Sreda, 14.11.2012.

22:31

USS ne zabranjuje 1389 i SNP "Naši"

Ustavni sud Srbije je odbio predlog za zabranu rada udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" iz Beograda i udruženja građana SNP "Naši" iz Aranđelovca.

Izvor: Tanjug

USS ne zabranjuje 1389 i SNP "Naši" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

veterinarBG

pre 11 godina

Iduci mesec ocekujte desetostruko vise azilanata.Samo ovoga puta nece biti "lazni",jer se ovde vise ne moze ziveti...Stoka i huligani nam upravljaju zivotima.

zluradi

pre 11 godina

Ove dve "organizacije" su militantna krila partije čoveka koji je pisao Ustav. Mislite li da bi on dozvolio da na bilo koji način prekrše Ustav?

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ustavni sud Srbije je odbio predlog za zabranu rada udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" iz Beograda i udruženja građana SNP "Naši" iz Aranđelovca.Te dve organizacije su ruske i njih sud prosto receno ne sme da zabrani!Za to je potreban neki novi Tito!

slobodan

pre 11 godina

Ko je god očekivao zabranu +iveo je u iluzijama pa ko sme da užzabrani organizacijsu čelu nikolić, dačić i vučić voleo bih da vidim tog sudiju

Velibor, USA

pre 11 godina

svima ovima koji izvrcu kako "nashi 1389" nisu nasilni- kako nisu nasilni kada su oni vodje teroristichkih napada na gej povorku, prave redovne sachekushe (pojam i praksu sachekushe valjda ne treba objashnjavati....) gej aktivistima, po internetu pozivaju na ubijanje gejeva, pozivaju na gushenja gejeva i silovanja lezbejki. to vam ne smeta, gospodo patriJote, shto su nashi1389 uzeli za mete vashe sopstvene sugradjane uglavnom Srbe gejeve lojalne gradjane Srbije, porezne obveznike, radnike, volontere... koji su gej? kako bi bilo da ste vi koji branite "nashe" njihove odabrane mete?
shto je josh gore ovaj tzv. USS ne samo da nije zabranio teroristichku org. "nashi" vec ih je pohvalio, komplimentisao, preporuchio i unapredio, pa, to najvishe govori da je sadashnja Srbija u stanju u kom je bila Nemachka po dolasku hitlera. eto bashtine napreeeeednjaka, nisu njima dzaba fpo haider-a omiljeni saveznici i americhki republikanski nacifashisti. a o putinizmu da i ne govorim.....
uzas!

Halisko

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove iz NVO? Oni bi sve zabranili što im stane na put. I meni se ne svidjaju NVO koje finansiraju strane vlade, pa ne trazim njihovu zabranu. Ako zabranimo organizacije Naši i Obraz, onda da zabranimo i NVO.

Vasi

pre 11 godina

Mnogo losih stvari ima u Srbiji,ali ovi koji nas "brane",pa ti su najgori!
Ne trazim da me brane,nisu moji i ne treba taj nazovi ustavni sud da im dalje daju sansu da me "brane"! Bolje za sve nas bi bilo da ih nikada i nije bilo...

nesa

pre 11 godina

Pa to je potpuno ocekivana odluka. Toliko NVO koje direktno i za sve optuzuju srbiju,zatim gej,strejt i ostali....i zabrana samo za ,,nase,, i ,,obraz,, Ostalom,njihovi programi su cisti,moralni,patriotski,evropski.

Xepoj

pre 11 godina

Vidim da ovde ima najvise komentara onih koji nisu mrdnuli dalje od "gazele" ili ulice Strahinjica Bana ,no dobro to je njihov problem,odmah da vam pojasnim da je u celom zapadnom svetu dozvoljen rad desnicarkih a i ultra-desnicarskih organizacija i politickih partija tipa Nacionalni Front Le Pena u FR ili Nacional Socijalisticke Partije Amerike u USA (ciji pripadnici nose kukaste krstove na odeci) Druga stvar je problem sto je 80% "demokrata" u Srbiji iz komunistickih porodica u cijim glavam je zabrana drugacijeg misljenja "normalna stvar" tako su ih ucili dedovi partizani koji su za dan ustanka protiv okupatora uzeli datum ubistva srpskog policajca kojeg je ubio terorista i bandit(privodjen pre rata zbog kocke i razbojnistva) Zikica Jovanovic ,naravno ustanak je podignut na poziv strane zemlje (SSSR,kominterna) a i ocevi su im imali slican stav jer su 1968 zagovarali komunizam na univerzitetu ,tako da razumem sve one u srbiji koji traze zabranu svakog misljenja koje je drugacije.

Bane

pre 11 godina

Pravoslavna vera ne predviđa postojanje pravoslavnog fundamentalizma ili muđžadehina, što je faktički ova bratija. Njihove pristalice su više puta demolirale Beograd pričinivši štetu od milion eura,računajući tu strane ambasade. Niko od njih nije kaznom obavezan da obešteti prestonicu. Mi smo jedina evropska zemlja koja ima pokret talibana.Te talibane treba zabraniti,ali nazalost deo svestenštva ih daje podršku,a i jedna parlamentarna stranka.

Antropolog

pre 11 godina

Prema mom mišljenju, glupo je zabranjivati bilo koju organizaciju. Bila ona levičarska, desničarska, ultra levičarska, ultra desničarska, lgbt, ova ili ona. Tom zabranom, država im diže cenu, čini ih bitnim i samim tim im daje više povoda da se dalje 'probijaju' halaču i slično. Samim tim im daje legitimitet da regrutuju niskoobrazovane mase, koju hvala Bogu imamo.

marko nb

pre 11 godina

Prica je smesna, ko god digne glavu u ovoj zemlji odmah ga neko poklopi. Ovo je gora okupacija nego 41. ma gora od turaka. Ovo su nevidljivi okovi a snagu im daju sami ljudi koji nisu ni svesni da su "korisne budale"

crni domino

pre 11 godina

To je laz da "Nasi" stite interese gradjana Srbije. Oni stite interese samo te nacionalisticke grupe ljudi, moje interese ne stite.
Stoga najostrije osudjujem ovakvu odluku i smatram da je stetna za drzavnu zajednicu gradjana Srbije jer ce uneti nemir kod mnogih nacionalnih manjina.
Nacionalne manjine i NVO imaju pravo zalbe Sudu u Strazburu na ovakvu odluku VSS!

TITO

pre 11 godina

Majku Vam Boziju,imperijalisticku,ne terajte me da ustajem,pa da Vam ja zavodim red. GOLI OTOK ionako zvrji prazan pa nesto mislim kako bi bilo lepo da ta bagra malo tuca kamenje i vuce bukagije ako vec nemaju pametnija posla.

Free Bird

pre 11 godina

У случају да се овакве организације забране врло тешко их је пратити и контролисати због опасности од одласка у илегалу! Тактика је управо супротна - дозволиш им све активности, слободно окупљање... и онда без проблема можеш да пратиш све што раде. Уосталом, неко је споменуо USA, а таквих организација има свугде по Европи и нико их не забрањује, управо због наведеног! Људи мислите својом главом!

Beograđanin onaj stari

pre 11 godina

To su desničarske organizacije ni "F" od fašističkih. Prepuna ih je Evropa. E sada kome se sviđaju a kome ne, to je druga stvar, ja sam uglavnom protiv zabrana i ne simpatišem one koji stalno traže neke zabrane pouivajući se na demokratiju...

Garbage collector

pre 11 godina

Zašto je onda zabranjeno propagirati rasnu i versku mržnju.
Mislim, koji su to dvostruki standardi, šta treba i ja da napravim organizaciju da bi mogao da pljujem, vređam i pozivam na linč.

sladjana

pre 11 godina

Ima ovde nekih komentatora, vidno srecnih zbog sramne odluke USS, koji nam porucuju da se pakujemo i idemo odavde, ako nam nesto nije po volji. A ja vas pitam: Nije li i to vrsta fasizma, da terate one koji ne misle kao vi; da nije mozda Srbija vas privatni feud?! Odluka suda je srmna, jadna, politicki inspirisana, zarad necijeg interesa. Pa sta jos treba da urade te organizacije pa da budu zabranjene? Jel smo gledali "Inasajder" - jesmo. Jel znamo ko je i zasto pravio (zarad svog ineteresa) barikade- jesmo. To je radio Veselinovic. A ko je najvise isao na te barikda, koje huskao omladinu po Srbiji da ide dole i pravi haos - pa naravno "SNP1389" i njima slicni. A da li se mozda zna ko njih finansira, odakle pare tim neradnicima za plakate, prostorije, zastave, putovanja i ostalo? Pa nije tesko sabrati dva i dva, pa doci do zakljucka, kome trebaju takvi pokreti i zasto. Lidere ne treba traziti u samom pokretu, nego pored.

Hermann Göring

pre 11 godina

Od naših ustavnih sudija se može mnogo toga novog naučiti , nezabeleženog u kontinentalnom i anglo-saksonskom pravu, ali što reče Bekim Fehmiju, ostalo vam na čast.

valjevac

pre 11 godina

Svaka cast ustavnom sudu...Svako ima pravo na svoje misljenje pa i ove desnicarske grupe..koliko ja znam demokratija je sistem u kome svako sme da izrazi svoje misljenje...ove grupe nisu fasisticke vec nacionalistcke,razlika je ogromna ! Pa sta ako se zalazu za veliku Srbiju ? 90 posto nas vuce korene iz Crne gore,Hercegovine,Dalmacije...to je bilo nase visevekovno ognjiste,i sad da se mi odreknemo toga ? da se odreknemo grobova nasih pradjedova,zemlje za koju je bacen ogroman broj zivota,i da mi to zaboravimo...ako zaboravimo odricemo se i predaka i krvi i srpstva ! Ove organizacije su u skladu sa ustavom,dakle legalne su.Vi sto kritikujete ste glasali za ustav,a ne ja ! Vi ste i 91 glasali za Milosevica,2000 za Kostunicu,2004 za Tadica i posle vam niko od njih trojice ne valja.Stanite jednom iza onoga sto ste odabrali !

banacanin

pre 11 godina

Jel' to bese isti onaj sud koji je zabranio glavni grad Vojvodine, koji je zabranio Srem, Banat i Backu, koji je zabranio da Vojvodina pomaze trudnice?

Ko jos veruje u objektivnost USS neka ide u NSPM.

Petar

pre 11 godina

Даме и Господо, моје је разумевање да свако има право на своје мишљење. Стога, господа из одређених група имају право да кажу да им је неко непожељан. Као што ми имамо право да кажемо да је нама неко непожељан. То свакако није конструктивно понашање које решава проблеме, али имамо то право. Граница је,по мом схватању, на позиву на насиље.Наиме када кажемо за некога да је издајник то може бити клевета. Али кад кажемо да је издајник и да га треба убити, онда смо починили кривично дело.Онда смо угрожили нечији живот. Питаћу вас:колико знате о људима у Вашој околини? Верујете ли да сте стручни да судите ко има право да живот? ерујете ли да имате право да одузмете живот? Ако у то верујете онда можете било кога да назовете било чим и да му пресудите, и било ко вас може да назове Вас нечим и пресуди Вама. Моје је мишљење да је смрт карајње коначна.Нема повратка. Када судим судим о ономе што знам.О мишљенима која су исказана и стога мени позната, не о особама које нисам ни упознао.Не волим да своје судове доносим о непознатима на основу нагађаља. А ви? Лично, мислим да је мишљење да постоје непожељни и прављење листи таквих деструктивно, и није решење ван диктатуре. А ни тамо није добро решење. Мислим да постоји боље решење од тога да некоме кажемо: ружан си, не волим те, желим да те нема.Зар као људи, не можемо боље од тога према својим ближњима? А ако сумњате да су вам ови људи ближњи, само замислите Американца, Кинеза, Африканце... Да ли ћете ратовати са целим светом?

kimi

pre 11 godina

@NS
Moze se izvuci zakljucak da je USS konacno nezavisan.Sve zavisi iz kog ugla se gleda.Po meni licno van ustavno delovanje imaju neke NVO koje bi pre trebalo zabraniti.

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Ne da nece da ih zabrane,nego ce po ugledu i naredjenju iz Moskve da ih FAVORIZUJU i finansiraju (glavni finansijeri su cerke firme Gasproma)od nasih para iz budzeta.Kada bi malo pazljivije proucili postupke Nikolica,Vucica,Mrkica i Bacica,Skundrica,Nenada Popovica(DSS)koji se jasno na politickoj sceni Srbije izdvajaju kako RUSKI LJUDI,videli bi ste da oni za sada polako ali sigurno kopiraju RUSKI NACIN VLADANJA.Za pocetak neka to budu mediji i ove organizacije kao sto su 1389 ,nasi koje su DERIVAT-Ispostave matica iz Rusije koje je osnovao FSB (KGB).Vrlo brzo ce se u Srbiji desiti zakon analogni zakonu koiji je od juce poceo da vazi u Rusiji a koji kaze da ako ne mislis kao VLAST ti si izdajnik i ides u TJURMU u najboljem slucaju.

Srboskeptik

pre 11 godina

Da li vi ljudi znate sta je tolerancija, primecujem da vecina ne zna, te organizacije imaju pristalice i mi ih tolerisemo, sve dok ne pozivaju na nasilje bilo kog oblika, oni mogu da misle, rade, vicu sta god hoce. Svuda u EU postoje ultradesnicarske organizacije i stranke, zive normalno, verovatno nemaju bas puno prijatelja ali sta da se radi. Netolerancija nece biti tolerisana.

Nikola

pre 11 godina

Po ovim komentarima vidimo kakva je svest SRBIJE .
Muka mi je od ovih komentara. Narod nema sta da jede u 21 veku, al isti taj narod sedi ispred kompa i bavi se glupostima. Firme koje krpe kraj sa krajem i plate koje sve vise kasne nisu briga ove zemlje niti medija, vec dal ce se neko udruzenje osuditi ili ne .... Probudite se dok ne bude kasno (ako vec i nije)...

darko

pre 11 godina

Оваквом одлуком Уставни суд и држава су највише рекли о себи. Неко рече - то су судије из Тадућевог времена; нека буде и тако, само што добро знамо ко нам руководи државом и како данас врши пристисак на те исте судије. Добро се сећамо и када је недавно замник министар културе правио спискове "непожељних" које треба буквлано избацити из јавног и културног живота Србије. Државни врх није прстом мрднуо. Да ли вам то не говори нешто? Мени је све јасно! Ове неофашистичке организације су заправо јуришни одреди данашње власти, хулигани који ће нам наредних година одееђивати ко има а ко нема права у овој држави, ко сме да изађе на улице а ко не сме да изађе. За мене је ова одлука скандал, врхунац бахатости, она је докат колико је ова власт заиста проевропска и демократска. Да се не забране покрети који годинама шире шовинизам, насиље, расизам, који поседују нелегално оружије, који демолирају Београд, нападају амабасаде, странце, прете смрћу неистомишљеницима итд. Па у каквом ми друштву живимо? Срамота!!!!!!

pera kojot genije

pre 11 godina

odluka je sasvim u skladu sa činjenicom da za predsednika i "prvog potpredsednika vlade"(šta god to bilo) imamo predsednika centralne otadžbinske uprave i njegovog mladog šegrta...

bole

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.
(Drvoseca, 15. novembar 2012 03:48)

E moj ti. Te "paravojske" se okupljaju po američkim šumama i selima i onda hrabro kače snimke na YT. Kada bi neko od njih samo zakoračio u grad od više od 100.000 stanovnika, i kad bi tražili da se ukinu neke grupe "jer je to po njima protivustavno", Nacionalna garda bi ih zbrisala sa lica zemlje u roku od 2 minuta. Misliš da bi Amerikanci trpeli da gomila rednekova i srednjoškolskih đilkoša ide i ruši Hjuston jer su protiv Parade ponosa? Ili da sastavljaju crne spiskove protiv liberalnih NGO? Malo sutra, bajko, strpali bi u neku jamu od zatvora da ih rođena majka više ne vidi.

Ali neka, čitaj ti o Americi sa Wikipedije pa nama ovde soli pamet. Idi natrag u štab, nisi dobro ispinovao, biće ti ljute tvoje gazde rusofili-nacoši!

St Pauli

pre 11 godina

Zabranjivati ovu boraniju je uzaludan posao! Ta ekipa seoskih i, tu i tamo, pseudogradskih đilkoša, će postojati i širite se samo dok su medijski reflektori upereni na njih. Isprazni i primitivni nacional šovinizam dokonih, palanačkih "mudrijaša" je poslednja stvar kojom bi trebalo da se bavi USS. Da je policija radila svoj posao ovi đilkoši bi odavno shvatili gde im je mesto. A, što se tiče USS-a - on je sam sebe odavno diskreditovao!! Ovo "veće staraca" se ponaš kao loš fudbalski sudija. Posle svake greške ( a njih je previše) pravi kompenzacije, dosuđujući nepostojeći penal za drugu stranu!!! Taj truli kompromis nervira sve igrače na terenu, a najviše navijače, koji nikako da shvate da su nevažni dekor! Te, na prvi pogled autoritativne, a u suštini jadne, uplašene i neprofesionalne sudije, sudile su, sude i sudiće, kako kažu oni iz lože!! A sada je u loži ekipa, koja je, početkom devedestih, sa severa otišla da "oslobađa" Vukovar! Da, naši!

rogata veverica

pre 11 godina

mene je sramota što živim u ovoj i ovakvoj državi. ajmo sad minusi i poruke da idem odavde, ali ne brinite i hoću u želim. ovoga mi je više dosta. sramota!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oni, čije su "demokratske" grudi već pomodrele od busanja, prvo su, u tipičnom "demokratskom" stilu, sve one koji su branili teritorijalni integritet Srbije i, koji u američkim "tomahavk" raketama nisu očekivali slobodu i prosperitet, proglasili zločincima odnosno, reliktima prošlosti i nazadnjaštva. Potom su, na još "demokratskiji" način, svaku odluku Ustavnog suda, koja ide na "vodenicu" njihovog tipa razmišljanja gromoglasno pozdravljali a suprotnu karakterisali kao "povratak strašnih devedesetih"?! Kao vrhunac cinizma i dvoličnosti, koja je prikazana kao borba za ljudska prava i slobode, fašistima se proglašavaju svi oni koji imaju suprotno mišljenje a posebno oni koji se zalažu za teritorijalni integritet i poštovanje Srbije kao države. Šta je jednostavnije i "demokratskije" nego mišljenje, kojem ne možete logički parirati, proglasiti za "jeres", u ovom slučaju, za fašizam?

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Sudeci po komentarima rekao bih da smo daleko od demokratije i postovanja ljudski prava.Davno je proslo vreme komunizma(mada mnogi zale za"proslim vremenom") svako ima pravni da iskaze svoje misljenje i stav(cak i kada je suprotno vecinskom misljenju).Naravno ukoliko ne podstice na NASILJE.Najopasniji su oni koji pricaju o zabranama,s obzirom na proslost u kojoj je to bilo masovna pojava.Izgleda da jos postoji neko komunisticko razmisljanje,gde sve sto je drugacije (sto nam se ne svidja)proglasi opasnim(fasista,izdajnik...).Mislio sam da smo tu praksu prekinuli posle 2000godine.Demokratija je sukob misljenja,nikako zabrana istog.A odluka USS se mora postovati,bez obzira da li nam se to svidja.Politicari ne smeju ni da komentarisu odluke USS-a,bar je tako u demokratskim zemljama gde postoji podela vlasti na zakonodavnu,sudsku i izvrsnu.

Putnik

pre 11 godina

Srbijo dovidjenja, papiri su spremljeni, dosta sam cekao da odem odavde, mislio saam bice bolje bice bolje, ali nista od toga. Meni su razni takvi i pretili i svasta radili samo zato sto nisam srbin, bilo mi je lepo ovih godina ovde,, ali dosta je, idem gde mogu mirno da zivim, da ne mislim kada izadjem na ulicu sa detetom da ce me neko sacekati i udariti.
Dosta je bilo

dragan

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme raspustiti ustavni sud.Ko je imonovao te ljude i po kom kriterijumu.?Posle smene sve sudije pred sud zbog antidrzavnog delovanja.Tom tkzv ustavnom sudu za najprostiju odluku treba po nekoliko god.Sve smeniti i zabraniti dozivotno rad u drzavnoj sluzbi.A pravnici izmedju sebe da izaberu najbolje za sudije.

srdjan

pre 11 godina

bravo za sud ! a sto se tice vecine komentara i komentatora koji kazu da nasi nisu njihovi i slicno i koji kazu da im se zbog toga ne svidja ova drzava imaju u blizini vestacku tvorevinu zvanu nezavisno kosovo punu civilizacijskih vrednosti pa neka zamole te svoje da ih prime tamo medju ljude pune ljubavi koji nisu neonacisti primili bi vas oni jer oni su vasi a vi ste njihovi !

DramaQueen

pre 11 godina

U celom svetu, je uvek bilo ii bice, da se mladi bore za vece slobode, da su protiv establismenta i krutih socijalnih normi.. Samo u Srbiji ( i medju talibanima verovatno ) imas neke starmalce koji se bore za tradicionalizam.. Oni bi, da su ziveli u neko drugo vreme, na nekom drugom mestu, verovatno tukli rokere, pankere, hipike, francuske pisce itd. Znam da je fasizam koji propagiraju ove grupe mnogo veci problem, ali morao sam ovo da primetim..

Miki_In

pre 11 godina

Nacionalizam nikad nikom ništa dobro nije doneo,naprotiv samo patnju,mržnju,ratove,mrtve ! I dokle god se to i kod nas ne shvati nece nam biti bolje !

goldcoin

pre 11 godina

mene raduje ovakva odluka jer samo jaca autonomaska osecanja u vojvodini. ovde fasizam nece proci! vojvodina moja dika, bice jednom republika.

Drvoseca

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.

fen

pre 11 godina

ove dve organizacije pricaju ono sto vlada misli a ne sme da kaze...oni nam dodju kao glasnogovornici sadasnje vlade. a sta ce USS ili bilo koji sud da uradi povodom njihove liste koje NVO treba zabraniti?

rustimir

pre 11 godina

Ispravna presuda USS ,a za ove koji komentarisu u tonu, iselicu se, vracene sudije iz milosevicevog vremena , dvostruki standardi manjinske nacionalne organizacije nemogu i sl.gluposti,...
Iselite se,trazite azil ,ali vas nece ,
Miloseviceve sudije,to moze napisati samo neko zaslepnjem mrznjom prema ovoj zemlji,ove sudije USS birao je Tadicev rezim i jos ih niko neije smenio,
Nacionalne manjine imaju takve organizacije u svojim maticnim zemljama ,ipak one su manjine,ko pominje te zemlje neka se malo informise
Treba zabraniti one organizacije i NVO koje propagiraju i deluju u suprotnosti sa Ustavom Srbije ,kao u svaku normalnu demokratsku drzavu

Pixies

pre 11 godina

Članovi tih pokreta su "počasni" članovi SNS-a i DSS-a! Da li bi vi (pitam sve ljude) zabranili "rad" svojim počasnim članovima? Naravno da NE!

kraja

pre 11 godina

...mogli ste da se potrudite da napisete i na cemu se temelji doneta odluka, kao i imena sudija koje su odluku donele...
...ovako objavljena vest moze da izazove samo negativne komentare...

Miroslav

pre 11 godina

Ustavni sud nije ništa drugo do produžena ruka službi bezbednosti u ovoj udbaškoj državi i naravno da neće zabraniti ova 2 udruženja kad je oba osnovala ista ta služba. Providno.

boki

pre 11 godina

Organizacije koje stoje u odbani Srbije i svih njenih gradjana nemogu i nesmeju biti zabranjene.To bi bilo nenormalno! Nerazumem njihove kriticare,osim ako im Srbija nije mrska i nezele normalan i ponosan zivot! BRAVO SUDE!

samo voša

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?
(marko nb, 14. novembar 2012 23:22)

A tako ćemo? Kažnjavamo sver protiv Ustava? Okej, onda pohapsiti ceo novosadski DSS jer su skinuli zastavu Vojvodine, koja je Ustavom zaštićena kategorija. U suprotnom, sutra idem po NS i skidam srpske zastave. Isto tako, Vojvodini odmah vratiti 9 milijardi dinara duga i prethodno oduzeta prava (osnova Ustava - jednom stečena prava ne mogu se umanjivati). Isto tako, poslati miliciju u Prištinu da uhapsi Tačija i ostale zvaničnike "tzv." države Kosovo.

Šta kažeš? Ustav se ne poštuje u celosti, već samo kada ti kažeš? Aaaaa, pa što odmah ne reče... Vidim ja da će Vojvodina uskoro biti srce Srbije.

marko nb

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?

Srbija - naci dezela

pre 11 godina

U Srbiji je dakle nasilje u skladu sa Ustavom. Ali Novi Sad ne sme se zvati glavnim gradom Vojvodine. Nadam se da ce nam bar na vreme javiti za kad planiraju Kristalnu noc, da bar na vreme pobegnemo.

penzioner

pre 11 godina

Sramna odluka ustavnog suda ( namerno pišem malim slovom ). Ima dana, jednog dana ćemo suditi sudijama ustavnog suda, samo tako će se politizovano pravosuđe dovesti u red.Sudije, pazite kako radite, jednog dana mogli bi ste završiti iza rešetaka zbog enormne količine loših presuda koje donosite zadnjih decenija.

Клерфе

pre 11 godina

Сад кад навале "аналитичари" са "црне листе НВО"! Нећемо моћи живети месец дана!

sale60

pre 11 godina

Svaka "cast" Ustavnom sudu. Pocinje neodoljivo da podseca na Apelacioni sud. Jako "interesantne" odluke donose nasi sudovi od dolaska nove vlasti. Amnestija, vracanje sudija (svaka cast pojedincima ali mnogi su vodili predmete po 15 godina i oslobadjali najgore kriminalce), oslobodjen ministar, uredice nam asistent Selakovic sudstvo po ugledu na jednu zemlju iz tridesetih godina proslog veka.

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Politicki uticaj izvrsne vlasti na Ustavni sud Srbije je skandalozan! Odluke donose u skladu sa instrukcijama Ministarstva pravde! Da li su gradjani Srbije toga svesni ili slepo slusaju svoje pastire? Da li ce to neko iz Evropske komisije primetiti i zameriti sadasnjem rezimu? Dokle ovako? Opametite se vi koji ste glasali za SNS!!! DS porucujem da ne pravi ovakve greske kada se vrati u pomenuto ministarstvo!

republika

pre 11 godina

Pa naravno, što da se ljute gazde iz Rusije. Treba još zapečatiti Kosovo i oterati Vojvodinu, pa će onda tavariši da kolonizuju ono što je ostalo od Srbije.

Miloš

pre 11 godina

Pa, i nacionalsocijalistima je bila potrebna omladina tridesetih. Za "više" ciljeve. Tako će i ovi nas da očiste od svega što nam staje na put ka "nebeskom" zvanju...
Devedesete se vraćaju. Tako nam i treba, kad smo glupi... :-(

nowave7

pre 11 godina

Na jednoj strani se ne zabranjuju ovakve fasizoidne tvorevine, a na drugoj se hapse gradjani sto mirno protestuju. Nismo se vratili u devedesete, ovo ce biti jos gore...

NS

pre 11 godina

USS je ovim pokazao da je toliko zavisna institucija od strane vlasti da je to strasno,kako ih bre nije sramota,i onda se cude sto ih niko ne postuje.

nowave7

pre 11 godina

Na jednoj strani se ne zabranjuju ovakve fasizoidne tvorevine, a na drugoj se hapse gradjani sto mirno protestuju. Nismo se vratili u devedesete, ovo ce biti jos gore...

NS

pre 11 godina

USS je ovim pokazao da je toliko zavisna institucija od strane vlasti da je to strasno,kako ih bre nije sramota,i onda se cude sto ih niko ne postuje.

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Politicki uticaj izvrsne vlasti na Ustavni sud Srbije je skandalozan! Odluke donose u skladu sa instrukcijama Ministarstva pravde! Da li su gradjani Srbije toga svesni ili slepo slusaju svoje pastire? Da li ce to neko iz Evropske komisije primetiti i zameriti sadasnjem rezimu? Dokle ovako? Opametite se vi koji ste glasali za SNS!!! DS porucujem da ne pravi ovakve greske kada se vrati u pomenuto ministarstvo!

Miloš

pre 11 godina

Pa, i nacionalsocijalistima je bila potrebna omladina tridesetih. Za "više" ciljeve. Tako će i ovi nas da očiste od svega što nam staje na put ka "nebeskom" zvanju...
Devedesete se vraćaju. Tako nam i treba, kad smo glupi... :-(

republika

pre 11 godina

Pa naravno, što da se ljute gazde iz Rusije. Treba još zapečatiti Kosovo i oterati Vojvodinu, pa će onda tavariši da kolonizuju ono što je ostalo od Srbije.

penzioner

pre 11 godina

Sramna odluka ustavnog suda ( namerno pišem malim slovom ). Ima dana, jednog dana ćemo suditi sudijama ustavnog suda, samo tako će se politizovano pravosuđe dovesti u red.Sudije, pazite kako radite, jednog dana mogli bi ste završiti iza rešetaka zbog enormne količine loših presuda koje donosite zadnjih decenija.

Srbija - naci dezela

pre 11 godina

U Srbiji je dakle nasilje u skladu sa Ustavom. Ali Novi Sad ne sme se zvati glavnim gradom Vojvodine. Nadam se da ce nam bar na vreme javiti za kad planiraju Kristalnu noc, da bar na vreme pobegnemo.

samo voša

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?
(marko nb, 14. novembar 2012 23:22)

A tako ćemo? Kažnjavamo sver protiv Ustava? Okej, onda pohapsiti ceo novosadski DSS jer su skinuli zastavu Vojvodine, koja je Ustavom zaštićena kategorija. U suprotnom, sutra idem po NS i skidam srpske zastave. Isto tako, Vojvodini odmah vratiti 9 milijardi dinara duga i prethodno oduzeta prava (osnova Ustava - jednom stečena prava ne mogu se umanjivati). Isto tako, poslati miliciju u Prištinu da uhapsi Tačija i ostale zvaničnike "tzv." države Kosovo.

Šta kažeš? Ustav se ne poštuje u celosti, već samo kada ti kažeš? Aaaaa, pa što odmah ne reče... Vidim ja da će Vojvodina uskoro biti srce Srbije.

sale60

pre 11 godina

Svaka "cast" Ustavnom sudu. Pocinje neodoljivo da podseca na Apelacioni sud. Jako "interesantne" odluke donose nasi sudovi od dolaska nove vlasti. Amnestija, vracanje sudija (svaka cast pojedincima ali mnogi su vodili predmete po 15 godina i oslobadjali najgore kriminalce), oslobodjen ministar, uredice nam asistent Selakovic sudstvo po ugledu na jednu zemlju iz tridesetih godina proslog veka.

marko nb

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?

Pixies

pre 11 godina

Članovi tih pokreta su "počasni" članovi SNS-a i DSS-a! Da li bi vi (pitam sve ljude) zabranili "rad" svojim počasnim članovima? Naravno da NE!

Miroslav

pre 11 godina

Ustavni sud nije ništa drugo do produžena ruka službi bezbednosti u ovoj udbaškoj državi i naravno da neće zabraniti ova 2 udruženja kad je oba osnovala ista ta služba. Providno.

Клерфе

pre 11 godina

Сад кад навале "аналитичари" са "црне листе НВО"! Нећемо моћи живети месец дана!

goldcoin

pre 11 godina

mene raduje ovakva odluka jer samo jaca autonomaska osecanja u vojvodini. ovde fasizam nece proci! vojvodina moja dika, bice jednom republika.

Putnik

pre 11 godina

Srbijo dovidjenja, papiri su spremljeni, dosta sam cekao da odem odavde, mislio saam bice bolje bice bolje, ali nista od toga. Meni su razni takvi i pretili i svasta radili samo zato sto nisam srbin, bilo mi je lepo ovih godina ovde,, ali dosta je, idem gde mogu mirno da zivim, da ne mislim kada izadjem na ulicu sa detetom da ce me neko sacekati i udariti.
Dosta je bilo

kraja

pre 11 godina

...mogli ste da se potrudite da napisete i na cemu se temelji doneta odluka, kao i imena sudija koje su odluku donele...
...ovako objavljena vest moze da izazove samo negativne komentare...

fen

pre 11 godina

ove dve organizacije pricaju ono sto vlada misli a ne sme da kaze...oni nam dodju kao glasnogovornici sadasnje vlade. a sta ce USS ili bilo koji sud da uradi povodom njihove liste koje NVO treba zabraniti?

DramaQueen

pre 11 godina

U celom svetu, je uvek bilo ii bice, da se mladi bore za vece slobode, da su protiv establismenta i krutih socijalnih normi.. Samo u Srbiji ( i medju talibanima verovatno ) imas neke starmalce koji se bore za tradicionalizam.. Oni bi, da su ziveli u neko drugo vreme, na nekom drugom mestu, verovatno tukli rokere, pankere, hipike, francuske pisce itd. Znam da je fasizam koji propagiraju ove grupe mnogo veci problem, ali morao sam ovo da primetim..

rogata veverica

pre 11 godina

mene je sramota što živim u ovoj i ovakvoj državi. ajmo sad minusi i poruke da idem odavde, ali ne brinite i hoću u želim. ovoga mi je više dosta. sramota!

sladjana

pre 11 godina

Ima ovde nekih komentatora, vidno srecnih zbog sramne odluke USS, koji nam porucuju da se pakujemo i idemo odavde, ako nam nesto nije po volji. A ja vas pitam: Nije li i to vrsta fasizma, da terate one koji ne misle kao vi; da nije mozda Srbija vas privatni feud?! Odluka suda je srmna, jadna, politicki inspirisana, zarad necijeg interesa. Pa sta jos treba da urade te organizacije pa da budu zabranjene? Jel smo gledali "Inasajder" - jesmo. Jel znamo ko je i zasto pravio (zarad svog ineteresa) barikade- jesmo. To je radio Veselinovic. A ko je najvise isao na te barikda, koje huskao omladinu po Srbiji da ide dole i pravi haos - pa naravno "SNP1389" i njima slicni. A da li se mozda zna ko njih finansira, odakle pare tim neradnicima za plakate, prostorije, zastave, putovanja i ostalo? Pa nije tesko sabrati dva i dva, pa doci do zakljucka, kome trebaju takvi pokreti i zasto. Lidere ne treba traziti u samom pokretu, nego pored.

Drvoseca

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.

crni domino

pre 11 godina

To je laz da "Nasi" stite interese gradjana Srbije. Oni stite interese samo te nacionalisticke grupe ljudi, moje interese ne stite.
Stoga najostrije osudjujem ovakvu odluku i smatram da je stetna za drzavnu zajednicu gradjana Srbije jer ce uneti nemir kod mnogih nacionalnih manjina.
Nacionalne manjine i NVO imaju pravo zalbe Sudu u Strazburu na ovakvu odluku VSS!

rustimir

pre 11 godina

Ispravna presuda USS ,a za ove koji komentarisu u tonu, iselicu se, vracene sudije iz milosevicevog vremena , dvostruki standardi manjinske nacionalne organizacije nemogu i sl.gluposti,...
Iselite se,trazite azil ,ali vas nece ,
Miloseviceve sudije,to moze napisati samo neko zaslepnjem mrznjom prema ovoj zemlji,ove sudije USS birao je Tadicev rezim i jos ih niko neije smenio,
Nacionalne manjine imaju takve organizacije u svojim maticnim zemljama ,ipak one su manjine,ko pominje te zemlje neka se malo informise
Treba zabraniti one organizacije i NVO koje propagiraju i deluju u suprotnosti sa Ustavom Srbije ,kao u svaku normalnu demokratsku drzavu

bole

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.
(Drvoseca, 15. novembar 2012 03:48)

E moj ti. Te "paravojske" se okupljaju po američkim šumama i selima i onda hrabro kače snimke na YT. Kada bi neko od njih samo zakoračio u grad od više od 100.000 stanovnika, i kad bi tražili da se ukinu neke grupe "jer je to po njima protivustavno", Nacionalna garda bi ih zbrisala sa lica zemlje u roku od 2 minuta. Misliš da bi Amerikanci trpeli da gomila rednekova i srednjoškolskih đilkoša ide i ruši Hjuston jer su protiv Parade ponosa? Ili da sastavljaju crne spiskove protiv liberalnih NGO? Malo sutra, bajko, strpali bi u neku jamu od zatvora da ih rođena majka više ne vidi.

Ali neka, čitaj ti o Americi sa Wikipedije pa nama ovde soli pamet. Idi natrag u štab, nisi dobro ispinovao, biće ti ljute tvoje gazde rusofili-nacoši!

dragan

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme raspustiti ustavni sud.Ko je imonovao te ljude i po kom kriterijumu.?Posle smene sve sudije pred sud zbog antidrzavnog delovanja.Tom tkzv ustavnom sudu za najprostiju odluku treba po nekoliko god.Sve smeniti i zabraniti dozivotno rad u drzavnoj sluzbi.A pravnici izmedju sebe da izaberu najbolje za sudije.

srdjan

pre 11 godina

bravo za sud ! a sto se tice vecine komentara i komentatora koji kazu da nasi nisu njihovi i slicno i koji kazu da im se zbog toga ne svidja ova drzava imaju u blizini vestacku tvorevinu zvanu nezavisno kosovo punu civilizacijskih vrednosti pa neka zamole te svoje da ih prime tamo medju ljude pune ljubavi koji nisu neonacisti primili bi vas oni jer oni su vasi a vi ste njihovi !

boki

pre 11 godina

Organizacije koje stoje u odbani Srbije i svih njenih gradjana nemogu i nesmeju biti zabranjene.To bi bilo nenormalno! Nerazumem njihove kriticare,osim ako im Srbija nije mrska i nezele normalan i ponosan zivot! BRAVO SUDE!

banacanin

pre 11 godina

Jel' to bese isti onaj sud koji je zabranio glavni grad Vojvodine, koji je zabranio Srem, Banat i Backu, koji je zabranio da Vojvodina pomaze trudnice?

Ko jos veruje u objektivnost USS neka ide u NSPM.

Bane

pre 11 godina

Pravoslavna vera ne predviđa postojanje pravoslavnog fundamentalizma ili muđžadehina, što je faktički ova bratija. Njihove pristalice su više puta demolirale Beograd pričinivši štetu od milion eura,računajući tu strane ambasade. Niko od njih nije kaznom obavezan da obešteti prestonicu. Mi smo jedina evropska zemlja koja ima pokret talibana.Te talibane treba zabraniti,ali nazalost deo svestenštva ih daje podršku,a i jedna parlamentarna stranka.

pera kojot genije

pre 11 godina

odluka je sasvim u skladu sa činjenicom da za predsednika i "prvog potpredsednika vlade"(šta god to bilo) imamo predsednika centralne otadžbinske uprave i njegovog mladog šegrta...

darko

pre 11 godina

Оваквом одлуком Уставни суд и држава су највише рекли о себи. Неко рече - то су судије из Тадућевог времена; нека буде и тако, само што добро знамо ко нам руководи државом и како данас врши пристисак на те исте судије. Добро се сећамо и када је недавно замник министар културе правио спискове "непожељних" које треба буквлано избацити из јавног и културног живота Србије. Државни врх није прстом мрднуо. Да ли вам то не говори нешто? Мени је све јасно! Ове неофашистичке организације су заправо јуришни одреди данашње власти, хулигани који ће нам наредних година одееђивати ко има а ко нема права у овој држави, ко сме да изађе на улице а ко не сме да изађе. За мене је ова одлука скандал, врхунац бахатости, она је докат колико је ова власт заиста проевропска и демократска. Да се не забране покрети који годинама шире шовинизам, насиље, расизам, који поседују нелегално оружије, који демолирају Београд, нападају амабасаде, странце, прете смрћу неистомишљеницима итд. Па у каквом ми друштву живимо? Срамота!!!!!!

TITO

pre 11 godina

Majku Vam Boziju,imperijalisticku,ne terajte me da ustajem,pa da Vam ja zavodim red. GOLI OTOK ionako zvrji prazan pa nesto mislim kako bi bilo lepo da ta bagra malo tuca kamenje i vuce bukagije ako vec nemaju pametnija posla.

marko nb

pre 11 godina

Prica je smesna, ko god digne glavu u ovoj zemlji odmah ga neko poklopi. Ovo je gora okupacija nego 41. ma gora od turaka. Ovo su nevidljivi okovi a snagu im daju sami ljudi koji nisu ni svesni da su "korisne budale"

Miki_In

pre 11 godina

Nacionalizam nikad nikom ništa dobro nije doneo,naprotiv samo patnju,mržnju,ratove,mrtve ! I dokle god se to i kod nas ne shvati nece nam biti bolje !

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Ne da nece da ih zabrane,nego ce po ugledu i naredjenju iz Moskve da ih FAVORIZUJU i finansiraju (glavni finansijeri su cerke firme Gasproma)od nasih para iz budzeta.Kada bi malo pazljivije proucili postupke Nikolica,Vucica,Mrkica i Bacica,Skundrica,Nenada Popovica(DSS)koji se jasno na politickoj sceni Srbije izdvajaju kako RUSKI LJUDI,videli bi ste da oni za sada polako ali sigurno kopiraju RUSKI NACIN VLADANJA.Za pocetak neka to budu mediji i ove organizacije kao sto su 1389 ,nasi koje su DERIVAT-Ispostave matica iz Rusije koje je osnovao FSB (KGB).Vrlo brzo ce se u Srbiji desiti zakon analogni zakonu koiji je od juce poceo da vazi u Rusiji a koji kaze da ako ne mislis kao VLAST ti si izdajnik i ides u TJURMU u najboljem slucaju.

kimi

pre 11 godina

@NS
Moze se izvuci zakljucak da je USS konacno nezavisan.Sve zavisi iz kog ugla se gleda.Po meni licno van ustavno delovanje imaju neke NVO koje bi pre trebalo zabraniti.

Hermann Göring

pre 11 godina

Od naših ustavnih sudija se može mnogo toga novog naučiti , nezabeleženog u kontinentalnom i anglo-saksonskom pravu, ali što reče Bekim Fehmiju, ostalo vam na čast.

Garbage collector

pre 11 godina

Zašto je onda zabranjeno propagirati rasnu i versku mržnju.
Mislim, koji su to dvostruki standardi, šta treba i ja da napravim organizaciju da bi mogao da pljujem, vređam i pozivam na linč.

Vasi

pre 11 godina

Mnogo losih stvari ima u Srbiji,ali ovi koji nas "brane",pa ti su najgori!
Ne trazim da me brane,nisu moji i ne treba taj nazovi ustavni sud da im dalje daju sansu da me "brane"! Bolje za sve nas bi bilo da ih nikada i nije bilo...

Beograđanin onaj stari

pre 11 godina

To su desničarske organizacije ni "F" od fašističkih. Prepuna ih je Evropa. E sada kome se sviđaju a kome ne, to je druga stvar, ja sam uglavnom protiv zabrana i ne simpatišem one koji stalno traže neke zabrane pouivajući se na demokratiju...

St Pauli

pre 11 godina

Zabranjivati ovu boraniju je uzaludan posao! Ta ekipa seoskih i, tu i tamo, pseudogradskih đilkoša, će postojati i širite se samo dok su medijski reflektori upereni na njih. Isprazni i primitivni nacional šovinizam dokonih, palanačkih "mudrijaša" je poslednja stvar kojom bi trebalo da se bavi USS. Da je policija radila svoj posao ovi đilkoši bi odavno shvatili gde im je mesto. A, što se tiče USS-a - on je sam sebe odavno diskreditovao!! Ovo "veće staraca" se ponaš kao loš fudbalski sudija. Posle svake greške ( a njih je previše) pravi kompenzacije, dosuđujući nepostojeći penal za drugu stranu!!! Taj truli kompromis nervira sve igrače na terenu, a najviše navijače, koji nikako da shvate da su nevažni dekor! Te, na prvi pogled autoritativne, a u suštini jadne, uplašene i neprofesionalne sudije, sudile su, sude i sudiće, kako kažu oni iz lože!! A sada je u loži ekipa, koja je, početkom devedestih, sa severa otišla da "oslobađa" Vukovar! Da, naši!

Xepoj

pre 11 godina

Vidim da ovde ima najvise komentara onih koji nisu mrdnuli dalje od "gazele" ili ulice Strahinjica Bana ,no dobro to je njihov problem,odmah da vam pojasnim da je u celom zapadnom svetu dozvoljen rad desnicarkih a i ultra-desnicarskih organizacija i politickih partija tipa Nacionalni Front Le Pena u FR ili Nacional Socijalisticke Partije Amerike u USA (ciji pripadnici nose kukaste krstove na odeci) Druga stvar je problem sto je 80% "demokrata" u Srbiji iz komunistickih porodica u cijim glavam je zabrana drugacijeg misljenja "normalna stvar" tako su ih ucili dedovi partizani koji su za dan ustanka protiv okupatora uzeli datum ubistva srpskog policajca kojeg je ubio terorista i bandit(privodjen pre rata zbog kocke i razbojnistva) Zikica Jovanovic ,naravno ustanak je podignut na poziv strane zemlje (SSSR,kominterna) a i ocevi su im imali slican stav jer su 1968 zagovarali komunizam na univerzitetu ,tako da razumem sve one u srbiji koji traze zabranu svakog misljenja koje je drugacije.

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Sudeci po komentarima rekao bih da smo daleko od demokratije i postovanja ljudski prava.Davno je proslo vreme komunizma(mada mnogi zale za"proslim vremenom") svako ima pravni da iskaze svoje misljenje i stav(cak i kada je suprotno vecinskom misljenju).Naravno ukoliko ne podstice na NASILJE.Najopasniji su oni koji pricaju o zabranama,s obzirom na proslost u kojoj je to bilo masovna pojava.Izgleda da jos postoji neko komunisticko razmisljanje,gde sve sto je drugacije (sto nam se ne svidja)proglasi opasnim(fasista,izdajnik...).Mislio sam da smo tu praksu prekinuli posle 2000godine.Demokratija je sukob misljenja,nikako zabrana istog.A odluka USS se mora postovati,bez obzira da li nam se to svidja.Politicari ne smeju ni da komentarisu odluke USS-a,bar je tako u demokratskim zemljama gde postoji podela vlasti na zakonodavnu,sudsku i izvrsnu.

Free Bird

pre 11 godina

У случају да се овакве организације забране врло тешко их је пратити и контролисати због опасности од одласка у илегалу! Тактика је управо супротна - дозволиш им све активности, слободно окупљање... и онда без проблема можеш да пратиш све што раде. Уосталом, неко је споменуо USA, а таквих организација има свугде по Европи и нико их не забрањује, управо због наведеног! Људи мислите својом главом!

Halisko

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove iz NVO? Oni bi sve zabranili što im stane na put. I meni se ne svidjaju NVO koje finansiraju strane vlade, pa ne trazim njihovu zabranu. Ako zabranimo organizacije Naši i Obraz, onda da zabranimo i NVO.

valjevac

pre 11 godina

Svaka cast ustavnom sudu...Svako ima pravo na svoje misljenje pa i ove desnicarske grupe..koliko ja znam demokratija je sistem u kome svako sme da izrazi svoje misljenje...ove grupe nisu fasisticke vec nacionalistcke,razlika je ogromna ! Pa sta ako se zalazu za veliku Srbiju ? 90 posto nas vuce korene iz Crne gore,Hercegovine,Dalmacije...to je bilo nase visevekovno ognjiste,i sad da se mi odreknemo toga ? da se odreknemo grobova nasih pradjedova,zemlje za koju je bacen ogroman broj zivota,i da mi to zaboravimo...ako zaboravimo odricemo se i predaka i krvi i srpstva ! Ove organizacije su u skladu sa ustavom,dakle legalne su.Vi sto kritikujete ste glasali za ustav,a ne ja ! Vi ste i 91 glasali za Milosevica,2000 za Kostunicu,2004 za Tadica i posle vam niko od njih trojice ne valja.Stanite jednom iza onoga sto ste odabrali !

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oni, čije su "demokratske" grudi već pomodrele od busanja, prvo su, u tipičnom "demokratskom" stilu, sve one koji su branili teritorijalni integritet Srbije i, koji u američkim "tomahavk" raketama nisu očekivali slobodu i prosperitet, proglasili zločincima odnosno, reliktima prošlosti i nazadnjaštva. Potom su, na još "demokratskiji" način, svaku odluku Ustavnog suda, koja ide na "vodenicu" njihovog tipa razmišljanja gromoglasno pozdravljali a suprotnu karakterisali kao "povratak strašnih devedesetih"?! Kao vrhunac cinizma i dvoličnosti, koja je prikazana kao borba za ljudska prava i slobode, fašistima se proglašavaju svi oni koji imaju suprotno mišljenje a posebno oni koji se zalažu za teritorijalni integritet i poštovanje Srbije kao države. Šta je jednostavnije i "demokratskije" nego mišljenje, kojem ne možete logički parirati, proglasiti za "jeres", u ovom slučaju, za fašizam?

Srboskeptik

pre 11 godina

Da li vi ljudi znate sta je tolerancija, primecujem da vecina ne zna, te organizacije imaju pristalice i mi ih tolerisemo, sve dok ne pozivaju na nasilje bilo kog oblika, oni mogu da misle, rade, vicu sta god hoce. Svuda u EU postoje ultradesnicarske organizacije i stranke, zive normalno, verovatno nemaju bas puno prijatelja ali sta da se radi. Netolerancija nece biti tolerisana.

Nikola

pre 11 godina

Po ovim komentarima vidimo kakva je svest SRBIJE .
Muka mi je od ovih komentara. Narod nema sta da jede u 21 veku, al isti taj narod sedi ispred kompa i bavi se glupostima. Firme koje krpe kraj sa krajem i plate koje sve vise kasne nisu briga ove zemlje niti medija, vec dal ce se neko udruzenje osuditi ili ne .... Probudite se dok ne bude kasno (ako vec i nije)...

Velibor, USA

pre 11 godina

svima ovima koji izvrcu kako "nashi 1389" nisu nasilni- kako nisu nasilni kada su oni vodje teroristichkih napada na gej povorku, prave redovne sachekushe (pojam i praksu sachekushe valjda ne treba objashnjavati....) gej aktivistima, po internetu pozivaju na ubijanje gejeva, pozivaju na gushenja gejeva i silovanja lezbejki. to vam ne smeta, gospodo patriJote, shto su nashi1389 uzeli za mete vashe sopstvene sugradjane uglavnom Srbe gejeve lojalne gradjane Srbije, porezne obveznike, radnike, volontere... koji su gej? kako bi bilo da ste vi koji branite "nashe" njihove odabrane mete?
shto je josh gore ovaj tzv. USS ne samo da nije zabranio teroristichku org. "nashi" vec ih je pohvalio, komplimentisao, preporuchio i unapredio, pa, to najvishe govori da je sadashnja Srbija u stanju u kom je bila Nemachka po dolasku hitlera. eto bashtine napreeeeednjaka, nisu njima dzaba fpo haider-a omiljeni saveznici i americhki republikanski nacifashisti. a o putinizmu da i ne govorim.....
uzas!

nesa

pre 11 godina

Pa to je potpuno ocekivana odluka. Toliko NVO koje direktno i za sve optuzuju srbiju,zatim gej,strejt i ostali....i zabrana samo za ,,nase,, i ,,obraz,, Ostalom,njihovi programi su cisti,moralni,patriotski,evropski.

Antropolog

pre 11 godina

Prema mom mišljenju, glupo je zabranjivati bilo koju organizaciju. Bila ona levičarska, desničarska, ultra levičarska, ultra desničarska, lgbt, ova ili ona. Tom zabranom, država im diže cenu, čini ih bitnim i samim tim im daje više povoda da se dalje 'probijaju' halaču i slično. Samim tim im daje legitimitet da regrutuju niskoobrazovane mase, koju hvala Bogu imamo.

Petar

pre 11 godina

Даме и Господо, моје је разумевање да свако има право на своје мишљење. Стога, господа из одређених група имају право да кажу да им је неко непожељан. Као што ми имамо право да кажемо да је нама неко непожељан. То свакако није конструктивно понашање које решава проблеме, али имамо то право. Граница је,по мом схватању, на позиву на насиље.Наиме када кажемо за некога да је издајник то може бити клевета. Али кад кажемо да је издајник и да га треба убити, онда смо починили кривично дело.Онда смо угрожили нечији живот. Питаћу вас:колико знате о људима у Вашој околини? Верујете ли да сте стручни да судите ко има право да живот? ерујете ли да имате право да одузмете живот? Ако у то верујете онда можете било кога да назовете било чим и да му пресудите, и било ко вас може да назове Вас нечим и пресуди Вама. Моје је мишљење да је смрт карајње коначна.Нема повратка. Када судим судим о ономе што знам.О мишљенима која су исказана и стога мени позната, не о особама које нисам ни упознао.Не волим да своје судове доносим о непознатима на основу нагађаља. А ви? Лично, мислим да је мишљење да постоје непожељни и прављење листи таквих деструктивно, и није решење ван диктатуре. А ни тамо није добро решење. Мислим да постоји боље решење од тога да некоме кажемо: ружан си, не волим те, желим да те нема.Зар као људи, не можемо боље од тога према својим ближњима? А ако сумњате да су вам ови људи ближњи, само замислите Американца, Кинеза, Африканце... Да ли ћете ратовати са целим светом?

slobodan

pre 11 godina

Ko je god očekivao zabranu +iveo je u iluzijama pa ko sme da užzabrani organizacijsu čelu nikolić, dačić i vučić voleo bih da vidim tog sudiju

zluradi

pre 11 godina

Ove dve "organizacije" su militantna krila partije čoveka koji je pisao Ustav. Mislite li da bi on dozvolio da na bilo koji način prekrše Ustav?

veterinarBG

pre 11 godina

Iduci mesec ocekujte desetostruko vise azilanata.Samo ovoga puta nece biti "lazni",jer se ovde vise ne moze ziveti...Stoka i huligani nam upravljaju zivotima.

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ustavni sud Srbije je odbio predlog za zabranu rada udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" iz Beograda i udruženja građana SNP "Naši" iz Aranđelovca.Te dve organizacije su ruske i njih sud prosto receno ne sme da zabrani!Za to je potreban neki novi Tito!

NS

pre 11 godina

USS je ovim pokazao da je toliko zavisna institucija od strane vlasti da je to strasno,kako ih bre nije sramota,i onda se cude sto ih niko ne postuje.

nowave7

pre 11 godina

Na jednoj strani se ne zabranjuju ovakve fasizoidne tvorevine, a na drugoj se hapse gradjani sto mirno protestuju. Nismo se vratili u devedesete, ovo ce biti jos gore...

boki

pre 11 godina

Organizacije koje stoje u odbani Srbije i svih njenih gradjana nemogu i nesmeju biti zabranjene.To bi bilo nenormalno! Nerazumem njihove kriticare,osim ako im Srbija nije mrska i nezele normalan i ponosan zivot! BRAVO SUDE!

marko nb

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?

republika

pre 11 godina

Pa naravno, što da se ljute gazde iz Rusije. Treba još zapečatiti Kosovo i oterati Vojvodinu, pa će onda tavariši da kolonizuju ono što je ostalo od Srbije.

Kuda ides Srbijo?

pre 11 godina

Politicki uticaj izvrsne vlasti na Ustavni sud Srbije je skandalozan! Odluke donose u skladu sa instrukcijama Ministarstva pravde! Da li su gradjani Srbije toga svesni ili slepo slusaju svoje pastire? Da li ce to neko iz Evropske komisije primetiti i zameriti sadasnjem rezimu? Dokle ovako? Opametite se vi koji ste glasali za SNS!!! DS porucujem da ne pravi ovakve greske kada se vrati u pomenuto ministarstvo!

Miloš

pre 11 godina

Pa, i nacionalsocijalistima je bila potrebna omladina tridesetih. Za "više" ciljeve. Tako će i ovi nas da očiste od svega što nam staje na put ka "nebeskom" zvanju...
Devedesete se vraćaju. Tako nam i treba, kad smo glupi... :-(

srdjan

pre 11 godina

bravo za sud ! a sto se tice vecine komentara i komentatora koji kazu da nasi nisu njihovi i slicno i koji kazu da im se zbog toga ne svidja ova drzava imaju u blizini vestacku tvorevinu zvanu nezavisno kosovo punu civilizacijskih vrednosti pa neka zamole te svoje da ih prime tamo medju ljude pune ljubavi koji nisu neonacisti primili bi vas oni jer oni su vasi a vi ste njihovi !

Клерфе

pre 11 godina

Сад кад навале "аналитичари" са "црне листе НВО"! Нећемо моћи живети месец дана!

Drvoseca

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.

Srbija - naci dezela

pre 11 godina

U Srbiji je dakle nasilje u skladu sa Ustavom. Ali Novi Sad ne sme se zvati glavnim gradom Vojvodine. Nadam se da ce nam bar na vreme javiti za kad planiraju Kristalnu noc, da bar na vreme pobegnemo.

kimi

pre 11 godina

@NS
Moze se izvuci zakljucak da je USS konacno nezavisan.Sve zavisi iz kog ugla se gleda.Po meni licno van ustavno delovanje imaju neke NVO koje bi pre trebalo zabraniti.

penzioner

pre 11 godina

Sramna odluka ustavnog suda ( namerno pišem malim slovom ). Ima dana, jednog dana ćemo suditi sudijama ustavnog suda, samo tako će se politizovano pravosuđe dovesti u red.Sudije, pazite kako radite, jednog dana mogli bi ste završiti iza rešetaka zbog enormne količine loših presuda koje donosite zadnjih decenija.

valjevac

pre 11 godina

Svaka cast ustavnom sudu...Svako ima pravo na svoje misljenje pa i ove desnicarske grupe..koliko ja znam demokratija je sistem u kome svako sme da izrazi svoje misljenje...ove grupe nisu fasisticke vec nacionalistcke,razlika je ogromna ! Pa sta ako se zalazu za veliku Srbiju ? 90 posto nas vuce korene iz Crne gore,Hercegovine,Dalmacije...to je bilo nase visevekovno ognjiste,i sad da se mi odreknemo toga ? da se odreknemo grobova nasih pradjedova,zemlje za koju je bacen ogroman broj zivota,i da mi to zaboravimo...ako zaboravimo odricemo se i predaka i krvi i srpstva ! Ove organizacije su u skladu sa ustavom,dakle legalne su.Vi sto kritikujete ste glasali za ustav,a ne ja ! Vi ste i 91 glasali za Milosevica,2000 za Kostunicu,2004 za Tadica i posle vam niko od njih trojice ne valja.Stanite jednom iza onoga sto ste odabrali !

rustimir

pre 11 godina

Ispravna presuda USS ,a za ove koji komentarisu u tonu, iselicu se, vracene sudije iz milosevicevog vremena , dvostruki standardi manjinske nacionalne organizacije nemogu i sl.gluposti,...
Iselite se,trazite azil ,ali vas nece ,
Miloseviceve sudije,to moze napisati samo neko zaslepnjem mrznjom prema ovoj zemlji,ove sudije USS birao je Tadicev rezim i jos ih niko neije smenio,
Nacionalne manjine imaju takve organizacije u svojim maticnim zemljama ,ipak one su manjine,ko pominje te zemlje neka se malo informise
Treba zabraniti one organizacije i NVO koje propagiraju i deluju u suprotnosti sa Ustavom Srbije ,kao u svaku normalnu demokratsku drzavu

goldcoin

pre 11 godina

mene raduje ovakva odluka jer samo jaca autonomaska osecanja u vojvodini. ovde fasizam nece proci! vojvodina moja dika, bice jednom republika.

sale60

pre 11 godina

Svaka "cast" Ustavnom sudu. Pocinje neodoljivo da podseca na Apelacioni sud. Jako "interesantne" odluke donose nasi sudovi od dolaska nove vlasti. Amnestija, vracanje sudija (svaka cast pojedincima ali mnogi su vodili predmete po 15 godina i oslobadjali najgore kriminalce), oslobodjen ministar, uredice nam asistent Selakovic sudstvo po ugledu na jednu zemlju iz tridesetih godina proslog veka.

nesa

pre 11 godina

Pa to je potpuno ocekivana odluka. Toliko NVO koje direktno i za sve optuzuju srbiju,zatim gej,strejt i ostali....i zabrana samo za ,,nase,, i ,,obraz,, Ostalom,njihovi programi su cisti,moralni,patriotski,evropski.

samo voša

pre 11 godina

A zasto bi? Pa ako se vec drzite zakona onda treba da znate da svaka partija ili organizacija koja poziva na bilo koji vid nezavisnosti kosova radi protiv ustava i samim tim treba da bude zabranjena. A sta onda?
(marko nb, 14. novembar 2012 23:22)

A tako ćemo? Kažnjavamo sver protiv Ustava? Okej, onda pohapsiti ceo novosadski DSS jer su skinuli zastavu Vojvodine, koja je Ustavom zaštićena kategorija. U suprotnom, sutra idem po NS i skidam srpske zastave. Isto tako, Vojvodini odmah vratiti 9 milijardi dinara duga i prethodno oduzeta prava (osnova Ustava - jednom stečena prava ne mogu se umanjivati). Isto tako, poslati miliciju u Prištinu da uhapsi Tačija i ostale zvaničnike "tzv." države Kosovo.

Šta kažeš? Ustav se ne poštuje u celosti, već samo kada ti kažeš? Aaaaa, pa što odmah ne reče... Vidim ja da će Vojvodina uskoro biti srce Srbije.

Xepoj

pre 11 godina

Vidim da ovde ima najvise komentara onih koji nisu mrdnuli dalje od "gazele" ili ulice Strahinjica Bana ,no dobro to je njihov problem,odmah da vam pojasnim da je u celom zapadnom svetu dozvoljen rad desnicarkih a i ultra-desnicarskih organizacija i politickih partija tipa Nacionalni Front Le Pena u FR ili Nacional Socijalisticke Partije Amerike u USA (ciji pripadnici nose kukaste krstove na odeci) Druga stvar je problem sto je 80% "demokrata" u Srbiji iz komunistickih porodica u cijim glavam je zabrana drugacijeg misljenja "normalna stvar" tako su ih ucili dedovi partizani koji su za dan ustanka protiv okupatora uzeli datum ubistva srpskog policajca kojeg je ubio terorista i bandit(privodjen pre rata zbog kocke i razbojnistva) Zikica Jovanovic ,naravno ustanak je podignut na poziv strane zemlje (SSSR,kominterna) a i ocevi su im imali slican stav jer su 1968 zagovarali komunizam na univerzitetu ,tako da razumem sve one u srbiji koji traze zabranu svakog misljenja koje je drugacije.

Beograđanin onaj stari

pre 11 godina

To su desničarske organizacije ni "F" od fašističkih. Prepuna ih je Evropa. E sada kome se sviđaju a kome ne, to je druga stvar, ja sam uglavnom protiv zabrana i ne simpatišem one koji stalno traže neke zabrane pouivajući se na demokratiju...

Antropolog

pre 11 godina

Prema mom mišljenju, glupo je zabranjivati bilo koju organizaciju. Bila ona levičarska, desničarska, ultra levičarska, ultra desničarska, lgbt, ova ili ona. Tom zabranom, država im diže cenu, čini ih bitnim i samim tim im daje više povoda da se dalje 'probijaju' halaču i slično. Samim tim im daje legitimitet da regrutuju niskoobrazovane mase, koju hvala Bogu imamo.

DramaQueen

pre 11 godina

U celom svetu, je uvek bilo ii bice, da se mladi bore za vece slobode, da su protiv establismenta i krutih socijalnih normi.. Samo u Srbiji ( i medju talibanima verovatno ) imas neke starmalce koji se bore za tradicionalizam.. Oni bi, da su ziveli u neko drugo vreme, na nekom drugom mestu, verovatno tukli rokere, pankere, hipike, francuske pisce itd. Znam da je fasizam koji propagiraju ove grupe mnogo veci problem, ali morao sam ovo da primetim..

rogata veverica

pre 11 godina

mene je sramota što živim u ovoj i ovakvoj državi. ajmo sad minusi i poruke da idem odavde, ali ne brinite i hoću u želim. ovoga mi je više dosta. sramota!

demokratija nema alternativu

pre 11 godina

Sudeci po komentarima rekao bih da smo daleko od demokratije i postovanja ljudski prava.Davno je proslo vreme komunizma(mada mnogi zale za"proslim vremenom") svako ima pravni da iskaze svoje misljenje i stav(cak i kada je suprotno vecinskom misljenju).Naravno ukoliko ne podstice na NASILJE.Najopasniji su oni koji pricaju o zabranama,s obzirom na proslost u kojoj je to bilo masovna pojava.Izgleda da jos postoji neko komunisticko razmisljanje,gde sve sto je drugacije (sto nam se ne svidja)proglasi opasnim(fasista,izdajnik...).Mislio sam da smo tu praksu prekinuli posle 2000godine.Demokratija je sukob misljenja,nikako zabrana istog.A odluka USS se mora postovati,bez obzira da li nam se to svidja.Politicari ne smeju ni da komentarisu odluke USS-a,bar je tako u demokratskim zemljama gde postoji podela vlasti na zakonodavnu,sudsku i izvrsnu.

Srboskeptik

pre 11 godina

Da li vi ljudi znate sta je tolerancija, primecujem da vecina ne zna, te organizacije imaju pristalice i mi ih tolerisemo, sve dok ne pozivaju na nasilje bilo kog oblika, oni mogu da misle, rade, vicu sta god hoce. Svuda u EU postoje ultradesnicarske organizacije i stranke, zive normalno, verovatno nemaju bas puno prijatelja ali sta da se radi. Netolerancija nece biti tolerisana.

dragan

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme raspustiti ustavni sud.Ko je imonovao te ljude i po kom kriterijumu.?Posle smene sve sudije pred sud zbog antidrzavnog delovanja.Tom tkzv ustavnom sudu za najprostiju odluku treba po nekoliko god.Sve smeniti i zabraniti dozivotno rad u drzavnoj sluzbi.A pravnici izmedju sebe da izaberu najbolje za sudije.

Putnik

pre 11 godina

Srbijo dovidjenja, papiri su spremljeni, dosta sam cekao da odem odavde, mislio saam bice bolje bice bolje, ali nista od toga. Meni su razni takvi i pretili i svasta radili samo zato sto nisam srbin, bilo mi je lepo ovih godina ovde,, ali dosta je, idem gde mogu mirno da zivim, da ne mislim kada izadjem na ulicu sa detetom da ce me neko sacekati i udariti.
Dosta je bilo

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Oni, čije su "demokratske" grudi već pomodrele od busanja, prvo su, u tipičnom "demokratskom" stilu, sve one koji su branili teritorijalni integritet Srbije i, koji u američkim "tomahavk" raketama nisu očekivali slobodu i prosperitet, proglasili zločincima odnosno, reliktima prošlosti i nazadnjaštva. Potom su, na još "demokratskiji" način, svaku odluku Ustavnog suda, koja ide na "vodenicu" njihovog tipa razmišljanja gromoglasno pozdravljali a suprotnu karakterisali kao "povratak strašnih devedesetih"?! Kao vrhunac cinizma i dvoličnosti, koja je prikazana kao borba za ljudska prava i slobode, fašistima se proglašavaju svi oni koji imaju suprotno mišljenje a posebno oni koji se zalažu za teritorijalni integritet i poštovanje Srbije kao države. Šta je jednostavnije i "demokratskije" nego mišljenje, kojem ne možete logički parirati, proglasiti za "jeres", u ovom slučaju, za fašizam?

Pixies

pre 11 godina

Članovi tih pokreta su "počasni" članovi SNS-a i DSS-a! Da li bi vi (pitam sve ljude) zabranili "rad" svojim počasnim članovima? Naravno da NE!

bole

pre 11 godina

Da budemo iskreni dragi moji sugradjani... Zelite li demokratiju? Kunete su u Ameriku i vrednosti koje Amerika siri?... e pa dragi moji u Americi ovakve grupe nisu ustavom zabranjene i javno deluju. U toj istoj Americi postoji preko 100 paravojnih formacija. Od suma u Kentakiju, preko srednjeg zapada sve do drzava Washington i Oregon na samom zapadu. Te paravojske se cesto okupljaju, naoruzane su do zuba, i vrse "obuku." Jel vi stvarno mislite da to njihove tajne sluzbe ne znaju, kada ja znam?

Pa zasto onda zelite zabranu slicnih grupa u Srbiji?
Jel vi hocete da budete Amerika ili necete?
Odlucite se vec jednom.
(Drvoseca, 15. novembar 2012 03:48)

E moj ti. Te "paravojske" se okupljaju po američkim šumama i selima i onda hrabro kače snimke na YT. Kada bi neko od njih samo zakoračio u grad od više od 100.000 stanovnika, i kad bi tražili da se ukinu neke grupe "jer je to po njima protivustavno", Nacionalna garda bi ih zbrisala sa lica zemlje u roku od 2 minuta. Misliš da bi Amerikanci trpeli da gomila rednekova i srednjoškolskih đilkoša ide i ruši Hjuston jer su protiv Parade ponosa? Ili da sastavljaju crne spiskove protiv liberalnih NGO? Malo sutra, bajko, strpali bi u neku jamu od zatvora da ih rođena majka više ne vidi.

Ali neka, čitaj ti o Americi sa Wikipedije pa nama ovde soli pamet. Idi natrag u štab, nisi dobro ispinovao, biće ti ljute tvoje gazde rusofili-nacoši!

banacanin

pre 11 godina

Jel' to bese isti onaj sud koji je zabranio glavni grad Vojvodine, koji je zabranio Srem, Banat i Backu, koji je zabranio da Vojvodina pomaze trudnice?

Ko jos veruje u objektivnost USS neka ide u NSPM.

Miroslav

pre 11 godina

Ustavni sud nije ništa drugo do produžena ruka službi bezbednosti u ovoj udbaškoj državi i naravno da neće zabraniti ova 2 udruženja kad je oba osnovala ista ta služba. Providno.

Miki_In

pre 11 godina

Nacionalizam nikad nikom ništa dobro nije doneo,naprotiv samo patnju,mržnju,ratove,mrtve ! I dokle god se to i kod nas ne shvati nece nam biti bolje !

fen

pre 11 godina

ove dve organizacije pricaju ono sto vlada misli a ne sme da kaze...oni nam dodju kao glasnogovornici sadasnje vlade. a sta ce USS ili bilo koji sud da uradi povodom njihove liste koje NVO treba zabraniti?

pera kojot genije

pre 11 godina

odluka je sasvim u skladu sa činjenicom da za predsednika i "prvog potpredsednika vlade"(šta god to bilo) imamo predsednika centralne otadžbinske uprave i njegovog mladog šegrta...

St Pauli

pre 11 godina

Zabranjivati ovu boraniju je uzaludan posao! Ta ekipa seoskih i, tu i tamo, pseudogradskih đilkoša, će postojati i širite se samo dok su medijski reflektori upereni na njih. Isprazni i primitivni nacional šovinizam dokonih, palanačkih "mudrijaša" je poslednja stvar kojom bi trebalo da se bavi USS. Da je policija radila svoj posao ovi đilkoši bi odavno shvatili gde im je mesto. A, što se tiče USS-a - on je sam sebe odavno diskreditovao!! Ovo "veće staraca" se ponaš kao loš fudbalski sudija. Posle svake greške ( a njih je previše) pravi kompenzacije, dosuđujući nepostojeći penal za drugu stranu!!! Taj truli kompromis nervira sve igrače na terenu, a najviše navijače, koji nikako da shvate da su nevažni dekor! Te, na prvi pogled autoritativne, a u suštini jadne, uplašene i neprofesionalne sudije, sudile su, sude i sudiće, kako kažu oni iz lože!! A sada je u loži ekipa, koja je, početkom devedestih, sa severa otišla da "oslobađa" Vukovar! Da, naši!

sladjana

pre 11 godina

Ima ovde nekih komentatora, vidno srecnih zbog sramne odluke USS, koji nam porucuju da se pakujemo i idemo odavde, ako nam nesto nije po volji. A ja vas pitam: Nije li i to vrsta fasizma, da terate one koji ne misle kao vi; da nije mozda Srbija vas privatni feud?! Odluka suda je srmna, jadna, politicki inspirisana, zarad necijeg interesa. Pa sta jos treba da urade te organizacije pa da budu zabranjene? Jel smo gledali "Inasajder" - jesmo. Jel znamo ko je i zasto pravio (zarad svog ineteresa) barikade- jesmo. To je radio Veselinovic. A ko je najvise isao na te barikda, koje huskao omladinu po Srbiji da ide dole i pravi haos - pa naravno "SNP1389" i njima slicni. A da li se mozda zna ko njih finansira, odakle pare tim neradnicima za plakate, prostorije, zastave, putovanja i ostalo? Pa nije tesko sabrati dva i dva, pa doci do zakljucka, kome trebaju takvi pokreti i zasto. Lidere ne treba traziti u samom pokretu, nego pored.

poznavalac Rusije.

pre 11 godina

Ne da nece da ih zabrane,nego ce po ugledu i naredjenju iz Moskve da ih FAVORIZUJU i finansiraju (glavni finansijeri su cerke firme Gasproma)od nasih para iz budzeta.Kada bi malo pazljivije proucili postupke Nikolica,Vucica,Mrkica i Bacica,Skundrica,Nenada Popovica(DSS)koji se jasno na politickoj sceni Srbije izdvajaju kako RUSKI LJUDI,videli bi ste da oni za sada polako ali sigurno kopiraju RUSKI NACIN VLADANJA.Za pocetak neka to budu mediji i ove organizacije kao sto su 1389 ,nasi koje su DERIVAT-Ispostave matica iz Rusije koje je osnovao FSB (KGB).Vrlo brzo ce se u Srbiji desiti zakon analogni zakonu koiji je od juce poceo da vazi u Rusiji a koji kaze da ako ne mislis kao VLAST ti si izdajnik i ides u TJURMU u najboljem slucaju.

crni domino

pre 11 godina

To je laz da "Nasi" stite interese gradjana Srbije. Oni stite interese samo te nacionalisticke grupe ljudi, moje interese ne stite.
Stoga najostrije osudjujem ovakvu odluku i smatram da je stetna za drzavnu zajednicu gradjana Srbije jer ce uneti nemir kod mnogih nacionalnih manjina.
Nacionalne manjine i NVO imaju pravo zalbe Sudu u Strazburu na ovakvu odluku VSS!

Halisko

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim ove iz NVO? Oni bi sve zabranili što im stane na put. I meni se ne svidjaju NVO koje finansiraju strane vlade, pa ne trazim njihovu zabranu. Ako zabranimo organizacije Naši i Obraz, onda da zabranimo i NVO.

kraja

pre 11 godina

...mogli ste da se potrudite da napisete i na cemu se temelji doneta odluka, kao i imena sudija koje su odluku donele...
...ovako objavljena vest moze da izazove samo negativne komentare...

darko

pre 11 godina

Оваквом одлуком Уставни суд и држава су највише рекли о себи. Неко рече - то су судије из Тадућевог времена; нека буде и тако, само што добро знамо ко нам руководи државом и како данас врши пристисак на те исте судије. Добро се сећамо и када је недавно замник министар културе правио спискове "непожељних" које треба буквлано избацити из јавног и културног живота Србије. Државни врх није прстом мрднуо. Да ли вам то не говори нешто? Мени је све јасно! Ове неофашистичке организације су заправо јуришни одреди данашње власти, хулигани који ће нам наредних година одееђивати ко има а ко нема права у овој држави, ко сме да изађе на улице а ко не сме да изађе. За мене је ова одлука скандал, врхунац бахатости, она је докат колико је ова власт заиста проевропска и демократска. Да се не забране покрети који годинама шире шовинизам, насиље, расизам, који поседују нелегално оружије, који демолирају Београд, нападају амабасаде, странце, прете смрћу неистомишљеницима итд. Па у каквом ми друштву живимо? Срамота!!!!!!

Free Bird

pre 11 godina

У случају да се овакве организације забране врло тешко их је пратити и контролисати због опасности од одласка у илегалу! Тактика је управо супротна - дозволиш им све активности, слободно окупљање... и онда без проблема можеш да пратиш све што раде. Уосталом, неко је споменуо USA, а таквих организација има свугде по Европи и нико их не забрањује, управо због наведеног! Људи мислите својом главом!

TITO

pre 11 godina

Majku Vam Boziju,imperijalisticku,ne terajte me da ustajem,pa da Vam ja zavodim red. GOLI OTOK ionako zvrji prazan pa nesto mislim kako bi bilo lepo da ta bagra malo tuca kamenje i vuce bukagije ako vec nemaju pametnija posla.

Petar

pre 11 godina

Даме и Господо, моје је разумевање да свако има право на своје мишљење. Стога, господа из одређених група имају право да кажу да им је неко непожељан. Као што ми имамо право да кажемо да је нама неко непожељан. То свакако није конструктивно понашање које решава проблеме, али имамо то право. Граница је,по мом схватању, на позиву на насиље.Наиме када кажемо за некога да је издајник то може бити клевета. Али кад кажемо да је издајник и да га треба убити, онда смо починили кривично дело.Онда смо угрожили нечији живот. Питаћу вас:колико знате о људима у Вашој околини? Верујете ли да сте стручни да судите ко има право да живот? ерујете ли да имате право да одузмете живот? Ако у то верујете онда можете било кога да назовете било чим и да му пресудите, и било ко вас може да назове Вас нечим и пресуди Вама. Моје је мишљење да је смрт карајње коначна.Нема повратка. Када судим судим о ономе што знам.О мишљенима која су исказана и стога мени позната, не о особама које нисам ни упознао.Не волим да своје судове доносим о непознатима на основу нагађаља. А ви? Лично, мислим да је мишљење да постоје непожељни и прављење листи таквих деструктивно, и није решење ван диктатуре. А ни тамо није добро решење. Мислим да постоји боље решење од тога да некоме кажемо: ружан си, не волим те, желим да те нема.Зар као људи, не можемо боље од тога према својим ближњима? А ако сумњате да су вам ови људи ближњи, само замислите Американца, Кинеза, Африканце... Да ли ћете ратовати са целим светом?

Bane

pre 11 godina

Pravoslavna vera ne predviđa postojanje pravoslavnog fundamentalizma ili muđžadehina, što je faktički ova bratija. Njihove pristalice su više puta demolirale Beograd pričinivši štetu od milion eura,računajući tu strane ambasade. Niko od njih nije kaznom obavezan da obešteti prestonicu. Mi smo jedina evropska zemlja koja ima pokret talibana.Te talibane treba zabraniti,ali nazalost deo svestenštva ih daje podršku,a i jedna parlamentarna stranka.

Nikola

pre 11 godina

Po ovim komentarima vidimo kakva je svest SRBIJE .
Muka mi je od ovih komentara. Narod nema sta da jede u 21 veku, al isti taj narod sedi ispred kompa i bavi se glupostima. Firme koje krpe kraj sa krajem i plate koje sve vise kasne nisu briga ove zemlje niti medija, vec dal ce se neko udruzenje osuditi ili ne .... Probudite se dok ne bude kasno (ako vec i nije)...

Velibor, USA

pre 11 godina

svima ovima koji izvrcu kako "nashi 1389" nisu nasilni- kako nisu nasilni kada su oni vodje teroristichkih napada na gej povorku, prave redovne sachekushe (pojam i praksu sachekushe valjda ne treba objashnjavati....) gej aktivistima, po internetu pozivaju na ubijanje gejeva, pozivaju na gushenja gejeva i silovanja lezbejki. to vam ne smeta, gospodo patriJote, shto su nashi1389 uzeli za mete vashe sopstvene sugradjane uglavnom Srbe gejeve lojalne gradjane Srbije, porezne obveznike, radnike, volontere... koji su gej? kako bi bilo da ste vi koji branite "nashe" njihove odabrane mete?
shto je josh gore ovaj tzv. USS ne samo da nije zabranio teroristichku org. "nashi" vec ih je pohvalio, komplimentisao, preporuchio i unapredio, pa, to najvishe govori da je sadashnja Srbija u stanju u kom je bila Nemachka po dolasku hitlera. eto bashtine napreeeeednjaka, nisu njima dzaba fpo haider-a omiljeni saveznici i americhki republikanski nacifashisti. a o putinizmu da i ne govorim.....
uzas!

Vasi

pre 11 godina

Mnogo losih stvari ima u Srbiji,ali ovi koji nas "brane",pa ti su najgori!
Ne trazim da me brane,nisu moji i ne treba taj nazovi ustavni sud da im dalje daju sansu da me "brane"! Bolje za sve nas bi bilo da ih nikada i nije bilo...

mujcinovic salih

pre 11 godina

Ustavni sud Srbije je odbio predlog za zabranu rada udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" iz Beograda i udruženja građana SNP "Naši" iz Aranđelovca.Te dve organizacije su ruske i njih sud prosto receno ne sme da zabrani!Za to je potreban neki novi Tito!

Hermann Göring

pre 11 godina

Od naših ustavnih sudija se može mnogo toga novog naučiti , nezabeleženog u kontinentalnom i anglo-saksonskom pravu, ali što reče Bekim Fehmiju, ostalo vam na čast.

Garbage collector

pre 11 godina

Zašto je onda zabranjeno propagirati rasnu i versku mržnju.
Mislim, koji su to dvostruki standardi, šta treba i ja da napravim organizaciju da bi mogao da pljujem, vređam i pozivam na linč.

slobodan

pre 11 godina

Ko je god očekivao zabranu +iveo je u iluzijama pa ko sme da užzabrani organizacijsu čelu nikolić, dačić i vučić voleo bih da vidim tog sudiju

veterinarBG

pre 11 godina

Iduci mesec ocekujte desetostruko vise azilanata.Samo ovoga puta nece biti "lazni",jer se ovde vise ne moze ziveti...Stoka i huligani nam upravljaju zivotima.

zluradi

pre 11 godina

Ove dve "organizacije" su militantna krila partije čoveka koji je pisao Ustav. Mislite li da bi on dozvolio da na bilo koji način prekrše Ustav?

marko nb

pre 11 godina

Prica je smesna, ko god digne glavu u ovoj zemlji odmah ga neko poklopi. Ovo je gora okupacija nego 41. ma gora od turaka. Ovo su nevidljivi okovi a snagu im daju sami ljudi koji nisu ni svesni da su "korisne budale"