Četvrtak, 15.11.2012.

09:28

Policajac će biti suspendovan

Pokrenut disciplinski postupak protiv policajca koji je hapsio građane koji su protestovali zbog iseljavanja porodice Matić na Doćolu i on je udaljen sa posla.

Izvor: B92

Policajac æe biti suspendovan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

283 Komentari

Sortiraj po:

zarobljena

pre 11 godina

Mi smo stigmatizovano društvo,imamo kompletnu distorziju Duha i stalno mešamo poklopčiće na lončićima.Ceo slučaj je sumnjiv,državni sistem nam je kao fekalni kanalizacioni sistem te niko ko želi da istera pravo što nije isto što i pravda dobro se otrujemo od smrada koji ubija Duh i Telo.Mi smo vekovno istraumatizovani i nama je jedino potrebna Duhovna reforma za koju nismo sposobni,odgovorno se zalažem da protektorat jer ni jedna vlast neće uspeti da postavi stvari na potrebne osnove za početak napredka,da zanemarimo sve generacije rođene do sad i da krenemo od dece koja su rođena do pre tri godine i ona koja će se roditi,i krenemo u reformu,tj.jasno postavljene norme,pravce kretanja.Možda ćemo za sto godina imati rezultate.Do tad kao i do sad,živećemo i gore nego što možemo da zamislimo,zato što ono smo što mislimo,govorimo,radimo.A,svi dobro znamo da je u Srbiji jedino važno znati gde je rupa kroz koju možemo da proguramo našu korist,a onda kad nas udari nečija rupa opet tražimo rupu da doskočimo.Evo,ja vozim bicikl,na stazi porodica,kolica,tek prohodalo dete,mama i tata.Razmišljam,nema napretka,ta deca neće znati da prepoznaju gde je staza za pešake(dva koraka odatle)jednostavno ostaće im to u glavi,i psovaće biciklistu koji zvoni jer od malih nogu ide putem kojim ne treba da ide.I tako nam je u svim segmentima.Deca su naša sadašnjost i budućnost,kroz jasne norme od malih nogu stiže se reda,rada i discipline,bez ugrožavanja sebe,i drugih.Tužno je sve što nam se događa.

Lela

pre 11 godina

Trebao je da se obuzda, al' svakom čoveku koji čita između redova je očigledno da je advokatica platila za to. Ako je oštećena za toliku sumu novca, trebala je da nađe tog što je dva puta prodao stan pa da ga tuži i vrati pare nazad a ne da izbacuje porodicu koja je godinama tu živela. Molim novinare da ispitaju taj slučaj, očigledno je da to nisu čista posla.

vlada

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislim više neću ni da otplaćujem kredite. Kupim kameru i mašem njome kad dodju sudski izvršitelj i policija.Jer verovatno posle ovog cirkusa i ono malo policije što je savesno radilo svoj posao to više neće raditi. Dozvoljavam možda je bio bahat i prekoračio ovlašćenja ali ko od nas zna šta se tamo tačno izdešavalo pa za to valjda postoji sud mada kolko vidim policajcu su već presudili. A možda mi i Dačić reši neki "smestaj". Samo me interesuje kako ovim ljudima nisu smeštaj rešavali ranije.

deki

pre 11 godina

nebih da komentarisem policajca. ali ovde je direktna odgovornost onog koji ga je primio na posao. takva surovost i bahatost je prosto ne objasnjiva. pozeleo sam da sam se ja u tom trenutku nasao tamo i da je i mene vukao i cimao. tuzio bih i njega i nacelnika policije i ministra i prvog podpredsednika i premijera i ceo aparat!

suspendovati i zabraniti

pre 11 godina

Uz suspenziju ovom policajcu doneti resenje o trajnoj zabrani da se bavi poslovima obezbedjenja. Takodje zabraniti a i proveravati da ovog necoveka ne prime privatne firme za fizicka i sva druga obezbedjenja.

Cik Pogodi

pre 11 godina

Dok narod skuplja dinar po dinar kako bi imali prehraniti svoju decu, buducnost ove ne -obecane zemlje, glavasi MUP-a jedva cekaju ovakve incidente, kako bi sazvali kolegijum i imali razloga da pojedu i popiju, gde na kraju vecere uz zdravicu kvalitetnog vina resavaju slucaj u korist nadleznih...Eh moja Srbijo...

rostiljijada

pre 11 godina

Kad sam video ovo odmah sam se setio slike kad je pre 2-3 godine bila Rostiljijada u nasem gradu (Leskovcu) . Naime , za vreme trajanja rostiljijade glavna ulica je zatvorena za saobracaj jer su tu standovi . Na svim bocnim prilazima se nalaze pokretne ograde i po jedan policajac .
Izlazio sam to vece iz parkinga pored obliznjeg kafica i cekao da se ukljucim u saobracaj...tada je naisao jedan skupoceni crni dzip , zaobisao tu ogradu i krenuo u zabranjenu ulicu. Policajac koji je bio tu ga je pistaljkom upozorio a vozac dzipa je stao,otvorio prozor, napsovao policajca i nastavio dalje. A kolicajac je .......samo tuzno spustio glavu.
Mislim da je suvisno dalje komentarisati stanje u srpskoj policiji

Dragan

pre 11 godina

Evo sta to znaci:Primice jednu ili dve plate umanjene za 20% i posteno ce se odmoriti kod kuce.
Zasto ovom pajkanu nije uradjena analiza na alkohol i narkotike?
Valjda zato sto zmija zmiji oci ne vadi.Ocigledno da je Prljavi Hari bio neuracunljiv u tim trenucima.Mozda ce sutra upucati nekog jer je presao pesacki prelaz na zuto?

dejan

pre 11 godina

Molim vašu kuću, kao najobjektivniju i najkorektniju u izveštavanju nas građana, da pratite ovaj slučaj i obavestite javnost ukoliko dotičnog nasilnika ponovo vrate na posao, posle "sleganja prašine". Jedino ste vi naš glas koji se koliko toliko čuje.

Neverni Toma

pre 11 godina

U stvari, ovde se najmanje radi o jednom policajcu kao pojedincu. Cela prica koja stoji iza toga je toliko mutna da se zaista vise ne moze prozreti ko, na koji nacin i kome pokusava da smesti. Da li je u pitanju rastimovano sudstvo (a jeste), da li su u pitanju nove spletke medju vladajucim koalicijama (a jesu), da li je to jos jedan paravan za opravdavanja ocekivanih smena u MUP-u (a jeste) i svako pitanje koje danas sebi postavite - ono jeste.

Problem je sto sve to jeste, a od svega toga mi gradjani imamo samo dodatne stresove, medjusobne sukobe ili eventualno ovakve sukobe sa nama najblizim operativcima vlasti, koji toboze, ni sami ne znaju sta cine. Naravno dok se dvoje svadjaju treci vlada.
Nije kriv ni gradjanin, nije kriv ni policajac... zna se ko je kriv, al taj ne moze da odgovara jer ima imunitet i nedodirljiv je. Znaci, odgovarace onaj ko moze i ko je za to pogodan, odnosno onaj ko se pogodno namesti, jos bolje receno.
Nemam sta vise da dodam, bespotrebno trosim reci jer sam nemocan i bespomocan kao obican i apolitican gradjanin ove drzave.

Povratnik

pre 11 godina

Kao neko ko se skoro vratio u zemlju (otisao dok mobilni telefoni sa kamerama jos nisu postojali, a Milosevicevi policajci mogli da biju kako su hteli), drago mi je da vidim da ce i srpska policija vrlo brzo nauciti da je sud javnog mnenja najvazniji sud pred kojim se stoji u XXI veku. Inace, u Kanadi je to vec odavno slucaj i najpoznatiji primer kako sve to utice na menjanje policije je onaj kada je RCMP ubio Roberta Dziekanskog na Vankuverskom aerodromu, 14. octobra 2007. Sve je to zabelezio Paul Pritchard na svojoj kameri. Sta je posle bilo mozete citati na Internetu.

Ivan

pre 11 godina

Molim B92 da se s vremena na vreme informise o statusu ovog da ne bi bilo posle mesec dana "ovaj je ponovo medju nama"! Sramota je da gradjani Srbije i dalje placaju ovakve isfrustrirane ********! Nije mu mesto u policiji!!! OTKAZ a ne "suspenzija"!!!

oki

pre 11 godina

XXI vek...svako danas može da fotografiše, snimi, svako danas ima u džepu mobilni android....pa jel naš gestapo izašao iz jajeta? Inteligenceja tih trotoaraca je ravna nuli, ali neka, tako treba.

Dobrica

pre 11 godina

Nije on više za policiju, kao što ni ja nisam za kosmonauta. Sklonite ga negde da ne bruka pravu policiju i stručne ljude koji znaju koji je njihov posao i kompetencija i u koje ja verujem.

Kiza

pre 11 godina

Ovako su odvajali decu od roditelja u Holokaustu.Evropo putuj, sa ovakvim ustrojstvom ni u balkansku, a ne u evropsku uniju.Svest,treba menjati, u odnosu na balkanski mentalitet.

Dragan

pre 11 godina

Ne budimo prestrogi prema policajcima. Za 95% njih licna karta je najslozenija literatura koju su procitali u zivotu. U skolu su isli samo dok je to za njih bilo obavezno a verovatno ni u kuci nisu imali na koga da se ugledaju i od koga da nauce bilo sta o zivotu. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji su takve ljude primili u policiju.

sale

pre 11 godina

e pa ko ti je kriv sto si ti vatrogasac a ne advokat.u srbiji ponovo vazi staro tursko pravilo - kadija te tuzi kadija ti sudi.e srbijo srbijo....

Vatrogasac

pre 11 godina

Pitam se samo sta bi Tito rekao da je ziv i gde je sve otislo? Kako bi na****o sudija koji je presudio ovo. Nema vise nikoga ko bi branio prava obicnih ljudi, samo prazna obecanja, praznoverje i zeljoteke. Nekad smo bili drzava koja je bila cenjena u svetu, a sad je ni sami ne cenimo. Uvek kad pomislim da ne moze nize, neko me razuveri.

Milan

pre 11 godina

Ja izvinjenje MUP-a ne prihvatam!!! Dosta više policijskog terora nad mirnim građanima!!! Daj da vas vidimo tako hrabre i kuražne sa dilerima droge i huliganima koji opsedaju gradove po Srbiji svake nedelje u vreme fudbalskih utakmica!!!

lud-zbunjenog

pre 11 godina

Cekaj koliko razumem u tekstu ova advokatica je stan u centru Beograda platila 24000 maraka t.j kako ona kaze "preplatila" ga je. Daj mi majke ti da ja kupim 2 takva za te pare, ma dacu i po 30000 za tu lokaciju. Koga bre ona farba?

srBIN

pre 11 godina

Naravno, kao sto rekoh juce. Poznajem sva policijska i vojno-policijska ovlascenja. Policajac je prekrsio nekoliko ovlascenja koja mu nisu davala za pravo da preduzima mere protiv pasivnog protestvovanja osoba. Po sluzbenim ovlascenjima je morao ignorisati sva dobacivanja, vredjanja i urlanja nekolicine osoba sve dok to ne predje u fizicki kontakt i ometanje sluzbene duznosti. Inace nisam policajac niti sluzbenik drzavnog posla, jednostavno znam koja su moja prava a koja su policijska. U danasnje vreme, ako ne znate vasa i njihova prava, mozete biti zrtva policajca ukoliko u vama vidi ne informisanu i plasljivu osobu. Ako cemo demokratski, onda cemo tako. Bilo da ste lopov ili ubica, ni onda vam zakon nista ne moze bez stecenih uslova za vase sankcionisanje. To su sami napravili, nisam ja izmislio. E, sada da se izvini Dacic licno, a zatim plate odstetu privedenima za pretrljen strah i dusevni bol, eventualno povrede! Toliko!

онако

pre 11 godina

Па да , најлакше је по сиротињи.
Како смо сви ми лицемерни , то је ужас.
Ако је ово прекорачење овласти толики злочин да човек остане без посла а његова деца без хлеба онда се питам ,зашто толико енергије не усмеримо на узроке оваквог стања у друштву.
Некада ми се све ово гади колико смо ми ниско пали.

?

pre 11 godina

Kakva suspenzija? Krivicna prijava za surovo prekoracenje ovlascenja!
Majku koja je dosla po svoje dete i koja je rekla "nije vas sramota" i okrenula se i posla kuci, taj hvata s ledja pred maloletnom devojcicom i ubacuje je u maricu ko poslednjeg kriminalaca ....
Odvratno!

HAHAHA

pre 11 godina

Ako su ovi udarili na porodicu svog kolege ,šta tek obični građani mogu očekivati.Koliko znam nijedan zakon ni USTAV ne zabranjuje stajanje na ulici!!!!! A kako policija može da upada u stanove u ovakvim slučajevima, pa valjda je sudki izvršitelj poveo sa sobom majstra koji otvara bravu!!!Da asistiraju da ,ali ne da razvaljuju.A dotični se danas sigurno čudi šta ga je snašlo, pa neka je,što nije o tome vodio računa juče!! Podrška porodici Matić jer smo svi mi u nekim slučajevima Matići!!!!!

Mirko Vojnovic

pre 11 godina

@Zoran from USA.

I ja sam u USA vec 25 godina -> Nisi u pravu!

Da je zena ostala na mestu i tako opstruirala kretanje policajca u vrsenju duznosti, verovatno bi bila uhapsena. Medjutim, ona je pocela da se udaljava sa mesta, dakle izvrsila je ono sto je policajac od nje zahtevao, pa je tek onda uhapsena. To je povreda pravilnika od strane policajca i treba da bude disciplinovan.

Za verbalno "vredjanje" policajca ne postoji osnova za hapsenje, jer spada u domen "slobode misljenja i govora" sto je zagarantovano Prvim Ustavnim Amandmanom.

Onaj policajac sto je prskao studente na Berkliju "peper sprejom" dok su seeli na zemlji, takodje je disciplinovan. Njegovo je bilo da ih pokupi sa zemlje i odnese u maricu, i to tako da ih ne povredi.

Pozz!

Djuka

pre 11 godina

Kakva drzava takva i policija, doticni policajac treba u zatvor na par meseci da vidi malo i drugu stranu i da ostane bez posla.Vec ga brane kako je imao neku porodicnu tragediju i da ga treba razumeti... a sta je sa tragedijom ove porodice? Gde je krivac koji prodao stan dva puta? sto njemu ne oduzmu stan i ne dodele ovoj tragicnoj porodici, Sramota da te je Srbijo!!!!

Albatross

pre 11 godina

Eto ti "momcine" za mesec, dva na slicnoj poziciji samo na drugoj lokaciji. Kao "suspenzija"- fora.. ovo, ono...Cekaj samo da se slegne prasina, a do tada mazi oci javnosti...

piston

pre 11 godina

Nemojte se radovati.Vec je uobicajna praksa u policji da posle nekog vremena kad sve padne u zaborav doticni bude vracen na jos bolje radno mesto.Zivi bili pa videli.

Izbegavajte SUP Stari grad

pre 11 godina

Uopšte me ne čudi što je ovaj nasilnik zaposlen u SUP Stari grad. Ko god je bilo kada imao posla sa SUP-om na toj opštini, dobro zna da je taj SUP jedan od najgorih u Beogradu, ako ne i najgori, u smislu odnosa prema građanima. Tretiraju ljude bukvalno kao STOKU. Evo samo jednog primera očiglednog iživljavanja. Na ulazu u šalter-službu SUP-a Stari grad na vidnom mestu piše da je radno vreme do 20h. Građani lepo isplaniraju da će do 20h stići da budu usluženi i stanu u red, da bi im u 19:30 šalterski službenici zalupili vrata šaltera ispred nosa, i odu. Revoltirani građani se zatim žale dežurnim policajcima, na šta oni samo odgovore da radno vreme jeste do 19:30. Pitaju zatim ljudi zbog čega onda piše da je radno vreme do 20h, umesto da lepo napišu da je do 19:30, ali na to pitanje ne dobiju odgovor. ČISTO IŽIVLJAVANJE.

T-MAX

pre 11 godina

Postovana redakcijo i urednici RTV B92, molimo Vas da kao medijska kuca sa nacionalnom frekvencijom i ugledom i poverenjem kod gradjana svojim angazovanjem uradite sve sto je u vasoj moci da nas zastitite od ovakve bahatosti policijskih sluzbenika!!!Protiv ovoga smo se borili, protiv Miloseviceve policije i vise ne zelimo da prolazimo kroz to!!!Ovo je bruka i SRAMOTA za policiju Srbije!!!Doticni sluzbenik zasluzuje momentalni OTKAZ i krivicnu prijavu!!!Sve ispod toga smatracemo ponizavanjem ljudskog dostojanstva i gradjanskih sloboda u SRB!!!Zato Vas molim jos jednom, Vi kao uticajna medijska kuca morate stati u odbranu gradjana ove zemlje protiv ovakve bahatosti, kao sto ste i do sada radili!!!Hvala!

Mirjana Kojadinović

pre 11 godina

Velika bruka za policiju i za pravosudje!
Kako se izboriti za pravdu,za mir i protiv bahatosti?!
Volela bi da svi mediji isprate ovaj slučaj do kraja i da se pomogne napaćenim ljudima a zlikovci da se kazne!!!

podseti me sta to bese moral

pre 11 godina

Zar svi vi, koji tako glasno trazite "glavu na panju" ovog policajca, njegovu suspenziju, ostru kaznu, pa i otkaz sa posla, za coveka koji je sprovodio zakon neprekrseci ga, a da niko od vas ne optuzuje zenu, sa detetom, kojima tu nije bilo mesto u toku policijske akcije, ustvari, ne trazite malo vise prostora, za licno krsenje zakona, kada vam se prohte, ili ucini, da biste mogli i sami da sudite, sprovodite zakone i ometate drzavne organe u toku primene zakona?

dj

pre 11 godina

juce su dva coveka posteno radila ono za sta su placena. novinar B92 i veliki covek u plavom. njemu, ako ovo bude procitao, zelim da uputim izvinjenje u ime svih. hajka koja je pokrenuta je sramotna a sluzi iskljucivo tome da se zaboravi moralna beda u kojoj zive i rade vatrogasac, advokatica, investitori, overivaci, sudije na slucaju, komsije, ucitelji, roditelji, mediji.. i u kojoj rastu i rzvijaju se ta izmanipulisana deca.

gopsodine, jako mi je zao, probajte da ih razumete i oprostite

Nika

pre 11 godina

ok, policajac ce biti suspendovan... idemo dalje... ko je odgovoran za tesku zloupotrebu dece, koja su organizovano dovedena na adresu prinudnog iseljenja, a samim tim i zivotno ugrozena...

Danica

pre 11 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

mesha

pre 11 godina

"20 godina u službi i nije bio disciplinski kažnjavan". Koliko je imao ovakvih "intervencija" za 20 godina službe, a koje kamera nije zabeležila, sam Bog zna.

aplauz

pre 11 godina

Suspendovati i primerno kazniti.
Na primeru se najbolje uci. Neka probaju sledeci put, pa ce znati sta ih ceka. A kamerice na mobilnim sada snimaju iz svakog uglica, prozora, ispod jakne...

ana

pre 11 godina

@(nepristrasno, 15. novembar 2012 16:11)
Zena je dosla da odvede svoju cerku kuci (a nije demonstrirala ili ometala policiju u iseljenju), i usput je prisla da kaze policajcu sta misli o tome sto je on pretio njenom detetu koje, (po izgledu cenim) ide jos u osnovnu skolu, da ce da je uhapsi. Ona se zatim okrenula da ode sa detetom, i policajac se okrenuo i posao na drugu stranu, i ona mu je samo U ODLASKU (dale, u toku svog udaljavanja sa "razicnog mesta ozbiljne policijske akcije") dobacila da treba da ga bude sramota. Zatim se jasno vidi kako se policajac iznervirano okrece,vraca i nepotrebno grubo grabi zenu i gura je u maricu. Dakle, on to ocigledno nije uradio njene bezbednosti radi, nego jer je bio iznerviran i hteo je da iskali svoju iznerviranost. Drugim recima, izivljavao se na zeni JER MU SE MOZE. E pa ne moze.
Nemam pojma ko je u pravu oko spora oko stana, jer niti znam nesto o slucaju, niti sam pravnik (mislim da ljudi jako ishitreno automatski presudjuju ko je u pravu, a realno nemaju nacina da znaju), ali ponasanje ovog policajca je nedopustivo. I sigurna sam da je ovo daleko od izolovanog slucaja, samo je ova zivotinja imala nesrecu da ga snime novinari.

nesa

pre 11 godina

Nije kriv Stikovic,vec njegovi pretpostavljeni koji ga nisu obucili kako da reaguje u odredjenim situacijama. Ovako,njega ce suspendovati,a nesposobne staresine ce ostati tu gde jesu.

Posmatrač

pre 11 godina

Nezavisno od toga da li su Matići u pravu...

a) Onaj maloumnik iz "Obraza" je oslobođen optužbe.
b) Policajac od 2m privodi ženu koja mu se verbalno suprotstavlja.
c) Izglasan zakon o amnestiji.
d) A predsednik Nikolić (Let there be Diploma), skrušenog pogleda, samo što ne zaplače, na pomenu povodom trogodišnjice smrti patrijarha Pavla.
e) Fuj!

Sinisa

pre 11 godina

Da je problem samo ovaj jedan pripadnik MUP-a ja bih bio najsrecniji gradjanin ove zemlje.
Muka mi je od svih vesti danas u kojima se policijski funkcioneri ogradjuju od postupaka ovog njihovog kolege dok im jedinice vrve od prepotentno-arogantnih sirovina poput ovog.
Svi su isti.....

srdan

pre 11 godina

cilj je postignut porodica je iseljena, a ostalo je u stilu kad lopov vice drzte lopova. U zemljama gde vlada demokratia radio ovakvog postupka policije bi pao bi ministar MUP-a, a samim time i vlada

Cile

pre 11 godina

Pa sve je jasno - Advokatica tvrdi da je PREPLATILA stan, dala je celih 24.000 maraka za kvadraturu koja je familiju Matić koštala 72.000, i to dok je bila u SIVOJ FAZI! To znači da ona nikako nije mogla da kupi ISTI stan na toj lokaciji jer ga je platila TAČNO TRI PUTA MANJE!

miki

pre 11 godina

treba da bude suspendovan ali nemoj da se vrati posle mesec dva na posao kao da nista nije bilo. advokatica je sumljiva cim ona dolazi sa privatnim obezbedjenjem, ako je stvarno prodat stan dva puta, odgovorne u sudu treba uhapsiti, a nadoknaditi stetu ovoj porodici.

Srdjan

pre 11 godina

Jel se TO zove OMETANJE sluzbenog lica u vršenju dužnosti? FANTASTIČNO... Nadam se da mu više NIKADA NIKO neće ometati vršenje dužnosti jer je posle ovoga zaslužio da bude UKLONJEN sa radnog mesta na kome vrši BILO KAKVU dužnost... Da li su građani OVE države, koja ima IDEJU da uđe u EU, zaštićeni od strane BILO KOGA? Gde je GRANICA?

pravda za policajca

pre 11 godina

Policajac je samo radio svoj posao, i nista vise. Problem je medjutim sto su drugi iskoristili decu da budu zivi stit i zloupotrebili njihovu podvodljivost da bi sprecili radnju drzavnog organa. Ni sudski izvrsitelj ni policajac nisu duzni da znaju sta pise u presudi i da li je ona pravedna, vec da je izvrse.

Milan

pre 11 godina

(podseti me sta to bese moral, 15. novembar 2012 17:05)

"Policajac" je prekoracio ovlascenja, a kamera zabelezila. Da je nije bilo, danas bi citali potpuno drugacije izvestaje servirane iz PU. U svakom slucaju, amaterski pokusaj nemoralnog spinovanja, vise srece sledeci put.

Filip

pre 11 godina

@(Komsija, vrata do vas., 15. novembar 2012 16:12)

Sreca pa nisi moj komsija, daleko ti lepa kuca. Zbog nedostatka empatije prema ljudima koji nas okruzuju smo tu gde jesmo, zbog toga se i ne vidi kraj posrtanja. Nista se ne desava slucajno.

Komsija, vrata do vas.

pre 11 godina

Policajac je dobro postupio kada je uhapsio zenu. U svakoj demokratskoj drzavi bi uradio isto. Nema razloga da se zalite na njega. Mozete da se zalite na odluku suda da se porodica Matic iseli, ali ne na policajce koji tu odluku izvrsavaju. Ovo je bio samo pokusaj jadne emotivne manipulacije policajaca da guranjem maloletne dece pred njihovu silu.

Jadno je bilo videti roditelje koji svoju decu guraju pred policiju. To me je sve podsetilo na film "Bosko Buha" gde se lik koga glumi Marko Nikolic zali na Nemce koji pucaju na "maloletnu decu" (potpuno narouzane vojnike partizane sa bombama i puskama). Niko se ne pita ko je dao tim maloletnicima puske da idu na Nemce.

Miki BG

pre 11 godina

Potpuno ispravna odluka o suspenziji i, nadam se, oštroj kazni do udaljavanja s posla. Policajci se moraju najzad naučiti da reaguju kada treba, a ne silu da ispoljavaju na nedužnim gradjanima kao što je ova žena bila. Ako nisu dovoljno edukovani, a očigledno da nisu, treba ih sve, od komandira stanica do pozornika na ulicama slati na dopunsku obuku. Zabrinjavajuće je da se nije oglasio direktor policije Milorad Veljović, koji je najodgovorniji za stanje u policiji. I kada je dobro, ali i kada loše postupaju kao što je bio ovaj slučaj. Takodje komandir policijske stanice Stari Grad iz Majke Jevrosimove ulice ćuti. Zašto? Zar ne oseća potrebu da se svojim gradjanima izvini za nekorektno postupanje njegovog pomoćnika. To je loš znak, jer policija treba da neguje korekte, dobre odnose sa gradjanima zbog kojih postoje, a ne da svoje frustracije ispoljavaju na ovakav način, a nigde ih nema noću na ulicama gde pijani, mahom mladi ljudi, divljaju skoro svakog vikenda.

žare

pre 11 godina

Vi ste pobrkali neke lončiće. Suspendovanjem ovog policajca se šalje poruka da red i mir je nešto sto je strano tom narodu. Haos je nešto sto većina želi u Srbiji. Tito vrati se sve ti je oprošteno

nepristrasno

pre 11 godina

SUSPENZIJA?
Zasto?
I - Objavljujete ime policajca, koji cak nije ni optuzen nizasta, a onolikim kriminalcima samo inicijale.
II - Matic je 6 puta pokusan da se iseli. Poslednji put, u oktobru, pretio je da ce da se ZAPALI, pada je iseljavanje odlozeni.
III - Pod tom okolnosti, policija izlazi na teren, da asistira sudskim izvrsiocima, OBEZBDI bezbednost, svih: samog Matica koji potencijalno moze da bude opasan, da izazove nesagledivu nesrecu, stanovnika u zgradi, slucajnih prolaznika, izvrsilaca i samih policajaca.
IV - U takvoj situaciji, gde se ne zna ishod zadatka na koji je poslat doticni policajac, kada svakom trenutka moze da odjekne eksplozija iz zgrade, pozar (kojim je vec pretio Matic), policajcu zaduzenom za bezbednost, pojavljuju deca.
V - Na vrhuncu bezbedonosnog rizika, kada je akcija kulminirala i ceka se reakcija Matica, hoce li mirno izaci, ili napraviti nesrecu, gospodja sa cerkom, koju je policajac (vidi se) zamolio da se udalji, pocinje sa policajcem SIKOVICEM da se raspravlja, a kada se on okrenuo od nje, i da ga vrdja.
VI - Da bi izbegao nesrecu vecih razmera, a u toku jedne opasne akcije drzavnih organa (sudskih izvrsioca i policije), koju on licno (Stikovic) nije mogao da prekine, a da se svadja sa "gospodjom pored koje je bila cerka" ne bi pretvorila u sire nerede, policajac je gospodju priveo, cime je ostalima dato do znanja da je situacija ozbiljna.
Ovo su cinjenice!
Zasto suspendovati policajca, koji je ustvari zastitio tu zenu?

Alan

pre 11 godina

pre godinu dana moja petogodinja cerkica mi na moje eeee vidi nina eno ga cika policajac kaze alii tata ja ne volim policiju??

ja u soku??? a sto sreco?

zato tata sto su jednog dana zaustavili aninog tatu i nisu hteli da ga puste da je odvede na balet dok im ne da pare da idu da kupe pljeskavicu i ana je plakala

mislite o tome

Marko

pre 11 godina

evo ja sam otac dve devocjice od 3 i 5 godina i da su kojim slucajem starije i da su se kao i ova deca okupila ispred zgrade podrzao bih ih isto svojim prisustvom pa makar me hapsili kao ostale - bravo deco dok je vas takvih ima nade za srbiju


a da sam slucajno prosao tom ulicom i vodio sa sobom svoju decu isto bi ja reagovao, sta bi uhapsili me i ostavili decu od 3 i 5 godina na ulicu??? ili ih i njih uhapsili???

SOLIDARNOST IZNAD SVEGA!!!

Ignacio

pre 11 godina

Hajde da kažemo, da je jedan "problem" rešen. Šta ćemo sa Milica Đurković advokatom? Hoće li advokatska komora da reaguje, hoće li tužilaštvo da reaguje. I najbitnije, da li će stan biti vraćen Matićima?

Ivan

pre 11 godina

Narod je sit tih napumpanih izraza i fraza tipa "suspenzija", "disciplinski postupak", "unutrasnja kontrola"! OTKAZ tabadziji i neka trazi drugi posao. Ne zasluzuje da i dalje bude u uniformi i da ga gradjani Srbije placaju!

Aca

pre 11 godina

Suspendovaće ga na mesec dana, onda ga bace na dva-tri meseca na mesto prašinara, a zatim ga rehabilituju i po pravilu dobije veći čin od onog koji je imao pre suspenzije. Tako to biva u Srbiji, svuda, pa i u policiji.

Pera

pre 11 godina

POlicajac je dobar samo nije na pravom mestu. Da se ja pitam sacuvao bi doticnog u policiji, bio bi odlican za hapsenje tajkuna...nabio bi ih sve u maricu za cas posla i za to bi jos i dobio aplauz.

Salu na stranu problem je sto njega niko nije obucio za odnose sa gradjanima posebno u ovako teskoj socijalnoj situaciji. Da je imao malo vise takta sve je ovo moglo i na mirniji nacin.

Nego mene zanima i da li b92 moze da pusti ceo snimak, tj. sta se desavalo pre ovog samog konflikta koji smo videli, i takodje ko je izveo decu na ulicu ispred policije. Da li su za to zasluzni profesori ili roditelji?

Kako vas nije sramota!

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.
(Svaka vam cast, 15. novembar 2012 12:40)

Ni rec vise, sve je receno.

Marko Markovic

pre 11 godina

Udri milicijo moja, udri, gazi, satri, hapsi... Ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti, bolji, lepsi narod.

blah blah blah

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.
(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.

iskustvo uci

pre 11 godina

Nisam pratio od pocetka. Deca su izasla napolje? Ta deca su polozila ispit i to veliki. Vi svi muskarcine ste pali i treba da vas je velika sramota. Zao mi je sto sam iz drugog grada, odmah bih se i ja tu nasao. Sramote jedne kakvi ste ljudi.

gradjanin koji je ratovao na Kosovu

pre 11 godina

@doktor

Kao sto kolegu Stikovica i Vas pri vrsenju duznosti ne interesuju nasi porodicni problemi, koga smo i da li smo izgubili u saobracajki i da li imamo jedno, dvoje ili troje dece, tako i narod ne zanimaju prilike iz licnog zivota jednog ovlascenog sluzbenog lica. Onog trenutka kada obuce uniformu on je neko ko predstavlja drzavu i duzan je da to cini sa punim postovanjem. Besprekoran rad u sluzbi je nesto sto ce cuva do kraja profesionalne karijere, Vas kolega u tome nije uspeo. Mislim da ce Stikovic sada biti jedan od mirnijih policajaca, pratice mu se svaki korak. Uostalom, to je najmanje sto je zasluzio.

Krle

pre 11 godina

Zena je samo iznosila svoje misljenje, koliko sam ja video na snimku...

A TO JE ZAKONOM DOZVOLJENO ..... !!!

Jako prljav i pokavaren sistem je jos uvek u Srbiji ( i ljudi u njemu )... nazalost... :(

Miša

pre 11 godina

Srbi ne zele red i tacka. Svaka diskusija je samo mlacenje prazne slame. Nema te vlasti-vlade koja moze nesto tu da uradi. Diktatura je jedini nacin

Зоран

pre 11 godina

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.
(blah blah blah, 15. novembar 2012 15:17)

Нисам на ТВ-у. ТВ не гледам.

komsinica

pre 11 godina

Samo suspendovan?

Kolega idi odmori dok ne prodje ova buka, posle cemo sve da sredimo. Ma ima da te unapredimo.Ovde ljudi imaju kratko pamcenje, sve ce da zaborave. Kao sto su vec zaboravili kad smo ih onomad mlatili.

I tako... Prodje jos jedan dan naseg zivota...

oitan

pre 11 godina

a gde su sad DVERI da se jave u odbradu srpske porodice koju toliko hoce d ocuvaju...gde su sad da osude ovakvo ponasanje policajca? Ili se javljaju samo pred paradu ponosa?

Goran

pre 11 godina

Ne znam ko je tu u pravu, u vezi stana ali u vreme dok je bog hodao po zemlji nedopustivo je bilo, bilo koga, iseljavati na pragu zime.

gde ja stadoh-ti produzi..........................

pre 11 godina

ne znam kako do sada sasa jankovic-zastitnik gradjana vec nije dobio batine od ovih silezija,i kako ga do sada nisu smenili sa te funkcije koju obavlja,a ovaj lik sto je provodio neduzne gradjane sigurno vece pre toga kuci nije izlemao nekog sebi bliznjeg recimo zenu,pa kako li ce taj da zastiti zenu od neke pijandure ili neurotika koji je za lazu-od porodicnog nasilja,ako svoju zenu mozda maltretira i to policajac i muskarac e do moga .

alexandar kg

pre 11 godina

Ova vest je objavljena SINOC na tv b92 kao udarna i na tome svaka cast.RTS je grubo precutao tu vest u udarnom terminu Dnevnika 19.30h,da bi istu objavio tek u 24h.Ovo samo govori koliko je sve u ovoj yemlji duboko politzovano i neposteno.Nikad necu da vam platim pretplatu.Hvala b92 koji jedini pale svetlo u ovoj mracnoj SRBIJI!!1

Ivan

pre 11 godina

Prilično sam razočaran odsustvom bilo kakvih reakcija nevladinog sektora. (bgd, 15. novembar 2012 14:43)
Taj nevladin sektor je ocigledno pratio RTS-ov dnevnik ili beogradsku hroniku pa nisu informisani.

dzox

pre 11 godina

Ne pravdam ovaj slucaj ali ovo je moderna kapitalisticka demokratija. To se desava u svim drzavama. Setite se svih mesta gde je delovao pokret "okupiraj" a dalje da ne nabrajam. Od gumenih metaka do suzavaca na demonstrante koji sede mirno... Nisu ovo 90te kako neko voli da kaze. Ovo je moderan demokratski svet gde policija stiti one sa parama, a ljudi cine stoku za sisanje i klanje. Ko to ne vidi, ili je slep ili glup.

zorz

pre 11 godina

najbolje da raspustimo policiju.
(Sveta, 15. novembar 2012 14:28) .......u pravu si druze pa nek narod i ta zena i svi sto znaju pravo sta treba da se radi sami se cuvaju ....ko na divljem zapadu

Lavrentije

pre 11 godina

@(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Da, ako prigovoriš dok kažnjava. Ali on nije kažnjavao već izbacivao na ulicu. Možda kod vas u US of A postoji nezavisno sudstvo, ali ko je živeo u Srbiji zna da je nažalost, naše sudstvo nakaradno i da nema veze sa pravdom i zakonom(menja se po potrebi). Možda je kod Vas zakon jednak za sve, kod nas nije. I da li bi policajac kod Vas u US of A uhapsio roditelja a na ulici ostavio maloletno dete i direktno prekršio zakon, za koji se zakleo da će čuvati? Da li bi kod Vas u US of A policajac hapsio majku sa decom a okretao glavu na drugu stranu kad besan džip vozi po trotoaru, ili kad huligani i navijači divljaju i pale grad i ambasade? Da je za kod Vas u US of A za policajca svaki kriminalac kriminalac, kod nas nije (sa nekima se druže)? Tako da nije, nažalost primenljiv taj Vaš način razmišljanja (koji je posledica života u uređenoj i pravnoj državi) primenljiv kod nas u Srbistanu...

uvek imam izgovor za sve

pre 11 godina

Suspendovan na dva do tri meseca, a onda nazad na ulicu da deli pravdu!!! A advokatica dolazi u pratnji telohranitelja!!! Ma uopste ne podseca na devedesete!!!! SRAMOTA!!!!!

Perun

pre 11 godina

Konacno i policija da radi svoj posao. Ja sam zadovoljan. Zasto dati smestaj onom liku.? Od cijih para?. Od Dacicevih? Ne, od nasih. Ja nisam za to. Nek nadju krivce pohapse ih, sudski oduzmu imovinu i onda rasporede SVIM ostecenim. A ne ovako ko vise novinara on pobedjuje. I to sve za moje pare.

vodenicar

pre 11 godina

E taka nam je policija u celoj Srbiji a ne samo taj primer.Tako da bi trebalo vaspitati sve te kursiste od 3 meseca. Nose pistolje i pendreke i maltretiraju i omalovazavaju gradjane na svakom koraku.

sandra

pre 11 godina

Katastrofalno brutalna scena, suze mi idu na oci od besa i nemoci. Imam cerku istih godina kao ova zena nad kojom je sprovedeno nedopustivo i nezakonito najstrasnije primitivno nasilje, i place mi se dok gledam to nesrecno dete kako se u neverici trza i krece za svojom majkom koju besramni ne-muskarci brutalno uguravaju u policijsko vozilo. Po milioniti put sa zahvaljujem Bogu sto me odveo daleko od Srbije.

Andjelka

pre 11 godina

Sudije i advokati su zajedno.Oni su u dilu.Licno sam se uverila.
Privredni sud je neispitana tvorevina.
Ako se nekome od njih dopada vas stan,uzece ga ili dati nekom svom.Moj su isto uzeli.Posle 14 godina.Ne cudite se.Kod nas je sve moguce i nista nije moguce.Zavisi.

Зоран

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.

solja

pre 11 godina

@nemanja1982 nije da se slazem da treba bojkotovati sudske odluke, daleko od toga, ali ovi ljudi nisu ni bili pozvani na taj sud. To bi bilo kao da ja ucestvujem u saobracajnoj nezgodi npr, a da me nikad ne zovu i da nikad ne cujem presudu, a da posle dolaze mene da hapse.

Marco Van Basten

pre 11 godina

Milosav Stiković prekrsio je zakon koji kaze da se ne moze uhapsiti roditelj pre nego sto se dete ostavi sa drugim roditeljem ili soc. radnikom. Pretnje deci i hapsenje mirnih gradjana mogu da izvrdaju nedostatkom dokaza ali ovo ne mogu. Stvar je jasna a ako Republici Srbiji i njenim podanicima nije postoji Strazbur i gore pomenuta zakonska civilizacijska tekovina kao i cinjenica da su nacisti porazeni u drugom sv. ratu.

aMATRIX

pre 11 godina

Zanimljivo je sto kroz jedan ovakav slucaj lako mozes da imas uvid u to kakva je neka, u ovom slucaju "drzava".
- Vise kupaca za istu nekretninu!? Min. ekonomije?
- 20 godina je potrebno da se donese presuda!? Min. pravosudja.
- Sprovodjenje sudske odluke. Min. unutrasnjih poslova.
- Izvestavanje o nastalom dogadjaju. Min. informisanja i kulture.
- Reakcija okoline.

Zakljucite sami. Srecno.

Olivera

pre 11 godina

Nije ovde toliki problem što je majku uhapsio nego što je njenu maloletnu ćerku ostavio na ulici samu. Mislim da to nije po zakonu. Zamislite uhapsite izazivača sudara a njegoov na primer malo dete ostavite vezano u kolima na ulici.

miskec

pre 11 godina

U svakom gradu postoje lokalne siledzije i kabadahije kojima milicija ne sme nista, ali su zato strasno hrabri kad su u pitanju majke sa decom...sramota

besna dzukela

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)

Paetnjakovicu, jeste li culi za nesto sto se zove "sloboda govora i misljenja"? Ja koliko sam cuo ova zena je samo rekla: "Sram vas bilo"! Ni sa cim drugim se nije suprostavila policiji. Sta bi ovaj uspaljenik uradio da se tu radi o nekom huliganu ili "navijacu"? Garant, bi okrenuo glavi i pravio se da nije cuo. Kao i obicno. Nije on tek tako dogurao do pomocnika komandira. Za to su bre potrebne "zasluge". Hmmm.... A kakav li je tek komandir?

Nemanja1982

pre 11 godina

Crveni Kmeri i dalje terorisu narod!
(Aca, 15. novembar 2012 10:12)
..........................................................................
Crveni Kmeri više ne postoje. Pogledaj koji je vek danas, kupi kalendar. Ta vremena na koja se ti vraćaš su daleka prošlost, a Milošević je takođe prilična prošlost. Za početak pogledaj Undergound od Kusturice, poučan je film. Ova porodica je dobila sudsku presudu u demokratskoj državi a ne u komunističkoj i to je fakat. Protiv vlasti u Srbiji nema niko ništa ni Amerika ni Kina ni Rusija ni Nemačka. Misliš li da bi neko u svetu uopšte razmatrao ulazak u EU crveno kmerskog režima. Ne verujem kako se mešaju babe i žabe. Najbolje da policija stoji mirno i gleda kako se ne poštuju sudske odluke. Najbolje da svako ulazi gde hoće i kad hoće i da prisvaja stanove. Najbolje da svi bojkotujemo sudske odluke. Ma još je bolje uzeti oružje u ruke i po kratkom postupku, svako ko nam se suprostavi raspali. Ja u takvoj zemlji ne želim da živim, a vidim većina mog naroda bi radije tako nego da poštuje zakon. Nisam malograđanin da to nazivam primitivizmom, ali to je za moje shvatanje života ipak i suviše revolucionarski duh nacije.

Topalovic

pre 11 godina

Policajca treba odlikovati zato sto je profesionalno i efikasno radio svoj posao. Trebalo bi i da tuzi Blic i da ih odere od naknade stete, a Blic bi jos trebalo i kazniti zbog hajke na njega.

cccc

pre 11 godina

posle se zalite kada radi ko sta hoce. zena je neodgovorna sto napada policajca sa detetom u ruci. ako je neko kriv to je sud, a ni to mi ne znamo, a ni ta zena.

barracuda

pre 11 godina

Ljudi mi smo pod okupacijom iznutra. U najmanju ruku 80% građana u ovom Udbanistanu su Matići, obespravljeni, opljačkani, prognani i prepušteni sami sebi bez budućnosti i nade za iole života dostojnom jednom čoveku. Ovo što se dešavalo je početak kraja odnarođenog i kriminalnog režima. Srbija se umiriti neće.

Zaboravljen koferčić

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)
Ma da prijatelju, čovek je izvršio zadatak tako što je uhapsio ženu sa maloletnim detetom. Predlažem ga za direktora policije. Uspešan komandir, maltretira žene samo zato što ne misle kao on. Izvršava nečija naređenja, samo čija? Znači maltretiraš žene i prolaznike i postaneš heroj... BLJAK. Kultura na nivou neandertalca. Po čemu se on razlikuje od onoga što je prebio i ubio onu nesrećnicu? Možda bi i tukao da nisu bile kamere, tako to čine heroji iz 90-ih. Sramota, bruka uniformu koju nosi. Ako izostanu ozbiljne sankcije (smanjenje plate za 10% ili slično bi bio cinizam) onda vidim šta nas čeka...

mikia

pre 11 godina

Bice suspendovan na najvise mesec dana dok se slegne prasina,za to vreme ce primati platu itd.A onda ga lepo vrate na posao i jos ga unaprede?! More da je ovo drzava kako treba,ovaj bi trebao da ostane bez posla(da vidi kako je kad te ostave na ulici) i da prekrsajno i krivicno odgovara,naravno od toga nema nista.

brit

pre 11 godina

Doživljaj iz jedne evropske metropole. Šetamo se supruga i ja pored zdanja lokalne kraljevske porodice. Prilaze nam policajac i njegova koleginica, u uniformi. Policajac mi se obraća sa pitanjem: "Da li imate nešto protiv da moja koleginica pogleda šta vaša supruga ima u tašni?" E, to je ono što fali kod nas, a bogami, kako se stvari razvijaju, još dugo godina tako nešto nećemo doživeti.

Nika

pre 11 godina

Policajac jeste neadekvatno reagovao na provokaciju i treba da odgovara, ali njegovo delo ne treba da se stavi u prvi plan, kako bi se "podvuklo pod tepih" i zaboravilo mnogo gore delo, jer kolektivno organizovanje i dovodjenje dece na adresu gde se vrsi prinudno iseljenje, koje samo po sebi nosi visok stepen rizika, jeste zloupotreba i ugrozavanje dece, što podleže krivičnoj odgovornosti. Nesto ne primećujem da se, kako mediji, tako i nadležne institucije, mnogo bave napred navedenim.

Robert

pre 11 godina

Sta se cudite, on ce od sada obavljati posao komandira u Policijskoj stanici "Stari grad", jer je do sada bio pomocnik, zar se niste naucili u sve ovih zadnjih godina...od ce biti NAGRADJEN dragi moji, nece biti kaznjavan.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ne razumem zasto napadate policajca, pa on je samo radio svoj posao ;)))... Njegov herojski cin je fantastican primer za napredak u karijeri... mozda ga pozovu ovi iz Bus Plus-a, po dogadaju od pre par meseci mislim da im fale bas takvi - ali ne da "utovaruju" ljude u maricu, nego da "istovaruju" ljude iz bus-a ;)...

Pera

pre 11 godina

Nisam upucen, ali me interesuje sta je sa tom firmom koja je nekoliko puta prodala stan ?
Sta je sa vlasnikom .... ?

Ovako nesto postoji i u ostalom delu civilizovane Evrope?

chinorthodox

pre 11 godina

Неће бити довољно, ако санкције за овај инцидент буде сносио само полицајац. Мора се ићи и на командну одговорност. Најмање што може је да и шеф овог јунака буде смењен. Мора се већ једном увести ред. Полиција мора бити одлучна и сурова кад је реч о правим криминалцима или заиста бахатим појединцима, а не према добрим грађанима само зато што су негодовали против неког поступка.

Vuk

pre 11 godina

@bezimena

Ma ti znas da majka nije "digla dreku" i kod nastavnice, javlja ti se, je l' da. Ti znas i da deca nisu sama dosla posle skole, ili sama izasla iz skole izmedju dva casa. Lepo je biti vidovit, pa svoja vidovita saznanja naglasavati i argumentovati VELIKIM SLOVIMA u sred recenice, van svih pravila gramatike. Ali to moze da prodje iskljucivo kod ovih naprednih i verujucih. Zelim ti da budes predmet obrade Miliiisava Strikovica i njegovog tumacenja prava i pravila sluzbe, kada vec mislis da su ova privodjenja od juce ok. Slepaca, poslusnika i topovskog mesa kao sto si ti je uvek bilo, nazalost uvek ce i biti.

@advokat i Strikovicev kolega

Rodjaci, shvatite da vise nije 1994. godina pa da mozes da trpas nekog u maricu za "sram vas bilo". Proslo, bilo nekad, gotovo, ende, konec. Znam da patite, ali tako je. Ne spinujte do iznemoglosti kao ova vasa bezimena koleginica. Kada plava teta izadje iz marice pa Miliiisava malo lupi po dzepu, bice vam jasnije.

Tina

pre 11 godina

Gospodine Dacicu sta je sledece sto ce tvoji policajci uraditi gradjanima Srbije.Da li je moguce da toliko stitis policajce kad se stalno desavaju ovakve stvari.Ciji si ti premijer policajaca ili svih gradjana Srbije?

jelena

pre 11 godina

Vi sa b92, ne smete da stanete na ovome, Vi ste jedini koji smete u ovoj drzavi da istrazite ovo do kraja. Dokle vise, malo toga smo prosli?

Maksa

pre 11 godina

Sve bi ja ovde kaznio.Uciteljicu sto je izvela decu.Deci neopravdane.Zena je uznemiravala javni red i mir i nije bas da nije ometala sluzbeno lice.Milicajac bez upozorenja reaguje.

Mikael Hansen

pre 11 godina

G-din Stiković je uzorni policajac i dobitnik nekoliko priznanja, moguće da je bio nečim isprovociran. Predlažem da se javno izvini gospodži i ništa više! Ne treba ići sa nekim kaznama, potreban nam je svaki policajac ...

cukce

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".
(Kad ono medjutim, 15. novembar 2012 10:16)

Nazalost zbog ovakih policajaca je kriminal uzeo maha u ovoj zemlji, jer njima kriminalci "prolaze kroz noge" ili takvi saradjuju sa kriminalcima cak su i produzene ruke kriminlacima, tako da svoju nemoc protiv kriminala ispoljavaju na neduznim gradjanima!

djordje

pre 11 godina

Ceo slucaj je zastrasujuc. Ali na marginama je ostalo jedno pitanje: ako je advokatica pre 20 godina kupila stan koji ima sporno vlasnistvo, sta obicni gradjani da ocekuju kada se prilikom kupovine obrate advokatu. Ili je ipak nesto drugo u pitanju...kako legalno nekom uzeti stan

bananica

pre 11 godina

Zasto se ovim pitanjem bave premijer, ministar policije, predsednik drzave i verovatno uskoro i Strazbur, a ne gradonacelnik. 'Ajmo malo svak' u svoju avliju

Marko

pre 11 godina

Ajde u startu da odvojimo neke stvari.

Prvo ovaj sudski postupak. Necu da ulazim. ALi mogu da kazem da mi je kranje sumnjivo. Mocna i poznata advokatica. Isteruju ljude koji nisu ni bili u sporu sa njom i na sudu. Iseljenje zakazano dan pre nego sto bi bilo odlozeno... SMRDI CEO SLUCAJ. Ali ajde ostavimo to po strani

Deca iz odelenja su POLOZILA VELIKI ISPIT. Pokazala su solidarnost sa svojim drugovima. ALAL VAM VERA DECO!! Vasi roditelji i nastavnici trebaju da budu ponosni na VAS! I cela SRBIJA! Niste okretali glavu...

Policajac sef koji je hapsio sa recima U MARICU je dogadjaj koji je najvise privukao paznju jer je pokazao da policija nije u sluzbi gradjana vec uniforma u koju se siladzija preoobuku kad propadnu ko kriminalci. OVDE nije rec o ometanju sluzbenog lica VEC o zloupotrebi sluzbenih ovlascenja.

Dacic, Vucic i Toma ovde zapravamo nemaju izbora. Nasilniku trenaju skinuti uniformu i isterati iz sluzbe. KAZNITI za prekrsaje koje je napravio. Dl zatvor dal po dezpu, bitno da je po zakonu. I izviniti se gradjanima.

INACE Tomo, Dacicu, Dinkicu, Vucicu SRBIJA VAM nece zabpraviti da ste zastitili siladziju!!!!!

milos

pre 11 godina

Uzas, znam coveka koji je skoro izbacen iz stana koji je kupio. Bio je zrtva klasicne prevare, a nakon sto je izbacen saznao je da je cetvrti u nizu kome se to desilo sa istim stanom. I nikom nista. Ovde ima neke nade za porodicu Matic samo zbog medijke paznje. A ova advokatica sto je stan na dorcolu platila 24.000 maraka, tu nisu cista posla, to je jasno kao dan. A ima i za telohranitelje? Tuga.

majorche

pre 11 godina

Ljudi citam kometare i ne mogu da verujem sta citam...
Nije problem sto je policija intervenisala vec je problem kako je to uradjeno... Nasrnuti tako na zenu na trotaru zato sto je usla u verbalnu raspravu, to je neprihvatljivo. Ajde ja bezimenu ili vas ostale pametne da uzmem pred vasim malim detetom da vucem divljacki pa mi recite da je to ok, KAKO GA NIJE SRAMOTA! Policajcu je posao da zna da se iskontrolise, pogotovo ako je sef sa 20 godina iskustva.
Pisite sta hocete ali ponasanje prema toj zeni je neprihvatljivo.

stanovnik

pre 11 godina

pa sta vas ovo cudi pa sudica za prekrsaje iz sabca je kupila stan svom sinu u bg-u...kao slucajno nasli mali stan u bg-u...a jedan recimo posten profesor, lekar, gsp vozac i tako dalje, pa kako ce oni da kupuju stanove svojoj deci? eeeee......prst na celo ljudi i pamet u glavu oprost nikome.

Svaka vam cast

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.

pravda

pre 11 godina

(Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!, 15. novembar 2012 10:26)
Slazem se sa tobom da treba da se utvrdi odgovornost svih ucesnika, bahatog policajca posebno i tu nije nista sporno.
Ali ako se poziva na ZAKONSKU odgovornost svih, po imenu i prezimenu, onda se ne treba zaustaviti samo na bahatom policajcu. Ne znam koliko je tacno, tj da li je vazeci clan zakona koji sam nasao na netu, ali pise:
"Ометање правде
Члан 336б
(1) Ко друге позива на отпор или на неизвршење судских одлука или на други начин омета вођење судског поступка,

казниће се затвором до три године и новчаном казном."
I pitanje za sve, da li to znaci da sutra kada ne platim ratu za stan,(zato sto sam ostao bez posla, ne svojom krivicom) i kada sud donese presudu da moram da se iselim, da je u redu da moja deca pozovu drugare iz vrtica i da deca stanu ispred sudskih izvrsitelja i onemoguce ih da nas isele.
Sve ovo ne umanjuje odgovornost bahatog policajca.

komsinica

pre 11 godina

"Stikovic...pomoćnik komandira u Policijskoj stanici "Stari grad". "

50 metara od stana Matica je pleskavicar Loki, isperd cije radnje se svake noci/zore okupljaju pijane ekipe. Vikanje, dranje, psovke, razbijanje flasa, tuce... Mislite da je nekad dola patrola iz milicije, iako uredno zovemo stanicu Stari Grad?
Kada je predsednik kucnog saveta otisao u stanicu da ih licno obavesti i zamoli da bar izadju na teren kad su pozvani, mislite da ga je neko primio? Sada vidim da je srecan sto ga nisu uhapsili.

Ivan

pre 11 godina

Podrska policajcu, svi ovi ljudi sto pljuju ovog policajca video bih njih kako bi se ponasali u ovakvoj situaciji kad ti je naredjeno da moras da izvrsis taj zadatak!!!!!!!!!!!!!

Bane

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta ljudi pisu.Ovaj je strpao zenu u maricu zbog toga sto mu je rekla "Sram vas bilo".Znaci nesto mu je REKLA.Nije ga fizicki napala,nije nikoga ubila ili opljackala.I kako ga je time sto je rekla sprecavala u vrsenju sluzbene duznosti?

Ko moze da mi zabrani sa pricam sta hocu?Nije ovo Severna Koreja,Tito je odavno umro,za one koji jos ne znaju.

glups

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.
(dv, 15. novembar 2012 10:12)

izgleda da gospodja milica djurkovic zeli da gospodja matic bude cistacica iz inzenjering projekta... gospodja matic tvrdi, a ima i overenu potvrdu, da vec 22 godine radi u narodnoj banci srbije i da nikada nije radila u inzenjering projektu.
kome verovati? ocigledno da niko od nas ne zna pravu istinu.

bezimena

pre 11 godina

"...deci koja su došla da podrže drugare iz razreda".

Koje "drugarE"!?

Ova majka je svoju agresiju pogrešno usmerila. Trebala da digne dreku na NASTAVNICU koja je, bez znanja i dozvole roditelja, IZVELA DECU iz škole i dovela tamo gde im nije bilo mesto!
ŠTA ĆE MAOLELETNICI na mestu gde policija vrši bilo kakvu asistenciju ili intervenciju!?

p.s. Matići su podlo manipulisali javnim mnjenjem uz pomoć medija i neprofesionalnih "novinara", tako što su plasirali LAŽI o svom statusu, prikazujući se vlasnicima stana, iako to NIKADA nisu bili, ko ne veruje neka izvoli u sud i pregleda PREDMET.

Prva izmena

pre 11 godina

Prva izmena:Predlazem da policija nastavi da hapsi nenaoruzane gradjane,a gradjani da pocnu da hapse naoruzane kriminalce.Druga izmena:Predlazem da advokati prestanu da placaju stanove i da ih preuzmu od trecih lica kad ih(treca lica)isplate.Treca izmena:Predlazem da nova vlast nastavi tamo gde su predhodne stale,kako bi se sto pre medjusobno istrebili,i na taj nacin resili problem Kosova.Cetvrta izmena(prijateljska utakmica):Predlazem da deca ne odrastu,da ne bi postala kao mi!

Mala

pre 11 godina

@Zoran: policija bi definitivno drugacije postupila u Nemackoj, to garantujem, jer tamo zivim. Policija ne sme da primenjuje nasilje na taj nacin, niti da se uzivljava u ulogu nekoga ko treba da prevaspitava gradjane zbog svojih stavova. Jasno je da je doticni policajac zenu maltretirao jer mu je rekla da treba da ga bude sramota, ni zbog cega drugog. Gospodin policajac se uvredio na licnoj osnovi. U Nemackoj mozes da vredjas policajca, on ce samo dostojanstveno da stoji, eventualno da te opomene, ali ne moze da te ponizava ili hapsi dok ne prekrsis zakon.

Stevo

pre 11 godina

Za ovu situaciju krivo je sudstvo koje nije u stanju da 20 godina reši spor. Situacija je mučna i za iseljenu porodicu i za advokaticu koja čeka svoj stan 20 godina. Izgleda da je jedino rešenje da se država umeša i da neki drugi stan vatrogascu na doživotno korišćenje
Što se tiše policajca koji je ugurao ženu u maricu on je potpuno ispravno postupio. Građani su ometali službena lica i uklonjeni su. Ili bi možda trebalo da policija za svaku svoju akciju konsultuje medije i okupljene građane?
Demokratija omogućava korišćenje svojih prava a ne uzimanje zakona u svoje ruke

Meda

pre 11 godina

Kolegijum odlucuje 'da li ce' biti disciplinski kaznjen. Posle snimka i svega da se odlucuje umesto o vrsti kazne, o tome da li ce je biti (da ne pominjemo izjavu Dacica da ce biti sankcija) to je samar gradjanima.

cao inspektore

pre 11 godina

Taj policajac ocigledno ne ume da kontrolise bes. Ne podnosi da mu neka plavusa kaze: Sram te bilo. Ne podnosi da mu bilo kakva zena uputi bilo kakav komentar, jer, ovaj policajac tiranskog kova misli da, ako si zena moras da cutis. Jadna njegova supruga, a jos jadniji oni koji ga brane i imaju razumevanja za nekontrolisano ponasanje i pokazani bes prema obicnoj gradjanki koja komentarise ono sto vidi!!! Da li je ta gradjanka potegla oruzje, da li je podigla ruku na nekog? Sramota za policiju, oni nas kao cuvaju?

Ha

pre 11 godina

U SAD a i u drugim "civilizovanim" državama ako ometaš policajca u vršenju dužnosti desiće se nešto slično ali ALI ovo nije slučaj ometanja službenog lica već čist slučaj bahaćenja službenog lica nad civilima koja prigovaraju na njegov rad. Pa u SAD možeš policajcu da psuješ sve od reda a on ne sme da te pipne ako ga fizički ne ometaš u izvršenju zadatka.

Aca

pre 11 godina

Eto, ta deca koja su juce izasla da brane svoje drugare iz skole su bili svedoci tragedije naseg drustva u najdubljem smislu te reci. Sve je tu: bahati policijski magarci, ljigavi policari koji kalkulisu kako da usicare koji poen po medijima, 'advokatica' koja iz senke upravlja celim procesom, i na kraju obican svet u sred Novembra isteran na ulicu.

Mozda ce bas jedno od te dece, pouceno ovim sto je juce videlo, jednog dana izrasti da se bori sa majkom svih propasti ove zemlje. Nadam se da ju je juce dobro zapamtilo, jer ce u buducnosti sretati gde god da krene u ovoj nesrecnoj zemlji.

Dexterijus

pre 11 godina

Pustite ga na Veciti derbi sad za vikend da vidimo koliko moze pravih hulogana da uhapsi??? Mozda je covek supermen , pa da ga vidimo na delu!!!
PS: Nisam ni zeleo, ni mogao da pogledam ko je i sta je , ni snimke...
a ovi sto drze kolegijum nadam se da ce da me poslushaju...

aj zdravo

pre 11 godina

nije poenta dati nogu ovom policajcu i et zavrsena prica vec krajnje je vrijeme da se prevaspita policija i da se zna kada se i kako reaguje

Prebacili Vuciceve spinere na novu duznost

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

A kako ga je to omela u vrsenju duznosti? Gledao sam snimak i video da ga je verbalno sasvim kulturno kudila zbog cele te situacije i kako se odnosi prema ljudima, nije bilo kamenja, baklji niti bilo kakvog fizickog kontakta (cik neka cika pandur to isto uradi grupici maloletnih huligana), plus je maloletna cerka stajala pored nje. U pravu si da smo cudo od drzave jer smo dozvolili da se nakupi ovoliko bolesnih trolova poput tebe da se bilo gde oglasi i totalno iskrivi bilo kakvu tuznu i ociglednu situaciju poput ove, koja je izgleda samo uvod za mnoooogo ozbiljnije i losije situacije koje nas cekaju.

doktor

pre 11 godina

Ne lupajte molim vas ovde svi.. policajac sam, radim sa Milosavom Stikovicem, dobar je covek, bio je i na Kosovu i branio ovu nasu zemlju dok je pola vas mozda bilo i van zemlje, kako vas nije sramota da pljujete po policiji? sto ne pljujete po pravosudju koje je donelo ovakvu odluku? ko sfe vi, vecina od vas da procenjujete da li je trebao ovako da postupi ili ne? ja znam kako zivi Milosav Stikovic i gde zivi i koliko tesko, izgubio je covek zenu u saobracajki skoro i ostao sam sa dva mala deteta, sve to utice na coveka ali u sustini dobar je on policajac! Zato molim vas ne preterujte!

...

pre 11 godina

Nije disciplinski kaznjavan jer ga do sada nisu usnimili sta radi. Ili da poverujemo kako mu se ovo prvi put desava?

Onakva bahatost je deo licnosti. Takve u korenu treba saseci iz sluzbi koje u rukama imaju moc.

Bojan

pre 11 godina

Strasno je kada citam vesti poput ove. Ovo se moze desiti bilo kome od nas. Dokaz da smo drzava koja vapi za uspostavljanjem pravnog poretka.

kimi

pre 11 godina

Ajmo sad hajka na policajca. Nije on kriv nego onaj ko mu je naredio da hapsi. Znam Mileta policajca i dobar je covek. Pouzdano znam da ne bi nikad uradio nesto bez naredjenja. I by the way, covek ima Visu skolu!

srdjan

pre 11 godina

20 godina u sluzbi..znaci poceo je 1992 kad je bilo najzesce...mora da nas je dobro mlatio tih godina onako mlad i napaljen kad je uznapredovao tako u karijeri

Alex

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)
Iz tvog komentara je ocigledno da si i sam policajac, i da si od inostranih zemalja mozda posetio Crnu Goru, a da ove gore koje si spomenuo ne znas ni na karti da nadjes. Verbalna komunikacija ne predstavlja ometanje sluzbenog lica. Ovde je rec o cistoj bahatosti i nadam se da ce ovaj "policajac" da snosi odgovarajuci posledice, citaj otkaz.

Siniša

pre 11 godina

Kupila stan za samo 24000 maraka(i to u centru, a znamo koliko košta kvadrat na toj lokaciji) i još kaže da ga je preplatila...naravno, to je bio samo avans(učežće, prva rata...) i normalno je bilo da se ugovor raskine, jer nije(htela, kako sama kaže)) isplatila punu cenu, ceo iznos. Prema tome, ovde nisu čista posla i treba uraditi reviziju ovog predmeta, a da se traži izuzeće sudija.

Vladimir Vrcelj

pre 11 godina

Nadam se da ce ovo hapsenje doneti neki dinar ljudima koji su uhapseni bez ikakvog razloga,tako da mogu da pomognu porodicu vatrogasca da prezimi.Vratile se devedesete,udri po narodu!

X

pre 11 godina

Pogrešno razmišljaju.Istiskivanjem jedne bubuljice nećemo rešiti problem akni.Problem je negde unutra.Čak je možda ovaj policajac i "dobrica" ali trenutno bio malo...zamislite kad se podesi zloćudna akna.

elektricni

pre 11 godina

A sa kriminalcima i narkodilerima se ljube u lice i pitaju za zdravlje junacko - to sam mnogo puta video. Srbiji treba reforma sudstva, tuzilastva i ozbiljna cistka u redovima MUP. Tada cemo moci da kazemo da zivimo u drzavi, ovo sto sad zivimo zove se tiranija mocnih uz pomoc drzavnog aparata. Druga opcija je da gradjani uzmu pravdu u svoje ruke a onda su svi u problemu.

miki_ns

pre 11 godina

Sindikat policije se izvinjava građanima - bolje bi bilo da insistiraju da takvi ostanu bez posla, i da nikako ne mogu više dobiti posao u policiji. Iako je ovo vrlo drastično - jasno je da taj čovek nema kontrolu nad sobom niti nad situacijom u kojoj se sve odvijalo - samim tim nije sposoban da radi to što radi. A i poslužilo bi kao "pokazna vežba" svim ostalima koji misle da je normalno da se sve svodi na "trpaj u maricu" pristup. Svi koji su bili priverdeni, a posebno ova žena koja je privedena bi trebali da tuže MUP, a sad kad se zna i ime policajca, direktno i poimence i njega, i da ga oderu za odštetu, tako da on za plaćanje odštete takođe ostane bez stana i krova nad glavom.

Pera

pre 11 godina

Vise mi je preko glave tih "cuvara reda" i njihovog vaspitanja, u Smederevu su se rasirili nakon rata 1999. izbacili stare radnike SUP-a i od tada u Smederevu sve "drže" pod kontrolom.Kriminal cveta, sve se zna ko sta radi a policija (naravno!) nista ne preduzima.

Gvido

pre 11 godina

ma odmah amnestiraj! i nagradu i clansku kartu "njihovih" koji se nazivaju "nasi"! I jos veceru o trosku vatrogasca u drustvu urosa i miladina!

Advokat

pre 11 godina

Pre nego sto se dohvatite tastature procitajte prava i obaveze policije prilikom pruzenje asistencije po odluci suda za prinudno izvrsenje

Tanja

pre 11 godina

Suspenzija na 6 meseci, plata umanjena za 50% za tih 6 meseci. Sledeci put ce mnogo bolje razmisliti pre nego sto onako zgrabi zenu i ugura je zajedno sa kolegom u "maricu".

Xanadu

pre 11 godina

Normalno da nikad dosad nije kaznjavan kad ga do sad nikad nisu snimili, a mogu zamisliti sta je ovakvih i gorih poslova uradio za naredbodavce u ovih 20 godina staza.

Troterovi

pre 11 godina

Cuj ometala zena i deca sluzbeno lice..Pa tu se nije radilo o zemunskom klanu!A sto niste advokaticu smestili u pol.hotel?Meni je rodjak usled infarkta preminuo kad je saznao da mu je stan triput prodan!Dali se u eu neki stan moze prodati vise puta?Da se radilo o tajkunu ili politicaru nebi ovakve nehumanosti bilo..

Goran

pre 11 godina

Pa cena od 72.000 maraka za ovaj stan zvuči realna. Ova cena koju ova advokatica navodi je nerealna bre čak ni za grad sa takvim niskim životnim standardom kakav je Beograd.

Ludi Milojko

pre 11 godina

E sada konferencija za novinare!! Sa leve strane Veljović, ovaj buzdovan u sredini, Dačić sa desne strane, a novinari ispred sa 1000 pitanja, pa da se konačno razjasnimo!!!

срамота!!!!!!

pre 11 godina

Јао, знала сам да ће ствари овако да крену. Уместо да се пише о томе како је адвокатица Ђурковић у добрим односима са једном политичком странком (донедавно на власти у Србији) и како је градска власт све ово омогућила, они ће сада да јуре неког апсанџију ситну рибу (наравно, бахатог као и добар део његових колега - немојте ми рећи да вам никад саобраћајна полиција није тражила паре, на пример) који је ту да би му наместили улогу жртвеног јарца и скренули бес јавности.

nikola

pre 11 godina

Preterano sa svih strana, policije Matica... pa deca su nosila natpis pravda za Matice... Srz problema je mnogo dublje, nemojte da reagujete burno pa zar ne vidite cemu to vodi, samo hladne glave.. Vec vidim glavnu temu kod Olje :) Samo mirno dragi sugradjani i sklonite decu sa ulice, to nije resenje!!!

Petar

pre 11 godina

Za onako bahato ponašanje, kakvo je vidjeno juče, policajac Stiković mora da bude kažnjen i da mu bude oduzet čin.
Izgleda da je policajac Stiković zaboravio da je on tu zbog gradjana.

pivljanin

pre 11 godina

Problem je što ovakvih slučajeva ima na svakom koraku. Igrom slučaja ovaj je snimljen pa će siledzija u plavom biti kažnje. A šta sa ostalima? Ponašaju se bahato, bezobrazno, drsko, agresivno... a pre svega neprofesionalno.

biba

pre 11 godina

Ne ulazim u pitanja vlasništva na stanu, jer je podataka malo, ali verujem da bi trebalo pročešljati predmete. Ali ponašanje ovog rmpalije što živi na belom 'lebu države, od para poreskih obveznika i iz čiste bahatosti privodi ženu koja se UDALJAVA zbog toga što mu je rekla "Sram Vas bilo" je NEDOPUSTIVO!!! Kladim se da bi samo okrenuo glavu da naidje na izgred koji organizuju "opasni momci", ne smeju džipove s trotoara da im pomere, ali je silan prema ženama i deci. A u policiji se zaposlio pre 20 godina, jasno je ko se tada mogao zaposliti u policiji, tako da me ni ne čudi ovakvo ponašanje. Ovo ne sme da ostane nekažnjeno, ovo je zrelo za otkaz!

danish

pre 11 godina

I da je zena ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti(a nije,verbalni delikt ne postoji vise)protivzakonito je hapsenje jer maloletno dete ne sme da ostavi na ulici bez staratelje ili socijalne sluzbe. ovaj milisav,milosav ili kako vec je zreo za zestok disciplinski postupak i udaljavanje iz sluzbe.

Realni

pre 11 godina

Zakon o policiji-Član 13 "Policijski službenik u obavljanju svojih poslova služi zajednici i štiti sva lica od nezakonitih delovanja, obavezan je da uvek postupa profesionalno, odgovorno i humano i da poštuje ljudsko dostojanstvo, ugled i čast svakog lica i druga njegova prava i slobode."

A sto se tice unutrasnje kontrole Član 16

"Pomoć u sprovođenju izvršenja iz člana 3. ovog zakona policija pruža na osnovu pisanog zahteva nadležnog organa ili pravnog lica sa javnim ovlašćenjima koji se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici policije najmanje tri dana pre dana određenog za izvršenje akta. U zahtevu za pružanje pomoći moraju biti navedeni razlozi zbog kojih je potrebna pomoć policije, a uz zahtev se prilaže kopija akta koji treba izvršiti, sa potvrdom izvršnosti.

U hitnim slučajevima, zahtev iz stava 1. ovog člana može se podneti i usmeno, uz dostavljanje pisanog zahteva u roku od 48 časova.

Načelnik policijske uprave, odnosno komandir policijske stanice odlučuje o angažovanju policije i o obimu i načinu pružanja pomoći u sprovođenju izvršenja i o tome blagovremeno obaveštava podnosioca zahteva.Pre početka sprovođenja izvršenja akta, policija je dužna da upozori izvršenika ili druga prisutna lica da će upotrebiti sredstva prinude protiv njih ako budu ometala ili sprečavala izvršenje."

Jedino sto je zalosno je sto ce ovi ljudi koji su uhapseni da tuze policiju, da dobiju na sudu a troskove nece platiti ovaj ma... nego mi ostali koji usput izdravamo njegovu porodicu.

Velja

pre 11 godina

@zoran11
U zemljama koje vi pominjite niko ne privodi zbog verbalnog protesta! Aman vise naucite to vi i vama slicni! Verovatno Horgos niste presli ali imate stavove o svemu.
Problem je sto smo mi decenijama ziveli pod komunistickom cizmom i gomila gradjana misli da je normalno da se policija (koja umesto da juri krimose) ovako izivljava. Ne moze! Zasto? Zato sto je placamo svi mi i ima da bude u sluzbi naroda. Ko to ne razume, otkaz pa nek trazi neki posao gde ce ga neko "razumeti".
Resenje ovog problema je momentalni otkaz ovome i zabrana da ikada vise radi u bilo kojoj firmi ili ustanovi koja se finansira iz budzeta.
Neka ubedi privatnika u svoju "profesionalnost".

phreak

pre 11 godina

@zoran11: "U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti" - Aha, postavljala mu je teška pitanja, pa ju je priveo. Sram te bilo!

maxy

pre 11 godina

policajcu svaka čast. tako se to radi. svi znamo da su majke sa decom najveća pretnja po javni red i mir, ali i stabilnost zemlje. predlažem da se akcija hapšenja proširi i na predškolske ustanove, škole i centre za stara i nemoćna lica.

radioaktivni

pre 11 godina

(Srki, 15. novembar 2012 10:17)

Po zakonu od 15.11 do 15.3 zabranjeno je iseljavati, a juce je bio 14.11.
????
Zato je bio nervozan Stikovic??

Sve na svoje

pre 11 godina

Pored otkaza koji je zasluzio, sudstvo treba da oslobodi sve gradjane, a ne policija prosledila predmete sudstvu, ovi ce da ih kazne sa ko zna koliko, pa mozda cak i krivicno u zatvor, a uz sve to ovaj ce najverovatnije da bude negde prekomandovan samo, mozda mesec-dva suspenzije uz neku minimalnu platu. Al tu su kolege saobracajci da pomognu 500-1000 za sitne prekrsaje i nakupi se jedna plata :)

Lošmi

pre 11 godina

Alo bre kako ona ometa policajce??? Jel fizički pokušala da spreči policajca? Nije. Jel pokušala pasivan otpor? Nije. Samo je upitala kako ga nije sramota da preti deci maricom.

Gde je tu ometanje sluzbenog lica, vi genijalci koji tvrdite da se to desilo?

vase ime

pre 11 godina

nemozemo da sudimo ciji je stan samo na osnovu utiska koji smo stekli kroz medija, ali mi je nelogicno da neko plati stan 72.000 a neko drugi isti taj stan 24.000 maraka, a sto se tice postupaka policije suvisan je svaki komentar, zar nije sloboda govora ustavom zagarantovano pravo, sto znaci da je ovaj siledzija prekrzio ustav i maltene izvrsio udar na drzavu i ustav (da malo dramatizujemo situaciju), prema tome krivicna prijava, suspenzija, otkaz, sudjenje, corka...tim redosledom

Nikola

pre 11 godina

Ne treba ga izbaciti vec poslati na gazelu da regulise saobracaj i to po mogucnosti zimi. Pritom ga dobro novcano kazniti, a drzava da plati detetu pretrpljen strah zbog onakvog ponasanja njihovog vajnog sluzbenika. Dal taj covek ima decu. Zamolio bih vas medije da pratite, a ne kao i dosad posle prve vesti sve zaboravite, kako je unutrasnja kontrola sankcionisala bahatog policajca.

mobi01

pre 11 godina

Milosave, sto ne izadjes pred Cumeta, pa ga tako uhvatis za ruku i strpas u maricu? Zato sto pred Cumetom stojis u stavu mirno. Bruko neotesana.

Milan

pre 11 godina

E bas mi drago sto ste mu objavili ime, odlicno!
I tako za sve ostale nasilnike, i kriminalce i policajce, da se ne kriju pod raznim suknjama i suknjicama.
Napokon i ja da vas pohvalim!

zoran11

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....

pera lozac

pre 11 godina

Ajde da se kladimo da ce oni u plavim uniformama vec danas podneti prijave protiv privedenih gradjana, a za prijavu protiv svog kolege cemo morati da cekamo da oforme komisiju koja ce morati da oformiti grupu koja ce biti zaduzena da proveri da slucajno krajnje nenamerno i u neznaju nije neko u plavoj uniformi prekoracio svoja ovlascenja.

p.s. status sluzbenog lica ne podrazumeva samo prava, podrazumeva i obaveze!!!

Sumadinac

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

Ajde priznaj da si i ti jedan od onih koji su primenjivali PENDREK EFENDIJA ZAKON.

bananijanac

pre 11 godina

@mile nikako! za to ides u zatvor. ali ako drzis ruke na ledjima i snadjes se za pasivni otpor (drzanje za nesto) ne sme ti nista. cak moze da odgovara. naravno, sve pada u vodu ako si vec zabrljao. ako je.krose, pa pasivni, bilukvalno ima pravo da ti slomi ruke.

Peki

pre 11 godina

@Zorane, jesi li Ti pao sa kruske ili si isto tako "pandur"? Naravno da tako nebi niti smeju postupi policajci u evropskim drzavama koje si nabrojao. Nezamislivo je da mene u Francuskoj uhapse zato sto sam komentarisao ili raspravljao se sa sluzbenim licem, a kamoli da me onako grubo scepa. Mogu ti reci da bi i on i ostali bili, pazi biram reci, ne izvizdani, nego napadnuti od prisutnih. Demokratije ne daje za pravo policiji da radi sta hoce, gradani u razvijenim evropskim drzavama nisu stoka koja moze da se hapsi i mlati kako njima odgovara. Nacin obracanja na Ti, kako gradanima tako novinarima, sve objasnjava. Ovde policija mora i obraca se ljudima sa "Vous Monsieur" (Vi gospodine).
One u "demokratskoj" Americi ne racunam, to je cista policiska drzava.

Status:Tango

pre 11 godina

Nije Milisav nego Radojko , i ozbiljno istraživačko novinarstvo bi moglo da pročešlja kako je dotični vodnik stekao "diplomu" i dogurao do "inspektora". Inače gestapovac je bio proglašen za policajca meseca na Novom Beogradu , tako da bi posle ove hrabre akcije mogao dobiti još jedan čvarak, zaslužio je.

alex

pre 11 godina

2012 - 1999 = 13, za ovo izračunavanje sam koristio kompjuter tako da nema greške. Kako je moguće da suđenje traje 15 godina? Znamo li mi sve detalje?

Realista

pre 11 godina

"Svog čoveka neće ostaviti na ulici" Pa što onda nisu sprečili ovakvu skaradnu akciju u samom startu? Što čoveka ne zaštitiše u toku sudskog spora? vek se setimo "Naših" kada je već kasno!

Kuku lele

pre 11 godina

Ej narode, pomocnik komandira, milosav stikovic, neobrazovan, primitivan, sirovina a sto je i najgore nema pojma sta je njegov posao i koja su mu ovlascenja ali zato on je "drug" nekome kome je cinio uslugu "u skladu sa zakonom" i zato "drug" nece trpeti nikakve kazne jer su tu "drugovi" da ga zastite.Pomerice ga negde gde ce da ima vecu platu i gde bas nista nece morati da radi a kada se vrati "drug" milosav stikovic ce biti komamdir a mozda i nacelnik.Tako to funkcionise u "zemlji" Srbiji.

Gde god se okrenem i pogledam, nigde nema zdravog razuma!

pre 11 godina

Vec sam napisao komentar u kom sam ukazao na to da na odgovornost treba da se pozvu svi policajci koji su u tome ucestvovali (nije Stikovic to sam radio), ali ne sme se smetnuti s' uma jedna JOS GORA stvar! U ovom dogadjaju, sa druge strane (gradjanske), bila je izvrsena ZLOUPOTREBA DECE! Ne mogu roditelji decu da poturaju pred uniformisana lica i pred pendreke - ma kako stvar bila bitna i ma koliko ti roditelji bili u pravu! GDE vam je svest ljudi, pobogu?!! Dete nema samosvest i dete ne moze da snosi odgovornost za svoje postupke - dete ce to vremenom da stekne i nauci, ali ne na ovakav nacin. Deci treba objasniti odvojeno o cemu se radi, ali dece ne smeju da ucestvuju u ovakvim stvarima. Da li ste u stanju da svoj egoizam sklonite sa ledja sopstvene dece?!

Stan, po svoj prilici, ipak pripada toj sumnjivoj advokatici, ali pod uslovom da drzava obesteti Matice - a to moze da uradi samo od nasih para! Taj stan je placen dva puta, onaj drugi put, skuplji naravno, placamo MI!

Dok sudije i politicari ne pocnu krivicno da odgovaraju za krsenje zakona i dok politicke partije ne budu prepoznate kao subjekti u krivicnom pravu i dalje cemo da placamo!

shufla

pre 11 godina

Milosave mili, ti radio ono sto ti Dacic naredio, on pronasao privremeni smestaj i postao faca, a na tebe se sruci sav gnev "viskokosvesnih" gradjana Srbadije, ccc

Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!

pre 11 godina

Nije taj Stikovic sam trpao ljude u maricu - sta vise, on nije ni jednu osobu strpao u maricu, on je samo izdavao naredjenja - naredjenja koja po zakonu nije smeo da izda - pa prema tome, policajci nisu ni smeli da ga poslusaju! NIKO ne moze da vam naredi da krsite zakon, a ti ostali policajci moraju da znaju (ako ne znaju, sami su krivi sto ne znaju, pa im to ne skida odgovornost) koga u takvim situacijama smeju da hapse, a koga ne. Ako se dozvoli da se ostali policajci izvuku od odgovornsti za ovo visestruko brutalno krsenje zakona i zloupotrebu sluzbene duznosti, onda se upravo BETONIRA obrazac za buduce slucajeve: "Meni je tako naredjeno, a ja samo postupam po naredjenju. Eto, tako su mi naredilii da stitim kriminalce, pa ja samo zaradjujem svoj hleb, a vi koji mi ne dozvoljavate da obavljam svoju duznost, ometate sluzbeno lice i morate da budete kaznjeni"!!

Mnoge situacije se od strane vlasti unapred perfidno pripremaju tako da javnost u njih upadne kao u zamku. Pomislite da ste postigli nesto svojim postupkom u toj izreziranoj situaciji, nekog vam i predaju na tacni kao zrtvu (uvek nadju neku budalu!), a na pamet vam ne pada da ste vec sami sebi zabetonirali put u jos goru klopku. Postoje i situacije koje se pretvore u zamku iskljucivo vasom nepaznjom i ova je bas takva - Stikovic nije sam protivzakonito hapsio neduzne ljude i ako se njegovi saucesnici iz ovog izvuku nekaznjeno (niko od njih nije ni pomislo da ga zaustavi!), sami smo sebi namestili zamku!

alexandar KG

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje policajca,koji "ugurava" majku u maricu i hapsi celu ulicu podseca na onaj film "Tri karte za Holivud" Ovo je sramota za policiju,ministra i drzavu uopste.Takvi policajci koji prete deci,ne postuju zene, nisu zasluzili da nose uniformu,vec da budu momentalno suspendovani.Stidi se ministre Dacicu,ti koji neznas da ti predsednika prisluskuju,i ti koji si zaposlio ove kvazi policajce!!!

Hamza

pre 11 godina

Ubedjen sam da policajac nece biti razresen. Zato neka se bar ON izvini! U sta takodje sumnjam da hoce, jer izgleda kao da je ubedjen da je ispravno ono sto radi...

Simeon

pre 11 godina

Nažalost, u ovoj državi još uvek imamo policajce koji od škole imaju samo tri mesei kurs za policajce i njihove šefove koji imaju za po nedelju dana završene Više pekarske škole-da bi postali šefovi.

MaloMorgen

pre 11 godina

Mozda bas i nije bas bitno ko je policajac, jer verujem da on u glavi konta da samo vrsi svoju duznost (i treniran je da bude siledzija zbog ovakvih i slicnih poslova), da radi svoj posao. To sto se on dodatno "uneo u posao" predmet je daljih istrazivanja.

Mene vise brinu ONI KOJI SU GA POSLALI jer je povodom toga organizovano toliko resursa, napravljeno toliko troskova i toliko se revnosno pristupilo celom poslu isterivanja tih ljudi iz defakto njihovoh vlasnistva, da je u poredjenju sa mnogo vecim slucajevima u najmanju ruku SUMNJIVO!
Da, pravosudje nam je trulo i trebalo bi da lete ne samo otkazi vec i glave. I ne znam da li ste primetili, ali ide nam sve gore, dogadjau se sve gore stvari i pored velike reforme pravosudja prethodne vlasti, a verovatno i ove sadasnje.

Boško

pre 11 godina

Ne valja vam kad policija ne radi svoj posao, a onda ne valja i kad policija radi svoj posao. Ko bi narodu ugodio. Policija je izvršni organ sudske vlasti i ne može svako da staje na put izvršenju sudskih odluka, u normalnoj državi. Ovde su preterali i gospođa i policajac.

Kad ono medjutim

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".

Ajde sad, Dačiću

pre 11 godina

Otkaz, prijatelju, za primer. Pa potraži novi posao kao čuvar u prodavnici ili pošti, noćni portir... Dobro će ti doći iskustvo.

vujo

pre 11 godina

Čovek je radio svoj posao i za to treba da bude kažnjen? Ja zaista ne razumem logiku ovog naroda. Ako vam se ne sviđa presuda vi se žalite sudu i zviždite sudiji pod prozor, a ne čoveku koji samo izvršava zadati zadatak. Kad bi svi uzimali za pravo da da budemo i sudije i dželati to ne bi bila demokratija nego anarhija.
Kao da ja odem kod doktora, upadnem u ordinaciju i počnem da vičem da neke ljude ne leči kako treba i da koristi lek koji ja kažem jer sam ja to čuo od komšija da je to dobro......

pera lozac

pre 11 godina

Zena nikako i nicim nije ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti.
Kao prvo ona je sa njim bila samo u verbalnoj komunikaciji, a tu je mogla da bude jer nigde nije bila postavljena policijska traka koja bi zabranjivala pristup tom mestu.
Jedino ako ne smatrate da svi mi moramo pored osobe u plavim uniformama da prolazimo pognute glave i na prstima.

Ja sam

pre 11 godina

Prodje jedan mucan dan. Radnici sirom Evrope se digli na noge zbog par evra poskupljenja.
U Srbiji, optuzenog za proneveru milijardi dinara, Ministar dize do zvezda nebeskih, u fotelju ga smesta.Valjda, moze mu se.
Policajac od 150 kg slanine, majku pred detetom ,,privodi“, valjda zato sto vuce na plavusu.
Onaj, sto devojku batinama ubio, prosetao do Novog Pazara, valjda krvave farmerke da zameni.
Novinari, sve to snimali i pustili nam da se nagledamo prostakluka. Misle ,valjda, ne mozemo bez toga
A mi? Sedimo za tastaturama, prebiramo po recima da pronadjemo najpodesniju,najcinicniju, najpogrdniju, najblizu zlocinu kojeg videsmo.
I?
Sedecemo i sutra i cekati novu vest.
Zlocinci su sa druge strane monitora.
A Evropa ustala na noge.

Marija

pre 11 godina

"do sada nije disciplinski kažnjavan" Šta to znači? Pa možda ni sada neće biti kažnjen!!! Možda se oduvek ovako bahato ponašao, samo što niko nije imao volje da ga kazni! To samo dokazuje da je dobro povezan i da ima leđa, a nikako ne znači da je častan policajac.

dv

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.

acika

pre 11 godina

Koji je ovo gnoj devedesetih. Sve počinje sa gradjevinskom mafijom, klasičnom duplom prodajom, korumpiranim sudstvom, vekovnim sudskim sporovima, oholosti ljudi sa nekom vrstom pravne moći, grčem malog čoveka, i na kraju bahatosti i iživljavanjem običnog policajca. Koliko smo mi još u oporavku od svega

mikin

pre 11 godina

"izbaciti ovog divljaka iz policije,,odmah
(drago, 15. novembar 2012 09:49)".....
------------------------------------------
..... zaboravio si vazan detalj .... NA ULICU!

Sramota

pre 11 godina

Sramota iza sudstvo i za policiju.Onda ce ona Boljevicka da se bori i rukama i nogama(i uspela je) da se na posao vrate otpustene sudije i tuzioci.Da se vrate korumpirane sudije i tuzioci koji 15 godina vode jedan naj obicniji postupak
Sramota i za policajca ne celu policiju koji je sebi dozvolio da na jedan ne civilizovan nacin privodi jednu zenu.Cak i da ga je psovala i ulice mu rekla svasta nije imao pravo da je privodi jer je to verbalni delikt.Nije napravila fizicki nasrtaj.

Lepo je biti advokat

pre 11 godina

Ma da, ti si ga preplatila sa 24.000 maraka, dok su "treća lica" iskesirala svega 72.000, potpisala ugovor, uložila dodatnih 16.000 i na kraju ostala na ulici.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

A kada ce i sa koliko poceti da kaznjavaju poslanike i clanove vlade za svakodnevni psihicki sex nad gradjanima putem svih mogucih medija a ponekada i u bliskom kontaktu poput mitinga i raznih kampanja?

Gradjanin

pre 11 godina

Mene jos zanima ko su oni u "civilu" sto su odvlacili ljude u "maricu". Mene kao gradjanina zanima ko su i sta su jer niti su imali istaknute legitimacije niti bilo kakve druge oznake policije ili cega vec. Sada lepo da se tuzi drzava i MUP jer realno ljudi su bukvalno oteti sa ulice od strane NN lica i uvuceni u kombi - sreca pa su u pitanju pravi policajci a ne trgovci robljem. U svakom slucaju ljudi su protivpravno liseni slobode. Stop nasilju nad gradjanima.

Petar

pre 11 godina

Za sve sitne duse i poslusnicke mozgove koji se pozivaju na uredjene zemlje:

U uredjenim pravnim drzavama (Kanada, VB, Nemacka) prava i obaveze policije su jasno definisana. Bilo kakav fizicki kontakt sa policajcem se smatra napadom i kazne su znacajne. Istovremeno, ukoliko gradjanin proceni da mu policija ugrozava ljudska prava i da to moze da dokaze na sudu, ima pravo da se brani. U Srbiji vezbalni delikt ne postoji, privedena gospodja nije ni na koji nacin ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti. Njena recenica nije nista prema onome sto se izgovori policiji na utakmicama, ali ni jedan navijac nikada nije priveden zbog pogrdnog navijanja.

O pravu i pravdi moze da se raspravlja danima, ali u drzavi u kojoj pravni sistem ne funkcionise tesko da mozemo bilo sta da zakljucimo. Drzava Srbija (Jugoslavija, kako god), odnosno institucije sistema su dozvolile da se jedan stan dva puta proda (ovakvih slucajeva ima gomila), dakle nije zastitila svoje gradjane od prevare i materijalne stete, sto je po ustavu duzna. A los pravosudni sistem omogucava prevarantima i spekulantima da opstaju na racun obicnog sveta.

Na kraju, postoji nesto sto se zove gradjanska inicijativa, odbrana gradjanskih vrednosti, humanosti i pravednosti, revolt prema nepravdi. U svim razvijenim drzavama na koje se cistunci pozivaju, gradjanska inicijativa je razvijena, podrzana i sistemski artikulisana. Bez obzira na pravni status celog slucaja, pokazana solidarnost je svetla tacka za nase otudjeno drustvo.

Zix

pre 11 godina

U stripu bi ovakve likove posuli katranom i perjem, a zatim na magarcu naopacke deportovali iz grada. Naravno, ovoj drzavi bi trebalo jako puno katrana, perja i magaraca da bi se obezbedio normalan zivot.

igor

pre 11 godina

da zivimo u normalnoj drzavi,ljudi kao sto su vatrogasci bi bili pravedno zasticeni,jer su to ljudi koji svoj zivot ugrozavaju da bi nas spasili...zato se nadje ''divljak'' iz policije koji misli da je strah i trepet,pa se izivljava nad zenama zbog komentara.takvi policajci daju primer ljudima,pa se zato desavaju situacije kao sto je premlacivanje devojke na smrt u novom sadu.sve same junacine!

Realan

pre 11 godina

Muka mi je vise da svakodnevno citam o brutalnosti srpske policije...kada ce da shvate kursadzije da bi trebalo da rade u korist gradjana,a ne protiv njih(jer mi ih i placamo) ako im je toliko dosadno nek skidaju macke sa drveca ili nesto slicno,a ne da vrse torturu...

Srbija - zemlja pravde

pre 11 godina

Trebali su da isele kompletno sudstvo iz sudova a ne vatrogasca. 20 godina dug spor posle koga se vise ne zna ni ko pije ni ko placa... u stvari zna se ko placa, placamo svi mi. I ovakve sudije i ovakve pomocnike komandira...

Beogradjanin

pre 11 godina

"Stiković u policiji radi već 20 godina i do sada nije disciplinski kažnjavan."

Dok ne dodje do medija onda nista! Ko zna sta je ovaj manijak radio prethodnih 20 godina!

Ajde sad, Dačiću

pre 11 godina

Otkaz, prijatelju, za primer. Pa potraži novi posao kao čuvar u prodavnici ili pošti, noćni portir... Dobro će ti doći iskustvo.

Kuku lele

pre 11 godina

Ej narode, pomocnik komandira, milosav stikovic, neobrazovan, primitivan, sirovina a sto je i najgore nema pojma sta je njegov posao i koja su mu ovlascenja ali zato on je "drug" nekome kome je cinio uslugu "u skladu sa zakonom" i zato "drug" nece trpeti nikakve kazne jer su tu "drugovi" da ga zastite.Pomerice ga negde gde ce da ima vecu platu i gde bas nista nece morati da radi a kada se vrati "drug" milosav stikovic ce biti komamdir a mozda i nacelnik.Tako to funkcionise u "zemlji" Srbiji.

alexandar KG

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje policajca,koji "ugurava" majku u maricu i hapsi celu ulicu podseca na onaj film "Tri karte za Holivud" Ovo je sramota za policiju,ministra i drzavu uopste.Takvi policajci koji prete deci,ne postuju zene, nisu zasluzili da nose uniformu,vec da budu momentalno suspendovani.Stidi se ministre Dacicu,ti koji neznas da ti predsednika prisluskuju,i ti koji si zaposlio ove kvazi policajce!!!

vase ime

pre 11 godina

nemozemo da sudimo ciji je stan samo na osnovu utiska koji smo stekli kroz medija, ali mi je nelogicno da neko plati stan 72.000 a neko drugi isti taj stan 24.000 maraka, a sto se tice postupaka policije suvisan je svaki komentar, zar nije sloboda govora ustavom zagarantovano pravo, sto znaci da je ovaj siledzija prekrzio ustav i maltene izvrsio udar na drzavu i ustav (da malo dramatizujemo situaciju), prema tome krivicna prijava, suspenzija, otkaz, sudjenje, corka...tim redosledom

Ludi Milojko

pre 11 godina

E sada konferencija za novinare!! Sa leve strane Veljović, ovaj buzdovan u sredini, Dačić sa desne strane, a novinari ispred sa 1000 pitanja, pa da se konačno razjasnimo!!!

Simeon

pre 11 godina

Nažalost, u ovoj državi još uvek imamo policajce koji od škole imaju samo tri mesei kurs za policajce i njihove šefove koji imaju za po nedelju dana završene Više pekarske škole-da bi postali šefovi.

Srbija - zemlja pravde

pre 11 godina

Trebali su da isele kompletno sudstvo iz sudova a ne vatrogasca. 20 godina dug spor posle koga se vise ne zna ni ko pije ni ko placa... u stvari zna se ko placa, placamo svi mi. I ovakve sudije i ovakve pomocnike komandira...

Beogradjanin

pre 11 godina

"Stiković u policiji radi već 20 godina i do sada nije disciplinski kažnjavan."

Dok ne dodje do medija onda nista! Ko zna sta je ovaj manijak radio prethodnih 20 godina!

MaloMorgen

pre 11 godina

Mozda bas i nije bas bitno ko je policajac, jer verujem da on u glavi konta da samo vrsi svoju duznost (i treniran je da bude siledzija zbog ovakvih i slicnih poslova), da radi svoj posao. To sto se on dodatno "uneo u posao" predmet je daljih istrazivanja.

Mene vise brinu ONI KOJI SU GA POSLALI jer je povodom toga organizovano toliko resursa, napravljeno toliko troskova i toliko se revnosno pristupilo celom poslu isterivanja tih ljudi iz defakto njihovoh vlasnistva, da je u poredjenju sa mnogo vecim slucajevima u najmanju ruku SUMNJIVO!
Da, pravosudje nam je trulo i trebalo bi da lete ne samo otkazi vec i glave. I ne znam da li ste primetili, ali ide nam sve gore, dogadjau se sve gore stvari i pored velike reforme pravosudja prethodne vlasti, a verovatno i ove sadasnje.

Status:Tango

pre 11 godina

Nije Milisav nego Radojko , i ozbiljno istraživačko novinarstvo bi moglo da pročešlja kako je dotični vodnik stekao "diplomu" i dogurao do "inspektora". Inače gestapovac je bio proglašen za policajca meseca na Novom Beogradu , tako da bi posle ove hrabre akcije mogao dobiti još jedan čvarak, zaslužio je.

komsinica

pre 11 godina

"Stikovic...pomoćnik komandira u Policijskoj stanici "Stari grad". "

50 metara od stana Matica je pleskavicar Loki, isperd cije radnje se svake noci/zore okupljaju pijane ekipe. Vikanje, dranje, psovke, razbijanje flasa, tuce... Mislite da je nekad dola patrola iz milicije, iako uredno zovemo stanicu Stari Grad?
Kada je predsednik kucnog saveta otisao u stanicu da ih licno obavesti i zamoli da bar izadju na teren kad su pozvani, mislite da ga je neko primio? Sada vidim da je srecan sto ga nisu uhapsili.

majorche

pre 11 godina

Ljudi citam kometare i ne mogu da verujem sta citam...
Nije problem sto je policija intervenisala vec je problem kako je to uradjeno... Nasrnuti tako na zenu na trotaru zato sto je usla u verbalnu raspravu, to je neprihvatljivo. Ajde ja bezimenu ili vas ostale pametne da uzmem pred vasim malim detetom da vucem divljacki pa mi recite da je to ok, KAKO GA NIJE SRAMOTA! Policajcu je posao da zna da se iskontrolise, pogotovo ako je sef sa 20 godina iskustva.
Pisite sta hocete ali ponasanje prema toj zeni je neprihvatljivo.

Lošmi

pre 11 godina

Alo bre kako ona ometa policajce??? Jel fizički pokušala da spreči policajca? Nije. Jel pokušala pasivan otpor? Nije. Samo je upitala kako ga nije sramota da preti deci maricom.

Gde je tu ometanje sluzbenog lica, vi genijalci koji tvrdite da se to desilo?

cukce

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".
(Kad ono medjutim, 15. novembar 2012 10:16)

Nazalost zbog ovakih policajaca je kriminal uzeo maha u ovoj zemlji, jer njima kriminalci "prolaze kroz noge" ili takvi saradjuju sa kriminalcima cak su i produzene ruke kriminlacima, tako da svoju nemoc protiv kriminala ispoljavaju na neduznim gradjanima!

Gradjanin

pre 11 godina

Mene jos zanima ko su oni u "civilu" sto su odvlacili ljude u "maricu". Mene kao gradjanina zanima ko su i sta su jer niti su imali istaknute legitimacije niti bilo kakve druge oznake policije ili cega vec. Sada lepo da se tuzi drzava i MUP jer realno ljudi su bukvalno oteti sa ulice od strane NN lica i uvuceni u kombi - sreca pa su u pitanju pravi policajci a ne trgovci robljem. U svakom slucaju ljudi su protivpravno liseni slobode. Stop nasilju nad gradjanima.

mobi01

pre 11 godina

Milosave, sto ne izadjes pred Cumeta, pa ga tako uhvatis za ruku i strpas u maricu? Zato sto pred Cumetom stojis u stavu mirno. Bruko neotesana.

dv

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.

maxy

pre 11 godina

policajcu svaka čast. tako se to radi. svi znamo da su majke sa decom najveća pretnja po javni red i mir, ali i stabilnost zemlje. predlažem da se akcija hapšenja proširi i na predškolske ustanove, škole i centre za stara i nemoćna lica.

srdjan

pre 11 godina

20 godina u sluzbi..znaci poceo je 1992 kad je bilo najzesce...mora da nas je dobro mlatio tih godina onako mlad i napaljen kad je uznapredovao tako u karijeri

ana

pre 11 godina

@(nepristrasno, 15. novembar 2012 16:11)
Zena je dosla da odvede svoju cerku kuci (a nije demonstrirala ili ometala policiju u iseljenju), i usput je prisla da kaze policajcu sta misli o tome sto je on pretio njenom detetu koje, (po izgledu cenim) ide jos u osnovnu skolu, da ce da je uhapsi. Ona se zatim okrenula da ode sa detetom, i policajac se okrenuo i posao na drugu stranu, i ona mu je samo U ODLASKU (dale, u toku svog udaljavanja sa "razicnog mesta ozbiljne policijske akcije") dobacila da treba da ga bude sramota. Zatim se jasno vidi kako se policajac iznervirano okrece,vraca i nepotrebno grubo grabi zenu i gura je u maricu. Dakle, on to ocigledno nije uradio njene bezbednosti radi, nego jer je bio iznerviran i hteo je da iskali svoju iznerviranost. Drugim recima, izivljavao se na zeni JER MU SE MOZE. E pa ne moze.
Nemam pojma ko je u pravu oko spora oko stana, jer niti znam nesto o slucaju, niti sam pravnik (mislim da ljudi jako ishitreno automatski presudjuju ko je u pravu, a realno nemaju nacina da znaju), ali ponasanje ovog policajca je nedopustivo. I sigurna sam da je ovo daleko od izolovanog slucaja, samo je ova zivotinja imala nesrecu da ga snime novinari.

Bane

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta ljudi pisu.Ovaj je strpao zenu u maricu zbog toga sto mu je rekla "Sram vas bilo".Znaci nesto mu je REKLA.Nije ga fizicki napala,nije nikoga ubila ili opljackala.I kako ga je time sto je rekla sprecavala u vrsenju sluzbene duznosti?

Ko moze da mi zabrani sa pricam sta hocu?Nije ovo Severna Koreja,Tito je odavno umro,za one koji jos ne znaju.

Svaka vam cast

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.

Marko

pre 11 godina

Ajde u startu da odvojimo neke stvari.

Prvo ovaj sudski postupak. Necu da ulazim. ALi mogu da kazem da mi je kranje sumnjivo. Mocna i poznata advokatica. Isteruju ljude koji nisu ni bili u sporu sa njom i na sudu. Iseljenje zakazano dan pre nego sto bi bilo odlozeno... SMRDI CEO SLUCAJ. Ali ajde ostavimo to po strani

Deca iz odelenja su POLOZILA VELIKI ISPIT. Pokazala su solidarnost sa svojim drugovima. ALAL VAM VERA DECO!! Vasi roditelji i nastavnici trebaju da budu ponosni na VAS! I cela SRBIJA! Niste okretali glavu...

Policajac sef koji je hapsio sa recima U MARICU je dogadjaj koji je najvise privukao paznju jer je pokazao da policija nije u sluzbi gradjana vec uniforma u koju se siladzija preoobuku kad propadnu ko kriminalci. OVDE nije rec o ometanju sluzbenog lica VEC o zloupotrebi sluzbenih ovlascenja.

Dacic, Vucic i Toma ovde zapravamo nemaju izbora. Nasilniku trenaju skinuti uniformu i isterati iz sluzbe. KAZNITI za prekrsaje koje je napravio. Dl zatvor dal po dezpu, bitno da je po zakonu. I izviniti se gradjanima.

INACE Tomo, Dacicu, Dinkicu, Vucicu SRBIJA VAM nece zabpraviti da ste zastitili siladziju!!!!!

Ja sam

pre 11 godina

Prodje jedan mucan dan. Radnici sirom Evrope se digli na noge zbog par evra poskupljenja.
U Srbiji, optuzenog za proneveru milijardi dinara, Ministar dize do zvezda nebeskih, u fotelju ga smesta.Valjda, moze mu se.
Policajac od 150 kg slanine, majku pred detetom ,,privodi“, valjda zato sto vuce na plavusu.
Onaj, sto devojku batinama ubio, prosetao do Novog Pazara, valjda krvave farmerke da zameni.
Novinari, sve to snimali i pustili nam da se nagledamo prostakluka. Misle ,valjda, ne mozemo bez toga
A mi? Sedimo za tastaturama, prebiramo po recima da pronadjemo najpodesniju,najcinicniju, najpogrdniju, najblizu zlocinu kojeg videsmo.
I?
Sedecemo i sutra i cekati novu vest.
Zlocinci su sa druge strane monitora.
A Evropa ustala na noge.

milos

pre 11 godina

Uzas, znam coveka koji je skoro izbacen iz stana koji je kupio. Bio je zrtva klasicne prevare, a nakon sto je izbacen saznao je da je cetvrti u nizu kome se to desilo sa istim stanom. I nikom nista. Ovde ima neke nade za porodicu Matic samo zbog medijke paznje. A ova advokatica sto je stan na dorcolu platila 24.000 maraka, tu nisu cista posla, to je jasno kao dan. A ima i za telohranitelje? Tuga.

Andjelka

pre 11 godina

Sudije i advokati su zajedno.Oni su u dilu.Licno sam se uverila.
Privredni sud je neispitana tvorevina.
Ako se nekome od njih dopada vas stan,uzece ga ili dati nekom svom.Moj su isto uzeli.Posle 14 godina.Ne cudite se.Kod nas je sve moguce i nista nije moguce.Zavisi.

Vuk

pre 11 godina

@bezimena

Ma ti znas da majka nije "digla dreku" i kod nastavnice, javlja ti se, je l' da. Ti znas i da deca nisu sama dosla posle skole, ili sama izasla iz skole izmedju dva casa. Lepo je biti vidovit, pa svoja vidovita saznanja naglasavati i argumentovati VELIKIM SLOVIMA u sred recenice, van svih pravila gramatike. Ali to moze da prodje iskljucivo kod ovih naprednih i verujucih. Zelim ti da budes predmet obrade Miliiisava Strikovica i njegovog tumacenja prava i pravila sluzbe, kada vec mislis da su ova privodjenja od juce ok. Slepaca, poslusnika i topovskog mesa kao sto si ti je uvek bilo, nazalost uvek ce i biti.

@advokat i Strikovicev kolega

Rodjaci, shvatite da vise nije 1994. godina pa da mozes da trpas nekog u maricu za "sram vas bilo". Proslo, bilo nekad, gotovo, ende, konec. Znam da patite, ali tako je. Ne spinujte do iznemoglosti kao ova vasa bezimena koleginica. Kada plava teta izadje iz marice pa Miliiisava malo lupi po dzepu, bice vam jasnije.

Troterovi

pre 11 godina

Cuj ometala zena i deca sluzbeno lice..Pa tu se nije radilo o zemunskom klanu!A sto niste advokaticu smestili u pol.hotel?Meni je rodjak usled infarkta preminuo kad je saznao da mu je stan triput prodan!Dali se u eu neki stan moze prodati vise puta?Da se radilo o tajkunu ili politicaru nebi ovakve nehumanosti bilo..

mesha

pre 11 godina

"20 godina u službi i nije bio disciplinski kažnjavan". Koliko je imao ovakvih "intervencija" za 20 godina službe, a koje kamera nije zabeležila, sam Bog zna.

pera lozac

pre 11 godina

Ajde da se kladimo da ce oni u plavim uniformama vec danas podneti prijave protiv privedenih gradjana, a za prijavu protiv svog kolege cemo morati da cekamo da oforme komisiju koja ce morati da oformiti grupu koja ce biti zaduzena da proveri da slucajno krajnje nenamerno i u neznaju nije neko u plavoj uniformi prekoracio svoja ovlascenja.

p.s. status sluzbenog lica ne podrazumeva samo prava, podrazumeva i obaveze!!!

Alan

pre 11 godina

pre godinu dana moja petogodinja cerkica mi na moje eeee vidi nina eno ga cika policajac kaze alii tata ja ne volim policiju??

ja u soku??? a sto sreco?

zato tata sto su jednog dana zaustavili aninog tatu i nisu hteli da ga puste da je odvede na balet dok im ne da pare da idu da kupe pljeskavicu i ana je plakala

mislite o tome

Lepo je biti advokat

pre 11 godina

Ma da, ti si ga preplatila sa 24.000 maraka, dok su "treća lica" iskesirala svega 72.000, potpisala ugovor, uložila dodatnih 16.000 i na kraju ostala na ulici.

brit

pre 11 godina

Doživljaj iz jedne evropske metropole. Šetamo se supruga i ja pored zdanja lokalne kraljevske porodice. Prilaze nam policajac i njegova koleginica, u uniformi. Policajac mi se obraća sa pitanjem: "Da li imate nešto protiv da moja koleginica pogleda šta vaša supruga ima u tašni?" E, to je ono što fali kod nas, a bogami, kako se stvari razvijaju, još dugo godina tako nešto nećemo doživeti.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ne razumem zasto napadate policajca, pa on je samo radio svoj posao ;)))... Njegov herojski cin je fantastican primer za napredak u karijeri... mozda ga pozovu ovi iz Bus Plus-a, po dogadaju od pre par meseci mislim da im fale bas takvi - ali ne da "utovaruju" ljude u maricu, nego da "istovaruju" ljude iz bus-a ;)...

Xanadu

pre 11 godina

Normalno da nikad dosad nije kaznjavan kad ga do sad nikad nisu snimili, a mogu zamisliti sta je ovakvih i gorih poslova uradio za naredbodavce u ovih 20 godina staza.

Prva izmena

pre 11 godina

Prva izmena:Predlazem da policija nastavi da hapsi nenaoruzane gradjane,a gradjani da pocnu da hapse naoruzane kriminalce.Druga izmena:Predlazem da advokati prestanu da placaju stanove i da ih preuzmu od trecih lica kad ih(treca lica)isplate.Treca izmena:Predlazem da nova vlast nastavi tamo gde su predhodne stale,kako bi se sto pre medjusobno istrebili,i na taj nacin resili problem Kosova.Cetvrta izmena(prijateljska utakmica):Predlazem da deca ne odrastu,da ne bi postala kao mi!

срамота!!!!!!

pre 11 godina

Јао, знала сам да ће ствари овако да крену. Уместо да се пише о томе како је адвокатица Ђурковић у добрим односима са једном политичком странком (донедавно на власти у Србији) и како је градска власт све ово омогућила, они ће сада да јуре неког апсанџију ситну рибу (наравно, бахатог као и добар део његових колега - немојте ми рећи да вам никад саобраћајна полиција није тражила паре, на пример) који је ту да би му наместили улогу жртвеног јарца и скренули бес јавности.

phreak

pre 11 godina

@zoran11: "U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti" - Aha, postavljala mu je teška pitanja, pa ju je priveo. Sram te bilo!

alexandar kg

pre 11 godina

Ova vest je objavljena SINOC na tv b92 kao udarna i na tome svaka cast.RTS je grubo precutao tu vest u udarnom terminu Dnevnika 19.30h,da bi istu objavio tek u 24h.Ovo samo govori koliko je sve u ovoj yemlji duboko politzovano i neposteno.Nikad necu da vam platim pretplatu.Hvala b92 koji jedini pale svetlo u ovoj mracnoj SRBIJI!!1

barracuda

pre 11 godina

Ljudi mi smo pod okupacijom iznutra. U najmanju ruku 80% građana u ovom Udbanistanu su Matići, obespravljeni, opljačkani, prognani i prepušteni sami sebi bez budućnosti i nade za iole života dostojnom jednom čoveku. Ovo što se dešavalo je početak kraja odnarođenog i kriminalnog režima. Srbija se umiriti neće.

Olivera

pre 11 godina

Nije ovde toliki problem što je majku uhapsio nego što je njenu maloletnu ćerku ostavio na ulici samu. Mislim da to nije po zakonu. Zamislite uhapsite izazivača sudara a njegoov na primer malo dete ostavite vezano u kolima na ulici.

pera lozac

pre 11 godina

Zena nikako i nicim nije ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti.
Kao prvo ona je sa njim bila samo u verbalnoj komunikaciji, a tu je mogla da bude jer nigde nije bila postavljena policijska traka koja bi zabranjivala pristup tom mestu.
Jedino ako ne smatrate da svi mi moramo pored osobe u plavim uniformama da prolazimo pognute glave i na prstima.

Milan

pre 11 godina

(podseti me sta to bese moral, 15. novembar 2012 17:05)

"Policajac" je prekoracio ovlascenja, a kamera zabelezila. Da je nije bilo, danas bi citali potpuno drugacije izvestaje servirane iz PU. U svakom slucaju, amaterski pokusaj nemoralnog spinovanja, vise srece sledeci put.

Petar

pre 11 godina

Za sve sitne duse i poslusnicke mozgove koji se pozivaju na uredjene zemlje:

U uredjenim pravnim drzavama (Kanada, VB, Nemacka) prava i obaveze policije su jasno definisana. Bilo kakav fizicki kontakt sa policajcem se smatra napadom i kazne su znacajne. Istovremeno, ukoliko gradjanin proceni da mu policija ugrozava ljudska prava i da to moze da dokaze na sudu, ima pravo da se brani. U Srbiji vezbalni delikt ne postoji, privedena gospodja nije ni na koji nacin ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti. Njena recenica nije nista prema onome sto se izgovori policiji na utakmicama, ali ni jedan navijac nikada nije priveden zbog pogrdnog navijanja.

O pravu i pravdi moze da se raspravlja danima, ali u drzavi u kojoj pravni sistem ne funkcionise tesko da mozemo bilo sta da zakljucimo. Drzava Srbija (Jugoslavija, kako god), odnosno institucije sistema su dozvolile da se jedan stan dva puta proda (ovakvih slucajeva ima gomila), dakle nije zastitila svoje gradjane od prevare i materijalne stete, sto je po ustavu duzna. A los pravosudni sistem omogucava prevarantima i spekulantima da opstaju na racun obicnog sveta.

Na kraju, postoji nesto sto se zove gradjanska inicijativa, odbrana gradjanskih vrednosti, humanosti i pravednosti, revolt prema nepravdi. U svim razvijenim drzavama na koje se cistunci pozivaju, gradjanska inicijativa je razvijena, podrzana i sistemski artikulisana. Bez obzira na pravni status celog slucaja, pokazana solidarnost je svetla tacka za nase otudjeno drustvo.

Danica

pre 11 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

?

pre 11 godina

Kakva suspenzija? Krivicna prijava za surovo prekoracenje ovlascenja!
Majku koja je dosla po svoje dete i koja je rekla "nije vas sramota" i okrenula se i posla kuci, taj hvata s ledja pred maloletnom devojcicom i ubacuje je u maricu ko poslednjeg kriminalaca ....
Odvratno!

chinorthodox

pre 11 godina

Неће бити довољно, ако санкције за овај инцидент буде сносио само полицајац. Мора се ићи и на командну одговорност. Најмање што може је да и шеф овог јунака буде смењен. Мора се већ једном увести ред. Полиција мора бити одлучна и сурова кад је реч о правим криминалцима или заиста бахатим појединцима, а не према добрим грађанима само зато што су негодовали против неког поступка.

Alex

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)
Iz tvog komentara je ocigledno da si i sam policajac, i da si od inostranih zemalja mozda posetio Crnu Goru, a da ove gore koje si spomenuo ne znas ni na karti da nadjes. Verbalna komunikacija ne predstavlja ometanje sluzbenog lica. Ovde je rec o cistoj bahatosti i nadam se da ce ovaj "policajac" da snosi odgovarajuci posledice, citaj otkaz.

biba

pre 11 godina

Ne ulazim u pitanja vlasništva na stanu, jer je podataka malo, ali verujem da bi trebalo pročešljati predmete. Ali ponašanje ovog rmpalije što živi na belom 'lebu države, od para poreskih obveznika i iz čiste bahatosti privodi ženu koja se UDALJAVA zbog toga što mu je rekla "Sram Vas bilo" je NEDOPUSTIVO!!! Kladim se da bi samo okrenuo glavu da naidje na izgred koji organizuju "opasni momci", ne smeju džipove s trotoara da im pomere, ali je silan prema ženama i deci. A u policiji se zaposlio pre 20 godina, jasno je ko se tada mogao zaposliti u policiji, tako da me ni ne čudi ovakvo ponašanje. Ovo ne sme da ostane nekažnjeno, ovo je zrelo za otkaz!

Nikola

pre 11 godina

Ne treba ga izbaciti vec poslati na gazelu da regulise saobracaj i to po mogucnosti zimi. Pritom ga dobro novcano kazniti, a drzava da plati detetu pretrpljen strah zbog onakvog ponasanja njihovog vajnog sluzbenika. Dal taj covek ima decu. Zamolio bih vas medije da pratite, a ne kao i dosad posle prve vesti sve zaboravite, kako je unutrasnja kontrola sankcionisala bahatog policajca.

Ivan

pre 11 godina

Narod je sit tih napumpanih izraza i fraza tipa "suspenzija", "disciplinski postupak", "unutrasnja kontrola"! OTKAZ tabadziji i neka trazi drugi posao. Ne zasluzuje da i dalje bude u uniformi i da ga gradjani Srbije placaju!

jelena

pre 11 godina

Vi sa b92, ne smete da stanete na ovome, Vi ste jedini koji smete u ovoj drzavi da istrazite ovo do kraja. Dokle vise, malo toga smo prosli?

mikin

pre 11 godina

"izbaciti ovog divljaka iz policije,,odmah
(drago, 15. novembar 2012 09:49)".....
------------------------------------------
..... zaboravio si vazan detalj .... NA ULICU!

Ha

pre 11 godina

U SAD a i u drugim "civilizovanim" državama ako ometaš policajca u vršenju dužnosti desiće se nešto slično ali ALI ovo nije slučaj ometanja službenog lica već čist slučaj bahaćenja službenog lica nad civilima koja prigovaraju na njegov rad. Pa u SAD možeš policajcu da psuješ sve od reda a on ne sme da te pipne ako ga fizički ne ometaš u izvršenju zadatka.

Posmatrač

pre 11 godina

Nezavisno od toga da li su Matići u pravu...

a) Onaj maloumnik iz "Obraza" je oslobođen optužbe.
b) Policajac od 2m privodi ženu koja mu se verbalno suprotstavlja.
c) Izglasan zakon o amnestiji.
d) A predsednik Nikolić (Let there be Diploma), skrušenog pogleda, samo što ne zaplače, na pomenu povodom trogodišnjice smrti patrijarha Pavla.
e) Fuj!

Marko

pre 11 godina

evo ja sam otac dve devocjice od 3 i 5 godina i da su kojim slucajem starije i da su se kao i ova deca okupila ispred zgrade podrzao bih ih isto svojim prisustvom pa makar me hapsili kao ostale - bravo deco dok je vas takvih ima nade za srbiju


a da sam slucajno prosao tom ulicom i vodio sa sobom svoju decu isto bi ja reagovao, sta bi uhapsili me i ostavili decu od 3 i 5 godina na ulicu??? ili ih i njih uhapsili???

SOLIDARNOST IZNAD SVEGA!!!

Pera

pre 11 godina

Vise mi je preko glave tih "cuvara reda" i njihovog vaspitanja, u Smederevu su se rasirili nakon rata 1999. izbacili stare radnike SUP-a i od tada u Smederevu sve "drže" pod kontrolom.Kriminal cveta, sve se zna ko sta radi a policija (naravno!) nista ne preduzima.

Srdjan

pre 11 godina

Jel se TO zove OMETANJE sluzbenog lica u vršenju dužnosti? FANTASTIČNO... Nadam se da mu više NIKADA NIKO neće ometati vršenje dužnosti jer je posle ovoga zaslužio da bude UKLONJEN sa radnog mesta na kome vrši BILO KAKVU dužnost... Da li su građani OVE države, koja ima IDEJU da uđe u EU, zaštićeni od strane BILO KOGA? Gde je GRANICA?

oitan

pre 11 godina

a gde su sad DVERI da se jave u odbradu srpske porodice koju toliko hoce d ocuvaju...gde su sad da osude ovakvo ponasanje policajca? Ili se javljaju samo pred paradu ponosa?

besna dzukela

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)

Paetnjakovicu, jeste li culi za nesto sto se zove "sloboda govora i misljenja"? Ja koliko sam cuo ova zena je samo rekla: "Sram vas bilo"! Ni sa cim drugim se nije suprostavila policiji. Sta bi ovaj uspaljenik uradio da se tu radi o nekom huliganu ili "navijacu"? Garant, bi okrenuo glavi i pravio se da nije cuo. Kao i obicno. Nije on tek tako dogurao do pomocnika komandira. Za to su bre potrebne "zasluge". Hmmm.... A kakav li je tek komandir?

Marco Van Basten

pre 11 godina

Milosav Stiković prekrsio je zakon koji kaze da se ne moze uhapsiti roditelj pre nego sto se dete ostavi sa drugim roditeljem ili soc. radnikom. Pretnje deci i hapsenje mirnih gradjana mogu da izvrdaju nedostatkom dokaza ali ovo ne mogu. Stvar je jasna a ako Republici Srbiji i njenim podanicima nije postoji Strazbur i gore pomenuta zakonska civilizacijska tekovina kao i cinjenica da su nacisti porazeni u drugom sv. ratu.

Pera

pre 11 godina

Nisam upucen, ali me interesuje sta je sa tom firmom koja je nekoliko puta prodala stan ?
Sta je sa vlasnikom .... ?

Ovako nesto postoji i u ostalom delu civilizovane Evrope?

radioaktivni

pre 11 godina

(Srki, 15. novembar 2012 10:17)

Po zakonu od 15.11 do 15.3 zabranjeno je iseljavati, a juce je bio 14.11.
????
Zato je bio nervozan Stikovic??

acika

pre 11 godina

Koji je ovo gnoj devedesetih. Sve počinje sa gradjevinskom mafijom, klasičnom duplom prodajom, korumpiranim sudstvom, vekovnim sudskim sporovima, oholosti ljudi sa nekom vrstom pravne moći, grčem malog čoveka, i na kraju bahatosti i iživljavanjem običnog policajca. Koliko smo mi još u oporavku od svega

Mala

pre 11 godina

@Zoran: policija bi definitivno drugacije postupila u Nemackoj, to garantujem, jer tamo zivim. Policija ne sme da primenjuje nasilje na taj nacin, niti da se uzivljava u ulogu nekoga ko treba da prevaspitava gradjane zbog svojih stavova. Jasno je da je doticni policajac zenu maltretirao jer mu je rekla da treba da ga bude sramota, ni zbog cega drugog. Gospodin policajac se uvredio na licnoj osnovi. U Nemackoj mozes da vredjas policajca, on ce samo dostojanstveno da stoji, eventualno da te opomene, ali ne moze da te ponizava ili hapsi dok ne prekrsis zakon.

aMATRIX

pre 11 godina

Zanimljivo je sto kroz jedan ovakav slucaj lako mozes da imas uvid u to kakva je neka, u ovom slucaju "drzava".
- Vise kupaca za istu nekretninu!? Min. ekonomije?
- 20 godina je potrebno da se donese presuda!? Min. pravosudja.
- Sprovodjenje sudske odluke. Min. unutrasnjih poslova.
- Izvestavanje o nastalom dogadjaju. Min. informisanja i kulture.
- Reakcija okoline.

Zakljucite sami. Srecno.

Kad ono medjutim

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".

Peki

pre 11 godina

@Zorane, jesi li Ti pao sa kruske ili si isto tako "pandur"? Naravno da tako nebi niti smeju postupi policajci u evropskim drzavama koje si nabrojao. Nezamislivo je da mene u Francuskoj uhapse zato sto sam komentarisao ili raspravljao se sa sluzbenim licem, a kamoli da me onako grubo scepa. Mogu ti reci da bi i on i ostali bili, pazi biram reci, ne izvizdani, nego napadnuti od prisutnih. Demokratije ne daje za pravo policiji da radi sta hoce, gradani u razvijenim evropskim drzavama nisu stoka koja moze da se hapsi i mlati kako njima odgovara. Nacin obracanja na Ti, kako gradanima tako novinarima, sve objasnjava. Ovde policija mora i obraca se ljudima sa "Vous Monsieur" (Vi gospodine).
One u "demokratskoj" Americi ne racunam, to je cista policiska drzava.

djordje

pre 11 godina

Ceo slucaj je zastrasujuc. Ali na marginama je ostalo jedno pitanje: ako je advokatica pre 20 godina kupila stan koji ima sporno vlasnistvo, sta obicni gradjani da ocekuju kada se prilikom kupovine obrate advokatu. Ili je ipak nesto drugo u pitanju...kako legalno nekom uzeti stan

Tina

pre 11 godina

Gospodine Dacicu sta je sledece sto ce tvoji policajci uraditi gradjanima Srbije.Da li je moguce da toliko stitis policajce kad se stalno desavaju ovakve stvari.Ciji si ti premijer policajaca ili svih gradjana Srbije?

Kako vas nije sramota!

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.
(Svaka vam cast, 15. novembar 2012 12:40)

Ni rec vise, sve je receno.

Milan

pre 11 godina

E bas mi drago sto ste mu objavili ime, odlicno!
I tako za sve ostale nasilnike, i kriminalce i policajce, da se ne kriju pod raznim suknjama i suknjicama.
Napokon i ja da vas pohvalim!

Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!

pre 11 godina

Nije taj Stikovic sam trpao ljude u maricu - sta vise, on nije ni jednu osobu strpao u maricu, on je samo izdavao naredjenja - naredjenja koja po zakonu nije smeo da izda - pa prema tome, policajci nisu ni smeli da ga poslusaju! NIKO ne moze da vam naredi da krsite zakon, a ti ostali policajci moraju da znaju (ako ne znaju, sami su krivi sto ne znaju, pa im to ne skida odgovornost) koga u takvim situacijama smeju da hapse, a koga ne. Ako se dozvoli da se ostali policajci izvuku od odgovornsti za ovo visestruko brutalno krsenje zakona i zloupotrebu sluzbene duznosti, onda se upravo BETONIRA obrazac za buduce slucajeve: "Meni je tako naredjeno, a ja samo postupam po naredjenju. Eto, tako su mi naredilii da stitim kriminalce, pa ja samo zaradjujem svoj hleb, a vi koji mi ne dozvoljavate da obavljam svoju duznost, ometate sluzbeno lice i morate da budete kaznjeni"!!

Mnoge situacije se od strane vlasti unapred perfidno pripremaju tako da javnost u njih upadne kao u zamku. Pomislite da ste postigli nesto svojim postupkom u toj izreziranoj situaciji, nekog vam i predaju na tacni kao zrtvu (uvek nadju neku budalu!), a na pamet vam ne pada da ste vec sami sebi zabetonirali put u jos goru klopku. Postoje i situacije koje se pretvore u zamku iskljucivo vasom nepaznjom i ova je bas takva - Stikovic nije sam protivzakonito hapsio neduzne ljude i ako se njegovi saucesnici iz ovog izvuku nekaznjeno (niko od njih nije ni pomislo da ga zaustavi!), sami smo sebi namestili zamku!

Sinisa

pre 11 godina

Da je problem samo ovaj jedan pripadnik MUP-a ja bih bio najsrecniji gradjanin ove zemlje.
Muka mi je od svih vesti danas u kojima se policijski funkcioneri ogradjuju od postupaka ovog njihovog kolege dok im jedinice vrve od prepotentno-arogantnih sirovina poput ovog.
Svi su isti.....

sandra

pre 11 godina

Katastrofalno brutalna scena, suze mi idu na oci od besa i nemoci. Imam cerku istih godina kao ova zena nad kojom je sprovedeno nedopustivo i nezakonito najstrasnije primitivno nasilje, i place mi se dok gledam to nesrecno dete kako se u neverici trza i krece za svojom majkom koju besramni ne-muskarci brutalno uguravaju u policijsko vozilo. Po milioniti put sa zahvaljujem Bogu sto me odveo daleko od Srbije.

T-MAX

pre 11 godina

Postovana redakcijo i urednici RTV B92, molimo Vas da kao medijska kuca sa nacionalnom frekvencijom i ugledom i poverenjem kod gradjana svojim angazovanjem uradite sve sto je u vasoj moci da nas zastitite od ovakve bahatosti policijskih sluzbenika!!!Protiv ovoga smo se borili, protiv Miloseviceve policije i vise ne zelimo da prolazimo kroz to!!!Ovo je bruka i SRAMOTA za policiju Srbije!!!Doticni sluzbenik zasluzuje momentalni OTKAZ i krivicnu prijavu!!!Sve ispod toga smatracemo ponizavanjem ljudskog dostojanstva i gradjanskih sloboda u SRB!!!Zato Vas molim jos jednom, Vi kao uticajna medijska kuca morate stati u odbranu gradjana ove zemlje protiv ovakve bahatosti, kao sto ste i do sada radili!!!Hvala!

igor

pre 11 godina

da zivimo u normalnoj drzavi,ljudi kao sto su vatrogasci bi bili pravedno zasticeni,jer su to ljudi koji svoj zivot ugrozavaju da bi nas spasili...zato se nadje ''divljak'' iz policije koji misli da je strah i trepet,pa se izivljava nad zenama zbog komentara.takvi policajci daju primer ljudima,pa se zato desavaju situacije kao sto je premlacivanje devojke na smrt u novom sadu.sve same junacine!

Cile

pre 11 godina

Pa sve je jasno - Advokatica tvrdi da je PREPLATILA stan, dala je celih 24.000 maraka za kvadraturu koja je familiju Matić koštala 72.000, i to dok je bila u SIVOJ FAZI! To znači da ona nikako nije mogla da kupi ISTI stan na toj lokaciji jer ga je platila TAČNO TRI PUTA MANJE!

Goran

pre 11 godina

Pa cena od 72.000 maraka za ovaj stan zvuči realna. Ova cena koju ova advokatica navodi je nerealna bre čak ni za grad sa takvim niskim životnim standardom kakav je Beograd.

Goran

pre 11 godina

Ne znam ko je tu u pravu, u vezi stana ali u vreme dok je bog hodao po zemlji nedopustivo je bilo, bilo koga, iseljavati na pragu zime.

danish

pre 11 godina

I da je zena ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti(a nije,verbalni delikt ne postoji vise)protivzakonito je hapsenje jer maloletno dete ne sme da ostavi na ulici bez staratelje ili socijalne sluzbe. ovaj milisav,milosav ili kako vec je zreo za zestok disciplinski postupak i udaljavanje iz sluzbe.

cao inspektore

pre 11 godina

Taj policajac ocigledno ne ume da kontrolise bes. Ne podnosi da mu neka plavusa kaze: Sram te bilo. Ne podnosi da mu bilo kakva zena uputi bilo kakav komentar, jer, ovaj policajac tiranskog kova misli da, ako si zena moras da cutis. Jadna njegova supruga, a jos jadniji oni koji ga brane i imaju razumevanja za nekontrolisano ponasanje i pokazani bes prema obicnoj gradjanki koja komentarise ono sto vidi!!! Da li je ta gradjanka potegla oruzje, da li je podigla ruku na nekog? Sramota za policiju, oni nas kao cuvaju?

glups

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.
(dv, 15. novembar 2012 10:12)

izgleda da gospodja milica djurkovic zeli da gospodja matic bude cistacica iz inzenjering projekta... gospodja matic tvrdi, a ima i overenu potvrdu, da vec 22 godine radi u narodnoj banci srbije i da nikada nije radila u inzenjering projektu.
kome verovati? ocigledno da niko od nas ne zna pravu istinu.

iskustvo uci

pre 11 godina

Nisam pratio od pocetka. Deca su izasla napolje? Ta deca su polozila ispit i to veliki. Vi svi muskarcine ste pali i treba da vas je velika sramota. Zao mi je sto sam iz drugog grada, odmah bih se i ja tu nasao. Sramote jedne kakvi ste ljudi.

miki

pre 11 godina

treba da bude suspendovan ali nemoj da se vrati posle mesec dva na posao kao da nista nije bilo. advokatica je sumljiva cim ona dolazi sa privatnim obezbedjenjem, ako je stvarno prodat stan dva puta, odgovorne u sudu treba uhapsiti, a nadoknaditi stetu ovoj porodici.

elektricni

pre 11 godina

A sa kriminalcima i narkodilerima se ljube u lice i pitaju za zdravlje junacko - to sam mnogo puta video. Srbiji treba reforma sudstva, tuzilastva i ozbiljna cistka u redovima MUP. Tada cemo moci da kazemo da zivimo u drzavi, ovo sto sad zivimo zove se tiranija mocnih uz pomoc drzavnog aparata. Druga opcija je da gradjani uzmu pravdu u svoje ruke a onda su svi u problemu.

uvek imam izgovor za sve

pre 11 godina

Suspendovan na dva do tri meseca, a onda nazad na ulicu da deli pravdu!!! A advokatica dolazi u pratnji telohranitelja!!! Ma uopste ne podseca na devedesete!!!! SRAMOTA!!!!!

Siniša

pre 11 godina

Kupila stan za samo 24000 maraka(i to u centru, a znamo koliko košta kvadrat na toj lokaciji) i još kaže da ga je preplatila...naravno, to je bio samo avans(učežće, prva rata...) i normalno je bilo da se ugovor raskine, jer nije(htela, kako sama kaže)) isplatila punu cenu, ceo iznos. Prema tome, ovde nisu čista posla i treba uraditi reviziju ovog predmeta, a da se traži izuzeće sudija.

Aca

pre 11 godina

Eto, ta deca koja su juce izasla da brane svoje drugare iz skole su bili svedoci tragedije naseg drustva u najdubljem smislu te reci. Sve je tu: bahati policijski magarci, ljigavi policari koji kalkulisu kako da usicare koji poen po medijima, 'advokatica' koja iz senke upravlja celim procesom, i na kraju obican svet u sred Novembra isteran na ulicu.

Mozda ce bas jedno od te dece, pouceno ovim sto je juce videlo, jednog dana izrasti da se bori sa majkom svih propasti ove zemlje. Nadam se da ju je juce dobro zapamtilo, jer ce u buducnosti sretati gde god da krene u ovoj nesrecnoj zemlji.

miskec

pre 11 godina

U svakom gradu postoje lokalne siledzije i kabadahije kojima milicija ne sme nista, ali su zato strasno hrabri kad su u pitanju majke sa decom...sramota

komsinica

pre 11 godina

Samo suspendovan?

Kolega idi odmori dok ne prodje ova buka, posle cemo sve da sredimo. Ma ima da te unapredimo.Ovde ljudi imaju kratko pamcenje, sve ce da zaborave. Kao sto su vec zaboravili kad smo ih onomad mlatili.

I tako... Prodje jos jedan dan naseg zivota...

Prebacili Vuciceve spinere na novu duznost

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

A kako ga je to omela u vrsenju duznosti? Gledao sam snimak i video da ga je verbalno sasvim kulturno kudila zbog cele te situacije i kako se odnosi prema ljudima, nije bilo kamenja, baklji niti bilo kakvog fizickog kontakta (cik neka cika pandur to isto uradi grupici maloletnih huligana), plus je maloletna cerka stajala pored nje. U pravu si da smo cudo od drzave jer smo dozvolili da se nakupi ovoliko bolesnih trolova poput tebe da se bilo gde oglasi i totalno iskrivi bilo kakvu tuznu i ociglednu situaciju poput ove, koja je izgleda samo uvod za mnoooogo ozbiljnije i losije situacije koje nas cekaju.

stanovnik

pre 11 godina

pa sta vas ovo cudi pa sudica za prekrsaje iz sabca je kupila stan svom sinu u bg-u...kao slucajno nasli mali stan u bg-u...a jedan recimo posten profesor, lekar, gsp vozac i tako dalje, pa kako ce oni da kupuju stanove svojoj deci? eeeee......prst na celo ljudi i pamet u glavu oprost nikome.

Ignacio

pre 11 godina

Hajde da kažemo, da je jedan "problem" rešen. Šta ćemo sa Milica Đurković advokatom? Hoće li advokatska komora da reaguje, hoće li tužilaštvo da reaguje. I najbitnije, da li će stan biti vraćen Matićima?

pivljanin

pre 11 godina

Problem je što ovakvih slučajeva ima na svakom koraku. Igrom slučaja ovaj je snimljen pa će siledzija u plavom biti kažnje. A šta sa ostalima? Ponašaju se bahato, bezobrazno, drsko, agresivno... a pre svega neprofesionalno.

zoran11

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....

Velja

pre 11 godina

@zoran11
U zemljama koje vi pominjite niko ne privodi zbog verbalnog protesta! Aman vise naucite to vi i vama slicni! Verovatno Horgos niste presli ali imate stavove o svemu.
Problem je sto smo mi decenijama ziveli pod komunistickom cizmom i gomila gradjana misli da je normalno da se policija (koja umesto da juri krimose) ovako izivljava. Ne moze! Zasto? Zato sto je placamo svi mi i ima da bude u sluzbi naroda. Ko to ne razume, otkaz pa nek trazi neki posao gde ce ga neko "razumeti".
Resenje ovog problema je momentalni otkaz ovome i zabrana da ikada vise radi u bilo kojoj firmi ili ustanovi koja se finansira iz budzeta.
Neka ubedi privatnika u svoju "profesionalnost".

Krle

pre 11 godina

Zena je samo iznosila svoje misljenje, koliko sam ja video na snimku...

A TO JE ZAKONOM DOZVOLJENO ..... !!!

Jako prljav i pokavaren sistem je jos uvek u Srbiji ( i ljudi u njemu )... nazalost... :(

srdan

pre 11 godina

cilj je postignut porodica je iseljena, a ostalo je u stilu kad lopov vice drzte lopova. U zemljama gde vlada demokratia radio ovakvog postupka policije bi pao bi ministar MUP-a, a samim time i vlada

bananica

pre 11 godina

Zasto se ovim pitanjem bave premijer, ministar policije, predsednik drzave i verovatno uskoro i Strazbur, a ne gradonacelnik. 'Ajmo malo svak' u svoju avliju

Bojan

pre 11 godina

Strasno je kada citam vesti poput ove. Ovo se moze desiti bilo kome od nas. Dokaz da smo drzava koja vapi za uspostavljanjem pravnog poretka.

Robert

pre 11 godina

Sta se cudite, on ce od sada obavljati posao komandira u Policijskoj stanici "Stari grad", jer je do sada bio pomocnik, zar se niste naucili u sve ovih zadnjih godina...od ce biti NAGRADJEN dragi moji, nece biti kaznjavan.

piston

pre 11 godina

Nemojte se radovati.Vec je uobicajna praksa u policji da posle nekog vremena kad sve padne u zaborav doticni bude vracen na jos bolje radno mesto.Zivi bili pa videli.

Realni

pre 11 godina

Zakon o policiji-Član 13 "Policijski službenik u obavljanju svojih poslova služi zajednici i štiti sva lica od nezakonitih delovanja, obavezan je da uvek postupa profesionalno, odgovorno i humano i da poštuje ljudsko dostojanstvo, ugled i čast svakog lica i druga njegova prava i slobode."

A sto se tice unutrasnje kontrole Član 16

"Pomoć u sprovođenju izvršenja iz člana 3. ovog zakona policija pruža na osnovu pisanog zahteva nadležnog organa ili pravnog lica sa javnim ovlašćenjima koji se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici policije najmanje tri dana pre dana određenog za izvršenje akta. U zahtevu za pružanje pomoći moraju biti navedeni razlozi zbog kojih je potrebna pomoć policije, a uz zahtev se prilaže kopija akta koji treba izvršiti, sa potvrdom izvršnosti.

U hitnim slučajevima, zahtev iz stava 1. ovog člana može se podneti i usmeno, uz dostavljanje pisanog zahteva u roku od 48 časova.

Načelnik policijske uprave, odnosno komandir policijske stanice odlučuje o angažovanju policije i o obimu i načinu pružanja pomoći u sprovođenju izvršenja i o tome blagovremeno obaveštava podnosioca zahteva.Pre početka sprovođenja izvršenja akta, policija je dužna da upozori izvršenika ili druga prisutna lica da će upotrebiti sredstva prinude protiv njih ako budu ometala ili sprečavala izvršenje."

Jedino sto je zalosno je sto ce ovi ljudi koji su uhapseni da tuze policiju, da dobiju na sudu a troskove nece platiti ovaj ma... nego mi ostali koji usput izdravamo njegovu porodicu.

blah blah blah

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.
(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.

Petar

pre 11 godina

Za onako bahato ponašanje, kakvo je vidjeno juče, policajac Stiković mora da bude kažnjen i da mu bude oduzet čin.
Izgleda da je policajac Stiković zaboravio da je on tu zbog gradjana.

solja

pre 11 godina

@nemanja1982 nije da se slazem da treba bojkotovati sudske odluke, daleko od toga, ali ovi ljudi nisu ni bili pozvani na taj sud. To bi bilo kao da ja ucestvujem u saobracajnoj nezgodi npr, a da me nikad ne zovu i da nikad ne cujem presudu, a da posle dolaze mene da hapse.

Izbegavajte SUP Stari grad

pre 11 godina

Uopšte me ne čudi što je ovaj nasilnik zaposlen u SUP Stari grad. Ko god je bilo kada imao posla sa SUP-om na toj opštini, dobro zna da je taj SUP jedan od najgorih u Beogradu, ako ne i najgori, u smislu odnosa prema građanima. Tretiraju ljude bukvalno kao STOKU. Evo samo jednog primera očiglednog iživljavanja. Na ulazu u šalter-službu SUP-a Stari grad na vidnom mestu piše da je radno vreme do 20h. Građani lepo isplaniraju da će do 20h stići da budu usluženi i stanu u red, da bi im u 19:30 šalterski službenici zalupili vrata šaltera ispred nosa, i odu. Revoltirani građani se zatim žale dežurnim policajcima, na šta oni samo odgovore da radno vreme jeste do 19:30. Pitaju zatim ljudi zbog čega onda piše da je radno vreme do 20h, umesto da lepo napišu da je do 19:30, ali na to pitanje ne dobiju odgovor. ČISTO IŽIVLJAVANJE.

Dragan

pre 11 godina

Ne budimo prestrogi prema policajcima. Za 95% njih licna karta je najslozenija literatura koju su procitali u zivotu. U skolu su isli samo dok je to za njih bilo obavezno a verovatno ni u kuci nisu imali na koga da se ugledaju i od koga da nauce bilo sta o zivotu. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji su takve ljude primili u policiju.

miki_ns

pre 11 godina

Sindikat policije se izvinjava građanima - bolje bi bilo da insistiraju da takvi ostanu bez posla, i da nikako ne mogu više dobiti posao u policiji. Iako je ovo vrlo drastično - jasno je da taj čovek nema kontrolu nad sobom niti nad situacijom u kojoj se sve odvijalo - samim tim nije sposoban da radi to što radi. A i poslužilo bi kao "pokazna vežba" svim ostalima koji misle da je normalno da se sve svodi na "trpaj u maricu" pristup. Svi koji su bili priverdeni, a posebno ova žena koja je privedena bi trebali da tuže MUP, a sad kad se zna i ime policajca, direktno i poimence i njega, i da ga oderu za odštetu, tako da on za plaćanje odštete takođe ostane bez stana i krova nad glavom.

gradjanin koji je ratovao na Kosovu

pre 11 godina

@doktor

Kao sto kolegu Stikovica i Vas pri vrsenju duznosti ne interesuju nasi porodicni problemi, koga smo i da li smo izgubili u saobracajki i da li imamo jedno, dvoje ili troje dece, tako i narod ne zanimaju prilike iz licnog zivota jednog ovlascenog sluzbenog lica. Onog trenutka kada obuce uniformu on je neko ko predstavlja drzavu i duzan je da to cini sa punim postovanjem. Besprekoran rad u sluzbi je nesto sto ce cuva do kraja profesionalne karijere, Vas kolega u tome nije uspeo. Mislim da ce Stikovic sada biti jedan od mirnijih policajaca, pratice mu se svaki korak. Uostalom, to je najmanje sto je zasluzio.

...

pre 11 godina

Nije disciplinski kaznjavan jer ga do sada nisu usnimili sta radi. Ili da poverujemo kako mu se ovo prvi put desava?

Onakva bahatost je deo licnosti. Takve u korenu treba saseci iz sluzbi koje u rukama imaju moc.

aj zdravo

pre 11 godina

nije poenta dati nogu ovom policajcu i et zavrsena prica vec krajnje je vrijeme da se prevaspita policija i da se zna kada se i kako reaguje

Zaboravljen koferčić

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)
Ma da prijatelju, čovek je izvršio zadatak tako što je uhapsio ženu sa maloletnim detetom. Predlažem ga za direktora policije. Uspešan komandir, maltretira žene samo zato što ne misle kao on. Izvršava nečija naređenja, samo čija? Znači maltretiraš žene i prolaznike i postaneš heroj... BLJAK. Kultura na nivou neandertalca. Po čemu se on razlikuje od onoga što je prebio i ubio onu nesrećnicu? Možda bi i tukao da nisu bile kamere, tako to čine heroji iz 90-ih. Sramota, bruka uniformu koju nosi. Ako izostanu ozbiljne sankcije (smanjenje plate za 10% ili slično bi bio cinizam) onda vidim šta nas čeka...

doktor

pre 11 godina

Ne lupajte molim vas ovde svi.. policajac sam, radim sa Milosavom Stikovicem, dobar je covek, bio je i na Kosovu i branio ovu nasu zemlju dok je pola vas mozda bilo i van zemlje, kako vas nije sramota da pljujete po policiji? sto ne pljujete po pravosudju koje je donelo ovakvu odluku? ko sfe vi, vecina od vas da procenjujete da li je trebao ovako da postupi ili ne? ja znam kako zivi Milosav Stikovic i gde zivi i koliko tesko, izgubio je covek zenu u saobracajki skoro i ostao sam sa dva mala deteta, sve to utice na coveka ali u sustini dobar je on policajac! Zato molim vas ne preterujte!

Zix

pre 11 godina

U stripu bi ovakve likove posuli katranom i perjem, a zatim na magarcu naopacke deportovali iz grada. Naravno, ovoj drzavi bi trebalo jako puno katrana, perja i magaraca da bi se obezbedio normalan zivot.

Realan

pre 11 godina

Muka mi je vise da svakodnevno citam o brutalnosti srpske policije...kada ce da shvate kursadzije da bi trebalo da rade u korist gradjana,a ne protiv njih(jer mi ih i placamo) ako im je toliko dosadno nek skidaju macke sa drveca ili nesto slicno,a ne da vrse torturu...

nesa

pre 11 godina

Nije kriv Stikovic,vec njegovi pretpostavljeni koji ga nisu obucili kako da reaguje u odredjenim situacijama. Ovako,njega ce suspendovati,a nesposobne staresine ce ostati tu gde jesu.

Sramota

pre 11 godina

Sramota iza sudstvo i za policiju.Onda ce ona Boljevicka da se bori i rukama i nogama(i uspela je) da se na posao vrate otpustene sudije i tuzioci.Da se vrate korumpirane sudije i tuzioci koji 15 godina vode jedan naj obicniji postupak
Sramota i za policajca ne celu policiju koji je sebi dozvolio da na jedan ne civilizovan nacin privodi jednu zenu.Cak i da ga je psovala i ulice mu rekla svasta nije imao pravo da je privodi jer je to verbalni delikt.Nije napravila fizicki nasrtaj.

Ivan

pre 11 godina

Prilično sam razočaran odsustvom bilo kakvih reakcija nevladinog sektora. (bgd, 15. novembar 2012 14:43)
Taj nevladin sektor je ocigledno pratio RTS-ov dnevnik ili beogradsku hroniku pa nisu informisani.

srBIN

pre 11 godina

Naravno, kao sto rekoh juce. Poznajem sva policijska i vojno-policijska ovlascenja. Policajac je prekrsio nekoliko ovlascenja koja mu nisu davala za pravo da preduzima mere protiv pasivnog protestvovanja osoba. Po sluzbenim ovlascenjima je morao ignorisati sva dobacivanja, vredjanja i urlanja nekolicine osoba sve dok to ne predje u fizicki kontakt i ometanje sluzbene duznosti. Inace nisam policajac niti sluzbenik drzavnog posla, jednostavno znam koja su moja prava a koja su policijska. U danasnje vreme, ako ne znate vasa i njihova prava, mozete biti zrtva policajca ukoliko u vama vidi ne informisanu i plasljivu osobu. Ako cemo demokratski, onda cemo tako. Bilo da ste lopov ili ubica, ni onda vam zakon nista ne moze bez stecenih uslova za vase sankcionisanje. To su sami napravili, nisam ja izmislio. E, sada da se izvini Dacic licno, a zatim plate odstetu privedenima za pretrljen strah i dusevni bol, eventualno povrede! Toliko!

Mirko Vojnovic

pre 11 godina

@Zoran from USA.

I ja sam u USA vec 25 godina -> Nisi u pravu!

Da je zena ostala na mestu i tako opstruirala kretanje policajca u vrsenju duznosti, verovatno bi bila uhapsena. Medjutim, ona je pocela da se udaljava sa mesta, dakle izvrsila je ono sto je policajac od nje zahtevao, pa je tek onda uhapsena. To je povreda pravilnika od strane policajca i treba da bude disciplinovan.

Za verbalno "vredjanje" policajca ne postoji osnova za hapsenje, jer spada u domen "slobode misljenja i govora" sto je zagarantovano Prvim Ustavnim Amandmanom.

Onaj policajac sto je prskao studente na Berkliju "peper sprejom" dok su seeli na zemlji, takodje je disciplinovan. Njegovo je bilo da ih pokupi sa zemlje i odnese u maricu, i to tako da ih ne povredi.

Pozz!

Filip

pre 11 godina

@(Komsija, vrata do vas., 15. novembar 2012 16:12)

Sreca pa nisi moj komsija, daleko ti lepa kuca. Zbog nedostatka empatije prema ljudima koji nas okruzuju smo tu gde jesmo, zbog toga se i ne vidi kraj posrtanja. Nista se ne desava slucajno.

Sumadinac

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

Ajde priznaj da si i ti jedan od onih koji su primenjivali PENDREK EFENDIJA ZAKON.

HAHAHA

pre 11 godina

Ako su ovi udarili na porodicu svog kolege ,šta tek obični građani mogu očekivati.Koliko znam nijedan zakon ni USTAV ne zabranjuje stajanje na ulici!!!!! A kako policija može da upada u stanove u ovakvim slučajevima, pa valjda je sudki izvršitelj poveo sa sobom majstra koji otvara bravu!!!Da asistiraju da ,ali ne da razvaljuju.A dotični se danas sigurno čudi šta ga je snašlo, pa neka je,što nije o tome vodio računa juče!! Podrška porodici Matić jer smo svi mi u nekim slučajevima Matići!!!!!

Vladimir Vrcelj

pre 11 godina

Nadam se da ce ovo hapsenje doneti neki dinar ljudima koji su uhapseni bez ikakvog razloga,tako da mogu da pomognu porodicu vatrogasca da prezimi.Vratile se devedesete,udri po narodu!

Marko Markovic

pre 11 godina

Udri milicijo moja, udri, gazi, satri, hapsi... Ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti, bolji, lepsi narod.

bezimena

pre 11 godina

"...deci koja su došla da podrže drugare iz razreda".

Koje "drugarE"!?

Ova majka je svoju agresiju pogrešno usmerila. Trebala da digne dreku na NASTAVNICU koja je, bez znanja i dozvole roditelja, IZVELA DECU iz škole i dovela tamo gde im nije bilo mesto!
ŠTA ĆE MAOLELETNICI na mestu gde policija vrši bilo kakvu asistenciju ili intervenciju!?

p.s. Matići su podlo manipulisali javnim mnjenjem uz pomoć medija i neprofesionalnih "novinara", tako što su plasirali LAŽI o svom statusu, prikazujući se vlasnicima stana, iako to NIKADA nisu bili, ko ne veruje neka izvoli u sud i pregleda PREDMET.

nepristrasno

pre 11 godina

SUSPENZIJA?
Zasto?
I - Objavljujete ime policajca, koji cak nije ni optuzen nizasta, a onolikim kriminalcima samo inicijale.
II - Matic je 6 puta pokusan da se iseli. Poslednji put, u oktobru, pretio je da ce da se ZAPALI, pada je iseljavanje odlozeni.
III - Pod tom okolnosti, policija izlazi na teren, da asistira sudskim izvrsiocima, OBEZBDI bezbednost, svih: samog Matica koji potencijalno moze da bude opasan, da izazove nesagledivu nesrecu, stanovnika u zgradi, slucajnih prolaznika, izvrsilaca i samih policajaca.
IV - U takvoj situaciji, gde se ne zna ishod zadatka na koji je poslat doticni policajac, kada svakom trenutka moze da odjekne eksplozija iz zgrade, pozar (kojim je vec pretio Matic), policajcu zaduzenom za bezbednost, pojavljuju deca.
V - Na vrhuncu bezbedonosnog rizika, kada je akcija kulminirala i ceka se reakcija Matica, hoce li mirno izaci, ili napraviti nesrecu, gospodja sa cerkom, koju je policajac (vidi se) zamolio da se udalji, pocinje sa policajcem SIKOVICEM da se raspravlja, a kada se on okrenuo od nje, i da ga vrdja.
VI - Da bi izbegao nesrecu vecih razmera, a u toku jedne opasne akcije drzavnih organa (sudskih izvrsioca i policije), koju on licno (Stikovic) nije mogao da prekine, a da se svadja sa "gospodjom pored koje je bila cerka" ne bi pretvorila u sire nerede, policajac je gospodju priveo, cime je ostalima dato do znanja da je situacija ozbiljna.
Ovo su cinjenice!
Zasto suspendovati policajca, koji je ustvari zastitio tu zenu?

lud-zbunjenog

pre 11 godina

Cekaj koliko razumem u tekstu ova advokatica je stan u centru Beograda platila 24000 maraka t.j kako ona kaze "preplatila" ga je. Daj mi majke ti da ja kupim 2 takva za te pare, ma dacu i po 30000 za tu lokaciju. Koga bre ona farba?

aplauz

pre 11 godina

Suspendovati i primerno kazniti.
Na primeru se najbolje uci. Neka probaju sledeci put, pa ce znati sta ih ceka. A kamerice na mobilnim sada snimaju iz svakog uglica, prozora, ispod jakne...

alex

pre 11 godina

2012 - 1999 = 13, za ovo izračunavanje sam koristio kompjuter tako da nema greške. Kako je moguće da suđenje traje 15 godina? Znamo li mi sve detalje?

Mirjana Kojadinović

pre 11 godina

Velika bruka za policiju i za pravosudje!
Kako se izboriti za pravdu,za mir i protiv bahatosti?!
Volela bi da svi mediji isprate ovaj slučaj do kraja i da se pomogne napaćenim ljudima a zlikovci da se kazne!!!

nikola

pre 11 godina

Preterano sa svih strana, policije Matica... pa deca su nosila natpis pravda za Matice... Srz problema je mnogo dublje, nemojte da reagujete burno pa zar ne vidite cemu to vodi, samo hladne glave.. Vec vidim glavnu temu kod Olje :) Samo mirno dragi sugradjani i sklonite decu sa ulice, to nije resenje!!!

Kiza

pre 11 godina

Ovako su odvajali decu od roditelja u Holokaustu.Evropo putuj, sa ovakvim ustrojstvom ni u balkansku, a ne u evropsku uniju.Svest,treba menjati, u odnosu na balkanski mentalitet.

Marija

pre 11 godina

"do sada nije disciplinski kažnjavan" Šta to znači? Pa možda ni sada neće biti kažnjen!!! Možda se oduvek ovako bahato ponašao, samo što niko nije imao volje da ga kazni! To samo dokazuje da je dobro povezan i da ima leđa, a nikako ne znači da je častan policajac.

Sve na svoje

pre 11 godina

Pored otkaza koji je zasluzio, sudstvo treba da oslobodi sve gradjane, a ne policija prosledila predmete sudstvu, ovi ce da ih kazne sa ko zna koliko, pa mozda cak i krivicno u zatvor, a uz sve to ovaj ce najverovatnije da bude negde prekomandovan samo, mozda mesec-dva suspenzije uz neku minimalnu platu. Al tu su kolege saobracajci da pomognu 500-1000 za sitne prekrsaje i nakupi se jedna plata :)

Dexterijus

pre 11 godina

Pustite ga na Veciti derbi sad za vikend da vidimo koliko moze pravih hulogana da uhapsi??? Mozda je covek supermen , pa da ga vidimo na delu!!!
PS: Nisam ni zeleo, ni mogao da pogledam ko je i sta je , ni snimke...
a ovi sto drze kolegijum nadam se da ce da me poslushaju...

Aca

pre 11 godina

Suspendovaće ga na mesec dana, onda ga bace na dva-tri meseca na mesto prašinara, a zatim ga rehabilituju i po pravilu dobije veći čin od onog koji je imao pre suspenzije. Tako to biva u Srbiji, svuda, pa i u policiji.

Milan

pre 11 godina

Ja izvinjenje MUP-a ne prihvatam!!! Dosta više policijskog terora nad mirnim građanima!!! Daj da vas vidimo tako hrabre i kuražne sa dilerima droge i huliganima koji opsedaju gradove po Srbiji svake nedelje u vreme fudbalskih utakmica!!!

Hamza

pre 11 godina

Ubedjen sam da policajac nece biti razresen. Zato neka se bar ON izvini! U sta takodje sumnjam da hoce, jer izgleda kao da je ubedjen da je ispravno ono sto radi...

Tanja

pre 11 godina

Suspenzija na 6 meseci, plata umanjena za 50% za tih 6 meseci. Sledeci put ce mnogo bolje razmisliti pre nego sto onako zgrabi zenu i ugura je zajedno sa kolegom u "maricu".

Maksa

pre 11 godina

Sve bi ja ovde kaznio.Uciteljicu sto je izvela decu.Deci neopravdane.Zena je uznemiravala javni red i mir i nije bas da nije ometala sluzbeno lice.Milicajac bez upozorenja reaguje.

Realista

pre 11 godina

"Svog čoveka neće ostaviti na ulici" Pa što onda nisu sprečili ovakvu skaradnu akciju u samom startu? Što čoveka ne zaštitiše u toku sudskog spora? vek se setimo "Naših" kada je već kasno!

Djuka

pre 11 godina

Kakva drzava takva i policija, doticni policajac treba u zatvor na par meseci da vidi malo i drugu stranu i da ostane bez posla.Vec ga brane kako je imao neku porodicnu tragediju i da ga treba razumeti... a sta je sa tragedijom ove porodice? Gde je krivac koji prodao stan dva puta? sto njemu ne oduzmu stan i ne dodele ovoj tragicnoj porodici, Sramota da te je Srbijo!!!!

mikia

pre 11 godina

Bice suspendovan na najvise mesec dana dok se slegne prasina,za to vreme ce primati platu itd.A onda ga lepo vrate na posao i jos ga unaprede?! More da je ovo drzava kako treba,ovaj bi trebao da ostane bez posla(da vidi kako je kad te ostave na ulici) i da prekrsajno i krivicno odgovara,naravno od toga nema nista.

dejan

pre 11 godina

Molim vašu kuću, kao najobjektivniju i najkorektniju u izveštavanju nas građana, da pratite ovaj slučaj i obavestite javnost ukoliko dotičnog nasilnika ponovo vrate na posao, posle "sleganja prašine". Jedino ste vi naš glas koji se koliko toliko čuje.

vodenicar

pre 11 godina

E taka nam je policija u celoj Srbiji a ne samo taj primer.Tako da bi trebalo vaspitati sve te kursiste od 3 meseca. Nose pistolje i pendreke i maltretiraju i omalovazavaju gradjane na svakom koraku.

Boško

pre 11 godina

Ne valja vam kad policija ne radi svoj posao, a onda ne valja i kad policija radi svoj posao. Ko bi narodu ugodio. Policija je izvršni organ sudske vlasti i ne može svako da staje na put izvršenju sudskih odluka, u normalnoj državi. Ovde su preterali i gospođa i policajac.

Miki BG

pre 11 godina

Potpuno ispravna odluka o suspenziji i, nadam se, oštroj kazni do udaljavanja s posla. Policajci se moraju najzad naučiti da reaguju kada treba, a ne silu da ispoljavaju na nedužnim gradjanima kao što je ova žena bila. Ako nisu dovoljno edukovani, a očigledno da nisu, treba ih sve, od komandira stanica do pozornika na ulicama slati na dopunsku obuku. Zabrinjavajuće je da se nije oglasio direktor policije Milorad Veljović, koji je najodgovorniji za stanje u policiji. I kada je dobro, ali i kada loše postupaju kao što je bio ovaj slučaj. Takodje komandir policijske stanice Stari Grad iz Majke Jevrosimove ulice ćuti. Zašto? Zar ne oseća potrebu da se svojim gradjanima izvini za nekorektno postupanje njegovog pomoćnika. To je loš znak, jer policija treba da neguje korekte, dobre odnose sa gradjanima zbog kojih postoje, a ne da svoje frustracije ispoljavaju na ovakav način, a nigde ih nema noću na ulicama gde pijani, mahom mladi ljudi, divljaju skoro svakog vikenda.

Gde god se okrenem i pogledam, nigde nema zdravog razuma!

pre 11 godina

Vec sam napisao komentar u kom sam ukazao na to da na odgovornost treba da se pozvu svi policajci koji su u tome ucestvovali (nije Stikovic to sam radio), ali ne sme se smetnuti s' uma jedna JOS GORA stvar! U ovom dogadjaju, sa druge strane (gradjanske), bila je izvrsena ZLOUPOTREBA DECE! Ne mogu roditelji decu da poturaju pred uniformisana lica i pred pendreke - ma kako stvar bila bitna i ma koliko ti roditelji bili u pravu! GDE vam je svest ljudi, pobogu?!! Dete nema samosvest i dete ne moze da snosi odgovornost za svoje postupke - dete ce to vremenom da stekne i nauci, ali ne na ovakav nacin. Deci treba objasniti odvojeno o cemu se radi, ali dece ne smeju da ucestvuju u ovakvim stvarima. Da li ste u stanju da svoj egoizam sklonite sa ledja sopstvene dece?!

Stan, po svoj prilici, ipak pripada toj sumnjivoj advokatici, ali pod uslovom da drzava obesteti Matice - a to moze da uradi samo od nasih para! Taj stan je placen dva puta, onaj drugi put, skuplji naravno, placamo MI!

Dok sudije i politicari ne pocnu krivicno da odgovaraju za krsenje zakona i dok politicke partije ne budu prepoznate kao subjekti u krivicnom pravu i dalje cemo da placamo!

Lavrentije

pre 11 godina

@(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Da, ako prigovoriš dok kažnjava. Ali on nije kažnjavao već izbacivao na ulicu. Možda kod vas u US of A postoji nezavisno sudstvo, ali ko je živeo u Srbiji zna da je nažalost, naše sudstvo nakaradno i da nema veze sa pravdom i zakonom(menja se po potrebi). Možda je kod Vas zakon jednak za sve, kod nas nije. I da li bi policajac kod Vas u US of A uhapsio roditelja a na ulici ostavio maloletno dete i direktno prekršio zakon, za koji se zakleo da će čuvati? Da li bi kod Vas u US of A policajac hapsio majku sa decom a okretao glavu na drugu stranu kad besan džip vozi po trotoaru, ili kad huligani i navijači divljaju i pale grad i ambasade? Da je za kod Vas u US of A za policajca svaki kriminalac kriminalac, kod nas nije (sa nekima se druže)? Tako da nije, nažalost primenljiv taj Vaš način razmišljanja (koji je posledica života u uređenoj i pravnoj državi) primenljiv kod nas u Srbistanu...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

A kada ce i sa koliko poceti da kaznjavaju poslanike i clanove vlade za svakodnevni psihicki sex nad gradjanima putem svih mogucih medija a ponekada i u bliskom kontaktu poput mitinga i raznih kampanja?

oki

pre 11 godina

XXI vek...svako danas može da fotografiše, snimi, svako danas ima u džepu mobilni android....pa jel naš gestapo izašao iz jajeta? Inteligenceja tih trotoaraca je ravna nuli, ali neka, tako treba.

žare

pre 11 godina

Vi ste pobrkali neke lončiće. Suspendovanjem ovog policajca se šalje poruka da red i mir je nešto sto je strano tom narodu. Haos je nešto sto većina želi u Srbiji. Tito vrati se sve ti je oprošteno

Ivan

pre 11 godina

Podrska policajcu, svi ovi ljudi sto pljuju ovog policajca video bih njih kako bi se ponasali u ovakvoj situaciji kad ti je naredjeno da moras da izvrsis taj zadatak!!!!!!!!!!!!!

shufla

pre 11 godina

Milosave mili, ti radio ono sto ti Dacic naredio, on pronasao privremeni smestaj i postao faca, a na tebe se sruci sav gnev "viskokosvesnih" gradjana Srbadije, ccc

vujo

pre 11 godina

Čovek je radio svoj posao i za to treba da bude kažnjen? Ja zaista ne razumem logiku ovog naroda. Ako vam se ne sviđa presuda vi se žalite sudu i zviždite sudiji pod prozor, a ne čoveku koji samo izvršava zadati zadatak. Kad bi svi uzimali za pravo da da budemo i sudije i dželati to ne bi bila demokratija nego anarhija.
Kao da ja odem kod doktora, upadnem u ordinaciju i počnem da vičem da neke ljude ne leči kako treba i da koristi lek koji ja kažem jer sam ja to čuo od komšija da je to dobro......

Topalovic

pre 11 godina

Policajca treba odlikovati zato sto je profesionalno i efikasno radio svoj posao. Trebalo bi i da tuzi Blic i da ih odere od naknade stete, a Blic bi jos trebalo i kazniti zbog hajke na njega.

Meda

pre 11 godina

Kolegijum odlucuje 'da li ce' biti disciplinski kaznjen. Posle snimka i svega da se odlucuje umesto o vrsti kazne, o tome da li ce je biti (da ne pominjemo izjavu Dacica da ce biti sankcija) to je samar gradjanima.

Gvido

pre 11 godina

ma odmah amnestiraj! i nagradu i clansku kartu "njihovih" koji se nazivaju "nasi"! I jos veceru o trosku vatrogasca u drustvu urosa i miladina!

Nika

pre 11 godina

Policajac jeste neadekvatno reagovao na provokaciju i treba da odgovara, ali njegovo delo ne treba da se stavi u prvi plan, kako bi se "podvuklo pod tepih" i zaboravilo mnogo gore delo, jer kolektivno organizovanje i dovodjenje dece na adresu gde se vrsi prinudno iseljenje, koje samo po sebi nosi visok stepen rizika, jeste zloupotreba i ugrozavanje dece, što podleže krivičnoj odgovornosti. Nesto ne primećujem da se, kako mediji, tako i nadležne institucije, mnogo bave napred navedenim.

Mikael Hansen

pre 11 godina

G-din Stiković je uzorni policajac i dobitnik nekoliko priznanja, moguće da je bio nečim isprovociran. Predlažem da se javno izvini gospodži i ništa više! Ne treba ići sa nekim kaznama, potreban nam je svaki policajac ...

gde ja stadoh-ti produzi..........................

pre 11 godina

ne znam kako do sada sasa jankovic-zastitnik gradjana vec nije dobio batine od ovih silezija,i kako ga do sada nisu smenili sa te funkcije koju obavlja,a ovaj lik sto je provodio neduzne gradjane sigurno vece pre toga kuci nije izlemao nekog sebi bliznjeg recimo zenu,pa kako li ce taj da zastiti zenu od neke pijandure ili neurotika koji je za lazu-od porodicnog nasilja,ako svoju zenu mozda maltretira i to policajac i muskarac e do moga .

Pera

pre 11 godina

POlicajac je dobar samo nije na pravom mestu. Da se ja pitam sacuvao bi doticnog u policiji, bio bi odlican za hapsenje tajkuna...nabio bi ih sve u maricu za cas posla i za to bi jos i dobio aplauz.

Salu na stranu problem je sto njega niko nije obucio za odnose sa gradjanima posebno u ovako teskoj socijalnoj situaciji. Da je imao malo vise takta sve je ovo moglo i na mirniji nacin.

Nego mene zanima i da li b92 moze da pusti ceo snimak, tj. sta se desavalo pre ovog samog konflikta koji smo videli, i takodje ko je izveo decu na ulicu ispred policije. Da li su za to zasluzni profesori ili roditelji?

sale

pre 11 godina

e pa ko ti je kriv sto si ti vatrogasac a ne advokat.u srbiji ponovo vazi staro tursko pravilo - kadija te tuzi kadija ti sudi.e srbijo srbijo....

Зоран

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.

dzox

pre 11 godina

Ne pravdam ovaj slucaj ali ovo je moderna kapitalisticka demokratija. To se desava u svim drzavama. Setite se svih mesta gde je delovao pokret "okupiraj" a dalje da ne nabrajam. Od gumenih metaka do suzavaca na demonstrante koji sede mirno... Nisu ovo 90te kako neko voli da kaze. Ovo je moderan demokratski svet gde policija stiti one sa parama, a ljudi cine stoku za sisanje i klanje. Ko to ne vidi, ili je slep ili glup.

Dobrica

pre 11 godina

Nije on više za policiju, kao što ni ja nisam za kosmonauta. Sklonite ga negde da ne bruka pravu policiju i stručne ljude koji znaju koji je njihov posao i kompetencija i u koje ja verujem.

Vatrogasac

pre 11 godina

Pitam se samo sta bi Tito rekao da je ziv i gde je sve otislo? Kako bi na****o sudija koji je presudio ovo. Nema vise nikoga ko bi branio prava obicnih ljudi, samo prazna obecanja, praznoverje i zeljoteke. Nekad smo bili drzava koja je bila cenjena u svetu, a sad je ni sami ne cenimo. Uvek kad pomislim da ne moze nize, neko me razuveri.

Perun

pre 11 godina

Konacno i policija da radi svoj posao. Ja sam zadovoljan. Zasto dati smestaj onom liku.? Od cijih para?. Od Dacicevih? Ne, od nasih. Ja nisam za to. Nek nadju krivce pohapse ih, sudski oduzmu imovinu i onda rasporede SVIM ostecenim. A ne ovako ko vise novinara on pobedjuje. I to sve za moje pare.

podseti me sta to bese moral

pre 11 godina

Zar svi vi, koji tako glasno trazite "glavu na panju" ovog policajca, njegovu suspenziju, ostru kaznu, pa i otkaz sa posla, za coveka koji je sprovodio zakon neprekrseci ga, a da niko od vas ne optuzuje zenu, sa detetom, kojima tu nije bilo mesto u toku policijske akcije, ustvari, ne trazite malo vise prostora, za licno krsenje zakona, kada vam se prohte, ili ucini, da biste mogli i sami da sudite, sprovodite zakone i ometate drzavne organe u toku primene zakona?

pravda za policajca

pre 11 godina

Policajac je samo radio svoj posao, i nista vise. Problem je medjutim sto su drugi iskoristili decu da budu zivi stit i zloupotrebili njihovu podvodljivost da bi sprecili radnju drzavnog organa. Ni sudski izvrsitelj ni policajac nisu duzni da znaju sta pise u presudi i da li je ona pravedna, vec da je izvrse.

kimi

pre 11 godina

Ajmo sad hajka na policajca. Nije on kriv nego onaj ko mu je naredio da hapsi. Znam Mileta policajca i dobar je covek. Pouzdano znam da ne bi nikad uradio nesto bez naredjenja. I by the way, covek ima Visu skolu!

Albatross

pre 11 godina

Eto ti "momcine" za mesec, dva na slicnoj poziciji samo na drugoj lokaciji. Kao "suspenzija"- fora.. ovo, ono...Cekaj samo da se slegne prasina, a do tada mazi oci javnosti...

Komsija, vrata do vas.

pre 11 godina

Policajac je dobro postupio kada je uhapsio zenu. U svakoj demokratskoj drzavi bi uradio isto. Nema razloga da se zalite na njega. Mozete da se zalite na odluku suda da se porodica Matic iseli, ali ne na policajce koji tu odluku izvrsavaju. Ovo je bio samo pokusaj jadne emotivne manipulacije policajaca da guranjem maloletne dece pred njihovu silu.

Jadno je bilo videti roditelje koji svoju decu guraju pred policiju. To me je sve podsetilo na film "Bosko Buha" gde se lik koga glumi Marko Nikolic zali na Nemce koji pucaju na "maloletnu decu" (potpuno narouzane vojnike partizane sa bombama i puskama). Niko se ne pita ko je dao tim maloletnicima puske da idu na Nemce.

Nika

pre 11 godina

ok, policajac ce biti suspendovan... idemo dalje... ko je odgovoran za tesku zloupotrebu dece, koja su organizovano dovedena na adresu prinudnog iseljenja, a samim tim i zivotno ugrozena...

dj

pre 11 godina

juce su dva coveka posteno radila ono za sta su placena. novinar B92 i veliki covek u plavom. njemu, ako ovo bude procitao, zelim da uputim izvinjenje u ime svih. hajka koja je pokrenuta je sramotna a sluzi iskljucivo tome da se zaboravi moralna beda u kojoj zive i rade vatrogasac, advokatica, investitori, overivaci, sudije na slucaju, komsije, ucitelji, roditelji, mediji.. i u kojoj rastu i rzvijaju se ta izmanipulisana deca.

gopsodine, jako mi je zao, probajte da ih razumete i oprostite

Neverni Toma

pre 11 godina

U stvari, ovde se najmanje radi o jednom policajcu kao pojedincu. Cela prica koja stoji iza toga je toliko mutna da se zaista vise ne moze prozreti ko, na koji nacin i kome pokusava da smesti. Da li je u pitanju rastimovano sudstvo (a jeste), da li su u pitanju nove spletke medju vladajucim koalicijama (a jesu), da li je to jos jedan paravan za opravdavanja ocekivanih smena u MUP-u (a jeste) i svako pitanje koje danas sebi postavite - ono jeste.

Problem je sto sve to jeste, a od svega toga mi gradjani imamo samo dodatne stresove, medjusobne sukobe ili eventualno ovakve sukobe sa nama najblizim operativcima vlasti, koji toboze, ni sami ne znaju sta cine. Naravno dok se dvoje svadjaju treci vlada.
Nije kriv ni gradjanin, nije kriv ni policajac... zna se ko je kriv, al taj ne moze da odgovara jer ima imunitet i nedodirljiv je. Znaci, odgovarace onaj ko moze i ko je za to pogodan, odnosno onaj ko se pogodno namesti, jos bolje receno.
Nemam sta vise da dodam, bespotrebno trosim reci jer sam nemocan i bespomocan kao obican i apolitican gradjanin ove drzave.

Ivan

pre 11 godina

Molim B92 da se s vremena na vreme informise o statusu ovog da ne bi bilo posle mesec dana "ovaj je ponovo medju nama"! Sramota je da gradjani Srbije i dalje placaju ovakve isfrustrirane ********! Nije mu mesto u policiji!!! OTKAZ a ne "suspenzija"!!!

Nemanja1982

pre 11 godina

Crveni Kmeri i dalje terorisu narod!
(Aca, 15. novembar 2012 10:12)
..........................................................................
Crveni Kmeri više ne postoje. Pogledaj koji je vek danas, kupi kalendar. Ta vremena na koja se ti vraćaš su daleka prošlost, a Milošević je takođe prilična prošlost. Za početak pogledaj Undergound od Kusturice, poučan je film. Ova porodica je dobila sudsku presudu u demokratskoj državi a ne u komunističkoj i to je fakat. Protiv vlasti u Srbiji nema niko ništa ni Amerika ni Kina ni Rusija ni Nemačka. Misliš li da bi neko u svetu uopšte razmatrao ulazak u EU crveno kmerskog režima. Ne verujem kako se mešaju babe i žabe. Najbolje da policija stoji mirno i gleda kako se ne poštuju sudske odluke. Najbolje da svako ulazi gde hoće i kad hoće i da prisvaja stanove. Najbolje da svi bojkotujemo sudske odluke. Ma još je bolje uzeti oružje u ruke i po kratkom postupku, svako ko nam se suprostavi raspali. Ja u takvoj zemlji ne želim da živim, a vidim većina mog naroda bi radije tako nego da poštuje zakon. Nisam malograđanin da to nazivam primitivizmom, ali to je za moje shvatanje života ipak i suviše revolucionarski duh nacije.

Miša

pre 11 godina

Srbi ne zele red i tacka. Svaka diskusija je samo mlacenje prazne slame. Nema te vlasti-vlade koja moze nesto tu da uradi. Diktatura je jedini nacin

zorz

pre 11 godina

najbolje da raspustimo policiju.
(Sveta, 15. novembar 2012 14:28) .......u pravu si druze pa nek narod i ta zena i svi sto znaju pravo sta treba da se radi sami se cuvaju ....ko na divljem zapadu

онако

pre 11 godina

Па да , најлакше је по сиротињи.
Како смо сви ми лицемерни , то је ужас.
Ако је ово прекорачење овласти толики злочин да човек остане без посла а његова деца без хлеба онда се питам ,зашто толико енергије не усмеримо на узроке оваквог стања у друштву.
Некада ми се све ово гади колико смо ми ниско пали.

Advokat

pre 11 godina

Pre nego sto se dohvatite tastature procitajte prava i obaveze policije prilikom pruzenje asistencije po odluci suda za prinudno izvrsenje

pravda

pre 11 godina

(Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!, 15. novembar 2012 10:26)
Slazem se sa tobom da treba da se utvrdi odgovornost svih ucesnika, bahatog policajca posebno i tu nije nista sporno.
Ali ako se poziva na ZAKONSKU odgovornost svih, po imenu i prezimenu, onda se ne treba zaustaviti samo na bahatom policajcu. Ne znam koliko je tacno, tj da li je vazeci clan zakona koji sam nasao na netu, ali pise:
"Ометање правде
Члан 336б
(1) Ко друге позива на отпор или на неизвршење судских одлука или на други начин омета вођење судског поступка,

казниће се затвором до три године и новчаном казном."
I pitanje za sve, da li to znaci da sutra kada ne platim ratu za stan,(zato sto sam ostao bez posla, ne svojom krivicom) i kada sud donese presudu da moram da se iselim, da je u redu da moja deca pozovu drugare iz vrtica i da deca stanu ispred sudskih izvrsitelja i onemoguce ih da nas isele.
Sve ovo ne umanjuje odgovornost bahatog policajca.

bananijanac

pre 11 godina

@mile nikako! za to ides u zatvor. ali ako drzis ruke na ledjima i snadjes se za pasivni otpor (drzanje za nesto) ne sme ti nista. cak moze da odgovara. naravno, sve pada u vodu ako si vec zabrljao. ako je.krose, pa pasivni, bilukvalno ima pravo da ti slomi ruke.

Povratnik

pre 11 godina

Kao neko ko se skoro vratio u zemlju (otisao dok mobilni telefoni sa kamerama jos nisu postojali, a Milosevicevi policajci mogli da biju kako su hteli), drago mi je da vidim da ce i srpska policija vrlo brzo nauciti da je sud javnog mnenja najvazniji sud pred kojim se stoji u XXI veku. Inace, u Kanadi je to vec odavno slucaj i najpoznatiji primer kako sve to utice na menjanje policije je onaj kada je RCMP ubio Roberta Dziekanskog na Vankuverskom aerodromu, 14. octobra 2007. Sve je to zabelezio Paul Pritchard na svojoj kameri. Sta je posle bilo mozete citati na Internetu.

rostiljijada

pre 11 godina

Kad sam video ovo odmah sam se setio slike kad je pre 2-3 godine bila Rostiljijada u nasem gradu (Leskovcu) . Naime , za vreme trajanja rostiljijade glavna ulica je zatvorena za saobracaj jer su tu standovi . Na svim bocnim prilazima se nalaze pokretne ograde i po jedan policajac .
Izlazio sam to vece iz parkinga pored obliznjeg kafica i cekao da se ukljucim u saobracaj...tada je naisao jedan skupoceni crni dzip , zaobisao tu ogradu i krenuo u zabranjenu ulicu. Policajac koji je bio tu ga je pistaljkom upozorio a vozac dzipa je stao,otvorio prozor, napsovao policajca i nastavio dalje. A kolicajac je .......samo tuzno spustio glavu.
Mislim da je suvisno dalje komentarisati stanje u srpskoj policiji

cccc

pre 11 godina

posle se zalite kada radi ko sta hoce. zena je neodgovorna sto napada policajca sa detetom u ruci. ako je neko kriv to je sud, a ni to mi ne znamo, a ni ta zena.

Stevo

pre 11 godina

Za ovu situaciju krivo je sudstvo koje nije u stanju da 20 godina reši spor. Situacija je mučna i za iseljenu porodicu i za advokaticu koja čeka svoj stan 20 godina. Izgleda da je jedino rešenje da se država umeša i da neki drugi stan vatrogascu na doživotno korišćenje
Što se tiše policajca koji je ugurao ženu u maricu on je potpuno ispravno postupio. Građani su ometali službena lica i uklonjeni su. Ili bi možda trebalo da policija za svaku svoju akciju konsultuje medije i okupljene građane?
Demokratija omogućava korišćenje svojih prava a ne uzimanje zakona u svoje ruke

X

pre 11 godina

Pogrešno razmišljaju.Istiskivanjem jedne bubuljice nećemo rešiti problem akni.Problem je negde unutra.Čak je možda ovaj policajac i "dobrica" ali trenutno bio malo...zamislite kad se podesi zloćudna akna.

Зоран

pre 11 godina

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.
(blah blah blah, 15. novembar 2012 15:17)

Нисам на ТВ-у. ТВ не гледам.

deki

pre 11 godina

nebih da komentarisem policajca. ali ovde je direktna odgovornost onog koji ga je primio na posao. takva surovost i bahatost je prosto ne objasnjiva. pozeleo sam da sam se ja u tom trenutku nasao tamo i da je i mene vukao i cimao. tuzio bih i njega i nacelnika policije i ministra i prvog podpredsednika i premijera i ceo aparat!

suspendovati i zabraniti

pre 11 godina

Uz suspenziju ovom policajcu doneti resenje o trajnoj zabrani da se bavi poslovima obezbedjenja. Takodje zabraniti a i proveravati da ovog necoveka ne prime privatne firme za fizicka i sva druga obezbedjenja.

Dragan

pre 11 godina

Evo sta to znaci:Primice jednu ili dve plate umanjene za 20% i posteno ce se odmoriti kod kuce.
Zasto ovom pajkanu nije uradjena analiza na alkohol i narkotike?
Valjda zato sto zmija zmiji oci ne vadi.Ocigledno da je Prljavi Hari bio neuracunljiv u tim trenucima.Mozda ce sutra upucati nekog jer je presao pesacki prelaz na zuto?

vlada

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislim više neću ni da otplaćujem kredite. Kupim kameru i mašem njome kad dodju sudski izvršitelj i policija.Jer verovatno posle ovog cirkusa i ono malo policije što je savesno radilo svoj posao to više neće raditi. Dozvoljavam možda je bio bahat i prekoračio ovlašćenja ali ko od nas zna šta se tamo tačno izdešavalo pa za to valjda postoji sud mada kolko vidim policajcu su već presudili. A možda mi i Dačić reši neki "smestaj". Samo me interesuje kako ovim ljudima nisu smeštaj rešavali ranije.

Lela

pre 11 godina

Trebao je da se obuzda, al' svakom čoveku koji čita između redova je očigledno da je advokatica platila za to. Ako je oštećena za toliku sumu novca, trebala je da nađe tog što je dva puta prodao stan pa da ga tuži i vrati pare nazad a ne da izbacuje porodicu koja je godinama tu živela. Molim novinare da ispitaju taj slučaj, očigledno je da to nisu čista posla.

zarobljena

pre 11 godina

Mi smo stigmatizovano društvo,imamo kompletnu distorziju Duha i stalno mešamo poklopčiće na lončićima.Ceo slučaj je sumnjiv,državni sistem nam je kao fekalni kanalizacioni sistem te niko ko želi da istera pravo što nije isto što i pravda dobro se otrujemo od smrada koji ubija Duh i Telo.Mi smo vekovno istraumatizovani i nama je jedino potrebna Duhovna reforma za koju nismo sposobni,odgovorno se zalažem da protektorat jer ni jedna vlast neće uspeti da postavi stvari na potrebne osnove za početak napredka,da zanemarimo sve generacije rođene do sad i da krenemo od dece koja su rođena do pre tri godine i ona koja će se roditi,i krenemo u reformu,tj.jasno postavljene norme,pravce kretanja.Možda ćemo za sto godina imati rezultate.Do tad kao i do sad,živećemo i gore nego što možemo da zamislimo,zato što ono smo što mislimo,govorimo,radimo.A,svi dobro znamo da je u Srbiji jedino važno znati gde je rupa kroz koju možemo da proguramo našu korist,a onda kad nas udari nečija rupa opet tražimo rupu da doskočimo.Evo,ja vozim bicikl,na stazi porodica,kolica,tek prohodalo dete,mama i tata.Razmišljam,nema napretka,ta deca neće znati da prepoznaju gde je staza za pešake(dva koraka odatle)jednostavno ostaće im to u glavi,i psovaće biciklistu koji zvoni jer od malih nogu ide putem kojim ne treba da ide.I tako nam je u svim segmentima.Deca su naša sadašnjost i budućnost,kroz jasne norme od malih nogu stiže se reda,rada i discipline,bez ugrožavanja sebe,i drugih.Tužno je sve što nam se događa.

Cik Pogodi

pre 11 godina

Dok narod skuplja dinar po dinar kako bi imali prehraniti svoju decu, buducnost ove ne -obecane zemlje, glavasi MUP-a jedva cekaju ovakve incidente, kako bi sazvali kolegijum i imali razloga da pojedu i popiju, gde na kraju vecere uz zdravicu kvalitetnog vina resavaju slucaj u korist nadleznih...Eh moja Srbijo...

Kad ono medjutim

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".

zoran11

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....

Ivan

pre 11 godina

Podrska policajcu, svi ovi ljudi sto pljuju ovog policajca video bih njih kako bi se ponasali u ovakvoj situaciji kad ti je naredjeno da moras da izvrsis taj zadatak!!!!!!!!!!!!!

Mikael Hansen

pre 11 godina

G-din Stiković je uzorni policajac i dobitnik nekoliko priznanja, moguće da je bio nečim isprovociran. Predlažem da se javno izvini gospodži i ništa više! Ne treba ići sa nekim kaznama, potreban nam je svaki policajac ...

Topalovic

pre 11 godina

Policajca treba odlikovati zato sto je profesionalno i efikasno radio svoj posao. Trebalo bi i da tuzi Blic i da ih odere od naknade stete, a Blic bi jos trebalo i kazniti zbog hajke na njega.

bezimena

pre 11 godina

"...deci koja su došla da podrže drugare iz razreda".

Koje "drugarE"!?

Ova majka je svoju agresiju pogrešno usmerila. Trebala da digne dreku na NASTAVNICU koja je, bez znanja i dozvole roditelja, IZVELA DECU iz škole i dovela tamo gde im nije bilo mesto!
ŠTA ĆE MAOLELETNICI na mestu gde policija vrši bilo kakvu asistenciju ili intervenciju!?

p.s. Matići su podlo manipulisali javnim mnjenjem uz pomoć medija i neprofesionalnih "novinara", tako što su plasirali LAŽI o svom statusu, prikazujući se vlasnicima stana, iako to NIKADA nisu bili, ko ne veruje neka izvoli u sud i pregleda PREDMET.

doktor

pre 11 godina

Ne lupajte molim vas ovde svi.. policajac sam, radim sa Milosavom Stikovicem, dobar je covek, bio je i na Kosovu i branio ovu nasu zemlju dok je pola vas mozda bilo i van zemlje, kako vas nije sramota da pljujete po policiji? sto ne pljujete po pravosudju koje je donelo ovakvu odluku? ko sfe vi, vecina od vas da procenjujete da li je trebao ovako da postupi ili ne? ja znam kako zivi Milosav Stikovic i gde zivi i koliko tesko, izgubio je covek zenu u saobracajki skoro i ostao sam sa dva mala deteta, sve to utice na coveka ali u sustini dobar je on policajac! Zato molim vas ne preterujte!

vujo

pre 11 godina

Čovek je radio svoj posao i za to treba da bude kažnjen? Ja zaista ne razumem logiku ovog naroda. Ako vam se ne sviđa presuda vi se žalite sudu i zviždite sudiji pod prozor, a ne čoveku koji samo izvršava zadati zadatak. Kad bi svi uzimali za pravo da da budemo i sudije i dželati to ne bi bila demokratija nego anarhija.
Kao da ja odem kod doktora, upadnem u ordinaciju i počnem da vičem da neke ljude ne leči kako treba i da koristi lek koji ja kažem jer sam ja to čuo od komšija da je to dobro......

Boško

pre 11 godina

Ne valja vam kad policija ne radi svoj posao, a onda ne valja i kad policija radi svoj posao. Ko bi narodu ugodio. Policija je izvršni organ sudske vlasti i ne može svako da staje na put izvršenju sudskih odluka, u normalnoj državi. Ovde su preterali i gospođa i policajac.

nepristrasno

pre 11 godina

SUSPENZIJA?
Zasto?
I - Objavljujete ime policajca, koji cak nije ni optuzen nizasta, a onolikim kriminalcima samo inicijale.
II - Matic je 6 puta pokusan da se iseli. Poslednji put, u oktobru, pretio je da ce da se ZAPALI, pada je iseljavanje odlozeni.
III - Pod tom okolnosti, policija izlazi na teren, da asistira sudskim izvrsiocima, OBEZBDI bezbednost, svih: samog Matica koji potencijalno moze da bude opasan, da izazove nesagledivu nesrecu, stanovnika u zgradi, slucajnih prolaznika, izvrsilaca i samih policajaca.
IV - U takvoj situaciji, gde se ne zna ishod zadatka na koji je poslat doticni policajac, kada svakom trenutka moze da odjekne eksplozija iz zgrade, pozar (kojim je vec pretio Matic), policajcu zaduzenom za bezbednost, pojavljuju deca.
V - Na vrhuncu bezbedonosnog rizika, kada je akcija kulminirala i ceka se reakcija Matica, hoce li mirno izaci, ili napraviti nesrecu, gospodja sa cerkom, koju je policajac (vidi se) zamolio da se udalji, pocinje sa policajcem SIKOVICEM da se raspravlja, a kada se on okrenuo od nje, i da ga vrdja.
VI - Da bi izbegao nesrecu vecih razmera, a u toku jedne opasne akcije drzavnih organa (sudskih izvrsioca i policije), koju on licno (Stikovic) nije mogao da prekine, a da se svadja sa "gospodjom pored koje je bila cerka" ne bi pretvorila u sire nerede, policajac je gospodju priveo, cime je ostalima dato do znanja da je situacija ozbiljna.
Ovo su cinjenice!
Zasto suspendovati policajca, koji je ustvari zastitio tu zenu?

pravda za policajca

pre 11 godina

Policajac je samo radio svoj posao, i nista vise. Problem je medjutim sto su drugi iskoristili decu da budu zivi stit i zloupotrebili njihovu podvodljivost da bi sprecili radnju drzavnog organa. Ni sudski izvrsitelj ni policajac nisu duzni da znaju sta pise u presudi i da li je ona pravedna, vec da je izvrse.

Maksa

pre 11 godina

Sve bi ja ovde kaznio.Uciteljicu sto je izvela decu.Deci neopravdane.Zena je uznemiravala javni red i mir i nije bas da nije ometala sluzbeno lice.Milicajac bez upozorenja reaguje.

Nemanja1982

pre 11 godina

Crveni Kmeri i dalje terorisu narod!
(Aca, 15. novembar 2012 10:12)
..........................................................................
Crveni Kmeri više ne postoje. Pogledaj koji je vek danas, kupi kalendar. Ta vremena na koja se ti vraćaš su daleka prošlost, a Milošević je takođe prilična prošlost. Za početak pogledaj Undergound od Kusturice, poučan je film. Ova porodica je dobila sudsku presudu u demokratskoj državi a ne u komunističkoj i to je fakat. Protiv vlasti u Srbiji nema niko ništa ni Amerika ni Kina ni Rusija ni Nemačka. Misliš li da bi neko u svetu uopšte razmatrao ulazak u EU crveno kmerskog režima. Ne verujem kako se mešaju babe i žabe. Najbolje da policija stoji mirno i gleda kako se ne poštuju sudske odluke. Najbolje da svako ulazi gde hoće i kad hoće i da prisvaja stanove. Najbolje da svi bojkotujemo sudske odluke. Ma još je bolje uzeti oružje u ruke i po kratkom postupku, svako ko nam se suprostavi raspali. Ja u takvoj zemlji ne želim da živim, a vidim većina mog naroda bi radije tako nego da poštuje zakon. Nisam malograđanin da to nazivam primitivizmom, ali to je za moje shvatanje života ipak i suviše revolucionarski duh nacije.

nikola

pre 11 godina

Preterano sa svih strana, policije Matica... pa deca su nosila natpis pravda za Matice... Srz problema je mnogo dublje, nemojte da reagujete burno pa zar ne vidite cemu to vodi, samo hladne glave.. Vec vidim glavnu temu kod Olje :) Samo mirno dragi sugradjani i sklonite decu sa ulice, to nije resenje!!!

Komsija, vrata do vas.

pre 11 godina

Policajac je dobro postupio kada je uhapsio zenu. U svakoj demokratskoj drzavi bi uradio isto. Nema razloga da se zalite na njega. Mozete da se zalite na odluku suda da se porodica Matic iseli, ali ne na policajce koji tu odluku izvrsavaju. Ovo je bio samo pokusaj jadne emotivne manipulacije policajaca da guranjem maloletne dece pred njihovu silu.

Jadno je bilo videti roditelje koji svoju decu guraju pred policiju. To me je sve podsetilo na film "Bosko Buha" gde se lik koga glumi Marko Nikolic zali na Nemce koji pucaju na "maloletnu decu" (potpuno narouzane vojnike partizane sa bombama i puskama). Niko se ne pita ko je dao tim maloletnicima puske da idu na Nemce.

kimi

pre 11 godina

Ajmo sad hajka na policajca. Nije on kriv nego onaj ko mu je naredio da hapsi. Znam Mileta policajca i dobar je covek. Pouzdano znam da ne bi nikad uradio nesto bez naredjenja. I by the way, covek ima Visu skolu!

Зоран

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.

podseti me sta to bese moral

pre 11 godina

Zar svi vi, koji tako glasno trazite "glavu na panju" ovog policajca, njegovu suspenziju, ostru kaznu, pa i otkaz sa posla, za coveka koji je sprovodio zakon neprekrseci ga, a da niko od vas ne optuzuje zenu, sa detetom, kojima tu nije bilo mesto u toku policijske akcije, ustvari, ne trazite malo vise prostora, za licno krsenje zakona, kada vam se prohte, ili ucini, da biste mogli i sami da sudite, sprovodite zakone i ometate drzavne organe u toku primene zakona?

pravda

pre 11 godina

(Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!, 15. novembar 2012 10:26)
Slazem se sa tobom da treba da se utvrdi odgovornost svih ucesnika, bahatog policajca posebno i tu nije nista sporno.
Ali ako se poziva na ZAKONSKU odgovornost svih, po imenu i prezimenu, onda se ne treba zaustaviti samo na bahatom policajcu. Ne znam koliko je tacno, tj da li je vazeci clan zakona koji sam nasao na netu, ali pise:
"Ометање правде
Члан 336б
(1) Ко друге позива на отпор или на неизвршење судских одлука или на други начин омета вођење судског поступка,

казниће се затвором до три године и новчаном казном."
I pitanje za sve, da li to znaci da sutra kada ne platim ratu za stan,(zato sto sam ostao bez posla, ne svojom krivicom) i kada sud donese presudu da moram da se iselim, da je u redu da moja deca pozovu drugare iz vrtica i da deca stanu ispred sudskih izvrsitelja i onemoguce ih da nas isele.
Sve ovo ne umanjuje odgovornost bahatog policajca.

dj

pre 11 godina

juce su dva coveka posteno radila ono za sta su placena. novinar B92 i veliki covek u plavom. njemu, ako ovo bude procitao, zelim da uputim izvinjenje u ime svih. hajka koja je pokrenuta je sramotna a sluzi iskljucivo tome da se zaboravi moralna beda u kojoj zive i rade vatrogasac, advokatica, investitori, overivaci, sudije na slucaju, komsije, ucitelji, roditelji, mediji.. i u kojoj rastu i rzvijaju se ta izmanipulisana deca.

gopsodine, jako mi je zao, probajte da ih razumete i oprostite

Advokat

pre 11 godina

Pre nego sto se dohvatite tastature procitajte prava i obaveze policije prilikom pruzenje asistencije po odluci suda za prinudno izvrsenje

Nika

pre 11 godina

Policajac jeste neadekvatno reagovao na provokaciju i treba da odgovara, ali njegovo delo ne treba da se stavi u prvi plan, kako bi se "podvuklo pod tepih" i zaboravilo mnogo gore delo, jer kolektivno organizovanje i dovodjenje dece na adresu gde se vrsi prinudno iseljenje, koje samo po sebi nosi visok stepen rizika, jeste zloupotreba i ugrozavanje dece, što podleže krivičnoj odgovornosti. Nesto ne primećujem da se, kako mediji, tako i nadležne institucije, mnogo bave napred navedenim.

Nika

pre 11 godina

ok, policajac ce biti suspendovan... idemo dalje... ko je odgovoran za tesku zloupotrebu dece, koja su organizovano dovedena na adresu prinudnog iseljenja, a samim tim i zivotno ugrozena...

Stevo

pre 11 godina

Za ovu situaciju krivo je sudstvo koje nije u stanju da 20 godina reši spor. Situacija je mučna i za iseljenu porodicu i za advokaticu koja čeka svoj stan 20 godina. Izgleda da je jedino rešenje da se država umeša i da neki drugi stan vatrogascu na doživotno korišćenje
Što se tiše policajca koji je ugurao ženu u maricu on je potpuno ispravno postupio. Građani su ometali službena lica i uklonjeni su. Ili bi možda trebalo da policija za svaku svoju akciju konsultuje medije i okupljene građane?
Demokratija omogućava korišćenje svojih prava a ne uzimanje zakona u svoje ruke

Gde god se okrenem i pogledam, nigde nema zdravog razuma!

pre 11 godina

Vec sam napisao komentar u kom sam ukazao na to da na odgovornost treba da se pozvu svi policajci koji su u tome ucestvovali (nije Stikovic to sam radio), ali ne sme se smetnuti s' uma jedna JOS GORA stvar! U ovom dogadjaju, sa druge strane (gradjanske), bila je izvrsena ZLOUPOTREBA DECE! Ne mogu roditelji decu da poturaju pred uniformisana lica i pred pendreke - ma kako stvar bila bitna i ma koliko ti roditelji bili u pravu! GDE vam je svest ljudi, pobogu?!! Dete nema samosvest i dete ne moze da snosi odgovornost za svoje postupke - dete ce to vremenom da stekne i nauci, ali ne na ovakav nacin. Deci treba objasniti odvojeno o cemu se radi, ali dece ne smeju da ucestvuju u ovakvim stvarima. Da li ste u stanju da svoj egoizam sklonite sa ledja sopstvene dece?!

Stan, po svoj prilici, ipak pripada toj sumnjivoj advokatici, ali pod uslovom da drzava obesteti Matice - a to moze da uradi samo od nasih para! Taj stan je placen dva puta, onaj drugi put, skuplji naravno, placamo MI!

Dok sudije i politicari ne pocnu krivicno da odgovaraju za krsenje zakona i dok politicke partije ne budu prepoznate kao subjekti u krivicnom pravu i dalje cemo da placamo!

cccc

pre 11 godina

posle se zalite kada radi ko sta hoce. zena je neodgovorna sto napada policajca sa detetom u ruci. ako je neko kriv to je sud, a ni to mi ne znamo, a ni ta zena.

žare

pre 11 godina

Vi ste pobrkali neke lončiće. Suspendovanjem ovog policajca se šalje poruka da red i mir je nešto sto je strano tom narodu. Haos je nešto sto većina želi u Srbiji. Tito vrati se sve ti je oprošteno

Perun

pre 11 godina

Konacno i policija da radi svoj posao. Ja sam zadovoljan. Zasto dati smestaj onom liku.? Od cijih para?. Od Dacicevih? Ne, od nasih. Ja nisam za to. Nek nadju krivce pohapse ih, sudski oduzmu imovinu i onda rasporede SVIM ostecenim. A ne ovako ko vise novinara on pobedjuje. I to sve za moje pare.

Ajde sad, Dačiću

pre 11 godina

Otkaz, prijatelju, za primer. Pa potraži novi posao kao čuvar u prodavnici ili pošti, noćni portir... Dobro će ti doći iskustvo.

онако

pre 11 godina

Па да , најлакше је по сиротињи.
Како смо сви ми лицемерни , то је ужас.
Ако је ово прекорачење овласти толики злочин да човек остане без посла а његова деца без хлеба онда се питам ,зашто толико енергије не усмеримо на узроке оваквог стања у друштву.
Некада ми се све ово гади колико смо ми ниско пали.

Kuku lele

pre 11 godina

Ej narode, pomocnik komandira, milosav stikovic, neobrazovan, primitivan, sirovina a sto je i najgore nema pojma sta je njegov posao i koja su mu ovlascenja ali zato on je "drug" nekome kome je cinio uslugu "u skladu sa zakonom" i zato "drug" nece trpeti nikakve kazne jer su tu "drugovi" da ga zastite.Pomerice ga negde gde ce da ima vecu platu i gde bas nista nece morati da radi a kada se vrati "drug" milosav stikovic ce biti komamdir a mozda i nacelnik.Tako to funkcionise u "zemlji" Srbiji.

shufla

pre 11 godina

Milosave mili, ti radio ono sto ti Dacic naredio, on pronasao privremeni smestaj i postao faca, a na tebe se sruci sav gnev "viskokosvesnih" gradjana Srbadije, ccc

zorz

pre 11 godina

najbolje da raspustimo policiju.
(Sveta, 15. novembar 2012 14:28) .......u pravu si druze pa nek narod i ta zena i svi sto znaju pravo sta treba da se radi sami se cuvaju ....ko na divljem zapadu

cukce

pre 11 godina

Svaka cast za policajca. Da su svi kao on ne bi bilo ni k od kriminala u ovom pokusaju od zemlje. Ovde svi misle da mogu da rade sta hoce i da im Policija ne sme i ne moze nista. Zapitajte se kako bi ova rulja ispred zgrade prosla u Americi, tzv. "kolevci demokratije".
(Kad ono medjutim, 15. novembar 2012 10:16)

Nazalost zbog ovakih policajaca je kriminal uzeo maha u ovoj zemlji, jer njima kriminalci "prolaze kroz noge" ili takvi saradjuju sa kriminalcima cak su i produzene ruke kriminlacima, tako da svoju nemoc protiv kriminala ispoljavaju na neduznim gradjanima!

alexandar KG

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje policajca,koji "ugurava" majku u maricu i hapsi celu ulicu podseca na onaj film "Tri karte za Holivud" Ovo je sramota za policiju,ministra i drzavu uopste.Takvi policajci koji prete deci,ne postuju zene, nisu zasluzili da nose uniformu,vec da budu momentalno suspendovani.Stidi se ministre Dacicu,ti koji neznas da ti predsednika prisluskuju,i ti koji si zaposlio ove kvazi policajce!!!

Posmatrač

pre 11 godina

Nezavisno od toga da li su Matići u pravu...

a) Onaj maloumnik iz "Obraza" je oslobođen optužbe.
b) Policajac od 2m privodi ženu koja mu se verbalno suprotstavlja.
c) Izglasan zakon o amnestiji.
d) A predsednik Nikolić (Let there be Diploma), skrušenog pogleda, samo što ne zaplače, na pomenu povodom trogodišnjice smrti patrijarha Pavla.
e) Fuj!

X

pre 11 godina

Pogrešno razmišljaju.Istiskivanjem jedne bubuljice nećemo rešiti problem akni.Problem je negde unutra.Čak je možda ovaj policajac i "dobrica" ali trenutno bio malo...zamislite kad se podesi zloćudna akna.

Miša

pre 11 godina

Srbi ne zele red i tacka. Svaka diskusija je samo mlacenje prazne slame. Nema te vlasti-vlade koja moze nesto tu da uradi. Diktatura je jedini nacin

nesa

pre 11 godina

Nije kriv Stikovic,vec njegovi pretpostavljeni koji ga nisu obucili kako da reaguje u odredjenim situacijama. Ovako,njega ce suspendovati,a nesposobne staresine ce ostati tu gde jesu.

Beogradjanin

pre 11 godina

"Stiković u policiji radi već 20 godina i do sada nije disciplinski kažnjavan."

Dok ne dodje do medija onda nista! Ko zna sta je ovaj manijak radio prethodnih 20 godina!

срамота!!!!!!

pre 11 godina

Јао, знала сам да ће ствари овако да крену. Уместо да се пише о томе како је адвокатица Ђурковић у добрим односима са једном политичком странком (донедавно на власти у Србији) и како је градска власт све ово омогућила, они ће сада да јуре неког апсанџију ситну рибу (наравно, бахатог као и добар део његових колега - немојте ми рећи да вам никад саобраћајна полиција није тражила паре, на пример) који је ту да би му наместили улогу жртвеног јарца и скренули бес јавности.

blah blah blah

pre 11 godina

3 пута да те опомене полицајац што мму приговараш док другог кажњава овде у САД исто би ти се десило. Ал где ви у Србији знате за ред.
(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.

Pera

pre 11 godina

POlicajac je dobar samo nije na pravom mestu. Da se ja pitam sacuvao bi doticnog u policiji, bio bi odlican za hapsenje tajkuna...nabio bi ih sve u maricu za cas posla i za to bi jos i dobio aplauz.

Salu na stranu problem je sto njega niko nije obucio za odnose sa gradjanima posebno u ovako teskoj socijalnoj situaciji. Da je imao malo vise takta sve je ovo moglo i na mirniji nacin.

Nego mene zanima i da li b92 moze da pusti ceo snimak, tj. sta se desavalo pre ovog samog konflikta koji smo videli, i takodje ko je izveo decu na ulicu ispred policije. Da li su za to zasluzni profesori ili roditelji?

Status:Tango

pre 11 godina

Nije Milisav nego Radojko , i ozbiljno istraživačko novinarstvo bi moglo da pročešlja kako je dotični vodnik stekao "diplomu" i dogurao do "inspektora". Inače gestapovac je bio proglašen za policajca meseca na Novom Beogradu , tako da bi posle ove hrabre akcije mogao dobiti još jedan čvarak, zaslužio je.

dv

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.

vase ime

pre 11 godina

nemozemo da sudimo ciji je stan samo na osnovu utiska koji smo stekli kroz medija, ali mi je nelogicno da neko plati stan 72.000 a neko drugi isti taj stan 24.000 maraka, a sto se tice postupaka policije suvisan je svaki komentar, zar nije sloboda govora ustavom zagarantovano pravo, sto znaci da je ovaj siledzija prekrzio ustav i maltene izvrsio udar na drzavu i ustav (da malo dramatizujemo situaciju), prema tome krivicna prijava, suspenzija, otkaz, sudjenje, corka...tim redosledom

Dragan

pre 11 godina

Ne budimo prestrogi prema policajcima. Za 95% njih licna karta je najslozenija literatura koju su procitali u zivotu. U skolu su isli samo dok je to za njih bilo obavezno a verovatno ni u kuci nisu imali na koga da se ugledaju i od koga da nauce bilo sta o zivotu. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji su takve ljude primili u policiju.

Marko

pre 11 godina

evo ja sam otac dve devocjice od 3 i 5 godina i da su kojim slucajem starije i da su se kao i ova deca okupila ispred zgrade podrzao bih ih isto svojim prisustvom pa makar me hapsili kao ostale - bravo deco dok je vas takvih ima nade za srbiju


a da sam slucajno prosao tom ulicom i vodio sa sobom svoju decu isto bi ja reagovao, sta bi uhapsili me i ostavili decu od 3 i 5 godina na ulicu??? ili ih i njih uhapsili???

SOLIDARNOST IZNAD SVEGA!!!

Зоран

pre 11 godina

Ne bi, a i nesto mi se cini da si USA video samo na tv-u.
(blah blah blah, 15. novembar 2012 15:17)

Нисам на ТВ-у. ТВ не гледам.

Danica

pre 11 godina

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Ludi Milojko

pre 11 godina

E sada konferencija za novinare!! Sa leve strane Veljović, ovaj buzdovan u sredini, Dačić sa desne strane, a novinari ispred sa 1000 pitanja, pa da se konačno razjasnimo!!!

igor

pre 11 godina

da zivimo u normalnoj drzavi,ljudi kao sto su vatrogasci bi bili pravedno zasticeni,jer su to ljudi koji svoj zivot ugrozavaju da bi nas spasili...zato se nadje ''divljak'' iz policije koji misli da je strah i trepet,pa se izivljava nad zenama zbog komentara.takvi policajci daju primer ljudima,pa se zato desavaju situacije kao sto je premlacivanje devojke na smrt u novom sadu.sve same junacine!

Vuk

pre 11 godina

@bezimena

Ma ti znas da majka nije "digla dreku" i kod nastavnice, javlja ti se, je l' da. Ti znas i da deca nisu sama dosla posle skole, ili sama izasla iz skole izmedju dva casa. Lepo je biti vidovit, pa svoja vidovita saznanja naglasavati i argumentovati VELIKIM SLOVIMA u sred recenice, van svih pravila gramatike. Ali to moze da prodje iskljucivo kod ovih naprednih i verujucih. Zelim ti da budes predmet obrade Miliiisava Strikovica i njegovog tumacenja prava i pravila sluzbe, kada vec mislis da su ova privodjenja od juce ok. Slepaca, poslusnika i topovskog mesa kao sto si ti je uvek bilo, nazalost uvek ce i biti.

@advokat i Strikovicev kolega

Rodjaci, shvatite da vise nije 1994. godina pa da mozes da trpas nekog u maricu za "sram vas bilo". Proslo, bilo nekad, gotovo, ende, konec. Znam da patite, ali tako je. Ne spinujte do iznemoglosti kao ova vasa bezimena koleginica. Kada plava teta izadje iz marice pa Miliiisava malo lupi po dzepu, bice vam jasnije.

sandra

pre 11 godina

Katastrofalno brutalna scena, suze mi idu na oci od besa i nemoci. Imam cerku istih godina kao ova zena nad kojom je sprovedeno nedopustivo i nezakonito najstrasnije primitivno nasilje, i place mi se dok gledam to nesrecno dete kako se u neverici trza i krece za svojom majkom koju besramni ne-muskarci brutalno uguravaju u policijsko vozilo. Po milioniti put sa zahvaljujem Bogu sto me odveo daleko od Srbije.

Alan

pre 11 godina

pre godinu dana moja petogodinja cerkica mi na moje eeee vidi nina eno ga cika policajac kaze alii tata ja ne volim policiju??

ja u soku??? a sto sreco?

zato tata sto su jednog dana zaustavili aninog tatu i nisu hteli da ga puste da je odvede na balet dok im ne da pare da idu da kupe pljeskavicu i ana je plakala

mislite o tome

T-MAX

pre 11 godina

Postovana redakcijo i urednici RTV B92, molimo Vas da kao medijska kuca sa nacionalnom frekvencijom i ugledom i poverenjem kod gradjana svojim angazovanjem uradite sve sto je u vasoj moci da nas zastitite od ovakve bahatosti policijskih sluzbenika!!!Protiv ovoga smo se borili, protiv Miloseviceve policije i vise ne zelimo da prolazimo kroz to!!!Ovo je bruka i SRAMOTA za policiju Srbije!!!Doticni sluzbenik zasluzuje momentalni OTKAZ i krivicnu prijavu!!!Sve ispod toga smatracemo ponizavanjem ljudskog dostojanstva i gradjanskih sloboda u SRB!!!Zato Vas molim jos jednom, Vi kao uticajna medijska kuca morate stati u odbranu gradjana ove zemlje protiv ovakve bahatosti, kao sto ste i do sada radili!!!Hvala!

dejan

pre 11 godina

Molim vašu kuću, kao najobjektivniju i najkorektniju u izveštavanju nas građana, da pratite ovaj slučaj i obavestite javnost ukoliko dotičnog nasilnika ponovo vrate na posao, posle "sleganja prašine". Jedino ste vi naš glas koji se koliko toliko čuje.

Tanja

pre 11 godina

Suspenzija na 6 meseci, plata umanjena za 50% za tih 6 meseci. Sledeci put ce mnogo bolje razmisliti pre nego sto onako zgrabi zenu i ugura je zajedno sa kolegom u "maricu".

iskustvo uci

pre 11 godina

Nisam pratio od pocetka. Deca su izasla napolje? Ta deca su polozila ispit i to veliki. Vi svi muskarcine ste pali i treba da vas je velika sramota. Zao mi je sto sam iz drugog grada, odmah bih se i ja tu nasao. Sramote jedne kakvi ste ljudi.

Simeon

pre 11 godina

Nažalost, u ovoj državi još uvek imamo policajce koji od škole imaju samo tri mesei kurs za policajce i njihove šefove koji imaju za po nedelju dana završene Više pekarske škole-da bi postali šefovi.

Troterovi

pre 11 godina

Cuj ometala zena i deca sluzbeno lice..Pa tu se nije radilo o zemunskom klanu!A sto niste advokaticu smestili u pol.hotel?Meni je rodjak usled infarkta preminuo kad je saznao da mu je stan triput prodan!Dali se u eu neki stan moze prodati vise puta?Da se radilo o tajkunu ili politicaru nebi ovakve nehumanosti bilo..

cao inspektore

pre 11 godina

Taj policajac ocigledno ne ume da kontrolise bes. Ne podnosi da mu neka plavusa kaze: Sram te bilo. Ne podnosi da mu bilo kakva zena uputi bilo kakav komentar, jer, ovaj policajac tiranskog kova misli da, ako si zena moras da cutis. Jadna njegova supruga, a jos jadniji oni koji ga brane i imaju razumevanja za nekontrolisano ponasanje i pokazani bes prema obicnoj gradjanki koja komentarise ono sto vidi!!! Da li je ta gradjanka potegla oruzje, da li je podigla ruku na nekog? Sramota za policiju, oni nas kao cuvaju?

Marko

pre 11 godina

Ajde u startu da odvojimo neke stvari.

Prvo ovaj sudski postupak. Necu da ulazim. ALi mogu da kazem da mi je kranje sumnjivo. Mocna i poznata advokatica. Isteruju ljude koji nisu ni bili u sporu sa njom i na sudu. Iseljenje zakazano dan pre nego sto bi bilo odlozeno... SMRDI CEO SLUCAJ. Ali ajde ostavimo to po strani

Deca iz odelenja su POLOZILA VELIKI ISPIT. Pokazala su solidarnost sa svojim drugovima. ALAL VAM VERA DECO!! Vasi roditelji i nastavnici trebaju da budu ponosni na VAS! I cela SRBIJA! Niste okretali glavu...

Policajac sef koji je hapsio sa recima U MARICU je dogadjaj koji je najvise privukao paznju jer je pokazao da policija nije u sluzbi gradjana vec uniforma u koju se siladzija preoobuku kad propadnu ko kriminalci. OVDE nije rec o ometanju sluzbenog lica VEC o zloupotrebi sluzbenih ovlascenja.

Dacic, Vucic i Toma ovde zapravamo nemaju izbora. Nasilniku trenaju skinuti uniformu i isterati iz sluzbe. KAZNITI za prekrsaje koje je napravio. Dl zatvor dal po dezpu, bitno da je po zakonu. I izviniti se gradjanima.

INACE Tomo, Dacicu, Dinkicu, Vucicu SRBIJA VAM nece zabpraviti da ste zastitili siladziju!!!!!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Ne razumem zasto napadate policajca, pa on je samo radio svoj posao ;)))... Njegov herojski cin je fantastican primer za napredak u karijeri... mozda ga pozovu ovi iz Bus Plus-a, po dogadaju od pre par meseci mislim da im fale bas takvi - ali ne da "utovaruju" ljude u maricu, nego da "istovaruju" ljude iz bus-a ;)...

Olivera

pre 11 godina

Nije ovde toliki problem što je majku uhapsio nego što je njenu maloletnu ćerku ostavio na ulici samu. Mislim da to nije po zakonu. Zamislite uhapsite izazivača sudara a njegoov na primer malo dete ostavite vezano u kolima na ulici.

Gradjanin

pre 11 godina

Mene jos zanima ko su oni u "civilu" sto su odvlacili ljude u "maricu". Mene kao gradjanina zanima ko su i sta su jer niti su imali istaknute legitimacije niti bilo kakve druge oznake policije ili cega vec. Sada lepo da se tuzi drzava i MUP jer realno ljudi su bukvalno oteti sa ulice od strane NN lica i uvuceni u kombi - sreca pa su u pitanju pravi policajci a ne trgovci robljem. U svakom slucaju ljudi su protivpravno liseni slobode. Stop nasilju nad gradjanima.

Mala

pre 11 godina

@Zoran: policija bi definitivno drugacije postupila u Nemackoj, to garantujem, jer tamo zivim. Policija ne sme da primenjuje nasilje na taj nacin, niti da se uzivljava u ulogu nekoga ko treba da prevaspitava gradjane zbog svojih stavova. Jasno je da je doticni policajac zenu maltretirao jer mu je rekla da treba da ga bude sramota, ni zbog cega drugog. Gospodin policajac se uvredio na licnoj osnovi. U Nemackoj mozes da vredjas policajca, on ce samo dostojanstveno da stoji, eventualno da te opomene, ali ne moze da te ponizava ili hapsi dok ne prekrsis zakon.

bananica

pre 11 godina

Zasto se ovim pitanjem bave premijer, ministar policije, predsednik drzave i verovatno uskoro i Strazbur, a ne gradonacelnik. 'Ajmo malo svak' u svoju avliju

Bane

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem sta ljudi pisu.Ovaj je strpao zenu u maricu zbog toga sto mu je rekla "Sram vas bilo".Znaci nesto mu je REKLA.Nije ga fizicki napala,nije nikoga ubila ili opljackala.I kako ga je time sto je rekla sprecavala u vrsenju sluzbene duznosti?

Ko moze da mi zabrani sa pricam sta hocu?Nije ovo Severna Koreja,Tito je odavno umro,za one koji jos ne znaju.

brit

pre 11 godina

Doživljaj iz jedne evropske metropole. Šetamo se supruga i ja pored zdanja lokalne kraljevske porodice. Prilaze nam policajac i njegova koleginica, u uniformi. Policajac mi se obraća sa pitanjem: "Da li imate nešto protiv da moja koleginica pogleda šta vaša supruga ima u tašni?" E, to je ono što fali kod nas, a bogami, kako se stvari razvijaju, još dugo godina tako nešto nećemo doživeti.

oitan

pre 11 godina

a gde su sad DVERI da se jave u odbradu srpske porodice koju toliko hoce d ocuvaju...gde su sad da osude ovakvo ponasanje policajca? Ili se javljaju samo pred paradu ponosa?

gde ja stadoh-ti produzi..........................

pre 11 godina

ne znam kako do sada sasa jankovic-zastitnik gradjana vec nije dobio batine od ovih silezija,i kako ga do sada nisu smenili sa te funkcije koju obavlja,a ovaj lik sto je provodio neduzne gradjane sigurno vece pre toga kuci nije izlemao nekog sebi bliznjeg recimo zenu,pa kako li ce taj da zastiti zenu od neke pijandure ili neurotika koji je za lazu-od porodicnog nasilja,ako svoju zenu mozda maltretira i to policajac i muskarac e do moga .

dzox

pre 11 godina

Ne pravdam ovaj slucaj ali ovo je moderna kapitalisticka demokratija. To se desava u svim drzavama. Setite se svih mesta gde je delovao pokret "okupiraj" a dalje da ne nabrajam. Od gumenih metaka do suzavaca na demonstrante koji sede mirno... Nisu ovo 90te kako neko voli da kaze. Ovo je moderan demokratski svet gde policija stiti one sa parama, a ljudi cine stoku za sisanje i klanje. Ko to ne vidi, ili je slep ili glup.

?

pre 11 godina

Kakva suspenzija? Krivicna prijava za surovo prekoracenje ovlascenja!
Majku koja je dosla po svoje dete i koja je rekla "nije vas sramota" i okrenula se i posla kuci, taj hvata s ledja pred maloletnom devojcicom i ubacuje je u maricu ko poslednjeg kriminalaca ....
Odvratno!

Kiza

pre 11 godina

Ovako su odvajali decu od roditelja u Holokaustu.Evropo putuj, sa ovakvim ustrojstvom ni u balkansku, a ne u evropsku uniju.Svest,treba menjati, u odnosu na balkanski mentalitet.

Povratnik

pre 11 godina

Kao neko ko se skoro vratio u zemlju (otisao dok mobilni telefoni sa kamerama jos nisu postojali, a Milosevicevi policajci mogli da biju kako su hteli), drago mi je da vidim da ce i srpska policija vrlo brzo nauciti da je sud javnog mnenja najvazniji sud pred kojim se stoji u XXI veku. Inace, u Kanadi je to vec odavno slucaj i najpoznatiji primer kako sve to utice na menjanje policije je onaj kada je RCMP ubio Roberta Dziekanskog na Vankuverskom aerodromu, 14. octobra 2007. Sve je to zabelezio Paul Pritchard na svojoj kameri. Sta je posle bilo mozete citati na Internetu.

Ja sam

pre 11 godina

Prodje jedan mucan dan. Radnici sirom Evrope se digli na noge zbog par evra poskupljenja.
U Srbiji, optuzenog za proneveru milijardi dinara, Ministar dize do zvezda nebeskih, u fotelju ga smesta.Valjda, moze mu se.
Policajac od 150 kg slanine, majku pred detetom ,,privodi“, valjda zato sto vuce na plavusu.
Onaj, sto devojku batinama ubio, prosetao do Novog Pazara, valjda krvave farmerke da zameni.
Novinari, sve to snimali i pustili nam da se nagledamo prostakluka. Misle ,valjda, ne mozemo bez toga
A mi? Sedimo za tastaturama, prebiramo po recima da pronadjemo najpodesniju,najcinicniju, najpogrdniju, najblizu zlocinu kojeg videsmo.
I?
Sedecemo i sutra i cekati novu vest.
Zlocinci su sa druge strane monitora.
A Evropa ustala na noge.

mikin

pre 11 godina

"izbaciti ovog divljaka iz policije,,odmah
(drago, 15. novembar 2012 09:49)".....
------------------------------------------
..... zaboravio si vazan detalj .... NA ULICU!

Xanadu

pre 11 godina

Normalno da nikad dosad nije kaznjavan kad ga do sad nikad nisu snimili, a mogu zamisliti sta je ovakvih i gorih poslova uradio za naredbodavce u ovih 20 godina staza.

jelena

pre 11 godina

Vi sa b92, ne smete da stanete na ovome, Vi ste jedini koji smete u ovoj drzavi da istrazite ovo do kraja. Dokle vise, malo toga smo prosli?

chinorthodox

pre 11 godina

Неће бити довољно, ако санкције за овај инцидент буде сносио само полицајац. Мора се ићи и на командну одговорност. Најмање што може је да и шеф овог јунака буде смењен. Мора се већ једном увести ред. Полиција мора бити одлучна и сурова кад је реч о правим криминалцима или заиста бахатим појединцима, а не према добрим грађанима само зато што су негодовали против неког поступка.

uvek imam izgovor za sve

pre 11 godina

Suspendovan na dva do tri meseca, a onda nazad na ulicu da deli pravdu!!! A advokatica dolazi u pratnji telohranitelja!!! Ma uopste ne podseca na devedesete!!!! SRAMOTA!!!!!

komsinica

pre 11 godina

Samo suspendovan?

Kolega idi odmori dok ne prodje ova buka, posle cemo sve da sredimo. Ma ima da te unapredimo.Ovde ljudi imaju kratko pamcenje, sve ce da zaborave. Kao sto su vec zaboravili kad smo ih onomad mlatili.

I tako... Prodje jos jedan dan naseg zivota...

mesha

pre 11 godina

"20 godina u službi i nije bio disciplinski kažnjavan". Koliko je imao ovakvih "intervencija" za 20 godina službe, a koje kamera nije zabeležila, sam Bog zna.

Ivan

pre 11 godina

Molim B92 da se s vremena na vreme informise o statusu ovog da ne bi bilo posle mesec dana "ovaj je ponovo medju nama"! Sramota je da gradjani Srbije i dalje placaju ovakve isfrustrirane ********! Nije mu mesto u policiji!!! OTKAZ a ne "suspenzija"!!!

Milan

pre 11 godina

E bas mi drago sto ste mu objavili ime, odlicno!
I tako za sve ostale nasilnike, i kriminalce i policajce, da se ne kriju pod raznim suknjama i suknjicama.
Napokon i ja da vas pohvalim!

Petar

pre 11 godina

Za onako bahato ponašanje, kakvo je vidjeno juče, policajac Stiković mora da bude kažnjen i da mu bude oduzet čin.
Izgleda da je policajac Stiković zaboravio da je on tu zbog gradjana.

Srbija - zemlja pravde

pre 11 godina

Trebali su da isele kompletno sudstvo iz sudova a ne vatrogasca. 20 godina dug spor posle koga se vise ne zna ni ko pije ni ko placa... u stvari zna se ko placa, placamo svi mi. I ovakve sudije i ovakve pomocnike komandira...

Lošmi

pre 11 godina

Alo bre kako ona ometa policajce??? Jel fizički pokušala da spreči policajca? Nije. Jel pokušala pasivan otpor? Nije. Samo je upitala kako ga nije sramota da preti deci maricom.

Gde je tu ometanje sluzbenog lica, vi genijalci koji tvrdite da se to desilo?

Hamza

pre 11 godina

Ubedjen sam da policajac nece biti razresen. Zato neka se bar ON izvini! U sta takodje sumnjam da hoce, jer izgleda kao da je ubedjen da je ispravno ono sto radi...

Sumadinac

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

Ajde priznaj da si i ti jedan od onih koji su primenjivali PENDREK EFENDIJA ZAKON.

miki_ns

pre 11 godina

Sindikat policije se izvinjava građanima - bolje bi bilo da insistiraju da takvi ostanu bez posla, i da nikako ne mogu više dobiti posao u policiji. Iako je ovo vrlo drastično - jasno je da taj čovek nema kontrolu nad sobom niti nad situacijom u kojoj se sve odvijalo - samim tim nije sposoban da radi to što radi. A i poslužilo bi kao "pokazna vežba" svim ostalima koji misle da je normalno da se sve svodi na "trpaj u maricu" pristup. Svi koji su bili priverdeni, a posebno ova žena koja je privedena bi trebali da tuže MUP, a sad kad se zna i ime policajca, direktno i poimence i njega, i da ga oderu za odštetu, tako da on za plaćanje odštete takođe ostane bez stana i krova nad glavom.

alexandar kg

pre 11 godina

Ova vest je objavljena SINOC na tv b92 kao udarna i na tome svaka cast.RTS je grubo precutao tu vest u udarnom terminu Dnevnika 19.30h,da bi istu objavio tek u 24h.Ovo samo govori koliko je sve u ovoj yemlji duboko politzovano i neposteno.Nikad necu da vam platim pretplatu.Hvala b92 koji jedini pale svetlo u ovoj mracnoj SRBIJI!!1

Ivan

pre 11 godina

Narod je sit tih napumpanih izraza i fraza tipa "suspenzija", "disciplinski postupak", "unutrasnja kontrola"! OTKAZ tabadziji i neka trazi drugi posao. Ne zasluzuje da i dalje bude u uniformi i da ga gradjani Srbije placaju!

ana

pre 11 godina

@(nepristrasno, 15. novembar 2012 16:11)
Zena je dosla da odvede svoju cerku kuci (a nije demonstrirala ili ometala policiju u iseljenju), i usput je prisla da kaze policajcu sta misli o tome sto je on pretio njenom detetu koje, (po izgledu cenim) ide jos u osnovnu skolu, da ce da je uhapsi. Ona se zatim okrenula da ode sa detetom, i policajac se okrenuo i posao na drugu stranu, i ona mu je samo U ODLASKU (dale, u toku svog udaljavanja sa "razicnog mesta ozbiljne policijske akcije") dobacila da treba da ga bude sramota. Zatim se jasno vidi kako se policajac iznervirano okrece,vraca i nepotrebno grubo grabi zenu i gura je u maricu. Dakle, on to ocigledno nije uradio njene bezbednosti radi, nego jer je bio iznerviran i hteo je da iskali svoju iznerviranost. Drugim recima, izivljavao se na zeni JER MU SE MOZE. E pa ne moze.
Nemam pojma ko je u pravu oko spora oko stana, jer niti znam nesto o slucaju, niti sam pravnik (mislim da ljudi jako ishitreno automatski presudjuju ko je u pravu, a realno nemaju nacina da znaju), ali ponasanje ovog policajca je nedopustivo. I sigurna sam da je ovo daleko od izolovanog slucaja, samo je ova zivotinja imala nesrecu da ga snime novinari.

Mirjana Kojadinović

pre 11 godina

Velika bruka za policiju i za pravosudje!
Kako se izboriti za pravdu,za mir i protiv bahatosti?!
Volela bi da svi mediji isprate ovaj slučaj do kraja i da se pomogne napaćenim ljudima a zlikovci da se kazne!!!

Vatrogasac

pre 11 godina

Pitam se samo sta bi Tito rekao da je ziv i gde je sve otislo? Kako bi na****o sudija koji je presudio ovo. Nema vise nikoga ko bi branio prava obicnih ljudi, samo prazna obecanja, praznoverje i zeljoteke. Nekad smo bili drzava koja je bila cenjena u svetu, a sad je ni sami ne cenimo. Uvek kad pomislim da ne moze nize, neko me razuveri.

oki

pre 11 godina

XXI vek...svako danas može da fotografiše, snimi, svako danas ima u džepu mobilni android....pa jel naš gestapo izašao iz jajeta? Inteligenceja tih trotoaraca je ravna nuli, ali neka, tako treba.

pera lozac

pre 11 godina

Ajde da se kladimo da ce oni u plavim uniformama vec danas podneti prijave protiv privedenih gradjana, a za prijavu protiv svog kolege cemo morati da cekamo da oforme komisiju koja ce morati da oformiti grupu koja ce biti zaduzena da proveri da slucajno krajnje nenamerno i u neznaju nije neko u plavoj uniformi prekoracio svoja ovlascenja.

p.s. status sluzbenog lica ne podrazumeva samo prava, podrazumeva i obaveze!!!

Nikola

pre 11 godina

Ne treba ga izbaciti vec poslati na gazelu da regulise saobracaj i to po mogucnosti zimi. Pritom ga dobro novcano kazniti, a drzava da plati detetu pretrpljen strah zbog onakvog ponasanja njihovog vajnog sluzbenika. Dal taj covek ima decu. Zamolio bih vas medije da pratite, a ne kao i dosad posle prve vesti sve zaboravite, kako je unutrasnja kontrola sankcionisala bahatog policajca.

maxy

pre 11 godina

policajcu svaka čast. tako se to radi. svi znamo da su majke sa decom najveća pretnja po javni red i mir, ali i stabilnost zemlje. predlažem da se akcija hapšenja proširi i na predškolske ustanove, škole i centre za stara i nemoćna lica.

pera lozac

pre 11 godina

Zena nikako i nicim nije ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti.
Kao prvo ona je sa njim bila samo u verbalnoj komunikaciji, a tu je mogla da bude jer nigde nije bila postavljena policijska traka koja bi zabranjivala pristup tom mestu.
Jedino ako ne smatrate da svi mi moramo pored osobe u plavim uniformama da prolazimo pognute glave i na prstima.

srdjan

pre 11 godina

20 godina u sluzbi..znaci poceo je 1992 kad je bilo najzesce...mora da nas je dobro mlatio tih godina onako mlad i napaljen kad je uznapredovao tako u karijeri

Alex

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)
Iz tvog komentara je ocigledno da si i sam policajac, i da si od inostranih zemalja mozda posetio Crnu Goru, a da ove gore koje si spomenuo ne znas ni na karti da nadjes. Verbalna komunikacija ne predstavlja ometanje sluzbenog lica. Ovde je rec o cistoj bahatosti i nadam se da ce ovaj "policajac" da snosi odgovarajuci posledice, citaj otkaz.

Gvido

pre 11 godina

ma odmah amnestiraj! i nagradu i clansku kartu "njihovih" koji se nazivaju "nasi"! I jos veceru o trosku vatrogasca u drustvu urosa i miladina!

aj zdravo

pre 11 godina

nije poenta dati nogu ovom policajcu i et zavrsena prica vec krajnje je vrijeme da se prevaspita policija i da se zna kada se i kako reaguje

barracuda

pre 11 godina

Ljudi mi smo pod okupacijom iznutra. U najmanju ruku 80% građana u ovom Udbanistanu su Matići, obespravljeni, opljačkani, prognani i prepušteni sami sebi bez budućnosti i nade za iole života dostojnom jednom čoveku. Ovo što se dešavalo je početak kraja odnarođenog i kriminalnog režima. Srbija se umiriti neće.

mikia

pre 11 godina

Bice suspendovan na najvise mesec dana dok se slegne prasina,za to vreme ce primati platu itd.A onda ga lepo vrate na posao i jos ga unaprede?! More da je ovo drzava kako treba,ovaj bi trebao da ostane bez posla(da vidi kako je kad te ostave na ulici) i da prekrsajno i krivicno odgovara,naravno od toga nema nista.

gradjanin koji je ratovao na Kosovu

pre 11 godina

@doktor

Kao sto kolegu Stikovica i Vas pri vrsenju duznosti ne interesuju nasi porodicni problemi, koga smo i da li smo izgubili u saobracajki i da li imamo jedno, dvoje ili troje dece, tako i narod ne zanimaju prilike iz licnog zivota jednog ovlascenog sluzbenog lica. Onog trenutka kada obuce uniformu on je neko ko predstavlja drzavu i duzan je da to cini sa punim postovanjem. Besprekoran rad u sluzbi je nesto sto ce cuva do kraja profesionalne karijere, Vas kolega u tome nije uspeo. Mislim da ce Stikovic sada biti jedan od mirnijih policajaca, pratice mu se svaki korak. Uostalom, to je najmanje sto je zasluzio.

Lavrentije

pre 11 godina

@(Зоран, 15. novembar 2012 14:32)

Da, ako prigovoriš dok kažnjava. Ali on nije kažnjavao već izbacivao na ulicu. Možda kod vas u US of A postoji nezavisno sudstvo, ali ko je živeo u Srbiji zna da je nažalost, naše sudstvo nakaradno i da nema veze sa pravdom i zakonom(menja se po potrebi). Možda je kod Vas zakon jednak za sve, kod nas nije. I da li bi policajac kod Vas u US of A uhapsio roditelja a na ulici ostavio maloletno dete i direktno prekršio zakon, za koji se zakleo da će čuvati? Da li bi kod Vas u US of A policajac hapsio majku sa decom a okretao glavu na drugu stranu kad besan džip vozi po trotoaru, ili kad huligani i navijači divljaju i pale grad i ambasade? Da je za kod Vas u US of A za policajca svaki kriminalac kriminalac, kod nas nije (sa nekima se druže)? Tako da nije, nažalost primenljiv taj Vaš način razmišljanja (koji je posledica života u uređenoj i pravnoj državi) primenljiv kod nas u Srbistanu...

Krle

pre 11 godina

Zena je samo iznosila svoje misljenje, koliko sam ja video na snimku...

A TO JE ZAKONOM DOZVOLJENO ..... !!!

Jako prljav i pokavaren sistem je jos uvek u Srbiji ( i ljudi u njemu )... nazalost... :(

Aca

pre 11 godina

Suspendovaće ga na mesec dana, onda ga bace na dva-tri meseca na mesto prašinara, a zatim ga rehabilituju i po pravilu dobije veći čin od onog koji je imao pre suspenzije. Tako to biva u Srbiji, svuda, pa i u policiji.

aplauz

pre 11 godina

Suspendovati i primerno kazniti.
Na primeru se najbolje uci. Neka probaju sledeci put, pa ce znati sta ih ceka. A kamerice na mobilnim sada snimaju iz svakog uglica, prozora, ispod jakne...

srdan

pre 11 godina

cilj je postignut porodica je iseljena, a ostalo je u stilu kad lopov vice drzte lopova. U zemljama gde vlada demokratia radio ovakvog postupka policije bi pao bi ministar MUP-a, a samim time i vlada

srBIN

pre 11 godina

Naravno, kao sto rekoh juce. Poznajem sva policijska i vojno-policijska ovlascenja. Policajac je prekrsio nekoliko ovlascenja koja mu nisu davala za pravo da preduzima mere protiv pasivnog protestvovanja osoba. Po sluzbenim ovlascenjima je morao ignorisati sva dobacivanja, vredjanja i urlanja nekolicine osoba sve dok to ne predje u fizicki kontakt i ometanje sluzbene duznosti. Inace nisam policajac niti sluzbenik drzavnog posla, jednostavno znam koja su moja prava a koja su policijska. U danasnje vreme, ako ne znate vasa i njihova prava, mozete biti zrtva policajca ukoliko u vama vidi ne informisanu i plasljivu osobu. Ako cemo demokratski, onda cemo tako. Bilo da ste lopov ili ubica, ni onda vam zakon nista ne moze bez stecenih uslova za vase sankcionisanje. To su sami napravili, nisam ja izmislio. E, sada da se izvini Dacic licno, a zatim plate odstetu privedenima za pretrljen strah i dusevni bol, eventualno povrede! Toliko!

lud-zbunjenog

pre 11 godina

Cekaj koliko razumem u tekstu ova advokatica je stan u centru Beograda platila 24000 maraka t.j kako ona kaze "preplatila" ga je. Daj mi majke ti da ja kupim 2 takva za te pare, ma dacu i po 30000 za tu lokaciju. Koga bre ona farba?

Mirko Vojnovic

pre 11 godina

@Zoran from USA.

I ja sam u USA vec 25 godina -> Nisi u pravu!

Da je zena ostala na mestu i tako opstruirala kretanje policajca u vrsenju duznosti, verovatno bi bila uhapsena. Medjutim, ona je pocela da se udaljava sa mesta, dakle izvrsila je ono sto je policajac od nje zahtevao, pa je tek onda uhapsena. To je povreda pravilnika od strane policajca i treba da bude disciplinovan.

Za verbalno "vredjanje" policajca ne postoji osnova za hapsenje, jer spada u domen "slobode misljenja i govora" sto je zagarantovano Prvim Ustavnim Amandmanom.

Onaj policajac sto je prskao studente na Berkliju "peper sprejom" dok su seeli na zemlji, takodje je disciplinovan. Njegovo je bilo da ih pokupi sa zemlje i odnese u maricu, i to tako da ih ne povredi.

Pozz!

Realni

pre 11 godina

Zakon o policiji-Član 13 "Policijski službenik u obavljanju svojih poslova služi zajednici i štiti sva lica od nezakonitih delovanja, obavezan je da uvek postupa profesionalno, odgovorno i humano i da poštuje ljudsko dostojanstvo, ugled i čast svakog lica i druga njegova prava i slobode."

A sto se tice unutrasnje kontrole Član 16

"Pomoć u sprovođenju izvršenja iz člana 3. ovog zakona policija pruža na osnovu pisanog zahteva nadležnog organa ili pravnog lica sa javnim ovlašćenjima koji se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici policije najmanje tri dana pre dana određenog za izvršenje akta. U zahtevu za pružanje pomoći moraju biti navedeni razlozi zbog kojih je potrebna pomoć policije, a uz zahtev se prilaže kopija akta koji treba izvršiti, sa potvrdom izvršnosti.

U hitnim slučajevima, zahtev iz stava 1. ovog člana može se podneti i usmeno, uz dostavljanje pisanog zahteva u roku od 48 časova.

Načelnik policijske uprave, odnosno komandir policijske stanice odlučuje o angažovanju policije i o obimu i načinu pružanja pomoći u sprovođenju izvršenja i o tome blagovremeno obaveštava podnosioca zahteva.Pre početka sprovođenja izvršenja akta, policija je dužna da upozori izvršenika ili druga prisutna lica da će upotrebiti sredstva prinude protiv njih ako budu ometala ili sprečavala izvršenje."

Jedino sto je zalosno je sto ce ovi ljudi koji su uhapseni da tuze policiju, da dobiju na sudu a troskove nece platiti ovaj ma... nego mi ostali koji usput izdravamo njegovu porodicu.

biba

pre 11 godina

Ne ulazim u pitanja vlasništva na stanu, jer je podataka malo, ali verujem da bi trebalo pročešljati predmete. Ali ponašanje ovog rmpalije što živi na belom 'lebu države, od para poreskih obveznika i iz čiste bahatosti privodi ženu koja se UDALJAVA zbog toga što mu je rekla "Sram Vas bilo" je NEDOPUSTIVO!!! Kladim se da bi samo okrenuo glavu da naidje na izgred koji organizuju "opasni momci", ne smeju džipove s trotoara da im pomere, ali je silan prema ženama i deci. A u policiji se zaposlio pre 20 godina, jasno je ko se tada mogao zaposliti u policiji, tako da me ni ne čudi ovakvo ponašanje. Ovo ne sme da ostane nekažnjeno, ovo je zrelo za otkaz!

Prozovite ih sve po imenu i prezimenu i zahtevajte ZAKONSKU ODOGOVORNOST!!

pre 11 godina

Nije taj Stikovic sam trpao ljude u maricu - sta vise, on nije ni jednu osobu strpao u maricu, on je samo izdavao naredjenja - naredjenja koja po zakonu nije smeo da izda - pa prema tome, policajci nisu ni smeli da ga poslusaju! NIKO ne moze da vam naredi da krsite zakon, a ti ostali policajci moraju da znaju (ako ne znaju, sami su krivi sto ne znaju, pa im to ne skida odgovornost) koga u takvim situacijama smeju da hapse, a koga ne. Ako se dozvoli da se ostali policajci izvuku od odgovornsti za ovo visestruko brutalno krsenje zakona i zloupotrebu sluzbene duznosti, onda se upravo BETONIRA obrazac za buduce slucajeve: "Meni je tako naredjeno, a ja samo postupam po naredjenju. Eto, tako su mi naredilii da stitim kriminalce, pa ja samo zaradjujem svoj hleb, a vi koji mi ne dozvoljavate da obavljam svoju duznost, ometate sluzbeno lice i morate da budete kaznjeni"!!

Mnoge situacije se od strane vlasti unapred perfidno pripremaju tako da javnost u njih upadne kao u zamku. Pomislite da ste postigli nesto svojim postupkom u toj izreziranoj situaciji, nekog vam i predaju na tacni kao zrtvu (uvek nadju neku budalu!), a na pamet vam ne pada da ste vec sami sebi zabetonirali put u jos goru klopku. Postoje i situacije koje se pretvore u zamku iskljucivo vasom nepaznjom i ova je bas takva - Stikovic nije sam protivzakonito hapsio neduzne ljude i ako se njegovi saucesnici iz ovog izvuku nekaznjeno (niko od njih nije ni pomislo da ga zaustavi!), sami smo sebi namestili zamku!

bananijanac

pre 11 godina

@mile nikako! za to ides u zatvor. ali ako drzis ruke na ledjima i snadjes se za pasivni otpor (drzanje za nesto) ne sme ti nista. cak moze da odgovara. naravno, sve pada u vodu ako si vec zabrljao. ako je.krose, pa pasivni, bilukvalno ima pravo da ti slomi ruke.

mobi01

pre 11 godina

Milosave, sto ne izadjes pred Cumeta, pa ga tako uhvatis za ruku i strpas u maricu? Zato sto pred Cumetom stojis u stavu mirno. Bruko neotesana.

Dexterijus

pre 11 godina

Pustite ga na Veciti derbi sad za vikend da vidimo koliko moze pravih hulogana da uhapsi??? Mozda je covek supermen , pa da ga vidimo na delu!!!
PS: Nisam ni zeleo, ni mogao da pogledam ko je i sta je , ni snimke...
a ovi sto drze kolegijum nadam se da ce da me poslushaju...

elektricni

pre 11 godina

A sa kriminalcima i narkodilerima se ljube u lice i pitaju za zdravlje junacko - to sam mnogo puta video. Srbiji treba reforma sudstva, tuzilastva i ozbiljna cistka u redovima MUP. Tada cemo moci da kazemo da zivimo u drzavi, ovo sto sad zivimo zove se tiranija mocnih uz pomoc drzavnog aparata. Druga opcija je da gradjani uzmu pravdu u svoje ruke a onda su svi u problemu.

glups

pre 11 godina

Hm, sasvim je moguce da je vlasnik Inzinjeringa fiktivno prodao stan svojoj spremacici da bi ga izvukao iz stecajne mase - znam slicne slucajeve.
(dv, 15. novembar 2012 10:12)

izgleda da gospodja milica djurkovic zeli da gospodja matic bude cistacica iz inzenjering projekta... gospodja matic tvrdi, a ima i overenu potvrdu, da vec 22 godine radi u narodnoj banci srbije i da nikada nije radila u inzenjering projektu.
kome verovati? ocigledno da niko od nas ne zna pravu istinu.

milos

pre 11 godina

Uzas, znam coveka koji je skoro izbacen iz stana koji je kupio. Bio je zrtva klasicne prevare, a nakon sto je izbacen saznao je da je cetvrti u nizu kome se to desilo sa istim stanom. I nikom nista. Ovde ima neke nade za porodicu Matic samo zbog medijke paznje. A ova advokatica sto je stan na dorcolu platila 24.000 maraka, tu nisu cista posla, to je jasno kao dan. A ima i za telohranitelje? Tuga.

miskec

pre 11 godina

U svakom gradu postoje lokalne siledzije i kabadahije kojima milicija ne sme nista, ali su zato strasno hrabri kad su u pitanju majke sa decom...sramota

Marco Van Basten

pre 11 godina

Milosav Stiković prekrsio je zakon koji kaze da se ne moze uhapsiti roditelj pre nego sto se dete ostavi sa drugim roditeljem ili soc. radnikom. Pretnje deci i hapsenje mirnih gradjana mogu da izvrdaju nedostatkom dokaza ali ovo ne mogu. Stvar je jasna a ako Republici Srbiji i njenim podanicima nije postoji Strazbur i gore pomenuta zakonska civilizacijska tekovina kao i cinjenica da su nacisti porazeni u drugom sv. ratu.

Marko Markovic

pre 11 godina

Udri milicijo moja, udri, gazi, satri, hapsi... Ovaj narod je na sve pljunuo i svega se odrekao. Nama ne treba ovakav narod. Mi cemo stvoriti, bolji, lepsi narod.

Ignacio

pre 11 godina

Hajde da kažemo, da je jedan "problem" rešen. Šta ćemo sa Milica Đurković advokatom? Hoće li advokatska komora da reaguje, hoće li tužilaštvo da reaguje. I najbitnije, da li će stan biti vraćen Matićima?

Cile

pre 11 godina

Pa sve je jasno - Advokatica tvrdi da je PREPLATILA stan, dala je celih 24.000 maraka za kvadraturu koja je familiju Matić koštala 72.000, i to dok je bila u SIVOJ FAZI! To znači da ona nikako nije mogla da kupi ISTI stan na toj lokaciji jer ga je platila TAČNO TRI PUTA MANJE!

Srdjan

pre 11 godina

Jel se TO zove OMETANJE sluzbenog lica u vršenju dužnosti? FANTASTIČNO... Nadam se da mu više NIKADA NIKO neće ometati vršenje dužnosti jer je posle ovoga zaslužio da bude UKLONJEN sa radnog mesta na kome vrši BILO KAKVU dužnost... Da li su građani OVE države, koja ima IDEJU da uđe u EU, zaštićeni od strane BILO KOGA? Gde je GRANICA?

Filip

pre 11 godina

@(Komsija, vrata do vas., 15. novembar 2012 16:12)

Sreca pa nisi moj komsija, daleko ti lepa kuca. Zbog nedostatka empatije prema ljudima koji nas okruzuju smo tu gde jesmo, zbog toga se i ne vidi kraj posrtanja. Nista se ne desava slucajno.

Izbegavajte SUP Stari grad

pre 11 godina

Uopšte me ne čudi što je ovaj nasilnik zaposlen u SUP Stari grad. Ko god je bilo kada imao posla sa SUP-om na toj opštini, dobro zna da je taj SUP jedan od najgorih u Beogradu, ako ne i najgori, u smislu odnosa prema građanima. Tretiraju ljude bukvalno kao STOKU. Evo samo jednog primera očiglednog iživljavanja. Na ulazu u šalter-službu SUP-a Stari grad na vidnom mestu piše da je radno vreme do 20h. Građani lepo isplaniraju da će do 20h stići da budu usluženi i stanu u red, da bi im u 19:30 šalterski službenici zalupili vrata šaltera ispred nosa, i odu. Revoltirani građani se zatim žale dežurnim policajcima, na šta oni samo odgovore da radno vreme jeste do 19:30. Pitaju zatim ljudi zbog čega onda piše da je radno vreme do 20h, umesto da lepo napišu da je do 19:30, ali na to pitanje ne dobiju odgovor. ČISTO IŽIVLJAVANJE.

Djuka

pre 11 godina

Kakva drzava takva i policija, doticni policajac treba u zatvor na par meseci da vidi malo i drugu stranu i da ostane bez posla.Vec ga brane kako je imao neku porodicnu tragediju i da ga treba razumeti... a sta je sa tragedijom ove porodice? Gde je krivac koji prodao stan dva puta? sto njemu ne oduzmu stan i ne dodele ovoj tragicnoj porodici, Sramota da te je Srbijo!!!!

Milan

pre 11 godina

Ja izvinjenje MUP-a ne prihvatam!!! Dosta više policijskog terora nad mirnim građanima!!! Daj da vas vidimo tako hrabre i kuražne sa dilerima droge i huliganima koji opsedaju gradove po Srbiji svake nedelje u vreme fudbalskih utakmica!!!

Neverni Toma

pre 11 godina

U stvari, ovde se najmanje radi o jednom policajcu kao pojedincu. Cela prica koja stoji iza toga je toliko mutna da se zaista vise ne moze prozreti ko, na koji nacin i kome pokusava da smesti. Da li je u pitanju rastimovano sudstvo (a jeste), da li su u pitanju nove spletke medju vladajucim koalicijama (a jesu), da li je to jos jedan paravan za opravdavanja ocekivanih smena u MUP-u (a jeste) i svako pitanje koje danas sebi postavite - ono jeste.

Problem je sto sve to jeste, a od svega toga mi gradjani imamo samo dodatne stresove, medjusobne sukobe ili eventualno ovakve sukobe sa nama najblizim operativcima vlasti, koji toboze, ni sami ne znaju sta cine. Naravno dok se dvoje svadjaju treci vlada.
Nije kriv ni gradjanin, nije kriv ni policajac... zna se ko je kriv, al taj ne moze da odgovara jer ima imunitet i nedodirljiv je. Znaci, odgovarace onaj ko moze i ko je za to pogodan, odnosno onaj ko se pogodno namesti, jos bolje receno.
Nemam sta vise da dodam, bespotrebno trosim reci jer sam nemocan i bespomocan kao obican i apolitican gradjanin ove drzave.

Goran

pre 11 godina

Pa cena od 72.000 maraka za ovaj stan zvuči realna. Ova cena koju ova advokatica navodi je nerealna bre čak ni za grad sa takvim niskim životnim standardom kakav je Beograd.

alex

pre 11 godina

2012 - 1999 = 13, za ovo izračunavanje sam koristio kompjuter tako da nema greške. Kako je moguće da suđenje traje 15 godina? Znamo li mi sve detalje?

MaloMorgen

pre 11 godina

Mozda bas i nije bas bitno ko je policajac, jer verujem da on u glavi konta da samo vrsi svoju duznost (i treniran je da bude siledzija zbog ovakvih i slicnih poslova), da radi svoj posao. To sto se on dodatno "uneo u posao" predmet je daljih istrazivanja.

Mene vise brinu ONI KOJI SU GA POSLALI jer je povodom toga organizovano toliko resursa, napravljeno toliko troskova i toliko se revnosno pristupilo celom poslu isterivanja tih ljudi iz defakto njihovoh vlasnistva, da je u poredjenju sa mnogo vecim slucajevima u najmanju ruku SUMNJIVO!
Da, pravosudje nam je trulo i trebalo bi da lete ne samo otkazi vec i glave. I ne znam da li ste primetili, ali ide nam sve gore, dogadjau se sve gore stvari i pored velike reforme pravosudja prethodne vlasti, a verovatno i ove sadasnje.

danish

pre 11 godina

I da je zena ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti(a nije,verbalni delikt ne postoji vise)protivzakonito je hapsenje jer maloletno dete ne sme da ostavi na ulici bez staratelje ili socijalne sluzbe. ovaj milisav,milosav ili kako vec je zreo za zestok disciplinski postupak i udaljavanje iz sluzbe.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

A kada ce i sa koliko poceti da kaznjavaju poslanike i clanove vlade za svakodnevni psihicki sex nad gradjanima putem svih mogucih medija a ponekada i u bliskom kontaktu poput mitinga i raznih kampanja?

Aca

pre 11 godina

Eto, ta deca koja su juce izasla da brane svoje drugare iz skole su bili svedoci tragedije naseg drustva u najdubljem smislu te reci. Sve je tu: bahati policijski magarci, ljigavi policari koji kalkulisu kako da usicare koji poen po medijima, 'advokatica' koja iz senke upravlja celim procesom, i na kraju obican svet u sred Novembra isteran na ulicu.

Mozda ce bas jedno od te dece, pouceno ovim sto je juce videlo, jednog dana izrasti da se bori sa majkom svih propasti ove zemlje. Nadam se da ju je juce dobro zapamtilo, jer ce u buducnosti sretati gde god da krene u ovoj nesrecnoj zemlji.

djordje

pre 11 godina

Ceo slucaj je zastrasujuc. Ali na marginama je ostalo jedno pitanje: ako je advokatica pre 20 godina kupila stan koji ima sporno vlasnistvo, sta obicni gradjani da ocekuju kada se prilikom kupovine obrate advokatu. Ili je ipak nesto drugo u pitanju...kako legalno nekom uzeti stan

stanovnik

pre 11 godina

pa sta vas ovo cudi pa sudica za prekrsaje iz sabca je kupila stan svom sinu u bg-u...kao slucajno nasli mali stan u bg-u...a jedan recimo posten profesor, lekar, gsp vozac i tako dalje, pa kako ce oni da kupuju stanove svojoj deci? eeeee......prst na celo ljudi i pamet u glavu oprost nikome.

Robert

pre 11 godina

Sta se cudite, on ce od sada obavljati posao komandira u Policijskoj stanici "Stari grad", jer je do sada bio pomocnik, zar se niste naucili u sve ovih zadnjih godina...od ce biti NAGRADJEN dragi moji, nece biti kaznjavan.

Tina

pre 11 godina

Gospodine Dacicu sta je sledece sto ce tvoji policajci uraditi gradjanima Srbije.Da li je moguce da toliko stitis policajce kad se stalno desavaju ovakve stvari.Ciji si ti premijer policajaca ili svih gradjana Srbije?

Pera

pre 11 godina

Nisam upucen, ali me interesuje sta je sa tom firmom koja je nekoliko puta prodala stan ?
Sta je sa vlasnikom .... ?

Ovako nesto postoji i u ostalom delu civilizovane Evrope?

solja

pre 11 godina

@nemanja1982 nije da se slazem da treba bojkotovati sudske odluke, daleko od toga, ali ovi ljudi nisu ni bili pozvani na taj sud. To bi bilo kao da ja ucestvujem u saobracajnoj nezgodi npr, a da me nikad ne zovu i da nikad ne cujem presudu, a da posle dolaze mene da hapse.

Andjelka

pre 11 godina

Sudije i advokati su zajedno.Oni su u dilu.Licno sam se uverila.
Privredni sud je neispitana tvorevina.
Ako se nekome od njih dopada vas stan,uzece ga ili dati nekom svom.Moj su isto uzeli.Posle 14 godina.Ne cudite se.Kod nas je sve moguce i nista nije moguce.Zavisi.

besna dzukela

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)

Paetnjakovicu, jeste li culi za nesto sto se zove "sloboda govora i misljenja"? Ja koliko sam cuo ova zena je samo rekla: "Sram vas bilo"! Ni sa cim drugim se nije suprostavila policiji. Sta bi ovaj uspaljenik uradio da se tu radi o nekom huliganu ili "navijacu"? Garant, bi okrenuo glavi i pravio se da nije cuo. Kao i obicno. Nije on tek tako dogurao do pomocnika komandira. Za to su bre potrebne "zasluge". Hmmm.... A kakav li je tek komandir?

Goran

pre 11 godina

Ne znam ko je tu u pravu, u vezi stana ali u vreme dok je bog hodao po zemlji nedopustivo je bilo, bilo koga, iseljavati na pragu zime.

Kako vas nije sramota!

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.
(Svaka vam cast, 15. novembar 2012 12:40)

Ni rec vise, sve je receno.

Miki BG

pre 11 godina

Potpuno ispravna odluka o suspenziji i, nadam se, oštroj kazni do udaljavanja s posla. Policajci se moraju najzad naučiti da reaguju kada treba, a ne silu da ispoljavaju na nedužnim gradjanima kao što je ova žena bila. Ako nisu dovoljno edukovani, a očigledno da nisu, treba ih sve, od komandira stanica do pozornika na ulicama slati na dopunsku obuku. Zabrinjavajuće je da se nije oglasio direktor policije Milorad Veljović, koji je najodgovorniji za stanje u policiji. I kada je dobro, ali i kada loše postupaju kao što je bio ovaj slučaj. Takodje komandir policijske stanice Stari Grad iz Majke Jevrosimove ulice ćuti. Zašto? Zar ne oseća potrebu da se svojim gradjanima izvini za nekorektno postupanje njegovog pomoćnika. To je loš znak, jer policija treba da neguje korekte, dobre odnose sa gradjanima zbog kojih postoje, a ne da svoje frustracije ispoljavaju na ovakav način, a nigde ih nema noću na ulicama gde pijani, mahom mladi ljudi, divljaju skoro svakog vikenda.

miki

pre 11 godina

treba da bude suspendovan ali nemoj da se vrati posle mesec dva na posao kao da nista nije bilo. advokatica je sumljiva cim ona dolazi sa privatnim obezbedjenjem, ako je stvarno prodat stan dva puta, odgovorne u sudu treba uhapsiti, a nadoknaditi stetu ovoj porodici.

HAHAHA

pre 11 godina

Ako su ovi udarili na porodicu svog kolege ,šta tek obični građani mogu očekivati.Koliko znam nijedan zakon ni USTAV ne zabranjuje stajanje na ulici!!!!! A kako policija može da upada u stanove u ovakvim slučajevima, pa valjda je sudki izvršitelj poveo sa sobom majstra koji otvara bravu!!!Da asistiraju da ,ali ne da razvaljuju.A dotični se danas sigurno čudi šta ga je snašlo, pa neka je,što nije o tome vodio računa juče!! Podrška porodici Matić jer smo svi mi u nekim slučajevima Matići!!!!!

vlada

pre 11 godina

Kad malo bolje razmislim više neću ni da otplaćujem kredite. Kupim kameru i mašem njome kad dodju sudski izvršitelj i policija.Jer verovatno posle ovog cirkusa i ono malo policije što je savesno radilo svoj posao to više neće raditi. Dozvoljavam možda je bio bahat i prekoračio ovlašćenja ali ko od nas zna šta se tamo tačno izdešavalo pa za to valjda postoji sud mada kolko vidim policajcu su već presudili. A možda mi i Dačić reši neki "smestaj". Samo me interesuje kako ovim ljudima nisu smeštaj rešavali ranije.

Zix

pre 11 godina

U stripu bi ovakve likove posuli katranom i perjem, a zatim na magarcu naopacke deportovali iz grada. Naravno, ovoj drzavi bi trebalo jako puno katrana, perja i magaraca da bi se obezbedio normalan zivot.

acika

pre 11 godina

Koji je ovo gnoj devedesetih. Sve počinje sa gradjevinskom mafijom, klasičnom duplom prodajom, korumpiranim sudstvom, vekovnim sudskim sporovima, oholosti ljudi sa nekom vrstom pravne moći, grčem malog čoveka, i na kraju bahatosti i iživljavanjem običnog policajca. Koliko smo mi još u oporavku od svega

Realan

pre 11 godina

Muka mi je vise da svakodnevno citam o brutalnosti srpske policije...kada ce da shvate kursadzije da bi trebalo da rade u korist gradjana,a ne protiv njih(jer mi ih i placamo) ako im je toliko dosadno nek skidaju macke sa drveca ili nesto slicno,a ne da vrse torturu...

Lepo je biti advokat

pre 11 godina

Ma da, ti si ga preplatila sa 24.000 maraka, dok su "treća lica" iskesirala svega 72.000, potpisala ugovor, uložila dodatnih 16.000 i na kraju ostala na ulici.

Velja

pre 11 godina

@zoran11
U zemljama koje vi pominjite niko ne privodi zbog verbalnog protesta! Aman vise naucite to vi i vama slicni! Verovatno Horgos niste presli ali imate stavove o svemu.
Problem je sto smo mi decenijama ziveli pod komunistickom cizmom i gomila gradjana misli da je normalno da se policija (koja umesto da juri krimose) ovako izivljava. Ne moze! Zasto? Zato sto je placamo svi mi i ima da bude u sluzbi naroda. Ko to ne razume, otkaz pa nek trazi neki posao gde ce ga neko "razumeti".
Resenje ovog problema je momentalni otkaz ovome i zabrana da ikada vise radi u bilo kojoj firmi ili ustanovi koja se finansira iz budzeta.
Neka ubedi privatnika u svoju "profesionalnost".

Peki

pre 11 godina

@Zorane, jesi li Ti pao sa kruske ili si isto tako "pandur"? Naravno da tako nebi niti smeju postupi policajci u evropskim drzavama koje si nabrojao. Nezamislivo je da mene u Francuskoj uhapse zato sto sam komentarisao ili raspravljao se sa sluzbenim licem, a kamoli da me onako grubo scepa. Mogu ti reci da bi i on i ostali bili, pazi biram reci, ne izvizdani, nego napadnuti od prisutnih. Demokratije ne daje za pravo policiji da radi sta hoce, gradani u razvijenim evropskim drzavama nisu stoka koja moze da se hapsi i mlati kako njima odgovara. Nacin obracanja na Ti, kako gradanima tako novinarima, sve objasnjava. Ovde policija mora i obraca se ljudima sa "Vous Monsieur" (Vi gospodine).
One u "demokratskoj" Americi ne racunam, to je cista policiska drzava.

phreak

pre 11 godina

@zoran11: "U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti" - Aha, postavljala mu je teška pitanja, pa ju je priveo. Sram te bilo!

Siniša

pre 11 godina

Kupila stan za samo 24000 maraka(i to u centru, a znamo koliko košta kvadrat na toj lokaciji) i još kaže da ga je preplatila...naravno, to je bio samo avans(učežće, prva rata...) i normalno je bilo da se ugovor raskine, jer nije(htela, kako sama kaže)) isplatila punu cenu, ceo iznos. Prema tome, ovde nisu čista posla i treba uraditi reviziju ovog predmeta, a da se traži izuzeće sudija.

Pera

pre 11 godina

Vise mi je preko glave tih "cuvara reda" i njihovog vaspitanja, u Smederevu su se rasirili nakon rata 1999. izbacili stare radnike SUP-a i od tada u Smederevu sve "drže" pod kontrolom.Kriminal cveta, sve se zna ko sta radi a policija (naravno!) nista ne preduzima.

Svaka vam cast

pre 11 godina

Da rezimirano-huligani divljaju po ulicama, prebijaju i ubijaju gradjane, postavljaju kriterijume sta se sme, a sta ne. Policija i Pravosudje na to podviju rep.
Kad treba da se prebijaju gradjani, tu su jaki. Mislim, BRAVO MAJSTORI.

majorche

pre 11 godina

Ljudi citam kometare i ne mogu da verujem sta citam...
Nije problem sto je policija intervenisala vec je problem kako je to uradjeno... Nasrnuti tako na zenu na trotaru zato sto je usla u verbalnu raspravu, to je neprihvatljivo. Ajde ja bezimenu ili vas ostale pametne da uzmem pred vasim malim detetom da vucem divljacki pa mi recite da je to ok, KAKO GA NIJE SRAMOTA! Policajcu je posao da zna da se iskontrolise, pogotovo ako je sef sa 20 godina iskustva.
Pisite sta hocete ali ponasanje prema toj zeni je neprihvatljivo.

Zaboravljen koferčić

pre 11 godina

@(Ivan, 15. novembar 2012 12:40)
Ma da prijatelju, čovek je izvršio zadatak tako što je uhapsio ženu sa maloletnim detetom. Predlažem ga za direktora policije. Uspešan komandir, maltretira žene samo zato što ne misle kao on. Izvršava nečija naređenja, samo čija? Znači maltretiraš žene i prolaznike i postaneš heroj... BLJAK. Kultura na nivou neandertalca. Po čemu se on razlikuje od onoga što je prebio i ubio onu nesrećnicu? Možda bi i tukao da nisu bile kamere, tako to čine heroji iz 90-ih. Sramota, bruka uniformu koju nosi. Ako izostanu ozbiljne sankcije (smanjenje plate za 10% ili slično bi bio cinizam) onda vidim šta nas čeka...

Ivan

pre 11 godina

Prilično sam razočaran odsustvom bilo kakvih reakcija nevladinog sektora. (bgd, 15. novembar 2012 14:43)
Taj nevladin sektor je ocigledno pratio RTS-ov dnevnik ili beogradsku hroniku pa nisu informisani.

vodenicar

pre 11 godina

E taka nam je policija u celoj Srbiji a ne samo taj primer.Tako da bi trebalo vaspitati sve te kursiste od 3 meseca. Nose pistolje i pendreke i maltretiraju i omalovazavaju gradjane na svakom koraku.

Milan

pre 11 godina

(podseti me sta to bese moral, 15. novembar 2012 17:05)

"Policajac" je prekoracio ovlascenja, a kamera zabelezila. Da je nije bilo, danas bi citali potpuno drugacije izvestaje servirane iz PU. U svakom slucaju, amaterski pokusaj nemoralnog spinovanja, vise srece sledeci put.

piston

pre 11 godina

Nemojte se radovati.Vec je uobicajna praksa u policji da posle nekog vremena kad sve padne u zaborav doticni bude vracen na jos bolje radno mesto.Zivi bili pa videli.

Albatross

pre 11 godina

Eto ti "momcine" za mesec, dva na slicnoj poziciji samo na drugoj lokaciji. Kao "suspenzija"- fora.. ovo, ono...Cekaj samo da se slegne prasina, a do tada mazi oci javnosti...

Dobrica

pre 11 godina

Nije on više za policiju, kao što ni ja nisam za kosmonauta. Sklonite ga negde da ne bruka pravu policiju i stručne ljude koji znaju koji je njihov posao i kompetencija i u koje ja verujem.

sale

pre 11 godina

e pa ko ti je kriv sto si ti vatrogasac a ne advokat.u srbiji ponovo vazi staro tursko pravilo - kadija te tuzi kadija ti sudi.e srbijo srbijo....

Petar

pre 11 godina

Za sve sitne duse i poslusnicke mozgove koji se pozivaju na uredjene zemlje:

U uredjenim pravnim drzavama (Kanada, VB, Nemacka) prava i obaveze policije su jasno definisana. Bilo kakav fizicki kontakt sa policajcem se smatra napadom i kazne su znacajne. Istovremeno, ukoliko gradjanin proceni da mu policija ugrozava ljudska prava i da to moze da dokaze na sudu, ima pravo da se brani. U Srbiji vezbalni delikt ne postoji, privedena gospodja nije ni na koji nacin ometala sluzbeno lice u vrsenju duznosti. Njena recenica nije nista prema onome sto se izgovori policiji na utakmicama, ali ni jedan navijac nikada nije priveden zbog pogrdnog navijanja.

O pravu i pravdi moze da se raspravlja danima, ali u drzavi u kojoj pravni sistem ne funkcionise tesko da mozemo bilo sta da zakljucimo. Drzava Srbija (Jugoslavija, kako god), odnosno institucije sistema su dozvolile da se jedan stan dva puta proda (ovakvih slucajeva ima gomila), dakle nije zastitila svoje gradjane od prevare i materijalne stete, sto je po ustavu duzna. A los pravosudni sistem omogucava prevarantima i spekulantima da opstaju na racun obicnog sveta.

Na kraju, postoji nesto sto se zove gradjanska inicijativa, odbrana gradjanskih vrednosti, humanosti i pravednosti, revolt prema nepravdi. U svim razvijenim drzavama na koje se cistunci pozivaju, gradjanska inicijativa je razvijena, podrzana i sistemski artikulisana. Bez obzira na pravni status celog slucaja, pokazana solidarnost je svetla tacka za nase otudjeno drustvo.

Sramota

pre 11 godina

Sramota iza sudstvo i za policiju.Onda ce ona Boljevicka da se bori i rukama i nogama(i uspela je) da se na posao vrate otpustene sudije i tuzioci.Da se vrate korumpirane sudije i tuzioci koji 15 godina vode jedan naj obicniji postupak
Sramota i za policajca ne celu policiju koji je sebi dozvolio da na jedan ne civilizovan nacin privodi jednu zenu.Cak i da ga je psovala i ulice mu rekla svasta nije imao pravo da je privodi jer je to verbalni delikt.Nije napravila fizicki nasrtaj.

radioaktivni

pre 11 godina

(Srki, 15. novembar 2012 10:17)

Po zakonu od 15.11 do 15.3 zabranjeno je iseljavati, a juce je bio 14.11.
????
Zato je bio nervozan Stikovic??

pivljanin

pre 11 godina

Problem je što ovakvih slučajeva ima na svakom koraku. Igrom slučaja ovaj je snimljen pa će siledzija u plavom biti kažnje. A šta sa ostalima? Ponašaju se bahato, bezobrazno, drsko, agresivno... a pre svega neprofesionalno.

...

pre 11 godina

Nije disciplinski kaznjavan jer ga do sada nisu usnimili sta radi. Ili da poverujemo kako mu se ovo prvi put desava?

Onakva bahatost je deo licnosti. Takve u korenu treba saseci iz sluzbi koje u rukama imaju moc.

Prebacili Vuciceve spinere na novu duznost

pre 11 godina

Čudo smo mi od države ! Ako bi novinar bio ometan ili sprečavan u vršenju svoje službene dužnosti siguran sam da bi opšta halabuka bila usmerena ka onima koji su takvu radnju preduzimali. U konkretnom slučaju očigledno je da jedna građanka ometa policajca u vršenju službene dužnosti, a da se pri tome zahteva odgovornost onoga koji je sprečavan ili ometan u obavljanju svog posla. Da li bi policajac drugačije postupio u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji....
(zoran11, 15. novembar 2012 10:19)

A kako ga je to omela u vrsenju duznosti? Gledao sam snimak i video da ga je verbalno sasvim kulturno kudila zbog cele te situacije i kako se odnosi prema ljudima, nije bilo kamenja, baklji niti bilo kakvog fizickog kontakta (cik neka cika pandur to isto uradi grupici maloletnih huligana), plus je maloletna cerka stajala pored nje. U pravu si da smo cudo od drzave jer smo dozvolili da se nakupi ovoliko bolesnih trolova poput tebe da se bilo gde oglasi i totalno iskrivi bilo kakvu tuznu i ociglednu situaciju poput ove, koja je izgleda samo uvod za mnoooogo ozbiljnije i losije situacije koje nas cekaju.

Ha

pre 11 godina

U SAD a i u drugim "civilizovanim" državama ako ometaš policajca u vršenju dužnosti desiće se nešto slično ali ALI ovo nije slučaj ometanja službenog lica već čist slučaj bahaćenja službenog lica nad civilima koja prigovaraju na njegov rad. Pa u SAD možeš policajcu da psuješ sve od reda a on ne sme da te pipne ako ga fizički ne ometaš u izvršenju zadatka.

komsinica

pre 11 godina

"Stikovic...pomoćnik komandira u Policijskoj stanici "Stari grad". "

50 metara od stana Matica je pleskavicar Loki, isperd cije radnje se svake noci/zore okupljaju pijane ekipe. Vikanje, dranje, psovke, razbijanje flasa, tuce... Mislite da je nekad dola patrola iz milicije, iako uredno zovemo stanicu Stari Grad?
Kada je predsednik kucnog saveta otisao u stanicu da ih licno obavesti i zamoli da bar izadju na teren kad su pozvani, mislite da ga je neko primio? Sada vidim da je srecan sto ga nisu uhapsili.

aMATRIX

pre 11 godina

Zanimljivo je sto kroz jedan ovakav slucaj lako mozes da imas uvid u to kakva je neka, u ovom slucaju "drzava".
- Vise kupaca za istu nekretninu!? Min. ekonomije?
- 20 godina je potrebno da se donese presuda!? Min. pravosudja.
- Sprovodjenje sudske odluke. Min. unutrasnjih poslova.
- Izvestavanje o nastalom dogadjaju. Min. informisanja i kulture.
- Reakcija okoline.

Zakljucite sami. Srecno.

Sinisa

pre 11 godina

Da je problem samo ovaj jedan pripadnik MUP-a ja bih bio najsrecniji gradjanin ove zemlje.
Muka mi je od svih vesti danas u kojima se policijski funkcioneri ogradjuju od postupaka ovog njihovog kolege dok im jedinice vrve od prepotentno-arogantnih sirovina poput ovog.
Svi su isti.....

Dragan

pre 11 godina

Evo sta to znaci:Primice jednu ili dve plate umanjene za 20% i posteno ce se odmoriti kod kuce.
Zasto ovom pajkanu nije uradjena analiza na alkohol i narkotike?
Valjda zato sto zmija zmiji oci ne vadi.Ocigledno da je Prljavi Hari bio neuracunljiv u tim trenucima.Mozda ce sutra upucati nekog jer je presao pesacki prelaz na zuto?

rostiljijada

pre 11 godina

Kad sam video ovo odmah sam se setio slike kad je pre 2-3 godine bila Rostiljijada u nasem gradu (Leskovcu) . Naime , za vreme trajanja rostiljijade glavna ulica je zatvorena za saobracaj jer su tu standovi . Na svim bocnim prilazima se nalaze pokretne ograde i po jedan policajac .
Izlazio sam to vece iz parkinga pored obliznjeg kafica i cekao da se ukljucim u saobracaj...tada je naisao jedan skupoceni crni dzip , zaobisao tu ogradu i krenuo u zabranjenu ulicu. Policajac koji je bio tu ga je pistaljkom upozorio a vozac dzipa je stao,otvorio prozor, napsovao policajca i nastavio dalje. A kolicajac je .......samo tuzno spustio glavu.
Mislim da je suvisno dalje komentarisati stanje u srpskoj policiji

deki

pre 11 godina

nebih da komentarisem policajca. ali ovde je direktna odgovornost onog koji ga je primio na posao. takva surovost i bahatost je prosto ne objasnjiva. pozeleo sam da sam se ja u tom trenutku nasao tamo i da je i mene vukao i cimao. tuzio bih i njega i nacelnika policije i ministra i prvog podpredsednika i premijera i ceo aparat!

Marija

pre 11 godina

"do sada nije disciplinski kažnjavan" Šta to znači? Pa možda ni sada neće biti kažnjen!!! Možda se oduvek ovako bahato ponašao, samo što niko nije imao volje da ga kazni! To samo dokazuje da je dobro povezan i da ima leđa, a nikako ne znači da je častan policajac.

Realista

pre 11 godina

"Svog čoveka neće ostaviti na ulici" Pa što onda nisu sprečili ovakvu skaradnu akciju u samom startu? Što čoveka ne zaštitiše u toku sudskog spora? vek se setimo "Naših" kada je već kasno!

Sve na svoje

pre 11 godina

Pored otkaza koji je zasluzio, sudstvo treba da oslobodi sve gradjane, a ne policija prosledila predmete sudstvu, ovi ce da ih kazne sa ko zna koliko, pa mozda cak i krivicno u zatvor, a uz sve to ovaj ce najverovatnije da bude negde prekomandovan samo, mozda mesec-dva suspenzije uz neku minimalnu platu. Al tu su kolege saobracajci da pomognu 500-1000 za sitne prekrsaje i nakupi se jedna plata :)

Vladimir Vrcelj

pre 11 godina

Nadam se da ce ovo hapsenje doneti neki dinar ljudima koji su uhapseni bez ikakvog razloga,tako da mogu da pomognu porodicu vatrogasca da prezimi.Vratile se devedesete,udri po narodu!

Bojan

pre 11 godina

Strasno je kada citam vesti poput ove. Ovo se moze desiti bilo kome od nas. Dokaz da smo drzava koja vapi za uspostavljanjem pravnog poretka.

Prva izmena

pre 11 godina

Prva izmena:Predlazem da policija nastavi da hapsi nenaoruzane gradjane,a gradjani da pocnu da hapse naoruzane kriminalce.Druga izmena:Predlazem da advokati prestanu da placaju stanove i da ih preuzmu od trecih lica kad ih(treca lica)isplate.Treca izmena:Predlazem da nova vlast nastavi tamo gde su predhodne stale,kako bi se sto pre medjusobno istrebili,i na taj nacin resili problem Kosova.Cetvrta izmena(prijateljska utakmica):Predlazem da deca ne odrastu,da ne bi postala kao mi!

Meda

pre 11 godina

Kolegijum odlucuje 'da li ce' biti disciplinski kaznjen. Posle snimka i svega da se odlucuje umesto o vrsti kazne, o tome da li ce je biti (da ne pominjemo izjavu Dacica da ce biti sankcija) to je samar gradjanima.

Cik Pogodi

pre 11 godina

Dok narod skuplja dinar po dinar kako bi imali prehraniti svoju decu, buducnost ove ne -obecane zemlje, glavasi MUP-a jedva cekaju ovakve incidente, kako bi sazvali kolegijum i imali razloga da pojedu i popiju, gde na kraju vecere uz zdravicu kvalitetnog vina resavaju slucaj u korist nadleznih...Eh moja Srbijo...

suspendovati i zabraniti

pre 11 godina

Uz suspenziju ovom policajcu doneti resenje o trajnoj zabrani da se bavi poslovima obezbedjenja. Takodje zabraniti a i proveravati da ovog necoveka ne prime privatne firme za fizicka i sva druga obezbedjenja.

Lela

pre 11 godina

Trebao je da se obuzda, al' svakom čoveku koji čita između redova je očigledno da je advokatica platila za to. Ako je oštećena za toliku sumu novca, trebala je da nađe tog što je dva puta prodao stan pa da ga tuži i vrati pare nazad a ne da izbacuje porodicu koja je godinama tu živela. Molim novinare da ispitaju taj slučaj, očigledno je da to nisu čista posla.

zarobljena

pre 11 godina

Mi smo stigmatizovano društvo,imamo kompletnu distorziju Duha i stalno mešamo poklopčiće na lončićima.Ceo slučaj je sumnjiv,državni sistem nam je kao fekalni kanalizacioni sistem te niko ko želi da istera pravo što nije isto što i pravda dobro se otrujemo od smrada koji ubija Duh i Telo.Mi smo vekovno istraumatizovani i nama je jedino potrebna Duhovna reforma za koju nismo sposobni,odgovorno se zalažem da protektorat jer ni jedna vlast neće uspeti da postavi stvari na potrebne osnove za početak napredka,da zanemarimo sve generacije rođene do sad i da krenemo od dece koja su rođena do pre tri godine i ona koja će se roditi,i krenemo u reformu,tj.jasno postavljene norme,pravce kretanja.Možda ćemo za sto godina imati rezultate.Do tad kao i do sad,živećemo i gore nego što možemo da zamislimo,zato što ono smo što mislimo,govorimo,radimo.A,svi dobro znamo da je u Srbiji jedino važno znati gde je rupa kroz koju možemo da proguramo našu korist,a onda kad nas udari nečija rupa opet tražimo rupu da doskočimo.Evo,ja vozim bicikl,na stazi porodica,kolica,tek prohodalo dete,mama i tata.Razmišljam,nema napretka,ta deca neće znati da prepoznaju gde je staza za pešake(dva koraka odatle)jednostavno ostaće im to u glavi,i psovaće biciklistu koji zvoni jer od malih nogu ide putem kojim ne treba da ide.I tako nam je u svim segmentima.Deca su naša sadašnjost i budućnost,kroz jasne norme od malih nogu stiže se reda,rada i discipline,bez ugrožavanja sebe,i drugih.Tužno je sve što nam se događa.