Petak, 09.11.2012.

11:19

Đelić: Beograđani su bili jasni

Odbornik DS Božidar Đelić kaže da su Beograđani veoma jasno i nedvosmisleno na izborima rekli koga hoće za gradonačelnika, pa bi njegova smena bila nelegitimna.

Izvor: Tanjug

Ðeliæ: Beograðani su bili jasni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

nidža

pre 11 godina

Priznajem, (po)grešili smo!
Glasali smo mi i za Dulića pa se ispostavilo da je malo kraduckao! U međuvremenu smo imali prilike da slušamo i čitamo o zloupotrebama gradskog budžeta na renoviranju Bulevara, SC "Olimp" a ni ranije priče oko mosta preko Ade nisu demantovane. A poslanici imaju vlast nad svojim mandatom, zar ne?

PeraPetrovic

pre 11 godina

Sta prica bre ovaj mali.Probudite se bre pukli ste na svim poljima.Izgubiste izbore a i stranka vam se raspada.Sta treba da vam se jos dogodi da bi ste se probudili?
Srecno

Dejan

pre 11 godina

Ako imate vecinu, to jest podrsku vecine biraca koji su izasli na glasanje, nemate se cega plasiti , zar ne ? Prema tome ne vidim sta ste se toliko uspanicili .. :)

nbg61

pre 11 godina

Koja demagogija,pa radikali su imali najvise poslanika u Skupstini Srbije posle parlamentarnih izbora,pa nisu bili u vlasti a kamo li imali premijera!!

garnet

pre 11 godina

Jasno ste i vi rekli da ste protiv korupcije, pa posao od 130,5 miliona eura (nabavka autobusa) dajete strancima, dok domaće firme propadaju, ljudi dobijaju otkaze. Sram vas bilo. Lažovi. I treba da vas smene. Pod hitno!

Vecina

pre 11 godina

Za komentar:
(bezimena, 9. novembar 2012 12:59)

Mi ne postavljamo stvari naopako.Svi su poreski obveznici i imaju ista prava.Precrtani listici se sabiraju sa onima koji nisu izasli na izbore.
Ne izjasnjavanje znaci NE izjasnjeni,a njih je bilo 52%.Da bi izbori i referendum bili vazeci zavisi od drzave do drzave(50%+1 za izbore) i (70% za referendum).
Kako ste vi DOS koalicija dosli da je vecina 47% meni nije jasno.Voleo bih da nam nacrtas i okacis objasnjenje na You Tube.
Matematika ti je jaca strana.
Da pokusas umesto procenta ,sa sa lovom baratas,mozda ces bolje sracunati,no ja te ne bi pustio ni u trafiku,jer ces biti u minusu sigurno.Ne zelim ti zlo,ali poreske obveznike ne mozes da izopstavas.Vecina se ne slaze da grad vodi Djilas i njegova korporacija,a groblje velikana nije privatno groblje prijatelja DS vec celog naroda.
Evo Miskovic-Saric-RIP Bogdanovic za naselje Bellvile su zajedno radili i gradili,onako ortacki,pa doticni 10% lezi na groblju velikana.
Ah da i da te podsetim,Djilas je izbor koalicije,a ne volje gradjana.Volja gradjana da su svi kandidati nistavni i da moraju drugi da se kandiduju.
Ne izlazak,ne izjasnjavati su skup negacija,a nikako saglasnost

@Svetlanast

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da vi kao deo SNSa dajete takvu izjavu.
Posle izbora ste shvatili da nešto i nije baš dobro kod vlasti u Beogradu.
Da li vi uopšte znate :šta su izbori?
I mi sa one druge strane medalje smo ocajni zbog ovog cirkusa od Vlade i sadašnje vlasti, pa smo nemocni da nešto ili ništa ne možemo da menjamo. Samo možemo da se borimo da ne dođete u Beograd. I pored puštenih kriminalaca 3600, i svih vaših, naših, navijaca, verujte da cete se debelo opeci, pa možete da držite sve poluge sile u svojim rukama.

Petar Filipovic

pre 11 godina

DS je homogena stranka kada su menadzerski,advertajzing,bankarski poslovi u pitanju a heterogena kada su u pitanju politicki.Bozidara Djelica smo upoznali preko intervjua koje je on davao na TV programima 2000 god. kao skromnog,pametnog i vrednog.Obrazovanog i uspesnog.U to vreme je kako nam je saopstio spavao kod tetke na kaucu i ponekad joj prao prozore.
2ooo.god-Sef ekspertske grupe tima Miroljuba Labusa koji je 2oo8.izjavio da Delta nije monopolista 2001.-Ministar finansija u vladi Zorana Djindjica 2oo5.do 2007.Direktor Grupe Credit Agricole u Francuskoj za istocnu Evropu 2007.-Potpredsednik zaduzen na evropske integracije u vladi Vojislava Kostunice 2008.-Pored evropskih integracija postaje Ministar za nauku i tehnoloski razvoj. On je proizvod liberalnog kapitalizma koji je zapoceo u Americi Regan a Bus ga doveo do ruba depresije ali kod nas je procvetao zahvaljujuci Djelicu i ostalim pionima koji su od institucija (EU,MMF,Svetska banka,EBDR)infiltrirani po sistemu ulaz-izlaz-ulaz sa jasnim ciljem.
Meridian banka koja je osnovana 1991.godine dozivela je strateske promene u vlasnickoj strukturi 2009.godini.Naime, 2005.godine CreditoAgricole s.a.Paris kupuje 71% vlasnistva ove banke.Operacijom diriguje hirurg Djelic iz Pariza gde je sluzbovao.Pare iz fondova EBDR i dr. sa posebnim namenama ulile su se u ovu banku na futoskom putu i umesto da odu gde su namenjene-srpskoj privredi one su obogatile evropske cinovnike, Djelica i njegovu CreditAgricolegroupu.
Bas skromno

Andrej77

pre 11 godina

@naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.
(svetlanast., 9. novembar 2012 12:05)

A da li bi vise gradjana glasalo za SNS u drugom krugu izbora da nije plasirana LAZ o kradji izbora!? Treba da vas je sramota da uopste komentarisete ovde. Uostalom, koje to informacije imate, klevete po tabloidima? Pozivali ste na nemire na osnovu LAZI i sada nikom nista. Nervira me i opozicija sto cuti o tome a to je bio glavni razlog pobede SNSa.. LAZ. I znam da ste clan stranke kao i vecina komentatora koja pise o "narodu" i "podrsci Vucicu", zato Vam se direktno i obracam.

Marko T.

pre 11 godina

1. Djelicu ne lupaj vise,zivota ti
2. 47% Beogradjana je izaslo na izbore
3 od tih 47% sto je od ukupno izaslih 100/ glasalo za Djilasa koliko bese 35% i sta je ti dvosmisleno a sta nije?!
4. Ti nemas misljenje u tome je problem naj veci,jer da ga imas ne bi mi danas bili gde jesmo.
5. Zakon o denacionalizaciji ti je takve bistrine,da je osmisljan za naj goru korupciju
6. Ona kviz pitanja iz EU sto su stigla si popunjavao kao deca u skolici X i O
xxo
oxo
oox O si naravno ti
7. Navedi mi samo jedan pozitivan zakon a da nije u njemu bilo pljacke koji si sproveo? evo ne mora dva,nego jedan i uvazicu tvoje misljanje.
8. Tutanj kod tetke na rucak,pa posle prilegni na onaj kauc

mik

pre 11 godina

Beograđani su dali svoje glasove kako su dali. Međutim, legitimno je pravo svake stranke da, sklapajući koalicije, osvoji potrebnu većinu potrebnu za preuzimanje vlasti na nekom nivou. To je politika i zato se njom ne bave meni dragi, pošteni i fini ljudi. SNS neće učiniti ništa što DS ne bi uradila na njenom mestu, to su takve oblasti u kojima je poštenje relativno, okrećete se kako vetar duva i izvrćete sopstvene reči da biste ih lakše pogazili. I to je sve što ima da se kaže ovim povodom.

PS neki ostrašćeni simpatizer SNS-a počeo je ovde da priča o reformi pravosuđa... Ako živite u Beogradu, trebalo bi da znate šta su ovlašćenja gradske vlasti. Ako ne, izvinjavam se

svetlanast.

pre 11 godina

gospodine djelicu,

naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.

da li mislite da bi gradjani glasali kako su glasali u beogradu, da su videli kombinacije u DS oko stranackih izbora, da zanemarimo katastrofalnu reformu pravosudja, Bus plus, secu platana u bulevaru, cenu mosta preko Ade, bogacenje kadrova DS /markovic i milosavljevic su u politiku usli iz roditeljskih stanova/ vi sa tetkinog kauca.
naravno i vi koristite pravilo da je napad najbolja odbrana.

@Rale 61

pre 11 godina

Poštovani, matematika je egzaktna nauka. Ali matematika je prirodna nauka, a izbori su u domenu društvene kategorije. Kao što je na republickim izborima mandat dat najvecoj stranci, to važi i na svim drugim nivoima lokala. Najveca stranka ili licnost koja je dobila najviše glasova formita vlast.
Ovo što sad cinite, loše je za društvo uopšte. Izbori ce pre nego što mislite, ali tad, bez obzira na vaša ispitivanja i uverenje da ste vodeca partija, verujte mi, nece vas biti ni na jednom nivou.
Iako ni to nije dobro. Ali vi ga sad tako komponujete.

bezimena

pre 11 godina

gradjani su jasno stavili do znanja svim politicarima sta hoce-45,82% u beogradu nije glasalo ni za jednog od ponudjenih kandidata.
(igor, 9. novembar 2012 12:01)

Ne postavljajte stvari naopako! U izborni rezultat se ne ubrajaju NEpostojeći glasovi tj. onih koji NISU izašli na izbore!
Izbori su bili regularni i rezultat je punovažan! Beogradjani su glasali za DS samo zbog D. Djilasa, što je jasno svakome i NIKO nema pravo da ponštava izbornu volju gradjana Beograda! TAČKA!

novica 952

pre 11 godina

Kako neko reče u komentaru davno beše taj šesti maj i mnogo se od tog datuma promenilo a i promeniće se nakon nedelju dana ili možda dve. I to potpuno legitimno onako kako to naša politička praksa dopušta da se u skupštinskoj proceduri promeni vlast kako je to urađeno u Novom Sadu, Užicu i mnogim gradovima u Srbiji. I zašto bi Beograd bio drugačiji, zašto bi tamo SNS dozvolio svojim kolaicionim partenerima da prave vlast sa DS-om, sa onima koji kroz pračamentarnu raspravu dokažu da SNS i ostali iz koalicije guraju ovu državu u propast i beznađe. Beograd pripada Beograđnima ali i celoj Srbiji i gospodin Đelić bi više trebao da se bavi unutarstranačkim radom i popravljljanjem imidža svoje stranke a manje namrema i programom SNS-a

(Vlast)a

pre 11 godina

Nije fer da to kazete,g.Djelicu.Da ste vi bili kandidat za gradonacelnika,mozda bih i glasala jer znam da ste sposobni i uz dobre saradnike mozete nesto uraditi.Danas idem na Zeleni venac iz Sremske i gotovo dvaput sam pala preko izlomljenih stepenica,gradski prevoz je preskup a dugo se ceka i nemamo red voznje,po gradu se investira i radi tek ponesto,dok se sustinski problemi ne resavaju zato sto je vasa stranka isturila za to vazno mesto Djilasa od koga stranka ima koristi a gradjani nemaju.Zato nece biti ni pobune ukoliko vas ovi nesrecnici smene.Radili ste za sebe a protiv gradjana,tako ce raditi i naprednjaci.Neka se zla makar smenjuju kad nemamo bolje!

Aleksandar75

pre 11 godina

Tadić je 2005. godine ukinuo direktan izbor gradonačelnika Beograda pa je šef njegove narodne kancelarije Đilas došao na to mesto. A sad se pozivaju na "volju građana"...

MNS

pre 11 godina

Bili su i Novosađani više nego jasni na izborima, pa nije vredelo...
Ne treba da podsećam kako je SNS sa svojim plaćenicima otela vlast...

NekoIzMase

pre 11 godina

A za koga su nedvosmisleno rekli ???

Nedvosmisleno znači da je 100% izbor jedne od opcija ... Kako je u političkom sistemu za neku odluku dovoljno i 50%+1, možemo i to smatrati nedvosmislenim ... Ali 35% od 60% ljudi koji su glasali je nedovoljno da bi se tvrdilo da je nešto nedvosmisleno ... Uostalom, 2008. godine, birači su nedvosmisleno glasali za desničarsku opciju, ali je SPS ipak prišao levičarskoj, pa Đeliču nije smetalo da bude nedvosmisleni potpredsednik Vlade ...

NekoIzMase

pre 11 godina

A za koga su nedvosmisleno rekli ???

Nedvosmisleno znači da je 100% izbor jedne od opcija ... Kako je u političkom sistemu za neku odluku dovoljno i 50%+1, možemo i to smatrati nedvosmislenim ... Ali 35% od 60% ljudi koji su glasali je nedovoljno da bi se tvrdilo da je nešto nedvosmisleno ... Uostalom, 2008. godine, birači su nedvosmisleno glasali za desničarsku opciju, ali je SPS ipak prišao levičarskoj, pa Đeliču nije smetalo da bude nedvosmisleni potpredsednik Vlade ...

svetlanast.

pre 11 godina

gospodine djelicu,

naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.

da li mislite da bi gradjani glasali kako su glasali u beogradu, da su videli kombinacije u DS oko stranackih izbora, da zanemarimo katastrofalnu reformu pravosudja, Bus plus, secu platana u bulevaru, cenu mosta preko Ade, bogacenje kadrova DS /markovic i milosavljevic su u politiku usli iz roditeljskih stanova/ vi sa tetkinog kauca.
naravno i vi koristite pravilo da je napad najbolja odbrana.

MNS

pre 11 godina

Bili su i Novosađani više nego jasni na izborima, pa nije vredelo...
Ne treba da podsećam kako je SNS sa svojim plaćenicima otela vlast...

Aleksandar75

pre 11 godina

Tadić je 2005. godine ukinuo direktan izbor gradonačelnika Beograda pa je šef njegove narodne kancelarije Đilas došao na to mesto. A sad se pozivaju na "volju građana"...

Petar Filipovic

pre 11 godina

DS je homogena stranka kada su menadzerski,advertajzing,bankarski poslovi u pitanju a heterogena kada su u pitanju politicki.Bozidara Djelica smo upoznali preko intervjua koje je on davao na TV programima 2000 god. kao skromnog,pametnog i vrednog.Obrazovanog i uspesnog.U to vreme je kako nam je saopstio spavao kod tetke na kaucu i ponekad joj prao prozore.
2ooo.god-Sef ekspertske grupe tima Miroljuba Labusa koji je 2oo8.izjavio da Delta nije monopolista 2001.-Ministar finansija u vladi Zorana Djindjica 2oo5.do 2007.Direktor Grupe Credit Agricole u Francuskoj za istocnu Evropu 2007.-Potpredsednik zaduzen na evropske integracije u vladi Vojislava Kostunice 2008.-Pored evropskih integracija postaje Ministar za nauku i tehnoloski razvoj. On je proizvod liberalnog kapitalizma koji je zapoceo u Americi Regan a Bus ga doveo do ruba depresije ali kod nas je procvetao zahvaljujuci Djelicu i ostalim pionima koji su od institucija (EU,MMF,Svetska banka,EBDR)infiltrirani po sistemu ulaz-izlaz-ulaz sa jasnim ciljem.
Meridian banka koja je osnovana 1991.godine dozivela je strateske promene u vlasnickoj strukturi 2009.godini.Naime, 2005.godine CreditoAgricole s.a.Paris kupuje 71% vlasnistva ove banke.Operacijom diriguje hirurg Djelic iz Pariza gde je sluzbovao.Pare iz fondova EBDR i dr. sa posebnim namenama ulile su se u ovu banku na futoskom putu i umesto da odu gde su namenjene-srpskoj privredi one su obogatile evropske cinovnike, Djelica i njegovu CreditAgricolegroupu.
Bas skromno

novica 952

pre 11 godina

Kako neko reče u komentaru davno beše taj šesti maj i mnogo se od tog datuma promenilo a i promeniće se nakon nedelju dana ili možda dve. I to potpuno legitimno onako kako to naša politička praksa dopušta da se u skupštinskoj proceduri promeni vlast kako je to urađeno u Novom Sadu, Užicu i mnogim gradovima u Srbiji. I zašto bi Beograd bio drugačiji, zašto bi tamo SNS dozvolio svojim kolaicionim partenerima da prave vlast sa DS-om, sa onima koji kroz pračamentarnu raspravu dokažu da SNS i ostali iz koalicije guraju ovu državu u propast i beznađe. Beograd pripada Beograđnima ali i celoj Srbiji i gospodin Đelić bi više trebao da se bavi unutarstranačkim radom i popravljljanjem imidža svoje stranke a manje namrema i programom SNS-a

garnet

pre 11 godina

Jasno ste i vi rekli da ste protiv korupcije, pa posao od 130,5 miliona eura (nabavka autobusa) dajete strancima, dok domaće firme propadaju, ljudi dobijaju otkaze. Sram vas bilo. Lažovi. I treba da vas smene. Pod hitno!

Vecina

pre 11 godina

Za komentar:
(bezimena, 9. novembar 2012 12:59)

Mi ne postavljamo stvari naopako.Svi su poreski obveznici i imaju ista prava.Precrtani listici se sabiraju sa onima koji nisu izasli na izbore.
Ne izjasnjavanje znaci NE izjasnjeni,a njih je bilo 52%.Da bi izbori i referendum bili vazeci zavisi od drzave do drzave(50%+1 za izbore) i (70% za referendum).
Kako ste vi DOS koalicija dosli da je vecina 47% meni nije jasno.Voleo bih da nam nacrtas i okacis objasnjenje na You Tube.
Matematika ti je jaca strana.
Da pokusas umesto procenta ,sa sa lovom baratas,mozda ces bolje sracunati,no ja te ne bi pustio ni u trafiku,jer ces biti u minusu sigurno.Ne zelim ti zlo,ali poreske obveznike ne mozes da izopstavas.Vecina se ne slaze da grad vodi Djilas i njegova korporacija,a groblje velikana nije privatno groblje prijatelja DS vec celog naroda.
Evo Miskovic-Saric-RIP Bogdanovic za naselje Bellvile su zajedno radili i gradili,onako ortacki,pa doticni 10% lezi na groblju velikana.
Ah da i da te podsetim,Djilas je izbor koalicije,a ne volje gradjana.Volja gradjana da su svi kandidati nistavni i da moraju drugi da se kandiduju.
Ne izlazak,ne izjasnjavati su skup negacija,a nikako saglasnost

(Vlast)a

pre 11 godina

Nije fer da to kazete,g.Djelicu.Da ste vi bili kandidat za gradonacelnika,mozda bih i glasala jer znam da ste sposobni i uz dobre saradnike mozete nesto uraditi.Danas idem na Zeleni venac iz Sremske i gotovo dvaput sam pala preko izlomljenih stepenica,gradski prevoz je preskup a dugo se ceka i nemamo red voznje,po gradu se investira i radi tek ponesto,dok se sustinski problemi ne resavaju zato sto je vasa stranka isturila za to vazno mesto Djilasa od koga stranka ima koristi a gradjani nemaju.Zato nece biti ni pobune ukoliko vas ovi nesrecnici smene.Radili ste za sebe a protiv gradjana,tako ce raditi i naprednjaci.Neka se zla makar smenjuju kad nemamo bolje!

mik

pre 11 godina

Beograđani su dali svoje glasove kako su dali. Međutim, legitimno je pravo svake stranke da, sklapajući koalicije, osvoji potrebnu većinu potrebnu za preuzimanje vlasti na nekom nivou. To je politika i zato se njom ne bave meni dragi, pošteni i fini ljudi. SNS neće učiniti ništa što DS ne bi uradila na njenom mestu, to su takve oblasti u kojima je poštenje relativno, okrećete se kako vetar duva i izvrćete sopstvene reči da biste ih lakše pogazili. I to je sve što ima da se kaže ovim povodom.

PS neki ostrašćeni simpatizer SNS-a počeo je ovde da priča o reformi pravosuđa... Ako živite u Beogradu, trebalo bi da znate šta su ovlašćenja gradske vlasti. Ako ne, izvinjavam se

Marko T.

pre 11 godina

1. Djelicu ne lupaj vise,zivota ti
2. 47% Beogradjana je izaslo na izbore
3 od tih 47% sto je od ukupno izaslih 100/ glasalo za Djilasa koliko bese 35% i sta je ti dvosmisleno a sta nije?!
4. Ti nemas misljenje u tome je problem naj veci,jer da ga imas ne bi mi danas bili gde jesmo.
5. Zakon o denacionalizaciji ti je takve bistrine,da je osmisljan za naj goru korupciju
6. Ona kviz pitanja iz EU sto su stigla si popunjavao kao deca u skolici X i O
xxo
oxo
oox O si naravno ti
7. Navedi mi samo jedan pozitivan zakon a da nije u njemu bilo pljacke koji si sproveo? evo ne mora dva,nego jedan i uvazicu tvoje misljanje.
8. Tutanj kod tetke na rucak,pa posle prilegni na onaj kauc

Andrej77

pre 11 godina

@naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.
(svetlanast., 9. novembar 2012 12:05)

A da li bi vise gradjana glasalo za SNS u drugom krugu izbora da nije plasirana LAZ o kradji izbora!? Treba da vas je sramota da uopste komentarisete ovde. Uostalom, koje to informacije imate, klevete po tabloidima? Pozivali ste na nemire na osnovu LAZI i sada nikom nista. Nervira me i opozicija sto cuti o tome a to je bio glavni razlog pobede SNSa.. LAZ. I znam da ste clan stranke kao i vecina komentatora koja pise o "narodu" i "podrsci Vucicu", zato Vam se direktno i obracam.

bezimena

pre 11 godina

gradjani su jasno stavili do znanja svim politicarima sta hoce-45,82% u beogradu nije glasalo ni za jednog od ponudjenih kandidata.
(igor, 9. novembar 2012 12:01)

Ne postavljajte stvari naopako! U izborni rezultat se ne ubrajaju NEpostojeći glasovi tj. onih koji NISU izašli na izbore!
Izbori su bili regularni i rezultat je punovažan! Beogradjani su glasali za DS samo zbog D. Djilasa, što je jasno svakome i NIKO nema pravo da ponštava izbornu volju gradjana Beograda! TAČKA!

@Svetlanast

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da vi kao deo SNSa dajete takvu izjavu.
Posle izbora ste shvatili da nešto i nije baš dobro kod vlasti u Beogradu.
Da li vi uopšte znate :šta su izbori?
I mi sa one druge strane medalje smo ocajni zbog ovog cirkusa od Vlade i sadašnje vlasti, pa smo nemocni da nešto ili ništa ne možemo da menjamo. Samo možemo da se borimo da ne dođete u Beograd. I pored puštenih kriminalaca 3600, i svih vaših, naših, navijaca, verujte da cete se debelo opeci, pa možete da držite sve poluge sile u svojim rukama.

nbg61

pre 11 godina

Koja demagogija,pa radikali su imali najvise poslanika u Skupstini Srbije posle parlamentarnih izbora,pa nisu bili u vlasti a kamo li imali premijera!!

PeraPetrovic

pre 11 godina

Sta prica bre ovaj mali.Probudite se bre pukli ste na svim poljima.Izgubiste izbore a i stranka vam se raspada.Sta treba da vam se jos dogodi da bi ste se probudili?
Srecno

nidža

pre 11 godina

Priznajem, (po)grešili smo!
Glasali smo mi i za Dulića pa se ispostavilo da je malo kraduckao! U međuvremenu smo imali prilike da slušamo i čitamo o zloupotrebama gradskog budžeta na renoviranju Bulevara, SC "Olimp" a ni ranije priče oko mosta preko Ade nisu demantovane. A poslanici imaju vlast nad svojim mandatom, zar ne?

@Rale 61

pre 11 godina

Poštovani, matematika je egzaktna nauka. Ali matematika je prirodna nauka, a izbori su u domenu društvene kategorije. Kao što je na republickim izborima mandat dat najvecoj stranci, to važi i na svim drugim nivoima lokala. Najveca stranka ili licnost koja je dobila najviše glasova formita vlast.
Ovo što sad cinite, loše je za društvo uopšte. Izbori ce pre nego što mislite, ali tad, bez obzira na vaša ispitivanja i uverenje da ste vodeca partija, verujte mi, nece vas biti ni na jednom nivou.
Iako ni to nije dobro. Ali vi ga sad tako komponujete.

Dejan

pre 11 godina

Ako imate vecinu, to jest podrsku vecine biraca koji su izasli na glasanje, nemate se cega plasiti , zar ne ? Prema tome ne vidim sta ste se toliko uspanicili .. :)

MNS

pre 11 godina

Bili su i Novosađani više nego jasni na izborima, pa nije vredelo...
Ne treba da podsećam kako je SNS sa svojim plaćenicima otela vlast...

svetlanast.

pre 11 godina

gospodine djelicu,

naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.

da li mislite da bi gradjani glasali kako su glasali u beogradu, da su videli kombinacije u DS oko stranackih izbora, da zanemarimo katastrofalnu reformu pravosudja, Bus plus, secu platana u bulevaru, cenu mosta preko Ade, bogacenje kadrova DS /markovic i milosavljevic su u politiku usli iz roditeljskih stanova/ vi sa tetkinog kauca.
naravno i vi koristite pravilo da je napad najbolja odbrana.

NekoIzMase

pre 11 godina

A za koga su nedvosmisleno rekli ???

Nedvosmisleno znači da je 100% izbor jedne od opcija ... Kako je u političkom sistemu za neku odluku dovoljno i 50%+1, možemo i to smatrati nedvosmislenim ... Ali 35% od 60% ljudi koji su glasali je nedovoljno da bi se tvrdilo da je nešto nedvosmisleno ... Uostalom, 2008. godine, birači su nedvosmisleno glasali za desničarsku opciju, ali je SPS ipak prišao levičarskoj, pa Đeliču nije smetalo da bude nedvosmisleni potpredsednik Vlade ...

@Rale 61

pre 11 godina

Poštovani, matematika je egzaktna nauka. Ali matematika je prirodna nauka, a izbori su u domenu društvene kategorije. Kao što je na republickim izborima mandat dat najvecoj stranci, to važi i na svim drugim nivoima lokala. Najveca stranka ili licnost koja je dobila najviše glasova formita vlast.
Ovo što sad cinite, loše je za društvo uopšte. Izbori ce pre nego što mislite, ali tad, bez obzira na vaša ispitivanja i uverenje da ste vodeca partija, verujte mi, nece vas biti ni na jednom nivou.
Iako ni to nije dobro. Ali vi ga sad tako komponujete.

bezimena

pre 11 godina

gradjani su jasno stavili do znanja svim politicarima sta hoce-45,82% u beogradu nije glasalo ni za jednog od ponudjenih kandidata.
(igor, 9. novembar 2012 12:01)

Ne postavljajte stvari naopako! U izborni rezultat se ne ubrajaju NEpostojeći glasovi tj. onih koji NISU izašli na izbore!
Izbori su bili regularni i rezultat je punovažan! Beogradjani su glasali za DS samo zbog D. Djilasa, što je jasno svakome i NIKO nema pravo da ponštava izbornu volju gradjana Beograda! TAČKA!

novica 952

pre 11 godina

Kako neko reče u komentaru davno beše taj šesti maj i mnogo se od tog datuma promenilo a i promeniće se nakon nedelju dana ili možda dve. I to potpuno legitimno onako kako to naša politička praksa dopušta da se u skupštinskoj proceduri promeni vlast kako je to urađeno u Novom Sadu, Užicu i mnogim gradovima u Srbiji. I zašto bi Beograd bio drugačiji, zašto bi tamo SNS dozvolio svojim kolaicionim partenerima da prave vlast sa DS-om, sa onima koji kroz pračamentarnu raspravu dokažu da SNS i ostali iz koalicije guraju ovu državu u propast i beznađe. Beograd pripada Beograđnima ali i celoj Srbiji i gospodin Đelić bi više trebao da se bavi unutarstranačkim radom i popravljljanjem imidža svoje stranke a manje namrema i programom SNS-a

Aleksandar75

pre 11 godina

Tadić je 2005. godine ukinuo direktan izbor gradonačelnika Beograda pa je šef njegove narodne kancelarije Đilas došao na to mesto. A sad se pozivaju na "volju građana"...

(Vlast)a

pre 11 godina

Nije fer da to kazete,g.Djelicu.Da ste vi bili kandidat za gradonacelnika,mozda bih i glasala jer znam da ste sposobni i uz dobre saradnike mozete nesto uraditi.Danas idem na Zeleni venac iz Sremske i gotovo dvaput sam pala preko izlomljenih stepenica,gradski prevoz je preskup a dugo se ceka i nemamo red voznje,po gradu se investira i radi tek ponesto,dok se sustinski problemi ne resavaju zato sto je vasa stranka isturila za to vazno mesto Djilasa od koga stranka ima koristi a gradjani nemaju.Zato nece biti ni pobune ukoliko vas ovi nesrecnici smene.Radili ste za sebe a protiv gradjana,tako ce raditi i naprednjaci.Neka se zla makar smenjuju kad nemamo bolje!

Marko T.

pre 11 godina

1. Djelicu ne lupaj vise,zivota ti
2. 47% Beogradjana je izaslo na izbore
3 od tih 47% sto je od ukupno izaslih 100/ glasalo za Djilasa koliko bese 35% i sta je ti dvosmisleno a sta nije?!
4. Ti nemas misljenje u tome je problem naj veci,jer da ga imas ne bi mi danas bili gde jesmo.
5. Zakon o denacionalizaciji ti je takve bistrine,da je osmisljan za naj goru korupciju
6. Ona kviz pitanja iz EU sto su stigla si popunjavao kao deca u skolici X i O
xxo
oxo
oox O si naravno ti
7. Navedi mi samo jedan pozitivan zakon a da nije u njemu bilo pljacke koji si sproveo? evo ne mora dva,nego jedan i uvazicu tvoje misljanje.
8. Tutanj kod tetke na rucak,pa posle prilegni na onaj kauc

Andrej77

pre 11 godina

@naravno da treba postovati volju gradjana.
a sta ako gradjani tek posle odrzanih izbora dodju do novih informacija koje nisu imali pre nego sto su "iskazali svoju volju" na izborima.
(svetlanast., 9. novembar 2012 12:05)

A da li bi vise gradjana glasalo za SNS u drugom krugu izbora da nije plasirana LAZ o kradji izbora!? Treba da vas je sramota da uopste komentarisete ovde. Uostalom, koje to informacije imate, klevete po tabloidima? Pozivali ste na nemire na osnovu LAZI i sada nikom nista. Nervira me i opozicija sto cuti o tome a to je bio glavni razlog pobede SNSa.. LAZ. I znam da ste clan stranke kao i vecina komentatora koja pise o "narodu" i "podrsci Vucicu", zato Vam se direktno i obracam.

Vecina

pre 11 godina

Za komentar:
(bezimena, 9. novembar 2012 12:59)

Mi ne postavljamo stvari naopako.Svi su poreski obveznici i imaju ista prava.Precrtani listici se sabiraju sa onima koji nisu izasli na izbore.
Ne izjasnjavanje znaci NE izjasnjeni,a njih je bilo 52%.Da bi izbori i referendum bili vazeci zavisi od drzave do drzave(50%+1 za izbore) i (70% za referendum).
Kako ste vi DOS koalicija dosli da je vecina 47% meni nije jasno.Voleo bih da nam nacrtas i okacis objasnjenje na You Tube.
Matematika ti je jaca strana.
Da pokusas umesto procenta ,sa sa lovom baratas,mozda ces bolje sracunati,no ja te ne bi pustio ni u trafiku,jer ces biti u minusu sigurno.Ne zelim ti zlo,ali poreske obveznike ne mozes da izopstavas.Vecina se ne slaze da grad vodi Djilas i njegova korporacija,a groblje velikana nije privatno groblje prijatelja DS vec celog naroda.
Evo Miskovic-Saric-RIP Bogdanovic za naselje Bellvile su zajedno radili i gradili,onako ortacki,pa doticni 10% lezi na groblju velikana.
Ah da i da te podsetim,Djilas je izbor koalicije,a ne volje gradjana.Volja gradjana da su svi kandidati nistavni i da moraju drugi da se kandiduju.
Ne izlazak,ne izjasnjavati su skup negacija,a nikako saglasnost

@Svetlanast

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da vi kao deo SNSa dajete takvu izjavu.
Posle izbora ste shvatili da nešto i nije baš dobro kod vlasti u Beogradu.
Da li vi uopšte znate :šta su izbori?
I mi sa one druge strane medalje smo ocajni zbog ovog cirkusa od Vlade i sadašnje vlasti, pa smo nemocni da nešto ili ništa ne možemo da menjamo. Samo možemo da se borimo da ne dođete u Beograd. I pored puštenih kriminalaca 3600, i svih vaših, naših, navijaca, verujte da cete se debelo opeci, pa možete da držite sve poluge sile u svojim rukama.

Petar Filipovic

pre 11 godina

DS je homogena stranka kada su menadzerski,advertajzing,bankarski poslovi u pitanju a heterogena kada su u pitanju politicki.Bozidara Djelica smo upoznali preko intervjua koje je on davao na TV programima 2000 god. kao skromnog,pametnog i vrednog.Obrazovanog i uspesnog.U to vreme je kako nam je saopstio spavao kod tetke na kaucu i ponekad joj prao prozore.
2ooo.god-Sef ekspertske grupe tima Miroljuba Labusa koji je 2oo8.izjavio da Delta nije monopolista 2001.-Ministar finansija u vladi Zorana Djindjica 2oo5.do 2007.Direktor Grupe Credit Agricole u Francuskoj za istocnu Evropu 2007.-Potpredsednik zaduzen na evropske integracije u vladi Vojislava Kostunice 2008.-Pored evropskih integracija postaje Ministar za nauku i tehnoloski razvoj. On je proizvod liberalnog kapitalizma koji je zapoceo u Americi Regan a Bus ga doveo do ruba depresije ali kod nas je procvetao zahvaljujuci Djelicu i ostalim pionima koji su od institucija (EU,MMF,Svetska banka,EBDR)infiltrirani po sistemu ulaz-izlaz-ulaz sa jasnim ciljem.
Meridian banka koja je osnovana 1991.godine dozivela je strateske promene u vlasnickoj strukturi 2009.godini.Naime, 2005.godine CreditoAgricole s.a.Paris kupuje 71% vlasnistva ove banke.Operacijom diriguje hirurg Djelic iz Pariza gde je sluzbovao.Pare iz fondova EBDR i dr. sa posebnim namenama ulile su se u ovu banku na futoskom putu i umesto da odu gde su namenjene-srpskoj privredi one su obogatile evropske cinovnike, Djelica i njegovu CreditAgricolegroupu.
Bas skromno

garnet

pre 11 godina

Jasno ste i vi rekli da ste protiv korupcije, pa posao od 130,5 miliona eura (nabavka autobusa) dajete strancima, dok domaće firme propadaju, ljudi dobijaju otkaze. Sram vas bilo. Lažovi. I treba da vas smene. Pod hitno!

PeraPetrovic

pre 11 godina

Sta prica bre ovaj mali.Probudite se bre pukli ste na svim poljima.Izgubiste izbore a i stranka vam se raspada.Sta treba da vam se jos dogodi da bi ste se probudili?
Srecno

mik

pre 11 godina

Beograđani su dali svoje glasove kako su dali. Međutim, legitimno je pravo svake stranke da, sklapajući koalicije, osvoji potrebnu većinu potrebnu za preuzimanje vlasti na nekom nivou. To je politika i zato se njom ne bave meni dragi, pošteni i fini ljudi. SNS neće učiniti ništa što DS ne bi uradila na njenom mestu, to su takve oblasti u kojima je poštenje relativno, okrećete se kako vetar duva i izvrćete sopstvene reči da biste ih lakše pogazili. I to je sve što ima da se kaže ovim povodom.

PS neki ostrašćeni simpatizer SNS-a počeo je ovde da priča o reformi pravosuđa... Ako živite u Beogradu, trebalo bi da znate šta su ovlašćenja gradske vlasti. Ako ne, izvinjavam se

nbg61

pre 11 godina

Koja demagogija,pa radikali su imali najvise poslanika u Skupstini Srbije posle parlamentarnih izbora,pa nisu bili u vlasti a kamo li imali premijera!!

Dejan

pre 11 godina

Ako imate vecinu, to jest podrsku vecine biraca koji su izasli na glasanje, nemate se cega plasiti , zar ne ? Prema tome ne vidim sta ste se toliko uspanicili .. :)

nidža

pre 11 godina

Priznajem, (po)grešili smo!
Glasali smo mi i za Dulića pa se ispostavilo da je malo kraduckao! U međuvremenu smo imali prilike da slušamo i čitamo o zloupotrebama gradskog budžeta na renoviranju Bulevara, SC "Olimp" a ni ranije priče oko mosta preko Ade nisu demantovane. A poslanici imaju vlast nad svojim mandatom, zar ne?