Subota, 17.11.2012.

21:05

"Gotovina bi političku funkciju"

Odmereni govor Ante Gotovine u Zagrebu dobar je znak, a da ujedno može značiti da Gotovina sebe vidi na visokoj političkoj funkciji, kaže Žarko Puhovski.

Izvor: Tanjug

"Gotovina bi politièku funkciju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

drno

pre 11 godina

Zar nije kontradiktorno govoriti kako je presuda Gotovini politicke prirode da bi se olaksao pristup Hrvatske EU, znajuci da dva suca koja su glasali protiv iste presuda dolaze upravo iz zemalja clanica EU?

Zar haska presuda za Srebrenicu nije politicke prirode kada navodi kako Srbija ne moze biti kriva za genocid zbog nedostatka dokaza o postajanju veze izmedju srpskog politickog vrha i Ratka Mladica koji je bio na platnom spisku vojske SRJ i koji se skrivao po kasarnama sirom Srbije?

tonka marinović

pre 11 godina

Pa okanite se ćorava posla!Sa oslobođenjem generala Gotovine i Markača,za nas hrvate,rat je završio! A vi se već jednom pomirite sa istinom,pogledajte joj u oči jer nijedan hrvat nije došao napasti vašu srbiju, a vi ste htjeli veliku srbiju! E pa ljudi moji ,što prije zaboravite svoj blesavi san i okrenite se BUDUĆNOSTI!lipi poz iz HRVATSKOG ZADRA!

alo?

pre 11 godina

@bono

Što misliš pod "odgovarati za Jasenovac"? Pa oni koji su ga vodili su odgovarali, ili vješanjem, ili zatvorskom kaznom. Kod Jasenovca je spomen obilježje, gdje se svake godine održava komemoracija. Jasenovac je i u hrvatskom ustavu. Da li se nešto od toga dogodilo sa Srebrenicom? Ah ne, kažeš ti, tamo su muslimani prvi počeli. I Hrvati su sve prvi počeli isto. A onaj Milošević jadan, samo mir htio. Gadiš mi se, ti ljudska ruševino.

O fortuna velut luna statu variabilis

pre 11 godina

Da, kao što je neko ispod u komentarima rekao, mesto ambasadora u Beogradu, zatim nacionalna penzija, a ko zna kroz koju godinu možda i Nobelova nagrada za mir!.

Križ

pre 11 godina

Ajde nađite nekog drugog za komentare jer ovaj Puhovski skoro da nema mišljenje i prića vam ono što želite ćuti. A što se tiće Gotovine u politici, nadam se da do toga neće doći. A ne znam šta ovi komentari znače? pa kod vas je Nikolić predsjednik, zašto skačete sami sebi u usta?

Ivek

pre 11 godina

Do mišljenja ovog crnogorskog lika u Hrvatskoj drže Hrvati kao Vi u Srbiji do mišljenja onih baba iz Helsinškog odbora... taj Puhovski je jednostavno u šoku kao i Vi Srbi i spada u onih 0.3% koji su iznenadjeni ovakvom presudom pa lupeta gluposti... Ne bojte se braćo Srbi, Gotovina ode na more...uživati u jedrenju... :-)

MOHIKANAC

pre 11 godina

Oslobađajuća presuda Gotovini po-nosu pravde, je deo političke trgovine u kojoj je Hrvatskoj skinuta odgovornost za "Oluju" radi lakšeg ulaska u evropsku zajednicu. Time je skinuta odgovornost i američkih savetnika za učestvovanje u istoj. Treba se ipak setiti, dok se briše pena sa usta (ne od piva), da niti u jednom slučaju do sada, suđeni Srbi nisu bili povezivani sa državnim vojnim planom. Za sada. Slutim da će se u narednim sudskim procesima Hag dosetiti...

TURBO SERB

pre 11 godina

Vi koji ste podržavali Nebesku Srbiju u sazvežđu Gazimestana, vi se ničega ne sećate osim Z.A.V.E.R.E., Masona, Zozona, Bonbona...I šta sad?!? Ima rešenje: pored "Naših","Vaših-Obraza", osnujte "Mozak", sa predznakom - Veliki srpski. I onda se opustite, ne penite, "Veliki Srpski Mozak" će da misli za vas. Kao i uvek, samo se drugačije zvao. Ma sećate se "Velikog Slobe"?!? Kladim se da - jedva, kroz maglu.

Marko

pre 11 godina

Ma kakav samar za Srbiju , zapravo je sud sam sebe samounistio jer nikakve druge presude vise nisu objektivne i merodavne ni u proslim ni u buducim "presudama". Svojim samoubistvom ovaj sud i njegovi zakljuci nemaju nikakve snage. A jeftino su to ucinili. Dokumenta sto su se Tudjman i udruzenje snimali ostaju zauvek i hvala mu na tome, jedino su ona merodavna a ne neko preglasavanje.

zmn

pre 11 godina

Hrvati su zrtvovali posavinu i 2/3 Hrvata u BiH da bi dobili Hrvatsku a Srbi su zrtvovali RSK da bi dobili RS. A ova presuda je cista politika to je jasno svima.

Mik

pre 11 godina

Baš me briga čime će se baviti Gotovina! Poruku iz Haga smo primili i shvatili kako treba, nadam se. Moramo se boriti da se zločini Hrvata pod pokroviteljstvom SAD, ne zaborave, vremenom.

RS

pre 11 godina

Meni nisu jasne izjave ovih likova koji kazu "...nije zavrsen, tek pocinje". E moj jadnice, da si rova 5 minuta vidio, poslije takve izjave bi brze bolje u crkvu otrcao!
Poslovno sam vezan za sve tri strane, i oni pravi borci nikad rata spomenuli nisu. Ali zato ovi djelovi mladosti koji su uglavnom iz neobrazovanih struktura drustva! Sta bi vi jadnici jadni.

dragan

pre 11 godina

Obratite pažnju na to da Žarko Puhovski ne govori o pravdi ili nepravdi već o tome ko je dobio šamar a ko podršku. Nije teško zaključiti kako se pravda "pravno" tretira, ali je žalosno to što je hrvatski intelektualci prihvataju na način opisan u članku.

Pedja NS

pre 11 godina

Vidim ovo je postao omiljeni portal susjeda zapadno od Bosne.

Ali da se osvrnem da gospodina Puhovskog... Da Vas ne znam gospodine Puhovski pomislio bih da se Vi slazete sa ovom odlukom suda, ali posto mislim da to nije moguce za tri nasa zivota, plasim se da danas vise nego ikada do sada u Hrvatskoj nemate hrabrosti da kazete sta stvarno mislite.

Slazem se sa nekim od prethodnih komentara, verovatno ste mislili "samar za pravdu", a ne za Srbiju...

Sale

pre 11 godina

Ja bi Gotovinu predlozio za visokog predstavnika ili tuzitelja Haskog tribunala.
(Jad i beda,

A, ja za predsedavajućeg UN, što je on gori od Jeremića.

bono

pre 11 godina

Da napravimo malu retrospektivu. Rat u Hrvatskoj nije inicirala srpska strana, vec u pojedinim regionima , Krajina, Slavonija, Hrvati su počeli da napadaju i ubijaju stanovnike srpske nacionalnosti i prave veliki jaz i strah kod istih. U Bosni je rat počeo tako sto je musliman ubio Srbina koji se zenio, na sopstvenoj svadbi! Milošević, Tudjman, Gotovina, Mladić i Karadžić, to sve dolazi kasnije u eskalaciji sukoba. Evidentno je da se mora propagirati istina i pravda. Ta Srebrenica za koju nas krive jeste epilog prethodnog ubijanja 2000 srba od strane Nasera Orica u istoj toj Srebrenici! I necu nikom da se izvinjavam, kao sto je to u ime svih nas činio Tadić. Svi koji su činili zločine treba da odgovaraju. Kada budu odgovarali za Jasenovac (srpski holokaust) shvaticu da postoji pravda.

Romanija

pre 11 godina

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Ante Gotovina na sledećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj bude jedan od najozbiljnih kandidata ,sa velikom šansom da ubedljivo pobedi.I takav zločinac koji je odgovoran za progon Srba iz Hrvatske sedne za isti sto i razgovara sa našim predsedniko. Nadamo se da predsednik Nikolić neće sebi dozvoliti takvo poniženje.

Zoran M.

pre 11 godina

Dolazim u kafić "Kolodvor" i vidim mlade ljude (do 22 godine) kako sa užitkom, bez treptanja čitaju stranice o Gotovini. Mislim da ovo nije pobeda Hrvatske, već poraz. Zašto? Zato što svi građani Hrvatske, a posebno u Splitu, Dubrovniku, Zadru i selima žive u strahu jedan od drugog a sve sa ciljem ko će biti redovniji na misama i veći hrvat od komšije. Čist nazadak.

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Ovo sve s Gotovinom je amortizovanje cjelokupne situacije u Hrvatskoj. Narod je gladan, spoljni dug je 60 milijardi, a sl sedmice ce bivsi premijer Sanader (koga postuje i voli pola ili bar trecina Hrvatske) da zaglavi robiju...

?

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske političke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva.

Istina, ali tko je u saboru inteligentan? I da uđe u politiku bio bi pametniji od vecine zastupnika :D

Y-men

pre 11 godina

Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...
(Malinar)

Oni koji su pili viski u karadjordjevu i crtali karte na salaveti .....a jos su tu u vidu "podmltka".

Istvan

pre 11 godina

Jer tesko procitati ceo tekst?Naslov od B92,tekst od Zarko Puhovskog,neki"politicki analiticar"
Znaci Gotovina,ili kako se zove,to nije izjavio.Jedini citat od njega zadnji reci.

bila bi prava 'lepota'

pre 11 godina

Gledam na moguce predsednike balkanskih drzava za par godina"
- Srbija: Nikolic bio borac /dobrovoljac SRS i 'ratovao' u Vukovaru
- Kosovo: Taci bio komandant u OVK
- Hrvatska: Gotovina bio general HVO
Znaci ni jedan od njih trojice nije 'nevinasce'

Shomi

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske politicke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva. Opasna kao divlji vepar na cheki.
Uci ce u politiku i prodrmace Cro.

pozz

pre 11 godina

Ante Gotovina predsjednik, Luka Mišetić premijer. Ovakvu Hrvatsku želi većina hrvatskih građana. Nakon presude kojom su generali Gotovina i Markač oslobođeni optužbi za ratne zločine u Haagu, građani su sa čak 96,3 posto zadovoljni oslobađajućom presudom, a njih 0,3 je ogorčeno. Ravnodušno je ostalo 2,6 posto građana, dok njih 0,8 posto nisu znali što bi rekli, pokazuje istraživanje agencije Ipsos puls.

Malinar

pre 11 godina

Gotovina sebe vidi negde daleko, u Argentini ("zelim da odem na more, da razapnem jedra").
Covek je inteligentan - vidi da nesto nije u redu, i da nista jos nije gotovo. Gledao sam docek: za razliku od Markaca koji se radovao kao malo dete, Gotovina je delovao cak pomalo ZABRINUTO.
Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...

Lela

pre 11 godina

Pa dobro Žare, šta je sad? Ti ko Josipović, okruglo pa na ćoše. Vidiš i ti da je Đavo odneo šalu, to sa ljudskim pravima, za koje sa ti kao zalažeš, to baš i nije tako, kada se pojavljuju novi gospodari na vidiku. Samo ti vodi svoju zemlju sa tako ojačanim nacionalnim samopouzdanjem u EU. Kosti moje cele porodice jos uvek zapomazu iz jasenovacke zemlje. Mnogo je zla sa svih strana bilo i mnogo se krvi prolilo. Nacionalna samosvest vam u EU nece nimalo pomoci. A Srbi će vam uvek biti susedi, tu cinjenicu ne mozete pormeniti. Razmislite o tome.

Lela

pre 11 godina

Pa dobro Žare, šta je sad? Ti ko Josipović, okruglo pa na ćoše. Vidiš i ti da je Đavo odneo šalu, to sa ljudskim pravima, za koje sa ti kao zalažeš, to baš i nije tako, kada se pojavljuju novi gospodari na vidiku. Samo ti vodi svoju zemlju sa tako ojačanim nacionalnim samopouzdanjem u EU. Kosti moje cele porodice jos uvek zapomazu iz jasenovacke zemlje. Mnogo je zla sa svih strana bilo i mnogo se krvi prolilo. Nacionalna samosvest vam u EU nece nimalo pomoci. A Srbi će vam uvek biti susedi, tu cinjenicu ne mozete pormeniti. Razmislite o tome.

Malinar

pre 11 godina

Gotovina sebe vidi negde daleko, u Argentini ("zelim da odem na more, da razapnem jedra").
Covek je inteligentan - vidi da nesto nije u redu, i da nista jos nije gotovo. Gledao sam docek: za razliku od Markaca koji se radovao kao malo dete, Gotovina je delovao cak pomalo ZABRINUTO.
Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...

Y-men

pre 11 godina

Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...
(Malinar)

Oni koji su pili viski u karadjordjevu i crtali karte na salaveti .....a jos su tu u vidu "podmltka".

bila bi prava 'lepota'

pre 11 godina

Gledam na moguce predsednike balkanskih drzava za par godina"
- Srbija: Nikolic bio borac /dobrovoljac SRS i 'ratovao' u Vukovaru
- Kosovo: Taci bio komandant u OVK
- Hrvatska: Gotovina bio general HVO
Znaci ni jedan od njih trojice nije 'nevinasce'

pozz

pre 11 godina

Ante Gotovina predsjednik, Luka Mišetić premijer. Ovakvu Hrvatsku želi većina hrvatskih građana. Nakon presude kojom su generali Gotovina i Markač oslobođeni optužbi za ratne zločine u Haagu, građani su sa čak 96,3 posto zadovoljni oslobađajućom presudom, a njih 0,3 je ogorčeno. Ravnodušno je ostalo 2,6 posto građana, dok njih 0,8 posto nisu znali što bi rekli, pokazuje istraživanje agencije Ipsos puls.

?

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske političke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva.

Istina, ali tko je u saboru inteligentan? I da uđe u politiku bio bi pametniji od vecine zastupnika :D

Shomi

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske politicke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva. Opasna kao divlji vepar na cheki.
Uci ce u politiku i prodrmace Cro.

RS

pre 11 godina

Meni nisu jasne izjave ovih likova koji kazu "...nije zavrsen, tek pocinje". E moj jadnice, da si rova 5 minuta vidio, poslije takve izjave bi brze bolje u crkvu otrcao!
Poslovno sam vezan za sve tri strane, i oni pravi borci nikad rata spomenuli nisu. Ali zato ovi djelovi mladosti koji su uglavnom iz neobrazovanih struktura drustva! Sta bi vi jadnici jadni.

Istvan

pre 11 godina

Jer tesko procitati ceo tekst?Naslov od B92,tekst od Zarko Puhovskog,neki"politicki analiticar"
Znaci Gotovina,ili kako se zove,to nije izjavio.Jedini citat od njega zadnji reci.

Zoran M.

pre 11 godina

Dolazim u kafić "Kolodvor" i vidim mlade ljude (do 22 godine) kako sa užitkom, bez treptanja čitaju stranice o Gotovini. Mislim da ovo nije pobeda Hrvatske, već poraz. Zašto? Zato što svi građani Hrvatske, a posebno u Splitu, Dubrovniku, Zadru i selima žive u strahu jedan od drugog a sve sa ciljem ko će biti redovniji na misama i veći hrvat od komšije. Čist nazadak.

bono

pre 11 godina

Da napravimo malu retrospektivu. Rat u Hrvatskoj nije inicirala srpska strana, vec u pojedinim regionima , Krajina, Slavonija, Hrvati su počeli da napadaju i ubijaju stanovnike srpske nacionalnosti i prave veliki jaz i strah kod istih. U Bosni je rat počeo tako sto je musliman ubio Srbina koji se zenio, na sopstvenoj svadbi! Milošević, Tudjman, Gotovina, Mladić i Karadžić, to sve dolazi kasnije u eskalaciji sukoba. Evidentno je da se mora propagirati istina i pravda. Ta Srebrenica za koju nas krive jeste epilog prethodnog ubijanja 2000 srba od strane Nasera Orica u istoj toj Srebrenici! I necu nikom da se izvinjavam, kao sto je to u ime svih nas činio Tadić. Svi koji su činili zločine treba da odgovaraju. Kada budu odgovarali za Jasenovac (srpski holokaust) shvaticu da postoji pravda.

Romanija

pre 11 godina

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Ante Gotovina na sledećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj bude jedan od najozbiljnih kandidata ,sa velikom šansom da ubedljivo pobedi.I takav zločinac koji je odgovoran za progon Srba iz Hrvatske sedne za isti sto i razgovara sa našim predsedniko. Nadamo se da predsednik Nikolić neće sebi dozvoliti takvo poniženje.

Sale

pre 11 godina

Ja bi Gotovinu predlozio za visokog predstavnika ili tuzitelja Haskog tribunala.
(Jad i beda,

A, ja za predsedavajućeg UN, što je on gori od Jeremića.

zmn

pre 11 godina

Hrvati su zrtvovali posavinu i 2/3 Hrvata u BiH da bi dobili Hrvatsku a Srbi su zrtvovali RSK da bi dobili RS. A ova presuda je cista politika to je jasno svima.

Pedja NS

pre 11 godina

Vidim ovo je postao omiljeni portal susjeda zapadno od Bosne.

Ali da se osvrnem da gospodina Puhovskog... Da Vas ne znam gospodine Puhovski pomislio bih da se Vi slazete sa ovom odlukom suda, ali posto mislim da to nije moguce za tri nasa zivota, plasim se da danas vise nego ikada do sada u Hrvatskoj nemate hrabrosti da kazete sta stvarno mislite.

Slazem se sa nekim od prethodnih komentara, verovatno ste mislili "samar za pravdu", a ne za Srbiju...

TURBO SERB

pre 11 godina

Vi koji ste podržavali Nebesku Srbiju u sazvežđu Gazimestana, vi se ničega ne sećate osim Z.A.V.E.R.E., Masona, Zozona, Bonbona...I šta sad?!? Ima rešenje: pored "Naših","Vaših-Obraza", osnujte "Mozak", sa predznakom - Veliki srpski. I onda se opustite, ne penite, "Veliki Srpski Mozak" će da misli za vas. Kao i uvek, samo se drugačije zvao. Ma sećate se "Velikog Slobe"?!? Kladim se da - jedva, kroz maglu.

Marko

pre 11 godina

Ma kakav samar za Srbiju , zapravo je sud sam sebe samounistio jer nikakve druge presude vise nisu objektivne i merodavne ni u proslim ni u buducim "presudama". Svojim samoubistvom ovaj sud i njegovi zakljuci nemaju nikakve snage. A jeftino su to ucinili. Dokumenta sto su se Tudjman i udruzenje snimali ostaju zauvek i hvala mu na tome, jedino su ona merodavna a ne neko preglasavanje.

Mik

pre 11 godina

Baš me briga čime će se baviti Gotovina! Poruku iz Haga smo primili i shvatili kako treba, nadam se. Moramo se boriti da se zločini Hrvata pod pokroviteljstvom SAD, ne zaborave, vremenom.

alo?

pre 11 godina

@bono

Što misliš pod "odgovarati za Jasenovac"? Pa oni koji su ga vodili su odgovarali, ili vješanjem, ili zatvorskom kaznom. Kod Jasenovca je spomen obilježje, gdje se svake godine održava komemoracija. Jasenovac je i u hrvatskom ustavu. Da li se nešto od toga dogodilo sa Srebrenicom? Ah ne, kažeš ti, tamo su muslimani prvi počeli. I Hrvati su sve prvi počeli isto. A onaj Milošević jadan, samo mir htio. Gadiš mi se, ti ljudska ruševino.

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Ovo sve s Gotovinom je amortizovanje cjelokupne situacije u Hrvatskoj. Narod je gladan, spoljni dug je 60 milijardi, a sl sedmice ce bivsi premijer Sanader (koga postuje i voli pola ili bar trecina Hrvatske) da zaglavi robiju...

dragan

pre 11 godina

Obratite pažnju na to da Žarko Puhovski ne govori o pravdi ili nepravdi već o tome ko je dobio šamar a ko podršku. Nije teško zaključiti kako se pravda "pravno" tretira, ali je žalosno to što je hrvatski intelektualci prihvataju na način opisan u članku.

tonka marinović

pre 11 godina

Pa okanite se ćorava posla!Sa oslobođenjem generala Gotovine i Markača,za nas hrvate,rat je završio! A vi se već jednom pomirite sa istinom,pogledajte joj u oči jer nijedan hrvat nije došao napasti vašu srbiju, a vi ste htjeli veliku srbiju! E pa ljudi moji ,što prije zaboravite svoj blesavi san i okrenite se BUDUĆNOSTI!lipi poz iz HRVATSKOG ZADRA!

Križ

pre 11 godina

Ajde nađite nekog drugog za komentare jer ovaj Puhovski skoro da nema mišljenje i prića vam ono što želite ćuti. A što se tiće Gotovine u politici, nadam se da do toga neće doći. A ne znam šta ovi komentari znače? pa kod vas je Nikolić predsjednik, zašto skačete sami sebi u usta?

Ivek

pre 11 godina

Do mišljenja ovog crnogorskog lika u Hrvatskoj drže Hrvati kao Vi u Srbiji do mišljenja onih baba iz Helsinškog odbora... taj Puhovski je jednostavno u šoku kao i Vi Srbi i spada u onih 0.3% koji su iznenadjeni ovakvom presudom pa lupeta gluposti... Ne bojte se braćo Srbi, Gotovina ode na more...uživati u jedrenju... :-)

drno

pre 11 godina

Zar nije kontradiktorno govoriti kako je presuda Gotovini politicke prirode da bi se olaksao pristup Hrvatske EU, znajuci da dva suca koja su glasali protiv iste presuda dolaze upravo iz zemalja clanica EU?

Zar haska presuda za Srebrenicu nije politicke prirode kada navodi kako Srbija ne moze biti kriva za genocid zbog nedostatka dokaza o postajanju veze izmedju srpskog politickog vrha i Ratka Mladica koji je bio na platnom spisku vojske SRJ i koji se skrivao po kasarnama sirom Srbije?

MOHIKANAC

pre 11 godina

Oslobađajuća presuda Gotovini po-nosu pravde, je deo političke trgovine u kojoj je Hrvatskoj skinuta odgovornost za "Oluju" radi lakšeg ulaska u evropsku zajednicu. Time je skinuta odgovornost i američkih savetnika za učestvovanje u istoj. Treba se ipak setiti, dok se briše pena sa usta (ne od piva), da niti u jednom slučaju do sada, suđeni Srbi nisu bili povezivani sa državnim vojnim planom. Za sada. Slutim da će se u narednim sudskim procesima Hag dosetiti...

O fortuna velut luna statu variabilis

pre 11 godina

Da, kao što je neko ispod u komentarima rekao, mesto ambasadora u Beogradu, zatim nacionalna penzija, a ko zna kroz koju godinu možda i Nobelova nagrada za mir!.

bono

pre 11 godina

Da napravimo malu retrospektivu. Rat u Hrvatskoj nije inicirala srpska strana, vec u pojedinim regionima , Krajina, Slavonija, Hrvati su počeli da napadaju i ubijaju stanovnike srpske nacionalnosti i prave veliki jaz i strah kod istih. U Bosni je rat počeo tako sto je musliman ubio Srbina koji se zenio, na sopstvenoj svadbi! Milošević, Tudjman, Gotovina, Mladić i Karadžić, to sve dolazi kasnije u eskalaciji sukoba. Evidentno je da se mora propagirati istina i pravda. Ta Srebrenica za koju nas krive jeste epilog prethodnog ubijanja 2000 srba od strane Nasera Orica u istoj toj Srebrenici! I necu nikom da se izvinjavam, kao sto je to u ime svih nas činio Tadić. Svi koji su činili zločine treba da odgovaraju. Kada budu odgovarali za Jasenovac (srpski holokaust) shvaticu da postoji pravda.

Romanija

pre 11 godina

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Ante Gotovina na sledećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj bude jedan od najozbiljnih kandidata ,sa velikom šansom da ubedljivo pobedi.I takav zločinac koji je odgovoran za progon Srba iz Hrvatske sedne za isti sto i razgovara sa našim predsedniko. Nadamo se da predsednik Nikolić neće sebi dozvoliti takvo poniženje.

Shomi

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske politicke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva. Opasna kao divlji vepar na cheki.
Uci ce u politiku i prodrmace Cro.

bila bi prava 'lepota'

pre 11 godina

Gledam na moguce predsednike balkanskih drzava za par godina"
- Srbija: Nikolic bio borac /dobrovoljac SRS i 'ratovao' u Vukovaru
- Kosovo: Taci bio komandant u OVK
- Hrvatska: Gotovina bio general HVO
Znaci ni jedan od njih trojice nije 'nevinasce'

Malinar

pre 11 godina

Gotovina sebe vidi negde daleko, u Argentini ("zelim da odem na more, da razapnem jedra").
Covek je inteligentan - vidi da nesto nije u redu, i da nista jos nije gotovo. Gledao sam docek: za razliku od Markaca koji se radovao kao malo dete, Gotovina je delovao cak pomalo ZABRINUTO.
Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...

Lela

pre 11 godina

Pa dobro Žare, šta je sad? Ti ko Josipović, okruglo pa na ćoše. Vidiš i ti da je Đavo odneo šalu, to sa ljudskim pravima, za koje sa ti kao zalažeš, to baš i nije tako, kada se pojavljuju novi gospodari na vidiku. Samo ti vodi svoju zemlju sa tako ojačanim nacionalnim samopouzdanjem u EU. Kosti moje cele porodice jos uvek zapomazu iz jasenovacke zemlje. Mnogo je zla sa svih strana bilo i mnogo se krvi prolilo. Nacionalna samosvest vam u EU nece nimalo pomoci. A Srbi će vam uvek biti susedi, tu cinjenicu ne mozete pormeniti. Razmislite o tome.

Zoran M.

pre 11 godina

Dolazim u kafić "Kolodvor" i vidim mlade ljude (do 22 godine) kako sa užitkom, bez treptanja čitaju stranice o Gotovini. Mislim da ovo nije pobeda Hrvatske, već poraz. Zašto? Zato što svi građani Hrvatske, a posebno u Splitu, Dubrovniku, Zadru i selima žive u strahu jedan od drugog a sve sa ciljem ko će biti redovniji na misama i veći hrvat od komšije. Čist nazadak.

pozz

pre 11 godina

Ante Gotovina predsjednik, Luka Mišetić premijer. Ovakvu Hrvatsku želi većina hrvatskih građana. Nakon presude kojom su generali Gotovina i Markač oslobođeni optužbi za ratne zločine u Haagu, građani su sa čak 96,3 posto zadovoljni oslobađajućom presudom, a njih 0,3 je ogorčeno. Ravnodušno je ostalo 2,6 posto građana, dok njih 0,8 posto nisu znali što bi rekli, pokazuje istraživanje agencije Ipsos puls.

Y-men

pre 11 godina

Ja uopste ne bih jurio njega, nego djubrad koja je sve zakuvala i zbog koje su se srpska, hrvatska i bosanska deca poubijala.
Gotovini sam oprostio, i Legiji, i Mladicu, svima, ali NJIMA necu!
A oni su ...
(Malinar)

Oni koji su pili viski u karadjordjevu i crtali karte na salaveti .....a jos su tu u vidu "podmltka".

?

pre 11 godina

Gotovina je osoba niske političke inteligencije, neobrazovana ali vrlo stalozena i strpljiva.

Istina, ali tko je u saboru inteligentan? I da uđe u politiku bio bi pametniji od vecine zastupnika :D

Sale

pre 11 godina

Ja bi Gotovinu predlozio za visokog predstavnika ili tuzitelja Haskog tribunala.
(Jad i beda,

A, ja za predsedavajućeg UN, što je on gori od Jeremića.

Pedja NS

pre 11 godina

Vidim ovo je postao omiljeni portal susjeda zapadno od Bosne.

Ali da se osvrnem da gospodina Puhovskog... Da Vas ne znam gospodine Puhovski pomislio bih da se Vi slazete sa ovom odlukom suda, ali posto mislim da to nije moguce za tri nasa zivota, plasim se da danas vise nego ikada do sada u Hrvatskoj nemate hrabrosti da kazete sta stvarno mislite.

Slazem se sa nekim od prethodnih komentara, verovatno ste mislili "samar za pravdu", a ne za Srbiju...

Vlado Banja Luka

pre 11 godina

Ovo sve s Gotovinom je amortizovanje cjelokupne situacije u Hrvatskoj. Narod je gladan, spoljni dug je 60 milijardi, a sl sedmice ce bivsi premijer Sanader (koga postuje i voli pola ili bar trecina Hrvatske) da zaglavi robiju...

Istvan

pre 11 godina

Jer tesko procitati ceo tekst?Naslov od B92,tekst od Zarko Puhovskog,neki"politicki analiticar"
Znaci Gotovina,ili kako se zove,to nije izjavio.Jedini citat od njega zadnji reci.

RS

pre 11 godina

Meni nisu jasne izjave ovih likova koji kazu "...nije zavrsen, tek pocinje". E moj jadnice, da si rova 5 minuta vidio, poslije takve izjave bi brze bolje u crkvu otrcao!
Poslovno sam vezan za sve tri strane, i oni pravi borci nikad rata spomenuli nisu. Ali zato ovi djelovi mladosti koji su uglavnom iz neobrazovanih struktura drustva! Sta bi vi jadnici jadni.

Mik

pre 11 godina

Baš me briga čime će se baviti Gotovina! Poruku iz Haga smo primili i shvatili kako treba, nadam se. Moramo se boriti da se zločini Hrvata pod pokroviteljstvom SAD, ne zaborave, vremenom.

Marko

pre 11 godina

Ma kakav samar za Srbiju , zapravo je sud sam sebe samounistio jer nikakve druge presude vise nisu objektivne i merodavne ni u proslim ni u buducim "presudama". Svojim samoubistvom ovaj sud i njegovi zakljuci nemaju nikakve snage. A jeftino su to ucinili. Dokumenta sto su se Tudjman i udruzenje snimali ostaju zauvek i hvala mu na tome, jedino su ona merodavna a ne neko preglasavanje.

zmn

pre 11 godina

Hrvati su zrtvovali posavinu i 2/3 Hrvata u BiH da bi dobili Hrvatsku a Srbi su zrtvovali RSK da bi dobili RS. A ova presuda je cista politika to je jasno svima.

tonka marinović

pre 11 godina

Pa okanite se ćorava posla!Sa oslobođenjem generala Gotovine i Markača,za nas hrvate,rat je završio! A vi se već jednom pomirite sa istinom,pogledajte joj u oči jer nijedan hrvat nije došao napasti vašu srbiju, a vi ste htjeli veliku srbiju! E pa ljudi moji ,što prije zaboravite svoj blesavi san i okrenite se BUDUĆNOSTI!lipi poz iz HRVATSKOG ZADRA!

TURBO SERB

pre 11 godina

Vi koji ste podržavali Nebesku Srbiju u sazvežđu Gazimestana, vi se ničega ne sećate osim Z.A.V.E.R.E., Masona, Zozona, Bonbona...I šta sad?!? Ima rešenje: pored "Naših","Vaših-Obraza", osnujte "Mozak", sa predznakom - Veliki srpski. I onda se opustite, ne penite, "Veliki Srpski Mozak" će da misli za vas. Kao i uvek, samo se drugačije zvao. Ma sećate se "Velikog Slobe"?!? Kladim se da - jedva, kroz maglu.

dragan

pre 11 godina

Obratite pažnju na to da Žarko Puhovski ne govori o pravdi ili nepravdi već o tome ko je dobio šamar a ko podršku. Nije teško zaključiti kako se pravda "pravno" tretira, ali je žalosno to što je hrvatski intelektualci prihvataju na način opisan u članku.

alo?

pre 11 godina

@bono

Što misliš pod "odgovarati za Jasenovac"? Pa oni koji su ga vodili su odgovarali, ili vješanjem, ili zatvorskom kaznom. Kod Jasenovca je spomen obilježje, gdje se svake godine održava komemoracija. Jasenovac je i u hrvatskom ustavu. Da li se nešto od toga dogodilo sa Srebrenicom? Ah ne, kažeš ti, tamo su muslimani prvi počeli. I Hrvati su sve prvi počeli isto. A onaj Milošević jadan, samo mir htio. Gadiš mi se, ti ljudska ruševino.

MOHIKANAC

pre 11 godina

Oslobađajuća presuda Gotovini po-nosu pravde, je deo političke trgovine u kojoj je Hrvatskoj skinuta odgovornost za "Oluju" radi lakšeg ulaska u evropsku zajednicu. Time je skinuta odgovornost i američkih savetnika za učestvovanje u istoj. Treba se ipak setiti, dok se briše pena sa usta (ne od piva), da niti u jednom slučaju do sada, suđeni Srbi nisu bili povezivani sa državnim vojnim planom. Za sada. Slutim da će se u narednim sudskim procesima Hag dosetiti...

Ivek

pre 11 godina

Do mišljenja ovog crnogorskog lika u Hrvatskoj drže Hrvati kao Vi u Srbiji do mišljenja onih baba iz Helsinškog odbora... taj Puhovski je jednostavno u šoku kao i Vi Srbi i spada u onih 0.3% koji su iznenadjeni ovakvom presudom pa lupeta gluposti... Ne bojte se braćo Srbi, Gotovina ode na more...uživati u jedrenju... :-)

O fortuna velut luna statu variabilis

pre 11 godina

Da, kao što je neko ispod u komentarima rekao, mesto ambasadora u Beogradu, zatim nacionalna penzija, a ko zna kroz koju godinu možda i Nobelova nagrada za mir!.

Križ

pre 11 godina

Ajde nađite nekog drugog za komentare jer ovaj Puhovski skoro da nema mišljenje i prića vam ono što želite ćuti. A što se tiće Gotovine u politici, nadam se da do toga neće doći. A ne znam šta ovi komentari znače? pa kod vas je Nikolić predsjednik, zašto skačete sami sebi u usta?

drno

pre 11 godina

Zar nije kontradiktorno govoriti kako je presuda Gotovini politicke prirode da bi se olaksao pristup Hrvatske EU, znajuci da dva suca koja su glasali protiv iste presuda dolaze upravo iz zemalja clanica EU?

Zar haska presuda za Srebrenicu nije politicke prirode kada navodi kako Srbija ne moze biti kriva za genocid zbog nedostatka dokaza o postajanju veze izmedju srpskog politickog vrha i Ratka Mladica koji je bio na platnom spisku vojske SRJ i koji se skrivao po kasarnama sirom Srbije?