Sreda, 21.11.2012.

13:14

Zapaljena zastava Srbije u Pazaru

Nepoznate osobe skinule su tokom noći sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta u Novom Pazaru zastavu Srbije i zapalili je.

Izvor: Tanjug

Zapaljena zastava Srbije u Pazaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Marina

pre 11 godina

Za ovaj i slične incidene obratite se Zukorliću i sličnima koji godinama zbog lične materijalne koristi i po zadatku huškaju i zavađaju narod po Raškoj/Sandžaku. Recept već viđen u praksi tokom ratova devedesetih.

oleg

pre 11 godina

kaze neko upaljena ustaska zastava pa upaljena iz protesta na teritoriji srbije ne hrvatske znaci ova je upaljena na teritoriji srbije da se nadju krivci i osude i prikazu na tv za svaki slucaj da se zna koji su !

sumadinac

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.
(neki od nas kojima su zapaljeni automobili..., 21. novembar 2012 19:04) kao prvo ko te tera da letujes i ostavljas kintu u zadru a kao drugo ko te tera da im dozvoljavas da se setaju bezbedno po srbiji znaci opet smo mi krivi okreni obrni tako ti je ja sam za reciprocitet u bukvalnom smislu kako oni prema nama tako i mi prema njima ni manje ni vise oko za oko zub za zub I TEK ONDA CE POCETI DA TE CENE OVO VISE NICEMU NE VODI ONI MOGU KAKO HOCE A MI SRBI SMO NIKO I NISTA U RODJENOJ DRZAVI DOKLE BRE DOKLE?!!!

onako

pre 11 godina

A jel se istrazuje i paljenje hrvatske zastave neki dan usred Beograda?
(Tek tako, 21. novembar 2012 18:32)

pa zasto bi to bilo ko istrazivao zapaljena zastava iz protesta pa sta na teritoriji srbije a ne hrvatske a ovo je zastava zapaljena u srbiji zastava srbije to treba istraziti uhapsiti i osuditi pa zamisli da je hrvatska zastava zapaljena u hrvatskoj sta bi se tek tamo desilo ! muka mi je od vas koji to poredite dosta vas je bilo !

neki od nas kojima su zapaljeni automobili...

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.

most

pre 11 godina

@euro A ko ti brani da kažeš da si Srbin muslimanske veroispovesti.
Ja bih rekao da bi ste vi stekli više naklonosti od pravoslavaca kada bi se tako sami izjašnjavali. Problem nastaje kada vaši sugrađani u Novom Pazaru insistiraju da nisu Srbi i da im je Turska bliža od rođene zemlje. Slažem se da treba da održavate svoje veze sa Turskom, ali nikako da se distancirate od svoje zemlje. A što se tiče tzv Velikih Srba oni su otprilike isti kao i muslimani ekstremisti...

TT

pre 11 godina

Sve te huligane utripovane sad sa fudbalskim navijacima u zatvor... ajde bre Zivim u Tutinu Srbin sam ali sam Musliman... sta oce ovi Pazarci sta se peckaju? Vise i vasa Bosna dosadni ste, ti isti bosanci mrze nas Sandzaklije. Zivi u svojoj Zemlji mirno i spokojno!!! Meni je pasos Srpski bas kao i svim ostalim gradjanima Srbije i ja sam isto srbin bas kao i neki Marko ili Milos... vera je tvoja licna stvar pazarski mangupu!!!!

jA

pre 11 godina

Vise arsina za istu stvar dovede do situacije kada nije prijatno, neki cveckaju oruzjem ali mislim da su to misevi ! Najvise negativnih i zapaljivih komentara dolazi iz republike srpske , covjek bi rekao junaci a njih je samo strah ! Ne vjerujem da postoji normalan gradjanin koji pali zastavu svoje zemlje, ko god da je nije normalan a to mi je dovoljna kazna !!!!

odmah preko Drine...

pre 11 godina

Vrlo cesto idem u N.P. i kupujem odjecu: jeftina a kvalitetna PREPORUKA
Neke stvari su mnogo jeftinije u Raskoj,zato sto im je drzava Srbija omogucila da budu TAXE FREE,jedina u Srbiji! Sandzaklije nisu losi ljudi,a za ovo su krivi i DIREKTNO podsticu radikalne islamisticke muftije Ceric i Zukorlic. Paralele sa RS su nemoguce jer je u bivsoj BiH 91' bilo milion i po Srba,prema tome znate nacin kako su oni to postigli,ako mislite da ste vi sposobni za tako nesto-pokusajte. Savjet: ne glupirajte se da ne bi doslo otreznjenje. pozdrav iz Republike Srpske.

marija

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.
(брат, 21. novembar 2012 17:46),

Moram ti reci, ne lupetaj.

e-krem

pre 11 godina

"i na ovaj način počinili krivično delo povreda ugleda Srbije".

Kada bi stvarno bilo ako onda na obican narod ne bi bi dosao red pored toliko skodljivih politicara u samoj Srbiji.

Nightmare

pre 11 godina

Zasto se jednostavno ne stampa WC papir sa zastavama svih bivsih Yugo-Republika, pa lepo odes u mega-diskont i odaberes sta ti najvise odgovara.....Kad ti dosadi (ili kako se pojave novi dokazi) - promenis!

Ibn Haldun

pre 11 godina

Dugogodišnje aktivnosti Mustafe Cerića i potonje direktno mešanje Turske u unutrašnje stvari Republike Srbije, polako daju rezultate. Ako se u Novom Pazaru listom navija za Tursku protiv Srbije, ako se prilikom posete Erdogana ili Davutoglua Novom Pazaru(nisam siguran ko je od ova dva gospodina bio), pored živog tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, ceo grad biva okićen isključivo turskim zastavama, ako Erdogan svako malo potegne pitanje jedininstva Muslimana u Srbiji i ako se na utakmicaam u Pazaru pojave onakvi natpisi, nisam optimista u pogledu onoga što bi moglo da se desi. Da li nekome to odgovara ne znam, ali bi onaj deo poštenih, vrednih i neizmanipulisanih Muslimana koji žive u Raškoj, trebao da podigne glas protiv ovakvih incidenata jer nam se u protivnom ne piše dobro.

брат

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.

Peace

pre 11 godina

Taj individualac ili eventualno dvoje, pa nek je i troje...postizu ono sto zele kada vide vas kako se palite ovde: "Ovo je atak na drzavu Srbiju aaaa" "Komsije dobicete vi svoje njaaaa".......zato nemoj se palite na ovu paljevinu, hejtujete i slicno, policija neka ih uhapsi i sve je "cool"....PS: Zadnji put kad smo se lozili na paljenje zastava mislim da smo izgubili neke teritorije ili tako nesto...zato opametite se vec jednom "patriJote"....

ZoranNS

pre 11 godina

Predlažem junačinama, Našima, Dverima, i ostalima sličnima pokretima, idite u Pazar i vičite ovo je Srbija, umesto da ukidate AP Vojvodinu, i da se tu pravite važni među pitomim Vojvođanima, mi radimo, plaćamo, ćutimo i trpimo, dokle.

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Vreme je da se pametni ljudi na Balkanu sastanu i opet prekroje granice po principu gde imaju narod tu im je drzava .Srbi treba da zive u Srbiji a oni koji sebe nesmatrajju Srbima nek se odcepe .Tako bi Srbija otkacila jug Srbije bujanovac presevo a dobila Sever Kosova gde su Srbi .Sandzak damo bosni dobijemo R srpsku i mirno sve .Nema rata nema svadje.Sto se Hrvata tice tuziti ih za genocid i Jasenovac i proterivanjje 200000 Srba a Gootovinu i Markasa osuditi i vrebati gde stugnemo da ovde odleze.

Abedin

pre 11 godina

Ja Sam musliman al nemogu da razumjem ljude zive u toj drzavi ? tako raditi nije dobro za ostali narod da ispasta zbog takvih stvari ako im je do borbe idite brate u gazu i ratuj te nemokte neka nekolicina da stvara mrznju prema drugima

Justin

pre 11 godina

Gledao sam gostovanje Zvezde u Novom Pazaru: 12.000 gledalaca. Svi gromoglasnim aplauzom pozdravljaju cestitku oficijelnog spikera,upucenu Zvezdinom timu i ostalima povodom Uskrsa,dok 50-tak huligana peva neke idiotske pesme. Koga cemo uzeti za ilustraciju odnosa Pazaraca prema drzavi,vecinskom narodu,to zavisi za sta navijamo. Objektivno,ovo huliganstvo nije Novi Pazar. Hlugana sirom Srbije,samo smo mi ostetljiviji na repertoar ovih iz Novog Pazara.

Tereza

pre 11 godina

Primitivci,zapalili zastavu svoje drzave!
(drzava se brani dobrotom, 21. novembar 2012 14:56)

Kad zapale zastavu druge države nisu primitivci ?

BeogradZemun

pre 11 godina

Ne smeju Srbi nista, vezane su ruke, kakav god korak napravimo Brisel ce reci to je diskriminacija nacionalnih manjina, Srbi su osudjeni u napred za svaki postupak. Onaj ko ovo radi taj treba da bude proteran iz ove zemlje, ne sme niko da pali zastavu drzave u kojoj zivi, nek im bude jasno da Raska oblast nikad nece dobiti ni autonomiju niti bilo sta slicno, pa makar doslo i do ratnog sukoba !

pazarac

pre 11 godina

Dosadasnji komentatori vec "znaju" ko je to uradio i odmah bi da osudjuju, dok se ne utvrdi imenom i prezimenom da je bosnjak, nemojte da sejete mrznju koja nikom dobrodosla nije u ovom trenutku. Garantujem da ovog trenutka svaki pazarac osudjuje paljenje bilo cije zastave, koliko se ja secam nikad niciju zastavu nisu zapalili. Znaci Bog zna cije je ovo delo i ko zeli da seje mrznju ovde u ovako teskim vremenima.

konfučije

pre 11 godina

Sad se toboz gnusamo ovog necivilizacijskog cina, a samo pre tri cetiri dana nasa omladina zapali nekoliko zastava sto Hrvatsku, sto EU... Pocistimo svoje dvoriste i dajmo primer drugima sta je civilizacijska norma pa onda kritikujmo.

realan era

pre 11 godina

a najbolje neka im sada ova drzava napravi autoput preko pestera umesto da ide preko zlatibora??!!!!!! a kad im napravimo taj put, onda ce i oni lepo da traze nezavisnu zelenu republiku... podhitno bre autoput preko uzica i zlatibora prema jadranu

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(Hr, 21. novembar 2012 15:15)

Mislim da je ta floskula "nebeski narod" vise izlizana od one "tisucljetnja kultura". Kao sto rece neko ispod u komentaru, dosta vise s tim.

citiram Franju

pre 11 godina

Ma jok, mi smo genocidni, u nasoj drzavi zivi oko 70% srba,i 30% raznih nacionalnih manjina, dok Hrvatska s "podnosljivih 2%" srba nije nista drugo do primjer ostalima u regionu kako se postupa s nacionalnim manjinama...

euro

pre 11 godina

(most, 21. novembar 2012 15:13)
Naravno da je Srbija moja zemlja i da je volim,ali mi tkz. veliki Srbi ne daju da je volim jos vise i da mogu da kazem da sam srbin islamske veroispovesti! Velika greska je ta sto se pravoslavlje poistovecuje sa srpstvom! sve sto je srpsko to je i pravoslavno,tako se predstavlja! Kad to druze ne bude tako,ja ti garantujem da ce 85% ljudi iz Pazara voleti Srbiju,jer kao sto ti rece svi imamo iste probleme. Kad se zivot u Srbiji bude vodio bez uticaja SANU-a i SPC(kao i svih verskih zajednica)onda ces videti da li ce neko mrzeti Srbiju i paliti njene zastave! PS. Naravno da osudjujem ovaj postupak,ali koliko je puta u Beogradu zapaljena turska,bosanska...i koliko puta vredjani muslimani! Samo zajedno mozemo da pobedimo ove koji to rade! :)) Poz

Amel

pre 11 godina

Živim u Bosni gdje su bosanski Srbi barem stotinu puta zapalili zastavu drzave čiji su državljani tj. Bosne i Hercegovine,kao što im to piše i na ličnoj karti,a i na pasošu.Nešto se ne sjećam da je to neko smatrao ružnim djelom.

анти палестин

pre 11 godina

Кад би свака општина тражила републику од амбасада не би могло да се живи ... Ви сте Срби муслиманске вере. Или сте Срби, албанског порекла, муслиманске вере. Или сте Срби, турског порекла, муслиманске вере. Прихватите то као чињеницу јер је цела Европа пуна тога. Сва права имате као и остали народи у тим крајевима. Немојте да крене опет по злу.

Jelena

pre 11 godina

Ne mogu baš ništa da zaključim o ovome ako ne znam ko je i zbog čega zapalio zastavu. Bez obzira na to što je to kod nas protivustavno, ukoliko neko pali zastavu sa porukom da bi više voleo tuđu, odmah neka se iseli u zemlju čiju bi zastavu više voleo da gleda. Ukoliko, pak, neko pali zastavu u znak protesta zbog ponašanja državnog aparata prema građanima u ovoj zemlji, zbog korupcije, nezaposlenosti i sve većeg siromašenja građana Srbije nauštrb nekolicine, svi ćemo se pridružiti i reći da je država ovim ugrožena - ne mora da se pali u Pazaru, može bilo gde. S obzirom na to da je ovo urađeno tako nedefinisano, mikljavo i bedno kako jeste - spalim pa pobegnem i sakrijem se - ne mogu na osnovu toga da formiram stav o uzroku (i posledicama) ovog paljenja, ali svakako ne mogu ni da zaključim da iza toga stoje svi građani Pazara (osim ako se ne izjasne suprotno).

Zverko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara ovde da je neko pozdravio paljenje Hrvatske zastave pre neki dan. Ko je to pozdravio? Gde ste to culi? Palanacki primitivizam je svakako odvratan ali je sigurno da u Srbiji nije podrzan zvanicnom politikom. Da li je tako i u okruzenju?

marija

pre 11 godina

...Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15),

Ja nisam nikakav nebeski narod, dosta vise s tim, kao sto i ti nisi kriv za genocid pretpostavljam. Ali morate shvatiti i prihvatiti ono sto je rekla Karla del Ponte i tu je tacka na sva vasa nedobronamerna komentarisanja.
KO je pobio 2000 ljudi???
Pod cijom komandom???

most

pre 11 godina

Moram da pitam dobre ljude iz Novog Pazara. Jel Srbija vaša zemlja? Himna? Zastava?
Kakve veze ima što ste vi muslimanske vere a mi pravoslavne???
Osim što u mojoj kancelariji stoji ikona Sv Nikole a kod vas Kuran.
Koja su vam to prava ugrožena, i da li se razlikuju od mojih ugroženih prava?
I meni je standard šugav kao i vama. Žena želi na more svake godine, baš kao i vaša.
Moja deca imaju iste probleme u školi kao i vaša. Kad odem kod doktora ni mene neće da pregleda bez mita.
U čemu je onda problem? Možemo li da ga rešimo zajednički na obostrano zadovoljstvo?
Voleo bih da mi neko od vas da odgovore :)

Uh bre

pre 11 godina

@dinkomat,

Tebi nesto izgleda nije jasno. Mozes ti bilo u svetu da palis bilo koju zastavu ali se ne moze paliti zastava doticne zemlje jer je to kaznjivo jer su zastava ,grb i himna obelezje jedne zemlje i to stoji u svim mogucim ustavima

dzoni

pre 11 godina

Sto zapaliste zastavu svoje drzave?? Da necete mozda republiku gde ste vecina u Tutinu i Pazaru, au kakva bi to drzava bila leti nema vode a zimi sneg do krovova. Zivela nasa ne prhodna drzava.

Boki

pre 11 godina

Meni je ovo grozno bas kao i spaljivanje bilo cije zastave,ali ne treba praviti atmosveru u kojoj se bilo ko poziva da zarad paljenja parceta tkanine,palimo naselja,ljude,prijateljstva...

Hr

pre 11 godina

na ovom slavlju po Hrvatskoj, jel negde zapaljena srpska zastava ?
molim odgovor
(pitam, 21. novembar 2012 14:54

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.

Ivan

pre 11 godina

To je moglo u svakom gradu da se desi,Novi Pazar je divan grad,samo steta sto neka budala uvek posalje losu sliku iz njega! Oni koji nisu bili u Pazaru nemogu da pricaju nista lose o tom gradu!

svk

pre 11 godina

Ja stvarno nikad necu razumeti ovo.
Rodjen si u Srbiji,zivis u Srbiji,skolujes se u Srbiji,radis u Srbiji i onda uzmes i zapalis zastavu te drzave.I ovo nije prvi put da se to desava.Lepo priupitati ljude koji ovo rade ili vec podrzavaju da se izjasne koja im je to drzava po volji ako vec Srbija nije.Pa lepo molim,izvolite,put pod noge,u Tursku ili gde vec hocete,sigurno vas niko nece spreciti.Kad vam vec drzava u kojoj ste ceo zivot ne valja....

marko markovic

pre 11 godina

NE OPRAVDAVAM NI JEDNO NI DRUGO, ali za nepismene da objasnim da nije isto paljenje hrvatske zastave u Srbiji isto sto i paljenje srpske u Srbiji ALO !!!

vanja

pre 11 godina

Skrenuo bih pažnju onima koji komentarišu šta bi bilo da se ovo desilo u Americi. Američki Vrhovni sud je još 1989. doneo odluku da je spaljivanje zastave dozvoljeno jer je obuhvaćeno slobodom izražavanja. U Americi možete slobodno da spalite američku zastavu i ne može vam niko ništa.

"ostali" iz Ustava Srbije

pre 11 godina

Paljenje državne zastave je za svaku osudu. Počinioce indetifikovati i procesuirati. Državni simboli Srbije bi trebali(po mom mišljenju) da su simboli građanske ili multietničke Srbije, da bi se svaki građanin osećao jednakim u toj državnoj zajednici. Ali to je pitanje Skupštine Srbije i ako je neko nezadovoljan ima "svoje poslanike" pa neka svoje nezadovoljstvo prema njima izrazi, a ne da pali zastave(huliganski i primitivan čin).

bekrija

pre 11 godina

Da je ovako neki Srbin iz Banja Luke zapalio Bosansku zastavu,vecina bi vas to podrzala a komentari bi vecinom bili da se mi u miru razidjemo,da nema smisla zajedno zivit u istoj drzavi itd...pa sto sad ne pisete kako vi u srbiji ne mozete zivit zajedno da se sandzak odcijepi isto tako kako sanjate da ce se rs odcijepit al malo morgen,snovi se tesko ostvare...

eh

pre 11 godina

Je pa sto. Ako radikali pre neki dan zapalise hrvatsku, mada ista nema nikakve veze s odlukom haskog tribunala (i nikome nista), onda ovi lepo zapalise srpsku zastavu (i opet ce da bude nikome nista). Paljenje zastava je ionako hit (k'o sto neko vec ovde rece) u Srbiji. Sve vise i vise me Srbija podseca na one radikalne muslimanske zemlje u kojima ne prodje 7 dana, a da se neka zastava ne zapali.

Горан

pre 11 godina

Обавештајне службе и (или) криминалне групе само раде свој посао. Питање је колико ће то народ да трпи. Другим речима, полиција и држава не могу оввакве проблеме да реше без помоћи свих нас. Дакле, ако је неко шта видео, треба да пријави.

Pazarka

pre 11 godina

Prvo da saznamo ko je zapalio pa oonda da komentarisemo. Ali, na zalost u Srbiji je to hit da se pale zastave, pa moze se reci i u okruzenju

GED

pre 11 godina

Ponovo provokacija, kao i juče u Bujanovcu. Naravno da je povezano sa svim aktuelnim događajima. Savet za vlast je isti kao i juče: ignorisati kao nevažan događaj, i biće sve o.k. Ako je neko baš mnogo povređen, neka se seti da su nama već odavno spaljeni i država, i ekonomija, i zdrava pamet, pa ovo sa zastovom i nije tako strašno. Samo mirno...

gospodar muva

pre 11 godina

filipe paljenje zastave u americi je dekriminalizovano. nije u tome poenta. ovo je velika sramota za gradjane pazara. nadam se da ce pocinioci biti pronadjeni

draga saveta

pre 11 godina

A drzava ne reaguje,kao po obicaju...Svi se ovakvi i slicni incidenti "guraju pod tepih". Pa su nam posle drugi krivi. Da se malo pocisti svoje dvoriste,pa tek onda mozemo bistriti o belosvjetskim zavjerama protiv nas.

bosko

pre 11 godina

Novi Pazar je divan grad u srbiji,ljudi su dobri...postoje i ekstremisti kao i svuda u svetu koji hoće da otuđe Rašku oblast od Srbije...e Boga mi neće...dok je srba i dobrih muslimana dole to će biti deo Srbije!

nista novo

pre 11 godina

Vec 10 dana nema Novog Pazara u crnoj hronici. I onda se neko setio da "zapali" zastavu kao bi se opet u celokupnoj srbijanskoj javnosti pricalo "lepo" o Novom Pazaru.

logika

pre 11 godina

Kada će država da stane u kraj huliganstvu i ekstremizmu u Raškoj??? Tamo je primjećeno konstatno kršenje ustava i podrivanje ustavnog poretka Srbije...da ne govorimo o govoru mržnje i nacionalnoj netrpeljivosti!!!

logika

pre 11 godina

Kada će država da stane u kraj huliganstvu i ekstremizmu u Raškoj??? Tamo je primjećeno konstatno kršenje ustava i podrivanje ustavnog poretka Srbije...da ne govorimo o govoru mržnje i nacionalnoj netrpeljivosti!!!

nista novo

pre 11 godina

Vec 10 dana nema Novog Pazara u crnoj hronici. I onda se neko setio da "zapali" zastavu kao bi se opet u celokupnoj srbijanskoj javnosti pricalo "lepo" o Novom Pazaru.

bosko

pre 11 godina

Novi Pazar je divan grad u srbiji,ljudi su dobri...postoje i ekstremisti kao i svuda u svetu koji hoće da otuđe Rašku oblast od Srbije...e Boga mi neće...dok je srba i dobrih muslimana dole to će biti deo Srbije!

most

pre 11 godina

Moram da pitam dobre ljude iz Novog Pazara. Jel Srbija vaša zemlja? Himna? Zastava?
Kakve veze ima što ste vi muslimanske vere a mi pravoslavne???
Osim što u mojoj kancelariji stoji ikona Sv Nikole a kod vas Kuran.
Koja su vam to prava ugrožena, i da li se razlikuju od mojih ugroženih prava?
I meni je standard šugav kao i vama. Žena želi na more svake godine, baš kao i vaša.
Moja deca imaju iste probleme u školi kao i vaša. Kad odem kod doktora ni mene neće da pregleda bez mita.
U čemu je onda problem? Možemo li da ga rešimo zajednički na obostrano zadovoljstvo?
Voleo bih da mi neko od vas da odgovore :)

Hr

pre 11 godina

na ovom slavlju po Hrvatskoj, jel negde zapaljena srpska zastava ?
molim odgovor
(pitam, 21. novembar 2012 14:54

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.

gospodar muva

pre 11 godina

filipe paljenje zastave u americi je dekriminalizovano. nije u tome poenta. ovo je velika sramota za gradjane pazara. nadam se da ce pocinioci biti pronadjeni

bekrija

pre 11 godina

Da je ovako neki Srbin iz Banja Luke zapalio Bosansku zastavu,vecina bi vas to podrzala a komentari bi vecinom bili da se mi u miru razidjemo,da nema smisla zajedno zivit u istoj drzavi itd...pa sto sad ne pisete kako vi u srbiji ne mozete zivit zajedno da se sandzak odcijepi isto tako kako sanjate da ce se rs odcijepit al malo morgen,snovi se tesko ostvare...

Pazarka

pre 11 godina

Prvo da saznamo ko je zapalio pa oonda da komentarisemo. Ali, na zalost u Srbiji je to hit da se pale zastave, pa moze se reci i u okruzenju

Горан

pre 11 godina

Обавештајне службе и (или) криминалне групе само раде свој посао. Питање је колико ће то народ да трпи. Другим речима, полиција и држава не могу оввакве проблеме да реше без помоћи свих нас. Дакле, ако је неко шта видео, треба да пријави.

Ivan

pre 11 godina

To je moglo u svakom gradu da se desi,Novi Pazar je divan grad,samo steta sto neka budala uvek posalje losu sliku iz njega! Oni koji nisu bili u Pazaru nemogu da pricaju nista lose o tom gradu!

citiram Franju

pre 11 godina

Ma jok, mi smo genocidni, u nasoj drzavi zivi oko 70% srba,i 30% raznih nacionalnih manjina, dok Hrvatska s "podnosljivih 2%" srba nije nista drugo do primjer ostalima u regionu kako se postupa s nacionalnim manjinama...

marko markovic

pre 11 godina

NE OPRAVDAVAM NI JEDNO NI DRUGO, ali za nepismene da objasnim da nije isto paljenje hrvatske zastave u Srbiji isto sto i paljenje srpske u Srbiji ALO !!!

draga saveta

pre 11 godina

A drzava ne reaguje,kao po obicaju...Svi se ovakvi i slicni incidenti "guraju pod tepih". Pa su nam posle drugi krivi. Da se malo pocisti svoje dvoriste,pa tek onda mozemo bistriti o belosvjetskim zavjerama protiv nas.

vanja

pre 11 godina

Skrenuo bih pažnju onima koji komentarišu šta bi bilo da se ovo desilo u Americi. Američki Vrhovni sud je još 1989. doneo odluku da je spaljivanje zastave dozvoljeno jer je obuhvaćeno slobodom izražavanja. U Americi možete slobodno da spalite američku zastavu i ne može vam niko ništa.

dzoni

pre 11 godina

Sto zapaliste zastavu svoje drzave?? Da necete mozda republiku gde ste vecina u Tutinu i Pazaru, au kakva bi to drzava bila leti nema vode a zimi sneg do krovova. Zivela nasa ne prhodna drzava.

marija

pre 11 godina

...Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15),

Ja nisam nikakav nebeski narod, dosta vise s tim, kao sto i ti nisi kriv za genocid pretpostavljam. Ali morate shvatiti i prihvatiti ono sto je rekla Karla del Ponte i tu je tacka na sva vasa nedobronamerna komentarisanja.
KO je pobio 2000 ljudi???
Pod cijom komandom???

GED

pre 11 godina

Ponovo provokacija, kao i juče u Bujanovcu. Naravno da je povezano sa svim aktuelnim događajima. Savet za vlast je isti kao i juče: ignorisati kao nevažan događaj, i biće sve o.k. Ako je neko baš mnogo povređen, neka se seti da su nama već odavno spaljeni i država, i ekonomija, i zdrava pamet, pa ovo sa zastovom i nije tako strašno. Samo mirno...

eh

pre 11 godina

Je pa sto. Ako radikali pre neki dan zapalise hrvatsku, mada ista nema nikakve veze s odlukom haskog tribunala (i nikome nista), onda ovi lepo zapalise srpsku zastavu (i opet ce da bude nikome nista). Paljenje zastava je ionako hit (k'o sto neko vec ovde rece) u Srbiji. Sve vise i vise me Srbija podseca na one radikalne muslimanske zemlje u kojima ne prodje 7 dana, a da se neka zastava ne zapali.

BeogradZemun

pre 11 godina

Ne smeju Srbi nista, vezane su ruke, kakav god korak napravimo Brisel ce reci to je diskriminacija nacionalnih manjina, Srbi su osudjeni u napred za svaki postupak. Onaj ko ovo radi taj treba da bude proteran iz ove zemlje, ne sme niko da pali zastavu drzave u kojoj zivi, nek im bude jasno da Raska oblast nikad nece dobiti ni autonomiju niti bilo sta slicno, pa makar doslo i do ratnog sukoba !

Uh bre

pre 11 godina

@dinkomat,

Tebi nesto izgleda nije jasno. Mozes ti bilo u svetu da palis bilo koju zastavu ali se ne moze paliti zastava doticne zemlje jer je to kaznjivo jer su zastava ,grb i himna obelezje jedne zemlje i to stoji u svim mogucim ustavima

"ostali" iz Ustava Srbije

pre 11 godina

Paljenje državne zastave je za svaku osudu. Počinioce indetifikovati i procesuirati. Državni simboli Srbije bi trebali(po mom mišljenju) da su simboli građanske ili multietničke Srbije, da bi se svaki građanin osećao jednakim u toj državnoj zajednici. Ali to je pitanje Skupštine Srbije i ako je neko nezadovoljan ima "svoje poslanike" pa neka svoje nezadovoljstvo prema njima izrazi, a ne da pali zastave(huliganski i primitivan čin).

svk

pre 11 godina

Ja stvarno nikad necu razumeti ovo.
Rodjen si u Srbiji,zivis u Srbiji,skolujes se u Srbiji,radis u Srbiji i onda uzmes i zapalis zastavu te drzave.I ovo nije prvi put da se to desava.Lepo priupitati ljude koji ovo rade ili vec podrzavaju da se izjasne koja im je to drzava po volji ako vec Srbija nije.Pa lepo molim,izvolite,put pod noge,u Tursku ili gde vec hocete,sigurno vas niko nece spreciti.Kad vam vec drzava u kojoj ste ceo zivot ne valja....

анти палестин

pre 11 godina

Кад би свака општина тражила републику од амбасада не би могло да се живи ... Ви сте Срби муслиманске вере. Или сте Срби, албанског порекла, муслиманске вере. Или сте Срби, турског порекла, муслиманске вере. Прихватите то као чињеницу јер је цела Европа пуна тога. Сва права имате као и остали народи у тим крајевима. Немојте да крене опет по злу.

Justin

pre 11 godina

Gledao sam gostovanje Zvezde u Novom Pazaru: 12.000 gledalaca. Svi gromoglasnim aplauzom pozdravljaju cestitku oficijelnog spikera,upucenu Zvezdinom timu i ostalima povodom Uskrsa,dok 50-tak huligana peva neke idiotske pesme. Koga cemo uzeti za ilustraciju odnosa Pazaraca prema drzavi,vecinskom narodu,to zavisi za sta navijamo. Objektivno,ovo huliganstvo nije Novi Pazar. Hlugana sirom Srbije,samo smo mi ostetljiviji na repertoar ovih iz Novog Pazara.

Amel

pre 11 godina

Živim u Bosni gdje su bosanski Srbi barem stotinu puta zapalili zastavu drzave čiji su državljani tj. Bosne i Hercegovine,kao što im to piše i na ličnoj karti,a i na pasošu.Nešto se ne sjećam da je to neko smatrao ružnim djelom.

Boki

pre 11 godina

Meni je ovo grozno bas kao i spaljivanje bilo cije zastave,ali ne treba praviti atmosveru u kojoj se bilo ko poziva da zarad paljenja parceta tkanine,palimo naselja,ljude,prijateljstva...

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(Hr, 21. novembar 2012 15:15)

Mislim da je ta floskula "nebeski narod" vise izlizana od one "tisucljetnja kultura". Kao sto rece neko ispod u komentaru, dosta vise s tim.

TT

pre 11 godina

Sve te huligane utripovane sad sa fudbalskim navijacima u zatvor... ajde bre Zivim u Tutinu Srbin sam ali sam Musliman... sta oce ovi Pazarci sta se peckaju? Vise i vasa Bosna dosadni ste, ti isti bosanci mrze nas Sandzaklije. Zivi u svojoj Zemlji mirno i spokojno!!! Meni je pasos Srpski bas kao i svim ostalim gradjanima Srbije i ja sam isto srbin bas kao i neki Marko ili Milos... vera je tvoja licna stvar pazarski mangupu!!!!

Zverko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara ovde da je neko pozdravio paljenje Hrvatske zastave pre neki dan. Ko je to pozdravio? Gde ste to culi? Palanacki primitivizam je svakako odvratan ali je sigurno da u Srbiji nije podrzan zvanicnom politikom. Da li je tako i u okruzenju?

Ibn Haldun

pre 11 godina

Dugogodišnje aktivnosti Mustafe Cerića i potonje direktno mešanje Turske u unutrašnje stvari Republike Srbije, polako daju rezultate. Ako se u Novom Pazaru listom navija za Tursku protiv Srbije, ako se prilikom posete Erdogana ili Davutoglua Novom Pazaru(nisam siguran ko je od ova dva gospodina bio), pored živog tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, ceo grad biva okićen isključivo turskim zastavama, ako Erdogan svako malo potegne pitanje jedininstva Muslimana u Srbiji i ako se na utakmicaam u Pazaru pojave onakvi natpisi, nisam optimista u pogledu onoga što bi moglo da se desi. Da li nekome to odgovara ne znam, ali bi onaj deo poštenih, vrednih i neizmanipulisanih Muslimana koji žive u Raškoj, trebao da podigne glas protiv ovakvih incidenata jer nam se u protivnom ne piše dobro.

Abedin

pre 11 godina

Ja Sam musliman al nemogu da razumjem ljude zive u toj drzavi ? tako raditi nije dobro za ostali narod da ispasta zbog takvih stvari ako im je do borbe idite brate u gazu i ratuj te nemokte neka nekolicina da stvara mrznju prema drugima

Tereza

pre 11 godina

Primitivci,zapalili zastavu svoje drzave!
(drzava se brani dobrotom, 21. novembar 2012 14:56)

Kad zapale zastavu druge države nisu primitivci ?

Peace

pre 11 godina

Taj individualac ili eventualno dvoje, pa nek je i troje...postizu ono sto zele kada vide vas kako se palite ovde: "Ovo je atak na drzavu Srbiju aaaa" "Komsije dobicete vi svoje njaaaa".......zato nemoj se palite na ovu paljevinu, hejtujete i slicno, policija neka ih uhapsi i sve je "cool"....PS: Zadnji put kad smo se lozili na paljenje zastava mislim da smo izgubili neke teritorije ili tako nesto...zato opametite se vec jednom "patriJote"....

odmah preko Drine...

pre 11 godina

Vrlo cesto idem u N.P. i kupujem odjecu: jeftina a kvalitetna PREPORUKA
Neke stvari su mnogo jeftinije u Raskoj,zato sto im je drzava Srbija omogucila da budu TAXE FREE,jedina u Srbiji! Sandzaklije nisu losi ljudi,a za ovo su krivi i DIREKTNO podsticu radikalne islamisticke muftije Ceric i Zukorlic. Paralele sa RS su nemoguce jer je u bivsoj BiH 91' bilo milion i po Srba,prema tome znate nacin kako su oni to postigli,ako mislite da ste vi sposobni za tako nesto-pokusajte. Savjet: ne glupirajte se da ne bi doslo otreznjenje. pozdrav iz Republike Srpske.

ZoranNS

pre 11 godina

Predlažem junačinama, Našima, Dverima, i ostalima sličnima pokretima, idite u Pazar i vičite ovo je Srbija, umesto da ukidate AP Vojvodinu, i da se tu pravite važni među pitomim Vojvođanima, mi radimo, plaćamo, ćutimo i trpimo, dokle.

konfučije

pre 11 godina

Sad se toboz gnusamo ovog necivilizacijskog cina, a samo pre tri cetiri dana nasa omladina zapali nekoliko zastava sto Hrvatsku, sto EU... Pocistimo svoje dvoriste i dajmo primer drugima sta je civilizacijska norma pa onda kritikujmo.

euro

pre 11 godina

(most, 21. novembar 2012 15:13)
Naravno da je Srbija moja zemlja i da je volim,ali mi tkz. veliki Srbi ne daju da je volim jos vise i da mogu da kazem da sam srbin islamske veroispovesti! Velika greska je ta sto se pravoslavlje poistovecuje sa srpstvom! sve sto je srpsko to je i pravoslavno,tako se predstavlja! Kad to druze ne bude tako,ja ti garantujem da ce 85% ljudi iz Pazara voleti Srbiju,jer kao sto ti rece svi imamo iste probleme. Kad se zivot u Srbiji bude vodio bez uticaja SANU-a i SPC(kao i svih verskih zajednica)onda ces videti da li ce neko mrzeti Srbiju i paliti njene zastave! PS. Naravno da osudjujem ovaj postupak,ali koliko je puta u Beogradu zapaljena turska,bosanska...i koliko puta vredjani muslimani! Samo zajedno mozemo da pobedimo ove koji to rade! :)) Poz

pazarac

pre 11 godina

Dosadasnji komentatori vec "znaju" ko je to uradio i odmah bi da osudjuju, dok se ne utvrdi imenom i prezimenom da je bosnjak, nemojte da sejete mrznju koja nikom dobrodosla nije u ovom trenutku. Garantujem da ovog trenutka svaki pazarac osudjuje paljenje bilo cije zastave, koliko se ja secam nikad niciju zastavu nisu zapalili. Znaci Bog zna cije je ovo delo i ko zeli da seje mrznju ovde u ovako teskim vremenima.

onako

pre 11 godina

A jel se istrazuje i paljenje hrvatske zastave neki dan usred Beograda?
(Tek tako, 21. novembar 2012 18:32)

pa zasto bi to bilo ko istrazivao zapaljena zastava iz protesta pa sta na teritoriji srbije a ne hrvatske a ovo je zastava zapaljena u srbiji zastava srbije to treba istraziti uhapsiti i osuditi pa zamisli da je hrvatska zastava zapaljena u hrvatskoj sta bi se tek tamo desilo ! muka mi je od vas koji to poredite dosta vas je bilo !

marija

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.
(брат, 21. novembar 2012 17:46),

Moram ti reci, ne lupetaj.

Jelena

pre 11 godina

Ne mogu baš ništa da zaključim o ovome ako ne znam ko je i zbog čega zapalio zastavu. Bez obzira na to što je to kod nas protivustavno, ukoliko neko pali zastavu sa porukom da bi više voleo tuđu, odmah neka se iseli u zemlju čiju bi zastavu više voleo da gleda. Ukoliko, pak, neko pali zastavu u znak protesta zbog ponašanja državnog aparata prema građanima u ovoj zemlji, zbog korupcije, nezaposlenosti i sve većeg siromašenja građana Srbije nauštrb nekolicine, svi ćemo se pridružiti i reći da je država ovim ugrožena - ne mora da se pali u Pazaru, može bilo gde. S obzirom na to da je ovo urađeno tako nedefinisano, mikljavo i bedno kako jeste - spalim pa pobegnem i sakrijem se - ne mogu na osnovu toga da formiram stav o uzroku (i posledicama) ovog paljenja, ali svakako ne mogu ni da zaključim da iza toga stoje svi građani Pazara (osim ako se ne izjasne suprotno).

most

pre 11 godina

@euro A ko ti brani da kažeš da si Srbin muslimanske veroispovesti.
Ja bih rekao da bi ste vi stekli više naklonosti od pravoslavaca kada bi se tako sami izjašnjavali. Problem nastaje kada vaši sugrađani u Novom Pazaru insistiraju da nisu Srbi i da im je Turska bliža od rođene zemlje. Slažem se da treba da održavate svoje veze sa Turskom, ali nikako da se distancirate od svoje zemlje. A što se tiče tzv Velikih Srba oni su otprilike isti kao i muslimani ekstremisti...

e-krem

pre 11 godina

"i na ovaj način počinili krivično delo povreda ugleda Srbije".

Kada bi stvarno bilo ako onda na obican narod ne bi bi dosao red pored toliko skodljivih politicara u samoj Srbiji.

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Vreme je da se pametni ljudi na Balkanu sastanu i opet prekroje granice po principu gde imaju narod tu im je drzava .Srbi treba da zive u Srbiji a oni koji sebe nesmatrajju Srbima nek se odcepe .Tako bi Srbija otkacila jug Srbije bujanovac presevo a dobila Sever Kosova gde su Srbi .Sandzak damo bosni dobijemo R srpsku i mirno sve .Nema rata nema svadje.Sto se Hrvata tice tuziti ih za genocid i Jasenovac i proterivanjje 200000 Srba a Gootovinu i Markasa osuditi i vrebati gde stugnemo da ovde odleze.

Nightmare

pre 11 godina

Zasto se jednostavno ne stampa WC papir sa zastavama svih bivsih Yugo-Republika, pa lepo odes u mega-diskont i odaberes sta ti najvise odgovara.....Kad ti dosadi (ili kako se pojave novi dokazi) - promenis!

neki od nas kojima su zapaljeni automobili...

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.

jA

pre 11 godina

Vise arsina za istu stvar dovede do situacije kada nije prijatno, neki cveckaju oruzjem ali mislim da su to misevi ! Najvise negativnih i zapaljivih komentara dolazi iz republike srpske , covjek bi rekao junaci a njih je samo strah ! Ne vjerujem da postoji normalan gradjanin koji pali zastavu svoje zemlje, ko god da je nije normalan a to mi je dovoljna kazna !!!!

realan era

pre 11 godina

a najbolje neka im sada ova drzava napravi autoput preko pestera umesto da ide preko zlatibora??!!!!!! a kad im napravimo taj put, onda ce i oni lepo da traze nezavisnu zelenu republiku... podhitno bre autoput preko uzica i zlatibora prema jadranu

брат

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.

sumadinac

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.
(neki od nas kojima su zapaljeni automobili..., 21. novembar 2012 19:04) kao prvo ko te tera da letujes i ostavljas kintu u zadru a kao drugo ko te tera da im dozvoljavas da se setaju bezbedno po srbiji znaci opet smo mi krivi okreni obrni tako ti je ja sam za reciprocitet u bukvalnom smislu kako oni prema nama tako i mi prema njima ni manje ni vise oko za oko zub za zub I TEK ONDA CE POCETI DA TE CENE OVO VISE NICEMU NE VODI ONI MOGU KAKO HOCE A MI SRBI SMO NIKO I NISTA U RODJENOJ DRZAVI DOKLE BRE DOKLE?!!!

oleg

pre 11 godina

kaze neko upaljena ustaska zastava pa upaljena iz protesta na teritoriji srbije ne hrvatske znaci ova je upaljena na teritoriji srbije da se nadju krivci i osude i prikazu na tv za svaki slucaj da se zna koji su !

Marina

pre 11 godina

Za ovaj i slične incidene obratite se Zukorliću i sličnima koji godinama zbog lične materijalne koristi i po zadatku huškaju i zavađaju narod po Raškoj/Sandžaku. Recept već viđen u praksi tokom ratova devedesetih.

Hr

pre 11 godina

na ovom slavlju po Hrvatskoj, jel negde zapaljena srpska zastava ?
molim odgovor
(pitam, 21. novembar 2012 14:54

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.

bekrija

pre 11 godina

Da je ovako neki Srbin iz Banja Luke zapalio Bosansku zastavu,vecina bi vas to podrzala a komentari bi vecinom bili da se mi u miru razidjemo,da nema smisla zajedno zivit u istoj drzavi itd...pa sto sad ne pisete kako vi u srbiji ne mozete zivit zajedno da se sandzak odcijepi isto tako kako sanjate da ce se rs odcijepit al malo morgen,snovi se tesko ostvare...

nista novo

pre 11 godina

Vec 10 dana nema Novog Pazara u crnoj hronici. I onda se neko setio da "zapali" zastavu kao bi se opet u celokupnoj srbijanskoj javnosti pricalo "lepo" o Novom Pazaru.

logika

pre 11 godina

Kada će država da stane u kraj huliganstvu i ekstremizmu u Raškoj??? Tamo je primjećeno konstatno kršenje ustava i podrivanje ustavnog poretka Srbije...da ne govorimo o govoru mržnje i nacionalnoj netrpeljivosti!!!

marko markovic

pre 11 godina

NE OPRAVDAVAM NI JEDNO NI DRUGO, ali za nepismene da objasnim da nije isto paljenje hrvatske zastave u Srbiji isto sto i paljenje srpske u Srbiji ALO !!!

vanja

pre 11 godina

Skrenuo bih pažnju onima koji komentarišu šta bi bilo da se ovo desilo u Americi. Američki Vrhovni sud je još 1989. doneo odluku da je spaljivanje zastave dozvoljeno jer je obuhvaćeno slobodom izražavanja. U Americi možete slobodno da spalite američku zastavu i ne može vam niko ništa.

анти палестин

pre 11 godina

Кад би свака општина тражила републику од амбасада не би могло да се живи ... Ви сте Срби муслиманске вере. Или сте Срби, албанског порекла, муслиманске вере. Или сте Срби, турског порекла, муслиманске вере. Прихватите то као чињеницу јер је цела Европа пуна тога. Сва права имате као и остали народи у тим крајевима. Немојте да крене опет по злу.

eh

pre 11 godina

Je pa sto. Ako radikali pre neki dan zapalise hrvatsku, mada ista nema nikakve veze s odlukom haskog tribunala (i nikome nista), onda ovi lepo zapalise srpsku zastavu (i opet ce da bude nikome nista). Paljenje zastava je ionako hit (k'o sto neko vec ovde rece) u Srbiji. Sve vise i vise me Srbija podseca na one radikalne muslimanske zemlje u kojima ne prodje 7 dana, a da se neka zastava ne zapali.

marija

pre 11 godina

...Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15),

Ja nisam nikakav nebeski narod, dosta vise s tim, kao sto i ti nisi kriv za genocid pretpostavljam. Ali morate shvatiti i prihvatiti ono sto je rekla Karla del Ponte i tu je tacka na sva vasa nedobronamerna komentarisanja.
KO je pobio 2000 ljudi???
Pod cijom komandom???

BeogradZemun

pre 11 godina

Ne smeju Srbi nista, vezane su ruke, kakav god korak napravimo Brisel ce reci to je diskriminacija nacionalnih manjina, Srbi su osudjeni u napred za svaki postupak. Onaj ko ovo radi taj treba da bude proteran iz ove zemlje, ne sme niko da pali zastavu drzave u kojoj zivi, nek im bude jasno da Raska oblast nikad nece dobiti ni autonomiju niti bilo sta slicno, pa makar doslo i do ratnog sukoba !

bosko

pre 11 godina

Novi Pazar je divan grad u srbiji,ljudi su dobri...postoje i ekstremisti kao i svuda u svetu koji hoće da otuđe Rašku oblast od Srbije...e Boga mi neće...dok je srba i dobrih muslimana dole to će biti deo Srbije!

citiram Franju

pre 11 godina

Ma jok, mi smo genocidni, u nasoj drzavi zivi oko 70% srba,i 30% raznih nacionalnih manjina, dok Hrvatska s "podnosljivih 2%" srba nije nista drugo do primjer ostalima u regionu kako se postupa s nacionalnim manjinama...

Zverko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara ovde da je neko pozdravio paljenje Hrvatske zastave pre neki dan. Ko je to pozdravio? Gde ste to culi? Palanacki primitivizam je svakako odvratan ali je sigurno da u Srbiji nije podrzan zvanicnom politikom. Da li je tako i u okruzenju?

"ostali" iz Ustava Srbije

pre 11 godina

Paljenje državne zastave je za svaku osudu. Počinioce indetifikovati i procesuirati. Državni simboli Srbije bi trebali(po mom mišljenju) da su simboli građanske ili multietničke Srbije, da bi se svaki građanin osećao jednakim u toj državnoj zajednici. Ali to je pitanje Skupštine Srbije i ako je neko nezadovoljan ima "svoje poslanike" pa neka svoje nezadovoljstvo prema njima izrazi, a ne da pali zastave(huliganski i primitivan čin).

svk

pre 11 godina

Ja stvarno nikad necu razumeti ovo.
Rodjen si u Srbiji,zivis u Srbiji,skolujes se u Srbiji,radis u Srbiji i onda uzmes i zapalis zastavu te drzave.I ovo nije prvi put da se to desava.Lepo priupitati ljude koji ovo rade ili vec podrzavaju da se izjasne koja im je to drzava po volji ako vec Srbija nije.Pa lepo molim,izvolite,put pod noge,u Tursku ili gde vec hocete,sigurno vas niko nece spreciti.Kad vam vec drzava u kojoj ste ceo zivot ne valja....

dzoni

pre 11 godina

Sto zapaliste zastavu svoje drzave?? Da necete mozda republiku gde ste vecina u Tutinu i Pazaru, au kakva bi to drzava bila leti nema vode a zimi sneg do krovova. Zivela nasa ne prhodna drzava.

Amel

pre 11 godina

Živim u Bosni gdje su bosanski Srbi barem stotinu puta zapalili zastavu drzave čiji su državljani tj. Bosne i Hercegovine,kao što im to piše i na ličnoj karti,a i na pasošu.Nešto se ne sjećam da je to neko smatrao ružnim djelom.

gospodar muva

pre 11 godina

filipe paljenje zastave u americi je dekriminalizovano. nije u tome poenta. ovo je velika sramota za gradjane pazara. nadam se da ce pocinioci biti pronadjeni

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Vreme je da se pametni ljudi na Balkanu sastanu i opet prekroje granice po principu gde imaju narod tu im je drzava .Srbi treba da zive u Srbiji a oni koji sebe nesmatrajju Srbima nek se odcepe .Tako bi Srbija otkacila jug Srbije bujanovac presevo a dobila Sever Kosova gde su Srbi .Sandzak damo bosni dobijemo R srpsku i mirno sve .Nema rata nema svadje.Sto se Hrvata tice tuziti ih za genocid i Jasenovac i proterivanjje 200000 Srba a Gootovinu i Markasa osuditi i vrebati gde stugnemo da ovde odleze.

Горан

pre 11 godina

Обавештајне службе и (или) криминалне групе само раде свој посао. Питање је колико ће то народ да трпи. Другим речима, полиција и држава не могу оввакве проблеме да реше без помоћи свих нас. Дакле, ако је неко шта видео, треба да пријави.

most

pre 11 godina

Moram da pitam dobre ljude iz Novog Pazara. Jel Srbija vaša zemlja? Himna? Zastava?
Kakve veze ima što ste vi muslimanske vere a mi pravoslavne???
Osim što u mojoj kancelariji stoji ikona Sv Nikole a kod vas Kuran.
Koja su vam to prava ugrožena, i da li se razlikuju od mojih ugroženih prava?
I meni je standard šugav kao i vama. Žena želi na more svake godine, baš kao i vaša.
Moja deca imaju iste probleme u školi kao i vaša. Kad odem kod doktora ni mene neće da pregleda bez mita.
U čemu je onda problem? Možemo li da ga rešimo zajednički na obostrano zadovoljstvo?
Voleo bih da mi neko od vas da odgovore :)

Ivan

pre 11 godina

To je moglo u svakom gradu da se desi,Novi Pazar je divan grad,samo steta sto neka budala uvek posalje losu sliku iz njega! Oni koji nisu bili u Pazaru nemogu da pricaju nista lose o tom gradu!

Uh bre

pre 11 godina

@dinkomat,

Tebi nesto izgleda nije jasno. Mozes ti bilo u svetu da palis bilo koju zastavu ali se ne moze paliti zastava doticne zemlje jer je to kaznjivo jer su zastava ,grb i himna obelezje jedne zemlje i to stoji u svim mogucim ustavima

Pazarka

pre 11 godina

Prvo da saznamo ko je zapalio pa oonda da komentarisemo. Ali, na zalost u Srbiji je to hit da se pale zastave, pa moze se reci i u okruzenju

брат

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.

marija

pre 11 godina

Под хитно укинути све религије света.Зато што смо обични идиоти исправих мозгова.Али пазите где год је крочио ислам ту је цивилизација уназађена барем 200 година.Није да вређам муслимане али сами видите.
(брат, 21. novembar 2012 17:46),

Moram ti reci, ne lupetaj.

ZoranNS

pre 11 godina

Predlažem junačinama, Našima, Dverima, i ostalima sličnima pokretima, idite u Pazar i vičite ovo je Srbija, umesto da ukidate AP Vojvodinu, i da se tu pravite važni među pitomim Vojvođanima, mi radimo, plaćamo, ćutimo i trpimo, dokle.

realan era

pre 11 godina

a najbolje neka im sada ova drzava napravi autoput preko pestera umesto da ide preko zlatibora??!!!!!! a kad im napravimo taj put, onda ce i oni lepo da traze nezavisnu zelenu republiku... podhitno bre autoput preko uzica i zlatibora prema jadranu

odmah preko Drine...

pre 11 godina

Vrlo cesto idem u N.P. i kupujem odjecu: jeftina a kvalitetna PREPORUKA
Neke stvari su mnogo jeftinije u Raskoj,zato sto im je drzava Srbija omogucila da budu TAXE FREE,jedina u Srbiji! Sandzaklije nisu losi ljudi,a za ovo su krivi i DIREKTNO podsticu radikalne islamisticke muftije Ceric i Zukorlic. Paralele sa RS su nemoguce jer je u bivsoj BiH 91' bilo milion i po Srba,prema tome znate nacin kako su oni to postigli,ako mislite da ste vi sposobni za tako nesto-pokusajte. Savjet: ne glupirajte se da ne bi doslo otreznjenje. pozdrav iz Republike Srpske.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@(Hr, 21. novembar 2012 15:15)

Mislim da je ta floskula "nebeski narod" vise izlizana od one "tisucljetnja kultura". Kao sto rece neko ispod u komentaru, dosta vise s tim.

Ibn Haldun

pre 11 godina

Dugogodišnje aktivnosti Mustafe Cerića i potonje direktno mešanje Turske u unutrašnje stvari Republike Srbije, polako daju rezultate. Ako se u Novom Pazaru listom navija za Tursku protiv Srbije, ako se prilikom posete Erdogana ili Davutoglua Novom Pazaru(nisam siguran ko je od ova dva gospodina bio), pored živog tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, ceo grad biva okićen isključivo turskim zastavama, ako Erdogan svako malo potegne pitanje jedininstva Muslimana u Srbiji i ako se na utakmicaam u Pazaru pojave onakvi natpisi, nisam optimista u pogledu onoga što bi moglo da se desi. Da li nekome to odgovara ne znam, ali bi onaj deo poštenih, vrednih i neizmanipulisanih Muslimana koji žive u Raškoj, trebao da podigne glas protiv ovakvih incidenata jer nam se u protivnom ne piše dobro.

GED

pre 11 godina

Ponovo provokacija, kao i juče u Bujanovcu. Naravno da je povezano sa svim aktuelnim događajima. Savet za vlast je isti kao i juče: ignorisati kao nevažan događaj, i biće sve o.k. Ako je neko baš mnogo povređen, neka se seti da su nama već odavno spaljeni i država, i ekonomija, i zdrava pamet, pa ovo sa zastovom i nije tako strašno. Samo mirno...

draga saveta

pre 11 godina

A drzava ne reaguje,kao po obicaju...Svi se ovakvi i slicni incidenti "guraju pod tepih". Pa su nam posle drugi krivi. Da se malo pocisti svoje dvoriste,pa tek onda mozemo bistriti o belosvjetskim zavjerama protiv nas.

TT

pre 11 godina

Sve te huligane utripovane sad sa fudbalskim navijacima u zatvor... ajde bre Zivim u Tutinu Srbin sam ali sam Musliman... sta oce ovi Pazarci sta se peckaju? Vise i vasa Bosna dosadni ste, ti isti bosanci mrze nas Sandzaklije. Zivi u svojoj Zemlji mirno i spokojno!!! Meni je pasos Srpski bas kao i svim ostalim gradjanima Srbije i ja sam isto srbin bas kao i neki Marko ili Milos... vera je tvoja licna stvar pazarski mangupu!!!!

Boki

pre 11 godina

Meni je ovo grozno bas kao i spaljivanje bilo cije zastave,ali ne treba praviti atmosveru u kojoj se bilo ko poziva da zarad paljenja parceta tkanine,palimo naselja,ljude,prijateljstva...

Abedin

pre 11 godina

Ja Sam musliman al nemogu da razumjem ljude zive u toj drzavi ? tako raditi nije dobro za ostali narod da ispasta zbog takvih stvari ako im je do borbe idite brate u gazu i ratuj te nemokte neka nekolicina da stvara mrznju prema drugima

onako

pre 11 godina

A jel se istrazuje i paljenje hrvatske zastave neki dan usred Beograda?
(Tek tako, 21. novembar 2012 18:32)

pa zasto bi to bilo ko istrazivao zapaljena zastava iz protesta pa sta na teritoriji srbije a ne hrvatske a ovo je zastava zapaljena u srbiji zastava srbije to treba istraziti uhapsiti i osuditi pa zamisli da je hrvatska zastava zapaljena u hrvatskoj sta bi se tek tamo desilo ! muka mi je od vas koji to poredite dosta vas je bilo !

Tereza

pre 11 godina

Primitivci,zapalili zastavu svoje drzave!
(drzava se brani dobrotom, 21. novembar 2012 14:56)

Kad zapale zastavu druge države nisu primitivci ?

sumadinac

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.
(neki od nas kojima su zapaljeni automobili..., 21. novembar 2012 19:04) kao prvo ko te tera da letujes i ostavljas kintu u zadru a kao drugo ko te tera da im dozvoljavas da se setaju bezbedno po srbiji znaci opet smo mi krivi okreni obrni tako ti je ja sam za reciprocitet u bukvalnom smislu kako oni prema nama tako i mi prema njima ni manje ni vise oko za oko zub za zub I TEK ONDA CE POCETI DA TE CENE OVO VISE NICEMU NE VODI ONI MOGU KAKO HOCE A MI SRBI SMO NIKO I NISTA U RODJENOJ DRZAVI DOKLE BRE DOKLE?!!!

Peace

pre 11 godina

Taj individualac ili eventualno dvoje, pa nek je i troje...postizu ono sto zele kada vide vas kako se palite ovde: "Ovo je atak na drzavu Srbiju aaaa" "Komsije dobicete vi svoje njaaaa".......zato nemoj se palite na ovu paljevinu, hejtujete i slicno, policija neka ih uhapsi i sve je "cool"....PS: Zadnji put kad smo se lozili na paljenje zastava mislim da smo izgubili neke teritorije ili tako nesto...zato opametite se vec jednom "patriJote"....

e-krem

pre 11 godina

"i na ovaj način počinili krivično delo povreda ugleda Srbije".

Kada bi stvarno bilo ako onda na obican narod ne bi bi dosao red pored toliko skodljivih politicara u samoj Srbiji.

euro

pre 11 godina

(most, 21. novembar 2012 15:13)
Naravno da je Srbija moja zemlja i da je volim,ali mi tkz. veliki Srbi ne daju da je volim jos vise i da mogu da kazem da sam srbin islamske veroispovesti! Velika greska je ta sto se pravoslavlje poistovecuje sa srpstvom! sve sto je srpsko to je i pravoslavno,tako se predstavlja! Kad to druze ne bude tako,ja ti garantujem da ce 85% ljudi iz Pazara voleti Srbiju,jer kao sto ti rece svi imamo iste probleme. Kad se zivot u Srbiji bude vodio bez uticaja SANU-a i SPC(kao i svih verskih zajednica)onda ces videti da li ce neko mrzeti Srbiju i paliti njene zastave! PS. Naravno da osudjujem ovaj postupak,ali koliko je puta u Beogradu zapaljena turska,bosanska...i koliko puta vredjani muslimani! Samo zajedno mozemo da pobedimo ove koji to rade! :)) Poz

Justin

pre 11 godina

Gledao sam gostovanje Zvezde u Novom Pazaru: 12.000 gledalaca. Svi gromoglasnim aplauzom pozdravljaju cestitku oficijelnog spikera,upucenu Zvezdinom timu i ostalima povodom Uskrsa,dok 50-tak huligana peva neke idiotske pesme. Koga cemo uzeti za ilustraciju odnosa Pazaraca prema drzavi,vecinskom narodu,to zavisi za sta navijamo. Objektivno,ovo huliganstvo nije Novi Pazar. Hlugana sirom Srbije,samo smo mi ostetljiviji na repertoar ovih iz Novog Pazara.

jA

pre 11 godina

Vise arsina za istu stvar dovede do situacije kada nije prijatno, neki cveckaju oruzjem ali mislim da su to misevi ! Najvise negativnih i zapaljivih komentara dolazi iz republike srpske , covjek bi rekao junaci a njih je samo strah ! Ne vjerujem da postoji normalan gradjanin koji pali zastavu svoje zemlje, ko god da je nije normalan a to mi je dovoljna kazna !!!!

konfučije

pre 11 godina

Sad se toboz gnusamo ovog necivilizacijskog cina, a samo pre tri cetiri dana nasa omladina zapali nekoliko zastava sto Hrvatsku, sto EU... Pocistimo svoje dvoriste i dajmo primer drugima sta je civilizacijska norma pa onda kritikujmo.

Jelena

pre 11 godina

Ne mogu baš ništa da zaključim o ovome ako ne znam ko je i zbog čega zapalio zastavu. Bez obzira na to što je to kod nas protivustavno, ukoliko neko pali zastavu sa porukom da bi više voleo tuđu, odmah neka se iseli u zemlju čiju bi zastavu više voleo da gleda. Ukoliko, pak, neko pali zastavu u znak protesta zbog ponašanja državnog aparata prema građanima u ovoj zemlji, zbog korupcije, nezaposlenosti i sve većeg siromašenja građana Srbije nauštrb nekolicine, svi ćemo se pridružiti i reći da je država ovim ugrožena - ne mora da se pali u Pazaru, može bilo gde. S obzirom na to da je ovo urađeno tako nedefinisano, mikljavo i bedno kako jeste - spalim pa pobegnem i sakrijem se - ne mogu na osnovu toga da formiram stav o uzroku (i posledicama) ovog paljenja, ali svakako ne mogu ni da zaključim da iza toga stoje svi građani Pazara (osim ako se ne izjasne suprotno).

neki od nas kojima su zapaljeni automobili...

pre 11 godina

Nije nigdje. Imamo mi preća posla nego da palimo zastave, razbijamo ambasade... Ali bitno da smo genocidni u očima neboskog naroda.
(Hr, 21. novembar 2012 15:15

Jeste, zapalili smo zastavu. Neki od nas. Ali zato, vi bezbedno šetate po celoj Srbiji, a mi stavljamo glavu u torbu kad letujemo u Zadru.

most

pre 11 godina

@euro A ko ti brani da kažeš da si Srbin muslimanske veroispovesti.
Ja bih rekao da bi ste vi stekli više naklonosti od pravoslavaca kada bi se tako sami izjašnjavali. Problem nastaje kada vaši sugrađani u Novom Pazaru insistiraju da nisu Srbi i da im je Turska bliža od rođene zemlje. Slažem se da treba da održavate svoje veze sa Turskom, ali nikako da se distancirate od svoje zemlje. A što se tiče tzv Velikih Srba oni su otprilike isti kao i muslimani ekstremisti...

Nightmare

pre 11 godina

Zasto se jednostavno ne stampa WC papir sa zastavama svih bivsih Yugo-Republika, pa lepo odes u mega-diskont i odaberes sta ti najvise odgovara.....Kad ti dosadi (ili kako se pojave novi dokazi) - promenis!

oleg

pre 11 godina

kaze neko upaljena ustaska zastava pa upaljena iz protesta na teritoriji srbije ne hrvatske znaci ova je upaljena na teritoriji srbije da se nadju krivci i osude i prikazu na tv za svaki slucaj da se zna koji su !

pazarac

pre 11 godina

Dosadasnji komentatori vec "znaju" ko je to uradio i odmah bi da osudjuju, dok se ne utvrdi imenom i prezimenom da je bosnjak, nemojte da sejete mrznju koja nikom dobrodosla nije u ovom trenutku. Garantujem da ovog trenutka svaki pazarac osudjuje paljenje bilo cije zastave, koliko se ja secam nikad niciju zastavu nisu zapalili. Znaci Bog zna cije je ovo delo i ko zeli da seje mrznju ovde u ovako teskim vremenima.

Marina

pre 11 godina

Za ovaj i slične incidene obratite se Zukorliću i sličnima koji godinama zbog lične materijalne koristi i po zadatku huškaju i zavađaju narod po Raškoj/Sandžaku. Recept već viđen u praksi tokom ratova devedesetih.