Četvrtak, 22.11.2012.

10:36

Kako je srušen san najboljeg kadeta

Najbolji kadet Vojne akademije izbačen jer mu je nakon tri godine školovanja otkrivena "srčana specifičnost", zbog koje nije trebalo ni da bude primljen.

Izvor: B92

Kako je srušen san najboljeg kadeta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

Boban

pre 3 godine

Pozdrav za decka .evo moj sin je sad konkurisao za prijem u VS kao ugovorac VPU sve preglede ok hedonika 4.80 kaze mu neki doca ti si za pilota a ne za ugovorca kad eto ti ga pravilnik koji je i dan danas .blokada desnog krila .i odbiju dete a isao u vojsku s te namere pa sto ga onda ne odbise nego sad kad treba da radi a malo takvih koji hoce da rade pri vojsku.Decko igra fudbal kosarku .uradio je kuperov test perfekt ali eto ti ga nas zakon .
Poziv za sadasnjeg ministra i predsednika da procitaju bar ove komentare pa prst o celo

Zoran Rajlić

pre 11 godina

..e pa drago momče , ima min.odbrane srbije da se bavi prečim poslovima od poslova za koje su zaduženi . A đe , stambeno-poslovni objekti na vračaru , koga u srbiji boli uopšte za tobom . taj problem se može riješiti samo vješanjem od trga republike do slavije , o svaki stub rasvjete i tako da stoji za opomenu . da smrdi da osjete i oni u okolnim ulicama tako da izbjegavaju centar sela beograda . Dragi momče , pokušaj sa ruskom ambasadom da riješiš problem i idi u normalnu državu , a ne živjeti među podrepašima i liziguzicama koji svoj način života podigli na nivo kulta .
E moj mladiću , ima jedan album Branimira Štulića , a prije filigranskih pločnika i live izdanja ..ne mogu da se sjetim .

munja

pre 11 godina

izgleda da ova prica ima i drugu stranu ...ali o njoj se ovde ne pise...i ne bitno od ovog skolovanje u Vrscu nema veze sa skolovanjem na Banjici...i moj sestric je hteo ali nema para...

munja

pre 11 godina

i evo sad kad se vec poteglo pitanje
mogli bi sefovi da se malo pazabave pitanjem gde su im i sta rade najbolji pitomci i oficiri..kako napreduju u sluzbi i sa kojim se sve problemima bore...cisto malo da se vidi mozda i tu ima neke afere...

Svugde isto

pre 11 godina

Ljudi, pa nije samo na vojnoj akademiji tako...na svim akademijama je ista stvar. Oni smeju da prave greske, krse pravilnike o polaganju ispita gde kaze jedan ispit u jednom danu, a oni stave i po cetiri u istom. Kao majka i kao covek, uzasnuta sam sta rade nasoj deci...odakle im ta moc, i do kad ce oni da budu svemoguci i nikad ni za sta ne odgovaraju...Nadam se da ce svemu jednom doci kraj i da ce ovaj momak kao i mnogi akademci muzicke, likovne ili vojne akademije, svejedno, znati po kojim Pravilnicima rade komisije, dekani, prodekani i ostala partijska boranija koja nam tera decu iz sopstvene zemlje...Nekada
su u prosveti radili ljudi puni ljubavi za decu, nestala je samo ljubav i ljudi!!!!

Jovana

pre 11 godina

I mom muzu, koji je PVL nasli su talasemiju (bolest krvi) koja je, zamislite, urodjena bolest tj. nasledna. I on takodje ne moze da produzi ugovor jer to, zaboga, nije dozvoljeno po pravilniku. A to sto je tri godine cistio njihove objekte, jeo sugavu ribu i pasulj iz konzerve, mrznuo i rizikovao zivot, to se ne racuna?!?! Kaze gospodin hematolog:u italiji moze da radi sa talasemijom! A pre tri godine, kad je potpisivao ugovor, tad je bio zdrav i tad im je odgovarao!!!

Raša

pre 11 godina

@stojan
Potpuno se slažem da zbog srčanog oboljenja treba dečka preusmeriti u nešto bezbednije. Inače ne razumem zašto ovaj dečko traži nadoknadu. Za razliku od mene, moje dece i mnogih, tokom navedene tri godine on je imao besplatan smeštaj, hranu, odelo, knjige...Na kraju stvarno ne razumem da neko pokušava na silu nešto a što ne može.

Mikica

pre 11 godina

Mladić ima urođeni poremećaj sprovođenja srčanih impulsa a što se smatra bolešću i zbog čega mu se prekida školovanje. VMA je iziuzetno kompetemtna institucija a u situaciji kada nisu poznati mnogi parametri potpuno je neprimereno komentarisati njegovo zdravstveno stanje. Još je neprimerenije njegovo upoređivanje sa drugima i konačno nije isto igrati tenis i voziti avion gde nesreća može biti mnogo nepovoljnija kako za njega tako i za druge. Ne sviđa mi se ni samohvalisanje a definitivnu odluku neka ipak potraži u svojoj kući. Konačno, žao mi je i nije fer što mu se sve ovo dogodilo, ali pretpostavljam da će svoj talenat pa i znanje moći da realizuje u nekoj drugoj oblasti.

stojan

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.
(Alexa, 22. novembar 2012 20:38)

A za cije vladavine je ovaj decko primnjen??? Ne razumam se u medicinu, ali naravno da je logicno ako se kod nekoga dijagnostikuje srcano oboljenje da se njemu preporuci prestanak bavljenja sportom, u ovom slucaju prekid daljeg skolovanja. Da sam na mestu odgovornih lica, koje trebaju da odluce da li decko sme da nastavi skolovanje pri VA, glasao bih za ne sme, jer ako mu dozvolim da nastavi, ja sam delimicno odgovoran ukoliko dodje do, ne daj Boze, nesrecnog slucaja. E sad naravno da decku treba nadoknaditi sve te godine, i mislim da ce mu nadoknaditi nekako.

Salea

pre 11 godina

Gde počinje žica(kasarna),tu prestaje logika.To znamo svi mi koji smo uludo potrošili godinu dana svojih života.Sve ostalo su Titove priče,šatro bratstvo i jedinstvo!Ukinite tu nakaradnu ustanovu koja je poznata u Srbiji po TRAGEDIJAMA!

nikola

pre 11 godina

Imao sam isti problem sa 18 godina pri potpisivanju prvog profesionalnog ugovora. Inace sam 75' godiste i jos uvek se profesionalno bavim sportom bez ikakvih problema. Moja poruka akademcu je ako te ne vrate nazad, tj. ako ne promene pravilnik kako bi te vratili probaj u nekoj drugoj zemlji da zavrsis ono sto si zapoceo, ako je to moguce. Neka je sa srecom. :)

Kole

pre 11 godina

Ovo je paradigma Srbije u svakom njenom segmentu.Ovde inertni olos odlucuje o naprednima o najboljima o avangardi. Srbja je drzava u ogromnom problemu. Nije svesna dubine ponora u koji se strovalila poslednjih nekoliko decenija.

realista

pre 11 godina

"ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san"
Samo glup može da pomisli da se u Srbiji može ostvariti neki san i samo mafijaš može da ga ostvari, ali kakav...

Realno

pre 11 godina

Ja mislim da te je pogledao dragi Bog i spasio te od mogućih vožnji po vojnim šklopocijama od aviona.Nemoj da si razočaran,jer si za sada u plusu barem za svoj život.Beži što dalje od vojske,jer je to trenutni izvor tragedija u Srbiji-NAŽALOST!!!

Bgd

pre 11 godina

Rasformirati vojsku i rasprodati sve kasarne jer ionako je ta institucija odavno DNO-DNA.Uzalud se bacaju pare iz budžeta,jer u vojsci nema rezultata već godinama.Sada je vojska poznata po tragedijama,koje ostaju misterije-ZAUVEK.

Alexa

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.

Zeljko Grubacic

pre 11 godina

Moja preporuka za sve one koji hoce saznati vise je da procitaju nesto o Brugada sindromu i svim njegovima varijacijama koje od potpuno bezazlenog EKG nalaza mogu postati razlog iznenadne srcane smrti.

Velj@

pre 11 godina

Nema vremena nas ministar odbrane za ovakve slucajeve.. Vaznije je da juri kokosare po srbiji, najavljuje izjave i jalove afere na fejsu, i da prodaje izmaglicu. Sto bi se on bavio vojskom, nije valjda zato ministar odbrane..

Aпок

pre 11 godina

Војска је лоша. Све је без везе. Кад сам ја служио у "Пчелица Маја" цивилно једна каша је била сувише хладна, једна је била претопла а она таман ми је била бљак.
Идем из земље - само да још коју годину остављам коментаре...

Daca

pre 11 godina

Стварно велика неправда... Треба човеку надокнадити то некако, на држави је да одлучи како.

PetarP

pre 11 godina

Covek je u pravu 100%. Imam utisak da je pogresan nacin na koji trazi resenje, jer svima 'drzi lekcije', bas zbog njihovih sujeta i dogme o nepogresivosti ovoga ili onoga, ove ili one istitucije, mislim da mu niko nece izaci u susret. Mozda on mislim da ce mozda nekom vrstom ovakve provokacije da uspe...
A mozda je i bolje za njega da ga ne puste, jer ga mozda ceka jos bolja buducnost od te kojom je mogao poci kao vojni pilot.

nije to nista ali nije da nije

pre 11 godina

potpuno te razumem, mene su skinuli po zavrsenoj akademiji zbog ''ima bolestan mozak, ali se ne zna kako i zasto'', dobio sam ih na vrhovnom sudu posle 5 godina....ali tad je sve otislo u propast. ti si izgubio godine i nadu, ja sam izgubio i godine, i novac, i nadu...i godine zaradjuci taj novac po belom svetu. moj ti je savet da zaboravis sto pre na pilotiranje i mozda krenes mojim stopama- da budes nezaposlen.

ĆOSA

pre 11 godina

Jadna je država sa ovakvom "vojskom" koja se dokazala,ali uvek kao GUBITNIK!!! Vojska se spominje u medijima samo kada se dese tragedije-nažalost.Treba ukinuti leglo neradnika,alkoholičara koji bauljaju dokoni po kasarnama i spasiti budžet napaćene Srbije!

DrBane,london

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se ova medicinska glupost vuce po vojnim knjigama skoro 40 godina!1976 god sam kao svrseni gimnazijalac i sin avijaticara pokusao da upisem vazduhoplovnu akademiju.bio sam jak ko konj.prvak drzave u dzudou Vukovac...i doziveo sok:ista dijagnoza ,nekompletni blok desne grane hisovog snopa!Plus bradikardija(nizak puls)!Nesposoban!!!doktor mi lepo kaze"dragi moj ova stvar sa srcem je kao da imas bubuljice!totalno bezopasna ali mi trazimo savrsenstvo!!A nizak puls kao bvrhunski sportista takodje je patologija za nas!!??i upisem medicinu postanem, hirurg..i sada vidim da se ista budalastina pojavljuje 36 god kasnije!?O tugo moja,koja birokratizovana ,osifikovana glupost nase vojne medicine

Miki

pre 11 godina

Bolje što je na vreme shvatio u kakvoj zemlji živi. Nego da posle strada u nekoj šklopociji od aviona u kojoj treba da se priprema za aeromiting. Ili da ga u slučaju rata pošalju u kamikaza-akciju, kao 1999. godine.

Dragan

pre 11 godina

Nevidjena sramota i birokratija kakva ne postoji u svetu.
Sada ce ministar posto je ovo vest da uzme stvar u svoje ruke i nesto da sredi.Kladim se u to i pitam se da li ovako legendarna nesposobnot, indolentnost, zaglupljenost i maltretiranje ljudi od strane drzavnih cinovnika mogu da se preduprede a ne da se resavaju samo kada izadju u medije.
Imam utisak da ljudi na vlasti ili nista ne rade ili se prave blesavi.Kada ovakva nepravda izadje u javnost oni lupe pesnicom u sto u stilu "Ne moze to bre tako" , srede stvar i uberu neke politicke poene.
Jadno, jadno i konacno, bolesno jadno.

Sale

pre 11 godina

Vojska je najgora institucija u Srbiji,ali se to krije godinama.Ali na žalost svako malo pa neko nastrada.Dokle tako?Ima li kraja tragedijama?

Bojan

pre 11 godina

Ова вест ме је заиста погодила. Као човек који је на ВА предавао Горану могу да кажем да се заиста ради о врхунском питомцу, паметном, дисциплинованом, мотивисаном и талентованом. Као бивши официр који је искусио нешто мало од тог војног система за својих 15 година у униформи могу само да му поручим да настави да гура и да ради да оствари свој сан, зато што се утакмица игра до краја, а авијација се носи у срцу. САМО НАПРЕД ГОРАНЕ!!!

vladimir

pre 11 godina

Sa 23 godine bio sam u vojsci i bio spreman da poginem za tadašnju SCG. Sada sa 32 samo mi je pasoš pred očima. Nadam se da ću uspeti da se spasem sa ovog broda koji tone.

dobro upucen

pre 11 godina

Ma bitno je pomoci fkcz a za ovakve talente nema veze. E moj ministre bavis se svim i svacim osim svojim resorom tj odbranom.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo je strasno, momak treba da tuzi vosku i drzavu i da trazi vise milionsku odstetu u eurima, ovo je sotalni sumrak bilo kakve pravne drzave i dokaz kakvi nesposbi likovi rade na vaznim funkcijama i svojom aljkavoscu i nesposobnoscu unistavaju zivote najboljim pripadnicima naseg naroda. Posle ovakvih i slicnih informacija zao mi je sto sam Srbin, bolje bi mi bilo da sam bilo koja druga nacija...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Znam da je ovom decku izuzetno tesko ali u vazduhoplovstvu postoje i drugi VES-ovi.Neznam danas kako je ali u moje vreme dobijali su opsti ves avijacije i bili OZN ili komandiri manjih jedinica.Neznam dali je neko uz JAT-ove akademije procitao ovo, ali ima jos nade za ovog decka.

Milutin

pre 11 godina

Slicno iskustvo sam prosao i razumem te . Na kraju sam otisao trbuhom za kruhom. Danas sam komandant pomorske trgovacke flote strane kompanije ( par stotina prekookeanskih brodova u floti ).Koji si ti po redu koga je zemlja koju voli jednostano odbacila kao nepozeljnog zbog svojih nadprosecnih sposobnosti ... E Tesla , Tesla koliko nas deli tvoju sudbinu i ko ce nas jednog dana svojatati ...

Salea

pre 11 godina

Godinama unazad ginu vojnici,piloti,kadeti i starešine po kasarnama i poligonima.Da li je neko do sada osudjen?NIJE,jer je se sve to prikriva!Zbog čega "gospodo" iz propale vojske???

ccc!!!

pre 11 godina

Gde si sad Vucicu? Ako ste mogli da obolirate kriminalce mozete valjda da nekom uredbom izmenite los zakon i da ovom mladom coveku vratite i tri godine, ali i da mu omogucite da se ostvari u buducnosti!!!

Ex-podoficir

pre 11 godina

Nemoj da ti je žao.Ja sam posle 14 godina službe+4 godine škole napustio vojsku.To je odavno urušena institucija koja je izgubila sve bitke-ratove.Kasarnama vlada alkohol,nepotizam i tračarenje.Glavu gore junače i bićeš srećan jer si se na vreme izvukao.

rifat garipi

pre 11 godina

pa dobro jutro ljudi! pa ovo je zemlja srbija! sta je to cudno!dobro je sto ne traze da nadoknadi troskove skolovanja!ovde su ne pozeljni ljudi sa mozgom i pogotovo ako ga koriste! samo podanici i podobni su pozeljni! zivela srbija!

Djordje

pre 11 godina

Bruka i sramota.Dokle vise nesposobnih ljudi na odlucujucim mestima?
Zahtevamo odgovornost ljudi iz komisije koja je dozvolila da ovaj covek uopste bude primljen na akademiju.
Ko je bio u komisiji?
Krivicno da odgovara za nesposobnost.
Kadetu izvinjenje i mesto u vojsci Srbije.

Nikola

pre 11 godina

Marko, posle nekog vremena shvaticete da je ovo jedna od boljih stvari koje su Vam se desile u zivotu, posto Vas je sprecila da zivot potrosite ziveci u relativnom siromastvu, sluzeci u urusenoj vojsci jos urusenije zemlje, koja odavno ne postuje svoju istoriju ni institucije, a kamoli ljude.

expert

pre 11 godina

I ja imam istu tu srčanu specifičnost i vrlo sam sličan slučaj opisanom. Doduše nije vojna akademija bila u pitanju, već jedna druga profesija, i nije samo srčna, već i još neke specifičnosti pride, ali ukupan razvoj situacije vrlo podseća. Podržavam momka i verujem da će uspeti da se izbori za pravdu, kao što sam se i ja naposletku izborio.

Pera

pre 11 godina

Razumem coveka, i meni se slicno desilo. Onda kada sam zavrsio studije elektronike drzava je proglasila nekakvog kapetana Dragana za genija. Pored njega drzavi su mnogo bitniji bili nekakvi snajperisti i mineri (oni sto prave minska polja). A ja sam sa svojom diplomom mogao samo da se slikam. Mogli su na vreme da mi kazu da se preorjentisem.

Voja

pre 11 godina

U ovom slucaju mislim da bivsi pitomac ima puno pravo da tuzi drzavu, vojsku ministarstvo, koga vec, jer on je ulozio tri godine rada na akademiji i isao ka cilju da postane pilot.
Sad je neko priznao da je pogresio i ne da su ga vratili nazad nego su ga sveli na nivo nekog svrsenog srednjskolca koji je procerdao tri godine, sedeci po kladionicama, gluvareci i troseci pare svojih roditelja.
Da ne govorim o egizstenciji koju je kao pilot trebao da obezbedi sebi isvojoj buducoj porodici.
Dakle sve to na papir, pa do neke cifre, i lepo tuzba, neka gospoda koja su zeznula stvar priznaju to do kraja, a sud neka razreze drzavi koliko to sve mora da se plati.

Ja sam inace u svojoj ludoj mladosti, prijavio se za srednju vojnu skolu. Neznam sta sam hteo, valjda da se dokazujem da sam vec odrastao i da mogu sam o sebi da brinem. Budal. Sreca ne primiseme.
Posle je nekom mom rodjaku oficir koji je radio na prijemu rekao da sam bio medju prvih 40 ali da sam otapo zbog tada famozno 'kljuca'.
Nemogu da opisem koliko mi je sada drago zbog toga.

Kamo srece za ovog momka da su i njemu procenili da je visak jer mora da se kandidati ravnomerno rasporede po mosetu rodjenja.

Bajdvej i mene su na lekarskom pregledu ocenili da sam super. Na izlasku iz puberteta se iapk ispostavilo da imam urodjenu slabu plucnu maramicu.
Al kad razmislim do tad bi vec zavrsio akademiju, pa bi me mozda penzionisali. eto sta ti je sudbina

Crossroads

pre 11 godina

Vracajte momka nazad u vojsku, pod hitno, ili najurite sve one koji su ga primili. Trece nema.

Ja mislim I JEDNO I DRUGO!!! To je trece i jedino ispravno resenje, ali sumnjam da ce se desiti ista od ovoga!

stepa stepanović

pre 11 godina

Vučiću poentiraj!Ovo je idealna prilika za "devojku za sve" (marketinšku) da dobiješ još neki laki poen. Širokogrudo vrati momka u Vojsku Srbije i pokaži glasčim kako si ti "Majka Tereza".

detektiv kokni kol

pre 11 godina

a da proba,ako je u mogucnosti,sa kofercetom ili bar kovertom ? to je jedini ''jezik'' koji razumeju ti kojima se obratio !!! a i clanska karta ne bi bila na odmet,samo zuta trenutno nije pozeljna .

Tuga do dna

pre 11 godina

Vrlo je tuzno procitate ovaj tekst jer dodje mi na mnogo mnogo razmisljanje dokle ljudske gluposti da nas obaraju. Nema sumnja da bi Goran ubrzo pao u veliko razocaranje u drzavu i vlast. Nema sumnja da je velika nepravda ucinjena i to vrlo vrlo svesno od uticajnih ljudi u vojsci.
Ako se mi bunimo za veliku nepravdu zbog odluka Haskog tribunala, onda moramo biti svesni da ovakva nepravda ima negativna posledica. Setimo se samo o nepravdama ucinjeno nasim mladim talentima. Zalosno je.
Verujem ukoliko vlada reaguje pravilno, napravila bi dobar utisak i nesto bi promenila u zakonu da se ne ponovi nesto slicno.
Goranu drzi se. Glavu gore. Valjda ce se nesto desiti dobro iz vlade. Daj Boze.

I

pre 11 godina

Generacijama, mnogo je najboljih iz raznih vrhunskih profesija otislo odavde. Tebi su samo konkretno rekli sta nije u redu sa tobom...Mnogi koji su ostali ovde a vrede mnogo a to ne mogu da pokazu jos ne razumeju sta ih je snaslo...

Sydney Sam

pre 11 godina

Razumem da mu mnogi zele dobro, ali treba uzeti odluku medicinskog osoblja opravdanim i vise nego potrebnim.Bilo bi dobro da neki od
kardiologa objasni kakve posledice su moguce kod ovog kadeta, koje
mogu da se dese bilo kad i bez upozoravajucih simptoma.Ovde mislim na
Stokes-Admas syncopu, gubitak svesti od nekoliko minuta u ovakvim
srcanim anomalijama. Sta ako mu se to desi dok upravlja letilicom?

tako to ide

pre 11 godina

brale, da ti neko direktno kaže: nisi imao vezu. prave mesta za neke svoje kadrove.
nisi ni prvi ni poslednji. tako je na svim akademijama, fakultetima i na svim radnim mestima.

izgubio si 3 godine života? pa i ja sam izgubio 5 godina što sam bacio na fakultet i magistarske. platio sam ih iz svog džepa. nisam imao vezu da mi sredi stipendiju. i sad više od 2 godine tražim posao. jer nemam vezu. više se ni ne nadam da ću u ovoj zemlji naći posao. a nećeš ni ti. jer nemamo vezu.

ako nemaš neki pedigre, onda se učlani u neku vladajuću stranku, lepi plakate, deli flajere, skupljaj potpise, uvlači se starešinama svaki dan i srediće ti i tu akademiju. nema frke.

Del

pre 11 godina

Gorane,
Želim te sve najbolje u životu i molim te da ne tražiš milostinju od onih koji su se u jeku bombardovanja 1999. useljavali u stanove u "Crvenkapi" (Vučić i Nikolić).
Imam isti problem kao ti i rečeno mi je da to nije anomalija, a još manje prepreka za normalan život ispunjen sportskim aktivnostima.
Izgubićeš možda godinu ili dve, a onda će doći na vlast neko ko nije žrtvovao tuđe sinove da vode ratove u kojima Srbija ne učestvuje i ponovo ćeš biti na Akademiji!

Milko

pre 11 godina

Goran Pavlović je na žalost samo jedan, od recimo četiri miliona stanovnika Srbije čiji su snovi srušeni.
Srbija je ogrezla u korupciji, kriminalu u neznanju i nesposobnosti. Srbiju vode u svakom pogledu nesposobni ljudi.
Nema mesta snovima u zemlji koju vode Nikolić, Vučić i Dačić.
Ko to ne vidi slep je, pored očiju.

dejan

pre 11 godina

ma koga briga. ti sto odobravaju imaju sredjene zivote a to da li nekoga bez razloga .... ne utice na njih ni najmanje.
imaju velike stanove i vise njih, voze dobra kola i imaju benefite u drustvu. zasto bi se i nervirali? zasto bi i menjali pravlnik? da dodju u rizik da njihovi benefiti budu ugrozeni? ne sistem je odlican ovakak kakav jeste? a tako nam je i u celom drustvu....ne talasaj

Mix

pre 11 godina

Sa trogodisnjom skolom na vojnu akademiju?!!!!!Nekada nisi mogao ni faks da upises sa 3 stepenom...I jos jedna stvar,normalno je da ga izbace zbog toga sa akademije (vazduhoplovne)neka ide na kopneni smer ili mornaricki.

c i t i z e n

pre 11 godina

@nenad73
Pretpostavljam da ste lekar ali, sudeci prema napisanom, nemate relevatnu specijalnost (sto ne dovodi a priori u pitanje vasu strucnost u onome cime se bavite). Kao neko ko se godinama profesionalno bavi iskljucivo kardiovaskularnom dijagnostikom (ne u Srbiji) molim Vas i upozoravam da ne sirite netacne informacije. Inkompletnin desni hemiblok nije patolosko stanje ukoliko ne postoji patoloski supstrat koji je do njega doveo i smatra se fizioloskom pojavom, pre svega kod mladje muske populacije. Moze biti intermitentan, da se javlja u zavisnosti od srcne frekvence pri naporu i da bude permanentan ali i prolazan u mnogim slucajevima. Sam po sebi nema uticaj na srcanu funkciju. Inkompletni desni hemiblok ne dovodi do malignih aritmija ukoliko u pozadini ne postoji, na primer, aritmogena kardiomiopatija desne komore (ARVC) ili Brugada fenomen, sto se danas lako dijagnostikuje.
Moramo, cak i kao komentarori, da budemo odgovorni i da ne plasiramo strucne informacije ukoliko nemamo odgovarajuce kvalifikacije.

ivan

pre 11 godina

drago Nezdravo Srce,

Naravno da je sa tvojim srcem sve u redu i naravno da na sva pitanja koja si postvio, najikreniji i najbolniji odgovor je DA.
pojeli su oni mnogo srca i dusa pre nego sto smo se mi i rodili. Tako su i moje pojeli i sa najbojim skolama koje sam pozavrsavao u svetu, kod nas sam bio nezapolen godinama, ej godinama covece i to sa orodicom. shvati ovaj njihov potez kao blagovremenu opomenu da najboljima u Srbii mesta nema niti je ikada bilo. bezi i ne razmisljaj puno. ima puno aviona po svetu koje mozes vositi, puno boljih gradova i u njima institucija kojima mozes postavljati pitanja.
majstore VREDIS i zbog toga te mrze. Uspeh, pamet, talenat i obdarenost se u Srbiji nikada nece vrednovati.
Da zavrsim o meni....posle godina trazenja elementarne prilike, ad sam u multinacionalnoj kompaniji u Austriji odabran kao kljucni kadar.deca osigurana i ja sit.
poz

pavle

pre 11 godina

Meni kao laiku nije jasno zašto su ga isključili, pogotovo sa takvim ocenama. Zar nije mogao da ostane u vojsci, završi akademiju i dobije neku tehničku ili admin. dužnost gde bi nastavio da briljira i doprinosi vojsci i državi? Odreći se čoveka na završnoj godini studija samo zbog bajatog pravilnika, ili ne napraviti izuzetak po tom pitanju ne zvuči mi suvislo. Mada, pričamo o Srbiji...

Cvetko

pre 11 godina

Ako je mladić "bolestan" da ne može da bude pilot vojnog aviona ko je odgovoran što su rasipane pare za strašno skupu obuku za pilota? Ajde, bar to da proba da se istera na čistac (mada nema šansi da priđe). Protraćene držabvne pare, pare poreskih obveznika...to je svetinja svake države. U svakom slučaju mu preostaje da ode odavde, u Rusiju ili bilo gde.....Cvetko

milan

pre 11 godina

Prijatelju da probam da ti objasnim
Sluzio sam vojsku onih sumanutih godina i jedno jutro zima uzas blagi nas nekoliko obukli vetrovke video nas kapetan i kaze ko vam je rekao da obucete vetrovke, mi kazemo hladno kaptetane , a on nama nije bila naredba da mogu da se obuku vetrovke skidaj
Toliko

P

pre 11 godina

Kada bi vlast radila u interesu građana, lepo bi ukinula SVE propise i raspustila svu briokratiju, pa onda uvela SAMO ONE NEOPHODNE. Ovo nije nažalost ni prvi ni poslednji primer da se ovako nerazumne stvari dešavaju zbog glupog propisa/birokratske greške. Žmure na tolika kršenja zakona, a nisu mogli da zažmure na ovakvu glupost, kad se već nisu udostojili da istu ukinu!

dre kinez

pre 11 godina

"Navodi da je prvi kadet u istoriji primljen posle trogodišnje srednje škole, koju je pohađao na ruskom jeziku, dobio je stipendiju i zlatnu medalju Ruske federacije, u kojoj je mogao da nastavi školovanje, ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san."

Pocetnicka greska.

nenad73

pre 11 godina

Pre nego sto ste svi napisali te komentare da li ste procitali sta je hemi blok desne grane? Svaki lekar bi vam savetovao da prilikom napora vasa srcana frekvenca ne prelazi 120 otkucaja u minuti jer postoji mogucnost pojave srcane aritmije, dakle to sto Novak Djokovic igra tenis je njegova odluka a ovaj decko bi trebao da vozi letelicu od 25 miliona evra i da odlucuje o tudjim zivotima. Ko bi posle odgovarao kada bi otkrili da je pilot imao "srcanu specificnost?"

Treci u rangu

pre 11 godina

Srecom ja sam na Vojnoj akademiji zavrsio smer koji mi je dozvoljavao da pobegnem od ljudi koji su tebi napravili probleme u zivotu. Zivot na akademiji mi je omogucio da vidim kakvi sve ljudi mogu da raspolazu tudjim zivotima. Ono sto ste gledali me je navelo da se zapitam da li sam ja uopste i bio na Akademiji

Petar Božič

pre 11 godina

Gorane Pavloviću, nemoj nikada da kriviš otadžbinu Srbiju zbog nepravde koja ti se desila, krivi su pojedinci koji treba da snose posledice za propust koji su napravili (ukoliko se radi o propustu), a tebi druže od sveg srca želim da ti se san ostvari, jer vidim da si rodoljub i da zaslužuješ da ostvariš cilj koji si namerio. Izgubljeno vreme na žalost se ne može vratiti, ali ako svi izvučemo pouke i popravimo sve što u sistemu nije valjalo, verujem da ćeš biti zadovoljan i ti lično, ali i svi mi koji volimo ovu državu i nemamo drugu. Pokušao sam da se stavim u tvoju situaciju i tačno mogu da osetim šta te najviše muči...nije to što nećeš završiti akademiju, jer ti nisi slučajno bio najbolji u klasi, bićeš najbolji u svemu što budeš radio zato što si posvećen, zato izaberi pametno čime ćeš se baviti, ima mnogo načina da se zajedno sa drugovima iz klase voli i brani Srbija, možda čak i boljih od onog koji si prvenstveno izabrao...ako me razumeš šta želim da ti nagovestim, a znam da jesi, kao što znam i da si ovo pročitao. Živela Srbija!

Dobrica

pre 11 godina

Ovakve i slične stvari često se dešavaju kod nas i na žalost stalno se ponavljaju. Problem je to što se proceni da je neko bolji od ostalih i da "odskače". Za nas je to je neoprostiv greh. U drugim zemljama u takvima se ponose i ulažu u njih. Mi ih sklanjamo da nam ne kvare prosek i "ne bodu oči" i ulažemo u prosečne sa kojima se može manipulisati. Nesposobni imaju vlast i paze da se neko ne probije i ne ugrozi im poziciju. Što se tiče vojske tu očigledno još ima relikta prošlosti, po sistemu "slaba Srbija - jaka Jugoslavija".

bgd

pre 11 godina

Za momka sa "felerom" na srcu:

to što si se u ovoj vojsci pokazao kao najbolji a oni te izbacili kao nesposobnog ti je možda i najbolja stvar koja ti se u životu desila ... bar za sada! Učinili su ti veliku uslugu, samo još nisi svestan.

Uzdravlje i svako ti dobro.

Dr.Bosiljčić drugi deo

pre 11 godina

Kako sam ranije napisao ono što je morfološka promena na srcu ne mora bezuslovno biti i funkcionalna (što i nije dokazano da jeste)pa je jedini način da vojni lekari brane svoju dijagnozu EKG koji pokazuje odstupanje zbog malformacije. I da potkrepe svoj nalaz primerima iz literature. Ako brane nalaz ovim putem kako to da "mana"nije ustanovljena na nekoliko ranijih detaljnih pregleda. Kažem detaljnih, jer su pregledi stručnjaka vazduhoplovne medicine (i vojne i civilne) veoma opsežni. Dakle, onda je krivica na Vojsci. Ne vidim kako advokati mogu reći da nema mesta za tužbu kada je ona u tom slučaju rezultat lošeg rada kardiološke službe. Komisija je stavila zdravog momka u kokpit aviona...pa tako tri godine.Ili nije bio zdrav po njihovom, ko je ovde lud! Možda su advokati svesni u kakvoj državi žive i rade pa ne bi da počinju postupak u stilu "šut s rogatim ".

Srbija i ja

pre 11 godina

Ostacu komentarom totalno van konkretnog slucaja, jer je isti dovoljno jasan sam za sebe.

Sustina price treba da bude na tome da je Srbija puna BESMISLENIH pravilnika, zakona i tumacenja koja nemaju nikakve veze sa logikom i pravdom, pa ipak svim mi po njima funkcionisemo. Godine i godine bacenog vremena, truda i energije, sve to zbog podjednako bsemislenih pravilnika. Ja nisam najbolji student Akademije kao ovaj genijalac, samo zelim da zivim normalan zivot, da mi papiroloske besmislice i zsatarelosti ne kradu dan za danom, godinu po godinu.

Pa ne vredi, kad se bunis najpre te kao budalu gledaju bas oni koje to isto pogadaja i koji bi najpre trebalo da te podrze. Onada pomislim: mozda tavke pravilnike i zasluzujemo...

Косовски витез

pre 11 godina

Welcome to club! Пријатељу мој. Волео бих да се Б92 позабави питањем шта се дешава са дипломираним официрима полиције и војске који и поред изванредних просека и квалитета не могу да се запосле јер немају везу. А онда они који имају везу и запосле се прекорачују своја овлашћења и малтретирају грађане.

Milos

pre 11 godina

Tuga, i moj drugar je tako napustio akademiju pre 7-8 godina. U trecoj godini su mu tek konstatovali da ima alergiju na veoma niske temperature. Decko je bio totalno slomljen. Srecom imao je novca da nastavi u Vrscu, tako da je ipak postao pilot.

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

draganbb

pre 11 godina

Ajde Vučiću pokaži se. Ili ga vrati ili mu plati realnu, a to znači visoku odštetu što ste mu oduzeli 3. godine života, a odštetu naplati od onga ko je pogrešio i primio ga, zaplenom imovine. Kada bi se tako postupilo ovo bi bila zemlja poštovanja i reda.

JUG

pre 11 godina

Србија је сиромашна земља и мора дапочне да се брине о свим спектима својих ресурса, како материјалних тако и људских. Жалосно је да држава у потпуности одбацује вредног и паметног младог човека јер није способан да буде војни пилот.
Са друге стране, из мог личног тридесетогодишњег искуства са ВМИ остављам веома мало места за грешку. Некада је здравље будућих војних пилота праћено пет до шест година, пре него што би дошли у прилику да почну праву летачку обуку. Овом периоду је претходила ригорозна селекција великог броја кандидата. И поред тога, у свакој генерацији је било оних којима је обука прекидана из здравствених разлога, чак и као искусним пилотима. Посао војног пилота је комплексан и захтеван па понекад није довољно бити интелигентан, вредан и бавити се спортом. На душу надлежнима на Академији и Министарству одбране што нису нашли могућност да овог момка усмере према дужности коју може да обавља, како је то рађено у сличним случајевима у неком ранијем периоду.

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno strašno ...pa ne znam da li neko uopšte vodi ovu zemlju ili mi na svim poljima bauljamo i teturamo se , pritom gubeći takve kadrove kao što je najbolji kadet Akedemije ..strašno

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

Dragan Nikolic

pre 11 godina

Pa nista stvar je jednostavna. Zelja mu je bila da postane pilot. Utvrdio je da mu srce nije u redu. Platio mito. Sledece godine opet kontrola. Opet platio mito. Tako i trece godine. E cetvrti put nisu hteli da ga puste. i kraj price. Taj problem je imao od pocetka i znao je. A zna i sta pise u pravilniku. Neka upise neki privatni fakultet sada i resen problem.

beep

pre 11 godina

sta da ne odustaje i da se bori,ovde u srbiji,protiv koga,ovoga sistema??? ma pali odavde decko kao i svi mladi pametni ljudi,bezi odavde sto dalje mlad si pametan i uspeces u zivotu,a ovde ces da budes zakucan a tatini sinovi ce da ti se smeju,moja sestra zavrsava studije i pali preko!

govoritj Moskva

pre 11 godina

U Rusiji se sve moze.Dengi Dengi.Tamo i Bogoljub Karic ima Akademiju.A doticni,posto obozava Rusiju neka lepo tamo vozi Samaljote & Vertaljote.

popeye

pre 11 godina

Momce, sam si u tekstu i resio svoju dilemu, u svakom dobrom pitanju krije se i resenje. Pravac Rusija. Rekao si da njima ne smeta specificnost, a obzirom da zelis da postanes vojni pilot kod njih bar neces bacati bombe na tudje kuce.

Dr.Bosiljčić

pre 11 godina

(Dragan Nikolic, 22. novembar 2012 12:13)
Ne unižavaj ovako pozitivnog momka i najboljeg u generaciji. Možda si ti plaćao ocene drugi nisu. Ovo je vojska a ne Viša poslovna....Pročitavši tekst čini mi se jasnim da je u pitanju zastareli kriterijum komisija Vojske. Ove komisije imaju i svoje "svetle trenutke" i u suprotnom smislu. Šalju u vojsku i definitivno bolesne ljude negirajući nalaze daleko jačih instanci nego je regrutna komisija.
A što se tiče ovog kadeta, čim je prošao sve testove i počeo da leti, ako se bavi sportom bez problema, ovo je jasno da je ovo otkriveno preko eho dijagostike. Dakle čisto morfološka malformacija a ne funkcionalna, što je definitivno, od strane kardio-patologa, druga stvar. Verovatno ne razumeš razliku ali tako je. Iako je teško bez nalaza u rukama dati 100% precizan sud, ako je tako kako piše u članku, kadet je u pravu. Na 1500 karaktera ovde je teško objasniti razliku u medicinskom smislu ali ona sasvim objektivno rečeno postoji i u ovom slučaju je od primarnog značaja.
PS. Mogu samo da pretpostavim, kao padobranac amater, kako se oseća zaljubljenik u letenje kad mu ovako podseku krila. S moje strane sve simpatije i podrška za momka.

Zoran

pre 11 godina

Ja sam bas pre neki dan u nekom komentaru napisao da ovu drzavu treba urusiti do temelja i poceti sve iz pocetka,jer ovde nista ne funkcionise normalno,kao da se takmice ko ce goru i vecu glupost napraviti.

major

pre 11 godina

Gruba i neoprostiva greska,koja je ovog mladog i perspektivnog mladica stajala 3 godine.Mladicu,smatram da te ministar odbrane NECE vratiti na skolovanje (mada to zasluzujes),jer postoji PRAVILNIK.To sto on nista ne valja i sto je zastareo-to je tema za neke druge organe.Ako bi se u tvom slucaju napravio presedan,zamisli koliko tebi slicnih bi se javilo.
Moj savet ti je da dignes medijsku buku,ali da se ne nadas povratku.
Ako ikako mozes idi u Rusiju i dovrsi skolovanje za vojnog pilota.Tamo ces imati daleko vise mogucnosti da uspes u svojoj nameri.Leteces mnogo vise nego ovde.Leteces na modernijim avionima nego ovde,osim ako ti nije cilj da letiz na G4,ORLU ili LASTI!?Mislim da ti to nije cilj.Zato put pod noge i pravac Rusija.

ZA DRAGANA NIKOLICA!!!
Sram te bilo!Ako se ti sluzis davanjem mita da bi postigao cilj to ne podrazumeva da to radi i ovo dete,koje je svojim ocenama dokazalo da vredi.Jos jednom-SRAM TE BILO!

Maki

pre 11 godina

Sve lekare iz lekarske komisije HITNO u zatvor.Oduzeti im diplome i osuditi da dozivotno placaju momku platu pilota!Nesme drzava to da radi,jer gradjani nisu nista krivi.Milion dolara,kao Kovacevicu,ali iz njihovih dzepova.

Keke

pre 11 godina

Nadam se da nece proci samo sa iskljucenjem! Kriminalca u zatvor! Da ga smeste u istu celiju sa onim profesorom sto prica deci o Kalemegdanu bez odobrenja.

Pantelija

pre 11 godina

Idi ti u Rusiju na vreme druze moj, nije ovde mesto za sposobne, verovatno iza ugla ceka neki tatin sin da nas upropasti jos malo. Jer ko je sa nama ziveo ni pakao mu tesko pasti nece.

Markan

pre 11 godina

Kopaj sine, rukama i nogama, da ostaneš u akademiji, da te nauče kako što brže, preciznije i sa što manje troškova da rušiš avione, bombarduješ i ubijaš !

damir

pre 11 godina

Pa nećeš voziti putnički avion pa da su tako rigorozni.a primaju kojekakve psihopate i armiju bez problema.nastavi to školovanje negde napolju jer ovde ionako nemaš šta ni naučiti ni voziti izgleda!

aco

pre 11 godina

ўta іe nama piloti, lekari, profesori, nama su potrebni miЅkoviіevci, kostiіevci, hamoviіevci ... oni іe braniti naЅu Srbiju, oni je i brane, zato smo tako jaki i moіni. A ti momїe gledaj svoj ѕivot, i nemoj da oїajavaЅ, moѕda su ti napravili uslugu.

Ryber Palunko

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!
(Volim i ja vas, 22. novembar 2012 11:51)

I onaj što je druge pozivao na odbranu zemlje, a sam izbjegavao i naposlijetku, izbjegao vojsku.

Damir

pre 11 godina

Eh da samo nisam procitao ovaj tekst. Kroz istu smo situaciju prosli. Pre 5 godina su mene izbacili iz Vojne gimnazije, iz istog razloga, i to takodje na kraju 3 godine. Iako sam bio u skolskom fudbalskom timu, bavio se atletikom, i u trenutku napustanja, spremniji od 90 posto ucenika, izbacili su me jer je takav zakon. Ni dan danas nisam ni jedan lek popio po tom pitanju, niti sam imao neke tegobe... Jedino sto ti na kraju preostaje, jeste da se pomiris sa tim, i da nastavis dalje.

Svetislav

pre 11 godina

Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata . Protiv onih koji jos nisu culi da je TITO umro.

Skoro lekar

pre 11 godina

Pravilnici se za medicinu prave na osnovu prosecnih vrednosti.
Koliki treba da bude holesterol - prosek +-,
secer - prosek +-...
U prevodu, covek moze da bude savrsenog zdravlja, kao ovaj momak koji trci polumaraton i vezba svakodnevno, i da ne prodje testove, zato sto je on sa posebnom kombinacijom parametara koji se kompenzuju i daju odlican rezultat na kraju.
Imao sam zelju da idem na akademiju, ali nosim naocare.
Znao sam fiziku, matematiku, mogao da planinarim ceo dan, imao polozeno za sva vozila, znao da pucam, da prezivim u prirdi, bio vukovac - ali im nisam bio dovoljno dobar.
Zavrsio sam drugi, tezi fakultet kao jedan od najboljih.
Za pilota:
ako ti treba potpis za neku peticiju ili 50 naucnih referenci koje pokazuju da ti nije nista i da je pravilnih los, nudim se da pomognem.
Svim srcem, i sa oba delimicno sposobna oka

NS

pre 11 godina

Nemoj odustajati! Samo preko medija i na svaki drugi nacin beskompromisno napadaj!Bori se za sebe! Lezi ispred Vlade i ne pomeraj se. Strajkuj gladju, predsednik cete razumeti. Bice sve ok!

Ognjen

pre 11 godina

Samo napred Gorane, nemoj da odustaješ. Srbija je ponosna na ljude kao što si ti. Probaj da dobiješ napismeno potvrdu da bi bio dobrodošao student u ruskim školama, kao i mišljene stručnjaka da tvoja srčana specifičnost neće uticati na tvoju mogućnost da se radiš kao pilot. Sa tim dokumentima i uz pomoć medija, treba da uporno ponavljaš zahtev da naprave izuzetak u tvom slučaju, kao i da se pokrene procedura promene zastarelog pravilnika. Srećno.

JNA

pre 11 godina

E pa moguce je bilo i izgleda da je tako,da zaista nesposobni i bolesni sluze vojsku,a da oni koji su zdravi to ne mogu,uvek su se na pilotima kadetima "lomila koplja" i mnogi od njih nisu mogli zbog raznih specificnosti da zavrse akademiju.Iskreno mi je zao ovog momka i smatram da ako je vec hteo da se bavi pilotiranjem,trebalo je da ostane u Rusiji,tamo je imao mnogo vece sanse za razvoj.Ovde bi morao da rizikuje zivot na ovim letecim krnijama i traktorima.

Gile

pre 11 godina

A kada je trebalo da se sluzi vojni rok, jurili su vilama i kljakave i bolesne, a ovoakav potencijal teraju. Lave, ako te Vucic ne primi nazad onda nece niko! :) Naravno da treba da nastavis studije i svaka cast!

c i t i z e n

pre 11 godina

Tacno je da se inkompletni blok desne grane ne tretira kao (i nije) patolosko stanje. Stavise, kod mladih osoba se smatra normalnom pojavom i imaju ga mnogi vrhunski sportisti sto mi je poznato i iz licnog iskustva u radu sa njima.
Dakle, posto predsednik drzave moze da pomiluje kriminalce, nadam se da ministar odbrane moze da pomiluje genijalce.

magellan

pre 11 godina

Još jedna horor priča iz moje daleke i voljene Srbije. Zaista nemam šta reći osim da saosećam sa ovim sjajnim mladićem, čija me je sudbina podsetila na slučaj moga oca kome se dogodilo nešto slično, ali 60-ak godina ranije.
On je više od svega želeo da leti i kao sjajan sportski letač (jedriličar) prijavio se u vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, želeći da uči za civilnog pilota. Odbili su ga zbog iste stvari.
Danas je on 80-o godišnjak sa fizičim i mentalnim sposobnostima na najvišem nivou, naravno za svoje godine.
Srbija mora propasti ako se nešto drastično ne promeni na bolje. Prateći vesti preko ovog i ostalih portala, mogu se samo uveriti u suprotno od očekivanog.

Dred

pre 11 godina

Srbiji nije potrebna borba protiv korupcije, Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata .

popay

pre 11 godina

Sine,veruj mi,ucinili su ti uslugu. Za koju bi godinu,posto vidim da si pametan momak, ti sam trazio da odes. Okreni se sebi i iskoristi svoj potencijal na pravi nacin.

Volim i ja vas

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!

sandra ns

pre 11 godina

prosto da covek ne poveruje u ovu pricu. Sigurno postoji neki drugi razlog zbog cega je ovaj mladic tako grubo, da kazem odbacen, i zbog cega su mu zaista onako nemilosredno srusili snove. Nedaj se decko molim te, budi izbad svih tih "pametnjakovica", i stvarno sto kaze "goga" bezi iz ovog haosa.

Nemam ni kola pa me žele

pre 11 godina

Bio sam najbolji "fudbaler" u naselju, pored svih profesionalaca mlađih i starijih. San mi je bio da obučem kopačke, šutiram loptu, navijači da mi pevaju pesme, ali sam shvatio da mogu više od toga (neću da se hvalim, da sam pametniji tj. veći potencijal od ostalih "fudbalera"). Sada bih mogao i da projektujem stadione za gladne sanjare, da treniram nove klince, ali ni to me ne ispunjava.. Idem dalje pa dokle stignem. Samo hrabro imaćeš ti svoj avion jednog dana i verovatno dve tri žene koje će da te voze! Svako dobro i nemoj da bacaš bombe po kućama :)

Ivan

pre 11 godina

Ja ću definitivno svoju decu sutra da usmeravam da idu iz ove zemlje. Koliko se god mi trudili da nešto promenimo na bolje, uvek na čelo dolaze različiti kvazi-eksperti, klinci koji dana prakse nisu imali i koji su do pre nekoliko meseci lepili po ulicama predizborne plakate, tatini sinovi itd. Zato na je ovako kako je...

U Srbiji su uspeh i nadprosečnost neoprostivi!

c i t i z e n

pre 11 godina

Tacno je da se inkompletni blok desne grane ne tretira kao (i nije) patolosko stanje. Stavise, kod mladih osoba se smatra normalnom pojavom i imaju ga mnogi vrhunski sportisti sto mi je poznato i iz licnog iskustva u radu sa njima.
Dakle, posto predsednik drzave moze da pomiluje kriminalce, nadam se da ministar odbrane moze da pomiluje genijalce.

Ivan

pre 11 godina

Ja ću definitivno svoju decu sutra da usmeravam da idu iz ove zemlje. Koliko se god mi trudili da nešto promenimo na bolje, uvek na čelo dolaze različiti kvazi-eksperti, klinci koji dana prakse nisu imali i koji su do pre nekoliko meseci lepili po ulicama predizborne plakate, tatini sinovi itd. Zato na je ovako kako je...

U Srbiji su uspeh i nadprosečnost neoprostivi!

Dred

pre 11 godina

Srbiji nije potrebna borba protiv korupcije, Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata .

Gile

pre 11 godina

A kada je trebalo da se sluzi vojni rok, jurili su vilama i kljakave i bolesne, a ovoakav potencijal teraju. Lave, ako te Vucic ne primi nazad onda nece niko! :) Naravno da treba da nastavis studije i svaka cast!

Volim i ja vas

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!

popay

pre 11 godina

Sine,veruj mi,ucinili su ti uslugu. Za koju bi godinu,posto vidim da si pametan momak, ti sam trazio da odes. Okreni se sebi i iskoristi svoj potencijal na pravi nacin.

bgd

pre 11 godina

Za momka sa "felerom" na srcu:

to što si se u ovoj vojsci pokazao kao najbolji a oni te izbacili kao nesposobnog ti je možda i najbolja stvar koja ti se u životu desila ... bar za sada! Učinili su ti veliku uslugu, samo još nisi svestan.

Uzdravlje i svako ti dobro.

Pantelija

pre 11 godina

Idi ti u Rusiju na vreme druze moj, nije ovde mesto za sposobne, verovatno iza ugla ceka neki tatin sin da nas upropasti jos malo. Jer ko je sa nama ziveo ni pakao mu tesko pasti nece.

milan

pre 11 godina

Prijatelju da probam da ti objasnim
Sluzio sam vojsku onih sumanutih godina i jedno jutro zima uzas blagi nas nekoliko obukli vetrovke video nas kapetan i kaze ko vam je rekao da obucete vetrovke, mi kazemo hladno kaptetane , a on nama nije bila naredba da mogu da se obuku vetrovke skidaj
Toliko

Svetislav

pre 11 godina

Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata . Protiv onih koji jos nisu culi da je TITO umro.

pavle

pre 11 godina

Meni kao laiku nije jasno zašto su ga isključili, pogotovo sa takvim ocenama. Zar nije mogao da ostane u vojsci, završi akademiju i dobije neku tehničku ili admin. dužnost gde bi nastavio da briljira i doprinosi vojsci i državi? Odreći se čoveka na završnoj godini studija samo zbog bajatog pravilnika, ili ne napraviti izuzetak po tom pitanju ne zvuči mi suvislo. Mada, pričamo o Srbiji...

magellan

pre 11 godina

Još jedna horor priča iz moje daleke i voljene Srbije. Zaista nemam šta reći osim da saosećam sa ovim sjajnim mladićem, čija me je sudbina podsetila na slučaj moga oca kome se dogodilo nešto slično, ali 60-ak godina ranije.
On je više od svega želeo da leti i kao sjajan sportski letač (jedriličar) prijavio se u vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, želeći da uči za civilnog pilota. Odbili su ga zbog iste stvari.
Danas je on 80-o godišnjak sa fizičim i mentalnim sposobnostima na najvišem nivou, naravno za svoje godine.
Srbija mora propasti ako se nešto drastično ne promeni na bolje. Prateći vesti preko ovog i ostalih portala, mogu se samo uveriti u suprotno od očekivanog.

JNA

pre 11 godina

E pa moguce je bilo i izgleda da je tako,da zaista nesposobni i bolesni sluze vojsku,a da oni koji su zdravi to ne mogu,uvek su se na pilotima kadetima "lomila koplja" i mnogi od njih nisu mogli zbog raznih specificnosti da zavrse akademiju.Iskreno mi je zao ovog momka i smatram da ako je vec hteo da se bavi pilotiranjem,trebalo je da ostane u Rusiji,tamo je imao mnogo vece sanse za razvoj.Ovde bi morao da rizikuje zivot na ovim letecim krnijama i traktorima.

DrBane,london

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se ova medicinska glupost vuce po vojnim knjigama skoro 40 godina!1976 god sam kao svrseni gimnazijalac i sin avijaticara pokusao da upisem vazduhoplovnu akademiju.bio sam jak ko konj.prvak drzave u dzudou Vukovac...i doziveo sok:ista dijagnoza ,nekompletni blok desne grane hisovog snopa!Plus bradikardija(nizak puls)!Nesposoban!!!doktor mi lepo kaze"dragi moj ova stvar sa srcem je kao da imas bubuljice!totalno bezopasna ali mi trazimo savrsenstvo!!A nizak puls kao bvrhunski sportista takodje je patologija za nas!!??i upisem medicinu postanem, hirurg..i sada vidim da se ista budalastina pojavljuje 36 god kasnije!?O tugo moja,koja birokratizovana ,osifikovana glupost nase vojne medicine

Ryber Palunko

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!
(Volim i ja vas, 22. novembar 2012 11:51)

I onaj što je druge pozivao na odbranu zemlje, a sam izbjegavao i naposlijetku, izbjegao vojsku.

Ex-podoficir

pre 11 godina

Nemoj da ti je žao.Ja sam posle 14 godina službe+4 godine škole napustio vojsku.To je odavno urušena institucija koja je izgubila sve bitke-ratove.Kasarnama vlada alkohol,nepotizam i tračarenje.Glavu gore junače i bićeš srećan jer si se na vreme izvukao.

ivan

pre 11 godina

drago Nezdravo Srce,

Naravno da je sa tvojim srcem sve u redu i naravno da na sva pitanja koja si postvio, najikreniji i najbolniji odgovor je DA.
pojeli su oni mnogo srca i dusa pre nego sto smo se mi i rodili. Tako su i moje pojeli i sa najbojim skolama koje sam pozavrsavao u svetu, kod nas sam bio nezapolen godinama, ej godinama covece i to sa orodicom. shvati ovaj njihov potez kao blagovremenu opomenu da najboljima u Srbii mesta nema niti je ikada bilo. bezi i ne razmisljaj puno. ima puno aviona po svetu koje mozes vositi, puno boljih gradova i u njima institucija kojima mozes postavljati pitanja.
majstore VREDIS i zbog toga te mrze. Uspeh, pamet, talenat i obdarenost se u Srbiji nikada nece vrednovati.
Da zavrsim o meni....posle godina trazenja elementarne prilike, ad sam u multinacionalnoj kompaniji u Austriji odabran kao kljucni kadar.deca osigurana i ja sit.
poz

major

pre 11 godina

Gruba i neoprostiva greska,koja je ovog mladog i perspektivnog mladica stajala 3 godine.Mladicu,smatram da te ministar odbrane NECE vratiti na skolovanje (mada to zasluzujes),jer postoji PRAVILNIK.To sto on nista ne valja i sto je zastareo-to je tema za neke druge organe.Ako bi se u tvom slucaju napravio presedan,zamisli koliko tebi slicnih bi se javilo.
Moj savet ti je da dignes medijsku buku,ali da se ne nadas povratku.
Ako ikako mozes idi u Rusiju i dovrsi skolovanje za vojnog pilota.Tamo ces imati daleko vise mogucnosti da uspes u svojoj nameri.Leteces mnogo vise nego ovde.Leteces na modernijim avionima nego ovde,osim ako ti nije cilj da letiz na G4,ORLU ili LASTI!?Mislim da ti to nije cilj.Zato put pod noge i pravac Rusija.

ZA DRAGANA NIKOLICA!!!
Sram te bilo!Ako se ti sluzis davanjem mita da bi postigao cilj to ne podrazumeva da to radi i ovo dete,koje je svojim ocenama dokazalo da vredi.Jos jednom-SRAM TE BILO!

dre kinez

pre 11 godina

"Navodi da je prvi kadet u istoriji primljen posle trogodišnje srednje škole, koju je pohađao na ruskom jeziku, dobio je stipendiju i zlatnu medalju Ruske federacije, u kojoj je mogao da nastavi školovanje, ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san."

Pocetnicka greska.

popeye

pre 11 godina

Momce, sam si u tekstu i resio svoju dilemu, u svakom dobrom pitanju krije se i resenje. Pravac Rusija. Rekao si da njima ne smeta specificnost, a obzirom da zelis da postanes vojni pilot kod njih bar neces bacati bombe na tudje kuce.

c i t i z e n

pre 11 godina

@nenad73
Pretpostavljam da ste lekar ali, sudeci prema napisanom, nemate relevatnu specijalnost (sto ne dovodi a priori u pitanje vasu strucnost u onome cime se bavite). Kao neko ko se godinama profesionalno bavi iskljucivo kardiovaskularnom dijagnostikom (ne u Srbiji) molim Vas i upozoravam da ne sirite netacne informacije. Inkompletnin desni hemiblok nije patolosko stanje ukoliko ne postoji patoloski supstrat koji je do njega doveo i smatra se fizioloskom pojavom, pre svega kod mladje muske populacije. Moze biti intermitentan, da se javlja u zavisnosti od srcne frekvence pri naporu i da bude permanentan ali i prolazan u mnogim slucajevima. Sam po sebi nema uticaj na srcanu funkciju. Inkompletni desni hemiblok ne dovodi do malignih aritmija ukoliko u pozadini ne postoji, na primer, aritmogena kardiomiopatija desne komore (ARVC) ili Brugada fenomen, sto se danas lako dijagnostikuje.
Moramo, cak i kao komentarori, da budemo odgovorni i da ne plasiramo strucne informacije ukoliko nemamo odgovarajuce kvalifikacije.

vladimir

pre 11 godina

Sa 23 godine bio sam u vojsci i bio spreman da poginem za tadašnju SCG. Sada sa 32 samo mi je pasoš pred očima. Nadam se da ću uspeti da se spasem sa ovog broda koji tone.

Nikola

pre 11 godina

Marko, posle nekog vremena shvaticete da je ovo jedna od boljih stvari koje su Vam se desile u zivotu, posto Vas je sprecila da zivot potrosite ziveci u relativnom siromastvu, sluzeci u urusenoj vojsci jos urusenije zemlje, koja odavno ne postuje svoju istoriju ni institucije, a kamoli ljude.

NS

pre 11 godina

Nemoj odustajati! Samo preko medija i na svaki drugi nacin beskompromisno napadaj!Bori se za sebe! Lezi ispred Vlade i ne pomeraj se. Strajkuj gladju, predsednik cete razumeti. Bice sve ok!

sandra ns

pre 11 godina

prosto da covek ne poveruje u ovu pricu. Sigurno postoji neki drugi razlog zbog cega je ovaj mladic tako grubo, da kazem odbacen, i zbog cega su mu zaista onako nemilosredno srusili snove. Nedaj se decko molim te, budi izbad svih tih "pametnjakovica", i stvarno sto kaze "goga" bezi iz ovog haosa.

Bojan

pre 11 godina

Ова вест ме је заиста погодила. Као човек који је на ВА предавао Горану могу да кажем да се заиста ради о врхунском питомцу, паметном, дисциплинованом, мотивисаном и талентованом. Као бивши официр који је искусио нешто мало од тог војног система за својих 15 година у униформи могу само да му поручим да настави да гура и да ради да оствари свој сан, зато што се утакмица игра до краја, а авијација се носи у срцу. САМО НАПРЕД ГОРАНЕ!!!

dobro upucen

pre 11 godina

Ma bitno je pomoci fkcz a za ovakve talente nema veze. E moj ministre bavis se svim i svacim osim svojim resorom tj odbranom.

Ognjen

pre 11 godina

Samo napred Gorane, nemoj da odustaješ. Srbija je ponosna na ljude kao što si ti. Probaj da dobiješ napismeno potvrdu da bi bio dobrodošao student u ruskim školama, kao i mišljene stručnjaka da tvoja srčana specifičnost neće uticati na tvoju mogućnost da se radiš kao pilot. Sa tim dokumentima i uz pomoć medija, treba da uporno ponavljaš zahtev da naprave izuzetak u tvom slučaju, kao i da se pokrene procedura promene zastarelog pravilnika. Srećno.

draganbb

pre 11 godina

Ajde Vučiću pokaži se. Ili ga vrati ili mu plati realnu, a to znači visoku odštetu što ste mu oduzeli 3. godine života, a odštetu naplati od onga ko je pogrešio i primio ga, zaplenom imovine. Kada bi se tako postupilo ovo bi bila zemlja poštovanja i reda.

Milutin

pre 11 godina

Slicno iskustvo sam prosao i razumem te . Na kraju sam otisao trbuhom za kruhom. Danas sam komandant pomorske trgovacke flote strane kompanije ( par stotina prekookeanskih brodova u floti ).Koji si ti po redu koga je zemlja koju voli jednostano odbacila kao nepozeljnog zbog svojih nadprosecnih sposobnosti ... E Tesla , Tesla koliko nas deli tvoju sudbinu i ko ce nas jednog dana svojatati ...

Skoro lekar

pre 11 godina

Pravilnici se za medicinu prave na osnovu prosecnih vrednosti.
Koliki treba da bude holesterol - prosek +-,
secer - prosek +-...
U prevodu, covek moze da bude savrsenog zdravlja, kao ovaj momak koji trci polumaraton i vezba svakodnevno, i da ne prodje testove, zato sto je on sa posebnom kombinacijom parametara koji se kompenzuju i daju odlican rezultat na kraju.
Imao sam zelju da idem na akademiju, ali nosim naocare.
Znao sam fiziku, matematiku, mogao da planinarim ceo dan, imao polozeno za sva vozila, znao da pucam, da prezivim u prirdi, bio vukovac - ali im nisam bio dovoljno dobar.
Zavrsio sam drugi, tezi fakultet kao jedan od najboljih.
Za pilota:
ako ti treba potpis za neku peticiju ili 50 naucnih referenci koje pokazuju da ti nije nista i da je pravilnih los, nudim se da pomognem.
Svim srcem, i sa oba delimicno sposobna oka

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

Косовски витез

pre 11 godina

Welcome to club! Пријатељу мој. Волео бих да се Б92 позабави питањем шта се дешава са дипломираним официрима полиције и војске који и поред изванредних просека и квалитета не могу да се запосле јер немају везу. А онда они који имају везу и запосле се прекорачују своја овлашћења и малтретирају грађане.

Keke

pre 11 godina

Nadam se da nece proci samo sa iskljucenjem! Kriminalca u zatvor! Da ga smeste u istu celiju sa onim profesorom sto prica deci o Kalemegdanu bez odobrenja.

ccc!!!

pre 11 godina

Gde si sad Vucicu? Ako ste mogli da obolirate kriminalce mozete valjda da nekom uredbom izmenite los zakon i da ovom mladom coveku vratite i tri godine, ali i da mu omogucite da se ostvari u buducnosti!!!

Milos

pre 11 godina

Tuga, i moj drugar je tako napustio akademiju pre 7-8 godina. U trecoj godini su mu tek konstatovali da ima alergiju na veoma niske temperature. Decko je bio totalno slomljen. Srecom imao je novca da nastavi u Vrscu, tako da je ipak postao pilot.

Zoran

pre 11 godina

Ja sam bas pre neki dan u nekom komentaru napisao da ovu drzavu treba urusiti do temelja i poceti sve iz pocetka,jer ovde nista ne funkcionise normalno,kao da se takmice ko ce goru i vecu glupost napraviti.

JUG

pre 11 godina

Србија је сиромашна земља и мора дапочне да се брине о свим спектима својих ресурса, како материјалних тако и људских. Жалосно је да држава у потпуности одбацује вредног и паметног младог човека јер није способан да буде војни пилот.
Са друге стране, из мог личног тридесетогодишњег искуства са ВМИ остављам веома мало места за грешку. Некада је здравље будућих војних пилота праћено пет до шест година, пре него што би дошли у прилику да почну праву летачку обуку. Овом периоду је претходила ригорозна селекција великог броја кандидата. И поред тога, у свакој генерацији је било оних којима је обука прекидана из здравствених разлога, чак и као искусним пилотима. Посао војног пилота је комплексан и захтеван па понекад није довољно бити интелигентан, вредан и бавити се спортом. На душу надлежнима на Академији и Министарству одбране што нису нашли могућност да овог момка усмере према дужности коју може да обавља, како је то рађено у сличним случајевима у неком ранијем периоду.

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

Maki

pre 11 godina

Sve lekare iz lekarske komisije HITNO u zatvor.Oduzeti im diplome i osuditi da dozivotno placaju momku platu pilota!Nesme drzava to da radi,jer gradjani nisu nista krivi.Milion dolara,kao Kovacevicu,ali iz njihovih dzepova.

rifat garipi

pre 11 godina

pa dobro jutro ljudi! pa ovo je zemlja srbija! sta je to cudno!dobro je sto ne traze da nadoknadi troskove skolovanja!ovde su ne pozeljni ljudi sa mozgom i pogotovo ako ga koriste! samo podanici i podobni su pozeljni! zivela srbija!

Milko

pre 11 godina

Goran Pavlović je na žalost samo jedan, od recimo četiri miliona stanovnika Srbije čiji su snovi srušeni.
Srbija je ogrezla u korupciji, kriminalu u neznanju i nesposobnosti. Srbiju vode u svakom pogledu nesposobni ljudi.
Nema mesta snovima u zemlji koju vode Nikolić, Vučić i Dačić.
Ko to ne vidi slep je, pored očiju.

expert

pre 11 godina

I ja imam istu tu srčanu specifičnost i vrlo sam sličan slučaj opisanom. Doduše nije vojna akademija bila u pitanju, već jedna druga profesija, i nije samo srčna, već i još neke specifičnosti pride, ali ukupan razvoj situacije vrlo podseća. Podržavam momka i verujem da će uspeti da se izbori za pravdu, kao što sam se i ja naposletku izborio.

Pera

pre 11 godina

Razumem coveka, i meni se slicno desilo. Onda kada sam zavrsio studije elektronike drzava je proglasila nekakvog kapetana Dragana za genija. Pored njega drzavi su mnogo bitniji bili nekakvi snajperisti i mineri (oni sto prave minska polja). A ja sam sa svojom diplomom mogao samo da se slikam. Mogli su na vreme da mi kazu da se preorjentisem.

Dr.Bosiljčić

pre 11 godina

(Dragan Nikolic, 22. novembar 2012 12:13)
Ne unižavaj ovako pozitivnog momka i najboljeg u generaciji. Možda si ti plaćao ocene drugi nisu. Ovo je vojska a ne Viša poslovna....Pročitavši tekst čini mi se jasnim da je u pitanju zastareli kriterijum komisija Vojske. Ove komisije imaju i svoje "svetle trenutke" i u suprotnom smislu. Šalju u vojsku i definitivno bolesne ljude negirajući nalaze daleko jačih instanci nego je regrutna komisija.
A što se tiče ovog kadeta, čim je prošao sve testove i počeo da leti, ako se bavi sportom bez problema, ovo je jasno da je ovo otkriveno preko eho dijagostike. Dakle čisto morfološka malformacija a ne funkcionalna, što je definitivno, od strane kardio-patologa, druga stvar. Verovatno ne razumeš razliku ali tako je. Iako je teško bez nalaza u rukama dati 100% precizan sud, ako je tako kako piše u članku, kadet je u pravu. Na 1500 karaktera ovde je teško objasniti razliku u medicinskom smislu ali ona sasvim objektivno rečeno postoji i u ovom slučaju je od primarnog značaja.
PS. Mogu samo da pretpostavim, kao padobranac amater, kako se oseća zaljubljenik u letenje kad mu ovako podseku krila. S moje strane sve simpatije i podrška za momka.

Djordje

pre 11 godina

Bruka i sramota.Dokle vise nesposobnih ljudi na odlucujucim mestima?
Zahtevamo odgovornost ljudi iz komisije koja je dozvolila da ovaj covek uopste bude primljen na akademiju.
Ko je bio u komisiji?
Krivicno da odgovara za nesposobnost.
Kadetu izvinjenje i mesto u vojsci Srbije.

Damir

pre 11 godina

Eh da samo nisam procitao ovaj tekst. Kroz istu smo situaciju prosli. Pre 5 godina su mene izbacili iz Vojne gimnazije, iz istog razloga, i to takodje na kraju 3 godine. Iako sam bio u skolskom fudbalskom timu, bavio se atletikom, i u trenutku napustanja, spremniji od 90 posto ucenika, izbacili su me jer je takav zakon. Ni dan danas nisam ni jedan lek popio po tom pitanju, niti sam imao neke tegobe... Jedino sto ti na kraju preostaje, jeste da se pomiris sa tim, i da nastavis dalje.

Nemam ni kola pa me žele

pre 11 godina

Bio sam najbolji "fudbaler" u naselju, pored svih profesionalaca mlađih i starijih. San mi je bio da obučem kopačke, šutiram loptu, navijači da mi pevaju pesme, ali sam shvatio da mogu više od toga (neću da se hvalim, da sam pametniji tj. veći potencijal od ostalih "fudbalera"). Sada bih mogao i da projektujem stadione za gladne sanjare, da treniram nove klince, ali ni to me ne ispunjava.. Idem dalje pa dokle stignem. Samo hrabro imaćeš ti svoj avion jednog dana i verovatno dve tri žene koje će da te voze! Svako dobro i nemoj da bacaš bombe po kućama :)

Dr.Bosiljčić drugi deo

pre 11 godina

Kako sam ranije napisao ono što je morfološka promena na srcu ne mora bezuslovno biti i funkcionalna (što i nije dokazano da jeste)pa je jedini način da vojni lekari brane svoju dijagnozu EKG koji pokazuje odstupanje zbog malformacije. I da potkrepe svoj nalaz primerima iz literature. Ako brane nalaz ovim putem kako to da "mana"nije ustanovljena na nekoliko ranijih detaljnih pregleda. Kažem detaljnih, jer su pregledi stručnjaka vazduhoplovne medicine (i vojne i civilne) veoma opsežni. Dakle, onda je krivica na Vojsci. Ne vidim kako advokati mogu reći da nema mesta za tužbu kada je ona u tom slučaju rezultat lošeg rada kardiološke službe. Komisija je stavila zdravog momka u kokpit aviona...pa tako tri godine.Ili nije bio zdrav po njihovom, ko je ovde lud! Možda su advokati svesni u kakvoj državi žive i rade pa ne bi da počinju postupak u stilu "šut s rogatim ".

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno strašno ...pa ne znam da li neko uopšte vodi ovu zemlju ili mi na svim poljima bauljamo i teturamo se , pritom gubeći takve kadrove kao što je najbolji kadet Akedemije ..strašno

Crossroads

pre 11 godina

Vracajte momka nazad u vojsku, pod hitno, ili najurite sve one koji su ga primili. Trece nema.

Ja mislim I JEDNO I DRUGO!!! To je trece i jedino ispravno resenje, ali sumnjam da ce se desiti ista od ovoga!

Treci u rangu

pre 11 godina

Srecom ja sam na Vojnoj akademiji zavrsio smer koji mi je dozvoljavao da pobegnem od ljudi koji su tebi napravili probleme u zivotu. Zivot na akademiji mi je omogucio da vidim kakvi sve ljudi mogu da raspolazu tudjim zivotima. Ono sto ste gledali me je navelo da se zapitam da li sam ja uopste i bio na Akademiji

Voja

pre 11 godina

U ovom slucaju mislim da bivsi pitomac ima puno pravo da tuzi drzavu, vojsku ministarstvo, koga vec, jer on je ulozio tri godine rada na akademiji i isao ka cilju da postane pilot.
Sad je neko priznao da je pogresio i ne da su ga vratili nazad nego su ga sveli na nivo nekog svrsenog srednjskolca koji je procerdao tri godine, sedeci po kladionicama, gluvareci i troseci pare svojih roditelja.
Da ne govorim o egizstenciji koju je kao pilot trebao da obezbedi sebi isvojoj buducoj porodici.
Dakle sve to na papir, pa do neke cifre, i lepo tuzba, neka gospoda koja su zeznula stvar priznaju to do kraja, a sud neka razreze drzavi koliko to sve mora da se plati.

Ja sam inace u svojoj ludoj mladosti, prijavio se za srednju vojnu skolu. Neznam sta sam hteo, valjda da se dokazujem da sam vec odrastao i da mogu sam o sebi da brinem. Budal. Sreca ne primiseme.
Posle je nekom mom rodjaku oficir koji je radio na prijemu rekao da sam bio medju prvih 40 ali da sam otapo zbog tada famozno 'kljuca'.
Nemogu da opisem koliko mi je sada drago zbog toga.

Kamo srece za ovog momka da su i njemu procenili da je visak jer mora da se kandidati ravnomerno rasporede po mosetu rodjenja.

Bajdvej i mene su na lekarskom pregledu ocenili da sam super. Na izlasku iz puberteta se iapk ispostavilo da imam urodjenu slabu plucnu maramicu.
Al kad razmislim do tad bi vec zavrsio akademiju, pa bi me mozda penzionisali. eto sta ti je sudbina

realista

pre 11 godina

"ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san"
Samo glup može da pomisli da se u Srbiji može ostvariti neki san i samo mafijaš može da ga ostvari, ali kakav...

beep

pre 11 godina

sta da ne odustaje i da se bori,ovde u srbiji,protiv koga,ovoga sistema??? ma pali odavde decko kao i svi mladi pametni ljudi,bezi odavde sto dalje mlad si pametan i uspeces u zivotu,a ovde ces da budes zakucan a tatini sinovi ce da ti se smeju,moja sestra zavrsava studije i pali preko!

Realno

pre 11 godina

Ja mislim da te je pogledao dragi Bog i spasio te od mogućih vožnji po vojnim šklopocijama od aviona.Nemoj da si razočaran,jer si za sada u plusu barem za svoj život.Beži što dalje od vojske,jer je to trenutni izvor tragedija u Srbiji-NAŽALOST!!!

Del

pre 11 godina

Gorane,
Želim te sve najbolje u životu i molim te da ne tražiš milostinju od onih koji su se u jeku bombardovanja 1999. useljavali u stanove u "Crvenkapi" (Vučić i Nikolić).
Imam isti problem kao ti i rečeno mi je da to nije anomalija, a još manje prepreka za normalan život ispunjen sportskim aktivnostima.
Izgubićeš možda godinu ili dve, a onda će doći na vlast neko ko nije žrtvovao tuđe sinove da vode ratove u kojima Srbija ne učestvuje i ponovo ćeš biti na Akademiji!

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo je strasno, momak treba da tuzi vosku i drzavu i da trazi vise milionsku odstetu u eurima, ovo je sotalni sumrak bilo kakve pravne drzave i dokaz kakvi nesposbi likovi rade na vaznim funkcijama i svojom aljkavoscu i nesposobnoscu unistavaju zivote najboljim pripadnicima naseg naroda. Posle ovakvih i slicnih informacija zao mi je sto sam Srbin, bolje bi mi bilo da sam bilo koja druga nacija...

stepa stepanović

pre 11 godina

Vučiću poentiraj!Ovo je idealna prilika za "devojku za sve" (marketinšku) da dobiješ još neki laki poen. Širokogrudo vrati momka u Vojsku Srbije i pokaži glasčim kako si ti "Majka Tereza".

tako to ide

pre 11 godina

brale, da ti neko direktno kaže: nisi imao vezu. prave mesta za neke svoje kadrove.
nisi ni prvi ni poslednji. tako je na svim akademijama, fakultetima i na svim radnim mestima.

izgubio si 3 godine života? pa i ja sam izgubio 5 godina što sam bacio na fakultet i magistarske. platio sam ih iz svog džepa. nisam imao vezu da mi sredi stipendiju. i sad više od 2 godine tražim posao. jer nemam vezu. više se ni ne nadam da ću u ovoj zemlji naći posao. a nećeš ni ti. jer nemamo vezu.

ako nemaš neki pedigre, onda se učlani u neku vladajuću stranku, lepi plakate, deli flajere, skupljaj potpise, uvlači se starešinama svaki dan i srediće ti i tu akademiju. nema frke.

damir

pre 11 godina

Pa nećeš voziti putnički avion pa da su tako rigorozni.a primaju kojekakve psihopate i armiju bez problema.nastavi to školovanje negde napolju jer ovde ionako nemaš šta ni naučiti ni voziti izgleda!

nikola

pre 11 godina

Imao sam isti problem sa 18 godina pri potpisivanju prvog profesionalnog ugovora. Inace sam 75' godiste i jos uvek se profesionalno bavim sportom bez ikakvih problema. Moja poruka akademcu je ako te ne vrate nazad, tj. ako ne promene pravilnik kako bi te vratili probaj u nekoj drugoj zemlji da zavrsis ono sto si zapoceo, ako je to moguce. Neka je sa srecom. :)

Miki

pre 11 godina

Bolje što je na vreme shvatio u kakvoj zemlji živi. Nego da posle strada u nekoj šklopociji od aviona u kojoj treba da se priprema za aeromiting. Ili da ga u slučaju rata pošalju u kamikaza-akciju, kao 1999. godine.

aco

pre 11 godina

ўta іe nama piloti, lekari, profesori, nama su potrebni miЅkoviіevci, kostiіevci, hamoviіevci ... oni іe braniti naЅu Srbiju, oni je i brane, zato smo tako jaki i moіni. A ti momїe gledaj svoj ѕivot, i nemoj da oїajavaЅ, moѕda su ti napravili uslugu.

Markan

pre 11 godina

Kopaj sine, rukama i nogama, da ostaneš u akademiji, da te nauče kako što brže, preciznije i sa što manje troškova da rušiš avione, bombarduješ i ubijaš !

I

pre 11 godina

Generacijama, mnogo je najboljih iz raznih vrhunskih profesija otislo odavde. Tebi su samo konkretno rekli sta nije u redu sa tobom...Mnogi koji su ostali ovde a vrede mnogo a to ne mogu da pokazu jos ne razumeju sta ih je snaslo...

dejan

pre 11 godina

ma koga briga. ti sto odobravaju imaju sredjene zivote a to da li nekoga bez razloga .... ne utice na njih ni najmanje.
imaju velike stanove i vise njih, voze dobra kola i imaju benefite u drustvu. zasto bi se i nervirali? zasto bi i menjali pravlnik? da dodju u rizik da njihovi benefiti budu ugrozeni? ne sistem je odlican ovakak kakav jeste? a tako nam je i u celom drustvu....ne talasaj

Velj@

pre 11 godina

Nema vremena nas ministar odbrane za ovakve slucajeve.. Vaznije je da juri kokosare po srbiji, najavljuje izjave i jalove afere na fejsu, i da prodaje izmaglicu. Sto bi se on bavio vojskom, nije valjda zato ministar odbrane..

Srbija i ja

pre 11 godina

Ostacu komentarom totalno van konkretnog slucaja, jer je isti dovoljno jasan sam za sebe.

Sustina price treba da bude na tome da je Srbija puna BESMISLENIH pravilnika, zakona i tumacenja koja nemaju nikakve veze sa logikom i pravdom, pa ipak svim mi po njima funkcionisemo. Godine i godine bacenog vremena, truda i energije, sve to zbog podjednako bsemislenih pravilnika. Ja nisam najbolji student Akademije kao ovaj genijalac, samo zelim da zivim normalan zivot, da mi papiroloske besmislice i zsatarelosti ne kradu dan za danom, godinu po godinu.

Pa ne vredi, kad se bunis najpre te kao budalu gledaju bas oni koje to isto pogadaja i koji bi najpre trebalo da te podrze. Onada pomislim: mozda tavke pravilnike i zasluzujemo...

Cvetko

pre 11 godina

Ako je mladić "bolestan" da ne može da bude pilot vojnog aviona ko je odgovoran što su rasipane pare za strašno skupu obuku za pilota? Ajde, bar to da proba da se istera na čistac (mada nema šansi da priđe). Protraćene držabvne pare, pare poreskih obveznika...to je svetinja svake države. U svakom slučaju mu preostaje da ode odavde, u Rusiju ili bilo gde.....Cvetko

detektiv kokni kol

pre 11 godina

a da proba,ako je u mogucnosti,sa kofercetom ili bar kovertom ? to je jedini ''jezik'' koji razumeju ti kojima se obratio !!! a i clanska karta ne bi bila na odmet,samo zuta trenutno nije pozeljna .

ĆOSA

pre 11 godina

Jadna je država sa ovakvom "vojskom" koja se dokazala,ali uvek kao GUBITNIK!!! Vojska se spominje u medijima samo kada se dese tragedije-nažalost.Treba ukinuti leglo neradnika,alkoholičara koji bauljaju dokoni po kasarnama i spasiti budžet napaćene Srbije!

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Znam da je ovom decku izuzetno tesko ali u vazduhoplovstvu postoje i drugi VES-ovi.Neznam danas kako je ali u moje vreme dobijali su opsti ves avijacije i bili OZN ili komandiri manjih jedinica.Neznam dali je neko uz JAT-ove akademije procitao ovo, ali ima jos nade za ovog decka.

Salea

pre 11 godina

Gde počinje žica(kasarna),tu prestaje logika.To znamo svi mi koji smo uludo potrošili godinu dana svojih života.Sve ostalo su Titove priče,šatro bratstvo i jedinstvo!Ukinite tu nakaradnu ustanovu koja je poznata u Srbiji po TRAGEDIJAMA!

Petar Božič

pre 11 godina

Gorane Pavloviću, nemoj nikada da kriviš otadžbinu Srbiju zbog nepravde koja ti se desila, krivi su pojedinci koji treba da snose posledice za propust koji su napravili (ukoliko se radi o propustu), a tebi druže od sveg srca želim da ti se san ostvari, jer vidim da si rodoljub i da zaslužuješ da ostvariš cilj koji si namerio. Izgubljeno vreme na žalost se ne može vratiti, ali ako svi izvučemo pouke i popravimo sve što u sistemu nije valjalo, verujem da ćeš biti zadovoljan i ti lično, ali i svi mi koji volimo ovu državu i nemamo drugu. Pokušao sam da se stavim u tvoju situaciju i tačno mogu da osetim šta te najviše muči...nije to što nećeš završiti akademiju, jer ti nisi slučajno bio najbolji u klasi, bićeš najbolji u svemu što budeš radio zato što si posvećen, zato izaberi pametno čime ćeš se baviti, ima mnogo načina da se zajedno sa drugovima iz klase voli i brani Srbija, možda čak i boljih od onog koji si prvenstveno izabrao...ako me razumeš šta želim da ti nagovestim, a znam da jesi, kao što znam i da si ovo pročitao. Živela Srbija!

nenad73

pre 11 godina

Pre nego sto ste svi napisali te komentare da li ste procitali sta je hemi blok desne grane? Svaki lekar bi vam savetovao da prilikom napora vasa srcana frekvenca ne prelazi 120 otkucaja u minuti jer postoji mogucnost pojave srcane aritmije, dakle to sto Novak Djokovic igra tenis je njegova odluka a ovaj decko bi trebao da vozi letelicu od 25 miliona evra i da odlucuje o tudjim zivotima. Ko bi posle odgovarao kada bi otkrili da je pilot imao "srcanu specificnost?"

Bgd

pre 11 godina

Rasformirati vojsku i rasprodati sve kasarne jer ionako je ta institucija odavno DNO-DNA.Uzalud se bacaju pare iz budžeta,jer u vojsci nema rezultata već godinama.Sada je vojska poznata po tragedijama,koje ostaju misterije-ZAUVEK.

Dobrica

pre 11 godina

Ovakve i slične stvari često se dešavaju kod nas i na žalost stalno se ponavljaju. Problem je to što se proceni da je neko bolji od ostalih i da "odskače". Za nas je to je neoprostiv greh. U drugim zemljama u takvima se ponose i ulažu u njih. Mi ih sklanjamo da nam ne kvare prosek i "ne bodu oči" i ulažemo u prosečne sa kojima se može manipulisati. Nesposobni imaju vlast i paze da se neko ne probije i ne ugrozi im poziciju. Što se tiče vojske tu očigledno još ima relikta prošlosti, po sistemu "slaba Srbija - jaka Jugoslavija".

Salea

pre 11 godina

Godinama unazad ginu vojnici,piloti,kadeti i starešine po kasarnama i poligonima.Da li je neko do sada osudjen?NIJE,jer je se sve to prikriva!Zbog čega "gospodo" iz propale vojske???

govoritj Moskva

pre 11 godina

U Rusiji se sve moze.Dengi Dengi.Tamo i Bogoljub Karic ima Akademiju.A doticni,posto obozava Rusiju neka lepo tamo vozi Samaljote & Vertaljote.

Dragan

pre 11 godina

Nevidjena sramota i birokratija kakva ne postoji u svetu.
Sada ce ministar posto je ovo vest da uzme stvar u svoje ruke i nesto da sredi.Kladim se u to i pitam se da li ovako legendarna nesposobnot, indolentnost, zaglupljenost i maltretiranje ljudi od strane drzavnih cinovnika mogu da se preduprede a ne da se resavaju samo kada izadju u medije.
Imam utisak da ljudi na vlasti ili nista ne rade ili se prave blesavi.Kada ovakva nepravda izadje u javnost oni lupe pesnicom u sto u stilu "Ne moze to bre tako" , srede stvar i uberu neke politicke poene.
Jadno, jadno i konacno, bolesno jadno.

Sale

pre 11 godina

Vojska je najgora institucija u Srbiji,ali se to krije godinama.Ali na žalost svako malo pa neko nastrada.Dokle tako?Ima li kraja tragedijama?

Kole

pre 11 godina

Ovo je paradigma Srbije u svakom njenom segmentu.Ovde inertni olos odlucuje o naprednima o najboljima o avangardi. Srbja je drzava u ogromnom problemu. Nije svesna dubine ponora u koji se strovalila poslednjih nekoliko decenija.

Aпок

pre 11 godina

Војска је лоша. Све је без везе. Кад сам ја служио у "Пчелица Маја" цивилно једна каша је била сувише хладна, једна је била претопла а она таман ми је била бљак.
Идем из земље - само да још коју годину остављам коментаре...

Dragan Nikolic

pre 11 godina

Pa nista stvar je jednostavna. Zelja mu je bila da postane pilot. Utvrdio je da mu srce nije u redu. Platio mito. Sledece godine opet kontrola. Opet platio mito. Tako i trece godine. E cetvrti put nisu hteli da ga puste. i kraj price. Taj problem je imao od pocetka i znao je. A zna i sta pise u pravilniku. Neka upise neki privatni fakultet sada i resen problem.

P

pre 11 godina

Kada bi vlast radila u interesu građana, lepo bi ukinula SVE propise i raspustila svu briokratiju, pa onda uvela SAMO ONE NEOPHODNE. Ovo nije nažalost ni prvi ni poslednji primer da se ovako nerazumne stvari dešavaju zbog glupog propisa/birokratske greške. Žmure na tolika kršenja zakona, a nisu mogli da zažmure na ovakvu glupost, kad se već nisu udostojili da istu ukinu!

Mix

pre 11 godina

Sa trogodisnjom skolom na vojnu akademiju?!!!!!Nekada nisi mogao ni faks da upises sa 3 stepenom...I jos jedna stvar,normalno je da ga izbace zbog toga sa akademije (vazduhoplovne)neka ide na kopneni smer ili mornaricki.

stojan

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.
(Alexa, 22. novembar 2012 20:38)

A za cije vladavine je ovaj decko primnjen??? Ne razumam se u medicinu, ali naravno da je logicno ako se kod nekoga dijagnostikuje srcano oboljenje da se njemu preporuci prestanak bavljenja sportom, u ovom slucaju prekid daljeg skolovanja. Da sam na mestu odgovornih lica, koje trebaju da odluce da li decko sme da nastavi skolovanje pri VA, glasao bih za ne sme, jer ako mu dozvolim da nastavi, ja sam delimicno odgovoran ukoliko dodje do, ne daj Boze, nesrecnog slucaja. E sad naravno da decku treba nadoknaditi sve te godine, i mislim da ce mu nadoknaditi nekako.

nije to nista ali nije da nije

pre 11 godina

potpuno te razumem, mene su skinuli po zavrsenoj akademiji zbog ''ima bolestan mozak, ali se ne zna kako i zasto'', dobio sam ih na vrhovnom sudu posle 5 godina....ali tad je sve otislo u propast. ti si izgubio godine i nadu, ja sam izgubio i godine, i novac, i nadu...i godine zaradjuci taj novac po belom svetu. moj ti je savet da zaboravis sto pre na pilotiranje i mozda krenes mojim stopama- da budes nezaposlen.

Mikica

pre 11 godina

Mladić ima urođeni poremećaj sprovođenja srčanih impulsa a što se smatra bolešću i zbog čega mu se prekida školovanje. VMA je iziuzetno kompetemtna institucija a u situaciji kada nisu poznati mnogi parametri potpuno je neprimereno komentarisati njegovo zdravstveno stanje. Još je neprimerenije njegovo upoređivanje sa drugima i konačno nije isto igrati tenis i voziti avion gde nesreća može biti mnogo nepovoljnija kako za njega tako i za druge. Ne sviđa mi se ni samohvalisanje a definitivnu odluku neka ipak potraži u svojoj kući. Konačno, žao mi je i nije fer što mu se sve ovo dogodilo, ali pretpostavljam da će svoj talenat pa i znanje moći da realizuje u nekoj drugoj oblasti.

Tuga do dna

pre 11 godina

Vrlo je tuzno procitate ovaj tekst jer dodje mi na mnogo mnogo razmisljanje dokle ljudske gluposti da nas obaraju. Nema sumnja da bi Goran ubrzo pao u veliko razocaranje u drzavu i vlast. Nema sumnja da je velika nepravda ucinjena i to vrlo vrlo svesno od uticajnih ljudi u vojsci.
Ako se mi bunimo za veliku nepravdu zbog odluka Haskog tribunala, onda moramo biti svesni da ovakva nepravda ima negativna posledica. Setimo se samo o nepravdama ucinjeno nasim mladim talentima. Zalosno je.
Verujem ukoliko vlada reaguje pravilno, napravila bi dobar utisak i nesto bi promenila u zakonu da se ne ponovi nesto slicno.
Goranu drzi se. Glavu gore. Valjda ce se nesto desiti dobro iz vlade. Daj Boze.

Sydney Sam

pre 11 godina

Razumem da mu mnogi zele dobro, ali treba uzeti odluku medicinskog osoblja opravdanim i vise nego potrebnim.Bilo bi dobro da neki od
kardiologa objasni kakve posledice su moguce kod ovog kadeta, koje
mogu da se dese bilo kad i bez upozoravajucih simptoma.Ovde mislim na
Stokes-Admas syncopu, gubitak svesti od nekoliko minuta u ovakvim
srcanim anomalijama. Sta ako mu se to desi dok upravlja letilicom?

Zeljko Grubacic

pre 11 godina

Moja preporuka za sve one koji hoce saznati vise je da procitaju nesto o Brugada sindromu i svim njegovima varijacijama koje od potpuno bezazlenog EKG nalaza mogu postati razlog iznenadne srcane smrti.

PetarP

pre 11 godina

Covek je u pravu 100%. Imam utisak da je pogresan nacin na koji trazi resenje, jer svima 'drzi lekcije', bas zbog njihovih sujeta i dogme o nepogresivosti ovoga ili onoga, ove ili one istitucije, mislim da mu niko nece izaci u susret. Mozda on mislim da ce mozda nekom vrstom ovakve provokacije da uspe...
A mozda je i bolje za njega da ga ne puste, jer ga mozda ceka jos bolja buducnost od te kojom je mogao poci kao vojni pilot.

Alexa

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.

Raša

pre 11 godina

@stojan
Potpuno se slažem da zbog srčanog oboljenja treba dečka preusmeriti u nešto bezbednije. Inače ne razumem zašto ovaj dečko traži nadoknadu. Za razliku od mene, moje dece i mnogih, tokom navedene tri godine on je imao besplatan smeštaj, hranu, odelo, knjige...Na kraju stvarno ne razumem da neko pokušava na silu nešto a što ne može.

Zoran Rajlić

pre 11 godina

..e pa drago momče , ima min.odbrane srbije da se bavi prečim poslovima od poslova za koje su zaduženi . A đe , stambeno-poslovni objekti na vračaru , koga u srbiji boli uopšte za tobom . taj problem se može riješiti samo vješanjem od trga republike do slavije , o svaki stub rasvjete i tako da stoji za opomenu . da smrdi da osjete i oni u okolnim ulicama tako da izbjegavaju centar sela beograda . Dragi momče , pokušaj sa ruskom ambasadom da riješiš problem i idi u normalnu državu , a ne živjeti među podrepašima i liziguzicama koji svoj način života podigli na nivo kulta .
E moj mladiću , ima jedan album Branimira Štulića , a prije filigranskih pločnika i live izdanja ..ne mogu da se sjetim .

Svugde isto

pre 11 godina

Ljudi, pa nije samo na vojnoj akademiji tako...na svim akademijama je ista stvar. Oni smeju da prave greske, krse pravilnike o polaganju ispita gde kaze jedan ispit u jednom danu, a oni stave i po cetiri u istom. Kao majka i kao covek, uzasnuta sam sta rade nasoj deci...odakle im ta moc, i do kad ce oni da budu svemoguci i nikad ni za sta ne odgovaraju...Nadam se da ce svemu jednom doci kraj i da ce ovaj momak kao i mnogi akademci muzicke, likovne ili vojne akademije, svejedno, znati po kojim Pravilnicima rade komisije, dekani, prodekani i ostala partijska boranija koja nam tera decu iz sopstvene zemlje...Nekada
su u prosveti radili ljudi puni ljubavi za decu, nestala je samo ljubav i ljudi!!!!

munja

pre 11 godina

i evo sad kad se vec poteglo pitanje
mogli bi sefovi da se malo pazabave pitanjem gde su im i sta rade najbolji pitomci i oficiri..kako napreduju u sluzbi i sa kojim se sve problemima bore...cisto malo da se vidi mozda i tu ima neke afere...

Jovana

pre 11 godina

I mom muzu, koji je PVL nasli su talasemiju (bolest krvi) koja je, zamislite, urodjena bolest tj. nasledna. I on takodje ne moze da produzi ugovor jer to, zaboga, nije dozvoljeno po pravilniku. A to sto je tri godine cistio njihove objekte, jeo sugavu ribu i pasulj iz konzerve, mrznuo i rizikovao zivot, to se ne racuna?!?! Kaze gospodin hematolog:u italiji moze da radi sa talasemijom! A pre tri godine, kad je potpisivao ugovor, tad je bio zdrav i tad im je odgovarao!!!

Daca

pre 11 godina

Стварно велика неправда... Треба човеку надокнадити то некако, на држави је да одлучи како.

munja

pre 11 godina

izgleda da ova prica ima i drugu stranu ...ali o njoj se ovde ne pise...i ne bitno od ovog skolovanje u Vrscu nema veze sa skolovanjem na Banjici...i moj sestric je hteo ali nema para...

Boban

pre 3 godine

Pozdrav za decka .evo moj sin je sad konkurisao za prijem u VS kao ugovorac VPU sve preglede ok hedonika 4.80 kaze mu neki doca ti si za pilota a ne za ugovorca kad eto ti ga pravilnik koji je i dan danas .blokada desnog krila .i odbiju dete a isao u vojsku s te namere pa sto ga onda ne odbise nego sad kad treba da radi a malo takvih koji hoce da rade pri vojsku.Decko igra fudbal kosarku .uradio je kuperov test perfekt ali eto ti ga nas zakon .
Poziv za sadasnjeg ministra i predsednika da procitaju bar ove komentare pa prst o celo

Dragan Nikolic

pre 11 godina

Pa nista stvar je jednostavna. Zelja mu je bila da postane pilot. Utvrdio je da mu srce nije u redu. Platio mito. Sledece godine opet kontrola. Opet platio mito. Tako i trece godine. E cetvrti put nisu hteli da ga puste. i kraj price. Taj problem je imao od pocetka i znao je. A zna i sta pise u pravilniku. Neka upise neki privatni fakultet sada i resen problem.

govoritj Moskva

pre 11 godina

U Rusiji se sve moze.Dengi Dengi.Tamo i Bogoljub Karic ima Akademiju.A doticni,posto obozava Rusiju neka lepo tamo vozi Samaljote & Vertaljote.

Markan

pre 11 godina

Kopaj sine, rukama i nogama, da ostaneš u akademiji, da te nauče kako što brže, preciznije i sa što manje troškova da rušiš avione, bombarduješ i ubijaš !

Mix

pre 11 godina

Sa trogodisnjom skolom na vojnu akademiju?!!!!!Nekada nisi mogao ni faks da upises sa 3 stepenom...I jos jedna stvar,normalno je da ga izbace zbog toga sa akademije (vazduhoplovne)neka ide na kopneni smer ili mornaricki.

nenad73

pre 11 godina

Pre nego sto ste svi napisali te komentare da li ste procitali sta je hemi blok desne grane? Svaki lekar bi vam savetovao da prilikom napora vasa srcana frekvenca ne prelazi 120 otkucaja u minuti jer postoji mogucnost pojave srcane aritmije, dakle to sto Novak Djokovic igra tenis je njegova odluka a ovaj decko bi trebao da vozi letelicu od 25 miliona evra i da odlucuje o tudjim zivotima. Ko bi posle odgovarao kada bi otkrili da je pilot imao "srcanu specificnost?"

Petar Božič

pre 11 godina

Gorane Pavloviću, nemoj nikada da kriviš otadžbinu Srbiju zbog nepravde koja ti se desila, krivi su pojedinci koji treba da snose posledice za propust koji su napravili (ukoliko se radi o propustu), a tebi druže od sveg srca želim da ti se san ostvari, jer vidim da si rodoljub i da zaslužuješ da ostvariš cilj koji si namerio. Izgubljeno vreme na žalost se ne može vratiti, ali ako svi izvučemo pouke i popravimo sve što u sistemu nije valjalo, verujem da ćeš biti zadovoljan i ti lično, ali i svi mi koji volimo ovu državu i nemamo drugu. Pokušao sam da se stavim u tvoju situaciju i tačno mogu da osetim šta te najviše muči...nije to što nećeš završiti akademiju, jer ti nisi slučajno bio najbolji u klasi, bićeš najbolji u svemu što budeš radio zato što si posvećen, zato izaberi pametno čime ćeš se baviti, ima mnogo načina da se zajedno sa drugovima iz klase voli i brani Srbija, možda čak i boljih od onog koji si prvenstveno izabrao...ako me razumeš šta želim da ti nagovestim, a znam da jesi, kao što znam i da si ovo pročitao. Živela Srbija!

Raša

pre 11 godina

@stojan
Potpuno se slažem da zbog srčanog oboljenja treba dečka preusmeriti u nešto bezbednije. Inače ne razumem zašto ovaj dečko traži nadoknadu. Za razliku od mene, moje dece i mnogih, tokom navedene tri godine on je imao besplatan smeštaj, hranu, odelo, knjige...Na kraju stvarno ne razumem da neko pokušava na silu nešto a što ne može.

Nemam ni kola pa me žele

pre 11 godina

Bio sam najbolji "fudbaler" u naselju, pored svih profesionalaca mlađih i starijih. San mi je bio da obučem kopačke, šutiram loptu, navijači da mi pevaju pesme, ali sam shvatio da mogu više od toga (neću da se hvalim, da sam pametniji tj. veći potencijal od ostalih "fudbalera"). Sada bih mogao i da projektujem stadione za gladne sanjare, da treniram nove klince, ali ni to me ne ispunjava.. Idem dalje pa dokle stignem. Samo hrabro imaćeš ti svoj avion jednog dana i verovatno dve tri žene koje će da te voze! Svako dobro i nemoj da bacaš bombe po kućama :)

Alexa

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.

Ivan

pre 11 godina

Ja ću definitivno svoju decu sutra da usmeravam da idu iz ove zemlje. Koliko se god mi trudili da nešto promenimo na bolje, uvek na čelo dolaze različiti kvazi-eksperti, klinci koji dana prakse nisu imali i koji su do pre nekoliko meseci lepili po ulicama predizborne plakate, tatini sinovi itd. Zato na je ovako kako je...

U Srbiji su uspeh i nadprosečnost neoprostivi!

Sydney Sam

pre 11 godina

Razumem da mu mnogi zele dobro, ali treba uzeti odluku medicinskog osoblja opravdanim i vise nego potrebnim.Bilo bi dobro da neki od
kardiologa objasni kakve posledice su moguce kod ovog kadeta, koje
mogu da se dese bilo kad i bez upozoravajucih simptoma.Ovde mislim na
Stokes-Admas syncopu, gubitak svesti od nekoliko minuta u ovakvim
srcanim anomalijama. Sta ako mu se to desi dok upravlja letilicom?

Mikica

pre 11 godina

Mladić ima urođeni poremećaj sprovođenja srčanih impulsa a što se smatra bolešću i zbog čega mu se prekida školovanje. VMA je iziuzetno kompetemtna institucija a u situaciji kada nisu poznati mnogi parametri potpuno je neprimereno komentarisati njegovo zdravstveno stanje. Još je neprimerenije njegovo upoređivanje sa drugima i konačno nije isto igrati tenis i voziti avion gde nesreća može biti mnogo nepovoljnija kako za njega tako i za druge. Ne sviđa mi se ni samohvalisanje a definitivnu odluku neka ipak potraži u svojoj kući. Konačno, žao mi je i nije fer što mu se sve ovo dogodilo, ali pretpostavljam da će svoj talenat pa i znanje moći da realizuje u nekoj drugoj oblasti.

stojan

pre 11 godina

Za vreme Šutanovca ovako nešto nije moglo da se desi. Čim je Vučić preuzeo kormilo, izbacuju se najbolji akademci zbog nekih glupih razloga. Eto šta nam radi ova vlast.
(Alexa, 22. novembar 2012 20:38)

A za cije vladavine je ovaj decko primnjen??? Ne razumam se u medicinu, ali naravno da je logicno ako se kod nekoga dijagnostikuje srcano oboljenje da se njemu preporuci prestanak bavljenja sportom, u ovom slucaju prekid daljeg skolovanja. Da sam na mestu odgovornih lica, koje trebaju da odluce da li decko sme da nastavi skolovanje pri VA, glasao bih za ne sme, jer ako mu dozvolim da nastavi, ja sam delimicno odgovoran ukoliko dodje do, ne daj Boze, nesrecnog slucaja. E sad naravno da decku treba nadoknaditi sve te godine, i mislim da ce mu nadoknaditi nekako.

popeye

pre 11 godina

Momce, sam si u tekstu i resio svoju dilemu, u svakom dobrom pitanju krije se i resenje. Pravac Rusija. Rekao si da njima ne smeta specificnost, a obzirom da zelis da postanes vojni pilot kod njih bar neces bacati bombe na tudje kuce.

Sale

pre 11 godina

Vojska je najgora institucija u Srbiji,ali se to krije godinama.Ali na žalost svako malo pa neko nastrada.Dokle tako?Ima li kraja tragedijama?

realista

pre 11 godina

"ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san"
Samo glup može da pomisli da se u Srbiji može ostvariti neki san i samo mafijaš može da ga ostvari, ali kakav...

Pera

pre 11 godina

Razumem coveka, i meni se slicno desilo. Onda kada sam zavrsio studije elektronike drzava je proglasila nekakvog kapetana Dragana za genija. Pored njega drzavi su mnogo bitniji bili nekakvi snajperisti i mineri (oni sto prave minska polja). A ja sam sa svojom diplomom mogao samo da se slikam. Mogli su na vreme da mi kazu da se preorjentisem.

Realno

pre 11 godina

Ja mislim da te je pogledao dragi Bog i spasio te od mogućih vožnji po vojnim šklopocijama od aviona.Nemoj da si razočaran,jer si za sada u plusu barem za svoj život.Beži što dalje od vojske,jer je to trenutni izvor tragedija u Srbiji-NAŽALOST!!!

popay

pre 11 godina

Sine,veruj mi,ucinili su ti uslugu. Za koju bi godinu,posto vidim da si pametan momak, ti sam trazio da odes. Okreni se sebi i iskoristi svoj potencijal na pravi nacin.

Gile

pre 11 godina

A kada je trebalo da se sluzi vojni rok, jurili su vilama i kljakave i bolesne, a ovoakav potencijal teraju. Lave, ako te Vucic ne primi nazad onda nece niko! :) Naravno da treba da nastavis studije i svaka cast!

tako to ide

pre 11 godina

brale, da ti neko direktno kaže: nisi imao vezu. prave mesta za neke svoje kadrove.
nisi ni prvi ni poslednji. tako je na svim akademijama, fakultetima i na svim radnim mestima.

izgubio si 3 godine života? pa i ja sam izgubio 5 godina što sam bacio na fakultet i magistarske. platio sam ih iz svog džepa. nisam imao vezu da mi sredi stipendiju. i sad više od 2 godine tražim posao. jer nemam vezu. više se ni ne nadam da ću u ovoj zemlji naći posao. a nećeš ni ti. jer nemamo vezu.

ako nemaš neki pedigre, onda se učlani u neku vladajuću stranku, lepi plakate, deli flajere, skupljaj potpise, uvlači se starešinama svaki dan i srediće ti i tu akademiju. nema frke.

Bgd

pre 11 godina

Rasformirati vojsku i rasprodati sve kasarne jer ionako je ta institucija odavno DNO-DNA.Uzalud se bacaju pare iz budžeta,jer u vojsci nema rezultata već godinama.Sada je vojska poznata po tragedijama,koje ostaju misterije-ZAUVEK.

Salea

pre 11 godina

Gde počinje žica(kasarna),tu prestaje logika.To znamo svi mi koji smo uludo potrošili godinu dana svojih života.Sve ostalo su Titove priče,šatro bratstvo i jedinstvo!Ukinite tu nakaradnu ustanovu koja je poznata u Srbiji po TRAGEDIJAMA!

Del

pre 11 godina

Gorane,
Želim te sve najbolje u životu i molim te da ne tražiš milostinju od onih koji su se u jeku bombardovanja 1999. useljavali u stanove u "Crvenkapi" (Vučić i Nikolić).
Imam isti problem kao ti i rečeno mi je da to nije anomalija, a još manje prepreka za normalan život ispunjen sportskim aktivnostima.
Izgubićeš možda godinu ili dve, a onda će doći na vlast neko ko nije žrtvovao tuđe sinove da vode ratove u kojima Srbija ne učestvuje i ponovo ćeš biti na Akademiji!

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo je strasno, momak treba da tuzi vosku i drzavu i da trazi vise milionsku odstetu u eurima, ovo je sotalni sumrak bilo kakve pravne drzave i dokaz kakvi nesposbi likovi rade na vaznim funkcijama i svojom aljkavoscu i nesposobnoscu unistavaju zivote najboljim pripadnicima naseg naroda. Posle ovakvih i slicnih informacija zao mi je sto sam Srbin, bolje bi mi bilo da sam bilo koja druga nacija...

Maki

pre 11 godina

Sve lekare iz lekarske komisije HITNO u zatvor.Oduzeti im diplome i osuditi da dozivotno placaju momku platu pilota!Nesme drzava to da radi,jer gradjani nisu nista krivi.Milion dolara,kao Kovacevicu,ali iz njihovih dzepova.

milan

pre 11 godina

Prijatelju da probam da ti objasnim
Sluzio sam vojsku onih sumanutih godina i jedno jutro zima uzas blagi nas nekoliko obukli vetrovke video nas kapetan i kaze ko vam je rekao da obucete vetrovke, mi kazemo hladno kaptetane , a on nama nije bila naredba da mogu da se obuku vetrovke skidaj
Toliko

ĆOSA

pre 11 godina

Jadna je država sa ovakvom "vojskom" koja se dokazala,ali uvek kao GUBITNIK!!! Vojska se spominje u medijima samo kada se dese tragedije-nažalost.Treba ukinuti leglo neradnika,alkoholičara koji bauljaju dokoni po kasarnama i spasiti budžet napaćene Srbije!

Svetislav

pre 11 godina

Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata . Protiv onih koji jos nisu culi da je TITO umro.

major

pre 11 godina

Gruba i neoprostiva greska,koja je ovog mladog i perspektivnog mladica stajala 3 godine.Mladicu,smatram da te ministar odbrane NECE vratiti na skolovanje (mada to zasluzujes),jer postoji PRAVILNIK.To sto on nista ne valja i sto je zastareo-to je tema za neke druge organe.Ako bi se u tvom slucaju napravio presedan,zamisli koliko tebi slicnih bi se javilo.
Moj savet ti je da dignes medijsku buku,ali da se ne nadas povratku.
Ako ikako mozes idi u Rusiju i dovrsi skolovanje za vojnog pilota.Tamo ces imati daleko vise mogucnosti da uspes u svojoj nameri.Leteces mnogo vise nego ovde.Leteces na modernijim avionima nego ovde,osim ako ti nije cilj da letiz na G4,ORLU ili LASTI!?Mislim da ti to nije cilj.Zato put pod noge i pravac Rusija.

ZA DRAGANA NIKOLICA!!!
Sram te bilo!Ako se ti sluzis davanjem mita da bi postigao cilj to ne podrazumeva da to radi i ovo dete,koje je svojim ocenama dokazalo da vredi.Jos jednom-SRAM TE BILO!

Aпок

pre 11 godina

Војска је лоша. Све је без везе. Кад сам ја служио у "Пчелица Маја" цивилно једна каша је била сувише хладна, једна је била претопла а она таман ми је била бљак.
Идем из земље - само да још коју годину остављам коментаре...

magellan

pre 11 godina

Još jedna horor priča iz moje daleke i voljene Srbije. Zaista nemam šta reći osim da saosećam sa ovim sjajnim mladićem, čija me je sudbina podsetila na slučaj moga oca kome se dogodilo nešto slično, ali 60-ak godina ranije.
On je više od svega želeo da leti i kao sjajan sportski letač (jedriličar) prijavio se u vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, želeći da uči za civilnog pilota. Odbili su ga zbog iste stvari.
Danas je on 80-o godišnjak sa fizičim i mentalnim sposobnostima na najvišem nivou, naravno za svoje godine.
Srbija mora propasti ako se nešto drastično ne promeni na bolje. Prateći vesti preko ovog i ostalih portala, mogu se samo uveriti u suprotno od očekivanog.

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

aco

pre 11 godina

ўta іe nama piloti, lekari, profesori, nama su potrebni miЅkoviіevci, kostiіevci, hamoviіevci ... oni іe braniti naЅu Srbiju, oni je i brane, zato smo tako jaki i moіni. A ti momїe gledaj svoj ѕivot, i nemoj da oїajavaЅ, moѕda su ti napravili uslugu.

ivan

pre 11 godina

drago Nezdravo Srce,

Naravno da je sa tvojim srcem sve u redu i naravno da na sva pitanja koja si postvio, najikreniji i najbolniji odgovor je DA.
pojeli su oni mnogo srca i dusa pre nego sto smo se mi i rodili. Tako su i moje pojeli i sa najbojim skolama koje sam pozavrsavao u svetu, kod nas sam bio nezapolen godinama, ej godinama covece i to sa orodicom. shvati ovaj njihov potez kao blagovremenu opomenu da najboljima u Srbii mesta nema niti je ikada bilo. bezi i ne razmisljaj puno. ima puno aviona po svetu koje mozes vositi, puno boljih gradova i u njima institucija kojima mozes postavljati pitanja.
majstore VREDIS i zbog toga te mrze. Uspeh, pamet, talenat i obdarenost se u Srbiji nikada nece vrednovati.
Da zavrsim o meni....posle godina trazenja elementarne prilike, ad sam u multinacionalnoj kompaniji u Austriji odabran kao kljucni kadar.deca osigurana i ja sit.
poz

vladimir

pre 11 godina

Sa 23 godine bio sam u vojsci i bio spreman da poginem za tadašnju SCG. Sada sa 32 samo mi je pasoš pred očima. Nadam se da ću uspeti da se spasem sa ovog broda koji tone.

dobro upucen

pre 11 godina

Ma bitno je pomoci fkcz a za ovakve talente nema veze. E moj ministre bavis se svim i svacim osim svojim resorom tj odbranom.

Zoran

pre 11 godina

Ja sam bas pre neki dan u nekom komentaru napisao da ovu drzavu treba urusiti do temelja i poceti sve iz pocetka,jer ovde nista ne funkcionise normalno,kao da se takmice ko ce goru i vecu glupost napraviti.

Milko

pre 11 godina

Goran Pavlović je na žalost samo jedan, od recimo četiri miliona stanovnika Srbije čiji su snovi srušeni.
Srbija je ogrezla u korupciji, kriminalu u neznanju i nesposobnosti. Srbiju vode u svakom pogledu nesposobni ljudi.
Nema mesta snovima u zemlji koju vode Nikolić, Vučić i Dačić.
Ko to ne vidi slep je, pored očiju.

stepa stepanović

pre 11 godina

Vučiću poentiraj!Ovo je idealna prilika za "devojku za sve" (marketinšku) da dobiješ još neki laki poen. Širokogrudo vrati momka u Vojsku Srbije i pokaži glasčim kako si ti "Majka Tereza".

Salea

pre 11 godina

Godinama unazad ginu vojnici,piloti,kadeti i starešine po kasarnama i poligonima.Da li je neko do sada osudjen?NIJE,jer je se sve to prikriva!Zbog čega "gospodo" iz propale vojske???

Milutin

pre 11 godina

Slicno iskustvo sam prosao i razumem te . Na kraju sam otisao trbuhom za kruhom. Danas sam komandant pomorske trgovacke flote strane kompanije ( par stotina prekookeanskih brodova u floti ).Koji si ti po redu koga je zemlja koju voli jednostano odbacila kao nepozeljnog zbog svojih nadprosecnih sposobnosti ... E Tesla , Tesla koliko nas deli tvoju sudbinu i ko ce nas jednog dana svojatati ...

Miki

pre 11 godina

Bolje što je na vreme shvatio u kakvoj zemlji živi. Nego da posle strada u nekoj šklopociji od aviona u kojoj treba da se priprema za aeromiting. Ili da ga u slučaju rata pošalju u kamikaza-akciju, kao 1999. godine.

Velj@

pre 11 godina

Nema vremena nas ministar odbrane za ovakve slucajeve.. Vaznije je da juri kokosare po srbiji, najavljuje izjave i jalove afere na fejsu, i da prodaje izmaglicu. Sto bi se on bavio vojskom, nije valjda zato ministar odbrane..

NS

pre 11 godina

Nemoj odustajati! Samo preko medija i na svaki drugi nacin beskompromisno napadaj!Bori se za sebe! Lezi ispred Vlade i ne pomeraj se. Strajkuj gladju, predsednik cete razumeti. Bice sve ok!

c i t i z e n

pre 11 godina

Tacno je da se inkompletni blok desne grane ne tretira kao (i nije) patolosko stanje. Stavise, kod mladih osoba se smatra normalnom pojavom i imaju ga mnogi vrhunski sportisti sto mi je poznato i iz licnog iskustva u radu sa njima.
Dakle, posto predsednik drzave moze da pomiluje kriminalce, nadam se da ministar odbrane moze da pomiluje genijalce.

draganbb

pre 11 godina

Ajde Vučiću pokaži se. Ili ga vrati ili mu plati realnu, a to znači visoku odštetu što ste mu oduzeli 3. godine života, a odštetu naplati od onga ko je pogrešio i primio ga, zaplenom imovine. Kada bi se tako postupilo ovo bi bila zemlja poštovanja i reda.

Keke

pre 11 godina

Nadam se da nece proci samo sa iskljucenjem! Kriminalca u zatvor! Da ga smeste u istu celiju sa onim profesorom sto prica deci o Kalemegdanu bez odobrenja.

Damir

pre 11 godina

Eh da samo nisam procitao ovaj tekst. Kroz istu smo situaciju prosli. Pre 5 godina su mene izbacili iz Vojne gimnazije, iz istog razloga, i to takodje na kraju 3 godine. Iako sam bio u skolskom fudbalskom timu, bavio se atletikom, i u trenutku napustanja, spremniji od 90 posto ucenika, izbacili su me jer je takav zakon. Ni dan danas nisam ni jedan lek popio po tom pitanju, niti sam imao neke tegobe... Jedino sto ti na kraju preostaje, jeste da se pomiris sa tim, i da nastavis dalje.

pavle

pre 11 godina

Meni kao laiku nije jasno zašto su ga isključili, pogotovo sa takvim ocenama. Zar nije mogao da ostane u vojsci, završi akademiju i dobije neku tehničku ili admin. dužnost gde bi nastavio da briljira i doprinosi vojsci i državi? Odreći se čoveka na završnoj godini studija samo zbog bajatog pravilnika, ili ne napraviti izuzetak po tom pitanju ne zvuči mi suvislo. Mada, pričamo o Srbiji...

Косовски витез

pre 11 godina

Welcome to club! Пријатељу мој. Волео бих да се Б92 позабави питањем шта се дешава са дипломираним официрима полиције и војске који и поред изванредних просека и квалитета не могу да се запосле јер немају везу. А онда они који имају везу и запосле се прекорачују своја овлашћења и малтретирају грађане.

dre kinez

pre 11 godina

"Navodi da je prvi kadet u istoriji primljen posle trogodišnje srednje škole, koju je pohađao na ruskom jeziku, dobio je stipendiju i zlatnu medalju Ruske federacije, u kojoj je mogao da nastavi školovanje, ali se odlučio da pokuša da u Srbiji ostvari svoj san."

Pocetnicka greska.

detektiv kokni kol

pre 11 godina

a da proba,ako je u mogucnosti,sa kofercetom ili bar kovertom ? to je jedini ''jezik'' koji razumeju ti kojima se obratio !!! a i clanska karta ne bi bila na odmet,samo zuta trenutno nije pozeljna .

Ex-podoficir

pre 11 godina

Nemoj da ti je žao.Ja sam posle 14 godina službe+4 godine škole napustio vojsku.To je odavno urušena institucija koja je izgubila sve bitke-ratove.Kasarnama vlada alkohol,nepotizam i tračarenje.Glavu gore junače i bićeš srećan jer si se na vreme izvukao.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Znam da je ovom decku izuzetno tesko ali u vazduhoplovstvu postoje i drugi VES-ovi.Neznam danas kako je ali u moje vreme dobijali su opsti ves avijacije i bili OZN ili komandiri manjih jedinica.Neznam dali je neko uz JAT-ove akademije procitao ovo, ali ima jos nade za ovog decka.

Bojan

pre 11 godina

Ова вест ме је заиста погодила. Као човек који је на ВА предавао Горану могу да кажем да се заиста ради о врхунском питомцу, паметном, дисциплинованом, мотивисаном и талентованом. Као бивши официр који је искусио нешто мало од тог војног система за својих 15 година у униформи могу само да му поручим да настави да гура и да ради да оствари свој сан, зато што се утакмица игра до краја, а авијација се носи у срцу. САМО НАПРЕД ГОРАНЕ!!!

nije to nista ali nije da nije

pre 11 godina

potpuno te razumem, mene su skinuli po zavrsenoj akademiji zbog ''ima bolestan mozak, ali se ne zna kako i zasto'', dobio sam ih na vrhovnom sudu posle 5 godina....ali tad je sve otislo u propast. ti si izgubio godine i nadu, ja sam izgubio i godine, i novac, i nadu...i godine zaradjuci taj novac po belom svetu. moj ti je savet da zaboravis sto pre na pilotiranje i mozda krenes mojim stopama- da budes nezaposlen.

Pantelija

pre 11 godina

Idi ti u Rusiju na vreme druze moj, nije ovde mesto za sposobne, verovatno iza ugla ceka neki tatin sin da nas upropasti jos malo. Jer ko je sa nama ziveo ni pakao mu tesko pasti nece.

Skoro lekar

pre 11 godina

Pravilnici se za medicinu prave na osnovu prosecnih vrednosti.
Koliki treba da bude holesterol - prosek +-,
secer - prosek +-...
U prevodu, covek moze da bude savrsenog zdravlja, kao ovaj momak koji trci polumaraton i vezba svakodnevno, i da ne prodje testove, zato sto je on sa posebnom kombinacijom parametara koji se kompenzuju i daju odlican rezultat na kraju.
Imao sam zelju da idem na akademiju, ali nosim naocare.
Znao sam fiziku, matematiku, mogao da planinarim ceo dan, imao polozeno za sva vozila, znao da pucam, da prezivim u prirdi, bio vukovac - ali im nisam bio dovoljno dobar.
Zavrsio sam drugi, tezi fakultet kao jedan od najboljih.
Za pilota:
ako ti treba potpis za neku peticiju ili 50 naucnih referenci koje pokazuju da ti nije nista i da je pravilnih los, nudim se da pomognem.
Svim srcem, i sa oba delimicno sposobna oka

Voja

pre 11 godina

U ovom slucaju mislim da bivsi pitomac ima puno pravo da tuzi drzavu, vojsku ministarstvo, koga vec, jer on je ulozio tri godine rada na akademiji i isao ka cilju da postane pilot.
Sad je neko priznao da je pogresio i ne da su ga vratili nazad nego su ga sveli na nivo nekog svrsenog srednjskolca koji je procerdao tri godine, sedeci po kladionicama, gluvareci i troseci pare svojih roditelja.
Da ne govorim o egizstenciji koju je kao pilot trebao da obezbedi sebi isvojoj buducoj porodici.
Dakle sve to na papir, pa do neke cifre, i lepo tuzba, neka gospoda koja su zeznula stvar priznaju to do kraja, a sud neka razreze drzavi koliko to sve mora da se plati.

Ja sam inace u svojoj ludoj mladosti, prijavio se za srednju vojnu skolu. Neznam sta sam hteo, valjda da se dokazujem da sam vec odrastao i da mogu sam o sebi da brinem. Budal. Sreca ne primiseme.
Posle je nekom mom rodjaku oficir koji je radio na prijemu rekao da sam bio medju prvih 40 ali da sam otapo zbog tada famozno 'kljuca'.
Nemogu da opisem koliko mi je sada drago zbog toga.

Kamo srece za ovog momka da su i njemu procenili da je visak jer mora da se kandidati ravnomerno rasporede po mosetu rodjenja.

Bajdvej i mene su na lekarskom pregledu ocenili da sam super. Na izlasku iz puberteta se iapk ispostavilo da imam urodjenu slabu plucnu maramicu.
Al kad razmislim do tad bi vec zavrsio akademiju, pa bi me mozda penzionisali. eto sta ti je sudbina

PetarP

pre 11 godina

Covek je u pravu 100%. Imam utisak da je pogresan nacin na koji trazi resenje, jer svima 'drzi lekcije', bas zbog njihovih sujeta i dogme o nepogresivosti ovoga ili onoga, ove ili one istitucije, mislim da mu niko nece izaci u susret. Mozda on mislim da ce mozda nekom vrstom ovakve provokacije da uspe...
A mozda je i bolje za njega da ga ne puste, jer ga mozda ceka jos bolja buducnost od te kojom je mogao poci kao vojni pilot.

Kole

pre 11 godina

Ovo je paradigma Srbije u svakom njenom segmentu.Ovde inertni olos odlucuje o naprednima o najboljima o avangardi. Srbja je drzava u ogromnom problemu. Nije svesna dubine ponora u koji se strovalila poslednjih nekoliko decenija.

munja

pre 11 godina

izgleda da ova prica ima i drugu stranu ...ali o njoj se ovde ne pise...i ne bitno od ovog skolovanje u Vrscu nema veze sa skolovanjem na Banjici...i moj sestric je hteo ali nema para...

Dred

pre 11 godina

Srbiji nije potrebna borba protiv korupcije, Srbiji je potreban rat protiv imbecilne birokratije i još imbecilnijih i iskompleksiranijih birokrata .

Dragan

pre 11 godina

Ovo je stvarno strašno ...pa ne znam da li neko uopšte vodi ovu zemlju ili mi na svim poljima bauljamo i teturamo se , pritom gubeći takve kadrove kao što je najbolji kadet Akedemije ..strašno

Mare

pre 11 godina

Samo mi vojni osiguranici koji smo osuđeni da se lečimo na VMA znamo kakvi su to STRUČNJACI i kako prolazimo kada se tamo lečimo! A kakvo je stanje u vojsci, veruj mi učinili su ti uslugu, pošto očigledno nemaš VEZU, jer da je imaš bio bi najzdraviji na svetu. Beži, ne okreći se , ne žali za vojskom, nemaš pojma koliko su te poštedeli kasnijih muka. Pametan i pošten tamo nema budućnost!

damir

pre 11 godina

Pa nećeš voziti putnički avion pa da su tako rigorozni.a primaju kojekakve psihopate i armiju bez problema.nastavi to školovanje negde napolju jer ovde ionako nemaš šta ni naučiti ni voziti izgleda!

Ryber Palunko

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!
(Volim i ja vas, 22. novembar 2012 11:51)

I onaj što je druge pozivao na odbranu zemlje, a sam izbjegavao i naposlijetku, izbjegao vojsku.

beep

pre 11 godina

sta da ne odustaje i da se bori,ovde u srbiji,protiv koga,ovoga sistema??? ma pali odavde decko kao i svi mladi pametni ljudi,bezi odavde sto dalje mlad si pametan i uspeces u zivotu,a ovde ces da budes zakucan a tatini sinovi ce da ti se smeju,moja sestra zavrsava studije i pali preko!

Dr.Bosiljčić

pre 11 godina

(Dragan Nikolic, 22. novembar 2012 12:13)
Ne unižavaj ovako pozitivnog momka i najboljeg u generaciji. Možda si ti plaćao ocene drugi nisu. Ovo je vojska a ne Viša poslovna....Pročitavši tekst čini mi se jasnim da je u pitanju zastareli kriterijum komisija Vojske. Ove komisije imaju i svoje "svetle trenutke" i u suprotnom smislu. Šalju u vojsku i definitivno bolesne ljude negirajući nalaze daleko jačih instanci nego je regrutna komisija.
A što se tiče ovog kadeta, čim je prošao sve testove i počeo da leti, ako se bavi sportom bez problema, ovo je jasno da je ovo otkriveno preko eho dijagostike. Dakle čisto morfološka malformacija a ne funkcionalna, što je definitivno, od strane kardio-patologa, druga stvar. Verovatno ne razumeš razliku ali tako je. Iako je teško bez nalaza u rukama dati 100% precizan sud, ako je tako kako piše u članku, kadet je u pravu. Na 1500 karaktera ovde je teško objasniti razliku u medicinskom smislu ali ona sasvim objektivno rečeno postoji i u ovom slučaju je od primarnog značaja.
PS. Mogu samo da pretpostavim, kao padobranac amater, kako se oseća zaljubljenik u letenje kad mu ovako podseku krila. S moje strane sve simpatije i podrška za momka.

Treci u rangu

pre 11 godina

Srecom ja sam na Vojnoj akademiji zavrsio smer koji mi je dozvoljavao da pobegnem od ljudi koji su tebi napravili probleme u zivotu. Zivot na akademiji mi je omogucio da vidim kakvi sve ljudi mogu da raspolazu tudjim zivotima. Ono sto ste gledali me je navelo da se zapitam da li sam ja uopste i bio na Akademiji

Dr.Bosiljčić drugi deo

pre 11 godina

Kako sam ranije napisao ono što je morfološka promena na srcu ne mora bezuslovno biti i funkcionalna (što i nije dokazano da jeste)pa je jedini način da vojni lekari brane svoju dijagnozu EKG koji pokazuje odstupanje zbog malformacije. I da potkrepe svoj nalaz primerima iz literature. Ako brane nalaz ovim putem kako to da "mana"nije ustanovljena na nekoliko ranijih detaljnih pregleda. Kažem detaljnih, jer su pregledi stručnjaka vazduhoplovne medicine (i vojne i civilne) veoma opsežni. Dakle, onda je krivica na Vojsci. Ne vidim kako advokati mogu reći da nema mesta za tužbu kada je ona u tom slučaju rezultat lošeg rada kardiološke službe. Komisija je stavila zdravog momka u kokpit aviona...pa tako tri godine.Ili nije bio zdrav po njihovom, ko je ovde lud! Možda su advokati svesni u kakvoj državi žive i rade pa ne bi da počinju postupak u stilu "šut s rogatim ".

Srbija i ja

pre 11 godina

Ostacu komentarom totalno van konkretnog slucaja, jer je isti dovoljno jasan sam za sebe.

Sustina price treba da bude na tome da je Srbija puna BESMISLENIH pravilnika, zakona i tumacenja koja nemaju nikakve veze sa logikom i pravdom, pa ipak svim mi po njima funkcionisemo. Godine i godine bacenog vremena, truda i energije, sve to zbog podjednako bsemislenih pravilnika. Ja nisam najbolji student Akademije kao ovaj genijalac, samo zelim da zivim normalan zivot, da mi papiroloske besmislice i zsatarelosti ne kradu dan za danom, godinu po godinu.

Pa ne vredi, kad se bunis najpre te kao budalu gledaju bas oni koje to isto pogadaja i koji bi najpre trebalo da te podrze. Onada pomislim: mozda tavke pravilnike i zasluzujemo...

Cvetko

pre 11 godina

Ako je mladić "bolestan" da ne može da bude pilot vojnog aviona ko je odgovoran što su rasipane pare za strašno skupu obuku za pilota? Ajde, bar to da proba da se istera na čistac (mada nema šansi da priđe). Protraćene držabvne pare, pare poreskih obveznika...to je svetinja svake države. U svakom slučaju mu preostaje da ode odavde, u Rusiju ili bilo gde.....Cvetko

I

pre 11 godina

Generacijama, mnogo je najboljih iz raznih vrhunskih profesija otislo odavde. Tebi su samo konkretno rekli sta nije u redu sa tobom...Mnogi koji su ostali ovde a vrede mnogo a to ne mogu da pokazu jos ne razumeju sta ih je snaslo...

Crossroads

pre 11 godina

Vracajte momka nazad u vojsku, pod hitno, ili najurite sve one koji su ga primili. Trece nema.

Ja mislim I JEDNO I DRUGO!!! To je trece i jedino ispravno resenje, ali sumnjam da ce se desiti ista od ovoga!

Tuga do dna

pre 11 godina

Vrlo je tuzno procitate ovaj tekst jer dodje mi na mnogo mnogo razmisljanje dokle ljudske gluposti da nas obaraju. Nema sumnja da bi Goran ubrzo pao u veliko razocaranje u drzavu i vlast. Nema sumnja da je velika nepravda ucinjena i to vrlo vrlo svesno od uticajnih ljudi u vojsci.
Ako se mi bunimo za veliku nepravdu zbog odluka Haskog tribunala, onda moramo biti svesni da ovakva nepravda ima negativna posledica. Setimo se samo o nepravdama ucinjeno nasim mladim talentima. Zalosno je.
Verujem ukoliko vlada reaguje pravilno, napravila bi dobar utisak i nesto bi promenila u zakonu da se ne ponovi nesto slicno.
Goranu drzi se. Glavu gore. Valjda ce se nesto desiti dobro iz vlade. Daj Boze.

Nikola

pre 11 godina

Marko, posle nekog vremena shvaticete da je ovo jedna od boljih stvari koje su Vam se desile u zivotu, posto Vas je sprecila da zivot potrosite ziveci u relativnom siromastvu, sluzeci u urusenoj vojsci jos urusenije zemlje, koja odavno ne postuje svoju istoriju ni institucije, a kamoli ljude.

Djordje

pre 11 godina

Bruka i sramota.Dokle vise nesposobnih ljudi na odlucujucim mestima?
Zahtevamo odgovornost ljudi iz komisije koja je dozvolila da ovaj covek uopste bude primljen na akademiju.
Ko je bio u komisiji?
Krivicno da odgovara za nesposobnost.
Kadetu izvinjenje i mesto u vojsci Srbije.

ccc!!!

pre 11 godina

Gde si sad Vucicu? Ako ste mogli da obolirate kriminalce mozete valjda da nekom uredbom izmenite los zakon i da ovom mladom coveku vratite i tri godine, ali i da mu omogucite da se ostvari u buducnosti!!!

Dragan

pre 11 godina

Nevidjena sramota i birokratija kakva ne postoji u svetu.
Sada ce ministar posto je ovo vest da uzme stvar u svoje ruke i nesto da sredi.Kladim se u to i pitam se da li ovako legendarna nesposobnot, indolentnost, zaglupljenost i maltretiranje ljudi od strane drzavnih cinovnika mogu da se preduprede a ne da se resavaju samo kada izadju u medije.
Imam utisak da ljudi na vlasti ili nista ne rade ili se prave blesavi.Kada ovakva nepravda izadje u javnost oni lupe pesnicom u sto u stilu "Ne moze to bre tako" , srede stvar i uberu neke politicke poene.
Jadno, jadno i konacno, bolesno jadno.

DrBane,london

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se ova medicinska glupost vuce po vojnim knjigama skoro 40 godina!1976 god sam kao svrseni gimnazijalac i sin avijaticara pokusao da upisem vazduhoplovnu akademiju.bio sam jak ko konj.prvak drzave u dzudou Vukovac...i doziveo sok:ista dijagnoza ,nekompletni blok desne grane hisovog snopa!Plus bradikardija(nizak puls)!Nesposoban!!!doktor mi lepo kaze"dragi moj ova stvar sa srcem je kao da imas bubuljice!totalno bezopasna ali mi trazimo savrsenstvo!!A nizak puls kao bvrhunski sportista takodje je patologija za nas!!??i upisem medicinu postanem, hirurg..i sada vidim da se ista budalastina pojavljuje 36 god kasnije!?O tugo moja,koja birokratizovana ,osifikovana glupost nase vojne medicine

Daca

pre 11 godina

Стварно велика неправда... Треба човеку надокнадити то некако, на држави је да одлучи како.

Zeljko Grubacic

pre 11 godina

Moja preporuka za sve one koji hoce saznati vise je da procitaju nesto o Brugada sindromu i svim njegovima varijacijama koje od potpuno bezazlenog EKG nalaza mogu postati razlog iznenadne srcane smrti.

nikola

pre 11 godina

Imao sam isti problem sa 18 godina pri potpisivanju prvog profesionalnog ugovora. Inace sam 75' godiste i jos uvek se profesionalno bavim sportom bez ikakvih problema. Moja poruka akademcu je ako te ne vrate nazad, tj. ako ne promene pravilnik kako bi te vratili probaj u nekoj drugoj zemlji da zavrsis ono sto si zapoceo, ako je to moguce. Neka je sa srecom. :)

Svugde isto

pre 11 godina

Ljudi, pa nije samo na vojnoj akademiji tako...na svim akademijama je ista stvar. Oni smeju da prave greske, krse pravilnike o polaganju ispita gde kaze jedan ispit u jednom danu, a oni stave i po cetiri u istom. Kao majka i kao covek, uzasnuta sam sta rade nasoj deci...odakle im ta moc, i do kad ce oni da budu svemoguci i nikad ni za sta ne odgovaraju...Nadam se da ce svemu jednom doci kraj i da ce ovaj momak kao i mnogi akademci muzicke, likovne ili vojne akademije, svejedno, znati po kojim Pravilnicima rade komisije, dekani, prodekani i ostala partijska boranija koja nam tera decu iz sopstvene zemlje...Nekada
su u prosveti radili ljudi puni ljubavi za decu, nestala je samo ljubav i ljudi!!!!

JNA

pre 11 godina

E pa moguce je bilo i izgleda da je tako,da zaista nesposobni i bolesni sluze vojsku,a da oni koji su zdravi to ne mogu,uvek su se na pilotima kadetima "lomila koplja" i mnogi od njih nisu mogli zbog raznih specificnosti da zavrse akademiju.Iskreno mi je zao ovog momka i smatram da ako je vec hteo da se bavi pilotiranjem,trebalo je da ostane u Rusiji,tamo je imao mnogo vece sanse za razvoj.Ovde bi morao da rizikuje zivot na ovim letecim krnijama i traktorima.

Ognjen

pre 11 godina

Samo napred Gorane, nemoj da odustaješ. Srbija je ponosna na ljude kao što si ti. Probaj da dobiješ napismeno potvrdu da bi bio dobrodošao student u ruskim školama, kao i mišljene stručnjaka da tvoja srčana specifičnost neće uticati na tvoju mogućnost da se radiš kao pilot. Sa tim dokumentima i uz pomoć medija, treba da uporno ponavljaš zahtev da naprave izuzetak u tvom slučaju, kao i da se pokrene procedura promene zastarelog pravilnika. Srećno.

sandra ns

pre 11 godina

prosto da covek ne poveruje u ovu pricu. Sigurno postoji neki drugi razlog zbog cega je ovaj mladic tako grubo, da kazem odbacen, i zbog cega su mu zaista onako nemilosredno srusili snove. Nedaj se decko molim te, budi izbad svih tih "pametnjakovica", i stvarno sto kaze "goga" bezi iz ovog haosa.

JUG

pre 11 godina

Србија је сиромашна земља и мора дапочне да се брине о свим спектима својих ресурса, како материјалних тако и људских. Жалосно је да држава у потпуности одбацује вредног и паметног младог човека јер није способан да буде војни пилот.
Са друге стране, из мог личног тридесетогодишњег искуства са ВМИ остављам веома мало места за грешку. Некада је здравље будућих војних пилота праћено пет до шест година, пре него што би дошли у прилику да почну праву летачку обуку. Овом периоду је претходила ригорозна селекција великог броја кандидата. И поред тога, у свакој генерацији је било оних којима је обука прекидана из здравствених разлога, чак и као искусним пилотима. Посао војног пилота је комплексан и захтеван па понекад није довољно бити интелигентан, вредан и бавити се спортом. На душу надлежнима на Академији и Министарству одбране што нису нашли могућност да овог момка усмере према дужности коју може да обавља, како је то рађено у сличним случајевима у неком ранијем периоду.

Milos

pre 11 godina

Tuga, i moj drugar je tako napustio akademiju pre 7-8 godina. U trecoj godini su mu tek konstatovali da ima alergiju na veoma niske temperature. Decko je bio totalno slomljen. Srecom imao je novca da nastavi u Vrscu, tako da je ipak postao pilot.

P

pre 11 godina

Kada bi vlast radila u interesu građana, lepo bi ukinula SVE propise i raspustila svu briokratiju, pa onda uvela SAMO ONE NEOPHODNE. Ovo nije nažalost ni prvi ni poslednji primer da se ovako nerazumne stvari dešavaju zbog glupog propisa/birokratske greške. Žmure na tolika kršenja zakona, a nisu mogli da zažmure na ovakvu glupost, kad se već nisu udostojili da istu ukinu!

Dobrica

pre 11 godina

Ovakve i slične stvari često se dešavaju kod nas i na žalost stalno se ponavljaju. Problem je to što se proceni da je neko bolji od ostalih i da "odskače". Za nas je to je neoprostiv greh. U drugim zemljama u takvima se ponose i ulažu u njih. Mi ih sklanjamo da nam ne kvare prosek i "ne bodu oči" i ulažemo u prosečne sa kojima se može manipulisati. Nesposobni imaju vlast i paze da se neko ne probije i ne ugrozi im poziciju. Što se tiče vojske tu očigledno još ima relikta prošlosti, po sistemu "slaba Srbija - jaka Jugoslavija".

bgd

pre 11 godina

Za momka sa "felerom" na srcu:

to što si se u ovoj vojsci pokazao kao najbolji a oni te izbacili kao nesposobnog ti je možda i najbolja stvar koja ti se u životu desila ... bar za sada! Učinili su ti veliku uslugu, samo još nisi svestan.

Uzdravlje i svako ti dobro.

c i t i z e n

pre 11 godina

@nenad73
Pretpostavljam da ste lekar ali, sudeci prema napisanom, nemate relevatnu specijalnost (sto ne dovodi a priori u pitanje vasu strucnost u onome cime se bavite). Kao neko ko se godinama profesionalno bavi iskljucivo kardiovaskularnom dijagnostikom (ne u Srbiji) molim Vas i upozoravam da ne sirite netacne informacije. Inkompletnin desni hemiblok nije patolosko stanje ukoliko ne postoji patoloski supstrat koji je do njega doveo i smatra se fizioloskom pojavom, pre svega kod mladje muske populacije. Moze biti intermitentan, da se javlja u zavisnosti od srcne frekvence pri naporu i da bude permanentan ali i prolazan u mnogim slucajevima. Sam po sebi nema uticaj na srcanu funkciju. Inkompletni desni hemiblok ne dovodi do malignih aritmija ukoliko u pozadini ne postoji, na primer, aritmogena kardiomiopatija desne komore (ARVC) ili Brugada fenomen, sto se danas lako dijagnostikuje.
Moramo, cak i kao komentarori, da budemo odgovorni i da ne plasiramo strucne informacije ukoliko nemamo odgovarajuce kvalifikacije.

dejan

pre 11 godina

ma koga briga. ti sto odobravaju imaju sredjene zivote a to da li nekoga bez razloga .... ne utice na njih ni najmanje.
imaju velike stanove i vise njih, voze dobra kola i imaju benefite u drustvu. zasto bi se i nervirali? zasto bi i menjali pravlnik? da dodju u rizik da njihovi benefiti budu ugrozeni? ne sistem je odlican ovakak kakav jeste? a tako nam je i u celom drustvu....ne talasaj

Jovana

pre 11 godina

I mom muzu, koji je PVL nasli su talasemiju (bolest krvi) koja je, zamislite, urodjena bolest tj. nasledna. I on takodje ne moze da produzi ugovor jer to, zaboga, nije dozvoljeno po pravilniku. A to sto je tri godine cistio njihove objekte, jeo sugavu ribu i pasulj iz konzerve, mrznuo i rizikovao zivot, to se ne racuna?!?! Kaze gospodin hematolog:u italiji moze da radi sa talasemijom! A pre tri godine, kad je potpisivao ugovor, tad je bio zdrav i tad im je odgovarao!!!

munja

pre 11 godina

i evo sad kad se vec poteglo pitanje
mogli bi sefovi da se malo pazabave pitanjem gde su im i sta rade najbolji pitomci i oficiri..kako napreduju u sluzbi i sa kojim se sve problemima bore...cisto malo da se vidi mozda i tu ima neke afere...

Zoran Rajlić

pre 11 godina

..e pa drago momče , ima min.odbrane srbije da se bavi prečim poslovima od poslova za koje su zaduženi . A đe , stambeno-poslovni objekti na vračaru , koga u srbiji boli uopšte za tobom . taj problem se može riješiti samo vješanjem od trga republike do slavije , o svaki stub rasvjete i tako da stoji za opomenu . da smrdi da osjete i oni u okolnim ulicama tako da izbjegavaju centar sela beograda . Dragi momče , pokušaj sa ruskom ambasadom da riješiš problem i idi u normalnu državu , a ne živjeti među podrepašima i liziguzicama koji svoj način života podigli na nivo kulta .
E moj mladiću , ima jedan album Branimira Štulića , a prije filigranskih pločnika i live izdanja ..ne mogu da se sjetim .

Volim i ja vas

pre 11 godina

Verovatno je u komisiji bio onaj turisticki inspektor sa Kalemegdana. Bas me interesuje sta ce na ovo reci ministar odbrane...to je onaj sto odskora nosi naocare!!

expert

pre 11 godina

I ja imam istu tu srčanu specifičnost i vrlo sam sličan slučaj opisanom. Doduše nije vojna akademija bila u pitanju, već jedna druga profesija, i nije samo srčna, već i još neke specifičnosti pride, ali ukupan razvoj situacije vrlo podseća. Podržavam momka i verujem da će uspeti da se izbori za pravdu, kao što sam se i ja naposletku izborio.

rifat garipi

pre 11 godina

pa dobro jutro ljudi! pa ovo je zemlja srbija! sta je to cudno!dobro je sto ne traze da nadoknadi troskove skolovanja!ovde su ne pozeljni ljudi sa mozgom i pogotovo ako ga koriste! samo podanici i podobni su pozeljni! zivela srbija!

Boban

pre 3 godine

Pozdrav za decka .evo moj sin je sad konkurisao za prijem u VS kao ugovorac VPU sve preglede ok hedonika 4.80 kaze mu neki doca ti si za pilota a ne za ugovorca kad eto ti ga pravilnik koji je i dan danas .blokada desnog krila .i odbiju dete a isao u vojsku s te namere pa sto ga onda ne odbise nego sad kad treba da radi a malo takvih koji hoce da rade pri vojsku.Decko igra fudbal kosarku .uradio je kuperov test perfekt ali eto ti ga nas zakon .
Poziv za sadasnjeg ministra i predsednika da procitaju bar ove komentare pa prst o celo