Četvrtak, 25.10.2012.

17:15

Vučić: Krećemo se po "tankoj žici"

Aleksandar Vučić kaže da referenduma na kom bi se građani izjasnili da li su za ulazak u EU bez KiM neće biti, ukoliko ne bude otvorenog uslovljavanja iz Unije.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Kreæemo se po "tankoj žici" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Eureka

pre 11 godina

Problem sa Kosovom nece resiti ni ova vlada niti ova politicka garnitura. A ni ona sledeca, a ni ona posle nje, a ni ona posle nje...

Ni Vucic ni Dacic, iako su spremni da se rukuju sa teroristom tacijem, iako su spremni da priznaju ... da su spremni da priznaju...

Referendum je besmislica, jer Srbija nije ni planirana da bude clan EU, nikada to nece ni postati, a odlaganje ove i prethodne vlade da to saopsti gradjanima, drzi nas sve kao taoce. Kada se jednom to bude priznalo, i kada svako od nas bude toga svestan, politicka mapa Srbije ce drugacije izgledati jer nece biti vise EU iza koje ce se kriti ove korumpirane garniture. Vec ce morati da se misli realno o standardu glasaca a ne o promasenoj ideji EU koja nista ne garantuje ikom od nas.

uvek

pre 11 godina

Srbija je zemlja u Evropi. Srbija ce biti u Evropi i posle nestanka EU. Posmatrajmo stvari strateski. Teritorija uvek ispred politike.

nidža

pre 11 godina

Napredak je već vidljiv: ministri vlade dolaze na "propitivanja". A pitanja je mnogo. Ili su poslanici željni razgovora s njima ili je vreme bremenito problemima (verovatno oboje).
A referndum nas verovatno čeka pošto neke svetske sile uporno "teraju po svome"!

nina

pre 11 godina

ja mislim da si se ti vec okliznuo samo ti to niko nije reko ! kriminal je veci nego sto je ikad bio, i jos kad "ustedite" i pustite sve svoje kriminalce na slobodu onda smo definitivno gotovi !

nina

pre 11 godina

nesto se ovom coveku desilo! videcemo sta, desavaju se sve ludje i ludje stvari u zemlji, a borba protiv korupcije i kriminala nikad zesca,nesto tu smrdi !

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Srbija sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, ali će krenuti pregovori procesa pridruževanja Srbije u EU. Mislim da još nije vreme da se otkrije tajna platforme, jer će se zaštiti u potpunosti nacionalni i državni interesi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

Matori

pre 11 godina

E, ovo je iskrena izjava jer ova vlada se zaista kreće po tankoj žici i samo je pitanje koji će je vetar odatle skinuti zapadni ili istočni. Meni je sve jedno samo da ih neko skine.

sunshine

pre 11 godina

izmedju dve vatre smo...trebamo ostati verni svojoj zemlji a isto tako i otvoriti put ka Evropi...uopste im nece biti lako izboriti se sa tim, srecno..

bezimena

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.
(Jolle, 25. oktobar 2012 21:05)

Gde je taj korak napred!?
Jedini "konkretan" rezultat ove skarabudžene Vlade su bezrazložna enormna poskupljenja!
Za mnogo manja, gradjani "trulog" zapada izlaze na proteste, dok mi ĆUTIMO i još kad naidje ovako neki buzdovan koji je oduševljen "radom" Vlade, meni je zlo!

nikola

pre 11 godina

Iskren da vam budem i ja sam za referendum, al pod uslovom da mi predsedavamo EU i da finansije budu nase. I naravno da trazimo da se menja naziv EU u Srbija. Pa kad nas vec toliko vuku za rukave da udjemo kod njih onda bar da iskoristimo priliku. Mene kontaktirali neki Francuzi, nude mi pare da na refernedumu glasam za ulazak. Kazu bez nas im nema spasa..... Pa ni mi nas necemo a ne da nas neko hoce a mi se sve svadjamo oko budalastina.

moi

pre 11 godina

Pa ljudi, ovaj lik je neverovatan. Sta je sve rekao i ostao ziv! Da neki moj djak u istu recenicu stavi uzrocni veznik, buduce vreme, proslo vreme i gomilu priloga, dobio bi jako losu ocenu, a o kontradiktornosti da ne pricam. Jadno.

Jolle

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.

B@ne

pre 11 godina

Ma, samo vise da skinemo Nemce sa vrata, a pogotovo njihovo uslovljavanje. Ovima ne ide lose, valjda ce se nesto dobro uraditi po nas.

a vi kapitalce u savetnike?

pre 11 godina

Ma ta tanka zica je odavno pukla!
Nego Aco gde su kapitalci? Vi sve jurite neke izvrsne direktore, a izvrsni direktori izvrsavaju zna se ko upravlja i kontrolise....
Npr. Agrobanka, sta je radio upravni i nadzorni odbor?

Pixies

pre 11 godina

Hajde da raspišemo referendum sa pitanjem: Da li hoćemo u EU ako se od nas otvoreno zatraži da priznamo Dagestan? Mislim da bi to bilo razumnije, jer kad se već glupiramo, dajte da se glupiramo do kraja.

crno na belo

pre 11 godina

Au i ja da se slozim sa Vucicem. Bravo. Referendum ako nam budu jasno dali taj uslov. U medjuvremenu mi da se partnerisemo sa drugim prijateljskim zemljama, pa da vidimo da li ovi iz EU imaju vremena za cekanje i igrarije.

Tazo

pre 11 godina

Haha, kakav intervju ! Toliko kontradiktornosti verovatno nije vidjeno na svetskoj politickoj sceni. Ne samo sto jedan dan izjavljuju jedno, a sutra demantuju, nego su im i same recenice kontradiktorne. Vicepremijer je ukazao da Srbija "ne prima diktate iz Evropske unije", ali želi da se što pre utvrdi datum početka pregovora o njenom pridruživanju EU.
Kao u uvodnoj spici Pescanika - Mi hocemo u EU, ali pod nasim uslovima?!

Jeremija, a prezime Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

Righteous Clan

pre 11 godina

Zakon o imovini se mora hitno usvojiti.ali sumljam da će do toga doći.Trebalo bi da bude jednostavno.Imovinska karta iz 1990 i 2012,pa da se vidi odale pojedincima višak.U svakom slučaju podrška za incijativu Žike Gojkovića i SPO

Bote

pre 11 godina

(brane, 25. oktobar 2012 17:34)

Referendum može da se raspiše o bilo čemu. Ograničenja referenduma su u načinu formulacije pitanja, a ne takva kao što ti misliš. Seti se da je ustav iz 2006. izglasan na referendumu. Ako promena celog Ustava može da se donese na referendumu, onda može i promena delova Ustava. Uostalom, referendum je izraz nosilaca suverenosti (a to su građani) i ima istu snagu kao skupštinska većina (mada lično mislim da treba da ima veću!).

cirkus Srbija

pre 11 godina

Hodanje po tankoj zici? Hahahahaaa! Pa ova vlada i ne cini nista nego pehlivani na zici. Umjesto da bagerom razgrce i otvara nove putove u buducnost.

Zoran

pre 11 godina

Referendum je vruc krompir. Medjutim ako garnitura na vlasti nije spremna da resi ogroman problem Kosova, nije ni trebala da se prihvata upravljanja. Sad nema napred nazad.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vidite li vi ikakvu razliku izmedju ove, one, one pre i one pre pre, vlade? ja ne? Svi se drze Kosova ko pijan plota. Zanimanje politicar bi u Srbiji umrlo kad bi nestalo teme Kosova. A samo Kosovo je nasa fatamorgana. Mi ga vidimo tamo gde ga odavno nema: u Srbiji!

Siluete

pre 11 godina

Zasto ne referendum??? Taman bi posle istog i bilo koja vlada znala u kom pravcu da razvija politiku. Zasto su ubedjeni da vecinu gradjana ove zemlje interesuje Kosovo i Metohija. Nije nase vise i nikada nece biti, samo jos dublje gura ovaj bedan narod i zemlju u ambis!!! REFERENDUM, zasto da ne?!

posmatrač događaja

pre 11 godina

Podrška Vučiću i vladi,pred njima je težak i odgovoran posao,proces je započeo i mora se nastaviti odstupanja neće i nesme biti a narod vam daje podršku da izdržite na trnovitom putu...

srpski patriota

pre 11 godina

"naš izbor je da zbog ekonomskog boljitka građana sačuvamo teritorijalni integritet"

Vučiću, samo nam reci čiji to teritorijalni integritet čuvaš, Srbije ili Kosova?

Sumadinac

pre 11 godina

Odavno se nisam sledje nasmejao. "Ako bude otvorenog uslovljavalja, bice referenduma" rece baja I ostade ziv. Kao kad bi pitali narod-Hocete li da budete svetski prvaci u basketu ili u fudbalu. Ne pitamo se ni za EU, ni za "srce Srbije". I Slobo je tako svojevremeno, pa se setite sta se desilo potom.

Zoran

pre 11 godina

Tanka žica je debela neistina.Nema tanke žice.Mi je zamišljamo samo.To je kao kad bi rekli ovo drvo ne postoji,zato što ga ne vidimo jer je zaklonjeno,a kad lupimo glavom o to drvo,itekako ćemo videti da postoji.

duki

pre 11 godina

Dosta vise demagogije. Kosovo je izgubljeno i to je cinjenica. Dajte da vidimo kako da se dostojanstveno izvucemo iz cele te ujdurme i da pocnemo posle 22 godine da zivimo i radimo kao ljudi. Ovi proevropljani po potrebi dnevne politike slagase nas u samom startu i ne ispunise ni jedno obecanje. Najnoviji momenat je platforma o pregovorima koja je podvedena pod drzavnu tajnu!?! A rekose da tajni nece biti i da ce javnost o svemu biti obavestavana. Delite vi gospodo funkcije, preuzimajte vlast i gde mozete i gde ne mozete, vodite privatnu politiku u ime naroda, bogatite se, a mi cemo da gladujemo i polako propadamo.

spider.stacy

pre 11 godina

@brane

Šta ti nije jasno? Naravno da tako ne bi glasilo pitanje, ako je protivustavno. Pitanje može i da glasi: "Da li ste za izmenu ustava, kojim bi se Srbija odrekla Kosova zarad EU?", ili nešto slično...

hrvoje

pre 11 godina

U stalnom obracanju medijima mali Vucko se uvek opravdava ili brani kako ce ovo ili ono biti tesko pa cak nepodnosljivo ali ali .Kao da nije znao sta ga ceka u pogledu Kosova pa se sada batrga pred neprijatnom realnoscu i pritiscima sa obe strane.Vazno je da on namiri sve kadrove po provinciji i jedva cekam da vidim koga ce jos to veliku zverku da hapsi, jer to je posao ministra

brane

pre 11 godina

Referendum je i teoretski nemoguc,jel u Ustavu stoji da je Kosovo I Metohija sastavni deo Srbije?Voleo bih da cujem misljene pravnih strucnjaka po ovom pitanju,ali licno mislim da bi referendum bio protiv ustavan.

kraja

pre 11 godina

...ja vise ne vidim nikakvu razliku izmedju partija koje dolaze na vlast..
...svi lazu, svi obmanjuju, svi uzalud trose svoje vreme i nase zivote...
...iz te uzaludnosti oni izlaze bogatiji i bahatiji, mi odlazimo u bednu i neizvesnu starost...

kraja

pre 11 godina

...ja vise ne vidim nikakvu razliku izmedju partija koje dolaze na vlast..
...svi lazu, svi obmanjuju, svi uzalud trose svoje vreme i nase zivote...
...iz te uzaludnosti oni izlaze bogatiji i bahatiji, mi odlazimo u bednu i neizvesnu starost...

Sumadinac

pre 11 godina

Odavno se nisam sledje nasmejao. "Ako bude otvorenog uslovljavalja, bice referenduma" rece baja I ostade ziv. Kao kad bi pitali narod-Hocete li da budete svetski prvaci u basketu ili u fudbalu. Ne pitamo se ni za EU, ni za "srce Srbije". I Slobo je tako svojevremeno, pa se setite sta se desilo potom.

duki

pre 11 godina

Dosta vise demagogije. Kosovo je izgubljeno i to je cinjenica. Dajte da vidimo kako da se dostojanstveno izvucemo iz cele te ujdurme i da pocnemo posle 22 godine da zivimo i radimo kao ljudi. Ovi proevropljani po potrebi dnevne politike slagase nas u samom startu i ne ispunise ni jedno obecanje. Najnoviji momenat je platforma o pregovorima koja je podvedena pod drzavnu tajnu!?! A rekose da tajni nece biti i da ce javnost o svemu biti obavestavana. Delite vi gospodo funkcije, preuzimajte vlast i gde mozete i gde ne mozete, vodite privatnu politiku u ime naroda, bogatite se, a mi cemo da gladujemo i polako propadamo.

brane

pre 11 godina

Referendum je i teoretski nemoguc,jel u Ustavu stoji da je Kosovo I Metohija sastavni deo Srbije?Voleo bih da cujem misljene pravnih strucnjaka po ovom pitanju,ali licno mislim da bi referendum bio protiv ustavan.

hrvoje

pre 11 godina

U stalnom obracanju medijima mali Vucko se uvek opravdava ili brani kako ce ovo ili ono biti tesko pa cak nepodnosljivo ali ali .Kao da nije znao sta ga ceka u pogledu Kosova pa se sada batrga pred neprijatnom realnoscu i pritiscima sa obe strane.Vazno je da on namiri sve kadrove po provinciji i jedva cekam da vidim koga ce jos to veliku zverku da hapsi, jer to je posao ministra

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vidite li vi ikakvu razliku izmedju ove, one, one pre i one pre pre, vlade? ja ne? Svi se drze Kosova ko pijan plota. Zanimanje politicar bi u Srbiji umrlo kad bi nestalo teme Kosova. A samo Kosovo je nasa fatamorgana. Mi ga vidimo tamo gde ga odavno nema: u Srbiji!

srpski patriota

pre 11 godina

"naš izbor je da zbog ekonomskog boljitka građana sačuvamo teritorijalni integritet"

Vučiću, samo nam reci čiji to teritorijalni integritet čuvaš, Srbije ili Kosova?

Zoran

pre 11 godina

Tanka žica je debela neistina.Nema tanke žice.Mi je zamišljamo samo.To je kao kad bi rekli ovo drvo ne postoji,zato što ga ne vidimo jer je zaklonjeno,a kad lupimo glavom o to drvo,itekako ćemo videti da postoji.

Pixies

pre 11 godina

Hajde da raspišemo referendum sa pitanjem: Da li hoćemo u EU ako se od nas otvoreno zatraži da priznamo Dagestan? Mislim da bi to bilo razumnije, jer kad se već glupiramo, dajte da se glupiramo do kraja.

Siluete

pre 11 godina

Zasto ne referendum??? Taman bi posle istog i bilo koja vlada znala u kom pravcu da razvija politiku. Zasto su ubedjeni da vecinu gradjana ove zemlje interesuje Kosovo i Metohija. Nije nase vise i nikada nece biti, samo jos dublje gura ovaj bedan narod i zemlju u ambis!!! REFERENDUM, zasto da ne?!

cirkus Srbija

pre 11 godina

Hodanje po tankoj zici? Hahahahaaa! Pa ova vlada i ne cini nista nego pehlivani na zici. Umjesto da bagerom razgrce i otvara nove putove u buducnost.

Tazo

pre 11 godina

Haha, kakav intervju ! Toliko kontradiktornosti verovatno nije vidjeno na svetskoj politickoj sceni. Ne samo sto jedan dan izjavljuju jedno, a sutra demantuju, nego su im i same recenice kontradiktorne. Vicepremijer je ukazao da Srbija "ne prima diktate iz Evropske unije", ali želi da se što pre utvrdi datum početka pregovora o njenom pridruživanju EU.
Kao u uvodnoj spici Pescanika - Mi hocemo u EU, ali pod nasim uslovima?!

moi

pre 11 godina

Pa ljudi, ovaj lik je neverovatan. Sta je sve rekao i ostao ziv! Da neki moj djak u istu recenicu stavi uzrocni veznik, buduce vreme, proslo vreme i gomilu priloga, dobio bi jako losu ocenu, a o kontradiktornosti da ne pricam. Jadno.

spider.stacy

pre 11 godina

@brane

Šta ti nije jasno? Naravno da tako ne bi glasilo pitanje, ako je protivustavno. Pitanje može i da glasi: "Da li ste za izmenu ustava, kojim bi se Srbija odrekla Kosova zarad EU?", ili nešto slično...

Zoran

pre 11 godina

Referendum je vruc krompir. Medjutim ako garnitura na vlasti nije spremna da resi ogroman problem Kosova, nije ni trebala da se prihvata upravljanja. Sad nema napred nazad.

a vi kapitalce u savetnike?

pre 11 godina

Ma ta tanka zica je odavno pukla!
Nego Aco gde su kapitalci? Vi sve jurite neke izvrsne direktore, a izvrsni direktori izvrsavaju zna se ko upravlja i kontrolise....
Npr. Agrobanka, sta je radio upravni i nadzorni odbor?

Jeremija, a prezime Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

Righteous Clan

pre 11 godina

Zakon o imovini se mora hitno usvojiti.ali sumljam da će do toga doći.Trebalo bi da bude jednostavno.Imovinska karta iz 1990 i 2012,pa da se vidi odale pojedincima višak.U svakom slučaju podrška za incijativu Žike Gojkovića i SPO

bezimena

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.
(Jolle, 25. oktobar 2012 21:05)

Gde je taj korak napred!?
Jedini "konkretan" rezultat ove skarabudžene Vlade su bezrazložna enormna poskupljenja!
Za mnogo manja, gradjani "trulog" zapada izlaze na proteste, dok mi ĆUTIMO i još kad naidje ovako neki buzdovan koji je oduševljen "radom" Vlade, meni je zlo!

nikola

pre 11 godina

Iskren da vam budem i ja sam za referendum, al pod uslovom da mi predsedavamo EU i da finansije budu nase. I naravno da trazimo da se menja naziv EU u Srbija. Pa kad nas vec toliko vuku za rukave da udjemo kod njih onda bar da iskoristimo priliku. Mene kontaktirali neki Francuzi, nude mi pare da na refernedumu glasam za ulazak. Kazu bez nas im nema spasa..... Pa ni mi nas necemo a ne da nas neko hoce a mi se sve svadjamo oko budalastina.

Bote

pre 11 godina

(brane, 25. oktobar 2012 17:34)

Referendum može da se raspiše o bilo čemu. Ograničenja referenduma su u načinu formulacije pitanja, a ne takva kao što ti misliš. Seti se da je ustav iz 2006. izglasan na referendumu. Ako promena celog Ustava može da se donese na referendumu, onda može i promena delova Ustava. Uostalom, referendum je izraz nosilaca suverenosti (a to su građani) i ima istu snagu kao skupštinska većina (mada lično mislim da treba da ima veću!).

posmatrač događaja

pre 11 godina

Podrška Vučiću i vladi,pred njima je težak i odgovoran posao,proces je započeo i mora se nastaviti odstupanja neće i nesme biti a narod vam daje podršku da izdržite na trnovitom putu...

Matori

pre 11 godina

E, ovo je iskrena izjava jer ova vlada se zaista kreće po tankoj žici i samo je pitanje koji će je vetar odatle skinuti zapadni ili istočni. Meni je sve jedno samo da ih neko skine.

crno na belo

pre 11 godina

Au i ja da se slozim sa Vucicem. Bravo. Referendum ako nam budu jasno dali taj uslov. U medjuvremenu mi da se partnerisemo sa drugim prijateljskim zemljama, pa da vidimo da li ovi iz EU imaju vremena za cekanje i igrarije.

Jolle

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.

sunshine

pre 11 godina

izmedju dve vatre smo...trebamo ostati verni svojoj zemlji a isto tako i otvoriti put ka Evropi...uopste im nece biti lako izboriti se sa tim, srecno..

nina

pre 11 godina

ja mislim da si se ti vec okliznuo samo ti to niko nije reko ! kriminal je veci nego sto je ikad bio, i jos kad "ustedite" i pustite sve svoje kriminalce na slobodu onda smo definitivno gotovi !

B@ne

pre 11 godina

Ma, samo vise da skinemo Nemce sa vrata, a pogotovo njihovo uslovljavanje. Ovima ne ide lose, valjda ce se nesto dobro uraditi po nas.

nina

pre 11 godina

nesto se ovom coveku desilo! videcemo sta, desavaju se sve ludje i ludje stvari u zemlji, a borba protiv korupcije i kriminala nikad zesca,nesto tu smrdi !

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Srbija sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, ali će krenuti pregovori procesa pridruževanja Srbije u EU. Mislim da još nije vreme da se otkrije tajna platforme, jer će se zaštiti u potpunosti nacionalni i državni interesi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

nidža

pre 11 godina

Napredak je već vidljiv: ministri vlade dolaze na "propitivanja". A pitanja je mnogo. Ili su poslanici željni razgovora s njima ili je vreme bremenito problemima (verovatno oboje).
A referndum nas verovatno čeka pošto neke svetske sile uporno "teraju po svome"!

uvek

pre 11 godina

Srbija je zemlja u Evropi. Srbija ce biti u Evropi i posle nestanka EU. Posmatrajmo stvari strateski. Teritorija uvek ispred politike.

Eureka

pre 11 godina

Problem sa Kosovom nece resiti ni ova vlada niti ova politicka garnitura. A ni ona sledeca, a ni ona posle nje, a ni ona posle nje...

Ni Vucic ni Dacic, iako su spremni da se rukuju sa teroristom tacijem, iako su spremni da priznaju ... da su spremni da priznaju...

Referendum je besmislica, jer Srbija nije ni planirana da bude clan EU, nikada to nece ni postati, a odlaganje ove i prethodne vlade da to saopsti gradjanima, drzi nas sve kao taoce. Kada se jednom to bude priznalo, i kada svako od nas bude toga svestan, politicka mapa Srbije ce drugacije izgledati jer nece biti vise EU iza koje ce se kriti ove korumpirane garniture. Vec ce morati da se misli realno o standardu glasaca a ne o promasenoj ideji EU koja nista ne garantuje ikom od nas.

posmatrač događaja

pre 11 godina

Podrška Vučiću i vladi,pred njima je težak i odgovoran posao,proces je započeo i mora se nastaviti odstupanja neće i nesme biti a narod vam daje podršku da izdržite na trnovitom putu...

crno na belo

pre 11 godina

Au i ja da se slozim sa Vucicem. Bravo. Referendum ako nam budu jasno dali taj uslov. U medjuvremenu mi da se partnerisemo sa drugim prijateljskim zemljama, pa da vidimo da li ovi iz EU imaju vremena za cekanje i igrarije.

Jolle

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.

brane

pre 11 godina

Referendum je i teoretski nemoguc,jel u Ustavu stoji da je Kosovo I Metohija sastavni deo Srbije?Voleo bih da cujem misljene pravnih strucnjaka po ovom pitanju,ali licno mislim da bi referendum bio protiv ustavan.

B@ne

pre 11 godina

Ma, samo vise da skinemo Nemce sa vrata, a pogotovo njihovo uslovljavanje. Ovima ne ide lose, valjda ce se nesto dobro uraditi po nas.

sunshine

pre 11 godina

izmedju dve vatre smo...trebamo ostati verni svojoj zemlji a isto tako i otvoriti put ka Evropi...uopste im nece biti lako izboriti se sa tim, srecno..

duki

pre 11 godina

Dosta vise demagogije. Kosovo je izgubljeno i to je cinjenica. Dajte da vidimo kako da se dostojanstveno izvucemo iz cele te ujdurme i da pocnemo posle 22 godine da zivimo i radimo kao ljudi. Ovi proevropljani po potrebi dnevne politike slagase nas u samom startu i ne ispunise ni jedno obecanje. Najnoviji momenat je platforma o pregovorima koja je podvedena pod drzavnu tajnu!?! A rekose da tajni nece biti i da ce javnost o svemu biti obavestavana. Delite vi gospodo funkcije, preuzimajte vlast i gde mozete i gde ne mozete, vodite privatnu politiku u ime naroda, bogatite se, a mi cemo da gladujemo i polako propadamo.

Siluete

pre 11 godina

Zasto ne referendum??? Taman bi posle istog i bilo koja vlada znala u kom pravcu da razvija politiku. Zasto su ubedjeni da vecinu gradjana ove zemlje interesuje Kosovo i Metohija. Nije nase vise i nikada nece biti, samo jos dublje gura ovaj bedan narod i zemlju u ambis!!! REFERENDUM, zasto da ne?!

Sumadinac

pre 11 godina

Odavno se nisam sledje nasmejao. "Ako bude otvorenog uslovljavalja, bice referenduma" rece baja I ostade ziv. Kao kad bi pitali narod-Hocete li da budete svetski prvaci u basketu ili u fudbalu. Ne pitamo se ni za EU, ni za "srce Srbije". I Slobo je tako svojevremeno, pa se setite sta se desilo potom.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da će Srbija sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, ali će krenuti pregovori procesa pridruževanja Srbije u EU. Mislim da još nije vreme da se otkrije tajna platforme, jer će se zaštiti u potpunosti nacionalni i državni interesi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

kraja

pre 11 godina

...ja vise ne vidim nikakvu razliku izmedju partija koje dolaze na vlast..
...svi lazu, svi obmanjuju, svi uzalud trose svoje vreme i nase zivote...
...iz te uzaludnosti oni izlaze bogatiji i bahatiji, mi odlazimo u bednu i neizvesnu starost...

spider.stacy

pre 11 godina

@brane

Šta ti nije jasno? Naravno da tako ne bi glasilo pitanje, ako je protivustavno. Pitanje može i da glasi: "Da li ste za izmenu ustava, kojim bi se Srbija odrekla Kosova zarad EU?", ili nešto slično...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vidite li vi ikakvu razliku izmedju ove, one, one pre i one pre pre, vlade? ja ne? Svi se drze Kosova ko pijan plota. Zanimanje politicar bi u Srbiji umrlo kad bi nestalo teme Kosova. A samo Kosovo je nasa fatamorgana. Mi ga vidimo tamo gde ga odavno nema: u Srbiji!

Pixies

pre 11 godina

Hajde da raspišemo referendum sa pitanjem: Da li hoćemo u EU ako se od nas otvoreno zatraži da priznamo Dagestan? Mislim da bi to bilo razumnije, jer kad se već glupiramo, dajte da se glupiramo do kraja.

Matori

pre 11 godina

E, ovo je iskrena izjava jer ova vlada se zaista kreće po tankoj žici i samo je pitanje koji će je vetar odatle skinuti zapadni ili istočni. Meni je sve jedno samo da ih neko skine.

bezimena

pre 11 godina

Ako nista drugo - ova Vlada radi! Za razliku od nekih proslih, ovo je odlican korak napred. Konkretnije rezultate ocekujem uskoro, a samim tim pada i kritika.
(Jolle, 25. oktobar 2012 21:05)

Gde je taj korak napred!?
Jedini "konkretan" rezultat ove skarabudžene Vlade su bezrazložna enormna poskupljenja!
Za mnogo manja, gradjani "trulog" zapada izlaze na proteste, dok mi ĆUTIMO i još kad naidje ovako neki buzdovan koji je oduševljen "radom" Vlade, meni je zlo!

Righteous Clan

pre 11 godina

Zakon o imovini se mora hitno usvojiti.ali sumljam da će do toga doći.Trebalo bi da bude jednostavno.Imovinska karta iz 1990 i 2012,pa da se vidi odale pojedincima višak.U svakom slučaju podrška za incijativu Žike Gojkovića i SPO

Tazo

pre 11 godina

Haha, kakav intervju ! Toliko kontradiktornosti verovatno nije vidjeno na svetskoj politickoj sceni. Ne samo sto jedan dan izjavljuju jedno, a sutra demantuju, nego su im i same recenice kontradiktorne. Vicepremijer je ukazao da Srbija "ne prima diktate iz Evropske unije", ali želi da se što pre utvrdi datum početka pregovora o njenom pridruživanju EU.
Kao u uvodnoj spici Pescanika - Mi hocemo u EU, ali pod nasim uslovima?!

moi

pre 11 godina

Pa ljudi, ovaj lik je neverovatan. Sta je sve rekao i ostao ziv! Da neki moj djak u istu recenicu stavi uzrocni veznik, buduce vreme, proslo vreme i gomilu priloga, dobio bi jako losu ocenu, a o kontradiktornosti da ne pricam. Jadno.

srpski patriota

pre 11 godina

"naš izbor je da zbog ekonomskog boljitka građana sačuvamo teritorijalni integritet"

Vučiću, samo nam reci čiji to teritorijalni integritet čuvaš, Srbije ili Kosova?

a vi kapitalce u savetnike?

pre 11 godina

Ma ta tanka zica je odavno pukla!
Nego Aco gde su kapitalci? Vi sve jurite neke izvrsne direktore, a izvrsni direktori izvrsavaju zna se ko upravlja i kontrolise....
Npr. Agrobanka, sta je radio upravni i nadzorni odbor?

nikola

pre 11 godina

Iskren da vam budem i ja sam za referendum, al pod uslovom da mi predsedavamo EU i da finansije budu nase. I naravno da trazimo da se menja naziv EU u Srbija. Pa kad nas vec toliko vuku za rukave da udjemo kod njih onda bar da iskoristimo priliku. Mene kontaktirali neki Francuzi, nude mi pare da na refernedumu glasam za ulazak. Kazu bez nas im nema spasa..... Pa ni mi nas necemo a ne da nas neko hoce a mi se sve svadjamo oko budalastina.

Zoran

pre 11 godina

Referendum je vruc krompir. Medjutim ako garnitura na vlasti nije spremna da resi ogroman problem Kosova, nije ni trebala da se prihvata upravljanja. Sad nema napred nazad.

cirkus Srbija

pre 11 godina

Hodanje po tankoj zici? Hahahahaaa! Pa ova vlada i ne cini nista nego pehlivani na zici. Umjesto da bagerom razgrce i otvara nove putove u buducnost.

hrvoje

pre 11 godina

U stalnom obracanju medijima mali Vucko se uvek opravdava ili brani kako ce ovo ili ono biti tesko pa cak nepodnosljivo ali ali .Kao da nije znao sta ga ceka u pogledu Kosova pa se sada batrga pred neprijatnom realnoscu i pritiscima sa obe strane.Vazno je da on namiri sve kadrove po provinciji i jedva cekam da vidim koga ce jos to veliku zverku da hapsi, jer to je posao ministra

Zoran

pre 11 godina

Tanka žica je debela neistina.Nema tanke žice.Mi je zamišljamo samo.To je kao kad bi rekli ovo drvo ne postoji,zato što ga ne vidimo jer je zaklonjeno,a kad lupimo glavom o to drvo,itekako ćemo videti da postoji.

Jeremija, a prezime Krstić

pre 11 godina

Reči starozavetnog proroka Jeremije (Gl. 50): "6. Narod je moj stado izgubljeno, pastiri njegovi zavedoše ga, te luta po gorama, ide s brda na humove, zaboravivši stan svoj. 7. Ko ih nađe, proždiraše ih, . . ".

Bote

pre 11 godina

(brane, 25. oktobar 2012 17:34)

Referendum može da se raspiše o bilo čemu. Ograničenja referenduma su u načinu formulacije pitanja, a ne takva kao što ti misliš. Seti se da je ustav iz 2006. izglasan na referendumu. Ako promena celog Ustava može da se donese na referendumu, onda može i promena delova Ustava. Uostalom, referendum je izraz nosilaca suverenosti (a to su građani) i ima istu snagu kao skupštinska većina (mada lično mislim da treba da ima veću!).

nina

pre 11 godina

nesto se ovom coveku desilo! videcemo sta, desavaju se sve ludje i ludje stvari u zemlji, a borba protiv korupcije i kriminala nikad zesca,nesto tu smrdi !

nina

pre 11 godina

ja mislim da si se ti vec okliznuo samo ti to niko nije reko ! kriminal je veci nego sto je ikad bio, i jos kad "ustedite" i pustite sve svoje kriminalce na slobodu onda smo definitivno gotovi !

nidža

pre 11 godina

Napredak je već vidljiv: ministri vlade dolaze na "propitivanja". A pitanja je mnogo. Ili su poslanici željni razgovora s njima ili je vreme bremenito problemima (verovatno oboje).
A referndum nas verovatno čeka pošto neke svetske sile uporno "teraju po svome"!

uvek

pre 11 godina

Srbija je zemlja u Evropi. Srbija ce biti u Evropi i posle nestanka EU. Posmatrajmo stvari strateski. Teritorija uvek ispred politike.

Eureka

pre 11 godina

Problem sa Kosovom nece resiti ni ova vlada niti ova politicka garnitura. A ni ona sledeca, a ni ona posle nje, a ni ona posle nje...

Ni Vucic ni Dacic, iako su spremni da se rukuju sa teroristom tacijem, iako su spremni da priznaju ... da su spremni da priznaju...

Referendum je besmislica, jer Srbija nije ni planirana da bude clan EU, nikada to nece ni postati, a odlaganje ove i prethodne vlade da to saopsti gradjanima, drzi nas sve kao taoce. Kada se jednom to bude priznalo, i kada svako od nas bude toga svestan, politicka mapa Srbije ce drugacije izgledati jer nece biti vise EU iza koje ce se kriti ove korumpirane garniture. Vec ce morati da se misli realno o standardu glasaca a ne o promasenoj ideji EU koja nista ne garantuje ikom od nas.