Sreda, 14.11.2012.

13:57

NUNS i LDP osudili istup Kovačevića

NUNS nazvao način na koji je poslanik DSS Siniša Kovačević iskoristio skupštinsku govornicu za napad na novinarke RTS sramotnim i pozvao nadležne da reaguju.

Izvor: Beta

NUNS i LDP osudili istup Kovaèeviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Goku

pre 11 godina

Covek kaze istinu i onda ga svi napadaju. Izgleda da u ovoj zemlji jos uvek najbolje prolaze oni koji lazu. Sve sto je rekao Kovacevic je cista istina.

Milan

pre 11 godina

Da su ljudi iz DSS-a arogantni,mrzovoljni,uštogljeni,narcisoidni i samoljubivi to nije ništa novo! Novo je da postaju ovako vulgarni, prosti i nevaspitani!Pa, kao da se dodvoravaju novoj vlasti...

MarkizDeNoviSad

pre 11 godina

@nesa

Nacionalista ?!? Čovek koji je napisao "dramski komad" u kome Sveti Sava psuje,pljuje,bije ... Pre će biti da se od njegovih ideja svakom pravoslavcu prevrne stomak.

Velibor, USA

pre 11 godina

Sushtina cele ove stvari je u ovom: "Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!
(Anđela, 14. novembar 2012 16:59)

- upravo!
kao i u komentaru Milosa!

Milica

pre 11 godina

Sustina njegove izjave je da nista ne valja, osim plavusa.
bruka za recnik, ali covek izneo istinu
zasto se neko ranije nije tako uhvatio za Tijaniceve izjave? Bile su mnogo gore.

Liqueur

pre 11 godina

Možda cenjeni utire put da nam Javni servis postane roze boje ... Ja sam siguran da će se to i desiti jer se "temeljito" radi. Prvo malo zezancije pa sve ozbiljnije i ozbiljnije do palenja zgrade i batinjanja. Sve već viđeno, a narod, stoka k'o stoka. Amnezija je glavna bolest u Srbistanu.

Milos

pre 11 godina

1) Ako TV ne valja, onda se to tako i kaze. Bes uvredljivih metafora i seksualnih fantazija. Poenta nije u tome da li je LDP za ili protiv Tijanica, nego da li je za ili protiv nacina komunikacije koji je upotrebljen.
2) Sto se tice Jovanovica, kanibala i Konga, oni koji su pomenuti kao kanibali, su za to delo, koje je ilegalno, po zakonima DR Konga i Centralnoafricke republike i osudjeni. A o kanibalzmu, izmedju ostalog, u kontekstu tog ratnog sukoba, je vodjena i istraga mirovn misije UN, koja je rezultirala procesom pred medjunaronim sudom i pravosnaznom presudom.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@NEMAM POJMA: Čoveče, Vi ste potpuno "omašili" temu i, kako bi rekli moji seljaci, koji nisu sremci, zašli u detelinu?! Pa, zar je toliko teško ustanoviti da "plavuše" uopšte nisu predmet interesovanja goispodina Kovačevića već, problemi na RTS-u, koji predstavlja JAVNI SERVIS gradjana Srbije?! Zar sada, kada je gospodin Kovačević u pitanju, niko nije čuo za "pesničku slobodu"?! Siguran sam da ste uveliko i na sav glas podržavali pravo na "umetnički izraz" gospodina Nikolaidisa a sada zastupate sasvim suprotno mišljenje?! Gde su NUNS i ostali poklonici "slobodne reči"? Ne razumem logiku po kojoj je sloboda govora i pesnička metafora pozivanje da se "aktivira eksploziv" i reše problemi na Balkanu a, istupanje poslanika u Narodnoj skupštini, što je njegova "osnovna delatnost", govor mržnje?!

svetlanast.

pre 11 godina

namerno ili nenamerno uvuceni smo u raspravu o PLAVUSAMA.

PLAVUSE sa RTS su takodje nasele i ponasaju se kao plavuse iz viceva.
lepo je rekao jedan od komentatora na ovom portalu da su plavuse sinisi kovacevicu bile samo METAFORA.
kad je pomenuo plavuse, u istoj diskusiji knjizevnik sinisa kovacevic je govorio i o prodaji-preprodaji reklamnog prostora na RTS-u.

svi smo se zalepili samo na "pricu" o plavusama.
sta bi sa reklamnim prostorom na RTS-u?
vise verujeemo u price o demokratiji nego u demokratiju, vise verujemo pricama o postenju nego u postenje...
zato je srbija na dnu.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

NUNS i LDP imaju zaista čudnovata, da ne kažem, čudovišna merila?! Pominjanje "plavuša", u pežorativnom smislu i u sasvim drugom važnijem kontekstu, koje je izrekao narodni poslanik u Skupstini, uzima se kao kršenje Ustava R. Srbije, dok se u isto vreme, javno, poziva na teritorijalni dezintegritet države i podržavaju sve secesionističke ideje koje su u medjuvremenu proglašene modernim i evropskim?!

Ivica

pre 11 godina

Istup Siniše Kovačevića je za svaku osudu, na ciničan i podmukao način je izvređao voditeljke RTS-a. Ali isto tako je za osudu i odluka Olje Kovačević da uđe u vezu sa Miloševićevim Gebelsom i čovekom koji na sve načine dezavuiše novinarsku profesiju.

nemam pojma

pre 11 godina

Napada se čovek koji na svoj način, sremačkog đilkoša, pokušava da dokaže ovim vitkim i leponogim plavušama da nisu njegov tip i da ne ostavljaju nikakav utisak na njega. Po njegovom ukusu su skraćene, kratkovrate crnke sa fudbalerskim nogama, izraženim stomakom i ogromnim grudima. On ima pravo da želi da na državnoj televiziji gleda takve debeljuškaste, prsate, male žene. Takve su uvek bile po ukusu sremačkih seljaka u koje sa ponosom se ubraja dotični. I to nije nikakva diskriminacija. To je pravo na različitost, na drugačiji ukus.

smile

pre 11 godina

A, kakvo je misljenje o plavusama i RTS-u, imao Kovacevic u vreme "gradjanske" varijante "Baba se celja" porodicne, serije "Gorki... (sta vec bese)? Da li je problem u tome sto se navedena serija ne reprizira?

kaiser

pre 11 godina

Oslovljavanje žena "plavušama", "ribama", "cicama" i slično je ulični rečnik, i ne pristaje ozbiljnom čoveku, čak ni ako je DSS poslanik.

Time si obesmislio sve ono što si kasnije rekao. A to što si kasnije i rekao sada uopšte nije ni bitno.

Kukolj, žito

pre 11 godina

Braća blizanci NUNS i LDP su osudili Kovačevića... Meni je strašnije što im je bolji Tijanićev RTS i njegova ekipa. Ah, da, pa oni su glasali i o Zakon o informisanju, za razliku od DSS3K2K.

gen.Paton

pre 11 godina

Nažalost,Srbija je izgubila jiš jednog dobrog pisca i dobila još jednog lošeg političara.Idite u pozorišta i gledajte Sinišine drame da ne mora čovek hleb da traži u politici

Владимир

pre 11 godina

Све је истина што је рекао. Сувише смо неискрени једни према другима (у јавним наступима), све је увијено, у еуфемизмима...
У томе предњаче новинари. Гледам јуче Дачића на РТСу: онај новинарчић толико му подилази, с толико нежности обраћа, третира Косовско питање и Дачићево мигољење да ми било мука... Ствари треба називати правим именом, ако је неко плав- плав је! Ништа више од тога није речено, ако тумач има последње мисли и склон мистификацијама, а његов проблем!
Ми имамо два дијаметрално супротна Ковачевића, овог треба да чувамо.

Tomislav Kresović

pre 11 godina

Izjava o "plavušama" sa RTS Siniše Kovačevica poslanika i dramskog pisca niej taktična i džentlmenska ali je delo istinita.Nije taktična jer na neki mačistički način govori o "perjanicama" RTS voditeljkama i urednicama kao predstavnike ženskog roda.Sa druge strane ima istine oko funkcionisanja rTS,načina dolaskai zapoščjavanja na RTS,izobra voditelkji,novinara i urednika koj isu sem profesionalne vrednosti prošle i i poverenje Aleksandra Tijanića.Dakle poslanik i pisac Siniša Kovačević nije postupio kao intelektualac i kavaljer,ali je reako jednu istinu ko vlada našim edisjkim prostorom i RTS sa velikim platama i privilegijama.Novinari kao ličnosti i polovi netreba da se omalovažavaju,ali moraj ubiti predmet javne ocene i kritike jer žive od narodne pretplate.Ako je tako onda mogu biti i predmet ocene narodnog poslanika uz pristojnu meru.

aca smederevac

pre 11 godina

Sinisa je u pravu ..rts trosi narodne pare za lose emisije a nema ko nije putovao po svetu i pravio neke reportaze u ovo tesko vreme .Pogledajte samo MA POlak ..to su milioni a narod bez posla i gladan.

Gorki limun

pre 11 godina

Namrgođeni SK. se za račun DSS zalaže da se na RTS "osete promene na vlasti"! Ne znam da li da se smejem ili da plačem, šta je njih briga za to? Mislim da je SK-u to najbolji gaf u karijeri(umetničkoj).

Anđela

pre 11 godina

Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!

neprincipijelna koalicija

pre 11 godina

Ovaj NUNS brani novinare a prvi su koji se ponasaju kao privilegovana grupa, kojoj je dozvoljeno svakoga da proziva a kad njih prozoves skoce kao opareni i napadaju sve zive.Dozvoljeno ,ali nelagodno za citanje i slusanje.Kovacevicu svaka cast.Sta je sve izgovoreno u ovoj drzavi na racun pojedinih ljudi,pas smaslom ne bi pojeo, pa se niko nije nasao da ih ovako napadne...Ovo izgleda kao stranacko prepucavanje sa Kovacevicem i direktno vrsenje pritiska na njega i njegovu slobodu govora i izrazavanja..A pogotovo kao poslanik ima pravo da prozove svakoga, ako smatra da treba i ako je u interesu njegovih biraca,jer je to radio u prostorijama parlamenta.Sta su sve,Srbljanovicka ,Jovanovic ...rekli na pojedinim medijima za pojedince, pa nismo videli reakciju istih.Naprotiv precutali su perfidno kao da se nista nije desilo a bilo je izrazito degute.Prema tome nisu dosledni u kritici ,pa tako nisu ni ubedljivi.

Nan

pre 11 godina

Gospodin Kovacevic je lepo i istinito rekao. Svaka mu je ka' u Njegosa!

Sustina je da se gospodinu Kovacevicu, a i ostaloj populaciji primoranoj da placa RTS pretplatu, čini da je RTS lose vodjena i da nema nikakav program. Zar to ne bi trebalo da bude nesto oko cega ce NUNS brinuti?!?!

Zasto Javni servis placa Ligu sampiona - kakav nacionalni interes predstavlja Liga sampiona kada nema nasih klubova???

RTS NIJE KOMERCIJALNA TELEVIZIJA - GRADJANI SRBIJE I DRZAVA KOJU FINANSIRAJU GRADJANI FINANSIRAJU RTS.

deNiro

pre 11 godina

Sustina price je KO kupuje tv sekunde u paketu i kasnije ih preprodaje.Sve ostalo je namerno sirenje i razvodnjavanje price.NUNS je tu nazalost saucesnik.O kvalitetu programa(sem par emisija)RTS-a suvisno je trositi reci.

svetlanast.

pre 11 godina

protestom protiv diskusije knjizevnika sinise kovacevica PLAVUSE sa RTS pokusaju same sebe da stave u prvi plan kao i oni koji ih toboze brane.

sinisa kovacevic je isto tako mogao da kaze i da se od jutra do mraka na RTS-u POJAVLJUJE skoro ista scenografija, a program ostaje jednako los.

dobronamerni su tako culi diskusiju.

Kubba

pre 11 godina

Sve je pod kontrolom primitivaca na vlasti. Bahatost, perverzije i glupost su zatrovale medije. Ako hoćete da ostanete zdravi, isključite TV. Ne čitajte ni novine. Uzmite stare knjige da biste dobili nova znanja.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Au, kako je Tijanic lukavo krenuo u odbranu svoje "fotelje za sve rezima"! Ugrozavanje ljuskih prava, diskriminacia zena, muski sovinizam i td.Nece ga to spasiti, DSS ga je svojevremno postavio red je da ga na predlog DSS i smene! Plivac jeste ali vise nema gde i sta da prepliva!!

marija

pre 11 godina

Bar se NUNS obratio.
A gospodin poslanik napolje iz parlamenta, oduzeti mu poslanicki imunitet i na sud.
Mislila sam da je ponizavanje zena u Srbiji davno proslo vreme.
Nedopustivo.

popakatapetl

pre 11 godina

Hvala bogu da se neko oglasio,jer ovo je nedopustivo u bilo kojoj ozbiljnoj državi.Da je ovo pravna država,ovom Siniši Kovačeviću,bi već bio skinut imunitet i odgovarao bi pred zakonom.
Podrška svim ženama Srbije!

kvisko

pre 11 godina

Gosp. SK je apsolutno u pravu, sa izuzetkom na stil izražavanja, jer je programska šema RTSa katastrofalna, pogotovo posle 20h! Pitam se stvarno šta to ja dobijam za mesečnu pretplatu, ili kako god to nazivate. Da se vratim na stil izražavanja, pa to je dečija igra za "predavanja" direktora RTS!

roki

pre 11 godina

Nije nista diskriminatorno u njegovom obracanju.Druga je prica sto sad uvredjeni zele da odvedu na taj poligon i pobegnu od pravog pitanja koje je g.din Kovacevic postavio.Inace NUNS nije isto sto i UNS i nikada nece ni biti,a to da im je DSS trn u oku je vise nego ocigledno.

izborko

pre 11 godina

ovo je dobra vest,NUNS brani Tijanica.....
ne znam sta je to gospodin poslanik ruzno rekao,osim da
na RTSu program je nula,koji pokusava da se sakrije lepim licima plavusa.
I sta tu nije tacno da bi NUNS reagovao.....

Simonida

pre 11 godina

Dobro je sto se NUNS oglasio povodom prisluskivanja novinara Vladimira Djukanovica? Ili nije? Ako nije, da li postoje dvostruki standardi, jedan za one koje napada Sinisa Kovacevic, a drugi za one koje prisluskuje nasa narodna milicija?

bucko razmislja

pre 11 godina

A sta je rekao netacno? U Srbiji izgleda vise niko ne cita do kraja, ne slusa do kraja, ne razume do kraja, vec slusa koliko hoce, cita koliko mu se svidja, a razume koliko je u stanju! Zalosno! Stalne zamene teza i postupci po principu "napad je najbolja odbrana"! Covek je vrlo precizno rekao sta je rekao! Samo bi trebalo pazljivo procitati, cuti i razumeti! Jednostavno za pismene, objektivne i dobronamerne, ako takvih uopste vise u Srbiji ima!?

bucko razmislja

pre 11 godina

A sta je rekao netacno? U Srbiji izgleda vise niko ne cita do kraja, ne slusa do kraja, ne razume do kraja, vec slusa koliko hoce, cita koliko mu se svidja, a razume koliko je u stanju! Zalosno! Stalne zamene teza i postupci po principu "napad je najbolja odbrana"! Covek je vrlo precizno rekao sta je rekao! Samo bi trebalo pazljivo procitati, cuti i razumeti! Jednostavno za pismene, objektivne i dobronamerne, ako takvih uopste vise u Srbiji ima!?

izborko

pre 11 godina

ovo je dobra vest,NUNS brani Tijanica.....
ne znam sta je to gospodin poslanik ruzno rekao,osim da
na RTSu program je nula,koji pokusava da se sakrije lepim licima plavusa.
I sta tu nije tacno da bi NUNS reagovao.....

Kubba

pre 11 godina

Sve je pod kontrolom primitivaca na vlasti. Bahatost, perverzije i glupost su zatrovale medije. Ako hoćete da ostanete zdravi, isključite TV. Ne čitajte ni novine. Uzmite stare knjige da biste dobili nova znanja.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Au, kako je Tijanic lukavo krenuo u odbranu svoje "fotelje za sve rezima"! Ugrozavanje ljuskih prava, diskriminacia zena, muski sovinizam i td.Nece ga to spasiti, DSS ga je svojevremno postavio red je da ga na predlog DSS i smene! Plivac jeste ali vise nema gde i sta da prepliva!!

kvisko

pre 11 godina

Gosp. SK je apsolutno u pravu, sa izuzetkom na stil izražavanja, jer je programska šema RTSa katastrofalna, pogotovo posle 20h! Pitam se stvarno šta to ja dobijam za mesečnu pretplatu, ili kako god to nazivate. Da se vratim na stil izražavanja, pa to je dečija igra za "predavanja" direktora RTS!

roki

pre 11 godina

Nije nista diskriminatorno u njegovom obracanju.Druga je prica sto sad uvredjeni zele da odvedu na taj poligon i pobegnu od pravog pitanja koje je g.din Kovacevic postavio.Inace NUNS nije isto sto i UNS i nikada nece ni biti,a to da im je DSS trn u oku je vise nego ocigledno.

deNiro

pre 11 godina

Sustina price je KO kupuje tv sekunde u paketu i kasnije ih preprodaje.Sve ostalo je namerno sirenje i razvodnjavanje price.NUNS je tu nazalost saucesnik.O kvalitetu programa(sem par emisija)RTS-a suvisno je trositi reci.

Simonida

pre 11 godina

Dobro je sto se NUNS oglasio povodom prisluskivanja novinara Vladimira Djukanovica? Ili nije? Ako nije, da li postoje dvostruki standardi, jedan za one koje napada Sinisa Kovacevic, a drugi za one koje prisluskuje nasa narodna milicija?

Nan

pre 11 godina

Gospodin Kovacevic je lepo i istinito rekao. Svaka mu je ka' u Njegosa!

Sustina je da se gospodinu Kovacevicu, a i ostaloj populaciji primoranoj da placa RTS pretplatu, čini da je RTS lose vodjena i da nema nikakav program. Zar to ne bi trebalo da bude nesto oko cega ce NUNS brinuti?!?!

Zasto Javni servis placa Ligu sampiona - kakav nacionalni interes predstavlja Liga sampiona kada nema nasih klubova???

RTS NIJE KOMERCIJALNA TELEVIZIJA - GRADJANI SRBIJE I DRZAVA KOJU FINANSIRAJU GRADJANI FINANSIRAJU RTS.

svetlanast.

pre 11 godina

protestom protiv diskusije knjizevnika sinise kovacevica PLAVUSE sa RTS pokusaju same sebe da stave u prvi plan kao i oni koji ih toboze brane.

sinisa kovacevic je isto tako mogao da kaze i da se od jutra do mraka na RTS-u POJAVLJUJE skoro ista scenografija, a program ostaje jednako los.

dobronamerni su tako culi diskusiju.

Владимир

pre 11 godina

Све је истина што је рекао. Сувише смо неискрени једни према другима (у јавним наступима), све је увијено, у еуфемизмима...
У томе предњаче новинари. Гледам јуче Дачића на РТСу: онај новинарчић толико му подилази, с толико нежности обраћа, третира Косовско питање и Дачићево мигољење да ми било мука... Ствари треба називати правим именом, ако је неко плав- плав је! Ништа више од тога није речено, ако тумач има последње мисли и склон мистификацијама, а његов проблем!
Ми имамо два дијаметрално супротна Ковачевића, овог треба да чувамо.

neprincipijelna koalicija

pre 11 godina

Ovaj NUNS brani novinare a prvi su koji se ponasaju kao privilegovana grupa, kojoj je dozvoljeno svakoga da proziva a kad njih prozoves skoce kao opareni i napadaju sve zive.Dozvoljeno ,ali nelagodno za citanje i slusanje.Kovacevicu svaka cast.Sta je sve izgovoreno u ovoj drzavi na racun pojedinih ljudi,pas smaslom ne bi pojeo, pa se niko nije nasao da ih ovako napadne...Ovo izgleda kao stranacko prepucavanje sa Kovacevicem i direktno vrsenje pritiska na njega i njegovu slobodu govora i izrazavanja..A pogotovo kao poslanik ima pravo da prozove svakoga, ako smatra da treba i ako je u interesu njegovih biraca,jer je to radio u prostorijama parlamenta.Sta su sve,Srbljanovicka ,Jovanovic ...rekli na pojedinim medijima za pojedince, pa nismo videli reakciju istih.Naprotiv precutali su perfidno kao da se nista nije desilo a bilo je izrazito degute.Prema tome nisu dosledni u kritici ,pa tako nisu ni ubedljivi.

aca smederevac

pre 11 godina

Sinisa je u pravu ..rts trosi narodne pare za lose emisije a nema ko nije putovao po svetu i pravio neke reportaze u ovo tesko vreme .Pogledajte samo MA POlak ..to su milioni a narod bez posla i gladan.

Kukolj, žito

pre 11 godina

Braća blizanci NUNS i LDP su osudili Kovačevića... Meni je strašnije što im je bolji Tijanićev RTS i njegova ekipa. Ah, da, pa oni su glasali i o Zakon o informisanju, za razliku od DSS3K2K.

Tomislav Kresović

pre 11 godina

Izjava o "plavušama" sa RTS Siniše Kovačevica poslanika i dramskog pisca niej taktična i džentlmenska ali je delo istinita.Nije taktična jer na neki mačistički način govori o "perjanicama" RTS voditeljkama i urednicama kao predstavnike ženskog roda.Sa druge strane ima istine oko funkcionisanja rTS,načina dolaskai zapoščjavanja na RTS,izobra voditelkji,novinara i urednika koj isu sem profesionalne vrednosti prošle i i poverenje Aleksandra Tijanića.Dakle poslanik i pisac Siniša Kovačević nije postupio kao intelektualac i kavaljer,ali je reako jednu istinu ko vlada našim edisjkim prostorom i RTS sa velikim platama i privilegijama.Novinari kao ličnosti i polovi netreba da se omalovažavaju,ali moraj ubiti predmet javne ocene i kritike jer žive od narodne pretplate.Ako je tako onda mogu biti i predmet ocene narodnog poslanika uz pristojnu meru.

Anđela

pre 11 godina

Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!

popakatapetl

pre 11 godina

Hvala bogu da se neko oglasio,jer ovo je nedopustivo u bilo kojoj ozbiljnoj državi.Da je ovo pravna država,ovom Siniši Kovačeviću,bi već bio skinut imunitet i odgovarao bi pred zakonom.
Podrška svim ženama Srbije!

marija

pre 11 godina

Bar se NUNS obratio.
A gospodin poslanik napolje iz parlamenta, oduzeti mu poslanicki imunitet i na sud.
Mislila sam da je ponizavanje zena u Srbiji davno proslo vreme.
Nedopustivo.

kaiser

pre 11 godina

Oslovljavanje žena "plavušama", "ribama", "cicama" i slično je ulični rečnik, i ne pristaje ozbiljnom čoveku, čak ni ako je DSS poslanik.

Time si obesmislio sve ono što si kasnije rekao. A to što si kasnije i rekao sada uopšte nije ni bitno.

gen.Paton

pre 11 godina

Nažalost,Srbija je izgubila jiš jednog dobrog pisca i dobila još jednog lošeg političara.Idite u pozorišta i gledajte Sinišine drame da ne mora čovek hleb da traži u politici

Gorki limun

pre 11 godina

Namrgođeni SK. se za račun DSS zalaže da se na RTS "osete promene na vlasti"! Ne znam da li da se smejem ili da plačem, šta je njih briga za to? Mislim da je SK-u to najbolji gaf u karijeri(umetničkoj).

smile

pre 11 godina

A, kakvo je misljenje o plavusama i RTS-u, imao Kovacevic u vreme "gradjanske" varijante "Baba se celja" porodicne, serije "Gorki... (sta vec bese)? Da li je problem u tome sto se navedena serija ne reprizira?

svetlanast.

pre 11 godina

namerno ili nenamerno uvuceni smo u raspravu o PLAVUSAMA.

PLAVUSE sa RTS su takodje nasele i ponasaju se kao plavuse iz viceva.
lepo je rekao jedan od komentatora na ovom portalu da su plavuse sinisi kovacevicu bile samo METAFORA.
kad je pomenuo plavuse, u istoj diskusiji knjizevnik sinisa kovacevic je govorio i o prodaji-preprodaji reklamnog prostora na RTS-u.

svi smo se zalepili samo na "pricu" o plavusama.
sta bi sa reklamnim prostorom na RTS-u?
vise verujeemo u price o demokratiji nego u demokratiju, vise verujemo pricama o postenju nego u postenje...
zato je srbija na dnu.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

NUNS i LDP imaju zaista čudnovata, da ne kažem, čudovišna merila?! Pominjanje "plavuša", u pežorativnom smislu i u sasvim drugom važnijem kontekstu, koje je izrekao narodni poslanik u Skupstini, uzima se kao kršenje Ustava R. Srbije, dok se u isto vreme, javno, poziva na teritorijalni dezintegritet države i podržavaju sve secesionističke ideje koje su u medjuvremenu proglašene modernim i evropskim?!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@NEMAM POJMA: Čoveče, Vi ste potpuno "omašili" temu i, kako bi rekli moji seljaci, koji nisu sremci, zašli u detelinu?! Pa, zar je toliko teško ustanoviti da "plavuše" uopšte nisu predmet interesovanja goispodina Kovačevića već, problemi na RTS-u, koji predstavlja JAVNI SERVIS gradjana Srbije?! Zar sada, kada je gospodin Kovačević u pitanju, niko nije čuo za "pesničku slobodu"?! Siguran sam da ste uveliko i na sav glas podržavali pravo na "umetnički izraz" gospodina Nikolaidisa a sada zastupate sasvim suprotno mišljenje?! Gde su NUNS i ostali poklonici "slobodne reči"? Ne razumem logiku po kojoj je sloboda govora i pesnička metafora pozivanje da se "aktivira eksploziv" i reše problemi na Balkanu a, istupanje poslanika u Narodnoj skupštini, što je njegova "osnovna delatnost", govor mržnje?!

Ivica

pre 11 godina

Istup Siniše Kovačevića je za svaku osudu, na ciničan i podmukao način je izvređao voditeljke RTS-a. Ali isto tako je za osudu i odluka Olje Kovačević da uđe u vezu sa Miloševićevim Gebelsom i čovekom koji na sve načine dezavuiše novinarsku profesiju.

Liqueur

pre 11 godina

Možda cenjeni utire put da nam Javni servis postane roze boje ... Ja sam siguran da će se to i desiti jer se "temeljito" radi. Prvo malo zezancije pa sve ozbiljnije i ozbiljnije do palenja zgrade i batinjanja. Sve već viđeno, a narod, stoka k'o stoka. Amnezija je glavna bolest u Srbistanu.

Milos

pre 11 godina

1) Ako TV ne valja, onda se to tako i kaze. Bes uvredljivih metafora i seksualnih fantazija. Poenta nije u tome da li je LDP za ili protiv Tijanica, nego da li je za ili protiv nacina komunikacije koji je upotrebljen.
2) Sto se tice Jovanovica, kanibala i Konga, oni koji su pomenuti kao kanibali, su za to delo, koje je ilegalno, po zakonima DR Konga i Centralnoafricke republike i osudjeni. A o kanibalzmu, izmedju ostalog, u kontekstu tog ratnog sukoba, je vodjena i istraga mirovn misije UN, koja je rezultirala procesom pred medjunaronim sudom i pravosnaznom presudom.

Milica

pre 11 godina

Sustina njegove izjave je da nista ne valja, osim plavusa.
bruka za recnik, ali covek izneo istinu
zasto se neko ranije nije tako uhvatio za Tijaniceve izjave? Bile su mnogo gore.

nemam pojma

pre 11 godina

Napada se čovek koji na svoj način, sremačkog đilkoša, pokušava da dokaže ovim vitkim i leponogim plavušama da nisu njegov tip i da ne ostavljaju nikakav utisak na njega. Po njegovom ukusu su skraćene, kratkovrate crnke sa fudbalerskim nogama, izraženim stomakom i ogromnim grudima. On ima pravo da želi da na državnoj televiziji gleda takve debeljuškaste, prsate, male žene. Takve su uvek bile po ukusu sremačkih seljaka u koje sa ponosom se ubraja dotični. I to nije nikakva diskriminacija. To je pravo na različitost, na drugačiji ukus.

Velibor, USA

pre 11 godina

Sushtina cele ove stvari je u ovom: "Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!
(Anđela, 14. novembar 2012 16:59)

- upravo!
kao i u komentaru Milosa!

Goku

pre 11 godina

Covek kaze istinu i onda ga svi napadaju. Izgleda da u ovoj zemlji jos uvek najbolje prolaze oni koji lazu. Sve sto je rekao Kovacevic je cista istina.

MarkizDeNoviSad

pre 11 godina

@nesa

Nacionalista ?!? Čovek koji je napisao "dramski komad" u kome Sveti Sava psuje,pljuje,bije ... Pre će biti da se od njegovih ideja svakom pravoslavcu prevrne stomak.

Milan

pre 11 godina

Da su ljudi iz DSS-a arogantni,mrzovoljni,uštogljeni,narcisoidni i samoljubivi to nije ništa novo! Novo je da postaju ovako vulgarni, prosti i nevaspitani!Pa, kao da se dodvoravaju novoj vlasti...

marija

pre 11 godina

Bar se NUNS obratio.
A gospodin poslanik napolje iz parlamenta, oduzeti mu poslanicki imunitet i na sud.
Mislila sam da je ponizavanje zena u Srbiji davno proslo vreme.
Nedopustivo.

popakatapetl

pre 11 godina

Hvala bogu da se neko oglasio,jer ovo je nedopustivo u bilo kojoj ozbiljnoj državi.Da je ovo pravna država,ovom Siniši Kovačeviću,bi već bio skinut imunitet i odgovarao bi pred zakonom.
Podrška svim ženama Srbije!

Gorki limun

pre 11 godina

Namrgođeni SK. se za račun DSS zalaže da se na RTS "osete promene na vlasti"! Ne znam da li da se smejem ili da plačem, šta je njih briga za to? Mislim da je SK-u to najbolji gaf u karijeri(umetničkoj).

gen.Paton

pre 11 godina

Nažalost,Srbija je izgubila jiš jednog dobrog pisca i dobila još jednog lošeg političara.Idite u pozorišta i gledajte Sinišine drame da ne mora čovek hleb da traži u politici

Anđela

pre 11 godina

Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!

bucko razmislja

pre 11 godina

A sta je rekao netacno? U Srbiji izgleda vise niko ne cita do kraja, ne slusa do kraja, ne razume do kraja, vec slusa koliko hoce, cita koliko mu se svidja, a razume koliko je u stanju! Zalosno! Stalne zamene teza i postupci po principu "napad je najbolja odbrana"! Covek je vrlo precizno rekao sta je rekao! Samo bi trebalo pazljivo procitati, cuti i razumeti! Jednostavno za pismene, objektivne i dobronamerne, ako takvih uopste vise u Srbiji ima!?

kaiser

pre 11 godina

Oslovljavanje žena "plavušama", "ribama", "cicama" i slično je ulični rečnik, i ne pristaje ozbiljnom čoveku, čak ni ako je DSS poslanik.

Time si obesmislio sve ono što si kasnije rekao. A to što si kasnije i rekao sada uopšte nije ni bitno.

smile

pre 11 godina

A, kakvo je misljenje o plavusama i RTS-u, imao Kovacevic u vreme "gradjanske" varijante "Baba se celja" porodicne, serije "Gorki... (sta vec bese)? Da li je problem u tome sto se navedena serija ne reprizira?

izborko

pre 11 godina

ovo je dobra vest,NUNS brani Tijanica.....
ne znam sta je to gospodin poslanik ruzno rekao,osim da
na RTSu program je nula,koji pokusava da se sakrije lepim licima plavusa.
I sta tu nije tacno da bi NUNS reagovao.....

Kukolj, žito

pre 11 godina

Braća blizanci NUNS i LDP su osudili Kovačevića... Meni je strašnije što im je bolji Tijanićev RTS i njegova ekipa. Ah, da, pa oni su glasali i o Zakon o informisanju, za razliku od DSS3K2K.

nemam pojma

pre 11 godina

Napada se čovek koji na svoj način, sremačkog đilkoša, pokušava da dokaže ovim vitkim i leponogim plavušama da nisu njegov tip i da ne ostavljaju nikakav utisak na njega. Po njegovom ukusu su skraćene, kratkovrate crnke sa fudbalerskim nogama, izraženim stomakom i ogromnim grudima. On ima pravo da želi da na državnoj televiziji gleda takve debeljuškaste, prsate, male žene. Takve su uvek bile po ukusu sremačkih seljaka u koje sa ponosom se ubraja dotični. I to nije nikakva diskriminacija. To je pravo na različitost, na drugačiji ukus.

neprincipijelna koalicija

pre 11 godina

Ovaj NUNS brani novinare a prvi su koji se ponasaju kao privilegovana grupa, kojoj je dozvoljeno svakoga da proziva a kad njih prozoves skoce kao opareni i napadaju sve zive.Dozvoljeno ,ali nelagodno za citanje i slusanje.Kovacevicu svaka cast.Sta je sve izgovoreno u ovoj drzavi na racun pojedinih ljudi,pas smaslom ne bi pojeo, pa se niko nije nasao da ih ovako napadne...Ovo izgleda kao stranacko prepucavanje sa Kovacevicem i direktno vrsenje pritiska na njega i njegovu slobodu govora i izrazavanja..A pogotovo kao poslanik ima pravo da prozove svakoga, ako smatra da treba i ako je u interesu njegovih biraca,jer je to radio u prostorijama parlamenta.Sta su sve,Srbljanovicka ,Jovanovic ...rekli na pojedinim medijima za pojedince, pa nismo videli reakciju istih.Naprotiv precutali su perfidno kao da se nista nije desilo a bilo je izrazito degute.Prema tome nisu dosledni u kritici ,pa tako nisu ni ubedljivi.

roki

pre 11 godina

Nije nista diskriminatorno u njegovom obracanju.Druga je prica sto sad uvredjeni zele da odvedu na taj poligon i pobegnu od pravog pitanja koje je g.din Kovacevic postavio.Inace NUNS nije isto sto i UNS i nikada nece ni biti,a to da im je DSS trn u oku je vise nego ocigledno.

Nan

pre 11 godina

Gospodin Kovacevic je lepo i istinito rekao. Svaka mu je ka' u Njegosa!

Sustina je da se gospodinu Kovacevicu, a i ostaloj populaciji primoranoj da placa RTS pretplatu, čini da je RTS lose vodjena i da nema nikakav program. Zar to ne bi trebalo da bude nesto oko cega ce NUNS brinuti?!?!

Zasto Javni servis placa Ligu sampiona - kakav nacionalni interes predstavlja Liga sampiona kada nema nasih klubova???

RTS NIJE KOMERCIJALNA TELEVIZIJA - GRADJANI SRBIJE I DRZAVA KOJU FINANSIRAJU GRADJANI FINANSIRAJU RTS.

svetlanast.

pre 11 godina

protestom protiv diskusije knjizevnika sinise kovacevica PLAVUSE sa RTS pokusaju same sebe da stave u prvi plan kao i oni koji ih toboze brane.

sinisa kovacevic je isto tako mogao da kaze i da se od jutra do mraka na RTS-u POJAVLJUJE skoro ista scenografija, a program ostaje jednako los.

dobronamerni su tako culi diskusiju.

aca smederevac

pre 11 godina

Sinisa je u pravu ..rts trosi narodne pare za lose emisije a nema ko nije putovao po svetu i pravio neke reportaze u ovo tesko vreme .Pogledajte samo MA POlak ..to su milioni a narod bez posla i gladan.

Владимир

pre 11 godina

Све је истина што је рекао. Сувише смо неискрени једни према другима (у јавним наступима), све је увијено, у еуфемизмима...
У томе предњаче новинари. Гледам јуче Дачића на РТСу: онај новинарчић толико му подилази, с толико нежности обраћа, третира Косовско питање и Дачићево мигољење да ми било мука... Ствари треба називати правим именом, ако је неко плав- плав је! Ништа више од тога није речено, ако тумач има последње мисли и склон мистификацијама, а његов проблем!
Ми имамо два дијаметрално супротна Ковачевића, овог треба да чувамо.

nebojsa,nbgd

pre 11 godina

Au, kako je Tijanic lukavo krenuo u odbranu svoje "fotelje za sve rezima"! Ugrozavanje ljuskih prava, diskriminacia zena, muski sovinizam i td.Nece ga to spasiti, DSS ga je svojevremno postavio red je da ga na predlog DSS i smene! Plivac jeste ali vise nema gde i sta da prepliva!!

Tomislav Kresović

pre 11 godina

Izjava o "plavušama" sa RTS Siniše Kovačevica poslanika i dramskog pisca niej taktična i džentlmenska ali je delo istinita.Nije taktična jer na neki mačistički način govori o "perjanicama" RTS voditeljkama i urednicama kao predstavnike ženskog roda.Sa druge strane ima istine oko funkcionisanja rTS,načina dolaskai zapoščjavanja na RTS,izobra voditelkji,novinara i urednika koj isu sem profesionalne vrednosti prošle i i poverenje Aleksandra Tijanića.Dakle poslanik i pisac Siniša Kovačević nije postupio kao intelektualac i kavaljer,ali je reako jednu istinu ko vlada našim edisjkim prostorom i RTS sa velikim platama i privilegijama.Novinari kao ličnosti i polovi netreba da se omalovažavaju,ali moraj ubiti predmet javne ocene i kritike jer žive od narodne pretplate.Ako je tako onda mogu biti i predmet ocene narodnog poslanika uz pristojnu meru.

kvisko

pre 11 godina

Gosp. SK je apsolutno u pravu, sa izuzetkom na stil izražavanja, jer je programska šema RTSa katastrofalna, pogotovo posle 20h! Pitam se stvarno šta to ja dobijam za mesečnu pretplatu, ili kako god to nazivate. Da se vratim na stil izražavanja, pa to je dečija igra za "predavanja" direktora RTS!

Ivica

pre 11 godina

Istup Siniše Kovačevića je za svaku osudu, na ciničan i podmukao način je izvređao voditeljke RTS-a. Ali isto tako je za osudu i odluka Olje Kovačević da uđe u vezu sa Miloševićevim Gebelsom i čovekom koji na sve načine dezavuiše novinarsku profesiju.

Kubba

pre 11 godina

Sve je pod kontrolom primitivaca na vlasti. Bahatost, perverzije i glupost su zatrovale medije. Ako hoćete da ostanete zdravi, isključite TV. Ne čitajte ni novine. Uzmite stare knjige da biste dobili nova znanja.

Simonida

pre 11 godina

Dobro je sto se NUNS oglasio povodom prisluskivanja novinara Vladimira Djukanovica? Ili nije? Ako nije, da li postoje dvostruki standardi, jedan za one koje napada Sinisa Kovacevic, a drugi za one koje prisluskuje nasa narodna milicija?

deNiro

pre 11 godina

Sustina price je KO kupuje tv sekunde u paketu i kasnije ih preprodaje.Sve ostalo je namerno sirenje i razvodnjavanje price.NUNS je tu nazalost saucesnik.O kvalitetu programa(sem par emisija)RTS-a suvisno je trositi reci.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

NUNS i LDP imaju zaista čudnovata, da ne kažem, čudovišna merila?! Pominjanje "plavuša", u pežorativnom smislu i u sasvim drugom važnijem kontekstu, koje je izrekao narodni poslanik u Skupstini, uzima se kao kršenje Ustava R. Srbije, dok se u isto vreme, javno, poziva na teritorijalni dezintegritet države i podržavaju sve secesionističke ideje koje su u medjuvremenu proglašene modernim i evropskim?!

Milos

pre 11 godina

1) Ako TV ne valja, onda se to tako i kaze. Bes uvredljivih metafora i seksualnih fantazija. Poenta nije u tome da li je LDP za ili protiv Tijanica, nego da li je za ili protiv nacina komunikacije koji je upotrebljen.
2) Sto se tice Jovanovica, kanibala i Konga, oni koji su pomenuti kao kanibali, su za to delo, koje je ilegalno, po zakonima DR Konga i Centralnoafricke republike i osudjeni. A o kanibalzmu, izmedju ostalog, u kontekstu tog ratnog sukoba, je vodjena i istraga mirovn misije UN, koja je rezultirala procesom pred medjunaronim sudom i pravosnaznom presudom.

Liqueur

pre 11 godina

Možda cenjeni utire put da nam Javni servis postane roze boje ... Ja sam siguran da će se to i desiti jer se "temeljito" radi. Prvo malo zezancije pa sve ozbiljnije i ozbiljnije do palenja zgrade i batinjanja. Sve već viđeno, a narod, stoka k'o stoka. Amnezija je glavna bolest u Srbistanu.

svetlanast.

pre 11 godina

namerno ili nenamerno uvuceni smo u raspravu o PLAVUSAMA.

PLAVUSE sa RTS su takodje nasele i ponasaju se kao plavuse iz viceva.
lepo je rekao jedan od komentatora na ovom portalu da su plavuse sinisi kovacevicu bile samo METAFORA.
kad je pomenuo plavuse, u istoj diskusiji knjizevnik sinisa kovacevic je govorio i o prodaji-preprodaji reklamnog prostora na RTS-u.

svi smo se zalepili samo na "pricu" o plavusama.
sta bi sa reklamnim prostorom na RTS-u?
vise verujeemo u price o demokratiji nego u demokratiju, vise verujemo pricama o postenju nego u postenje...
zato je srbija na dnu.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@NEMAM POJMA: Čoveče, Vi ste potpuno "omašili" temu i, kako bi rekli moji seljaci, koji nisu sremci, zašli u detelinu?! Pa, zar je toliko teško ustanoviti da "plavuše" uopšte nisu predmet interesovanja goispodina Kovačevića već, problemi na RTS-u, koji predstavlja JAVNI SERVIS gradjana Srbije?! Zar sada, kada je gospodin Kovačević u pitanju, niko nije čuo za "pesničku slobodu"?! Siguran sam da ste uveliko i na sav glas podržavali pravo na "umetnički izraz" gospodina Nikolaidisa a sada zastupate sasvim suprotno mišljenje?! Gde su NUNS i ostali poklonici "slobodne reči"? Ne razumem logiku po kojoj je sloboda govora i pesnička metafora pozivanje da se "aktivira eksploziv" i reše problemi na Balkanu a, istupanje poslanika u Narodnoj skupštini, što je njegova "osnovna delatnost", govor mržnje?!

Velibor, USA

pre 11 godina

Sushtina cele ove stvari je u ovom: "Udario tuk na luk. Tijanić i Siniša Kovaćevič koji nam 25 godina „ispiraju mozak“ doveli su (zajedno sa Slobom, Mirom, Vojom i &) Srbija u 21 veku da u duhovnom smislu liči kao da je u srednjem veku. Obojica su se pokazali kao „gebelsovci ruske gubernije“. U tom „kobojagi“ ratu kolateralna šteta su te „plaviše“. Ali tako je to u životu „ko sa đavolom sadi tikve o glavu mu se obijaju“!
(Anđela, 14. novembar 2012 16:59)

- upravo!
kao i u komentaru Milosa!

Milica

pre 11 godina

Sustina njegove izjave je da nista ne valja, osim plavusa.
bruka za recnik, ali covek izneo istinu
zasto se neko ranije nije tako uhvatio za Tijaniceve izjave? Bile su mnogo gore.

MarkizDeNoviSad

pre 11 godina

@nesa

Nacionalista ?!? Čovek koji je napisao "dramski komad" u kome Sveti Sava psuje,pljuje,bije ... Pre će biti da se od njegovih ideja svakom pravoslavcu prevrne stomak.

Milan

pre 11 godina

Da su ljudi iz DSS-a arogantni,mrzovoljni,uštogljeni,narcisoidni i samoljubivi to nije ništa novo! Novo je da postaju ovako vulgarni, prosti i nevaspitani!Pa, kao da se dodvoravaju novoj vlasti...

Goku

pre 11 godina

Covek kaze istinu i onda ga svi napadaju. Izgleda da u ovoj zemlji jos uvek najbolje prolaze oni koji lazu. Sve sto je rekao Kovacevic je cista istina.