Subota, 24.11.2012.

18:49

Kandić:Očekivala sam žešće reakcije

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila da je očekivala žešće reakcije Srbije povodom oslobađanja Markača i Gotovine, piše Večernji list.

Izvor: Veèernji list

Kandiæ:Oèekivala sam žešæe reakcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Uros

pre 11 godina

Gospodjo Kandic, evo Vi ne nosite nikakav teret zlocina, pa zasto onda Vasa reakcija nije zesca? Ja nemam nikakvog putera na glavi sto se rata tice, i politicki sam liberalno orijentisan, pa sam opet zgrozen reakcijama iz Hrvatske - kao lesinari koji igraju nad odavno mrtvim plenom i takmice se ko ce sto vise da ga ocerupa... Sami ste pricali da kad se govori o zlocinu nije u redu da se pravdaju drugim zlocinima, a upravo to slusamo sada - ovde je rec o Oluji i zlocinima nad Srbima u Hrvatskoj, odakle Vam pravo da pominjete druge zlocine? Upravo to smo danima slusali dok smo jurili Mladica i Karadzica, kako je svaki zlocin za sebe... I, da, zamislite da se kojim slucajem otkrije da Mladic nije licno kriv za Srebrenicu, pa da ga proglasimo za pocasnog gradjanina Srebrenice, i da napravimo tamo pored groblja veselje uz narodnjake i pecenog vola? Upravo to rade ovih dana u Hrvatskoj - ne slave nikakve generale, nego slave proterivanje Srba, tj. proterivanje Srba slave svake godine, a sada slave sto im niko vise nece lupati packe zbog tog slavlja...

nedjo

pre 11 godina

Gospodine darko, uzmi kandicevu za ruku pa dodite oboje u dalmatinsku zagoru da vidite kako i zasto je poceo rat,to ce vam pomoci da ne lupatate bez veze,lepo cemo vas docekati, hrana i smestaj obezbedeni,pozdrav vidimo se!!!

Ortodox

pre 11 godina

Šta ćeš da kažeš kada dođeš pred veliki sud? Možda: "Jesam, zavila sam mnoge srpske porodice u crno, jer su ovi dobro plaćali ili zato što su Srbi mnogo prostodušni pa su me puštali da rovarim po Srbiji... E Kandićka, tvojoj mržnji prema Srbima nema kraja... Nakloni se i Srpskim žrtvama

kvatro

pre 11 godina

Strasno me nervira jednoumlje. Zasto Gospodjo Kandic niste nastavili svoje izlaganje do kraja i Hrvatska ne bi mogla da napravi zlocine bez pomoci Amerike i muslimani u Bosni ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Francuske i Albanci ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Nemacke itd. Ali niste jel ste osoba veoma jednoumna ili vas oni placaju pa nesmete nista da kazete.

w

pre 11 godina

@Mila
"Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine."

Bas kao i svi drugi, pocev od Bosnjaka, Hrvata, Albanca pa do Amerikanaca. Ili ti mozda znas nekoga ko je objektivan, gleda tudje interese i optuzuje samo sebe za zlocine a zlocine drugih amnestira? Krenite ti i tvoj narod pa cemo da sledimo.

N

pre 11 godina

(mila, 24. novembar 2012 21:08)
A sto ti Mila nisi objektivna pa ne kazes kakvim zlocinima je stvorena muslimanska federacija? Ako je RS stvorena genocidom, kako je onda stvorena Federacija? Ako u RS zivi 90 odsto Srba, koliko procenata Muslimana zivi u Federaciji, ili prosto gde se denuse 140.000 Srba iz Sarajeva? Ako cemo da budemo iskreni genocidne tvorevine su po meni i jedno i druga tvorevina, a tebi kako je volja i koju god objektivnost uzmi. Tebi na savest i cast, samo malo pogledaj oko sebe pa se zapitaj gde su ti komsije od pre 20 godina?

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 3
11. General Mladic krece u obracun sa Naserom Oricem. Oric se kukavicki zatvara u Srebrenicu i mesa sa lokalnim stanovnistvom ne bi li sa svoim jihadistima izbegao pravedan sud za svoja nedela. Mladic opkoljava Srebrenicu, odvaja zene i decu, salje ih van u na sigurnu teritoriju a medju muskarcima lovi zlocince odgovorne za oko 3000 pobijenih Srba u istocnoj Bosni.
12. U Banja Luci umiru bebe zbog embarga na sve ukljucujuci medicinsku opremu (valjda da sve osim na vazduh a i on biva sve otrovniji).
13. U medjuvremenu medjunardna zajednica licimerno izigrava mirotvorce a dozvoljava uvoz 5000-8000 mudzahedina sa Srednjeg Istoka (Iran, Irak, Jorda, Sirija, Liban...) o cemu takodje Sky News 2005. a i Francuski 3 kanal nedavno, detaljno govore. Muslimanska jedinica se naziva El Mujaheedin i cini nevidjena zverstva medju srpskim zivljem u Bosni.
14. Rat bukti nesmanjenom zestinom. Saudijska Arabija (gde je na vlasti Vahabi islam) salje ogromne kolicine petro-dolara i lobira u Americi (kupuje politicare) za pomoc svojoj braci u Bosni. Americkom Predsedniku Klintonu odgovara takva klima i zloupotrebljavajuci vatrenu moc svoje zemlje i njenu vojsku napada srpske polozaje u Bosni 1995 gadjajuci ih osiromasenim uranijumom.
15. Srbi su po prvi put posle I svetskog rata ustali da se brane i da se odbrane od poturcene svoje brace u cemu su i uspeli stvarajuci nezavisnu oblast Republiku Srpsku. Ta RS bode oci svim ratnim huskacima koji su rat u Jugoslaviji i zapoceli.

Aleksa

pre 11 godina

Kad god treba da se pljuje po Srbima ili da sebe opravdaju ili da svoju naciju u mrznji protiv Srba utvrde, Hrvati zadenu Natasi Kandic neku hiljadu Evra i kazu: igraaaaaj; i udare u bubanj.
A tamo veselje do devetog Danteovog kruga.
Sta da se mnogo prica kad je gospodja Kandic na Tv B92 u suceljavanju sa Vucicem pre jedno 4-5 godina, priznala da dobija 300 hiljada dolara godisnje za svoj rad. Od koga, nije navela, al' da li je to uopste bitno kada znamo da razne interesne grupe, investitori i drzave trose milione na lobiranje i formiranje javnog mnjenja.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 2
6. Ideja NDH se dize iz pepela u kojem je 50 godina tinjala. Srbima se sprema novi Jasenovac. U NDH je pobijeno oko 1 milion Srba.
7. Alija Izerbegovic, pisac cuvene "Islamske Deklaracije" zbog koga je lezao tamnicu kod Tita, idejni tvorac "zelene transferzale" (ZETRA) naoruzava pripadnike Patriotske Lige iz skladista teritorijalne odbrane i pokusava da preuzme potpunu vlas u BiH.
8. Pouceni gorkim iskustvom iz Slovenije i Hrvatske a posebno iskustvima is Kravica 1942 i nedelima S.S. Handzar Divizije u drugom svetskom ratu, Srbi se organizuju i spremaju na otpor. Dosta je bilo jednog Jasenovca, jednih Prebilovaca, jednog Peruca, jama po krsu Hercegovine, dosta je bilo klanja srpske nejaci.
9. Muslimani su precenili svoje snage ali ne samo to, vec su se i neljudski, zivotinjski, necovecno poneli prema zarobljenicima, prema kolonama JNA koje su zelele mirno da se izvuku iz predela u kojima JNA nije bila dobrodosla. Desavaju se napadi na kolonu JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu i kolonu u Tuzli. Mnogo dece gine u tim kolonama i postaje ocigledno da su na drugoj strani krvolocni vuci a ne ljudi sa kojima moze da se dogovara i pregovara.
10. Uz podrsku muslimanskog vodjstva a posebno Izerbegovica formiraju se mudzhedinski-jihad odredi koji imaju za cilj satiranje svega srpskog. Posebno se istice Naser Oric cija grupa od 1992-1995 zatire do poslednjeg coveka 38 srpskih sela u istocnoj Bosni (visi Sky News Youtube video).

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Vec si zasluzila novo Hrvatsko odlikovanje. Nadam se da ce ova vlast smoci snage da te izbaci iz Srbije i oduzme ti drzavljanstvo koga nisi dostojna.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 1
1. JNA je presrela Spegeljeve komunikacije i kanale ilegalnog sverca oruzja koje je Hrvatska nabavljala iz Istocno-Nemackih skladista sa finansijskom i politickom podrskom Berlina. Novo-ujedinjenja Nemacka posle pada Berlinskog zida je ponovo pocela da se razbacuje svojom silom i slucaj Balkana, njihove stare boljke na kojem su nekoliko puta dobili po nosu, im je bio odlican teren za tako nesto.
2. Slovenija se odvaja uz podrsku Nemacke i Austrije. 19-togodisnji JNA vojnici iz cele Jugoslavije, bez bojeve municije, u Sloveniji bivaju nemilosrdno pobijeni kao pilici. JNA ne zeli da se previse petlja u etnicki cistoj sredini. Slovenije proglasava nezavisnost i "veliku pobedu" protiv trece armije u Evropi.
3. U predsednistvu Jugoslavije velike rasprave, ustaski nastrojen Stipe Mesic malo po malo kruni jedinstvo. Ante Markovic koji je napravio ekonomsko cudo, pokusava da smiri situaciju. Neuspesno. Remetilacki faktori su prejaki. Nemacka i Austrija su resile da razbiju anglo-saksonsku tvorevinu Jugoslaviju i da u tom ratu profitiraju ekonomski, politicki i teritorijalno (polovina hvatske jadranske obale je lizovana nemcima na 100 godina).
4. Izbija rat u Hrvatskoj napadom paravojnih formacija HDZ-a, HVO (Hrvatsko Vjece Odbrane) na kasarne JNA. Stipe Mesic izjavljuje: Moj posao je zavrsen, Jugoslavija vise ne postoji.
5. JNA vidi da je djavo odneo salu i da ce sva deca izginuti od gladnih vukova i resava da se brani. To se proglasava prekomernom upotrebom sile.

sljiva

pre 11 godina

ovakvog srbomrsca samo srbija moze da iznedri. Lako moze da se proveri ko je finansira i da se odmori desetak godina u zabeli. Pod samo jednim uslovom da smo PRAVNA DRZAVA. !!!

OpetJa

pre 11 godina

Posle presude hrvatskim generalima i sasvim ispravne reakcije Natašica nam se resetovala u početno stanje. A ja se taman oplašio da se pokvarila.

Arhidam

pre 11 godina

A Miki mora da početkom devedesetih nije znao da čita, jer bi, da je znao da čita mogao da sazna (i vjerovatno se jako iznenadi) da je SFRJ imala USTAV. I u ustavu lijepo piše (u članu 3) da republike imaju pravo na otcjepljenje SAMO I JEDINO uz saglasnost svih drugih republika. To će reći da su i Hrvatska i Slovenija i Karington i svi drugi mogli Miloševiću da pljunu pod prozor, jer po ustavu niko nije mogao da mijenja odnose u državi bez opšte saglasnosti. Iz tog ustava proizilazi i ko je kriv za rat, a to nikako nije Milošević. Svašta piše, samo treba čitati redom i ne preskakati sitna slova. I nikako, ama baš nikako se ne edukovati iz sredstava javnog informisanja. Predlažem Mikiju (a i većini drugih komentatora) da počne od Tukididovih Peloponeskih ratova, pa će se iznenaditi šta je sve mogla propaganda još u V vjeku prije naše ere.

Ortodox

pre 11 godina

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.
(miki, 24. novembar 2012 23:33)

Ja nisam mlad i dobro se secam kako je sve pocelo. Raspad Jugoslavije je krenuo iz Slovenije, u drugoj polovini 80-ih Mladina je uveliko pripremala stanovništvo na buduće dogadjaje i blatila sve u Beogradu. Setite se samo sitnica, ukidanja štafete pa svega ostalog. Što se Hrvatske tiče, proverena je informacija da je 1989.-te Hrvatska uveliko nabavljala oružje za otcepljenje i buduci rat na celu sa Martinom Špegeljom. Tuđman i Milošević su samo bili orudje u Američkim rukama i bili su njihovi ljudi. Jugoslavija nije imala šanse.

Largo Winch

pre 11 godina

Najgori srpski nacionalisti sa početka rata (pokojni Rašković, naprimjer) su na početku otcijepljenja Hrvatske od Jugoslavije govorili narodu :"Dignite se, uzmite oružije u ruke, čuvajte svoje kuće, odbranite svoja sela- jer ako se ne odbranimo- neće biti više srba u Hrvatskoj- mržnja im je prevelika". Ovo što mi se tada činilo kao trula ratnohuškačka retorika- pokazalo se kao potpuna istina- Danas nema srba u Hrvatskoj (govorim o narodu, ne promilima). Mržnja im je i danas prevelika. Svako ko u to ne vjeruje- treba da pogleda natpise u novinama svaki put kad npr. tamo plane šuma, ili se desi ubistvo (bilo kakvo i bilo gdje). Prvo većina konstatuje da "To srbi rade", a poslje kada se uhapse počinioci- niko o tome više ni ne govori.
Uostalom- Zna li gospođa Kandić da je HR odmah po osamostaljenju uvela koncept domovnica i da srbi iste nisu mogli dobiti (mnogi su htijeli da ih odmah upišu kao lojalne građane i da ih se ne dira- politika ih nije interesovala- samo su htijeli da ostanu svoji na svom). Zašto ne dati domovnice jednom konstitutivnom narodu? Zato što je taj narod bio od početka "planiran" da postane manjina.

Ovo govorim zbog mnogih mladih ljudi koji se zaista ne sjećaju. Ja sam bio tamo. NIKAKVO drugo rješenje osim rata nije bilo moguće. Ljudi ne idu u rat zato što ih neko šalje ili zato što vole- nego zato što se osjećaju ugroženo. Ja sam otišao kada mi je nestao stric u okolini Zadra.

Mi smo taj rat izgubili- i zato nas nema tamo. To je sve.

miki

pre 11 godina

da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
(KORENI, 24. novembar 2012 19:52)

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.

nemio

pre 11 godina

"Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.
(mila, 24. novembar 2012 21:08)"

Pre nekoliko dana se u komentarima na ovom sajtu pojavilo jedno jednostavno objasnjenje: za nekoga je napadnuta Bosna, za nekoga Jugoslavija i ta su misljenja nepomirljiva.
Ja bih rekao: BiH, ovakva kakva jeste, stvorena je cistom agresijom na moju zemlju, ali je tebi, Mila, normalno da se tako nesto dopusti.

Kal Drogo

pre 11 godina

@mila, 24. novembar 2012 21:08

Све си побркала. Хашки трибунал (ад хок суд, или само за ову сврху) се никад није бавио тужбом БиХ против Србије, нити је то његова сврха, нити је то могуће.
Тужба БиХ против Србије вођена је пред Међународним судом правде, и као што си написала завршила је катастрофално по тужиоца (БиХ), ова 2 суда немају никакве везе.
Управо у образложењу пресуде у тужби БиХ против Србије (које је написано на 700 страница), јасно се наводи да на простору БиХ нису у току читавог рата биле присутне јединице из Србије (или су биле присутне у безначајном броју, ово су подаци ЦИА-е, и то је управо био главни разлог фјаска тужбе), па сад како су Срби из БиХ, извршили агресију на своје домове, породице, на сами себе, мораћеш разјаснити сама са собом.
И још нешто, акo су Срби који живе на том простору вековима, барем 1 миленијум, извршили агресију на сами себе, шта су онда муџахедини, тзв алахови ратници, увезени из бела света (углавном арапских земаља, и то не мало, неких 15.000), претпостављам браниоци.

mila

pre 11 godina

"Ne bi Republika Srpska i njihove oružane formacije mogle počiniti tolike zločine da nije bilo saučesništva Srbije."

Svaka cast za izjavu.

Kad je sud oslobodio Srbiju u sporu Srbija-Bosna, onda vam je svima taj sud bio pravedan a kad oslobode Hrvatske generale onda vam ne valja. Kad je stvorena Republika Srpska i to vam je valjalo iako nikad tako nesto nije postojalo na teritoriji Bosne. Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.

Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine.

Judmila

pre 11 godina

Kakav lik! S obzirom da je konačno rekla da su nepravedno oslobođeni hrvatski generali, mora joj se priznati da je u pravu i sa ovom tvrdnjom. Sadašnja vlast bi napravila haos u Beogradu da je u opoziciji. Koliko su odgovorni? Pa nekako je više odgovoran Vuk Drašković. Ili Šešelj. Oni su imali veze sa paravojnim formacijama. Samo što Vuka tamo nema, ostavio kuma na cedilu

ajemsasa

pre 11 godina

Zaprepašćuje količina zlobe i neukosti u komentarima. Nije valjda da stvarno mislite da je gospođa Kandić kriva za probleme u kojima se Srbija nalazi? Jeste li vi prespavali zadnjih 25 godina ili ste toliko mladi da ne pamtite događaje koje komentarišete?
Mada, ne opravdava vas ni jedno ni drugo!

nesa

pre 11 godina

E baš mi je žao što nisi imala priliku da još ispaljujes srbe. Nikad joj nije dosta. Koliko god da vam drugi peru prošlost, ne mogu . Postoje žrtve, postoji Tudjman i njegovo delo. Istina će kad tad izaći na videlo.

sasa jokic

pre 11 godina

Ova gospodja nikome nije simpaticna, jednostavno je takva osoba, ali ovo sto je sad rekla je cista istina.
Pa samo pre nekoliko godina Toma je svecano u odelu i sa subarom na glavi bio promovisan u "Vojvodu".
Dacic je imao zadatak da radi nemoguce, da pred kamerama opravda Slobino ponasanje. Vulinov najbolji drug Vucela je sve oblizujuci bio zaduzen za huskanje ozlojadjenih i nacionalizmom zadojenih masa!
Tenkove smo ispracali cvecem, a kolonama izbeglica nismo davali da udju u Beograd, koji je te iste ljude izdao i ostavio na cedilu.

Rade

pre 11 godina

Baš sam se pitao što se ova gospođa ne oglašava. Njene analize su, po mom sudu, do te mere tragikomične, da je stvarno dragocena na političkoj sceni Srbije. Samo, kako su ove teme sve osim smešne, onda mi i nije do smeha.

rocker

pre 11 godina

Liberal sam, glasao sam za LDP,iako se ne slažem 100% sa nihovom politikom(što je i normalno).Ali mi ova Kandićevka uopšte nije jasna.Nikada je ja nisam čuo svojim ušima da je pomenula ijednu srpsku žrtvu, to je strašno.

Cinik

pre 11 godina

Da je Srbija zemlja kojom upravljaju srbi posle skandalozne odluke Haškog tribunala bili bi prekinuti svi odnosi sa EU. Kako Srbijom upravljaju i upravljali su ljudi kojima Srbija ništa ne znači već samo izvor bogaćenja to je logično da isti ćute jer će i za to dobiti novac na nekom stranom računu.

Goran

pre 11 godina

I evo je, posle par dana od one izjave za koju smo se svi zacudili da je potekla iz njenih usta, opet je na zadatku, pljuvanje po srbima se nastavlja.
Dugo vam je trebalo ...

Ivan

pre 11 godina

Najzalosnije je to sto gospodja Kandic cvrsto veruje da je glas razuma i savesti posrnulog srpskog naroda. Mi svakako treba da se dobro preispitamo, ali gospodja Kandic je poslednja koja treba da nas na to podseca.

B.

pre 11 godina

Šta god mislili o gđi Kandić (meni lično nije simpatična), ona je umnogome u pravu. Prvo, dobro je objasnila mlaku reakciju Beograda na hašku presudu. Drugo, podizanje šest optužnica za ratne zločine u Hrvatskoj najavljeno odmah nakon te presude samo je "zamazivanje" očiju ovdašnjoj javnosti sa ciljem smanjivanja revolta zbog hrvatskih generala i - prema tome - političkog je karaktera. Šta tu nije istina?

Jazavac

pre 11 godina

Meni uopste nije jasno kako je moguće da neko u priči oko oslobadjanja Gotovine krivicu svali na Srbiju. I opet Srbi odgovorni za sve stotine hiljada zrtava. Pa gde to ima? Oduvek je bilo da je za svadju potrebno dvoje. Patologija.

Divos

pre 11 godina

Ова госпођа необично погана језика је имала пре неколико дана један мали "напад разума", и наравно веома брзо је дошла себи и наставља са својим пакосним и подлим констатацијама.
Тако је поновно навела неке своје наравно неразумне тврдње крицици за почетак протеклих трагичних догашаја, јасно кривац је српска страна, и упутила је сугестију да би свака држава требала да суди својим држављанима.
А како то суди хрватско правосуђе својим држављанима. Па веома је ефикасно, када су у питању Срби, бивши грашани РСК и Хрватске, када су у питању Хрвати наравно скоро никако.
Посебно је било ефикасно у првих 5 година, до јуна 2001. осумњичена су за ратне злочине била 4.637 Србина, против 1.522 је подигнута оптужница, 758 је осуђено. Против 90% ових Срба процес и суђење је спроведено у одсутности, многи и нису знали да су осуђени. Овом приликом поменућу случај Наташе Јанковић (из Градишке) која је у одсуству 1998. осуђена на 8 госина, ухапшена је приликом преласка границе, провела је у хрватским казаматима 4 месеца, на крају је ипак (некако) доказала да је невина, а у поменутом (у пресуди) периоду наравно никад и није боравила у Хрватској.
Укупно до данашњег дана од осуђених за ратне злочине пред хрватским правосуђем 98,6% су Срби (није грешка).
Сасвим је јасно да после ослобађајуже пресуде у Хагу двојици зликоваца, у овој и оваквој Хрватској ни један осумњичени за злочине над Србима неће бити осуђен. Зна то одобро и ова госпођа, због тога и ове злураде сугестије.

KORENI

pre 11 godina

Izgovaranje poluistina i selektivno secanje kod vecine stvaraju utisak da je to sto se prica istina.Od silnih prodavaoca istine (medju kojima je i Natasa Kandic ) ko je zapoceo rat i ko je najvise kriv gubi se iz vida istina da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
A slaba reakcija vise govori o nemoci i slomljenosti srbskog naroda kome ca trebati godine da oseti svoj identitet i jedinstvo baram po osnovnom pitanju KO SMO? i to tako u Vojvodini Srbiji i na kosovu jer su mnogi zaboravili svoje poreklo .

Miodrag

pre 11 godina

Poslednjom presudom Haskog tribunala je zauvek pokopao Kandickin REKOM, ali nju nije briga, ogromne pare je potrosila i niko je ne pite gde i kako.
Pausalno navodjenje broja zrtava ratova na tlu bivse SFRJ je i dovelo do oslobadjajuce presude, jer ona i njoj slicne NVO, racunaju samo poginule (Pa i tu nije tolika nesrazmera u odnosu na broj poginulih Srba.) a ne Izbeglice i Raseljena lica, koje Srbiju stavlja na prvo mesto u Evropi i medju tri na svetu.
Ne treba ni spomenuti da su tih preko 600.000 Izbeglica i Raseljenih lica velikom vecinom Srbi, uz oko 50.000 Raseljenih Roma sa KiM.
Medjunarodna zajednica precutno brani povratak Roma na KiM, iako i oni rodeni u Srbiji i dalje govore Albanski i ispovedaju veroispovesti Albanaca sa KIM.
A to sto nije ocekivala tako mlaku reakciju Srba, macku o rep, ovih silnih godina njenog delovanja nas je ubila u pojam dokazujuci "Srpsku krivicu" a negirajuci bilo kakve Srpske zrtve, i zlocine nad Srbima.

Divos

pre 11 godina

Ова госпођа необично погана језика је имала пре неколико дана један мали "напад разума", и наравно веома брзо је дошла себи и наставља са својим пакосним и подлим констатацијама.
Тако је поновно навела неке своје наравно неразумне тврдње крицици за почетак протеклих трагичних догашаја, јасно кривац је српска страна, и упутила је сугестију да би свака држава требала да суди својим држављанима.
А како то суди хрватско правосуђе својим држављанима. Па веома је ефикасно, када су у питању Срби, бивши грашани РСК и Хрватске, када су у питању Хрвати наравно скоро никако.
Посебно је било ефикасно у првих 5 година, до јуна 2001. осумњичена су за ратне злочине била 4.637 Србина, против 1.522 је подигнута оптужница, 758 је осуђено. Против 90% ових Срба процес и суђење је спроведено у одсутности, многи и нису знали да су осуђени. Овом приликом поменућу случај Наташе Јанковић (из Градишке) која је у одсуству 1998. осуђена на 8 госина, ухапшена је приликом преласка границе, провела је у хрватским казаматима 4 месеца, на крају је ипак (некако) доказала да је невина, а у поменутом (у пресуди) периоду наравно никад и није боравила у Хрватској.
Укупно до данашњег дана од осуђених за ратне злочине пред хрватским правосуђем 98,6% су Срби (није грешка).
Сасвим је јасно да после ослобађајуже пресуде у Хагу двојици зликоваца, у овој и оваквој Хрватској ни један осумњичени за злочине над Србима неће бити осуђен. Зна то одобро и ова госпођа, због тога и ове злураде сугестије.

rocker

pre 11 godina

Liberal sam, glasao sam za LDP,iako se ne slažem 100% sa nihovom politikom(što je i normalno).Ali mi ova Kandićevka uopšte nije jasna.Nikada je ja nisam čuo svojim ušima da je pomenula ijednu srpsku žrtvu, to je strašno.

Goran

pre 11 godina

I evo je, posle par dana od one izjave za koju smo se svi zacudili da je potekla iz njenih usta, opet je na zadatku, pljuvanje po srbima se nastavlja.
Dugo vam je trebalo ...

Jazavac

pre 11 godina

Meni uopste nije jasno kako je moguće da neko u priči oko oslobadjanja Gotovine krivicu svali na Srbiju. I opet Srbi odgovorni za sve stotine hiljada zrtava. Pa gde to ima? Oduvek je bilo da je za svadju potrebno dvoje. Patologija.

Ivan

pre 11 godina

Najzalosnije je to sto gospodja Kandic cvrsto veruje da je glas razuma i savesti posrnulog srpskog naroda. Mi svakako treba da se dobro preispitamo, ali gospodja Kandic je poslednja koja treba da nas na to podseca.

Miodrag

pre 11 godina

Poslednjom presudom Haskog tribunala je zauvek pokopao Kandickin REKOM, ali nju nije briga, ogromne pare je potrosila i niko je ne pite gde i kako.
Pausalno navodjenje broja zrtava ratova na tlu bivse SFRJ je i dovelo do oslobadjajuce presude, jer ona i njoj slicne NVO, racunaju samo poginule (Pa i tu nije tolika nesrazmera u odnosu na broj poginulih Srba.) a ne Izbeglice i Raseljena lica, koje Srbiju stavlja na prvo mesto u Evropi i medju tri na svetu.
Ne treba ni spomenuti da su tih preko 600.000 Izbeglica i Raseljenih lica velikom vecinom Srbi, uz oko 50.000 Raseljenih Roma sa KiM.
Medjunarodna zajednica precutno brani povratak Roma na KiM, iako i oni rodeni u Srbiji i dalje govore Albanski i ispovedaju veroispovesti Albanaca sa KIM.
A to sto nije ocekivala tako mlaku reakciju Srba, macku o rep, ovih silnih godina njenog delovanja nas je ubila u pojam dokazujuci "Srpsku krivicu" a negirajuci bilo kakve Srpske zrtve, i zlocine nad Srbima.

Rade

pre 11 godina

Baš sam se pitao što se ova gospođa ne oglašava. Njene analize su, po mom sudu, do te mere tragikomične, da je stvarno dragocena na političkoj sceni Srbije. Samo, kako su ove teme sve osim smešne, onda mi i nije do smeha.

Cinik

pre 11 godina

Da je Srbija zemlja kojom upravljaju srbi posle skandalozne odluke Haškog tribunala bili bi prekinuti svi odnosi sa EU. Kako Srbijom upravljaju i upravljali su ljudi kojima Srbija ništa ne znači već samo izvor bogaćenja to je logično da isti ćute jer će i za to dobiti novac na nekom stranom računu.

sasa jokic

pre 11 godina

Ova gospodja nikome nije simpaticna, jednostavno je takva osoba, ali ovo sto je sad rekla je cista istina.
Pa samo pre nekoliko godina Toma je svecano u odelu i sa subarom na glavi bio promovisan u "Vojvodu".
Dacic je imao zadatak da radi nemoguce, da pred kamerama opravda Slobino ponasanje. Vulinov najbolji drug Vucela je sve oblizujuci bio zaduzen za huskanje ozlojadjenih i nacionalizmom zadojenih masa!
Tenkove smo ispracali cvecem, a kolonama izbeglica nismo davali da udju u Beograd, koji je te iste ljude izdao i ostavio na cedilu.

nesa

pre 11 godina

E baš mi je žao što nisi imala priliku da još ispaljujes srbe. Nikad joj nije dosta. Koliko god da vam drugi peru prošlost, ne mogu . Postoje žrtve, postoji Tudjman i njegovo delo. Istina će kad tad izaći na videlo.

KORENI

pre 11 godina

Izgovaranje poluistina i selektivno secanje kod vecine stvaraju utisak da je to sto se prica istina.Od silnih prodavaoca istine (medju kojima je i Natasa Kandic ) ko je zapoceo rat i ko je najvise kriv gubi se iz vida istina da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
A slaba reakcija vise govori o nemoci i slomljenosti srbskog naroda kome ca trebati godine da oseti svoj identitet i jedinstvo baram po osnovnom pitanju KO SMO? i to tako u Vojvodini Srbiji i na kosovu jer su mnogi zaboravili svoje poreklo .

Judmila

pre 11 godina

Kakav lik! S obzirom da je konačno rekla da su nepravedno oslobođeni hrvatski generali, mora joj se priznati da je u pravu i sa ovom tvrdnjom. Sadašnja vlast bi napravila haos u Beogradu da je u opoziciji. Koliko su odgovorni? Pa nekako je više odgovoran Vuk Drašković. Ili Šešelj. Oni su imali veze sa paravojnim formacijama. Samo što Vuka tamo nema, ostavio kuma na cedilu

Kal Drogo

pre 11 godina

@mila, 24. novembar 2012 21:08

Све си побркала. Хашки трибунал (ад хок суд, или само за ову сврху) се никад није бавио тужбом БиХ против Србије, нити је то његова сврха, нити је то могуће.
Тужба БиХ против Србије вођена је пред Међународним судом правде, и као што си написала завршила је катастрофално по тужиоца (БиХ), ова 2 суда немају никакве везе.
Управо у образложењу пресуде у тужби БиХ против Србије (које је написано на 700 страница), јасно се наводи да на простору БиХ нису у току читавог рата биле присутне јединице из Србије (или су биле присутне у безначајном броју, ово су подаци ЦИА-е, и то је управо био главни разлог фјаска тужбе), па сад како су Срби из БиХ, извршили агресију на своје домове, породице, на сами себе, мораћеш разјаснити сама са собом.
И још нешто, акo су Срби који живе на том простору вековима, барем 1 миленијум, извршили агресију на сами себе, шта су онда муџахедини, тзв алахови ратници, увезени из бела света (углавном арапских земаља, и то не мало, неких 15.000), претпостављам браниоци.

ajemsasa

pre 11 godina

Zaprepašćuje količina zlobe i neukosti u komentarima. Nije valjda da stvarno mislite da je gospođa Kandić kriva za probleme u kojima se Srbija nalazi? Jeste li vi prespavali zadnjih 25 godina ili ste toliko mladi da ne pamtite događaje koje komentarišete?
Mada, ne opravdava vas ni jedno ni drugo!

nemio

pre 11 godina

"Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.
(mila, 24. novembar 2012 21:08)"

Pre nekoliko dana se u komentarima na ovom sajtu pojavilo jedno jednostavno objasnjenje: za nekoga je napadnuta Bosna, za nekoga Jugoslavija i ta su misljenja nepomirljiva.
Ja bih rekao: BiH, ovakva kakva jeste, stvorena je cistom agresijom na moju zemlju, ali je tebi, Mila, normalno da se tako nesto dopusti.

mila

pre 11 godina

"Ne bi Republika Srpska i njihove oružane formacije mogle počiniti tolike zločine da nije bilo saučesništva Srbije."

Svaka cast za izjavu.

Kad je sud oslobodio Srbiju u sporu Srbija-Bosna, onda vam je svima taj sud bio pravedan a kad oslobode Hrvatske generale onda vam ne valja. Kad je stvorena Republika Srpska i to vam je valjalo iako nikad tako nesto nije postojalo na teritoriji Bosne. Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.

Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine.

B.

pre 11 godina

Šta god mislili o gđi Kandić (meni lično nije simpatična), ona je umnogome u pravu. Prvo, dobro je objasnila mlaku reakciju Beograda na hašku presudu. Drugo, podizanje šest optužnica za ratne zločine u Hrvatskoj najavljeno odmah nakon te presude samo je "zamazivanje" očiju ovdašnjoj javnosti sa ciljem smanjivanja revolta zbog hrvatskih generala i - prema tome - političkog je karaktera. Šta tu nije istina?

miki

pre 11 godina

da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
(KORENI, 24. novembar 2012 19:52)

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.

Uros

pre 11 godina

Gospodjo Kandic, evo Vi ne nosite nikakav teret zlocina, pa zasto onda Vasa reakcija nije zesca? Ja nemam nikakvog putera na glavi sto se rata tice, i politicki sam liberalno orijentisan, pa sam opet zgrozen reakcijama iz Hrvatske - kao lesinari koji igraju nad odavno mrtvim plenom i takmice se ko ce sto vise da ga ocerupa... Sami ste pricali da kad se govori o zlocinu nije u redu da se pravdaju drugim zlocinima, a upravo to slusamo sada - ovde je rec o Oluji i zlocinima nad Srbima u Hrvatskoj, odakle Vam pravo da pominjete druge zlocine? Upravo to smo danima slusali dok smo jurili Mladica i Karadzica, kako je svaki zlocin za sebe... I, da, zamislite da se kojim slucajem otkrije da Mladic nije licno kriv za Srebrenicu, pa da ga proglasimo za pocasnog gradjanina Srebrenice, i da napravimo tamo pored groblja veselje uz narodnjake i pecenog vola? Upravo to rade ovih dana u Hrvatskoj - ne slave nikakve generale, nego slave proterivanje Srba, tj. proterivanje Srba slave svake godine, a sada slave sto im niko vise nece lupati packe zbog tog slavlja...

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 3
11. General Mladic krece u obracun sa Naserom Oricem. Oric se kukavicki zatvara u Srebrenicu i mesa sa lokalnim stanovnistvom ne bi li sa svoim jihadistima izbegao pravedan sud za svoja nedela. Mladic opkoljava Srebrenicu, odvaja zene i decu, salje ih van u na sigurnu teritoriju a medju muskarcima lovi zlocince odgovorne za oko 3000 pobijenih Srba u istocnoj Bosni.
12. U Banja Luci umiru bebe zbog embarga na sve ukljucujuci medicinsku opremu (valjda da sve osim na vazduh a i on biva sve otrovniji).
13. U medjuvremenu medjunardna zajednica licimerno izigrava mirotvorce a dozvoljava uvoz 5000-8000 mudzahedina sa Srednjeg Istoka (Iran, Irak, Jorda, Sirija, Liban...) o cemu takodje Sky News 2005. a i Francuski 3 kanal nedavno, detaljno govore. Muslimanska jedinica se naziva El Mujaheedin i cini nevidjena zverstva medju srpskim zivljem u Bosni.
14. Rat bukti nesmanjenom zestinom. Saudijska Arabija (gde je na vlasti Vahabi islam) salje ogromne kolicine petro-dolara i lobira u Americi (kupuje politicare) za pomoc svojoj braci u Bosni. Americkom Predsedniku Klintonu odgovara takva klima i zloupotrebljavajuci vatrenu moc svoje zemlje i njenu vojsku napada srpske polozaje u Bosni 1995 gadjajuci ih osiromasenim uranijumom.
15. Srbi su po prvi put posle I svetskog rata ustali da se brane i da se odbrane od poturcene svoje brace u cemu su i uspeli stvarajuci nezavisnu oblast Republiku Srpsku. Ta RS bode oci svim ratnim huskacima koji su rat u Jugoslaviji i zapoceli.

Ortodox

pre 11 godina

Šta ćeš da kažeš kada dođeš pred veliki sud? Možda: "Jesam, zavila sam mnoge srpske porodice u crno, jer su ovi dobro plaćali ili zato što su Srbi mnogo prostodušni pa su me puštali da rovarim po Srbiji... E Kandićka, tvojoj mržnji prema Srbima nema kraja... Nakloni se i Srpskim žrtvama

sljiva

pre 11 godina

ovakvog srbomrsca samo srbija moze da iznedri. Lako moze da se proveri ko je finansira i da se odmori desetak godina u zabeli. Pod samo jednim uslovom da smo PRAVNA DRZAVA. !!!

Largo Winch

pre 11 godina

Najgori srpski nacionalisti sa početka rata (pokojni Rašković, naprimjer) su na početku otcijepljenja Hrvatske od Jugoslavije govorili narodu :"Dignite se, uzmite oružije u ruke, čuvajte svoje kuće, odbranite svoja sela- jer ako se ne odbranimo- neće biti više srba u Hrvatskoj- mržnja im je prevelika". Ovo što mi se tada činilo kao trula ratnohuškačka retorika- pokazalo se kao potpuna istina- Danas nema srba u Hrvatskoj (govorim o narodu, ne promilima). Mržnja im je i danas prevelika. Svako ko u to ne vjeruje- treba da pogleda natpise u novinama svaki put kad npr. tamo plane šuma, ili se desi ubistvo (bilo kakvo i bilo gdje). Prvo većina konstatuje da "To srbi rade", a poslje kada se uhapse počinioci- niko o tome više ni ne govori.
Uostalom- Zna li gospođa Kandić da je HR odmah po osamostaljenju uvela koncept domovnica i da srbi iste nisu mogli dobiti (mnogi su htijeli da ih odmah upišu kao lojalne građane i da ih se ne dira- politika ih nije interesovala- samo su htijeli da ostanu svoji na svom). Zašto ne dati domovnice jednom konstitutivnom narodu? Zato što je taj narod bio od početka "planiran" da postane manjina.

Ovo govorim zbog mnogih mladih ljudi koji se zaista ne sjećaju. Ja sam bio tamo. NIKAKVO drugo rješenje osim rata nije bilo moguće. Ljudi ne idu u rat zato što ih neko šalje ili zato što vole- nego zato što se osjećaju ugroženo. Ja sam otišao kada mi je nestao stric u okolini Zadra.

Mi smo taj rat izgubili- i zato nas nema tamo. To je sve.

kvatro

pre 11 godina

Strasno me nervira jednoumlje. Zasto Gospodjo Kandic niste nastavili svoje izlaganje do kraja i Hrvatska ne bi mogla da napravi zlocine bez pomoci Amerike i muslimani u Bosni ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Francuske i Albanci ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Nemacke itd. Ali niste jel ste osoba veoma jednoumna ili vas oni placaju pa nesmete nista da kazete.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 2
6. Ideja NDH se dize iz pepela u kojem je 50 godina tinjala. Srbima se sprema novi Jasenovac. U NDH je pobijeno oko 1 milion Srba.
7. Alija Izerbegovic, pisac cuvene "Islamske Deklaracije" zbog koga je lezao tamnicu kod Tita, idejni tvorac "zelene transferzale" (ZETRA) naoruzava pripadnike Patriotske Lige iz skladista teritorijalne odbrane i pokusava da preuzme potpunu vlas u BiH.
8. Pouceni gorkim iskustvom iz Slovenije i Hrvatske a posebno iskustvima is Kravica 1942 i nedelima S.S. Handzar Divizije u drugom svetskom ratu, Srbi se organizuju i spremaju na otpor. Dosta je bilo jednog Jasenovca, jednih Prebilovaca, jednog Peruca, jama po krsu Hercegovine, dosta je bilo klanja srpske nejaci.
9. Muslimani su precenili svoje snage ali ne samo to, vec su se i neljudski, zivotinjski, necovecno poneli prema zarobljenicima, prema kolonama JNA koje su zelele mirno da se izvuku iz predela u kojima JNA nije bila dobrodosla. Desavaju se napadi na kolonu JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu i kolonu u Tuzli. Mnogo dece gine u tim kolonama i postaje ocigledno da su na drugoj strani krvolocni vuci a ne ljudi sa kojima moze da se dogovara i pregovara.
10. Uz podrsku muslimanskog vodjstva a posebno Izerbegovica formiraju se mudzhedinski-jihad odredi koji imaju za cilj satiranje svega srpskog. Posebno se istice Naser Oric cija grupa od 1992-1995 zatire do poslednjeg coveka 38 srpskih sela u istocnoj Bosni (visi Sky News Youtube video).

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Vec si zasluzila novo Hrvatsko odlikovanje. Nadam se da ce ova vlast smoci snage da te izbaci iz Srbije i oduzme ti drzavljanstvo koga nisi dostojna.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

OpetJa

pre 11 godina

Posle presude hrvatskim generalima i sasvim ispravne reakcije Natašica nam se resetovala u početno stanje. A ja se taman oplašio da se pokvarila.

Arhidam

pre 11 godina

A Miki mora da početkom devedesetih nije znao da čita, jer bi, da je znao da čita mogao da sazna (i vjerovatno se jako iznenadi) da je SFRJ imala USTAV. I u ustavu lijepo piše (u članu 3) da republike imaju pravo na otcjepljenje SAMO I JEDINO uz saglasnost svih drugih republika. To će reći da su i Hrvatska i Slovenija i Karington i svi drugi mogli Miloševiću da pljunu pod prozor, jer po ustavu niko nije mogao da mijenja odnose u državi bez opšte saglasnosti. Iz tog ustava proizilazi i ko je kriv za rat, a to nikako nije Milošević. Svašta piše, samo treba čitati redom i ne preskakati sitna slova. I nikako, ama baš nikako se ne edukovati iz sredstava javnog informisanja. Predlažem Mikiju (a i većini drugih komentatora) da počne od Tukididovih Peloponeskih ratova, pa će se iznenaditi šta je sve mogla propaganda još u V vjeku prije naše ere.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 1
1. JNA je presrela Spegeljeve komunikacije i kanale ilegalnog sverca oruzja koje je Hrvatska nabavljala iz Istocno-Nemackih skladista sa finansijskom i politickom podrskom Berlina. Novo-ujedinjenja Nemacka posle pada Berlinskog zida je ponovo pocela da se razbacuje svojom silom i slucaj Balkana, njihove stare boljke na kojem su nekoliko puta dobili po nosu, im je bio odlican teren za tako nesto.
2. Slovenija se odvaja uz podrsku Nemacke i Austrije. 19-togodisnji JNA vojnici iz cele Jugoslavije, bez bojeve municije, u Sloveniji bivaju nemilosrdno pobijeni kao pilici. JNA ne zeli da se previse petlja u etnicki cistoj sredini. Slovenije proglasava nezavisnost i "veliku pobedu" protiv trece armije u Evropi.
3. U predsednistvu Jugoslavije velike rasprave, ustaski nastrojen Stipe Mesic malo po malo kruni jedinstvo. Ante Markovic koji je napravio ekonomsko cudo, pokusava da smiri situaciju. Neuspesno. Remetilacki faktori su prejaki. Nemacka i Austrija su resile da razbiju anglo-saksonsku tvorevinu Jugoslaviju i da u tom ratu profitiraju ekonomski, politicki i teritorijalno (polovina hvatske jadranske obale je lizovana nemcima na 100 godina).
4. Izbija rat u Hrvatskoj napadom paravojnih formacija HDZ-a, HVO (Hrvatsko Vjece Odbrane) na kasarne JNA. Stipe Mesic izjavljuje: Moj posao je zavrsen, Jugoslavija vise ne postoji.
5. JNA vidi da je djavo odneo salu i da ce sva deca izginuti od gladnih vukova i resava da se brani. To se proglasava prekomernom upotrebom sile.

Aleksa

pre 11 godina

Kad god treba da se pljuje po Srbima ili da sebe opravdaju ili da svoju naciju u mrznji protiv Srba utvrde, Hrvati zadenu Natasi Kandic neku hiljadu Evra i kazu: igraaaaaj; i udare u bubanj.
A tamo veselje do devetog Danteovog kruga.
Sta da se mnogo prica kad je gospodja Kandic na Tv B92 u suceljavanju sa Vucicem pre jedno 4-5 godina, priznala da dobija 300 hiljada dolara godisnje za svoj rad. Od koga, nije navela, al' da li je to uopste bitno kada znamo da razne interesne grupe, investitori i drzave trose milione na lobiranje i formiranje javnog mnjenja.

N

pre 11 godina

(mila, 24. novembar 2012 21:08)
A sto ti Mila nisi objektivna pa ne kazes kakvim zlocinima je stvorena muslimanska federacija? Ako je RS stvorena genocidom, kako je onda stvorena Federacija? Ako u RS zivi 90 odsto Srba, koliko procenata Muslimana zivi u Federaciji, ili prosto gde se denuse 140.000 Srba iz Sarajeva? Ako cemo da budemo iskreni genocidne tvorevine su po meni i jedno i druga tvorevina, a tebi kako je volja i koju god objektivnost uzmi. Tebi na savest i cast, samo malo pogledaj oko sebe pa se zapitaj gde su ti komsije od pre 20 godina?

nedjo

pre 11 godina

Gospodine darko, uzmi kandicevu za ruku pa dodite oboje u dalmatinsku zagoru da vidite kako i zasto je poceo rat,to ce vam pomoci da ne lupatate bez veze,lepo cemo vas docekati, hrana i smestaj obezbedeni,pozdrav vidimo se!!!

Ortodox

pre 11 godina

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.
(miki, 24. novembar 2012 23:33)

Ja nisam mlad i dobro se secam kako je sve pocelo. Raspad Jugoslavije je krenuo iz Slovenije, u drugoj polovini 80-ih Mladina je uveliko pripremala stanovništvo na buduće dogadjaje i blatila sve u Beogradu. Setite se samo sitnica, ukidanja štafete pa svega ostalog. Što se Hrvatske tiče, proverena je informacija da je 1989.-te Hrvatska uveliko nabavljala oružje za otcepljenje i buduci rat na celu sa Martinom Špegeljom. Tuđman i Milošević su samo bili orudje u Američkim rukama i bili su njihovi ljudi. Jugoslavija nije imala šanse.

w

pre 11 godina

@Mila
"Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine."

Bas kao i svi drugi, pocev od Bosnjaka, Hrvata, Albanca pa do Amerikanaca. Ili ti mozda znas nekoga ko je objektivan, gleda tudje interese i optuzuje samo sebe za zlocine a zlocine drugih amnestira? Krenite ti i tvoj narod pa cemo da sledimo.

mila

pre 11 godina

"Ne bi Republika Srpska i njihove oružane formacije mogle počiniti tolike zločine da nije bilo saučesništva Srbije."

Svaka cast za izjavu.

Kad je sud oslobodio Srbiju u sporu Srbija-Bosna, onda vam je svima taj sud bio pravedan a kad oslobode Hrvatske generale onda vam ne valja. Kad je stvorena Republika Srpska i to vam je valjalo iako nikad tako nesto nije postojalo na teritoriji Bosne. Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.

Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine.

ajemsasa

pre 11 godina

Zaprepašćuje količina zlobe i neukosti u komentarima. Nije valjda da stvarno mislite da je gospođa Kandić kriva za probleme u kojima se Srbija nalazi? Jeste li vi prespavali zadnjih 25 godina ili ste toliko mladi da ne pamtite događaje koje komentarišete?
Mada, ne opravdava vas ni jedno ni drugo!

sasa jokic

pre 11 godina

Ova gospodja nikome nije simpaticna, jednostavno je takva osoba, ali ovo sto je sad rekla je cista istina.
Pa samo pre nekoliko godina Toma je svecano u odelu i sa subarom na glavi bio promovisan u "Vojvodu".
Dacic je imao zadatak da radi nemoguce, da pred kamerama opravda Slobino ponasanje. Vulinov najbolji drug Vucela je sve oblizujuci bio zaduzen za huskanje ozlojadjenih i nacionalizmom zadojenih masa!
Tenkove smo ispracali cvecem, a kolonama izbeglica nismo davali da udju u Beograd, koji je te iste ljude izdao i ostavio na cedilu.

B.

pre 11 godina

Šta god mislili o gđi Kandić (meni lično nije simpatična), ona je umnogome u pravu. Prvo, dobro je objasnila mlaku reakciju Beograda na hašku presudu. Drugo, podizanje šest optužnica za ratne zločine u Hrvatskoj najavljeno odmah nakon te presude samo je "zamazivanje" očiju ovdašnjoj javnosti sa ciljem smanjivanja revolta zbog hrvatskih generala i - prema tome - političkog je karaktera. Šta tu nije istina?

rocker

pre 11 godina

Liberal sam, glasao sam za LDP,iako se ne slažem 100% sa nihovom politikom(što je i normalno).Ali mi ova Kandićevka uopšte nije jasna.Nikada je ja nisam čuo svojim ušima da je pomenula ijednu srpsku žrtvu, to je strašno.

miki

pre 11 godina

da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
(KORENI, 24. novembar 2012 19:52)

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.

Divos

pre 11 godina

Ова госпођа необично погана језика је имала пре неколико дана један мали "напад разума", и наравно веома брзо је дошла себи и наставља са својим пакосним и подлим констатацијама.
Тако је поновно навела неке своје наравно неразумне тврдње крицици за почетак протеклих трагичних догашаја, јасно кривац је српска страна, и упутила је сугестију да би свака држава требала да суди својим држављанима.
А како то суди хрватско правосуђе својим држављанима. Па веома је ефикасно, када су у питању Срби, бивши грашани РСК и Хрватске, када су у питању Хрвати наравно скоро никако.
Посебно је било ефикасно у првих 5 година, до јуна 2001. осумњичена су за ратне злочине била 4.637 Србина, против 1.522 је подигнута оптужница, 758 је осуђено. Против 90% ових Срба процес и суђење је спроведено у одсутности, многи и нису знали да су осуђени. Овом приликом поменућу случај Наташе Јанковић (из Градишке) која је у одсуству 1998. осуђена на 8 госина, ухапшена је приликом преласка границе, провела је у хрватским казаматима 4 месеца, на крају је ипак (некако) доказала да је невина, а у поменутом (у пресуди) периоду наравно никад и није боравила у Хрватској.
Укупно до данашњег дана од осуђених за ратне злочине пред хрватским правосуђем 98,6% су Срби (није грешка).
Сасвим је јасно да после ослобађајуже пресуде у Хагу двојици зликоваца, у овој и оваквој Хрватској ни један осумњичени за злочине над Србима неће бити осуђен. Зна то одобро и ова госпођа, због тога и ове злураде сугестије.

nesa

pre 11 godina

E baš mi je žao što nisi imala priliku da još ispaljujes srbe. Nikad joj nije dosta. Koliko god da vam drugi peru prošlost, ne mogu . Postoje žrtve, postoji Tudjman i njegovo delo. Istina će kad tad izaći na videlo.

Jazavac

pre 11 godina

Meni uopste nije jasno kako je moguće da neko u priči oko oslobadjanja Gotovine krivicu svali na Srbiju. I opet Srbi odgovorni za sve stotine hiljada zrtava. Pa gde to ima? Oduvek je bilo da je za svadju potrebno dvoje. Patologija.

Goran

pre 11 godina

I evo je, posle par dana od one izjave za koju smo se svi zacudili da je potekla iz njenih usta, opet je na zadatku, pljuvanje po srbima se nastavlja.
Dugo vam je trebalo ...

KORENI

pre 11 godina

Izgovaranje poluistina i selektivno secanje kod vecine stvaraju utisak da je to sto se prica istina.Od silnih prodavaoca istine (medju kojima je i Natasa Kandic ) ko je zapoceo rat i ko je najvise kriv gubi se iz vida istina da iskrena zelja za kompromisom sa strane Hrvata i Slovenaca nije ni postojala jer su zeleli sto prije da izadju iz Jugoslavije i timSVOJIM postupcima stvorili su haos i bacili sibicu u plast sena.
A slaba reakcija vise govori o nemoci i slomljenosti srbskog naroda kome ca trebati godine da oseti svoj identitet i jedinstvo baram po osnovnom pitanju KO SMO? i to tako u Vojvodini Srbiji i na kosovu jer su mnogi zaboravili svoje poreklo .

Rade

pre 11 godina

Baš sam se pitao što se ova gospođa ne oglašava. Njene analize su, po mom sudu, do te mere tragikomične, da je stvarno dragocena na političkoj sceni Srbije. Samo, kako su ove teme sve osim smešne, onda mi i nije do smeha.

Ivan

pre 11 godina

Najzalosnije je to sto gospodja Kandic cvrsto veruje da je glas razuma i savesti posrnulog srpskog naroda. Mi svakako treba da se dobro preispitamo, ali gospodja Kandic je poslednja koja treba da nas na to podseca.

Judmila

pre 11 godina

Kakav lik! S obzirom da je konačno rekla da su nepravedno oslobođeni hrvatski generali, mora joj se priznati da je u pravu i sa ovom tvrdnjom. Sadašnja vlast bi napravila haos u Beogradu da je u opoziciji. Koliko su odgovorni? Pa nekako je više odgovoran Vuk Drašković. Ili Šešelj. Oni su imali veze sa paravojnim formacijama. Samo što Vuka tamo nema, ostavio kuma na cedilu

Miodrag

pre 11 godina

Poslednjom presudom Haskog tribunala je zauvek pokopao Kandickin REKOM, ali nju nije briga, ogromne pare je potrosila i niko je ne pite gde i kako.
Pausalno navodjenje broja zrtava ratova na tlu bivse SFRJ je i dovelo do oslobadjajuce presude, jer ona i njoj slicne NVO, racunaju samo poginule (Pa i tu nije tolika nesrazmera u odnosu na broj poginulih Srba.) a ne Izbeglice i Raseljena lica, koje Srbiju stavlja na prvo mesto u Evropi i medju tri na svetu.
Ne treba ni spomenuti da su tih preko 600.000 Izbeglica i Raseljenih lica velikom vecinom Srbi, uz oko 50.000 Raseljenih Roma sa KiM.
Medjunarodna zajednica precutno brani povratak Roma na KiM, iako i oni rodeni u Srbiji i dalje govore Albanski i ispovedaju veroispovesti Albanaca sa KIM.
A to sto nije ocekivala tako mlaku reakciju Srba, macku o rep, ovih silnih godina njenog delovanja nas je ubila u pojam dokazujuci "Srpsku krivicu" a negirajuci bilo kakve Srpske zrtve, i zlocine nad Srbima.

Cinik

pre 11 godina

Da je Srbija zemlja kojom upravljaju srbi posle skandalozne odluke Haškog tribunala bili bi prekinuti svi odnosi sa EU. Kako Srbijom upravljaju i upravljali su ljudi kojima Srbija ništa ne znači već samo izvor bogaćenja to je logično da isti ćute jer će i za to dobiti novac na nekom stranom računu.

nemio

pre 11 godina

"Repblika Srpska je stvoreno cistom agresijom na moju zemlju, ali svima vama po Srbiji je normalno da se tako nesto dopusti.
(mila, 24. novembar 2012 21:08)"

Pre nekoliko dana se u komentarima na ovom sajtu pojavilo jedno jednostavno objasnjenje: za nekoga je napadnuta Bosna, za nekoga Jugoslavija i ta su misljenja nepomirljiva.
Ja bih rekao: BiH, ovakva kakva jeste, stvorena je cistom agresijom na moju zemlju, ali je tebi, Mila, normalno da se tako nesto dopusti.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 1
1. JNA je presrela Spegeljeve komunikacije i kanale ilegalnog sverca oruzja koje je Hrvatska nabavljala iz Istocno-Nemackih skladista sa finansijskom i politickom podrskom Berlina. Novo-ujedinjenja Nemacka posle pada Berlinskog zida je ponovo pocela da se razbacuje svojom silom i slucaj Balkana, njihove stare boljke na kojem su nekoliko puta dobili po nosu, im je bio odlican teren za tako nesto.
2. Slovenija se odvaja uz podrsku Nemacke i Austrije. 19-togodisnji JNA vojnici iz cele Jugoslavije, bez bojeve municije, u Sloveniji bivaju nemilosrdno pobijeni kao pilici. JNA ne zeli da se previse petlja u etnicki cistoj sredini. Slovenije proglasava nezavisnost i "veliku pobedu" protiv trece armije u Evropi.
3. U predsednistvu Jugoslavije velike rasprave, ustaski nastrojen Stipe Mesic malo po malo kruni jedinstvo. Ante Markovic koji je napravio ekonomsko cudo, pokusava da smiri situaciju. Neuspesno. Remetilacki faktori su prejaki. Nemacka i Austrija su resile da razbiju anglo-saksonsku tvorevinu Jugoslaviju i da u tom ratu profitiraju ekonomski, politicki i teritorijalno (polovina hvatske jadranske obale je lizovana nemcima na 100 godina).
4. Izbija rat u Hrvatskoj napadom paravojnih formacija HDZ-a, HVO (Hrvatsko Vjece Odbrane) na kasarne JNA. Stipe Mesic izjavljuje: Moj posao je zavrsen, Jugoslavija vise ne postoji.
5. JNA vidi da je djavo odneo salu i da ce sva deca izginuti od gladnih vukova i resava da se brani. To se proglasava prekomernom upotrebom sile.

Kal Drogo

pre 11 godina

@mila, 24. novembar 2012 21:08

Све си побркала. Хашки трибунал (ад хок суд, или само за ову сврху) се никад није бавио тужбом БиХ против Србије, нити је то његова сврха, нити је то могуће.
Тужба БиХ против Србије вођена је пред Међународним судом правде, и као што си написала завршила је катастрофално по тужиоца (БиХ), ова 2 суда немају никакве везе.
Управо у образложењу пресуде у тужби БиХ против Србије (које је написано на 700 страница), јасно се наводи да на простору БиХ нису у току читавог рата биле присутне јединице из Србије (или су биле присутне у безначајном броју, ово су подаци ЦИА-е, и то је управо био главни разлог фјаска тужбе), па сад како су Срби из БиХ, извршили агресију на своје домове, породице, на сами себе, мораћеш разјаснити сама са собом.
И још нешто, акo су Срби који живе на том простору вековима, барем 1 миленијум, извршили агресију на сами себе, шта су онда муџахедини, тзв алахови ратници, увезени из бела света (углавном арапских земаља, и то не мало, неких 15.000), претпостављам браниоци.

Ortodox

pre 11 godina

Jesesn 1991, pregovori u Oslu. Sve republike (cak i CG) prihvacaju plan lorda Carringtona o konfederalnom uredjenju YU. Sve osim Srbije. Mora da se pocetkom devedesetih jos nisi rodio, ili si bio vrlo malo djete pa se ne sjecas tko u to vrijeme nije pristajao na kompromise i tko je, uz podrsku tzv. JNA, mislio da je mnogo jak.
(miki, 24. novembar 2012 23:33)

Ja nisam mlad i dobro se secam kako je sve pocelo. Raspad Jugoslavije je krenuo iz Slovenije, u drugoj polovini 80-ih Mladina je uveliko pripremala stanovništvo na buduće dogadjaje i blatila sve u Beogradu. Setite se samo sitnica, ukidanja štafete pa svega ostalog. Što se Hrvatske tiče, proverena je informacija da je 1989.-te Hrvatska uveliko nabavljala oružje za otcepljenje i buduci rat na celu sa Martinom Špegeljom. Tuđman i Milošević su samo bili orudje u Američkim rukama i bili su njihovi ljudi. Jugoslavija nije imala šanse.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 3
11. General Mladic krece u obracun sa Naserom Oricem. Oric se kukavicki zatvara u Srebrenicu i mesa sa lokalnim stanovnistvom ne bi li sa svoim jihadistima izbegao pravedan sud za svoja nedela. Mladic opkoljava Srebrenicu, odvaja zene i decu, salje ih van u na sigurnu teritoriju a medju muskarcima lovi zlocince odgovorne za oko 3000 pobijenih Srba u istocnoj Bosni.
12. U Banja Luci umiru bebe zbog embarga na sve ukljucujuci medicinsku opremu (valjda da sve osim na vazduh a i on biva sve otrovniji).
13. U medjuvremenu medjunardna zajednica licimerno izigrava mirotvorce a dozvoljava uvoz 5000-8000 mudzahedina sa Srednjeg Istoka (Iran, Irak, Jorda, Sirija, Liban...) o cemu takodje Sky News 2005. a i Francuski 3 kanal nedavno, detaljno govore. Muslimanska jedinica se naziva El Mujaheedin i cini nevidjena zverstva medju srpskim zivljem u Bosni.
14. Rat bukti nesmanjenom zestinom. Saudijska Arabija (gde je na vlasti Vahabi islam) salje ogromne kolicine petro-dolara i lobira u Americi (kupuje politicare) za pomoc svojoj braci u Bosni. Americkom Predsedniku Klintonu odgovara takva klima i zloupotrebljavajuci vatrenu moc svoje zemlje i njenu vojsku napada srpske polozaje u Bosni 1995 gadjajuci ih osiromasenim uranijumom.
15. Srbi su po prvi put posle I svetskog rata ustali da se brane i da se odbrane od poturcene svoje brace u cemu su i uspeli stvarajuci nezavisnu oblast Republiku Srpsku. Ta RS bode oci svim ratnim huskacima koji su rat u Jugoslaviji i zapoceli.

Aleksa

pre 11 godina

Podsetnik za N.K. 2
6. Ideja NDH se dize iz pepela u kojem je 50 godina tinjala. Srbima se sprema novi Jasenovac. U NDH je pobijeno oko 1 milion Srba.
7. Alija Izerbegovic, pisac cuvene "Islamske Deklaracije" zbog koga je lezao tamnicu kod Tita, idejni tvorac "zelene transferzale" (ZETRA) naoruzava pripadnike Patriotske Lige iz skladista teritorijalne odbrane i pokusava da preuzme potpunu vlas u BiH.
8. Pouceni gorkim iskustvom iz Slovenije i Hrvatske a posebno iskustvima is Kravica 1942 i nedelima S.S. Handzar Divizije u drugom svetskom ratu, Srbi se organizuju i spremaju na otpor. Dosta je bilo jednog Jasenovca, jednih Prebilovaca, jednog Peruca, jama po krsu Hercegovine, dosta je bilo klanja srpske nejaci.
9. Muslimani su precenili svoje snage ali ne samo to, vec su se i neljudski, zivotinjski, necovecno poneli prema zarobljenicima, prema kolonama JNA koje su zelele mirno da se izvuku iz predela u kojima JNA nije bila dobrodosla. Desavaju se napadi na kolonu JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu i kolonu u Tuzli. Mnogo dece gine u tim kolonama i postaje ocigledno da su na drugoj strani krvolocni vuci a ne ljudi sa kojima moze da se dogovara i pregovara.
10. Uz podrsku muslimanskog vodjstva a posebno Izerbegovica formiraju se mudzhedinski-jihad odredi koji imaju za cilj satiranje svega srpskog. Posebno se istice Naser Oric cija grupa od 1992-1995 zatire do poslednjeg coveka 38 srpskih sela u istocnoj Bosni (visi Sky News Youtube video).

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Vec si zasluzila novo Hrvatsko odlikovanje. Nadam se da ce ova vlast smoci snage da te izbaci iz Srbije i oduzme ti drzavljanstvo koga nisi dostojna.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Ortodox

pre 11 godina

Šta ćeš da kažeš kada dođeš pred veliki sud? Možda: "Jesam, zavila sam mnoge srpske porodice u crno, jer su ovi dobro plaćali ili zato što su Srbi mnogo prostodušni pa su me puštali da rovarim po Srbiji... E Kandićka, tvojoj mržnji prema Srbima nema kraja... Nakloni se i Srpskim žrtvama

Arhidam

pre 11 godina

A Miki mora da početkom devedesetih nije znao da čita, jer bi, da je znao da čita mogao da sazna (i vjerovatno se jako iznenadi) da je SFRJ imala USTAV. I u ustavu lijepo piše (u članu 3) da republike imaju pravo na otcjepljenje SAMO I JEDINO uz saglasnost svih drugih republika. To će reći da su i Hrvatska i Slovenija i Karington i svi drugi mogli Miloševiću da pljunu pod prozor, jer po ustavu niko nije mogao da mijenja odnose u državi bez opšte saglasnosti. Iz tog ustava proizilazi i ko je kriv za rat, a to nikako nije Milošević. Svašta piše, samo treba čitati redom i ne preskakati sitna slova. I nikako, ama baš nikako se ne edukovati iz sredstava javnog informisanja. Predlažem Mikiju (a i većini drugih komentatora) da počne od Tukididovih Peloponeskih ratova, pa će se iznenaditi šta je sve mogla propaganda još u V vjeku prije naše ere.

kvatro

pre 11 godina

Strasno me nervira jednoumlje. Zasto Gospodjo Kandic niste nastavili svoje izlaganje do kraja i Hrvatska ne bi mogla da napravi zlocine bez pomoci Amerike i muslimani u Bosni ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Francuske i Albanci ne bi mogli da naprave te zlocine bez pomoci Amerike, Nemacke itd. Ali niste jel ste osoba veoma jednoumna ili vas oni placaju pa nesmete nista da kazete.

Uros

pre 11 godina

Gospodjo Kandic, evo Vi ne nosite nikakav teret zlocina, pa zasto onda Vasa reakcija nije zesca? Ja nemam nikakvog putera na glavi sto se rata tice, i politicki sam liberalno orijentisan, pa sam opet zgrozen reakcijama iz Hrvatske - kao lesinari koji igraju nad odavno mrtvim plenom i takmice se ko ce sto vise da ga ocerupa... Sami ste pricali da kad se govori o zlocinu nije u redu da se pravdaju drugim zlocinima, a upravo to slusamo sada - ovde je rec o Oluji i zlocinima nad Srbima u Hrvatskoj, odakle Vam pravo da pominjete druge zlocine? Upravo to smo danima slusali dok smo jurili Mladica i Karadzica, kako je svaki zlocin za sebe... I, da, zamislite da se kojim slucajem otkrije da Mladic nije licno kriv za Srebrenicu, pa da ga proglasimo za pocasnog gradjanina Srebrenice, i da napravimo tamo pored groblja veselje uz narodnjake i pecenog vola? Upravo to rade ovih dana u Hrvatskoj - ne slave nikakve generale, nego slave proterivanje Srba, tj. proterivanje Srba slave svake godine, a sada slave sto im niko vise nece lupati packe zbog tog slavlja...

Aleksa

pre 11 godina

Kad god treba da se pljuje po Srbima ili da sebe opravdaju ili da svoju naciju u mrznji protiv Srba utvrde, Hrvati zadenu Natasi Kandic neku hiljadu Evra i kazu: igraaaaaj; i udare u bubanj.
A tamo veselje do devetog Danteovog kruga.
Sta da se mnogo prica kad je gospodja Kandic na Tv B92 u suceljavanju sa Vucicem pre jedno 4-5 godina, priznala da dobija 300 hiljada dolara godisnje za svoj rad. Od koga, nije navela, al' da li je to uopste bitno kada znamo da razne interesne grupe, investitori i drzave trose milione na lobiranje i formiranje javnog mnjenja.

OpetJa

pre 11 godina

Posle presude hrvatskim generalima i sasvim ispravne reakcije Natašica nam se resetovala u početno stanje. A ja se taman oplašio da se pokvarila.

N

pre 11 godina

(mila, 24. novembar 2012 21:08)
A sto ti Mila nisi objektivna pa ne kazes kakvim zlocinima je stvorena muslimanska federacija? Ako je RS stvorena genocidom, kako je onda stvorena Federacija? Ako u RS zivi 90 odsto Srba, koliko procenata Muslimana zivi u Federaciji, ili prosto gde se denuse 140.000 Srba iz Sarajeva? Ako cemo da budemo iskreni genocidne tvorevine su po meni i jedno i druga tvorevina, a tebi kako je volja i koju god objektivnost uzmi. Tebi na savest i cast, samo malo pogledaj oko sebe pa se zapitaj gde su ti komsije od pre 20 godina?

Largo Winch

pre 11 godina

Najgori srpski nacionalisti sa početka rata (pokojni Rašković, naprimjer) su na početku otcijepljenja Hrvatske od Jugoslavije govorili narodu :"Dignite se, uzmite oružije u ruke, čuvajte svoje kuće, odbranite svoja sela- jer ako se ne odbranimo- neće biti više srba u Hrvatskoj- mržnja im je prevelika". Ovo što mi se tada činilo kao trula ratnohuškačka retorika- pokazalo se kao potpuna istina- Danas nema srba u Hrvatskoj (govorim o narodu, ne promilima). Mržnja im je i danas prevelika. Svako ko u to ne vjeruje- treba da pogleda natpise u novinama svaki put kad npr. tamo plane šuma, ili se desi ubistvo (bilo kakvo i bilo gdje). Prvo većina konstatuje da "To srbi rade", a poslje kada se uhapse počinioci- niko o tome više ni ne govori.
Uostalom- Zna li gospođa Kandić da je HR odmah po osamostaljenju uvela koncept domovnica i da srbi iste nisu mogli dobiti (mnogi su htijeli da ih odmah upišu kao lojalne građane i da ih se ne dira- politika ih nije interesovala- samo su htijeli da ostanu svoji na svom). Zašto ne dati domovnice jednom konstitutivnom narodu? Zato što je taj narod bio od početka "planiran" da postane manjina.

Ovo govorim zbog mnogih mladih ljudi koji se zaista ne sjećaju. Ja sam bio tamo. NIKAKVO drugo rješenje osim rata nije bilo moguće. Ljudi ne idu u rat zato što ih neko šalje ili zato što vole- nego zato što se osjećaju ugroženo. Ja sam otišao kada mi je nestao stric u okolini Zadra.

Mi smo taj rat izgubili- i zato nas nema tamo. To je sve.

sljiva

pre 11 godina

ovakvog srbomrsca samo srbija moze da iznedri. Lako moze da se proveri ko je finansira i da se odmori desetak godina u zabeli. Pod samo jednim uslovom da smo PRAVNA DRZAVA. !!!

nedjo

pre 11 godina

Gospodine darko, uzmi kandicevu za ruku pa dodite oboje u dalmatinsku zagoru da vidite kako i zasto je poceo rat,to ce vam pomoci da ne lupatate bez veze,lepo cemo vas docekati, hrana i smestaj obezbedeni,pozdrav vidimo se!!!

w

pre 11 godina

@Mila
"Jednnostavno ne zelite da budete objektivni, gledate iskljucivo svoje interese i non stop vam je kriv neko drugi a svoje zlocine pravdate na sve moguce nacine."

Bas kao i svi drugi, pocev od Bosnjaka, Hrvata, Albanca pa do Amerikanaca. Ili ti mozda znas nekoga ko je objektivan, gleda tudje interese i optuzuje samo sebe za zlocine a zlocine drugih amnestira? Krenite ti i tvoj narod pa cemo da sledimo.