Četvrtak, 15.11.2012.

19:47

Zašto jedino Srbija prodaje zemlju?

Trenutak otkada će stranci, a pod tim se podrazumevaju fizička lica, moći da kupuju zemlju u Srbiji iz dana u dan sve je bliži.

Izvor: Politika

Zašto jedino Srbija prodaje zemlju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan

pre 11 godina

Pa sinoc su se hvalili da su uzeli milijardu dolara kredita od Rusa. Ko i kako ce to da vrati? Jasno je da ce prodati sve sto ima cenu. Zemlja, izvori vode...Sve. A onda cete moci da umrete od zedji i gladi u svojoj zemlji ako nemate da platite. Mi smo nemocni, stizu nas decenije pogresnog zivljenja. Jos uvek moze i drugacije, daleko od EU i bez tudjih para, ali kada bi bili spremni na odricanje, siromastvo i postenje.

Sasa

pre 11 godina

Bicete gladni. Zivim u Danskoj koja i dan danas ne dozvoljava strancima da posjeduju kuce i zemlju, jer znaju da bi ih juzni susjedi brzo progutali. Kad vam vlasnici zemlje budu Japanci i Holandjani ne mislite valjda da ce oni proizvoditi hranu za vas. Pa gospodo draga, hljeb ce kostati 3 eura, a kg paprika 5 - kao i na zapadu, a vi cete gladovati.
Zar nema u toj zaostaloj sredini niko ko bi mobilisao ljude da nesto promjene?

Milovan

pre 11 godina

I onome kome do sada nije bilo jasno šta znači "EU nema alternativu" valjda će ovaj slučaj otvoriti oči.
Elem, šta nam valja činiti - hitno da se preispita SSP i po cenu neulaska u EU ova klauzula ukloni. Ako moramo (a ne moramo!) da budemo robovi EU ili bilo koje velike sile, nikako ne smemo dozvoliti da to budemo dobrovoljno ili zbog ludosti ili interesa kojekakvih moralno opatuljenih predstavnika (da ne kažem protuva ili veleizdajnika, koji su nastupajući u naše ime napravili nerazumno poguban dil za ovaj narod; ako svetske sile hoće, neka nam na silu otmu imovinu, ali nikada osim u krajnjem ludilu ne treba da je izgubimo kroz ovakve idiotske "sporazume" zarad "svetle" evropske budućnosti.

Ne podrzavam nikako

pre 11 godina

NE I NE I NE I NEEEEEEEE i kraj. Uzeli nam godine, zapodenuli rat, pa razorili zemlju bombama, zaprasili nas uranijumom, ostala Srbijica, eeeeeeeeeeej danas oslobodli hrvatske sampione (ako kazem zlocince, mozda odem i ja u Hag). Pre toga oslobodili Tačija, a mi da im prodajemo zemlju po cenama 20 nižim nego u EU pa da budemo gladni na svojoj grudi????? E tugo pregolema! Ako iko ima zdravog razuma ovo se NE SME dogoditi.

mila simic

pre 11 godina

Mi mozemo, na primer u Nemackoj, da kupujemo firme, stanove, kuce, placeve, poljoprivredna zemljista. I to neograniceno.
Ko ima para taj moze da kupi. Za to nije potrebna ni boravisna dozvola niti bilo sta drugo. Sve je to delimicno jeftinije i daleko kvalitetnije nego u Srbiji.

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

супер је то. ако хоћете у еу морате да нам продајете земљу а ми вама нећемо. и да, нећете бити примљени у еу. без обзира како и колико ви то хтели и желели.

ljubisko

pre 11 godina

Što jedna budala pokvari, deset pametnih ne popravi !!!
Živim u Sremu i imamm prijatelje na selu koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Duguju za poreze, kredite, đubrivo... i svake godine prodaju po jedno jutro zemlje kako bi opstali. Takvih domačinstava u Srbiji ima puno. Dovedeni su do propasti i prodavaće svoju dedovinu po sistemu "daj šta daš" a to ovi čekaju, da otkupe najkvalitetniju zemlju u Evropi za papire koji zovu EVRO a KOJI ONI ŠTAMPAJU U OGROMNIM KOLIČINAMA !!!
SRBIJO, PROBUDI SE ILI TE USKORO NEĆE BITI !!!!

dara

pre 11 godina

Imam osecaj da sav nas svet u Srbiji ili su blesavi ili nepismeni.Pa ko je video da se stranim drzavljanima prodaje zemljiste? Pod rentu da na odredjen broj godina,ali ugovorom navesti da se ne smiju nikakvi pesticidi koristiti kao i opiti sa genski beendeten sortimenten. Ako ima jos iko pametan neka to skine sa dnevnog reda i ovako nas stranci nazivaju varvarima , a mislim i da nisu daleko od istine kad nam tako nesto pripisiju-jer kad vide kako radimo i razmisljamo nije ni veliko cudo sto nas caste takvim imenima. Ipak smatram da se to nece dogoditi jer cvrsto vjerujem u novu vlast. Ziveli vi meni i pametni ostali. Dara

kosta

pre 11 godina

Није овде реч да Србија продаје земљу. Србију нико није ни питао. Земљу продају неуки или потплаћени људи који су радили на изради и потписивању наведеног документа. Питам се зашто њима новинари не поставе питање зашто су то урадили.

Zabrinuti

pre 11 godina

Ako ovako nastavi Nemci će opet pokupovati zemlju koja im je posle II svetskog rata oduzeta, jer imaju para za to. Poznato je kako su surovo efikasni, pa će na svoj način organizovati poljoprivredu u Vojvodini, a mi ćemo morati da nadničarimo za njih na zemlji koju smo im oduzeli. Moraćemo da jedemo bavarsko pecivo i buter kifle. Može se desiti da se opet vrati ona demografska struktura koja je nekad bila. Šta smo onda postigli? Bolje je onda da i dalje ostanemo zaparloženi na svojim suvim njivama!

Odisej

pre 11 godina

Prvo, ko je prodao zemlju na Kosovu??? Pa sami Srbi. Došli su ovde i za jednu kuću na Kosovu kupovali po tri u Srbiji. A sad Srbija plaća njihov opstanak tamo.
Drgugo, ko vas tera da zemlju prodate po bagatelnoj ceni??? Stavite cenu koja važi za njihove uslove.
Treće, ono da prvo budemo članica, pa onda da prodajemo - da bude uslov pre svih uslova.
Na kraju, nisam da rasprodamo zemlju, nikako. Međutim, imam i ja nasleđenu zemlju koja stoji neobrađena i niti znam gde su parcele, ne mojom krivicom.
Pa, bolje da je neko koristi, nego da leži tako.

automat

pre 11 godina

@jedna po jedna izlaze na cistac gresk
Ako,i treba kad ne znamo da cuvamo svoje....Ti isti paori su i glasali za propast Srbije a videcu ih kad im komsija bude neki Englez,Svaba ili Rus pa kad ih prijavi zbog milion nepravilnosti,da vidim onda kako ce da se "ceskaju"! Da ste uzeli motiku u ruke a ne novi telefon da kucate poruke i sedeli u kaficima po pet sati,ne bi ste sad pevali ovu pesmu! Sasvim je normalno da propadnemo i nestanemo kad smo takav narod.Ono sto je nama najbitnije to je gde ce Demokrate da sede u Skupstini i saziva se Odbor o toj temi,hapse se mame i tate pred decom na ulici zbog negodovanja,placa se ASTRO cifra da se jedan seoski FK vadi iz bule i istraga ko je koga prisluskivao.C.....C...C.....Ako mi necemo ka EU zakonima onda ce EU zakoni doci nama!!!

Vuk

pre 11 godina

Samo da isparavim neke komentarore.
Ovde se ne radi o gresci u pregovorima. Ovde se radi o ZLOJ NAMERI.
E za to bi Boris i njegova klika trebalo da robijaju.

Dosta zamajavanja

pre 11 godina

Zato smo smo lenji, nesposobni i nevoljni da sami sebi organizujemo poslovanje u poljoprivredi NA NORMALAN I SAVREMEN NACIN, A BEZ KRADJE, pa nam treba neko drugi ko ce to da uradi, pa da nam potom fijuce bichem gologuziji iznad glave, oli ne bi li nesto i uradila! Ukratko, nama trebaju gonici "robova", ili nista od posla.
I nemoj neko da mi pomene domace "trutnjake" za poljoprivredu, narocito "drzavne, jer ko je od njih vajde video, treba u crkvi svecu da zapali.

obi van

pre 11 godina

DS nikad to nije ni krio nego se Tadic cak i hvalio time da su u jednostranoj promjeni SSPa otisli dalje nego sto je od njih ocekivano. Svi ste mu na tome aplaudirali a sad odjednom pa neobavjesteni. Dok je Kostunica na vrijeme govorio da taj SSP treba zamrznuti jer Srbiji vise steti nego koristi sasipali ste upravo ovde u komentarima drvlje i kamenje na njega. Danas je EU i zvanicno objavila recesiju i ja stvarno ne znam cemu se jos Srbija nada vise od tog ulaska i kojekavih sporazuma.

Nataeos

pre 11 godina

Naša 'elita' bi prodala apsolutno sve što može!
(Dragan, 15. novembar 2012 23:51)

Da je samo elita!! I pola naroda bi se prodalo za kintu evropsku!

Bojan

pre 11 godina

Ma što se mene tiče može, ali 10 godina posle punopravnog članstva i da svi mi imamo isto pravo u svim drugim zemljama EU. A to će biti kad?

znk

pre 11 godina

Kada prosecna plata i prosecna stopa nezaposlenosti u Srbiji budu na nivou proseka u EU, gradjanima EU treba omoguciti kupovinu zemljista - mozda. Danas smo u daleko neravnopravnijem polozaju u odnosu na njih. Bolje je da drzava ima jedan solidan odgovor na ovaj problem koje su nam smestile prethodne politicke 'elite', nego da se pre ili kasnije gradjani samoorganizuju u nekakva fantomska udruzenja, kao sto su danas ona za odbranu 'SrBstva'. To niko ne bi mogao da kontrolise i ko zna na sta bi to izaslo. Prema procitanim prethodnim komentarima izgleda da je stvar jako ozbiljna.

Verujem ...

pre 11 godina

Prosto, a ne znam zasto niko ne kaze da je ovde direktno odgovorna bivsa vlada, odnosno DS. Koliko je bre samo losih odluka, korupcija, muljanja, nestrucnosti, katastrofe napravljeno??

Dovoljno je vasljda samo to sto se SNS zaista s pravom vidi kao spasilac, e toliko je s*** napravljeno!

akoda

pre 11 godina

Ako se ovo desi, onda Srbija vise ne postoji. Onda ni mi nismo vise ni narod, jer nemamo sovju zemlju, teritoriju. To se oduvek zvalo veleizdaja, a zna se sta sledi za to. Zato skupljajmo, snagu, odvaznost, ...taj dan ce doci.

Pera

pre 11 godina

Zasto je to Srbija uradila na sopstvenu stetu !? paaa... pitajte one koji recimo danas poseduju preko 20-30 hiljada hektara oranica, kupljenih od seljaka ili bivsih drzavnih zadruga sa sitne novce... mislili ste da oni planiraju da sade tamo kukuruz ? hehehe...

Urbanijak

pre 11 godina

Ne mozemo ocigledno iskontrolisati sta rade zlikovci na vlasti potpisivanjem sumanutih sporazuma koji nanose kolosalnu i nesagledivu stetu nasoj drzavi i narodu, ali... Zemlja koju imam generacijama je u porodici. Nisam je ja stvorio da bih je ja krcmio, na meni je da je ocuvam, unapredim i predam mojim potomcima na cuvanje.

Nenad

pre 11 godina

Pa evo ovako, domaci bizMismeni, Miskovic, Kostic, Matijevic itd itd ce da "savetuju" sve Vlade koje budu bile da da im ustupe drzavno zemljiste tj. prodaju. Donece propise, zakone ,sta god treba, da se to desi i da sve bude "legalno" i kad dodje i taj dan sve ce debelo da preprodaju strancima i zgrnu lovu. Eto, matematika je jasna... To sto drzava zemljiste i druge prirodne resurse ne vidi kao nacionalni interes vec kao robu za prodaju je strava i uzas. Pored tolike Vojvodine i ravnice mi uvozimo krompir, jabuke itd jer je ovde proizvodnja skupa, jer su tako bizMismeni trazili...

popeye

pre 11 godina

Неко паметан би се запитао зашто ми уопште спроводимо ССП ако од њега имамо само штету, и то по више разних основа? А ово са земљиштем је превршило сваку меру и надам се да ће неко пре или после Дежера и Брисела о овоме питати и Ђелића, ако је ово он мудро договорио и потписао. Да се почне већ једном са конкретним, појединачним и личним одговорностима!

Branko

pre 11 godina

Između, svojom slobodnom voljom prodate zemlje i silom oduzete zemlje, je ogromna razlika. Prodata zemlja je prodata zauvek i može se povratiti samo ponovnom kupovinom (otkupom). Na silu oduzeta zemlja se uvek može povratiti bez ikakvog otkupljivanja pod uslovima koje diktira onaj što prodaje. Mi smo samo dobili na korišćenje zemlju od naših unuka i ne smemo radi naše samoživnosti i egoizma da je rasprodamo. Domaćin kupuje zemlju a rasprodaje samo propalica, kockar i pijanac.

ako

pre 11 godina

A koji ce to ludak da kupi?
Koji je to stranac toliko lud da kupi zemlju po pet puta visoj ceni i to u zemlji u kojoj ne postoji privatno vlasnistvo, u zemlji u kojoj ministar izjavljuje da ce da se legalizuje divlja gradnja na tudjoj zemlji, gde postoji "stara" stednja, "stari" vlasnik...
Da nece moda da plati novom "starom" stednjom pa da bude novi "stari" vlasnik :)

VULKAN

pre 11 godina

Pa i sada I bez sporazuma ima puno toga - kako ? Kupi Srbin npr. 10 hektara zemlje. " Pozajmi" pare od stranca,i kao hipoteku zalozi tih 10 hektara.Sve overeno u Sudu. Epilog: nema da mu vrati dug,i zemlja pripada pozajmitelju para ( strancu). Ako bas ne moze odmah da uknjizi - nije ni vazno.Znali su se od ranije,i nema frke.Ali moze i da uknjizi.Kupi staru kucu u selu za 2.000 evra, prijavi na svoje ime .....Pa mi nemamo sradjenu drzavu.Mi smo drzava sa " sistemskom greskom" .

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

au

pre 11 godina

jedna po jedna izlaze na cistac greske u preovaranju sa EU usled katastrofale politike koju je vodila prethodna vlast koja se toliko ponosi sa SSP. Na zalost dali smo im mogucnost da u ime drzave potpisauju katastrofalne sporazume - ovo sa zemjisem je samo pocetak...na kraju ce se videti da najverovatnije ssp nisu ni procitali opijeni zeljom da udju u eu

Nenad

pre 11 godina

Pa evo ovako, domaci bizMismeni, Miskovic, Kostic, Matijevic itd itd ce da "savetuju" sve Vlade koje budu bile da da im ustupe drzavno zemljiste tj. prodaju. Donece propise, zakone ,sta god treba, da se to desi i da sve bude "legalno" i kad dodje i taj dan sve ce debelo da preprodaju strancima i zgrnu lovu. Eto, matematika je jasna... To sto drzava zemljiste i druge prirodne resurse ne vidi kao nacionalni interes vec kao robu za prodaju je strava i uzas. Pored tolike Vojvodine i ravnice mi uvozimo krompir, jabuke itd jer je ovde proizvodnja skupa, jer su tako bizMismeni trazili...

popeye

pre 11 godina

Неко паметан би се запитао зашто ми уопште спроводимо ССП ако од њега имамо само штету, и то по више разних основа? А ово са земљиштем је превршило сваку меру и надам се да ће неко пре или после Дежера и Брисела о овоме питати и Ђелића, ако је ово он мудро договорио и потписао. Да се почне већ једном са конкретним, појединачним и личним одговорностима!

Branko

pre 11 godina

Između, svojom slobodnom voljom prodate zemlje i silom oduzete zemlje, je ogromna razlika. Prodata zemlja je prodata zauvek i može se povratiti samo ponovnom kupovinom (otkupom). Na silu oduzeta zemlja se uvek može povratiti bez ikakvog otkupljivanja pod uslovima koje diktira onaj što prodaje. Mi smo samo dobili na korišćenje zemlju od naših unuka i ne smemo radi naše samoživnosti i egoizma da je rasprodamo. Domaćin kupuje zemlju a rasprodaje samo propalica, kockar i pijanac.

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

VULKAN

pre 11 godina

Pa i sada I bez sporazuma ima puno toga - kako ? Kupi Srbin npr. 10 hektara zemlje. " Pozajmi" pare od stranca,i kao hipoteku zalozi tih 10 hektara.Sve overeno u Sudu. Epilog: nema da mu vrati dug,i zemlja pripada pozajmitelju para ( strancu). Ako bas ne moze odmah da uknjizi - nije ni vazno.Znali su se od ranije,i nema frke.Ali moze i da uknjizi.Kupi staru kucu u selu za 2.000 evra, prijavi na svoje ime .....Pa mi nemamo sradjenu drzavu.Mi smo drzava sa " sistemskom greskom" .

Urbanijak

pre 11 godina

Ne mozemo ocigledno iskontrolisati sta rade zlikovci na vlasti potpisivanjem sumanutih sporazuma koji nanose kolosalnu i nesagledivu stetu nasoj drzavi i narodu, ali... Zemlja koju imam generacijama je u porodici. Nisam je ja stvorio da bih je ja krcmio, na meni je da je ocuvam, unapredim i predam mojim potomcima na cuvanje.

Pera

pre 11 godina

Zasto je to Srbija uradila na sopstvenu stetu !? paaa... pitajte one koji recimo danas poseduju preko 20-30 hiljada hektara oranica, kupljenih od seljaka ili bivsih drzavnih zadruga sa sitne novce... mislili ste da oni planiraju da sade tamo kukuruz ? hehehe...

akoda

pre 11 godina

Ako se ovo desi, onda Srbija vise ne postoji. Onda ni mi nismo vise ni narod, jer nemamo sovju zemlju, teritoriju. To se oduvek zvalo veleizdaja, a zna se sta sledi za to. Zato skupljajmo, snagu, odvaznost, ...taj dan ce doci.

au

pre 11 godina

jedna po jedna izlaze na cistac greske u preovaranju sa EU usled katastrofale politike koju je vodila prethodna vlast koja se toliko ponosi sa SSP. Na zalost dali smo im mogucnost da u ime drzave potpisauju katastrofalne sporazume - ovo sa zemjisem je samo pocetak...na kraju ce se videti da najverovatnije ssp nisu ni procitali opijeni zeljom da udju u eu

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

Verujem ...

pre 11 godina

Prosto, a ne znam zasto niko ne kaze da je ovde direktno odgovorna bivsa vlada, odnosno DS. Koliko je bre samo losih odluka, korupcija, muljanja, nestrucnosti, katastrofe napravljeno??

Dovoljno je vasljda samo to sto se SNS zaista s pravom vidi kao spasilac, e toliko je s*** napravljeno!

Bojan

pre 11 godina

Ma što se mene tiče može, ali 10 godina posle punopravnog članstva i da svi mi imamo isto pravo u svim drugim zemljama EU. A to će biti kad?

znk

pre 11 godina

Kada prosecna plata i prosecna stopa nezaposlenosti u Srbiji budu na nivou proseka u EU, gradjanima EU treba omoguciti kupovinu zemljista - mozda. Danas smo u daleko neravnopravnijem polozaju u odnosu na njih. Bolje je da drzava ima jedan solidan odgovor na ovaj problem koje su nam smestile prethodne politicke 'elite', nego da se pre ili kasnije gradjani samoorganizuju u nekakva fantomska udruzenja, kao sto su danas ona za odbranu 'SrBstva'. To niko ne bi mogao da kontrolise i ko zna na sta bi to izaslo. Prema procitanim prethodnim komentarima izgleda da je stvar jako ozbiljna.

obi van

pre 11 godina

DS nikad to nije ni krio nego se Tadic cak i hvalio time da su u jednostranoj promjeni SSPa otisli dalje nego sto je od njih ocekivano. Svi ste mu na tome aplaudirali a sad odjednom pa neobavjesteni. Dok je Kostunica na vrijeme govorio da taj SSP treba zamrznuti jer Srbiji vise steti nego koristi sasipali ste upravo ovde u komentarima drvlje i kamenje na njega. Danas je EU i zvanicno objavila recesiju i ja stvarno ne znam cemu se jos Srbija nada vise od tog ulaska i kojekavih sporazuma.

Nataeos

pre 11 godina

Naša 'elita' bi prodala apsolutno sve što može!
(Dragan, 15. novembar 2012 23:51)

Da je samo elita!! I pola naroda bi se prodalo za kintu evropsku!

Dosta zamajavanja

pre 11 godina

Zato smo smo lenji, nesposobni i nevoljni da sami sebi organizujemo poslovanje u poljoprivredi NA NORMALAN I SAVREMEN NACIN, A BEZ KRADJE, pa nam treba neko drugi ko ce to da uradi, pa da nam potom fijuce bichem gologuziji iznad glave, oli ne bi li nesto i uradila! Ukratko, nama trebaju gonici "robova", ili nista od posla.
I nemoj neko da mi pomene domace "trutnjake" za poljoprivredu, narocito "drzavne, jer ko je od njih vajde video, treba u crkvi svecu da zapali.

ako

pre 11 godina

A koji ce to ludak da kupi?
Koji je to stranac toliko lud da kupi zemlju po pet puta visoj ceni i to u zemlji u kojoj ne postoji privatno vlasnistvo, u zemlji u kojoj ministar izjavljuje da ce da se legalizuje divlja gradnja na tudjoj zemlji, gde postoji "stara" stednja, "stari" vlasnik...
Da nece moda da plati novom "starom" stednjom pa da bude novi "stari" vlasnik :)

Odisej

pre 11 godina

Prvo, ko je prodao zemlju na Kosovu??? Pa sami Srbi. Došli su ovde i za jednu kuću na Kosovu kupovali po tri u Srbiji. A sad Srbija plaća njihov opstanak tamo.
Drgugo, ko vas tera da zemlju prodate po bagatelnoj ceni??? Stavite cenu koja važi za njihove uslove.
Treće, ono da prvo budemo članica, pa onda da prodajemo - da bude uslov pre svih uslova.
Na kraju, nisam da rasprodamo zemlju, nikako. Međutim, imam i ja nasleđenu zemlju koja stoji neobrađena i niti znam gde su parcele, ne mojom krivicom.
Pa, bolje da je neko koristi, nego da leži tako.

Sasa

pre 11 godina

Bicete gladni. Zivim u Danskoj koja i dan danas ne dozvoljava strancima da posjeduju kuce i zemlju, jer znaju da bi ih juzni susjedi brzo progutali. Kad vam vlasnici zemlje budu Japanci i Holandjani ne mislite valjda da ce oni proizvoditi hranu za vas. Pa gospodo draga, hljeb ce kostati 3 eura, a kg paprika 5 - kao i na zapadu, a vi cete gladovati.
Zar nema u toj zaostaloj sredini niko ko bi mobilisao ljude da nesto promjene?

automat

pre 11 godina

@jedna po jedna izlaze na cistac gresk
Ako,i treba kad ne znamo da cuvamo svoje....Ti isti paori su i glasali za propast Srbije a videcu ih kad im komsija bude neki Englez,Svaba ili Rus pa kad ih prijavi zbog milion nepravilnosti,da vidim onda kako ce da se "ceskaju"! Da ste uzeli motiku u ruke a ne novi telefon da kucate poruke i sedeli u kaficima po pet sati,ne bi ste sad pevali ovu pesmu! Sasvim je normalno da propadnemo i nestanemo kad smo takav narod.Ono sto je nama najbitnije to je gde ce Demokrate da sede u Skupstini i saziva se Odbor o toj temi,hapse se mame i tate pred decom na ulici zbog negodovanja,placa se ASTRO cifra da se jedan seoski FK vadi iz bule i istraga ko je koga prisluskivao.C.....C...C.....Ako mi necemo ka EU zakonima onda ce EU zakoni doci nama!!!

ljubisko

pre 11 godina

Što jedna budala pokvari, deset pametnih ne popravi !!!
Živim u Sremu i imamm prijatelje na selu koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Duguju za poreze, kredite, đubrivo... i svake godine prodaju po jedno jutro zemlje kako bi opstali. Takvih domačinstava u Srbiji ima puno. Dovedeni su do propasti i prodavaće svoju dedovinu po sistemu "daj šta daš" a to ovi čekaju, da otkupe najkvalitetniju zemlju u Evropi za papire koji zovu EVRO a KOJI ONI ŠTAMPAJU U OGROMNIM KOLIČINAMA !!!
SRBIJO, PROBUDI SE ILI TE USKORO NEĆE BITI !!!!

kosta

pre 11 godina

Није овде реч да Србија продаје земљу. Србију нико није ни питао. Земљу продају неуки или потплаћени људи који су радили на изради и потписивању наведеног документа. Питам се зашто њима новинари не поставе питање зашто су то урадили.

Ne podrzavam nikako

pre 11 godina

NE I NE I NE I NEEEEEEEE i kraj. Uzeli nam godine, zapodenuli rat, pa razorili zemlju bombama, zaprasili nas uranijumom, ostala Srbijica, eeeeeeeeeeej danas oslobodli hrvatske sampione (ako kazem zlocince, mozda odem i ja u Hag). Pre toga oslobodili Tačija, a mi da im prodajemo zemlju po cenama 20 nižim nego u EU pa da budemo gladni na svojoj grudi????? E tugo pregolema! Ako iko ima zdravog razuma ovo se NE SME dogoditi.

Milovan

pre 11 godina

I onome kome do sada nije bilo jasno šta znači "EU nema alternativu" valjda će ovaj slučaj otvoriti oči.
Elem, šta nam valja činiti - hitno da se preispita SSP i po cenu neulaska u EU ova klauzula ukloni. Ako moramo (a ne moramo!) da budemo robovi EU ili bilo koje velike sile, nikako ne smemo dozvoliti da to budemo dobrovoljno ili zbog ludosti ili interesa kojekakvih moralno opatuljenih predstavnika (da ne kažem protuva ili veleizdajnika, koji su nastupajući u naše ime napravili nerazumno poguban dil za ovaj narod; ako svetske sile hoće, neka nam na silu otmu imovinu, ali nikada osim u krajnjem ludilu ne treba da je izgubimo kroz ovakve idiotske "sporazume" zarad "svetle" evropske budućnosti.

Vuk

pre 11 godina

Samo da isparavim neke komentarore.
Ovde se ne radi o gresci u pregovorima. Ovde se radi o ZLOJ NAMERI.
E za to bi Boris i njegova klika trebalo da robijaju.

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

супер је то. ако хоћете у еу морате да нам продајете земљу а ми вама нећемо. и да, нећете бити примљени у еу. без обзира како и колико ви то хтели и желели.

Zabrinuti

pre 11 godina

Ako ovako nastavi Nemci će opet pokupovati zemlju koja im je posle II svetskog rata oduzeta, jer imaju para za to. Poznato je kako su surovo efikasni, pa će na svoj način organizovati poljoprivredu u Vojvodini, a mi ćemo morati da nadničarimo za njih na zemlji koju smo im oduzeli. Moraćemo da jedemo bavarsko pecivo i buter kifle. Može se desiti da se opet vrati ona demografska struktura koja je nekad bila. Šta smo onda postigli? Bolje je onda da i dalje ostanemo zaparloženi na svojim suvim njivama!

mila simic

pre 11 godina

Mi mozemo, na primer u Nemackoj, da kupujemo firme, stanove, kuce, placeve, poljoprivredna zemljista. I to neograniceno.
Ko ima para taj moze da kupi. Za to nije potrebna ni boravisna dozvola niti bilo sta drugo. Sve je to delimicno jeftinije i daleko kvalitetnije nego u Srbiji.

dara

pre 11 godina

Imam osecaj da sav nas svet u Srbiji ili su blesavi ili nepismeni.Pa ko je video da se stranim drzavljanima prodaje zemljiste? Pod rentu da na odredjen broj godina,ali ugovorom navesti da se ne smiju nikakvi pesticidi koristiti kao i opiti sa genski beendeten sortimenten. Ako ima jos iko pametan neka to skine sa dnevnog reda i ovako nas stranci nazivaju varvarima , a mislim i da nisu daleko od istine kad nam tako nesto pripisiju-jer kad vide kako radimo i razmisljamo nije ni veliko cudo sto nas caste takvim imenima. Ipak smatram da se to nece dogoditi jer cvrsto vjerujem u novu vlast. Ziveli vi meni i pametni ostali. Dara

Slobodan

pre 11 godina

Pa sinoc su se hvalili da su uzeli milijardu dolara kredita od Rusa. Ko i kako ce to da vrati? Jasno je da ce prodati sve sto ima cenu. Zemlja, izvori vode...Sve. A onda cete moci da umrete od zedji i gladi u svojoj zemlji ako nemate da platite. Mi smo nemocni, stizu nas decenije pogresnog zivljenja. Jos uvek moze i drugacije, daleko od EU i bez tudjih para, ali kada bi bili spremni na odricanje, siromastvo i postenje.

ako

pre 11 godina

A koji ce to ludak da kupi?
Koji je to stranac toliko lud da kupi zemlju po pet puta visoj ceni i to u zemlji u kojoj ne postoji privatno vlasnistvo, u zemlji u kojoj ministar izjavljuje da ce da se legalizuje divlja gradnja na tudjoj zemlji, gde postoji "stara" stednja, "stari" vlasnik...
Da nece moda da plati novom "starom" stednjom pa da bude novi "stari" vlasnik :)

akoda

pre 11 godina

Ako se ovo desi, onda Srbija vise ne postoji. Onda ni mi nismo vise ni narod, jer nemamo sovju zemlju, teritoriju. To se oduvek zvalo veleizdaja, a zna se sta sledi za to. Zato skupljajmo, snagu, odvaznost, ...taj dan ce doci.

Verujem ...

pre 11 godina

Prosto, a ne znam zasto niko ne kaze da je ovde direktno odgovorna bivsa vlada, odnosno DS. Koliko je bre samo losih odluka, korupcija, muljanja, nestrucnosti, katastrofe napravljeno??

Dovoljno je vasljda samo to sto se SNS zaista s pravom vidi kao spasilac, e toliko je s*** napravljeno!

Nataeos

pre 11 godina

Naša 'elita' bi prodala apsolutno sve što može!
(Dragan, 15. novembar 2012 23:51)

Da je samo elita!! I pola naroda bi se prodalo za kintu evropsku!

obi van

pre 11 godina

DS nikad to nije ni krio nego se Tadic cak i hvalio time da su u jednostranoj promjeni SSPa otisli dalje nego sto je od njih ocekivano. Svi ste mu na tome aplaudirali a sad odjednom pa neobavjesteni. Dok je Kostunica na vrijeme govorio da taj SSP treba zamrznuti jer Srbiji vise steti nego koristi sasipali ste upravo ovde u komentarima drvlje i kamenje na njega. Danas je EU i zvanicno objavila recesiju i ja stvarno ne znam cemu se jos Srbija nada vise od tog ulaska i kojekavih sporazuma.

VULKAN

pre 11 godina

Pa i sada I bez sporazuma ima puno toga - kako ? Kupi Srbin npr. 10 hektara zemlje. " Pozajmi" pare od stranca,i kao hipoteku zalozi tih 10 hektara.Sve overeno u Sudu. Epilog: nema da mu vrati dug,i zemlja pripada pozajmitelju para ( strancu). Ako bas ne moze odmah da uknjizi - nije ni vazno.Znali su se od ranije,i nema frke.Ali moze i da uknjizi.Kupi staru kucu u selu za 2.000 evra, prijavi na svoje ime .....Pa mi nemamo sradjenu drzavu.Mi smo drzava sa " sistemskom greskom" .

Bojan

pre 11 godina

Ma što se mene tiče može, ali 10 godina posle punopravnog članstva i da svi mi imamo isto pravo u svim drugim zemljama EU. A to će biti kad?

au

pre 11 godina

jedna po jedna izlaze na cistac greske u preovaranju sa EU usled katastrofale politike koju je vodila prethodna vlast koja se toliko ponosi sa SSP. Na zalost dali smo im mogucnost da u ime drzave potpisauju katastrofalne sporazume - ovo sa zemjisem je samo pocetak...na kraju ce se videti da najverovatnije ssp nisu ni procitali opijeni zeljom da udju u eu

automat

pre 11 godina

@jedna po jedna izlaze na cistac gresk
Ako,i treba kad ne znamo da cuvamo svoje....Ti isti paori su i glasali za propast Srbije a videcu ih kad im komsija bude neki Englez,Svaba ili Rus pa kad ih prijavi zbog milion nepravilnosti,da vidim onda kako ce da se "ceskaju"! Da ste uzeli motiku u ruke a ne novi telefon da kucate poruke i sedeli u kaficima po pet sati,ne bi ste sad pevali ovu pesmu! Sasvim je normalno da propadnemo i nestanemo kad smo takav narod.Ono sto je nama najbitnije to je gde ce Demokrate da sede u Skupstini i saziva se Odbor o toj temi,hapse se mame i tate pred decom na ulici zbog negodovanja,placa se ASTRO cifra da se jedan seoski FK vadi iz bule i istraga ko je koga prisluskivao.C.....C...C.....Ako mi necemo ka EU zakonima onda ce EU zakoni doci nama!!!

Urbanijak

pre 11 godina

Ne mozemo ocigledno iskontrolisati sta rade zlikovci na vlasti potpisivanjem sumanutih sporazuma koji nanose kolosalnu i nesagledivu stetu nasoj drzavi i narodu, ali... Zemlja koju imam generacijama je u porodici. Nisam je ja stvorio da bih je ja krcmio, na meni je da je ocuvam, unapredim i predam mojim potomcima na cuvanje.

znk

pre 11 godina

Kada prosecna plata i prosecna stopa nezaposlenosti u Srbiji budu na nivou proseka u EU, gradjanima EU treba omoguciti kupovinu zemljista - mozda. Danas smo u daleko neravnopravnijem polozaju u odnosu na njih. Bolje je da drzava ima jedan solidan odgovor na ovaj problem koje su nam smestile prethodne politicke 'elite', nego da se pre ili kasnije gradjani samoorganizuju u nekakva fantomska udruzenja, kao sto su danas ona za odbranu 'SrBstva'. To niko ne bi mogao da kontrolise i ko zna na sta bi to izaslo. Prema procitanim prethodnim komentarima izgleda da je stvar jako ozbiljna.

Dosta zamajavanja

pre 11 godina

Zato smo smo lenji, nesposobni i nevoljni da sami sebi organizujemo poslovanje u poljoprivredi NA NORMALAN I SAVREMEN NACIN, A BEZ KRADJE, pa nam treba neko drugi ko ce to da uradi, pa da nam potom fijuce bichem gologuziji iznad glave, oli ne bi li nesto i uradila! Ukratko, nama trebaju gonici "robova", ili nista od posla.
I nemoj neko da mi pomene domace "trutnjake" za poljoprivredu, narocito "drzavne, jer ko je od njih vajde video, treba u crkvi svecu da zapali.

Odisej

pre 11 godina

Prvo, ko je prodao zemlju na Kosovu??? Pa sami Srbi. Došli su ovde i za jednu kuću na Kosovu kupovali po tri u Srbiji. A sad Srbija plaća njihov opstanak tamo.
Drgugo, ko vas tera da zemlju prodate po bagatelnoj ceni??? Stavite cenu koja važi za njihove uslove.
Treće, ono da prvo budemo članica, pa onda da prodajemo - da bude uslov pre svih uslova.
Na kraju, nisam da rasprodamo zemlju, nikako. Međutim, imam i ja nasleđenu zemlju koja stoji neobrađena i niti znam gde su parcele, ne mojom krivicom.
Pa, bolje da je neko koristi, nego da leži tako.

popeye

pre 11 godina

Неко паметан би се запитао зашто ми уопште спроводимо ССП ако од њега имамо само штету, и то по више разних основа? А ово са земљиштем је превршило сваку меру и надам се да ће неко пре или после Дежера и Брисела о овоме питати и Ђелића, ако је ово он мудро договорио и потписао. Да се почне већ једном са конкретним, појединачним и личним одговорностима!

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

Vuk

pre 11 godina

Samo da isparavim neke komentarore.
Ovde se ne radi o gresci u pregovorima. Ovde se radi o ZLOJ NAMERI.
E za to bi Boris i njegova klika trebalo da robijaju.

Ne podrzavam nikako

pre 11 godina

NE I NE I NE I NEEEEEEEE i kraj. Uzeli nam godine, zapodenuli rat, pa razorili zemlju bombama, zaprasili nas uranijumom, ostala Srbijica, eeeeeeeeeeej danas oslobodli hrvatske sampione (ako kazem zlocince, mozda odem i ja u Hag). Pre toga oslobodili Tačija, a mi da im prodajemo zemlju po cenama 20 nižim nego u EU pa da budemo gladni na svojoj grudi????? E tugo pregolema! Ako iko ima zdravog razuma ovo se NE SME dogoditi.

mila simic

pre 11 godina

Mi mozemo, na primer u Nemackoj, da kupujemo firme, stanove, kuce, placeve, poljoprivredna zemljista. I to neograniceno.
Ko ima para taj moze da kupi. Za to nije potrebna ni boravisna dozvola niti bilo sta drugo. Sve je to delimicno jeftinije i daleko kvalitetnije nego u Srbiji.

Sasa

pre 11 godina

Bicete gladni. Zivim u Danskoj koja i dan danas ne dozvoljava strancima da posjeduju kuce i zemlju, jer znaju da bi ih juzni susjedi brzo progutali. Kad vam vlasnici zemlje budu Japanci i Holandjani ne mislite valjda da ce oni proizvoditi hranu za vas. Pa gospodo draga, hljeb ce kostati 3 eura, a kg paprika 5 - kao i na zapadu, a vi cete gladovati.
Zar nema u toj zaostaloj sredini niko ko bi mobilisao ljude da nesto promjene?

Slobodan

pre 11 godina

Pa sinoc su se hvalili da su uzeli milijardu dolara kredita od Rusa. Ko i kako ce to da vrati? Jasno je da ce prodati sve sto ima cenu. Zemlja, izvori vode...Sve. A onda cete moci da umrete od zedji i gladi u svojoj zemlji ako nemate da platite. Mi smo nemocni, stizu nas decenije pogresnog zivljenja. Jos uvek moze i drugacije, daleko od EU i bez tudjih para, ali kada bi bili spremni na odricanje, siromastvo i postenje.

Nenad

pre 11 godina

Pa evo ovako, domaci bizMismeni, Miskovic, Kostic, Matijevic itd itd ce da "savetuju" sve Vlade koje budu bile da da im ustupe drzavno zemljiste tj. prodaju. Donece propise, zakone ,sta god treba, da se to desi i da sve bude "legalno" i kad dodje i taj dan sve ce debelo da preprodaju strancima i zgrnu lovu. Eto, matematika je jasna... To sto drzava zemljiste i druge prirodne resurse ne vidi kao nacionalni interes vec kao robu za prodaju je strava i uzas. Pored tolike Vojvodine i ravnice mi uvozimo krompir, jabuke itd jer je ovde proizvodnja skupa, jer su tako bizMismeni trazili...

qai

pre 11 godina

Sve vreme se samo namece pitanje ko je kriv za to i ciju gresku sadasnja vlada treba da ispravi. KO??? Po cenu od odustajanja EU integracija, strancima to ne treba dozvoliti. Nakon mora uslovljavanja ovo je kap koja bi prelila prepunu casu. Kunemo se u Kosmet, a ostajemo bez Srbije. No passaran!!!

dara

pre 11 godina

Imam osecaj da sav nas svet u Srbiji ili su blesavi ili nepismeni.Pa ko je video da se stranim drzavljanima prodaje zemljiste? Pod rentu da na odredjen broj godina,ali ugovorom navesti da se ne smiju nikakvi pesticidi koristiti kao i opiti sa genski beendeten sortimenten. Ako ima jos iko pametan neka to skine sa dnevnog reda i ovako nas stranci nazivaju varvarima , a mislim i da nisu daleko od istine kad nam tako nesto pripisiju-jer kad vide kako radimo i razmisljamo nije ni veliko cudo sto nas caste takvim imenima. Ipak smatram da se to nece dogoditi jer cvrsto vjerujem u novu vlast. Ziveli vi meni i pametni ostali. Dara

ljubisko

pre 11 godina

Što jedna budala pokvari, deset pametnih ne popravi !!!
Živim u Sremu i imamm prijatelje na selu koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Duguju za poreze, kredite, đubrivo... i svake godine prodaju po jedno jutro zemlje kako bi opstali. Takvih domačinstava u Srbiji ima puno. Dovedeni su do propasti i prodavaće svoju dedovinu po sistemu "daj šta daš" a to ovi čekaju, da otkupe najkvalitetniju zemlju u Evropi za papire koji zovu EVRO a KOJI ONI ŠTAMPAJU U OGROMNIM KOLIČINAMA !!!
SRBIJO, PROBUDI SE ILI TE USKORO NEĆE BITI !!!!

Branko

pre 11 godina

Između, svojom slobodnom voljom prodate zemlje i silom oduzete zemlje, je ogromna razlika. Prodata zemlja je prodata zauvek i može se povratiti samo ponovnom kupovinom (otkupom). Na silu oduzeta zemlja se uvek može povratiti bez ikakvog otkupljivanja pod uslovima koje diktira onaj što prodaje. Mi smo samo dobili na korišćenje zemlju od naših unuka i ne smemo radi naše samoživnosti i egoizma da je rasprodamo. Domaćin kupuje zemlju a rasprodaje samo propalica, kockar i pijanac.

Pera

pre 11 godina

Zasto je to Srbija uradila na sopstvenu stetu !? paaa... pitajte one koji recimo danas poseduju preko 20-30 hiljada hektara oranica, kupljenih od seljaka ili bivsih drzavnih zadruga sa sitne novce... mislili ste da oni planiraju da sade tamo kukuruz ? hehehe...

Zabrinuti

pre 11 godina

Ako ovako nastavi Nemci će opet pokupovati zemlju koja im je posle II svetskog rata oduzeta, jer imaju para za to. Poznato je kako su surovo efikasni, pa će na svoj način organizovati poljoprivredu u Vojvodini, a mi ćemo morati da nadničarimo za njih na zemlji koju smo im oduzeli. Moraćemo da jedemo bavarsko pecivo i buter kifle. Može se desiti da se opet vrati ona demografska struktura koja je nekad bila. Šta smo onda postigli? Bolje je onda da i dalje ostanemo zaparloženi na svojim suvim njivama!

паметњаковић млађи хтц

pre 11 godina

супер је то. ако хоћете у еу морате да нам продајете земљу а ми вама нећемо. и да, нећете бити примљени у еу. без обзира како и колико ви то хтели и желели.

Milovan

pre 11 godina

I onome kome do sada nije bilo jasno šta znači "EU nema alternativu" valjda će ovaj slučaj otvoriti oči.
Elem, šta nam valja činiti - hitno da se preispita SSP i po cenu neulaska u EU ova klauzula ukloni. Ako moramo (a ne moramo!) da budemo robovi EU ili bilo koje velike sile, nikako ne smemo dozvoliti da to budemo dobrovoljno ili zbog ludosti ili interesa kojekakvih moralno opatuljenih predstavnika (da ne kažem protuva ili veleizdajnika, koji su nastupajući u naše ime napravili nerazumno poguban dil za ovaj narod; ako svetske sile hoće, neka nam na silu otmu imovinu, ali nikada osim u krajnjem ludilu ne treba da je izgubimo kroz ovakve idiotske "sporazume" zarad "svetle" evropske budućnosti.

kosta

pre 11 godina

Није овде реч да Србија продаје земљу. Србију нико није ни питао. Земљу продају неуки или потплаћени људи који су радили на изради и потписивању наведеног документа. Питам се зашто њима новинари не поставе питање зашто су то урадили.