Utorak, 20.11.2012.

14:24

"Hrvatska očitala lekciju Srbiji"

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=16&nav_category=64&nav_id=660646" class="text-link" target= "_blank">odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.</a> </a>

Izvor: B92

"Hrvatska oèitala lekciju Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

KEJTI

pre 11 godina

Na zalost, gola istina. Svi do jednog policijski i vojni generali koji su branili Srbiju otposlati su odavde kao smece, a oni retki koji su se vratili dosli su cutke i mal te ne posramljeni sto su dokazali nevinost. Moze neko da me podrzi ili ne, to je vec stvar stava i ideologije, ali ja ovde govorim o odnosu drzave prema ljudima koji su joj sluzili. Zakljucak: Srbijo, SRAMI SE!

Bishop's Grandson

pre 11 godina

Dobar dan gospodine Drecun.
Zelim Vam udoban povratak u stvarnost.
Jeste imali tezak saobracajni udes i bili u mnogogodisnjoj amneziji?
Za Vas je sve ovo novo, jelte!?

Veselin

pre 11 godina

Srbija je dobila novu vlast koja će se odgovornije ponašati prema nacionalnim pitanjima, ako sami ne budemo lobirali za sebe i branili svoje stavove i istinu niko drugo to neće sigurno činiti za nas.

Đurađ

pre 11 godina

Činjenica je da su Hrvati intenzivno lobirali za svoje generale a nama plasirali priču o pomirenju. Čak je i Tadić išao da im se izvinjava, a srpske žrtve niko nije pominjao kao ni ljude koji su isporučeni u Hag.

Campari

pre 11 godina

To je istina, da mi nismo kao drzava znali da branimo nase optuzene, Hag je ocigledno politicki sud, a nas je neko ubedio da se tamo deli pravda.

Eunomija

pre 11 godina

Milovan Drecun je sposoban i pametan, zna da je problem u tužilaštvu za ratne zločine, nijednu tužbu nisu podneli da bi odbranili interes našeg naroda i države. Slobodan Milošević nikada nije zaštitio čast, ugled i interes naše države i naroda, radio je samo za svoj đžep. Jedanaest godina posle njega mi smo ugnjetavani i ponižavani. Napokon vlast u Srbiji mora da ojača svoje državne institucije, mora da ojača ekonomiju, iskoreni korupciju i kriminal, privukla strane investitore, smanji stopu nezaposlenosti. Vlast mora da se orene rešavanju tih problema, da bi Srbija napokon bila jaka države.

Vlado

pre 11 godina

evo jedan podatak od Hrvatskog drzavnog odvjetnistva.
Samo se nadam da to nije sve.

Prema evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano. Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga. Osuđeno je ukupno 2.380 osoba.

DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni. Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga.

Mikeli

pre 11 godina

Posle sramne odluke haskog suda ja nigde nisam cuo ni procitao izjavu nasih tuzilaca za ratne zlocine tako da ne znam kakav je njihov stav po tom pitanju. Kada je trebalo da se sudi Srbima tada su na sva usta pljuvali te iste ljude a kasnije likovali nad presudama. Zasto se sad ne pojave da objasne gde su dokazi i zasto ta uspesna saradnja sa haskim sudom nije rezultirala istim arsinom prema drugim stranama. Srbi su osudjivani uglavnom na kazne od 40 godina i dozivotne a lica sa drugih strana su ili oslobadjana ili osudjivana na neke moglo bi se reci blage kazne zatvora maksimalno do 20ak godina. Gde je tu pravda?

Marko

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !
(Bucko razmisljam, 20. novembar 2012 15:17)

Normalnom coveku je vrlo lako objasniti da generali JNA ne mogu biti agresori u Jugoslaviji kao ni Pavkovic i Lazarevic o kojima Drecun govori u Srbiji, ali je to zlonamernim ljudima nemoguce jer njih istina ni ne interesuje.

Teodor

pre 11 godina

Izgleda da državno tužilaštvo ne razume suštinu saradnje Haškog suda i naših organa. Suština te sradnje je da se dostavi dovoljno materijala koji bi optužene iz drugih naroda teretio i osudio, a našim zatvorenicima pomogao da se pravedno, sa dokazima, odbrane. Očigledno da naše tužilaštvo nije doraslo tom zadatku. Najnovija presuda to potvrđuje.

Ana

pre 11 godina

Da li gospodinu Bukiju treba Drecun ili neko drugi da mu kaze sta se desava? Da li nije ocigledno sta se desava, svako vidi, ko hoce da vidi. Malo je pogresan nacin za diskreditovanje clanova SNS. Kome je bolje u Srbiji od kada smo sve ljude izrucili Hagu?

SLOBODAN

pre 11 godina

Drecun i slicni su promovisali gubitnicki projekat,koji je doveo do potpunog kolapsa spoljne politike Srbije.
On i Tomislav Nikolic nemaju pravo nikoga da pozivaju na odgovornost.

cickavi01

pre 11 godina

To vam dodje kao kad je Miladin Kovacevic isprebijao onog nesretnika jer je hteo da zastiti devojku koju je taj nesretnik napao i drzava platila milion da zastiti nasilnika(Miladina Kovacevica) jer je on srbin!!!!
Onog dana kad pocnu da se stite kriminalci,ubice,nasilnici,takozvani oslobodioci(vazi za obe strane) tada je drustvo dostiglo svoj minimum u razumu i sistemu pravde.
Treba velicati dobrotu u ljudima a ne zlo...razmislite dali sam u pravu.

laki

pre 11 godina

To to,takvi su potebni da zabune narod i manipulisu njim,zbog takvih se danas u Srbiji tako lepo zivi.Sve neki dobro poznati od ranije,patrioti za svoj dzep,ako treba i preko mrtvih.

mina

pre 11 godina

Ne sipajte so na ranu ovom narodu samo da bi se čuo vaš glas. Srbima je je prekoporebna podrška, sigurnost, jasam znak da ste u stanju da ostvarite boljitak. Političari u poslednje vreme kukumavče da ne kažem kao šta i truju svojim izjavama, kao da narod treba da spasava njih, a ne obratno... Zna narod i sam najbolje kako mu je i kako živi s mnogim nepravdama.

Buki

pre 11 godina

Jel to onaj Drecun sto je za vreme bombardovanja izvestavao kako svaki dan padaju Nato avioni, ali u nepristupacne predele pa nema dokaz i kako su albanci palili vatre jer Nato bombarderi ne znaju gde se nalaze. E pa vi mu verujte ...

hm

pre 11 godina

Jel ovaj ikad pročitao i jednu knjigu. Iskreno mislim da možeš nabrojati na prste jedne ruke malo veće države koje nikad u povjesti nisu učestvovale u nekom etničkom čišćenju pa makar i kao saveznice.

Renato Aranda

pre 11 godina

Haškom presudom hrvatskim generalima zaokružen je jedan geostrateški projekt SAD koji su one osmislile, inicirale i na kraju međunarodno-pravno upakovale. Hrvati i Srbi bili su su samo igrači u igri koja im je nametnuta. Srbi su u toj igri gubitnici, a Hrvatima je namemjena uloga pobednika. Pobednika, koji će dok je sveta i veka u susretu sa Ujka Samom morati da skidaju gaće. Gubitnici Srbi moraju biti disciplinovani sankcijama , bombardovanjem, oduzimanjem ter-
itorije i po mogućnosti kontinuiranim ponižavanjem. I sad Drecune, šta ti tu mislič ćiniti? ...

danilo

pre 11 godina

molimo vas da se javljaju samo prave patriote,ljudi koji vole srbiju i za nju zive.Slazem se da su hrvati ocitali lekciju srbima-kao i mnogo puta do sada,ali isto tako se ne slazem sa vama kada kazete da smo do sada bilo sta dobro radili.Idemo iz greske u gresku vec 20 godina i mislim da je vreme da se s tim prestane.PATRIOTIZAM--to je ono sto srbi nemaju,a hrvati gore od njega!!!

marko đurić

pre 11 godina

Drecun je jedan od najboljih dokaza našeg žalosnog povratka u devedesete. Sada se osilio pa bi i da kadroviše u pravosuđu zloupotrebljavajući funkciju. To radi na neuk način: pred skupštinskim odborom za KiM (!).

Zmaj

pre 11 godina

A vala i Drecun lupeta. Ko da Haski sud nesto pita nase tuzilastvo? Ono postoji samo pro forme, da bi zadovoljilo osnovne elemente procesa. Nista se mi ne pitamo. Od nas mogu samo da uzmu vise ili manje po zelji.

biba

pre 11 godina

Samo jos da se oglase Mila Stula, Milijana Baletic, Krsto kako li se zvase pa da odrze lekciju tuzilastvu...Sacuvaj me Boze! Na vlasti je ionako vecina klike iz 90-tih, samo jos ove novinarske gromade i komentatori svega i svacega da se oglase ....

Standard

pre 11 godina

Ma ljudi, volim svoju domovinu Srbiju i stalo mi je da opstane. E sad razmislite gde i sa kim možemo da budemo: 1. Ruska čizma (ajde da zaboravimo II sv. rat, ali samo pitajte ljude koji su radili u Rusiji ili su im Rusi poslodavci) 2. Kina (baš su nam blizu, a i nisu uopšte surovi ;-)) 3. Licemerna zapadna kultura? Pa izaberite, ja bih ipak ovo trece, jer najvise tu pripadamo, a i iskreno većina voli bolji standard, putovanja i lepo da klopa. A kada postanemo mnogo jači nego sada, možemo da postavljamo neke uslove.

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Boze ovog Drecuna...ako ce bilo ko u sovinistickoj histeriji da nam drzi lekcije ja nemam nista protiv toga. To znaci samo da nismo najgori. Na stranu sramotna presuda tribunala, lepo bi bilo da se SNS decidirano odredi u vezi saradnje sa istim a ne da ga koristi za njima svojstveno politikantstvo i nove izlive demagogije.

bezimena

pre 11 godina

Ovaj još nije skapirao da su pobednički generali HEROJI a generali poraženih zločinci i da nikad nije bilo drugačije, niti će biti, s tim da je Srbija ratove 90-tih u kojima nije učestvovala, završila kao TOTALNI GUBITNIK! Najtragičnije je što ne ume dostojanstveno da podnese poraz, pa da makar s tim zadobije nekakvo poštovanje.
Jadno!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !

Ozlojeđeni!

pre 11 godina

"U protivnom bila bi prva država koja ulazi u EU, a na čijoj teriotirji je bilo etničkog čišćena“, rekao je Drecun

i ostade živ. Bože me sakloni ovakvih eksperata. Kao prvo u Hrvatskoj je sve jedno već bilo etničkog čišćenja u periodu između 1941 i 1945. A šta je sa Nemačkom (proterali i pobili nekoliko stotina hiljada Jevreja sa njihove teritorije i nekoliko miliona sa teritorije Poljske i čitave istočne Evrope koju su okupirali), Poljskom (proterali nekoliko miliona Nemaca posle 1945), Češkom (proterali sve Nemce posle 1945), Španijom (proterali sve Jevreje i Arape za vreme Rekonkviste), Grčka (razmena stanovništva sa Turskom 20-ih godina 20. veka), Kipar!!! (proterani svi Turci iz grčkog dela ostrva i svi Grci iz turskog dela ostrva). Da li još treba da nabrajam? Gospodine Drecune naučite malo istorije pre nego što dajete ovakve izjave. Ipak, kao predstavnik Republike Srbije ne blamirate samo sebe, već i sve građane Srbije, čiji se zvanični prestavnik.

Bela Lugosi

pre 11 godina

..."ja ću kao predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju pozvati na sednicu Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića i tražiti da nam kažu šta su uradili u pronalaženju i prezentovanju dokaza i vršenju pritiska na Haški sud da prestane da se ponaša kao politički sud“, rekao je Drecun novinarima u parlamentu"...

Šta imaš TI kao predsednik skupštinskog Odbora za "drugu državu" da zoveš Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića da tebi iznose "referat" šta su oni uradili do sada??? Šta si ti čoveče uradio u proteklih 20 godina u politici? Zbog tebe i zbog takvih kao što si TI, država Srbija je SVE IZGUBILA! Sve ratove, sve teritorije!

eksizunut

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da je doticni gospodin uzeo za primer Vojislava Seselja (bez obzira sta mislimo o njemu kao politicaru i coveku). Dakle, ako uporedimo situaciju sa Vojislavom i hrvatskim generalima, zakljucak je da nasa drzava Republika Srbija pod HITNO treba da trazi da se isti VOJISDLAV SESELJ ODMAH pusti iz pritvora koji traje gle cuda za malo DESET GODINA. Toliko o pravu i pravdi- nema ih.

Preterivati sa eUiluzinizmom put je u eUraj(h)!

pre 11 godina

Drecune, vi ste plašljivci i oportunisti, koji će izdati Srbe i celovitu Srbiju! Vi niste borbeni revolucionari, vi ste eU iluzionisti! Vi ste čuvari krupnog kapitala i sopstvenih sebičnih interesa, a naroda. Prodao si se Drecune za dve plate! Tužno.

q

pre 11 godina

Glavno da ti po svojim knjigama pises kako sve znas i da treba i dalje da budemo protiv NATO pakta, sto ce nas tek kostati gubitka i same Srbije. Umesto da i mi postanemo deo NATO pakta i tako odbranimo sebe

Dragan

pre 11 godina

Trebalo bi prvo da Drecun i ostali javno objave stasu sve potpisale bivse vlasti, pocevsi od Milosevica pa do danas, i tek onda da glumi kako su eto "zuti" uradili jedno a on sada mora da vadi vruce krompire iz vatre. Ocigledno je da nista ne moze da se menja jer su sve bivse republike potpisale odredbu o saradnji s haskim tribunalom, isporuci tzv ratnih zlocinaca. Drecun bi da se pravi vazan pred narodom i da stvara nerealnu sliku necega sto je vec u primeni punih 15 godina.

Goran

pre 11 godina

Ocitali su lekciju tebi, jer se ti takmicis sa Hrvatima, a isti si kao i oni. Samo zaludjujete narod i sirite mrznju isto kao i 90-ih, samo sto sada nemate para i vojne moci za rat. Ova presuda legla je svima vama da radite ovo sto radite poslednjih dana, da toboze naricete nad sudbinom proteranih Srba iz Hrvatske, koji su osim zaslugom hrvatske vojske, proterani i zaslugom vas koji ste ih u rat namerno gurnuli. Drecune, bio si Slobin ratni huskac i sad je doslo tvojih pet minuta da huskas i u miru. Eh, da je bilo lustracije 2000. ne bi ni bilo ovakvih kao Drecun. Samo cekam Milijanu Baletic da izviri odnekud, i da mi objasni istinu o 90-ima i pravednom ratu protiv ustasa i balija.

e-krem

pre 11 godina

"Ova vlada se ponaša odgovorno, mi ne možemo da pravimo diskontinuitet sa onim što je radila prethodna valda, to se radi samo u revolucionarnim prevratima, ali pokušavamo da najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“, zaključio je Decun.

Ako se ponasate odgovorno onda sigurno necete zaboraviti da se javite kada "najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“ zaista i promenite.
Ja licno znam da se to nikada nece dogoditi isto kao i ti.Pricam ti pricu.

Miroslav

pre 11 godina

Svaka dnevna vest se mora iskoristiti za kadrovske cistke u javnim organima i sluzbama, jer jos uvek ima mnogo nezaposlenih clanova SNS.

bezimena

pre 11 godina

Ovaj još nije skapirao da su pobednički generali HEROJI a generali poraženih zločinci i da nikad nije bilo drugačije, niti će biti, s tim da je Srbija ratove 90-tih u kojima nije učestvovala, završila kao TOTALNI GUBITNIK! Najtragičnije je što ne ume dostojanstveno da podnese poraz, pa da makar s tim zadobije nekakvo poštovanje.
Jadno!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !

Goran

pre 11 godina

Ocitali su lekciju tebi, jer se ti takmicis sa Hrvatima, a isti si kao i oni. Samo zaludjujete narod i sirite mrznju isto kao i 90-ih, samo sto sada nemate para i vojne moci za rat. Ova presuda legla je svima vama da radite ovo sto radite poslednjih dana, da toboze naricete nad sudbinom proteranih Srba iz Hrvatske, koji su osim zaslugom hrvatske vojske, proterani i zaslugom vas koji ste ih u rat namerno gurnuli. Drecune, bio si Slobin ratni huskac i sad je doslo tvojih pet minuta da huskas i u miru. Eh, da je bilo lustracije 2000. ne bi ni bilo ovakvih kao Drecun. Samo cekam Milijanu Baletic da izviri odnekud, i da mi objasni istinu o 90-ima i pravednom ratu protiv ustasa i balija.

q

pre 11 godina

Glavno da ti po svojim knjigama pises kako sve znas i da treba i dalje da budemo protiv NATO pakta, sto ce nas tek kostati gubitka i same Srbije. Umesto da i mi postanemo deo NATO pakta i tako odbranimo sebe

Bela Lugosi

pre 11 godina

..."ja ću kao predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju pozvati na sednicu Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića i tražiti da nam kažu šta su uradili u pronalaženju i prezentovanju dokaza i vršenju pritiska na Haški sud da prestane da se ponaša kao politički sud“, rekao je Drecun novinarima u parlamentu"...

Šta imaš TI kao predsednik skupštinskog Odbora za "drugu državu" da zoveš Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića da tebi iznose "referat" šta su oni uradili do sada??? Šta si ti čoveče uradio u proteklih 20 godina u politici? Zbog tebe i zbog takvih kao što si TI, država Srbija je SVE IZGUBILA! Sve ratove, sve teritorije!

Ozlojeđeni!

pre 11 godina

"U protivnom bila bi prva država koja ulazi u EU, a na čijoj teriotirji je bilo etničkog čišćena“, rekao je Drecun

i ostade živ. Bože me sakloni ovakvih eksperata. Kao prvo u Hrvatskoj je sve jedno već bilo etničkog čišćenja u periodu između 1941 i 1945. A šta je sa Nemačkom (proterali i pobili nekoliko stotina hiljada Jevreja sa njihove teritorije i nekoliko miliona sa teritorije Poljske i čitave istočne Evrope koju su okupirali), Poljskom (proterali nekoliko miliona Nemaca posle 1945), Češkom (proterali sve Nemce posle 1945), Španijom (proterali sve Jevreje i Arape za vreme Rekonkviste), Grčka (razmena stanovništva sa Turskom 20-ih godina 20. veka), Kipar!!! (proterani svi Turci iz grčkog dela ostrva i svi Grci iz turskog dela ostrva). Da li još treba da nabrajam? Gospodine Drecune naučite malo istorije pre nego što dajete ovakve izjave. Ipak, kao predstavnik Republike Srbije ne blamirate samo sebe, već i sve građane Srbije, čiji se zvanični prestavnik.

Miroslav

pre 11 godina

Svaka dnevna vest se mora iskoristiti za kadrovske cistke u javnim organima i sluzbama, jer jos uvek ima mnogo nezaposlenih clanova SNS.

Standard

pre 11 godina

Ma ljudi, volim svoju domovinu Srbiju i stalo mi je da opstane. E sad razmislite gde i sa kim možemo da budemo: 1. Ruska čizma (ajde da zaboravimo II sv. rat, ali samo pitajte ljude koji su radili u Rusiji ili su im Rusi poslodavci) 2. Kina (baš su nam blizu, a i nisu uopšte surovi ;-)) 3. Licemerna zapadna kultura? Pa izaberite, ja bih ipak ovo trece, jer najvise tu pripadamo, a i iskreno većina voli bolji standard, putovanja i lepo da klopa. A kada postanemo mnogo jači nego sada, možemo da postavljamo neke uslove.

Preterivati sa eUiluzinizmom put je u eUraj(h)!

pre 11 godina

Drecune, vi ste plašljivci i oportunisti, koji će izdati Srbe i celovitu Srbiju! Vi niste borbeni revolucionari, vi ste eU iluzionisti! Vi ste čuvari krupnog kapitala i sopstvenih sebičnih interesa, a naroda. Prodao si se Drecune za dve plate! Tužno.

Buki

pre 11 godina

Jel to onaj Drecun sto je za vreme bombardovanja izvestavao kako svaki dan padaju Nato avioni, ali u nepristupacne predele pa nema dokaz i kako su albanci palili vatre jer Nato bombarderi ne znaju gde se nalaze. E pa vi mu verujte ...

Dragan

pre 11 godina

Trebalo bi prvo da Drecun i ostali javno objave stasu sve potpisale bivse vlasti, pocevsi od Milosevica pa do danas, i tek onda da glumi kako su eto "zuti" uradili jedno a on sada mora da vadi vruce krompire iz vatre. Ocigledno je da nista ne moze da se menja jer su sve bivse republike potpisale odredbu o saradnji s haskim tribunalom, isporuci tzv ratnih zlocinaca. Drecun bi da se pravi vazan pred narodom i da stvara nerealnu sliku necega sto je vec u primeni punih 15 godina.

biba

pre 11 godina

Samo jos da se oglase Mila Stula, Milijana Baletic, Krsto kako li se zvase pa da odrze lekciju tuzilastvu...Sacuvaj me Boze! Na vlasti je ionako vecina klike iz 90-tih, samo jos ove novinarske gromade i komentatori svega i svacega da se oglase ....

marko đurić

pre 11 godina

Drecun je jedan od najboljih dokaza našeg žalosnog povratka u devedesete. Sada se osilio pa bi i da kadroviše u pravosuđu zloupotrebljavajući funkciju. To radi na neuk način: pred skupštinskim odborom za KiM (!).

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Boze ovog Drecuna...ako ce bilo ko u sovinistickoj histeriji da nam drzi lekcije ja nemam nista protiv toga. To znaci samo da nismo najgori. Na stranu sramotna presuda tribunala, lepo bi bilo da se SNS decidirano odredi u vezi saradnje sa istim a ne da ga koristi za njima svojstveno politikantstvo i nove izlive demagogije.

Zmaj

pre 11 godina

A vala i Drecun lupeta. Ko da Haski sud nesto pita nase tuzilastvo? Ono postoji samo pro forme, da bi zadovoljilo osnovne elemente procesa. Nista se mi ne pitamo. Od nas mogu samo da uzmu vise ili manje po zelji.

danilo

pre 11 godina

molimo vas da se javljaju samo prave patriote,ljudi koji vole srbiju i za nju zive.Slazem se da su hrvati ocitali lekciju srbima-kao i mnogo puta do sada,ali isto tako se ne slazem sa vama kada kazete da smo do sada bilo sta dobro radili.Idemo iz greske u gresku vec 20 godina i mislim da je vreme da se s tim prestane.PATRIOTIZAM--to je ono sto srbi nemaju,a hrvati gore od njega!!!

cickavi01

pre 11 godina

To vam dodje kao kad je Miladin Kovacevic isprebijao onog nesretnika jer je hteo da zastiti devojku koju je taj nesretnik napao i drzava platila milion da zastiti nasilnika(Miladina Kovacevica) jer je on srbin!!!!
Onog dana kad pocnu da se stite kriminalci,ubice,nasilnici,takozvani oslobodioci(vazi za obe strane) tada je drustvo dostiglo svoj minimum u razumu i sistemu pravde.
Treba velicati dobrotu u ljudima a ne zlo...razmislite dali sam u pravu.

SLOBODAN

pre 11 godina

Drecun i slicni su promovisali gubitnicki projekat,koji je doveo do potpunog kolapsa spoljne politike Srbije.
On i Tomislav Nikolic nemaju pravo nikoga da pozivaju na odgovornost.

e-krem

pre 11 godina

"Ova vlada se ponaša odgovorno, mi ne možemo da pravimo diskontinuitet sa onim što je radila prethodna valda, to se radi samo u revolucionarnim prevratima, ali pokušavamo da najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“, zaključio je Decun.

Ako se ponasate odgovorno onda sigurno necete zaboraviti da se javite kada "najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“ zaista i promenite.
Ja licno znam da se to nikada nece dogoditi isto kao i ti.Pricam ti pricu.

laki

pre 11 godina

To to,takvi su potebni da zabune narod i manipulisu njim,zbog takvih se danas u Srbiji tako lepo zivi.Sve neki dobro poznati od ranije,patrioti za svoj dzep,ako treba i preko mrtvih.

hm

pre 11 godina

Jel ovaj ikad pročitao i jednu knjigu. Iskreno mislim da možeš nabrojati na prste jedne ruke malo veće države koje nikad u povjesti nisu učestvovale u nekom etničkom čišćenju pa makar i kao saveznice.

eksizunut

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da je doticni gospodin uzeo za primer Vojislava Seselja (bez obzira sta mislimo o njemu kao politicaru i coveku). Dakle, ako uporedimo situaciju sa Vojislavom i hrvatskim generalima, zakljucak je da nasa drzava Republika Srbija pod HITNO treba da trazi da se isti VOJISDLAV SESELJ ODMAH pusti iz pritvora koji traje gle cuda za malo DESET GODINA. Toliko o pravu i pravdi- nema ih.

Renato Aranda

pre 11 godina

Haškom presudom hrvatskim generalima zaokružen je jedan geostrateški projekt SAD koji su one osmislile, inicirale i na kraju međunarodno-pravno upakovale. Hrvati i Srbi bili su su samo igrači u igri koja im je nametnuta. Srbi su u toj igri gubitnici, a Hrvatima je namemjena uloga pobednika. Pobednika, koji će dok je sveta i veka u susretu sa Ujka Samom morati da skidaju gaće. Gubitnici Srbi moraju biti disciplinovani sankcijama , bombardovanjem, oduzimanjem ter-
itorije i po mogućnosti kontinuiranim ponižavanjem. I sad Drecune, šta ti tu mislič ćiniti? ...

Marko

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !
(Bucko razmisljam, 20. novembar 2012 15:17)

Normalnom coveku je vrlo lako objasniti da generali JNA ne mogu biti agresori u Jugoslaviji kao ni Pavkovic i Lazarevic o kojima Drecun govori u Srbiji, ali je to zlonamernim ljudima nemoguce jer njih istina ni ne interesuje.

Vlado

pre 11 godina

evo jedan podatak od Hrvatskog drzavnog odvjetnistva.
Samo se nadam da to nije sve.

Prema evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano. Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga. Osuđeno je ukupno 2.380 osoba.

DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni. Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga.

mina

pre 11 godina

Ne sipajte so na ranu ovom narodu samo da bi se čuo vaš glas. Srbima je je prekoporebna podrška, sigurnost, jasam znak da ste u stanju da ostvarite boljitak. Političari u poslednje vreme kukumavče da ne kažem kao šta i truju svojim izjavama, kao da narod treba da spasava njih, a ne obratno... Zna narod i sam najbolje kako mu je i kako živi s mnogim nepravdama.

Teodor

pre 11 godina

Izgleda da državno tužilaštvo ne razume suštinu saradnje Haškog suda i naših organa. Suština te sradnje je da se dostavi dovoljno materijala koji bi optužene iz drugih naroda teretio i osudio, a našim zatvorenicima pomogao da se pravedno, sa dokazima, odbrane. Očigledno da naše tužilaštvo nije doraslo tom zadatku. Najnovija presuda to potvrđuje.

Đurađ

pre 11 godina

Činjenica je da su Hrvati intenzivno lobirali za svoje generale a nama plasirali priču o pomirenju. Čak je i Tadić išao da im se izvinjava, a srpske žrtve niko nije pominjao kao ni ljude koji su isporučeni u Hag.

Ana

pre 11 godina

Da li gospodinu Bukiju treba Drecun ili neko drugi da mu kaze sta se desava? Da li nije ocigledno sta se desava, svako vidi, ko hoce da vidi. Malo je pogresan nacin za diskreditovanje clanova SNS. Kome je bolje u Srbiji od kada smo sve ljude izrucili Hagu?

Campari

pre 11 godina

To je istina, da mi nismo kao drzava znali da branimo nase optuzene, Hag je ocigledno politicki sud, a nas je neko ubedio da se tamo deli pravda.

Mikeli

pre 11 godina

Posle sramne odluke haskog suda ja nigde nisam cuo ni procitao izjavu nasih tuzilaca za ratne zlocine tako da ne znam kakav je njihov stav po tom pitanju. Kada je trebalo da se sudi Srbima tada su na sva usta pljuvali te iste ljude a kasnije likovali nad presudama. Zasto se sad ne pojave da objasne gde su dokazi i zasto ta uspesna saradnja sa haskim sudom nije rezultirala istim arsinom prema drugim stranama. Srbi su osudjivani uglavnom na kazne od 40 godina i dozivotne a lica sa drugih strana su ili oslobadjana ili osudjivana na neke moglo bi se reci blage kazne zatvora maksimalno do 20ak godina. Gde je tu pravda?

Veselin

pre 11 godina

Srbija je dobila novu vlast koja će se odgovornije ponašati prema nacionalnim pitanjima, ako sami ne budemo lobirali za sebe i branili svoje stavove i istinu niko drugo to neće sigurno činiti za nas.

Eunomija

pre 11 godina

Milovan Drecun je sposoban i pametan, zna da je problem u tužilaštvu za ratne zločine, nijednu tužbu nisu podneli da bi odbranili interes našeg naroda i države. Slobodan Milošević nikada nije zaštitio čast, ugled i interes naše države i naroda, radio je samo za svoj đžep. Jedanaest godina posle njega mi smo ugnjetavani i ponižavani. Napokon vlast u Srbiji mora da ojača svoje državne institucije, mora da ojača ekonomiju, iskoreni korupciju i kriminal, privukla strane investitore, smanji stopu nezaposlenosti. Vlast mora da se orene rešavanju tih problema, da bi Srbija napokon bila jaka države.

Bishop's Grandson

pre 11 godina

Dobar dan gospodine Drecun.
Zelim Vam udoban povratak u stvarnost.
Jeste imali tezak saobracajni udes i bili u mnogogodisnjoj amneziji?
Za Vas je sve ovo novo, jelte!?

KEJTI

pre 11 godina

Na zalost, gola istina. Svi do jednog policijski i vojni generali koji su branili Srbiju otposlati su odavde kao smece, a oni retki koji su se vratili dosli su cutke i mal te ne posramljeni sto su dokazali nevinost. Moze neko da me podrzi ili ne, to je vec stvar stava i ideologije, ali ja ovde govorim o odnosu drzave prema ljudima koji su joj sluzili. Zakljucak: Srbijo, SRAMI SE!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !

q

pre 11 godina

Glavno da ti po svojim knjigama pises kako sve znas i da treba i dalje da budemo protiv NATO pakta, sto ce nas tek kostati gubitka i same Srbije. Umesto da i mi postanemo deo NATO pakta i tako odbranimo sebe

Marko

pre 11 godina

Poslanik SNS i predsednik odbora Milovan Drecun izjavio da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji“ kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu.

Ja licno ni na koji nacin ne delim "isto misljenje" sa Gosp Drecunom !
Za mene licno Hrvatska niti je "očitala lekciju Srbiji" niti je "odbrana njihovih generala u Haškom tribunalu" bilo kakav "podvig" hrvatske vlasti.
Lako je bilo odbraniti generale koji su se borili za "uspostavljanje suvereniteta u svojoj OKUPIRANOJ drzavi" i koji su se borili protiv AGRESORA, al' ajd ti odbrani "srpske generale" koji su sve zlocine pocinili po "INOSTRANSTVU" ?
E to je "bo'me" malo teze objasniti i to ne samo haskom sudu nego i svakom "normalnom coveku" !
(Bucko razmisljam, 20. novembar 2012 15:17)

Normalnom coveku je vrlo lako objasniti da generali JNA ne mogu biti agresori u Jugoslaviji kao ni Pavkovic i Lazarevic o kojima Drecun govori u Srbiji, ali je to zlonamernim ljudima nemoguce jer njih istina ni ne interesuje.

eksizunut

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da je doticni gospodin uzeo za primer Vojislava Seselja (bez obzira sta mislimo o njemu kao politicaru i coveku). Dakle, ako uporedimo situaciju sa Vojislavom i hrvatskim generalima, zakljucak je da nasa drzava Republika Srbija pod HITNO treba da trazi da se isti VOJISDLAV SESELJ ODMAH pusti iz pritvora koji traje gle cuda za malo DESET GODINA. Toliko o pravu i pravdi- nema ih.

Renato Aranda

pre 11 godina

Haškom presudom hrvatskim generalima zaokružen je jedan geostrateški projekt SAD koji su one osmislile, inicirale i na kraju međunarodno-pravno upakovale. Hrvati i Srbi bili su su samo igrači u igri koja im je nametnuta. Srbi su u toj igri gubitnici, a Hrvatima je namemjena uloga pobednika. Pobednika, koji će dok je sveta i veka u susretu sa Ujka Samom morati da skidaju gaće. Gubitnici Srbi moraju biti disciplinovani sankcijama , bombardovanjem, oduzimanjem ter-
itorije i po mogućnosti kontinuiranim ponižavanjem. I sad Drecune, šta ti tu mislič ćiniti? ...

bezimena

pre 11 godina

Ovaj još nije skapirao da su pobednički generali HEROJI a generali poraženih zločinci i da nikad nije bilo drugačije, niti će biti, s tim da je Srbija ratove 90-tih u kojima nije učestvovala, završila kao TOTALNI GUBITNIK! Najtragičnije je što ne ume dostojanstveno da podnese poraz, pa da makar s tim zadobije nekakvo poštovanje.
Jadno!

Goran

pre 11 godina

Ocitali su lekciju tebi, jer se ti takmicis sa Hrvatima, a isti si kao i oni. Samo zaludjujete narod i sirite mrznju isto kao i 90-ih, samo sto sada nemate para i vojne moci za rat. Ova presuda legla je svima vama da radite ovo sto radite poslednjih dana, da toboze naricete nad sudbinom proteranih Srba iz Hrvatske, koji su osim zaslugom hrvatske vojske, proterani i zaslugom vas koji ste ih u rat namerno gurnuli. Drecune, bio si Slobin ratni huskac i sad je doslo tvojih pet minuta da huskas i u miru. Eh, da je bilo lustracije 2000. ne bi ni bilo ovakvih kao Drecun. Samo cekam Milijanu Baletic da izviri odnekud, i da mi objasni istinu o 90-ima i pravednom ratu protiv ustasa i balija.

Eunomija

pre 11 godina

Milovan Drecun je sposoban i pametan, zna da je problem u tužilaštvu za ratne zločine, nijednu tužbu nisu podneli da bi odbranili interes našeg naroda i države. Slobodan Milošević nikada nije zaštitio čast, ugled i interes naše države i naroda, radio je samo za svoj đžep. Jedanaest godina posle njega mi smo ugnjetavani i ponižavani. Napokon vlast u Srbiji mora da ojača svoje državne institucije, mora da ojača ekonomiju, iskoreni korupciju i kriminal, privukla strane investitore, smanji stopu nezaposlenosti. Vlast mora da se orene rešavanju tih problema, da bi Srbija napokon bila jaka države.

Bela Lugosi

pre 11 godina

..."ja ću kao predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju pozvati na sednicu Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića i tražiti da nam kažu šta su uradili u pronalaženju i prezentovanju dokaza i vršenju pritiska na Haški sud da prestane da se ponaša kao politički sud“, rekao je Drecun novinarima u parlamentu"...

Šta imaš TI kao predsednik skupštinskog Odbora za "drugu državu" da zoveš Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića da tebi iznose "referat" šta su oni uradili do sada??? Šta si ti čoveče uradio u proteklih 20 godina u politici? Zbog tebe i zbog takvih kao što si TI, država Srbija je SVE IZGUBILA! Sve ratove, sve teritorije!

Miroslav

pre 11 godina

Svaka dnevna vest se mora iskoristiti za kadrovske cistke u javnim organima i sluzbama, jer jos uvek ima mnogo nezaposlenih clanova SNS.

Standard

pre 11 godina

Ma ljudi, volim svoju domovinu Srbiju i stalo mi je da opstane. E sad razmislite gde i sa kim možemo da budemo: 1. Ruska čizma (ajde da zaboravimo II sv. rat, ali samo pitajte ljude koji su radili u Rusiji ili su im Rusi poslodavci) 2. Kina (baš su nam blizu, a i nisu uopšte surovi ;-)) 3. Licemerna zapadna kultura? Pa izaberite, ja bih ipak ovo trece, jer najvise tu pripadamo, a i iskreno većina voli bolji standard, putovanja i lepo da klopa. A kada postanemo mnogo jači nego sada, možemo da postavljamo neke uslove.

Ozlojeđeni!

pre 11 godina

"U protivnom bila bi prva država koja ulazi u EU, a na čijoj teriotirji je bilo etničkog čišćena“, rekao je Drecun

i ostade živ. Bože me sakloni ovakvih eksperata. Kao prvo u Hrvatskoj je sve jedno već bilo etničkog čišćenja u periodu između 1941 i 1945. A šta je sa Nemačkom (proterali i pobili nekoliko stotina hiljada Jevreja sa njihove teritorije i nekoliko miliona sa teritorije Poljske i čitave istočne Evrope koju su okupirali), Poljskom (proterali nekoliko miliona Nemaca posle 1945), Češkom (proterali sve Nemce posle 1945), Španijom (proterali sve Jevreje i Arape za vreme Rekonkviste), Grčka (razmena stanovništva sa Turskom 20-ih godina 20. veka), Kipar!!! (proterani svi Turci iz grčkog dela ostrva i svi Grci iz turskog dela ostrva). Da li još treba da nabrajam? Gospodine Drecune naučite malo istorije pre nego što dajete ovakve izjave. Ipak, kao predstavnik Republike Srbije ne blamirate samo sebe, već i sve građane Srbije, čiji se zvanični prestavnik.

biba

pre 11 godina

Samo jos da se oglase Mila Stula, Milijana Baletic, Krsto kako li se zvase pa da odrze lekciju tuzilastvu...Sacuvaj me Boze! Na vlasti je ionako vecina klike iz 90-tih, samo jos ove novinarske gromade i komentatori svega i svacega da se oglase ....

Mikeli

pre 11 godina

Posle sramne odluke haskog suda ja nigde nisam cuo ni procitao izjavu nasih tuzilaca za ratne zlocine tako da ne znam kakav je njihov stav po tom pitanju. Kada je trebalo da se sudi Srbima tada su na sva usta pljuvali te iste ljude a kasnije likovali nad presudama. Zasto se sad ne pojave da objasne gde su dokazi i zasto ta uspesna saradnja sa haskim sudom nije rezultirala istim arsinom prema drugim stranama. Srbi su osudjivani uglavnom na kazne od 40 godina i dozivotne a lica sa drugih strana su ili oslobadjana ili osudjivana na neke moglo bi se reci blage kazne zatvora maksimalno do 20ak godina. Gde je tu pravda?

Campari

pre 11 godina

To je istina, da mi nismo kao drzava znali da branimo nase optuzene, Hag je ocigledno politicki sud, a nas je neko ubedio da se tamo deli pravda.

danilo

pre 11 godina

molimo vas da se javljaju samo prave patriote,ljudi koji vole srbiju i za nju zive.Slazem se da su hrvati ocitali lekciju srbima-kao i mnogo puta do sada,ali isto tako se ne slazem sa vama kada kazete da smo do sada bilo sta dobro radili.Idemo iz greske u gresku vec 20 godina i mislim da je vreme da se s tim prestane.PATRIOTIZAM--to je ono sto srbi nemaju,a hrvati gore od njega!!!

Ana

pre 11 godina

Da li gospodinu Bukiju treba Drecun ili neko drugi da mu kaze sta se desava? Da li nije ocigledno sta se desava, svako vidi, ko hoce da vidi. Malo je pogresan nacin za diskreditovanje clanova SNS. Kome je bolje u Srbiji od kada smo sve ljude izrucili Hagu?

marko đurić

pre 11 godina

Drecun je jedan od najboljih dokaza našeg žalosnog povratka u devedesete. Sada se osilio pa bi i da kadroviše u pravosuđu zloupotrebljavajući funkciju. To radi na neuk način: pred skupštinskim odborom za KiM (!).

Buki

pre 11 godina

Jel to onaj Drecun sto je za vreme bombardovanja izvestavao kako svaki dan padaju Nato avioni, ali u nepristupacne predele pa nema dokaz i kako su albanci palili vatre jer Nato bombarderi ne znaju gde se nalaze. E pa vi mu verujte ...

Teodor

pre 11 godina

Izgleda da državno tužilaštvo ne razume suštinu saradnje Haškog suda i naših organa. Suština te sradnje je da se dostavi dovoljno materijala koji bi optužene iz drugih naroda teretio i osudio, a našim zatvorenicima pomogao da se pravedno, sa dokazima, odbrane. Očigledno da naše tužilaštvo nije doraslo tom zadatku. Najnovija presuda to potvrđuje.

laki

pre 11 godina

To to,takvi su potebni da zabune narod i manipulisu njim,zbog takvih se danas u Srbiji tako lepo zivi.Sve neki dobro poznati od ranije,patrioti za svoj dzep,ako treba i preko mrtvih.

Preterivati sa eUiluzinizmom put je u eUraj(h)!

pre 11 godina

Drecune, vi ste plašljivci i oportunisti, koji će izdati Srbe i celovitu Srbiju! Vi niste borbeni revolucionari, vi ste eU iluzionisti! Vi ste čuvari krupnog kapitala i sopstvenih sebičnih interesa, a naroda. Prodao si se Drecune za dve plate! Tužno.

hm

pre 11 godina

Jel ovaj ikad pročitao i jednu knjigu. Iskreno mislim da možeš nabrojati na prste jedne ruke malo veće države koje nikad u povjesti nisu učestvovale u nekom etničkom čišćenju pa makar i kao saveznice.

SLOBODAN

pre 11 godina

Drecun i slicni su promovisali gubitnicki projekat,koji je doveo do potpunog kolapsa spoljne politike Srbije.
On i Tomislav Nikolic nemaju pravo nikoga da pozivaju na odgovornost.

Đurađ

pre 11 godina

Činjenica je da su Hrvati intenzivno lobirali za svoje generale a nama plasirali priču o pomirenju. Čak je i Tadić išao da im se izvinjava, a srpske žrtve niko nije pominjao kao ni ljude koji su isporučeni u Hag.

Rajko Janjanin

pre 11 godina

Boze ovog Drecuna...ako ce bilo ko u sovinistickoj histeriji da nam drzi lekcije ja nemam nista protiv toga. To znaci samo da nismo najgori. Na stranu sramotna presuda tribunala, lepo bi bilo da se SNS decidirano odredi u vezi saradnje sa istim a ne da ga koristi za njima svojstveno politikantstvo i nove izlive demagogije.

Veselin

pre 11 godina

Srbija je dobila novu vlast koja će se odgovornije ponašati prema nacionalnim pitanjima, ako sami ne budemo lobirali za sebe i branili svoje stavove i istinu niko drugo to neće sigurno činiti za nas.

e-krem

pre 11 godina

"Ova vlada se ponaša odgovorno, mi ne možemo da pravimo diskontinuitet sa onim što je radila prethodna valda, to se radi samo u revolucionarnim prevratima, ali pokušavamo da najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“, zaključio je Decun.

Ako se ponasate odgovorno onda sigurno necete zaboraviti da se javite kada "najteže odredbe po nas u dogovorima iz Brisela relativizujemo i promenimo“ zaista i promenite.
Ja licno znam da se to nikada nece dogoditi isto kao i ti.Pricam ti pricu.

mina

pre 11 godina

Ne sipajte so na ranu ovom narodu samo da bi se čuo vaš glas. Srbima je je prekoporebna podrška, sigurnost, jasam znak da ste u stanju da ostvarite boljitak. Političari u poslednje vreme kukumavče da ne kažem kao šta i truju svojim izjavama, kao da narod treba da spasava njih, a ne obratno... Zna narod i sam najbolje kako mu je i kako živi s mnogim nepravdama.

Dragan

pre 11 godina

Trebalo bi prvo da Drecun i ostali javno objave stasu sve potpisale bivse vlasti, pocevsi od Milosevica pa do danas, i tek onda da glumi kako su eto "zuti" uradili jedno a on sada mora da vadi vruce krompire iz vatre. Ocigledno je da nista ne moze da se menja jer su sve bivse republike potpisale odredbu o saradnji s haskim tribunalom, isporuci tzv ratnih zlocinaca. Drecun bi da se pravi vazan pred narodom i da stvara nerealnu sliku necega sto je vec u primeni punih 15 godina.

Zmaj

pre 11 godina

A vala i Drecun lupeta. Ko da Haski sud nesto pita nase tuzilastvo? Ono postoji samo pro forme, da bi zadovoljilo osnovne elemente procesa. Nista se mi ne pitamo. Od nas mogu samo da uzmu vise ili manje po zelji.

cickavi01

pre 11 godina

To vam dodje kao kad je Miladin Kovacevic isprebijao onog nesretnika jer je hteo da zastiti devojku koju je taj nesretnik napao i drzava platila milion da zastiti nasilnika(Miladina Kovacevica) jer je on srbin!!!!
Onog dana kad pocnu da se stite kriminalci,ubice,nasilnici,takozvani oslobodioci(vazi za obe strane) tada je drustvo dostiglo svoj minimum u razumu i sistemu pravde.
Treba velicati dobrotu u ljudima a ne zlo...razmislite dali sam u pravu.

Vlado

pre 11 godina

evo jedan podatak od Hrvatskog drzavnog odvjetnistva.
Samo se nadam da to nije sve.

Prema evidenciji DORH-a, podneseno je ukupno 6.390 prijava protiv poznatih i nepoznatih osoba, od čega je prijavljeno 439 pripadnika oružanih snaga. Što se tiče 4.128 prijava protiv poznatih počinitelja, njih 400 je nakon istrage odbačeno, a preostalih 3.728 osoba je procesuirano. Zbog kaznenog djela ratnog zločina podnesene su tri kaznene prijave protiv ukupno 10 osoba. Od 3.728 procesuiranih počinitelja, protiv 395 je postupak pokrenut dok su bili pripadnici hrvatskih oružanih snaga. Osuđeno je ukupno 2.380 osoba.

DORH još uvijek ima u svojoj evidenciji 2.262 prijave za kaznena djela čiji počinitelji nisu otkriveni. Među njima su i prijave za 24 ratna zločina u kojima počinitelji zasad nisu otkriveni i za njima se traga.

KEJTI

pre 11 godina

Na zalost, gola istina. Svi do jednog policijski i vojni generali koji su branili Srbiju otposlati su odavde kao smece, a oni retki koji su se vratili dosli su cutke i mal te ne posramljeni sto su dokazali nevinost. Moze neko da me podrzi ili ne, to je vec stvar stava i ideologije, ali ja ovde govorim o odnosu drzave prema ljudima koji su joj sluzili. Zakljucak: Srbijo, SRAMI SE!

Bishop's Grandson

pre 11 godina

Dobar dan gospodine Drecun.
Zelim Vam udoban povratak u stvarnost.
Jeste imali tezak saobracajni udes i bili u mnogogodisnjoj amneziji?
Za Vas je sve ovo novo, jelte!?