Aktuelno

Četvrtak, 15.11.2012.

17:08

iPhone 5 dobija naslednika početkom 2013?

Izvor: B92

iPhone 5 dobija naslednika poèetkom 2013? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

дурантула

pre 11 godina

100! .................................................................................................................................................................samo sam hteo da napisem 100-ti komentar :D

misa

pre 11 godina

zasto se vezujete za brendove? svako treba da kupi uredjaj koji mu odgovara i koji moze da priusti. mislim da nije problem u hardveru i softveru vec u ljudima koji ne znaju da ga koriste.

zzzb

pre 11 godina

nije potvrdjena vest ali je interesantnom zezati se malo. :-)
pre ce biti da je istina nego da nije.
mislim na izjave epla i korisnika vezane za displeje ajfona i ajpeda tj neke smanjene,neke povecane. ucestalije stancovanje novih verzija 4 5-ica esova minija maksija itd znate na sta mislim. normalno je to,moraju da se prilagode trendovima i brzom razvitku ITa, a ne oni njemu da ga ne bi presisali. nema potrebe da ga branite.
smanjuje se market ser,prave se jednako kvalitetni uredjaji od googla, htca,asusa,samsunga,lga za isto ili manje para pa je neminovno promeniti taktiku. efendija hoces biti realan i sloziti se sa ovim? :-)

PPeca@SER

pre 11 godina

Evi danas mi je S3 opet bagovao. Nisam iz raksija mogai vise da zovem. Ogorcen sam! Kakav samsung?!
(Milan, 16. novembar 2012 13:24)

Ne znam zbog cega mi se cini da komentar kicas sa iPhone-a. Mizda zbig mnogo slivnih grsaka tako svojstvenih iPhone korisnicima. Bacite oko, skoro svi prave vrlo slicne slovne (slivne) greske. Ili to kica jedna ista osoba?

Dzoni

pre 11 godina

Na dan kad je izasao iphone 5 akcije applea su vredele 700$ ..danas vrede 520$..telefon nije doneo nista novo..isti dosadni os vec 5 godina..ni ikone nisu menjali..ocigledno da su se mnogi vec smorili...ja sam imao prvi iphone i tad je stvarno bio extra za to vreme i realno je bio tad najbolji telefon..medjutim od tad je proslo mnogo vode i sad je to relativno prost sistem za ljude koji vole proste stvari.

Efendija

pre 11 godina

@misternobgd

Takvi problemi se javljaju samo i iskljucivo na otkljucanim telefonima. Moj iPhone je sim free i nikada se nije zakucao za godinu dana. A sto se tice aplikacija apsolutno MOZE da se kupi svaka aplikacija. Ja licno kupio whatsapp.

misternobg

pre 11 godina

@Milan sad mi je lakse kad si napisao ovo za Galaxy Nexus, da se ne restartuje i ne baguje, jer sam narucio LG Nexus 4 iz Spanije jer se prodaje samo u 4 evropske zemlje, Spanija, Nemacka, Francuska i Velika Britanija po ceni od 300E. A ovi sto pisu da samo Androidi baguju a Apple ne da kazem da sam imao iphone 3GS pola godine sa iOS 4.0.1 i nekoliko puta mi se zakucao pa sam morao da ga restartujem, pa moras da ga jailbreak-ujes da bi mogao da skidas aplikacije besplatno jer ne mozes da ih kupis ni da hoces jer ne postoji app store za srbiju, pa moras da ga otkljucas da bi mogao da ga koristis na nasim mrezama, jer su vecina skinuti sa stranih mreza jer su tako mnogo jeftiniji nego fabricki otkljucani, pa svaki put kad izadje novi update moras da cekas dok od apple dev tima ili chronic dev tima ne stigne novi jailbreak i unlock, sve u svemu zesce smaranje. I jos jedna prosta stvar ali meni vazna nedostatak message delivery notification u fabrickom sistemu, sva sreca postoji aplikacija iphone delivery koja ti ispise datum i vreme kad je poruka urucena ali za to treba da ti je jailbreakovan telefon i tako u krug.

PPeca@SER

pre 11 godina

Apple ce morati da nadje mnogo naslednika, ne samo za proizvode, nego i za menadzment...

http://seekingalpha.com/article/964281-thoughts-on-apple-s-ousting-of-forstall-and-browett-asserting-cook-s-authority-solidifying-jobs-vision?source=email_investing_ideas&ifp=0

Mozda ce neko reci onu staru "kada brod tone..."... ali onda znaci da tone.

Fidel

pre 11 godina

Nemam novaca za iphone, imam zte, koji ima vise funkcija od tih vasih estrojki. Sve zahvaljujuci xda forumu. U tome je lepota androida. U kastomizaciji. Vecina android korisnika ovde ne zna sta je root, sta se dobija time.Cak vise, imaju 2 aplikacije, onu macku i pravoslavni kalendar, I odmah uporedjuju sa iOS aplikacijama koje nikad nisu koristili. A I taj S3 ili estrojka, posto je zenskog roda, stvarno ne zasluzuje ovoliki hajp i vernike. Prvi put kad sam ga probao, imao sam osecaj da moze da se prelomi, kao grisina. Ima hardver, koji se koristi za fejsbuk i smesne klipove na yt, sto nije ekonomicno i vredno para. Za to operacije je dovoljan prosecan telefon. I postujte malo epl, da nije njega jos bi koristili N seriju i Symbian verzije 5. Samo malo postovanja. Hvala

Efendija

pre 11 godina

Mala napomena: ovo nije zvanicno saopstenje. Te stoga - ne primajte se kao baba na ratluk i ne pokusavajte da dajete svoje laicke prognoze. :)

ja

pre 11 godina

Sada Tim Kuk (nije ni cudo, covek je ekonomista) i Apple samo zele da testiraju koliko daleko mogu da idu sa iSheep taktikom. Ranije nisam podrzavao ljude koji su pljuvali iPhone jer je jako skup jer nije nesto mnogo skuplji od konkurenata tipa Galaxy S III (pricam o stanju u US, ovde je drugacija prica)... Ovo je sada debilno, prvo su u Martu predstavili Retina iPad koji se prodavao paralelno sa klasicnim iPad 2... Ne prodje ni 7. meseci a oni vec izbacuju novi retina iPad koji je mozda samo za koji sekund brzi od starog, a klasican iPad 2 menjaju sa iPad mini koji ne samo da gubi na funkcionalnosti zbog ekrana, nego i nije nesto portabilniji jer je 7.9 incha veliko da bi bilo prijatno u ruci... Samo su nasli nacin da staru igracku koju niko nije hteo, prodaju ponovo. I sada novi update u Martu...? mini ima retina ekran sigurno, eventualno A6 cpu ali cisto sumnjam... Na iPhone-u ce da zamene kameru ali stvarno sta bi jos mogli tu da menjaju za tako kratak period... Mozda bolja grafika, kao sa A5x na prvom retina iPad-u.

T.

pre 11 godina

Ja sam uvek smatrao da je velika prednost Apple sto prave mali broj uredjaja (jedan telefon a razlika u modelima samo u velicini flasha) i onda ih ispoliraju do kraja. I jos uvek smatram da Samsung, HTC i ostali grese sto paralelno prave veliki broj uredjaja za koje posle ne stizu redovno udpate-i i slicno. Ali izgleda da je sada i Apple krenuo da pravi gomilu uredjaja. Nisam siguran da je to dugorocno pravi put. Izgleda da je mnogo brzo poceo da se oseca odlazak Dzobsa. Ja i dalje mislim da ovo za novi iPhone nije tacna informacija.

loodak011

pre 11 godina

imam s2,nikad nisam stavio bilo kakav softver koji nije legalan,samo oficijalne updateove. radi perfektno,bez ikakve mane. najveca aplikacija koju sam instalirao je 2.9Gb. a imam jos gomilu od 300-600Mb. prema tome te gluposti koje pisete nemaju veze sa zivotom!! imao sam i iphone 3gs pre par godina...mogu samo da kazem da sam pre ulaska i posle izlaska morao uvek da ulazim u neki program koji sam skinuo i da ubijem aplikacije iz momorije posto sam dolazio u situaciju da secka prelazak preko stranica u meniji! jedino po cemu bih izdvojio iphone od samsunga je muzicki player. neuporedivo je bolji izlazni signal na iphone-u nego na bilo kom samsungu. a moram da prokomentarisem ovu vesto...ovo je jasan znak da je iphone pukao. sad ce kao da izbace novi model koji ce biti napredniji,ali ce da bude limited edition. to je samo nacin da se proda nesto zalidnim ljudima. danas naprace 100 000 i to se proda,ali nece svi doci do toga. sve sto je zabranjeno se trazi. onda ce druga serija,pa treca...itd. to povecava traznju u ovom suludom vremenu u kom zivimo!!!

Zarko

pre 11 godina

Ovo je tek prva glasina vezana za novi iPhone. Ne verujem da ce izaci na prolece, ali bi zato mogao da se pojavi pocetkom leta na WWDC 2013.

Misim stvarno

pre 11 godina

Da li sa Samsungom mozete downliadovati applikaciju ili igricu od 3 GB? He he... (Mirjana, 15. novembar 2012 21:52) A koja to aplikacija ima 3Gb, majke ti? I da, moze da downloaduje fajlove vece od 500 mb.

Ja

pre 11 godina

A kladim se da ovi sto pricaju o nekom bagovanju samsunga su imali nekog kineza za dinar kod nasih operatera i misle videli su sve..od kad sam kupio uredjaj nijedan jedini restart niti na ovom niti na proslom.

mile

pre 11 godina

Imam iPhone 4 i kada je izašao iPhone 5 odmah sam poželeo da ga kupim. Naravno kada sam video cenu početni polet je nestao jer ipak imam funkcionalan telefon i ovako. Sad kad čujem da se već sprema 5s neću više da kupujem ni jedan dok mi ovaj telefon radi. Ni korisnicima Androida nije nešto lepše. Telefoni i tableti su postali razonode za dokone umesto da su realni uređaji koje kupiš i imaš par godina.

milan

pre 11 godina

Igor Petric


imam preporuku za tebe. kupi nexus i nece ti se nikada restartovari i bagovati. meni za skoro godinu dana koliko imam telefon nikada se nije restartovao. restartovao se nekoliko puta kada je updejtovao sistem i to je to. znaci oko 10 meseci ja nisam gasio telefon . nisam gasio galaxy nexus

dejan

pre 11 godina

Mozda 5s bude bolji od S3, videcemo. Po vodecem svetskom sajtu gsmarena S3 je za nijansu bolji kao telefon, a za 30% jeftiniji. Samsung moze da odmori, nije im se dugo desilo da izbace neki model i da apple izbaci posle njih 4 meseca a da bude gori od starog modela samsunga.

Zoran

pre 11 godina

Daleko bilo šta čovek može sve ovde da pročita.Koristim iPad od skoro.Pre toga sam koristio ASUS TRANSFORMER PRIME,nemam reči koliko je bagovao,restartovao se i šta sve ne,jednom rečju KATASTROFA.Dugo sam se dvoumio dali da predjem sa ANDROIDA na IOS i na kraju sam uzeo iPad pošto je TRANSFORMER totalno prso i nisu mogli da ga poprave tj vrhunac je bio kada je crkla glavna kamera.I pre asusa sam koristio samsung galaxy s,htc flyer i još neke android uredjaje i uvek isto BAGOVANJE do BESVESTI.Kao i većina ovde bio sam skeptičan sa IOS,ali od kada koristim iPad ni jednom nije zabagovao.Instalirao sam na njemu brdo aplikacija i za sada radi PERFEKTNO.Jeste zatvorenijeg tipa OS,ali je stvarno u poredjenju sa svim prethodnim po meni razlika OGROMNA.

boris

pre 11 godina

ove komentare kao da je pisala jedna osoba. pa meni HUAWEI ics ne baguje niti imam probleme sa download-om i memorijom a kamoli onda skuplji modeli sa androidom. sto se mene tice jedini nedostatak je plastika...

Ognjen

pre 11 godina

Jes da je Samsung ruzan i plastikaner, ali mnogo se iskvari Apple od kada nema Jobsa. Samo jos da krenu na 2 nedelje novi modeli.

zzzb

pre 11 godina

bice 6-ta verzija brze nego sto se ocekivalo. 5S sa cpu iz ajpeda 4 i ajped miniS sa retinom. wow nema sta za par meseci vec nova generacija,cestitam! marljivo se radilo. da sam fan koji je kupio 5-icu ili ovaj mini imao bih danas blagi osecaj depresije. novi 5s ce biti poznat i kao limited edisn pa navali narode. :-)

vujic

pre 11 godina

pa kad bi ova, ili ona petica bila kao ascend p1 od Huaweia, po mozda bi onda za nju i dao 700€. Ovako, uzeh dva ascenda za te pare. A to, skidanje igrica od 3GB i tako koje decije radosti, to cu da razmotrim kad budem bio mali. A inace smatram da "jabucari" nikako nece da naprave bas dobar tel. Stalno slaba baterija; ekran od 4 inca je mogao lepse da se uskladi na cetvorku; kasne sa mega pikselima itd...
Sta bi tek mogao da ga naruzim da sam ga imao. Sreca pa nisam ni dosao u priliku da bacim pare. Prvo oni moraju neke pocetnicke stavke tel. da reguliso pre nego sto se vinu u vasionu!

obi van

pre 11 godina

meni se cini da svi smartfon proizvodjaci idu u pogresnom smjeru - povecavaju brzinu, rezoluciju i nabuzde brdo aplikacija vec u samom OSu sto guta bateriju. Ja mislim da vecina nas jednostavno zeli smartfon koji ne mora da se puni svaki dan, radi sa dve sim karte i puni se za 15 minuta. Ako se to pojavi kupujem odmah, za sada mi je i galaxy 2 dovoljan.

wwww

pre 11 godina

@ana - pretera ga malo sa tih 500 I vise mb.! nisam siguran da uopste I postoji tako velika aplikacija za iphon. a ako kojim slucajem I postoji onda ti sigurno ne spadas u tu grupu koja je koristi, kao ni vecina nas. sto se samih aplikacija tice, bar one koje su meni potrebne, sve sto ima za iphon - ima I za android a neke od njih su cak I bolje za android I za sada odlicno rade. trenutno vise koristim s3 jer sam ga uzeo pre par dana a imam I 4s pa mogu da uporedim. kao sto sam vec rekao, iphon je iphon ali petica je razocarenje a s3 lte je ipak malo bolji fon. teska srca to priznajem ali to je istina.

nestrancka licnost

pre 11 godina

Smatram da nije fer da se poredi zastupljenost uredjaja JEDNA kompanije (Apple) protiv proizvodjaca Android uredjaja (samo pogledajte: http://www.android.com/devices/ ). Nije nista cudno sto ce izbaciti 5S u prolece, ako niste primetili novi ipad su izbacili 6 meseci posle trece generacije, tako da su poceli da osvezavaju uredjaje na 6 meseci. A uzevsi u obzir sve brzi napredak prenosivih urdejaja, ne bi me iznenadilo da se jednog dana inkrementalno azuriraju svaka 3 meseca. Sasvim logicno.

Kao korisnik iPhona (koji sam kupio jer nisam mogao da uzmem bolji ekvivalentni Android za 130e proslog juna) smatram da je GS3 trenutno najnapredniji smartfon. Evo i zasto: http://www.youtube.com/watch?v=A48A4J5qpYA

Galaxy seria

pre 11 godina

Imao S2, sad imam S3 i nikad nikakvih problema nisam imao. Ovi sto pisu, to su iPhone-ovci. Tipicno klinacko ponasanje.
iPhone? To je vreme pregazilo, ostalo samo sminkanje i tuzakanje, i kao prilagodjavanje trzistu, sto znaci da su pukli i ne znaju sta da rade vise, jer ih Samsung razvaljuje kao krmaca masan dzak.

Efendija

pre 11 godina

@udri jače Noris Čače
Koristio duze vreme nisam, ali jedno vreme jesam s2, na hladnom vremenu se restartovao sam od sebe, a moj drug sa kojim sam do skora i radio pa smo svaki dan bili zajedno ima One X koji se s vremena na vreme takodje sam restartuje. A inace jako volim htc i uvek me boli kad to vidim, koristio sam ga dve godine skoro.

da bi telefon radio mora prvo da se napuni baterija

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!
(Medvedevic,

Dečko ajde oladi.

Misa

pre 11 godina

Zovem druga, ne cuje se nista. Uvece mi kaze bagovao mu Samsung. E pa j....m ti tu sigurnost telefona. IPhone ovakve stvari jednistavno ne poznaje.

Che

pre 11 godina

Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite! (Ana, 15. novembar 2012 22:11)
Obicno svi profi i biznis ljudi umeju samo da zovu i da se jave na telefon.

zoran dj

pre 11 godina

samsung izbacuje modele mesečno, ali u različitim klasama, a ove hvalospeve o SVETOM APPLEU ne vredi ni komentarisati. Koristio sam 4 I 4S dobri su ali ima dosta boljih androida , a uostalom iphone i jeste više za prosečne korisnike

Efendija

pre 11 godina

@Bane
Eto, decko dobio minuse za sasvim realan komentar. I Samsungasi posle znaju za Eplovce da kazu da su sekta, a od njih gorih nema.

Misa

pre 11 godina

Zadnjih nedelja je na iTunes Apple izbacio jednu ludacki dobru seriju aplukacija u podrucju komunukacija, investigacije i lingvistike. Ive fantasticne applikacije nemaju nikakve veze sa Samsungom i androidom i verovatno ih nece nikad nu imati. Android je vise za tinejdzere i sire mase, bez potrebe za profesionalniscu. Oni koji teze za nekim "otvorenim sistemima" su ljudi koji zele da caprkaju po telefonu, da popravljaju i, sto je najzalosnije, da gube svoje vreme. Biznis ljude ne zanima sta ima u telefonu!

goran

pre 11 godina

@gabrijela....
super, a da li ce onda tvoja majka da da babi 4s, a baba prababi obicnu cetvorku, prababa cukunbabi 3s i tako dalje sve do poslednjeg zivog clana vase srecne iphone porodice.... iphone je mrtav, mozda ne danas, ne za par meseci, ali za par godina sigurno.. sony bih spomenuo koji je svakog dana jaci, lg se ne sali, kinezi ZTE i Huawei bujaju, samsung i htc standardno.. svi ti telefoni rade pristojno, ja imam npr. ZTE sa intelom i super je, uskoro cu da uzmem neki jaci i osim kvaliteta izrade i dizajna koji su meni bitni ne vidim nista posebno u applu... izgleda da kuk nije jobs, vreme ce pokazati...

Igor Petric

pre 11 godina

Uvek sam koristio Apple, iPhone. Cenim njegovu ekstremnu brzinu i uzasno siguran rad! Nema restartovanja nikad, ne brukam se kada za vreme mitinga u kancelariji najednom stane kao kod Samsunga. Menu je zao ljzdi koji kuoe Samsung za iste pare i onda kubure ceo zivot sa bagovanjem i memorijom.

goldcoin

pre 11 godina

patetika! od kako je steve jobs preminuo i apple je krenuo tim putem. nema vise vizije, nema vise inovacija. ostale su samo tuzbe i marketing... i ako su celokupan kvalitet i cena neki od razloga zasto sam se odlucio za android, jedan od razloga je i taj sto ne zelim da me svrstaju u grupu ljudi koji koriste iphone samo da bi se osecali posebnima. to je glavni razlog zasto ljudi placaju mnogo skuplje losiji telefon, apple je stvorio kult oko svog brenda i ljudi koji koriste njihove proizvode postanu arogantni i iritantni zbog svoje opsesije prema brendu, a ne mogu da skontaju da su ovce za sisanje. jedva cekaju da kupe iphone5s. glavna i jedina novina je sto su dodali "s" u imenu.

Marko

pre 11 godina

@Zurkolomac
Pocetak eplovog kraja je vec poceo. Verovatno jos nakon Stivove smrti. Kad smo vec kod S3-jke plase me neke nezvanicne najave da ce S4 imati ekran od 5 inca, daj boze da grese dusmani.

Ana

pre 11 godina

Cesto citam "Android mu radi posao...". Koji posao kada nije u stanju da downloaduje aplikaciju vecu od 500MB. Sta odradjuje: igrice, facebook, chatovanja uz rizik? Android nije koncepiean za profesionalce vec za prosecne korisnike sa ciljnom grupom - tinejdzeri. Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite!

Bane

pre 11 godina

@red u pravu si, SIII jeste plastikaner. Steta, sa takvim hardware, telefon ima prejadnu zavrsnu obradu. Novi LG Nexus je fantastican, e to je vec android koji moze da nosi titulu najbolji.

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 koji sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

Zoran

pre 11 godina

Interesantni je koliko je iPhone nabio kompleks androidovcima i samsungivcima. Zaista, ceznjivo samo citaju ove stranice koje tretitaju appple proizvode. Mislim da su samu svesni toga da poseduju drugorazredne prozvode koji se u velikoj kolicini prave za mase, siroke mase.

Vladica

pre 11 godina

Jel to moraju da izbace novi, da bi imali opravdanje da 4 i 4s "zastare" pa da nateraju i te mucenike da kupe novi, kao sto je moj 3g "zastario" jos pre godinu ipo dana i sve manje i manje aplikacija moze da se pogura na njemu - ne zbog fona, vec zbog "required Ios 4.3"....
Jednom IPhone i nikad vise... plus sve je skoro isto kao i sto je bilo na Iphone-u 3g.. u stvari nije - mape su losije na novom, a i kvalitet boje kucista :)

Zoran

pre 11 godina

IPhone ne prepoznaje viruse! Za android napravili citavu seriju "Android antivirus programa". I tu ih koriste takodje. Jadno! (sent from my iPhone4S).

udri jače Noris Čače

pre 11 godina

@efendija..ja ne znam da li si ti ikada imao neki malo skuplji android telefon, očito da nisi. Meni se S2 nikada nije restartovao, a nisu ni neki jeftiniji modeli. Što se iphone-a tiče, neću da ga komentarišem jer ga nisam koristio, a kako stvari stoje verovatno i neću.
A ova prepucavanja na relaciji Apple -Samsung su već odavno postala krajnje degutantna. Ne može čovek više ni vesti da pročita a da ne naleti na suprotstavljene tabore koji ostrašćeno pljuju jedni druge. Dajte više, olabavite malo.

Vanzemaljac

pre 11 godina

Gospođo ili gospođice Milijana, vrlo plitak komentar. :) Uzeo sam Galaxy S3 koji je ista cena kao iPhone. Kad se daju već malo poveće pare za telefon, treba uzeti najbolji telefon u tom trenutku, plus koji nema "osakaćen" operativni sistem.
Ne bi pogrešio i da sam uzeo HTC One X, ali neke nijanse su prevladale za S3.

Milan.S

pre 11 godina

Samsung ih kvalitetno unistava. Uvek su bolji posednje 2 godine! SII je upropastio 4-ku sada SIII 4s pa i ovaj 5 koji je po meni restailing 4s

wwww

pre 11 godina

@red - da li se to ti meni obracas!? prvo, garantovano sam stariji I sigurno bih ti se zahvalio za to "decak" da nema tog plitkog sarkazma... drugo, ako je nesto najprodavanije to ne znaci I da je najbolje - iphon ti je najbolji dokaz... trece, ako je nesto plasticno to ne znaci da je lose - s3 ti je najbolji dokaz... I na kraju cetvrto, mozda bi bilo pametnije a po tebe svakako bolje da se manes komentarisanja I da malo obnovis neka gradiva iz osnovne I srednje... svako dobro. ( procitano na iphon-u 4s a komentar poslat sa samsunga s3 lte. oba fona u crnoj boji)

Mirjana

pre 11 godina

Najkvalitetnije i najprofesionalnije Appove prave profesionalne firme PRVO za iPhone modele. Bes problema downliadujete bezicni sa iTuna i sve funkcionuse perfektno! Ta proverenist i sigurnost aplikaciha je nenadmasiva. Samsung odnosno android je tek u drugom planu za izdavanje aplukacija koje vrede. Uvek cete procitati izdavaca koji kaze: Ovo je novi App za iPhone, nesto kasnije sledi i za android". Zar vam ti ne ukazuje na cenjenist iPhone. Ceo svet koristi ovaj fenomenalni (neplasticni) uredjaj!

Medvedevic

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!

red

pre 11 godina

Pazi ti njega..uzeoj plasticni s3...decak..to je najprodavaniji plastikaner na svetu i usvakom pogledu superiorniji nego li iphone.Sama najava 5s je dokaza da poslovi ne idu kako treba.Cinjenica.sorry iphone ljubimci.
Send from Galaxy note 2

djokara

pre 11 godina

Vi se tu svađate oko s3 i i5,dok ja sve to čitam sa solidnim soijem koji imam 1 godinu a da se nije pokvario,bagovao sistem ili bilo šta. Moram da priznam da neke igre umeju da zaseckaju na momente,ali to je što nisam uzeo naj da best fon,već pristojan telefon.

Milijana

pre 11 godina

(Vanzemaljac, 15. novembar 2012 19:40). Pa da imas pare, gosp. Vanzemaljac, ptvu telefon koji bu kupio bio bi IPHONE. ovako te kista vise: 1 dinar + 24x3000 dinara = 1,5 iPhone.

Efendija

pre 11 godina

Dakle opet Samsung kompleksasi pune redove ovde. Posto imate najbolji telefon na svetu (vasem svetu), zasto ga arcite citanjem o najgorem, hm? Idite kuvajte romove, igrajte Angry birds, restartujte ga pomalo, ups, ne, on to radi sam, ipak je smartphone. Dobro, znate vec sta treba da radite. A nas glupe pustite da citamo o glupom telefonu koji vam je toliko zanimljiv da morate da komentarisete svaku vest o njemu.

Goran

pre 11 godina

IPhone ne ismejava ljude kao Samsung koji im izbacuje modele ba svakih nedelju dana. Vlasnici nisu nikad u posedu novog telefona, nikad zadnha rec tehnike. He he...

Gabrijela

pre 11 godina

Onda cu ovaj moj iPhone5 dati mami (ona sada ima iPhone4s), a ja cu kupiti novi iPhone5S, naravno kada budu prosle one 20-dnevne nicne i dnevne guzve. Nikada nusam imala bolji i brzi telefon: IPHONE.

wwww

pre 11 godina

svaka roba ima svog kupca... gotivim iphon I imam 4s, dobar je to fon, lep, pouzdan, odlicno uradjen, os stabilan, dosta aplikacija... pojavila se petica koja je trebala da bude bolja... - ali nije. na zalost. mislio sam da je uzmem ali jednostavno to nije to. umesto petice uzeo sam s3 lte... plastican, ruzan, android malo bagovit... ali - 2gb ram, ali - veci displej, ali - mnogo toga a posebno mogucnost besplatnog - po zelji sredjivanja svega u fonu... e, to je ono sto ce zeznuti iphon ako nesto ne urade po tom pitanju.

Goran

pre 11 godina

Iphone ima perfektne appove sa najboljim kartama, primer TomTom i dr. Uz to googke je napravio piseban app sa kartama za ovu verziju iPhone. Slefi novi app za karte u novoj verziji od googla. Ne sekirajte se ljubomorci za najkvalitetniji Apple u njegove karte. Niste videli iPhone! - "I imaće revolucionarne mape, koje rade?
(Mohito, 15. novembar 2012 17:34)"

srBIN

pre 11 godina

Dobija naslednika sa malo duzim display-om i promenjene cele dve skripte u sistemu! Savrsen bivsi statusni simbol u pokusaju da uz pomoc nicega ocara nekog neinformisanog!

Vanzemaljac

pre 11 godina

Koji licemeri i kompleksaši, to je za neverovati. Šta bi sa onim od 3.5 incha da je idealno? Haha! Da ne izbacuju modele u kratkom itervalu? Haha! Sasmung i HTC ih "jedu" za doručak, ručak, večeru i za užinu. Mnogi prelaze na bolje telefone i bolji OS Android, a ostaju samo zakoreli fanovi da gunđaju, to im je samo i ostalo.
Treba gledati ko bolji proizvod ima i ko bolje nudi i odnos cena/kvalitet, a ne da se vezujete na brend. Da je iPhone bolji, koristio bi njega. Možda bude nekad i to, ali kako su krenuli...

Blaza

pre 11 godina

Ova tabela govori sve:
Udeo u trzistu - prodati uredjaji u Q3 2011/2012:
iOS Q3 2011: 15% , Q3 2012: 13,9% (ukljucujuci i iPod!)
Android Q3 2011: 52,5% Q3 2012: 72,4%

Apple se samo prilagodjava uslovima na trzistu da bi bio konkurentniji. Pri tome olako prelaze preko svojih reci da je idealna velicina ekrana pametnog telefona 3,7", ili pak, da tablet manjeg ekrana od 10" nema prakticnu primenu.
Sledeci vid prilagodjavanja je "stancovanje" novih uredjaja.

dukem nukem

pre 11 godina

To culi od Samsunga da ce Galaxy S4-u lansirati u aprilu
Pa sad moraju i owi da se razbacuju nowim modelom,ocigledno da Samsung bolje posluje od Apple-a

dukem nukem

pre 11 godina

To culi od Samsunga da ce Galaxy S4-u lansirati u aprilu
Pa sad moraju i owi da se razbacuju nowim modelom,ocigledno da Samsung bolje posluje od Apple-a

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 koji sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

Blaza

pre 11 godina

Ova tabela govori sve:
Udeo u trzistu - prodati uredjaji u Q3 2011/2012:
iOS Q3 2011: 15% , Q3 2012: 13,9% (ukljucujuci i iPod!)
Android Q3 2011: 52,5% Q3 2012: 72,4%

Apple se samo prilagodjava uslovima na trzistu da bi bio konkurentniji. Pri tome olako prelaze preko svojih reci da je idealna velicina ekrana pametnog telefona 3,7", ili pak, da tablet manjeg ekrana od 10" nema prakticnu primenu.
Sledeci vid prilagodjavanja je "stancovanje" novih uredjaja.

Vanzemaljac

pre 11 godina

Koji licemeri i kompleksaši, to je za neverovati. Šta bi sa onim od 3.5 incha da je idealno? Haha! Da ne izbacuju modele u kratkom itervalu? Haha! Sasmung i HTC ih "jedu" za doručak, ručak, večeru i za užinu. Mnogi prelaze na bolje telefone i bolji OS Android, a ostaju samo zakoreli fanovi da gunđaju, to im je samo i ostalo.
Treba gledati ko bolji proizvod ima i ko bolje nudi i odnos cena/kvalitet, a ne da se vezujete na brend. Da je iPhone bolji, koristio bi njega. Možda bude nekad i to, ali kako su krenuli...

wwww

pre 11 godina

svaka roba ima svog kupca... gotivim iphon I imam 4s, dobar je to fon, lep, pouzdan, odlicno uradjen, os stabilan, dosta aplikacija... pojavila se petica koja je trebala da bude bolja... - ali nije. na zalost. mislio sam da je uzmem ali jednostavno to nije to. umesto petice uzeo sam s3 lte... plastican, ruzan, android malo bagovit... ali - 2gb ram, ali - veci displej, ali - mnogo toga a posebno mogucnost besplatnog - po zelji sredjivanja svega u fonu... e, to je ono sto ce zeznuti iphon ako nesto ne urade po tom pitanju.

srBIN

pre 11 godina

Dobija naslednika sa malo duzim display-om i promenjene cele dve skripte u sistemu! Savrsen bivsi statusni simbol u pokusaju da uz pomoc nicega ocara nekog neinformisanog!

Efendija

pre 11 godina

Dakle opet Samsung kompleksasi pune redove ovde. Posto imate najbolji telefon na svetu (vasem svetu), zasto ga arcite citanjem o najgorem, hm? Idite kuvajte romove, igrajte Angry birds, restartujte ga pomalo, ups, ne, on to radi sam, ipak je smartphone. Dobro, znate vec sta treba da radite. A nas glupe pustite da citamo o glupom telefonu koji vam je toliko zanimljiv da morate da komentarisete svaku vest o njemu.

red

pre 11 godina

Pazi ti njega..uzeoj plasticni s3...decak..to je najprodavaniji plastikaner na svetu i usvakom pogledu superiorniji nego li iphone.Sama najava 5s je dokaza da poslovi ne idu kako treba.Cinjenica.sorry iphone ljubimci.
Send from Galaxy note 2

Vanzemaljac

pre 11 godina

Gospođo ili gospođice Milijana, vrlo plitak komentar. :) Uzeo sam Galaxy S3 koji je ista cena kao iPhone. Kad se daju već malo poveće pare za telefon, treba uzeti najbolji telefon u tom trenutku, plus koji nema "osakaćen" operativni sistem.
Ne bi pogrešio i da sam uzeo HTC One X, ali neke nijanse su prevladale za S3.

djokara

pre 11 godina

Vi se tu svađate oko s3 i i5,dok ja sve to čitam sa solidnim soijem koji imam 1 godinu a da se nije pokvario,bagovao sistem ili bilo šta. Moram da priznam da neke igre umeju da zaseckaju na momente,ali to je što nisam uzeo naj da best fon,već pristojan telefon.

udri jače Noris Čače

pre 11 godina

@efendija..ja ne znam da li si ti ikada imao neki malo skuplji android telefon, očito da nisi. Meni se S2 nikada nije restartovao, a nisu ni neki jeftiniji modeli. Što se iphone-a tiče, neću da ga komentarišem jer ga nisam koristio, a kako stvari stoje verovatno i neću.
A ova prepucavanja na relaciji Apple -Samsung su već odavno postala krajnje degutantna. Ne može čovek više ni vesti da pročita a da ne naleti na suprotstavljene tabore koji ostrašćeno pljuju jedni druge. Dajte više, olabavite malo.

Ana

pre 11 godina

Cesto citam "Android mu radi posao...". Koji posao kada nije u stanju da downloaduje aplikaciju vecu od 500MB. Sta odradjuje: igrice, facebook, chatovanja uz rizik? Android nije koncepiean za profesionalce vec za prosecne korisnike sa ciljnom grupom - tinejdzeri. Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite!

Vladica

pre 11 godina

Jel to moraju da izbace novi, da bi imali opravdanje da 4 i 4s "zastare" pa da nateraju i te mucenike da kupe novi, kao sto je moj 3g "zastario" jos pre godinu ipo dana i sve manje i manje aplikacija moze da se pogura na njemu - ne zbog fona, vec zbog "required Ios 4.3"....
Jednom IPhone i nikad vise... plus sve je skoro isto kao i sto je bilo na Iphone-u 3g.. u stvari nije - mape su losije na novom, a i kvalitet boje kucista :)

Milan.S

pre 11 godina

Samsung ih kvalitetno unistava. Uvek su bolji posednje 2 godine! SII je upropastio 4-ku sada SIII 4s pa i ovaj 5 koji je po meni restailing 4s

Gabrijela

pre 11 godina

Onda cu ovaj moj iPhone5 dati mami (ona sada ima iPhone4s), a ja cu kupiti novi iPhone5S, naravno kada budu prosle one 20-dnevne nicne i dnevne guzve. Nikada nusam imala bolji i brzi telefon: IPHONE.

Bane

pre 11 godina

@red u pravu si, SIII jeste plastikaner. Steta, sa takvim hardware, telefon ima prejadnu zavrsnu obradu. Novi LG Nexus je fantastican, e to je vec android koji moze da nosi titulu najbolji.

Igor Petric

pre 11 godina

Uvek sam koristio Apple, iPhone. Cenim njegovu ekstremnu brzinu i uzasno siguran rad! Nema restartovanja nikad, ne brukam se kada za vreme mitinga u kancelariji najednom stane kao kod Samsunga. Menu je zao ljzdi koji kuoe Samsung za iste pare i onda kubure ceo zivot sa bagovanjem i memorijom.

Medvedevic

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!

Zoran

pre 11 godina

Interesantni je koliko je iPhone nabio kompleks androidovcima i samsungivcima. Zaista, ceznjivo samo citaju ove stranice koje tretitaju appple proizvode. Mislim da su samu svesni toga da poseduju drugorazredne prozvode koji se u velikoj kolicini prave za mase, siroke mase.

Che

pre 11 godina

Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite! (Ana, 15. novembar 2012 22:11)
Obicno svi profi i biznis ljudi umeju samo da zovu i da se jave na telefon.

Fidel

pre 11 godina

Nemam novaca za iphone, imam zte, koji ima vise funkcija od tih vasih estrojki. Sve zahvaljujuci xda forumu. U tome je lepota androida. U kastomizaciji. Vecina android korisnika ovde ne zna sta je root, sta se dobija time.Cak vise, imaju 2 aplikacije, onu macku i pravoslavni kalendar, I odmah uporedjuju sa iOS aplikacijama koje nikad nisu koristili. A I taj S3 ili estrojka, posto je zenskog roda, stvarno ne zasluzuje ovoliki hajp i vernike. Prvi put kad sam ga probao, imao sam osecaj da moze da se prelomi, kao grisina. Ima hardver, koji se koristi za fejsbuk i smesne klipove na yt, sto nije ekonomicno i vredno para. Za to operacije je dovoljan prosecan telefon. I postujte malo epl, da nije njega jos bi koristili N seriju i Symbian verzije 5. Samo malo postovanja. Hvala

wwww

pre 11 godina

@red - da li se to ti meni obracas!? prvo, garantovano sam stariji I sigurno bih ti se zahvalio za to "decak" da nema tog plitkog sarkazma... drugo, ako je nesto najprodavanije to ne znaci I da je najbolje - iphon ti je najbolji dokaz... trece, ako je nesto plasticno to ne znaci da je lose - s3 ti je najbolji dokaz... I na kraju cetvrto, mozda bi bilo pametnije a po tebe svakako bolje da se manes komentarisanja I da malo obnovis neka gradiva iz osnovne I srednje... svako dobro. ( procitano na iphon-u 4s a komentar poslat sa samsunga s3 lte. oba fona u crnoj boji)

Zoran

pre 11 godina

IPhone ne prepoznaje viruse! Za android napravili citavu seriju "Android antivirus programa". I tu ih koriste takodje. Jadno! (sent from my iPhone4S).

Goran

pre 11 godina

IPhone ne ismejava ljude kao Samsung koji im izbacuje modele ba svakih nedelju dana. Vlasnici nisu nikad u posedu novog telefona, nikad zadnha rec tehnike. He he...

mile

pre 11 godina

Imam iPhone 4 i kada je izašao iPhone 5 odmah sam poželeo da ga kupim. Naravno kada sam video cenu početni polet je nestao jer ipak imam funkcionalan telefon i ovako. Sad kad čujem da se već sprema 5s neću više da kupujem ni jedan dok mi ovaj telefon radi. Ni korisnicima Androida nije nešto lepše. Telefoni i tableti su postali razonode za dokone umesto da su realni uređaji koje kupiš i imaš par godina.

Goran

pre 11 godina

Iphone ima perfektne appove sa najboljim kartama, primer TomTom i dr. Uz to googke je napravio piseban app sa kartama za ovu verziju iPhone. Slefi novi app za karte u novoj verziji od googla. Ne sekirajte se ljubomorci za najkvalitetniji Apple u njegove karte. Niste videli iPhone! - "I imaće revolucionarne mape, koje rade?
(Mohito, 15. novembar 2012 17:34)"

Mirjana

pre 11 godina

Najkvalitetnije i najprofesionalnije Appove prave profesionalne firme PRVO za iPhone modele. Bes problema downliadujete bezicni sa iTuna i sve funkcionuse perfektno! Ta proverenist i sigurnost aplikaciha je nenadmasiva. Samsung odnosno android je tek u drugom planu za izdavanje aplukacija koje vrede. Uvek cete procitati izdavaca koji kaze: Ovo je novi App za iPhone, nesto kasnije sledi i za android". Zar vam ti ne ukazuje na cenjenist iPhone. Ceo svet koristi ovaj fenomenalni (neplasticni) uredjaj!

Milijana

pre 11 godina

(Vanzemaljac, 15. novembar 2012 19:40). Pa da imas pare, gosp. Vanzemaljac, ptvu telefon koji bu kupio bio bi IPHONE. ovako te kista vise: 1 dinar + 24x3000 dinara = 1,5 iPhone.

Zoran

pre 11 godina

Daleko bilo šta čovek može sve ovde da pročita.Koristim iPad od skoro.Pre toga sam koristio ASUS TRANSFORMER PRIME,nemam reči koliko je bagovao,restartovao se i šta sve ne,jednom rečju KATASTROFA.Dugo sam se dvoumio dali da predjem sa ANDROIDA na IOS i na kraju sam uzeo iPad pošto je TRANSFORMER totalno prso i nisu mogli da ga poprave tj vrhunac je bio kada je crkla glavna kamera.I pre asusa sam koristio samsung galaxy s,htc flyer i još neke android uredjaje i uvek isto BAGOVANJE do BESVESTI.Kao i većina ovde bio sam skeptičan sa IOS,ali od kada koristim iPad ni jednom nije zabagovao.Instalirao sam na njemu brdo aplikacija i za sada radi PERFEKTNO.Jeste zatvorenijeg tipa OS,ali je stvarno u poredjenju sa svim prethodnim po meni razlika OGROMNA.

Dzoni

pre 11 godina

Na dan kad je izasao iphone 5 akcije applea su vredele 700$ ..danas vrede 520$..telefon nije doneo nista novo..isti dosadni os vec 5 godina..ni ikone nisu menjali..ocigledno da su se mnogi vec smorili...ja sam imao prvi iphone i tad je stvarno bio extra za to vreme i realno je bio tad najbolji telefon..medjutim od tad je proslo mnogo vode i sad je to relativno prost sistem za ljude koji vole proste stvari.

Misa

pre 11 godina

Zadnjih nedelja je na iTunes Apple izbacio jednu ludacki dobru seriju aplukacija u podrucju komunukacija, investigacije i lingvistike. Ive fantasticne applikacije nemaju nikakve veze sa Samsungom i androidom i verovatno ih nece nikad nu imati. Android je vise za tinejdzere i sire mase, bez potrebe za profesionalniscu. Oni koji teze za nekim "otvorenim sistemima" su ljudi koji zele da caprkaju po telefonu, da popravljaju i, sto je najzalosnije, da gube svoje vreme. Biznis ljude ne zanima sta ima u telefonu!

Galaxy seria

pre 11 godina

Imao S2, sad imam S3 i nikad nikakvih problema nisam imao. Ovi sto pisu, to su iPhone-ovci. Tipicno klinacko ponasanje.
iPhone? To je vreme pregazilo, ostalo samo sminkanje i tuzakanje, i kao prilagodjavanje trzistu, sto znaci da su pukli i ne znaju sta da rade vise, jer ih Samsung razvaljuje kao krmaca masan dzak.

Misim stvarno

pre 11 godina

Da li sa Samsungom mozete downliadovati applikaciju ili igricu od 3 GB? He he... (Mirjana, 15. novembar 2012 21:52) A koja to aplikacija ima 3Gb, majke ti? I da, moze da downloaduje fajlove vece od 500 mb.

zoran dj

pre 11 godina

samsung izbacuje modele mesečno, ali u različitim klasama, a ove hvalospeve o SVETOM APPLEU ne vredi ni komentarisati. Koristio sam 4 I 4S dobri su ali ima dosta boljih androida , a uostalom iphone i jeste više za prosečne korisnike

Misa

pre 11 godina

Zovem druga, ne cuje se nista. Uvece mi kaze bagovao mu Samsung. E pa j....m ti tu sigurnost telefona. IPhone ovakve stvari jednistavno ne poznaje.

loodak011

pre 11 godina

imam s2,nikad nisam stavio bilo kakav softver koji nije legalan,samo oficijalne updateove. radi perfektno,bez ikakve mane. najveca aplikacija koju sam instalirao je 2.9Gb. a imam jos gomilu od 300-600Mb. prema tome te gluposti koje pisete nemaju veze sa zivotom!! imao sam i iphone 3gs pre par godina...mogu samo da kazem da sam pre ulaska i posle izlaska morao uvek da ulazim u neki program koji sam skinuo i da ubijem aplikacije iz momorije posto sam dolazio u situaciju da secka prelazak preko stranica u meniji! jedino po cemu bih izdvojio iphone od samsunga je muzicki player. neuporedivo je bolji izlazni signal na iphone-u nego na bilo kom samsungu. a moram da prokomentarisem ovu vesto...ovo je jasan znak da je iphone pukao. sad ce kao da izbace novi model koji ce biti napredniji,ali ce da bude limited edition. to je samo nacin da se proda nesto zalidnim ljudima. danas naprace 100 000 i to se proda,ali nece svi doci do toga. sve sto je zabranjeno se trazi. onda ce druga serija,pa treca...itd. to povecava traznju u ovom suludom vremenu u kom zivimo!!!

dejan

pre 11 godina

Mozda 5s bude bolji od S3, videcemo. Po vodecem svetskom sajtu gsmarena S3 je za nijansu bolji kao telefon, a za 30% jeftiniji. Samsung moze da odmori, nije im se dugo desilo da izbace neki model i da apple izbaci posle njih 4 meseca a da bude gori od starog modela samsunga.

T.

pre 11 godina

Ja sam uvek smatrao da je velika prednost Apple sto prave mali broj uredjaja (jedan telefon a razlika u modelima samo u velicini flasha) i onda ih ispoliraju do kraja. I jos uvek smatram da Samsung, HTC i ostali grese sto paralelno prave veliki broj uredjaja za koje posle ne stizu redovno udpate-i i slicno. Ali izgleda da je sada i Apple krenuo da pravi gomilu uredjaja. Nisam siguran da je to dugorocno pravi put. Izgleda da je mnogo brzo poceo da se oseca odlazak Dzobsa. Ja i dalje mislim da ovo za novi iPhone nije tacna informacija.

PPeca@SER

pre 11 godina

Evi danas mi je S3 opet bagovao. Nisam iz raksija mogai vise da zovem. Ogorcen sam! Kakav samsung?!
(Milan, 16. novembar 2012 13:24)

Ne znam zbog cega mi se cini da komentar kicas sa iPhone-a. Mizda zbig mnogo slivnih grsaka tako svojstvenih iPhone korisnicima. Bacite oko, skoro svi prave vrlo slicne slovne (slivne) greske. Ili to kica jedna ista osoba?

milan

pre 11 godina

Igor Petric


imam preporuku za tebe. kupi nexus i nece ti se nikada restartovari i bagovati. meni za skoro godinu dana koliko imam telefon nikada se nije restartovao. restartovao se nekoliko puta kada je updejtovao sistem i to je to. znaci oko 10 meseci ja nisam gasio telefon . nisam gasio galaxy nexus

Ja

pre 11 godina

A kladim se da ovi sto pricaju o nekom bagovanju samsunga su imali nekog kineza za dinar kod nasih operatera i misle videli su sve..od kad sam kupio uredjaj nijedan jedini restart niti na ovom niti na proslom.

ja

pre 11 godina

Sada Tim Kuk (nije ni cudo, covek je ekonomista) i Apple samo zele da testiraju koliko daleko mogu da idu sa iSheep taktikom. Ranije nisam podrzavao ljude koji su pljuvali iPhone jer je jako skup jer nije nesto mnogo skuplji od konkurenata tipa Galaxy S III (pricam o stanju u US, ovde je drugacija prica)... Ovo je sada debilno, prvo su u Martu predstavili Retina iPad koji se prodavao paralelno sa klasicnim iPad 2... Ne prodje ni 7. meseci a oni vec izbacuju novi retina iPad koji je mozda samo za koji sekund brzi od starog, a klasican iPad 2 menjaju sa iPad mini koji ne samo da gubi na funkcionalnosti zbog ekrana, nego i nije nesto portabilniji jer je 7.9 incha veliko da bi bilo prijatno u ruci... Samo su nasli nacin da staru igracku koju niko nije hteo, prodaju ponovo. I sada novi update u Martu...? mini ima retina ekran sigurno, eventualno A6 cpu ali cisto sumnjam... Na iPhone-u ce da zamene kameru ali stvarno sta bi jos mogli tu da menjaju za tako kratak period... Mozda bolja grafika, kao sa A5x na prvom retina iPad-u.

da bi telefon radio mora prvo da se napuni baterija

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!
(Medvedevic,

Dečko ajde oladi.

Efendija

pre 11 godina

@misternobgd

Takvi problemi se javljaju samo i iskljucivo na otkljucanim telefonima. Moj iPhone je sim free i nikada se nije zakucao za godinu dana. A sto se tice aplikacija apsolutno MOZE da se kupi svaka aplikacija. Ja licno kupio whatsapp.

goran

pre 11 godina

@gabrijela....
super, a da li ce onda tvoja majka da da babi 4s, a baba prababi obicnu cetvorku, prababa cukunbabi 3s i tako dalje sve do poslednjeg zivog clana vase srecne iphone porodice.... iphone je mrtav, mozda ne danas, ne za par meseci, ali za par godina sigurno.. sony bih spomenuo koji je svakog dana jaci, lg se ne sali, kinezi ZTE i Huawei bujaju, samsung i htc standardno.. svi ti telefoni rade pristojno, ja imam npr. ZTE sa intelom i super je, uskoro cu da uzmem neki jaci i osim kvaliteta izrade i dizajna koji su meni bitni ne vidim nista posebno u applu... izgleda da kuk nije jobs, vreme ce pokazati...

misternobg

pre 11 godina

@Milan sad mi je lakse kad si napisao ovo za Galaxy Nexus, da se ne restartuje i ne baguje, jer sam narucio LG Nexus 4 iz Spanije jer se prodaje samo u 4 evropske zemlje, Spanija, Nemacka, Francuska i Velika Britanija po ceni od 300E. A ovi sto pisu da samo Androidi baguju a Apple ne da kazem da sam imao iphone 3GS pola godine sa iOS 4.0.1 i nekoliko puta mi se zakucao pa sam morao da ga restartujem, pa moras da ga jailbreak-ujes da bi mogao da skidas aplikacije besplatno jer ne mozes da ih kupis ni da hoces jer ne postoji app store za srbiju, pa moras da ga otkljucas da bi mogao da ga koristis na nasim mrezama, jer su vecina skinuti sa stranih mreza jer su tako mnogo jeftiniji nego fabricki otkljucani, pa svaki put kad izadje novi update moras da cekas dok od apple dev tima ili chronic dev tima ne stigne novi jailbreak i unlock, sve u svemu zesce smaranje. I jos jedna prosta stvar ali meni vazna nedostatak message delivery notification u fabrickom sistemu, sva sreca postoji aplikacija iphone delivery koja ti ispise datum i vreme kad je poruka urucena ali za to treba da ti je jailbreakovan telefon i tako u krug.

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

boris

pre 11 godina

ove komentare kao da je pisala jedna osoba. pa meni HUAWEI ics ne baguje niti imam probleme sa download-om i memorijom a kamoli onda skuplji modeli sa androidom. sto se mene tice jedini nedostatak je plastika...

Efendija

pre 11 godina

@Bane
Eto, decko dobio minuse za sasvim realan komentar. I Samsungasi posle znaju za Eplovce da kazu da su sekta, a od njih gorih nema.

obi van

pre 11 godina

meni se cini da svi smartfon proizvodjaci idu u pogresnom smjeru - povecavaju brzinu, rezoluciju i nabuzde brdo aplikacija vec u samom OSu sto guta bateriju. Ja mislim da vecina nas jednostavno zeli smartfon koji ne mora da se puni svaki dan, radi sa dve sim karte i puni se za 15 minuta. Ako se to pojavi kupujem odmah, za sada mi je i galaxy 2 dovoljan.

Efendija

pre 11 godina

Mala napomena: ovo nije zvanicno saopstenje. Te stoga - ne primajte se kao baba na ratluk i ne pokusavajte da dajete svoje laicke prognoze. :)

дурантула

pre 11 godina

100! .................................................................................................................................................................samo sam hteo da napisem 100-ti komentar :D

zzzb

pre 11 godina

bice 6-ta verzija brze nego sto se ocekivalo. 5S sa cpu iz ajpeda 4 i ajped miniS sa retinom. wow nema sta za par meseci vec nova generacija,cestitam! marljivo se radilo. da sam fan koji je kupio 5-icu ili ovaj mini imao bih danas blagi osecaj depresije. novi 5s ce biti poznat i kao limited edisn pa navali narode. :-)

Zarko

pre 11 godina

Ovo je tek prva glasina vezana za novi iPhone. Ne verujem da ce izaci na prolece, ali bi zato mogao da se pojavi pocetkom leta na WWDC 2013.

zzzb

pre 11 godina

nije potvrdjena vest ali je interesantnom zezati se malo. :-)
pre ce biti da je istina nego da nije.
mislim na izjave epla i korisnika vezane za displeje ajfona i ajpeda tj neke smanjene,neke povecane. ucestalije stancovanje novih verzija 4 5-ica esova minija maksija itd znate na sta mislim. normalno je to,moraju da se prilagode trendovima i brzom razvitku ITa, a ne oni njemu da ga ne bi presisali. nema potrebe da ga branite.
smanjuje se market ser,prave se jednako kvalitetni uredjaji od googla, htca,asusa,samsunga,lga za isto ili manje para pa je neminovno promeniti taktiku. efendija hoces biti realan i sloziti se sa ovim? :-)

misa

pre 11 godina

zasto se vezujete za brendove? svako treba da kupi uredjaj koji mu odgovara i koji moze da priusti. mislim da nije problem u hardveru i softveru vec u ljudima koji ne znaju da ga koriste.

goldcoin

pre 11 godina

patetika! od kako je steve jobs preminuo i apple je krenuo tim putem. nema vise vizije, nema vise inovacija. ostale su samo tuzbe i marketing... i ako su celokupan kvalitet i cena neki od razloga zasto sam se odlucio za android, jedan od razloga je i taj sto ne zelim da me svrstaju u grupu ljudi koji koriste iphone samo da bi se osecali posebnima. to je glavni razlog zasto ljudi placaju mnogo skuplje losiji telefon, apple je stvorio kult oko svog brenda i ljudi koji koriste njihove proizvode postanu arogantni i iritantni zbog svoje opsesije prema brendu, a ne mogu da skontaju da su ovce za sisanje. jedva cekaju da kupe iphone5s. glavna i jedina novina je sto su dodali "s" u imenu.

wwww

pre 11 godina

@ana - pretera ga malo sa tih 500 I vise mb.! nisam siguran da uopste I postoji tako velika aplikacija za iphon. a ako kojim slucajem I postoji onda ti sigurno ne spadas u tu grupu koja je koristi, kao ni vecina nas. sto se samih aplikacija tice, bar one koje su meni potrebne, sve sto ima za iphon - ima I za android a neke od njih su cak I bolje za android I za sada odlicno rade. trenutno vise koristim s3 jer sam ga uzeo pre par dana a imam I 4s pa mogu da uporedim. kao sto sam vec rekao, iphon je iphon ali petica je razocarenje a s3 lte je ipak malo bolji fon. teska srca to priznajem ali to je istina.

Efendija

pre 11 godina

@udri jače Noris Čače
Koristio duze vreme nisam, ali jedno vreme jesam s2, na hladnom vremenu se restartovao sam od sebe, a moj drug sa kojim sam do skora i radio pa smo svaki dan bili zajedno ima One X koji se s vremena na vreme takodje sam restartuje. A inace jako volim htc i uvek me boli kad to vidim, koristio sam ga dve godine skoro.

Ognjen

pre 11 godina

Jes da je Samsung ruzan i plastikaner, ali mnogo se iskvari Apple od kada nema Jobsa. Samo jos da krenu na 2 nedelje novi modeli.

vujic

pre 11 godina

pa kad bi ova, ili ona petica bila kao ascend p1 od Huaweia, po mozda bi onda za nju i dao 700€. Ovako, uzeh dva ascenda za te pare. A to, skidanje igrica od 3GB i tako koje decije radosti, to cu da razmotrim kad budem bio mali. A inace smatram da "jabucari" nikako nece da naprave bas dobar tel. Stalno slaba baterija; ekran od 4 inca je mogao lepse da se uskladi na cetvorku; kasne sa mega pikselima itd...
Sta bi tek mogao da ga naruzim da sam ga imao. Sreca pa nisam ni dosao u priliku da bacim pare. Prvo oni moraju neke pocetnicke stavke tel. da reguliso pre nego sto se vinu u vasionu!

Marko

pre 11 godina

@Zurkolomac
Pocetak eplovog kraja je vec poceo. Verovatno jos nakon Stivove smrti. Kad smo vec kod S3-jke plase me neke nezvanicne najave da ce S4 imati ekran od 5 inca, daj boze da grese dusmani.

nestrancka licnost

pre 11 godina

Smatram da nije fer da se poredi zastupljenost uredjaja JEDNA kompanije (Apple) protiv proizvodjaca Android uredjaja (samo pogledajte: http://www.android.com/devices/ ). Nije nista cudno sto ce izbaciti 5S u prolece, ako niste primetili novi ipad su izbacili 6 meseci posle trece generacije, tako da su poceli da osvezavaju uredjaje na 6 meseci. A uzevsi u obzir sve brzi napredak prenosivih urdejaja, ne bi me iznenadilo da se jednog dana inkrementalno azuriraju svaka 3 meseca. Sasvim logicno.

Kao korisnik iPhona (koji sam kupio jer nisam mogao da uzmem bolji ekvivalentni Android za 130e proslog juna) smatram da je GS3 trenutno najnapredniji smartfon. Evo i zasto: http://www.youtube.com/watch?v=A48A4J5qpYA

PPeca@SER

pre 11 godina

Apple ce morati da nadje mnogo naslednika, ne samo za proizvode, nego i za menadzment...

http://seekingalpha.com/article/964281-thoughts-on-apple-s-ousting-of-forstall-and-browett-asserting-cook-s-authority-solidifying-jobs-vision?source=email_investing_ideas&ifp=0

Mozda ce neko reci onu staru "kada brod tone..."... ali onda znaci da tone.

Ana

pre 11 godina

Cesto citam "Android mu radi posao...". Koji posao kada nije u stanju da downloaduje aplikaciju vecu od 500MB. Sta odradjuje: igrice, facebook, chatovanja uz rizik? Android nije koncepiean za profesionalce vec za prosecne korisnike sa ciljnom grupom - tinejdzeri. Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite!

Gabrijela

pre 11 godina

Onda cu ovaj moj iPhone5 dati mami (ona sada ima iPhone4s), a ja cu kupiti novi iPhone5S, naravno kada budu prosle one 20-dnevne nicne i dnevne guzve. Nikada nusam imala bolji i brzi telefon: IPHONE.

dukem nukem

pre 11 godina

To culi od Samsunga da ce Galaxy S4-u lansirati u aprilu
Pa sad moraju i owi da se razbacuju nowim modelom,ocigledno da Samsung bolje posluje od Apple-a

Efendija

pre 11 godina

Dakle opet Samsung kompleksasi pune redove ovde. Posto imate najbolji telefon na svetu (vasem svetu), zasto ga arcite citanjem o najgorem, hm? Idite kuvajte romove, igrajte Angry birds, restartujte ga pomalo, ups, ne, on to radi sam, ipak je smartphone. Dobro, znate vec sta treba da radite. A nas glupe pustite da citamo o glupom telefonu koji vam je toliko zanimljiv da morate da komentarisete svaku vest o njemu.

Goran

pre 11 godina

IPhone ne ismejava ljude kao Samsung koji im izbacuje modele ba svakih nedelju dana. Vlasnici nisu nikad u posedu novog telefona, nikad zadnha rec tehnike. He he...

Vanzemaljac

pre 11 godina

Koji licemeri i kompleksaši, to je za neverovati. Šta bi sa onim od 3.5 incha da je idealno? Haha! Da ne izbacuju modele u kratkom itervalu? Haha! Sasmung i HTC ih "jedu" za doručak, ručak, večeru i za užinu. Mnogi prelaze na bolje telefone i bolji OS Android, a ostaju samo zakoreli fanovi da gunđaju, to im je samo i ostalo.
Treba gledati ko bolji proizvod ima i ko bolje nudi i odnos cena/kvalitet, a ne da se vezujete na brend. Da je iPhone bolji, koristio bi njega. Možda bude nekad i to, ali kako su krenuli...

Igor Petric

pre 11 godina

Uvek sam koristio Apple, iPhone. Cenim njegovu ekstremnu brzinu i uzasno siguran rad! Nema restartovanja nikad, ne brukam se kada za vreme mitinga u kancelariji najednom stane kao kod Samsunga. Menu je zao ljzdi koji kuoe Samsung za iste pare i onda kubure ceo zivot sa bagovanjem i memorijom.

Medvedevic

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!

red

pre 11 godina

Pazi ti njega..uzeoj plasticni s3...decak..to je najprodavaniji plastikaner na svetu i usvakom pogledu superiorniji nego li iphone.Sama najava 5s je dokaza da poslovi ne idu kako treba.Cinjenica.sorry iphone ljubimci.
Send from Galaxy note 2

Zoran

pre 11 godina

IPhone ne prepoznaje viruse! Za android napravili citavu seriju "Android antivirus programa". I tu ih koriste takodje. Jadno! (sent from my iPhone4S).

Zoran

pre 11 godina

Interesantni je koliko je iPhone nabio kompleks androidovcima i samsungivcima. Zaista, ceznjivo samo citaju ove stranice koje tretitaju appple proizvode. Mislim da su samu svesni toga da poseduju drugorazredne prozvode koji se u velikoj kolicini prave za mase, siroke mase.

Milijana

pre 11 godina

(Vanzemaljac, 15. novembar 2012 19:40). Pa da imas pare, gosp. Vanzemaljac, ptvu telefon koji bu kupio bio bi IPHONE. ovako te kista vise: 1 dinar + 24x3000 dinara = 1,5 iPhone.

Goran

pre 11 godina

Iphone ima perfektne appove sa najboljim kartama, primer TomTom i dr. Uz to googke je napravio piseban app sa kartama za ovu verziju iPhone. Slefi novi app za karte u novoj verziji od googla. Ne sekirajte se ljubomorci za najkvalitetniji Apple u njegove karte. Niste videli iPhone! - "I imaće revolucionarne mape, koje rade?
(Mohito, 15. novembar 2012 17:34)"

Mirjana

pre 11 godina

Najkvalitetnije i najprofesionalnije Appove prave profesionalne firme PRVO za iPhone modele. Bes problema downliadujete bezicni sa iTuna i sve funkcionuse perfektno! Ta proverenist i sigurnost aplikaciha je nenadmasiva. Samsung odnosno android je tek u drugom planu za izdavanje aplukacija koje vrede. Uvek cete procitati izdavaca koji kaze: Ovo je novi App za iPhone, nesto kasnije sledi i za android". Zar vam ti ne ukazuje na cenjenist iPhone. Ceo svet koristi ovaj fenomenalni (neplasticni) uredjaj!

Vanzemaljac

pre 11 godina

Gospođo ili gospođice Milijana, vrlo plitak komentar. :) Uzeo sam Galaxy S3 koji je ista cena kao iPhone. Kad se daju već malo poveće pare za telefon, treba uzeti najbolji telefon u tom trenutku, plus koji nema "osakaćen" operativni sistem.
Ne bi pogrešio i da sam uzeo HTC One X, ali neke nijanse su prevladale za S3.

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 koji sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

srBIN

pre 11 godina

Dobija naslednika sa malo duzim display-om i promenjene cele dve skripte u sistemu! Savrsen bivsi statusni simbol u pokusaju da uz pomoc nicega ocara nekog neinformisanog!

Blaza

pre 11 godina

Ova tabela govori sve:
Udeo u trzistu - prodati uredjaji u Q3 2011/2012:
iOS Q3 2011: 15% , Q3 2012: 13,9% (ukljucujuci i iPod!)
Android Q3 2011: 52,5% Q3 2012: 72,4%

Apple se samo prilagodjava uslovima na trzistu da bi bio konkurentniji. Pri tome olako prelaze preko svojih reci da je idealna velicina ekrana pametnog telefona 3,7", ili pak, da tablet manjeg ekrana od 10" nema prakticnu primenu.
Sledeci vid prilagodjavanja je "stancovanje" novih uredjaja.

Vladica

pre 11 godina

Jel to moraju da izbace novi, da bi imali opravdanje da 4 i 4s "zastare" pa da nateraju i te mucenike da kupe novi, kao sto je moj 3g "zastario" jos pre godinu ipo dana i sve manje i manje aplikacija moze da se pogura na njemu - ne zbog fona, vec zbog "required Ios 4.3"....
Jednom IPhone i nikad vise... plus sve je skoro isto kao i sto je bilo na Iphone-u 3g.. u stvari nije - mape su losije na novom, a i kvalitet boje kucista :)

Misa

pre 11 godina

Zovem druga, ne cuje se nista. Uvece mi kaze bagovao mu Samsung. E pa j....m ti tu sigurnost telefona. IPhone ovakve stvari jednistavno ne poznaje.

Misa

pre 11 godina

Zadnjih nedelja je na iTunes Apple izbacio jednu ludacki dobru seriju aplukacija u podrucju komunukacija, investigacije i lingvistike. Ive fantasticne applikacije nemaju nikakve veze sa Samsungom i androidom i verovatno ih nece nikad nu imati. Android je vise za tinejdzere i sire mase, bez potrebe za profesionalniscu. Oni koji teze za nekim "otvorenim sistemima" su ljudi koji zele da caprkaju po telefonu, da popravljaju i, sto je najzalosnije, da gube svoje vreme. Biznis ljude ne zanima sta ima u telefonu!

wwww

pre 11 godina

svaka roba ima svog kupca... gotivim iphon I imam 4s, dobar je to fon, lep, pouzdan, odlicno uradjen, os stabilan, dosta aplikacija... pojavila se petica koja je trebala da bude bolja... - ali nije. na zalost. mislio sam da je uzmem ali jednostavno to nije to. umesto petice uzeo sam s3 lte... plastican, ruzan, android malo bagovit... ali - 2gb ram, ali - veci displej, ali - mnogo toga a posebno mogucnost besplatnog - po zelji sredjivanja svega u fonu... e, to je ono sto ce zeznuti iphon ako nesto ne urade po tom pitanju.

Milan.S

pre 11 godina

Samsung ih kvalitetno unistava. Uvek su bolji posednje 2 godine! SII je upropastio 4-ku sada SIII 4s pa i ovaj 5 koji je po meni restailing 4s

Bane

pre 11 godina

@red u pravu si, SIII jeste plastikaner. Steta, sa takvim hardware, telefon ima prejadnu zavrsnu obradu. Novi LG Nexus je fantastican, e to je vec android koji moze da nosi titulu najbolji.

PPeca@SER

pre 11 godina

Evi danas mi je S3 opet bagovao. Nisam iz raksija mogai vise da zovem. Ogorcen sam! Kakav samsung?!
(Milan, 16. novembar 2012 13:24)

Ne znam zbog cega mi se cini da komentar kicas sa iPhone-a. Mizda zbig mnogo slivnih grsaka tako svojstvenih iPhone korisnicima. Bacite oko, skoro svi prave vrlo slicne slovne (slivne) greske. Ili to kica jedna ista osoba?

da bi telefon radio mora prvo da se napuni baterija

pre 11 godina

Imam i S2 i S3. Vecito baguju, odneo u servis, procackali malo, ostetili mi plasticnu stranu. Opet baguje. Restartujem svaki cas! Ne znam ko je zadovoljan sa ovoliko "obecanim" smartfonovima? Skedeci korak - razmusljam samo o iPhonu. Dva moja prijatelja ga imaju, skidajz s iTuna fenomenalne aplikacije i nikada nikome nista ne koci niti baguje!
(Medvedevic,

Dečko ajde oladi.

Galaxy seria

pre 11 godina

Imao S2, sad imam S3 i nikad nikakvih problema nisam imao. Ovi sto pisu, to su iPhone-ovci. Tipicno klinacko ponasanje.
iPhone? To je vreme pregazilo, ostalo samo sminkanje i tuzakanje, i kao prilagodjavanje trzistu, sto znaci da su pukli i ne znaju sta da rade vise, jer ih Samsung razvaljuje kao krmaca masan dzak.

wwww

pre 11 godina

@red - da li se to ti meni obracas!? prvo, garantovano sam stariji I sigurno bih ti se zahvalio za to "decak" da nema tog plitkog sarkazma... drugo, ako je nesto najprodavanije to ne znaci I da je najbolje - iphon ti je najbolji dokaz... trece, ako je nesto plasticno to ne znaci da je lose - s3 ti je najbolji dokaz... I na kraju cetvrto, mozda bi bilo pametnije a po tebe svakako bolje da se manes komentarisanja I da malo obnovis neka gradiva iz osnovne I srednje... svako dobro. ( procitano na iphon-u 4s a komentar poslat sa samsunga s3 lte. oba fona u crnoj boji)

udri jače Noris Čače

pre 11 godina

@efendija..ja ne znam da li si ti ikada imao neki malo skuplji android telefon, očito da nisi. Meni se S2 nikada nije restartovao, a nisu ni neki jeftiniji modeli. Što se iphone-a tiče, neću da ga komentarišem jer ga nisam koristio, a kako stvari stoje verovatno i neću.
A ova prepucavanja na relaciji Apple -Samsung su već odavno postala krajnje degutantna. Ne može čovek više ni vesti da pročita a da ne naleti na suprotstavljene tabore koji ostrašćeno pljuju jedni druge. Dajte više, olabavite malo.

Zoran

pre 11 godina

Daleko bilo šta čovek može sve ovde da pročita.Koristim iPad od skoro.Pre toga sam koristio ASUS TRANSFORMER PRIME,nemam reči koliko je bagovao,restartovao se i šta sve ne,jednom rečju KATASTROFA.Dugo sam se dvoumio dali da predjem sa ANDROIDA na IOS i na kraju sam uzeo iPad pošto je TRANSFORMER totalno prso i nisu mogli da ga poprave tj vrhunac je bio kada je crkla glavna kamera.I pre asusa sam koristio samsung galaxy s,htc flyer i još neke android uredjaje i uvek isto BAGOVANJE do BESVESTI.Kao i većina ovde bio sam skeptičan sa IOS,ali od kada koristim iPad ni jednom nije zabagovao.Instalirao sam na njemu brdo aplikacija i za sada radi PERFEKTNO.Jeste zatvorenijeg tipa OS,ali je stvarno u poredjenju sa svim prethodnim po meni razlika OGROMNA.

Dzoni

pre 11 godina

Na dan kad je izasao iphone 5 akcije applea su vredele 700$ ..danas vrede 520$..telefon nije doneo nista novo..isti dosadni os vec 5 godina..ni ikone nisu menjali..ocigledno da su se mnogi vec smorili...ja sam imao prvi iphone i tad je stvarno bio extra za to vreme i realno je bio tad najbolji telefon..medjutim od tad je proslo mnogo vode i sad je to relativno prost sistem za ljude koji vole proste stvari.

Fidel

pre 11 godina

Nemam novaca za iphone, imam zte, koji ima vise funkcija od tih vasih estrojki. Sve zahvaljujuci xda forumu. U tome je lepota androida. U kastomizaciji. Vecina android korisnika ovde ne zna sta je root, sta se dobija time.Cak vise, imaju 2 aplikacije, onu macku i pravoslavni kalendar, I odmah uporedjuju sa iOS aplikacijama koje nikad nisu koristili. A I taj S3 ili estrojka, posto je zenskog roda, stvarno ne zasluzuje ovoliki hajp i vernike. Prvi put kad sam ga probao, imao sam osecaj da moze da se prelomi, kao grisina. Ima hardver, koji se koristi za fejsbuk i smesne klipove na yt, sto nije ekonomicno i vredno para. Za to operacije je dovoljan prosecan telefon. I postujte malo epl, da nije njega jos bi koristili N seriju i Symbian verzije 5. Samo malo postovanja. Hvala

Che

pre 11 godina

Svi profi i biznis ljudi koriste Apple uredjaje. Ne zamerite! (Ana, 15. novembar 2012 22:11)
Obicno svi profi i biznis ljudi umeju samo da zovu i da se jave na telefon.

zoran dj

pre 11 godina

samsung izbacuje modele mesečno, ali u različitim klasama, a ove hvalospeve o SVETOM APPLEU ne vredi ni komentarisati. Koristio sam 4 I 4S dobri su ali ima dosta boljih androida , a uostalom iphone i jeste više za prosečne korisnike

nestrancka licnost

pre 11 godina

Smatram da nije fer da se poredi zastupljenost uredjaja JEDNA kompanije (Apple) protiv proizvodjaca Android uredjaja (samo pogledajte: http://www.android.com/devices/ ). Nije nista cudno sto ce izbaciti 5S u prolece, ako niste primetili novi ipad su izbacili 6 meseci posle trece generacije, tako da su poceli da osvezavaju uredjaje na 6 meseci. A uzevsi u obzir sve brzi napredak prenosivih urdejaja, ne bi me iznenadilo da se jednog dana inkrementalno azuriraju svaka 3 meseca. Sasvim logicno.

Kao korisnik iPhona (koji sam kupio jer nisam mogao da uzmem bolji ekvivalentni Android za 130e proslog juna) smatram da je GS3 trenutno najnapredniji smartfon. Evo i zasto: http://www.youtube.com/watch?v=A48A4J5qpYA

misternobg

pre 11 godina

@Milan sad mi je lakse kad si napisao ovo za Galaxy Nexus, da se ne restartuje i ne baguje, jer sam narucio LG Nexus 4 iz Spanije jer se prodaje samo u 4 evropske zemlje, Spanija, Nemacka, Francuska i Velika Britanija po ceni od 300E. A ovi sto pisu da samo Androidi baguju a Apple ne da kazem da sam imao iphone 3GS pola godine sa iOS 4.0.1 i nekoliko puta mi se zakucao pa sam morao da ga restartujem, pa moras da ga jailbreak-ujes da bi mogao da skidas aplikacije besplatno jer ne mozes da ih kupis ni da hoces jer ne postoji app store za srbiju, pa moras da ga otkljucas da bi mogao da ga koristis na nasim mrezama, jer su vecina skinuti sa stranih mreza jer su tako mnogo jeftiniji nego fabricki otkljucani, pa svaki put kad izadje novi update moras da cekas dok od apple dev tima ili chronic dev tima ne stigne novi jailbreak i unlock, sve u svemu zesce smaranje. I jos jedna prosta stvar ali meni vazna nedostatak message delivery notification u fabrickom sistemu, sva sreca postoji aplikacija iphone delivery koja ti ispise datum i vreme kad je poruka urucena ali za to treba da ti je jailbreakovan telefon i tako u krug.

Efendija

pre 11 godina

@udri jače Noris Čače
Koristio duze vreme nisam, ali jedno vreme jesam s2, na hladnom vremenu se restartovao sam od sebe, a moj drug sa kojim sam do skora i radio pa smo svaki dan bili zajedno ima One X koji se s vremena na vreme takodje sam restartuje. A inace jako volim htc i uvek me boli kad to vidim, koristio sam ga dve godine skoro.

Efendija

pre 11 godina

@Bane
Eto, decko dobio minuse za sasvim realan komentar. I Samsungasi posle znaju za Eplovce da kazu da su sekta, a od njih gorih nema.

zzzb

pre 11 godina

bice 6-ta verzija brze nego sto se ocekivalo. 5S sa cpu iz ajpeda 4 i ajped miniS sa retinom. wow nema sta za par meseci vec nova generacija,cestitam! marljivo se radilo. da sam fan koji je kupio 5-icu ili ovaj mini imao bih danas blagi osecaj depresije. novi 5s ce biti poznat i kao limited edisn pa navali narode. :-)

Efendija

pre 11 godina

Mala napomena: ovo nije zvanicno saopstenje. Te stoga - ne primajte se kao baba na ratluk i ne pokusavajte da dajete svoje laicke prognoze. :)

Marko

pre 11 godina

@Zurkolomac
Pocetak eplovog kraja je vec poceo. Verovatno jos nakon Stivove smrti. Kad smo vec kod S3-jke plase me neke nezvanicne najave da ce S4 imati ekran od 5 inca, daj boze da grese dusmani.

goldcoin

pre 11 godina

patetika! od kako je steve jobs preminuo i apple je krenuo tim putem. nema vise vizije, nema vise inovacija. ostale su samo tuzbe i marketing... i ako su celokupan kvalitet i cena neki od razloga zasto sam se odlucio za android, jedan od razloga je i taj sto ne zelim da me svrstaju u grupu ljudi koji koriste iphone samo da bi se osecali posebnima. to je glavni razlog zasto ljudi placaju mnogo skuplje losiji telefon, apple je stvorio kult oko svog brenda i ljudi koji koriste njihove proizvode postanu arogantni i iritantni zbog svoje opsesije prema brendu, a ne mogu da skontaju da su ovce za sisanje. jedva cekaju da kupe iphone5s. glavna i jedina novina je sto su dodali "s" u imenu.

vujic

pre 11 godina

pa kad bi ova, ili ona petica bila kao ascend p1 od Huaweia, po mozda bi onda za nju i dao 700€. Ovako, uzeh dva ascenda za te pare. A to, skidanje igrica od 3GB i tako koje decije radosti, to cu da razmotrim kad budem bio mali. A inace smatram da "jabucari" nikako nece da naprave bas dobar tel. Stalno slaba baterija; ekran od 4 inca je mogao lepse da se uskladi na cetvorku; kasne sa mega pikselima itd...
Sta bi tek mogao da ga naruzim da sam ga imao. Sreca pa nisam ni dosao u priliku da bacim pare. Prvo oni moraju neke pocetnicke stavke tel. da reguliso pre nego sto se vinu u vasionu!

Ja

pre 11 godina

A kladim se da ovi sto pricaju o nekom bagovanju samsunga su imali nekog kineza za dinar kod nasih operatera i misle videli su sve..od kad sam kupio uredjaj nijedan jedini restart niti na ovom niti na proslom.

Misim stvarno

pre 11 godina

Da li sa Samsungom mozete downliadovati applikaciju ili igricu od 3 GB? He he... (Mirjana, 15. novembar 2012 21:52) A koja to aplikacija ima 3Gb, majke ti? I da, moze da downloaduje fajlove vece od 500 mb.

goran

pre 11 godina

@gabrijela....
super, a da li ce onda tvoja majka da da babi 4s, a baba prababi obicnu cetvorku, prababa cukunbabi 3s i tako dalje sve do poslednjeg zivog clana vase srecne iphone porodice.... iphone je mrtav, mozda ne danas, ne za par meseci, ali za par godina sigurno.. sony bih spomenuo koji je svakog dana jaci, lg se ne sali, kinezi ZTE i Huawei bujaju, samsung i htc standardno.. svi ti telefoni rade pristojno, ja imam npr. ZTE sa intelom i super je, uskoro cu da uzmem neki jaci i osim kvaliteta izrade i dizajna koji su meni bitni ne vidim nista posebno u applu... izgleda da kuk nije jobs, vreme ce pokazati...

wwww

pre 11 godina

@ana - pretera ga malo sa tih 500 I vise mb.! nisam siguran da uopste I postoji tako velika aplikacija za iphon. a ako kojim slucajem I postoji onda ti sigurno ne spadas u tu grupu koja je koristi, kao ni vecina nas. sto se samih aplikacija tice, bar one koje su meni potrebne, sve sto ima za iphon - ima I za android a neke od njih su cak I bolje za android I za sada odlicno rade. trenutno vise koristim s3 jer sam ga uzeo pre par dana a imam I 4s pa mogu da uporedim. kao sto sam vec rekao, iphon je iphon ali petica je razocarenje a s3 lte je ipak malo bolji fon. teska srca to priznajem ali to je istina.

dejan

pre 11 godina

Mozda 5s bude bolji od S3, videcemo. Po vodecem svetskom sajtu gsmarena S3 je za nijansu bolji kao telefon, a za 30% jeftiniji. Samsung moze da odmori, nije im se dugo desilo da izbace neki model i da apple izbaci posle njih 4 meseca a da bude gori od starog modela samsunga.

loodak011

pre 11 godina

imam s2,nikad nisam stavio bilo kakav softver koji nije legalan,samo oficijalne updateove. radi perfektno,bez ikakve mane. najveca aplikacija koju sam instalirao je 2.9Gb. a imam jos gomilu od 300-600Mb. prema tome te gluposti koje pisete nemaju veze sa zivotom!! imao sam i iphone 3gs pre par godina...mogu samo da kazem da sam pre ulaska i posle izlaska morao uvek da ulazim u neki program koji sam skinuo i da ubijem aplikacije iz momorije posto sam dolazio u situaciju da secka prelazak preko stranica u meniji! jedino po cemu bih izdvojio iphone od samsunga je muzicki player. neuporedivo je bolji izlazni signal na iphone-u nego na bilo kom samsungu. a moram da prokomentarisem ovu vesto...ovo je jasan znak da je iphone pukao. sad ce kao da izbace novi model koji ce biti napredniji,ali ce da bude limited edition. to je samo nacin da se proda nesto zalidnim ljudima. danas naprace 100 000 i to se proda,ali nece svi doci do toga. sve sto je zabranjeno se trazi. onda ce druga serija,pa treca...itd. to povecava traznju u ovom suludom vremenu u kom zivimo!!!

T.

pre 11 godina

Ja sam uvek smatrao da je velika prednost Apple sto prave mali broj uredjaja (jedan telefon a razlika u modelima samo u velicini flasha) i onda ih ispoliraju do kraja. I jos uvek smatram da Samsung, HTC i ostali grese sto paralelno prave veliki broj uredjaja za koje posle ne stizu redovno udpate-i i slicno. Ali izgleda da je sada i Apple krenuo da pravi gomilu uredjaja. Nisam siguran da je to dugorocno pravi put. Izgleda da je mnogo brzo poceo da se oseca odlazak Dzobsa. Ja i dalje mislim da ovo za novi iPhone nije tacna informacija.

PPeca@SER

pre 11 godina

Apple ce morati da nadje mnogo naslednika, ne samo za proizvode, nego i za menadzment...

http://seekingalpha.com/article/964281-thoughts-on-apple-s-ousting-of-forstall-and-browett-asserting-cook-s-authority-solidifying-jobs-vision?source=email_investing_ideas&ifp=0

Mozda ce neko reci onu staru "kada brod tone..."... ali onda znaci da tone.

zzzb

pre 11 godina

nije potvrdjena vest ali je interesantnom zezati se malo. :-)
pre ce biti da je istina nego da nije.
mislim na izjave epla i korisnika vezane za displeje ajfona i ajpeda tj neke smanjene,neke povecane. ucestalije stancovanje novih verzija 4 5-ica esova minija maksija itd znate na sta mislim. normalno je to,moraju da se prilagode trendovima i brzom razvitku ITa, a ne oni njemu da ga ne bi presisali. nema potrebe da ga branite.
smanjuje se market ser,prave se jednako kvalitetni uredjaji od googla, htca,asusa,samsunga,lga za isto ili manje para pa je neminovno promeniti taktiku. efendija hoces biti realan i sloziti se sa ovim? :-)

djokara

pre 11 godina

Vi se tu svađate oko s3 i i5,dok ja sve to čitam sa solidnim soijem koji imam 1 godinu a da se nije pokvario,bagovao sistem ili bilo šta. Moram da priznam da neke igre umeju da zaseckaju na momente,ali to je što nisam uzeo naj da best fon,već pristojan telefon.

boris

pre 11 godina

ove komentare kao da je pisala jedna osoba. pa meni HUAWEI ics ne baguje niti imam probleme sa download-om i memorijom a kamoli onda skuplji modeli sa androidom. sto se mene tice jedini nedostatak je plastika...

ja

pre 11 godina

Sada Tim Kuk (nije ni cudo, covek je ekonomista) i Apple samo zele da testiraju koliko daleko mogu da idu sa iSheep taktikom. Ranije nisam podrzavao ljude koji su pljuvali iPhone jer je jako skup jer nije nesto mnogo skuplji od konkurenata tipa Galaxy S III (pricam o stanju u US, ovde je drugacija prica)... Ovo je sada debilno, prvo su u Martu predstavili Retina iPad koji se prodavao paralelno sa klasicnim iPad 2... Ne prodje ni 7. meseci a oni vec izbacuju novi retina iPad koji je mozda samo za koji sekund brzi od starog, a klasican iPad 2 menjaju sa iPad mini koji ne samo da gubi na funkcionalnosti zbog ekrana, nego i nije nesto portabilniji jer je 7.9 incha veliko da bi bilo prijatno u ruci... Samo su nasli nacin da staru igracku koju niko nije hteo, prodaju ponovo. I sada novi update u Martu...? mini ima retina ekran sigurno, eventualno A6 cpu ali cisto sumnjam... Na iPhone-u ce da zamene kameru ali stvarno sta bi jos mogli tu da menjaju za tako kratak period... Mozda bolja grafika, kao sa A5x na prvom retina iPad-u.

obi van

pre 11 godina

meni se cini da svi smartfon proizvodjaci idu u pogresnom smjeru - povecavaju brzinu, rezoluciju i nabuzde brdo aplikacija vec u samom OSu sto guta bateriju. Ja mislim da vecina nas jednostavno zeli smartfon koji ne mora da se puni svaki dan, radi sa dve sim karte i puni se za 15 minuta. Ako se to pojavi kupujem odmah, za sada mi je i galaxy 2 dovoljan.

Ognjen

pre 11 godina

Jes da je Samsung ruzan i plastikaner, ali mnogo se iskvari Apple od kada nema Jobsa. Samo jos da krenu na 2 nedelje novi modeli.

milan

pre 11 godina

Igor Petric


imam preporuku za tebe. kupi nexus i nece ti se nikada restartovari i bagovati. meni za skoro godinu dana koliko imam telefon nikada se nije restartovao. restartovao se nekoliko puta kada je updejtovao sistem i to je to. znaci oko 10 meseci ja nisam gasio telefon . nisam gasio galaxy nexus

Efendija

pre 11 godina

@misternobgd

Takvi problemi se javljaju samo i iskljucivo na otkljucanim telefonima. Moj iPhone je sim free i nikada se nije zakucao za godinu dana. A sto se tice aplikacija apsolutno MOZE da se kupi svaka aplikacija. Ja licno kupio whatsapp.

pekobcn

pre 11 godina

I ja imam problem sa tim sto apple kako mi se cini postaje sve losiji. pre dve godine u dilemi koji da kupim, zatvoreni iphone ili otvoreni android, odlucim se za Samsung Galaxy S (prva generacija, tada su ga zvali cudo tehnike) koji se okazao toliko nepouzdan da sam jedva cekao da ga se otarasim. Nakon toga sam uzeo iphone 4 sa kojim sa bio dosta zadovoljan jer je bio pouzdan (Galaxy S mi nekad nije davao da se javim kad blokira). Posle dosta promena telefona iphone je postao nesto najblize onome sto sam imao pre pet godina kada sam bio prezadovojan svojim sony ericssonom w810. do iphone 4 ni jedan telefon mi nije ispunjavao ocekivanja.

Svakako siguran sam da je android dosta bolji, al opet nekako vise ne verujem samsungu i poceo sam da ga dozivljavam kao nekad windows (radi na svakom kompu pa mora da baguje). Drugo ne verujem bas Google-u. ne dopada mi se njihova politika citanja emailova i pracenja korisnika zarad reklama, tako da ostaje da se bira izmedju iOS i Windows telefona, ili povratak na obcine.

nemojte se svadjati ljudi.. nek svako kupi sta mu se svidja i svi srecni!

aj ziveli

Zarko

pre 11 godina

Ovo je tek prva glasina vezana za novi iPhone. Ne verujem da ce izaci na prolece, ali bi zato mogao da se pojavi pocetkom leta na WWDC 2013.

mile

pre 11 godina

Imam iPhone 4 i kada je izašao iPhone 5 odmah sam poželeo da ga kupim. Naravno kada sam video cenu početni polet je nestao jer ipak imam funkcionalan telefon i ovako. Sad kad čujem da se već sprema 5s neću više da kupujem ni jedan dok mi ovaj telefon radi. Ni korisnicima Androida nije nešto lepše. Telefoni i tableti su postali razonode za dokone umesto da su realni uređaji koje kupiš i imaš par godina.

misa

pre 11 godina

zasto se vezujete za brendove? svako treba da kupi uredjaj koji mu odgovara i koji moze da priusti. mislim da nije problem u hardveru i softveru vec u ljudima koji ne znaju da ga koriste.

дурантула

pre 11 godina

100! .................................................................................................................................................................samo sam hteo da napisem 100-ti komentar :D