Utorak, 06.11.2012.

17:52

Dveri:Sprema se vojvođansko proleće

Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije.

Izvor: Beta

Dveri:Sprema se vojvoðansko proleæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sta je tu cudno pa isti oni koji su svojom losom politikom oterali svu bivsu bracu iz zajednicke drzave,opet su na vlasti i opet prave istovetne greske jer neznaju bolje,jer su opijeni vlascu,narocito sto su 2000te godine misleli da ce svi zavrsiti na robiji,pa posto se to nije desilo,oni su jos jace jos zesce poceli da prave budalastine u unutrasnjoj politici sto ce neminovno dovesti do katastrofe pre ili kasnije.

racunajte na njih

pre 11 godina

Ma to rade pojedinci koji bi da se na nedemokratski nacin ponovo dokopaju vlasti i uticaja a sve zarad svog licnog bogacenja. Jer kako drugacije pricati o otcepljenju Vojvodine koja je sa vecinskim srpskim stanovnistvom, koje se sigurno nece odvojiti od drugog dela istog naroda. Protesti protiv demokratski izabrane vlasti su moguci, ali s obzirom da je ova vlast tek pocela da radi, onda se postavlja pitanje zasto nije bilo protesta pre izbora, jer su svi problemi nasledjeni iz tog perioda. Bilo je ocigledno mnogo razloga ,kao sto je visoka korupcija i pljacka zbog kojih je ovaj narod bacen na kolena.Mozda je to jedino dobro za pojedince koji se drze floskule, sto gore ,to bolje...ali za njih.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Ovo miriše na još jednu podmetačinu naše mile Službe. A ono kao slučajno je sve napisano na Hrvatskom, jer nema Srba Vojvođana koji bi ovako nešto napravili. I naravno, Dveri nas obaveštavaju o svemu, jer inače ovaj pamflet, koji su uredno sastavili u Službi niko ne bi ni pročitao, pa je bila potrebna reklama. A svi dobro znamo čija ispostava su Dveri. Da to isto nisu radili na Kosovu, Hrvatskoj, Bosni..., pa da čovek i nasedne, ali ovako. Stvarno amaterski. Najbolje od svega je da pravi Vojvođani i autonomaši treba da se preko Facebook-a prijave svojevoljno na crnu listu.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Evo linka priručnika [link] , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.
(Lajavi, 6. novembar 2012 18:53)

U tom prirucniku stoji i ovo:
AKTIVNI OTPOR:
Koristite obrnutu psihologiju! Primer: upalite javno Vojvodjansku (sic!) zastavu (ne snosi se kazna ni po jednom zakonu) i podignite halabuku oko toga!

Dakle, ko nam kaze da i sam "Prirucnik" nije produkt "obrnute psihologije", tj. da ga nisu kreirale ("po svim pravilima struke") i podmetnule na Internet same Dveri, kako bi "podigle halabuku oko toga"? Ko je radio, zna znanje.

građanin Srbije

pre 11 godina

Gospodo iz Dveri, izgleda da ste tek sad otkrili toplu vodu.
Našao taj priručnik na netu i pročitao.
Te stvari se znaju, i primenjuju se još od vremena stare Jugoslavije, ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji, koliko znam.
Normalno da kad prelaziš granicu, ne prijavljuješ svu robu, menjaš etiketu na robi koliko je to moguće da ne bi plaćao carinu, ili? Pitajte švercere.
Zadužiću se u dinarima sa fiksnom kamatnom stopom zbog inflacije, inflacija će ionako pojesti deo dugova. Ko ne bi to uradio?
Radije ću ići kod privatnog lekara, ako imam mogućnosti nego kod državnog, radi kvalietnijeg obavljenog posla. Ko ne bi? Imam već iskustva u time.
Gospodo vi iz Dveri kad pravite neki protest, i policija nekog od vas zaustavi radi legitimisanja i pita vas nešto, vi uvek priznajete sve jel?
Da je tako, vi nebiste postojali na političkoj sceni Srbije.
Normalno da ću da se učlanim u što veći broj partija, institucija, savetovališta i agencija, naravno zbog dobre plate ko ne bi? Pogledajte koliko ljudi ima u raznim agencijama, partijama, institucijama, zato što blistaju od znanja jel?
A u vezi prisluškivanja, naravno da neću govoriti jasno glasno o raznim temama preko sredstava komunikacije. Ko zna u današnje vreme ko vas sve sluša i vidi. U današnje vreme komunikacije, znate čak i zidovi imaju uši.
Vi kad organizujete neki protest, javno komunicirate između jel?
A tek plakati, našta nam ulice liče.
Za kraj, ove stvari su odavno, već godinama unazad poznate građanima Srbije.

matori

pre 11 godina

"...Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije..."

ODLIČNO! Vidim da se gospoda "razumeju" i u komplikovanu "meteorologiju"...
Mogu im ljubazno preporučiti da počnu pakovati svoje koferčiće, radi seobe u južnije krajeve! Naime, tamo će biti mnogo povoljnija "klima".
Pogotovo za budalaštine kojima nas zasipaju uvek kada im je dosadno.

Sunny

pre 11 godina

Prvo u vezi ovog saopstenja, vidim da je njegov cilj ukidanje Vojvodine blacenjem same autonomije. Licno, voleo bih da su u pravu, da je moguce vojvodjansko prolece i otpor vlasti u Beogradu, njihovoj aroganciji i samoljublju, mrznji i centralizmu. Na zalost, Vojvodina je toliko isposcena, da ima jako malo snage da se odupre i podigne glas u ime samoodbrane.

@Novosadjanin
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor. Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Bio sam u proteklom periodu vise puta u Madjarskoj i postideo se iz koje zabiti, zapustene i ruinirane dolazim. Bio sam i u Rumuniji i ne mogu da je prepoznam u odnosu na secanja od pre 20 godina.
Trebace nam puno godina da dostignemo taj nivo na kojem su ove, nekad za nas zaostale zemlje, i pod uslovom da sve bude idealno. Ali na zalost, mi i dalje idemo unazad.

пеђа.м

pre 11 godina

Моја је жеља да живим у Војводини, која је саставни део Републике Србије. Али често имам утисак да власти у Београду немају слуха за народ у АП. Примера има и превише...

Čveger

pre 11 godina

Kakav odvratan način da se narodu ogadi tako lepa reč. "Dveri" je suviše lepa reč da bi se iza nje krila fašizoidna gamad kikiriki mozgova.

Deda Panta

pre 11 godina

Došlo je vreme da Država Srbija poapsi te bitange koje su protiv ustavnog uredjenja Republike Srbije. Autonomija Vojvodine je ustavna kategorija i onaj ko je protiv toga i aktivno se bori protiv toga čini zločin i treba u aps.
Pa kad se poapse bitange i neradnici koji bi da uredjuju kako drugi treba da žive, krenuti na ostale, koji ne plaćaju plate radnicima i ostale kriminalce u državi.

I konačno doneti Zakon da je neisplaćivanje plate krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Taj bi zakon promenio mnoge odnose u Državi i vratio nas na pravi ljudski kolosek i put ka evropskim vrednostima, a to su oduvek bile vredosti u Vojvodini.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Dveri govore istinu. Medjutim, od nezavisnosti nema nista jer nemaju ni 10% stanovnistva za tako nesto, uglavnom Madjara, tako da... to su sve politicke igrarije. Ta atmosfera se podgreva u Vojvodini na razne nacine, znam jer zivim ovde, ali to je sve u politicko-marketinske svrhe pokrajinske vlasti, i nema od toga nista. Ali dobro je da se ukaze na nesto sto bi u nekoj skorijoj buducnosti moglo da eskalira kao problem. DS u pokrajini bi da stvara drzavu u drzavi da bi oni mogli makar negde da imaju neku "opipljivu vlast". Iz tog rezloga - neizmerne zelje za makar kakvom vlascu, spremni su da rade na rasparcavanju drzave. Toliko o onoj Tadicevoj kako je DS institucija, da, institucija za rasparcavanje Srbije.

muka mi je više od fobija i fobičara

pre 11 godina

Bilo bi dobro da Dveri prestanu da nas plaše sa raznim najavama,koje samo oni vide.
Činjenica je da svi mnogo lošije živimo nego pre par godina ali za to nisu krivi ni Vojvodina,ni Šumadija,niti bilo koji deo Srbije već isključivo gramzivost političara i velikh tajkuna.
Tako su Dveri najavljivale i vojvođansku vruću jesen,sada najavljuju vojvođansko proleće,pa će onda leto,...
Od svega toga bi samo Novosadska jesen,odličan sajam cveća na Spensu!

Vojvodjanin ali Srbin pre svega

pre 11 godina

Sta god mislili o Dveri, prirucnik postoji i moze se naci na netu.
Iskreno sam se zaprepastio sta sve tamo pise i koliko se huskaju Srbi protiv Srba, treba stvarno imati pileci mozak i nasesti na ono sto je tamo navedeno.
Prirucnik kao da je Hitler pisao...STRASNOOO!

Srbi ne nasedajte...

srki

pre 11 godina

ja zivim u vojvodini i samim tim volim vojvodinu vise od ostalog dela srbije isto kao sto oni u sumadiji najvise vole sumadiju..ali ovo pitanje vojvodine kao samostalne drzave je smesno vojvodina da se odvojila 1995 mozda bi i funkcionisala kao drzava ali trenutno nema sanse...ono sto je najvrednije u vojvodini su stranci kupili nis rusi a zemlju hrvati..tako da i kad bi se kojim slucajem vojvodina odvojila ne bi funkcionisala kao drzava

iz HR

pre 11 godina

Ako je ovo istina, a nadam se da nije, eto nama svima još jedne, male, sa susjedima zavađene, ekonomski izrabljene, moralno opstošene državice na balkanu. Kao da ovaj jad i bijeda što je ostao od Bivše nam države nije dovoljan.

Nezna se tko je jadniji i ovisniji, još jedno malo tržište za zapadnu bofl robu ( koju tamo nitko ne kupuje, a ovdje je skupo prodaju )

Vojvodino dobrodošla u Europu, koja te čeka širom raširenih ruku

Vršac, Vojvodina

pre 11 godina

Veću glupost nisam duuugo pročitao. Samo da vam napomenem, da je isti ovakav nacionalizam bio zastupljen u Nemačkoj pred drugi svetski rat. Pročitajte tekst o nacionalizmu koji je napisao Džordž Orvel (poznat po delima "životinjska farma", "1984") koju je napisao davne 1945. godine. Prepoznaćete sve elemente našeg trenutnog društva. Ako vam je teško da pronađete prevod evo vam link: http://www.e-novine.com/stav/67110-Ravnodunost-prema-objektivnoj-istini.html

drasko

pre 11 godina

...smesno i naravno nemoguce... to se nikada nece desiti... bojim se samo da to ne proizvede sukube unutar srpskog korpusa... to ce biti najpogubnije... koliko god mi u Vojvodini imli jak pokret za ocepljenje, postojace i dijametralno suprutni pokret, pokret koji ce biti extremno jak i prvirzen Srbiji... primera radi kompletan juzni Banat se oslanja na Srbiju zbog neposredne blizine Beograda, isto kao i juzni Srem... ljudi koji smisljaju ovakav nacin borbe su opasni po drustvo i verovatno nisu ni svesni koliko su njihovi potezi destruktivni...ako tezimo ka EU, onda ovakve stvari se mraju resavati kroz institucije sistema. Ljudi moraju shvatiti da pogled na uredjenje Vojvodine koje imaju gradjani Novog Sada, Subotice, Sombora, Kanjize, Novog Beceja su gotovo sasvim drugaciji u odnosu na ljude koji zive u Pancevu, Zamunu, Vrscu, Sremskoj Mitrovici, Rumi...mi smo jako podeljeno drustvo, a ovo samo pokazuje koliko smo ne zreli i koliko ne znamo da resavamo stvari na civilizovan nacin. Vojvodina je odvajkada vodila samostalnu politiku, jos iz vrmena Stratimirovica kad nije bila u okviru Srbije, jos tada su vojvodjanski politicari bili jako obazirivi po pitanju odnosa sa uzom Srbijom... Ovo sto se sad desava je klasicno pomodarstvo, ne znanje i ne obavestenost...Nije Vojvodina prcija da se njome igra omladina u vidu nekakvog otpora...Da vas podsetim, imali smo mi omladinu kod tita, naprednu omladinu, pa nas je kasnije s godina ta ista pmladina uvela u gradjanski rat.
Vojvodjanin !

Дијаспорац

pre 11 godina

Миловаца на овим просторима никад доста. Довољно је пар милиона еура и један добар медиј да се тамо подигне прашина. Кренули би они с пролећем одавно да запад није оптерећен својим проблемима и дуговима у Грчкој и Шпанији.

Slobidni -Zidar

pre 11 godina

Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”

Lajavi

pre 11 godina

Evo linka priručnika http://issuu.com/judithoppenheimer-trumm/docs/vojvodjanskiotpor , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.

fr***

pre 11 godina

Ovi "kastrirani" sa inteligencijom u smislu palanke , mogu se slobodno udruziti sa "balvanima" da njima objasne kako se dodje do duple plate--bez da rade !

Prepare

pre 11 godina

Kako oni to znaju?! Pa ministar vojske i koordinator svih bezbednosnih službi ne zna ko ga prisluškuje! Ne verujem ništa Dverima, mislim da prepariraju javno mnjenje protiv Vojvođana.

stari_autonomaš

pre 11 godina

A vi korisite internet?Pa zar to nije u neskladu sa svetom tradicijom,verom, neverom i neznam-čime-još?Vozite li lošije automobile od popova da bi bili dobri vernici?Niti imate veze sa životom vi,niti taj vojvođanski otpor.
Ja sam bio u autonomaškoj stranci kad je većina vas brisala brkove od mleka i tvrdim da ovo veze nema sa životom.Izvorna ideja autonomije je prodata za ministarsku fotelju(Veselinov),motor i što-šta drugo(Čanak) i flašu loše rakije (Isakov).Tada je prestao i da postoji autonomaški pokret kao takav,sve ovo je samo čisto lupetanje.

ns

pre 11 godina

Samo na praznim pricama i pretnjama vec napacenom narodu ovakvi mogu da profitiraju. Vojvodina ce otici iz Srbije jedino ako ikada pobede na politcikoj sceni.

laki

pre 11 godina

A ko ste vi da odlucujete o sudbini naroda Vojvodine,i uskracujete im pravo na lepsi zivot,ko vas placa?To treba saznati i traziti podrsku od EU u borbi protiv vasih bolesnih ideja koje su narodu Srbije i nanele tolike zlocine i pljacke.Narod Vojvodine ima pravo da odlucuje o svojoj buducnosti,i nemoj da zaboravite da su se narodi sadasnje Vojvodine 1918 dobrovoljno prisajedinili kraljevini SHS,to zna ceo svet,i vi tu ne mozete apsolutno nista,ako narodi Vojvodine odluce da nece vise da budu u zajednici sa Srbijom.Pokusate li na silu,dobicete ono sto ste i zasluzili vec odavno,jer to nije vase vlasnistvoi vi ste u manjini.Gradjani Vojvodine ne treba da padaju na ove propagande vec traze nezavisnost,u tome,ako bude doslo do toga dobice pomoc i EU i USA,jer se radi o ljudskim pravima.Dosta je bilo pljacki i isisavanja.Dveri su sa svojim placenicima zlo i za srbe i sve druge nacije,otpor.Nije vam bilo dosta,hocete da se sami unistite do kraja,pod jednu sljivu?Svi koji su bili u sastavu nek.Jug,otisli su iz tog diktatorskog saveza i zive bolje,imace i lepsu buducnost od Srbije.Zbog takvih kao sto ste vi srpski narod i ispasta.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ajde Dveri, sto dalje od Vojvodine. Dok ste devedesetih plasili ljude sa madjarima u Vojvodini otislo vam Kosovo. Koliko ste naselili patriJota u Vojvodinu, nece nista biti od otcepljenja. Trebali ste tu taktiku primeniti u juznoj pokrajini. Ne cackajte Vojvodinu. Inace, Dveri ce biti razlog otcepljenja.

Out of time

pre 11 godina

Dveri kao i obicno lupetaju, ali 64 zupanije su prilicno aktivne u poslednje vreme, narocito ovde u Temerinu. Prave i neke nazi-pank "festivale" u Kanjizi, ne znam cemu to. Naravno, ovde na komentarima se potpisuju kao Srbi.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Odvajanje Vojvodine bi bilo pogubno i za Vojvodinu i za ostatak Srbije, to bi trebalo biti jasno svima. Pogotovo na polju ekonomije! Jedini koji bi profitirali su politicari u Vojvodini.

FBGD

pre 11 godina

@suboticanin,na zalost ne.Oni su lojalniji gradjani od nas prokletih Srba.Ne zna se ko je gori ovi iz dveri ili ti nekakvi revolucionari ako ih uopste ima.Neko ovde zvecka oruzjem.

lewy

pre 11 godina

Pre svega, nije mi jasno kako su oni uopste dospeli u skupstinu,a toliko su ogavni svima sa svojim primitivnim stavovima da je to strasno!!! Gledam ove mlade ljude, moje vrsnjake na slici i nije mi jasno ko je njima isprao mozgove? Njih treba zabraniti i neka Vojvodinu ostave na miru. Jedino oni sire govor mrznje, prave svadju gde je nema...jednostavno, ljudi treba da ignorisu njihove izjave i gotovo. Sta ce sledece da izmisle? Jadni su i bedni

La-Loš

pre 11 godina

Ove Dveri samo plaše ljude. Skoro NIKO u Vojvodini ne želi otcepljenje, ali verujte teško nam je živeti sa Ustavom, Predsednikom i Vladom za koje Vojvodina NIJE GLASALA.

Novosađanin

pre 11 godina

Vojvodina bi, da kojim slucajem nije u sastavu Srbije, vec odavno bila clanica evropske unije.
(dzimbo, 6. novembar 2012 18:09)

I šta sa time?
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor.
Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Ne sanjajte, nego se spustite malo na zemlju, jer ko visoko leti nisko pada!

svoga tela gospodar

pre 11 godina

Vojvodjani trebaju da se ratosiljaju nesposobnih srbijanskih političara, imamo mi svoje nesposobne političare, dve garniture su previše.

Icarus

pre 11 godina

U cemu je problem u pruzanju gradjanskog otpora aktuelnom(trulom) sistemu? Zelimo vladavinu prava. Zakon za sve, a ne posteni da ispadaju budale u ovoj zemlji. Naravno da je do ovoga doslo zbog loseg odnosa prema Vojvodini i Vojvodjanima. Mi zelimo zajedno, ali ocigledno tako nam ne ide bas najbolje. Da je samo Vojvodina u pitanju, odavno bi bili u EU i ne bi slusali razne smejurije kao sto je navodna kradja glasova (koju su cudno zaboravili?), afera Dulic, obrazovanje predsednika Srbije, prisluskivanje drzavnog vrha ... i nista od ovoga nema veze sa Madjarima, Rumunima, Hrvatima itd sto razne kvazi-patrijote misle. Prave patrijote bi razumeli da ova zemlja treba da se decentralizuje i da se Vojvodini pruzi prava autonomija. Mislim da bi svaki promil separatizma nestao ako bi do ovog doslo ali naravno, politicari rade upravo suprotno i sada se cudite?

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Otkrili ste Ameriku, naravno, ja ih podrzavam u tome, bice uspesniji od mnogih u EU. Usput, i ja se selim u Pancevo, cak je i tamo cistiji vazduh.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ajde Dveri, sto dalje od Vojvodine. Dok ste devedesetih plasili ljude sa madjarima u Vojvodini otislo vam Kosovo. Koliko ste naselili patriJota u Vojvodinu, nece nista biti od otcepljenja. Trebali ste tu taktiku primeniti u juznoj pokrajini. Ne cackajte Vojvodinu. Inace, Dveri ce biti razlog otcepljenja.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Odvajanje Vojvodine bi bilo pogubno i za Vojvodinu i za ostatak Srbije, to bi trebalo biti jasno svima. Pogotovo na polju ekonomije! Jedini koji bi profitirali su politicari u Vojvodini.

Prepare

pre 11 godina

Kako oni to znaju?! Pa ministar vojske i koordinator svih bezbednosnih službi ne zna ko ga prisluškuje! Ne verujem ništa Dverima, mislim da prepariraju javno mnjenje protiv Vojvođana.

La-Loš

pre 11 godina

Ove Dveri samo plaše ljude. Skoro NIKO u Vojvodini ne želi otcepljenje, ali verujte teško nam je živeti sa Ustavom, Predsednikom i Vladom za koje Vojvodina NIJE GLASALA.

Čveger

pre 11 godina

Kakav odvratan način da se narodu ogadi tako lepa reč. "Dveri" je suviše lepa reč da bi se iza nje krila fašizoidna gamad kikiriki mozgova.

Vršac, Vojvodina

pre 11 godina

Veću glupost nisam duuugo pročitao. Samo da vam napomenem, da je isti ovakav nacionalizam bio zastupljen u Nemačkoj pred drugi svetski rat. Pročitajte tekst o nacionalizmu koji je napisao Džordž Orvel (poznat po delima "životinjska farma", "1984") koju je napisao davne 1945. godine. Prepoznaćete sve elemente našeg trenutnog društva. Ako vam je teško da pronađete prevod evo vam link: http://www.e-novine.com/stav/67110-Ravnodunost-prema-objektivnoj-istini.html

lewy

pre 11 godina

Pre svega, nije mi jasno kako su oni uopste dospeli u skupstinu,a toliko su ogavni svima sa svojim primitivnim stavovima da je to strasno!!! Gledam ove mlade ljude, moje vrsnjake na slici i nije mi jasno ko je njima isprao mozgove? Njih treba zabraniti i neka Vojvodinu ostave na miru. Jedino oni sire govor mrznje, prave svadju gde je nema...jednostavno, ljudi treba da ignorisu njihove izjave i gotovo. Sta ce sledece da izmisle? Jadni su i bedni

laki

pre 11 godina

A ko ste vi da odlucujete o sudbini naroda Vojvodine,i uskracujete im pravo na lepsi zivot,ko vas placa?To treba saznati i traziti podrsku od EU u borbi protiv vasih bolesnih ideja koje su narodu Srbije i nanele tolike zlocine i pljacke.Narod Vojvodine ima pravo da odlucuje o svojoj buducnosti,i nemoj da zaboravite da su se narodi sadasnje Vojvodine 1918 dobrovoljno prisajedinili kraljevini SHS,to zna ceo svet,i vi tu ne mozete apsolutno nista,ako narodi Vojvodine odluce da nece vise da budu u zajednici sa Srbijom.Pokusate li na silu,dobicete ono sto ste i zasluzili vec odavno,jer to nije vase vlasnistvoi vi ste u manjini.Gradjani Vojvodine ne treba da padaju na ove propagande vec traze nezavisnost,u tome,ako bude doslo do toga dobice pomoc i EU i USA,jer se radi o ljudskim pravima.Dosta je bilo pljacki i isisavanja.Dveri su sa svojim placenicima zlo i za srbe i sve druge nacije,otpor.Nije vam bilo dosta,hocete da se sami unistite do kraja,pod jednu sljivu?Svi koji su bili u sastavu nek.Jug,otisli su iz tog diktatorskog saveza i zive bolje,imace i lepsu buducnost od Srbije.Zbog takvih kao sto ste vi srpski narod i ispasta.

muka mi je više od fobija i fobičara

pre 11 godina

Bilo bi dobro da Dveri prestanu da nas plaše sa raznim najavama,koje samo oni vide.
Činjenica je da svi mnogo lošije živimo nego pre par godina ali za to nisu krivi ni Vojvodina,ni Šumadija,niti bilo koji deo Srbije već isključivo gramzivost političara i velikh tajkuna.
Tako su Dveri najavljivale i vojvođansku vruću jesen,sada najavljuju vojvođansko proleće,pa će onda leto,...
Od svega toga bi samo Novosadska jesen,odličan sajam cveća na Spensu!

stari_autonomaš

pre 11 godina

A vi korisite internet?Pa zar to nije u neskladu sa svetom tradicijom,verom, neverom i neznam-čime-još?Vozite li lošije automobile od popova da bi bili dobri vernici?Niti imate veze sa životom vi,niti taj vojvođanski otpor.
Ja sam bio u autonomaškoj stranci kad je većina vas brisala brkove od mleka i tvrdim da ovo veze nema sa životom.Izvorna ideja autonomije je prodata za ministarsku fotelju(Veselinov),motor i što-šta drugo(Čanak) i flašu loše rakije (Isakov).Tada je prestao i da postoji autonomaški pokret kao takav,sve ovo je samo čisto lupetanje.

Novosađanin

pre 11 godina

Vojvodina bi, da kojim slucajem nije u sastavu Srbije, vec odavno bila clanica evropske unije.
(dzimbo, 6. novembar 2012 18:09)

I šta sa time?
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor.
Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Ne sanjajte, nego se spustite malo na zemlju, jer ko visoko leti nisko pada!

Icarus

pre 11 godina

U cemu je problem u pruzanju gradjanskog otpora aktuelnom(trulom) sistemu? Zelimo vladavinu prava. Zakon za sve, a ne posteni da ispadaju budale u ovoj zemlji. Naravno da je do ovoga doslo zbog loseg odnosa prema Vojvodini i Vojvodjanima. Mi zelimo zajedno, ali ocigledno tako nam ne ide bas najbolje. Da je samo Vojvodina u pitanju, odavno bi bili u EU i ne bi slusali razne smejurije kao sto je navodna kradja glasova (koju su cudno zaboravili?), afera Dulic, obrazovanje predsednika Srbije, prisluskivanje drzavnog vrha ... i nista od ovoga nema veze sa Madjarima, Rumunima, Hrvatima itd sto razne kvazi-patrijote misle. Prave patrijote bi razumeli da ova zemlja treba da se decentralizuje i da se Vojvodini pruzi prava autonomija. Mislim da bi svaki promil separatizma nestao ako bi do ovog doslo ali naravno, politicari rade upravo suprotno i sada se cudite?

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Otkrili ste Ameriku, naravno, ja ih podrzavam u tome, bice uspesniji od mnogih u EU. Usput, i ja se selim u Pancevo, cak je i tamo cistiji vazduh.

Дијаспорац

pre 11 godina

Миловаца на овим просторима никад доста. Довољно је пар милиона еура и један добар медиј да се тамо подигне прашина. Кренули би они с пролећем одавно да запад није оптерећен својим проблемима и дуговима у Грчкој и Шпанији.

Vojvodjanin ali Srbin pre svega

pre 11 godina

Sta god mislili o Dveri, prirucnik postoji i moze se naci na netu.
Iskreno sam se zaprepastio sta sve tamo pise i koliko se huskaju Srbi protiv Srba, treba stvarno imati pileci mozak i nasesti na ono sto je tamo navedeno.
Prirucnik kao da je Hitler pisao...STRASNOOO!

Srbi ne nasedajte...

пеђа.м

pre 11 godina

Моја је жеља да живим у Војводини, која је саставни део Републике Србије. Али често имам утисак да власти у Београду немају слуха за народ у АП. Примера има и превише...

Sunny

pre 11 godina

Prvo u vezi ovog saopstenja, vidim da je njegov cilj ukidanje Vojvodine blacenjem same autonomije. Licno, voleo bih da su u pravu, da je moguce vojvodjansko prolece i otpor vlasti u Beogradu, njihovoj aroganciji i samoljublju, mrznji i centralizmu. Na zalost, Vojvodina je toliko isposcena, da ima jako malo snage da se odupre i podigne glas u ime samoodbrane.

@Novosadjanin
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor. Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Bio sam u proteklom periodu vise puta u Madjarskoj i postideo se iz koje zabiti, zapustene i ruinirane dolazim. Bio sam i u Rumuniji i ne mogu da je prepoznam u odnosu na secanja od pre 20 godina.
Trebace nam puno godina da dostignemo taj nivo na kojem su ove, nekad za nas zaostale zemlje, i pod uslovom da sve bude idealno. Ali na zalost, mi i dalje idemo unazad.

Deda Panta

pre 11 godina

Došlo je vreme da Država Srbija poapsi te bitange koje su protiv ustavnog uredjenja Republike Srbije. Autonomija Vojvodine je ustavna kategorija i onaj ko je protiv toga i aktivno se bori protiv toga čini zločin i treba u aps.
Pa kad se poapse bitange i neradnici koji bi da uredjuju kako drugi treba da žive, krenuti na ostale, koji ne plaćaju plate radnicima i ostale kriminalce u državi.

I konačno doneti Zakon da je neisplaćivanje plate krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Taj bi zakon promenio mnoge odnose u Državi i vratio nas na pravi ljudski kolosek i put ka evropskim vrednostima, a to su oduvek bile vredosti u Vojvodini.

fr***

pre 11 godina

Ovi "kastrirani" sa inteligencijom u smislu palanke , mogu se slobodno udruziti sa "balvanima" da njima objasne kako se dodje do duple plate--bez da rade !

matori

pre 11 godina

"...Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije..."

ODLIČNO! Vidim da se gospoda "razumeju" i u komplikovanu "meteorologiju"...
Mogu im ljubazno preporučiti da počnu pakovati svoje koferčiće, radi seobe u južnije krajeve! Naime, tamo će biti mnogo povoljnija "klima".
Pogotovo za budalaštine kojima nas zasipaju uvek kada im je dosadno.

iz HR

pre 11 godina

Ako je ovo istina, a nadam se da nije, eto nama svima još jedne, male, sa susjedima zavađene, ekonomski izrabljene, moralno opstošene državice na balkanu. Kao da ovaj jad i bijeda što je ostao od Bivše nam države nije dovoljan.

Nezna se tko je jadniji i ovisniji, još jedno malo tržište za zapadnu bofl robu ( koju tamo nitko ne kupuje, a ovdje je skupo prodaju )

Vojvodino dobrodošla u Europu, koja te čeka širom raširenih ruku

Zrenjaninac

pre 11 godina

Dveri govore istinu. Medjutim, od nezavisnosti nema nista jer nemaju ni 10% stanovnistva za tako nesto, uglavnom Madjara, tako da... to su sve politicke igrarije. Ta atmosfera se podgreva u Vojvodini na razne nacine, znam jer zivim ovde, ali to je sve u politicko-marketinske svrhe pokrajinske vlasti, i nema od toga nista. Ali dobro je da se ukaze na nesto sto bi u nekoj skorijoj buducnosti moglo da eskalira kao problem. DS u pokrajini bi da stvara drzavu u drzavi da bi oni mogli makar negde da imaju neku "opipljivu vlast". Iz tog rezloga - neizmerne zelje za makar kakvom vlascu, spremni su da rade na rasparcavanju drzave. Toliko o onoj Tadicevoj kako je DS institucija, da, institucija za rasparcavanje Srbije.

FBGD

pre 11 godina

@suboticanin,na zalost ne.Oni su lojalniji gradjani od nas prokletih Srba.Ne zna se ko je gori ovi iz dveri ili ti nekakvi revolucionari ako ih uopste ima.Neko ovde zvecka oruzjem.

svoga tela gospodar

pre 11 godina

Vojvodjani trebaju da se ratosiljaju nesposobnih srbijanskih političara, imamo mi svoje nesposobne političare, dve garniture su previše.

Slobidni -Zidar

pre 11 godina

Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”

drasko

pre 11 godina

...smesno i naravno nemoguce... to se nikada nece desiti... bojim se samo da to ne proizvede sukube unutar srpskog korpusa... to ce biti najpogubnije... koliko god mi u Vojvodini imli jak pokret za ocepljenje, postojace i dijametralno suprutni pokret, pokret koji ce biti extremno jak i prvirzen Srbiji... primera radi kompletan juzni Banat se oslanja na Srbiju zbog neposredne blizine Beograda, isto kao i juzni Srem... ljudi koji smisljaju ovakav nacin borbe su opasni po drustvo i verovatno nisu ni svesni koliko su njihovi potezi destruktivni...ako tezimo ka EU, onda ovakve stvari se mraju resavati kroz institucije sistema. Ljudi moraju shvatiti da pogled na uredjenje Vojvodine koje imaju gradjani Novog Sada, Subotice, Sombora, Kanjize, Novog Beceja su gotovo sasvim drugaciji u odnosu na ljude koji zive u Pancevu, Zamunu, Vrscu, Sremskoj Mitrovici, Rumi...mi smo jako podeljeno drustvo, a ovo samo pokazuje koliko smo ne zreli i koliko ne znamo da resavamo stvari na civilizovan nacin. Vojvodina je odvajkada vodila samostalnu politiku, jos iz vrmena Stratimirovica kad nije bila u okviru Srbije, jos tada su vojvodjanski politicari bili jako obazirivi po pitanju odnosa sa uzom Srbijom... Ovo sto se sad desava je klasicno pomodarstvo, ne znanje i ne obavestenost...Nije Vojvodina prcija da se njome igra omladina u vidu nekakvog otpora...Da vas podsetim, imali smo mi omladinu kod tita, naprednu omladinu, pa nas je kasnije s godina ta ista pmladina uvela u gradjanski rat.
Vojvodjanin !

ns

pre 11 godina

Samo na praznim pricama i pretnjama vec napacenom narodu ovakvi mogu da profitiraju. Vojvodina ce otici iz Srbije jedino ako ikada pobede na politcikoj sceni.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Evo linka priručnika [link] , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.
(Lajavi, 6. novembar 2012 18:53)

U tom prirucniku stoji i ovo:
AKTIVNI OTPOR:
Koristite obrnutu psihologiju! Primer: upalite javno Vojvodjansku (sic!) zastavu (ne snosi se kazna ni po jednom zakonu) i podignite halabuku oko toga!

Dakle, ko nam kaze da i sam "Prirucnik" nije produkt "obrnute psihologije", tj. da ga nisu kreirale ("po svim pravilima struke") i podmetnule na Internet same Dveri, kako bi "podigle halabuku oko toga"? Ko je radio, zna znanje.

Out of time

pre 11 godina

Dveri kao i obicno lupetaju, ali 64 zupanije su prilicno aktivne u poslednje vreme, narocito ovde u Temerinu. Prave i neke nazi-pank "festivale" u Kanjizi, ne znam cemu to. Naravno, ovde na komentarima se potpisuju kao Srbi.

građanin Srbije

pre 11 godina

Gospodo iz Dveri, izgleda da ste tek sad otkrili toplu vodu.
Našao taj priručnik na netu i pročitao.
Te stvari se znaju, i primenjuju se još od vremena stare Jugoslavije, ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji, koliko znam.
Normalno da kad prelaziš granicu, ne prijavljuješ svu robu, menjaš etiketu na robi koliko je to moguće da ne bi plaćao carinu, ili? Pitajte švercere.
Zadužiću se u dinarima sa fiksnom kamatnom stopom zbog inflacije, inflacija će ionako pojesti deo dugova. Ko ne bi to uradio?
Radije ću ići kod privatnog lekara, ako imam mogućnosti nego kod državnog, radi kvalietnijeg obavljenog posla. Ko ne bi? Imam već iskustva u time.
Gospodo vi iz Dveri kad pravite neki protest, i policija nekog od vas zaustavi radi legitimisanja i pita vas nešto, vi uvek priznajete sve jel?
Da je tako, vi nebiste postojali na političkoj sceni Srbije.
Normalno da ću da se učlanim u što veći broj partija, institucija, savetovališta i agencija, naravno zbog dobre plate ko ne bi? Pogledajte koliko ljudi ima u raznim agencijama, partijama, institucijama, zato što blistaju od znanja jel?
A u vezi prisluškivanja, naravno da neću govoriti jasno glasno o raznim temama preko sredstava komunikacije. Ko zna u današnje vreme ko vas sve sluša i vidi. U današnje vreme komunikacije, znate čak i zidovi imaju uši.
Vi kad organizujete neki protest, javno komunicirate između jel?
A tek plakati, našta nam ulice liče.
Za kraj, ove stvari su odavno, već godinama unazad poznate građanima Srbije.

Lajavi

pre 11 godina

Evo linka priručnika http://issuu.com/judithoppenheimer-trumm/docs/vojvodjanskiotpor , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.

srki

pre 11 godina

ja zivim u vojvodini i samim tim volim vojvodinu vise od ostalog dela srbije isto kao sto oni u sumadiji najvise vole sumadiju..ali ovo pitanje vojvodine kao samostalne drzave je smesno vojvodina da se odvojila 1995 mozda bi i funkcionisala kao drzava ali trenutno nema sanse...ono sto je najvrednije u vojvodini su stranci kupili nis rusi a zemlju hrvati..tako da i kad bi se kojim slucajem vojvodina odvojila ne bi funkcionisala kao drzava

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Ovo miriše na još jednu podmetačinu naše mile Službe. A ono kao slučajno je sve napisano na Hrvatskom, jer nema Srba Vojvođana koji bi ovako nešto napravili. I naravno, Dveri nas obaveštavaju o svemu, jer inače ovaj pamflet, koji su uredno sastavili u Službi niko ne bi ni pročitao, pa je bila potrebna reklama. A svi dobro znamo čija ispostava su Dveri. Da to isto nisu radili na Kosovu, Hrvatskoj, Bosni..., pa da čovek i nasedne, ali ovako. Stvarno amaterski. Najbolje od svega je da pravi Vojvođani i autonomaši treba da se preko Facebook-a prijave svojevoljno na crnu listu.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sta je tu cudno pa isti oni koji su svojom losom politikom oterali svu bivsu bracu iz zajednicke drzave,opet su na vlasti i opet prave istovetne greske jer neznaju bolje,jer su opijeni vlascu,narocito sto su 2000te godine misleli da ce svi zavrsiti na robiji,pa posto se to nije desilo,oni su jos jace jos zesce poceli da prave budalastine u unutrasnjoj politici sto ce neminovno dovesti do katastrofe pre ili kasnije.

racunajte na njih

pre 11 godina

Ma to rade pojedinci koji bi da se na nedemokratski nacin ponovo dokopaju vlasti i uticaja a sve zarad svog licnog bogacenja. Jer kako drugacije pricati o otcepljenju Vojvodine koja je sa vecinskim srpskim stanovnistvom, koje se sigurno nece odvojiti od drugog dela istog naroda. Protesti protiv demokratski izabrane vlasti su moguci, ali s obzirom da je ova vlast tek pocela da radi, onda se postavlja pitanje zasto nije bilo protesta pre izbora, jer su svi problemi nasledjeni iz tog perioda. Bilo je ocigledno mnogo razloga ,kao sto je visoka korupcija i pljacka zbog kojih je ovaj narod bacen na kolena.Mozda je to jedino dobro za pojedince koji se drze floskule, sto gore ,to bolje...ali za njih.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Odvajanje Vojvodine bi bilo pogubno i za Vojvodinu i za ostatak Srbije, to bi trebalo biti jasno svima. Pogotovo na polju ekonomije! Jedini koji bi profitirali su politicari u Vojvodini.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 11 godina

Ajde Dveri, sto dalje od Vojvodine. Dok ste devedesetih plasili ljude sa madjarima u Vojvodini otislo vam Kosovo. Koliko ste naselili patriJota u Vojvodinu, nece nista biti od otcepljenja. Trebali ste tu taktiku primeniti u juznoj pokrajini. Ne cackajte Vojvodinu. Inace, Dveri ce biti razlog otcepljenja.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Dveri govore istinu. Medjutim, od nezavisnosti nema nista jer nemaju ni 10% stanovnistva za tako nesto, uglavnom Madjara, tako da... to su sve politicke igrarije. Ta atmosfera se podgreva u Vojvodini na razne nacine, znam jer zivim ovde, ali to je sve u politicko-marketinske svrhe pokrajinske vlasti, i nema od toga nista. Ali dobro je da se ukaze na nesto sto bi u nekoj skorijoj buducnosti moglo da eskalira kao problem. DS u pokrajini bi da stvara drzavu u drzavi da bi oni mogli makar negde da imaju neku "opipljivu vlast". Iz tog rezloga - neizmerne zelje za makar kakvom vlascu, spremni su da rade na rasparcavanju drzave. Toliko o onoj Tadicevoj kako je DS institucija, da, institucija za rasparcavanje Srbije.

Novosađanin

pre 11 godina

Vojvodina bi, da kojim slucajem nije u sastavu Srbije, vec odavno bila clanica evropske unije.
(dzimbo, 6. novembar 2012 18:09)

I šta sa time?
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor.
Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Ne sanjajte, nego se spustite malo na zemlju, jer ko visoko leti nisko pada!

La-Loš

pre 11 godina

Ove Dveri samo plaše ljude. Skoro NIKO u Vojvodini ne želi otcepljenje, ali verujte teško nam je živeti sa Ustavom, Predsednikom i Vladom za koje Vojvodina NIJE GLASALA.

laki

pre 11 godina

A ko ste vi da odlucujete o sudbini naroda Vojvodine,i uskracujete im pravo na lepsi zivot,ko vas placa?To treba saznati i traziti podrsku od EU u borbi protiv vasih bolesnih ideja koje su narodu Srbije i nanele tolike zlocine i pljacke.Narod Vojvodine ima pravo da odlucuje o svojoj buducnosti,i nemoj da zaboravite da su se narodi sadasnje Vojvodine 1918 dobrovoljno prisajedinili kraljevini SHS,to zna ceo svet,i vi tu ne mozete apsolutno nista,ako narodi Vojvodine odluce da nece vise da budu u zajednici sa Srbijom.Pokusate li na silu,dobicete ono sto ste i zasluzili vec odavno,jer to nije vase vlasnistvoi vi ste u manjini.Gradjani Vojvodine ne treba da padaju na ove propagande vec traze nezavisnost,u tome,ako bude doslo do toga dobice pomoc i EU i USA,jer se radi o ljudskim pravima.Dosta je bilo pljacki i isisavanja.Dveri su sa svojim placenicima zlo i za srbe i sve druge nacije,otpor.Nije vam bilo dosta,hocete da se sami unistite do kraja,pod jednu sljivu?Svi koji su bili u sastavu nek.Jug,otisli su iz tog diktatorskog saveza i zive bolje,imace i lepsu buducnost od Srbije.Zbog takvih kao sto ste vi srpski narod i ispasta.

Prepare

pre 11 godina

Kako oni to znaju?! Pa ministar vojske i koordinator svih bezbednosnih službi ne zna ko ga prisluškuje! Ne verujem ništa Dverima, mislim da prepariraju javno mnjenje protiv Vojvođana.

Vojvodjanin ali Srbin pre svega

pre 11 godina

Sta god mislili o Dveri, prirucnik postoji i moze se naci na netu.
Iskreno sam se zaprepastio sta sve tamo pise i koliko se huskaju Srbi protiv Srba, treba stvarno imati pileci mozak i nasesti na ono sto je tamo navedeno.
Prirucnik kao da je Hitler pisao...STRASNOOO!

Srbi ne nasedajte...

Čveger

pre 11 godina

Kakav odvratan način da se narodu ogadi tako lepa reč. "Dveri" je suviše lepa reč da bi se iza nje krila fašizoidna gamad kikiriki mozgova.

stari_autonomaš

pre 11 godina

A vi korisite internet?Pa zar to nije u neskladu sa svetom tradicijom,verom, neverom i neznam-čime-još?Vozite li lošije automobile od popova da bi bili dobri vernici?Niti imate veze sa životom vi,niti taj vojvođanski otpor.
Ja sam bio u autonomaškoj stranci kad je većina vas brisala brkove od mleka i tvrdim da ovo veze nema sa životom.Izvorna ideja autonomije je prodata za ministarsku fotelju(Veselinov),motor i što-šta drugo(Čanak) i flašu loše rakije (Isakov).Tada je prestao i da postoji autonomaški pokret kao takav,sve ovo je samo čisto lupetanje.

srki

pre 11 godina

ja zivim u vojvodini i samim tim volim vojvodinu vise od ostalog dela srbije isto kao sto oni u sumadiji najvise vole sumadiju..ali ovo pitanje vojvodine kao samostalne drzave je smesno vojvodina da se odvojila 1995 mozda bi i funkcionisala kao drzava ali trenutno nema sanse...ono sto je najvrednije u vojvodini su stranci kupili nis rusi a zemlju hrvati..tako da i kad bi se kojim slucajem vojvodina odvojila ne bi funkcionisala kao drzava

Дијаспорац

pre 11 godina

Миловаца на овим просторима никад доста. Довољно је пар милиона еура и један добар медиј да се тамо подигне прашина. Кренули би они с пролећем одавно да запад није оптерећен својим проблемима и дуговима у Грчкој и Шпанији.

lewy

pre 11 godina

Pre svega, nije mi jasno kako su oni uopste dospeli u skupstinu,a toliko su ogavni svima sa svojim primitivnim stavovima da je to strasno!!! Gledam ove mlade ljude, moje vrsnjake na slici i nije mi jasno ko je njima isprao mozgove? Njih treba zabraniti i neka Vojvodinu ostave na miru. Jedino oni sire govor mrznje, prave svadju gde je nema...jednostavno, ljudi treba da ignorisu njihove izjave i gotovo. Sta ce sledece da izmisle? Jadni su i bedni

Vršac, Vojvodina

pre 11 godina

Veću glupost nisam duuugo pročitao. Samo da vam napomenem, da je isti ovakav nacionalizam bio zastupljen u Nemačkoj pred drugi svetski rat. Pročitajte tekst o nacionalizmu koji je napisao Džordž Orvel (poznat po delima "životinjska farma", "1984") koju je napisao davne 1945. godine. Prepoznaćete sve elemente našeg trenutnog društva. Ako vam je teško da pronađete prevod evo vam link: http://www.e-novine.com/stav/67110-Ravnodunost-prema-objektivnoj-istini.html

Out of time

pre 11 godina

Dveri kao i obicno lupetaju, ali 64 zupanije su prilicno aktivne u poslednje vreme, narocito ovde u Temerinu. Prave i neke nazi-pank "festivale" u Kanjizi, ne znam cemu to. Naravno, ovde na komentarima se potpisuju kao Srbi.

iz HR

pre 11 godina

Ako je ovo istina, a nadam se da nije, eto nama svima još jedne, male, sa susjedima zavađene, ekonomski izrabljene, moralno opstošene državice na balkanu. Kao da ovaj jad i bijeda što je ostao od Bivše nam države nije dovoljan.

Nezna se tko je jadniji i ovisniji, još jedno malo tržište za zapadnu bofl robu ( koju tamo nitko ne kupuje, a ovdje je skupo prodaju )

Vojvodino dobrodošla u Europu, koja te čeka širom raširenih ruku

Icarus

pre 11 godina

U cemu je problem u pruzanju gradjanskog otpora aktuelnom(trulom) sistemu? Zelimo vladavinu prava. Zakon za sve, a ne posteni da ispadaju budale u ovoj zemlji. Naravno da je do ovoga doslo zbog loseg odnosa prema Vojvodini i Vojvodjanima. Mi zelimo zajedno, ali ocigledno tako nam ne ide bas najbolje. Da je samo Vojvodina u pitanju, odavno bi bili u EU i ne bi slusali razne smejurije kao sto je navodna kradja glasova (koju su cudno zaboravili?), afera Dulic, obrazovanje predsednika Srbije, prisluskivanje drzavnog vrha ... i nista od ovoga nema veze sa Madjarima, Rumunima, Hrvatima itd sto razne kvazi-patrijote misle. Prave patrijote bi razumeli da ova zemlja treba da se decentralizuje i da se Vojvodini pruzi prava autonomija. Mislim da bi svaki promil separatizma nestao ako bi do ovog doslo ali naravno, politicari rade upravo suprotno i sada se cudite?

Deda Panta

pre 11 godina

Došlo je vreme da Država Srbija poapsi te bitange koje su protiv ustavnog uredjenja Republike Srbije. Autonomija Vojvodine je ustavna kategorija i onaj ko je protiv toga i aktivno se bori protiv toga čini zločin i treba u aps.
Pa kad se poapse bitange i neradnici koji bi da uredjuju kako drugi treba da žive, krenuti na ostale, koji ne plaćaju plate radnicima i ostale kriminalce u državi.

I konačno doneti Zakon da je neisplaćivanje plate krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Taj bi zakon promenio mnoge odnose u Državi i vratio nas na pravi ljudski kolosek i put ka evropskim vrednostima, a to su oduvek bile vredosti u Vojvodini.

muka mi je više od fobija i fobičara

pre 11 godina

Bilo bi dobro da Dveri prestanu da nas plaše sa raznim najavama,koje samo oni vide.
Činjenica je da svi mnogo lošije živimo nego pre par godina ali za to nisu krivi ni Vojvodina,ni Šumadija,niti bilo koji deo Srbije već isključivo gramzivost političara i velikh tajkuna.
Tako su Dveri najavljivale i vojvođansku vruću jesen,sada najavljuju vojvođansko proleće,pa će onda leto,...
Od svega toga bi samo Novosadska jesen,odličan sajam cveća na Spensu!

drasko

pre 11 godina

...smesno i naravno nemoguce... to se nikada nece desiti... bojim se samo da to ne proizvede sukube unutar srpskog korpusa... to ce biti najpogubnije... koliko god mi u Vojvodini imli jak pokret za ocepljenje, postojace i dijametralno suprutni pokret, pokret koji ce biti extremno jak i prvirzen Srbiji... primera radi kompletan juzni Banat se oslanja na Srbiju zbog neposredne blizine Beograda, isto kao i juzni Srem... ljudi koji smisljaju ovakav nacin borbe su opasni po drustvo i verovatno nisu ni svesni koliko su njihovi potezi destruktivni...ako tezimo ka EU, onda ovakve stvari se mraju resavati kroz institucije sistema. Ljudi moraju shvatiti da pogled na uredjenje Vojvodine koje imaju gradjani Novog Sada, Subotice, Sombora, Kanjize, Novog Beceja su gotovo sasvim drugaciji u odnosu na ljude koji zive u Pancevu, Zamunu, Vrscu, Sremskoj Mitrovici, Rumi...mi smo jako podeljeno drustvo, a ovo samo pokazuje koliko smo ne zreli i koliko ne znamo da resavamo stvari na civilizovan nacin. Vojvodina je odvajkada vodila samostalnu politiku, jos iz vrmena Stratimirovica kad nije bila u okviru Srbije, jos tada su vojvodjanski politicari bili jako obazirivi po pitanju odnosa sa uzom Srbijom... Ovo sto se sad desava je klasicno pomodarstvo, ne znanje i ne obavestenost...Nije Vojvodina prcija da se njome igra omladina u vidu nekakvog otpora...Da vas podsetim, imali smo mi omladinu kod tita, naprednu omladinu, pa nas je kasnije s godina ta ista pmladina uvela u gradjanski rat.
Vojvodjanin !

svoga tela gospodar

pre 11 godina

Vojvodjani trebaju da se ratosiljaju nesposobnih srbijanskih političara, imamo mi svoje nesposobne političare, dve garniture su previše.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Otkrili ste Ameriku, naravno, ja ih podrzavam u tome, bice uspesniji od mnogih u EU. Usput, i ja se selim u Pancevo, cak je i tamo cistiji vazduh.

matori

pre 11 godina

"...Pokret Dveri saopštava da se priprema "vojvođansko proleće", tj. da su u pokrajini u toku aktivnosti na odvajanju Vojvodine od Srbije..."

ODLIČNO! Vidim da se gospoda "razumeju" i u komplikovanu "meteorologiju"...
Mogu im ljubazno preporučiti da počnu pakovati svoje koferčiće, radi seobe u južnije krajeve! Naime, tamo će biti mnogo povoljnija "klima".
Pogotovo za budalaštine kojima nas zasipaju uvek kada im je dosadno.

пеђа.м

pre 11 godina

Моја је жеља да живим у Војводини, која је саставни део Републике Србије. Али често имам утисак да власти у Београду немају слуха за народ у АП. Примера има и превише...

Sunny

pre 11 godina

Prvo u vezi ovog saopstenja, vidim da je njegov cilj ukidanje Vojvodine blacenjem same autonomije. Licno, voleo bih da su u pravu, da je moguce vojvodjansko prolece i otpor vlasti u Beogradu, njihovoj aroganciji i samoljublju, mrznji i centralizmu. Na zalost, Vojvodina je toliko isposcena, da ima jako malo snage da se odupre i podigne glas u ime samoodbrane.

@Novosadjanin
Živela bi u uniji, od prilike isto kao i Mađarska danas (primer uzimam zbog geografske blizine i sličnosti) - ruinirana, prljava, zapuštena, konstantno na ivici bankrota uz jačanje nacional-šovinizma i rasizma!
Da li ste skoro putovali kroz Mađarsku? Naročito vozom? "Lepe" prizore možete da vidite kroz prozor. Kao i šetajući mađarskim gradovima...

Bio sam u proteklom periodu vise puta u Madjarskoj i postideo se iz koje zabiti, zapustene i ruinirane dolazim. Bio sam i u Rumuniji i ne mogu da je prepoznam u odnosu na secanja od pre 20 godina.
Trebace nam puno godina da dostignemo taj nivo na kojem su ove, nekad za nas zaostale zemlje, i pod uslovom da sve bude idealno. Ali na zalost, mi i dalje idemo unazad.

fr***

pre 11 godina

Ovi "kastrirani" sa inteligencijom u smislu palanke , mogu se slobodno udruziti sa "balvanima" da njima objasne kako se dodje do duple plate--bez da rade !

ns

pre 11 godina

Samo na praznim pricama i pretnjama vec napacenom narodu ovakvi mogu da profitiraju. Vojvodina ce otici iz Srbije jedino ako ikada pobede na politcikoj sceni.

FBGD

pre 11 godina

@suboticanin,na zalost ne.Oni su lojalniji gradjani od nas prokletih Srba.Ne zna se ko je gori ovi iz dveri ili ti nekakvi revolucionari ako ih uopste ima.Neko ovde zvecka oruzjem.

Slobidni -Zidar

pre 11 godina

Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”

racunajte na njih

pre 11 godina

Ma to rade pojedinci koji bi da se na nedemokratski nacin ponovo dokopaju vlasti i uticaja a sve zarad svog licnog bogacenja. Jer kako drugacije pricati o otcepljenju Vojvodine koja je sa vecinskim srpskim stanovnistvom, koje se sigurno nece odvojiti od drugog dela istog naroda. Protesti protiv demokratski izabrane vlasti su moguci, ali s obzirom da je ova vlast tek pocela da radi, onda se postavlja pitanje zasto nije bilo protesta pre izbora, jer su svi problemi nasledjeni iz tog perioda. Bilo je ocigledno mnogo razloga ,kao sto je visoka korupcija i pljacka zbog kojih je ovaj narod bacen na kolena.Mozda je to jedino dobro za pojedince koji se drze floskule, sto gore ,to bolje...ali za njih.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 11 godina

Evo linka priručnika [link] , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.
(Lajavi, 6. novembar 2012 18:53)

U tom prirucniku stoji i ovo:
AKTIVNI OTPOR:
Koristite obrnutu psihologiju! Primer: upalite javno Vojvodjansku (sic!) zastavu (ne snosi se kazna ni po jednom zakonu) i podignite halabuku oko toga!

Dakle, ko nam kaze da i sam "Prirucnik" nije produkt "obrnute psihologije", tj. da ga nisu kreirale ("po svim pravilima struke") i podmetnule na Internet same Dveri, kako bi "podigle halabuku oko toga"? Ko je radio, zna znanje.

građanin Srbije

pre 11 godina

Gospodo iz Dveri, izgleda da ste tek sad otkrili toplu vodu.
Našao taj priručnik na netu i pročitao.
Te stvari se znaju, i primenjuju se još od vremena stare Jugoslavije, ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji, koliko znam.
Normalno da kad prelaziš granicu, ne prijavljuješ svu robu, menjaš etiketu na robi koliko je to moguće da ne bi plaćao carinu, ili? Pitajte švercere.
Zadužiću se u dinarima sa fiksnom kamatnom stopom zbog inflacije, inflacija će ionako pojesti deo dugova. Ko ne bi to uradio?
Radije ću ići kod privatnog lekara, ako imam mogućnosti nego kod državnog, radi kvalietnijeg obavljenog posla. Ko ne bi? Imam već iskustva u time.
Gospodo vi iz Dveri kad pravite neki protest, i policija nekog od vas zaustavi radi legitimisanja i pita vas nešto, vi uvek priznajete sve jel?
Da je tako, vi nebiste postojali na političkoj sceni Srbije.
Normalno da ću da se učlanim u što veći broj partija, institucija, savetovališta i agencija, naravno zbog dobre plate ko ne bi? Pogledajte koliko ljudi ima u raznim agencijama, partijama, institucijama, zato što blistaju od znanja jel?
A u vezi prisluškivanja, naravno da neću govoriti jasno glasno o raznim temama preko sredstava komunikacije. Ko zna u današnje vreme ko vas sve sluša i vidi. U današnje vreme komunikacije, znate čak i zidovi imaju uši.
Vi kad organizujete neki protest, javno komunicirate između jel?
A tek plakati, našta nam ulice liče.
Za kraj, ove stvari su odavno, već godinama unazad poznate građanima Srbije.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Sta je tu cudno pa isti oni koji su svojom losom politikom oterali svu bivsu bracu iz zajednicke drzave,opet su na vlasti i opet prave istovetne greske jer neznaju bolje,jer su opijeni vlascu,narocito sto su 2000te godine misleli da ce svi zavrsiti na robiji,pa posto se to nije desilo,oni su jos jace jos zesce poceli da prave budalastine u unutrasnjoj politici sto ce neminovno dovesti do katastrofe pre ili kasnije.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Ovo miriše na još jednu podmetačinu naše mile Službe. A ono kao slučajno je sve napisano na Hrvatskom, jer nema Srba Vojvođana koji bi ovako nešto napravili. I naravno, Dveri nas obaveštavaju o svemu, jer inače ovaj pamflet, koji su uredno sastavili u Službi niko ne bi ni pročitao, pa je bila potrebna reklama. A svi dobro znamo čija ispostava su Dveri. Da to isto nisu radili na Kosovu, Hrvatskoj, Bosni..., pa da čovek i nasedne, ali ovako. Stvarno amaterski. Najbolje od svega je da pravi Vojvođani i autonomaši treba da se preko Facebook-a prijave svojevoljno na crnu listu.

Lajavi

pre 11 godina

Evo linka priručnika http://issuu.com/judithoppenheimer-trumm/docs/vojvodjanskiotpor , na žalost, ovo je urađeno u po svim pravilima struke, ko je radio zna znanje. I nije ni malo naivno, iako deluje benigno na prvi pogled.