da se sklepa ovaj režim, a za uzvrat prihvatite sve što tražimo u vezi Kosova. Da li možemo da im verujemo? Ja ne, mene kada neko jednom prevari on je precrtan.
Da ovo radi Tadić, onda bi ga Nikolić, Vučić i ekipa proglasili za najvećeg izdajnika...a kako se zove to kada to Nikolić i Vučić urade -valjda ,,izdaja nad izdajom''.

Dragan BL

pre 11 godina

1. Ili imamo lobi koji će nas zaštiti pa se borimo za interese, ili prihvatamo šta trenutno jači kaže.
2. Domaća proizvodnja i natalitet - prioriteti svih prioriteta!

Ljubo

pre 11 godina

Vojslav Seselj:"Demokrate ce tesko priznati Kosovo,a Tomislav Nikolic ce to ce sto pre uraditi"
Dragan Djilas:"Verujem da je neka univerzalna pravda da lideri stranaka koji su zapoceli kosovsku pricu pre 20 godina danas treba i da nadju resenje za nju"
PAMETNOM DOVOLJNO!

Zoran

pre 11 godina

Dzabe price gospodine Vucicu.... U Domu kulture u Bujanovcu izlozena je maketa zute kuce iz Albanije. Poruka je jasna. Jasno je i kome je upucena. A Srbija finansira i ovu ibnstituciju ovde koja se zove Dom kulture. Strasno.
Pozdrav, Zoran

pratilac

pre 11 godina

zaista vucicu si najrealniji politicar, ti radis tamam po parametrima evropske zajednice, dok su ostali ponekad hoce da kaze nesto ali niti znaju sta hoce da kazu, niti umeju.
srbiji treba ovakav politicar a ne 'ajmo barikade, zatim maknite barikade jer su ispunili cilj'
ja nisam clan ni jedne partije ali ja mislim da stvari treba da se gledaju racionalno.
pozdrav svim ko hoce MiR

profesor

pre 11 godina

A kome normalnom moze Kastro da bude uzor?Na hiljde kubanaca se udavilo pokusavajuci da pobegne iz tog blagostanja od drzave.A sto se tice Kosova to je gotova prica i sto vise budemo odugovlacili to gore po nas.

istina

pre 11 godina

Nije sporno da je g-din Vucic sposoban, dobronameran....emocije koje ispoljava kao politicar, morale bi da budu svedene na nulu, u suprotnom mogu imati negitivan uticaj kako na njegovu politicku karijeru tako i na Srbiju...

deda Paun, Solunac

pre 11 godina

Zivot u Srbiji u svim vremenima bio bolan i muka, a danas je on jos mucniji. Pobeci od briga, muke i vlastite bezvrednosti bezalo se u samoobmanu i pronalazak zastrasujuceg kolektivnog mita kome smo svi hrlili, kao spasu nasih dusa. Ali Kosovo kao lek za ublazavanje bola ne moze da traje vecno, cak naprotiv, Kosovo je pojacalo patnju gradjana Srbije do neba. Privatna i opsta nesreca se preplicu i zato je nuzno sto pre pronaci sredstvo izlaska iz ove zakopanosti. Drzavna politika konacno shvata da se mora naci resenje i izleciti zlo zvano Kosovo. Podnosljiva resenja za Srbiju i njen narod su u ovom momentu preko potrebni. Svetska zajednica je tu da nam pomogne. Odbijemo li ponudjenu ruku, sunovraticemo se u provaliju, gde nece biti ni pepela od ove ionako smanjene Srbijice.

Stanimirka S.

pre 11 godina

Da se ovo pitanje rešavalo na vreme, da nismo bili stalno obaveštavani kako navodno napredujemo a ustvari su samo pojedinci znali u kojim smo problemima, sada ne bi lupali glavom od zid!

vlaja06

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

Kosovo

pre 11 godina

Ja znam da nam je Kosovo rak rana, ali budimo iskreni. Sta se moze uraditi da ga zadrzimo. Ja mislim vise nista. Okrenimo se i Rusiji i Evropi, i budimo jednom barem normalna drzava. I ne zaboravimo nase ljude na Kosovu. Pozdrav.

Y-men

pre 11 godina

lazu vec dvadeset godina, prvo da mogu sacuvati Kosovo suzenjem prava, silom, tenkovima ubijanjem i proterivanjem, pa onda da su drugi krivi za razne izdaje pa sada da ce ga sacuvati pregovorima....ovo je medjufaza do priznanja da su lagali samo oni to nece priznati nego pripremiti dramaticnu predstavu gde su oni kao Don Kihoti ali zbog naroda i ljubavi prema njemu odustaju u korist jakih vetrova. Ko je mislio da sacuva Kosovo trebao je da gradi jaku Srbiju koja bi mogla da opstane bez saveza sa bilo kime a ne da je tako razbucaju da moramo prodati sve ukljucjuci Kosovo...

Dalibor

pre 11 godina

Bas bih se zacudio da ste izjavili, da nece da bude bolno i kako Srbija bar jednom u zadnjih 20 god ne donosi bolne odluke na svoju stetu.

novica952

pre 11 godina

Ne treba biti suviše pametan pa shvatiti šta nas čeka u nraednim danima oko Kosova.Za koji dan a možda i nedelja biće sudbonosni za pitanje Kosova jer se u četvrtak odlučuje o Haradinaju a isti dan je i velikji albanski parnik: dan zastave. Neću da razmišljam o najgorem scenariju ali uzimajući šta se sve okolo dešava teški dani nas očekuju. Odgovornost na premijeru pa i na vicepremijeru Vučiću je velika i od njega se očekuje mudra odluka ma kakva ona bila i šta imala za posledicu. Jer džaba nam i birba protiv kriminala i korupcije i svega ostalog ako nedaj bože doživimo sa severa još jedan ugzodus naroda i ponovi se bežanija Srba pred albanskim hordama. Kao da je sve pripremljeno i čeka se samo okidač da bukne velika vatra.

Geom

pre 11 godina

I ne Vučiću, nećemo da lažeš narod da će sve biti bajno i sjajno! Hoćemo da kažeš zašto si ga VEĆ LAGAO da će sve biti bajno i sjajno? Pred izbore si pričao da nećemo u EU po cenu priznanja Kosova. Šta ti je?

ALEDEN22

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucino,konacno si se oglasio.Jedini si u pravu,za razliku od Dacica(a to i nije neku kunst).Doduse,budimo iskreni Kosovo je kapituliraloi kada ste ti i Dacic takodje bili na vlasti i nije red sada da se idejma Cedomira Jovanocvica govori o razresenju KIM krize.Voleo bih da bar malo ta terminologija bude drugacija od Cedine,tog izdajnika koji je pre 5 i vise godina govorio da je izgubleljeno.To medjutim njega nije bolelo,ovu vlast jesteiskreno i mi vam verujemo da ce to bolno resenje biti sto beezbolnije,kao kada se vadi zub sa i bez abestezije.
Za Kosovo smo spremni i da nas boli ali na pravi nacin da svako vidi i bude ubedjen da najvise boli vlasti koja mora da nacini poseldnje korake,kako bi spasla suzivot Srba na Kosovu.

Miroslav

pre 11 godina

Ja mislim, a vi cete me ispraviti ako gresim, da je Kumanovskim sporazumom sve vec bilo reseno, ali da su se politicari stalno pravili blesavi i nudili nam sarene laze zarad izbornih poena. Vise je nego indikativno bilo iznosenje predloga u javnost o podeli Kosova, pre nekih 5-6 godina. Od tada vise nisam ni sumnjao u krajnji ishod...

vladimir todorovic

pre 11 godina

@Jovan@Isto sto i sa malom Milicom Rakic(slava joj)isto sto i sa Rankom Panicem.......licmer jedan!!!Stidim se ko vodi nasu zemlju,ajde sada INTERNET FANOVI SNS-a recite nesto ......

Небојша

pre 11 godina

Све у вези са Косовом одувек је било болно. Не заборави, сви који су "заборављали" Косово, отишчи су у прошлост. И комунисти и Милошевић и демократе. Погоди ко је следећи.

pipi ja

pre 11 godina

A sto ste onda z......... tolko dugo jadan narod? Zar nije bilo pametnije da je to bolno vec odavno proslo i da danas zivimo ko ljudi?A ne morate svi VI da se ocesete,oparite i budete najpametniji na svetu.Boze zao mi sto omatorih dok se svi VI izredjate.Samo da mi deca ne odrastu u ovoj bedi!

Dejan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce biti tesko, mada sam se potajno nadao da cemo bar jednom u nasoj skorijoj istoriji biti u prilici da odlucujemo o svojoj sudbini. No, posledice izgubljenih ratova uvek bole!

Vlada Lukić

pre 11 godina

Ono što je prethodna vlast potpisala, a nova prihvatila kao kontinuitet politike već je bolno i tu se teško možemo vratiti unazad, ali verujem u Vučića i aktuelnu vlast da će učiniti sve da obezbede maksimum, što se tiče naših interesa, u datom trenutku.

Mecong

pre 11 godina

Par pitanje za nekog ko se razume i poznaje ovu tematiku. Bas bih voleo znati s obzirom da mnogi ovde isticu da Srbija nikada nece priznati Kosovo.
1. Da li KiM moze postati clan (clanica) UN bez priznanja od strane Srbije?
2. Sta KiM gubi ako postane clan UN a Srbijaga ga ne prizna?
3. Sta Srbija dobija ako ne prizna KiM koji je postao clan UN?
4. Da li KiM ako postane clan UN moze da ne prizna Srbiju?
5. Sta ako Srbija ne prizna KiM ali ni KiM Srbiju?

Geom

pre 11 godina

Liberalno Demokratski Radikali... Sada kada ni pedalj Kosova ne može da bude srpski, sada su i Dačić i Vučić za bolne odluke. A dok je moglo da se makar podeli, Čedu su nazivali izdajnikom. Borka Stefanovića napljuvaše kada je uspeo (makar na papiru) da se izbori za zvezdicu. A ovi? Ništa im ne treba. Ni zvezdica. Što je bolno nije teško. S&M političari. To je još jedna sličnost Miloševićevom režimu - neće se zaustaviti dok sve ne izgube. Zašto BAŠ SADA žele da ga priznaju, kada priča o evropi nikada nije bila bleđa i nesigurnija? Kada nikad jasnije nije bilo da je sud u Hagu politički i antisrpski? Za čije interese rade, ako baš NIGDE nema interesa za narod?

Srboljub Matic

pre 11 godina

Steze Amerika obruc, nema zezanja. Vucicu ti znas sta si obecao Amerima kad su tebi i Dacicu dali kormilo vlade u Srbiji. Sad oni dolaze po obecanom a ti se sad brani lazima. "sve ce biti bolno sto se Kosova tice" veoma providno ali ko zna mozda ces ove proste birace cak uveriti u tvoje price kao sto Dacic isto tako cini. Niste vi za ovaj narod i Sbiju. Niko vas ne zeli u EU i sta se gurate tamo. Vremena demokratskog napredka su proslost. Mozda smo imali nekakve sanse sa Tadicem ali sa vama se samo ponizavamo. Za ova tri meseca ste sve upropastili ono sto
je od 2000 ostvareno. Ah da zaboravih obecanje da pomenem koje ste dali Amerima ali o tome i vrabci na granama pevaju. Jednostavo odvratno.

Aca

pre 11 godina

Kad je vec neko spomenuo SANU, da se nadovezem i ja. Nikada nisam ocekivao od njih ni da maknu prstom, jer nikada nisu nista korisno doprineli srpskoj politici, niti su izlazili sa saopstenjima i predlozima kada je treblao. Sto se mene tice, mogu slobodno da nastave da glume intelektualnu elitu Srbije, ali da ih vise ne placamo 80-100 hiljada kao da su na samom rubu nauke!

Hristina

pre 11 godina

Zasto se Kostunica ne pozove na odgovornost kada je on amnestirao 4000 pravosnazno osudjenih albanskih drzavljana koji su na Kosovu pucali na nasu policiju?! I da ne bude zabune, kazne su bile od par meseci zatvora do 12 godina, a bilo je i puno oslobadjajucih presuda zbog nedostatka dokaza. To vam govori koliko je odgovorno nase sudstvo bilo i koliko je rada ulozeno. Dakle, vrh ledenog brega! Koliko njih je direktno ili indirektno uticalo na pogorsanje nase pregovaracke pozicije samo Bog zna...a nas drzava juri kad ne platimo porez kao da smo sam djavo.

Zeka

pre 11 godina

Sada je kasno za velike planove i preokrete jer se taj kazan kuva vec 12.5 godina! Sada smo ostali goli i bosi takoreci, jer smo izgubili kredibilitet i sve adute koje smo imali. Drzava nije reagovala kada je trebalo, drzavni organi kao da nisu postojali u pojedinim situacijama, i sada ostaje da se nadamo da ce pogodba velikih drzava biti povoljna po nas.

Boza

pre 11 godina

Tuzno je kako smo dovedeni pred svrsen cin - na prevaru! Lagali su nas, bezocno, da ce "problem Kosova biti resen u interesu Srbije", a kao sto vidimo sada, sanse su nam da izvucemo samo sever pokraine! Nemamo pravo ni na odstetu zbog NATO agresije jer se izvesni gospodin toga odrekao u nase ime! Trebalo je onda da nam lepo otmu Kosovo i Metohiju i ostave nas na miru, a ne da ostavljaju resavanje tog pitanja nasim nezrelim "politicarima". Epilog ce se svideti onima koji su se borili za nezavisnost KiM i to je to...

darko

pre 11 godina

Ako priznaju KiM tj. samoproklamovana drzavu Kosovu to ce otvoriti pandorinu kutiju.
*Proterivanje i genocid nad preostalim Srbima na Kim.
*Sledi pripojenje Bujanovca i Preseva Kosovu.
*Stvaranje autonomne pokrajine Sandzak a zatim i otcepljivanje od Srbije.
*Vojvodina, vec se pravi Vojvodjanska nacija i jezik, ceka se samo pravi trenutak.
Potencijalna zarista:
*Timocka krajina (vlasi)
*Toplicki region (tamo je jako malo Srba a i to sto je ostalo sve su starci a granica sa KiM je veoma blizu. Lak plen za albance)
Ni pod koju cenu ne priznati samoproklamovanu drzavu Kosovo, izdrzati po svaku cenu sve pritiske vezane za KiM i cekati neka bolja vremena.
Ko god prica da treba da se odreknemo KiM i priznamo ,,realnost“ i da treba da idemo u EU ili gde vec sve ne nije patriota vec provokator. Nikad Srbija nece u EU niti na zapad. Mozemo se odreci pola teritorije Srbije ali nas u EU nece primiti. Nasa draga zemlja je na granici Istoka i Zapada i zapad je bila samo kad je trebalo da se sprece Svabe da se dokopaju nafte.
Nicija nije do zore gorela pa nece ni njihova.

Miloš

pre 11 godina

Potpisane sporazume moraćemo da poštujemo a to će značiti da smo korak dalje, odnosno da je Kosovo sve manje naše. Nadam se da će u Vašingtonu Vučić uspeti da dogovori bar malo nekih povoljnosti i za Srbiju.

Gary

pre 11 godina

Ne znam da li me pamcenje dobro sluzi, ali prvi put da neki sprski zvanicnik predoci javnosti realnost. I zaista, ja verujem da ce biti bolno ali da nista nije nemoguce. Nadam se da ce Vucic nastaviti da bude realan i da se nece prisetiti svoj radikalskih dana, jer smo ga u suprotnom nagrabusili.

Taxi

pre 11 godina

Borite se koliko mozete i najbolje sto mozete ali uvek istinu recite narodu, vasi predhodnici su mazali oci svima nama, zamrsili situaciju maksimalno.

blaž

pre 11 godina

.... žabe se riješiti što prije, zborio je davno pametan čovjek, iza njega demonkrate uradiše obrnuto tovili žabu u krokodila, ovima nema druge

Oli

pre 11 godina

Dzaba vam povika na Vucica. On je stupio na funkciju i dobio mogucnost da utice na celu situaciju posto su pre njega celu deceniju(!) razni politicari i politikanti gradili karijere na tom pitanju, a u stvari gurali problem pod tepih! Kao i svaki problem koji se odlaze i ovaj nam se odbio o glavu. Istorija se ponavlja!

Ana

pre 11 godina

Svako razuman zna da nema lakog rešenja i da nas čekaju nova poniženja.
Ali zato bar ne treba da se kezimo i izvinjavamo svima redom kome treba i kome ne treba, zadržimo bar malo ponosa.

Kazniti izdajnike!

pre 11 godina

Vučiću, Kosmet je za tebe poslednja rupa na svirali, a EU ''bog'' kome se klanjaš! Gradjani Srbije neće puzati i gaziti sebe poput tebe! Potpredsedniče Vlade i ministre odbrane, vodeći briselsko-američki tehnokrato-birokrato, mnogo su ti daleko reči i životvorni život kubanskog vodje Fidela Kastra, jednog od najvećih revolucionara, koji je u predgovoru za knjigu Ernesta Če Gevare ''Sećanja na Kubansku revoluciju'' napisao: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je od srca i prijateljski, u tri reči, čvrsto poručio i poželeo: ''Izdržite, izdržite, izdržite!'' To i danas važi, možda više nego ikad. Zato, Srbijo, izadjimo na REFERENDUM o Euraj(h)u!!! Pokažimo - da li smo spremni da - kako nam preporučuju - kenjkavo, mekušasto, vučićevski i mazohistički puzimo, da racionalizujemo poraze i ultimatume ili ćemo da se uzdižemo u slobodi za naš dostojanstven ŽIVOT, život naših porodica i radosno radjanje dece, za pošten posao, za opstanak celovite Srbije! Izadjimo, Srbijo, iz samoskrivljene i nametnute nezrelosti i edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće i pacove. Na referendumu ODLUČIMO!!! Ne odigrajmo na destruktivnu ''siguricu'' EU/GMO/NATO/MONSANTO! Dovoljno smo zdravi da se hranimo, obrazujemo, radimo, porodicu podižemo, uspravno hodamo!
Hodajmo čovečno, ponosno i smelo za našu celovitu Srbiju!!!

Erubija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će zaista uraditi sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet i raditi za interes naroda i države. Nadam se da će dobiti podršku SAD i Rusije. Poseta SAD je od velike važnosti za Srbiju. Nadam se da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Julija

pre 11 godina

Već mi se sada diže kosa na glavi od straha do čega sve može doći. Nemiri na Kosovu su sve učestaliji a koliko mi se čini niko ne želi da nam pripomogne, prepušteni smo sami sebi!

jelena035

pre 11 godina

A sta prokomentarisati kada je Kosovo bila najveca berza u vreme DS-a. Treba podrzati Aleksandra Vucica u svakom pgledu,ne misli nam kao svi koji su nas "vodili" do sada. I gde nas doveli,u koju poziciju?

karasdjordje

pre 11 godina

Vucic iskreno kaze da ce resenje biti bolno i tesko a bivsa vlast nas je lagala krila dogovore sa siptarskim predstavnicima a ministri DS su kraduckali milijarde i doveli ovu zemlju pred bankrot,briga ih je bilo za narod i nedaj boze da se ponovi takva vlasti ili da je ostala da vlada i dalje pa kod nas bi sve kriminalci bili na glavnim mestima,SNS je uspela za ovih nekoliko meseci da spreci bankrot a pojedini tajkuni i kriminalci kojima nije smelo da se pomene ima vec su u pritvoru

KM

pre 11 godina

spremite vi kakav takav smestaj za nas ka dodjemo u Beograd, kako se zakuvalo ne vidim nista dobro.
Nisam pesimista vec realan, pustili nas svi niz vodu.

jeca đ

pre 11 godina

Kosovo i problemi koji jesu jako bolni ostavljeni su sadasnjoj vlasti kao "mrtva tacka" ,predhodnici su je doveli u stanje u kojem se sada nalazi. Sadasnja vlast je u veoma nezgodnoj poziciji jer mora da ispravi greske koje se tesko mogu ispraviti a koje su cinjene godinama unazad.

Bonamassa

pre 11 godina

Ova vlada nasledjuje problem Kosova kao svojevrsni Sizifov
podvig kakvog ga je napravila prethodna vlada. Mladjani Stefanovic je sklopio dogovore koji de facto priznaju nezavisnost Kosova, tako da ce ovoj vladi biti zaista potrebna strucnost da se nekako odrze ti dogovori, a da se ne prekorace nasi principi. Zivi bili pa videli.

Steva

pre 11 godina

U oblacima prvi potpredsednice zive oni koji misle da je zaista moguce zadrzati Kosovo, a kamoli status kvo. Ali verujem nakon vase izjave da ste svesni toga, tako da diplomatsku ofanzivu na to da izvucemo sto vise za Srbiju i za Srbe na Kosmetu.

Ana

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se deklarativno zaricali da je Kosovo Srbija, Vucic kaze najcrnju realnost u vezi tog problema. Kosovo je bolna tacka za sve Srbe zato podrzimo vladu u naporima da dobijemo najbolje moguce!

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je gospodin Vucic. Bolno je i to sto moramo da razgovaramo sa takvim zlocincima koji na svojim rukama nose krv neduznih civila. Izjava Hasima Tacija u Makedoniji predstavlja provokaciju bez presedana na koju niko od makedonskih vlasti nije odreagovao. On u svom govoru velica uspehe OVK koja je bila teroristicka organizacija i mi sada sa takvim ljudima moramo da pregovaramo. Ovo je samo najbenigniji slucaj bola a postoje i mnogo gori npr. sto cemo morati da postignemo neki kompromis sa njima i sl.

Atila

pre 11 godina

Napraviše albanci bez jednog metka Veliku Albaniju, jedini narod na svetu koji ima dve države, a možda u budućnosti i četri. Veliki brat iscrtao mapu i rešio da otme 15 % 700 godina srpske teritorije, a Prizren je nekad bio srpska prestonica i 100 % srpski grad.

istina

pre 11 godina

Nije sporno da je g-din Vucic sposoban, dobronameran....emocije koje ispoljava kao politicar, morale bi da budu svedene na nulu, u suprotnom mogu imati negitivan uticaj kako na njegovu politicku karijeru tako i na Srbiju...

Vlada Lukić

pre 11 godina

Ono što je prethodna vlast potpisala, a nova prihvatila kao kontinuitet politike već je bolno i tu se teško možemo vratiti unazad, ali verujem u Vučića i aktuelnu vlast da će učiniti sve da obezbede maksimum, što se tiče naših interesa, u datom trenutku.

Erubija

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će zaista uraditi sve da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet i raditi za interes naroda i države. Nadam se da će dobiti podršku SAD i Rusije. Poseta SAD je od velike važnosti za Srbiju. Nadam se da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

pratilac

pre 11 godina

zaista vucicu si najrealniji politicar, ti radis tamam po parametrima evropske zajednice, dok su ostali ponekad hoce da kaze nesto ali niti znaju sta hoce da kazu, niti umeju.
srbiji treba ovakav politicar a ne 'ajmo barikade, zatim maknite barikade jer su ispunili cilj'
ja nisam clan ni jedne partije ali ja mislim da stvari treba da se gledaju racionalno.
pozdrav svim ko hoce MiR

bane

pre 11 godina

zivela demokratska stranka! Docicemo ponovo kad tad pod nasim novim vodjom gospodinom draganom djilasem, i pocasnim predsednikom koji ce zauvek ostati u nasim srcima, gospodinom borisem tadicem!

Kosovo

pre 11 godina

Znam da je Kosovo nasa najveca rak rana. Ali budimo realni. Da li je moguce vratiti Kosovo Srbiji? Mislim da nije. Trebamo se okrenuti I Rusiji i EU. I pomagati ljudima na Kosovu. Budimo jednom barem normalna drzava. Pozdrav za gospodina Vucica.

cross-dresser

pre 11 godina

Pa i doveli smo vas na vlast da nesto ucinite, a ne da nam kazete da ce biti bolno i da amnestirate zatvorenitke. Mene vasi odgovori ne zanimaju. Samo dela.
Ili nadjite taktiku da prkosite raspadajucoj EU ili se manite politike. Kosovo nikada ne smete priznati.

Bez cenzure

pre 11 godina

Da li ste gospodine Vucicu svesni da cete svojom antidrzavnom i antinacionalnom politikom dovesti do nemira i gradjanskog rata u Srbiji ako uradite to sto nam najavljujete kao "bolno"? Da li preuzimate odgovornost za te posledice, koje su neminovne, da li za dva, tri ili sest meseci?

d.j.

pre 11 godina

Bravo Vucino,konacno si se oglasio.Jedini si u pravu,za razliku od Dacica(a to i nije neku kunst).Doduse,budimo iskreni Kosovo je kapituliraloi kada ste ti i Dacic takodje bili na vlasti i nije red sada da se idejma Cedomira Jovanocvica govori o razresenju KIM krize.Voleo bih da bar malo ta terminologija bude drugacija od Cedine,tog izdajnika koji je pre 5 i vise godina govorio da je izgubleljeno.To medjutim njega nije bolelo,ovu vlast jesteiskreno i mi vam verujemo da ce to bolno resenje biti sto beezbolnije,kao kada se vadi zub sa i bez abestezije.
Za Kosovo smo spremni i da nas boli ali na pravi nacin da svako vidi i bude ubedjen da najvise boli vlasti koja mora da nacini poseldnje korake,kako bi spasla suzivot Srba na Kosovu.

mile

pre 11 godina

Zar Srbija stvarno ima vremena, novca i energije da se bavi Kosovom, Dražom, Titom, Hrvatskim ratnim zločincima i ostalim glupostima? Ljudi, ajde da nešto radimo i zaradimo neki pošteni dinar. Ni jedna zemlja na svetu neće da sarađuje sa Srbijom koja se bori protiv celog sveta i svi su joj nešto krivi i dužni. Siromašne države se raspadaju i ratuju, bogate države primaju imigrante i šire se.

Sale

pre 11 godina

Ostavka ! Odmah i momentalno ! Ko te je ovlastio za "bolno" ? Jesi li u izbornoj kampanji obećavao išta "bolno" ? Bolno može da bude samo i jedino za albance da shvate da nikad neće imati nezavisnost,biti član UN...igrati kvalifikacije za svetsko prvenstvo u nekom sportu...ili, priznajte Kosovo, pozovite Srbe da se isele mirno i iskopajte kanal izmedju ili kineski zid sa Kosovom*

vlaja06

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

Vlada

pre 11 godina

Scena, kafana, Ibarska: pavaljka se dere "Izgubila sve sam bitke, al jos vodim rat!". U pozadini pijani Srbi se deru "sve cemo bre da povratimo, sve!". Slobina i Seseljeva slika iznad kamina, a Mladiceva da centralnom delu "salona". Na TV-u, Vucic prica o Kosovu, natpis ispod potpredsednik vlade, faca zabrinuta...nakon toga izvestaj Jelen Super Lige, teren blatnjav, igra jadna...i tako vec 25 godina! KO BRE VISE IMA SNAGE ZA OVO!

S(N)enad Skopje

pre 11 godina

Sta god da se desi i kakvi god uslovi budu postavljeni pred Srbijom, Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova..
(mili, 27. novembar 2012 12:27)

--- Kakva zatucanost, neobrazovanje i neshvatanje situacije i vremena. Svet sigurno ovako ne misli, ali i jedna polovina ljudi Srbije. Intelektualci Srbije, sve to dakako vide, ali sutnja je zlato, misle oni. Kad progovore bice manje ovakvih komentara tipa: nikad priznati, nase srce, za 500 godina opet nase... Ovakvi komentari stvaraju dojam da u Srbiji zive nemisleci-nevideci ljudi. Srbija ce kosovo priznati i pitanje je dana, cak se i u satima moze izracunati to vreme, do priznavanja.

darko

pre 11 godina

Ako priznaju KiM tj. samoproklamovana drzavu Kosovu to ce otvoriti pandorinu kutiju.
*Proterivanje i genocid nad preostalim Srbima na Kim.
*Sledi pripojenje Bujanovca i Preseva Kosovu.
*Stvaranje autonomne pokrajine Sandzak a zatim i otcepljivanje od Srbije.
*Vojvodina, vec se pravi Vojvodjanska nacija i jezik, ceka se samo pravi trenutak.
Potencijalna zarista:
*Timocka krajina (vlasi)
*Toplicki region (tamo je jako malo Srba a i to sto je ostalo sve su starci a granica sa KiM je veoma blizu. Lak plen za albance)
Ni pod koju cenu ne priznati samoproklamovanu drzavu Kosovo, izdrzati po svaku cenu sve pritiske vezane za KiM i cekati neka bolja vremena.
Ko god prica da treba da se odreknemo KiM i priznamo ,,realnost“ i da treba da idemo u EU ili gde vec sve ne nije patriota vec provokator. Nikad Srbija nece u EU niti na zapad. Mozemo se odreci pola teritorije Srbije ali nas u EU nece primiti. Nasa draga zemlja je na granici Istoka i Zapada i zapad je bila samo kad je trebalo da se sprece Svabe da se dokopaju nafte.
Nicija nije do zore gorela pa nece ni njihova.

ALEDEN22

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.

Zemunac

pre 11 godina

Vucicu, vi tamo u Vladi i parlamentu primate debele plate i trebalo bi da
budete sposobni da se borite za interese ove zemlje. Umesto toga, ti, kao i
Tadic pre tebe samo ponavljate kako ce nesto biti bolno po nas. Znamo mi to
Vucicu i sami, ne moras ti to da nam govoris.Pa i moja baba moze da vodi
drzavu kako je vi vodite, da se zaduzuje, da gubi delove nacionalne teritorije i da posle vice kako je to tuzno, kako razume bol naseg naroda i slicne gubitnicke floskule. Ajde bre, trgnite se malo iz te letargije, prestanite da se ponasate ko jadnici i da cmizdrite i klecite
pred nasim neprijateljima. Pocnite da saradjujete sa onima koji nas nisu
bombardovali i ucenjivali. Daj da jednom vidim muski pristup problemima kod vas srpskih politicara.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta bolno! Zaustavite vec jednom tu "Patriotsku pljacku" naroda koju je izmislio Kostunica da bi opstajao na vlasti!
Hapsite tamo neke sto su odobrili tamo nesto a ne hapsite one koji odnose pola miliona evra dnevno. Ej bre! Pola miliona evra dnevno! Cujete li! To boli gradjane jer im se uzima iz usta, sram vas bilo!

Frater Perdurabo

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!

karasdjordje

pre 11 godina

Vucic iskreno kaze da ce resenje biti bolno i tesko a bivsa vlast nas je lagala krila dogovore sa siptarskim predstavnicima a ministri DS su kraduckali milijarde i doveli ovu zemlju pred bankrot,briga ih je bilo za narod i nedaj boze da se ponovi takva vlasti ili da je ostala da vlada i dalje pa kod nas bi sve kriminalci bili na glavnim mestima,SNS je uspela za ovih nekoliko meseci da spreci bankrot a pojedini tajkuni i kriminalci kojima nije smelo da se pomene ima vec su u pritvoru

Kosovo

pre 11 godina

Ja znam da nam je Kosovo rak rana, ali budimo iskreni. Sta se moze uraditi da ga zadrzimo. Ja mislim vise nista. Okrenimo se i Rusiji i Evropi, i budimo jednom barem normalna drzava. I ne zaboravimo nase ljude na Kosovu. Pozdrav.

q

pre 11 godina

Vucicu, nisam tvoj fan, veoma sam daleko od toga ali nadam se da mozes da skapiras da je za Srbiju jedini spas da postane clanica NATO pakta. Tada cemo biti u istoj ravni sa nasim neprijateljima, a neprijatelje treba drzati blizo sebe, ako vec ne mozes da ih pobedis. Nikako protiv sebe jer izgubicemo jos neki rat. Putin je jasno rekao da nece ratovati zbog Srbije. Zamisli odnose Turske i Grcke da grcka takodje nije u NATO. Ne bi im bas bilo lako.

Zdrav Razum

pre 11 godina

...a bol ce biti podnosljiviji ako se vi gospodo Vucic, Nikolic, Dacic iz crveno crne koalicije samouhapsite jer ste vasom pogubnom politikom uzrok tog bola gubitkom bivse srpske pokrajine 1999. Imam odlicno pamcenje, niti vam to zaboravljam niti cu da vam oprostim za 90-e.

jelena035

pre 11 godina

A sta prokomentarisati kada je Kosovo bila najveca berza u vreme DS-a. Treba podrzati Aleksandra Vucica u svakom pgledu,ne misli nam kao svi koji su nas "vodili" do sada. I gde nas doveli,u koju poziciju?

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je gospodin Vucic. Bolno je i to sto moramo da razgovaramo sa takvim zlocincima koji na svojim rukama nose krv neduznih civila. Izjava Hasima Tacija u Makedoniji predstavlja provokaciju bez presedana na koju niko od makedonskih vlasti nije odreagovao. On u svom govoru velica uspehe OVK koja je bila teroristicka organizacija i mi sada sa takvim ljudima moramo da pregovaramo. Ovo je samo najbenigniji slucaj bola a postoje i mnogo gori npr. sto cemo morati da postignemo neki kompromis sa njima i sl.

Cikme_Pogodi

pre 11 godina

Granice postoje odavno, mislim da nikoga u svetu nije briga to dali cemo mi priznati ili ne nezavisnost Kosova, samo mozemo naskoditi sebi odugovlacenjem kao i uvek, red je da pocnemo da gledamo na buducnost!

Milan

pre 11 godina

Ovaj problem se kreirao decenijama, generacije losih politicara su uspele da izbace Kosovo iz Srbije. Zbog cega onda treba resavati ovaj problem u naredne dve nedelje, dva meseca, dve godine ili cak dve decenije?! Zbog cega postavljati bilo kakve rokove?! Gde se nama zuri?! Napravite radnu grupu koja ima mandat da prica i nista drugo, pa onda pricajte koliko vam drago, ali ne obavezujte buduce generacije bilo kakvim odlukama. EU od vas trazi da pricate, a vi bi sve na precac da zavrsite, a znamo sta i kako mozemo sada da zavrsimo. Zasto smo toliko glup narod to mi nikako nije jasno.

Hektor

pre 11 godina

U celom ovom cirkusu ima pravde utoliko sto ce bas OVA garnitura (Toma, Dacic, Vucic) da potpisu predaju Kosova. Ovi sto su se busali da su najvece patriJote...

Zoran

pre 11 godina

Dzabe price gospodine Vucicu.... U Domu kulture u Bujanovcu izlozena je maketa zute kuce iz Albanije. Poruka je jasna. Jasno je i kome je upucena. A Srbija finansira i ovu ibnstituciju ovde koja se zove Dom kulture. Strasno.
Pozdrav, Zoran

jeca đ

pre 11 godina

Kosovo i problemi koji jesu jako bolni ostavljeni su sadasnjoj vlasti kao "mrtva tacka" ,predhodnici su je doveli u stanje u kojem se sada nalazi. Sadasnja vlast je u veoma nezgodnoj poziciji jer mora da ispravi greske koje se tesko mogu ispraviti a koje su cinjene godinama unazad.

Kazniti izdajnike!

pre 11 godina

Vučiću, Kosmet je za tebe poslednja rupa na svirali, a EU ''bog'' kome se klanjaš! Gradjani Srbije neće puzati i gaziti sebe poput tebe! Potpredsedniče Vlade i ministre odbrane, vodeći briselsko-američki tehnokrato-birokrato, mnogo su ti daleko reči i životvorni život kubanskog vodje Fidela Kastra, jednog od najvećih revolucionara, koji je u predgovoru za knjigu Ernesta Če Gevare ''Sećanja na Kubansku revoluciju'' napisao: ''Uvek će biti i više nego dovoljno izgovora da se ne pristupi borbi, u svim razdobljima i u svakoj prilici, ali to će biti jedini put da se nikad ne izdejstvuje SLOBODA!'' Kada je Srbija branila Kosmet, Fidel nam je od srca i prijateljski, u tri reči, čvrsto poručio i poželeo: ''Izdržite, izdržite, izdržite!'' To i danas važi, možda više nego ikad. Zato, Srbijo, izadjimo na REFERENDUM o Euraj(h)u!!! Pokažimo - da li smo spremni da - kako nam preporučuju - kenjkavo, mekušasto, vučićevski i mazohistički puzimo, da racionalizujemo poraze i ultimatume ili ćemo da se uzdižemo u slobodi za naš dostojanstven ŽIVOT, život naših porodica i radosno radjanje dece, za pošten posao, za opstanak celovite Srbije! Izadjimo, Srbijo, iz samoskrivljene i nametnute nezrelosti i edukacije psihologije uslovljavanja za zamorčiće i pacove. Na referendumu ODLUČIMO!!! Ne odigrajmo na destruktivnu ''siguricu'' EU/GMO/NATO/MONSANTO! Dovoljno smo zdravi da se hranimo, obrazujemo, radimo, porodicu podižemo, uspravno hodamo!
Hodajmo čovečno, ponosno i smelo za našu celovitu Srbiju!!!

Serafim

pre 11 godina

Mladen Obradovic je na slobodi i OBRAZ nece praviti probleme vlastima...
NASI i 1389, takodje su kupljeni, vrhovni sud im je dozvolio rad...
Navijaci su kupljeni,pustanjem iz zatvora Dzajica i Bogdanova...
DSS se nada da ce dobiti mrvice vlasti u Beogradu pa i oni cute...
SANU i SPS raduju se sto im Toma daje sansu da po malo pljucnu EU...
Mediji su pod nevidjenim pritiskom...
Politicki protivnici zaplaseni..
A narodu se zamazuju oci aferama...
NI SRBIJU NI KOSOVO NEMA VISE KO DA BRANI, SVI SU KUPLJENI ILI UCUTKANI!
Svaka cast Vucicu! A tebe Srbijo, tebe sram da bude sto cutis!!!

Djordje

pre 11 godina

Glasao sam za Tomislava Nikolića jer je u kampanji mesec dana pred izbore u K. Mitrovici obećao da će - ako dodju na vlast - poništiti sve sporazume koje je prethodna vlast potpisala u vezi sa Kosovom? Na vlasti su i Tomislav Nikolić a i SNS. Šta je ovo sad? Narodna kaže: čovek se veže za reč a ...

vuk 66

pre 11 godina

Dajte prestanite da mutite mutnu vodu sa obrazloženjem da ćete je tako izbistriti.Čim ste pristali na bregovore bez učešća Rusije jasno je nama koji umemo da razmišljamo koliko je sati.Odzvonilo nam je.

Ana

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se deklarativno zaricali da je Kosovo Srbija, Vucic kaze najcrnju realnost u vezi tog problema. Kosovo je bolna tacka za sve Srbe zato podrzimo vladu u naporima da dobijemo najbolje moguce!

sasa

pre 11 godina

e moj Vucicu,glas koj sa vama dao je bila zabluda,ovi pre vas su bar govorili o nekim crvenim linijama.Sta sad vi pricate gde su te obaveze pokazite ih narodu sta su zuti preuzeli ne kmecite sad.Nema nista od toga samo vam je to alibi za ono sto cete da uradite i prodate kosovo i metohiju.Ali ne zaboravite oni nece stati na tome nasli su u vamo bolje saradnike od predhodnika ide raska pa presevo pa vojvodina lep ste tim da im sve zavrsite do kraja.Da li se mozda secate predizbornih obecanja ako ne ja vas podsecam samo mitinga u mitrovici vratite malo film unazad ti I TOMA stidecete se ono staste tad pricali a sta sad radite SRAMOTA!

Bic Bozji

pre 11 godina

@(Atila, 27. novembar 2012 11:55)

Sto ne ispricas malo Grcima da je Solun bio Srpski grad i gde je bilo mesto Grcke u Dusanovom carstvu ?
Inace Nemacki car Friedrich Barbarossa je imao prestonicu u Palermu na Siciliji.

vladimir todorovic

pre 11 godina

Pa vi radilali bez bedza svojevremeno obecavaste granice Karlov-Virov-Ogulin.....a ono na kraju ce ispasti Borca-Ljig-Mladenovac......e tuzan si Vuciu!!!

anonimus

pre 11 godina

Cudne izjave daju ovih dana predsednik i potpredsednik vlade.
Dacic juce tvrdi da je Kosovo, valjda misli na KiM, davno izgubljeno?
Njegov politicki prethodnik Slobodan Milosevic kao predsednik Srbije posle bombardovanja izjavio je: Kosovo nismo dali?!
Svi znamo da pokrajina nije data nego je predata pod NATO komandu i UN upravu.
Potpredsednik Vucic govori ono sto americki funkioneri odavno tvrde: Srbija treba da donese bolne odluke o Kosovu, da prihvati novu realnost, Kosovo je nezavisno!
To je to!!!

Taxi

pre 11 godina

Borite se koliko mozete i najbolje sto mozete ali uvek istinu recite narodu, vasi predhodnici su mazali oci svima nama, zamrsili situaciju maksimalno.

Gobina

pre 11 godina

Sve je već rešeno sve završeno.Kada će to neko od vas političara javno reći ne plašeći se za stolicu u kojoj trenutno sedi? Pitanje Kosova nije bolno ono je fatalno.Znači zbogom zakonu,razumu i poštovanju.Od sada vladaju zakoni sile i interesa!

Dragan BL

pre 11 godina

1. Ili imamo lobi koji će nas zaštiti pa se borimo za interese, ili prihvatamo šta trenutno jači kaže.
2. Domaća proizvodnja i natalitet - prioriteti svih prioriteta!

Srbijo ispravi se!

pre 11 godina

Samo polako,narod u Srbiji ce kad tad shvatiti da je sve ono sto je Ceda Jovanovic govorio unazad 8 godina ziva istina,i da samo gubimo vreme,a i sve ostalo sa vremenom!

Oli

pre 11 godina

Dzaba vam povika na Vucica. On je stupio na funkciju i dobio mogucnost da utice na celu situaciju posto su pre njega celu deceniju(!) razni politicari i politikanti gradili karijere na tom pitanju, a u stvari gurali problem pod tepih! Kao i svaki problem koji se odlaze i ovaj nam se odbio o glavu. Istorija se ponavlja!

Hristina

pre 11 godina

Zasto se Kostunica ne pozove na odgovornost kada je on amnestirao 4000 pravosnazno osudjenih albanskih drzavljana koji su na Kosovu pucali na nasu policiju?! I da ne bude zabune, kazne su bile od par meseci zatvora do 12 godina, a bilo je i puno oslobadjajucih presuda zbog nedostatka dokaza. To vam govori koliko je odgovorno nase sudstvo bilo i koliko je rada ulozeno. Dakle, vrh ledenog brega! Koliko njih je direktno ili indirektno uticalo na pogorsanje nase pregovaracke pozicije samo Bog zna...a nas drzava juri kad ne platimo porez kao da smo sam djavo.

dan žalosti

pre 11 godina

Vučić postaje svjestan raskoraka između predizbornih poruka i onog što se može napraviti na Kosovu. A u četvrtak po okončanju presude opet dan žalovanja,naricanja,protesnih šetnji,mitinga,nekontroliranih izjava i crkvenih prigodnih događanja. Svrsishodnije bi bilo da ste institucije natjerali da bolje rade svoj posao i dostave nepobitne dokaze o krivnji optuženika.

novica952

pre 11 godina

Ne treba biti suviše pametan pa shvatiti šta nas čeka u nraednim danima oko Kosova.Za koji dan a možda i nedelja biće sudbonosni za pitanje Kosova jer se u četvrtak odlučuje o Haradinaju a isti dan je i velikji albanski parnik: dan zastave. Neću da razmišljam o najgorem scenariju ali uzimajući šta se sve okolo dešava teški dani nas očekuju. Odgovornost na premijeru pa i na vicepremijeru Vučiću je velika i od njega se očekuje mudra odluka ma kakva ona bila i šta imala za posledicu. Jer džaba nam i birba protiv kriminala i korupcije i svega ostalog ako nedaj bože doživimo sa severa još jedan ugzodus naroda i ponovi se bežanija Srba pred albanskim hordama. Kao da je sve pripremljeno i čeka se samo okidač da bukne velika vatra.

Gary

pre 11 godina

Ne znam da li me pamcenje dobro sluzi, ali prvi put da neki sprski zvanicnik predoci javnosti realnost. I zaista, ja verujem da ce biti bolno ali da nista nije nemoguce. Nadam se da ce Vucic nastaviti da bude realan i da se nece prisetiti svoj radikalskih dana, jer smo ga u suprotnom nagrabusili.

Steva

pre 11 godina

U oblacima prvi potpredsednice zive oni koji misle da je zaista moguce zadrzati Kosovo, a kamoli status kvo. Ali verujem nakon vase izjave da ste svesni toga, tako da diplomatsku ofanzivu na to da izvucemo sto vise za Srbiju i za Srbe na Kosmetu.

Ana

pre 11 godina

Svako razuman zna da nema lakog rešenja i da nas čekaju nova poniženja.
Ali zato bar ne treba da se kezimo i izvinjavamo svima redom kome treba i kome ne treba, zadržimo bar malo ponosa.

Huan Pablo Don Fernando

pre 11 godina

nama obicnom narodu bolnije ne moze da bude,bice bolno vama na vlasti koji ste do juce dok ste bili opozicija govorilo da imate bezbolno resenje i da kosovo niko i nikada ne moze da otudji od srbije.znaci ako bude bolno lagali ste svoje birace i ostali narod.samo vi nastavite da radite kontra od onoga sto ste obecali i bice veoma bolno jer ovaj narod je doteran do ivice sto zbog vas sto zbog vasih predhodnika i nema gde sem da krene u kontra napad!!!

Bonamassa

pre 11 godina

Ova vlada nasledjuje problem Kosova kao svojevrsni Sizifov
podvig kakvog ga je napravila prethodna vlada. Mladjani Stefanovic je sklopio dogovore koji de facto priznaju nezavisnost Kosova, tako da ce ovoj vladi biti zaista potrebna strucnost da se nekako odrze ti dogovori, a da se ne prekorace nasi principi. Zivi bili pa videli.

BRD

pre 11 godina

Kad je Nemačka bila na kolenima, dno dna, 1945.narod je postupio preko noći po jednoj izreci. "Koga ne možeš pobedi ti, uzmi ga za prijatelja". Tako postadoše prijatelji sa do jučerašnjim neprijateljima. Epilog znamo. 1955 godine, 10. Godina kasnije, bila je najveći izvoznik auto industrije, čuvena folcika. Danas lider u EU. A mi...? Ponosan narod, blejimo i tražimo našeg nebeskog čobana, da nam put pokaže. Probudi se Srbijo zbog naše dece !!!

Miloš

pre 11 godina

Potpisane sporazume moraćemo da poštujemo a to će značiti da smo korak dalje, odnosno da je Kosovo sve manje naše. Nadam se da će u Vašingtonu Vučić uspeti da dogovori bar malo nekih povoljnosti i za Srbiju.

Prosfor Sugub

pre 11 godina

Od kako znam za sebe Kosovo je problem.Mennjale se vlasti a problem je osteo i još se pogoršao.Pa šta su sve te vlasti radile i šta sadanja vlast radi? Vezivanjem za EU ova vlast samo nastavlja predhodnu politiku.

zoran

pre 11 godina

Ma, vazno je da se ti bavish fudbalom i spasish propalo preduzece, FK Zvezda.

Na sledecim izborima ce videti odgovor. Jadna je vlada chiji si ti chlan.

Sun Tzu

pre 11 godina

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.

Djoko

pre 11 godina

Vucicu, Vi niste vise opozicija pa da stalno pravite opstrukcije oko svega, ucinite nesto sto je apsolutno neizbezno, to je najbolji put da od zlobinog ministra postanete politicar s duzim rokom trajanja.

klenga

pre 11 godina

joj,kukajte,crni nazadnjaci.kukajte,plačite,narićite...vaši ljubljeni voždi izdadoše našu svetu zemlju,prodadoše za šaku srebrnjaka i vas i nas i nebesku srbiju...izigraše vaše slepo poverenje u njih,pogaziše i u blatu razvlaće vašu nesebićnu,bezgraničnu,neuzvračenu ljubav...plačite i tugujte,vi,koji ste ostavljeni tako nemilosrdno i bedušno od onih koji nisu ni zasluživali vašu ljubav i poverenje...

vladimir todorovic

pre 11 godina

Ako moramo vec da POTPISEMO priznanje Kosova,onda mi je drago da to upravo budu Nikolic,Vucic,Dacic.Jer oni su sa svijim partujama SRS i SPS u zapoceli ovu sagu pa red je da i zatvore..ali ovaj put kao EVROPEJCI.Zalosna si moja Srbijo,zalosna.

nesa

pre 11 godina

A sta na sve to kaze kum u Hagu. Bice da se nastavlja prica o Srbima kao pobednicima u ratu a gubitnicima u miru.Pricali ste kako je odgovornost pojedinacna a ne kolektivna. Daca priznade da smo unapred osudili Milosevica dok su Hrvati branili svoje generale i na kraju se ispostavilo odbranise strategiju etnickog ciscenja. Daleko od toga da pokusavam da poredim, ali i Nirnbeski proces je bio sudjenje pojedincima a ne Nemackom narodu a ispalo je drugacije. Politika je malo ozbiljnija stvar nego stavizi sal Crvene Zvezde i u ponoc resavati njene finansijske probleme. Nek nam je bog na pomoci
Pozdrav iz Beca

Geom

pre 11 godina

Liberalno Demokratski Radikali... Sada kada ni pedalj Kosova ne može da bude srpski, sada su i Dačić i Vučić za bolne odluke. A dok je moglo da se makar podeli, Čedu su nazivali izdajnikom. Borka Stefanovića napljuvaše kada je uspeo (makar na papiru) da se izbori za zvezdicu. A ovi? Ništa im ne treba. Ni zvezdica. Što je bolno nije teško. S&M političari. To je još jedna sličnost Miloševićevom režimu - neće se zaustaviti dok sve ne izgube. Zašto BAŠ SADA žele da ga priznaju, kada priča o evropi nikada nije bila bleđa i nesigurnija? Kada nikad jasnije nije bilo da je sud u Hagu politički i antisrpski? Za čije interese rade, ako baš NIGDE nema interesa za narod?

Dragisa

pre 11 godina

Kad ce se narod u Srbiji probuditi? Zar vam jos nije jasno da svi rade za iste gazde? Bilo ko da dodje na vlast, to nece nista promeniti po vaznim pitanjima. Npr Kosovo, ekonomska politika, EU itd. Njima je sve receno unapred sta treba da se radi i kako.

kobac.b

pre 11 godina

bolno?kada bih albanc pristali da zive u srbiji opet bih bilo bolno za nas.verovatno bih imali jednu partiju a mi 50.i pitanje je ko bih vladao srbijom.

7601,7602

pre 11 godina

Posto g. Vucic voli da broji glasacke listice i otkriva kradje, neka prebroji listice kada je donosen Ustav sa prambulom. Posto nije izglasan prvog dana preslo se na drugi dan glasanja a kada ni to nije pomoglo onda je izlaznosrt skocila pred sam kraj glasanja.

raja trlaja

pre 11 godina

U politici je prava veština oduvek bila da se razluči stvarno od mogućeg i da se istrajava na tome da se deo mogućnosti ostvari. E sad, drugo je pitanje ima li iko u ovoj zemlji, pa i ova i ovakva ( a nikakva je ) Vlada manevarskog prostora da išta uradi sa KiM nakon Kumanovskog sporazuma i svega onoga što je za Albance već istorija. Mislim da nema i da nas svi dosad ( pa i ovi ) samo zamajavaju. Kažu, bolno; ma bolnije je kad u zemlji imaš ovoliko nezaposlenih, gladnih i beskućnika, siromašnih, pokradenih i obespravljenih, ... i da ne nabrajam dalje na jednoj strani a na drugoj bahatih, korumpiranih i drzovitih kojima ni vlast ništa ne može. Sređujmo mi stanje u državi, a KiM ostavimo onima koji su ga već davno uzeli uz trud da da učinimo sve kako bi preostalom delu našeg življa tamo bilo bolje. A samo ako postanemo ekonomski i pravno jaka država, moći ćemo da im pomažemo.Ovako, ????.

mattko

pre 11 godina

Ako se sece macki rep onda manje boli ako se to uradi odjednom. Ako se gutaju zabe onda prvo da se proguta najveca. Ili nemoj ni seci ni gutati.

deda Paun, Solunac

pre 11 godina

Zivot u Srbiji u svim vremenima bio bolan i muka, a danas je on jos mucniji. Pobeci od briga, muke i vlastite bezvrednosti bezalo se u samoobmanu i pronalazak zastrasujuceg kolektivnog mita kome smo svi hrlili, kao spasu nasih dusa. Ali Kosovo kao lek za ublazavanje bola ne moze da traje vecno, cak naprotiv, Kosovo je pojacalo patnju gradjana Srbije do neba. Privatna i opsta nesreca se preplicu i zato je nuzno sto pre pronaci sredstvo izlaska iz ove zakopanosti. Drzavna politika konacno shvata da se mora naci resenje i izleciti zlo zvano Kosovo. Podnosljiva resenja za Srbiju i njen narod su u ovom momentu preko potrebni. Svetska zajednica je tu da nam pomogne. Odbijemo li ponudjenu ruku, sunovraticemo se u provaliju, gde nece biti ni pepela od ove ionako smanjene Srbijice.

Mecong

pre 11 godina

Par pitanje za nekog ko se razume i poznaje ovu tematiku. Bas bih voleo znati s obzirom da mnogi ovde isticu da Srbija nikada nece priznati Kosovo.
1. Da li KiM moze postati clan (clanica) UN bez priznanja od strane Srbije?
2. Sta KiM gubi ako postane clan UN a Srbijaga ga ne prizna?
3. Sta Srbija dobija ako ne prizna KiM koji je postao clan UN?
4. Da li KiM ako postane clan UN moze da ne prizna Srbiju?
5. Sta ako Srbija ne prizna KiM ali ni KiM Srbiju?

blaž

pre 11 godina

.... žabe se riješiti što prije, zborio je davno pametan čovjek, iza njega demonkrate uradiše obrnuto tovili žabu u krokodila, ovima nema druge

Boza

pre 11 godina

Tuzno je kako smo dovedeni pred svrsen cin - na prevaru! Lagali su nas, bezocno, da ce "problem Kosova biti resen u interesu Srbije", a kao sto vidimo sada, sanse su nam da izvucemo samo sever pokraine! Nemamo pravo ni na odstetu zbog NATO agresije jer se izvesni gospodin toga odrekao u nase ime! Trebalo je onda da nam lepo otmu Kosovo i Metohiju i ostave nas na miru, a ne da ostavljaju resavanje tog pitanja nasim nezrelim "politicarima". Epilog ce se svideti onima koji su se borili za nezavisnost KiM i to je to...

bolna ti lezim

pre 11 godina

ja vec odavno bolujem sa vama na vlasti! izdrzavam samo iz jednog razloga, zelim da vidim koliko dugo ce tvoji sledbenici slepo bolovati i rezignirani beli listici sebe zavaravati kako im je ovaj bol blazi i drazi od prethodnog?

Maki

pre 11 godina

Ajde Vucicu,uradite domaci koji ste ti , Toma i Dinkic dobili od zapada da bi dobili `podrsku` o kojoj ste toliko trubili.Ti i Toma priznajte Kosovo a Dinkic neka ukine subvencije za srpske firme(srce srpske ekonomije) koje je on doveo do kolapsa,da bi stranci mogli da nam prodaju svoju robu,jer je tvoj moto ekonomije`Sto da proizvodimo kad mozemo da kupimo`....I pustite Srbiju na miru.Prezivecemo mi i bez Vas!

Mirko

pre 11 godina

Priznali ili ne Kosovo nista se nece promeniti za Srbiju, dok se mi sami ne promenimo! Pa mi smo sami sebi najveci neprijatelji! Sta je iko od nas danas uradio da Srbija bude bolja drzava? Nista. Sta ce uraditi sutra? Nista! Pa kako ce nam onda biti bolje.

Ko sto rece Bora Corba: 'oko mene sve su ...' pa nastavite sami...

Cim priznamo Kosovo resicemo sve probleme, al malo morgen...

Небојша

pre 11 godina

Све у вези са Косовом одувек је било болно. Не заборави, сви који су "заборављали" Косово, отишчи су у прошлост. И комунисти и Милошевић и демократе. Погоди ко је следећи.

Miloske_

pre 11 godina

Jedino sto oko Kosmeta Vucic prica a ovo je sigurno deseta ovakva izjava je to da ce Srbija doneti bolne odluke. Gospodin Vucic naravno nece da reaguje na izjavu Tacija da ce se uskoro stvoriti vojska Kosova.

Lien Chi Na-"Umjetnost mirovanja"- napisano pre 15 min:-))

pre 11 godina

Samo nam recite koliko to boli...
(Sveta, 27. novembar 2012 14:04)

pa recimo, od 1-10, bolit će 17!!

"Ako si slabiji od protivnika, budi mudar kroz diplomatiju."
Sun Tzu, umetnost ratovanja (napisano pre oko 2500 godina)

20 godina i niz poraza nam je trebalo to da shvatimo.
A sto je najgore u Srbiji jos uvek vlada siroko uverenje da treba i dalje udarati glavom u zid, sve dok od glave nista ne ostane.
(Sun Tzu, 27. novembar 2012 13:28)

Nisi u pravu Sun Tsu! Rečenica bi ti trebala glasiti: "20 godina i niz poraza nam je trebalo da to (opet) NE SHVATIMO!!

Resenja nikad nije ni bilo

pre 11 godina

Pricao je to i Ceda odavno, dok ste ga nazivali izdajnikom nebeskog naroda, a vi glumeli patriote i obecavali neko drugo resenje. Kako to da odjednom sad svi i Dacic i vi govorite kao Ceda?

ST

pre 11 godina

Niko nema pravo da u ime Srpskog naroda potpiše predaju Kosova i Metohije ! Možete o svemu drugom pregovarati osim o tom pitanju.
(Marko BG, 27. novembar 2012 13:23)

E, balavče jedan! Gde si bio '99 kad je Milošević potpisao predaju u Kumanovu? Gde si bio '99-te kad smo ja i ostala vojska u onoj koloni napuštali teritoriju Kosova? Gde si bio '99-te dok sam ja sedeo u rovu iznad Gorožupa dok su mi meci zviždali iznad glave? Kosi bre ti, balavče jedan da kažeš ko šta ima pravo da uradi? Milošević ga je prodao '99, kao što je prodao i Krajinu u HR!
(Frater Perdurabo, 27. novembar 2012 14:36)

Pošto je dečko ,,balavac'', kako kažeš, pa ne zna šta je bilo te 1999 g. reci mu i to da dok smo mi bili u rovovima i dok su nam padale bombe po glavama neki političari (Nikolić, Vučić, Tabaković...), koji su zajedno sa Miloševićem činili režim, su se useljavali u luksuzne stanove, koje su dobili od države (Miloševića) za verno služenje (da žmure). Naravno, mi tada nismo znali za te stanove (poklone), da li sada znamo zbog čega ti isti ljudi najavljuju ,,bolne odluke''...možda ćemo saznati za desetak godina, da je neko dobio nešto...npr. podršku od EU i Amerike da se sklepa ovaj režim, a za uzvrat prihvatite sve što tražimo u vezi Kosova. Da li možemo da im verujemo? Ja ne, mene kada neko jednom prevari on je precrtan.
Da ovo radi Tadić, onda bi ga Nikolić, Vučić i ekipa proglasili za najvećeg izdajnika...a kako se zove to kada to Nikolić i Vučić urade -valjda ,,izdaja nad izdajom''.

Ljubo

pre 11 godina

Vojslav Seselj:"Demokrate ce tesko priznati Kosovo,a Tomislav Nikolic ce to ce sto pre uraditi"
Dragan Djilas:"Verujem da je neka univerzalna pravda da lideri stranaka koji su zapoceli kosovsku pricu pre 20 godina danas treba i da nadju resenje za nju"
PAMETNOM DOVOLJNO!

Geom

pre 11 godina

I ne Vučiću, nećemo da lažeš narod da će sve biti bajno i sjajno! Hoćemo da kažeš zašto si ga VEĆ LAGAO da će sve biti bajno i sjajno? Pred izbore si pričao da nećemo u EU po cenu priznanja Kosova. Šta ti je?

PetarPan

pre 11 godina

U svim segmentima srpskog drustva sve sto je osravila prosla vlada je bolno i za plakanje. Ali od plakanja vajde nema stisni zube pa idi dalje.
(ALEDEN22, 27. novembar 2012 13:16)

Sva sreca pa je 70% prosle vlade i u ovoj vladi,da nastavi gde su stali.

Radikali,radikali,milion puta i jos jednom,da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Y-men

pre 11 godina

lazu vec dvadeset godina, prvo da mogu sacuvati Kosovo suzenjem prava, silom, tenkovima ubijanjem i proterivanjem, pa onda da su drugi krivi za razne izdaje pa sada da ce ga sacuvati pregovorima....ovo je medjufaza do priznanja da su lagali samo oni to nece priznati nego pripremiti dramaticnu predstavu gde su oni kao Don Kihoti ali zbog naroda i ljubavi prema njemu odustaju u korist jakih vetrova. Ko je mislio da sacuva Kosovo trebao je da gradi jaku Srbiju koja bi mogla da opstane bez saveza sa bilo kime a ne da je tako razbucaju da moramo prodati sve ukljucjuci Kosovo...

Siniša

pre 11 godina

Nikolić je rekao u kampanji da ima plan za KiM, sada vidimo da nema...da će sve što je predhodna vlast dogovorila poništiti...da će se desiti zaokret u politici prema KiM...da će nikolić lično pregovarati...da neće Srbija iću u EU ako je uslov da se skloni na KiM...Sada vidimo da od obećanja nema ništa, to je bila samo prevara-laž da se dobiju glasovi naivnih Srba, ali i da EU i Amerika podrže sastavljanje ove vlade. Da ne govorim o tome da mi ništa ne znamo oko toga šta će se pregovarati, ne znamo ništa o planu za KiM(koji su pravili Nikolić, Dačić), ako uopšte postoji nekakav plan.

Dalibor

pre 11 godina

Bas bih se zacudio da ste izjavili, da nece da bude bolno i kako Srbija bar jednom u zadnjih 20 god ne donosi bolne odluke na svoju stetu.

Stanimirka S.

pre 11 godina

Da se ovo pitanje rešavalo na vreme, da nismo bili stalno obaveštavani kako navodno napredujemo a ustvari su samo pojedinci znali u kojim smo problemima, sada ne bi lupali glavom od zid!

vladimir todorovic

pre 11 godina

@Jovan@Isto sto i sa malom Milicom Rakic(slava joj)isto sto i sa Rankom Panicem.......licmer jedan!!!Stidim se ko vodi nasu zemlju,ajde sada INTERNET FANOVI SNS-a recite nesto ......

Miroslav

pre 11 godina

Ja mislim, a vi cete me ispraviti ako gresim, da je Kumanovskim sporazumom sve vec bilo reseno, ali da su se politicari stalno pravili blesavi i nudili nam sarene laze zarad izbornih poena. Vise je nego indikativno bilo iznosenje predloga u javnost o podeli Kosova, pre nekih 5-6 godina. Od tada vise nisam ni sumnjao u krajnji ishod...

Zeka

pre 11 godina

Sada je kasno za velike planove i preokrete jer se taj kazan kuva vec 12.5 godina! Sada smo ostali goli i bosi takoreci, jer smo izgubili kredibilitet i sve adute koje smo imali. Drzava nije reagovala kada je trebalo, drzavni organi kao da nisu postojali u pojedinim situacijama, i sada ostaje da se nadamo da ce pogodba velikih drzava biti povoljna po nas.

pipi ja

pre 11 godina

A sto ste onda z......... tolko dugo jadan narod? Zar nije bilo pametnije da je to bolno vec odavno proslo i da danas zivimo ko ljudi?A ne morate svi VI da se ocesete,oparite i budete najpametniji na svetu.Boze zao mi sto omatorih dok se svi VI izredjate.Samo da mi deca ne odrastu u ovoj bedi!

profesor

pre 11 godina

A kome normalnom moze Kastro da bude uzor?Na hiljde kubanaca se udavilo pokusavajuci da pobegne iz tog blagostanja od drzave.A sto se tice Kosova to je gotova prica i sto vise budemo odugovlacili to gore po nas.

Dejan KŠ

pre 11 godina

Konačno zamo Vovodin tajni plan: priznanje Kosova. Nije morao da pravi famu oko toga. Znali smo i pre, mada su nam obećavali sve i svašta. Briga EU i Amere koji je miš najjači u ovoj rupi bez dna.

sale60

pre 11 godina

Vucicu koji si ti demagog, zajedno sa Tomom. Izgleda da vas je ipak Djulijani naucio osnovnom postulatu americke unutrasnje politike "NAROD JE OVCA KOJA JE SRETNIJA STO JE VISE SISAS I UBIJAS U POJAM". Vise ni superkompjuter ne moze da izbroji vase kontradiktornosti samo u zadnjih 6 meseci. Jedino ste dosledni u nedoslednosti.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Steze Amerika obruc, nema zezanja. Vucicu ti znas sta si obecao Amerima kad su tebi i Dacicu dali kormilo vlade u Srbiji. Sad oni dolaze po obecanom a ti se sad brani lazima. "sve ce biti bolno sto se Kosova tice" veoma providno ali ko zna mozda ces ove proste birace cak uveriti u tvoje price kao sto Dacic isto tako cini. Niste vi za ovaj narod i Sbiju. Niko vas ne zeli u EU i sta se gurate tamo. Vremena demokratskog napredka su proslost. Mozda smo imali nekakve sanse sa Tadicem ali sa vama se samo ponizavamo. Za ova tri meseca ste sve upropastili ono sto
je od 2000 ostvareno. Ah da zaboravih obecanje da pomenem koje ste dali Amerima ali o tome i vrabci na granama pevaju. Jednostavo odvratno.

Dejan

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao da ce biti tesko, mada sam se potajno nadao da cemo bar jednom u nasoj skorijoj istoriji biti u prilici da odlucujemo o svojoj sudbini. No, posledice izgubljenih ratova uvek bole!

KM

pre 11 godina

spremite vi kakav takav smestaj za nas ka dodjemo u Beograd, kako se zakuvalo ne vidim nista dobro.
Nisam pesimista vec realan, pustili nas svi niz vodu.

JustAnotherAtheistGuy

pre 11 godina

Ima neke poetske pravde u činjenici da će oni koji su 1999. pobedili NATO agresore,sada i da ozvaniče nezavisnost Kosova.Svi su na okupu:najbolji izdanak Slobine škole,Ivica Dačić,Aleksandar Vulin zvani branitelj mostova,Tomislav Master Nikolić,i naravno Aca silokonska usnica Vučić.Verovatno se svi skupa pitaju šta nam je k vragu trebalo da dolazimo na vlast,kad nam je u opoziciji bilo tako ugodno.

Aca

pre 11 godina

Kad je vec neko spomenuo SANU, da se nadovezem i ja. Nikada nisam ocekivao od njih ni da maknu prstom, jer nikada nisu nista korisno doprineli srpskoj politici, niti su izlazili sa saopstenjima i predlozima kada je treblao. Sto se mene tice, mogu slobodno da nastave da glume intelektualnu elitu Srbije, ali da ih vise ne placamo 80-100 hiljada kao da su na samom rubu nauke!

Julija

pre 11 godina

Već mi se sada diže kosa na glavi od straha do čega sve može doći. Nemiri na Kosovu su sve učestaliji a koliko mi se čini niko ne želi da nam pripomogne, prepušteni smo sami sebi!